Page 1

Auto Visscher Al 50 jaar uw autobedrijf in Leerdam e - H

e Leerda

m e Leerda

iti

25

(72  (3305

kt

ed

LEERDAM

t Konta

sinds 1989

m

ed

iti

WOENSDAG 26 MAART 2014 JAARGANG 26 NO. 13 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

(\[V=PZZJOLY 7HYHSSLS^LN3LLYKHT PUMV'H\[V]PZZJOLYUS

-

He

t Konta

kt

Nieuw bij tasos Heerlijke kop Illy koffie met huisgemaakte appeltaart 2e kopje gratis

â‚Ź 4,50

Achterstraat 1 - Asperen

™>c8dcXZgi;dg8]Vg^inoVbZaYZoViZgYV\bZiZZcWZcZ[^ZiXdcXZgi\ZaY^ckddg]ZiDjYZgZc[dcYh#>cB(AZZgYVbigVYZcad`VaZVgi^ZhiZcde#

Like ons

autobedrijfschaapbeesd

Lingewaal heeft college al rond

Dorpshuis Asperen viert jubileum

Laatste kerkconcert Asperen komt in Heukelum dichter bij titel

De gemeente Lingewaal heeft het nieuwe college al rond: het vorige college van ChristenUnie, CDA en PvdA blijft aan. In andere gemeenten lopen de onderhandelingen nog. In Leerdam is Loudi Stolker maandag begonnen met een informatieronde, terwijl in Geldermalsen diezelfde rol is weggelegd voor Marianne Kallen. In Neerijnen heeft de SGP het voortouw genomen om te komen tot een coalitie met de oude bondgenoten CDA en VVD, aangevuld met de PvdA.

Met 125 jaar is dorpshuis EMM in Asperen hoogstwaarschijnlijk het oudste dorpshuis van Nederland. Dat is reden voor een feestje! De komende maanden zijn er diverse jubileumactiviteiten in het verenigingsgebouw, waarbij alle verenigingen die het pand gebruiken hun steentje bijdragen. Aanstaande zaterdag trappen Nieuw Leven en De Glasplaat de jubileumactiviteiten af met een dierendag. Een dag speciaal voor dierenliefhebbers van alle leeftijden.

Het Weidler Kwartet geeft zaterdag 29 maart in de kerk van Heukelum een passieconcert. Met dit concert komt een einde aan de serie Kerkconcerten Heukelum in haar huidige vorm, waarvoor organisator Okke Dijkhuizen in 1979 het initiatief nam. De serie groeide uit tot een reeks die geroemd werd om haar uitstekende kwaliteit en grote variatie. Het Weidler Kwartet speelt ‘Die sieben letzten Worte unseres ErlĂśsers am Kreuze’ van Joseph Haydn.

nieuws

7

accent

21

Hennepkwekerij in Herwijnen opgerold

Banen voor het aanklikken Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

+DQGHOVWUDDW/HHUGDP 7HOID[

ZZZYDQZLMNDXWRVFKDGHQO

ļĢįĴČħčĢčš De politie heeft dinsdagochtend zes verdachten aangehouden bij het oprollen van een hennepkwekerij in Herwijnen. De verdachten zijn vier mannen en twee vrouwen in de leeftijd 46 tot 62 jaar, woonachtig in de gemeente Lingewaal en Neerijnen.

Eigen Huis Sparen

Trouwen op unieke locatie in Leerdam Prachtige locatie voor bruiloften, familiefeest, verjaardag, reĂźnie recepties. Zeer goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer, met meer dan voldoende parkeergelegenheid voor uw gasten.

Stationsweg 2 T. 0345 - 622209

4141 HB Leerdam www.grandathina.nl

vrije tijd

25

Asperen is via de 5-2 overwinning op HSSC’61 een stap dichter bij de titel gekomen. Ook al omdat concurrent Streefkerk punten liet liggen. Met nog vier wedstrijden te gaan, is het gat met de concurrent opgelopen tot drie punten. HSSC’61 had weinig in te brengen bij de koploper. De ploeg uit Hei- en Boeicop aast weliswaar op een plekje in de nacompetitie, maar trainer Wim Looyen weet dat dit geen uitgemaakte zaak is. “We missen teveel spelers om het Asperen echt moeilijk te maken.�

sport

28

Kleine Beurt

Een mooie gelegenheid voor een feestje!

v.a. Uw feest op maat. Mooie sfeervolle zalen voor 20 tot 400 personen. Professionele licht- en geluidsinstallatie. Eigen uitgebreide keuken. Rolstoelvriendelijk. Professionele bediening. Gratis parkeergelegenheid.

â‚Ź 96,-

Rijthoek 1 Haaften 0418 -591345 www.autopippel.nl

5JFOEXFHt&(-FFSEBN 5FM tXXXIFUEBLOM

%!""' #

2,0% rente

Service op maat

!!!%!&! **##$ (%!$

www.premere nl

HEM GORINC L A H N MENTE EVENE

STAN D VANA S â‚Ź 870 F ,-!

Omdat er meer is dan online marketing!

Geschikt voor 20 tot 300 personen

Restaurant Grand Athina

FOTO: WWW.WICEKLISTWAN.NL

&&&%$)#"# !) 

Zakendoen - Inspireren - Netwerken

WWW.FENEXPO.NL


publicaties

Woensdag 26 maart 2014

HARTELIJK DANK! DE BE POSTESRTE !

Voor uw/jouw stem op de SGP. Na de Heere zeggen wij iedereen hartelijk dank. Zowel onze kiezers als ook de vele vrijwilligers tijdens de campagnetijd. Met uw geschonken vertrouwen willen we de komende vier jaar het goede zoeken voor onze stad. Het gaat ons om de kernzaken. We mochten nog een prijs in ontvangst nemen: Onze verkiezingsaffiche werd door de VNG verkozen tot de beste van Nederland. Dank aan onze reclameman Jaap Schouten van proAdvertising!

20% KORTING TIJDENS DE VIP-DAG

BIJ BEST SHOES DONDERDAG 27 MAART, VRIJDAG 28 MAART EN ZATERDAG 29 MAART

GABOR - RIEKER - S.P.M. - MJUS - ECCO - MUSTANG - BJORN , BORG - GAASTRA - LE COQ SPORTIEF - PANTOFOLA D ORO VANS - LA GEAR - B.K. - PALLEDIUM - CONVERSE - BRUNOTTI WALDLAUFER - MONSHOE - FABS - BIRKENSTOCK

BEST SHOES Kerkstraat 50 - Leerdam - Tel. 0345-619224

2


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

verkiezings nieuws

3

Gemeenteraadsverkiezingen

Loudi Stolker aan de slag als informateur

L.-2000 grijpt de macht in Leerdam Leerdam 2000 is de grote winnaar geworden van de verkiezingen in de Glasstad. De partij van Teus Meijdam ging van vier naar zes zetels.

Stolker informateur in Leerdam ĩĢĢįġĞĪš Loudi Stolker gaat in Leerdam aan de slag als informateur. Zaterdag zaten de Leerdamse fractieleiders voor het eerst na de verkiezingen bij elkaar en besloten dat de inschakeling van een informateur de beste aanpak is om de verkiezingsuitslag te vertalen naar een stabiele coalitie en een dito college. De keus viel daarbij op een oude bekende: Loudi Stolker. In 2005 was ze een half jaar waarnemend burgmeester - na het vertrek van Ties van Veelen en voor de komst van Victor Molkenboer. Ze maakte destijds grote indruk in de Glasstad. Door haar ontspannen, enthousiaste en vaak humoristische aanpak zorgde ze er binnen de kortste keren voor dat de verhoudingen binnen en buiten het Hofje genormaliseerd werden. Bovendien toonde ze zich een ware bruggenbouwer. Dat deed ze overigens ook al in 1999. Tijdens de bestuurscrisis – een van de vele waar Leerdam in die periode mee kampte – begeleidde ze met Ad Lutters een tijdlang de plaatselijke politiek en was betrokken bij de totstandkoming van een Plan van Aanpak voor een verbetertraject. Stolker begon maandag met haar gesprekken.

ĩĢĢįġĞĪš De partij haalde haar winst bij PvdA en VVD. De PvdA zakte daardoor van vier naar drie zetels; de VVD van drie naar twee. De overige partijen behielden hun zetels: CDA en SGP elk drie en de CU twee. Zaterdag gingen de fractieleiders om de tafel voor de eerste besprekingen. Dat leidde direct tot resultaat. Loudi Stolker-Nanninga gaat aan de slag als informateur. De PvdA-politicus en voormalig waarnemend burgemeester van de Glasstad begon maandag met de eerste gesprekken. Teus Meijdam groeide woensdag uit tot de grote winnaar van de verkiezingen. Hij werd daarom door zijn voorgangster Tine Peels - die de plaatselijke partij eerder tot grote hoogte stuwde - uitbundig in de bloemen gezet. “Hij heeft het verdiend”, aldus een glunderende Peels.

Motorrijder verongelukt op A2

Opgetogen Meijdam zelf was opgetogen over de winst. “Geweldig. We danken de kiezers voor hun steun. Het is een duidelijke uitslag. We gaan nu met de andere fracties om de tafel. De vorige keer ging het al snel mis. Laten we hopen dat de andere partijen daarvan geleerd hebben.” Daarmee herinnerde Meijdam aan het feit dat hij bij de vorige formatie al gauw aan de kant kwam te staan. Met de eclatante overwinning van deze verkiezingen ligt dat niet voor de hand. Benadrukte ook CDA-er Bart Bruggeman: “De uitslag is helder. L.-2000 gaat van vier naar zes. Zij hebben nu het voortouw.” De CDA-er verwacht bovendien dat de onderhandelingen in goede harmonie zullen verlopen. “We waren een paar weken opponenten, nu gaan we weer samenwerken.”

ĴĞĞįġĢīğIJįĤš Bij een eenzijdig ongeval op de A2 richting het zuiden is zondagmiddag rond 12:00 uur een motorrijder verongelukt. De motorrijder, een 41-jarige man uit Rosmalen, is vermoedelijk de macht over het stuur verloren. Oorzaak hiervan is nog onduidelijk. De A2 bij Waardenburg richting het Zuiden is tot ongeveer 14:30 uur afgesloten geweest.

Waarop Henk den Boer - presentator van dienst - vaststelde dat de (voormalige) oppositie L.-2000 en SGP met negen zetels een stevig blok vormen en zo een flinke stap zetten in hun strijd tegen herindeling. Op voorhand meldde geen enkele fractie zich om op dat punt bij de tandem L.-2000/SGP aan te schuiven. “Eerst praten met de

achterban en vervolgens zien we wel verder.” Al benadrukten de andere fracties dat ze er so wie so weinig voor voelen om mee te gaan in de strijd voor een zelfstandig Leerdam. “En ook die rondweg van L.-2000 zien we niet zitten”, aldus CU-leider Jan van Beuzekom die fijntjes wees op het feit dat winst niet altijd coalitiedeelname betekent. “Ooit won Joop den Uijl de verkiezingen en kwam toch in de oppositie terecht.” SGP, CDA en CU waren blij met hun zetelbehoud. Voor SGP-er Arie Keppel was er bovendien de opsteker dat zijn

Beide partijen wonnen een zetel en zijn met zes en vier zetels de grootste fracties in de raad. Nieuwkomer Leefbaar Geldermalsen deed het uitstekend: de partij van Jos Rietbergen kwam in een klap op twee zetels. D66 won stemmen, maar bleef steken op twee, terwijl VVD, CDA en PvdA inleverden. De liberalen daalden van vijf naar drie en betaalden daarmee de tol van landelijke invloeden, de opkomst van ‘Leefbaar’ en de interne perikelen van de afgelopen jaren. Afgelopen weekeinde werd bekend dat Marianne Kallen aan de slag gaat als informateur. De VVD-politicus doet dat op verzoek van Dorpsbelangen dat de voorkeur geeft aan een vertrouwelijke informatieronde onder leiding van een externe voorzitter. Marianne Kallen was eind 2011 waarnemend burgemeester van Geldermalsen. Op dit moment is ze ‘waarnemer’ in Oost Gelre. Kallen start deze week met verkennende gesprekken met alle fracties.

De vreugde bij Dorpsbelangen was vorige week groot. Na de bekendmaking van de uitslag ging lijsttrekker Klaartje de Heus op de schouders. “We zijn enorm blij dat we net als in 2010 de verkiezingen hebben gewonnen. We bedanken onze kiezers voor hun vertrouwen en steun. Deze uitslag is de beloning van onze consistente opstelling en daadkracht bij lastige dossiers en beslissingen.” Dorpsbelangen wijst op het grote aantal voorkeurstemmen dat Marco Hol en Rutger van Stappershoef kregen. “Naast onze kandidaatwethouder Ronald van Meygaarden heeft ook de nieuwe generatie ons veel stemmen opgeleverd.” Blijdschap en dankbaarheid was er ook bij SGP-voorman Lourens van Bruchem. “We zijn verwonderd dat er zoveel nieuwe mensen op ons hebben gestemd. Een toename van 55% is bijzonder. Het laat zien dat een duidelijk en eerlijk verhaal gewaardeerd wordt. En ook dat we midden in de samenleving staan.” De SGP treedt graag toe tot het college. “Dorpsbelangen en SGP zijn de winnaars; samen hebben we 10 van de 21 zetels. Het is goed dat daar een stabiele partij bij komt.”

litie onvoldoende zijn gewaardeerd. Er is veel bereikt in Leerdam - dat zien we niet terug in de uitslag.” Ook de wethouders Wim van der Leij (PvdA) en Frank de Graaff (VVD) toonden zich teleurgesteld. “We hebben resultaten geboekt, vreselijk jammer dat het door de kiezers niet wordt beloond.” De kans bestaat dat door het verlies (een van) de bestuurders niet terugkeren in het college. Een rentree in de raad ligt evenmin voor de hand. Van der Leij: “That’s all in the game.” André Bijl

Intense vreugde bij lijsttrekker Teus Meijdam en voorgangster Tine Peels na de glorieuze verkiezingsoverwinning van Leerdam 2000. FOTO: ANDRÉ BIJL

Dorpsbelangen en SGP grote winnaars ĤĢĩġĢįĪĞĩİĢī š Dorpsbelangen en SGP zijn in Geldermalsen de grote winnaars geworden van de verkiezingen. Inmiddels is Marianne Kallen aangesteld als informateur.

partij winnaar bleek van de VNG-wedstrijd om de meest aansprekende (poster)campagne. “We zijn blij en dankbaar met onze drie zetels. In Schoonrewoerd hebben we verloren, maar we wisten dat het wegvallen van stemmentrekker Ton de Bruijn een aderlating zou zijn.” PvdA en VVD likten hun wonden; al viel het verlies na een paar desastreuze tussenuitslagen uiteindelijk nog mee. Volgens Berry Verwijmeren (PvdA) en André van der Leest (VVD) heeft de uitslag alles te maken met het landelijke sentiment. “Jammer dat de prestaties van de coa-

Ook D66-voorman Jan de Geus is dik tevreden. “We hebben 22% stemmen meer dan in 2010 en hebben daarmee de groei doorgezet. In 2010 hadden we nog een restzetel, deze keer twee zetels op eigen kracht. We zijn niet meer de kleinste in Geldermalsen: we hebben PvdA en CDA achter ons gelaten.” PvdA-leider Wim Timmermans zag zijn aanhang verder krimpen. In acht jaar tijd kelderden de sociaal-democraten van vijf naar twee zetels. “Teleurstellend. Zeker ten westen van de A2 is onze aanhang sterk geslonken. Deels volgen we de landelijke trend, daarnaast zijn door ons impopulaire beslissingen genomen en zijn er stemmentrekkers van andere partijen opgestaan”, analyseert de PvdA-er. “Maar we blijven - helaas als kleinste partij ons best doen om in de komende periode de zwaksten in de samenleving zoveel mogelijk te ontzien.” De komende weken gaat Dorpsbelangen kijken met welke partijen men een stabiele coalitie kan vormen. “Die samenwerking moet zijn gebaseerd op onderling vertrouwen en we moeten natuurlijk programmatisch tot een akkoord kunnen komen.”

Nieuw rioolgemaal in Deil 9:>A™ Waterschap Rivierenland vervangt het rioolgemaal in Deil, naast het Buurthuis ‘Het Duifhuis’. Het gemaal krijgt extra afvoercapaciteit en wordt volledig gemoderniseerd, zodat hij ook op afstand beheerd en bediend kan worden.

Schakel niet zomaar een makelaar in

Waaldijk 30, 4171 CE Herwijnen, tel. 0418-584258, fax: 0418-584255

WWW. VANARENDONKMAKELAARDIJ.NL


Familieberichten

Woensdag 26 maart 2014

Wat was jij sterk en arbeidzaam, jij hebt altijd voor ons klaargestaan. Flink was jij je hele leven, moedig ben je tot het eind gebleven. Flink wil je nu dat wij zullen zijn maar afscheid nemen van jou doet ons zo’n pijn.

Verdrietig, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan en betekend, hebben wij afscheid moeten nemen van mijn lieve man, onze vader en schoonvader

Willem Hendrik de Jongh - Wim * 23 december 1952 † 21 maart 2014 Echtgenoot van Antje de Jongh - den Hartog Antje Lianne en Nando Celine en Tim Fenna

en Quinta

Correspondentieadres: Rodenburg 2 4176 BT Tuil Op woensdag 26 maart hebben wij van Wim afscheid genomen in crematorium Maaslanden te Nieuwkuijk.

Zo dapper heb je gestreden En zo moedig heb je het aanvaard Rust zacht lieve broer We zullen je missen  

Wim de Jongh Jannie en Gerrit † Jennie en Arie † Herman en Antoinet Mina en Cees

In liefdevolle herinnering aan onze oom

Leo de Koning Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Noordeloos, 29 september 1931

Leerdam, 17 maart 2014

Verdrietig geven wij u kennis dat is overleden onze moeder, oma, zus, schoonzus en tante

Als de lasten u drukken en u vermoeid bent, kom dan bij Mij. Ik zal u rust geven. Mattheüs 11 : 28

Maria Petronella van Lent

Moe van het vechten tegen zijn ziekte is overleden mijn geliefde man, onze vader, schoonvader en opa

Ria

Bert Spierenburg

We zullen hem missen. op de leeftijd van 69 jaar. Kedichem: Gera en Ab† Theune-de Koning

Kinderen Kleinkinderen en familie

Roxanna, Thierry, Amanda, Xamira

Arkel: Cora en Dirk Resoort-de Koning Vuren: Marcel en Sandra de Koning-de Ruiter Laurens, Fenna

Een markant persoon is overleden: Emotioneel, energiek, daadkrachtig en altijd recht door zee:

L.J. de Koning Hij was gedurende vele jaren een bekwaam bestuurder, een man waarop je kon bouwen.

Stijn, Mirthe

Jesper en Sheila

Correspondentieadres: Schuttersgracht 51, 4201 GK Gorinchem Ria is opgebaard in de familierouwkamer in het Agnietenklooster aan de Zusterstraat 30a te Gorinchem. Gelegenheid tot condoleren aldaar op woensdag 26 maart van 19.00 tot 20.00 uur. De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden in het crematorium Maaslanden te Nieuwkuijk-Vlijmen.

Iepstraat 58 4142 CZ Leerdam De afscheidsdienst begint woensdag 26 maart om 14.00 uur in rouwcentrum Rehoboth, waarna we Bert in familiekring gaan begraven op de algemene begraafplaats te Leerdam. Wilt u de dienst bijwonen dan wordt u verzocht om 13.45 uur aanwezig te zijn.

Onze troost is te weten dat

Bert Iedere uitvaart uniek. Yarden Yarden & Van Voorden Uitvaartzorg Vijfheerenlanden

Trudus van der Plaat

nu geen pijn meer heeft. Toch kan dat ons gevoel van verdriet en verslagenheid niet wegnemen nu onze zwager uit ons midden weg is. Wij wensen Berts kinderen en in het bijzonder onze zus Hennie veel sterkte toe.

Dag en nacht persoonlijk bereikbaar.

Wij zijn er voor iedereen! 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Egbert van Voorden

Nettie en Wim Henk en Bep Truus en Jan Dick en Cretha

Wij verzorgen ook uitvaarten die elders zijn verzekerd.

Voor het melden van een overlijden 0800 8192 Voor algemene vragen 0800 1292

Op 21 maart is overleden

Overleden 20 maart 2014

Hennie Spierenburg - Schaaij Inge en Arjen Astrid en René

Huize Steyndeld Gorinchem

Begrafenis en crematieverzorging

21 maart 2014

Geboren 1 december 1956

21 maart 2014

We zijn hem dankbaar voor zijn steun en het vele werk, dat hij verricht heeft voor de Leerdamse A.N.B.O. Namens het bestuur: D.O. Balk

4

Leerdam maart 2014.

Wim de Jongh echtgenoot van onze collega Antje. Wij wensen Antje, haar kinderen en verdere familieleden veel sterkte toe met dit verlies. Medewerkers Woon-zorgcentrum Avondlicht Herwijnen

& VAN VOORDEN

Het afscheid zoals u wenst. Ervaren, vertrouwd en stijlvol. Ook als u elders verzekerd bent.

T 0345-681151 M 06-22418277 W tvanderplaatuitvaart.nl

Rust en eenvoud, dat is vaak de wens. Wij verzorgen én regelen uw complete uitvaart, uiteraard met alle aandacht die u wenst. We zijn er voor ú.

Uitvaar tzorg Vijfheerenlanden

Yarden & Van Voorden Overslag 20 4247 ER Kedichem T 0183 820 234 06 50 248 932 www.yarden-vanvoorden.nl

Uitvaartleiders: Ben de Weerd, Albert de Bruijn, Joke Geerse en Lenie Prinssen Uitvaartcentrum Rehoboth www.lbv-uitvaarten.nl

Dag en nacht: 0345 619833

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF MIDDEN BRABANT b.v. Kortakker 6, 4264 AE Veen Tel. 0416-691616 ALTIJD VOORDELIGER Met 500 grafmonumenten op voorraad

DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO

Coach Annet Bassa-Mesker Afslanken, aankomen, fitter worden!

www.rightlife4u.nl 06-53 42 92 53

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Rightlife4uAnnetBassaHerbalifeCoach

Voor een blijvende herinnering in steen... Harvas Natuursteen b.v. Nijverheidstraat 7 4143 HN Leerdam T 0345 - 614037

Tina Hakkesteegt

Cindy Kok Cora van der Waal

www.harvasnatuursteen.nl


Familieberichten

Woensdag 26 maart 2014

Geheel onverwachts is van ons weggenomen onze lieve zuster, schoonzuster en tante

Huil niet omdat ik er niet meer ben, maar glimlach omdat ik er was

Heel bijzonder, heel gewoon. Gewoon een heel bijzonder mens.

Bedroefd, maar dankbaar voor de fijne herinneringen laten wij u weten dat, na een liefdevolle verzorging in verpleeghuis ‘Lingesteyn’, is overleden mijn lieve zus, schoonzus en onze tante

Verdrietig om de leegte die hij bij ons achterlaat, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan en betekend, geven wij u kennis dat na een moedig en dapper gedragen ziekte van ons is heengegaan, onze geliefde broer, zwager en (oud)oom

Aart en Bets van Holten

Bartha van Lent

Dirk Jan Hol

Bea (†) en Arie Burggraaf

Bartje

~ Dirk ~

Bets Bastemeijer van Holten Leerdam 11 december 1946

Nieuwegein 22 maart 2014

Nico van Holten Wim van Holten

* Leerdam, 7 oktober 1928

†Leerdam, 18 maart 2014

Janny van Holten (†) en Otto van ’t Hart Gijs en Corrie van Holten Gerrit van Holten Gerda van Holten en Hans Boer Ton van Holten en neven en nichten

Alie Blitterswijk

 Het personeel van garage Blitterswijk wenst de familie veel sterkte toe met het verlies van hun moeder, schoonmoeder en oma.

Vianen: Cor en Alie van Lent Leerdam: Connie en Henry Vianen: Arnoud en Jacqueline Mathilde Maxime Correspondentieadres: Prins Bernhardstraat 41 4132 XE Vianen De begrafenisplechtigheid heeft plaatsgevonden op zaterdag 22 maart j.l. Bartje is begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Tiendweg te Leerdam.

Door de engelen gedragen is veilig thuisgebracht bij haar Heer en Heiland.

Wij danken u hiervoor hartelijk. Lia Magauer - Hilkens Peter & RenĂŠe

in de leeftijd van 71 jaar. Opijnen: H.M. van Driel-Hol A.H. van Driel Nieuw Amterdam: J.C. van Dam-Hol W.H.A. van Dam In herinnering: C.J. Hol Boven-Leeuwen: J.W. de Bruin-Hol T. de Bruin Erichem: P. van Mourik-Hol C.J. van Mourik (achter)neven en -nichten

Beesd, maart 2014

IN PLAATS VAN KAARTEN

Het is onmogelijk om ieder persoonlijk te bedanken voor het overweldigende aantal blijken van medeleven die wij mochten ontvangen na het overlijden van onze lieve zorgzame ouders, grooten overgrootouders:

Hendrik Marinus Kardol en

Wilhelmina de Jongh

Correspondentieadres: H.M. van Driel-Hol De Cock van Opijnenstraat 15 4184 ER Opijnen

Bij deze betuigen wij aan allen onze welgemeende en hartelijk dank.

De begrafenis heeft dinsdag 25 maart plaatsgehad op de Algemene Begraafplaats aan de Kaalakkerstraat te Waardenburg.

Trudi van Hemert – Berrevoets * 30 maart 1930 Paterson, New Jersey (USA)

18 maart 2014 Meerkerk

Haar liefde en zorg voor het leven dragen wij als dierbare herinnering met ons mee. Martinus van Hemert Leon en Marion van Hemert Ingrid, Karin, Ellen

Hermine van Hemert en Rudy Mulderij Ernst en Ankie van Hemert Suzanne, Koen, Pim

Martin van Hemert en Marieke Sillevis-Smit Lieske, Hilde

Fam. N. van Wijk Stationsweg 10 4191 KK Geldermalsen Geldermalsen, maart 2014

Na steeds meer verdwaald te zijn in tijd en ruimte, is rustig overleden mijn zorgzame man, onze vader en opa

Jan Heese * Amsterdam, 29 september 1932 †Leerdam, 18 maart 2014 Fini Heese-de Rechter Fini en Hans Kevin Michiel en Kim

Rijskade 4, 4231 AK Meerkerk

Verpleeghuis “Lingesteyn� Afd. Glashof

De afscheidsdienst en begrafenis hebben inmiddels plaatsgevonden.

Correspondentieadres: Koningin Emmalaan 70 4141 ED Leerdam

Zijn leed is geleden De cirkel is rond Nu krijgt hij de rust Die hij hier niet meer vond

Bedankt voor ieder woord en elk gebaar het meeleven de bloemen. Het zijn er velen; de brieven en kaarten de telefoontjes en bezoekjes en daarmee de welkome steun na het overlijden van

Franz Magauer

Opijnen, 19 maart 2014 Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand. 1 Thess. 5:24

5

Munten

Te koop gevraagd.

Partijen en verzamelingen uit binnen- en buitenland. Brons, zilver of goud, alles is welkom, ook Euromunten.

De crematieplechtigheid heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Muntenhoek.nl Vierlinghstraat 6 - 4251 LC Werkendam Hans de Man: 06-24 72 06 53 Aart Hoeke: 06 53 39 01 83 Bezoek op afspraak op ons kantoor of bij u thuis.

Met droefheid delen wij u mede dat na een kort ziek zijn van ons is heengegaan onze pa

Arie Bogerd in de leeftijd van 82 jaar.

t0QSFDIUFFOQFSTPPOMJKLF CFHFMFJEJOH t4DISJKWFOWBOIFUMFWFOTWFSIBBM t*OTQJSFSFOEFJEFFÂťO t%VJEFMJKLFCFHSPUJOHCJOOFOVVS t.PEFSOVJUWBBSUDFOUSVN i)FSJOOFSJOHTIVJTEF&JOEFSw JO3IFOPZ t7PPSBMMFWFS[FLFSJOHFO

Sinds 2006 weduwnaar van Dickey Bogerd – van Gelderen

Jannie en Adriaan Ingrid en Richard Karin en Wilbert Leerdam, 22 maart 2014 Correspondentieadres: Ingrid Bogerd Stationsweg 18 4014 NC Wadenoijen Er is gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen op donderdag 27 maart van 19.00 20.30 uur in verpleeghuis “Lingesteyn� afdeling Anemoon kamer 17, Koningin Emmalaan 82 te Leerdam. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

3JFO%PLNBO #FFTE $PMMFHBVJUWBBSUMFJEFST +FBOJOF5VDLFS %FJM $VMFNCPSH #FSU4USFFG #JBODBWBOEF7FO 

 0345-82 02 80 www.dokman-uitvaarten.nl www.herinneringshuis.nl


Familieberichten

Woensdag 26 maart 2014

Wij hebben hem! 29 maart: de nieuwe MINI

6

HOUT

5 11,p/stuk

Hardhouten schutting paal

PLAATMATERIAAL

! 270 cm lang

DEUREN

Voor verkoop en onderhoud van BMW - Mini - Audi - VW - Toyota - Landrover 7FFSXFHt#FFTEt5tXXXXJMMFNDPSOFMJTTFOOM

GeĂŻmpregneerde schutting planken

5 1,25 p/meter

! 17 x 140 mm ! Lengtes 180, 240, 300, 360 en 400 cm

Tandprothetische Praktijk

Clarie Doorman behandelingen ook op ZATERDAG. Asperen

0345-619386 www.tppclariedoorman.nl

5 2,10 p/meter

TUINHUIS/ BLOKHUT

KOZIJNEN

GeĂŻmpregneerde vlonderplank

SPEELTOESTELLEN

! 28 x 140 mm ! Lengtes 300 en 400 cm

Deze aanbiedingen zijn geldig van 26 maart tot 9 april 2014.

MĂŠĂŠr dan 5000 m2 hout! Van der Leeden Leerdam Techniekweg 21, 4143 HW LEERDAM Tel 0345-612897 Fax 0345-619388 Email: info@vanderleedenhout.nl

Bij ons altijd persoonlijk advies & service. Vrijwel alles op maat verkrijgbaar!

Openingstijden: Ma t/m Vr 8.00 - 18.00 uur. Za 8.00 - 16.00 uur. Wij lunchen van 12.30 - 13.00 uur.

W W W. VA N D E R L E E D E N H O U T. N L

ONLY CAMPBELL FOR MEN DUODEAL Enorm aanbod in kleuren & dessins. Alle combinaties binnen dezelfde actie zijn mogelijk.

MANNELIJKE OPENINGSTIJDEN

Pullover/vest + shirt 59,95/69,95 NU 2 VOOR

99,-

Campbell chino’s van 79,95

nu 2 voor 129,-

Wij zijn open als de man kan!

