Grantoppen nr 6, oktober 2018

Page 1

ALLE BLAZERE / FRAKKER / KÅPER OG YTTERJAKKER

÷30%

I HELE UKE 41

KUNNSKAP KVALITET SERVICE

KUNDEAVIS FOR GRAN HANDELSSENTER • NR 6 - UKE 41 - 2018 • ÅRGANG 30

Møt årets potet! Side 5

Smietorget feirer 30 år Side 9-19

Helsekosten har åpnet dørene Side 20

Velkommen til Gran! VELKOMMEN TIL

30 ÅRS JUBILEUM

BLI MED PÅ FESTEN TORSDAG 11. OKTOBER FRA KL. 17:45 ÅPENT TIL KL. 22:00

ASLE BECK

MIMRING 30 ÅR TILBAKE GRATIS POTETSUPPE BALLONGSLIPP


GRAN HANDELSSENTER

Nr. 6 Oktober 2018

GRANTOPPEN

Hei igjen!

1887-2018

For noen utrolig flotte dager vi hadde under Den Norske Potetfestivalen 2018 i september. Jeg er stolt over å se så mange besøkende i Gran og ikke minst over å få så mye skryt av festivalen, programmet og arrangementene. Vi har aldri tidligere hatt så mange besøkende under festivaldagene som i år. Det nærmest kokte i gatene og butikkene. Med aktiviteter spredt utover 4 dager fra tidlig til sent, og ikke minst med tanke på at det skulle være noe for alle aldre, er jeg utrolig glad for mottakelsen. Så TUSEN TAKK FOR AT DU KOM!

• Synsundersøkelser • Briller / Kontaktlinser • Solbriller med og uten styrke

Uten våre unike sponsorer hadde ikke Den Norske Potetfestivalen vært mulig. Men jeg må også få lov til å takke våre samarbeidspartnere som under dagene jobbet for at vi alle skulle få best mulig opplevelse. Så; Haugen Småbruk, UngHadeland, Bakerne i Jøtt Godt, Østre Gran Bygdekvinnelag, Brandbu Bygdekvinnelag, Jaren Sanitetsforening, Gran IL Turn, Gran Jente- og Guttekorps, Hadelandskirkene, Bondens Marked Norge, Hemlaga på Næs, Festivalbandet, Aleksandersen Lyd & Lys og ikke minst Rebels Music - dere er gull verdt!

TIMEBESTILLING: 61 33 01 30

“Nå til helgen er det Smietorget som slår på stortromma og inviterer til feiring i 3 dager til ende.”

Ditt IT kompetansesenter Ditt IT kompetanse senter Ditt Ditt IT kompetanse kompetanse senter senter Ditt ITIT kompetansesenter

Men vi kan jo ikke henge oss opp i bare gammel moro heller. I ­Regionsenteret vårt skjer det stadig noe. Nå til helgen er det Smietorget som slår på stortromma og inviterer til feiring i 3 dager til ende. Det er nemlig 30 år siden de åpnet som Hadelands første kjøpesenter og ikke minst med Hadelands første rulletrapp. Senteret har den siste tiden blitt fornyet og oppgradert inni, så alt ligger nå til rette for gode kundeopplevelser også i fremtiden. Vi ønsker lykke til med feiringen og ikke minst håper at du som besøkende benytter deg av alle de gode tilbudene du kan se inni avisen.

0 DATASYSTEMER AS

0 DATASYSTEMER AS

Ditt IT kompetanse senter

joltNETsky

Driftstjenester - løsninger

Med vennlig hilsen

Driftstjenester - løsninger

IT infrastruktur

IT infrastruktur

Programvareløsninger www.johnet.no IT infrastruktur IT infrastruktur IT infrastruktur joltNETsky Programvareløsninger Konsulenttjenester - service Kvalitet www.johnet.no Kompetanse Service Driftstjenester - løsninger IT infrastruktur Kvalitet Kompetanse Service Programvareløsninger Programvareløsninger Programvareløsninger Konsulenttjenester - service Konsulenttjenester Konsulenttjenester - service - service Konsulenttjenester - service

Kari Framstad Lokrheim Daglig leder Gran Handel og Håndverk

Driftstjenester - løsninger Driftstjenester Driftstjenester - løsninger - løsninger

www.johnet.no www.johnet.no www.johnet.no

www.johnet.no Kvalitet Kvalitet Kompetanse Kompetanse Service Service Kvalitet Kompetanse Service

Programvareløsninger

Konsulenttjenester - service

Kvalitet

// DRIVESAFE LENSES MADE BY ZEISS

Kompetanse

Service

Øyeblikket når reaksjonene dine er like skarpe

Øyeblikket når reaksjonene dine er som synet ditt. like skarpe som synet ditt.for sikker og ZEISS DriveSafe Lenses pålitelig bilkjøring.

ZEISS DriveSafe Lenses for sikker hverdagsbrilleglass som er optimalisert til alle brilleogEtbrukere pålitelig bilkjøring. som kjører bil. ■

Nr. 6 • Oktober 2018 • Årg. 30 UTGIVER: Gran Handel og Håndverk, Postboks 13, 2711 GRAN Telefon: 98 21 11 33 E-post: post@ghh.no DESIGN OG LAYOUT: Thure Trykk AS www.thure-trykk.no

Bedre syn under forhold med svakt lys gjør det sikrere og

Et hverdagsbrilleglass mer behagelig å kjøre som bil. er optimalisert til alle brillebrukere som kjører bil.

DISTRIBUSJONER: Innstikk i avisene Oppland, Hadeland og Varingen. Sendes også som selv­ stendig avis til øvrige som ikke har reservert seg mot reklame i Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad og Nittedal.

Redusert blending om natten fra møtende biler og veibelysning.

Skarpt syn når blikket ditt skifter mellom veien og instru-

mentpanelet, bak- og sidespeilene. Bedre syn undereller forhold med svakt lys gjør det sikrere og mer behagelig å kjøre bil.

Redusert blending om natten fra møtende biler og www.zeiss.no/vision veibelysning.

Kun hos dinnår ZEISS-optiker: Skarpt syn blikket ditt skifter mellom veien og instrumentpanelet, eller bak- og sidespeilene.

www.zeiss.no/vision

OPPLAG 36 000 TRYKK: Nr1 Trykk Lillestrøm Telefon: 63 80 50 80

FORSIDEFOTO: Fotograf BT Stokke As

DISTRIBUTØR: Amedia

MODELLER: Smietorget feirer 30 år til helgen og inviterer til feiring i 3 dager!

Optiker MSc Jarle Bang - Telefon 61 33 19 10 2


Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

GRAN HUDPLEIEKLINIKK

FYLLER 20 ÅR!

Din lokale leverandør av

KJØKKEN & BAD For

ha

Det er nå 20 år siden Lilleba Tomter startet sin hudpleieklinikk i Storgata i Gran. Det har vært år preget av mye arbeid, men hun ville ikke vært dem foruten. Hun elsker nemlig arbeidet sitt og gleder seg til å gå på jobb hver dag!

bergersenflis.no

ndl er a v

T!

NYHE

kjøkke

n

tintkom.no

GRANTOPPEN

Hadeland Flis og Interiør Storgata 39, 2750 Gran T: 61 33 42 26 post@hadelandflis.no

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Man. ons. fre.: 7–16.30 Tors.: 7–18 Lør.: 10–14

De er nå til sammen 8 personer som er tilknyttet klinikken, noen er ansatt og noen har leid seg inn i salongen. Felles for alle er at de er spesialister med godkjent terapeututdannelse, og alle er veldig opptatt av service og kvalitet i arbeidet de utfører! Dette innebærer hyppige kurs og seminarer for å oppdatere seg, for bransjen er i stadig utvikling, kan Lilleba fortelle. -Vi tilbyr behandling fra topp til tå, enten det gjelder hud, kropp, hender eller føtter, sier Lilleba, som bl.a. er utdannet permanent makeup-artist og tatoverer eyelinere, øyebryn og lepper. Klinikken satser for øvrig på to nye serier denne høsten, en medisinsk serie ved navn Environ, og Frøya, en norskprodusert makeup-serie.

Lilleba Tomter, innehaver av Gran Hudpleie­klinikk, som har vært 20 år i Gran Handelssenter.

- Vi gir gjerne råd og veiledning for dem som har hudproblemer. Hudhelse er viktig, ikke bare skjønnhet, og vi kan behandle de som har f.eks. acne, solskader og rosacea. Ikke alle vet at det finnes behandlingsmuligheter, men vi har gode resultater å vise til, noe som er givende for oss, avslutter innehaver Lilleba Tomter i den jubilerende hudpleieklinikken på Gran. Vi gratulerer hjerteligst med 20-årsjubileet!

SPESIALLAGET ØL OG PØLSE PÅ

GRANAVOLLEN GJÆSTGIVERI Daglig leder Stig Fossum ved Granavolden Gjæstgiveri gleder seg over stadig økende turistpågang i sommersesongen. Det er tredje året gjestgiveriet har hatt sommeråpent, og av de mange utenlandske gjestene er det overvekt av tyskere, kan Fossum fortelle. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Fossum har registrert en stigende interesse for historiske steder hos turistene, men det tar tid å innarbeide seg på utenlandsmarkedet. Nå har imidlertid mange europeiske reiseselskaper Granavollen-området med i sine kataloger, og Fossum jobber for å få fullt belegg også sommerstid.

Hadeland

Karriereveiledning og opplæring for voksne Du finner oss på Hadeland videregående skole: Skolelia 3, 2750 Gran, tlf. 61 31 77 40. www.karriereoppland.no

• REGNSKAP • LØNN • ÅRSOPPGJØR • ØKONOMISK RÅDGIVNING • FAKTURERING • BISTAND VED NYETABLERINGER

Storgata 41 - 2750 Gran - Tlf. 61 33 76 70 - Fax 61 33 76 79 e-post: post@haugen-regnskap.no www.haugen-regnskap.no

Vi gjør noe med arbeidsplassen din! -Kassaløsninger Vi gjør noe med arbeidsplassen din! -Kontormøbler Vi gjør noe med arbeidsplassen din! -Kontorrekvisita -Vaskeprodukter -Kassaløsninger -Kassaløsninger -Kontormøbler -Tørkepapir -Kontormøbler -Kontorrekvisita -Kaffemaskiner / Vannkjølere -Kontorrekvisita -Vaskeprodukter -Vaskeprodukter -AV-utstyr -Tørkepapir -Tørkepapir -Multifunksjonsmaskiner -Kaffemaskiner -Kaffemaskiner // Vannkjølere Vannkjølere -Gulvvaskemaskiner -AV-utstyr -AV-utstyr -Multifunksjonsmaskiner -Multifunksjonsmaskiner -Gulvvaskemaskiner -Gulvvaskemaskiner

Når gjestene kan tilbys tilleggsopplevelser som omvisning i Søsterkirkene og Steinhuset, ferdsel langs Kongevegen og i tillegg oppleve en svært hjemmekoselig atmosfære med kortreist og utsøkt mat, tror Fossum at omsetningen vil fortsette å øke. Det må nevnes at Hadeland Håndverksbryggeris øl tilegnet stedet, Gregers Granavøl, og Brandbu Pølsemakeris Granavollen-pølse, begge har høstet bifall hos gjestene. På denne tiden av året er det stor pågang fra kurs- og konferansearrangører, og dette er fortsatt den viktigste delen av driften ved det ærverdige gjestgiveriet, som har gjennomgått en pietetsfull restaurering de senere årene. Stig Fossum forteller at stedet jevnlig blir brukt også til brylluper og julebord, og både han og de ansatte gleder seg over de mange positive tilbakemeldingene fra gjestene!

KARRIERE OPPLAND

Daglig leder Stig Fossum (t.v.) og kjøkkensjef Hanne Lindahl ved Granavolden Gjæstgiveri, sørger for både god atmosfære og ikke minst utsøkt mat til alle gjester som er innom.

3


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

2018

Takk for sist!

4


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

Portrettet: Østre Gran Bygdekvinnelag

PRISBELØNTE BYGDEKVINNER «Grådig morosamt». «En oppmuntring». «En anerkjennelse av vårt arbeid.» Dette sier medlemmene i Østre Gran Bygdekvinnelag om at de under Potetfestivalen ble overrakt den gjeve prisen Årets Potet fra scena i Festivalteltet. For egen del sier vi: En meget fortjent oppmuntring til en gjeng meget driftige damer! Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf BT Stokke AS

Det å få betegnelsen «potet» har positivt fortegn i seg selv. Og at årets pris gikk til lokale bygdekvinner som kan sidestilles med poteten i allsidighet, er hevet over enhver tvil. Deres årsplan inneholder alt fra juletrefest, kurs innen forskjellige nyttige temaer, bygdedag, vandreturer, avleggerauksjon og deltagelse på forskjellige lokale kulturbegivenheter. I tillegg arrangerer de sommertur og teaterturer, som også er åpne for andre enn medlemmene. Alt gjøres for at laget skal være et attraktivt møtested i bygda, og gjerne tiltrekke seg nye

har formålet vært å skape levende bygder. Navnet ble endret til bygdekvinnelag i 2002, men ikke det faktum at de er viktige tradisjonsbærere av kvinnekultur og spesielt matkultur. De fleste har sett dem i aksjon på arrangementer med rot­ekte hadelandskultur på programmet, som e­ ksponenter for nettopp dette. Denne sommeren har de for første gang stilt som verter for tusenvis av turister på Granavollen, selvsagt med god hjelp fra andre frivillige. En in-

medlemmer. Bare de siste åra har 24 nye kommet til, så det er tydelig at aktivitetene fenger. Pr. i dag er medlemstallet 49 damer fra 34 til 85 år! NM PÅ LYGNA EN STOR OPPLEVELSE -Toppen på kransekaka så langt var vel vår bistand under NM på Lygna i 2017, da vi serverte lokal potetsuppe til «hele Norge» og bl.a. fikk innslag på riksdekkende radio og TV, forteller damene i ØGBK. Og mye av æren for både potetprisen

Helt siden det første bondekvinne­laget i Gran ble stiftet for 81 år siden, har formålet vært å skape levende bygder. ternasjonal jentefest er også av nyere dato og vil bli fast innslag på årshjulet. Første året kom det 90 stykker til denne festen på Lidskjalv! Dette er med på å integrere nye landsmenn og skape forståelse kulturer imellom. En fast oppgave hver høst for de lokale bygdekvinnene er pyntingen av kirkene til høsttakkefest. Juletrefesten i januar har de sammen med Gran Frivilligsentral og NAF.

og annet som er blitt lagt merke til, gir styremedlemmene til sin kreative «forkvinne», Anne Marie Hvattum. Lederen repliserer at ingen ting blir en suksess uten et godt lagspill. - Jeg har med meg en gjeng ja-damer som alltid stiller opp når det trengs, derfor er det både moro og inspirerende å være leder i Østre Gran Bygdekvinnelag, sier hun. VIKTIGE TRADISJONSBÆRERE Helt siden det første bondekvinne­ laget i Gran ble stiftet for 81 år siden,

MEDLEMSMØTER MED INNHOLD En viktig del av aktiviteten til ØGBK 5

foregår på lagets medlemsmøter, som det innkalles til 8 – 10 ganger i året. Mat, førstehjelp og diverse håndarbeidsteknikker er eksempler på temaer som tas opp. De inviterer gjerne seg selv til møter med kvinnelige gründere for å vise sin støtte og engasjement, og de er også sterkt inne i bildet når det gjelder den årlige kreftaksjonen. De siste åra har de klart å samle inn ½ million lokalt til dette formålet! ENGASJEMENT UTOVER LANDEGRENSENE Norges Bygdekvinnelag, stiftet i 1946 under navnet Norges Bondekvinne­ lag, er lagets moderorganisasjon. Gjennom denne tilhørigheten er laget med og støtter kvinner i andre land. Et prosjekt som går over de neste to årene er å styrke livsgrunn­ laget for bl.a. kvinnelige jordbrukere i Guatemala. Til slutt vil vi komme med en oppfordring til alle som har lyst og anledning til å være med i et meningsfylt fellesskap til beste for bygda si: Meld deg inn i bygdekvinnelaget og bli med på moroa! VI GRATULERER DE DRIFTIGE DAMENE I ØGBK MED ÅRETS VELFORTJENTE POTETPRIS!


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

- De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland

ranstunet

Nr. 6 Oktober 2018

Følg oss på

Storgata, 2750 Gran www.g ranstunet. no

NY MOTEBUTIKK PÅ GRANSTUNET! BLI MED I EUROSKOS KUNDEKLUBB -En god nyhet til våre kunder i høst er at det nå er opprettet en kundeklubb innen Eurosko-kjeden, sier Finn Hellum i Eurosko Gran. – Tanken bak klubben er å belønne trofaste kunder med de fordelene klubbmedlemskapet gir, sier han.

Torsdag 15. november åpner dørene til den nye klesbutikken i 2. etasje på Granstunet, kan aksjonærene fortelle. Butikk-konseptet er blitt til gjennom et samarbeid mellom flere, og det passer godt inn i en langsiktig plan om å utvikle senteret til å bli Motehuset Granstunet, sier aksjonærene.

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Granstunet

Medlemsfordelene får du via en app som lastes ned på telefonen din. Alle kjøp i din lokale Eurosko-butikk registreres der, slik at du etter en tid sitter på en kjøpshistorikk, om du skulle trenge det.

Hovedleverandøren til butikken vil være Bestseller (Vero Moda, Vila, Pieces), og det jobbes fortløpende med flere spennende merker. - Vi er stolte av å kunne tilby produkter av høy kvalitet, og vårt mål er at alle våre kunder skal få en positiv handleopplevelse, sier aksjonærene til Gran=Toppen.

- Har du ikke smarttelefon, kan vi i butikken hjelpe deg med å opprette et medlemskap i klubben. Det er også mulig å gå inn på butikkjedens hjemmeside, www.eurosko.no eller sende SMS til 2242 med kodeord EUROSKO, forteller Hellum.

Navnet på butikken er enda ikke helt klart, og det er satt i gang en konkurranse på Facebook for å engasjere kundene. Konkurransen har fått bra respons, og det har kommet inn mange gode navneforslag, sier aksjonærene, som gleder seg til å vise fram den nye tilveksten på Granstunet.

Medlemskapet er gratis og gjelder alle Eurosko-butikker, men er knyttet til eiergrupperinger. Hellum forteller at Eurosko i Gran og Brandbu er i samme gruppe, så du får samme fordelene om du har meldt deg inn i butikken i Gran, men handler i Brandbu. Er du i Oslo, derimot, må du være medlem i en annen eiergruppe. Du kan være med i

så mange grupperinger du bare vil. - Sørg for å bli medlem i Euroskos nye kundeklubb og få alle fordelene! ­avslutter Finn Hellum (bildet) i ­Eurosko Gran.

KVALITETSKLÆR FOR HØST OG VINTER Butikksjef Mari Kvale Lysen hos Lindex på Granstunet vil gjerne fokusere på yttertøy for barn denne gangen. – Vi har fått inn utrolig mye fint i butikken nå, og jeg ønsker spesielt å promotere Fix-merket, som første gang kom på markedet i Sverige i 1925, forteller Mari.

vanter, krager, luer og i det hele tatt alt en unge trenger i en aktiv hverdag, enten stedet er barnehagen eller skolen. Noe av tilbehøret tilbys i ull, noe er produsert i vannavstøtende stoffer. Felles for alt er god kvalitet.

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Anne Lise Skjaker/Lindex

- Når vi kan fortelle at Fix i tillegg til den gode kvaliteten også er overkommelig i pris, er det ikke rart at mange velger dette merket når ungene skal kles opp fra topp til tå for høsten og vinteren, sier Mari Kvale Lysen i Lindex på Granstunet. Vi lar ellers bildene tale for seg selv, og ønsker alle en god og varm høst med kvalitetsklær fra Lindex!

- Dette merket er stadig «in» til ungene. Som mor selv vektlegger jeg at ungas klær er slitesterke, holder ungene varme og hindrer at de blir klamme under. Det er også viktig med god bevegelsesfrihet. Alt dette innfrir Fix, og mer til! Årets garderobe for unger i

størrelsen 92 – 128 cm har mange fine mønstre og farger. Det ligger an til å bli en virkelig fargesprakende høst for ungene dette året! Av yttertøy har Fix både jakker, bukser og hele dresser. I tillegg finnes et meget godt utvalg av tilbehør. Vi snakker om votter,

Det finnes også mye lekkert for damene hos Lindex på Gran, og her er butikksjef Mari Kvale Lysen og ass./vm Anita Mathiassen i avdelingen for tilbehør. Selvsagt er det også godt utvalg i yttertøy for de voksne.

6


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

Italienske og tyrkiske retter.

Kos ❤ KOS dere DEREsammen SAMMEN hos MEDoss OSS!

Vi byr på deilige biff-retter, italienske og tyrkiske retter.

GRANSTUNET Åpent 10-22 • Fr. og lø. 10-23 • Søndag 12-22 Take-away: 61 33 11 00 • Alle rettigheter

De to ansatte på Nordeas avdeling på Gran, Anette Bunes-Roa til venstre og Grete Ruden Prestkvern. I midten bedriftsrådgiver Ola Holmstad.

Apple Pay er her:

GJØR MOBILEN DIN TIL EN DIGITAL LOMMEBOK! ÷30%

LØRDAG 13/10 Alle barnefarger fra Penol, Bic og Faber-Castell

Det sier Grete Ruden Prestkvern i Nordea Bank på Granstunet. – Som kunde i Nordea kan du betale i butikken med iPhone og Apple Watch. Det er enkelt, raskt og sikkert i alle kontaktløse terminaler over hele verden, sier Ruden Prestkvern.

Barnebøker

÷30%*

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Du kan også betale i apper på iPhonen din, og tillegg på nett med iPad og Mac. - Er du ikke kunde i Nordea, men har BankID fra en annen bank, kan du enkelt registrere deg som kunde ved klikke deg inn på www.nordea.no og ta i bruk Apple Pay i morgen!

*gjelder ikke bøker utgitt i 2018

Notabene Granstunet

- Apple Pay sammen med mobilbank-appen til Nordea gir deg full kontroll over din økonomi! Appen er gratis og du kan f.eks. sende APP via SMS til 06001 og få tilsendt link til din telefon, sier Grete Ruden Prestkvern i Nordea Bank til vår avis.

KJØP IPHONE

Vinterjakka til deg selv og barna kjøper du hos oss!

XS/XS MAX I DAG!

NYHET!

Fra kr

529,pr mnd.

NB! Forbehold om utsolgte varer.

Gran

– gir deg valgmuligheter Få inntil 4500,- i rabatt ved kjøp av flere briller i vårt fordelsprogram

– gir deg valgmuligheter Få inntil 4500,- i rabatt ved kjøp av flere briller i vårt fordelsprogram

Off. godkj. optiker Christian H. Torp Granstunet 2. etg - 2750 Gran - Telefon: 61 33 70 20 7


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

Dette skjer på Granavollen

Velkommen!

Glasslåven Kunstsenter:

• Utstilling: Malerier og grafikk av Annette Hveem Narum • Innvielse av nytt konsertpiano 13. okt. kl. 20: Konsert med jazzpianist Tord Gustavsen: bestillingsverket «Ferdaminni» av A.O. Vinje. • Åpent lørdager og søndager kl. 11-16.

Steinhuset: • Torsdag 18. oktober kl. 19.00. Foredrag med Dan Børg Akerø, “Mitt liv i TV-mediets historie”. • Tirsdag 6. november kl. 19.00. Foredrag med Odd Karsten Tveit, “Trygve Lie - Israels Gudfar”.

