Page 1

Flemming Nim Holm

NIELS FLYTTER TIL DEN LILLE Ø


NIELS FLYTTER TIL DEN LILLE Ø En billedbog Tekst: og foto: Flemming Nim Holm © 2013 Flemming Nim Holm og Heart Talk Kommunikation Alle rettigheder forbeholdes. Ingen dele af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med nogen midler grafisk , elektronisk, mekanisk, fotografisk, indspillet på plade eller bånd, overført til databanker eller på anden måde, uden forlagets skriftlige tilladelse. Enhver kopiering fra denne bog må kun ske efter reglerne i lov om ophavsret af 14. juni 1995 med senere ændringer.

ISBN: 978-87-996021-1-7

Forlag: Heart Talk Kommunikation Godthåbsvej 262 - 2720 Vanløse www.hearttalk.dk htk@hearttalk.dk


Flemming Nim Holm

NIELS FLYTTER TIL DEN LILLE Ø

Historien om dengang tyren Niels flyttede til den lille, danske ø, Bjørnø.


Bjørnø er en lille, dansk ø, hvor der bor flere køer end mennesker. I dag skal der flytte en ny tyr til øen. Han hedder Niels. Her er et sommerbillede af de marker Niels skal gå på.


Niels’ dag starter i Jylland, hvor han kommer på en lastbil, der kører ham til færgen. Her kommer han i et bur, så han ikke kan løbe væk eller falde i vandet. På turen til Bjørnø kan han se og mærke bølgerne. Det er han ikke så glad for. Han vil hellere stå på en mark.


Den lille færge lægger til kajen på Bjørnø. Niels skal bo hos Susanne og Kim. De står og venter spændt på ham.


Kim sĂŚtter kranens kĂŚder pĂĽ buret, mens han snakker beroligende til Niels. Niels er nu stadig urolig.


Kranen er stærk, så den kan sagtens løfte Niels og buret. Men det skal gøres forsigtigt, så Niels ikke bliver mere bange.


Forsigtigt får Niels en flyvetur. Kranen løfter Niels og buret sikkert fra færgen til molen. Kim styrer buret lidt, så det ikke begynder at gynge.


Niels og buret kommer bag på Kims traktor. Så kan Niels komme frem til den varme stald, hvor han skal gå i den første tid.


Niels er så stor, at han næsten får traktoren til at vippe. Kim sætter sig foran, så traktoren ikke vipper så let. Louis, Kims far, kører traktoren.


Niels kigger lidt uroligt ud mellem burets tremmer. Han er stadig ikke helt glad for det nye sted, men det skal han nok blive.


Traktoren med Niels når frem til stalden, hvor Niels skal bo den første tid. Her skal han gå for sig selv, indtil han har vænnet sig til nye lyde og lugte.


Buret med Niels bliver sat foran stalden. Kim og Louis snakker med Niels. SĂĽ kan han lĂŚre dem at kende og finde ud af, at de ikke er farlige.


Kim gør det sidste klart. Der skal vÌre rart i stalden, nür Niels flytter ind.


Så følger Kim Niels ind i stalden, hvor der er varm halm, så Niels kan hygge sig. Niels går helt forsigtigt det nye sted. Han synes, at alt er meget mærkeligt.


Kim viser Niels rundt i båsen, hvor han skal være. Der er kommet andre folk fra Bjørnø for at se den flotte nye tyr.


Inden Kim går ud fra Niels’ bås, sørger han for, at Niels ved hvor drikkekoppen er og at alt er i orden til ham


Nu er Niels kommet til Bjørnø og om nogen tid kan han komme ud på marken til de andre køer. Først skal han lige vende sig til Susanne, Louis og Kim.


NIELS FLYTTER TIL DEN LILLE Ø Det er ikke helt let at være en stor tyr, der skal til en lille ø, der har en lille færge og en lille traktor. Niels er en stor tyr, der skal på denne rejse, så han kan komme til sit nye hjem på øen Bjørnø.

Heart Talk Kommunikation

ISBN: 978-87-996021-1-7

Niels Flytter Til Den Lille Ø  

Det er ikke helt let at være en stor tyr, der skal til en lille ø, der har en lille færge og en lille traktor. Niels er en stor tyr, der ska...

Niels Flytter Til Den Lille Ø  

Det er ikke helt let at være en stor tyr, der skal til en lille ø, der har en lille færge og en lille traktor. Niels er en stor tyr, der ska...