29 MAART SATURDAYNIGHTSHOPPING TOT 21.00 UUR GELDERMALSEN Achter ’t Veer 16 T (0345) 570066 DOESBURG - DRUTEN - EDE - GELDERMALSEN - HELMOND - REUSEL - ROSMALEN - VELDHOVEN - WAALWIJK - OOSTERHOUT - ETTEN LEUR

OUTLET


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

verkiezings nieuws

7

Gemeenteraadsverkiezingen

ChristenUnie grote winnaar in Lingewaal

Lingewaals college tekent voor vier jaar bij ChristenUnie, CDA en PvdA blijven het college van de gemeente Lingewaal vormen. Met de portefeuilles wordt wel iets geschoven. ĞİĭĢįĢīš Lingewaal zette dinsdag de handtekening onder het coalitieakkoord en benoemt donderdag de wethouders. Daarmee is Lingewaal een van de eerste gemeenten in Nederland. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen behaalde ChristenUnie 28 procent van de stemmen, goed voor vier zetels en de rol als grootste partij in de raad. Daarop heeft ChristenUnie het voortouw genomen in de coalitievorming. Er is met alle partijen gesproken, maar gekozen voor voortzetting van de huidige coalitie met daarin de wethouders Griedo Bel (PvdA), Govert van Bezooijen (ChristenUnie) en Ed van Sambeek (CDA). Al voor de verkiezingen spraken zij deze wens uit. ChristenUnie had met alleen het CDA (vier zetels) al een meerderheid gehad in de raad, maar vond dit een te smalle basis. SGP, die meer stemmen kreeg maar nét geen tweede zetel, is ook even in beeld geweest. “Maar een college met alleen christelijke partijen vonden wij geen juiste afspiegeling van de gemeente”, aldus Fred Temminck. Ondanks dat de PvdA een zetel verloren heeft, mag zij nu weer een

wethouder leveren. Te danken aan de goede samenwerking van de afgelopen vier jaar. “Je komt tot betere resultaten als de samenwerking goed is.” De drie wethouders behouden hun portefeuilles grotendeels, al zijn er enkele verschuivingen. Govert van Bezooijen krijgt ook sport in zijn pakket en neemt het dossier sporthal Asperen over omdat de partij hier bij de verkiezingen fors op in heeft gezet. Griedo Bel krijgt het volledige sociale domein in zijn pakket en staat de pilotprojecten woonservicezone Asperen en mfa Heukelum af aan Ed van Sambeek. In het collegeprogramma zal veel aandacht zijn voor de zorg en de persoonlijke benadering met aandacht voor identiteit en verruiming van mogelijkheden voor mantelzorg. Er zijn verder afspraken gemaakt over het financieel beleid, de uitvoeringstaken uit het Manifest, het waarderen van burgerinitiatieven, dereguleren van overheidsregels en het uitvoeren van duurzaamheidaspecten. De nieuwe raad wordt donderdag geinstalleerd. Daarin hebben ChristenUnie en CDA vier zetels, VVD verloor

Houtman aan de slag in Sliedrecht A::G96B™ Waarnemend burgemeester Rinus Houtman van Leerdam wordt informateur in Sliedrecht. Houtman gaat in het Baggerdorp - tijdelijk - aan de slag om de vorming van een nieuw college voor te bereiden. Donderdag hebben de partijen uit de nieuwe raad van Sliedrecht bij elkaar gezeten onder voorzitterschap van lijsttrekker Den Braanker van de grootste partij, de SGP-CU. Daarbij is afgesproken een informateur aan het werk te zetten. De komende twee weken gaat Houtman met alle partijen in gesprek. Daarna zal hij zijn bevindingen en adviezen terugkoppelen. De partijen kunnen dan reageren en een besluit nemen over het vervolg. Rinus Houtman is per 1 april 2013 waarnemend burgemeester van Leerdam. Eerder was hij onder meer waarnemend burgemeester van Nieuw-Lekkerland en gedeputeerde van Zuid-Holland.

SGP heeft beste affiche ĩĢĢįġĞĪ š Lezers van het magazine van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten hebben de poster(s) van de SGP in Leerdam uitgekozen tot beste verkiezingsaffiche van ons land. Eerder werd al bekend dat de campagne van de Leerdamse mannenbroeders het tot de beste drie had geschopt. In de finale kreeg de SGP-affiche maar liefst 56 procent van de 1226 uitgebrachte stemmen; 687 stuks. Het dartbord met de slogan ‘SGP raakt de kern’ bleef de andere finalisten royaal voor. Nummer twee werd VeurUutKiek

(VUK) uit Veendam met 359 stemmen; de Tilburgse Volkspartij eindigde derde met 180. De SGP kreeg als prijs een ingelijste poster. In een interview met de VNG laat Keppel weten dat zijn partij bij haar campagne gekeken heeft waar het in Leerdam om gaat. “Mede dankzij de ingenomen grondposities staat de gemeente er financieel slecht voor en nu komen de drie decentralisaties ook nog op ons af. De gemeente heeft financieel geen mogelijkheden meer en kan niet aan alles geld uitgeven. Dus moeten we terug naar de kern.”

™Eda^i^X^kda\ZcYZkZg`^Zo^c\hj^ihaV\ZcbZi\ZodcYZheVcc^c\#

stemmen maar behoudt drie zetels, PvdA gaat van vier naar drie zetels en SGP houdt ondanks haar winst slechts één zetel. Tijdens de verkiezingsavond was er grote blijdschap bij ChristenUnie. “Dit is echt fantastisch. Diep in je hart

FOTO: MARIJKE VERHOEF

hoop je het, we hebben er keihard voor gewerkt met zijn allen. Voorzichtig fluisterden we dat een vierde zetel prachtig zou zijn, maar je durft het niet hardop uit te spreken”, reageerde Temminck. De teleurstelling bij Griedo Bel was groot. “Dit is in en in

triest. We zijn denk ik afgestraft voor wat er landelijk gebeurt.” De verkiezingsuitslagen en reacties staan op www.hetkontakt.nl/leerdam. Marijke Verhoef

SGP praat met oude coalitiepartners; winnaar Voor Neerijnen buitenspel īĢĢįĦħīĢī š Neerijnen koerst af op dezelfde coalitie als de afgelopen anderhalf jaar, met toevoeging van PvdA. Grootste partij SGP onderhandelt na de gemeenteraadsverkiezingen verder met CDA, VVD en PvdA. Het besluit werd na gesprekken met alle partijen zaterdagavond kenbaar gemaakt in de richting van de overige vijf raadspartijen. De brede coalitie van vier partijen zou in de nieuwe raad aanspraak maken op negen van de vijftien raadszetels. De nieuwe partij onder aanvoering van Wouter Kurpershoek, goed voor drie zetels, voelt zich buitenspel gezet. “Zonder met ons over inhoud te hebben gesproken, kiest de SGP voor coalitieonderhandelingen met de drie grote verliezers van de verkiezingen, namelijk CDA, VVD en PvdA. De verkiezingsuitslag wordt hiermee genegeerd.” De kiezer wilde volgens Kurpershoek juist een bezem door de politiek. “Voor Neerijnen was en is bereid een streep onder het verleden te zetten. Verkiezingen zijn een uitgelezen kans

om een nieuwe start te maken. De kiezers hebben wat dat betreft een duidelijk signaal afgegeven.” SGP mist bij Voor Neerijnen politieke stabiliteit. Direct na de verkiezingsuitslag reageerden veel partijen, ook SGP, dat Voor Neerijnen weinig kans maakt op deelname aan een nieuwe coalitie vanwege de overstap naar die partij van Ed van Tellingen. Eén van de fractieleiders schamperde in de wandelgangen dat Van Tellingen de afgelopen jaren “chef-kok” is geweest van elke politieke oproer in Neerijnen. Ook Gemeentebelangen Neerijnen (GBN) lijkt tot de oppositiebanken veroordeeld. Fractieleider Petra van Kuilenburg reageert vrij gelaten. “Men heeft een voorkeur voor deze vier partijen, we wachten het af. Ik had het logischer gevonden als SGP had gekozen voor drie partijen met drie zetels (naast SGP ook GBN en Voor Neerijnen, red.) en daarnaast voor minimaal één lokale partij.” De onderhandelingen zullen onder meer gaan over de verdeling van de portefeuilles. GBN maar ook Voor Neerijnen voorzien een moeilijk tra-

ject. PvdA is bereid gedoogsteun te verlenen aan een nieuwe coalitie, zonder een wethouder te leveren. Van Kuilenburg vraagt zich af of van de resterende drie partijen nóg een partij daartoe bereid is. Veel partijen willen het aantal wethouders reduceren tot twee. Kurpershoek wijst op de verschillen tussen de nu pratende partijen: “De inhoudelijke en cultuurverschillen zijn groot. Er moet door alle partijen veel water bij de wijn gedaan worden om tot een coalitieakkoord te komen.” Voor Neerijnen en GBN laten weten alsnog aan boord te willen stappen, mochten de huidige onderhandelingen stuklopen. SGP onthield zich van commentaar. De nieuwe raad wordt donderdag geinstalleerd. Nieuwe raadsleden zijn Wouter Kurpershoek (Voor Neerijnen), Jaap Andriesse (PvdA), Albert van Gellicum (CDA) en de twee VVDraadsleden Aletta van Noord en Sten Nouwens. De verkiezingsuitslagen zijn te vinden op www.hetkontakt.nl/leerdam.

U geeft cursussen of workshops?

Meld ze via Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 4 incl. BTW in de krant

Rivierenland

Bedrijvig is een

uitgave van Het

Kontakt Edities

- januari 2014

Het ondernemersblad voor het Rivierenland met een oplage van bijna 6.000 exemplaren.

- nr. 1

Johan Schep -

Schep Makelaard

Neem dan contact op met Anita Hoogeveen M 06-13498326, Max Broekhof M 06-51314935 of Jolanda Smit M 06-13088831.

ij

alleen ‘Het gaat niet ar vooral om morgen, ma

om overmorg

™6g^Z@ZeeZaiddciYZl^ccZcYZedhiZg#

FOTO: ANDRÉ BIJL

en’ l


publicaties

Woensdag 26 maart 2014

8

Het Gezelligste Tuincentrum van de Regio Rozen op Stam potmaat 19 Hoogte 80 cm Diverse kleuren. Normaal 15,95 nu Stuntprijs

â‚Ź 8,99

Buxus

potmaat 12 Normaal 2,49 per stuk nu Stuntprijs

â‚Ź 1,29

Tuin- en Bloemencentrum

�HET WESTEN�

Kalanchoe

(voor binnen en buiten) Normaal 1,95 per stuk nu Stuntprijs 3 voor

â‚Ź 2,50

"$ & Tel. 0345 - 61 29 33 %%%"#" #"%!"

OPHEFFINGS UITVERKOOP Alle tafels, stoelen, % parasols en tuinsets 0 4korting Parkweg 43 - Beesd - tel: 0345 681625

NIEUW IN LEERDAM open vanaf woensdag 2 april!!!

Aanbiedingen geldig van woe 26 maart tm zat 29 maart.

OP=OP

Piet Versteegt

de tuinmeubel specialist

ma. t/m do. 9.00 tot 18.00 uur vrijdag 9.00 tot 20.00 uur zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

T/M

% 0 7 ting kor


Boonacker dubbeldonker brood

$SSHORINHUVHQÁDSSHQ vers uit eigen oven 4 stuks

6HQVHRNRIÀHSDGV alle soorten 36 pads of intense black of espresso 28 pads per zak

vers uit eigen oven heel, gesneden

3.56

3.73-3.94

1.

2.

99

3.49/4.12

Bij aankoop van 2 artikelen 50% korting.

2.

49

2 broden van 4.18 voor 2.09

$PVWHOELHU NUDWÁHVMHVjFO

13.39

EN RT

1+1

(varkensvlees) 500 gram

AA

5LERIKDDVNDUERQDGH

2.0 00 K

*

99

GRATIS

kilo 4.98

WIN 3 KAARTEN VOOR DE KNVB BEKERFINALE

Koop een actieverpakking blik of krat en ga naar Amstel.nl

En in deze winkel ook nog kans op unieke VIP-tickets Met trots voor u gebrouwen - Geen 18, geen alcohol

9.

49

liter 1.32

=DOPÀOHW

0DUNDQW=DSSLH

pakje 175 gram

alle soorten 3 pakken à 1500 ml.

4.00

2.34-2.43

3 pakken

3.

49

2.

00

kilo 19.94

liter 0.44

0DUNDQWVDWp varken of kip 3 pakjes à 3 stokjes

2.43/2.52

Markant tissue toiletpapier pak 24 rollen

6.29

3.

99 per stuk

2.

1.59

00

7VMDNNDNZDUNRI\RJKXUW

KORTING

0.

MCD Leerdam, Eiland 73-75

MCD Beesd, Dorpsplein 4

4143 ET Leerdam, tel: 0345- 50 60 00

4153 AE Beesd, tel: 0345- 68 16 84 W13 - Aanbiedingen gelden t/m zaterdag 29 maart 2014.

2 stuks

6.

99

1LYHDOLFKDDPVYHU]RUJLQJ

99

25%

Alle soorten ÁDFRQPO pak 750 gram of 10/16 stuks

Bloemkool

3 pakken

alle soorten 6 bekertjes à 50/100 gram, pak 4 knijpzakjes, beker 110 gram of pak 6 sticks

5RELMQZDVPLGGHO

Prijswijzigingen, zetfouten en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop!

deodorant, doucheolie, douchecrème, douchegel, conditioner of shampoo ÁDFRQPO bus 150 ml. of roller 50 ml.

2+2 GRATIS


publicaties

Woensdag 26 maart 2014

Ynske’s acties bij Anton’s Groente & Fruit MEDEWERKSTER ANTON’S GROENTE & FRUIT NAAR AFRIKA Sinds april 2009 is Ynske van Kranenburg ÊÊn van de vaste gezichten van Anton’s Groente & Fruit aan de Vlietskant in Leerdam. In de afgelopen vijf jaar heeft zij verschillende functies gehad. Begonnen als verkoopmedewerkster heeft zij zich opgewerkt tot bedrijfsleidster. Na vijf jaar vol plezier en passie alle werkzaamheden te hebben verricht, gaat zij het team en de klanten helaas voor een half jaar verlaten. Haar droom is altijd geweest om tijdelijk in het buitenland te wonen/werken. Deze droom gaat zij nu waar maken. Half mei vertrekt zij voor drie maanden naar Tanzania. Daar zal zij via Hostel Hoff vrijwilligerswerk gaan doen bij verschillende projecten. Deze projecten lopen uit een van een weeshuis tot het ondersteunen van vrouwen met HIV/AIDS, of jongeren met een handicap. Na drie maanden Tanzania zal zij doorreizen naar Zuid-Afrika. Van half augustus t/m half november zal zij via Stichting Rhiza vrijwilligerswerk gaan doen in Johannesburg. Hier zal zij haar bijdrage leveren in een weeshuis en op een crèche. Daarnaast zal zij ondersteuning bieden bij een project

dat broodmaaltijden verzorgd voor jongeren op verschillende scholen. Om Ynske’s jubileum te vieren en haar een warm hart onder de riem te steken zullen wij van 26 t/m 29 maart de onderstaande aanbiedingen hebben. De opbrengst van de Afrikasalade zal volledig ten goede komen aan de projecten die Ynske in Tanzania & Zuid-Afrika gaat ondersteunen. Naast deze acties zal er de komende weken ook een bus in de winkel staan waarin u een donatie achter kunt laten. Deze donaties zullen ook ten goede komen aan verschillende projecten waar Ynske vrijwilligerswerk zal gaan doen.

Heerlijk gevulde runder schnitzel 100 gr.

Nu 1.85

Heerlijk gekruide

Heerlijk gekruide

Heerlijke

100 gr.

100 gr.

500 gr.

Biefstuk reepjes

Biefstuk steaks

Nu 1.85

Nu 2.25

Babi Pangang

Nu 5.75

+ 500 gr. Rijst GRATIS

Gelderse schijven 4 + 1 gratis Hamburgers 4 + 1 gratis Grill Boterhamworst Div. soorten Grillworst 100 gram 1.05 hele 3.98

SLAGERIJ CEES VAN DER HAM WWW.SLAGERIJVANDERHAM.NL 8ZYHHO]LMGLJHYDNPDQvoor al uw klussen: 2QGHUKRXG7LPPHUZHUN.HXNHQV %DGNDPHUV5HQRYDWLH'DNNDSHO

De gehele opbrengst van de Arfikasalade zal ten goede komen aan de projecten die Ynske zal gaan ondersteunen in Tanzania & Zuid-Afrika

099

100 gram

100

Grote krop Sla

199

UIT DE BETUWE Hollandse Conference peren KILO 

TOP KWALITEIT Hollandse Jonagold    

DoosjeÂ

staat bij ons hoog in het vaandel

   

AFRIKASALADE

HEERLIJKE ZOETE Hollandse Aardbeien

Seizoen rolletje

k Aan de biefshtuer kent men de slager.

Salade van de week

Kilo

Kwaliteit

10

100

per krop

100

Dagelijks verse aanvoer van Hollandse Asperges uit hartje Limburg tegen scherpe dagprijzen   

0183-307286

2WWR:HVWPDDV

Deze week in Hollywoud o.a.:

Voorstraat 15 4147 CA Asperen Tel: 0345 - 61 41 06, Mob: ottowestmaas@klussenier.nl, www.klussenier.nl

Donderdag Marktkoopje

Vul een zak met verse broodjes voor â‚Ź 1,75

AllĂŠĂŠn vrijdag en zaterdag: Koffiebroodje van â‚Ź 1,15

voor â‚Ź

0,50

BAKKERBART.NL Leerdam

WWW.HOLLYWOUD.NL

De lekkerste

Captain America 3D: The Winter Soldier Need for Speed 3D, Hartenstraat, 300: Rise of an Empire 3D (16+), Kenau, 12 Years a Slave (16+), Mr. Peabody & Sherman, Toscaanse Bruiloft, De Lego Film 3D NL, K3 Dierenhotel, Het Regent Gehaktballen 2 3D

6 APRIL 2014

Kleuterbioscoop en pyjamafeest met Pim & Pom Het Grote Avontuur

13 MEI 2014

Ladies Night met The Other Woman Kijk voor ons complete programma op www.hollywoud.nl

--6PLQXXW/:)<1;ZLQNHOHQ 9XOGHERQLQHQPLVVFKLHQJDDW8QDDUKXLVPHWHHQ PDQGYROJUDWLVERRGVFKDSSHQRIHHQDQGHUHPRRLHSULMV 'H]HZHHNIHOLFLWHUHQZLM)DP*GH%RHUHQ)DP$YDQ'LMN =LMPRJHQGH]HZHHNHHQPLQXXWZLQNHOHQRSRQ]HNRVWHQ 9HUGHU]LMQLQGHSULM]HQJHYDOOHQ )DP/Y0HXUV)DP06WXLYHQEHUJ)DP-Y$PH\GHYG:DWHU)DP$ 0RQWH]LQRV)DP-$YG:LMQJDDUGDOOHQXLW/HHUGDPHQ)DP-2XZHNHUN .XLSHUVXLW$UNHO ,MbMIK\QM_WZL\UWOMTQRSOMUIIS\LWWZITTM _QVSMTQMZ[QVPM\KMV\Z]U^IV4MMZLIUMV TWWX\^IV\W\IXZQTMMV_MMS^MZTMVOL >WTOWV[WX\_Q\\MZMVNIKMJWWS"

PIZ\^IVTMMZLIU

HART van Leerdam Leerdamse Ondernem

ers Vereniging


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

11 nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Het Kontakt zoekt ‘chillste plek’

De Schildkamp introduceert @BorrelLinge

įĢĤĦĬš Voor de jaarlijkse toerismespecial is Het Kontakt op zoek naar de lekkerste plekjes dicht bij huis om te ontspannen en vrienden te ontmoeten. De redactie ontvangt graag tips. De meest originele inzendingen worden beloond met een streekproductenpakket uit de landgoedwinkel van Mariënwaerdt of kaartjes voor het Betuws Spektakel van 4 tot en met 6 juli in Buren. Daarnaast worden de winnende inzendingen geplaatst in de toerismespecial, die in de eerste week van mei verschijnt. Inzendingen, liefst met foto, kunnen tot en met zaterdag 5 april gemaild worden naar j. boogaard@hetkontakt.nl.

ĞİĭĢįĢī š De Schildkamp start met een nieuwe netwerkmeeting voor ondernemers in de regio Lingewaal: @BorrelLinge. De organisatie ‘Netwerken met een Knipoog’ organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met De Schildkamp. Ondernemers zijn vanaf dinsdag 15 april iedere derde dinsdag van de maand welkom op de netwerkborrel bij De Schildkamp in Asperen. Burgemeester Loes van Ruijven-van Leeuwen onderstreept het nut en opent de eerste editie. De bijeenkomst heeft iedere keer een andere insteek of thema.

“Er is in de regio Lingewaal behoefte aan een goed georganiseerde netwerkmeeting”, weet Ralph Klaare, general manager van De Schildkamp. Ondernemers zijn continu op zoek naar nieuwe opdrachten of willen ideeën met elkaar uitwisselen. Wat is leuker om dit op een gezellige manier te doen?” @BorrelLinge is geen vereniging. Ondernemers hoeven dus geen lid te worden, hebben geen verplichtingen en er zijn geen entreekosten. Ondernemers betalen alleen hun consumpties. Klaare: “Dat zijn precies de dingen die deze formule succesvol maken. Grote en kleine bedrijven, startende en klei-

nere ondernemers en ZZP’ers, willen elkaar graag ontmoeten, zonder dat er een drempel is. Tel daar het gevarieerde programma bij op en je hebt een unieke formule waarbij netwerken centraal staat.” Ondernemers kunnen onder begeleiding speedmeeten, hun bedrijf pitchen op het podium, prijzen winnen en er zijn optredens van artiesten en kunsttentoonstellingen. De organisatie is volop bezig contacten te leggen met ondernemers in de regio om deze eerste editie een feestelijk tintje te geven. Klaare is ambitieus. “We willen de regio Lingewaal zo meer op de kaart zetten.” De organisa-

toren richten zich niet alleen op de regio Lingewaal zelf. Wat Klaare betreft is de wijdere omgeving welkom. “Ik hoop dat ondernemers elders zeggen: hé, dat is interessant, we gaan naar Asperen, dáár is een goede netwerkmeeting.” De netwerkmeeting duurt 15 april van 17:00 tot 20:30 uur. Aanmelden: info@ borrellinge.nl. Meer informatie over sponsormogelijkheden is te vekrijgen via Hans Busscher, Netwerken met een Knipoog (info@borrellinge.nl) of Ralph Klaare, general manager van de Schildkamp (r.klaare@schildkamp.nl).

Verbetering Diefdijk: overlast is zeker

Romneyloods opgeknapt

ĞİĭĢįĢī š De dijkverbetering van de Diefdijk waarborgt veiligheid in de toekomst, maar de werkzaamheden zullen zeker voor overlast zorgen. Tijdens de inloopmiddag woensdag werden alle vragen beantwoord.

<:A9:GB6AH:C ™ Geldermalsen gaat meewerken aan het opknappen van de Romneyloods op Fort Asperen. De gemeente trekt hiervoor maximaal 70.000 euro uit. De opknapbeurt van het monument komt voort uit het samenwerkingsverband Lingekwartier. ROC Rivor en Helicon werken ook mee aan het project. Beide onderwijsinstellingen zien mogelijkheden om maquettes en een digitale verbeelding te maken van de werking van de waaiersluis. Daarnaast willen ROC Rivor en Helicon de leerlingen betrekken bij het maken van een tentoonstellingsruimte over de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de loods. Bovendien bestaat de mogelijkheid de scholieren op het fort zelf een stage te laten doen op het gebied van evenementen organiseren, rondleidingen geven en ze te betrekken bij het beheer van gebouwen en groen. Beide onderwijsinstellingen willen hier een onderwijspakket aan koppelen dat tenminste tien jaar gaat lopen. Stichting Fort Asperen is bereid de Romneyloods hiervoor beschikbaar te stellen. De provincie knapt met de leerlingen de buitenkant van de loods op en legt elektriciteit aan. Komende zomer wordt begonnen met de opknapbeurt. De opening staat gepland voor het voorjaar 2015.

Het project pakt vanaf komende zo-

mer 22 kilometer Diefdijk en (Nieuwe) Zuiderlingedijk aan, vanaf Fort Everdingen tot aan Spijk. De dijk is getoetst op hoogte, stabiliteit en lekkage en op veel punten bleken aanpassingen nodig. “Niet verwonderlijk, want deze dijk is in eerdere dijkversterkingsprogramma’s nooit meegeno-

men”, aldus Jos Prinse van Antea Group. Op praktisch alle plaatsen wordt het wegdek vervangen of verbeterd en ingericht als zestig kilometerzone. Dus: met drempels in het asfalt en verkeersplateaus bij kruisingen en objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, om deze extra te accentue-

™7ZldcZghWZ`^_`ZcYZeaVcc^c\^cYZY^gZXiZdb\Zk^c\kVc]jcldc^c\#

FOTO: MARIJKE VERHOEF

ren. Op een aantal plaatsen wordt de dijk opgehoogd, onder andere bij Wiel de Waai, de Nieuwe Zuiderlingedijk tussen de N848 en de Kerkweg en de dijk bij het voetveer van Spijk. Op plaatsen waar kwelwater door de dijk sijpelt wordt de dijk met klei ingegraven om het lek te dichten. Als dit niet mogelijk is, komt er een kwelscherm. Bij Wiel de Waai moet er voor de stabiliteit van de dijk 400 meter damwand komen. Een ingrijpende en tijdrovende klus die veel overlast geeft. “De dijk moet namelijk helemaal afgesloten worden.” Woningen blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Voor transportbedrijf Van Weverwijk wordt een oplossing gezocht. Er is ook aandacht voor recreatie. Bij Wiel de Waai komt een picknicktafel met fietsenstalling en er wordt een pad naar het wiel toe gemaakt. Tevens komen er diverse bankjes en tafeltjes in de stijl van de Nieuwe Hollandse Waterlinie langs de dijk. Verder komen er parkeerplaatsen bij de Wiel van Bassa, de Meerdijk en de Industrieweg in Asperen, bij gemaal Broekse Sluis en bij de kruising met de A2. De werkzaamheden starten deze zomer. De dijkversterking is naar verwachting eind 2015 afgerond, de wegverbetering medio 2016.

CDA doet aangifte tegen Wilders

RAI weer publiekstrekker Boekencel op het plein

ĩĢĢįġĞĪš De Leerdamse CDA-fractie gaat aangifte doen tegen Geert Wilders wegens discriminatie. “De heer Wilders heeft geen woord teruggenomen van wat hij gezegd heeft omtrent de Marokkanen in ons land.

ĩĢĢįğįĬĢĨ š Twintig standhouders kwamen er uiteindelijk op de reservebank terecht, zo groot was de belangstelling voor de Leerbroekse RAI.

Wij vinden dat we dit niet zomaar kunnen laten gaan”, aldus Bart Bruggeman, Martine Visser en David Golverdingen. “Er zit wat ons betreft een duidelijke lijn tussen discriminatie en vrijheid van meningsuiting. Religie kun je kiezen, criminaliteit is ook een keuze, maar afkomst is niet iets waar je voor kiest. Je wordt geboren als Nederlander, Marokkaan, Belg of noem maar op. Hier heb je geen inspraak in, dus is hier een duidelijke grens gepasseerd. Dit laten we niet zomaar voorbijgaan.”

Verwonderlijk is dat niet; vele honderden bezoekers liepen donderdag, vrijdag en zaterdag langs de stands in dorpshuis De Schakel en de bijbehorende tent. Het aanbod was in vergelijking met voorgaande edities nog gevarieerder en er was veel te doen voor de jeugd. “We hebben drie leuke dagen gehad met duizenden bezoekers”, stelt Tina Hakkesteegt namens de organisatie. “Men was vooral te spreken over de kleinere stands waardoor er

meer standhouders stonden.” Voor de commissieleden van de Voorjaarsshow was het moeilijk om de nominaties voor de Mooiste Stand te beperken tot drie nominaties. “Uiteindelijk stak het vele werk van Stucadoorbedrijf Oudenaarden uit Schoonrewoerd boven iedereen uit met kop en schouder. Ze hebben vele uren gestoken in het stucwerk in hun stand en precies op tijd was hun stand prachtig gestukadoord, geverfd en aangekleed als een prachtige luxe woonkamer.” Drie winnaars werden tijdens de RAI blij gemaakt met een split-airconditioning van Schilt Airconditioning. Meer foto’s : www.hetkontakt.nl.

™=ZilVhigVY^i^dcZZaYgj`deYZAZZgWgdZ`hZG6>#

FOTO: GEURT MOUTHAAN

ĩĢĢįġĞĪ š Wethouder Wim van der Leij heeft vorige week dinsdag de nieuwe boekencel op het Reilinghplein officieel geopend. De laatste telefooncel van Leerdam is op initiatief van Teus Meijdam (Leerdam 2000) en Bart Bruggeman (CDA) niet naar de schroothoop gegaan maar heeft een nieuwe functie gekregen. De cel is van het Europaplein verplaatst naar het Reilinghplein en is daar een ‘zwerfboekstation’ geworden. Een idee van onder andere Nicole Boterkooper, betrokken bij het kinderzwerfboek. De telefooncel is omgebouwd tot boe-

™DeZc^c\kVcYZWdZ`ZcXZa#

kencel, naar een ontwerp van Heerenlanden College-leerlinge Vera Bron. Alle inwoners van Leerdam mogen boeken lenen uit de boekencel en er ook zelf boeken in terug plaatsen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Overbuurman meneer en Hartog houdt een oogje in het zeil met het oog op de sociale controle en vandalisme. De cel is een aantal weken geleden geplaatst en gevuld met de eerste boeken. “De cel is al zo’n vier keer helemaal leeg geweest en ik zie ook al nieuwe boeken die er door andere mensen in zijn gezet. Er wordt dus goed gebruik van gemaakt”, aldus Nicole Boterkooper.

FOTO: MARIJKE VERHOEF


GEMEENTEBERICHTEN woensdag 26 maart 2014

Deze pagina verschijnt onder verantwoordelijkheid van de gemeente Leerdam.

DE TWEET GEMEENTE LEERDAM Vul op www.waardlanden.nl uw postcode en huisnummer in en bekijk eenvoudig uw persoonlijke afvalkalender online #leerdam

KORT NIEUWS CONTAINER VOL Verspreid in de gemeente staan verzamelcontainers voor onder andere het inzamelen van kleding, glas en plastic. Maar treft u een volle container? Zet uw afval er dan niet naast. Loop naar de dichtstbijzijnde container of neem het afval mee terug en bel Waardlanden: 0183 – 681 111. Waardlanden zal de container snel legen waardoor iedereen het glas, papier of de kleding weer in de containers kwijt kan.

