Nyheder fra Gutkind - 2021-2022

Page 1

Nyheder fra Gutkind Forlag


Foto © Martin Reinhard

Kære læser På bare halvandet år er det lykkedes Gutkind at blive et velrenommeret mellemstort kvalitetsforlag med 40 nye titler i 2021 og endnu flere planlagte nyheder i 2022. Forlagets bøger bliver læst og solgt i stakkevis, ikke mindst på grund af stor opbakning fra forfattere, boghandlere og hele den litterære offentlighed. At Stine Pilgaard skulle vinde De Gyldne Laurbær med forlagets allerførste udgivelse er opfyldsen af en drøm, ingen havde turdet drømme. Men Stine fik prisen, og vi glæder os til at fejre hende med en flot fest den 19. november. Her er nu forlagets tredje salgsrejse. 22 nye udgivelser samt udvalgte titler fra back­ listen. For os er det en særlig glæde at kunne henvise til tidligere bøger i serier og forfatterskaber. Det er stadig nyt for os. Gutkinds udgivelseslinje for børn og unge begynder at tage form, hvilket tydeligt fremgår af denne salgsrejse. På samme måde som med de af vores udgivelser, der er henvendt til voksne, er bøgerne valgt med sikker hånd og med fokus på kvalitet. Vi håber, I også vil tage godt imod dem. Varme hilsner

Jacob Søndergaard Forlægger, direktør Gutkind


Lotte Kirkeby

Hvis man ikke vidste bedre En kvinde vender tilbage til den by, hvor hun boede sammen med sin mand og sin datter. Hun har været længe væk, hun er blevet ældre, og måske også klogere, og i gensynet konfronteres hun med sine valg og med det fællesskab, hun aldrig rigtig blev en del af. Hun husker sin kamp for at finde plads i rollen som mor og som kone, for at leve op til kønnets og tidens konventioner.

Af forfatteren til Jubilæum og De nærmeste

Hvis man ikke vidste bedre fortsætter den undersøgelse af de tætte og svære relationer, som Lotte Kirkeby indledte med sine to første bøger. Romanen tegner et portræt af en kvinde, der nærer en dyb og til tider besværet kærlighed til sin familie og til den by i provinsen, som er blevet hendes hukommelse, og som ikke vil slippe sit tag i hende.

249,95 kr. / 978-87-434-0166-7 / ca. 200 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 5. januar 2022

Foto © Kajsa Gullberg

LOTTE KIRKEBY (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen Jubilæum. I 2019 fulgte romanen De nærmeste, som blev nomineret til DR Romanprisen. Hun er tidligere forlagsredaktør og arbejder i dag desuden som journalist, oversætter og anmelder.


Emma Bess

Ly

Vild og velfortalt roman om mor og datter og om at blive set som den, man er. To kvinder, mor og datter, mødes igen efter i lang tid at have holdt afstand til hinanden. I løbet af en enkelt dag følger romanen deres tanker om sig selv, deres komplicerede relation og deres ønske om at frigøre sig fra traumer og brud i en familie præget af psykisk skrøbelighed. Ly er en roman om den dybe trang til at forstå sig selv og hinanden. Hvor det at blive set, som den man er, både kan være omsorgsfuldt og brutalt.

199,95 kr. / 978-87-434-0108-7 / ca. 200 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 9. februar 2022

Foto © Lea Meilandt

EMMA BESS (f. 1989) er uddannet fra Forfatterskolen. Hun debuterede i 2018 med novellesamlingen Mødre, døtre, søstre, som hun modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for.


Vilma Sandnes Johansson

Tænk ikke på mig

Vilma er lige fyldt 13 år. Krop og identitet er under forandring, og netop som veninder, kærester og fester skal til at være livets nye omdrejningspunkt, får hendes mor konstateret uhelbredelig kræft. Lægerne giver hende 6-48 måneder at leve i. Sammen og hver for sig forsøger datter og mor at leve et så almindeligt liv som muligt, samtidig med at de, som årene går, begge prøver at forholde sig til at skulle miste og mistes. Tænk ikke på mig er en sand og livs­bekræftende fortælling om kærlighed, latter, ensomhed og sorg. 249,95 kr. / 978-87-434-0160-5 / ca. 240 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 26. januar 2022

VILMA SANDNES JOHANSSON (f. 2000) romandebuterer med Tænk ikke på mig. Hun dimitterede fra Christianshavns Gym­ nasium i 2019 og har siden da arbejdet på et hotel, været et smut forbi retorik på Københavns Universitet og skrevet Tænk ikke på mig. Vilma skriver også jævnligt for IN og Elle.

Max Seeck

Ondskabens net Helsinki 2020. To unge influencere forsvinder på mystisk vis en ­novemberaften. Begge har titusinder af followers, og den sidste Instagram-opdatering viser et billede af et fyrtårn. Kort efter bliver liget af en ung kvinde skyllet i land, ikke langt fra fyrtårnet. Krimi­ nalassistent Jessica Niemi bliver sat på sagen, og aner hurtigt konturerne af et vidtforgrenet og hemmeligt netværk, der ser ud til at kommunikere via posts på Instagram. Ondskabens net er en overraskende og formidabelt plottet thriller om dystre hemmeligheder og passioner – og hvad nogle menne­ sker er villige til at gøre, for at de forbliver skjulte. 249,95 kr. / 978-87-434-0075-2 / ca. 430 sider / Softcover / Varegruppe: 596 / Udkommer 19. januar 2022

MAX SEECK (f. 1985) er en af Finlands mest succesrige krimiforfattere. Han brød inter­ nationalt igennem med Den trofaste læser (da. 2021), der udkommer i 40 lande, og er strøget ind på bestsellerlisterne både hos New York Times, Der Spiegel – og også her i Danmark.

Andet bind i Max Seecks succesrige Jessica Niemiserie


Niklas Natt och Dag

1795

1795 er en hæsblæsende afslutning på Niklas Natt och Dags store værk om en blodig tid i Sveriges historie. Som et såret dyr driver Tycho Ceton rundt i byen, mens han bryg­ ger på en plan, der skal genvinde hans tabte storhed. Han vil lave et spektakel, der er mere modbydeligt end noget, Stockholm hidtil har set. Én mand har sat sig for at stoppe ham: Emil Winge. Men Winge mærker hurtigt, at han står alene med sin sag. De paranoide myndigheder har vigtigere ting at tage sig af, og hans kampfælle Mickel Cardell er optaget af sin egen søgen efter Anna Stina Knapp, der er forsvundet efter hendes børns død. 249,95 kr. / 978-87-434-0027-1 / ca. 500 sider / Hardcover / Varegruppe: 596 / Udkommer 16. februar 2022 ”En veloplagt, møgbeskidt og grum historisk fortælling fra 1700-tallets Stockholm.” – BERLINGSKE

’’Voldsomt fascinerende.” – JYLLANDS-POSTEN

”Utrolig interessant, atmosfærefyldt og velskrevet.”– LITTERATURSIDEN

”En spændende roman ... fortalt med en brutal og barsk elegance.” – POLITIKEN

Niklas Natt och Dag

ROMAN

GUTKIND

NIKLAS NATT OCH DAG (f. 1979) arbejder som journalist og bor i Stockholm. Han tilhører en af Sveriges ældste adelsfamilier, deraf hans usædvanlige efternavn og særlige forhold til svensk historie. Natt och Dag debuterede i 2017 med 1793, som er første bind i Bellman noir-trilogien. 1793 og 1794 har solgt over en halv million eksemplarer i Sverige.

Clair Keegan

Omsorg

OM S ORG CLAIRE KEEGAN

En unavngiven pige vokser op i en fattig familie. Hendes mor er gravid igen, og derfor sendes pigen i pleje på ubestemt tid. På går­ den i det sydøstlige Irland vokser grøntsagerne i overflod, køerne giver rigeligt med mælk, og sommeren er varm og åben. Her lærer pigen, hvordan det føles at blive mødt med omsorg og forståelse, men da en familiehemmelighed afsløres for hende, mærker hun samtidig, hvor skrøbeligt det hele er. Omsorg er en fortælling, der med stor følelsesmæssig dybde endnu en gang viser os, hvilken stor og talentfuld fortæller Claire Keegan er. 129,95 kr. / 978-87-434-0155-1 / ca. 100 sider / Hardcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 9. marts 2022

GUTKIND

CLAIRE KEEGAN (f. 1968). Hun har tidligere udgivet to novellesamlinger og vundet flere priser. Hendes noveller er oversat til 17 sprog. I november 2021 udkommer Keegans kort­ roman Den slags små ting på dansk.


Heidi Amsinck

Mit navn er Jensen

Mød Jensen, Københavns nye efterforsker!

Skyldig. Ét enkelt ord på en tiggers papskilt. Og nu er han død, stukket ihjel på gaden i det vinterlige København. Dagbladets reporter Jensen snubler nærmest over liget indhyllet i sne på vej til redaktionen en tidlig morgen. Hjemvendt efter femten år i Lon­ don har hun ikke længere det største netværk, og hun ringer til kriminalkommissær Henrik Jungersen, som hun en gang har haft en affære med. Gamle følelser genoplives, og det samme gør gamle fortrydelser. Men det viser sig bare at være starten på Jensens problemer. Hendes chef, er stærkt utilfreds med, at Jensen ikke har brugt sit førstehåndskendskab til sagen til at få Dagbladet til at løbe med forsiden. Men Jensen vil hellere komme til bunds i, hvad er sket med den hjemløse …

249,95 kr. / 978-87-434-0229-9 / ca. 390 sider / Softcover / Varegruppe: 596 / Udkommer 23. februar

Foto © Nina Rangoy

HEIDI AMSINCK (f. 1967). Udover at være krimiforfatter – med Mit navn er Jensen som den første i en ny serie – står Heidi Amsinck bag en stribe dunkle skæbnenoveller produceret for BBC Radio 4. Heidi Amsinck er uddannet journalist og har siden 1992 boet og arbejdet i Lon­ don, bl.a. som korrespondent for Børsen og Jyllands Posten og er i dag Global Head of Content for en større britisk bank.


Maria Kjos Fonn

”Et mørkt mesterværk om misbrug.” – Adresseavisen

Heroin chic Elise vokser op i et godt hjem i Oslo. Hun er sin mors øjesten, alle roser hendes sangstemme, og hun er korlederen Philips personlige favorit. Alligevel længes hun efter at blive vægtløs og forsvinde. Elise udvikler en spiseforstyrrelse, og så snart hun er blevet 16 år, udsætter Philip hende for seksuelle overgreb, godt hjulpet på vej af alkohol og piller, som han forsyner hende med. Da Elise senere bliver kæreste med musikeren Joakim, begynder hun at tage amfetamin og heroin. I rusen finder hun den lethed og det frirum, hun har manglet, mens hun gradvist mister sig selv. På sidelinjen står Elises mor og forsøger at holde sammen på en datter, hvis største ønske er at gå i opløsning.

199,95 kr. / 978-87-434-0187-2 / ca. 210 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 20. april 2022

Foto © Oda Berby

MARIA KJOS FONN (f. 1990) debuterede i 2014 med novellesamlin­ gen Dette har jeg aldri fortalt til noen, som blev nomineret til Tarjei Vesaas’ debutantpris. I 2018 udkom romanen Kinderwhore (da. 2019), som blev oversat til flere sprog og nomineret til flere priser. Heroin chic udkom i Norge i 2020 og blev af flere anmeldere udråbt til at være en af årets vigtigste romaner.


Gunnhild Øyehaug

Onde blomster Hvad stiller man op, når man mister det stykke af sin hjerne, der ved alt om fugle, lige inden man skal forsvare sin afhandling om dem? Når man længes efter at besøge Dovers hvide klipper, men er forhindret af sin egen død? Det er den slags spørgsmål, personerne tumler med i Gunnhild Øyehaugs noveller. Øyehaug er internatio­ nalt anerkendt for sine korte tekster, hvor over­raskende udviklinger lurer i hver sætning. Onde blomster inde­holder 25 noveller, der både læner sig op ad genrens konventioner og bryder alle dens regler. 149,95 kr. / 978-87-434-0169-8 / ca. 100 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 23. marts 2022 GUNNHILD ØYEHAUG (f. 1975) er forfatter og underviser ved Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun debuterede i 1998 og har si­ den udgivet både romaner, digte, essays og noveller. Hun slog igennem med den an­ melderroste roman Vente, blinke (da. 2010), som blev nomineret til den amerikanske National Book Award. Hendes bøger er oversat til flere sprog.

Clara Eliasson

Til San Fransisco San Diego, 1978. Julie lever et ensomt liv på en stille villavej, da hendes nabo, B, en nat banker på hendes vindue. Med sig bringer B duften af cykelture gennem sommernatten, eventyr og kys, der smager af kanel og whisky. Men også følelsen af forladthed og vrede. Fyrre år senere, da B flygter fra den institution, hvor hun er blevet fængslet for det skyderi, hun endte med at begå i 1979, vælter Julies minder om deres vilde sommer op igen. Sommeren, hvor B tog hende med på et roadtrip mod en dunkel afgrund. Hvad skete der den sommer? Og hvilken rolle spillede Julie? 249,95 kr. / 978-87-434-0135-3 / ca. 315 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 30. marts 2022

CLARA ELIASSON (f. 1991) var som barn lige dele fascineret af at se nogen beskære ro­ senbuske som at læse Pigen med svovlstikkerne, og derfor har hun læst både botanik og creative writing. Da hun fyldte 20, tog hun på roadtrip langs USA‘s vestkyst. Da hun fyldte 21, flyttede hun til San Francisco for at læse.


Rasmus Nikolajsen

Måske sjælen Farmor er død, men det er, som om hendes sjæl ikke helt har for­ ladt verden, da fortælleren træder ind i hendes tomme lejlighed. Under 2. verdenskrig måtte hun flygte fra Danmark. Hun var gravid og kunne tage det store barn med, men måtte efterlade det mind­ ste barn i København, en baby var for risikabel at tage med på flugt. Da hun vendte tilbage efter krigen, kunne mor og barn først ikke kende hinanden. For fortælleren, der selv er blevet forælder, rører farmorens historie ved en grundlæggende angst for at miste. 169,95 kr. / 978-87-434-0220-6 / 86 sider / Softcover / Varegruppe: 594 / Udkommer 11. maj 2022

RASMUS NIKOLAJSEN (f. 1977) er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Univer­ sitet. Han debuterede i år 2000 med sam­ lingen digte om lidt og har siden udgivet enkelte prosaværker og en række digtsam­ linger. Socialdemokratisk digt blev nomine­ ret til Weekendavisens Litteraturpris, og digtsamlingen Tilbage til unaturen (2016) blev tildelt Kritikerprisen.

Elin Persson

De afghanske sønner Rebecka er ny i jobbet på et asylcenter for uledsagede flygtninge­ børn. Hun ved ingenting om integration, men det gør ikke noget. Det eneste, som jobbet kræver, er, at man er god til at følge reglerne i proceduremappen. Rebecka får ansvaret for tre unge afghanske drenge. Rebecka forsøger at bevare distancen, men det er svært, når der er ægte liv, skæbner og følelser på spil. Gennem korte kapitler, fortalt i et præcist sprog, skildrer Elin Pers­ son hverdagen på et asylcenter. Vi hører om drømmene, kriserne, sammenholdet, skænderierne og den lange ventetid på svar. 199,95 kr. / 978-87-434-0217-6 / 192 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 7. oktober 2021

ELIN PERSSON (f. 1992) er uddannet social­ antropolog og har gået på skrivelinjen på Jakobsbergs Folkhögskola. Når hun ikke skriver, arbejder hun med socialt arbejde. De afghanske sønner er hendes debutroman og er nomineret til flere priser.


Breaking Bad møder Beartown

Angelina Boulley

Firekeepers datter Daunis har aldrig følt sig hverken hvid nok eller Ojibwe nok, og hun har derfor heller aldrig følt sig rigtigt hjemme, hverken i byen, hvor hun bor eller i det nærliggende Ojibwe-reservat, hvor hendes fars familie stammer fra. Hun glæder sig til at starte på college, men da ulykkerne pludselig begynder at vælte ned over hendes familie, føler Daunis ikke, at hun kan rejse. Det eneste lyspunkt er Jamie, den nye, charmerende spiller på hendes bror, Levis, ishockeyhold. Alt forandrer sig, da Daunis bliver vidne til et mord og ufrivilligt bliver hvirvlet ind i en storstilet FBI-sag, hvor flere fra hendes omgangskreds viser sig at være under mistanke for at fremstille og sælge meth. I håb om at hjælpe sine venner indvilliger Daunis modvilligt i at gå undercover for FBI. Men hendes jagt på sandheden viser sig at være langt mere kompliceret, end hun nogensinde havde forestillet sig ... Firekeepers datter har ligget på New York Times’ bestsellerliste, siden den udkom i februar 2021. Der er en Netflix-serie på vej produceret af Obamas produktionsselskb, og bogen er udvalgt til Reese Witherspoons bogklub. ANGELINE BOULLEY (f. 1966) er indskrevet medlem af Sault Ste. Marie Tribe of Chippewa Indians. Hun er indfødt amerikaner og skriver om det Ojibwe-samfund i Michigan, hun selv kommer fra. Hun bor og arbejder i Washington, D.C., men hendes hjem vil altid være Sugar Island. 299,95 kr. / 978-87-434-0207-7 / ca. 500 sider / Hardcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 1. juni 2022


Et hoved­værk i nyere norsk litteratur

Carl Frode Tiller

Indkredsning III Med Indkredsning III afslutter Carl Frode Tiller sit ambitiøse og vidt­ forgrenende værk om et land, en mand og hans omgangskreds.

Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris

TILLER

TILLER

carl frode

Indkredsning

Gutkind

carl frode

Indkredsning II

CARL FRODE TILLER (f. 1970) er en af norsk litteraturs stærkeste stemmer. Hans bøger er oversat til mere end 20 sprog, og han har vundet adskillige priser i hjemlandet. Både Indkredsning og Indkredsning II blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris.

Gutkind

299,95 kr. / 978-87-434-0072-1 / 544 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 25. maj 2022

Foto © Therese Alice Sanne

Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris

David har mistet hukommelsen. I første bind skrev hans venner breve til ham i håb om at hjælpe hans hukommelse på vej. Andet bind udvidede persongalleriet og gjorde billedet af David endnu mere komplekst og endnu mere mystisk – for hvilke af de modstridende historier var egent­ lig sande? I tredje bind skal Marius giftes med Julie, men sætter alt på spil, da han skriver et brev til David, hvor han afslører noget, der får store konsekvenser for dem begge. Davids ekskæreste Susanne føler sig svig­ tet af ham, og hendes breve er både et opgør med ham og med hendes egen fortid. Og i denne roman møder vi endelig også David selv, da han besøger sin psykiater.


Lise Spit

Jeg er her ikke Leonie, kaldet Leo, bor i Bruxelles og har været kæreste med Simon i ti år. Oplevelsen af en svær barndom knytter dem tæt sammen, og de har ikke brug for meget mere end hinanden. Indtil alt tager en drejning: Simon kommer hjem midt om natten, og fra det øjeblik virker det, som om han er en anden. Langsomt falder Leos omhyg­ geligt opbyggede tilværelse fra hinanden, indtil det punkt hvor det bliver farligt. Jeg er her ikke er en historie om hengivenhed og for­ ræderi, om to mennesker med hver deres sår på sjælen, som gør deres allerbedste for at blive bemærket, for at elske og for at leve. 249,95 kr. / 978-87-434-0184-1 / ca. 450 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 18. maj 2022

LIZE SPIT (f. 1988) bor i Bruxelles og er ud­ dannet manuskriptforfatter. Hendes første roman Det smelter var nummer 1 på den belgiske bestsellerliste i et år efter udgivel­ sen og vandt adskillige litterære priser, herunder Bronzen Uil-prisen for den bedste debutroman og den hollandske boghan­ delspris for den bedste roman 2016.

Simona Ahrnstedt

Nattens dronning Kate driver Stockholms mest hippe natklub. Kate elsker mænd, vin­ tagemode og hendes job. Hun har arbejdet sig op på egen hånd og kan håndtere alt, fra stofmisbrugere og kriminelle til mandschauvi­ nister. Udadtil ligner hun en succes. Det, som ingen ved, er, at Kate er i kløerne på en grusom afpresser. Desperat henvender hun sig til en bank for at låne penge. Her får hun rådgivning af Jacob, som viser sig at være Kates modsætning: tilknappet, genert og på vagt efter et trauma, han aldrig er kommet sig over. Mødet mellem dem slår gnister, og da Kate presses til bristepunktet og Jacobs fortid truer deres forhold, vokser kærligheden mellem dem. 199,95 kr. / 978-87-434-0232-9 / ca. 400 sider / Softcover / Varegruppe: 592 / Udkommer 22. juni 2022 SIMONA AHRNSTEDT (f. 1967) er Nordens romancedronning. Hun er oprindeligt uddan­ net psykolog, men vendte op og ned på sit liv, da hun som 40-årig begyndte at skrive. Ahrnstedt slog igennem internationalt alle­ rede fra begyndelsen, hendes bøger har solgt lige under en million eksemplarer alene i hjemlandet og udkommer i 23 lande.

