Page 1

PRODUKTKATALOG

SENTRALSTØVSUGER NÆRING


OM OSS

GARANTI

Totalleverandør av ventilasjon og sentralstøvsugere for både bolig og næring Vi har levert sentralstøvsugere til det norske markedet siden 1983 og har vært med på å lede utviklingen i Norge. Våre systemer er kostnadvennlige med svært høy kvalitet. Vi fører et bredt utvalg av sentralstøvsugere til leiligheter, rekkehus, eneboliger, hytter og store næringsbygg.

Norsk kjøpslov.

Anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund De fleste av oss tilbringer ca. 90 % av tiden innendørs. God inneluft og godt renhold i hjemmet er derfor svært viktig. Dette skaper bedre trivsel og helse. Ved å støvsuge med en vanlig støvsuger blåses mikrostøvet og gasser ut i rommet igjen. En sentralstøvsuger fjerner dette fra boligen, og gjør at vi kan puste inn friskere luft. Sentralstøvsuger anbefales derfor av allergispesialister som bl.a. Norges Astma- og Allergiforbund. For mer utfyllende informasjon, gå inn på: www.ostbergnorge.no

Flerbrukermaskiner til næringsbygg med ubegrenset antall samtidige brukere!

Östberg Norge AS er ikke ansvarlig for eventuelle feil i kataloger, brosjyrer eller annet trykt materiale. Östberg forbeholder seg retten til å endre produktene uten forvarsel. Dette gjelder også produkter som allerede er i bestilling, forutsatt at slike endringer kan utføres uten at ytterligere endringer blir nødvendig i spesifikasjoner som allerede er avtalt. Med enerett.

4


SENTRALSTØVSUGER NÆRING

SENTRALSTØVSUGER INVERTER CENTRAL MONOBLOCK........................ 8-9

INVERTER INDUSTRIAL UNITS........................... 10-11

REFERANSEPROSJEKTER......................................... 12

EKSTRAUTSTYR TILBEHØR............................................................ 14-15

5


EFFEKTIV RENGJØRING AV NÆRINGSBYGG! Vårt sentralstøvsugersystem er uunnværlig for å oppnå renere omgivelser på alle måter, på kortere tid og med mye mindre anstrengelser. Selve støvsugeren er plassert i lokalets tekniske rom: «ute av syne, ute av sinn», og dermed utelukker utfordringen ved en tradisjonelt støvsuger; at støvet som unnslipper filteret blåser ut i området som nettopp er støvsuget. Dette er et svært enkelt system – alt man trenger å gjøre, er å koble til en slange til et av uttakene som er hensiktsmessig plassert på ulike steder i bygget for å støvsuge og støv, væsker, støvmidd og bakterier. Dette er systemet for optimal hygiene i ditt bygg og selv ved hyppig bruk, vil det ikke gå utover levetiden til vegger, møbler eller andre tekstiler.

INGEN BEGRENSNINGER

ENERGIBESPARENDE

ALLSIDIGE BRUKSOMRÅDER

Industri-serien kan kobles sammen med flere maskiner, noe som betyr at størrelsen på bygget aldri vil være noen hindring.

Sentralstøvsugeren slåes avtomatisk av/på ved bruk. På den måten sparer man strøm sammenlignet med en tradisjonell støvsuger. Støvsugeren bruker kun 1 watt i standbymodus.

Den kan brukes på alle slags overflater: lakkerte gulv, parkett, laminat, møbler osv. Støvsuging forbindes vanligvis med tørr rengjøring, men vi tilføyer fordelen av å kunne suge opp alle typer væsker fra gulvet via tilbehøret som er beregnet på dette – væskeseparatoren, som er spesielt nyttig til mindre renggjøringsoppgaver.

FULLSTENDIG HYGIENE

PRAKTISK OG SIKKER

ENKELT VEDLIKEHOLD

Luften fra de ulike rommene i bygget blir filtrert og blåst ut, og sikrer på den måten at finstøv, mikroskopiske støvmidd og bakterier blir fullstendig fjernet.

Man slår støvsugeren av og på ved å putte slangen i sugekontakten.

Det lite vedlikehold. Det er tilstrekkelig å bytte ut støvsugerposen i støvoppsamleren hver 2-4 måned. Samt bytte filter 1-2 ganger per år. Vi anbefaler maskiner med selvrensesystem for å opprettholde sugekapasiteten.

LYDLØS

SPAR TID

Med våre støvsugere kommer du ikke til å merke den plagsomme motorlyden fra støvsugeren, siden selve støvsugeren er lyddempet og plassert i det tekniske rommet – ute av syne.

Støvsugerslangen med størrelsen som er anbefalt for å passe din planløsning vil sørge for å nå steder som ikke er så lett tilgjengelig for de tradisjonelle støvsugerne.

6

MININAL PLASSBRUK På grunn av det unike designet og reduserte dimensjoner, så tar maskinen opp minimalt med plass.


Gode grunner til å velge en av våre sentralstøvsugere til ditt prosjekt

Kort leveringstid på våre produkter

God service og oppfølging

Vi tilbyr kursing og opplæring på våre produkter

Kokurransedyktige priser

Enkel å montere

Vi tilbyr montasje der det ønskes

Vi utfører service og vedlikehold hvis ønskelig

ANDRE LUFTVEIER

Skreddersydde løsninger til ditt prosjekt

NESE

SØVN

Vi tar oss av prosjekteringen

ØYNE

61% 44% 47% 48% REDUKSJON AV ALLERGISKE PLAGER Vitenskapelige studier har vist at sentralstøvsugesystemer er en effektiv måte å forbedre luftkvaliteten inne.

7


SENTRALSTØVSUGER NÆRING

INVERTER CENTRAL MONOBLOCK

TEKNISKE DATA

• Støvsuger med sidekanaler med ulik

frekvens. Ingen bevegelige deler som belter eller lignende. • Vekselretter for å regulere strøm-

forbruket til enheten i forhold til antall brukere. • Omformer for vedvarende kontroll av

støvsugeren på innsiden av rørene. • Starter med Soft-start. • Samsvarer med den normative CE-EMC

sone 1. • Støvbeholder på 90-155 liter, med

autoholder for plastikkstøvposen uten gjenstander i posen. • Automatisk selvrensesystem med

luftkompressor og tank, programerbar med timer, for å opprettholde rent filter ved hjelp av høytryksluft. Under selvrensingen føres støvet til støvebeholderen.

8

INVERTER CENTRAL MONOBLOCK Samtidige brukere

1-4 stk.

Strømforsyning

230-400

Maksimal oppsuging

6,7-15,6 A

Vekselretter Støvkapasitet

Yes 90-155 liters

Filtermateriale polyester Filteroverflate Ø på luftinn-/utgang Selvrensefilter

2-3,6 m² 63-80 mm

Maximum luftstrøm Luftstrøm under arbeid

YES/NO 350-680 m/h³ 200-530 m/h³

Lydnivå*

59-67 db

Diameter

46-55 cm

Høyde

178-198 cm

Bredde

70-79 cm

Dybde

85-99 cm

Vekt

104-166 kg

Arbeidsareal 600-4000 m² *Støy oppfattet ifølge regulering UNI EN ISO 3744


SENTRALSTØVSUGER NÆRING

For en eller fire samtidige brukere per maskin MINIMAL PLASSBRUK Central Monoblock har en unik design, teknologi, ytelse og reduserte dimensjoner. FLERE BRUKSOMRÅDER Central monoblock er ideell for steder på opptil 4000 kvm, og kan brukes av en til fire personer samtidig. ENKEL MONTERING Det er nok å koble slangen til uttakene, og pluggen som følger med til stikkontakten for å slå på enheten. LAVERE FORBRUK Alle modeller er utstyrt med et omformersystem som sørger for et lavt strømforbruk, basert på type overflate, type børste og antall brukere. SELVRENSESYSTEM Monoblock-enheten kan bli utstyrt med selvrensefilteret, noe som garanterer konstant effektivitet over tid, og minsker behovet for vedlikehold. Støvbeholderen er på 90 eller 155 liter. HOVEDKARAKTERISTIKKER: • Tilgjengelig i 10 varianter • Dimensjonert for 1 til 4 brukere samtidig • Alle modeller er utstyrt med vekselretter • Polyester vaskbart patronfilter for alle modeller • Vedvarende kontroll for depresjon på alle modeller • Termisk og oppsugingsbeskyttelse

9


SENTRALSTØVSUGER NÆRING

INVERTER INDUSTRIAL UNITS

TEKNISKE DATA

• Støvsuger med sidekanaler med ulik

frekvens. Ingen bevegelige deler som belter eller lignende. • Vekselretter for å regulere strøm-

forbruket til enheten i forhold til antall brukere. • Omformer for vedvarende kontroll av

støvsugeren på innsiden av rørene. • Starter med Soft-start. • Samsvarer med den normative CE-EMC

sone 1. • Støvbeholder på 90-155 liter, med

autoholder for plastikkstøvposen uten gjenstander i posen. • Automatisk selvrensesystem med

luftkompressor og tank, programerbar med timer, for å opprettholde rent filter ved hjelp av høytryksluft. Under selvrensingen føres støvet til støvebeholderen.

10

INVERTER INDUSTRIAL UNITS Samtidige brukere

3-7 stk.

Strømforsyning

400

Maksimal oppsuging

12-27,5 A

Vekselretter Yes Støvkapasitet

90-155 liters

Filtermateriale polyester Filteroverflate Ø på luftinn-/utgang Selvrensefilter

4,3-6 m² 80-100 mm

Maximum luftstrøm Luftstrøm under arbeid

YES 350-680 m/h³

530-1150 m/h³

Lydnivå*

69,5-74,5 db

Diameter

46-55 cm

Høyde

170-180 cm

Bredde

70-79 cm

Dybde

80-85 cm

Vekt

85-100 kg

Arbeidsareal 2000-7000 m² *Støy oppfattet ifølge regulering UNI EN ISO 3744


SENTRALSTØVSUGER NÆRING

For tre eller syv samtidige brukere per maskin MAKSIMAL KRAFT Industriserien er utstyrt med en kraftig frekvensdrevet motor, som muliggjør rengjøring av ulike miljøer. Flere maskiner kan kobles sammen som gjør det mulig å dekke et ubegrenset antall areal og antall brukere. FLERE OPERATØRER Hver enhet kan betjenes av opptil 7 personer samtidig, avhengig av størrelsen på området, i flere etasjer i samme bygning eller på ulike punkter i samme etasje. INGEN BEGRENSNINGER Industri-serien kan kobles sammen med flere maskiner, noe som betyr at størrelsen på bygget aldri vil være noen hindring. LAVERE FORBRUK Alle modeller er utstyrt med et omformersystem som sørger for et lavt strømforbruk, basert på type overflate, type børste og antall brukere. SELVRENSESYSTEM Vanligvis trenger filteret i selve støvsugeren i sentralstøvsugersystem jevnlig vedlikehold for å sørge for optimal effekt. Hos oss kan du velge å gå for en automatisk selvrens av filteret. Et program for rensing kan settes i gang elektronisk, hvorpå maskinen kjører reverserte støt med luft inn i filteret for å utføre selvrensing. Det er viktig å notere seg at dette vil vare i omtrent 20 minutter, og at maskinen ikke skal brukes i denne perioden. FLEKSIBEL De kommersielle enhetene er satt sammen av 3 hoveddeler: Elektrisk kontrollpanel, sugeturbin og syklonutskiller for støvoppsamling, med fleksibel installasjon etter behov. HOVEDKARAKTERISTIKKER: • Tilgjengelig i 10 varianter • Dimensjonert for 3 til 7 brukere samtidig • Alle modeller er utstyrt med vekselretter • Polyester vaskbart patronfilter for alle modeller • Vedvarende kontroll for depresjon på alle modeller • Termisk og oppsugingsbeskyttelse

11


SENTRALSTØVSUGER NÆRING

REFERANSEPROSJEKTER STORTINGET Stortinget har fått installert fem støvsugere fra Östberg Norge.

OPERAEN I OSLO 49 000 m² og 1 100 rom. De fleste arealer dekkes av tilsammen tre større støvsugersentraler fra Östberg Norge.

STATOIL, FORUS Seabrokers Eiendom har valgt en sentralstøvsuger fra Östberg Norge til sitt nye, svært teknisk avanserte kontorbygg på 32 000 m² som leies av Statoil og er lokalisert på Forus.

KILDEN I KRISTIANSAND Kristiansands nye kombinerte teater-og konserthus på 16 000 m² har installert et sentralstøvsugeranlegg levert av Östberg Norge.

POSTENS ØSTLANDSTERMINAL Postens nye sorteringsterminal på Lørenskog på 72 000 m². Alle arealer med unntak av parkeringskjelleren er dekket av to store og to mindre støvsugersystemer fra Östberg Norge.

OPERAKVARTERET/BJØRVIKA Östberg Norge har levert støvsugeranlegg til PWC, KPL, Vismabygget og Deloitte-Huset. Totalt ca 80 000 m² med kontrorlokaler som dekkes av sentralstøvsugeranleggene.

PARK INN, OSLO AIRPORT Hotellets 300 rom og fellesarealer rengjøres blandt annet med sentralstøvsuger fra Östberg Norge.

12


SENTRALSTØVSUGER NÆRING

SENTRALSTØVSUGER INVERTER CENTRAL MONOBLOCK........................ 8-9

INVERTER INDUSTRIAL UNITS........................... 10-11

REFERANSEPROSJEKTER......................................... 12

EKSTRAUTSTYR TILBEHØR............................................................ 14-15

13


EKSTRAUTSTYR SENTRALSTØVSUGER NÆRING

TILBEHØR

TILBEHØRSVOGN Til vannutskiller, slange, munnstykker etc.

SLANGERULLE Leveres i 9 og 8 meters lengde.

SLANGEVOGN Fjærretur med sperremekanisme som gjør at slangen stopper i ønsket posisjon. Inkludert oppbevaringshylle.

TypeArt.nr.

TypeArt.nr.

TypeArt.nr.

AP380

9 m – Ø 32 mm slange

080350

10 m - Ø 38 mm slange.

8 m – Ø 38 mm slange

080351

7000030

RØR Plastrør leveres i lengder på 1,12 m og 2,0 m med rørdimensjon på Ø 51 mm.

080355

SLANGEPAKKE Leveres i 10 og 15 meters lengde med av/på bryter. Pakken inneholder slange, teleskoprør, fire munnstykker, slangeholder og munnstykkeholder.

KONTAKTER Godt utvalg i vegg- og gulvkontakter.

TypeArt.nr.

TypeArt.nr.

TypeArt.nr.

Rør a 1,12 m 51 mm pvc

Hvit plast vegg

010500

M-35, Komplett 10 m

070301

Børstet messing vegg/gulv

010505/010510

M-35, Komplett 15 m

070303

Hvit metall vegg/gulv

010506/010511

Krom metall vegg/gulv

010507/010512

011540

TROMMESLANGE Vroom 7,3 meter slange monteres som et eget uttak. Slangen ligger i trommel og trekkes ut etter ønsket lengde.

MUNNSTYKKER Bredt utvalg av forskjellige typer munnstykker.

TypeArt.nr.

Type

Vroom 7,3 meter slange

Kombinert gulvmunnstykke RD 285

010469

Kombinert gulvmunnstykke RD 295

010468

14

010426

Art.nr.

Gardinmunnstykke

010467

Møbelmunnstykke

010466

Radiatormunnstykke

010465

Turbo-Cat luftrevet teppebanker

070221


EKSTRAUTSTYR SENTRALSTØVSUGER NÆRING

TILBEHØR

Innebygd feiebrett •

Gulv-uttakene som monteres på gulvplan er praktiske i forhold til å suge opp mindre gjenstander, for eksempel i frisørsalonger eller kafeer.

Et elegant design og tre farger (hvit, svart, aluminium) gjør at gulvuttaket vil

Gode passe grunner å velge en av våre sentralstøvsugere til ditt prosjekt inn itil ethvert interiør. •

Vi tar oss av prosjekteringen

Skreddersydde løsninger til ditt prosjekt

Kort leveringstid på våre produkter

God service og oppfølging

Vi tilbyr kursing og opplæring på våre produkter

Kokurransedyktige priser

Enkel å montere

VAC PAN "FEIEBRETT" Leveres i hvit, sort og aluminium.

TypeArt.nr. Sort

010420

Hvitt

010422

Rustfritt stål

010423

Vac Pan installasjonssett

010424

15


ÖSTBERG NORGE AS Org.nr. 939625593 Løxaveien 13, 1351 Rud Phone: +47 67 17 77 00 E-mail: post@ostbergnorge.no www.ostbergnorge.no www.beamvac.no

Profile for H. Östberg AB

Sentralstøvsuger næring 2018  

Sentralstøvsuger næring 2018