Nyheder fra Gutkind - Efterår 2023

Page 1

Nyheder fra Gutkind

Efterår 2023

JANUAR

Duncan Wiese

Kirsebærplukkerne

Geir Gulliksen

Hvis jeg var en mand

Ayanna Lloyd Banwo

Dengang vi var fugle

FEBRUAR

Jacinta Madsen

Den magiske lænestol

Kim Blæsbjerg

De bedste familier

Sophia Young

Lækre opskrifter til din airfryer

Stefan Aust & Adrian Geiges

Xi Jinping - verdens mest magtfulde mand

Ali Hazelwood

Kærlighed på hjernen

Jennifer Lynn Barnes

The Final Gambit - Slutspillet

Neil Packer

Del af de hele

Heidi Amsinck

Pigen på billedet

MARTS

Jessica Hallbäck

I can’t believe I still have to protest this shit

Meri Valkama

Din Margot

Sara Ejersbo

Hvis sandheden skal frem

Sara Ejersbo

Aldrig sige aldrig

Carl Frode Tiller

Flugt

Eva Grübl

Et liv for fred

Alberte Winding

Hvad jeg tænker mens du taler

Huda Fahmy

Huda F er du?

Huda Fahmy

Det kan arrangeres

Cecilie Eken & Maren Tjelta Thu Omnias hus

Rebecca Bach-Lauritsen & Charlotte Pardi

Fri Frø

Maria Navarro Skaranger

Emily forever

Nino Haratischwill

Det manglende lys

Betty Frank Simonsen København, sommer

David Sundin

Bogen der ABSOLUT ikke ville læses

Serhii Plokhy Angrebet. Ruslands krig mod Ukraine og den følger for verden

Carl & Katrin Quist-Møller Sandkassen. Bror finder en vandpyt

Carl & Katrin Quist-Møller Sandkassen. Bror er ikke lille

Carl & Katrin Quist-Møller Sandkassen. Bror bygger et sandslot

Carl & Katrin Quist-Møller Sandkassen. Av, av! siger Bror

Anne Mette Kirk Dobbeltfejl

Babak Vakili

Første gang jeg bliver afvist

Kristine Plechiner Tüchsen

Første gang Ana ikke kommer

Shëkufe Heiberg

Første gang jeg tager tørklædet på

GUTKIND 2 Gutkind
Gutkind
2 GUTKIND Februar April Maj Juni August September Oktober November ANNE SOFIE HAMMER SOFIE LIND MESTERTON l Aver mEga S J ove opgave r INDEHOLDER VILDT FLOTTE stickerS *Se det fulde efterårsprogram
i
2023
2022
bagerst
kataloget.

Kære læser

Det er koldt derude. Indenfor i Gutkinds lokaler sidder vi og skutter os og arbejder på næste års udgivelser, mens vi venter på lysere tider. For det er ingen hemmelighed, at tiderne er trange overalt i samfundet, også i bogbranchen. Priserne stiger, folk passer på pengene, og bekymringerne for verdens skæve gang fylder meget hos de fleste.

Alligevel bliver vi fyldt med glæde og optimisme på bogens vegne, når vi ser på vores program og på den herlige mangfoldighed af titler, der udkommer næste år. Bøgerne er ikke bare en tilflugt, de stiller også spørgsmål og har nogle gange svar. Forfatternes stemmer er nødvendige i de samtaler, vi har med os selv og med hinanden. Lad os lytte og læse.

Varme hilsner i vinterkulden

Jacob Søndergaard

Direktør, forlægger

GUTKIND

Helle Helle Hafni fortæller

Hafni fortæller ... at hun skal skilles. Hun ringer fra en rasteplads til romanens egentlige fortæller. Men det er kun Hafni, der taler.

Hun har planlagt at fejre sin skilsmisse med en såkaldt smørrebrødsrejse fra Roskilde over Ringsted, Korsør, Nyborg, Svendborg, Faaborg og via Bøjden-Fynshav slutteligt til Gråsten for at indtage det store sønderjyske kaffebord.

Det var hensigten, at turen skulle tage otte dage. Den ender med at vare cirka en måned. Nu ringer Hafni så for at fortælle, hvad der er gået galt undervejs.

Hun siger:

Jeg vil ikke være mig.

Jeg vil lave mig selv om.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal lave mig selv om.

Helle Helle er født i 1965. Hun har modtaget Kritikerprisen, P.O. Enquists Pris, De Gyldne Laurbær, Holbergmedaljen, Det Danske Akademis Store Pris og Montanas Litteraturpris. Hendes bøger er oversat til 22 sprog.

978-87-434-0603-7 / 269,95 kr. / ca. 140 sider / Hæftet med flapper / Skønlitteratur / Udk. 1. september 2023 / Omslag: Mikkel Carl / Foto: Mikkel Carl

GUTKIND 4

Lærke Kløvedal Sømærke

En poetisk og usentimental undersøgelse af, hvad og hvem der former os – på godt og på ondt. Om at være barn af eventyrere og idealister, men savne kort og kompas til virkeligheden.

Lærke vokser op med et berømt efternavn og en familie i evig bevægelse. Hun har ni sted- og halvsøskende, men føler sig mest som enebarn. Hendes far sejler på verdens syv have og fylder meget, selvom han findes meget lidt i Lærkes liv. Hendes mor flytter i kvindekollektiv i en flække i Thy og senere sammen med en ny mand. Den unge Lærke kan hverken finde sine ben i provinsens ungdomsliv eller i sin fars storfamilie af larmende eventyrere. Først da hun flytter til København, lander hun i et liv, der føles som hendes eget.

Gennem en række krydsklip mellem opvækst og voksenliv, Vesterhav og storby, sansning og refleksion tegner Sømærke et ømt og nøgternt generationsportræt. En stærk og rørende dannelsesberetning om rastløshed og længslen efter at finde et ståsted. Og om at turde møde dyb, varig kærlighed, når man er vokset op med idealet om stormfuld og forbigående forelskelse.

Lærke Kløvedal er født i 1978 og uddannet filmproducer og journalist. Hun er madanmelder på Politiken og vært på portrætprogrammet Det sidste måltid. Bor på Amager med sin kæreste og deres tre sammenbragte drenge.

978-87-434-0416-3 / 269,95 kr. / ca. 250 sider / Hæftet med flapper / Skønlitteratur / Udk. 5. oktober 2023 / Omslag: Alette Bertelsen / Foto: Petra Kleis

GUTKIND 5

Deepti Kapoor

Lasternes tid

Storslået indisk familiesaga tilsat thriller-krydderi. Om gangstere, elskere og falske venner, drevet af forførende rigdom og skræmmende korruption.

Klokken tre en tidlig morgen i New Delhi rammer en Mercedes kantstenen i høj fart, og på et splitsekund er fem uskyldige mennesker døde. Bilen tilhører en meget velhavende mand, men da støvet efter ulykken har lagt sig, er den rige mand ikke at se nogen steder, tilbage står der kun en chokeret tjener.

Lasternes tid er en stor episk fortælling, hvor den eksplosive handling er drevet frem af den rigdom, korruption og vold, der kendetegner den berygtede indiske Wadia-familie – elsket af nogle, foragtet af andre og frygtet af alle.

Vi befinder os i Indien i lasternes tid, hvor penge, nydelse og magt betyder alt, og familiebånd er lige så kvælende, som de er beskyttende.

Deepti Kapoor er født i Moradabad, Uttar Pradesh og voksede op i Bombay, Bahrain og Dehradun. I 1997 begyndte hun at studere journalistik ved Delhis Universitet og tog derefter en master i socialpsykologi. Hun bor i Goa. Lasternes tid er hendes anden roman.

978-87-434-0444-6 / 329,95 kr. / ca. 560 sider / Indbundet med smuds / Skønlitteratur / Udk. 20. september 2023 / Omslag: Penguin Random House & Marlene Diemar, Imperiet / Oversætter: Louise Ravnild / Originaltitel: Age of Vice / Foto: Matthew Parker

GUTKIND 6

Astrid Saalbach Lindely

En dødsens alvorlig satire om den alderdom, der kommer til os allesammen, hvis vi er heldige. Om at turde se forfaldet og sin egen skrøbelighed i øjnene i en tid, der jager ungdom og styrke. Og det skær af menneskelighed, selv den største tyran kan få, når han bliver gammel.

Thorkild er patriark, opdraget i begyndelsen af det forrige århundrede, hvid og forkælet, men stadig en slags menneske. Han har levet hele sit voksne sit liv på første klasse, men ligger nu hjælpeløs som et barn på aflastningsafdelingen Lindely og må indse, at det er slut med privilegierne og den såkaldte værdighed.

Han tænker tilbage på sit liv, mens hans midaldrende døtre forsøger at lære ham at kende med tilbagevirkende kraft. Men den nye kærlighed er også kompliceret og bringer dem tættere på ham, end nogen af dem ønsker.

Astrid Saalbach (f. 1955) har en lang række anmelderroste romaner og skuespil bag sig. Hendes værker er udgivet og opført i mere end tyve lande og har indbragt hende adskillige priser. Hun sad i Det Danske Akademi i årene 2011-20. Astrid Saalbach er bosat i Søborg, er gift og har to voksne børn. Lindely er hendes første udgivelse på Gutkind.

978-87-434-0567-2 / 269,95 kr. / ca. 300 sider / Indbundet med smuds / Skønlitteratur / Udk. 16. oktober 2023 / Omslag: Simon Lilholt, Imperiet / Foto: Lea Meilandt

GUTKIND 7

Hannah Lutz Selma

Da Selma vågner på sin 66-års fødselsdag, er hun den kvinde i familien, der har levet længst. Men livet er vel mere end bare dét at ikke være død?

Som helt ung fik Selma besked om den kræftdiagnose, der løber i familiens gener. Da hun var færdig med at amme sin datter, fik hun en præventiv operation. Nu er hun 66 og dermed den længstlevende kvinde i familien. Fødselsdagen skulle fejres med et dyp i havet, en fest for cellerne, men nu vægrer hun sig.

Datteren, Olga, bærer ikke genet, hun er flyttet hjemmefra, men er blevet i Ekenäs, Finland. Over sommeren tager hun på vandretur. I Olgas fravær begynder spørgsmålene at presse sig på. Hvad skal Selma leve for nu, hvor hun har snydt døden? Og hvilke konsekvenser har det haft for relationen til Olga, at Selma har holdt sin historie tæt?

Hannah Lutz (f. 1984), er opvokset i Ekenäs, Finland. De seneste 13 år har hun boet i Danmark, hvor hun er uddannet fra Forfatterskolen. Hun debuterede med den anmelderroste roman Vildsvin i 2016. Vildsvin blev solgt til udgivelse på Albert Bonniers Förlag (Sverige) og Förlaget M (Finland).

978-87-434-0126-1 / 199,95 kr. / ca. 120 sider / Hæftet med flapper / Skønlitteratur / Udk. 24. august 2023 / Omslag: Kasper Vang / Foto: Lea Meilandt

GUTKIND 8

Luka Holmegaard Havet i munden

Havet i munden er en digtsamling om nydelse, smerte, at svømme og om testosteron. Om at forandre sig i fællesskab. Om, hvordan det føles at have en krop, når det ikke er noget, man er vant til.

Digtene følger et jeg gennem en række rejser, møder, svømmeture og gennem de tidlige forandringer, der følger med at begynde at tage testosteron. Havet er hårdt, koldt, blødt, skinnende og fuldt af andre badegæster, kroppen vil alt muligt, stemmen er i overgang. Præmisserne for sprogets, talens og kroppens væren i verden ændrer sig og må genforhandles. Hvordan taler man med en knækket stemme?

Skriftens arbejde med de intime, fysiske erfaringer af transition og af at bade lukker spørgsmål om grænsesætning ind i teksten. Hvordan står de euforiske transitionserfaringer i forhold til samfundets ofte undertrykkende behandling af transpersoner? Havet i munden er også en bog om nye former for intimitet og liv, der kan opstå ud af delt erfaring.

Luka Holmegaard (f. 1990) har udgivet romanerne EMMA EMMA og Graceland, genrehybriden LOOK, der er oversat til tysk, og derudover radiodrama, essays og en række artikler til Information. Hens seneste to bøger blev begge nomineret til Politikens Litteraturpris.

978-87-434-0626-6 / 169,95 kr. / ca. 70 sider / Hæftet med flapper / Digte / Udk. 16. august 2023 / Omslag:

GUTKIND 9
Kasper Vang / Foto: Camilla Lohmann

Babak Vakili

Første gang jeg bliver afvist

Første gang jeg bliver afvist skildrer en ung mands oplevelser med diskrimination i nattelivet og den afmagt, ydmygelse og skyld, den vækker.

978-87-434-0573-3 / 199,95 kr. / ca. 80 sider / Hardcover / Skønlitteratur / Udk. 17. maj 2023 / Omslag: Sofie Winding /

Foto: Lea Meilandt / Serietitel: Første gang

Vilma Sandnes Johansson

Første gang jeg brænder mennesker op

Første gang jeg brænder mennesker op skildrer en gruppe unge mennesker i deres søgen efter identitet og tilhørsforhold. Den handler om privilegieblindhed og fællesskaber, der viser sig ikke at være det.

978-87-434-0658-7 / 199,95 kr. / ca. 80 sider / Hardcover / Skønlitteratur / Udk. 17. maj 2023 / Omslag: Sofie Winding /

Foto: Lea Meilandt / Serietitel: Første gang

Tidens stemmer fortæller om en første gang, der forandrer alt for altid.

10
GUTKIND

Shëkufe Heiberg

Første gang jeg tager

tørklædet på

Første gang jeg tager tørklædet på er en autofiktivt inspireret fortælling om at tage tørklædet på, både ufrivilligt og frivilligt, og opleve modstand mod begge handlinger.

978-87-434-0655-6 / 199,95 kr. / ca. 80 sider / Hardcover / Skønlitteratur / Udk. 17. maj 2023 / Omslag: Sofie Winding / Foto: Lea Meilandt / Serietitel: Første gang

Kristine Plechinger Tüchsen

Første gang Ana ikke kommer

Første gang Ana ikke kommer er en akavet historie om, hvordan mistro og lavt selvværd kan ødelægge et forhold så meget, at selv en stor, lyserød vibrator ikke kan redde det.

978-87-434-0576-4 / 199,95 kr. / ca. 80 sider / Hardcover / Skønlitteratur / Udk. 17. maj 2023 / Omslag: Sofie Winding / Foto: Lea Meilandt / Serietitel: Første gang

11 GUTKIND

Ingeborg Arvola Kniven i ilden –Sange fra ishavet

Kniven i ilden er en fængslende historisk roman fra Finnmarken – som får dig til at mærke kulden fra sneen og varmen fra bålet og lugte blodet efter rensdyrslagtningen.

Året er 1859. Brita Caisa Seipajærvi spænder skiene på for at gå den lange vej fra Finland til Norge. Brita Caisa er en smuk og stærk kvinde, som kan helbrede dyr og mennesker. Med sig på rejsen har hun sine to små sønner, som er født uden for ægteskab og med forskellige fædre. Målet er Bugøynes, hvor det siges, at havet koger af torsk. Undervejs møder hun Mikkel, og de to indleder et hemmeligt og lidenskabeligt kærlighedsforhold.

Kniven i ilden er inspireret af Ingeborg Arvolas egen tipoldemors liv og er den første bog i den historiske trilogi Sange fra Ishavet.

Ingeborg Arvola er født i 1974 i Norge. Hun har skrevet en række bøger for voksne og børn og har modtaget Cappelenprisen, Havmannprisen og Kulturdepartementets litteraturpris. Kniven i ilden vandt Brageprisen i 2022 og er nomineret til Bokhandlerprisen for bedste roman. Romanen er solgt til oversættelse i en række lande.

978-87-434-0558-0 / 299,95 kr. / ca. 440 sider / Hardback med smuds / Skønlitteratur / Udk. 31. august 2023 / Omslag: Marlene Diemar, Imperiet / Foto: Fartein Rudjord, NORLA / Oversætter: Camilla Christensen / Originaltitel: Kniven i ilden / Serietitel: Sange fra Ishavet

GUTKIND 12

Abdulrazak Gurnah

Ved havet

Ved havet er en øm og smertefuld fortælling om at forlade et liv og begynde på et andet og om, hvordan et menneskes historie altid er vævet ubønhørligt sammen med den tid, det lever i.

En sen aften i november ankommer 65-årige Saleh Omar til London fra Zanzibar. Han har nogle få personlige ejendele med sig, blandt andet et lille mohogni-skrin med røgelse. Engang havde han en møbelbutik, et hus og en familie, men nu er han asylansøger fra paradis og har kun sin tavshed som beskyttelse.

Latif Mahmud lever et stille liv, alene i sin lejlighed i London. For længe siden forlod også han Zanzibar. Da Saleh og Latif mødes i en engelsk kystby, udfolder en gammel historie sig – en historie om kærlighed og svigt og om mennesker, som forsøger at finde fodfæste i en urolig tid.

Abdulrazak Gurnah (f. 1948) blev tildelt Nobelprisen i litteratur i 2021. Han har skrevet ti romaner, hvoraf Paradis (udkommet på dansk i 2022) og Ved havet blev nomineret til Bookerprisen. Han er professor emeritus og har undervist i engelsk og postkolonial litteratur ved universitetet i Kent. Gurnah er født på Zanzibar og emigrerede til Storbritannien, da han var 20 år gammel.

978-87-434-0275-6 / 249,95 kr. / ca. 280 sider / Indbundet med smuds / Skønlitteratur / Udk. 11. oktober 2023 / Omslag: Simon Lilholt, Imperiet / Foto: Mark Pringle / Oversætter: Siri Ranva Hjelm Jacobsen / Originaltitel: By the sea

GUTKIND 13

Jan Grue

Hvis jeg falder

Hvis jeg falder er en personlig og øjenåbnende beretning om den særlige sårbarhed, som er en del af livet for mennesker med kronisk sygdom og funktionsnedsættelse.

”Forsvaret mod sårbarhed er styrke og arbejde.”

Det opdagede professor og forfatter Jan Grue på egen krop, allerede da han var midt i teenageårene. Med udgangspunkt i sit eget liv og sine egne erfaringer undersøger han i dette selvbiografiske essay, hvordan samfundet møder funktionsnedsatte mennesker med et krav om usynligt arbejde.

Hvis jeg falder er en personlig, klog og øjenåbnende beretning om frigørelse fra skammen over det, en funktionsnedsat krop ikke er i stand til, og et vigtigt indblik i, hvordan personer med fysiske udfordringer må anstrenge sig ekstra hårdt og arbejde ekstra meget – for at blive accepteret som hele mennesker.

Jan Grue (f. 1981) er professor ved Universitetet i Oslo. Han debuterede som skønlitterær forfatter i 2010 og har siden udgivet noveller, børnebøger, faglitteratur og en enkelt roman. For Jeg lever et liv som ligner jeres (da. 2022) blev han tildelt Kritikerprisen og nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2018. I 2021 blev han tildelt P.O. Enquists pris.

978-87-434-0256-5 / 199,95 kr. / ca. 190 sider / Indbundet med smuds / Skønlitteratur / Udk. 30. august 2023 / Omslag: Rune Mortensen & Marlene Diemar, Imperiet / Foto: Mathias Fossum / Oversætter: Morten Visby / Originaltitel: Hvis jeg faller

GUTKIND 14

Alia Trabucco Zerán Ren

Et barn er dødt, og Estela sidder alene i en fængselscelle og fortæller sin version af historien til de politifolk, hun tror sidder på den anden side af spejlvæggen. Hun voksede op i det chilenske landskab og flyttede til hovedstaden for at arbejde som barnepige og hushjælp hos en rig familie.

Hushjælpens tilsyneladende enkle liv forvandler sig til et repetitivt mareridt af ydmygelser og vold, samtidig med at hun på underlig vis føler en uforklarlig kærlighed til familien, hun tjener hos. Estelas undertrykte følelsesliv bliver, sammen med udmattelse og raseri, til en livsfarlig cocktail.

Alia Trabucco (f. 1983) er en chilensk forfatter. Hun har modtaget flere litterære priser i hjemlandet og blev nomineret til Booker-prisen for sin første roman. Hun har også modtaget British Academy Book Prize for non-fiktionsværket When Women Kill.

978-87-434-0438-5 / 269,95 kr. / 300 sider / Softcover m. flapper / Skønlitteratur / Udk. 28. september 2023 / Omslag: Penguin Random House Grupo Editorial, Andreu Barberan & Marlene Diemar, Imperiet / Foto: Sergio Trabucco / Oversætter: Kirsten A. Nielsen / Originaltitel: Limpia

GUTKIND 15

Anne

Eekhout Mary

Mary er en gysende hyldest til forestillingsevnen, inspireret af virkelige mennesker og historiske hændelser.

I 1816, da Mary Shelley er 18 år gammel, skriver hun den ikoniske fortælling om Frankensteins monster. Denne sommer tilbringer hun og ægtemanden, Percy Shelley, nogle måneder ved Genevesøen i en gotisk villa. Her er også poeten Lord Byron og lægen John Polidori. Under de lange aftener ved pejsen læser vennerne spøgelseshistorier for hinanden. En aften foreslår Lord Byron, at de skriver deres egne fortællinger.

Skrivningen trigger minder hos Mary om den sommer fire år tidligere, da hun blev sendt til Skotland og mødte Isabella Baxter. Mary forelskede sig i Isabella og sammen begav de sig ud på et seksuelt ladet eventyr, hvor fantasien og virkeligheden på mystisk blev vævet sammen.

Ud fra minderne vokser fortællingen om Frankensteins monster frem, og den unge mor og spirende forfatter Mary Shelley oplever sin kunstneriske opvågning.

Anne Eekhout (f. 1981, Holland) debuterede i 2014 med romanen Dogma, som blev nomineret til Bronzen Uil-prisen for bedste debut. Mary er hendes fjerde bog, og under udgivelse i 13 lande.

978-87-434-0402-6 / 299,95 kr. / 382 sider / Indbundet med smuds / Skønlitteratur / Udk. 7. september 2023 / Omslag: Superultraplus Designstudio / Foto: Keke Keukelaar / Oversætter: Aino Roscher / Originaltitel: Mary

GUTKIND 16

Cora Sandel Alberte og Jakob Alberte og friheden Bare Alberte

Cora Sandels romantrilogi om Alberte og hendes udvikling som kvinde og som kunstner er en højtelsket klassiker i sit hjemland og endnu ukendt internationalt.

Alberte vokser op i Nordnorge i begyndelsen af 1900tallet. Hun føler sig fanget – af familien, af sit eget forpinte sind og af samfundets normer – og hun vil væk. Som ung kvinde lykkes det Alberte at flytte til Paris og finde en plads i kunstnermiljøet. Men også her føler Alberte sig frosset fast. Lige indtil to nye mennesker krydser hendes vej.

Alberte er blevet mor og befinder sig i et sommerhus omgivet af venner. Idyllen er til at få øje på, dog kæmper Alberte fortsat med at finde sin vej gennem livet.

Cora Sandel, pseudonym for Sara Fabricius (18801974), voksede op i det nordlige Norge. Som 24-årig rejste hun til Paris og blev en del af byens kunstnermiljø. Hun debuterede sent, men opnåede stor succes som forfatter allerede i sin levetid

978-87-434-0465-1 / 978-87-434-0468-2 / 978-87-434-0471-2 / 249,95 kr. / ca. 300 sider / Indbundet med smuds / Skønlitteratur / Udk. 13. september 2023 / Omslag: Sofie Winding / Foto: Gyldendal Norsk Forlag / Oversætter: Andrea Fehlauer / Originaltitel: Alberte-trilogien / Serietitel: Alberte-trilogien

GUTKIND 17

Sara Ejersbo Vilde hjerter

Vilde hjerter er en ny dansk romanceserie om at blive ramt af kærligheden, når man allermindst venter det –og faktisk slet ikke har tid.

I kampens hede

I kampens hede er tredje, selvstændige bind i serien. Da Alicia får et eksklusivt interview med den hemmelighedsfulde fodboldspiller Erik Wilson, tegner fremtiden lyst for den ambitiøse journalist. Men samme aften lader Erik en bombe af en nyhed springe, som vender op og ned på alting.

I kampens hede / 978-87-434-0361-6 / 169,95 kr. / ca. 300 sider / Paperback / Skønlitteratur / Udk. 12. oktober 2023 / Omslag: Rasmus Funder / Foto: Ditte Capion / Serietitel: Vilde hjerter

Sandhed eller konsekvens

Sandhed eller konsekvens er fjerde, selvstændige bind i serien. For at komme sig over et forlist parforhold melder Victoria sig til et forskningsprojekt, der lover at matche hende med den perfekte mand – i hvert fald på papiret.

Sandhed eller konsekvens / 978-87-434-0695-2 / 169,95 kr. / ca. 300 sider / Paperback / Skønlitteratur / Udk. 2. november 2023 / Omslag: Rasmus Funder / Foto: Ditte Capion / Serietitel: Vilde hjerter

Sara Ejersbo (f. 1980) har læst Litteraturvidenskab og gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun debuterede i 2012 og har siden udgivet knap 40 bøger.

GUTKIND 18

Af samme forfatter

Ali Hazelwood

Kærlighed i teorien

Kærlighed i teorien er en romantisk komedie om fake dating, forskning og forviklinger.

Elsie er teoretiker. Hun kender alt til fysikkens love om tiltrækning og har helt afskrevet det med kærlighed, som teoretisk set er dømt til at fejle. Men hun havde ikke forudset, hvad der ville ske i mødet med Jack Smith … Jack er den koldhjertede (og irriterende lækre) professor i eksperimentalfysik, som underminerede alle teoretikeres ry og ødelagde Elsies mentors karriere – og som nu står mellem hende og drømmejobbet. Elsie forbereder sig på sammenstødet, klar til at erklære akademisk krig, da hendes teorier falder til jorden, og hun for første gang må forholde sig til sine følelser.

Ali Hazelwood er oprindeligt fra Italien, men har boet i både Tyskland og Japan, før hun flyttede til USA for at tage sin ph.d. Hun er professor i neurovidenskab og har udgivet bunkevis af manuskripter – som indtil for nyligt var videnskabelige artikler om hjerneforskning, helt uden fake dating!

978-87-434-0633-4 / 169,95 kr. / ca. 430 sider / Paperback med spotlak / Skønlitteratur / Udk. 13. juni 2023 (simultanudgivelse med US) / Omslag: Alison Cnockaert/Lilthsaur & Rasmus Funder / Foto: Courtesy of the author / Oversætter: Pia Konstantin Berg / Originaltitel: Love, Theoretically

GUTKIND 19

Christina Lund

Sort monsun

Sort monsun er en hæsblæsende thriller om sorg, traumer og kyniske magtkampe.

Efter en personlig tragedie rejser den tidligere udenrigskorrespondent Cathrine Birklund til Bangkok. Hendes plan er at gemme sig, og Thailand er det perfekte sted at forsvinde – tror hun. For da Cathrine møder sin gamle veninde Pim, bliver hun i stedet involveret i en mystisk sag om en forsvunden ambassadørdatter.

Historien viser sig at have betændte politiske rødder, og pludselig står Cathrine midt i en diplomatisk krise mellem to gamle kongeriger. Hun må opklare sagen, men hendes egen sikkerhed er i fare, og de dæmoner, hun forsøger at flygte fra, truer stadig med at indhente hende.

Christina Lund (f. 1980) er uddannet journalist og har læst Sydøstasienstudier på Chulalongkorn Universitet i Bangkok. Hun har i en årrække boet og arbejdet i Sydøstasien. I 2012 udgav hun den dokumentariske fortælling Ashins forår, der var nomineret til Kristian Dahls Mindelegat, der også kaldes Den lille Cavlingpris. Sort monsun er hendes skønlitterære debut.

978-87-434-0582-5 / 249,95 kr. / ca. 300 sider / Softcover m. flapper / Krimi & spænding / Udk. 14. juni 2023 / Omslag: Simon Lilholt, Imperiet / Foto: Lea Meilandt

GUTKIND 20

Max Seeck

De efterladtes ø

Hver nat klokken to stillede hun sig på molen og ventede på noget, der aldrig dukkede op. Indtil hun en dag var forsvundet …

Da efterforskeren Jessica Niemi bliver beordret på betalt orlov, beslutter hun sig for at rejse til en søvnig, lille ø i den ålandske skærgård for at finde tiltrængt ro. På øen går der sagn om en lille pige, der har boet her på et børnehjem, som ikke længere findes. Hver nat klokken to tog pigen efter sigende sin blå frakke på og gik hen og stillede sig på molen og ventede på noget, der aldrig dukkede op. En nat forsvandt hun og blev aldrig fundet.

Da en anden udefrakommende på øen kort tid efter bliver fundet død, vågner Jessica op fra sin dvale. Tingene eskalerer, og Jessica ved ikke, om hun står over for en morder eller – ligesom sagnet siger – et spøgelse, pigen i den blå frakke.

Max Seeck (f. 1985) er en af Finlands mest succesrige krimiforfattere. Hans bøger udkommer i mere end 40 lande, og filmrettighederne er solgt til Hollywood.

978-87-434-0226-8 / 269,95 kr. / ca. 370 sider / Softcover m. flapper / Krimi & spænding / Udk. 3. november 2023 / Omslag: Juri Patrikainen & Marlene Diemar, Imperiet / Foto: Mikko Rasila / Oversætter: Siri Nordborg Møller / Originaltitel: Loukko / Serietitel: Jessica Niemi

GUTKIND 21

Satu Rämö

Hildur

Fra Finlands bestsellerforfatter Satu Rämö kommer her første bind i islandsk krimitrilogi – fyldt med atmosfære og af allerbedste kaliber.

Vi har alle vores overlevelsesstrategier. Hildur Rúnarsdóttir surfer. På Islands iskolde atlanterhavsbølger overvinder hun bølgerne for at glemme en traumatisk barndom og for at klare hovedet. Et barn er forsvundet i Ísafjörður, Hildurs politidistrikt, og som overordnet er det hendes ansvar at opklare sagen.

Jakob Johanson strikker. Som finsk politiskoleelev er han blevet udsendt til Island, og som Hildurs makker opdager han hurtigt, at de smukke fjorde gemmer på mørke hemmeligheder.

Sammen må Hildur og Jakob i kamp med tiden arbejde sig igennem et virvar af forbrydelser, der har tråde langt tilbage i tiden, og som truer livet i den lille by ved fjorden lige her og nu.

Satu Rämö (f. 1980) flyttede til Island for over tyve år siden og har udgivet en række bestsellers og prisvindende non-fiktion bøger. Hildur er hendes debut som romanforfatter og er første bog i en krimi-trilogi. Satu bor i Ísafjörður i Island med sin islandske mand og deres to børn.

978-87-434-0516-0 / 269,95 kr. / ca. 370 sider / Softcover m. flapper / Krimi & spænding / Udk. 27. september 2023 / Omslag: Simon Lilholt, Imperiet / Foto: Björgvin Hilmarsson / Oversætter: René Jensen / Originaltitel: Hildur / Serietitel: Hildur

GUTKIND 22

Petra Hucke Livets kode

Hun opdagede livets DNA – men Nobelprisen for det gik til hendes kollegaer.

London 1951: At finde selve livets inderste kode er det, der optager videnskaben allermest i disse år, også den brillante, unge kemiker Rosalind Franklin. Som nyansat på King’s College kaster hun sig ud i forskningen, men hendes kolleger vil hellere ignorere en kvinde i laboratoriet end at arbejde sammen med hende. De ambitiøse mænd må dog snart indse, at Rosalind er en seriøs konkurrent i kapløbet om at opdage DNA-strukturen. Selvom hun får støtte fra sin assistent Oliver, bliver situationen værre. Bag Rosalinds ryg tyer hendes mandlige kollegaer til stadig mere uretfærdige metoder ...

Petra Hucke (f. 1978) bor med sin mand og et hoved fuld af ideer i München. Hun har tidligere skrevet Arkitekten fra New York i samme serie om Emily Warren Roebling.

978-87-434-0525-2 / 259,95 kr. / ca. 420 sider / Indbundet med smuds / Skønlitteratur / Udk. 15. juni 2023 / Omslag: Alette Berthelsen / Oversætter: Jacob Jonia / Originaltitel: Die Entdeckerin des Lebens / Serietitel: Historiens enestående kvinder

Historiens enestående kvinder er en serie fra Gutkind, som i romanform fortæller om en række kvinder, der – ud over at være enestående på hvert deres område –har skabt historie, der inspirerer den dag i dag.

GUTKIND 23

Elisabeth Åsbrink

Mit store smukke had

Stærk biografi om en kvindelig kunstner, som udfordrede samtidens syn på køn og endte med at tage sit eget liv i et crescendo af følelser og en tid besat af litteratur, sex og død.

Alle ville til København, for her fandtes alle tings centrum: litteraturkritikeren Georg Brandes, det moderne Nordens gudfar. Hertil tog også Victoria Benedictsson, postmesterens kone fra den svenske landsby, som fik succes som forfatter under pseudonymet Ernst Ahlgren.

Uforudsigeligheden og selvstændigheden, der prægede Victoria Benedictssons liv, har fascineret læsere og forskere helt op til vor tid, ligesom hendes død også har gjort det. I 1888 begik Victoria Benedictsson selvmord på et hotelværelse i København, blot 38 år gammel.

Elisabeth Åsbrink (f. 1965, Göteborg) er journalist, kulturdebattør og forfatter til flere fagbøger og romanen Forladtheden. Hun har modtaget en række priser som Augustprisen, Kapúscinski Award, Dansk-svensk Kulturfonds kulturpris og Samfundet De Nios pris.

978-87-434-0172-8 / 329,95 kr. / ca. 550 sider / Indbundet m. smuds / Biografi / Udk. 23. august 2023 / Omslag: David Storey & Marlene Diemar, Imperiet / Foto: Martin Reinhard / Oversætter: Juliane Wammen / Originaltitel: Mitt stora vackra hat

24 GUTKIND

Stefan Aust & Adrian Geiger

Xi Jinping – Verdens mest magtfulde mand

Hvis man vil forstå Kina, skal man kende Xi Jinping. Hvor er han fra, hvad er hans plan – og hvad kan vi forvente af Kina?

Kinas fremgang virker ustoppelig, det samme gør, trods protester, landets leder Xi Jinping. Som generalsekretær for kommunistpartiet og præsident for Kina regerer han over 1,4 milliard mennesker.

Hvem er denne mand, der effektivt har opbygget sin magt, og hvad vil han bruge den til? Reformere Kina inden for kommunismens rammer og bringe økonomisk velstand til hele landets befolkning? Udfordre amerikansk overherredømme og gøre Kina til verdens dominerende magt? Hvad betyder hans planer for Vesten?

Xi Jinpings officielle biografi er velkendt i Kina, men i denne biografi går Stefan Aust & Adrian Geiges bag om den officielle historie om hans liv, fra tidlig barndom til hans opstigning til partiets og statens højeste tinder, og afdækker, hvordan han blev den mest magtfulde mand i verden.

Stefan Aust er tidligere chefredaktør for Tysklands førende nyhedsmagasin, Der Spiegel, og forfatter til adskillige velrenommerede bøger om politik og historie, blandt andet det dokumentariske storværk om Rote Armee Fraktion, Der Baader-Meinhof-Komplex, som også er filmatiseret.

Adrian Geiger er den mangeårige Beijing-korrespondent for ugemagasinet Stern og har tidligere arbejdet som tv-reporter for Spiegel TV og RTL i Moskva og New York.

978-87-434-0387-6 / 299,95 kr. / 272 sider / Hardback m. smuds / Biografi / Udk. 6. februar 2023 / Omslag: Davies Surya & Marlene Diemar, Imperiet / Oversætter: Morten Visby / Originaltitel: Xi Jinping – der mächtigste Mann der Welt

25 GUTKIND

Sophia Young

Lækre opskrifter til din airfryer

Lækre opskrifter til din airfryer byder på sunde, hurtige og moderne retter med alt til morgenbordet, madpakken, familiemiddagen og en aften i sofaen.

Oprindeligt var airfryeren tænkt som en ’sund frituregryde’, da den kan stege pommes frites og anden fastfood sprød med kun en smule olie. Men i løbet af det seneste år er salget af airfryers eksploderet, fordi energiforbruget kan nedbringes markant med en airfryer – og maden tilmed bliver uovertruffen lækker, sprød udenpå og saftig indeni.

Lækre opskrifter til din airfryer byder på sunde, hurtige og moderne retter med alt det, du kan drømme om til morgenbordet, madpakken, familiemiddagen og en

aften i sofaen. Prøv fx shakshuka med æg til brunchen, få sprøde svær på flæskestegen hver eneste gang, nyd din blomkål paneret, men alligevel sund – og und dig selv et stykke citrontærte til dessert, som er bagt til perfektion.

Opskrifterne er enkle og tager udgangspunkt i det, der er vores allesammens hverdagsmad: pasta, pizza, tacos, kylling med meget mere, og giver dig små, nemme fifs, der får maden til at smage ekstra lækkert.

978-87-434-0693-8 / 199,95 kr. / 160 sider / Paperback / Kogebøger / Udk. 6. februar 2023 / Omslag: Henriette Wiberg Danielsen / Oversætter: Anne Skov Thomsen / Originaltitel: The Air fryer - Your Fave Foods Made Healthy

26
GUTKIND

Jennifer Lynn Barnes

The Brothers Hawthorne – Brødrene

Fire brødre. To missioner. En eksplosiv historie. Jennifer Lynn Barnes er tilbage i det univers, der gjorde The Inheritance Games-trilogien til et fænomen verden over.

Grayson Hawthorne har altid sat familien før noget andet. Så da hans halvsøstre er i problemer, gør Grayson selvfølgelig det, han gør bedst: Tager sig af det – effektivt og nådesløst. Og uden nogen planer om at blive følelsesmæssigt involveret.

Jameson Hawthorne elsker at gamble. Så da hans far dukker op og beder om hjælp, havner han i en undergrundsklub i London, hvor kun de rige og magtfulde har en chance i et spil med livet som indsats.

Fra hver deres side af Jorden tvinges brødrene til at kigge indad og beslutte, hvem de hver især vil være. Og hvad de er villige til at ofre på vejen.

Jennifer Lynn Barnes (f. 1984) udkom med sin første roman som 19-årig og har siden skrevet en række anmelderroste romaner for unge. Barnes er professor ved University of Oklahoma og én af verdens førende eksperter i psykologien og den kognitive videnskab bag fandom og fiktion.

978-87-434-0635-8 / 249,95 kr. / ca. 380 sider / Hardcover med spotlak og sprayed edges / Ungdomsbøger / Udk. 29. august 2023 (Simultanudgivelse med US) / Omslag: Karina Granda/Katt Phatt & Rasmus Funder / Oversætter: Amalie Hesel Harder / Originaltitel: The Brothers Hawthorne

27 GUTKIND

Babak Vakili & Mikkel Straarup Møller Anas Hashim 1. Sikke et liv

Brandvarm ny serie om gangsterrapperen Anas Hashim fra 6.A, som drømmer om at styre skolen og flække systemet med sine iskolde bars.

Det er ikke let at være gangsterrapperen YOUNG MORDER, som styrer skolen, flækker systemet og scorer damerne, når man i virkeligheden bare er Anas Hashim fra 6.A. Og det bliver ikke bedre, når man har et navn, ingen kan udtale; er sygt forelsket i uopnåelige Clarissa; og må dele sin mor med en kat, der hedder Mouritz. Så er det godt, at Anas har sin loyale ven, Yaqub, som altid er der 100% – også da YOUNG MORDER må gøre op med sig selv, hvor meget han er parat til at lyve, stjæle – og satse sit livs udkårne - for at levere det brandvarme vers, der kan få ham på scenen med sit største idol M:ALI.

Babak Vakili er uddannet cand.scient.pol. og har rappet i mange år under aliasserne Vakili og bobby shams. Han har mange års erfaring fra ungdomsteatret C:NTACT og arbejder i dag som manuskriptforfatter og podcastdokumentarist. Senest har han stået bag de prisbelønnede DR-produktioner Fredløs og Generationen.

Mikkel Straarup Møller er illustrator og er kendt fra børnebøgerne Jeppe og Jacob, Professor Pip, Drømme og driblinger og mange flere.

978-87-434-0570-2 / 169,95 kr. / ca. 200 sider / Softcover m. flapper / Seriebøger / Udk. 6. september 2023 / Omslag: Mikkel Straarup Møller / Foto: Gutkind / Serietitel: Anas Hashim

GUTKIND 28

Anne Sofie Hammer & Sofie Lind Mesterton

Mig & Mille

Mig & Mille er en serie om at møde den helt særlige ven, der får ens idéer til at poppe som popcorn og latteren til at sprutte ud af både næse og mund.

På dybt vand

Solen bager ned på Mille og Mille, og det kan være svært at få idéer i den varme. Heldigvis træder en ny vikar ind i klassen – og det er noget, der kan få pigernes sommersløve hjerner op i omdrejninger igen! For de er jo nødt til at tjekke, om sådan en vikar kan tåle lidt fis.

978-87-434-0622-8 / 169,95 kr. / 160 sider / Softcover m. flapper / Seriebøger / Udk. 7. juni 2023 / Omslag: Sofie Lind Mesterton & Rasmus Funder / Serietitel: Mig & Mille

Juler for vildt

De to ballademagere og grinebidere Mille og Mille har travlt op til jul. For julen er ikke bare hjerternes tid –den er absolut også drillenissernes tid!

978-87-434-0649-5 / 169,95 kr. / 160 sider / Softcover m. flapper / Seriebøger / Udk. 5. oktober 2023 / Omslag: Sofie Lind Mesterton & Rasmus Funder / Foto: Lea Meilandt / Serietitel: Mig & Mille

Mig & Mille laver opgaver

Sjovt og gakket hæfte med opgaver og klistermærker. Lær at tegne Mille og Mille, farvelæg maleark, spå din fremtid, find fem(ten) fejl og meget mere. Du kan godt lave opgaverne uden at have læst bøgerne.

978-87-434-0652-5 / 69,95 kr. / 24 sider + klistermærker / A4 / Seriebøger / Udk. 7. juni 2023 / Omslag: Sofie Lind Mesterton & Rasmus Funder / Serietitel: Mig & Mille

Anne Sofie Hammer (f. 1972, København) Hun debuterede i 2009 med Villads fra Valby.

Sofie Lind Mesterton (f. 1991) har en kandidat fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design.

l
gutkInd
ANNE SOFIE HAMMER SOFIE LIND MESTERTON
Av e r m E g a S J o v e o p g a v e r
GUTKIND 29
INDEHOLDER VILDT FLOTTE stickerS

Sara Ejersbo

Hotelmysterierne

Moderne detektivserie fuld af gådefulde sager, mystiske spor og spændende opklaring.

De to papsøskende Frida og Frederik er meget forskellige, men en ting er de enige om: Mysterier er til for at blive opklaret! Og mysterier er der en del af på hotellet, hvor de bor, så de to må ud på spændende opklaringsmissioner med deres hund, Marley.

Den forsvundne brudgom

Hotel Hanegal skal afholde sit første store kendisbryllup, men om morgenen er brudgommen forsvundet. Frida og Frederik får sat deres evner som detektiver på prøve, for hvordan kan en berømt TV-stjerne bare forsvinde, og hvordan finder man ham igen, uden paparazzierne opdager noget?

978-87-434-0661-7 / 149,95 kr. / ca. 160 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. 14. september 2023 / Omslag: Anne Hoberg & Alette Bertelsen / Foto: Ditte Capion / Serietitel: Hotelmysterierne

Ulveflok i fare

Ulven er vendt tilbage til skovene bag Hotel Hanegal, men ikke alle er lige begejstrede. En naturvejleder tager Frida og Frederik med på tur for at spotte de sky dyr, men en af flokkens unger er væk. Kan Frida og Frederik løse gåden om den forsvundne ulveunge, inden flere af dem forsvinder?

978-87-434-0664-8 / 149,95 kr. / ca. 160 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. 14. september 2023 / Omslag: Anne Hoberg & Alette Bertelsen / Foto: Ditte Capion / Serietitel: Hotelmysterierne

Sara Ejersbo (f. 1980) er cand.mag. i litteraturvidenskab og har gået på Forfatterskolen for børnelitteratur. Hun debuterede i 2012 og er blandt andet forfatter til den populære bestsellerserie Pigeliv.

GUTKIND 30

Lars Daneskov Sommer i Bella Vista.

Den store sanddyst

'Bella Vista' betyder smuk udsigt, men der er ærlig talt ikke meget at se på og endnu mindre at lave i det gamle sommerhus, hvor Bella og hendes teenagestorebror, Aske, skal tilbringe ferien. Ikke alene er der dårlig netforbindelse, far har også lige noget arbejde, han skal være færdig med, og det bliver ikke bedre, da fars nye kæreste dukker uanmeldt op.

Heldigvis opdager Bella også, at gode venner godt kan hænge på træerne, og sammen med Carl og hans døve hund, Kingo, åbner sommerlandet sig pludselig op for Bella på en helt ny og overraskende måde.

Sommer i Bella Vista er sommersjov læsning fra sommerlandet for hele familien til de lange lyse sommeraftener, fyldt med tegninger af Mikkel Straarup Møller.

Lars Daneskov (f. 1963) har skrevet mere end 30 bøger i mange genrer. Mest kendt er han for sine humoristiske højtlæsningsserier om Anton & Molly, Stenfjæs og børnehavedrengen Otto. I 2022 udkom den anmelderroste ungdomsgyser Med døden til følge

978-87-434-0606-8 / 199,95 kr. / ca. 160 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. 1. juni 2023 / Illustreret af Mikkel Straarup Møller / Omslag: Rasmus Funder / Foto: Lea Meilandt / Serietitel: Sommer i Bella Vista

GUTKIND 31

Hanne Dagmar Raaberg Papirhjerter

Hjertevarm roman om ikkeeksisterende bryster, en ny dreng i klassen, bedsteveninder og brudte løfter.

Det er sommer, og klassen sitrer. Men Alva kan ikke tage med i friluftsbadet, for hun skal på sommerferie hos sin far. Nu kan hun i stedet sidde og scrolle igennem alt det, hun går glip af. Et hjerte kan rives over som tyndt silkepapir, men heldigvis kan nye foldes og gives til nogen, der passer på dem.

Papirhjerter er en håbefuld fortælling om sommeren, før alting begynder.

Hanne Dagmar Raaberg (f. 1969) er cand.mag. i retorik og uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun er optaget af store følelser og små detaljer og har skrevet siden barndommen. Egne flytninger og skoleskift har givet hende et blik for alt det usagte i relationer og hierarkier. Hanne stiller sig som forfatter loyalt på barnets side.

978-87-434-0629-7 / 249,95 kr. / 248 sider / Softcover m. flapper / Ungdomsbøger / Udk. 10. august 2023 / Omslag: Rasmus Funder / Foto: Lea Meilandt

32 GUTKIND

Rebecca Bach-Lauritsen & Charlotte Pardi

Fri Frø

En poetisk billedbog om flyvske drømme og om modet til at finde sin egen vej.

Frø kigger mod himlen og drømmer om at flyve. Frit ligesom de andre frø. Blomsterfrø kan nemlig flyve. Hundrede kilometer og lande med en faldskærm. Frøs venner hopper, æder, svømmer og kvækker. Men Frø synes, at vand er så vådt. Så Frø vil hellere flyve, og hvor svært kan det egentlig være? Frø kan da altid prøve ...

Fri Frø handler om at finde sit eget kvæk og finde ud af, hvad man kan og ikke kan, når man er en følsom frø med flyvedrømme og bare ikke så vild med – vand.

Rebecca Bach-Lauritsen (f. 1976) er prisbelønnet forfatter og radiovært, uddannet fra Forfatterskolen for børnelitteratur. Debuterede i 2011 og har siden udgivet en række bøger til børn og unge. Senest aktuel med bestselleren MOR – et brøl, en sang, et suk illustreret af Charlotte Pardi.

Charlotte Pardi (f. 1971) er prisbelønnet illustrator, uddannet fra Designskolen i Kolding. Hun har illustreret mere end 80 bøger – og dette er den fjerde bog, hun laver i samarbejde med Rebecca Bach-Lauritsen.

978-87-434-0646-4 / 249,95 kr. / 40 sider / Indbundet / Billedbøger / Udk. 18. april 2023 / Omslag: Charlotte Pardi & Lundén grafisk / Foto: Lea Meilandt

33 GUTKIND

Cecilie Eken & Maren Tjelta Thu Omnias hus

En poetisk billedbog om rummelighed og åbne hjerter fuld af myldrebilleder, man kan gå på opdagelse i.

Bag døren til Omnias hus findes en verden af fantasi, leg og fællesskab. Her er alle børn velkomne, og Omnia tager imod hver og en med et ”velkommen her”.

Tæl med op til ti, efterhånden som børnene kommer til Omnias hus, og se, om du også kan finde den lille mus, som gemmer sig på alle sider.

Cecilie Eken (f. 1970) er en prisbelønnet forfatter, som siden sin debut i 1993 har skrevet eventyrligt og poetisk for børn og unge i mange former: billedbøger, digte, romaner og serier. Senest er udkommet romanerne Natblomst og Max Vero – Venner i krig

Maren Tjelta Thu (f. 1997) er en norsk illustrator. Hun er uddannet fra Fagskolen Kristiania i Oslo. Hun debuterede med kalenderfortællingen Alva og Julemanden, der er udkommet i en række lande.

978-87-434-0428-6 / 249,95 kr. / 32 sider / Indbundet / Billedbøger / Udk. 11. april 2023 / Omslag: Maren Tjelta Thu & Lundén grafisk / Foto: Gutkind

34 GUTKIND

David Sundin

Bogen der ABSOLUT ikke ville læses

Tredje gang er lykkens gang – eller hvad? David Sundin er tilbage med en bog, der ABSOLUT ikke vil læses. Prøv, hvis du tør!

ADVARSEL: Denne bog vil give den voksne ondt i ryggen, elektrisk stød og dårligt syn i forsøget på at forhindre højtlæsningen. Til gengæld vil barnet kun få ondt ét sted – i maven af grin!

Efterfølgeren til David Sundins kæmpesucceser, Bogen der ikke ville læses og Bogen der virkelig ikke ville læses, er selvfølgelig en bog, der ABSOLUT ikke vil læses. Og denne gang mener den det altså! En imponerende blanding af fjolleri og genialitet, der hylder ordet, bogen og fælleslæsningen.

David Sundin (f. 1976) er en svensk standupkomiker, manuskriptforfatter, skuespiller og TV-vært. Han debuterede i 2020 med Bogen der ikke ville læses, som har solgt over 140.000 eksemplarer alene i Sverige og dermed blev årets bedst sælgende børnebog i Sverige i 2020.

978-87-434-0632-7 / 149,95 kr. / 40 sider / Indbundet med guldfolie / Børnebøger / Udk. 2. maj 2023 / Omslag: Caroline Linhult & Rasmus Funder / Foto: Stefan Tell / Oversætter: Line Beck Rasmussen / Originaltitel: Boken som ABSOLUT inte ville bli läst

35 GUTKIND

Nye udgaver

Irene Vallejo

Evigheden i et siv

978-87-434-0713-3 / 199,95 kr. / 512 sider / Hardback / Historie & mytologi / Udk. 25. oktober 2023 / Omslag: Simon Lilholt, Imperiet / Oversætter: Rigmor Kappel Schmidt / Originaltitel: El infinito en un junco

Sally Rooney Samtaler med venner

978-87-434-0490-3 / 169,95 kr. / ca. 300 sider / Paperback / Paperback skønlitteratur / Udk. 11. maj 2023 / Foto: Patrick Bolger / Oversætter: Karen Fastrup / Originaltitel: Conversations with Friends

Lars Daneskov

Anton & Molly. Tro, håb og gorgonzola, Tøselus og

vinkeflæsk, Dig, mig og lama, Smørhår og duksedrenge, Pruttebukser og båthorn

978-87-434-0678-5 / 978-87-434-0681-5 / 978-87-434-0684-6 / 978-87-434-0687-7 / 978-87-434-0690-7 / 149,95 kr. / ca. 160 sider / Hardback / Seriebøger / Udk. 19. januar 2023 / Omslag: Alette Bertelsen / Serietitel: Anton & Molly

Lindsey Davis

Sølvgrisene, Bronzeskygger, Venus i kobber

978-87-434-0541-2 / 978-87-434-0544-3 / 978-87-434-0547-4 / 149,95 kr. / ca. 360 sider / Paperback / Paperback krimi og spænding / Udk. 31 maj 2023 / Omslag: Harvey Macauley / Oversætter: Elisabeth Ellekjær / Originaltitel: The Silver Pigs, Shadows in Bronze, Venus in Copper / Serietitel: Falco

Sebastian Fitzek

Terapien, Sjæleknuseren, Splinten

978-87-434-0501-6 / 978-87-434-0507-8 / 978-87-434-0504-7 / 149,95 kr. / ca. 250 sider / Paperback / Krimi & spænding / Udk. 24 maj 2023 / Omslag: Simon Lilholt, Imperiet / Oversætter: Birgitte Brix, Mikael Witte, Ursula Baum Hansen / Originaltitel: Der Seelenbrecher, Die Therapie, Splitter

38 GUTKIND
På Gutkind.dk finder du læsekredsmateriale på et stort udvalg af vores bøger.

Læs og tal sammen om bøgerne

Fold bøgerne ud med gode spørgsmål og sjove opgaver. På Gutkind.dk kan du frit hente og printe alle vores Læs og tal sammen-hæfter under kategorien 'Oplev'.

H h D t å d g f b g h d p g å d H h e ha æn e g k d g g M k y g h S S d f kk g H d k d d f s g o e de t b en t g h g g g d t d

H d b g g g h b g g k D h t b d k d d H k h f gy h ? y ø f d d t h k h d g h g k f d g g pæ d å e g v by g g op o e ov s e e k P h g g d g g d b k h p g e d e e m g t a r a n en kk de m n s g h o k un e v U d b k d k g d g å p k k g p E d h p g g d b g ? L d d g d D g g b A d k f d D h g g y g g g y t g kk d g d øh d d O k k d k d d g g Lar Daneskov g g h d d 0 k h d h g y 2 2 M h b b

Hvad det fortælle De afghanske sønner? Jeg Sverige for ledsagede verden, mennesker med baggrund at de har forladt udlændingestyrelsen, deres fremtid. jeg Uvisheden, ventetiden, og unge, der hver dag bliver ældre. Om håb og håbløshed. Du har selv arbejdet på et hjem for uledsagede om et sådant hjem og drengene der? 2017 blev asylhjem for uledsagede flygtningebørn gt Sverige. Også hjem jeg arbejdede på blev lukket. Jeg begyndte gå på jeg tættest på. Jeg vil ikke sige, at det et valg, jeg sår, noget jeg bearbejde skrive for forstå. derfor blev det netop den bog, jeg skrev. så også valgt fx dokumentarisk skildring. Hvorfor valgte du afghanske sønner begyndte digtform. fandt ud af, fortællingen ikke passede digte og begyndte novelle. Da jeg afleverede novellen til min ”Elin, på, jeg chokeret, for jeg havde aldrig tænkt, jeg jeg mig for at det af. Det har aldrig slåe mig at mig vigtigt mig skrivningen, det jeg ikke, hvis jeg skriver årsag er, jeg tror, nogle kan fortælle end virkeligheden. og på en anden måde.

MAGI OG VÆKSTER L g Sølvb om & Na b om t af Cec l e Eken Mit g t h ft m d
I N T E R V I E W M E D E L I N P E R S S O N " G H Å B R M N B O G K A N M N D E O M A T D E E R V R K E G V D E T H A N D E O M
A N M D M N G G N S P A L E M S D G P N H S A O S A K A M E Ø N T A E - A A N g å R h d å d h d d b k p p p særlig rund til, det lige de afghanske drenge, og fx somaliere, iranere eller syrere? jeg tallige de boede der ofte kort periode, familiehjem egen bolig. Afghanistan blev tilbage årevis. af dem fik på asylansøgninger og appellerede, gjorde at de blev ved med at vente så og asylproces. Det den her kom fra Afghanistan. bog sig de aktuelle begivenheder Afghanistan? skildring af forsøger læge sårene fr det de og Afghanistan. aktuelle begivenhede Afghanistan ved jeg, at de sår og tilbage Afghanistan. forestille sig, hvordan det at sit hjemland og noget tænke på af de uledsagede flygtninge, Europa, afslag på asylansøgninger befinder sig Afghanistan. på virkelig begivenhed, drengene afslag på sin asylansøgning, myndighederne gør på, han andre befinder Afghanistan netop Jeg vigtigt, vi inder hinanden at det virkelige liv, det Bellis Match navnene med de rigtige blomster og planter D k t d f Q t t h d b g p K d h p d h l m d de r g ge navn Monstera Nattens dronning VURDERING AF BOGEN SPÆNDING PAGETURNER 1 10 Ååhhhh ne O dene drøner undt på iden Kan du h æ pe d k b d i g ? S t t b k f t ma k re den r g ge række ø ge Kom nu Få orden sætningen 4 2 V m S nd e o an on o æ om k v k å 7 Åh nej! Læsepadden Pede er blevet væk fra vennerne. Kan du hjælpe dem med at finde ham? Mahognibregne Nerie Eukalyptus Rose P D å g b g d f s å p ante ne og b om erne op på ne te THIS OR THAT Have en ven som Britta Få revet rygsøjlen ud Have et væsen som Ixa Være jatu Have en equus Blive hakket i småstykker af De Ældste 1 På e H d d b d d b T k k p g g g g g k d b k N å h g g g g de e de s g de m g a d o e e nå eg på e a eg k ve d Må k d d p 2 Den de gemm n e J h d d d h k k å g g g g g g b d h k d b d d å g gg g g N ø e de ba g unde J g g emme a p e g g emme a d k d d d g g g g k b d 3 d g g g g g b k d å h d O d k – g g g p – g n p e O d sæ ng av e de o o e ne å m mob e e d n b d d å k g g p 4 Me o n J k b å d D d k gø g g øg g g h å M d D p g g g d g mo g på n e og eg nn ke o e De gang a e g k d d d g 8 p g - -pSpørgsmål opgav ak ivi eter og Q& Læs bogen tal samme g p g b k g p ø e og r su e o s h e n e d p å GUTKIND
0 M d 2 2 f g

Gutkind 2023

JANUAR

Duncan Wiese

Kirsebærplukkerne

Geir Gulliksen

Hvis jeg var en mand

Ayanna Lloyd Banwo

Dengang vi var fugle

Ali Hazelwood

Kærlighed på hjernen

FEBRUAR

Jacinta Madsen

Den magiske lænestol

Kim Blæsbjerg

De bedste familier

Sophia Young

Lækre opskrifter til din airfryer

Stefan Aust & Adrian Geiges

Xi Jinping - verdens mest magtfulde mand

Jennifer Lynn Barnes

The Final Gambit - Slutspillet

Neil Packer

Del af de hele

Heidi Amsinck

Pigen på billedet

MARTS

Jessica Hallbäck

I can’t believe I still have to protest this shit

Meri Valkama

Din Margot

Sara Ejersbo

Vilde hjerter 1. Hvis sandheden skal frem

Sara Ejersbo

Vilde hjerter 2. Aldrig sige aldrig

Carl Frode Tiller

Flugt

Eva Grübl

Et liv for fred

Alberte Winding

Hvad jeg tænker mens du taler

APRIL

Huda Fahmy

Huda F er du?

Huda Fahmy Det kan arrangeres

Cecilie Eken & Maren Tjelta Thu Omnias hus

Rebecca Bach-Lauritsen & Charlotte Pardi

Fri Frø

Maria Navarro Skaranger

Emily forever

Nino Haratischwili Det manglende lys

MAJ

Betty Frank Simonsen

København, sommer

David Sundin

Bogen der ABSOLUT ikke ville læses

Serhii Plokhy Angrebet. Ruslands krig mod Ukraine og dens følger for verden

Carl & Katrin Quist-Møller Sandkassen. Bror finder en vandpyt

Carl & Katrin Quist-Møller Sandkassen. Bror er ikke lille

Carl & Katrin Quist-Møller Sandkassen. Bror bygger et sandslot

Carl & Katrin Quist-Møller Sandkassen. Av, av! siger Bror

Anne Mette Kirk

Dobbeltfejl

Babak Vakili

Første gang jeg bliver afvist

Kristine Plechinger Tüchsen

Første gang Ana ikke kommer

Shëkufe Heiberg

Første gang jeg tager tørklædet på

Vilma Sandnes Johansson

Første gang jeg brænder mennesker op

GUTKIND 40

Florian Illies

Kærlighed i hadets tid. Historien om en følelse 1929-39

Silja Okking

Jeg er Manto

JUNI

Lars Daneskov

Sommer i Bella Vista. Den store sanddyst

Anne Sofie Hammer & Sofie Lind Mesterton Mig & Mille 3. På dybt vand

Anne Sofie Hammer & Sofie Lind Mesterton Mig & Mille laver megasjove opgaver

Rebecka Aldén

Sort sejl

Christina Lund

Sort monsun

Petra Hucke

Livets kode

Ali Hazelwood Kærlighed i teorien

AUGUST

Hanne Dagmar Raabjerg

Papirhjerter

Luka Holmegaard Havet i munden

Elisabeth Åsbrink Mit store, smukke had. En biografi om Victoria Benedictsson

Hannah Lutz

Selma

Jan Grue Hvis jeg falder

Ingeborg Arvola

Kniven i ilden

Jennifer Lynn Barnes

The Brothers Hawthorne - Brødrene

SEPTEMBER

Helle Helle

Hafni fortæller

Babak Vakili & Mikkel Straarup Møller

Anas Hashim 1. Sikke et liv

Anne Eekhout Mary

Cora Sandel

Alberte og Jakob

Cora Sandel Alberte og friheden

Cora Sandel

Bare Alberte

Deepti Kapoor Lasternes tid

Satu Rämö Hildur

Alia Trabucco Zefán Ren

Sara Ejersbo Hotelmysterierne. Den forsvundne brudgom

Sara Ejersbo Hotelmysterierne. Ulveflok i fare

OKTOBER

Lærke Kløvedal Sømærke

Anne Sofie Hammer & Sofie Lind Mesterton Mig og Mille 4. Juler for vildt

Abdulrazak Gurnah Ved havet

Sara Ejersbo Vilde hjerter 3. I kampens hede

Astrid Saalbach Lindely

NOVEMBER

Max Seeck De efterladtes ø

Sara Ejersbo

Vilde hjerter 4. Sandhed eller konsekvens

GUTKIND 41

Gutkind Forlag

Læderstræde 9

DK-1201 København K

Gutkind.dk

info@gutkind.dk

Instagram: gutkind_forlag

Facebook: Gutkind Forlag

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.