Page 1

Gas â—? Water â—? Onderhoud â—? Airco â—? Renovatie â—? Zinkwerk â—? Ventilatie â—? â—? Kunststof & Bitumen Dakbedekkingen â—? Elektra â—? Centrale Verwarming â—? â—?

â—?

www.nuvelstijn.nl

Industrieweg 20, 4283 GZ Giessen T: 0183-301394, E: info@nuvelstijn.nl

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

WOENSDAG 6 MAART 2013 JAARGANG 15 NO. 10 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Het regionieuws op zak met de gratis app van Het Kontakt App Store voor iPhone iOS

SCAN DE QR-CODE EN JE HEBT ‘M

Al meer dan 35 jaar uw vertrouwen waard

‘Like’ het nieuws uit jouw gemeente www.facebook.com/hetkontakt

Volg het nieuws uit jouw gemeente

Google Play voor Android

www.twitter.com/hetkontakt

4:+ D JT MS 170 7901: IEP (*CT;0, A

9 â‚ŹĂ Ă â‚Ź1 2 

Mertstraat 5 | Zuilichem | Tel. 0418 - 67 14 42

www.teeuwentuinmachines.nl

Voor TOYOTA gaat u naar:

www.AutobedrijfBouman.nl Meeuwen 0416 - 35 12 12

7D[L%URQ Onderdeel van Taxibedrijf Elshout BV

Voor alle vormen van personenvervoer

™9Zc^ZjlZEdbe^c6ab`Zg`^hoViZgYV\de[ZZhiZa^_`Zl^_oZ\ZdeZcYYddgWjg\ZbZZhiZg;gVc`EZiiZgZcb^bZheZaZgE^Zigd#

Vraagtekens bij hoogte woonboot

Nieuwendijk heeft weer een slager

CoĂśperatie voor duurzame energie

Hectische middag op Het Bolwerk

Zijn de juiste procedures wel doorlopen, en zijn mensen niet op het verkeerde been gezet? Dat was maandag tijdens de commissie Grondgebied in Werkendam de vraag waar het eigenlijk om draaide. Punt op de agenda was het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen voor een woonboot aan de Peerenboom in Hank. Op die plaats lag eerder een woonark, maar die is inmiddels vervangen door een groter exemplaar met een nokhoogte van vijf meter.

De afgelopen weken heeft de Werkendamse politiek zich druk gemaakt over de leegstand van winkels in Nieuwendijk. Met ingang van komende donderdag staat er in ieder geval een pand minder leeg in het Nieuwendijkse centrum. Slagerij Schouten vestigt zich dan namelijk in het pand waar voorheen Keurslager Ron de Kwant zijn vleeswaren verkocht. Helemaal nieuw in het gebied is slager Arie Schouten niet. Hij runt namelijk al een slagerij in Gorinchem.

De Duurzame Energie coĂśperatie Altena Biesbosch (kortweg DEcAB) wil duurzame energie in de streek gaan bevorderen met gezamenlijke inkoop en begeleiding. Afgelopen week is er naar buiten toe afgetrapt door de initiatiefnemers. De keuze voor de aloude en degelijke ondernemingsvorm is een bewuste, zegt voorzitter Cees de Bas, die samen met Johan Koekkoek (lid), Ienze Koekkoek (secretaris) en Bas van Breugel (penningmeester) het stichtingsbestuur vormt.

Na 105 minuten spelen, twee rode en zes gele kaarten, vechtpartijen binnen en buiten het veld en enkele broodnodige onderbrekingen werden na aoop de conclusies getrokken. Woudrichem - BVV was in een gelijkspel geĂŤindigd. “Vooraf wil je niet verliezen en dat hebben we uiteindelijk ook niet gedaan. Gelukkig maken we ver in blessuretijd nog 2-2, maar halverwege de wedstrijd hadden we met 3-0 voor moeten staanâ€?, stelde Woudrichem-trainer Leon Elands achteraf.

nieuws

Specialist in ziekenvervoer

3

0183-501500

ļĢIJİĥĢčš Om de dienstverlening van de politie aan de burger verder te verbeteren, schenkt de gemeente Heusden acht iPads aan het politieteam Heusden. De tablets geven de politie de mogelijkheid om aangiftes bij mensen thuis op te nemen.

nieuws

9

Loterij zet Sleeuwijk in de bloemen

Uw DVG-VGZ-vervoerder in AlmkerkAndel-Giessen-Sleeuwijk-UitwijkWaardhuizen en Werkendam

iPads voor Heusdense politie

FOTO: TEUS ADMIRAAL

İĊĢĢIJĴČħĨš De bloemprijs van de Postcode Loterij is gevallen op wijkcode 4254. In totaal winnen de inwoners van Sleeuwijk 1473 potjes narcissen. Deze week en volgende week ontvangen de winnaars de bloemen.

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Iedereen die met wijkcode 4254 meespeelde in de januaritrekking van de Postcode Loterij wint per lot een pot narcissen. Winnaars krijgen een coupon thuisgestuurd, waarmee zij hun prijs kunnen ophalen bij Bloem Creatief, Lijnbaan 9 in Werkendam.

accent

12

sport

26

LEKKER GOURMETTEN MET VRIENDEN OF FAMILIE?

gezellig binnen eten voor een scherpe prijs! geen zorgen over gedoe: gratis bezorging en ook de afwas wordt gedaan! â—? eersteklas partyservice voor de regio Altena! â—? â—?

BBQ-GOURMET-PARTY Bagijnhof 16A 4264 AZ Veen - Tel. 0416 317494 - www.gourmetcompleet.nl


NNNNNNNNNN NIEUWENDIJK - Vanaf aanstaande donderdag 7 maart opent Slagerij Schouten haar deuren in het winkelcentrum van Nieuwendijk. De ondernemers uit het gezellige dorp aan de rand van de Biesbosch willen slager Arie Schouten bij deze feliciteren met de opening en zijn team veel succes wensen! Vanaf nu kunt u weer voor heerlijke en ambachtelijke vleesgerechten terecht in Nieuwendijk. Daarnaast vindt u binnen enkele meters lopen de winkels: Van der Grijn Banketbakker, Arie van der Stelt Groente en Fruit, COOP Supermarkt Arjan van Es, Drogisterij ‘t Vijzeltje en fietsspecialist Will’s Wheels. Als u klaar bent met winkelen, kunt u zich ontspannen laten knippen bij Kapsalon Hair! Kortom: vanalles te beleven in Nieuwendijk. Lees verder op deze pagina voor leuke acties van de ondernemers uit het centrum...

Prettig winkelen in Nieuwendijk 4 pack Coca Cola Regular, light of zero

Nu: € 5,49 met gratis LIEF! Zegel

Relaxed fietsend de lente in!

Coop Nieuwendijk Bij inlevering van deze bon

5 euro korting op uw behandeling! *

ELEKTRISCHE FIETSEN 10% KORTING Groot assortiment Gazelle met keuze uit 4 types accu. Tot 265 km!

* deze bon is geldig voor 1 persoon. * actie geldig van 7 t/m 13 maart

Rijksweg 118 d 4255 GN Nieuwendijk Telefoonnummer: 0183-401412

Kapsalon HairtRijksweg 116 s 4255 GN Nieuwendijk tTelefoon: 0183-402784

Kijk op de website voor ons grote assortiment.

Groente en fruit

Deze aanbiedingen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag geldig.

Vrijdag en zaterdag

❀ Witlof kilo

❀ Radijs 2 bossen

0,98 0,98

❀ Blauwe druiven 500 gr

AANBIEDINGEN:

1,25

Speltbroodje 400 gram 100% speltmeel van 2.25

voor

1.75

4 desembroodjes op de stenenvloer gebakken van 2.80

voor

1.90

Dit weekend:

❀ Verse pizza’s ❀ Hollandse aardbeien ❀ Nieuwe oogst kriel geschrapt ❀ Hollandse asperges

Lekker dik

boterkoektaartje van 3.95

voor

3.25

Wij wensen slagerij Schouten succes in Nieuwendijk. Onze webshop is 24 uur per dag geopend

OPENINGSACTIES SLAGERIJ SCHOUTEN

6 kippenpoten + samen € 5,99 6 eieren Sucadelappen kilo

€ 9,98

***Specialiteit van de week!***

bij aankoop van 100 gram San Daniele italiaanse ham gratis

een bakje ei-bieslook salade

Cremepaté 100 gram € 0,99 100 gram Gegrilde kipfilet + 100 gram snijworst

samen € 3,25

Stompetoren kaas… Bij 650 gram kaas naar keuze 1 luxe kaasschaaf cadeau!

www.vandergrijn.nl

NNNNNNNNNNNNNNNNNNN Rijksweg 118c Nieuwendijk 0183-404091 Voorstraat 2e Almkerk 0183-401718

4MBHFSJK4DIPVUFOt3JKLTXFH+ (//JFVXFOEJKL


Woensdag 6 maart 2013

VERFRISSEND HET VOORJAAR IN

Handelsweg 1, Meerkerk Tel: 0183 - 352244

www.kcmiddennederland.nl

Vernieuwde digitale dementiegids įĢĤĦĬš Het Dementienetwerk Breda en omgeving is een samenwerkingsverband van gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen in de regio Noord-West Brabant. De doelstelling van het netwerk is het verbeteren van de ondersteuning en zorgverlening aan dementerenden en hun mantelzorgers. Alle informatie over dementie is regionaal bijeengebracht op de vernieuwde website:

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

3

nieuws

Mag woonboot Peerenboom vijf meter hoog? ĴĢįĨĢīġĞĪš Zijn de juiste procedures wel doorlopen, en zijn mensen niet op het verkeerde been gezet? Dat was maandag tijdens de commissie Grondgebied in Werkendam de vraag waar het eigenlijk om draaide. Punt op de agenda was het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen voor een woonboot aan de Peerenboom in Hank. Op die plaats lag eerder een woonark, maar die is inmiddels vervangen door een groter exemplaar met een nokhoogte van vijf meter. Afgaande op het huidige be-

stemmingsplan zou de boot er in deze afmetingen niet mogen liggen. Volgens het Bestemmingsplan Buitengebied 2007, dat op dit moment geldt, mag de maximale nokhoogte namelijk maar vier meter bedragen. “Toen er bij de gemeente de melding binnen kwam dat dit gebouwd werd, is er door handhaving naar gekeken”, zo verklaarde wethouder Prosman. “Het klopt dat de nokhoogte niet strookt met het huidige bestemmingsplan. Wij hebben toen besloten om niet tot handhaving over te gaan, omdat er zicht was op legalisatie.” Wet-

houder Prosman doelt daarmee op het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied, dat inmiddels ter inzage heeft gelegen, en waarin onder andere een nokhoogte van vijf meter is toegestaan. Omwonenden zijn echter teleurgesteld dat het enorme bouwwerk in de natuurlijke omgeving is verrezen. En de bouwer heeft juist het idee dat hij niets verkeerd deed, want hij kreeg geen commentaar van de gemeente. Overigens wil dat volgens de wethouder niet zeggen dat hij daarom automatisch goedkeuring heeft gekregen. “De bouwer bouwt op eigen reke-

ning en risico verder. Als later blijkt dat het bouwsel niet binnen de regelgeving past, moet dat op orde worden gemaakt.” Voordat de commissie een besluit kan nemen, wil ze precies weten welke toezeggingen wanneer zijn gedaan. Prosman heeft beloofd inzage te geven in de gang van zaken, maar wijst er meteen op dat een beslissing over dit punt verder reikt dan alleen de woonark. “Het ontwerpbestemmingsplan moet nog door de raad. De beslissing die nu wordt genomen, werkt natuurlijk door naar het plan.”

Hulpdiensten vonden vrijdag in eerste instantie geen slachtoffers toen een auto te water was geraakt aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk. De 25-jarige bestuurster uit Rijswijk was weg om hulp te halen. FOTO: TEUS ADMIRAAL

q WWW.DEMENTIEZORG.NL

Drugs op zak ĥĢIJİġĢīš De politie heeft zondagmiddag drie mannen uit Heusden met een hoeveelheid softdrugs aangehouden. Rond 17.15 uur zagen surveillerende agenten het drietal op de Irenestraat in een auto rijden. Toen ze de wagen lieten stoppen en controleerden, roken ze een henneplucht. De drie mannen bleken allemaal gripzakjes met hasj bij zich te hebben. De 24-jarige bestuurder had dertien zakjes bij zich, de twee andere inzittenden van 22 en 24 jaar hadden ieder twee zakjes. De mannen zijn aangehouden en na verhoor heengezonden. De softdrugs zijn in beslag genomen.

Jeugdraad kiest voor social media ĥĢIJİġĢīš Leerlingen van het d’Oultremontcollege vormden donderdag een jeugdgemeenteraad. Ze debatteerden over de oplossing van een actueel maatschappelijk probleem. De jeugdraad koos uiteindelijk voor het voorstel om leerlingen van de eerste klas voor te lichten over het gebruik van social media. Ondersteund met een gemeentelijk budget van 1500 euro gaan de leerlingen met dit voorstel aan de slag. De jeugdraad werd door 20 leerlingen gevormd.

Luuk Vos 1000ste lid oranjeverenging ĤĢīġĢįĢīš Luuk Vos, zoon van Tino en Annemieke Vos-van Cappellen, is het duizendste lid van Oranjevereniging Juliana in Genderen. Het bestuur van de Oranjevereniging kwam langs om Luuk in het zonnetje te zetten. Naast het feit dat het jonge-

tje voor het leven gratis lid is geworden van Juliana, kreeg hij ook een tshirt met daarop ‘1000ste lid Oranjevereniging Juliana Genderen’. Bovendien kreeg het gezin nog een cadeau aangeboden. Voorzitter Jan Minnaard is trots dat Juliana de grens van 1000 leden heeft bereikt, aange-

™=ZiWZhijjgkVcDK?ja^VcVdek^h^iZW^_]Zi&%%%hiZa^Y#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

zien Genderen iets meer dan 1700 inwoners telt. Meer dan de helft van het dorp is dus lid. “Je merkt dat het gewaardeerd wordt dat wij voor iedere doelgroep wat organiseren”, zegt Minnaard. “De reacties van de mensen zijn vaak positief en daar doe je het uiteindelijk voor. Het werk van de voorgaande besturen zetten we voort, en daar plukken we tegelijkertijd de vruchten van.” Bovendien is Genderen nog altijd koningsgezind, merkt de voorzitter. “Dat Oranjegevoel zit hier wel goed. Mensen zijn blij dat er een koningshuis is.” Oranjevereniging Juliana staat jaarlijkse niet alleen garant voor de zomerfeesten, maar ook voor de lampionnenoptocht, een toneelavond en natuurlijk Koninginnedag. Volgens Minnaard dragen deze activiteiten bij aan de leefbaarheid van het dorp. “Die gemoedelijkheid onderling, dat vind ik heel belangrijk. Als wij dat als Oranjevereniging kunnen bevorderen, dan zijn we op de goede weg. Daarbij kunnen we absoluut niet zonder onze vrijwilligers en het bedrijfsleven”, benadrukt hij.

q WWW.ORANJEVERENIGINGJULIANA.NL

Kwaliteitscertificaat voor Den Hill 767NADC>ÜC7GD:@™ Zorgboerderij Den Hill in Babyloniënbroek ontvangt als eerste zorgboerderij in het Land van Altena het kwaliteitscertificaat voor zorgboeren. Dat de boerderij het kwaliteitscertificaat voor zorgboeren bezit, betekent dat de zorg aan hoge eisen voldoet. Het geeft aan dat begeleiding en veiligheid op het bedrijf op orde zijn. De Broekse zorgboerderij richt zich op veelal jonge mensen, die door problemen in het hoofd permanent of tijdelijk zinvolle dagbesteding zoeken. Op Den Hill gebeurt die dagbesteding vooral in moestuin, kas en boomgaard.

Wethouder Cees Schreuders zal op zaterdag 16 maart het schildje dat bij het kwaliteitscertificaat hoort onthullen. Daarmee geeft hij gelijk de aftrap voor de landelijke vrijwilligersactie NL Doet.

Kom voordelig boodschappen doen bij uw nieuwe Albert Heijn in Almkerk


Familieberichten

Woensdag 6 maart 2013

4

Belangrijk is niet de weg die je gaat, maar wel het spoor dat je achterlaat.

Wij zijn verdrietig, maar dankbaar voor de liefde en zorg, waarmee zij ons gedurende haar leven heeft omringd. Toch nog onverwacht is van ons heengegaan onze lieve moeder, schoonmoeder en onze trotse onvergetelijke oma Teun

Teuntje Nieuwenhuizen sinds 1 augustus 1980 weduwe van Willem Cornelis van Herwijnen

in de leeftijd van 92 jaar. Wim †Toos en Sander Remco en Madeleine Herbert en Sandra

.(856/$*(5.223-(

Carla en Arie Edwin en Anja

*HSDQHHUGHVFKQLW]HOV

Peter en Janske Brenda en Arjan Petty en Tanja

VWXNV

Arie en Mijke

63(&,$/

Tamara en Ruud Rebecca en Sam

&DUSDFFLRYDQYDUNHQVKDDV

Tonny en Marcel Victor

JUDP

Wilna en Arie Lisa en Peter Arie

9/((6:$5(175,2

6FKRXGHUKDP3DOLQJZRUVW .DWHQVSHN

Achterkleinkinderen Almkerk, 2 maart 2013

[JUDP

Stenenheul 1a, 4287 LX Waardhuizen De dankdienst voor haar leven zal worden gehouden op donderdag 7 maart om 13.30 uur in de Hervormde Kerk, Kerkplein 2 te Uitwijk. Aansluitend zullen wij moeder bijzetten bij vader op de Algemene Begraafplaats te Uitwijk. Na afloop van de begrafenis is er gelegenheid om de familie persoonlijk te condoleren in Gemeentecentrum �De Hoogt�.

 '($//(5/(..(567(

YHUVHJHKDNWEDOOHQ SDQNODDU

Jij onze cameraman?

Te koop gevraagd:

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

4\U[LULU 7VZ[aLNLSZ

Juridische adviezen en procedures inzake:

#&4566343&$)5&-*+, t#PVXFOPGNJMJFWFSHVOOJOHFO "%7*&4#630 t#FTUFNNJOHTQMBOOFO t)BOEIBWJOHTCFTMVJUFO t1MBOTDIBEFFOOBEFFMDPNQFOTBUJF t"MHFNFFOCFTUVVSTSFDIU

JUDWLV

8,721=(.(8.(1

6KRDUPD2YHQVFKRWHO

=LYaHTLSPUNLU WHY[PQLUYLZ[HU[LU WVZ[aLNLSZ .V\KLUaPS]LYLULU HUKLYLT\U[LU

SRUWLHJUDP$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQWP

Joke en Anton

5RQGH.ZDQWNHXUVODJHU 0DULDSROGHUD&++DQN 7HO

www.dekwant.keurslager.nl info@dekwant.keurslager.nl

Muntenhoek.nl - Hank Kantooradres: Jachtsloot 2 B Bezoek op kantoor of bij U thuis alleen op afspraak Hans de Man: 06-24 72 06 53 Aart Hoeke: 06 53 39 01 83

Dr. A. Kuyperweg 36 - 4153 XB Beesd - Tel. 0345-683609 - Fax. 0345-681828

Nieuws op de vierkante kilometer Jouw krant heel dichtbij op www.hetkontakt.nl

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

Ervaar onze prothetische nazorg. We zitten mooi bij u in de buurt! Een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit is bij Dokman zo gemaakt en we zitten mooi bij u in de buurt. U bent altijd welkom voor een vraag of een vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar. Tandprotheticus Dokman is u graag van dienst en biedt u alle service op maat.

DOKMAN

Tienhont 18 Sleeuwijk T (0183) 302257

15 Jaar hĂŠt vertrouwde adres voor deze regio!

SPAR Roza is jarig en trakteert!

S pa r R oza i n Genderen b estaat 2 jaar e n laat u m e ep ro fite re n va n d i t f e e s t . . . ZATERDAG TUSSEN 17:00 en 18:00 uur 10% KORTING OP ALLE BOODSCHAPPEN !!! *

* bij besteding van minimaal â‚Ź25,- en met uitzondering van tabakswaren, babyvoeding, geneesmiddelen en slijterij artikelen.

ALLE LUXE BRODEN van Vermeulen & Van den Otter nu voor van â‚Ź 2,49

â‚Ź 1,49

Ambachtelijke slagroomstam

4-Pack Coca Cola (1,5 literes )

van â‚Ź 6,95

nu voor

â‚Ź 5,35

vanaf nu kunt u bij Spar Roza ook online uw boodschappen doen door uw bestelling te mailen naar spar.genderen@despar.info NU: bij uw eerste bestelling 10% korting!

van â‚Ź 6,05 nu voor

â‚Ź 3,95

Hoofdstraat 37a 4265 HJ Genderen 5FMt&NBJMTQBSHFOEFSFO!EFTQBSJOGP Deze acties zijn alleen geldig op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart aanstaande!


Woensdag 6 maart 2013

in het nieuws

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

5

Nieuwbouw

Gemeentebestuur brengt bestemmingsplan opnieuw in procedure

Nieuwe locatie O&U blijft voorlopig uit Ook na nieuwe gesprekken met muziekvereniging Oefening en Uitspanning zet Aalburg de plannen voor zestien zorgappartementen van SOVAK door. ĴĦħĨ Ģī ĞĞĩğIJįĤ š Volgens het gemeentebestuur is de huidige locatie van Stichting SOVAK aan de Spieringen in Wijk en Aalburg ernstig verouderd en zit de zorgaanbieder te springen om nieuwbouw.

Bregtje Adema (8) uit Hank doet zaterdag mee aan de regiofinale voor Kinderen voor Kinderen, in Theater De Parade in Den Bosch. De Hankse werd geselecteerd uit 200 kandidaten.

1

Oefening en Uitspanning vreest echter voor klachten van geluidsoverlast, als straks naast de huidige oefenruimte De Drieklank aan de Katalijnestraat zestien zorgappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking worden gerealiseerd. De muziekvereniging voelt zich steeds meer ingesloten, maar gesprekken tussen de muzikanten en SOVAK om tot een oplossing te komen liepen vorig jaar op niks uit. In 2011 diende Oefening en Uitspanning al een zienswijze in op de bestemmingsplanwijzi-

ging, die nodig is voor de komst van de appartementen. Na de laatste gesprekken tussen O&U en het Aalburgse gemeentebestuur in januari is de mogelijkheid voor verplaatsing besproken, maar de gemeente heeft momenteel geen geld en bovendien geen ruimte beschikbaar om de oefenlocatie elders te huisvesten. “Het is onmogelijk om O&U momenteel een concreet voorstel te doen, maar tevens is het niet mogelijk om een termijn te nomen waarbinnen de gemeente een voorstel zou kúnnen doen”, zo staat in het collegebesluit. Dat laatste is een gevolg van de economische crisis. De muziekvereniging heeft tijdens het gesprek uitgesproken nog lang onbe-

zorgd op de huidige locatie te willen blijven, maar heeft ook gezegd dat het open staan voor verplaatsing. In een brief stelde Aalburg vorig jaar nog het voormalige Cok Midlandterrein in Wijk en Aalburg voor, maar daar wordt in het nieuwe besluit niet meer over gesproken. Onzekerheid Mocht de onzekerheid over de locatie aan de Katalijnestraat niet worden weggenomen, handhaaft O&U de eerder ingediende zienswijze. Die vervalt, omdat Aalburg heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan opnieuw in procedure te brengen. Daarin wordt wel rekening gehouden met de opmerkingen van Oefening en Uitspanning over de geluidsoverlast. De gemeente heeft het bestuur laten weten

Heb je zin in deze finale of ben je zenuwachtig?

dat het hen vrij staat om een nieuwe zienswijze in te dienen. Tegelijkertijd wordt rekening gehouden met een gang naar de Raad van State, als het bestemmingsplan daadwerkelijk vastgesteld wordt. Als er uiteindelijk sprake is van een onhoudbare situatie zal Aalburg zich inspannen om een passende oplossing te zoeken voor O&U, want de gemeente hecht ‘grote waarde’ aan het voortbestaan van 110 jaar oude vereniging. Dan is bijvoorbeeld een verplaatsingsonderzoek nodig. De opbrengst van de gronden op de locatie van De Drieklank worden momenteel geschat op 75.000 euro. Het is alleen niet bekend wat een nieuw onderkomen moet kosten en wie die kosten moet dragen.

Lotgenotencontact

Bregtje: “Ik heb er heel veel zin in.”

2

ĴĞĞĩĴĦħĨš Bij Inloophuis Toon aan de Grotestraat 316 in Waalwijk worden vanaf eind maart bijeenkomsten gehouden voor mensen die geconfronteerd zijn (geweest) met de ziekte kanker, bij zichzelf of bij een dierbare. Onder leiding van Diny Bet van Goed Beschouwd wordt gesproken over de ervaringen, rondom thema’s als ‘woede’ en ‘gemis’.

Mocht je zelf het liedje uitkiezen dat je zaterdag zingt?

Bregtje: “Nee, ik mocht niet zelf uitkiezen wat ik zou zingen. Maar ik zing het liedje ‘Door mijn zonnebril’.”

3

Hoe heb je je op dit optreden voorbereid?

Na het praten volgen creatieve of ontspannende oefeningen.

Bregtje: “Door veel te oefenen. Ik zing het liedje op zangles en heb de uitspraak geoefend bij een logopediste.”

4

q WWW.THHW.NL

Hoe groot is de kans dat je wint en wat dan?

Kunst en cultuur bij Rivas

Bregtje: “Ik weet het eigenlijk niet, maar als ik win mag ik naar de Heineken Music Hall voor de landelijke finale.”

5

Wat wil je in de toekomst doen met je zangtalent?

Bregtje: “Dat weet ik nog niet. Eerst gewoon maar lekker zingen.” Tot en met 7 april trekt de Theatershow van Kinderen voor Kinderen, met het thema ‘Hallo Wereld’ door het hele land. Tijdens de show strijden jonge zangtalenten uit elke provincie in de provinciale finales om een plekje in de grote Landelijke Finale van het Kinderen voor Kinderen Songfestival. De deelnemers zijn geselecteerd uit de voorrondes die afgelopen najaar in elke provincie zijn gehouden. In Noord-Brabant deden er ongeveer tweehonderd kinderen mee. Tien van hen, waaronder Bregtje Adema, zijn doorgegaan naar de finale die komende zaterdag in De Parade in Den Bosch wordt gehouden. De winnaar gaat naar de landelijke finale op 7 april in Hoorn. Deze wordt 20 april op Zapp uitgezonden.

Thuiszorgcliënten van Rivas Zorggroep in het Land van Heusden en Altena worden vanaf 11 maart verrast met kunst en cultuur. Tijdens de themaweek ‘Kunst en cultuur’ gaan thuiszorgmedewerkers hier op uiteenlopende manieren samen met de cliënten mee aan de slag: met gedichten, aandacht voor kunst en ouderwetse lekkernijen. De aftrap van de week is maandag. Dan ontvangen alle cliënten van de medewerker een gedicht. Vanaf die dag is er elke dag iets anders voor cliënten. “Vanaf dinsdag kunnen cliënten een eigen kunstvoorwerp laten fotograferen en hun verhaal hierbij vertellen. Deze foto’s en verhalen bundelen we in een mooi boek, voor en door cliënten”, legt teamleider Thuiszorg Gerrie ‘t Lam uit. “Om ook aandacht te besteden aan cultuur en tradities kunnen cliënten donderdag genieten van ouderwets snoepgoed. De week sluiten we af met het rond laten gaan van een poëziealbum waarin iedereen zijn of haar gedicht kan schrijven.”

G:<>D ™

™9Z_jW^aVg^hhZcedhZgZc^c9Z@deeZaeVVgYZckddgYZ[did#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Jubilarissen Het Zwarte Corps G:<>D™ Vakbondorganisatie Het Zwarte Corps - voor werkne-

mers in de machinebranche - heeft vrijdagavond 21 jubilarissen in het zonnetje gezet. Rayonbestuurder Eddy Veltink en voorzitter René van der Steen reikten in De Koppelpaarden in Dussen de versierselen uit aan de heer M.J.A. de Boer uit Hardinxveld-Giessendam, de heer J. Bouwman uit Genderen, de heer J.J.M. van Hees uit Nieuwland, de heer G.J. van der Laar uit Zuilichem, de heer M van Ooyen uit Zuilichem, de heer J.C. van der Ven uit Veen en de heer J.J. van der Ven uit Brakel. Allen zijn zij 25 jaar lid van Het Zwarte Corps. De heren A. Alblas uit Werkendam, G.H. Heijstek uit Werkendam, A. van Rosmalen uit Almkerk, A. van Rosmalen

uit Nieuwendijk, G. de Ruyter uit Dussen, J. van Strien uit Woudrichem, H. Verschoor uit Almkerk en P. Vos uit Werkendam werden geëerd vanwege hun 40-jarige lidmaatschap. A. Bakker uit Genderen, T. Ippel uit Werkendam, C. Kersten uit Aalst, de heer Sebregts uit Genderen en W. van der Veen uit Brakel mogen zich al een halve eeuw lid noemen van Het Zwarte Corps. Tijdens de ledenvergadering werd vrijdag ook gevierd dat T. Ippel uit Werkendam maar liefst 60 jaar betrokken is bij de vakbondorganisatie.

q WWW.HZC.NL

Huisbezoek voor ouderen īĦĢIJĴĢīġĦħĨ š Trema Welzijn houdt op dit moment huisbezoeken onder 80-plussers in de kern Nieuwendijk. De interesse voor de huisbezoeken is groot en de eerste bezoeken in nieuwendijk zijn al achter de rug. Trema Welzijn wil de mogelijkheid tot huisbezoeken graag nog een keer onder de aandacht van de doelgroep brengen. Mensen die nog geen bezoek hebben

aangevraagd, kunnen dat alsnog doen. Het huisbezoek heeft als doel ouderen op een vrijblijvende manier te laten vertellen over hun huidige leefsituatie, wensen en behoeften. De vrijwillige ouderenadviseur kan informeren en adviseren over passende mogelijkheden die er in de omgeving zijn om de leefsituatie te verrijken. Meer informatie: 0183-408444 (op werkdagen).

WOON - EN SLAAPCENTRUM

Schreuder

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182

www.altijdgoedslapen.nl Maak van www.hetkontakt.nl je startpagina


Van bouwvakker tot boekhouder

TOTALE

OPHEFFINGS LEEGVERKOOP! VAN AL ONZE WOON- & SLAAP KAMERMEUBELEN EN MATRASSEN! MET KORTINGEN VAN

In een krimpende markt die te maken heeft met steeds kritischer wordende ouders, horen kinderopvangorganisaties zich maar met één ding bezig te houden: ‘Wat vragen ouders van ons?’ Uit het sectorrapport 2012 van het Waarborgfonds Kinderopvang blijkt dat huisvesting het eerste criterium is bij de keus voor een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Daarnaast wordt er gelet op de organisatorische kwaliteit, ervaren pedagogisch werkers en het pedagogisch klimaat.

En als centraal punt houden we de lijntjes kort en verbinden we deze graag. Bijvoorbeeld door de uitwisseling van kennis en ervaring met sociaal maatschappelijke partners zoals Jeugdzorg, Stichting De Vleet welzijnswerk, Cultuurpunt Altena en het regionale basisonderwijs. Zo geven we regelmatig kennissessies, participeren we aan netwerkbijeenkomsten en maken we dankzij onze integratie van voor- en vroegschoolse educatie deel uit van de doorlopende leerlijn met scholen.

Met stijgende loonkosten, huisvestingskosten, overige kosten en een dalende bezettingsgraad, valt het niet mee om te blijven voldoen aan bovenstaande criteria. Bovendien stuurt de overheid steeds meer aan op het belang van integratie en de samenwerking met jeugdzorg, welzijnswerk en onderwijs, voor het vergroten van het maatschappelijk rendement. Deze ontwikkelingen bieden kinderopvangorganisaties zowel op de korte als de lange termijn meer dan voldoende uitdaging.

Met de mogelijke komst van een MFC (Multifunctioneel Centrum) krijgt Woudrichem wellicht een inloophuis voor de burger. Deze visie sluit bijzonder aan bij hoe Kinderopvang Woudrichem nu al opereert. Wij geloven namelijk sterk in synergie met relevante partijen. Gebruik maken van elkaars kennis, ervaring, diensten of zelfs ruimte. Altijd met maar één doel voor ogen: ‘Wat vraagt u van ons? En hoe kunnen wij daar het beste in voorzien?’

Terug naar nu, 2013. Een jaar waarin ondernemers uit elke sector op scherp staan. Kansen ruiken. Mogelijkheden zien. Een jaar waarin onderscheidend vermogen en innovativiteit belangrijker zijn dan ooit. Zeker in de kinderopvang, waar doelmatigheid en kostenverlaging al geruime tijd niet meer voldoende zijn om te overleven. Dat blijkt wel uit het feit dat er in 2012 zes maal zoveel kinderopvangorganisaties hun deuren moesten sluiten dan in 2011 (Bron: Kamer van Koophandel).

25 TOT WEL 75%

Gelukkig staan onze deuren wagenwijd open. En zodra u bij ons komt

binnenlopen is het een feest van herkenning. Woerkum zoals het is. Uit alle lagen van de bevolking bezoeken ouders en kinderen ons kindercentrum. Van bouwvakker tot boekhouder. Gelovig of juist niet. ABN of een stevig dialect. Het maakt ons niet uit. Wij bieden een laagdrempelige plaats van ontmoeting waar de opvoeding en begeleiding van uw kind centraal staan. Dat is waarschijnlijk ook wat men zo aan ons waardeert. Een vriendelijk woord, een gulle lach. Een kopje koffie als u dat wil. En natuurlijk altijd de ruimte voor een goed gesprek. Over uw kind. Of misschien wel over uzelf. We zijn er immers voor u. De werkende Woerkummer. En we snappen wat er speelt. Wat er leeft. Onze ervaren pedagogisch werkers komen namelijk zelf allen uit de gemeente Woudrichem. Zo staan we midden in de maatschappij.

Meer weten? E-mail: info@kinderopvangwoudrichem.nl

Is uw kind onverwacht vrij? Wij vangen het op. Wijzigt uw rooster plotseling? Houden we rekening mee. Tennisclub of muziekles? Rijden we gewoon naartoe. Opvoedkundig advies? Een afspraak buiten werktijd is geen probleem. We beschikken over een psychosociaal werker, een sociaal pedagogisch hulpverlener en een pedagoog. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kinderopvang Woudrichem kent de alles-kan-mentaliteit. En die is echt. Oprecht. Ervaar het zelf en kom langs.

Tel.: 0183-304565

TE KOOP AANGEBODEN

MET ONZE WONINGSTOFFERING BLIJVEN WIJ UITERAARD WEL GEWOON DOORGAAN!

EGGEBEEN

T.k. tuinhuis/berging i.g.s.; hrnfiets €20,-; racefiets Gazelle €100,-; kruiwgn €30,-; hh buitendeur €70,-. Tel. 0416-696157. T.k. z.g.a.n. laptop Samsung N220, bs 10m. windows-7, hdd 250gbm ram-1gb ingeb. webcam., microf. incl. tas vr, pr. €135,-. Tel. 06-17153591. T.k. slaapkmr jrn '60, tafel + 2 st; dartkabinet nw; Rotterdam-items, o.a. Feyenoord bkn, speldjes; lijsten o.a. Zadkine + oude lijst v. koninginnekerk en div.; vele oude tijdschriften o.a. Spiegel en Panorama. Tel. 0649620755.

MOOI DRUKWERK, MAKKELIJK BESTELD

DINSDAG TM DONDERDAG VAN 10 - 17 UUR VRIJDAG KOOPAVOND TOT 20 UUR ZATERDAG VAN 10 - 16 UUR

Voor het leggen van al uw houten vloeren, systeemparket, traditioneel parket, laminaat, kurk en pvc.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Ook voor onderhoud, schuren, traprenovatie’s en waterschade.

INTERIEURADVISEURS VAN DER LOOSTRAAT 14 VEEN OPENINGSTIJDEN: MAANDAG GESLOTEN

Wilco Bauman Parket eit Sterk in kwalit

ONLINE DRUKKERIJ

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

^^^WYLTLYLUS

Ik sta op voor mijn moeder Els

Gediplomeerd parketlegger. Meer dan 15 jaar ervaring!!! Bel: 06 51128621

Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

VOOR ALLES GELD OP IS OP!

GRATIS einde winter check Actie loopt van vrijdag 1 t/m zaterdag 31 maart

ruiten check

accu check

GRATIS

GRATIS

gratis reparatie i.c.m. verzekering

in de maand maart tijdens de einde-winter-check

Auto Ames

wisserbladen check

GRATIS + 25% KORTING op wisserbladen

Gorinchem - Leerdam

www.auto-ames.nl

sproeivloeistof

GRATIS

in de maand maart tijdens de einde-winter-check


Ć&#x2030;ĆľÄ?ĹŻĹ?Ä?Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;IN APRIL 2015 ZAL ER Ă&#x2030;Ă&#x2030;N GEMEENTE ALTENA ZIJN

 ´½ RQGHU]RHNVNRVWHQIXVLH

=RQGHYDQDOGLHRQGHU]RHNHQ-HNRQKHWRSMHNORPSHQ DDQYRHOHQGDWKHWWRFKIXVHUHQ ]RXZRUGHQÂľ EURQ%UDEDQWVGDJEODG

Het nieuwe gemeentehuis zal in het hart van Altena komen te staan: ALMKERK De meest geschikte kandidaat is nu burgemeester van Woudrichem: FRANK PETTER Dit zou de beste oplossing zijn voor het voortbestaan van HET LAND VAN ALTENA KĹŻĹ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;ŽŽŏĆ&#x161;Ä&#x17E;s<Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĆ?

Wij leveren, onderhouden en Â&#x2021;Â&#x2013;Â&#x201E;Â&#x2021;Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x2021;Â?Â&#x2030;Â&#x2018;Â&#x2021;Â&#x2020;Â?Â&#x2018;Â&#x2018;Â&#x2019;Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x192;Â&#x17D;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x2013;Â&#x2039;Â&#x2021;Â&#x2C6;Ǥ reinigen al meer dan 35 jaar  op de binnenvaart en aan huis

Â&#x2021;Â&#x201E;Â&#x201D;Â&#x2014;Â&#x2039;Â?Â&#x2013;Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x160;Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x2C6;Â&#x2013;Â?Â&#x2039;Â?Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2020;Â&#x192;Â?Â&#x2019;Â&#x201D;Â&#x2018;Â&#x2019;Â&#x192;Â&#x192;Â? (boerderijen, chalets, stacaravans, woonboten, woonhuizen)

Â&#x2122; Â&#x2122; Â&#x2122; Â&#x2122; Â&#x2122; Â&#x2122;

Hete luchtkachels van alle merken Oliebranders zowel nieuw als gebruikt Hoog rendement energiezuinige ketels Combiketels met een ingebouwde boiler van 100 liter Levensduur van de ketels 30 jaar, 5-10 jaar garantie Zeer zuinig in gebruik (nog geen liter per uur bij een ketel van 24 kw.)

sEd,K Specialist in oliegestookte CV ketels en Lid van de Abalco Group. Het beste en goedkoopste alternatief: Verbruik op jaarbasis 1 tank olie is 3 tanken propaan Ventho*, Oude Kerkstraat 30 4271 BC Dussen* ventho@live.nl Bel 06-11070730

Abalco Service BV * Leemansstraat 13 4251 LD Werkendam * info@abalco.nl 0183-678664

Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ĺ&#x161;Ĺ˝Í&#x2DC;ŜůÇ Ç Ç Í&#x2DC;Ä&#x201A;Ä?Ä&#x201A;ĹŻÄ?Ĺ˝Í&#x2DC;Ŝů


publicaties

Woensdag 6 maart 2013

8

bij prisma

Iedereen verdient een waardevol leven. Met aandacht voor en ondersteuning bij persoonlijke behoeften en mogelijkheden ĂŠn ontplooiing van talenten. Wij staan voor deze zorg. Wij heten u van harte welkom!

Wij bieden zorg aan mensen van alle leeftijden met een (verstandelijke) beperking in Noord-Brabant. We zijn een gastvrije en moderne organisatie. Hebben hart voor onze cliĂŤnten, medewerkers, vrijwilligers en onze omgeving. En bieden zorg die verder reikt dan het invullen van de dagelijkse levensbehoeften. Onze kernwaarden aangaan, erbij horen, verantwoord en eigentijds wijs zijn hierbij leidend.

? Meer info 200

088-7702anet.nl

Kom m bijj on ns langs op een van n de ope en dagen: Woonvoorziening

Kelderstraat 1

Genderen

15 maart 2013

13.30 - 16.30

Woonvoorziening

Fresiastraat 90

Wijk en Aalburg

16 maart 2013

10.00 - 16.00

Fancy Fair

Streekproducten

Handgemaakte kaarten, poppen

Woondecoraties

www.prism

TE KOOP AANGEBODEN

Gevr. off the road motor tot 600 cc. Tel. 06-83691314. Gevr. oude bromfietsen, motoren, brommobielen. Tel. 0418-632178. T.k. 2 z.g.a.n. lrn fauteuils en bankstel, tv-kast L290xB72xH29cm. Tel. 0648773619. T.k. 30 boren gr en klein, w.o. betonboren. Tel. 0344652149. T.k. 9 watervalschalen â&#x201A;Ź15,p.s. Tel. 0416-661627.

T.k. chaise longue bekl. m. ongebl. kat. rood/br ptn i.z.g.s. â&#x201A;Ź175,-. Tel. 0623636552. T.k. div. schapen spullen o.a. voederbkn, warmtelamp. Tel. 0418-552209.

T.k. kndr auto buggy Romer, boek aanw. â&#x201A;Ź40,-. Tel. 0345619842. T.k. nwe fauteuil, riet m. creme ksns â&#x201A;Ź25,-. Tel. 0183307791.

T.k. gl in loodraam 38x95cm â&#x201A;Ź25,-; gispen st hangmapkast m. 4 ldn H136B65D47cm â&#x201A;Ź50,-. Tel. 0345-616963.

T.k. scanner om kerkd. te luisteren â&#x201A;Ź50,-; Aristona pickup v.autom. â&#x201A;Ź75,-; lampenradio â&#x201A;Ź75,-; videorec. + ab â&#x201A;Ź35,-; cass.deck â&#x201A;Ź25,-. Tel. 0416-692366.

T.k. grondbak 150B80D, 180B85D; konijnenhok 100x80x60 m. ruif en ren 230x80x60 op wln. Tel. 0653893678.

T.k. tafel en 2 st â&#x201A;Ź75,-; servies nw â&#x201A;Ź25,-; 3 schilderijen â&#x201A;Ź175,-; boek m. info artiesten jn 60 + 4 cd's nw â&#x201A;Ź17,50. Tel. 0183-623067.

â&#x153;&#x201A;

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren

is mogelijk in Het Kontakt. Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden: 1. Alleen voor particulieren zonder 4. Geen personeel gevraagd of winstoogmerk. aangeboden. 2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur 5. Geen familieberichten. van onroerende goederen. 6. Geen partijverkoop. 3. Geen koop/verkoop van dieren.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld overschrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van â&#x201A;Ź 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk.

Heeft u thuis nog oude munten, penningen of bankbiljetten liggen en u wilt de waarde ervan weten ? Dan biedt "munttaxatie.nl" bestaande uit drie beroepsnumismaten u vrijblijvend de gelegenheid hiertoe ! Samen hebben zij meer dan 100 jaar kennis en ervaring.

Komend weekend organiseert "munttaxatie.nl" een aantal taxatiedagen bij u in de buurt. U wordt kosteloos geĂŻnformeerd wat uw munten, penningen en bankbiljetten aan de hand van de huidige marktsituatie kunnen opbrengen. U kunt meteen verkopen of inbrengen ter veiling.

Andel Vught Kaatsheuvel

Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Mijn tekst luidt:

zaterdag 9 maart 2013, 13.00-17.00 uur Zalencentrum â&#x20AC;&#x2122;t Buitenhoff Buitenlaan 1 zondag 10 maart 2013, 13.00-17.00 uur Van der Valk Hotel Bosscheweg 2 maandag 11 maart 2013, 13.00-17.00 uur Efteling Hotel Horst 31

Karel de Geus Muntveilingen B.V. Veldhoven Romunt B.V. Numismatiek Roermond Mevius Numisbooks Int. B.V. Vriezenveen

040-2123455 0475-316010 0546-561322

Kontaktjes Land van Heusden en Altena Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

â&#x153;&#x201A;

zie voor verdere informatie

Nieuws op de vierkante kilometer

Daar krijg je nou een kleur van! Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Jouw krant heel dicht bij op www.hetkontakt.nl


Woensdag 6 maart 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

business nieuws

Nieuwendijk heeft weer een slagerij īĦĢIJĴĢīġĦħĨ š De afgelopen weken heeft de Werkendamse politiek zich druk gemaakt over de leegstand van winkels in Nieuwendijk. Met ingang van komende donderdag, staat er in ieder geval een pand minder leeg in het Nieuwendijkse centrum. Slagerij Schouten vestigt zich dan namelijk in het pand waar voor heen Keurslager Ron de Kwant zijn vleeswaren verkocht. Helemaal nieuw

in het gebied is slager Arie Schouten niet. Hij runt namelijk al een slagerij in Gorinchem, die overigens in 1927 al door zijn grootvader is gestart. En voor die slagerij maakte hij onder andere worsten in Dussen. “We maken heel veel dingen zelf, zoals verse ambachtelijke worsten, hammen en rookvlees. Daarvoor ontbreekt de ruimt in Gorinchem, die slagerij is echt een verkooppunt. En dus maakte ik veel van de ambachtelijke waar in

Dussen. De afstand tussen Dussen en Gorinchem is eigenlijk voor het mooie net iets te groot.” En toen kwam daar het vertrek van de Nieuwendijkse slager. “Het is allemaal heel erg snel gegaan. Vier weken geleden wist ik nog niet dat ik mijn intrek in Nieuwendijk zou nemen, en nu gaat donderdag de slagerij al open.” Schouten heeft veel zin in zijn start in Nieuwendijk en ziet het helemaal zit-

Slagerij Schouten is erg ambachtelijk ingesteld. “Misschien dat dat even wennen is voor Nieuwendijk. Maar ook ik moet wat aanpassingen doen in mijn assortiment. In Gorinchem is de slagerij echt gevestigd in zo’n volksbuurt, dat trekt een bepaald soort klant. Nieuwendijk is een dorp, dat is toch anders.” Als Arie Schouten het over ambachtelijk heeft, doelt hij onder andere op de zelfgemaakt worsten. “Ik sta wel bekend om de paardenworst die ik maak en verkoop. En ik moet eerlijk zeggen dat alle media aandacht rondom paardenvlees de verkoop van de worst alleen maar heeft doen stijgen. Dat werkt echt wel door.” En de klanten komen niet alleen uit de regio, maar uit heel Nederland. Dat heeft misschien ook te maken met de positieve aandacht die het paardenvlees van Slagerij Schouten kreeg in een artikel in dagblad Trouw. “We hebben diverse producten met paardenvlees. Bijvoorbeeld gehakt, worst en grillworst. Als er paardenvlees in een van onze producten zit, staat dat overigens altijd op het etiket.”

™BZiYZ`dbhikVcHaV\Zg^_HX]djiZc`g^_\i]ZiC^ZjlZcY^_`hZl^c`ZaXZcigjblZZgkjaa^c\#

Werkendamse AH geopend L:G@:C96B™ De nieuwe Albert Heijn in Werkendam is vorige week woensdagmorgen in het bijzijn van veel winkelend publiek feestelijk geopend. De dochters van John en Arina van Vuuren, die eerder op dezelfde locatie de C1000 exploiteerden, knipten het lint door, waarna de klanten de nieuwe winkel konden verkennen. Het pand aan de Sigmondstraat 52 is gedurende twee weken ingrijpend verbouwd. Alleen de buitenmuren zijn blijven staan. “In korte tijd is de winkel veranderd in een moderne supermarkt. Ruim van opzet en erg overzichtelijk ingericht”, aldus John van Vuuren. Het echtpaar Van Vuuren liet eerder al weten dat zij zich thuisvoelen bij Albert Heijn. “Wij denken dat dit ook geldt voor onze klanten. Het is immers een winkel met, net als C1000, een zeer gunstige prijsstelling. Onze klanten zullen ook blij zijn met de scherpe bonusaanbiedingen, het uitgebreide assortiment en uiteraard de moderne supermarkt. Verder blijft de sfeer van de Sigmondstraat zoals vanouds. Het zal dus bij onze Albert Heijn net zo gezellig zijn. Dat vinden wij, als eigenaar van de winkel, erg belangrijk.”

ten. “Er is ook een goede groenteboer en een bakker, daar heb ik al een gesprek mee gehad. We hebben al wat plannetjes.” Dat er in het dorp ook diverse panden leeg staan, deert de ondernemer niet, hij kijkt liever vooruit. “Als we in ieder geval nu maar houden wat er is, dan komt de rest vanzelf wel weer. We gaan er gezamenlijk tegenaan, de bakker, groenteboer en ik. We zetten onze schouders eronder. Samenwerking vind ik heel belangrijk.”

Voorjaarsbeurs bij Par-Tee Centre 6AB@:G@™ Bij Par-Tee Centre in Almkerk

wordt op vrijdag 5 en zaterdag 6 april een voorjaarsbeurs gehouden. Ondernemers kunnen tijdens deze beurs hun producten en diensten aan het Land van Heusden en Altena presenteren. De voorjaarsbeurs is op vrijdag 5 april van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn 25 stands beschikbaar en de kosten bedragen 25 euro per vierkante meter, met een minimale afname van twaalf vierkante meter. De stand wordt voorzien van een zittafel, statafel en vier stoelen.

9

Kruiwagendagen bij GroenRijk ::I=:C™ Bij GroenRijk begint de lente eerder, want daar starten op woensdag 13 maart de GroenRijk Kruiwagendagen. Tijdens de Kruiwagendagen trakteert GroenRijk op lage bodemprijzen. Het tuincentrum neemt daarmee afscheid van de winter en heet de lente welkom. Ook in het programma Robs Grote Tuinverbouwing bij SBS6 kondigt Rob Verlinden 9 maart de Kruiwagendagen bij GroenRijk aan. De Kruiwagendagen zijn van 13 tot en met 16 maart, ook bij GroenRijk Branderhorst, De Korten Bruggert 39 in Eethen. Dat is de doorgaande weg tussen Hank en Wijk en Aalburg.

q WWW.GROENRIJK.NL Weer prijs bij CIGO Lucas Wijk en Aalburg L>?@:C66A7JG<™ In december hielden CIGO en Hallmark een landelijke actie rond de aankoop van kerstkaarten. Met de actie konden klanten natuurlijk weer leuke prijzen winnen. Bij CIGO Lucas in Wijk en Aalburg vielen maar liefst drie prijzen. Twee klanten kregen een dinercheque mee naar huis en de derde won een ontspanningsarrangement bij de Veluwse Bron.

Klanten reageren enthousiast op extra acties en doen graag mee volgens René Lucas. Het is dan ook opvallend hoe vaak er bij CIGO Lucas in Wijk en Aalburg een prijs valt bij landelijke ketenacties.

Horse Corner leukste winkel LDJ9G>8=:B™ Horse Corner uit Woudrichem is uitgeroepen tot leukste winkel van de gemeente Woudrichem. Om door te gaan voor de verkiezing ‘Leukste winkel van Nederland’ zal eigenaar Carolien van Santen eerst door de provinciale ronde moeten komen. Daarvoor kan tot en met 31 maart gestemd worden via onderstaande website. Carolien van Santen is erg trots op haar bedrijf Horse Corner, waarmee ze in 2007 is gestart. De naam van de winkel zegt het al, producten voor de ruitersport vormen dan ook een belangrijk aandeel. De beginnende en de ervaren ruiter kan hier terecht voor allerlei materiaal. Daarnaast kunnen paardenliefhebbers een ‘ruitersportparty’ voor thuis aanvragen, met als hoofddoel voorlichting en aandacht voor vragen over de zorg van paarden en het gebruik van de juiste materialen. Klanten kunnen bij Horse Corner ook terecht voor verzorgingsproducten en diervoeding. Het motto van de winkel is: ‘Het dier staat voorop.’

q WWW. WWW.LEUKSTEWINKELVERKIEZING.NL/HORSECORNER

Daarnaast wordt er een podium geplaatst, waarop standhouders een activiteit kunnen houden, denk bijvoorbeeld aan een modeshow, lezing of een productpresentatie. Dit kan worden aangegeven op het inschrijfformulier en is kosteloos. Het is een extra gelegenheid om het bedrijf nog meer ‘in the picture’ te zetten. De Voorjaarsbeurs wordt gehouden door Mo Me Productions in samenwerking met Par-Tee Centre Almkerk en Ondernemersvereniging Almkerk.

™9Z[ZZhiZa^_`ZdeZc^c\kVcYZ6aWZgi=Z^_c#

Editie Land van Heusden & Altena oplage 24.100 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Doeveren, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Nieuwendijk, Meeuwen, Oudendijk, Oud-Heusden, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Woudrichem, Wijk en Aalburg.

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Meer informatie: Mo Me Productions, Zevenbanseweg 1, 4255 HA Nieuwendijk, 0183-310379 of stuur een mail naar info@momeproductions.com. Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.altena@hetkontakt.nl Advertenties Frans van der Wiel (06) 51 58 00 21 f.vanderwiel@hetkontakt.nl

™:Zc\gZZej^i]ZiVhhdgi^bZcikVc=dghZ8dgcZg#

Redactie Tom Oostra (06) 20 09 31 82 t.oostra@hetkontakt.nl Marjo van Andel (06) 12 93 80 17 m.vanandel@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Peter Vos (06) 51 49 03 82 p.vos@hetkontakt.nl

Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00

Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.altena@hetkontakt.nl

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Bommelerwaard, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.

Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

Hoofdredacteur Rick den Besten

Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 09:00 uur

Redactiekopij tot dinsdag 09:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


publicaties

Woensdag 6 maart 2013

10

Groeneweg 1, Veen KOOPCENTRUM DUIJZER

EMTĂ&#x2030; DUIJZER Iedere avond koopavond tot 21.00 uur. Zaterdag tot 18.00 uur.

s e i h t o o Sm

NIEUW!!

KEURSLAGERTROTS

De enige supermarkt in de regio met vers gekoelde Smoothies. Tap nu zelf een heerlijke verse Smoothie. Keuze uit vier verschillende smaken.

SPECIAL

Runderriblap

met GRATIS kruiden

100 gram VLEESWARENKOOPJE

Filet amĂŠricain+ Boterhamworst Kijk voor meer informatie op: www.koop centrumduijzer.nl

EmtĂŠ Duijzer Veen Uw meest complete supermarkt!

Lentestunt

samen 250 gram

WEEKAANBIEDING

Kipreepjes gemarineerd of naturel

500 gram

KEURSLAGERKOOPJE

4 Roomschijven+ 4 Slavinken TON SCHOON

Kortestraat 28, Aalburg 0416-691194 www.schoon.keurslager.nl

samen

2

25

3

75

595 595

Aanbiedingen zijn geldig van 04-03-2013 t/m 09-03-2013.

Carpaccio van varkenshaas

| G & J VOS

Witboomstraat 23, Veen 0416-691380 www.vosveen.keurslager.nl

ALLE AANBIEDINGEN IN DEZE ADVERTENTIE GELDEN ALLEEN BIJ EMTĂ&#x2030; DUIJZER IN VEEN

Potgrond 3 grote zakken Ă 40 liter

â&#x201A;Ź3,99

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Giessen dĂŠ specialist in autoruiten

Amstel Bier krat 24 flesje nu voor maar

â&#x201A;Ź8,49

Voor alle aanbiedingen geldt: Niet voor handelaren - max. 6 per klant

Ruim 100 parkeerplaatsen op eigen terrein!

Aanbiedingen geldig van woensdag 6 t/m zaterdag 9 maart 2013

t Sterreparatie t Autoruitvervanging v.a. â&#x201A;Ź 0,- eigen risico (vraag naar uw eigen risico) t Autoglasfilm t Autoglasblindering t Airco service t Airco check Informeer vrijblijvend www.vanwillegen-autoschade.nl 1SPEVDUJFTUSBBUt+.(JFTTFOt5FM


6 MAART 2013

ACTUEEL ONTMOETINGS- EN INFORMATIEAVOND “DEMENTIE IN BEWEGING”

GEMEENTEHUIS AALBURG Grote Kerkstraat 32 • Wijk en Aalburg Aalburgloket: Grote Kerkstraat 42 • Wijk en Aalburg Postadres: Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg T: 0416-698700 F: 0416-693474 E: gemeente@aalburg.nl W: www.aalburg.nl Gemeentehuis en Aalburgloket zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en vrijdag van 8.30-15.00 uur

OPENINGSTIJDEN Gemeentehuis: werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Aalburgloket: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.30 uur en dinsdag van 8.30-20.00 uur.

POLITIE MIDDEN EN WEST BRABANT Team Altena Doornseweg 2 • Nieuwendijk Op werkdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: Europark 21, 4904 SX Oosterhout Telefoon: • voor een afspraak of niet-spoedeisende zaken: 0900-8844 • als elke seconde telt: 112. Meer informatie: www.politiemwb.nl

Babyloniënbroek Drongelen Eethen Genderen Meeuwen Veen Wijk en Aalburg

Zorgplein Maaswaarden en de gemeente Aalburg nodigen u uit voor een ontmoetings- en informatieavond over dementie met als thema: dementie in beweging. Op maandag 11 maart van 19.30 tot 21.30 uur bent u welkom in de multifunctionele ruimte De Stroom van Zorgplein Maaswaarden, Azaleastraat 26 Wijk en Aalburg. Ergotherapeut Dicky Vijver en fysiotherapeut Peter Groenen vertellen op deze avond

over het belang van bewegen voor mensen met dementie. Zowel voor mantelzorgers als vrijwilligers en geïnteresseerden is deze avond een aanrader. Wilt u zich in verband met de organisatie aanmelden vóór 9 maart bij Conny Hendriks 0416 698400 of bij Bea Nijhof 0416 698784. Tot ziens op 11 maart!

B O U W A C T I V I T E I T E N INGEKOMEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Ingekomen d.d.: Locatie: Omschrijving: 28-02-2013 Dorpsstraat 16 (naast) Bouwen woonhuis met 4268 GJ Meeuwen bijgebouw 28-02-2013 Veensesteeg 21 Verbouwen bestaande schuur 4264 KG Veen tot horeca/recreatieruimte; herbouw bedrijfswoning en herbouw horeca/recreatieruimte Wij wijzen erop dat de mogelijkheid bestaat dat het college van B&W bij het verlenen van een omgevingsvergunning gebruikmaakt van de bevoegdheid af te wijken van enige bepaling(en) van het geldende bestemmingsplan (zoals bijvoorbeeld het bouwen op kortere afstand dan 3 m1 van de erfgrens). Indien belanghebbenden bij een ingekomen aanvraag omgevingsvergunning willen vernemen of dit op de betreffende aanvraag van toepassing is, nodigen wij hen uit om deze omgevingsvergunningaanvraag bij de afdeling VROM te komen inzien en eventueel hun zienswijze kenbaar te maken. INGETROKKEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Ingetrokken aanvraag d.d.: Locatie: Omschrijving: 18-01-2013 Den Oudert 42 Uitbreiding bedrijfsruimte 4261 NC Wijk en Aalburg d.m.v. te plaatsen overkapping tegen een bestaand bedrijfspand 28-01-2013 Broeksestraat 85 Uitbreiden bestaande 4269 VE Babylonienbroek melkveestal BESLUIT VERLENEN OMGEVINGSVERGUNNING Locatie: Omschrijving: Datum verzending beschikking: Midgraaf 30 4269 TL Babylonienbroek Nieuw te bouwen rundveestal 25-02-2013 Mauritsstraat 8 Uitbreiden/verbouwen 4264 SX Veen woning en aanbrengen inrit 28-02-2013 Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een van deze besluiten is betrokken, kan binnen zes weken na de dag, volgende op de dag van verzending van de vergunning aan de aanvrager, op grond van artikel 7:1, juncto artikel 8:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht, schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG. Tevens bestaat de mogelijkheid tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 90006, 4800 PA Breda te verzoeken om een voorlopige voorziening. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de hoofdafdeling Grondgebied (VROM), tel. 0416-698754. Wijk en Aalburg, 6 maart 2013

Volg ons op: @gemeenteaalburg

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE De welstandscommissie vergadert maandag 11 maart 2013 in het gemeentehuis van de gemeente Aalburg, Grote Kerkstraat 32 in Wijk en Aalburg. De vergadering begint om 14.00 uur. De vergaderingen van deze commissie zijn openbaar. Voor vragen over de agenda van deze vergadering kunt u bellen met de afdeling VROM, telefoonnummer (0416) 69 87 54.

GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘DUBBELBESTEMMINGEN EN GEBIEDSAANDUIDINGEN’, GEMEENTE AALBURG De gemeenteraad van Aalburg heeft op 29 januari 2013 het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen’ met identificatienummer ‘NL. IMRO.0738.SP0000-GV01’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan regelt de dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen voor het gehele gemeentelijke grondgebied van de gemeente Aalburg. Dit gemeentebrede bestemmingsplan wordt ook wel een sectorplan genoemd en regelt in één keer nagenoeg alle dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen. Concreet regelt het bestemmingsplan de bescherming van de leidingen, de waarden, waterstaat, milieuzones, veiligheidszones en vrijwaringszones. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad naar aanleiding van de ingediende zienswijzen in de regels van het bestemmingsplan artikel 3, 6 en 10 aangepast en in de verbeelding de Waarde Archeologie voor de percelen Dijksteeg 10 en Dorpsstraat 2 verwijderd. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 7 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Aalburgloket. Binnen de genoemde termijn kan tijdens openingstijden van het Aalburgloket van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kennis worden genomen. Het bestemmingsplan kunt u inzien bij balie “Bouwen en milieu”. U kunt het Aalburgloket vinden aan de Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Het plan, met het identificatienummer NL.IMRO.0738. SP0000-GV01, is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.aalburg.nl. Binnen de hierboven genoemde terinzageleggingstermijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door: • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht; • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen; • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht. Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.


Woensdag 6 maart 2013

Aquarelleren ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Stichting De Vleet biedt een cursus schilderen met aquarelverf aan. De eerste van zes lessen is op woensdag 6 maart. De cursus is een vervolg op de workshop van februari, maar kan ook door beginners worden gevolgd. Kosten: 90 euro. Meer informatie: 0183-301710.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

12 accent

Duurzaamheid

Duurzaamheidscoöperatie van start

DEcAB: Duizend leden binnen drie jaar De Duurzame Energie coöperatie Altena Biesbosch (DEcAB) wil duurzame energie in de streek bevorderen met gezamenlijke inkoop en begeleiding.

Veilig op vakantie įĦħİĴĦħĨš Het voorjaar staat voor de deur en veel mensen trekken er dan weer op uit met de caravan. Stichting De Vleet biedt daarom twee bijeenkomsten met praktische informatie over reizen met de caravan aan. De eerste avond, voornamelijk gericht op theoretische informatie, wordt vanaf 20.00 uur gehouden in de Nijenburcht aan de Koperwiek in Rijswijk. De tweede bijeenkomst is 13 april vanaf 13.00 uur bij de firma Van Engelen aan de B. van Lelystraat in Woudrichem. Meer informatie: 0183-301710.

Scouts collecteren İĩĢĢIJĴĦħĨš Scouting Altenagroep gaat vrijdag en zaterdag in Sleeuwijk op pad om te collecteren voor Jantje Beton. Deze stichting wil dat kinderen vrij kunnen spelen in hun eigen buurt. De helft van de opbrengst die als Altenagroep opgehaald wordt is voor de groep zelf, de rest gaat naar Jantje Beton. Op vrijdagavond gaan de explorers naar Nieuwendijk om daar te collecteren. De welpen, scouts en explorers lopen zaterdag in zowel Sleeuwijk als Nieuwendijk hun ronde.

‘Boerenspullen’ gezocht voor tuin ĞīġĢĩš Bij de nieuwe Notenhoff in Andel wordt een ‘boerenbelevingstuin’ gemaakt. Een van de bijzondere dingen die er in komt is een oude tractor, die op dit moment wordt opgeknapt door een aantal vrijwilligers. Er is bij het ontwerp natuurlijk rekeninggehouden met zaken die in een boerentuin te vinden zijn. Maar er wordt ook nog gezocht naar herkenbare boeren attributen om hier en daar neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan: een bietenmolen, melkbussen, pottenstelling, theems, eg en puts. Meer informatie: Bert Noorloos, 0416698400 of mail naar b.noorloos@ maaswaarden.nl.

įĢĤĦĬš Afgelopen week is er naar buiten toe afgetrapt door de initiatiefnemers, die zich eind vorig jaar in een coöperatie (DEcAB u.a.) hebben gehesen. De keuze op de aloude en degelijke ondernemingsvorm is een bewuste, zegt voorzitter Cees de Bas, die samen met Johan Koekkoek (lid), Ienze Koekkoek (secretaris) en Bas van Breugel (penningmeester) het stichtingsbestuur vormt. “Een coöperatie geeft een bepaalde binding met de mensen. Dus met en voor de leden.” Het werkgebied bevat de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Om deel te kunnen nemen moet er sprake zijn van een economische en maatschappelijke binding met de drie gemeenten. DEcAB wil het gebruik lokaal opgewekte energie en tevens de lokale productie stimuleren. Er wordt naar gestreefd om

zoveel mogelijk inwoners en organisaties in het gebied te bereiken. Voorts wil de coöperatie de regio vertegenwoordigen op duurzame platforms. ZonZelf Begonnen wordt eerst met het gezamenlijk verwezenlijken van zonnepanelen, onder de noemer ‘ZonZelf’. “We zijn bij de zonnepanelen uitgekomen, omdat we ons afvroegen: wat is eigenlijk vandaag haalbaar? En dat zijn zonnepanelen op eigen woningen”, vertelt De Bas. DEcAB ziet met ZonZelf (zonnepanelen op eigen woningen) de aanzet tot meer. “We willen daarna uitbreiden met ZonWeide (zonnepanelen op land of weiland), ZonWijs (vervangen van asbestdaken door zonnepanelen) en tenslotte ZonGemak (zonnepanelen

Negatieve publiciteit DEcAB denkt niet dat de negatieve publiciteit rondom de zonnepanelen van invloed is. “Dat ging over producten van ver weg. Het product dat wij hebben uitgekozen is van een geheel andere kwaliteit.” In de huidige berekeningen is sprake van een terugverdientijd van negen jaar. Een zonnepaneel gaat gemiddeld 25 jaar mee. Gebruik maken van de diensten van de coöperatie is gemakkelijk. Jaarlijks bedraagt

de contributie 25 euro. Er is eenmalige instapbijdrage van 15 euro. Donateurs en sponsoren zijn uiteraard ook van harte welkom. “Onze businesscase gaat thans uit van duizend leden binnen drie jaar”, legt De Bas uit. Duurzame energie. Als het aan de initiatiefnemers ligt, zal een groot gedeelte van Heusden en Altena in de toekomst er niet om heen kunnen of willen. “Hierdoor zijn we minder afhankelijk van grijze energie. Bovendien is duurzame energie beter voor het milieu, tegen de opwarming van de aarde en het remt de zeespiegelstijging.” DEcAB houdt een eerste bijeenkomst voor geïnteresseerden op woensdag 13 maart in Golfpark Almkreek in Almkerk.

Muzikant Andy Frasco predikt vrolijkheid įĢĤĦĬš Vorig jaar nam hij twee muzikanten uit de regio mee op zijn tour door de VS, zaterdag staat Andy Frasco met hen op het podium van de Xinix in Nieuwendijk. Tijdens een eerdere show in de Xinix stapte Andy Frasco met zijn blote voeten op een blad met shotjes Jägermeister. Het publiek haalde hem over om - met een bebloede voet - in ieder geval nog één nummer te spelen, maar een uur later stond de jonge Amerikaan nog steeds te springen op het podium. Het tekent het enthousiasme van Andy, die naar eigen zeggen ‘party blues’ maakt. “Blues hoeft niet per se treurig te zijn”, legt hij uit. “Het gaat er bij mij om het publiek op de dansvloer te krijgen. De tafels aan de kant en feesten! Met mijn shows predik ik vrolijkheid. Ik wil mensen uit hun dage-

lijkse sleur halen.” Jelmer Olsman en Rens Ouburg weten inmiddels maar al te goed waar Andy het over heeft. Twee jaar geleden raakte ze met hun band SugarSweet bevriend met Andy en zijn bandleden Kory Montgomery, Ernie Chang en Shawn Eckels, vertelt Tim Ouburg, broer van Rens en ook muzikant van Bona Fide Genius. “Dat was bij een filmfestival in Parijs, waar we toen speelden.” Rens en Jelmer werden zodoende gevraagd om met Andy op tour te gaan door de Verenigde Staten. Zes maanden lang maakten ze Andy met zijn springerige Afro-kapsel van dichtbij mee. Zijn muziek slaat aan, vertelt Jelmer. “Gedurende een optreden zie je steeds meer mensen dansen.” Andy knikt. “Al lijken ze in het begin vaak wat overdonderd door onze energie”,

Kennismaken met de politiek įĢĤĦĬš Hoe werkt dat nu zo’n gemeenteraad? Wie nemen de beslissingen? Waar gaat de gemeente eigenlijk allemaal over? En waar staat Progressief Altena eigenlijk voor? Dit, en nog veel meer, zal aan de orde komen tijdens een korte cursus die Progressief Altena in april zal geven aan geïnteresseerden in gemeentepolitiek. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een politieke partij, maar er wordt wel verwacht dat er politieke interesse in de progressieve hoek zit. De kennismakingscursus zal bestaan uit drie bijeenkomsten van anderhalf uur. Tijdens de eerste bijeenkomst staan centraal: de structuur van de gemeente, de instrumenten van de raad en worden de onderwerpen benoemd waar een gemeente over gaat. In de tweede bijeenkomst wordt ingegaan op grote gemeentelijke onderwerpen die (gaan) spelen in Altena. De derde bijeenkomst gaat over Progressief Altena: waar staat de groep voor, hoe is de structuur en wat kunnen mensen betekenen. De drie cursusavonden worden gehouden in Tavenu in Nieuwendijk op 8, 15 en 22 april, steeds vanaf 19.30 uur. Aanmelden: corine@ progressiefaltena.nl.

op huurwoningen).” De zonnepanelen worden alleen afgenomen bij een kwalitatief goed bedrijf. “We hebben inmiddels een Europees product uitgekozen. We kiezen hiervoor, omdat deze producent de kwaliteit al waar gemaakt heeft. We hebben ook gekozen voor lokale installateurs, die speciaal geschoold zijn.”

™Bjo^`Vci6cYn;gVhXdhiVVioViZgYV\^cYZM^c^m^cC^ZjlZcY^_`#

zegt hij lachend. “Maar ik zal er alles aan doen om het publiek mee te krijgen met de muziek.” Met zo’n 250 optredens per jaar in verschillende landen timmert Andy flink aan de weg. Hij speelt het liefst in de kleine zalen. “Daar wordt je gewaardeerd. Optreden op grotere locaties is voor mij the easy way out. Mijn droom is om constant on the road te zijn. Volledig vrij, om mensen te entertainen.” Zaterdagavond staan Andy en zijn bevriende muzikanten inmiddels voor de vierde keer in de Xinix in Nieuwendijk. Het is voorlopig de laatste show in Nederland, weet Niels Kant, die de agenda voor de eerste echte Europese tour zo’n beetje beheert. “Daarna staan onder meer optredens in Duitsland op de agenda en de laatste show

wordt gedaan in Parijs. Het duurt minstens een jaar, voordat Andy weer naar Nederland. Dus wie een feestje mee wil maken, moet zaterdag de Xinix komen!” Daar speelt Andy Frasco materiaal van zijn nieuwste cd en er is ook merchandising te koop. De party blues-muzikant heeft nog wel een speciaal verzoek voor het publiek: “Bring inflatable objects! Het mag van alles zijn: beachballs, rafts, whatever. Ik heb wel zin om te crowdsurfen in een opblaasbaar bootje.” De zaal gaat zaterdag open om 21.00 uur, het optreden begint om 22.30 uur. Niet-leden betalen 7 euro, leden 5 euro en jeugdleden 4 euro.

q WWW.ANDYFRASCO.COM


Woensdag 6 maart 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

13 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

™IdbAZZc]djlZghb^YYZcZc8dZgi8dZ]ddgcgZX]ihaj^hiZgZccVVgYZb^mlVVgE^Zi@gZchkVchijY^d8Zaa)VVclZg`i#

FOTO: LEVIN DEN BOER

Bijzonder project

In totaal is 1800 euro nodig

Tom staat op tegen kanker Tom Leenhouwers schreef het lied ‘Vechters’, een loflied voor alle kankerpatiënten die knokken voor het leven. door Britta Alink CD ‘Vechters’ is gratis De CD ‘Vechters’ wordt gratis beschikbaar aan belangstellenden met op de hoes het verzoek een donatie te doen aan het KWF via: www.staoptegenkanker.nl/projectvechters Om de cd te kunnen realiseren zijn sponsors nodig. Sponsoren kan op: 82.10.49.658 SNS bank t.n.v. Professionals in NAH derdengelden. Omschrijving: Project Vechters. In totaal is ongeveer 1800 euro nodig om het project van Tom Leenhouwers te laten slagen.

Zelf weet Tom Leenhouwers sinds juni vorig jaar dat hij kanker heeft. Maar ándere kankerpatiënten inspireerden hem tot het lied ‘Vechters’. Hij sprak een vrouw die lymfeklierkanker had en heel optimistisch haar vijfde chemokuur inging. “Ik werd daar ‘s nachts wakker van”, vertelt Tom. “Ik stond op en ging schrijven en op de gitaar spelen en dat is ‘Vechters’ geworden.” Zo vanzelfsprekend als het klinkt, is het allemaal niet. De 61-jarige Tom heeft een paar jaar geleden flinke hersenbloedingen gehad, waardoor hij NAH heeft; niet aangeboren hersenletsel. Het leven van de horeca-man is daardoor compleet op zijn kop komen te staan. Veel mensen in de Bommelerwaard kennen hem als eigenaar van de discotheek in Heerewaarden en als eigenaar van café ‘t Torentje in de binnenstad. Een ruig leven leidde hij, met muziek als constante factor. Altijd bezig met muziek, in de Nederlandstalige band ‘De Bedoeling’ en de coverband ‘Sacred Love’. Na zijn hersenbloedingen kreeg hij hulp van ‘Professionals in NAH’. Carla van der Velden werd zijn grote steun en toeverlaat. Toen vorig jaar de diagnose prostaatkanker werd gesteld, was zij erbij. “Toen ik hoorde dat ik kanker had, interesseerde niets mij meer”, vertelt Tom. “Mijn prostaatkanker is ingekapseld en dat betekent dat de artsen niet alles voor mij kunnen doen. Ik heb een hormoontherapie, die de afgelopen maanden gelukkig wel heeft gewerkt. Het is nu afwachten of de volgende therapie ook aanslaat.” Tom is via het ziekenhuis in Tiel terechtgekomen bij de ‘Herstel- en Balansgroep’. Deze groep van kankerpatiënten kwam regelmatig bij elkaar om samen te sporten en ervaringen te delen. “Er ontstonden echte vriendschappen in die groep”, vertelt Tom. “Het werkt heel verhelderend. Ik was zo onder de indruk van de manier waarop al deze mensen aan het vechten waren tegen de kanker. Ik kreeg een heel andere kijk op het leven, de grond onder mijn voeten kwam weer terug. Ik vond een doel om voor te knokken.” Met zijn hernieuwde energie ging Tom weer aan de slag met muziek. Dan kwam niet alleen doordat hij mentaal zo was opgeknapt, maar ook dankzij in-

tensieve fysiotherapie. “Door de hersenbloedingen kon ik mijn armen niet meer goed gebruiken en kon ik dus geen gitaar meer spelen”, vertelt hij. “Dat kan nu gelukkig weer wel.” Dus nu is hij weer lekker aan het spelen en liedjes aan het schrijven. Het lied ‘Vechters’ is een loflied voor de mensen van de ‘Herstel- en Balansgroep’. En natuurlijk voor alle andere kankerpatiënten. Al snel bleek dat veel mensen het project willen steunen. Goede vriend en muzikant Coert Coehoorn bood meteen hulp. Piet Krens van Studio Cell4 werkt mee voor een vriendenprijsje. De bekende Bommelse kunstenaar Hans Heijman gaat het hoesje voor de cd ontwerpen. En productiemaatschappij AMR in Rosmalen perst de cd’s met grote kortingen. “Ik voel me weer helemaal mens”, zegt Tom. “Door dit project ben ik weer onder de mensen. Het kost me heel veel energie, maar het geeft me zo ontzettend veel terug. Het is zo mooi wat muziek allemaal kan doen.” Ook in zijn directe omgeving krijgt de zieke Tom veel steun. “Mijn Marokkaanse buren brengen regelmatig wat te eten en vragen of ze iets voor me kunnen doen. Mijn Nederlandse buurvrouw aan de andere kant help me ook regelmatig. Zij heeft me ook mee genomen naar haar kerk, De Ontmoeting. Vroeger was ik overtuigd atheist, maar ik ben nu toch wel een beetje anders gaan denken. Ik ga nu sinds een maand of twee regelmatig mee naar de kerk. Daar hoorde ik een keer een paar vrouwen zingen in een koortje. Ik heb ze gevraagd mee te werken aan de cd en ik heb ze kunnen strikken.” Met hulp van Carla heeft Tom ondanks zijn hersenletsel weer structuur in zijn leven gekregen. Zij helpt hem met de dagelijkse dingen in het leven, zoals huishouding en administratie. Nu zet zij zich in om van het cd-project een succes te maken. Ze benaderde wethouder Ton van Balken en die kwam een keertje bij Tom op bezoek. “Dat vond ik wel bijzonder”, vertelt Tom. En bij dat ene bezoekje bleeft het niet, want de wethouder trekt zich het lot van de muzikant aan. Geld van de gemeente kan hij er niet voor uittrekken, maar hij boort wel al zijn contacten aan om ze over te halen een kleine bijdrage over te maken. Het geld is honderd procent bedoeld om de cd te realiseren. Wie de gratis cd krijgt, wordt verzocht een bijdrage over te maken aan KWF kankerbestrijding.

‘Ik werd ‘s nachts wakker, stond op en schreef het lied ‘Vechters’’


6 MAART 2013

Dit is de gezamenlijke gemeentepagina van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Hier vindt u informatie die voor alledrie de gemeenten van belang is. De eigen gemeentelijke informatie vindt u wekelijks op de afzonderlijke gemeentepagina’s van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Zonnig Altena woensdag 13 maart 2013 Informatie avond over de collectieve aankoop van zonnepanelen Lokatie: golfpark Almkreek, Hoekje 7b, 4286 LN Almkerk Aanvang: 20:00 (inloop v.a. 19:30 uur) Zoveel mogelijk Duurzame Energie in Altena Biesbosch is het motto van een nieuwe coöperatie die eind 2012 is opgericht: Duurzame Energie coöperatief Altena Biesbosch (DEcAB). Op woensdag 13 maart 2013 presenteert DEcAB haar project voor de collectieve inkoop van zonnepanelen, ZonZelf. Deze actie is specifiek bedoeld voor eigenaren van woningen, bedrijfsgebouwen, kantoorgebouwen, verenigingen, scholen etc. DEcAB ontzorgt DEcAB heeft een uitgebreid selectietraject van de leveranciers van de zonnepanelen en de installateurs doorlopen. De aangeboden zonnepanelen worden in Duitsland geproduceerd. De installateurs komen uit onze regio. Kwaliteit en rendement worden bepaald door product en installatie. Voor dat er zonnepanelen worden geplaatst hebben de installateurs een uitgebreide training gehad bij de leverancier. Nog meer initiatieven Het ZonZelf project is het eerste van een aantal projecten waarbij DEcAB onze regio wil gaan voorzien van duurzame energie. Vervolgprojecten die op stapel staan zijn zonnepanelen op huurwoningen en daken van agrarische gebouwen. Daarnaast wordt er gewerkt aan ZonWeide en ZonWijk waarbij er collectieve parken met zonnepanelen worden aangelegd. Hier kunnen tot 300 huishoudens hun elektriciteits-voorziening zelf in eigen hand nemen. DEcAB wordt hierbij ondersteund door de gemeenten in onze regio. Meer informatie Wilt u deel nemen aan onze initiatieven: ‡ Kom naar de informatie avond op 13 maart op golfpark Almkreek ‡ Bezoek onze website: www.decab.org ‡ 0ail ons op info@decab.org ●

Instructie voor verkeersregelaars Gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem 0ogelijk hebt u of uw vereniging in het verleden wel eens gebruik gemaakt van verkeersregelaars. Bij bepaalde evenementen kan het nodig zijn om verkeersregelaars in te zetten. Dit is vooral nodig om de veiligheid van de deelnemers en weggebruikers te regelen.

11 maart 13 maart 19 maart 9 april 10 april 17 april

om om om om om om

19.30 19.30 19.30 19.30 19.30 19.30

uur uur uur uur uur uur

in in in in in in

het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem dorpshuis ’t Uivernest, Kerkstraat 9-11 te Hank dorpshuis Tavenu, Singel 16a te Nieuwendijk het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem het gemeentehuis, Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg

U kunt zelf deelnemen aan de instructie en/ of vrijwilligers beschikbaar stellen die deze instructie willen volgen en als verkeersregelaar op willen treden in 2013. De instructie wordt verzorgd door de politie. Aanmelden voor één van deze avonden kunt u tot en met 1 week voor aanvang van de instructie per email of telefoon. Voor de instructie in Aalburg kunt u zich opgeven via emailadres t.dejong@aalburg.nl of telefonisch 00416 - 698 719

Voor de instructie in Hank, Nieuwendijk of Werkendam kunt u zich opgeven via emailadres renate.van. schayk@werkendam.nl of telefonisch 0183 – 507 352. Voor de instructie in Woudrichem kunt u zich opgeven via emailadres lcyrus@woudrichem.nl of telefonisch 0183 - 308 145. Vermeld bij uw aanmelding duidelijk de naam, voorna(a)m(en), adres, postcode, woonplaats, geboortedatum en geboorteplaats van alle deelnemers, inclusief het e-mailadres.

Let op: Wij verzoeken de deelnemers vriendelijk om op de instructieavond een legitimatiebewijs mee te nemen en indien men wenst deel te nemen aan de verkeersregelaarspoule een recente pasfoto. Vanaf dit jaar is er ook de mogelijkheid om de instructie voor verkeersregelaars via E-learning te volgen. Wilt u of uw organisatie van deze methode gebruik maken? Neem dan contact op met de contactpersoon van uw gemeente via de hiervoor vermelde emailadressen. ●

Vrijwilligerswerk Omdat vrijwilligerswerk niet aan gemeentegrenzen gebonden is, zullen alle oproepen van de vrijwilligerscentrales van Aalburg, Werkendam en Woudrichem op de gezamenlijke informatiepagina geplaatst worden.

AANBOD SERVICEPUNT VRIJWILLIGERS WERKENDAM Neem voor meer informatie contact op met Trema, Singel 16, 4255 HD Nieuwendijk, tel: (0183) 40 84 44 (maandag t/m woensdag van 09.00 – 15.00 uur). E-mail: service.vrijwilligers.scw@ trema.org of kijk op www.servicepuntvrijwilligers.org

Wilt u vrijwilligerswerk doen en weten waar u zoal terecht kunt? Of

T 0416 69 8700 F 0416 69 3474 E gemeente@aalburg.nl W www.aalburg.nl

Voordat evenementenverkeersregelaars op straat het verkeer mogen regelen, dienen zij een instructie tot

verkeersregelaar gevolgd te hebben. Dit is een wettelijk vereiste. Omdat de instructie maar één jaar geldig is, organiseert de politie i.s.m. met de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem op de volgende data een instructiebijeenkomst voor verkeersregelaars.

De data zijn als volgt:

AANBOD VRIJWILLIGERSCENTRALE GEMEENTE WOUDRICHEM

Gemeente Aalburg Grote Kerkstraat 32 Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg

De gemeente kan dan in de vergunning de voorwaarde opnemen tot het aanwijzen van één of meerdere verkeersregelaars.

Gemeente Werkendam Raadhuisplein 1 Postbus 16 4250 DA Werkendam

bent u als organisatie op zoek naar vrijwillig talent? Bel, mail of bezoek ons: 0183-301710, info@vrijwilligerscentralewoudrichem.nl, Hoogstraat 27 in Woudrichem. U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralewoudrichem.nl. CHAUFFEUR SPEELBUS 1 of 2 keer per maand op woensdagmiddag help je de vrijwilligers mee met spullen inladen en brengt de bus naar een locatie in Woudrichem, Almkerk of Andel. Ter plaatse help je mee spullen uit te laden en als je het leuk vindt blijf je ook tijdens de activiteit om allerlei handen spandiensten te verrichten. CHAUFFEUR BUSDUS De BusDus doet dienst als mobiele hangplek voor jongeren. Samen met de jongerenwerker en een vrijwilliger bezoeken we een groep jongeren in 1 van de kernen van de gemeente Woudrichem. De chauffeur zorgt ervoor dat de Bus van de stalling naar de standplaats wordt gereden.

T 0183 50 7200 F 0183 50 7300 E info@werkendam.nl W www.werkendam.nl

COÖRDINATOR COLLECTE HARTSTICHTING De regio vrienden van de Hartstichting Land van Heusden en Altena zijn op zoek naar één of twee vrijwilligers voor het organiseren van de jaarlijkse huis aan huis collecte in Woudrichem. Deze wordt altijd in april gehouden, dit jaar van 14 – 21 april. RESTAURANT MEDEWERKER LEMMENSKAMP Voor het restaurant van verzorgingshuis de Lemmenskamp is men op zoek naar iemand die wil helpen met tafel dekken en de maaltijden uit serveren. Je bent 1x per 14 dagen op zaterdag om 10.45 uur welkom en rond 13.30 uur weer klaar.

Gemeente Woudrichem Raadhuisplein 1 Postbus 6 4285 ZG Woudrichem

> Zie volgende pagina

T 0183 30 8100 F 0183 30 3380 E gemeente@woudrichem.nl W www.woudrichem.nl


algemeen

Woensdag 6 maart 2013

15

6 MAART 2013 <Vervolg van vorige pagina

Vrijwilligerswerk LOGISTIEK MEDEWERKING GAIN Stichting GAiN is een christelijke organisatie die wereldwijd hulp verleent. GAiN zoekt een “assistent logistiek manager” voor het reilen en zeilen binnen de distributieloods in Sleeuwijk. Je bent bekend met en hebt affiniteit met de logistieke sector en minimaal 16 uur per week beschikbaar. VRIJWILLIGER KLEDINGBEURS Tijdens de voor- en najaarsverkoop in Almkerk kunnen we jouw hulp erg goed gebruiken bij het innemen van kleding, prijzen, ophangen en verkopen. KLUS VRIJWILLIGER BIJ ZORGBOERDERIJ DE ENGHOEVE Op de Zorgboerderij bestaat de

mogelijkheid voor kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag, boerderij gerelateerde activiteiten te verrichten. Men is op zoek naar vrijwilligers die verstand hebben van elektriciteit, weide onderhoud, tuinieren, ondersteunende begeleiding willen geven aan cliënten of coördinator PR wil zijn. KLUSJES/TUINMAN Voor diverse locaties is Hoppas op zoek naar iemand die allerlei (tuin)klussen zou willen doen. MAATJE BIJ HOOM Hoom adviseert en helpt mantelzorgers en koppelt geschikte vrijwilligers aan langdurig zieke mensen of mensen met een beperking, die dat een poosje nodig hebben. Er is een gevarieerd

pakket aan vrijwilligerswerk. Je kunt kiezen uit vrijwillige thuishulp, buddyzorg, vriendendienst, vrijwillige palliatieve terminale zorg en mantelzorgmaatje. KLEDING INZAMELPUNT EN SORTEREN GAIN Op diverse punten in de regio zijn inzamelpunten waar men kleding kan brengen. Voor de kern Almkerk wordt nog een inzamelpunt gezocht. Ook worden vrijwilligers gezocht voor die 1x per 14 dagen in Sleeuwijk willen helpen met kleding sorteren. MEDEWERKER KLUSSENDIENST Stichting De Vleet is i.s.m. Loket Altena op zoek naar klussers die vrijwillig kleine klussen willen doen in en om het huis. De klussendienst is een ondersteunende

ǢȔ1( #+#Ȕ1#-3#Ȕ/#1ȔƊƔȔ$# 141(ȔƋƉƊƌƠȔ#-3#6()9(%(-%#-Ȕ5..1 #'.4"#-Ơ

Het kan weer! Zilvervloot Sparen 10% pr voor e1 mie 0 sparenjaar

Ǣ ƋơƊƉǻele variabte ren

dienst speciaal bestemd voor ouderen (65 plus), mensen met een beperking en chronisch zieken, zodat zij langer en prettiger zelfstandig kunnen blijven wonen. BESTUURSLID WERELDWINKEL 1x per 2 maanden tijdens een vergadering meedenken en beslissen over het reilen en zeilen van de Wereldwinkel. VERKEERSREGELAARS Op en nabij het parkeerterrein aan de Buitenlaan van het Prinsentuincollege van 8.15 tot 8.40 uur en tevens van 10.15 tot 10.40 uur. MEDEWERKER TIJDENS SPORTGALA Op vrijdag 15 maart a.s. wordt het sportgala in het Rondeel in Woudrichem gehouden. Stich-

ting Sportgala is op zoek naar mensen die zich na afloop in willen zetten om de zaal mee op te ruimen.

AANBOD VRIJWILLIGERSCENTRALE AALBURG Kijk voor het nieuws van de vrijwilligerscentrale/formulierenbrigade Aalburg op de website www.vrijwilligerscentraleaalburg.nl of bezoek ons op woensdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur in het Aalburg Loket. Ook bereikbaar per e-mail: vcaalburg@gmail.com tel. 06 12081027 ●

Een nieuw begin, een frisse start!frisse start! Een nieuw begin, een welopgevallen opgevallen zijn: eeneen nieuwe naam, een grotere HetHetzalzaluuwel zijn:wewehebben hebben nieuwe naam, een grotere winkelen enhet hetassortiment assortiment isisveranderd en en veelveel groter geworden. winkel veranderd groter geworden. Wat we niet veranderd hebben is de persoonlijke aandacht en onze voortrefWat we niet veranderd hebben is de persoonlijke aandacht en onze felijke service. Bij Beco Media staat u centraal. voortreff elijke service. Bij Beco Media staat u centraal.

BeCo Media B.V. Hoogstraat 61 4251 CJ Werkendam

Zoals u gewend bent, kunt u bij ons terecht voor computers, laptops,

Zoals u gewend bent, kunt u bij ons terecht voor computers, laptops, randapparatuur, accessoires, telefoons, beltegoed en telefoonabonnemenrandapparatuur, accessoires, telefoons, beltegoed en telefoonabonneten. Inmiddels hebben we ook televisies en kantoorartikelen aan ons menten. Inmiddels hebben we ook televisies en kantoorartikelen aan assortiment toegevoegd. ons assortiment toegevoegd.

t. 0183 - 67 88 69 e. info@becomedia.nl i. www.becomedia.nl

APK -25%

van € 40,voor € 30,Laat elk jaar uw computer of laptop opschonen (apk)

ACTIE

€ 549,99 inclusief BTW

Service aan huis Groot assortiment Vernieuwde showroom

-Ȕ"#1Ȕ313#-Ǿ2Ȕ2241-3(#*-3..1 -Ȕ-"6()*+-ȔƎƔ ƎƋƐƊȔȔ#1*#-",  ƉƊƓƌǃƐƉƊƐƔƓ  -*Ǚ5-"#12313#-Ơ-+ 666Ơ5-"#12313#-Ơ-+ Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

Wilt u meer informatie over bovengenoemde aanbiedingen, ga dan snel naar www.becomedia.nl RIEH]RHNRQ]HZLQNHO2QGHUKHWJHQRWYDQHHQNRSMHNRI¿HZLOppQYDQRQ]HH[SHUWVXJUDDJ antwoord geven op al uw vragen. Deze acties zijn geldig t/m 16 maart of zolang de voorraad strekt. Bovengenoemde prijzen zijn in Euro’s en inclusief BTW

becomedia.nl


8QQTFGNKI 8QQTLCCT

Kijk op action.nll voor de d folder f l TERRAS

MAJESTIC

GAZON

rond 40x40 cm niet van aardewerk te onderscheiden

en uitvoeringen als beste getest op levensduur door het tv-programma Kassa

voor 50/60 m² 5 kg graszaad: voor 50 m² 1 kg

LED LAMP diverse maten

BLOEM POT kunststof

6.95

CILLIT BANG

POWER CLEANER citrus of fresh

6.49

1000 ml vuil & toilet 750 ml

Elders 5.99 12.99

CLOVERLEAF

2.99

TAKKENBOS met HAKEN breedte 50 cm met lint white of natural

1.49

FIETS COMPUTER met 8 functies incl. batterijen

deco/fiets BLOEMEN SLINGER met 20 LED's

2.19

DISNEY

2.99

handig afsluitbare deksel inhoud 220 ml

0.39

$00(5=2'(1Â&#x2021;+DDUVWUDDWD $5.(/Â&#x2021;9OLHWVNDGHE %2;7(/Â&#x2021;9DQ+RUQVWUDDW %5('$Â&#x2021;7UDPVLQJHO

SNEAKER SOKKEN zwart of wit maten 39-46

3 PA A R

Elders 2.99 3.49

KATOEN

1.49

HANDDOEK met CAPUCHON Mickey, Spiderman, Cars, Pooh en Minnie 50x100 cm

SNACK TROMMEL diverse designs

Disney DRINK BEKER diverse vrolijke kinder designs

LOTTO

H[FOKDQJILJXUHQ

DECO T R E N D!

AS 888

2.99

Elders 4.95 7.95

Elders 6.99 7.95

WOK- OF

HAPJES PAN voor alle

3.59

warmtebronnen met anti-aanbaklaag wokpan: Ă&#x2DC; 35 cm hapjespan: Ă&#x2DC; 28 cm met glazen deksel

0.79

Elders 14.95 17.95

'(1%26&+,Â&#x2021;:&+HW:LHOVHP '(1%26&+,,Â&#x2021;0JU9DQ5RRVPDOHQSOHLQ +$$5(1Â&#x2021;'ULHKRHYHQ .$$76+(89(/Â&#x2021;+RRIGVWUDDW

1.99

TROPPIE

VRUCHTEN LIMONADE orange of multi fruit 10x200 ml

Elders 1.99 2.49

UITZOEKEN

1.59

TRENDY ACCESSOIRES oorbellen, armband of ketting

8.49 2267(5+287Â&#x2021;$UHQGVKRI 6&+,-1'(/Â&#x2021;%RVFKZHJD 6,172('(152'(Â&#x2021;+HUWRJ+HQGULNVWUDDW 7,/%85*,Â&#x2021;7URXZODDQ

0.49 7,/%85*,,Â&#x2021;'--LWWDVWUDDW :$$/:,-.Â&#x2021;,UHQHVWUDDWD =$/7%200(/Â&#x2021;.OLSSHUVWUDDW

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 03-03-2013 t/m za. 09-03-2013 in Nederlandse filialen.

idem vierkant 40x40x40 cm

ENERGIE ! BE SPA ARTIP

TUINMEST GRASZAAD gazon-/tuinmest:


Woensdag 6 maart 2013

LEES ONS

Hoeden garneren ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Bij Anna’s hoedenatelier aan de Vlijt 112 in Wijk en Aalburg wordt 25 maart vanaf 19.30 uur een workshop hoeden garneren gehouden. Bestaande hoeden worden onder handen genomen, of er wordt gewerkt met een basishoed. Meer informatie: 0416-353323.

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 vrije tijd

Benefiet

KiKa-weekend in Wijk en Aalburgs café

‘Kroeg is niet alleen maar om te zuipen’ Drinken en feesten, maar tegelijkertijd stilstaan bij het goede doel. Het is de insteek van twee speciale avonden in café D’n Dijk.

Winterwandelen ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš WSV Wandelvreugd houdt zaterdag 9 maart voor de laatste keer dit seizoen een winterseriewandeltocht over afstanden van 2,5, 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur bij café D’n Dijk aan de Maasdijk in Wijk en Aalburg. De lange afstanden kunnen hier tot 11.00 uur terecht, de kortere afstanden tot 12.30 uur. Om 17.00 uur sluit het bureau. In het voorjaar houdt WSV Wandelvreugd nog een cursus Nordic Walking. Wie hier meer van wil weten kan 14 maart vanaf 19.15 uur terecht bij een informatieavond in café D’n Dijk. Opgeven voor de cursus kan zaterdag, maar ook 14 maart nog.

ĴĦħĨ Ģī ĞĞĩğIJįĤ š Café D’n Dijk is een typisch bruin café. Rockmuziek uit vervlogen tijden komt je bij het binnengaan tegemoet en het barpersoneel, de biljarters achterin het café en de stamgasten aan hun bier wensen je vriendelijk een goede avond. Een gezellige tijd heb je hier al snel, weet Corné van den Herik. Hij zette hier eerder als dj al eens de tent op z’n kop. “Dat was toen ook voor het goede doel”, vertelt de Eethenaar. Want op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart staat D’n Dijk weer in het teken van een benefietactie, een zogenoemd ‘KiKa-

weekend’, waarvoor Corné de handen ineen heeft geslagen met Christine Treffers en D’n Dijk-eigenaar Steef Buijs. Tijdens de vrijdagavond zal de regionale band The Squall optreden, aangevuld met muziek van dj’s Patrick en Corné, die ook op zaterdagavond zullen draaien. Dan zullen ook de Ebbe-Singers, Dennis van der Stelt en Jolanda Zoomer optreden. “Zo biedt je voor ieder wat wils”, stelt Corné. Van ieder drankje dat gedronken wordt gaat 25 procent naar KiKa en ook de werknemers van

D’n Dijk zetten zich dit weekend belangeloos in. Steef: “De opbrengst van de fooienpot gaat eveneens naar het goede doel. Je probeert toch zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa.” Voetbalclub FC Den Bosch heeft bovendien 100 kaarten beschikbaar gesteld voor de thuiswedstrijd tegen MVV in april. Deze zullen in D’n Dijk worden verkocht. Het is immers maar een klein deel dat KWF Kankerbestrijding besteedt aan onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte bij kinderen, weet Christine.

“Daarom hebben we bewust gekozen voor KiKa, want daar liggen kansen. 75 procent van de kinderen geneest gelukkig van kanker, maar 25 procent overlijdt. Dat is nog steeds heel veel.” Feesten en drinken kan prima gecombineerd worden met het goede doel, vindt Corné. “We hoeven niet altijd bij het vreselijke stil te staan. Op deze manier kun je iets voor een ander betekenen.” Steef is het met hem eens. “Als kroeg kun je niet veel meer doen dan zo’n KiKa-weekend. Een kroeg is er niet alleen om te zuipen.”

Taxatiedagen munten, biljetten ĞīġĢĩš Thuis nog ergens munten in een potje zitten en altijd al nieuwsgierig geweest naar de waarde ervan? Op drie verschillende plaatsen in de regio zullen komend weekend kosteloze taxatiedagen van munten, penningen en bankbiljetten worden gehouden. Er zijn deze dagen natuurlijk experts aanwezig, namelijk: Karel de Geus muntveilingen BV uit Veldhoven, Romunt BV Numismatiek uit Roermond en Mevius Numisbooks Int. BV uit Vriezenveen. Samen zijn zij goed voor meer dan honderd jaar aan kennis en ervaring. Zij taxeren kosteloos de door bezoekers meegebrachte munten, penningen en bankbiljetten op basis van de huidige marktwaarde. Zaterdag 9 maart is er een taxatiedag in zalencentrum ‘t Buitenhoff, Buitenlaan 1 in Andel, zondag 10 maart in Van der Valk Hotel, Bosscheweg 2 in Vught en maandag 11 maart in het Efteling Hotel, Horst 31 in Kaatsheuvel. De dagen zijn steeds van 13.00 tot 17.00 uur. Er kan ook vrijblijvend worden geïnformeerd over inlevering voor internationale muntenveilingen of eventuele verkoop.

q WWW.MUNTTAXATIE.NL

™8]g^hi^cZIgZ[[Zgh!8dgc‚kVcYZc=Zg^`ZcHiZZ[7j^_haViZc\ZZcb^hkZghiVcYWZhiVVcdkZg]Zi\dZYZYdZakVc]Zi@^@V"lZZ`ZcY#

Minoek beleeft haar droomdag ġIJİİĢī š Minoek Stevens uit Dussen beleefde vrijdag haar eigen droomdag, dankzij Stichting Dream4Kids, die speciale dagen verzorgt voor kinderen met een traumatische ervaring. De dag begon zoals gewoonlijk op Minoek’s school: basisschool De Peppel

in Dussen. Terwijl ze stond te wachten voor het begin van de lessen kwam er een grote roze Hummer-limousine voorrijden. “Die zou wel eens voor mij kunnen zijn”, dacht Minoek, en die gedachte werd bevestigd toen er mensen van Dream4Kids uit de wagen stapten. Die waren al eerder op bezoek

™B^cdZ`WZaZZ[YZ]VVgYgddbYV\^cZZca^bdjh^cZ#

geweest om aan Minoek te vragen wat zij voor wensen zou hebben als ze een onvergetelijke droomdag zou krijgen. Naast Minoek werden ook haar zus Lonne en twee vriendinnetjes Fleur en Anne uit de klas gehaald om met de limousine mee te gaan naar de eerste stop: zeehondencrèche Pieterburen. Na een lange reis in de Hummer met discolampen, films en cadeautjes voor de kinderen kwam het gezelschap daar aan. Ze werden opgewacht door de mensen van de zeehondencrèche, die een speciale rondleiding in petto hadden. Ook mocht Minoek daar een zeehond adopteren. Als die weer vrijgelaten wordt, krijgt ze een mooie foto toegezonden van hoe dat gebeurd is. Hierna werd koers gezet richting restaurant ’t Appeltje, waar de kinderen zich vol aten met frietjes en frikadellen. Dit lust Minoek heel graag en dat hadden de mensen van Dream4kids wel onthouden. Daarvandaan reed de limousine weer naar Brabant, waar de dag beëindigd werd met champagne en het uitstallen van de cadeautjes.

David en Goliath in Werkendam L:G@:C96B™ In de hervormde dorpskerk aan de Kerkstraat in Werkendam wordt zaterdag 16 maart de musical ‘David en Goliath’ gespeeld. De kinderen van jeugdclub De Wegwijzer zijn de hoofdrolspelers in de musical die wordt gehouden in samenwerking met theatergroep de Vliegende Speeldoos. Inmiddels hebben negentig kinderen tussen de 6 en 13 jaar zich ingeschreven. Zij zullen op zaterdagmiddag de musical instuderen onder leiding van ervaren acteurs. Ook maken de kinderen zelf de attributen, die gebruikt zullen worden bij de uitvoering. De voorstelling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De zaal is geopend vanaf 18.30 uur. Kaarten kosten 4 euro en zijn verkrijgbaar op Reegreppel 21, Werkensedijk 88 en Richter 143. Wie meer informatie wil, of kaarten wil bestellen, kan contact opnemen met Jeanine (0183-509908) of Lizette (0183-502650).

Voice of Aalburg

Budgetteren

ĢĢıĥĢīš The Voice of Aalburg zoekt nog enthousiaste kandidaten met talent, die mee willen doen aan de show op 30 april vanaf 19.00 uur in dorpshuis Teratina in Eethen. Er is nog plaats in alle drie de rubrieken: playback, karaoke en soundmix. Alle leeftijden zijn welkom, en meedoen mag alleen, in duo of met een groep. Er is voor iedereen een aandenken. Opgeven kan bij Marjan van Doesburg, 06-41770268 of stuur een mail met gegevens naar: oranjeverenigingeethen@gmail.com.

ġįIJīĢīš Woonveste houdt voor huurders die niet of moeilijk rond kunnen komen een gratis workshop Bugetteren. De workshop wordt gehouden op donderdag 28 maart van 9.00 tot 11.00 uur bij Woonveste, Afrikalaan 92 in Drunen. Het doel van de bijeenkomst is om huurders te helpen overzicht te krijgen in hun financiële situatie. En om te laten zien hoe zij anders om kunnen gaan met hun geld. Huurders die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via 0416378780 of via info@woonveste.nl.


auto`s

Woensdag 6 maart 2013

OOK VOOR SCHADEHERSTEL!

GRATIS OPSLAG VAN ZOMER-/ EN WINTERBANDEN

APK-KEURING VOOR € 29,-

GRATIS VERVANGEND VERVOER BIJ ONDERHOUD EN-/OF REPARATIE

(BENZINE EN DIESEL)!

UW ADRES VOOR SLEUTELREPARATIE´S (PEUGEOT EN CITROEN)

CAR CENTRE SLEEUWIJK GESPECIALISEERD IN PEUGEOT EN CITROËN Openingstijden: ma. t/m vr.: 08.00-18:00 uur, wo. 08.00-17:30 uur, di. en do. avond: 19.00-21:00 uur, za.: 09.00-16:00 uur

U voelt zich lekkerder bij Car Centre Sleeuwijk!

De Hoogjens 63, Sleeuwijk | Tel. 0183-301438 | info@carcentresleeuwijk.nl | www.carcentresleeuwijk.nl

Trouwplannen Modellenboeken met trouwkaarten om thuis te bekijken staan klaar. De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183-583311

Verheij Integrale groenzorg is een innovatieve dienstverlener en al 28 jaar actief in aanleg -en onderhoud van buitenruimten.Nieuw in de regio! Van Nordennen Advies Een betrouwbare partner in financiële dienstverlening

Met 100 vakmensen zijn wij dagelijks in geheel Nederland actief. Door het brede scala aan opdrachtgevers en een jong en enthousiast team zijn wij voor iedere opdrachtgever onderscheidend in onze aanpak en gaan wij voorop bij marktontwikkelingen en nieuwe contractvormen.

GEZOCHT

ƒ‘”†‡‡†˜‹‡•

Onze orderportefeuille groeit nog steeds. Wil jij met ons meegroeien? Ter uitbreiding van ons team hebben wij de volgende vacatures:

‡$GPLQLVWUDWLHYHGLHQVWYHUOHQLQJ ‡-DDUUHNHQLQJHQ ‡)LVFDOHDDQJLIWHQ ‡$GYLVHULQJHQEHJHOHLGLQJ ‡3URJQRVHV ‡,QWHULPZHUN]DDPKHGHQ

Medewerker bedrijfsbureau (HBO-er groen-of cultuurtechniek)

Voorman Groenvoorziening Leerling hoveniers (BBL-traject)

ZZP-ers voor diverse machinewerkzaamheden

Stagiair(e) HBO commercieel Meer informatie over deze functies kunt u vinden op onze site: www.werkenbijverheij.nl

Het verzorgen van uw aangifte inkomstenbelasting? Wij staan voor uw klaar!!! Bel of mail ons!!!

'U7MDOPDVWUDDW²9HHQ 7 E: info@vannordennenadvies.nl

Persoonlijk en Professioneel in buitenruimten

www.verheijbv.nl -RKDQYDQ1RUGHQQHQ$$ $FFRXQWDQW POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

18


publicaties

Woensdag 6 maart 2013

Agenda tNBBSUVVS Koor â&#x20AC;&#x2DC;Sursum Cordaâ&#x20AC;&#x2122; locatie Wijkestein tNBBSU NL Doet, locatie de Notenhoff met hulp van docenten van het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg tNBBSU NL Doet, locatie Wijkestein met hulp van vrijwilligers van de Nederlandse PatiĂŤntenvereniging tNBBSUoVVS Minimarkt, locatie Wijkestein

Zorg voor kwetsbare ouderen Over samenwerking in de wijken!

Het doel van de uitvoer van deze module â&#x20AC;&#x2DC;Zorg voor kwetsbare ouderenâ&#x20AC;&#x2122;, is het vergroten van de zelfstandigheid, langer verblijf thuis, het behouden van functies en

optimalisering, het uitstellen van ziektes, het voorkomen van erger, het ontlasten van de mantelzorg en het efficiĂŤnter inzetten van mensen en middelen. De huisartsenpraktijk van Wijk en Aalburg initieert dit project, zij werkt hierbij samen met de apotheek, Zorgplein Maaswaarden en andere partijen. De expertise van de huisarts, de praktijkondersteuner, de apotheker, de wijkverpleegkundige en de specialist ouderengeneeskunde en andere partijen komt zo bij elkaar. Samen zorgt het wijknetwerk voor een integrale en continue in- en extramurale zorgverlening, waarin de huisarts de rol van regisseur heeft. Het project Zorg voor kwetsbare ouderen gaat verder dan zorgverlening, het gaat ook om welzijn van de ouderen. Er worden verbindingen gelegd tussen professionele en niet professionele ondersteuning. Hierbij wordt samenwerking gezocht met andere initiatieven en partijen binnen de gemeente waaronder het lokaal loket, vrijwilligers etc. Het project is in 2013 van start gegaan.

Klassiek concert

Met elkaar zorgen

Op zaterdag 23 maart vindt het derde klassieke concert plaats op locatie Wijkestein. Dubbeltalent Lisa Franken uit Heerlen  TQFFMUTJOETIBBS FUXFFJOTUSVNFOUFO cello en piano. Zij bezocht de gerenommeerde Conservatoria in Keulen, Maastricht en Brussel. Cum laude sloot ze haar muzikale opleiding af met een Master of Music voor beide instruNFOUFO4JOETJT[JKNFUCFJEFJOTUSVNFOUFOBDUJFG als soliste en kamermusicus. Zij gaf concerten in diverse Europese steden en won met beide instrumenten prijzen op diverse internationale concoursen. Zij volgde cello masterclasses op de gerenommeerde Tibor Varga Academie te Sion (Zwitserland) en piano masterclasses aan de Salzburg Sommer Academie.

Overal in de zorg knelt het. De budgetten staan steeds meer onder druk. Er vindt een transitie plaats van zorgtaken en verantwoordelijkheden die nu nog onder de overheid vallen, maar die nu of op korte termijn gaan verschuiven naar de gemeenten. Ook de budgetten verhuizen mee, maar alleen veel minder. Dit betekent dat zorg op een andere manier moet worden georganiseerd. Dit was al het geval met de huishoudelijke zorg en de ondersteunende begeleiding, waarvan de verstrekkingen kritischer worden beoordeeld en waar steeds meer een beroep wordt gedaan op familie, mantelzorgers en vrijwilligers.

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder. Chronische ziekten zoals diabetes, reuma, artritis en hart- en vaatziekten komen steeds vaker voor en dragen sterk bij tot toename van de zorgvraag in de toekomst. Sinds een aantal jaar ligt de focus op ontwikkeling en optimaliseren van de zorg van chronische ziekten in ketens. Dit draagt bij tot een integraal zorgaanbod door samenwerking tussen diverse partijen. De gezamenlijke zorgverzekeraars (UVIT) scheppen deze mogelijkheid; integrale zorg bieden door formeren van kernteams met daarom heen een aantal samenwerkingspartners. Deze kernteams werken wijkgebonden en worden gevormd door huisartsen, praktijkondersteuners en wijkverpleegkundigen. Binnen het wijknetwerk functioneert het multidisciplinair team ten behoeve van consultatie.

Op 23 maart presenteert zij een gevarieerd programma op beide instrumenten met werken van verschillenden componisten, vanaf barok tot laat-romantiek. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de receptie van Wijkestein PGPQEFBWPOE[FMGĂ&#x2039;ĂŠ JODMVTJFGDPOTVNQUJF"BO vang van het concert is 20.00 uur en het duurt 2 x 3 kwartier.

De zorgtaak van de overheid valt niet weg, maar moet in toenemende mate gedeeld worden met de omgeving van de hulpbehoevende, zodat er minder een beroep op algemene middelen wordt gedaan. Bij Zorgplein Maaswaarden betekent dit dat de zorg niet per definitie integraal word overgenomen als de hulpbehoevende naar de instelling verhuist. Zorgplein Maaswaarden gaat met de familie/mantelzorg bekijken hoe we de zorg het beste samen kunnen organiseren en vormgeven. Dit houdt in dat de verantwoordelijkheden betreffende zorg en welzijn van de cliĂŤnt, met elkaar worden gedeeld. Zorgplein Maaswaarden gaat, al voordat de cliĂŤnt is opgenomen, in gesprek met de cliĂŤnt bij hem/haar thuis hoe de zorg het beste kan worden ingevuld en wie wat gaat doen.

tNBBSUVVS Interview bij OkĂŠ FM, onderwerp: de nieuwe Notenhoff tNBBSUVVS Koor `Soli Deo Gloriaâ&#x20AC;&#x2122; locatie de Notenhoff tNBBSUoVVS Sta Op Stoelen-verkoop, locatie Wijkestein tNBBSUoVVS Thema-maaltijd â&#x20AC;&#x2DC;Indischâ&#x20AC;&#x2122; restaurant de Waard, locatie Wijkestein tNBBSUoVVS Tweedehandsboekenverkoop bij voormalig drankenhandel Crielaard, %FO0VEFSUJO8JKLFO"BMCVSH tNBBSUVVS Klassiek concert Lisa Franken, locatie Wijkestein Voor meer informatie of aanmelden als pianist kunt u contact opnemen met Bert /PPSMPPTPGNBJMFO b.noorloos@maaswaarden.nl tNBBSUoVVS Schoenenverkoop, locatie Wijkestein tNBBSUoVVS Kledingverkoop locatie Wijkestein tNBBSUoVVS Tweedehandsboeken naverkoop bij voormalig drankenhandel Crielaard, %FO0VEFSUJO8JKLFO"BMCVSH tBQSJMoVVS Ondermode verkoop locatie Wijkestein tBQSJMoVVS SFTUBVSBOU de Waard, locatie Wijkestein Themamaaltijd Grieks tBQSJMoVVS Sieradenverkoop locatie Wijkestein

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u op woensdag 20 maart, tijdens de minimarkt op locatie Wijkestein, een kop koffie met gebak voor â&#x201A;Ź 2,00

& Zorgplein Maaswaarden - Locatie Wijkstein - Azaleastraat 26 - 4261 CW Wijk en Aalburg

Tel.: 0416-698400 - www.maaswaarden.nl

19


Woensdag 6 maart 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

10.00 uur ds. D.H. Sijtsma, 18.30 uur ds. P.W. Dekker. 19.30 uur ds. D.H. Sijtsma (woensdag 13 maart). Herv. Gem. 10.00 uur ds. AALBURG C.A. Westerveen. Messiaanse Evang. Yeshua Gem. (d’Alburcht, huisgem. Beth-Shalom 10.00 uur Perzikstr. 14a) 11.00 uur dienst. samenkomst (zaterdag 9 maart). Geref. Gem. 09.30 uur ds. M. Ned. Geref. Kerk Sleeuwijk (v.h. Mondria, 15.00 en 19.30 uur ds. NGK Almkerk-Werkendam) 10.00 H. Hofman. Herv. Gem. 10.00 uur ds. T.G. Teeuwissen, 18.30 uur ds. uur ds. W. v.d. Veer. R.K. Kerk 09.30 uur Eucharistieviering Woord- en B.C. Haverkamp. 14.00 en 19.30 uur ds. B.C. Haverkamp (woensdag Communieviering, vrijwilligers. Vrije Evang. Gem. De Burcht 10.00 13 maart). Vrije Oud Geref. Gem. uur Bert Bons. 09.30 uur dhr. J. v.d. Beek, 15.00 uur dhr. J. v.d. Beek. UITWIJK-WAARDHUIZEN Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 en 18.30 ALMKERK uur ds. G. Zomer (viering H.A.). Altenahove 11.00 uur ds. H.P. de Goede. Geref. Kerk 09.30 uur ds. B. 19.30 uur ds. G. Zomer (woensdag Ridder, 18.30 uur ds. G.J. Wolters. 13 maart). Prot. Gem. Uitwijk19.30 uur ds. J. Kaai (woensdag 13 Waardhuizen 09.30 uur ds. H.P. de maart). Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 Goede, 18.30 uur ds. J. Meertens. uur ds. A. v.d. Sloot, 16.30 uur ds. Z. 18.30 uur ds. C. van Andel (woensV. Hijum. 19.30 uur ds. A. v.d. Sloot dag 13 maart). (woensdag 13 maart). Herv. Gem. 09.30 uur ds. C.A. v.d. Graaf, 18.00 VEEN Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur uur ds. G.J. Wolters. 19.30 uur ds. G.J. Wolters (woensdag 13 maart). leesdienst. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. L. Groenenberg, 18.30 uur ds. J. Koppelaar. 14.30 uur ds. ANDEL G. Meuleman, 19.30 uur kand. Geref. Kerk 10.00 uur ds. Mw. F. van Binsbergen (woensdag 13 M.A. Gouwens-de Gier, 18.30 uur maart). Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. ds. W. van Herwijnen. 14.00 uur Brouwer (bed. H.A.), 18.00 uur ds. Sem Kraaijkamp, 19.30 uur ds. J. Brouwer (dankz. H.A.). 14.30 en B. de Graaf (woensdag 13 maart). 19.30 uur ds. J. Brouwer (woensdag Herv. Gem. 09.30 uur ds. B.J.P. de 13 maart). Bruin, 18.00 uur ds. T.J. Korten. Vrije Evang. Gem. De Koningshof 10.00 uur Kees Heysteck. 19.30 uur WERKENDAM Johan Schep (woensdag 13 maart). Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur ds. D. Bos. 15.00 en 19.30 uur ds. D. Bos (woensdag 13 maart). BABYLONIENBROEK Herv. Gem. 09.30 uur ds. C. van An- Evang. Gem. de Graankorrel 10.00 del (voorber. H.A.), 18.30 uur ds. J. uur Basem Sharoubim. Geref. Brouwer. 19.30 uur dhr. R. Verkaik Gem. 10.00 en 18.00 uur ds. M. Karens. 10.00 en 19.00 uur ds. (woensdag 13 maart). M. Karens (woensdag 13 maart). Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. DRONGELEN R.R. Maathuis. 19.30 uur ds. H.P. Herv. Gem. 09.30 uur ds. Hage. de Goede (woensdag 13 maart). Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. DUSSEN C.M. Visser, 16.00 uur ds. L.W.Ch. Geref. Kerk 09.30 uur dhr. J. v.d. Ruijgrok (voorber. H.A.). 14.30 uur Zee. 19.30 uur ds. R.E. v.d. Wal ds. N.P.J. Kleiberg, 19.30 uur kand. (woensdag 13 maart). Herv. Gem. M.W. Mulder (woensdag 13 maart). 09.30 en 18.30 uur ds. M. v.d. Herv. Gem. wijk 1 10.00 uur ds. Ruitenbeek. 19.00 uur ds. M. v.d. Ruitenbeek (woensdag 13 maart). H.J.P. de Pater (BBK), 18.00 uur ds. J.T. de Koning (DK). 19.30 uur ds. D.E. van Dorsten (BBK) (woensdag EETHEN Herv. Gem. 18.30 uur ds. Mosterd. 13 maart). 19.00 uur ds. Hage (woensdag 13 WIJK maart). Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. C. Oorschot, 18.30 uur kand. L. Treur. GENDEREN 14.30 uur ds. C.J.P. v.d. Bas, 19.30 Geref. Kerk 09.30 uur ds. P. van uur ds. K. ten Klooster (woensdag Dam, 18.30 uur ds. N.J. Dekker. 11.00 uur schooldienst, 19.30 uur 13 maart). Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. M.A. Kuijt. 14.00 en ds. A.W.W. de Ruiter (woensdag 19.30 uur ds. M.A. Kuijt (woensdag 13 maart). Herv. Gem. 09.30 uur 13 maart). ds. J.T. de Koning, 18.30 uur ds. B. de Graaf. 11.00 uur ds. A. de Ruiter, 19.30 uur ds. J.T. de Koning WOUDRICHEM Herv. Gem. 10.00 uur ds. A.F. (woensdag 13 maart). Troost, 18.00 uur ds. J.M.D. v.d. Berg. 19.30 uur ds. H.D. Zeefat GIESSEN Herv. Gem. 09.30 uur kand. E. van (woensdag 13 maart). Wijk, 18.00 uur ds. L. van Wingerden. 09.30 en 19.30 uur ds. A.J. Mouw (woensdag 13 maart). Zondag 10 maart en woensdag 13 maart

MEEUWEN Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur leesdienst. Geref. Kerk 09.30 uur ds. A.W.W. de Ruiter. 19.30 uur dhr. H. Dekker (woensdag 13 maart). Herv. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. W. Stijf. 18.00 uur ds. W. Stijf (woensdag 13 maart). NIEUWENDIJK Geref. Kerk 10.00 uur ds. M.F. Meeder-van Hof, 18.30 uur ds. G.T. Molenaar. 19.30 uur ds. R.A. Wouda (woensdag 13 maart). RIJSWIJK Christengem. 10.00 uur W. Luchthart. Geref. Kerk 09.30 uur ds. H. Blom. 19.30 uur ds. H.J.K. Gierkink-v. Geerestein (woensdag 13 maart). Herv. Gem. 09.30 uur Ds. D.M. Heikoop, 18.00 uur ds. C. Mijderwijk. 19.30 uur Ds. D.M. Heikoop (woensdag 13 maart). SLEEUWIJK Geref. Kerk Sleeuwijk-Woudrichem

meer service online op www.hetkontakt.nl

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten Land van Heusden en Altena

20 vrije tijd

zaterdag

zaterdag

9 maart

9 maart

Sugar Mama met boogies & blues

De Ministers gaan voor de mooiste

In De Teerkamer in Woudrichem worden weer boogies & blues op het podium gebracht. Vanaf 22.00 uur begint Sugar Mama met spelen. Het energieke trio speelt al lange tijd hun eigen boogie & blues. De muzikanten hebben ieder hun verleden in de ‘rootsmuziek’. Sugar Mama, de naam is ontleend aan een blues standaard, brengt boogie & blues met een ‘drive’, recht uit het hart.

Vanaf een stoffige zolderkamer dromen De Ministers over een mooi leven. En ze spelen dan ook ‘Voor de mooiste’, ook deze avond in Theater ‘t Pand, vanaf 20.30 uur.

DONDERDAG 7 MAART

Radio 9:30 Veen, In het hervormd centrum houdt vrouwenvereniging Niet in eigen kracht een bijeenkomst. Een medewerker van Trans World Radio houdt een presentatie. Er wordt verteld hoe in diverse landen, waar het christendom verboden is, wordt gewerkt met radio-uitzendingen. Er is deze ochtend kinderoppas aanwezig. Geloofsopvoeding 19:30 Andel, Geloofsopvoeding is doorgeven aan kinderen wat volwassenen ontvangen hebben van God. Maar hoe doe je dat? In hervormd centrum De Ark wordt een thema-avond gehouden over dit onderwerp. Deze avond wordt verzorgd door Chris, onderdeel van De Hoop GGZ en bekend van de christelijke kindertelefoon. De thema-avond is niet alleen voor ouders en grootouders, maar voor iedereen die wil bijdragen aan geloofsopvoeding. Donderdagavondcafé 20:00 Nieuwendijk, Donderdagavondcafé in Xinix met Gilbert de Rooij en Chantal Visser. www.xinix.nl Alex Roeka: Gegroefd 20:15 Zaltbommel, In zijn nieuwe theaterconcert ‘Gegroefd’ verdiept Alex Roeka zich in de verlokkingen van onze tijd en prikt hij de illusie door. Als geen ander vertaalt hij in De Poorterij de schaduwzijde van onze tijd in prachtige, levendige beelden. Alex Roeka zingt, praat, roept en fluistert over het leven. www.poorterij.nl

stond in 2008 in de finale van het Leids Cabaret Festival. www.depoorterij.nl Kinderbingo 19:00 Genderen, In het dorpshuis wordt een kinderbingo gehouden voor kinderen van de basisschool. Entree: 4 euro. Hanks Genoegen 19:30, Hank, ‘t Uivernest. In ‘t Uivernest houdt ‘t Hanks Genoegen de generale repetitie voor kinderen van de klucht ‘Bewaar me’. www.hanksgenoegen.nl Bingo 20:00 Wijk en Aalburg, In de kantine van NOAD’32 wordt door deze vereniging, samen met WSV Wandelvreugd, een bingoavond gehouden. Kommil Foo 20:15 Gorinchem, De Belgische broers Mich en Raf Walschaerts ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beeldentaal vechten om voorrang. Als geen ander beheersen ze de kunst om met minimale middelen de toeschouwer te raken. En dat is precies wat Kommil Foo gaat doen in De Nieuwe Doelen met de voorstelling ‘Breken’. www.denieuwedoelen.nl

Bach 20:15 Sleeuwijk, De Hilversumse musicus Henk van Zonneveld houdt een concert in het Oude Kerkje van Sleeuwijk. Hij verzorgt het programma samen met de sopraan Marjon Strijk en de instrumentalisten Barbara Erdner (barokviool) en Ania Katynska (barokcello). Van Zonneveld zal zelf het orgel bespelen. Uit het rijke werk van Bach is een gevarieerd programma samengesteld. Laat mij maar voorop 20:30 Gorinchem, In Theater ’t Pand staat Maarten Ebbers, winnaar van het Leids cabaretfestival, met zijn tweede voorstelling ‘Laat mij maar voorop’. Maarten gooit zijn twijfels overboord en gaat met volle kracht vooruit. Als olifant in een porseleinkast. www.theaterpand.nl 90’s Party 21:00 Almkerk, De jaren 90, een tijdperk met rages als de flippo’s, Furby’s en de tamagotchi. Het vinyl werd verdrongen door de CD en de typemachine werd verleden tijd. Een tijd waarin de muziek steeds meer elektronisch werd, waardoor er diverse nieuwe muziekstromingen ontstonden met TV series als Beverly Hills 90210. Jawel, let the 90’s return in De Soos: Robin S, Haddaway, T-Spoon, maar ook Micheal Jackson, Charly

Lownoise & Mental Theo, Madonna en Take That. www.desoos.nl ZATERDAG 9 MAART

Winterwandeltocht 9:00 Wijk en Aalburg, Vanaf café D’n Dijk wordt weer gestart met de laatste winterwandeltocht van het seizoen. Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden, variërend van 2,5 tot 25 kilometer. Inschrijven voor de langere afstanden kan tot 11.00 uur, voor de kortere tot 12.30 uur. Om 17.00 uur moet iedereen weer binnen zijn. Auto’s wassen 9:00 Oudendijk, Bij loonbedrijf Van Vugt aan de Jan Spieringweg 9 zullen jongeren auto’s wassen om zo geld in te zamelen voor Roemenië. Er worden ook pannenkoeken gebakken. Taxatiedag 13:00 Andel. ‘t Buitenhoff. Taxatiedag van munten, penningen en bankbiljetten in ‘t Buitenhoff. www.munttaxatie.nl Redesign Space 13:30 Woudrichem, Het lyrische werk van Gitta Pardoel wekt bij de beschouwer verbazing en nieuwsgierigheid op. De kunstwerken in gemengde techniek vertonen stukjes werkelijkheid. Niet alleen tastbare werkelijk-

VRIJDAG 8 MAART

Ladies Night 18:30 Zaltbommel, Vijf dames brengen liedjes, conferences en humor. Tussendoor worden vier gangen geserveerd door Eat and Joy. Een samenwerking tussen De Poorterij en de Vrouwen van het Jaar Bommelerwaard. Marijke Boon is zangeres, performer en cabaretière, Marjolein Meijers is bekend van de Berini’s en haar samenwerking met Jan Rot. Dorine Wiersma studeerde af aan het conservatorium als klassiek gitariste en is tekstschrijfster en cabaretière. Yora Rienstra is actrice en zangeres en won in 2009 de Wim Sonneveldprijs. De Nederlands-Italiaanse Veronique Sodano

DONDERDAG 7 MAART

Dubbele overzichtstentoonstelling L:G@:C96B™ Werk van Martin Copier is komende week nog te zien tijdens een dubbeleoverzichtstentoonstelling in Pand 24 in Werkendam en in woonwinkel Swartsenborgh aan de Wijnstraat in Dordrecht. Er is ook werk te koop van Copier, bijvoorbeeld een cadeaukistje vanaf 5 euro. In de Werkendamse galerie is de kunstenaar zelf aan het werk te zien, maar is eveneens de vloer te bewonderen. Die is gemaakt met honderden volwassenen en kinderen. Zij schilderden een positieve boodschap op een houten tegel, om geld in te zamelen voor de Leprastichting. De tentoonstelling is tot en met zaterdag te zien in Dordrecht en Werkendam. Meer informatie: www.pand24.nl.


Woensdag 6 maart 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

21 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

dinsdag

dinsdag

11 maart

12 maart

12 maart

Ontmoetingsavond over dementie

Boerenkruiden en hun verhaal

Diva in Carré met Karin Bloemen

Zorgplein Maaswaarden en de gemeente Aalburg houden een ontmoetings- en informatieavond over dementie met als thema ‘Dementie in beweging’. De bijeenkomst wordt vanaf 19.30 uur gehouden in De Stroom, Zorgplein Maaswaarden aan de Azaleastraat. Ergotherapeut Dicky Vijver en fysiotherapeut Peter Groenen vertellen over het belang van bewegen voor mensen met dementie.

De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena houdt een bijeenkomst rond boerenkruiden, bakerpraatjes en noodwoningen. Pieter van Dijk zal vanaf 19.30 uur in ‘t Dijkhuis in Giessen vertellen over hoe boerenkruiden aan hun naam komen. Wat is bijvoorbeeld het verhaal achter het Boerenwormkruid? Francien van Helden zal vertellen over bakerpraatjes en Jaap Sepers over noodwoningen.

In Schouwburg de Nieuwe Doelen zal Karin Bloemen vanaf 20.15 uur de voorstelling ‘Diva in Carré, On Tour’ op de planken zetten. Diverse diva’s zullen de revue passeren.

heid als foto’s, tekeningen en teksten, maar ook herinneringen en flarden van gedachten. De eerste tentoonstelling bij Mikst Media in Woudrichem is van de hand van Gitta Pardoel, tekeningen en gemengde technieken. De expositie is iedere zaterdag en zondag tussen 13.30 en 17.00 uur te bezoeken. Een afspraak maken kan natuurlik ook. Gitta Pardoel is 24 maart vanaf 15.30 uur zelf in de galerie aanwezig. www.mikstmediawoudrichem.nl Sing Inn 19:00 Poederoijen, Sing Inn in de hervormde kerk, gehouden door World Servants groep Bommelerwaard. Met onder andere Kinderkoor Eigenwijs uit Zuilichem en Kinderkoor de Maaszangertjes uit Hedel. De Sing Inn wordt gehouden om geld in te zamelen voor het bouwen van klaslokalen, huizen en sanitaire voorzieningen op verschillende plaatsen in Afrika. In Petto 19:15 Genderen, In het dorpshuis laat muziekvereniging Excelsior horen wat het dit jaar allemaal ‘In Petto’ heeft. Muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe, en hun slagwerkgroep, is ook aanwezig. Er is een scala aan muziek te beluisteren: van samba tot rumba,

van Adèle tot Joe Cocker. Paasconcert 19:30 Werkendam, Gospelkoor Sound of Joy en christelijk Kinder- en tienerkoor Joy geven een paasconcert in de Maranathakerk. Deze avond wordt een aanloop genomen richting Pasen. Kouwe kak + tatoeages 19:30 Sleeuwijk, In de Bolderik voert toneelvereniging Uit Vriendschap uit Nederhemert het stuk ‘Kouwe kak en tatoeages’ op voor de Reuma Patiënten Vereniging regio Gorinchem. Vanwege het jubileum van de vereniging hebben leden gratis toegang, anderen betalen 6 euro. Drommelse matje 19:30, Uitwijk, De Hoogt. Extra voorstelling van het Drommelse Matje door toneelvereniging Juliana in De Hoogt. Hanks Genoegen 20:00 Hank, In ‘t Uivernest zet ‘t Hanks Genoegen weer een klucht op de planken: ‘Bewaar me’. www.hanksgenoegen.nl Praiseband 20:00 Werkendam, De Praiseband van De Hoop uit Dordrecht komt naar Werkendam. De Choir of Hope & Band treedt op in het oude Goezate-gebouw aan Kerckelant 3.

Bingo 20:00 Nieuwendijk, Voor de laatste keer dit seizoen wordt er bingo gespeeld bij PV Tot Weerziens aan de Rijksweg 218a. De geit is kwijt 20:00 Andel, De interkerkelijke stichting Tienerfriends houdt een avond voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Het thema is ‘De geit is kwijt’. De avond wordt dan ook gehouden op geitenboerderij ‘t Boerenhof aan de Middenweg. www.tienerfriends.nl Liedjes en cabaret 20:00 Almkerk, Liedjes en cabaret van Bevelander & Jongsma in JC De Pomp. Deze avond in het nieuwe onderkomen van De Pomp is gratis toegankelijk voor alle jeugd vanaf 12 jaar. Ikusasa 20:15 Gorinchem, In Schouwburg De Nieuwe Doelen wordt de voorstelling ‘Ikusasa’ op de planken gezet. Een gloednieuwe muziek- en danstheaterproductie over het Zuid-Afrika van nu. Ikusasa betekent ‘toekomst’ in het Zulu. www.denieuwedoelen.nl Voor de mooiste 20:30 Gorinchem, Vanaf een stoffige zolderkamer dromen De Ministers over een mooi leven, maar... wat is mooi? Op zoek naar schoon-

heid, ook in Theater ‘t Pand. www.theaterpand.nl Andy Frasco 21:00 Nieuwendijk, Een springerig Afro-kapsel waarvan de muziek nóg springeriger is. De funkyness knalt af van bij blues- en jazzartiest Andy Frasco. Zelf noemt hij de piano zijn soulmate, sinds zijn zeventiende onafscheidelijk. De afgelopen drie jaar timmerde Frasco hard aan de weg: met meer dan 700 shows waarvoor hij meer dan 120.000 mijl heeft moeten reizen. Afkomstig uit het zuiden van Californië komen daar nog wat kilometertjes bij, wanneer hij vandaag naar Nieuwendijk komt. www.xinix.nl Sugar Mama 22:00 Woudrichem, Sugar Mama speelt in De Teerkamer boogie & blues. www.sugarmama.nl ZONDAG 10 MAART

De Griezelbus 14:00 Gorinchem, De griezelbus is een adembenemende voorstelling voor iedereen vanaf acht jaar, die durft. De voorstelling in De Nieuwe Doelen is gebaseerd op het beroemde kinderboek van Paul van Loon. www.denieuwedoelen.nl Varen 14:00 Werkendam, Vaar-

tocht met de fluisterboot door de Biesbosch. Vertrek vanaf het Biesbosch Museum aan de Hilweg. Reserveren: 0183-504009. www.biesboschmuseum.nl Zingen is 2x bidden 15:00 Dussen, In de gereformeerde kerk De Hoeksteen wordt een zangdienst gehouden rondom het thema ‘Zingen is 2x bidden’. Slim open jam 16:00 Nieuwendijk, Ook dit seizoen houdt SLIM in samenwerking met Xinix weer jamsessies. Elke tweede zondagmiddag en elke vierde dinsdagavond van de maand is de zaal en het podium van Xinix vrij toegankelijk voor elke muzikant en bezoeker die zin heeft om in een relaxte sfeer te jammen. www.xinix.nl

Dit keer gaat het niet over een circus, maar over de perikelen tussen de verschillende lagen in een familie, ofte-

wel een generatiekloof. Het stuk gaat over opa Arie. Hij wordt binnenkort 82 jaar, maar hoe vier je dat als je twee dochters met elkaar in de clinch liggen? De ene dochter, Alian, is getrouwd met de rijke Sjoerd Sr. en samen hebben zij drie kinderen. De andere dochter heet Annie en is

Dementie in beweging 19:30 Wijk en Aalburg, In de multifunctionele ruimte De Stroom van Zorgplein Maaswaarden wordt een ontmoetings- en informatieavond gehouden over dementie. Thema: ‘Dementie in beweging’. Ergotherapeut Dicky Vijver en fysiotherapeut Peter Groenen vertellen over het belang van bewegen voor mensen met dementie. Aanmelden kan tot 9 maart bij Conny Hendriks, 0416-698400 of bij Bea Nij-

getrouwd met Nelis, zij moeten iedere cent omdraaien om hun vier kinderen eten te kunnen geven. En hoe gaat de familie om met het nieuws dat de erfenis van opa Arie naar goede doelen gaat? De voorstelling is opnieuw geschreven door regisseur Siebe de Vries. “Het is vooral bijzonder dat we dit keer over drie, eigenlijk vier, podia spelen. Het is dus wel een theaterstuk, maar dan op een andere manier”, vertelt een trotse Siebe. De groep speelt dit jaar op het terrein van Fort Altena. Daar speelden zij twee jaar geleden ook het stuk ‘Mijn Fort’. Voorstellingen Het gezelschap speelt dit jaar op zaterdag 6 april om 20.00 uur; zondag 7 april om 14.00 uur; vrijdag 12 april om 20.00 uur; zaterdag 13 april om 20.00 uur en vrijdag 14 april om 14.00 uur. Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website van Entree. Hier worden spelers voorgesteld en kunnen vast kaarten worden besteld.

™DeV6g^ZldgYi-'_VVg!gZYZckddgZZc[ZZhi_Z4

q WWW.TONEELENTREE.NL

hof, 0416-698784. Appèlavond 20:00 Werkendam, In verenigingsgebouw De Bron van de hervormde gemeente wordt een appèlavond gehouden namens het Confessioneel Gereformeerd Beraad en de Confessionele Vereniging. Het thema is ‘Schriften of schiften’. DINSDAG 12 MAART

Spinkring 10:00 Gorinchem, De Spinkring Gorinchem en omstreken houdt haar jaarlijkse open dag bij het clubhuis van Atletiekvereniging Typhoon. Geïnteresseerden kunnen die dag diverse spinnenwielen in werking zien. Maar ook op h et gebied van weven, vilten, breien en haken is er van alles te zien.

MAANDAG 11 MAART

Entree speelt in april op Fort Altena İĩĢĢIJĴĦħĨš Toneelvereniging Entree is druk aan het repeteren om in april een nieuwe voorstelling op de planken te kunnen brengen.

uitgaan

maandag

20:15 Gorinchem, In ‘t Filmhuis wordt de film ‘Mrs Henderson Presents’ gedraaid. www.theaterpand.nl Diva in Carré 20:15 Gorinchem, Carré, het heilige der heiligen van theaterland, is in al die jaren gevuld door tientallen diva’s. Die diva’s waren een inspiratiebron voor velen, van groot tot klein, van jong tot oud. Zo ook voor Karin Bloemen. Met de voorstelling ‘Diva in Carré, on tour’ staat Karin Bloemen deze avond in Schouwburg De Nieuwe Doelen. www.denieuwedoelen.nl Superburger 20:30 Gorinchem, De Amerikaanse Nederlander Greg Shapiro staat in Theater Peeriscoop met zijn voorstelling ‘Superburger’. WOENSDAG 13 MAART

Boerenkruiden 19:30 Giessen, In ‘t Dijkhuis wordt een bijeenkomst gehouden door de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena. Pieter van Dijk vertelt er het verhaal over boerenkruiden. Francien van Helden levert een bijdrage met bakerpraatjes en Jaap Sepers vertelt over de noodwoningen van na de Tweede Wereldoorlog. Niet-leden betalen 2,50 euro. Filmhuis

Koersbal 14:00 Genderen, Koersballen voor senioren in het dorpshuis. Kinderdisco 19:00 Eethen, In dorpshuis Teratina houdt Oranjevereniging Eethen een kinderdisco/ bingoparty met DJ Corné van den Herik. De avond is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, jonger onder begeleiding in verband met het lezen van de cijfers.

40 jaar Asaf

Visserijdagen 2013

ĴĢįĨĢīġĞĪš In het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Werkendam wordt zaterdag 16 maart een koor- en samenzangavond gehouden. De avond, die om 19.00 uur begint, staat in het teken van het jubileum van jeugdkoor Asaf, dat 14 maart veertig jaar bestaat. Mannenkoor Ethan uit Yerseke zal muzikale medewerking verlenen. Dominee Karens zal een meditatie verzorgen. Ook wordt aandacht geschonken aan de start van het evangelisatiewerk in Tilburg, eveneens veertig jaar geleden.

ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor de Visserijdagen die 23 en 24 augustus worden gehouden in Woudrichem. De inbreng van de inwoners van Woerkum, buurten en straten, is voor het voortbestaan van de Visserijdagen van essentieel belang. Zonder de inzet van vrijwilligers, kunnen de dagen niet worden gehouden.

Informatieavond Het Afscheid ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Iedereen krijgt ermee te maken, naar toch is er nog veel onbekend rondom het afscheid van het leven. Wat moet er geregeld worden en welke keuzes moeten er gemaakt worden? Donderdag 11 april wordt er een informatieavond rondom ‘Het Afscheid’ gehouden door bibliotheek Altena en Silencio, Zorg in rouw. De bijeenkomst wordt gehouden in de bibliotheek in Wijk en Aalburg. Meer informatie: Tryntsje van Vessem, 0183-501983.

De eerste Visserijdagen, in 1980, waren kleinschalig van opzet. Door de jaren heen is dit evenement uitgegroeid tot een groot en bekend evenement in de regio. De Visserijdagen zijn ontstaan naar een idee van oprichter Janus Baks en diverse roulerende enthousiaste bestuursleden en een groep trouwe en loyale sponsoren. De inbreng van vrijwilligers is echter altijd al van grote waarde geweest. Meer informatie over de Visserijdagen van 2013 is terug te vinden op Facebook onder ‘Stichting de Oude Vissershaven’ of op onderstaande website. Bellen of mailen naar het secretariaat kan natuurlijk ook: info@ visserijdagen-woudrichem.nl.

q WWW.VISSERIJDAGEN-WOUDRICHEM.NL


Kijk voor meer inspiratie op www.diepeveen.nl

Nijverheidstraat 7 4261 TK Wijk & Aalburg T 0416 - 69 51 94 E info@diepeveen.nl I www.diepeveen.nl

Maatwerk keukens van modern en modern klassiek tot nostalgisch

actie! Nu ook showroomkeukens tegen scherpe prijzen.


WOON JOURNAAL

ttt

Hoe bespaart u duizenden euroâ&#x20AC;&#x2122;s Baas Sfeervol Wonen geeft op de verkoop van uw huis? citytrip cadeau Wijk en Aalburg â&#x20AC;&#x201C; Duizenden euroâ&#x20AC;&#x2122;s besparen op de verkoop van uw huis, De Huizenbemiddelaar maakt het voor u waar. â&#x20AC;&#x153;Wij doen alles wat een traditionele makelaar ook doetâ&#x20AC;?, zegt Jeroen van Woensel van De Huizenbemiddelaar. â&#x20AC;&#x153;Alleen de rondleidingen doet u zelf â&#x20AC;&#x201C; dĂĄĂĄr zit uw winst in.â&#x20AC;? Een potentiĂŤle huizenkoper bezoekt een huis en wordt rondgeleid door de makelaar. Het huis wordt verkocht, de makelaar heeft dat voor u geregeld. â&#x20AC;&#x153;Dat is een enorm misverstandâ&#x20AC;?, zegt Jeroen. â&#x20AC;&#x153;De makelaar verkoopt geen huis, dat doet het huis zelf. Als je dat weet, komt de courtage van een makelaar ook in heel ander perspectief te staan. Een huis van 250.000 euro, u betaalt dan 5000 euro. En dat voor een rondleiding die weinig of niets toevoegt. Sterker nog, als eigenaar bent u veel beter op de hoogte van alle ins en outs van uw woning.â&#x20AC;? Omdat u de voordeur opent, betaalt u bij De Huizenbemiddelaar slechts 695 euro, inclusief BTW. â&#x20AC;&#x153;Voor dat bedrag wordt alles geregeld. Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en een beschrijving maken, uw huis op verschillende websites (o.a.Funda) aanbieden, een bord in de

tuin, de onderhandelingen, het verzorgen van de koopovereenkomstâ&#x20AC;?

Het houdt maar niet op bij Baas Sfeervol Wonen in Werkendam. Zo stond er in het najaar van 2012 in de door Baas verspreide Novastyl woonkrant een puzzel, waarmee een citytrip naar Londen kon worden gewonnen. Met de oplossing van de puzzel moest een pakkende slagzin worden gemaakt. Op woensdagavond 19 februari mocht Gerda Korevaar uit Giessenburg samen met haar dochter Marianne de prijs in ontvangst nemen voor de meest geslaagde inzending. â&#x20AC;&#x2DC;Mijn moeder had de puzzel opgelost,â&#x20AC;&#x2122; vertelt Gerda, â&#x20AC;&#x2DC;en gezien dat daar het woord â&#x20AC;&#x2DC;woonplezierâ&#x20AC;&#x2122; uit kwam. Gerda nam de oplossing mee naar huis en bedacht de slagzin: Met Novastyl wordt uw woonplezier een feest, als u bij Baas Sfeervol Wonen bent geweest! Gerda is heel blij met de citytrip naar Londen voor twee personen die ze heeft gewonnen. â&#x20AC;&#x2DC;Ik ben er nog nooit geweest,â&#x20AC;&#x2122; bekent ze, â&#x20AC;&#x2DC;maar ik wil er al heel lang eens naar toe!â&#x20AC;&#x2122; De volgende actie bij Baas Sfeervol Wonen is de kunstwedstrijd die gehouden wordt van 15 mei tot eind juni. Op de website www.baassfeervolwonen.nl staat alle informatie. Met deze wedstrijd zijn hele mooie geldprijzen te winnen. Baas Sfeervol Wonen blijft verrassen!

Staat uw huis al te koop bij een traditionele makelaar? Dan is het toch raadzaam geheel vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden van De Huizenbemiddelaar. De Huizenbemiddelaar â&#x20AC;&#x201C;Wijk en Aalburg â&#x20AC;&#x201C; 0 416 - 56 13 50 â&#x20AC;&#x201C; www.dehuizenbemiddelaar.nl â&#x20AC;&#x153;Een huis wordt niet verkocht door een makelaar, het huis verkoopt zichzelfâ&#x20AC;?, zegt Jeroen van Woensel. â&#x20AC;&#x153;Dat bespaart u duizenden euroâ&#x20AC;&#x2122;s op.â&#x20AC;? WWW.DEHUIZENBEMIDDELAAR.NL

695,-

INCLUSIEF BTW

WWW.BAASSFEERVOLWONEN.NL Gert Baas met de gelukkige winnares Gerda Korevaar en haar dochter Marianne

Nieuwbouw Houtskeletbouw Machinale Timmerwerken Verbouwingen Hout en Bouwmaterialen

Smits Bouw Andel bv. - Mr. S. Naaijenstraat 12-A - 4281 NL Andel Tel.: +31 (0)183 44 18 55 - Fax: +31 (0)183 44 39 46

6OSBOUWENKLUSSERVICE +RUISSTRAAT %6$RONGELEN 4EL   '3-  

1Ă&#x160;""Ă&#x160; Ă&#x160;  Ă&#x160; ,"1 /Ă&#x160; Ă&#x160; - , / tt Ă&#x160;, xĂ&#x160;,

t t t t t

schilderwerk wandafwerking kozijnrenovatie beglazing spuitwerk

.FFSLFSLt5FM   4MFFVXJKLt5FM   www.vinkschilderwerken.nl

ERWER D L I H ! C K S R E W IER! R IALLDEURW L O H U O C C V S I T W R A U P! IER TIECNUELN VOOR AL C E R J A O P R P N E ROJECTEN


OPRUIMWEKEN BIJ VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

VEEL SENIOREN VOORDEEL!

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

van 135,-

deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

89,-

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

99,-

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van € 195,van € 239,van € 279,van € 400,van € 450,-

voor voor voor voor voor

Schuifdeurkast Hamburg Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,voor 349,180 cm van 568,voor 409,201 cm van 658,voor 469,225 cm van 734voor 529,250 cm van 809,voor 589,-

van 135,-

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

van 195,-

Schuifdeurkast Sinfonie

129,95

van 493,-

349,-

Prijzen bij 200 cm hoogte vanaf: 113 cm van 675,- voor 473,150 cm van 822,- voor 576,188 cm van 830,- voor 581,200 cm van 851,voor 596,225 cm van 885voor 620,249 cm van 1074,- voor 752,-

van 675,Ook leverbaar in de maten : 167,280,298,336,373,400cm breed en 222 en 240cm hoog. In 8 actuele kleuren leverbaar. Meerprijs voor spiegel en glaskleuren.

473,-

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 160/200 cm 180/200 cm ook in 210 en 220 cm leverbaar

voor voor

€ 1695,€ 1795,-

voor voor

€ 1995,€ 2095,-

MODEL 4600 met elektrisch verstelbare boxspring met pull-back systeem 160/200 cm 180/200 cm ook in 210 en 220 cm leverbaar

Vraag in de winkel naar de voorwaarden

Verbruggen W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

design: yppmedia.nl

Een greep uit de merken die wij in onze collectie hebben: Tempur o Polypreen o Norma o Ubica o Pullman o Mahoton o Arte-M o Nolte o Zondagls meubelen o Velda o Recor bedding o Beletto o HML bedding o Bedding concepts o Van Houdt meubelen o De linde meubelen o waterbedden van ESP o Rauch o Slizing o Sensoflex o Staud MÃbel o Diamant o Welle mÃbel o Helder o &emira van Es home o Beddinghouse o Deltex,v an Dyck o HnL bedlinnen o Texwool o Jonker textile o Cevilit o T extap o Damai o &AN o Ducky dons o Avek

slaapkamers matrassen bedtextiel

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK


publicaties

Woensdag 6 maart 2013

25

Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV: Uw kunstgebit van A tot Z alles onder één dak! Kunstgebit maken: van A tot Z Uw echte tanden inruilen voor een kunstgebit is een enorme stap. Want met een kunstgebit eet u niet alleen, het bepaalt ook uw uitstraling. “Een kunstgebit moet perfect zijn”, vindt Radek. ‘‘Niet alleen moet het goed passen, het moet ook aansluiten bij uw gezicht of karakter.” Bij het maken van het kunstgebit kiest Radek er dan ook voor om alles in eigen hand te houden. “Wij maken dus geen gebruik van een extern tandtechnisch laboratorium. Zo weet ik zeker dat de cliënt het gewenste kunstgebit krijgt.”

Implantaten of een kunstgebit, het is uw sociale visitekaartje. Leg het in handen van Radek Zembowicz, een gediplomeerd tandprotheticus. Bij Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV heeft u altijd beet!

Snel inspelen op uw wensen Alles in één hand heeft heel veel voordelen. “Wij kunnen snel inspelen op wensen van de klant”, zegt Radek. “Als een kunstgebit gerepareerd dient te worden kunt u NA EEN TELEFONISCHE AFSPRAAK er gewoon op wachten. Ook het opvullen van uw prothese gaat veel sneller.”

WAAROM TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK ZEMBOWICZ BV?

U hebt een loszittend kunstgebit en/of u wilt een nieuw kunstgebit

WAALWIJK - Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV houdt op zaterdag 9 maart OPEN DAG van 9.30 tot 15.30 uur. U wordt ontvangen in onze praktijk en krijgt dan GRATIS en DESKUNDIG ADVIES over uw kunstgebit en de mondsituatie. Indien wenselijk kan er gelijk een afspraak gemaakt worden voor een nieuwe prothese of een prothese op implantaten. U heeft hier geen verwijsbrief voor nodig.

U wilt meer weten over de implantaatgedragen prothese (klikgebit)

GRATIS en DESKUNDIG ADVIES door een gediplomeerd tandprotheticus

Reparaties terwijl u wacht, NA TELEFONISCHE AFSPRAAK

Opvulling van uw prothese binnen drie tot vier uur

Voor bovengenoemde behandelingen (ALLEEN OP AFSPRAAK) hebt u GEEN VERWIJSBRIEF NODIG van uw tandarts.

OPEN DAG Wilt u graag weten hoe een kunstgebit wordt vervaardigd of wilt u meer informatie over het klikgebit, kom dan naar onze OPEN DAG OP ZATERDAG 9 MAART van 9.30-15.30 uur. De koffie en een leuk presentje staan voor u klaar

Het team van Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV: professioneel en heel servicegericht.

Hertog Janstraat 1a - Waalwijk - 0416-320452 www.tppzembowicz.nl

Foto: Freek Jansen


Woensdag 6 maart 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

26 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Voetbal

PROGRAMMA REGIOVOETBAL ZATERDAG 9 MAART DETO Twenterand - Kozakken Boys Achilles Veen - Xerxes/DZB Altena - Pelikaan Terneuzense Boys - Almkerk Rijswijkse Boys - The Gunners WNC - GDC ASH - Sleeuwijk TSVV Merlijn - Sparta’30 Wilhelmina’26 - Good Luck Zuilichem - NOAD’32 Brakel - Woudrichem BVV - Giessen ZONDAG 10 MAART Teisterbanders - HHC’09 Molenschot - Dussense Boys Be Ready - The White Boys

Hakkers mag spelen voor Almkerk ĞĩĪĨĢįĨš De overschrijving van Derk Hakkers naar Almkerk is goedgekeurd door de KNVB. Hierdoor is Hakkers per direct inzetbaar voor de ploeg van Pieter Tuns, tot vreugde van de Technische Commissie van de club. Vorige week werd al bekend dat Hakkers om studieredenen de overstap heeft gemaakt van RJO RKC/Willem II naar Almkerk.

Wilhelmina’26 verslaat Sparta’30 ĞīġĢĩš Wilhelmina’26 begon zaterdag overdonderend bij Sparta’30. In de beginfase vielen er al kansen te noteren. Bij de vierde mogelijkheid was het raak voor de Wijk en Aalburgers. Koert Hordijk verscheen na een voorzet vrij voor keeper Robin van Wijk en kon de 0-1 simpel binnen tikken. Even later volgde bijna de verdubbeling, maar de door Florian Fluit al gepasseerde doelman van Sparta’30 kreeg assistentie op de lijn van Peter Tankens, die de bal uit het doel kopte. Sparta’30 leek voor de rust nog op weg naar de gelijkmaker met de doorgebroken Jacco Peele. Peele werd echter aangetikt door Mathijs Timmermans en de scheidsrechter deed het af met een gele kaart en een vrije trap. Na de rust tapte Sparta’30 uit een ander vaatje. De Andelnaren zetten de verdediging van Wilhelmina’26 onder druk. Die gaf echter geen krimp, al lag de gelijkmaker nog bijna in het verschiet. Jan de Fijter schoot de assist van Anrico Visser echter op de paal.

Woudrichem pas in 98e minuut naast BVV

Hectische middag op He De wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 uit de vierde klasse E werd zaterdag een ware topper.

ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Na 105 minuten spelen, twee rode en zes gele kaarten, vechtpartijen binnen en buiten het veld en enkele broodnodige onderbrekingen werden na afloop de conclusies getrokken. Woudrichem - BVV was in een gelijkspel geëindigd. “Vooraf wil je niet verliezen en dat hebben we uiteindelijk ook niet gedaan. Gelukkig maken we ver in blessuretijd nog 2-2, maar halverwege de wedstrijd hadden we met 3-0 voor moeten staan. We houden ze in leven en laten ons vervolgens afbluffen”, analyseerde Woudrichem-trainer Leon Elands. Een analyse waar geen speld tussen te krijgen was. De spanning stond duidelijk op de gezichten van de Woercumers te lezen. De openingsfase was voor de gasten uit Den Bosch. De eerste kans was voor Mischa Stuiver, die zijn inzet door de vuisten van keeper Gerard de Joode zag gekeerd. Het onde opstellingen Woudrichem BVV

Scores: 1-0 Dick WInd, 2-2 Dilles de Vries Opstelling Woudrichem: Gerard de Joode, Corné Rooster, Marinko de Haas n, Wilty Schaap n, Lennart-Jan van der Ham, Stef van Steenis, Dilles de Vries n, Roy van Sonsbeek (71. Danny Schaap), Wim Holster, Bori Secrève (60. Vink) en Dick Wind

ĤĦĢİİĢīš Bij Giessen kon de wedstrijd tegen Well geen doorgang vinden omdat de aangestelde scheidsrechter niet op kwam dagen. Koortsachtig werd nog gezocht naar een vervanger, maar die kon niet op tijd gevonden worden.

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Van slag BVV was van slag, maar Woudrichem profiteerde niet. Op het halfuur leverde de ervaren Dick Wind, inmiddels voorzien van een nieuwe bewaker, een puike voorzet af op de volledig vrijstaande Roy van Sonsbeek. Op het hobbelige veld stoot de bal echter tegen de onderarm van de Woercumse nummer 7. In de volgende tien minuten had zowel Wim Holster als weer Roy van Sonsbeek de 2-0 op de schoen. BVV tapte in de laatste vijf minuten voor rust uit een ander vaatje. Identiek aan het begin van de eerste helft liet Woudrichem zich, niet zonder gevolgen, afbluffen. Een door Lennert-Jan van der Ham te vrij gelaten Danny van Esch lobde de bal in blessuretijd prachtig over keeper De Joode:1-1.

™9^aaZhYZKg^Zh^hYda\Zaj``^\bZiYZ\Za^_`bV`ZgiZ\Zc7KK#

fraai af. De teleurstelling droop van de Woudrichemse gezichten af. En dat werd nog erger toen Marinko de Haas met direct rood, na een stevig partijtje worstelen met de koud ingevallen Paul Eerhart, moest vertrekken. Scheidsrechter Van Dalen constateerde diverse slaande bewegingen en stuurde beide kemphanen wijselijk van het veld. Met nog twintig spelers en na enkele minuten rust, was Woudrichem wel de bovenliggende partij.

BVV liet Woudrichem komen en loerde op de counter. Kansen kwamen er voor de aandringende thuisploeg. Dilles de Vries, Jonne Vink en Wim Holster weigerden de gelijkmaker te maken. Door de opstootjes en de vele blessurebehandelingen trok de scheidsrechter behoorlijk veel tijd bij. Ver in blessuretijd kreeg Woudrichem alsnog waar het recht op had. Na de zoveelste grove overtreding kwam de

de wedstrijden Drechtstreek

2 2

1-0 Niels Nieuwesteeg, 2-0 Gerben Vos Bij Almkerk heerste na afloop van de wedstrijd tegen Drechtstreek de teleurstelling. Er had meer in gezeten dan een 2-2 gelijkspel, aldus trainer Pieter Tuns. Bij de rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht met een 2-0 voorsprong. De 1-0 was er één uit het boekje. Niels Nieuwesteeg rondde de doelkans af. Halverwege de eerste helft zag het er nog rooskleuriger uit met de 2-0 uit een strafschop van Gerben Vos. “Na de rust lieten we ons de eerste twintig minuten echter afbluffen”, aldus Tuns. Een eigen goal van Mark van Noorloos betekende 1-2. Een half uur voor tijd had Drechtstreek ook de 2-2 binnen.

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

Er werd, met weinig respect voor elkaar, over en weer gescholden. BVVspeler Bennie Kivits maakte het helemaal bont en rende de volle tribune op om zijn verhaal te halen. Na ruim vijf minuten kon het spel weer worden hervat.

Na de helftwisseling pakte BVV opnieuw het initiatief. Met een scherpe pass werd Van Esch de diepte ingestuurd en weer rondde de nummer 7

Almkerk

Geen scheidsrechter bij Giessen - Well

2 2

nodig en veel balverlies leidend Woudrichem keek zenuwachtig toe. Toch opende de thuisploeg de score. Eerst werd nog om onduidelijke redenen een doelpunt van Roy van Sonsbeek op advies van de Bossche grensrechter - door scheidsrechter Van Dalen uit Brakel afgekeurd. Niet veel later was het wel prijs. Dick Wind kapte, draaide en schoot knap de 1-0 langs de kansloze Vorstenbosch. Weer stak de grensrechter de vlag omhoog. Van Dalen keurde de goal goed, maar daar waren de bezoekers het niet mee eens.

Oranje Wit Altena

0 0

Bij Altena begint voorzichtig de hoop te leven dat een ontsnappingsclausule nog van stal gehaald kan worden. Na de driepunter van een week eerder, sleepten de Nieuwendijkers tegen Oranje Wit een punt uit het vuur. Oranje Wit stuitte op een solide verdediging van Altena. Een tegenvaller was wel dat verdediger Wobbe van Houwelingen er al vroeg geblesseerd af moest. Twintig minuten voor tijd had Stefan Buitenhuis voor een verrassing kunnen zorgen, maar hij zag de vrije Richard de Laat over het hoofd. Ook Ranil van Gastel zag een prima mogelijkheid om een driepunter mee te kapen nog smoren in de handen van de Dordtse doelman.

GDC DFC

2 1

1-1 Lourens Fieten, 2-1 Justin Youell GDC behaalde zaterdag tegen DFC een belangrijke overwinning om het vege lijf in de tweede klasse nog te redden. Het werd 2-1 in Eethen. Voor de rust was DFC de betere ploeg. De Dordtenaren drukten dat uit in de 0-1. Na de rust zette GDC de toon. Het betere spel betaalde zich uit in de 1-1 van Lourens Fieten. Nog florissanter werd het na een actie van invaller Justin Youell, die vol uithaalde voor de winnende treffer in Eethen. Het betekende de 2-1. Pascal de Vries was ook nog dicht bij een treffer, maar zag zijn inzet nog door de Dordtse sluitpost over de lat getikt worden.

Leerdam Sport Rijswijkse Boys

1 0

Rijswijkse Boys leed een nederlaag bij Leerdam Sport, de nummer twee van de tweede klasse. Na ruim een half uur moest Henri Versteeg geblesseerd het veld verlaten, nadat Sven den Haan al moest afhaken met een liesblessure. Vier minuten voor rust kreeg de uitstekende Leerdamse keeper een schot van Martin Kant ternauwernood onder controle. In blessuretijd viel pas de 1-0. Bij een corner kwam de bal bij Akram Chentouf terecht. Het slappe schot verraste ook Wesley van den Oever. Na de rust was het Rijswijkse Boys wat de klok sloeg. In de laatste seconde werd Wilco van Oord nog neer gehaald, maar in plaats van een strafschop blies de scheidsrechter voor het eindsignaal.


Woensdag 6 maart 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 regio-voetbal.nl Kozakken Boys wint knotsgekke wedstrijd ĴĢįĨĢīġĞĪ š Kozakken Boys begon de wedstrijd tegen Excelsior’31, net als een week eerder in Barendrecht, met twee spitsen. De ‘Boys’ wonnen in een knotsgekke wedstrijd met 6-3.

et Bolwerk

Excelsior’31 was zaterdag met aanvallende intenties naar Werkendam gekomen. In de eerste helft golfde het spel op en neer. Vijf minuten voor rust was er een mooie doelpoging van Richie Basoski. Basoski zag doelman Kok iets voor zijn doel staan en probeerde de bal over de keeper te schieten. Zijn schot raakte de paal. In de rust zette Michel Langerak zijn elftal weer om naar het vertrouwde 4-3-3. Er ontstond een knotsgekke wedstrijd. Al in de derde minuut na de thee was het Leon Bot, die de Kozakken op voorsprong schoot. Na een uur spelen namen de bezoekers door doel-

punten van Robert Wilens en Denis Mahmudov echter brutaal de leiding. Vanaf de 70e tot en met de 79e minuut draaide Kozakken Boys de gasten echter helemaal dol. Was het eerst Ismael Yildirim, die de gelijkmaker binnenschot, twee minuten later was het weer raak door Sjoerd van der Waal. Weer een minuut later bracht Irilmazbilek Kozakken Boys op 4-2. Tussen de 4-2 en 5-2 zat drie minuten verschil. Het was opnieuw Van der Waal, die de bal hard tegen het net schoot. Ook tussen de 5-2 en 6-2 zat maar drie minuten en weer haalde Van der Waal de trekker over en maakte op de assist van Basoski zijn derde doelpunt van de middag. Vijf minuten voor tijd bracht Denis Mahmudov nog de eindstand van 6-3 op het bord.

Gebrek aan beleving nekt Achilles Veen ijĢĢīš Achilles Veen wil graag als hoofdklasser naar het nieuwe complex verhuizen. Dan zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Tegen Heinenoord, derde van onderen, kreeg het de rekening gepresenteerd met een 5-2 nederlaag. De gastheren toonden meer inzet en beleving. Heinenoord kwam op 1-0 door Kevin Liefhebber. Vijf minuten later lag ook de 2-0 in het Veense doel. Gordillio Clemens maakte nog wel de aansluitende 2-1. Achilles Veen had het echter aan keeper Guido van Sant te danken dat Heinenoord niet verder was weggelopen voor de rust. Na de kantwisseling maakte Heinenoord al snel de 3-1. Vervolgens maakte Jeroen van Leijsen er 3-2 van. Daarna was Kees Schellekens nog dichtbij de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd stond Achilles Veen echter met tien man. Heinenoord maakte het karwei af met de 4-2 van Remy Spier en de 5-2 door Mitch Fransen.

Dussens Boys neemt revanche ġIJİİĢīš Dussense Boys had nog wat goed te maken voor de nederlaag tegen Be Ready in Hank eerder dit seizoen. Het deed dat zondag op overtuigende wijze met 4-1 in de dorpentwist. De Dussenaren zaten er in de wedstrijd bovenop en gaven de Hankenaren niet de ruimte om in hun spel te komen. Het werd, na een overdonderend begin van Dussense Boys, uiteindelijk 4-1. Trainer Eugène van der Heijden was dik tevreden. “We waren gedrevener dan de tegenstander. Het was een stukje teamprestatie en op deze overwinning valt niets af te dingen”, aldus de trainer van Dussense Boys. FOTO: TEUS ADMIRAAL

slim genomen vrije bal, via Wilty Schaap, voor de voeten van Dilles de Vries. De dolgelukkige De Vries maakte de bevrijdende 2-2. “Het doelpunt is voor mijn vriend Jordan Henkel. Hij is twee maanden geleden overleden en had afgelopen week jarig geweest”, aldus een geëmotioneerde De Vries, die na afloop werd opgevangen door vriendin Romy. “Wel jammer, al die vervelende dingen op en langs het veld. Veel te

veel gezeik, een topper onwaardig.” De Vries had gelijk. Want er gebeurde veel op sportpark Het Bolwerk, waarvan heel veel niet op een voetbalveld thuis hoort. “Het gaat helemaal nergens over. Afgelopen week is mijn al jaren zieke moeder overleden, dan relativeer je het spelletje nog meer. Zeker na deze voetbalmiddag”, besloot trainer Leon Elands. Theo Sprong

stond er een team in het veld. Op basis daarvan hebben we deze wedstrijd binnen gehaald.” Vrije trap Al in de tiende minuut was het raak voor de Dussenaren. Jesse Vos nam een vrije trap van Bob Leemans op de kop voor de 1-0. Rob van Os haalde vanaf zeker 30 meter fraai uit voor de

2-0. Vervolgens werd Van Os na de rust nog een keer goed gelanceerd voor de 3-0. John Matheusen maakte er nog wel 3-1 van, maar ook na de kantwisseling kwam Dussense Boys niet echt meer in de problemen. Het sloot de dorpentwist af met de 4-1 van invaller Bart de Raade. Be Ready kon de wonden gaan likken.

Ruimte goed benut “We hadden de tactiek en de inzet om ze vroeg af te jagen. We hebben er bovenop gezeten en weten te voorkomen dat ze in hun spelletje kwamen. Zelf hebben we de ruimtes goed benut”, vervolgde Van der Heijden zijn goede humeur. “Voor de winterstop hebben we niet ons ware gezicht laten zien. Er stond geen team op het veld. Daar hebben we aan gewerkt. Die kentering hebben we zeker ingezet en tegen Be Ready

™GdWkVcDhg#hXddgYZilZZ`ZZgkddg9jhhZchZ7dnh#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Sven den Haan kiest voor Unitas zondag NOAD’32 TSVV Merlijn

2 0

Remy Schouwenaar 1-0, John van Bergeijk 2-0 NOAD’32 haalde zaterdag drie broodnodige punten binnen tegen hekkensluiter TSVV Merlijn. Het was duidelijk te zien dat beide ploegen onderin de ranglijst verblijven. TSVV Merlijn kende nog de beste start, maar keeper Dick Vos, de vervanger van keeper Arjan Poelstra in het eerste elftal, hield zijn ploeg op de been. De ontknoping zat in de slotfase. Tien minuten voor tijd draaide Remy Schouwenaar om zijn as en werkte de 1-0 in het doel van TSVV Merlijn. Drie minuten voor tijd viel ook de bevrijdende 2-0 voor de Wijk en Aalburgers. John van Bergeijk knikte een hoekschop van Ruben Bouman tegen het net.

Sleeuwijk SCC’55

0 2

Sleeuwijk maakte zaterdag een lelijke misstap tegen de gasten uit SprangCapelle. De wedstrijd tegen SSC’55 werd beslist door twee strafschoppen. Twee keer was keeper Corné Dekker erbij betrokken. De eerste keer gebeurde het voor de rust. De uitkomende Sleeuwijkse goalie raakte een speler van SSC’55 en de bal ging op de stip. Patrick Sebregts benutte de strafschop voor de 0-1. Na de rust ging Sleeuwijk op zoek naar de gelijkmaker. De pogingen werden ruw onderbroken door een overtreding van opnieuw keeper Dekker. Opnieuw ging de bal op de stip en opnieuw Sebregts voltrok het vonnis met de 0-2 voor SSC’55. E en laatste offensief van Sleeuwijk haalde niets meer uit.

HHC’09 Real Lunet

4 4

ĤĬįĦīĠĥĢĪ š Sven den Haan speelt volgend seizoen voor Unitas uit Gorinchem.

1-2, 2-3, 3-3 en 4-4 Marco van Bijnen Trainer Tonny Coenen van HHC’09 sprak van een enerverende wedstrijd. Real Lunet was zondag technisch de betere ploeg, maar op inzet en wilskracht sleepten de Heusdenaren er een 4-4 gelijkspel uit. Bij de rust stonden de gasten nog met 1-2 voor Na de rust werkte HHC’09 een 1-3 achterstand weg naar 3-3. Toch leek Real Lunet nog met de overwinning te gaan strijken met de 3-4. Totdat in de blessuretijd de Heusdenaren zich nog een keer van de goede kant lieten zien met de 4-4. Grote man bij HHC’09 was Marco van Bijnen. De aanvaller scoorde vier keer.

De aanvaller uit Werkendam is bezig aan zijn tweede seizoen bij Rijswijkse Boys en ziet de zondagafdeling van Unitas als een ideale volgende stap in zijn carrière. “Ik heb het in Rijswijk ongelofelijk goed naar mijn zin gehad en nog. Heb hier ook veel geleerd, maar Unitas lijkt me een hele mooie volgende stap in mijn carrière.” Goals en assists Den Haan scoorde vorig seizoen maar drie doelpunten in dienst van Rijswijkse Boys. Assists daarentegen reeg de Werkendammer aaneen. Dit seizoen staat de teller qua goals op al op vier en heeft hij ook al weer meer

dan tien assists achter zijn naam staan. Een aardig moyenne, zeker als je bedenkt dat Den Haan eerder dit seizoen al zeven wedstrijden moest missen vanwege een hamstringblessure en momenteel ook geblesseerd langs de kant zit. Dit keer met een vermeende liesbreuk. Sven en Niels Bij Unitas gaat Sven den Haan voor het eerst samen spelen met zijn broer Niels. Hoewel de beide zoons van Heerjansdam-trainer Philip den Haan (volgend seizoen Sleeuwijk) al vele uren met elkaar gespeeld hebben op het zand tijdens het beachvoetvolleybal, is het de eerste keer dat ze in competitieverband op het veld met elkaar samen zullen spelen.

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Jouw krant heel dichtbij op www.hetkontakt.nl


publicaties

Woensdag 6 maart 2013

28

Beleef luxe

in zijn meest pure vorm 15 maartTFT58>44T"TÂ&#x152;T66>44T"TTÂľTT16 maartTFT54>44T"TÂ&#x152;T5<>44T" Wie luxe in zijn meest pure vorm wil beleven, komt vrijdag 15 en zaterdag 16 maart naar Van der Wal in Leerdam. Want daar komen ĂĄlle facetten van luxe bijeen, +*0/&!T 0/T 6457F/0+ +/T 3&T ,_ T +./! (/T Event Leerdam. Bewonder bijzonder design en individuele interieuroplossingen. Geniet 3&T,/ T( +/'/T+&T2//(0T/&T-/(+0>TStap in de wereld van Duits autodesign. Ontdek ,/ T 2/! /T +&T 3 ,/& +/)/T ,+!)Â&#x201C;!T /&T /"/(0!/T wijnen. BeleefT,/ T2/ /"/T2+ /&(//&>T

- INTERIEUR -

- ACCESSOIRES -

- BUITENLEVEN -

Kortom: kom naar hĂŠt Lifestyle Event Leerdam en beleef luxe in zijn meest pure vorm.

mooiglas & zo

- CULINAIR -

bij Van der Wal Interieurs

www.lifestyleeventleerdam.nl

UITNODIGING MODESHOW Za. 9 en Za. 16 maart 2013 - 11.00 | 13.30 | 14.30 | 15.30 uur

Mis beide shows niet, want iedere modeshow heeft een eigen programma! Professionele mannequins tal van creaties van toonaangevende modemerken voor dames en heren. Natuurlijk vindt u alle getoonde mode meteen in onze winkel. Met hapjes en drankjes van het huis. En muzikale omlijsting verzorgd door onze huis-dj. Reserveren is niet nodig. Dus loop gerust binnen op 9 en 16 maart. Voor inspiratie, advies en een dagje modewinkelen in de gezellige ambiance van het huis van de mode. Wij heten u van harte welkom!

H E T H U I S VA N D E M O D E

Tolstraat 17-19, 4231 BB Meerkerk, telefoon 0183-351401 tegenover de winkel (Tolstraat)

Volg ons op Facebook, Twitter en Pinterest!

Als het aan de mode van dit voorjaar en de komende zomer ligt, dan krijgt kleur een geheel nieuwe betekenis! En dat kunt u van dichtbij beleven, tijdens twee unieke modeshows op 9 en 16 maart aanstaande.


Woensdag 6 maart 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

29 sport

Goud voor Rick Sonnema

Holland Ladies Tour finisht dit jaar in Veen

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Rick Sonnema heeft zaterdag goud gewonnen bij de Belgian Open All Style, op het onderdeel kata. Na weer heel wat uurtjes trainen bij Karate Do Academie Itosu in Waalwijk was er voor Rick eindelijk weer een wedstrijd en wel in Westerlo. Rick deed mee in de categorie kata tot 16 jaar hoge band. Door in de finaleronde met unanieme beslissing van de scheidsrechters het hoogste aantal punten te krijgen, mag Rick weer een titel bijschrijven op zijn palmares.

ijĢĢī š De aankomst van de vijfde etappe van de Holland Ladies Tour zal dit jaar plaatsvinden in Veen.

ACKC verliest ook laatste uitwedstrijd ĞĩĪĨĢįĨš ACKC heeft zaterdag ook de laatste uitwedstrijd van het zaalseizoen verloren. In de tweede klasse was Vriendenschaar uit Bodegraven met 21-14 te sterk voor de Almkerkers, die vooral in de tweede helft hoopten de nederlaag zo klein mogelijk te kunnen houden. Vriendenschaar speelde zich door de zege veilig, ACKC was eerder al gedegradeerd.

Het peloton vertrekt zaterdag 7 september vanuit Zaltbommel richting de gemeente Aalburg, bevestigt Gerben van Helden van Stichting Wielercomité Aalburg. “We zijn van plan om de koers ook door de andere gemeenten van het Land van Heusden en Altena te laten lopen, maar het parcours moet verder nog bepaald worden.” Er is ook geopperd om de finish samen te laten vallen met de opening van het

nieuwe sportpark aan de Groeneweg in Veen, maar Van Helden vindt het nieuws nog te vers om daar verder op in te gaan. Ondernemers Het initiatief om de Holland Ladies Tour naar Aalburg te halen komt mede van ondernemers uit Veen en Wijk en Aalburg. Zij gaan het evenement ook sponsoren. Het Aalburgse wielercomité gaat zich voornamelijk bezig houden met wielertechnische zaken, zegt Van Helden. “Aangezien de organisatie van de Holland Ladies

Tour zelf het evenement neerzet, zullen wij vooral ondersteunen. We zullen bijvoorbeeld de nodige mankracht regelen, zo’n 50 vrijwilligers. Dat is minder dan tijdens de 7-Dorpenomloop, dan zijn er 200 tot 250 mensen in touw.” Bijzonder Van Helden spreekt van een ‘bijzondere editie’ van de Holland Ladies Tour. “Elsbeth Vink was de eerste winnares van deze wielerwedstrijd en Marianne Vos de laatste. Dat is voor de organisatie ook een belangrijke reden

geweest om naar Aalburg te komen. Het is weer een mooie kans om de sport en onze regio op de kaar te zetten.” Burgemeester Fons Naterop laat in een reactie weten dat hij tevreden is dat het Aalburgse bedrijfsleven het evenement heeft opgepakt. “Wij willen de vrouwenwielersport graag promoten als gemeente.” Hij zegt ook dat de regio West-Brabant bij de organisatie betrokken zal worden.

De basketballers van Virtus hadden zaterdag geen kind aan Kimbria, dat met 91-40 terug naar Limburg werd gestuurd. Niels Plieger nam 22 punten voor zijn rekening. Vrijdag wacht Weert.

Zaterdag wacht in De Jager in Giessen kampioen HKC uit Utrecht. Deze wedstrijd begint om 17.55 uur.

q WWW.ACKC.NL

TTV Rally gelijk tegen koploper ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Het eerste seniorenteam van TTV Rally heeft vrijdag gelijkgespeeld tegen koploper TIOS’51 uit Tilburg. Rally begon goed en nam direct de voorsprong met winst voor Marrie de Waal en Corné Treffers en een verliespunt voor Julian de Waal. Daarna nam TIOS de leiding weer over. De wedstrijd resulteerde uiteindelijk in een gelijkspel. Marrie en Corné haalde beide twee punten en Julian sleepte toch nog één punt binnen: een terechte 5-5.

Supportersbus Kozakken Boys ĴĢįĨĢīġĞĪš De supportersbus van Kozakken Boys vertrekt zaterdag 9 maart om 11.30 uur vanaf De Zwaaier voor de wedstrijd tegen DETO Twenterrand. Voor kaarten of informatie: 06-15574073. Indien verhinderd, dit graag tijdig doorgeven.

Prima dag voor turnsters WIK

1 april: Altena Biesbosch Ronde

Recreatief hardlopen bij Inion

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Tien turnsters van gymvereniging WIK hebben zaterdag een goede prestatie neergezet in Oudheusden.

ĴĢįĨĢīġĞĪš De vijfde editie van de wielerklassieker Altena Biesbosch Ronde wordt verreden op maandag 1 april (Tweede Paasdag). De inschrijvingen zijn rond en een maximaal aantal ploegen (nationaal en internationaal) staan aan de start.

ĥĢIJİġĢīš Onervaren hardlopers kunnen in twaalf clinics onder professionele begeleiding van Inion kennis maken met de hardloopwegen binnen de gemeente Heusden en tegelijkertijd aan hun conditie werken. De kosten hiervoor zijn 18 euro. De clinic start op maandag 11 maart om 19.45 uur. Deelnemers verzamelen bij de kerk in Herpt. De gevorderde hardloper kan vanaf 13 maar 14 trainingen volgen. Info: Albert de Wilt, 0416661742 of workshops@inion.nl.

Daar kwamen zij uit bij de regiokampioenschappen in de 6e en 7e divisie. In de eerste ronde gingen 38 turnsters

van start in de categorie pupil 1. Isabella de Groot werd hier keurig derde.

niveau 9 en turnde een prima wedstrijd.

Zesde Manon Verbeek eindigde als zesde, Femke Kant legde beslag op de elfde plaats en Anna Kanselaar werd 21e. Mirthe Berlin kwam uit bij de jeugd

Zij wist echter geen podiumplaats af te dwingen, net als Amber Roeland, die uitkwam bij jeugd niveau 10. Derde plaats In de derde ronde was het de beurt aan Daphne Nieuwkoop, die bij pupil 2 niveau 11 zich naar de derde plaats turnde. Gerlinde van de Wetering werd in haar categorie jeugd niveau 9 stralend tweede. Sandra Korevaar werd ook tweede, maar dan bij de senioren niveau 8, waar Rosalinde Zwarts de vierde plaats wist te bemachtigen. Bij elkaar wisten deze turnsters van gymvereniging WIK uit Wijk en Aalburg 29 toestelfinaleplaatsen binnen te halen.

™9ZijgchiZghkVcL>@#

Dat de 187 kilometer lange klassieker aantrekkelijk is blijkt uit de snelheid van aanmeldingen, meldt de organisatie. Bijzonder mag genoemd worden dat de winnaars van 2010 en 2012 weer aan de start verschijnen. Robin Chaigneau (Koga Cycling team) reed vorig jaar in een ware afvalrace naar de winst. Slecht een klein aantal renners wist deze barre editie toen uit te rijden. In 2010 was het een ander situatie: toen maakte Ronan van Zandbeek het mooi ploegenspel keurig af door eerste te worden voor twee ploeggenoten.

De toestelfinale zal plaats vinden op 8 juni.

Nu rijdt Ronan voor cyclingteam De Rijke-Shanks. Kan hij het kunstje herhalen of zal hij voor de ijzervreter Robin Chaigneau moeten buigen?

q WWW.WIKAALBURG.NL

q WWW.ALTENABIESBOSCHRONDE.NL

Kleutergym ĬIJġĥĢIJİġĢīš Op woensdagmiddagen van 16.00 tot 17.00 uur is in sporthal De Kubus in Oudheusden gym voor kinderen uit groep 1 en 2. Inion probeert aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Er worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven. De kleuters ontwikkelen zich hierbij op hun eigen tempo en naar hun eigen mogelijkheden. De eerste twee kennismakingslessen zijn gratis. Info en aanmelden: secretariaat@inion.nl.


Nieuwsblad het Kontakt en Reclamebureau Pro Custom Design feliciteren

Beauty Boutique Lalana met deze schitterende overwinning!

SITE NU VERNIEUWD WWW.REGIOVOETBAL.NL

maar ook de laatste uitslagen, standen, programmaâ&#x20AC;&#x2122;s etc. vind je op het vernieuwde www.regio-voetbal.nl. Onmisbaar voor de voetballiefhebber in de regio.

BINNENKORT OOK BESCHIKBAAR ALS APP VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES


Leverancier van alle bestratingsmaterialen. Kom eens kijken naar ons uitgebreide assortiment!

WWW.ABCARS

Huib van Hemert Meerstraat 3 4265 HD Genderen

uitgelicht Achter Achilles Veen staan naast de trouwe supporters ook sponsors. Deze week laten we u kennis maken met Jakko Sport. Eigenaar Jakko Bouman vertelt over het bedrijf en de band met de voetbalclub uit Veen.

tel: 0416-351437 fax: 0416-353736 gsm: 06-53627803

v.d. Loostraat 14, Veen tel. 0416-693040 - www.eggebeen.nl

www.feestjeopdezaak.nl www.bruiloftthuis.nl

Verdediger Frank van Bergen:

“De voetballende kwaliteiten gaan dit team in de hoofdklasse houden” Spelersprofiel In het spel

erspro vuurt de redact fiel stelt ie gerichte vragen een aantal op ee ler van Achilles n speDeze keer maakt Veen. u de ervaren verd kennis ediger Frank van Bergen .

Wat zijn de activiteiten van uw bedrijf? Functionele sportzaak gericht op voetbal, tennis, fitness, zwemmen en running. Daarnaast voorzien wij vele verenigingen van sportbenodigdheden zoals tenues, tassen, trainingspakken etc. compleet met logo’s, nummers, initialen en dergelijke. Wat is de belangrijkste reden voor u geweest om sponsor te worden bij Achilles? Als sportzaak willen wij graag sportverenigingen ondersteunen. Die steun is nodig voor een vereniging om te blijven bestaan. Hoelang bent u al betrokken bij deze club? Betrokken zijn wij al 17 jaar door middel van sponsoring. De laatste jaren op contractbasis als totaalleverancier van alle sportbenodigdheden. Wat is de meest actuele ontwikkeling bij uw bedrijf? Internet. Met onze zeer goede en complete webshops zijn wij sterk aanwezig op deze markt. Steeds meer consumenten, verenigingen, bedrijven, scholen weten ons te vinden.

gen in het rechter rijtje en het linker rijtje. Het niveau in de hoofdklasse is vergelijkbaar met vorig jaar en de strijd zal op alle vlakken nog spannend worden.

Gaan werk en privé samen langs het veld? Jawel, maar het gebeurt weleens dat je komt voor een ontspannende middag langs de lijn en dat er vragen komen op zakelijk gebied, maar dat hoort erbij. Wat vindt u van de sfeer bij de club tijdens thuiswedstrijden? Fanatiek. Iedereen hoopt toch dat Achilles wint. Het pilsje na de wedstrijd hoort er ook bij, zodat er nagepraat kan worden over de wedstrijd. Wat verwacht u van de club in het lopende seizoen? Handhaving is nu het belangrijkste, zeker met het nieuwe complex in het vooruitzicht. We hadden wel verwacht dat de resultaten beter zouden zijn, maar het blijft voetbal. Hoe belangrijk is deze regio voor u? Dit is het directe gebied waar onze winkelklanten vandaan komen. Met de webshops is dat anders, daar bereik je heel Nederland mee, en zelfs België, Frankrijk en Duitsland. Vindt u, dat u als sponsor invloed hebt op de sportieve prestaties van Achilles? Daar hebben we geen directe invloed op en gelukkig maar. Waar kan de lezer meer over uw bedrijf vinden? De winkel is te vinden aan de Oude Kerkstraat 15 te Wijk en Aalburg, Telefoon 0416-692649 www.jakkosport.nl of www.sportenbusiness.com

Stel jezelf en jouw specifieke kwaliteiten als speler aan de lezer voor: Mijn naam is Frank van Bergen (31 jaar), woonachting in Breda, samenwonend met vriendin Nicol, en mijn positie is verdediger. Mijn beweeglijkheid en goede basistechnieken zie ik als sterke punten van mij. Wat is jouw belangrijkste drive om juist voor Achilles Veen te spelen ? De laatste vijf jaar kom ik uit voor Achilles Veen. Het is een gemoedelijke vereniging waar ik me goed thuisvoel en de club heeft een gezonde ambitie. Aangezien we lopende het seizoen maar twee keer in de week trainen is dit voor mij nog te combineren met mijn werk. Daarnaast spreekt het zaterdag voetbal me meer aan dan zondag. Hoe ziet jouw voetbalverleden eruit? Bij ‘The Gunners’ (NAC, red.) in Breda heb ik de hele jeugd doorlopen en daarna nog twee jaar in het eerste elftal. Toen heb ik de stap naar NAC 2 gemaakt waar ik twee jaar heb gespeeld. Hierna heb ik nog enkele jaren bij VV Oosterhout en één jaar bij Baronie gevoetbald. Waarom gaat juist deze selectie uiteindelijk een goede prestatie neerzetten dit seizoen? De basis in dit elftal is goed, de onderlinge sfeer en voetballende kwaliteiten gaan dit team weer in de hoofdklasse houden. Wat vind je van het niveau van de hoofdklasse? Dit jaar zie je een groot verschil tussen de ploe-

Kun je iets vertellen over de sfeer bij de club tijdens thuiswedstrijden? De club kent een kern van fanatieke supporters die te allen tijde aanwezig zijn en onvoorwaardelijk achter de ploeg staan. Het team is na de wedstrijden ook altijd in de kantine voor de derde helft. Wie heb je altijd als voorbeeldspeler gehad uit het topvoetbal? Ik ben niet iemand die een specifiek voorbeeld heeft gehad maar ik kan wel genieten van spelers als Messi, Zidane maar ook een Gatusso met zijn onvoorwaardelijke drang om te winnen. Hoe zie je de toekomst van jezelf op langere termijn als voetballer? Volgend jaar speel ik sowieso nog een jaar bij Achilles Veen, ik heb al heel veel zin in het nieuwe complex. Ik bekijk het verder van jaar tot jaar, het wordt steeds moeilijker om het te combineren met werk en privé maar het spelletje is nog te leuk. Wat vind je van de ambities bij Achilles Veen? Achilles Veen is realistisch genoeg om te weten dat behoud in de hoofdklasse het eerste doel is. We zorgen graag voor een stunt maar dit zal de tijd uitwijzen. Het nieuwe complex moet zorgen voor betere randvoorwaarden met bijvoorbeeld het kunstgras in de winter. En wat doe je naast het voetbal? Ik woon samen met mijn vriendin Nicol. Ik werk bij de brouwer AB-Inbev als accountmanager voor de horeca. Naast voetbal probeer ik één keer per week te fitnessen en in de zomer ben ik graag op mijn bootje om te watersporten.

Allle sportartikelen van Achilles Veen en andere clubs uit uw regio!

Powered by:

www.teamsportswear.nl

Achilles Veen heeft een groot hart voor KIKA De club gaat de komende periode een inzameling houden voor stichting KIKA, die zich inzet voor de bestrijding van kanker onder kinderen. De werving begint aanstaande zaterdag rond de wedstrijd Achilles Veen - Xerxes DZB, en wordt gesloten op 15 juni de jaarlijkse jeugddag. Op deze dag worden de ingezamelde gelden overhandigd aan een van de KIKA-ambassadeurs, die dan aanwezig is op Sportpark De Heuye aan de Maasdijk in Veen.

zaterdag 9 maart, 14.30 uur Sportpark De Heuye, Veen

TEGENSTANDER XerxesDZB Hoewel in 2004 het 100-jarig bestaan is gevierd als XerxesDZB bestaat de club pas sinds 2000 onder deze naam. Eind jaren negentig pakten donkere wolken zich samen boven de RFC Xerxes. Oorzaken waren een teruglopend ledenaantal en de dreiging van een verhuizing in verband met de komst van de HSL-lijn die dwars over het complex aan de Xerxesweg zou gaan lopen. Kortom geen goed vooruitzicht voor het nieuwe millenium. Na een aantal gesprekken met verenigingen welke om diverse redenen niet tot een positief resultaat leidden, zijn in december 1999 de gesprekken met DZB Zevenkamp op gang gekomen en is er besloten om samen verder te gaan.

Voor al uw print-, kopieer- en drukwerk Andel, 0183-442012

www.hh-productions.nl


algemeen

Woensdag 6 maart 2013

32

9 MAART OPSTAPDAG ELEKTRISCHE FIETSEN MET EEN PROMOTIETEAM VAN GAZELLE BIJ AANKOOP VAN EEN NIEUWE ELEKTRISCHE GAZELLE TIJDENS DE SHOW EEN GRATIS HOMETRAINER* !!

Gazelle Orange Xtra Innergy E-Bike Luxe Gazelle met lage instap Mooie afwerking ! € 2249,00

Ύ'ĞůĚƚĂůůĞĞŶǀŽŽƌŵŽĚĞůũĂĂƌϮϬϭϯĞŶŶŝĞƚŵĞƚŝŶƌƵŝůǀĂŶĞĞŶĞůĞŬƚƌŝƐĐŚĞĮĞƚƐ

voorjaarsshow 8 en 9 maart vrijdag 8 maart open van 8.30 tot 21.00 uur zaterdag 9 maart van 8.30 tot 17.00 uur

Gazelle NL en Gazelle Miss Grace dŽƉŬǁĂůŝƚĞŝƚdƌĂŶƐƉŽƌƞŝĞƚƐ ĂůƟũĚŵĞƚǀŽŽƌĚƌĂŐĞƌĞŶǀĞƌƐŶĞůůŝŶŐĞŶ ǀĂŶĂĨΦϰϵϵ͕ϬϬ

Gazelle Orange Pure Innergy E-Bike ĞƚƌŽƵǁďĂƌĞĮĞƚƐǀŽŽƌ^ƵƉĞƌƉƌŝũƐ͊ model 2012 € 1699 nu € 1350,00

Koga E-Deluxe Tot 140km bereik met 14ah accu ůĞŬƚƌŝƐĐŚŐĞĚĞĞůƚĞďŝũnjŽŶĚĞƌŚŽŽŐǁĂĂƌĚŝŐ͘ Hydraulisch remsysteem ZŝũĚďŝũnjŽŶĚĞƌůŝĐŚƚ ook zonder trapondersteuning 'ĞĞŶƚƌŝůůŝŶŐĞŶŽĨŵŽƚŽƌŐĞůƵŝĚƟũĚĞŶĮĞƚƐĞŶ Gewicht 25.6kg incl. accu

Gazelle Eclipse 2013 ^ĐŚŝƩĞƌĞŶĚŶŝĞƵǁŵŽĚĞů͊ € 899,00 ^ŚŽǁƉƌŝũƐΦϳϵϵ͕ϬϬ

€ 3299,-

Flyer T-Serie E-bike De meest betrouwbare e-bike. Een topproduct uit Zwitserland. € 2899,00

TAFEL JEANSACTIE DONDERDAG 7, VRIJDAG 8 EN ZATERDAG 9 MAART JACK&JONES / G-STAR / ESPRIT / PME LEGEND / LTB / GARCIA EDC / CARS / ONLY / VERO MODA / LEVI’S / WRANGLER / VINGINO

3 DAGEN JEANSVOORDEEL OP ONZE TAFELS. DAMES- EN HERENJEANS. DIVERSE MERKEN, MODELLEN EN WASHINGS

JEANS 149,79,-

T/M

59.- 2

VOOR

ALLEEN DONDERDAG 7, VRIJDAG 8, EN ZATERDAG 9 MAART >>>>>>>>

2 EJEANS VOOR g 7 maart Donderda PAVOND EXTRA KOO

99.

95

20.-

TAFEL 2

JEANS 59,99,T/M

49.- 2

79.

95

VOOR

ALLEEN DONDERDAG 7, VRIJDAG 8, EN ZATERDAG 9 MAART >>>>>>>>

2 EJEANS VOOR

10.-

VRIJDAGAVOND KOOPAVOND

BIG L JEANS SPRANG-CAPELLE| JOIN FASHION | WWW.BIGL.NL KERKSTRAAT 102, SPRANG-CAPELLE | DINSDAG T/M ZATERDAG | TEL: 0416 540440

TROY 51214

TAFEL 1

10 Editie Land van Heusden & Altena 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...