Page 1


PIONER 8 MINI PIONER 10 PIONER 12 PIONER 13 PIONER 14 ACTIVE PIONER 15 PIONER VIKING NYHET PIONER MULTI PIONER 17 TOURING PIONER 17 FLEXI PIONER TRIO PIONER TAMARAN PIONER PRO

Familj och Barn Active Family Aktiv fritid Trampb책tar Pro


TM

ENKELT BÅTLIV Pioners vision är “Enkelt båt liv”. Vi vill att du som användare ska uppleva att det är tryckt, praktiskt och enkelt att äga och använda en Pioner båt. Pioners enkla båtliv ger dig många fördelar. Starkt material Pioner är gjutna i materialet polyeten. Tillvekningssättet och materialets egenskaper ger en mycket robust och slitstark båt. Pioner går att köra upp på en strand eller in i en brygga också om det skulle ske. Minimalt undrehåll Pioner båtarna behöver minimalt med underhåll. Detta ger dig som användare mer tid på vattnet och ”Enkelt Båtliv” Skulle man i oturen får en skada på sin Pioner så är det inga problem att reparera. Lång livslängd Pioner är båten som kan gå i arv i generationer. Det som möjliggör detta är den UV-stabilisator som finns i båtens plastmaterial. Med hjälp av UV-skyddet i plasten får båten behålla sin fina färg och materialstyrka. De utvalda materialen i båtarna är mycket korrosionsbeständiga, samtliga Pionerskrov är 100% korrosionsfria. Stabilitet Pioner är tillverkad med dubbla skrov. Detta bidrar till att Pioner upplevs mycket stadig på sjön, även när det går lite vågor. Utformningen på skrovet ger stabilitet vilket gör det lättare att röra sig i båten men också ta sig i och ur båten. Säkerhet Pioner modellerna är kontrollerade och godkända av Det Norske Veritas(DNV) som är en oberoende tredjepart. Detta ger Pioner användaren trygghet och möjlighet att kunna njuta av sin tid på sjön.


Vill du använda din båt till något annat än att spegla dig i? Pioner Dark Line uppfyller dina önskningar! Det är möjligt att Pioner Dark Line inte kommer att passa alla, men söker du en rå, oöm och stryktålig båt som kombinerar säkerhet och stabilitet så är du i hamn Dark Line är tillverkad i ett tufft, slitstarkt och genomfärgat material. I Dark Line serien ingår 8 stycken av våra båtmodeller, från Pioner 13 upp till Pioner 17. Modellerna som ingår i serien är alla i koksgrå färg och är markerade med DARK LINE i katalogen.

DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING För att kunna erbjuda våra kunder “enkelt båtliv” har Pioner hög fokus på utveckling av nya båtar. Pioner drivs främst av produktutveckling som syftar till användarvänlighet. Merparten av utvecklingsprocesserna sker på fabriken i Björkelangen i Norge. Med över 50 års erfarenhet och ständigt förbättrad teknologi och konstruktionsmetod fortsätter Pioner att introducera innovativa, smarta och praktiska båtar i sitt segment. 2012 års nyhet Pioner 14 Aktiv inledde starten till vad som kommer att bli en helt ny generation Pioner båtar. Pioner Multi er 2014 års NYHET och är ett bevis på bra innovation, designad för flera möjligheter och användningsområden för dig som användare. Alla praktiska och tekniska fördelar behålls, men formspråket förnyas med moderna linjer, förbättrad konstruktion och praktiskt inbyggda detaljer. Detta är framtidens Pioner båtar.


PIONER 8 MINI

PIONER 8 MINI

BARNENS FÖRSTA BÅT

Pioner 8 Mini 54 Kg 242 cm x 134 cm 2 Pers 4/3 HK/KW Kort Vit, röd, rosa och Dark Line

Certifiering

CE-kategori D /Det Norske Veritas

Åror (standardutrustning) Standardutrustning

6”/180 cm Åror, dubbelt skrov, handtag

242 cm x 134 cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger

2

Pioner 8 Mini får god fart med liten motor, och den är lätt att ro. Längsgående säte ger bra sittkomfort. Årorna kan säkras med stroppar när man har den på släp.

4 HP

Pioner 8 Mini är en båt med många användningsområden. Lägg den på biltaket, och ha tillgång till båt vart ni än åker. Använd den till och från den större båten som ligger för ankar, ha den på släp eller låt barnen lära sig båtvett med denna stadiga båt.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER PIONER1010

EN KLASSIKER SOM HÅLLER Låg vikt och bärhandtag på båda sidor gör Pioner 10 enkel att bära och dra på land.

