HIL avis

Page 1

Nummer 3, 2018. 40. ĂĽrgang

Nummer 2, 2015. 37. ĂĽrgang

Positiv endring

11 9

Stortrives med fotballen 10

UEFA-godkjent konferanse Stadion som sentralanlegg HIL avisen er et samarbeidsprodukt:

6

Tigers i Bergen

Tom tente gløden

Fantastiske Harstad Tigers

Beste Fairplay-klubb


avisen

Leder Kjære HIL-medlemmer, fotballsupportere og Harstad-borgere! Tekst: Trygve Bornø, leder

Når dette leses, er det bare 4 kamper igjen av sesongen 2018, to av kampene går på hjemmebane: - 06/10 kl 14:00 HIL – Junkeren - 20/10 kl 13:00 HIL – Sortland Uten å være for optimistisk, kan jeg vel si allerede nå at vi har nådd årets «forsiktige», men realistiske målsetting, om å beholde plassen i divisjonen. Faglige betraktninger rundt sesongen vil dere finne annet sted i avisen. For alle som har fulgt A-laget, er vel inntrykket at det har vært en noe ujevn sesong. Etter en god start fikk vi en periode med tapte kamper, for så å snu det og få laget på vinnersporet igjen. Snuoperasjonen viste at årets lag har et potensial med god kvalitet på sitt beste, både som lag og hos enkeltspillere. Samtidig er det noe «å gå på» når det gjelder rutine og stabilitet. Stabilitet gjelder både i forhold til kamp og treninger. Fra denne plassen vil jeg takke spillere, trenerteam og støtteapparat for godt arbeid og stor innsats gjennom sesongen så langt! Lykke til med gjenstående kamper! Jeg vil også nevne den utrolige innsatsen noen av veteranene, sammen med de ansvarlige i styret, gjorde i forbindelse med årets billotteri; alle lodd ble solgt! HIL er glad for å kunne bidra med kr. 35.000,- av inntektene fra billotteriet til Kreftforeningen. Styret valgte kampen mot Melbo 23/09 som «Årets kamp», med gratis inngang for publikum mot at næringslivet betalte inn et beløp for hver tilskuer som stilte opp. Til tross for et vått og surt høstvær, kom det 641 tilskuere på kampen, årets nest høyeste tilskuertall, bare slått av cupkampen mot Bodø/Glimt, hvor det var ca. 1.200 tilskuere. Hjertelig takk til alle som kom! Hjertelig takk til næringslivet som bidro! Og takk til de av klubbmedlemmene som jobbet for

denne viktige kampen og laget et godt arrangement! For oss som styre viser det at det er mulig å mobilisere «folket» ved spesielle anledninger og at vår 115 år «unge» klubb fortsatt er vital og har energi til å prestere når det gjelder! Som jeg skrev i min leder i aprilutgaven av HIL-avisen, har styret besluttet at følgende områder skal ha prioritet (jeg tillater meg å gjengi deler av lederen): «På delt første plass: Markedsaktiviteter og Barne- og Ungdomsfotballen Tredje plass: Sport Fjerde plass: Økonomi Femte plass: Organisasjonsutvikling Markedsaktivitetene er helt avgjørende skal vi klare å skaffe til veie de inntektene vi trenger til planlagte aktiviteter. Vi har blitt møtt med positivitet og velvilje i næringslivet i Harstad. Barne- og ungdomsfotballen skal utvikles som basis for klubbens rekruttering og talentutvikling. Styret ønsker å utvikle organiseringen av aktivitetene, slik at HIL i større grad fremstår som «en klubb», ledet av klubbens styre. Sport handler om å spille A-laget opp i nasjonal 1. divisjon i løpet av 5 år.

Hva har vi oppnådd så langt? Markedsaktiviteter 85% av planlagte aktiviteter er gjennomført når dette leses. 85% av planlagt budsjett er oppnådd. Det er gjennomført et sponsortreff i Harstad. Det andre sponsortreffet ble arrangert på Ullevaal Stadion i forbindelse med landskamp Norge – Kypros 6. september. Årets tredje sponsortreff blir arrangert i Harstad i oktober/november 2018 Barn og ungdom Aktivitetene er forankret i HIL’s styre. Alle lag har lagledere og trenere. Alle lag har gjennomført sine kamper i henhold til kretsens terminliste. Sport A-laget er i rute i forhold til strategiplanen. Juniorlaget har spilt i serie i Troms Fotballkrets, da Hålogaland ikke hadde lag nok til å etablere kretsserie. Dette har vært et vellykket utviklingstiltak. Takk til foreldrene som har stilt opp i forhold til økonomi og transport. 5.-divisjonslaget ligger godt an til å spille seg opp i 4. divisjon Økonomi Det er god kontroll på økonomien,

og selv om vi ikke fullt ut når inntektsbudsjettet så er prognosen at vi regnskapsmessig vil gå i pluss. Siste rest av tidligere gjeld vil være nedbetalt ved utgangen av januar 2019. Organisasjonsutvikling I løpet av første halvår har vi fått på plass et fulltallig styre. Det jobbes aktivt med å skape en robust klubb, som kan møte fremtidens utfordringer. Styret arbeider med å tydeliggjøre og forsterke organisasjonen i alle ledd. Målet er å ha noen faste ressurser. I arbeidet fram mot 2019 er dette noe som har stor fokus. Jeg vil takke næringslivet for god støtte! Uten denne støtten kunne ikke HIL drevet sine aktiviteter på det nivået vi gjør. Jeg vil takke alle tillitsvalgte og foreldre som stiller opp til støtte for sine barn og for HIL! Sist, men ikke minst, takker jeg våre supportere som trofast stiller opp på våre hjemmekamper! Og så ønsker vi hverandre lykke til med avslutningen på sesongen 2018!

Økonomi har fokus på å sikre klubben inntekter i henhold til budsjett og gjennomføre en streng kostnadskontroll. Dette er helt nødvendig for å bygge en robust økonomi. Organisasjonsutvikling skal skape en robust klubb som kan møte de krav og utfordringer som følger av den sportslige utviklingen. Det er et sterkt behov for å etablere en strukturert rekruttering av ledere, trenere, tillitsvalgte og dommere. Det langsiktige målet for dagens styre er å legge grunnlaget for en historie som skal vare i nye 115 år, til glede for barn og unge, og sist, men ikke minst, for hele Harstadsamfunnet.» Sittende styre har nå vært i arbeid i 7 av valgperiodens 12 måneder.

Styret i HIL. Fra v: Kjell Arthur Helmersen, Trygve Bornø, Mona Kristine Rosvold, Pål Mathisen, Vivi Ann Pettersen, Tore Kulseng, Helge Eriksen og Hugo Kjeldseth. Frode Henriksen ikke til stede da bildet ble tatt.

Vi har 5 måneder igjen av valgperioden vår I øyeblikket preges styrets arbeid av at vi er i ferd med å avslutte sesongen 2018, samtidig som forberedelsene til 2019 er i full gang.


avisen

«Bæst ilag»: Denne gjengen har latt seg inspirere av interessante foredrag og Norges 2-0-seier over Kypros. F.v.: Harald Rise (Polaris Media), Andreas Morisbak, Trygve Bornø, Tore Kulseng, Mona Kristine Rosvold, Ramona Hegrenes, Rune Tøllefsen, Frank Kulseng, Kjell Rune Henriksen, Astrid Birkelandn Ronny Sørensen og Runar Bjørkelund (foran).

Streaming: Sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende orienterte om mediehusets storstilte satsing på direktesendt fotball.

Vinn-vinn på Ullevaal Legender: Trygve Bornø (t.v.), Kjell Kaspersen og Andreas Morisbak i samtale med Per Ravn Omdal.

Mens de norske landslagsguttene gjør seg klar til å sende Kypros hjem med tap, deler et annet stjernegalleri rundhåndet av sin kunnskap. Solskjær-losjen på Ullevaal stadion 6. september. På benken sitter Trygve Bornø, Kjell Kaspersen og Andreas Morisbak. Alle tre fotballegender med til sammen 80 kamper med flagget på brystet. Og bare sånn at det er sagt; HILs Trygve Bornø står alene for 43 av dem, hvorav flere med kapteinsbindet på armen. Per Ravn Omdal, med en fotballCV som alene ville ha fylt denne avissiden, vandrer fram og tilbake mellom dem. Med lun og godslig Omdal-tilnærming, sørger han for at tilhørerne får ta del i trekløverets kunnskap om gammeldagan, men

ikke minst om tankesett og fotballfilosofi av ny og moderne årgang. Ja vel, er det noen år siden de herjet rundt på banen, men få besitter mer bredde- og dybdekompetanse enn disse tre herrer. Ordtaket «De gamle er eldst» har så definitivt gyldighet – også innen fotballens verden. «Bæst ilag» Anledningen er møte - og ikke minst en fotballopplevelse - for HILs sponsorer. Representanter fra Harstad Sparebank, Sparebank1 Nord-Norge, Hålogaland Kraft, Accountor Harstad og Harstad Tidende - i tillegg til representanter fra HIL-styret, naturligvis - var lutter øre. Åpenbart i modus for å suge til seg inspirasjon og kunnskap som til syvende og sist skal materialisere seg – i suksess for svart og gul-trøyene hjemme i Harstad. Programmet hadde et faglig innhold med en spennvidde som

blant annet berørte emner som spillerutvikling og det viktige markedsarbeidet som gjøres i og for klubben. Tilbakemeldingene fra tilstedeværende sponsorer var også av svært positiv karakter, med en lagånd som støtter ytterligere opp under «Bæst ilag»-mantraet som ligger spillernes hjerte nær – bokstavelig talt.

tilbakemeldinger på. Desto mer frustrerende er det når vi opplever tekniske utfordringer med streaming av bortekampene. Dessverre har vi uforskyldt blitt rammet av dette i for stor grad, og dette er noe vi tar på største alvor. Vi er på ballen, for å si det slik, sier Henriksen, som lover en minst like god satsing på lokalfotballen til neste sesong.

Streaming Sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende orienterte om den storstilte satsingen som mediehuset gjør innenfor direktesendt fotball. Intet mindre enn 76 kamper har blitt streamet når fløyta har gått for sesongens absolutt siste kamp nå i høst. 28 av disse er hjemme- borte og cup-kamper med HIL.

Vinn-vinn Det var som kjent ikke tilfeldig at sponsormøtet var lagt til fotballens storstue i Oslo. Trygve Bornøs tilknytning som tidligere Generalsekretær i Norges Fotballforbund og som direktør for Ullevaal Stadion AS gjør det nærmest til en selvfølge, men mindre selvfølgelig blir det ikke når det kan taimes med landskampen mot Kypros. Og siden Norge oppskriftsmessig sendte kypriotene hjem med et 0-2tap, kan høstens sponsormøte i HIL ikke karakteriseres som noe annet enn vinn-vinn.

- Hjemmekampene produserer vi i samarbeid med Aktiv Media, og vi tør påstå at vi har gjennomgående høy kvalitet både på bilde og kommentarer. Det har vi også fått


avisen

Drømmetur til Bergen Helt siden fjorårets landsturnering, som ble arrangert på Jessheim, har spillerne i Harstad Tigers jobbet iherdig med blant annet kakelodd-salg, for å skaffe penger til lagets felles reisekasse. I tillegg har de gjort andre småoppdrag for å øke inntektene. Og ikke minst ga rause Harstad Sparebank 50.000 til reisekassen. Tekst: Frank Einar Hansen

Den 6 september kunne 17 tigre pluss reisefølge endelig sette kursen mot Bergen, og årets høydepunkt Landsturneringen. Med reisefeber som langt overgitt utetemperaturen ble det busstur og flyreise – før landing i Bergen. Bergen overrasket med mottakelse i drømmevær. For å unngå stressfaktorer var det

lagt inn rikelig med “dautid” i reisen. Det gjorde at tigrene kunne nyte en super tur til Fløyen før åpningsseremonien på Torgallmenningen. Åpningsseremonien hadde hilsen fra byens ordfører, og arrangementet ble ledet av Davy Watne, som også hadde god tid til en prat med tigrene fra Harstad En lang dag ble avsluttet med pizzatreff på en av byens restau-

ranter, før både store og små tigre ble kommandert til køys. En tiger som spiller fotball trenger all den hvilke han eller hun kan få.

Tap og vinn med samme sinn Harstad Tigers stilte med to lag. Et lag med fem spillere, og et lag med tre spillere, Det vil si at det var rotasjon, slik at det til en hver tid var fem eller tre spillere på banen. Det ble både seire og tap – uten at spillegleden ble ødelagt. Kampene ble spilt fredag, lørdag og søndag.

Gallafest og premiering.

På lørdagskvelden var det stor gallafest for mer enn 2000 delt-

agere, under ledelse av Davy Watne. Etter en lang fest med god mat og trivelig festprogram, var det bare å komme seg til hotellet og få litt søvn. Allerede tidlig søndag morgen var det nye kamper, og premieutdeling. Fornøyde tigre fikk sine velfortjente medaljer, og kunne så vende nesen mot Harstad. En landsturnering var over. Mange flotte opplevelser og nye bekjentskaper gjorde årets landsturnering til et minne for livet. Nå er laget igang med nye treninger, og i det fjerne venter neste års Landsturnering i Trondheim.

- Vi heier på HIL!


avisen

Flere aktiviteter

Hvert år deltar Harstad Tigers på Funn Cup i Narvik, og har også spilt flere vennskapskamper mot Mjølner, som også har et tilrettelagt tilbud for utviklingshemmede.

Noen tigrer spilte håndball

Harstad Tigers har flere spillere som også deltar i andre idrettsaktiviteter. Noen av tigrene deltok på Harstad Funkis – et nystartet lag for spillere med ulike funksjonshemminger.

Laget deltok på årets landsturnering for første gang.

Fotball og håndball i samme turnering

Helt siden 1991 har Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund arrangert disse turneringene

i fellesskap, og dermed skapt en arena hvor barn og unge med ulike utviklingshemminger kan delta. Dete er landets største og mest omfangrike arrangement med fokus på tilbud for utviklingshemmede

- Utrolig artig å spille for Harstad Tigers -Kan vi få lov å skrive litt om deg i HIL-avisen, siden du spiller på Harstad Tigers? -Det går greit, men du må være snar, førr æ har en travel dag. -Hva gjør at du har det så travelt? -Æ jobba kvær dag i Novkollen, med ved. Ellers e æ opptatt med Radio Harstad, litt arbeid i kirka, og deltagelse i torsdagsklubben. Dessuten liker jeg å gå i fjellet, og sykler en god del, sammen med noen fra personalet der jeg bor. Vi blir invitert til en kort visitt i hans leilighet, og får stille noen enkle spørsmål om hans forhold til Harstad Tigers -Jeg har vært med siden oppstarten i 2011, og deltatt i alle landsturneringene siden , sier Christoffer Arild, etter å ha tenkt seg om en liten stund. Hver tirsdag møter 28-åringen sine tiger-venner i Hålogalandshallen. -Det er utrolig artig å spille på Harstad Tigers.. Jeg gleder meg til hver eneste trening, for der treffer jeg alle mine gode venner. Christoffer liker å spille ute på banen, men synes av og til at det å stå i mål er en fin avveksling.

Var du med på landsturneringen i Bergen? Spørsmålet resulterer i et stort smil fra Christoffer. – Se her! Jeg og alle på laget fikk medalje. Synes du den er fin? Stoltheten vises. Det har han grunn til, for han og de øvrige tigrene gjorde en flott jobb i Bergen. -Har du flere spørsmål?, spør Christoffer. Egentlig hadde jeg det, men den hyggelige tigeren ville gjerne ha seg en matbit før han om 30 minutter måtte dra til oppgaver i Radio Harstad. -Forresten, Frank Einar. Før du går: Jeg må vise deg noe jeg nettopp har fått. Stolt peker han på et elektronisk orgel og et trøorgel. -Jeg har veldig lyst til å lære å spille, sier Christoffer, som ikke ser det som en umulighet at han en dag har lært spillekunsten. -Jeg synes jeg er bra flink til å spille fotball, Tenk om jeg også kunne lære å spille orgel. Det er lov å ha drømmen med seg inn i en travel hverdag, med trivelige oppgaver, også for Christoffer.

- Vi støtter opp om det gode utviklingsarbeidet som gjøres i HIL


avisen

HARSTAD- Fotballutvikling Harstad Fotballutvikling er et samarbeidsprosjekt mellom Harstad IL, Medkila IL , FK Landsås, Brage Trondenes, Kilkameratene og Hålogaland fotballkrets. Prosjektet skal sørge for at spillere i alderen 12-16 år får ekstra trening utenom kampssesong. Tekst: Harald Marting Berg

Det er ikke alle som får tilbud om å være med i prosjektet. Klubbene møtes for å i felleskap finne ut hvilke spillere som er klar for dette ekstra tilbudet. Målsettingen med Harstad fotballutvikling er å bidra til å uvikle

ivrige spille og tilrettelegge for mer og bedre trening enn det de får i hverdagen. Harstad Fotballutvikling skal bidra til at flere Harstad produserte spillere tar steget opp til toppen av Norsk fotball og at flere lokale spillere bidrar til å holde Medkila damer på toppnivå, samt bidra til at HIL herrer kan løfte seg på et høyere nasjonalt nivå. Harstad Fotballutvikling ønsker å gjøre flere ting og blant annet; 1) Få klubbene til å utdanne Barn og ungdom basert på NFF`s skoleringsplan. Videreutvikle HIL skolen og få denne inn i flere klubber. 2) Harstad Fotballutvikling har innført ekstra trening til spillere i aldersgruppen 12-16 år. Her følges prinsippene som ligger til grunn i NFF`s landslagsskole og skal være et tilpasset tilbud til spillere

som er ivrige, har rett motivasjon og som ønsker å utvikle seg som spillere. 3) Harstad Fotballutvikling vil bidra med trenerforum og opplæring av trenere i barne og ungdomsfotballen, samt bidra til å videreutvikle trenere som ønsker å fortsette sin trenerkarriere. Harstad fotballutvikling startet opp i januar 2018 med trening for spillere født i 2002-2004.

Guttespillerne ble trent av Torkild Nilsen og Rune olsen, mens jentene ble trent av Roy Berntsen og Line Anita Nermark. Keeperne ble fulgt opp av Mads Rinaldo Hansen. Spillerne hadde 1-2 økter i uke fra januar til og med april. Prosjektet starter opp med trening i November 2018 for spillere født i 2003-2005. Her vil det bli gjennomført ukentlige treninger og treningskamper frem til seriestart 2019.

Stadion som sentralanlegg for fotball i Harstad-regionen HIL ønsker at Harstad stadion utvikles til byens sentralanlegg for fotball. Styret har i lengre tid gjort forberedende arbeid for å utvikle Harstad Stadion slik at vi oppfyller Norges Fotballforbunds lisenskrav når vi rykker opp i seriesystemet. Forberedelsene skjer i samarbeid med Harstad Kommune som baneeier og Norges Fotballforbund. Vi er overbevist om at det vil Harstad generelt og sentrum spesielt, tjene på. Det samme gjelder alle fotball-lag i kommunen. Mange har sine egne anlegg og

ønsker å utvikle disse. Det både forstår og støtter vi. Men etterhvert som lag klatrer i divisjonssystemet kommer det økende lisenskrav. Derfor må vi over litt tid utvikle Harstad stadion til et hovedanlegg. Det må skje i nært samarbeid med eieren Harstad kommune. HIL har en god dialog med kommunen og håper - gjerne i samarbeid med private sponsorer, at vi innen overskuelig tid, får bygget en tribune med tak på “solsia.” Det vil være et løft som vi tror både publikum og spillere sette stor pris på.

TRIBUNE MED TAK: HIL er sikker på at en tribune med tak på “solsia” vil gjøre Harstad stadion enda mer attraktiv for publikum. (Foto: Helge Eriksen)

- Vi støtter opp om det gode utviklingsarbeidet som gjøres i HIL


avisen

Billotteriet ga nesten

500 000!

Her er veteranene som har hovedæren for at alle loddene i billotteriet ble solgt. Fra venstre Bjørnar Normann, Kjell Helge Markussen, Bjørn Kristiansen og Odd Helge Jensen. Arne Nilsen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Fantastisk innsats av veteranene Aldri tidligere i HILs historie har alle loddene i et så stort lotteri blitt solgt – hele 2400 lodd. Mange har bidratt til suksessen, men uten en fantastisk innsats av veteranene Bjørnar Normann, Odd Helge Jensen, Arne Nilsen, Bjørn Kristiansen og Kjell Helge Markussen hadde suksessen blitt helt umulig. I nesten to måneder var de i aksjon tre ganger i uka med den lotte Hyundai-bilen og loddbøkerne.

de også billodd på HILs hjemmekamper. Det er forøvrig ikke første gangen av Jim Madsen i Biltrend har gitt en bil til klubben. Årets fantastiske bilgave er den fjerde i rekken. Takker Harstad -Vi viste frem bilen og solgte lodd torsdag, fredag og lørdag i nesten to måneder på de stedene vi vet er mye folk. Salget har stort sett gått bra gjennom hele perioden. Vi ble godt mottatt – den eneste som var negativ var en narvikværing, sier de med glimt i øyet. -Vi vil gjerne takke de som viste interesse og kjøpte lodd. Flere kjøpte for over g1000 kroner (fem lodd) – rekorden var på 1600 kroner. For oss var det gledelig å oppdage positiviteten blant publikum. HIL har mange gode venner i regionen som ønsker klubben alt vel. Det fikk vi mange tilbakemeldinger på – noe som motiverte oss til å stå på, sier klubbens beste loddselgere.

HILs billotteri ga om lag en nettoinntekt på en halv million kroner. -Hvor mange lodd vi har solgt har vi ikke peiling på, men kanskje en tredjedel av loddene, sier de. Stor innsats De fem loddveteranene fremholder at mange i klubben bidro til loddsuksessen, men vi fornærmer ingen når vi påstår av de fem kommer i en særstilling. I nesten to måneder gjennom sommeren var de i aksjon tre ganger i uka på Sjøkanten senter, Amfi Kanebogen eller i sentrum med sine loddbøker, samtidig som de viste frem den fine bilen som Biltrend Harstad hadde gitt klubben – en Hyundai Ioniq hybrid til en verdi av 270 000 kroner. OBS, Berg-Hansen gav også gavekort til lotteriet. I tillegg solgte

Og det er ikke Harstad Idrettslag alene som får inntekter fra det vellykkede billotteriet. Den lokale kreftforeningen får 10 prosent av overskuddet. I høst ble det solide 48.000 kroner til foreningen. I HIL har det aldri vært noen diskusjon om støtten til kreftsaken. – Vi har alle en slektning eller kjenning som har hatt eller har kreft. For oss er det derfor naturlig å støtte kreftforeningen. Trygve-effekten Det er ingen tvil om at agens styre har ført til

en ny giv og en betydelig optimisme i Harstad Idrettslag. Restgjeld skal bort og resultatet av billotteriet er et stort bidrag i denne sammenhengen. -Da Trygve spurte om hjelp til billotteriet var vi ikke i tvil. Han er drivkrafta som har resultert i at stadig flere stiller opp på forskjellige ting. Vi tror de aller fleste merker at gløden er tilbake i Harstad Idrettslag. Vi merker at noen har sittet på gjerde, men er nå på vei tilbake. Det lover godt for fremtiden. De fem fantastiske loddveteranene vet at mange har bidratt til at loddsalget ble en suksess, men ønsket at enda flere burde bidratt. -Det burde vært en selvfølge at alle medlemmene i klubben hadde tatt ei bok på 10 lodd. Slik ville hele klubben fått eierskap i et prosjekt som alle i Harstad Idrettslag fikk nytte av. Målet må være å få hele klubben til å løfte i flokk. Da kan vi få til svært mye, sier de. Verver støttemedlemmer Selv om loddaksjonen er over med suksess er veteranene i gang med nye prosjekter for klubben. -Etter vår mening har Harstad Idrettslag alt for få støttemedlemmer. Dette har vi tenkt å gjøre noe med. Vi er i gang og flere har fått eller får snart en postgiro om tegne støttemedlemskap. Vi er i gang med et prosjekt som skal gjøre HIL større og bedre. De mange kretsmesterskapsdiplomene på veggen i klubbhuset forteller at svært mange har spilt for HIL opp gjennom årene. Får vi bare noen av disse til å tegne støttemedlemskap er vi et stykke på vei, sier de fantastiske loddselgerne.

- Vi støtter opp om det gode utviklings-arbeidet som gjøres i HIL


avisen

Dash Fallah trener HIL 2009-2010 – unge 8-9-åringer som elsker fotball. Mange av de på laget går i samme klasse på Harstad skole. Halvparten av ungene på laget har innvandrerbakgrunn.

8-9 åringer stortrives med fotballen Her har trener Dash Fallah samlet noen av 8-9-åringene på HIL 2009-2010 som trener to ganger ukentlig i Seaworkshallen. - Akkurat i dag er vi få på treninga, men normalt er vi 16 ivrige gutter. Jeg har et bestemt inntrykk av at både guttene stortrives med fotballen. Det mangler ikke på innsatsen, sier han. Tekst: Harald Berg

På laget er det omtrent halvt og halvt med innvandrerbarn og etnisk norske. Alle går på Harstad skole, og de fleste går faktisk i samme klasse. Det går kjempefint og guttene er gode venner. Det er viktig både i fotballen og på skolen.

Begynte tidlig Flere av guttene begynte med fotball i HIL lenge før de begynte på skolen. -De startet med fotball allerede i barnehagen da Karstein Pedersen i HIL begynte å rekruttere flere fra barnehagene i byen. Det ga tydeligvis resultater. Guttene er svært ivrige og elsker fotball, sier treneren.

-I seriekampene spiller HIL 20092010 femmerfotball. Vi har hatt noen tap, men nå har vi vunnet de to siste kampene. Det har selvsagt vært stas. Flere av våre motstandere er ett til to år eldre enn våre. Det har nok hatt betydning. Et par år i denne alderen har og stor betydning rent fysisk. Men til neste sesong er dette utlignet fordi flere andre lag rykker opp en årsklasse. Weah er nasjonalhelten Trener Fallah er født og oppvokst i Liberia, og der er George Weah den store helten. Da han spilte for Inter Milan ble han kåret til både europeisk og verdens beste fotballspiller. Og da han reiste hjem etter fotballsuksessen satse han på

en politisk karriere i hjemlandet. I dag er han president i Liberia, et fattig land som har vært preget av uro. Dash Fallah, som snakker meget godt norsk, kom til Harstad for fem år siden og har satset hardt på å integrere seg i samfunnet og skaffe seg en jobb. Det har han lykkes med. I dag er har sjef for kurs- og konferansedelen på Thon-hotellet i Harstad. -Jeg trives godt i Harstad – både på jobb og ikke minst som trener for ivrige unge fotballspillere, sier han.


avisen

Fotballkonferansen UEFA-godkjent! Den store fotballkonferansen i regi av Harstad Idrettslag og Hålogaland Fotballkrets -Nordnorsk Fotballkonferanse- går av stabelen 12.- og 13.januar neste år. -Vi er godt i gang med forberedelsene, sier Dag Jøran Olsen.

HILs sportslige leder er en av de fem i komiteen som står for arrangementet i Nordic Hall. De fire andre er Mona Kristine Rosvold, Pål Mathisen, Espen Solemdal – alle fra HIL- og Daniel Kvile leder av Hålogaland Fotballkrets. Arrangementskomiteen har lenge vært i sving og har så langt avviklet tre møter.

På første konferansen var det 93 deltakere, på den andre ble det om lag 130 deltakere. Det er vi fornøyd med. Men samtidig har vi lagt lista høyt også denne gangen og håper på en viss økning – ikke minst fordi Hålogaland Fotballkrets nå er medarrangør. Den teoretiske delen av konferansen foregår i Nordic Hall lørdag 12. januar, mens praktiske delen skjer i Hålogalandshallen dagen etter.

Suksess Den kommende konferansen er den tredje i rekken. De to tidligere har uten tvil vært en stor suksess. -Det er ingen tvil om at vi har truffet et behov blant fotballfolket i regionen.

Kapasiteter Egil «Drillo» Olsen er en av mange kapasiteter som har gitt deltakerne sin erfaring gjennom et langt og suksessrikt fotballiv. -Også denne gangen kommer det flere kjente

Tekst: Harald Berg

foredragsholdere til Nordnorsk Fotballkonferanse. Vi jobber med programmet og et par er allerede i boks. Håkon Bratland fra Norges Fotballforbund skal fortelle om forbundets landslagsskole, og Gunnar Halle, tidligere Englandsproff og nå landslagstrener for gutter 15-16, er også klar. I tillegg til det er vi i kontakt med flere kjente fotballnavn uten at avtalene er helt i boks. Men uansett kan jeg garantere at det blir

en konferanse med flere fotballkapasiteter, sier Olsen. Godkjent av UEFA Nordnorsk Fotbalkonferanse er godkjent av UEFA som etterutdanningstiltak for UEFA B-trenere. Lisensen varer i tre år og i løpet av perioden må trenerne dokumentere 20 timers etterutdanning. Konferansen i Harstad gir 10 slike timer.

Fotball og jobb? Ny samarbeidsavtale med HIL kan bli gull for laget – vår oppgave er å finne jobben som passer for hver enkelt spiller. Heia HIL!

Adecco Hålogaland 77 00 05 90

- Sammen får vi ting til å skje i Harstad


avisen

Spesialtrening for keepere! I de neste månedene kan mange keepere i distriktet få utviklet sine ferdigheter betydlig. I tiden oktober til april drar nemlig HIL-akademiet i gang ukentlige treninger for keepere i aldersgruppen født fra 2000 til 2008. -Vi tror bestemt det er behov for en slik spesialtrening for keepere, sier Dag Jøran Olsen i HIL. Tekst: Harald Berg

Keeperskoler Klubben har tidligere i år hatt to keeperskoler med konsentrert trening over noen få dager. -Nå tar vi skrittet videre med ukentlige treninger over flere måneder. Vi håper og tror på god deltakelse og har plass til 20 keepere. Vi har registrert at spesialtrening for keepere har vært et savn for mange. Målmennene ute i klubbene blir som ofte

«glemt» og står «bare» i mål når de andre på laget trener. Gode trenere Det er Drago Dumancic og Mads Rinaldo skal lede treningene. Begge har solid erfaring som keepertrenere. Drago har denne sesongen hatt ansvaret for keepertreningene på HILs A-lag, mens Mads har hatt den samme jobben på junior- og C-laget. -Vi er godt fornøyd med å Drago og Mads til denne viktige oppgaven. De har mye å tilføre unge fotballspillere som satser på å bli gode keepere, sier han. Opp til klubbene HIL både håper og tror at klubbene i Harstad-regionen vil benytte seg av dette nye tilbudet. -Innbydelse er sendt ut til klubbene, og flere har meldt seg på. Vi skulle egentlig starte siste helga i september, men valgte å utsette det ei uke forbi det var så mye annet som skjedde i byen denne helga. Vi har satt prisen til 1200 kroner pr. måned og da får deltakerne to treningsøkter i uka. Treningene vil foregå i Seaworkshallen og på Harstad stadion. I dette tilbudet har vi plass til 20 keepere, sier Dag Jøran Olsen.

Drago (til venstre) og Mads er instruktørene som skal lede spesialtreningen for mange keepere i regionen,

Største gave fra enkeltperson i HILs historie Bjørn Laukli heter han og glad i HIL er han. Så glad at han har gitt laget i sitt hjerte 100.000 kroner i rene penger. En historisk gave. Han har bedt om at midlene øremerkes HIL Barn og Ungdom (HBU) og talentutvikling. -Jeg vil hjelpe de som har det trangt økonomisk. Penger skal ikke være en begrensning for fotballglede og utvikling innen denne flotte idretten, sier Bjørn. HILs leder Trygve Bornø rettet i et veterantreff på Hilhuset en varm og personlig takk til Bjørn for denne enestående gaven. -Midlene skal bli brukt slik du ønsker, understreket Trygve. Det var i pausen under en kamp på Harstad stadion gaveoverrekkelsen ble offisielt markert. (Foto: Kjell Magne Angelsen, HT)

Med hjerte i lokalsamfunnet


avisen

Lite bilde: Unggutten Nyono Ihou Mpi Messie (18) er en av mange unge lovende HIL-spillerne. Her sammen med trener Bjørn Ludvigsen (i midten) og veteranen på 34 år, Kåre Harald Arntsen. Stort bilde: På dette juniorlaget er det mange talenter som er i god utvikling.

Viktig å avslutte med stil -Det er uhyre viktig for både klubben og våre unge talenter at HIL C rykker opp fra 5.divisjon. Der har vi gode spillere som er moden for større oppgaver og utfordringer enn det de får i årets fotballhverdag. Et av målene i år har vært opprykk for 5.divisjonslaget, og så langt ser det lovende ut, sier HILs A-lagstrener Bjørn «Bebbe» Ludvigsen. Tekst: Harald Berg

Og han og resten av trenerteamet har fulgt nøye med på HIL C og juniorlaget. Bjørn Ludvigsen og trener Jostein Kajander har til og med vært på banen for 5.divisjonslaget. -Jeg føler at vi har en god oversikt over spillermateriellet vi har i klubben både på A-laget, HIL C og juniorlaget. Neste år viktig Neste år blir meget viktig fotballår

for Harstad Idrettslag. Klubbens langsiktige mål for A-laget er opprykk for A-laget, da må prestasjonene bli bedre enn inneværende år. Og dersom rekruttene blir å finne i neste års 4.divisjon vil spillerne møte langt tøffere motstand enn hva som har vært tilfelle inneværende sesong. -Det kan bli tøft nok, men vi har unge og lovende unggutter som er i stadig utvikling. Ungguttene blir ikke bare et år eldre – de blir også et år bedre. Både klubben og spillerne

er moden for de tøffe utfordringene klubben står foran. Neste år kan bli en artig og spennende fotballsesong for Harstad Idrettslag. Har prøvde seg Flere av 5. divisjonsspillerne har gjort det så bra at de har fått spilletid på A-laget. I tillegg har flere sittet på benken under A-lagskampene. -Vi har sett det som viktig at unge og lovende spillere har fått hospitert og trent med A-laget i perioder. Det er viktig å gi de unge en føling av A-lagsnivået, og ikke minst det å inspirere lovende unggutter til å trene mer og bli enda bedre.

som forsvant hadde sin betydning. Store forandringer i forsvaret gjorde at mye av stabiliteten forsvant. Men det er nå historie. Nye spillere og en mye bedre skadesituasjon har hatt stor innvirkning. Konkurransen om plassene på laget er større og laget har periodevis spilt godt og gått fra seier til seier. -Joda, det har gått bra den siste tiden. Nå må vi bare fortsette i samme retning og avslutte sesongen med stil. Det har betydning for selvtilliten, omdømme og ikke minst forberedelsene til neste sesong, sier HILs A-lagstrener Bjørn Ludvigsen.

For stor variasjon For A-lagets del har prestasjonene varier mye. I begynnelsen av sesongen ledet HIL 3. divisjon, mens seks tap på rad skapte tvil hos mange. Mange skader og spillere

- Vi støtter HIL


avisen

HILs grasrotandel 2017 kr 213 891:

Burde vært større Grasrotandelen er blitt stadig viktigere for norske idrettslag. Siden starten i 2009 siden har Harstad Idrettslag mottatt hele 970 604 kroner fra Norsk Tipping– nesten en million kroner. Oversikten viser også HIL i fjor hadde 307 givere som bidro med 213 891 kroner til klubbkassa. Alt tyder på at beløpet i 2018 blir noe større fordi grasrotandelen øker fra 5 til 7 prosent av det de om lag 300 giverne tipper eller spiller for. Oversikten for Harstad kommune viser at HIL er nummer tre i kommunen. Best er Barnekreftforeningen med 320 460 kroner foran Dyrebeskyttelsen med 226 444 kroner. Best i Troms er Tromsø Idrettslag med 688 606 kroner, mens Vålerengen fotball er best i landet med vel 3 millioner kroner. Til sammen ble det i fjor utbetalt hele 453 millioner kroner i grasrotmidler. Over 200 000 kroner fra Norsk Tipping er et betydelig beløp og et bra tilskudd til klubbens drift. Men potensialet til Harstad Idrettslag burde vært betydelig større. HIL har de siste årene gjort sporadiske forsøk på å øke antall givere, og har bare delvis lykkes. Det burde være mulig å øke grasrotgiverne fra 300 til 400. I så fall vil det årlige beløpet fra Norsk Tipping bli betydelig større. Kanskje noen i klubben tenner på det slikt prosjekt? Ved å gi din grasrotandel til Harstad Idrettslag når du tipper, spiller på oddsen, Joker eller Lotto er du med på å støtte klubbens barn og unge. Det du trenger er Norsk Tippings spillekort.

Slik kan du støtte HIL: -Ta med spillekortet til kommisjonæren og registrer deg. -Via internett: Grasrotandelen.no -Til Norsk-Tipping.no Dersom du gir din Grasrotandel til Harstad Idrettslag og for eksempel spiller Lotto for hundre kroner, går syv kroner til HIL. Og best av alt; din innsats, premie eller vinnersjanse vil ikke reduseres.

HIL Humor :) Humor-faktoren har vært høy i HIL-miljøet opp gjennom årene. Kanskje spesielt på 70- og 80-tallet da klubben hadde flere A-lagspillere som var kjent for sine kjappe og humoristiske replikker. Denne er fra Aspmyra i Bodø i 1974 da HIL fikk kjørt seg mot et Glimtlag som da var på vei mot toppen av norsk fotball anført av Harald «Dutte» Berg. Etter 1-1 på Blåbærhaugen var det returkamp i Bodø. Glimt tok tidlig kommandoen og dominerte spillet. HIL-forsvaret, anført av nå avdøde Rolf «Loffen» Simonsen, fikk kjørt seg skikkelig, og foran kjempet Odd Mikal «Mikke» Myrland etter beste evne. Og i en hodeduell med Glimtforsvaret gikk «Mikke» i bakken og ble liggende. Glimtspillerne ante alvoret og flokket seg rundt den skadde HIL-spilleren. Da kom midtstopper «Loffen» Simonsen slentrene bort fra sin midtstopperplass og til der episoden skjedde. -Ikke bry dere om «Mikke». Alle kakkene har får i hodet er til det bedre, var hans første kommentar. Men Mikkes skade var alvorlig nok. Han brakk kjeven og endte på sykehuset i Harstad. Der sørget legendariske doktor Schjelderup, også han HIL-patriot, slik at kjeven til «Mikke» ble låst slik at bruddet skulle gro. Dermed måtte HIL klare seg uten den dyktige spissen i mange kamper. Og på sykehuset (St. Elisabeth) ble det mye havresuppe og sugerør for «Mikke» i lang tid. Etter hvert ble han lei og klaget på maten. Da kom doktor Schjelderup farende inn på rommet for å se hvem som klaget på kosten. Da han så «Mikke» snudde han seg mot sykepleieren og sa;- Gi Myrland et par brødskiver!

Fra Viking til HIL Mathias Boge (bildet) fra Stavanger og Viking kom til Harstad for å avtjene verneplikt på Trondenes/Ramsund. Det har blitt flere kamper for HIL selv om det i perioder har vært vanskelig å kombinere med vakt-tjeneste. Mathias har vært fotball-talent siden han var gutt. Det har blant ført til kamper og samlinger på juniorlandslaget. Verneplikten er ferdig før jul og Mathias har gitt uttrykk for at han kan tenke seg å forlenge med HIL. Med mamma fra Harstad er det heller ikke mangel på tilknytning til byen.

- Vi støtter opp om det gode utviklingsarbeidet som gjøres i HIL


avisen

Holder seg hjemme hos Hålogaland Kraft - Indirekte skaper også vi lokale verdier Tekst: Mona Kristine Rosvold

Karl Erik Holm og datteren Mia er levende opptatte av de arenaer som bidrar til positiv utvikling for barn og unge. Og barn og unge trenger å ha noen å se opp til – lokale helter - og som bidrar til ekstra inspirasjon både på trening og kamp. Derfor er det viktig at vi også har utøvere og lag på seniornivå. Karl Erik og Mia heier på alle som bidrar til at lag og foreninger kan ha gode tilbud til befolkningen i Harstad og i vår region. Vi må støtte hverandre og sammen bidra til denne viktige samfunnsrollen som lag og foreninger bidrar til, sier en engasjert Karl Erik. Datteren Mia nikker bifallende. HIL er en viktig samfunnsaktør og spiller en vesentlig rolle som samfunnsbygger, fortsetter Mia. HIL bidrar til fysisk fostring, trening i hvordan fungere i lag og har gode sosiale arenaer. Her bygges vennskap gjennom felles aktivitet og glede. Vi følger HILs ambisjon om å utvikle duganes mennesker og bidra til økt bolyst. Bedre byutvikling finnes vel ikke, legger Mia til. Vi kan være gode aleina, men er BÆST ILAG. Derfor ønsker vi å være kunder hos de bedrifter som har samme verdisett som oss og som ser disse viktige rollene i lokalsamfunnet. Jevnlig kommer det for eksempel telefoner eller andre henvendelser om vi ønsker å bytte strømleverandør. Det er ganske lett for oss å si nei – det er i beste fall lite gevinst å hente og så er det slik at det er Hålogaland Kraft som bruker av sitt overskudd til eierne (utbytte på flere millioner kroner til kommuner i vår region hvert år) og til å støtte lag og foreninger. Det liker vi! Derfor holder vi oss hjemme hos HLK, avslutter Karl Erik og Mia.

- Vi støtter HIL


avisen

Dag Jøran Olsen har mange år bak seg som sportslig leder i HIL. Han mener samarbeid mellom klubbene i byen er nøkkelen for å løfte Harstad-fotballen. (Foto HT)

- Opprykk neste år er absolutt mulig! - HIL har gode muligheter til å komme i opprykksposisjon neste år. Det krever en stabil og motivert spillergruppe, gode rammevilkår og at alle på og rundt sporten jobber godt og målrettet.

Tekst: Harald Berg

Det er klubbens sportslige leder siden 2014, Dag Jøran Olsen, som sier dette. Sportslig utvalg startet planlegging inn mot ny sesong i slutten av august og det er sportslig leder og styremedlem sport Frode Henriksen som nå er i full gang med individuelle spillersamtaler og trenersamtaler. Det er A-laget som har første prioritet nå, men vi skal også ha på plass det som kreves for vårt HIL B og HIL C, forteller Olsen. Spillerstallen forsterkes Han legger ikke skjul på at selv om HIL har en god spillerstall, må

laget forsterkes noe. -Der tenker vi først og fremst på spillere fra by og region. Vi er i dialog med flere, forteller Olsen som ikke vil avsløre navn på dette tidspunkt. Han utelukker ikke noen få utenlandske spillere, men det forutsetter stabil jobb og leilighet slik at de har normale levevilkår når de er i Harstad og skal spille for oss. Vi er også i dialog med tidligere HIL spillere som nå spiller i andre klubber rundt om i landet. For klubbens fremtid og målsetning vil det være svært viktig å holde dialogen med tidligere spillere for så å få dem til å vende hjem igjen når tiden er inne

for det. - Vi nå er inne i en viktig innledende fase i våre forberedelser for 2019, og målet er å ha avklart både spillere og komplette trenerteam i god tid før jul, påpeker Olsen. Økonomisk realisme Han understreker at HIL pr. i dag og i nærmeste fremtid, ikke har økonomi til å heltidslønne spillere og trenere, men at det kan endre seg på sikt. - Samtidig er virkeligheten slik at tilbud om økonomisk godtgjøring på et nøkternt nivå, er noe også sporten må forholde seg til. Det er - enten man liker det eller ikke, blitt en viktig brikke, for en sunn og bærekraftig økonomisk klubbdrift påpeker Dag Jøran. Ujevn sesong -Når vi nå nærmer oss sesongavslutning og er i den fasen vi er i, må vi alle finne oss i å bli evaluert. Vi må konstatere at resultatene og prestas-

Øvrig aktivitet OKTOBER I tillegg til 4 A-kamper: - 9.10 5.divisjon HIL C - Gratangen (vinner vi rykker vi opp til 4. divisjon) - 14.10 G19 juniorkamp HIL – TUIL - 20.10 G19 juniorkamp Bardufoss – HIL - Hver søndag, mandag og onsdag er det HIL Keeperakademi med ca 20 keepere fra ulike klubber - 20.-21.10 Weekendsamling for klubbens trenere med Andreas Morisbak

NOVEMBER - Treningssamling for A-laget – invitasjon av nye spillere for 2019 - Treningssamling for rekrutt og junior – invitasjon av nye spillere for 2019 - Sesongavslutning for Barn og ungdomsavdelingen - Hver søndag, mandag og onsdag er det HIL Keeperakademi med ca 20 keepere fra ulike klubber

jonene har vært for ujevne, og vi må finne ut av hvordan vi skal klare å bli mer stabile, slår Olsen fast. Men han mener det viser styrke at vi klarte å reise oss etter seks tap på rad og dårlig stemning, til å vinne fem hjemmekamper på rad med flott angrepsfotball og mange mål. Til slutt ønsker han å minne om alt det positive som skjer innen HIL barn og ungdom, at juniorlaget kan se tilbake på en god sesong med i spill i Troms avdelinga, og at 5. divisjonslaget sannsynligvis rykker opp til 4. divisjon igjen. Samarbeidet med Grovfjord IL har også vært godt, man skal evalueres som alt annet på sporten, avslutter han.

6. september 14. september 20. september 27. september

HIL JUNKEREN

HIL GREI

HIL SORTLAND

HIL LYN

DESEMBER - Deltakelse i innendørsfotball – serie og cup (både Barn og ungdom og rekrutt/ senior) - Hver søndag, mandag og onsdag er det HIL Keeperakademi med ca 20 keepere fra ulike klubber


avisen

Fotballbingen ved Harstad skole er i bruk hvert friminutt. Det er 400 elever på skolen, og om lag 100 av disse er våre nye landsmenn. Mange av disse spiller for HIL. -Fotball og HIL er viktig for integreringen, mener rektor Vidar Larsen.

-HIL viktig i integreringen -HIL og fotball er viktig i integreringen av våre nye landsmenn. Fotball er «et språk» alle har et forhold til uansett hvor i verden de kommer fra. I vår nye og flotte skole kommer 25 prosent av elevene fra 35 forskjellige land. Mange av disse spiller fotball i HIL. Det er viktig i en integreringsprosess. Tekst: Harald Berg

Det sier rektor Vidar Larsen ved Harstad skole. Han viser til at Harstad Idrettslag og skolens ledelse for lengst har innledet et nært samarbeid. Blant annet har HIL-leder Trygve Bornø vært i to møter med skolens ledelse hvor temaet har vært integrering. -Samarbeidet er godt og sammen skal vi legge til rette for god integrering i praksis. Dette er en prosess som er viktig både for HIL og sko-

len. Vi støtter hverandre og legger til rette for en bedre integrering, sier Bornø. Harstads Vålerenga I Oslo øst er innvandrerprosenten betydelig større på mange skoler enn på Harstad skole. I hovedstaden har fotballen i Vålerenga gjort en flott jobb ved å involvere innvandrerungdom i fotballen. Foruten å gjøre en fin integreringsjobb har klubben fått frem mange meget gode fotballspillere. Det kan også skje i Harstad.

-HIL er på en måte Harstads Vålerenga, men i en annen målestokk. Miljø og nærhet er viktig, sier rektoren. Tre viktige mål -Skal vi lykkes i integreringen i skolen og i idretten er det tre forhold jeg vil peke på. 1. Å få til et godt og vennlig forhold mellom innvandrerbarn og etnisk norske barn og ungdom. 2. Få med innvandrerforeldre med på dugnad, kamper og treninger og annet aktivitet. 3. Men sist men ikke minst øke selvforsyningsgraden hos innvandrerfamilier. Når familier har dårlig økonomi blir kontingenter til idrett ikke betalt, og da blir det lettere å velge bort idrett, sier Larsen.

I HIL har en selvsagt kjent på problemet. -Vi har et lavterskeltilbud og ser på innvandrerforeldre som en ressurs som trenere og ledere i de aldersbestemte årsklassene. Senere i høst skal vi hente inn Andreas Morisbak til HIL, velkjent trener i norsk fotball gjennom flere tiår, for å gi faglig påfyll til foreldretrenere i de aldersbestemte klassene. I tillegg har vi søkt fotballforbundet om støtte til dette, sier HIL-styrelederen. Trening etter skoletid Ved Harstad skole er all undervisning ferdig senest klokken 1410. Og da står skolens prektige gymsal ledig i nesten to timer frem til klokken 1600. -Det hadde vært mulig å få til fotballtreninger i organiserte former i «SFO-tiden», sier rektor Larsen. -Det er en god ide som vi skal ta tak i umiddelbart, sier Bornø.

- Vi støtter opp om det gode utviklingsarbeidet som gjøres i HIL


avisen

HIL trenger flere hjelpende hender HIL ønsker nye medlemmer velkommen til klubben! Samtidig har vi behov for «flere hender» som hjelper oss å løfte og utvikle klubben i årene som kommer! Dette gjelder innenfor områdene: - Trenere aldersbestemte klasser - Medlemmer i klubbens forskjellige utvalg - Deltakere i klubbens arrangementer, herunder spesielt A-lagets hjemmekamper - Deltakelse i dugnader og annet arbeid knyttet til klubbens inntekts-bringende tiltak Basen vår er HIL-huset på stadion. Her har spesielt veteranene våre skap et godt sosialt miljø med lunsjtreff mandager og fredager kl.11:00. Vi må heller ikke glemme at veteranene fortsatt spiller fotball i SeaWorks-hallen tirsdager kl. 20:30, for de som måtte være interessert. Er du interessert?

Ta kontakt med styreleder Trygve på e-post tr-borno@online.no eller mobil 905 84 723.


avisen

TUSEN TAKK TIL ALLE SPONSORER TIL ÅRETS KAMP PÅ HARSTAD STADION

SPAREBANK 1 NORD-NORGE HARSTAD TIDENDE HARSTAD SPAREBANK HÅLOGALAND KRAFT BILTREND HARSTAD HARSTAD SKIPSINDUSTRI BYGGESYSTEMER HARSTAD ACCOUNTOR HARSTAD BDO SCANDIC HARSTAD RJW EIENDOM ÅKERBLÅ AMFI KANEBOGEN NORENGROS SEAWORKS SERVICE NORD ENGROS MONTER PER STRAND AS ADVOKATFIRMAET FINN VIZUELLI BESIKT AS, KNUT BJØRKLUND HOLMEN BETONG DNB