Hanna Scheck Portfolio Spring 2024

Page 1

PORTFOLIO Hanna Scheck

Kansas State University iida



PROJECTS

01

Serene Brews Cafe

02

The Link - Linda Hall Library

03

Willow Lake Student Farm

04

Hawaii Volcanoes National Park Visiting Center

01



01 SERENE BREWS CAFE MEMORY CAFE

For this project, we were asked to design a memory cafe for the Alzheimer’s Society of the United Kingdom. The cafe is located in downtown Phoenix, Arizona. We were asked to take a personal memory and translate the feeling of that memory into our coffee shop design. The concept of Serene Brews Cafe is to create a peaceful and relaxing space in the heart of Downtown Phoenix where customers can escape the hustle of city life. The goal is to create an environment where customers can find a moment of serenity in the midst of their busy lives. As one moves further into the spaces, the more they can feel that sense of escape. PROGRAMS USED: Revit, Enscape, Photoshop

PARTI

© 2023 Hanna Scheck

03


PROJECT BRIEF The Alzheimer's Society, a not-for-profit organization from the United Kingdom, is partnering with the Alzheimer's Association in North America to create Memory Cafes. The main goal of this project is not awareness about Alzheimer's specifically, but rather to encourage all people to engage and cherish their memories. By helping everyone develop a deeper sense of their personal memories, the hope is that it will allow them to build an appreciation for the fragile and fleeting nature of personal memories.

ZONING At the main entrance of the cafe are all the social and busy spaces like the kitchen and order counter. Moving toward the back of the cafe you can find various different seating options. Finally, tucked in the back are the restrooms.

04


MEMORY BOARD The memory I chose to incorporate into my cafe is from going on a recent trip to Europe. When we arrived in Santorini, Greece after walking around the rest of Europe, I was finally able to take a moment for myself to relax. The goal of the project was to create a feeling of finally being able to relax and escape from everyday life.

© 2023 Hanna Scheck

05


1 - MAIN ENTRANCE 2 - ORDER COUNTER 3 - KITCHEN 4 - WINDOW SEATING 5 - CENTRAL SEATING 6 - STAIRS 7 - EXTERIOR SEATING 8 - SWING SEATING 9 - RESTROOMS

9

8

7 5

2

6 3 4

GROUND FLOOR PLAN

06

1


1 - FRONT DESK 2 - CENTRAL SEATING 3 - YOGA STUDIO 4 - BOOTH SEATING 5 - BAR SEATING 6 - STAIRS

4

5

2

3 6 1

MEZZANINE FLOOR PLAN

© 2023 Hanna Scheck

07


VERTICAL ELEMENTS SECTION This view shows the vertical elements that connect the ground floor to the mezzanine which includes the stairs that continue to the ceiling and also the seating element on the left side. There are also tubing elements on the exterior that run the height of the coffee shop.

08


SEATING DIAGRAM

© 2023 Hanna Scheck

09


VIEW OF ENTRY

VIEW OF ORDER COUNTER

VIEW OF FRONT DESK

VIEW OF YOGA STUDIO

10


OVERVIEW OF GROUND FLOOR



02 LINDA HALL LIBRARY THE LINK STAIRS

For this project, we were asked to design stairs for Linda Hall Library in Kansas City, Missouri. The main purpose of the stairs is to create a space for the librarians while also keeping an open and functional space for events and everyday use. This is done by creating a separation of space using the stairs, while also making sure there are still linkage points to each space. The overhang helps define the space designated for use by the librarians. PROGRAMS USED: Rhino, Enscape, Photoshop

PARTI

© 2023 Hanna Scheck

13


SITE ANALYSIS

LOCATION

PROJECT BRIEF Linda Hall Library is a library in Kansas City, Missouri. The goal was to create a staircase in the main area of the building to help create better flow within the space.

PROCESS WORK

14


5

1 - STAIRS 2 - OVERHANG 3 - FRONT DESK 4 - UNDER STAIR SEATING 5 - ENTRANCE

2

3

1

4

FLOOR PLAN

© 2023 Hanna Scheck

15


OVERHANG ELEMENT SECTION This view shows the overhang element that is above the desk. This feature is to help create a distinct space for the librarians from the rest of the library. It also allows visitors to be able to easily locate the front desk.

16


STAIR SECTION

LINKING SPACES

CIRCULATION

© 2023 Hanna Scheck

17


VIEW OF FRONT DESK

VIEW OF UNDER STAIR SEATING

VIEW OF SIGN

VIEW FROM TOP OF STAIRS

18


VIEW OF BACK OF STAIRS



03 WILLOW LAKE FARM EMBRACE

For this project, we were asked to design a barn for the Willow Lake Student Farm located in Manhattan, Kansas. The concept of the barn was to make a feeling of embrace by creating a connection between the interior and exterior through color and form. We were able to work with the owner of the farm during this project to get input on what was needed to achieve a functional student farm. PROGRAMS USED: Rhino, Enscape, Photoshop

PARTI

© 2023 Hanna Scheck

21


PROJECT BRIEF Willow Lake Student Farm is a research facility dedicated to the production and education of sustainable horticultural practices, primarily the sustainable production of food sources. The Farm is seeking to update and expand its facilities to become a premier small-medium scale diversified farm demonstration site. The new spaces will support the current activities of the farm as well as create new opportunities for outreach, education, and research.

ZONING There is one main entrance into the barn that leads into the main open space. Towards the back of the building is the more private spaces including the research area and office. There is also an indoor/ outdoor kitchen with outdoor seating as well.

22


1 - BARN 2 - POLE BARN 3 - EXISTING STRUCTURE 4 - PARKING 5 - HIGH TUNNELS

5

2 3

1

4

5

SITE PLAN

© 2023 Hanna Scheck

23


7

1 - MULTI-USE SPACE 2 - KITCHEN 3 - RESEARCH 4 - OFFICE 5 - MUDROOM 6 - RESTROOMS 7 - WASH STATION 8 - STUDY SPACES 9 - EXTERIOR

3

4 5

6

2 1

9

GROUND FLOOR PLAN

24


8

MEZZANINE FLOOR PLAN

© 2023 Hanna Scheck

25


VERTICAL ELEMENTS SECTION This view shows the vertical elements that connect the ground floor to the mezzanine. The large lights that drop down help shorten the main space while keeping it open. There is also seating that overlooks the ground floor to help keep the two levels connected.

26


OVERVIEW OF MEZZANINE

VIEW OF MEETING AREA © 2023 Hanna Scheck

27


VIEW OF KITCHEN

VIEW OF MULTI-USE SPACE

VIEW OF RESEARCH

VIEW OF WASH STATION

28


VIEW OF EXTERIOR



04 VISITOR CENTER HAWAII VOLCANOES NATIONAL PARK

For this project, we were asked to pick a National Park and design a visitor center. I chose Hawaii Volcanoes National Park, located on the big island of Hawaii. The concept of the Visitor Center is to create the feeling of being inside the volcano, while also bringing the history of the land and people out to the present-day environment. The Visitor Center is located overlooking the Halemaumau Crater towards the north end of the park. ​ PROGRAMS USED: Rhino, Enscape, Photoshop

PARTI

© 2023 Hanna Scheck

31


1 - VISITOR CENTER EXISTING SPACES 2 - PARKING 3 - RESTROOMS 4 - MUSEUM / GIFT SHOP 5 - RESEARCH CENTER 6 - TRAILS

6

2 3

5

4

1 6

SITE PLAN

32


1 12

7

2 6

5 9

10 1 - ENTRANCE 2 - WELCOME AREA 3 - INTERACTIVE SCREENS 4 - SAND BOX 5 - ROCK DISPLAY 6 - HISTORY DISPLAY 7 - TIMELINE DISPLAY 8 - VR / VIEWING ROOM 9 - RESTROOMS 10 - STORAGE 11 - BACK EXTERIOR SPACE 12 - FRONT EXTERIOR SPACE

3

4

8 11

FLOOR PLAN

© 2023 Hanna Scheck

33


ROOF ANGLE PERSPECTIVE This view shows a perspective of the exterior of the building focusing on the angle of the roof. Relating back to my concept, the roof is shooting out towards the direction of the volcano, helping bring in the surrounding environment.

34


DISPLAY DIAGRAM

© 2023 Hanna Scheck

35


VIEW OF ENTRY

VIEW OF FRONT EXTERIOR

VIEW LOOKING OUT

VIEW OF BACK EXTERIOR

36


OVERVIEW OF EXTERIOR

VIEW OF INFORMATION DESK © 2023 Hanna Scheck

37


© 2024 Hanna Scheck


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.