Certifiering

CE-kategori D/ Det Norske Veritas

Åror (standardutrustning)

7”/210cm

Standardutrustning

Åror, dubbelt skrov, handtag

305 cm x 137 cm

Pioner 10 74 Kg 305 cm x 137 cm 3 Pers 5/3,7 HK/KW Kort Vit och röd

3

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger

5 HP

Fortfarande får nya generationer sina första båterfarenheter med Pioner 10. Det traditionella skrovet passar bra för rodd och små motorer.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER 12

PIONER 12

DU FÅR TID ATT NJUTA NÄR DU ÄR ETT MED NATUREN

Pioner 12 105 Kg 352 cm x 142 cm 4 Pers 5/3,7 HK/KW Kort Vit, röd Transporthjul

Certifiering

CE-kategori D /Det Norske Veritas

Årer (standardutrustning)

8”/240cm

Standardutrustning

Åror, torrt förvaringsutrymme, dubbelt skrov, handtag

352 cm x 142 cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger Extrautrustning

4

Upp till fyra personer får plats i Pioner 12 och ett torrt förvaringsutrymme finns under mittsätet. Båten kan levereras med transporthjul som fästes i aktern. Detta gör båten lätt att hantera på land.

5 HP

Det är få saker som för dig så nära naturen som en roddtur. Fritidsfiskaren uppskattar en stadig båt. Låg tyngdpunkt och unik bottenkonstruktion gör detta till en trygg båt som lämpar sig för de minsta 4-taktarna.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER 13

PIONER 13

ETT BESKYMMERSLÖST BÅTLIV Pioner 13 gör det enkelt att äga båt. Den planar, är stabil och lättkörd. Goda sjöegenskaper som värdesätts av både nya båtägare och erfaret båtfolk. Båten lämpar sig för mindre 4-taktare och rodd.

Båten kan utrustas med sidoräcken och dynor

Pioner 13 148 Kg 393 cm x 155 cm 5 Pers 10/7 HK/KW Kort Vit och röd Dynset och sidoräcken i rostfritt stål

Certifiering

CE-kategori D /Det Norske Veritas

KÖRFAKTA (max hastighet med 2 personer) F15MHS Yamaha modell 17,5 Knop 8”/240cm Åror (standardutrustning) Standardutrustning:

Två förvaringsutrymmen, regnläns, åror, dubbelt skrov

393 cm x 155 cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger Extrautrustning

5

Standardmodellen är rymlig med god plats till fem personer. Packning, utrustning och bensintank får plats i de två låsbara förvaringsutrymmena.

10 HP

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER 14 ACTIVEPIONER

NYHET - FREMTIDENS PIONER

14 ACTIVE

DEN NYA ALLROUND BÅTEN SOM KOMBINERAR TRADITION OCH TRYGGHET MED MODERN DESIGN

3/4

Genomförningar för tampar är integrerade i skrovet. Ett förvaringsutrymme på barbordsida passar längre föremål som båtshake och fiskespö. På styrbordsida finns det förvaring för mindre saker som mobiltelefoner, plånbok och liknande. Den här båten har batteriutrymme och plats till bensintank under aktersätet, samt tre förvaringsfack under mittsätet där även besintaken kan placeras vid behov. P14 Active är även standardutrustad med regnläns.

20 HP

Pioner 14 Active är en våra senaste modeller. Den kombinerar klassiska linjer med körkomfort och smarta detaljer.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro

Båten har bra flytkraft och lämpar sig ypperligt till dagens 4-taktmotorer.

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger Extrautrustning

Pioner 14 Active Certifiering CE-kategori C/D /Det Norske Veritas 210 Kg 411 cm x 173 cm KÖRFAKTA (max hastighet med 2 personer) 3/4 Pers Yamaha modell F20BEL 20/15 HK/KW Knop 24 Lång Åror 9”/270 cm Vit och DARK LINE Standardutrustning Batteriutrymme, utrymme för bensintak, tre Styrpulpet, vindruta, rostfri båge för vindruta, stuvutrymmen under mittsätet, regnläns, fack för sidoräcken, dynor, lanternmast, badstege, åror. längre föremål, årfästen, fyra invändiga handrag,

dubbelt skrov.

411 cm x 173 cm

Högt fribord för torr och bekväm båttur även när det går lite vågor. Pioner 14 Active är en rymlig 14-fotare med plats för fyra personer som bjuder på massor av båtglädje för dem som vill vara aktiva på sjön.


PIONER 15

PIONER 15

UPPLEVELSEN AV SOLID KONSTRUKTION OCH KLASSISK DESIGN

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger Extrautrustning

Certifiering Pioner 15 CE-kategori C/Det Norske Veritas 230 Kg KÖRFAKTA (max hastighet med 2 personer) 450 cm x 180 cm Yamaha modell 6 Pers F20BEPL Knop 25/19 HK/KW 21 Åror Lång 9”/270 cm Standardutrusting Vitmarmor och DARK LINE Regnläns, två låsbara stuvutrymmen, årfästen, Styrkonsoll, vindruta, rostfri båge för vindrutan, fyra invändiga handtag, dubbelt skrov. sidoräcken, dynor, lanternmast, badstege, ryggstöd med integrerade sidoräcken i aktern, åror.

450 cm x 180 cm

Den rymliga 15-fotaren har god plats för sex personer och är stabil och sjövärdig. Två låsbara förvaringsutrymmen bidrar till ordning ombord. Båten tål tuff behandling, är lättplanande och gör närmare 25 knop vid maxhastighet. Pioner 15 går att köpa som rorkultsmodell eller som styrpulpetsbåt.

6

Åka på fisketur eller utforska de omkringliggande vattnen. Familj, vänner, husdjur och packning, allt transporteras på ett tryggt sätt. Pioner 15 är en robust båt du alltid kan lita på.

25 HP

Pioner 15 är en av Norges mest sålda fritidsbåtar. Det är inte överraskande när vi tar båtens stora användarvänlighet i beaktning.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER VIKING

PIONER VIKING

SPORTIG SKÄRGÅRDSJEEP ELLER RYMLIG STYRPULPETSBÅT

Pioner Viking 315 Kg 450 cm x 190 cm 6 Pers 40/29 HK/KW Lång Vit, DARKLINE Vindruta, rostfri båge för vindrutan, sidoräcken, dynor, targabåge med lanternor, badstege, ryggstöd

Certifiering

CE-kategori C/Det Norske Veritas

KÖRFAKTA (max hastighet med 2 personer) Yamaha modell F40FETL Knop 27,5 Standardutrusting Styrpulpet, tre låsbara stuvutrymmen, brandsläckare, fyra invändiga handtag, dubbelt skrov, durk i marin playwood, regnläns.

450 cm x 190 cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger Extrautrustning

6

Pioner Viking är en självdränerande båt med välbeprövat skrov. Standardmodellen har tre låsbara utrymmen för packning, utrustning och bensintank, brandsläckare är standard i Viking. Båten har god plats för sex personer.

40 HP

Pioner Viking är planande och har mycket goda sjöegenskaper. Båten har har högt fribord och lämpar sig väl som familjebåt med god fartpotential.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER MULTI

PIONER MULTI

DET HANDLAR OM ATT BEMÄSTRA DE FLESTA UTMANINGAR TILL SJÖSS Professionella aktörer på sjön väljer ofta denna båten som har en mängd finesser och en väldigt hög lastkapacitet.

Pioner Multi CE-kategori C/D Certifiering 430 Kg 530 cm x 215 cm KÖRFAKTA (max hastighet med 2 personer) TBA Yamaha modell 80/60 HK/KW Knop Lång Vitmarmor, röd och DARK LINE Stor styrkonsoll, liten styrkonsoll, vindruta, rostfribåge förvindrutan, sidoräcken, dyna, targabåge, badstege, ryggstöd, hamnkapell för stor styrkonsoll, extrasäte med förvaring

530cm x 215cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger Extrautrustning

TBA

Bogporten som är 92 cm bred sänks med en rostfri vinsch och underlättar av- och påstigning och lastning/lossning. Den är lättplanande och extremt sjöduglig. Det är långt fler än professionella användare som har användning av en Pioner Multi.

80HP

Det ligger i namnet. Pioner Multi är så smart designad att användningsområdet sträcker sig från beredskapsbåt till fiskebåt, från dykbåt till den perfekta bruksbåten.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER 17 FLEXI

PIONER 17 FLEXI

FART, KOMFORT OCH STOR ANVÄNDARVÄNLIGHET MED LÄCKER DESIGN

Pioner 17 Flexi CE-kategori C /Det Norske Veritas Certifiering 450 Kg 520 cm x 215 cm KÖRFAKTA (max hastighet med 2 personer) 6 Pers F60CETL Yamaha modell 80/60 HK/KW 30,4 Knop Lång Styrpulpet med svart blank instrumentpanel, Standardutrustning Vit, DARK LINE vindruta, brandsläckare, rostfria sidoräcken, Rostfribåge för vindrutan, ryggstöd, dynor, badstege, dubbelt skrov, invändiga handtag, hamnkapell för styrkonsoll, extra säte/box, targabåge med fyra stuvutrymmen, durk i marin playwood, lanternor alt. lanternemast automatisk länspump

520 cm x 215 cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger Extrautrustning

6

Robust och otroligt sjöduglig allroundbåt med smart design. Pioner 17 Flexi är både bruksbåt och en rejäl styrpulpetbåt för familjen. Dessutom täcker den många andra användningsområden som dykning och vattensport. Flexi har stor durkyta med möjlighet till god lastförmåga.

80HP

Pioner 17 Flexi är konstruerad för den aktiva båtägaren. Den är standardutrustad med bred mittmonterad stryrpulpet, rostfria sidoräcken och automatisk självläns.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER 17 TOURING PIONER 17 TOURING

EN TUFF BÅT SKAPAD FÖR FAMILJ, SPORT OCH FRITID

Pioner 17 Touring CE-kategori C /Det Norske Veritas Certifiering 450 Kg 520 cm x 215 cm KÖRFAKTA (max hastighet med 2 personer) 6 Pers F60CETL Yamaha modell 50-80 HK/KW 30,4 Knop Lång Styrpulpet med svart blank instrumentpanel, Standardutrustning Vit, DARK LINE vindruta, U-soffa i fören, brandsläckare, Rostfri båge för vindrutan, ryggstöd, dynor, badstege, rostfria sidoräcken, dubbelt skrov, invändiga hamnkapell för styrpulpet, targabåge med lanternor alt. lanternmast handtag, fem stuvutrymmen, durk i marin playwood, automatisk länspump

520 cm x 215 cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Max HK/KW Rigglängd Standardfärger Extrautrustning

6

Touringens solida och otroligt sjödugliga konstruktion ger en tuff fritidsbåt med många användningsområden.

80HP

Pioner 17 Touring är båten för hela familjen. Med den höga utrustningsnivån samt de praktiska extratillbehören har du allt du behöver för dagar på sjön. Touring är rymligare än en motsvarande RIB, men har annars många likheter. V-skrovet ger båten fantastiska sjöegenskaper även i hög fart.

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER TRIO

Modern design kombinerat med en mycket robust konstruktion gör Trio till en favorit i längden.

Pioner Trio 175 Kg 375 cm x 190 cm 5 Pers Blå, gul Typgodkännande enligt Det Norske Veritas regelverk Ombordstigningsräcken

375 cm x 190 cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Standardfärger Certifiering Extrautrustning

5

Trio är praktiskt inredd med fem säten vända mot varandra. Två av sätena kan fällas ner och göras om till en stor solsäng. Pioner Trio är självlänsande. Som extrautrustning finns rostfria räcken som underlättar ombordstigning. En trevlig trampbåt som samlar familjen till spännande aktiviteter. Båten har en robust konstruktion med axel i syrefast stål, skovelhjul och rör i saltvattenbeständig aluminium samt nylon i alla lager..

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER TAMARAN

En ypperlig familje- och fritidsbåt med många möjligheter för den leksugna familjen!

Pioner Tamaran 155 Kg 350 cm x 1175 cm 4 Pers Blå, gul Typgodkännande enligt Det Norske Veritas regelverk

350 cm x 175 cm

Modell Kg Längd x Bredd Max Pers Standardfärger Certifiering

4

God plats med fyra fasta säten samt självläns vilka är viktiga detaljer för användaren. Båten har en robust konstruktion med axel i syrefast stål, skovelhjul och rör i saltvattenbeständig aluminium samt nylon i alla lager

Familj och barn Aktiv Familj Aktiv fritid Trampbåtar Pro


PIONER PROFF

Mer informasjon kommer!


Cipax reserverar sig för tryckfel och att avbildade båtar kan skilja sig från standardsortimentet och kan vara extrautrustade.

Nyheter och information: www.pionerboats.se

REGISTRERA DIN BÅT I MYPIONER GARANTI REGISTER

Registrera din Pionerbåt och få en 5 års skrovgaranti. Registrera dig idag och du har chansen att vinna ett presentkort för 10 000 kr som kan användas hos närmaste Pioner-återförsäljare. www.pionerboats.se/mypioner

Pionerboats 2014 SE  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you