Page 1

Formacions ClĂ ssiques


Guest Music és una plataforma de difusió musical amb una doble vessant: la promoció i la formació. La música en totes les seves expressions -des de la música clàssica a la música més contemporània, passant per tots els estils i gèneres- és la nostra raó de ser . Com a promotora, Guest Music pretén acompanyar al músic, en el desenvolupament i la projecció de la seva carrera. Amb il·lusió i ofici promou i gestiona esdeveniments musicals a on establir una relació simbiòtica entre artista i espectador. La música, a més de ser un art, és comunicació i lloc de troba. Des de Guest Music es proporciona el suport logístic que necessita la trajectòria d’un músic per ampliar les seves activitats promocionals i establir així nous reptes i compromisos. De la mateixa manera; per a Guest Music mereix una especial atenció aquelles persones i entitats que porten a terme l’organització i producció d’esdeveniments musicals. En aquest sentit estudiem els projectes i demandes per adequar-nos a les seves necessitats i interessos.

Artistes, músics, grups… Considerem que aquest és el nostre principal actiu: un llarg llistat d’artistes i formacions que col·laboren amb nosaltres, alguns de forma permanent, altres puntualment o fins i tot formacions creades específicament per donar resposta a una determinada demanda musical. Tot això ens permet poder oferir alternatives davant de qualsevol projecte, pressupost i circumstància: grups i músics, alguns molt consolidats i amb una trajectòria molt reconeguda, i d’altres encara emergents, però tots amb una formació i qualitat musical contrastada.


Flautista

Antón Serra “..La Musica és l’art més directe, entra per l’ oïda i va al cor...” Magdalena Martínez (Flautista)

Qui és Anton Serra? Es tracta d’un flautista d’una llarguíssima trajectòria musical, en la que ha estat capaç de combinar la seva exitosa carrera com a solista i com a músic en diverses formacions de cambra, a més d’exercir com a professor de conservatori i acadèmies de màxim prestigi.

Què destaquem del seu repertori? Sempre gira i regira partitures, per tal de descobrir o redescobrir petits caramels musicals amb els que obsequiar als assistents al seus concerts.

Passió per la flauta travessera? No només indaga en el repertori propi de la flauta travessera, sinó de qualsevol instrument o formació instrumental. Parlem d’un músic que viu per a la música en si.

Qui li acompanya? Quan no actua sol, sempre li agrada rodejar-se de músics fantàstics , amb els que compartir bones estones musicals, sense deixar de banda les seves relacions socials, amb les que el públic s’adona ràpidament de les particularitats simbiòtiques que es generen a dalt de l’escenari, des del primer compàs.

Per què Guest Music li promociona? Músics n’hi han molts, però personatges com el nostre flautista, per desgràcia cada cop costen més de trobar, així que a nosaltres ens omple d’il·lusió poder cercar públic amb el que puguem compartir càlids moments musicals, carregats d’un pes humà sense més.


Concert Gastronòmic

Eudaimonia Ensemble “...Una recepta por sí mateixa no té ànima, és la teva feina donar-se-la”. Thomas Keller

Què vol dir Eudaimonia? El terme eudaimonia d’origen grec, significa literalment dimoni bo (eu-daimon), però tot sovint s’ha emprat per descriure l’estat de plenitud de l’ésser. Amb aquesta plenitud ens portaran les obres plàstiques d’Enric Servera i del trio de cambra format per Meritxell Carbonell i Mayte Santos amb les flautes travesseres i Esteve Colomés al contrabaix.

Què destaquem del seu Concert Gastronòmic? Es tracta d’un concert en forma de menú on interpretem obres relacionades amb la gastronomia com la “Kleine Serenade” de Paul Breuer, on es ressenyen els quatre humors d’Hipòcrates (flegmàtic, melancòlic, colèric i sanguini) que tant grecs com romans i les civilitzacions europees posteriors van adoptar i adaptar a la seva cuina.

Encara n’hi ha més? I molt més... ja que amb l’acompanyament de la lectura de diferents textos explicatius i la visualització de les imatges i fotografies de l’artista Enric Servera faran que els plats entrin per la vista abans que per l’oïda.

Per què Guest Music li promociona? Espectacles n’hi han molts, però propostes com la que presentem, pensem que tenen un caràcter especial i original, on no deixaran al públic amb la panxa buida. Aquest Concert Gastronòmic ens omple en tots els sentits, és per això que ho volem compartir amb el major públic possible.


