Page 1

winter30% op korting banden

GRATIS OPSLAG LEERDAM

WOENSDAG 16 JANUARI 2013 JAARGANG 26 NO. 3 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Het regionieuws op zak met de gratis app van Het Kontakt 6OLSSHUWMHJHPDDNW"

App Store voor iPhone iOS

+DQGHOVWUDDW/HHUGDP 7HOID[

SCAN DE QR-CODE EN JE HEBT ‘M

Grondexploitatie enorme valkuil Geldermalsen dreigt in de problemen te komen door de grondexploitatie. Volgens de huisaccountant moet de gemeente de waarde van het grondbezit nog meer afwaarderen dan nu al is gebeurd. Vorig jaar werd de waarde met 23 miljoen bijgesteld, Deloitte vindt dat dat bedrag verdubbeld zou moeten worden. Dat heeft voor Geldermalsen grote negatieve gevolgen. Vandaar dat B&W er alles aan doen om de accountant te overtuigen dat hij de situatie te negatief inschat.

HZ buitenzonwering SCREENS - ROLLUIKEN - MARKIEZEN UITVALSCHERMEN - SERREZONWERING TERRASZONWERING - VERANDAZONWERING

Jan van Arkelstraat 37 T 0345-632965 4141 CX Leerdam E info@hz-zonwering.nl

www.hz-zonwering.nl Het bezoek/showroom adres is: Techniekweg 17 Leerdam (Alleen op afspraak.)

7

nieuws

Meezingen in GO A::G96BÂ&#x2122;O^c^cZZc\ZoZaa^\VkdcY_Z o^c\ZcbZiWjjgi\ZcdiZc4>c8jaijjg" XZcigjb<D`VcYVideYdcYZgYV\(& _VcjVg^ db '%/%% jjg# 9Vc hiVVi Zg lZZg ZZc bZZo^c\VkdcY de ]Zi egd" \gVbbV# 9ZZacZbZgh ]dZkZc \ZZc \ZhX]ddaYZ oVc\Zgh iZ o^_c# <ZoZaa^\" ]Z^YhiVVikddgdeZc]Zic^kZVj^hĂ&#x2C6;od" Vah dcYZg YZ YdjX]Z bZZ\Z\VabY ldgYiĂ&#x2030;# 9Z iZ`hiZc ldgYZc \Zegd_ZX" iZZgY Zc YZ bjo^Z` ^h dd` VVclZo^\# 7Z]VakZ YZ `dgZc Y^Z dZ[ZcZc ^c <D! ]ZiYVchZc!YZbjo^Z`Zc]Zii]ZViZg ^h ]Zi XjaijjgXZcigjb cj dd` Ă&#x2C6;i]Z eaVXZ id WZĂ&#x2030; db odbVVg lVi bZZ iZ o^c\Zc# 9ZZacVbZ ^h \gVi^h! bVVg ZZc kg^_l^aa^\Z W^_YgV\Z kVc '!*% Zjgd ldgYiYddgYZdg\Vc^hVi^Zdeeg^_h\Z" hiZaY#9ZoVVa^hdb&./(%jjgdeZc#

Nieuwe kerk HHK Schoonrewoerd De Hersteld Hervormde gemeente van Schoonrewoerd neemt deze week een nieuw kerkgebouw in gebruik. De afgelopen jaren kerkte men in de Hoeksteen in Leerdam. Naast een kerkzaal en consistorie heeft het nieuwe gebouw meerdere zalen voor vergaderingen en verenigingswerk. Opvallendste element van de kerk: de glas in lood afbeelding van de zaaier. Donderdagavond wordt het gebouw geopend met een kerkdienst; zaterdagmiddag is er een open huis.

nieuws

Een mooie gelegenheid voor een feestje!

27

WHV morst weer punten Traditiegetrouw begon de tweede helft van de competitie voor de volleybalheren van WHV Asperen met problemen. Routinier Wildrik van de Plassche was afgelopen zaterdag helaas niet beschikbaar en vanwege ďŹ&#x201A;inke pijn in rug en benen kon Thomas Dankers niet voluit spelen. Al die narigheid bood tegenstander Volley2B volop kansen om het 4-0 verlies uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Dat lukte grotendeels: 3-1 (25-22, 25-21, 29-27, 15-25).

Uw feest op maat. Mooie sfeervolle zalen voor 20 tot 400 personen. Professionele licht- en geluidsinstallatie. Eigen uitgebreide keuken. Rolstoelvriendelijk. Professionele bediening. Gratis parkeergelegenheid.

5JFOEXFHt&(-FFSEBN 5FM tXXXIFUEBLOM

Â&#x2122;9ZAZZgYVbh$HX]ddcgZldZgYhZWVcYHigVc\ZEVX`V\ZigVYkg^_YV\dei^_YZchYZkddggdcYZkVc @gddhgdX`^cO^_YZgkZaY#9Z[Zhi^kVaeaZ`lZgY\ZldccZcYddgYZ7Vhi^VVcAZl^h7VcY#

www.rivas.nl

www.facebook.com/hetkontakt

www.twitter.com/hetkontakt

Kroosrock

Deel uw â&#x20AC;&#x2DC;Hoera, ik ben zwanger!momentâ&#x20AC;&#x2122; met Rivas Kraamzorg en maak kans op een PrĂŠnatal-waardebon: www.facebook.com/rivaskraamzorg.

â&#x20AC;&#x2DC;Likeâ&#x20AC;&#x2122; het nieuws uit jouw gemeente

Volg het nieuws uit jouw gemeente

Google Play voor Android

ZZZYDQZLMNDXWRVFKDGHQO

Hoera, ik ben zwanger!

Rijthoek 1 t Haaften t 0418 -591345 www.autopippel.nl

nieuws

vrije tijd

Het Kontakt zoekt sneeuwfotoâ&#x20AC;&#x2122;s

Schaatskalender op www.hetkontakt.nl

įĢĤČďÂ&#x161; De winter is nu ĂŠcht begonnen en Het Kontakt is erbij om het winternieuws op de voet te volgen. De sneeuw kan voor mooie plaatjes zorgen of juist voor gladheid en overlast zorgen. Wil je ook een bijdrage leveren aan het nieuws of laten zien hoe je omgeving eruit ziet onder een dikke laag sneeuw? Stuur je fotoâ&#x20AC;&#x2122;s dan naar redactie.leerdam@hetkontakt.nl en zie je foto terug in Het Kontakt en op www.hetkontakt.nl/leerdam.

įĢĤČďÂ&#x161; Op basis van de huidige weersverwachtingen komt de Schaatskalender op korte termijn weer op onze website www.hetkontakt.nl. Meld het ons als de ijsbanen open gaan. En als er activiteiten zijn. Wij zorgen ervoor dat de info in de Schaatskalender terechtkomt. Schaatsinfo kan aan ons worden doorgegeven via e-mail: info@hetkontakt. nl.

FOTO: MARIJKE VERHOEF

sport

OPEN DAG VRIJDAG 18 JANUARI 2013 van 15.30 - 17.30 uur ĂŠn van 19.00 - 21.00 uur

O.R.S. LEK EN LINGE

CULEMBORG

37


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Man aangehouden voor steekpartij

‘Vaar op talenten en heb vertrouwen’

ĩĢĢįġĞĪš Op woensdagavond is in Venlo een 44-jarige man aangehouden, omdat hij mogelijk betrokken is geweest bij een steekincident dat plaatsvond op 15 mei 2010 in de Kerkstraat in Leerdam. Bij het incident raakte een 18-jarige man uit Kedichem gewond aan zijn been.

ĩĢĢįġĞĪ š “We zullen moeten leren omgaan met minder. Maar door samen op te trekken en samen te werken, kunnen we meer bereiken.”

De politie startte een onderzoek naar het steekincident. Hierbij kwam de 44-jarige man in beeld, maar hij kon lange tijd niet worden gevonden. Op woensdagavond troffen agenten hem aan in Venlo en hielden hem meteen aan. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de 44-jarige verdachte.

Dat was de boodschap van burgemeester Victor Molkenboer tijdens de LeerdamsE nieuwjaarsreceptie in het Hofje. “Door samen te werken, leren we elkaars talenten te waarderen en zal ons vertrouwen toenemen. Bedreigingen omzetten in kansen.” Molkenboer stelde vast dat die houding hard nodig is om het hoofd te bieden aan de zorgelijke tijden waarin ons land en dus ook Leerdam verkeert. “We voelen de financiële druk, veel men-

sen verliezen hun baan en zijn op zoek naar werk. De voedselbanken hebben het drukker dan ooit, bedrijven en ondernemers hebben het zwaar. Mensen zijn bang en onzeker. De laatste maanden van 2012 werd Leerdam overstelpt door overvallen. Het lijkt of de financiele druk mensen het criminele pad op duwt: een inbreuk op ons gevoel van veiligheid.” De burgemeester stelde vast dat de druk groot wordt. “Op ons allemaal. Dat kan ons in onszelf laten keren, zodat we ons afsluiten voor anderen. De druk roept ook wantrouwen op, maakt het moeilijk je open te stellen voor die ander.” Een uitdaging aan de politiek om richting te geven aan

de toekomst door te blijven investeren in de maatschappij. “Ik ben geen doemdenker, wil dat ook niet zijn. Ik wil daarom samen met u zoeken naar de positieve kant van de druk en de hectiek die deze onzekere tijden met zich meebrengt.” Creativiteit Molkenboer stelde vast dat juist door de hoge druk van deze tijd de creativiteit toeneemt en velen optimaal presteren. Hij wees op de behaalde successen van het afgelopen jaar. Het Zomerfestival, de Holland Ladies Tour, theaterspektakel Glasliefde, het jubileum en het kampioenschap van Leer-

3

dam Sport en de wereldkampioenstitel van taekwondo Ilhame El Kafroune. “Ondernemers, sporters, gemeente en verenigingen hebben laten zien op elkaars talent te vertrouwen.” Burgermeester Molkenboer verwees tenslotte naar koningin Beatrix die in haar kersttoespraak sprak over geloof, hoop en liefde. “Laat liefde verbinden, laat hoop doen leven en laat geloof kracht geven. In Leerdam zijn we met elkaar verbonden. Deze verbondenheid maakt dat we op elkaars talenten kunnen vertrouwen. En weet u wat ik zo mooi vind aan de woorden van koningin Beatrix: aan verbondenheid hangt geen prijskaartje.”

‘Renovatie huidige kazerne efficiënter’

Opknapbeurt Westwal

ĩĢĢįġĞĪš Het opknappen van de bestaande brandweerkazerne aan de Emmalaan heeft de voorkeur boven nieuwbouw aan de Stationsweg.

A::G96B ™

Dat blijkt uit een studie van de gemeente. Daarom stellen B&W de raad donderdag (morgen) voor de huidige

kazerne te renoveren. De bijna 30 jaar oude kazerne aan de koningin Emmalaan is aan vervanging toe. Er wordt al meer dan tien jaar gesproken over aanpassing of verplaatsing van het onderkomen van de spuitgasten. Al eerder werd duidelijk dat de zes remisedeuren moeten worden vervangen en

™9Z]j^Y^\Z`VoZgcZ^hfjVhiVaa^c\hgj^biZVVcYZ`gVeeZ`Vci#

Franssen vertrekt als Commissaris van de Koningin ġĢīĥĞĞĤš Jan Franssen legt dit jaar het ambt van Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland neer. Dat kondigde hij aan in zijn traditionele nieuwjaarstoespraak, die hij begon met de woorden: “2013 is onbestemd ontvangen. Veranderingen hangen in de lucht.” Jan Franssen sloot zijn toespraak af met de woorden: “Ook voor mij persoonlijk is de toekomst onbestemd. Dat heeft niets te maken met een snelle opheffing van de provincie Zuid-Holland. Wel staat vast dat dit mijn laatste nieuwjaarstoespraak is als Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Uiterlijk eind dit jaar zal ik het ambt van Commissaris neerleggen. Wat ik hierna ga doen weet ik nog niet, maar dit is een goed moment om het voornemen bekend te maken.”

FOTO: JAN WILLEM VERSLUIS

Streekradio nu ook via glasvezel te beluisteren ĩĦīĤĢĴĞĞĩĊķĢġĢįĦĨš De streekradio LekWaalFM en LekWaalTV is sinds begin december 2012 te ontvangen via het glasvezelnetwerk, dat Reggefiber afgelopen jaar heeft aangelegd in grote delen van de gemeenten Zederik en Lingewaal. Vooralsnog kan de omroep alleen ontvangen worden bij inwoners die aangesloten zijn bij provider KPN. Het is de bedoeling dat de andere aanbieders binnen enkele maanden ook programma’s kunnen aanbieden via glasvezel. Iedere inwoner die een glasvezelabonnement afsluit bij KPN krijgt daar Interactieve TV bij geleverd. Men ontvangt dan 60 tv- en 90 radiozenders waaronder LekWaalFM (op kanaal 994) en LekWaalTV (op kanaal 594).

īĦĢIJĴĩĞīġš De Nationale Oogcollecte heeft in Nieuwland onlangs 369,14 euro opgebracht.

Onduidelijk De analoge en digitale (DVB-C) pakketten worden per regio samengesteld en momenteel zijn deze pakketten voor de regio waar Lingewaal en Zederik onder vallen nog niet bekend. Wel zal binnen een zenderpakket een aantal regionale en lokale omroepen uit die regio te ontvangen zijn.

Mensen die volgend jaar willen collecteren of meer informatie willen, kunnen bellen met Nelie de Hartog via telefoonnummer 0345-599496.

LekWaalFM heeft een aantal klachten gehad van abonnees in Lingewaal en Zederik, die een abonnement bij KPN hadden afgesloten, maar toch geen

Oogcollecte

het dak moet worden vernieuwd. Bovendien dienen de werkomstandigheden voor het personeel te worden aangepast en is de huidige kazerne te klein: het merendeel van de kantoren zit in tijdelijke portacabins en er is onvoldoende stallingsruimte voor alle brandweerauto’s. In oktober 2008

LekWaalFM en LekWaalTV kunnen ontvangen. De omroep adviseert hen om hun postcode, huisnummer en abonneenummer van KPN door te geven via glasvezel@lekwaaltv.nl. KPN heeft toegezegd de activatie dan alsnog binnen enkele dagen te realiseren. Normaal start de doorgifte van de omroep zo’n twee weken nadat het abonnement bij KPN is geactiveerd. Analoog en digitaal LekWaalFM en LekWaalTV zal in de toekomst ook via het analoge en digitale pakket van alle providers te zien zijn. Dit geldt in ieder geval voor Xs4All, Vodafone, Scarlet, Lijbrandt, Concepts en KickXL. Inwoners die inmiddels een analoog en digitaal (DVBC) pakket hebben afgesloten bij een van deze providers dienen er op te letten dat het juiste netwerkID wordt ingegeven bij het zoeken naar de tv en radiokanalen. Voor de gemeente Zederik is dit NetwerkID 3300 en voor de gemeente Lingewaal NetwerkID 3900. Internetverbinding Interactieve TV zoals KPN aanbiedt is eigenlijk niets anders dan tv kijken via een internetverbinding, daarom is het aanbod aan tv-kanalen zo groot. Andere aanbieders bieden ook zogenaamde analoge en digitale kabeltv aan.

stelde de raad 2,5 miljoen beschikbaar voor renovatie van de huidige kazerne; begin 2010 ging de raad akkoord met een motie van L.-2000, waarin het college werd gevraagd ook eens te kijken of nieuwbouw op een andere plaats een haalbare optie is. Daarvoor was vooral een locatie aan de Stationsweg in beeld. Het was de verwachting dat dit zou leiden tot betere aanrijtijden voor de brandweer. Bovendien bestond het idee dat de brandweer en de nabijgelegen school elkaar bij uitbreiding in de weg zouden zitten en de uitruk van de brandweer de veiligheid van de scholen in de buurt in gevaar zou brengen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dat allemaal reuze meevalt. De aanrijtijden vanaf de Stationsweg zijn inderdaad iets beter, maar ook vanaf de Emmalaan voldoet de brandweer ruimschoots aan de eisen, zodat verhuizing om deze reden niet nodig is. Inmiddels is uitbreiding van de Hobbitstee niet meer aan de orde, terwijl maar 3,4 procent van de uitrukken samenvalt met de tijden waarop de kinderen van en naar school gaan. Omdat de kosten voor nieuwbouw 3,3 miljoen euro bedragen en de verbouwing voor 2,5 miljoen mogelijk is, ligt de conclusie van het college voor de hand. “Renovatie op de huidige locatie is de meest efficiënte keuze.”

Als de raad donderdag (morgen) akkoord gaat, worden komend voorjaar de Westwal en het Oranjeplein compleet heringericht. Het is de bedoeling het gebied om te vormen tot een aantrekkelijk en optimaal ingericht plein. B&W stellen dit voor, omdat het plein en de Westwal ruimtelijk gezien één geheel vormen. Als alleen de Westwal wordt opgeknapt wordt het contrast met het plein te groot. Het is de bedoeling dat er een brede winkelpromenade wordt gerealiseerd, terwijl het Oranjeplein een tweede ontsluiting op de Kerkstraat krijgt. Het aantal parkeerplaatsen stijgt van 66 naar 73, ook komen er meer fietsenklemmen: 145 in plaats van 120. Het project gaat zo’n 750.000 euro kosten. Waarschijnlijk vergt de uitvoering van het werk drie tot vier maanden. Het is de bedoeling dat het project voor de komende bouwvak wordt afgerond. Door een slimme aanpak wil de gemeente de overlast zoveel mogelijk beperken. Tijdens eerdere presentaties hebben alle betrokken partijen positief gereageerd op de plannen. Aandachtspunt is nog wel dat het aanzien van ‘de wanden’ van het Oranjeplein niet overal optimaal is. In overleg met de eigenaren wil de gemeente dit proberen te verbeteren.

Drie diefstallen in 1 nacht ĩĢĢįġĞĪ š De politie en brandweer moesten in de nacht van vrijdag op zaterdag vier keer serieus in actie komen in Leerdam. Om kwart over één hield de politie een persoon aan voor diefstal van een fiets. Ook wordt hij verdacht van vernieling van meerdere auto’s. Een half uurtje later werd bij pannenkoekenrestaurant ‘t Veerhuys aan de Kerkstraat / Westwal een inbraak gemeld. De daders bleken via het terras binnen te zijn gekomen en zijn met een onbekende hoeveelheid geld uit de kluis gevlucht. Het voorval vond

exact een jaar na de grote terrasbrand bij het restaurant plaats. Om kwart over vijf werd in de Folpert van ter Leedestraat een containerbrand gemeld. Het ecotoilet brandde compleet uit (zie foto). De brandweer had het vuur snel onder controle. Ook bij juwelier Stift aan de Markt werd rond zes uur opnieuw een inbraakpoging gedaan. Er is een ruit ingeslagen. Voor zover bekend is er niets buitgemaakt. Eerder deze winter was Stift ook al het slachtoffer van een inbraak.

q WWW.112LEERDAM.NL

™9^m^Z^cWgVcY^cYZ;daeZgikVciZgAZZYZhigVVi#

FOTO: JAN WILLEM VERSLUIS


Familieberichten

Woensdag 16 januari 2013

Nog zoveel plannen Nog zoveel te doen Het mocht niet meer zo zijn Het is nu voor altijd “toen”

Verdrietig zijn wij om het veel te vroege overlijden van onze lieve

Na een mooi en rijk leven is thuis in zijn vertrouwde omgeving rustig ingeslapen onze vader, schoonvader en opa

Dirk Cornelis van Donselaar

† 13 januari 2013

Dirkje Egberdina van Steenis

Dik

Maaike de With

★ 4 februari 1952

*10 augustus 1936

Joost Ebben Richard en Annelien

Misha Jette Sara

Corinne en Bart Stefanie Piet de Keijzer

Anneli en Pieter Pascalle Rick

4141 BX Leerdam, Noorderbergpad 19 Wij nemen afscheid van Maaike tijdens de uitvaartdienst op vrijdag 18 januari om 11.00 uur in de Rehobothzaal van de Pauluskerk aan het Europaplein 1 te Leerdam. Daarna brengen we Maaike naar haar plekje op de begraafplaats. Na de begrafenis is er gelegenheid de familie te condoleren. geen bloemen

Er blijft nog maar weinig over voor ons.... Behalve in het hart. kus Joost

Nooit meer met elkaar lachen Nooit meer met z’n drietjes uren kletsen Nooit meer even gezellig ‘een wijntje’ Nooit meer tegen iemand ‘mama’ kunnen zeggen

Correspondentieadres: Tiendweg 106 4142 EM Leerdam Vrijdag 18 januari is gelegenheid tot afscheid nemen en de familie te condoleren van 19.30 tot 20.30 uur in de Rehobothzaal van de Pauluskerk, Europaplein 1 te Leerdam. Het samenzijn voorafgaand aan de crematie zal plaatsvinden dinsdag 22 januari om 14.30 uur in crematorium Maaslanden, Abt van Engelenlaan 1, 5253 VN Nieuwkuijk. Na afloop bent u ook in de gelegenheid de familie te condoleren in de koffiekamer van het crematorium.

Forever in our Hearts Na een leven vol kennis, wijsheid, humor en liefde voor zijn gezin, is op 72 jarige leeftijd overleden

echtgenoot van Daphne Goss – Waller

Daphne Zhinti, Zhiva Paul en Janine

we zullen je nooit vergeten… Je meiden, Stefanie & Corinne

Steven, Rachel, Helen

in de leeftijd van 62 jaar. Acquoy: T.J. van Steenis Herwijnen: J.C. van Steenis J.C. van Steenis-Suijker Asperen: J.G. Diepeveen-van Steenis J. Diepeveen Acquoy: G. van Es-van Steenis H. van Es Neven en nichten Achterneven en -nichten 8 januari 2013 Langendijk 60 4151 BR Acquoy De begrafenis heeft maandag 14 januari plaatsgehad op de Algemene Begraafplaats aan de Heukelumseweg te Asperen.

Marinus Nicolaas Stout Echtgenoot van onze medewerker en collega Margareth Stout-Lokerse

We wensen Margareth en haar gezin veel sterkte en Gods nabijheid toe in dit verlies. Namens zorgcentrum De Wittenberg C. van de Craats, Bestuurder M. Gaasbeek-Kieskamp, Teammanager W. van Genderen-de Jong, Teammanager Haaften, 29 december 2012

Neil en Janine

Lieve oma Maaike

Ben, Tessa

We zijn er naar toe gegroeid. Toch is het afscheid nemen voor ieder van ons heel moeilijk. Rustig en kalm is van ons heengegaan mijn lieve man, onze eerlijke en betrouwbare vader, schoonvader, trotse opa en overgroot-opa

Correspondentieadres : Voor de Kijkuit 9 4001 HG Tiel

Te klein om te begrijpen, te klein om je te verliezen, maar groot genoeg ben ik om van je te houden.

Kus Finn

Voor altijd in ons hart

Verdrietig zijn wij om het overlijden van mijn lieve dochter, onze lieve zus en schoonzus

Maaike Moe de With Floor (in herinnering) en Ant Arie en Alie Mari en Gerry Alie en Ton Dilly en Ron Marianne en Arie Theo en Jochem 13 januari 2013

Met ongeloof en grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze collega

Maaike de With In de leeftijd van 60 jaar. Dit bericht heeft ons diep geraakt. Maaike werkte sinds 2011 als huiskamerbegeleidster op de afdeling Intensieve zorg van onze locatie Emma in Leerdam. Ze was een zeer geliefd en gewaardeerd collega, wij zullen haar missen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar partner, kinderen, kleinkind, familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte toe. Namens medewerkers, bewoners en vrijwilligers AV Zorggroep, locatie Emma

Roy is overgebracht naar Herinneringshuis de Einder (ingang Dorpsstraat) in Rhenoy. Op maandag 21 januari zal om 13.00 uur de afscheidsplechtigheid worden gehouden in het Herinneringshuis. Aansluitend is er een informeel samenzijn zodat u de familie kunt condoleren en u de gelegenheid heeft om van Roy afscheid te nemen. Om 15.30 uur vindt de crematieplechtigheid plaats in crematorium Rosmalen, Oude Baan Oost 170 in Rosmalen. -Geen bloemenHet is de wens van Roy om in plaats van bloemen een bijdrage te doneren in de collectebus bij de entree van de Einder, die ten goede komt aan de Stichting Internationaal Parkinson Fonds die onderzoek verricht naar de ziekte van Parkinson.

Afscheid nemen is emotie Bloemen vertellen die emotie! Een laatste groet aan uw dierbare verzorgen wij voor u met een stijlvol arrangement. Wij komen desgewenst bij u aan huis om uw wensen te bespreken. Vlietskant 18 / 4141 CL Leerdam Tel.: 0345-632010 / Fax: 0345-633810 www.bloemenzodevlietskant.nl

Iedere uitvaart uniek. Yarden Yarden & Van Voorden Uitvaartzorg Vijfheerenlanden

Wij zijn er voor iedereen! 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wij verzorgen ook uitvaarten die elders zijn verzekerd. Egbert van Voorden

& VAN VOORDEN Uitvaar tzorg Vijfheerenlanden

Leo (Leen) Leerdam, 9 januari 2013 Lies Starrenburg - Verkeste Elly en Piet Carolien en Pitty Luc, Antonie, Mara Liset en Arjan Pim, Bram Anke en Dave Sanne, Rowan

Cor Karen en Stanley Daniel en Annelot Senn Eva Joa, Nini, Milo Ruchama David Correspondentieadres: Nansenstate 36, 6716 NJ Ede De crematieplechtigheid heeft maandag 14 januari jl. plaatsgevonden in crematorium Noorderveld te Nieuwegein.

“De Vlietskant”

Voor het melden van een overlijden 0800 8192 Voor algemene vragen 0800 1292

Leonardus Petrus Starrenburg Scheveningen, 23 maart 1924

Yarden & Van Voorden Overslag 20 4247 ER Kedichem T 0183 820 234 06 50 248 932 www.yarden-vanvoorden.nl

Opgeven familieberichten Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot dinsdagochtend 11.00 uur opgeven. E-mail: advertentie.leerdam@ hetkontakt.nl

Met droefheid hebben we kennis genomen van het overlijden van

Roy Goss

Lieve mam,

~Dikkie ~

† 15 januari 2013

Gonny van Donselaar-de Haas Dik en Jasmin

Finn

Met diepe droefheid geven wij u kennis dat voor ons geheel onverwachts door de Heere uit ons midden is weggenomen onze geliefde, zeer zorgzame zuster, schoonzuster, tante en oud-tante

4

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308


Familieberichten

Woensdag 16 januari 2013

Daar het ons onmogelijk is persoonlijk te reageren, willen wij via deze weg onze gevoelens kenbaar maken. Er zijn vele lieve mensen in onze omgeving, dat hebben wij ervaren (voor) en na het overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder oma en overgrootmoeder

Dirkje Wachtmeester - Vos Zussie

Voor de vele blijken van belangstelling en medeleven die wij van u ontvangen hebben tijdens zijn ziekte en na het overlijden van mijn man, onze vader, schoonvader en opa

Groot is het verdriet, het gemis en de leegte die achter is gebleven na het plotseling overlijden van onze lieve zorgzame man en opa

Leendert Adrianus Koek

Huibert Verploeg betuigen wij u onze welgemeende dank. Uw betrokkenheid, in welke vorm dan ook, heeft ons goed gedaan.

Langs deze weg willen wij u bedanken voor uw aanwezigheid bij de plechtigheid, condoleance, of op andere wijze blijk heeft gegeven van uw medeleven. Willy Koek - van der Velde Kirsten Dagmar

J.P. Verploeg-de Jong Huib en Jacqueline

Uw medeleven en steun die wij hebben ondervonden deed ons goed. Bedankt, fijne, lieve mensen.

5

Lineke, Huibert, Martin

Adrie en Huib Leo

familie Wachtmeester Leerdam, januari 2013

Rumpt, januari 2013

Voor uw belangstelling en medeleven, zowel persoonlijk als schriftelijk, ons betoond na het overlijden van onze zorgzame moeder, schoonmoeder, oma en oude oma

Gijsberta van der Lingen - Nijssen

De overweldigende belangstelling en deelneming die u heeft getoond na het overlijden van onze lieve moeder, oma en overgrootmoeder

Hendrina Nugteren-Hendriks

zeggen wij u hartelijk dank. hebben een diepe indruk bij ons achtergelaten. Het heeft ons goed gedaan dat zo velen met ons hebben meegeleefd. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Bodegraven, januari 2013 â&#x20AC;&#x153;Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is dichtdoen en verpakken in goede gedachten ter herinneringâ&#x20AC;?

Herwijnen, januari 2013

Dirk De talloze blijken van belangstelling en genegenheid die onze zus en tante

Janny Hummel tijdens haar ziekte heeft mogen ontvangen, hebben op ons een diepe indruk gemaakt. Ook uw betrokkenheid na haar overlijden heeft ons heel goed gedaan. Hiervoor onze hartelijke dank. Familie Hummel

Wij zijn u dankbaar voor uw steun en troost. Han en Jenny Nugteren van der Vlist Dicky en Anjo Schipper-Nugteren Marja en Marcel Kroeze-Nugteren Irna en Arnold van Beest-Nugteren Klein- en achterkleinkinderen Beesd, Januari 2013

januari 2013 Het gemis zal altijd blijven, de lege plek doet pijn, maar in gedachten zal hij altijd bij ons zijn.

Hartverwarmend was het dat zo velen bij het afscheid van onze zorgzame vader, opa en overgrootvader

Kaatje Brinkers-Bel 15 februari 1921

4 december 2012

Dankbaar zijn wij voor alle blijken van genegenheid na het overlijden van onze lieve moeder, oma en omi. Ans en Maarten Francien en Johan Janny en Karel Klein- en achterkleinkinderen.

WILLEM PIETER DE HARTOG ons terzijde stonden. Het neemt ons verdriet niet weg, maar geeft ons wel het gevoel dit niet alleen te dragen. Uit de grond van ons hart bedanken wij u voor uw steun, vriendschap, liefde, bloemen en kaarten. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Kedichem, januari 2013

Asperen, januari 2013.

Begrafenis en crematieverzorging

Trudus van der Plaat Dag en nacht persoonlijk bereikbaar.

Het Kontakt Edities bv Postbus 1 - 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 - Fax 0183-583308

Het afscheid zoals u wenst. Ervaren, vertrouwd en stijlvol. Ook als u elders verzekerd bent. T 0345-681151 M 06-22418277 W tvanderplaatuitvaart.nl

www.lbvleerdam.nl

LBV Uitvaarten

Harvas

Natuursteen BV

Begrafenisonderneming Leerdam

GEDENKTEKENS LEERDAM

Uitvaartleiders

uigebreide showroom

Ben de Weerd en Albert de Bruijn Joke Geerse en Lenie Prinssen

Melden overlijden (0345) 619 833 Rouwcentrum Rehoboth Verzorging van een stijlvolle persoonlijke uitvaart.

eigen ontwerp mogelijk in natuursteen, glas, rvs

SHOWROOM O

Nijverheidstraat 7 Leerdam telefoon: 0345 61 40 37 e-mail: info@harvasnatuursteen.nl website: www.harvasnatuursteen.nl

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308


Familieberichten

Woensdag 16 januari 2013

Een uitvaart met een eigen karakter!

Demonstratie Permanent make-up bij De PARFUMERIE in Leerdam 0OMPSTRAATs!27AARDENBURGs4EL s&AX % MAILINFO WIMDEKOCKNLs)NTERNETWWWWIMDEKOCKNL

PROFFESIONELE HEATERS

Uitvaartbegeleidsters: Tina Hakkesteegt Cora van der Waal Cindy Kok Met de assistentie van: Heiltje Heinenberg

Weverwijk 10 rood 4231 JA Meerkerk Telefoon 0183-354039 info@de-stilte.com www.de-stilte.com

6

Zaterdag 19 januari is er van 13.30 tot 16.30 uur bij De Parfumerie een demonstratie voor het aanbrengen van permanent make-up. Eigenaresse Monique demonstreert het aanbrengen van permanent make-up. Dit is een soort tatoeage van pigment dat in de huid wordt aangebracht voor het maken van wenkbrauwen, eyeliners of lipcontouren. Heeft u vragen over de permanent make-up of vragen over onze beautysalon of nagelstyling, stel ze gerust. Besluit u zaterdag 19 januari om een afspraak te maken voor een permanent make-up behandeling dan hebben wij een leuke kortingsactie voor u.PropaangasDirectgestooktInfraroodElektrischLuchtontvochtigersNieuw en gebruikt

Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur langs. Dit alles onder het genot van een drankje en een hapje. U bent van harte welkom! De Parfumerie - Fonteinstraat 28 - Leerdam Tel.: 0345-643366 - www.deparfumerie.nl

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF NATUURSTEENBEDRIJF MIDDENBRABANT BRABANT b.v. MIDDEN b.v.

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0345 - 680225. Ook als u niet verzekerd bent. U kunt ons ook bezoeken op www.monutadokman.nl of www.herinneringshuis.nl.

Kortakker6,6,4264 4264 Veen Kortakker AEAE VEEN Tel. 0416-691616 0416-691616 Tel. ALTIJDVOORDELIGER GOEDKOPER ALTIJD Met 500 grafmonumenten op voorraad. '(0((678,7*(%5(,'(6+2:52209$1'(5(*,2 kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Vaillant EcoTec Plus VHR 25-30/5-5 Dokman

350 KRAMEN NIEUW & 2eHANDS

Inclusief Calormatic 350

OROBLU - HUDSON - LAIMBĂ&#x2013;CK CLAUDIO FERICCI - E.A.

ROYALE KEUZE

Inclusief:

VHR 25-30/5-5

Dakdoorvoer, expansievat, overstortventiel,vulkranen, aansluiten op de bestaande leidingen

Eenheid Comfortklassen Warmtecapaciteit bij 40 C ( t=30k) Nominaal cv-vermogen (80/60 C) hxbxd Gewicht

CW l/min kW mm kg

4 14,3 5,2-25,0 720 x 440 x 334 33

5 jaar garantie

ZONdag 03 FEBRUARI OPEN van 10.00 - 16.30 UUR

+RHGHQĘ&#x2022;%HHQPRGH 6KDZOVĘ&#x2022;+DQGVFKRHQHQ %DUHWWHQĘ&#x2022;0XWVHQ %RQWĘ&#x2022;+DDUEDQGHQ +HUHQKRHGHQĘ&#x2022;3HWWHQ 7DVVHQĘ&#x2022;$FFHVVRLUHV KUNERT - STETSON - MAYSER

â&#x201A;Ź 1.560,-

Lease v.a. â&#x201A;Ź 20,80 p/m Elke Woensdag en Zaterdag van 09.00 - 16.00 uur Tel 0-019 www.vrijemarktwamel.nl Fax: 0487-501155 info@vrijemarktwamel.nl Industriestraat 4 6659 AL Wamel

KOUD?

WWW.GASSERVICE.ORG vianen bv, culemborg bv, maartensdijk bv, bunnik-houten bv

Lange Dreef 3 | 4131 NJ Vianen | bel gratis 0800-022 68 78 | info@gasservice.org

VLIETSKANT 11-13 LEERDAM TELEFOON 0345-535516 WWW.BOGERDSGALERIE.NL VRIJDAG KOOPAVOND

Coach Afslanken, aankomen, fitter worden!

Annet Bassa-Mesker

PROEFPAKKET? Om in aanmerking te komen sms â&#x20AC;&#x17E;proefpakketâ&#x20AC;&#x17E; naar

06-53 42 92 53

OPRUIMING

HALVE PRIJZEN op honderden hoeden

VLIETSKANT 11-13 LEERDAM

Nu het nieuwe jaar zijn intrede heeft gemaakt, vinden we het hoog tijd om nog ĂŠĂŠn keer ďŹ&#x201A;ink op te ruimen in het huis van de mode. Daarom gaat zowel in onze winkel als in onze webshop onvoorstelbaar veel mode voor de halve prijs weg. Dat is dus dubbel zoveel modevoordeel voor hem ĂŠn voor haar! Dus wilt u niet alleen heel voordelig, maar ook goed gekleed het nieuwe jaar in, kom dan nog even snel koopjes scoren bij Zwijnenburg, het huis van de mode!

www.zwijnenburgmode.nl Volg ons op Facebook, Twitter en Pinterest!

H E T H U I S VA N D E M O D E

Tolstraat 17-19, 4231 BB Meerkerk, telefoon 0183-351401, www.zwijnenburgmode.nl |

tegenover de winkel (Tolstraat)


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Bommelerwaard krijgt glossy

Financiën Geldermalsen

įĢĤĦĬš In de eerste week van de lente zet Het Kontakt Edities bv een nieuw papieren kindje op de wereld: Olivier. Een luxe magazine voor de Bommelse ondernemers.

Verdere afwaardering gronden heeft desastreuze consequenties

Met het ter wereld brengen van Olivier komt uitgever Het Kontakt Edities bv tegemoet aan ondernemers die speuren naar een meer op de zakelijkere markt gericht podium. De eerste uitgave belandt in week 12 van 2013 dan ook gratis op de matten van alle ondernemers in de Bommelerwaard. Olivier is eigenzinnig, soms brutaal. Maar vooral ambitieus. Het magazine moet zich ontpoppen tot het lijfblad van de Bommelerwaard. Want Olivier is fier op zijn bakermat, dat eiland ingeklemd tussen twee rivieren, met de Sint Maartenstoren, de Zaltbommelse binnenstad en pittoreske dorpskernen. Een beetje Gelderland, maar stiekem ook een beetje Brabant. Maar beter nog: écht Bommelerwaards. De redactie van Olivier schrijft over thema’s als wonen, mode, uitgaan én ondernemen. Zo krijgen de jonge honden in het bedrijfsleven een platform aangereikt, maar er is ook ruimte voor de ondernemer die op een unieke manier zijn sporen heeft verdiend in de regionale, landelijke of zelfs internationale markt. Olivier schuift bij hen aan de keukentafel om ze aan de tand te voelen over hun ondernemersdrift en hun band met het Bommelse land. Omdat ondernemers van lekker eten houden en altijd zoek zijn naar sfeervolle locaties voor een lunchmeeting, vergadering of netwerkborrel, werpt Olivier zich op als gewillige tester van de culturele hoogstandjes van de vele chef-koks die de streek rijk is. Van reportages in stomende keukens tot recepten van de koks zelf.

Grondexploitatie zorgt voor kopzorgen ‘Je zou er bijna grijze haren van krijgen”, verzucht wethouder Wim Hompe. De oorzaak van zijn hartenkreet: de grondexploitatie van Geldermalsen. ĤĢĩġĢįĪĞĩİĢīš Vorig jaar schreef de gemeente al 23 miljoen euro af op de waarde van de grond. Inmiddels is het gevaar levensgroot dat dit bedrag verdubbeld moet worden. “De accountant vindt dat we naar 40 of 50 miljoen euro moeten. Als dat gebeurt, zitten we dik in de problemen.” Zowel provincie als accountant benadrukken dat er voor de fruitgemeente financiële sores dreigt. “Uit de scores blijkt dat allerlei lichten op oranje en rood staan.” Met de begroting op zich is niet zoveel mis, de lokale lasten liggen op gemiddeld niveau, de geplande bezuinigingen en ombuigingen worden gehaald, terwijl ook de beheerplannen op orde zijn. “Maar de grondexploitatie is ons zorgenkindje. Die vormt een serieuze bedreiging.” Uit de stresstest van huisaccountant Deloitte

blijkt dat de gemeente een risicovolle schuldenpositie heeft en dat de reservepositie zorgen baart. En ook op langere termijn komt die reservepositie in het gedrang door de verwachte verliezen op de grondexploitatie. Financieel debacle Het grondbezit is voor Geldermalsen al langer het Zwaard van Damocles en dreigt nu een debacle te veroorzaken. “De grondexploitatie is voor iedereen een lastige zaak, maar sommige gemeenten komen extra in de problemen. Ook bij ons tikt het door.” Grootste probleem: de Plantage. Na het succes rond Kalenberg in Meteren heeft Geldermalsen voor de Plantage opnieuw gekozen voor een actieve grondpolitiek. De gemeente heeft hiervoor een lening afgesloten van 80 miljoen

en alvast de hoofdstructuur met wegen en waterpartijen aangelegd. Nu de huizenmarkt is ingestort, zit men met de gebakken peren. Eerder zagen B&W zich gedwongen tot een afwaardering van 23 miljoen, volgens Deloitte kan dat bedrag zo maar verdubbeld worden. “Een worst case scenario”, sombert Hompe. Die ingreep kan leiden tot draconische bezuinigingen, nieuwe OZB-verhogingen en - zelfs - de artikel 12 status. Vandaar dat B&W er alles aan doen om de accountant op andere gedachten te brengen. Men vindt dat Deloitte uitgaat van te sombere verwachtingen. Op basis van een onderzoek van bureau Rigo staan voor de Plantage nu 40 woningen per jaar gepland, terwijl de gemeente er 140 nodig heeft. “De accountant bijt zich daarin vast, maar

ĞĠĮIJĬĶš De fractie van Dorpsbelangen bezoekt traditiegetrouw alle dorpen in Geldermalsen en gaat op 24 januari langs in Acquoy. De politici willen graag van de inwoners horen wat er speelt in hun dorp en waar ze aandacht aan moeten schenken. Dorpsbelangen nodigt de inwoners uit op 24 januari om 20:00 uur in De Schakel aan de Lingedijk in Acquoy om mee te discussiëren over zaken die het dorp aangaan. “Maak uw ideeën, aandachtspunten en vragen kenbaar.”

Neerijnen: stilte over Van Uden

Meedoen aan Olivier? Dat kan door contact op te nemen met Melanie van Hemert via m.vanhemert@hetkontakt.nl. Of bel: 06-53916498.

įĢĤĦĬš BlauwZaam houdt binnenkort een leuke en leerzame dag voor medewerkers van bij BlauwZaam aangesloten transportbedrijven . BlauwZaam is een initiatief van ondernemers in de Alblasserwaard/Vijfherenlanden die zich bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Eén van de sectoren is Transport & Logistiek. De ondernemers in deze sector zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheiden nemen maatregelen om uitstoot te verminderen, brandstof te besparen met als doel zo mens- en milieuvriendelijk mogelijk te werken. Medewerkers van transportbedrijven spelen hierin een cruciale rol. Daarom organiseren de ondernemers van de BlauwZaam werkgroep Transport & Logistiek een gezamenlijke medewerkersdag. Waarbij onderlinge motivatie en uitwisseling van ervaring en kennis op het gebied van duurzaamheid centraal staan. De dag is alleen toegankelijk voor alle medewerkers van de deelnemende bedrijven: Den Hartog b.v./Autofood, Korenet, Van der Vlist Transportgroep, Swijnenburg Transport, Kroon Transport, Vink Transport, C.M. Baars & Zn. en J.W. de Lange. Totaal zullen er meer dan honderd medewerkers meedoen aan deze dag. Meer informatie: Martin de Winter (06-53900709) of Lennard Eijkelenboom (06-44552785).

die 40 accepteren we niet. Over drie jaar kan de situatie heel anders zijn, we doen er alles aan om bijvoorbeeld naar de 80 te komen.” Daarom kijken Hompe en collega-wethouder Niko Wiendels hoe andere gemeenten de problemen aanpakken. Ook verwachten B&W veel van ‘meetings’ waarin raadsleden, ondernemers en deskundigen aanschuiven om alle varianten en opties te bespreken. Daarbij komen ook zaken als de grondprijs en een mogelijke verhoging van het aantal huurwoningen aan de orde. “We doen er alles aan om het probleem aan te pakken.” In maart of april buigt de raad zich over de kwestie. Dan moet er een pakket argumenten en maatregelen liggen waar de accountant niet omheen kan en dat Geldermalsen behoedt voor ingrijpende maatregelen.

Dorpsbelangen naar Acquoy

De modezaken uit de regio kunnen hun nieuwste kledingstukken vervolgens showen in de modereportage van Olivier, zodat tiptop verschijnen op zo’n zakelijke meeting ook geen kunst meer is.

BlauwZaam houdt dag voor transport

7

™DcYZg]djYYddg\gdZcWZYg^_kZcaZkZgibdd^ZgZgdidcYZhde!Zc^hZZcWZoj^c^\^c\kddgYZ\ZbZZciZ#

FOTO: MARIJKE VERHOEF

Groenbedrijven adopteren rotondes <:A9:GB6AH:C™ Alle rotondes in Geldermalsen worden voort-

aan door plaatselijke hoveniers onderhouden. In ruil daarvoor mogen ze een reclamebordje op de rotonde plaatsen. Het gaat om zes gemeentelijke rotondes en zeven die eigendom van de provincie zijn, maar die tot nu toe door de gemeente werden onderhouden. “Het kost de gemeente veel tijd en de plaatselijke groenbedrijven rijden er elke dag langs”, maakte wethouder Ronald van Meygaarden duidelijk dat hier sprake is van een praktische oplossing. De hoveniers hebben de rotondes onderling verdeeld. In ruil voor hun inspanningen mogen de ondernemers een reclamebord in ‘hun’ rotonde plaatsen. Voorwaarde is wel dat de reclameuitingen te maken moeten hebben met het bedrijf en ze door hun omvang de verkeersveiligheid niet in gevaar mogen brengen. Daarom worden in de overeenkomst de maximale

afmetingen van de bordjes vastgelegd. Ook de indeling en uitvoering van het groen op de rotondes wordt door de gemeente goed in de gaten gehouden. Enerzijds mogen de groenbedrijven hun creativiteit op de verkeerspleintjes uitleven en zich ‘profileren’ door allerlei fraais te bedenken, maar de veiligheid blijft centraal staan. De contracten tussen de gemeente en de groenbedrijven worden voor twee jaar gesloten. Overigens werd het uitbesteden van het onderhoud aan de plaatselijke hoveniers in 2010 al genoemd als bezuinigingsmaatregel. Omdat de provincie destijds niet akkoord ging met het plaatsen van reclameuitingen op de rotondes duurde het een paar jaar voor de plannen konden worden gerealiseerd. “De rotondes worden mooier, de mensen blijer en voor de gemeente wordt het goedkoper”, somde een tevreden Van Meygaarden alle voordelen nog eens op.

C::G>?C:C™ Gemeente Neerijnen weigert mededelingen te doen over de gesprekken die deze maand worden gevoerd over de uitbreidingsplannen van Van Uden in de Kerkewaard. Een afvaardiging van Van Uden spreekt woensdag met de wethouders Verwoert (economische zaken) en Kool (ruimtelijke ordening). Onderwerp van gesprek: Van Udens verzoek om het bestemmingsplan in de Kerkewaard bij Haaften te veranderen, dat is nodig voor de gewenste verdubbeling van de opslagcapaciteit. Gemeentewoordvoerder Harry de Bont laat weten dat er tot begin volgende maand geen mededelingen worden gedaan. Donderdag 31 januari overleggen de wethouders opnieuw over Van Udens uitbreidingsplannen, dan met actiecomité ContaineroverslagNEE. Dat liet vorige week weten terughoudend positief te zijn over het voornemen van Van Uden om de containerterminal te laten vallen. Daarmee wilde het bedrijf de bevolking tegemoet komen.

Nina van Toulon verlaat Mooi Wonen In Enspijk ĢīİĭĦħĨ š Na vier jaar met heel veel plezier gewerkt te hebben voor stichting MooiWonenInEnspijk (MWIE) neemt Nina van Toulon afscheid als voorzitter. Nina stond aan de basis van MWIE. De stichting startte in 2009 met het initiatief om te voorkomen dat de Snelsteeg zou worden geasfalteerd. Bij haar rondje door het dorp lieten veel inwo-

ners weten behoefte te hebben aan een platform waar ideeën gerealiseerd konden worden. Dit om de saamhorigheid en leefbaarheid van Enspijk te vergroten: MooiWonenInEnspijk was geboren. Vier jaar later neemt de voorzitter afscheid. “Naast de zorg voor mijn familie en werkzaamheden in ons bedrijf ben ik sinds 2010 actief voor een ontwikkelingsprogramma in Indonesië. Dat wordt alles bij elkaar te

druk en dan moet je keuzes maken.” Martijn Karrenbeld, medeoprichter van MWIE, neemt de voorzittershamer over. “Nina was de drijvende kracht in onze stichting. Ze is creatief, ondernemend en houdt van snelle acties, een grote energiebron en een enthousiasmerend persoon die we gaan missen in ons bestuur. Maar: ze is niet weg uit Enspijk en heeft aangegeven vrijwilliger te blijven. Daar houden we

haar aan.” MWIE heeft drie enthousiaste nieuwe bestuursleden gevonden: Richard den Hartog en Rutger en Laura Schepers (penningmeester). Met Nicoline Stark (was al bestuurslid en nu secretaris) zijn er weer vijf bestuursleden. Nina is in de bloemetjes gezet tijden de maandelijkse eettafel en heeft haar eigen straatnaambord gekregen: Nina van Toulon Straat, die ze ergens in Enspijk mag ophangen.


Samen sterker in De Vijfheerenlanden Rabobank. Een bank met ideeën

Kennis delen met zzp’ers Hoe kan de bank de lokale welvaart stimuleren? Die vraag stelden we eind 2011 aan onze leden tijdens de jaarlijkse kieskringvergaderingen. ‘Kennis delen’ was een veel gehoord antwoord. Afgelopen jaar ging onze ledenraad met dit gegeven aan de slag. Het resultaat kunt u als (aankomend) zzp’er in De Vijfheerenlanden eind deze maand ervaren. Dan organiseren we voor u een gratis informatiebijeenkomst met presentaties die interessant zijn voor de dagelijkse praktijk. U bent van harte welkom, ook als u geen klant bent van de Rabobank. Kennis delen om de lokale welvaart te stimuleren. Dat is het idee.

26 januari 2013 12.15 Zaal open 13.00 - Opening door Jaap Jongbloed - Inleiding ‘zzp’ers in een coöperatie’ 13.30 Presentatie 1 (zie verderop) 14.15 Presentatie 2 (zie verderop) 15.00 Discussie onder leiding van Jaap Jongbloed 16.00 Netwerkborrel

Wils van Dam directeur Bedrijven

zaterdag 26 januari:

Niet te missen voor de (toekomstige) zzp’er Bent u zzp’er of wilt u het worden? Voor alle (aankomend) zzp’ers in De Vijfheerenlanden organiseert de Rabobank een niet te missen bijeenkomst. In hotel Van der Valk in Vianen spijkeren ervaren sprekers u bij over persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap, fiscale actualiteiten, marketing en promotie, persoonlijke presentatie en de coöperatie als organisatievorm voor zzp’ers. We sluiten af met een discussie en ‘matchmaking’ onder leiding van de bekende televisiepresentator Jaap Jongbloed. Via matchmaking proberen we zzp’ers samen te brengen die elkaar kunnen versterken. Gratis toegang, wel aanmelden De toegang is gratis en er zijn geen verplichtingen achteraf. Kies uw presentaties en meld u zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 januari, aan via rabobank.nl/vijfheerenlanden. Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen per presentatie beschikbaar, dus vol is helaas vol.

*

ZZP-MIDDAG

13.00 –17.00 uur, hotel Van der Valk in Vianen *

Gratis toegang, ook voor niet-klanten, meld u uiterlijk 24 januari aan

Discussieleider: TROSpresentator Jaap Jongbloed

Kies twee van deze vijf presentaties en meld u uiterlijk 24 januari aan op rabobank.nl/vijfheerenlanden. U krijgt een bevestiging per mail.

Twitter mee via #RaboZZP

Zzp’ers en de fiscus Met welke fiscale regels en mogelijkheden heeft u als zzp’er te maken? Wat verandert er in 2013? Spreker: Jan Campagne, Van Noord Accountants en Belastingadviseurs

Zzp’ers samen sterk in een coöperatie Steeds vaker verenigen zzp’ers zich in een coöperatie. Welke kans biedt samenwerking met andere zzp’ers, hoe pakt u dat aan? Spreker: Erik Altena, adviseur coöperaties voor Rabobank.

Persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap voor zzp’ers Wat betekent het ondernemerschap voor uw leven als zzp’er? Hoe haalt u het beste uit uzelf? Spreker: Jan Schuitemaker, Talentenanalist bij The Careercoach, Schoonrewoerd

Marketing en promotie voor zzp’ers Hoe krijgt u nieuwe en trouwe klanten? Hoe brengt u uw diensten als zzp’er onder de aandacht? Spreker: Remco Hol, marketing en communicatie expert

Persoonlijke presentatie voor zzp’ers Welk visitekaartje geeft u af en hoe presenteert u zich als zzp’er aan (nieuwe) relaties? Spreker: Anita ten Hoff, trainer en coach Ten Hoff Advies

www.rabobank.nl/vijfheerenlanden | @RaboVhl | Rabobank Vijfheerenlanden Kantoren in Vianen, Leerdam en Meerkerk | Particulieren (0347) 35 78 00 | Bedrijven (0347) 35 77 44


! D C M J I B N E K E RONDE PRIJSW Perssinaasappelen kist Âą 15 kilo deze week

ee deze w

KIST Âą 15 KILO Perssinaasappelen

Boeren appeltaart

net Âą3 kilo deze week

doorsnede 27 cm, per stuk 1100 gram deze week

doos 18 stuks deze week

4.99 voor

van

PER STUK 1100 GRAM

kilo 0.67

kilo 0.53

Scharreleieren maat M

e ek deze w

NET Âą 3 KILO

k

Bon Appetit jonge kaas

Zigeuner gehaktschnitzels

vers uit eigen oven 2 broden, gesneden deze week

kilostuk deze week

2 pakken Ă 4 stuks deze week

4.58 voor

va n

2

6.19 voor

MCD jonge dubbele graanjenever**

gel, megaperls, bubbles of super geconcentreerd Ă DFRQPO SDNJUDP deze week

van

PAKJE 250 GRAM

OLWHUĂ HV deze week

1.23 voor

kilo 4.00

8.00 voor

GRATIS

Persil wasmiddel

pakje 250 gram deze week

van

1+1

KILOSTUK

BRODEN

Croma bakken & braden

2.79 voor

DOOS 18 STUKS

kilo 3.64

Boonacker vloer donker-, zonne of meergranen brood

van

van

van

6.49 voor 5.99/

van

PER STUK

10.69 voor

LITERFLES

RONDE PRIJSWEKEN BIJ MCD! EXTREEM LAGE, RONDE PRIJZEN! MCD Leerdam, Eiland 73-75 4143 ET Leerdam, tel: 0345- 50 60 00

Bezoek ook onze website:

www.mcd-supermarkt.nl

W 03 - Aanbiedingen gelden t/m zaterdag 19 januari 2013. Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop! * Wij verkopen geen alcoholische dranken aan personen onder de 16 jaar.


publicaties

Woensdag 16 januari 2013

Bedankt6//25734%5.

Kwaliteit

staat bij ons hoog in het vaandel

Aan de biefshtuekrkent men de slager.

6!.(%4!&'%,/0%.*!!2

We wensen u een mooi 2013 en hopen oprecht dat u De Blauwe Anemoon blijft steunen. Onze gasten zullen u er zeer dankbaar voor zijn.

â&#x20AC;&#x153;Kanker slaat de funda menten onder je weg - het gooit je leven overhoop. Dat kun je niet alleen aan. Daarom zoek je steun bij mensen om je heen, maar ook daar buiten. Bijvoorbeeld bij een inloophuis. Daar kun je je verhaal kwijt en vind je begrip en afleiding.â&#x20AC;?

Namens het bestuur van De Blauwe Anemoon, Adrie van Huuksloot

Fred Stamkot De Blauwe Anemoon

Beste sponsors en vrijwilligers van De Blauwe Anemoon, Dankzij u heeft Gorinchem zijn eigen huiselijk en gezellig ingerichte inloophuis. Een ontmoetingsplek waar mensen met kanker ĂŠn hun naasten warm worden ontvangen. Ze vinden er een luisterend oor en kunnen deelnemen aan activiteiten om de ziekte even te vergeten. Steeds meer mensen weten gelukkig de weg naar ons te vinden. We bedanken u dan ook hartelijk voor alles wat u voor ons heeft betekend bij onze start en tijdens ons afgelopen eerste jaar.

Inloophuis

De Blauwe Anemoon

voor mensen met kanker en hun naasten

/.4-/%4%.s$%,%.s"%'2)0s(5)3%,)*+(%)$s!&,%)$).'s!#4)6)4%)4 W. de Vries RobbĂŠweg 1, Gorinchem, 0183-820213, www.deblauweanemoon.nl, info@deblauweanemoon.nl. Bankrekeningnummer: 1356.34.598 t.n.v. Stichting Inloophuis De Blauwe Anemoon

10

Gilde trophy Fjorden steak Procureur in ontbijtspek

Heerlijk gekruid shoarmavlees

Heerlijk gekruide biefstuksteak

HSBN

HSBN

HSBN

nu

1.50

60 nu 4.

+ 4 gratis broodjes

Verse braadworstjes nu

4 + 1 gratis

nu

2.25

Donderdag 1e kwaliteit

Gehakt extra voordelig

Gerookte kipsalade

HSBN

1.85

Gebr. rollade

HSBN

1.35

Div. soorten grillworst

IFMF

3.75

SLAGERIJ CEES VAN DER HAM 'POUFJOTUSBBU-FFSEBNt5FM t'BY 

WWW.SLAGERIJVANDERHAM.NL

op=op actie SHOWROOMKEUKENS

Van Dijk ontzorgt de ondernemer.

â&#x201A;Ź 18.800,-

showroomaanbieding

â&#x201A;Ź 9.750,-

â&#x201A;Ź 26.997,-

showroomaanbieding

â&#x201A;Ź 9.750,-

ALNOTEC Inclusief Miele apparatuur

ALNO ART Inclusief Siemens en Liebherr apparatuur

Onze merken | Alno | Eggersmann | Mereno | Nieburg | Warendorf Wellseindsestraat 9, 5325 KH Wellseind (Gld.), Tel. (0418) 552404

www.vosseling.nl

Openingstijden: Ma. t/m Do. 9.00 - 18.00u, Vr. 9.00 - 21.00u, Za. 9.00 - 17.00u, Zo. Gesloten

Pegasus Ruitersport organiseert clinic met Grand-prix ruiter Alexander de Meij

â&#x20AC;˘ SnelStart software en SnelStart Contant voor detail-/groothandel â&#x20AC;˘ Inrichten van administraties

In de mooie binnen locatie van de Lappenheide zal a.s. zondag een dressuur clinic gegeven worden door Alexander de Meij.

â&#x20AC;˘ Begroting-,budget- en

Alexander geeft al vele jaren les op hoog dressuur niveau. Diverse klanten van pegasus ruitersport hebben hiervoor ingeschreven. Zij konden sparen voor korting op deze clinic d.m.v. aankopen in de ruitersport winkel.

â&#x20AC;˘ Representatieve offerte service

beheerstechnieken

â&#x20AC;˘ Logoâ&#x20AC;&#x2122;s, websites en drukwerk

Ondertussen komt er veel bij kijken: administratie, organisatie, enzovoort. Laat dit geen zorg zijn. Van Dijk ontzorgt de (startende) ondernemer, ZZP-er of andere bedrijfsvorm. Bent u benieuwd hoe? Neem contact op voor een gesprek.

Na de clinic is er een zadelcontrole, verzorgt door Jolanda de Jong. Ook is er een fotograaf aanwezig die de combinaties op de gevoelige plaat zal zetten. Bezoekers zijn welkom; De clinic is ook uiterst leerzaam als je zelf niet meerijdt. Ook het meekijken met de zadelcontrole is interessant. De mogelijkheid om vragen te stellen is aanwezig. De toegang is gratis. Â Zondag 20 januari locatie â&#x20AC;&#x2DC;de lappenheideâ&#x20AC;&#x2122;, Huijgenstraat 47, Acquoy Aanvang 9.30 uur, laatste combinatie om 17.30 uur

U wilt graag doen waar u goed in bent. Dat is het hart van uw bedrijf. Daar verdient u het mee!

Eenvoud ig en doeltref fend! Oud Schaik 54 â&#x20AC;˘ Leerdam â&#x20AC;˘ T 0623 895952

Voor eventuele vragen: Pegasus Ruitersport tel. 0345 632727 e-mail: info@pegasus-ruitersport.nl

www.vandijkbedrijfsadvies.nl dirk@vandijkbedrijfsadvies.nl

b e d r ijf s a d v ie s & - b e ge l e id in g


Een fris en nieuw gezicht voor uw woning. Aan de binnenkant of de buitenkant. Misschien wel allebei.

Het juiste adres voor al uw: tCFIBOHtHMBTtTDIJMEFSXFSLFO

Of het nu gaat om onderhoud of renovatie, of omdat u gewoon zin hebt in een andere kleur of nieuw behang, uw huis knapt ervan op.

W.A. VAN LITH

V.O.F. SCHILDERS- EN BEHANGERSBEDRIJF

Afspraak maken?

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van isolatieglas.

Maak eens vrijblijvend een afspraak. U krijgt van ons, op basis van uw specifieke wensen, uitgebreide informatie en een scherpe offerte.

3.WBO(FMMJDVNTUSBBU"+ 3VNQU5FM

Vakkundige schilder Gratis advies Garantie

Scherpe prijs Deskundig kleuradvies Onderhoudscontract mogelijk

Uw schilder in de regio Leerdam Palissade 88 | 0345-612705 | 06-53207250 | www.pvooijen.nl Voorstraat 65, 4147 CB Asperen. Tel. 0345 - 613188 E-mail: f.verweij@verweijschildersbedrijf.nl

4DIJMEFSFOTQVJUXFSLFOt1MBGPOEFOXBOEBGXFSLJOH "MMFTPPSUFOCFHMB[JOHFOt)PVUSFQBSBUJF Vraag vrijblijvend info of kijk op XXXWFSXFJKTDIJMEFSTCFESJKGOM

WINTERACTIE!

VOOR ALS HET

MOET ZIJN !

Uw vakman voor:      

BERT KLIJMIJ SCHILDERS- EN AFWERKINGSBEDRIJF Dreef 3, Haaften. Tel. 0418 - 591876 / 06-53152579

Voor al uw binnenen buitenschilderwerk en beglazingen!

Nijverheidstraat 14 - 4143 HM Leerdam Tel.: 0345 - 614494 - fax: 0345 - 611904 E-mail: info@vidoschilderwerken.nl www.vidoschilderwerken.nl

Vink maakt â&#x20AC;&#x2122;t af... %# %## %$" %$ %! #

%  !#%  www.vinkschilderwerken.nl

Schilders- & Behangersbedrijf A. Schaap %PSQTXFHt,/-FFSCSPFL 5FM t.PC  &NBJMTDIBBQ!YTBMMOM XXXTDIJMEFSTCFESJKGTDIBBQMFFSCSPFLOM

schilderwerken, beglazing, behangwerken, verkoop schildersmaterialen.    

 

DIJKWAARD BV Glas & Schilderwerken

(&$  &# (!$$#  (#&%#&''' '%#! ("!#$ '%#!

Open dagen 1 februari 2013 Schilder^sCOOL Dordrecht Trompweg 229a, Dordrecht T: 078 65 43 810 E: dordrecht@schilderscool.nl 5 februari 2013 Schilder^sCOOL Geldermalsen Poppenbouwing 3a, Geldermalsen T: 0345 57 77 25 +HWRSOHLGLQJVEHGULMIYRRUVFKLOGHUVLQGHUHJLR E: geldermalsen@schilderscool.nl


publicaties

SUPER AANBIEDING

OUTDOOR LAARZEN verschillende kleuren dames en heren maat 36 t/m 46

Ook het adres voor:

Schaatsen en winterkleding

TE KOOP AANGEBODEN

Te koop gevraagd: zilveren gld en rijksdaalders van Juliana en Wilhelmina, ook buitenlandse munten koop ik. Wie heeft speldjes, sleutels, ringen en zegeltjes van MCD te koop voor de koekepannen. tel 0345-615800

t01*401t8&(*48&(t

Woensdag 16 januari 2013

12

OP

RUIMING

DE COLLECTIE 2012 GROTE MERKEN

RUIMEN WIJ NU OP VOOR

KLEINE PRIJZEN 0QEF[FTVQFSMBBHHFQSJKTEFGJFUTFOSVJMFOXJKOJFUJO

Electrisch Sparta Emotion 8 versnellingen

BEST SHOES Kerkstraat 50 - Leerdam - Tel. 0345-619224

Nieuwe elektrische fiets, dames, 53 cm, quick silver smoke Van â&#x201A;Ź 1.799,- Voor: â&#x201A;Ź 1.499,-

Sparta Grn Emotion C3 8 versnellingen met Rollerbrake / V-Brake. Nieuwe elektrische fiets, dames, 48 cm, nero/brightsilver Van â&#x201A;Ź 1.799,-

Voor: â&#x201A;Ź 1.499,-

Sparta Grn Emotion C3 8 versnellingen met Rollerbrake / V-Brake. Nieuwe elektrische fiets, dames, 53 cm, nero/brightsilver Van â&#x201A;Ź 1.799,-

Voor: â&#x201A;Ź 1.499,-

Sparta Ion Dt 8 versnellingen Nieuwe elektrische fiets, dames, 53 cm, brillantsilver/nero Van â&#x201A;Ź 2.399,- Voor: â&#x201A;Ź 1.999,-

Sparta Support 7 versnellingen met Rollerbrakes

MAKKELIJK BESTELD

â&#x201A;Ź 90,00

Sparta Emotion C3 8 versnellingen

Nieuwe elektrische fiets, dames, 53 cm, elephant/zwart Van â&#x201A;Ź 1.599,- Voor: â&#x201A;Ź 1.325,-

BSP Oma 24 met Terugtraprem Nieuwe omafiets, dames, 0 cm, lichtblauw Van â&#x201A;Ź 259,Voor: â&#x201A;Ź 195,-

Batavus Bub-kids 3 versnellingen Nieuwe stadsfiets, meisjes, 38 cm, aubergine Van â&#x201A;Ź 349,Voor: â&#x201A;Ź 289,-

Batavus Bub-kids 3 versnellingen Nieuwe stadsfiets, jongens, 38 cm, legergroen-mat Van â&#x201A;Ź 349,Voor: â&#x201A;Ź 289,-

Batavus Butterfly met Terugtraprem Nieuwe stadsfiets, meisjes, 38 cm, lilapaars Van â&#x201A;Ź 379,Voor: â&#x201A;Ź 259,-

Batavus Fuego-7 7 versnellingen Nieuwe stadsfiets, dames, 53 cm, moonzilver-mat Van â&#x201A;Ź 799,Voor: â&#x201A;Ź 629,-

Batavus Fuego-7 7 versnellingen

ONLINE DRUKKERIJ

NU

MOOI DRUKWERK,

â&#x201A;Ź 189,95

www.premere.nl

Nieuwe elektrische fiets, dames, 48 cm, matt delftsblue Van â&#x201A;Ź 1.799,- Voor: â&#x201A;Ź 1.499,-

Nieuwe stadsfiets, dames, 53 cm, technozilver Van â&#x201A;Ź 799,Voor: â&#x201A;Ź 629,-

Batavus Live 7 versnellingen Nieuwe stadsfiets, dames, 44 cm, mintgroen Van â&#x201A;Ź 599,Voor: â&#x201A;Ź 489,-

Batavus Live 7 versnellingen Nieuwe stadsfiets, dames, 44 cm, wolkenwit Van â&#x201A;Ź 599,Voor: â&#x201A;Ź 489,-

Cortina U2 3 versnellingen Nieuwe stadsfiets, dames, 49 cm, roze Van â&#x201A;Ź 499,Voor: â&#x201A;Ź 399,-

Cortina U2 3 versnellingen Nieuwe stadsfiets, dames, 53 cm, roze Van â&#x201A;Ź 499,Voor: â&#x201A;Ź 399,

Gazelle Toer Basic Nieuwe stadsfiets, uni, 51 cm, wild roze Van â&#x201A;Ź 399,Voor: â&#x201A;Ź 349,-

Montego Barrow Nieuwe stadsfiets, uni, 53 cm, no shrinking violet Van â&#x201A;Ź 799,Voor: â&#x201A;Ź 499,-

Montego Barrow Nieuwe stadsfiets, uni, 53 cm, engine red Van â&#x201A;Ź 649,Voor: â&#x201A;Ź 399,-

Montego Society Nieuwe stadsfiets, dames, 54 cm, steel grey Van â&#x201A;Ź 629,Voor: â&#x201A;Ź 548,-

VLIETSKANT 26, LEERDAM, TEL. (0345) 61 57 43


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

13 nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Woningbouw

KleurrijkWonen investeert volop

Volop nieuwbouw en onderhoud: ook in 2013 Ondanks de plannen in het Regeerakkoord bezuinigt KleurrijkWonen in 2013 niet op gepland onderhoud en nieuwbouwprojecten. ĩĢĢįġĞĪš De woningcorporatie gaat ook dit jaar aan de slag met diverse onderhoudsprojecten. Het streven is erop gericht om minimaal zeventig procent van de woningen naar een energielabel C te krijgen. “Dat geldt voor alle gemeenten waar we actief zijn”, zegt woordvoerder Teus de Wit. “En daar zijn we best trots op.” Recent heeft de Raad van Commissarissen van de woningcorporatie de begroting voor komend jaar goedgekeurd. KleurrijkWonen wil als maatschappelijk ondernemer rendabel (kunnen blijven) opereren. Vanuit die visie is een aantal jaren geleden een aanscherping van het onderhouds-, huuren nieuwbouwbeleid doorgevoerd. Geleid door de vraag vanuit de markt en de doelstellingen van ons ondernemingsplan. Teus de Wit: “Dit beleid werpt nu zijn vruchten af, waardoor we ook in 2013 de woningen van onze huurders verbeteren en afspraken met samenwerkingspartners kunnen na-

komen. Strak sturen op een efficiënte bedrijfsvoering blijft natuurlijk ons uitgangspunt, ook voor de komende jaren.” Energiemaatregelen Vanaf 2011 investeert KleurrijkWonen in een periode van zes jaar 25 miljoen in bouwkundige energiemaatregelen zonder dat hiervoor een huurverhoging wordt toegepast. In 2013 gaat het om een bedrag van 2.265.351 euro voor 886 woningen, die liggen verspreid in de vijf gemeenten in het werkgebied. “Daarmee zorgen we er voor dat minimaal zeventig procent van ons woningbezit Energielabel C heeft op 31 december 2013.” Daarnaast wordt net als in 2012 voor een bedrag van nog eens twaalf miljoen euro geïnvesteerd aan onderhoud (reparaties, mutaties en planmatig onderhoud). Verder is er nog een Strategisch Onderhoudsprogramma. Voor 2013 gaat het bijvoorbeeld om Castor en Pollux in Leerdam (bijna negen miljoen) en Nieuwstad Culemborg (ruim zeven miljoen). In totaal geeft KleurrijkWonen voor

™Dd`^c'%&(\VVi@aZjgg^_`LdcZcYddg]ZibZi^hdaZgZckVc]jjgldc^c\Zc#

dit soort projecten tot en met 2015 ruim 37 miljoen uit. Verder geeft KleurrijkWonen in 2013 1.277.000 euro uit aan sociale leefbaarheid. Het kan bijvoorbeeld gaan om sponsoring van leefbaarheidspro-

Nieuwe brandweerlui

Proef doorstroming twee jaar verlengd

īĢĢįĦħīĢī š De brandweer Geldermalsen Neerijnen Lingewaal (GNL) heeft er zes nieuwe vrijwilligers bij.

ĩĢĢįġĞĪš KleurrijkWonen mag nog maximaal twee jaar doorgaan met haar ‘doorstroomexperiment’. Ondertussen zoekt ze naar een permanente oplossing om de woonruimteverdeling te verbeteren. Sinds medio 2010 heeft de woningbouwcorporatie twintig oudere bewoners van grote huurwoningen benaderd. Deze mensen wilden naar een geschikte, kleinere huurwoning verhuizen, maar hadden dit nog niet gedaan. KleurrijkWonen heeft de vrijkomende woningen met voorrang toegewezen aan doorstromers die, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding, op zoek zijn naar een grotere huurwoning. Aan het einde van deze verhuisketen zijn er uiteindelijk ook woningen aan starters toegewezen. KleurrijkWonen vindt het experiment geslaagd: er is meer doorstroming gekomen op de huurwoningmarkt. Daarom wil de corporatie het experiment met twee jaar verlengen. Het college van de gemeente Leerdam heeft hiermee ingestemd. Ook de verlenging van dit experiment vindt buiten de toewijzingsregels van de normale woonruimteverdeling plaats. Voor de andere woningen die vrijkomen, gelden gewoon de normale regels zodat ook andere woningzoekenden over het aanbod van sociale huurwoningen kunnen beschikken.

Zij werden vrijdag voorgesteld door Ivan van Hemert, clustercommandant van de brandweer GNL. Twee vrijwilligers gaan aan de slag bij de groep Neerijnen-Oost en vier bij Neerijnen-West. Hiermee zijn beide groepen weer op volledige sterkte. De jubilarissen en nieuwe bevelvoerders werden vrijdag in het zonnetje

gezet door burgemeester Alex van Hedel. John van de Westeringh uit Varik en Wienus van Haaften kregen beiden een medaille opgespeld, omdat ze respectievelijk 25 en 35 jaar lid zijn van de brandweer. De leden Dirk-Jan van Os, Jan Walraen van Janno Mondria uit Waardenburg zijn onlangs geslaagd voor hun opleiding tot bevelvoerder, na een opleiding van twee en half jaar. Brandweer GNL is per 1 januari als één cluster naar de brandweer GelderlandZuid gegaan.

™7jg\ZbZZhiZgKVc=ZYZaoZiYZWgVcYlZZga^ZYZc^c]ZiodccZi_Z#

FOTO: AANGELEVERD

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Editie Leerdam Oplage: 22.380 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Acquoy, Asperen, Beesd, Deil, Enspijk, Gellicum, Haaften, Hei- en Boeicop, Hellouw, Herwijnen, Heukelum, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Nieuwland, Oosterwijk, Rhenoy, Rumpt, Schoonrewoerd, Spijk, Tuil, Vuren, Waardenburg, Zijderveld.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 Advertentieafdeling advertentie.leerdam@hetkontakt.nl

Advertenties Anita Hoogeveen (06) 13 49 83 26 a.hoogeveen@hetkontakt.nl Max Broekhoff (06) 51 31 49 35 m.broekhoff@hetkontakt.nl Redactieafdeling redactie.leerdam@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Marijke Verhoef (06) 23 81 21 31 m.verhoef@hetkontakt.nl Dick Aanen (06) 10 38 04 52 d.aanen@hetkontakt.nl André Bijl (06) 51 50 21 19 a.bijl@hetkontakt.nl Fenne Harrewijn (06) 20 09 31 78 f.harrewijn@hetkontakt.nl

jecten, woongoud en klussendiensten. Het totaalbedrag is overigens wel wat lager dan in 2012. Het werkgebied van KleurrijkWonen strekt zich uit over een deel van de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden in

FOTO: KLEURRIJKWONEN

Zuid-Holland en de Betuwe in Gelderland. De circa 12.000 woningen en appartementen staan in verschillende woonmilieus (zowel in kleinstedelijk gebied als op het platteland) en zijn bestemd voor een breed scala aan doelgroepen.

Plannen voor educatieve schooltuin langs Nieuwe Steeg in Herwijnen =:GL>?C:C™ Het braakliggende terrein aan de Nieuwe Steeg in Herwijnen krijgt dit

voorjaar bloemrijke akkerranden en wordt ingericht als schooltuin. Een ander plannetje: een schapenweide. Nu nog sponsoren vinden. Op het terrein zijn een aantal jaren geleden woningen gesloopt. In 2011 besloot Kleurrijk Wonen de geplande nieuwbouw te annuleren, sindsdien ligt het terrein braak. Een aantal partijen heeft de handen ineengeslagen om iets leuks en educatiefs met het terrein te doen. De School met de Bijbel, Spiegelhof en buitenschoolse opvang en peuterwerk De Kinderkamer nemen een deel van het terrein in gebruik als schooltuin. Daarbij maken ze ook een buitenklas. Eén van de directe buren van het terrein heeft zich aangesloten bij dit initiatief en wil een schapenweide inpassen. Ook dit zal betrokken worden bij het educatieve karakter van het project. Ook de Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Tieler- en Culemborger Waarden (VANL) heeft zich aangesloten. Ze wil een afgeleide van het akkerrandenproject op het terrein starten. Denk: brede stroken met bloemenmengsels zaaien langs de randen van het terrein, en op het terrein.

De Hoven op de technische toer ĤĬįĦīĠĥĢĪš Ook de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden kampt met een grote vraag naar technisch personeel. Om de huidige generatie middelbare scholieren te interesseren voor een technische opleiding, heeft lyceum De Hoven bedrijven benaderd voor een bedrijsbezoek. Vijftien bedrijven doen mee. Deze week bezoeken zo’n 150 leerlingen onder andere Merford, Purac, Strago Electro en Damen Shipyards om zich op een toekomst in de techniek te oriënteren. Website www.hetkontakt.nl Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,57 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Alblasserwaard, Lek en IJssel Oost en West, Vianen, Land van Heusden & Altena en Bommelerwaard en Klaroen.nl. Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 11:00 uur Redactiekopij tot maandag 17:00 uur Als onze medewerkers afwezig zijn, kunnen advertenties of redactionele bijdragen gedeponeerd worden in de brievenbus. Bij eventuele vragen kunt u bellen met 0183-583200.

WINTERDIP? KEUKENTIP!

Handelsweg 1, Meerkerk Tel: 0183 - 352244

www.kcmiddennederland.nl

www.hetkontakt.nl Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


GEMEENTEBERICHTEN woensdag 16 januari 2013

Deze pagina verschijnt onder verantwoordelijkheid van de gemeente Leerdam.

DE TWEET GEMEENTE LEERDAM

@Leerdam Tips om je huis te beveiligen tegen inbrekers? Kom 4 februari naar de inbraakpreventieavond in het Dak. http://ow.ly/ gEIS0  #leerdam

KORT NIEUWS PLASTIC AFVAL Inwoners van de wijk Noord, inclusief de Griend, de Bogerd, Donk en omliggende straten kunnen op woensdag 23 januari 2013 het plastic afval aanbieden. Zorg ervoor dat het afval voor 7.30 uur buiten staat en maak gebruik van de kroonringen en de speciale Plastic Hero-afvalzakken.

SPOOKFACTUUR Wij geven jaarlijks onze gemeentegids uit. Uitgeverij De Kleine Media uit Schagen verzorgt dit handige naslagwerk. Leerdamse ondernemers stellen ons de laatste weken vaak vragen over facturen die binnenkomen voor gemeentegidsen. Het staat elke ondernemer vrij te adverteren in welke gids ook, maar de gemeente Leerdam werkt samen met De Kleine Media. Voor vragen over facturen kunt u hen bellen, telefoon 0224 – 210 990.

AFVALKALENDER 2013 Benieuwd naar de inzameldagen van groene en grijze containers in uw wijk? Of wanneer plastic afval wordt ingezameld? Op de website van Reinigingsdienst Waardlanden staat de afvalkalender 2013. U kunt deze bekijken op www.waardlanden.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie over de afvalbrengstations van Waardlanden, zoals openingstijden en adresgegevens. Heeft u geen toegang tot internet? Bel dan gerust met Waardlanden: 0183 – 681 111. Zij helpen u graag.

MEER NIEUWS OP WWW.LEERDAM.NL.

VAAR OP TALENTEN, HEB VERTROUWEN EN ZIE “HET ONVERMOEDE LICHT”! Vrijdag 11 januari was de Nieuwjaarsreceptie in het Hofje van Mevrouw Van Aerden. Een gezellige drukbezochte bijeenkomst waar velen elkaar de hand konden schudden en goede wensen voor 2013 uitspraken. Naast de uitreiking van de Stadsrechtenprijs hield burgemeester Molkenboer zijn nieuwjaarstoespraak, getiteld: Vaar op talenten, heb vertrouwen en zie “het onvermoede licht”! Alle ingrediënten voor een geslaagde bijeenkomst waren aanwezig. Een hapje, een drankje en een geweldige entourage. De cast van Glasliefde kwam voor een laatste keer bij elkaar om de prachtige liedjes nog één keer ten gehore te brengen. Voor hen en het publiek een cadeautje!

foto: Sonja Bron fotografie

INBRAAKPREVENTIEAVOND Woninginbraak is een ingrijpendere gebeurtenis dan u misschien denkt. Met kleine maatregelen en extra oplettendheid is woninginbraak soms al te voorkomen. Is uw huis goed beveiligd tegen inbrekers? Zijn er maatregelen die u zelf kunt nemen om uw eigendommen beter te beschermen? Kom voor tips en informatie naar de inbraakpreventieavond in cultureel centrum het Dak. De gemeente Leerdam nodigt u graag uit op maandag 4 februari van 19.00 tot 21.30 uur. Toegang is gratis. Inbreker Wie beter dan een ervaren inbreker weet de ‘zwakke plekken’ in en rond uw huis aan te wijzen? Voormalig inbreker Evert Jansen, bekend van het tv-programma ‘De Inbreker’, vertelt hoe een dief handelt en hoe makkelijk hij het soms had bij een klus.

Dit laat hij zien aan de hand van actuele Leerdamse voorbeelden. Informatiemarkt Ook vertegenwoordigers van de politie, burgernet en buurtbemiddeling zijn op deze avond aanwezig. Zij geven informatie, beantwoorden uw vragen en laten inbraakpreventiemateriaal zien op de informatiemarkt. Aanmelden Wilt u ook tips om woninginbraak te voorkomen? Meldt u zich dan aan voor deze avond door voor 30 januari een e-mail te sturen naar: info@leerdam.nl. U kunt ook een briefje sturen naar Gemeente Leerdam, postbus 15, 4140 AA Leerdam, of geef deze af bij de receptie op het stadskantoor.

Hoe veilig

huis? is uw

EN DE STADSRECHTENPRIJS GAAT NAAR… Tijdens de Nieuwjaarsreceptie afgelopen vrijdag mocht wethouder Groeneweg de Stadsrechtenprijs uitreiken. De genomineerden waren Glasliefde en de Kleurrijke Picknick. De jury koos voor de Kleurrijke Picknick. De organisatie won de Stadsrechtenbokaal en een bedrag van 1.000 euro. De cast van Glasliefde ging niet met lege handen naar huis, zij ontvingen een cheque ter waarde van 500 euro. De Stadsrechtenprijs is bestemd voor Leerdammers die opvallen door hun inzet, enthousiasme en vernieuwingsdrang. Elke Leerdammer die een belangrijke impuls geeft aan een activiteit of vereniging, dus een voortrekkersrol vervult, komt voor de prijs in aanmerking. Hiermee wordt immers de saamhorigheid binnen de stad bevorderd. Genomineerd worden voor de Stadsrechtenprijs is op zich natuurlijk al een compliment waard! De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie.


gemeente-info

Woensdag 16 januari 2013 STADSKANTOOR Dokter Reilinghplein 1 Postbus 15, 4140 AA Leerdam

GEMEENTEWERF EN MILIEUSTRAAT Handelstraat 15 Postbus 15, 4140 AA Leerdam

T 0345 636 363 F 0345 613 643

T 0345 633 144 F 0345 633 643 Afvallijn: 0183 681 111

www.leerdam.nl info@leerdam.nl

15

woensdag 16 januari 2013

TEXTIELINZAMELING 30 JANUARI 2013 DOOR KICI Woensdag 30 januari kunt u kleding die u niet meer wilt gebruiken op straat zetten. Dan wordt er weer huis aan huis textiel ingezameld door stichting KICI. Het textiel kunt u in de kledingzak doen die u deze week in de brievenbus krijgt of heeft gekregen. Vergeet niet dat u niet alleen kleding kunt doneren, maar ook ander huishoudelijk textiel zoals hand- of theedoeken. Zelfs textiel met een vlek of scheur mag gedoneerd worden. Heeft u deze kledingzak niet ontvangen? Dan kunt u ook een standaard huisvuilzak of andere plastic zak gebruiken. Zorg er wel voor dat de zak goed herkenbaar is als kledingzak. Dit kunt u doen door een briefje op de zak te plakken met de tekst â&#x20AC;&#x2DC;Kledingâ&#x20AC;&#x2122;.

7:30 en 17.00 uur op. Zorg dat uw kledingzak op tijd buiten staat. KICI sorteert het textiel. Kleding die nog goed van kwaliteit is, wordt weer ingezet als kledingstuk elders op de wereld. Deze textiel vindt voornamelijk zijn weg naar bijvoorbeeld Oost-Europa of Afrika. Een deel van het textiel is echter niet meer draagbaar, maar wel geschikt om te recyclen. Denk bijvoorbeeld aan gedoneerde dekbedovertrekken en kapotte hand- of theedoeken. Dit wordt verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld nooddekens. De opbrengst van het ingezamelde textiel komt ten gunste aan meerdere goede doelen waaronder het Nederlandse Rode Kruis. Meer informatie? Reinigingsdienst Waardlanden coĂśrdineert de kledinginzameling. Heeft u vragen over de kledinginzameling? Bel dan Reinigingsdienst Waardlanden, telefoonnummer 0183 â&#x20AC;&#x201C; 681 111 of stuur een e-mail naar info@waardlanden.nl.

De medewerkers halen de zakken tussen

WERK IN UITVOERING In verband met de vorstperiode worden er geen werkzaamheden uitgevoerd. Zodra de weersomstandigheden het toelaten gaan we op de volgende locaties weer verder. RIOOLVERVANGING KON WILHELMINASTRAAT De Koningin Julianastraat is weer open en de Prins Bernhardstraat is grotendeels bestraat. De kruising met de Koningin Wilhelminastraat is voorzien van een puinverharding. De Wilgenlaan is niet bereikbaar. Deze week worden er vanwege de vorst geen werkzaamheden uitgevoerd. Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen naar 06 â&#x20AC;&#x201C; 5127 4100 of 0345 â&#x20AC;&#x201C; 636 396 ONDERHOUD WEGEN Op diverse locaties binnen de gemeente Leerdam voeren wij in het kader van het On-

derhoudsprogramma Wegen herstratingswerkzaamheden uit. De locaties waar we nu bezig zijn of binnenkort bezig gaan: rijweg Cochiuslaan, gedeelten voetpaden Copierlaan huisnummers 14 tot en met 42 (even zijde) en de toegangsweg achter huisnummers106 tot en met 130, gedeelten van de verharding in De Bazelstraat. HERINRICHTING FLORIS RADEWIJNSZSTRAAT We zijn nu bezig met het aanbrengen van de voetpaden in de Floris Radewijnszstraat. Gedurende ca 5 werkbare weken is de Floris Radewijnszstraat nog gesloten voor alle verkeer. RIOOLRENOVATIE VIJFMOLENS TE KEDICHEM Na de vorstperiode willen wij starten met de laatste fase van het project. Zodra de exacte startdaum bekend is, stellen wij u hiervan op de hoogte. Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen naar 0345 â&#x20AC;&#x201C; 636 193 of 0345 â&#x20AC;&#x201C; 636 389.

PRAAT EN DENK MET ONS MEE OVER DE AWBZ- BEGELEIDING! Door maatschappelijke ontwikkelingen en enorme bezuinigingen van de rijksoverheid gaat er veel veranderen voor mensen die nu professionele begeleiding krijgen binnen de AWBZ. Gemeenten zijn op dit moment aan het bekijken hoe ze dit met beperkte middelen deze begeleiding zo goed mogelijk kunnen organiseren.

gesprek met mensen die van dichtbij te maken hebben met deze professionele begeleiding aan hun naasten. We hebben het over begeleiding door een organisatie bij bijvoorbeeld â&#x20AC;&#x2DC;dagbestedingsactiviteitenâ&#x20AC;&#x2122;, â&#x20AC;&#x2DC;zelfstandig wonenâ&#x20AC;&#x2122;, â&#x20AC;&#x2DC;schoonmakenâ&#x20AC;&#x2122;, â&#x20AC;&#x2DC;vrije tijd en sportâ&#x20AC;&#x2122;, â&#x20AC;&#x2DC;werkenâ&#x20AC;&#x2122;, â&#x20AC;&#x2DC;opvoedingâ&#x20AC;&#x2122; en nog veel meer.

om te weten wat er bij u leeft. Met uw informatie kunnen we het toekomstig beleid zo goed mogelijk afstemmen op uw behoeften. Doe mee en reserveer de volgende data:

Als samenwerkende gemeenten (Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) willen wij graag in

Wij willen graag met u in gesprek om uw meningen, suggesties en ideeĂŤn te horen en

Meld u aan via servicebureau@meeav.nl of telefonisch bij het Servicebureau van

BEKENDMAKINGEN

BESLUITEN De onderstaande besluiten zijn genomen na een zorgvuldige afweging van alle belangen. Toch kan het zijn dat u tegen ĂŠĂŠn van deze besluiten bezwaar heeft. U kunt binnen zes weken na de hieronder aangegeven datum van bekendmaking van het besluit bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste bevatten: naam en adres van indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar. Wij wijzen u nog op het volgende. Het indienen van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt opgeschort. Om dat te bereiken kan naast een bezwaarschrift ook een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Dordrecht, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. van het monumentale pand Kerstraat 18 te Leerdam door het aanbrengen van een lift. Verordeningen en reglementen Nieuwe â&#x20AC;&#x153;Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Leerdam 2013â&#x20AC;? De gemeenteraad van de gemeente Leer-

dam heeft op 6 december 2012 besloten per 1 januari 2013 een nieuwe â&#x20AC;&#x153;Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Leerdam 2013â&#x20AC;? vast te onder gelijktijdige intrekking van de oude verordening. De nieuwe verordening is ten opzichte van de oude verordening op een 5-tal punten gewijzigd. 1. Het toekennen van noodlokalen kan nu plaatsvinden indien daaraan een behoefte is voor een periode van minimaal 10 jaar. 2. Er zijn theoretische (richt) termijnen opgenomen voor renovatie en nieuwbouw van schoolgebouwen 3. De berekening van de ruimtebehoefte is nu gebaseerd op 5,03 m2 per leerling, overeenkomstig de modelverordening van de VNG. 4. De verordening geeft nu de mogelijkheid om de ruimtebehoefte van scholen, op wijkniveau op te lossen. 5. In de verordening is de mogelijkheid opgenomen om aan het voorgezet onderwijs een vergoeding te verstrekken indien een sportprofiel aangeboden wordt. Deze verordening is tot stand gekomen nadat eerst een Integraal Huisvestingsplan Onderwijs is opgesteld.

Donderdag 31 januari 19.30 uur tot 21.30 uur Donderdag 28 februari 19.30 uur tot 21.30 uur Donderdag 28 maart 19.30 uur tot 21.30 uur

ligt voor u op het stadskantoor ter inzage van 15 januari 2013 tot 1 maart 2013. Digitaal is de verordening ook op te vragen door een e-mail te sturen aan: info@leerdam.nl en binnenkort te downloaden via www.leerdam.nl. OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen: Op 7 januari 2013 voor het plaatsen van een dakopbouw op de woning, op het perceel  Koningin Emmalaan 80, 4141 ED te Leerdam. Op 7 januari 2013 voor het bouwen van een aanbouw op het achtererf van de woning, op het perceel  Horndijkstraat 7, 4141 EK te Leerdam. Indien daaraan behoefte bestaat kunnen de aanvragen worden ingezien tijdens de openingstijden van bouw- en woningtoezicht van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur. Voor de middagen kunt u een afspraak maken met onze medewerkers via het telefoonnummer 0345-636217.

De nieuwe â&#x20AC;&#x153;Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Leerdam 2013â&#x20AC;?

Te koop: 1.14 ha landbouwgrond in Spijk 06-22102010

MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden op 0183 - 691 600.

Trouwauto of bus geregeld? Vergeet dan ook de uitnodiging niet. Kom voor een originele trouwkaart of eigen ontwerp naar: De Groot Drukkerij bv

    

EVENEMENTEN AGENDA 17 JANUARI RAADSVERGADERING IN HET HOFJE VAN MEVROUW VAN AERDEN 19 JANUARI GILGAMESJ IN GO 23 JANUARI KICK-OFF EXCURSIE OCHTEND BIBLIOTHEEK TOT EIND FEBRUARI EXPOSITIE VAN RINA VAN BAKEL IN LINGEPOLIKLINIEK LEERDAM 8 FEBRUARI 2013 WARME TRUIENDAG 2013 KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.LEERDAM.NL OF WWW.ONSLEERDAM.NL


OPEN HUIS DAGEN Geen inschrijfgeld, bespaar โ‚ฌ 25 Zaterdag 12 januari t/m zondag 20 januari Slanke en sportieve voornemens? Je pakt ze met onze hulp, altijd!! Gratis onbeperkt sporten tijdens de open huis dagen 10% korting op uw Finally-leefstijl-, voedings- en afslankplan.

t'JUOFTTNFUKFFJHFO1FSTPOBM'JUQMBO t/POTUPQCFHFMFJEJOHEBHFOQFSXFFL t#PEZ#VJMEJOH t.FEJTDIFรถUOFTT t+FVHEQSPHSBNNBhTEBODFFOPGรถUOFTT tVVSHSPFQTMFTTFO [POEFSSFTFSWFSJOHFO t,JOEFSPQWBOHNGRATIS t4-*.#&--:FO4-*.-&(4BMKBBSTVDDFTWPM

Parmentierstraat 36 4143 HA Leerdam T 0345-630370 M 06-21500702 www.marijkesbodystyle.nl

Verder? Geen sauna of modderbaden maar 100 % kwaliteit in docenten en apparatuur.


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 nieuws

Lingewaal krijgt geld voor waterlinie

Berry en Corita Bakker nog steeds in De Linde

įĦijĦĢįĢīĩĞīġš Drie projecten in de gemeente Lingewaal krijgen geld van onder andere de provincie Gelderland om te experimenteren met nieuwe vormen van beheer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

ĪĢĢįĨĢįĨ š In tegenstelling tot recente berichtgeving van de gemeente Zederik zijn Berry en Corita Bakker nog steeds beheerder van Dorpshuis De Linde in Meerkerk.

Eén van de Lingwaalse plannen: het beheer van elementen uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie door onderwijsinstellingen in Rivierenland laten plaatsvinden. Hiervoor wil de gemeente gaan samenwerken met ROCRivor, Helicon, gemeenten Culemborg, Geldermalsen en Zaltbommel en SLG. Leerlingen zouden stage kunnen lopen bij één van objecten in de waterlinie. De werkzaamheden worden te beginnen gekoppeld aan recreatieve infrastructuur en voorzieningen. De scope reikt van het opstellen van beheerplannen tot het uitvoeren van concreet beheer.

En dus niet de firma W. Bovekerk uit Meerkerk die, weliswaar tijdelijk, de honneurs vanaf 1 januari zou gaan waarnemen. Mr. Van Asch, raadsman van de familie Bakker en werkzaam bij Nationale Horeca Nederland, legt uit. “Klopt, mijn cliënten exploiteren nog steeds

De Linde. Ik ken ook de berichtgeving van de gemeente, maar ik heb het gemeentebestuur een brief gestuurd en gewezen op de rechten van de huurders. Die zijn sterker dan die van de verhuurder. De in Nederland geldende spelregels moeten in acht worden genomen en dus is de familie Bakker nog steeds beheerder.” Juridisch De advocaat blikt vooruit. “Ik heb geprobeerd met de gemeente Zederik in gesprek te komen, maar heb tot op heden nog niets gehoord. Ook niet van

onze handreiking om er gezamenlijk uit te komen. Ik vermoed dat de gemeente nadenkt over de huidige situatie en zich juridisch laat bijstaan, alvorens met een reactie te komen.” Overeenstemming Bij monde van voorlichter Attie Mager laat gemeente Zederik het volgende weten. “Het college van burgemeester en wethouders heeft half december nog geprobeerd om tot een overeenstemming te komen met de familie Bakker. Daarbij was de heer Van Asch ook aanwezig. Zoals bekend is aan-

sluitend een en ander in de raadsvergadering van 17 december aan de orde geweest. Het echtpaar Bakker heeft De Linde echter niet verlaten en de bedrijfsvoering vanaf 1 januari 2013 ongewijzigd en zelfstandig voortgezet.” Volgens de gemeentevoorlichter laat het college de ontstane situatie nu juridisch toetsen. Zodat duidelijk is dat het laatste woord in het geschil tussen de familie Bakker en gemeente Zederik nog niet is gezegd. Theo Sprong

Winter in Herwijnen. Aan het dak van het Hanshuys aan de Waaldijk hingen maandagochtend al ijspegels. Adrie van Kuilenburg legde het schouwspel vast. FOTO: ADRIE VAN KUILENBURG

Fort Asperen Een ander plan: integraal beheer van Fort Asperen en aanverwante objecten. Het is de bedoeling om versnipperde eigendommen en objecten op en rond het fort beheermatig op elkaar af te stemmen en waar mogelijk het beheer centraal te regelen inclusief financiering en onderaanneming. Daarnaast wil het fort het vrijwilligersteam versterken. Oude Horn Het plan voor De Oude Horn lijkt hier ook op. De stichting wil het huidige kleinschalige, versnipperde beheer op diverse eigendommen samenbrengen in één beheerplan. Er moet een integrale beheervorm komen met lokale maatschappelijke betrokkenheid. Alle drie de aanvragen zijn goedgekeurd. De financiële steun voor de proefprojecten komt van de provincies Gelderland en Noord-Brabant, Regio Rivierenland en het Europese project SHARE. De projecten gaan over maaien rond forten of kazematten of bijvoorbeeld onderhoud van het linielandschap. Dienst Landelijk Gebied maakte een boekje met kaartmateriaal dat de beheeropgave in het gebied van Lek tot Biesboschverbeeldt. Begin februari 2013 evalueert het beoordelingsteam alle gehonoreerde pilots tot nu toe. Het team schat dan in of nog een derde ronde wordt opengesteld.

q WWW.HOLLANDSEWATERLINIE.NL/BEHEER

Fileproblemen op A15 nemen toe ĤĬįĦīĠĥĢĪ š Het verkeer op de A15 in Rivierenland is in 2012 nog meer vastgelopen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel. In vergelijking met 2011 zijn de vertragingen groter en is op langere delen van het traject sprake van filevorming.

™;^aZdeYZ6&*W^_9dYZlVVgY#

Aan de westzijde van het gebied is de vertraging bij knooppunt Gorinchem het grootst. Deze ontwikkeling staat haaks op de landelijke trend van verbeterde doorstroming op rijkswegen. De doorstroming op de A15 ter hoogte van knooppunt Gorinchem is zowel in de ochtend- als avondspits verslech-

FOTO: AANGELEVERD

terd. Dit wordt mede veroorzaakt door het invoegende verkeer vanaf de A27. Vanuit Gorinchem is er vooral in westelijke richting in de ochtend sprake van matige doorstroming. Ook bij de afslag Hardinxveld-Giessendam loopt het verkeer vertraging op. De grootste problemen op de A15 in Rivierenland doen zich voor in de avondspits in oostelijke richting. Op het gehele traject vanaf knooppunt Deil tot en met Ochten was in 2012 sprake van slechte doorstroming. Het deel tussen Deil en Meteren spant de kroon: daar is de vertragingsfactor gestegen van 1,8 in 2011 tot ruim 2,4 in 2012. Dit betekent meer dan een verdubbeling van de reistijd. Vanuit Tiel richting Rotterdam zijn de doorstromingsproblemen in 2012 vooral tussen Echteld en TielWest sterk toegenomen. Deze cijfers zijn afkomstig van een actualisatie van het onderzoek dat de KvK Midden-Nederland in november 2011 presenteerde. Daarbij is dezelfde onderzoeksmethode als in 2012 gehanteerd, waardoor de cijfers goed te vergelijken zijn. Destijds werd gekeken naar de gemiddelde doorstroming op alle werkdagen in de maanden februari en maart.

Negen jubilarissen bij C.M. Baars & Zn. C>:JLA6C9™ Ook dit jaar mocht C.M. Baars & Zn. B.V. te Nieuwland een aantal jubi-

larissen, met hun partners, in het zonnetje zetten. Deze keer betrof het acht heren en een dame, die met elkaar 125 jaar trouwe dienst hebben vervuld bij het Nieuwlandse bedrijf. Leo Smits werd gehuldigd omdat hij al 25 jaar in dienst is. Hij begon als algemeen medewerker en is nu al jaren machinist op grote en kleine kranen. 12,5 jaar in dienst zijn: Corné Vonouvrie (machinist op een midgraver), Arie van Middelkoop (machinist op de grotere rupskranen), Ed van Muyden (grondwerker), Wim v.d. Berg (kipperchauffeur), Rob de Jong (chauffeur op diverse voertuigen), Koos de Jong (kraanwagenchauffeur), Johan Korevaar (chauffeur op de zware kraanwagens) en Joke Stek (facilitair medewerkster).

Mantelzorgers in het zonnetje zetten

Lek en Linge op de theatertour

īĢĢįĦħīĢīš Steunpunt Mantelzorg Neerijnen zet mantelzorgers uit de gemeente in het zonnetje met een bloemetje. Mantelzorgers aanmelden voor deze attentie kan via 0418-652371 of gdejongh@welzijnneerijnen.nl. Het Steunpunt Mantelzorg Neerijnen geeft informatie, advies en biedt een luisterend oor voor mantelzorgers in de gemeente Neerijnen, zodat mantelzorgers hun zorgtaken kunnen blijven vervullen en volhouden.

ĠIJĩĢĪğĬįĤš ORS Lek en Linge heeft de banden met Theater De Fransche School in Culemborg hechter aangetrokken. Sinds kort kunnen de CKVleerlingen tegen een speciaal tarief voorstellingen in Theater De Fransche School bezoeken. Er is speciaal voor hen de voorstelling ‘übermensch’ van Helmert Woudenberg. Ook wat betreft Open Podia ontstaat er een structurele samenwerking. Zo zullen op 27 januari leerlingen van Lek en Linge meedoen aan het Open Podium van Theater De Fransche School.

q WWW.MANTELZORGNEERIJNEN.NL


gemeente-info

Woensdag 16 januari 2013

18

Lingewaal journaal 16 januari 2013

INFORMATIE VAN DE RAAD

colofon Gemeentehuis: A Raadhuisplein 3, 4147 AN, Asperen P Postbus 1014, 4147 ZG, Asperen T (0345) 634 000 F (0345) 619 722 I www.lingewaal.nl E info@lingewaal.nl Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur U kunt de gehele dag terecht op afspraak: T (0345) 634 000 Vrijdagmiddag is het gemeentehuis gesloten. Loket Burgerzaken Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur Donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur Maandag t/m donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur (afhalen aangevraagde documenten bij receptie) U kunt op woensdagmiddag terecht op afspraak: T (0345) 634 000 I http://afspraak.lingewaal.nl Wmo-loket Dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur U kunt ook terecht op afspraak: T (0345) 634 000

Raadsvergadering Op donderdag 31 januari is de raadsvergadering. Ook bij deze vergadering bent u van harte welkom. De agenda staat volgende week in het Lingewaaljournaal.

AGENDA

â&#x20AC;&#x201C;

â&#x20AC;&#x201C;

22 januari 2012, 19.30 uur Raadsinformatieavond Gemeentehuis, Asperen www.lingewaal.nl 29 januari 2013, 13.30 uur Welstandscommissie Gemeentehuis, Asperen www.lingewaal.nl/bouwen 31 januari 2012, 20.00 uur Gemeenteraadsvergadering Gemeentehuis, Asperen www.lingewaal.nl

De gemeente Lingewaal heeft besloten om het pand aan de Zworrelstraat 73, 4171 AH te Herwijnen te verkopen. Dit pand is eigendom van de gemeente en de laatste jaren in gebruik geweest als â&#x20AC;&#x153;Open Schoolâ&#x20AC;&#x153;. Inschrijving De verkoop van het pand sluit aan bij het beleid om panden te verkopen die niet meer geschikt zijn voor het uitvoeren van de kerntaken van de gemeente. De verkoop van het pand gebeurt via inschrijving. U kunt het pand bezichtigen op de volgende data: â&#x20AC;˘ Donderdag 17 januari 17.00 tot 18.00 uur â&#x20AC;˘ Vrijdag 25 januari 16.00 tot 18.00 uur â&#x20AC;˘ Zaterdag 26 januari 11.00 tot 13.00 uur

MILITAIRE OEFENING Van 21 t/m 25 januari is in Lingewaal een militaire oefening. Militairen loodsen vanaf de grond een aantal gevechtsvliegtuigen en helikopters naar bepaalde doelen. Aan de oefening nemen 20 personen deel met 5 wielvoertuigen en er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie. Het precieze aantal heli-

kopters en vliegtuigen hangt af van de beschikbaarheid van de toestellen. Klachten Bij klachten (bijv. geluidshinder) kunt u bellen met het gratis nummer 0800-0226033.

Verkoopvoorwaarden en condities kunt u verkrijgen bij Van Arendonk Makelaardij te Herwijnen. Informatie kunt u opvragen via info@vanarendonkmakelaardij.nl of bij dhr. D. van Arendonk, via tel. (0418) 584 258.

BEKENDMAKINGEN Aangevraagde omgevingsvergunningen

Verlengen beslistermijn

Datum ontvangst

Adres

Bouwwerk

2 januari 2013

Waaldijk nabij hoek Zeiving, Vuren

plaatsen van een MUPI informatiebord t.b.v. de veerdienst Brakel-Herwijnen

9 januari 2013

Achterstraat 63a, Asperen

kappen van een perenboom

De beslistermijn voor een aanvraag omgevingsvergunning van de heer W.A. Schoenmakers te Heukelum voor het verbouwen van een schuur ten behoeve van Bed & Breakfast op het perceel Zuiderlingedijk 17 te Heukelum zal eenmalig worden verlengd met maximaal 6 weken.

De publicatie van aangevraagde vergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde vergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend. Meldingen Verzenddatum

Adres

Bouwwerk

Categorie

8 januari 2013

Dwarsweg 27, Heukelum

verwijderen van een asbesthoudend golfplaat dak

sloopmelding

10 januari 2013

Otto van Polanenstraat 6, Asperen

verwijderen en afvoeren van asbesthoudende lijm van de betonvloer in de hal/gang en keuken

sloopmelding

14 januari 2013

Mildijk 61, Vuren

verwijderen van een asbestverdachte gaskachel

sloopmelding

De besluiten liggen zes weken, vanaf de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage in het gemeentehuis te Asperen tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0345) 634 000.

TER INZAGE U kunt stukken inzien in het gemeentehuis tijdens openingstijden of op afspraak.

BEZWAAR EN BEROEP

â&#x20AC;&#x201C;

Informatie Wilt u ook een keer gast van de raad zijn? Of wilt u meer informatie over de raad? Neem dan contact op met de grifďŹ er de heer H.H. Dame via 06-44746872 of per mail: h.dame@lingewaal.nl. Alle raadsstukken vindt u www.lingewaal.nl (bestuur en organisatie > gemeenteraad > vergaderingen).

Gast van de raad De raad van de gemeente Lingewaal verwelkomt inwoners graag om een kijkje te nemen achter de

Belangrijke telefoonnummers: Bel- en Herstellijn T (0345) 634 024 Calamiteitenlijn T (06) 21 49 56 88 Gemeentenieuws: Radio LekWaal FM, 104,9 / 93,1 MHz TV LekWaal TV, kanaal 64+, teletekst pag.610 Calamiteitenzender Omroep Gelderland, 99,6 MHz

schermen van de gemeenteraad. We nodigen dit jaar voor elke raadsvergadering een aantal inwoners persoonlijk uit als gast van de raad. Zij worden om 19.00 uur ontvangen door de burgemeester, de grifďŹ er en enkele raadsleden. In een informele sfeer vertellen zij over het werk van de raad en over de komende vergadering. De gasten kunnen vragen stellen en aangeven wat zij verwachten van de raad.

Raadsinformatieavond Op dinsdag 22 januari is een raadsinformatieavond in het gemeentehuis. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom. De raadsleden worden die avond bijgepraat over het opstarten van een omgevingsvisie (een structuurvisie voor de gemeente) en het beleidsplan Wmo (Samen Meer).

VERKOOP ZWORRELSTRAAT 73, HERWIJNEN

ZIENSWIJZE U kunt schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen bij het College van B&W gedurende de inzagetermijn. BEZWAAR U kunt een bezwaar indienen bij het College van B&W binnen zes weken na de dag van verzending van een besluit. Bezwaar maken kan alleen door belanghebbenden.

BEROEP Belanghebbenden kunnen alleen beroep instellen tegen besluiten, als zij in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, of als hen niet verweten kan worden dat zij dat niet hebben gedaan. Een beroepschrift kan binnen zes weken vanaf de datum waarop het besluit ter inzage is gelegd worden ingediend bij de Rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. VEREISTE GEGEVENS Een zienswijze, bezwaarschrift of beroepschrift moet voorzien zijn van naam, adres, handtekening en datum. Een zienswijze moet een motivering bevatten; in een bezwaar- of beroepschrift noemt

BOUWPLANNEN? DOE DE VERGUNNINGCHECK OP

www.omgevingsloket.nl

u de omschrijving van het besluit en waarom u tegen het besluit bent. VOORLOPIGE VOORZIENING Het indienen van een bezwaar- of beroepschrift betekent niet dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Als u de uitvoering van een besluit wilt voorkomen, moet u naast het bezwaar- of beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan pas nadat het bezwaarschrift/beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt grifďŹ erecht geheven.

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Van Soest Belastingadviseurs b.v. Killesteijnstraat Ambachtsweg 4, 3, 4128 LC CWLexmond Lexmond 4128  

Ook het adres voor:

'JTDBMF[BLFO "BOHJGUFO*OLPNTUFOCFMBTUJOH #F[XBBSFOCFSPFQTQSPDFEVSFT 5BYQMBOOJOH

Telefoon 0347 - 34 16 04

Bij ieder mens past een kunststof kozijn.

Postbus 11, 4128 ZV Lexmond

Schaatsen en winterkleding

Fax 0347 - 34 18 54

E-mailadres: info@soest-acc.nl tXXXWBOTPFTUBDDPVOUBOUTOM

Onze showroom moet u gezien hebben! Kom altijd langs voor een offerte! #'%#)"&"*"'%&$&$$"*'( "$( $!* ##"  *(((#'%#)"&""

n Bel voor ee afspraak!


CHOICE

SAMSUNG SMART TV D E T E L E V I S I E W A A R O P A LT I J D W AT T E Z I E N I S

T I O O N NU OF 2

B A T Y X A L A GRATIS G * ! ! K C A B H S A C , OF â&#x201A;Ź 250 *Bij aankoop

van een

00 / ES8000 Samsung ES90

/ ES7000 Smar

t TV

Actieperiode: 16/01/2013 5/11/2012 t/m t/m 27/01/2013 * Actievoorwaarden: www.samsung.com/promotion

Voorstraat 57 4153 AJ Beesd Tel. 0345-683979 www.wakkermans.nl Blijf op de hoogte

Openingstijden: Ma. t/m do 09.00 - 12.30 / 13.00 - 18.00 uur. Vr. 09.00 - 12.30 / 13.00 - 21.00 uur. Za. 09.00 - 17.00 uur.

facebook.com/wakkermansav

@wakkermansav

Afwijkingen in afbeeldingen, omschrijvingen en prijzen voorbehouden


SCRABBEL mee met Neerijnen

h

Spelregels Scrabbel het woord bij elkaar en stuur of mail het naar onderstaand adres en win

â&#x201A;Ź 35,-.

Het woord heeft betrekking op de ondernemer die zijn verhaal verteld.

mail: neerijnen@hetkontakt.nl

A

i

Oplossing vorige week: APK Keuring

Winnaar: L. Vos - van Hemert

AUTOPIPPEL NIEUWE AUTO KOPEN?

t

Verkeersschool

Auto Pippel levert ook nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s van alle merken met:

Rivierenland

t)PHFJOSVJMQSJKT t1FSTPPOMJKLFTFSWJDF

t'BCSJFLTHBSBOUJF t.PCJMJUFJUTHBSBOUJF

e

AUTO- EN MOTOR-

6CFOUWBOIBSUFXFMLPNWPPSFFOWSJKCMJKWFOEFPGGFSUFPGTUVVSFFONBJMOBBSCBT!BVUPQJQQFMOM

RIJLESSEN Voor informatie zie onze website.

Rijthoek 1 t Haaften t 0418 -591345 t www.autopippel.nl

Bedrijfstelefoonsystemen van Aastra zijn eenvoudig te bedienen met een scala aan mogelijkheden. Door uw computernetwerk te koppelen aan het telefoonsysteem kunt u met een muisklik bellen vanuit uw PC.   Door gebruik te maken van Voice over IP kunt u ook veel besparen op uw telefoonkosten. Ook met een GSM smartphone kunt u tegen lokale kosten bellen door gebruik te maken van voice over IP  met WiFi.   GSM toestellen kunnen worden geïntegreerd in het telefoonsysteem.   Laat u ook voorlichten over de talloze mogelijkheden met de moderne telefooncentrales.

Bel 0418 65 5000Â Kerkstraat 11 a - 4181 AA Waardenburg

TOPKWALITEIT RETROSCOOTER

www.vsrivierenland.nl of 06-2005 2372

VOOR MAAR â&#x201A;Ź1399,- * Leverbaar in 25 km en 45 km uitvoering In meerdere kleuren verkrijgbaar *Excl. kenteken en rijklaarmaakkosten

Steenweg 29, Waardenburg Dinsdag gesloten T: 0418-652886 www.dekocktweewielers.nl


e

De oplossing van de puzzel moet u zoeken in de sfeer van deze adverteerder:

n c L e k S

Pellegrom Lastechniek is uw partner voor alle metaal-, installatie- en reparatiebedrijven in midden-Nederland. Gespecialiseerd in TIG- ,MIG-, elektrodelassen, plasmasnijden en persoonlijke beschermingsmiddelen.

PELLEGROM LASTECHNIEK

Pellegrom Lastechniek is dealer van Re-On, Selco, Oerlikon lasmachines en lastoevoegmaterialen. Pellegrom Lastechniek speelt in op de vraag van de markt door continue het R ijthoek 18 - 4175 LM - Haaf ten productenpakket aan te passen en te Pellegrom Lastechniek is gespecialiseerd in de zoeken naar nieuwe technieken verkoop van TIG , MIG en Electrode lasmachines. Daarnaast beschikt het bedrijf over een groot Tevens kunnen wij alle reparaties en assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen. keuringen verrichten volgens NEN norm. -Verkoop Uiteraard staat service en kennis hoog in ons vaandel! -Advies -Verhuur

OOK ADVERTEREN OP DEZE PAGINA?

-Reparatie -Onderhoud -NEN 3140 keuring

Bel 88831 06-130

Tel: 0418 - 561588 GSM: 06 52520669 info@pellegromlastechniek.nl Email: m.pellegrom@hetnet.nl

www.pellegromlastechniek.nl

1PNQTUSBBUt"38BBSEFOCVSHt5FMt'BY &NBJMJOGP!XJNEFLPDLOMt*OUFSOFUXXXXJNEFLPDLOM

Krachtige tijdelijke Ruimteverwarmers Oplossingen als koude overheerst!

Dijkstra Schaatsservice Zandweistraat 8 Waardenburg 0418-652902 Druk Print

met het oog op de toekomst...

â&#x2013;

Elektrische kachels

â&#x2013;

Infrarood heaters

â&#x2013;

Direct gestookte heaters

â&#x2013;

Indirect gestookte heaters

â&#x2013;

Heteluchtkanonnen

â&#x2013;

Propaangas heaters

â&#x2013;

Bouwdrogers

â&#x2013;

Eigen reparatie & service dienst

www.allesismogelijk.nl

APK KEURSTATION

Waar een ander stopt gaan wij verder

)NDUSTRIEWEGÂŹÂŹÂŹsÂŹÂŹÂŹ#!ÂŹÂŹ7AARDENBURGÂŹÂŹsÂŹÂŹ0OSTBUSÂŹÂŹÂŹsÂŹÂŹÂŹ"!ÂŹÂŹ7AARDENBURG 4ELÂŹ ÂŹÂŹÂŹÂŹÂŹsÂŹÂŹ&AXÂŹ ÂŹÂŹÂŹÂŹÂŹsÂŹÂŹ% MAILÂŹINFO VANHORSSENNL 4EXTIELWEGÂŹA ÂŹ!2ÂŹÂŹ #ULEMBORG

Industrieweg 1 ÂŹ#!ÂŹÂŹ 7AARDENBURG

De mobiele kachels van Oklima zijn een zeer goed en betrouwbaar product en gericht op de mobiele verwarming. De Oklima heaters kunnen zowel binnen als buiten worden gebruiktwaar tijdelijke verwarming nodig is. Oklima heeft een ruim en breed assortiment, voor iedere gebruiker zit er een juiste kachel bij.

AUTOBEDRIJF RON DE RUITER t"1,QFSTPOFOBVUPAT SFQBSBUJFFOPOEFSIPVE t#BOEFOt7FSLPPQFOPOEFSIPVECSPNNPCJFMFO t"1, 0OEFSIPVEFOSFQBSBUJFDBNQFSTt"JSDPTFSWJDF

Sign

Oklima Heaters en Kachels

www. ronderuiter.nl Achterweg 11, 4181 AD Waardenburg, Tel.: 0418-652815, Mob. 06 53393019

Winterbanden

ACTIE


Bouman Juwelen Leerdam ruimt op! Wie nu in is voor een mooi gouden collier, armband of briljant sieraad tegen een heel aantrekkelijke prijs moet er snel bij zijn! Gouden sieraden Fantasie schakel collier, geelgoud, massief Dames armband, fijn met edelsteentjes Witgouden dunne schakel armband Fraaie bi-color creolen Witgouden kleine creolen Geelgouden creolen, luxe uitvoering Witgouden creolen 65mm Luxe collier, bi-color, aan twee kanten draagbaar Geelgouden spiraalcollier, 45 cm. Geelgouden hart hanger, groot model Bi-color baby plaat armband Oorstekers, waaier model Kleine oorringen, geelgoud Witgouden fantasiering met zirconia, modern Fantasiering, rosé met witgoud, fraai! Zoetwater parel collier, zeer fraaie kleur, 12 mm Cultivé parel collier, 45cm, met parel hanger, klasse! Cultivé parel armband, gouden slot Witgouden hanger met parel voor aan parel collier Luxe gouden slaven armband, 9mm., slot en scharnier

Van

NU

1.590,-

999,-

299,-

149,-

395,415,250,-

99,249,149,-

499,395,-

299,249,-

2.495,-

1.495,-

1.389,-

825,-

395,289,265,29,-

239,175,139,19,-

389,-

235,-

405,-

275,-

1.175,-

699,-

688,-

425,-

550,-

375,-

199,-

110,-

2.750,-

1.950,-

Sieraden met diamant Slaven armband met diamant 3.500,- 2.250,Witgouden juweel ring, ovale diamant, handwerk 11.105,- 7.500,Bi-color diamant ring, vierkante diamant 5.615,- 3.350,Witgouden solitair, 0,71crt 7.500,- 5.250,Handgemaakte witgouden armband, 580(!) diamanten, TOP 24.439,- 14.999,Witgouden solitair ring, 0,25crt 1.325,795,Bi-color rozetring, klasse! 2.690,- 1.850,Schitterende alliancering, 5x0,25crt, 18 karaat goud 5.260,- 3.590,Witgoud fantasiering, klassiek slag model 1.952,995,Witgouden siders met diamant 940,550,-

Rosé en witgouden rozetring Fraaie solitairring, moderne zetting, 0,43crt. Alliance ring, bi-color, 5x0,05crt., 18 karaat Fantasie hanger met diamantjes, inclusief collier Fijn collier met diamant hanger, modern Luxe moderne set, collier, ring, oorstekers, bi-color Moderne oor creolen met diamant, bi-color, bijzonder!

2.069,-

1.250,-

4.345,-

2.995,-

1.438,-

950,-

1.216,-

595,-

484,-

325,-

5.130,-

2.999,-

1.250,-

850,-

Zilveren sieraden Diverse Trollbeads bedels halve prijs Diverse Trollbeads glaskralen halve prijs Diverse Pandora bedels twee halen een betalen Diverse herenringen, massief 63,45,Diverse jongens ringen 55,39,Slavenband met scharnier 178,99,Slavenband extra groot 185,99,Manchet knopen 79,49,Manchetknopen met zirconia 159,95,Dasklem, mat glans 85,49,Buddha armband breed 815,495,Buddha armband junior 249,125,Buddha ring, div. maten 145,99,Buddha armband Jady 675,450,Vele Ti-Sento sieraden hoge korting Ti-Sento slaven armband 229,139,Ti-Sento collier lang 239,159,Ti-sento collier, roze steen 99,59,Ti-Sento armband roze kralen 37,25,Ti-sento ring, bruine steen 69,95 35,Ti-Sento ring breed, bol 69,35,Charming, ALLE bedels 2 halen 1 betalen Ti-Sento ring, breed zirconia 135,79,Ti-Sento ring, blauwe steen 43,25,Ti-Sento ring, breed model 135,79,Horloges Guess heren, staal Guess heren, rosé kleur Armani, heren chronograaf Armani, dames groot wit, keramiek Armani, heren, leer rechthoek Armani, chrono, zwart, staal Armani, heren, rechthoek Armani, dames, leer Luxe Esprit, dames groot Alle Esprit horloges Esprit, dames, staal rond model

tHPVEt[JMWFStEJBNBOUFOtIPSMPHFTt

219,209,359,-

115,115,189,-

449,225,459,229,229,115,259,175,259,175,249,125,vanaf 30% 109,90 55,-

Esprit, dames armband horloge 119,90 69,Esprit, heren chrono zwart 159,85,Esprit, heren sportief 129,90 65,Guess, dames double klein 169,85,DKNY, dames doublé breed 169,75,Prisma, dames, double band 65,49,Prisma, dames, staal, leer 119,75,Prisma, dames, bi-color 139,85,Prisma, dames, titanium 65,39,Prisma, dames, design 69,49,Certina, dames chrono, sportief 490,295,Certina, dames, bi-color 290,175,Certina, dames, bi-color 380,229,Longines, heren chronograaf, automatisch uurwerk 2.090,- 1.250,Longines, heren, lederen band, Automatisch uurwerk 840,575,Occasion horloges Omega dames horloge, edelstaal met rosé goud, diamant Omega dames horloge, vierkant, lederen band, rondom diamant, bijzonder horloge! Omega Speedmaster, vintage! uit 1968, zeer zeldzaam! Baume & Mercier chronograaf, automaat, lederen band, koopje! Baume & Mercier, heren, staal met band, zéér voordelig!

1.995,-

2.200,3.300,700,550,-

Overige t/PHWFFMNFFSTJFSBEFOFOIPSMPHFTWBO diverse merken. t7FMFMFEFSFOIPSMPHFCBOEFOIBMFOCFUBMFO t*OSVJMWBOVXPVEFHPVEFOTJFSBEFONPHFMJKL tijdens de opruiming extra hoge inruilwaarde!

Al uw oude gouden sieraden € 26,- per gram bij inruil!


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

pWj[hZW]+`WdkWh_š LRC Leerdam huldigt

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

23 uit het nieuws

Herry Brefeld, Bastiaan van Wijk (40 jaar lid), Wim Kars, Guus Harms, Aart Horde (50 jaar lid), Mark Ruggenberg en Henky Titiheru (25 jaar lid).

me[diZW]/`WdkWh_š KNV EHBO afd. Waardenburg-Neerijnen huldigt jubilarissen: J. v. Aalst, H. Bruine, W. van Driel en J. van Maurik (25 jaar lid). W. v/d Meijden (30 jaar lid).

lh_`ZW]''`WdkWh_š JCB Belgium en JCB Ne-

lh_`ZW]''`WdkWh_š Rode Kruis Leerdam hul-

lh_`ZW]''`WdkWh_š De organisatie van de Kleurrijke Picknick wint de Leerdamse Stadsrechtenprijs, om-

digt Sandra en Adri de Jong, Manfred van der Weiden (10 jr), Henny Vodegel, Nieske van de Brink (20 jr), Dicky Mulder voor (30 jr) en voorzitter Tine Peels.

dat de activiteit een brede doelgroep bereikte en mensen uit verschillende wijken samenbracht. De picknick is georganiseerd door de Werkgroep Sociale Cohesie. De prijs: 1.000 euro een wisseltrofee. Theaterspektakel Glasliefde werd tweede en kreeg 500 euro. De Kleurrijke Picknick en Glasliefde waren de enige genomineerden.

pWj[hZW]'(`WdkWh_š VV WNC huldigt Anton van Wijk, Johan van Mourik, Evert, Hans en Gert Jan Pellegrom, Chris de Ruiter, Bert Klip, Tonie van Maurik, Wim Zwamborn (40 jr), Nelis de Ruiter, Herman de Jongh (50 ), Johan Janssen ( 60 jr).

pWj[hZW]'(`WdkWh_š De Bazuin sluit MusicKids af met een mini-concert met Jong Bazuin, waarbij alle deelnemende kinderen hun diploma ontvangen. Ze maakten op school kennis met muziek.

pWj[hZW]'(`WdkWh_š Debby van Heumen, Elyne Kolijn, Sezen Harmankaya en Nicole Smit behalen hun assistentleidster 2 diploma. Ze zijn alle vier lid van gymnastiekvereniging O.D.I. Vuren.

pWj[hZW]'(`WdkWh_š Gemeente Geldermal-

cWWdZW]'*`WdkWh_š Een man uit Leerdam

DAFeeb[dš Mirjam Alfons uit Leerdam is on-

sen houdt de tweede gezamenlijke snoeidag. De animo is groot: dertig mensen, waaronder opvallend veel jeugd, werkt mee in het groen.

verliest na een scherpte bocht de macht over het stuur en belandt met zijn auto in de sloot langs de Heukelumseweg in Asperen. De man blijft ongedeerd, de auto komt tot stilstand achter een boom en is total-loss.

langs derde geworden tijdens het NK poolen, spelsoort 10-ball. Mirjam werd eerder al Nationaal kampioen van de Molukse poolcompetitie.

derland (Waardenburg) schrapt de eindejaarsgeschenken en kerstkaarten en geeft het budget hiervoor, 6.000 euro, aan CliniClowns.


publicaties

Woensdag 16 januari 2013

Kapotte fiets of scooter? Ga dan naar

Rijwielhal VAN DONGEN W.C. de Hagen-Vianen Vijfheerenlanden 544.a. Tel. 0347-351756

TE KOOP AANGEBODEN

✓ Reparatie witgoed, tv en audioapparatuur ✓ (ook voor inbouwapparaten) ✓ Plaatsen van schotels ✓ Erkend kabelinstallateur (kabel tv) 0345-615920 / 06-54993354

Gevr. 8 Volt, 1,5 W lampjes v. buiten verlichting. Tel. 0183-302639. T.k. Bosch inb. combi magnetron 55Bx37H45D €75,-; ijskast z.g.a.n. 82Hx45Dx45B €75,-; vaatwasser Miele inb 3,5 jr oud 60Bx80Hx57D €85,-; inductieplaat inb. Pelgrim €80,-. Tel. 06-15184938. T.k. comp. scan om kerkdiensten te luisteren €50,-; oude lampenradio €75,-; videorec. + ab €35,-; Aristona volautom. platenspeler €75,-; cass.deck €25,-; k tv + ab €50,-; versterker Technics €50,-. Tel. 0416-692366. T.k. gaskachel Wellstraler hr 10.000 cal. m. thermostand. €200,-.. Tel. 0418-673424. T.k. gevr. oude ansichtkaarten en foto's van dorps- en stadsgezichten. Tel. 0345514446. T.k. miniaturen trekkers, vitrinekast en oude paneeldrn. Tel. 06-23044879.

Ook het adres voor:

Schaatsen

Nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen Op maandagochtend 4 februari start drs. Maja Jeffkins in Gorinchem een nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen! Deze cursus van acht bijeenkomsten is speciaal bedoeld voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in allerlei onderwerpen uit de hedendaagse psychologie en daar graag méér van willen weten. Deze psychologiecursus is een positieve cursus, waarin je aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk van het dagelijks leven inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen! Onderwerpen Tijdens deze cursus krijg je antwoord op de vraag, waarom mensen zich gedragen zoals zij dat doen in verschillende situaties en hoe je daar het beste op kunt reageren. Allerlei handige tips, inzichten en handvatten worden gegeven vanuit de moderne psychologie, het Enneagram en N.L.P. om positief om te kunnen gaan met het gedrag van mensen in allerlei situaties. Leuke strategieën worden gegeven om méér begrip en geluk in je leven te brengen. En natuurlijk worden er andere boeiende onderwerpen besproken! Wij doen geen rollenspel en een specifieke vooropleiding is niet nodig.

Maja Jeffkins: “Het is een gezellige cursus waarin je veel inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen”. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en kost € 220,- incl. materiaal en certificaat als bewijs van deelname. Alle deelneemsters ontvangen als welkomstgeschenk een leuke verrassing. Data: 4/2, 4/3, 18/3, 8/4, 22/4, 13/5, 3/6, 17/6 Locatie: Zalencentrum De Heul, Nieuwehoven 141, Gorinchem Tijd: maandagochtend, 9.30 tot 11.30 uur Schrijf je snel in, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om deel te nemen aan deze unieke cursus!

Bel vrijblijvend voor meer informatie of een folder tel. 010 - 234 45 54 of zie www.praktischepsychologie.nl

en winterkleding POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Zaterdag 19 januari 2013

DIERENBEURS BEESTENBOEL VAN 10.00 TOT 17.00 UUR

dag Het WNF is deze ig ez nw aa k oo

IN PARTYCENTRUM HET DAK TIENDWEG 9 TE LEERDAM. TELEFOON 0345-613626

Standhouders bij de dierenbeurs zijn onder andere: De dierenarts van Dierenkliniek Leerdam is aanwezig en verstrekt informatie over uw huisdier, Aqua Zoo Leerdam, Roos’ Trimsalon, Dierentehuis Leerdam, Stichting de Fret, Stichting De Papagaai, Petsplace, Dierentehuis Leerdam, Rattery Bubbles, Made by tof, Combinatie Baas Hond, HondenUitlaatService, Pegasus Ruitersport, Tomi Dijkema gedragstherapeute, Christoja, Schminken voor de kinderen, Popcorn en suikerspin.

DEMONSTRATIE DANSEN MET JE HOND OM 14.00 UUR EN OM 15.00 UUR

door Rebecca en Lotte bekend van Hollands Got Talent

Rebecca neemt ook nog haar honden Zita en Mozart mee. OM 1 1.00 EN OM 12.00 UUR

DEMONSTRATIE

GEHOORZAAMHEID EN FLYBALL

door HONDENSCHOOL GEURT VAN DIJK - www.geurtvandijk.nl

MAAK NU KENNIS MET JOUW TOEKOMST IN BOUW OF INFRA

KOM NAAR DE OPEN DAG VAN BOUWSCHAKEL Datum: 1 februari 2013 Tijd: 14:00 – 21:00 uur

NU OP DE FOTO MET UW HUISDIER FOTO’S ZIJN DIRECT KLAAR

Entree: vanaf 10 jaar € 2,50 Kinderen t/m 9 jaar gratis (kinderen onder begeleiding van een volwassene) Elke 25e bezoeker ontvangt een leuke attentie (zolang de voorraad strekt)

24

Bouwschakel, Houtschelf 10, 3371 KB Hardinxveld-Giessendam T 0184-615312, M info@bouwschakel.nl, I www.bouwschakel.nl


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

25 business nieuws

‘Dienstwerk biedt helpende hand’ ĩĢĢįġĞĪ š In het kader van het project ‘Mensen maken de wijk’ gaat de Stichting Dienstwerk in Leerdam aan de slag met haar Klussendienst. Dienstwerk doet dat vanuit haar ‘hoofdkwartier’ aan de Siemensstraat 28 in West. Officieel begint Dienstwerk per 1 februari, maar wie omhoog zit, kan zich nu al melden. “Doel is dat jongeren, werkzoekenden, particulieren en kleine bedrijven klussen uit-

voeren bij ouderen, mensen met een beperking en huurders van Kleurrijk Wonen. Deze doelgroepen kunnen voordelig profiteren van het aanbod”, legt Dianne Nicolai, coördinator van de plaatselijke klussendienst uit. Overigens kunnen ook andere Leerdammers de dienst inschakelen, maar dan tegen een wat hoger tarief. De afgelopen jaren draaide in Leerdam al een soortgelijk project. Dienstwerk was elders actief in Rivierenland, onder

meer in Culemborg. “Vorig jaar werden wij benaderd om in het kader van Mensen maken de Wijk ook in Leerdam te beginnen. Samen met de gemeente en Kleurrijk Wonen gaan we daar mee aan de slag”, vertelt Jan Theunissen. Volgens de projectleider ligt het accent op werkzoekenden en klanten uit wijk West. “Al mogen ook anderen gebruik maken van de voorziening.” Dienstwerk is bedoeld voor mensen die klem komen te zitten met

™?VcI]Zjc^hhZcZc9^VccZC^XdaV^W^ZYZc^cAZZgYVbYZ]ZaeZcYZ]VcY#

Voetreflexmassage DDHI:GL>?@™ Kleine vlinder ambulante

pedicurepraktijk verbreedt haar horizon met voetreflexmassage. Dit is een techniek waarbij reflexzones onder de voet, die corresponderen met de organen en spieren in het lichaam, geprikkeld worden door massage en druk. Voetreflexmassage ontspant en kan ondersteunend werken bij pijnklachten zoals rug- of maagpijn. Een behandeling duurt gemiddeld 45 minuten. Tijdens het opleidingstraject tot en met maart is er een kortingasactie. Meer info: Nicolette Hovius (06-43128941, kleinevlinder@live.nl).

FOTO: ANDRÉ BIJL

EHBO-cursussen in Waardenburg

hun klussen. “Het ontbreekt ze aan tijd en zin, of er is hulp van anderen bij nodig. Bij Dienstwerk zijn ze aan het juiste adres”, aldus Nicolai. Dienstwerk voert een scala aan klussen uit. Allerlei praktische karweitjes in huis, schilderwerk of klusjes in de tuin. “Maar ook hulp bij administratie, boekhouden of de belastingaangifte, dierenverzorging, het huishouden of als huiswerkbegeleiding.” Theunissen: “We zeggen niet gauw nee. Laatst vroeg iemand zelfs advies voor de aankoop van een matras. Maar we staan ook paraat als de wc of gootsteen verstopt zit.” Met één telefoontje of mailtje brengt Dienstwerk huishoudens en klussers bij elkaar. In de meeste gevallen slaagt men er binnen een of twee dagen in een kandidaat voor de klus te vinden. Er zijn drie soorten aanbieders en tarieven. Werkzoekenden en jongeren worden voor een uurtarief van 7,50 tot 15 euro ingehuurd voor praktische klusjes en lichte tuinwerkzaamheden, particulieren gaan voor tussen de 15 en 20 euro per uur aan de slag met bijvoorbeeld tuinonderhoud, strijk- en schoonmaakwerk, terwijl kleinere bedrijven en zelfstandigen onder meer verbouwingen, hovenierswerk, schilderwerk en zorgtaken aanpakken voor een uurloon van 25 tot 40 euro. “We kennen alle uitvoerende partijen persoonlijk en stemmen vraag en aanbod op elkaar af”, zegt Nicolai die zo snel mogelijk een bestand van werkaanbieders wil opbouwen. Voor aanmelding of info: 06-16778113 of via de website.

q WWW.DIENSTWERK.NL

KNV EHBO afdeling Waardenburg-Neerijnen start bij voldoende deelname een cursus reanimatie/AED. Na afloop van deze cursus die twee avonden duurt, ontvangen deelnemers een certificaat. De cursus wordt op 14 en 20 februari om 19:30 uur gegeven in de zaal boven de brandweerkazerne aan de Steenweg. Kosten zijn 25 euro per persoon, inclusief materialen.

L66G9:C7JG< ™

In september start de EHBO-afdeling met een complete EHBO-cursus die tien avonden duurt. Opgeven voor een van de cursussen kan bij Janna Burggraaf via bestuur@ehbowaardenburg-neerijnen.nl of 0418581929.

Winterrondleiding bij Royal Leerdam Crystal A::G96B™ Royal Leerdam Crystal houdt op vrijdag 25 januari en 8 en 22 februari rondleidingen door de kristalfabriek. Onder begeleiding van een ervaren gids wordt men door de oer-Hollandse Kristalfabriek geleid, terwijl het ambacht van het glasblazen wordt uitgelegd. Mensen zien hoe meester-glasblazers op ambachtelijke wijze het hete, vloeibare kristal tot prachtige kunst- en sierobjecten vormen en blazen. Op de slijperij ziet men hoe het kristal de uiteindelijke uitstraling krijgt. Als aandenken krijgt men een doosje glazen mee. Aanvang: 13:00 uur. Entree: 15,00 euro, inclusief kop erwtensoep. Aanmelden: 0345-636545 of info@royalleerdamcrystal.nl.

Cursus voluit leven door mindfulness

Eerste West Betuwse Paardenavond

Info over bevallen in het Beatrixziekenhuis

Leren koken met CookaBerrie

I>:A™ Indigo start woensdag 30 januari een cursus over mindfulness in combinatie met acceptance and commitment therapy voor iedereen die wil leren om vanuit aandacht en acceptatie te leven. Het idee: accepteren dat het leven twee kanten heeft, leidt tot grotere besluitvaardigheid, vriendelijkheid en vermogen om van het leven te genieten. De cursus wordt van 14:00 tot 16:00 uur gegeven in het STMR gebouw, Siependaallaan 3 in Tiel. Meer informatie: 0263124483 of info@indigogelderland.nl.

G=:CDN™ Dierenartsenpraktijk West Betuwe houdt donderdag 24 januari de eerste West Betuwse Paardenavond in De Kooihoeve, Tiendweg 9 in Rhenoy. Paardendierenarts en chiropractor Aagje Hardeman geeft een lezing over de verschillende gezondheidspakketten voor paarden. Paardentandarts Jacqueline van Gameren geeft een lezing over het paardengebit, en wat daarbij komt kijken. Er is ruimte voor vragen. Aanvang: 20:00 uur, entree gratis. Aanmelden: 0345573211, info@dierenartswestbetuwe.nl.

<DG>C8=:B™ Het Beatrixziekenhuis houdt maandag 4 februari een informatiebijeenkomst over bevallen in het Beatrixziekenhuis. Deze is bedoeld voor zwangere vrouwen, en hun partners, die in het ziekenhuis willen bevallen. Er is ook informatie over wat er gebeurt als mensen die thuis willen bevallen, toch onverhoopt naar het ziekenhuis moeten. De avond begint om 19:30 uur in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Aanmelden via zwangerenvoorlichting@rivas.nl.

A::G96B™ CookaBerrie heeft een nieuw aanbod kookworkshops. De lachende kok leert deelnemers om heerlijke gerechten op een eenvoudige wijze te maken. CookaBerrie geeft de eerste tien aanmeldingen tien procent korting. Inschrijven voor de workshops kan via onderstaande website. Hier staat ook een overzicht van alle data en thema’s van de workshops. Meer informatie: Berrie (0643453608).

Voet wordt Cornelissen Na ruim 25 jaar zijn sporen te hebben verdiend in de autobranche, heeft Willem Cornelissen Autobedrijf Voet aan de Veerweg 3 te Beesd overgenomen. Willem Cornelissen Automotive richt zich, naast het bestaande Toyota bestand, op de verkoop en het onderhoud van nieuwe en gebruikte automobielen van de merken BMW, MINI, Audi, VW, Landrover. Naast dit ‘one-stop-shopping’ aanbod, staat er een enthousiast team klaar dat zich met passie en plezier onderscheidt op het gebied van scherpe tarieven, kwaliteit en persoonlijke aandacht. In de werkplaats wordt kennis en kwaliteit uitgedragen door Arnold van Osch uit Enspijk, met vijftien jaar BMW ervaring, en Henk Budgen, reeds jaren race engineer van onder andere Team Bleekemolen. Het bedrijf hanteert openingstijden van 7:00 tot 19:00 uur, een flexibele werkplaatsplanning en een haal- en brengservice of gratis vervangend vervoer bij onderhoud. En de eigen wasstraat met pompstation maken het servicepakket rondom uw auto compleet. Meer informatie: 0345-681310 of www.willemcornelissen.nl.

7::H9™

™BZiY^iWZYg^_[`dbiZZcYgddbj^ikddgL^aaZb8dgcZa^hhZc#

Mutters Makelaardij doet mee met ‘Door’ =:J@:AJB™ Mutters Makelaardij is door

Vereniging Eigen Huis geselecteerd om mee te werken aan de pilot ‘Door’. Het plan ‘Door’ maakt het mogelijk om een andere woning aan te kopen, zonder het risico van dubbele woonlasten. Want: de koop van een nieuwe woning wordt pas definitief wanneer de eigen woning daadwerkelijk is verkocht. “Wanneer een gegadigde zich meldt voor uw woning, koopt hij uw woning met hetzelfde voorbehoud. Hierdoor ontstaat er een keten van verkochte woningen”, verwacht Jan Vendrig van Mutters Makelaardij. Om deze keten in gang te krijgen is een starter op de woningmarkt nodig. Om starters aan te moedigen, draagt iedereen in de huisketen 1 procent van de verkoopprijs van de eigen woning bij aan een bonus. Als de starter gevonden is en alle financieringen zijn rond, vindt de overdracht plaats van alle woningen in de keten. Vereniging Eigen Huis heeft dit plan ontwikkeld om samen met makelaars de woningmarkt een nieuwe impuls te geven en de doorstroming van de woningmarkt te bevorderen. Het plan kan interessant zijn voor mensen die hun huidige woning te koop hebben staan of voornemens zijn dit op korte termijn te doen. Meer informatie: vianen@muttersmakelaardij.nl of heukelum@muttersmakelaardij.nl.

q WWW.IKWILDOOR.NL

q WWW.COOKABERRIE.NL

Advertorial

Unieke cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen GORINCHEM - Vanwege de grote belangstelling start drs. Maja Jeffkins op maandagochtend 4 februari in Gorinchem de geheel vernieuwde psychologiecursus speciaal voor vrouwen. Elke vrouw die geïnteresseerd is in psychologie is welkom om deel te nemen aan deze nieuwe en zeer verfrissende cursus. De bijeenkomsten zijn niet alleen erg leerzaam, maar ook gezellig om aan deel te nemen. Deelnemers krijgen achtergrondinformatie over het gedrag van mensen en tips waar zij dagelijks veel profijt van zullen hebben in hun omgang met hun medemens. Een cursiste vertelt: “Alle onderwerpen zijn zó herkenbaar, dat je altijd met hernieuwde energie en inzicht in het gedrag van mensen naar huis gaat. Iedereen wil uitein-

delijk weten wat de achterliggende gedachten en motieven zijn van mensen. Doordat ik de cursus Praktische Psychologie volg, heb ik in veel verschillende situaties meer zelfvertrouwen gekregen en weet ik veel beter op situaties te reageren.” Iedereen kan deelnemen aan de cursus, er is ook geen vooropleiding nodig. Maja Jeffkins vertaalt alles naar het dagelijks leven, waardoor het niet alleen bij theorie blijft. Rollenspellen of andere oefeningen worden echter niet gedaan. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en wordt vanaf 4 februari gegeven in Zalencentrum De Heul, Nieuwehoven 141 in Gorinchem. Deelname kost 220,00 euro. Meer informatie: 010-2344554 of www.praktischepsychologie.nl.

Jouw krant heel dichtbij op www.hetkontakt.nl


publicaties

Woensdag 16 januari 2013

26

De special voor school, studie en beroepskeuze

OPLEIDINGSCENTRUM BOUW RIVIERENGEBIED www.bouwrivierengebied.nl

12 februari 2013 19.00 - 21.00 uur

BUNGALOWPARK

TE HUUR:

OPEN DAG

Praktijkonderwijs & brugklas vmbo-pro

OPEN AVOND

DINSDAG 5 FEBRUARI 2013 VAN 15.00 TOT 21.00 UUR Poppenbouwing 3, Geldermalsen timmeren 쎿 metselen 쎿 schilderen 19.00 uur | prijsuitreiking beroepenwedstrijden

Pen je rot

LIBRA OMMEN

16 m2

Opslagruimte en of garagebox Te bevragen tel. 0345-617160

K u n d a l i n i

Y o g a

â&#x20AC;&#x153; Wo r d h e t L i c h t d a t J e B e n t â&#x20AC;? Yoga-oefeningen die door iedereen kunnen worden uitgevoerd, ongeacht je leeftijd of lichamelijk vermogen. Het is een effectieve manier om de spieren zowel te versterken als te rekken. De meditaties die je leert, verbeteren je concentratie en focus en dat vergroot je vermogen om beter te functioneren.

TE R ;,/<<9UVNLUPNL HUU 46+,95,)<5.(36>: 

PUOL[OVVNZLPaVLUA^LTIHKLULU YLJY[LHTHHU^LaPNĂ WLY^LLRHSSPUL_JS [VLYPZ[LUILSHZ[PUNTPSPL\OLMMPUNĂ W^ TLPQ\UPZLW[VR[Ă W^ -VSKLYZ[LS 

0900-7627486

Zet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl

Dharamjodh Singh Khalsa (Dr. in psychologie)

Vanaf 21 januari 2013: Gorinchem, Weverstraat 1 Meerkerk, Burg. Sloblaan 15a Maandag 19:30-21:30 Zaterdag 9:30-11:30 Dinsdag 19:30-21:30 Tarief v.a. â&#x201A;Ź10,- (zie site) Donderdag 13:30-15:30 EREN

GRATIS RESERV

HOLLYWOUD Programma van do. 17-01-2013

www.kundaliniyogadjsk.nl 06 - 55 73 22 98 / wpg3@yahoo.com

A L M K E R K tot en met wo. 23-01-2013 Op 27 januari 2013 om 11.00 uur is er weer een gezellige kleuterbioscoop voor de allerkleinsten. Deze keer met Nijntje De Film! Op 29 januari 2013 om 20.00, 20.30 en 21.00 uur is er weer een Ladies Night. Deze keer met de romantische komedie â&#x20AC;&#x153;Verliefd op Ibizaâ&#x20AC;?. Inloop vanaf 19.30 uur. Meer informatie over deze speciale voorstellingen vindt u op onze website www.hollywoud.nl LIKE ONS OP FACEBOOK EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS! Om uw bezoek nog aangenamer te maken is ons gebouw voorzien van klimaatbehandeling. Daardoor is het bij ons nooit te warm of te koud. THE BEST OF IDFA ON TOUR 2013 Za. 19-01 11.00 First Cousin Once Removed 12.25 The Only Son 13.10 Little World 14.40 Sounds for Mazin THE IMPOSSIBLE- PREMIĂ&#x2C6;RE Do. 17-01 11.00/13.35/19.00, Vr. 18-01 11.00/19.00, Za. 19-01 19.00, Zo. 20-01 16.00/19.00, Ma. 21-01 11.00/13.35/19.00, Di. 22-01 11.00/13.35/19.00, Wo. 23-01 11.00/19.00 DJANGO UNCHAINED- PREMIĂ&#x2C6;RE Do. 17-01 21.15, Vr. 18-01 121.15, Za. 19-01 21.15, Zo. 20-01 21.15, Ma. 21-01 21.15, Di. 22-01 21.15, Wo. 23-01 21.15 GANGSTER SQUAD Do. 17-01 21.30, Vr. 18-01 20.30, Za. 19-01 20.30, Zo. 20-01 20.30, Ma. 21-01 21.30, Di. 22-01 21.30, Wo. 23-01 21.30 FINDING NEMO 3D NL Do. 17-01 16.05, Vr. 18-01 13.30/16.15, Za. 19-01 11.00/13.30/16.15, Zo. 20-01 11.00/13.30/16.15, Ma. 21-01 16.05, Di. 22-01 16.05, Wo. 23-01 13.30/16.15 HET BOMBARDEMENT Do. 17-01 11.00/18.30, Vr. 18-01 11.00/18.25, Za. 19-01 18.25, Zo. 20-01 18.25, Ma. 21-01 11.00/18.25, Di. 22-01 11.00/18.30, Wo. 23-01 11.00/18.25 LIFE OF PI 3D Do. 17-01 13.45, Vr. 18-01 18.35, Za. 19-01 18.30, Zo. 20-01 18.30, Ma. 21-01 13.45, Di. 22-01 13.45, THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY 3D Do. 17-01 20.40, Vr. 18-01 21.00, Za. 19-01 21.00, Zo. 20-01 21.00, Di. 22-01 20.40, WRECK-IT RALPH 3D NL Vr. 18-01 15.30, Za. 19-01 15.30, Zo. 20-01 11.00/13.25, Ma. 21-01 16.05, Wo. 23-01 15.30 GROETEN! VAN MIKE Do. 17-01 11.00/14.10/16.15, Vr. 18-01 11.00/14.10/15.45, Za. 19-01 10.45/14.10/16.20, Zo. 20-01 10.45/14.10, Ma. 21-01 11.00/14.10/16.15, Di. 22-01 14.10/16.15, Wo. 23-01 11.00/14.10/15.45 K3 BENGELTJES Do. 17-01 16.30, Vr. 18-01 13.00/14.35, Za. 19-01 10.45/12.25/14.35, Zo. 20-01 10.45/12.25/14.35, Ma. 21-01 16.30, Di. 22-01 16.30, Wo. 23-01 13.00/14.35 HOTEL TRANSYLVANIĂ&#x2039;: HOTEL VOL MONSTERS 3D NL Vr. 18-01 13.45, Za. 19-01 12.45, Zo. 20-01 12.45, Wo. 23-01 13.45 KONING VAN KATOREN Do. 17-01 16.10, Vr. 18-01 16.10, Za. 19-01 16.10, Zo. 20-01 16.10, Ma. 21-01 16.10, Di. 22-01 16.10, Wo. 23-01 16.10 ALLES IS FAMILIE Do. 17-01 18.20, Vr. 18-01 18.20, Za. 19-01 18.20, Zo. 20-01 18.20, Ma. 21-01 18.20, Di. 22-01 18.20, Wo. 23-01 18.20 SKYFALL Vr. 18-01 22.45, Za. 19-01 22.45 SNEAK PREVIEW Ma. 21-01 20.30 BOULEVARD: ALS TWEE DRUPPELS WATER Wo. 23-01 20.30

Ons programma kunt u ook vinden op onze website www.hollywoud.nl DOORNSEWEG TE ALMKERK (BOUWTERREIN), (GRATIS) RESERVEREN 0183-307286

19 JANUARI 2013 FEESTTENT NIEUWE STEEG HERWIJNEN BESTEL UW KAARTEN OP:

imaginedance-events.com


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

27 accent

Eigen kerkgebouw HHK Schoonrewoerd UITagenda Weten wat er in jouw regio te doen is? Ga voor de actuele UITtips naar: www.hetkontakt.nl. vrijdag 18 januari EVENEMENT

Typisch Hollands bij BWK Hervormde kerk, Schoonrewoerd

Nieuws VRIJDAG OP WWW.HETKONTAKT.NL

> Krijgt Leerdam glasvezel?

Sportnieuws IN HET WEEKEND OP WWW.HETKONTAKT.NL

> Leerdam Sport neemt het op tegen Everstein

Mijn nieuws Altijd zelf redacteur willen worden? Plaats je eigen nieuws op onze site en deel het op social media als Facebook en Twitter.

Fotoreportage Voorronde Kroosrock in beeld

Vacaturebank Check de laatste vacatures op www.hetkontakt.nl

Verkoopadviseurs, Woonmall Leerdam Schoonmaakmedewerker, Fonfeel Meerkerk

İĠĥĬĬīįĢĴĬĢįġ š Met een kerkdienst op donderdagavond en een open huis op zaterdag neemt Hersteld Hervormd Schoonrewoerd deze week het nieuwe kerkgebouw in gebruik. Er is nog volop werk aan de winkel in het fraaie gebouw dat verrijst in de Ooievaarszoom. Specialisten zijn bezig om het orgel te stemmen en de steigers staan nog in de kerkzaal. “De schoonmaakploeg moet er ook nog een keer doorheen. Maar: we zijn op tijd klaar”, benadrukken diaken Floor Verweij – voorzitter bouw- en interieurcommissie – en diaken/scriba Jan Vossestein. De bouw is voorspoedig verlopen. Op 31 maart 2012 werd de eerste steen gelegd door oud-predikant ds. L. Groenenberg. Vervolgens ging bouwbedrijf Bijkerk uit Sliedrecht aan de slag met de realisatie van het door architect Van Beijnum uit Amerongen ontworpen gebouw. Rond de zomer was de ruwbouw klaar, waarna het werk werd afgemaakt door aannemers uit de gemeente en een grote groep vrijwilligers. “Er was veel animo om te helpen. Het orgelfront is door gemeenteleden ontworpen en gebouwd.” Het resultaat mag gezien worden. De kerk is gebouwd volgens het ‘schuurmodel’ en past binnen de landelijke omgeving. Binnen valt de functionele inrichting op. En de warme uitstraling. “Daar is bij de keuze van kleuren en materialen bewust voor gekozen.” Aandachtstrekker is het fraaie glas-in-lood-raam van de zaaier. “Als ’s avonds het licht brandt, is die afbeelding ook buiten te zien. Prachtig.” Naast de kerkzaal

heeft het gebouw diverse zalen voor vergaderingen en de verenigingen. Op de tweede verdieping heeft de jeugd een eigen ‘honk’. Een pastorie completeert het project. “De afgelopen jaren kerkten we in de Hoeksteen in Leerdam. We zijn daar buitengewoon gastvrij ontvangen. De andere kerkelijke activiteiten speelden zich af in het dorpshuis en bij firma De Jong aan de Diefdijk.” Dominee Groenenberg benadrukt het belang van een eigen kerk. “Zeker voor de jeugd wordt een

ontmoetingsplek steeds belangrijker. Trouwens: ik heb respect voor onze jongeren. Hoewel ze steeds naar een andere plaats moesten, zijn ze trouw blijven komen. Ook ouderen kijken uit naar de opening. Zelfs mensen die niet meer naar de kerk kunnen en thuis naar de kerktelefoon luisteren, zijn dankbaar dat ze dit mee mogen maken. Ze zien er duidelijk de hand van de Heere in.” Het gebouw biedt plaats aan 325 kerkgangers. Vanwege de gestage groei leefde de wens op de

Landschapsbeheer zoekt mentoren įĢĤĦĬ š Landschapsbeheer Zuid-Holland start komend voorjaar met de gratis basiscursus landschapsmentor. In deze cursus worden mensen opgeleid om op vrijwillige basis volwassenen, jongeren en/of kinderen te ondersteunen bij hun werkzaamheden in natuur en landschap. De landschapsmentoren van Landschapsbeheer Zuid-Holland helpen mee bij het begeleiden van werkdagen in het groen. Dat kunnen werkdagen zijn voor jongeren, in de vorm van maatschappelijke stages, of werkdagen voor kinderen in het basisonderwijs. Ook voor volwassen organiseert Land-

schapsbeheert Zuid-Holland activiteiten om de groene leefomgeving te onderhouden, zoals tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Samen werken aan bijvoorbeeld wilgenknotten, fruitbomen snoeien, hakhout afzetten of een takkenril aanleggen. De landschapsmentor let erop dat op een veilige manier wordt gewerkt en hij of zij helpt de deelnemers met raad en daad. Landschapsmentoren van Landschapsbeheer Zuid-Holland worden professioneel ondersteund bij de organisatie en begeleiding van werkdagen. Landschapsbeheer Zuid-Holland roept hun hulp in bij werkdagen, of vraagt mentoren om zelfstandig activi-

teiten op te zetten. De mentoren kunnen gebruik maken van alle faciliteiten zoals gereedschap uitleen, verzekeringen en Arbo plannen en kosteloos deelnemen aan onze cursussen, waaronder de Verdiepingscursus landschapsmentor waarin men het landschap leert analyseren. Landschapsbeheer Zuid-Holland biedteen vrijwilligerscontract waarin de afspraken maken over rechten (bijvoorbeeld onkostenvergoedingen) en plichten (waaronder een integriteitsprotocol) staan. Meer informatie of inschrijven via onderstaande website.

q WWW.LANDSCHAPSBEHEERZUIDHOLLAND.NL

Zuid-Holland helpt kwetsbare beesten įĢĤĦĬ š De steenuil, heikikker en de sierlijke zwarte stern hebben hulp nodig. Landschapsbeheer Zuid-Holland is daarom gestart met een project om dergelijke soorten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden te helpen. Het project draagt de naam ‘Natuur-

lijk polderlandschap’. Door het aanleggen van bijvoorbeeld een poel of het plaatsen van een nestkast moet het voor genoemde soorten makkelijker worden om te overleven. In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden komen bijzondere dier- en

plantensoorten voor zoals bijvoorbeeld: heikikker, zwarte stern, steenuil, knotwilgslak, purperreiger en waterspitsmuis. Door intensief agrarisch beheer van graslanden en sloten wordt het voor soorten die van een open gebied houden moeilijker om te overleven. Landschapsbeheer wil samen met agrariërs en grondeigenaren maatregelen nemen om de verslechtering van het leefgebied voor bijzondere soorten een halt toe te roepen. Er komt subsidie beschikbaar voor inrichtings- en beheermaatregelen, zoals bijvoorbeeld het ophangen van nestkasten of het aanleggen van natuurvriendelijke oevers.

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

Grondeigenaren in de Alblasserwaard of Vijfheerenlanden komen als zij een bijzondere diersoort op hun grond hebben wellicht in aanmerking voor subsidie op soortbeschermingsmaatregelen. Zij kunnen op onderstaande website het interesseformulier insturen, te vinden onder het kopje projecten.

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

™OlVgiZhiZgcbZi_dc\ZcdecZhikadi#

q WWW.LANDSCHAPSBEHEERZUID-HOLLAND.NL

galerij nog 100 plaatsen te realiseren. Daar kreeg men geen vergunning voor, maar met de bouw is er rekening mee gehouden om die uitbreiding later alsnog mogelijk te maken. Donderdag om 19.30 vindt de officiële opening plaats via een kerkdienst. Met toespraken achteraf, maar zonder al te veel ‘poespas’. “We gaan ‘gewoon’ preken. Laat het Woord maar spreken”, zegt dominee Groenenberg. Zaterdag van 14:00-17:00 uur is er een open huis voor alle belangstellenden.

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. www.amivedi.nl

VERMIST Hond - zwart met bruine hond. kruising; Mert, Herwijnen Kat - wit met zwarte kater; Boezaardstraat te Asperen Lola - kleine zwarte met rood gemêleerde schildpad poes, rood befje, een rood glimmend halsbandje om met een klein belletje eraan, 2,5 jaar; Sperwerlaan, Leerdam

Dierenasiel

Pukkeltje is op 28 augustus 2012 bij Dierentehuis Leerdam gebracht. Het is een zwart wit poesje, geboren rond 14 juni 2012. Zij is een sociaal speels poesje, dat in de toekomst graag weer regelmatig naar buiten wil, om haar enorme hoeveelheid energie kwijt te kunnen. Pukkeltje heeft graag gezelschap van een soortgenootje, maar dat moet wel tegen een stootje kunnen, want Pukkel geeft het spelen niet snel op.


onroerend goed

Woensdag 16 januari 2013

2ENTMEESTERS -AKELAARS4AXATIEKANTOOR

7"/(&--*$6. 7"45(0&%CW s s s s

â&#x20AC;&#x2122;n Baby op komst?

HERWIJNEN â&#x20AC;&#x201C; ZWORRELSTRAAT 73 VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

" EHEERENEXPLOITATIE !AN ENVERKOOPAGRARISCH VASTGOED 4AXATIES /NTEIGENINGENSCHADEREGELINGEN

BeĂŤdigd Rentmeester, Gecertificeerd Makelaar/Taxateur Agrarisch Onroerende Zaken

Roodseweg 11 4156 AP Rumpt T: 0345-651635 M: 06-51260930 www.vangellicumvastgoed.nl

Royaal multifunctioneel gebouw op uitstekende locatie!

20 verschillende collecties met geboortekaartjes

Object met mogelijkheden!

vindt u bij

Op een uitstekende locatie staat dit multifunctionele pand op een ruim perceel van ca. 800 m². Het object is de afgelopen jaren in gebruik geweest als â&#x20AC;&#x153;Open Schoolâ&#x20AC;?. Het totale gebruiksoppervlak bedraagt 165 m². U beschikt o.a. over een centrale ontvangstruimte, keuken, toiletgroepen, 3 royale verblijfsruimten c.q. lokalen en een kantoorruimte. Kortom een bijzonder praktische indeling, die voor meerdere doeleinden geschikt is. In overleg met de gemeente zijn meerdere bestemmingen mogelijk zoals wonen, wonen & werken aan huis, bedrijven categorie I en een maatschappelijke functie.

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan

KAMER TE HUUR Nette ruime kamer te huur in het centrum van Leerdam. Voor info bel: 06-51551784.

28

Tel. 0183-583311

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. kndr autozitje â&#x201A;Ź15,-; campingbed â&#x201A;Ź15,-; kndr stoel Ikea m. blad â&#x201A;Ź10,-. Tel. 0610933553. Te Koop Winterbanden met LM velg voor een Opel AntaraMaat 215/70E16 100TProfieldiepte nog 6mm p info 06-25377926

Verkoop in opdracht van de Gemeente â&#x20AC;&#x153;Lingewaalâ&#x20AC;?

KOM NAAR DE OPEN KIJKDAGEN

GEBR. MIDDAG B.V. Bouw- en Aannemingsbedrijf

Donderdag 17 januari Vrijdag 25 januari Zaterdag 26 januari

van 17.00 â&#x20AC;&#x201C; 18.00 uur van 16.00 â&#x20AC;&#x201C; 18.00 uur van 11.00 â&#x20AC;&#x201C; 13.00 uur

Sluiting inschrijving 1 februari 2013 om 15.00 uur

Schoonrewoerd Tel. 0345-641998

Waaldijk 30, 4171 CE Herwijnen, tel. 0418-584258, fax: 0418-584255 BEKIJK ONS COMPLETE AANBOD OP WWW.VANARENDONKMAKELAARDIJ.NL

Nieuwbouw / Verbouw / Onderhoud / Renovatie

Het Kontakt is erbij Kampioenschap - Ongeval Paardenmarkt - Havendagen Molentocht - Avondvierdaagse... Vul zelf maar aan. Het Kontakt is erbij! Je leest en ziet mĂŠĂŠr op www.hetkontakt.nl

LEES ONS

â&#x20AC;&#x2DC;LIKEâ&#x20AC;&#x2122; ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS


Woensdag 16 januari 2013

Zonnebloemreis ğĢıIJĴĢš De Zonnebloem organiseert samen met een reisorganisatie een extra verzorgde busvakantie naar het Noord Duitse Merengebied, van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze redelijk mobiel zijn, al dan niet met een rolstoel (mits inklapbaar en eigen begeleider) of rollator. Zo’n 300 meter lopen en zelf de bus in- en uitstappen moet mogelijk zijn. Deelnemers dienen zichzelf te kunnen douchen, medicijngebruik te regelen en geen medische zorg te behoeven. Kosten: 419,00 euro, op basis van vol pension. Meer info of aanmelden: Tineke Holtman (0488-411560 of tinekeholtman41@gmail.com).

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

29 vrije tijd

Eerste lustrum voor stichting Couleur Local ĥĢįĴĦħīĢī š Op zaterdag 26 januari houdt de stichting Couleur Local haar vijfde manifestatie. Het eerste lustrum.

er wordt meer gedaan in Herwijnen dan schilderen. Cora van Mourik, Yvonne van Weelden en Lida Janzen tonen hun beelden.

Vanaf 12:00 uur zullen er in de vier zalen van dorpshuis de Poort allerlei activiteiten zijn op het gebied van kunst, cultuur en kennis. Zo is er onder meer een prachtige expositie met schilderijen van de Herwijnense kunstenaars Ria van der Meijden, Anneloes van Kervel, Jetty de Bruin, Annie Vos, Anita van Zandwijk, Ton Hobo, Sara Hobo, Marion Gerritsen, Marjan Pelle, Alie Blom, Jek van Zandwijk en Nico van der Vliet. Maar

Kleurwedstrijd In samenwerking met het GeoFort houdt de organisatie van Couleur Local met de kinderen van de twee basisscholen van Herwijnen een kleurwedstrijd. Er zijn vijftien gratis toegangsbewijzen te winnen. De allermooiste gekleurde vleermuizen krijgen ook nog een pannenkoek met stroop. Om 12:15 uur neemt Couleur Local videoclips op. Diverse deelnemers willen voor de eeuwigheid bewaard blij-

ven en worden op het zwarte vinyl vastgelegd. Onder hen: Tamara en Marjolein van Weelden. Zij nemen met de dansertjes van hun dansschool een echte videoclip op.

van Weelden, Adrie van Kuilenburg, Barbara Boden en Yvonne van Weelden.

Sieraden maken Charlotte van Maaren en Lia van der Leeden geven een workshop sieraden maken. Carla van Zomeren vertegenwoordigt de Cliniclowns tijdens Couleur Local.

Om 15:30 uur start Ut vijfde groeët dictee der Herrewijnse taol. Voor de vijfde maal zullen weer Herwijners en oud-Herwijners strijden om de eer en om de Herwijnense zouten Ring. Een speciale prijs wordt gegeven aan diegene die het mooiste Herwijnense woord weet.

Tijdens de manifestatie is er ook een fotoreportage te bekijken, getiteld ‘Herwijnen in cijfers en getallen’. De reportage wordt verzorgd door Jaap

Om 21:00 uur zorgt de Herwijnense band FrogFever met vette blues en hedendaagse rock voor een spectaculaire afsluiting van de manifestatie.

Bieb viert Nationale Voorleesdagen

Gratis klarinetles bij Aurora

ĩĢĢįġĞĪ š Peuters en kleuters kunnen op avontuur door prentenboekenland op woensdag 23, vrijdag 25 en dinsdag 29 januari van 10:00 tot 11:30 uur in Bibliotheek Leerdam.

A::G96B ™

De bibliotheek organiseert drie spannende inloopochtenden, waarop voor-

lezen centraal staat. Ouders doen samen met hun kind spelletjes en opdrachtjes tijdens deze leuke ochtend. Als ze hun kind tijdens deze periode lid maken, ontvangen zij als cadeautje een leuk vingerknuffeltje. Op zaterdagmorgen 2 februari is er een voorleesontbijt van 9:00 tot 10:00

uur. Bakker Edwin leest voor tijdens het smullen van alle lekkere dingen die Bakkerij de Jager speciaal gebakken heeft.

23 januari tot en met 2 februari, wordt voorlezen aan peuters en kleuters op een speelse en bijzondere wijze gestimuleerd.

Op 23 januari start het grootste voorleesfeest van Nederland: de Nationale Voorleesdagen. Tien dagen lang, van

Gratis poppetje Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid van de bibliotheek worden, ontvangen een poppetje van Dorus, de hoofdpersoon uit het boek ‘Nog 100 nachtjes slapen’ (zolang de voorraad strekt). Zo wordt voorlezen wel heel erg leuk. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman. Voor wie de allerkleinsten wil voorlezen is er de Prentenboek TopTien: de tien meest geschikte boeken voor peuters en kleuters, samengesteld door een team van jeugdbibliothecarissen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen besteedt BibliotheekNetwerk ZHZO extra aandacht aan voorlezen. Voorlezen is knus en fijn, het prikkelt de fantasie en is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het taalgevoel. In veel vestigingen komen bijzondere voorlezers voorlezen tijdens een voorleesontbijt of voorleesmiddag. Ook zijn er workshops en voorleesvoorstellingen.

™LZi]djYZg<gdZcZWZg\aVhi^_YZchYZ@^cYZgWdZ`ZclZZ`kddg^ceZjiZgheZZaoVVaEZe^_c#

Line-up Parel van de Betuwe bekend ıĦĢĩš De 24e editie van de Parel aan de Betuwe wordt dit jaar gehouden in drie voorrondes. De vijftien deelnemende bands zijn bekend gemaakt. Ze zijn te zien op onderstaande webstie. De voorrondes gaan in maart plaatsvinden. Vijf bands per avond gaan dan de strijd aan om zich te plaatsen voor de finale die zaterdag 20 april in Twentietoe te Tiel gepresenteerd wordt. Alle bands presenteren zich tijdens de voorrondes met een optreden van twintig minuten waarin zij beoordeeld worden door een vakkundige jury. Tevens krijgen alle bands vijf extra minuten speeltijd waarin zij een cover van The Rolling Stones kunnen spelen. Deze cover hebben de bands speciaal ingestudeerd voor de Parel van de Betuwe. De covers worden apart beoordeeld en de beste uitvoering wint de Gouden Koffer.

q WWW.PARELVANDEBETUWE.NL

Rijbewijskeuring ĩĢĢįġĞĪš 70-Plussers, en chauffeurs jonger dan 70 jaar met C/D/E rijbewijs kunnen donderdag 24 januari in Leerdam terecht voor een rijbewijskeuring. Locatie: Activiteitencentrum Noorderberg. Aanmelden via:

q WWW.REGELZORG.NL

ARCHIEFFOTO: MARIJKE VERHOEF

q WWW.BIBLIOTHEEKZHZO.NL

Stedelijke Harmonie Aurora start in februari een project voor kinderen vanaf negen jaar. Ze krijgen tien gratis klarinetlessen op donderdag van 19:00 tot 19:45 uur door een bevoegd klarinettiste in De Hobbitstee te Leerdam. Hierna kunnen de klarinetlessen tegen betaling voortgezet worden en kunnen leerlingen deelnemen aan het leerlingenorkest dat op maandag van 19:00 tot 19:45 uur repeteert. Ook andere beginnende muzikanten zijn welkom bij het leerlingenorkest, dat oefent in het gebouw Maranatha. De actie met tien gratis lessen geldt ook voor beginnende volwassenen. Zij kunnen als eerste opstap individuele lessen volgen op andere instrumenten alvorens mee te spelen met het leerlingenorkest. Waar nodig en mogelijk wordt een instrument van Aurora aangeboden. Er wordt met plezier en ontspanning gewerkt. Betrokkenheid van ouders bij de opleiding is belangrijk. Wanneer een bepaald niveau behaald is, kunnen leerlingen doorstromen naar het groot orkest. Aurora verzorgt opleidingen in samenwerking met De Hobbitstee, met steun van het Bert van Voordenfonds. Er starten projecten op andere scholen. Aanmelden: harmonieaurora@hotmail.com of www.auroraleerdam.nl.

Rina van Brakel exposeert in Lingepoli

Naomi van Zandwijk bezoekt alle musea

ĩĢĢįġĞĪ š Rina van Bakel exposeert tot eind februari een selectie uit haar schilderijen- en fotocollectie in de Lingepolikliniek Leerdam.

ĥĢįĴĦħīĢī š De 9-jarige Naomi van Zandwijk uit Herwijnen ontpopt zich tot een échte museumliefhebber. Ze doet mee aan een wedstrijd van de ANWB en bezoekt daarom zoveel mogelijk musea. De teller staat op 12.

Voor de expositie in de Lingepolikliniek zijn circa 25 werken geselecteerd uit een collectie van ruim 100 stukken. Bezoekers kunnen genieten van een bijzondere selectie, welke bestaat uit zowel ingetogen als uitbundige ‘regionale’ rivierlandschappen en stillevens, waaronder kleurrijke werken van bloemen. Ook abstracte werken worden niet geschuwd.

den begeleid door de – inmiddels overleden – bekende en veelzijdige kunstenaar Cees Beusekom die Rina de basisbeginselen van het schilderen bijbracht. Een aquarelcursus werd gevolgd bij gespecialiseerd kunstenares Dorien Uittenboogaard. De voorkeur voor het werken met pastelkrijt ontstond tijdens de begeleiding van Leonie Hulshof en is sindsdien in toenemende mate duidelijk herkenbaar in het werk van Rina.

Minder bekend is dat Rina ook een talentrijk fotografe is. In Leerdam worden dan ook een beperkt aantal recente bijzondere foto’s geëxposeerd. Haar fotowerk vormt in een aantal gevallen de basis van haar schilderijen. Rina geeft zelf aan: “Ik kijk een keer heel indringend naar een foto en laat vervolgens mijn fantasie los op het werkstuk. De uiteindelijke resultaten verbazen mij ook vaak en je herkent de foto structuur op een totaal andere wijze terug.”

Schilderen met krijt Ook de bekende en actieve Gorinchemse kunstenaar Arie Brinkman was één van de coaches van Rina en na enige tijd was een van zijn verassende uitspaken: ‘Rina schildert met krijt’. De afgelopen periode is Rina actief in het Open Atelier van de stichting Toon in Woudrichem. Rina besteedt wekelijks circa 10 uur aan haar creatieve activiteiten. Recentelijk werd zowel individueel als in groepsverband deelgenomen aan uiteenlopende exposities in Rivierenland.

Rina zette in 1985 haar eerste creatieve voetstappen op de weg van het kunstenaarschap om afleiding te vinden voor de drukke werkzaamheden in de fotozaak. De eerste stappen wer-

De expositie in de Linge polikliniek is gratis te bezichtigen tijdens werkdagen van 8:30 tot en met 16:30 uur. Meer informatie over de polikliniek: Rivas Zorglijn (0900-8404).

Naomi vult na ieder bezoek een inspectierapport in waarin ze opschrijft hoe kindvriendelijk het museum is. Het Nationaal Glasmuseum scoorde met een 1,6 bijzonder slecht: het per-

soneel was behulpzaam, maar er was niets te doen voor kinderen en ze begreep veel niet. De Glasblazerij kreeg een 6,3, omdat Naomi er veel leerde maar niet veel zelf mocht doen. Ze wil zeker nog een keer terug schrijft ze in haar rapport. Onderdeel van de wedstrijd is ook dat Naomi stemmen moet behalen via onderstaande website.

q WWW.MUSEUMINSPECTEURS.NL/INSPECTEUR/ NAOMI-VAN-ZANDWIJK/2167

™CVdb^a^c`hbZiWgdZgZcojh^c]Zi<ZaYbjhZjb#

FOTO: AANGELEVERD


OPRUIMING OPRUIMING OPRUIMING

KORTINGEN TOT WEL 40 % AFWASAUTOMATEN

WASMACHINES Miele W3371, 1400 toeren, resttijd/startuitstel. Asko Sweden 1400 toeren resttijd/startuitstel Bosch WAS283a1 1400 toeren resttijd/startuitstel Bosch WAQ283a1D 1400 toeren resttijd/startuitstel Bosch WAE2837snl 1400 toeren resttijd/startuitstel AEG L76689 1600 toeren resttijd/startuitstel AEG L76479 1400 toeren resttijd/startuitstel AEG L61473 1400 toeren resttijd/startuitstel Samsung WF806p4s 1400 toeren resttijd/startuitstel Bauknecht excellence4570 1400 toeren resttijd/startuitstel Bauknecht WAK 3470 1400 toeren resttijd/startuitstel Whirlpool AWO 9476 1400 toeren resttijd/startuitstel Zanussi ZWG6140 1400 toeren startuitstel

€ € € € € € € € € € € € €

1099,849,879,779,599,949,849,629,749,729,599,529,429,-

€ € € € € € € € € € € € €

999,799,799,699,479,839,749,549,659,649,499,444,349,-

€ € € € € € € € € € € €

899,799,799,649,599,949,699,599,749,499,549,349,-

KOEL-VRIESCOMBINATIES WTE 84173 Bosch KGV33vw30 condensdroger Liebherr CUN35336no frost kg, energieklasse C Whirlpool WBE3321 no frost Whirlpool WBV 34272 RVS Bauknecht KGN 4282 RVS no frost SGV53E33 vaatwasser Zanussi ZRT 724 dubbeldeurs

volledig geïntegreerd, 5 progr. o.a.

€ € € € € € € € € € € €

799,699,699,499,399,849,599,499,649,399,429,269,-

Whirlpool ADG 6500 Miele G4210SC Bosch SMV58M90

599,489,399,349,-

€ 649,€ 999,€ 999,-

€ € €

499,869,749,-

€ 949,€ 769,€ 699,-

€ € €

799,649,579,-

PRIJZEN ZIJN INCL. INBOUW EN HET AFVOEREN VAN UW OUDE APPARAAT

STOFZUIGERS € 229,€ 189,€ 89,€ 369,-

Miele 2000 watt parketspecial Miele S380 1800 watt Bosch 1700 watt Dyson DC19 multifloor

van € 549,-

€ 529,€ 449,na recyclepremie € 769,€ 699,€ 449,€ 529,€ 449,€ 699,€ 579,€ 799,€ 699,van € 649,€ voor 329,- €€599,269,-

€ € € €

199,149,65,299,-

Kom voor nóg meer aanbiedingen naar de winkel!

na recyclepremie

KOELKASTEN TAFELMODEL€ 569,grammeerbaar, waterbeveiliging

BAUKNECHT

€ € € €

INBOUW OVENS

voor € 479,-

kort, extra zuinig, 48db, voorpro-

Liebherr T1710-20 Bauknecht KRA 175 Bosch KTR 16 VW20 Zanussi ZRG716 WAK 3470 wasautomaat

679,549,449,429,-

INBOUW AFWASAUTOMATEN

Bosch HBC 84 K 553 combi oven Whirlpool AWM 823 IXcombi oven Whirlpool AKZM 778 IX oven

WASDROGERS Miele T 8813 condens Miele T 8703 afvoer Bosch WTW84161 warmtepomp Bosch WTE84306 condens Bosch WTE8417snl condens AEG T76489 warmtepomp AEG T76289 condens AEG T65280 condens Whirlpool Green740 warmtepomp Whirlpool AWZ5788 condens Zanussi ZTE 285 condens Zanussi ZTB 261

€ € € €

Miele G4210 Bosch SMS50M62 Bosch SMS50D02 Zanussi ZDF 2030

€ € € €

1400 toeren, startuitstel, resttijd-

369,€ 299,329,€ 279,379,€ 299,van € €599,299,199,-

voor € 499,-

na recyclepremie

indicatie, div. programma’s o.a.

U kunt bij ons vóór de deur parkeren!

Wij hebben onze eigen witgoed-reparatiedienst.

VRIESKASTEN TAFELMODEL€ 469,snelwas, hand/wol etc.

Liebherr G1223 TRKD prestige 370 Bosch GSV16VW20 Bauknecht GKA175 condensdroger Zanussi ZFT 711 7 kg, energieklasse B, voor-

programmeerbaar, uitgebreide BEZORGEN EN

€ € € €

369,€ 299,349,€ 299,van € €499,329,275,voor € 429,299,€ 239,-

na recyclepremie

€ 399,-

progammakeuze INSTALLEREN IS GRATIS!

Openingstijden: ma. 13.00 di. t/m do. 09.00 vr. 09.00 za. 09.00

-

18.00 18.00 21.00 17.00

u. u. u. u.

WITGOED SPECIALIST LEERDAM

Vlietskant 12 4141 CL Leerdam Tel.: 0345 - 633 099 E-mail: leerdam@witgoedspecialist.nl www.witgoedspecialistleerdam.nl


Chr. de Leeuw & Zonen

Gezocht: Luchtvaartspecialist(e)

"DIUFSXFH "&)BHFTUFJO 5FM 'BY

Chr. de Leeuw & Zonen is een handelsonderneming gericht op de land- en tuinbouwsector. Wij leveren o.a. aan detailhandel, bedrijven en instellingen. Daarnaast hebben wij een winkel met een zeer breed assortiment aan producten.

â&#x20AC;&#x153;Jij kent de snelle wereld van luchtvaarttarieven als geen ander en je bent altijd veel beter op de hoogte dan de internetgebruiker. Voeg daarbij je vakkennis en wij hebben de winnaar in huis die wij zoeken. Voor de topper die deze toegevoegde waarde kan bieden hebben wij een topbaan!â&#x20AC;?

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde

Zaterdaghulp  m/v (circa 4,5 uur) leeftijd vanaf 16 jaar

Mail je sollicitatie z.s.m. naar d.zwart@gorcumsreisburo.nl.

Zijn/haar functie bestaat o.a. uit: r"EWJFTFOWFSLPPQJOEFXJOLFM r0SEFSWFSXFSLJOH r.BHB[JKOFOPQSVJNXFSL[BBNIFEFO

De motoren draaienâ&#x20AC;Ś jouw reis start hier!

Wij vragen: r,MBOUWSJFOEFMJKLFFOFOUIPVTJBTUFJOTUFMMJOH r"GGJOJUFJUNFUEFMBOEFOPGUVJOCPVXTFDUPS r#FLFOENFU.4PGGJDFQSPHSBNNBTøø r'MFYJCFMFJOTUFMMJOH Wij bieden: r1SFUUJHFXFSLTGFFS r&FOBGXJTTFMFOEFCBBO #FOKFHF�OUFSFTTFFSEPGIFCKFWSBHFOOFFNEBODPOUBDUPQNFU .+EF-FFVXUFMøPGTUVVSEFTPMMJDJUBUJFCJOOFOEBHFO OBBS'B$ISEF-FFVX;POFO"DIUFSXFH"&)BHFTUFJO FNBJMJOGP!DISEFMFFVXOM

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, ervaren

MEDEWERKER M/V voor schoonmaakwerkzaamheden en vloeronderhoud bij een zorginstelling in Leerdam. Werktijden zijn van maandag t/m vrijdag vanaf 06.00 uur Werktijden ca. 20 uren per week

PilootKOEN is onderdeel van Gorcums Reisburo BV.

Beheersing van de Nederlandse taal is een pre Salaris conform CAO Heeft u interesse? Stuurt u dan een email naar info@clarusreinigen.nl Of bel 0622 593 219 (werkdagen tussen 16.00 en 18.00 uur)

TE KOOP

De nieuwe Ĺ KODA Rapid Doe ook uw familie een plezier!

AANGEBODEN T.k. video cam. â&#x201A;Ź15,-; Sony st set â&#x201A;Ź15,-; radio/cass. â&#x201A;Ź15,; dms schaatsen mt 38-3740 â&#x201A;Ź10,-; hr sch mt 43 â&#x201A;Ź10,-; 4 eetkmr st biezen zitting â&#x201A;Ź20,-; sony cd-speler â&#x201A;Ź15,-; st speler cd radio/cass â&#x201A;Ź15,-. Tel. 06-47157124.

Prijs va naf

â&#x201A;Ź 14.19 0,Bijtellin g â&#x201A;Ź 99,-

vanaf p.m.

T.k. org. oosterse loper 184x62; Boch 3-dlg gekl. kaststel; kop. 9-arm. dubb. kroonluchter; kop. 6-arm. kroonluchter; marm. klokstel. Tel. 06-83335974. T.k.lage noren Viking mt 42 + 37; salopette mt XL + M d.bl.; skischoenen mt 42 + 38. Tel. 0347-351356.

T.k. prof. tegelsnijder nw â&#x201A;Ź40,-; Kirby stofzuiger a.nw m. toebeh. â&#x201A;Ź300,-; regenton groen â&#x201A;Ź10,-; mini biljart keu + ballen â&#x201A;Ź15,-; 3,5 mtr gordijnstof rood â&#x201A;Ź20,-. Tel. 0651246669. T.k. te groot geworden garderobe dms 50+ mt 52/54. Tel. 06-23718493 n.o.z.

â&#x153;&#x201A;

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren

is mogelijk in Het Kontakt. Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden: 1. Alleen voor particulieren zonder 4. Geen personeel gevraagd of winstoogmerk. aangeboden. 2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur 5. Geen familieberichten. van onroerende goederen. 6. Geen partijverkoop. 3. Geen koop/verkoop van dieren.

Brandstofverbruik gemiddeld 5,1-5,5 L/100km (1 op 18,2-19,6) CO2-emissie 119-128 gr/km.

Vanaf 17 januari 2013 is de Ĺ KODA Rapid te zien in de showroom van Auto Ames.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld overschrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van â&#x201A;Ź 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Mijn tekst luidt:

De nieuwe Ĺ KODA Rapid zet een nieuwe standaard in comfort, prestaties en veiligheid. En daar is de hele familie blij mee. Achter het compleet nieuwe design biedt de Rapid ongekend veel beenruimte en zorgen innovatieve systemen voor veiligheid en comfort. In de Ĺ KODA Rapid wordt â&#x20AC;&#x2DC;Simply Cleverâ&#x20AC;&#x2122; weer tastbaar door de vele slimme oplossingen en extraâ&#x20AC;&#x2122;s. Bijvoorbeeld door een ijskrabber in de tankklep en een opberglade voor een veiligheidsvest onder de bestuurdersstoel. En met de zee aan ruimte doet u uw familie ongetwijfeld een groot plezier.

De nieuwe Ĺ KODA Rapid. Nu met â&#x201A;Ź 1.800,- introductiekorting vanaf â&#x201A;Ź 14.190,-

www.skoda.nl

Genoemde vanaf prijs is incl. BTW en BPM, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeelding kan meeruitvoeringen bevatten.

AUTO AMES Dr. Van Stratenweg 1, 4205 LA Gorinchem. 0183 - 641 050 www.auto-ames.nl, info@auto-ames.nl Top 3 dealer van het jaar 2011 en 2012

Kontaktjes Leerdam Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

â&#x153;&#x201A;

Kom langs voor een proefrit. Alleen of met de hele familie. Wij geven u graag alle ruimte.


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Herv. Gem. Grote Kerk 09.30 uur ds. M.B. Heijting, 17.00 uur ds. A. Schroten. ACQUOY Herv. Gem. 10.00 uur ds. Schelling. Herv. Gem. Pauluskerk 10.00 uur ds. J.A.W. Verhoeven, 18.30 uur ds. J. Belder. ASPEREN Geref. Kerk 10.00 en 18.30 uur mw. Levend Woord Gem. (Gebouw Maranatha, J.A. Burgersstr. 1) 10.00 ds. J. Visser. uur A. van Dalen. Herv. Gem. 10.00 uur ds. T.J. Korten, 18.30 uur ds. W..H.B. ten Ned. Geref. Kerk (Hoogstraat) Voorde. 10.00 uur Br. H. Kramer, 15.30 uur dienst, 18.30 uur ds. C.M. van der BEESD R.K. Kerk 09.30 uur oec.viering. `t Klis. Veld Beesd/Acquoy 10.00 uur ds. D. R.K. Mariakerk 19.00 uur Eucharistieviering (zaterdag 19 januari). Heikoop. Verpleeghuis Lingesteijn 10.30 uur ds. H.I. Methorst. DEIL Herv. Gem. 10.00 uur Prop. Chr. NIEUWLAND Jonkheer. Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. Schaap, 18.30 uur ds. H.I. Methorst. EST Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. de Jong. OOSTERWIJK Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. T. de GELDERMALSEN Ridder, 18.30 uur ds. J. de Jong. Vrije Evang. Gem. de Ark (MBO Helicon) 10.00 uur ds. Martin OPIJNEN Penning. Herv. Gem. 11.00 uur ds. F.W. van IJsseldijk (voorber. H.A.). HAAFTEN Evang. Gem. Haaften e.o. (Dorpshuis, Dorpshuisstraat 2) 10.00 uur RHENOY Prot. Gem. 10.00 uur ds. L.J. Elbert Stigter. Herv. Gem. PKN 09.30 en 18.30 uur Lamens. ds. A.C. de Kruijf. SCHOONREWOERD Geref. Kerk 10.00 uur ds. J. Visser HEI- EN BOEICOP (Bed. H. Doop), 18.30 uur ds. B. de Herv. Gem. 09.30 uur kand. J. Ridder. Hogenhout, 18.30 uur ds. H.J. v/d Herst. Herv. Gem. 19.30 uur ds. Veen. L. Groenenberg (ingebruikname nieuw kerkgebouw) (donderdag 17 HELLOUW januari). 11.45 uur ds. C.M. Visser, Herv. Gem. 09.30 uur ds. De 18.30 uur ds. IJ.R. Bijl. Koeijer, 18.30 uur ds. G. Schaap. Herv. Gem. 09.30 uur kand. A. de Wit, 18.30 uur ds. R.R. Eisinga. HERWIJNEN Geref. Kerk 10.00 en 18.30 uur ds. SPIJK G.J. Mink. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur kand. Herv. Gem. 10.00 uur ds. W de G.K. Terreehorst, 14.30 uur ds. L. Bruin, 18.30 uur ds. J. Broekman. Groenenberg. HEUKELUM TRICHT Herv. Gem. 10.00 uur ds. M.C. Dekker, 18.30 uur ds. D. Schinkels- St. Herv.-Geref. Evangelisatie Tricht 14.30 uur dr. M.A. van den hoek. Berg. KEDICHEM Herv. Gem. 10.00 uur Ds. H.G. Dijk. TUIL Ned. Herv. Gem. 09.30 uur ds. F.W. van IJsseldijk, (Voorber. H.A.). LEERBROEK Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. R.W. Mulder. 19.30 uur ds. VARIK J. van Rossum, weekdienst (woens- R.K. Kerk 10.00 uur Oecumenische viering, past. B. Robben en ds M. dag 23 januari). Cevaal (in N.H. kerk). LEERDAM Chr. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur VUREN Geref. Kerk 10.00 uur dhr. W. ds. J. v. Walsem. Christengem. De Tabernakel 10.00 Bevelander, 18.30 uur ds. M.C.E. Kollenstaart. uur Stef Kastanja (gebouw WestHerv. Gem. 10.00 uur ds. P.R. van End in wijk West). Evang. Lutherse Gem. 17.00 uur ds. Ankeren. A. Wijting. WAARDENBURG Herst. Herv. Gem. (Kerkstraat 17a) Geref. Gem. Adullamkerk 19.30 uur st. H.A. van Zetten (donderdag 09.30 uur T.J. Kamerbeek, 18.30 17 januari). 10.00 uur ds. M.J. van uur ds. M. v. Sligtenhorst. 19.30 Gelder, 15.00 uur ds. A.T. Huijser. uur ds. N. v.d. Want (woensdag 23 19.30 uur ds. S. Maljaars (woensdag januari). Herv. Gem. Waardenburg-Neerij23 januari). Geref. Gem. in Ned. 09.30 en 18.30 nen PKN 10.00 en 18.30 uur ds. K.E. Schonewille. uur leesdienst. zondag 20 januari

Geref. Kerk Vrijgem. De Hoeksteen ZIJDERVELD 09.30 uur ds. G.P. Hommes, 16.30 Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. D. Verkuil. uur ds. Rik Meijer.

Medische diensten TANDARTSEN Waarneemgroep Asperen - Beesd Buren - Culemborg - Everdingen Geldermalsen - Heukelum - Leerdam - Lexmond - Tricht – Vianen: 19 en 20 januari J.H.G>J. van Ginkel, De Panoven 27c, Geldermalsen, tel. 0345-571961. De behandeltijden zijn zaterdag en zondag om 12.00 en 19.00 uur, aanwezig zijn in de betrokken praktijk.

Huisartsenpost in Gorinchem: tel. 0183-646410. Op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geldt een aparte regeling en via het tel.nr. van uw eigen huisarts hoort u wie er dienst heeft. De huisartsenpost wil zoveel mogelijk mensen helpen en wil daarom goed plannen. Bel daarom altijd voor vertrek naar de huisartenspost. Neem ook altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

HUISARTSEN Asperen - Herwijnen - Heukelum Kedichem - Leerbroek - Leerdam Oosterwijk - Schoonrewoerd - Spijk - Vuren: de dienstdoende huisarts is van ma. t/m vr. van 17.00 tot 8.00 uur en vr. van 17.00 tot ma. 08.00 uur bereikbaar via de Centrale

Zie ook: www.chpgorinchem.nl Beesd - Deil - Haaften - Waardenburg - Ophemert - Opijnen: de dokterspost Tiel is te bereiken onder tel.nr.: 0900-7060504. Zie ook: www.haptiel.nl

meer service online op www.hetkontakt.nl

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten

32 vrije tijd

woensdag

zaterdag

16 januari

19 januari

Vuile huichelaar in De Nieuwe Doelen

Rommelmarkt bij West-End

Meezing-cabaret-voorstelling door en voor vrouwen in De Nieuwe Doelen. Uitzinnig cabaret, een personalityshow, concert en muziek om naar te kijken. Aanvang: 20:15 uur.

Wijkvereniging West-End Leerdam houdt vanaf 10:00 uur een rommelmarkt, binnen in het wijkcentrum. Toegang is gratis. Een tafel van 2,5 meter reserveren kost 7,50 euro voor leden/donateurs, en 10,00 euro voor niet-leden. Reserveren bij Lenie de Pender (Lingestraat 65, Leerdam of hfdepender@ kpnplanet.nl). Dezelfde dag haalt de wijkvereniging vanaf 08:00 uur oud papier op in de wijk.

WOENSDAG 16 JANUARI

The Help 20:00, Leerdam, Bibliotheek Leerdam. De boekverfilming van The Help gaat over het wel en wee van donkere huishoudsters in jaren zestig Amerika. The Help is een inspirerend, moedig en krachtig verhaal over zeer verschillende, bijzondere vrouwen in het zuiden van de VS van de jaren zestig. Entree: 5,00 euro voor leden, 7,50 euro voor niet-leden. Aanmelden: klsleerdam@bibliotheekzhzo.nl of 0345612419. Diapresentatie over de grienden 19:30, Leerdam, Maranatha, J.A. Burgerstraat 1. A. Horden toont een diapresentatie over de grienden. Vooraf is er de meditatie verzorgd door ds. J. van ‘t Hof. Iedereen vanaf zestig jaar is welkom. Lezing over smokkelen in Brabant 20:00, Herwijnen, dorpshuis De Poort. De organisatie is in handen van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, departement Herwijnen. Spreker is de heer Paul Spapens uit Moergestel. De lezing behandelt de smokkelgeschiedenis vanaf de Belgische onafhankelijkheid in 1830 tot en met de tijd waarin smokkelaars in gepantserde auto’s enorme hoeveelheden roomboter naar België vervoerden. Meer info via 0418-581959.

shopruimte een creatieve activiteit. Wie niet van knutselen houdt kan ook gewoon binnenlopen voor een bakje koffie of thee en een praatje. Deelnemers maken dingen voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen, bijvoorbeeld voor vrouwen van de voedselbank of vrouwen in de gevangenis. Voor meer info: Sandra Harmusial 06-17050096. Typisch Hollands BWK 17:00, Schoonrewoerd, hervormde kerk. Activiteiten voor jong en oud in en rond de kerk: verkoop van bloemen huisdecoraties, een proeverij van noten, wijnen en kazen. Kinderen kunnen figuurzagen, oudhollandse spelletjes doen en hun eigen kussensloop maken. Ook is er koffie en thee voor alle bezoekers.

Goossens vertelt in Theater ‘t Pand over lesgeven op een ROC. Speciaal voor zijn derde show ‘Leer mij de mensen kennen’ zoch, en vond, hij een baan op een ROC. Foto: Annemieke van der Togt www.theaterpand. nl

vanger houdt een speksteenworkshop met klein speksteen. Deelnemers kunnen sierraden of beeldjes maken. Kosten zijn 32,50 euro per persoon, inclusief materiaal, uitleg, koffie of thee. Opgeven kan via 061322 2331 of info@dedromenvanger.nl.

ZATERDAG 19 JANUARI

Oud papier en rommelmarkt bij West End 08:00, Leerdam, wijkcentrum West-End, P.M. van Gentstraat 20. Vrijwilligers van wijkvereniging West-End komen oud papier ophalen in wijk west. Op dezelfde dag is er ook een rommelmarkt in dezelfde wijk. Die begint om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur. Deze rommelmarkt vindt plaats (binnen) in het wijkcentrum van wijkvereniging WestEnd. De toegang is gratis.

Shirma Rouse 20:15, Gorinchem, Schouwburg De Nieuwe Doelen. ‘Aretha, Queen of Soul’, in Schouwburg De Nieuwe Doelen met Shirma Rouse. Een heerlijke theaterbelevenis met een zangeres met een dijk van een stem die eindelijk de juiste stap van achtergrondzangeres naar de spotlights heeft gemaakt. www.denieuwedoelen.nl

Rommelmarkt 10:00-15:00, Leerdam, bij West-End. Wijkvereniging West-End houdt een rommelmarkt. Een tafel van 2,5 meter reserveren kost 7,50 euro voor leden/donateurs, en 10,00 euro voor niet-leden. Reserveren bij Lenie de Pender (Lingestraat 65, Leerdam of hfdepender@kpnplanet.nl).

Leer mij de mensen kennen 20:30, Gorinchem, Theater ‘t Pand. Cabaretier Johan

Workshop speksteen 14:00-17:00, Rhenoy, atelier De Dromenvanger, Middenstraat 7. Atelier De Dromen-

Bingo in Leerdam-west 20:00, Leerdam, wijkpaviljoen Patrimonium Jeekelstraat. Buurvereniging Groen van Prinstererstraat Leerdam houdt een bingoavond. Er zijn uitsluitend geldprijzen te winnen. De zaal gaat open om 19:00 uur. Skyfall voor jongeren bij LingeFilm 20:00, Geldermalsen, Lingehuis, Frederik Hendrikstraat 3. Speciaal voor de jeugd van 14 t/m 18 jaar draait LingeFilm de film Skyfall, de 23e James Bond film. De jonge bezoekers mogen in stijl naar het Lingehuis komen en worden op de rode loper ontvangen. De filmavond is door jongeren zelf georganiseerd. De best geklede dame en heer ontvangen een leuke prijs. Na afloop van de film is er tot 01:00 uur disco in het Lingehuis. Entree is 7,50 euro inclusief film, muziek en hapje, exclusief drankjes. Reserverem via www.lingefilm.nl. Hulphond

DONDERDAG17 JANUARI

Avond over NLdoet 19:30, Asperen, gemeentehuis. WelzijnLingewaal houdt een informatiebijeenkomst over NLdoet. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle verenigingen, clubs en stichtingen uit de gemeente Lingewaal. Er wordt informatie gegeven over de landelijke vrijwilligersactie NLdoet, die plaatsvindt op 15 en 16 maart. Er wordt o.a. stilgestaan bij de mogelijkheden van NLdoet voor de diverse verenigingen, clubs en stichtingen. Aanmelden kan tot 14 januari bij WelzijnLingewaal (info@welzijnlingewaal.nl of 0624812153). VRIJDAG 18 JANUARI

Crea café in Asperen 09:00-11:30, Asperen, Minstraat 7. Creatievelingen kunnen terecht bij het crea café in Asperen. Daar is een keer per maand in de work-

ZATERDAG 19 JANUARI

Het Dak klaar voor beestenboel A::G96B™ Alle mensen met huisdieren kunnen zaterdag niet om Beestenboel in Party-

centrum Het Dak te Leerdam heen. Van 10:00 tot 17:00 uur staat alles in het teken van huisdieren. Het hoogtepunt: demonstraties ‘Dansen met je hond’, om 14:00 en 15:00 uur verzorgd door Rebecca van Holland’s Got Talent. Te doen: hond trimmen bij Roos’ Trimsalon, op de foto met de hond of de panda van het WNF, meedoen met de wedstrijd ‘Wie lijkt het meest op zijn huisdier’ en shetlandpony’s aaien. Hondenschool Geurt van Dijk geeft demonstraties om 11:00 en 12:00 uur en een dierenarts en gedragstherapeut beantwoorden vragen. Er zijn allerlei informatiestand en er zijn veel specialistische producten te koop. Entree: 2,50 euro, tot en met 9 jaar gratis.


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

33 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zaterdag

dinsdag

19 januari

19 januari

22 januari

Skyfall in stijl voor jongeren

Rocken met Gilgamesj in GO

Historische fruitrassen komen aan bod

De film Skyfall wordt om 20:00 uur speciaal voor jongeren van 14 tot en met 18 jaar vertoond bij LingeFilm in Geldermalsen. Ze worden op de rode loper chique ontvangen.

Derde zondag van de maand en dus: muziek bij cultuurcentrum GO. Hardrockband Gilgamesj zet GO om 21:00 uur op zijn kop. Deze band bestaat al sinds 1975 en timmert nog steeds hard aan de weg. Naast nieuw materiaal staan er ook nog oude klassiekers op de setlist. In het voorprogramma is een optreden van Friends. Deze band bestaat uit oudere jongeren uit de regio Leerdam. Entree is 6,00 euro.

Stroomhuis haalt om 20:00 uur historische fruitrassen uit vergetelheid met expert Erik Stuurbrink. Hij geeft informatie en achtergrond. Een avond speciaal voor tuinliefhebbers.

20:15, Gorinchem, Schouwburg De Nieuwe Doelen. Een stel dat het in de broek doet van verliefdheid, een suïcidale corpsbal, een dove zangdocent en een gemankeerde homotherapeut stoeien met zichzelf, hun relaties en het leven: ‘Hulphond’ is een muzikale cabaretvoorstelling voor en door mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alsof hun leven ervan afhangt. Foto: Bob Bronshoff www.denieuwedoelen.nl Klavecimbeloptreden met wereldpremières 20:15, Heukelum, kerk. Klavecincte Ursula Dütschler geeft het vierde concert in het kader van de serie Kerkconcenrten Heukelum 2012-2013. Ursula Dütschler (1962) werd in Thun in Zwitserland geboren. De omvangrijke discografie van Ursula Dütschler bevat opnamen voor klavecimbel en fortepiano met werken van o.a. Byrd, Scarlatti, Bach, Haydn, Mozart en Beethoven. Ze brengt een programma ten gehore met sonates van Domenico Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach en Johann Wilhelm Hertel. De toegangsprijs bedraagt 12,50 euro voor volwassenen, 6,00 euro voor kinderen en 8,50 euro voor 65-plussers en CJP-pashouders, inclusief het programma en koffie/thee in de

pauze van het concert. Meer informatie: www.documuziekproductie.nl. Waar was ik? 20:30, Gorinchem, Theater ‘t Pand. Karin Bruers zet haar vijfde programma ‘Waar was ik?’ op de planken van theater ‘t Pand. Ze wordt vergezeld door ‘partner in crime’ pianist John van Buren. Foto: Jaap Bouwens www.theaterpand.nl DJ Jan Millenaar 21:00, Leerdam, café ‘t Vennetje. DJ Jan Millenaar komt met de Imagine Dance Disco Show optreden. Hardrockband Gilgamesj bij GO 21:00, Leerdam, Cultuurcentrum GO, Dr. C. Voogdplein 90. Iedere derde zaterdag van de maand staat Cultuurcentrum GO in het teken van muziek. Deze keer is het de beurt aan hardrockband Gilgamesj om GO op z’n kop te zetten. Deze band bestaat als sinds 1975 en timmert nog steeds hard aan de weg. Naast nieuw materiaal staan er ook nog oude klassiekers op de setlist. In het voorprogramma is een optreden van Friends. Deze band bestaat uit oudere jongeren uit de regio Leerdam. Zij spelen golden oldies, een feest der herkenning. De zaal is open vanaf 20:00 uur. Entree is 6,00 euro.

ZONDAG 20 JANUARI

Veldtoertocht Rhenoy 9:00-10:00, Rhenoy, dorpshuis de Betuwepoort, Kornelis van Wijnenstraat 1. Stichting Wielerronde Rhenoy houdt voor de 19e keer de Veldtoertocht. Een unieke ervaring om eens in de nabije omgeving over weilanden, door boomgaarden en grienden te fietsen. Iedereen kan meedoen, jong & oud, getraind & ongetraind. Meer informatie: http://www.rhenoy.info/ sportenvertier/mountainbiken.html. Dressuurclinic met Alexander de Meij 09:30-17:30, Acquoy, De Lappenheide, Huijgenstraat 47. Pegasus Ruitersport houdt een dressuurclinic met grand-prix ruiter Alexander de Meij. De Meij geeft al vele jaren les op hoog dressuur niveau. Diverse klanten van Pegasus Ruitersport hebben hiervoor ingeschreven. Zij konden sparen voor korting op deze clinic d.m.v. aankopen in de ruitersport winkel. Na de clinic is er een zadelcontrole, verzorgt door Jolanda de Jong. Ook is er een fotograaf aanwezig die de combinaties op de gevoelige plaat zal zetten. De toegang is gratis. Meer informatie: 0345 632727 of info@pagasusruitersport.nl.

20e Oecumenische Nieuwjaarsviering in Rhenoy 10:00, Rhenoy, NH Kerk. De Protestantse gemeenschap van Rhenoy/Gellicum en de R.K. gemeenschap van Rhenoy/Gellicum/Acquoy vieren voor de 20e keer gezamenlijk het nieuwe jaar. De basis voor deze traditie is gelegd op zondag 2 januari 1994 met een oecumenische nieuwjaarsdienst waarin Ds. Van Hell en Pastor F. de Bruyn voorgingen. Voorgangers zijn ditmaal Ds. A.E. Wassenaar en mw. E.M. Spijkerman. Eveneens voor de 20e keer is de aansluitende nieuwjaarsreceptie in de Betuwe Poort. Deze wordt mede georganiseerd door de Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy en de Stichting Opwaarts. Vanaf 11:30 is daar gelegenheid voor alle dorpelingen uit Rhenoy, Gellicum en Acquoy om elkaar aan het begin van het nieuwe jaar te ontmoeten. Uiteraard zijn ook nietdorpsgenoten die zich met de dorpen verbonden voelen welkom. Salem 10:00, Herwijnen, hervormde gemeente. Lingewaal FM laat een rechtstreekste uitzending horen van de kerkdienst van de hervormde gemeente uit Herwijnen. Bevestiging- en intrede-

dienst nieuwe predikant Ophemert 14:00, Ophemert, St. Maartenskerk. Na een lange vacaturetijd krijgen Ophemert en Zennewijnen weer een nieuwe predikant: mevr. H.A.de Bruijn Messelink uit Culemborg. Jeugddienst ‘Ik ben er voor je’ in Heukelum 18:30, Heukelum, kerk. Deze jeugddienst gaat over pesten. ‘Leer eens van je af te bijten!’ ‘Durf eens voor je zelf op te komen!’ ‘Sla maar gewoon terug!’ Deze vaak goed bedoelde adviezen krijgen jongeren nogal eens te horen die gepest worden. Helaas helpen deze adviezen vaak niet en kan het pesten jaren achtereen voort duren. En alleen maar omdat iemand er anders uitziet, anders denkt of omdat het niet lukt om bij een bepaalde groep aansluiting te vinden. Het thema voor de jeugddienst van 20 januari is: Ik ben er voor je! Voorganger in deze dienst is ds. Schinkelshoek uit Zoelen en de band Passiom uit Zuilichem verleent medewerking. MAANDAG 21 JANUARI

BOP Asperen geopend 10:15-11:45, Asperen, Dorpshuis E.M.M, Van Langerakstraat 6. De Buurt Ontmoetings Plek (BOP) is vanochtend geopend voor een

kopje koffie, een spelletje en ontmoeting. 22 JANUARI 2013

Klaverjassen en jokeren bij West-End 19:30, Leerdam, wijkcentrum West-End, P.M. van Gentstraat 20. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Kosten zijn 2,00 euro voor leden en 2,50 euro voor niet-leden. Deelnemers krijgen een gratis kopje koffie of thee. Historische fruitrassen bij Stroomhuis 20:00, Neerijnen, Stroomhuis, Van Pallandtweg 1. Oude fruitteeltrassen dreigen steeds meer in de vergetelheid te raken. Toch zijn die historische rassen van groot belang. Niet alleen omdat ze heerlijk fruit leveren, maar ook om nieuwe soorten tot ontwikkeling te kunnen brengen. Stroomhuis Neerijnen heeft expert Erik Stuurbrink bereid gevonden hierover nadere informatie en achtergronden te geven. De themabijeenkomst is bestemd voor tuinen landschapliefhebbers. Entree: 5,00 euro (inclusief een kopje koffie). Meer informatie: www.stroomhuisneerijnen.nl. 23 JANUARI 2013

Voorverkoop cultuurdag 13:30-14:30, Leerdam, Bi-

uitgaan

zaterdag

bliotheek, Dokter Reilingplein 3. In de bibliotheek in Leerdam vindt de voorverkoop plaats van de cultuurdag ‘wat een kunst’, georganiseerd door Jeugd Actief. Over ruim een maand, op woensdag 27 februari is het tijd voor de cultuurdag en staat cultuurcentrum Go helemaal in het teken van kunst. De jeugd kan die dag proeven van diverse culturele activiteiten. Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen. Meer infomratie: www.jeugdactief.nl. Bingo bij Herovina 20:00, Herwijnen, kantine voetbalvereniging Herovina. Er zijn diverse prijzen te winnen bij de bingo. Hoofdprijs is 135 euro. DONDERDAG 24 JANUARI

Film: Bij de beesten af 20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1. Beroemde Nederlandse natuurdocumentaire uit 1972, geregisseerd door Bert Haanstra. De film onderzoekt de gelijkenissen en verschillen tussen mens en dier. De film wordt kort belicht door filmkenners Kinie Lont en Marc Westermann. Entree 5,euro. De voorstelling is alleen toegankelijk voor leden van het filmhuis van het Stroomhuis. Lid worden kan gratis aan de kassa.

Wereldpremière in Heukelum

Lentz en kanarie meesterzanger

Voorverkoop ‘Wat een kunst’

ĥĢIJĨĢĩIJĪš Klaveciniste Ursula Dütschler verzorgt zaterdag 19 januari het vierde concert in het kader van de serie Kerkconcerten Heukelum 20122013.

ĩĢĢįġĞĪš Leerdammer Hein Lentz is met zijn zangkanarie meesterzanger geworden tijdens de Bondskampioenschappen van de NBvV in Apeldoorn. Hij behaalde 151 punten. Ook won hij goud met een stam zangkanaries met 603 punten. “Dat is een uitzonderlijke prestatie”, laat Vogelvereniging De Vogelvriend uit Leerdam weten. Lentz is lid van deze vereniging. Meer informatie over De Vogelvriend: Jan Aalberts (0183-562760) of www.devogelvriendl16.nl.

ĩĢĢįġĞĪš Jeugd Actief Leerdam houdt op woensdag 27 februari de cultuurdag ‘Wat een kunst’. Op woensdag 23 januari vindt daarvoor de voorverkoop plaats in de Bibliotheek Leerdam van 13:30 tot 14:30 uur.

Ursula Dütschler (1962) zal een programma ten gehore brengen met so-

nates van Domenico Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach en Johann Wilhelm Hertel. De sonates van laatstgenoemde componist zijn recentelijk in een Brusselse bibliotheek ontdekt en werden waarschijnlijk rond 1780 geschreven. Zebeleven in Heukelum hun wereldpremière en verschijnen bin-

nenkort op cd. Johann Wilhelm Hertel werd in 1727 te Eisenach geboren en overleed in 1789 te Schwerin. Hij was telg uit een geslacht van musici en werd in 1754 componist en klavecinist aan het hof van de hertogen van Mecklenburg-Schwerin. Hertel componeerde behalve klavecimbelsonates en een groot aantal vioolsonates voornamelijk orkestmuziek, oratoria, passies, cantates en liederen. Ursula Dütschler werd in Thun in Zwitserland geboren en kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbellessen. Zij studeerde aan het conservatorium in Bern en aan het Mozarteum in Salzburg. In 1989 won ze het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs, inclusief de prijs voor het onderdeel ‘interpretatie hedendaagse muziek’. Twee jaar later werd haar de eerste prijs voor fortepiano toegekend op het Internationale Erwin Bodky Concours in Boston. Het concert in de kerk van Heukelum begint om 20.15 uur. Entree: 12,50 euro (volwassenen), 8,50 euro (65+/ CJP), 6,00 euro (kinderen.

™JghjaV9“ihX]aZg#

q WWW.DOCUMUZIEKPRODUCTIE.NL

Creatieve ochtend in Asperen ĞİĭĢįĢīš Creatievelingen kunnen vrijdag 18 januari tussen 09:00 en 11:30 uur terecht bij het crea café in Asperen voor een creatieve activiteit. Wie niet van knutselen houdt kan ook gewoon binnenlopen voor een bakje koffie of thee en een praatje. Deelnemers maken dingen voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen, bijvoorbeeld voor vrouwen van de voedselbank of in de gevangenis. Meer informatie: Sandra Harmusial (0617050096).

Op 27 februari bruist Cultuurcentrum GO van kunstzinnigheid. Het spektakel gaat van start voor de jeugd van Leerdam en omgeving. Een dag waarop de jeugd kan proeven van diverse culturele activiteiten. Zo wordt er gedanst, muziek gemaakt en kunnen kinderen leren striptekenen. Ook mogen ze spullen slopen, die daarna weer gebruikt worden voor een kunstwerk. Alle activiteiten worden begeleid door ervaren, in onze omgeving bekende kunstenaars en enthousiaste leerlingen van het Heerenlanden College. De Cultuurdag is voor alle kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen bij het inschrijven kiezen uit zes pakketten met daarin drie activiteiten. Zo’n pakket kost 2,50 euro. Meer informatie over de cultuurdag:

q WWW.JEUGDACTIEF.NL


K E E W

Ons woningaanbod voor deze week Wie kan reageren?

03

U kunt alleen reageren op de huurwoningen als u ingeschreven staat als woningzoekende en dus over onze woonkeuzebonnen beschikt. Let ook op dat u aan de voorwaarden voldoet die bij elke woning staan vermeld.

tussen € 34.229,- en € 39.000,- dan is een reactie mogelijk op woningen met een huurprijs tussen € 574,35 en € 681,02. Ligt uw huishoudinkomen boven € 39.000,- per jaar dan kunt u alleen reageren op woningen met een huurprijs vanaf € 681,02.

Hoe kunt u reageren?

Huren of kopen via Koopgarant? De keuze is aan u.

Maak uw voorkeur kenbaar via de woonkeuzebon. U kunt maximaal op drie woningen reageren. Vul per woning de woonkeuzebon volledig in en stuur uw bon(nen) op naar KleurrijkWonen. Afgeven aan de balie van ons kantoor kan ook. Heel belangrijk is dat uw woonkeuzebon vóór de uiterste inleverdatum binnen is. Deze datum is onderaan deze pagina in de rode balk aangegeven.

Vanaf december 2011 kunt u voor een groot gedeelte van ons woningbezit kiezen of u een woning huurt of koopt met korting. VrijeKeuzeWonen noemen we dat. Zo kunt u zelf nog beter uw wooncarrière bepalen en krijgt u de kans om huiseigenaar te worden. Woningen die in aanmerking komen voor VrijeKeuzeWoningen geven wij aan met het beeldmerk VrijeKeuzeWonen.

Zijn er inkomenseisen? Meer informatie?

De wetgeving voor toewijzing van sociale huurwoningen is veranderd. Daarom stelt KleurrijkWonen met ingang van 1 januari 2011 maximum inkomenseisen. Heeft u een huishoudinkomen van maximaal € 34.229,- per jaar dan kunt u reageren op alle woningen met een kale huurprijs tot € 681,02. Ligt uw inkomen

Over ons woningaanbod, spelregels en VrijeKeuzeWonen valt nog veel meer te melden. Op onze website www.kleurrijkwonen.nl vindt u veel extra informatie over deze onderwerpen.

VOORRANG VOOR STADSURGENTEN

LEERDAM

WEST-RECHTS

LEERDAM

WEST-RECHTS

2013037

LEERDAM

WEST-RECHTS

2013034

VOORRANG VOOR STADSURGENTEN

LEERDAM

2013035

WEST-RECHTS

LEERDAM

2013031

WEST-RECHTS

2013033

HYACINTHSTRAAT 16

IEPSTRAAT 61

JOHAN VAN OLDENBARNEVELTSTRAAT 72

VAN RIJSTRAAT 3

JACOBA VAN BEIJERENSTRAAT 105

Eengezins(hoek)woning met 3 slaapkamers. Ligbad en open haard aanwezig

Galerijwoning op de 6e etage met 1 slaapkamer. Nieuwe keuken aanwezig.

Indeling Woonkamer Keuken Slaapkamers CV Zolder Tuin Energielabel Huurtoeslag

Ruime eengezinswoning met 3 slaapkamers en een ruime, afgewerkte zolderruimte, zeer energiezuinig.

: 24 m2 : 7 m2 : 11, 10 en 7 m2 : combi : vlizotrap : noord-westen :F : mogelijk

Indeling Woonkamer Keuken Slaapkamer CV Zolder Balkon Energielabel Huurtoeslag

Nette portiekwoning op de 1e etage met 2 slaapkamers, in de nabijheid van het winkelcentrum en school

: 25 m2 : 5 m2 : 10 m2 : combi : niet aanwezig : zuid-oosten :C : mogelijk

Woning vrij Bouwjaar Kale huur per mnd. Servicekosten Tot. huur per mnd.

: 15-02-2013 : 1966 : € 581,42 : € 2,95 : € 584,37

Woning vrij Bouwjaar Kale huur per mnd Servicekosten Tot. huur per mnd

: 19-02-2013 : 1985 : € 431,64 : € 34,70 : € 466,34

Indeling Woonkamer Keuken Slaapkamers CV Balkon Zolder Energielabel Huurtoeslag

: 28 m2 : 5 m2 : 9 en 7 m2 : combi : zuiden en noorden : niet aanwezig :E : mogelijk

Indeling Woonkamer Keuken Slaapkamers CV Tuin Zolder Energielabel Huurtoeslag

Nette galerijwoning op de 2e etage met 2 slaapkamers, nieuwe cv-ketel aanwezig. Laminaat in de gehele woning ter overname.

: 29 m2 : 6 m2 : 14, 11 en 10 m2 : combi : westen : vaste trap :A : niet mogelijk

Woning vrij Bouwjaar Kale huur per mnd Servicekosten Tot. huur per mnd

: 12-02-2013 : 1958 : € 431,64 : € 24,15 : € 455,79

Woning vrij Bouwjaar Kale huur per mnd Servicekosten Tot. huur per mnd

: 05-02-2013 : 2010 : € 896,53 : € 2,95 : € 899,48

Wie kunnen reageren? Toewijzingsvolgorde - Woningzoekende op registratiedatum - Inkomenseis bij huur: max. € 39.000,= U dient een IB60-formulier aan te vragen bij de belastingdienst, telefoonnummer (0800) 0543.

Wie kunnen reageren? Toewijzingsvolgorde - Woningzoekende op registratiedatum - Inkomenseis bij huur: max. € 34.229,= U dient een IB60-formulier aan te vragen bij de belastingdienst, telefoonnummer (0800) 0543.

Indicatie taxatiewaarde: € 174.000,= (WOZ waarde) Maximaal inkomen bij verkoop: € 65.000,=

Wie kunnen reageren? Toewijzingsvolgorde - Voorrang voor stadsurgenten - Woningzoekende op registratiedatum - Inkomenseis bij huur: max. € 34.229,= U dient een IB60-formulier aan te vragen bij de belastingdienst, telefoonnummer (0800) 0543.

Wie kunnen reageren? Toewijzingsvolgorde - Woningzoekende op registratiedatum - Inkomenseis bij huur: min. € 39.000,= U dient een IB60-formulier aan te vragen bij de belastingdienst, telefoonnummer (0800) 0543.

Indeling Woonkamer Keuken Slaapkamers CV Balkon Zolder Energielabel Huurtoeslag

: 17 m2 : 5 m2 : 12 en 5 m2 : combi : zuid-oosten : niet aanwezig :C : mogelijk

Woning vrij Bouwjaar Kale huur per mnd Servicekosten Tot. huur per mnd

: 24-01-2013 : 1956 : € 414,31 : € 34,55 : € 448,86

Wie kunnen reageren? Toewijzingsvolgorde - Voorrang voor stadsurgenten - Woningzoekende op registratiedatum - Inkomenseis bij huur: max. € 34.229,= U dient een IB60-formulier aan te vragen bij de belastingdienst, telefoonnummer (0800) 0543.

VOORRANG VOOR STADSURGENTEN

LEERDAM

NOORD

LEERDAM

CENTRUM

LINGEWAAL

VUREN POLDERSEKADE 2 A

Seniorenappartement met 3 kamers, kale huur € 655,96

Senioren 2013032

2013036

BRUNELLAAN 36

NOORDERBERGPAD 7

HERWIJNEN MEIDOORNLAAN 13

Eengezins(hoek)woning met 3 slaapkamers. In de nabijheid van winkels en scholen

Seniorenwoning op de 1e etage met 2 slaapkamers in de binnenstad

Eengezinswoning  met 4 kamers, kale huur € 548,95

Indeling Woonkamer Keuken Slaapkamers CV Tuin Zolder Energielabel Huurtoeslag

: 22 m2 : 12 m2 : 14, 9 en 8 m2 : combi : zuid-oosten : vlizotrap :D : mogelijk

Woning vrij Bouwjaar Kale huur per mnd Servicekosten Tot. huur per mnd

: 23-01-2013 : 1981 : € 674,51 : € 2,95 : € 677,46

Wie kunnen reageren? Toewijzingsvolgorde - Woningzoekende op registratiedatum - Inkomenseis bij huur: max. € 39.000,= U dient een IB60-formulier aan te vragen bij de belastingdienst, telefoonnummer (0800) 0543.

Indeling Woonkamer Keuken Slaapkamers CV Balkon Zolder Energielabel Huurtoeslag

: 22 m2 : 6 m2 : 12 en 10 m2 : combi : zuiden : niet aanwezig :B : mogelijk

Woning vrij Bouwjaar Kale huur per mnd Servicekosten Tot. huur per mnd

: 15-02-2013 : 1989 : € 561,26 : € 28,15 : € 589,41

Wie kunnen reageren? Toewijzingsvolgorde - Voorrang voor stadsurgenten - Voorrang voor senioren - Woningzoekende op registratiedatum - Inkomenseis bij huur: max. € 34.229,= U dient een IB60-formulier aan te vragen bij de belastingdienst, telefoonnummer (0800) 0543.

Lingewaal verhuurt via Woongaard.com! Vanaf april 2012 vindt de woningtoewijzing van onze woningen in de gemeente Lingewaal plaats via Woongaard.com. Dit betekent dat u zelf moet reageren op beschikbare woningen. Voorheen was u gewend dat u persoonlijk een woningaanbod kreeg, dit is per 1 april 2012 niet meer het geval. Nogmaals een oproep aan alle woningzoekenden voor Lingewaal om te reageren op ons actuele woningaanbod op www.woongaard.com. Voor vragen, komt u gerust langs op ons kantoor in Leerdam of bel (0345) 596100, keuze 3.

TOEGEWEZEN WONINGEN T/M WEEK Adres Starters Iepstraat 28

Aantal reacties Inschrijfdatum

10

01-08-2012

Adres Overigen Patrimoniumstraat 180 Bergstraat 29 E J. van Stolbergstraat 1 Azaleastraat 2

02

Aantal reacties Inschrijfdatum

12 8 16 24

Uiterste inleverdatum woonkeuzebonnen: maandag 21 januari 2013

25-05-2012 02-11-2012 22-04-2008 22-09-2010

Industrieweg 16 4143 HP Leerdam T: (0345) 59 61 00 www.kleurrijkwonen.nl E: info@kleurrijkwonen.nl

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.00 – 17.00 uur

De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Ondanks deze zorg is het mogelijk dat de informatie onvolledig is of fouten bevat. Daarom kunt u aan deze informatie geen rechten ontlenen.


Open een voordelige betaalrekening en krijg: € 50 op uw RegioBank spaarrekening Een Adviseur die u kent Persoonlijk advies Gratis Betaalpas Gratis Internet Bankieren Gratis Mobiel Bankieren iDEAL

Wij zijn uw bank. -Ȕ"#-Ȕ#4*#+Ȕ2241-3(•-Ȕ +(#32*-3ȔƎƋ ƎƊƎƊ Ȕ ##1", ƉƌƎƐȔǃȔƑƌȔƉƌȔƑƑ (-$.Ǚ5" #4*#+Ơ-+ 666Ơ5" #4*#+Ơ-+ Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

* De actie loopt van 5 november tot en met 31 januari 2013. Alleen in combinatie met de Overstapservice. Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.regiobank.nl.

€ 50 cadeau bij onze betaalrekening!*
RECTIFICATIE

Trouwplannen

Per abuis is vorige week de verkeerde tekst in de vacature advertentie gekomen onderstaand de juiste vacature advertentie ! Dick en Willie zijn nog steeds de eigenaren van cafĂŠ - cafetaria â&#x20AC;&#x153;De Wielâ&#x20AC;?

   

CAFĂ&#x2030; - CAFETARIA â&#x20AC;&#x153;DE WIELâ&#x20AC;? Leerdamseweg 39a, 4147 BM ASPEREN

GEVRAAGD cafĂŠ - cafetariamedewerkster 25 - 35 uur per maand Wij zoeken :

Met spoed een enthousiaste collega, die ons team op korte termijn versterkt.

Funktie :

Zelfstandig cafĂŠ- en cafetariawerkzaamheden kunnen verrichten.

Werktijden :

Vrijdag- en/of zaterdagavond en bij mooi weer evt. overdag oproepbaar.

Modellenboeken om thuis te bekijken liggen voor je klaar. De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

TE KOOP AANGEBODEN

Verdiensten : Afhankelijk van leeftijd en/of ervaring. ProďŹ el :

Interesse :

Minimaal 21 jaar oud met afďŹ niteit voor de horeca en bij voorkeur geen andere dienstbetrekking hebben. Bel dan 0345 - 616210 of 06 - 24851214 en vraag naar Willie de Groot.

T.k. kndrstoel m. afneemb. poten, kunstst. zitje wit z.g.a.n. â&#x201A;Ź7,50; Maxy Cosy m. kap blauw, kan ook in auto, z.g.s. â&#x201A;Ź12,50. Tel. 0345599355. T.k. tv 53 cm + Samsung dvd speler nw smn â&#x201A;Ź35,-. Tel. 06-36548233.

<ZZ[db `^cYZgZc www.redeenkind.nl

De Bel Group in Nederland maakt deel uit van Fromageries Bel, ĂŠĂŠn van â&#x20AC;&#x2DC;s werelds grootste producenten van merkkazen, met merken als Mini Babybel, La Vache qui rit, Leerdammer, Boursin, ApĂŠricube en Kiri. Het hoofdkantoor van de Bel Group is gevestigd in Parijs. Wereldwijd werken circa 11.400 mensen voor de Bel Group en worden de merkkazen in 120 landen verkocht. Gezamenlijk genereren de Bel merken een omzet van meer dan 2,5 miljard Euro. De Bel Group in Nederland bestaat uit Bel Nederland B.V. en Bel Leerdammer B.V. Bel Nederland B.V. is verantwoordelijk voor de commerciĂŤle activiteiten van de Bel Group in Nederland. De merken die Bel in Nederland voert zijn Mini Babybel, La Vache qui rit, Leerdammer, Boursin, Port Salut en Cantadou. Bel Leerdammer B.V. produceert, ontwikkelt en verpakt merkkazen en kaasproducten van hoogwaardige kwaliteit onder het Leerdammer merk. Bel Leerdammer heeft in Schoonrewoerd een innovatiecentrum, alsmede productielocaties in Schoonrewoerd, Dalfsen en Wageningen.

Kaasmaker Pilot Plant (locatie Schoonrewoerd)

 Functie In de functie van Kaasmaker Pilot Plant ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van proeven, die voornamelijk betrekking hebben op de kaasbereiding en het kaasonderhoud. Je bent de beheerder van de ingrediĂŤnten en de productieapparatuur en draagt tevens zorg voor het juiste GMP-nivo binnen de pilot plant. Hierbij zorg je ervoor dat de wisselende en veelal nieuwe recepturen verlopen volgens de normale kaasbereidingsprincipes. Je dient tevens in te kunnen schatten of er afgeweken kan worden van het onderhoudsschema op het gebied van de waarnemingen aan de kazen die niet stroken met de normale kaasrijping. Je voert eenvoudige laboratorium- en kwaliteitstesten uit en je bent verantwoordelijk voor de productie en de controle van kweken (bacteriĂŤn) in de pilotfermentor. In deze functie rapporteer je aan de Cheese Technologist Pilot Plant.

 Profiel Wij zijn op zoek naar kandidaten die passie hebben voor en ervaring hebben met kaasmaken. Je kunt daarnaast goed zelfstandig werken, bent kwaliteitsbewust, nauwkeurig en communicatief vaardig en hebt een afgeronde MBO-opleiding richting Levensmiddelenindustrie. Beheers je tevens de Engelse taal in woord en geschrift, dan ben jij de juiste persoon voor deze positie!

 Reageren? Een schriftelijke sollicitatie ontvangen wij graag via Bel Leerdammer B.V., afdeling HR, t.a.v. Linda Blijleven, Postbus 1306, 4145 ZG Schoonrewoerd, of per mail naar lblijleven@groupe-bel.com.    

50/50 BETAAL NU DE HELFT EN DE REST IN 2014**

OF

GRATIS TANKPAS

T.W.V. 䪌 750,-*

DE NIEUWE KIA CEEâ&#x20AC;&#x2122;D SPORTSWAGON RIJKLAAR V.A. 䪌 10.199,-**

" #JKUFMMJOH lease v.a. 䪌 375,-/mnd**

AUTOMOBIELBEDRIJF KOOIJMAN STUARTWEG 5, 4131 NH VIANEN, TEL.: 0347 - 37 32 45, WWW.KIA-VIANEN.NL Gem. verbruik: 4,2 â&#x20AC;&#x201C; 5,6 l/100km, 23,8 - 17,9 km/l. CO2-uitstoot: 110 â&#x20AC;&#x201C; 149 g/km. * Tankpas actie is alleen geldig voor een nieuwe Kia ceeâ&#x20AC;&#x2122;d Sportswagon bij kentekenaanvraag t/m 28 februari 2013 en een uiterste registratiedatum van 11 april 2013. De tankpas is 9 maanden geldig en te gebruiken voor brandstof, oli n, ruitensproeiervloeistof en wasbeurten. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties. **Bij de 50/50 actie betaalt u nu de helft en de andere helft in 2014. De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij AFM onder vergunningnummer 12011170. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Santander en Kia Finance geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van de uitgestelde betalingsperiode (12 maanden) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag bedraagt 䪌 10.000,-. De 50/50 actie is alleen geldig voor een nieuwe Kia ceeâ&#x20AC;&#x2122;d Sportswagon bij kentekenaanvraag t/m 28 februari 2013 en een uiterste registratiedatum van 11 april 2013. Leaseprijzen gebaseerd op 60 maanden en 20.000 kilometer via Kia Autolease. Rente, afschrijving, reparatie, onderhoud en banden, WA-, Casco- (Eigen risico 䪌 227,-), inzittendenverzekering en rechtsbijstand zijn inbegrepen. De tarieven zijn exclusief BTW. Genoemde prijs is inclusief BTW/BPM, kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage, maar exclusief metallic lak en lakbescherming. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties, drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en de volledige garantievoorwaarden op www.kia.nl.


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

37 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

De Bruin nieuwe hoofdtrainer Beesd

WHV-heren morsen opnieuw punten

ğĢĢİġš Huib de Bruin wordt medio dit jaar de nieuwe hoofdtrainer van voetbalclub Beesd. Hij is de opvolger van Wim Bender, die er na zijn tweede periode van liefst vijf jaar als hoofdtrainer in Beesd mee gaat stoppen. Beesd is momenteel koploper in de vierde klasse F van het zondagvoetbal. Huib de Bruin is thans trainer van het tweede van Beesd. Hij was eerder actief bij ASH, Brakel, Kerkwijk en HSSC’61. Hij speelde zelf in het eerste van Herovina.

ĞİĭĢįĢī š Traditiegetrouw begon de tweede helft van de competitie voor de volleybalheren van WHV Asperen met problemen. Routinier Wildrik van de Plassche was niet beschikbaar en vanwege pijn in rug en benen kon Thomas Dankers niet voluit spelen. Dat bood tegenstander Volley2B kansen om het 4-0 verlies uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Dat lukte grotendeels: 3-1 (25-22, 25-21, 29-27, 15-25) Rond de Kerst van 2011 bezette WHV

Stoffers naar NK neo-senioren =66GA:B$G:<>D ™ De Heukelumse schaatsenrijder Koen Stoffers heeft zich in Haarlem geplaatst voor het NK-afstanden voor neo-senioren. Hij won de 1500 meter in een tijd van 1:57,17. Hij deed dat tijdens selectiewedstrijden van de regio Zuid/West. Charlotte Bakker uit Oud-Alblas heeft zich zowel op de 500 als op de 1500 meter weten te plaatsen voor het NK. Ze won de 500 meter in 41.68 en kwalificeerde zich hiermee rechtstreeks voor het NK, dat van 8 t/m 10 maart plaatsvindt in Groningen. Op de 1500 meter kwam ze tot een winnende tijd van 2:09,92. Monica Ravenstijn (Giessenburg) werd derde in 42.09 en plaatste zich voor de landelijke selectiewedstrijd, die onderdeel is van de Holland Cup 5 op 16 en 17 februari in Utrecht. Koen Stoffers (Heukelum) eindigde in 38.23 op de 500 meter als vierde en gaat ook door naar de landelijke selectiewedstrijd. Komende zaterdag staat in Utrecht de regionale selectiewedstrijd 1000 meter op het programma.

de tweede plaats op de ranglijst en werd er gespeculeerd over promotie naar de derde Divisie. Met een fitte selectie had WHV in september weinig moeite met Volley2B. Met 100 tegen 80 rallypunten werd het in De Schildkamp overtuigend 4-0 voor de thuisploeg. Zelfs zonder Wildrik van de Plassche leken de kansen nog altijd in het voordeel van WHV. Maar al snel werd duidelijk dat Thomas Dankers meer last van z’n blessure had dan gedacht. Invaller Ewout de Jong, die in het tweede team speelt, moest vanaf de tweede set re-

gelmatig invallen om Thomas rust te gunnen. Iedereen werkte hard, maar juist als niet iedereen het maximale kan brengen lukken er te vaak dingen net niet. Spelverdeler Niels Reder spande zich (zoals altijd) van het eerste tot het laatste fluitsignaal in om van iedere pass een mooie setup te maken. Diagonaalspeler René Roth deed verdedigend weer opzienbarende dingen, maar blonk vooral uit door ballen die met ongekende snelheid in de vijandelijke linies ploften. Jongeling Vincent de Bie groeit enorm dit seizoen, maar

kan op momenten als in deze wedstrijd nog niet het verschil maken. Aanvoerder Stefan Arp laat iedere wedstrijd prachtige acties zien en is vaak de motor van het team. Maar vandaag had zelfs hij het moeilijk. Invaller Ewout de Jong deed prima mee, terwijl Thomas Dankers vooral verdedigend gehinderd werd door z’n blessure. Oudgediende René Hol deed het op alle fronten bovengemiddeld. Verdedigend schijnbaar overal tegelijk aanwezig en met een serie droge knallen aan het net niet te stuiten door de mannen uit Bergschenhoek.

Spirit-turnsters Marre Ykelendam en Madelief Mekenkamp pakten zaterdag een eerste en tweede plaats tijdens voorwedstrijden in Hooglanderveen. Het verschil met de concurrentie was groot. FOTO: SPIRIT

Spirit scoort ĥĬĬĤĩĞīġĢįijĢĢīš Zaterdag namen elf turnsters van Spirit Leerdam deel aan de eerste voorwedstrijden in de 5e en 6e divisie in Hooglanderveen. Het leverde zes medailles op voor de Leerdamse vereniging 1e ronde: Maura Ridderbos (pupil 2, niveau 9) - 3e, Jitska Schep (jeugd niveau 8, 1e jaars) - 1e, Rosa Schrijvers - 15e, Chayenne Eland - 23e; 2e ronde: Marre Ykelenstam - 1e, Madelief Mekenkamp - 2e; 3e ronde: Ellis Meijdam (senior niveau 7) 1e, Olga Donker - 4e.

LRC klopt Everstein ĩĢĢįġĞĪš LRC klopte zaterdag Everstein 4-0. André Zondag opende de score en Rogier Gerritsen maakte er 2-0 van. Nadien scoorde LRC via opnieuw Gerritsen en Zondag nog twee keer. Beide ploegen hadden het jaar in het eerste januariweekend met een trainingskamp geopend. Everstein in het Spaanse Marbella en LRC gewoon in Overijssel. WNC behaalde thuis een daverende 10-1 winst tegen het Zeeuwse Apollo’69, met ondermeer drie goals van Jordy Perdon. Tijdens het Brabantse trainingsweekend van zaterdag speelde het zijn tweede oefenmatch. Jonathan uit Zeist was in Waardenburg de tegenstander. Arno van Noord opende voor WNC uit een penalty voor rust de score maar in de slotfase werd het een 1-1 gelijkspel. ASH won zaterdag in Hellouw na een 2-0 ruststand met 4-1 van HSSC’61. Thuis leed Heukelum tegen Meerkerk een 0-1 nederlaag. Johan van Es werd matchwinner. Herovina verpulverde Brakel in Herwijnen na een 5-0 ruststand met liefst 8-0. Asperen won thuis na een 1-1 ruststand met 2-1 van Sparta’30 uit Andel. Tareq Ibrahim maakte op het kunstgras in de tweede helft het winnende doelpunt.

Neerijnen levert beste tafeltennissers

BC Leerdam gelijk tegen BC Leusder

īĢĢįĦħīĢī š De christelijke basisschool in Neerijnen is zaterdag winnaar geworden van de 32e editie van het jaarlijkse tafeltennistoernooi voor scholen uit de gemeente Neerijnen en de dorpen Herwijnen en Vuren.

kinderen van 8 verschillende aangemeld. De school uit Neerijnen was al houder van deze wisselbeker. Bovendien had de school de meeste tafeltennissers afgevaardigd, waaronder een aantal prijswinnaars van vorig jaar.

Bij de organisatie hadden zich 148

Het was dan ook geen verassing dat de

ĩĢĢįġĞĪš Na de korte competitie stop is het eerste team van BC Leerdam erin geslaagd 4 punten te pakken tegen het eerste team van BC Leusder: 4-4. Jeffrey van Luijn en Jan Peter Sprong verloren de mannendubbel in drie sets (21-11, 17-21 en 21-16). Masha den Hartog en Ans van Hoogdalem hadden weinig moeite met hun tegenstander, vooral in de eerste set (13-21 en 19-21). Jeffrey van Luijn won zijn singlepartij in een spannende driesetter (21-11, 16-21 en 17-21). Masha den Hartog had een te sterke tegenstander (21-7 en 21-8). “Ze speelt eigenlijk op een te laag niveau”, was de conclusie van de BCL-speelster. Ans van Hoogdalem wist wel het derde punt voor Leerdam binnen te slepen. Bij de eerste set werd ze nog goed onder druk gehouden door haar tegenstandster, maar ze won wel (1921). In de tweede set kon Ans meer druk zetten door de shuttle dieper te leggen, waarmee ze makkelijker de punten kon scoren (12-21). De beide mixen waren ook voor Leerdam. Jeffrey van Luijn en Masha den Hartog wonnen met 19-21 en 21-21, Jan Peter Sprong en Ans van Hoogdalem met 12-21 en 9-21.

™9Zl^ccVVghkVcYZX]g^hiZa^_`ZWVh^hhX]ddaCZZg^_cZc#

FOTO: WIM DE BRUIJNE

school de scholenprijs voor de vijfde achtereenvolgende keer won. Na een spannende strijd was de tweede prijs net zoals vorig jaar voor Klingelenburg uit Tuil. Willem-Alexanderschool uit Haaften won de derde prijs en mocht na drie jaar weer het erepodium beklimmen. Hoe goed de deelnemers van de christelijke basisschool uit Neerijnen waren, bleek wel uit het persoonlijk toernooi. De deelnemers van de andere scholen weerden zich kranig, maar in de drie halve finales stonden acht tafeltennissers uit Neerijnen. De Ladies’Cup werd een prooi voor Naomi Kruijt (Chr. Basisschool – Neerijnen), die duidelijk de betere was dan schoolgenoot Lotte van der Ende versloeg. De finale in groep B werd gewonnen door Raniel Kruijt, die te sterk bleek voor Sita Kievit. In de finale van Groep A (groep 8 en lager) stonden klasgenoten Naomi Kruijt en Jochem Verstegen tegenover elkaar. Jochem Verstegen nam ondubbelzinnig revanche voor zijn tweede plaats van vorig jaar en won oppermachtig in twee games. Het lukte Naomi dus niet om het voorbeeld van haar broer Raniel te volgen.


gorinchem-autostad.nl

OCCASION?

Van Muijlwijk + AIRCO/Trekhaak + AIRCO

++AIRCO NAVI/CRUISE

+ CRUISE/NAVI/AIRCO

Hyundai Atos 1.1 Dynamic Cool Subaru Justy 1.0 Comfort Sport 5-drs rood â&#x20AC;&#x201C; 2005 - 42.700 km zilver â&#x20AC;&#x201C; 2008 - 77.000 km â&#x201A;Ź 7.995,â&#x201A;Ź 6.495,Kia Sorento 2.2 Crdi X-clusive 4wd Automaat Kia Ceed 1.4 Navigator Pluspack SW AIRCO Kia Proceed 1.6 X-tra 3-drs AIRCO/TREKH. Mazda 6 2.0 SVT Executive Sedan Xenon/AIRCO Kia Ceed 1.6 Crdi 90pk SW AIRCO Kia Ceed 1.4 X-ecutive SW AIRCO Skoda Fabia 1.4 Ambition 5drs Cruise/AIRCO Chevrolet Matiz Style 5-drs Automaat/AIRCO Chevrolet Kalos 1.4 Spirit 3-drs Automaat/AIRCO Chevrolet Nubira 1.6 Spirit SW AIRCO

zwart beige zwart grijs zwart zilver zilver zwart zwart zilver

Kia Ceed 1.6 Premiumpack bruin â&#x20AC;&#x201C; 2012 - 15.000 km â&#x201A;Ź 24.295,-

2012 2012 2010 2008 2010 2009 2009 2010 2007 2006

35.000 km 28.500 km 12.600 km 70.000 km 159.700 km 122.600 km 27.500 km 10.500 km 77.500 km 74.500 km

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

46.995,16.895,13.295,11.395,10.495,10.295,8.895,7.995,6.395,5.695,-

voor meer occasions www.kia-schelluinen.nl

Kijk voor ruim 500 scherp geprijsde occasions en demonstratiemodellen met 2 jaar garantie op www.ardeaauto.nl Go Further

"VUPCFESJKG7BO.VJKMXJKLr,FSLXFH 4DIFMMVJOFOr5FM

Gorinchem â&#x20AC;˘ Newtonweg 20 â&#x20AC;˘ Tel.:0183-646000

Van Willegen Hyundai i20 1.2i i-Motion Hyundai i30 1.4i Blue Dynamic Hyundai Getz 1.4i World Cup ed. Hyundai Matrix 1.6i Active Cool Hyundai Tucson 2.0i Style Executive Mazda 2 1.3 Cool Mazda 3 2.0 Active Mazda 5 1.8 Exclusive Mazda 5 1.8 Exclusive Mazda 6 2.0i Touring Mazda 6 Sportbreak 2.0 GT-M Line Mazda MX-5 1.6i Exclusive met hardtop Fiat Panda 1.2 Emotion Fiat Punto 1.2 Dynamic

Blauw Grijs Zwart Grijs Zwart Grijs Grijs Rood Grijs Rood Zwart Blauw Grijs Blauw

02-11 01-10 04-07 03-07 05-08 12-12 06-04 07-05 06-08 10-05 08-12 05-03 03-10 05-06

21.500 km 18.000 km 120.500 km 78.000 km 73.000 km 10 km 141.000 km 124.500 km 60.000 km 74.000 km 10 km 94.000 km 35.000 km 55.000 km

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

10.950,11.950,5.950,6.950,12.950,13.750,8.750,8.750,13.750,9.950,27.950,9.750,6.950,6.250,-

Hyundai ix35 Hyundai i10 Hyundai i30 CW 2.0i Style 1.25i Active Cool 1.4i Blue Dynamic 07-2010 â&#x20AC;&#x201C; 62.500 km 12-2009 â&#x20AC;&#x201C; 18.000 km 04-2010 â&#x20AC;&#x201C; 49.000 km â&#x201A;Ź 21.950,â&#x201A;Ź 6.850,â&#x201A;Ź 12.950,Kijk voor ons totale aanbod op www.vanwillegen-autobedrijven.nl

"VUPCFESJKGWBO8JMMFHFOr.BSDPOJXFHr5FM

Van Mill OPEL

ASTRA 5drs EDITION 1.4 T Benzine

Technical grey

29/07/11 17.151

â&#x201A;Ź 16.995,00

OPEL

ASTRA ST EDITION 1.3 CDTI Diesel

Technical grey

12/12/11 43.187

â&#x201A;Ź 16.995,00

Opel

ASTRA 5drs EDITION 1.6 T Benzine

Carbon flash black 23/06/11 31.501

â&#x201A;Ź 16.995,00

OPEL

ASTRA 5 TWINTOP TEMPTATION 1.6 Benzine Black Sapphire m 28/03/08 41.179

â&#x201A;Ź 13.995,00

Opel

Zafira 111-edition 1.8 Benzine

Casablanca white 29/06/11 32.476

â&#x201A;Ź 17.995,00

Opel

Zafira Tourer Cosmo 1.4 T Benzine

Mahogany

03/05/12 18.091

â&#x201A;Ź 27.995,00

Opel

Insignia 5drs Cosmo 2.0 CDTI Diesel

Silver lake

19/03/12

5.217

â&#x201A;Ź 27.995,00

Opel

Insignia 5drs Cosmo 2.0 Turbo Automaat Benzine Casablanca white 03/01/12 23.976

â&#x201A;Ź 29.995,00

Opel

Movano Open Laadbak 2.3 cdti diesel

wit

09/06/11

2.846 â&#x201A;Ź 22995,- ex btw

Opel

Movano Kipper 2.3 cdti diesel

wit

30/09/11

2.122 â&#x201A;Ź 22995,- ex btw

Chevrolet Aveo LT 1.3 Diesel

carbon black

5/10/2012 17.500

â&#x201A;Ź 14.995,00

Chevrolet Volt LTZ 1.4 Elektrisch

Summit white

27/07/12

â&#x201A;Ź 45.500,00

5.000

7BO.JMM0QFMr7BO)PHFOEPSQXFHr5FM

Auto Ames Merk Skoda Skoda Skoda Skoda Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen

Model Km. Fabia 1.4 16v 85pk Tour 35,668 Octavia Combi 1.2TSI 105pk Ambition 24,969 Superb Combi 1.8TSI 160pk Ambition Businessline 45,469 Yeti 1.2TSI 105pk Ambition 12,559 Golf 1.2TSI 105pk 5D TOUR 55,802 Golf 1.2TSI 105pk 5D Trendline 25,071 Golf 1.2TSI 105pk 5D Trendline Executive 16,646 Golf 1.4TSI 122pk DSG 22,777 automaat 5D Style met diverse opties Golf Variant 1.9TDI 105pk DSG 108,962 automaat Comfortline Business Golf Plus 1.6FSI 115pk Turijn 113,639 Polo 1.4 16v 80pk 3D Optive 73,157 Polo 1.4 16v 80pk 5D Optive 35,001 Polo 1.4 16v 80pk 5D Optive 35,678 Polo 1.4 16v 80pk 5D Optive 96,289 Polo 1.4 16v 85pk 5D Comfortline Executive Plus 72,179 Touran 1.4TSI 140pk DSG automaat Comfortline 21,795 up! 1.0 60pk Move up! Executive 6,001

Kleur Blauw Grijs Zwart Grijs Grijs Zwart Grijs Grijs

Bj. mrt-10 apr-12 jan-11 mei-12 nov-10 sep-11 jan-12 jan-12

Prijs 9.950 17.900 27.950 20.450 14.900 15.900 18.950 20.750

Grijs

okt-09

14.750

Zwart Blauw Blauw Grijs Grijs Grijs Grijs Wit

apr-05 jul-07 mrt-07 nov-08 nov-07 jan-10 apr-11 sep-12

9.250 6.950 9.450 9.750 8.950 11.950 28.750 10.750

Kijk op onze website voor de occasions die wij binnenkort gaan verwachten

Occasion van de week Volkswagen

Tiguan 1.4TSI 150pk 4-Motion Sport & Style

Auto Ames Leerdam

51,606

Grijs

www.auto-ames.nl Energieweg 8, 4143 HK Leerdam, Tel: 0345-638060

feb-09

22.900

Volg ons nu ook op Facebook

De mooiste occasions vindt u op gorinchem-autostad.nl


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

39 team sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Jakobsen rijdt wereldbeker-wedstrijd

De Bruin vijfde bij Turnado

ĥĢIJĨĢĩIJĪš Jan van Arckel-junior Fabio Jakobsen uit Heukelum is door KNWU-bondscoach Johan Lammerts uitgenodigd om zondag 20 januari deel te nemen aan de Grote Prijs Adrie van der Poel.

ĥĢįĴĦħīĢīš Marianne de Bruin van gymvereniging Olympia Herwijnen is vijfde geworden tijdens de Rayon Turnado in Culemborg. Ze kwam uit in de categorie jeugd 1, niveau 8 en kreeg een jurywaardering van 39,65. Bettie Treffers (jeugd 2, niveau 8) starrte geblesseerd aan de wedstrijd. Daarom kon ze niet voluit gaan. Op vloer scoorde ze met 10,50 nog wel bijna de hoogste score. Ze werd tiende met 40,10 punten. Jasmijn Wigmans (pupil, niveau 9) kreeg 13,25 punten op het onderdeel brug, de hoogste score. Ze viel echter van de balk.

Deze cyclocross voor junioren, meetellend voor de Wereldbeker, wordt ver-

reden in Hoogerheide.“Ik ben er heel blij mee”, zegt Jakobsen. “Ik heb er veel voor moeten doen en nog meer voor moeten laten. Dit is de beloning.” Afgelopen weeken eindigde de eerstejaars junior nog als dertiende op het NK Veldrijden in de Beekse Bergen. De verwachting vooraf aan de wedstrijd

was dat een plaats bij de eerste vijftien goed zou zijn en een plaats bij de eerste 10 heel goed. Het parcours was mede door de vorst zeer snel . Fabio kon zich in de wedstrijd goed handhaven tussen plaats acht en vijftien, het werd dus uiteindelijk nummer dertien. Het Heukelumse wielertalent wordt alsmaar beter en beter. Onlangs werd hij nog open cyclocross- en MTB-kampioenschap van de Alblasserwaard is zaterdag op het parcours van RC Jan van Arckel.

™;VW^d_V`dWhZc^hWZo^\bZihiZg`hZ^odZc#

FOTO: JAN DE BRUIN

Bijna sensatie Vermeulen ğĞįīĢijĢĩġ š De meest indrukwekkende prestatie in de biljarttopper tussen het tweede team van De Graafschap Biljarts en B.I.O.S./Blitz Optiek werd geleverd door Frank Vermeulen. In zijn ankerkaderpartij tegen Eep Veer maakte hij de verplichte 175 caramboles bijna in één keer uit. Door een klein blundertje voor de eindstreep bleef hij steken op 174 caramboles. In de tweede beurt won hij de partij alsnog. Toch was dat in de eerste confrontatie de enige winstpartij voor het team uit Rumpt. Gerrie van Eck speelde tegen de Duitser Cristian Poether een matige partij. Hij verloor in tien beurten en behaalde 180 caramboles. Marco Kivits kon de twee punten tegen de koploper binnenhalen door tegen Erik van der Linden in het bandstoten te verslaan. Kivits had echter niet het vertrouwen en verloor in

18 beurten, twaalf caramboles tekort voor een remise. In de tweede confrontatie deed de formatie uit Rumpt het beter en haalde wel twee punten binnen. Vermeulen was in het ankerkader opnieuw te sterk voor Veer. Na zes beurten stonden beide spelers nog op 34 caramboles. Vermeulen sloeg dit keer toe in de zevende beurt, met een serie van 138. Hij maakte het in de volgende beurt beheerst af. Gerrie van Eck had in zijn tweede libre partij weinig kans tegen Van der Linden, die de partij in twee beurten besliste. Kivits trok met zijn ervaring aan het langste eind en won in de twintigste beurt. De Graafschap staat hierdoor op een vierde plaats. De marge met de koploper is gelijk gebleven. De volgende wedstrijd is op 2 februari. Het team speelt dan in Rumpt.

Tienhoven Ook imponerend was zijn zege eerder dit tijdens de tweede wedstrijd van de offroad-wintercompetitie in Tienhoven. Daar werd het publiek In de Aklasse (licentiehouders) getrakteerd getrakteerd op een strijd tussen Jan van Arckel-jongelingen Merijn Korevaar (Groot-Ammers), Kelvin van den Dool (Hoogblokland) en Fabio Jakobsen (Heukelum). Zij maakten zich los van de groep en gaven elkaar geen duimbreed toe. De prestigieuze strijd tussen de regionale talent werd uiteindelijk in het voordeel van Jakobsen beslist.

Glasstad drive ĩĢĢįġĞĪš Op zaterdag 2 maart wordt in Leerdam weer de Glasstad Drive gehouden. Dat gebeurt in gebouw Monkey Town aan de Industrieweg 23 in Leerdam (voormalige Glasbal). Het programma begint om 13:00 uur, de zaal is open vanaf 12:00 uur. Er zijn zeven ronden van vier spellen. Na de tweede en vierde ronde is er een pauze. De prijsuitreiking is om 17:30 uur. Meesterpunten worden verdeeld volgens de NBB-schaal. De prijzen bestaan uit fraaie unieke glasobjecten (unica). Innschrijven kost twintig euro per paar, te voldoen op rekeningnummer 61 85 91 028 t.n.v. BC Leerdam inzake bridgedrives, ovv namen van beide spelers. De uiterste inschrijfdatum: 20 februari. Het maximaal aantal deelnemende paren bedraagt 120. Inlichtingen en aanmelden bij Cor de Pender, Zwaansweg 2 4247 EX Kedichem, e-mail: c.o.depender@kpnmail.nl, tel. 0183-563144.

Winnaars kaarten ĞĠĮIJĬĶš Bert de Heus (klaverjassen) en Erna van Weenen zijn vorige week winnaar geworden van de kaartavond van hsv De Ruisvoorn in Acquoy. Er deden in totaal 32 klaverjassers en zeven jokeraars mee. De Heus scoorde 5778 punten, voor Dirk Sterk met 5670, Teuni Landegge met 5442 punten, Nel de Hartog met 5426 en Piet van Meeuwen met 5416 punten. Erna Horden veroverde 659 punten, voor Corrie Sterk met 73, Janke Landegge met 90, Adria van hevelingen met 100 en Dienie Bos met 104 punten.

Ton Blom vertrekt bij Asperen 6HE:G:C™ Ton Blom vertrekt aan het eind van dit seizoen als hoofdtrainer bij zaterdagvierdeklasser Asperen. De 52-jarige oefenmeester heeft nog geen nieuwe club op het oog. Blom coacht Asperen vanaf 2010. “Ik heb het reuze naar mijn zin gehad en de resultaten dit seizoen zijn goed. De club wil dat ik blijf. Toch denk ik dat ik niet de juiste persoon ben om deze jonge spelersgroep verder te brengen.” Blom hoopt het seizoen succesvol af te sluiten. Er is nog uitzicht op het behalen van de nacompetitie. Blom was eerder trainer bij HSSC’61 (twee keer), SSC’55, VVAC en ASH. Hij wil aan de slag bij een andere vereniging. “Maar ik besef dat de spoeling voor hoofdtrainers dun is. Het zou voor mij overigens niet zo’n probleem zijn om een jaartje niks te doen. De kans is dan wel groot dat ik dan ontwenningsverschijnselen krijg. Ik ben immers achttien jaar lang met ziel en zaligheid trainer geweest.”

WHV ook in uitwedstrijd te sterk voor Sliedrecht İĩĦĢġįĢĠĥı š De damesvolleyballers van WHV versloegen zaterdag het derde team van Sliedrecht Sport. Het werd 1-3. De eerste set verliep erg grillig. WHV maakte een aantal pass-fouten en kwam niet echt tot scoren. Arina de Leeuw mepte wel twee aces binnen. De twee ploegen bleven steeds dicht bij elkaar. Dan weer liep Sliedrecht een aantal punten uit, dan WHV weer. De Asperense dames trokken uiteindelijk aan het langste eind: 23-25. De tweede set verliep heel anders. Sliedrecht gaf de indruk er niet vol voor te willen gaan. Bij WHV was de wil er wel. Passend liep het weer solide. Via de service werd met regelmaat gescoord. De ballen gericht op het achterveld bij

Sliedrecht bleken zeer effectief. De alles-of-niets services van Sliedrecht vielen steeds uit in het voordeel van WHV: 18-25. In de derde set begon het publiek zich te roeren. Met name Mirjam Steenis moest het ontgelden, maar zij bleef stoïcijns. Ook dit keer diepe ballen in het achterveld en langs de lijnen en servicedruk. Sliedrecht had in deze fase de moed al min of meer opgegeven. Er was totaal geen beleving meer bij het team. In de vierde set liet WHV het een beetje lopen. Het team probeerde nog om scherp te blijven, maar zonder succes. Er werd slordig gespeeld en dat werd afgestraft met setverlies: 25-16. Zaterdag 19 januari spelen de dames thuis tegen Sarto, een ploeg waar WHV eerder met 2-3 van won.

KAMPIOENEN

LRC F3-pupillen

Emma Pons

Het verhaal: De jongens van LRC F3 zijn najaarskampioen in de tweede klasse geworden. Het team was van begin af aan koploper in de poule en deze positie werd niet meer uit handen gegeven. Met een puntentotaal van 24 uit 9 wedstrijden was het team niet meer in te halen door de tegenstander. De eerstejaars F-spelers werden door de voorzitter van LRC gehuldigd.

Het verhaal: Emma Pons uit Herwijnen heeft zich tijdens de laatste selectiewedstrijden van Kring Rivierengebied geplaatst voor de B-dressuur (cat A/B) van de Gelderse kampioenschappen voor pony’s. Ze won twee van de drie wedstrijden. Ze deed dat met haar pony Bobbie van ‘t Princenhof. Ook Danielle van der Ploeg met de vijfjarige KWPN-ruin Count Waterlilly van ‘t Princenhof heeft zich geplaatst.


=,,3A01+0. *64-69;(),3

Á 

LUHJO[RHZ[QL NYH[PZ

=HUHM

Á 

Ledikant Salland %JUJTPO[FNFFTUDPNQMFUFTMBBQLBNFSTFSJF6LVOULJF[FOVJU WFSTDIJMMFOEFUZQFOMFEJLBOUFO"MMFNBBMMFWFSCBBSJOPGDN CSFFEVJUWPFSJOHJTPPLMFWFSCBBSBMTQFSTPPOTMFEJLBOU.FU FFOCJKQBTTFOEFMBEFODPNNPEF TQJFHFMPGMBLBDDFOUFOLVOUVFFO HFIFFMFJHFOWBSJBUJFHFWFOBBOEF[FTMBBQLBNFS/BDIULBTUKFT[JKO MFWFSCBBSJOWFSTDIJMMFOEFVJUWPFSJOHFO WBOBGé 6JUFSBBSEJT FSPPLFFODPNQMFFUQSPHSBNNBMJOOFOLBTUFOMFWFSCBBSWPPSEF[F TMBBQLBNFST BMWBOBGé 

STEL ZELF UW BOXSPRING SAMEN!

160 x 200 cm

Complete set: r-VYFHFTUPGGFFSEIPPGECPSE LFV[FVJUNFFSEBOTUVLT r(FTUPGGFFSEF[POFNBUSBTTFO BGHFTUFNEPQMJHDPNGPSU r[POFCPYTQSJOH WPPS[JFOWBOQPDLFUWFSJOH r'SBBJFQPUFOTFU OBBSLFV[F r*ODMVTJFGDPNGPSUBCFMUPQEFLNBUSBT rFMFLUSJTDIWFSTUFMCBBSWBOBGé 

Van € 1.145,- voor

€ 995,Ledikant uitrijdbaar %JUDPNGPSUBCFMFMFEJLBOUJTVJUSJKECBBSFOEFFMCBBS%PPS[JKOVJU WPFSJOHJTEJUMFEJLBOUVJUFSNBUFHFTDIJLUWPPSTFOJPSFO0PLEFJO TUBQIPPHUFJTWFSTUFMCBBSFOEBBSEPPSQSFDJFTOBBSVXXFOTFOBBO UFQBTTFO-FWFSCBBSJOEJWFSTFNBUFOFOLMFVSFOYDNOV WBOé WPPSé 6JUFSBBSEXPSEUEJUMFEJLBOUHSBUJTCF [PSHEFOHFNPOUFFSE  

2HYLS+VVYTHUZ[YHH[ .2/LSSV\^[\ZZLU.VYPUJOLTLU.LSKLYTHSZLU ; ,PUMV'OHRRLY[^VULUUS ^^^OHRRLY[^VULUUS

03 Editie Leerdam 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

03 Editie Leerdam 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement