Page 1

Een uitgave van

PEUGEOT 208

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

NU MET â‚Ź 2600 INRUILPREMIE vanaf slechts

â‚Ź 10.990

AUTOBEDRIJF C. MULDER B.V. WWW.KLAROEN.NL

WOENSDAG 12 FEBRUARI 2014 JAARGANG 70 NO. 7

Aantal verkeersslachtoffers moet naar nul įĢĤČď š Het aantal verkeersslachtoffers moet omlaag tot het cijfer nul. Dat willen acht bestuurders bereiken met het zetten van hun handtekening onder het manifest ‘#MVD01’.

4 botermalse kogelbiefstukken 7,98 Vers shoarmavlees 500 gram + broodjes + saus

Met het manifest dragen zij uit dat zij het project ondersteunen als bijdrage aan een duurzame en veilige mobiliteit en dat zij dit niet alleen in hun beleid, maar ook in hun eigen gedrag zullen laten zien. Bovendien roepen zij iedereen op om, binnen hun mogelijkheden, ook een bijdrage te leveren.

4,98

Verse vleeswaren:

Gegrilde rollades

(varkens-, shoarma-, en gevulde) 100 gram 1,79

Johan de Vries, Ambachtelijke Slager Jan van Goijenstraat 18 Winkelcentrum Westpolder 3351 JN Papendrecht T. 078-6151005

banenmarkt

21.00 uur

Stationspark 725, Sliedrecht, tel. 0184-417777

www.abmiddennederland.nl

ZZZ&QO

$OOHNQDNHQ ERFNZRUVWHQ HQ)UDQNIXUWHUV

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJIHEUXDUL

Getuigen gezocht overval Tabac & Gifts

www.goudwisselkantoor.nl

Zet je eigen nieuws op www.klaroen.nl

vrije tijd

9

Hobomuziek in De Markt

sport

15

Papendrecht kiest zijn sporters

23

De politie Zuid-Holland Zuid heeft op internet een oproep met een filmpje geplaatst over de de inbraak in Tabac & Gifts aan de Dam 301 in Alblasserdam. Op camerabeelden is te zien dat drie jonge mannen in de nacht van 9 op 10 oktober 2013 inbreken in een winkel aan de Dam 30a in Alblasserdam. De politie is op zoek naar de identiteit van deze mannen. Een van hen is goed herkenbaar in beeld gebracht. De beelden zijn te zien op www.politie.nl/gezocht/verdachten/2014/februari en dan nog even doorklikken op de regio en plaats.

Daar krijg je nou een kleur van!

6A7A6HH:G96B ™

Nieuwe website voor gemeente Alblasserdam ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪš De gemeente Alblasserdam heeft sinds dinsdag een nieuwe website.

Raadhuisplein v/h gemeentehuis Cortgene 2, Alblasserdam Elke donderdag 10.00-16.30 uur

Geslaagde actie met kleine zonnepanelen

FOTO: BERT BONS

zie onze advertentie elders in deze krant

Inkoop Verkoop Veiling Verpanden Beleggen

3

accent

De Schalm, De Boeg, De Loopplank en Het Kompas werden gekoppeld aan respectievelijk de Ichtuskerk, de Ontmoetingskerk, de Fatimaparochie en de Jozuagemeente. De dominees legden uit hoe hun werk eruit ziet en wat er in de kerk gebeurt. In de Ichtuskerk kregen de kinderen van groep 7 van De Schalm dominee Reijm zover om even achter orgel plaats te nemen (zie foto). Tijdens hun bezoek aan de kerk mochten de kinderen vragen stellen over alles wat hen maar te binnen schoot. De dominee gaf geduldig antwoord en genoot van de belangstelling. Het doel van de samenwerking is om kerk en school dichter bij elkaar te brengen.

EOLNNHQRISRWWHQ DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Kleine ondernemers verenigen zich

ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪš Kinderen van enkele christelijke scholen uit Alblasserdam zijn deze week op bezoek geweest bij verschillende kerken in het dorp.

Dinsdag 25 februari

C1000 Westpolder PAPENDRECHT

ven, ĂŠn bij weggebruikers zelf. De afkorting ‘#MVD01’ staat voor ‘maak van de nul een punt’. Het is een beweging van organisaties, bedrijven en individuen die de verantwoordelijkheid nemen om samen toe te werken naar dat ene grote doel: nul ernstige slachtoffers in het verkeer. In projecten, maar ook gewoon door zelf van de nul een punt te maken. Een aantal gedragsregels, zoals geef de ander voorrang, houd rekening met elkaars beperkingen en kwetsbaarheid, pas je snelheid aan, behoren daarbij.

nieuws

Dominees en schoolkinderen bij elkaar op bezoek

www.slagerijwestpolder.nl

Van 17.30 -

De ondertekening vindt dinsdag plaats in het stadhuis te Gorinchem. Ieder verkeersslachtoffer is er ĂŠĂŠn te veel, vinden de wethouders verkeersveiligheid van de zes gemeenten en het waterschap in de AlblasserwaardVijfheerenlanden. Zij willen verkeersveilig gedrag in de regio stimuleren en het aantal verkeersslachtoffers reduceren. Maar dat kunnen zij niet alleen. De zorg en verantwoordelijkheid voor verkeersveiligheid, ligt behalve bij de overheid ook bij publieke en maatschappelijke organisaties en bedrij-

KELVINRING 85, ALBLASSERDAM (078) 6918050 PARABOOL 1, SLIEDRECHT (078) 614 13 09 Ă votre ser vice www.mulderautomotive.nl

Een belangrijke verandering op www. alblasserdam.nl is de zoekfunctie. Bezoekers hoeven informatie niet meer te zoeken op onderwerp of via een menu, maar geven simpelweg een trefwoord in en komen zo bij de juiste informatie terecht. Informatie over B&W, de gemeenteraad, contact en nieuws is wel vanaf de homepage te vinden. En er wordt gewerkt met thema’s en projecten, ook bereikbaar vanaf de homepage. Het digitaal loket en de meldlijn openbare

ruimte hebben nog steeds een vaste plek op de nieuwe website. De gemeente biedt haar producten en diensten meer en meer digitaal aan. Mede daarom was een nieuwe website nodig. Antwoorden op vragen kunnen via het digitaal loket op de website van de gemeente gevonden worden. Er is ook een lijst van producten en diensten beschikbaar. Het digitaal loket is 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar voor informatie en advies. Verschillende producten en diensten kunnen direct online geregeld worden. En kan het niet digitaal, dan is er een loket dichtbij voor persoonlijk advies.

Fullcolour adverteren, verassend lage tarieven in Klaroen.nl

Wij feliciteren Petra en Olaf met de geboorte van hun zoon Senn. Dit vieren wij: Iedere betalende klant krijgt een

BOS BLOEMEN GRATIS Geldig van donderdag 13 t/m zaterdag 15 februari

YRRUDOWLMGZDWDQGHUV Bloemen- & Kadosjop

Ron’s

:HVWHLQG‡$03DSHQGUHFKW‡WHO ZZZURQVEORHPHQVMRSQO


Familieberichten

Woensdag 12 februari 2014

2

Met al haar levenslust en wilskracht heeft zij, na een kortstondig ziekbed, de strijd niet kunnen winnen. Na alle fijne jaren die wij met haar mochten beleven, hebben wij met veel verdriet afscheid moeten nemen van mijn liefdevolle vrouw, onze fantastische moeder en trotse oma

Begrafenis- en Crematieverzorging

Leentje Cornelia Roskam-Verheul

TINEKE VAN DER JAGT

~ Leni ~

Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht.

in de leeftijd van 75 jaar. Bram Roskam Joost en Jolanda Roskam

Dag en nacht bereikbaar Tel. 078-6440777 b.g.g. 06-22421787 Fax 078-6440780

Joy en Corné Sam

Helene en Gert-Jan de Koning Marlene Sven

Ridderspoorhof 27 3355 BG Papendrecht tineke@vanderjagtuitvaart.nl www.vanderjagtuitvaart.nl

Westeind 175 3351 AN Papendrecht Het laatste hoofdstuk van Leni: www.leniroskam.nl Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 14 februari van 19.00 tot 20.00 uur in het uitvaartcentrum “De Drechtstreek”, Admiraal de Ruyterweg 21 te Papendrecht. De plechtigheid, voorafgaand aan de crematie, zal gehouden worden op zaterdag 15 februari om 10.30 uur in “De Biesbosch Aula” van het crematorium “Essenhof”, Nassauweg 200 te Dordrecht. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de aula van de “Essenhof”.

Uitvaartverzorging

Ze hield erg van bloemen.

en Welzijnswerk Jan en Nieko Noordzij Je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm tekeer. Leg maar gewoon je hand in die van onze Heer.

Hij heeft de hoop nooit op willen geven. Verdrietig hebben wij, toch nog onverwacht, afscheid moeten nemen van mijn lieve man, trotse vader, schoonvader en opa

Adriaan Korteland Otto 13 september 1949

9 februari 2014

Nel Korteland-Verdoorn Linda & Jan-Willem Roos, Lars

Een leven vol van arbeid Van liefde en verdriet Ik ging u hier verlaten Treur om mijn heengaan niet. Ik ging niet naar de kerk Geloofde wel in God Heb geprobeerd hier goed te leven Zeker naar Zijn grootst gebod Het is naastenliefde Denk daar in Godsnaam aan Zij die dit eerlijk geven Kunnen rustig sterven gaan.

Intens verdrietig om haar heengaan, maar dankbaar voor de vele jaren waarin wij van haar mochten genieten, delen wij u mede dat van ons is heengegaan onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder, oma en omi

Janny Bos Spijkerman

Esther & Dennis Emy, Zev

Marieke & Oktay Arda Correspondentieadres: Familie Korteland p/a Postbus 189 3360 AD Sliedrecht Er is gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen op donderdag 13 februari van 19.00 tot 19.45 uur in het uitvaartcentrum ”De Drechtstreek”, Admiraal de Ruyterweg 21 te Papendrecht. De dienst van Woord en Gebed zal gehouden worden op vrijdag 14 februari om 13.30 uur in de Bethlehemkerk, Van der Palmstraat 1 te Papendrecht, waarna de begrafenis zal plaatsvinden om circa 15.00 uur op de begraafplaats aan de Admriaal de Ruyterweg te Papendrecht. Na de begrafenis is er tevens gelegenheid tot condoleren in zalencentrum ”De Palm” aangrenzend aan de kerk.

sinds 18 november 2000 weduwe van Gerrit Bos

0ȭʑɠGʋɚ ȭʑɚʦLʤYDɈԭ ɪɸȵȭʑɚ 

uitvaartzorg Dag en nacht bereikbaar: 0184 - 70 12 00 06 - 10 37 51 10

Sonja en Rieks Andrea Marco en Jury, Tjarro, Serana

4 februari 2014 Weversstraat 31, Alblasserdam

Telefoon 078

69 184 05 (dag en nacht) www.sdgdienstenverlening.nl

Uitvaarthuis Kerkstraat 38 Alblasserdam

Begrafenisonderneming

Stam

Orchis Uitvaartzorg Molendijk 60 3361 EN Sliedrecht Thea de Jong-van Noordennen uitvaartverzorger

www.orchisuitvaartzorg.nl

in de leeftijd van 86 jaar. Herman en Antje Fred en Marinka, Davine Michel en Kim, Jacy

Overal waar u ons vraagt

Munten

Te koop gevraagd.

Partijen en verzamelingen uit binnen- en buitenland. Brons, zilver of goud, alles is welkom, ook Euromunten.

Muntenhoek.nl Vierlinghstraat 6 - 4251 LC Werkendam Hans de Man: 06-24 72 06 53 Aart Hoeke: 06 53 39 01 83 Bezoek op afspraak op ons kantoor of bij u thuis.

Voor de verzorging van alleen begrafenissen in de gehele Alblasserwaard en Drechtsteden

Molenstraat 153 2961 AK Kinderdijk

078-6919005 0184-685240

Correspondentieadres: H. Laan Pieter de Hoochplaats 148, 2951 SJ Alblasserdam

www.jacstam.nl

De crematie heeft dinsdag 11 februari plaatsgevonden in het crematorium “Essenhof” te Dordrecht.

TE KOOP IN HOORNAAR: GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF MIDDEN BRABANT b.v.

diverse percelen weiland VOOR INFORMATIE:

Kortakker 6, 4264 AE Veen Tel. 0416-691616 ALTIJD VOORDELIGER Met 500 grafmonumenten op voorraad

DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Loosdorp 22 - 4143 LT Leerdam 06-50887548 - johan@benschoprentmeesters.nl


q www.klaroen.nl

nieuws

Woensdag 12 februari 2014

Promotiebeurs voor Coen van ‘t Veer ġĢīĥĞĞĤĊįĢĤĦĬš Jet Bussemaker, minister van OCW, reikte maandagmiddag in Den Haag aan oud-Ablasserdammer Coen van ’t Veer de Promotiebeurs voor leraren uit. De beurs stelt Van ‘t Veer in staat de komende vier jaar twee dagen in de week onderzoek voor zijn dissertatie ‘De kolonie op drift’ te verrichten aan de universiteit Leiden, de drie andere werkdagen blijft hij als docent Nederlands verbonden aan scholengemeenschap Spieringshoek in Schiedam. Coen van ’t Veer woonde dertig jaar in Alblasserdam, en korte tijd in NieuwLekkerland en Papendrecht. Hij was leerling van De Loopplank en De Lage Waard. Van ’t Veer heeft een vernieuwende methode ontwikkeld om koloniale romans, novellen en korte verhalen te analyseren. Deze past hij in ‘De kolonie op drift’ toe op fictie die gaat over de reis per mailboot tussen Nederland en Indië in de periode 18701940. Coen van ’t Veer is sectieleider Nederlands op Spieringshoek. De laatste jaren behoort de sectie Nederlands bij de centrale examens zowel bij havo als bij vwo tot de best scorende secties van Nederland. De voormalig medewerker van Klokradio hoopt binnen vier jaar de doctorsgraad te behalen.

‘Uit alle vragen bleek een grondige voorbereiding door de rechtbank’

Asbestcomité tevreden over rechtsgang De rechter boog zich vorige week over het bezwaar van Actiecomité Asbest Nedstaal Nee en de gemeente Alblasserdam tegen asbestproeven bij Nedstaal. ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪ š Het actiecomité Asbest Nedstaal Nee is zeer te spreken over de rechtszaak van dinsdag, waarin het ruim de gelegenheid kreeg om uit te leggen waarom er geen asbesthoudend metaalschroot verwerkt moet worden bij Nedstaal in Alblasserdam. De Beroepszitting in het Gerechtsgebouw in Den Haag werd behalve de beide partijen ook bijgewoond door tal van ‘prominenten’. Jan van Zelm van het Comité Asbestslachtoffers

was er. Namens de gemeenten waren ook burgemeester Bert Blase, Eelco Hoff en de jurist aanwezig, plus een flink aantal indieners van Zienswijzen namens het Actiecomité Asbest Nedstaal Nee. “Wij danken de rechters voor de geboden kans en tijd om al onze bezwaren goed naar voren te brengen”, laat Willem Schulpen van het actiecomité na afloop weten. “Uit alle vragen bleek een inhoudelijk grondige voorbereiding door de rechtbank. Er werd ruim

twee uur voor de behandeling uitgetrokken terwijl er één uur gepland stond.” Over zes weken volgt de uitspraak. Als de rechtbank meer tijd nodig heeft kan deze termijn met nog eens zes weken worden verlengd. Hierover volgt dan wel bericht. “Wij hebben als Actiecomité onze belofte ingelost naar alle 308 indieners van bezwaarschriften om ‘er alles aan te doen om deze gezondheidsschade-

ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš De werkgroep Alblasserwaard-West organiseert op vrijdag 21 februari een avond met jachtopziener Bunt. Hij zal bezoekers en geïnteresseerden tijdens de diaavond ‘meenemen’ naar de Kroondomeinen om daar van alles te beleven. De opbrengst komt ten goede aan de Bond tegen Vloeken.

Auto slaat over de kop op de N3 fWf[dZh[Y^jš;[dWkjeceX_b_ij[_i maandagmiddag met haar auto over de kop geslagen. Dit gebeurde nadat haar voertuig en een vrachtwagen elkaar raakten op de brug tussen Papendrecht en Dordrecht, op de N3. Diverse brandweerkorpsen, waaronder die van Papendrecht en Alblasserdam werden na het incident gealarmeerd om hulp te verlenen. Ook werden er twee ambulances en diverse politie-eenheden op de melding afgestuurd. Onderweg kwamen diverse brandweervoertuigen echter vast te staan in het verkeer. De brandweer van Dordrecht, die tegelijk was gealarmeerd met Papendrecht en Alblasserdam, kon vanaf de andere kant wel bij het ongeval komen. De bestuurster heeft een aantal kneuzingen overgehouden aan het ongeval. Na controle in het ziekenhuis, mocht de vrouw dezelfde dag nog naar huis.

lijke proeven tegen te houden’ en de bevolking van de Drechtsteden niet als proefkonijnen te laten gebruiken.” Dit heeft tot nu toe meer dan 2500 uur werk gekost voor alle leden van het team. Het dossier omvat inmiddels meer dan 3000 pagina’s en is ruim dertig centimeter dik (zie foto). Inhoudelijke vragen Er werden zeer vele specifieke en inhoudelijke vragen gesteld over de BBT (Best Beschikbare Technieken) en of Nedstaal die gebruikt, welke emissies er zijn en of Nedstaal daaraan voldoet. Ook vroeg de rechter naar gevaarlijke restafvalstoffen en of er een MER-rapportage daarvoor opgesteld moet worden. Schulpen: “Hierbij hebben wij gewezen op de ‘draaikonterige wijze’ en steeds eufemistischer woordkeuze van Nedstaal/OZHZ over hoe het asbesthoudend metaalschroot in de smelt terechtkomt: van ‘dumpen’, de eerste formuleringen, werd het ‘storten’, en vervolgens in de proeces-stukken ‘onderdompelen’ en tijdens de zitting werd het ‘glijden’ genoemd door de juriste van Nedstaal. De termen werden steeds ‘liever’ en onschuldiger. Alsof je iets in je keel laat glijden.”

Avond met jachtopziener

De avond wordt gehouden in de Damsteen, naast de Hervormde Kerk (Cortgene) in Alblasserdam en begint om 19.30 uur. Graag van tevoren aanmelden op bond.tegen.vloeken.alw@ gmail.com. Kosten bedragen 5 euro per persoon (inclusief consumptie). Het maximale bedrag per gezin is 25 euro. Meer informatie is te vinden op de website van de Bond tegen vloeken. De Bond tegen vloeken komt op voor de eer van Gods Naam. Met affiches op stations en in bushokjes wil de organisatie mensen aan het denken zetten. De Bond tegen vloeken zet zich in voor respectvol taalgebruik. Ongeveer driekwart van de Nederlanders vindt vloeken en schelden onbeschaafd. Vloeken en schelden gebeurt vaak onnadenkend. De Bond tegen vloeken wil mensen bewust maken van hun taal.

3

Doel “Wij hebben duidelijk gemaakt dat het uiteindelijke doel niet ‘een aantal proeven is’ maar juist in het bedrijfsplan staat dat zij in de toekomst tot wel veertig miljoen kilo asbesthoudend metaalschroot per jaar willen gaan verwerken. Dat is natuurlijk wijselijk verzwegen.” Actiecomité Nedstaal Asbest Nee heeft het Gerechtshof uitdrukkelijk en herhaald verzocht tot een schouw ter plaatse, omdat alle bij de aanvraag betrokken partijen de feitelijke situatie onjuist weergeven met als doel alleen op juridische gronden de vergunning te verkrijgen. De OZHZ wordt door het actiecomité niet als onpartijdig en deskundig bestempeld. ™=ZiYdhh^ZgkVcVXi^ZXdb^i‚6hWZhiCZYhiVVaCZZ#

Uitspraak volgt over zes weken.

Piet van Ham krijgt eigen schoolplein ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪ š Meester Piet van Ham heeft vrijdag een afscheidsfeest gekregen vanwege zijn afscheid bij christelijke basisschool De Schalm in Alblasserdam. Meester Van Ham is als meester van CNS Kerkstraat in 1972 begonnen. Per

1 januari 2014 is hij na 41 dienstjaren met vervroegd pensioen gegaan. Vrijdag nam hij officieel afscheid. Markante verschijning Piet is een markante verschijning in het dorp: grote, lange man met grijze haren tot op zijn schouders en een

John Lennon bril. Zowel de kinderen, ouders en collega’s kennen Piet als een zeer enthousiaste onderwijzer, die vooral bekend staat om zijn liefde voor de natuur. Heel veel leerlingen hebben daar goede herinneringen aan. In zijn lessen gebruikte hij veel aanschouwelijk materiaal. In zijn beginjaren nam hij zijn leerlingen zelfs mee naar de Biesbosch. Daar werd dan gekampeerd en mochten de kinderen bij zijn vrouw Joke komen eten. Schoolkamp Piet heeft zich ook jarenlang belangeloos ingezet voor het schoolkamp in Drunen tijdens de zomervakanties. De kwaliteiten van Piet liggen vooral op het pedagogische vlak. Hij neemt kinderen zoals ze zijn en laat daarbij iedereen in zijn waarde. Ieder kind mag er zijn. Alle kinderen die ooit bij Piet in de klas gezeten hebben, denken met veel plezier aan hem terug.

™E^ZikVc=Vb]ZZ[i]ZicVVbWdgYdci]jaY#

Als blijk van waardering is het schoolplein naar hem vernoemd en heeft hij deze middag het bordje met daarop de tekst ‘Piet van Ham Plein’, mogen onthullen.

Rozen en chocomel ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš Ter presentatie van het verkiezingsprogramma zal de PvdA op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari, rozen en warme choco uitdelen bij de waterbushalte in Alblasserdam. De PvdA zal daar tussen 07.00 en 09.00 uur aanwezig te zijn om tijdens het aangename ook nuttig bezig te zijn.

Daling van gevangen muskusratten įĢĤĦĬš In 2013 is het aantal muskusratvangsten, dat gevangen is door het Samenwerkingsverband Muskusrattenbeheer met zeventien procent gedaald ten opzichte van 2012. Het aantal gevangen beverratten is toegenomen. Het aantal gevangen muskusratten kwam in 2013 uit op 11.198. ‘Verdere professionalisering en digitalisering zorgen mede voor deze verdere daling’, stelt het Waterschap Rivierenland in een persbericht. ‘Ook al is de situatie onder controle, het waterschap blijft alert’. Muskusratten ondergraven kades en dijken, waardoor de veiligheid van deze waterkeringen wordt aangetast.


Familieberichten

boy or is it a girl?

Woensdag 12 februari 2014

Is it a

BABY VAN DE MAAND

Klaroen.nl verschijnt iedere eerste week van de maand met een babypagina. Geef ook uw pasgeboren baby een plekje op deze pagina! En maak kans op een cadeaubon van â‚Ź 20,00. Graag ontvangen wij van u de volgende informatie: - Geboortedatum - Roepnaam - Geboortegewicht - Digitale foto van uw baby - Plaatsnaam Namen ouders

Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

hotel h t l - cafĂŠ fĂŠ - restaurant

Het Wapen van Alblasserdam ! &&%!,  ,*  

Valentijnsmenu

Ons uitgangspunt is om alle baby’s op deze pagina te plaatsen. U kunt bovenstaande gegevens mailen naar: advertentie@klaroen.nl

MEGA VLOOIENMARKT: Zat. 08 Mrt + Zon 09 Mrt in het Feijenoordstadion 300 kramen p/d, gratis parkeren Open 10-16 u,

4

Carpaccio met een garnituur van pijnboompitjes, tomaat en pecorinokaas

,,, Romige tomatensoep met crème fraÎche

,,, Dubbele runderentrecote met gebakken uienringen

,,, Hart van frambozenbavarois met chocolade

06-53.777.967

Per persoon â‚Ź

32,50

Uitbreiding met een champagnesorbet van het seizoen, een verfrissende pauzecocktail

â‚Ź

4,50

de hele week: 13 t/m 19 februari

FORMA AT ZEGT NIET ALLES!

4PETIT FOURS:

5,-

aanstaande dinsdag:

KDĂšMQ volkoren

       ADVERTORIAL

Een nieuw plafond in ĂŠĂŠn dag! U ziet het niet zitten? Dat begrijpen wij volkomen. Want een nieuw plafond in de woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor of zelfs de badkamer doe je niet elke dag. Ruimte leegmaken, alles afdekken en stof, heel veel stof is wat er overblijft als je gaat verbouwen. NIET BIJ PLAMECO! Wij spannen een nieuw plafond onder uw huidige plafond in slechts ĂŠĂŠn dag! Terwijl de meubels blijven staan. En we ruimen alles netjes op en nemen de rommel mee. Kom kijken op onze plafondshow hoe mooi het bij u kan worden. Met sierlijsten of zonder, met uw eigen lampen of (LED) inbouwUw plafondadviseur verlichting, alles kan. Natuurlijk is Plameco Goof van Rijswijk plafonds erkend door het CBW.

Uitnodiging Plafondshow Kom kijken!

Vrijdag 14 februari Zaterdag 15 februari

10.00 tot 16.00 uur 10.00 tot 16.00 uur

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Telefoon: .........................................Naam: ............................................... Adres:.......................................................................................................... Postcode: ........................................Woonplaats: ...................................... Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 13601 4260 WB Wijk en Aalburg

FIJN VOLKOREN:

1,

59

Alblasserdam: Makado-Center 36,tel: 078 - 6917488 Hendrik-Ido-Ambacht: Reeweg 76, tel: 078 - 6814376 Ridderkerk: Jan Steenstraat 7, tel: 0180 - 427767 Vlietplein 112A, tel: 0180 - 426075 Dillenburgplein 4, tel: 0180 - 417224

      

   

 Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem.

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Plameco Sliedrecht (Keukenhof) Leeghwaterstraat 25 3364 AE Sliedrecht - 0184 - 76 00 00 - www.plamecoplafonds.nl


q www.klaroen.nl

nieuws

Woensdag 12 februari 2014

Baileymateriaal gezocht čČĢIJĴĉĊĢĨĨĢįĊĞčĥš De plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard is bezig met het samenstellen van een expositie over Bailey, het bedrijf dat jarenlang gevestigd was aan de Lekdijk. De tentoonstelling kan op Koningsdag, zaterdag 26 april, worden bekeken in de kantine van de voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland en verkast daarna naar het Atrium in ‘t Waellant. De commissie roept oudwerknemers en andere betrokkenen op om fotomateriaal aan te leveren dat nadat het gescand is wordt geretourneerd. Ook attributen zoals bekers, klein gereedschap en herinneringsitems zijn welkom en worden tentoongesteld in de vitrinekasten. Wie anekdotes kent wordt van harte uitgenodigd die op schrift te stellen en aan te leveren. Contactpersoon is Wim Deelen. Hij is bereibaar via 0184-681738 en jwdeelen02@gmail.com.

Olympische spelen bij A-Kidz ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪš In de voorjaarsvakantie staan er weer A-KIDZ activiteiten op het programma in het sportcentrum Blokweer. Deze vakantie is het thema Olympische winterspelen. Op dinsdag 18 en donderdag 20 februari kunnen kinderen van zes tot twaalf jaar onder andere deelnemen aan ijshockey en kunstschaatsen. De activiteiten duren van 09.30 tot 12.00 uur de entree bedraagt 3,15 euro. Hiervoor krijgen de kinderen naast entree, ook een consumptiebon. Ook de inmiddels befaamde voetbalhoek en tafeltennis tafels ontbreken natuurlijk niet. Voor meer informatie kan men contact opnemen met 078-7708145 of even kijken op www.blokweer.nl.

Internationaal bezoek Blokweer ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪš Wethouder Sjoerd Veerman heeft woensdag samen met het bestuur beheer stichting sport Alblasserdam (BSSA) de eerste internationale gasten mogen ontvangen in sportcentrum Blokweer. Op uitnodiging van 2521 Gewoon Zwemmen en de KNZB hebben de Norwegian Swimming Federtion en de Ministry of culture, sport department een presentatie gehad over het nieuw te bouwen zwembad en een rondleiding over de bouwplaats gehad. Er is nationaal en internationaal veel belangstelling voor de bouw en het concept 2521 Gewoon Zwemmen. Er staan bezoeken gepland van internationale gasten uit onder andere Amerika, BraziliĂŤ en AustraliĂŤ. “Wij blijven toch die nuchtere Hollanders. Leuk deze internationale belangstelling en wij verwelkomen ze graag, maar wij zijn vooral bezig in Alblasserdam om samen met de medewerkers, verenigingen en gemeente het concept 2521GZ wat vast zit aan de nieuwbouw goed neer te zetten.â€? aldus de voorzitter. In november 2013 is het contract getekend voor een 2521 bad in Polen. In Wroclaw wordt het 2521 bad gecombineerd met sauna-, wellness- en fysiotherapie faciliteiten. In Almere Poort wordt de gestapelde versie van 2521 XXL nieuw gebouwd. Bovenop het zwembadconcept komt hier ook een sporthal. 2521 Gewoon Zwemmen is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). De naam staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed (een 8-baans 25 meter bad). In Alblasserdam wordt op dit moment het eerste 2521 Gewoon Zwemmen bad ter wereld gebouwd, wat haar deuren in september zal openen.

5

Outlet Sport 2000 meteen al succesvol Ä­ÄžÄ­Ä˘ÄŤÄĄÄŻÄ˘Ä ÄĽÄąš De nieuwe outletwinkel van Sport 2000, gevestigd aan het Oude Veer 34 in Papendrecht, blijkt een schot in de roos. De winkel ging afgelopen donderdag open en werd gelijk druk bezocht. “We hadden dan ook aardig geadverteerd, maar er blijkt dus een goede markt voor te zijnâ€?, vertelt Nathalie Jansen van Sport 2000. Samen met haar man Rico startte ze in december 2008 met de vestiging van Sport 2000 aan de Meentpassage 5.

“Met de outlet kunnen we de doorstroming in onze andere zaak verbeteren. Die hing vaak te vol. De Meentpassage ging bijna op een outlet lijken. Nu dat voorbij is, gaan we die winkel mooier opzetten. Daar is nu weer gelegenheid voor.� Hoge korting Intussen is de outlet van Sport 2000 aan het Oude Veer een echte outlet. Nathalie: “Klanten krijgen minimaal 50 procent korting, en maximaal zelfs

75 procent. In een ongedwongen sfeer kunnen mensen hier komen snuffelen en koopjes uitzoeken. Een pashokje hebben we niet. Omkleden kan achter het gordijn dat de winkel scheidt van het magazijn. We houden het lekker eenvoudig, want het blijft een outlet!� Veel belangstelling Nathalie is blij dat er gelijk al veel belangstelling is voor de outlet, ondanks de enigszins afgelegen plaats op win-

kelcentrum De Meent. Het Oude Veer bevindt zich namelijk aan het uiterste zuidelijke puntje van het Papendrechtse winkelcentrum. Siggy Schutte keert terug bij Sport 2000, na een afwezigheid van enkele jaren, en zal de outlet bemensen. De outlet is open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 11.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Doorgaan “Met die winkel gaan we gewoon door�, verzekert Nathalie. “Veel mensen denken dat we die vestiging zullen sluiten, nu we deze outlet geopend hebben, maar dat is niet het geval.� Sterker nog; de outlet is waarschijnlijk maar tijdelijk. “Doordat we nu deze ruimte voor een outlet konden huren, wordt het voor ons mogelijk om de vestiging aan de Meentpassage een frisse nieuwe uitstraling te geven. Alles wat afgeprijsd wordt, ligt hier aan het Oude Veer. Het nieuwe assortiment blijft aan de Meentpassage.� Afzonderlijke winkels Het zijn dus twee afzonderlijke winkels, van dezelfde onderneming. “In de outlet komen de laatste stuks van ons assortiment. Het zijn geen oude afdankertjes, want alles wat hier ligt, is van 2013.� De doorstroming aan het Oude Veer kan heel snel gaan.

™CVi]Va^Z?VchZc^cYZdjiaZikVcHedgi'%%%VVc]ZiDjYZKZZg()^cEVeZcYgZX]i#

FOTO: BERT BONS

Alzheimer CafĂŠ over stellen diagnose

Rechtszaak Luigiescollectie niet klaar

Ä­ÄžÄ­Ä˘ÄŤÄĄÄŻÄ˘Ä ÄĽÄąš In het restaurant van De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op donderdag 27 februari weer een Alzheimer CafĂŠ gehouden. Ditmaal is meneer Groot te gast. Hij werkt als klinisch geriater bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.’ Wat is belangrijk als iemand de diagnose ‘dementie’ heeft gekregen? In een vraaggesprek zal de geriater onder andere vertellen over zijn werk als klinisch geriater, wat het werk van een geriater in houdt, welke ziektebeelden hij ziet en met welke disciplines er wordt samengewerkt. Ook zal ter sprake komen hoe de diagnose ‘dementie’ wordt gesteld en welke behandelmogelijkheden er zijn.

Ä­ÄžÄ­Ä˘ÄŤÄĄÄŻÄ˘Ä ÄĽÄą š De ‘Zaak Luigies’ blijft zich maar voortslepen. Vorige week was er opnieuw een rechtszaak, ditmaal in Den Haag. Weer zonder eindoordeel.

Na zijn inleiding zijn bezoekers in de gelegenheid om vragen te stellen. Het Alzheimer CafĂŠ Papendrecht wordt georganiseerd door een werkgroep met daarin vertegenwoordigers van Brede Welzijnsinstelling Papendrecht (BWI), de Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. De avond begint om 19.30 uur (zaal open 19.15 uur) en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie: Brede Welzijnsinstelling Papendrecht via 078-6154741.

ZZP-er? Maak nu gebruik van het podium Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts â‚Ź 4 incl. BTW in de krant

Nabestaanden van de schenker van de bekende collectie willen het recht van eigendom van de gemeente over te ne-

men. Een kort geding leidde tot niets, ook de bodemprocedure sleept zich al enige tijd voort. Belangrijk is ook dat de stukken uit die collectie regelmatig toegankelijk zijn voor publiek. Daar zorgen de leden van de Vereniging Vrienden van de Rietgors voor. Een doorlopende expositie van werken uit de collectie is te vinden in de hal en de

raadszaal van het gemeentehuis. Ook nu weer is door de rechter nog geen oordeel uitgesproken. Erfgenamen van de familie Luigies willen graag dat de collectie altijd in Papendrecht te zien is. Maar dat is om praktische redenen niet altijd te realiseren. De rechtbank doet waarschijnlijk in april deďŹ nitief uitspraak.

Zoals het vroeger smaakte! DONDERDAG - VRIJDAG - ZATERDAG

MAANDAG - DINSDAG

5.00 Championschnitzels 00 5. 00 Hamlappen 4. 3.98 Roomschnitzel 5 stuks voor

Sudderlapjes 500 gram

6.50

Rolleto 500 gram

4 stuks voor

500 gram

VLEESWAREN

Varkenshaas in bospaddenstoelensaus #

500 gram

00

6.

Stampot zuurkool !" ! $ !

500 gram

75

3.

WOENSDAG GEHAKTDAG DONDERDAG Rundergehakt 50 3 heerlijke malse 

Half om half gehakt 

3. 3.00

biefstukjes

6.00

Boerenham 2e ons gratis Eigen gerookt en natuur zuiver

Mortedella 100 gram

Grillworst 100 gram

VLEESWAREN DUO Gedroogde rauwe ham + gebraden gehakt 2 x 100 gram

Meesterslager Arie Bakker ' '  OPENINGSTIJDEN '$' ""|'% ""|#' ""

1.00 090 .

2.50

Wist u dat we ook kant-en-klaar

gestoofde sucadelapjes in jus verkopen!


Een dijk van een dorp! Gemeentehuis

Dit leeft in de Raad

woensdag 12 februari 2014 Commissie Grondgebied

Bezoekadres Cortgene 2, 2951 ED ALBLASSERDAM telefoon fax

14078 (vijfcijferig) 078-770 81 43

Digitaal loket Gaat u naar de gemeente met een vraag of verzoek? Kijkt u dan eerst in het digitale loket van onze website www.alblasserdam.nl. Dit loket is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar. Naast het vinden van informatie, kunt u hier ook veel producten en diensten van online aanvragen en betalen. Openingstijden van de gemeentewinkel zijn: Burgerzaken: I maandag: 9.00 uur – 12.00 uur I maandagavond: 17.30 uur – 19.30 uur (u kunt alleen terecht voor reisdocumenten, rijbewijzen en uittreksels uit de gemeentelijke basisadministratie) I dinsdag: 9.00 uur – 12.00 uur I woensdag: 9.00 uur – 15.00 uur(doorlopend) I donderdag: 9.00 uur – 12.00 uur I vrijdag: 9.00 uur – 12.00 uur Bouw- en woningtoezicht en Vergunningverlening: I maandag t/m vrijdag 9.00 uur – 12.00 uur I woensdag: 9.00 uur – 15.00 uur (doorlopend) Zorgloket: I maandag t/m vrijdag: 9.00 uur – 12.00 uur Ondernemersloket: Bellen voor een afspraak met de accountmanager bedrijven, Esther Smit telnr. 06-45925638. Meldlijn: Via onze website www.alblasserdam.nl kunt u snel, digitaal een melding doen wanneer u vragen of opmerkingen heeft over gebreken en ongemakken in de openbare ruimte (bijvoorbeeld een kapot speeltoestel, een gat in de bestrating of dode bomen). U kunt natuurlijk ook telefonisch een melding over de openbare ruimte doen via het (vijfcijferig) telnr. 14 078.

Op dinsdag 4 februari was er een extra commissie Grondgebied waar gesproken werd over het raadsvoorstel over Dijk- en havenwoningen en technische afronding openbare ruimte Alblasserwerf. Gelet op de vele vragen over de inhoud van het dossier en

Openingstijden Sociaal Raadslieden: I maandag: 13.00 uur – 16.30 uur I dinsdag en donderdag: 9.00 uur -16.30 uur. De Sociaal Raadslieden zijn een onderdeel van de Stichting Welzijn Alblasserdam. Het adres is Cortgene 20 in Alblasserdam, telnr. 078-2021220. Op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl vindt u meer informatie over de activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden van de Stichting Welzijn Alblasserdam.

dat de raadsinformatiebrief over Centrumontwikkelingen in de commissievergadering van 25 februari opnieuw op de agenda zal worden geplaatst als bespreekstuk.

Ook de raadsinformatiebrief over Centrumontwikkelingen stond op de agenda van de commissie Grondgebied. De commissie wil graag een discussie voeren over de ontwikkeling van het gebied en over de verantwoording van dit plan. Daarom is besloten

Voor meer informatie kunt u terecht op de gemeentelijke website www.alblasserdam.nl onder Raadsinformatie of via de griffier door te mailen naar griffier@alblasserdam.nl of telefonisch onder nummer 078- 770 6015.

Bekendmaking Drank- en Horecavergunning De Portiersloge, Zuiderstek 1

Bekendmaking wet milieubeheer

Gemeentenieuws BEKENDMAKINGEN Kennisgeving beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Verleende omgevingsvergunning eerste Fase B&W van de gemeente Alblasserdam maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning hebben verleend: Activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Voor : het veranderen van een boerderij tot een woonzorgboerderij Locatie : Randweg 116 Datum besluit : 4 februari 2014 Tijdens de termijn van ter inzage legging zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd staat gedurende zes weken schriftelijk beroep open bij de Sector bestuursrecht van de Rechtbank van Rotterdam, Postbus 50959, 3007 BX te Rotterdam. Volgens artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Ingediende aanvragen om een omgevingsvergunning

Begraafplaats in de Kerkstraat: Telnr./faxnr: 078-770 60 31.

het gelopen proces hebben de fractievoorzitters (het Presidium) besloten dat het dossier in de huidige situatie niet rijp is voor besluitvorming in de raad. Er komt aanvullende informatie vanuit het college.

B&W van de gemeente Alblasserdam maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: Activiteit bouwen: Voor : het plaatsen van wegschuifbare balkonbeglazing Locatie : Zwaluwstraat 58 Datum ontvangst : 27 januari 2014 Voor

: het aanpassen van de bestaande ecologische overkapping Locatie : Oost Kinderdijk 199 Datum ontvangst : 29 januari 2014

De burgemeester heeft op 11 februari 2014 besloten een Drank- en Horecavergunning te verlenen aan de exploitant van horecabedrijf De Portiersloge, gevestigd op het adres Zuiderstek 1. Belanghebbenden kunnen bezwaar indienen binnen zes weken na publicatie van dit besluit. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaar moet worden gericht aan de burgemeester van Alblasserdam. Indiening van een bezwaarschrift betekent niet dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien daarvoor naar uw mening aanleiding bestaat, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Externe activiteiten college van B&W

Vergunningen en Meldingen, 12 februari 2014

DATUM/ TIJD

ACTIVITEIT

LOCATIE

Bekendmaking Drank- en horecavergunning

Maandag 17 februari 14.00 – 15.00 uur

Inloopspreekuur door een collegelid

Bibliotheek

B&W van Alblasserdam maakt bekend, dat hij ingevolge artikel 3 en 4 van de Drank- en Horecawet voornemens is vergunning te verlenen tot uitoefening van het horecabedrijf aan de Maasstraat 30 te Alblasserdam;

www.alblasserdam.nl

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 13 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Alblasserdam, Cortgene 2, 2951 ED Alblasserdam. Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de ter inzage legging bij de Burgemeester, Postbus 2 - 2950 AA Alblasserdam, zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken.

Indien daaraan behoefte bestaat kunnen, onder verwijzing naar het zaaknummer, inlichtingen worden ingewonnen bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, tel.nr. 078 - 770 85 85. De directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vestigt er de aandacht op dat deze bekendmaking uitsluitend een informatief karakter heeft. Dordrecht, burgemeester en wethouders van Alblasserdam namens dezen, de directeur Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Bekendmaking wet milieubeheer Bekendmaking wet milieubeheer Op 4 november 2013 is een melding in het kader van het “Activiteitenbesluit milieubeheer” ontvangen voor het plaatsen van een aardgas gestookte verwarmingsketel vermogen 400 kW gelegen Lorentzweg 1 te Alblasserdam. Deze melding is afgehandeld onder zaaknummer 00124752. Indien daaraan behoefte bestaat kunnen, onder verwijzing naar het zaaknummer, inlichtingen worden ingewonnen bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, tel.nr. 078 - 770 85 85. De directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vestigt er de aandacht op dat deze bekendmaking uitsluitend een informatief karakter heeft. Dordrecht, burgemeester en wethouders van Alblasserdam namens dezen, de directeur Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Bekendmaking wet milieubeheer Tegen de hiervoor genoemde aanvragen kan op dit moment geen bezwaar of beroep worden ingediend. Dat kan pas nadat het college over deze aanvragen heeft beslist. Die beslissing wordt eveneens bekend gemaakt in deze krant.

Op 20 november 2013 is een melding in het kader van het “Activiteitenbesluit milieubeheer” ontvangen voor het veranderen van een de totale omvang van de (buffer) bewaarplaatsen, gelegen Kelvinring 60 Alblasserdam. Deze worden verkleind van 52,86 m2 naar 47,62 m . Deze melding is afgehandeld onder zaaknummer 00125408.

Op 18 december 2013 is een melding in het kader van het “Activiteitenbesluit milieubeheer” ontvangen voor het veranderen van de inrichting, gelegen West Kinderdijk 24 te Alblasserdam, met het machinaal vullen, verpakken en opslaan van houten pallets. Daarnaast wordt er een houtgestookte kachel geplaatst. Deze melding is afgehandeld onder zaaknummer 00126880. Indien daaraan behoefte bestaat kunnen, onder verwijzing naar het zaaknummer, inlichtingen worden ingewonnen bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, tel.nr. 078 - 770 85 85. De directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vestigt er de aandacht op dat deze bekendmaking uitsluitend een informatief karakter heeft. Dordrecht, burgemeester en wethouders van Alblasserdam namens dezen, de directeur Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Op 25 september 2013 is een melding in het kader van het “Activiteitenbesluit milieubeheer” ontvangen voor het oprichten van een containertransferium gelegen Hoogendijk ong. Alblasserdam, kadastraalnummer sectie B nummer 4545 en 4543. Deze melding is afgehandeld onder zaaknummer 00115927. Indien daaraan behoefte bestaat kunnen, onder verwijzing naar het zaaknummer, inlichtingen worden ingewonnen bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, tel.nr. 078 - 770 85 85. De directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vestigt er de aandacht op dat deze bekendmaking uitsluitend een informatief karakter heeft. Dordrecht, burgemeester en wethouders van Alblasserdam namens dezen, de directeur Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Wmo-adviesraad Alblasserdam zoekt enthousiast nieuw lid De Wmo-adviesraad Alblasserdam is op zoek naar drie nieuwe leden die zich willen inzetten voor een van de volgende doelgroepcategorieën: gehandicapten en chronisch zieken , jeugd en jongerenwerk en belangenbehartigers op het gebied van cliënten en patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers. U kunt ook als onafhankelijk lid deelnemen als u beschikt over een breed netwerk in Alblasserdam. Vanaf 1 januari 2007 bestaat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de Wmo. Deze wet is er voor iedereen, zowel voor gezonde mensen als voor mensen met een beperking. De Wmo is erop gericht iedereen zo lang mogelijk mee te laten doen in de maatschappij. Dit ‘meedoen’ is ook te vertalen in meedenken en meepraten met het beleid. Dit gebeurt onder meer door de Wmo-adviesraad.

Vervolg op volgende pagina


gemeente-info

Woensdag 12 februari 2014

7

Gemeentenieuws Vervolg van vorige pagina De Wmo-adviesraad Alblasserdam is de onafhankelijke adviesraad voor inspraak, advies en gezamenlijke belangenbehartiging voor alle inwoners, die met de Wmo te maken hebben of krijgen. De adviesraad geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over het beleid en de uitvoering van de Wmo. De Wmo adviesraad bestaat uit maximaal 11 leden, inclusief een onafhankelijk voorzitter. De helft van de leden is benoemd op aanbeveling van plaatselijke maatschappelijke organisaties, zoals de Gehandicapten Adviesraad Alblasserdam. De andere helft is benoemd op basis van individuele betrokkenheid en deskundigheid, de zogenoemde burgerraadsleden. Wat wordt er van u verwacht? U woont in Alblasserdam; u bent een betrokken burger en wil een bijdrage leveren; u weet wat er speelt in de samenleving en bij de inwoners van Alblasserdam.

Tijdens de ter inzage ligging kunnen belanghebbenden tegen de bij deze vaststelling aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking; indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Alblasserdam 12 februari 2014 Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Niet op wintersport? Sport dan in Alblasserdam!

Wat zijn uw vaardigheden? U kunt goed communiceren en netwerken, signalen oppikken en deze vertalen naar beleid; u kunt kritisch meedenken aan het begin van een beleidsproces; u hebt een brede belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen en u werkt graag samen. Aanmelden Voor dit interessante en zinvolle vrijwilligerswerk kunt u zich aanmelden door een mail met uw motivatie te sturen naar de secretaris van de adviesraad, mevrouw Margré Romein, mromein@zorgbelangzuidholland.nl Ook voor informatie en/of een profielschets kunt u contact met haar opnemen. Gesprek Als u wordt geselecteerd, krijgt u een uitnodiging voor een gesprek met de selectiecommissie, bestaande uit de voorzitter en de vice-voorzitter van de Wmo-adviesraad. Het college van B&W van de gemeente Alblasserdam benoemt nieuwe leden op voordracht van de Wmo-adviesraad.

In de voorjaarsvakantie zijn alle kinderen van harte welkom om te komen sporten en bewegen. Het ABTTeam organiseert een aantal leuke activiteiten.

Vrijdag 21 februari 07.15-09.30 banen zwemmen. 08.30-11.30 vrij zwemmen tevens baby/peuter instuif. (diep water tussen 9.30-10.30 niet beschikbaar.) 09.30-10.15 aquatraining senior 10.30-11.15 aquatraining lowimpact. 11.15-12.00 medisch zwemmen. 12.00-13.00 banen zwemmen.* Zwembad vanaf 13.00 uur gesloten Zaterdag 22 februari 10.30-11.30 banen zwemmen. 11.30-13.00 vrij zwemmen. Zondag 23 februari 09.00-10.00 banen zwemmen. 10.00-11.30 familie zwemmen. 11.30-13.00 vrij zwemmen. Vakantietarief jeugd t/m 15 jaar is 1,75 Euro Kaartjes voor A-kidz kunnen dezelfde dag worden gekocht bij de kassa van het zwembad.

Duurzaamheidsactieplan De gemeente Alblasserdam neemt deel aan dit project om u te helpen op een eenvoudige manier energie te besparen en het wooncomfort te verbeteren. De energiescan moet bijdragen aan de doelstelling uit het duurzaamheidsactieplan om het energiegebruik met 2 procent per jaar te verminderen. Op www.jehuisverdienthet.nl staat meer informatie, kunt u enkele voorbeelden van woningen uit de regio bekijken en direct de scan aanvragen voor de actieprijs van 45 euro.

Op dinsdag 18 en donderdag 20 februari 2014 ben je welkom voor de A-kidz ‘Olympische Winterspelen’. Kom schaatsen, kunstschaatsen, ijshockeyen en sneeuwballen trefbal spelen. Voetballen, tafeltennissen of badmintonnen kan ook. Ben je tussen de 6-12 jaar? Je bent welkom van 9.30 – 12.00 uur in Sporthal de Blokweer. Betalen bij de kassa (€3,15 incl. consumpties).

Afvalnieuws Huis-aan-huis inzameling van plastic afval gestopt per 1 januari 2014

Meer informatie? Twitter: @HetABTTeam Email: cfalblasserdam@hattricksport.nl

Meedoen in Kinderdijk

B&W van Alblasserdam maken bekend dat de gemeenteraad op 28 januari 2014 het bestemmingsplan Dijklint (planidn: NL.IMRO.0482bpdijklint-vg03) gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (nummer uitspraak 201205589/1/ R4) van 23 oktober 2013 over het vaststellingsbesluit van 27 maart 2012. Uitspraak In deze uitspraak vernietigt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van de raad van de gemeente Alblasserdam van 25 juni 2013, kenmerk 2013-051, voor zover het betreft de vaststelling van de plandelen met de aanduiding “specifieke vorm van groen - fietspad uitgesloten” en “specifieke vorm van groen - fietspad” en voor zover het betreft de vaststelling van artikel 7, lid 7.1, onder c en d, van de planregels, voor zover dit van toepassing is op de percelen achter de woningen aan de Oost-Kinderdijk. De Afdeling draagt de raad van de gemeente Alblasserdam op om binnen 16 weken na de verzending van de uitspraak met inachtneming van hetgeen daarin is overwogen een nieuw besluit te nemen en dit op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend te maken. Met de vaststelling op 28 januari 2014 en voorliggende publicatie wordt hieraan gevolg gegeven. Beroep Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebben de stukken liggen met ingang van 14 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Het plan is ook digitaal te raadplegen via de site van de gemeente (www.alblasserdam.nl) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vakantierooster zwembad Blokweer Tijdens de voorjaarsvakantie van 17 t/m 23 februari 2014 geldt er in zwembad Blokweer een aangepast rooster. Maandag 17 februari 09.00-10.00 banen zwemmen. 10.30-12.00 vrij zwemmen. 12.00-14.00 banen zwemmen. 14.30-17.30 vrijzwemmen. Dinsdag 18 februari 09.30-12.00 A-Kidz olympische spelen Entree is 3,15 Euro dit is inclusief 1 consumptie 12.00-13.00 banen zwemmen.* 13.45-15.00 dames zwemmen. 15.30-17.30 vrij zwemmen. 20.30-21.15 Aquatraining. 21.15-22.30 banen zwemmen. Woensdag 19 februari 09.00-10.00- banen zwemmen. 10.30-12.00 vrij zwemmen. 12.00-13.00 banen zwemmen.* 13.15-17.00 vrij zwemmen 20.30-22.30 banen zwemmen. Donderdag 20 februari 09.30-12.00 A-Kidz olympische spelen Entree is 3,15 Euro dit is inclusief 1 consumptie 12.00-13.00 banen zwemmen 13.45-15.00 dames zwemmen. 15.00-16.00 vrij zwemmen.

Al 296 inwoners uit Alblasserdam, HendrikIdo-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben zich aangemeld voor een energiescan van hun woning. De energiescan toont snel en eenvoudig welke maatregelen u het beste kunt nemen in uw situatie om energie te besparen en het comfort in uw woning te verbeteren. De meest geadviseerde maatregelen zijn zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie. Voor de maatregelen die het beste kunnen worden genomen krijgt de deelnemer vrijblijvend een offerte. Overigens kunt u sinds 21 januari 2014 een aantrekkelijke lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen aan uw woning via het Nationaal Energiebesparingsfonds (NEF). Kijk op www.ikinvesteerslim.nl.

Op maandag 17 februari ben je welkom voor het Ravijnenspel ‘Samen Sterk’. Met alle materialen in de zaal bouwen we één groot ravijn. Probeer (met enkele hindernissen natuurlijk) met een groepje naar de andere kant te komen. Kinderen van 4-6 jaar zijn welkom tussen 12.45-13.45. Kinderen van 7-9 jaar zijn welkom tussen 14.00-15.00 uur. Kinderen van 1013 jaar zijn welkom tussen 15.15-16.15 uur. Locatie: gymzaal ‘De Weverstraat’. Kosten € 1,-. Inschrijven via lotte@hattricksport.nl.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Dijklint Alblasserdam

Al 296 aanmeldingen voor de Energiescan

Vanaf 1 januari wordt uw plastic afval niet meer aan huis opgehaald. HVC heeft dit inmiddels ook kenbaar gemaakt via de afvalkalender. Vanaf 1 januari 2014 is het alleen nog mogelijk om uw plastic afval te deponeren in de oranje wijkcontainers. Het scheiden van plastic afval is belangrijk omdat plastic verpakkingsmaterialen hergebruikt kunnen worden. Van plastic wordt nieuw plastic gemaakt bijvoorbeeld voor een computer of een mobiele telefoon. Het scheiden van plastic afval levert minder restafval op en bespaart grondstoffen.

De gemeente Alblasserdam nodigt u van harte uit voor een bijeenkomst over de veiligheid in de wijk. Deze bijeenkomst vindt plaats op 27 februari 2014 van 19.30 tot 21.30 uur in het MFC Maasplein. Doel van de avond Sinds begin vorig jaar zijn er al organisaties en mensen actief om te bouwen aan een wijk waar het goed wonen en leven is, waar we op elkaar terug kunnen vallen als dat nodig is. Tot nu toe heeft u daar als bewoner waarschijnlijk nog niet zoveel van gemerkt. Daarom organiseren wij dit jaar bijeenkomsten over thema’s die leven in de wijk. De eerste bijeenkomst staat in het teken van veiligheid. Programma 19.15 uur 19.30 uur 19.45 uur 20.45 uur Vanaf 21:00 Vanaf 21:30

Kijk op www.plasticheroes.nl voor meer informatie.

Inloop Welkom door wethouder Ad Cardon Presentatie over veiligheid en buurtpreventie door de politie Pauze Mogelijkheid om te kijken wat er nog meer in uw wijk gebeurt Afsluiting met een hapje en drankje

Gratis afvalzakken voor uw plastic afval zijn te verkrijgen bij: O Albert Heijn (winkelcentrum Makado) O Hema (winkelcentrum Makado) O Bas van der Heiden (Sportlaan) O Van de Rhee (Scheldeplein) O Gemeentehuis (Cortgene 2)

Meer informatie Wilt u meer informatie uw wijk? Kijk dan ook eens op de website van de wijkkerngroep via www.wijkkinderdijk.nl of in bijgevoegde flyer van Multifunctioneel Centrum Maasplein. Vindt u het leuk om bij deze bijeenkomst te zijn? Dan kunt u zich aanmelden met het bijgevoegde antwoordformulier of per e-mail bij jw.schuurman@alblasserdam.nl.

Een dijk van een dorp!

www.hetkontakt.nl

www.facebook.com/klaroen.nl Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Tel. 0183-583200


gemeente-info

Woensdag 12 februari 2014

8

www.papendrecht.nl | Politiek debat

12 februari 2014

Vertel de lijsttrekkers wat voor u belangrijk is in Papendrecht!!!

Elsemieke Havenga is o.a. bekend als presentatrice van het RTL-televisieprogramma RTL nieuws en Editie NL.

Peter de Bie. Hij is een van de vaste presentatoren bij het veelbeluisterde zaterdagochtendprogramma TROS Nieuwsshow (Radio 1).

Programma 25 februari 2014 Inloop vanaf: 19.00 uur Opening door burgemeester C.J.M. de Bruin: 19.30 uur Eerste discussieronde om 19.45 uur Tweede discussieronde om 21.15 uur

DE GEHELE DAMES-WINTER COLLECTIE

DE GEHELE HEREN-WINTER COLLECTIE

START VANAF VANDAAG!!!

OOK IN ONZE WEBSHOP

H E T H U I S VA N D E M O D E

ode.nl zwijnenburgm

Energieweg 27, 4231 DJ Meerkerk, telefoon 0183-351401 Bezoek ook onze webshop: www.zwijnenburgmode.nl

Arma Leder | Boss | Bugatti | Cambio | Creenstone | D.E.P.T | Esprit | Expresso | Frank Walder | Gabor | Gardeur | Geisha | Gerry Weber | G-Star Raw | Jack & Jones John Miller | Joseph Ribkoff | Juffrouw Jansen | Ledûb | MAC | Maison Scotch | PME Legend | Reset | Sandwich | Sào Paulo | Scotch & Soda | State of Art Supertrash | Tenson | Van Bommel | Van Gils

*Op geselecteerde collecties en zo lang de voorraad strekt.

De leiding van deze discussiebijeenkomst is in handen van het duo Elsemieke Havenga en Peter de Bie, bekend van radio en televisie.

Haar partner in de duo-presentatie is deze avond:

Volg ons op Facebook, Twitter en Pinterest!

Op dinsdag 25 februari 2014 houden de aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemende politieke partijen een discussiebijeenkomst in de aula van De scholengemeenschap De Lage Waard aan de Vijzellaan 4 in Papendrecht. Dit in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. De lijsttrekkers van deze partijen gaan in discussie met u, de kiezer, over uiteenlopende en actuele onderwerpen.


q www.klaroen.nl

nieuws

Woensdag 12 februari 2014

Werkzaterdag De Groene Long 6A7A6HH:G96B ™ De vrijwilligers van De Groene Long gaan op zaterdag 15 februari weer aan de slag. Het verzamelen is vanaf 08.45 tot 09.00 uur op het parkeerterrein aan de Pijlstoep bij de voormalige wasserij. Er zal gewerkt gaan worden in de griend in ‘t Lammetjeswiel. Zoals gewoonlijk is er rond 10.30 uur bijpraten met een bakkie koffie en een koekje. Rond 12.30 uur is de afsluiting met de gezamenlijke broodjes en de inmiddels zeer gewaardeerde Groene Long Soep. Voor meer informatie of aanmelding kunnen belangstellenden een mailtje sturen naar groenelong@hotmail. com.

Kleine ondernemers werken samen ĭĞĭĢīġįĢĠĥıš Zestien kleine ondernemers uit Papendrecht hebben zich sinds kort verenigd in ondernemersvereniging KOP (Kleine Ondernemers Papendrecht). De oprichtsters Angela Hofland en Miranda Hoornweg hebben een laagdrempelige insteek bedacht zodat ook kleine ondernemers hun krachten

kunnen bundelen en profiteren van elkaars expertise en netwerk. Kinderen Alle ondernemers werken kindgericht en bieden activiteiten en producten aan voor kinderen. “Wij zijn allemaal kindgerichte ondernemers uit papendrecht, en ook klein. Vaak is het lastig om dan bekend te worden om-

dat de mensen/klanten je nog niet kennen”, vertelt Miranda Hoornweg. “Bij een ondernemersvereniging aansluiten is vaak geen optie omdat dit vaak een hoog kostenplaatje met zich meeneemt. KOP is hier een voorbeeld van, dat het ook anders kan.” Het samenwerken heeft inmiddels geleid tot de organisatie van de Kids Op

koP-beurs op zaterdag 29 maart in sporthal De Laaght in Papendrecht. Bijdrage Dankzij een bijdrage van bedrijven uit Papendrecht en omstreken, de gemeente Papendrecht en de Rabobank biedt de KOP-groep deze middag aan met gratis activiteiten en leuke demonstraties voor kinderen. Ouders en andere ondernemers kunnen kennismaken met de deelnemende ondernemers. Voor meer informatie over de beurs en de ondernemers kunnen belangstellenden surfen naarde website: www. kop-papendrecht.nl, of via facebook: https://www.facebook.com/KleineOndernemersPapendrecht.

Inloopmiddag over computergebruik C>:JL"A:@@:GA6C9™ In ´t Waellant aan de Ooievaar te Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 26 februari tussen 13.30 en 16.30 uur een inloopmiddag gehouden over het gebruik van de computer. Enkele enthousiaste vrijwilligers en docenten zijn aanwezig om de senioren te informeren over de mogelijkheden van cursussen en workshops om het gebruik van de computer te verbeteren. Zij kunnen ook met bezoekers meekijken en, indien mogelijk, problemen oplossen en vragen beantwoorden. De toegang tot deze multimediale inloopmiddag is gratis en de koffie staat klaar.

9

Op de foto staan de betrokken ondernemers. Van boven naar onder en van links naar rechts zijn het Mariska (Kinderkoppies), Cisca (Andere Kijk Op Leren) Roxanne/Dani (FitKidz), Petra (De Kleibakkerij), Bert (Kermiszaak.nl), Anouk (‘t Madeliefje), Cati (Cati Danst), Dolly (Kapsalon Dolly’s), Wendy (Chocofeestjes.nl), Diana (Tuinieren met Diana), Annemieke (Kindercoach Annemieke), Angela (kleinereusjes.nl/minireusjes.nl), Miranda (Miranda schmink), Petra (Het Familiehuis/Muziekschool Papendrecht), Heidi (presentsandballoons.nl). Niet op foto maar wel KOP-ondernemer is Esther (esthers taarten en cupcakes).

q WWW.KOP-PAPENDRECHT.NL

™9ZoZhi^ZcdcYZgcZbZghkVc@DE#=jccVbZchiVVc^c]ZiVgi^`Za#

Nagelsalon FioNails open Nieuwe bakkerswinkel in Oud-Alblas in Alblasserdam ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪ š Fiona Hilgeman uit Alblasserdam heeft onlangs haar eigen nagelsalon FioNails geopend.

zorgde gelnagels kan je bij mij terecht. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.”

“Ik werk van huis uit en heb een speciale kamer voor mijn Nagelsalon ingericht”, vertelt Fiona. In 2013 behaalde zij de nodige diploma’s en certificaten voor nagelstyliste. Dat waren niet alleen het diploma voor gelnagel styliste, maar ook onder andere 3D en Design nails.

Fiona is nu nog bezig met een opleiding Visagie bij de Brabantse Visagieschool. Deze opleiding hoopt ze in juni af te ronden. “Met dit diploma op zak kan ik de klant nog meer het complete plaatje aanbieden. Ik wil mij dan ook gaan specialiseren in de combinatie van nagelstyliste, visagie en haarstyling.”

Fiona: “Kortom wat je ook wenst op je nagels, ik creëer het. Van eenvoudige gelnagels of frenchnails tot Nailart en Design. Voor bijzondere gelegenheden, maar ook voor de dagelijks ver-

Iedere maand heeft Fiona diverse acties op haar facebookpagina. Voor meer informatie FioNails@live.nl of 06-46514757.

ĬIJġĉĞĩğĩĞİ š Oud-Alblas is vanaf donderdag 13 februari een winkel rijker. Dan doet Erik Kraaijenbrink voor de eerste keer de deuren van Erik’s Brood en Banket open. De bakkerszaak aan de Dorpsstraat houdt zaterdag 15 februari vanaf 11.00 uur een open huis met allerlei activiteiten. Spannend, dat is het zeker voor Erik Kraaijenbrink. De 20-jarige inwoner van Bleskensgraaf stapt met de opening van zijn winkel in het diepe. “Maar ik heb er ook heel veel zin in. Met kwaliteitsartikelen wil ik het verschil maken.” Ervaring deed hij op bij de bakkersopleiding, bij Bakkerij Trappenburg in Noordeloos en in een marktkraam van bakkerij ‘t Stoepje. “Toen ik hoorde dat deze ruimte vrij zou komen, heb ik gebeld met woningcorporatie Tablis Wonen. Ik wilde hier wel een winkel beginnen. Later belden ze terug: ik bleek als eerste op de lijst te staan.”

Bouwen Dat zorgde voor het nodige overleg in huize Kraaijenbrink om alles praktisch en financieel rond te krijgen. Erik hakte de knoop door: hij zou gaan beginnen met Erik’s Brood en Banket. De afgelopen weken werkte hij samen met zijn familie keihard om de kale ruimte om te bouwen tot en gezellige en moderne bakkerswinkel. Alles heeft hij

™:g^`@gVV^_ZcWg^c`W^_o^_cl^c`Za^cDjY"6aWaVh#

zelf ontworpen. “Ik verkoop hier brood en gebak van speciaalbakkerij Van der Grijn. Dat zijn vooral de luxere broodsoorten, zoals het polderassortiment. Daarnaast heb ik andere leveranciers, vooral op het gebied van koeken en koekjes. Daarvan heb ik een heel ruim assortiment. In de vitrines liggen ook snacks als sauzijcenbroodjes en kaasbroodjes. En ik ga goed naar mijn klanten luisteren: als zij graag iets willen,

FOTO: GEURT MOUTHAAN

kan ik het zo bestellen.” Donderdag en vrijdag is de winkel al open, van 8.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 15 februari is er een open huis vanaf 11.00 uur. “Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals een proeverij. Afhankelijk van het weer is dat ook buiten. Meer informatie: bakker_oudalblas@live. nl. Geurt Mouthaan

Thuiskapster?

Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 4 incl. BTW in de krant

Alblasserwaard

Bedrijvig is een

uitgave van Het

Kontakt Edities

- januari 2014 -

Het ondernemersblad voor de Alblasserwaard en Gorinchem met een oplage van bijna 8.000 exemplaren.

nr. 1

Johan Schep -

™;^dcV=^a\ZbVc]ZZ[idcaVc\h]VVgcV\ZahijY^d;^dCV^ah\ZdeZcY#

Schep Makelaard

Neem dan contact op met Carmen Timmer M 06-10054953, Andre de Borst M 06-51728034, Caroline Rothuizen M 06-51109114 of Alex Willemse M 06-29053729.

ij

alleen ‘Het gaat niet ar vooral om morgen, ma

om overmorg

en’ l


publicaties

Woensdag 12 februari 2014

uw oude metaal

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 08:00 tot 13:00 uur

is geld waard!

10

Verras je liefde met

VALENTIJNSDAG

Koper kabel

â‚Ź 1,50 per kg

Koper handgepeld

â‚Ź 4,60 per kg

Koper gemengd

â‚Ź 4,10 per kg

Messing/geel koper

â‚Ź 2,70 per kg

Aluminium

â‚Ź 0,80 per kg

RVS

â‚Ź 0,70 per kg

Lood

â‚Ź 0,90 per kg

Zink

â‚Ź 0,75 per kg

GRATIS THUISBEZORGD

Elektromotoren

â‚Ź 0,40 per kg

in Alblasserdam.

Accu

â‚Ź 0,40 per kg

IJzer

â‚Ź 0,18 per kg

met een boeket van Bonne Fleur. Deze wordt dan op 14 februari

Witgoed (elektrische apparaten) â‚Ź 0,14 per kg Computers

â‚Ź 0,14 per kg

Koelkast

â‚Ź 2,00 per stuk

Wasmachines

â‚Ź 4,00 per stuk

 *HHQYULHVNLVWHQDXWREDQGHQJDVƳHVVHQEHHOGVFKHUPHQDLUFRśVHQ DQGHUFKHPLVFKDIYDO:LMEHKRXGHQRQVKHWUHFKWYRRURPSDUWLMHQ WHNHXUHQHQRIWHZHLJHUHQ3ULMVZLM]LJLQJHQHQGUXNIRXWHQ YRRUEHKRXGHQ.LMNYRRUDFWXHOHSULM]HQHQYRRUZDDUGHQRS ZZZYDQSHOWUHF\FOLQJQO

Klompenmakerstraat 10, 2984 BB Ridderkerk Tel. +31 (0)85 48 943 30 Ţ info@vanpeltrecycling.nl

  

De Bloemenjungle gaat alleen voor goud !! OP=OP !!! onze gouden disciplines:

Audicien

Geldig van 13 t/m 15 februari

Audicien StAr-geregistreerd

Nieuws voor slechthorenden! Zwarte piste plant

eletplant� Een Alocasia, ook wel “sk arte en ap , rke ste r pe genoemd. Su ot! gro trendy plant. Extra vol en 5 5,9 E aal rm Exclusief sierpot, no Nu voor maar E

2,95

Gele skischans narcis

Blauwe bobslee druif

Een glazen schaal op gevuld met tĂŞte Ă tĂŞte voNaet,rci Compleet normaal E 8,95 ssen.

Een mand gevuld met blauwe Druifjes. Compleet normaal E 3,50 Nu voor maar E Nu voor maar

E

1,50

5,95

Groene schaats vaas

t met Een glazen vaasje opgeleumardakwater. bloemen en gek Compleet normaal E 6,95. Nu voor maar

E

4,95

Rood rodel hartje Een “last-minute� Valentijn aanbieding. Een aluminium hartje geklemd tussen 2 glasplaten. Compleet opgemaakt met zijden bloemetjes. Een blijvertje dus! Compleet normaal E 11,95. Nu voor maar E

Beter horen begint bij de audicien...

7,95

NIET VERGETEN !! 14 februari VALENTIJNSDAG

Bloemen, planten en woondecoraties

Oosterparkweg 15 Ridderkerk Tel: 0180 - 42 45 46 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur. vrijdag koopavond tot 21.00 uur www.bloemenjungle.nl - www.bloemetjebestellen.nl

Goed gehoor begint bij Goud Nieuw-Lekkerland, Planetenlaan 25 Groot-Ammers, Margrietstraat 27

0184 - 68 23 01 0184 - 66 22 28


algemeen

Woensdag 12 februari 2014

12

Voor jouw Valentijn Wij hebben een mooi assortiment Valentijn taarten en schnitten onder andere

Slagroomschnitte Origineel Valentijn opgemaakt

50 6.

Let op.. vrijdag 14 februari bezorgen wij bij besteding vanaf 10 euro GRATIS in Papendrecht

Heerlijke boter sprits

Wij vieren een verjaardag

lang en rond naar keuze

50 jaar

Eenmalig

0% 5 KORTING

ur natuu pu

-numm rE

bij Bakkerij Vlot per stuk 1.50

nu 6 stuks van 9.00 voor

50 4.

Bakkerij Vlot

Vader Gerrit brood

vrij er

Appelappen

2e pakje voor de helft

95 1.

Boordevol vitaminen en mineralen met cranberriess van 2.38 nu voor

Winkelcentrum de Meent Brederodelaan 13 Papendrecht Tel 078 - 6425256

Winkelcentrum Westpolder Jan van Goyenstraat 8 Papendrecht Tel. 078 - 6154621

Valentijnsdag PANNENKOEKENHUIS

FRITTELLA Valentijnsmenu (3 gangen) Luxe broodjes met pesto, olijfolie en kruidenboter .... Keuze uit alle pannenkoeken (ruim 200 soorten)

Speciaal Valentijnsdessert voor twee

p.p.

Reserveer nu! Kom gezellig samen eten bij Pannenkoekenhuis Frittella en geniet van dit heerlijke Valentijnsmenu

Specialiteit van de week

per 100 gram

1.79

Meentpassage 24 Papendrecht Reserveren via 078-73 70 337

www.pannenkoekenhuisfrittella.nl

Geldig week 07 Puur Hollands rundvlees

Maaltijd van de week uit eigen keuken

Pollo di mozzarella

Zuurkool stamppot

Magere runderlappen

per portie 400 gram

500 gram

3.79

6.45

Voor rund- en varkensvlees puur natuur, eet u bij ons smakelijk en zeker niet duur! Van het graanvarken

Schnitzels

Soep van de week uit eigen keuken

diverse smaken

4 HALEN = 3 BETALEN Beenham

(E-nummervrij uit eigen slagerij)

2.79

150 gram

....

19,95

Tel. 6151724, fax 6414056 Brederodelaan 13, Uw adres voor vers

per pot

met beenham

3.25

Uit onze grill

Hele kip per stuk

4.98

Iedere dinsdag vlugklaardag

Uit eigen slagerij

Hamburgers

Aspergesoep

diverse smaken

4 HALEN = 3 BETALEN

Alle artikelen uit het vlugklaarassortiment

5 HALEN = 4 BETALEN Iedere woensdag gehaktdag

Maak uw keuze uit 3 x 100 gram verschillende vleeswaren:

Mager rundergehakt

Runderrollade (uit eigen slagerij) Grillworst (uit eigen slagerij) Mosterdrollade (uit eigen slagerij) Haagse leverworst

Half-om-half gehakt

Katenspek

3.79

500 gram 500 gram

3.49 2.98

Iedere donderdag kogelbiefstukdag Heerlijk malse

Kogelbiefstukjes 3 stuks

6.95


q www.klaroen.nl

nieuws

Woensdag 12 februari 2014

Woning vrij in CPOproject Tweemaster C>:JL"A:@@:GA6C9™ In het CPO-nieuw-

bouwproject Tweemaster te Nieuw-Lekkerland is een woning vrijgekomen. Vanwege persoonlijke omstandigheden van één van de deelnemers van het CPO-project is er een woning vrijgekomen. Voorzitter Pieter Jacob Leenman: “We balen hier enorm van, met name voor het stel dat heeft moeten afhaken. In het afgelopen jaar zijn we een hechte club geworden en dan is het echt jammer om afscheid te nemen van enthousiaste leden om zo’n zure reden.” De woningen zijn al in aanbouw, de begane grond vloer is inmiddels gestort. Het betreft een complete rijwoning, standaard voorzien van een aanbouw, optioneel van een dakkapel. Bij CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) nemen de kopers van de grond de rol van de ontwikkelaar op zich. Belangstellenden die deel willen nemen aan dit Lekkerlandse project kunnen contact opnemen via 06-55797043 of cponieuwlekkerland@gmail.com.

Van de Ven Fashion failliet E6E:C9G:8=I™ Modeketen Van de Ven Fashion is vorige week dinsdag officieel failliet verklaard. Het filiaal op Winkelcentrum De Meent in Papendrecht is inmiddels gesloten. Van de Ven Fashion heeft 28 filialen in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het bedrijf heeft circa 170 medewerkers, van wie de toekomst onzeker is geworden. Het is mogelijk dat het Papendrechtse filiaal nog een doorstart krijgt, maar dit is nog niet bekend.

13

Bouwer Ap Kremer nu ook in tuinen ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš Ondernemer Ap Kremer heeft zijn klanten steeds meer te bieden. Zo kunnen particulieren en zakelijke relaties sinds kort bij hem terecht voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van de tuin. Met zijn nieuwe divisie APLandscaping heeft Kremer de afgelopen tijd al acht tuinen aangelegd. “We hebben een eigen tuinarchitect die de wensen van de klant vertaalt in een kant- en klaarontwerp. En we kunnen de complete uitvoering voor onze rekening nemen.” Ook voor erfafscheidingen, tuinhuizen, vijvers en zelfs zwembaden kan de klant bij Kremer terecht. En in het geval dat er vergunningen nodig zijn, dan regelt de Alblasserdamse ondernemer die ook. Zeven jaar terug begon Ap Kremer voor zichzelf met APHoutconstructies aan de Wattstraat in Alblasserdam. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van steigers, damwanden, beschoeiingen, enzovoorts. Met zestien jaar ervaring in de weg- en waterbouw bij een grote aannemer is dit voor Kremer bekend terrein. Korte tijd later begon Kremer ook met de productie en verkoop van eikenhouten gebouwen zoals botenhuizen, prieeltjes, carports en bergingen. “Europees eikenhout is een prachtig en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout en ook qua prijs is het een aantrekkelijke investering”, aldus Kremer. Sinds enkele jaren bouwt Kremer ook complete houten recreatiewoningen. Dat gebeurt onder de paraplu van

Time Out Second Home waarin Kremer samenwerkt met partners die goed zijn ingevoerd in de markt van vakantiewoningen. Op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden zijn intussen al diverse woningen in dit segment gebouwd. “Ze zijn heel erg zuinig qua energiegebruik dankzij de nieuwste isolatietechnieken. En ook zonnepanelen, een warmtepomp, ledverlichting en een oplaadpunt voor de elektrische auto ontbreken niet in dit

bijzondere concept recreatiewoningen”, vertelt Kremer. Veel aandacht kreeg de ondernemer afgelopen zomer voor de door zijn team gebouwde Ecolodge, een drijvend verblijf waarop natuurliefhebbers kunnen slapen en recreëren. Voor de lodge in de Dordtse Biesbosch is veel belangstelling. Van een eenmanszaak is Kremer in zeven jaar gegroeid naar een bedrijf met twintig personeelsleden. “On-

q WWW.APLANDSCAPING.NL

™=ZiiZVbkVc6EAVcYhXVe^c\#

65 Jaar gelukkig getrouwd

Integraal Kind Centrum

Jan (88) en Jopie van der Wal (83) vierden maandag hun 65-jarig huwelijk. Voor burgemeester De Bruin zeker de reden om met een stevige bos geel en blauw zijn opwachting te maken. Jan is geboren en getogen Poapendrechter, maar om echt gelukkig te kunnen worden moest hij toch wel Jopie uit Alblasserdam halen. Jan werkte tientallen jaren als verspaner bij Aviolanda. Maar zijn inzet voor het verenigingsleven was minstens zo inspannend. Jarenlang was hij secretaris van vv Papendrecht. Jan legde mede de fundamenten voor de Papendrechtse Wielerronde, die vorig jaar haar 60-jarig jubileum vierde. Jopie was ook niet direct een stilzitster. Zij verzorgde zij 25 jaar lang het agentschap van het toenmalige ‘Rotterdams Dagblad’. Inmiddels wonen ze aan de Markt en genieten elke dag van het uitzicht. “We kunnen het samen nog steeds goed vinden,” lacht Jopie. “Ja,” bromt Jan. “Als jij maar doet wat ik zeg.” Maar de ogen van de ouwe brombeer twinkelen als hij dat zegt. Want Jopie, de kinderen en zijn negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen weten wel beter.

Vertegenwoordigers van Stichting PCOAZ (basisonderwijs) en Wasko (kinderopvang) hebben vorige week een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de start van Integraal Kind Centrum De Loopplank per 1 augustus van dit jaar. Een uniek, nieuw concept in Alblasserdam. De organisaties werken al samen sinds 2007. Op dat moment startte Wasko op basisschool De Loopplank met een dagopvanggroep en twee groepen voor buitenschoolse opvang (BSO). Al snel werd de samenwerking meer dan alleen het delen van een gebouw. Els Boon, manager van Wasko en Ruthli Groot, directeur van De Loopplank, onderzochten samen met de bestuurders van beide organisaties, de mogelijkheid voor het vormen van een Integraal Kind Centrum. Een IKC is een voorziening met een dagprogramma voor kinderen van nul tot twaalf jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten. De samenwerkende partijen vormen één organisatie met een integrale aanpak en programmering.

E6E:C9G:8=I™

danks de economische tegenwind gaat het goed. Dat komt door een aantal factoren. De prijs-kwaliteit verhouding klopt, we denken goed mee met de wensen van de klant en onze focus op duurzaam bouwen slaat gelukkig aan. Maar het belangrijkste is dat je de afspraken met de opdrachtgever nakomt. Tevreden klanten zijn je beste ambassadeurs.”

6A7A6HH:G96B ™

Informatieavond van Excelsior Alblasserdam 6A7A6HH:G96B™ Muziekvereniging Excelsior houdt op maandag 17 februari een informatie-avond voor iedereen die het leuk vondt om een muziekinstrument te bespelen. Bij Excelsior is het mogelijk om de volgende instrumenten te bespelen: slagwerk, de houten blaasinstrumenten zoals fagot, klarinet, hobo maar ook saxofoon, dwarsfluit én de koperinstrumenten zoals trompet, bas, hoorn, bariton, euphonium en trombone. Tijdens de info-avond kan men de instrumenten uitproberen. Op maandag 17 februari van 18.30 tot 19.30 uur zijn belangstellenden welkom in de oefenlokatie in de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 te Alblasserdam. Daarna volgt de repetitie van het harmonie-orkest, waar men mag blijven luisteren. Voor meer informatie: 0786915811 of www.facebook.com/ excelsioralblasserdam.nl.

Anbo-middag 6A7A6HH:G96B™ De Anbo verzorgt op woensdadgmiddag 19 februari vanaf 14.00 uur een gezellige middag in Landvast met de volksdansgroep.

™:X]ieVVgKVcYZgLVabZiWjg\ZbZZhiZg9Z7gj^c#

Eén contactpersoon voor zorgvragers G:<>D™ Hulp bundelen, zodat zorgvragers maar met één contactpersoon te maken hebben. Dat is het doel van het beleidsplan De Verbinding, opgesteld door de gemeenten in de regio AlblasserwaardVijfheerenlanden. Op 1 januari 2015 dragen het Rijk en de provincies taken uit het sociale domein over aan gemeenten. Het gaat hierbij om jeugdhulp, werk & inkomen (Participatiewet) en zorg & ondersteuning (Wmo/AWBZ). Om deze taken goed te kunnen uitvoeren, is een gezamenlijk beleidsplannen ontwikkeld.

FOTO: CHRIS WIJMANS

Muziek voor baby’s, peuters en kleuters G:<>D™ Na de voorjaarsvakantie van de scholen starten er bij ToBe cultuurcentrum weer cursussen voor de allerkleinsten. Muziek op Schoot (0 tot 1 jaar) en Muziek voor Peuters (2 tot 3 jaar) zijn cursussen voor kind én ouder of verzorger. De lessen vinden plaats in de bibliotheek van Papendrecht op de woensdagochtend. Zingen is natuurlijk het grootste onderdeel van deze lessen. De cursus van 10 lessen kost 62,50 euro. De eerste lessen zijn op woensdag 26 februari. Aanmelden en info: www.tobe.nl.

™9ZWZigd``ZceVgi^_ZcW^_]Zi>ciZ\gVVa@^cY8Zcigjb^c6aWaVhhZgYVb#

Bruidsmodeshow E6E:C9G:8=I™ Modern of klassiek, kort of

lang, wit of gekleurd: bruidsjurken zijn er in allerlei soorten. En het blijft leuk om ernaar te kijken. Waardeburgh organiseert op woensdag 5 maart in het MFC Maasplein aan de Maasstraat 30 te Alblasserdam een bruidsmodeshow. De ‘bruiden van Waardeburgh en het MFC Maasplein’ laten graag de jurk zien van hun grote dag. De bruidsmodeshow is van 14.30 tot 16.00 uur en kost 1,50 euro. Dit is inclusief een kop koffie en een feestelijke traktatie. Tot een dag van tevoren aanmelden kan via 0800-4560456.

IHC Merwede boekt grote orders @>C9:G9>?@™ IHC Merwede heeft onlangs orders ontvangen voor een breed scala aan schepen en equipment ter waarde van 350 miljoen euro. Voor de baggerdivisie betreft het opdrachten voor de levering van een custom-built sleephopperzuiger, 13 baggerwerktuigen die geleverd zullen worden door IHC Beaver Dredgers en een cutterzuiger training simulator. De offshoredivisie boekte orders voor de bouw van een 300 ton pijpenlegger, een J-Lay pijpenlegsysteem en een tandem mooring system.

6%

BTW

OP AR BEI

D

IS UW TUIN KLAAR VOOR DE LENTE? ONTWERP | AANLEG | STRAATWERK GRONDWERK | ONDERHOUD | RENOVATIE SNOEIWERKZAAMHEDEN | DRAINAGE | VIJVERS TERRASSEN EN VLONDERS | ADVIES T 078 - 699 96 21 | E INFO@APLANDSCAPING.NL WWW.APLANDSCAPING.NL


publicaties

Woensdag 12 februari 2014

14

Klaroentjes Klaroentje plaatsen?

Belastingaangifte voor zzp’ers Correct, deskundig en voordelig. e-mail: info@es-belastingadvies.nl www.es-belastingadvies.nl Tel. 078-645 645 1 b Wordt u een dagje ouder Bent u druk met werken Zoekt u iemand voor uw kantoor 06-21700836 davina.schoonmaak@live.nl b Duurzame Zorg helpt u om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen! Bel 0184- 785353 of bezoek onze website www.duurzame-zorg.nl ! b Paardenbox te huur aangeboden Bij onze eigen pony’s is er ruimte voor uw paard/pony met dagelijkse uitloop op de paddock of weide. Buitenrit rijden en vlakbij manege Giessenlanderij, tel. 06-29370153 b VOETENVIJFDAAGSE!! Van 24 t/m 28 februari * Uitgebreid voetonderzoek * Complete pedicurebehandeling * Gratis scrub of pakking * Schoenadvies * Voetverzorgingstips voor thuis VOETENVIJFDAAGSEPRIJS € 27,50 Pedicuresalon Voetje voor voetje 0183-640415 / 06-10114385 http://voetjevoorvoetje.com b 7x minilaptops netbooks 10 inch Acer Aspire One, Asus Eeepc, MSI, Tussen 120 en 170 euro, Nieuwpoort rainaldo1@gmail.com of 06-24541447 b Springkussen of Attractie huren? Ga naar AttractieVerhuurshop.nl in Rossum en bekijk ons assortiment!

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

Vroedman - coach, diaconaal werker Ik ben beschikbaar voor educatieve en ideële groepen, bedrijven en instellingen. Meer weten? http://vroedman.nl en volg me op Twitter: @vroedman b Geinspireerd opgeruimd leven? Kom naar de huiskamer-workshop Leer waar te starten en volhouden Geef je op via: ikwilorganizen.nl b Huishoudelijke hulp gezocht Ik ben op zoek naar een zelfstandig werkende hulp die mij kan helpen met huishoudelijke taken op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. Woonplaats Asperen. Tel. 0641915655 b 4-daagse beeldhouwcursus van 19 t/m 22 juni 2014 in Schoonrewoerd. Inlichtingen 06 15123330 b Grafisch ontwerp DTP werkzaamheden Social Media De Groot Crossmedia info@degrootcrossmedia.nl 0183 583 282

Vrijdag 28 februari 2014 organiseren Dok11 apotheek en Alblas apotheek een bloedsuikermetercontroledag. Op deze dag stelt Dok11 apotheek haar deuren open. De patiënten van de Alblas apotheek zijn deze dag van harte welkom in Dok11 apotheek. Wat gaan we doen? Wij kijken of uw bloedsuikermeter goed functioneert. Wij zullen ook kijken of de batterijen nog goed zijn en of de teststrips en lancetten (naaldjes) niet over de datum zijn. Hoe gaat deze dag in zijn werk? U kunt tot 26 februari 2014 een afspraak maken door te bellen naar: 078-6912522. Let op: u wordt op 28 februari alleen geholpen als u een afspraak heeft gemaakt.

Wat moet u meenemen? Om uw bloedsuikermeter goed te kunnen controleren hebben wij nodig: - Prikpen - Lancetten (naaldjes) - Teststrips - Bloedsuikerapparaat Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd en zien uit naar uw komst. Met vriendelijke groet, Jacqueline en Louisa

T.k. Batavus Old Dutch omafiets zwart €220,-; Batavus Crescendo dmsfiets 7 versn., trommelrmn, voorv. zadelpen geveerd, naafdynamo a.nw €275,-; wit tuinstel Hartmann + bank, parasol gratis ophalen n.o.z. Tel. 06-19056086. Gezocht: verzameling van munten, Juliana guldens, zilveren rijksdaalders, oude ansichtkaarten v. Leerdam. Tel. 0345-561580 T.k. Perla Eschenbach servies 36-dlg, gesign. door A.D. Copier nw, €375,-. Tel. 0347-372588. Aangeboden Motorbladen +/_ 20 jaargangen zowel Moto 73 als Motor Doe een bod. Tel. 06-30450108. Te koop straatverlichting en diverse accessoires zoals bijvoorbeeld zuilen en vuurkorven. Voor meer info graag bellen met Dinus Sonneveld tel: 06-52372726

ACCU VOORDELIG VERVANGEN T.k. omafiets Batavus Old-Dutch, Uw (auto) accu voordelig vervangen? zwart 57cm, terugtr.rem z.g.a.n. Is uw huidige accu 4 jaar of ouder.... €220,-; Giant Ultimo kleine dmsfiets Wees verstandig, 53cm, voorv.-zadelpen geveerd, vervang uw accu preventief naafdynamo trommelrmn, zr luxe nu de winter voor de deur staat! z.g.a.n. €235,-, inruil elek.fiets BataPak deze kans... vus bespreekbaar; gratis kinderkmr Tel. 06-45530340 compleet. Tel. 06-10156592. PLAATS OOK EEN KONTAKTJE! Voordelig adverteren. Gratis online en vanaf slechts € 4,- ook in onze krant!

Openbare kennisgeving Bloedsuikermetercontroledag vrijdag 28 februari 2014 in Dok11 apotheek

Te koop: VW Transporter T5, uitgebr. electr. pakket. Tel. 06-10190195

Het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft er in zijn openbare vergadering van 7 februari 2014 kennis van genomen dat de colleges van de vereiste drie vierde meerderheid van het aantal deelnemers, waaronder de colleges van de provincie Zuid-Holland en van de gemeente Dordrecht, overeenkomstig het bepaalde in artikel 38 van de gemeenschappelijke regeling, hebben ingestemd met de tweede wijziging van de tekst van de gemeenschappelijke regeling. De wijziging is noodzakelijk vanwege nieuwe ontwikkelingen binnen de Omgevingsdienst.

Uniek! 0183 58 3333 www.degrootdruk.nl

Wilt u van de volledige inhoud van de in deze kennisgeving genoemde gemeenschappelijke regeling kennis nemen, dan ligt deze tijdens kantooruren voor u ter inzage op het regiokantoor. De gemeenschappelijke regeling is tevens integraal gepubliceerd in het Provinciaal Blad van de provincie Zuid-Holland.

Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Noordendijk 250, 3311 RR Dordrecht Postbus 550, 3300 AN Dordrecht

ons op Twitter!

www.ozhz.nl Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid draagt bij aan een veilige, gezonde, duurzame en leefbare regio

ALLERLAATSTE RONDE VAN DE

OPRUIMING! NU VOLOP KOOPJES IN DE

OUTLETKELDER AL V.A. 10,-

29,- UITZOEKEN. AL ONZE WINTERJASSEN NU 50% KORTING. VELE BROEKEN NU

OP WINTERSPORTVAKANTIE? NIEUWE SPIJKERBROEK MEE? NU VOLOP KEUZE IN DE NIEUWE COLLECTIE IN FRISSE VOORJAARSKLEUREN.

Plantageweg 15, 2951 GN Alblasserdam, tel. 078-6913791 Internet: www.malibu-damesmode.nl

@hk_alblasserdam @hk_papendrecht @hk_molenwaard @Bertbons @AnneMHoekstra @JannekeKok

Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Tel. 0183-583200

www.hetkontakt.nl


q www.klaroen.nl

verkiezings

Woensdag 12 februari 2014

nieuws

15

Gemeenteraadsverkiezingen

â&#x20AC;&#x2DC;Ouderen staan bij alle partijen in de belangstellingâ&#x20AC;&#x2122;

Senioren voelen politiek Alblasserdam aan de tand In de Alblashof werd vorige week een politieke discussiemiddag gehouden, waarbij de oudere inwoners van Alblasserdam centraal stonden. Ä&#x17E;ÄŠÄ&#x;ÄŠÄ&#x17E;İİĢįĥÄ&#x17E;ÄŞÂ&#x161; â&#x20AC;&#x153;Waarom staat er zo weinig over senioren in jullie politieke programmaâ&#x20AC;&#x2122;s? Wat doen jullie eraan om het veiliger te maken voor senioren?â&#x20AC;? Zomaar enkele vragen die gesteld werden tijdens de politieke discussiemiddag die woensdag gehouden werd in de Alblashof in Alblasserdam. Afgevaargdigden van de zeven politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Alblasserdam, presenteerden zichzelf en legden uit wat ze voor de oudere inwoners van Alblasserdam willen doen. Na een voorstelronde, waarbij iedere partij maximaal drie minuten kreeg om te vertellen wie ze zijn en wat ze voor ouderen willen doen, barstte de discussie los. Veel vragen en opmerkingen gingen over veiligheid, wonen en (medische) verzorging. Onder de even deskundige als humoristische leiding van mr. Arie Slob uit Noordeloos (geen familie van, maar wel van dezelfde vader, zoals hijzelf zei), konden de politici zich geen algemene of vage opmerkingen veroorloven. Regelmatig vroeg hij door met de

voor de hand liggende vraag: â&#x20AC;&#x153;Maar wat betekent dat nu in de praktijk?â&#x20AC;? Duidelijk werd dat alle partijen het beste voor hebben met de oudere inwoners uit hun dorp. â&#x20AC;&#x153;Ouderen staan bij alle partijen in de belangstelling, u bent een belangrijke groepâ&#x20AC;? , zo vatte Freek de Gier van de VVD het gevoel van alle partijen samen. Om daar met enige humor aan toe te voegen: â&#x20AC;&#x153; U heeft het meeste geld op uw rekening staan en alle partijen willen u een mooie â&#x20AC;&#x2DC;oude dagâ&#x20AC;&#x2122; bezorgen.â&#x20AC;? â&#x20AC;&#x153;Zeven meningen. Ziet u door de bomen het bos nog?â&#x20AC;?, vroeg de heer Slob aan zijn zestig Ă zeventig toehoorders. Er kwam geen reactie, maar er waren wel veel vragen. Hoe gaat het bijvoorbeeld verder met de Wmo en de AWBZ? Taken van de gemeenten ten aanzien van zorg, ondersteuning en begeleiding aanzienlijk zullen worden uitgebreid. De plaatselijke ouderenorganisaties ANBO en PCOB en de Seniorenraad van Alblasserdam, die de discussiemiddag organiseerden, hebben wensen en ideeĂŤn met betrekking tot wonen, de woonomgeving, bereikbaarheid, beweegprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s, veilig-

Vergelijking van verkiezingssites E6E:C9G:8=IÂ&#x2122; Hans Huisman van Papendrecht.net onderzocht onlangs alle websites van de politieke partijen in Papendrecht die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Hij stelde zich daarbij de vraag hoe actueel ze zijn en of alle relevantie informatie erop te vinden is.

De verschillen waren op zâ&#x20AC;&#x2122;n minst opvallend te noemen. Sommige partijen hebben al maanden geen nieuwe berichten geplaatst, terwijl anderen hun website bijzonder goed bijhouden. ChristenUnie en de nieuwe partij Onafhankelijk Papendrecht brengen het er het best vanaf. PAB, CDA en D66 hadden de laatste weken geen nieuwe berichten geplaatst op hun website. Alle bevindingen zijn terug te lezen op www.papendrecht.net.

CDA-Kamerlid Heerma kort in Alblasserdam Ä&#x17E;ÄŠÄ&#x;ÄŠÄ&#x17E;İİĢįĥÄ&#x17E;ÄŞ Â&#x161; Pieter Heerma, Tweede Kamerlid van het CDA, heeft vrijdag een kort werkbezoek gebracht aan Alblasserdam. Hij deed dit in het kader van de ondersteuning van de lokale afdelingen in de zes Drechtsteden. In Alblasserdam werd Heerma vergezeld door onder andere wethouder Sjoerd Veerman, raadslid Theo de Gelder en Arie den Boer. Heerma, woordvoerder sociale zaken, werd ontvangen in het seniorenwoon-

complex Het Anker aan het Wilgenplein. Daar ging hij in gesprek met bewoners. Op winkelcentrum Makado werd een kijkje genomen in de onlangs geopende winkel Cado & Zo. Hier worden door mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking cadeauartikelen en seizoensgebonden producten verkocht. Heerma prees de werknemers en de begeleiding en noemde deze aanpak een prachtig voorbeeld hoe mensen met een beperking toch kunnen participeren in de samenleving.

Â&#x2122;6gXdHigdekVc]Zi896kdZgi]ZilddgYi^_YZchYZeda^i^Z`ZhZc^dgZcb^YYV\^cYZ6aWaVh]d[#

heid en ďŹ nanciĂŤn, die ze graag met de plaatselijke politiek willen bespreken. De plaatselijke afdelingen van de ANBO en de PCOB en de Seniorenraad van Alblasserdam zijn van mening dat een preventie ouderenbeleid in Alblasserdam belangrijk is om de nood-

zakelijke aanpassingen voor een ouder wordende bevolking handen en voeten te geven. De ouderen zullen een steeds groter deel van de bevolking uit gaan maken. De trend is dat zij zo lang mogelijk zelfstandig en in een door henzelf gekozen omgeving

willen leven. De overheid moet hiervoor de kansen creĂŤren. De afgevaardigden van de plaatselijke politiek hoorde alles aan en beloofden zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen en verlangens van de oudere inwoners van het dorp.

VVD Alblasserdam; duidelijke keuzes Ä&#x17E;ÄŠÄ&#x;ÄŠÄ&#x17E;İİĢįĥÄ&#x17E;ÄŞ Â&#x161; Nieuwe taken en minder geld. Dat is de lastige opgave waar Alblasserdam de komende jaren mee te maken krijgt. Voor de VVD betekent dit duidelijke keuzes maken vanuit betrokkenheid met het dorp. Dat begint bij het huishoudboekje van de overheid. De VVD staat voor solide overheidsďŹ nanciĂŤn. Minder uitgeven in plaats van extra belastingdruk. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt. De VVD kiest nadrukkelijk voor snijden in eigen uitgaven door in te zetten op een kleinere overheid. Concreet betekent dit taken overhevelen naar de regio, zoals recentelijk gedaan met de projectmanagementorganisatie, maar ook de inzet op een kleiner bestuur voor de komende raadsperiode. Tegelijkertijd kiest de VVD voor investering in Alblasserdam. â&#x20AC;&#x153;Wij kiezen voor een prettige leefomgeving door te investeren in de buitenruimte. Onderhoud en investeringen in wegen, speelvoorzieningen en in groen maken Alblasserdam een ďŹ jn dorp om te wonen. Nu en in de toekomstâ&#x20AC;?, laat de VVD weten. Dat betekent ook dat Alblasserdam voor jong en oud een omgeving moet

zijn die aansluit bij de leeftijdsafhankelijke behoeften. â&#x20AC;&#x153;Onze inzet bij ruimtelijke ontwikkeling is een combinatie van wonen, werken en zorgâ&#x20AC;?, aldus de VVD van Alblasserdam. Investeren geldt voor de VVD ook ten aanzien van ondernemers en het verenigingsleven. â&#x20AC;&#x153;Vanuit een faciliterende rol kiezen wij voor stimulering van ondernemerschap en moedigen

Ä&#x17E;ÄŠÄ&#x;ÄŠÄ&#x17E;İİĢįĥÄ&#x17E;ÄŞ Â&#x161; De vervoersservice met de campagneauto van SGP Alblasserdam is in gebruik genomen. De vrijwilligersservice is bedoeld voor een sociaal en medisch doel. Mensen die voor dit doel graag naar een bestemming in de regio willen, kunnen een beroep doen op de SGP. De vervoersservice van SGP Alblasserdam zal vanaf 1 februari tot en met 18 maart, dagelijks tussen 09.00 en 17.00 uur, dienst doen. De aangevraagde rit-

initiatieven aan. Dat begint voor ons bij bestuurlijke betrokkenheid.â&#x20AC;? â&#x20AC;&#x153;Voor het bedrijfsleven maken wij ons speciďŹ ek hard voor publiek private revitalisering van bedrijfsterreinen. Verlichting van regeldruk door voor vergunningsverlening regionaal in te zetten op de stroomlijning van vergunningen.â&#x20AC;?

Â&#x2122;<gdZeh[didkVcKK96aWaVhhZgYVb!bZia^c`ha^_hiigZ``Zg;gZZ`YZ<^Zg#

Vervoersservice SGP Alblasserdam van start

Â&#x2122;E>ZiZg=ZZgbV!hiVVcYgZX]ih!^c8VYdOd#

FOTO: BERT BONS

ten zullen met verschillende vrijwilligers, waaronder kandidaten van de SGP, worden ingevuld. De vervoersdienst onderstreept de SGP het thema haar speerpunt â&#x20AC;&#x2DC;Sociale Gemeenschapâ&#x20AC;&#x2122;. De partij kan overigens helaas geen garanties geven dat elke aangevraagde rit ook daadwerlijke gereden kan worden. Graag worden ritten twee Ă drie dagen van tevoren ingepland. Voor meer informatie of aanmelding kan gebeld worden met coĂśrdinator Teun Sterk via 06-27066228 (tussen 08.00 en 18.00 uur).

U geeft cursussen of workshops?

Meld ze via Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts â&#x201A;Ź 4 incl. BTW in de krant


publicaties

Woensdag 12 februari 2014

Profiteer nu van

BEHANGVOORDEEL!

15% korting op bestellingen

De Kat in de Wilg

20% korting op voorraadbehang Behangen moeilijk? Wij behangen voor u vanaf â&#x201A;Ź 15,- per rol.

VALENTIJNSMENU VA L E N T I J N S M E N U

VALENTIJNSCOCKTAIL MET EEN AMUSE VALENTIJNSCOCKTAIL MET EEN AMUSE DRIE KLEINE VOORGERECHTJES DRIE KLEINE VOORGERECHTJES - MINI CARPACCIO MET HOFMEESTER DRESSING EN OUDE KAAS - MINI CARPACCIO MET HOFMEESTER DRESSING EN OUDE KAAS - CANNELONI VAN GEROOKTE ZALM - CANNELONI VAN GEROOKTE ZALM GEVULD GEVULD MET EEN KRABSALADE MET CITROENMAYONAISE MET EEN KRAB SALADE MET CITROENMAYONAISE - SOEPJE VAN TRUFFEL EN ROOM EN EEN CROSTINI - SOEPJE VAN TRUFFEL EN ROOM EN EEN CROSTINI MET COPA DI PARMA EN OLIJVENTAPENADE MET COPA DI PARMA EN OLIJVENTAPENADE

***

***

RUNDER ENTRECOTE MET EEN BITTERBAL VAN RISOTTO RUNDER ENTRECOTE MET EEN BITTERBAL VAN RISSOTO EN PADDESTOELEN EN PADDESTOELEN MET EEN SAUS MET ROZE PEPERKORRELS MET EEN SAUS MET ROZE PEPERKORRELS OF OF ROODBAARSFILET MET EEN BLACKTIGER GARNAAL ROODBAARSFILET MET EEN BLACKTIGER GARNAAL EN KREEFTENSAUS EN KREEFTENSAUS ***

***

Autosloperij de Zaag vraagt Loop-, Sloopen Schade autoâ&#x20AC;&#x2122;s. Vanaf â&#x201A;Ź 100.g&KTGEV4&9XTKLYCTKPI g)TCVKUQRJCCNFKGPUV Tel 0180-519553 KPHQ"CWVQUNQRGTKLFG\CCIPN

PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS MET WITTE CHOCOLADE ROOMIJS

PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS MET WITTE CHOCOLADE FRAMBOZEN COULIS ROOMIJS EN ENEEN EEN FRAMBOZEN COULIS

www.facebook.com/ klaroen.nl

3-GANGEN MENU INCLUSIEF DE VALENTIJNSCOCKTAIL EN AMUSE 3-GANGEN MENU INCLUSIEF DE VALANTIJNSCOCKTAIL EN AMUSE â&#x201A;Ź 37,50 p.p. â&#x201A;Ź37,50 p.p.

Peperstraat 28 - Oud-Ablas - tel 0184-692770 www.katindewilg.nl

www.hetkontakt.nl

ZO....... Hoe plaats ik DAT ZIT GOED! mijn Kontaktje? Aanmelden Č?*DQDDUZZZUHJLRGHDOQO Č?.OLNRSGHNQRSČ&#x2020;Î&#x2013;NPHOGPHDDQČ&#x2021; Č?'RRUORRSDOOHVWDSSHQ U heeft nu een account op Regio-deal.nl

Online Kontaktje plaatsen Č?.OLNRSČ&#x2020;9RHJHHQ.RQWDNWMHWRHČ&#x2021; Č?0DDNQXXZ.RQWDNWMHDDQGLHRS 5HJLRGHDOQOJUDWLVWH]LHQ]DO]LMQ Č?%LQQHQHHQKDOIXXUVWDDWXZ.RQWDNWMHRQOLQH

Kontaktje in de krant plaatsen 2

Op 1500 m -)%(-) 3 verdiepingen*+' &(("*+'$*+%%' !($'$'')%.,+,"%*

Č?0DDNHHUVWXZRQOLQH.RQWDNWMHXNULMJWQX GHNHX]HRPRRNLQGHNUDQWWHSODDWVHQ Č?9RHUQXGHWHNVWLQYRRUXZ.RQWDNWMHLQ GHNUDQWXEHWDDOWSHUUHJHO Č?0DDNHYHQWXHHOXZUHJHOVYHWHQRIURRG Č?5HNHQDIPHWL'HDO Č?.RQWDNWMHVY¾¾UPDDQGDJRFKWHQGXXU RSJHJHYHQNRPHQGLH]HOIGHZHHNLQGHNUDQW

"#*((''+),&'+, -)/$)-'goede kwaliteit, uitstekende service en garantie. Een bezoek aan Baas Wooncentrum is zeker de moeite waard.

EDDV

ZRRQFHQWUXP 3 ETAGES MEUBELEN

(*+"')"#$ 0 

%%**)&0%  0' *%(+'

REGIO-DEAL.NL IS ONDERDEEL VAN

Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan T: 0183 - 583 200 E: info@regio-deal.nl

16


algemeen

Woensdag 12 februari 2014

U bent op zoek naar een koopje?

Of ruimt u uw spullen op! Maak een account aan op www.regio-deal.nl en geef uw Kontaktje op. Een Kontaktje kan gratis online worden geplaatst. Voor een klein bedrag staat uw Kontaktje ook in de krant. Regio-deal.nl is het online platform waar iedereen in onze regio (tweedehands) spullen kan kopen en verkopen. REGIO-DEAL.NL IS ONDERDEEL VAN

Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan T: 0183 - 583 200 E: info@regio-deal.nl www.regio-deal.nl

VIND HET IN DE REGIO!

17


&

VASTGOED ONDERHOUD T.M. van Zanten b.v. Bedrijf voor bitumineuze dakbedekking en zinkwerk

Nieuwbouw en renovatie 10 jaar garantie Q Vrijblijvende prijsopgave Q

Sinds 1979

Q

Van Eesterensingel 217 2951 AP Alblasserdam Tel.: 078 - 691 79 72 info@tmvanzantenbv.nl Meer informatie: www.tmvanzantenbv.nl

KETEL VERVANGEN? Voor alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden

I N S TA L L AT I E T E C H N I E K

v.d. Hoek en Hoogendi k VOEGERSBEDRIJF Opperduit 398 - Lekkerkerk Telefoon 0180-661141 / 06-28648209

- Binnenschilderwerk - Buitenschilderwerk - Sauswerk - Behangwerk

INMOTEC

Gaswater Sanitair (ook compete badkamers) Centrale verwarming Lood- en zinkwerk

Kleine Beer 16b - Alblasserdam Mobiel 06-55183587 Fax 078-6918656 Internet: www.inmotec.nl

Voordelen erkend schildersbedrijf: - Gediplomeerde, ervaren schilders - Schriftelijke garantie

- Glasweefsels

- Technische adviezen

- Decoratief spuitwerk

- Kleuradviezen

- Isolerende beglazing - Houtrotsanering

Huisman Ampèrestraat 30 Alblasserdam Tel. 078-6912907

- Uw woning vanaf 2 jaar oud 6% BTW i.p.v. 21%

& # /---,") #($&(%#

Een tuin die in Tuinaanleg

goede aarde valt...

Tuinrenovatie Herbestraten Bedrijfstuinen Tuinonderhoud

Kleine Beer 14, 2952 AS Alblasserdam Telefoon 078 699 01 70 - info@peterhoek.nl

WWW.PETERHOEK.NL

Momenteel 6% BTW op arbeid voor het aanleggen en onderhouden van uw tuin!* *zie voor de voorwaarden onze website


q www.klaroen.nl

accent

Woensdag 12 februari 2014

19

Er klinkt rockmuziek op Koningsdag

column

ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪ š Het Oranje Comité Alblasserdam (OCA) is nagenoeg rond met weer een prachtig programma voor Koningsdag. “We kunnen het niet zo groot en uitgebreid doen als vorig jaar, toen WillemAlexander gekroond werd tot koning, maar we hebben weer een aantal mooie activiteiten kunnen organiseren”, vertelt Linda Huijgen van het OCA.

Oren en sport ‘Met muziek erbij ga je beter sporten’. Tenminste dat las ik onlangs in een artikel. Er is aangetoond dat luisteren naar muziek tijdens het sporten prestatieverhogend werkt. Het goede gevoel van muziek werkt motiverend en door de afleiding wordt de pijngrens verlegd. De onderzoeken zijn verricht in sportscholen, op lopende banden en op hometrainers. Ik vraag me af of dit onderzoek enige waarde heeft. Ja, natuurlijk werkt het bij een sportschool. Wat is er saaier sporten dan op een lopende band gaan hardlopen terwijl je tegen een blinde muur aankijkt. Hoe kan je meer gedemotiveerd raken met sporten door op een spinningfiets je rondjes te draaien. Ja, dan is muziek motiverend, dat houd je scherp, wakker en je vergeet je zere benen wanneer je je concentreert op het ritme van de muziek. Wanneer je in de natuur fietst of loopt kan muziek juist demotiverend werken. Je moet de natuur horen. Je mist zoveel als je rennend over het strand het ruisen van de zee, het breken van de golven en het schreeuwen van de meeuwen wegstopt achter een koptelefoon. Het is heerlijk om tijdens het mountainbiken te horen dat de toppen van de bomen door de eerste stormvlaag geraakt worden en je weet dat je dat een paar seconden later ook gaat voelen. Je hoort regen al vallen en even later rijd je zelf ook in die regen. Vorige week heb ik weer heerlijk buiten gefietst. De eerste vogels lijken besloten te hebben om de winter achter zich te laten. Terug op het dorp zie ik vele auto’s voor de sportschool staan slechts een paar fietsen. Degeneratie van de mens of anders toch minimaal een nederlaag? Ik ben net op tijd binnen. Buienradar op mijn Iphone heeft me prima op de hoogte gehouden. Dat gebruik ik wel.

Riens

meiden. Linda: “We vonden dat er voor hen te weinig te doen was op het jaarlijkse oranjefeest.” Zij kunnen onder andere cupcakes versieren. Ook nieuw is de midgetgolfbaan met tien à twaalf banen en ook de speelrups, klimwand en scootertjes zullen weer opgesteld staan. “En allemaal gratis hè!”, verzekert Linda Huijgen. Helaas moesten er ook onderdelen geschrapt worden uit het programma. De traditionele lampionoptocht op de

verjaardag van prinses Beatrix ging niet door vanwege een gebrek aan belangstelling, en datzelfde gaat gebeuren met de versierde fietstocht voor kinderen, die altijd op de vrijdag voor de Koningsdag gehouden wordt. “Het is jammer dat we dit besluit moesten nemen. Maar het kost gewoon teveel geld en inspanning voor zo weinig mensen”, legt Linda uit. “We hopen dat dit iets losmaakt en dat deze activiteiten in de toekomst weer

“De muziek wordt absoluut beter dan vorig jaar”, belooft ze. Met de regionaal wereldberoemde bands Unbend en Skinny Paul & The Fat Men én met de landelijk doorgebroken Achterhoekse formatie Crystal Dream heeft OCA een muzikaal hoogstaand en ongetwijfeld populair programma samengesteld. Thema is ‘Koningsrock’. De start daarvan is aan het eind van de middag. Het muzikale feest duurt tot elf uur ‘s avonds.

door kunnen gaan met meer deelnemers.” Ook het vuurwerk is nog niet zeker. Reden: minder geld vanwege lagere sponsoring. Er wordt van alles geprobeerd om dit populaire schouwspel alsnog te laten doorgaan. “Want dit is voor veel mensen de ultieme afsluiting van Koningsdag”, besluit Linda Huijgen.

q WWW.ORANJECOMITE-ALBLASSERDAM.NL

Voorafgaand aan ‘Koningsrock’ is er al van alles gebeurd in Alblasserdam. De Koningsdag, die dit jaar op zaterdag 26 april gehouden wordt, begint met de gebruikelijke ingrediënten zoals de aubade, de vrijmarkt en de feestelijke programma’s bij CKC Kinderdijk, de Drentse Buurt en vv Alblasserdam. Ook de folkloristische optocht met paarden, de modelboten en het ringsteken in de Kerkstraat ontbreken natuurlijk niet. Maar er zijn ook nieuwe programmaonderdelen. Zo worden er workshops gegeven die speciaal bedoeld zijn voor

™8]gnhiVa9gZVbkZgodg\ide@dc^c\hYV\ZZcdeigZYZc^c6aWaVhhZgYVb#

Extra controle op ‘luxe’ schoolverzuim

Biografische Ouderschapscoach

įĢĤĦĬš Op vrijdag 14 februari, de laatste schooldag voor de voorjaarsvakantie, zullen medewerkers van Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd) de meeste basisscholen in Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam bezoeken en een extra controle uitvoeren op ongeoorloofd verzuim.

ġĬįġįĢĠĥıĊįĢĤĦĬš Petra Adriaanse is onlangs als Biografisch Ouderschaps Coach aan de slag gegaan bij Molen aan Zee uit Dordrecht. Ze geeft workshops en coach ouders en Dordrecht en de plaatsen daaromheen. “Biografisch Ouderschaps Coach, het roept dat altijd veel vragen op”, vertelt Petra over haar werk. “De eerste vraag die mensen te binnen schiet, is meestal: ‘Schrijf jij dan boeken?’. Ik zou er boeken over vol kunnen schrijven, dat wel, maar Nee dat is het niet. Een Biografisch Coach helpt mensen met het vinden van antwoorden op voor hen essentiële vragen.” Petra gebruikt daarvoor alles wat ze voorhanden heeft. En dat is de mens tegenover hem mét zijn of haar levensverhaal. Petra: “Door het stellen van de juiste vragen, kan de ander geholpen worden met het vinden van zijn eigen antwoorden. Want dat is het leuke van mensen: ieder heeft zijn eigen antwoorden op soms gelijkende vragen.” Een Biografisch Ouderschapscoach heeft als werkterrein het ouderschap. “Bij het opvoeden van kinderen kunnen we onszelf behoorlijk tegenkomen, ook kunnen kinderen ons soms voor raadsels stellen. Wat wil dit kind van me? En opnieuw is daar de vraag hoe jij op jouw manier hiermee verder kan.” Een Biografisch Ouderschapscoach heeft naast kennis over de ontwikkeling in de levensloop van de mens ook kennis van de ontwikkeling van kinderen. Het gaat in dit werk niet om therapie. Juist het samen stil staan en het onderzoeken van de vraag en de levensgebieden die er mee samenhangen, maken dat je na een (kortdurend) traject vol zelfvertrouwen verder kan omdat je het kan doen op jóuw manier. Zelf vind ik het altijd mooi om te horen dat mensen zo dicht bij zichzelf uit komen. Dat het stilstaan en zien waar het wérkelijk omdraait tot zulke wezenlijke verandering kan leiden.

De laatste schooldag voor de voorjaarsvakantie is bekend vanwege de vele verzuimmeldingen. Om zichtbaar te zijn in de regio heeft Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS) een preventieve actie opgezet in de vorm

van een extra controle op ongeoorloofd verzuim. Deze controle vindt plaats in de ochtend van vrijdag 14 februari op basisscholen. Zowel de scholen als LVS vinden het belangrijk dat leerlingen optimaal gebruik maken van hun ‘leerrecht’, ook op de laatste dag voor een schoolvakantie. Ouders worden daarom geïnformeerd over de actie op 14 februari. De actie begint op 14 februari om 08.30 uur met een bezoek aan de eerste school en eindigt als alle scholen bezocht zijn om circa 12.30 uur. Elke school krijgt bezoek van twee medewerkers, die alle klassen bezoeken om vast te stellen welke leerlingen niet

aanwezig zijn. Om de actie te bespoedigen wordt van de scholen verwacht dat er voor de medewerkers van LVS een lijst klaar ligt met de gegevens van de afwezige leerlingen met bijbehorende verblijfadressen, telefoonnummers en reden van afwezigheid. De reden van afwezigheid wordt gecontroleerd. Na het schoolbezoek worden de ouders/verzorgers van niet aanwezige leerlingen benaderd. Indien er sprake is van ongeoorloofd of luxe verzuim krijgen de ouders/verzorgers een sanctie opgelegd. De betreffende school ontvangt hiervan een afschrift.

Onderscheiding voor diaken Vreeken ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪ š De heer C.J.P. Vreeken uit Alblasserdam, heeft woensdagmiddag 5 februari een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Bert Blase ter gelegenheid van Vreekens 40-jarige

ambtsjubileum als diaken van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Alblasserdam. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond plaats in de woning van de heer Vreeken aan de Resedahof in Alblasserdam, waar de ker-

U heeft een klusbedrijf?

Meld u aan op Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 4 incl. BTW in de krant

™7jg\ZbZZhiZg7aVhZheZaYiYZ]ZZgKgZZ`ZcYZdcYZghX]Z^Y^c\de#

FOTO: PETER STAM

kenraad bijeengekomen was om het ambtsjubileum te vieren. De Damdorper was zichtbaar ontroerd toen de burgemeester de onderscheiding opspeldde. Vreeken zei: “Dit is niet te begrijpen. Onvoorstelbaar. Hier had ik niet op gerekend. Ik wil de aanvragers, de burgemeester en de koning, ná de Heere hiervoor hartelijk dankzeggen en hoop dat de Heere ons nog veel jaren wil sparen en dragen.” Na de onderscheiding werd gezamenlijk psalm 68 vers 10 gezongen. De heer Vreeken (68) is sinds 1974 diaken van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Alblasserdam. Daarnaast heeft hij zich onder andere ingezet voor de oprichting van de Stichting Gemoedsbezwaren tegen Verzekeringen. Hij was van 1974 tot 1982 bestuurslid van de Dominee Joannes Beukelmanschool. De Alblasserdammer is door de overheid gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en als ‘iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben’.

q WWW.MOLENAANZEE.NL


BELASTINGAANGIFTE

2013

In 2014 veranderen sommige belastingregels. Hieronder vindt u de belangrijkste veranderingen en wat ze in het kort inhouden. Voor meer informatie zijn er de sites www.belastingdienst.nl en www.rijksoverheid.nl. Op deze laatste site is het mogelijk een overzicht samen te stellen van alle maatregelen die voor u gevolgen hebben. eigen woning. De tariefsaanpassing betekent dat u 0,5% belasting betaalt over de aftrek die ervoor zorgt dat uw belastbaar inkomenin de 4e belastingschijf lager Verdere afbouw uitbetaling algemene heffingskorting wordt. De komende 28 jaar komt daar steeds 0,5% bij, totdat u in 2042 14% belasIn 2024 vervalt de uitbetaling van de algemene heffingskorting aan de minstverdieting betaalt over dat deel van de hypotheekrenteaftrek. nende partner. De overheid bouwt deze regeling daarom sinds 2009 stapsgewijs af. U krijgt hier alleen mee te maken als uw fiscale partner na 31 december 1962 is geboren. - Hebt u (tijdelijk) 2 eigen woningen waarvan er 1 leegstaat? Dan mag u de hypotheekrente maximaal 3 jaar blijven aftrekken. Voor 2014 is de afbouw in alle gevallen veertig procent. Anders dan in 2013 is er geen verschillend afbouwpercentage meer voor partners met en zonder thuiswonende kin- - Hebt u uw woning te koop staan en verhuurt u deze woning tijdelijk onder de Leegstandswet? Dan mag u de hypotheekrente weer aftrekken als de woning na de deren. Vanaf 2014 wordt de algemene heffingskorting inkomensafhankelijk. Mensen verhuurperiode leegstaat. met een hoger inkomen krijgen daardoor minder korting op hun belasting. Kijk Arbeidskorting hoger voor lonen tot â&#x201A;Ź 40.000 De arbeidskorting voor lonen tot circa â&#x201A;Ź 40.000 gaat tot 2017 stapsgewijs omhoog. In 2014 gaat deze korting omhoog met â&#x201A;Ź 374. U betaalt dus minder belasting over uw loon. Verdient u meer dan circa â&#x201A;Ź 40.000? Dan wordt de arbeidskorting in 2014 lager en betaalt u dus meer belasting. Het tarief 1e schijf inkomstenbelasting gaat omlaag. U gaat dus minder inkomstenbelasting betalen. AOW-leeftijd omhoog Per 1 januari 2014 wordt de AOW-leeftijd 65 jaar en 2 maanden. Daarnaast zijn er plannen om de AOW-leeftijd sneller te verhogen: naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. Het wetsvoorstel wordt in het voorjaar van 2014 ingediend. Accijnzen omhoog Per 1 januari 2014 gaan de accijnzen omhoog: de accijns op diesel stijgt met â&#x201A;Ź 0,03 per liter, e accijns op lpg stijgt met â&#x201A;Ź 0,07 per liter, de accijns op benzine wordt aangepast aan de inflatie, de accijns op alcoholhoudende dranken stijgt met 5,75%. Veranderingen hypotheekrente eigen woning Hebt u een eigen woning, dan zijn dit de belangrijkste veranderingen per 1 januari 2014: - Voor de hoogste inkomens gaat de maximale hypotheekrenteaftrek in de 4e schijf omlaag van 52% naar 51,5%. Dit is de zogenoemde tariefsaanpassing aftrek kosten

Belasting op leidingwater omhoog Het tarief van de belasting op leidingwater gaat per 1 januari 2014 omhoog. Ook betaalt u belasting over het volledige waterverbruik en niet langer alleen over de 1e 300m3. Vrijstelling voor schenkingen omhoog Sinds 1 oktober is de eenmalig verhoogde vrijstelling van â&#x201A;Ź 51.407 voor schenkingen voor de eigen woning van ouders aan kinderen tussen de 18 en 40 jaar tijdelijk verruimd. Van 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015 is deze vrijstelling â&#x201A;Ź 100.000. Bovendien geldt de vrijstelling voor iedere schenking die wordt gebruikt voor de eigen woning. Het hoeft dus geen schenking te zijn van een ouder aan een kind en de ontvanger hoeft niet tussen de 18 en 40 jaar te zijn. Onder schenkingen voor de eigen woning valt sinds 1 oktober ook een schenking die bestemd is voor de aflossing van een restschuld. Deze verruiming is permanent. Hebt u al gebruikgemaakt van de eenmalig verhoogde vrijstelling van â&#x201A;Ź 51.407 en wilt u gebruikmaken van de tijdelijke verruiming? Dan moet u het al eerder geschonken bedrag aftrekken van de verruimde vrijstelling van â&#x201A;Ź 100.000. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl.

U ziet door de bomen het bos niet meer? Leuker kunnen ze het niet maken, maar makkelijker?? Wat dacht u van Box I, Box II of Box III, winst uit onderneming, elektronische winstaangifte, vermogensrendementheffing, bijleenregeling, eigenwoningreserve, heffingskorting, aftrekpost, persoonsgebonden aftrek, verzamelinkomen, voorheffing, periodieke uitkering, uitgaven inkomensvoorziening, jaarruimte, reserveringsruimte, eigenwoning forfait, meetrekregeling...

Meer dan 35 jaar ervaring

Wij kunnen de aangifte voor u verzorgen en indienen.  #   #"   ! 

Fablo BV - Molendijk 153 - Sliedrecht

Fablo BV - Molendijk 153 - Sliedrecht

www.fablo.nl www.fablo.nl

S t o u t & P a r t n e r s , D ĂŠ b a c k u p v o o r O n d e r n e m e r, O n d e r n e m i n g e n P a r t i c u l i e r

~ZEHODVWLQJDDQJLIWHÂŤ

A D M I N I S T R AT I E K A N T O O R

J

OH.

hĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Í&#x2022;EĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺ?ĹśÍ&#x2022;'Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹľÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;,Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÇ&#x2020;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ͳ'Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺľ <Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;ŽŽĆ&#x152;,Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÇ&#x2020;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Í&#x2014;WÄ&#x17E;ƾůÄ&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;ϭϲϏÍ&#x2DC;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÍ&#x2DC;ϏϭϴϰͲϲϳϹώώώĹ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÇ&#x2020;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Î&#x203A;ĨůÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;ĆľÄ&#x201A;Í&#x2DC;ŜůÇ Ç Ç Í&#x2DC;ĨůÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;ĆľÄ&#x201A;Í&#x2DC;Ŝů

ÂŤÂŤÂŤRPGDWKHWRP~JDDW b d a p &

b&d administratie partners

Is belastingaangifte doen een puzzel voor u? Wij lossen hem graag op. Wij komen bij u aan huis of verzorgen uw aangifte op afstand. Verzeker u van deskundige hulp bij uw belastingaangifte en maak tijdig een afspraak! Contactgegevens van Goghplantsoen 15 Telefoon: 078-8880233 Website: www.bdap.nl

2954 NL Alblasserdam Mobiel: 06-31333719 E-mail: info@bdap.nl

Tel: 0184-635922 0184-635922 Tel:

KRAAIJEVELD

W IJ VERZORGEN : OEKHOUDINGEN OONADMINISTRATIES ELASTINGAANGIFTEN W ESTEIND 10 3351 AP PAPENDRECHT

TELEFOON TELEFAX

078 - 641 23 71 078 - 641 35 15

w w w. j o h k r a a i j e v e l d . n l

ADMINISTRATIEKANTOOR STEHOUWER West Kinderdijk 122a Postbus 144 2950 AC Alblasserdam Tel. 078 - 691 92 83 Fax 078 - 693 03 08 Mob. 06 - 536 754 28


q www.klaroen.nl

accent

Woensdag 12 februari 2014

Waardeburghplus naar de ark įĢĤĦĬš Waardeburghplus biedt op maandag 24 februari een arrangement om de Ark van Noach te bezichtigen. Deelnemers worden rond 10.30 uur thuis opgehaald. Zij kunnen op eigen gelegenheid de Ark bekijken en lunchen in de lunchroom of een zelf meegenomen lunch nuttigen. Om ongeveer 15.00 uur is het vertrek vanuit Dordrecht richting huis. Deelnemers worden weer thuisgebracht. Kosten bedragen 20 euro voor leden en 22 euro voor niet-leden van Waardeburgh. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 17 februari via 08004560456, optie 2.

21

Zonnepaneeltjes voor Bhotaka in India ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš Gerard Elkhuizen en Alice Moonen uit Alblasserdam reizen deze maand weer af naar Bothaka in India. Ditmaal nemen ze enkele tientallen speciale WakaWaka zonnepaneeltjes mee, gesponsord door Antilope Outdoor uit Alblasserdam.

Alzheimer Café over bewegen

WakaWaka betekent in het Swahili ‘schitterend licht’, een toepasselijke naam. Het is de meest efficiënte zonnepaneel-ledlamp ter wereld. Na een dag opladen in de zon geeft het minimaal zestien uur uitstekend leeslicht. Het is bedacht en ontwikkeld door Nederlanders en draagt bij aan het beter bereikbaar maken van een veilige en goedkope lichtbron in ontwikkelingslanden. De lampen worden in Nederland ook steeds populairder.

ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš Alzheimer Nederland, Rivas Zorggroep en Stichting Welzijn Alblasserdam houden dinsdag 18 februari weer een Alzheimer Café in de Alblashof te Alblasserdam. Aanvang is om 19.00 uur. Deze informele bijeenkomst is een ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het thema is dit keer: ‘Bewegen voor ouderen’. Toegang is gratis. Zie ook www.rivas.nl.

Antilope Outdoor Evert Vink en Lida Oorbeek van Antilope Outdoor aan het Cortgene in Alblasserdam zijn niet alleen enthousiast over wandelen en fietsen. Zij zijn ook sociaal bewust en willen hun steentje bijdragen om mensen in een Derde Wereldland te ondersteunen. Daartoe hebben ze een actie bedacht: voor iedere WakaWaka lamp die zij verkopen schenken ze er één aan een dorpeling in Bhotaka in India.

Gerard Elkhuizen en Alice Moonen uit Alblasserdam zijn erg bekend in Bhotaka. Ze zijn er in de laatste tien jaar regelmatig geweest en door hun liefde voor de mensen en deze plek, hebben ze kunnen helpen om een paar kleine projecten van de grond te krijgen. In februari reizen ze weer af. Zij zullen zorgdragen dat deze zonnepaneel-ledlampjes bij de juiste mensen terecht komen. Bhotaka is een arm dorp zoals zovelen in Orissa, In-

dia, gelegen op 400 kilometer ten zuiden van Calcutta. Het land in dit deltagebied kan de dorpelingen soms goedgezind zijn als de gewassen na een gunstig seizoen geoogst kunnen worden. Maar vaak hebben ze te maken met regelmatig terugkerende overstromingen tijdens steeds heftiger moessonregens. De reuzeorkaan Phailin heeft in zijn nasleep voor overstromingen gezorgd die wijdverspreid schade toe-

bracht aan woningen en de bijna oogst-klare gewassen. Veel van de getroffen families zitten aan de laagste inkomensgrens; de inkomsten van de meesten komt van het land en varieert tussen de 65 eurocent en 2,20 euro per dag. De dagelijkse maaltijd van de aller armste boerenfamilies bestaat uit een ontbijt van rijstewater (rijst geweekt in water, puur om de maag te vullen) voordat ze het land opgaan. En een avondmaal van rijst met linzen en de groenten van het seizoen. Voor deze mensen geen sociale voorzieningen waar ze op terug kunnen vallen om zo’n slechte periode te overbruggen. Stroomuitval Door voortdurende stroomuitval zijn de meeste mensen aangewezen op het gebruik van kerosinelampen voor verlichting. Deze zijn gevaarlijk (veel ernstige ongelukken met brandwonden), ongezond (miljoenen vrouwen en kinderen inhaleren het equivalent van twee pakjes sigaretten per dag) en duur, tot 20 procent) van het inkomen.

™:kZgiK^c`gZX]ihdkZg]VcY^\iZZcLV`VLV`V"odccZeVcZZai_ZVVc<ZgVgY:a`]j^oZc#

Door het gebruik van deze zonnepaneel-ledlampjes hebben ze een betrouwbaar, gezond en gratis bron van licht.

Papendrecht viert Valentijnsdag De hal en de raadzaal van het gemeentehuis in Papendrecht staan op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari, geheel in het teken van de liefde en de trouwbelofte. De hele dag (tussen 09.00 en 16.00 uur) vinden vrijwel doorlopend onofficiële ceremonies plaats waarbij mensen naar keuze hun trouwbelofte kunnen hernieuwen of hun genegenheid voor een dierbaar persoon kunnen uitspreken. De begane grond van het gemeentehuis wordt verder omgetoverd tot een ware Valentijn Fair. Papendrechtse ondernemers pakken uit in de vorm van trouwboeketten, bruidsmode, bruidstaarten en nog veel meer. Wie denkt over een (hernieuwd) huwelijk, kan zich laten inspireren op de Papendrechtse Valentijn Fair. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen hoe zo’n ceremonie in zijn werk gaat en te slenteren langs de stands op de Valentijn Fair. E6E:C9G:8=I™

Lijsttrekkers in de studio Op woensdag 19 maart worden er in de gemeente Alblasserdam gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In de aanloop naar deze verkiezingen wordt op de dinsdagen 18 en 25 februari en 4 en 11 maart tussen 20:00 en 22:00 uur het programma ‘Over de Kiesdrempel’ uitgezonden. Hoofdredacteur Leo Huisman praat dan met de verschillende lijsttrekkers over het verkiezingsprogramma van hun partij. Dinsdag 18 februari bijt Rinus van Lavieren (PvdA) om 20:00 uur de spits af. Om 21:00 uur gaat Leo in gesprek met Teus Stam (ChristenUnie). ™8VciViZ9db^cd#

Groot jubileumconcert in Havenkerk 6A7A6HH:G96B ™ In de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam wordt op zaterdag 1 maart vanaf 20.00 uur een jubileumconcert gehouden ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Medewerking zal verlenende twee jaar geleden opgericht Reformatorische Oratoriumvereniging ‘Cantate Domino’ onder leiding van Piet C. den Uil. Het koor wordt begeleid door organist Gerben Mourik. Arjen J.A. Uitbeijerse zingt tenorsoli. Verder werkt het ‘Koning Willem Alexander ensemble’ mee (viool, altviool, cello, fluit, fagot, trompet, klarinet en hobo).

Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

De avond bestaat uit een viertal onderdelen: 1. De wording van het koninkrijk. Daarin Valeriusliederen van Ton Koopman; 2. Inhuldigingsmuziek van vroegere jaren tot heden; 3. Inhoud van het koningschap. ‘Verleih uns Frieden’ van Mendelssohn sluit hier prachtig bij aan; 4. De grondslag van het koninkrijk: Gods Koningschap. Het bekende ‘Halleluja’ uit The Messiah van Händel. Naast koormuziek kan men ook genieten van een orgelimprovisatie van Gerben Mourik en een instrumentaal gedeelte van het ensemble. Het volledige programma is te vinden op de website: www. cantatedomino.nl.

Uitgave Koninklijke BDU Uitgevers bv en Het Kontakt Edities bv

Oplage: 29.160 exemplaren Kantooradres Zuidzijde 131, Goudriaan Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas, Papendrecht en Streefkerk. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Postadres Postbus 1 2977 ZG Goudriaan Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Tel. (0183) 58 32 00 redactie@klaroen.nl

In het programma Kerkinfo (21:15-22.00 uur) van woensdagavond 19 februari heeft Cor van de Dussen een gesprek met Adriaan Arkeraats uit Alblasserdam. Onderwerp van het gesprek wordt het ‘Catechismusproject’. In dit project worden de Catechismusliederen van de heer H van ‘t Veld integraal opgenomen op cd’s. In 2007 maakte dhr. van ‘t Veld een complete berijming over alle Catechismuszondagen, getoonzet op melodieën van psalmen en bekende gezangen. Voor het opnemen van deze liederen hebben op diverse middagen en in verschillende kerken samenzangsessies plaatsgevonden. In 2013 bestond de Catechismus 450 jaar.

Lokale omroep voor Alblasserdam en Molenwaard Klokradio in de ether op 107.0 FM en via de kabel op 102.4 (Alblasserdam) en 105.9 (Molenwaard). Digitaal: www.klokradio.nl. KPN glasvezel: kanaal 376. Overige providers: kanaal 3077.

Bert Bons (06) 51 54 35 95 b.bons@klaroen.nl Anne Marie Hoekstra (06) 10 95 22 59 redactie@klaroen.nl

Papendrecht Caroline Rothuizen(0183) 583270 / (06) 51 10 91 14 c.rothuizen@klaroen.nl

Sluitingstijd redactie Dinsdag 11.00 uur

Sluitingstijd advertenties Dinsdag 11.00 uur

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie@klaroen.nl

Website www.klaroen.nl/www.hetkontakt.nl

Advertenties Alblasserdam en omstreken André de Borst (0183) 58 32 72 / (06) 51 72 80 34 a.deborst@klaroen.nl

Krant niet ontvangen www.klaroen.nl/bezorging (vanaf woensdag 20.00 uur) of (088) 0109801

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


CONTAINERVOORDEEL BIJ BAS Nieuw huismerk bij BAS: Daniel Jackson Jeans De broek is gemaakt van dezelfde stof als van een bekend, duur jeansmerk Deze broeken hebben U-shape

Deze broeken hebben U-shape

BERK Jeans 14,5 ounce denim Lengte 32 en 34 Van 29 t/m 42

Daniel Jackson Stretch Jeans 12,5 ounce denim, met 1% lycra Lengte 30, 32 en 34 Van 29 t/m 42

Normaal 14,95 nu bij Bas

Normaal 24,95 nu bij Bas

19,95

9,95

Nog vele andere bekende jeansmerken bij Bas in alle prijsklasses 9,95 * 14,95 * 19,95 * 24,95 * 29,95 * 39,95 * 49,95 * 59,95 * 69,95 * 79,95 * 89,95 * 99,95

Daniel Jackson Bas van Zessen - Kerkweg 5 Brandwijk - Telefoon 0184 64 25 25 - www.modeindepolder.nl Dinsdag en woensdag van 09.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur


q www.klaroen.nl

vrije tijd

Woensdag 12 februari 2014

zondag

woensdag

15 februari

16 februari

19 februari

Boekenmarkt bij Excelsior Papendrecht

West Coast Big Band in Theater De Willem

Ichtus Inn in de Ichtuskerk

Muziekvereniging Excelsior Papendrecht verzorgt op zaterdag 15 februari van 09.00 tot 15.00 uur een boekenmarkt in het verenigingsgebouw aan de Rembrandtlaan 206 te Papendrecht. Het aanbod is zeer divers; veel prachtige romans en thrillers, Nederlandse literatuur, maar ook Engelse en Franse boeken. Ook lp’s en cd’s zijn te koop. Meer informatie: www.excelsiorpapendrecht.nl.

De West Coast Big Band komt op zondag 16 februari vanaf 14.30 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat voor een optreden uit The American Songbook, een collectie van de meest succesvolle Amerikaanse liedjes, afkomstig uit Broadway-musicals en Hollywoodfilms. Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl. Er is High wine na de voorstelling.

In de Ichtuskerk aan het Scheldeplein te Alblasserdam wordt op woensdag 19 februari, in de voorjaarsvakantie, weer Ichthus Inn gehouden. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar zijn van 10.00 tot 12.00 uur welkom. Het thema is ‘Waardevol’. Er zal gezongen worden en een bijbelverhaal wordt verteld. Daarna zullen de kinderen in drie leeftijdsgroepen wat moois gaan knutselen.

DONDERDAG 13 FEBRUARI

zondag 16 februari ALBLASSERDAM Baptisten Gem. ‘De Hoeksteen’ 09.30 uur br. L. Heijboer, 15.30 uur br. P. Hazelnoot, bemoedigingsdienst. Chr. Geref. Kerk 09.30 uur ds. F.W. v.d. Rhee, 16.30 uur ds. W.W. Nijdam. De Alblashof/De Waard 11.00 uur ds. W. Kroon. Evang. Gem. ‘t Scheepke in Alblasserdam 09.45 uur R. van Delft. Evang. Gem. Jozua Alblasserwaard 10.00 uur Rien de Smit. Geref. Gem. in Ned. 10.00 en 18.00 uur leesdienst. Geref. Kerk De Haven 09.30 uur ds. N.J. Dekker. Geref. Kerk Vrijgem. De Levensbron 09.30 uur ds. D.C. Meijer, 16.30 uur ds. H.J. Lopers. Herst. Herv. Gem. Alblasserdam 19.30 uur ds. K. Veldman (donderdag 13 februari). 09.30 en 18.00 uur ds. K. Veldman. Herv. Elthetogem. Alblasserdam i.s.m. de Ver. van Vrijz. Herv. 10.00 uur ds. R. Rikkert. Herv. Gem. I Grote Kerk 09.30 uur ds. E.F. Vergunst, 17.00 uur ds. P. Vroegindeweij. Herv. Gem. II Ichthuskerk 09.30 uur ds. N.W. van den Houten, 18.00 uur ds. J.H. Reijm. Herv. Gem. III Ontmoetingskerk 09.30 uur ds. J. van Walsum. Immanuël, Gem. van het Levende Woord (De Havenkerk) 10.30 uur Kees Bloed (Sabbat) (zaterdag 15 februari). Jehovah’s Getuigen, Fazantstraat 20 10.00 uur Openbare lezing. 19.15 uur Bijbelstudie (dinsdag 18 februari). Oud Geref. Gem. in Ned. 10.00 en 18.00 uur ds. H. Molendijk. Parochie O.L.V. Fatima 19.00 uur Eucharistiviering, pastor T. Visser (zaterdag 15 februari).

steen 11.00 uur ds. D.C. Meijer, 16.30 uur ds. H.J. Lopers (in Albl.). Herst. Herv. Gem. 09.30 uur kand. K. van Olst, 18.00 uur ds. J. Kloosterman. Herv. Gem. Dorp 19.30 uur ds. E. Gouda (donderdag 13 februari). 10.00 uur ds. L. van Rees, 18.30 uur ds. J.J. Verhaar. Herv. Gem. Maranatha 09.30 uur ds. W.J. Bakker (Voorber. H.A.). Messiaanse Gemeente (in het Carillon, Raadhuisplein 1) 11.00 uur Klaas Goverts (zaterdag 15 februari). Vrije Baptisten Gem. (Maranathakerk, Mattenbies 1) 13.30 uur Johan Schep. OUD-ALBLAS Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. W. van Weelden.

PAPENDRECHT Agape Pinkstergemeente, Papendrecht (Pr. Florisschool, Zuidkil 53) 10.30 uur Wicher Krabbe. Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur ds. S. Otten. Evang. Gem. De Schuilplaats (Schooldwarsstraat 50) 10.00 uur dienst. Gemeente God Redt te Papendrecht (Oranje Nassauschool) 10.00 uur dienst. Geref. Kerk De Morgenster 10.00 uur ds. A.N. Driebergen, jeugddienst. Hersteld Hervormde Gemeente Papendrecht 09.30 uur Eerw.heer J. Lankhaar, 14.30 uur ds. J.G. Blom. Herv. Gem. Bethlehemkerk 10.00 uur ds. G.H. Labooy. Herv. Gem. Grote Kerk 09.30 uur ds. E. Gouda, 17.00 uur ds. D.J. van Eckeveld. Herv. Gem. Sionskerk 09.30 uur ds. J.C. van Trigt, 17.00 uur ds. K.M. Teeuw. Oud Geref. Gem. in Ned. 10.00 en 18.00 uur leesdienst. R.K. Parochie 11.30 uur Woord- & Communieviering, pastor T. Dam. Verg. KINDERDIJK van Gelovigen (Pr. Florisschool) Herv. Gem. Kinderdijk 10.00 uur 09.30 uur Eredienst. Vrije Baptisds. R.H. Kieskamp, 18.00 uur ds. A. ten Gem. Papendrecht (CSG De van Lingen. Herv. Gem. Rehoboth Lage Waard, Burg. Keyzerweg 5) 10.00 uur ds. A. van Lingen, 18.00 10.00 uur Aart Haverkamp. uur ds. P. Nobel. STREEFKERK NIEUW-LEKKERLAND Herv. Gem. 10.00 uur ds. J.A.H. Geref. Kerk 09.30 uur ds. A.A. Wis- Jongkind, 18.30 uur kand. J.A. de man, 18.30 uur ds. mw. M. Koster. Kruif. Geref. Kerk Vrijgem. De Hoek-

Medische diensten Klaroen.nl Klaroen.nl 15 en 16 februari 2014

bruari: dr. S.B. Lous, Schoolstraat 5, Oud-Alblas, tel. 0184-691363. HUISARTSEN; Alblasserdam - Re- Spreekuurbezoek uitsluitend voor gionale huisartsenpost Drechtste- spoedeisende hulp tussen 12.00 en den, Albert Schweitzer, locatie 12.30 uur. Gelieve hiervoor telefoDortwijk van maandag t/m vrijdag nisch een afspraak te maken tusvan 17.00 tot 8.00 uur. De centrale sen 11.30 en 12.00 uur. Waarneempost is op za., zon- en feestdagen, groep “Alblasserwaard-Westdag en nacht geopend voor spoed- Noord-West” Huisartsen eisende huisartsgeneeskundige Streefkerk – Nieuw-Lekkerland – zorg. Kinderdijk - Middagdiensten ma. Voor een bezoek aan de huisartsen- t/m vr. Wie er dienst heeft is te vinpost eerst tel. een afspraak maken den op het antwoordapparaat van op tel. 078-6542600. uw eigen huisarts. Avond-, nachten weekenddiensten: de regionale Graafstroom - Bleskensgraaf – Huisartsenpost Dordrecht, tel. 078Brandwijk – Molenaarsgraaf – Ot6542600. Alleen voor nood- of toland – Oud-Alblas – Wijngaarden spoedgevallen, ongevallen 112. In(vrijdagavond 17.30 uur tot maan- lichtingen over de dienstdoende dagochtend 08.00 uur. 15 en 16 fe- apotheek, tel. 0184-415546.

service

Kerkdiensten Klaroen.nl

Open eettafel 12:00 In De Strevenaer te Streefkerk wordt een open eettafel gehouden. Meer informatie: Tineke den Haak via 0184-682853. Try-out Karin Bloemen 20:15 Karin Bloemen verzorgt de try-out van haar nieuwste programma Witte Nar. Witte Nar gaat over haar toekomst. Als collega’s in de goot eindigen, of vroegtijdig gaan hemelen, hoe lang heeft Karin dan nog? Of blijft ze die keurige, verantwoordelijke huisvrouw? Entree bedraagt 23 euro. www.theaterdewillem.nl. ZATERDAG 15 FEBRUARI

Boekenmarkt Excelsior 09:00 Muziekvereniging Excelsior Papendrecht verzorgt op zaterdag 15 februari een boekenmarkt in het verenigingsgebouw aan de Rembrandtlaan 206 te Papendrecht. Zie het artikel hierboven. Verzamelbeurs 10:00 De Verzamelaars van de Drecht- & Merwestreek verzorgen een algemene verzamel- en ruilbeurs in De Palm, aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Er zijn allerlei soorten en variëteiten verzamelmateriaal (geen treinen). De beurs duurt tot 15.00 uur.

aan de West Kinderdijk 375 te Alblasserdam. Ze spelen blues uit Den Haag met een repertoire van blues(-rock) klassiekers van Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn, Poppa Chubby, Red Devils en vele anderen. Leden betalen 4 euro entree, introducées mogen voor 8 euro naar binnen. Voor meer informatie: www.biggelmeevzt.nl. ZONDAG 16 FEBRUARI

West Coast Big Band 14:30 De West Coast Big Band komt naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat voor een optreden uit The American Songbook. Meer informatie staat hierboven. Riverside Live met Leonie Tielemans 15:00 Bij Willaerts aan het Veerrplein te Papendrecht wordt tot 18.00 uur weer een editie gehouden van Riverside Live. Ditmaal zal Leonie Tielemans een optreden verzorgen. Entree is gratis. Bemoedigingssamenkomst 15:30 In het kerkgebouw van de Baptisten Gemeente De Hoeksteen aan de Plantageweg 142 te Alblasserdam wordt de vijfde van een serie regionale bemoedigingssamenkomsten gehouden. Het doel van deze samenkomsten is naast evangelieverkondiging ook mensen te

bemoedigen en vertroosten vanuit bijbels perspectief en in onderlinge ontmoeting. De spreker deze keer is evangelist/zendeling Peter Hazenoot uit Sliedrecht. Voor de kleintjes is er crèche. Na afloop is er volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting onder het genot van koffie/thee of frisdrank. De toegang is vrij. Wel wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. DINSDAG 18 FEBRUARI

Kinderbingo 13:30 Kinderen van ongeveer 6 tot 14 jaar zijn welkom in Gemeenschapscentrum Trefpunt aan de Koningin Wilhelminalaan 1 te Oud-Alblas om bingo te spelen. Mocht een kind nog niet goed de cijfers kennen dan is uiteraard een oudere ook van harte welkom. De bedoeling is dat er ongeveer acht ronden gedraaid worden. De inleg per bingokaart is 30 eurocent. De bingomiddag duurt tot ongeveer 15.30 uur. WOENSDAG 19 FEBRUARI

Ichtus Inn 10:00 Ichtus Inn in de Ichthuskerk te Alblasserdam. Zie het artikel aan de bovenzijde van deze pagina. Spelmiddag senioren 14:00 In De Strevenaer te

uitgaan

zaterdag

23

Streefkerk wordt een spelmiddag gehouden voor senioren. Optreden Pieter Derks 20:15 Cabaretier Pieter Derks verzorgt een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Zijn weeksluitingen in De Wereld Draait Door hebben cabaretier Pieter Derks grote bekendheid gebracht. In zijn show Van Nature gaat Derks met rake blik en troostende woorden op zoek naar het natuurlijke in een gekunstelde wereld. Entree bedraagt 16 euro. www.theaterdewillem.nl DONDERDAG 20 FEBRUARI

PCOB-middag 14:00 De PCOB afdeling Papendrecht organiseert een bijeenkomst in de grote zaal van de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 te Papendrecht. Riet Brugman zal vertellen over een 4800 kilometer lange zeereis naar het eiland Spitsbergen. Powervrouwen 20:15 De Powervrouwen verzorgen oeen uitvoering in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Mannen, carrière, kinderen, schoonmoeders, de overgang en de inhoud van hun tas. Daarmee krijgt elke vrouw te maken krijgt. Entree is 25,50 euro. www.theaterdewillem.nl.

Hobomuziek in De Markt 10:30 Hoboïste Jolanda den Houter verzorgt een koffieconcert in woonzorgcentrum De Markt te Papendrecht. Zie het artikel hiernaast. Concert met Urker Mannenkoor 19:30 In de Grote Kerk te Alblasserdam treedt het Urker Mannenkoor Halleluja op tijdens een zangavond. Verder zullen de soliste Willemijn de Munnik en organist Harry Hamer mee te werken. De algehele leiding is in handen van ds. K. Hoefnagel. Er zal een collecte gehouden worden ten behoeve van de Spaans Evangelische Zending. De entree bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. Bij vooraf reserveren via www.selov.nl is er 2,50 euro korting per persoon. Lamm Grey Bluesband 21:30 De Lamm Grey Bluesband treedt op in Biggelmee

ZATERDAG 15 FEBRUARI

Hobomuziek tijdens koffieconcert E6E:C9G:8=I™ Hoboïste Jolanda den Houter verzorgt op zaterdag 15 februari vanaf

10.30 uur een koffieconcert in woonzorgcentrum De Markt te Papendrecht. Het concert vindt plaats in de serie Aangenaam Goud, die door de Culturele Raad Papendrecht georganiseerd wordt in samenwerking met de Rivas Zorggroep. Welke muziek Jolanda den Houter ten gehore zal brengen, is nog een verrassing, maar zij zal de werken op diverse hobo’s uitvoeren: hobo, alt-hobo en oboe d’amore. De toegang is gratis. Jolanda den Houter geeft les aan leerlingen van het Dordrechts Philharmonisch Orkest en aan muziekonderwijscentrum Dubbelsteijn. Tevens dirigeert zij verschillende koren. Voorts verleent zij medewerking aan koorconcerten en cd-opnames.


Vacatures

Woensdag 12 februari 2014

VOORMAN HOVENIER

HERDERMACHINIST

ASSEMBLAGEMONTEUR

Dinsdag 25 februari

banenmarkt in Houten en Sliedrecht

21.00 Van 17.30 -

uur

Laat je inschrijven voor een leuke baan, informeer naar jouw loopbaanmogelijkheden of reageer direct op één van de openstaande vacatures.

Voorveste 17-19 - Houten - tel. 030-2292252 Stationspark 725 - Sliedrecht - tel. 0184-417777 info@abmiddennederland.nl www.abmiddennederland.nl

CONSTRUCTIE BANKWERKER

CE-CHAUFFEUR

LASSER

SPUITQUADCHAUFFEUR

MEDEWERKER VARKENSHOUDERIJ

Uniek!

De Groot Drukkerij is één van de meest veelzijdige full service offsetdrukkerijen in Nederland. We zijn constant bezig met innovatie. Duurzaam ondernemen is een standaard, klant- en servicegericht werken een vanzelfsprekendheid. We willen voor u namelijk een aantrekkelijke partner blijven. Uniek zogezegd. Kijk op www.degrootdruk.nl of bel 0183 58 3333. De Groot Drukkerij uw drukwerkspecialist

ZZP-er, Zorg dat je gevonden wordt! Kontaktjes voor zzp’ers! Maak een account aan op www.regio-deal.nl en geef uw Kontaktje op. Een Kontaktje kan gratis online worden geplaatst. Voor een klein bedrag staat uw Kontaktje ook in de krant. Binnenkort wordt dit online platform uitgebreid. Hierover binnenkort meer... REGIO-DEAL.NL IS ONDERDEEL VAN

Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan T: 0183 - 583 200 E: info@regio-deal.nl www.regio-deal.nl

MELD JE GRATIS AAN!

CNC FREZER

Onze actuele vacatures vindt je op www.abmiddennederland.nl

PRODUCTIEMEDEWERKER

MEDEWERKER GROENONDERHOUD

TIMMERMAN

KRAANMACHINIST

BBL-LEERLING GROEN

JONG SLEUTELTALENT

24


q www.klaroen.nl

sport

Woensdag 12 februari 2014

PROGRAMMA STANDEN programma 15 februari 1e klasse C Rijsoord - SHO Heerjansdam - Zaamslag De Zwerver - Nieuw Lekkerland Spijkenisse - Drechtstreek VVGZ - Sliedrecht Alblasserdam - Zuidland Pelikaan - Klundert 3e klasse C Papendrecht - Peursum SC Amstelwijck - ZBC’97 EBOH - DFC VVAC - De Alblas Groot-Ammers - Ameide ASH - Herovina GSC/ODS - Groote Lindt 4e klasse C Vuren - Dubbeldam SVS’65 - Lekvogels Asperen - SV Noordeloos HSSC’61 - Raptim Streefkerk - Arkel Haaften - Schelluinen

Ploeteren door de Lekkerlandse modder īĦĢIJĴĉĩĢĨĨĢįĩĞīġš Dennis Ebert heeft zaterdag in Nieuw-Lekkerland de voorlaatste wedstrijd van de RC Jan van Arckel-wintercompetitie gewonnen. Peter Branderhorst verzekerde zich van de eindzege in de A-categorie. Het lokale comité had een uitdagend parcours uitgezet. Een uitgebreid verslag, foto en de uitslagen zijn terug te lezen op www.klaroen.nl (doorklikken naar het sportnieuws).

Papendrecht kiest zijn kampioenen ĭĞĭĢīġįĢĠĥıš De sportverkiezingen in Papendrecht zijn woensdag bijzonder spannend verlopen, omdat de afgevaardigden van de Papendrechtse sportverenigingen tijdens de avond hun favorieten konden kiezen. Atlete Bridget Janssen werd verkozen tot Talent van het Jaar 2013. Naomi Visser (turnen) werd sportvrouw van het jaar en Jeroen Sonneveld (shorttrack) werd sportman van het jaar. Tot sportploeg van het jaar werd DES’72 verkozen. Naast deze winnaars werd er ook tweemaal de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Peuterdansschool Vief Sportief werd beloond met de aanmoedigingsprijs, omdat zij met hun dansschool kinderen al op jonge leeftijd het plezier van bewegen weten bij te brengen. Lilly Gommers werd beloond met de aanmoedigingsprijs vanwege haar prestaties bij het dovenzwemmen. Verder werden er een werden tien Papendrechtse sportvrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun bijzondere inspanning in het afgelopen jaar voor de Papendrechtse sportverenigingen. In een zo goed als volle theaterzaal werd woensdag gestart met een promofilm over sport in Papendrecht. Op een flitsende manier werd getoond hoe divers het aanbod in Papendrecht is op sportgebied en hoeveel Papendrecht als gemeente hecht aan een gezond sportief klimaat. Na het tonen van deze film en een kort interview met de burgemeester over het belang van sport in Papendrecht, werd, afgewisseld met diverse smaak-

Tweede verlies voor PKC/Hagero ĭĞĭĢīġįĢĠĥıš PKC heeft zaterdag de tweede nederlaag van dit seizoen in de Korfbal League geleden. Het werd 2622 tegen Koog Zaandijk. De uitwedstrijd tegen Koog Zaandijk vormt al vele jaren een grote hindernis in de strijd voor de play-offs voor PKC/Hagero en is een wedstrijd die niet zomaar even gewonnen zal gaan worden. En dat bleek afgelopen zaterdag dan ook. Voldoende ruimte PKC/Hagero had door een goede seizoensstart voldoende ruimte weten te verkrijgen in de stand, waardoor het niet persé hoefde te winnen, terwijl Koog Zaandijk, na een moeizame seizoensstart moest winnen in hun op-

mars naar een playoff plek. Voor de blauwen was het dus ‘alles of niets’ waardoor PKC/Hagero op voorhand al wist, dat het een zware strijd zou gaan worden. Rustig blijven en blijven aanhaken zal de opdracht vooraf zijn geweest. En dat lukte lang prima tijdens het eerste deel. Maar in het tweede deel van de eerste helft liep Koog Zaandijk uit naar een 15-12 ruststand. De Koogers wisten in de tweede helft het verschil steeds minimaal op drie te houden, waardoor het er niet naar uitzag, dat de Papendrechters nog zouden kunnen opleven. PKC kwam nog even terug tot 22-21, maar Koog Zaandijk bleef koel. Het werd uiteindelijk 26-22 in de Sprong.

Olympia presteert gelijk al goed In de afgelopen weekends ging voor alle wedstrijdturnsters van Olympia het wedstrijdseizoen van start. Na de succesvolle uitvoering van de vereniging in november en wat proefwedstrijden moesten alle turnsters aan de bak. Olympia neemt ook dit jaar op verschillende niveaus deel aan regionale en districtswedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Vier turnteams nemen in verschillende categorieën deel aan het Rayon Turn Toernooi van het Rayon Dordrecht. Bij goed presteren leiden de poulewedstrijden tot een finale in mei 2014. Ook wordt deelgenomen aan de turncompetitie van het rayon met twee wedstrijdteams. In maart wachten dan de wedstrijden in het district. Vorige week werd door het team Keuze A senioren en Verplicht A jeugd geturnd tegen De Zilvermeeuw. In de turncompetitie namen zaterdag twee teams van Olympia deel aan wedstrijden. De uitslagen staan op www.klaroen.nl/sportnieuws.

vol entertainment, de winnaar gekozen in de vier categorieen. Een vakjury had vooraf in iedere categorie uit alle in het oogspringende sportprestaties van 2013, drie nominaties bepaald. Afgevaardigden van de Papendrechtse sportverenigingen konden op de avond zelf hier hun winnaar uit kiezen door tijdens het gala live te stemmen door middel van stemkastjes. Deze nieuwe opzet gaf een extra spannende dimensie aan de avond doordat de uitslag nu werd bepaald

įĢĤĦĬš Leden van Karateschool Bezemer konden zaterdag tijdens een examen hun vorderingen laten zien in het Wado Karate. Voor meer informatie, foto’s en de volledige uitslag van het examen: www.karateschoolbezemer.nl.

door sportend Papendrecht zelf. Zij bepaalden wie werd gekozen tot sporttalent, sportvrouw, sportman en sportploeg van 2013. Met de bekende enthousiaste presentatie van Michel Zegelaar kreeg het gala ook nu weer een vrolijke kleur. Maar zeker ook door het optreden van artiesten. Contortioniste Danielle Bubberman ontlokte de zaal kreten van verbazing door haar lichaam in de meest onmogelijke en haast onna-

™9ZkZg`doZchedgiZghde]ZiedY^jbkVcI]ZViZg9ZL^aaZb#

ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪ š Na de winst op DES vorige week, kon er deze week opnieuw goede zaken gedaan worden in de strijd tegen degradatie. RWA dat vooraf aan de wedstrijd eigenlijk al geen zicht meer had op het kampioenschap, kon geen vuist maken tegen Kinderdijk in de goed gevulde sporthal De Blokweer. Kinderdijk wist vooraf dat het goede zaken kon doen als het de punten in Alblasserdam konden houden, in de beginfase van de wedstrijd nam het dan ook gelijk het initiatief door doelpunten van Thim Donkervoort, die speelde voor de schorste Jelle Lunen-

borg. Deze voorsprong na de vakwissel direct weggeven waardoor de stand gelijk werd 2-2. Vervolgens werd er door beide ploegen om de beurt gescoord waardoor er een tussenstand van 4-4 op het scorebord stond. Na deze gelijke stand nam Kinderdijk het initiatief, zoals het in de beginfase liet zien en liep uit naar een 6-4 voorsprong, mede door het goede afronden van de gebroeders Donkervoort en de geweldige ondersteuning van Janneke Pelikaan en Annemarie van As. Voor de rust kon het team van Wim den Hollander nog niet helemaal loskomen van RWA. Ruststand 9-6. Na rust deed RWA gelijk iets terug,

FOTO: CHRIS WIJMANS

maar kon door direct twee doelpunten te scoren, kon er direct weer uitgelopen worden naar 11-7. Deze marge werd in de periode hierna door RWA tot maximaal drie punten terug gebracht. Na de tussenstand van 14-11, werd het duel definitief beslist, mede door twee doelpunten van Melisssa den Braanker. Door een afstandsschot van Erwin Zanen werd de eindstand bepaald op 18-13. Onderin blijft het spannend, door het verlies van DES en HKC heeft Kinderdijk weer wat lucht gekregen en kan bij winst op Swift zelfs doorstoten naar de vijfde plaats.

Pricilla Huisman springt naar brons ĭĞĭĢīġįĢĠĥı š Voor het Nederlands indoor kampioenschap junioren waren diverse atleten afgereisd naar Apeldoorn. Pricilla Huisman kwam hierbij uit op de sprint en bij het polsstok hoogspringen. In haar eerste poging ging zij direct

over de 3 meter heen. Hiermee kon zij energie sparen en kwam het vertrouwen voor de vervolgsprongen. In twee pogingen wist zij haar staande PR van 3,10 meter te evenaren. Gebaseerd op de trainingen wist zij dat een nieuw PR tot de mogelijkheden moest behoren en daarmee een podiumplaats in zicht

Cursus kunstrijden ġĬįġįĢĠĥıš De KNSB verzorgt in samenwerking met kunstrijvereniging De Drechtsteden in de voorjaarsvakantie een driedaagse (17-19 februari) snelcursus schaatsen. De prijs bedraagt slechts 25 euro. Locatie: ijsbaan Dordrecht. Meer informatie en inschrijven: www.ddd-kunstrijden.nl.

tuurlijke houdingen te buigen. De 20-jarige Daniëlle komt uit op het hoogste niveau ritmische gymnastiek en werd in 2005 en 2008 vijfvoudig Nederlands kampioene in haar leeftijdscategorie. Dit jaar heeft een deels nieuwe sportgalabestuur de organisatie van het gala ter hand genomen. Leden als Michel Zegelaar, Henry Hummelink en Rinus den Engelsman bliezen in de afgelopen jaren het gala nieuw leven in.

Opnieuw belangrijke zege Kinderdijk

E6E:C9G:8=I ™

Geslaagd voor het karate-examen

25

™Eg^X^aaV=j^hbVcWZ]VVaYZWgdchi^_YZch]ZiCZYZgaVcYh^cYddg`Vbe^dZchX]Ve#_jc^-

zou komen. De 3,20 meter hoogte werd in één poging bedwongen en bracht haar naar de bronzen medaille. De 3,30 meter bleek deze wedstrijd net te hoog, maar de techniek is aanwezig om ook deze hoogte op korte termijn te bedwingen. Eerder op de dag had Pricilla zich met een knappe 8,12 seconden (tweehonderdste seconden boven haar pr) als tijd snelste gekwalificeerd voor de halve finale van de 60 meter sprint. Helaas was de halve finale van de 60 meter net te snel achter de polsstokwedstrijd, waardoor ze net de kracht, en daarmee driehonderste seconde te kort kwam om zich voor de finale te plaatsen. Dat Martijn Opmeer tijdens kampioenschappen weet te pieken, werd wederom bewezen doordat hij in zijn 60 meter serie een persoonlijk record liep in een tijd liep 7,72 seconden. De echte klapper maakte Robin Vogel. In de serie van de 60 meter liep hij 0,22 seconden harder dan zijn bestaande PR en kwam tot een verrassende tijd van 7.24 seconden. Hij kwalificeerde zich daarmee voor de halve finale. In deze halve finale kreeg hij helaas last van zijn enkel waardoor hij een tijd liep van 7,36.


auto`s

Woensdag 12 februari 2014

-%-'%273281)7

? );75%-258-0 Sportieve Picantoâ&#x20AC;&#x2122;s voor Fit-Kidz PAPENDRECHT/SLIEDRECHT>)7.32+))2=))5(<2%1-6',)&)(5-.*-7-(= 8-7%4)2(5)',7,))*77:))2-)8:)-%-'%2736&)67)0(&-.8736)59-')#%2 ()5-2()2-%()%0)5-2 0-)(5)',7 Fit-Kidz is twee jaar geleden gestart en het bedrijf maakt een enorme groei door. Fit-Kidz heeft als doelstelling jong en oud zoveel mogelijk te laten bewegen en geeft diverse workshops voor jong en oud in de gehele regio op het gebied van diverse sporten, dans en zelfverdediging. De workshops worden gegeven op basisscholen, kinderopvang en sport BSO. Ook kan men terecht op diverse locaties in de gehele regio onder andere: Papendrecht, Nieuw-Lekkerland, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, enzovoorts. Autoservice Van der Linden, de Kia dealer van de Alblasserwaard, heeft gezorgd voor de levering van twee Kia Picantoâ&#x20AC;&#x2122;s. â&#x20AC;&#x153;De Picanto is een zeer sportieve auto die exact aansluit bij het sportieve en dynamische karakter van ons bedrijfâ&#x20AC;?, vertellen Roxanne en Dani van Fit-Kidz. Voor meer informatie: www.fit-kidz.nl en www.kia-sliedrecht.nl

"5-.(7%0))2-%-'%2739%? 

)-%-'%273287-.()0-./);75%%%275)//)0-./ Met onze extra inruilpremie rijdt u nu wel heel voordelig weg in een nieuwe Kia Picanto. Dankzij het voordeel van â&#x201A;Ź 1.500,- is de Kia Picanto er al vanaf slechts â&#x201A;Ź 6.995,- Breng snel een bezoek aan onze showroom voor een proefrit. Vraag uw verkoper naar de voorwaarden of kijk op Kia.com

8736)59-')9%2()5-2()2# ":-%)%0)59335()+),)0)0&0%66)5:%%5( 5-61% 

 ! !  $:::/-%60-)(5)',720 -2*3%8730-2()220

PROFITEER NU VAN MAXIMAAL

â&#x201A;Ź 2.600 INRUILPREMIE

0%

RENTE

PEUGEOT 208 NU AL VANAF

â&#x201A;Ź 10.990

Gem. verbr. Peugeot 208 (afh. van type motor) l/100 km: 3,4-6,4; km/l: 29,4-15,6; CO2: 85-149 gr/km. Indien u uw huidige auto inruilt voor een nieuwe Peugeot 208 uit voorraad krijgt u tot â&#x201A;Ź 2.600 extra inruilpremie! De Peugeot 208 is nu al vanaf â&#x201A;Ź 10.990 verkrijgbaar. Dus als u verzekerd wilt zijn van een hele goede deal dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij zien u graag snel in de showroom want dit aanbod geldt t/m 28 februari a.s. Contantprijs Peugeot 208 Peugeot 208

â&#x201A;Ź 16.595 â&#x201A;Ź 13.590

Aanbetaling / Totaal Looptijd in Debetrenteinruil Kredietbedrag maanden voet â&#x201A;Ź 9.595 â&#x201A;Ź 6.590

â&#x201A;Ź 7.000 â&#x201A;Ź 7.000

36 36

0% 0%

Jaarlijks kostenpercentage 0% 0%

Maandbedrag â&#x201A;Ź 194 â&#x201A;Ź 194

Totaal te betalen bedrag â&#x201A;Ź 7.000 â&#x201A;Ź 7.000

Genoemde prijs is incl. btw, bpm, inruilpremie en voorraadpremie, excl. kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en kentekenleges. Afgebeeld model kan afwijken van de werkelijkheid. Wijzigingen en fouten voorbehouden. Vraag in de showroom naar de mogelijkheden. Financiering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van PSA Finance Nederland B.V. (registratienummer AFM 12007744). Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe. Actiemaximum op de 208 is â&#x201A;Ź 7.000. Financieringsactie geldt tot en met 28 februari 2014.

AUTOBEDRIJF MULDER Alblasserdam Kelvinring 86 Tel.: (078) 691 80 50 Dordrecht Laan der Verenigde Naties 111 Tel.: (078) 614 20 44 Sliedrecht Parabool 1 Tel.: (078) 615 14 28 www.mulderacties.nl/peugeot

Veerdienst Schoonhoven BV zoekt per 1 januari 2015 een

DIRECTEUR-BESTUURDER Veerdienst Schoonhoven BV is verantwoordelijk voor de instandhouding, beheer en exploitatie van de veerdienst over de Lek tussen Schoonhoven en Gelkenes. Het veer heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een belangrijke verbindingsschakel over het water voor de Provinciale weg N 216. Bij de Veerdienst werken 19 personen in vaste dienst, waarvan 11 personen in dienst zijn van de gemeente Schoonhoven en gedetacheerd zijn bij de BV. Het bestuur van de BV is opgedragen aan de directeur, onder toezicht van een Raad van Commissarissen. Kijk voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure op www.veerdienst-schoonhoven.nl. Sluitingsdatum sollicitatiebrieven: 1 maart 2014

26


q www.klaroen.nl Woensdag 12 februari 2014

team sport

27

KAMPIOENEN

JC2 Hockeyclub Souburgh

Diploma’s bij Karateschool Bezemer

Het verhaal: De laatste zaalwedstrijden zijn gespeeld en HC Souburgh kan terug kijken op een zeer geslaagd winterseizoen. Jongens C2 zijn in hun poule als eerste geëindigd.

Het verhaal: Leden van Karateschool Bezemer konden zaterdag tijdens een examen hun vorderingen laten zien in het Wado Karate. Op de foto staan de junioren en senioren die geslaagd zijn voor het examen gele band 7e kyu tot en met de 2e kyu bruine band.

JB1 Hockeyclub Souburgh

JB2 Hockeyclub Souburgh

Het verhaal: De laatste zaalwedstrijden zijn gespeeld en HC Souburgh kan terug kijken op een zeer geslaagd winterseizoen. Jongens B1 hebben in de eerste klasse gehockeyd en zijn beide kampioen geworden.

Het verhaal: De laatste zaalwedstrijden zijn gespeeld en HC Souburgh kan terug kijken op een zeer geslaagd winterseizoen. Jongens B2 zijn in hun poule als eerste geëindigd.

JC1 Hockeyclub Souburgh

MC1 Hockeyclub Souburgh

Het verhaal: De laatste zaalwedstrijden zijn gespeeld en HC Souburgh kan terug kijken op een zeer geslaagd winterseizoen. Jongens C1 hebben in de eerste klasse gehockeyd en zijn beide kampioen geworden.

Het verhaal: De laatste zaalwedstrijden zijn gespeeld en HC Souburgh kan terug kijken op een zeer geslaagd winterseizoen. Meisjes C1 zijn in hun poule als eerste geëindigd.


ZZZ&QO ZZZFQO

DOOHYDULDQWHQ EXVVHQยกJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 23 23

,JORILVKFXLVLQH DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYDN SDNNHQยกJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

%HUWROOL SDVWDVDXVLQ]DN

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV

6LOYR NUXLGHQEXVVHQ

DOOHYDULDQWHQ ]DNNHQยกJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

& 3LWDEURRGMHV HQEDSDR DOOHYDULDQWHQ VWXNVยกRIJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

/RWXV NHXNHQSDSLHU YRFKWYDQJHUV UROOHQHQWRLOHWSDSLHU FRQIRUWUROOHQ

/RV*DQVRV

SDNNHQ DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 23 23

&KLOHHQVHZLMQ DOOHYDULDQWHQ ZLWURRGHQURVรƒ IOHVVHQยกPO DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN PXY5HVHUYDHQ 2UJDQLFRYDULDQWHQ

7$/(1 ( % % 1 ( / +$ $OOH6DQH[ VWXNV DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

'DVKHQ'UHIW ZDVPLGGHO JURRWIRUPDDW YORHLEDDUHQSRHGHU IODFRQVยกRI OLWHURI SDNNHQยกNLOR DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 23 23

!" %#$!" "% PAPENDRECHT%T :HHN $DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJIHEUXDUL$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ$DQELHGLQJHQ]LMQQLHW EHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW23 23'H]H]LMQ XLWVOXLWHQGJHOGLJ]RODQJGHYRRUUDDGVWUHNW3ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

.LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZ&QO

6OLPEH]LJ

07 klaroen 14 epaper  
07 klaroen 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement