Mig & Mille - opgavehæfte

Page 1

ANNE SOFIE HAMMER OG SOFIE LIND MESTERTON

a v Megasjovt ftE gratis oPgavehæfte DT HELT VIL

h



E V Ø R P S SMAG Haps!

Mums!

Mmmm!

Hej! Jeg hedder Mille, og det her hæfte starter med historien om, hvordan jeg mødte min veninde, Mille! Bagefter kommer der en helt masse vildt sjove opgaver.














Vennebog med Mig & Mille

+ Dig og din BFF! <3


Din bedste ven

Dig

Navn:

Navn:

Yndlingsfantasidyr:

Yndlingsfantasidyr:

Bedste stykke tøj:

Bedste stykke tøj:

Drømmerejse:

Drømmerejse:

Livret:

Livret:

Jeg kan ikke fordrage:

Jeg kan ikke fordrage:

Jeg ønsker mig:

Jeg ønsker mig:

Når jeg bliver stor, vil jeg være:

Når jeg bliver stor, vil jeg være:


Lær at tegne Mig & Mille Vi ved det godt. Du vil sikkert vildt gerne lære at tegne os. Hvis vi selv skal sige det, ser vi også pænt seje ud. Altså undtagen mig, når jeg lige er stået op. Eller Mille, når hun tager læbestift, kjole og paryk på.

Start med at tegne vores øjne og næser.

Og så vores hoveder. Se lige hvor forskellige vores hovedform er!

Blink, blink - tegn så øjenvipper, øjenbryn og pupiller.

SMiiiL! Giv os tænder - vi kan også række tunge

Giv os ører og venindeøreringe (selvfølgelig!)

TADAA! Nu mangler vi bare hår. Du kan også give os nye frisurer eller skøre parykker!


Find mig og Mille som animerede GIF'er på Instagram og Snapchat! Bare søg på: 'Mig og Mille' + vores forlag 'Gutkind' i klistermærkefunktionen - ret sejt, synes vi selv!

Prøv selv at tegne os her


MIG & MILLE SPÅR DIN FREMTID Mig og Mille har gemt en masse ord mellem alle bogstaverne. De første tre ord, du ser, fortæller, hvordan dit skoleår bliver. Vi håber, at det ikke bliver alt for klamt. PS: Ordene gemmer sig både vandret og lodret

Hvis du også finder nogle år vrøvleord, bliver dit skole sikkert helt vildt fjollet!

OBS: Hvis er utilfreds med de ord, du har fundet, kan du sende en klage til: migogmille@gutkind.dk migogmille@gutkind.dk - så sender vi dig nogle nye.


Find fem(TEN) fejl Ej, helt ærligt, jeg ved ikke, hvad de tænker på, dem der laver den her opgavebog! Fem fejl er jo ALT for let! For at det skal være lidt sjovere, har mig og Mille pillet ved tegningen og lavet ti fejl ekstra. Så prøv lige at finde FEMTEN fejl i alt, hvis du kan!


Farvelæg Mig & Mille

Jeg ved virkelig ikke, hvad for nogle briller, de har haft på, dem der har lavet den her bog – sådan ser mig og Mille i hvert fald slet ikke ud! Det kan godt være, at jeg er lidt bleg om vinteren – men jeg er jo ikke KRIDHVID! Og det er mit hår heller ikke! Og både mig og Mille kan faktisk vildt godt lide tøj i flotte farver, så jeg fatter ikke, hvorfor de har tegnet det hele i sort/hvid!! Gider du lige gøre os en tjeneste at farvelægge en lille smule? TAAAAK!


Pssst!

Hvis du gerne vil farvelægge mere og ikke gider at gøre det i din Mig & Mille-bog, kan du finde flere farvelægningsopgaver på: Gutkind.dk/a/migogmille


PS. Læs første bog og find ud af hvorfor


HVILKE FORME KAN DU FINDE PÅ? Bare fordi man kan, behøver man jo ikke rulle klammo-hundelorte. Find på flere sjove ting, man kan rulle af dejen. Eller klamme ting. Du bestemmer. Ej, vi bestemmer - og du skal finde på BÅDE sjove, klamme og nuttede former. Du kan også putte forskellig slags krymmel på. Prøv at tegne et par idéer her


Hvad vil du helst?

Mig og Mille elsker at løse umulige opgaver. Denne her opgave er faktisk ekstra umulig, for man kan næsten ikke vælge noget uden at tabe. Du skal vælge, hvad du helst vil - og du SKAL svare! Ikke noget med at være kedelig ligesom Jonas og sige "ingen af delene".

Kun spise Lines kager resten af livet

Lugte til Jonas’ sure sokker for evigt

Få Basse i kæmpestørrelse INKLUSIV gigantiske hundelorte

Aldrig få et kæledyr

Altid at gå med din mors hjemmestrik

Altid at gå med lang kjole og paryk

Være skaldet

Have hår over det hele

Kun høre opera fra nu af

Aldrig mere spise chokolade

Snorke som en bjørn, når du sover

Slå verdens værste prutter

Aldrig mere få en god idé

Have en klasselærer uden humor

At din farmor skal bestemme, hvad for noget tøj, du skal have på

At du kun må gå i undertøj fra nu af

At der var nogle orme, der åd din hjerne

At du skulle leve af at spise orme


Find på den klammeste kage Vores klasselærer, Line, laver seriøst de klammeste kager. De smager lidt af sure sokker. Øv! Vi tør ikke spørge om opskriften, for så bager hun sikkert bare endnu flere kager til os. Hjælp os med at gætte hvilke ingredienser Line bruger, eller lav din egen klammo-kage. Find på de klammeste, sjoveste eller mest mærkelige ingredienser: KLAR, PARAT, BAG!

TEGN DIN KAGE HER

Mmmm.. lækkert. NOOOOT!


QUIZ OM MIG & MILLE

Den her opgave skal man altså have læst vores bog for at løse, for det er nemlig en quiz-opgave. Vi synes selvfølgelig, du skal læse bogen alligevel, for den er virkelig sjov, hvis vi selv må sige det. Du kan også bare forsøge at gætte svarene, men du får garanteret flere rigtige, hvis du læser bogen. Så gør det nu bare.

1. Hvad hedder min hund? a) Basse b) Lasse c) Hasse

2. Hvad arbejder Milles mor med? a) Hun er vores klasselærer b) Hun arbejder i Frømandskorpset c) Hun arbejder på et teater

3. Hvilken slags lyd optager jeg på Jonas’ mobil? a) Fars snorken b) En prut c) En robotstøvsuger på afveje

4. Hvad hedder Jonas’ hemmelige kæreste? a) Josefine b) Luna c) Tine

5. Hvad er min livret? a) Pandekager b) Cocktailpølser c) Alt med bearnaise-sovs


6. Hvad drømmer Mille om? a) At blive læge b) En dag at se et ægte rumvæsen c) At lave en fejlfri diktat i dansk

7. Hvad forestiller vores veninde-øreringe? a) Hjerter b) Hundelorte c) Enhjørninge

8. Hvilken frisure har Lunas far? a) Page b) Måne c) Helt skaldet

9. Hvad læser min far ALTID i avisen? a) Kultursektionen og vejrudsigten b) Sporten c) Aktiekurserne og finans-nyhederne

10. Hvad er mit yndlingsfag i skolen? a) Dansk b) Matematik c) Musik

Bonus-spørgsmål til dem, der BONUS-SPØRGSMÅL

ikke har læst vores bog (ENDNU!): 11. Hvem vandt Den Store Bagedyst 2021? I a) Rosa b) Niller c) Sæpór

PS. De rigtige quiz-svar er på næste side - IKKE snyde!


Mig & Milles BEDSTE prankidéer 1. Klistre rulleøjne på alt muligt. (Lærernes billeder, sin hage, en gummistøvle, en kaffekande, sin mors kaffekop eller skoleinspektørens postkasse) 2. Bytte madkasser med folk fra klassen 3. Lave fake hundelorte af dejen til havregrynskugler

Her er de rigtige quiz-svar: 1:a 2:c 3:b 4:b 5:c 6:b 7:a 8:c 9:a 10:c 11:c

4. Lade som om man spiser en hundelort over for nogen, som ikke ved, det er en havregrynskugle 5. Tilføje opera til folks playlister 6. Optage sin mors stemme og lave en film, hvor det er et sokkedyr eller en bamse (eller Hr. Hage), der siger replikkerne 7. Putte glasur og krymmel på noget, som slet ikke er en kage (for eksempel et rugbrød) 8. Lave en forhindringsbane for voksne

IKKE

Vi kan anbefale: - At sende en prut til nogen fra sin storebrors telefon - At strø blomster ud i sin storebrors hemmelige kærestes have - At stille chokolade på hendes dørtrin og lade, som om det er fra ham


HVILKE PRANKS KAN DU FINDE PÅ?

VIGTIGSTE TIPS TIL EN GOD PRANK: 1.Lav kun pranks med folk, du godt kan lide 2.Der må ikke være noget, der går i stykker 3.Det må ikke gøre ondt på nogen 4.Hvis nogen bliver til grin, skal det være en selv – ikke de andre 5.Man skal lave pranks med alle mulige mennesker, ikke altid med den samme, for så synes de jo ikke, det er sjovt til sidst 6.Det skal være så sjovt og fjollet, at det ikke gør noget, at man bliver afsløret, når man laver pranken, fordi alle alligevel bare vil grine af det


TEGN ANSIGTER MED RULLEØJNE

Vi har klistret en masse rulleøjne ind på siden. Tegn sjove og fjollede ansigter uden om. Du kan fx tegne mig eller Mille eller Jonas med rulleøjne. Eller måske dig selv, din veninde eller din far?


Hjhlp vores forfatter og AT FINDE PÅ TING illustrator MED TIL DE NÆSTE HUNDREDETUSIND BØGER OM OS Mig & - Milles forfatter hedder Fif. Hun er virkelig sød og sjov, men hendes redaktør siger hele tiden til hende, at hun skal lave flere bøger om os. Hun får de fleste idéer til sine bøger, når hun tager brusebad, eller når hun er lige ved at falde i søvn. Men hun kan jo ikke sove og tage brusebad hele tiden, så … hvis du har en sygt god idé til en prank eller til, hvad næste bog skal handle om, så skriv lige til os på: migogmille@gutkind.dk ...så siger vi det videre til Fif.

PS: Mig & & Milles megadygtige og sjove illustrator, Sofie, siger, at I altså også skal komme med idéer til hende. Hun har faktisk tegnet over 900 illustrationer til vores første bog (Det er den, der hedder 'Helt i kage'), hvilket er pænt mange. Så tegn også lige, hvis du har et yndlingsdyr, en hadegrøntsag eller noget andet, hun bare MÅ doodle. Hvis det ikke er noget alt for klamt, så LOVER vi, at det kommer med i næste bog.

(Redaktøren siger i hvert fald, at det er 99% sikkert)

Gæt hvem næste bog i serien handler om


JA! DU GÆTTEDE RIGTIGT:

SPOILER ALERT!



Udkommer i oktober 2022

GUT KIN D

© Anne Sofie Hammer, Sofie Lind Mesterton & Gutkind Forlag A/S 2022. All Rights Reserved.

Det her er et hæfte med opgaver om mig, Mille, og min bedste veninde, Mille. Ja, jeg ved det - vi hedder det samme! Vi har faktisk også vores helt egen bogserie. Den er vildt sjov, hvis vi selv skal sige det. Den handler om mig og Mille, min søde familie, mærkelige kager, rulleøjne og vores klasselærer, Line. Nå ja, men tilbage til opgavehæftet. Du kan godt lave opgaverne uden at læse en af bøgerne, men det bliver altså endnu sjovere, hvis du læser en af dem først. Ellers kan du også bare læse smagsprøven her i hæftet.