Se, hvad DM&T kan gøre for din virksomhed

Page 1

EST. 1895


FOTO: Asger Mortensen for DM&T


SIDE 3

INTRODUKTION I en omskiftelig verden præget af usikkerhed kan enhver have behov for et sikkerhedsnet. Det er lige, hvad Dansk Mode & Textil, DM&T i daglig tale, er for de danske mode-, tekstil- og livsstilsvirksomheder. DM&T er den livline, du ringer til, når du har brug for branchenær, personlig rådgivning, som tager afsæt i din virksomheds specifikke udfordring. En livline der sparer dig for bekymringer og unødige omkostninger, hvilket giver plads til at fokusere på det vigtigste: At styrke og udvikle din virksomhed. Siden 1895 har DM&T varetaget branchens interesser, og i dag rådgiver vi mere end 800 virksomheder, der spænder fra små designdrevne virksomheder og mellemstore modefirmaer til store kommercielle tekstilkoncerner. Derudover repræsenterer vi også et stigende antal virksomheder inden for beslægtede brancher som boliginteriør, smykker og brugskunst. DM&T er kort sagt hele branchens organisation. Vores fornemste opgave er at skabe værdi og tryghed for vores medlemmer, og på de følgende sider får du et indblik i, hvordan det kommer til udtryk i det daglige. Vi glæder os til at byde dig velkommen til DM&T. Med venlig hilsen Thomas Klausen Adm. direktør, Dansk Mode & Textil

THOMAS KLAUSEN Adm. direktørSIDE 5

INDHOLD TRENDSTUDIET 6-7 HR-JURA 8-9 AGENTER & DISTRIBUTØRER

10-11

HANDELSJURA & IPR

12-13

PERSONDATA 14-15 TOLD & INTERNATIONAL HANDEL

16-17

DIGITAL 18-19 BÆREDYGTIGHED 20-21 INDSIGT & WEBSITE

22-23

KURSER, EVENTS & ALLIANCER

24-25

RAMMEAFTALER 26-27 ØVRIGE KONTAKTPERSONER

29

Nicolaj Reffstrup, Co-owner, Ganni

Mads Nørgaard, Owner & CEO, Mads Nørgaard Copenhagen

”Vi er rigtig glade for DM&T og har brugt dem ekstensivt. De har været uundværlige for os i de faser med vækst, som vi har været igennem de seneste 10 år”

”DM&T er med til at skabe et fælles fundament for branchens virksomheder, og det vil vi som medlem gerne støtte op om. Det er enormt værdifuldt altid at have en sparringspartner, der varetager vores interesser og står til rådighed med ekspertise og vejledning hele vejen rundt om vores forretning”


AS ØLAND Kreativ chef 9711 7291 aso@dmogt.dk

Trendstudiet er en vigtig del af medlemskabet og har over 1.000 virksomhedsbesøg om året. Derfor investerer vi årligt i materialer for 1 mio. kroner til glæde for vores medlemmer. I både Herning og København har vi et bredt udvalg af trendmaterialer inden for livsstil, dame-, herreog børnemode, og studiet giver vores medlemmer en unik mulighed for at fordybe sig i rolige omgivelser.


SIDE 7

TRENDSTUDIET I Dansk Mode & Textils trendstudie kan designere lade sig inspirere og arbejde koncentreret med et stort udvalg af trendmaterialer fra blandt andet Paris, New York og London til den kommende sæson.

1.000 BESØGENDE/ÅR

Vi samler viden om globale tendenser og orienterer os inden for livsstil, design, mode og interiør i et kreativt studie, hvor du blandt andet får adgang til:

MATERIALER FOR 1 MIO. KR./ÅR

- Trend- og farvematerialer, der løbende bliver fornyet, fra internationale bureauer som Peclers Paris, A+A, Scout og Chiron - Udvalgte danske og internationale magasiner - Det digitale trendbureau Fashion Snoops

HERNING + KØBENHAVN

Derudover arrangerer vi jævnligt seminarer med førende foredragsholdere inden for livsstil, mode og design. Som medlem har din virksomhed adgang til trendstudierne i både Herning og København og du er altid velkommen. Bestil blot en tid hos Bodil Rud Simmelkjær på 9711 7219 eller brs@dmogt.dk.

Anders Hust, stifter og adm. dir., Claire Group

Helle Hestehave, kreativ dir., Baum und Pferdgarten

”Det er rart at have en brancheorganisation, som føler, det er deres kald at værne om branchen og dens virksomheder. Huset fungerer godt og tager fat på mange væsentlige udfordringer. Trendstudiet er vores designteam også meget begejstrede for”

”Vi kigger forbi DM&T’s Trendstudie, hver gang vi skal i gang med en ny kollektion. Det er en god start på den kommende sæson til at få inspiration til farvekombinationer og overblik over hvilke nye materialer, vi skal være opmærksomme på”


MICHAEL LUND-NIELSEN Chefadvokat 9711 7235 ml@dmogt.dk

LARS SCHANDORFF Overenskomstchef 9711 7236 ls@dmogt.dk

DM&T varetager dine interesser som arbejdsgiver, også når fagforbundene stiller krav. Vi har eksempelvis sikret, at vores medlemmer efter forlig kun skulle betale 2,5 måneders løn, selvom HK i første ombæring krævede 33 måneders løn. Vi har også flere eksempler på sager, hvor fagforbundet har frafaldet sager, efter DM&T blev involveret. Vi sikrer på den måde, at der er juridisk modvægt til fagforbund og medarbejderrådgivere.


SIDE 9

HR-JURA Ansættelsesforhold, overenskomster og afskedigelser kan give enhver arbejdsgiver kvaler. Vores HR-afdeling rådgiver om de juridiske regler mellem arbejdsgiver og medarbejder, så du kan træffe de rigtige valg i din virksomhed. Du kan altid kontakte HR-jura, hvis du er i tvivl om rettigheder og pligter, eller hvis du pludseligt bliver mødt af et specifikt krav fra en medarbejders fagforbund eller advokat. Rådgivningen omfatter blandt andet: • Ansættelse af medarbejdere og rekrutteringsmateriale • Ansættelseskontrakter • Direktørkontrakter • Løn og lønstatistik • Ferie • Graviditet og barsel • Sygdom • Funktionær og ikke-funktionær • Sælgere • Distance- og hjemmearbejde • Udstationering

• Kompetenceudvikling og tilskud • Opsigelse og bortvisning • Overenskomster • Udarbejdelse af personalehåndbog • Opsigelse og bortvisning • Overenskomster • Udarbejdelse af personalehåndbog • Persondata i HR-forhold, både ved rekruttering, i det løbende ansættelsesforhold og ved fratrædelse.

OMFATTENDE RÅDGIVNING

FRI ADGANG TIL INFORMATION

TYNGDE I FORHANDLINGER

Derudover får du også adgang til vores udvalg af e-bøger og toolboxes, som løbende udvides.

Annemette Markvad, CEO, Pilgrim ”Med et medlemsskab hos DM&T er vi altid sikret professionel sparring, rådgivning i konkrete sager samt juridisk hjælp, hvis nødvendigt. Vi får en faglig medspiller, der kender branchen og kan rådgive os troværdigt og specifikt - i øjenhøjde”


HENVENDELSER OM AGENTER Lars Schandorff, advokat, overenskomschef 9711 7236, ls@dmogt.dk Michael Lund-Nielsen, chefadvokat 9711 7235, ml@dmogt.dk Michael Hillmose, international chef 9711 7294, mhi@dmogt.dk

HENVENDELSER OM DISTRIBUTØRER

Altid adgang til vores store udvalg af e-bøger og toolboxes, som løbende udvides og opdateres

Rikke Mynster Johansen, advokat 9711 7222, rmj@dmogt.dk Camilla Christensen, advokat (L) 9711 7245, cc@dmogt.dk


AGENTER & DISTRIBUTØRER Vejen til øget eksport går ofte gennem agenter og distributører. DM&T hjælper din virksomhed med kontrakter, agentlister og juridisk rådgivning og sparring om agenter og distributører. Kontakt gerne din rådgiver inden opsigelse af en agent eller distributør og hør nærmere om, hvilke forhold du skal være opmærksom på før opsigelsen. Rådgivningen omfatter blandt andet:

AGENTER

DISTRIBUTØRER

• Agentkontrakt på fire forskellige sprog (dansk, engelsk, tysk og fransk)

• Distributørkontrakt på to forskellige sprog (dansk, engelsk)

• Agentlister

• Gennemgang af distributørkontrakter inden indgåelse

• Gennemgang af agentkontrakter inden indgåelse

• Rådgivning og sparring om distributørforhold:

• Rådgivning og sparring om agentforhold:

- Minimumskøb

- Brug af prøveperiode

- Eksklusivrettigheder

- Eksklusivrettigheder

- Immaterielle rettigheder

- Fastsættelse af forpligtende

• Rådgivning og sparring ved tvister i forbindelse med opsigelse af distributører:

klausuler om salgsmål, modregning

- Opsigelsessituation

- Forholdet til konkurrenter

- Opsigelsesaftale

- Modregning i provision og andre klausuler om provision

- Varelageret ved opsigelse

- Agent eller ansat sælger?

• Rådgivning og sparring om tilpasninger af kontrakten undervejs i samhandlen:

• Rådgivning og sparring ved tvister i forbindelse med opsigelse af agenten:

- Rådgivning om goodwill-kompensation ved opsigelse

- Ophørsaftaler med agenter på to forskellige sprog (dansk, engelsk)

- Tillæg til distributøraftaler


RIKKE MYNSTER JOHANSEN Advokat 9711 7222 rmj@dmogt.dk

INTERNATIONALT NETVÆRK DM&T udvider løbende samarbejdet med udenlandske advokatkontorer og har betroede samarbejdspartnere over hele verden. Vi hjælper dig med at videreformidle en udenlandsk problemstilling til en lokal advokat, som er fagligt kompetent til rimelige priser.

CAMILLA CHRISTENSEN Advokat (L) 9711 7245 cc@dmogt.dk

Med ca. 1.000 rådgivninger om året har vi opnået en unik indsigt i - og fortrolighed med - mode- og tekstilbranchens problematikker. Vi kender vores medlemmer godt og kan derfor tilbyde professionel sparring, uanset om det gælder hverdagens udfordringer eller større komplekse kontrakter og kopisager.

KONFLIKTLØSNING DM&T assisterer ved forhandling af udenretlige forlig. Hvis sagen ikke kan løses mindeligt, har DM&T indgået samarbejdsaftaler med Danmarks førende advokatkontorer om retssagshåndtering til fordelagtige priser. Mod mindre betaling tilbyder vi også mediation i tvister mellem medlemsvirksomheder.


SIDE 13

HANDELSJURA & IPR DM&T rådgiver inden for immateriel ret, handel og kontrakter. Vores juridiske team står altid klar til at løse præcis din aktuelle udfordring, så du kan fokusere på at drive din virksomhed og samtidig spare anseelige summer på ekstern juridisk assistance. Vi er din virksomheds juridiske sikkerhedsnet og tilbyder dig: JURIDISK RÅDGIVNING OM KØB, SALG OG E-HANDEL Juridiske forespørgsler, herunder: • Købelovens regler, både B2B og B2C - Reklamationsret, mangler, forsinkelse • Produktansvar • Webshop - Handelsbetingelser, fortrydelsesret, cookie- og privatlivspolitikker • Manglende betaling fra debitorer - Konkurs, virksomhedens muligheder for inddrivelse • Konkurrenceret - Konkurrencebegrænsende aftaler, priser, informationsudveksling • Forbrugerret • Screening af erhvervslejeretskontrakter

RÅDGIVNING I KONTRAKTER DM&T råder over en række standardkontrakter på både dansk og engelsk, som medlemmerne frit kan benytte og få rådgivning i, herunder: • Salgs- og leveringsbetingelser • Eneforhandler-/distributøraftaler • Leverandør-/produktionsaftaler • Licensaftaler • Royaltyaftaler med offentlige personer • Freelance designeraftaler • Konsignationsaftaler • Fortrolighedsaftaler/NDA • Andre kontrakter med virksomhedens samarbejdspartnere

RÅDGIVNING I IMMATERIELLE RETTIGHEDER • Produktefterligning/kopisager - Forhandling og strategi - Udenretlig konfliktløsning • Varemærkerettigheder • Designrettigheder • Ophavsret - Ret til billeder, citater, formgivning mv.

RÅDGIVNING I MARKEDSFØRINGSRET • God markedsføringsskik • Adfærd på sociale medier • Influencermarketing • Kampagner • Konkurrencer • Uanmodet henvendelse/spam, samtykke til nyhedsmails

Peter Jørgensen, CEO, CECILIE Copenhagen ”Vores medlemskab hos DM&T har været alle pengene værd. Den service, vi oplever i den juridiske afdeling er kompetent, hurtig og mere serviceminded, end vi har oplevet andre steder. Vi kan varmt anbefale medlemsskabet”


DM&T’S TOOLBOX INDEHOLDER FØLGENDE DOKUMENTER: • Fortegnelse over persondata ved personaleadministration • Fortegnelse over persondata ved samarbejdspartnere • Beskrivelse af sikkerhedsforanstaltninger ved persondata • Intern personalepolitik

HR-RELATERET PERSONDATA Lars Schandorff, advokat, overenskomschef 9711 7236, ls@dmogt.dk Michael Lund-Nielsen, chefadvokat 9711 7235, ml@dmogt.dk

• IT-politik • Politik for kommunikation på de sociale medier (SoMe) • Tillæg til ansættelseskontrakt • Samtykkeerklæring ved brug af medarbejderfotos

PERSONDATA I HANDELSJURA

• Samtykkeerklæring ved indhentelse af referencer

Rikke Mynster Johansen, advokat 9711 7222, rmj@dmogt.dk

• Cookie politikker • Eksterne persondatapolitikker • Handelsbetingelser med persondataklausul

Camilla Christensen, advokat (L) 9711 7245, cc@dmogt.dk

• Procedure for anmeldelse af brud • Databehandleraftale • Kontrolskema DIGITALE OG TEKNISKE FORHOLD VED PERSONDATA

Dokumenterne er mod gebyr også tilgængelige på engelsk.

Jakob Simmelkjær, digital rådgiver 9711 7209, js@dmogt.dk


PERSONDATA Som medlem af DM&T får du adgang til vores omfattende toolbox om Persondataforordningen, også kendt som GDPR. Toolboxen guider dig igennem alle relevante forhold og hjælper din virksomhed med at leve op til lovgivningen. DM&T’s toolbox giver overblik over Persondataforordningens krav på en let og simpel måde, og de mest relevante dokumenter er klar til download og udfyldelse. Især ved håndtering af persondata overfor medarbejdere og kunder skal virksomheden opfylde særlige krav. Datatilsynet holder øje med, om virksomhederne overholder Persondataforordningens krav, og DM&T følger udviklingen tæt og informerer via nyhedsmails, når Datatilsynet udgiver nye vejledning eller træffer afgørelser. Manglende overholdelse af Persondataforordningen kan nemlig betyde store bøder og tab af omdømme. At arbejde med GDPR er en kontinuerlig opgave, som kræver tid, og virksomhedens GDPR-ansvarlige får adgang til sparring med DM&T om diverse problemstillinger, der opstår løbende. Et medlemskab af DM&T giver dig: • Adgang til DM&T’s Toolbox med alle relevant GDPR-dokumenter og persondatapolitikker

• Rådgivning om persondata i nyhedsbreve

• Rådgivning om håndtering af persondata i HR-forhold

- Ved rekruttering af medarbejdere, fx ansøgninger og referencer

• Rådgivning om persondata ved køb fra webshop

- Om ansatte medarbejdere undervejs, fx sygdom, barsel, pårørende mv.

- Privatlivspolitik med formål, behandlingshjemmel, og slettepolitik

- Om andre følsomme oplysninger, fx fagforeningsforhold

- Cookiepolitik

- Om håndtering af fotos og videoer på hjemmeside og sociale medier

- Persondata ved fratrædelse og tiden derefter, fx sletning eller opbevaring

- Om rettigheder for arbejdsgiveren og medarbejdere

- Hvordan indhenter man korrekt samtykke, dokumentation og sletning?


MICHAEL HILLMOSE International chef 9711 7294 mhi@dmogt.dk

GINETEX DM&T er dansk repræsentant for GINETEX - organisationen, der ejer rettighederne til de mest anvendte vaskeanvisninger (trekanten, cirklen, firkanten osv.). GINETEX’ symboler er internationalt udbredte og gør det nemmere for forbrugeren og virksomhederne at vejlede i vask af tekstiler.

RIKKE MYNSTER JOHANSEN Advokat 9711 7222 rmj@dmogt.dk

Som medlem kan symbolerne benyttes gratis og uden risiko i både Danmark og udlandet.

Mode- og tekstilbranchen er dybt afhængig af både køb og salg på tværs af grænser. Vi står klar med den nødvendige ekspertise og rådgivning, så din virksomhed har styr på lovgivning og krav. Samtidig er et område som told meget komplekst, og noget der kan være vanskeligt at overskue og håndtere. Vi hjælper derfor vores medlemmer med forståelse af reglerne og sikrer, at de ikke kommer i toldmæssigt uføre.


SIDE 17

TOLD & INTERNATIONAL HANDEL I en globaliseret verden kræver det omfattende international viden at begå sig på tværs af grænser som virksomhed. Derfor får din virksomhed information, service og rådgivning om told og international handel, der giver den nødvendige ballast, når det gælder import og eksport. TOLD Vi hjælper med toldspørgsmål i forbindelse med både import og eksport til og fra EU samt handelspolitiske tiltag, der berører din virksomhed. Vi rådgiver blandt andet om:

OMFATTENDE RÅDGIVNING

HJÆLP TIL TOLDSPØRGSMÅL

• Oprindelsesregler og dokumentation • Varekoder og toldsatser • Toldværdi • Bevillinger og toldprocedurer

BRED VIDEN OM EKSPORT

• EU’s Toldkodeks • Toldsager af principiel karakter - DM&T er repræsenteret i Skatteministeriets centrale Toldudvalg EKSPORT OG INTERNATIONALISERING Vi rådgiver om forhold, som vedrører afsætning af varer i udlandet. Vores service omfatter blandt andet:

HANDELSPOLITIK Vi sørger for, at du altid kan få svar på dine spørgsmål om:

• Kollektive eksportfremstød

• Protektionisme og antidumping

• Afsætning og eksport generelt

• Frihandelsaftaler mellem EU og tredjelande - DM&T arbejder også for at sikre branchen optimale rammevilkår gennem politisk interessevaretagelse i Danmark og EU

• Leverandør- og produktionsaftaler • Markedsinformation og markedsrapporter

• Ikke-toldmæssige handelsbarrierer

• Eksporttekniske spørgsmål herunder krav på markederne • Kontaktnetværk i Danmark og udlandet • Lister med salgsagenter inden for modebranchen i Nordeuropa

Derudover får du også adgang til vores udvalg af e-bøger og toolboxes, som løbende udvides.


JAKOB SIMMELKJÆR Digital Rådgiver 9711 7209 js@dmogt.dk

Digitalisering er mere komplekst end de traditionelle IT-projekter. Det kræver tværgående kendskab til arbejdsgange, systemer, nye løsningsmuligheder og ikke mindst virksomhedens overordnede behov. Som din uvildige partner, kan vi hjælpe dig med at finde den optimale retning for digitaliseringen af din virksomhed og med løbende at sikre projektets gennemførelse.


SIDE 19

DIGITAL Verden bliver mere og mere digitaliseret, og det stiller krav til din virksomhed. DM&T Digital er din uvildige sparringspartner, når snakken falder på digitalisering. Vi hjælper dig med dine spørgsmål og henviser til vores netværk af specialister, når det kræves. Du kan trygt henvende dig til os angående: DIGITALISERING / IT-PROJEKTER DM&T tilbyder en unik analysemodel og hjælper med at finde den rette leverandør og de systemer, der fungerer for netop din virksomhed. Vi kortlægger jeres behov og interne processer, så vi sammen kan sikre et optimalt projekt. Vi hjælper blandt andet med: • Opstart og tilrettelæggelse af projektforløb • System- og leverandørvalg • Benchmarking

HJÆLP TIL RETTE LEVERANDØR

HJÆLP TIL SERVER OG SIKKERHED

• Gennemgang af projekttilbud • Deltagelse i styregruppemøder

SPARRING TIL OPTIMERING

SPARRING OM ARBEJDSGANGE Via et indgående kendskab til de arbejdsgange, vores medlemmer typisk har til fælles, kan vi hjælpe dig med at se din virksomhed efter i sømmene og optimere samt udpege de områder, der kræver særlig opmærksomhed i digitaliseringen. INNOVATION Vi sørger for at følge den generelle udvikling af teknologier, så vores ekspertise står mål med vores medlemmers digitale ambitioner og bidrager til optimeringer i deres værdikæde. Desuden laver vi dybere research og vurdering af nye løsningsmuligheder og deltager gerne som sparringspartner i pilotprojekter. PEER-2-PEER NETVÆRKET Vi scanner konstant markedet og holder os opdaterede på de mange IT-leverandører fra ind-og udland, som henvender sig til vores branche. Det giver os viden, så vi kan sparre med dig om, hvem der potentielt kan hjælpe dig med en opgave.

Peter Hulweg Christiansen, CEO, Georg Jensen, Damask ”DM&T’s digitale ekspertise har været uundværlig i forbindelse med en ny digitaliseringsstrategi. De har været med hele vejen og hjulpet os med at finde de rigtige leverandører, der kan sikre os fremadrettet”


JETTE LINDGAARD Miljø- og bæredygtighedschef 9711 7216 jl@dmogt.dk

TOOLBOX OG VEJLEDNINGER • Vejledning til due diligence (’nødvendig omhu’) – skridt for skridt • Vejledning til FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling • Standarder og templates til hjælp for medlemmernes bæredygtighedsarbejde, f.eks. DM&T’s branchetilpassede Code of Conduct • Information on relevante temaer, initiativer og værktøjer VIDENSDELING & NETVÆRK

MARIE BUSCK CSR- og bæredygtighedschef 9711 7293 mb@dmogt.dk

• Information om ny lovgivning, retningslinjer, initiativer og værktøjer

Det er afgørende at mode- og tekstilbranchen accelererer sin bæredygtige udvikling, for der er behov for, at vi som branche nedbringer vores negative aftryk på kloden og dens indbyggere. DM&T hjælper med at drive den udvikling og tilbyder medlemmerne sparring, rådgivning og værktøjer, der gør en forskel på den tredobbelte bundlinje.

• Kurser, seminarer, webinarer, gå-hjem-møder og konferencer • Erfaringsudveksling og sparring med andre virksomheder

POLITISK ARBEJDE & PROJEKTER Vi arbejder løbende på den politiske scene i Danmark og internationalt. Dels for at holde os opdateret på internationale udviklinger og trends, men også for at påvirke lovgivningen. DM&T er medlem af Dansk Initiativ for Etisk Handel og FN’s Global Compact. Derudover involverer vi os løbende i en række projekter, der styrker og udvikler branchen, og som kan bidrage til at sætte den danske branche på verdenskortet for dens bæredygtighedsprofil.


SIDE 21

BÆREDYGTIGHED Danske virksomheder bliver mødt med stadigt større krav om bæredygtighed. I DM&T arbejder vi målrettet med at styrke vores medlemmers kompetencer indenfor bæredygtighed, så din virksomhed både kan imødekomme krav og udnytte nye forretningsmuligheder. Uagtet om du mangler hjælp til at komme i gang, systematisere eller finpudse jeres bæredygtighedsindsats, står vi til rådighed med personlig rådgivning, værktøjer, vejledninger og kurser.

- STOR VIDEN OM BÆREDYGTIGHED - HJÆLP TIL MÆRKNINGER - STORT OG RELEVANT NETVÆRK

BÆREDYGTIGHED Rådgivningen omfatter blandt andet:

SÆRLIGE EMNER INDENFOR MILJØ Rådgivningen omfatter blandt andet temaer som:

SÆRLIGE EMNER INDEN FOR CSR Rådgivningen omfatter blandt andet emner som:

• Udvikling af bæredygtighedsstrategi

• REACH og kemi i tekstiler

• Menneskerettigheder og due diligence

• Internationale retningslinjer, krav og forventninger

• Bæredygtige materialer

• Arbejdstagerrettigheder

• Værdikædeanalyser og væsentlighedsanalyser

• Klima, CO2-reduktion og energi

• Diversitet

• Ledelsesstandarder

• Produktcertificeringer, f.eks. GOTS, GRS, EU Blomsten mv.

• Forretningsetik, bestikkelse og anti-korruption

• Leverandørkrav og opfølgning

• Affald

• Risikovurderinger

• Kommunikation og rapportering

• Arbejdsmiljø

• Due diligence (’nødvendig omhu’)

• Emballage

• Leverandøraudits og certificeringsordninger, f.eks. BSCI, SA8000, WRAP mv.

• Cirkulær økonomi

• Branchens AMU-, erhvervs- og videregående uddannelser

• Mærkningsordninger

• Børn og unges arbejde • CE-mærkning

Udover ovenstående tilbyder vi også rådgivning og sparring i specifikke emner indenfor henholdsvis miljø og CSR.

Mille Kyvsgaard, CSR Manager, PWT Group ”Jeg har stor værdi af DM&T’s kompetente bæredygtighedsteam, der repræsenterer en meget stor vidensbank, når det kommer til internationale og nationale retningslinjer, ansvarlig leverandørstyring, certificeringer og kemikaliehåndtering”


SIMON HANSEN Presse- og kommunikationschef 9711 7292 sh@dmogt.dk

ANDERS SKOU KRISTIANSEN Kommunikationsmedarbejder 9711 7295 ask@dmogt.dk

Vores hjemmeside er dit supplement til den personlige rådgivning og giver dig en let og overskuelig adgang til DM&T’s viden 24 timer i døgnet. DM&T Indsigt supplerer den faglige tyngde med viden og inspiration til at tackle de emner, der optager branchen i hverdagen. Både nu og i fremtiden.


SIDE 23

INDSIGT & WEBSITE DM&T INDSIGT Vores nyhedsbrev DM&T Indsigt giver dig lige præcis det, navnet siger: Indsigt. Indsigt i de forhold, der optager, definerer og udvikler branchen. Vores højeste ambition er at give din virksomhed viden og inspiration, der gør medarbejderne i stand til at træffe kvalificerede beslutninger på et oplyst grundlag. Det er ikke her, du møder overfladiske nyheder, for vi vil hellere grave et spadestik dybere og give dig stof til eftertanke.

EGEN PROFIL PÅ DMOGT.DK

Det serverer vi i form af artikler, videoer, analyser og grafik direkte i din indbakke hver uge.

DMOGT.DK

FRI ADGANG TIL RELEVANT VIDEN

På vores hjemmeside har vi samlet et væld af nyttige informationer, kontrakter, guidelines og meget mere, som gør det lettere at drive din virksomhed i det daglige. dmogt.dk er din genvej til:

LØBENDE BRANCHENYT • E-bøger og toolboxes om bl.a. den nye ferielov, GDPR, bæredygtighed og kopisager. Vi udbygger løbende samlingen, så du kun behøver at lede ét sted, når du mangler viden om og værktøjer til at håndtere et aktuelt emne. • Branchestatistik • Informationsdatabase inden for alle rådgivningsområder • Artikler om relevante emner fra vores rådgivere • Jobbørs, hvor medlemmer kan opslå ledige stillinger med betydelig rabat • Standardkontrakter og kontraktudkast • Guide til rabataftaler • Kalender med kurser og arrangementer


MORTEN DYBRO Salgs- og udviklingschef 9711 7206 md@dmogt.dk

Omkring 250 af vores medlemmer udstiller under modeugen, hvilket giver os en vægtig stemme, når vi taler med modemesser og agerer talerør for udstillerne. Dansk Mode & Textil har en eksklusiv lounge i Bella Center under CIFF, hvor medlemmer kan holde møder, se udvalgte materialer fra Trendstudiet eller bare slappe af og få en kollegial snak.


SIDE 25

KURSER, EVENTS & ALLIANCER DM&T arrangerer løbende webinarer, gå hjem-møder og seminarer, hvor vi inviterer eksperter og vores egne rådgivere til at udfolde aktuelle emner og problemstillinger.

MANGE KURSER OG EVENTS

Derudover samarbejder vi med flere uddannelsesinstitutioner som KEA, VIA og IBC, som udbyder relevante kurser og efteruddannelse målrettet DM&T’s medlemmer. Hvert år samler vi branchen til Dansk Mode & Textil TOPMØDE, hvor nationale og internationale toptalere sætter fokus på de forhold, der vil definere branchen i de kommende år. TOPMØDE er hele branchens dag, hvor faglighed, inspiration og netværk er i højsædet.

ALTID DEN NYESTE VIDEN

Vi varetager branchens interesser DM&T arbejder konstant for at sikre branchen de optimale rammevilkår. Vi sørger for, at der er politisk lydhørhed for branchens udfordringer i både Danmark og EU.

RELEVANTE ALLIANCER

Vi tror på, at gennem samarbejde kommer man længst! Derfor arbejder DM&T for at skabe relationer til relevante aktører, som kan styrke og udvikle branchen. Vi samarbejder med offentlige instanser, uddannelsesinstitutioner, nationale og internationale organisationer, og vi varetager branchens politiske interesser. Vores samarbejdspartnere tæller blandt andre Global Fashion Agenda, Lifestyle & Design Cluster og Design Society. Vi er også en del af Dansk Arbejdsgiverforening, hvor vi bidrager både i det overordnede arbejde og i forbindelse med overenskomster. Derudover er vi en aktiv medspiller i Copenhagen Fashion Week og samarbejder med Københavns modemesser for at sikre optimale betingelser for udstillere og indkøbere. Vi varetager samtidig branchens interesser gennem medlemskab af bestyrelser, repræsentantskaber og aftagerpaneler på Kolding Designskole, VIA Design, KADK og Københavns Erhvervsakademi. Dermed medvirker vi til at sikre et match mellem branchens fremtidige behov og dimittendernes kompetencer.

Thomas Refdahl Co-Founder og CEO, ARKK ”Vi kan og bør lære af hinanden i branchen. Til DM&T’s Topmøde har jeg mødt folk, som jeg nu er i dialog med og vi deler erfaringer og mulig forretning imellem os. Vi har brug for at samle branchen og tro på, at vi er stærkere sammen”


JAN ZACHO Økonomidirektør 9711 7207 jza@dmogt.dk

Det er vigtigt, at vi kan hjælpe vores medlemmer med at spare både tid og penge og indgå aftaler, der skaber optimale rammer for dem. Som eksempel kan en fælles rammeaftale mellem DM&T og Topdanmark nævnes, hvor de deltagende medlemsvirksomheder i gennemsnit får tilbagebetalt 11 % af den indbetalte præmie hvert år.


SIDE 27

RAMMEAFTALER Dansk Mode & Textils medlemmer kan med fordel benytte sig af vores rabat- og rammeaftaler, som vi har fået stablet på benene.

STORE RABATTER

Få et overblik over aftalerne her: • Advokat, varemærker og design: Patrade A/S og Patrade Legal A/S • Advokat, Handelsagenter og forhandlerforhold: Advokatfirmaet TVC

ATTRAKTIVE AFTALER

• Advokat, IPR, retssager og full-service rådgivning: Bech Bruun • Annoncering: Mathiesen Media • Betalingskort: Eurocard • Branding: boilerehauge.com • Branding / BrandTjek™: Won Won

GRATIS LÅN AF LOKALER

• Designrådgivning: SPOTT • Digitalt årshjul: Plandisc • Erhvervsleasing: ALD Automotive • Factoring: Midt Factoring • Forsikringer: Topdanmark • Forsikringsmægler og -rådgivning: Dansø Forsikringsmæglere

• Logistik: Greenway Logistics

• Hotel: Scandic, Arp-Hansen Hotel Group, Hotel Eyde

• Pension: Danica Pension

• Inkasso: Atradius Collections, MODINT

• PR-platform: Vocast

• Kommunikation: Hou Media

• Rådgivning inden for kemi, miljø, sikkerhed og tests: Bureau Veritas

• Kontormaskiner, kopi & print: Digital Group

• Told- og eksportdokumenter: SMVdanmark

• Kreditforsikring: Atradius

• Transportforsikring: Topdanmark

• Kreditoplysninger: Creditreform, Experian (KOB & RKI)

• Transport/fragt: GLS, UPS Danmark, TNTSIDE 29

YDERLIGERE KONTAKT Vi glæder os til at byde dig velkommen i DM&T. Har du spørgsmål, står hele organisationen naturligvis til rådighed til at besvare dem.

BODIL SIMMELKJÆR Reception, Trend & Direktion 9711 7219 brs@dmogt.dk

JYTTE VAD LAUGESEN Økonomi & Administration 9711 7205 jvl@dmogt.dk

NANNA JUNGBLOOT Medlemsservice 9711 7202 nj@dmogt.dk

LENE BUNDGÅRD SVANHOLM Grafiker 9711 7200 lb@dmogt.dk
HERNING + COPENHAGEN +45 9711 7200 ⁄ info@dmogt.dk ⁄ dmogt.dk


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.