Page 1

…az egészséges   kapcsolatokért! 2020 tavasz

Thoma László: Füst 148 oldal, 112 × 180 mm, 1980 Ft Thoma László megrázóan őszinte és nyers vallomásában a traumát átélt ember belső vívódását mutatja be. A 2019-es Ráday utcai református kollégiumi tűzből menekülve szembe kellett néznie az élet törékenységével, saját tehetetlenségével és hitének megrendülésével is.

Sue Johnson 2020. május 19-én előadást tart a Várkert bazárban. Jegyvásárlás: www.jegy.hu

Sue Johnson: Kapcsolatra teremtve – Ölelj át! – Együtt, Istennel 328 oldal, 135 × 205 mm, 3500 Ft – Isten úgy teremtett minket, hogy elszántan keressük az összetartozás és a bensőséges kapcsolat lehetőségét. E könyvben találkoznak a modern, kutatásokon alapuló párterápiás ismeretek a keresztény igazságokkal; a kötődésalapú pszichológiai emberkép a Biblia emberképével. Sue Johnson: Ölelj át! – 7 lépés az életre szóló szerelemért 312 oldal, 135 × 205 mm, 3500 Ft – Mindenkinek szüksége van biztonságos kötelékre valakivel. A jó hír az, hogy a biztonságos, szeretetteljes és tartós szerelem egyáltalán nem lehetetlen. Az érzelmekre fókuszáló párterápiás szemlélet alapműve erre a terepre kalauzol minket.

Shannon Thomas 2020. április 25-én előadást tart a Könyvfesztiválon. Részletek: www.harmat.hu

Mihalec Gábor: Pár-percek – Heti gondolatok a növekedéshez 160 oldal, 130 × 190 mm, 2990 Ft – Mihalec Gábor pár- és családterapeuta saját életéből vett példákkal és beszélgetést, gondolkodást elindító kérdésekkel ösztönöz az egymás előtti megnyílásra, őszinte kommunikációra, a sebezhetőség vállalására. A kötet 52 rövid gondolatébresztőt tartalmaz, inspirációt nyújtva a heti házaspáros beszélgetésekhez. Mihalec Gábor: Házasság 2.0 – A kapcsolatot cseréld, ne a társad! 152 oldal, 130 × 190 mm, 2990 Ft – A szerző célja ezúttal az, hogy bemutassa azokat a szemlélet- és kapcsolatformáló lépéseket, amelyek által otthon, önerőből is hatalmas változások érhetők el. Ha a Házasság 1.0 nem működik többé, még mindig van remény valami egészen új felépítésére! A kötetet valódi párok valódi történetei teszik még élőbbé. Mihalec Gábor: Gyűrű-kúra – A sikeres házasság kézikönyve kezdőknek, házasoknak és újrakezdőknek 248 oldal, 130 × 190 mm, 3500 Ft – A Gyűrű-kúra kihagyhatatlan olvasmány házasságra készülőknek, de haszonnal forgathatják a párkeresők és azok is, akik már több éve ös�szekötötték az életüket. A boldog, élethosszig tartó házasság tíz kulcsfontosságú összetevőjét veszi nagyító alá a szerző, miközben tudatos, közös munkára biztatja a párokat.

Shannon Thomas: Gyógyulás a rejtett bántalmazásból – A pszichológiai bántalmazásból való felépülés 6 szakasza 284 oldal, 135 x 205 mm, 3500 Ft – A terapeuta szerző maga is gyógyult túlélő. Egyedülálló könyvében felfedi a rejtett bántalmazás valódi természetét, és bemutatja a bántalmazásból való felépülés szakaszait. Közérthetően és mély empátiával kíséri végig az olvasókat a gyógyulás útján.

Tapolyai Emőke: Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel 100 oldal, 124 × 183 mm, 1980 Ft – Múltunk, veszteségeink, negatív tapasztalataink meghatározó részei jelenünknek − a jelenhez való viszonyulásunk pedig meghatározza jövőnket. Hogyan kezeljük múltunkat, hogy felébredhessen bennünk a remény? És mit kezdjünk a jelenünkkel, hogy megragadhassuk a holnapot?

Megújult külső, bővített tartalom… Fizessen elő a Family magazinra! www.family.hu

Ismerje meg webáruházunk kínálatát!   www.harmat.hu


„Mindenki álmodik valamiről. Ki sikeres akar lenni valamiben, ki gazdag, valaki egyszerűen csak boldog szeretne lenni a párjával – de egyik sem valósul meg tervezés nélkül. A terveket pedig le kell írni, a lépéseket meg kell határozni, még akkor is, ha ez sokszor viccesnek tűnik. A könyv ahhoz ad útmutatást, hogy megtanulj tervezni, és ne csak a Vágyaim címet kapott füzetedben árválkodjon a mondatod, hogy olimpiai bajnok szeretnék lenni.” – Benedek Tibor

Sean Covey: Életed 6 legfontosabb döntése 326 oldal, 155 × 235 mm, 3500 Ft – Ma egy tinédzsernek több kihívással kell szembenéznie, mint valaha. Miközben ezek között próbálnak navigálni, olyan döntéseket hoznak, melyek romba dönthetik vagy megalapozhatják a jövőjüket. Covey tanácsai segítenek, hogy bölcs és megfontolt döntések révén ne csupán túléljék, hanem javukra fordítsák életüknek ezt a meghatározó időszakát. Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása 268 oldal, 155 × 235 mm, 3500 Ft – Covey könyve kulcsot ad a fiatalok kezébe az eredményes élethez. Mindezt olvasmányos és szórakoztató stílusban teszi, humoros illusztrációkkal, remek idézetekkel és történetekkel.

Thomas S.. Greenspon: Amikor a jó nem elég jó – A maximalizmus igazi arca 148 oldal, 135 × 205 mm, 2990 Ft – A legtöbb gyerek azt sem tudja, mi a perfekcionizmus, mégis elszenvedője. Bármit is tesznek, az sosem lehet elég jó. Az iskolai feladatok elkezdése vagy beadása nehézségeket okoz. A kapcsolatok kihívásokat rejtenek, az önbecsülésük pedig alacsony. Ez a könyv 9–13 éves olvasóknak segít megérteni, hogyan okoz fájdalmat a perfekcionizmus, és hogyan szabadítsák magukat fel alóla. Illusztrációkkal, gyakorlatokkal és felnőtteknek szóló jegyzetekkel tarkított.

Tom & Mike & Daniel Blackaby: 7 lépés, hogy megtapasztald Isten vezetését 184 oldal, 155 × 235 mm, 2900 Ft – Hogyan lehet igazi kapcsolatom Istennel, és hogyan érthetem meg a vezetését? Ez a könyv azért született, hogy segítsen találkoznod azzal, aki a jövődet a kezében tartja. Egy csónakban – Fedezd fel a kapcsolataidat! 110 oldal, 142 × 197 mm, 1980 Ft – A könyv segítségével kreatív, vicces és elgondolkodtató feladatokon keresztül térképezheted fel a kapcsolataidat. Erre az útra elkísérnek Jézus és tanítványai. 11–15 éves fiataloknak önálló vagy csoportos feldolgozásra ajánljuk.

Gary Chapman, Paige Haley Drygas: Az 5 szeretetnyelv titka fiataloknak 130 oldal, 135 × 205 mm, 2990 Ft Ha felfedezed a saját szeretetnyelvedet, és megtanulod azokét, akik a legközelebb állnak hozzád, idővel jobb kapcsolatod lesz a barátaiddal, jobban tudsz kommunikálni a szüleiddel, elfogadhatóbb lesz a viszonyod a testvéreiddel, a randik kevesebb drámával és feszengéssel járnak majd.

Fedezze fel a Bibliát Philip Yancey és Tim Stafford társaságában!

Inspiráló Biblia – a kreatív igetanulmányozáshoz 1512 oldal, 155 × 200 mm, papírtokban: 12 000 Ft, díszdobozban: 15 000 Ft Ez a Biblia új módot kínál ahhoz, hogy kapcsolatot teremtsünk a Szentírással, elmélkedjünk rajta, és reagáljunk rá. Az újonnan revideált Károli-biblia szövegét használja. Széles margókkal rendelkezik a lapszéleken, elegendő helyet biztosítva a jegyzetelésre, a 400 színezhető illusztráció pedig segít beindítani kreatív fantáziánkat – legyünk akár kezdő színezők vagy gyakorlott illusztrátorok.

• 1564 oldal • 160 Felfedezőút-jegyzet • 900 rövid jegyzet • 100 fontos ember • 58 betekintő cikk • 66 bevezető Magyarázatos Biblia Philip Yancey és Tim Stafford jegyzeteivel 1564 oldal, 160 × 232 mm, 9980 Ft (puhafedelű) – Magyarország legsikeresebb magyarázatos Bibliájának célja, hogy kedvet teremtsen a Biblia rendszeres olvasásához, és áthidalja a kulturális szakadékot a mai olvasók és a Biblia évezredekkel ezelőtt íródott könyvei között. Philip Yancey és Tim Stafford közérthető és informatív magyarázó jegyzetei segítenek azoknak az akadályoknak a leküzdésében, amelyek sokak számára megnehezítik a Biblia olvasását és megértését.

Vásárolja meg könyveinket 20%-os kedvezménnyel a www.harmat.hu-n!


Meredek görbén Istenhez – Ellis Potterrel beszélget Izsák Norbert 156 oldal, 142 × 197 mm, 2900 Ft Ellis Potter tizenöt évig élt zen buddhista szerzetesként egy kaliforniai kolostorban, majd Svájcban a Francis Schaeffer által alapított keresztény közösségben jutott Krisztus-hitre. Életútja, hite, gondolatainak frissessége nagyszerű példát állít elénk.

Ellis Potter: A megismerés felhője – 96 oldal, 110 × 180 mm, 1750 Ft – A valóság a világ természeti és természetfeletti részét is magában foglalja, de ez utóbbit Isten jelenlétének a felhője takarja el és mutatja meg egyszerre. Egyfajta kapcsolódási felület a két dimenzió között. Segít a valóság teljesebb megértésében, ezért nevezhetjük „a megismerés felhőjének”.

Találkozzon Ellis Potterrel március 30-án! Részletek: www.harmat.hu

Ellis Potter: Honnan tudod? – 112 oldal, 110 × 180 mm, 1750 Ft – A szerző a megismerés korlátait feszegetve megvizsgálja, milyen forrásokból meríthetjük ismereteinket, és egy praktikus modellben bemutatja, miként teljesedhetünk ki emberi mivoltunkban a megismerés különböző útjai révén. Ellis Potter: 3 elmélet a mindenségről – 136 oldal, 112 × 180 mm, 1750 Ft – Hogyan értelmezzük a valóságot? A szerző a válaszokat kutatva három fő világfelfogást elemez: a monizmust, a dualizmust és a trinitarianizmust. Az általuk felkínált megoldás és reménység merőben eltérő képet fest a valóságról.

Timothy Keller: Gyülekezet a központban 520 oldal, 165 × 235 mm, 4900 Ft Timothy Keller a keresztény vezetők olyan maroknyi csoportjához tartozik, akik fölismerték az utat, amely a fiatal felnőtteket Krisztushoz vezeti. A manhattani Redeemer gyülekezet lelkipásztora a tőle megszokott rendkívüli teológiai és gyakorlati éleslátással mutat rá azokra a súlypontokra, amelyek nélkül a bennünket körülvevő kultúrában a megosztott evangélium érthetetlen és befogadhatatlan marad, és egyben leleplezi a gyülekezetek tévedéseit, eleve kudarcra ítélt próbálkozásainak okait.

John Stott: Korunk égető kérdései 568 oldal, 142 × 197 mm, 4500 Ft Az angol evangéliumi vezető, John Stott többek között olyan – ma is egyre aktuálisabb – kérdésekben vázolja fel a lehetséges keresztény magatartást, mint a világméretű járványok és háborúk, terrorizmus vagy a környezetszennyezés.

J. I. Packer: Megismerni Istent – 256 oldal, 142 × 197 mm, 3500 Ft – A szerző a reformáció és a brit puritán hagyomány gazdag örökségéből merítve Isten lényegéről elmélkedik: mit jelent Isten végtelensége, örökkévalósága, változhatatlansága, mindenható, mindent tudó, mindenütt jelenvaló volta, szentsége, szeretete, hűsége, jósága, türelme, igazságossága és ítélete. Az igaz istenismeret azonban nem marad meg az elmélet szintjén, istenfélelemhez és életünk megváltozásához vezet. Eugene H. Peterson: A lelkészi szolgálat három sarokpontja 216 oldal, 142 × 197 mm, 2990 Ft – Ez a könyv Eugene Peterson provokatív felhívása a lelkészekhez: ahelyett, hogy az imázs és rang fenntartására, az adminisztrációra, sikerre és gazdasági életképességre koncentrálnának, inkább vissza kellene térniük a lelkészi szolgálat három sarokpontjához, melyek: imádság, igeolvasás és lelki kísérés.

A megújult A Biblia ma sorozat bibliamagyarázatai igyekeznek hűséggel feltárni a bibliai szövegek értelmét, és a megértett üzenetet korunkra alkalmazni.

Mózes ötödik könyve, Ézsaiás könyve, Jeremiás könyve, Dániel könyve, A hegyi beszéd, Az apostolok cselekedetei, Pál levele a rómaiakhoz, Pál első levele a korinthusiakhoz, Az Efezusi levél, János levelei A sorozat korábban megjelent kötetei: Bírák könyve, Jób könyve, Pál levele a kolossébeliekhez és Filemonhoz, Pál levele a galatákhoz, A Timóteushoz írt első levél és a Tituszhoz írt levél, A Timóteushoz írt második levél.

Keressen bennünket a Facebookon is! www.facebook.com/harmatkiado


Stephen R. Covey: Valódi nagyság – 12 eszköz a sikerhez 182 oldal, 165 × 235 mm, 4990 Ft – A valódi nagyság a siker külső jegyeinek hajszolása helyett a jellemről szól – a belső integritásról, azokról az időtálló elvekről, melyeknek követése révén belső békére, elégedettségre és bölcsességre tehetünk szert. És igen, ráadásként gyakran még sikerre is. McChesney, Covey, Huling: A megvalósítás 4 alapszabálya 304 oldal, 168 × 238 mm, 5990 Ft – Függetlenül attól, hogy ön egy hétköznapi problémára talált megoldást, vagy merész üzleti koncepciót dolgozott ki, a siker azon múlik, hogy meg tudja-e valósítani legfontosabb céljait. Sajnálatos módon gyakran éppen a célra össz­pontosított fókusz vész el a forgószélben, a napi feladatok sűrűjében. A megvalósítás 4 alapszabálya – a fókusz, az „emelő hatás”, a bevonódás és az elszámoltathatóság alapelve – egyszerű, hatásos és könnyen alkalmazható modell, amely segít az üzleti stratégia megvalósításában, a létfontosságú célok elérésében, és az ehhez szükséges viselkedésformák kialakításában.

Kovács Ágnes Lilla: Hit a vezetésben –10 inspiráló beszélgetés 140 oldal, 170 ×240 mm, 4990 Ft – Hogyan lehet hívő emberként hiteles vezetővé válni? Milyen buktatói, árnyoldalai lehetnek e mások által irigyelt pozíciónak? Miként lehet megteremteni a munka és a magánélet egyensúlyát? Az exkluzív ajándék kötetben tíz ismert keresztény vezetővel készült beszélgetés található. Szakmai tapasztalataikból, személyes hangú vallomásaikból inspirációt meríthetnek mind­ azok, akik hasonló munkakörben dolgoznak, vagy akik szívesen kipróbálnák magukat vezetőként.

Tomka János, Bőgel György: A Biblia és a menedzsment I. – II. – III. Kötetenként 304 oldal, 165 × 235 mm, 5990 Ft – A Biblia és a menedzsment-trilógia legújabb, harmadik kötete a mesterséges intelligencia aktuális kérdései mellett a vezetői döntéshozatal mai, talán legnagyobb kihívásait kívánja górcső alá venni, mint például a digitális technológiák fejlődése kapcsán bekövetkező radikális változások hatása a szakértői hivatásokra, meggyőzés és manipuláció az információs társadalomban, de a családi vállalkozások sikerei és buktatói, az etikus programozás, vagy akár a megosztásos modell, az úgynevezett „sharing economy” térhódításának kérdései is terítékre kerülnek, mindezek rendhagyó módon a jelen tükrében és több ezer éves bibliai példák tanulságaiból is merítve.

Paul Donders: Reziliencia – Hogyan fejlesszük lelki ellenálló képességün­ket, és előzzük meg a kiégést? 184 oldal, 135 × 205 mm, 3200 Ft – A szerző a kiégés és a túlhajszoltság okainak azonosítását követően praktikus gyakorlatokkal segíti olvasóit életük újraértelmezésében és átprogramozásában. Tanácsai a lelki ellenálló képesség kifejlesztésére inspirálnak, mely révén teljesebb és tartalmasabb életet élhetünk. Erwin Raphael McManus: Az utolsó nyílvessző 192 oldal, 148 × 210 mm, 3500 Ft – A világhírű Los Angeles-i prédikátor megrendítő történetei és lelkesítő gondolatai egy teljesebb élet vágyát ébresztik fel bennünk, hogy ne tartogassunk semmit „későbbre”, hanem használjuk ki a nekünk adatott földi időt Isten rólunk szóló álmának megvalósítására. Arra buzdít, döntsük el, miért élünk, a jövőt válasszuk a múlt helyett, ne hagyjuk, hogy az élet elmenjen mellettünk, és kibontakozásunkhoz találjuk meg az embereinket, akikkel kitartunk egymás mellett. Mert az életünk múlik ezen. És nem csak a miénk.

Lucien Duval: A gyermek, aki a holddal játszott 174 oldal, 130 × 190 mm, 2800 Ft A francia jezsuita szerző az ötvenes évek elején kezdte az evangelizáció eszközeként kocsmákban és kávézókban előadni sanzonjait, amivel rövid idő alatt széles körben ismertté vált: hazájában „Isten gitárosaként” emlegették. Több mint háromezer koncertet adott negyvennégy országban. Saját életéről így vall: „Az álom, amely annak idején beletaszított az alkoholizmusba, mert nem láttam megvalósulni, mára valósággá vált, így hát nem iszom többé.” Táncon innen és túl Holló András kerekesszékes tánctanárral beszélget Sz. Kiss Mária 136 oldal, 142 × 197 mm, 2990 Ft Hogyan birkózott meg az életvidám, társaságkedvelő tánctanár azzal, hogy szegycsonttól lefelé teljesen lebénult? Miként formálta át a gondolkodását, a feleségével, gyermekeivel való kapcsolatát mindaz, amin keresztülment? És hogyan talált vissza újra a tánchoz? Holló András őszintén vall elfecsérelt évekről és megtalált boldogságról, hite és házassága újjászületéséről, a kerekesszékes létforma küzdelmeiről. Története arról üzen, hogy nincs lehetetlen: a kegyelem a legnehezebb próbákon is átsegít.

Találkozzunk a könyvheteken!  Nemzetközi könyvfesztivál: április 23–26., Millenáris; Szent István Könyvhét: május 10–16., Budapest, Ferenciek tere; Ünnepi Könyvhét: június 4–8., Budapest, Vörösmarty tér

Harmat Kiadó, 1113 Budapest, Karolina út 62., telefon: (1) 466-9896, harmat@harmat.hu, www.harmat.hu A megrendeléseket a GLS futárszolgálat utánvétes küldeményként szállítja. A postaköltség a mennyiségtől függetlenül 990 Ft.

Profile for Harmat kiadó

Harmat Kiadó_tavaszi szórólap  

Harmat Kiadó tavaszi katalógusa.

Harmat Kiadó_tavaszi szórólap  

Harmat Kiadó tavaszi katalógusa.