Page 1


Hva er Livet på Nett? Livet på nett er en kampanje fra Medietilsynets Trygg bruk-senter, som vil få dere til å tenke gjennom hvordan man håndterer det å være på nett. Kampanjen snakker til både unge og voksne, så alle voksne gjør lurt i å engasjere seg. Kanskje dere kan snakke sammen om problemstillingene som dukker opp i quiz´en? På www.tryggbruk.no finner dere flere gode tips som kan hjelpe deg når du er på nett.

Tenk litt på dette Når man har dialog på nett er det lett å glemme at de som sitter på ”den andre siden” er virkelige mennesker – akkurat som deg. Hvordan ville du oppført deg hvis disse menneskene satt overfor deg i samme rom? Tenk litt på det og snakk gjerne med klassen din om følgende:


Er det forskjell på virkelig venner og nettvenner? Hvor mye bør du fortelle til venner du ikke kan se? Hvor mye tid synes du, læreren og foreldrene dine at du bør bruke på nett? Kan dere bli enige om tidsbruken? Hva er vitsen med merkingen av spill, og hvem skal bestemme hvilke spill som er ok å spille? Når dere har diskutert i klassen, kan dere fortelle foreldre eller søsken hva dere kom fram til. De voksne har ofte mye å lære av dere som er unge! Og ingen andre enn deg vet hva du opplever på nett, derfor er det viktig å snakke sammen.


Livet på nett – i virkeligheten Gjennom quiz´en og denne brosjyren får du et bittelite innblikk i livet på nett. Du vil sikkert komme opp i mange andre situasjoner der du lurer på ting. Kanskje har du gjort det allerede? Da er det fint å vite at det finnes mange som jobber for at akkurat ditt liv på nett skal bli så hyggelig som mulig. På www.tryggbruk.no finner du ressurser som kan hjelpe deg når du lurer på noe, eller som kan kontaktes hvis det skjer noe du ikke liker.


Stor konkurranse for hele klassen Lag en historie i form av bilder, video, tekst, lyd som viser hvordan dere i klassen opplever deres liv på nettet. Hva er det dere gjør på nettet? Hva er vanlig å gjøre? Morsomme ting, dumme ting, eller ting som dere lærer av. Gjør noe gøy sammen i klassen! Finn fram papirposene, lag egne figurer og sett i gang. Last opp deres bidrag på www.livetpanett.no og bli med i konkurransen om å vinne penger til klassekassen. Førstepremie kr 10.000 Andrepremie kr 5.000 Tredjepremie kr 5.000


Livet på nett  
Livet på nett  

Informasjonsmateriell rundt nettsiden Livet på nett, i regi av Medietilsynet - Trygg bruk.

Advertisement