En psykologisk pageturner

JEG

ER HER

GUTKIND

ROMAN

IKKE LIZE SPIT


Gå på opdagelse i På gutkind.dk kan du finde artikler, interviews, videoer, læseklubmateriale – kort sagt: Massevis af inspiration til nye læseoplevelser. Rigtig god fornøjelse.


bøgernes verden! Tilmeld dig Gutkinds nyhedsbrev NYE SIDER og vær den første til at få nyt fra bøgernes verden.

Velkommen til Gutkind Bogcast Tag med ind i forfatternes skriveværksted og følg arbejdet på Gutkind på tætteste hold. Værterne er Ida Rud og Rasmus Meldgaard Harboe, kendt fra podcasten Ida & Rasmus elsker bøger.


Historien om Sølvblomst fortsætter

Cecilie Eken

Sølvblomst og Natblomst Bøgerne om den magiske plantepige Sølvblomst rummer både det fantastiske og hverdagsrealistiske i en eventyrlig fortælling om ensomhed og venskab og ikke mindst om vores forhold til den natur, vi selv er en del af.

199,95 kr. / 978-87-434-0201-5 / 208 sider / Hardcover / Varegruppe: 811 / Udkommer 20. oktober 2021

Foto © Flemming Gernyx

CECILIE EKEN (f. 1970) har siden sin debut i 1993 skrevet eventyrligt og poetisk for børn og unge i mange former: billedbøger, digte, romaner, serier. Hun har modtaget en mængde priser og legater for sit forfatterskab, bl.a. Kultur­ ministeriets børnelitterære pris to gange, Skolebiblioteka­ rernes Børnebogspris og Det Danske Akademis Silas Pris. Cecilie Eken er medlem af Det Danske Akademi.


Carl Quist-Møller

Læsepadden Pede

Om fantasi og læseglæde

Pede er en sløv padde, og en dag, hvor Ræv, Hare, Mus og Græv­ ling tager ham med på biblioteket, lægger Pede sig til at sove. Da han vågner, er han blevet efterladt, og Pede er helt alene med en masse bøger. Men hvad skal de bruges til? Er de beregnet til at bygge med? Heldigvis er Pede god til at få ideer, og da han finder på at åbne en bog, sker der magiske ting. 129,95 kr. / 978-87-434-0239-8 / 48 sider / Hardcover / Varegruppe: 811 / Udkommer 12. januar 2022 CARL QUIST-MØLLER (f. 1964) er forfatter, illustrator og animator. Som 23-årig illustrerede han Jungledyret Hugo. Han er bedst kendt fra Fjernsyn for dig, hvor han fortalte løgnehistorier.

Matt de la Peña & Christian Robinson

Milo ser verden

Milo ser verden er en varm billedfortælling om fantasi og fordomme, men også en vigtig påmindelse om, at det, man forestiller sig, ikke nødvendigvis er sandt, og hvor varsom man skal være med at dømme mennesker ud fra deres udseende. 199,95 kr. / 978-87-434-0210-7 / 40 sider / Hardcover / Varegruppe: 822 / Udkommer 2. marts 2022 MATT DE LA PEÑA (f. 1976) er en amerikansk forfatter, der står bag flere prisvindende bøger. CHRISTIAN ROBINSON (f. 1986) er en amerikansk illustrator, forfatter, designer og animator. Robinson har studeret animation ved California Institute of the Arts og har bl.a. arbejdet for Pixar Animation Studios.

Jacinta Madsen

Lille Træ

Det er forår, og Lille Træ skal lige til at springe ud, da en pige kom­ mer springende gennem skoven. Hun hiver Lille Træ op af jorden og tager det med hjem. Pigen er fuld af gode idéer og gør alt, for at Lille Træ skal have det godt. Men Lille Træ sygner mere og mere hen. Hvad er der galt med Lille Træ?

Jacinta Madsen

LIlLE

TRæ

149,95 kr. / 978-87-434-0238-1 / 32 sider / Hardcover / Varegruppe: 822 / Udkommer 6. april 2022 JACINTA MADSEN (f. 1982) er uddannet journalist og bachelor i filosofi. Hun har arbejdet med formidling til børn og unge, bl.a. som vært og tilrettelægger på DR, hvor hun har produceret talrige programmer til Ramasjang.

Cirkeline møder Gu T K IN D Alfons Åberg


Anne Sofie Hammer & Sofie Lind Mesterton

Mig & Mille Helt i kage

Fantastisk sjov og glad fortælling om de to veninder Mille og Mille. Den første dag i 4. klasse træder en ny pige ind ad døren. Hun har krøller og overbid, og så hedder hun Mille. Hun bliver bedt om at sætte sig på den ledige plads ved siden af Mille, og fra da af sker der ting og sager. De to piger hedder nemlig ikke bare det samme, de har også præcis den samme humor. Faktisk behøver de bare at se på hin­ anden, så bobler latteren ud af dem begge to. Det samme gør de skøre idéer. Idéer der handler om alt lige fra spiselige hundelorte til fjollede videoklip og kapring af tastaturet til lærerens smartboard.

149,95 kr. / 978-87-434-0211-4 / ca. 164 sider / Softcover / Varegruppe: 815 / Udkommer 2. februar 2022

Foto © Lea Meilandt.

ANNE SOFIE HAMMER (f. 1972) debuterede i 2009 med Villads fra Valby og har siden udgivet en række bøger om Villads. Derudover er hun også forfat­ ter til Paris Belinda Hansen, Vi ses, Pellerøv, Mig og Dylan Walker – eller historien om, hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår og senest har hun haft stor succes med Bøgerne om Magda. SOFIE LIND MESTERTON (f. 1991) har en kan­ didat fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design. I 2018 modtog hun et legat fra Statens Kunstfond under kategorien ’Unge talenter’. Hun har ar­ bejdet for DR Ung, DR Ultra, DR Ramasjang og A. Film. Hun illustrerer desuden TV2’s julekalender i år.


Gutkind oktober 2021 – juni 2022 OKTOBER 2021 Stine Pilgaard og Katrine Muff Enevoldsen – De korte sætningers land Andrea Abreu – Skydække Elin Persson – De afghanske sønner David Sundin – Bogen der ikke ville læses Cecilie Eken – Sølvblomst og Natblomst Namina Forna – De blodgyldne. Dødløs NOVEMBER 2021 Sebastian Fitzek – Plads 7A Claire Keegan – Den slags små ting Carl Frode Tiller – Indkredsning og Indkredsning II JANUAR 2022 Lotte Kirkeby – Hvis man ikke vidste bedre Carl Quist-Møller – Læsepadden Pede Max Seeck – Ondskabens net Vilma Sandnes Johansson – Tænk ikke på mig FEBRUAR 2022 Anne Sofie Hammer – Mig og Mille. Helt i kage Emma Bess – Ly Niklas Natt och Dag – 1795 Heidi Amsinck – Mit navn er Jensen MARTS 2022 Matt de la Peña & Christian Robinson – Milo ser verden Claire Keegan – Omsorg Gunnhild Øyehaug – Onde blomster Clara Elisasson – Til San Francisco APRIL 2022 Jacinta Madsen – Lille Træ Maria Kjos Fonn – Heroin chic MAJ 2022 Ramsus Nikolajsen – Måske sjælen Lize Spit – Jeg er her ikke Carl Frode Tiller – Indkredsning III JUNI 2022 Angeline Boulley – Firekeepers datter Simona Ahrnstedt – Nattens dronning

Følg Gutkind på Facebook og Instagram og hold dig opdateret om vores bøger og spændende nyt om forfatterne. @gutkind_forlag Gutkind Forlag

Design: Imperiet


Gutkind Forlag A/S Læderstræde 9 DK-1201 København K info@gutkind.dk gutkind.dk Facebook: Gutkind Forlag Instagram: gutkind_forlag


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.