4 minute read

Reportage Therese Sennerholt

OBJEKT

HÖSTEN 2019| NUMMER 2

Runt det runda bordet i Therese Sennerholts kök står industridesigners Jean Prouvés stol Standard Chair från Vitra. 
Fotograf Erik Lefvander & styling Sundling Kickén

REPORTAGE

I Therese Sennerholts vackra lägenhet i Birkastan samsas tidlösa designklassiker med moderna objekt så som samtida skulpturer och stora fotografier. Hon föredrar det naturnära och taktila, färgerna är neutrala och jordnära. Läs mer nedan om Thereses tankar kring trender, influenser och vem som inspirerar henne.

Therese Sennerholts kontor är smakfullt inrett, precis som resten av lägenheten och varje objekt har sin givna plats och karaktär. Ett magnifikt skrivbord i marmor ackompanjeras av Eames moderna kontorsstol Aluminium Group EA208 från 1950-talet och den minimalistiska bordslampan Daphine från Lumina, formgiven 1975. 
Fotograf Erik Lefvander & styling Sundling Kickén
Läshörnan utstrålar lugn och harmoni. Gärsnäs har gjort den sköna fåtöljen Kvilt, här tillsammans med det nätta sido bordet Lato från &tradition och lampan Atollo från Oluce.
Fotograf Erik Lefvander & styling Sundling Kickén

TIDLÖS ELEGANS

Den ljusa lägenheten utstrålar lugn och harmoni. Stilen är tidlöst elegant, designklassiker blandas med moderna attribut så som samtida skulpturer och stora fotografier. Tonerna är jordnära och varje objekt har sin givna plats och karaktär. 

Vardagsrummet, som nyligen uppdaterades med hjälp av Lotta Agaton Interiors, inbjuder till sköna sittningar och långa samtal. Färgerna är neutrala, men varma, och möblerna är en vacker mix av Hans J. Wegners fåtöljen CH25, en skön soffa och den moderna golvlampan Arco från Flos.
Fotograf Erik Lefvander & styling Sundling Kickén

I sitt yrke som Art Director inspireras Therese av andra kreatörer som fotografer, formgivare, stylister och arkitekter men framför allt av den franske Creative Directorn Fabien Baron. Baron har blivit ikonförklarad efter att bland annat ha formgivit prestigefyllda magasin så som Interview, Italienska Vouge och Harper’s Bazaar. Hans kommersiella kampanjer för några av de mest prestigefyllda mode husen – Bottega Veneta, Burberry och Yves Saint Laurent med flera, anses idag vara legendariska.

Therese hämtar inspiration från sin omvärld och inspireras av personer som är stil-, kvalitets och miljömedvetna och har skapat sig en trovärdig plattform. Hon gissar att vi framöver kommer att välja med större omsorg vilka vi vill bli inspirerade av och inte. Och på vilket sätt.

En stilla vrå vid kakelugen får liv med lite trevliga böcker och Martinelli Luces originella bordsarmatur Pipistrello.
Fotograf Erik Lefvander & styling Sundling Kickén

MILJÖ OCH TRENDER

Precis som många av oss är Therese medveten om det konsumtionssamhälle som vi lever i idag. Vi behöver betydligt mindre saker än vi tror, och även om det är svårt att bryta gamla vanor så är ett förändrat förhållningssätt till vår konsumtion avgörande för framtiden. Alla kan bidra med något. Genom att köpa närproducerat, äta ekologiskt och säsongsbetonat gör vi skillnad.

När det gäller inredning är det lätt att tro att dyra inköp är det bästa ur ett klimatperspektiv, men det handlar om hela processen; var och hur produkten tillverkas, materialval, distribution och så vidare. Det är många aspekter att ta hänsyn till, nyckeln är att välja med omsorg. Therese favoritfåtölj Flag Halyard Chair är en äkta designklassiker som, trots att den ritades redan 1950, känns samtida och som hon ser sina barn ärva en dag, kanske även barnbarnen.

Idag finns många olika parallella trender, men Therese föredrar det naturnära och taktila. De neutrala färgerna beige, vitt, brunt och grått är tidlösa och skapar en hållbart vacker fond till resten av inredningen. Men oavsett vilka nyanser vi väljer så är att vårda vår jord, och varandra, den bästa ”trenden”.

Den magnifika och exklusiva Flag Halyard Chair PP225 från PP Möbler, formgiven avHans J. Wegner 1950 är fåtöljernas Rolls Royce. Sitsen består av 240 meter flagglinasom tillsammans med stommens utformning erbjuder en enastående komfort.
Fotograf Erik Lefvander & styling Sundling Kickén

THERESE SENNERHOLT

Bor | Birkastan, Stockholm

Gör | Jobbar som Art Director och kreativ konsult

Favoritresmål | Sydafrika eller Los Angeles

Favorithotell | Ett Hem i Stockholm och Hotel Julien i Antwerpen

Favoritrestaurang | Äter sällan ute, men bästa kulinariska upplevelsen är en lunch på vinfarmen Babylonstoren i Sydafrika. I Stockholm gillar hon enkelheten hos Babette.

Thereses sovrum andas lugn och ro. Massproductionsfåtölj Crown Lounge Chair och det lilla bordet Pato från Fredericia Furniture inbjuder till avkoppling innan läggdags. 
Fotograf Erik Lefvander & styling Sundling Kickén

OBJEKT | EN BILAGA FRÅN LÄNNA MÖBLER