GRATIS JEKKO’S Waardlanden heeft 100 Jekko’s beschikbaar om gratis uit te delen. Kleine elektrische apparaten, batterijen, spaar- en ledlampen kunt u gescheiden aanbieden op het afvalbrengstation. Via het afvalbrengstation worden deze afgevoerd naar erkende verwerkers. Daar wordt het in delen gescheiden, waardoor er stoffen ontstaan die opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo worden grondstoffen gespaard. Uw kleine elektrische apparaten, batterijen, spaar- en ledlampen gescheiden weggooien, is dus goed voor het milieu. Om deze producten thuis ergens tijdelijk op een centrale plek te kunnen bewaren, is een Jekko ontworpen door Wecycle. U kunt een Jekko ophalen op de afvalbrengstations in Leerdam, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam.

VERKIEZINGEN, EN NU? Vorige week gingen we naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Tijdens de goedbezochte en attractieve uitslagenavond in Het Dak werden de uitslagen afgewacht. Na het tellen van de stemmen en het bereken van zetels, restzetels en voorkeursstemmen, werden vrijdag de processen-verbaal ondertekend. De uitslagen, tellingen en zetelverdeling is natuurlijk terug te vinden op onze site, www.leerdam.nl.

De Leerdamse fractievoorzitters hebben zaterdag een constructief gesprek gevoerd over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing. De fractievoorzitters hebben afgesproken om

Loudi Stolker-Nanninga te vragen de formatie te begeleiden. Maandag begon mevrouw Stolker haar gesprekken met de

SAMEN ÉÉN UUR HET LICHT UIT VOOR DE AARDE!

GRATIS GROENE CONTAINER Het voorjaar is voor veel mensen aanleiding om de tuin op te ruimen. Reinigingsdienst Waardlanden wil het u zo makkelijk mogelijk maken om uw afval te scheiden. Met één telefoontje of mailtje wordt bij u een gratis extra of grotere groene container afgeleverd. Wilt u een extra groene container, of uw huidige groene container omruilen voor een grotere, neem dan contact op met Waardlanden: telefoon: (0183) 68 11 11 of e-mail: info@ waardlanden.nl. De container wordt bij u afgeleverd en het kost u allemaal niets. Het enige wat u nog hoeft te doen, is uw afval scheiden. DIGITALE NIEUWSBRIEF Wist u dat de gemeente Leerdam een keer in de twee weken een digitale nieuwsbrief verstuurt? U blijft dan heel eenvoudig op de hoogte van wat er speelt binnen de gemeente Leerdam. Kijk op www. leerdam.nl hoe u zich kunt aanmelden voor deze informatieve digitale nieuwsbrief.

UIT DE WMO-RAAD De WMO-adviesraad van begin maart stond in het teken van overleg met de wijk- en dorpsraden. In een levendige discussie over allerlei activiteiten vanuit deze wijk-en dorpsraden werd nog weer eens duidelijk de belangrijke functie die zij vervullen in onze Leerdamse samenleving.

OPENINGSTIJDEN AFVALBRENGSTATION Vanaf maandag 7 april 2014 is het afvalbrengstation in Leerdam ook op maandag open. Het afvalbrengstation is dan van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. Heeft u vragen? Bel dan naar Reinigingsdienst Waardlanden, telefoonnummer (0183-) 68 11 11 of stuur een e-mail naar: info@waardlanden.nl.

fracties. Zodra meer bekend is over het formatieproces, informeren wij u hier natuurlijk over.

Tijdens Earth Hour, op zaterdag 29 maart 20.30 uur, gaat overal ter wereld 1 uur het licht uit. Met die krachtige symbolische actie geven elk jaar vele miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten aan dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde en samen krachten moeten bundelen voor duurzame oplossingen. Deze internationale actie van het Wereld Natuur Fonds toont aan dat door samen te werken iedereen een positieve bijdrage kan leveren aan het beschermen van onze toekomst en die van volgende generaties. Geef de aarde door! Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur. Als iedereen de leefgewoonte van de gemiddelde Nederlander zou hebben, zouden er 3,5 aardbollen nodig zijn. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel

GRIP OP GELD

De werkgroep Sociale Cohesie organiseert een workshop vanuit het uitgangspunt: Grip op geld. Hoe gaan we in Leerdam met ons geld om? Hoe kunnen we schulden voorkomen? Hoe kunnen we een plan maken voor onszelf om overzicht te houden op onze inen uitgaven? De avond wordt gegeven door professionele mensen van het Nibud , die ons handvatten en tips aanreiken, waardoor

mogelijk. En het begint bij jezelf. Als we ons daarvan allemaal bewust zijn, geven we samen de aarde door! Doe ook mee! Door mee te doen aan Earth Hour geef je samen met miljoenen anderen, in meer dan 152 landen, het signaal dat ook jij bijdraagt aan het doorgeven van een leefbare aarde. De gemeente Leerdam wil heel graag bijdragen aan duurzaamheid en roept dan ook iedereen op om mee te doen. Zelf zal de gemeente Leerdam de lichten uitzetten van de kubussen op het Dokter Reilinghplein en de spots op de Grote Kerk in de Kerkstraat. Laat WNF weten dat u meedoet Meld u of uw bedrijf/instelling aan op wnf.nl/earthhour. Ook vindt u hier meer informatie en besparingtips.

het inzicht op onze financiën wordt vergroot. De werkgroep denkt dat het een heel zinvolle workshop wordt, waar voor iedereen wel iets nuttigs bij zal zitten. De avond vindt plaats op 7 april 2014 in het Heerenlanden College locatie Joost de Jongestraat, van 19.30 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Zeker als we kijken naar de cultuurverandering die wij de komende jaren gaan doormaken in de zorg. Zo lang mogelijk thuis met hulp van familie, buren en wijkgenoten voordat de professionele hulp wordt ingeschakeld. Er wordt steeds meer naar een wijkgerichte aanpak gekeken. De pilot van een sociaal wijkteam in Leerdam west is hier al een voorbeeld van. Dat betekent dus ook dat wijk-en dorpsraden een belangrijke signalerende functie lijken te gaan vervullen, zoals ook de kerken en het verenigingsleven. In de discussie werd duidelijk dat er betreffende ondermeer de drie decentralisaties met taken die naar de gemeente komen nog veel informatie achterstand is in de wijken. Het komende jaar zal hard nodig zijn om vanuit de gemeente, de wmo-raad, samen met de seniorenraad en het platform gehandicapten, hierover met de Leerdammers goed en veelvuldig te communiceren. Ook de wijk-en dorpsraden zullen trachten hun bekendheid bij de achterban te vergroten. In een volgende overlegvergadering zullen wij de kerken uitnodigen voor een dergelijk gedachtenwisseling. Welke rol kunnen ook de kerken vervullen in de komende cultuurverandering in met name deze drie decentralisaties.

CONTAINERS GAAN ONDERGRONDS Deze week starten we met de werkzaamheden om in Leerdam West op het Europaplein de bovengrondse containers te vervangen door acht ondergrondse systemen. Het kan voorkomen dat de containers even niet bereikbaar zijn of door moment van legen en terugplaatsen niet bruikbaar. Excuses voor het ongemak.


4

STADSKANTOOR Dokter Reilinghplein 1 Postbus 15, 4140 AA Leerdam

GEMEENTEWERF EN MILIEUSTRAAT Handelstraat 15 Postbus 15, 4140 AA Leerdam

T 0345 636 363 F 0345 613 643

T 0345 636 363 F 0345 633 643 Afvallijn: 0183 681 111

www.leerdam.nl info@leerdam.nl

woensdag 26 maart 2014

TEXTIELINZAMELING 9 APRIL DOOR KICI Woensdag 9 april kunt u kleding die u niet meer wilt gebruiken op straat zetten. Dan zamelt Waardlanden in samenwerking met KICI textiel in. Het textiel kunt u in de kledingzak doen die u in de brievenbus krijgt of heeft gekregen. Vergeet niet dat u niet alleen kleding kunt doneren, maar ook ander huishoudelijk textiel zoals hand- of theedoeken. Zelfs textiel met een vlek of scheur mag gedoneerd worden. Heeft u deze kledingzak niet ontvangen? Dan kunt u ook een standaard huisvuilzak of andere plastic zak gebruiken. Zorg er wel voor dat de zak goed herkenbaar is als kledingzak. Dit kunt u doen door een briefje op

de zak te plakken met de tekst ‘Kleding’. Weten wat er wel en niet in de kledingzak thuishoort? Kijk dan even op www.waardlanden. nl. De medewerkers van KICI starten om 7.30 uur met het ophalen van de kledingzakken. Zorg dus dat uw kledingzak op tijd buitenstaat. Om vervuiling van de kleding te voorkomen is het raadzaam de zak goed dicht te binden. Tot 17.00 uur worden de zakken in uw gemeente opgehaald. Is uw textielzak als enige blijven staan, bel dan het servicenummer dat op de zak vermeld staat. Deze textielzak wordt dan alsnog opgehaald.

HUUR EEN KRAAM VOOR DE KONINGSBRADERIE Op 26 april organiseert het Comité 3045 de Koningsdag in Leerdam. Het belooft weer een heerlijke dag met een aantrekkelijk programma te worden. Een van de programmaonderdelen van deze bijzondere dag is na-

tuurlijk de Koningsbraderie. Wilt u meer informatie of een kraam reserveren? Neem dan per e-mail contact op met heer Teus Meijdam: t.meijdam@leerdam2000.nl.

WERK IN UITVOERING VERKEERSHINDER KOENDERSEWEG Op 7 april zal de Koenderseweg af en toe gestremd zijn. Reden van de verkeershinder is de aanleg van twee drempels en waarschuwingsborden. Deze maatregelen zijn nodig om de veiligheid van weggebruikers te vergroten en hen te waarschuwen voor het werkverkeer dat richting de nieuwbouwwijk Broekgraaf gaat. Aanvankelijk zou de Koenderseweg tijdens de bouw van de wijk helemaal afgesloten zijn maar in januari van dit jaar besloot het college dat minder ingrijpende maatregelen voldoende zijn. Verkeer zal gedurende de stremmingen worden omgeleid. ONDERHOUD WEGEN Op diverse locaties binnen de gemeente Leerdam voeren we herstratingswerkzaamheden uit. De locaties waar we nu bezig zijn of binnenkort bezig gaan, zijn: Brinkstraat, Masada en Noorderwoerd en een aantal inritten van de Dorpsstraat te Schoonrewoerd gedeelte van het parkeerterrein Oranje Nassaulaan (nabij Albert Hein). Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen naar 0345 – 636 193 of 0345 – 636 284.

SPREEKUUR COLLEGE Dinsdag 1 april tussen 17.00 en 18.00 uur kunt u tijdens het spreekuur van het college persoonlijk in gesprek met de burgemeester of een van de wethouders. U kunt uw wens of idee uitspreken of een vraag stellen. Kortom, met de burgemeester of de wethouder kunt u spreken over allerlei zaken die te maken hebben met de gemeente.

Besluiten De onderstaande besluiten door het college of de burgemeester zijn genomen na een zorgvuldige afweging van alle belangen. Toch kan het zijn dat u tegen één van deze besluiten bezwaar heeft. Hoe, wanneer en waar u bezwaar kunt maken vindt u op www. leerdam.nl. Gehandicaptenparkeerplaatsen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 18 maart 2014 hebben besloten om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken toe te wijzen in de nabijheid van de woning op het adres Koningin Wilhelminalaan 31 te Kedichem. Dit besluit treedt in werking zodra de voorziening is aangebracht. Omgevingsvergunning Op 20 maart 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten omgevingsvergunning te verlenen voor Hhet uitbreiden van de openingstijden met zondag op het perceel, Fonteinstraat 4a, 4141 CG te Leerdam. Hdakkapel en het verplaatsen van een dak-

kapel op het perceel, Diefdijk 3, 4141 MD te Leerdam. Evenementenvergunningen De burgemeester van Leerdam heeft op 14 maart 2014 een evenementenvergunning verleend aan de Gemeente Leerdam voor het organiseren van: Hde Koningsdag op 26 april 2014 in het centrum van Leerdam. Hvoor het organiseren van het estafetteloop evenement “Roparun” op maandag 9 juni 2014 met een doorkomst door Leerdam van 05:40 uur tot 10:53 uur aan Stichting Roparun Evenementen. Collectevergunningen Burgemeester en wethouders van Leerdam hebben de volgende melding ontvangen : Hmelding van een collecte van 12 mei 2014 t/m 17 mei 2014, georganiseerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hmelding van een collecte van 19 mei 2014 t/m 23 mei 2014, georganiseerd door de Maag, Lever, Darm Stichting. Hmelding van een collecte van 5 mei t/m 10

EVENEMENTEN AGENDA 29 MAART EARTH HOUR, EEN UUR LICHT UIT VOOR DE AARDE 4 APRIL NATUURLIJK GEZOND EVENT 7 APRIL WORKSHOP GRIP OP GELD, WERKGROEP SOCIALE COHESIE 26 APRIL KONINGSDAG MEER INFORMATIE VINDT U OP WWW.LEERDAM.NL OF WWW.ONSLEERDAM.NL.

DUMP HET AFVAL NIET BIJ DE BUREN Meermalen hebben wij op deze plaats aandacht gevraagd voor het correct aanbieden van de verschillende afvalstromen. Toch komen er steeds meldingen binnen van bewoners die overlast ondervinden door het dumpen van grof afval. Ook krijgen wij meldingen van het verkeerd aanbieden van plastic afval. Raadpleeg de afvalkalender op www. waardlanden.nl en biedt de verschillende soorten afval op de juiste manier aan. U voorkomt daarmee veel ergernis bij uw buurtgenoten.

GEMALEN DOORSPOELEN

Om het spreekuur efficiënt te laten verlopen, is het nodig dat u zich voor maandag 31 maart 12.00 uur aanmeldt bij het bestuurssecretariaat. Dit kan op het telefoonnummer 0345 - 636 300. Het gesprek kan maximaal 15 minuten duren. Het gaat immers om het delen van een idee, het doen van een voorstel of het stellen van een vraag. Binnen twee weken ontvangt u bericht over de voortgang.

De komende periode worden de gemalen in onze gemeente doorgespoeld en onderhouden door Brujo Rioolbeheer. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in het buitengebied. Het is mogelijk dat medewerkers van Brujo op terrein van particulieren moeten zijn om een gemaal te controleren. De medewerkers zijn altijd te herkennen aan bedrijfskleding van Brujo.

mei 2014, georganiseerd door het Longfonds te Amersfoort. HMelding van een collecte van 17 tot en met 22 november 2014, van het Nationaal MS Fonds.

ming de Nieuwstraat (Vlietskant zijde), Bergstraat(Vlietskantzijde), Schavet en Poorterij omgeleid kan worden via de BergstraatWestwalzijde naar de Bergstraat Vlietskant zijde en andersom. HGedurende het evenement voor de Bergstraat een tweerichtingsverkeer in te stellen; HOm een bord te plaatsen ter hoogte van Schavet/Bergstraat en Bergstraat/ Markthof met de mededeling dat het doorgaand verkeer richting de Vlietskant gestremd is;

Verkeersbesluiten Burgemeester en wethouders hebben op 13 maart 2014 besloten om voor de kerstmarkt op 19 en 20 december a.s. de volgende verkeersmaatregelen te treffen te weten: Hop vrijdag 19 december 2014 vanaf 12:00 uur de reguliere weekendafsluiting in te laten gaan voor de binnenstad. Heen afsluiting te plaatsen middels een hek en een bord C1 ter hoogte van de kruising Kerkstraat – Huisgracht evenals aan de Vlietskant zijde - Dokter C. Voogdplein. Hde rode paaltjes ter hoogte van het Dokter Reilinghplein omlaag te zetten op donderdagavond 18 december 2014 ten behoeve van de opbouw op vrijdag 19 december 2014 vanaf 08:00 uur; Hde doseerpaal aan de Bergstraat buiten werking te stellen zodat het verkeer komendevanuit de Westwal met als eindbestem-

Omgevingsvergunningaanvraag Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen op 15 maart 2014 voor het bouwen van een woonhuis met garage op het perceel, Tiendweg 148 te Leerdam. Indien daaraan behoefte bestaat kunnen de aanvragen worden ingezien tijdens openingstijden van Bouw- en woningtoezicht van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 12.00 uur. Voor de middagen kunt u een afspraak maken met onze medewerkers via het telefoonnummer 0345-636363.


publicaties

Woensdag 26 maart 2014

De mooiste voorjaarscollectie is binnen... Art Australian Foot Braend Blackstone Van Bommel BjĂśrn Borg Birkenstock Calvin Klein Jeans Caâ&#x20AC;&#x2122;Shott Converse Cowboysbags Durea Evaluna Floris van Bommel Fantasy shoes New Balance Ilse Jacobsen Gabor Giorgio 1958 HUB Paul Green Paula Urban Laidback London MaripĂŠ Mery Mjus Palladium PoccoPazza Piedi Nudi Only A Shoes Monshoe Fashion Panama Jack Ravelli Red-Rag Via Vai SPM Superga Timberland Valmy Moda

Kom kijken en wij zullen u verrassen!!

*DVWKXLVVWUDDWÂ&#x2021;-0*RULQFKHPÂ&#x2021; .ROIVWUDDWDÂ&#x2021;;/'RUGUHFKWÂ&#x2021; .HUNVWUDDWÂ&#x2021;$:/HHUGDPÂ&#x2021; .HUNVWUDDWÂ&#x2021;-*2RVWHUKRXWÂ&#x2021; ZZZEURQNKRUVWVFKRHQHQQO

TIJDELIJK GRATIS KLEUR EN MAAR 6% BTW* BIJ SCHEURWATER B.V.

GRATIS INZET HORREN*

BEDANKT

vraag naar de voorwaarden

*

Zandstraat 43 4101 ED Culemborg Tel: 0345-512678 www.scheurwater-weru.nl

VOOR UW STEM!

kunststof kozijnen - ramen en deuren - dakramen - glaszetten - dakkapellen - gevelbekleding - zonwering

Waar koop ik mijn MINI?

MINI

Foto: Betuwefotograaf

DE NUMMER 1 IN KUNSTSTOF KOZIJNEN!

29 maart: de nieuweÂ

Voor verkoop en onderhoud van BMW - Mini - Audi - VW - Toyota - Landrover 7FFSXFHt#FFTEt5tXXXXJMMFNDPSOFMJTTFOOM

WWW.DORPSBELANGEN.INFO

14


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

15 business nieuws

Bistro die aanvoelt als de woonkamer ĩĢĢįġĞĪ š Nikki Smaling en Robin van der Puil openen eind deze week Bistro De Living aan de Kerkstraat 53a in Leerdam. Een klein restaurant met de gezelligheid van een woonkamer. “We maken lekkere gerechten uit de Franse keuken en serveren die met goede, bijpassende wijnen die uniek zijn in deze regio”, vertelt Nikki. Als gastvrouw ontvangt en bedient ze alle gasten en zorgt ze dat de bistro aan-

voelt als een thuis. Een plek om lekker te ontspannen en te genieten van lekker eten. “Maar zonder de lasten, zoals afwassen”, grapt Robin.

product in zijn waarde. Ik ga voor pure smaken”, legt hij uit. Daarbij zorgt hij dat de prijzen ook zeer betaalbaar blijven.

Pure smaken Hij draagt vanuit de keuken zijn steentje bij. Hij presenteert een selectie van smakelijke, verrassende gerechten, bereid met verse producten. “Ik maak de gerechten modern door een speelse opmaak en veel kleur, maar laat het

Robin leerde het vak in een Zwitserse bistro met Michelinster en werkte een aantal jaar als zelfstandig kok bij de Goudreinet in Vuren. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij wilde altijd al zijn eigen zaak beginnen. “Want dan kan je je eigen weg

gaan, je bent niet gebonden aan een chef. Je kunt je eigen creativiteit kwijt.” Ook Nikki is een echte zelfstandig onderneemster. Ze heeft al jaren ervaring als gastvrouw en werkte sinds vorig jaar bij tapasrestaurant Tastoe. Binnen een maand kwam ze al met nieuwe wijnen en gaf zo haar eigen draai aan het restaurant. Ambitieus Eigenaar Angelo Kozlakidis, in wiens handen ook De Prikkelinge aan de Linge rust, zag de bevlogenheid van Nikki. “Ik proefde dat ze graag voor zichzelf wilde beginnen en dus heb ik dit ambitieuze stel gevraagd het restaurant over te nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het helemaal gaan maken. Ik vind het leuk hen nu e kans te geven om voor zichzelf te beginnen, zoals ik die kans ook heb gekregen.” Sinds begin maart is Tastoe omgedoopt tot Bistro De Living, de officiële opening is naar verwachting eind deze week. De bistro biedt plaats aan 35 gasten en heeft een zonnig terras in de achtertuin. De Living is iedere dinsdag tot en met zaterdag open van 11:00 tot 22:00 uur. Nikki en Robin nodigen iedereen die van lekker eten en gezellig tafelen houdt uit om Bistro De Living te ontdekken. Reserveren voor lunch of diner kan via 0345-612022. Meer informatie over Bistro De Living en het lunch- en dinermenu is te vinden op onderstaande website.

™C^``^HbVa^c\ZcGdW^ckVcYZgEj^a^c7^higd9ZA^k^c\#

FOTO: MARIJKE VERHOEF

q WWW.BISTRODELIVING.NL

A::G96B ™ Veilig Verkeer Nederland, afdeling Leerdam houdt zaterdag 12 april een gratis caravankeuring bij Van Wijk Autoschade. Dit gebeurt met medewerking van Profile Tyre Centre Nout, Brandweer Leerdam, Politie ZHZ en Van Wijk Autoschade. Als de caravan of andere aanhanger gekeurd is, krijgt men een evaluatiegesprek met eventueel advies. Er is ook een remmentestbank aanwezig en er is gratis koffie. Aanmelden kan tussen 18:00-22:00 uur bij Mieke Lustig (0345-611186) of via veiligverkeernederland-leerdam@hotmail. com. Zaterdag 5 april houdt VVN een caravankeuring bij WAGO in Vuren, deze kost 10 euro voor VVN-leden en 15,00 euro voor niet-leden. Aanmelden: 0183-649403.

Dierenzorggroep pakt ziekte van Weil aan A::G96B™ Alle Dierenzorggroep Dierenklinieken stappen over op een nieuw vaccin voor honden tegen de ziekte van Weil. Onderzoek heeft aangetoond dat meer varianten van deze bacterie een rol spelen dan de twee varianten waar nu tegen gevaccineerd wordt. Daarom is een nieuw vaccin op de markt gebracht. De prijzen van de entingen veranderen niet, maar het nieuwe vaccin moet eenmalig na drie weken herhaald worden. Hiervoor geldt een actietarief van 17,50. In Leerdam verlenen twee dierenartsen en drie assistentes eerste- en tweedelijns diergeneeskundige zorg voor gezelschapsdieren. Info via 0345-612270 of leerdam@dierenzorggroep.nl.

U heeft een klusbedrijf?

Open Coffee voor ondernemers

Leefstijlcoach bij de Rivaswinkel

Workshop ‘Grip op geld’ in Leerdam

DDHI:GL>?@™ In de Lingehoeve aan de Lin-

<DG>C8=:B$A::G96B™ Vanaf vrijdag 4 april

A::G96B™ De werkgroep sociale cohesie

gedijk in Oosterwijk wordt vrijdag 28 maart van 9:00 tot 11:00 uur een Open Coffee gehouden. De bijeenkomst is een ontmoetingsplatform voor ondernemers om nieuwe ideeën en creatieve oplossingen op te doen. De Open Coffee Vijfheerenlanden biedt deze gelegenheid op de laatste vrijdag van de maand. Gratis toegang; bezoekers betalen alleen hun eigen consumpties. Voor het bijwonen van deze ochtend is aanmelden verplicht: www.opencoffeevijfheerenlanden.nl.

is er wekelijks een leefstijlcoach aanwezig in de Rivas Leef&-gezondheidswinkel. De coach beantwoordt vragen, geeft advies en begeleidt bij een gezonde leefstijl. Er is aandacht voor voeding en beweging. Daarnaast is er iedere week een gezondheidsactiviteit, proeverij of demonstratie. De coach doet 4 april ook bloeddrukmeting en is van 9:00 tot 12:00 uur te vinden bij het gezondheidsplein Lingesteyn in Leerdam en van 9:30 tot 12:30 uur in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Leerdam houdt op 7 april de workshop ‘Grip op geld’. De avond vindt plaats in het Heerenlanden College, locatie Joost de Jongestraat, en duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Tijdens de workshop komen vragen aan de orde als: ‘Hoe gaan we met ons geld om, hoe kunnen we schulden voorkomen en hoe kunnen we een plan maken om goed overzicht te houden op onze in- en uitgaven’? De avond wordt gegeven door professionele medewerkers van het Nibud.

=:J@:AJB™ De eerste visuele stap is gezet voor de stichting Stadswal Heukelum: de bouw- en informatie-units zijn geplaatst. Vrijwilligers werken de accommodatie nu van binnen en buiten af. De units worden de komende periode gebruikt als informatiepunt. Bewoners kunnen zich er laten informeren over het project. Ook kunnen geïnteresseerden zich hier inschrijven als vrijwilliger. Zodra de units klaar zijn, worden er informatiedagen gepland. Als blijk van waardering heeft supermarkt Coop besloten de koffie tijdens het project gratis te verstrekken.

Blitterswijk helpt bij ontwikkelingsproject

Open dag glastuinbouw

Duizendste GFT-bak Leerdam De Leerdamse wethouder Wim van der Leij heeft vorige week de duizendste container uitgereikt aan Caroline Schouten. De regionale Reinigingsdienst Waardlanden, een samenwerkingsverband tussen zes regiogemeenten, probeert zoveel mogelijk afvalstromen te scheiden om uiteindelijk zo weinig mogelijk restafval in de verbrandingsovens te krijgen. Hergebruik van afval als nieuwe grondstof hebben zij hoog in het vaandel staan. Om de inwoners in Leerdam en omstreken extra te motiveren hun afval nog beter te scheiden, biedt de reinigingsdienst bewoners de mogelijkheid om hun kleinere GFT-bak van 140 liter gratis om te ruilen tegen een groter formaat van 240 liter of indien gewenst een extra container aan te vragen. Inwoners die een extra groene container willen hebben of hun huidige groene container willen omruilen voor een grotere, kunnen contact opnemen met Waardlanden via 0183-681111 of info@waardlanden.nl. De container wordt door Waardlanden afgeleverd en is gratis. A::G96B™

™8Vgda^cZHX]djiZc^hWa^_bZi]VVgXdciV^cZg#

FOTO: AANGELEVERD

H8=DDCG:LD:G9™ Suzukidealer Garagebe-

drijf Blitterswijk uit Schoonrewoerd steunt de Rhino Club in Tanzania door voor iedere verkochte nieuwe Suzuki een bedrag te doneren aan de Rhino Club. Daarnaast schenkt het bedrijf klanten bij aflevering van nieuwe auto’s een boek over Tony Fitzjohn. Bijna tien jaar geleden werd de Stichting Suzuki Rhino Club opgericht. Doel van de stichting is het uitsterven van de zwarte neushoorn en Afrikaanse wilde hond te voorkomen. Daartoe worden de natuurbeschermingsprojecten van Tony Fitzjohn in Mkomazi National Park in Tanzania ondersteund. Fitzjohn: “Bescherming van dieren gaat niet alleen over het verzorgen en beschermen van die dieren. Het gaat er vooral om dat de mensen die de leefomgeving met deze dieren delen, geen reden hebben op deze dieren te jagen. Je moet er voor zorgen dat ze een normaal bestaan kunnen leiden. En dat begint met opleidingen, zodat ze werk kunnen vinden. Investeren in scholing is daarom van cruciaal belang om onze inspanningen ook voor de lange termijn te borgen.” Daarmee ontstond het plan een school te stichten in de directe omgeving van Mkomazi. Doel is om de jeugd in de omgeving van Mkomazi een betere kans te bieden op de arbeidsmarkt, zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en geen reden hebben om te jagen.

Stadswal Heukelum

Caravankeuring

ĥĞĞģıĢīĊıIJĦĩ š Vijf glastuinbouwbedrijven in Tuil en Haaften openen op zaterdag 5 april hun bedrijf voor belangstellenden. Kom in de Kas is het publieksevenement van de glastuinbouwsector. Iedere kas heeft iets te bieden en er worden van 10:00 tot 17:00 uur bijzondere activiteiten georganiseerd. Pippel Bramen (Bernhardstraat 31, Haaften) laat zien hoe men op innovatieve wijze bramen teelt. Het bedrijf oogst van april tot januari en levert aan de grootste winkelketen van Nederland. Voor kinderen is er een springkussen, speurtocht, schminken en workshop ‘Pimp je cakeje’. Informatie staat op www.bramen.nl. Gerbera Kwekerij Antonia (Sint Antoniestraat 35, Tuil) teelt 27 soorten gerbera’s die in bloei te zien zijn. Dagelijks worden 100.000 bloemen geplukt die naar Duitsland of Scandinavië gaan. De familie Mans vertelt over de teelt, de biologische bestrijding en het energiebeleid. Er staat een springkussen voor kinderen, bezoekers kunnen koffie drinken met de glazenwasser, er is een ‘levende bloem’ en er wordt ‘warme hap’ verkocht. Rijk de Jongh Flowers (Sint Antoniestraat 32, Tuil) is gespecialiseerd in zomerbloemen en teelt exclusieve soorten. De producten gaan dagelijks

Meld u aan op Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 4 incl. BTW in de krant

via Flora Holland Aalsmeer naar het buitenland. De Jongh toont kleurige bloemenpracht en geeft rondleidingen. Kinderen krijgen gratis zaadjes tuinkers en er wordt ijs verkocht. Info: www.rijkdejonghflowers.com. Lewis flowers B.V. (Haarstraat 47, Tuil) teelt chrysanten op milieubewuste wijze in een kas van 7,5 ha. Tien weken na het planten door de robot worden de bloemen geoogst. Zeventig procent wordt geëxporteerd naar Rusland. Tijdens de open dag wordt uitleg gegeven over de teelt en het klimaat, kunnen kinderen bloemstukjes maken, zijn er broodjes hamburger en boerenkazen te koop. Info: www.lewisflowers.nl. Paprikakwekerij Mts. Klop (Bernhardstraat 19, Haaften) is een familiebedrijf dat op milieubewuste manier rode paprika’s teelt op een oppervlakte van vier ha. Bezoekers krijgen informatie over de teelt van paprika, de inzet van natuurlijke vijanden ter bestrijding van plagen en de WKK-installatie die het dorp van stroom en de kas van warmte voorziet. Er is een stand over biologische bestrijding, een EDU-kas met een educatief project voor kinderen, tevens kookdemonstratie en fotoshoot. Basisschoolkinderen uit Haaften en Tuil maken kunstwerken die worden tentoongesteld. Hier is ook een wedstrijd aan verbonden.


Lingewaal journaal 26 maart 2014 colofon Gemeentehuis: A Raadhuisplein 3, 4147 AN, Asperen P Postbus 1014, 4147 ZG, Asperen T (0345) 634 000 F (0345) 619 722 I www.lingewaal.nl E info@lingewaal.nl Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

Of op afspraak: T (0345) 634 000 Loket Burgerzaken Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur Donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur U kunt op woensdagmiddag terecht op afspraak:

T (0345) 634 000 I http://afspraak.lingewaal.nl

GRAAF REINALDWEG AFGESLOTEN De Graaf Reinaldweg in de gemeente Gorinchem wordt ingericht als een 50 km/u weg ter hoogte van Dalem. De weg wordt daarvoor volledig afgesloten tussen 31 maart 9.00 uur en 19 april 16.00 uur. De omleidingsroutes staan aangegeven met borden. Met de auto wordt u vanuit Vuren omgeleid via de A15. Fietsers worden omgeleid via de Laagdalemseweg. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de afsluiting. Alle locaties blijven binnen de afgesproken aanrijtijden bereikbaar. Bushaltes

De bushalte ter hoogte van Dalem is in deze periode niet bruikbaar. Reizigers vanuit Herwij-

nen worden met de bus via de A15 omgeleid. Reizigers van of naar Dalem en Vuren kunnen van maandag t/m vrijdag met pendelbussen van en naar Station Gorinchem – Walstraat Merewade College – Dalem – Vuren – Brakelseveer reizen. In Dalem kunt u opstappen op de hoek Merwededijk - Beatrixlaan. In Vuren gebruikt u de normale halte Molenlaan op de Graaf Reinaldweg. De bussen rijden op werkdagen vanaf het begin van de dienst tot 19.00 uur. In de weekenden (5, 6, 12 en 13 april) rijden er geen bussen naar Dalem en Vuren. De bussen zijn bij de haltes van Herwijnen, Vuren en het station volgens de normale dienstregeling.

BUURTBEMIDDELING Een burenruzie waar u samen niet meer uitkomt? Wellicht biedt buurtbemiddeling uitkomst. ELK Welzijnswerk is door de gemeente en Kleurrijk Wonen ingehuurd om gecertificeerde buurtbemiddelaars gratis en onafhankelijk in te zetten. De buurtbemiddelaar wordt ingezet bij dreigende burenruzies. Buurtbemiddeling is bedoeld voor alle inwoners van Lingewaal. Voor informatie, advies of bemiddeling kunt u terecht bij Linda Franken, coördinatoren buurtbemiddeling via (0345) 51 52 27 of buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. U kunt zich ook aanmelden via de gemeente en/of de politie. Meer informatie over buurtbemiddeling vindt u op www.elkwelzijn.nl/uwbuurt/buurtbemiddeling.

Afhalen aangevraagde documenten: Maandag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur Wmo-loket Dinsdag- en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur

U kunt ook terecht op afspraak: T (0345) 634 000

EEN SCHOON LINGEWAAL VOOR ONS ALLEMAAL

Belangrijke telefoonnummers: Bel- en Herstellijn T (0345) 634 024 Calamiteitenlijn T (06) 21 49 56 88

Ook dit jaar doet Lingewaal weer mee aan de Week van Nederland Schoon. Veel verenigingen, scholen en inwoners doen hun uiterste best om veel zwerfvuil op te ruimen.

Calamiteitenzender Omroep Gelderland, 99,6 MHz

AGENDA – 27 maart 2014, 20.00 uur Installeren nieuwe gemeenteraad Gemeentehuis, Asperen www.lingewaal.nl/raadsagenda – 8 april 2014, 13.30 uur Welstandscommissie Gemeentehuis, Asperen www.lingewaal.nl/bouwen

Een groep van bijna 30 medewerkers heeft op 21 maart als vrijwilligers een aantal klussen in de gemeente aangepakt. Zo hebben vrijwilligers koffie geschonken voor de bewoners van Avondlicht en is het terras opgevrolijkt met gevulde bloembakken. Ook in museum OudAsperen werden de handen uit de mouwen gestoken. Op de foto zie je een groep medewerkers van de gemeente aan de slag in de schooltuin aan de Nieuwe Steeg.

In de week van 29 maart t/m 4 april willen we dat er heel veel zwerfvuil wordt opgeruimd in onze mooie gemeente. Organiseert u ook een schoonmaakactie? Dan kunt u de actie deze week nog aanmelden bij de gemeente Lingewaal. Stuur een e-mail naar w.vanweelden@lingewaal.nl of bel (0345) 634 000. Dan krijgt u van ons materiaal om het werk goed te kunnen doen en wordt het verzamelde vuil door ons opgehaald. Vele handen maken licht werk en een schoon Lingewaal.

BEKENDMAKINGEN Aangevraagde Omgevingsvergunningen Datum ontvangst 16-03-2014 17-03-2014 20-03-2014

Adres

Bouwwerk

De Rietput 73, Vuren

Het plaatsen van een erfafscheiding

Zuiderlingedijk 91, Spijk

Het plaatsen van een overkapping

Stardam 1, Asperen

Het verbouwen van een bestaande schuur

De publicatie van aangevraagde vergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde vergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend.

verlenen van een omgevingsvergunning zoals beschreven in artikel 2.12.1a-3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning ligt vanaf 27 maart 2014 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden of op afspraak. Daarnaast kunt u via de internetsite www.lingewaal.nl/bekendmakingen kennisnemen van de ontwerp omgevingsvergunning.

Verleende Omgevingsvergunningen Inspraak

Bouwwerk Het plaatsen van een prieel/vogelkijkhut Het plaatsen van een berging Het opknappen en uitbreiden van een vogeluitkijkpost Het plaatsen van een schutting

Tijdens de inzagetermijn kunt u, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen.

De besluiten liggen zes weken, vanaf de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage in het gemeentehuis te Asperen tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0345) 634 000.

Vaststelling wijzigingsplan ‘Spijkse Kweldijk 37’ in Spijk. Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat zij op 18 maart 2014 het wijzigingsplan ‘Spijkse Kweldijk 37’ in Spijk hebben vastgesteld.

Verzenddatum 19-03-2014 19-03-2014 19-03-2014 19-03-2014

Adres Achterweg 62, Herwijnen Meerenburg 22, Herwijnen Nabij Molenweg 4, Vuren Nieuwe Steeg 4, Herwijnen

Verlengen beslistermijn

De beslistermijn voor een aanvraag omgevingsvergunning van Waterschap Rivierenland te Tiel voor het realiseren van natuurlijke oevers op het perceel Bloklandweg tegenover nr. 1a te Herwijnen zal eenmalig worden verlengd met maximaal 6 weken. Omgevingsvergunningen Ontwerp omgevingsvergunning Middelweg 14c Asperen Burgemeester en wethouders van de gemeente

Lingewaal maken de ter inzage legging bekend van de ontwerp omgevingsvergunning ‘Middelweg 14c’ in Asperen. Toelichting

Voor het perceel kadastraal bekend als gemeente Asperen, sectie A nummer 170, is een verzoek ingediend voor de uitbreiding van de bestaande woning. Binnen het geldende bestemmingsplan ‘Kern Asperen’ is dit niet mogelijk. Om de ontwikkeling toch mogelijk te maken is een afwijking van het bestemmingsplan noodzakelijk. Dit kan door middel van het

Bestemmingsplannen

Toelichting

Voor het kadastrale perceel Spijk, sectie O 232 is een verzoek ingediend voor de bouw van een woonhuis met bijgebouw en paardenbak. In het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om een voormalig agrarisch bedrijf om te zetten in een woonbestemming. De ontwikkeling kan gerealiseerd worden binnen de opgenomen wijzigingsbevoegdheid.

Ter inzage

Vanaf 27 maart 2014 ligt het wijzigingsplan ‘Spijkse Kweldijk 37’ in Spijk gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden of op afspraak. Daarnaast kunt u via www.lingewaal.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl kennisnemen van het wijzigingsplan. Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kunnen tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. COLLECTEROOSTER •

24 t/m 29 maart 2014 st ZOA, Oranje Comité Asperen (kern Asperen)

31 maart t/m 5 april 2014 st Fonds gehandicaptensport Vervolg op volgende pagina


gemeente-info

Woensdag 26 maart 2014

Vervolg

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

Op 17 maart 2014 (verzonden 18 maart 2014) is er een vergunning verleend aan OranjeComitĂŠ Asperen voor het houden van oranjeweek activiteiten in Asperen op 24 april van 14:00 uur tot 23:00 uur, op 25 april van 18.30 tot 01.00 uur en op 26 april van 12.30 tot 01.00 uur. Op 17 maart 2014 (verzonden 18 maart 2014) is er t.b.v. de oranjeactiviteiten een tijdelijke verkeersmaatregel genomen. Op 17 maart 2014 (verzonden 18 maart 2014) is er t.b.v. de oranjeactiviteiten een geluidsonthefďŹ ng verleend Op 17 maart 2014 (verzonden 18 maart 2014) is er t.b.v. de oranjeactiviteiten een gebruiksvergunning verleend. Op 17 maart 2014 (verzonden 19 maart 2014) is er een vergunning verleend aan WTC Maas en Waal voor het houden van een wielerronde in Herwijnen op 28 juni 2014 van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op 17 maart 2014 (verzonden 19 maart 2014) is er tbv de wielerronde een tijdelijke verkeersmaatregel genomen. Op 17 maart 2014 (verzonden 19 maart 2014) is er tbv de wielerronde een geluidsonthefďŹ ng verleend Op 17 maart 2014 (verzonden 19 maart 2014) is er tbv de wielerronde een onthefďŹ ng van de Wegenverkeerswet verleend. Op 18 maart 2014 (verzonden 18 maart 2014) is aan Nationaal MS Fonds een ver-

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

gunning verleend voor het ophangen van een spandoek in de Heukelumseweg te Asperen van 17 t/m 22 november 2014. Op 18 maart 2014 (verzonden 18 maart 2014) is aan Bakkerij Bakker een exploitatievergunning verleend. Op 20 maart 2014 (verzonden 20 maart 2014) is aan de Rommelmarktcommissie Hervormde Gemeente Herwijnen een vergunning verleend voor het organiseren van een rommelmarkt op zaterdag 5 april 2014 van 09:00 uur tot 13:00 uur aan de Achterweg 57 te Herwijnen. Op 20 maart 2014 (verzonden 20 maart 2014) zijn tbv de rommelmarkt tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Op 20 maart 2014 (verzonden 20 maart 2014) is een vergunning verleend aan EvenTotaal voor het organiseren van de Lentefair aan de Haarweg 6 in Vuren op vrijdag 11 april en zaterdag 12 april 2014 van 10:00 uur tot 17:00 uur en op zondag 13 april 2014 van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op 20 maart 2014 (verzonden 20 maart 2014) zijn tbv van de Lentefair tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Op 20 maart 2014 (verzonden 20 maart 2014) zijn tbv van de Lentefair onthefďŹ ngen op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet verleend. Op 20 maart 2014 (verzonden 20 maart 2014) is tbv de Lentefair een geluidsonthefďŹ ng verleend. Op 20 maart 2014 (verzonden 20 maart

â&#x20AC;˘

2014) is tbv de Lentefair een onthefďŹ ng van de Zondagswet verleend. Op 17 maart 2014 (verzonden 17 maart 2014) is tbv Boeruh Rock (in de extra tent) aan Imagine Dance Events een onthefďŹ ng op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet verleend.

BEZWAAR EN BEROEP

â&#x20AC;˘

26 maart 2014

Lingewaal Journaal

APV-VERGUNNINGEN â&#x20AC;˘

17

â&#x20AC;˘

Op 17 maart 2014 (verzonden 17 maart 2014) is tbv Boeruh Rock aan Imagine Dance Events een gebruiksvergunning tijdelijke inrichting (VIP-tent) verleend.

â&#x20AC;˘ Zie voor bezwaarmogelijkheden en voorlopige voorziening het kader Bezwaar en Beroep.

TER INZAGE U kunt stukken inzien in het gemeentehuis tijdens openingstijden of op afspraak, zie colofon. ZIENSWIJZE U kunt schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen bij het college van B&W gedurende de inzagetermijn. BEZWAAR U kunt een bezwaar indienen bij het college van B&W binnen zes weken na de dag van verzending van een besluit. Bezwaar maken kan alleen door belanghebbenden. BEROEP Belanghebbenden kunnen alleen beroep instellentegen besluiten, als zij in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, of als hen niet verweten kan worden dat zij dat niet hebben gedaan (aantonen niet in NL of als plan is gewijzigd). Een beroepschrift kan binnen zes weken vanaf de datum waarop het besluit ter inzage is gelegd worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

VEREISTE GEGEVENS Een zienswijze, bezwaarschrift of beroepschrift moet voorzien zijn van naam, adres, handtekening en datum. Een zienswijze moet een motivering bevatten; in een bezwaar- of beroepschrift noemt u de omschrijving van het besluit en waarom u tegen het besluit bent. VOORLOPIGE VOORZIENING Het indienen van een bezwaar- of beroepschrift betekent niet dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Als u de uitvoering van een besluit wilt voorkomen, moet u naast het bezwaar- of beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen bijde Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan pas nadat het bezwaarschrift/beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt grifďŹ erecht geheven. BESTEMMINGSPLANNEN Voor bestemmingsplannen geldt een afwijkende procedure. Kijk hiervoor op www.lingewaal.nl/bestemmingsplannen.

Wij leveren kunststof en aluminium kozijnen, ramen en deuren. Bezoek onze showroom voor advies en een passende offerte. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 14 uur. Andere tijden op afspraak.

Focus Kozijntechniek Leerdam Energieweg 17i 4143 HK Leerdam Tel. 0345-623880 Fax. 0345-623430 E info@focus-kozijntechniek.nl

kozijnen, ramen, deuren, gevelbekleding, overkappingen, lichtstraten, zonwering

Sterk-Heukelum B.V. bestaat 50 jaar! Om dit te vieren houden wij op zaterdag 5 april a.s. van 12:00 tot 17:00 uur een

Verkoop en Service?

MINI

29 maart: de nieuweÂ

OPEN DAG. U en uw kinderen zijn van harte welkom om ons op deze dag te bezoeken ter gelegenheid van ons jubileum. Parkeergelegenheid (gratis): â&#x20AC;&#x2DC;Het Lingebosâ&#x20AC;&#x2122; Hier staat een pendelbus voor u klaar.

Spijkse Kweldijk 21 4161 BP Heukelum

Voor verkoop en onderhoud van BMW - Mini - Audi - VW - Toyota - Landrover 7FFSXFHt#FFTEt5tXXXXJMMFNDPSOFMJTTFOOM

Winst in alle kernen en behoud van 4 raadszetels een resultaat waar we met zijn allen trots op zijn:

KIEZERS BEDANKT!


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

18 uit het nieuws

DE WEEK IN BEELD

Z_diZW]'.cWWhjš Docenten van basis-

Z_diZW]'.cWWhjš De leerlingen van Basis-

Z_diZW]'.cWWhjš In het kader van het pro-

school De Springplank in Rumpt spelen al voorlezend een verhaal als afsluiting van het leesproject. De Boekenhappers van het jaar krijgen een medaille.

school Lingelaar uit Beesd bezoeken Heerlijkheid Mariënwaerdt in het kader van een schoolproject over het landgoed. Ze krijgen een rondleiding.

ject De Schone Wereld ruimen alle leerlingen van cbs Het Kompas zwerfafval op in Vuren. Het project eindigt met een tentoonstelling op 26 maart.

`kX_bWh_iš J. Tuiten-Heida, M. van Horssen-Hen-

`kX_bWh_iš Echtpaar De Snoo uit Beesd is donder-

`kX_bWh_iš Fanfarekorps De Volharding uit Deil

driks, J. van der Sloot-Bambacht en M. van den BergVerhoeven collecteren al 35 jaar voor Nationaal Fonds Gehandicaptensport in Vuren.

dag 20 maart vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Miranda de Vries brengt de gemeentelijke felicitaties over aan het paar. FOTO: MARIJKE VERHOEF

benoemt Wim de Jong, Gerrit-Jan Hakkert en Henk van Bavelgem tot erelid van de vereniging. Dit gebeurt tijdens het cowboys-en-indianen-concert.

`kX_bWh_iš Muziekvereniging Ad Astra huldigt

`kX_bWh_iš Muziekvereniging Wilhelmina huldigt

`kX_bWh_iš De heer P. van Hemert is gehuldigd

Hennie Eissens (25 jaar lid), Herman van Iperen (12,5 jaar lid) en dirigent Ron van Duffelen, hij begeleidt al 25 jaar het leerlingenorkest.

Arjan van Gangelen en Ries van Hoogdalem (12,5 jr lid), Gijs de Joode (60 jr lid), Natascha Pelle en Martien van Mourik (25 jr lid). Jevi van Os en Antoinique de Joode behaalden hun B-diploma.

vanwege 40 jaar lidmaatschap van Haaftensch Mannenkoor. Dit gebeurde tijdens het eerste concert in Burch van Haeften. FOTO: W. DE BRUIJNE

Z_diZW]''cWWhjš Skoda De Waal levert

`kX_bWh_iš Acqua Power-lerares Jeanet wordt 50.

`kX_bWh_iš Harmonie Concordia uit Beesd huldigt

twee Skoda Citigo’s aan Chr. Praktijkschool De Noordhoek in Gorinchem. De zes stagebegeleiders gaan hiermee op stagebezoek bij de leerlingen.

Health Center De Schildkamp in Asperen viert dit uitgebreid en ludiek.

Sander van Ingen (12,5 jaar), Esther Kroeze (12,5 jaar) en Tiny Hol (40 jaar). Bijzonder tijdens het concert: de flashmob met de ‘cup song’. FOTO: PETER HOL


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

19 uit het nieuws

DE WEEK EN NLDOET IN BEELD

me[diZW]'/cWWhjš Getriggerd door de

lh_`ZW]('cWWhjš Groep 7 en 8 van De Klim

lh_`ZW]('cWWhjš Groep 5, 6 en 7 van Konin-

online collectie Leerdams glas & kristal bezoekt de ambassadeur van Armenië de winkel aan Hoogstraat 45, Leerdam. Ze blijft een uur en doet aankopen.

Op uit Leerdam doet de Walk 4 water. De kinderen lopen 6 km met 6 liter water op de rug en halen zo meer dan 1000 euro op voor AMREF flying doctors.

gin Wilhelminaschool in Leerdam is bij Zapp Kids top 20. Monique Smit overvalt de kinderen op school. Uitzending: 29 mrt, 8:15 uur, 30 mrt 15:00 uur, NL 3.

lh_`ZW]('cWWhjš CBS De Kievitsheuvel uit

lh_`ZW]('cWWhjš Albert Heijn Leerdam

lh_`ZW]('cWWhjš Group Integrity van Delta

Hellouw houdt een etentje voor 65+’ers. Groep 7 maakt samen met de ouderraad soep, ovenschotel en een toetje voor 45 Hellouwse senioren.

maakt vanwege de Aziatische themaweek sushi met de klanten.

Lloyd verft in het kader van NLdoet de kantine, de poetsplaats en het woonhuis van zorgmanege HartenHoeve.

lh_`ZW]('cWWhjš Tijdens NLdoet maken

pWj[hZW]((cWWhjš Buurtvereniging ’t Bo-

pWj[hZW]((cWWhjš Hille de Bruin spot een

Zorgcentrum De Wittenberg en de vriendenstichting de tuinen zomerklaar, met hulp van twee wethouders. Hoveniersbedrijf L. de Wit geeft advies.

veneind uit Herwijnen brengt reflecterende huisnummerbordjes aan. Mogelijk dankzij de buurtkas, gemeente, Oranjefonds en Boveneindse ondernemers.

ransuil in de omgeving van Leerdam. Te herkennen aan zijn oorpluimen. Hij jaagt ‘s nachts op muizen en slaapt overdag.

pWj[hZW]((cWWhjš Ruim tien vrijwilligers,

pWj[hZW]((cWWhjš Speeltuin ‘t Kin-

cWWdZW](*cWWhjš Op het standbeeld van

waaronder wethouder Hans Freije werken voor NLdoet bij zorgboerderij Huiberthoeve in Hei- en Boeicop. Ze leggen een nieuw terras aan.

derkempke in Haaften vervangt tijdens NLdoet rotte delen van speeltoestellen en plaatst nieuwe valbeveiliging onder de vogelnestschommel.

het Paard in Asperen is een mondkapje geplaatst. Op deze wijze wordt aandacht gevraagd voor tuberculose. In Nederland zijn er per jaar 1.000 patiënten.


publicaties

Woensdag 26 maart 2014

 Onze top merken voor kleine prijsjes. Op

Â

29 Maart van 10.00 t/m 17.00 uur

Locatie: in het pand naast onze winkel.

  

Einsteinstraat 16, Wijchen

T 024-6451226

ZEER GROOT EN DIVERS ASSORTIMENT TUINHUISJES

BEKIJK ONZE WEBSITE!

Het is weer tijd om rozen te planten. Honderden soorten verkrijgbaar in container:

Engelse rozen Klassieke rozen Trosrozen vanaf Âą 50 soorten klimrozen vanaf Theerozen vanaf en Stamrozen Heesterrozen vanaf Miniatuurrozen vanaf

â&#x201A;Ź 8,â&#x201A;Ź 8,50 â&#x201A;Ź 6,â&#x201A;Ź 9,â&#x201A;Ź 6,â&#x201A;Ź17,-/â&#x201A;Ź18,en â&#x201A;Ź19,â&#x201A;Ź 6,â&#x201A;Ź 6,-

Dagelijks van 09.00 - 17.00 uur. Maandag gesloten.

THEUNISSENTUINHUISJES.NL

Bulkstraat 51 - Deil tel. 0345-573082/ 06-55880448 www.derozenkwekerij.nl

#JK,PPJKNBOCFHJOUEFMFOUF VCFUBBMUCJKPOTHä&#x153;łä&#x153;łOSFOUF 4MFDIUT

,JB1JDBOUPEFVST$PNGPSU*4( /PSNBBMSJKLMBBS䪌 

/VWPPS䪌 6XWPPSEFFM䪌 

TUVLT

7PPS[JFOWBOPB â&#x2020;&#x;"JSDPOEJUJPOJOH â&#x2020;&#x;&MFLUSJTDIFSBNFOSPOEPN â&#x2020;&#x;*OIPPHUFWFSTUFMCBSF CFTUVVSEFSTTUPFM

4MFDIUT

,JB1JDBOUPEFVST$PNGPSU*4( /PSNBBMSJKLMBBS䪌 

/VWPPS䪦 6XWPPSEFFM䪦 

TUVLT

7PPS[JFOWBOPB â&#x2020;&#x;"JSDPOEJUJPOJOH â&#x2020;&#x;&MFLUSJTDIFSBNFOSPOEPN â&#x2020;&#x;*OIPPHUFWFSTUFMCBSF CFTUVVSEFSTTUPFM

4MFDIUT

TUVLT

,JB1JDBOUPEFVST1MVT /PSNBBMSJKLMBBS䪌 

/VWPPS䪌 6XWPPSEFFM䪌 

7PPS[JFOWBOPB â&#x2020;&#x;&MFLUSJTDIFSBNFOSPOEPN â&#x2020;&#x;JODIMJDIUNFUBMFOWFMHFO â&#x2020;&#x;-&%WFSMJDIUJOH â&#x2020;&#x;%PSQFMWFSCSFEFST

,PPJKNBO7JBOFO 4UVBSUXFH /)7JBOFO 5FM  XXXLJBWJBOFOOM (FNWFSCSVJL m MLN  LNM$0VJUTUPPUmHLN"DUJFWPPSXBBSEFO%F[FBDUJFJTBMMFFO HFMEJHWPPSIFUBDUVFMFNPEFMQSPHSBNNBWBOEF,JB1JDBOUPNFUVJUFSTUFBBOLPPQEBUVNFOEBUVNLFOUFLFOBBOWSBBH WBO FO VJUFSTUF SFHJTUSBUJFEBUVN WBO %F BDUJF HFMEU UFO[JK BOEFST WFSNFME OJFU JDN BOEFSF BDUJFT FO [PMBOH EF WPPSSBBE TUSFLU %F HFOPFNEF WBOBG WFSLPPQQSJKT JT UFO[JK BOEFST WFSNFME JODM #58 䪦 䪦 䪦  䪦  䪦 䪦 #1. NFUBMMJD MBL LPTUFO SJKLMBBSNBLFO BGMFWFSQBLLFU FYDM CSBOETUPG MFHFT SFDZDMJOHCJKESBHF FO EF PQUJPOFMF MBLCFTDIFSNJOH(FUPPOENPEFMLBOBGXJKLFOWBOEFCFTDISFWFOVJUWPFSJOH8JK[JHJOHFOFOESVLGPVUFOWPPSCFIPVEFO Een niet-doorlopend productaanbod van Kia Finance een handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Marketing onder vergunningnummer 12011170. De Kia-dealer handelt als verbonden bemiddelaar van Kia Finance. Het jaarlijkse kostenpercentage is de prijsaanduiding van het krediet, hierin komen alle kosten tot uitdrukking. Toetsing en registratie vindt plaats bij BKR. Raadpleeg uw Kia-dealer voor het standaard informatieblad, Algemene Voorwaarden en privacystatement of vraag deze op via 030-6388180. Kia Finance en uw Kia-dealer geven geen advies. U dient zelf te EHSDOHQRIKHWGRRUXJHZHQVWH¿QDQFLHHOSURGXFWDDQVOXLWELMXZZHQVHQEHKRHIWHQHQSHUVRRQOLMNHVLWXDWLH $POUBOUFXBBSEF [BBLHPFE

*OSVJMBBO CFUBMJOH

5PUBMF ,SFEJFUCFESBH

+BBSMJKLTLPTUFO QFSDFOUBHF

%FCFUSFOUFWPFU WBTU

5FSNJKOCFESBHQFS NBBOE

%VVSLSFEJFUPWFSFFO LPNTUJONBBOE

4MPU UFSNJKO

5PUBBMEPPSEFDPOTVNFOU UFCFUBMFOCFESBH

20


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

21 accent

ASPEREN, ZATERDAG 29 MAART Jubileumfeest

EMM groeit toe naar multifunctionele toekomst in de woonservicezone

Het oudste dorpshuis jubileert Dorpshuis EMM in Asperen bestaat op 3 juni 125 jaar en is daarmee hoogstwaarschijnlijk het oudste dorpshuis van Nederland. Reden voor een feestje! Tot eind november zijn er jubileumactiviteiten. ĞİĭĢįĢīš “Wij zijn hoogstwaarschijnlijk het oudste dorpshuis van Nederland”, zegt Jan Post, voorzitter van stichting dorpshuis Asperen EMM met enige voorzichtigheid. Hij wil niet opscheppen of zichzelf onterecht op de borst kloppen. Maar een zoektocht op Google en navraag bij de federatie van dorpshuizen leverde tot nu toe geen oudere dorpshuizen op. “Veel dorpshuizen zijn in de loop der jaren failliet gegaan of opgeheven doordat het bestuur uit elkaar viel. Dat is bij ons nooit gebeurd.” Sterker: het bestuur kreeg onlangs nog een groot compliment van Ronald van der Giessen van het Oranjefonds. “Ik kom in veel dorpshuizen, maar petje af zoals het er bij jullie aan toe gaat”, zei hij. Beheerster Greet Hanegraaf zorgt dan ook altijd voor een gastvrij onthaal en de zeven vrijwilligers van het bestuur zijn enthousiast, ervaren en deskundig op vele terreinen. Post: “Dat geeft stabiliteit en maakt ons tot een goede gesprekspartner in onderhandelingen met de gemeente en andere partijen.” Het Asperense dorpshuis werd in 1889 voor 2.500 gulden aan de Voorstraat gebouwd, ter hoogte van waar nu ongeveer nummer 65 is. Ter vergelijking: in dat jaar werd ook het Centraal Station in Amsterdam gebouwd, evenals de Eiffeltoren in Parijs. Het gebouw bood onderdak aan zangvereniging Advendo, die tot enkele jaren geleden heeft bestaan. Ook was er ruimte voor toneel. Omdat het pand oud werd en er te weinig parkeerruimte was in de Voorstraat, is het dorpshuis in 1969 verplaatst naar de huidige locatie. Een overgang waar iedereen aan moest wennen. Niet meer in het hart van Asperen maar in de nieuwbouwwijk Buiten de Poort. “Dat had wat voeten in de aarde hoor”, meent Post. Het nieuwe pand kostte 320.000 gulden. Bij elkaar gebracht met eigen geld van de stichting, dat afkomstig was van acties, collectes en verlotingen, en subsidies van gemeente, provincie en het rijk. “Het knappe is dat we de hypotheek van 150.000 gulden

™9ZZacZbZghVVcYZZZghiZ_jW^aZjbVXi^k^iZ^i/YZY^ZgZcYV\#

in twintig jaar konden aflossen. Het waren dan ook de rijke jaren. De jaren waarin iedereen zijn bruiloft gewoon in het dorpshuis vierde. Dat bracht veel op.” Dat veranderde met de komst van onder andere De Schildkamp. De jongere generatie verkoos deze modernere locatie voor haar feesten. En zo is het anno 2014 nog steeds. Het dorpshuis speelt quitte en moet alle zeilen bijzetten voor nieuwe inkomsten. Daarom werd er bij de verbouwing in

2002 al gedacht richting multifunctioneel gebruik, met bijvoorbeeld een sporthal aangebouwd, een postkantoor of een koppeling met zorg. Het bleef destijds echter bij de grote modernisering in het pand, compleet met grotere zaal en akoestisch plafond, wat de populariteit van het pand vergrootte. De laatste verbouwing was in 2010, toen de bestuurskamer met geld van het Oranje Fonds is omgebouwd tot keuken. Koning Willem-Alexander, destijds kroonprins, opende de keuken. Post: “Dat was fantastisch, echt

FOTO: WWW.WICEKLISTWAN.NL

een hoogtepunt. Hij trok veel tijd uit en had oprechte belangstelling.” De prins stimuleerde de twee basisscholen ook om meer samen te werken. Dat gebeurt nu met het project koken voor senioren, waarbij leerlingen van de twee scholen samen voor hun opa’s en oma’s koken. In de nabije toekomst wordt multifunctioneel het sleutelwoord van het dorpshuis. Het pand gaat onderdeel uitmaken van de woonservicezone en wordt daardoor breder ingezet. Bijvoorbeeld met een bibliotheekpunt in

Eerste jubileumfeest: Dierendag op zaterdag 29 maart Komend jaar wil dorpshuis EMM allerlei feestelijke activiteiten houden vanwege het jubileum. Te beginnen op zaterdag 29 maart met een dierendag. Georganiseerd door de kleindiervereniging ‘Nieuw Leven’ en fotoclub ‘De Glasplaat’. Honden op de foto De dierendag in het Asperse Dorpshuis duurt van 10:00 tot 14:00 uur en biedt voor alle dierenliefhebbers wat leuks. Zo kunnen bezoekers hun hond meenemen voor een gratis foto, genomen door enkele leden van de fotoclub. De foto’s worden op de website van ‘De Glasplaat’ gepubliceerd, zodat iedereen zijn eigen foto kan downloaden. Hobbyfotograaf Arie Olivier: “Ik heb zelf een leuke Border Collie, maar vind het leuk om nou eens de honden van iemand anders te fotograferen. We hopen dat er veel mensen hun hond op de foto willen laten zetten.”

Vereniging ‘Nieuw Leven’ is ook van de partij. Deze club voor knaagdieren, konijnen en hoenders zal verschillende dieren meenemen, zodat de bezoekers kunnen kennismaken met de vele rassen die er zijn. De leden van de actieve kleindiervereniging houden ook een tafel vrij voor kinderen die hun eigen konijn of cavia willen laten keuren, of de nageltjes willen laten knippen. Vanaf 10:00 uur is er konijntje hop, dit gebeurt telkens bij voldoende belangstelling. “Dit is bijzonder leuk voor kleine kinderen”, belooft Nieuw Leven. Om 10:15 en 12:45 uur geeft de vereniging uitleg over het kleinste kippenras ter wereld, Serama. Gratis gezondheidschecks Dierenarts Margit Bossard onderwerpt meegebrachte honden aan een gratis gezondheidscheck. “Ik zal een soort APK voor honden doen”, zegt de dierenarts die in Asperen woont, “ge-

bit checken, vacht controleren op parasieten, lichaamsconditie bepalen, dat soort dingen. Maar als ik iets verdachts ontdek, dan verwijs ik de honden terug naar hun eigen dierenarts.” Kattengedrag Omdat het voor katten niet prettig is om onderzocht te worden tussen allerlei honden, geldt de gezondheidscheck niet voor hen. Voor de kattenliefhebbers is echter iets anders bedacht. Margit, die behalve dierenarts ook gedragstherapeut is, geeft om 10:30 en 13:30 uur een lezing over kattengedrag. Ze ontrafelt het mysterie van kopjes geven, de bank kapot krabben en soms opeens onzindelijk worden. Pensionstal De Graswal Pensionstal ‘De Graswal’ in Asperen is opgezet door Cees en Alda van Baalen, die van hun paardenhobby hun werk

hebben gemaakt. Beiden zijn in hart en nieren paardenmensen met een hoogstaande reputatie in het opleiden en verzorgen van paarden. Zij komen met IJslander pony’s. De IJslander is een robuuste pony uit het hoge noorden die over meerdere gangen beschikt dan enkel stap, draf en galop. Deze kleine compacte pony uit IJsland, die een volwassen man kan dragen, is een van de zuiverste paardenrassen ter wereld. De pony’s die aanwezig zijn kunnen worden geborsteld en vertroeteld door de toeschouwers, ook hier kan men mee op de foto. Bij goed weer is het zelfs mogelijk op een van de pony’s een rondje om het dorpshuis te maken. Ook zal Alda om 13:00 uur een demonstratie geven met een jachthond en uitleg geven over de jachthond. De dierendag is van 10:00 tot 14:00 uur in EMM en is gratis toegankelijk.

het pand. Maar boven alles wil EMM het huis van de verenigingen zijn en blijven. Zoals het 125 jaar geleden is begonnen. Marijke Verhoef

Jubileumfeest Dorpshuis EMM biedt onderdak aan negen verenigingen en andere activiteiten, zoals de speelweek en rouwen trouwbijeenkomsten. Het dorpshuis wil haar jubileum vieren samen met alle verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis én met alle inwoners van Asperen en omgeving. Het programma is samengesteld met alle verenigingen. Hierdoor ontstaan bijzondere samenwerkingen, zoals de samenwerking van de fotoclub en de kleindierenvereniging voor de dierendag op 29 maart. Op 8 april verzorgt Oud Asperen een vertoning van een film over het Asperen van vroeger, om 20:45 uur in het dorpshuis. Overige te verwachten activiteiten: Heel Asperen Bakt van de Regiodames, Jubileumconcert van Ad Astra, Bridgedrive van de bridgeclub, een feestje van de BOP, een kroontje op het Oranjefeest en als afsluiting in november een groot feest met band. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website en facebookpagina van het dorpshuis.

q WWW.DORPSHUIS-ASPEREN.NL q HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/ DORPSHUISASPEREN?FREF=TS


Zondag geopend

van 12 .00-17.00 uur

Mandevilla op rek excl. mand

Bloemenschaar

3-in-1 snoeiset

in 3 trendy kleuren

99

van 14,99 voor

Spaanse margriet heeft prachtige bloemen en kan in de felle zon In diverse kleuren excl. mand

19,

99

8,

99

van 12,99 voor

van 34,95 voor

0,

99

van 1,99 voor

Buxusbol

9,

Ă&#x2DC;35cm

99

van 14,99 voor

Ceanothus

3,

diverse soorten

99

van 5,99 voor

Festuca

39,

blauw schapengras

3,

99

van 59,00 voor

99

van 5,99 voor

Trachycarpus fortuneiÂ

179,

00

van 249,00 voor

in 17cm pot

1,

99

van 2,99 voor

winterharde tuin- en terraspalm hoogte 150 cm

Weber VOORJAARSACTIE 25% korting op div modellen Q120 gasbarbecue

Saxifraga

Q140 elektrische barbecue

189,

00

van 259,00 voor

Elke zondag in maart en april geopend van 12.00-17.00 uur, uitgezonderd 1e paasdag

" T: 0345 512136 !!! 

Aanbiedingen geldig van woensdag 26 maart t/m dinsdag 1 april

8,

voor uw gehele tuinonderhoud - snoeischaar - buxus heggenschaar - takkenschaar


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

23 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Ad Astra doet mee met HRFSTWND

NLdoet

ĞİĭĢįĢīš Het fanfareorkest van Ad Astra is uitgenodigd om onderdeel uit te maken van de hoogwaardige concertreeks HRFSTWND. Een initiatief waarbij uitverkozen amateurorkesten concerteren met een professioneel orkest. Op 14 december speelt Ad Astra in de Agnietenhof te Tiel en op 11 oktober doet het orkest mee aan de BetuweCup in Geldermalsen. Dit alles onder leiding van de nieuwe dirigent Anne Z. van den Berg. Hij heeft het orkest sterke vorderingen laten maken.

Groen, uitdagend, rust, gezond en sportief

Overal NLdoet acties in de regio G>K>:G:CA6C9 ™ Afgelopen weekend hebben honderden vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. Bijna dertig medewerkers van de gemeente Lingewaal hebben vrijdag meegedaan. Zo heeft een groep het terras van Avondlicht opgefleurd met planten en hebben vrijwilligers koffie geschonken voor de bewoners. Ook heeft een aantal ambtenaren het wandelpad van de Orchideeënroute opgeknapt en hebben ze bij zwembad De Rietput een aantal klussen verricht. Daarnaast is er gewerkt in de schooltuin in Herwijnen en heeft een groep gewerkt in museum OudAsperen. De verkenners van Scouting Hagemans uit Leerdam hielpen in Acquoy bij het knotten van wilgen. “Van deze dikke takken kunnen wij een mooi vuurtje maken. Ondanks de druppels is het heerlijk om buiten te zijn.” Foto’s van NLdoet in de regio staan in de Week in Beeld, eerder in deze krant.

Lokhorstschool krijgt nieuw speelplein Zonder rijksbijdrage een aantrekkelijk en natuurlijk schoolplein bouwen leek een onmogelijke taak. Een groep ouders bewijst het tegendeel. ġĢĦĩš Een groep ouders heeft de koppen bij elkaar gestoken en een ambitieus plan gemaakt voor de herinrichting van het schoolplein van de Lokhorstschool in Deil. Het plein heeft straks ruimte voor klimmen en klaute-

ren, relaxen, een natuurlijk podium voor evenementen, een grasveld voor sport- en spel en een moestuin. Met hulp van kinderen, betrokken ouders, leerkrachten en sponsors wordt het plan nu uitgevoerd.

Het dorp beidt bezoekers verhalen, muziek en ambachten. Alle kleding, gebruiksvoorwerpen en materialen zijn replica’s, die gemaakt zijn naar middeleeuwse voorbeelden en de huidige dorpsbewoners zijn allemaal graag geziene gasten op thema evenementen of parken als het Archeon. In het dorp is altijd wel wat te beleven: bij Eva de mandenmaakster zijn wilgentenen manden te maken en historische draag- en verpakkingsmaterialen te zien. Giet Misja de tinnegieter van Vuur en Vlam volgens eeuwenoude technieken speciale demonenbelletjes, waarmee achtergebleven wintergeesten verjaagd worden. En schaapsherderin Saskia van Keep the Sheep vertelt over het leven van Middeleeuwse herders en toont kneepjes van dit oeroude vak op de Lentiade, waar de kudde onder leiding van ram Henk graast. Het jagen met roofvogels was vroeger alleen voorbehouden aan de adel. Maar om ook het ‘gewone volk’ kennis te laten maken met deze

™9Z[^ZihZchiVaa^c\^hoViZgYV\kddgo^ZckVcZZckgda^_`ZhX]^aYZg^c\#

boeiende vogels, is BirdLive aanwezig met een uitgebreide selectie prachtige dieren. Kinderen kunnen bij Baroen leren welke technieken er nodig waren om een ridder van zijn paard te schieten. Het muziek- en verteltheater van Donderelf zet het dorp luister bij met spannende verhalen en muziek. De Lentiade wordt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 april gehouden in

FOTO: AANGELEVERD

q WWW.LENTIADE.NL

De kaartverkoop voor de Glasstad Taptoe Leerdam begint op maandag 31 maart. De organisatie is er in geslaagd een afwisselend muzikaal programma samen te stellen met een mix van jeugd- en seniorenkorpsen. De deelnemende korpsen zijn: christelijke Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort, Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk, christelijk Showkorps De Bazuin uit Leerdam, de christelijke Muziek- en Showband Bernhard uit Amersfoort, jeugdshowkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk en de Jong Bazuin uit Leerdam. Kaarten zijn te koop bij Toerkoop Reisburo Astra, Kerkstraat 55a, Plusmarkt Teeuw in winkelcentrum Europaplein, familie Van der Linden, Prinses Margrietstraat 10, familie Den Hengst, Weide 33 in Leerdam en familie Van Ingen, Prins Constantijn-straat 35 in Beesd of via internet. De taptoe is op zaterdag 24 mei, 20:00 uur bij Leerdam Sport.

A::G96B™

Gratis online en vanaf slechts € 4 incl. BTW in de krant

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Acquoy, Asperen, Beesd, Deil, Enspijk, Gellicum, Haaften, Hei- en Boeicop, Hellouw, Herwijnen, Heukelum, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Nieuwland, Oosterwijk,

het Lingebos. Het evenement staat in het teken van lente, leven en lifestyle. Op 60.000 m² bieden ruim 135 deelnemende bedrijven een grote diversiteit aan fair trade, sieraden, kleding, (inter) nationale streekproducten, snuisterijen, brocante, landelijke woon- en tuinaccessoires en kunst.

™KZg]VaZckZgiZaaZg9dcYZgZa[`dbicVVgYZAZci^VYZ#

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08

Culinair schoolpleinweekend Het team van De Os en het Paard houdt in het weekend van 28 maart een ‘Schoolpleinweekend’. Ze biedt diverse culinaire arrangementen aan. Een deel van de omzet gaat naar het schoolpleinproject. Wouter Klein, eigenaar: “Wij zorgen ervoor dat je met lekker eten en gezelligheid tegelijkertijd het schoolplein sponsort. We hopen natuurlijk op veel mensen, zodat wij een mooi bedrag kunnen doneren.” Directeur Rien Stel is blij met de vele acties en de inzet van de ouders. “Dankzij hen ligt er nu een plan van een plein die kinderen uitdaagt om innovatief en sportief te zijn. Maar waar ook ruimte voor rust is.”

Voorverkoop Taptoe van start

ZZP-er? Maak nu gebruik van het podium Regio-deal.nl

Rhenoy, Rumpt, Schoonrewoerd, Spijk, Tuil, Vuren, Waardenburg, Zijderveld.

Editie Leerdam Oplage: 24.940 exemplaren

de realisatie van het schoolpleinproject: “Onze kinderen zitten op deze school. Het groene schoolplein is een prachtig project. Geen rijksbijdrage? Dan komen we met elkaar in actie. Mooi om te zien dat veel ouders zo denken. Zo maken we stappen.” Spar winkelactie Ook werd zaterdag het startsein gegeven voor de winkelactie van de lokale Spar. John de Haas: “Klanten kunnen gratis sparen voor een schoolpleindonatie. Het is een echte dorpsactie. Kijk, dát vind ik nu prachtig om me daarvoor in te zetten.”

Middeleeuws dorp op Lentiade ijIJįĢīĊĤĬįĦīĠĥĢĪ š De vijfde editie van de voorjaarsfair Lentiade viert de lente met moderne lifestyleproducten en een authentiek middeleeuws dorp.

Op 22 maart, tijdens NLdoet, kwamen vele ouders bijeen om de beukenhaag te planten, die gesponsord is door Bron Groenvoorziening en Loonbedrijf Kievit. Marius van Gellicum is één van de ouders die zich inzet voor

Thuiskapster?

Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 4 incl. BTW in de krant

FOTO: SBOR

Advertentieafdeling advertentie.leerdam@hetkontakt.nl Advertenties Anita Hoogeveen (06) 13 49 83 26 a.hoogeveen@hetkontakt.nl Max Broekhoff (06) 51 31 49 35 m.broekhoff@hetkontakt.nl Redactieafdeling redactie.leerdam@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Marijke Verhoef (06) 23 81 21 31 m.verhoef@hetkontakt.nl Dick Aanen (06) 10 38 04 52 d.aanen@hetkontakt.nl André Bijl (06) 51 50 21 19 a.bijl@hetkontakt.nl

Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 j.boogaard@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Alblasserwaard, Lek en IJssel Oost en West, Vianen, Land van Heusden & Altena en Bommelerwaard en Klaroen.nl. Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 11:00 uur Redactiekopij tot maandag 17:00 uur

Als onze medewerkers afwezig zijn, kunnen advertenties of redactionele bijdragen gedeponeerd worden in de brievenbus. Bij eventuele vragen kunt u bellen met 0183-583200. Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Voor iedere bezoeker staat er zoâ&#x20AC;&#x2122;n leuk glas klaar van Royal Leerdam


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

25 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

Nordic Walking in het Lingebos

Evenement

ijIJįĢīš Skivereniging Grote Rivieren/ Drechtsteden houdt zaterdag 5 april een gratis kennismakingsles Nordic Walking in het Lingebos. Belangstellenden zijn om 10:15 uur welkom bij de kleine parkeerplaats - net naast het perceel van de manege aan de (oost) kant van het Lingebos. Stokken aanwezig. Om 10:30 uur begint de les. Bij voldoende deelname start de week erna een cursus op dezelfde tijd. Voor vragen vanaf 31 maart bellen met Nicolette Koning (06-20340950).

Dictee voor het eerst niet klassikaal

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. www.amivedi.nl

VERMIST Kat - zwart met witte kater, 21 maanden, vrij klein; Rozenstraat te Herwijnen Scapoe - 1,5-jarige kater, cypers grijs met zwart gemarmerd, witte voetjes, rare miauw; Groen van Prinstererstraat, Leerdam Bashir - 8-jarige kater, wit met een bol kopje, korte pootjes, klein, een blauw en groen oog, doof, aanhankelijk; Sekretaris Baxstraat, Leerbroek.

GEVONDEN Kat - kater, zwart, witte bef en voetjes, ca. 5-8 jaar; Quirinus de Palmelaan, Leerdam (overleden).

Dierenasiel

Selfie is eind januari als zwerver Dierentehuis Leerdam binnengekomen. Hij is vermoedelijk rond 2011 geboren. Selfie is een wat onzekere kat die houdt van rust en regelmaat. Hij kan beter niet bij kleine kinderen en honden geplaatst worden. In het asiel houdt hij afstand van de andere katten. Hij wil graag naar buiten.

Couleur Local: handen uit de mouwen De zesde editie van Couleur Local kent veel nieuwe deelnemers. Op 5 april tonen ze schilderijen, mode, accessoires, films, foto’s en meer. ĥĢįĴĦħīĢī š Kunstzinnig en creatief Herwijnen laat zich zaterdag 5 april van zijn beste kant zien tijdens de manifestatie Couleur Local. In dorpshuis De Poort worden van 13:00 tot 18:00 uur kunst, cultuur en kennis op een zo laagdrempelig mogelijke manier samengebracht. Veel amateurkunstenaars uit Herwijnen doen mee. De slogan van het evenement: ‘handen uit de mouwen’. Ut zesde groeët dictee der Herrewijnse taol is één van de vaste onderdelen van de manifestatie. Deze keer wordt het dictee niet klassikaal gehouden. Mensen kunnen bij binnenkomst het opdrachtformulier pakken en al lopend door de drie zalen de opdrachten uitvoeren. Te weten: het vertalen van afbeeldingen in het Herwijns. De jury maakt de winnaars om 16:30 uur bekend. De Herwijnse woorden van het dictee vormen ook de woorden van het nieuwe Herwijnse leesplankje.

films ook gedigitaliseerd. Deze worden vertoond in de kleine bioscoop. Er is een doorlopende voorstelling.

wen kunt bereiken. Joni de Groot komt met nieuwe tekeningen. Groot en robust.

Oude trouwjurken Yvonne van Weelden en Alie Blom zorgen voor een primeur. Ze beschikken over een tiental oude trouwjurken. Met veel accessoires maken ze er een mooie expositie van. Martha van Brakel neemt bezoekers mee in de wereld van ‘Plastic Stramien’. Dit is een oude manier van borduren met een hulpmiddel. Grietje Struik laat zien wat je met papiervou-

Herwijnens bekendste fotograaf Adrie van Kuilenburg is aanwezig met de nieuwste Herwijnense foto’s en kalenders. Orianne Kuyntjes en Rianne van Nobel tonen hoe je met weinig middelen een kinderkamer in kunt richten. De tien vrouwen van breiclub Meerenburg zitten tijdens Couleur Local lekker te breien voor Roemenië. Dit doen zij al bijna twintig jaar. In hun ontmoetingscentrum inspireren ze el-

kaar en laten ze zien wat ze maken, maar vooral voor wie. Verder is er informatie over goede doelen. De X-Raycers, medewerkers van de afdeling Radiodiagnostiek van het Beatrixziekenhuis, vertellen over de 24 uur die ze voor het Ronald MCDonaldhuis gaan fietsen. Carla van Zomeren vertelt over stichting Cliniclowns en GeoFort presenteert haar programma. Tevens is er een wedstrijd. Tien van de vijftien hooibergen in Herwijnen zijn gefotografeerd en bezoekers moeten raden waar ze staan.

Tijdens NLdoet is er afgelopen vrijdag en zaterdag overal in de regio door vrijwilligers geklust, ook hier bij de speeltuin in Haaften. FOTO: WWW.WICEKLISTWAN.NL

Tijdens Couleur Local exposeren de schilders Nico van der Vliet, Jaap van Weelden en drie cursisten van Lida Janzen. Ook komen er zes kinderen van de basisschool uit Herwijnen die via de BWO een schilderscursus hebben gevolgd. Volgens Lida Janzen, die de lessen gaf, was het een geslaagd project. Jannie van der Wal vertelt over het maken van quilten en heeft eigen quilts meegenomen. Charlotte van Maaren en Lia van der Leeden laten zien hoe je met naald, draad en een naaimachine mooie kleding kunt maken. Daar horen ook accessoires bij en daar zorgt Nel Overheul voor. Zij maakt de mooiste tassen van oude kleding. Riet de Leeuw is één van de nieuwe deelnemers. Zij geeft bezoekers inzicht in het maken van sieraden van klei. Sipke Stol geeft een indruk van goed fotograferen en filmen. Tevens laat hij zien hoe films gedigitaliseerd kunnen worden. Natuurlijk heeft Sipke Stol de laatste nieuwe oude

Gezondheidsspel voor kinderen

Weidler Kwartet laatste Kerkconcert

De Snoek actief bij Opschoondag

ĥĢįĴĦħīĢīš Eline van der Perk uit Herwijnen brengt voor haar opleiding het gezondheidsspel ‘Spelen met Luuk en Lisa’ op de markt.

ĥĢIJĨĢĩIJĪ š Het Weidler Kwartet geeft op zaterdag 29 maart in de kerk van Heukelum een passieconcert.

ĩĢĢįġĞĪš De Landelijke Opschoondag wordt komende zaterdag gehouden. Ook leden van LHV De Snoek doen mee aan deze dag. Vanaf de haven aan de Zuidwal in Leerdam varen zij uit om de Linge en haar oevers te ontdoen van zwerfvuil en andere verontreinigingen. Leden van De Snoek en andere vrijwilligers kunnen zich zaterdag 29 maart om 8:00 uur melden in de haven van De Snoek of contact opnemen met Kerst Sjouken (345617156 of k.sjouken@chello.nl).

Eline studeert sport, gezondheid en management aan de HAN in Nijmegen en heeft in dat kader met klasgenoten het studentenbedrijf Students4Kids opgericht. Ze hebben een gezondheidskaartspel ontwikkeld voor kinderen van 5 jaar en ouder. Met het kaartspel kunnen twee spellen gespeeld worden. Met het eerste spel leren de kinderen op spelenderwijs wat ze moeten drinken, eten en bewegen op een dag. Met het tweede spel leren de kinderen het verschil tussen groenten en fruit. Het spel is tevens meertalig. Alle woorden zijn namelijk ook vertaald in het Engels en Duits. “De kinderen leren dus bijvoorbeeld de namen van het fruit ook in het Engels en Duits”, legt Eline uit. Het spel is voor 6,95 euro te bestellen via onderstaande website. Meer informatie: Eline van der Perk (0636128279 of info@students4kids.nl).

q WWW.STUDENTS4KIDS.NL

Op het programma staat ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’, op. 51 uit 1787 van Joseph Haydn. Het concert in Heukelum be-

gint om 20:15 uur. Met dit concert komt een einde aan de serie Kerkconcerten Heukelum in haar huidige vorm, waarvoor organisator Okke Dijkhuizen in 1979 het initiatief nam. De serie groeide uit tot een reeks die in de 35 jaar van haar bestaan geroemd is om de uitstekende kwaliteit en grote

™=ZiLZ^YaZg@lVgiZi\ZZ[iZZceVhh^ZXdcXZgi#

FOTO: FABIAN CALIS

variatie. Hoewel het niet is uitgesloten dat er ook na dit seizoen nog concerten gegeven zullen worden in de Heukelumse kerk, is op dit moment nog niet bekend op welke manier en met welke regelmaat. Zodoende vormt het passieconcert van het Weidler Kwartet het slotakkoord van de serie. Het werk van Haydn is minder bekend dan de Matthäus en Johannes Passion. “Maar het is muziek die ontroert vanwege de manier waarop de componist elk kruiswoord van Christus indringend en beeldend verklankt.” Waarschijnlijk klonk het werk voor het eerst op 6 april 1787 in de grottenkerk Santa Cueva in Cadiz. De opdrachtgever betaalde Haydn op een ongebruikelijke manier: hij stuurde hem een met gouden munten gevulde chocoladetaart. Het Weidler Kwartet speelt op bijzondere instrumenten, waarbij men het als een uitdaging ziet deze vernieuwing in klank om te zetten. De toegangspijs bedraagt 12,50 euro voor volwassenen, 10,00 voor 65+/CJP en 6,00 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Na afloop van het concert is er gelegenheid om Okke Dijkhuizen de hand te schudden.

Skateclinic voor de Bloesemtocht ĠIJĩĢĪğĬįĤš Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge geeft op de woensdagavonden 2 en 9 april een skateclinic. Remmen, het nemen van hindernissen en behendigheid worden geoefend om mee te doen aan de Bloesemtocht op 13 april. De clinics starten om 20:00 uur en zijn bedoeld voor volwassenen. De kosten bedragen 17,50 euro; dit is inclusief deelname aan de tocht. Een helm en andere beschermingsmiddelen zijn verplicht. Info: www.ssvlekenlinge.nl.


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

ACQUOY Herv. Gem. 10.00 uur ds. H. Dijk. ASPEREN Geref. Kerk 09.30 uur ds. Dick Schinkelshoek, 18.30 uur Jeugdkerk. Herv. Gem. 09.30 uur ds. D. Meijvogel, 18.30 uur ds. G. Boer. BEESD Protestantse Gemeente Beesd 10.00 uur ds. J.F. Scheffer. R.K. Kerk 19.00 uur pastoor Zweers, kennismakingsviering EHC (zaterdag 29 maart). `t Veld Beesd/Acquoy 10.00 uur kand. J. Hogenhout. ENSPIJK Herv. Gem. 10.00 uur ds. N. Kok.

J. v. t Hof. R.K. Mariakerk 19.00 uur Eucharistieviering (zaterdag 29 maart). Verpleeghuis Lingesteijn 10.30 uur ds. M.B. Heijting. LEERDAM-OOSTERWIJK Hersteld Hervormde Gemeente (in Luterse kerk) 09.30 uur ds. L. Krooneman, 18.45 uur ds. B.D. Bouman. NIEUWLAND Herv. Gem. 09.30 uur ds. H.J. Lam, 18.30 uur ds. H.I. Methorst. OOSTERWIJK Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. H.I. Methorst, 18.30 uur ds. H. Liefting.

OPHEMERT Herv. Gem. 10.00 uur mw. S. v.d. EST Herv. Gem. 10.00 uur ds. W. Altena. Berg. OPIJNEN GELDERMALSEN Vrije Evang. Gem. de Ark (MBO He- Herv. Gem. 09.30 uur ds. F.W. van IJsseldijk. licon) 10.00 uur Pim van der Hoff. HAAFTEN Evang. Gem. Haaften e.o. (Kulturhus, Vredeplein 1 / Bernhardstraat) 10.00 uur Noes Tahamata. Herv. Gem. PKN 09.30 en 18.30 uur ds. A.C. de Kruijf.

RHENOY Prot. Gem. 10.00 uur ds. A. Altena.

HEI- EN BOEICOP Herv. Gem. 09.30 uur ds. C. van Duijn, 18.30 uur ds. J. Bogerd.

SCHOONREWOERD Geref. Kerk 10.00 uur ds. A. Groeneveld, 18.30 uur ds. B. de Wit. Herst. Herv. Kerk 09.30 uur kand. J.W. Baan, 18.30 uur kand. G.K. Terreehorst. Herv. Gem., 09.30 uur ds. W. Westland, 18.30 uur ds. J.W. Hooydonk.

HELLOUW Herv. Gem. 09.30 uur ds. A. Vastenhoud, 18.30 uur ds. G. Mulder.

RUMPT Herv. Gem. 10.00 uur ds. I. Hoornaar.

HERWIJNEN SPIJK Geref. Kerk 10.00 en 18.30 uur ds. G.J. Mink. Herv. Gem. 10.00 uur ds. Herst. Herv. Gem. 09.30 en 14.30 uur ds. G. Meuleman. J. Broekman, 18.30 uur ds. J. van Oostende. TRICHT St. Herv.-Geref. Evangelisatie HEUKELUM Tricht 14.30 uur ds. Simons, 19.00 Herv. Gem. 10.00 uur ds. G.T. Mouur kand. C.G. Bok. lenaar, 18.30 uur ds. C. Nieuwenhuizen. TUIL Ned. Herv. Gem. 11.00 uur ds. F.W. KEDICHEM van IJsseldijk. Herv. Gem. 10.00 uur drs. B. de Velde Harsenhorst. VARIK Protestantse kerk 10.00 uur ds. LEERBROEK A. de Bruijn. R.K. Kerk 09.30 uur Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. R.W. Mulder (bed. H.A.), 18.30 uur Woord en Communieviering, pastor E. v.d. Moosdijk. ds. R.W. Mulder (dankz. H.A.). LEERDAM Chr. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. J. v. Walsem. Christengem. De Tabernakel 10.00 uur Jan de Geus. Evang. Lutherse Gem. 17.00 uur ds. D. Bohlken. Geref. Bethelkerk 10.00 uur ds. J. van den Berg. Geref. Gem. Adullamkerk 10.00 en 18.00 uur leesdienst. Geref. Gem. in Ned. 09.30 en 18.30 uur leesdienst. Geref. Kerk Vrijgem. De Hoeksteen 09.30 uur ds. G.P. Hommes, 16.30 uur ds. Jan Meijer. Herv. Gem. Grote Kerk 09.30 uur kand. P. Wijnberger, 17.00 uur ds. A. Schroten (voorber. H.A.). Herv. Gem. Pauluskerk 10.00 uur ds. J.A.W. Verhoeven, 17.00 uur dienst Grote kerk. Levend Woord Gem. (Gebouw Maranatha, J.A. Burgersstr. 1) 10.00 uur pastor J. Sihasale. Ned. Geref. Kerk (Hoogstraat) 10.00 uur ds. J. v. ‘t Hof, 15.30 uur ds. J. v. ‘t Hof (H.A.), 18.30 uur ds.

VUREN Geref. Kerk 10.00 uur ds. M.C.E. Kollenstaart, 18.30 uur ds. G. v.d. Linden. Herv. Gem. 10.00 uur mw. ds. N. van Doorn. WAARDENBURG Herst. Herv. Gem. (Kerkstraat 17a) 09.30 uur ds. G. Hendriks, 14.30 uur ds. J. Joppe, 18.30 uur ds. A.C. Rijken. Herv. Gem. WaardenburgNeerijnen PKN 10.00 en 18.30 uur ds. K.E. Schonewille. ZIJDERVELD Herv. Gem. 09.30 uur ds. M. van Ruitenbeek, 18.30 uur ds. D. Verkuil.

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten zondag 30 maart

26 vrije tijd

vrijdag

zaterdag

en zaterdag 28 en 29 maart

29 maart

Romantische comedy bij LingeFilm

Schoonrewoerd en Heukelum schoon

LingeFilm draait ‘Soof’. Als Soof met haar cateringbedrijfje voor de kost gaat zorgen, terwijl haar man het huishouden overneemt, verandert er veel. Zie www.lingefilm.nl

Heukelum en Schoonrewoerd doen mee aan de landelijke opschoondag Nederland Schoon. In Heukelum werken de vrijwilligers van 8:45-12:00 op inititief van Empty Purse, aanmelden: anitawelbie@hotmail.com. De zwerfvuilactie in Schoonrewoerd start om precies 9:00 en duurt ook tot ongeveer 12:00. De vrijwilligers verzamelen bij Ad & Tineke’s Dagwinkel aan de Dorpsstraat 11 (0345-641202).

WOENSDAG 26 MAART

Ladies Night 19:00-23:00, Leerdam, Het Dak, Tiendweg 10. Kleding, sieraden, make-up, workshops of verzorgingsproducten. Entree: 2,00 euro. Informatie: www.leeuwenhart-beurzen.nl Bejaardenavond 19:30, Leerdam, gebouw Maranatha, J.A. Burgersstraat 1. Avond voor alle 60+’ers. H. Griffioen vertelt over het thema ‘Dakloos: keuze of noodlot’. Meditatie van ds. J.A.W. Verhoeven. Arbeidsrecht 19:30, Beesd, Klokhuis, Cingelplein. Jeroen van der Meijden, van der Meijden c.s. Advocaten, vertelt over de ins en outs van arbeidsrecht. Arbeidsrecht regelt dat je op een goede manier kunt voorzien in je inkomen, maar ook hoe je op een goede manier je organisatie kunt leiden. Bewindvoering en levenstestament 19:30, Geldermalsen, WelzijnGeldermalsen, Willemstraat 17a. Het Alzheimercafé Geldermalsen gaat deze keer over bewindvoering en het levenstestament. Notaris mr R.E.Gh. Swane uit Geldermalsen geeft informatie over het tijdig regelen van financiële en andere zaken. Zaal open: 19:00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Red Carpet Bingo 18:30, Leerdam, Het Dak, Tiendweg 10. De Red Carpet Bingo is een lifestyle event met hippe bingo. Entree: 30,00 euro, incl. 15 rondes bingo. www.redcarpetbingo.nl. Mondschilderes vertelt 20:00, Haaften, Burcht van Haeften, Vredeplein. Studiekring Haaften heeft mondschilderes Hanneke Boot te gast. Meer info: 0621914404. Rock4 20:15, Gorinchem, De Nieuwe Doelen. www.denieuwedoelen.nl VRIJDAG 28 MAART

Open Coffee 9:00-11:00, Oosterwijk, De Lingehoeve. Open coffee voor ondernemers uit de Vijfheerenlanden, als ontmoetingsmoment om te netwerken. Entree: gratis, consumpties voor eigen rekening. Aanmelden via www. opencoffeevijfheerenlanden. nl is verplicht. Radio talkshow 20:00, Geldermalsen, Le Mélangeur, Marktplein 16. Culturele radiotalkshow van Cultureel Café Geldermalsen met culturele gasten, column en live muziek. Gasten: Jan Beeren vna toneelgroep Elckerlyc, Ed Goosens van Dorpsbelangen, Bea Leek

van de Fransche School, Myranda de Longte van de Samenloop voor Hoop, muziek van Fruit Unlimited. Radiouitzending op 4 april, 20:0022:00 uur bij RTV Betuwe. cultureelcafegeldermalsen.nl Hollands concert 20:00, Rumpt, dorpshuis Albertine. Muziekvereniging Voorwaarts geeft een concert rond het thema ‘Hollandse’ muziek. Orkest en slagwerkgroep zorgen voor een gevarieerde avond met oude vertrouwde en moderne muziek. Entree: 4,00 euro. Reserveren: mariska@ vanoostrum.eu. Ook zaterdag. Bert Gabriël 20:15, Gorinchem, De Nieuwe Doelen. De Belg Bert Gabriëls debuteert in Nederland. www.denieuwedoelen.nl ZATERDAG 29 MAART

Vogelexcursie 6:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Bij het krieken van de dag een vogelexcursie met na afloop een heerlijk ontbijt. O.l.v. natuurgidsen Jan Taat en Bert Vos op zoek naar de standvogels winterkoning, vink, boomklever en boomkruiper. Neem verrekijker en waterdichte schoenen mee. Deelname kost 5 euro (incl. ontbijt). Reserveren noodzakelijk, tot uiterlijk donderdag

27 maart via: /www.stroomhuisneerijnen.nl Rommelmarkt 9:00-13:00, Leerdam, gebouw Maranatha, J.A. Burgersstraat 1. De Hersteld Hervormde gemeente van Leerdam en Oosterwijk houdt haar jaarlijkse rommelmarkt met kraampjes met onder meer goede tweedehands kleding, boeken, speelgoed, nieuwe kaarten en kettingen en een grote variëteit aan rommelmarktspullen. Ook grabbelton en boodschappenpakketten, cupcakes versieren voor kinderen en veel lekkers te eten en te drinken. De opbrengst van de markt is bestemd voor de kerk. Minirommelmarkt 9:00-12:00, Schoonrewoerd, De Rommelschuur, Overheicop 1. Rommelmarkt, opruiming bij de kleding en schoenen. Organisatie: Gereformeerde Kerk. Verkoopdag De Hoeve 9:30-14:00, Haaften, kerkelijk centrum De Hoeve, Steenweg 4. Tweejaarlijkse verkoopdag met boeken, curiosa, bloemen, huishoudelijke artikelen, kleding en nog veel meer. Voor jong en oud zijn er leuke prijzen te winnen en ook is er volop te eten en te drinken. De opbrengst is voor onderhoud van de dorpskerk in Haaften.

Nutover trouwen 20:00, Herwijnen, dorpshuis De Poort, Zworrelstraat 79. De Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, departement Herwijnen, heeft D. Zimmer uitgenodig. Zij vertelt anekdotes, gedichten en liedjes vertellen over haar werk als ambtenaar van de burgerlijke stand.

Medische diensten TANDARTSEN Waarneemgroep Asperen - Beesd Buren - Culemborg - Everdingen Geldermalsen - Heukelum - Leerdam - Lexmond - Tricht – Vianen: 29 en 30 maart 2014: Tandartspraktijk Dubbeld/Brüssow, Dorpsstraat 51, 4194 TC Meteren, tel. 0345-568800. HUISARTSEN Asperen - Herwijnen - Heukelum Kedichem - Leerbroek - Leerdam Oosterwijk - Schoonrewoerd - Spijk - Vuren: de dienstdoende huisarts is van ma. t/m vr. van 17.00 tot 8.00 uur en vr. van 17.00 tot ma. 08.00 uur bereikbaar via de Centrale Huisartsenpost in Gorinchem: tel. 0183-646410. Op woensdagmiddag

van 13.00 tot 17.00 uur geldt een aparte regeling en via het tel.nr. van uw eigen huisarts hoort u wie er dienst heeft. De Centrale Huisartsenpost Gorinchem wil zoveel mogelijk mensen helpen en klaarstaan voor acute situaties. Daarom moet er goed gepland worden en werkt de huisartsenpost op afspraak. Kom dus nooit onaangekondigd, maar bel altijd eerst Zie ook: www.chpgorinchem.nl Beesd - Deil - Haaften - Waardenburg - Ophemert - Opijnen: de dokterspost Tiel is te bereiken onder tel.nr.: 0900-7060504. Zie ook: www.haptiel.nl

meer service online op www.hetkontakt.nl

Playground 20:15, Gorinchem, De Nieuwe Doelen. Voorstelling Wërëldband met veel instrumenten, muzikale vondsten en sketches. www.denieuwedoelen.nl ZATERDAG 29 MAART DONDERDAG 27 MAART

Lymfoedeem 15:00-16:00, Gorinchem, De Blauwe Anemoon. Inloopspreekuur over lymfoedeem. Peter Viehoff oedeemfysiotherapeut bij het Centrum voor Fysio- en Manuele Therapie ’t Gilde in Gorinchem leidt het spreekuur. Onderzoek is ook mogelijk. www.deblauweanemoon.nl

Harry Glotzbach: Aandachtsgeil A::G96B™ Cabaretier Harry Glotzbach speelt zijn derde cabaretprogramma ‘Aan-

dachtsgeil’ in Stadspodium GO, Leerdam. Zijn programma begint met de vraag: To tweet or not to tweet? Zijn moeder en honderden ‘dierbare’ vrienden spreekt Harry alleen nog via Skype en mail. Ik Facebook dus ik besta. Dates regelt hij via Relatieplanet en als hij beroemd wil worden, doet hij mee aan Holland’s got Talent, X-Factor en The Voice tegelijk. In deze tijd van me, myself and I-pad staat iedereen in het middelpunt van zijn eigen virtuele universum. Dit is het recept van een show vol gelaagde comedy, bizarre verhalen, meeslepende gitaarliedjes en hilarische publieksinteractie. Entree: 12,00 euro. Reserveren: reserveren@go-leerdam.nl of www.go-leerdam.nl.


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zaterdag

zaterdag

29 maart

29 maart

29 en zondag 30 maart

Musical Mozes: momenten in de tijd

Harp & Luit geeft circusconcert

Feestweekend in ‘t Vennetje

Het koor Sjier Chadasj uit Beesd herhaalt de musical ‘Momenten in de tijd’ in Het Dak. Het bijbelverhaal van Mozes wordt vertaald naar nu. Reserveren: mozesinleerdam@gmail.com

Brassband Harp & Luit houdt een concert rond het thema circus. Het jeugdorkest en de brassband onder leiding van Dick-Jan Veerbeek krijgen medewerking van Jeugdcircus Pippin uit Geldermalsen. Deze groep bestaat uit jongeren tot ongeveer 16 jaar. Op de muziek van de brassband verzorgen zij deze boeiende avond voor jong en oud. Aanvang 20:00 in De Koels in Vuren. Entree: gratis.

Zaterdagavond vanaf 21:00 speelt coverband Geoffrey en Friends in ‘t Vennetje aan de Nieuwstraat in Leerdam. Deze band zal van de jaren 70, top 40 tot de bekende muziek van nu spelen. Alsof dit nog niet genoeg is volgt zondag van 14:00-20:00 een jam sessie. Op deze dag kan elke muzikant uit Leerdam e.o. het podium betreden. Interactie tussen muzikanten en publiek gegarandeerd. Info: 06-22180948.

Scout-it out 11:00-15:00, Geldermalsen, Lingehuis, Frederik Hendrikstraat 3. Open dag scouting Graaf van Gelre. scoutinggeldermalsen.nl

Ali B. 20:15, Gorinchem, De Nieuwe Doelen. www.denieuwedoelen.nl

Rockcoverband LimbUs 17:00, Haaften, kantine vv Haaften. Na de wedstrijd Haaften 1 – Schelluinen 1 (aanvang 14:30 uur) treedt rockcoverband LimbUs op. Iedereen die van gezelligheid en goede muziek houdt is welkom.

Dertigplusfeest 21:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. M.m.v. van de band ‘Kruxiaal’, swingende rock, soul en blues. Sfeervolle feestzaal op de bovenverdieping, knapperend houtvuur op het buitenterrein. Entree: 10 euro (vóor 22:00 uur binnen is dat incl. een consumptie).

Fanfare Juliana 19:30, Waardenburg, dorpshuis De Koeldert. Uitvoering van fanfare Juliana Waardenburg met optredens van de fanfare en de slagwerkgroep met jonge leerlingen onder leiding van Wim de Ruiter. Jeugdorkest treedt op onder leiding van dirigent Jaap van Stam. Zaal open: 18:30 uur. Entree: gratis.

Hardbeat 22:00-03:00, Gorinchem, Evenementenhal, Franklinweg 2. De eerste editie van hardstylefeest Hardbeat. Line-up: Coone, Ruthless & The Prophet. Host: MC Villain. Entree: 17,50 euro in voorverkoop via www.evenementenhal.nl, 22,50 euro aan de zaal (indien niet uitverkocht).

Hollands concert 20:00, Rumpt, dorpshuis Albertine. Info: zie vrijdag.

ZONDAG 30 MAART

Aandachtsgeil 20:00, Leerdam, Stadspodium GO, Dr. C. Voogdplein 90. Harry Glotzbach speelt ‘Aandachtsgeil’. Zijn programma begint met de vraag: To tweet or not to tweet? Entree: 12,00 euro. Reserveren: reserveren@goleerdam.nl of www.go-leerdam.nl

Leger des Heils 10:00, Gorinchem, gebouw Mamre, Nicolaas Pieckstraat 43. Leger des Heils houdt een gezinsdienst voor jong en oud. Thema: ‘Waar droom jij van?’ In deze dienst wordt ook een baby opgedragen. Kinderdienst in Vuren 10:00, Vuren, Gereformeerde Kerk, Esdoornlaan 2. Kerkdienst voor kinderen

rond het thema ‘Ben jij een lampje?’, met ds. Marien Kollenstaart. Salem 10:00, Herwijnen, gereformeerde kerk, Achterweg 15. Rechtstreekse uitzending van kerkdienst van de Gereformeerde Kerk Herwijnen. Open dag atelier 13:00-17:00, Leerdam, Het Kampeerbosje, Recht van ter Leede 25. Atelier Gerard Akerboom houdt een open dag. ateliergerardakerboom.nl Expo Johanna van Gogh 14:00, Rhenoy, Galerie Laura, Dorpsstraat 5d. Opening van de expositie over het werk van Johanna (Hans) van Gogh. Ze begon pas op latere leeftijd met tekenen en schilderen. Aquarelleren was haar grote passie, kleurige bloemen en stillevens waren haar favoriete onderwerpen. Galeriehoudster Laura, tevens dochter van Hans, selecteerde voor deze expositie werken uit het omvangrijke oeuvre dat Hans van Gogh heeft nagelaten. Er is ook aandacht voor de muzikale erfenis van Wim Kloek, echtgenoot van Hans van Gogh. Deze componist, pianist en dirigent heeft naast vele piano- en vioolconcerten ook ‘Een reis om de wereld op 80 toetsen’ geschreven. Dit is een pianoboek voor jonge en avon-

tuurlijke pianisten. De door Laura geïllustreerde partituren en bijbehorende cd zijn te zien. Kleindochter Tasja Mol opent de expositie. Pianomuziek van Ako Taher. Lentefeest 14:00-19:00, Lexmond, dorpshuis Huis het Bosch, Nieuwerijksweg 6. De Tropische Amusements Sociëteit houdt een lentefeest, met muziek van Infinity en een gastoptreden van duo Heartbeat. Entree: 10,00 euro in voorverkoop, aan de zaal 12,50 euro. Zaal open vanaf 13:00 uur. Informatie en reserveren: Diana (0644909663), Nanne (0628475761) of Paula Pattynama (06-44499508). Kinderrondleiding 15:00-16:00, Leerdam, Nationaal Glasmuseum. Rondleiding voor kinderen t/m 15 jaar door de expositie Een Zee van Glas. Deelname aan de rondleiding is gratis, men betaalt wel entree voor het museum. Lied van mijn vader 16:00, Gorinchem, Theater Peeriscoop. In ‘Lied van mijn vader’ zingt zoon Ernst de Corte liedjes van vader Jules de Corte. Entree: 10 euro. www.peeriscoop.nl Johannes-passiedienst 18:30, Herwijnen, gereformeerde kerk, Achterweg 15. De Johannes-passiedienst in

de voorbereidingstijd op Goede Vrijdag en Pasen. Samen het lijdensevangelie volgens Johannes lezen. Samen bijzondere liederen zingen die passen bij de tijd van het kerkelijk jaar. Muzikale medewerking van Kamper Vocaal Ensemble (Kavóca) onder leiding van Luthine Postuma-Groen, Jurjan Lipke begeleidt op de piano en Joletta in ‘t Veld-Bok bespeelt het orgel. Kavóca zal de koralen en roepkoren uit de Johannespassion van Johann Sebastian Bach ten gehore brengen. De dienst staat onder leiding van ds. G.J. Mink, er is collecte voor de kerk en voor de wereldwijde hulporganisatie GAiN. Jeugdkerk Asperen 18:30, Asperen, dorpshuis EMM, Van Langerakstraat 6. Jeugdkerk Asperen met het thema ‘Glow in the Dark.’ Twee mensen met een bijzonder verhaal geven hun getuigenis. Tevens start de Jeugdkerk vanaf maandag 7 april met verdiepingsavonden. Aanmelden voor de verdiepingsavonden: jeugdkerkasperen@live.nl. MAANDAG 31 MAART

BOP 10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM, Van Langerakstraat 6. De Buurt Ontmoetings Plek (BOP) heeft H. Mezges uit Dalem te gast, hij is imker.

uitgaan

zaterdag

DINSDAG 1 APRIL

WOENSDAG 2 APRIL

DOP Deil 9:30-11:30, Deil, Het Duifhuis, Duyfhuisstraat 2.. Wim Bertens geeft bij het DOP informatie over alles rond het Altzheimercafe in Geldermalsen.

Vrouwen van Nu 20:00, Herwijnen, dorpshuis De Poort. Vrouwen van Nu afdeling Herwijnen heeft Ruud van Lieshout uitgenodigd om over zijn plaatopnamen met alle grote Nederlandse artiesten te vertellen. Info: 0418-582109.

Historisch Dordt 20:00, Hei- en Boeicop, Internos. De Vereniging Historisch Lexmond en Hei-en Boeicop verzorgt een lezing. Henk Oldenziel uit Dordrecht neemt de aanwezigen mee op een wandeling door de historische stad Dordrecht. Dia’s tonen ondermeer de architectuur en de vroegere rijkdom van de stad, met aandacht voor diverse musea, de Grote Kerk en enkele hofjes. Over Kamp Vugt 20:00, Vuren, De Koels, Molenlaan 17. Mevrouw de Koningg- Gouman vertelt over wast ze heeft meegemaakt in Kamp Vugt, nadat ze met haar familie in 1943 is opgepakt door de Sicherheitsdienst. Paranormale avond 20:00, Leerdam, De Noorderberg, Bergstraat 90. Paranormale avond met Ria Verhoeks, in het teken van psychometrie met foto’s van overledenen. Entree: 7,00 euro. www.pasoleerdam.nl

Ashton Brothers 20:15, Gorinchem, De Nieuwe Doelen. www.denieuwedoelen.nl DONDERDAG 03 APRIL

Abafazi 20:15, Gorinchem, De Nieuwe Doelen. Acht ZuidAfrikaanse vrouwen die door de kracht van muziek verhalen vertellen over hun leven. www.denieuwedoelen.nl Restaurette Kom d’rin 11:00-14:00, Tuil, dorpshuis. Open eettafel voor alle 55+’ers uit de gemeente Neerijnen. Diner wordt rond 12:00 uur geserveerd. menu: slaatje, witlof ham/kaas, aardappelpuree, toetje. Entree: 10,00 euro. Aanmelden t/m 31 maart bij R. van Wiligen (0418-591957). Open eettafel 12:15, Enspijk, koor van de kerk. Ook voor mensen die nog geen 50+ zijn. Aanmelden bij: Hettie van Steenis (06-14185208) of Sophie Jongedijk (0345-651671).

Open dag bij Akerboom

Licht in Leerdam uit tijdens Earth Hour

De Zonnebloem: net als Geer en Goor

Natuurlijk Gezond Event in Oosterwijk

ĩĢĢįġĞĪ š Atelier Gerard Akerboom houdt zondag 30 maart een open dag.

ĩĢĢįġĞĪš De lichten van de kubussen op het Dr. Reilinghplein en de spots op de Grote Kerk in Leerdam gaan op zaterdag 29 maart om 20:30 uur één uur uit. Dit in het kader van Earth Hour. Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld één uur het licht uit, als statement dat we zuiniger om moeten gaan met de aarde en de krachten voor duurzame oplossingen moeten bundelen. Dit is een internationale actie van het Wereld Natuur Fonds. De gemeente Leerdam roept alle inwoners op om ook mee te doen met Earth Hour en op 29 maart van 20:30 tot 21:30 uur het licht uit te doen. Deelname melden of besparingstips lezen kan via wnf.nl/earthhour.

ĩĢĢįġĞĪš Gerard Joling en Gordon hebben in ‘Geen cent te makken’ geprobeerd ouderen die aandacht nodig hebben te helpen. De Zonnebloem doet hetzelfde: mensen met een fysieke beperking of ouderen die in een isolement dreigen te raken een bezoekje brengen of een leuke middag aanbieden. Omdat het aantal zorgvragen toeneemt, is de Zonnebloem op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden en informatie: Cor Broerse (0345615530) of Marja Bassa (0345-643291).

ĬĬİıĢįĴĦħĨš Op vrijdag 4 april vindt een uniek evenement plaats in Leerdam. Van 13:00 tot 21:00 uur opent De Lingehoeve aan de Lingedijk 199 in Oosterwijk haar deuren voor het Natuurlijk Gezond! Event. Professionals uit de regio staan op deze dag klaar om kennis te maken met de bezoekers. Er zijn diverse stands en workshops met informatie over de vakgebieden mindfulness en lifestyle, eten en drinken, medisch en zorg en ouder en kind. Denk aan: (kinder)yoga, natuurgeneeskundige therapie, coaching en counseling en informatie over verantwoord afvallen. Bezoekers kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee met een biologisch appeltaartje genieten van dit event. Belangstellenden kunnen zich vooraf via de website inschrijven voor diverse workshops op het gebied van bewustwording. ‘s Middags wordt er voor de kinderen een creatieve activiteit georganiseerd. De entree bedraagt 5,00 euro. Bij inlevering van de flyer krijgen bezoekers 50% korting op de entreeprijs. Deze flyer is te downloaden op de website.

Tijdens deze dag geeft Akerboom van 13:00 tot 17:00 uur informatie over de verschillende creatieve cursussen die dit seizoen op het programma staan van het Atelier Gerard Akerboom. Er

is uitleg over de mogelijkheden, werkwijze en begeleiding. Het Atelier is te vinden in Het Kampeerbosje Leerdam, gelegen aan het Recht van ter Leede 25 in Leerdam.

q WWW.ATELIERGERARDAKERBOOM.NL q WWW.KAMPEERBOSJE.NL

Opbrengst collecte

™8jgh^hiZcVVc]ZilZg`^cViZa^Zg<ZgVgY6`ZgWddb#

ğĢĢİġĊįĥĢīĬĶš Tijdens de landelijke collecteweek van het Reumafonds van 10 tot en met 15 maart is in Beesd en Rhenoy in totaal 1.475,27 euro opgehaald. Het Reumafonds dankt alle collectanten, comitéleden en bewoners voor hun grote inzet en bijdrage aan dit resultaat.

Inzameling voor rommelmarkt ĥĞĞģıĢīš VV Haaften zamelt op vrijdag 4 april bruikbare spullen in voor de rommelmarkt van 21 april. Denk aan: meubilair, antiek, speelgoed, serviesgoed, boeken en nog werkende elektronica zoals radio/cd-spelers. Geen defecte apparaten of textiel/matrassen. Spullen tijdig aan de straat zetten, ze worden vanaf 18:00 uur opgehaald in Haaften en Tuil. Spullen brengen kan ook op 4 april van 19:00 tot 21:00 uur bij het sportcomplex. Info: Heleen de Wit (06-22136744).

q WWW.NATUURLIJKGEZONDLEERDAM.NL


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

28 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Voetbal

PROGRAMMA STANDEN Zaterdag 29 maart 1e klasse A Roda’46-ARC 2e klasse F Hardinxveld-Everstein, GDC-Roda Boys, Rijswijkse Boys-GJS 3e klasse C Herovina-Groot Ammers, De Alblas-ASH, DFC-VVAC, ZBC’97-GSC/ODS, Groote LindtPapendrecht

HSSC’61 niet opgewassen tegen koploper

Asperen weer stap dich Asperen is na een 5-2 overwinning op HSSC’61 weer dichter bij de titel. Concurrent Streefkerk liet punten liggen.

3e klasse D Woudrichem-Heukelum, Wilhelmina’26Zuilichem, Unitas-Good Luck, SleeuwijkSSC’55, Sparta’30-BVV

ĞİĭĢįĢīš Met nog vier wedstrijden te gaan is het gat met de concurrent. nu opgelopen tot drie punten.

4e klasse C Haaften-Schelluinen

HSSC’61 had weinig in te brengen bij de koploper. De ploeg uit Hei- en Boeicop aast weliswaar op een plekje in de nacompetitie, maar trainer Wim Looyen weet dat dit geen uitgemaakte zaak is. “We missen gewoon teveel spelers om het een ploeg als Asperen echt moeilijk te maken. Zij verdienden de winst. Ik denk dat we vandaag de kampioen gezien hebben.”

Beker WNC-De Valk (17.00 uur) Zondag 30 maart 3e klasse D Beesd-RWB, VCB-BMC, Zwaluw VFC-Emplina 4e klasse F Elshout-Maliskamp, Alem-RKTVC, FC Engelen-Jan van Arckel, Hurwenen-BZS Standen Zaterdag 1e klasse A LRC Leerdam 21-50 FC Breukelen 21-47 VVZ’49 21-42 ARC 20-38 SVL 21-33 Eemdijk 21-30 Zuidvogels 21-30

De Meern Nieuwland Roda’46 Almkerk Nivo Sparta CSW Leerdam Sp.

21-27 21-24 20-23 21-19 21-18 21-17 21-12

2e klasse F Lienden 21-44 Roda Boys 19-40 WNC 21-39 Tricht 21-37 Sv Meerkerk 21-33 Rijswijkse B 20-31 Hardinxveld 20-28

GJS SV Capelle SVW GDC Altena SC Everstein GVV’63

20-23 21-23 21-23 20-21 21-20 20-19 20-17

3e klasse C Papendrecht 20-42 GSC/ODS 20-36 ZBC’97 18-35 Groote Lindt 20-31 Amstelwijck 20-30 EBOH 20-29 Herovina 18-25

Peursum Gr-Ammers ASH Ameide VVAC De Alblas DFC

21-25 19-24 17-23 21-21 19-18 20-18 19-15

3e klasse D Unitas 19-46 Wilhelmina’2619-43 Sleeuwijk 17-32 Sparto’30 19-31 NEO’25 21-30 NOAD’32 20-28 Good Luck 19-24

BLC Zuilichem Woudrichem SSC’55 BVV Heukelum ONI

20-24 17-22 19-22 20-22 18-19 18-17 20-13

4e klasse C Asperen 18-48 Streefkerk 18-45 Arkel 18-35 Dubbeldam 18-31 HSSC’61 18-27 Schelluinen 17-26

Raptim Lekvogels Noordeloos Haaften Vuren SVS’65

18-25 18-22 18-14 17-13 18-9 18-9

Zondag 3e klasse C RKDVC 21-53 ODC 21-45 Boxtel 21-42 DSC 20-39 Baardwijk 21-28 Wilhelmina 21-27 OSC’45 21-27

BMC Zwaluwe VFC Emplina Buren RWB VCB Beesd

19-24 20-24 20-23 21-21 20-18 20-17 20-15

de opstellingen

4e klasse F Vlijmense Boys21-52 SCR 21-25 Nieuwkuijk 21-50 Maliskamp 20-21 GVV 21-44 SC Elshout 20-20 Jan van Arckel20-35 BZS 19-19 FC Engelen 19-33 HHC’09 20-19 Rhelico RKTVC

Ook de eigen ambities kunnen even

21-32 Alem 19-25 Hurwenen

19-18 19-3

Asperen

5

HSSC’61

2

Scores: 1-0 Gerard Breider; 2-0 Hussein Dia; 2-1 Yme van Gent; 3-1 Tom Maddison; 4-1 Tareq Ibrahim; 4-2 Frank de Goeij; 5-2 Tareq Ibrahim. Opstelling Asperen: Jan van Ooijen; Snijder (79. Van Gameren), Van Hemert (n), Rob van Ooijen, Collé; Dia (59. Van der Zijden), Boon, Ibrahim, Schaaij; Breider (73. Van Santen), Maddison. Opstelling HSSC’61: Kruijer (n); Wessel de Keijzer, Den Braber, Kool, De With (46. Den Hartog(n)); Van Gent, Kooyman, Nicky van Dam (79. Menno de Keijzer); Gijs Scheenhart (n) (75. Lucas van Dam), Van Zanten, De Goeij. Positie Asperen 4e klasse: 1 p Positie HSSC’61 4e klasse: 5 p

de koelkast in, hoewel de ploeg uit Hei- en Boeicop nog louter de onderste vier ploegen treft. “Wij lopen daar echt niet zomaar overheen. We moeten proberen vier keer te winnen en dan zien we het wel.” Prettige middag Richard Smaal beleefde met zijn ploeg een prettige middag. “Het puntverlies van Streefkerk is een opsteker. Dat ligt aan de fase van het seizoen waarin we zitten. Ook Streefkerk kan het lastig hebben. Wij zijn vandaag zelf niet echt in de problemen geweest, al waren we wel wat slordig. Dat het lang spannend bleef, was meer onze eigen schuld.” In een leuke eerste helft kwam Asperen bij zijn eerste kans op voorsprong. Na een kwartier kopte Gerard Breider van een meter of vijf een corner van Tom Maddison binnen. Weer vijftien minuten later viel ook de 2-0. Hussein Dia gleed een goede voorzet van Dick Schaaij bij de tweede paal binnen. Een eenvoudige middag leek voor Asperen in de maak, maar een foutje van doelman Jan van Ooijen betekende de 2-1. De doelman kreeg een vrije trap van Frank de Goeij niet klem. Yme van Gent tikte de rebound in het lege doel. Drie goede reddingen Na rust ging Asperen op zoek naar de beslissing, maar HSSC-doelman Danny Kruijer hield zijn ploeg met drie goede reddingen op de been. Op schoten van Maddison en Robbin Boon en een kopbal van Ruben Snijder kon de van een langdurige blessure teruggekeerde keeper met zijn voeten redden.

™IdbBVYY^hdcaZ\iVVckddgYZWZha^hhZcYZ("&#

Halverwege de tweede helft waren de gasten ineens dichtbij de gelijkmaker. Een scherpe voorzet van De Goeij zorgde voor gevaar, maar de bal werd door iedereen gemist.

Tareq Ibrahim kort daarna de 4-1, waarna twintig lange minuten aanbraken.

Drie minuten later besliste Asperen de wedstrijd. Wie anders dan Maddison schoot 1-op-1 met Kruijer hard de 3-1 binnen.

In blessuretijd schonken beide ploegen het publiek nog een doelpunt. De Goeij maakte na een solo de 4-2. Ibrahim bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand: 5-2. Asperen gaat probleemloos op de titel af.

Uit een geplaatste vrije trap scoorde

Maarten van Hoogevest

de wedstrijden Leerdam Sport FC Breukelen

0 7

ASH Amstelwijck

3 0

Degradatie lijkt voor Leerdam Sport onafwendbaar geworden na de 0-7 nederlaag tegen titelkandidaat FC Breukelen. Net als in de derby bij LRC kwam Leerdam Sport vroeg op achterstand dankzij een treffer van Jack Castelijns. Daniël Kops en Deen van Embricqs zorgden voor een 0-3 ruststand. Na de thee gingen de gasten verder en bouwden de score uit. Castelijns voegde met een glaszuivere hattrick nog drie treffers toe aan zijn totaal. Kops bepaalde de eindstand op 0-7. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Leerdam Sport zes punten achterstand op de twaalfde plaats, die recht geeft op het spelen van nacompetitie. De eerste plaats die rechtstreekse handhaving oplevert is met elf punten achterstand alleen nog mathematisch in zicht.

1-0 en 2-0 Arjan van der Meijden; 3-0 Nick van Zuijdam

Positie Leerdam Sport 1e kl.: 14 p

Positie ASH 3e klasse: 10 m

Amstelwijck was zaterdag de beter voetballende ploeg in Hellouw, maar thuisploeg ASH won wel met 3-0. “Zij waren voetballend wel wat beter”, vond ASH-leider Gerrit-Jan van Mourik. “Maar ze creëerden bijna niets en wij hadden ook zomaar zes keer kunnen scoren. Dan is dit wel verdiend.” In Hellouw was vlak voor rust de eerste echte kans voor Arjan van der Meijden direct raak. Na rust raakten Marijn Hak en Van der Meijden het aluminium. Twintig minuten scoorde Van der Meijden toch nog zijn tweede doelpunt. Nadat een speler van Amstelwijck rood kreeg wegens natrappen, was de wedstrijd gespeeld. Nick van Zuijdam scoorde in de slotminuut 3-0.

Peursum Herovina

0 0

Heukelum Sleeuwijk

Peursum en Herovina deden in Giessenburg niet aan klantenbinding. In een slechte wedstrijd werd niet gescoord: 0-0. Dat was volgens een teleurgestelde Herovina-trainer Hans Richters een terechte uitslag: “Het was dramatisch. We hebben de kans laten liggen definitief afstand te nemen van de onderste plaatsen.” Bij een zege was de ploeg uit Herwijnen zelfs in de race voor de derde periode. “Maar daar hoeven we het na zo’n wedstrijd niet over te hebben”, gaf Richters ruiterlijk toe. Op een schot van Kevin Steenbruggen tegen de paal na wist Herovina niets te creeren. Peursum deed het niet veel beter, maar had vlak voor tijd de zege kunnen grijpen. Herovina-doelman Wilco de Leeuw redde zijn ploeg.

1-0 Ferry Meijdam

Positie Herovina 3e klasse: 7 p

Positie Heukelum 3e klasse: 13 p

1 1

Heukelum speelde met 1-1 gelijk tegen Sleeuwijk, maar hield daar dubbel gevoelens aan over. In de strijd tegen degradatie tellen eigenlijk alleen de overwinningen. Daarbij kreeg Heukelum voor rust voldoende kansen de wedstrijd al te beslissen. “Maar na rust hebben we bijna een halfuur met tien man gespeeld. En dan is een punt tegen de nummer drie gezien onze vorm misschien wel een goed resultaat”, besefte Heukelum-leider Evert-Jan Wildner. Ferry Meijdam scoorde al na vier minuten. Daarna verzuimde de thuisploeg de marge te vergroten. Sleeuwijk kwam na rust op 1-1 en vlak daarna kreeg Lars van Honk zijn tweede gele kaart. Met tien man hield Heukelum stand.


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

29 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

WNC zet opmars voort met 5-0 zege

ter bij titel

ĴĞĞįġĢīğIJįĤ š WNC zette de opmars voort. GJS werd overtuigend met 5-0 verslagen. Adrian Koziolek en Charles van Oort scoorden elk tweemaal en Dennis Veldhuizen maakte een kopdoelpunt. Op de derde plaats blijft WNC de topteams FC Lienden en Roda Boys achtervolgen. Al in de elfde minuut nam WNC de leiding. Na een pass van Ricardo Papilaja zette Hendri van Dooijeweert voor en Charles van Oort rondde af: 1-0. In de 21e minuut liep WNC tot 2-0 uit. Adrian Koziolek brak door en scoorde. WNC bleek aanvallend scherper dan de gasten. GJS-keeper Angelo Perini moest een boogschot van Roderik Kieft uit de hoek halen. Ook redde hij toen Jordy Perdon een vrije kans kreeg. Na rust zocht GJS met spits Ruud Bos als derde verse kracht de aansluiting.

Eerst schoot Ricardo Papilaja echter voor WNC in het zijnet. Een kwartier na rust had GJS pech toen Ruud Bos de bal bovenop de lat kopte. De snelle uitvallen van WNC bleven evenwel gevaarlijk. Die beslissing viel na een vloeiende WNC-aanval via een vrije trap van Roderik Kieft en Demian Ririmasse over links. Adrian Koziolek rondde met een fraai schot af: 3-0. Zijn achttiende competitiedoelpunt. Uit een voorzet van Koziolek kopte Dennis Veldhuizen de 4-0 binnen. Charles van Oort mocht na een doorkopbal van Koziolek alleen op doel af en scoorde koelbloedig: 5-0. WNC blijft volop in de race voor een plaats in de promotienacompetitie maar eerst wacht de ploeg komende zaterdag thuis de kwartfinale voor de beker tegen hoofdklasser De Valk. Anton van der Giessen

Koploper LRC wint ook bij Zuidvogels ĥIJĦķĢīš Een week geleden zei Marcel van Steenis dat ieder punt dat uit Huizen meegenomen zou worden een bonuspunt is. Bij Zuidvogels werden het er zelfs drie. LRC won met 1-3.

FOTO: WWW.DBRN.NL

Door de zege blijft het gat met FC Breukelen drie punten. “We hebben twee klassen beter gespeeld dan vorige week tegen Leerdam Sport. Al is dat ook niet zo’n wonder, gezien onze slechte wedstrijd toen”, klonk een tevreden Van Steenis. “Wij maakten vandaag de meeste aanspraak op de zege.” In Huizen opende Arie van Houwelingen na twintig minuten de score. Binnen een minuut kwam de thuis-

ploeg weer langszij. Het toch al gehavende LRC kreeg nog meer personele problemen toen linksback Richard Sahetapy geblesseerd uitviel. Middenvelder Bart Muilenburg, geen fan van kunstgras, verving hem en Gerald de Jong ging achterin spelen. “Toen hadden we een mindere fase”, vond Van Steenis. “We moesten wat zoeken en het was zaak ongeschonden de rust te halen. Gelukkig lukte dat.” Kort na rust zorgde André Zondag er met een schitterende treffer voor dat LRC opnieuw op voorsprong kwamen. In de laatste minuut scoorde Robin Boekhout van bijna veertig meter de bevrijdende 1-3.

Weer zure nederlaag voor Beesd ğĢĢİġš Beesd leed op eigen veld opnieuw een zure nederlaag. De ploeg kreeg kansen op meer, maar Wilhelmina ging beter om met de geboden kansen en won: 1-2. Na de wanvertoning tegen OSC’45 kwam Beesd zondag beter voor de dag. “Er was veel strijd en we hebben de nodige kansen gekregen”, zag trainer Wim Bender. “Ons probleem is echter bekend. We scoren te moeilijk.” In de openingsfase waren de gasten beter, maar na twee gemiste kansen van Jarno van de Water leek het wachten op de 1-0. De ploeg uit Den Bosch ging echter met een voorsprong aan de thee. Een kwartier voor tijd viel de goed leidende scheidsrechter geblesseerd uit. Zijn zoon, eveneens bij de KNVB actief als scheidsrechter, nam het over. De ingevallen A-junior Kevin Spronk miste bij de tweede paal de kans op de gelijkmaker. “En of het zo moest zijn, scoorden zij daarna wel de 0-2. Dat was de nekslag”, baalde Bender. Spronk bracht de spanning nog terug, maar meer zat er niet in.

Ruime zege Haaften ĩĢĵĪĬīġš Haaften boekte weer eens een zege en die was bij Lekvogels verrassend ruim: 0-4.“Dik verdiend ook”, vond Haaften-trainer Teus van Wijngaarden. “We hebben niets weggegeven en zelf de ruimtes optimaal benut.” Binnen een minuut opende Sam Onink de score. Halverwege de eerste helft scoorde Michael Smit de 0-2. Na rust was het opnieuw Smit die de marge op drie doelpunten bracht. Tijmen Gerringa tekende met de 0-4 voor de eindstand. “Voor de spelers is het prettig dat we na zo lang weer eens winnen. Dat is het belangrijkst”, aldus Van Wijngaarden.

Medaille-oogst voor turnsters van Spirit en SV Zijderveld

Doelpuntrijke derby in Lingewaal, geen winnaar

ĩĢĢįġĞĪĊķĦħġĢįijĢĩġ š Turnster Yvette van Ooyen van Spirit won zaterdag goud tijdens de tweede voorwedstrijd in divisie 6.

Pupil 1 turnsters Emma Vink behaalde de gouden medaille. Naomi Liefhebber veroverde in deze leeftijdsklasse de zilveren medaille.

İĭĦħĨ š De Lingewaalderby tussen SVS’65 en Vuren kende zaterdag geen winnaar. Het doelpuntrijke duel eindigde in 3-3.

Tessa Kemkes En daarmee hield het succes voor SV Zijderveld nog niet op. Ook Pupil 2 turnsters Tessa Kemkes toonde haar klasse. Ze won de gouden medaille. Lieke de With werd winnaar van de zilveren plak.

En dat was met name voor de gasten een teleurstelling. Vuren speelde lange tijd tegen tien man en stond met 0-2 en na rust ook nog met 1-3 voor. De ploeg wist die voorsprong echter niet over de streep te trekken. “Weer niet”, baalde Vuren-aanvaller Christian van Herp. “In de eerste helft leek er weinig aan de hand, maar vlak voor rust komen ze terug tot 1-2. Uiteindelijk is een gelijkspel misschien wel verdiend, maar we hadden het niet zover mogen laten komen.”

Ook was er een derde plaats voor Demi van de Berg in de categorie pupil D2. Olin Ykelenstam werd in dezelfde categorie vijfde. Zij had bij haar balkoefening de tweede score van haar groep. Rosa Schrijvers turnde bij Jeugd 1 D2 een hele mooie balkoefening. Ze werd uiteindelijk vierde. Jiska Schep had bij de Jeugd 2 Divisie 5 minder geluk. Ze viel van de brug. Haar brugoefening was wel goed (tweede).

Bij Senior Divisie 6 turnde Olga Donker voor het eerst haar nieuwe vloeroefening. Zij haalde het hoogste cijfer bij brug en vloer. Amber Teijgeler turnde een mooie vloeroefening, waarin ook een salto was verwerkt. Bij balk had ze tijdens deze wedstrijd wat minder geluk. SVZ De selectie van sportvereniging Zijderveld heeft zaterdag goed gepresteerd tijdens de tweede voorwedstrijd vijfde en zesde divisie. Er werden door de acht turnsters maar liefst zeven medailles veroverd.

Senior turnsters Emmie Frasa werd tweede, Mariska het Lam derde en Jannette Brouwer vierde. Zij mochten alle drie het podium beklimmen. Naomi Kemkes viel buiten de prijzen. Zij werd zesde. ‘Keurig’ “De turnsters hebben hun oefeningen keurig uitgevoerd en de concurrentie werd ver achter hen gelaten”, zegt Mariska Hijmering van SV Zijderveld. “Het is bij SV Zijderveld nog niet eerder voorgekomen dat bijna iedereen een medaille behaalde en het podium in elke categorie ruimschoots vertegenwoordigd werd door hen. We zijn er dan ook erg trots op.” Finales De finale voor de vijfde divisie is op 24 mei in Amsterdam. SV Zijderveld zal bij deze finale deelnemen met acht deelneemsters.

™A^Z`ZYZL^i]ZcIZhhV@Zb`ZhkVcHKO^_YZgkZaY#

FOTO: AANGELEVERD

De finale voor de zesde divisie is op 7 juni in Amsterdam. SVZ heeft hier vier deelneemsters.

Balen SVS-trainer Glenn Calor baalde van de slechte start van zijn ploeg: “Dit is een

Bridgeclub Leerdam ĩĢĢįġĞĪš Riet van Lit en Kees van Wijk wonnen maandag de competitieronde van bridgeclub Leerdam. Lijn A: 1. Riet van Lit & Kees van Wijk 63,19%, 2. Wim Bertens & Arie van Mourik 62,85%, 3. Joke Brinkman en Tonny Kramer 59,38%, Lijn B: 1. Janske van de Water & Jan Leusink - 58,85%, 2. Alie de Groot & Joop Verwey 56,88%, 3. Sjaan Nugteren & Gerry Versteegh - 56,25%; Lijn C: 1. Janny van den Burg & Gerrit de Groot - 71,35%, 2. Aad van Dee & Bert Schouten - 63,02%, 3. Suze Dekker & Willem Dekker - 51,56%.

derby. We hadden de kans om de laatste plaats te verlaten. We zijn er al weken mee bezig, maar daar zagen we niets van terug. Een heel slap begin.” Vuren nam de leiding door een doelpunt van Van Herp. De aanvaller stond ook aan de basis van de 0-2. Zijn schot werd gelost en Kevin Meerens benutte de rebound. Vlak voor rust kreeg SVS-middenvelder Ferdi Scheurwater rood, maar dankzij Arno Sterk stond het halverwege 1-2. Toen de gasten in de tweede helft snel op 1-3 kwamen dankzij Albert van Zandwijk leek de wedstrijd gespeeld. Na de 2-3 van opnieuw Sterk, miste Mark Kortlever van elf meter de kans op de gelijkmaker. Arno Sterk tekende met zijn derde treffer alsnog voor die 3-3.

Rhelico niet langs hekkensluiter ĥIJįĴĢīĢīš Rhelico kwam bij Hurwenen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Voor de thuisploeg betekende dit pas zijn derde punt van het seizoen. “Na de 1-0 hebben we vooral voor rust te slecht gevoetbald”, zegt trainer Marijn van Kersbergen. De thuisploeg kwam op 1-0 bij een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot, dat tussen de handen van doelman Michel Kuipers door glipte. Pas na rust wist Rhelico de druk op de te voeren. Sjoerd Dragstra en Erik Staarink waren dichtbij een treffer, maar alleen Kylian Heemskerk vond het net: 1-1.


onroerend goed

Woensdag 26 maart 2014Hoe plaats ik mijn Kontaktje?

  

AanmeldenČ?*DQDDUZZZUHJLRGHDOQO Č?.OLNRSGHNQRSČ&#x2020;Î&#x2013;NPHOGPHDDQČ&#x2021; Č?'RRUORRSDOOHVWDSSHQ U heeft nu een account op Regio-deal.nl

 

ČŤČ&#x153;ȢȌȌȧȺȿȣȜȜÉ&#x192;ȾȲȞȏȿȺȜȟȜȧȲÉ&#x2026;ČşÉ&#x20AC;É&#x2C6;É&#x20AC;ȿȺȿȸ Č­É&#x192;ȺȝȸȜȽȜȸȜȿȞȜÉ&#x2026;É É&#x192;ȲȴȚÉ&#x2026;ȺȸÉ&#x2020;ČşÉ&#x2026;É&#x2039;ȺȴȚÉ&#x2026;ȲȲȿȚȜÉ&#x2026;É&#x2C6;ȲÉ&#x2026;ČśÉ&#x192; Č­É&#x192;Č˛Č˛Č¸É É&#x192;ȺȝÉ&#x201E;É&#x152;ȟȟ

Online Kontaktje plaatsenČ?.OLNRSČ&#x2020;9RHJHHQ.RQWDNWMHWRHČ&#x2021; Č?0DDNQXXZ.RQWDNWMHDDQGLHRS 5HJLRGHDOQOJUDWLVWH]LHQ]DO]LMQ Č?%LQQHQHHQKDOIXXUVWDDWXZ.RQWDNWMHRQOLQH

É&#x2C6;É&#x2C6;É&#x2C6;Č´É&#x20AC;ȴȚȺÉ&#x2020;É&#x201E;ȽȲȲȿȿȽͲČ ČżČˇÉ&#x20AC;É&#x192;ȞȲÉ&#x2026;ȺȜ

Kontaktje in de krant plaatsen

tips

Č?0DDNHHUVWXZRQOLQH.RQWDNWMHXNULMJWQX GHNHX]HRPRRNLQGHNUDQWWHSODDWVHQ Č?9RHUQXGHWHNVWLQYRRUXZ.RQWDNWMHLQ GHNUDQWXEHWDDOWSHUUHJHO Č?0DDNHYHQWXHHOXZUHJHOVYHWHQRIURRG Č?5HNHQDIPHWL'HDO Č?.RQWDNWMHVY¾¾UPDDQGDJRFKWHQGXXU RSJHJHYHQNRPHQGLH]HOIGHZHHNLQGHNUDQW

Tuin

In week 16 in de krant, een leuke pagina vol tuintips! Mag uw advertentie hier niet bij ontbreken, bel 0183-583200 of mail naar verkoop. binnendienst@kontakt.nl.

+\SRWKHHN YUDJHQ"

REGIO-DEAL.NL IS ONDERDEEL VAN

Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan T: 0183 - 583 200 E: info@regio-deal.nl

.RPQDDURQV ,QORRSVSUHHNXXU

(HQJRHGHK\SRWKHHNEHJLQWPHWEHWDDOEDUHPDDQGODVWHQ 7LMGHQVGH2SHQ+XL]HQ'DJJHYHQZHYDQWRWXXUDQWZRRUGRSXZK\SRWKHHNYUDJHQ 8NULMJWLQ]LFKWLQXZWRHNRPVWLJHPDDQGODVWHQHQRQWGHNWKRHX]LFKRQOLQHNXQWRULÂŤQWHUHQ /RRSRSGH2SHQ+XL]HQ'DJHYHQELMRQVELQQHQLQNDQWRRU/HHUGDP

.LMNRSUDEREDQNQOYLMIKHHUHQODQGHQYRRUPHHULQIRUPDWLH 6DPHQVWHUNHU

30


LdZchYV\'+bVVgi'%&)

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

31 sport

Winst voor Asio tegen OTTC 3

Rumptse biljarters dichtbij kampioenschap

ĥĞĞģıĢīš De tafeltennissers van ASIO Haaften hebben de thuiswedstrijd tegen OTTC 3 uit Oss met 7-3 gewonnen. Adri van Maurik en Cor van Horssen wisten beiden drie partijen te winnen. Ook de dubbelpartij leverde een zege op voor de Haaftenaren.

įIJĪĭı š Het eerste divisieteam van biljartclub Carambole (Graafschap Biljarts) is dicht bij het kampioenschap. Tegen Alpha Advocaten uit Oegstgeest ging de eerste wedstrijd met 2-4 verloren. Daarna volgde een 6-0 overwinning.

Kees van Schijndel, invaller uit het derde team, had het iets moeilijker. Hij wist geen enkele partij in winst om te zetten.

Chaigneau vijfde in Houtse Linies kjgZc ™ GdW^c 8]V^\cZVj KjgZc `aVhhZZgYZo^X]odcYV\Vahk^_[YZ^cYZ Dbadde kVc YZ =djihZ A^c^Zh# 9Z djY"BZZg`Zg`Zg bVV`iZ hVbZc bZi eadZ\\Zcddi GdWWZgi YZ <gZZ[ YZZa kVc ZZc `de\gdZe kVc oZkZc! Y^Z de )% `^adbZiZg kVc YZ [^c^h] kVc YZoZ `aVhh^Z`ZgdcihidcY# DcYVc`hYZkZaZYZbVggV\Zh^cYZ[^" cVaZ YgVV^YZ ]Zi j^i de ZZc heg^ci# Gdn:Z[i^c\ldc#

De eerste plaats wordt gedeeld met Horna uit Hoorn. Maar het ‘doelsaldo’ van de Rumptenaren is beter. Achterstand In de librepartij kwam Gerrie van Eck direct op achterstand tegen Ben Dui-

venvoorde. Van Eck kwam niet op gang, zodat Duivenvoorde al in de vierde beurt de partij besliste, Van Eck verbouwereerd op twee caramboles achterlatend.

vits en Freek Ottenhof werd om het doelsaldo gespeeld. Met onder meer een mooie serie van 21 wist Kivits in vijf beurten te zegevieren en zodoende de 2-4 eindstand te bepalen.

Direct erna verloor ook Lyon Megens (kader 47/2, 175) van Ronald Filippo. Nadat Filippo een mooie serie van 83 had gemaakt, wist Megens niet te antwoorden. Ook deze partij werd in vier beurten beslist. Megens pakte slechts 43 caramboles.

Revanche In de tweede ontmoeting mochten de Rumptenaren niet meer falen en dat deden ze ook niet. Gerrie Van Eck revancheerde zich in het libre tegen Duivenvoorde met een winst in zes beurten, met onder meer een mooie serie van 160. Ook Megens wilde wat rechtzetten tegen Filippo en ging van start

De bandstootpartij tussen Marco Ki-

met een serie van 121. Megens gaf de opgebouwde marge niet meer weg en zegevierde in vierde beurten. Een knappe prestatie. Marco Kivits maakte de maximale score vol door in 22 beurten te winnen van Ottenhof in het bandstoten. Dubbele zege Op 5 april kan de titel bij een dubbele zege tegen DOS Hattem worden definitief worden binnengesleept. Het Rumptse team promoveert dan naar de eredivisie.

Het derde team van volleybalvereniging WHV in Asperen is ongeslagen kampioen geworden. Het team won op zaterdag 15 maart de beslissende wedstrijd tegen Phoenix 2 uit Zaltbommel met 3-1. FOTO: AANGELEVERD

9Zkddg]ZiGVWdWVc`9ZkZadebZci IZVb `dZghZcYZ BZg^_c @dgZkVVg ]ZZ[io^_cZZghiZdkZgl^cc^c\kVc]Zi hZ^odZc W^ccZc# 9Z &."_Vg^\Z gZccZg j^i <gddi"6bbZgh lVh oViZgYV\ YZ hiZg`hiZ^cYZGdcYZkVcDjYKdhhZ" bZZg#@dgZkVVglVhYZgVehiZkVcZZc `de\gdZe kVc k^Zg Zc `adeiZ dcYZg VcYZgZc IlVc 8VhiZa^_ch Zc EVig^X` 7dh# >c ]Zi Yddg 7g^Vc kVc <dZi]Zb \Z" ldccZc Xg^iZg^jb kVc =j^_WZg\Zc `lVb <^ZhhZcWjg\Zg =ZgbZc 7dYZ Vahil^ci^\hiZdkZgYZbZZi#

Wouter Jetses naar Leerdam Sport ĩĢĢįġĞĪš Wouter Jetses speelt komend seizoen bij Leerdam Sport. Hij komt over van tweedeklasser SVW. De in Den Helder geboren Jetses speelde in de jeugd bij GJS en Kozakken Boys. Daarna kwam hij uit voor opnieuw GJS, Unitas-zondag, Schelluinen en SVW. Met die laatste club strijdt Jetses dit seizoen in de 2e klasse F tegen degradatie.

Spannende clubstrijd bij BCL Teams Klim op en Floris in schoolfinale ĩĢĢįġĞĪš Pieter Niesing en Ans van Hoogdalem clubkampioenen 2014 bij BC Leerdam. De strijd werd in spannende finales beslist. Pieter Niesing trof in de finale zijn teammaat Roeland Lopulalan. In de eerste set ging de stand redelijk gelijk op, maar Niesing speelde ijzersterk en sloeg halverwege de set een niet te overbruggen gat. In de tweede set was het Lopulalan die de regie in handen had. Er was een derde en beslissende set nodig om de winnaar te bepalen. Ook deze set bleef lang spannend, maar nadat Niesing wederom een gaatje had geslagen kon Lopulalan niet meer bijkomen. Dames Bij de dames ging de finale tussen Ans van Hoogdalem en Meltem van ‘t Pad de finale. Ook hier waren drie spannende sets voor nodig. In de eerste set golfde het spel heen en weer. De dames namen om beurten de leiding. Toch trok van Hoogdalem uiteindelijk aan het langste eind. In de tweede set nam Van ‘t Pad het

heft in handen door van Hoogdalem onder druk te houden in het achterveld. In de derde set was de pijp leeg bij van ‘t Pad en liep Van Hoogdalem snel uit naar de winst.

ĩĢĢįġĞĪš De schoolvoetbalfinale op Koningsdag (zaterdag 26 april) gaat bij de oudste jongens tussen de eerste teams van Klim op en Floris Radewijnszschool. De voorrondes werden woensdag gespeeld. In de kwartfinale bleken de teams Wil-

genhoek 1, Floris R. 2, Floris R. 1 en De Klim op 1 te sterk voor hun tegenstanders. De kwartfinale tussen Wilgenhoek 1 en Wilhelmina 2 was extra spannend en moest beslist worden met penalty’s.

Overige uitslagen: HE-A: 1. Pieter Niesing 2. Roeland Lopulalan HE-B: 1. Jelmer Agema 2. Edwin de Weerd DE-A: 1. Ans van Hoogdalem 2. Meltem van ‘t Pad DE-B: 1. Nicole den Besten 2. Jacqueline Wijk HD: 1. Jelmer Agema/Berry van der Linden 2. André van ‘t Pad/Rindert van Keulen DD: Adinda Tiebout/Nathalie van ‘t Pad 2. Romy van der Linden/Willy de Vries GD: 1. Pieter Niesing/Nicole den Besten 2. André van ‘t Pad/Marga den Besten

Het werd een spannend duel. Het bleef lang 0-0, maar een wonderschoon doelpunt van De Klim op 1 bracht de stand in hun voordeel. Het was gelijk ook de eindstand. Floris-teams In de andere halve finale namen twee bekenden het tegen elkaar op: Floris 1 tegen Floris 2. Een wedstrijd van hoog voetbalniveau van beide kanten. Floris 1 bleek echter over een sterke counter te beschikken, waardoor zij de tweede finaleplek bemachtigden. Tijdens drie woensdagmiddagen komen 650 enthousiaste kinderen in actie op de voetbalvelden van Leerdam Sport en LRC. Het schoolvoetbaltoernooi viert dit jaar zijn 65e verjaardag.

Jeugd: HE: 1. Mats van ’t Pad 2. Yoeri van den Berg DE: 1. Demi van Wijk 2. Eshter Alting HD:1. Yoeri van den Berg/Mats van ’t Pad 2. Devin van Eijk/Colin Kramer DD: 1. Demi van Wijk/Sherena Vink 2. Stefanie Boer/Esther Alting GD: 1. Devin van Eijk/Demi van Wijk 2. Rowan Manuputty/Shadie Stutje

Enkele spelers van de Wilgenhoek 1 bleken over een krachtig schot te beschikken en veroverden zo hun plek in de halve finale. Daar troffen ze De Klim op 1.

™8dcXZcigVi^Zi^_YZchhX]ddakdZiWVaidZgcdd^#

FOTO: AANGELEVERD

Het eerste toernooi werd gespeeld in 1949. Het toernooi is anno 2014 uitgegroeid tot het grootste evenement voor kinderen in Leerdam.


Vacatures

Woensdag 26 maart 2014

32

Kontaktjes Het bestuur van LOGOS vraagt per 1 september 2014 voor de Noordhoek, Chr. Praktijkschool:

Administratief medewerker (m/v) 0,7 fte De volledige vacature vindt u op onze website: www.denoordhoek.com Ben je op zoek naar een leuke, commerciĂŤle en uitdagende baan bij een informeel bedrijf met een passie voor automaterialen? Dan is dit jouw kans! Voor ATI Automaterialen & Accessoires in Leerdam zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Commercieel Medewerk(st)er (40 uur per week)

die ons team komt versterken. Wij zoeken een Commercieel Medewerk(st)er die zowel kennis heeft van automaterialen als uitstekende commerciĂŤle kwaliteiten. Wij zijn een kleine organisatie (3 medewerkers) in Automaterialen en Accessoires, gecombineerd met een CitroĂŤngarage. Jouw taak wordt het zelfstandig runnen van de winkel en website. Je bent verantwoordelijk voor de in- en verkoop van de automaterialen en je verzorgt acties en aanbiedingen, zowel in de winkel als op de website. Je adviseert (potentiĂŤle) afnemers, behandelt garanties en reparaties en je zorgt ervoor dat de winkel er picobello bij staat. Daarbij zorg je ervoor dat de administratie prima geregeld is. Kortom, je gaat zelfstandig een deel van het bedrijf runnen. Functie-eisen: Je hebt (auto)technische kennis en ervaring in de automotivebranche. Je bent communicatief sterk, klantgericht en weet feilloos de behoeften van onze klanten te doorgronden. Daarnaast beschik je over uitstekende commerciĂŤle vaardigheden. Je bent administratief onderlegd en woont in de omgeving van Leerdam. Wij bieden: Een uitdagende baan bij ATI Automaterialen & Accessoires met een gezellige informele werksfeer. We geven je de ruimte initiatief te tonen binnen een klein team van collegaâ&#x20AC;&#x2122;s waar je op kunt bouwen. Een deel van je salaris is omzet gerelateerd dus hoe meer omzet je genereert hoe hoger je salaris wordt. GeĂŻnteresseerd? Heeft onze vacature je enthousiast gemaakt en voldoe je aan de eisen? Neem dan contact op met Jan-Willem de Wit, 06-53574802 of stuur je c.v. met motivatie naar info@tresbeau.nl

ATI Automaterialen & Accessoires Energieweg 21 4143 HK LEERDAM Tel.: 0345-616413

AUTOMATERIALEN & ACCESSOIRES Energieweg 21 - LEERDAM - tel. 0345-616413

www.ati-automaterialen.nl

Kontaktjes plaatsen? Open al uw deuren met ĂŠĂŠn sleutel Gelijksluitende cilinders voor woningen en bedrijven. Tel. 078-6918169 b RONTREX ASBEST INVENTARISATIE www.wegmetasbest.nl (06)12300762 RONTREX ROLSTEIGERS www.degoedkoopstesteiger.nl (06)12095492 b Praktijk Amarilla Voor gezichtsbehandelingen en voetreflexmassages. 078-6159338 www.amarilla.nl b T.k. Tandemas aanhanger m. kent., oprijplanken mt 4.10 x 2.10m, gew. 650kg, laadverm. 2050kg. Tel. 06-31595227 Nieuwe huisstijl? www.degrootcrossmedia.nl b WEILAND met STAL te huur in Aalst Ca. 4000 m2, stal met 2 boxen stroom en water aanwezig Tel. 06-28120148 b WELKOM HEUST 39 TE WELL NVM Open Huizen Dag (Zie Funda.nl) d.d. 05.04.2014 van 11.00 tot 15.00 uur De koffie staat klaar! b De Grafische ontwerpers van de Groot Drukkerij www.degrootcrossmedia.nl b Tekst- en vertaalbureau Klik Voor al uw (bedrijfs)communicatie, schrijf- en vertaalwerk. Nu voor slechts â&#x201A;Ź0,06 per woord! www.tekstbureauklik.jouwweb.nl Tekstbureauklik@hotmail.com

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij Gevraagd iemand die onze badkamer wil betegelen. Vloer en wand Tel. 0612648502 b GEVRAAGD MET SPOED TOERCARAVANS & CAMPERS a-contant of per bank, J. Hommel Caravans Eikenlaan 30 Sprang-Capelle 0416-274672 06-23633117 b Website nodig? www.degrootcrossmedia.nl

Gevraagd Zilveren Gld.en Rijksd en Muntverzamelingen.0345-615800 b Rouwkaarten en rouwdrukwerk Telefoon + 31(0)183 58 33 11 www.degrootfamiliedruk.nl b Showroommodellen Zonneschermen Semi cassette + motor + afstandbediening afm. 300x250 cm - 800 euro Cassette + motor afm. 500x250 cm 900 euro Cassette + motor afm. 250x200 cm 850 euro Cassette + motor afm. 400x250 cm 1000 euro Cassette + motor afm. 400x250 cm 1250 euro Knikarm+handbediend afm. 300x250 cm 450 euro

Uw familiedrukwerk Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Telefoon + 31(0)183 58 33 11 www.degrootfamiliedruk.nl b T.k: Thermostatische douchekraan Universele aansl. 12 en 15 cm Prijs: â&#x201A;Ź 22,50 Tel. 0633792350 b Snelle levering! Premere - Online drukkerij www.premere.nl Wilt U schone ramen Vanaf 4 euro. Redlef@live.nl of 0613522706 Drukwerk voor scherpe prijzen! www.premere.nl Te koop wegens remigratie: Complete inboedel (zonder keuken) Modern, minder dan 1,5 jaar oud Afspraak voor bez. 078 - 6454417 Leren bankstel 1-, 2-, 3 zits Te koop voor 200 euro 0613786624 b Ukkie geboortekaartjes www.degrootfamiliedruk.nl Joop van Bokhoven Enspijk Timmerman en Schilder Onderhoud en renovatie Vakkundig onderhoud van uw huis Bel voor vrijblijvende offerte 06- 41298639

Incl. bevestiginsmateriaal RAL9001Zelf ophalen/ophangen Info: maartenspuij@hetnet.nl mobiel: 0618247652 - na 19.00uur

www.solipsismanagedservices.nl Optima Uitzendburo is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van hoogwaardig technisch personeel. Door onze grote kennis en ervaring in de technische sector zijn wij in staat een hoge kwaliteit en RQGHUVWHXQLQJWHELHGHQDDQ]RZHORSGUDFKWJHYHUVDOVÓżH[NUDFKWHQ In ons team is plaats voor een:

Logistiek planner m/v Fulltime

Functieomschrijving: In deze functie werk je nauw samen met de 4 medewerkers van de binnendienst Je bent mede verantwoordelijk voor huisvesting en vervoer van ca. 125 XLW]HQGNUDFKWHQKHWSODQQHQYDQODVWHVWHQHQ9&$H[DPHQVKHW DDQYUDJHQYDQVRÓžQXPPHUVKHWDIVWHPPHQYDQYOLHJWLFNHWVHWF Je zorgt ervoor dat de werkzaamheden worden vastgelegd in NEN 4400-1 en VCU procedures en je begeleidt de jaarlijkse audits. Je bent een brug tussen de commerciĂŤle buitendienst en de binnendienst waarbij commerciĂŤle kansen prioriteit hebben. Het verwerken van alle gegevens in de database. 'HMXLVWHNDQGLGDDWYRRUGH]HYDFDWXUHLVVWUHVEHVWHQGLJÓżH[LEHOHQ heeft: - HBO werk- en denkniveau - Geen 9-5 mentaliteit - Rijbewijs B - Minimaal 3 jaar ervaring in vergelijkbare functie - Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en - geschrift Interesse? Ben je geĂŻnteresseerd stuur dan je CV naar: jeannet.blonk@optima.nl Optima Uitzendburo.DGH(3+DUGLQ[YHOG*LHVVHQGDP 7HOHIRRQ(PDLOLQIR#RSWLPDXLW]HQGEXURQOwww.optimauitzendburo.nl

uitnodiging donderdag 24 april 2014 12.00 - 16.30 uur Ĺ&#x2013; Zaltbommel

In ĂŠĂŠn middag uw ICT-kennis weer up-to-date? Solipsis Managed Services praat u in samenwerking met haar kennispartners bij. U kunt zelf kiezen welke onderwerpen voor u van toepassing zijn; Upgrade uw ICT-kennis ĂŠn maak kans op een luchtballonvaart. Deelname is kosteloos en inclusief lunch. Inschrijven kan op www.solipsismanagedservices.nl. Daar vindt u ook meer informatie over het programma en de sprekers. Met een goede ICT-omgeving haalt u meer rendement uit uw onderneming. Solipsis Managed Services biedt met haar ICT-expertise zowel pasklare oplossingen als maatwerk. Wel zo comfortabel. Schimminck 1 5301 KR Zaltbommel

t: +31 88 599 16 08 f: +31 88 599 16 01

e: info@solipsismanagedservices.nl i : www.solipsismanagedservices.nl

De Solipsisgroep bestaat uit Solipsis b.v., Solipsis Managed Services b.v., Holland House b.v. en IntraData b.v.


Woensdag 26 maart 2014

Vissen ĥĞĞģıĢīš J. Dirksen won zaterdag in Haaften een vrije hengelwedstrijd. Het betrof een gezamenlijke wedstrijd tussen hsv’s De Put, de Killen en de Elft. De vangsten waren niet bijzonder. De uitslag: 1. J Dirksen - 5.690 gram, 2. G. de Jongh - 2160 gram, 3. W. van Mourik 1900 gram, 4. R. Schrijver - 1840 gram.

Zaterdag 29 maart is er een vrije hengelwedstrijd. De loting is om 7:00 uur in het clubgebouw. Er wordt gevist van 8:00 tot 13:00 uur.

Tennisdagen bij TCL en De belt A::G96B$=:J@:AJB ™ Deze week worden de KNLTB Open Tennisdagen gehouden. Ook tennisclubs de Belt en Tennisclub Leerdam doen hier aan mee. Bij TC De Belt zijn geïnteresseerden dagelijks tot en met 30 maart welkom aan de Kerkweg 8 te Heukelum om kennis te maken met de vereniging en de tennissport. op woensdagmiddag van 14:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 14.00 uur worden gratis proeflessen aangeboden. Alle basisscholieren vanaf groep 3 uit Heukelum, Asperen en Spijk zijn uitgenodigd. Ook worden de komende maanden schooltenniswedstrijden gehouden.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

33 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

WHV: grote kans op spelen promotiestrijden ĞİĭĢįĢī š De Asperense volleybalheren zijn weer een stap dichterbij promotie-degradatie wedstrijden.

mende twee wedstrijden de voorsprong nog met één of twee punten uitbouwen.

Dankzij een 0-4 overwinning op de Eindhovense studenten van Harjaa staat WHV nu drie punten voor op Udenhout. De ploeg is daarmee nog drie wedstrijden verwijderd van een kans om in de regiodivisie te geraken. En dat zou voor het eerst zijn in de historie van WHV. De laatste wedstrijd van dit seizoen moet de ploeg echter op bezoek bij Udenhout. De Asperense volleyballers kunnen in de ko-

Onwennig De Asperense volleyballers startten wat onwennig tegen het studententeam van Hajraa. WHV had in de rumoerige zaal moeite met het licht en de ruimte en moest duidelijk acclimatiseren. Daarbij serveerde Hajraa met veel druk waardoor de ploeg moeite had om de passing bij spelverdeler Niels Reder te krijgen.

Langzaam kwamen de Asperenaren echter beter in hun spel en wisten het tij te keren. Mede door een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche kwam WHV weer terug in de eerste set. In de slotfase van de set haperde het spel van Hajraa en haalde WHV de set binnen met 22-25. Ban gebroken Daarna was de ban gebroken en de overige drie sets kwam WHV niet meer in problemen. Met veel servicedruk

van onder meer Niels Reder werd het spel van Hajraa ontregeld. Vincent de Bie pakte daarbij aan het net zijn blokpunten mee en Rene Roth was opnieuw een plaag voor de vijandelijke verdediging. En zo wist WHV vijf belangrijke punten te pakken. Minerva Komende zaterdag moet WHV op bezoek in Vlijmen waar tegenstander Minerva wacht. Een lastig team dat in degradatie gevaar verkeert en dus zal knokken voor elk punt.

Alpha Deuren International B.V. te Didam is de nieuwe shirtsponsor van de F1 pupillen van v.v.WNC uit Waardenburg. Alpha Deuren International is gespecialiseerd in het maken van industriële deuren. FOTO: AANGELEVERD

Ook tennisclub Leerdam doet mee aan de KNLTB open tennisdagen 2014. Belangstellenden zijn welkom op vrijdag 28 of zaterdag 29 maart. Op vrijdag 28 maart is er vanaf ongeveer 13:00 uur inloop voor senioren en vanaf 16.00 uur inloop voor de jeugd. Op zaterdag 29 maart is er inloop voor senioren vanaf 11:00 uur.

Bridgeclub Beesd ğĢĢİġš Corrie van Alphen en Gerrie Versteegh wonnen vorige week woensdag de competitieronde bij bridgeclub Beesd. Ze scoorden 58,75%. De uitslagen: Lijn A: 1. Corrie van Alphen en Gerrie Versteegh - 58,75%, 2. Annelies de Klerk en Frans Kuipers - 56,25, 3. Lies en Fortu de Haas - 53,75%; Lijn B: 1. Cilia van de Broek en Nolda Wakkermans - 56,94%, 2/3. Rinske Barlo en Anke Versteegh en Janske van de Water en Johan van Lith - 56,25%.

Lijfsbehoud waterpoloheren Volleyballers WHV starten met line-up ĤĬįĦīĠĥĢĪĊĩĢĢįġĞĪ š De waterpoloheren van de Linge/PCG hebben in een meer spannend dan goede wedstrijd gewonnen van SG DWV/de Spreng uit Brummen. Door de 8-7 overwinning blijven zij ook volgend jaar in de 3e klasse spelen. De jongens A presteren dit seizoen uitstekend en wonnen overtuigend van directe concurrent de Kempvis/SCOM uit Spijkennisse. Hiermee zijn ze direct geplaatst voor het NK voor Ajeugd. Hekkensluiter De heren stonden de gehele wedstrijd voor tegen de hekkensluiter uit Brummen. Het lukte de ploeg van coaches Cvetkovic en Achterberg maar niet om afstand te nemen. De Gorcums-Leerdamse combinatie speelde dan ook één van haar mindere wedstrijden. Aan een gelijkspel of winst had de thuisploeg genoeg om lijfsbehoud veilig te stellen. Toen SG DWV/de Spreng terug kwam tot 8 -7 was het in de slotfase nog even billenknijpen. De punten bleven echter in Gorinchem, waarmee de promovendus volgend seizoen revanche kan

nemen op een tot dusver matig seizoen. Hoe anders gaat het bij de Jongens A van SG de Linge/PCG. Nagenoeg alle spelers hiervan maken deel uit van de herenselectie, maar spelen ook wekelijks in de hoogste <19 competitie van regio West. Dit doen zij alles behalve onverdienstelijk. De doelstelling om naar het NK te gaan, kon dit weekend al worden veilig gesteld. Tegen de directe concurrent Kempvis/SCOM uit Spijkennisse speelde de ploeg van coach Jochem van Wieren een goede wedstrijd. Na een aarzelend begin, walsten de jongeheren over de bezoekers heen. Door de 12-3 overwinning zijn zij zeker van de 3e plaats die direct recht geeft op plaatsing voor het NK. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben zij de tweede plaats nog in eigen hand. De dames moesten het in Bergambacht tegen het plaatselijke BZC stellen zonder topscoorster Debbie van der Linden. In een gelijkopgaande wedstrijd was het lang spannend. In de slotfase trok de thuisploeg aan het langste eind. De Linge/PCG verloor met 4-2 en zakt naar de vierde plaats.

ĞİĭĢįĢī š De volleybaldames van WHV hebben op zaterdag 15 maart de zogenaamde ‘line-up’ geïntroduceerd. In bijna alle teamsporten op hoog niveau is het normaal om alle spelers van de tegenstander een goede wedstrijd toe te wensen. Het doel is (om)

bij spelers en publiek te benadrukken dat het spelplezier en sportiviteit voorop staan. Het idee ontstond tijdens de training coach-de-coach waar de club intensief aan meedoet. Joyce van Santen, de trainer van het coachde-coach programma, vertelde dat het ook in andere teamsporten geïntrodu-

™9Za^cZ"jeW^_YZlZYhig^_YiZ\ZcHa^ZYgZX]iHedgi#

FOTO: WHV

ceerd wordt. Het doel is (om) bij spelers en publiek te benadrukken dat het spelplezier en sportiviteit voorop staan. Positief en leuk Wicky van Loo van WHV: “Ook bij het volleybal is het gebruikelijk om na de wedstrijd alle spelers te bedanken. Dus waarom zou je het dan vooraf aan de wedstrijd elkaar ook geen positief en leuke wedstrijd toe wensen.” WHV heeft direct de daad bij het woord gevoegd en dit bij de derde divisiewedstrijd WHV Dames 1 tegen Sliedrecht Sport 3 opgepakt. Van Loo: “Ook Sliedrecht Sport vond het meteen een goed idee. Het was ook voor dit team voor het eerst, maar wel een bekend fenomeen omdat het bij het eerste team van Sliedrecht Sport wel gebeurt. Het moment wanneer de zogenaamde ‘line up’ dan moest gaan gebeuren, was nog wel even zoeken. Je kunt het voorafgaand aan het inspelen doen of erna. Nu werd het bij aanvang van de wedstrijd gedaan. Gezien de positieve reacties, lijkt het goed om het bij de volgende thuiswedstrijd met alle teams te doen binnen de gehele WHV-vereniging.”


gorinchem-autostad.nl Van Willegen +\XQGDLLL'ULYH&RRO +\XQGDLL$FWLYH&RRO +\XQGDLLL'\QDPLF +\XQGDLL*'L%XVLQHVV(G +\XQGDLL:DJRQ*'LL0RWLRQ +\XQGDLL[L*'L%XVLQHVV(G +\XQGDL*HW]L$FWLYH&RRO +\XQGDL7XFVRQL9:.(G &KHYUROHW0DWL]%UHH]H 'DLKDWVX&XRUH&ODVV6 )LDW3XQWR'\QDPLF .LD&HUDWR9/;

*ULMV =ZDUW *ULMV =ZDUW *ULMV =ZDUW *ULMV =LOYHU *URHQ =ZDUW 5RRG %ODXZ

      

NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP

Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď 

+\XQGDLL +\XQGDL0DWUL[ +\XQGDLL[ L'ULYH&RRO L$FWLYH LL0RWLRQ NP NP NP Ď Ď Ď .LMNYRRURQVWRWDOHDDQERGRSZZZYDQZLOOHJHQDXWREHGULMYHQQO

+ Airco/ Lm velg

+ Airco/ Lm velg

Kia Picanto 1.2 Stylepack 5-drs blauw â&#x20AC;&#x201C; 2011 - 39.000 km â&#x201A;Ź 8.695,-

Kia Sportage 1.6 Pluspack Cruise/Navi/Airco Kia Ceed 1.6 Businesspack SW Automaat/Navi/Airco Kia Sportage 1.6 X-ecutive Plusp Cruise/Navi/Airco Kia Venga 1.4 Pluspack MPV Cruise/Navi/Airco Kia Venga 1.4 Comfortpack Cruise/Lmvelg/Airco Kia Picanto 1.0 Sound 5-drs Airco Kia Picanto 1.0 X-ecutive 5-drs Airco Kia Picanto 1.1 Shoeby 5-drs Airco Kia Picanto 1.0 Fifteen 5-drs Airco Mazda Demio 1.5 Exclusive Airco

zwart zwart beige zwart blauw zilver blauw zwart zwart groen

Kia Rio 1.2 Comfortpack 5-drs zilver â&#x20AC;&#x201C; 2011 - 49.700 km â&#x201A;Ź 11.495,2013 2013 2011 2013 2011 2011 2010 2011 2010 2003

2006 2013 2005 2003 2009 2007 2005 2007 2007 2003 2011 2011 2002 2011 2005 2010 2011 2003 2008 2009 2002 2011

Verkocht Verkocht Verkocht â&#x201A;Ź 5.250,00 â&#x201A;Ź 6750,00 excl. â&#x201A;Ź 7.250,00 â&#x201A;Ź 5.950,00 Verkocht â&#x201A;Ź 6.950,00 Verkocht â&#x201A;Ź 7.950,00 â&#x201A;Ź 6.750,00 â&#x201A;Ź 3.250,00 â&#x201A;Ź 8.950,00 â&#x201A;Ź 6.500,00 â&#x201A;Ź 8.950,00 Verkocht Verkocht â&#x201A;Ź 8.950,00 â&#x201A;Ź 15.900,00 â&#x201A;Ź 3.950,00 Verkocht

Demoâ&#x20AC;&#x2122;s Suzuki Alto 1.0 Comfort Suzuki Alto 1.0 Comfort Suzuki Alto 1.0 Comfort Suzuki Swift 1,2 Bandit Suzuki Swift 1,2 Bandit Suzuki Sx4 S-Cross 1,6 Exclusive Suzuki Kizashi 2.4 Cvt Automaat 4Wd

2013 2014 2014 2014 2014 2013 2012

â&#x201A;Ź 7.950,00 â&#x201A;Ź 9.250,00 â&#x201A;Ź 9.250,00 â&#x201A;Ź 15.950,00 â&#x201A;Ź 15.950,00 â&#x201A;Ź 21.750,00 â&#x201A;Ź 22.750,00

Van Mill

Van Muijlwijk

Kia Picanto 1.0 Seven 5-drs rood â&#x20AC;&#x201C; 2010 - 52.000 km â&#x201A;Ź 6.395,-

Chevrolet Matiz Emco Novum (Electrische Snorfiets) Fiat Punto 1,2 Cool Sound Ford Focus 2,0 Special Edition Ford Transit Connect Kia Carens 2,0 Mitsubishi Space Star 1,6 Comfort Opel Antara 3,2 V6 Peugeot 206 1,4 5Drs Suzuki Alto 1,1 Gls Suzuki Alto 1,0 Comfort Gt Plus Suzuki Alto 1,0 Comfort Suzuki Wagon R+ 1,3 Special Suzuki Splash 1,0 Comfort Suzuki Swift 1,3 Gls 5Drs Suzuki Swift 1,3 Limited Edition Suzuki Swift 1,2 Exclusive 5Drs Suzuki Liana 1,6 Automaat Suzuki Sx4 1,6 Shogun Suzuki Grand Vitara 2.0 Exclusive 5Drs Vw Polo 1,2 Fsi Toyota Auris Hybride

  

"VUPCFESJKGWBO8JMMFHFOr.BSDPOJXFHr5FM

+ Airco

Kanters en Bolenius

21.500 km 27.300 km 65.000 km 3.400 km 57.700 km 8.700 km 16.000 km 74.000 km 111.000 km 133.800 km

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

24.795,22.995,21.895,18.695,13.395,8.595,7.895,7.495,5.695,3.895,-

* VAN MUIJLWIJK TOPSELECTIE LENTE FINANCEAKTIE! (CHECK WWW.KIA-SCHELLUINEN.NL ! )

voor meer occasions www.kia-schelluinen.nl

"VUPCFESJKG7BO.VJKMXJKLr,FSLXFH 4DIFMMVJOFOr5FM

Opel Corsa 3drs 111 Edition 1.2-16V Eaytronic Benzine Opel Astra 4drs Design edition 1.4 T 140 PK Benzine Opel Astra 5drs Sport 1.4 T 140 PK Aut. Benzine Opel Astra 5drs Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra 5drs Sport 1.4 T 140 Pk Benzine Opel Astra 5drs Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra 5 drs Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra 5drs Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra 5drs Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra ST Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra ST Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra GTC Sport 1.4 T 140 PK Benzine Opel Insignia demo ST Business + 2.0 cdti 140 PK Diesel Opel Insignia 5drs Edition 1.8 Benzine Opel Meriva 5drs Cosmo 1.4 Turbo Benzine Opel Mokka 5drs Cosmo 1.4 T 4x4 140 PK Benzine Opel Mokka 5drs Cosmo 1.4 T 4x4 140 PK Benzine Opel Mokka 5drs Cosmo 1.4 T 4x4 140 PK Benzine Opel Zafira tourer 5drs Design edition 1.4 T 140 PK Benzine Chevrolet Spark 5drs LT 1.2 16V Benzine Chevrolet Orlando 5drs LTZ+ 1.8 Benzine

Technical grey Carbon black Silver lake Sovereign silver Asteroid Grey Silver lake Deep sky blue Deep sky blue Sovereign silver Deep sky blue Asteroid grey Mineral White

02/25/2010 04/12/2013 12/04/2013 06/07/2013 20/03/2013 06/07/2013 05/31/2013 03/29/2013 10/05/2013 22/03/2013 03/25/2013 09/28/2012

34.556 33.732 35.229 26.938 34.363 30.141 29.967 29.115 6.451 30.158 28.727 12.382

â&#x201A;Ź 9.995,00 â&#x201A;Ź 17.995,00 â&#x201A;Ź 21.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 18.995,00

Carbon black Technical grey Pepperdust Satin steel grey Carbon black Deep espr. brown

09/27/2013 04/16/2009 09/11/2012 16/05/2013 25/06/2013 24/05/2013

15.000 65.595 23.758 19.945 29.584 28.151

â&#x201A;Ź 35.995,00 â&#x201A;Ź 14.995,00 â&#x201A;Ź 16.995,00 â&#x201A;Ź 25.995,00 â&#x201A;Ź 25.995,00 â&#x201A;Ź 25.995,00

Sovereign silver Super red Summit white

05/21/2013 28.811 â&#x201A;Ź 24.995,00 09/30/2011 24.558 â&#x201A;Ź 8.995,00 10/07/2011 25.116 â&#x201A;Ź 17.995,00

   

OCCASION? De mooiste occasions vindt u op Kijk voor ruim 500 scherp geprijsde occasions en demonstratiemodellen met 2 jaar garantie op www.ardeaauto.nl Go Further

Gorinchem â&#x20AC;˘ Newtonweg 20 â&#x20AC;˘ Tel.:0183-646000

gorinchem-autostad.nl


Woensdag 26 maart 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

35 team sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

KAMPIOENEN

WHV CMV6 Het verhaal: De dames van het eerste WHV-team CMV niveau 6 werden op zaterdag 15 maart verrast met een oorkonde van winterkampioen CMV6. Het team won al haar wedstrijden en verspilde maar drie sets in totaal. Op de foto vlnr: Roshelle Bronk, Adriënne Verweij, Brianna Smith, Anouk van Dortmont, Laura van Zanten, Hadassa Bakker en coach Rien Smith.

Spirit turnsters

Tennisclub Haaften

Het verhaal: Turnster Yvette van Ooyen van Spirit won zaterdag goud tijdens de tweede voorwedstrijd in divisie 6. Ook was er succes voor Rosa Schrijvers (links). Zij won bij de jeugd 1 D2 een vierde plaats. Vooral haar balkoefening was heel goed verzorgd.

Het verhaal: Tennisvereniging Haaften is woensdagmiddag 19 maart winnaar geworden van de Neerijnen Cup. Op de Haaftense banen mochten de jongste talenten van de gemeente hun wedstrijdjes spelen in de categorie rood (alleen serveervak) en oranje (3/4 veld). Aansluitend werd er in de categorie groen gespeeld (groot veld).

Jonge Dennis Sassen wint nationale titel libre ĥĢIJĨĢĩIJĪ š Heukelum was afgelopen weekend even het centrum van biljartend Nederland. In het clubgebouw van De Pomerans werd door de acht beste biljarters van ons land gestreden om de nationale titel libre klein eerste klasse (120 caramboles). Op de spannende slotdag speelden uiteindelijk de benjamin van de groep, Dennis Sassen (21) van De Plas uit Ter Aar, en de veteraan Huub Pijnacker (71) van Prins Hendrik uit Julianadorp, elk in hun eigen partij om het kampioenschap. Supertalent Supertalent Sassen bleek de genen van zijn eveneens talentvolle vader Paul op het juist moment aan te wenden, ondanks de immense druk. In de derde beurt maakte hij een indrukwekkende hoogste serie van 108 en 1 beurt later was de kortste partij

van het toernooi met 4 beurten voldoende voor het goud. Pijnacker kon alleen bij verlies van Sassen kampioen worden, maar verloor en belandde daardoor zelfs op de derde plaats van het erepodium. De tweede plaats kwam daarmee beschikbaar voor evenwel de meest spraakmakende deelnemer, Cor Gouka van Groede uit Sasput. Hij speelde in de voorafgaande kwalificaties het ongelooflijke moyenne van 13.56 bij elkaar, maar kon net niet aan de torenhoge verwachtingen voldoen. Het door hem gespeelde toernooi gemiddelde van 8.13 bleek echter het hoogste en daardoor pakte hij het zilver. Welgeslaagd Met bijna 200 bezoekers in 3 dagen, waaronder burgemeester en wethouder, mag de organisatie terugkijken op een welgeslaagd topevenement.

Kaarten ĞĠĮIJĬĶš Gijs van Weelie (klaverjassen) en Jannie van Leeuwen (jokeren) wonnen vorige week dinsdag de kaartwedstrijd bij hsv De Ruisvoorn. De uitslagen: Klaverjassen: 1. Gijs van Weelie - 5357, 2. Bram Hogendoorn - 5339, 3. Bert Donker 5150, 4. Piet van der Meijden - 5040, 5. Bert van Arkel 5015 punten. Jokeren: 1. Jannie van Leeuwen 52 punten, 2. Erna van Weenen - 56 punten, 3.Riek Stappershoef - 61 punten, 4.Corrie Sterk 79 punten, 5. Adrie van Hevelingen - 84 punten.

De volgende kaartavond is opdinsdag 1 april 2014, inschrijven vanaf 19:00 uur.

Degradatie dreigt voor WHV-dames 6HE:G:C™ De volleybaldames van WHV hebben de uitwedstrijd tegen Volley2B in Bergschenhoek met 3-1 verloren. Het team uit Asperen zal in de komende weken nog heel goede zaken moeten doen. Anders dreigt onherroepelijk degradatie. WHV kon in de eerste set nog aardig bijblijven, maar kwam niet op voorsprong. De set eindigde in 25-22. In de tweede set kwamen de Asperense dames wel op voorsprong, maar die werd vervolgens weer weggegeven. De dames uit Bergschenhoek waren in de slotfase net iets handiger: 25-23. Ook in de derde set was Volley2B in de slotfase net iets te sterk: 26-24. WHV wist de vierde en laatste set wel in winst om te zetten. De set eindigde in 17-25.

Winst Tavernie/VTV

Kaartmarathon

īĦĢIJĴĩĞīġš Tweededivisionist Tavernie/VTV heeft zaterdag moeizaam met 6-4 gewonnen van Westa. “De uitslag had hoger moeten uitvallen”, vond routinier Mia Alting.

ĩĢĢįġĞĪš Buurtvereniging Groen van Prinstererstraat in Leerdam houdt op zaterdag 5 april een kaartmarathon in wijkpaviljoen Patrimonium aan de Jeekelstraat. Voor informatie en inschrijving kan contact worden opgenomen met Gerard Spaan tel: 0345-614042.

Aan de kant van de Nieuwlandse tafeltennissters speelde Janneke Slokkers dit seizoen voor het eerst mee. Zij won twee enkelpartijen en samen met Mia Alting ook het dubbelspel. Amber van Dorp was eveneens goed voor twee winstpunten en Alting bleef in de single op één zege steken.

Rabobank verlengt sponsorcontract ĥĢIJĨĢĩIJĪš Rabobank Vijfheerenlanden heeft haar verbintenis met de jeugd van tennisclub De Belt voor drie jaar verlengd. Afgelopen woensdag is het nieuwe sponsorcontract getekend. Dit is belangrijk voor het tennis van de jeugd uit Heukelum, Asperen en Spijk. Het garandeert een goede basis voor het jeugdbeleid en jeugdactiviteiten. Het contract werd getekend door manager Bestuurszaken Arno Winter van Rabobank Vijfheerenlanden en Frank Hartkamp van De Belt.


LEGE PLANKPRIJZEN DE NIEUWE MODELLEN KOMEN ERAAN, ONZE MAGAZIJNEN MOETEN LEEG! LG 42LN5758 Smart LED Televisie 4 (/'' ( .3 ' ,*.$*). 4). ,.$)( ).*+(.**, $). ''$" ). (,. 4)" */1 $$ $, . 4 $*/' $""*" ,.$!$ , 4.,& )" -.,**('$%) -$")

Afternet budgetprijs

â&#x201A;¬ 399,Philips Sarista HD8030/60 Zwart 4 )- *,$-. )!/ '-2-. ( 4) )#)*(,$# ,'$%& &*!!$ 0)0 ,- *) ) 4 ' . ,55)&*+% .1 &*+% -*! )0*'' &)&*!!$ 4)'/-$ !.# ,(*-&) 4)-. ', &*!!$ -. ,&.

Bosch wasautomaat WAQ283i1NL Â&#x2039;4HKLPU.LYTHU`]VVYLLU Z\WLYWYPQZ Â&#x2039;2PSVNYHT]\SNL^PJO[[VLYLU JLU[YPM\NL Â&#x2039;(X\HZ[VW^H[LYIL]LPSPNPUNTL[ SL]LUZSHUNLNHYHU[PL Â&#x2039;>H]LKLZPNU[YVTTLSZ`Z[LLT QHHYNHYHU[PLVWKLTV[VY Â&#x2039;3,+KPZWSH`TL[\P[NLZ[LSKLZ[HY[ LULPUK[PQK

Afternet budgetprijs

Afternet budgetprijs

â&#x201A;¬ 199,-

â&#x201A;¬ 549,-

Superuurtje! Zaterdag 29 maart tussen 16.00-17.00 uur Delonghi strijk stoomstation VVX1860 4 ,-.**(,/&0**, ) +,*! --$*) ', -/'.. 4$.) (,1. ,, - ,0*$,0) '., 4 +. ). , ($)$-.,$%&3**'0) & ,($ & ) 4 " ) , ,, !$'. ,*(&'&!3 ..$)" .*. )($)$(/(. + ,& ) Afternet budgetprijs â&#x201A;¬ 169,-

SUPERUUR PRIJS OP=OP

â&#x201A;¬ 79,95

10 stuks

De keuze is aan u! Wij zijn de eerste winkel in de regio waar u kunt kiezen voor een scherpe internetprijs of voor een all-in-serviceprijs.

13 leerdam 14 epaper  
13 leerdam 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement