Page 1

LEK EN IJSSEL OOST

DINSDAG 14 JANUARI 2014 JAARGANG 9 NO. 3 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

60% S A70% LE Dames Kids

zomooi dames&kinderkleding

EBNFTLJOEFSLMFEJOH 

  

TE KOOP Lopik – Wagenmaker 7 Ruime Tussenwoning Bouwjaar 2006 ₏ 259.000,- k.k. tel. 06-34317572

FEESTEN & PARTIJEN Raadhuisplein 1 - Lekkerkerk Telefoon (0180) 66 16 67 www.amicitia-lekkerkerk.nl

1 STUK -25% 2 STUKS -40% 3 STUKS -50%

™?dc\ZcdjYaZZ[YZo^X]oViZgYV\j^ii^_YZchYZHcZgiadde^cAde^`#DeYZ[didYZl^ccVVgkVcYZ_dc\hiZXViZ\dg^Z#

QuaWonen moet keuzes maken

Nieuwe kansen groepswonen

Schrijft Bas Kruiswijk The Hit?

Net geen Bittalent van het jaar

Met een kleiner investeringsbudget moet wooncorporatie QuaWonen keuzes maken. Renovatie krijgt de voorkeur boven nieuwbouw en enkele projecten worden doorgeschoven in de hoop op betere tijden. De verhuurdershefďŹ ng en de bijdrage voor het noodlijdende Vestia hakken er stevig in. Jaarlijks wordt acht miljoen van het investeringsbudget afgesnoept. QuaWonen heeft daarom de komende tien jaar 145 miljoen euro minder te besteden.

De ‘Vereniging voor groepswonen van ouderen’ in Lopik zet zich al jaren in voor het realiseren van een woningbouwproject voor ouderen. Tot nu toe tevergeefs, al gloort er licht aan de horizon. “CQ-Living heeft een integraal woningbouwconcept ontwikkeld voor kleinschalig groepswonen voor onder anderen ouderen. Naast het gemeentehuis zou een exibel bouwconcept moeten verrijzen, dat voorziet in toekomstbestendige appartementen.â€?

Muziek beheerst nu al het leven van Bas Kruiswijk. Misschien brengt zijn deelname aan ‘The Hit’ van RTL5 zijn carrière in een stroomversnelling. De Schoonhovenaar is blij dat het geen show a la The Voice is. “Het publiek kan geen invloed uitoefenen. Het gaat puur om de smaak van de artiesten en of ze iets met het nummer kunnen. Ofwel, het wordt een vaktechnische afweging en geen populariteitsverkiezing.â€? De uitzending met Bas is te zien op maandag 24 februari.

‘Bittalent van het jaar’ werd ze nĂŠt niet, maar dat de jonge dressuuramazone Benth de Graaf aan de weg timmert is wel duidelijk. Delinde Cornelissen, zilveren medaillewinnaar tijdens de Olympische Spelen van Londen, lette in de ďŹ nale op verschillende aspecten. Benth de Graaf weerde zich zo goed met Burberry dat ze gezien de hoeveelheid publieksstemmen favoriet was. Toch viel de keuze van Adelinde op de uiteindelijke winnaar, Damian Zwiers.

3

nieuws

WWW.STREAKERS.NU

Lees onze aanbiedingen elders in de krant

DE EEKHOORN

Natuurschuur De Eekhoorn  13

nieuws

Jouw krant heel dichtbij op www.hetkontakt.nl

COMPLETE AVOND UIT!   

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

ARRANGEMENTEN

vanaf 14,50 p.p.

Krimpen aan den ijssel Tel: 0180 - 514701 www.bowlingkrimpenhof.nl

CitroĂŤn Broere

accent

19

sport

" Altijd scherp geprijsd " Meer dan 25 jaar ervaring " CBW-erkend " 1000m2 showroom " Ontwerp op maat voor elk budget

Krimpen aan den IJssel Telefoon: 0180-515055

Vind ons op: www.broere.citroen.nl Like ons op: https://www.facebook.com/ broere.citroen of kom langs aan de Lekdijk 73

27

Van Markenstraat 16 Lekkerkerk Tel. 0180-661672 www.sluyk.nl


2

klaar voor de start ...jea2nspavar

oor

HALVE * PRIJZEN!

Nu het nieuwe jaar zijn intrede heeft gemaakt, vinden we het hoog tijd om nog ÊÊn keer ink op te ruimen in het huis van de mode. Daarom gaat zowel in onze winkel als in onze webshop onvoorstelbaar veel mode voor de halve prijs weg. Dus wilt u niet alleen heel voordelig, maar ook goed gekleed het nieuwe jaar in, kom dan nog even snel koopjes scoren bij Zwijnenburg, het huis van de mode!

Volg ons op Facebook, Twitter en Pinterest!

â‚Ź119, 90

H E T H U I S VA N D E M O D E Energieweg 27, 4231 DJ Meerkerk, telefoon 0183-351401 Bezoek ook onze webshop: www.zwijnenburgmode.nl

Arma Leder | Boss | Bugatti | Cambio | Creenstone | D.E.P.T | Esprit | Expresso | Frank Walder | Gabor | Gardeur | Geisha | Gerry Weber | G-Star Raw | Jack & Jones John Miller | Joseph Ribkoff | Juffrouw Jansen | LedĂťb | MAC | Maison Scotch | PME Legend | Reset | Sandwich | SĂ o Paulo | Scotch & Soda | State of Art Supertrash | Tenson | Van Bommel | Van Gils

Uit met

In het centrum van Schoonhoven vindt u ons gezellige Kegelhuis “De Engel �.

Voordeel

Kom, proef en geniet van onze specialiteiten. Gezellig dineren in de Lopikerwaard.

U kunt bij ons kegelen op volautomatische kegelbanen, Oudhollandse spelletjes doen en heerlijk eten. Ook voor catering op lokatie bent u bij ons aan het juiste adres.

C

Z eevliet

Koestraat 4 2871 DR Schoonhoven Tel./fax 0182 38 23 50 www.kegelhuisdeengel.nl

Restaurant ‘de Stal’ Sfeervol eten in ons restaurant ‘de Stal’ #" #  # #! # # # Voor elke gelegenheid kunt u bij ons terecht om een gezellige dag of avond te hebben!!! Familiefeesten – Bedrijfsfeesten – Verjaardagen - Teamuitjes

Restaurant ’De Stal’ Sportcentrum ’De Stoep’

’t Hooge zand 1 - 2861 EZ Bergambacht Telefoon: 0182 353660 - www.destoep.biz

Gelegen in de Baronie van IJsselstein, het plattelandse restaurant van de Lopikerwaard Boveneind 38A - 3405 AH Benschop 030 - 6889276

Korting

Sportcentrum ‘de Stoep’, Hier kunt u lekker sportief bezig zijn door te bowlen, tennissen of squashen. En daarna gezellig genieten van een drankje en een hapje in ons eetcafĂŠ ‘de Pub’

afĂŠ Restaurant

IETS TE VIEREN? Wij verzorgen recepties, diners en feestavonden, kom eens vrijblijvend langs.

*Onze halve prijzenactie is alleen van toepassing op de gelabelde artikelen. Alle voorgaande acties komen vanaf vandaag te vervallen.

publicaties

Dinsdag 14 januari 2014


Dinsdag 14 januari 2014

ingezonden

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

3

Woningbouw

Jaarprogramma: QuaWonen moet keuzes maken De redactie behoudt zich het recht voor zonder opgave van redenen brieven in te korten of niet te plaatsen. Ook kan het standpunt van de redactie afwijken van dat van de briefschrijvers. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de brieven in deze rubriek. Daarnaast moet een brief, om voor plaatsing in aanmerking te komen, voorzien zijn van een afzender (naam en woonplaats).

De Krullevaar in het nieuws Als directie van basisschool De Krullevaar heb ik sterk de behoefte te reageren op de berichtgeving in de media m.b.t. de positie van onze basisschool in het centrum van Schoonhoven. Niet alles wat geschreven wordt is waar. Soms liggen zaken net even anders, iets genuanceerder. De Krullevaar wil zich definitief in één locatie in het centrum van Schoonhoven vestigen. Dit betekent dat de huidige locatie aan het Doelenplein dus in stand blijft en wordt omgezet in hoofdlocatie. De locatie aan de Albert Plesmanstraat, de huidige hoofdlocatie, zal dan verdwijnen. Noodzakelijk omdat De Krullevaar in Schoonhoven Noord weinig of geen instroom van kleuters hoeft te verwachten. De instroom in Noord is in zijn totaliteit namelijk minimaal. De school heeft bij het Ministerie toestemming gevraagd deze stap te mogen zetten. De locatie Doelenplein wordt dan hoofdvestiging. Feitelijk niet meer dan een officiële adreswijziging dus. Het Ministerie is met dit verzoek niet akkoord gegaan. Men ziet deze move als een verplaatsing van een school en daar zijn regels aan verbonden. Het zou wel een ‘verhuizing’ kunnen worden, maar daar hebben we de medewerking van de andere schoolbesturen voor nodig. Deze medewerking is gevraagd en wat blijkt: PCPO Krimpenerwaard en Onderwijs Primair zijn niet bereid deze medewerking te verlenen. Het Ministerie gaat dus ook niet akkoord met een officiële verhuizing. Waarom verlenen de beide schoolbesturen niet hun medewerking? We kunnen daar alleen maar naar raden. Zijn de twee schoolbesturen bang voor de concurrentie in het centrum van Schoonhoven? Pieter van der Laan oppert in één van zijn artikelen in Het Kontakt deze mogelijkheid. Misschien heeft hij gelijk. Een andere reden is moeilijk voor te stellen. Al vele jaren is er een Katholieke school aan het Doelenplein in Schoonhoven. Katholiek onderwijs in het centrum, naast Openbaar en Protestant Christelijk onderwijs, dat moet toch kunnen? Nu ook ‘verhuizing’ vooralsnog niet mogelijk is, blijft De Krullevaar voorlopig twee gebouwen in stand houden. In 2014 zal het bestuur van De Krullevaar zich beraden op de situatie waarbij één ding nu al duidelijk is: De Krullevaar houdt de locatie aan het Doelenplein in stand. Sterker, de plannen om het gebouw definitief inpandig op te knappen, worden weer opgepakt en zullen worden uitgevoerd. Zoals gezegd: in 2014 zullen we nadenken hoe het probleem van leegstand in Noord opgelost kan worden. Medegebruik, om de kosten te dekken, is uiteraard een belangrijke optie. De Krullevaar is een fijne school, waar kinderen, ouders en leerkrachten zich thuis voelen. Reden genoeg om de locatie in het centrum aan het Doelenplein te handhaven. Dat gaan we dan ook doen. René van Ommeren, directeur De Krullevaar.

Renovatie voorkeur boven nieuwbouw Met een kleiner investeringsbudget moet wooncorporatie QuaWonen in 2014 keuzes maken. įĢĤĦĬ š Renovatie krijgt de voorkeur boven nieuwbouw en enkele projecten worden doorgeschoven in de hoop op betere tijden. De verhuurdersheffing en de bijdrage voor het noodlijdende Vestia hakken er stevig in. Jaarlijks wordt acht miljoen van het investeringsbudget afgesnoept. Directeur-bestuurder Rob van den Broeke heeft daarom de komende tien jaar 145 miljoen euro minder te besteden. “We zullen de tering naar de nering moeten zetten. Scherper inkopen, onze eigen organisatie inkrimpen en enkele projecten parkeren. De woningmarkt zit op slot en er is in mijn ogen sprake van verzadiging. Projecten met grote aantallen nieuwbouwwoningen zul je niet meer meemaken.”

Van den Broeke is blij dat QuaWonen de laatste jaren slagvaardig heeft geopereerd en veel bouwplannen met gemeenten, bouwers en zorginstellingen inmiddels heeft voltooid. “Vooral Bergambacht is op de schop genomen. Denk aan de Secretaris Schippersstraat, ‘t Ingse Hof II en Torenzicht. Met zo’n tweehonderd woningen in de sociale huursector hebben we flinke stappen gezet. In maart gaan we verder met Bloemgaarde, waar we 35 gedateerde woningen slopen voor 26 zuinige nieuwbouwwoningen. Bij Bergstoep geldt dat voor zes dijkwoningen, waarvoor er vier terugkomen. Het tweede deel van het centrumgebied van Bergambacht zal echter op zich laten wachten. Dat hebben we reeds laten doorschemeren aan onze huurders zonder een termijn van aan-

pak te kunnen aangeven. Ik kan ook niet in de glazen bol kijken.” In Schoonhoven start QuaWonen binnenkort op de Zilverstadlocatie en de Schreuderstraat in de wijk Noord. Bij de multifunctionele accommodatie in Thiendenland II neemt de corporatie 23 bovenwoningen voor haar rekening; daarmee is een fors aandeel van de sociale huur in Thiendeland II in een keer gerealiseerd.Ook hier trapt Van den Broeke op de rem. QuaWonen zal de eengezinshuizen in de nieuwbouwwijk niet realiseren, en neemt voor de realisatie van de latere fasen in sloop/nieuwbouw in Schoonhoven-Noord meer tijd. “We kunnen de realisatie van plannen enkele jaren doorschuiven en daarmee de uitgaven tijdelijk beperken. Wat in het vat zit, verzuurt niet. Intussen gaan we rustig

verder met de projecten die we al met de gemeente Schoonhoven hebben afgesproken. We laten niemand in de kou staan.” Van den Broeke kan de komende jaren beter uit de voeten met renoveren “Voor de prijs van één nieuwbouwwoning kan ik er twee grondig renoveren. Dat scheelt fors en je kan toch de kwaliteit van het woningbezit opkrikken.” De directeur ontziet ook de eigen organisatie niet. Van de honderd medewerkers van QuaWonen zijn er twintig ontslag aangezegd. “We willen zoveel mogelijk van de opgave in stand houden en kunnen de huurder niet laten opdraaien voor de gevolgen van de rijksheffing.” Pieter van der Laan

VVD Lopik stelt kieslijst vast ĩĬĭĦĨš VVD Lopik heeft afgelopen week haar kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Lijsttrekker is wederom Hugo van Amerongen. De slogan van de verkiezingscampagne is: ‘Lopik kan wel wat meer VVD gebruiken’. De eerste vijf op de lijst: 1. Hugo van Amerongen (Benschop); 2. Margriet van Delft-Bos (Lopik); 3. Luke van Schaik (Benschop); 4. Nick Kramer (Lopik); 5. Dick Gmelig Meijling (Lopik).

Nieuwe bikers H8=DDC=DK:C ™ In Schoonhoven zijn onlangs twee nieuwe bikers aan de slag gegaan. Deze twee fietsende toezichthouders vervangen de huidige gemeentelijke opsporingsambtenaar (GOA) en de huidige bikers.

™<gdZeh[didkVcYZkZghX]^aaZcYZeg^_hl^ccVVgh#

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Bonthuis: ‘krachten bundelen’ Burgemeester André Bonthuis heeft in zijn nieuwjaarsspeech opgeroepen tot ‘nauwere samenwerking’ richting de fusiegemeente. “Daarbij hoeft het dorpsgevoel niet te verdwijnen. Juist de lokale belangen dienen de aandacht te krijgen in het grote geheel en daarom zullen Schoonhovenaren de krachten moeten bundelen. De toekomstige raad regeert immers ook over 42.000 andere inwoners van de Krimpenerwaard en elf andere kernen”, aldus de burgemeester in een volgepakt Bastion. Bonthuis meent dat Schoonhoven ‘goud in handen heeft’. “Als enige stad tussen alle dorpen heeft de Zilverstad een rijke historie, fraai cultureel erfgoed en een uniek zorgplein aan de Oranjeplaats. Daarnaast zijn er veel plannen in de maak op gebieden als woningbouw, wijkontwikkeling en verfraaiing van winkelcentra. Daarmee moet deze vitale stad H8=DDC=DK:C ™

kunnen scoren als fusiepartner in de nieuwe Krimpenerwaardgemeente. Dit is een proefjaar, waarin we onze ambities kunnen waarmaken.” De burgemeester sprak van een afscheid als zelfstandige gemeente met een dubbel gevoel. Om dat te benadrukken presenteerde Bonthuis niet alleen een nieuw logo in de kleuren rood, wit en blauw (inclusief het stadswapen van Schoonhoven), maar werden vervolgens ook bijna honderd vrijwilligers naar het podium geroepen om in het zonnetje te worden gezet. Uiteindelijk mocht de jonge Jaber El Ayachi de stimuleringsprijs in ontvangst nemen voor zijn wekelijkse inzet bij de Voedselbank. De tweede prijs was voor Trudy de Jong, die een gymnastiekclub van de Bovenberghe voor haar rekening neemt. De hoofdprijs ging naar Sonja Hekelaar, die zich als vrijwilligster bij Buurtzorg Schoonhoven vooral buigt over terminale zorg.

De nieuwe bikers rijden door Schoonhoven en worden ingezet op wisselende dagen en tijdstippen. Ze werken ook in het weekend, ’s avonds en ’s nachts. Ze pakken onder andere ‘kleine ergernissen’ aan, zoals afval, hondenpoep of onjuist parkeren. Ook is hun inzet gericht om eventuele inbrekers af te schrikken, aanwezig te zijn voor de inwoners, overlastgevende jeugd aan te spreken en de ogen en oren open te houden richting de politie. De bikers hebben vooral een toezichthoudende taak, maar zijn wel bevoegd om bekeuringen uit te schrijven. De bikers werken onregelmatig. Vragen kunnen worden doorgegeven via 0182-389 200 of handhaving@ schoonhoven.nl

Benoeming leden Adviesraad Sociaal Domein ĩĬĭĦĨ š De leden van de Adviesraad Sociaal Domein in Lopik worden vanavond (dinsdag) officieel benoemd. De plechtigheid vindt plaats om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. De Adviesraad Sociaal Domein is ontstaan door het samenvoegen van de Wmo-raad, het Cliëntenplatform en de adviesfunctie van de Stichting Seni-

orenraad. De nieuwe adviesraad krijgt een belangrijke taak in het ondersteunen van de gemeente bij het inrichten van het sociaal domein, dat fors wordt uitgebreid met taken van het Rijk op het gebied van werk, inkomen, zorg, welzijn en opvoeding. De komende jaren wordt het aantal taken van de gemeente verder uitgebreid met taken van het rijk: de uitvoering van de zorg voor ouderen en men-

sen met een beperking, taken binnen de jeugdzorg en re-integratie van inwoners met een arbeidshandicap (WSW en Wajong). Om dit sociaal domein voor de gemeente Lopik in te richten heeft de gemeenteraad op 1 oktober 2013 de verordening Adviesraad Sociaal Domein 2013 vastgesteld. Hierin is vastgelegd dat de adviesraad de gemeente adviseert over beleid en uitvoering op

het sociaal domein en meedenkt over specifieke vraagstukken vanuit het perspectief van inwoners. De adviesraad wordt gevormd door een groep inwoners van de gemeente Lopik, die meedenken vanuit de belangen en ervaringen van de verschillende doelgroepen. De adviesraad is nog op zoek naar een voorzitter. Voor meer informatie: www.lopik.nl


Familieberichten

Dinsdag 14 januari 2014

Je hebt zo hard gevochten, je was altijd zo sterk en flink. Toen werden de dagen leeg en grauw, en wisten we dat het komen zou. Al het vechten, het mocht niet baten. Maar in gedachten zullen wij je nooit verlaten.

4

herenigd ik zocht je in de geur van de bloemen waar je zo van hield ik zocht je in de gezichten van onze kinderen waar je zo trots op was

Tot ons onuitsprekelijke verdriet is van ons heengegaan mijn lieffie en mijn lieve mama

Monique de Jong-Molenaar Monica Elizabeth

ik zocht je in de muziek waar we zo van genoten maar herinneringen kon ik niet herleven ik ging achteruit het lukte me niet alleen te staan dus klampte ik me vast ik moest afscheid nemen, weet ik nu om bij jou te zijn

in de leeftijd van 47 jaar. Robert Jari

In de vroege ochtend van 29 december is rustig ingeslapen onze lieve papa en opa, weduwnaar van Tiny Satijn-Rongen

Charlie

Antonius Ludovicus Hubertus Satijn

Kastanjestraat 7 2871 RW Schoonhoven

23 februari 1924 - 29 december 2013

Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 16 januari van 15.30 tot 17.30 uur in uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven. Het afscheid en de begrafenis van Monique vinden plaats in besloten kring voorafgaande aan de condoleance.

Niek en Isabella Don en Inge Relinde en Aad Irene en Jaap Daan en Eeke Femke Wij hebben, naar zijn wens, in besloten kring afscheid van hem genomen.

Het ongelooflijke is gebeurd, wij hebben diep bedroefd afscheid moeten nemen van onze liefste dochter, zus en schoonzus

Correspondentieadres: Familie De Bruijn, Kerksingel 23, 2861 AG Bergambacht

Monique

Huil maar niet omdat ik er niet meer ben, maar glimlach omdat ik er was.

Wij zijn heel trots op haar en zullen haar heel erg missen. Arie en Gre Molenaar Patrick en Petra & de kinderen A. Molenaar Edelsmidsdreef 10 2871 WX Schoonhoven

Bedroefd, maar met een dankbare herinnering aan de liefde die hij ons geschonken heeft, delen wij u mee dat na een ziekbed van enkele dagen toch nog onverwacht van ons is heengegaan mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en trotse opa

Wilhelmus Maria van Schaik Wil

Wat een dappere en moedige vrouw ben jij gebleken in een niet te winnen strijd. Het valt ons zwaar dat wij afscheid moeten nemen. Dank je wel voor jouw vriendschap en alle mooie momenten die we deelden. We gaan je missen! Rust zacht lieve

Monique

Robert en Jari, veel sterkte! Wij zullen er voor jullie zijn.   Remco en Marjolein Elshof Fabienne Jeanine   Sem

Patrick en Mariska Elshof Lynda

Niels Gerard en Miranda Faaij Ronan   Darren

Theo en Lindy Ricken Esmee Theo

Deze wedstrijd is veel te vroeg afgefloten.

Wij hebben afscheid moeten nemen van  

Monique de Jong-Molenaar

de moeder van onze teamgenoot Jari.   Wij wensen Jari en Robert veel kracht en sterkte toe.   Redmer, Frank, David, Milan, Nick, Hugo, Ruben, Zeb, Swen, Bram, Tim, Sam, Luca, Kai en Jesse.  En leiding. VV Cabauw, team D2

Bedroefd, maar met een dankbare herinnering aan de liefde die zij ons geschonken heeft, geven wij u kennis dat door de Heere op Zijn tijd uit ons midden is weggenomen onze lieve en zorgzame moeder

Magdalena Evegroen-Speksnijder sinds 19 augustus 1993 weduwe van Pieter Evegroen

* 22 januari 1922 † 11 januari 2014 Ouderkerk aan den IJssel Gouda

6 oktober 1933 Jannie van Schaik-Verkerk Gerda en Erik Angelina en Mark Daniëlle en Arno Silvia en Ronald Daphne Lindenpad 58 2871 RT Schoonhoven De afscheidsplechtigheid heeft maandag 13 januari jl. plaatsgevonden in crematorium Noorderveld te Nieuwegein. Onze dank gaat uit naar de medewerkers van De Vierstroom voor de liefdevolle verzorging die zij mijn man hebben gegeven.

H. Evegroen A. Evegroen en verdere familie

Opgewekt en zorgzaam, nooit vragend Nimmer klagend, altijd stil dragend Haar handen hebben voor ons gewerkt Haar hart heeft voor ons geklopt Haar ogen hebben ons tot op het laatst gezocht

Onze dank gaat uit naar de medewerkers van Verpleeghuis De Riethoek en De Hanepraij voor de goede en liefdevolle verzorging. Correspondentieadres: Familie Evegroen Lageweg 24 2935 CE Ouderkerk aan den IJssel Er is gelegenheid tot condoleren D.V. donderdag 16 januari van 10.00 tot 10.45 uur in de zalen van de Oosterkerk, Lageweg 37b te Ouderkerk aan den IJssel, aansluitend zal om 11.00 uur de rouwdienst worden gehouden. De begrafenis zal omstreeks 12.00 uur plaatsvinden op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel.

7 januari 2014

Bedroefd, maar vol goede herinneringen en dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis van het overlijden van onze zorgzame moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

Catharina Johanna Looren de Jong-Boef sinds 28 maart 1979 weduwe van Jan Pieter Looren de Jong

21 augustus 1919

9 januari 2014 Henny en Ada Marco en Miranda Tristan, Yorrick Jeroen

Geen bloemen

Annerie en Ton

GRAFMONUMENTEN

Correspondentieadres: A.M. Looren de Jong Paradijsselpark 231 2904 PA Capelle aan den IJssel

NATUURSTEENBEDRIJF MIDDEN BRABANT b.v.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op woensdag 15 januari van 13.00 tot 13.45 uur in de aula uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven.

Kortakker 6, 4264 AE Veen Tel. 0416-691616 ALTIJD VOORDELIGER

Om 14.00 uur zal in genoemde aula de afscheidsplechtigheid worden gehouden, waarna de begrafenis omstreeks 14.45 uur zal plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats, Wal 5 te Schoonhoven.

Met 500 grafmonumenten op voorraad

DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Na afloop van deze plechtigheid is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in gebouw De Overkant, Wal 34 te Schoonhoven. Onze dank gaat uit naar de medewerkers van zorgcentrum Floravita te Boskoop voor de liefdevolle verzorging die zij onze moeder hebben gegeven.


Familieberichten

Dinsdag 14 januari 2014

Deze strijd kon ik niet winnen, maar ieder einde heeft een nieuw begin.

Dankbaar dat aan zijn lijden een einde is gekomen, maar bedroefd omdat wij hem moeten missen, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve man, onze pa, trotse opa en mijn overgrootopa

Kees van Engelen

Voor uw vele blijken van medeleven na het overlijden van onze lieve moeder en oma

Pe r s o o n l i j k & Ve r t r o u w d

Maartje de Jong-van Driel zeggen wij u hartelijk dank. Wij hebben dit ervaren als een onmisbare steun in deze moeilijke tijd.

in de leeftijd van 70 jaar. Tineke Greet en Peter

Margriet en Piet Marian en David Gert en Betsie Antoinette

Phylicia en Martin Lindsay en Leroy Maeson

AndrĂŠ en Patricia Quinten Thijmen Milan ZoĂŤ

11 januari 2014 Galvanistraat 23 2871 XA Schoonhoven Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 16 januari van 20.00 tot 21.00 uur in uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven. De crematieplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Wij willen graag iedereen bedanken voor de bezoekjes, kaarten, telefoontjes en bloemen tijdens de laatste moeilijke weken thuis en na het overlijden van

Jullie medeleven, steun, troostende en lieve woorden hebben ons goed gedaan. Fijn dat jullie er voor ons waren.

Kees van Engelen

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleiding na een overlijden

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & zn Hans van Reeuwijk Mobiel 06-53148329 IJsseldijk Noord 36 2935 BG Ouderkerk a/d IJssel

Tel.: 0180 - 68 13 32 Fax.: 0180 - 68 25 17

Wij helpen u graag bij het kiezen van een passend grafmonument

Bergambacht, januari 2014

Hans Broeders

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van    Kees was oud-voorzitter en erelid van onze biljartvereniging en wij kenden hem als een aimabele man vol gezellige verhalen.   Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.   Namens het bestuur, Biljartvereniging Holle Bolle Gijs, Schoonhoven

5

JosĂŠ Broeders-Spangers Kinderen en kleinkinderen

Slikslootstraat 7c Krimpen aan den IJssel 0180 51 69 75 - danenatuursteen.nl

Les of bijlessen Engels gegeven door ervaren, native-speaker docente  10 EUR per uur individueel of in een klas afgestemd op uw niveau   06-57501671

Schoonhoven, januari 2014

 GDJHQQDFKWEHUHLNEDDUÂŤ

Voor

VERHUIZEN in binnen- en buitenland naar:BV Gebr. SchoutenTevens opslag voor uw inboedel.

 

ZZZVSHNVQLMGHUEHJUDIHQLVYHU]RUJLQJQO

Polsbroek, telefoon (0182) 30 95 44Heel bijzonder, heel gewoon Gewoon een heel bijzondere man

Bedroefd, maar vol goede herinneringen aan de jaren die wij met elkaar hebben gehad, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve, lieve man, onze vader, schoonvader en opa

Kantooradres: Veerlaan 18a, 2851 BV Haastrecht E mail: info@rdcuitvaartverzorging.nl, Website: www.rdcuitvaartverzorging.nl

in de leeftijd van 82 jaar. Heleen en Theo

Snoeky

Mobiel: 06-22971692 Kantoor: 0182-503123, Fax: 0182-502617 Uitvaartverzorging Rainbow Deceased Care 0182-503123

Teunis Burger Ansje Burger

Uw uitvaartverzorger Bertus Kostwinder

Ronald en Anouk Denise en Sven Vera

Carolien en Bert DaniĂŤlle Rick

Godevaertshoef 13 2861 WC Bergambacht Overeenkomstig de wens van Teunis heeft de begrafenis donderdag 9 januari jl. in familiekring plaatsgevonden.

Wij helpen u met uw

goede voornemens Afslanken met de Hypoxi en Vacunaut

Gepaste zorg vanuit respect en persoonlijke benadering Stoppelenburg Al meer dan 58 jaar uw vertrouwen waard

STOPPELENBURG Uitvaartverzorging

STEENHOUDERIJ Skledar & Brandwijk BV Nijverheidsstraat 1 4231 AC Meerkerk 0183-352056 info@skledar.nl

Bij het verlies van uw dierbare moet u kunnen rekenen op de uitvaartondernemer die u met rust en kennis van zaken begeleidt, met u meedenkt, met u belist en zorgt voor een respectvolle uitvaart. Onze uitvaartcentra: Uitvaartcentrum De Olm Krimpen a/d IJssel (0180) 52 22 55

Uitvaartcentrum Linquenda Schoonhoven (0182) 38 22 31

Rouwcentrum Lekkerkerk Lekkerkerk (0180) 66 36 44

Aula HoďŹ&#x201A;aan Stolwijk (0182) 38 22 31

uitvaart@stoppelenburg.nl www.stoppelenburguitvaart.nl

Tientallen mensen gingen u voor met 100% resultaat. Voor de buik de Vacunaut en voor de billen, buik en benen de Hypoxi.

Maak snel een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek. Gespecialiseerd in het vervaardigen van grafmonumenten

www.skledar.nl

)PPGETUSBBUr#FSHBNCBDIUr5FM JOGP!SPEFOCVSHCFBVUZOMrXXXSPEFOCVSHCFBVUZOM


Gemeentenieuws Koninklijke onderscheiding voor de heer De Jong

Aanvulling artikel over huisvesting buitenlandse werknemers

2S]DWHUGDJMDQXDULKHHIWEXUJH meester Bonthuis een Koninklijke 2QGHUVFKHLGLQJXLWJHUHLNWDDQ Gerrit de Jong. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie/ nieuwjaarsreceptie van Avantri.

2SMDQXDULLVLQ+HW.RQWDNWKHWDUWLNHOČ&#x2020;1LHXZSODQYRRU+RQJDUHQSHQ sionâ&#x20AC;&#x2122; geplaatst. Als aanvulling hierop willen wij u hierover het volgende berichten: +HWEHWUHIWKLHUJHHQDFWLHYDQGHJHPHHQWH'HJHPHHQWHLVQLHWEHWURN ken bij deze nieuwe plannen. In de raadsvergadering van 3 oktober 2013 is besloten het bestemmingsplan voor het huisvesten van buitenlandse werknemers niet vast te stellen Daarbij is aangegeven dat er onderzoek gedaan moet worden naar een regionale aanpak van dit soort huisves WLQJ+HWVWDDWQXRSGHUHJLRQDOHDJHQGD:RQHQ0LGGHQ+ROODQG1D de behandeling hiervan kan worden gekeken waar de huisvesting gaat plaatsvinden.

'HKHHU'H-RQJKHHIW]LMQRQ derscheiding gekregen voor zijn MDUHQODQJHLQ]HWYRRUGH$WOHWLHN en Trimvereniging Avantri. Hij is EHQRHPGWRW/LGLQGH2UGHYDQ 2UDQMH1DVVDX

Haven 37 2871 CK Schoonhoven Postbus 504 2870 AH Schoonhoven Tel: (0182) 38 92 00 Fax: (0182) 38 93 99 I: www.schoonhoven.nl E: gemeente@schoonhoven.nl Openingstijden:

Receptie Č?Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur Č?9ULMGDJYDQWRWXXU

(Burgerzaken)

Schade gemeentelijke eigendommen 4e kwartaal 2013 Er wordt regelmatig schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen. 'LWEHWHNHQWHHQJURWHNRVWHQSRVWYRRUGHJHPHHQWH2PXLQ]LFKWWH JHYHQLQGHDDUGYDQGH]HYHUQLHOLQJHQHQGHNRVWHQGDDUYDQJHYHQZH elk kwartaal een overzicht van de schade die voornamelijk is ontstaan door vandalisme. Schade ontstaan door voertuigen (doorrijden na aanrijding) LVQLHWRSJHQRPHQLQGLWRYHU]LFKW2SZZZVFKRRQKRYHQQO!:RQHQHQ 2QGHUQHPHQ!%XXUWHQ9HLOLJKHLG!7KHUPRPHWHUYHUQLHOLQJHQNXQWX de schade van de overige kwartalen zien. Č&#x153; Č&#x153; Č&#x153; Č&#x153; ____________ â&#x201A;Ź 2540,00

(*) (*) (*)

(*) Deze schade is ontstaan door vuurwerk. 9DQERYHQVWDDQGHYHUQLHOLQJHQLVDDQJLIWHJHGDDQELMGHSROLWLH%HQWX]HOI JHWXLJHYDQKHWSOHJHQYDQYHUQLHOLQJHQQHHPGDQDOWLMGFRQWDFWRSPHW GHSROLWLHYLDWHO

Onthulling bouwbord MFA Thiendenland II 2SGRQGHUGDJMDQXDUL KHHIWZHWKRXGHU Matheij het bouwbord van de MFA Thienden ODQG,,RQWKXOGVDPHQ met de projectleiders Maarten van der Gaag (gemeente Schoonho ven) en Jeroen Reedijk 4XD:RQHQ +HWJURWH bord symboliseert de start van de bouw van HHQPRRLHQLHXZH ORFDWLHYRRURQGHUZLMV NLQGHURSYDQJVSRUWHQ en wonen. De bouw gaat binnenkort van start: volgens de planning wordt in IHEUXDULRSIHHVWHOLMNH wijze de eerste paal JHVODJHQ2SKHW ERXZERUG]LFKWEDDU YDQDIGH9URXZHQPDQ WHOLVHHQLPSUHVVLHWH ]LHQYDQGHELQQHQHQ buitenkant van het nieuwe gebouw.

Stadhuis:

Dienstverlening

Verloren en gevonden voorwerpen

$IYDOEDN+DYHQ &RQWDLQHU*RXGVPLGVKRI(GHOVPLGVGUHHI Dak bushokje Albert Plesmanstraat Lantaarnpaal Populierenlaan

14 januari 2014

De zorg voor gevonden en verloren voorwerpen is een taak van de ge PHHQWH%LMJHYRQGHQYRRUZHUSHQNXQWXGHQNHQDDQVLHUDGHQSRU WHPRQQHHVČ´HWVHQPRELHOHWHOHIRRQVHQVOHXWHOV$OVXHHQYRRUZHUS KHHIWJHYRQGHQRIYHUORUHQNXQWXGLJLWDDODDQJLIWHGRHQYLDGHODQGHOLMNH ZHEVLWHZZZYHUORUHQRIJHYRQGHQQO 1DIHEUXDULZRUGHQGHYRRUZHUSHQZDDUYDQGHEHZDDUWHUPLMQ LQMDQXDULLVYHUVWUHNHQQLHWODQJHUEHZDDUG9HUPRHGWXGDWHUHHQ YRRUZHUSYDQXELMNDQ]LWWHQGRHKLHUYDQGDQDDQJLIWHY¾¾UIHEUXDUL YLDGHODQGHOLMNHZHEVLWHZZZYHUORUHQRIJHYRQGHQQOYLDČ&#x2020;0HOGHQGDWX een voorwerp verloren bentâ&#x20AC;&#x2122;. De gemeente neemt contact met u op als YHUPRHGZRUGWGDWXZHLJHQGRPLVJHYRQGHQ(UZRUGWGDQHHQDIVSUDDN met u gemaakt. Bij het ophalen dient u een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Č?0DDQGDJYDQWRWXXU Č?'LQVGDJYDQWRWXXU Č?:RHQVGDJYDQWRWXXU Č?'RQGHUGDJYDQWRWXXU Č?9ULMGDJYDQWRWXXU Č?Dinsdag en donderdag YDQWRWXXU alleen voor het ophalen van reisdocumenten en rijbewijzen

Balie bouw en woningtoezicht Č?Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

:PRORNHW2UDQMHSODDWV Č?Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur Meldingenlijn

Vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten 2SYULMGDJMDQXDULYHUJDGHUWGH&RPPLVVLHYRRU:HOVWDQGHQ0R numenten. De vergadering is openbaar en begint om 09.30 uur in het VWDGKXLVYDQ6FKRRQKRYHQ$OVXLQIRUPDWLHZHQVWWHRQWYDQJHQRYHUGH DJHQGDRIDOVXGHYHUJDGHULQJZLOWELMZRQHQNXQWXFRQWDFWRSQHPHQPHW KHWVHFUHWDULDDWWHO  PDWPYULMXXU 

2É&#x153;FL­OHEHNHQGPDNLQJHQ Meldingen Akkoord bevonden sloopmelding â&#x20AC;&#x201C; Albert Plesmanstraat 4 =. SURMHFWVORSHQYDQHQNHOHELQ QHQZDQGHQUHVSHHQJHGHHOWHYDQHHQJHYHOYDQHHQVFKRROJHERXZYDQ KHW6FKRRQKRYHQV&ROOHJHLQFOYHUZLMGHULQJYDQDVEHVWLQYHUEDQGPHW een interne verbouwing van de begane grond (de melding is ontvangen op 1 november 2013 en aanvaard op 8 januari 2014).

Positief bevonden melding brandveilig gebruik â&#x20AC;&#x201C; Albert Plesmanstraat 4 =. SURMHFWEUDQGYHLOLJJHEUXLNHQ YDQHHQVFKRROJHERXZYDQKHW6FKRRQKRYHQV&ROOHJHYRRUKHWYHUEOLMI YDQPHHUGDQSHUVRQHQLQYHUEDQGPHWHHQLQWHUQHYHUERXZLQJYDQ de begane grond van het gebouw (de melding is ontvangen op 1 novem ber 2013 en hiermee is ingestemd op 7 januari 2014).

Kennisgevingen Nota toezicht en handhaving Omgevingsdienst verlengd 2SMDQXDULLVGHJHOGLJKHLGYDQGH1RWD7RH]LFKWHQ+DQGKDYLQJ 2PJHYLQJVGLHQVW0LGGHQ+ROODQGPHWHHQMDDUYHUOHQJGWRWHQPHW GHFHPEHU,QGH]HQRWDLVGHZLM]HZDDURSGH2PJHYLQJVGLHQVW 0LGGHQ+ROODQGKDDUKDQGKDYLQJVWDNHQQDPHQVGHJHPHHQWHQLQ0LG GHQ+ROODQGXLWYRHUWYDVWJHOHJG9RRULQ]DJHHQLQIRUPDWLHNXQWXWHUHFKW bij de receptie van het stadhuis.

openbare ruimte (tijdens kantooruren) Tel: (0182) 389 389 Calamiteitennummer afdeling Stadsbeheer (buiten kantooruren) WHO


gemeente-info

Dinsdag 14 januari 2014

6 januari 2014 en ligt ter inzage bij de afdeling VROM.). Voor dit bouwplan is ook een sloopmelding ingediend, zie onder â&#x20AC;&#x2DC;Sloopmeldingenâ&#x20AC;&#x2122;.

Aanvragen Omgevingsvergunningen - Koestraat 121 a â&#x20AC;&#x201C; project: starten van een fysiotherapiepraktijk in een woning, door het omzetten van een woning naar een praktijkruimte; activiteit(en): handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening: afwijken van een bestemmingsplan; procedure: regulier; (de aanvraag is ontvangen op 8 januari 2014).

Verleende omgevingsvergunning (op grond van artikel 2.1, lid 1 onder a en f, en artikel 2.10 en 2.15 Wabo): zie *1 - Haven 46 =. Č&#x201A;SURMHFWSODDWVHQYDQ]RQQHSDQHOHQRSKHW zijgevel dakvlak van een woning (Rijksmonument); activiteit(en): bouwen, zonnepaneel of -collector plaatsen resp. monument onderhouden, restaureren, veranderen of slopen: handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten; procedure: regulier (De vergunning is verzonden op 10 januari 2014 en ligt ter inzage bij de afdeling VROM.).

Een aanvraag ligt niet ter inzage en er is geen mogelijkheid tot het indienen van bezwaar. Dit kan pas als de vergunning is verleend.

*1 Bezwaar maken

9HUOHHQGHRQWKHÉ?QJzie *1 - Werkgroep Oost Europa â&#x20AC;&#x201C; het plaatsen van drie borden in de gemeente in de periode van 8 maart tot en met 22 maart 2014 ter promotie van het KXLVDDQKXLVYHUNRSHQYDQSRWJURQGRSPDDUW 'HRQWKHÉ?QJLV verzonden op 8 januari 2014.)

U kunt een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit. U dient uw bezwaarschrift in bij het college van burgemeester HQZHWKRXGHUVSRVWEXV$+6FKRRQKRYHQ,QKHWEH]ZDDUVFKULIW]HW u in ieder geval uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van uw bezwaar. Vergeet het niet te ondertekenen. Wij adviseren u om een kopie van het besluit bij te voegen. $OVXEH]ZDDUPDDNWNXQWXRRNRPHHQYRRUORSLJHYRRU]LHQLQJYUDJHQ

Route Vervoer Gevaarlijk stoffen

Voorlopige voorziening

9HUOHHQGHRQWKHÉ?QJzie *1 - Nefco Services BV â&#x20AC;&#x201C; voor het vervoer van propaan, dan wel LPG, van en naar Opweg 41 in Schoonhoven tot en met 31 december 2014. 'HRQWKHÉ?QJLVYHU]RQGHQRSMDQXDUL

Met een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit dat onmiddellijk in werking treedt, voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den +DDJVHFWRU%HVWXXUVUHFKW3RVWEXV(+'HQ+DDJ'HJULÉ?HUYDQGH UHFKWEDQNLQWKLHUYRRUJULÉ?HUHFKWHQ

Algemene Plaatselijke Verordening

Omgevingsvergunningen Verlenging beslissingstermijn aanvraag omgevingsvergunning - Mr. Kesperstraat (nog ongenummerd) â&#x20AC;&#x153;Zilverstadlocatieâ&#x20AC;? (ZK13003481) project: oprichten van 6 woongebouwen met 63 nieuwe huurappartementen, nabij Zilvervakschool Zadkine; activiteit(en): bouwen, woning bouwen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 1 november 2013). De wettelijke beslistermijn is verlengd met 6 weken tot 5 maart 2014. Verleende omgevingsvergunning (op grond van art. 2.1 lid 1 onder a, en art. 2.10 Wabo): zie *1 - Albert Plesmanstraat 4 (ZK13003509) â&#x20AC;&#x201C; project: intern verbouwen van de begane grond van het schoolgebouw van het Schoonhovens College, en plaatsen van een nieuw kozijn in de gevel; activiteit(en): bouwen, overige veranderingen; procedure: regulier (De vergunning is verzonden op

Voor meer informatie (HUGHUHSXEOLFDWLHVJHPHHQWHQLHXZVUDDGVDJHQGDČ&#x2021;VHQYHUVODJHQ% : besluitenlijsten en informatie over allerlei diensten en producten die de gemeente levert, vindt u op onze website www.schoonhoven.nl. 14 januari 2014 %XUJHPHHVWHUHQZHWKRXGHUV

BUNGALOWPARK

DE NATUURSCHUUR BROODAFDELING

NOTENAFDELING NIEUW chocolade PINDAâ&#x20AC;&#x2122;S (van raw food)

Deze maand ieder tweede brood van de Duitse bakker naar keuze

1.00

250 gram RAUWE gemengde noten

van 3.99 nu 1.99

Nieuw: biologisch spelt brood van de Duitse biobakker

250 gram VRUCHTENMIX raw food

van 4.99 nu 3.99

400 gram

van 3.99 nu 2.99

voor U betaalt dan uiteraard de duurste van de twee

KAASAFDELING Extra BELEGEN KAAS koe kaas per kilo BABY KAAS KOE

deze week 11.95

ongeveer 1 kilo per stuk

Leuk cadeutje

nu voor 10.00

NATUURVOEDINGSAFDELING BLIKJES BIOLOGISCH FRUIT GEMENGD (fruit cocktail) 2 HALEN HEIDEHONING

GROENTE AFDELING Biologische AVOCADO per stuk Biologische Hollandse appels

nu 0.89

1 kilo Zelf uitzoeken

nu 0.99

1 kilo

4x 400 gram vegatarisch

nu 3.99

De lupine kroket is een van de eerste producten die we op de markt brachten. Ambachtelijk bereid, met krokante korst en romige lupinevulling. Wie hem ook proeft, iedereen is laaiend enthousiast.

Nu 29.95

DEZE MAAND STARTEN WE MET EEN SPAARACTIE !### 6()737%0):%%5()%%2/%66%&322)2> ))24%/.)7,))3*437.).%1+5%7-6 6()737%0):%%5()%%2/%66%&322)2> ))27,))1%2(.)7:9> +5%7-6

GEHAKTBALLEN 2 stuks 180 gram vegatarisch

normaal 22.95 nu 10.00

VOEDINGSSUPPLEMENTEN AFDELING VISOLIE 500 MG NOVA VITEA 500 CAPS SUPERSTUNT

VEGETARISCHE SLAGER LUPINE KROKET

1 BETALEN

nu 2.49

De ouderwetse gehaktbal, maar dan vegetarisch! Als heerlijk balletje uit de jus. Ook lekker op een wit puntje met mayo of bij de stamppot met een kuiltje voor de jus.

6()737%0):%%5()%%2/%66%&322)2> (%2,)7 &3)/)//)5%:+)6',5)9)2(335!# %2(5%()"368-7'%&38:7:9> +5%7-6 2/-./);)140%%5%%2:)<-+!/827(-7&3)//34)2&-.3269335 

Actie geldt tot eind maart geen vervangende cadeaus

DE NATUURSCHUUR )%78856',885= 30= "WE NIEU   

   

      

Radio Zilverstad zaterdag 18 januari 10.20 uur Pieter Neven (SGP/CU)

,Q]DPHOLQJ oud papier Avantri Zaterdag 18 januari vanaf 09.00 uur

Bezwaar Besluiten

7

TE R HUU 

LIBRA OMMEN TE HUUR nog enige MODERNE BUNGALOWS

in de bossen â&#x201A;Ź375,- per week all in. Zwembaden en recreatieteam aanwezig. April/mei/juni â&#x201A;Ź175,- per week all in. Folders tel. 0529-457224

Vrijwilligersvacature Gemiva zoekt vrijwilligers YRRUČ´HWVHQ NRNHQHURSXLW knutselen www.schoonhoven.nl/ vrijwilligers

Voor meer informatie:

www.schoonhoven.nl

of scan de QR-code:


GEMEENTE LOPIK

14

GEMEENTE LOPIK

nu

ja i2 ar 4 01

Gemeentenieuws

Gemeente Lopik opent loket inkomensondersteuning Inwoners van Lopik kunnen vanaf donderdag 9 januari 2014 op afspraak terecht bij het loket inkomensondersteuning in het gemeentehuis. Het loket is iedere donderdag open voor informatie en ondersteuning bij het aanvragen van minimaregelingen en schuldhulpverlening. Minimaregeling Inwoners die een laag inkomen hebben, omdat zij een uitkering of loon op minimumniveau ontvangen, kunnen aanspraak maken op één of meerdere financiële minimaregelingen: • bijzondere bijstand, • langdurigheidstoeslag, • collectieve ziektekostenverzekering, • regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten,

• maatschappelijke participatie, • indirecte schoolkosten en • tegemoetkoming kosten kinderopvang.

gemaakt worden via 030 – 70 22 300 of door een email te sturen naar: administratieshv@wil-lekstroom.nl.

Inwoners van Lopik kunnen deze regelingen aanvragen via de website van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) www.wil-lekstroom.nl. Of door een afspraak te maken met het loket inkomensondersteuning van WIL in het gemeentehuis van Lopik. Een afspraak kan gemaakt worden via 030 – 70 22 300 of door een e-mail te sturen naar: bijzondereregelingen@wil-lekstroom.nl.

Meer informatie WIL is de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de Lekstroomgemeenten Lopik, Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen. WIL is op werkdagen geopend van 08.30 tot 17.00 uur.

Schuldhulpverlening Het loket inkomensondersteuning is ook bestemd voor informatie en advies over schuldhulpverlening. Ook hiervoor kan een afspraak

RIJBEWIJS of PASPOORT

GEMEENTE LOPIK

nodig?

Meer informatie over minimaregelingen en schuldhulpverlening vindt u op: www.wil-lekstroom.nl ■

Maak een

AFSPRAAK

www.lopik.nl of 0348 55 99 55 via

De Adviesraad Sociaal Domein Lopik zoekt enthousiaste voorzitter Afsluiting Radiolaan Gemeente Lopik werkt op afspraak!

Komende jaren krijgen gemeenten een aantal taken van het rijk erbij op het gebied van werk, inkomen, zorg, welzijn en opvoeding. Om dit sociaal domein voor de gemeente Lopik in te richten krijgt de gemeente ondersteuning van de Adviesraad Sociaal Domein.

De Adviesraad is voor deze taak op zoek naar een voorzitter.

Heeft u interesse in deze vrijwilligersfunctie en woont u in de gemeente Lopik? Kijk dan voor meer informatie en de profielschets op

www.lopik.nl of bel naar (0348) 55 99 55. U kunt tot 24 januari 2014 reageren door een brief met CV te sturen naar de gemeente Lopik t.a.v. de heer André van Nieuwpoort, andre.van.nieuwpoort@lopik.nl. ■

De Radiolaan te Lopikerkapel is van maandag 20 januari t/m vrijdag 24 januari 2014 van 08:30 tot 16:00 uur afgesloten voor al het verkeer. Dit in verband met snoei werkzaamheden. ■

Vergadering raadscommissie De vergadering van de raadscommissie wordt gehouden op 21 januari 2014 om 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Lopik. Aan de orde komen de volgende agendapunten: • Presentatie KCC (update) • Presentatie uitvoeringsprogramma Vitaal platteland • Gebiedsmarketing gemeente Lopik • Beleidsplan 2014-2018 Zorg voor Jeugd • Kredietaanvraag projectplan jeugdzorg 2014 • Kredietaanvraag voor reconstructie de wijk “De Akker & De Weide” te Lopik • Kredietaanvraag handhaving • Platform Utrechtse Waarden en Uitvoeringsprogramma 2014-2017 • Vorming Basisregistratie Grootschalige Topografie Onderstaand worden de agendapunten kort toegelicht: Presentatie Uitvoeringsprogramma Vitaal Platteland Lopik Met de presentatie wordt een toelichting gegeven op de mogelijke projecten die kunnen worden gerealiseerd met de middelen vanuit LopikMEerwaard en de Gebiedscommissie Utrechtse Waarden. Gelet op de ‘Toekomstvisie gemeente Lopik 2030’ - waarin de ambitie wordt uitgesproken om de Lek met uiterwaarden meer te benutten en aanhakend bij mogelijke ontwikkeling van Salmsteke, ligt de voorkeur bij het als eerste oppakken van het project ‘Uitbreiding en herstel kleiputten/ rietlandcomplexen’. Ook het realiseren van wandelverbindingen zoals de route Uiterwaarden/Salmsteke/Schoonhoven en de route MOB Benschop/Achterdijk worden genoemd.

GEMEENTEHUIS Raadhuisplein 1, 3411 CH Lopik Postbus 50, 3410 CB Lopik Tel. 0348-55 99 55, Fax 0348-55 15 88 gemeente@lopik.nl - www.lopik.nl http://twitter.com@GemLopik

Gebiedsmarketing gemeente Lopik Het college stelt de raad voor in 2014 en 2015 € 20.000 per jaar beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van het gebiedsmarketingplan. Daarnaast wordt voorgesteld in de eerste helft van 2015 een evaluatie uit te voeren over de voortgang van gebiedsmarketing. Voor het verkennen van de mogelijkheden voor gemeentebrede gebiedsmarketing is samenwerking gezocht met vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties en zijn plannen ontwikkeld. Partners zien het belang van het project in en willen graag samenwerken met de gemeente Lopik. Wel zijn zij voorzichtig in deze tijden van crisis en willen zij laagdrempelig beginnen. Het is van belang hierin als gemeente het voortouw te nemen. Beleidsplan 2014-2018 Zorg voor Jeugd Gemeenten worden per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor alle activiteiten in het kader van preventie, ondersteuning, begeleiding, hulpverlening en behandeling bij problemen rondom opgroeien en opvoeden voor jeugdigen van 0 tot 18 jaar. De gemeente wil deze transformatieopgave benutten om tot een eenvoudiger jeugdstelsel te komen dat ook daadwerkelijk slagvaardiger, effectiever én klantvriendelijker is ingericht. Het college stelt de raad voor de keuzes en ontwikkelopgaven die in het beleidsplan over de inrichting van het stelsel van zorg voor de jeugd zijn verwoord vast te stellen. Ook wordt voorgesteld het college opdracht te geven om deze ontwikkelopgaven uit te werken in een uitvoeringsprogramma 2014.

Kredietaanvraag projectplan jeugdzorg 2014 Op 1 januari 2015 moet de gemeente klaar zijn om alle lopende en nieuwe vragen op het gebied van jeugdzorg op te kunnen pakken. Het college stelt de raad voor kennis te nemen van het projectplan jeugdzorg 2014 en een krediet beschikbaar te stellen van € 117.550,- voor het uitvoeren van dit projectplan. Kredietaanvraag reconstructie wijk ‘De Akker en De Weide’ te Lopik De gemeente Lopik wil in 2014 en 2015 de wijk “De Akker & De Weide” in Lopik reconstrueren. Vanuit het wijkteam, de politie en schouwrondes met bewoners en beheerders kwamen veel vragen over parkeergelegenheid, groen en speelplaatsen met speeltoestellen. Het beoogd effect is om de gedateerde en aan vervanging toe zijnde riolering en infrastructuur aan te pakken, met als resultaat een leefbare wijk waarbij zowel ondergrondse als bovengrondse infrastructuur voldoen aan de huidige normen en standaarden. Het college stelt de raad voor een krediet beschikbaar te stellen van € 2.582.000 voor de reconstructie van de wijk ‘De Akker en de Weide’ in Lopik. Ook wordt voorgesteld het wegenbeheersplan in 2014 te herzien en in 2015 opnieuw vast te stellen. Kredietaanvraag Handhaving Het college stelt de raad voor een krediet van € 26.000 beschikbaar te stellen voor het inhuren van een externe handhavingsjurist. Dit om de handhaving van het omgevingsrecht op adequaat niveau te houden en willekeur en achterstanden te voorkomen.

Platform Utrechtse Waarden en Uitvoeringsprogramma 2014-2017 Het college stelt de raad voor in te stemmen met de statuten van Stichting Platform De Utrechtse Waarden en met het Visie- en Uitvoeringsprogramma 2014-2017 Platform De Utrechtse Waarden. Vormen Basisregistratie Grootschalige Topografie Het college stelt de raad voor een krediet van € 125.000 ter beschikking te stellen voor de opbouw van de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Op 1 januari 2016 treedt de Wet basisregistratie grootschalige topografie in werking. Deze vraagt om voorbereiding. Ter inzage: De stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage vanaf maandag 13 januari 2014 om 10.00 uur. Inzage van de stukken is mogelijk na een telefonische afspraak met de raadsgriffier, mevrouw mr. G.M.G. Dolders. Daarnaast zijn de raadsvoorstellen opgenomen op www.lopik.nl onder de knop Bestuur en Organisatie > Agenda en stukken commissie- en raadsvergaderingen. Inspraakreacties: Belangstellenden kunnen in de commissievergadering voorafgaand aan de behandeling van een agendapunt hun mening kenbaar maken. Het woord kan niet gevoerd worden: • over het verslag van vorige vergaderingen; • over een besluit van het gemeentebestuur waarover een bezwaar- of beroepsprocedure loopt of is gevoerd; • over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen; • indien een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend. ■

OPENINGSTIJDEN SNELBALIE Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur Vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

MELDPUNT BUITENRUIMTE Ma t/m do 09.00 – 17.00 uur Vrij 09.00 – 12.00 uur 0348 – 55 99 55 meldpunt@lopik.nl

REINIGINGSDIENST M.A. Reinaldaweg 19-21, 3411 MB Lopik reiniging: 0348 - 55 42 63 riolering: 06 - 53 67 32 75

BURGERZAKEN Maak een afspraak, tel. (0348) 55 99 55 of via www.lopik.nl Dinsdagavond zonder afspraak 17.30 – 20.00 uur

POLITIE UTRECHT Steunpunt in gemeentehuis Lopik Dinsdag op afspraak Tel. 0900 - 8844, Fax 030 - 686 93 50

Openingstijden ma. t/m vr. zaterdag

08.30 - 12.00 uur en 13.15 - 16.00 uur 10.00 - 12.30 uur


gemeente-info

Dinsdag 14 januari 2014

GEMEENTE LOPIK

14

GEMEENTE LOPIK

nu

ja i2 ar 4 01

Gemeentenieuws

■ ■ ■ BEKENDMAKINGEN ■ ■ ■

• Regionaal Crisisplan VRU • Financiële verordening VRU • Controleverordening VRU • Algemene privacyregeling VRU • Klachtenregeling VRU Op www.vru.nl zijn de stukken in te zien en wordt een nadere toelichting gegeven. Bekendmaking vaststelling “Verordening op de rekenkamercommissie gemeente Lopik 2014”. Op 17 december 2013 heeft de gemeenteraad de “Verordening op de rekenkamercommissie gemeente Lopik 2014” vastgesteld. De verordening is op 1 januari 2014 in werking getreden onder

Omgevingsloket: Voor vragen over de omgevingsvergunning kunt u een afspraak maken, bellen naar (0348) 55 99 66 (ma. t/m vr. 09.00 tot 12.00 uur) of mailen naar omgevingsloket@lopik.nl. Ook is informatie te vinden op www.omgevingsloket.nl. *1) De ingediende aanvragen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Indien voor een omgevingsvergunning een uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, dan wordt deze aanvraag nog een keer apart gepubliceerd, waarbij de mogelijkheid bestaat om gedurende de ter inzage termijn zienswijzen in te dienen. Informatie over de aanvragen is ma. t/m vr. van 09.00 tot 12.00 uur telefonisch te verkrijgen (0348) 55 99 55). *2) Het besluit met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken na verzenddatum op afspraak ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Voor een afspraak kunt u bellen naar (0348) 55 99 55 (ma. t/m vr. 09.00 tot 12.00 uur).

gelijktijdige intrekking van de “Verordening op de rekenkamercommissie gemeente Lopik”, zoals vastgesteld bij besluit van 29 augustus 2006. De verordening ligt van 14 januari t/m 12 februari 2014 van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00 uur ter inzage bij de griffie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met tel. (0348) 55 99 55. De verordening wordt ook gepubliceerd op de website van de gemeente Lopik.

Vergunningen Ingediende aanvragen omgevingsvergunning, zie *1 • Burgemeester Schumanlaan 16 te Lopik, aanleg parkeerplaats voorzijde woning (eigen terrein), 6 januari 2014. • Dorp 50 te Polsbroek, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening/ bestemmingsplan wijzigen, 7 januari 2014. • Lopikerweg oost 75 te Lopik, kappen van 3 leilinden, 3 januari 2014.

Indien u het niet eens bent met het besluit en belanghebbende bent, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Lopik. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het betreffende besluit en de reden van het bezwaar. We vragen u een kopie van het besluit bij te voegen. Vergeet niet het bezwaarschrift te ondertekenen. *4) Het besluit treedt de dag na bekendmaking (verzending) in werking, tenzij gedurende de ter inzage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. *6) Het besluit treedt na bekendmaking (verzending) in werking, tenzij gedurende de ter inzage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

Partycentrum

In ‘t Witte Paard Bruiloften Partijen Diners

Koude / Warme buffetten Koffietafels Catering

All-in arrangementen Vergaderingen Lunches

Kijk voor meer informatie op

WWW.INHETWITTEPAARD.NL In ‘t Witte Paard - Cabauwsekade 42 3411 EC CABAUW (gem. Lopik) (0348) 55 15 32 / 06 20 65 81 49 Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning (maximaal 6 weken), zie *1 • 2e Industrieweg 7 en 3e Industrieweg 2 A te Lopik, bouwen twee bedrijfsgebouwen, 8 januari 2014. De beslistermijn wordt verlengd in verband met het niet tijdig gereed zijn van de toets aan de welstandseisen. Door dit besluit wordt de nieuwe uiterste beslisdatum 7 maart 2014; • 1e Industriewweg 11 A te Lopik, wijzigen maatvoorschrift geluid, 13 januari 2013. De beslistermijn wordt verlengd in verband met het niet tijdig gereed zijn van de opstellen van de maatvoorschriften. Door dit besluit wordt de nieuwe uiterste beslistermijn 25 februari 2014. Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure), zie *2, *4 en *8 • Dorp 65 te Benschop, vernieuwen ramen, 7 januari 2014;

*7) De aanvraag, het besluit en de bijbehorende stukken liggen na publicatiedatum op afspraak ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Voor een afspraak kunt u bellen naar (0348) 55 99 55 (ma. t/m vr. 09.00 tot 12.00 uur). De stukken zijn tevens te raadplegen via www.lopik.nl en de omgevingsvergunning met de activiteit bouwen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Belanghebbenden die het met het besluit niet eens zijn en die tijdig een zienswijze tegen het betreffende ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen vanaf een dag na de ter inzage legging gedurende zes weken schriftelijk een gemotiveerd beroepschrift met betrekking tot de omgevingsvergunning indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierechten. In het beroepschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het betreffende besluit en de reden

Kontaktjes

Besluiten algemeen bestuur gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht In zijn vergadering van 13 december 2013 heeft het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) een aantal besluiten genomen. Het betreft de volgende stukken:

Kontaktje plaatsen? Ga naar www.regio-deal.nl

Voordelig en makkelijk Huis niet verkocht? Verhuren kán! Info: bert@homeflex.nl www.woonhuismetkantoor.nl www.denbestendakgoten.nl Kolonisten van Catan TOERNOOI Zaterdag 8 februari in Bergambacht info: www.kolonisten-toernooi.nl

• Bedrijfsweg 8 te Lopik, wijziging verleende omgevingsvergunning (bouwen tot oostelijke erfgrens), 8 januari 2014. Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide procedure), zie *7 en *8 • tegenover Handelsweg 6 te Lopik, verlenging instandhoudingtermijn verkoopunit Ronsha’s Broodjesexpress tot 10 november 2016, 8 januari 2014. Geaccepteerde meldingen (sloop, gebruik en milieu), zie * 10 • Lopikerweg oost 53 C te Lopik, brandveilig gebruik sportschool, 23 december 2014. Verleende APV-vergunningen, zie *2, *6 en *8 • Stichting Oranjefeesten Polsbroek, organiseren lampionnenoptocht in de kern Polsbroek op 31 januari 2014, 7 januari 2014. ■

van het beroep. We vragen u een kopie van het besluit bij te voegen. De omgevingsvergunning treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. *8) Middels een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierechten. *10) De geaccepteerde meldingen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Informatie over de meldingen is ma. t/m vr. telefonisch te verkrijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer ((0348) 55 99 55).■

Zet uw bedrijf op de kaart! Webdesign & development Grafische vormgeving Online oplossingen Social media DTP productie

degrootcrossmedia.nl Zuidzijde 131, Goudriaan | Tel. 0183 - 583 283 E: info@degrootcrossmedia.nl

9


Gemeente BERGAMBACHT Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude

actueel

14 januari 2014 Adresgegevens

Openingstijden

Gemeentehuis Adres: Postbus 5, 2860 AA Bergambacht Bezoekadres: Alingersteeg 2 Telefoon: (0182) 356 555 gemeente@bergambacht.nl www.bergambacht.nl Twitter: @gem_bergambacht

Ma t/m vrij 8.30 tot 12.00 uur en op afspraak Publieksbalie Burgerzaken Ma t/m vrij 8.30 tot 12.00 uur, wo 14.00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 19.30 uur

Mevr. C.M. Herreveld -Groeneveld ontvangt Koninklijke Onderscheiding Burgemeester Arie van Erk reikte zondag een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw C.M HerreveldGroeneveld ( 71) uit Bergambacht. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 12 januari nam zij afscheid als kerkrentmeester – ouderling van de kerk van Ammerstol. Passie Mevrouw Herreveld zet zich al sinds 1976 vol passie in voor de Gemeente rond de kerk in Ammerstol (PKN). Zo was zij van 1976 tot 1995 leidster van de zondagschool en gebruikte zij jarenlang haar organisatorische talenten om, samen met anderen, de jaarlijkse rommelmarkt, gesprekskringen voor ouderen in Bergambacht, kloosterweekenden en diverse gemeentereizen naar Israel en Jordanië te organiseren. Verder maakte zij deel uit van het Interkerkelijk Beraad. Ook bezoekt zij met grote regelmaat Bergambachtse ouderen die verbonden zijn met de kerk van Ammerstol. Twee keer had mevr. Herreveld zitting in de beroepingscommissie voor een nieuwe predikant.

Financieel Vanaf 2002 is mevr. Herreveld ouderling – kerkrentmeester. Op financieel gebied speelde zij een belangrijke rol. Zo was zij, vanaf 1982, ook ledenadministrateur van de kerk en verzorgde zij de hele financiële administratie, inclusief de salarisadministratie van de predikant. Het was haar verdienste dat de administratie geheel gedigitaliseerd werd. Zij was tevens lid van het restauratie-

fonds van de kerk en speelde een prominente rol bij de verkoop van de pastorie aan de Lekdijk en de aankoop van de huidige pastorie. De kerk van Ammerstol was een financieel arme gemeente maar dankzij de inzet, vastberadenheid en leiding van mevr. Herreveld is de kerk anno 2014 een groeiende en bloeide gemeente. Zij was gedurende 35 jaar een belangrijke spil binnen de kerkgemeenschap.

Lekker bezig in de kerstvakantie De kerstvakantie stond bol van leuke activiteiten voor de jeugd uit Ammerstol, Berkenwoude en Bergambacht. Het Jongerenwerk had drie spetterende activiteiten georganiseerd. Wipe Out Dinsdag 24 december was er een Wipe Out- parcours opgesteld in sporthal De Waard. In de ochtend deed de jeugd tot 12 jaar mee aan de strijd om de beste te worden en in de middag waren de oudere jongeren aan de beurt. De winnaars van beide groepen kregen een gouden medaille. Veel vrolijke gezichten, maar ook vooral rode wangen aan het einde van de middag. Zwembootcamp De zwembootcamp in De Hofstee was een spektakel voor iedereen. De kinderen moesten over een hindernisbaan proberen aan de overkant te komen, zonder in het water te vallen. Dit leverde mooie momenten op. In totaal kwamen zeker 100 kinderen naar het zwembad. Het was een heerlijke middag.

Voetbal Clinic De Voetbal Clinic was een leerzame activiteit voor elke voetballer die beter wil worden. Hier namen 35 jongeren aan deel. In kleine groepjes werden diverse basistechnieken verbeterd. Na het leren was het tijd voor ontspanning. Nederlands kampioen ‘Freestyle’ Rowdy Heinen toonde diverse heel bijzondere skills met de bal. Hierna werd nog een toernooi gehouden. Het ging er fanatiek aan toe. Aan het einde van de dag waren er presentjes voor vijf meest respectvolle spelers van de dag. Deze werden uitgereikt door mede-organisator Tarik Bnademjdid.

Sociale Zaken Op afspraak. Tel. 0800 -667 667 6 (Nederlek)

Publieksbalie Bouwzaken Ma t/m do 8.30 t/m 12.00 uur WMO-Loket Ammerstol: of afspraak Bergambacht: ma t/m vr 8.30 -12.00 uur (gemeentehuis) Berkenwoude: op afspraak

Meldpunt Woonomgeving Tel. (0182) 356 588 of via www.bergambacht.nl

Kerstbomen ingezameld Ammerstol Bergambacht Berkenwoude Totaal

2014 177 377 53 607

2013 163 454 81 698

Veilig op weg Wij strooien en u? Winterse weersomstandigheden leveren vaak mooie schilderachtige taferelen op. Maar de keerzijde van het winterse weer is dat gevaarlijke gladheid op wegen kan optreden. De gemeente vindt het belangrijk inwoners goed te informeren over gladheidbestrijding. Daarom leest u hieronder wat de gemeente doet aan gladheidbestrijding en wat u zelf kunt doen om de veiligheid te vergroten.

slechts beperkt effect omdat er weinig verkeer is.

Wanneer wordt gestrooid De periode van gladheidbestrijding voor de winter loopt van medio november tot medio maart. Het strooien van de wegen gebeurt met één of twee strooiwagens. Er wordt soms preventief gestrooid, dus voordat het glad wordt. Ook tijdens de gladheid zijn strooiwagens actief. Het is belangrijk dat we overal goed kunnen rijden. Wilt u daarom uw auto zo parkeren dat de strooiwagens er langs kunnen.

Huisvuil Bij hevige sneeuwval en verkeershinder door winterweer kan het zijn dat het huisvuil één of enkele dagen later wordt opgehaald. Wij adviseren u, als het huisvuil niet is opgehaald op de normale dagen, de website van de vuilophaler in de gaten te houden (www.cyclusnv.nl). Hierbij is het toegestaan uw vuilcontainer ’s avonds aan de weg te laten staan, het kan zijn dat deze dan enkele dagen later wordt ingezameld.

Waar wordt gestrooid Er is een strooiroute opgesteld voor de straten en fietspaden. Hoofdroutes en wijkontsluitingswegen worden gestrooid, zodat het doorgaande verkeer goed kan doorstromen. De gemeente strooit ook in de omgeving van onder andere scholen, busroutes, bejaardenhuizen en de uitrukroute voor brandweer en politie. Het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard strooit de wegen die bij het hoogheemraadschap in beheer zijn (dit zijn de meeste wegen in het buitengebied). U kunt de strooiroutes vinden op www.bergambacht.nl / wonen en leven / veiligheid Hoe werkt het Bij hevige sneeuwval wordt meestal gereden met de sneeuwschuiver of borstel. Hierna strooien we (vaak dezelfde wagen) op de vrijgemaakte routes direct wegenzout. Op straten waar veel verkeer passeert, is de werking van het zout optimaal. Strooien heeft dan veel effect. Het strooien in woonstraten en woonerven heeft

Wat kunt u zelf doen Hoe graag we het ook willen, de gemeente is niet in de gelegenheid om altijd overal te strooien of te schuiven. Naast de inzet van de gemeente om wegen begaanbaar te houden, is het verstandig om uw eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te houden.

Wees voorzichtig De gemeente doet er alles aan om u veilig op weg te laten gaan. Zodra er een melding van gladheid binnenkomt, beginnen de strooiwagens, soms ook preventief, met strooien. Ook op gestrooide routes kan het glad zijn omdat het zout tijd nodig heeft om ijs of sneeuw te laten smelten. Pas uw snelheid in het verkeer daarom altijd aan en wees voorzichtig. Bedankt voor uw medewerking!


gemeente-info

Dinsdag 14 januari 2014

Radio Centraal In het programma Informatief is op zaterdagmorgen 18 januari, om 11.30 uur dhr. H. W. Wassink, fractievoorzitter van de SGP/CU te gast. Radio Centraal is te ontvangen op de kabel op 102,9 FM en in de vrije ether 106.6 FM.

Westland Infra onderhoudt openbare verlichting Sinds medio september 2013 wordt het storingsonderhoud van de openbare verlichting verzorgd door de firma Westland Infra. Voorheen werd dat gedaan door Citytec. Voor sommige schakelwerkzaamheden moet Stedin, de netbeheerder, echter toegang verlenen tot de schakelruimten die hun eigendom zijn.

Stedin schakelt hiervoor medewerkers in van hun dochteronderneming Citytec. Hierdoor kan de indruk ontstaan dat Citytec zich nog steeds bezig houdt met het onderhoud aan de openbare verlichting. Dit is dus niet het geval. Zij verrichten op dat moment alleen schakelwerkzaamheden in opdracht van Stedin.

www.bergambacht.nl

11

Werk aan de weg Week 3 – 13 t/m 17 januari Bergambacht F /’s Heeraartsbergstraat is van maandag 13 januari - 7.00 uur t/m woensdag 15 januari -16.00 uur - afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege rioleringswerkzaamheden. Het werk vindt plaats ter hoogte van de kruising Pleinstraat. Alle percelen aan de ‘s Heeraartsbergstraat zijn dan bereikbaar vanaf de kant van de Tussenlanen en Houtstraat.

F

 ++8.+1

 4+8>+;3 <=+;= 2/= herstraten van de kruising Hoofdstraat / Raadhuisstraat en Burg. Uilkensstraat. Onder voorbehoud van winterse omstandigheden duurt het werk ongeveer drie werkdagen. De kruising is geheel afgesloten voor het verkeer. Helaas is enige overlast niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

OFFICIËLE BEKENDMAKINGEN BEKENDMAKING ALGEMEEN VERBINDENDE VOORSCHRIFTEN PER 1 JANUARI 2014

Regelmatig worden door de bestuursorganen van de gemeente Bergambacht verordeningen en andere regels vastgesteld of gewijzigd. Deze algemeen verbindende voorschriften treden pas in werking nadat ze behoorlijk zijn bekendgemaakt. Tot 1 januari 2014 gebeurde dit door publicatie op de gemeentepagina in Het Kontakt en op www.bergambacht.nl De Wet elektronische bekendmaking legt aan de bestuursorganen van gemeenten, provincies en waterschappen de verplichting op om vanaf 1 januari 2014 alle algemeen verbindende voorschriften digitaal te publiceren in de vorm van een elektronisch publicatieblad. Alleen als aan deze wettelijke verplichting is voldaan, kunnen de verordeningen en regels in werking treden. De gemeente Bergambacht zal aan deze verplichting voldoen door haar algemeen verbindende voorschriften te publiceren in een elektronisch gemeenteblad dat via de landelijke website htpps://zoek.officielebekendmakingen.nl kan worden geraadpleegd. Bekendmaking in Het Kontakt Als extra service zal de gemeente gedurende het jaar 2014 haar algemeen verbindende voorschriften ook nog bekendmaken op

VOOR TER INZAGE LIGGENDE STUKKEN GELDT: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu- en verkeerszaken kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur inzien bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (ROB). Een afspraak maken is niet nodig. Voor informatie en het maken van een afspraak buiten deze uren kunt u bellen, tel. (0182) 356 525. *1. BEZWAAR Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken te rekenen vanaf de dag na de verzenddatum van het besluit, daartegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Graag een kopie van het betreffende besluit toevoegen. Indiening van het bezwaar schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffierecht.

de gemeentepagina en op de gemeentelijke website, met een verwijzing naar de officiële bekendmaking op de landelijke website. Via de mail op de hoogte blijven Geïnteresseerden kunnen via de mail op de hoogte blijven van de officiële bekendmakingen van de gemeente. Op de website www.overheid.nl vindt u een link “Blijf op de hoogte!” Via deze link kunt u zich aanmelden voor de gratis e-mailservice. AANGEVRAAGDE OMGEVINGSVERGUNNING

Ontvangen: 18 december 2013 - Tussenlanen 20c, Bergambacht - realiseren schapenstal 23 december 2013 - Lekdijk 12, Ammerstol - plaatsen fietsenschuur Het bekendmaken van aangevraagde vergunningen is ter informatie. U kunt nog geen bezwaar maken of zienswijzen indienen. Indien het de activiteit bouwen betreft wordt de aanvraag voorgelegd aan de Welstandscommissie. Deze behandeling is openbaar. Wilt u de behandeling van een bepaald bouwplan bijwonen, dan kunt u contact opnemen met de coördinator welstandszaken op het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard (TBK), dhr. B.van Rijnsbergen, tel. 0180-514455.

*2. ZIENSWIJZEN INDIENEN Bij voorgenomen besluiten (ontwerpbesluiten) kunt u binnen 6 weken vanaf de dag dat het ontwerp ter inzage is gelegd zienswijzen indienen. Dat betekent dat u uw mening over dit voorgenomen besluit kunt geven. U dient uw zienswijze in bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Bij uw zienswijze zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van uw zienswijze. Ook kunt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Dit kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de afdeling ROB via tel. (0182) 356 555. Alleen belanghebbende die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit kunnen later beroep aantekenen tegen een definitief besluit *3. BEROEP Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een termijn van zes weken die aanvangt op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor het indienen van een beroepsschrift zijn griffierechten verschuldigd.

Werkster gevraagd

voor 2 avonduren

Garagebedrijf Schouten, een garagebedrijf, sinds Copenweg 49 in Lopik. Een garagebedrijf voor trucks, opleggers, bedrijfsbussen en personenauto’s in de breedste zin van het

Wit loon

KENNISGEVING VERLENGING BESLISTERMIJN WABO

B&W maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken: Voor: realiseren zorgfunctie Locatie: Provincialeweg 17 te Bergambacht Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslistermijn 23 februari 2014. UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING 2014

B & W hebben het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2014 vastgesteld. De aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op het ophalen van Grof Huishoudelijk Afval. De wijziging treedt in werking met ingang van de eerste dag na datum van bekendmaking.

Voor bezwaar/beroep: zie kader

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest. Ook digitaal kan beroep ingesteld worden bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Indiening van het beroep schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffierecht.

Gezocht voor onze afdeling trucks een

2011 gevestigd aan de

Kantoor centrum Schoonhoven

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN ZIE *1

Verzonden: 8 januari 2014 - Benedenberg 38, Bergambacht - plaatsen loopbrug

woord.

1ste of 2de Bedrijfswagen technicus Ervaring is een pré.

'ɏȩHVɀɏ ʑɚʣȸɰOVɀɏ ʍʖʗɃʑUʏȲʑQVɀɏ ɿʙXɡɃȭɰɗʑ[ʤUɈ›ɡ /ɰɷȴʑɠʖɚȫɏʍʦLɀʑɻʙXɭKɢ ʑɚʠʢʖPɈYRʝɠȳɏFʝQʏLʤȲɏ

U kunt mailen naar kees@garage-schouten.nl of uw brief sturen naar Garagebedrijf Schouten, Copenweg 49, 3411 NX Lopik 0348-558060.

0ɰOɍȳɏʣȸɰɗDʋɚʑɚSɪɖȳɏYRʝUȫȭɰɗ

Inl. 0182-383677 *min. leeftijd: 15/18 jaar, afh.vd wijk/legitimatie verplicht


2014

2014 Krimpenerwaard College:

nieuw van buiten en van binnen

Krimpenerwaard College mavo-havo-atheneum-gymnasium

OPEN HUIS DONDERDAG 6 FEBRUARI VAN 16.00 TOT 20.30 UUR

Het jaar 2013 stond voor het Krimpenerwaard College in meerdere opzichten in het teken van een nieuw begin: op de dag vóór de kerstvakantie werd het bord onthuld dat het begin markeert van de werkzaamheden voor een nieuw schoolgebouw, dat in 2015 gereed moet zijn. Maar ook binnen de schoolmuren is in de laatste maanden van 2013 een vernieuwings¬proces gestart: tegen de tijd dat het nieuwe gebouw opgeleverd wordt, moet de school zich ontwikkeld hebben tot een ‘open leeromgeving’. ‘Over deze laatste ontwikkeling is rector Ad Keller zo mogelijk nog enthousiaster dan over de nieuwbouw. “Natuurlijk was de onthulling van het bouwbord op 20 december een prachtig moment. Dit is waar de school jaren en jaren naar toe geleefd heeft. Nu is het schitterende nieuwe gebouw binnen handbereik gekomen en daar zijn we trots op. Maar minstens zo belangrijk is dat het onderwijs voortdurend aansluiting probeert te houden bij de veranderingen in de maatschappij. Ons motto is: haal de samenleving in al haar schakeringen binnen de school en laat de leerlingen niet alleen in school, maar ook daarbuiten ervaring opdoen en zich ontwikkelen. De schoolmuren moeten als het ware transparant worden: openstaan voor en zicht bieden op wat zich in de wereld buiten school afspeelt.”

De school wil leerlingen steeds meer mogelijkheden bieden zich buiten de lessen om te ontplooien. Zo konden de leerlingen onlangs onder meer deelnemen aan een middagje voetbal in een pannakooi, aan een snelcursus borden beschilderen in de stijl van Blond-Amsterdam, aan een makeupcursus en aan een toneelles van een medewerker van de Jeugdtheaterschool Hofplein. Verder verzorgt een van de docenten voor belangstellende leerlingen (zo’n 30 in aantal) een cursus filosofie op de vrije donderdag¬middag en komen enkele oudleerlingen in januari een stoomcursus Chinees geven. Het is de bedoeling dat dit extra verrijkingsaanbod steeds verder wordt uitgebreid in samenspraak met de ouders, de leerlingen, het basisen vervolgonderwijs, maar ook met het bedrijfsleven en dat het op den duur een vaste plaats krijgt binnen school. Ad Keller: “Ons ideaal zou zijn een school die van 8 tot 18 uur open is en die bruist van de meest uiteenlopende activiteiten. Of dit haalbaar is, kan ik nu natuurlijk nog niet zeggen. Maar wij willen wel dat elke leerling aan het eind van zijn schoolloopbaan kan zeggen dat de school meer was dan de spreekwoordelijke leerfabriek en dat hij alle kans heeft gehad zijn talenten maximaal te ontplooien.”

Kom naar het Ope

n huis!

donderdag 6 februari van 16.00 tot 20.3 0 uur - rondleiding door leerlinge n - uitleg over va kken, boeken en werkwijze door docenten - presentatie van verschillen de vormen va leerlingbegele n iding - diverse proe ven en demon straties - mogelijkheid tot inschrijving van uw kind

Bezoek ook de informatieavond:

maandag 27 januari om 2 0.00 uur (voor ouders le erlingen groep 8)

Driekamp 4, 2924 AN Krimpen a/d IJssel Tel.: (0180) 450110, Fax: (0180) 550091 www.krimpenerwaardcollege.nl


Dinsdag 14 januari 2014

Loket ĩĬĭĦĨš Inwoners van Lopik kunnen op afspraak terecht bij het loket inkomensondersteuning in het gemeentehuis. Het loket is iedere donderdag open voor informatie en ondersteuning bij het aanvragen van minimaregelingen en schuldhulpverlening. Meer info en afspraken: 030-7022300.

Schennispleger İıĬĩĴĦħĨš Een 15-jarig meisje uit Stolwijk werd donderdagmiddag na 15.00 uur geconfronteerd met een schennispleger langs de Goudseweg. Het meisje reed met haar fiets in de omgeving van de Beiersche Bocht toen ze de schennispleger bezig zag in een geparkeerde auto langs de slootkant. Ze werd niet aangesproken of lastiggevallen, maar voelde zich wel geïntimideerd. Hierop fietste ze naar huis en vertelde het voorval aan haar moeder, die de politie informeerde.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

13 nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Nieuwe kansen kleinschalig groepswonen ĩĬĭĦĨš De ‘Vereniging voor groepswonen van ouderen’ in Lopik zet zich al jaren in voor het realiseren van een woningbouwproject voor ouderen. Tot nu toe tevergeefs, al gloort er licht aan de horizon. De Vereniging heeft een aantal jaar geleden het terrein waarop het voormalige dorpshuis Wieleroord heeft gestaan aangeboden gekregen van de gemeente Lopik om haar plannen voor groepswonen te realiseren. Door de crisis en het afhaken van partners heeft dat uiteindelijk geen resultaat

opgeleverd. “Nu liggen er nieuwe kansen voor een woningbouwproject op een locatie naast het gemeentehuis”, zegt Wim den Hartog namens de Vereniging voor Groepswonen. “We hebben daarbij een partner gevonden in CQ-Living: een consumentgerichte organisatie. Zij hebben een integraal woningbouwconcept ontwikkeld voor kleinschalig groepswonen voor onder meer ouderen. Het is een flexibel bouwconcept, dat voorziet in toekomstbestendige appartementen van verschillende groottes met een hoge kwaliteit.”

De appartementen zijn volgens Den Hartog betaalbaar, hebben een korte bouwtijd en lage onderhoudskosten. “Het woonconcept voorziet ook in de realisatie van gemeenschappelijke ruimtes, waar bewoners gezamenlijk dingen kunnen ondernemen. Bijvoorbeeld samen eten of een kaartje leggen. Het is dus ideaal voor ouderen die privacy willen combineren met gemeenschappelijkheid. De appartementen en gemeenschappelijke ruimten zijn helemaal voorbereid op het leveren van eventueel benodigde zorg in de toekomst.”

De gemeente en woningbouwvereniging Lopik hebben volgens Den Hartog te kennen gegeven sympathiek te staan tegenover het initiatief van de ouderenvereniging. Op maandag 3 februari houdt de vereniging een informatieavond in dorpshuis De Schouw in Lopik, waar CQ-Living uitleg zal geven over haar concept en de plannen voor Lopik . De informatieavond begint om 20.00 uur. Den Hartog: “Iedereen die geïnteresseerd is in seniorenappartementen met genoemd concept is welkom.”

Cock Herreveld-Groeneveld is zondag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De scheidend kerkrentmeester-ouderling zet zich sinds 1976 vol passie in voor de gemeente Rond de Kerk in FOTO: ADRI VERHOEVEN Ammerstol.

Er is geen signalement bekend. Wie de man ook gezien heeft, wordt verzocht de politie te bellen: 0900-8844.

Bouwbord MFA Thiendenland II İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Wethouder Peter Matheij heeft donderdag het bouwbord van de MFA Thiendenland II onthuld, samen met de projectleiders Maarten van der Gaag (gemeente Schoonhoven) en Jeroen Reedijk (QuaWonen). Het bord symboliseert de start van de bouw van een nieuwe locatie voor onderwijs, kinderopvang, sporten en wonen. De bouw gaat binnenkort van start; volgens de planning wordt in februari op feestelijke wijze de eerste paal geslagen. Op het bouwbord, zichtbaar vanaf de Vrouwenmantel, is een impressie te zien van de binnenen buitenkant van het nieuwe gebouw. MFA Thiendenland II is een gezamenlijk project voor de realisatie van twee scholen, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, een gymzaal en woningen onder één dak. De gebruikers zijn de PCB Ichthusschool, Koningin Emmaschool, Stichting Kinderopvang Schoonhoven, de gemeente Schoonhoven en woningcorporatie QuaWonen. De ingebruikname van de multifunctionele accommodatie is komend schooljaar voorzien.

Aanmelden seniorenproject

‘Kwaliteiten Vlist benadrukken’

İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Rotaryclub Schoonhoven zoekt een bestemming voor de opbrengst van haar wijnproject.

ijĩĦİı š Aaltina Evenhuis-Meppelink wil in haar laatste jaar als interim-burgemeester van de zelfstandige gemeente Vlist de fusiegemeente Krimpenerwaard per 1 januari 2015 een mooie bruid aanbieden.

De Rotaryleden gaan ieder jaar aan de slag met het bottelen van wijnen en bieden deze aansluitend ter verkoop aan. De netto-opbrengst is dit jaar bestemd voor senioren in Schoonhoven en omgeving. Wie een passende bestemming weet, van maximaal 500 euro, kan tot 10 februari een aanvraag indienen via fvaneijk@planet.nl

Ze zal er alles aan doen om de kwaliteiten van Vlist in K5-verband te benadrukken. Daarvoor riep zij de hulp in van de bevolking. “Alleen door saamhorigheid kunnen we daar in slagen.” Dat stelde ze tijdens een korte toeUitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Editie Lek en IJssel Oost Oplage: 20.100 exemplaren Verspreidingsgebied Ammerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Cabauw, Haastrecht, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist en Willige Langerak. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Redactie Fax (0183) 58 85 52 redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie

spraak op een matig bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in cc Concordia, waarin de eigen identiteit van de vijf Krimpenerwaard-gemeenten centraal stond. Evenhuis-Meppelink sprak van een jaar van grote betekenis, waarin een tamelijk korte voorbereiding tot een gedegen herindeling moet leiden. “Want we moeten 1 januari 2015 halen en willen dan het liefst in K5-verband verder gaan.” Voor het zover is, zal ook de financieel

gezonde gemeente Vlist nog enkele knopen moeten doorhakken. Voor Haastrecht wacht de uitwerking van een ingrijpende centrumvisie, waarvan onderdelen reeds door de gemeenteraad zijn geaccordeerd.

Robert van der Hek (06) 53 11 08 67 r.vanderhek@hetkontakt.nl

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.lekenijsseloost@hetkontakt.nl Advertenties Bastine Neven (06) 20 54 39 74 Birgit van Wijngaarden (06) 23 16 57 98 Website www.hetkontakt.nl

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag.

In Stolwijk hoopt de brandweer op een moderne inrichting op een nieuwe locatie. Daarnaast staat de omvorming van de openbare basisschool De Hazelmuis tot brede school aan de Bilwijkerweg op de agenda.

Inzendtermijn Advertenties tot maandag 14:00 uur Redactiekopij tot maandag 12:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding / inspectie bezorging Snoek (0182) 35 01 38 Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/

Kleinste gemeente İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Schoonhoven is met een oppervlakte van circa 7 vierkante kilometer de kleinste gemeente van Nederland. De stijging van gemeenten met een grote oppervlakte gaat gepaard met een daling van kleine gemeenten. In 2000 was de kleinste gemeente, Bennebroek, nog geen 2 km2. Nog vijf andere gemeenten zijn kleiner dan 10 km2: Westervoort, Oegstgeest, Bussum, Krimpen aan den IJssel en Heemstede. In 2000 waren er 28 gemeenten kleiner dan 10 km2. of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


2014

23 januari & ari 4 febru tot 21.00 uur van 19.00 uur

Kleine school, grote aandacht ‘Open dagen op het Gemini College’ Het Gemini College Lekkerkerk is een kleine school met veel persoonlijke aandacht en diverse mogelijkheden, zoals: Zorg en Welzijn: van baby tot senior, iedereen heeft zorg nodig. Sportklas: van je hobby je beroep maken, dat kan. Dienstverlening en Commercie: ondernemend leren. Cultuur- en Theaterklas: waar je creativiteit alle ruimte krijgt. Sport, Dienstverlening en Veiligheid: als je van uitdaging houdt. Gemini College Lekkerkerk is een school voor VMBO, MAVO en HAVO/VWO onderbouw

Nic. Beetsstraat 401 Lekkerkerk, tel. (0180) 668266, www.geminicollegelekkerkerk.nl

Kleine school, meer aandacht, betere prestaties

Kleine school, grote aandacht

Zo is het Gemini College! Binnenkort houden vrijwel alle scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Open Dagen. Uiteraard zwaaien ook de deuren van het Gemini College open. Op donderdag 23 januari en dinsdag 4 februari is iedereen van 19.00 uur tot 21.00 uur welkom om kennis te maken met docenten, leerlingen én opleidingsmogelijkheden. De school is te vinden aan de Nicolaas Beetsstraat 401 te Lekkerkerk. “We vinden een sociaal veilige sfeer, persoonlijke begeleiding, gemotiveerd personeel en een modern gebouw heel belangrijk. Als ouders en leerlingen dat herkennen, dan zijn we pas trots,” stelt directeur Wim van Eijk.

Groei

Dat het Gemini College Lekkerkerk, positief bekend staat bewijst het groeiende leerlingenaantal. “Twee jaar geleden telden we 505 leerlingen, nu zijn dat er 615”, vertelt Van Eijk. “Ze zijn afkomstig uit de hele regio, van Capelle aan den IJssel tot en met Alblasserdam. We denken dat het te maken heeft met onze relatieve kleinschaligheid, het brede pakket aan

opleidingsmogelijkheden en de goede bereikbaarheid. Gemini is de moeite waard om er een stukje voor te reizen.” Persoonlijke aandacht “Mensen zoeken steeds vaker naar een school die naast goed onderwijs ook belang hecht aan persoonlijke aandacht,” zegt instroomcoördinator Karin van der Hoek. “Ieder kind wil gezien, gekend en erkend worden. Daar proberen wij zo vorm aan te geven dat iedere leerling zich op eigen wijze kan ontplooien. Iedere leerling is een individu die er mag zijn. We zien naar elkaar om. Je presteert nu eenmaal beter als je goed in je vel zit.

Open Dagen

Tijdens de twee Open Dagen laat het Gemini College bezoekers niet alleen sfeer proeven, ook presenteert de school voor Vmbo, Mavo en Havoonderbouw haar sectoren Zorg & Welzijn en Economie en de opleidingen die daaronder vallen. Binnen Zorg & Welzijn kunnen leerlingen kiezen uit Sport Dienstverlening & Veiligheid en Zorg & Welzijn Breed. Onder de sector Economie vallen onder meer de stromen Handel & Administratie, de ICT Leerroute en Dienstverlening & Commercie. Daarnaast slaan de

speciale Sportklassen en het vak Cultuur & Theater enorm aan.

Ontwikkeling

Wim van Eijk is heel enthousiast over beide profielen. Ze zijn populair en dat heeft niet alleen met de inhoud van de onderdelen te maken , maar ook met de docenten die deze vakken geven. Iedere docent heeft zijn eigen specialiteit, vanuit zijn of haar talentontwikkeling en via de opleiding zoals de Willem de Kooning Academie of Codarts. Daarnaast hebben we regelmatig gastdocenten (zoals zeer recent Sharon Doorson). Eigenlijk werken dus acteurs, kunstenaars, muzikanten en dansers bij Cultuur en Theater met elkaar bij ons.

Zelfvertrouwen

“Mooi is ook om te zien dat de leerlingen die dit vak volgen daar veel profijt van hebben bij presentaties voor andere vakken”, weet Karin van der Hoek. “Hun zelfvertrouwen krijgt er vaak een enorme boost van. Komend schooljaar wordt Cultuur & Theater ook als examenvak aangeboden in ieder geval binnen de Mavo-afdeling, zoals we dat nu ook al doen met de sportklas.”

Juiste bagage

“We hebben gemerkt tijdens de terugkomdagen die we ieder jaar houden dat we goed aansluiten bij het MBO en de Havo bovenbouw. Het betekent dat we een solide basis leggen voor hun latere school –en werkloopbaan. En dan praten we niet alleen over de “harde” resultaten, maar ook over de sociaal-emotionele ontwikkeling en de maatschappelijke vaardigheden van onze leerlingen”, vervolgt Karin van der Hoek. “We geven ze graag de juiste bagage mee voor een fijne toekomst. Zo is het Gemini.” Behalve het dubbele Open Huis houdt het Gemini College Lekkerkerk op 15 januari om 19.00 uur een informatieavond voor ouders, waar ze door middel van interessante workshops alle informatie krijgen over

de verschillende leerwegen die het Gemini College te bieden heeft. Deze avond voorziet in een flinke behoefte. “We hebben inmiddels via alle basisscholen in de regio een uitnodiging verstuurd”, vertelt Karin van der Hoek. “Wie om wat voor reden dan ook nog geen invitatie heeft ontvangen, maar wel graag deze avond wil bezoeken, is uiteraard van harte welkom. Vanaf 20 januari organiseert het Gemini College Lekkerkerk vier dagen lang proeflessen van 09.00-12.00 uur, speciaal voor kinderen die nu nog in groep 8 van het basisonderwijs zitten. Veel scholen komen met de hele klas. Als dat niet het geval is, kan je je individueel opgeven. Een belletje naar 0180-668266 is daarvoor voldoende!


Dinsdag 14 januari 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

15 uit het nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

DE WEEK IN BEELD

cWWdZW],`WdkWh_š IJsclub Berkenwoude neemt afscheid van de trouwe

lh_`ZW]'&`WdkWh_š Citymanagement Schoonhoven verrast de klas van

bestuursleden Gretha Markus van Dam (25 jaar in bestuur) en Arie Visser (32). Beide clubiconen worden benoemd tot Lid van Verdienste. De vrijgekomen plaatsen worden ingevuld door Kimberley van der Bas en Saskia van der Hoek.

Levi Golverdingen (Koningin Emmaschool) met een grote slagroomtaart. Levi leverde de mooiste kleurplaat in, die Citymanagement Schoonhoven in december uitdeelde op alle basisscholen in Schoonhoven.

lh_`ZW]'&`WdkWh_š Het jaar 2014 is nog maar net begonnen of nieuw le-

pWj[hZW]''`WdkWh_š Wethouder Bart Crouwers van de gemeente Vlist geeft het startsein voor het project ‘Laat het pestbosje zijn hart luchten’. Hij zaagt symbolisch de eerste tak af, onder toezicht van vrijwilligers van Natuur- en Vogelwerkgroep De Krimpenerwaard.

ven dient zich aan bij een (hobby)geitenhouder aan de Westvlisterdijk in Vlist. Maar liefst zeven jonge geitjes (van drie moeders) vermaken zich in de schuur.

Start project ‘Laat pestbosjes hart luchten’ İıĬĩĴĦħĨš Wethouder Bart Crouwers van de gemeente Vlist heeft zaterdag symbolisch het startschot gegeven voor het project ‘Laat het pestbosje zijn hart luchten’, bij Marinus de Vries in Stolkwijk. Hij deed dit door de eerste tak af te zagen, onder toezicht van vrijwilligers van Natuur- en Vogelwerkgroep De Krimpenerwaard. Weidehof Krimpenerwaard is een van de agrarische natuurverenigingen in Zuid-Holland die betrokken zijn bij het project ‘Laat het pestbosje zijn hart luchten’. In de provincie ZuidHolland zijn zogenaamde ‘pestbosjes’ stille getuigen van een dramatisch verleden: de veepestgolf die ons land teisterde in de 19e eeuw. Vandaag de dag zijn de pestbosjes vooral waardevolle landschappelijke elementen, die ook voor bepaalde natuurwaarden van belang zijn. Pestbosjes vertegenwoordigen daarmee cultuurhistorische, landschappelijke en

natuurwaarden in één. “Helaas wordt bij veel van dergelijke bosjes achterstallig onderhoud aangetroffen. Binnen het kader van dit project is financiering beschikbaar gesteld om een aantal bosjes met achterstallig onderhoud op te knappen. Dit werk wordt gedaan met behulp van vrijwilligers”, vertelt Dave Dirks van Veelzijdig Boerenland. In totaal zullen 25 pestbosjes worden opgeknapt in de regio Krimpenerwaard, Holland-Rijnland en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Dave Dirks: “Ook het in woord en beeld brengen van de pestbosjes is een belangrijk onderdeel binnen dit project. Naar verwachting wordt in maart dit jaar een website gelanceerd over pestbosjes, waarbij specifieke informatie terug te vinden is over alle pestbosjes binnen dit project en waarbij digitaal lesmateriaal beschikbaar komt voor basisscholen.”

‘Muziekstad’ İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Wethouder M. Holst-Brink heeft zaterdag aan Brassband Schoonhoven en muziekvereniging Tavenu het kunstwerk ‘Met het juiste doel voor ogen op vleugels van goud’ overhandigd. Dit ter gelegenheid van het feit dat Tavenu tijdens een nationaal muziekconcours in de eerste divisie de eerste prijs behaalde en Brassband Schoonhoven B zelfs Nederlands Kampioen werd in de tweede divisie tijdens de NBK in Groningen. Daarnaast werd Brassband A Nederlands kampioen in de kampioensdivisie. De wethouder gaf aan dat Schoonhoven hierdoor naast zilverstad steeds meer muziekstad wordt.

BSO in ‘t Gossie’ ĠĞğĞIJĴš Spot4kids gaat vijf middagen in de week gebruik maken van clubgebouw ’t Gossie van Jong Nederland. Spot4kids biedt buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen. Vandaag (dinsdag) plaatsen Spot4kids en Jong Nederland een handtekening onder het huurcontract.

Nijverheidsweg 53 2821 AT Stolwijk 0182 341199

Alpha-cursus

De Tulp

İĠĥĬĬīĥĬijĢīš In Schoonhoven gaat een Alpha-cursus van start, die de mogelijkheid biedt om uit te zoeken wat het christelijk geloof inhoudt. Vragen die o.a. aan bod komen zijn: ‘Wie is Jezus?’, ‘wat is bidden en hoe doe je dat?’ en ‘bijbellezen: waarom en hoe?’ De cursus is gratis en omvat tien donderdagavonden, die elk om 18.30 uur starten met een warme maaltijd. De vrijblijvende introductieavond is op 23 januari om 20.00 uur in De Ark, Groene Singel 10. Meer info en opgave: www.alpha-cursus.nl

ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Het Dienstencentrum in Bergambacht heeft sinds kort een naam: De Tulp. Een vrolijke naam voor een prettige locatie, vinden de gebruikers. Een nieuw naambord werd tijdens de nieuwjaarsreceptie onthuld door voorzitter Jan van Lier en Gerda Verburg. Alle bezoekers kregen voor deze speciale gelegenheid een bosje tulpen. De initiatiefnemers hopen nu dat deze locatie -voor vitale ouderenniet meer verward wordt met de Westerweeren, een verzorgingshuis.


2014 VMBO

Mavo

Havo

VWO

Het Schoonhovens College Een school om trots op te zijn! Het Schoonhovens College is een school midden in de samenleving. Een school met uitstekende examenresultaten. Een school waar je talent wordt ontdekt en gekoesterd. Een school waar we er uit halen wat erin zit, maar ook meer bieden. Een school waar leerlingen met plezier naar toe gaan. Een school waar we trots op zijn. Maar wat maakt onze school tot één van de beste scholen van Tweetalig onderwijs Nederland?

Talent Op het Schoonhovens College gaan we uit van het talent van de leerling. Wanneer een leerling binnenkomt met een basisschooladvies zorgen we er met elkaar (leerling, docent en ouders) voor dat dat diploma er aan het eind van de rit ook echt is. En het liefst zonder vertraging. Uit de rapportcijfers die wij van de Onderwijsinspectie krijgen, blijkt dat we dat goed doen. Leerlingen op het Schoonhovens College ontwikkelen zich prima. Specialisaties Maar wij bieden meer aan dan de reguliere vakken. Een kind met talent wil meer, kan meer. Daarom bieden wij al onze leerlingen Specialisaties aan. In het eerste jaar volgen de leerlingen een specialisatiecarrousel waar ze een ontdekkingstocht volgen langs kunst & media, sport en science. Vanaf leerjaar 2 specialiseren ze zich werkelijk in het gebied waar hun talent, aanleg en interesse ligt.

OPEN AVOND vmbo-t/havo/vwo Donderdag 16 januari 2014 OPEN HUIS vmbo-basis/kader Zaterdag 18 januari 2014

Leerlingen met een vwo-advies die nog meer uitdaging zoeken bieden wij de mogelijkheid van tweetalig onderwijs aan. Pittig, maar uitdagend. Vanaf de eerste lesdag volg je de helft van de lessen in het Engels. En dat blijft zo in de hele onderbouw. Maar ook in de bovenbouw blijf je een belangrijk deel van je lessen volgen in het Engels. Vakmanschap Op ons vmbo basis-kader ontwikkel je je talent zoals het er in je toekomstige beroep ook aan toegaat. Met meer dan 90 bedrijven die zich aan het Schoonhovens College verbonden hebben blijven wij altijd up-to-date. En bieden we het vakmanschap waar het bedrijfsleven om vraagt. Klassiek Voor talentontwikkeling heb je excellente docenten nodig. Docenten die je nieuwsgierig maken, die je meenemen in hun vak, die je uitdagen en die je verder brengen. Daarin is het Schoonhovens College misschien wel een tikkeltje klassiek. Wij geloven er namelijk nog in dat de docent een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van leerlingen.

Veilig Talentontwikkeling en goede docenten zijn noodzakelijke ingrediënten voor een school die goede resultaten wil behalen. Maar een fijne en veilige omgeving is minstens zo belangrijk om jongeren tussen de 12 en 18 jaar enthousiast en gemotiveerd te houden. Het Schoonhovens College is zo’n plek. Op beide locaties, Albert Plesmanstraat met vwo, havo en vmbo(-t) en Vlisterweg met vmbo bk, gaan leerlingen graag naar school. Omdat je op het Schoonhovens College gezien en gekend wordt, het een plek is waar je vrienden en vriendinnen maakt en ontmoet, ontdekt hoe de maatschappij in elkaar zit, volwassen wordt en je toekomst kiest. Het Schoonhovens College ligt daarbij midden in de landelijke Krimpenerwaard. Een gebied dat zich karakteriseert door kleinschaligheid en een sterke betrokkenheid van zijn bewoners. Het Schoonhovens College past in dat gebied. Op onze school kunnen leerlingen zich in een veilige en inspirerende omgeving ontwikkelen.

Rector: Drs. B.J. Buddingh’ Albert Plesmanstraat 4 2871 HJ Schoonhoven Locatie Albert Plesmanstraat 946 leerlingen vwo havo vmbo-t T 0182-385288 Afdelingsleider onderbouw Mevr. S. Postma E pos@schoonhovenscollege.nl Locatie Vlisterweg 464 leerlingen vmbo bk (met lwoo) T 0182-382761 Afdelingsleider onderbouw Dhr. T.J. van Jaarsveld E jaa@schoonhovenscollege.nl www.schoonhovenscollege.nl

Het Schoonhovens College, een school waar wij trots op zijn!

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.DEVOGIDS.NL

SCHOONHOVENS COLLEGE: DE LAATSTE TRENDS! Uitdagend tweetalig onderwijs

Aan leerlingen die het vwo goed aankunnen en van uitdagingen houden, biedt het Schoonhovens College tweetalig onderwijs (TTO) in diverse vakken. Staatssecretaris Dekker benadrukte onlangs het grote belang van tweetalig onderwijs: ,,Nederlandse kinderen zullen later hun brood verdienen in een wereld waarin het meer dan ooit van belang is dat ze naast Nederlands ook goed Engels spreken. Juist als ze jong zijn pikken ze deze taal met speels gemak op.” Dat heeft het Schoonhovens College sinds de invoering van tweetalig onderwijs in het schooljaar 2012-2013 reeds ondervonden. Leerlingen waren enthousiast over TTO, maakten werkstukken, gaven presentaties en namen ook een kijkje in Engeland. Leerlingen worden zo goed voorbereid op dat internationale avontuur. Tijdens de lessen worden er Engelstalige

methodes gebruikt en wordt er louter Engels gesproken. Je wordt als het ware ‘ondergedompeld’ in de Engelse taal en leert op deze manier snel goed Engels spreken. Leerlingen hoeven niet per se over een talenknobbel te beschikken. Ook toekomstige technici en wetenschappers die vloeiend Engels moeten kunnen spreken, hebben baat bij deze opleiding. Met een uitgekiend programma werken vwo-leerlingen uiteindelijk toe naar een certificaat dat toegang biedt tot alle universiteiten in Nederland en de rest van de wereld, maar bovenal zorgt voor een vlekkeloze start! ‘Let’s go for it!

Lasrobot inspireert leerlingen

Het Schoonhovens College is de eerste Vmbo-school in Nederland, die een lasrobot in gebruik neemt. De techniekafdeling is enthousiast over deze ontwikkeling. Het vmbo beschikt over hoogwaardige apparatuur, omdat de school reeds

jaren nauwe banden onderhoudt met het regionale bedrijfsleven. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: scholieren profiteren van de laatste ontwikkelingen op allerlei vakgebied en de betrokken ondernemers krijgen tijdens en na de opleiding vaardige leerlingen in hun werkplaats. De afdeling metalektro deed op deze wijze reeds ervaring op met een computergestuurde CNC-

freesbank. Komende maand wordt de lasrobot in gebruik genomen. Volgens de docenten werkt de apparatuur inspirerend en sluiten hun lessen perfect aan bij de beroepspraktijk. De robot geeft een nieuwe dimensie aan de opleiding van jonge lassers. Programmeergemak, snelheid en maatwerk zijn de sleutelwoorden. De lasrobot is niet meer weg te denken in de

metaalindustrie en komt daarom goed van pas in de opleiding. Diverse regionale bedrijven maken gebruik van deze techniek om uiteenlopende producten te fabriceren. Vanzelfsprekend misstaat deze lasrobot niet op het Schoonhovens College. Het is een unieke kans om de lessen nog interessanter te maken, aldus de docenten. ‘Kom maar eens kijken op de Vlisterweg!’


Dinsdag 14 januari 2014

LEES ONS

â&#x20AC;&#x2DC;LIKEâ&#x20AC;&#x2122; ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 business nieuws Bart van den Belt te gast bij ZZPijl

Reisbureau at Home voor Opening apotheek vakantiemaatwerk Ä°Ä ÄĽÄŹÄŹÄŤÄĽÄŹÄłÄ˘ÄŤ Â&#x161; Met â&#x20AC;&#x2DC;Reisbureau at Homeâ&#x20AC;&#x2122; levert de Schoonhovense Linda van Schaik echt vakantiemaatwerk. Tegenwoordig biedt internet vele mogelijkheden om je vakantie te zoeken. Door de vele aanbieders zien de klanten echter door de bomen het bos niet meer. Met â&#x20AC;&#x2DC;Reisbureau at Homeâ&#x20AC;&#x2DC; ziet Linda van Schaik het als haar uitdaging om echt maatwerk te bieden, haar klanten te ontzorgen door een vakantie voor ze samen te stellen die niet alleen qua prijs/kwaliteitverhouding klopt, maar ook inhoudelijk helemaal aansluit bij de beleving van de klant. Persoonlijk Linda van Schaik beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in de reisbranche en heeft vrijwel alle bestemmingen meerdere malen bezocht. Ze werkt bovendien met bekende en betrouwbare touroperators en kan, vanwege haar uitstekende contacten, vrijwel elke optie regelen. â&#x20AC;&#x153;Mensen zullen misschien denken dat reisbureau at Home vanwege die service een vakantie juist duurder maakt, maar dat is absoluut niet zoâ&#x20AC;&#x153;, zegt de vriendelijke Schoonhovense. â&#x20AC;&#x153;De prijzen liggen bij mij op hetzelfde niveau als op internet. Je krijgt er als klant echter wel iets

bij wat je via de digitale snelwegid niet krijgt: persoonlijke service, een degelijk advies en uiteindelijk een vakantie die naadloos aansluit bij jouw wensen. Wil je naar Parijs? Ik zorg dat de tickets voor de Thalys geregeld zijn. Heb je ďŹ etsen nodig in Rome? Meldt het van te voren en ik zorg dat ze klaar staan wanneer je ze nodig hebt. Dat geldt ook voor transfers, excursies en dergelijke. Als de klant dat ďŹ jn vindt, laat ik niets aan het toeval over. Ik geef garantie op een topvakantie voor elk budget.â&#x20AC;? Hoewel ze nog maar driekwart jaar met haar bedrijf, aangesloten bij Holland International, vanuit huis actief is, mag Linda van Schaik al rekenen op een ďŹ&#x201A;inke klantenkring. â&#x20AC;&#x153;In eerste instantie ging het vooral om vrienden en bekenden van mijâ&#x20AC;?, zegt ze. â&#x20AC;&#x153;Maar daarna breidde het vrolijke vakantienieuws zich als een olievlek uit. Betere reclame dan tevreden vakantiegangers kun je je niet wensen.â&#x20AC;? Meer weten over Reisbureau at Home Linda van Schaik? Bel 06-12220083 of kijk op de website.

q

WWW.REISBUREAUATHOME.NL/LINDA-VANSCHAIK

Jan Timmer

Ä°Ä ÄĽÄŹÄŹÄŤÄĽÄŹÄłÄ˘ÄŤ Â&#x161; De Schoonhovense Apotheek opent zaterdag 18 januari ofďŹ cieel haar deuren aan de Oranjeplaats 33.

Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn belangstellenden welkom om de nieuwe apotheek te aanschouwen. In november 2013 werd door de Schoonhovense Apotheek een historische stap gezet door een splinternieuw pand te betrekken aan de Oranjeplaats. Ruimte, openheid en licht geven het pand een moderne eigentijdse uitstraling en met de mogelijkheden van meer privacy is nadrukkelijk ingespeeld op de wens van cliĂŤnten. Ook de Schoonhovense huisartsen en een buitenpoli van het Groene Hart Ziekenhuis vestigen zich

op korte termijn aan de Oranjeplaats waardoor met recht gesproken kan worden over een â&#x20AC;&#x2DC;gezondheidspleinâ&#x20AC;&#x2122;.

ADE>@Â&#x2122; Bart van den Belt is woensdag 22

Op verzoek van apotheker Wim de Goede zal mevrouw A. Lanser deze middag de ofďŹ ciĂŤle openingshandeling verrichten.

Het moet een inspirerende avond worden over hoe je als ondernemer je zakelijk succes kunt vergroten. Ook niet-leden zijn welkom. Volgens Bart van den Belt is actie de sleutel tot succes. Daarom laat hij tijdens de ZZPijl-avond ondernemers zelf in actie komen. Hij gebruikt daarbij een mix van humor, persoonlijke verhalen en interactieve opdrachten. Omdat Bart van den Belt zijn carrière is begonnen als entertainer weet hij de aanwezigen echt te boeien. Uiteraard is er ruim gelegenheid collega-ondernemers te spreken tijdens het tweede deel van de avond. Aanmelden kan via www.zzpijl.nl

Volgens De Goede en zijn team zijn Schoonhovenaren zeer te spreken over de nieuwe apotheek, die de cliĂŤnten door de ruimere opzet sneller en efďŹ ciĂŤnter van dienst kan zijn. â&#x20AC;&#x153;De eerste geluiden zijn zeer positief. Dat was ook de opzet van de verhuizing van de Haven naar de Oranjeplaats. CliĂŤnten moeten kunnen rekenen op aandacht, service en dienstverleningâ&#x20AC;?, aldus Wim de Goede.

januari te gast bij ZZPijl. Aanvang 20.00 uur in dorpshuis De Schouw te Lopik.

Krachten bundelen

Tacoyo bij Women Sports Only

HIDAL>?@Â&#x2122; Twee zorgaanbieders die actief

H8=DDC=DK:CÂ&#x2122; Women Sports Only presenteert een nieuwe les: Tacoyo. Het is een

groepsles van maar liefst 75 minuten op muziek, waarbij de laatste 15 minuten worden gebruikt voor een totale ontspanningsoefening. â&#x20AC;&#x153;De Tacoyo-oefeningen geven niet alleen resultaat op spierniveau, maar tevens op hart-longniveau en zijn afgeleid van bestaande oefeningen uit de fitness- en fysiotherapiepraktijk, aangevuld met de laatste trends binnen onder andere yoga en pilatesâ&#x20AC;?, legt Hanny Rozendaal uit namens Women Sports Only. â&#x20AC;&#x153;Tacoyo staat voor training, ademhaling, conditie, ontspanning, yoga en omgaan met stress. Door de afwisseling van in- en ontspanningsoefeningen ontstaat een unieke intervaltraining, die de conditie sterk verbetert en de deelnemers leert om zich beter te ontspannen. Tacoyo is geschikt voor jong en oud, man en vrouw, en iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau.â&#x20AC;? Belangstellenden kunnen iedere donderdagavond vanaf 19.30 uur terecht tijdens een proefles. Sport-, voeding- en preventiecenter Women Sports Only is te vinden aan de Lopikerstraat 79 te Schoonhoven. Meer info: 0182380600/www.womensportsonly.nl

zijn in Stolwijk, gaan de krachten bundelen om aan te sluiten bij de komende WMO-ontwikkelingen. Vanaf deze maand maakt Palet Welzijn mede gebruik van activiteitencentrum De Baanbreker van de Gemiva-SVG Groep aan het Kerspelpad in Stolwijk. â&#x20AC;&#x153;Hoe de invulling er precies uitziet, weten we nog nietâ&#x20AC;?, vertelt Griet Vries, clustermanager van de Gemiva-SVG Groep. â&#x20AC;&#x153;Maar we gaan het gewoon doen.â&#x20AC;? De Gemiva-SVG Groep is o.a. gespecialiseerd in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking; Palet Welzijn richt zich voornamelijk op ouderen en mantelzorgers.

Uw Kontaktje opgeven via www.regio-deal.nl Uw Kontaktje vanaf 1 januari Â&#x2122;A^cYVkVcHX]V^`bVV`ikVcZa`ZgZ^hbVVilZg`#

FOTO: JAN TIMMER

De papieren bon vervalt!

Č?2QOLQHRSJHYHQ Č? (HQ.RQWDNWMHRSGHZHEVLWHLVJUDWLV Č? 9RRUHHQ.RQWDNWMHLQGHNUDQWEHWDDOWXSHU regel (al vanaf slechts â&#x201A;Ź 4,- incl. btw)! Č? 0RJHOLMNKHLGRPH[WUDDFFHQWHQDDQWHEUHQJHQ Hieronder ziet u een voorbeeld van de Kontaktjes op ware grootte zoals ze vanaf 1 januari in de krant verschijnen.

Kontaktjes sen?

at Kontaktje pla

gd: Te koop gevraa alders. ens en rijksda zilveren guld x Tel 0345-xxxxx zeer ieke kast in Te Koop: ant goede staat. x Tel 06-xxxxxxx iets elle damesf Te koop: Gaz llingen, kleur met 3 versne en Roestvrije velg donkerblauw. m. iniu dus niet alum ,Vr prijs â&#x201A;Ź 125 x Tel 0183-xxxxx p met filter. T.K. vijverpom 06-xxxxxxxx min â&#x201A;Ź 50,- Tel

baar .NL Betrouw

REGIO-DEAL

, hoog model Bergschoenen Mt 40, Human Nature Prijs: â&#x201A;Ź 40. 1 x gedragen. x Tel 06-xxxxxxx

m met lattenbode x Meegroeibed Tel. 078-xxxxxx en matr. â&#x201A;Ź 40 en voor Set winterband 0,â&#x201A;Ź15 Ford Fiesta. x Tel. 06-xxxxxxx r ger van Kärche Hogedrukreini x Tel. 06-xxxxxxx

en dichtbij

terwijk; Eikenkast Ois haard Electr. Open x Tel. 06-xxxxxxx

25 met gasfles â&#x201A;Ź Dakbrander x Tel. 06-xxxxxxx s op statief Laserwaterpa x Tel. 078-xxxxxx nt. ets, merk Gia Electr. Damesfi bele fietstas 2 accuâ&#x20AC;&#x2122;s, dub ingslot en extra kett x Tel. 078-xxxxxx

aifauteuils, 2 royale Dra 75 groen/grijs â&#x201A;Ź x Tel. 0183-xxxxx

Sparta 11 Damesfiets, ystation 3 + Axa slot. Te koop: pla m card. Z.g.a.n. 3 Versnellingen. trollers + me 150,games 2 con Vraagprijs â&#x201A;Ź xxxxxxx 06-x Tel ,x â&#x201A;Ź 100 Tel. 078-xxxxxx zwart Golf TDI 2009 Te koop VW Babyspullen! Tel 0345-xxxxx kant, 123.000 km. Commode, ledi traphekje, r kinderwagen, oet skelter kleu mm ma dekentje. p: Te Koo pelzak, wollen xxxx xxx trap er. 06-x Tel blauw ykleertjes. Zom Heel veel bab en 56 t/m 68. Mat tje. gen Jon Te Koop: XXXXX -XX x 078 xxx Tel. oi Tel 06-xxxx grote vogeko

dt Saphir Caravan Fen uit 2000 540TK, 5-pers vaste luifel. met voort. + Vr.pr. â&#x201A;Ź 4500,x Tel. 078-xxxxxx gd: Te koop gevraa servies. Boerenbont mogelijk. Zo compleet x Tel. 0184-xxxxx 360 Te koop: X box spellen. Incl. div. In nieuwstaat. jaar. Leeftijd tot 18 x xxx Tel. 06-xxxx

NIEUW!

Joris Veer WONINGINRICHTING

.Vloerbedekking .Raamdecoratie .Buitenzonwering

   witte@jorisveer | www.JorisVeer.nl

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

Het Kontakt start met Regio-deal.nl Regio-deal.nl zal stap voor stap worden opgebouwd. Als eerste kunt u vanaf 1 januari uw Kontaktjes via deze website opgeven. Binnenkort wordt dit online platform uitgebreid met nieuwe diensten en mogelijkheden. Hierover binnenkort meer...

REGIO-DEAL.NL IS ONDERDEEL VAN

Merk gereedschap. T.k.: div. tuin er . graskanttrimm Gardena. Incl breedte). cm (45 aier en grasma 200,Vraagprijs â&#x201A;Ź x xxx Tel. 0183-xx

Vanaf 1 januari


Kom je ook? Open avonden CSG Willem de Zwijger - 22 en 23 januari 2014 www.csgwillemdezwijger.nl

Heeft u een kind van 2 of 3 jaar oud? Dan kunt u nú al een plekje reserveren op CBS De Ark!

Wanneer aanmelden? Aanmelden kan altijd. Als u even belt naar de directeur van deschool, Martin Belder, maakt hij met u een afspraak voor een kennismakingsmoment. Van te voren sturen we u alle informatie toe die u nodig hebt. Maandag- en dinsdagavond 20 en 21 januari staan ingepland voor deze gesprekken, maar als een ander moment beter uitkomt of u liever overdag een keer langskomt, kan dat natuurlijk ook. We streven er wel naar om alle aanmeldingen vóór 1 februari 2014 binnen te hebben zodat wij op tijd een betrouwbare prognose van leerlingaantallen hebben om een goed groepen- en personeelsplan te kunnen maken.

Voor wie? De inschrijving is bedoeld voor alle kinderen die voor 1 oktober 2015 vier jaar worden. Alle ouders die al een kind op school hebben, kunnen uiteraard volstaan met het inleveren van een inschrijfformulier, te vinden op de website van de school: www.cbs-deark.nl

’ plek op ‘De Anrkd? Een veilige to ki er d ie ch dat gun je

Badhuisstraat 17, Bergambacht (0182) 35 70 75

CBS de Ark BERGAMBACHT - Achter de Winkelhof staat aan de Badhuisstraat een ouder, maar tegelijkertijd modern ogend schoolgebouw. De ruimte er om heen is speels ingericht met vrolijke en uitdagende speeltoestellen. Naast de hoofdingang hangt een bord: Christelijke basisschool ‘De Ark’. Het logo knipoogt je vriendelijk toe. Tijd voor een nadere kennismaking. “Wij zijn een gewone bijzondere school,” stelt schooldirecteur Martin Belder desgevraagd. “Het onderwijsconcept is traditioneel en tegelijkertijd is het onderwijs modern waar ook ICT een belangrijke plaats inneemt. De levensbeschouwelijke identiteit is confessioneel, maar met een respectvolle open blik naar buiten.

De naam van de school staat daar symbool voor. Vroeger stond er ‘School met de Bijbel’ op de gevel en dat zijn wij nog steeds. Vandaar de naamsverwijzing naar het verhaal van Noach die samen met zijn familie door God veilig en wel door de stormvloed van deze wereld werd geloodst. Aan boord waren olifantreuzen en dwergmuizen, jaguar en slak. Een school voor ieder kind dus. Uniek en in ontwikkeling. Een school waar het fijn en veilig is voor iedereen. Die veiligheid wordt onder andere gezocht in sociale structuren. Naast de schoolvakken wordt de emotionele ontwikkeling van alle kinderen gevolgd en begeleid. Sociale vaardigheden, in de lessen praktisch toegepast door vormen van samenwerkend leren en specifieke groeps- en individuele aandacht moet er toe leiden dat álle kinderen zich gezien weten, zich geliefd voelen. Daar mag iedere ouder en ieder kind ons altijd op aanspreken. Al je ouders vraagt wat voor juf of meester zij zoeken voor hun kind, is steevast het antwoord: een juf die lief is voor mijn kind of een meester die goed uit kan leggen of een

leerkracht die er voor zorgt dat er orde is en dat mijn kind met plezier meedoet in de lessen. In vakjargon is dit te vertalen naar de drie pijlers waar alle onderwijsgevend personeel op de Ark voortdurend in begeleid, geschoold en geselecteerd wordt: ‘pedagogisch klimaat’, ‘kindbetrokkenheid’ en ‘effectieve instructie’. De resultaten mogen er zijn. Daar zijn we trots op. Daar zijn we dankbaar voor. En met resultaat bedoelen we een hoge mate van tevredenheid onder ouders, ronduit positieve beoordelingen door de Onderwijsinspectie, mooie

toetsresultaten, maar vooral, en daar gaat het allemaal om: gelukkige kinderen die de school ervaren als een oase waar je wel altijd zou willen zijn. Wat dat laatste betreft kan de school ouders en kinderen volledig tegemoet komen: zelfs voor en na schooltijd en ook in de vakanties is

ieder kind welkom op de buitenschoolse opvang ‘De Regenboog’, gewoon gevestigd in De Ark. Om daar of van daaruit bezig te zijn met de ontwikkeling van weer andere talenten dan die waar in het dagelijks schoolleven de nadruk op ligt.


Dinsdag 14 januari 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

19 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Band Battle in Hoxemacoa

Muziek

ĩĬĭĦĨš Bands die altijd al op een groot podium hebben willen staan, krijgen nu de kans. Hoxemacoa organiseert in samenwerking met de Foute Cross een Band Battle.

Schoonhovenaar in nieuw televisieprogramma RTL5

Er zijn vier kwalificatieavonden, gevolgd door een halve finale en eindstrijd, waarop belangstellende bands een poging kunnen wagen zich te kwalificeren voor een optreden op de ‘mainstage’ van de Foute Cross op 8 juni. Optredens zijn weggelegd voor de winnaar van de vakjury, de publieksfavoriet, de beste regionale band en er is een wilcard. De kwalificatieavonden zijn op de zaterdagen 25 januari, 22 februari, 29 maart en vrijdag 18 april. De halve finale is op 3 mei, de finale op 24 mei. Aanmelden voor een van de kwalificatieavonden kan via: battle@hoxemacoa.nl (vermeld welke kwalificatieavonden je beschikbaar bent). Er wordt ‘gebattled’ in het Hox, Rolafweg Zuid 3b te Lopik.

q WWW.HOXEMACOA.NL

Oktoberfest, maar dan in februari İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Stichting Silver City Events organiseert in samenwerking met Tafelronde 165 Krimpenerwaard het ‘Oktoberfest, maar dan op 8 februari’. De hele opbrengst van het feest komt ten goede aan de goede doelen ‘Jarige Job’ en muziekvereniging Tavenu. Het Bastion in Schoonhoven zal zaterdag 8 februari worden omgetoverd tot Duitse Oktoberfest-zaal. Met een echte Duitse band ‘Die Orginal Schluchtenkracher’ en aprés ski DJ Tappert gaat het feest om 20.00 uur van start. Ook de Schoonhovense ‘Die Silberstädter Musikanten’ zullen een muzikale bijdrage leveren. Stichting Jarige Job komt op voor ruim 60.000 kinderen in Nederland, die hun verjaardag niet kunnen vieren. Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Voor het ‘Oktoberfest’ geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Legitimatie is verplicht.Kaarten zijn te koop bij Restaurant Lekkerr en Plus Rechtuyt in Schoonhoven á 20 euro of mail naar kaarten@silvercityevents.nl.

Schrijft Bas Kruiswijk ‘The Hit?’ Muziek beheerst nu al het leven van Bas Kruiswijk. Misschien brengt zijn deelname aan ‘The Hit’ van RTL5 zijn carrière in een stroomversnelling. İĠĥĬĬīĥĬijĢī š “Schrijf jij te gekke liedjes of heb je een waanzinnige song gemaakt over iets dat je raakt en zoek je alleen nog een topartiest om het te zingen? Dan zoek ik jou!”, luidde de oproep van televisiepresentator Dennis Weening in een promo van het nieuwe RTL5-programma The Hit, dat vanaf volgende maand op televisie te zien is. Het deed Bas Kruiswijk denken aan een nummer, dat hij eerder al geschreven had. “Ik hou eigenlijk helemaal niet van talentenjachten, maar dit concept zag ik wel zitten”, zegt hij in het ouderlijk huis aan de Havenstraat te Schoonhoven. “Ik heb het betreffende nummer -Little Rose-, opgediept en er samen met een muziekvriend, René Zanen uit Ammerstol, aan geschaafd. Tijdens de audities eind november hebben we het liedje akoestisch gebracht. Grappig daarbij was, dat René al voorspeld had dat de jury kritiek zou hebben op een bepaald aspect in het nummer, waar we echter bewust voor hadden gekozen. Het bleek geen barrière te zijn om ons door te laten gaan.” Inmiddels is ook een cameraploeg van RTL5 langs geweest voor het maken van een portret van de 24-jarige hbostudent Media Entertainment Management in Rotterdam. De volgende stap is dat per aflevering zes songwriters hun nummer presenteren aan twee Nederlandse artiesten. Inzet is om de artiest de hitpotentie van het betreffende nummer in te laten zien. “Artiesten die worden genoemd zijn Waylon, Gers Pardoel en Eva Simons”, zegt Bas Kruiswijk. “Even afwachten wie het daadwerkelijk worden.” Bas zelf dient zich deze week te melden in de studio: in een geluiddichte pitchingroom moet hij zijn liedje presenteren. Uiteindelijk wordt maar één nummer daadwerkelijk uitgebracht. Of hij per sé wil winnen om het televisieavontuur te doen slagen? “Het mee-

™7Vh@gj^hl^_`edhZgZcY^cYZKZZgeddgi#

doen zelf is ook een belevenis, maar winnen zou de kers op de taart zijn. Ik word er niet dommer van en kan wellicht nog wat contacten in de muziek leggen.” Hij is blij dat het geen show a la The Voice is. “Het publiek kan geen invloed uitoefenen. Het gaat puur om de smaak van de artiesten en of ze iets met het nummer kunnen. Ofwel, het wordt een vaktechnische afweging en geen populariteitsverkiezing.” De uitzending met Bas is te zien op maandag 24 februari. Muziekvirus Het muziekvirus kreeg Bas Kruiswijk te pakken toen hij op jonge leeftijd een gitaar kreeg van zijn vader. “Ik was gelijk verkocht. Muziek zit in mijn genen; mijn vader is ook altijd rockmuzi-

Tijdens de nieuwjaarsrepectie van de gemeente Lopik zijn diverse vrijwilligers in het zonnetje gezet. Kubus Cabauw kreeg de Erepijs voor Wijken Buurtbeheer voor het organiseren van de Cabauwse Parade op 6 juli 2013. Klankbord Benschop werd gehuldigd voor het organiseren van het praktijkverkeersexamen op 5 juni 2013 voor 101 basisschoolleerlingen in Benschop. Dorpsvereniging Polsbroek kreeg lof voor de organisatie van diverse activiteiten tijdens het 25-jarig bestaan van de Dorpsvereniging.

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

kant geweest. Zelf heb ik in verschillende bands gezeten tot ik de overstap maakte naar de digitale muziek.” Hij maakt dancemuziek met rockinvloeden. Hij begon als deejay in Babbels, later Seasons, waar zijn muziek aansloeg. Het bracht hem tot in clubs en feesten door het hele land. “Als je muziek in Schoonhoven landt, dan kun je de hele wereld aan”, zegt hij met een knipoog. “Zonder dollen: het publiek in Schoonhoven is best kritisch. In Rotterdam, Amsterdam en zelfs Curacao, waar ik mijn schoolstage heb gecombineerd met het draaien op feesten, krijg je de mensen makkelijker mee.” Op het zonnige eiland draaide hij in clubs en op festivals en strandfeesten. “Super relaxt, ik ben zelfs nog op de radio geweest daar.” Zijn deejaynaam,

‘The Boulders Below’, refereert stiekem aan zijn rockinvloeden. “Boulders Below komt uit een van de songteksten van mijn favoriete band: System of a Down.” The Hit winnen of niet, zijn grote droom ligt op een heel ander vlak. “Ik zou ooit met een nummer dat ik zelf geschreven heb de Derde Wereld willen doortrekken. Om het samen met kinderen te zingen, steeds in een ander land, op een andere plaats. Van alle filmpjes die dat oplevert laat ik dan een compilatie maken, die uitstraalt dat muziek universeel is en één taal spreekt. Of je nou rijk of arm bent. Ik hoop dat dit idee, dat ik al langer heb, ooit werkelijkheid wordt.” Robert van der Hek

Cheque voor scouting İĠĥĬĬīĥĬijĢī š Scoutinggroep Olivier van Noort II heeft zaterdag een cheque overhandigd gekregen van 300 euro.

Stichting Schoonhoven Klassiek, die dit evenement jaarlijks organiseert, 300 euro toezeggen aan Scouting Olivier van Noort II.

Tijdens de Kerstproms op zaterdag 14 december in De Hoeksteen is een collecte gehouden ter ondersteuning van de scoutinggroep in Schoonhoven. Ten behoeve van de voorjaars- en zomerkampen is behoefte aan nieuwe tenten. Dankzij de giften van de vele aanwezigen bij de Kerstproms kon de

Stichtingvoorzitter René Kuzee overhandigde zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de scoutinggroep in het clubhuis een cheque voor dit bedrag aan de voorzitter, Lomme Siebenga. Met deze gift is een bijdrage geleverd om de groepskampen materieel veilig te stellen.

™9ZdkZg]VcY^\^c\kVcYZX]ZfjZ#


2014 Adres Nieuwe veer 90 2959AM Streefkerk Telefoon (0184) 68 11 20 E-mail info@smdbstreefkerk.nl Web www.smdbstreefkerk.nl

AANMELDING NIEUWE LEERLINGEN Maandag 20 januari 2014 Op D.V. maandag 20 januari 2014 is er gelegenheid om leerlingen op te geven voor het cursusjaar 2014 – 2015. Aanmelding in het schoolgebouw, Nieuwe Veer 90, Streefkerk van 19.00 – 20.30 uur. U wordt verzocht alle leerlingen die voor 01-01-2016 4 jaar hopen te worden op te geven. Wilt u uw trouwboekje en een kopie van de toewijzing van het BSN-nummer van de belastingdienst meenemen? Ɣ

Op onze school wordt de Bijbel onverkort als Gods Woord gehanteerd in overeenstemming met de Gereformeerde Belijdenis geschriften.

Ɣ

Op onze school wordt Reformatorisch onderwijs gegeven met behulp van hedendaagse lesmethodes op een verantwoorde manier.

Telefonische informatie te verkrijgen bij Dhr. H. Kloosterman, directeur. Tel. 0184-681361 (privé) of 0184-681120 (school). Tijdens de aanmelding bent u in de gelegenheid om de lokalen te bekijken. Er is een collega uit de onderbouw aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Kleurrijk Gepast Onderwijs op de Zomergaard: boeiend onderwijs voor ieder kind! 1. Wij zijn allemaal anders en we mogen er allemaal zijn! 2. Wij leren door te ontdekken op een manier die bij ons past! 3. Wij leren door doen. 4. Ik heb talenten die ik goed kan gebruiken. Andere kinderen hebben weer andere talenten. Samen zijn we sterk! 5. Bij ons op school leert iedereen met en van elkaar. Wij kunnen zelfstandig werken en kunnen daar zelf keuzes in maken. De meester en juf helpen ons daarbij! Kleurrijk Gepast Onderwijs houdt in dat kinderen de lesstof kunnen volgen op het niveau dat bij hen past. Kinderen kunnen zich, bijvoorbeeld binnen het vak rekenen, op verschillende niveaus ontwikkelen: Een leerling kan bijvoorbeeld optellen en aftrekken op het niveau van groep 6, terwijl het niveau van vermenigvuldigen en delen op niveau groep 5 zit. Met het oog op de sociaal emotionele ontwikkeling starten we de dag in de basisgroep (deze bestaat uit leeftijd genoten). In deze groep vinden ook de lessen ‘Vreedzame School’ en de dagevaluaties plaats. In de middagen werken wij thematisch; vakken als geschiedenis, biologie en beeldende vorming worden binnen hetzelfde, vaak schoolbrede, thema aangeboden. Dit wordt gedaan omdat uit onderzoek blijkt dat kinderen nu eenmaal beter leren als zij de samenhang van de dingen inzien. Bij de verwerking van de opdrachten wordt rekening gehouden met de talenten van de kinderen. Om het onderwijs te ondersteunen en de kinderen voor te bereiden op de toekomst, maken wij gebruik van de moderne technologieën zoals laptops en tablets. Nieuwsgierig naar onze school? Bel gerust voor een afspraak en laat u verrassen door ons onderwijsaanbod!

OPEN DAGEN ALBEDA COLLEGE 24 EN 25 JANUARI EN 27 MAART 2014

Onze Open Dag is op dinsdag 25 maart van 9:00 uur tot 12:00 uur. U bent van harte welkom!

KIJK VOOR MEER INFORMATIE EN AANMELDEN OP ONZE WEBSITE:

WWW.ALBEDA.NL/OPENDAGEN

De Zomergaard | Wagenmaker 3 | 3411 WN Lopik 0348-552151 | dezomergaard@dezomergaard.nl www.dezomergaard.nl


Dinsdag 14 januari 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

21 accent

Rise of the 70’s and 80’s

De Hoekse Gang is meer dan een manege

İĠĥĬĬīĥĬijĢīš In Het Bastion te Schoonhoven vindt zaterdag 18 januari een nieuwe editie plaats van ‘the Rise of the 70’s & 80’s’. Om 14.00 uur is er kinderdisco, vanaf 20.00 uur is de drive-in show voor 30-plussers.

ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Zorgboerderij en manege De Hoekse Gang te Bergambacht houdt op zondag 19 januari een vaardigheidswedstrijd voor paarden en pony’s. Iedereen met een edele viervoeter kan meedoen van 9.00 tot 14.00 uur.

“Daar is altijd wel wat te doen”, weet Martine van Eckeveld. “De paarden en pony’s verzorgen bijvoorbeeld, maar ook het uitmesten van de stallen, het terrein bijhouden, dingen schoonmaken en klusjes in de kantine of onze werkplaats.”

“We organiseren wel vaker activiteiten op dit gebied”, vertelt Patricia Steenbergen, namens zorgaanbieder Gemiva-SVG beheerder van de manege van De Hoekse Gang. “Er is veel belangstelling voor.” De Hoekse Gang is echter veel meer dan een aangenaam hippisch centrum. Het aan de N210 gelegen complex biedt ook een zorgboerderij met dagbesteding, zestien appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking en een activiteitencentrum met plek voor twintig cliënten.

Imago “We hebben een beetje het imago dat je vooral op De Hoekse Gang moet zijn als je van paarden houdt”, zegt Patricia Steenbergen. “Dat beeld klopt niet.

De drive-in shows van Blue Fire, Atlantic, Veronica, Marlboro en Peter Stuyvesant waren vroeger een begrip voor het uitgaanspubliek in de Krimpenerwaard. Met the Rise of the 70’s and 80’s -met DJ Peet en als gast-DJ Peter Boersma- kunnen ze op herhaling. Bijzonder is dat Sandra Level (singer/ songwriter) haar videoclip opneemt tijdens het feest. Kaarten, verkrijgbaar bij Ticketservice, kosten 15 euro (aan de deur 20 euro). Kaarten voor de kinderdisco (5 euro, ouders gratis) zijn aan de deur verkrijgbaar. Meer informatie via Facebook.

Week van Gebed in Lopik ĩĬĭĦĨš Van 19-26 januari wordt de Week van Gebed georganiseerd door de Evangelische Alliantie (EA). Ook in Lopik willen de gebedskringen van verschillende kerken hier aandacht aan besteden door op enkele avonden in gebed bijeen te komen. Zoals op zondagavond 19 en maandag 20 januari in het Verenigingsgebouw aan de Kerkstraat in Jaarsveld; dinsdag 21 januari in de Schaapskooi, achter de NH Kerk in Lopik; woensdag 22 januari in de Ark achter de NH kerk in Lopikerkapel en donderdag 23 januari in een zaal van de Gereformeerde kerk in Lopik. Alle avonden zijn van 20.00-21.00 uur. Iedereen die mee wil bidden is welkom. Voor meer informatie: www.weekvangebed.nl

Toegankelijkheid ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Stichting Platform Gehandicapten houdt vanaf maandag 20 januari (14.00-16.00 uur) iedere derde maandag van de maand een inloopmiddag voor inwoners van Bergambacht, Ammerstol en Berkenwoude in brasserie Hof 21 te Bergambacht. Wie meer informatie wil: info@platformgehandicapten.nl of bezoek de Facebookpagina.

Concert Ensemble Animé ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Ensemble Animé geeft zaterdag 1 februari een concert in de Hervormde Kerk te Bergambacht. Het ensemble wordt gevormd door Francina Boonzaaijer, Gerlinde Neele, (tevens leden van blokfluitensemble het Lindeconsort) en Hans Pors (o.a. werkzaam als muziekdocent). Medewerking wordt verleend door (alt)violist en zangsolist Annelore Neele. Er wordt gespeeld op blokfluiten (van sopranino- tot grootbasblokfluit), spinet en tafelposititef. Een nieuwe toevoeging is het gebruik van zang (een jonge sopraan) en percussie (o.a castagnetten en triangel). Het ensemble neemt bezoekers mee naar de tijd van de barok waarbij tevens werken van net voor en na de barokperiode te horen zullen zijn. Het gevarieërde en verrassende programma voor deze avond bestaat uit werken van o.a. Bach, Bassano, Telemann en Sammartini. De toegang is vrij, wel wordt een collecte gehouden. Omdat het ensemble rekening wil houden met jeugdige bezoekers begint het concert om 19.30 uur. Na afloop mogen de kinderen onder begeleiding de instrumenten bespelen. Voor meer informatie: www.ensemble-anime.nl

Ook voor verstandelijk beperkte mensen met andere interesses valt er hier genoeg te beleven. Zo bieden we dagbesteding in de vorm van ‘creatief bezig zijn’ in ons activiteitencentrum, hebben we een eigen moestuin en kunnen cliënten zich bezighouden met werk in de kantine.” De manege van De Hoekse Gang organiseert maandelijks een hippische activiteit. “De ene keer een springwedstrijd, dan weer een dressuuractiviteit

of zoals op 19 januari een vaardigheidsdag”, vertelt Patricia Steenbergen. “Deelnemers en publiek mogen rekenen op proeven als hindernisspringen, balken lopen, de smalle doorgang en de pionnenslalom. De wedstrijd gaat altijd door, want ze vindt plaats in onze binnenbak. Graag een paar dagen van te voren inschrijven; iedereen kan meedoen!” Telefoon: 0182-389613. Jan Timmer

Dagbesteding “Ook voor dagbestedingcliënten uit de regio is er plaats op onze zorgboerderij en manege”, vertelt persoonlijk begeleider dagbesteding Martine van Eckeveld. “Momenteel hebben we drie deelnemers. Dat waren er meer, maar door de bezuinigingen van rijkswege met betrekking tot het vervoer, zijn er cliënten afgehaakt. Ongelooflijk jammer, ze hadden het hier geweldig naar hun zin. Wat mij bij al die bezuinigingen vooral pijn doet is dat men alles afmeet aan geld en geen rekening houdt met het welbevinden van de clienten.” De Hoekse Gang heeft veel te bieden. Zoals dagbesteding in de manege.

™8a^…ciE^ZggZLZhiY^_`ZcEVig^X^VHiZZcWZg\ZcgZcBVgi^cZkVc:X`ZkZaY#

Initiatief tot herinrichting Koeneschans ijĩĦİı š Het (nieuwe) samenwerkingsverband Landschap & Erfgoed Zuid Holland wil de Koeneschans in de Vlist, onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie, weer beleefbaar maken. “Niet door oude constructies terug te bouwen, wel door contouren in het terrein herkenbaar en de schans toegankelijk te maken.” Wie voor café de Vlist staat en kijkt naar de twee grazende geiten op het eilandje kan niets van de rijke geschiedenis terugzien. Wat Landschap & Erfgoed Zuid-Holland betreft gaat dat veranderen. “Archeologisch onderzoek heeft veel informatie opgele-

verd”, zegt Rutger Ploum, voorzitter van het Streekfonds Krimpenerwaard. “Er is munitie gevonden uit verschillende perioden en ook konden de archeologen de ligging van de aarden verdedigingswallen door grondonderzoek exact bepalen. Tevens zijn funderingen van gebouwen aangetroffen.” De inrichting van de Koeneschans kost uiteraard geld. Streekfonds Krimpenerwaard heeft met hulp van donaties bijna 10.000 euro opgehaald. Het bedrag is overhandigd aan Michiel Houtzagers, directeur van Het ZuidHollands Landschap, sinds 2013 eigenaar van het verwaarloosde eilandje. Rutger Ploum: “Over het schansei-

landje zijn prachtige verhalen te vertellen, die je als fietser of wandelaar graag wilt horen of lezen. Gewoon even picknicken op het eiland is natuurlijk ook leuk. Beschermers van Het Zuid-Hollands Landschap hebben gedoneerd en ook de Historische Vereniging Haastrecht heeft een donatie gedaan. Ik hoop dat meer mensen in de Krimpenerwaard willen bijdragen.” Donaties kunnen worden overgemaakt naar het Streekfonds Krimpenerwaard via rekeningnummer: NL32 RABO 0120 0666 61 o.v.v. Koeneschans. Meer info: www.zhl.nl/koeneschans

(Advertorial)

Wonen in de Primeur in Krimpen nu heel voordelig Artica Vastgoedontwikkeling bouwt al ruim een jaar aan het stijlvolle nieuwbouwcomplex De Primeur in het centrum van Krimpen. Zo’n 60% van de 44 woningen in het complex is reeds verkocht en de oplevering is eind van dit jaar. Na een marktanalyse door de makelaars heeft Artica nu besloten de woningen ook aan te bieden met de duokoop regeling en dat biedt voor kopers veel voordelen. Dhr. Slooten van Artica; “De woningmarkt heeft de afgelopen jaren te lijden gehad onder de crisis en wijzigingen in de hypotheekregels. Uit de recente cijfers van de NVM en het CBS blijkt dat de daling van de woningprijzen nu gestopt is. Misschien nog wel belangrijker, wij merken bij ons en bij collega’s dat het aantal transacties op

de woningmarkt het laatste kwartaal fors is toegenomen. Mensen slagen er weer in hun eigen woning te verkopen en de doorstroming komt eindelijk weer op gang.

woning voordeliger te koop kan aanbieden”. Wat Bijzonderplan precies inhoudt en hoe het werkt leest men op de website van de Primeur; www.Primeur-Krimpen.nl

“De makelaars van van Egmond en Swijnenburg & Valk hebben vanwege de wijzigingen in de regels van hypotheekrenteaftrek bij ons aangedrongen op meer flexibiliteit. Het makkelijker maken voor kopers om een goede en voordelige hypotheek te krijgen. We zijn er nu samen in geslaagd de Primeur in aanmerking te laten komen voor Bijzonderplan. Men koopt de woning dan zonder grond, de zogenaamde duokoopregeling. Dat scheelt voor kopers in de Primeur bijna 35% in de financieringsbehoefte en dat kan erg interessant zijn, omdat men dan ook de eigen

U kunt de site ook makkelijk bereiken via de hoofdsite van de Markt van Krimpen; www.demarktvankrimpen.nl

FOTO: JAN TIMMER

Dierencentrale Gevonden: Kater, zwart, witte poten en snuit, Loetbos, Lekkerkerk; Kater, cypers, witte neus, bef en voeten, zwarte streep over rug. Secr. Schippersstraat, Bergambacht; Poes, cypers, witte borst, voeten en snuit door over neus, 2 stuks, kittens. Van Berkumstraat, Schoonhoven; Kat, rood, met witte aftekeningen. Reinier de Graafstraat, Schoonhoven; Poes, cypers, moederpoes met kitten. Reinier de Graafstraat, Schoonhoven; Kater, rood, met veel wit. Van Berkumstraat, Schoonhoven; Poes, cypers, met witte aftekeningen. Watersniplaan, Lekkerkerk; Kater, zwart, met iets wit. Willem de Zwijgerstraat, Ouderkerk ad IJssel. Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren: 0186-601199. Kijk voor meer gegevens op www.dierencentrale.nl

Amivedi Vermist: š Kat, kater, gecastreerd, cypers rood gestreept. Joep, 17 jaar. Lekdijk-Oost, Lopikerkapel. Meer info: www.amivedi.nl

Whiskyproeverij ĥĞĞİıįĢĠĥıš Jan Mook van slijterij ‘t Sluisje organiseert maandag 20 januari een whiskyproeverij in Haastrecht. Te proeven zijn zes maltwhiskys. Gastspreker is Jan Beek, whisky-kenner en whisky-schrijver, werkzaam bij de firma Van Wees. Jan Mook zelf zal weer op zijn eigen wijze de whiskyliefhebbers entertainen met zijn kennis en (reis)ervaringen door Schotland. Er is plaats voor maximaal dertig deelnemers.


onroerend goed

Dinsdag 14 januari 2014

22

Uitnodiging informatiebijeenkomst Donderdag 23 januari 2014 Aanvang 19.30 uur Kantoor riz bouw, Einsteinweg 37 te IJsselstein

Centrumplan Lopik 23 eigentijdse nieuwbouwwoningen Centrumplan Lopik Een bijzonder project omdat u als koper volop de ruimte krijgt om mee te denken.

Ge ni in eten v h van et cen an w Lo trum onen pik !

Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst.Tijdens deze bijeenkomst gaan wij nader in op het ontwerp van de woningen, de mogelijkheden, de planning en geven wij een doorkijk naar de indicatieve verkoopprijzen. Graag aanmelden via: kopersadvies@rizbouw.nl Wij hopen u op donderdagavond 23 januari a.s. te mogen begroeten! Met vriendelijke groet, Ga naar www.facebook.com en zoek op: Lopik, centrumplan

NIEUW IN VERKOOP

Cellebroederstraat 27 Schoonhoven

NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Heerlijk op het balkon, heel de dag in de zon en dan ook nog eens genieten van een fraai uitzicht! Op dit stukje van de Cellebroederstraat is dat prima mogelijk. Het is een appartement op de bovenste woonlaag en daardoor heeft u dat heerlijke en vrije gevoel van wonen. In totaal zijn er drie kamers, het is keurig onderhouden en, niet geheel onbelangrijk, het is bereikbaar met een lift! Het gebouw ligt tegen het stadscentrum aan. U hoeft geen twee minuten te lopen, dan bent u in de centrale winkelstraat van Schoonhoven, en wat nog makkelijker is…… de Albert Heijn zit op de begane grond van het gebouw. Zo heeft u altijd de boodschappen om de hoek en parkeren voor de deur. t3-kamer appartement tGeheel voorzien van dubbel glas tEigen privé berging tBijdrage VVE € 95,--

Kerklaan 16 Lopik

NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs € 217.500,- k.k.

In de dorpskern Cabauw is het rustig en gemoedelijk wonen! Zeker in deze bijzondere eengezinswoning. Bijzonder omdat de buitenkant al laat zien dat hij net wat anders is dan normaal. De berging aan de voorzijde met het doorlopende dak en het balkon bij de slaapkamer springen direct in het oog. En dan binnen…de woonkamer is verrassend ruim en aan de achterkant zit er nota bene weer een uitbouw.En als laatste…een heerlijke tuin op het westen en aan het water. Mooier kan het niet worden.

Dreef 72 Berkenwoude

NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs € 239.000,- k.k.

Goudseweg 132 Haastrecht

Vraagprijs € 589.000,- k.k.

WONINGEN SAMEN TE KOOP OF APART Informeer naar de mogelijkheden!

Voor de school en de voetbal hoeft u het dorp niet uit en voor de boodschappen en overige voorzieningen bent u binnen enkele minuten in Schoonhoven waar alles te verkrijgen is.

We gaan u niet vervelen met duikelende zwaluwen, loeiende koeien en prachtige vergezichten. Dat moet u gewoon komen bekijken! Want het wordt wel uw uitzicht voor een hele lange tijd. Een levend schilderij zeg maar. Dat heb je met wonen aan de polder. Het is een straat in Berkenwoude waar u met recht kunt zeggen dat u in de polder woont. Aan de voorkant een gewone straat met huizen links en rechts, parkeerplaatsen en speeltoestellen. Aan de achterkant…….de polder. Dat treft u bij deze zeer fraaie hoekwoning. Met garage, aangebouwde berging, onderheid terras en tuin met vlonder aan het water. Deze woning is ruim en degelijk van bouw. Netjes onderhouden en ideaal geschikt voor jong en oud.

tWoonkamer met veel lichtinval tHalf open keuken (2012) t3 slaapkamers (4de mogelijk) tZonnige tuin met prieel

tFraaie hoekwoning met garage t3 slaapkamers (4de en 5de mogelijk) tParkeren op eigen terrein tTuin met hardhouten vlonder aan het water

Goudseweg 134 Haastrecht

VERKOCHT

VERKOCHT

Burgemeester Uilkensstraat 1 2861 AD BERGAMBACHT T 0182-35 57 88 info@vanegmondmakelaardij.nl www.vanegmondmakelaardij.nl

Einsteinstraat 26A Schoonhoven

Tiendweg 5 Schoonhoven

Vraagprijs € 469.000,- k.k.

Prachtig wonen! Dat is hier zonder meer op zijn plaats. Waar we moeten beginnen maakt eigenlijk niet uit. Of het nu gaat over de woning(en), de ligging, het uitzicht…. alles is optimaal. De bungalows liggen op een unieke plek. We noemen het Haastrecht maar het is naast de bebouwde kom van Gouda. Zo bent u met de fiets binnen vijf minuten in de binnenstad en heeft u alle gemakken van de stad zoals winkels, scholen en openbaar vervoer binnen handbereik. Als u uit Gouda komt, richting het zuiden de Krimpenerwaard in, dan komt u langs deze woningen. tCentrale ligging tWonen en werken mogelijk tPrachtig uitzicht over de polder aan de achterzijde tTennisbaan apart te koop voor € 45.000,-


onroerend goed

Dinsdag 14 januari 2014

UITNODIGING WOON INFORMATIE BIJEENKOMST POORT VAN STOLWIJK

23

Te koop / te huur

ZATERDAG 18 JANUARI

11.00-13.00 DE NIEUWE POLDERKEUKEN

STOLWIJK

Garage boxen Kijk op

WWW.DESTELLING.info

Autosloperij de Zaag vraagt Loop-, Sloopen Schade auto’s. Vanaf € 100.g&KTGEV4&9XTKLYCTKPI g)TCVKUQRJCCNFKGPUV Tel 0180-519553 KPHQ"CWVQUNQRGTKLFG\CCIPN

Op zaterdag 18 januari 2014 organiseren wij een wooninformatiebijeenkomst voor het project Poort van Stolwijk. Iedereen die meer informatie wenst te ontvangen over een van de te realiseren woningen, op deze prachtige locatie aan de rand van Stolwijk, is op deze zaterdag van harte welkom tussen 11.00 en 13.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in restaurant De Nieuwe Polderkeuken aan het Dorpsplein 7 te Stolwijk.

Geef aan de collectant

De inloop is geheel vrijblijvend en de plannen zullen nader worden toegelicht met impressies, plattegronden en gevelbeelden.

www.poortvanstolwijk.nl Geïnteresseerd en nog niet ingeschreven? Schrijf u nu in via de website!

Van 27 januari t/m 1 februari 2014 zamelen onze collectanten zoveel mogelijk geld in voor mensen met een hersenaandoening of hersenziekte. Laat deze mensen

Met kantoren in 19 landen en 600 medewerkers is Consilium marktleider op het gebied van Navigatie, Communicatie, Brand- en Gasdetectie, en Emmissie Monitoring Systemen voor zeegaande schepen. Op onze website www.consilium.se en YouTube http://www.youtube.com/watch?v=xICx-Gf5HGM kun je meer informatie vinden.

Onze vestiging in Nederland is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in de regio Nederland, België, Noord Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wegens verhuizing naar het buitenland van de huidige service manager zijn wij op zoek naar een

Service Manager MBO / HBO Niveau

Je bent goed in de omgang met mensen en zodoende draag je zorg voor de dagelijkse planning, aansturing en de resultaten van onze 13 koppige service afdeling. Enige ervaring als Manager is vereist. Kennis van onze branche, producten, werkzaamheden, ERP & CRM Software is een pre. Je zal deelnemen aan het MT en rapporteren aan de MD. Wij bieden:

niet in de kou staan en help mee door gul te geven aan de collectant van de Hersenstichting. Of doneer op giro 860.

Met elkaar helpen we mensen met een hersenaandoening aan een betere toekomst. www.hersenstichting.nl

* Een dynamische werkomgeving * Contact met Consilium kantoren en klanten over de hele wereld * 25 vakantie dagen * 12 ATV dagen Ben jij een enthousiast persoon zonder 9 tot 5 mentaliteit die wil werken in een internationale omgeving? Stuur dan je motivatie (incl. cv) binnen 14 dagen naar:

Consilium B.V., Afd. Personeelszaken, Achterwetering 13-15, 2871 RK SCHOONHOVEN Voor vragen over deze vacature kunt U terecht bij Dhr. Michael Noorlander op +31 182 382 422 of per email info@consiliumholland.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie word niet op prijs gesteld.

When safety matters

Gratis advertentie


onroerend goed

Dinsdag 14 januari 2014

De Primeur

START INSCHRIJVING 20 JANUARI VIA WWW.WONENINDEKRIMPENERWAARD.NL

TE HUUR: 22 SOCIALE HUURWONINGEN MIDDEN IN HET CENTRUM, MET EIGEN PARKEERPLAATS Â&#x2021; (pQJHERXZPHWDFKWYHUVFKLOOHQGHJH]LFKWHQ JHERXZGHOHQ

Â&#x2021; 2SSHUYODNWHP2WRWP2SHUZRQLQJ Â&#x2021; 9ORHUYHUZDUPLQJ Â&#x2021; 6DQLWDLUYDQNZDOLWHLWVPHUN9LOOHUR\ %RFK Â&#x2021; (HQFHQWUDOHGDNWXLQHQEHVORWHQWHUUDVVHQYRRUGHZRQLQJHQ RSGHHYHUGLHSLQJ Â&#x2021; (HQDIJHVORWHQSULYpSDUNHHUJDUDJHPHWSOHNNHQ

Huurprijzen 9DQ½WRW½SHUPDDQG SULMVSHLOMXOL 3DUNHHUSODDWV½SHUPDDQG6HUYLFHNRVWHQ½SHU PDDQGYRRUGHZRQLQJHQ½YRRUGHSDUNHHUSODDWV

Selectie toekomstige huurders

De Heer land en water

,QNRPHQPD[LPDDO½9RRUHHQJURRWDDQWDOZRQLQJHQLV KXXUWRHVODJPRJHOLMN9LHUZRQLQJHQ]LMQJHUHVHUYHHUGYRRUKXXU GHUVPHWHHQEUXWRMDDULQNRPHQWRW½

is een professioneel bedrijf dat met een no-nonsense mentaliteit actief is op het gebied van:

Interesse?

groenvoorzieningen, baggerwerkzaamheden, waterbodemsaneringen,

LET OP! Wij hebben weer een aantal vacatures

natuurbouw en oever-

, Kraanmachinisten

bescherming.

(Op mobiele kraan of midikraan) voor bagger- en beschoeiingswerkzaamheden

Deze activiteiten worden door een team van ca. 70

, Herdermachinist

gemotiveerde

(Op tractor met herder)

medewerkers verricht

voor maai- en slootwerkzaamheden

voor (semi-) overheden en overige bedrijven. De Heer land en water is al ruim 25 jaar werkzaam in Middenen West Nederland.

, Tractorchauffeur voor maai- sloot en baggerwerkzaamheden

*HwQWHUHVVHHUGHQGLHLQJHVFKUHYHQVWDDQDOVZRQLQJ]RHNHQGH NXQQHQYDQDIMDQXDULUHDJHUHQYLD www.wonenindekrimpenerwaard.nl

Meer informatie 0HHULQIRUPDWLHRYHUGHZRQLQJHQSODWWHJURQGHQNHX]H PRJHOLMNKHGHQHGRSZZZTXDZRQHQFRPSURMHFWHQ QLHXZERXZSURMHFWHQGHSULPHXU

QuaWonen ' %$!

 ' ##    ' "%& 

, Machinist gazonmaaier op zelfrijdende kooi- of cirkelmaaier

, Algemeen Medewerker in de groenvoorziening of baggerwerkzaamheden

, Machinist maaiboot / baggerboot Zoek je nieuwe kansen en weet je van aanpakken; dan is dit een leuke uitdaging!! Wij verwachten een goede motivatie en een nette mentaliteit. Hiertegenover bieden wij een leuke werksfeer en goede verdienste. Heb je ... : - inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel - kennis cq. ervaring in de functie - geograďŹ sch inzicht / kun je tekeningen lezen - heb je technisch inzicht (met name voor machinisten) - bereidheid tot overwerken gedurende het seizoen - rijbewijs B (of liever nog BE) ... dan kun je direct solliciteren. De Heer land en water B.V. Noordzijdseweg 145a 3415 RB Polsbroek (Utr) T 0182 - 309372 info@deheerlandenwater.nl www.deheerlandenwater.nl

Stuur een korte brief met CV naar naaststaand mail- of postadres. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ad de Heer via nummer 0182-309372. Ook schoolverlaters / stagiairs worden verzocht zich nu alvast te melden.

Psycho Informa Groep levert psychologische zorg op een kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke wijze, in Utrecht-west, Midden-Nederland en regio Den Haag. Het hoofdkantoor is in Schoonhoven.

Assistente M/V Parttime (32 uur) Wij bieden: Â&#x2039;,LUHM^PZZLSLUKLM\UJ[PLTL[Y\PT[L]VVYPKLLwULULPNLUPUIYLUN Â&#x2039;,LUWYL[[PNL^LYRZMLLYPULLUPUMVYTLLSILKYPQM Â&#x2039;.VLKLZLJ\UKHPYLHYILPKZ]VVY^HHYKLU Wij vragen: Â&#x2039;4PUPTHHSHMNLYVUKL4)6VWSLPKPUN Â&#x2039;.VLKLJVTT\UPJH[PL]LLPNLUZJOHWWLULULLURSHU[]YPLUKLSPQRLOV\KPUN Â&#x2039;,Y]HYPUNPUKLNLaVUKOLPKZaVYNPZLLUWYL )PQPU[LYLZZLTHPSQL*=LUTV[P]H[PLZUHHY]HJH[\YLZ'WZ`JOVPUMVYTHNYVLWUS =VVY]LYKLYLPUMVYTH[PLLULLUM\UJ[PLVTZJOYPQ]PUN]LY^PQaLU^PQ\NYHHNUHHYVUaL^LIZP[L www.psycho-informa-groep.nl/vacatures. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen. 4L]Y;]HU/LUNLS:JOV\[LU[LSaHS\^]YHNLUNYHHNILHU[^VVYKLU

24


Dinsdag 14 januari 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

25 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zondag

vrijdag

18 januari

19 januari

24 januari

Improvisatietoneel De Nachtgasten

Funk en rock in Cultureel Café

Klezmer meets Mediterranee

Bij De Nachtgasten krijgen acteurs een verhaal, een rol en een geheim, om een voorstelling ter plekke te improviseren. Elke acteur krijgt een ander geheim en het publiek is alwetend dus medeplichtig. Nachtgasten Niels Croiset, Koen Wouterse en Yorick Zwart werken elke keer samen met een nieuw team van gastacteurs. Aanvang 20.15 uur in het Arto Theater. Kaarten via www.artotheater.nl

Tenorsaxofonist Ruud de Vries brengt deze middag met zijn band zo’n beetje alle muziekstijlen samen. De zaal in Het Gebouw te Ammerstol is open vanaf 15.30 uur. Entree: 5 euro.

Een bijzondere ontmoeting: klezmergroep Do Gojim treedt op met de Portugese-Masaï zangeres Romi Anauel. Kaarten (17,50 euro) via www.cultureelcentrumconcordia.nl

DINSDAG 14 JANUARI

WOENSDAG 15 JANUARI

Open repetitie gospelkoor El Shaddai 20:00, Lopik, Lopikerweg Oost 57. Belangstellenden die eens mee willen zingen met gospelkoor El Shaddai zijn welkom tijdens de open repetitie. Het koor, onder leiding van Jan Spier, wordt begeleid door een eigen band. Het repertoire bestaat uit zowel Nederlandstalige als Engelstalige moderne gospelmuziek van o.a Tom Parker en het Oslo Gospel Choir. In oktober en november 2013 werd het 25-jarig bestaan van het koor gevierd met drie uitverkochte jubileumconcerten. Wie tussen de 15 en 55 jaar oud is, is welkom.

Bingomiddag in het Dienstencentrum 14:00, Schoonhoven, Dienstencentrum. Stichting SWOS organiseert weer een bingomiddag in het Dienstencentrum. Aanvang 14.00 uur, kosten 4,50 euro.

Bijeenkomst Passage Schoonhoven 19:45, Schoonhoven, De Ark, Groene Singel. Dhr. De Vaal verzorgt een presentatie over monumenten in Schoonhoven. Gasten zijn welkom in De Ark, aan de Groene Singel.

DONDERDAG 16 JANUARI

Film Le Havre in het Arto Theater 20:15, Schoonhoven, Arto Theater. Zoals de titel al verraadt, speelt de film zich af in de gelijknamige Franse havenstad, waar kennis wordt gemaakt met de vijftiger Marcel Marx (André Wilms) en diens zorgzame vrouw Arletty (Kati Outinen). Hun gezapige leventje wordt overhoop gehaald als Arletty ziek wordt en Marcel zich ontfermt over de jonge asielzoeker Idrissa. Die wil vanuit Le Havre de oversteek maken naar Engeland, maar wordt achtervolgd door de Franse politie. Samen met zijn buurtgenoten schiet Marcel de jongen te hulp,

waardoor de twee een bijzondere band krijgen. Een zwaar thema als immigratieproblematiek verpakt in een droogkomisch sprookje. Kaarten via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63, Schoonhoven. VRIJDAG 17 JANUARI

Jungle Book in Concordia 19:30, Haastrecht, cc Concordia. Theatergezelschap OpusOne bestaat in 2014 25 jaar en zet ter gelegenheid van dit jubileum één van de topstukken uit het repertoire opnieuw op het programma: Jungle Book. In een gloednieuwe en eigentijdse enscenering kan iedereen nu weer meeleven met de avonturen van Mowgli, Baloo de Beer en panter Bagheera. Mowgli is op zijn hoede voor de Apenbende en vooral voor de tijger Shere Khan, met wie hij een fel gevecht voert. De grootste strijd voert Mowgli echter met zichzelf. Zal hij, de koning van de jungle, ooit terugkeren naar de mensen-

zondag 19 januari AMMERSTOL Herv. Gem. 10.00 uur dhr. T. Voorrips.

uur ds. J.T. Maas, 18.30 uur ds. A.J. Sonneveld. POLSBROEK/VLIST Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.J. Sonneveld, 18.30 uur ds. J.T. Maas.

BENSCHOP Herv. Gem. 09.30 uur ds. B.M. v.d. Bosch, 18.30 uur ds. C. Bos. Prot. Gem. 09.30 uur dr. G.J. Smink.

SCHOONHOVEN Evang. Rafael Gemeenschap, Willem de Zwijgerschool, Kamerlingh Onnesdreef 4 10.00 uur dienst. Evangelische Gemeente De LeBERGAMBACHT Geref. Ontmoetingskerk 10.00 uur vensbron, Het Bastion 10.30 uur Johan Terlouw. Herv. Gem. 10.00 ds. P.J. van Midden. Herv. Gem. uur kand. P.D. Teeuw, 18.30 uur 08.45 en 10.30 uur ds. J.J. van Holds. S.A. Doolaard. Oud Kath. Kerk ten, 18.30 uur ds. B. Oosterom. 10.45 uur Eucharistieviering. Prot. Gem. De Hoeksteen Schoonhoven BERKENWOUDE en Willige Langerak 10.00 en 18.30 Geref. Gem. 19.30 uur stud. W.A. uur ds. F.W. Verbaas. R.K. Parochie Zondag (woensdag 15 januari). H. Bartholomeus 17.30 uur Eucha10.00 uur ds. H. Paul, 19.00 uur ristieviering (zaterdag 18 januari). ds. G. Clements. 19.30 uur ds. D. 09.30 uur Eucharistieviering. de Wit (dinsdag 21 januari). Herv. Gem. Wijk 1 10.00 uur ds. Dahmen. Remonstrantse Gem. 10.00 uur dr. E.H. Cossee. Herv. Gem. Wijk 2 10.00 uur prof. G. v.d. Brink, 19.00 uur kand. A. STOLWIJK van Campen. Geref. Gem. 19.30 uur ds. G. Hoogerland (woensdag 15 januari). HAASTRECHT Geref. Kerk 10.00 uur drs. A.C. van 10.00 en 19.00 uur ds. G. Hoogerland. Herv. Gem. wijk 1 10.30 uur Alphen-Keijzer, 19.00 uur dhr. J.H.J. Lotterman. Herv. Gem. 10.00 ds. J.W. Kirpestein. uur ds. A. Ravensberg. St. Barnabasparochie 19.00 uur Eucharistie- WILLIGE LANGERAK viering (zaterdag 18 januari). 11.00 Herv. Gem. 10.00 uur kand. G.J. Glismeijer, 18.30 uur ds. H.S. uur Eucharistieviering. Mosterd. JAARSVELD RADIO KERKDIENSTEN Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.D.J. Interk. Omroep Beraad SchoonWessels, 18.30 uur ds. J. de Wit. hoven 10.00 uur Protestantse gemeente De Hoeksteen, ds. F.W. LOPIK Verbaas. Geref. Kerk 09.30 en 18.30 uur ds. W.M. Schraven. Herv. Gem. 09.30

meer service online op www.hetkontakt.nl

service

Kerkdiensten

wereld? Deze veelgeprezen familiemusical biedt kleurrijke decors en beestachtige kostuums. Met Bollywood choreografieën brengt OpusOne het traditionele India, maar ook de jungle en de verdwenen stad van de Maharadja voor de ogen van het publiek tot leven. Jungle Book is geschikt voor aapjes vanaf 8 jaar en natuurlijk hun ouders/verzorgers en opa’s/oma’s. Kaarten à 12,50 euro zijn o.a. te bestellen via www.cultureelcentrumconcordia.nl ZATERDAG 18 JANUARI

Inschrijven Kursusproject 13:00, Benschop, Dorpshuis. Het nieuwe voorjaarsprogramma van het Kursusprojekt Benschop/Polsbroek is uit. Sinds 1974 wordt tweemaal per jaar een programma met laagdrempelige cursussen op culinair, creatief, cultureel en educatief gebied georganiseerd voor alle inwoners van de gemeente Lopik. Naast het vertrouwde aanbod zijn er ook veel nieuwe cursussen: een symfonische ontdekkingsreis maken, Groene Hart-diner, bier proeven of groene smoothies, pasta of cadeautjes maken. Inschrijven kan weer in het Dorpshuis te Benschop tijdens de open dag van 13.00 tot 15.30 uur. Er zijn docenten aanwezig om belangstellenden nader te informeren. Voor meer informatie: www. kursusprojektbenschop.nl Verzamelbeurs in Schoonhoven 13:00-16:00, Schoonhoven, clubgebouw De Zilverstad, Nieuwe Singel 39. De Schoonhovense postzegelvereniging organiseert in samenwerking met landelijke vereniging De Verzamelaar een verzamelbeurs in clubgebouw De Zilverstad, naast vv Schoonhoven. Op deze beurs kunnen verzamelaars terecht voor postzegels, munten, ansichtkaarten, markclips en winkelwagenmuntjes. Op de voorgaande beurzen, die steeds meer belangstellenden trekken, verwisselden veel verzamelobjecten van eigenaar. Dartsranking 501 in Hoxemacoa 20:00, Lopik, Hoxemacoa. Een nieuwe dartsranking in Hoxemacoa, alweer de vijfde op rij. Inschrijven kost 5 euro en kan vanaf 19.30 uur. Improvisatietoneel De Nachtgasten

20:15, Schoonhoven, Arto Theater. Bij De Nachtgasten krijgen acteurs een verhaal, een rol en een geheim, om een voorstelling ter plekke te improviseren. Elke acteur krijgt een ander geheim, en het publiek is alwetend dus medeplichtig. Nachtgasten Niels Croiset, Koen Wouterse en Yorick Zwart werken elke keer samen met een nieuw team van gastacteurs. Al meer dan 500 topacteurs stapten vrijwillig in dit avontuur. Hoe ontwikkelt zich het verhaal, geheimen komen uit, hoe wordt daarop gereageerd? Kortom wat gaat er gebeuren? Zaterdag 18 januari, 20.15 uur. Kaarten via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63, Schoonhoven. ZONDAG 19 JANUARI

Jazz on Sunday in Pianobar Swing 15:00, Gouda, pianobar Swing. Een nieuw Jazz on Sunday-concert in Pianobar Swing. Onder het genot van een hapje en drankje is het lekker genieten van de jazzformatie Swing Twice. Deze vijfkoppige band bestaat uit Caroline van Sluis (zang), Ferry Beukers (piano), Marc Bouter (saxofoon), John Muskiet (bas) en Marcel van Kersbergen (drums). De toegang is zoals altijd gratis. Bezoekers kunnen deze middag afsluiten met een à la carte diner. Bel of mail voor

reserveringen: 0182524807/info@swingingouda.nl. Funk en rock in Cultureel Café Ammerstol 15:30, Ammerstol, Het Gebouw, Lekdijk 75. Ruud de Vries & Funky People treedt op in Cultureel Café Ammerstol. Tenorsaxofonist Ruud de Vries brengt deze middag met zijn band zo’n beetje alle muziekstijlen samen die hij tot dusver gespeeld heeft. Al meer dan twintig jaar lukt het Ruud de Vries om, in navolging van zijn grote voorbeeld Hans Dulfer, een breed publiek te boeien met geïmproviseerde instrumentale muziek. Ruud speelde al een paar keer eerder in Het Gebouw in Ammerstol, de laatste keer met zijn afrojazzband Ungawa. Nu dus met Ruud de Vries & Funky People, waarmee hij net zo makkelijk van blues naar calypso switcht, van rock & roll naar funk, en van dance tot ‘instrumentaal Nederlandstalig’. Ruud de Vries haakt altijd in op de actualiteit en betrekt dus ook nummers uit de Top 40 in zijn repertoire. Bezetting: Ruud de Vries (tenorsax & MC), Nick Vos (gitaar), Gerold Olieberg (bas) en Daniel van Dalen (drums). De zaal in Het Gebouw aan de Lekdijk 75 is open vanaf 15.30 uur. Entree slechts 5 euro

uitgaan

zaterdag

DINSDAG 21 JANUARI

Ledenavond Vrouwen van Nu-Bergambacht 19:45, Bergambacht, zalencentrum De Waard. Vrouwen van Nu, afdeling Bergambacht, houdt haar jaarlijkse ledenavond in zalencentrum De Waard. Na de pauze is er een wijnproeverij, die wordt verzorgd door dhr. De Haaij van Klapotetz. Het gaat om Oostenrijkse wijnen en delicatessen. Wijnen die De Haaij persoonlijk uitzoekt en die stuk voor stuk typerend zijn voor de gebieden waar ze vandaan komen. Tijdens deze proeverij krijgen bezoekers uitleg over de herkomst en de producten van deze wijnen. ZATERDAG 25 JANUARI

Poppentheater in bibliotheek 15:00 uur, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3. Poppentheater Dubbele Jan geeft de tafelvoorstelling ‘Krr Knuffelkrokodil’, gebaseerd op het prentenboek van het jaar, ‘Krrrr… okodil’. Kaartjes kosten 6,50 euro voor één ouder en één kind. Leden van de bibliotheek betalen 5 euro. Kaartjes zijn te koop aan de balie van de bibliotheek. Reserveren kan via: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Artoha speelt Bella Italia =66HIG:8=I™ Toneelvereniging Artoha speelt Bella Italia: viermaal een avondvullende

komedie. Het stuk speelt zich af op een Italiaans bungalowpark. Vier huisjes zijn voor veertien dagen verhuurd. Alle bewoners hebben zich verheugd op de vakantie, maar er gebeurt van alles. Zo steken bepaalde dames hun mening niet onder stoelen of banken en al hun opmerkingen hebben een dubbele betekenis. Dat roept reacties op bij de mannen en daar worden hun vrouwen niet vrolijk van. Of dit een leuke vakantie wordt? De voorstellingen worden gegeven in verenigingsgebouw De Grote Haven te Haastrecht. En wel op zaterdag 1 februari (20.00 uur, try out, maximaal 40 bezoekers tegen een gereduceerd tarief), zondag 2 februari (14.00 uur), vrijdag 7 februari (20.00 uur) en zaterdag 8 februari (20.00 uur). Voor het reserveren van kaarten: www.artoha.nl, Facebook (toneelvereniging Artoha) en 06-18538544/06-48793418.


publicaties

Dinsdag 14 januari 2014

GEZOCHT: AUTOMONTEUR Ben jij op dit moment een automonteur die in staat is om zelfstandig onderhouds- en reparatiewerkzaamheden te verrichten? Wil je door interne en externe opleidingen de kans pakken om op de hoogte te blijven van de laatste technische ontwikkelingen? Dan is het tijd voor een nieuwe stap in je carrière. Opel Garage Dekker-Krimpen BV biedt je de kans om (Eerste) Autotechnicus te worden binnen een gemotiveerd team van enthousiaste collegaâ&#x20AC;&#x2122;s in een modern uitgeruste werkplaats.

Wij zoeken kandidaten met: ;Minimaal niveau van Tweede Automonteur ;Capaciteit om zelfstandig te werken ;Motivatie, inzet en hard voor de zaak

Wat bieden wij? ;Een sterke en betrouwbare werkgever ;De gelegenheid om opleidingen te volgen ;Een prettige en informele werksfeer in een klein team ;Een marktconform salaris met bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

Interesse? Stuur of mail uw CV naar Garagebedrijf Dekker - Krimpen BV, Postbus 96, 2920 AB Krimpen aan den IJssel of info@opel-dekker.nl DEKKER Krimpen a/d IJssel

Kontaktjes Kontaktjes plaatsen?

Te koop: zwart mantelpakje mt. 48, gerende rok, 1 x gedragen. Tel 0184-602358 na 6 uur Te koop: Skischoenen heren maat 43 i.g.st. â&#x201A;Ź 50,00 blauw, motorjack nw. â&#x201A;Ź 50,00 mt. 50 rood/zwart, bladblazer-zuiger â&#x201A;Ź 25,00 elektrisch, autoradio-CD nw â&#x201A;Ź 25,00 tel. 06-54675917 / 0184-613554

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Levert en plaatst enkel-isolatieglaswoningrolluiken-zonwering www.stokvisglas.nl Timmerfabriekstraat 17 - Bergambacht - Tel. 0182-354975

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

20% extra

Te koop: melkbussen 30 liter â&#x201A;Ź 25,00 p st., 4 leren eetkamerstoelen terra cotta â&#x201A;Ź 160,00 tel. 0183-353335 Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres sinds 1876

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

Gevraagd: Te koop Hoek bureau. Z.g.a.n. Ikea. Mikael 170 H, Kralen om kettinkjes + 06-10441576 â&#x20AC;&#x201C; 75 euro armbandjes te maken om kinderen blij te maken in Om beurten koken en gezellig RoemeniĂŤ en MoldaviĂŤ. samen eten 1 x per 5-6 wk. Door 84-jarige in verzorgingshuis. Bel voor op te richten eet/ Mw. A. Kwakernaak, kookclubje in / dichtbij Krimpen Burg.Dekkingstraat 1, a.d. IJssel: 0180-520609 2971 AC Bleskensgraaf (Graafzicht) Te koop: zw leren laarzen 1 x gedr. Maat 41. Gevraagd: lege eierdoosjes Merk Salt & Pepper. Nu â&#x201A;Ź 50,Suede zw enkel laars met hoge waar 10 eieren in kunnen. hak. Heel mooi. â&#x201A;Ź 40,Zouwendijk 101, Meerkerk Tel. 0180-795587

Te koop: Typemachine + reserve cassetes en correctielint â&#x201A;Ź 7,50, lichtbak met 3 t.l. buizen â&#x201A;Ź 10,00, schop, riek, kantensteker en schoffel â&#x201A;Ź 10,00 tel. 0184-662672

IJsseldijk 353a Ć&#x201D; opeldekker.nl Ć&#x201D;0180-513577

26

Te koop: Batavus damesfiets, kleur donkergroen, 3 versnellingen, alum. velgen, lage instap, trommelremmen, in z.g.st. â&#x201A;Ź 100,00 tel. 0347-372588

Te koop: Oma fiets zwart remnaaf â&#x201A;Ź 65,tel. 0180-514302 Te koop: Oud klassiek buffetkast â&#x201A;Ź 80,Tel. 06-12923311

Nieuwe huisstijl? www.degrootcrossmedia.nl Te koop: 6 tal Jeu de Boule ballen â&#x201A;Ź 5,Electr. Typmachine â&#x201A;Ź 10,Dames schaatsen mt 38-39-40 â&#x201A;Ź 10,- Heren Noren mt 43 â&#x201A;Ź 10,Boksen per stu. â&#x201A;Ź 5,Tel. 06-47157124 Te koop: Ford escort 1.4 cl, benzine, 3 duers, grijs. T.e.a.b. 0418-642934 Te koop: Houten berging schuur â&#x201A;Ź 400,Tuingereedschap Ă â&#x201A;Ź 5,2 ramen Ă  â&#x201A;Ź 20,- Buitendeur â&#x201A;Ź 40,- Hobbytafel â&#x201A;Ź 20,Stapel dakpannen â&#x201A;Ź 100,Tel. 0416-696157

Te koop: Comp scanner ideaal om kerkdiensten te luisteren â&#x201A;Ź 75,Te koop: Diverse kannen van Lamp en radio Philips â&#x201A;Ź 35,echt tin. Tabakspot van Tv-tje met Teletekst en AB â&#x201A;Ź 50,goedewaagen beschilderd schilderij ets van Laurenskerk en Complete pc â&#x201A;Ź 350,- 0416-692366 NDG. 4 lakpunten-stenen pijpen Te koop: op standaard van Zenith Gouda. Caravan home car 33 gewicht Tel. 0180-513430 567 kg , 4 slaapplaatsen bj.1994 koelkast kachel, voortent â&#x201A;Ź 950.Te koop: Antieke engelse geschikt voor kleine auto, staande klok ca 1850 Mahonie 078-6159808 i.pr.st. i.z.g.s. Zeer mooie uitvoering â&#x201A;Ź 575,- Tel. 0348-551443 www.woonhuismetkantoor.nl www.denbestendakgoten.nl Te koop: Nostalgische zeer oude olielamp met Contr gewicht en Uw familiedrukwerk roetkap met rond om 6 kaarsen Zuidzijde 131 houders. Het geheel in zeer 2977 XE Goudriaan goede staat. Wie bied? Telefoon + 31(0)183 58 33 11 Tel. 0418-673557 www.degrootfamiliedruk.nl Te koop: Lattenbodems 2 stuks. Nieuw lengte 2.10 breedte 1 meter op gewicht af te stellen in de hoeken kan pootjes geplaatst worden, doen heb je een bed. Per stuk â&#x201A;Ź 100,- Samen â&#x201A;Ź 200,Tel. 06-45767338

Kom naar het DS3 BELEVINGSWEEKEND bij CitroĂŤn Broere op 17 en 18 januari Vrijdag 17 januari van 08.00 tot 17.30 uur en zaterdag 18 januari van 08.00 tot 16.00 uur.

ende Verschill demoâ&#x20AC;&#x2122;s g aanwezi

Scherp e aanbi eding en e en j p a Een h je staan k dran u klaar voor

CitroĂŤn Broere $"#$ +  % !(('  &"% "'!( )( ) "*)( ''%

WWW.BROERE.CITROEN.NL

Volg ons op Facebook


Dinsdag 14 januari 2014

Roer gaat om ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš De Waardrenner gooit het roer om. De regionale wielerformatie heeft zijn zinnen gezet op een criteriumploeg op de weg. De eliterenners en beloften, die liever in klassiekers willen blijven uitkomen, vertrekken naar andere clubs. De juniorenploeg blijft hetzelfde programma rijden. Gerhard Joling uit Krimpen aan den IJssel is één van de renners die De Waardrenner trouw blijven. De routinier neemt de junioren straks op sleeptouw in de kermiskoersen. Nils van Kooij uit Krimpen aan de Lek, die klassiekers wil blijven rijden, stapte daarentegen over naar de Dordtse wielervereniging De Mol.

Bert Putuyt weg bij vv Schoonhoven İĠĥĬĬīĥĬijĢīš De wegen van vv Schoonhoven en Bert Potuyt scheiden na afloop van dit seizoen. Voorzitter Nico Peltenburg maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend dat ‘in goed overleg’ afscheid van elkaar wordt genomen. De inwoner van Bergambacht is dan drie seizoenen als trainer/coach aan de selectie verbonden geweest. Voor wat betreft het tweede zaterdagteam is Simon van Nieuwkasteele opnieuw vastgelegd voor het seizoen 2014/2015.

Uitslagen badminton įĢĤĦĬš Plus/De Zender heeft het positieve gevoel van net voor de winterstop vast weten te houden. Thuis tegen Culemborg werd door het team uit Lopik maar liefst met 6-2 gewonnen, daar waar het uit nog op een 8-0 nederlaag werd getrakteerd. Badminton Club Vlist verloor met 5-3 van Silver Shuttle. De drie punten kwamen nog goed van pas voor de Vlister badmintonners, die nu nog op een degradatieplaats staan. BCS kon in de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, tegen BC Tab Fly Over, eindelijk compleet aantreden. Het leverde de badmintonners uit Schoonhoven de maximale winst op: 8-0.

Sportverkiezingen ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Wielrenner Piotr Havik is door het publiek van het Radio Centraal-programma Sportlokaal verkozen tot Sporter van het jaar. Hij werd in een speciale uitzending live aan de deur bezocht door één van de presentatoren. Havik rekende af met volleyballer en titelverdediger Dennis Borst en voetballer Rick Karsdorp. De prijs Sportcoach van het Jaar ging naar het duo Ronald Heijstek en Wim Boegheim van volleybalvereniging Thor dames 1. Heijstek en Boegheim werden met 46 procent van de stemmen verkozen boven vv ASV-trainer Rini Looren de Jong (41 procent) en waterpolocoach Wim van der Kolk van BZC heren 1 (13 procent).

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Paardensport

Dressuurtalent Benth de Graaf timmert aan de weg

‘Ik hoop op een professionele carrière’ ‘Bittalent van het jaar’ werd ze nét niet, maar dat de jonge dressuuramazone Benth de Graaf aan de weg timmert is wel duidelijk. ĞĪĪĢįİıĬĩš Het gaat pijlsnel met de carrière van de dertienjarige havo/ vwo-leerlinge aan het Willem de Zwijgercollege.

ook de kwart- en halve finale was doorgekomen, ben ik in november vorig jaar zelfs eindwinnaar geworden in de klasse M-pony’s.”

Sinds twee jaar pas vormt ze een combinatie met haar pony Burberry en de twee voelen elkaar feilloos aan. Met als resultaat een finaleplaats vorige week tijdens de Bittalent-competitie 2013, een initiatief van paardenmagazine Bit en dressuuramazone Adelinde Cornelissen. “Iedereen mocht zich inschrijven, het niveau maakte niet uit”, zegt Benth. In de eindstrijd moest ze zien af te rekenen met zeven andere ruiters. Plaats van handeling was de hoofdring van ICNN Drachten, tijdens de grote, internationale wedstrijd Indoor Friesland.

Paplepel Benth is volgens eigen zeggen haar ‘hele leven’ al gek van paarden. Ze kreeg die liefde met de paplepel ingegoten door haar beide ouders, die achter hun woning aan de Hogedijk bij Ammerstol een ruime paardenstal met uitgebreide rijgelegenheid hebben. Begonnen op een Shetland, kreeg Benth twee jaar geleden haar eigen pony, Burberry. “Het is een hele grote pony, eigenlijk een te klein gebleven paard. Ik heb

haar zelf opgeleid, terwijl ik in het begin behoorlijk bang was. Ik was namelijk een keer op de manege, met een andere pony, hard gevallen. Toch is het allemaal gelukt en ben ik reuze trots op haar.” Met Burberry wil Benth dit jaar als het even kan tot en met de Z-klasse reiken. Ook hoopt ze aan twee NK’s te kunnen deelnemen, zowel indoor als outdoor. “Daarna zal ik moeten overstappen naar een paard. We zijn al aan het rondkijken.” Kweekvijver Om te onderschrijven dat Benth niet zomaar een dressuurrijdster is: de jonge amazone maakt deel uit van het

Pavo Talentenplan, een kweekvijver voor de hippische sport. Daarbij is ze wekelijks ook nog eens onder de goede hoede van haar trainer Bob Tenwolde, van Stal Tenwolde. Droom Het houdt de droom levend, die Benth heeft: “Ik zou later heel graag professioneel dressuurruiter willen worden. Dat lijkt me echt fantastisch! Misschien kan ik dan zelfs wel naar de Olympische Spelen.” Een plan-B is er ook voor de gedreven paardenliefhebster: “Ik wil ook wel veearts worden, maar alleen als het eerste niet lukt. “ Robert van der Hek

Publieksstemmen Adelinde Cornelissen, zilveren medaillewinnaar tijdens de Olympische Spelen van Londen, lette in de finale op verschillende aspecten van het dressuurrijden: onder andere houding, ritopbouw, het omgaan met aanwijzingen, maar ook fitheid en focus. Benth de Graaf weerde zich zo goed met Burberry dat ze gezien de hoeveelheid publieksstemmen favoriet was. Toch viel de keuze van Adelinde op de uiteindelijke winnaar, Damian Zwiers met zijn paard Brooklyn. “Damian is vier jaar ouder dan ik en heeft meer ervaring”, vertelt Benth. “Er was ook een mentale test en op dat onderdeel scoorde hij veel beter. Jammer, maar met de tweede plaats ben ik natuurlijk ook tevreden. Er deden uiteindelijk wel vierhonderd deelnemers mee.” Mac Ridercup Het succes begon eigenlijk eerder al bij een voorronde van een andere zoektocht naar talent, de Mac Ridercup. “Een van de voorronden was bij de Zilverstadruiters in Schoonhoven, waarbij ik me, met een aantal andere deelnemers uit de regio, heb geselecteerd voor de achtste finales. Nadat ik

™7Zci]bZi]VVgdjYZghZc7jgWZggncV]Zil^ccZckVcYZBVXG^YZgXje#

Kampioenen gehuldigd İıĬĩĴĦħĨš Op de eerste speeldag van 2014 werden zaterdag de winterkampioenen van volleybalvereniging Dosko gehuldigd. Jongens A1 en Meisjes C1 gaven de concurrentie het nakijken. Meisjes C1 won een reeks van tien wedstrijden en behaalde daarmee een terecht kampioenschap in de 1e klasse C. Ook jon-

Het wielerteam ‘Met het Hart naar de Top’ pakte de prijs Sportploeg van het Jaar. De ploeg met voornamelijk renners uit Bergambacht, onder wie burgemeester Arie van Erk, nam in juni deel aan Alpe D’HuZes waarvoor het 95.000 euro ophaalde voor het kankerfonds. Het podium werd gecompleteerd door de volleybalsters van Thor (meisjes A1 en dames 1).

gens A1 werd afgetekend kampioen voor de winterstop, met maar liefst tien punten voorsprong op de nummer twee. De huldiging vond plaats na een zinderende wedstrijd tussen Dosko H1 en Timios, waarin Dosko een 2-0 achterstand om wist te buigen in een 3-2 overwinning. Dames 1 boekte een 4-0 overwinning.

Walk-over BZC

Kaartuitslagen

ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš BZC is zaterdag in de Hofstee over opponent DSZ 2 heen gewalst. Het werd maar liefst 16-1.

įĢĤĦĬš Bij klaverjasclub De Waard in Bergambacht is Jan van der Salm eerste geworden met 5.223 punten.

BZC wist vrijwel direct tweemaal te scoren, waar de gasten één doelpunt tegenover stelden. Na de derde treffer van BZC was het gebeurd met DSZ. Waar de waterpoloërs uit Bergambacht in de resterende drie periodes nog dertien maal het net vonden, kon DSZ de BZC-keeper niet meer passeren. Zodoende werd het voor BZC een veredelde trainingspartij.

Tweede werd Janus Boer met 5.090 punten, derde Ali Buitelaar met 4.974 punten. De volgende kaartavond is maandag 20 januari vanaf 19.30 uur.

Eenvoudige overwinning

Daar krijg je nou een kleur van! Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

27 sport

™=Zi`Vbe^dZchiZVbkVc9dh`d"bZ^h_Zh8#

İıĬĩĴĦħĨš De tweede seizoenshelft begon zaterdag voor ZPS met een belangrijke overwinning op Scom 1 uit Hoogvliet. ZPS liet zich niet van de wijs brengen door een vroege voorsprong van Scom. Na het eerste part was de stand al 6-1 in het voordeel van de waterpoloërs uit Stolwijk. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld; de eindstand was 10-5. De winstpunten waren belangrijk voor ZPS om aansluiting te houden met de top.

Op Goed Geluk De negende kaartavond bij klaverjasclub Op Goed Geluk is gewonnen door Ria Kapoen met 5.211 punten. Haar man Leen werd tweede met 5.098 punten. Derde werd Gerard van der Horst met 4.998 punten. Op 24 januari komen de kaart(st)ers weer bijeen. ‘t Wilgegat De zevende speelavond van het seizoen in buurthuis ‘t Wilgegat te Willige Langerak leverde donderdag bij het klaverjassen de volgende uitslag op: 1. Adrie van den Berg, 5627 punten; 2. Corry de Hoop, 5473 punten; 3. Riet Wagter, 5107 punten. Rummicub: 1. Marry Buyserd (12 strafpunten). De volgende speelavond is op donderdag 23 januari.


OPRUIMING KORTINGEN VAN 10 tot 50% Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting ZANUSSI WASAUTOMAAT PHILIPS DUO TELEFOON Extra korting Extra korting Extra korting MAX 2 PER KLANT Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra STUNT korting Extra korting Extra korting Extra korting Van 419,- Van 54,99 korting Extra korting Extra korting Extra 99 Extravoor korting korting 299,- Extra korting Extra voor 39, Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting korting SIEMENS/BOSCH INBOUW VAATWASSERExtra kortingJVCExtra AUDIOSET Extra korting Extra korting ExtraGOEDKOOPSTE korting VAN NEDERLAND STUNT Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra Van korting Extra korting Extra 699,van korting 109,OP=OP Extra korting Extra korting Extra99 korting voor 449,-  voor 79, Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting AEG CONDENSDROGER WHIRLPOOL KOELKAST Extra korting Extra korting Extra korting GOEDKOOPSTE VAN Extra korting Extra korting Extra korting NEDERLAND Extra korting Extra korting Extra korting INCL THUISBEZORGD Extra korting Extra korting Extra korting 599,Van 449,Extra Van korting Extra korting Extra korting OP=OP voor 449,299,Extra korting Extra korting voor Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting SAMSUNGExtra 82 CM LED TV PHILIPS 42 INCH LED TVkorting korting Extra korting Extra Extra korting Extra korting Extra korting SPOTGOEDKOOP GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND Extra korting Extra korting Extra korting INCL INSTALLATIE Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra korting Extra Van 399,-  van 699,- korting Extra korting Extra korting Extra korting voor  279,voor 499,Extra korting Extra korting Extra korting

GOEDKOPER KAN ECHT NIET @ 94*7*3 @%<+  @ 0,.3-4:) @47994*98 @749*;:145*3.3, @*)*71&3)8'*).*3.3,85&3**1

@ 74,7&22&8 @#411*).,,*A39*,7**7) @".9,*89*1)*89&799.2*7 @43897:(9&:.9;4*7.3, @ 3*1574,7&22& @6:&8945

@4)*11&;&2&9! @3-4:)0, @1*09743.8(-*'*;4(-9.,.3, @".9,*89*1)*89&79 @749*;:145*3.3, @3*7,.*01&88*

@ @&&381:.9.3, @" &&381:.9.3, @:11 @,*(*79.+.(**7)

@!>5* @&3)8+7**'*11*3 @:22*7<**7,&;* @,*-*:,*38 @#*71.(-9).851&> @*3;4:).,.39*89*11*3

@3(11:.)857*0*78 @85*1*7 @+89&3)'*).*3.3, @2*9;4470*:?* @!>5*",= @$&99 @:.)*1./0).851&>

@$ @3*7,.*01&88* @1.9*74*1.3-4:) @1.9*7;7.*8.3-4:) @ 7:.2*;7.*81&)*3

@  @:11 @? @%.,,4,*(*79.+.(**7) @ 2&799;24,*1./0

â&#x20AC;&#x153;Dit zijn slechts enkele voorbeelden en in de winkel is nog veel meerâ&#x20AC;? Vindt ons leuk op FACEBOOK! Lopikerstraat 43 - Schoonhoven Tel. (0182) 38 21 38 - www.tonvanalten.nlÂ

#!%"""#$ ,%(! (+('"#()$$%'",%'&$% %"

03 lenijoost 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you