Anton Serra i la seva

Nova Orquestra de Cambra Germans Plà “..La Musica comença a on s’acaba el llenguatge...” E.T.A. Hoffmann (Escritor, pintor y músico alemany)

Per què aquest nom? Es tracta d’una orquestra molt arrelada a la cultura catalana, i és per aquest motiu que adopta els cognoms d’uns compositors que per a molts amants de la música clàssica, no serien capaços d’ubicar en el panorama compositiu.

Què destaquem del seu repertori? Anton Serra és l’ encarregats de tirar en davant aquest projecte orquestral sempre girant i regirant partitures, per tal de descobrir o redescobrir petites peces oblidades que esperen pacients, tornades a ser escoltades, i interpretades per aquesta nova orquestra.

Qui acompanya amb la batuta? De manera puntual una persona serena i segura, amb l’esperit de treball i superació, Josep Maria Sauret.

Sense director és possible?

La nova orquestra està integrada per joves i experimentats intèrprets que posen el seu art i la seva tècnica al servei del seu solista Anton Serra. Ocasionalment, el nombre d’integrants varia en funció del repertori escollit, des de peces amb solistes obligats, fins a un repertori simfònic més nombrós i acolorit.

Per què Guest Music vol ajudar? Orquestres n’hi han moltíssimes, però aquesta és capaç despertar els sentits més adormits amb la seva personalitat pròpia, basada en el treball i la confiança entre els integrants, sense pretendre més..., que fer música.


Associació Musical del Prat

Banda Simfònica “...El que escolta Música sent que la seva solitud, de sobte, es pobla...” Robert Browning (Poeta inglès)

Què és la Banda sinfònica? Es tracta de la formació més nombrosa de l’Associació Musical del Prat. Una agrupació instrumental integrada per diverses famílies instrumentals.

Què és l’Associació Musical del Prat?

Per què treballen amb Guest Music?

És una entitat socio-cultural pionera en la ciutat del Prat de Llobregat, que busca en tot moment, la propagació de la cultura musical, fomentant així, el gust i el gaudiment d’una de les arts més efímeres.

El propi ideari de l’Associació Musical del Prat, on pertany la Banda Simfònica del Prat, és totalment equiparable a l’esperit inicial de Guest Music, ja que conflueixen les ganes de portar la música de qualitat arreu de tot el territori, allà on es vulgui apostar per una programació personal i viva, on els màxims beneficiaris siguin els assistents als nostres concerts, però sense oblidar-nos dels mateixos artistes, aquells que des de l’escenari gaudeixen de la seva pròpia activitat i fan gaudir als demés.

Quin és el seu repertori? És una formació polifacètica, ja que interpreten repertori en passa-carrer, com asseguts en un escenari. El seu repertori serà tan variat com les seves pròpies actuacions, ja que sempre es crea un programa pensant en el lloc de l’actuació.


Pianista

Carlota Ruiz “...El geni es compon del dos per cent de talent i del noranta-vuit per cent perseverant aplicació...” Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Toca, i et diré com ets... Un piano tocat per unes mans o unes altres pot semblar un instrument totalment diferent. No només intervenen aspectes acústic propis de la física, sinó intervé la personalitat i l’estat d’ànim que mai podran ser amagats pel concertista més mentider.

Com sona el seu piano?

Carlota és metall i fusta, és fred i calor, és sec i humit, és relax i tensió.

Li agrada interpretar? No! Li agrada conversar. Per a ella, els títols i els compositors són paraules escrites en un programa de mà oblidat. Són els seus dits movent-se pel teclat un diàleg acalorat amb el propi compositor, sobre la visió de com interpretar l’obra en qüestió.

Per què Guest Music l’acompanya? Per pur egoisme, ja que necessitem estar a prop d’artistes que emanin entusiasme i frescor, qualitat i personalitat, d’aquesta manera, ens agradaria pensar que nosaltres també podrien arribar a ser així.


Oberon Trio “...La melodia és l’essència de la música...” W.A.Mozart

Tres millor que dos Tothom pot sentir amb certa facilitat un recital de Flauta i Piano, però... i un trio amb el que hem afegit una trompa? Doncs Oberon trio ens mostra la peculiaritat tímbrica amb un repertori escollit a consciència perquè el públic pugui redescobrir la música de cambra.

Qui són els músics?

Carlota Ruiz és l’encarregada de moure les seves enèrgiques mans pel teclat bicolor, Antón Serra serà el que posarà les notes més agudes i melodioses a les partitures i Luis Romo omplirà d’aire un dels instruments de metall més llargs que existeixen.

La música una passió A cada concert i fins i tot a cada assaig, aquest trio es mostra en simbiosi amb les notes deixades escrites de cada compositor, intentant tocar com si el mateix compositor estigués sentint-los darrera d’un amagatall improvisat abans de la seva estrena.

Per què Guest Music l’acompanya?

Ens proposem seguir i acompanyar a aquelles formacions que en els seus projectes són valents i arriscats, volent mostrar propostes diferents, apostant per la qualitat en cadascuna de les seves actuacions. Pensem que Guest Music és diferent com també creiem que ho és Oberon Trio.


Viola Voilà

4xDo “...La música pot donar nom a lo que no té nom i comunicar lo desconegut...” Leonard Bernstein

4 millor que 1 Tothom pot sentir amb certa facilitat un recital d’un quartet de Corda, però...I un quartet format per violes? Doncs 4xDo ens presenta el seu projecte “Viola Voilà”, emmarcat a dins d’un repertori purament romàntic perquè el públic pugui redescobrir la música de cambra des d’una nova perspectiva física, i com no, sonora.

Qui són els músics?

Josep Bracero, Albert  Romero, Laia  Martí i Maria  Juan són  violistes  professionals  que  treballen  en  diferents  formacions  catalanes orquestrals  i  de cambra de gran prestigi,  compaginant aquesta  tasca amb  la  pedagogia.  Tots quatre s’uneixen amb la il·lusió  de retre homenatge a la viola,  i d’aquesta manera, gaudeixen de les possibilitats  de  jugar  amb  el  diàleg  equitatiu  que  es  crea  entre 

les quatre  veus,  degut  a  la  homogeneïtat  del  timbre  i  a  l’abolició  de  les  jerarquies  imposades  en  un  quartet  de  corda estrictament tradicional.

Per què Guest Music l’acompanya?

Ens proposem seguir i acompanyar a aquelles formacions que en els seus projectes són valents i arriscats, volent mostrar propostes diferents amb una càrrega d’il·lusió extra, apostant per la qualitat en cadascuna de les seves actuacions. Pensem que Guest Music és diferent com també creiem que ho és 4xDo.


Trio Roma “...La música és l’únic camí cap a el trascendent....” Wolfgang Amadeus Mozart

3 millor que 2 Tothom pot sentir amb certa facilitat un trio format per cordes, però...I un duo de cordes més un instrument de vent? Trio Roma ens presenta la seva selecció d’obres que van des del Classicisme fins a arribar als nostres dies, desenvolupant el seu concert a partir de compositors coneguts, fins a donar la possibilitat de presentar d’altres amb menys menció. El Públic redescobrirà la música de cambra des d’una altra perspectiva sonora.

Qui són els músics?

El Trio està format per Salvador Francés Aparicio (clarinet), Elisabetta Renzi Mirabella (violoncel) i Xavier Pardo Sabartès (piano). Tots tres s’uneixen amb la il·lusió  de portar el seu repertori al màxim nivell, a qualsevol auditori que estigui disposat programar un grup de qualitat.

Els nostres compositors

En el repertori del Trio Roma consten autors clàssics i moderns com L.van Beethoven, J.Brahms, M.Glinka, P.Juon, Bassi-Verdi, G.Fauré, R.Schumann, W.A.Mozart, M.Bruch, A.Renzi, N.Rota, C.Garriga, J.B.Meseguer Llopis, A.Piazzolla…d’entre altres

Per què Guest Music l’acompanya? Volem mostrar propostes riques en d’il·lusió i un extra d’exigència musical i professional, apostant per la proximitat i la pedagogia en cadascuna de les seves actuacions. Pensem que Guest Music és rica en músics sobrats d’il·lusió, com ho és el mateix trio Roma.


De Vellut “...Estic aquí fora, a mil milles de casa, caminant un camí on altres homes han sucumbit..” Bob Dylan

La música De Vellut

Moments

Aquest duo no fan música, sinó que als seus concerts es comparteixen moments sonors, on els dos músics mostren un recull de peces amb les que senten una gran estima, des de deliciosos tangos, passant per una gran varietat de obres d’arreu del món, on es mesclen estils múltiples.

Aquest grup tan especial es caracteritza per crear moments únics i irrepetibles, on amb el seu treball constant i esforç incansable es poden permetre unes improvisacions màgiques que faran gaudir al seu públic, des del primer segon del concert.

Per què aquest nom Aquest duo té moltes particularitats, on cal destacar el so inconfusible d’un acordió ple de timbres ben amagats darrere de les seves tecles i botons, i un violí amb 5 cordes fet pel luthier Barry Doudley, que conjuntament conformen una textura suau i regular, uniforme i densa, igual que el vellut.

Amb Guest Music Entenem que de Vellut enganxa. La seva música captiva per ella mateixa, si amés és enriquida amb honestedat, senzillesa i varietat tímbrica, és un espectacle que ens encanta i que no volem que el públic s’ho perdi. Creiem estar davant d’un projecte estimulant i amb personalitat pròpia que ens deixarà un bon llegat a la nostra memòria.


En Clave de Son “...Penso en la música com en un menú, no puc menjar sempre el mateix...” Carlos Santana

Objectius del Projecte L’objectiu principal és la difusió de la música iberoamericana i de la seva evolució històrica, és per aquesta raó que el grup fa un introspecció en els ciments del folklore musical més autòcton, retornant a les peces els ritmes i les sonoritats originals d’on va ser inspirats.

Una gran varietat instrumental Per aconseguir l’objectiu principal, en Clave de Son han apostat per mostrar el seu domini en un gran nombre d’instruments com són el guitarron, la jarana, la guitarra de cop, la vihuela mexicana, el requint jarocho, diferents flautes i una gran varietat de instruments de percussió, sense deixar de costat els actuals com són la guitarra, el violí o les percussions més habituals.

Com treballen Els concerts són l’exposició d’un llarg treball previ en la transcripció i arranjaments de repertori originalment per a guitarra solista, de la mateixa manera que ho fan amb obres orquestrals o de cambra, afegint els ritmes, sonoritats i colors necessaris per a cada peça.

Amb Guest Music Ens agraden els projectes que emanen versatilitat a la vegada que siguin originals, on són capaços de mostrar originalitat en cadascuna de les seves peces. On la recerca i el treball els porten a mostrar un treball sonor d’immensa qualitat musical, a la par que humana.


Tri-tò Brass Ensemble “...Love cannot express the idea of music, while music may give an idea of love.“ Héctor Berlioz

A cop de mall Us presentem una de les formacions més dinàmiques que existeixen, no només pel seu variat repertori, sinó per la seva sonoritat tan plena i rica, en aquest cas un grup format per 5 instruments de metall, tots ells forjats a cop de mall pels seus respectius luthiers, per donar les formes necessàries per expressar el seu timbre tant característic; brillant i potent, presentant-nos el seu eclèctic repertori.

Qui és qui?

Tri-tò Brass Ensemble està format regularment per Susana Marco Montero (trompeta), Natxo Jiménez Alvarez (trompeta), Sebastià Rio Serracarabasa (Trompa), Jordi Gomez Ramírez (trombó), Miquel Arrué Ingresa (Tuba) i Pierre Haessler (Bateria ). A aquest grup se li sumen percussions, ballarins o cantants segons l’espectacle a desenvolupar.

i a cop de peus

Amb Guest Music

Aquesta dinàmica formació ens mostra les ganes d’involucrar diferents manifestacions artístiques, com a banda de la música instrumental, apostant pel ball, i concretament a cops de peus del Claqué. Ens mostraran arranjaments d’estils i èpoques dispars per fer-nos gaudir d’un concert atractiu i divertit.

Ens agraden els projectes atractius, que cridin l’atenció de l’oient abans de començar l’espectacle musical, que ens facin sentir pessigolles al sentir timbres metàl·lics de diferents tessitures en la mateixa formació. Aquests artistes seran capaços d’això i molt més, sense regir-se pels cànon clàssics del que ha de ser una formació de cambra.


Música Clàssica: Guest Music  
Música Clàssica: Guest Music  
Advertisement