Page 1


HOLY OLGA


Az első felvétel melyen szakrális térbe kerültem: Rembrandt van Rijn, The meal in Emmaus, Oil on wood, 1648, Louvre, Paris Egy parafrázis készítése során Benedek Adrienn csoportásam kért meg, hogy legyek én Jézus. 2010


Nekem is megtetszett ez a vizuális azonosság ami a fotókon tükröződött. Még ugyan ebben az évben, alkalmam adódott külföldi utazásokra, ahol turista képek készítésekor már ebben az áldó mozdulatban pózoltam. London-Párizs Rotterdam-Velence


2011 őszén Szénássy Alexal volt egy kurzusunk ahol mindenkinek egy dobozba kelett magát belehelyezni. Brand építés volt a feladat magunkból, ekkor talátam ki a HOLY OLGA nevet. És ehhez kapcsolódóan már csak jöttek mellé az arany a giccs és az egyéb relikviák. Megvettem a www.holyolga.com domaint és csináltattam matricákat.


2012 február 9.-én a MOME MASTERS NIGHT rendezvényén az a38 hajón volt HOLY OLGA LIVE SHOW. (VJ és DJ) Ahol két táncos nyúllal egy zenés összeállításra volt egy performance. A zenék szövegeik alapján kerültek kiválasztásra : God is a DJ, I am a beliver, Like a Prayer.


A műsor alatt kis fotókat, matricákat, rózsákat, virágszirmokat, buborékfújókat oszottam a közönségnek. Kovács Kati Uram adj már esőt cimű számára ment a buborék fújás a színpadon. Az egész produkció mindössze húsz perces volt.


A CEKL’ART gozsdudvarban megrendezett kiállítására már meghívtak mint művészt a HOLY OLGA projekttel. Az idei téma IDENTITY azaz identitás volt. Egy üveg dobozt kellett megtöltetnem, ahova képeket helyeztem, nyulakat, arany padlót, és a megnyitó alatt nagyjából egy órán át álltam mozdulatlanul benne, illetve néha buborékot fújtam. A doboz előtt pedig apukám kazetta tartóiba helyeztem a HOLY OLGA relikviákat: gyertya, villogó üveg kéz, házi áldás, üveg gyémánt, nyúlfüzér, az oszlop aljában pedig műrózsák.


A FUNZINE és a MOME közös fotópályázatát pedig megnyertema HOLY OLGA on tour sorozattal. Az eddigi turista képeket kiegészítettem, Budapesten készült fotókkal.


Holy OLGA: moving gallery concept

Hajléktalanok beszervezésével terjeszteném a művészetem az utcákon. Egy csomag részeként kapnának egy Holy Olga pólót és képeket, matricáka amiket osztogathatnának adomány fejében amit ők maguk kapnának meg. Ehhez egy papír arany nyulat is készítenék nekik amelyben gyűjthetik az adományokat saját részükre.


HOLY OLGA: WEBSHOP concept

Webshop készítése konceptuális árképzéssel. A műtárgyak és az áraik meghatározása számomra mindig is érhetetlen dolog volt. Ezért az én webshopomban minden ár a hetes számokból állna. 7 forintól 777 777 ig vagy tovább is akár.


Holy Olga  

történeti leírás, jövőbeni konceptek