Page 1

BELGIE-BELGIquE P.B. - P.P. 9900 EEKLO BC 3948

Toonzaal & atelier :

Gentsesteenweg 25-27 • 9900 Eeklo Tel. 09 374 10 66 • Fax 09 374 40 11

Tieltsesteenweg 30

info@imabru.be • www.imabru.be

9900 Eeklo

V.U. : Marie-Jeanne Bruggeman, Tieltsesteenweg 12, 9900 Eeklo - Afgiftekantoor : Eeklo - Driemaandelijks tijdschrift - 11de jaargang nummer 2 - januari 2012 Erkenningsnummer : P802017

Bezoek vrijblijvend onze toonzaal met meer dan 200 modellen design, modern, klassiek Uniek voor de streek : volle glazen deuren Toonzaal open : Ma. t.e.m. za. : 10 u. - 12 u. en 14 u. - 18 u. Zo. : 14 u. - 18 u. • Woensdag gesloten

drukkerij van hyfte bvba

Lembekedorp 41 - 9971 Lembeke Tel. 09 377 30 23 - Fax 09 378 25 75 GSM 0475 44 02 17 E-mail : jm.stockman@worldonline.be

12

lindenlaan 32 9940 ertvelde tel. 09 344 72 00 fax 09 344 73 15 info@drukkerijvanhyfte.be w w w. d r u k k e r i j v a n h y ft e . b e

Met medewerking van de Cultuurraad Eeklo.

PROGRAMMA VOORJAAR 2012

1


DOnDErDAG 19 JAnUAri 2012 Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Muziekclub

Cinecittà

N9

Programma januari-maart 2012

GATTACA (Andrew Niccol,1997)

ZA 07/01 Tijgers Van Eufraat (BE) - nearly jazz

v

VR 13/01 Humo’s Rock Rally (BE) - preselectie@Hoogen Pad/Adegem VR 20/01 Melanie De Biasio Trio (BE) - Holiday? Simone? De Biasio! VR 27/01 Merdan Taplak (BE) - try-out / live ZA 28/01 Bjorn Berge (N0 – one man blues band VR 03/02 PJDS aka Beuzak (BE) + Anton Walgrave (BE) - dubbelprogramma VR 17/02 Pura Vida (BE) ft. Congo Ashanti Roy (JM) - rootsreggae ZA 25/02 Jungle By Night (NL) - afrobeat VR 02/03 Dranouter Rally (BE) - halve finale ZA 24/03 Nathan & The Zydeco Cha Chas (US) - zydeco

incent Freeman is geboren in een steriele, genetisch gemanipuleerde wereld, waar levensverwachting en ziektegevoeligheid reeds op voorhand vastliggen. Bijziend en gedoemd om op 30-jarige leeftijd te sterven, maakt vincent geen enkele kans op een carrière. Hij duikt onder en neemt de identiteit aan van Jerome, kreupel na een ongeluk, en verwerft aanzien in de Gattaca Corporation. vincents levensdroom lijkt in vervulling te gaan wanneer hij geselecteerd wordt voor een bemande ruimtemissie naar Titan.

Tickets : € 2

Gattaca is een lust voor het oog. Zowel de cinematografie als de decors en visuele stijl zijn adembenemend mooi om te zien. De art director kreeg in 1998 niet voor niets een Oscarnominatie voor zijn strakke d e c o ro n t we r pen. De stijl is duidelijk geïnspireerd op vervlogen tijden, de jaren ’50. De toekomst heeft in Gattaca een retro-tintje en de film ademt hierdoor een tijdloze sfeer.

VR 30/03 Sarah Ferri (BE) - singer songwriter

RE s ERvaTiE : N9 villa : Molenstraat 165, 9900 Eeklo info : 09 377 93 94 info@n9.be www.n9.be

zATErDAG 21 JAnUAri 2012 Deuren : 20.00 u. - Aanvang : 20.30 u.

Cultcorner AARDVARK & DE ZANDMAN RE sE RvaTiE : Enkel voor voorstellingen in DE KOPEREN LEEUW

n aarte K & e rvati n Leeuw e s e R pere

De Ko

Excelsior vzw Tieltsesteenweg 12 9900 Eeklo Tel. 09 377 16 55 mariejeanne.bruggeman@euphonynet.be info@koperenleeuw.be www.koperenleeuw.be

Ka aRTE N : Krantenwinkel Pluspunt Boelare 64

10

9900 Eeklo

TOEGaNG GRaTis

Gijs Hollebosch : Lapsteel - Dobro - Mandoline Gitaar - Banjo - Zang. aardvark haalt zijn inspiratie uit het leven van alledag; niet uit de grote wereldbranden of catastrofes die eindigen als hoofdpunt in het laatavondjournaal, maar uit de kleine dingen des levens.

D

ansen op het slappe koord tussen drama en humor en niet vallen. De roots van aardvark & de Zandman liggen in sleidinge Oost-vlaanderen. De moerstaal is het ‘sleins’. Michel Goessens : Zang - Gitaar - Metronoom. Goessens is chroniqueur en liedjesschrijver in hart en nieren en bewijst dat ‘sleins’ even muzikaal is als pakweg het Engels, het Frans of, desnoods, het Gregoriaans. Werner duMez : Mondharmonica’s papier - Zang.

- schuur-

3


zATErDAG 11 FEBrUAri 2012 Deuren : 19.15u. - Aanvang : 20.00 u.

De stresskonijnen DE DRAKENDODER OORLOG ? WELKE OORLOG ? De stresskonijnen, Norbert De Coster en Etienne Notteboom, brengen twee soms ernstige, soms dolkomische, maar altijd beklijvende acts. De drakendoder (Etienne Notteboom) iedereen wordt geboren met dromen en ambities. Zo ook Reginald, die drakendoder wil worden. Maar hoe word je dat? Moet je altijd naar je vader luisteren? En naar de meester op school? Of ligt de waarheid in de godsdienst? Kun je maar beter in het leger? Nee, de liefde ! Dat is ongetwijfeld het antwoord! Denk ik.

TONEEL Tickets : € 10

Oorlog? Welke oorlog? (Walter De Groote naar Catch 22 van Jospeh Heller) Kapitein Jos acke is het leger grondig beu : steeds maar vluchten uitvoeren, bommen droppen, hopen dat ze juist terechtkomen... Het is een slopende bezigheid. Wat doe je dan? Je ziek melden, je laten opnemen in het hospitaal met een of ander moeilijk te ontdekken ziekte. Of je gebaart je gek! Nee, dat ben je al. En dan komt een kolonel je op de rooster leggen : over je ziekte, over de oorlog die moet gewonnen worden, over je vaderlandse plichten en nog veel meer. alleen... is hij niet even gek als acke zelf? Oorlog? Welke oorlog? is het ultieme, absurde en niet te weerleggen antwoord op de waanzin van de oorlog. van elke oorlog. Kom dat zien, meneer De Crem!

zaterdag 19 mei en vrijdag 1 juni

 Tickets te koop tegen 2 Euro per voorstelling bij de leerkrachten Woord en leerlingen.  info en reservatie : winneken@gmail.com of kijk eens op : www.academie-eeklo.be.

Toneel door leerlingen van Flo Callens anke, Bart, Celien, Ellen, ineke, Jana, Jonas, Lien, Linde, Lisa, Maxim, Pieterjan, en shervin Sinds de komst van Sint San (werktitel) van Dimitri Leue. sprekende figuren of figuren die spreken? august, Juul, san Edward, moeder Overste introduceren jullie in een wereld vol fantasie. amber en Brecht brengen Autoroute du soleil, naar een tekst van Leen verheyen Een roadtrip van een man die na zijn (v)echtscheiding zijn dochter ontvoerd naar het buitenland.

zOnDAG 20 MEi 2012 Deuren : 17.30 u. - Aanvang : 18.00 u.

Toonmoment

Tickets : € 3

TONEEL De leerlingen toneel van Groot sint Laureins verwelkomen u op hun toonmoment en tevens examen. Elf moedige jongeren, leerlingen van Erica De Maertelaere, tussen 8 en 16 jaar, brengen voor u poëzie, dialogen en monologen. iedereen van harte welkom.

DOnDErDAG 16 FEBrUAri 2012 Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Cinecittà BEGINNERS (Mike Mills, 2010)

v

orig jaar werd er een prachtige spookrijder in de cinema gesignaleerd. Een film die, tegen de stilaan verstikkende eenrichtingsstroom van onverslaanbare superhelden en slijmige aliens in, de steile oprit naar uw hart durft te nemen. De hoofdfiguur, een getroebleerde ontwerper van platenhoezen (Ewan McGregor), krijgt op korte tijd twee schokkende tijdingen te verwerken: eerst deelt zijn vijfenzeventigjarige vader Hal (de fantastische Christopher Plummer) hem doodleuk mee dat hij eigenlijk homo is, en even later voegt hij

4

Tickets : € 2

daaraan toe dat hij tevens ongeneeslijk ziek is. De regisseur bezondigt zich daarbij op geen enkel moment aan platvloerse nichtenhumor : aan alles – de soundtrack, de dialogen, de stekende melancholie die u als een klimplant in uw borstkas zult voelen groeien - merk je dat hij vanuit een gevoel van liefde en respect en dankbaarheid staat te filmen. En dan hebben we nog niets gezegd over de mooie vertolkingen van McGregor en Mélanie Laurent, of over de frisse vertelstructuur, of over de filosoferende hond wiens mijmeringen af en toe in lettervorm op het scherm verschijnen.

zATErDAG 26 MEi 2012 Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

Electric Boogie

Rock’n Roll

Tickets : € 7

D

eze zeskoppige band laat je de golden days (opnieuw) beleven. Electric Boogie brengt de rock'n roll-helden uit de jaren '50 en '60 weer tot leven : Elvis Presley, Buddy Holly, Johnny Cash, Eddie Cochrane, Bill Haley, Jerry Lee Lewis en vele anderen. Met een mix van rock’n roll, twist, surfrock en rockabilly serveren ze twee uur lang adrenaline, dance fever en ambiance. Honderden enthousiaste shakers zijn nu nog aan het nagenieten van hun optreden in in oktober in De Koperen Leeuw. Met lead-guitarist Frans van De Woestyne halen we een Eeklonaar in huis.

9


DOnDErDAG 3 MEi 2012

zATErDAG 10 MAArT 2012

Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

Cinecittà (500) DAYS OF SUMMER (Marc Webb, 2009)

s

amen met High Fidelity en Before Sunrise in de top drie van de mooiste romantische films aller tijden : (500) Days of Summer, een heerlijke romcom die alle clichés van het genre uit de weg gaat. Tom (Joseph Gordon-Levitt), die de kost verdient met het bedenken van cheesy teksten voor wenskaarten, wordt smoorverliefd op zijn nieuwe collega summer (zoals steeds een erg appetijtelijke Zooey Deschanel) wanneer

Tickets : € 2

tijdens een gesprek in de lift blijkt dat ze net als hij een grote smiths-fan is. Klein probleem: summer gelooft niet in de liefde, terwijl Tom er net van overtuigd is dat zij de ware is. Niks nieuws, zegt u? De originaliteit zit ‘m in de dialogen, de soundtrack die nauw verweven is met het scenario (naast The smiths ook Wolfmother) en het feit dat we in het begin van de film al te weten komen dat er géén happy ending is.

Cultcorner PETER VERMERSCH STAAT ER WEER!

P

eter vermersch brengt pretentieloze humor met heel mooie, grappige vondsten. Met een ontwapenende mimiek en een uitstekende spelkwaliteit slaagt hij erin het publiek mee te voeren en veel schwung te brengen. Een schitterende mix van comedy - sketch - vertellingen - cabaret… Met de hulp van Han Coucke, Koen Dewulf en Joost van Hyfte slaagde hij erin zichzelf zodanig te smeden tot een volwaardig podiumbeest. Peter vermersch brengt visuele humor. 'Het is cabaret, maar ook weer niet. Er zit mime in, maar er is veel meer.

VriJDAG 18 En zATErDAG 19 MEi 2012

Een dramaduel ? Heftig woordgewauwel ? Een wereldcreatie? Passionele prietpraat ? Een laatste woordenstrijd wordt uitgevochten.

VOORDRACHT Vrijdag 18 mei en zaterdag 2 juni

8

Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Tickets : € 2

De laatstejaarsstudenten Woord van de kunstacademie brengen hun Spraak-waterfestival :

Ten woord

Voordracht door leerlingen van Marijke De Winne : anke en Jana ; Celien, Lien, Linde en shervin ; Ellen en ineke ; Jonas en Lisa. Ze houden zichzelf een spiegel voor en ontdekken… Voordracht door leerlingen van Flo Callens : amber en Brecht.

Het is om te lachen, maar het ontroert ook. Het is absurd, maar ook dramatisch...' Peter is heden ten dage ook bezig met visuele humor, een mix van cabaret, mime en slapstick. Zonder woorden het publiek aan het lachen brengen, 't is niet iedereen gegeven. 'ik had altijd al bewondering voor woordeloos theater, eerlijkheidshalve moet ik er ook bijvertellen dat ik verbaal niet zo sterk ben, maar mimisch des te meer...'

DOnDErDAG 15 MAArT 2012

VriJDAG 1 En zATErDAG 2 JUni 2012 Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

GRaTis TOEGaNG

Cinecittà THE NEW WORLD (Terrence Malick, 2005)

T

he New World is de voorlaatste film van de mysterieuze amerikaanse regisseur Terrence Malick (de man won dit jaar de Gouden Palm met The Tree of Life). Malick geeft nooit interviews, wordt niet graag gefotografeerd en luistert alleen naar de stemmen in zijn hoofd - de man is even ongrijpbaar als de zeldzame vogels die hij graag schijnt te observeren. Behalve een kluizenaar is Malick ook een maniakale perfectionist.

Tickets : € 2

De doorgedreven lyrische aanpak van Terrence Malick mag uniek worden genoemd, maar ook riskant : veel mensen zullen The New World traag en hoogmoedig en ondoordringbaar vinden. En misschien hebben ze wel gelijk ; misschien is deze film te poëtisch voor een naar nacho's ruikende bioscoopzaal. Misschien bekijkt u The New World maar beter terwijl u ergens languit in het warme wuivende gras ligt, met uw geliefde naast u, terwijl de film op de hemeltrans wordt geprojecteerd.

5


zATErDAG 24 MAArT 2012 Deuren : 19.15u. - Aanvang : 20.00 u.

Gien pieste mier veur mieste

zATErDAG 7 APriL 2012 Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

Tickets : € 10

AnTon CoGEn

Maurice (alias Mieste) Boterdaele verblijft in het bejaardentehuis De Lachende Zon, waar hij mijmert over zijn jeugd en zijn belevenissen als clown Mosquito in circus Esperanza, alsook over zijn onmogelijke liefde voor trapeziste Gloria en de genegenheid die hem door de slangen - en dwergvrouw - werd betoond. Hij beleeft opnieuw zijn conflicten met zijn liefdesrivaal László, de dierentemmer. Zijn werknemersrelatie met meneer valentino, de circusdirecteur, wordt ten tonele gevoerd, net als zijn vriendschappen voor Manolito en solferino, de jongleur en de vuurspuwer van het circus. Gien pieste mier veur Mieste is een samenwerking tussen acteur Anton Cogen en auteur Machar Van Geyt, met als gastverschijningen : Peggy scholliers (oudere Gloria) Hilde Wauters (sociaal assistente) Nele Lisabeth (jonge Gloria alias sarah Finkelstein) Bart Noël (ss), stefan Zajc (László) Kristel vandecasteele (slangenvrouw).

Cultcorner BROKEN BOTTLE

B

roken Bottle brengt u ondefinieerbare jazzpop. Een stomende mix van hedendaagse covers, van R&B over reggae en funk tot zelfs het überhippe dubstep. De vijf (5!) blazers van de band zorgen voor de jazz in de jazzpop. Hoewel de gemiddelde leeftijd van de muzikanten onder de dertig ligt, is Broken Bottle een band met geschiedenis. van rommelmarkt tot jeugdhuis, sneukeltoer tot rockconcours, Gentse feesten tot de Brugse Burg, in volledige

GRaTis TOEGaNG

vrijheid en in de gevangenis, Broken Bottle is alomtegenwoordig. Nog niet eens zo lang geleden speelde de groep zijn 100e optreden en kijkt al uit naar het volgende honderdtal. Zo'n 10 jaar geleden strikten enkele kroezelige studenten Tine om in 'katsjoebotten' en met aftandse micro rockclassics te zingen. Broken Bottle was geboren. 10 jaar, een gitaar, 5 extra blazers en 6 baby's later is Broken Bottle een vaste waarde die met eigen installatie overal in te zetten is.

VriJDAG 20 En zATErDAG 21 APriL 2012 VriJDAG 27 En zATErDAG 28 APriL 2012 VriJDAG 4 En zATErDAG 5 MEi 2012 VriJDAG 11 En zATErDAG 12 MEi 2012

DOnDErDAG 5 APriL 2012 Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Cinecittà BARNEY’S VERSION (Richard J. Lewisen, 2010)

F

ilip Joos schreef vorig jaar nog in Humo dat hij bang is om naar de verfilming van 'De bekentenissen van Barney' te gaan kijken : zou de pellicule de schoonheid van zijn favoriete boek wel kunnen vatten? Wel, Joos mag op beide oren slapen: regisseur Richard J. Lewisen zijn scenaristen hebben de laatste roman van Mordecai Richler alle eer aangedaan.

6

Barney Panofsky is een kettingroker, een zuiplap, een vuilbek, een vrouwengek en wie weet zelfs een moordenaar, maar in zijn borst overwintert een diepromantische ziel : let op die

Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

Tickets : € 2

nauwelijks hoorbare tremolo in zijn stem wanneer hij tijdens een etentje met zijn vader (Dustin Hoffman) de naam van zijn droomvrouw onthult ! Het leven dat Barney leidt, is al bij al niet eens zó opmerkelijk, maar achteraf heb je tenminste het gevoel dat je een mooi en waarachtig mens hebt ontmoet. Trouwens : voor een man die verrekt van de zenuwen omdat hij een date heeft, en van te voren een spiekbriefje opstelt met mogelijke gespreksonderwerpen, kunnen wij alleen maar sympathie voelen.

Who’s afraid of Virginia Woolf van Edward Albee, 1962 Een productie van toneelvereniging Excelsior (67e speeljaar) in regie van Francis Anno Met Victor Bruggeman, Tim Gijselinck Lieve Meire en Stefanie Steeman

1962

W

ho's afraid of Virginia Woolf, het toneelstuk, beleeft zijn première in het Billy Rose Theatre op Broadway, in een regie van alan schneider. Cast : Uta Hagen, arthur Hill, Melinda Dillon en George Grizzard.

Tickets : € 10

4 jaar later... 1966 De gelijknamige film is de enige film ooit die genomineerd werd in elke categorie van de Oscars. Hij won er uiteindelijk 5, o.a. beste vrouwelijke hoofdrol en beste vrouwelijke bijrol. Cast : Elizabeth Taylor, Richard Burton, George segal, sandy Dennis. Regie : Mike Nichols 50 jaar later... 2012 Excelsior speelt virginia Woolf in De Koperen Leeuw ! victor Bruggeman,Tim Gijselinck, Lieve Meire en stefanie steeman nodigen u uit op hun feestje': een onvervalst en beklijvend theatermonument !

7


zATErDAG 24 MAArT 2012 Deuren : 19.15u. - Aanvang : 20.00 u.

Gien pieste mier veur mieste

zATErDAG 7 APriL 2012 Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

Tickets : € 10

AnTon CoGEn

Maurice (alias Mieste) Boterdaele verblijft in het bejaardentehuis De Lachende Zon, waar hij mijmert over zijn jeugd en zijn belevenissen als clown Mosquito in circus Esperanza, alsook over zijn onmogelijke liefde voor trapeziste Gloria en de genegenheid die hem door de slangen - en dwergvrouw - werd betoond. Hij beleeft opnieuw zijn conflicten met zijn liefdesrivaal László, de dierentemmer. Zijn werknemersrelatie met meneer valentino, de circusdirecteur, wordt ten tonele gevoerd, net als zijn vriendschappen voor Manolito en solferino, de jongleur en de vuurspuwer van het circus. Gien pieste mier veur Mieste is een samenwerking tussen acteur Anton Cogen en auteur Machar Van Geyt, met als gastverschijningen : Peggy scholliers (oudere Gloria) Hilde Wauters (sociaal assistente) Nele Lisabeth (jonge Gloria alias sarah Finkelstein) Bart Noël (ss), stefan Zajc (László) Kristel vandecasteele (slangenvrouw).

Cultcorner BROKEN BOTTLE

B

roken Bottle brengt u ondefinieerbare jazzpop. Een stomende mix van hedendaagse covers, van R&B over reggae en funk tot zelfs het überhippe dubstep. De vijf (5!) blazers van de band zorgen voor de jazz in de jazzpop. Hoewel de gemiddelde leeftijd van de muzikanten onder de dertig ligt, is Broken Bottle een band met geschiedenis. van rommelmarkt tot jeugdhuis, sneukeltoer tot rockconcours, Gentse feesten tot de Brugse Burg, in volledige

GRaTis TOEGaNG

vrijheid en in de gevangenis, Broken Bottle is alomtegenwoordig. Nog niet eens zo lang geleden speelde de groep zijn 100e optreden en kijkt al uit naar het volgende honderdtal. Zo'n 10 jaar geleden strikten enkele kroezelige studenten Tine om in 'katsjoebotten' en met aftandse micro rockclassics te zingen. Broken Bottle was geboren. 10 jaar, een gitaar, 5 extra blazers en 6 baby's later is Broken Bottle een vaste waarde die met eigen installatie overal in te zetten is.

VriJDAG 20 En zATErDAG 21 APriL 2012 VriJDAG 27 En zATErDAG 28 APriL 2012 VriJDAG 4 En zATErDAG 5 MEi 2012 VriJDAG 11 En zATErDAG 12 MEi 2012

DOnDErDAG 5 APriL 2012 Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Cinecittà BARNEY’S VERSION (Richard J. Lewisen, 2010)

F

ilip Joos schreef vorig jaar nog in Humo dat hij bang is om naar de verfilming van 'De bekentenissen van Barney' te gaan kijken : zou de pellicule de schoonheid van zijn favoriete boek wel kunnen vatten? Wel, Joos mag op beide oren slapen: regisseur Richard J. Lewisen zijn scenaristen hebben de laatste roman van Mordecai Richler alle eer aangedaan.

6

Barney Panofsky is een kettingroker, een zuiplap, een vuilbek, een vrouwengek en wie weet zelfs een moordenaar, maar in zijn borst overwintert een diepromantische ziel : let op die

Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

Tickets : € 2

nauwelijks hoorbare tremolo in zijn stem wanneer hij tijdens een etentje met zijn vader (Dustin Hoffman) de naam van zijn droomvrouw onthult ! Het leven dat Barney leidt, is al bij al niet eens zó opmerkelijk, maar achteraf heb je tenminste het gevoel dat je een mooi en waarachtig mens hebt ontmoet. Trouwens : voor een man die verrekt van de zenuwen omdat hij een date heeft, en van te voren een spiekbriefje opstelt met mogelijke gespreksonderwerpen, kunnen wij alleen maar sympathie voelen.

Who’s afraid of Virginia Woolf van Edward Albee, 1962 Een productie van toneelvereniging Excelsior (67e speeljaar) in regie van Francis Anno Met Victor Bruggeman, Tim Gijselinck Lieve Meire en Stefanie Steeman

1962

W

ho's afraid of Virginia Woolf, het toneelstuk, beleeft zijn première in het Billy Rose Theatre op Broadway, in een regie van alan schneider. Cast : Uta Hagen, arthur Hill, Melinda Dillon en George Grizzard.

Tickets : € 10

4 jaar later... 1966 De gelijknamige film is de enige film ooit die genomineerd werd in elke categorie van de Oscars. Hij won er uiteindelijk 5, o.a. beste vrouwelijke hoofdrol en beste vrouwelijke bijrol. Cast : Elizabeth Taylor, Richard Burton, George segal, sandy Dennis. Regie : Mike Nichols 50 jaar later... 2012 Excelsior speelt virginia Woolf in De Koperen Leeuw ! victor Bruggeman,Tim Gijselinck, Lieve Meire en stefanie steeman nodigen u uit op hun feestje': een onvervalst en beklijvend theatermonument !

7


DOnDErDAG 3 MEi 2012

zATErDAG 10 MAArT 2012

Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

Cinecittà (500) DAYS OF SUMMER (Marc Webb, 2009)

s

amen met High Fidelity en Before Sunrise in de top drie van de mooiste romantische films aller tijden : (500) Days of Summer, een heerlijke romcom die alle clichés van het genre uit de weg gaat. Tom (Joseph Gordon-Levitt), die de kost verdient met het bedenken van cheesy teksten voor wenskaarten, wordt smoorverliefd op zijn nieuwe collega summer (zoals steeds een erg appetijtelijke Zooey Deschanel) wanneer

Tickets : € 2

tijdens een gesprek in de lift blijkt dat ze net als hij een grote smiths-fan is. Klein probleem: summer gelooft niet in de liefde, terwijl Tom er net van overtuigd is dat zij de ware is. Niks nieuws, zegt u? De originaliteit zit ‘m in de dialogen, de soundtrack die nauw verweven is met het scenario (naast The smiths ook Wolfmother) en het feit dat we in het begin van de film al te weten komen dat er géén happy ending is.

Cultcorner PETER VERMERSCH STAAT ER WEER!

P

eter vermersch brengt pretentieloze humor met heel mooie, grappige vondsten. Met een ontwapenende mimiek en een uitstekende spelkwaliteit slaagt hij erin het publiek mee te voeren en veel schwung te brengen. Een schitterende mix van comedy - sketch - vertellingen - cabaret… Met de hulp van Han Coucke, Koen Dewulf en Joost van Hyfte slaagde hij erin zichzelf zodanig te smeden tot een volwaardig podiumbeest. Peter vermersch brengt visuele humor. 'Het is cabaret, maar ook weer niet. Er zit mime in, maar er is veel meer.

VriJDAG 18 En zATErDAG 19 MEi 2012

Een dramaduel ? Heftig woordgewauwel ? Een wereldcreatie? Passionele prietpraat ? Een laatste woordenstrijd wordt uitgevochten.

VOORDRACHT Vrijdag 18 mei en zaterdag 2 juni

8

Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Tickets : € 2

De laatstejaarsstudenten Woord van de kunstacademie brengen hun Spraak-waterfestival :

Ten woord

Voordracht door leerlingen van Marijke De Winne : anke en Jana ; Celien, Lien, Linde en shervin ; Ellen en ineke ; Jonas en Lisa. Ze houden zichzelf een spiegel voor en ontdekken… Voordracht door leerlingen van Flo Callens : amber en Brecht.

Het is om te lachen, maar het ontroert ook. Het is absurd, maar ook dramatisch...' Peter is heden ten dage ook bezig met visuele humor, een mix van cabaret, mime en slapstick. Zonder woorden het publiek aan het lachen brengen, 't is niet iedereen gegeven. 'ik had altijd al bewondering voor woordeloos theater, eerlijkheidshalve moet ik er ook bijvertellen dat ik verbaal niet zo sterk ben, maar mimisch des te meer...'

DOnDErDAG 15 MAArT 2012

VriJDAG 1 En zATErDAG 2 JUni 2012 Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

GRaTis TOEGaNG

Cinecittà THE NEW WORLD (Terrence Malick, 2005)

T

he New World is de voorlaatste film van de mysterieuze amerikaanse regisseur Terrence Malick (de man won dit jaar de Gouden Palm met The Tree of Life). Malick geeft nooit interviews, wordt niet graag gefotografeerd en luistert alleen naar de stemmen in zijn hoofd - de man is even ongrijpbaar als de zeldzame vogels die hij graag schijnt te observeren. Behalve een kluizenaar is Malick ook een maniakale perfectionist.

Tickets : € 2

De doorgedreven lyrische aanpak van Terrence Malick mag uniek worden genoemd, maar ook riskant : veel mensen zullen The New World traag en hoogmoedig en ondoordringbaar vinden. En misschien hebben ze wel gelijk ; misschien is deze film te poëtisch voor een naar nacho's ruikende bioscoopzaal. Misschien bekijkt u The New World maar beter terwijl u ergens languit in het warme wuivende gras ligt, met uw geliefde naast u, terwijl de film op de hemeltrans wordt geprojecteerd.

5


zATErDAG 11 FEBrUAri 2012 Deuren : 19.15u. - Aanvang : 20.00 u.

De stresskonijnen DE DRAKENDODER OORLOG ? WELKE OORLOG ? De stresskonijnen, Norbert De Coster en Etienne Notteboom, brengen twee soms ernstige, soms dolkomische, maar altijd beklijvende acts. De drakendoder (Etienne Notteboom) iedereen wordt geboren met dromen en ambities. Zo ook Reginald, die drakendoder wil worden. Maar hoe word je dat? Moet je altijd naar je vader luisteren? En naar de meester op school? Of ligt de waarheid in de godsdienst? Kun je maar beter in het leger? Nee, de liefde ! Dat is ongetwijfeld het antwoord! Denk ik.

TONEEL Tickets : € 10

Oorlog? Welke oorlog? (Walter De Groote naar Catch 22 van Jospeh Heller) Kapitein Jos acke is het leger grondig beu : steeds maar vluchten uitvoeren, bommen droppen, hopen dat ze juist terechtkomen... Het is een slopende bezigheid. Wat doe je dan? Je ziek melden, je laten opnemen in het hospitaal met een of ander moeilijk te ontdekken ziekte. Of je gebaart je gek! Nee, dat ben je al. En dan komt een kolonel je op de rooster leggen : over je ziekte, over de oorlog die moet gewonnen worden, over je vaderlandse plichten en nog veel meer. alleen... is hij niet even gek als acke zelf? Oorlog? Welke oorlog? is het ultieme, absurde en niet te weerleggen antwoord op de waanzin van de oorlog. van elke oorlog. Kom dat zien, meneer De Crem!

zaterdag 19 mei en vrijdag 1 juni

 Tickets te koop tegen 2 Euro per voorstelling bij de leerkrachten Woord en leerlingen.  info en reservatie : winneken@gmail.com of kijk eens op : www.academie-eeklo.be.

Toneel door leerlingen van Flo Callens anke, Bart, Celien, Ellen, ineke, Jana, Jonas, Lien, Linde, Lisa, Maxim, Pieterjan, en shervin Sinds de komst van Sint San (werktitel) van Dimitri Leue. sprekende figuren of figuren die spreken? august, Juul, san Edward, moeder Overste introduceren jullie in een wereld vol fantasie. amber en Brecht brengen Autoroute du soleil, naar een tekst van Leen verheyen Een roadtrip van een man die na zijn (v)echtscheiding zijn dochter ontvoerd naar het buitenland.

zOnDAG 20 MEi 2012 Deuren : 17.30 u. - Aanvang : 18.00 u.

Toonmoment

Tickets : € 3

TONEEL De leerlingen toneel van Groot sint Laureins verwelkomen u op hun toonmoment en tevens examen. Elf moedige jongeren, leerlingen van Erica De Maertelaere, tussen 8 en 16 jaar, brengen voor u poëzie, dialogen en monologen. iedereen van harte welkom.

DOnDErDAG 16 FEBrUAri 2012 Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Cinecittà BEGINNERS (Mike Mills, 2010)

v

orig jaar werd er een prachtige spookrijder in de cinema gesignaleerd. Een film die, tegen de stilaan verstikkende eenrichtingsstroom van onverslaanbare superhelden en slijmige aliens in, de steile oprit naar uw hart durft te nemen. De hoofdfiguur, een getroebleerde ontwerper van platenhoezen (Ewan McGregor), krijgt op korte tijd twee schokkende tijdingen te verwerken: eerst deelt zijn vijfenzeventigjarige vader Hal (de fantastische Christopher Plummer) hem doodleuk mee dat hij eigenlijk homo is, en even later voegt hij

4

Tickets : € 2

daaraan toe dat hij tevens ongeneeslijk ziek is. De regisseur bezondigt zich daarbij op geen enkel moment aan platvloerse nichtenhumor : aan alles – de soundtrack, de dialogen, de stekende melancholie die u als een klimplant in uw borstkas zult voelen groeien - merk je dat hij vanuit een gevoel van liefde en respect en dankbaarheid staat te filmen. En dan hebben we nog niets gezegd over de mooie vertolkingen van McGregor en Mélanie Laurent, of over de frisse vertelstructuur, of over de filosoferende hond wiens mijmeringen af en toe in lettervorm op het scherm verschijnen.

zATErDAG 26 MEi 2012 Deuren : 19.15 u. - Aanvang : 20.00 u.

Electric Boogie

Rock’n Roll

Tickets : € 7

D

eze zeskoppige band laat je de golden days (opnieuw) beleven. Electric Boogie brengt de rock'n roll-helden uit de jaren '50 en '60 weer tot leven : Elvis Presley, Buddy Holly, Johnny Cash, Eddie Cochrane, Bill Haley, Jerry Lee Lewis en vele anderen. Met een mix van rock’n roll, twist, surfrock en rockabilly serveren ze twee uur lang adrenaline, dance fever en ambiance. Honderden enthousiaste shakers zijn nu nog aan het nagenieten van hun optreden in in oktober in De Koperen Leeuw. Met lead-guitarist Frans van De Woestyne halen we een Eeklonaar in huis.

9


DOnDErDAG 19 JAnUAri 2012 Deuren : 19.30 u. - Aanvang : 20.00 u.

Muziekclub

Cinecittà

N9

Programma januari-maart 2012

GATTACA (Andrew Niccol,1997)

ZA 07/01 Tijgers Van Eufraat (BE) - nearly jazz

v

VR 13/01 Humo’s Rock Rally (BE) - preselectie@Hoogen Pad/Adegem VR 20/01 Melanie De Biasio Trio (BE) - Holiday? Simone? De Biasio! VR 27/01 Merdan Taplak (BE) - try-out / live ZA 28/01 Bjorn Berge (N0 – one man blues band VR 03/02 PJDS aka Beuzak (BE) + Anton Walgrave (BE) - dubbelprogramma VR 17/02 Pura Vida (BE) ft. Congo Ashanti Roy (JM) - rootsreggae ZA 25/02 Jungle By Night (NL) - afrobeat VR 02/03 Dranouter Rally (BE) - halve finale ZA 24/03 Nathan & The Zydeco Cha Chas (US) - zydeco

incent Freeman is geboren in een steriele, genetisch gemanipuleerde wereld, waar levensverwachting en ziektegevoeligheid reeds op voorhand vastliggen. Bijziend en gedoemd om op 30-jarige leeftijd te sterven, maakt vincent geen enkele kans op een carrière. Hij duikt onder en neemt de identiteit aan van Jerome, kreupel na een ongeluk, en verwerft aanzien in de Gattaca Corporation. vincents levensdroom lijkt in vervulling te gaan wanneer hij geselecteerd wordt voor een bemande ruimtemissie naar Titan.

Tickets : € 2

Gattaca is een lust voor het oog. Zowel de cinematografie als de decors en visuele stijl zijn adembenemend mooi om te zien. De art director kreeg in 1998 niet voor niets een Oscarnominatie voor zijn strakke d e c o ro n t we r pen. De stijl is duidelijk geïnspireerd op vervlogen tijden, de jaren ’50. De toekomst heeft in Gattaca een retro-tintje en de film ademt hierdoor een tijdloze sfeer.

VR 30/03 Sarah Ferri (BE) - singer songwriter

RE s ERvaTiE : N9 villa : Molenstraat 165, 9900 Eeklo info : 09 377 93 94 info@n9.be www.n9.be

zATErDAG 21 JAnUAri 2012 Deuren : 20.00 u. - Aanvang : 20.30 u.

Cultcorner AARDVARK & DE ZANDMAN RE sE RvaTiE : Enkel voor voorstellingen in DE KOPEREN LEEUW

n aarte K & e rvati n Leeuw e s e R pere

De Ko

Excelsior vzw Tieltsesteenweg 12 9900 Eeklo Tel. 09 377 16 55 mariejeanne.bruggeman@euphonynet.be info@koperenleeuw.be www.koperenleeuw.be

Ka aRTE N : Krantenwinkel Pluspunt Boelare 64

10

9900 Eeklo

TOEGaNG GRaTis

Gijs Hollebosch : Lapsteel - Dobro - Mandoline Gitaar - Banjo - Zang. aardvark haalt zijn inspiratie uit het leven van alledag; niet uit de grote wereldbranden of catastrofes die eindigen als hoofdpunt in het laatavondjournaal, maar uit de kleine dingen des levens.

D

ansen op het slappe koord tussen drama en humor en niet vallen. De roots van aardvark & de Zandman liggen in sleidinge Oost-vlaanderen. De moerstaal is het ‘sleins’. Michel Goessens : Zang - Gitaar - Metronoom. Goessens is chroniqueur en liedjesschrijver in hart en nieren en bewijst dat ‘sleins’ even muzikaal is als pakweg het Engels, het Frans of, desnoods, het Gregoriaans. Werner duMez : Mondharmonica’s papier - Zang.

- schuur-

3


BELGIE-BELGIquE P.B. - P.P. 9900 EEKLO BC 3948

Toonzaal & atelier :

Gentsesteenweg 25-27 • 9900 Eeklo Tel. 09 374 10 66 • Fax 09 374 40 11

Tieltsesteenweg 30

info@imabru.be • www.imabru.be

9900 Eeklo

V.U. : Marie-Jeanne Bruggeman, Tieltsesteenweg 12, 9900 Eeklo - Afgiftekantoor : Eeklo - Driemaandelijks tijdschrift - 11de jaargang nummer 2 - januari 2012 Erkenningsnummer : P802017

Bezoek vrijblijvend onze toonzaal met meer dan 200 modellen design, modern, klassiek Uniek voor de streek : volle glazen deuren Toonzaal open : Ma. t.e.m. za. : 10 u. - 12 u. en 14 u. - 18 u. Zo. : 14 u. - 18 u. • Woensdag gesloten

drukkerij van hyfte bvba

Lembekedorp 41 - 9971 Lembeke Tel. 09 377 30 23 - Fax 09 378 25 75 GSM 0475 44 02 17 E-mail : jm.stockman@worldonline.be

12

lindenlaan 32 9940 ertvelde tel. 09 344 72 00 fax 09 344 73 15 info@drukkerijvanhyfte.be w w w. d r u k k e r i j v a n h y ft e . b e

Met medewerking van de Cultuurraad Eeklo.

PROGRAMMA VOORJAAR 2012

1

Koperen Leeuw - voorjaar 2012  

Programmboekje voorjaar 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you