Page 1

…az egészséges kapcsolatokért! Mihalec Gábor: Viharálló szerelem 248 oldal, 130 × 190 mm, 3500 Ft A közismert szerző ezúttal a páros reziliencia titkának nyomába ered. A koronavírusjárvány alatt készült felmérése során jól körülírható különbségeket talált a krízisen sikerrel túljutó és a kihívásban alulmaradó párok között. Ezek az értékes, mindennapi gyakorlatba is átültethető felismerések segítenek vihar­ állóvá tenni a kapcsolatot.

2021 ősz Süveges Gergő: Apakulcs 180 oldal, 130 × 190 mm, 3500 Ft Az apák többsége szeretne jó apja lenni a gyermekének, ám a sok belső és külső elvárás, internetbölcsesség elbizonytalanítja még a legelszántabbakat is. A szerző tizenkét kihívása a kapcsolódás kulcsainak egyre tudatosabb és gyakorlottabb használatára ösztönzi az olvasót, hogy bizalmas és szeretetteljes, biztonságot adó kapcsolódás jöhessen létre apa és gyermeke között.

Internetes ár:

2800 Ft

Internetes ár:

Internetes ár:

2800 Ft

2800 Ft

Internetes ár:

2800 Ft

Lackfi János: Hej, Sionról fúj a szél… – Zsoltárok népdalritmusra, CD-melléklettel – 96 oldal, 140 × 180 mm, 3500 Ft A kötet Lackfi János bibliai ihletettségű verseit, zsoltárátdolgozásait tartalmazza, amelyekből a CD-mellékleten Lackfi Johanna előadásában tízet jól ismert népi dallamokra írva, modern, világzenei formában is meghallgathatunk. A népdal-zsoltár különleges zenei élmény és dicsőítés is egyben. Lackfi János: #Jóéjtpuszi 256 oldal, 135 × 205 mm, 3500 Ft – Istennek annyi dolga van, meghalni sem ér rá. Vagy mégis? És pont énértem? Akarunk moldvai zenére táncolni a Szentháromsággal? Vagy kitekerni a kegyelmeket Isten kezéből, ahogy az ovis küzd a kismotorért? Lackfi János „jóéjtpuszijai” tűzzel, szenvedéllyel szólnak a hitről, és szédítő száguldásra invitálnak Isten kalandparkjában. Internetes ár:

2000 Ft

Tóth Sára: Minden itt van 204 oldal, 113 × 197 mm, 2500 Ft Hogyan lesz a gyermek hitéből felnőtt hit? Tóth Sára második esszékötetének középpontjában a lelki nagykorúságért folytatott küzdelem áll. Írásai – melyek izgalmas, időszerű témákat érintenek, mint például a protestáns spiritualitás, az intézményes egyház társadalmi szerepe, a genderkutatás vagy éppen a helyettes jóvátétel – megkérdőjelezik a kliséket, és az olvasó újra felfedezheti a keresztény hit mélységét és gazdagságát.

•  Ingyenes kiszállítás 9900 Ft feletti megrendelés esetén  •  Akciók:  20–70% kedvezmény! 

oszi_szoro_2021.indd 1

Internetes ár:

2000 Ft

Tapolyai Emőke: Gondolatok elvitelre – A pszichológus tanácsai nem csak karanténra 108 oldal, 124 × 183 mm, 2500 Ft – Reményre, kipróbált bölcsességre és bátorításra mindig szükségünk van. A közismert pszichológus szerző egy-egy emlék felidézése nyomán fogalmazza meg, hogy mindig adódik alkalom fejlődésre, változtatásra, jóságra, örömre és szeretetre. Nagy gondolkodók örök tanításait kifejtve késztet a megújulásra.

www.harmat.hu 2021. 08. 14. 11:00:11


Internetes ár:

3120 Ft

Paul Ch. Donders: Kreatív élettervezés 152 oldal, 165 × 235 mm, 3900 Ft Életünk megtervezése napjainkban nagyobb kihívást jelent, mint bármikor. A Kreatív élettervezés nagyszerű eszköztár saját utunk megtalálásához és folyamatos alakításához. Segítségével választ találhatunk többek között azokra a kérdésekre is, mint: Ki vagyok, és milyen adottságok és lehetőségek vannak bennem? Merre tartok, miben áll a küldetésem, a jövőképem, és milyen céljaim vannak? Hogyan élhetek kiegyensúlyozott és teljes életet, amelyben a munkám, a családi életem, a közösségben betöltött szerepem és a szabadidős tevékenységeim harmonikus egészet alkotnak? A nagy sikerű Reziliencia című kötet szerzőjétől.

Internetes ár:

3992 Ft

Monique Bellersen, Inez Kohlmann: Intervízió – Az elakadástól a változáson át a kibontakozásig a csoportos akciótanulás tíz módszerével 196 oldal, 168 × 238 mm, 4990 Ft Az intervízió a szakmai tudás fejlesztésének egy olyan módszere, amelyben egyenrangú, közelebbi vagy távolabbi kollégák segítenek egymásnak túljutni a munkájuk során felmerülő nehézségeken, elakadásokon, makacsul ismétlődő kudarcokon. Könyvünk azt a 10 legjobb intervíziós módszert mutatja be, amely kevés tapasztalattal is megtanulható, hamar eredményre vezet, és bármely fejlődni kívánó szervezetben, csoportban jól használható.

Internetes ár:

2800 Ft

Internetes ár:

2800 Ft

Internetes ár:

2800 Ft

Henry Cloud, John Townsend: Határaink sorozat Kötetenként 264–356 oldal, 142 × 197 mm, 3500 Ft A nemzetközi sikerű Határaink sorozat közismert terapeuta szerzői praxisukból vett példákon keresztül mutatják meg, hogy a kapcsolatokban a megfelelő határok kialakítása hogyan segíti a kommunikációt, az egymás iránti tisztelet fenntartását, a különbségek és konfliktusok kezelését – legyen szó a személyes életünkről, párkapcsolatról, kamaszok vagy kisgyermekek neveléséről. Hogy mindnyájan megtanuljunk felelősséget vállalni önmagunkért és a kapcsolatainkért, és hogy aktívan és kezdeményezően alakítsuk az életünket.

Internetes ár:

2560 Ft

Gary Chapman, Ron Deal: Az öt szeretetnyelv – Mozaikcsaládok – Részekből egész 192 o., 135 × 205 mm, 3200 Ft Gary Chapman a mozaikcsaládok szakértőjével, Ron Deallel közösen írt könyvében azokkal a különleges kihívásokkal foglalkozik, amelyekkel a mozaikcsaládok szembesülnek, gyakran készületlenül. A könyv számos kérdésben ad gyakorlati és megszívlelendő útmutatást a mozaikcsaládban élő vagy azt tervező pároknak, akár kisgyerekeik, akár már felnőtt gyerekeik vannak.

Gary Chapman, Deborah Barr, Edward Shaw: Fakuló emlékek közt is szeretetben – Hogyan segít az 5 szeretetnyelv az Alzheimer-beteggel való kapcsolatban 232 oldal, 135 × 205 mm, 3200 Ft Az életkor kitolódásával az Alzheimer-kór egyre gyakoribb betegség, és egyre több családot érint. A kötetből megismerhetjük a betegség főbb jellemzőit, lefolyásának szakaszait, és jobban megérthetjük, mit él át a beteg az egyre súlyosbodó szellemi és fizikai leépülés során. A szerzők gyakorlati tanácsokkal és kreatív megküzdési stratégiákkal segítenek a családtagoknak a tőlük érzelmileg egyre távolodó beteg gondozásában. Anélkül, hogy a veszteség valóságát alábecsülnék, megmutatják, hogy a szeretet képes áthatolni a demencia sűrű függönyén, és elviselhetőbbé teszi ezt a fájdalmas állapotot mind a hozzátartozók, mind a beteg számára.

Internetes ár:

2560 Ft

Vásárolja meg könyveinket 20%-os kedvezménnyel a www.harmat.hu-n! oszi_szoro_2021.indd 2

2021. 08. 14. 11:00:19


Internetes ár:

2800 Ft

Martin Hodson és Margot Hodson: Teremtett világunk megóvása – Környezetvédelem a Biblia szemszögéből 240 oldal, 135 × 205 mm, 3500 Ft Milyen hatással van az életünkre az éghajlatváltozás, a sarkvidéki jégtakaró olvadása, az erdőirtás, a biológiai sokféleség csökkenése, a szén-dioxidkibocsátás és a többi veszélyforrás, amely teremtett világunk egyensúlyát fenyegeti? A szerzők közérthetően, tényekkel alátámasztva ismertetik a legsúlyosabb környezeti kihívásokat, és bemutatják a pozitív cselekvés lehetőségeit is. Az egyes témákhoz kapcsolódó bibliai reflexiók izgalmas kérdéseket vetnek fel: hol van az ember helye a teremtett világban, hogyan függ össze Isten szuverenitása és az emberi felelősség, hívőként hogyan viszonyulunk világunk számos igazságtalan és fenntarthatatlan jelenségéhez. A kötet és a javasolt bibliai szakaszok tanulmányozása egyéneknek és gyülekezeti közösségeknek is szilárd alapot nyújthat a teremtett világ megóvásáért végzett hatékony cselekvéshez.

Internetes ár:

Internetes ár:

3600 Ft

3600 Ft

Philip Yancey: Csodálatos alkotás – 304 oldal, 142 × 197 mm, 4500 Ft Az emberi test végtelenül lenyűgöző titkokat rejt, melyek mind azt bizonyítják, hogy fizikai lényünk egy magasabb tervezés eredménye. A híres leprasebész Paul Brand és az író Philip Yancey könyvéből megismerhetjüka látszólag hétköznapi létünk által feltárt örök igazságokat. Az emberi test ablak Isten teremtésének építményébe, bizonyíték Isten dicsőségére. Philip Yancey: Mire megyünk Istennel? 310 oldal, 142 × 197 mm, 4500 Ft – Ez a kötet tíz olyan embert próbáló helyzetet mutat be, ahol a szerző nemcsak újságíróként, hanem a kegyelem üzenetének közvetítőjeként is jelen volt. Mihez kezdenek hitükkel a keresztények ezekben a legképtelenebb élethelyzetekben?

Timothy Keller: Születés; Timothy & Kathy Keller: Házasság; Timothy Keller: Halál Kötetenként 100 oldal, 112 × 180 mm, 1750 Ft A születés, a házasság és a halál olyan mérföldkövek földi utunkon, amikor megtapasztaljuk a legnagyobb boldogságot és a legmélyebb bánatot. A Találkozás Istennel sorozat rámutat, hogyan lehet e jelentőségteljes események által megérteni Isten szándékát az életünkkel. Timothy Keller amerikai lelkész, író és előadó. Művei különböző bestsellerlistákon szerepelnek.

Internetes ár:

1400 Ft

Internetes ár:

1400 Ft

Internetes ár:

Internetes ár:

3120 Ft

Lee Strobel: A Csoda-dosszié 312 oldal, 142 × 197 mm, 3900 Ft Valóban létezik-e a csodatévő Isten, aki beavatkozik ma, a mi életünkbe is? Lehetséges meggyőző dossziét összeállítani a csodák mellett szóló érvekből, és racionális dolog-e hinni bennük? Vajon a csodákba vetett hit tévedésben, félreértésben, csalásban, legendákban, pletykákban, ábrándokban gyökerezik-e, vagy a valóságban? A közismert oknyomozó újságíró szerző a legnevesebb szaktekintélyekkel beszélget, hogy ezt kiderítse, de a végső döntés az olvasóra vár.

1400 Ft

Vásárolja meg mindhárom könyvet egyszerre! 3 az 1-ben csomagár: 3990 Ft. Internetes ár: 3192 Ft.

Internetes ár:

3120 Ft

Lee Strobel: A Jézus-dosszié 372 oldal, 142 × 197 mm, 3900 Ft Alátámasztják-e a történelmi tények és bizonyítékok, hogy a názáreti Jézus valóban az volt, akinek vallotta magát, azaz Isten Fia? Lee Strobel interjúkötetében ezt a kérdést járja körül, amikor különböző tudományterületek jeles szakértőit faggatja az újszövetségi beszámolók hitelességének és megbízhatóságának kérdéséről. A könyv 2019-ben bővített, átdolgozott kiadásban jelent meg.

Ismerje meg webáruházunk kínálatát! www.harmat.hu oszi_szoro_2021.indd 3

2021. 08. 14. 11:00:25


Biblia neked – Interaktív kiadás fiataloknak 1584 oldal, 160 × 218 mm, 12 000 Ft A Biblia neked című kiadvány fiatalok közreműködésével jött létre, és rengeteg izgalmas dolgot tartalmaz: • 30 bibliai témát feldolgozó videó­link • Több száz interaktív, az elmélyülést segítő feladat a szövegrészek mellett • Szabad felületek jegyzeteléshez vagy rajzoláshoz • Egyoldalas bevezetés minden könyv elején, amely bemutatja, miről szól az adott könyv, és hogyan kapcsolódik a Biblia nagy történetébe • 32 színes oldal kulcsfontosságú információkkal a Bibliáról és a nehezebben érthető témákról.

Internetes ár:

9600 Ft

Ez a könyv neked szól függetlenül attól, hogy forgattad-e eddig a Bibliát, vagy éppen milyen közel érzed magad Istenhez.

Internetes ár:

2560 Ft

C. S. Lewis: Csűrcsavar levelei 170 oldal, 135 × 205 mm, 3200 Ft Ez a mű a kísértésről és annak legyőzéséről szóló legizgalmasabb írások egyike. Az egyszerre kíméletlenül humoros és halálosan komoly szövegben a tapasztalt fő­ördög ad hasznos tanácsokat unokaöccsének: hogyan térítse le a jó útról a gondjaira bízott fiatalembert.

Internetes ár:

3120 Ft

C. S. Lewis: Az öröm vonzásában 280 oldal, 135 × 205 mm, 3900 Ft Felejthetetlen önéletírásában C. S. Lewis a tünékeny, ám egyfolytában hívogató „Öröm” utáni kereséséről vall. Arról, hogy miképpen jutott el az ateizmustól a kereszténységig, a pogány istenektől Krisztusig, a kozmikus Logosztól a személyes Teremtőig.

Internetes ár:

3992 Ft

Francine Rivers: Egy anya reménye – 448 oldal, 153 × 225 mm, 4990 Ft Marta Schneider egy svájci kisvárosban nő fel, apja kegyetlensége és zsarnoksága viszont arra készteti, hogy már nagyon fiatalon elhagyja a szülői házat. Svájcot, Franciaországot és Angliát bejárva végül Észak-Amerikába utazik, ahol hozzámegy egy jóképű német mérnökhöz, Niclas Walterthez. Korábbi traumái miatt megfogadja, hogy saját gyerekeit erősnek és bátornak neveli majd, legidősebb lányát, Hildemara Rose-t pedig különösen is keményen fogja. Határozott viselkedésével sokszor nehezen fejezi ki a szeretetét, ezért az évek során felhalmozódó sérelmek feloldhatatlannak tűnő feszültséget eredményeznek anya és lánya közt... Francine Rivers Marta öröksége című, kétkötetes regényének első részében egy német–svájci bevándorló család mindennapjain keresztül követhetjük végig Amerika 20. századi történelmének első felét. A népszerű amerikai írónő ezúttal önéletrajzi elemeket is belesző a cselekménybe, még hitelesebben mutatva be, hogy milyen családi minták és kommunikációs félreértések okozhatnak törést a generációk között.

Internetes ár:

3600 Ft

Internetes ár:

3992 Ft

Várható megjelenés: 2021. december Internetes ár:

3600 Ft

•  Ingyenes kiszállítás 9900 Ft feletti megrendelés esetén  •  Akciók:  20–70% kedvezmény! 

oszi_szoro_2021.indd 4

Francine Rivers: Híd a múltba – 448 oldal, 153 × 225 mm, 4500 Ft Abra hollywoodi filmcsillag, aki hatalmas árat fizetett azért, hogy végre valakinek érezze magát. Freeman tiszteletes és fia számára a lány mindig az a síró újszülött lesz, akit a Havenbe vezető híd pillérei alatt találtak, és aki felnőve mindent megtesz, hogy megkapja azt, amire vágyott. Most mégis egy dolgot szeretne: megtalálni a hazafelé vezető utat. Francine Rivers: A kegyelem vonala – 544 oldal, 153 × 225 mm, 4990 Ft Jézus felmenői között szerepel a Bibliában öt nem mindennapi nő: Támár, az elárult özvegy; Ráháb, a feslett múltú nő; Ruth, az idegen népből származó asszony; Betsabé, a királyság leggyönyörűbb asszonya és Mária, a fiatal parasztlány. Ezek az esendő és egyben kivételes asszonyok kiemelt szerepet játszottak Isten tökéletes tervében, a Megváltó világrajöttében. Francine Rivers: Skarlátvörös fonal – 436 oldal, 135 × 205 mm, 4500 Ft Bár Sierrát és Mary Kathrynt több mint száz év választja el egymástól, sorsuk mégis összefonódik egy naplónak köszönhetően. Francine Rivers két szálon futó regényében egy házasság küzdelmeinek krónikáját tárja elénk.

www.harmat.hu 2021. 08. 14. 11:00:33

Profile for Harmat kiadó

2021 őszi katalógus  

A Harmat Kiadó őszi katalógusa.

2021 őszi katalógus  

A Harmat Kiadó őszi katalógusa.

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded