__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

PROGRAM 2021

HELSINGØR TEATER

2020/21


Kære Publikum Velkommen til en ny sæson i Helsingør Teater, der byder på 35 fantastiske forestillinger, hvor du både kan opleve Skagensmalere, Emma Gads gyldne leveregler, banden der huserer i Sherwoodskoven og den prisvindende for­ fatter Kim Leines første stykke dramatik.

HELSINGØR TEATER SÆSONPROGRAM 2020/21 Oplag 2.500 ex. REDAKTION / Camilla Hasseriis Dietz Maja Bonde Holtze KOMMUNIKATIONSANSVARLIG / Camilla Hasseriis Dietz chd@helsingor-teater.dk LAYOUT / l-grafikdesign.com TRYK / Nofoprint HELSINGØR TEATER Strandgade 72 3000 Helsingør Telefon: 5386 0811 (man-fre kl. 10-12 & 13-15) info@helsingor-teater.dk WWW.HELSINGOR-TEATER.DK

Forestillingerne i 2020/21 rækker vidt og bredt i både temaer og genrer, men har alle til fælles at samle os som publikum om en oplevelse, der foregår lige nu og hér, i øjeblikket. Og hvor har vi glædet os til at kunne dele dem med jer igen, teateroplevelserne! Verden er ikke længere den samme, som da vi startede planlægningen af sæson 2020/21, og vi er helt bevidste om, at der kan opstå ændringer, også efter sæsonen starter. Uanset hvordan præmisserne bliver skal det være trygt at gå i teatret, og Helsingør Teater vil naturligvis følge alle gældende retningslinjer og anvis­ ninger og sikre at disse opfyldes uanset hvor forestillingen spiller. Nye begreber er kommet til, og som publikum vil du blandt andet støde på ”afstandspladser” i din billetbestilling, så alle kan deltage i den fælles ­oplevelse med fornuftig afstand og hygiejnen i højsædet. Med Helsingør Teaters årskort får du, med enkelte undtagelser, adgang til alle Helsingør Teaters arrangementer. Både det velkendte og det skæve og ukendte i programmet – det gælder også familieforestillingerne. Med et årskort har du altid et forspring i forhold til almindeligt publikum. Du er den første, der modtager information om nye tiltag og forestillinger. Du vil være den første til at kunne købe billetter, så du kan sikre dig de bedste pladser, og med årskortet får du rabat på billetter, så du kan invitere gæster med i teatret. Til alle forestillinger opfordrer vi til at bestille billetter i god tid, da nogle forestillinger meget hurtigt bliver udsolgt. Årskortet giver adgang til fore­ stillingerne – men jo kun hvis der er ledige pladser. Husk at holde øje med nyhedsbreve og hjemmesiden for særlige tilbud og opdateringer om forestillingerne. Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse og på gensyn i teatret! Ole Honoré, Formand og Jens Frimann Hansen, Teaterleder

Omslag: About Miss Julie Foto: Søren Meisner

3


2020 PROGRAM

PROGRAM 2021

INDHOLD Flammen og Saxofonen Teater Guld

Side 10

Blod, svigt og tårer Bådteatret

Side 16

Monolog-noveller André Andersen SOLO

Side 10

Flammen og Saxofonen Teater Guld

Side 17

Side 11

Eks-mænd Folketeatret

Et latterligt menneskes drøm Teater – Oplevelser til eftertanke Side 11

Et tysk liv Det Kongelige Teater

Den Gerrige Folketeatret

Side 12

Ocean of Our Motion DeLeónCompany + Dansekapellet Side 18

Pigen med bomberne Teatret st. tv + Mungo Park

Side 12

ANDET

Side 13

MIDDAGSTEATER Kulturhuset Bølgen

Side 13

FAMILIETEATER

Side 14

Karius og Baktus Teater V

Side 20

Side 14

[pAp-kAs] hvid støj sceneproduktion

Side 20

Emma ude af takt Folketeatret

VELKOMMEN TIL HELSINGØR TEATER SÆSON 2020/21 Side 3

PROGRAM 2020-21

B-bumm Teater Kriskat + Thy Teater

Side 23

Mariehønen Evigglad Teatret st.tv. + Teatret Fair Play

Side 23

Side 17

Dengang du var lille Riddersalen

Side 23

Side 18

INFORMATION

PASSAGE Festival 2020

Side 6

Blok 4 & Udsigt Teater freezeProductions

Annas verden Det Flydende Teater

Side 7

En lille smule ubehag Teatret Svalegangen

Hvid som jasminen Odin Teatret

Side 8

Esters bog Odin Teatret

Side 8

In the Air Tonight MusicalDanmark Kære far – et sidste farvel Limbus Teatret

Itsi Bitsi Odin Teatret

Side 8

Generalforsamlingen Teater Jævn

Side 15

God jul, Cirkeline Teater Next

Side 21

Det begynder at blive koldt om fødderne Teatret Side 9

Blinkende lygter NørregadeTeatret + Teater 2

Side 15

Det bimler og bamler André Andersen SOLO

Side 21

Operafortællinger André Andersen SOLO

About Miss Julie Dansk Danseteater

Side 16

Robin Hood Folketeatret

Side 22

Side 10

HELSINGØR TEATER ÅRSKORT

24

BILLETTER OG PRISER

25

SPILLESTEDER

26

Side 19

5


2020 PROGRAM

PROGRAM 2020

PASSAGE FESTIVAL 27. juli – 1. august 2020

Som en af de eneste gadeteaterfestivaler i Europa er PASSAGE Festival ikke aflyst. PASSAGE Festival er en levende gadeteaterfestival, der udvikler og udvider sig konstant. Det gør den ikke mindst i relation til dét der foregår omkring os. Byrum, publikum og ­kunstnere er ligevægtige omdrejningspunkter i gadeteater. Coronavirussen er blevet en del af en ny virkelighed i 2020, og dermed endnu et aspekt, ­PASSAGE Festival forholder sig til. Men det har ikke taget pusten fra festivalen. At der er kommet nye benspænd til kan også åbne for nye muligheder. PASSAGE Festival vil i 2020 invitere kunstnere som har taget udfordringen op med corona­ virussen og dens indflydelse på vores omgangsformer i det offentlige rum. En del programpunkter vil blive udskudt og gennemført senere, så festivalen spreder sig mere ud over sæson 2020/21. Desuden vil PASSAGE i vid udstrækning rykke væk fra byens centrale rum og ud i naturen, boligområder og de små bysamfund. Så i år beder vi ikke jer, publikum, om at komme til os. I stedet vil festivalen komme til jer! Hold øje med programmet på sociale medier og på www.passagefestival.nu

Annas verden Det Flydende Teater Kvinde, kunst og kærlighed. Endelig f­ orår. Lyset vender tilbage. Det lys som alle i S ­ kagen er ­afhængige af, og som får k ­ unstnere til at valfarte til fiskerlejet. H ­ jemme hos Anna Ancher betyder lyset, at hun og ægtemanden Michael kan male igen, og at huset snart vil summe af liv. M ­ alerkunsten gøres levende i ­iscenesættelsen af historien om Skagens­ maler Anna Ancher. Den eneste Skagens­ maler, som f­ aktisk kom fra Skagen. Og en af de få ­kvinder, der t­ rodsede ­tradition og forventning, og h ­ engav sig til malerkunsten i stedet for at hellige sig de huslige pligter. ANNAS ­VERDEN peger på et af vor tids store køns- og identitetsspørgsmål: Kan man både have børn og karriere eller må man vælge – og hvad er konsekvenserne?  MED: JULIE RIIS + LUISE SKOV + PELLE NORDHØJ KANN + NANNA-KARINA SCHLEIMANN (MUSIKER) Instruktør: Jennifer Vedsted · ­Dramatiker: Julie ­Petrine ­Glargaard · Scenografi: Sir Grand Lear · Komponist: ­Nanna-Karina Schleimann · Kreativ producent: Christine Worre Kann · Foto: Per Morten Abrahamsen VARIGHED: 75 min.

11.09.2020 – KL 17:00 + 19:30 MARIENLYST SLOT PRISGRUPPE C

6

7


2020 PROGRAM

PROGRAM 2020

Odin Teatret Fordyb dig i Odin Teatrets univers, når det legendariske teaterkompagni præsenterer tre ­værker i ­efteråret 2020.

Det begynder at blive koldt om fødderne Teatret

Hvid som jasminen Retrospektiv rejse i Odin ­Teatrets univers. Oplev ­brudstykker af de mange ­forestillinger Iben Nagel ­Rasmussen har deltaget i som skuespiller ved Odin Teatret, når hun tager os med på en ­oplevelse med stemmen. I et tredelt program rejser vi gennem det indre klanglige ­landskab, over kald, råb og sang, til rummet som er skabt af ord, der får krop, fylde og farve.  MED: IBEN NAGEL RASMUSSEN  Dramatiker: Iben Nagel Rasmussen  Foto: Tony D’Urso VARIGHED: 50 min. 

Esters bog

Itsi Bitsi

Minder fra en fjern ­ungdom. I en bekvem stue på et plejehjem sidder mor og datter og taler sammen. Om fortiden, uindfriede drømme og planer for en fremtid. En dagbog fra slutningen af anden verdenskrig, et fotoalbum og private smalfilmstrimler fra midten af det forrige århundrede afslører forskellige lag af det levede liv. 

Tilegnet Eik. En kærligheds­historie der stadig kradser lidt. Iben Nagel ­Rasmussen ­fortæller om årene før hun ankom til Odin Teatret. Et år med hitch-­hiking verden rundt, musik og poesi, med radikal politik og narkotika. Det er h ­ endes historie og historien om Eik Skaløe – den første beat poet der sang på dansk og som ­begik selvmord i Indien i 1968 – og om deres ­generation.  

MED: IBEN NAGEL RASMUSSEN + UTA MOTZ   Tekst & regi: Ester N ­ agel + Iben Nagel Rasmussen · M ­ usikalsk ­arrangement: Uta Motz + Anna ­ Stigsgaard · Film: Halfdan R ­ asmussen  + Jan Rüsz · ­Fotograf: Jan Rüsz + Morten Stricker · F ­ ilmmontage: ­ Torgeir ­Wethal · Scenisk ­arrangement: Knud Erik Knudsen Foto: Tony D’Urso VARIGHED: 50 min. 

18.09.2020 – KL 17:30 HORNBÆKHUS PRIS: 100 KR.

19.09.2020 – KL 17:00 HORNBÆK SKOLE PRIS: 100 KR.

En undersøgelse af det uafvendelige. ”Pas på, du ikke dør!” er næppe noget, vi råber ud i det daglige. Døden er ikke noget, vi snubler over. Den er ikke en begivenhed i livet, men den er en uløselig del af det. Men der er ingen chance for, at døden springer nogen over, og derfor var det måske på tide, at vi for en stund ændrer perspektiv på det uafvendelige.  Det er i hvert fald udgangspunktet, når skuespiller Hans Rønne går åben, kritisk og under­ søgende til emnet døden.  Hvad vil det sige at dø? Hvad vil det sige, at være død? Er det ren biologi og evig glemsel, eller er der noget mere derude? Eller derinde? En Gud? En sjæl som forlader kroppen? Et efterliv? En opstandelse? Han stopper med at tælle de grå hår og slutter fred med den om­ stændighed, at livet slutter inden så længe. Og prøver at sætte fokus på sidste akt i det liv, som vi skal udleve, helt til døden indtræffer.   MED: HANS RØNNE Dramatiker: Hans Rønne · Instruktør: Lars Knutzon · Scenograf: Gitte Baastrup · Lyd & lys: Poul Jepsen · Foto: Per Pedersen VARIGHED: 70 min.

23.09.2020 – KL 17:00 SCT. OLAI KIRKE, OXERNES KAPEL PRISGRUPPE D

MED: IBEN NAGEL RASMUSSEN + JAN FERSLEV + KAI BREDHOLT Tekst: Iben Nagel Rasmussen · Tekstmontage & instruktion: Eugenio Barba · Musikalsk arrangement: Jan Ferslev + Kai Bredholt · Foto: Tony D’Urso VARIGHED: 60 min. 

20.09.2020 – KL 17:00 HORNBÆK SKOLE PRIS: 100 KR.

NB! Begrænset antal årskortbilletter til alle tre forestillinger

8

9


2020 PROGRAM

PROGRAM 2020

Emma ude af takt Folketeatret

Opera­ fortællinger

Flammen og saxofonen

Monolog-­ noveller

André Andersen SOLO

Teater Guld

André Andersen SOLO

To pompøse operaer i al ­deres pragt og vælde. André ­Andersen spiller sig igennem Don Giovanni og La Boheme med store armbevægelser, humor, energi og glimt i øjet. Nye operagængere får et h ­ umoristisk kendskab til handlingen, og de erfarne kan grine genkendende af ­detaljerne. AF & MED: ANDRÉ ANDERSEN Foto: Nikolaj Trap VARIGHED: 60 min.

DON GIOVANNI: 23.09.20 – KL 19:30 KULTURHUSET BØLGEN 24.09.20 – KL 19:30 KULTURHUS SYD 26.09.20 – KL 15:00 KADETTEN LA BOHEME: 25.11.20 – KL 19:30 KULTURHUSET BØLGEN 26.11.20 – KL 19:30 KULTURHUS SYD 28.11.20 – KL 15:00 KADETTEN PRIS 50 KR.

10

Fortællinger fra en eventyrlig virkelighed. Om banansælgeren og den lille klovn i metroen i Paris. De to kejtede forskere, som fandt hinanden. Medicinmanden i Gambia, som inviterede på fuldmånemeditation. Vær med når skuespiller Lene Poulsen og saxofonist Søren Siegumfeldt, gør fortællinger fra hverdagen lidt mere eventyrlige. MED: LENE POULSEN + SØREN SIEGUMFELDT Instruktør: Anja Owe · Komponist: Søren ­Siegumfeldt · Dramatiker: Lene Poulsen · Foto: Lisbeth Holten VARIGHED: 75 min.

07.10.2020 - KL 19:30 KULTURHUSET BØLGEN PRIS 50 KR.

Historiefortæller med noget på hjerte. ­Monolog-noveller tager udgangspunkt i André Andersens finurlige og til tider filosofiske tanker. En håndfuld korte monologer om alt mellem himmel og jord. Det er fortællinger der følger den gode opskrift i køkkenet: Sødt, surt, b ­ ittert, lidt salt i såret og noget der knaser. F ­ ælles for alle ­monolog-novellerne er et dansende sprog, et glimt i øjet, en eftertænksomhed og ­for­nemmelse for at få publikum til at føle sig godt tilpas.  AF & MED: ANDRÉ ANDERSEN Medinstruktør: Martin Ammundsen + Vigga Bro · Grafik: Rasmus Finsen VARIGHED: 55 minutter 

21.10.2020 – KL 19:30 KULTURHUSET BØLGEN 22.10.2020 – KL 19:30 KULTURHUS SYD 24.10.2020 – KL 15:00 KADETTEN

Der er god grund til at genopfriske regler for den gode opførsel. Hvordan forholder man sig til børn og eks’er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru? Og er det egentligt i orden at snakke i telefon under mid­ dagen? Alt dette og meget mere får du svar på når de seks skønne kvinder fra succesforestillingen Lillys Danmarks­ historie tager fat på bestselleren Takt og Tone, der første gang blev udgivet for over 100 år siden. Med humoristisk takt og velkendte toner synges og fortælles historien om Emma Gad og vor tids forhold til de gyldne leveregler, hvoraf mange stadig har både under­ holdningsværdi og bemærkelsesvær­ dig stor relevans.  MED: BIRGITTE RAABERG + PIA ROSENBAUM + ­CHRISTIANE BJØRG N ­ IELSEN + TANYA LUND ANDERSEN + HENRIETTE ROSENBECK  + SANNE GRAULUND Instruktør: Madeleine Røn Juul · Dramatiker: Vivian Nielsen · ­Scenograf: Søren Glad ·Koreograf: Jeanette ­Binderup-Schultz · Dramaturgi: Ninette Mulvad · ­Kapelmester: Sanne Graulund · Foto: Gudmund Thai VARIGHED: 2 timer inkl. pause 

23.10.2020 – KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE SÆRLIG

Et latterligt ­menneskes drøm Teater – Oplevelser til eftertanke Et scenisk værk om et menneskes søgen efter sandheden. Hvis vi ikke elsker os selv, hvordan kan vi så elske andre? Begreber som skam, ­misundelse og egoisme fører til ondskab. Hvor mange kan sige sig fri for at have disse følelser? Et latterligt menneskes drøm rummer ­elementer fra Dostojevskijs samlede forfatterskab, og ­gennem Viktor Melnikovs følsomme, men ­usentimentale indkapsling af det latterlige ­menneske tændes et lys i syndens mørke og giver os håb om, at livet kan og skal leves – både gennem smerte og glæde. MED: VIKTOR MELNIKOV Iscenesættelse: Slava Kokorin · Scenografi: billedhugger Sergei Boguslavsky · Musik: Sammensat og improviseret af accordeonist Adam Ørvad. I forestillingen indgår værker af Hanne Ørvad, Erik Højsgaard, Mogens Christensen og Pjotr Tjajkovskij · Foto: Lucas Wxyz Forestillingen spiller som en del af festivalen ”Saltet og Lyset, Synden og Dommen”, der finder sted 28/10 – 16/11 2020. Festivalen arrangeres i et samarbejde mellem Kirsten Grønbech, sognepræst Sct. Mariæ kirke og Kirsten Winther, sognepræst Helsingør Domkirke, Kulturværftet og Helsingør Teater. VARIGHED: 55 min

01.11.2020 – KL 19.00 LAXMANDSSALEN, VOR FRUE KLOSTER PRIS 50 KR

PRIS 50 KR.

11


2020 PROGRAM

PROGRAM 2020/21

Pigen med bomberne Teatret St. Tv. + Mungo Park

Den Gerrige Folketeatret Hvorfor gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis? Harpagnon er gnier af den værste slags, som elsker sine penge højere end sine børn.  Hans søn, Cléante, er forelsket i Mariane, som ­Harpagon tror er fattig og billig i drift – så hende vil han selv have som hustru. Og det er ikke det eneste barn, han forhindrer i at opleve ægte kærlighed. Hans datter Elise skal afsættes til en velstående, gammel mand, selvom hun elsker den unge Valère, som gør tjeneste hos ­Harpagon.  DEN GERRIGE er en morsom forviklingskomedie, hvor de to søskende og deres tjenere må sætte alt ind på at gøre op med deres fars tyranni. Det skal nemlig ikke længere være gnieren, der sætter dagsordenen. Vær med når Molières klassiker fra 1668 kommer til live med Folketeatrets store ensemble.  MED: KRISTIAN HOLM JOENSEN + METTE HORN + KRISTIAN  BOLAND + TROELS MALLING + ALEXANDER MAYAH LARSEN +  JACOB WEBLE + MATHILDE PASSER + MADS REUTER + SOFIA CUKIC  Instruktion & bearbejdelse: Geir Sveaass · Dramatiker: Moliére  Scenograf: Marianne Nilsson · Koreograf: Jeanette Binderup-Schultz Foto: Gudmund Thai

En fiktiv historie fra virkeligheden. PIGEN MED BOMBERNE er naboens datter. En pige som sidder og planlæg­ ger at bombe sin skole og et storcenter. Hun kommer pludseligt fra en blind vinkel. Ingen kunne forudse det og nu prøver alle at forstå det og forklare det.  PIGEN MED BOMBERNE er fragmenter af mange forskellige historier om en pige. De er ikke sket i virkeligheden. Og det er heller ikke pigen som er hovedpersonen, men alle os andre der prøver at forstå hende. For hvad sker der med os, når vi mister orienteringen og skal frygte det, vi troede var aller­ mest trygt og ufarligt? Oplev den nyeste forestilling af den kontroversielle, Reumert-hædrede instruktør, Tue Biering. MED: BETINA GROVE + MARIANNE SØNDERGAARD + NANA MORKS + 10 LOKALE PIGER PÅ 15 ÅR 

Instruktør & dramatiker: Tue Biering · ­Scenografi & ­visuelt design: Simone Bartholin · Foto: Catrine Zorn VARIGHED: 1 time og 20 min. ALDER: Fra 18 år

10.11.2020 – KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE ALM

Blok 4 + Udsigt Teater freezeProductions Dobbeltprogram: To bevægende, korte fore­stillinger med historier fra Grønlands beton   BLOK 4. Oplev den prisvindende forfatter Kim L ­ eines ­første stykke dramatik, der havde p ­ remiere i Nuuk i 2019. Vi ­møder Søren, der bor i ”Sletten” (betonområdet) i Nuuk med sin kone Marianne og deres to børn. Søren forelsker sig ­hovedkulds i den grønlandske kvinde Aviaja, og ­herfra u ­ dspiller der sig både en kærligheds­historie, en erotisk t­ ragedie og en ­rammende historie om forholdet mellem d ­ anskeren og ­grønlænderen.     UDSIGT. Makka Kleist er én af de ­førende ­grønlandske skuespillere og historie­fortællere. UDSIGT er en fortælling baseret på ­hendes ­personlige oplevelser. Her møder vi den ældre kvinde, der fortæller om dengang hendes familie blev flyttet fra bygden og ind i b ­ etonen. Om da manden s­ kulle dræbe sine 16 hunde, og om glæden ved at få rindende vand. ­UDSIGT ­inviterer os ind i et stærkt levet liv.

En lille smule ubehag Teatret Svalegangen Rystende komisk cancer-­monolog. Baseret på ­dramatikeren Jeff Metcalf’s ­humoristiske, følsomme ­drama om hans egen transformerende rejse igennem kræften. 55-årig professor Frank Fjordby får konstateret den hyppigste ­cancerform blandt mænd: Prostatakræft. Diagnosen kaster ham ud på en rejse fra drænende bivirkninger, til intime samtaler med læger og såmænd også Franks sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben. Tag med på en ­gribende one-man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet. 

MED: BLOK 4: HELENE KVINT + KARINA MØLLER + THOMAS KNUTH / UDSIGT: MAKKA KLEIST  Dramatikere: Kim Leine & Makka Kleist · Instruktør: Hanne Trap Friis · Komponist: Hans Ole Amossen · Foto: Dida Heilmann, Nuuk Nordisk

MED: HOLGER ØSTERGAARD Tekst: Jeff Metcalf (US) · Instruktør: Per ­Smedegaard · Foto: Montgomery + Creative Zoo

VARIGHED: 90 min. inkl. pause

VARIGHED: 90 min.

25.11.20 – KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE ALM

29.01.2021 – KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE ALM

VARIGHED: 2 timer og 10 min. inkl. pause  

05.11.2020 – KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE SÆRLIG

12

13


2021 PROGRAM

In the Air ­Tonight MusicalDanmark En hyldest til Phil C ­ ollins. ­Oplev musicalens magi i en medrivende ­fortælling om Phil Collins’ liv – med op- og nedture, s ­ ygdom og ­succes. Om den ­musikalske l­egende der ­startede som tromme­ slager i ­gruppen G ­ enesis, og senere blev ­gruppens forsanger i kølvandet på Peter Gabriels exit. Vær med når IN THE AIR TONIGHT synger sig i­gennem ­hitmagerens repertoire fra de sidste 50 år. Fra de tidlige hits med Genesis til de sene hits fra ­musicalen Tarzan. MED: SYV SKUESPILLER OG MUSIKERE, H ­ ERIBLANDT JONAS ­RASMUSSEN OG LENE NØRRELYKKE Instruktør: Peter Friis · Komponist: Phil Collins m.fl. · D ­ ramatiker: Michael Bentholm · Kapelmester: Niels Rahbech VARIGHED: 2 timer og 10 min. inkl. pause 

03.02.2021 – KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRIS FRA 180-320 KR.

Begrænset antal årskortbilletter

14

PROGRAM 2021

Kære far – et sidste f­ arvel

General­ forsamlingen

Limbus Teatret

Teater Jævn

Rå og poetisk forestilling om menneskelig afmagt og skyld. En familiefar flygter hjemmefra i forsøget på at forstå hvorfor hans voksne datter har begået selvmord. I et mareridtsagtigt virvar af følelser og vrede, forsøger han at retfærdiggøre sig, da hans afdøde datter pludselig vågner op i hans bevidsthed. En grotesk og musisk kommentar til jagten efter identitet og mening.

Publikum er indkaldt til den ­årlige generalforsamling i borger­ foreningen og sidder med i en ­traditionel hestesko og udstyres med dagsorden, stemmebat og kaffe på kanderne: Alt er som det ­plejer. Men da tilflytteren Lukas stiller kritiske spørgsmål til regnskab og beretning, rystes bestyrelsen og det lille lokalsamfund. Vil man udvikling og fremdrift eller rummelighed og fællesskab? Hvad er egentlig vigtigst? Det bestemmer publikum selvfølgelig! Og ­stemmes skal der; om formandspost, b ­ estyrelsesmedlemmer og ind­komne forslag. En morsom og intens forestilling, hvor demokra­ tiet afgør historiens udfald.

MED: ULVER SKULI ABILDGAARD +  ULLA ­ABILDGAARD Instruktør & dramatiker: Ulver Skuli ­Abildgaard · Foto: Limbus ­Teatret VARIGHED: 65 min.

24.02.2021 – KL 15:00 ESPERGÆRDE BIBLIOTEK PRIS 50 KR.

MED: MIKAEL HELMUTH + MORTEN KLODE +  DORTHE HANSEN CARLSEN + SOFIE ANCHER VEA + MORTEN MOSGAARD (MUSIKER) Instruktør: Rasmus Ask Dramatiker: Morten Dahl Lützhøft · Scenograf: Ida Munk Ørstrøm · Komponist: Morten Mosgaard   Foto: Søren Meisner VARIGHED: 90 min. 

Blinkende lygter NørregadeTeatret + Teater 2 Skal du glo? De fleste husker sikkert den skæve historie om de fire drenge: Peter, Arne, Thorkild og Stefan, der på grund af svigt i barndommen stikker af og tilfældigt mødes på en banegård. Sammen føres de ud i den kriminelle løbebane, der både har sine op- og nedture. Sikkert er det dog, at de ­altid står sammen og støtter hinanden. Både når det gælder om at skjule sig fra ”Færingen”, man har stjålet flere millioner kroner fra, og når det kommer til at puste æg…  Nu oversættes fortællingen til de skrå brædder i et nyskrevet skuespil af én af landets bedste drama­ tikere, Vivian Nielsen, baseret på Anders Thomas Jensens notoriske film fra 2000.  MED: PAW HENRIKSEN + THOMAS MAGNUSSEN + PETER P ­ ILEGAARD  + ­JAKOB ­HØJLEV JØRGENSEN + CHRISTINA BECH + ­KRISTIAN ­BOLAND  + FRANK RUBÆK Iscenesættelse: Frank Rubæk · Manuskript: Vivian Nielsen – baseret på ­Anders Thomas Jensens filmmanuskript · Foto: NørregadeTeatret VARIGHED: 2 timer og 10 minutter inkl. pause 

09.03.2021 – KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE ALM

04.03.2021 – KL 19.30 TOLDKAMMERET PRISGRUPPE C

15


2021 PROGRAM

PROGRAM 2021

About Miss Julie

Eks-mænd

Dansk Danseteater

Folketeatret

En brutal og rå nytolkning af August Strindbergs skandaløse trekantsdrama. På en minimalistisk scene bestående af en enkel træbjælke, tre dansere og et musikalsk baggrundstæppe udfolder der sig et voldsomt og brutalt psykologisk trekantsdrama. En magtkamp mellem Miss Julie og tjeneren Jean finder sted, alt imens Jeans forlovede, kokken Christine, observerer hele seancen. ABOUT MISS JULIE er en nyfortolkning af ­temaerne i August Strindbergs skelsættende ­drama ‘Frøken Julie‘ fra 1888. I tæt samarbejde med danserne har den amerikanske koreograf Stephen ­Shropshire skabt en rå og kompromisløs version af det klassiske naturalistiske drama.

Nyskrevet dansk ’road comedy’ om to m ­ idaldrende mænd. En glohed lufthavn i Nordspanien. Kø ved security. Du har tømmermænd, flyet er aflyst og nu render du ind i en irriterende, selvfed og ­stortalende blærerøv. Kan det overhovedet blive ­værre? Ja! ... for det var ham, der løb med din kone!  Oplev revykongerne Niels Ellegaard og Henrik ­Lykkegaard sætte krop og mimik til elendig­hederne, der ingen ende vil tage. EKS-MÆND er en h ­ umoristisk fortælling om to mænds rejse gennem Europa på slidte dæk og halvtom tank. De to har a ­ bsolut intet til fælles... på nær: Rygproblemer, manglende sted­sans, en eks-­ kone og en tæt­pakket midtvejskrise i bagagen. 

MED: DANSK DANSETEATERS ­INTERNATIONALE DANSERE ­Koreograf: Stephen Shropshire    Kostumedesign: ­Stephen ­ Shropshire + Maria Ipsen   Musik:  Maria ­Hulthén ­Birkeland  + Per Gudmundson + Kirsten Bråten  Berg + Erik “Kicken” Ingels +  Ingrid Ingels · Foto: Søren Meisner VARIGHED: 60 min. INFO: Gratis introduktion til ­forestillingen af Dansk Danseteater kl. 18:30

17.03.2021 - KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE ALM

Blod, svigt og tårer

Flammen og Saxofonen

Bådteatret

Teater Guld

En Shakespeare-collage over magtens intriger, begær og ­pinligheder. Oplev en a ­ ften fuld af blod, forræderi og g ­ roteske ­skabninger. Claudius, R ­ ichard III, Lady Macbeth, Brutus og ­Goneril… Listen er uendelig. Men magten og dens degeneration hører ikke kun til Shakespeares tid. Ser det overhovedet anderledes ud i dag? Den vestlige verden har Berlusconi, Trump og Orbán – og de er oveni­købet alle sammen folkevalgte. Dengang skulle man i det mindste slås om tronen. Med den nye politikertype i tankerne, lægger Bådteatrets dukketeaterensemble op til en grufuld aften med teaterhistoriens største demagoger.

Fortællinger fra en eventyrlig ­virkelighed. Den ene har flammende rødt hår, den anden en toptunet saxofon. Sammen sætter de ord og lyd til h ­ istorier og skønne, skøre og skæve ­situationer. Om banan­sælgeren og den l­ ille klovn i m ­ etroen i Paris. De to k ­ ejtede forskere, som fandt h ­ inanden. Medicin­ manden i G ­ ambia, som inviterede på fuldmåne­meditation. Dejlige Else og c ­ irkusartisten i Nansensgade... Vær med når skuespiller Lene ­Poulsen og saxofonist Søren ­Siegumfeldt, gør fortællinger fra hverdagen lidt mere eventyrlige.

MED: JANNIE FAURSCHOU + SIGNE KÆRUP DAHL + ASTRID KJÆR JENSEN Instruktør: Rolf Heim · Scenograf: Rolf Heim + Jonathan Hjort · Dukkemager: Erik Sanko, ­Phantom Limb ­Company · Lyddesign: Janus Jensen · Foto: Miklos Szabo  VARIGHED: 60 min. 

MED: NIELS ELLEGAARD + HENRIK LYKKEGAARD Dramatik & instruktion: René Vase + Jannik Fuglsang · Scenograf: Kirsten Brink · Dramaturg: Ninette Mulvad · Foto: Gudmund Thai VARIGHED: 80 min. 

17.04.2021 - KL. 16:00 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE ALM

MED: LENE POULSEN + SØREN SIEGUMFELDT Instruktør: Anja Owe · Komponist: Søren ­Siegumfeldt · Dramatiker: Lene Poulsen · Foto: Lisbeth Holten VARIGHED: 75 min.

08.04.2021 – KL 15:00 ESPERGÆRDE BIBLIOTEK PRIS 50 KR.

23.03.2021 - KL 17:00 + 20:00 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE C

16

17


2021 PROGRAM

M I D D A G S T E AT E R

Et tysk liv

Middagsteater på Kulturhuset Bølgen

Det Kongelige Teater

Nyd et godt måltid mad og en stærk fortælling på én og samme aften. Til middagsteater i Kulturhuset Bølgen er der sørget for det hele, og sæsonen byder både på friske råvarer og skarp scenekunst.

Tankevækkende dokumentarteater om G ­ oebbels’ sekretær. ”Nu til dags forestiller folk sig, at de ville have gjort mere for de stakkels forfulgte j­ øder. Jeg er sikker på, at når de siger det, mener de det op­ rigtigt. Men det ville de ikke. Alle havde for mange problemer til at kunne bekymre sig om j­ øderne. Det var som om hele Tyskland var under en glasklokke. Tyskland var én stor koncentrations­ lejr... ikke at det undskylder noget.” Oplev Kirsten Olesen som ­Brunhilde Pomsel, der sad i førerbunkeren, da de sovjetiske t­ ropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lod Brunhilde Pomsel sig i 2013 i­nterviewe til dokumentarfilmen ”Et tysk liv”. Hun var 102 år. Det Kongelige Teater har oversat hendes ­enestående vidnesbyrd til teater. Om et liv før og under krigen tæt på en af verdens­historiens ­største forbrydere, Nazi-­regimets propagandaminister Joseph Goebbels.  MED: KIRSTEN OLESEN Iscenesættelse: Liv Helm Dramatiker: Christopher Hampton, skrevet over Brunhilde Pomsels liv og vidnesbyrd · Scenografi & lysdesign: Mårten K. Axelsson Foto: Klaus Vedfelt VARIGHED: ca. 1 time og 40 min. – uden pause!

20.04.2021 - KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE SÆRLIG Begrænset antal årskortbilletter

MIDDAG: KL 18:30 – FORESTILLING: KL 20:00 PRIS: 175 kr. – ÅRSKORTPRIS: 145 kr. Prisen er inkl. 2-retters menu. Se menu på www.helsingor-teater.dk / www.boelgen.dk

Ocean of Our Motion DeLeonCompany + Dansekapellet Et brølende menneskehav af tavs bevægelse. Oplev fysisk, sved­dryppende og subtil moderne dans, når DeLeónCompany under­søger følelsen af at være i en gruppe, at give sig hen, blive opløst og b ­ alancere i fortabelse og kaos. Gennem massive bevægelser vises billeder på, hvordan det er at forsvinde ind i mængden og efterligne andre, uden at miste sig selv. Lad dig rive med strømmen af kroppe, der udspringer fra en fælles kilde. Bliv opslugt at et ­brølende menneskehav og bliv ét med de bølgende bevægelser frem, frem, frem.   MED: STINA STRANGE THUE +  NIKOLINE DUE + JENS SCHYTH BRØNDUM +  FREDERIK LEVIN   Koreograf: Jens Schyth Brøndum · Komponist: ­ Donald Beteille · Kreativ producent: Stina Strange Thue · Foto: Simone Ballan VARIGHED: 45 min.

04.05.2021 - KL 19:30 KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE ALM

18

Aktivisterne

Taxa-Gult

Året er 2020. Et band er samlet, fordi de vil gøre en forskel. De vil åbne publikums øjne for verdens elendighed: Klimakrisen, flygtningestrømmene og så videre så langt tankerne rækker. De vil skabe musik, der vækker aktivisme og forandring, når nu ­politikerne har givet op. De vil give håb til dem, der aldrig har haft det og give det tilbage til dem, der har tabt det.

Et favntag om livet. Joni Mitchell er en af de helt store lyriske og m ­ usikalske helte, der har skrevet u ­ tallige ballader om livet og kærlighedens kom­plek­sitet og banaliteter. Med udgangspunkt i en håndfuld af hendes sange, skaber teatergruppen Øjeblikke en række billeder og stiller nogle af livets helt store spørgsmål.

MED: ROLF HANSEN + JACOB T ­ EGLGAARD + CHRISTINE WORRE KANN + MARIE LOUISE VON BÜLOW   Instruktør: Leiv Arne Kjøllmoen · Dramatiker: Julie Petrine Glargaard · Scenografi: Sir Grand Lear · Foto: Per Morten Abrahamsen

MED: HENRIETTE KATRINE LUND + CHARLOTTE AMALIE ­KIRKEGAARD KEHLET + KRISTINE M ­ ARIE BRENDSTRUP + JESPER BALSLEV Instruktør & dramatiker: Henriette Katrine Lund · ­Arrangement: Jesper Balslev · Musik: Joni Mitchell · Foto: Jesper Tønnes

Teatergrad

VARIGHED: 90 min.

10.02.2021 – KL 18:30

Øjeblikke

VARIGHED: 60 min.

28.04.2021 - KL 18:30

19


2 0 2 0 FA M I L I E T E AT E R

FA M I L I E T E AT E R 2 0 2 0

Karius og Baktus

God jul, Cirkeline

Teater V

Teater Next

De to frække tandtrolde! ”Det gør så ondt i mine tænder!” klager Jens, men det er Karius og Baktus da ligeglade med. De bygger rask væk videre i de hvide hjørnetænder. Oplev den klassiske børnefortælling om de to ­mikroskopiske og drillesyge tandtrolde, der elsker wienerbrød og søde sager. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med ­sæbebobler, kæmpe kager og tandhuse.

Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline ­sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernerne. S ­ ådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes muse­ venner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i jule­ forberedelserne. Gaverne skal pakkes ind, hjerter flettes, og så skal der også være plads til at synge og lege. ­Juletræet skal hentes og vi møder den skurkagtige kat, de sjove skovnisser og snemusen Knud med den røde tud. Og så bliver det endelig juleaften.

MED: CHRISTIAN BERGMAN + MORTEN HEMBO   Instruktør: Pelle Koppel · Scenografi: Johan Kølkjær efter Thorbjørn Egner   Manuskript: Thorbjørn Egner · Sange & musik: Christian Hartmann  Foto: Lars Nybøll

SØN 27.09.2020 – KL 14:00 KULTURVÆRFTET PRIS: VOKSNE 100 KR. BØRN (u. 12 år) 50 KR.

Ingen årskortbilletter

ALDER Fra 4 år VARIGHED 40 min.

[pAp-kAs] hvid støj sceneproduktion Papkasser er ikke kun ­papkasser – de kan skabe verdener! Ro af sted i bølge­ gang og oplev en frodig skov af træer vokse frem for øjnene af dig. Gem dig i ­kæmpe­store  papkasser, eller byg med bittesmå papkasseklodser – men hold øje med den drilske legekammerats forsøg på at vælte tårnet! Med sig selv, hinanden og pap­ kasser bygger Anna og Kasper universer, der er fantasifulde, forunderlige og foranderlige! Vil du være med?  MED: ANNA UR KONOY + KASPER DAUGAARD POULSEN  Idé & iscenesættelse: Charlotte Ladefoged  Visuel designer: Morten Ladefoged  Komponist: Mads Horsbøl · Dukkemager:  Rebekah Caputo · Kostumier: Marianne Meyer · Grafik: Tanja Smedegaard + Pernille F. Klausen · Foto: Hvid Støj Sceneproduktion

LØR 07.11.2020 KL 10:00 & KL 12:00 KULTURVÆRFTET, Lille Scene PRISGRUPPE FAMILIE Alder 1-3 år Varighed 35 min.

20

MED: MARIE TOURELL ­SØDERBERG + CHARLOTTE AMALIE KEHLET K ­ IERKEGAARD + METTE ALVANG + ANNE BLOMSGÅRD + MAGNUS HAUGAARD Forfatter: Hanne Hastrup · Iscenesættelse: Lisbet Lipschitz · Lys- & lyddesign: Morten Hembo · Musik & sangtekster: Hans-Henrik Ley + David Hildebrandt  Masker: Maria La Cour + Johan Kølkjær · Foto: Louise Eriksen

ONS 09.12.2020 – KL 16:00 KULTURVÆRFTET PRIS: VOKSNE 100 KR. BØRN (u. 12 år) 50 KR.

Ingen årskortbilletter

ALDER Fra 3 år VARIGHED 45 min.

Det bimler og bamler André Andersen SOLO BIMMM, BAMMM, BUMMM....!  Det bimler og bamler fra kirke­ tårnet og nisserne er på spil. André har nisseblod i årerne. Hans oldefar var fortællenisse af første grad, og han elsker at fortælle oldefars gamle historier. Vidste du f.eks. at Bimler og Bamler er to nisser der bor i kirkens klokketårn og ringer med klokkerne? Du vil også finde ud af hvorfra nisserne fik deres røde nissehuer og en masse andre sandheder fra et hemmeligt nisseliv på støvede lofter. AF & MED: ANDRÉ ANDERSEN  Konsulent: Martin Ammundsen · Foto: Torben Sørensen, Kalabas

LØR 12.12.2020 – KL 11:00 FLYNDERUPGÅRD PRISGRUPPE FAMILIE ALDER Fra 4 år VARIGHED 35 min.

21


2 0 2 1 FA M I L I E T E AT E R

FA M I L I E T E AT E R 2 0 2 1

B-bumm Teatret KrisKat + Thy Teater

Robin Hood Folketeatret Eventyr i Sherwood for hele familien. Vi kender alle Robin Hood og hans bande, som huse­ rer i Sherwoodskoven og stjæler fra de rige for at give til de fattige. I årets familieforestilling møder vi ham og flere elskede figurer som Broder Tuck, lille John, Sheriffen af Nottingham og Prins John. Men ikke alt er ved det gamle i den kendte fortælling. For kvinderne omkring den kække bande af mænd slår fra sig mindst lige så godt som mændene, som de er over­ legne i både kløgt, mod og bueskydning. Det er også kvinderne, der spiller en afgørende rolle, da Robin Hoods sans for livets uretfærdighed vækkes. Vi oplever Robins udvikling fra ubekymret drengerøv til bevidst, ung mand, der tager ansvar for at ændre samfundets ­uretfærdigheder. MED: CHRISTOPHER LÆSSØ + MARIE BACH HANSEN + JESPER RIEFENSTHAL + MORTEN CHRISTENSEN + JON LANGE +  LOUIS BODNIA ANDERSEN + JOSEFINE TVERMOES  Instruktør: Frede Gulbrandsen · Dramatiker: Ken Ludwig · Scenograf: Julie Forchhammer · Kapelmester: Jullie Hjetland · Foto: Gudmund Thai

SØN 14.02.2021 – KL 16:00 / KULTURVÆRFTET PRISGRUPPE ALM ALDER Fra 6 år VARIGHED 2 timer og 10 min. inkl. pause

22

Mariehønen Evigglad

Dengang du var lille

Teatret st. tv + Teatret Fair Play

Riddersalen

En fabulerende forestilling om vores utrolige hjerte. I hjerterummet høres lyden af en rolig puls. Scenen er skabt med et landskab af hæklede blomster i gyldne rødlige farver. Her arbejder Katharina og Heidi med rør: Lange, frække, forsigtige, tynde, tossede rør – fantastiske forbindelser bliver skabt. Hvem vil ikke gerne høre til her? Det vil børnene!

Alle kender Marie. Hun er glad. Evigglad! Bare ikke når det regner. Ingen har ly til Marie som får våde kolde tæer. Undtagen Søren, s­ elvfølgelig. Men han er så slimet og snegle­snasket ... Forestillingen Mariehønen Evigglad er skabt frit over Halfdan Rasmussens sang af samme navn.

MED: KATHARINA KAMBER + HEIDI KATZENELSON Komponist: Thomas Dinesen · Dramatiker: Merete Byrial · Scenograf: Annika Nilsson Foto: Tea Bendix

MED: BETINA GROVE   Instruktør: Henrik Steen Larsen  Komponist: Sune Skulbøl Vraa  Scenograf: Tanja Bovin  Foto: Per Morten Abrahamsen

LØR 30.01.2021 – KL 10:00 ESPERGÆRDE BIBLIOTEK PRISGRUPPE FAMILIE ALDER ½ år - 3 år VARIGHED 35 min.

TIR 16.02.2021 – KL 10:00 + 11:30 KULTURVÆRFTET, Lille Scene PRISGRUPPE FAMILIE ALDER 2-5 år VARIGHED 30 min.

Teatermagi for familiens yngste. Du skal prøve at se Ragnhilds store billedbog om at være lille. Bogen handler om Ragnhild som barn. Men den handler også lidt om dig og dengang DU var lille. Om alt det man skal lære, når man kommer til verden. Et skridt ad gangen. Om at møde nye venner og turde lidt mere for hver dag der går. Og om pludselig at være stor nok til et nyt kapitel.   MED: RAGNHILD KAASGAARD +  ERIK OLSEN  Instruktør: Kamilla Bach Mortensen Dramatiker: Signe Birkbøll · Scenograf: ­Mikkel Sebastian Rostrup · Dukkemager: Sigurd Dissing · Foto: Dennis Westerberg

LØR 13.03.2021 – KL 10:30 KULTURVÆRFTET, Lille Scene PRISGRUPPE FAMILIE ALDER 1 ½ - 4 år VARIGHED 35 min.

23


I N FO R M AT I O N

I N FO R M AT I O N

HELSINGØR TEATER ÅRSKORT

ÅRSKORT – SÅDAN GØR DU

PRISER LØSSALG

Køb et årskort og få adgang til et væld af kulturoplevelser

1: Køb et årskort på www.helsingor-teater.dk Et årskort er personligt og gælder til den sæson det er købt til (1/7 2020 - 30/6 2021)

PRISGRUPPE ALMINDELIG

Med et årskort får du:

• Som de første information om den kommende sæsons forestillinger

2: Bestil på forhånd – eller tag chancen Som årskortholder kan du bestille pladser til alle sæsonens kommende forestillinger – eller vælge nogle stykker ud ad gangen. Det gør du via hjemmesiden, hvor du selv kan vælge dine p ­ ladser i salen. Det koster 20 kr. pr. billet i gebyr og er forbeholdt årskortholdere.

• Mulighed for både at bestille årskortbilletter og for ­fleksibelt at tilrettelægge dine kultur­ oplevelser

Da flere forestillinger er uhyre populære anbefaler Helsingør Teater, at man sikrer sig plads til en forestilling ved at bestille sine billetter på forhånd.

• Medlemskab af Helsingør Teater • Adgang til alle teaterforestillinger som ­Helsingør Teater præsenterer i sæsonen 1/7 2020 – 30/6 2021*

• Mulighed for at invitere en ledsager med til fore­stillinger med 100 kr. i rabat • Rabat på løssalgsbilletter til forestillinger med begrænset antal årskortbilletter • Invitation til flere særarrangementer årligt • Helsingør Teaters nyhedsbrev ca. 10 x årligt • 10 % rabat på middag på Restaurant Strejf (max 4 personer)

HUSK! AT AFBESTILLE DIN BILLET hos BILLETTEN.DK på 70 20 20 96, hvis du bliver forhindret i at komme. Læs mere om bl.a. årskortholderes rettigheder og pligter og bestil dine årskortbilletter på WWW.HELSINGOR-TEATER.DK

ÅRSKORT PRISER VOKSNE 1.000 KR. 65+ 750 KR. UNG (u. 25) / STUD. 400 KR.

Køb dit årskort i dag på WWW.HELSINGOR-TEATER.DK 24

LØSSALG

GRUPPER UNG u. 25 min.10 pers. / STUD

A

270 KR

240 KR

180 KR

B

230 KR

200 KR

140 KR

C

180 KR

150 KR

90 KR

D

100 KR

75 KR

50 KR

PRISGRUPPE SÆRLIG PRIS- GRUPPE

LØSSALG

GRUPPER UNG u. 25 min.10 pers. / STUD

A

320 KR

290 KR

230 KR

B

280 KR

250 KR

190 KR

C

230 KR

200 KR

140 KR

ÅRSKORT LEDSAGERBILLETTER & ÅRSKORT RABAT PÅ LØSSALGSBILLETTER* 100 KR. RABAT PÅ PRISGRUPPER A-B-C *aktiveres på forestillinger, hvis årskortbilletter bliver udsolgt

Helsingør Teater præsenterer en række ­teater­forestillinger for børn i Helsingør ­Kommune. Både for institutioner, skoler og familier. Familieforestillingerne er inddelt i tre g ­ rupper, der angives med forskellige prisgrupper i ­programmet: • PRISGRUPPE ALM De store forestillinger for hele familien følger de almindelige løssalgspriser. • Udspecificerede priser for børn/voksne Enkelte forestillinger har deres helt egne priser. Dette er angivet specifikt under de enkelte forestillinger. • PRISGRUPPE FAMILIE En række mindre forestillinger for børn og deres voksne har særlige ”familiepriser”.

HUSK!

Man kan også købe årskort til børn og unge!

PRISGRUPPE FAMILIE

• 3-retters teatermenu på Restaurant Strejf for 225 kr. (min. 4 personer) NB: Gælder kun ved forudbestilling. * Enkelte forestillinger, der præsenteres og/eller ­produceres i­­samarbejde med andre, er undtaget fra ­årskort. Med forbehold for udsolgte f­ orestillinger.

PRIS- GRUPPE

BILLETTER TIL FAMILIEFORESTILLINGER

50 KR. + GEBYR PR. BILLET – FOR BØRN OG VOKSNE

RABAT MED FAMILIEBILLETTER** 120 KR. + GEBYRER – FOR 1 VOKSEN + 2 BØRN

KUNDESERVICE HOS BILLETTEN.DK BILLETTEN.DK er behjælpelig med ­assistance for årskort­bestillinger. Har du pro­blemer med at bestille ­årskort, glemt et kodeord eller brug for hjælp til at ­bestille årskort-billetter kan de hjælpe både via mail men også direkte på ­telefonen! BILLETTEN.DK KUNDESERVICE MAN-FRE KL 10:00-16:00 service@billetten.dk / Telefon 7020 2096

**Ved køb af billetter i PRISGRUPPE FAMILIE-kategorien på billetten.dk, får du 10 kr. i rabat pr billet når du bestiller billetter til 1 voksen og 2 børn, eller 2 voksne og 4 børn etc.

BILLETSALG & -SERVICE ONLINE BILLETSALG www.billetten.dk · Tlf: 7020 2096 FYSISK BILLETSALG Kulturværftets reception Allégade 2, Helsingør · Tlf: 4928 3675 (man-fre 8-19 / lør 10-16 / søn 11-16)

MEDLEM – uden dikkedarer For 100 kr. bliver du medlem af Helsingør Teater, får vores nyhedsbrev og last-minute tilbud og støtter din lokale teaterforening. Se mere på www.helsingor-teater.dk.

MODTAG VORES NYHEDSBREV Få de seneste nyheder og aktuelle tilbud i din indbakke ca. 10 gange årligt. Tilmeld dig nyhedsbrev på www.helsingor-teater.dk

25


I N FO R M AT I O N SPILLESTEDER Helsingør Teater præsenterer teater for børn og voksne mange forskellige steder i Helsingør og omegn. Se mere om de forskellige steder på www.helsingor-teater.dk En stor del af repertoiret kan opleves på Kulturværftet og Toldkammeret i Helsingør.

KULTURVÆRFTET Allégade 2 www.kuto.dk

TOLDKAMMERET Havnepladsen 1 www.kuto.dk

SPISEHUSET serverer lette ­retter og til­byder bordbestilling før Helsingør Teaters fore­ stillinger. Find bestillings-linket under de enkelte forestillinger på www.helsingor-teater.dk og www.kuto.dk

Toldkammeret ligger i det fredede gamle Toldkammer fra 1891 lige overfor Helsingør Station. Ved forestillinger udenfor normal åbningstid s­ erverer ­Toldkammerets café ­drikkevarer og lette snacks.

GARDEROBE Befinder sig i k ­ ælderen i ­bygning 13 (­under Store Scene). Hér og i foyeren findes desuden garderobe­bokse. Garderoben koster 20 kr. NB! I tilfælde af regn o.l. kan det forekomme at garderoben SKAL benyttes pga. vådt tøj. ­Garderoben er så gratis for gæsterne.

GARDEROBE Publikum kan benytte den ­bemandede garderobe ved fore­­stil­linger. Garderoben koster 20 kr.

HANDICAP + LEDSAGER Handicappede kan gratis tage en ledsager med s­ åfremt man har ledsagerordning. NB! Billetter til BÅDE kørestols­ brugere og ledsagere kan kun bestilles ved henvendelse til Helsingør Teaters kontor på telefon eller e-mail. TELESLYNGE Kulturværftet har installeret teleslynge på Store Scene. Teleslyngen udleveres ved ­henvendelse i Kulturværftets garderobe før en forestilling. Der er ikke installeret ­­­­­­­teleslynge i Toldkammerets Store Sal.

KULTURVÆRFTET STORE SCENE KULTURVÆRFTET / STORE SCENE RK 1 A RK 2 B

17 15 17 15 19 17 15 19 17 15 19 17 15

RK 3 AA RK 4 B

RK 7 A RK 8 B

3 1 11 9 7 5 3 1 11 9 7 5 3 1 11 9 7 5 3 1

6 2 4 6 2 4 6 2 4 6

11 9 7 5

2 4 2 4 2 4 2 4

25 23 21 19 17 15 13 11 9 7 5 3 1 2 25 23 21 19 17 15 13 11 9 7 5 3 1 2 25 23 21 19 17 15 13 11 9 7 5 3 1 2 23 23 23 23 23

21 21 21 21 21

19 19 19 19 19

17 17 17 17 17

15 15 15 15 15

13 13 13 13 13

11 11 11 11 11

9 9 9 9 9

7 7 7 7 7

5 5 5 5 5

3 3 3 3 3

1 1 1 1 1

2 2 2 2 2

RK 15 B RK 16 C

25 25 25 25 25

RK 17 C RK 18 C

25 23 21 19 17 15 13 11 9 7 5 3 1 2 25 23 21 19 17 15 13 11 9 7 5 3 1 2

RK 13 B RK 14 B RK 1 D

2 4 6

13 23 21 19 17 15 13 23 21 19 17 15 13 23 21 19 17 15 13

RK 5 A RK 6 B

RK 9 A RK 10 A RK 11 A RK 12 A

13 11 9 7 5 3 1 13 11 9 7 5 3 1 13 11 9 7 5 3 1 13 11 9 7 5 3 1

A pladser

B pladser

6 6 6

8 10 12 14 16 18 8 10 12 14 16 18 8 10 12 14 16 18 20 8 10 12 14 16 18 20

RK 1 A RK 2 B

8 10 12 14 16 18 8 10 12 14 16 18 8 10 12 14 16 18 8 10 12 14 16 18

RK 5 A RK 6 B

20 20 22 24 20 22 24 20 22 24

4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26

C pladser

Kørestole

RK 3 A RK 4 B

RK 7 A RK 8 BB

RK 9 A RK 10 A RK 11 A RK 12 A RK 13 B RK 14 B RK 15 B RK 16 C RK 17 C RK 18 C

D pladser

BALKON RK 1 D RK 2 D

26

RK 1 D RK 2 D

HANDICAPFORHOLD Der er i alt 9 p-pladser til biler med handicapskilte i o ­ mrådet omkring Kulturværftet. P-pladserne ligger f­ordelt for enden af bygning 13, på Røde Plads samt bag de gamle Værftshaller. Handicap­toiletter ­findes i ­kælderen under Store Scene. Der er adgang med ­elevator. Salene på både ­Kulturværftet & Toldkammeret er meget handicapvenlige.

RK 1 D

STRANDGADE 72 3000 HELSINGØR 5386 0811 info@helsingor-teater.dk WWW.HELSINGOR-TEATER.DK

Profile for Helsingør Teater

Helsingør Teater Sæsonprogram 2020-21  

Velkommen til en ny sæson i Helsingør Teater, der byder på 35 fantastiske forestillinger, hvor du både kan opleve Skagensmalere, Emma Gads g...

Helsingør Teater Sæsonprogram 2020-21  

Velkommen til en ny sæson i Helsingør Teater, der byder på 35 fantastiske forestillinger, hvor du både kan opleve Skagensmalere, Emma Gads g...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded