Page 1

Gas ● Water ● Onderhoud ● Airco ● Renovatie ● Zinkwerk ● Ventilatie ● ● Kunststof & Bitumen Dakbedekkingen ● Elektra ● Centrale Verwarming ● ●

www.nuvelstijn.nl

Industrieweg 20, 4283 GZ Giessen T: 0183-301394, E: info@nuvelstijn.nl

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

WOENSDAG 16 JANUARI 2013 JAARGANG 15 NO. 3 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Het regionieuws op zak met de gratis app van Het Kontakt App Store voor iPhone iOS

SCAN DE QR-CODE EN JE HEBT ‘M

Al meer dan 35 jaar uw vertrouwen waard

‘Like’ het nieuws uit jouw gemeente www.facebook.com/hetkontakt

Volg het nieuws uit jouw gemeente

Google Play voor Android

www.twitter.com/hetkontakt

Hoera, ik ben zwanger! Deel uw ‘Hoera, ik ben zwanger!moment’ met Rivas Kraamzorg en maak kans op een Prénatal-waardebon: www.facebook.com/rivaskraamzorg. www.rivas.nl

reparaties in eigen atelier vakkundig & snel

19 & 20 januari

TROUWRINGENSHOW Een expert naar uw hypotheek laten kijken?

Niet alleen de scherpste rentes, maar ook een degelijk advies! s

Henk Vo

Bel of mail ons!! thuis in hypotheken, verzekeringen en financieel advies T 0183-448860 Nijverheidstraat 13 - Giessen

www.geldengezinaltena.nl

er

™BVg^VccZKdh]ZZ[iodcYV\^c=^akVgZcWZZ`kddgYZYZgYZ`ZZgdeg^_]ZiC@KZaYg^_YZcde]VVgcVVb\ZhX]gZkZc#

Fusie financieel het Overval op Coop in aantrekkelijkst Nieuwendijk Samenvoegen van de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam levert het meeste financieel voordeel op. Dat staat in het onderzoeksrapport ‘Samenwerken of herindelen in het Land van Heusden en Altena; feiten en meningen’, dat in opdracht van de drie Altena-gemeenten is opgesteld door adviesgroep PwC. “Bij lichte vormen van samenwerking zijn de financiële voordelen veel beperkter”, schrijft PwC in een financiële analyse.

3

nieuws

advies

Bij supermarkt Coop aan de Rijksweg in Nieuwendijk is donderdagavond een gewapende overval gepleegd. Daarbij is een geldbedrag buitgemaakt. Er raakte niemand gewond. Rond 18.45 uur kwam de overvaller de winkel binnen. Hij droeg een bivakmuts. Er waren op dat moment negen mensen in de winkel aanwezig: zeven klanten en twee personeelsleden. De dader dreigde met een vuurwapen en eiste geld. Hij ging er vandoor met een geldbedrag vanuit de kassa.

nieuws

5

nieuws

& partners

administratie en belastingadviseurs Steeds op zoek naar uw belang... Kortestraat 20, Wijk en Aalburg - vertiadvies.nl

Daar krijg je nou een kleur van! Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

Woudrichem in ‘Geloven op 2’ ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Deze week is Woudrichem elke dag rond 17.00 uur op tv. Het EO-programma ‘Geloven op 2’ besteedt vanmiddag (woensdag) en ook nog donderdagmiddag aandacht aan het vestingstadje en een aantal van haar inwoners. Op donderdag wordt bijvoorbeeld levenscoach Jos Korthout een aantal vragen voorgelegd. Staande op de toren zal hij die beantwoorden. Uitzendingen zijn terug te kijken via de site van de EO.

FOTO: HANS VERBEEK

IJsclubs hopen op schaatsweer

Achilles maatje te klein voor koploper

Schaatsliefhebbers, ook die in het Land van Heusden en Altena, staan op scherp: als de vorst nog eventjes goed aanhoudt kan er deze week vast en zeker op natuurijs geschaatst worden.

Achilles Veen was zaterdag niet opgewassen tegen Excelsior Maassluis. De ongenaakbare koploper in de hoofdklasse B won op een Heuye met 2-4. “De tegenstander was een maatje te groot voor ons”, moest Johan van Bijsterveld, trainer van Achilles Veen, na afloop van de wedstrijd bekennen. De trainer had de competitie liever hervat met een beter resultaat, maar verwachtte niet dat zijn ploeg een tik had opgelopen door het verlies tegen de koploper.

“Ik kom net van de ijsbaan aan de Lange Wiep vandaan en heb al op het ijs gestaan. Weliswaar op de randjes, maar toch”, zo zegt Arie Schaddelee, secretaris van ijsclub Olympia in Werkendam. Volgens hem hangt veel af van de sneeuw die gaat vallen.

accent

13

23

sport

WOON - EN SLAAPCENTRUM

Schreuder

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182

www.altijdgoedslapen.nl Jij onze cameraman? Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl


Kunstgebit? Ervaar onze zorg! Maak een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit. Of vraag vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar. Tandprotheticus Dokman is u graag van dienst.

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

DOKMAN Tienhont 18 Sleeuwijk T (0183) 302257 Het vertrouwde adres voor deze regio!

De lekkerste aanbiedingen voor volgende week…

MAAK NU KENNIS MET JOUW TOEKOMST IN BOUW OF INFRA

595

3 stuks

SPECIAL

KOM NAAR DE OPEN DAG VAN BOUWSCHAKEL

Bergspitz

Datum: 1 februari 2013 Tijd: 14:00 – 21:00 uur

Panklaar gekruid gehakt

Zacht en lekker gekruid gehakt met een pikante touch van oude kaas.

140

100 gram

2e 500 gram

Bouwschakel, Houtschelf 10, 3371 KB Hardinxveld-Giessendam T 0184-615312, M info@bouwschakel.nl, I www.bouwschakel.nl

halve prijs

100 gram boterhamworst + 100 gram snijworst samen

150

Verse nasi of bami 500 gram

295

ONZE OPENINGSTIJDEN Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

11.00 - 18.00 uur 8.00 - 18.00 uur 8.00 - 18.00 uur 8.00 - 18.00 uur 8.00 - 19.00 uur 8.00 -16.30 uur

Ron de Kwant, keurslager Mariapolder 1a, Hank Tel. 0183-401337 / 0162-745005 www.dekwant.keurslager.nl

Ook in 2013 leent u krukken gratis...

Groente en fruit

Vrijdag t/m zaterdag

D Voorgekookte aardappelschijfjes 500 gr

D Stoofmix 500 gr D Spekkoek D Verse Wrapp‘s

…met uw lidmaatschap van Thebe Extra In 2013 moet u het lenen van loophulpmiddelen (zoals krukken, rollators en looprekken) zelf gaan betalen. Voor leden van Thebe Extra blijven deze loophulpmiddelen gratis te leen. Kijk voor meer informatie en een uitleenpunt bij u in de buurt op www.thebe-extra.nl.

ons op Facebook en profiteer van extra voor deel!

Lid worden? 088 - 117 11 77 • www.thebe-extra.nl

Aanbiedingen gelden van 14 t/m 19 januari 2013

Pepersteaks

Ma.:Prei kilo Di.: Gekookte bieten 500 gr Wo.: Uien 2 kilo

0,98 1,49 1,98 2,98 0,98 0,98 0,98


Woensdag 16 januari 2013

Runner Up Award ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš CIGO Lucas in Wijk en Aalburg is door de Nederlandse Staatsloterij onderscheiden met een Runner Up Award. Deze Award is een belangrijke blijk van waardering voor bijzondere inzet en prestaties door een verkooppunt. Dit jaar ontvingen slechts twee van de ruim 3500 verkooppunten deze Runner Up Award. René en Carola Lucas zijn bijzonder trots dat zij deze prijs in ontvangst mochten nemen. Zij kregen de onderscheiding op grond van zowel acties in als buiten de winkel.

File door aanrijding İĩĢĢIJĴĦħĨš Als gevolg van een aanrijding is er vrijdagavond een flinke file onstaan op de A27 bij Sleeuwijk. De veroorzaakster van het ongeluk raakte hierbij gewond. Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur op de rijbaan Breda in de richting Gorinchem. Er was sprake van langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Een 31-jarige vrouw had niet in de gaten dat het verkeer dat voor haar reed afremde. Ze botste zodoende achterop haar voorganger. Door de klap van de aanrijding werd deze 56-jarige man uit Amsterdam naar de andere rijstrook gedrukt. De veroorzaakster raakte gewond. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

3

PwC: ‘Één Altena levert meeste voordeel op’ įĢĤĦĬš Samenvoegen van de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam levert het meeste financieel voordeel op. Dat staat in het onderzoeksrapport ‘Samenwerken of herindelen in het Land van Heusden en Altena; feiten en meningen’, dat in opdracht van de drie Altena-gemeenten is opgesteld door adviesgroep PwC. “Bij lichte vormen van samenwerking zijn de financiële voordelen veel beperkter”, schrijft PwC in een financiële analyse. De voordelen zijn met name te behalen op terreinen als ICT, huisvesting en door de uitkering van het gemeentefonds en de vergoeding van frictiekosten. Dat zijn kosten die gemaakt worden als ambtenaren door bijvoor-

beeld een fusie begeleid worden naar een andere baan. Het samenvoegen van de drie gemeentelijke organisaties levert op basis van vergelijkingen met andere gemeenten een besparing op tussen de dertien en 35 fte op het totale ambtenarenapparaat. Daarnaast concludeert PwC dat iets meer dan 50 procent van de inwoners van Woudrichem voor een herindeling is van de drie gemeenten, terwijl Aalburgers meer voelen voor een lichte vorm van samenwerking (59,7 procent). In Werkendam zijn evenveel mensen voor een lichte vorm van samenwerking als voor een herindeling: 36,4 procent. Volgens burgemeester Frank Petter is de 50 procent van Woudrichem het resultaat van goede

interactie tussen het gemeentebestuur en de inwoners. “Woudrichem is altijd al gericht geweest op samenwerking en herindeling.” Voor het onderzoek heeft PwC ook medewerkers van de drie gemeenten gevraagd naar hun mening. Zij hebben een sterkere voorkeur voor herindeling dan de inwoners, en ook hier voert Woudrichem de lijst aan met 60 procent, gevolgd door Werkendam met 55 procent en Aalburg (42 procent). “De belangrijkste redenen hiervoor zijn het verminderen van de kwetsbaarheid en het gebruik maken van elkaars deskundigheid”, zegt Van den Dool. De angst om door een fusie hun baan kwijt te raken bestaat wel onder ambtenaren, maar is niet aan de orde, ‘omdat in dergelijke processen nauwelijks gedwon-

gen ontslagen vallen’. PwC baseert het onderzoeksrapport op de uitkomsten van een enquête onder inwoners, bedrijven en instellingen. Bijna 900 van de 6000 vragenlijsten kwam ingevuld terug, een respons van vijftien procent. Een goed percentage, stelt Leon van den Dool van PwC. “Gezien landelijke gemiddeldes mag dit representatief genoemd worden.” De 63 reacties van instelling en bedrijven valt echter wat tegen, zo staat in de inleiding van het rapport beschreven. Eind februari gaat een eerste informeel voorstel over het vervolg van de samenwerking naar de drie gemeenteraden, die dit kwartaal een definitief besluit nemen. Tom Oostra

Vivaldi’s Vier Jaargetijden klonken zaterdagavond in de Martinuskerk in Woudrichem tijdens het nieuwjaarsconcert van de Lionsclub Land van Heusden en Altena. De baten gaan naar een goed doel. FOTO: TEUS ADMIRAAL

Herdruk Kanskaart ĞĩıĢīĞš Woonservice Meander heeft als ontwikkelingspartner van Kanskaart Altena besloten om tot herdruk van de Kanskaart Altena over te gaan. Kanskaart Altena is een boekje dat vol staat met ‘nieuwe, nog niet uitgevoerde ideeën’. Het boekje maakt een verbinding tussen diverse lopende en nieuwe projecten in het Land van Heusden en Altena. Ongeveer dertig organisaties werkten mee aan de totstandkoming van Kanskaart Altena.

q WWW.KANSKAARTALTENA.NL.

Tweede druk boekje Van Honsewijk ġIJİİĢīš Het boek ‘Van Honsewijk, familiegeschiedenis van een bestuurdersgeslacht in Dussen (1465-2011)’, is toe aan een tweede druk. Er zijn nog enkele exemplaren voor de vrije verkoop beschikbaar. Meer informatie: Ton Lensvelt, 0416-391472.

Aula Hardenbergh in februari gesloopt Aalburg betrekt inwoner bij vergaderingen ijĢĢīš De aula bij de entree van de begraafplaats aan de Hardenbergh in Veen wordt in de eerste week van februari gesloopt.

enkele jaren daarvoor al plannen had om de aula in te ruilen voor parkeerruimte voor een nieuw dorpshuis.

trek hadden genomen. Daarop werden er gaten in de muren gezaagd, zodat de nachtdieren zouden verdwijnen.

Dat plan werd toen afgeblazen. Het gebouw werd in 2011 door de opgeheven begrafenisvereniging overgedragen aan de gemeente Aalburg, die

Vervolgens kon de aula niet gesloopt worden, omdat vleermuizen er hun in-

Ergernis Volgens Dick Honcoop, inwoner van Veen, ergeren veel dorpsgenoten zich net als hij aan het inmiddels vervallen gebouw bij de ingang van de begraafplaats aan de Hardenbergh. “Het is een grote wildernis geworden. Het struikgewas is een bende. Die rotzooi moet weg.” En dat terwijl de rest van de begraafplaats er keurig bij ligt, vindt Honcoop. “Daar kan ik niks van zeggen.” Jammer Hij vindt het jammer dat het gebouw gesloopt wordt. “Bij een begraafplaats hoort nu eenmaal een aula om overledenen op te baren en voor condoleances.”

™9ZVjaVW^_YZWZ\gVV[eaVVihVVcYZ=VgYZcWZg\]#

De vrijkomende ruimte kan gebruikt worden voor uitbreiding van de begraafplaats aan de Hardenbergh.

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš De gemeente Aalburg gaat per 1 februari over op een vergadercyclus van zes weken. Voorafgaand aan de gebruikelijke opiniërende en besluitvormende vergaderingen wordt met ingang van volgende maand ook een zogenaamde informerende vergadering toegevoegd. “Dit om de volksvertegenwoordigende rol van gemeenteraadsleden te versterken”, legt raadsgriffier Ery Kooi uit.

beantwoorden. Nu worden technische vragen die tijdens de opiniërende raad gesteld zijn vaak pas vlak voor de besluitvormende raad beantwoord. In de nieuwe situatie wordt dat dus anders”, motiveert hij. Partijen dienen hun betogen dan ook te bewaren voor de opiniërende en besluitvormende bijeenkomsten, aangezien er in de informerende raadsvergaderingen geen politiek bedreven mag worden.

Tijdens deze informerende vergadering worden inwoners, bedrijven en instellingen uitgenodigd om in te spreken ten overstaan van de politieke partijen.

Vlak voor aanvang Mensen die graag willen inspreken tijdens zo’n informerende raad kunnen zich uiterlijk tot vlak voor aanvang van de vergadering aanmelden.

Politiek karakter Ook worden de technische vragen over de agendapunten voor de betreffende maand behandeld, zodat de opiniërende raadsvergaderingen een meer politiek karakter krijgen, vervolgt Kooi. “Tijdens de informerende raad proberen we zoveel mogelijk vragen te

De mogelijkheid om tijdens opiniërende vergaderingen in te spreken blijft overigens bestaan. Dit ‘in gesprek gaan met’ betreft een experiment gedurende één jaar. Tom Oostra


Familieberichten

Woensdag 16 januari 2013

Bedroefd zijn wij om het overlijden van

Willeke Vorthoren-Groeneveld Wij wensen onze collega Dick, de kinderen en familie heel veel sterkte. Directie en personeel Maja Stuwadoors

4

Opgeven familieberichten Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot dinsdagochtend 09.00 uur opgeven. E-mail: advertentie.altena@ hetkontakt.nl

Amsterdam, 11 januari 2013

Het Kontakt is erbij Kampioenschap - Ongeval Paardenmarkt - Havendagen Molentocht - Avondvierdaagse... Vul zelf maar aan. Het Kontakt is erbij! Je leest en ziet mĂŠĂŠr op www.hetkontakt.nl

0OMPSTRAATs!27AARDENBURGs4EL s&AX % MAILINFO WIMDEKOCKNLs)NTERNETWWWWIMDEKOCKNL

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308

PROFFESIONELE HEATERSPropaangasDirectgestooktInfraroodElektrischLuchtontvochtigersNieuw en gebruikt

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

ONLINE DRUKKERIJ

MOOI DRUKWERK,

maar ook de laatste uitslagen, standen, programma’s etc. vind je op het vernieuwde www.regio-voetbal.nl. Onmisbaar voor de voetballiefhebber in de regio.

MAKKELIJK BESTELD

^^^WYLTLYLUS POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

OPRUIMING

HALVE PRIJZEN op honderden hoeden

VLIETSKANT 11-13 LEERDAM

Nu het nieuwe jaar zijn intrede heeft gemaakt, vinden we het hoog tijd om nog ÊÊn keer ink op te ruimen in het huis van de mode. Daarom gaat zowel in onze winkel als in onze webshop onvoorstelbaar veel mode voor de halve prijs weg. Dat is dus dubbel zoveel modevoordeel voor hem Ên voor haar! Dus wilt u niet alleen heel voordelig, maar ook goed gekleed het nieuwe jaar in, kom dan nog even snel koopjes scoren bij Zwijnenburg, het huis van de mode!

www.zwijnenburgmode.nl Volg ons op Facebook, Twitter en Pinterest!

H E T H U I S VA N D E M O D E

Tolstraat 17-19, 4231 BB Meerkerk, telefoon 0183-351401, www.zwijnenburgmode.nl |

tegenover de winkel (Tolstraat)


Woensdag 16 januari 2013

Inzamelen įĢĤĦĬš Leden van het Andels Fanfare Corps halen zaterdag 19 januari weer oud papier op in Boveneind en Uitbreiding-Zuid. De gemeente Aalburg zamelt 25 januari vanaf 7.30 uur weer gebruikt verpakkingsplastic afval in. Plastic kan in de daarvoor bestemde zakken aan de weg worden gezet.

Grietje Post op tv ĴĢįĨĢīġĞĪš De Werkendamse Grietje Post is hard op weg een bekende Nederlander te worden. Acht afleveringen is Post te zien in een rubriek van het NCRV programma ‘Man bijt Hond’. De Werkendamse stapte voor het programma in de moderne wereld. Zo heeft ze voor het eerst in een vliegtuig gezeten, kreeg ze uitleg over de werking van een tablet en maakte ze sushi. Voor de Werkendamse een hele stap, want in haar Oudheidkamer in Werkendam staat het juist vol met spullen uit het verleden. Grietje Post is vanaf 14 januari op maandag te zien in het programma op Nederland 2, vanaf 18.50 uur.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

5

Gewapende overval op Coop in Nieuwendijk īĦĢIJĴĢīġĦħĨ š Bij supermarkt Coop aan de Rijksweg in Nieuwendijk is donderdagavond een gewapende overval gepleegd. Daarbij is een geldbedrag buitgemaakt. Er raakte niemand gewond. Rond 18.45 uur kwam de overvaller de winkel binnen. Hij droeg een bivakmuts. Er waren op dat moment negen mensen in de winkel aanwezig: zeven klanten en twee personeelsleden. De dader dreigde met een vuurwapen en eiste geld. Hij ging er vandoor met een

geldbedrag vanuit de kassa. Het zou gaan om een man met een groot, fors postuur. De overvaller droeg een zwarte bivakmuts en was gewapend met een klein formaat pistool. Hij had een gele plastic zak bij zich. Uit buurtonderzoek bleek dat er rond 18.30 uur, dus kort voor de overval, een onbekend zwart bestelbusje in de directe omgeving is gezien. In deze auto zaten twee mannen. Opvallend daarbij is dat de overvaller later wegvluchtte in de richting waar dit busje gezien was. De politie is op zoek naar

getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over dit busje. Man uit Veen In de loop van de avond werd een 34-jarige man uit Veen opgepakt op basis van het opgegeven signalement, maar hij was onschuldig. Toen dat duidelijk was, is de man meteen weer in vrijheid gesteld. Na de overval zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar de voortvluchtige overvaller. Hij was er hardlopend vandoor gegaan over de Rijksweg, in noordelijke richting. De man

werd echter niet meer getraceerd. In een Burgernet-bericht vroeg de politie het publiek om uit te kijken naar de dader. In totaal ontvingen 367 mensen in de directe omgeving van de plaats delict een sms-bericht van Burgernet. Daarnaast werd er meteen een buurtonderzoek ingesteld. Ook werd er vanuit de lucht met een helikopter naar de dader gespeurd. De politie onderzoekt de zaak en is via 0900-8844 bereikbaar voor personen die informatie kunnen geven over deze overval.

Op de Anna Paulowna hoeve aan de Bandijk is begin januari een vierling geboren. Vier lammetjes is vrij bijzonder en dus kwamen de nichtjes van boer Aart-Jan en zijn vrouw Petra Kant gauw een kijkje nemen.

Eerste paal Kringloop Altena ĞĩĪĨĢįĨš Vrijdag is de eerste paal gestort voor de nieuwbouw van het kringloopcentrum in Almkerk. Een van de eerste nog actieve werknemers van Stichting Kringloopcentrum Altena, Thijs Boogaarts, verrichtte samen met de secretaris van de stichting, Johan Koekkoek, de starthandeling bij het storten van de eerste funderingspaal. 35 ronde palen van 16 meter lengte vormen samen de basis van de fundering voor uitbreiding van het kringloopcentrum tussen Kerkstraat 1 en 3 in Almkerk. Veel werkzaamheden in het pand zijn, met name door vrijwilligers, al uitgevoerd. Nu is aannemer Peltenburg uit Groot-Ammers zover dat de bouw kan beginnen. Het verbindende bouwwerk heeft een oppervlakte van 275 vierkante meter. De bouw zal een kleine vier maanden in beslag nemen. Als de aannemer in april klaar is, zullen medewerkers /vrijwilligers nog flink de handen uit de mouwen moeten steken, om het winkelende publiek ook in het nieuwe deel van dienst te kunnen zijn. In de zomer zal er ongetwijfeld meer bekend worden omtrent de officiële opening van het vernieuwde kringloopcentrum.

Kledingcontainer īĦĢIJĴĢīġĦħĨš Bij het tankstation Tamoil, Dijkje 20 in Nieuwendijk, wordt een inzamelcontainer voor kleding en textiel geplaatst. Benelux Recycling BV en Tamoil NL zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Zij zamelen samen kleding in voor het goede doel: Stichting Alpe d’HuZes, fietsen tegen kanker. De gemeente Werkendam heeft inmiddels toestemming gegeven om de container te plaatsen voor de duur van de samenwerking voor het goede doel.

Editie Land van Heusden & Altena oplage 24.100 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Doeveren, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Nieuwendijk, Meeuwen, Oudendijk, Oud-Heusden, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Woudrichem, Wijk en Aalburg.

Zorgen over winkelcentrum Nieuwendijk īĦĢIJĴĢīġĦħĨ š De Werkendamse CDA-fractie wil van het college van B&W weten of de gemeente middelen heeft om het winkelbestand in Nieuwendijk weer op een ‘aanvaardbaar niveau’ te brengen. Het CDA stelt deze vragen na het vertrek van enkele ondernemers uit het winkelcentrum aan de Rijksweg, onder wie keurslager Ron de Kwant. De slager sloot na tien jaar Nieuwendijk de deuren achter zich en zet zijn werkAlgemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

zaamheden vanaf 2013 voort in Hank. “De bevolking in Nieuwendijk maakt zich zorgen over de bezetting van het winkelcentrum en de toekomst ervan, nu de slagerij, die flink wat klanten naar het winkelcentrum trok, verdwijnt”, aldus de partij in schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur. Leefbaarheid Volgens de partij tast dit de leefbaarheid van Nieuwendijk aan. “Een dorp met een goed winkelbestand is een reAdvertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.altena@hetkontakt.nl Advertenties Frans van der Wiel (06) 51 58 00 21 f.vanderwiel@hetkontakt.nl

den om voor Nieuwendijk te kiezen. Er moet wat gaan gebeuren”, stelt CDAraadslid Otto van Breugel. Verder willen de christendemocraten weten of het Werkendamse economisch beleid voorziet in mogelijkheden om het winkelaanbod per kern op peil te houden. En áls dat er is, wil de partij weten wat het beleid dan is betreffende het in stand houden van voldoende winkelaanbod, niet alleen inNieuwendijk, maar in alle kernen. Redactie Tom Oostra (06) 20 09 31 82 t.oostra@hetkontakt.nl Marjo van Andel (06) 12 93 80 17 m.vanandel@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Peter Vos (06) 51 49 03 82 p.vos@hetkontakt.nl

Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00

Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.altena@hetkontakt.nl

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Bommelerwaard, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.

Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

Hoofdredacteur Rick den Besten

Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 09:00 uur

Hankse dief ĥĞīĨĊĴĢĩĩš Bij een inbraak in een schuur behorende bij een woning aan de Slijkwellsestraat in Well is vorige week een 24-jarige man uit Hank door agenten overlopen. De man had met een breekijzer een raam geforceerd. Een bewoner had de politie gewaarschuwd. Bij aankomst zagen de agenten dat de verdachte de schuur in rende. Daar werd hij aangehouden. In de omgeving van de schuur werd ook de auto van de verdachte aangetroffen. De man uit Hank werd overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Redactiekopij tot dinsdag 09:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


16 JANUARI 2013

ACTUEEL MELD UW ORGANISATIE AAN VOOR NL DOET! Op 15 en 16 maart organiseert het Oranje Fonds weer NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

GEMEENTEHUIS AALBURG Grote Kerkstraat 32 • Wijk en Aalburg Aalburgloket: Grote Kerkstraat 42 • Wijk en Aalburg Postadres: Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg T: 0416-698700 F: 0416-693474 E: gemeente@aalburg.nl W: www.aalburg.nl Gemeentehuis en Aalburgloket zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en vrijdag van 8.30-15.00 uur

OPENINGSTIJDEN Gemeentehuis: werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Aalburgloket: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.30 uur en dinsdag van 8.30-20.00 uur.

Voor het gratis ophalen van bruikbare goederen of huisraad kunt u contact opnemen met TWIDDUS WAALWIJK, het kringloopbedrijf voor de inwoners uit de gemeente Aalburg. Bel hiervoor naar de ophaalservice van Twiddus 0416-560043

POLITIE MIDDEN EN WEST BRABANT Team Altena Doornseweg 2 • Nieuwendijk Op werkdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: Europark 21, 4904 SX Oosterhout Telefoon: • voor een afspraak of niet-spoedeisende zaken: 0900-8844 • als elke seconde telt: 112. Meer informatie: www.politiemwb.nl

Babyloniënbroek Drongelen Eethen Genderen Meeuwen Veen Wijk en Aalburg

Het idee is eenvoudig: alle maatschappelijke organisaties kunnen hun klus(sen) aanmelden via www.nldoet.nl. Het Oranje Fonds roept vervolgens vrijwilligers op om een klus uit te voeren. Alle organisaties waar vrijwilligers werkzaam zijn kunnen mee doen: sportverenigingen, peuterspeelzalen, culturele instellingen etc.

Financiële bijdrage uit het Oranjefonds Organisaties die zich voor 1 februari aanmelden komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van het OranjeFonds. Kijk voor uitgebreide informatie op www.nldoet.nl

DE MILLENNIUM ONDERNEMERSPRIJS GEMEENTE AALBURG 2013 OPROEP AAN ALLE ONDERNEMERS OM ZICH ALS DUURZAAMSTE ONDERNEMING UIT AALBURG AAN TE MELDEN In 2012 heeft de werkgroep Millenniumdoelen voor de eerste maal de zogenaamde gemeentelijke Millennium Ondernemersprijs uitgereikt. Een prijs die bedoeld is voor alleen ondernemers en instellingen afkomstig uit de gemeente Aalburg en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan en zich op dit terrein bijzonder hebben onderscheiden Bakker Hardeman uit Wijk en Aalburg mocht in het bijzijn van alle raadsleden de eerste Millennium Ondernemersprijs 2012 in ontvangst nemen. Ook in 2013 wordt deze Millennium Ondernemersprijs weer uitgereikt. De werkgroep nodigt dan opnieuw alle ondernemers en instellingen uit, die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid, zich voor deze ambitieuze gemeentelijke prijs aan te melden. Wat wordt onder duurzaamheid verstaan?? Duurzaamheid Onder duurzaamheid verstaat de werkgroep de beschrijving die staat voor zogenaamd TRIPLE P. Dit staat voor People, Planet en Profit. People: Je houdt altijd het welzijn voor ogen van je medewerkers specifiek en de maatschappij in het algemeen. Denk aan investeren in personeel, diversiteit (personeel) en mensenrechten en kinderarbeid (maatschappij). Planet: Je houdt bij alle bedrijfsactiviteiten rekening met het milieu. Bijvoorbeeld door verstandig met energiegebruik om te gaan, afval te scheiden en het productieproces zo milieuvriendelijk op te zetten. Profit: Naast de omzet en winst van het bedrijf, kijk je ook naar de economische effecten die jouw bedrijfsactiviteiten op de directe omgeving hebben. Bijvoorbeeld de werkgelegenheid, infrastructuur en sponsoring. FAIRTRADE: De term fairtrade bestaat uit een aantal krachtige doelstellingen. Fairtrade is: - Handelen met respect voor mens en milieu en vanuit gelijkwaardigheid en partnerschap. - Samenwerking tussen producenten (organisaties), importeurs, groothandels, winkels en consumenten.

- Een eerlijke prijs betalen voor producten, waardoor de producenten zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Kortom: respect, gelijkwaardigheid, samenwerking en eerlijkheid voor producten en producenten. Deze manier van werken schept werkgelegenheid. Hierdoor stijgt de welvaart van mensen zelf, van hun dorp en soms zelfs van de hele regio. Indien U als bedrijf of instelling op de twee genoemde onderdelen van duurzaamheid actief en bewust werkzaam bent komt u in aanmerking voor deze gemeentelijke prijs.

KENNISGEVING BESTEMMINGSPLAN ‘MAASDIJK 207 TE WIJK EN AALBURG’, GEMEENTE AALBURG Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van gemeente Aalburg kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de gronden gelegen aan de Maasdijk 207 te Wijk en Aalburg. Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er op dit moment geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen. Zodra het (voor-)ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd wordt u in de gelegenheid gesteld om uw zienswijze kenbaar te maken. Hierover volgt binnenkort een publicatie in Het Kontakt, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke website). Op onderstaande afbeelding treft u de beoogde plangrens aan van het bestemmingsplan ‘Maasdijk 207 te Wijk en Aalburg’. Een kaart met deze plangrens ligt vanaf 17 januari 2013 ter inzage aan de balie “Bouwen en Milieu” van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg (openingstijden dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur). Ook is deze te vinden op de gemeentelijke website www.aalburg.nl. Wijk en Aalburg, 16 januari 2013

Randvoorwaarden De bedrijven en instellingen die voor de jaarlijkse prijs in aanmerking kunnen komen zijn geen stichtingen of verenigingen. Het bedrijf moet gevestigd zijn, of een vestiging hebben in de gemeente Aalburg. Bedrijven moeten aan kunnen tonen op de voornoemde drie P’s actief te zijn. Dit kan met concrete voorbeelden, activiteiten en maatregelen worden aangetoond. U kunt aantonen dat u zich inzet voor fairtrade producten binnen uw bedrijf of deze producten aan de inwoners van Aalburg verkoopt. Het bedrijf heeft de intentie dit structureel ook te willen blijven doen. Aanmelden: Bedrijven die in aanmerking komen voor het meest duurzaamste bedrijf in de gemeente Aalburg kunnen zich aanmelden bij de heer Ery Kooi, telefoonnummer (0416) 698704 of via e-mail: e.kooi@aalburg.nl met een korte toelichting. Een aanmeldformulier is via de website van de gemeente beschikbaar of kunt u bij voornoemde persoon opvragen. In de maand april 2013 wordt de naam van de onderneming bekend gemaakt die voldoet aan de vermelde criteria en de Millennium Ondernemersprijs 2013 gemeente Aalburg gaat ontvangen. Voor eventuele vragen over deze ondernemersprijs kunt u ook met de heer Ery Kooi contact opnemen.

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL

ONHERROEPELIJK BESTEMMINGSPLAN “GANSOYEN 1 TE DRONGEN” Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalburg, maken bekend dat het bestemmingsplan “Gansoyen 1 te Drongelen” (NL.IMRO.0738. BP2001-VA01), vastgesteld door de gemeenteraad op 25 september 2012, onherroepelijk is geworden. Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is geen beroep ingesteld bij de Afdeling rechtspraak van de Raad van State. Wijk en Aalburg, 16 januari 2013


16 JANUARI 2013

ACTUEEL INSCHRIJVING NIEUWE LEERLINGEN VOOR DE BASISSCHOLEN IN DE GEMEENTE AALBURG

De komende weken is er op de diverse basisscholen in de gemeente Aalburg de mogelijkheid om nieuwe leerlingen in te schrijven voor het schooljaar 2013 - 2014. Hieronder ziet u een overzicht van alle basisscholen in de gemeente en op welke wijze u uw kind(eren) aan kunt melden. Wie nader kennis wil maken met deze bijzondere dorpsschool, wordt uitgenodigd om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek.

Openbare Basisschool den Biekûrf Broeksestraat 4a, 4269 VA Babyloniënbroek Basisschool den Biekûrf vervult een belangrijke sociale functie in het dorp Babyloniënbroek. Vrijwel alle kinderen uit het dorp bezoeken de school, welke zich kenmerkt door: • open staan voor alle gezindten • rekening houden met opvattingen en meningen van ouders • kleine combinatiegroepen (minder dan 20 kinderen) • modern onderwijs met actuele lesboeken in een prachtige school • sfeer en geborgenheid • hoge mate van betrokkenheid van ouders

Christelijke Basisschool De Ark Dorpsstraat 62, 4268 GK Meeuwen

Kom aan boord Op D.V. dinsdag 19 februari a.s. bent u van harte welkom op onze open ochtend. Om 9.30 uur wordt u samen met uw kind op onze school verwacht. Onder het genot van een kopje koffie is er gelegenheid kennis te maken, zal de school aan u gepresenteerd worden en wordt u rondgeleid door De Ark.

Christelijke Basisschool ‘De Hoeksteen’ Kerkverreweide 61 Postbus 13, 4260 AA Wijk en Aalburg De Hoeksteen is een christelijke school en telt op dit moment ongeveer 470 kinderen, die verdeeld zijn over 20 groepen. Sinds januari 2005 zitten wij in een prachtig nieuw gebouw, met daarin een handvaardigheidlokaal, een speellokaal voor de kleuters, een gymzaal voor kinderen van groep 3 t/m 8 en een computerlokaal. Met ingang van januari 2013 is er ook een christelijke peutergroep in onze school gestart voor 2 en 3 jarigen Kernwoorden in ons onderwijs zijn liefde, vertrouwen, gezag, gehoorzaamheid, zelfstandigheid en veiligheid. Wilt u nog meer informatie, neem dan een kijkje op onze website www.dehoeksteencbs.nl of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Inschrijving nieuwe leerlingen:

Inschrijven nieuwe leerlingen Kinderen die tussen nu en augustus 2013 de leeftijd van vier jaar bereiken, kunnen vanaf heden ingeschreven worden op onze school. De procedure is eenvoudig: de ouders nemen contact op met de school en maken een afspraak. Op de afgesproken datum worden de ouders (plus de aanstaande nieuwe leerling) rondgeleid en krijgen de nodige informatie over de school aangereikt. Ouders zien tijdens deze rondleiding hoe de school draait en functioneert op een gewone dag. Zodra het kind vier jaar is geworden, is hij /zij welkom op de school. Inschrijven van kinderen kan in principe dus dagelijks, verspreid over het schooljaar. Inlichtingen: Directeur: Petra Timmermans Tel. 0416- 351622 website: www.biekurf.nl De toekomstige leerlingen mogen in die tijd al meedoen in de kleutergroep. Als uw kind vóór 1 oktober 2014 vier jaar hoopt te worden, zouden we het fijn vinden als u uw kind die ochtend aan meldt op onze school. Mocht dinsdag 19 februari a.s. voor u niet uitkomen, dan kunt u altijd bellen voor een andere afspraak met de directeur. U kunt onze schoolgids ook van tevoren al aanvragen

Openbare Prins Willem Alexanderschool Raadhuisstraat 1, 4266 EA Eethen Wat is er mooier: je bezoekt een school waar ook je vriendjes en vriendinnetjes naar toe gaan. De Prins Willem Alexanderschool is een school waar iedereen zich thuis voelt, zowel kinderen, ouders als leerkrachten. De school wil een warme plaats zijn voor iedereen. Wie uit de boot dreigt te vallen, kan rekenen op een degelijke begeleiding in de klas. Belangrijk is dat er een open contact met ouders is over alle zaken de school aangaand. Komend schooljaar betrekken we een nieuw gebouw, samen met de peuterspeelzaal en kinderopvang Camelot. Dit is de eerste brede school in de gemeente Aalburg! Wie meer wil weten over deze sfeervolle school, kan contact opnemen voor een persoonlijk gesprek.

Oranje Nassauschool Inschrijven nieuwe leerlingen Op maandag 28 januari 2013 is er gelegenheid om uw kind op onze school in te laten schrijven. U wordt tussen 15.45 en 16.45 uur in de hal van de school verwacht. Op deze middag kunnen kinderen worden ingeschreven die vóór 1 mei 2014 vier jaar worden. Wilt u zo vriendelijk zijn het burger-

Kinderen die voor 1 oktober 2013 de leeftijd van vier jaar bereiken, kunnen vanaf heden ingeschreven worden op onze school. U kunt hiervoor (telefonisch) een afspraak maken met de directie, mevr. Hoevenaren of dhr. Duijster (tel. 0416 692101). Er zal dan een datum gepland worden voor een gesprek. In dat gesprek wordt besproken wat u van de school kunt verwachten en wat wij als school van u als ouder(s) verwachten. I.v.m. onze planning graag uw kind aanmelden vòòr eind februari. Kijkochtend: Als u samen met uw kind op een ongedwongen manier kennis wilt maken met “De Hoeksteen”, dan bent u ook van harte welkom op onze open ochtend. Deze is op D.V. woensdag 30 januari a.s. van 9.00 – 10.00 uur. Er is die ochtend oppas aanwezig. Daarna kunt u (eventueel) een afspraak maken om uw kind(eren) aan te melden. Inlichtingen: Directeur: mevr. G.W. Hoevenaren Tel. 0416 - 692101 www.dehoeksteencbs.nl

Christelijke Basisschool “Het Fundament” Genderen telefoon 0416- 355074 Op woensdag 30 januari 2013 is er gelegenheid kennis te maken met onze school en uw

Inlichtingen: Directeur: Mevr. Eugenie de Roij T: 0416 - 351643 website: www.pwaschooleethen.nl email: info@pwaschooleethen.nl

servicenummer van uw kind mee te nemen? Mocht u op dit tijdstip niet in de gelegenheid zijn om uw kind in te schrijven, dan kunt u altijd bellen voor het maken van een afspraak.

Hardenbergh 4, Postbus 40 4264 ZG Veen Inlichtingen: Directeur: dhr. A.D. van Ooijen Tel. 0416 - 352341 website: www.cbsmeeuwen.nl email: directie@cbsmeeuwen.nl

Inschrijven nieuwe leerlingen Kinderen die tussen nu en oktober 2014 de leeftijd van vier jaar bereiken, kunnen vanaf heden ingeschreven worden op onze school. De procedure is eenvoudig: de ouders nemen contact op met de directeur en maken een afspraak. Op de afgesproken datum worden de ouders mét de aanstaande nieuwe leerling rondgeleid en krijgen de nodige informatie over de school aangereikt. Ouders zien tijdens deze rondleiding hoe de school functioneert op een gewone dag. Zodra het kind vier jaar is geworden, is hij/ zij welkom op de school. Inschrijven van kinderen kan in principe dus dagelijks, verspreid over het schooljaar.

Open ochtend Wilt u kennismaken met onze school? Dan bent u van harte welkom op onze open middag op D.V. donderdagmiddag 24 januari 2013 van 14.30 – 15.30 uur. Wilt u onze open middag bezoeken? Wilt u dan uiterlijk maandag 21 januari 2013 een mailtje sturen naar info@oranjenassausschool-veen.nl? Inlichtingen: Directeur: dhr. D.J.C. Hoekman Tel. 0416 - 691350, website: www.oranjenassauschool-veen.nl email: info@oranjenassauschool-veen.nl

meer weten over onze gezellige, kleine dorpsschool waar presteren hand in hand gaat met sfeer en geborgenheid, neem dan gerust contact op voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding.

Openbare Basisschool J. Henri Dunant Tulpstraat 9, 4261 CL Wijk en Aalburg Tel. 0416-691621 De Henri Dunantschool telt thans 135 leerlingen die verdeeld zijn over 5 groepen. De school staat midden in de samenleving en staat open voor alle kinderen. We bieden als team voor ieder kind een veilige, gestructureerde en geborgen leeromgeving. Er is aandacht voor verschillen in niveau, cultuur en prestaties. De Henri Dunantschool biedt modern onderwijs met actuele lesmaterialen. Wilt u

kind in te laten schrijven. ( kinderen die voor 31 dec. 2014 vier jaar worden). Om 9.30 uur wordt u samen met uw kind op school verwacht. Onder het genot van een kopje koffie zal de school aan u gepresenteerd worden. De toekomstige leerlingen mogen in die tijd

Kinderen die tussen nu en augustus 2013 vier jaar worden, kunnen vanaf heden worden ingeschreven. De procedure hiervoor is eenvoudig: de ouders nemen contact op met de school, maken een afspraak om samen met het kind de school te bezoeken, een rondleiding te krijgen en om informatie uit te wisselen. U kunt dan zien hoe een schooldag er uit ziet in de praktijk. Zodra uw kind vier jaar geworden is, is het welkom! Inlichtingen: Directeur Mevr. Petra Timmermans Tel. 0416-691621 website: www.henridunantschool.nl email: obsaalburg@ gmail.com

al meedraaien in de groep. Voor de allerkleinsten is er oppas geregeld. Mocht deze datum u niet uitkomen, kunt u altijd bellen voor een afspraak met mevr. J. Wijnands-Westerlaken ( dir), 0416-355074


16 JANUARI 2013

ACTUEEL B O U W A C T I V I T E I T E N

INGEKOMEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Ingekomen d.d.: Locatie: 07-01-2013 Midgraaf 30, 4269 TL Babylonienbroek 08-01-2013 Oegemastraat 18b, 4265 HN Genderen 08-01-2013 Dr. Tjalmastraat 65, 4264 SC Veen 10-01-2013 Broeksestraat 82, 4269 VE Babylonienbroek 11-01-2013 Mauritsstraat 8, 4264 SX Veen 11-01-2013 Hoofdstraat 98-100, 4265 HA Genderen 14-01-2013 Veldstraat 12, 4261 TB Wijk en Aalburg

Omschrijving: Bouwen rundveestal Legaliseren bijgebouw Plaatsen dakkapel Milieu-neutrale wijziging Uitbreiden/verbouwen woning en aanbrengen inrit Aanbouw en gevelwijziging Legaliseren betonplaat

Wij wijzen erop dat de mogelijkheid bestaat dat het college van B&W bij het verlenen van een omgevingsvergunning gebruikmaakt van de bevoegdheid af te wijken van enige bepaling(en) van het geldende bestemmingsplan (zoals bijvoorbeeld het bouwen op kortere afstand dan 3 m1 van de erfgrens). Indien belanghebbenden bij een ingekomen aanvraag omgevingsvergunning willen vernemen of dit op de betreffende aanvraag van toepassing is, nodigen wij hen uit om deze omgevingsvergunningaanvraag bij de afdeling VROM te komen inzien en eventueel hun zienswijze kenbaar te maken. INGEKOMEN MELDING SLOOPVOORNEMEN Ingekomen d.d.: Locatie: 30-12-2012 Grotestraat 20, 4264 RL Veen

Omschrijving: Slopen asbest uit voormalige cv-ruimte

BESLUIT VERLENGEN BESLISTERMIJN OMGEVINGSVERGUNNING Locatie: Omschrijving: De Eng, fase 1, 4264 .. Veen Nieuwbouw van 6 woningen

Datum besluit: 14-01-2013

Een ieder wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan binnen zes weken na de dag, volgende op de dag van verzending van de vergunning aan de aanvrager, op grond van artikel 7:1, juncto artikel 8:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht, schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG. Tevens bestaat de mogelijkheid tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 90006, 4800 PA Breda te verzoeken om een voorlopige voorziening. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de hoofdafdeling Grondgebied (VROM), tel. 0416-698754. Wijk en Aalburg, 16 januari 2013

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL

*

*Excl. Veiligheid- en Installatieset en montage.

jgbaar C V haarden verkri ro vanaf 1. 485 ,- eu

op=op actie SHOWROOMKEUKENS â‚Ź 18.800,-

showroomaanbieding

â‚Ź 9.750,-

â‚Ź 26.997,-

showroomaanbieding

â‚Ź 9.750,-

ALNOTEC Inclusief Miele apparatuur

ALNO ART Inclusief Siemens en Liebherr apparatuur

Onze merken | Alno | Eggersmann | Mereno | Nieburg | Warendorf Wellseindsestraat 9, 5325 KH Wellseind (Gld.), Tel. (0418) 552404

Eindelijk een CV om naar te kijken... Thermo Sentimo Houtgestookte CV haard Leverbaar in staal, speksteen of zandsteen ‡ %UDQGHQGWHEHZRQGHUHQLQGHVKRZURRP ‡ (pQYRXGLJDDQWHVOXLWHQLQHONHVLWXDWLH ‡ $DQWHVOXLWHQRSXZEHVWDDQGH&9V\VWHHP ‡ =HHUVFKRQHYHUEUDQGLQJHQHHQKRRJ rendement dankzij de extra naverbranding ‡ $OWLMGHHQVFKRQHUXLWGRRUGHVFKRQH verbranding ‡ =HHU]XLQLJPHWKRXW ‡ MDDUJDUDQWLH

ten ncier van alle soor Wij zijn ook leveraachels. Vraag ons om en maten pelletk de mogelijkheden! advies en naar

‡ ([WUDEHYHLOLJLQJWHJHQVFKRRUVWHHQEUDQG dankzij de thermostatische mengregeling ‡ 'XEEHOEHYHLOLJGWHJHQRYHUYHUKLWWLQJPLGGHOV een koel- en drukbeveiliging ‡ *HHQJHUHJHOGHVPRRUNOHSZDDUGRRUHHQVWHUN vervuilende verbranding kan ontstaan, wat kan leiden tot schoorsteenbrand ‡ 0RRLHQXLWJHEUHLGDVVRUWLPHQW

Showroom: Houtstraat 6 | Meerkerk | T 0183-745 006 www.kachels.com | info@kachels.com

Wij zijn hĂŠt adres voor houtkachels, tuinkachels, pelletkachels, schouwen, rookgasafvoeren, vloerplaten, haardstellen, houtbakken, schoonmaakartikelen, enz.

www.vosseling.nl

Openingstijden: Ma. t/m Do. 9.00 - 18.00u, Vr. 9.00 - 21.00u, Za. 9.00 - 17.00u, Zo. Gesloten


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

9

Wetgeving

Gemeenten hebben nog een jaar voor nieuwe drank- en horecawet

‘Toezicht was afgelopen jaren marginaal’ UITagenda Weten wat er in jouw regio te doen is? Ga voor de actuele UITtips naar: www.hetkontakt.nl.

Op den duur moet de verantwoordelijkheid voor alcoholgebruik onder jongeren ook bij de jeugd zelf komen te liggen, zegt Fons Naterop. H;=?Eš Hoewel de nieuwe drank- en horecawet per 1 januari van kracht is geworden, hebben gemeenten nog een jaar de tijd om de uitvoering en de handhaving van de wet op orde te krijgen. Dat zegt burgemeester Fons Naterop van Aalburg, kartrekker van het project Think Before You Drink voor 26 gemeenten in Midden- en West-Brabant. Dat de Brabantse gemeenten nog niet klaar zouden zijn voor de nieuwe wet, spreekt hij tegen.

vrijdag 18 januari TONEEL

Voorstelling ‘Wie van de drie’

Overgangsjaar “We proberen hier vanaf nul iets op te bouwen en dat willen we zorgvuldig doen. Wat dat betreft zijn we volop in

beweging. Dit jaar wordt een overgangsjaar.”

drank- en horecawet ook al controles uitvoerde.

clubs, kerken en buurthuizen worden vastgelegd.

Uiterlijk in het tweede kwartaal van dit jaar moet er een speciale eenheid bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) klaar staan, die met name gaat controleren of de minimum leeftijd van 16 jaar voor het gebruik en de aanschaf van alcoholische dranken niet wordt overtreden.

“Al was het toezicht de afgelopen jaren marginaal”, stelt de Aalburgse burgemeester. “Het waren niet meer dan speldenprikken.”

Daarnaast voorziet de wet in de mogelijkheid om een verordening op te stellen voor happy hours, buitensporige prijsacties in supermarkten en om toegangleeftijden te koppelen aan sluitingstijden.

Om hoeveel BOA’s het gaat weet Naterop nog niet, maar voor het einde van 2013 moet alles rond zijn, zegt hij. NVWA Tot die tijd kunnen gemeenten nog een beroep doen op de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die voor de ingang van de nieuwe

Als het aan de nieuwe drank- en horecawet ligt gaat dat veranderen: gemeenten hebben per 1 januari vanuit het Rijk de taak gekregen om het toezicht op de wet uit te voeren. Burgemeesters krijgen daarbij het bevoegd gezag. Sportclubs en kerken De gemeenteraad stelt daarvoor een verordening vast, waarin de regels voor alcoholverstrekking door sport-

Dorpshuis, Heesbeen

ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Fotogroep Lumière geeft weer een basiscursus fotografie. In vijf avonden worden deelnemers de basisvaardigheden voor het maken van betere foto’s bijgebracht. Er wordt geleerd te werken met diafragma, sluitertijd, ISO-waarde, witbalans en dergelijke. De cursus wordt gegeven in het RCKO, Nijverheidstraat 3 in Giessen op 13 februari, 6 en 20 maart en 10 en 17 april. Meer informatie: Frans Dansen, 0183-307502, tida0611@xs4all.nl

DEZE WEEK OP WWW.HETKONTAKT.NL

> Waar is het ijs dik genoeg om te schaatsen?

Sportnieuws DIT WEEKEND OP WWW.HETKONTAKT.NL

> Het laatste sportnieuws uit Heusden en Altena

Plastic op andere dagen opgehaald

Vacaturebank Check de laatste vacatures op www.hetkontakt.nl

Mijn nieuws Altijd zelf redacteur willen worden? Plaats je eigen nieuws op onze site en deel het op social media als Facebook en Twitter.

Tom Oostra

Basiscursus fotografie Lumière

Nieuws

Technisch verkoopadviseur Medewerker binnendienst m/v

Bovendien zijn jongeren onder de 16 jaar strafbaar als zij alcohol bij zich hebben op publieke plaatsen en kunnen zij worden beboet door de politie of een BOA. “Maar die verantwoordelijkheid moet op den duur ook worden overgenomen door ouders, ondernemers en de jongeren zelf”, benadrukt Naterop.

™9ZidZ`dbhikVcYZLZg`ZcYVbhZ\ZbZZciZgVVY#

De Wilgenhoek gaat de politiek in L:G@:C96B™ Als volleerde raadsleden nemen de leerlingen van groep 8 van basisschool De Wilgenhoek uit Hank plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Werkendam.

In het kader van Burgerschapsvorming brachten de kinderen uit groep 8 een bezoek aan het het gemeentehuis in Werkendam. Wethouder Peter van der Ven wachtte de groep op in de raadszaal van het gemeentehuis. De kinderen kregen een presentatie te zien met uitleg over raadsleden en wat hun taken zijn. Verder kregen zij informatie over de verschillende politieke partijen en natuurlijk over de taak van de burgemeester. Ter afsluiting van de presentatie werd er een quiz gespeeld. De vragen waren best pittig, maar al gauw bleek dat de kinderen goed hadden opgelet. Na de quiz volgde er een rondleiding door het gebouw en de

verschillende werkruimtes in het gemeentehuis. Ter afsluiting van het bezoek werd er een raadsspel gespeeld. Burgemeester Carla Breuer kwam de kinderen hierbij aanmoedigen.

L:G@:C96B ™ Vanaf 1 januari 2013 zijn de ophaaldagen voor kunststofverpakkingen in de gemeente Werkendam veranderd. In Nieuwendijk en Sleeuwijk wordt het plastic, in de daarvoor bestemde zakken, voortaan opgehaald op maandag. Werkendam is dinsdag aan de beurt en Hank en Dussen kunnen het plastic afval op woensdag aan de straat zetten. Het afval wordt een keer in de twee weken opgehaald. De volgende inzameling is voor Nieuwendijk en Sleeuwijk op 21 januari, voor Werkendam op 22 januari en in Hank en Dussen op 23 januari.

Open dag

Papierloos

Donderdag 31 januari houdt OBS de Wilgenhoek, Steurstraat in Hank de jaarlijkse Open Dag. Ouders en belangstellenden zijn die dag kunnen dan een kijkje in de school nemen. Overdag zijn de klassen aan het werk te zien en staan directrice Nadia Verhoeff en een aantal ouders de bezoekers te woord. ’s Avonds vertellen leerkrachten en ouders over onderwijsinhoud, de Kanjertraining en de activiteiten. Inschrijven kan deze dag ook. De Wilgenhoek is open tussen 8.45 en 16.30 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

De gemeenteraad van Werkendam werkt zoveel mogelijk papierloos. Alle stukken zijn daarom digitaal beschikbaar via de website. Wie graag actief geïnformeerd wil worden over de behandelde onderwerpen, kan een gratis abonnement aanvragen op de emailservice raads- en commissiestukken via griffie@werkendam.nl.

Aftrap gegeven voor Cultuurplatform Heusden

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

ĥĢIJİġĢī š Vertegenwoordigers van enkele organisaties en verenigingen hebben vorig jaar het initiatief genomen om een Cultuurplatform Heusden op te richten. Woensdag 30 januari vindt er in de Voorste Venne in Drunen vanaf 19.30 uur een feestelijke aftrap plaats. Het op te richten Cultuurplatform Heusden wil in een behoefte voorzien.

Vorig najaar zijn er een aantal informatiebijeenkomsten gehouden waarbij vertegenwoordigers aanwezig waren vanuit de verschillende kunstdisciplines, van zangkoren, harmonieën, fotografieclubs, bands, creativiteitscentra, toneelverenigingen, bibliotheek, kunstencentrum noem maar op. De aanwezigen staan positief tegenover de oprichting van een cultuurplatform en waren het al snel eens

wat het platform hen zou moeten bieden. Er werden heel veel verschillende zaken genoemd, maar de conclusie was dat Cultuurplatform Heusden een actief netwerk moet zijn waarin professionele én amateurkunstenaars samenwerken om cultuur te bundelen en te versterken. Tijdens de Aftrap op 30 januari worden de ideeën over de opzet gepresenteerd en kunnen aanwezigen zich aan-

melden voor deelname aan het Cultuurplatform Heusden. De organisatie is op zoek naar enthousiaste Heusdenaren die een bijdrage willen leveren aan het platform. De officiële oprichting van Cultuurplatform Heusden vindt vervolgens plaats in de Heusdense Week van de Amateurkunst die dit jaar plaatsvindt van 25 mei tot en met 1 juni. Meer informatie: Barbara Brouwer, 0416-320500.


algemeen

Woensdag 16 januari 2013

10

JE VINDT HET IN AALBURG!

Veen t Wijk en Aalburg t Genderen t Eethen t Drongelen t Meeuwen t BabyloniĂŤnbroek Aanbiedingen zijn geldig van woensdag 16 januari t/m dinsdag 29 januari

Brood en banketbakkerij

Van Ballegooijen Acties l Acties l Acties l Acties

De Echte Bakker

Aanbieding van uw Echte Bakker

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Runderentrecote

Sneeuwballen

met GRATIS kruidenboter

Appelbeignets gevuld met slagroom

Bergspitz 100 gram TIP VAN UW KEURSLAGER

Filet amĂŠricain +Grillworst

Samen 400 gram

WEEKAANBIEDING

Schnitzels 4 stuks

140 4

98

5

95

WINTERSE KOST!

Rauwe ham Ontbijtspek Rookworst.... Uit eigen rokerij!

TON SCHOON

Kortestraat 28, Aalburg 0416-691194 www.schoon.keurslager.nl

â‚Ź 4,99 Rozijnenbrood 4 stuks

Aanbiedingen zijn geldig van 14-01-2013 t/m 19-01-2013.

SPECIAL

| G & J VOS

Witboomstraat 23, Veen 0416-691380 www.vosveen.keurslager.nl

met spijs 400 gram

â‚Ź 1,95 Geldig van 16-1 t/m 19-1

Ons emailadres: van.ballegooijen@echtebakker.nl

Echte Bakker Van Ballegooijen De enige Echte Bakker In het land van Heusden en Altena Mussentiend 5 0416 69 12 18 Veen

Heeft ze

De Galerij 2b 0416 69 65 66 Wijk en Aalburg

Smokehouse mix, nu 1/2 pond .......................... Luxe notenmix met o.a. rookamandelen

â‚Ź 4,99

Diverse heerlijke wijnen, nu 2 voor......................... â‚Ź 10,00 Kom onze Italiaanse droge witte wijn proeven, de Colacino Quatro!

Broodje van de maand januari: Tomelette 2 sneetjes Waldkorn met mayonaise, sla, tomaat, omelet en tuinkers voor

â‚Ź3,20

Noord-Hollandse kaas, Wijn, Olijven, Bonbons, Buitenlandse kazen, Versgebrande noten, Salade en Tapenades, Cadeau-artikelen

Kruisstraat 25 0183 50 14 32 Werkendam

Open: di. 09.30 - 18.00 / wo. 09.30 - 14.00 / do. 09.30 - 18.00 vr. 09.00 - 19.00 / za. 09.00 - 16.00

Markt 1, Wijk en Aalburg - Tel: 0416 - 69 06 91 www.broodkunst.nl - bestellen@broodkunst.nl

Ja gezegd?

Kom voor jullie trouwkaart naar de afdeling familiedrukwerk van De Groot Drukkerij bv, Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Tel. 0183-583311, www.degrootdruk.nl

SCHOENMODE DE ROOY RUIMT OP! Kinderschoenen en -laarzen

Dames korte en lange laarzen en booties

van o.a. Red Rag, Develab, Gattino, Freaks, Braqeez

nu HALVE PRIJS

nu halve prijs

Floris van Bommel herenschoenen nu 30% korting

Van Lier herenschoenen van 169,95 / 159,95 en 149,95 nu

8JMIFMNJOBTUSBBUt%VTTFO Tel. 0416 - 391282

â‚Ź 99,00

Le Cop Sportif en Pantofola D’Oro schoenen

van 139,95 / 129,95 en 119,95 nu

Overige herenschoenen m.u.v. werkschoenen

20% korting

Alle niet afgeprijsde damesschoenen

van o.a. Gabor, Helioform, HĂśgl, Carmens, Xsensible

nu 20% korting

â‚Ź 79,00

2SHQLQJVWLMGHQ0DJHVORWHQ'L:R'RXXU‡9UXXU‡=DXXU


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

11 business nieuws

HKZ-certificaat voor Novo Peri

Ron de Kwant legt de lat hoger in Hank

Kraamzorg Novo Peri heeft sinds januari een HKZ-certificaat. Het behalen van dit certificaat betekent dat Novo Peri haar werk zo heeft georganiseerd dat zij aan alle voorwaarden voor het leveren van optimale zorg voldoet en dat zij de wensen van de cliĂŤnten steeds centraal stelt. De speciaal hiervoor aangestelde kwaliteitsmanager zorgt ervoor dat processen en protocollen actueel blijven, steeds kritisch worden bekeken en zo nodig aangepast. Ook is er een kwaliteitshandboek opgesteld waardoor er een eenduidige werkwijze is voor alle medewerkers.

ļĞčĨš Na een hectische periode kon keurslager Ron de Kwant donderdag eindelijk de deuren van zijn nieuwe vestiging in Hank openen.

LDJ9G>8=:B ™

Het vormt een mooi geheel in het Hankse winkelgebied binnen de Kerkstraat en de Mariapolder: wie supermarkt Jumbo uitloopt kan de spiksplinternieuwe locatie van keurslager

Ron de Kwant niet missen, en andersom. Het is de synergie waar De Kwant met zijn verhuizing naar Hank juist op hoopte. Met onder meer de supermarkt en recreatiepark De Kurenpolder in de buurt trekt zijn nieuwe zaak aan de Mariapolder 1a meer klanten dan eerst in het winkelcentrum van Nieuwendijk. “Waar het regent zit de drup, en die willen wij

graag hebben�, zei de slager eerder hierover. Na de drukke decembermaand en de verhuizing in de eerste week van januari kon Keurslagerij De Kwant donderdag eindelijk zijn deuren openen in Hank. “Dan kan ik m’n aantal werkuren per week weer wat afbouwen naar een normaal niveau�, zegt hij met een tevreden lach op z’n gezicht. “Ook de medewerkers heb-

q WWW.NOVOPERI.NL

Rechtgezet

Een dag voor de ofďŹ ciĂŤle opening had Ron de Kwant zijn eerste klanten in Hank al geholpen. “Ik hoop dat dit voorbode is op de storm. De reacties in Hank zijn in ieder geval positief.â€? ™GdcZc6c\ZaVYZ@lVcioZiiZc]jcoVV`kddgi^c=Vc`#

Beauty Boutique Lalana maakt kans op award ĴČħĨ Ģč ĞĞĊÄ&#x;IJįĤ š Beauty Boutique Lalana uit Wijk en Aalburg is genomineerd ben voor de Beauty Award 2013 in de categorie beste schoonheidsspecialist van het jaar 2013 regio Zuid: Brabant, Limburg, Zeeland. De Beauty Award is een initiatief van vakmagazine KOSMETIEK en Beauty Trade Professionals (BTP). HĂŠt evenement van het jaar binnen de professionele schoonheidsbranche. Voorafgaand aan de nominatie is de boutique aan de Maasdijk door de vakjury beoordeeld op verschillende aspecten zoals business, pr &marketing, opleidingen, commerciĂŤle vaardigheden, social media en vakinhoudelijke kennis. Naast het professionele vakmanschap is de zakelijke en commerciĂŤle kant van het vak erg belangrijk. Mystery Guest Daarna is Lalana bezocht door een ‘Mystery Guest’, die Beauty Boutique Lalana heeft beoordeeld op de kwaliteit qua behandelingen, service, hygiene en klantvriendelijkheid. De eindronde bestaat tot slot uit een persoon-

™AVaVcVbVV`i`VchdeZZc7ZVjin6lVgY#

Toch steekt De Kwant de komende periode zijn handen weer ink uit de mouwen om het zijn klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. “We gaan de lat weer een stukje hoger leggen dan dat ‘ie al lachâ€?, klinkt het ambitieus. Woorden als ‘smaakvol’, ‘eerlijk’, ‘puur’ en ‘ambachtelijk’, die in Hank de etalage sieren zetten die instelling kracht bij. Want De Kwant verkoopt niet zomaar vlees, maar onder meer rundvlees ‘uit ons eigen Brabant’ en varkensvlees van het ZuidFranse graanvarken. “Met de smaak zoals vroegerâ€?, voegt de slager daaraan toe. Daarnaast zijn de openingstijden van de winkel in Hank verruimd (de middagsluiting is komen te vervallen en op zaterdag is Keurslagerij De Kwant open tot 16.30 uur) en kunnen klanten telefonisch of via de website gebruik maken van de bezorgservice. Bovendien lanceert De Kwant binnenkort een webshop en wil hij de ruimte boven zijn winkel gebruiken voor kookworkshops en voorlichting.

ĤďIJĥįČĞĞčš In Het Kontakt van woensdag 9 januari wordt op pagina 3 ten onrechte de indruk gewekt dat Koopplein Altena pas sinds kort van start is gegaan. Dit is niet juist. Koopplein Altena bestaat al geruime tijd en Marleen van Breugel uit Rijswijk heeft het beheer medio 2012 overgenomen. Koopplein.nl is een landelijk dekkend netwerk van meer dan 250 lokale handelsplaatsen op internet. Op Koopplein Altena kunnen alleen particulieren en ondernemers uit de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem adverteren.

q WWW.KOOPPLEIN.NL/ALTENA

ben er de nodige uurtjes in zitten. Maar je doet het uiteindelijk niet voor niets.�

lijk interview met de verschillende vakjuryleden. Publieksprijs Er wordt tijdens de wedstrijd ook een publieksprijs uitgereikt. De schoonheidsspecialist die de meeste stemmen binnen weet te halen, gaat er met deze prijs vandoor. Stemmen op Beauty Boutique Lalana kan tussen 14 januari en 8 februari via www.beauty-award.nl. Donatie Mensen die een stem uitbrengen op de boutique in Wijk en Aalburg maken kans op een make-over inclusief fotoshoot. Bovendien wordt er door Beauty Boutique Lalana per stem een donatie aan het Kankerfonds geschonken. Op maandag 4 maart 2013 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een spectaculaire en feestelijke avond in Studio 21 in Hilversum. Meer informatie over Beauty Boutique Lalana of de wedstrijd:

q WWW.LALANA.NL

FOTO: TEUS ADMIRAAL

q WWW.DEKWANT.KEURSLAGER.NL

Nieuw interieur Kruiden & Jasmijn Ä´ÄŹÄ˛ÄĄÄŻÄŚÄ ÄĽÄ˘ÄŞ š Patrick de Rade viert de tiende verjaardag van zijn restaurant Kruiden & Jasmijn in een compleet nieuw jasje. Patrick de Rade heeft met de nieuwe inrichting van Kruiden & Jasmijn het motto van het restaurant ‘Alsof je bij een vriend in de huiskamer zit’ een nieuwe invulling gegeven. Het voorheen strakke interieur heeft plaatsgemaakt voor warmere kleuren, waardoor het geheel een gezellig uitstraling heeft gekregen. “Als restaurant moet je eens in de zoveel tijd een verandering doormakenâ€?, zegt de patron lachend. Hij wijst erop dat niet alleen de tafels, stoelen en bar vervangen zijn, maar dat ook de akoestiek van Kruiden & Jasmijn sterk verbeterd is, dankzij speciale platen tegen het plafond. “Bovendien heb ik hier ‘s zomers de mooiste binnenplaats van het Land van Heusden en Altena.â€?

™EVig^X`YZGVYZkVc@gj^YZc?Vhb^_c#

de opbrengst bestemd is voor een weeshuis in NamibiĂŤ, waar een vriend van hem woont. “Zo weet ik tenminste dat het geld goed terecht komt.â€?

leuke menu’s (bijvoorbeeld een driegangen keuzemenu voor 35 euro p.p.) en door ook met de lunch (menu å 32,50 euro) geopend te zijn hoopt Patrick het de komende jaren weer goed te doen: gezellig uit eten met goede producten op het menu, tegen een eerlijke prijs.

De nieuwe look van het restaurant aan de Kerkstraat 43 in Woudrichem valt mooi samen met het 10-jarig jubileum dat Patrick in maart wil vieren. Tijdens het jubileum kunnen gasten bij Kruiden & Jasmijn terecht voor een tiengangen diner, met ‘toppers uit de afgelopen tien jaar’. Verder denkt Patrick nog aan een beneďŹ etavond, waarvan

Patrick zit vanaf zijn vijftiende al in de horeca en werkte hij onder meer bij Het Weeshuis in Geertruidenberg en bij De Verdraagzaamheid in Zaltbommel. Totdat Arjan van Dijk hem deze ‘superplek’ aanbood. “Ik was de eerste vernieuwer in Woudrichem en het Land van Heusden en Altena.� Met

q WWW.KRUIDENENJASMIJN.COM

Hoeden garneren

Bewegen is leuk

Vioolles Sleeuwijk

ĴČħĨĢčĞĞĊÄ&#x;IJįĤš De eigen zomerof winterhoed weer als nieuw maken? Dat kan tijdens een workshop van Anna’s Hoedenatelier op maandag 25 maart in het atelier aan de Vlijt 112 in Wijk en Aalburg. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met een korte presentatie over hoeden. Deelname kost 15 euro, exclusief materialen. Ook is het mogelijk om een basishoed te kopen. Meer informatie of opgeven: Anet Pruissers, 0416–353 323 of pruissersj@kliksafe.nl. De opbrengst van de workshop komt ten goede van Stichting Ontmoeting.

ļĢIJİĥĢčš Madeleen de Vries begint in Heusden met Bewust Bewegen voor 65+. Niet alleen voor vrouwen, ook voor mannen. De lessen zijn gericht op het soepel houden van de gewrichten, het versterken van de spieren, het corrigeren van de houding en het verbeteren van de conditie. Ook is er veel aandacht voor ademhaling en ontspanning. Mannen van 65+ die willen bewegen zijn welkom op dinsdag vanaf 11.00 uur, vrouwen kunnen op donderdag vanaf 11.00 uur bij De Vries terecht. De cursus wordt gegeven aan de Demer 1 in Heusden-Vesting. Meer informatie: 06-49779151 of: madeleendevries@hotmail.com.

İĊĢĢIJĴČħĨš Het nieuwe jaar begint goed bij Muziekschool Sleeuwijk. Op maandag 21 januari, tussen 16.00 en 18.00 uur, worden er gratis en vrijblijvend proeessen viool gegeven. Wie altijd al viool heeft willen spelen, kan een mail sturen naar info@muziekschoolsleeuwijk.nl. Muziekschool Sleeuwijk heeft een uitgebreid lesaanbod, waar zowel individueel als groepsgewijs muzieklessen kunnen worden afgenomen. De muziekschool werkt met enthousiaste, professionele docenten. Meer informatie via 0183-354131 of kijk op:

q

WWW.ANNASHOEDEN.NL

Kruiden & Jasmijn is gevestigd aan de Kerkstraat 43 in Woudrichem.

q WWW.MUZIEKSCHOOLSLEEUWIJK.NL


publicaties

Woensdag 16 januari 2013

12

Nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen Op maandagochtend 4 februari start drs. Maja Jeffkins in Gorinchem een nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen! Deze cursus van acht bijeenkomsten is speciaal bedoeld voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in allerlei onderwerpen uit de hedendaagse psychologie en daar graag méér van willen weten. Deze psychologiecursus is een positieve cursus, waarin je aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk van het dagelijks leven inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen! Onderwerpen Tijdens deze cursus krijg je antwoord op de vraag, waarom mensen zich gedragen zoals zij dat doen in verschillende situaties en hoe je daar het beste op kunt reageren. Allerlei handige tips, inzichten en handvatten worden gegeven vanuit de moderne psychologie, het Enneagram en N.L.P. om positief om te kunnen gaan met het gedrag van mensen in allerlei situaties. Leuke strategieën worden gegeven om méér begrip en geluk in je leven te brengen. En natuurlijk worden er andere boeiende onderwerpen besproken! Wij doen geen rollenspel en een specifieke vooropleiding is niet nodig.

Maja Jeffkins: “Het is een gezellige cursus waarin je veel inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen”. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en kost € 220,- incl. materiaal en certificaat als bewijs van deelname. Alle deelneemsters ontvangen als welkomstgeschenk een leuke verrassing. Data: 4/2, 4/3, 18/3, 8/4, 22/4, 13/5, 3/6, 17/6 Locatie: Zalencentrum De Heul, Nieuwehoven 141, Gorinchem Tijd: maandagochtend, 9.30 tot 11.30 uur Schrijf je snel in, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om deel te nemen aan deze unieke cursus!

Bel vrijblijvend voor meer informatie of een folder tel. 010 - 234 45 54 of zie www.praktischepsychologie.nl

Kijk voor meer inspiratie op www.diepeveen.nl

Nijverheidstraat 7 4261 TK Wijk & Aalburg T 0416 - 69 51 94 E info@diepeveen.nl I www.diepeveen.nl

Maatwerk keukens van modern en modern klassiek tot nostalgisch

actie! Nu ook showroomkeukens tegen scherpe prijzen.


Woensdag 16 januari 2013

Vrij schilderen ĥĢIJİġĢīš Lis viv’arte in Heusdenvesting biedt cursussen ‘vrij schilderen’ aan in modules van vijf en tien lessen, voor beginners en gevorderden. De begeleiding wordt opgezet rondom de voorkeur van de cursist.

q WWW.LISVIVARTE.COM

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

13 accent

Schaatsen

Alles hangt af van sneeuw en vorst

‘Ik heb goede hoop dat het gaat lukken’ Zodra het kwik onder het vriespunt zakt, beginnen de speculaties, ook in Heusden en Altena. Wanneer zou er geschaatst kunnen worden?

Vastenaktie Hank ĥĞīĨš Kerkensamenleving Hank is weer volop bezig voor de vastenaktie. Thema dit jaar: ‘Even iets minder voor een ander’. Vasten is delen met mensen die het minder hebben. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan migranten in het Midden-Amerikaanse Honduras. Met een eigen vastenaktie, zoals een maand geen wijn drinken, kan op een persoonlijke manier invulling aan de vastentijd worden gegeven. Meldt het via:

q WWW.VASTENAKTIE.NL

Snelschaaktoernooi ġIJİİĢīš Het 65-jarig bestaan was in 2012 aanleiding voor sv Het Kasteel om een snelschaaktoernooi te houden. Wegens succes houdt de Dussense schaakclub 26 februari opnieuw een toernooi voor snelschakers in De Koppelpaarden. Deelname staat open voor iedereen die de regels van het schaakspel kent. Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem met tien minuten per persoon per partij. Burgemeester Carla Breuer van Werkendam verricht om 19.45 uur de openingszet. Deelnemers moeten zich om 19.30 uur melden. Inschrijven kan tot 12 februari door te mailen naar svhetkasteel@gmail.com. Meer informatie: 06-51175599.

Open dag Altena College Sleeuwijk İĩĢĢIJĴĦħĨš Het Altena College, christelijke scholengemeenschap voor atheneum, havo, vmbo (t) aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk, houdt woensdag 23 januari open dag voor leerlingen van groep 8 van de basisschool en hun ouders/verzorgers. Tijdens de open dag kan er onder andere kennis gemaakt worden met de mensen die op het Altena College werken, kunnen er onderdeen van vaklessen bijgewoond worden, is er informatie over onderdelen van het zorgbeleid, kunnen leermiddelen bekeken worden en is er natuurlijk ook algemene informatie in te winnen. De school is tijdens deze dag geopend van 14.30 tot 17.00 uur en ‘s avonds tussen 19.00 en 21.00 uur. Meer informatie: 0183-302944. Aanmelden van leerlingen kan via de basisschool of rechtsreeks, voor 18 maart.

įĢĤĦĬš Schaatsliefhebbers, ook die in het Land van Heusden en Altena, staan op scherp: als de vorst nog eventjes goed aanhoudt kan er deze week vast en zeker op natuurijs geschaatst worden. In Noordlaren werd dinsdag de eerste marathonwedstrijd gereden; zover is het nog niet in de regio. Maar de ijsbanen zijn er wel klaar voor en houden de weerberichten dan ook nauwlettend in de gaten. “Ik kom net van de ijsbaan aan de Lange Wiep vandaan en heb al op het ijs gestaan. Weliswaar op de randjes, maar toch”, zo zegt Arie Schaddelee, secretaris van ijsclub Olympia in Werkendam, maandag met voorzichtig wat enthousiasme in zijn stem. “Als we nog twee van zulke nachten krijgen dan zou het zomaar kunnen dat aan het einde van de week de schaatsen in Werkendam ondergebonden kunnen worden.

Maar ik twijfel ook nog wel hoor.” Volgens Schaddelee hangt veel af van de sneeuw die gaat vallen. “Dat blijft een groot vraagteken. Als het gaat sneeuwen, maar we kunnen op het ijs, dan is het niet zo’n probleem. Dan vegen we het eraf.” En natuurlijk moet het blijven vriezen. “Het moet, ook overdag, blijven vriezen, dan komt het wel goed. Zondag was ik even bij de ijsbaan, toen lag er een centimeter, maandag was dat al ongeveer drie centimeter.” Als de ijsvloer aan de Lange Wiep zeven á acht centimeter dik is, gaat de baan open. In Werkendam zijn ze er klaar voor. “We hoeven eigenlijk alleen nog maar wat rekken te zetten. Vorige week hebben we verder het meeste al klaargemaakt. Dat moet je niet op het laatste moment doen, de mensen werken ook nog gewoon. Ik heb echt goede hoop dat het deze

week gaat lukken.” In Sleeuwijk zit schaatsen op de ‘Nieuwe IJsbaan’ er in ieder geval deze week nog niet in, zegt Henk van den Helm van ijsclub Hermine. “De baan is wel al bijna dicht, maar dat is nog maar een dun ijslaagje. Voor onze baan moet het écht gaan vriezen, niet dat kwakkelen. Er zit een plons water van driekwart meter onder onze baan, dus pas als het ijs een centimeter of negen dik is, gaan we open. En daarvoor is wind uit het oosten nodig, moet het windstil en helder zijn. Als het sneeuwt komt er niets bij, dan kunnen we het deze week wel schudden.” Van den Helm ziet voor zijn ijsbaan het liefst temperaturen die in de nacht ver onder nul duiken. “Overdag moet het dan ook nog wel een graadje of vier vriezen. Maar nu staat de erwtensoep nog niet warm hoor.” Bij ijsbaan De Plomperd

Of en wanneer de ijsbanen in het Land van Heusden en Altena opengaan, is terug te vinden in de schaatskalender op de website van deze krant:

q

WWW.HETKONTAKT.NL

Jarig Visserijmuseum heeft ook toekomst ĴĬIJġįĦĠĥĢĪ š Het Visserijmuseum in Woudrichem viert dit jaar haar 40-jarig jubileum en is nog altijd springlevend. Het bestuur heeft dan ook geen zorgen over het voortbestaan. Voor stoffige verhalen over het verleden hoef je in het Visserijmuseum in Woudrichem niet bang te zijn: bestuursleden Richard Abbink, Joop van Straten en Rolf van Andel zijn goede vertellers en weten hun enthousiasme en kennis over de Woudrichemse riviervisserij prima op de bezoekers over te brengen. “Vaak krijg ik aan het einde van een rondleiding een hand, omdat mensen het leuk vinden dat ze weer wat geleerd hebben”, zegt Van Straten. Het was Janus Baks, de oud-veerman van Loevestein, die zo’n 40 jaar gele-

den een begin maakte met de collectie van het museum. “En op een gegeven moment had hij zoveel spullen, dat hij vond dat het tijd werd voor een museum”, weet Van Andel. Een eerste locatie werd gevonden onder de toren van de Martinuskerk, maar al gauw verhuisde het Visserijmuseum naar de bovenverdieping van het Arsenaal, dat onder meer met behulp van tientallen vrijwilligers en de sponsoractie ‘Het gat moet dicht’ werd opgeknapt. Het 40-jarig bestaan wordt komende donderdag 17 en vrijdag 18 januari gevierd met een besloten receptie (donderdag) en een discussieavond over het uitzetten van vis (vrijdag) onder leiding van Paula Jorritsma. Deze begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Arsenaal. “En zeker bij de receptie zijn ook voormalig medevissers wel-

kom”, benadrukt Van Andel. Ook de rest van het jaar volgen diverse activiteiten. Mede door de inzet van vrijwilligers heeft het Visserijmuseum door de jaren heen een plaats in de Woudrichemse gemeenschap opgebouwd. Jaarlijks maken gemiddeld zo’n 3500 bezoekers een rondje langs de touwslagerij, de zeilmakerij en de zalmschouw, die middenin het museum staat. Bovendien zit men achter de schermen niet stil en wordt er steeds gewerkt aan een optimale beleving van het visserijverleden. Zo zijn de afgelopen jaren cursussen zeil naaien en netten breien gestart voor de jeugd en wordt er nagedacht over een vervolg op het historisch educatieprogramma over Jet en Jan, bedoeld voor kinderen van de basisschool. Daar-

Week van het gebed įĢĤĦĬš Op verschillende plaats in het land van Heusden en Altena wordt in de week van 20 januari stil gestaan bij de week van het gebed. Thema dit jaar is ‘Wandelen met God’. In Andel kunnen mensen van 21 tot en met 25 januari iedere avond vanaf 19.30 uur met elkaar bidden in de Koningshof. In Werkendam worden de bijeenkomsten gehouden in de Dorpskerk, van zondag 20 tot en met zondag 27 januari vanaf 19.30 uur. Op zaterdag 19 januari is er al Prayernight voor jongeren op de Friendship aan De Hoef. Ook in de hervormde gemeente Aalburg zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. De gebedsweek in Aalburg start met een gebedswandeling op zondagmiddag 20 januari vanaf 14.00 uur vanaf de hervormde kerk. De gebedssamenkomsten zijn van 21 tot en met 25 januari, vanaf 19.30 uur.

in Almkerk durven ze voorzichtig te hopen dat de baan donderdag of vrijdag opengaat. “Alles hangt af van de sneeuw. Als het zo door blijft vriezen zit het er echter wel in. Zondag lag de baan al dicht en hopelijk blijft het nu vriezen.” Adriaan van As van De Plomperd hoopt als een van de eerste banen in de regio schaatsers op de baan te kunnen verwelkomen. Als de ijsvloer in Almkerk vijf centimeter dik is, kan er geschaatst worden. “We zijn nu bezig om alles klaar te maken. Het is dus wel spannend of het zo blijft vriezen.”

™Gda[kVc6cYZa!?ddekVcHigViZcZcG^X]VgY6WW^c`o^_c]ZiZgdkZgZZch/9^ihX]^aYZg^_VYZbiYZh[ZZgkVc]ZiK^hhZg^_bjhZjb^cLdjYg^X]Zb#

naast treedt het museum meerdere malen per jaar naar buiten - ‘Het Visserijmuseum komt naar je toe deze zomer’ - en zijn er ook plannen om digitale technieken in te zetten. “Het is geen duffe boel hier en daarom hebben we ook geen zorgen over ons voortbestaan”, zegt Abbink. “We streven een levend museum na en alle middelen worden aangewend om het boeiend en interessant te maken.” Hij geeft als voorbeeld de doe-activiteiten voor de jeugd. “We hopen dat door de kinderen ook hun ouders te enthousiasmeren. We zijn immers het enige museum dat zich bezig houdt met de riviervisserij, een essentieel onderdeel van Woerkumse cultuur.” Van Straten is het daarmee eens. “Zonder historie zijn we nergens.”

q WWW.VISSERIJMUSEUMWOUDRICHEM.NL


De special voor school, studie en beroepskeuze

K O O M KO JIJ

NAAR DE

G A D N OPE 4HHRRLUUPZTL[OL[(S[LUH*VSSLNL 6WLU+HN]VVYV\KLYZ]LYaVYNLYZLUSLLYSPUNLU]HU NYVLWKPLHSSLZ^PSSLU^L[LUV]LYVUaLZJOVVS ‹ ‹ ‹ ‹

WOENSDAG 2013

23 JANUARI

‹ ‹ ‹ ‹ ‹ ‹

14.30 - 17.00 EN 19.00 - 21.00 UUR

‹

=4)6[/(=6LU=>6VWSLPKPUNLU .LYPJO[LaVYN]VVYPLKLYLSLLYSPUN :WLJPMPLRLaVYN]VVYSLLYSPUNLUKPLL_[YHHHUKHJO[]LYKPLULU , _WLY[PZL^H[IL[YLM[[HSLU[K`ZSL_PL:6=(YV\^]LY^LYRPUN JV\UZLSPUN .VLKLILNLSLPKPUNIPQKLRL\aL]VVY]LY]VSNVWSLPKPUNLU =LLSSL\RLLUSLLYaHTLI\P[LUZJOVVSZLHJ[P]P[LP[LU ,LUY\Z[PNLLU]LPSPNLSLLYVTNL]PUN : [LLKZaVLRLUKUHHYUPL\^LIPQZJOVVSLUSLLYSPUNLUWHZZLUKL VUKLY^PQZ]LYUPL\^PUNLU!(+:3KPNPIVYKLUO\PZ^LYRRSHZ(UNSPH :MLLY]VSLUTVKLYU\P[NLY\Z[NLIV\^ = HZ[LHHUZWYLLRW\U[LU]VVYSLLYSPUNLUV\KLYZ]LYaVYNLYZ KT]WYVMLZZPVULLSTLU[VYHH[ (HUKHJO[]VVYPKLU[P[LP[

9PQRZZ[YHH[^LN?+:SLL\^PQR;LSLMVVU ¶9LJ[VY!KYZ.]HUKLY)LLR

Open dag

CHR. SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR ATHENEUM-HAVO-VMBO(T)

Kom naar de Infodag van het Willem van Oranje College Kijk op:

www.wijzijnwillem.nl

Waalwijk

Aanmelden nieuwe leerlingen in Wijk en Aalburg en Waalwijk

13.30U groep 8 19.30U ouders + leerlingen

op 11 en 12 maart 2013

Infodag | 23 januari 2013

26 januari 2013 Onderdeel van ROC West-Brabant

10.00-15.00 uur VMBO Leerwegen: BBL, KBL en GL

MBO Opleidingen: Groen, Grond & Infra Plantenteelt

PCV301-1012

Buitenlaan 2, Andel

www.prinsentuinandel.nl

De Gaard 4 5146 AW Waalwijk


De special voor school, studie en beroepskeuze CS De Hoven is een christelijke scholengroep voor vmbo, havo, atheneum, tweetalig atheneum, gymnasium en tweetalig gymnasium in de regio Gorinchem.

Zit je in groep 8? Kom dan naar onze

Open dagen!

havo/atheneum/gymnasium tweetalig atheneum tweetalig gymnasium 16 januari 2013 14.30 - 17.00 en 19.00 - 21.00 uur

Vakcollege Zorg en Vakcollege Economie vmbo sector economie vmbo sector zorg en welzijn breed 30 januari 2013 15.00 - 17.00 en 19.00 - 21.00 uur

Vakcollege Techniek vmbo bb+kb+gl sector techniek 30 januari 2013 13.30 - 16.00 en 18.30 - 21.00 uur

Nieuwe Mavo Havo Junior 26 januari 2013 10.00 - 13.00 uur

OPEN AVOND 12 februari 2013 19.00 - 21.00 uur

Praktijkonderwijs & brugklas vmbo-pro

Onderbouw havo/vwo Vmbo gl/tl 30 januari 2013 14.30 - 17.00 en 19.00 - 21.30 uur

Dienstverlening en Commercie bb/kb/gl 30 januari 2013 18.45 - 21.15 uur

Meer informatie en aanmelden

www.csdehoven.nl

OPEN DAG Da Vinci College Vrijdag 1 februari van 14.00 tot 21.00 uur Meer weten? Kijk op www.davinci.nl of bel: 0900 789 0 789 lokaal tarief IN WIJK EN AALBURG IS HET DA VINCI COLLEGE GEVESTIGD IN HETZELFDE GEBOUW ALS HET WILLEM VAN ORANJE COLLEGE, PERZIKSTRAAT 7A, NAAST DE BIBLIOTHEEK.

D JUISTE DE RICHTING?! R

ONZE OPLEIDINGEN IN WIJK EN AALBURG: Business/Office t7FSLPQFS t7FSLPPQTQFDJBMJTU t4FDSFUBSJFFMNFEFXFSLFS t4FDSFUBSFTTF t#FESJKGTBENJOJTUSBUJFGNFEFXFSLFS t'JOBODJFFMBENJOJTUSBUJFGNFEFXFSLFS Bouw & Wonen t5JNNFSNBO t#FUPOUJNNFSNBO t.FUTFMBBS t5FHFM[FUUFS t"TTJTUFOUCPVXJOGSB Technologie t.POUFVSFMFLUSPUFDIOJTDIF JOTUBMMBUJFT t.POUFVSFMFLUSPUFDIOJTDIF QSPEVDUFOFOTZTUFNFO t$POTUSVDUJFXFSLFS t7FSTQBOFS t#BTJTMBTTFS

Stap je in de goede richting!

Henk Looij Fotografie Leerdam


Auto Actueel

Een greep uit onze occasions

"6%*"5'4*1,41035# AIRCO(ECC),NAVIG.,LMV,ELEC.RM,CENTR.V,RAIL Ƚ 117000 km ZWART M 12-2007

4&"5-&0/5%*45:-"/$& AIRCO(ECC),CRUISE,LMV,ELEC.RM,CENTR.V, Ƚ 99000 km ROOD M 2008

01&-"/5"3"$%5* AIRCO(ECC),TREKHAAK,CRUISE,LMV 66000 km GRIJS MW 2008

46;6,*48*'57$0.' AIRCO,CENTR.V.,ELEC.RM,AUDIO/CD Ƚ 

30000 km GRIJS M

2010

Ƚ 

aard w t i U f j i r Autobed wenst u 13! 0 2 g i d e rspo een voo

4&"5"304"*41035 STR.BKR,METALLIC,SPOILER,LMV 126000 km ZILVER M 2002

$)&730-&5$36;&%-5 AIRCO(ECC),NAVI,CRUISE,LMV,PDC,AUDIO 89000 km GRJIS M 2011 Ƚ 

1&6(&057"*3-*/& AIRCO,AUDIO/CD,CENTR.V.,ELEC.RM 120000 km GRIJS M

2006

Ƚ01&-;"'*3"*7 AIRCO,NAVIG.,TREKH,CRUISE,ELEC.RM Ƚ

78000 km ZWART2005

ȽAutoschadeherstel Cornet Veen is de specialist op het gebied van ruitreparatie, autoruitvervanging en inbraakruitschade. Elk jaar helpen we vele automobilisten. %LM&RUQHW9HHQNXQWXNLH]HQRPGHDXWRUXLWVFKDGH ELMXWKXLVRSKHWZHUNRIHUJHQVDQGHUVWHODWHQ KHUVWHOOHQ

4,0%"'"#*"*7$0.#* AIRCO,CRUISE,TREKHAAK,METALLIC,NW-TYPE Ƚ 109000 km GRIJS M 2008

46;6,*(37*5"3"&9& AIRCO(ECC),LEDER,AUDIO,LMV,ELEC.RM ETC. Ƚ 87000 km ZWART 2007

781"44"57"3'4*41035 AIRCO(ECC),LMV,SPORTINT.,NAVIGATIE 140000 km BLAUW M 2006

Ƚ 

$*530&/+6.1:)%* STR.BKR,METALLIC,AUDIO,ELEC.RM,CENTR.V Ƚ &9 140000 km GRIJS M 2009

&RUQHW9HHQZHUNWVDPHQPHWGHPHHVWH YHU]HNHULQJVPDDWVFKDSSLMHQLQ1HGHUODQG :LMUHJHOHQYRRUXGHILQDQFLsOHDIKDQGHOLQJ PHWXZYHU]HNHULQJVRIOHDVHPDDWVFKDSSLM

3DUWQHULQVFKDGHKHUVWHOYDQ

7BOOJFVXUPUFFOUPQPDDBTJPOt,JKLWPPSPO[FHFIFMFWPPSSBBEXXXVJUXBBSEOM Autobedrijf Uitwaard BV Nijverheidsstraat 7 4283 GW Giessen Tel. 0183-44 85 39 info@uitwaard.nl

Groeneweg 3a 4261 RG Wijk en Aalburg | Tel. 0416-691151 | Fax 0416-696112 www.cornet-autoschade.nl | info@cornet-autoschade.nl


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

Exposities bij Maaswaarden

Woerkums dictee

įĢĤĦĬš Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, exposeert Michael van den Heuvel zijn schilderijen op de begane grond. Op de eerste etage zijn werken te zien van cursisten van TOON. In de Notenhoff in Andel exposeert Liesbeth Kleinloog uit Wijk en Aalburg haar kunstwerken. In de vitrinekasten in beide huizen is een verzameling te zien van sigarenmerk Karel I en oude ansichtkaarten van Piet van den Boogaard uit Wijk en Aalburg. Meer informatie: 0416-698400.

Laatste keer voor eerste dictee in dialect

Baby’s in Ghana įĢĤĦĬš Vier studenten die de opleiding tot verpleegkundige in Breda volgen, vertrekken eind januari voor drie maanden naar Ghana. Daar gaan zij werken in het Anfoega Catholic Hospital, waar soms tien baby’s per dag worden geboren. De moeders gaan zodra ze bevallen zijn naar huis, maar hebben vaak niets voor de baby. Voor hen willen de studenten kraampakketten samenstellen met bijvoorbeeld kleertjes, luiers en speeltjes. Daar is geld voor nodig, de studenten zijn daarom nog op zoek naar mensen die een bijdrage voor deze pakketten willen geven. Meer informatie:

q DESIREEJANSEN7@GMAIL.COM

Derde plaats voor Martin Copier ĴĢįĨĢīġĞĪš Martin Cpier van Pand 24 in Werkendam deed vorige jaar mee aan de verkiezing ‘Schilderij van het jaar’. Via internet moesten deelnemers zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Daarmee eindigde Copier uiteindelijk bij de eerste twaalf. Een vakjury boog zich vervolgens over de werken van deze schilders en kende Copier een derde plaats toe. Vanaf 17 januari is het werk van Copier te zien in het Jan van der Togt museum en de tweede helft van mei hangt het in een galerie in Londen. Inmiddels hebben acht van de stemmers op het werk van de Werkendamse schilder bericht gekregen dat zij een gratis schilderworkshop bij hem mogen volgen. Op 8 februari is er een workshop schilderen voor volwassenen. Deze begint om 19.00 uur. Meer informatie of inschrijven: copier@pand24.nl.

17 accent

Historische avond in De Teerkamer De twintigste editie van het Grôôt Dictee der Woerkumse Taol is de laatste kans om mee te doen aan deze illustere spellingswedstrijd. ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Aan de vooravond van de eerste editie van het Grôôt Dictee der Woerkumse Taol riskeerde Arie Wezemer, voorzitter van Woerkums Literair Café (WLC), samen met Jaap en Piet Hartman zijn leven om in Hilversum te vertellen over deze speciale spellingswedstrijd in Woudrichem. Het was het eerste dictee in dialect in Nederland en de landelijke media waren zeer geïnteresseerd in het onderwerp. “We waren uitgenodigd om er in een ochtendprogramma wat over te vertellen. In het holst van de nacht zijn Jaap, Piet en ik vetrokken voor een barre tocht door ijzel en sneeuw”, herinnert Wezemer zich. De bewoners van het vestingstadje waren minstens zo enthousiast, bleek later toen ‘t Oude Raedthuys afgeladen vol zat met fanatieke scribenten. “Eigenlijk zou het dictee eenmalig zijn, maar na zo’n succes wilden we het natuurlijk graag uitbreiden”, zegt Amy van Beem, secretaris van WLC. ‘t Oude Raedthuys werd al snel ingeruild voor De Teerkamer, waar het Grôôt Dictee der Woerkumse Taol haar hoogtijdagen beleefde. Elke avond kon rekenen op zo’n veertig deelnemers, maar dankzij het publiek zat De Teerkamer vrijwel altijd vol. “Die mensen kwamen gewoon voor de gezelligheid”, weet Wezemer. “Als de jury naar beneden ging om de dictees te beooordelen, begon het feestje eigenlijk pas.” Om de winst was het de deelnemers niet te doen, want zeker in het begin waren er helemaal geen regels. “Tijdens het dictee mag iedereen praten, overleggen en afkijken. De antwoorden zijn toch allemaal fout”, lacht Wezemer. De Woerkumse spelling is pas in de loop der jaren ontstaan en vastgelegd. “Terugkerende elementen in het dictee zijn de verlengde klinkers en de dakjes, de accents circonflexes.” De charme van het Grôôt Dictee der Woerkumse Taol

™=Zi<gi9^XiZZYZgLdZg`jbhZIVdaldgYi'*_VcjVg^kddgYZaVVihiZ`ZZg\Z]djYZc#

zit hem bovendien in de presentatie van het eindoordeel van de jury. Zeker oud-juryvoorzitter Theo Sandberg, jonker van het kasteeltje in Rijswijk, maakte van de prijsuitreiking wat moois. “Die kwam dan echt als Olivier B. Bommel uit zijn kasteel om in De Teerkamer het gewone volk toe te spreken, vaak met van die aparte uitdrukkingen erbij”, vertelt Van Beem. “Echt geweldig.” Levendiger Vrijdag 25 januari organiseert het Woerkums Literair Café echter de laatste editie van deze illustere spellingswedstrijd. Het Genootschap der Woerkumse Taol schrijft dan voor de twintigste en laatste keer de tekst. “Met de jaren is aantal deelnemers af-

Ruben de Vente is gekozen tot baby van de maand december. Ruben wint daarmee een newborn-fotoshoot bij fotografie Iris Kolff.

genomen”, legt Van Beem uit. “Stoppen is een goede beslissing, maar het is wel jammer.” Het is voor haar en Wezemer lastig om de vinger op de zere plek te leggen. “Woudrichem was vroeger veel levendiger dan tegenwoordig. Als er wat te doen was ging de tamtam door de vesting. Iedereen kwam”, aldus de voorzitter. Van Beem knikt. “Het was ieder jaar weer een reunie van Woerkumers.” Ook het verdwijnen van het dialect speelt een rol. “Er zijn nog maar weinig mensen die mooi Woerkums spreken”, constateert Van Beem. Wezemer: “Uit schaamte tegenover de nieuwe inwoners van Woudrichem zijn de bewoners van de vesting steeds minder dialectwoorden gaan gebruiken.” En dat terwijl dialect juist bij het

FOTO: TEUS ADMIRAAL

cultureel erfgoed hoort, vindt hij. “Je mag trots zijn op je afkomst.” Vrijdag 25 januari is dus in meerdere opzichten een historische avond, vindt het tweetal van Woerkums Literair Café. “Het zou jammer zijn als mensen het achteraf jammer zouden vinden dat ze nooit hebben meegedaan.” Met andere woorden: Iedereen is meer dan welkom om in de pen te klimmen en mee te schrijven. De laatste editie van het Grôôt Dictee der Woerkumse Taol wordt gehouden op vrijdagavond 25 januari vanaf 20.30 uur in De Teerkamer in Woudrichem. Entree is gratis en ook stadsdichteres Lizzy van Pelt treedt op.

Kerken zamelen geld in İĩĢĢIJĴĦħĨ š Kerken in Nederland houden zich tussen 15 en 29 januari weer bezig met de actie Kerkbalans. Sinds 1975 voeren de grote kerkgemeenschappen in Nederland deze gezamenlijke jaarlijkse geldwervingsactie uit. Het doel van Kerkbalans is een jaarlijkse geldwervingsactie houden, voorbereid en ondersteund vanuit de landelijke kerken, om financiële middelen bij elkaar te krijgen. Dat geld is nodig om het kerkenwerk in de plaatselijke kerkelijke gemeente en parochie voort te kunnen zetten. De kerk is een vrijwilligersorganisatie, hetgeen onder meer betekent dat zij door vrijwilligers wordt aangestuurd en dat bijna al het uitvoerende werk door vrijwilligers wordt verricht. Toch heeft iedere plaatselijke kerk met vaste uitgaven te maken: vrijwel iedere gemeente en parochie heeft mensen in dienst als predikanten, kerkelijk of pastoraal werkers. Dat zijn speciaal opgeleide mensen die ‘beroepsmatig’ hun werkzaamheden uitvoeren en dus recht hebben op een passende rechtspositie en salarisregeling. Daarnaast zijn er nog andere kosten zoals voor kosters- en beheerderswerkzaamheden, vergoeding van organisten en dergelijke. Bovendien heeft een kerk

ook nog te maken met het onderhoud van een gebouw en natuurlijk verwarming en verlichting. De plaatselijke kerk maakt ook deel uit van een groter geheel, namelijk van een landelijke kerkelijke organisatie of een bisdom. Daarvoor moet ook een bijdrage worden betaald. VVB Tegenover die uitgaven, moeten natuurlijk inkomsten staan. Met de wekelijkse collecten haalt de kerk al ongeveer vijftien tot twintig procent van het benodigde geld binnen. Omdat de kerk, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, geen subsidie krijgt, moet de rest door de leden zelf bij elkaar worden gebracht. Dat noemt met de (Vaste) Vrijwillige Bijdragen (VVB). In Nederland doen zo’n 1200 gemeente van de Protestantse Kerk, waaronder de gereformeerde kerk Sleeuwijk/Woudrichem en de hervormde gemeente in Sleeuwijk, en 1400 parochies mee aan de actie Kerkbalans van 15 tot en met 29 januari. Kerken doen in deze periode een persoonlijk beroep op gemeenteleden met de vraag wat het hen waard is dat de kerk in de eigen woongemeenschap in stand blijft.

q WWW.KERKBALANS.NL


Woensdag 16 januari 2013

algemeen

Auto Actueel

18

Auto Actueel

AKTIE!! 10 PUNTEN WINTERCHECK VOOR MAAR â&#x201A;¬ 9.95

Het Kontakt presenteert het autonieuws van het Land van Heusden & Altena op de veelzijdige themapagina Auto Actueel. RENAULT TWINGO 1.2 16V DYNAMIC, BOUWJAAR 06-2004 118.956 KM, AIRCO-CENTRALE VERGRENDELING MET AFST.BEDIENING- ELECTR. RAMEN+SPIEGELS, RADIO CD-SPELER. â&#x201A;¬ 3.550.-

Als het gaat om het kersverse aanbod van

gadgets, u leest het regionale autonieuws op

Bent u op zoek naar een autoschadebedrijf

deze pagina!

â&#x153;&#x201C; E  Ò¹ BUEJSFDUWPPSVLMBBSTUBBUCJK

Wilt u met uw auto aanbod, producten

 autoschade â&#x153;&#x201C; E  Ò¹ BUHFMJKLHSBUJTWFSWBOHFOEWFSWPFS heeft â&#x153;&#x201C; E  Ò¹ BUBMMFTSPOEBVUPTDIBEFQFSGFDU

gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s, de beste autoservice of de laatste trends op het gebied van auto-

en service adverteren op deze pagina? Neem dan contact op met RENAULT TWINGO 1.2 E2, BOUWJAAR 06-1995, 136.765 KM, CENTRALE VERGRENDELING MET AFST.BEDIENING â&#x20AC;&#x201C; ELECTRISCHE RAMEN+SPIEGELS, RADIO CD-SPELER. â&#x201A;¬ 1.125.-

â&#x153;&#x201C;  Ò¹

EBUVVSCFSFJLCBBSJT

â&#x153;&#x201C; E  Ò¹ BUWPPSBMMFWFS[FLFSJOHTNBBUTDIBQQJKFO werkt Peter Vos, media adviseur

Automobielbedrijf Bakker Pr.Irenelaan 39a Nieuwendijk rXXXCBLLFSSFOBVMUOM

FOTOFMWBO"UPU;BGIBOEFMU

â&#x153;&#x201C; E  Ò¹ BUNFUVNFFEFOLUJOUPUBBMPQMPTTJOHFO

tel. 06 â&#x20AC;&#x201C; 51 49 03 82 e-mail: p.vos@hetkontakt.nl

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. www.vanwillegen-autoschade.nl 1SPEVDUJFTUSBBUt+.(JFTTFOt5FM

=VVYKLSPNtULULYNPLa\PUPNHWWHYHH[RVWLU&

(QHUJLHNRVWHQRSSULMVNDDUWMH KHOSWEHVSDUHQ =VVY[HHUZ[HHUKLLULYNPLRVZ[LUVWOL[WYPQZRHHY[QL]HU]LLSO\PZOV\KLSPQRL HWWHYH[LULSLR[YVUPJHLUJVTW\[LYZ5HHZ[OL[LULYNPLSHILSLUKL]LYIY\PRZRVZ[LUPU R>OR\UQLVVRPUL\YV»ZaPLU^H[KLNLTPKKLSKL]LYIY\PRZRVZ[LUaPQU/PLYTLLR\UQL THRRLSPQRLY]LYNLSPQRLULURPLaLU]VVYLLUHWWHYHH[KH[OL[TLLZ[]VVYKLSPNtU LULYNPLa\PUPNPZ:VTZISPQR[LLUK\\YKLYHWWHYHH[aPJOPURVY[L[PQKHS[LY\N[L ]LYKPLULUKVVYKLSHNLYLLULYNPLRVZ[LUAVR\UQLILZWHYLUPUQLWVY[LTVUULLLU IPQKYHNLUHHUOL[TPSPL\ :[LLKZTLLY^PURLSZPU^P[ IY\PULUNYPQZNVLKa\SSLU KLRVTLUKL[PQKKLLULYNPL RVZ[LUNHHU]LYTLSKLU +P[NLIL\Y[IPQHWWHYH[LU KPLTPUPTHHSR>O ]LYIY\PRLU!^HZKYVNLYZ ^HZTHJOPULZ]HH[^HZZLYZ RVLSLU]YPLZHWWHYH[LU [LSL]PZPLZKLZR[VWJVTW\ [LYZSHW[VWZLUTVUP[VYZ

:[LS[^LLRVLSRHZ[LU]VSKVLU HHUQLLPZLU"aL]LYZJOPSSLU HSSLLUPUHHUZJOHMWYPQZLU LULYNPLRVZ[LU! Â&#x2039;2VLSRHZ[?HHUZJOHMJPYJH ,<9LULYNPL]LYIY\PR WLYQHHY,<9 Â&#x2039;2VLSRHZ[@HHUZJOHMJPYJH ,<9LULYNPL]LYIY\PR WLYQHHY,<9 1LILZWHHY[L\YVWLYQHHY

VWQLLULYNPLRVZ[LUHSZQL L\YVTLLYPU]LZ[LLY[ PUKLHHUZJOHM0UKYPLQHHY OLIQLKPLRVZ[LULY\P[LUPZ RVLSRHZ[@KL]VVYKLSPNZ[L tULULYNPLa\PUPNZ[LRL\aL 4LLY^L[LU& ^^^,ULYNPL>L[LYUS


Kijk dagelijks op action.nl voor

DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN JONGENS/MEISJES

NICKLE PLATED

DISNEY

diverse kleuren en prints maten 98-158

band of cirkels hoog 55 cm

maten 62-86

SIER VAAS keuze uit sierwapen,

2 - PA C K

2.29

Elders 3.49 4.29

LIFETIME CARS

RUITEN WISSER Flex Wiper universal

maximale neerwaartse druk lange levensduur maten variĂŤrend tussen 38-45 cm

Elders 4.99 10.95

COOL ZONE

LOOP SJAAL 2-tone kleuren

2.49

60x50 cm

trendy DAMES SJAAL diverse kleuren 160x20 cm

2.39

TRENDY DECO

TEKST STICKER grote keuze teksten

1.99

Elders 29.95 39.95

RING

OFFICE ESSENTIALS

CULI BAKE

gegomd set/50

topping en decoratie chocolade, vanille of framboos 385 gram

C6 ENVELOPPEN 114x162 mm

2 VO O R

Elders 1.99 2.99

GARNIER

0.88

FRUCTIS SHAMPOO diverse soorten

Elders 2.29 2.69

BLINQ VOCHTIGE

1.19

SCHOONMAAK DOEKJES citroenfris

N D!

0.79

Neh Neh BABY DOEKJES sensitive 64 doekjes

15.95 0.59 3.75

voordeelpak 80 stuks

WOONTR E

AMMERZODEN Â&#x2021; Haarstraat a ARKEL Â&#x2021; Vlietskade 003E BO;TEL Â&#x2021; Van Hornstraat 1 BREDA Â&#x2021; TraPsingel 

X L - U I T VO E

200 ml

100x12,5 cm

Elders 1.99 2.49

BABY PYJAMA katoen

Elders 1.29 1.49

DEN BOSCH I Â&#x2021; WC Het WielseP DEN BOSCH II Â&#x2021; Mgr. Van RoosPalenplein 1 HELVOIRT Â&#x2021; Vincent van GogKplein 3 KAATSHEUVEL Â&#x2021; HooIdstraat 

0.78

CUPCAKE KIT 12 cups, cakemix,

La Cucina CUPCAKE VORMPJES papier 100 x Ă&#x2DC;10,5 cm of 80 x Ă&#x2DC;12 cm

0.42

SOFT FLOWER

WOON DEKEN ivoor, grijs,

1.29

beige of antraciet royale afmeting 200x150 cm

HE E RLIJK Elders 16.95 19.95

3M SCOTCHLITE

Z AC H T!

9.95

REFLECTERENDE BAND 4 LED's incl. batterij voldoet aan EN 13356 ideaal voor buitensporten

E+L Sports TRAININGS VEST diverse kleuren voor junior of senior comfortabele pasvorm

OOSTERHOUT Â&#x2021; ArendsKoI 3 SCHIJNDEL Â&#x2021; BoscKZeg a SINT OEDENRODE Â&#x2021; Hertog Hendrikstraat 1 TILBURG I Â&#x2021; TroXZlaan 1

1.29

1.29

TILBURG II Â&#x2021; D.J. Jittastraat WAALWIJK Â&#x2021; Irenestraat a ZALTBOMMEL Â&#x2021; Klipperstraat 11

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 13-01-2013 t/m za. 19-01-2013 in Nederlandse filialen.

BOXER SHORTS Cozzi


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Zondag 20 januari AALBURG Evang. Yeshua Gem. (d’Alburcht, Perzikstr. 14a) 11.00 uur dienst. Geref. Gem. 19.30 uur ds. S. Maljaars (donderdag 17 januari). 09.30 en 18.00 uur leesdienst. 19.30 uur ds. J. van Rijswijk (dinsdag 22 januari). Herv. Gem. 10.00 uur ds. B.C. Haverkamp, 18.30 uur ds. W. Balke. Vrije Oud Geref. Gem. 09.30 en 15.00 uur dhr. D.J. van Keulen.

NGK Almkerk-Werkendam) 10.00 uur br. D.J. Kleingeld. R.K. Kerk 09.30 uur kindernevendienst, past. K. Waas. Vrije Evang. Gem. De Burcht 10.00 uur Leo v.d. Heuvel. UITWIJK-WAARDHUIZEN Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 en 18.30 uur ds. G. Zomer. Prot. Gem. Uitwijk-Waardhuizen 09.30 uur ds. G.J. van Beek, 18.30 uur ds. K. Hage.

VEEN Geref. Gem. 09.30 uur leesdienst, 18.00 uur ds. M.J. van Gelder. 19.30 ALMKERK uur ds. G. Hoogerland (woensdag Altenahove 11.00 uur ds. A.B. den 23 januari). Herst. Herv. Gem. Hartog. Geref. Kerk 09.30 uur ds. 09.30 en 18.30 uur ds. C.M. Visser. B. Ridder, 18.30 uur ds. G.M. v.d. Berg-de Haan. Geref. Kerk Vrijgem. Herv. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. J. 09.30 uur ds. E. Venema, 16.30 uur Brouwer. ds. A. v.d. Sloot. Herv. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. G.J. Wolters (H.A.). WERKENDAM Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur ds. D. Bos. Evang. Gem. de GraanANDEL Geref. Kerk 10.00 uur ds. M.A. Gou- korrel 10.00 uur Barend Stravers. Geref. Gem. 10.00 en 18.00 uur wens-de Gier, 18.30 uur Arnoud ds. M. Karens. Geref. Kerk 10.00 Drop. Herv. Gem. 09.30 uur ds. L. Plug, 18.00 uur ds. B.J.P. de Bruin. en 18.00 uur ds. H.P. de Goede. Herst. Herv. Gem. 09.00 uur ds. J.L. Vrije Evang. Gem. De Koningshof Schreuders, 16.00 uur ds. C.M. Vis10.00 uur Aad Hogervorst. ser. Herv. Gem. wijk 1 10.00 uur ds. T. Meijer (DK), 18.00 uur ds. C.H. BABYLONIËNBROEK Wesdorp (BBK). Herv. Gem. 09.30 uur ds. F.G. Immink, 18.30 uur ds. N.W. v.d. WIJK Houten. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. G.J. Blankers, 18.30 uur ds. K.J. DUSSEN Kaptein. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 Geref. Kerk 11.00 uur mw. G. Bijluur ds. M.A. Kuijt. Bor. Herv. Gem. 09.30 uur kand. N.F.L. de Leeuw, 18.30 uur ds. J. WOUDRICHEM Bogerd. Herv. Gem. 10.00 uur ds. H.D. Zeefat, 18.00 uur ds. G. Scherff. GENDEREN Geref. Kerk 09.30 en 18.30 uur ds. A.W.W. de Ruiter. MEEUWEN Geref. Gem. 19.30 uur ds. A.J. Gunst (donderdag 17 januari). 09.30 en 18.00 uur leesdienst. Geref. Kerk 09.30 uur drs. E.A. BakLanser (voorber. H.A.). Herv. Gem. 09.30 uur ds. W. Stijf, 18.00 uur ds. P. Vroegindeweij.

zaterdag

16 januari

19 januari

Jepkes houdt lezing over moderne kunst

Zwangerschapsdag van Novo Peri

De tweede kunstlezing in een serie van drie gaat over de moderne kunst van museum De Pont in Tilburg. Michael Jepkes zal vanaf 20.00 uur in kasteel Dussen meer vertellen.

Kraamzorg Novo Peri houdt een open middag in ‘t Wapen van Emmickhoven, Brugdam 5, Almkerk. De middag begint om 13.00 uur en is rond 16.30 uur afgelopen. Kraamzorg Novo Peri stelt zwangeren en belangstellenden deze middag in de gelegenheid om informatie en advies te vragen omtrent zwangerschap en kraamtijd. Jip! Mode, Schm-Art, en babybmassage SenZ zijn onder andere ook aanwezig.

DONDERDAG 17 JANUARI

Bijbel Open Avond 20:00 Werkendam, In de hervormde kerk wordt een Bijbel Open Avond gehouden. Br. Ezinga zal verder gaan in het bijbelboek Zacharia, hoofdstuk 9: 11-17.

SLEEUWIJK Geref. Kerk Sleeuwijk-Woudrichem 10.00 uur mw ds. M.F. Meeder-van Hof, 18.30 uur ds. D.H. Sijtsma. Herv. Gem. 10.00 uur ds. C.A. Westerveen, 18.30 uur Oecumenische viering (herv. kerk). Messiaanse huisgem. Beth-Shalom 10.00 uur samenkomst (zaterdag 19 januari). Ned. Geref. Kerk Sleeuwijk (v.h.

Medische diensten Land van Heusden en Altena pland worden en werkt de huisartsenpost op afspraak. Kom dus nooit onaangekondigd, maar bel altijd eerst telefoonnummer 0183646410.

De Centrale Huisartsenpost is geopend tijdens werkdagen van 17.00 tot 08.00 uur, van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 08.00 uur en tijdens erkende feestdagen. DE CENTRALE HUISARTSENPOST Neem bij een bezoek aan de huisGORICHEM e.o. - verzorgt de artsenpost altijd een geldig legitispoedeisende huisartsenzorg tijmatiebewijs mee. Kijk voor meer dens de avonden, nachten, weekinformatie op: enden en tijdens erkende feestdagen in de gemeenten GiessenlanWWW.CHPGORINCHEM.NL. den, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, LeerTANDARTSEN dam, Liesveld, Lingewaal, Werken- Tandartsen Nooddienst voor Godam, Woudrichem en Zederik. rinchem, Land van Heusden en AlDe Centrale Huisartsenpost Gorin- tena, Vijfheerenlanden en oostelijk chem wil zoveel mogelijk mensen deel van de Alblasserwaard: tel. helpen en klaarstaan voor acute si- 0900-1515 verschaft u alle informatuaties. Daarom moet er goed getie over de dienstdoende arts.

q

meer service online op www.hetkontakt.nl

www.denieuwedoelen.nl Bingo 20:00 Wijk en Aalburg, Bingo in de kantine van NOAD’32. De organisatie van deze bingoavond in de kantine aan de Wijkse Bol 1 is van WSV Wandelvreugd en NOAD’32.

VRIJDAG 18 JANUARI

Netwerkborrel 17:00 Gorinchem, Iedere eerste donderdag van de maand wordt er een netwerklunch gehouden voor vrouwen in het Land van Heusden en Altena. Dit keer is dat een borrel bij Hermien Hakkers en haar compagnon. De netwerkborrel wordt gehouden in hun winkel Hakkers & Doornbos in de Arkelstraat 47 in Gorinchem.

Eindtijd bijbelstudie 19:30 Werkendam, In evangelische gemeente De Graankorrel, in het oude Goezate-gebouw, zal Frank Ouweneel een bijbelstudie over de eindtijd houden. Thema: ‘Licht van de bijbel over de huidige ontwikkelingen in de wereld’.

RIJSWIJK Christengem. 10.00 uur R. v.d. Sleen. Geref. Kerk 09.30 uur ds. H.J.K. Gierkink-v. Geerestein. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.H. Reijm, 18.00 uur Ds. D.M. Heikoop.

HAGRO Land van Heusden: dr. C.A. Arnold Bik – D. de Jonge Wind -Tjan - Wensink - Ebben Roelofs - B. en J. van der Weerd - De Meijer: buiten kantooruren is de dienstdoende huisarts, uitsluitend voor spoedgevallen, bereikbaar via tel. 0900-4005006.

woensdag

Sauwelen 19:30 Hank, In de Phoenix wordt natuurlijk weer gesauweld. Er wordt gestreden om de publieksprijs en de juryprijs. De avond wordt muzikaal omlijst door het Hankse dweilorkest Asjemenou.

NIEUWENDIJK Geref. Kerk 10.00 uur ds. R.A. Wouda, 18.30 uur da. M.F. Meedervan Hof. Herv. Gem. 10.00 uur ds. A. Poortman (Bed. H.A.), 18.30 uur ds. L.H. Voschezang (Bed. en Dankz. H.A.).

HUISARTSEN

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten Land van Heusden en Altena

20 vrije tijd

Pullen Vullen 21:00 Almkerk, Nieuw concept in De Soos: Pullen Vullen. Deze avond is het tapbier in een pul verkrijgbaar. Voor de vrouwen is onder andere het drankje Peachtree in blik te krijgen. www.desoos.nl ZATERDAG 19 JANUARI

Kaarten 20:00 Eethen, Wie een kaartje wil leggen kan terecht bij GDC, als daar een rikconcours wordt gehouden in de kantine. Er is tevens gelegenheid om te klaverjassen. Vanaf 19.30 uur wordt er ingeschreven. Shirma Rouse 20:15 Gorinchem, ‘Aretha, Queen of Soul’, in Schouwburg De Nieuwe Doelen met Shirma Rouse. www.denieuwedoelen.nl Chasing the Impossible 20:15 Zaltbommel, Elske DeWall & Band staan met hun theatertour ‘Chasing the Wall’ in De Poorterij. www.poorterij.nl Leer de mensen kennen 20:30 Gorinchem, Cabaretier Johan Goossens vertelt in Theater ‘t Pand over lesgeven op een ROC. Speciaal voor zijn derde show ‘Leer mij de mensen kennen’ zocht en vond hij een baan op een ROC. www.theaterpand.nl

Trouwringen 9:00 Heusden, Sylvester Andriessen, juwelier aan de Engstraat, houdt een trouwringenshow. De collectie is deze dag te bekijken. www.sylvesterandriessen.nl Kraamzorg Novo Peri 13:00 Almkerk, Kraamzorg Novo Peri stelt zwangeren en belangstellenden deze middag in de gelegenheid om informatie en advies te vragen omtrent zwangerschap en kraamtijd. De open dag wordt gehouden in ‘t Wapen van Emmickhoven. www.novoperi.nl

trimlopen georganiseerd. Deze zaterdag is de derde trimloop van een serie van vijf trimlopen. Deze worden gehouden in het Almbos van Giessen. Inschrijven is in het clubgebouw van de Altena Road Runners ‘De Inloper’. Dit is aan de zijkant van sporthal De Jager. Inschrijven vanaf 13.30 uur. Buffetavond 18:00 Almkerk, Buffetavond in ‘t Verlaat georganiseerd door World Servants Groep Bommelerwaard. 10 euro per volwassene en 6 euro voor kinderen tot 12 jaar. De opbrengst is voor het werk dat de groep de komende zomer in Afrika gaat doen. Aanmelden voor het buffet kan bij Rick Goes: 0183403123, rickgoes@ziggo.nl of Marinda Nieuwkoop: 0418-672782, 06-27457880 of marindanieuwkoop@live. nl.

Veiligheidsmarkt 13:00 Almkerk, Dorpsraad Almkerk houdt in ‘t Verlaat een veiligheidsmarkt met als titel ‘Zorg voor uw eigen veiligheid’. Het doel van de veiligheidsmarkt is om burgers te informeren over veiligheid in en rond huis en dorp.

Kinderbingo 19:00 Veen, Stichting Paraplu Aalburg houdt weer een kinderbingoavond in het dorpshuis aan de Hofstraat. De bingo is voor alle kids van 4 tot en met 14 jaar. Voor de kleinere kinderen is het wel handig als een van de ouders/verzorgers meehelpt met de cijfers.

Trimloop 14:30 Giessen, In de winterperiode wordt door de Altena Road Runners een serie

Sauwelen 19:30 Hank, In de Phoenix wordt natuurlijk weer gesauweld. Er wordt gestreden

Wie van de drie 19:30 Heesbeen, Het Heesbeens Toneel gaat weer optreden in het dorpshuis. Er is een blijspel ingestudeerd: ‘Wie van de Drie’ van Carl Slotboom. Alle voorstellingen zijn uitverkocht. Filmavond 19:30 Eethen, In dorpshuis Teratina wordt een filmavond gehouden door Oranjevereniging Juliana. Er wordt een compilatie gedraaid van videofragmenten die gemaakt zijn tijdens de playbackshows in de periode van 1987 tot en met 1998. Deze avond kan vast warm gedraaid worden voor ‘The Voice of Aalburg’. Dit evenement wordt 30 april gehouden. De Notenkraker 19:30 Gorinchem, Traditiegetrouw is het in december en januari weer tijd voor klassiek-romantisch ballet. Dat betekent De Notenkraker in het theater, gebracht door het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan.

ZATERDAG 2 MAART

Markus Passion project zoekt nog naar ‘zelfstandige’ zangers LDJ9G>8=:B™ Onlangs zijn de repetities gestart voor het Markus Passion project. De

passie zal uitgevoerd worden op zaterdag 2 maart in de hervormde kerk in Woudrichem. De sopraanpartij is vol, maar er is nog plaats voor een enkele alt, tenor of bas. Zangers of zangeressen met een goed gevoel voor zuiverheid en samenklank,die zelfstandig een partij kunnen instuderen, kunnen aan het project meedoen. Meer informatie of aanmelden bij Sietse van Wijgerden: svanw@ziggo.nl.

q WWW.MUZIEKTUSSENDERIVIEREN.NL


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

21 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zaterdag

zondag

19 januari

19 januari

20 januari

Prayernight rond ‘Act, Love, Walk’

Buffetavond van World Servants

Herbergzondag in Ontmeotingskerk

Tienerfriends houdt een Prayernight rond het thema ‘Act, Love, Walk’. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden op De Friendship bij Dalm, Hoef 15 Sleeuwijk.

World Servants groep Bommelerwaard houdt een buffetavond in de Almzaal van de hervormde kerk in Almkerk. Tijdens deze avond kan uitgebreid gegeten worden. Volwassenen betalen 10 euro, kinderen tot 12 jaar eten voor 6 euro mee. De opbrengst zal ten goede komen aan het werk dat de groep de komende zomer in Afrika zal gaan doen. Meer informatie: Rick Goes, 0183-403123.

In de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk wordt aansluitend aan de morgendienst een Herbergzondag gehouden. Uitgangspunt: ‘de kerk als herberg’. Ontmoeting staat centraal.

om de publieksprijs en de juryprijs. De avond wordt muzikaal omlijst door het Hankse dweilorkest Asjemenou. Wie van de Drie? 19:30 Heesbeen, Het Heesbeens Toneel gaat weer optreden in het Dorpshuis. Er is een blijspel ingestudeerd: ‘Wie van de Drie’ van Carl Slotboom. Alle voorstellingen zijn uitverkocht. Samen bidden 19:30 Sleeuwijk, Prayer Night, een gebedsevenement voor jongeren van 15 tot 25 jaar, op de Friendship aan de De Hoef 15. Thema is ‘Act, Love, Walk’. www.tienerfriends.nl Bingo 20:00, Dussen, In De Koppelpaarden houdt CS De Klaitrappers een bingoavond. Nieuwjaarsconcert 20:00 Woudrichem, Woudrichem’s Muziekvereniging Kunst Na Strijd houdt haar traditionele nieuwjaarsconcert in ‘t Rondeel. Zowel het opleidingsorkest als het groot orkest van KNS zullen een optreden verzorgen. Behalve de echte nieuwjaarsmuziek is er meer te beluisteren op dit concert. Hulphond 20:15 Gorinchem, ‘Hulphond’ is een muzikale cabaretvoorstelling voor en door

mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alsof hun leven ervan afhangt. www.denieuwedoelen.nl Waar was ik? 20:30 Gorinchem, Karin Bruers zet haar vijfde programma ‘Waar was ik?’ op de planken van theater ‘t Pand. www.theaterpand.nl Flügel Flirt 21:00 Hank, Flügel Flirt avond in De Kelder. De Kelder-crew zal een speciale act voor de jarigen houden. www.dekelder.nl Join the Cavalry 21:00 Nieuwendijk, De Utrechts/Eindhovense band Join the Cavalry treedt op in Xinix. De band begint om 22:00 uur met spelen. www.xinix.nl Two Face 22:00 Wijk en Aalburg, Rocken coverband Two Face speelt in café D’n Dijk. Zanger Ronald Arendse is uit de band en zingt tegenwoordig bij Soap. Two Face heeft ervoor gekozen om alleen met zangeres Anje de Boer door te gaan. Deze zaterdag wordt voor het eerst met vijf in plaats van zes muzikanten gespeeld. www.twoface.nl ZONDAG 20 JANUARI

Herbergzondag 10:00 Sleeuwijk, In de Ontmoetingskerk wordt meteen na de ochtenddienst een Herbergzondag gehouden. Er staan spelactiviteiten op het programma, er wordt samen geluncht, maar natuurlijk is er ook alle ruimte om andere mensen te ontmoeten.

vormde kerk. De gebedsweek in Aalburg start met een gebedswandeling vanaf de hervormde kerk Aalburg, Oude Kerkstraat 19a. De gebedssamenkomsten vinden plaats van maandag 21 januari tot en met vrijdag 25 januari. Alle samenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur.

Trouwringenshow 12:00 Heusden, Sylvester Andriessen, juwelier aan de Engstraat houdt een trouwringenshow. De collectie is deze dag te bekijken. www.sylvesterandriessen.nl

Klène Klets 14:30 Dussen, De komende weken staat Dussen/Klaiendam in het teken van het kletsen, te beginnen met de jeugdkletsmiddag in de Koppelpaarden. De hoofdrolspeler in deze zijn: Jelte van de Ven, Jurek Eijkhout, Djezz van Biesen, Nino de Vries en C.J. van Biesen. Verder is er nog een optreden van het kinderkoor Heppie en ook de Blaosmiesen zijn van de partij, tevens is er een heuse disco met gast DJ Bart.

Maskermannetje 13:30 Dussen, Arno Huibers komt met de voorstelling ‘Het Maskermannetje’ naar Kasteel Dussen. ‘Het Maskermannetje’ is een ontroerende voorstelling vol subtiele humor , muziek en met mime tot in de perfectie. www.kasteel-dussen.nl Varen 14:00, Werkendam, Biesbosch Museum. Varen met de fluisterboot door de Biesbosch. Vandaag een winter vaar/ wandeltocht waarbij er gewandeld wordt langs de beverburcht en griendketen. Vertrek vanaf het Biesbosch Museum aan de Hilweg 2. Reserveren: 0183-504009. www.biesboschmuseum.nl Gebedswandeling 14:00 Wijk en Aalburg, Her-

Poppenvlees 16:00 Gorinchem, De Rotterdamse actrice Eva-Lise Geerlings speelt in Theater Peeriscoop de voorstelling ‘Poppenvlees’. www.peeriscoop.nl Wandelen met God 17:00 Heusden, Het Beraad van Kerken Heusden en Omgeving houdt de jaarlijkse oecumenische viering naar aanleiding van de Week van het Gebed voor de Eenheid van de christenen. De voering wordt gehouden in de

RK Kerk St. Catharina. Thema: ‘Wandelen met God’. Jeugddienst 18:30 Andel, In de gereformeerde kerk in Andel wordt een jeugddienst gehouden rondom het thema ‘Alles is liefde’. Spreker Arnoud Drop zal spreken over dit thema. De muziek en samenzang zal worden verzorgd door de band Firewall uit Capelle aan den IJssel. www.devoorhofandel.nl Start gebedsweek 19:30 Werkendam, In de dorpskerk gaat de Week van het Gebed van start rond het thema ‘Wandelen met God’. De bijeenkomsten worden elke avond gehouden in de Dorpskerk en beginnen steeds om 19.30 uur. Woensdagavond is er een Avondgebed. De gebedsweek eindigt op zondag 27 januari. Meer informatie: 0183-504439, 0183502502, 0183-500089 of kijk op: www.ea.nl/weekvangebed MAANDAG 21 JANUARI

Alzheimer café 19:30 Woudrichem, In Verzorgingshuis De Lemmenskamp wordt het Alzheimer Café gehouden. Dit keer rond het thema ‘Wat is dementie?’Meer informatie: 06-42857125 of 0416698400.

uitgaan

zaterdag

Week van gebed 19:30 Andel, De drie kerken van Andel houden gezamenlijk de Week van Gebed in de Koningshof aan de Burgemeester v.d. Schansstraat 50. Thema: ‘Wandelen met God’. Van maandag tot en met vrijdag wordt er iedere avond ongeveer een uur gebeden over onderwerpen die betrekking hebben op de eigen woonomgeving en de actuele situatie in land en wereld. Meer informatie: 0416-692109. www.ea.nl DINSDAG 22 JANUARI

Middeleeuwse dieren 19:30 Woudrichem, A. Ronhaar houdt op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als onderwerp ‘de Middeleeuwse dierentuin’. Hij doet dit in de RK kerk aan de Vissersdijk 15. The tree of life 20:15 Gorinchem, In het filmhuis is deze avond de film ‘The tree of life’ te zien. www.theaterpand.nl WOENSDAG 23 JANUARI

Belastingopgave 20:00 Sleeuwijk, Wim Dokman geeft bij de Reuma Patiënten Vereniging voorlichting over de belastingopgave en alle wijzigingen in de posten die chronisch zie-

ken kunnen en mogen opvoeren. Bezoekers kunnen vragen stellen. Vriendjesochtend 10:00 Sleeuwijk, Vriendjesochtend op de Burgemeester Verschoorschool. Kinderen mogen samen met hun ouders/verzorgers een kijkje nemen op school. De kinderen van groep 1 en 2 laten dan hun klas en school zien. Meer informatie: 0183301507. Altena College 14:30 Sleeuwijk, Het Altena College houdt een open dag. Leerlingen, en hun ouders/verzorgers, die nu in groep 8 zitten kunnen tussen 14.30 en 17.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur op school terecht om onder andere de sfeer te proeven. Meer informatie: 0183302944 Terug naar de kust 20:15 Gorinchem, Op de planken van Schouwburg De Nieuwe Doelen wordt het toneelstuk naar de psychologische thriller ‘Terug naar de Kust’ van Saskia Noort gespeeld. www.denieuwedoelen.nl Ode aan Snip en Snap 20:15 Zaltbommel, Een muziektheatervoorstelling over Snip & Snap en over Willy Walden en Piet Muyselaar. www.poorterij.nl

Heusdense juwelier showt trouwringen

Twee keer bijzonder in Hollywoud

‘Zorg voor uw eigen veiligheid’

ĥĢIJİġĢīš Juwelier en goudsmid Sylvester Andriessen in Heusden staat zaterdag 19 en zondag 20 januari weer helemaal in het teken van trouwen.

ĞĩĪĨĢįĨš Op 27 en 29 januari zijn er bijzondere uitjes bij Hollywoud in Almkerk. 27 januari is er kleuterbioscoop rond de ‘Nijntje De Film’. De voorstelling begint om 11.45 uur, inloop vanaf 11.00 uur. Op 29 januari is er Ladies Night en dan wordt de film ‘Verliefd op Ibiza’ gedraaid. Dames kunnen vanaf 19.30 uur in Hollywoud terecht. Er zijn ook diverse standjes op het gebied van lifestyle & beauty.

ĞĩĪĨĢįĨš In ‘t Verlaat in Almkerk houdt de dorpsraad Almkerk zaterdag 19 januari van 13.00 tot 17.00 uur een veiligheidsmarkt. Doel is om burgers te informeren over veiligheid in en rond huis en dorp. Thema’s waaraan aandacht wordt besteed zijn brandveiligheid, inbraakveiligheid en buurtpreventie. Er worden deze middag demonstraties en bruikbare tips gegeven. Hiermee kan de veiligheid vaak al op eenvoudige manier worden vergroot. Er zijn ook diverse stands waar persoonlijk advies gevraagd kan worden. De politie komt uitgebreide informatie en tips geven, onder andere over het opzetten van buurtpreventie. Daarnaast heeft de Dorpsraad Almkerk de van de AVRO tv-serie ‘De Inbreker’ bekende ex-inbreker Evert Jansen gevraagd om deze middag informatie te geven hoe inwoners zich tegen inbrekers kunnen beschermen. Evert Jansen zal vooraf ook een rondgang door Almkerk maken en die middag zijn bevindingen aan het publiek meedelen. Deelnemers zijn onder andere: Van de Water Brandbeveiliging, Hotworks Andel, Solid Systems en Univé.

In de winkel aan Engstraat 5 wordt dat namelijk de jaarlijkse trouwringenshow gehouden. “De hele winkel is

dan aangekleed in trouwsfeer en mensen kunnen op hun gemak onze ruime collectie bekijken. Ook kunnen ze uitleg krijgen, mochten er bijvoorbeeld speciale wensen zijn”, vertellen Sylvester en zijn vrouw Sylvia. Want er is tegenwoordig van alles mogelijk als het om trouwringen gaat, legt het tweetal

uit. “Trouwringen uitzoeken is niet meer een standaard gebeuren. Wij vernieuwen ieder jaar onze collectie. Er kunnen bijvoorbeeld andere sieraden in de ringen verwerkt worden en dankzij rechtstreeks contact met onze leverancier én de vaardigheden van Sylvester als goudsmid kunnen de dikte, kleur en steen van de ring moeiteloos aangepast worden aan de wensen van het aanstaande echtpaar.” Zo kan het voorkomen dat een ring uit de collectie in de winkel net niet helemaal naar de smaak van de klanten is of dat het sieraad niet binnen het budget past. “Wij kunnen de ring dan aanpassen, zodat deze binnen het kostenplaatje valt. Wij bieden echt een ring op maat, want een trouwring moet natuurlijk wel bij het stel passen.” Naast eerlijk advies kunnen klanten tijdens de trouwringenshow ook rekenen op een scherpe korting van 20 procent op hun aankoop. De trouwringenshow duurt op zaterdag van 09.00-17.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur.

™=ZiiZVbkVc?jlZa^ZgZc\djYhb^YHnakZhiZg6cYg^ZhhZc#

q WWW.SYLVESTERANDRIESSEN.NL

q WWW.HOLLYWOUD.NL

The Voice of Aalburg in Eethen ĢĢıĥĢīš Oranjevereniging Eethen houdt op 30 april voor de tweede keer ‘The Voice of Aalburg’. Talenten kunnen in drie rubrieken meedoen: playback, karaoke of soundmix. Er kunnen maximaal vier personen tegelijk zingen. Voor playback maakt het niet uit hoe groot de groep is. Wie mee wil doen kan zich opgeven bij Marjan van Doesburg, 06-41770268 of mail naam, woonplaats, leeftijd, telefoonnummer en act naar: oranjeverenigingeethen@ gmail.com.


OPRUIMWEKEN BIJ VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

VEEL SENIOREN VOORDEEL!

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

â&#x201A;Ź 135,â&#x201A;Ź 149,â&#x201A;Ź 179,â&#x201A;Ź 209,â&#x201A;Ź 225,-

voor voor voor voor voor

â&#x201A;Ź 89,â&#x201A;Ź 99,â&#x201A;Ź 119,â&#x201A;Ź 139,â&#x201A;Ź 149,-

van 135,-

deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

89,Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matrasâ&#x20AC;Ś.. â&#x20AC;Ś..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

â&#x201A;Ź 149,â&#x201A;Ź 195,â&#x201A;Ź 239,â&#x201A;Ź 259,â&#x201A;Ź 299,â&#x201A;Ź 329,-

voor voor voor voor voor voor

â&#x201A;Ź 99,â&#x201A;Ź 129,â&#x201A;Ź 159,â&#x201A;Ź 179,â&#x201A;Ź 199,â&#x201A;Ź 219,-

van 149,-

99,-

Schuifdeurkast Hamburg

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

â&#x201A;Ź 135,â&#x201A;Ź 152,â&#x201A;Ź 180,â&#x201A;Ź 195,â&#x201A;Ź 217,â&#x201A;Ź 245,-

voor voor voor voor voor voor

â&#x201A;Ź 99,â&#x201A;Ź 129,â&#x201A;Ź 159,â&#x201A;Ź 169,â&#x201A;Ź 199,â&#x201A;Ź 219,-

van â&#x201A;Ź 195,van â&#x201A;Ź 239,van â&#x201A;Ź 279,van â&#x201A;Ź 400,van â&#x201A;Ź 450,-

voor voor voor voor voor

Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,voor 180 cm van 568,voor 201 cm van 658,voor 225 cm van 734voor 250 cm van 809,voor 

van 135,-

Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

â&#x201A;Ź 129,95 â&#x201A;Ź 159,95 â&#x201A;Ź 249,95 â&#x201A;Ź 269,95 â&#x201A;Ź 299,95

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

Schuifdeurkast Sinfonie van 195,-

129,95

van 493,-

349,-

Prijzen bij 200 cm hoogte vanaf: 113 cm van 675,- voor 150 cm van 822,- voor 188 cm van 830,- voor 200 cm van 851,voor 225 cm van 885voor 249 cm van 1074,- voor 

van 675,Ook leverbaar in de maten : 167,280,298,336,373,400cm breed en 222 en 240cm hoog. In 8 actuele kleuren leverbaar. Meerprijs voor spiegel en glaskleuren.

TEMPUR DEAL

PRESTON COLLECTION hoofdbord genopt of vlak / complete set hocker p.st. â&#x201A;Ź 89,- / leverbaar in 4 actuele kleuren â&#x201A;Ź 795,â&#x201A;Ź 895,â&#x201A;Ź 995,-

R

140/200 van â&#x201A;Ź 1195,- voor 160/200 van â&#x201A;Ź 1358,- voor 180/200 van â&#x201A;Ź 1498,- voor ook in 210 en 220 leverbaar

T PE METOP NUTIS A

GR

PRESTON BOXSPRING vlakke uitvoering

473,-

PRESTON BOXSPRING elektrische uitvoering complete set leverbaar in 4 actuele kleuren

Een greep uit de merken die wij in onze collectie hebben: 4EMPURÄ oÄ 0OLYPREENÄ oÄ .ORMAÄ oÄ 5BICAÄ oÄ 0ULLMANÄ oÄ -AHOTONÄ oÄ  !RTE -Ä oÄ .OLTEÄ oÄ :ONDAGlSÄ MEUBELENÄ oÄ 6ELDAÄ oÄ 2ECORÄ BEDDINGÄ  oÄ "ELETTOÄ oÄ (-,Ä BEDDINGÄ oÄ "EDDINGÄ CONCEPTSÄ oÄ 6ANÄ (OUDTÄ  MEUBELENÄ oÄ $EÄ LINDEÄ MEUBELENÄ oÄ WATERBEDDENÄ VANÄ %30Ä oÄ  2AUCHÄ oÄ 3LIZINGÄ oÄ 3ENSOFLEXÄ oÄ 3TAUDÄ -Ă&#x192;BELÄ oÄ $IAMANTÄ oÄ 7ELLEÄ  MĂ&#x192;BELÄ oÄ (ELDERÄ oÄ &EMIRAÄ VANÄ %SÄ HOMEÄ oÄ "EDDINGHOUSEÄ oÄ  $ELTEX VÄ ANÄ $YCKÄ oÄ (N,Ä BEDLINNENÄ oÄ 4EXWOOLÄ oÄ *ONKERÄ TEXTILEÄ oÄ  #EVILITÄ oÄ 4Ä EXTAPÄ oÄ $AMAIÄ oÄ &!.Ä oÄ $UCKYÄ DONSÄ oÄ !VEK

9HUEUXJJHQ W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

Vraag in de winkel naar de voorwaarden

VODDSNDPHUV PDWUDVVHQ EHGWH[WLHO

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

3

GRATIS

VOOR DE ZAAK

GHVLJQ\SSPHGLDQO

140/200 van â&#x201A;Ź 2095,- voor â&#x201A;Ź 1495,160/200 van â&#x201A;Ź 2450,- voor â&#x201A;Ź 1695,180/200 van â&#x201A;Ź 2695,- voor â&#x201A;Ź 1895,ook in 210 leverbaar


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

23 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

PROGRAMMA REGIOVOETBAL ZATERDAG 18 JANUARI Kozakken Boys – Jodan Boys Zwaluwen – Achilles Veen Almkerk – VVGZ Heerjansdam – Altena SV Capelle – GDC Wieldrecht – Rijswijkse Boys ZONDAG 19 JANUARI HHC’09 - Maliskamp Dussense Boys - Chaam

SKV begint 2013 met overwinning İĩĢĢIJĴĦħĨš De korfballers van SKV hebben zaterdag de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. De Sleeuwijkers waren met 12-9 te sterk voor Springfield uit Hoeven en schuiven hierdoor op naar de derde positie in deze zaalcompetitie. De start van SKV was flitsend: na een mooie doorbraak van Joost de Jong wist Arne van Weelden de doorgespeelde bal binnen te schieten. Tot een stand van 3-3 werd om en om gescoord waarna SKV voor de rust uitliep naar een 6-3 voorsprong. Na de rust werd het verschil vier doelpunten na een actie van Ellen Assink. Na de vakwisseling werd er slordig gespeeld ,waardoor Springfield het verschil weer kon verkleinen. De Sleeuwijkse dames wisten echter elke keer op het juiste moment te scoren, waardoor de wedstrijd uiteindelijk in een 12-9 overwinning eindigde.

Altena verliest van FC Dordrecht īĦĢIJĴĢīġĦħĨš Altena speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. In eerste instantie was niet duidelijk of de gasten uit Dordrecht met het eerste elftal zouden komen. Bij aankomst in Nieuwendijk bleek dat het ging om het tweede elftal. De eerste helft liep Altena achter de tegenstander aan. Na de openingstreffer (0-1) van de Dordtenaren hielp Daan van der Pluijm de gasten een handje door de bal in het eigen doel te schieten. Na de kantwisseling ging het de tweede helft meer gelijk op. Ranil van Gastel verkleinde de marge naar 1-2. Vervolgens kreeg Van Gastel een prima kans om de gelijkmaker aan te tekenen. De aanvaller stiftte de bal echter op de lat. Ook na de 1-3 voor FC Dordrecht kreeg Altena middels Arjan van Vuuren een grote kans om dichterbij te komen, maar Van Vuuren raakte de bal verkeerd. Vijf minuten voor tijd maakte FC Dordrecht er nog 1-4 van.

Trimlopen ĤĦĢİİĢīš In de winterperiode wordt door de Altena Road Runners een serie trimlopen georganiseerd. Op zaterdag 19 januari is de derde trimloop van een serie van vijf trimlopen. Deze worden gehouden in het Almbos van Giessen. Inschrijven is in De Inloper, het clubgebouw van de Altena Road Runners. Dit is aan de zijkant van sporthal De Jager. Hier is voldoende parkeergelegenheid en er zijn kleedkamers en douches aanwezig. De kosten van de trimloop bedragen 3 euro per keer. Aanvang van de trimloop is om 14.30 uur. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur. Het parcours gaat over de half verharde paadjes in het Almbos en een klein gedeelte over het asfalt van de Karbogerd. Er wordt eerst een ronde gelopen van 1 km en daarna maximaal zeven ronden van 2,1 km. De maximale afstand is dus 15,7 km.

™6X]^aaZhKZZcaZ\YZ]ZioViZgYV\V[iZ\Zc`deadeZg:mXZah^dgBVVhhaj^h#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Voetbal

Club uit Veen niet opgewassen tegen Excelsior Maassluis

de opstellingen

Achilles verliest van koploper

Achilles Veen Excelsior Maassl.

De ongenaakbare koploper in de hoofdklasse B won zaterdag op De Heuye met 2-4. De bezoekers waren een maatje te groot voor Achilles Veen. ijĢĢī š Het was zaterdag echt ijsmutsenweer op De Heuye. Weliswaar scheen het zonnetje, maar met de gure wind voelde het ijskoud aan. De toeschouwers stonden dan ook te kleumen van de kou. Achilles Veen probeerde het wel op het redelijk bespeelbare veld, maar de aanvallers Jeroen van Leysen, Roel van Delft en Mark van der Meijden konden niet echt een vuist maken. De aanvallers van Excelsior Maassluis daarentegen waren dodelijk effectief in de afwerking. Nadat de bal in een rommelige situatie voor het doel van Achilles Veen voor de voeten viel van aanvoerder Niels Redert schoot deze

meteen raak: 0-1. Na slecht uitverdedigen van de thuisclub twijfelde ook Jorno Reurink geen moment en schoot de 0-2 langs keeper Guido van Sant. Vrije trap Voor Achilles Veen bleef het in het eerste half uur bij een vrije trap, die Sezer Sulun hoog over schoot. Bijna was de wedstrijd de eerste helft al helemaal gespeeld toen Excelsior Maassluis een vrije trap kreeg. Achillekeeper Guido van Sant ranselde het schot van Kevin Vink echter knap uit zijn doel. Het laatste wapenfeitje voor de rust kwam van het hoofd van Bas van Loon, maar de mee opgekomen

Winst voor Kozakken Boys ĴĢįĨĢīġĞĪ š Kozakken Boys is de competitie na een korte winterpauze goed begonnen. De manschappen van trainer Michel Langerak nestelden zich met een 1-2 overwinning bij Scheveningen steviger in de middenmoot. Beide ploegen begonnen afwachtend. Na tien minuten spelen was Ismael Yildirim het dichtst bij de eerste treffer. De rechteraanvaller bij de ‘Boys’ was de sluitpost van Scheveningen al gepasseerd, maar kreeg de bal vervolgens niet in het doel. Kort erna kwam Kozakken Boys wel op voorsprong na een handsbal van Michael Ros. Scheidsrechter Oostrom deponeerde de bal op de stip en de strafschop werd door Arda Havar hard en onhoudbaar achter doelman Beeldsneijder geschoten. Na een half uur spelen lag de bal alweer op de stip na een overtreding op Richie Basoski. Het bracht Kozakken Boys op een riante voorsprong.

Weer haalde Arda Havar vanaf de stip de trekker over voor de 0-2. Schevingen was van slag, maar Kozakken Boys verzuimde via Arif Irilmazbilek en Sjoerd van der Waal de wedstrijd definitief te beslissen. Vlak voor rust bracht Mehmet Aldogan van Scheveningen daarentegen met een fraaie treffer de spanning in de wedstrijd terug. Gelijkmaker In de tweede helft ging Scheveningen op zoek naar de gelijkmaker, maar was Kozakken Boys meerdere keren gevaarlijk. Telkens voorkwam doelman Samir Beeldsneijder een treffer. De sluitpost van Scheveningen groeide daarmee uit tot de beste man bij de kustploeg. Aan de andere kant voorkwam keeper Mirco Bovo de gelijkmaker met een bijna onmogelijke redding. Doelpunten vielen er niet meer in de tweede helft, waardoor Kozakken Boys een nuttige 1-2 overwinning behaalde.

verdediger kopte de bal naast het doel van Excelsior Maassluis. Direct na de rust liet Achilles Veen de kans op de aansluitingstreffer eveneens liggen. Mark van der Meijden kopte een vrije bal met te weinig overtuiging voorlangs. Vervolgens sloeg Excelsior Maassluis weer toe via de gevaarlijke Jorno Reurink na een doorkopbal van de lange aanvoerder Redert. Keeper Van Sant was kansloos op de schuiver van Reurink voor de 0-3. Een half uur voor tijd leek Achilles Veen nog iets van plan te zijn. Bas van Loon zorgde na een vrije trap met het hoofd voor de 1-3. Lang plezier had Achilles Veen er niet van.

2 4

Scores: 1-3 Bas van Loon, 2-4 Mark van der Meijden Opstelling Achilles Veen: Van Sant, Van Bergen, Van Loon, Ulusan, Schellekens, Adjei, Sulun, Clemens, Van Leijsen, Van Delft, Van der Meijden

de bal terug op Mark van der Meijden, die voor de 2-4 zorgde. Aan de andere kant verzaakte invaller Javier Brouwer in de slotnoot de eindstand voor Excelsior Maassluis nog wat ruimer ter maken. Brouwer verslikte zich echter in de vrije kans. Aan de andere kant besloot Roel van Delft de wedstrijd met een schot dat voorlangs ging.

Nekslag Een minuut later stond het al 1-4. Ditmaal stuurde Robin Hofman de trefzekere Reurink weg, die geen fout maakte en Achilles Veen met zijn derde treffer de nekslag gaf. De thuisploeg probeerde er nog een slotoffensiefje uit te persen, maar veel stelde het niet voor. Alleen Jeroen van Leysen had een goede actie in huis en legde

“De tegenstander was een maatje te groot voor ons”, moest Achilles-trainer Johan van Bijsterveld na afloop bekennen. De trainer had de competitie liever hervat met een beter resultaat, maar verwachtte niet dat zijn ploeg een tik had opgelopen door het verlies tegen de koploper.

Strijdlustig ACKC wint in Bleiswijk

Dames Voltena verslaan VCN

ĞĩĪĨĢįĨš ACKC heeft zaterdag in Bleiswijk een fraaie overwinning geboekt op Weidevogels. De Almkerkers zagen hun strijdlust uiteindelijk beloond met een 9-11 eindstand. Coach Van Houwelingen, die eerder deze week zijn contract bij ACKC met een jaar had verlengd, toonde zich tevreden met het resultaat. Zaterdag 19 januari werkt ACKC weer een thuiswedstrijd af, met Spirit uit Voorthuizen als tegenstander. De wedstrijd in sporthal De Jager begint om 16.25 uur.

īĦĢIJĴĢīġĦħĨš De dames van Voltena 1 hebben zaterdag eindelijk een keer gewonnen van VCN King Software. Al jaren is dit team te sterk voor Voltena, maar met deze wedstrijd is daar verandering in gekomen. Voltena presteerde het om vier punten mee naar huis te nemen. De eerste set was met 23-25 nog wel voor VCN, maar daarna sloeg Voltena zich door de wedstrijd heen: 26-24, 34-32 en wederom 26-24. Zaterdag speelt Voltena om 17.00 uur thuis tegen Sliedrecht Sport.

Nico van Es


itâ&#x20AC;&#x2122;s all about...

De grootste

HOUT

laminaat outlet van Nederland

Timmerhout Laminaat en vloerdelen. Meer dan 200 soorten op voorraad

7500 m2Plaatmateriaal

Altijd 2000 binnen- en buitendeuren op voorraad

Grote partijen tuinhout

Industrieweg 41, 4283 GX Giessen www.bouwie.info / Telefoon: +31(0)183-510750 Openingstijden: di. t/m vr. 8.30 - 17.00 u. di. en vr. 18.30 - 21.00 u. / zaterdag 8.30 - 13.00 u.


Woensdag 16 januari 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

25 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Derde plaats voor Andelo Virtus begint 2013 met ruime winst tijdens turncompetitie ĴĢįĨĢīġĞĪ š Virtus heeft zaterdag de eerste wedstrijd van 2013 gewonnen met 94-54.

ĤĦĢİİĢī š De meisjes van de (pré-)instap van gymvereniging Andelo uit Giessen hebben zaterdag de derde plaats behaald op de turncompetitie in Ridderkerk. Al vroeg in de ochtend begonnen de meisjes op sprong. Hier lieten ze zien toch één van de beste te zijn. Alle meisjes behaalden een cijfer boven de 13,000, wat erg hoog is voor de turnsport. Ook op brug werd er goed gepresteerd. Op balk werd het voor een aantal turnsters lastig. De kleine pas-

jes en houdingen zijn erg moeilijk te onthouden en de nog jonge turnsters vergaten wat kleine puntjes in hun oefening. De wedstrijd eindigde op vloer. Hier werden mooie gecontroleerde oefeningen gedraaid en Kiara de Kock liet zien dat ze ook moeilijkere elementen beheerst op dit onderdeel. De turnsters eindigde met 135,630 punten op een verdiende derde plaats. Turnster Jenna Kant werd hierbij individueel tweede van alle turnsters van het toernooi.

Slachtoffer van deze ruime overwinning was promovendus Baros uit Rotterdam. In de uitwedstrijd werd het team ook al met 39 punten verschil verslagen door de Werkendammers. Virtus-coach Edwin Dekkers kon deze wedstrijd echter geen beroep doen op de ziek Robert Jan Fiegen, maar hij beschikte wel over de in december aangetrokken Sherwin Demai. Het werd een zeer eenzijdige wedstrijd, waarbij de Werkendammers als een speer van start gingen. In een hoog tempo en met een press over het gehele veld werd het arme Baros in het eerste kwart volledig onder de voet gelopen.

werd met 28-12 gewonnen en Baros kwam er niet meer aan te pas.

Virtus kon rustig door blijven wisselen, maar in het laatste kwart waren de Werkendammers te nonchalant en vergaten zij de wedstrijd in stijl af te sluiten en over de 100 punten grens te gaan. Tevreden Met een overwinning van bijna 40 punten verschil was men in het Werkendamse kamp uiteindelijk wel tevreden. Het zal echter duidelijk zijn dat het team de komende wedstrijden 40 minuten scherp zal moeten zijn om

mee te blijven doen om de bovenste plaatsten, te beginnen komende zaterdag. Dan gaat het team op bezoek bij de koploper EBBC in Den Bosch. Uitdaging Een enorme uitdaging om Den Bosch voor de eerste keer in eigen huis te kloppen. Aanvang van deze ongetwijfeld spannende wedstrijd in Den Bosch is 17.15 uur.

q WWW.BCVIRTUS.NL

De uitblinkende Niels Plieger opende de wedstrijd met een dunk en binnen 5 minuten stond er een tussenstand van 16-2 op het bord. Onbegonnen werk Oud-Virtus coach Duco Tjeerde probeerde met een time-out de bakens te verzetten, maar het was onbegonnen werk. Het eerste kwart werd afgesloten met een tussenstand van 39-7. ™9ZijgchiZghkVc6cYZad#

Kelvin van den Dool blijft leiden ondanks valpartij įĢĤĦĬš Met nog één wedstrijd te gaan is de regionale wintercompetitie van RC Jan van Arckel nog allerminst beslist. In een aantal klassen kan het klassement nog verrassend gaan uitpakken. In Ottoland, een nieuwe locatie in de reeks, stonden zaterdag 211 renners aan het vertrek. Bij de licentiehouders werd het niet de wedstrijd van Kelvin van den Dool. De koers werd gedomineerd door het Merida-Bassa Team, met Maikel Govaarts uit Drunen als winnaar. Uitslag: 1. Maikel Govaarts, 2. Peter Branderhorst, 3. Marcel Lommers, 4. Bert Pesselse, 5. Kelvin van den Dool. Klassement: 1. Kelvin v.d. Dool, 2. Jan Groeneveld, 3. Bert Pesselse, 4. Wilfred van Hof. De B-klasse vormde met 99 deelnemers weer veruit de grootste groep. De Hardinxvelders Frans en Wim Schild maakten er, bij afwezigheid van klassementsaanvoerder Erik van Gelder, een echte broederstrijd van. Uitslag: 1. Frans Schild, 2. Wim Schild, 3. Tijmen Pesselse, 4. Martin Timmer, 5. Jeroen Nouwens. Klassement: 1.

Erik van Gelder, 2. Ludie van Loon, 3. Frans Schild, 4. Jeroen Nouwens. Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) was de sterkste vrouw in het gezelschap. Natasja Nieuwenhuizen uit ‘s-Gravezande was haar grootste concurrent. Uitslag: 1. Jeanne Korevaar, 2. Nastasja Nieuwenhuizen, 3. Riikka Vreeswijk-Kelja. Klassement: 1. Wilma Korevaar, 2. Karin van Wingerden, 3. Jeanne Korevaar. De Jan van Arckel-trainingsmaatjes Rens Tulner (Lexmond) en Jens van den Dool (Hoogblokland) maakten er in de D-klasse een prachtige strijd van. Uitslag: 1. Rens Tulner, 2. Jens v.d. Dool, 3. Ruben v.d. Stelt, 4. Jesse Bikker, 5. Mark den Breejen. Klassement: 1. Jesse Bikker, 2. Rens Tulner, 3. Wesley van Loon. Uitslag E-klasse: 1. Sam Stolk, 2. Stef ter Laak, 3. Kjell Roerbag. Klassement: 1. Sam Stolk, 2. Kjell Roerbag, 3. Jur v.d. Pijl; 4. Dieke van Wilgen. Uitslag F-klasse: 1. Lars ter Laak, 2. Bryant Boogert, 3. Ruben van Kerkvoorde. Klassement: 1. Jelmer Bos, 2. Levi Schrijver, 3. Christiaan van Rees.

Dat de Werkendammers twee punten zouden pakken was natuurlijk al duidelijk, het was alleen de vraag hoe hoog de score zou oplopen. Het tweede kwart kamen de Rotterdammers wat beter in de wedstrijd. Virtus kon het tempo uit het eerste kwart niet volhouden en het spel van de Werkendammers werd slordig. Wennen Virtus-nieuwkomer Sherwin Demai moest nog wennen aan zijn ploeggenoten en aan het Werkendamse spel, maar liet toch zien dat hij een waardevolle aanwinst kan worden. De ruststand bedroeg 53-28. Na de rust werd het tempo aan Werkendamse kant weer flink opgeschroefd. Dit kwart

™K^gijhkZgoj^bYZoViZgYV\YZ&%%"ejciZc\gZchiZYddgWgZ`Zc#

Van de Pol blinkt uit

Geen medailles voor ZVDO’74

ĴĢįĨĢīġĞĪ š Met een gouden, twee zilveren en een bronzen medaille kunnen de Biesboschzwemmer terugkijken op geslaagde Brabantse Winter Kampioenschappen in Eindhoven. Daarnaast werden vijftien persoonlijke records en een clubrecord gezwommen.

įĢĤĦĬš De eerste wedstrijd in een nieuw jaar staat voor ZVDO’74 traditioneel in het teken van de Brabantse Winterkampioenschappen. Een kleine groep zwemmers had zich voor dit kampioenschap weten te kwalificeren. Er werden dit weekend geen medailles behaald, maar de zwemmers lieten zien toch goed mee te kunnen. Menig persoonlijk record moest eraan geloven, wat laat zien dat het met de vorm wel goed zit. Volgende week mag de hele ploeg van ZVDO’74 laten zien waar ze staan. In Sliedrecht zal dan de derde ronde van de landelijke competitie worden gezwommen.

Sanne van de Pol startte wist op drie afstanden een persoonlijk record te zwemmen. Op de 100 schoolslag bleef zij voor het eerst binnen de 1 minuut en 20 seconden en zag dit bekroond met de titel. Haar tijd is zelfs de derde tijd ooit voor een Biesboschzwemmer op dit nummer. Op de 100 vrije slag haalde Sanne ruim een seconde van haar tijd en hiervoor kreeg ze een zilveren medaille omgehangen. Op de

200 wisselslag was er geen medaille, maar wel een persoonlijk record van ruim twee seconden. Jade Groeneveld wist op de 100 vlinderslag naar het brons te zwemmen. Over haar tijd was ze niet tevreden, maar de medaille maakte veel goed. Op de vrije slag verbeterde Jade zich, terwijl ze op de rugen wisselslag in de buurt van haar tijden bleef. De laatste medaille was voor Thomas Zielhorst op de 100 rugslag. Hij kwam in zijn categorie als tweede aan de finish, maar over de uitvoering was Thomas niet helemaal tevreden. Dit was hij wel over zijn race op de 100 vlinder- en vrije slag en de 200 wisselslag. Op al deze afstanden zwom hij ruim van zijn tijden af. Op de vlinderslag verbeterde hij zelfs het clubrecord bij de jongens onder 15 jaar.

Tafeltennissers Rally zijn klaar voor de toekomst L>?@:C66A7JG<™ TTV Rally is na vrijdag weer helemaal klaar voor de toekomst. Al-

lereerst droeg Ron van Meurs tijdens een speciale avond met veel leden, oud-leden, belangstellenden en sponsoren de voorzittershamer over aan Anton van Helden. Ook werd bekend gemaakt dat Geert Honcoop het bestuur van Rally komt versterken in combinatie met Daem van Tilborg als secretaris. Verder kon Rally drie nieuwe hoofdsponsors aankondigen: voor de junioren het bedrijf Vos Vlechtwerken van Jan Vos uit Wijk en Aalburg en voor de senioren een combinatie geworden met Rainbowedroses.com van Peter van de Werken uit Nederhemert en de Bestratingsspecialist van Marc Bax uit Wijk en Aalburg. Zij hebben zich voor in ieder geval vier jaar verbonden aan de club en nemen daarmee het stokje over van Ad Branderhorst, die 25 jaar hoofdsponsor is geweest. Bovendien werden een compleet nieuw logo en huisstijl onthuld, ontworpen door Dirk Duijster. ™=dd\Wad`aVcYZg@Zak^ckVcYZc9dda#

FOTO: JAN DE BRUIN

q WWW.TTVRALLY.NL

Theo de Boon naar topklasser İĩĢĢIJĴĦħĨš Sleeuwijker Theo de Boon wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen trainer van zaterdagtopklasser Capelle. De Boonwordt op sportpark ‘t Slot de opvolger van Ronald Klinkenberg. Hij komt over van het Ridderkerkse RVVH.

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

POWERED KONTAKT EDITIES POWEREDBY BYHET HET KONTAKT EDITIES


EUROband b.v.

Banden- en Truckbandenservice Truckpechservice en Autoservice Import/Export - Groothandel

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Gezocht: Luchtvaartspecialist(e)

24 - 32 uur Binnen deze functie start u met het uitvoeren van administratieve ondersteuning (o.a. van facturatieprocessen, planning, voorraadbeheer, etc.) voor de import en export van nieuwe en gebruikte autobanden. Functie-eisen: r/FEFSMBOETFO&OHFMTHPFEJOXPPSEFOHFTDISJŃŤ r4QBBOTFOPG%VJUTJTFFOQSF r.JO.#0OJWFBV BENJOJTUSBUJFGPOEFSMFHE r"Ä&#x201C;OJUFJUNFUHFCSVJLWBOEJWFSTFTPŃŤXBSFQBLLFUUFO r'MFYJCFM DPNNVOJDBUJFGWBBSEJH POUXJLLFMJOHTHFSJDIU LMBOUHFSJDIU r&SWBSJOHCJOOFOCFESJKGTMFWFOJTFFOQSF r0SHBOJTBUPSJTDITUFSL

â&#x20AC;&#x153;Jij kent de snelle wereld van luchtvaarttarieven als geen ander en je bent altijd veel beter op de hoogte dan de internetgebruiker. Voeg daarbij je vakkennis en wij hebben de winnaar in huis die wij zoeken. Voor de topper die deze toegevoegde waarde kan bieden hebben wij een topbaan!â&#x20AC;? Mail je sollicitatie z.s.m. naar d.zwart@gorcumsreisburo.nl.

De motoren draaienâ&#x20AC;Ś jouw reis start hier!

AUTOMONTEUR / BANDENSERVICEMONTEUR 1BSUUJNF'VMMUJNF "MTNPOUFVSESBBHUVEFWFSBOUXPPSEFMJKLIFJEPNPO[FLMBOUFOPQUJNBBMFOWFJMJH XFFSPQXFHUFIFMQFO EPPS[PSHUFESBHFOWPPSNPOUBHFSFQBSBUJFPOEFSIPVEWBO hun voertuigen. Functie-eisen: r6CFOUFOUIPVTJBTU r6IFFŃŤFFOLMBOUFOTFSWJDFHFSJDIUFJOTUFMMJOH r6CFOU[FMGTUBOEJH NBBSVLVOUPPLJOUFBNWFSCBOEXFSLFO r6CFOUBNCJUJFVT DPNNFSDJFFMFOĂŤFYJCFM r*OCF[JUWBOVJUMJKOQBQJFSFOJTFFOQSF r%FBVUPNPOUFVSEJFOU UFONJOTUF JOCF[JUUF[JKOWBOIFUEJQMPNBEFNPOUFVS )FFŃŤVJOUFSFTTFJOFFOWBOEFCPWFOTUBBOEFWBDBUVSFT TUVVSPGNBJMEBOVXTPMMJDJUBUJFCSJFG WPPS[JFOWBODW CJOOFOEBHFOOBIFUWFSTDIJKOFOWBOEF[FBEWFSUFOUJF naar:

Euroband BV 5BW.FWS$%FLLFS Velsenstraat 4 -+8&3,&/%". carola@euroband.info

PilootKOEN is onderdeel van Gorcums Reisburo BV.

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

SV KOZAKKEN BOYS Werkendam De jeugdopleiding van Kozakken Boys zoekt voor het seizoen 20132014 twee enthousiaste kandidaten om een actieve bijdrage te leveren in de ambities van de club

TRAINER / COACH voor ons B1-junioren team, uitkomend in de 4e divisie C van district West 2 en een

^Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;

^Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;Ĺś EĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ĺ?ĹŠĹŹ EͲ

Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽŽĆ&#x2030;ÍŹĆ?ĹŻĹ?ĹŠĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ŝ͏Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E; WĆ&#x152;Í&#x2DC;:ƾůĹ?Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;Ç Ä&#x17E;Ĺ?ĎľÍ&#x2022;EĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ĺ?ĹŠĹŹEͲ ϏϭϴϯͲϰϰϴϏώώÍ&#x2022;ϏϲͲώώϳϴώϾϾώ Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;ĹśÎ&#x203A;ĹŻĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Í&#x2DC;Ŝů

TE KOOP AANGEBODEN

Gevr. 8 Volt, 1,5 W lampjes v. buiten verlichting. Tel. 0183-302639. T.k. Bosch inb. combi magnetron 55Bx37H45D â&#x201A;Ź75,-; ijskast z.g.a.n. 82Hx45Dx45B â&#x201A;Ź75,-; vaatwasser Miele inb 3,5 jr oud 60Bx80Hx57D â&#x201A;Ź85,-; inductieplaat inb. Pelgrim â&#x201A;Ź80,-. Tel. 06-15184938.

T.k. comp. scan om kerkdiensten te luisteren â&#x201A;Ź50,-; oude lampenradio â&#x201A;Ź75,-; videorec. + ab â&#x201A;Ź35,-; Aristona volautom. platenspeler â&#x201A;Ź75,-; cass.deck â&#x201A;Ź25,-; k tv + ab â&#x201A;Ź50,-; versterker Technics â&#x201A;Ź50,-. Tel. 0416-692366. T.k. gaskachel Wellstraler hr 10.000 cal. m. thermostand. â&#x201A;Ź200,-.. Tel. 0418-673424. T.k. gevr. oude ansichtkaarten en foto's van dorps- en stadsgezichten. Tel. 0345514446.

MEGA VLOOIENMARKT ZONDAG 20 JANUARI Waalwijk, Racket Sport, Bachlaan 10 Inlichtingen: 0416 530 502 / 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl

TRAINER / COACH voor ons D1-pupillen team, uitkomend in de 1e klasse D13 van district Zuid 1. De Trainer/Coach verzorgt de trainingen op de twee trainingsavonden en coacht het team tijdens de wedstrijden. We roepen gediplomeerde trainers (minimaal TC3) op om contact met ons op te nemen. Voor eventuele vragen over de functie kan contact worden opgenomen met Nico Vogel, telefoon 06-29018971 of via mail nico@avis-diensten.nl Sollicitaties (inclusief CV) te richten aan: s.v. Kozakken Boys t.a.v. Nico Vogel (voorzitter TCJ) Postbus 156 4250 DD WERKENDAM


Vacatures

Woensdag 16 januari 2013

27

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. kndr autozitje â&#x201A;Ź15,-; campingbed â&#x201A;Ź15,-; kndr stoel Ikea m. blad â&#x201A;Ź10,-. Tel. 0610933553.

Ruim 83 jaar zijn wij actief in het voorbehandelen en conserveren van staalconstructies. De werkzaamheden worden ondermeer uitgevoerd aan bruggen, sluizen en technische installaties op raffinaderijen. Van der Ende behoort met 150 medewerkers en een grote en moderne vloot eigen equipment tot een van de grootste bedrijven binnen de staalconserveringsmarkt. Wij zoeken

CONSTRUCTIESCHILDERS EN GRITSTRALERS (ervaring en certificaat â&#x20AC;&#x153;Basisveiligheid VCAâ&#x20AC;? vereist). Tevens gevraagd

LEERLING-CONSTRUCTIESCHILDERS tot 21 jaar, die binnen ons bedrijf het vak willen leren (certificaat â&#x20AC;&#x153;Basisveiligheid VCAâ&#x20AC;? niet vereist). Telefonische sollicitatie: 010-4721188. Postbus 476, 2990 AL Barendrecht Voor meer informatie zie de link; vacatures op onze website www.vanderende.nl

T.k. kndrstoel m. afneemb. poten, kunstst. zitje wit z.g.a.n. â&#x201A;Ź7,50; Maxy Cosy m. kap blauw, kan ook in auto, z.g.s. â&#x201A;Ź12,50. Tel. 0345599355. T.k. miniaturen trekkers, vitrinekast en oude paneeldrn. Tel. 06-23044879. T.k. org. oosterse loper 184x62; Boch 3-dlg gekl. kaststel; kop. 9-arm. dubb. kroonluchter; kop. 6-arm. kroonluchter; marm. klokstel. Tel. 06-83335974.

Ruim 83 jaar zijn wij actief in het voorbehandelen en conserveren van staalconstructies. De werkzaamheden worden ondermeer uitgevoerd aan bruggen, sluizen en technische installaties op raffinaderijen. Van der Ende behoort met 150 medewerkers en een grote en moderne vloot eigen equipment tot een van de grootste bedrijven binnen de staalconserveringsmarkt. Wij zoeken

T.k. prof. tegelsnijder nw â&#x201A;Ź40,-; Kirby stofzuiger a.nw m. toebeh. â&#x201A;Ź300,-; regenton groen â&#x201A;Ź10,-; mini biljart keu + ballen â&#x201A;Ź15,-; 3,5 mtr gordijnstof rood â&#x201A;Ź20,-. Tel. 0651246669.

VOORLIEDEN Voor meer informatie zie de link; vacatures op onze website www.vanderende.nl

T.k. te groot geworden garderobe dms 50+ mt 52/54. Tel. 06-23718493 n.o.z.

VUREN BOUWHOUT

Geboortekaartjes nodig?

Noord-Europees vuren bouwhout in vele verschillende kopmaten en lengten, zowel besteksmatig als in hele of halve pakken. Frank Treuren BV

Meerkerk

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

Burg. Sloblaan 36

tel. 0183-351889

Webwinkel met prijzen en info:

^Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;^Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;Ĺś EĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ĺ?ĹŠĹŹEͲ ^Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;^Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;Ĺś EĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ĺ?ĹŠĹŹEͲ

www.FrankTreuren.nl T.k. tv 53 cm + Samsung dvd speler nw smn â&#x201A;Ź35,-. Tel. 06-36548233.

Ruim 83 jaar zijn wij actief in het voorbehandelen en conserveren van staalconstructies. De werkzaamheden worden ondermeer uitgevoerd aan bruggen, sluizen en technische installaties op raffinaderijen. Van der Ende behoort met 150 medewerkers en een grote en moderne vloot eigen equipment tot een van de grootste bedrijven binnen de staalconserveringsmarkt.

T.k. video cam. â&#x201A;Ź15,-; Sony st set â&#x201A;Ź15,-; radio/cass. â&#x201A;Ź15,; dms schaatsen mt 38-3740 â&#x201A;Ź10,-; hr sch mt 43 â&#x201A;Ź10,-; 4 eetkmr st biezen zitting â&#x201A;Ź20,-; sony cd-speler â&#x201A;Ź15,-; st speler cd radio/cass â&#x201A;Ź15,-. Tel. 06-47157124.

Wij zoeken

T.k.lage noren Viking mt 42 + 37; salopette mt XL + M d.bl.; skischoenen mt 42 + 38. Tel. 0347-351356.

STEUNPUNT VOEDSELBANK GORINCHEM

Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽŽĆ&#x2030;ÍŹĆ?ĹŻĹ?ĹŠĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ŝ͏Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E; Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽŽĆ&#x2030;ÍŹĆ?ĹŻĹ?ĹŠĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ŝ͏Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E; WĆ&#x152;Í&#x2DC;:ƾůĹ?Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;Ç Ä&#x17E;Ĺ?ĎľÍ&#x2022;EĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ĺ?ĹŠĹŹEͲ ϏϭϴϯͲϰϰϴϏώώÍ&#x2022;ϏϲͲώώϳϴώϾϾώ WĆ&#x152;Í&#x2DC;:ƾůĹ?Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;Ç Ä&#x17E;Ĺ?ĎľÍ&#x2022;EĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ĺ?ĹŠĹŹEͲ Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů ϏϭϴϯͲϰϰϴϏώώÍ&#x2022;ϏϲͲώώϳϴώϾϾώ Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;ĹśÎ&#x203A;ĹŻĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Í&#x2DC;Ŝů Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;ĹśÎ&#x203A;ĹŻĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Í&#x2DC;Ŝů

E: info@voedselbankgorinchem.nl W: www.voedselbankgorinchem.nl

ASSISTENT UITVOERDERS Voor meer informatie zie de link; vacatures op onze website www.vanderende.nl

6WDU )LUVW 7UHN &RQW DFW To b o ld

one ly go wh Dan d â&#x20AC;&#x2122;s gone b ere no e urf ji j j e va f o r e ? ve dage rdiepen st wel te in he lijks t le ( 4 5 , v e n va n C kank er)?! arla

BUNGALOWPARK

LIBRA OMMEN

De nieuwe Ĺ KODA Rapid Doe ook uw familie een plezier!

TE R ;,/<<9UVNLUPNL HUU 46+,95,)<5.(36>: 

Prijs va naf

â&#x201A;Ź 14.19 0,Bijtellin g â&#x201A;Ź 99,-

vanaf p.m.

PUOL[OVVNZLPaVLUA^LTIHKLULU YLJY[LHTHHU^LaPNĂ WLY^LLRHSSPUL_JS [VLYPZ[LUILSHZ[PUNTPSPL\OLMMPUNĂ W^ TLPQ\UPZLW[VR[Ă W^ -VSKLYZ[LS Nieuws op de vierkante kilometer Jouw krant heel dicht bij op www.hetkontakt.nl

TAXATIES VAN WONINGEN EN BEDRIJFSPANDEN: SNEL, GOED EN VOOR EEN SCHERP TARIEF.

Brandstofverbruik gemiddeld 5,1-5,5 L/100km (1 op 18,2-19,6) CO2-emissie 119-128 gr/km.

Vanaf 17 januari 2013 is de Ĺ KODA Rapid te zien in de showroom van Auto Ames.

Als gecertificeerd makelaar en taxateur, lid van de VBO verzorgen wij graag voor u taxaties van zowel woningen als bedrijfspanden. - Taxaties worden door ons snel uitgevoerd. Als het kan nog op de dag van de opdracht, anders zo snel mogelijk.

De nieuwe Ĺ KODA Rapid zet een nieuwe standaard in comfort, prestaties en veiligheid. En daar is de hele familie blij mee. Achter het compleet nieuwe design biedt de Rapid ongekend veel beenruimte en zorgen innovatieve systemen voor veiligheid en comfort. In de Ĺ KODA Rapid wordt â&#x20AC;&#x2DC;Simply Cleverâ&#x20AC;&#x2122; weer tastbaar door de vele slimme oplossingen en extraâ&#x20AC;&#x2122;s. Bijvoorbeeld door een ijskrabber in de tankklep en een opberglade voor een veiligheidsvest onder de bestuurdersstoel. En met de zee aan ruimte doet u uw familie ongetwijfeld een groot plezier.

- Taxaties worden door ons goed uitgevoerd. U mag kwaliteit van ons verwachten als gecertificeerd taxateur. Bovendien kopen wij ook zelf onroerend goed aan en kennen de markt als geen ander. - Taxaties worden door ons uitgevoerd voor een scherp tarief. Bel ons! -

OOK NWWI TAXATIES

In -en verkoop onroerend goed - Professionele bemiddeling - Taxaties -Projectontwikkeling

tXXXXFUFSJOHWBTUHPFEOM KIJK VOOR ONS TOTALE AANBOD OP WWW.WETERINGVASTGOED.NL HEEFT U ZELF VERKOOPPLANNEN? BEL ONS VOOR EEN VRIJBLIJVENDE GRATIS WAARDEBEPALING. BIJ ONS KUNT U KIEZEN VOOR BEMIDDELING BIJ DE VERKOOP OF DIRECTE ZEKERHEID ! !, TEVENS WILLEN WIJ U WIJZEN OP ONZE ZEER SCHERPE TAXATIETARIEVEN. INFORMEER BIJ ONS NAAR HET LAAGSTE TARIEF!

TE HUUR Prachtig compleet vrijstaand bungalowtje in MEERKERK Huur â&#x201A;Ź 675- p/m ruime parkeerplaats aanwezig tel. 06-45364769

Kom langs voor een proefrit. Alleen of met de hele familie. Wij geven u graag alle ruimte. De nieuwe Ĺ KODA Rapid. Nu met â&#x201A;Ź 1.800,- introductiekorting vanaf â&#x201A;Ź 14.190,-

www.skoda.nl

Genoemde vanaf prijs is incl. BTW en BPM, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeelding kan meeruitvoeringen bevatten.

AUTO AMES Dr. Van Stratenweg 1, 4205 LA Gorinchem. 0183 - 641 050 www.auto-ames.nl, info@auto-ames.nl Top 3 dealer van het jaar 2011 en 2012


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40 WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

Eethen A. van der Kolkstraat 22b

Wijk en Aalburg Markt 50

Wijk en Aalburg Bergstraat 41

In 2004 is men aan de bouw van dit vrijstaande woonhuis met garage begonnen. Gesitueerd op een mooi ruim perceel van 607 m2. Vanaf de straatweg bekeken is het pand iets hoger gelegen t.o.v. de omgeving. Een prachtige nieuwe en royale woning met een inhoud van bijna 600 m3.

Onverwacht ruim appartement boven de Hema midden in het centrum van Wijk en Aalburg. Wat ook bijzonder is dat parkeren op eigen terrein tot de mogelijkheden behoort. Verder op de begane grond een ruime entree, berging/mogelijke garage en een technische ruimte met een oppervlak van totaal ca. 44 m2.

Op een prachtige locatie aan de Bergstraat, één van de oudste straten van het dorp, staat deze goed onderhouden en uitgebouwde vrijstaande woning met grote dubbele garage. Het woonhuis met een inhoud van ca. 450 m3 heeft met name op de begane grond opvallend veel leefruimte. Perceel 760 m2.

Op de verdieping heeft het appartement een oppervlak van ca. 150 m2 en het dakterras ca. 60 m2!! Ruim dus en een praktische ruimteverdeling: trapopgang met balustrade en vide, overloop/ hal, toilet, 3 slaapkamers, complete badkamer met douchecabine, ligbad en wastafelmeubel, woonkamer (ca. 49 m2) en een open doorloop naar de keuken.

Begane grond: hal, koele en betegelde kelder (ca. 5 m2), woonkamer met stijlvolle parketvloer en open haard, centrale gang met garderobe-nis, complete badkamer, ruime en comfortabele woonkeuken waarvandaan een mooie kijk op de tuin en de straat, bijkeuken, modern toilet en hobby- of slaapkamer voorzien van openslaande tuindeuren. De keuken, gang, bijkeuken, badkamer en toilet zijn voorzien van vloerverwarming. Boven de aanbouw is gedeeltelijk een bergzolder aanwezig. Verdieping: overloop, vaste kastenwand, zeer ruime ouderslaapkamer (lengte bijna 7 meter!) en een 2e slaapkamer. Een 3e slaapkamer is hier indien gewenst gemakkelijk te realiseren.

Begane grond: ontvangsthal met dubbele toegangsdeur, modern toilet, L-vormige woonkamer met schouw en een zestal raampartijen, open woonkeuken met trapkast en hoekopstelling voorzien van inbouwapparatuur en bijkeuken. Verdieping: overloop, 3 grote slaapkamers waarvan één met dressing, complete badkamer ingedeeld met ligbad, douchecabine, dubbele wastafel en 2e toilet en een wasruimte met diverse aansluitingen. Zolderetage: grote open ruimte bereikbaar via een vaste trap.

Aan de voorzijde een mooi uitzicht op het plein en aan de achterzijde een groot dakterras op de zonzijde.

Aan de voorzijde siertuin met aansluitend de oprit met voldoende parkeermogelijkheid voor meerdere auto’s. De achtertuin is ingericht met een zonneterras, gazon en plantenborders. Hier staat ook de garage voorzien van openslaande garagedeuren en een loopdeur.

Vraagprijs € 339.000,00 k.k.

Het pand is zeer compleet met o.a. alarm, airco in diverse vertrekken, rolluiken, aansluitingen CAI e.d. In 1995 is de grote dubbele garage gebouwd. Afmeting ca. 7,5 x 7,5 meter! Met ruime verdieping, ingericht als ontspanningsruimte met sauna en douche. Gastenverblijf is hier heel goed mogelijk. Verder in de garage 2 roldeuren, 1 loopdeur, vaste kasten, stroom, water e.d. De tuin is fantastisch met een royale oprit, goed onderhouden gazons, zonnige terrassen, diverse bomen en veel privacy.

Vraagprijs € 249.000,00 k.k.

Vraagprijs € 369.000,00 k.k.

Verkoopplannen? Bel ons voor een kosteloze waardebepaling.Telefoon 0183 30 70 40 Werkendam

Drongelen

Nieuwendijk NB

Hank

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

Heuveltje 3

Hagoort 1

Rijksweg 122

Stadhoudershoef 7

Woudrichem

Heusden

Nieuwendijk NB

Veen

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

B. van Rijswijkstr. 53

Herptseweg 29

Rijksweg 123

Hardenbergh 9

Almkerk

Sprang-Capelle

Waalwijk

Sprang-Capelle

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

Gr. v. Nieuwenaarstr. 4

Margrietstraat 7

Mgr. Bekkersstraat 27

Winterdijk 24

Zuilichem

Sprang-Capelle

Hedel

Hedel

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

Griend 4

Tooropstraat 24

Kon. Wilhelminastr. 35

Kleinveld 14

Giessen Parallelweg 19 Op een geweldige hoeklocatie staat deze riante vrijstaande woning op een zeer ruime kavel. De woning is nagenoeg helemaal voorzien van isolerende beglazing en achter op het perceel staat een ruime garage. Een mooie woning op een fijne plek! Begane grond: ruime hal met vaste trap, keuken met eenvoudige opstelling en toegang tot de kelder, lichte woonkamer met grote ramen en een praktische bijkeuken met toilet. Verdieping: 3 slaapkamers en een ‘casco’ badkamer die nog afgewerkt dient te worden. Zolderetage: bergzolder bereikbaar middels vlizotrap. Rond de woning ligt een prachtige tuin ingedeeld met gazon, plantenborders en bestrating en is omsloten door een heg. Het pand ligt dichtbij het Almbos. De grootte van het perceel bedraagt 432 m2.

Vraagprijs € 250.000,00 k.k.

www.demakelaarsvanaltena.nl

03 Editie Land van Heusden & Altena 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement