VICTORIA Magazine 2019 (NL)

Page 1

MAGAZINE 2019 / NL

VAKKUNDIG GEADVISEERD Wij verklappen u, waarom het zinvol is om bij de vakhandel te kopen.

DIEPGAANDE TYPENKENNIS Welke fiets voor welk doel? Wij scheppen duidelijkheid.

ie: s s a ep Onz rtabele fo com

s e k i b

MET OF ZONDER? Meer dan 80 verschillende modellen met en zonder elektro-aandrijving.


TREKKING

14

TREKKING 14 Comfortabel, actief en verbonden met de natuur met of zonder elektrische ondersteuning.

eMANUFAKTUR 64 Ons assortiment XXL-fietsen heeft inmiddels meer onderscheidingen dan modellen.

eURBAN 76

Voor trendy forensen en trendsetters, nu ook zonder elektrische ondersteuning.

eFOLDING 84

Compact, opvouwbaar en met lage instap. De nieuwe opvouwbare e-bike ideaal voor op een boot, forensen en mensen die kamperen.

RETRO 88

96 CLASSIC

Veel kleur, een nostalgisch maar toch modern uiterlijk. Onze populaire Retro-modellen zijn niet alleen voor de vrouwen.

KINDEREN CLASSIC 96 Verwachtingen zijn hoog, voor een kleinere beurs. Onze klassiekers met of zonder motor.

KINDEREN 98 De fietsen voor de jeugd.

98


VICTORIA OP INTERNET De exacte uitrusting en verdere informatie kunt u vinden op:

victoria-fietsen.nl Volg ons op Facebook facebook.com/VictoriaFahrrad

84

URBAN

76

eFolding

RETRO

64 3

eMANUFAKTUR

88


4


VAKKUNDIG

GEADVISEERD Onze waarden In vogelvlucht: Hoge kwaliteit Traditioneel merk Groot aantal dealers Voor een ieder een passend model

5

Bent u op zoek naar een nieuwe fiets? En wilt u op z’n minst eens kijken, wat er voor u allemaal in aanmerking zou kunnen komen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Welkom bij VICTORIA. Welkom bij een van de traditionele Duitse fietsenmerken.

VICTORIA profileert zich als uw betrouwbare partner, vóór, tijdens, en na de koop. Onze producten onderscheiden zich door een hoge kwaliteit, wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige componenten.

Een nieuwe fiets voor jezelf kopen klinkt als iets tamelijk eenvoudigs. Dat kan het ook best zijn. Maar u moet wel bedenken dat er sinds de tijd van de mooie oude damesfiets of de geriefelijke herenfiets in de fietsenwereld inmiddels wel het een en ander veranderd is. Begrippen als watturen, capaciteit, riemaandrijving of middenmotor bepalen tegenwoordig de verkoopgesprekken bij de vakhandelaar. Om u alvast op weg te helpen, willen wij u graag voorzien van een compact aankoopadvies.

VICTORIA beschikt over een uitgebreid dealer netwerk met name in het segment e-bikes. Hierdoor zijn wij in staat niet alleen een uitstekend product te leveren maar ook een breed servicepakket aan te bieden. Wij bieden voor de meest uiteenlopende eisen en behoeftes een passend model. Of u nu een VICTORIA fiets voor een rondje stad, een avontuurlijke rit of fietsvakantie in de planning hebt.


Kom proeffietsen in Zutphen! Hier kunt u alle modellen E-Bikes testen. Aanmelden uitsluitend via www.bike-experience-center.com

6


U bent van harte welkom in het Bike Experience Center in Zutphen. Sinds april 2017 is het Bike Experience Center in Zutphen geopend. Het Bike Experience Center Zutphen biedt consumenten de mogelijkheid uitgebreid onze E-Bikes te testen. Vakkundig personeel geeft een duidelijk advies en zorgt ervoor dat u de juiste keuze kunt maken. Er zijn immers veel modellen en uitvoeringen met verschillende eigenschappen die voor u van belang zijn zelf te ervaren. Onze fietsen zijn van degelijke Duitse makelij en hebben de beste prijs-kwaliteit verhouding in de markt. Het Bike Experience Center in Zutphen heeft minimaal 100 test E-Bikes van onze merken Victoria, Tern, i:SY en Conway voor u klaarstaan om een proefrit te maken. U bent van harte welkom in Zutphen. Om een afspraak te maken voor een proefrit moet u zich aanmelden op www.bike-experience-center.com. Hier vindt u het aanmeldformulier. Uiteraard staat er een heerlijk kopje koffie voor u klaar.

7

Openingstijden zie website. Hermann Hartje KG Hekkehorst 30 7207 BN Zutphen Tel: 0031 (0)575 571279 E-mail: zutphen@hartje.de Het aanmelden is erg belangrijk. Het kan zijn dat door beursdeelname er beperkt fietsen aanwezig zijn.


WELKE VICTORIA VOOR WELK

OP U AFG Waar en hoe wilt u fietsen? Uw antwoord bepaalt, welke VICTORIA fiets voor u het beste geschikt is. Wilt

u

bijvoorbeeld

uitsluitend

op

eigen kracht vooruit of wilt u zich voortbewegen

middels

E-aandrijving.

Lengte, lichaamsproporties en gewicht spelen vanzelfsprekend een rol. Al die informatie heeft de vakhandelaar nodig, om behalve het passende model ook de juiste framehoogte te kunnen bepalen.

8


DOEL

FGESTEMD Interessant om te weten: Duitsers kopen ruim vier miljoen fietsen per jaar.

Tal van testoverwinningen en onderscheidingen

Het merendeel daarvan is trekkingbike, die bij

voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding bij

VICTORIA ook als trekking e-bike serie leverbaar is.

vergelijkingstesten spreken voor zich.

VICTORIA bepaalt met zijn talrijke hoogwaardige

De hoogwaardige uitrusting zorgt voor een hoge

trekkingfietsen dus volledig de trend. Met name

betrouwbaarheid en onderstreept de ambitie die

onze e-bikes, deze worden uitsluitend aangeboden

wij aan ons merk koppelen.

bij de vakhandelaar, hiermee toveren wij bij menigeen een glimlach op het gezicht.

City of trekkingfiets, retro bike of e bike, er zijn legio fietstypes. Wij loodsen u op de volgende bladzijdes

Op die manier heeft VICTORIA zich volledig terecht een naam verworven als fabrikant van kwaliteitsebikes.

9

met alle plezier door de verschillende modellen.


VIND DE JUISTE

eBIKE

10


PEDELEC, SPEEDBIKE OF E-BIKE WAAR U OP MOET LETTEN.

Stad, platteland, waar dan ook. Of het nu gaat om lange tochten in het buitengebied of korte afstanden in de stad, voor iedere situatie is er een passende elektrische fiets. VICTORIA biedt een uitgebreid assortiment e-bikes. Typerend voor het merk is daarbij ĂŠĂŠn basiseigenschap: VICTORIA e-bikes onderscheiden zich door een bovengemiddeld comfort en in mindere mate door sportiviteit. Een bijdrage daartoe levert de solide afwerking van het e-bike frame en vork, wat de e-bikes een verbeterd en veilig rijgedrag geeft. Niet de optimalisatie van het e-bike-gewicht, maar de maximalisatie van het rijcomfort is kenmerkend voor de fietsen uit NoordDuitsland. Bij VICTORIA kiest het overgrote deel voor de premium aandrijving van BOSCH. Deze garanderen betrouwbare kwaliteit en een hoge actieradius. Dat e-bikes trendy zijn, is geen geheim. Geen wonder dat de keuze steeds groter wordt. Inmiddels is nagenoeg elk fietstype leverbaar met motor.

11

Attractieve en betrouwbare e-bike-modellen zijn er niet alleen in tal van prijsklassen, maar ook in diverse uitvoeringen. E-bikes met extra lage instap zijn net zo gewild als de wendbaardere e-bike trekking modellen met Trapeze / herenframe. De eerste beslissing waar u goed over na moet denken: Hoe wilt u uw e-bike gaan gebruiken? Voornamelijk in de vrije tijd, als uitbreiding van de mobiliteit, of als dagelijks vervoersmiddel op weg naar uw werk? Uiteraard kunt u met een city e-bike langere tochten maken. Maar worden deze bepakt met fietstassen voor een meerdaagse fietstocht zult u onvermijdelijk op een aantal beperkingen stuiten. Voor deze toepassing is een goed geveerde en stevige trekking e-bike met grote accu precies wat u nodig heeft. Deze fiets is vanzelfsprekend ook voor korte afstanden geschikt. Een toelating is overigens alleen bij speedbikes vereist. Maar een verzekering tegen diefstal valt voor alle modellen aan te bevelen.


AAN HET JUISTE ADRES BIJ UW

E-PUNT

Gegarandeerd ook bij u in de buurt VICTORIA biedt uitsluitend via de vakhandel de meest uiteenlopende fietsen en e-bikes aan. En dat met een goede reden. Bij een geautoriseerde VICTORIA vakhandelaar krijgt u altijd een vakkundig advies en kunt u – anders dan bij internetaanbieders, bouwmarkten of elektrogroothandels direct een proefrit maken. Op uw gemak vindt u samen het passende model en de juiste framehoogte.

Of het nu een e-bike wordt met lage instap en naafversnelling of een trekking e-bike met kettingschakeling moet worden ondekt u bij uw VICTORIA vakhandelaar. Vragen als actieradius, oplaadtijd en andere vragen worden eveneens snel beantwoord. Naast dit advies kunt u de verschillende BOSCH middenmotoren tijdens een proefrit leren kennen. Dankzij regelmatige scholingen zijn VICTORIA vakhandelaren perfect in staat om vragen over de juiste service en onderhoud van de accu’s te beantwoorden. De e-bike trend houdt nu al een aantal jaren aan. En dat is bij tal van fietsenwerkplaatsen goed te zien: hier gaat men inmiddels te werk als in een moderne autowerkplaats. Diagnose-apparatuur voor het herkennen van fouten en het installeren van de nieuwste software behoort bij E-Punten tot de standaard inrichting. Als gecertificeerde kwaliteitswerkplaatsen zijn zij betrouwbare partners voor de e-bikers en bieden naast technisch vakmanschap ook de bijpassende klantenservice – vóór, tijdens en na de aankoop. VICTORIA biedt met de E-Punten een uitgebreid net aan geautoriseerde vakhandelaren, die op product-, hard- en software-, service- en foutherstelgebied regelmatig worden geschoold. En dat al sinds vele jaren.

12


VIER REDENEN, UW E-BIKE BIJ EEN E-PUNT TE KOPEN.

VOORLICHTING. UITVOERIG. U spreekt bij ons met E-gecertificeerde vakmensen. Wij weten waar het bij aanschaf van een E-Bike op aankomt. Wij kennen de verschillen en de mogelijkheden. Onze vakmensen volgen regelmatig E-Seminars om op de hoogte te blijven van de laatste E-Seminar van zaken. Daarom krijgt u bij een E-Punt altijd een vakkundig antwoord. Zodat u met overtuiging een goede keuze kan maken die bij u past.

SERVICE. GEKWALIFICEERD. Door ons E-geschoold werkplaats team. Een grondige E-inspectie of software-update zijn voor ons dagelijkse kost. Kunnen wij u zelf niet helpen, dan ondersteunt onze E-Punt centrale met alles. Wij zijn bijvoorbeeld het enige BOSCH-Motorservice-center buiten BOSCH zelf. Een ander voorbeeld is ons zeer precieze accu teststation. Dat is onze E-Punt service voor u.

BETROUWBAARHEID. EXTRA GECONTROLEERD. Door onafhankelijke kwaliteitscontrole. Veel van onze E-Bike merken worden in Duitsland ervaardigd. Een nieuw model van E-Punt komt pas op de markt na grondige kwaliteitscontrole. Test van gebruikte materialen, elektronische systemen en mechaniek bij duurbelasting, alles komt aan de orde. Uitgevoerd door het onafhankelijk instituut Hermes Hansecontrol . Het is een van de eerste instituten die het GS keurmerk aan Pedelecs (E-Bikes) mag geven.

PROEFRIT. METEEN. En natuurlijk zonder kosten. Niets overtuigd meer dan een proefrit op een E-Bike maken. Dat weten wij uit onze jarenlange ervaring. Daarom staat bij ons altijd een E-Bike voor u rijklaar. Wij leggen uit hoe makkelijk de bediening is en geven tips welke fiets u zeker moet uitproberen. De fiets wordt op uw lengte afgesteld en u kunt genieten- direct vanaf het E-Punt. Gunt u zich dit onevenaarbaar plezier!

13 ŠE-PUNKT IS EEN KWALITEITSCONCEPT VAN HERMANN HARTJE KG


14


TREKKING

BIKE

Aan geen enkele andere fietscategorie worden deze hoge eisen gesteld als aan een elektrische trekkingfiets. Een elektrische trekkingfiets moet altijd veilig en betrouwbaar werken, eenvoudig bedienbaar en tegen weer en wind bestand zijn. Deze wensen definieert iedere fabrikant op zijn eigen manier. Vertrouwen behoort bij VICTORIA tot ĂŠĂŠn van de kernwaardes. Dit geldt voor fietsen met of zonder elektrische aandrijving. VICTORIA trekkingfietsen worden gekenmerkt door hetzelfde. Ze onderscheiden zich door een comfortabele zitpositie. De fietsen bieden goed zicht en zijn uitermate geschikt voor lange plezier tochten.

naafversnelling en een terugtraprem. Bij de banden wordt er veel aandacht besteed aan de lekbescherming, toegepast wordt o.a. de testwinnaar van SCHWALBE. Bovendien worden tal van kwalitatief hoogwaardige componenten toegepast, die zich door functie en levensduur onderscheiden. Naast SHIMANO ketting- en naafversnellingen en traploos schakelbare ENVIOLO versnellingsnaven worden er uitsluitend BOSCH middenmotoren op onze Trekking E-Bikes gemonteerd.

Veiligheid staat bij VICTORIA van oudsher hoog in het vaandel. Naast de grotendeels hydraulische schijf- en velgremmen hebben sommige modellen

De doelgroep van de eTrekking serie zijn actieve buitenmensen die zichzelf de vraag "Ga ik vandaag met de fiets" niet eens stellen. Ze gaan gewoon!

15


Top 3 - argumenten Trekking e-Bikes:

Groot bereik en krachtige motoren voor lange fietstochten Banden met anti-leklaag en verende voorvorken voor een comfortabele reis Op fietstassen berekende bagagedragers, spatborden en verlichting

Het maakt daarbij niet uit, of het gaat om een snelle route door het stadsbos, een uitgebreide weekendtoer over het platteland of twee weken vakantie in Beieren: De fiets hoort van oudsher tot een handig vervoersmiddel – en sinds kort compleet met motor. Nou en? Op grote toertochten biedt de klassieke trekking e-bike tal van mogelijkheden. Of het nu een fietsvakantie met bagage betreft, korte ritten naar kantoor of uitstapjes door het bos – een trekking e-bike kan dat allemaal moeiteloos aan.

Maar het lukt ook zonder motor Trekkingfietsen zijn van huis uit als generalisten geboren en bieden een veelzijdigheid waarmee eigenlijk iedereen zijn/haar behoefte naar beweging kan uitvoeren. De trekkingfiets, vroeger de toerfiets geheten, is nog steeds de fiets voor alle doeleinden en vormt in Duitsland de populairste fietscategorie. Tot de doelgroep behoren mensen met een actieve lifestyle. VICTORIA

maakt

een

onderscheid

tussen

twee

trekkingfietsuitvoeringen. Met beide kunnen onbezorgd zondagse uitstapjes en weekendtochten worden ondernomen: Voor dagelijkse fietsers, die gewoon willen fietsen en minder aandacht hebben voor de technische details, zijn fietsen met starre voorvork en naafversnelling met riem- of kettingaandrijving een voor de hand liggende keus. Het verschil ten opzichte van de urban-bikes is bij deze modellen al gering. Heel anders is dat bij de VICTORIA trekking-fietsen, die met verende vork en kettingaandrijving voldoen aan de eisen die oorspronkelijk aan een trekkingfiets werden gesteld. Fietsers die voor deze modellen kiezen, gebruiken hun fiets uiterst variabel tussen stad en land en zijn uiteenlopende rijsituaties moeiteloos de baas. Kettingversnellingen met drie kettingbladen op het crankstel bieden de daarvoor benodigde veelzijdigheid. VICTORIA trekking-modellen staan voor hoge comforteisen en minder voor pingelen om het laatste grammetje gewichtsoptimalisatie of een te sportieve geometrie.

16


ONTDEK DE STAD FEEL THE FLOW Dat vrijheidsgevoel om de stad opnieuw te ontdekken. Snel, gezond en duurzaam onderweg zijn – op weg naar het werk, om boodschappen te doen of samen met het gezin. Met de eBike elke dag meer levenskwaliteit en de straten van de stad verkennen. Met de Bosch productlijnen Active Line en Active Line Plus hebt u de perfecte metgezel voor uw ontdekkingsreis door de stad.

bosch-ebike.nl


eTREKKING

12.9 Frame Alu 6061, hydroform Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-HLO-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT500“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 11-speed SHIMANO „Deore XT“ Gewicht* vanaf 26,8 kg Aandrijving BOSCH Performance Line CX PowerTube Accu BOSCH PT Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

R

De Wrap Een vernuftige oplossing biedt VICTORIA met zijn modellen van de eTrekking bouwseries 12- en 11: de volledig in de onderbuis geïntegreerde batterij is met een elastisch softmateriaal ommanteld, zodat niet alleen optisch precies in het frame past, maar bovendien een aantal technische voordelen biedt. De batterij krijgt zo een extra kou-bescherming en verliest nauwelijks capaciteit in de koude jaargetijden. Bovendien dempt het ommantelingsmateriaal de door trilling en torsiebewegingen veroorzaakte geluidsontwikkeling.

12.9 Trapeze IT | 28“ 48, 53

12.9 Heren IT | 28" 50, 55, 60

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

black matt

black matt

18


OPWEG NAAR DE TOEKOMST

MET VICTORIA

12.9 Wave IT | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

(overeenkomstig afbeelding)

25 km/h

19

160 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h


eTREKKING

12.8 Frame Alu 6061, hydroform Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-HLO-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 10-speed SHIMANO „Deore“ Gewicht* vanaf 26,8 kg Aandrijving BOSCH Performance Line PowerTube Accu BOSCH PT Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

12.8 Trapeze IT | 28" 48, 53

black matt

Overige frame-modellen: 12.8 Wave IT 26" 45 | 28" 46, 51, 56 black matt

R

12.8 Heren IT | 28" 50, 55, 60

black matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

20


eTREKKING

11.9 Frame Alu 6061, hydroform Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling ENVIOLO „TR“ traploos Gewicht* vanaf 27,8 kg

11.9 Wave IT | 26" 45 | 28" 46, 51, 56 (overeenkomstig afbeelding)

Aandrijving BOSCH Performance Line CX PowerTube Accu BOSCH PT Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

grey matt

Overige frame-modellen: 11.9 Heren IT 28" 50, 55, 60 grey matt

R

11.9 Trapeze IT | 28" 48, 53 |

grey matt

25 km/h

21

150 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

11.6 Frame Alu 6061, hydroform Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS22“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, terugtraprem Gewicht* vanaf 26,0 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus PowerTube Accu BOSCH PT Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

11.6 Trapeze IT | 28" 48, 53

black

Overige frame-modellen: 11.6 Wave IT 26" 45 | 28" 46, 51, 56 black

R

11.6 Heren IT | 28" 50, 55, 60

black

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Stop

22


eTREKKING

11.4 Frame Alu 6061, hydroform Vork 26" SUNTOUR „CR-8V“ 28" SUNTOUR „CR-85E“ einstellbar Rem MAGURA „HS22“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop Gewicht* vanaf 26,0 kg

11.4 Trapez IT | 28" 48, 53

Aandrijving BOSCH Active Line Plus PowerTube Accu BOSCH PT Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

black matt

11.4 Herren IT 28" 50, 55, 60 black matt

R

11.4 Wave IT | 28" 46, 51, 56

black matt

25 km/h

23

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

11.4 H Frame Alu 6061, hydroform Vork 26" SUNTOUR „CR-8V“ 28" SUNTOUR „CR-85E“ einstellbar Rem MAGURA „HS22“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop Gewicht* vanaf 26,0 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus PowerTube Accu BOSCH PT Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

11.4 H Heren IT | 28" 50, 55, 60

black matt

R

11.4 H Wave IT | 28" 46, 51, 56 (overeenkomstig afbeelding)

black matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

24


QUICK-CHECK eTREKKING

INSTAPKLASSE

Modellenserie

eTREKKING

5...

eTREKKING

MIDDENKLASSE

6...

eTREKKING

7...

eTREKKING

MIDDENKLASSE PREMIUMKLASSE

8...

25

eTREKKING

11...

eTREKKING

12...

Framevormen

Heren (niet alle modellen) Deep

Heren

Trapeze

Wave

Deep

Heren

Trapeze

Wave

Deep

Heren

Trapeze

Wave

Deep

Heren

Trapeze

Wave

Heren Wave

Trapeze

Eigenschappen

De instap in de wereld van de trekking-ebikes. U kunt hier kiezen uit zeven modellen, grotendeels uitgerust met 7-speed SHIMANO Nexus RBN/LL naafversnellingen. De BOSCH Active Line aandrijving wordt bij veel modellen met laag frame in combinatie met bagagedrager-accu’s toegepast. Geremd wordt er met de hydraulische MAGURA HS 11 velgrem, voor goede grip op de grond zorgt de SCHWALBE Delta Cruiser Plus.

Vanaf de 6-serie modellenreeks begint de grote middenklasse, die doorloopt tot aan de 8-serie modellenreeks. Leverbaar zijn twee modellen van de 6-serie met telkens vier framevormen. Voor aandrijfkracht zorgt bij de modellen met kettingschakeling de BOSCH Active Line Plus aandrijving, die met de BOSCH PowerPack 400 resp. 500 wordt aangeboden. Hier wordt al een hydraulische schijfrem toegepast, op de banden prijkt eveneens het ZWALUW logo en de stuur-/voorbouw-eenheid kan met een speedlifter traploos in hoogte worden versteld.

Het grote middensegment van de trekking-pedelecs met naafschakeling is ondergebracht in de 7-serie. Toegepast worden hier de BOSCH Performance CX en Active Line Plus aandrijving. Qua uitvoering biedt de 7-serie met naafschakeling alles wat ook de 8-serie uitvoeringen met kettingschakeling bieden: SCHWALBE Marathon GT banden, RACKTIME bagagedrager met tweede fietstasniveau en de traploos in de hoogte verstelbare speedlifter. Vanaf de 7-serie maakt bovendien een achterlicht met stoplichtfunctie deel uit van de uitrusting.

Uitvoeringstechnisch tellen de drie modellen met kettingschakeling van de 8-serie reeds tot de bovenste reeks in de middenklasse. Topmodel is de eTrekking 8.10, die net als de eTrekking 8.9 met BOSCH Performance CX en 500 Wh batterij en 11-speed XT kettingschakeling excelleert. Met nieuwe voorbouw-display combinatie (Kiox) van Bosch.

Met de eTrekking 11-serie zijn we in de premiumklasse aangekomen. Anders dan bij de eerdere eTrekking-modellen is de batterij niet op het frame maar in het frame gemonteerd. De BOSCH PowerTube accu heeft een groot-bereik doormiddel van een 500 Wh accu. Deze wordt door Performance CX resp. Active Line Plus aandrijvingen in beweging omgezet. De drie modellen van de 11-serie zijn allemaal met naafschakelingen uitgerust. Hydraulische schijf- en velgremmen behoren net zo tot de premiumuitrusting als de 50 lux LEDverlichting en SCHWALBE Marathon GT Tour Top-banden.

Met dezelfde framebasis als de 11-serie rijdt ook de 12-serie in de eredivisie van de premium-e-bikes.. Ook hier zijn de beide modellen met de 500 Wh BOSCH PowerTube accu uitgerust. Performance CX en Performance aandrijvingen en SHIMANO kettingschakelingen kenmerken de 12-serie, die met hydraulische schijfremmen gestopt wordt. De in de onderbuis geĂŻntegreerde batterij is, net als bij de 11-serie, ook met een softmateriaal ommanteld, wat voor een hoge pasnauwkeurigheid en een geheel eigen optiek zorgt.


eTREKKING

8.10 Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF13-NRX-E RL-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT500“, 180/160mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 11-speed SHIMANO „Deore XT“ Gewicht* vanaf 24,0 kg Aandrijving BOSCH Performance Line CX Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Kiox“, Bluetooth computer met bedieningseenheid, duwhulp 8.10 Heren | 28" 48, 53, 58

black matt

Overige frame-modellen: 8.10 C Deep 28" 46, 51, 56 black matt

R

8.10 Trapeze | 28" 48, 53

black matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

26


eTREKKING

8.9 Frame Alu 6061 Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-HLO-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT500“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 11-speed SHIMANO „Deore XT“ Gewicht* vanaf 24,0 kg Aandrijving BOSCH Performance Line CX Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp 8.9 Trapeze | 28" 48, 53

black matt

blue matt Overige frame-modellen: 8.9 Heren 28" 48, 53, 58 black matt blue matt

R

8.9 C Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

25 km/h

27

blue matt

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

8.8 Frame Alu 6061 Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-HLO-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 10-speed SHIMANO „Deore“ Gewicht* vanaf 24,6 kg

ElektroRad Online Individuele test, oktober 2018

Aandrijving BOSCH Performance Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp 8.8 Trapeze | 28" 48, 53

Overige frame-modellen:

black matt

mistywhite

8.8 C Deep 26" 45 | 28" 46, 51, 56 black matt

mistywhite

8.8 Wave 28" 48, 53 black matt

R

8.8 Heren | 28" 48, 53, 58

black matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

28


eTREKKING

7.9 Frame Alu 6061 Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling ENVIOLO „TR“ traploos Gewicht* vanaf 25,8 kg Aandrijving BOSCH Performance Line CX Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

7.9 C Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

grey matt R

7.9 Wave | 28" 43, 53

grey matt

25 km/h

29

150 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

7.8

Frame Alu 6061 Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling ENVIOLO „TR“ traploos Gewicht* vanaf 25,9 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp 7.8 Wave | 28" 48, 53

nickel grey

Overige frame-modellen: 7.8 Trapeze 28" 48, 53 nickel grey

R

7.8 C Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

nickel grey

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

130 km

Motor

400 Wh

250 W

6 km/h

30


eTREKKING

7.7 ElektroRad Online Individuele test, oktober 2018

7.7 Heren | 28" 48, 53, 58

Frame Alu 6061 Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 8-speed SHIMANO „Nexus" vrijloop Gewicht* vanaf 25,9 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus met GATES CDX-riem Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

black matt

Overige frame-modellen: 7.7 Trapeze 28" 48, 53 black matt 7.7 Wave 28" 48, 53 black matt

R

7.7 C Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

25 km/h

31

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

7.6 Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS22“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, terugtraprem Gewicht* vanaf 25,8 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp Overige frame-modellen: 7.6 Wave 28" 48, 53 black matt

7.6 C Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

25 km/h

170 km

black matt

Motor

silver

500 Wh

250 W

6 km/h

Stop

250 W

6 km/h

Stop

R

eTREKKING

7.5

Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS22“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" terugtraprem Gewicht* vanaf 25,8 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp Overige frame-modellen: 7.5 Wave 28" 48, 53 black

R

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

7.5 C Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

25 km/h

130 km

black

Motor

red

400 Wh

32


eTREKKING

7.4

Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS22“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 25,2 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp 7.4 Heren | 28" 48, 53, 58

Overige frame-modellen:

black matt

7.4 Wave 28" 48, 53 black matt

R

7.4 C Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

25 km/h

33

170 km

silver

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

7.4 H Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS22“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 25,2 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp 7.4 C H Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

R

7.4 Wave | 28" 48, 53

black matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

34


eTREKKING

7.3

Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS22“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 25,2 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp Overige frame-modellen: 7.3 C Deep 26" 45 | 28" 46, 51, 56 black red 7.3 Wave | 28" 48, 53

black

25 km/h

35

130 km

Motor

400 Wh

250 W

6 km/h

R

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

6.4 Frame Alu 6061 Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 9-speed SHIMANO „Alivio“ Gewicht* vanaf 24,6 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 6.4 C Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

darkgrey matt

jeansblue

Overige frame-modellen: 6.4 Trapeze 28" 48, 53 darkgrey matt jeansblue 6.4 Wave 28" 48, 53 darkgrey matt jeansblue

R

6.4 Heren | 28" 48, 53, 58

darkgrey matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

36


eTREKKING

6.3 Frame Alu 6061 Vork 26" SUNTOUR „SF16-NEX-DS“ 28" SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 9-speed SHIMANO „Alivio“ Gewicht* vanaf 24,6 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 6.3 Wave | 28" 48, 53

black

blackberry Overige frame-modellen: 6.3 Heren 28" 48, 53, 58 black 6.3 C Deep 26" 45 | 28" 46, 51, 56 black blackberry

R

6.3 Trapeze | 28" 48, 53

black

blackberry

25 km/h

37

130 km

Motor

400 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

5.10 SE Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" terugtraprem Gewicht* vanaf 25,2 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 5.10 SEC Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

mistywhite

R

5.10 SEC Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

mistywhite

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Stop

38


eTREKKING

5.9 SE H Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 25,0 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 5.9 SE H Herren | 28" 48, 53

Overige frame-modellen: 5.9 SEH C Deep 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

black matt 25 km/h

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

R

eTREKKING

5.9 SE Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 25,0 kg

5.9 SEC Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

25 km/h

black matt

170 km

Motor

Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp

mistywhite

500 Wh

250 W

6 km/h R

39

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

5.8 SE Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, terugtraprem Gewicht* vanaf 25,2 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 5.8 SEC Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

silvergrey

R

25 km/h

130 km

Motor

400 Wh

250 W

6 km/h

Stop

eTREKKING

5.7 SE H Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 25,0 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp Overige frame-modellen: 5.7 SE H Heren 28" 48, 53, 58 black matt

5.7 SEC H Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

R

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

130 km

Motor

400 Wh

250 W

6 km/h

40


eTREKKING

5.7 SE Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 25,0 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp

5.7 SEC Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

black matt

silvergrey

R

25 km/h

130 km

Motor

400 Wh

250 W

6 km/h

eTREKKING

5.6 SE Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, terugtraprem Gewicht* vanaf 24,9 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 8,33 Ah, 300 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp

5.6 SEC Deep | 26" 45 | 28" 46, 51, 56

hazygrey

raspberry red R

25 km/h

41

100 km

Motor

300 Wh

250 W

6 km/h

Stop

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eTREKKING

5.5 SE H Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 24,5 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 8,33 Ah, 300 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp Overige frame-modellen: 5.5 SEC H Deep 26" 45 | 28" 46, 51, 56

5.5 SE H Herren | 28" 48, 53, 58

hazygrey

hazygrey

25 km/h

100 km

Motor

300 Wh

250 W

6 km/h

R

eTREKKING

5.5 SE Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“, vrijloop Gewicht* vanaf 24,5 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 8,33 Ah, 300 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 5.5 SEC | Deep 26" 45 | 28" 46, 51, 56

R

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

25 km/h

100 km

hazygrey

Motor

raspberry red

300 Wh

250 W

6 km/h

42


Find all the details: ergotec.de/en/integra-b

INTEGRA-B HANDLEBAR STEM

NOTICEABLY MORE ATTRACTIVE INTEGRATED

WITH SAFETY LEVEL

NEW FOR GREATER SAFETY

INTEGRA-B Together with the BOSCH display the unique form of the Integra-B stem sets new benchmarks for the e-bike cockpit when it comes to integration. Thanks to its greater height the newly designed steerer tube clamp provides an enhanced level of comfort, while the styling widening upwards towards the handlebars creates a unique, harmonious look. The integrated cabling is a special feature because it offers a clean-lined design. Find your local ergotec distributor here: ergotec.de/distributors | NEW: ergotec USA

BIKEPARTS ERGONOMIC AND SAFE 43


N E IB K SAMEN

44


N 45

We hebben een experiment gedaan en twee vrienden op een fietstocht gestuurd. Florian (56) en Christian (68) waren samen rond de Schliersee onderweg. De ĂŠĂŠn met, de ander zonder elektrische aandrijving.


E-trekkingbikes behoren tot de meest geliefde fietsen onder de e-bikes. De mogelijkheden zijn uiterst veelzijdig. Vaak komen klanten bij onze dealers en zeggen: „Ik klim al een tijdje niet meer samen met mijn vrienden op de fiets, omdat ik lichamelijk gewoon niet fit genoeg meer ben om telkens bij te moeten trappen. Daarom wil ik een e-bike kopen.” Of men beweert: „Mijn vrouw heeft een e-bike nodig. Ze kan me niet meer bijhouden!”. Twee weken later staat dezelfde klant in de winkel en koopt eveneens een e-bike, omdat moeder de vrouw hem nu ver voor is. E-bikes zijn uitgevonden, om zwaktes en prestatieverschillen te compenseren. Ons experiment, passend bij dit onderwerp, starten we in Miesbach aan de Schliersee. Ontmoetingspunt is de aanlegsteiger. Christian is al wat op leeftijd en mocht voor de eerste keer van de voordelen van een e-bike genieten. Hij fietste met de VICTORIA eTrekking 12.9. Florian was met de sportieve VICTORIA Trekking 5.8 onderweg. De route volgt voortdurend de oevers van het meer. En leidt langs oude huizen en langs paarden.

Christian: "Ik kan natuurlijk zo van hem wegrijden, maar je hoeft niet altijd het maximale uit de fiets te halen. Ik kies één ondersteuningsstand lager en we rijden meteen weer op gelijke hoogte."

46


Christian: "Motor en schakeling moet je eerst op elkaar afstemmen, maar dan is de e-bike een geweldige hulp!"

De eerste klim komt eraan. Versnellen bij het begin van de berg met de e-bike? Echt niet zo gemakkelijk. Christian start aanvankelijk met aanloop van beneden, net als met een normale trekkingbike. Maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. De e-bike draagt hem ook zonder aanloop bergopwaarts. Het komt aan op de juiste versnelling. Met een kleine versnelling beginnen, vervolgens langzaam omhoogschakelen. De motoren zijn het efficiëntst bij een trapfrequentie

47

van 60 omwentelingen per minuut. Maar meetellen is niet nodig, men ontwikkelt daarvoor snel een gevoel bij toenemende rijervaring. Ook Christian heeft dit gevoel snel gevonden en dat is te zien ook, met een glimlach zit hij op zijn e-bike. Christian stapt vóór de top van zijn fiets en test de duwhulp: "Dat is gewoon fantastisch. Het zware geheel beweegt geheel zelfstandig. Dat gaat echt makkelijk!"


En de rit gaat verder langs het meer. Tot het tweetal een steiger ontdekt – Tijd voor een kleine rustpauze. Met het afstappen heeft Christian echter een beetje moeite, omdat hij zijn been heel hoog omhoog moet zwaaien om achterwaarts over het zadel en de brede bagagadragertassen te komen. Christian lacht: "Zo’n e-bike is echt wel fantastisch. Maar als ik er eentje aanschaf, dan wel met een lagere instap." Uitgerust en opgefrist fiets het tweetal verder. Christian voelt zich op de e-bike steeds meer op z’n gemak en geeft nu eens echt gas. Florian moet nu recht op de pedalen gaan staan om hem bij te houden. Na een laatste stuk van de route lonkt de vrije avond en Christian en Florian genieten van de rust.

Conclusie van Florian:"Deze tocht was ontzettend leuk. Een gezamenlijke toer met een

Conclusie van Christian:"E-biken moet je leren kennen. Natuurlijk

e-bike en een normale trekkingfiets is heel goed mogelijk, wanneer men een beetje

is een e-bike een fiets, maar hij gedraagt zich in bepaalde situaties

rekening met elkaar houdt. De VICTORIA Trekking 5.8 is me prima bevallen. Hij heeft alles

anders. Aan het samenspel tussen fiets en aandrijving moet je eerst

wat een trekkingfiets nodig heeft. Met name de onderhoudsarme riem vind ik geweldig."

goed wennen. Van de hulp bergop heb ik bijzonder genoten.

48


E-BIKE

ACCESSIORES TIPS Onder CONTEC label leveren wij meer dan 5000 onderdelen en accessoires voor uw fiets. Onze 5 topartikelen rond de E-Bike: 1. Op E-Bikes worden speciale buitenbanden gemonteerd van hoge kwaliteit en hebben een speciale breakerlaag om lekrijden te voorkomen. Daardoor kunt u niet met de hand voelen of uw band op spanning is. De bandenspanning is bij een E-Bike van groot belang, want is mede bepalend voor de afstand die u met u E-Bike kan afleggen. Deze CONTEC baanpomp is voorzien van een meter, en hiermee kunt u de banden tot de voorgeschreven bandenspanning oppompen. De pomp is geschikt voor alle ventielen. 2. Veiligheid is een van de belangrijkste aandachtspunten bij een E-Bike. Door montage van een spiegel, hoeft u niet over uw schouder te kijken om te zien wat er achter u gebeurt. Wist u dat over uw schouder kijken, een van de meest voorkomende oorzaken is van ongelukken met een E-Bike? 3. Onze E-Bikes zijn voorzien van verende zadelpennen voor meer comfort. Onder Contec label, hebben wij zadelpennen die verticaal veren en daardoor nog veel meer comfort bieden. Zeker voor mensen met rugklachten is dit aan te bevelen. 4. Onder CONTEC label, leveren wij Volare zadels met koudschuim, dit heeft de eigenschap dat dit door lichaamswarmte zich naar uw lichaam vormt. Dit zadel kreeg in Duitsland het keurmerk “KAUFTIP”. 5. Onze E-Bikes zijn voorzien van speciale bagagedragers, hierdoor is het mogelijk binnen enkele seconden tassen op de drager te “clicken” of weer af te nemen. Leverbaar in diverse dubbele en enkele modellen. De “TRUNKBAG” is een van de slimste tassen. Diverse vakverdelingen in de tas, plaats voor uw drinkflesje, de zijflappen zijn open te ritsen waardoor hij veranderd in een dubbele tas, voorzien van draagriem.

SPIEGEL CONTEC "E-View De Luxe", groothoek 29,95 € TAS DRAGER CONTEC "Neo Trunk", 10L + 22L 89,95 € ZADELPEN CONTEC "SP-060 Slim", 27,2 mm 89,95 € ZADEL CITY/TOUR CONTEC "Volare City XXL" 34,95 €

49

POMP HOGEDRUK CONTEC "Air Support Sport" 29,95 €


50


AAN U DE KEUS E-BIKE OF NORMALE FIETS?

Comfortabel dat zijn de VICTORIA Fietsen. Met die naam hebben we de laatste 130 jaar een product neergezet. En dat wordt door ons actuele fietsenprogramma nog eens extra duidelijk weergegeven. Met tal van modellen bedienen wij de meest uiteenlopende doelgroepen. Bij een groot deel van de modellen gaat het om de normale e-bikes, dit zijn e-bikes die een maximale snelheid hebben van 25 kmh. De leeftijdsgroep wordt steeds ruimer. Er zijn e-bike gebruikers van begin 30 tot ver over de 70 jaar. Voor velen van hen komt de factor plezier en een makkelijk te overbruggen afstand op de eerste plaats.

51

Het gebruik van de e-bike richting het werk, tochtjes of de dagelijkse boodschappen biedt grote voordelen. Vaak bespaart men met een e-bike ook de ritten met de auto en geniet men in plaats daarvan van een zorgeloos buitengevoel. VICTORIA mag zich met trots e-bike fabrikant van het eerste uur noemen en heeft inmiddels een klinkende naam. Geregeld komt het merk als beste uit ĂŠĂŠn van de vergelijkingstesten en onderscheidt het merk zich door de beste prijs-kwaliteitsverhouding.


TREKKING

8.7 D Frame Alu 6061, Double Butted Vork SUNTOUR „NCX-E LO-DS-AIR“ Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 30-speed SHIMANO „XT“ Gewicht* vanaf 15,0 kg

R

8.7 D Heren | 28" 48, 52, 56, 60

8.7 D Trapeze | 28" 44, 48, 52

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

black matt

black matt

52


TREKKING

8.6 D Frame Alu 6061, Double Butted Vork SUNTOUR „NCX-D LO“ Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 30-speed SHIMANO „Deore“ Mix Gewicht* vanaf 16,0 kg Overige frame-modellen: 8.6 D Trapeze 28" 44, 48, 52 nightblue matt

R

8.6 D Heren | 28" 48, 52, 56, 60

nightblue matt

TREKKING

6.7 D Frame Alu 6061, Double Butted Vork SUNTOUR „SF14-NEX-HLO-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 27-speed SHIMANO „XT“ Mix Gewicht* vanaf 16,5 kg Overige frame-modellen: 8.6 D Heren 28" 48, 52, 56, 60 nickelgrey 8.6 D Trapeze 28" 44, 48, 52 nickelgrey

6.7 D Lady | 28" 44, 48 (overeenkomstig afbeelding)

53

nickelgrey

R

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


TREKKING

5.8 D Frame Alu 6061, Double Butted Vork Starre voorvork Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 8-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop GATES riem aandrijving Gewicht* vanaf 15,5 kg

R

5.8 D Trapeze | 28" 45, 50, 55

5.8 D Heren | 28" 50, 55, 60

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

black

black

nightblue matt

nightblue matt

54


TREKKING

4.7 D Frame Alu 6061, Double Butted Vork SUNTOUR „SF16-NEX-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 27-speed SHIMANO „Altus“ Gewicht* vanaf 16,3 kg

R

4.7 D Heren | 28" 48, 52, 56, 60

4.7 D Trapeze | 28" 44, 48, 52

55

black

white

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


TREKKING

3.8 D Frame Alu 6061, Double Butted Vork Starre voorvork Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 8-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop Gewicht* vanaf 15,3 kg Overige frame-modellen: 3.8 D Heren 28" 48, 52, 56, 60 black matt 3.8 D Trapeze 28" 44, 48, 52 black matt

3.8 D Wave | 28" 45, 50, 55

R

black matt

TREKKING

3.7 D Frame Alu 6061, Double Butted Vork SUNTOUR „SF16-NEX-DS“ Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop Gewicht* vanaf 16,3 kg Overige frame-modellen: 3.7 D Trapeze 28" 44, 48, 52 titan matt 3.7 D Wave 28" 45, 50, 55 titan matt

3.7 D Heren | 28" 48, 52, 56, 60

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

titan matt

56


BAGAGEDRAGER-TRANSPORT EENVOUDIG EN ELEGANT Of het nu de compacte enkele tas is voor de bagagedrager ‚Neo.Single‘ of ‚NeoSport.Single‘ of de dubbele tassen ‚Neo.Double‘ en ‚NeoSport.Double‘ tassen met RACKTIME ‚Snap-IT‘ adapter. Onze sportieve afpaktassen bieden veel opbergmogelijkheden voor het meenemen van jou bagage. Gebruiksvriendelijk gemaakt en een elegant design.

57 Informatie over ons uitgebreide programma kunt u verkrijgen via: +31 (0)575 571279 - www.contec-parts.nl - info@contec-parts.de


TREKKING

3.4 Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop Gewicht* vanaf 13,9 kg Overige frame-modellen: 3.4 Heren 28" 52, 56, 60 nickelgrey 3.4 Wave 28" 45, 50, 55 nickelgrey

3.4 Trapeze | 28" 44, 48, 52

nickelgrey

TREKKING

3.3 Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ terugtraprem Gewicht* vanaf 13,9 kg Overige frame-modellen: 3.3 Trapeze 28" 44, 48, 52 nickelgrey 3.4 Wave 28" 45, 50, 55 nickelgrey

3.3 Heren | 28" 52, 56, 60

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

nickelgrey

58


TREKKING

2.9 D Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 24-speed SHIMANO „Altus“ Gewicht* vanaf 16,9 kg Overige frame-modellen: 2.9 D Heren 28" 53, 58, 61 black matt 2.9 D Trapeze 28" 45, 50, 54 black matt

2.9 D Wave | 28" 45, 50, 55

black matt

TREKKING

2.7 M Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „CR-7V“ Rem MAGURA „HS11“ hydraulische velgrem Versnelling 24-speed SHIMANO „Altus“ Gewicht* vanaf 16,9 kg Overige frame-modellen: 2.7 M Trapeze 28" 45, 50, 55 flashgrey matt 2.7 M Wave 26" 44 | 28" 45, 50, 55 flashgrey matt

2.7 M Heren | 28" 48, 53, 58, 61

59

flashgrey matt

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


TREKKING

2.7 Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „CR-7V“ Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Versnelling 24-speed SHIMANO „Altus“ Gewicht* vanaf 16,0 kg Overige frame-modellen: 2.7 Heren 28" 48, 53, 58, 61 darkgrey 2.7 Wave 26" 44 | 28" 45, 50, 55 darkgrey citrus

2.7 Trapeze | 28" 45, 50, 55

darkgrey

citrus

TREKKING

2.6 M Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem MAGURA „HS11“ hydraulische velgrem Versnelling 24-speed SHIMANO „Altus“ Gewicht* vanaf 16,2 kg Overige frame-modellen: 3.3 Heren 28" 48, 53, 58, 61 flashgrey matt 3.3 Trapeze 28" 45, 50, 55 flashgrey matt

2.6 Wave | 26" 44 | 28" 45, 50, 55

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

flashgrey matt

60


TREKKING

1.7 M Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „CR-7V“ Rem MAGURA „HS11“ hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ terugtraprem Gewicht* vanaf 16,8 kg Overige frame-modellen: 1.7 M Trapeze 28" 45, 50, 55 flashgrey matt 1.7 M Wave 26" 44 | 28" 45, 50, 55 flashgrey matt

1.7 M Heren | 28" 48, 53, 58, 61

flashgrey matt

TREKKING

1.7

Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „CR-7V“ Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ terugtraprem Gewicht* vanaf 15,8 kg Overige frame-modellen: 1.7 Heren 28" 48, 53, 58, 61 black 1.7 Wave 26" 44 | 28" 45, 50, 55 black berry red

1.7 Trapeze | 28" 45, 50, 55

61

black

berry red

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


TREKKING

1.6 M Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem MAGURA „HS11“ hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop Gewicht* vanaf 16,4 kg Overige frame-modellen: 1.6 Heren 28" 48, 53, 58, 61 flashgrey matt 1.6 Wave 26" 44 | 28" 45, 50, 55 flashgrey matt

1.6 Trapeze | 28" 45, 50, 55

flashgrey matt

TREKKING

1.6  Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ terugtraprem Gewicht* vanaf 15,6 kg Overige frame-modellen: 1.6 Heren 28" 48, 53, 58, 61 flashgrey matt 1.6 Trapeze 28" 45, 50, 55 black matt red

1.6 Wave | 26" 44 | 28" 45, 50, 55

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

black matt

red

62


Read more about our productswww.herrmans.eu here: our productswww.herrmans.eu here: Lees hierRead meermore over about onze producten:

MEER VOOR MINDER MORE FOR MORE FOR LESS LESS DE H-BLACK MR8 THENIEUWE NEW H-BLACK MR8 THE NEW H-BLACK MR8

NEW NEW NEW

H-BLACK H-BLAMR8 CK MR8

H-BLACK MR8

NU INTRODUCEREN WE ONS NIEUWSTE LID VAN DE H-BLACK FAMILIE

INTRODUCING THE LATEST MEMBER OF OUR H-BLACK FAMILY! INTRODUCING THE LATEST MEMBER OF OUR H-BLACK FAMILY! Met een lichsterkte van 180 lumen geeft de nieuwe H-Black MR8 een Withverlichting. 180 lumens Ook of light output the new H-Black MR8 delivers uitstekende voor de nabije omgeving! With 180 lumens of light output the new H-Black MR8 delivers

TECHNISCHE SPECIFICATIES TECHNICAL SPECIFICATIONS • dynamoSPECIFICATIONS aan/uit standlicht TECHNICAL • Dynamo standlight excellent illumination; also for the near-field! E-fiets 6–12V •• Dynamo standlight excellent illumination; also for the near-field! • E-bike 6–12V • Lichtsterkte 180 lumen Het nieuwe voorlicht is het tweede lid van de H-Black familie. Door het • E-bike 6–12V The new front light is the second member of the H-Black Family. • Light output 180 lumens • Conform Duitse StVZO The new front light is the second member of the H-Black Family. • Light StVZO output and 180 lumens gebruiken spiegeltechnologie heeft dit product eenvalue uistekende Byvan using mirror technology this product has great for money • German en Franse regelgevingen • German StVZO and By using mirror technology this product has great value for money French approvals prijs-kwaliteitverhouding en werkt zowel bij dynamo- als elektrische

fietsen.

and works on both dynamo and e-bikes. and works on both dynamo and e-bikes.

TO SEETOAND TO BE SEEN TOSEE SEEAND ANDTOTOBEE BEESEEN SEEN

French approvals


64


eMANUFAKTUR HAND BUILT IN GERMANY Terwijl de eTrekking-serie vooral voor

liefst 170 kg, in plaats van de doorgaans

symbiose aan. De middenmotor biedt

actieve mensen precies de juiste keus

gebruikelijke 140 kg.

een gebalanceerde gewichtsverdeling

is, is de eManufaktur-modellenserie een

en een laag zwaartepunt. Door de fraai

ideaal aan comfort en design. Niet voor

De lovende woorden van de Red Dot

geintegreerde accu in het frame wordt

niets werd de gewaardeerde Red Dot

Award jury voor de VICTORIA e-bike

dit effect extra benadrukt.

Award voor productdesign in de wacht

Manufaktur 9.6 in 2014 spreekt voor

gesleept.

zich:

Daarbij werd niet alleen op volmaakte

„Bij de prachtig gevormde lage-instap

vormgeving en premiumkwaliteit gelet:

modelserie eManufaktur gaan de Bosch

Het toegestane totaalgewicht van fiets,

aandrijving en de organische vorm van

berijder en bagage bedraagt maar

het hydroforming-frame een elegante

Top3-argumenten eManufaktur-serie:

Manufaktur e-bike met XXLspecificaties tot 170 kg totaalgewicht Stijlvol, eigenzinnig en een bekroond design Talrijke testoverwinningen en onderscheidingen in de media

65


eMANUFAKTUR EEN INKIJK IN DE PRODUCTIE VAN VICTORIA

Het begrip Manufaktur ontwikkelt zich tot trendnaam.

Bij de eManufaktur-serie staat de hoogwaardige,

Er wordt heel veel met de hand vervaardigd en als

traditionele fiets- en voertuigbouw centraal. Met

„Made in Germany“ aangeprezen. Voor ons is dat geen

de hand worden ontelbare werkstappen in onze

nieuwe term. Sinds jaar en dag fabriceren wij fietsen

manufaktur in het Nedersaksische Hoya aan de Weser

uit ons Manufaktur assortiment in Duitsland. En sinds

uitgevoerd - kwaliteit die u op een VICTORIA uit de

enige tijd bouwen wij hier natuurlijk ook e-bikes.

eManufaktur serie vanaf de eerste meters zult ervaren.

Een exclusieve inkijk in onze montage afdeling bieden wij u op de volgende pagina’s.

66


bij-

wachten. Het „huwelijk“, de samenvoeging van

voorbeeld stuk voor stuk met de hand gespaakt en

aandrijflijn en het fietsframe, geschiedt eveneens

met ultramoderne centreermachines op hoogte-

met de hand. De techniek blijft daarbij achter de

en zijslagen gecontroleerd en vóór uw eerste rit

motor en de batterijbehuizing verscholen, ook de

klaargemaakt. De tolerantie van het spaken ligt

talrijke kabels lopen grotendeels door het frame,

hier bij max. twee tienden. Voor niet-kenners: dat is

waar ze het best beschermd zijn.

Zo

worden

de

hoogwaardige

wielen

extreem nauwkeurig en zal er in de praktijk voor zorgen dat de eerste controle langer op zich laat

Het wiel voorafgaand aan het „huwelijk“, het samenvoegen van fiets en motor. De rem schroeft de monteur op de achterbrug vast. (afbeelding boven) De kabels worden beschermd in het frame aangebracht. (afbeelding links)

67


WIJ LETTEN OP ELK DETAIL De

frames

worden

eveneens

op

het

eigen

bedrijfsterrein in een ultramoderne, eigen installatie van een bijzonder bestendige poedercoating en een onder de laklaag aangebrachte decoratie voorzien. Deze zijn niet alleen duidelijk ongevoeliger voor alledaags gebruik, maar laat de kleuren er ook na jarenlang gebruik nog als nieuw uitzien. Behalve het aandrijfsysteem worden natuurlijk ook alle anderen componenten van de e-bike met de hand op het frame gemonteerd. VICTORIA past daarbij hoge kwaliteitseisen toe. Bij levering aan de vakhandel zijn de fietsen nagenoeg gebruiksklaar. Bij de dealer kan de fiets aan uw behoeftes worden aangepast.

Een vrouwelijke monteur monteert spatbord en koplamp met de hand. (afbeelding boven) De remkabels worden langs het frame en deels ook in het frame gemonteerd. (afbeelding links)

68


KWALITEIT STAAT HOOG IN HET VAANDEL. Ook het installeren van de nieuwste software voor het BOSCH aandrijfsysteem is natuurlijk ook erg belangrijk. Na verloop van tijd dient u deze bij de dealer telkens te laten updaten. Maar bij een periodieke inspectiebeurt gebeurt dat standaard. Voordat een VICTORIA eManufaktur uiteindelijk de Nedersaksische montagehallen verlaat, controleert de

interne

kwaliteitscontrole

nogmaals

Via de PC wordt de motor van de nieuwste software voorzien. Ook bij de vakhandelaar

toeval overlaten en u een kwalitatief hoogwaardige

worden bij inspecties steeds nieuwe updates geĂŻnstalleerd.

en betrouwbare e-bike overhandigen.

69

ieder

afzonderlijke model. Tenslotte willen we niets aan het


eMANUFAKTUR ONZE PREMIUM E-BIKES Met talrijke testoverwinningen, aanbevelingen en onderscheidingen voor de beste prijs/ prestatieverhouding en zelfs de Red Dot Award voor productdesign 2014 (eManufaktur 9.6) staat onze eManufaktur serie voor uitzonderlijke kwaliteit. De reden voor de enorme populariteit en de uitstekende beoordelingen in de media komt door details. De vier modellen worden met de hand in de eigen montage in Nedersaksen vervaardigd. Hier vindt ook het poedercoaten plaats die onze premium serie er na vele jaren nog als nieuw laat uitzien. Toegepast

worden uitsluitend de meest hoogwaardige componenten, zoals BOSCH middenmotoren of deels traploos schakelbare versnellingsnaven. Gezamenlijke kenmerken van alle eManufaktur e-bikes is het hoge toelatingsgewicht. Berijder, bagage en e-bike mogen samen 170 kg zijn. Maar daarmee is deze serie niet alleen voor zwaargewichten bedoeld. Ze is aantrekkelijk voor alle fietsers met bijzonder hoge kwaliteitseisen.

70


t E-Bike es

5|18

s

T

DIT SCHRIJVEN FIETS-MAGAZINES OVER DE eMANUFAKTUR SERIE RADtouren RAD

RADtouren Magazin 5/18 over de VICTORIA eManufaktur 9.3 (2019) die behalve de RADON Sunset Supreme Hybrid de testoverwinning met het eindrapportcijfer 1,3 in de wacht sleepte.

Note: 1,3

„De zit-test wijst een voor hollandfietsen kenmerkende zitpositie uit; daarvoor zorgen een slooping-frame met bijzonder schuin naar beneden aflopende bovenbuis, en hoge voorbouw. De fiets heeft een lange wielbasis, wat hem extra stabiliteit geeft en, wendbaarheid minder belangrijk maakt. Ook in beladen toestand overtreft de fiets al zijn testcollega’s met een stoïcijns rustige loop. Voor comfort ook op klinkers zorgen iets bredere banden en de verende vork van Suntour. De Bosch Aktive Line aandrijving zorgt voor een feilloze versnelling en is voor ritten in de stad of toertochten met bagage meer dan voldoende. Flitsend is de 9.3 daarmee niet, maar de motor harmonieert met de gemoedelijke afstelling van de fraaie e-bike, evenals de comfortabele 7-speed naafschakeling … Conclusie: Comfortabel en geschikt voor veel bagage: De eManufaktur 9.3 is een chique allrounder voor gebruikers zonder al te veel sportieve ambities. Voor zo’n 2800 euro krijgt men zeer veel e-bike voor zijn geld.“ In de test: 5 e-bikes van de 2.800 ¤ klasse Beoordeling volgens Duitse cijfers: 1,3 (2), 1,7 (1), 1,9 (1) en 2,0 (1).

Pr Leisteisu ng

El

Elekt roR seHr ad Ek

tr

gut

or

a d 0 2|2 017

Elektrorad Magazin 02/2017 over de VICTORIA eManufaktur 7.9 (2017), die als enige een aanbeveling wegens de goede prijs/prestatieverhouding ontving. "Bij de VICTORIA eManufaktur heeft men werkelijk aan alles gedacht. Hij ziet er niet alleen fraai uit, maar biedt ook alle comfort die een stadsfietser zich maar kan wensen. …. De berijder fietst op de eManufaktur in een rechte houding. Bovendien kunnen zit- en stuurpositie optimaal worden aangepast. Fietstassen kunnen gemakkelijk op de in het frame geïntegreerde bagagedrager worden opgehangen. …. De geavanceerde fietsconstructie en comfortelementen, zoals verende vork, gelzadel en geveerde zadelpen, tellen eveneens mee als het frameslot. Dat de chique fiets 27 kilo weegt, is perfect. Conclusie: De eManufaktur 7.9 is een fantastische fiets voor gebruik in de

stad die comfort op prijs stellen en van tijd tot tijd een gemoedelijke toer willen maken."

S

PE

D E L E C M AG

2-2016

A ZI N

DA

In de test: 9 „E-citybikes“ Beoordeling E-citybikes: 6 x ZEER GOED, 1 x GOED, 2 x BEVREDIGEND, Waarmerk: 1 x kooptip, 1 x prijs/prestatie

CITYBIKES

Testsieger

e-bike Magazin 02/2016 over de VICTORIA eManufaktur 9.6 (2016), die de testoverwinning behaalde. "Als men een vergelijking wil maken met de autowereld, is de VICTORIA de Mercedes onder de testdeelnemers. Het met uiterste zorg uitgevoerd frame valt op door uitgekiende en hoogwaardige details – bijvoorbeeld de in sledes lopende uitvaleinden, de fraaie lakkering en de hoge framestijfheid. De fiets scoort bovendien met zijn adequate en zeer hoogwaardige uitrusting. … Conclusie: Zeer hoogwaardige e-bike, met uiterste zorg en precisie afgewerkt. Hoog

rijcomfort en uitstekende rijeigenschappen, ondanks het hoge gewicht." In de test: 6 „City-champs“ Beoordeling volgens Duitse schoolcijfers: 1,5 (1), 1,6 (1), 1,7 (1), 1,9 (1), 2,0 (1), 2,9 (1)

71


eMANUFAKTUR

10.8 Frame Alu 6061, hydroform Vork SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“ instelbaar, versterkt Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 10-speed SHIMANO "Deore XT" Gewicht* vanaf 25,9 kg Aandrijving BOSCH Performance Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

10.8 Unisex | 28" S, M, L

white aluminium matt

R

aal maxim t ewich taan g

toeges

10.8 Wave | 28″ 48, 52, 56

white aluminium matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

72


eMANUFAKTUR

9.7

Frame Alu 6061, hydroform Vork SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“, instelbaar, versterkt Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling ENVIOLO „TR“ traploos Gewicht* vanaf 27,0 kg Aandrijving BOSCH Performance Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp aal maxim t ewich taan g

toeges

9.7 Wave | 28" 48, 52, 56

wetasphalt matt

wetasphalt matt

25 km/h

73

9.7 Unisex 28" S , M, L

150 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

R

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eMANUFAKTUR

9.5

Frame Alu 6061, hydroform Vork SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“, instelbaar, versterkt Rem MAGURA "HS22" Versnelling 8-speed SHIMANO "Nexus" vrijloop Gewicht* vanaf 26,9 kg Aandrijving BOSCH Active Line PLus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

9.5 Wave | 28" 48, 52, 56

anthrazit matt

R

aal maxim t ewich taan g

toeges

9.5 Unisex | 28" S, M, L

anthrazit matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

74


eMANUFAKTUR

9.3

Frame Alu 6061, hydroform Vork SUNTOUR „SF15-NEX E25 LO-DS“, instelbaar, versterkt Rem MAGURA "HS22" Versnelling 7-speed SHIMANO "Nexus" terugtraprem Gewicht* vanaf 26,9 kg Aandrijving BOSCH Active Line PLus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh

9.3 Unisex | 28" S, M, L

Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

black matt

R

aal maxim t ewich taan g

toeges

9.3 Wave | 28" 48, 52, 56

black matt

25 km/h

75

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Stop

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


76


URBAN BIKE VOOR TRENDY STEDELINGEN EN TRENDSETTERS De tijden waarin een stadsfiets alleen moest doen wat ie doen moest en het uiterlijk nauwelijks een rol speelde, liggen achter ons. Individuele ambities worden graag in het design ten toon gespreid, helemaal in de grote stad. Berlijn-Midden-hipsters en trendy shoppingqueens vinden bij urban bikes een cleane, strakke optiek en nagenoeg onderhoudsvrije componenten, zoals een Gates riem, versnellingsnaven en – in het geval van e-bikes - krachtige Bosch Performance CX resp. Performance middenmotoren.

Het toegestane totaalgewicht: maar liefst 170 kg. Niet alleen in de grote stad zorgen de beide modellen voor een stijlvol optreden. Pendelaars op weg naar het werk maar ook stedelingen op weg naar de bakker, copy-shop, fitness-club beschikken zo over een onafhankelijk en zinvol korte afstand-alternatief voor het openbaar vervoer of de auto.

Top3-argumenten van de eUrban-serie: XXL-specificaties tot 170 kg totaalgewicht Urban Lifestyle Design Extreem onderhoudsarme premium-techniek

77


eURBAN

11.9 Frame Alu 6061, hydroform

PraxisTest 2018

Velomotion Online

Elektrorad Magazin, editie 02/2018

Victoria eUrban 11.5 & 11.9

Individuele VICTORIA eUrban bikes – totaal enthousiast

In de test: 12 city-fietsen_urban

SEHR GUT

Gepubliceerd op 27 juni 2018

velomotion.de

Kategorie E-Bike City

Juni 2018

SEHR GUT

®

Beoordeling: volgens Duitse schoolcijfers Zeer goed (9), Goed (3)

2/2018

Vork Starre voorvork Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm hydraulische schijfremmen

Elektrobike Magazin, editie 01/2018

Versnelling Enviolo „TR“ traploos, GATES CDX riem

Beoordeling: volgens Duitse schoolcijfers Zeer goed (12), Goed (5), Bevredigend(1)

In de test: 18 city-e-bikes

Gewicht* vanaf 27,4 kg Aandrijving BOSCH Performance Line CX Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp Overige frame-modellen: 11.5 Wave 27" 48, 52, 56 wet asphalt matt

R

aal maxim t ewich taan g

toeges

11.9 Unisex | 27" S, M, L

wet asphalt matt

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

150 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

78


eURBAN

11.5 Frame Alu 6061, hydroform Vork Starre voorvork Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm hydraulische schijfremmen Versnelling 8-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop, GATES CDX riem Gewicht* vanaf 26,6 kg Aandrijving BOSCH Performance Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh 11.5 Unisex | 27" S, M, L

Display BOSCH „Intuvia“, boordcomputer met bedieningseenheid, duwhulp

black matt

R

PraxisTest 2018 velomotion.de

Kategorie E-Bike City

Victoria eUrban 11.5 & 11.9

SEHR GUT Juni 2018

®

Velomotion Online Individuele test VICTORIA eUrban bikes – totaal enthousiast Gepubliceerd op 27 juni 2018

aal maxim t ewich taan g

toeges

11.5 Wave | 27" 48, 52, 56

black matt

25 km/h

79

150 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Stop

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


URBAN

5.8 D Frame Alu 6061, hydroform Vork Starre voorvork Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 8-speed SHIMANO „Nexus“ terugtraprem, GATES CDN riem Gewicht* vanaf 18,6 kg weitere Framefarben wet aspalt crystalred

R

5.7 D Wave | 27" 48, 52, 56

granada slate matt

MY BIKE 06/2018 In de test: 7 fietsen voor elke dag Beoordeling: 1,7 (3), 2,0 (3), 2,1 (1)

aal maxim t ewich taan g

toeges

5.7 D Wave | 27" 48, 52, 56

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

pastel turquoise matt

80


URBAN

5.7 D Frame Alu 6061, hydroform Vork Starre voorvork Rem SHIMANO „BR-MT201“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ vrijloop, GATES CDN riem Gewicht* vanaf 18,4 kg weitere Framefarben granada slate matt pastel turquoise matt

5.7 D Wave | 27" 48, 52, 56

R

crystalred

aal maxim t ewich taan g

toeges

5.7 D Wave | 27" 48, 52, 56

81

wet aspalt

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


SPEZIAL

6.5 D Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 NEX E25-DS“ instelbaar, versterkt Rem SHIMANO „BR-MT200“, 180/160 mm, hydraulische schijfremmen Versnelling 27-speed SHIMANO „Deore“ Gewicht* vanaf 18,4 kg Overige frame-modellen: 6.5 D Wave 28" 45, 50, 55, 60 darkgrey

aal maxim t ewich taan g

R

toeges

6.5 D Heren | 28" 50, 55, 60, 65

darkgrey

SPEZIAL

5.5 M Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ instelbaar, versterkt Rem MAGURA „HS11“ hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ terugtraprem Gewicht* vanaf 19,2 kg Overige frame-modellen: 5.5 M Heren 28" 50, 55, 60, 65 flashgrey mat

aal maxim t ewich taan g

toeges

R

5.5 M Wave | 28" 45, 50, 55, 60 (overeenkomstig afbeelding)

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

darkgrey

82


Onplatbaar voor iedereen. OOK VOOR E-BIKES!

ORIGINAL

TOUR

Alleen Marathon Plus banden maken je fiets onplatbaar. De 5 mm dikke anti-leklaag beschermt zelfs tegen punaises. 5 mm

83

www.schwalbe.com/unplattbar Volledig uitsluiten kan men een lekke band nooit. Maar tegen de typische veroorzakers van een lekke band zoals scherven of scherpe steentjes bent u in ieder geval met de fietsbanden uit de Marathon Plus serie het best beschermd.

MTB


eFOLDING VOUWBARE MOBILITEIT Veel stadsbewoners zouden maar wat graag met de e-bike pendelen, boodschappen doen of kleine tochtjes maken. Juist in de stad is de bergruimte in woningen vaak beperkt. En buiten of in de gemeenschappelijke fietsenkelder laat niemand zijn dure fiets graag achter. De VICTORIA “eFolding� e-vouwfietsen hebben een compacte vouwmaat met een breedte van 83 cm, een hoogte van 68 cm en een

diepte van 36 cm. Daardoor zijn ze zo klein te vouwen dat er altijd wel een passend plekje wordt gevonden. Overigens: een bijzonder aspect van de VICTORIA e-vouwfietsen is de lage en brede doorstap. Opstappen gaat zo bijzonder gemakkelijk. Bovendien ligt het zwaartepunt laag en in het midden, waardoor het ook voor beginners en of mensen die lang niet hebben gefietst geschikt is.

De eFOLDING

De voordelen liggen voor de hand: kleine en toch volwaardige e-bikes laten zich bij niet-gebruik compact opbergen vormen een uitbreiding van de mobiliteit tijdens het pendelen ook ideaal voor watersporters

84


eFOLDING

7.7

Vouwfietsen kunnen vaak ook tijdens de spits gratis in het openbaar

Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem SHIMANO "BR-MT201", hydraulische schijfremmen Versnelling 8-speed SHIMANO „Nexus" terugtraprem Gewicht* zie victoria-fietsen.nl

vervoer worden meegenomen. Voor pendelaars kan dat het leven flink vergemakkelijken. Ook in de kofferbak is voor een dergelijke elektro-vouwfiets altijd wel een plekje. Daarnaast zijn vouwfietsen met een elektromotor ook ideaal voor kampeerders, toeristen in de stad of geschikt voor mensen op het water. Ook zij hebben weinig ruimte voor een fiets, maar willen

Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 13,88 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp

op hun vakantie locatie maar wel graag mobiel en flexibel zijn. Hier is een e-vouwfiets een uitstekende uitkomst.

R

7.7 Unisex | 20"

black matt

25 km/h

85

170 km

Motor

500 Wh

250 W

6 km/h

Stop

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


eFOLDING

7.4 Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem SHIMANO "BR-MT201", hydraulische schijfremmen Versnelling 8-speed SHIMANO „Nexus" vrijloop Gewicht* zie victoria-fietsen.nl Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 500 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 7.4 Unisex | 20"

melonyellow

7.4 Unisex | 20"

black matt

25 km/h

Motor

R

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

170 km

500 Wh

250 W

6 km/h

86


eFOLDING

7.3 Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem SHIMANO "BR-MT201", hydraulische schijfremmen Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" vrijloop Gewicht* zie victoria-fietsen.nl Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 7.3 Unisex | 20"

granitgrey

R

7.3 Unisex | 20"

lime

25 km/h

87

120 km

Motor

400 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


88


RETRO-BIKES MODERNE NOSTALGIE-CHARME Verfrissend design dat zijn de kleurige retro-bikes van VICTORIA, die voornamelijk gericht zijn op een vrouwelijk, jonger publiek. Het nostalgische uiterlijk met de florale elementen op het diepe frame zorgt voor veel ruimte en voor een prettig op en af stappen.

en spatborden een perfect

fietsen? En moet deze er ook

Net als de citybikes vallen de retrobikes met een klassiek

uitnodigend zijn voor korte ritjes en qua prijs/kwaliteit een ideale verhouding hebben? Dan komt de

bagagedragers zorgen voor totaalbeeld.

Het naar de gebruiker toegebogen stuur en de 3- en 7-speed SHIMANO naafschakelingen met terugtraprem garanderen

nostalgisch frame vooral bij jonge vrouwen in de smaak. Deze worden vaak voor dagelijks gebruik aangeschaft. Voor u is kwaliteit, optiek en een duidelijk advies belangrijk. Hierin kunnen onze dealers u verder helpen.

ontspannen fietstochten. licht lopende banden. Met qua kleuren op elkaar afgestemde

Heeft u al besloten dat uw volgende fiets makkelijk moet

nog eens goed uitzien? Moet deze chic, individueel en solide zijn? Daarnaast ook nog eens

Retro e-bike in aanmerking, deze zal vooral bij de vrouwen goed in de smaak vallen. In dit geval met een chique retro uiterlijk en de bekende ongecompliceerde techniek.

Top3-argumenten Retro-serie:

Trendy retro-design Meeste fietsen met voor-drager, bagage-drager of mand Scherp geprijsd

89


eRETRO

5.8 SE Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" terugtraprem Gewicht* vanaf 25,9 kg Aandrijving BOSCH Active Line Plus Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 11,11 Ah, 400 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp

5.8 SE Nostalgie | 28" 46, 51

5.8 SE Nostalgie | 28" 46, 51

red

25 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

blue

120 km

Motor

400 Wh

250 W

6 km/h

Stop

90


eRETRO

5.6  SE Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem MAGURA „HS11“, hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" terugtraprem Gewicht* vanaf 25,8 kg Aandrijving BOSCH Active Line Accu BOSCH Li Ion met BMS, 36 V, 8,33 Ah, 300 Wh Display BOSCH „Purion“, Mini-boordcomputer, duwhulp 5.6 SE Nostalgie | 28" 46, 51

25 km/h

black

100 km

Motor

300 Wh

250 W

6 km/h

Stop

NIEUW

Compactline SEE MORE WITH LESS

Krachtige 20-35 lux Dynamo en E-bike batterij Eenvoudig te monteren

Onze nieuwe AXA Compactline Serie heeft een speciale dubbele lens technologie waardoor je nog meer ziet met deze compacte lamp. Dankzij het intelligente en efficiënte design kan de lamp ook snel een eenvoudig gemonteerd worden.

91

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

info.axa.bike@allegion.com | +31(0) 318 536 220 | axabikesecurity.com


RETRO

5.6 Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem PROMAX V-Brake "TX123" Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" terugtraprem Gewicht* vanaf 17,5 kg

5.6 Nostalgie | 28" 45, 50,55

5.6 Nostalgie | 28" 45, 50,55

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

glacierblue

black

92


RETRO

5.4 Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem PROMAX V-Brake "TX123" Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" terugtraprem Gewicht* vanaf 18,5 kg

5.4 Nostalgie | 28" 45, 50,55

5.6 Nostalgie | 28" 45, 50,55

93

resedgreen matt

antique-cream

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


RETRO

5.2 Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus“ terugtraprem Gewicht* vanaf 16,0 kg

5.2 Nostalgie | 28" 45, 50,55

black

3.4 Nostalgie | 28" 45, 50,55

brilliantblue

brilliantblue

RETRO

3.4 Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Versnelling 3-speed SHIMANO „Nexus“ terugtraprem Gewicht* vanaf 16,0 kg

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

94


Basil Buddy Nieuwe collectie 2018

1

2

“I love my buddy...”

3

4

1. Basil Buddy hondenfietsmand faded denim 20017 €99,99 2. MIK adapterplaat zwart 70171 / MIK bagagedragerplaat zwart 70170 3. Basil Buddy kussen zwart 4. Basil Buddy draadkoepel zwart 74067 €19,99 Artikel 2 + 3 zijn bij artikel 1 inclusief.

95 www.basil.com

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


CLASSIC BREDE BANDEN VOOR MEER COMFORT Bij VICTORIA staat fietscomfort hoog in het vaandel. Daartoe tellen in het geval van de cityfietsen in het bijzonder de onderhoudsarme Shimano naafversnellingen. Drie, zeven of acht versnellingen zorgen voor comfort.

Is een iets dynamischer optiek en misschien zelfs een gesloten diamantframe gewenst, adviseren wij de modellen met naafschakeling van de VICTORIA trekking-serie, die ook met de populaire Gates riem leverbaar zijn.

Algemeen kenmerk van de VICTORIA Classic stadsfietsen: de lage instap. Deze klassieke frame vorm is daarom zo ideaal, omdat u in de stad vaker open afstapt dan bij een langere fietstocht. Overigens kiezen ook steeds meer mannen voor de voordelen van een lage instap.

Een ander comfortabel pluspunt van deze citybikes, het verhoogde naar de rijder gebogen stuur voor een beter overzicht in het verkeer.

96


eCLASSIC

3.1 Frame Alu 6061

Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem PROMAX „RC-903“ hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" vrijloop Gewicht* vanaf 25,6 kg Aandrijving BAFANG „G 370" Voorwielmotor Accu BAFANG Li-Ion 43 V, 10,4 Ah, 447 Wh Display BAFANG „DP C11“, 4 standen

3.1 Deep | 26" 46 | 28" 48, 53

25 km/h

darkgrey

130 km

Motor

berry

450 Wh

250 W

6 km/h

eCLASSIC

3.1 H Frame Alu 6061 Vork SUNTOUR „SF14 CR-85 E25“ Rem PROMAX „RC-903“ hydraulische velgrem Versnelling 7-speed SHIMANO „Nexus" vrijloop Gewicht* vanaf 25,6 kg Aandrijving BAFANG „G 370" Voorwielmotor Accu BAFANG Li-Ion 43 V, 10,4 Ah, 447 Wh Display BAFANG „DP C11“, 4 standen

3.1 H Deep | 28" 48, 53

darkgrey

25 km/h

97

130 km

Motor

berry

450 Wh

250 W

6 km/h

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


98


KINDERFIETSEN VEILIG ONDERWEG

Ouders weten dat ooit het moment gaat komen dat de kinderen te groot zijn geworden voor de kinderaanhanger en de loopfiets en het tijd is voor een echte kinderfiets. Die beslissing moet u zorgvuldig nemen, want de veiligheid dient bij een kinderfiets altijd op de eerste plaats te komen. Tenslotte zijn kinderen er dol op om met hun fiets de buurt onveilig te maken of er dagelijks mee naar school te fietsen.

VICTORIA kinderfietsen zijn verkrijgbaar met 20 en 24 inch wielen. Ze zijn geschikt voor de periode vanaf de basisschool – afhankelijk van de lichaamslengte van het kind. Voor ons als fabrikant is het belangrijk dat VICTORIA kinder- en jeugdfietsen 100 % verkeersveilig zijn en voldoen aan Duitse wegverkeersreglement (STVZO).

Wielmaat

voor kinderen en jongeren

99

Leeftijd in jaren

Binnenbeenlengte in cm

Lichaamslengte in cm

Wielgrootte in inch

2 tot 3

40

98

12

3 tot 4

44

104

12-14

4 tot 5

48

110

12-16

5 tot 6

51

116

14-18

6 tot 7

55

122

16-20

7 tot 9

59 - 62

128 - 134

18-20

9 tot 10

66

140

20-24

10 tot 11

69

146

22-24

11 tot 12

72

152

24

13 tot 14

77

164

26


ATB

5.7

Pro

Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Versnelling 7-speed SHIMANO "Nexus" terugtraprem Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Gewicht* vanaf 14,4 kg

5.7 Pro Diamant | 24″ 36

black matt

ATB

5.7

Girly

Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Versnelling 7-speed SHIMANO "Nexus" terugtraprem Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Gewicht* vanaf 14,4 kg 5.7 Girly Deep | 24″ 36

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl

iceblue

100


ATB

5.3

Girly

Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Versnelling 3-speed SHIMANO "Nexus" terugtraprem Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Gewicht* vanaf 12,4 kg

5.3 Girly Deep | 20″ 30

purple

ATB

5.3

Pro

Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Versnelling 3-speed SHIMANO "Nexus" terugtraprem Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Gewicht* vanaf 12,4 kg 5.3 Pro Diamant | 20″ 30 | 24″ 36

black matt

ATB

5.3

Girly

Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Versnelling 3-speed SHIMANO "Nexus" terugtraprem Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Gewicht* vanaf 12,4 kg 5.3 Girly Deep | 24″ 36

101

iceblue

Gedetailleerde specificaties op www.victoria-fietsen.nl


ATB

4.9

Pro

Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Versnelling 21-speed SHIMANO "TX" Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Gewicht* vanaf 13,6 kg

4.9 Pro Diamant | 24″ 36

grey matt

ATB

4.9

Girly

Frame Alu 6061 Vork Starre voorvork Versnelling 21-speed SHIMANO "TX" Rem PROMAX V-Brake „TX123“ Gewicht* vanaf 13,6 kg

4.9 Girly Deep | 24″ 36

Ausführliche Spezifikationen auf www.victoria-fahrrad.de

grey

102


ONZE BESCHERMING VOOR DE KLEINE HELDEN Je een brandweer-of politieman voelen? Welke kleine jongen droomt daar niet van? Het kleine meisje kijkt vol bewondering naar de toverfee. In onze collectie CONTEC kinderhelmen vindt je bijpassende designs waardoor de helm sneller wordt gedragen. Daarbij staat de veiligheid natuurlijk bovenaan. Zo biedt een blinklicht aan de achterzijde van de helm optimaal zicht als het donker is. Een geintegreerd anti-insectennet zorgt dat onaangename insecten wegblijven en een vizier zorgt voor bescherming tegen zonlicht. Daarnaast houdt de gebruiker ook een koel hoofd door de 11 ventilatie gaten, hierdoor wordt de rit aangenamer.

Informatie over ons uitgebreide programma kunt u verkrijgen via: +31 (0)575 571279 - www.contec-parts.nl - info@contec-parts.de


IK HERINNER MIJ DIT

104


. . als de dag van gisteren Het verhaal dat ik graag wil vertellen speelt zich ruim 30 jaar geleden af. Wij waren in de weekenden vaak in ons lievelingspark aanwezig en altijd aanwezig was mijn nieuwe fiets. Daar vonden wij de rust die wij nodig hadden om een nieuwe fiets onder de knie te krijgen. Ook die ene dag, die herinner ik mij precies het was een warme voorjaarsdag. De zon scheen door de schaars geklede bomen. Mijn moeder moedigde mij aan om nogmaals een rondje te maken, ik denk dat ze het voelde aankomen. Toen ik vervolgens op een bepaald moment omkeek had ik niet helemaal in de gaten dat mijn moeder mij niet meer ondersteunde en dat ze al een heel stuk achtergebleven was. Het was een moment dat ik nooit meer zal vergeten. Nu ben ik diegene die het belangrijk vindt dat mijn dochter de juiste wegen in haar leven bewandeld. Het zijn dikwijls de kleine prachtige momenten die men zich later weer herinnert en die men meedraagt in het leven. Veel mensen houden op met fietsen de dag dat ze hun rijbewijs ontvangen. Voor mij maakt de fiets sinds die dag in het park een deel uit van mijn leven. Hij symboliseert voor mij levenskwaliteit en het gevoel van vrijheid. De frisse lucht doet me goed, tijd doorbrengen met mensen die mij lief zijn is mij dierbaar. We ontmoeten elkaar vaak om koffie te drinken in een klein cafe en fietsen dan weer verder het park in. Hetzelfde park waar alles begon... Op de fiets ontdek ik elke dag nieuwe dingen. Je neemt de omgeving en je medemensen gewoon bewuster waar. Maar het allerbelangrijkste is dat fietsen niet alleen goed is voor mij maar ook voor mijn omgeving. Mijn wens voor mijn dochter is een fijn leven, gezondheid en vreugde. Er valt zoveel in het leven te ontdekken.

105


25 km/h

25 km/h ondersteuning De motor ondersteunt tot een snelheid van 25 km/h. Geen kenteken nodig.

45 km/h

45 km/h ondersteuning De motor ondersteunt tot een snelheid van 45 km/h. Kenteken verplicht.

170 km

Motor

Motor

Actieradius Afhankelijk van het ondersteuningsniveau en het vermogen, is in een ideale situatie een actieradius tot 170 km haalbaar. Voorwielmotor Zeer comfortabel in gebruik. Biedt mogelijkheid voor een terugtraprem in het achterwiel.

Middenmotor Verplaatst de gewichtsverdeling naar het midden en zorgt door een laag zwaartepunt tot een beter rijvermogen.

500 Wh

Accuvermogen Hoe hoger de capaciteit, hoe langer de ondersteuning.

250 W

Motorvermogen Wordt door een 250 Watt of 350 Watt sterke motor ondersteund.

20 km/h

Starthulp 20 km/h Ondersteuning zonder pedaalbeweging bij het fietsen, tot 20 km/h.

6 km/h

Duwhulp 6 km/h Ondersteuning zonder pedaalbeweging bij het duwen, tot 6 km/h.

Stop

Terugtraprem Een interne rem in het achterwiel, welke door terugtraprem bediend word.

106


COLOFON Uitgever Hermann Hartje KG Deichstr. 120-122, 27318 Hoya +49 (0) 42 51 / 8 11 - 90 info@victoria-fietsen.nl Lifestylefotografie Hermann Hartje KG Productfotografie Schoepe Gmbh www.schoepe.de Druk Rasch Druckerei und Verlag GmbH & Co. KG www.raschdruck.de Victoria op Internet www.victoria-fietsen.nl

GARANTIE EN AANWIJZINGEN Met een VICTORIA fiets heeft u een hoogwaardig kwaliteitsproduct aangeschaft. Wij bieden u daarom bovengemiddelde garantievoorwaarden. Op alle VICTORIA frames en ongeveerde voorvorken heeft u 5 jaar garantie op frame en vorkbreuk. Op alle andere onderdelen en componenten geldt de wettelijke garantie van 2 jaar vanaf aankoop. Uitgesloten zijn slijtageonderdelen, zoals (binnen)banden, remmen, ketting, remblokken, remkabels e.d. Binnen de garantieperiode worden productiefouten door reparatie of vervanging verholpen. Alle garantie afhandelingen aan het frame mogen alleen door een erkende VICTORIA dealer uitgevoerd worden. Wij wijzen u er nadrukkelijk op, vóór gebruik van uw fiets de gebruiksaanwijzing grondig door te lezen, en u door

Uw VICTORIA Vakhandelaar

een erkende VICTORIA dealer te laten informeren over de belangerijkste functies.We behouden ons het recht voor, prijswijzigingen, uitrusting, materialen, kleuren e.d zonder voorafgaande aankondiging te veranderen. Wij behouden ons het recht voor, zonder vooraankondiging, een nieuw model te introduceren. De werkelijke kleuren kunnen licht afwijken van de weergave in de catalogus. Om technische redenen kunnen bij drukken kleurverschillen ontstaan. De in deze catalogus afgebeelde fietsen en fietsonderdelen kunnen door technische ontwikkelingen afwijken van de daadwerkelijk geleverde fietsen. Alle gewichten van de fietsen zijn weergaven van gemiddelde frame-maten met pedalen.

Kleur, constructie, drukfouten, afmontage- en prijswijzigingen voorbehouden. Stand 12/2018

*

Vanwege de verschillende vormen en hoogtes van de

frames zijn gewichtsafwijkingen mogelijk.


www.victoria-fietsen.nl

Volg ons op Facebook via facebook.com/VictoriaFahrrad