KONTORLEVERANDØREN GJØR NOE

MED ARBEIDSPLASSEN DIN! Cato Bang i firmaet forteller at det nå er stort fokus på kassa­ løsninger ute hos kundene. En ny lov trer i kraft 1. januar 2019, og den stiller nye krav til kassene. Datautskrifter skal kunne tas ut dersom skattemyndighetene krever det, og slikt blir det økt salg av! Tekst og foto: Anne Lise Skjaker De seks ansatte, som opererer innenfor Opplands fylkesgrense og har hovedbase på Gjøvik, har mer enn nok å henge fingrene i. Service står i høysetet, og kanskje er det årsaken til at kundene blir stadig flere og omsetningen øker. Den ligger nå på rundt 19 millioner, av dette utgjør møbelsalget ca. 7 millioner. Cato har med seg sønnen Anders i selgerteamet, og de registrer at det blir stadig flere Hadelandskunder, men firmaer og

Les mer: rhbank.no/ask

Aksjesparekonto -en skattegave til folk flest Har du aksjefond eller aksjer med gevinst?

privatkunder fra Harestua til Beitostølen betjenes med like stor flid. Ingen kunder er for små og ingen for store, fastslår Bang, som gjerne kommer innom med kontorrekvisita, kontormøbler, vaskeprodukter, AV-utstyr, multifunksjons-maskiner og gulvvaskemaskiner, for å nevne noe.

Da bør du flytte til Aksjesparekonto innen 1. desember 2018 for å utnytte fordelen med skatteutsettelse.

– Det har gått mye kaffemaskiner den seinere tida, og kanskje er det jungeltelegrafen som har meddelt at også kaffen vi leverer er av beste kvalitet! sier Cato Bang (bildet), som merker stor interesse for firmaets produktkatalog.

GRAN HANDEL OG HÅNDVERK – BRANSJEOVERSIKT Her finner du oversikt over våre medlemmer Navn

Telefon

BANK - FORSIKRING - EIENDOMSMEGLING DNB 03000 DNB Eiendomsmegling 48 29 40 00 Eiendomsmegler1 61 32 70 20 Hadeland Gjensidig Brannkasse 61 32 72 50 Nordea 48 10 09 95 Sparebank1 Gran 02130

Lokalisering

Storgata Storgata Smietorget Storgata Granstunet Smietorget

BESPISNING Bakeriet Smietorget Granstunet Kaffe- og lunsjbar Hadelandsbakeriet

46 42 99 13 92 68 17 39 61 33 18 70

Smietorget Granstunet Storgata

BIL Bilskaden Hadeland Mohagen Bil Møller Bil Gran

61 33 89 00 61 39 50 00 24 03 37 50

Jaren Mohagen Mohagen

BOKHANDEL OG LEKER Norli Bokhandel Notabene Granstunet

61 33 25 05 61 33 03 50

Smietorget Granstunet

DAGLIGVARER OG KIOSK Coop Extra Spar

61 33 82 30 61 33 16 94

Gran Handelspark Smietorget

ENTREPRENØRER, BOLIGBYGGERE OG HÅNDVERKERE BoligPartner 47 80 17 00 Gjøvik Gulbrandsen & Olimb 61 33 55 51 Mohagen Nordbohus 61 13 92 50 Gjøvik Norgeshus Hadeland 97 66 86 24 Storgata Ny Bolig / Vestlandshus 91 38 16 71 Gran Sentrum Sørbråten Blikk og Ventilasjon 91 82 10 34 Jaren Øistad Elektro 61 33 03 48 Gran Øst FRISØR, HELSE, VELVÆRE OG TRENING Anitas Noa 61 33 43 00 Apotek 1 Granstunet 61 31 32 60 Apotek 1 Smietorget 61 31 38 90

Storgata Granstunet Smietorget

Navn Carisma Cebrina Hårstudio Gran Hudpleie Hadeland Treningssenter Parfymeriet Skin Tonic Tråkket Frisør Vita Exclusive

Telefon 61 33 10 41 61 33 96 40 61 33 20 33 61 31 36 50 61 01 00 64 61 33 09 30 61 33 00 18

Lokalisering Granstunet Smietorget Storgata Gran Handelspark Granstunet Gran Sentrum Gran

INTERIØR, TEKSTIL OG UTSTYR Annes Garn og Litt av hvert Gran Jern og Hage KID Interiør Malia Traktøren Smietorget

61 33 14 50 61 33 27 77 94 02 61 33 61 32 72 00 98 28 89 91

Storgata Storgata Granstunet Vassenden Park Smietorget

KLÆR OG SKO Cubus Dressmann Eurosko Gran Floyd Garant Sko Gate 8 Hidem Lindex Liten og Unik / Mitz Match Gran Tråkk Inn

23 21 89 09 23 21 89 45 47 77 12 38 61 33 0884 46 42 99 04 61 33 81 88 61 33 08 20 61 33 19 06 61 33 12 02 61 33 17 40 61 33 01 90

Granstunet Granstunet Granstunet Smietorget Smietorget Granstunet Storgata Granstunet Granstunet Storgata Storgata

KONTORBEDRIFTER Accountor Hadeland Azets Insight AS BDO Deloitte Hadeland AS Haugen Regnskap JohNET Datasystemer Kontorleverandøren Gjøvik Vekstra Hadeland Regnskap Visma Software AS

61 31 99 20 46 40 40 00 61 13 64 40 40 03 41 00 61 31 31 31 61 33 76 70 61 33 88 40 61 13 89 00 61 31 30 30 09101

Storgata Gran Sentrum Gjøvik Gran Sentrum Storgata Storgata Gran Øst Hundalen/Gran Granstunet Vassenden Park

61 33 77 00 61 33 02 25

Granavollen Granavollen

OVERNATTING OG SELSKAPER Granavolden Gjæstgiveri Hotell Hadeland

8

Navn OVERNATTING OG SELSKAPER Lygnasæter Hotell Prestmarken Pensjonat Sanner Hotell AS

Telefon

Lokalisering

61 32 86 13 61 33 12 22 61 33 33 00

Lygna Gran Granavollen

SPORT OG FRITID Intersport Gran Sport Sport 1 Hadeland Stonefly

61 31 32 50 40 43 77 73 91 54 83 79

Storgata Smietorget Sagatangen

UR, GULL OG OPTIKK Brillehjørnet Gran Optikk AS Gullsmed Fagerholt Lille Gullkorn S. O. Bang Ur & Optikk

61 33 19 10 61 33 70 20 61 33 02 39 45 41 09 54 61 33 01 30

Gran Øst Granstunet Storgata Granstunet Storgata

ANDRE Alarm og Service AS Alfa Sko Bergersen Flis Buddy Gran Containerservice Hadeland Dyrlegene på Hadeland Fotograf BT Stokke Glasslåven Kunstsenter Granstunet Hadeland Eiendomsdrift Hadeland Landhandel Hadeland Taxisentral Hapro Jobb og Karriere Lavvoutleie.no Lunner Produkter Maxbo Gran Almenning Opsahl Begravelsesbyrå Ortopediteknikk Otrera AS Portcenteret Østlandet AS Power Gran Securitas Hadeland Smietorget Telenorbutikken TG Eiendom Vassenden Park

97 49 90 00 61 33 69 00 61 33 42 26 91 33 53 49 90 91 69 20 61 33 40 00 61 33 05 78 91 34 66 33 47 87 17 21 90 88 90 88 93 20 21 81 61 33 30 00 61 33 95 00 95 72 58 74 61 32 49 60 61 31 30 60 61 33 27 00 95 25 16 75 46 52 70 00 95 78 06 19 61 33 97 00 02452 90 11 75 40 61 33 80 20 41 03 00 80 61 31 96 30

Smietorget Vassenden Park Storgata Granstunet Mohagen Gran Sentrum Storgata Granavollen Granstunet Smietorget Storgata Storgata Brandbu og Gran Jaren Lunner Almenningstråkket Jernbanegata Gran Sentrum Gran Sentrum Vestre Gran Granstunet Hønefoss Smietorget Granstunet Gran Sentrum Gran Sentrum


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

VELKOMMEN TIL 30 ÅRS JUBILEUM TORSDAG 11. - 13. OKTOBER

Gratulerer Denner høsten er helt spesiell for oss på Smietorget. Vi feirer nemlig 30 års jubileum og vi har pusset opp felles­ arealene våre. Dette ønsker vi å markere med fest tre dager til ende. Vi inviterer derfor dere alle til jubileumshelg 11. til 13. oktober.

Jeg er veldig stolt av å kunne få være senterleder for denne fine gjengen. Vi har et veldig godt miljø, vi hjelper hver­ andre og vi drar lasset i samme retning. Vi setter umåtelig pris på våre trofaste kunder og håper at dere alle vil være med på å feire jubileet sammen med oss. Vi kommer til å by på mye god underholdning, servering av mat og drikke og for ikke å glemme alle de fantastisk gode jubileumstilbudene dere kunder kan benytte dere av disse tre dagene.

Når en begynner å mimre og tenke 30 år tilbake, har Smie­ torget vært bygget om mange ganger, butikker skiftet ut og ekstra byggetrinn tilkommet. Når det gjelder ansatte, er det kun en ansatt som har vært trofast gjennom 30 år. Det er Ingeborg Andersen fra SPAR. Vi på Smietorget ønsket å gi henne en oppmerksomet, derfor overrasket vi henne med en «Bli ny dag!». Gratulerer Ingeborg! Å være tro mot arbeidsplassen i 30 år kan du være stolt av.

Velkommen til festdager på Smietorget! Med vennlig hilsen

Kari Morka

Vi har endret farger i fellesarealene, investert i nye krakker, søplekasser, utstillingsmontere og profilering. Vi gleder oss alle over denne forskjønningen og håper at dere kunder også liker det.

Senterleder

For oppdaterte tider og mer informasjon, følg oss på Facebook.no 9


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

BLI MED PÅ FESTEN! Torsdag 11. oktober fra kl. 17:45 ÅPENT TIL KL. 22 09:00 til 22:00 09:00 til 22:00 10:00 til 14:00

Ved handel på Traktøren , er du med i trekningen av en Bakepakke verdi kr. 569,Smaksprøver fra Cemo. Skechers-dag hos Garant Sko. Hege fra Skechers er på besøk og gir hjelp og info om høstens modeller. Kom og prøv Skechers denne dagen og bli med i trekningen av et par komfy Skechers sko! GRATIS blodsukkermåling på Apotek 1 Smietorget. 30% på Betavivo havrehjerter.

Minikonsert med Asle Beck Vi er så heldig at Asle Beck vil være med å åpne vårt 30 års jubileum torsdag 11 oktober kl. 18:00

JUBILEUMSÅPNING TORSDAG kl. 17:45 Kl. 17:45

ÅPNING AV 30 ÅRS JUBILEUM OG NYOPPUSSENDE FELLESAREALER Ved Ordfører Willy Westhagen og elever fra musikklinja på Hadeland VGS.

Kl. 18:00

MINIKONSERT MED ASLE BECK

Dere har sikkert hørt: «Det sies der ute at vi bor på hotell - men ingenting likner på luksus i kveld.» Dette er en linje i tittelsporet fra det nye albumet “Bruvoll Hotell”, som Beck fikk god tid til å jobbe med under et fengselsopphold på Bruvoll Fengsel for tre år siden. En periode i livet artisten selvfølgelig ikke er stolt av, men som altså førte til at et nytt og meget etterspurt album så dagens lys. Asle Beck har siden gjennombruddet i 2008 med radiohiten Skur 55

MØNSTER: EDDERKOPPER

Kl. 18:00 FOR BARNA! Perleverksted utenfor Norli. Lag din egen Halloween edderkopp! GRATIS IS til barna. Kl. 18:30

MIMRING 30 ÅR TILBAKE. Hvordan opplevde folk på Hadeland at det kom et kjøpesenter til bygda. Vi hører hva eiere, kunder og de som var barn fortelle sin historie. Konferansier Trond Øverlier.

Elever fra musikklinja på Hadeland VGS, underholder med sang og musikk.

Kl. 19:30 Kl. 21:00

KVELDSMAT Helbjørg Stensli og Marit Morstad serverer hjemmelaget potetsuppe.

Velkommen til dere alle!

1. Perle oversiden og undersiden til edderkoppen du vil lage. Stryk og avkjøl.

2. Finn også fram 4 piperensere og perler i to farger. Ha lim på den ene delen av edderkoppen.

3. Sett fast piperenserne i limet.

4. Ha på litt mer lim, og sett på den andre delen av edderkoppen.

5. Tre perler på piperenserne – annenhver farge gir stripete edderkoppbein.

6. Bøy beina midt på, sånn at edderkoppen kan stå.

(“Jeg tror jeg er forelska”) opplevd en voldsomt økende interesse for musikken sin, de ærlige, personlige tekstene og fengende melodiene. A ­ rtisten som er bosatt på Skedsmokorset, er nå på diverse strømmetjenester helt på høyde med artister som Finn Kalvik, Halvdan Sivertsen, Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde, for å nevne noen. Asle Beck solgte til fulle hus sist han spilte på Hadeland, et år siden nå i Musikk-kjeller`n, og han gjør en ny full konsert med band 27. oktober midt i Gran i samme kjeller.

Tilbakeblikk Jeg forsøker etter beste evne å se fremover. Å ta et tilbakeblikk ved enkelte milepeler kan av og til også gi positive tanker som kan være verdt å ta med seg inn i fremtiden.

Edderkoppkropper:

Bruk gjerne #perlehumør om du deler prosjektene dine på instagram!

Hadeland Eiendomsutvikling as ble stiftet i 1985. Vi var ti aksjonærer, alle ganske jevngamle og over tredve år yngre enn i dag. Det var «all time high» og dette sammen med stort pågangsmot gjorde at vi skulle «erobre» eiendomsmakedet på Hadeland.

STORT BALLONGSLIPP Ballongene inneholder gaver fra alle butikkene på Smietorget. Hovedgevinst fra Smietorget: Gavekort på kr. 2000,-

Tore Solberg,snart klar for

Med en egenkapital på 650 tusen kroner satte vi i åpning av nytt kjøpesenter gang med å bygge for 32 millioner. Femtusen kvadratmeter kjøpesenter alt for langt unna Gran stasjon, det som den gang var sentrum i Gran. Butikker i to etasjer og rulletrapp i tillegg til to heiser var ifølge de fleste helt galskap. Jeg må i etterpåklokskapens perspektiv innrømme at med en rente på 15% og lav egenkapital så kunne dette gått galt, men det ga oss en bratt læringskurve.

Hurra for Smietorget, gratulerer med jubileet! Vi koker potetsuppe og ønsker alle velkommen til å smake. Oppskrifta vi bruker er utviklet av Nanna Jacobsen. Suppa er - i tillegg til poteter - laget av purre, sjalottløk, hønsekraft, mjølk , creme fraiche, spinat, litt timian og med bacon på toppen. Kom og smak, den er jøtt god!

Ingen av oss ti aksjonærer hadde klart dette alene, men samarbeid og ulike yrker og erfaringer gjorde at vi holdt hodet over vannet. I dag har vi etter fire ulike byggetrinn, et bygg på tolvtusen kvadratmeter og har klart å bidra til arbeidsplasser og til en verdiskapning. Fra 1988 og frem til nå har det skjedd store endringer i regionsenteret Gran. Jeg tror at de neste 30 årene kan bli like spennende for de som tør og ønsker å satse videre på regionsenteret og ikke minst på hele regionen Hadeland.

Hilsen Marit og Helbjørg

For oppdaterte tider og mer informasjon, følg oss på Facebook.no 10


Nr. 6 Oktober 2018

GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER

BLI MED PÅ FESTEN! Fredag 12. og lørdag 13. oktober Eystein Hagen lager god stemning i Bakeriet fredag kl. 12:00

FREDAG 12. OKTOBER 09:00 til 20:00 Smaksprøver på på Vitaminbjørner og Møllers Omega-3 på Apotek 1 Smietorget. Quiz på Apotek 1 Smietorget. Det trekkes ut to vinnere som får gavepose med Vitaminbjørner og Møllers Omega-3. Rieker-dag hos Garant Sko. Kom og prøv Rieker denne dagen og bli med i trekningen av en veske fra Rieker. Goodiebags til deg som handler Rieker! Kake og kaffe Ved handel på Traktøren fredag, er du med i trekningen av Hardanger Bestikk Ramona 24 delers bestikk verdi 2.699, Smaksprøver fra Cemo . Kl. 12:00

EYSTEIN HAGEN lager god stemning i Bakeriet.

Kl. 13:00

BOKKAFÉ med forfatter Helge Haakenstad Han signerer bøker og forteller om forfatterskapet sitt. Enkel servering!

Eystein Hagen er en etablert artist, komponist og lyriker fra Lunner på Hadeland. Han er virksom i flere konstellasjoner både aukustisk og med ulike band. Både alene og med hjelp av sitt store nettverk av musikerere og artister, kan Eystein tilby musikalske opplevelser av høy kvalitet. Det være seg en intim nær stund for et lite, lydhørt publikum eller en stor-scene produksjon med fullt band. Du treffer han i Bakeriet fredag!

Møt Helge Haakenstad på Norli fredag kl. 13:00. Her vil han fortelle om forfatterskapet sitt. Helge Haakenstad er født i 1945 og oppvokst på Nordbråten gård innerst i Maridalen ved Oslo. Han har slekt fra plassene Mago og Østbråten i Nordmarka og fra Roa på Hadeland. Han er forstkandidat fra Universitetet for Miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås, 1970. I hele sitt yrkesaktive liv har han arbeidet med flersidig og bynært skogbruk, natur og kulturhistorie.

LØRDAG 13. OKTOBER 11:00 til 14:00

SMOKKEDAG PÅ NORLI! Kom og levér smokken din til Ringobamsen og du vil få en diplom. Ekstra premie til de 20 første!

Kl. 11:30

GoodVibe holder et forrykende show i fellesarealene i annen etasje.

Kl. 12:00 Kl. 13:00

MØT OG HILS PÅ SNØSØSTRENE! De elsker å bli tatt bilde av og Snødronningen og søsteren hennes håper mange vil være med på fotoshoot i eget lokale utenfor NORLI. Søstrene inviterer dere også til å starte snømannsesongen tidlig i år! Kom og bygg snømann med dem i en festlig lek klokken 13:00 ved eget lokale utenfor NORLI.

Kl. 14:00

VI INVITERER TIL JUBILEUMSKAKE OG KAFFE i fellesarealene i annen etasje.

må forvalte den på en ansvarsfull og bærekraftig måte. Haakenstad har også skrevet flere bøker om bygdefolks liv og historie, og han har vært en av drivkreftene bak Kulturminnevandringene i Maridalen.

Forfatteren har i alle år vært opptatt av friluftsliv, fiske og vår unike skog- og fjellnatur. Denne naturen har vi bare til låns, og vi

Snøsøstrene kommer lørdag kl. 12:00 Snøsøstrene kommer enda en gang tilbake til Smietorget, denne gangen for å feire senterets storslagne 30 år! De gleder seg veldig til å få hilse på alle barna som tar del i denne festlige dagen! Du møter dem i fellesarealet og senere i eget lokale utenfor NORLI hvor dere kan møte og ta bilder med Snødronningen og søsteren hennes! Vi oppfordrer alle til å ta del i magien og komme kledd som sin favoritt-prinsesse eller -prins!

For oppdaterte tider og mer informasjon, følg oss på Facebook.no 11


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

Ingeborgs “bli ny dag”

JUBILEUMSTILBUD

etter 30 år på Smietorget

Torsdag – Fredag – Lørdag

Etter 30 år på Smietorget ønsket vi å overraske Ingeborg med en ”bli ny dag”.

÷30%

Det klarte vi til gangs og de som kjenner den blide jenta fra frukt og grønt avdelingen på SPAR, kan sikkert høre latteren hennes da vi overasket henne. Ingeborg har fylt de fleste roller i butikken disse årene. Hun startet opp på AKA for 30 år siden før SPAR overtok. Vi fikk en fantastisk fin dag sammen! Hun startet dagen på Cebrina Hårstudio, fortsatt med make up på Vita Exclusive før hun ble overrasket med et helt nytt antrekk fra innerst til ytterst på Floyd, KappAhl og Garant Sko. Bildene taler for seg.

på valgfri vare!

GRATULERE med 30 år på Smietorget, Ingeborg!

(ikke kombinert med andre tilbud )

Smietorget

JUBILEUMSTILBUD

Smietorget 30 år

P

MEDLEMSKUP

Torsdag 11.10 ÷25% på en valgfri vare

ALLE KOFFERTER

(gjelder ikke allerede nedsatte varer)

30%

Fredag 12.10 ÷50% på Fluffy Pledd

ALLE BARNEBØKER

50% Tilbudene gjelder ikke 2018-utgaver og allerede nedsatte bøker

LYKKEPOSE

Lørdag 13.11 ÷30% på garn

ALLE LEKER

FOR

3 2 Tilbudene gjelder kun denne uke

Smietorget 12

FOR BARN & UNGDOM

30,-


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

VANVITTIGE JUBILEUMSPRISER TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

KEN!

% 0 3 ÷ % 0 3 ÷ 0%

BUTIK E L E H Å P ! UTIKKEN B E L E H Å P TIKKEN! U B E L E H Å IKKEN! P T U B E L E H PÅ

÷3

TIKKEN! U B E L E H Å IKKEN! P T U B E L E H KEN! PÅ K I T U B E L E N! PÅ H E K K I T U B E JUBILEUMSÅPNING TORSDAG KL 18.00 PÅ HEL VI DELER UT GOODIEBAGS TIL DE

TORS-FRE-LØR TREKKER VI EN HELDIG VINNER BLANT VÅRE HANDLEDE KUNDER. SMAKSPRØVER ALLE DAGENE!

70 FØRSTE

HANDLENDE KUNDENE. EN GOODIEBAG PR.KUNDE TORSDAG:

FREDAG:

LØRDAG:

BAKEPAKKE TIL VERDI AV 569,-

HARDANGER BESTIKK RAMONA 24 DELERS BESTIKK VERDI 2.699,-

BLAFRE BARNESEKK MED MATBOKS OG TERMOS VERDI 729.*Gjelder ikke i kombinasjon med andre rabatter / tilbud /allerede nedsatte varer.

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget

13

Traktorensmietorget


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

Høstmoter på Smietorgets butikker bugner nå over av høstens nyheter. Fyll opp garderoben under jubileumsdagene - vi kan love mange gode tilbud som garantert faller i smak!

GARANT SKO - Høstmoten er alltid spennende, og det finnes absolutt noe for enhver smak også denne sesongen, sier Gry Nordnes Gamme i Garant Sko. -Boots er den ultimate hverdagsskoen om høsten, og i år er både de grove med snøring/glidelås og de enkle, nette modellene med i trendbildet, sier Gry.

Sorte Chelsea-boots er en klassiker som aldri blir feil, og de kan kombineres med de fleste antrekk. Når det gjelder farger ser vi at burgunder og grønt står sterkt i motebildet denne høsten. Tips: Ankelskoletter med rund topp gjør stilen røff, mens spiss topp gir et mer elegant uttrykk! - Sneakers er fortsatt med i motebildet. De er komfortable og gir et avslappet utrykk. Se spesielt etter kraftige såler denne sesongen! sier Gry Nordnes Gamme i Garant Sko.

FLOYD Mona-Elisabeth Blom i Floyd melder om en fargerik høst på klesfronten. Både vinrødt, grønt, rødt, oker, marine, sort, ­gammelrosa og rust finnes på stativene i butikken. Rutete bukser, kjoler og ytterjakker er «in», og fuskepelsen er i skuddet. Et «must» denne høsten er bukser i skinnlook. Buksemoten sier ellers mye smale buksebein, men vi finner også noen med sleng. Fløyel er tilbake. - Når det gjelder overdeler, ser vi bluser med blomstermønster, dyreprint og prikker, og damene kan fortsatt ikle seg dressjakker. Høstens gensere finnes i forskjellige fasonger, og en del er såkalt «oversize».

- Collegekjolen har fått sin renessanse denne høsten, men ellers finnes kjoler i de fleste fasonger. Skjørtekantene har strukket seg nedover, og skjørtene skal gjerne ha volang og god vidde, noe som matcher strikkegensere helt perfekt. - Det skulle være nok å velge i, og vi ønsker alle velkommen innom Floyd på Smietorget, avslutter Mona-Elisabeth Blom.

14


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

CEBRINA

SPORT 1

Røft og tøft er stikkord, og framtredende moteguruer sier at om du vil være moteriktig på håret i høst, er skulderlangt, rett avklippet hår absolutt godkjent!

Nils Arne Morka i Sport1 på Smietorget sier at butikken aldri har hatt bedre utvalg enn nå i sporty høst- og vinterklær. - Jordfarger er igjen i motebildet, og rødt, orange, grønt og rust dominerer. Vi har sporty kvalitetsklær fra Fjellräven, Norrøna, Scandinavian Explorer, Twentyfour, Bergans og flere til, og bredden i merkesortimentet er bedre enn noen gang, sier Nils Arne.

Men mye er lov, og motene gir rom for at hver enkelt kan finne den stilen som kler dem best. -Fellesnevneren er likevel mye tekstur, slik at helhetsinntrykket blir røft! Når det gjelder farger er kobber, rødlig og brunt, altså høstens farger, i skuddet, forteller Lillan Skjølås i Cebrina Frisør på Smietorget.

Scandinavian Explorers lette dunjakker i alle regnbuens farger er populære hos kundene og går fort unna, det samme gjelder anorakkene fra Twentyfour.

I det siste har vi sett at de som har foretrukket kort hår, ofte har tatt det igjen med god lengde på toppen. Det gjelder også mannfolk. Og apropos det sterke kjønn: Skjegg er fortsatt trendy! Det ser også ut til at mer fyldig hår og mer jevne lengder er på tur inn når det gjelder kara. De ønsker sjelden farging og godtar at de blir grå ved øra!

- Vi har valgt å satse litt ekstra på bredden denne høsten for å skape et skikkelig spenn i vareutvalget i Sport1-butikken vår, og vi håper at kundene kommer innom for å konstatere at det stemmer! sier Nils Arne Morka i Sport1.

- i står parat til å gi deg den frisyren du ønsker, og vi bistår gjerne med råd og vink for at du skal være fresh og fin på håret! sier Lillan i Cebrina Frisør.

KAPPAHL Marianne Røste Fjeldstad i KappAhl forteller om mye mønstre og glade farger på høstens kolleksjoner i butikken. Fuskepels er i skuddet, likedan dyreprint og blomstermotiver. Lag-pålag-moten holder seg, og det er i det hele tatt mye fint å velge i, sier hun.

VITA EXCLUSIVE Daglig leder Malin Granås på Vita Exclusive vil gjerne trekke fram at butikken har fått inn nye Sweed løsvipper i samarbeid med den kjente norske makeup-artisten Dajana. Dette er vipper av ymse slag, bl.a. punktvipper og vipperemser.

Når det gjelder bukser, finnes det både helt trange slimmodeller og vide bukser. De vide buksene brukes ofte under kjoler. Ellers er det mye rutemønster i både bukser og skjørt, litt à la 90-tallet. Butikken har også mye yttertøy til dame, herre og barn. Oversize-stilen finner vi ofte i boblekåper, ellers finnes rutete ullkåper og mønstrete boblejakker.

Disse etterspurte produktene selges kun hos Vita Exclusive-kjeden i Norge. Kvaliteten er helt topp, og vi hjelper deg gratis i butikken med å sette dem på, om du ønsker det, sier Malin.

- Vi har dessuten et meget godt utvalg i det som kalles tilbehør, og da tenker jeg på skjerf, hansker, vanter og pannebånd, og sist, men ikke minst, har vi et bra utvalg av smykker og vesker. Håper du tar turen innom og ser på alt det fine som har ankommet butikken! sier Marianne Røste Fjeldstad i KappAhl.

Ellers er den delikate butikken full av nye dufter og gode hudpleie- og makeup-produkter, og Malin vil spesielt trekke fram den nye høstmakeup-kolleksjonen fra Dior, som har ankommet butikken. Også Shiseido har kommet

15

med flott, ny makeup. Det vil komme masse spennende nyheter utover høsten så det er mye å glede seg til! Butikken har egen Instagram-konto: @ vitaexclusivegran, som man kan følge for nyheter og inspirasjon. - Vi ønsker deg velkommen innom, og vi gjør alt for at du skal få en god opplevelse i vår butikk! sier daglig leder Malin Granås i Vita Exclusive.


GRAN HANDELSSENTER

Nr. 6 Oktober 2018

GRANTOPPEN

TORSDAG 11/10: SKECHERS DAG! Hege fra Skechers er på besøk og gir info og råd om høstens modeller. Kom og prøv Skechers denne dagen og bli med i trekningen av et par komfy Skechers sko. VELKOMMEN!

JUBILEUMSTILBUD! 1 PAR SKO = 10% 2 PAR SKO = 20% 3 PAR SKO = 30%

Garant Sko

30%

FØLG OSS HER:

produkter

÷30%

÷30%

÷30%

på utvalgte

på utvalgt

BareMinerals

masker

duft

HELE HELGEN:

÷20%

på Smith & Cult neglelakker

Div. produkter tønnesalg til 30,-

0961 - 2033 (18) gstider: 09 Åpningstider: - 20 (18) Tlf: 96 Tlf: 40 61 33 96 40

32 FOR

FREDAG 12/10: RIEKER DAG! Kom og prøv Rieker sko denne dagen og bli med i trekningen av en veske fra Rieker. Goodibags. Kake og kaffe. VELKOMMEN!

TILBUD TORSDAG 11/10

Smietorget fyller 30 år!

-

Tilbudet gjelder 11-13 oktober

på Elizabeth Arden

Vita Exclusive Gran • Tlf: 61 33 00 18 16


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

Torsdag 30% på alle varer Fredag Gensere kr 200,Lørdag Lang marine boblejakke kr 600,Gran • Smietorget • Tlf: 6133 0884 17


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

TILBUD

TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

TILBUD

Feelosophy

30,Pr. stk.

[ Lyng ]

2 for

30,-

25,-

Tilbudet gjelder uke 41, så langt beholdningen rekker.

Tilbudene gjelder Apotek 1 Smietorget f.o.m. 11.10. t.o.m. 13.10.2018, så langt beholdningen rekker.

Apotek 1 Smietorget. Smiegata 3, 2750 Gran. Tlf. 61 31 38 90. Åpningstider: mandag-fredag 9-20, lørdag 9-18.

JUBILEUMSKUPP TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

Vi feirer med Smietorget torsdag - fredag - lørdag

ALL SPEKEMAT FRA

BAKERIET

Kaffe og bolle

÷30%

Kr

30,-

Fredag kl.12:00 Eystein Hagen lager god stemning i Bakeriet Kos deg hos oss!

BAKERIET CAFÉ - MØTER - CATERING

Tlf. 61 33 16 94

Smietorget • Tlf: 46 42 99 13 18


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

SMIETORGET

FYLLER

30

ÅR

% 0 -3

VI

D E M L I T R E L L E M S

N E K K I T U B PÅ HELE ! G A D R Ø L L I T TORSDAG varer og ku *Gjelder ikke allerede nedsatte

*

n varer i butikk.

HADELAND Tilbudet gjelder kun til medlemmer av kundeklubben vår. Meld deg enkelt inn i kassa! SPORT 1 HADELAND

ÅPNINGSTIDER

Smiegata 17, 2750 Gran Tlf: 404 37 773

Man-fre Lør

9 - 20 9 - 18

HADELAND

Følg oss på:

19


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

NYTT LIV I LOKALENE PRISBELØNNET OPTIKER TIL GRAN HELSEKOST HOS BRILLEHJØRNET Optiker MSc Tina Regine Johansen fra Jevnaker er tildelt det såkalte «Sølvretinoskopet» for beste mastergradsprosjekt av ­ Norges Optikerforbund. Til daglig er Tina optiker hos Jarle Bang i Brillehjørnet på Gran, der hun har jobbet i fem år.

24. september åpnet Anne Marte Morstad dørene til sin nye ­helsekostbutikk i samme lokaler som Gran Helsekost holdt til før. Noen fikk ta en titt i den nye butikken allerede under Potet­ festivalen, og Anne Marte er veldig fornøyd med å være i gang!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Anne Marte har tidligere jobbet som miljøarbeider, og hun har også arbeidet på Rhodos og i Kambodsja med salg og management. De senere årene har hun slått inn på nye veier og utdannet seg til helhetsterapeut, hypnoterapeut, NLP-coach, samt kost- og ernæringsterapeut. I helsekostbutikken, som er tilknyttet H-Naturkostkjeden, vil hun tilby mye av det samme som den tidligere butikken gjorde, bl.a. kostholdstilskudd, økologisk mat og drikke og økologisk kosmetikk. Ellers vil hun forsøke å etterkomme kundenes ønsker i stor grad.

Optikereksamen ble avlagt i 2013, og året etter begynte hun på en mastergrad ved siden av jobben. Problemstillinger knyttet til barn, syn, helse og kropp fanget hennes interesse, derfor ble «Spesialisering i barn og samsyn»

- Velkommen innom helsekostbutikken nord i Storgata! sier nyslått butikkinnehaver Anne Marte Morstad (bildet).

temaet hun valgte. Etter fire år var masteroppgaven ferdig. I korthet gikk oppgaven ut på å finne ut om mye skjermbruk hos barn kan føre til øyeplager eller muskel- og skjelettplager. Elever fra barneskoler på Hadeland har vært intervjuobjekter, og ungene gjennomgikk synsscreening og svarte på spørsmål. Alle var rundt tolvårsalder. Barn lever et annerledes liv nå enn før; mange er mindre fysisk aktive og tilbringer mer tid foran skjermer. At det er sammenheng mellom øye og kropp og at vi bør bevege oss jevnlig og unngå langvarig statisk arbeid, er noe av det som kom ut av undersøkelsen. - Sjefen min, Jarle Bang, har gitt meg god oppfølging fra dag èn, og vi har begge et stort hjerte for faget vi utøver, sier Tina. – Selv brenner jeg for at barn får en tidlig synsundersøkelse, gjerne før skolestart, slik at de kan få tilbud om hjelp og behandling dersom det trengs. Tidligere studier har nemlig vist at èn av fem barn har synsproblemer, sier Tina Regine Johansen i Brillehjørnet på Gran (bildet).

Anne Marte vil også drive «Fristedet – klinikk for naturlig liv og helse» i samme lokale. Hun har investert i en maskin som kan utføre figurforming og bindevevsmassasje, redusere ødem og foreta lymfedrenasje. Kostholdsveiledning og matintoleranse-testing tilbys de som ønsker det, samt ulik helsebehandling og coaching innenfor områdene hun er utdannet i.

Nytt program for kultursal og kino

på scenen. I dette showet briljerer skuespillerne med sine treffsikre karakterer og parodier fra den norske kjendisfloraen. Det blir friske fraspark, dans og sang – med seg på scenen har de fullt band.

Tor. 18/10 kl. 19:00 Hadeland kultursal Henriette Steenstrup & John Brungot: Åpent forhold

med Vidar Sandbecks kulturpris «Regnbågåbrua» for 2013.

Lørdag 10. november er det klart for andre jubileumskonsert i konsertserien «Folk fra Hadeland», denne gang med en litt forsinket Oktoberrock!

Man. 29/10 kl. 19:00 Hadeland kultursal Hans Børli: Syng liv i ditt liv med Erik Lukashaugen

«Briljant», «gnistrende» og «uten dødpunkter» er anmeldernes dom over Henriette Steenstrup og John Brungots humorshow «Åpent forhold». Endelig får vi oppleve to av Norges aller morsomste komikere sammen

million» og «Øs» er gjengangere på vorspiel og fotballstadioner, mens livet og døden har inspirert sanger som «Klarere mer», «Denne er vår» og «Spillet bedrar».

Lør. 3/11 Brandbu kino Den store kinodagen - halv pris!

Konsertforestillingen Syng liv i ditt liv markerer at det er 100 år siden den populære lyrikeren og tømmerhoggeren Hans Børli ble født.

Lør. 10/11 kl. 20:00 Hadeland kultursal Hadelandsrock med Øsekara, Hillmann og mye, mye mer

Gjennom ru virkelighet og søken etter svar på de evige spørsmål tas publikum med på en reise fra maurstiene til Melkeveien gjennom sang, toner og skuespill.

Sammen og hver for seg, alene, og i band sammen med en drøss fantastiske musikere, har Ragnar Strandbakke og Joe Amundsen drevet med musikk i fem tiår. Det er klart for å gjenoppleve Vandrevisa, Nye Garde, Øsekara, Hillmann og mye, mye mer.

Viseartisten Erik Lukashaugen fikk sitt store musikalske gjennombrudd da han tonesatte Hans Børlis dikt på det kritikerroste debutalbumet «Av en sliters memoarer» i 2013. Anmelderne kastet yatzy i terning kast 6 og Lukashaugen ble belønnet

Sanger som «Ikke ikke gi meg en

For fullstendig og oppdatert program se www.KulturHadeland.no 20

Sjekk brandbukino.no for program og billetter!


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

MATCH HAR HØSTENS MOTER PÅ PLASS Mikal Linstad hos Match i Storgata er tilfreds med at Matchkjeden også i år er nominert til årets butikkjede og markedsledende innen klesbransjen i Norge. Men dette forplikter, og gode resultater kommer ikke av seg selv. Derfor er det gledelig at Gransavdelingen har merket et lite oppsving innenfor konfeksjonsbiten. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Alle stativer og hyller i butikken er nå fylt til randen av høstens moter for dame, herre og ung voksen. Linstad forteller at de har satset litt ekstra på å møte ungdommens krav til bekledning. - Unge menn er blitt mer klesbevisste og trives i pentøy, men jentene ligger

fortsatt et hestehode foran når det gjelder å tilpasse seg mot­ ene, forteller butikklederen i Match. Nå om dagen er det stor etterspørsel etter antrekk til høstens selskapelighet og til forestående juleball, i tillegg Høsten og vinterens jakker er ankommet Match, og her viser Mikal Linstad fram noe av det kara kan glede seg til å prøve.

er det tid for å fornye høst- og vintergarderoben. Også her er damene først ute, men det er mye lekkert å velge i for begge kjønn.

Tilbehør er viktig, og hos Match er utvalget på topp når det gjelder skjerf, hansker, vanter og vesker!

Det går mye i varme farger, som okergult, brent orange og rødt, men også de som sverger til dusere farger og pasteller finner det de leter etter. Sko fra Jean Paul har fått mer hylleplass i butikken, og dette er gode kvalitetssko som kun-

dene etterspør. Og kundene kommer ikke bare fra Hadeland med også fra Eidsvoll, Gjøvik, Hønefoss, Toten og Jessheim, for å nevne noen områder som Gran Handelssenter drar kunder fra. Linstad er opptatt av at alle butikkene i Gran fortsatt må jobbe for å gi alle kunder en god handleopplevelse, som gjør at de kommer igjen og igjen! Match-butikken prøver derfor

å vektlegge personlig oppfølging og service, og tror at det er viktig i den harde konkurransesituasjonen klesbransjen står i for tida. Avslutningsvis vil Mikal Linstad nevne at butikken har et godt utvalg av tilbehør som skjerf, vanter og vesker, for å nevne noe. - Det er tilbehøret som gjør prikken over i-en på et flott antrekk! sier butikksjefen i Match Gran, Mikal Linstad.

Deres dag – deres historie. Vi foreviger de vakreste øyeblikkene. FOTOGRAF B.T Bestill bryllupsfotografering i dag!

61 33 05 78 / 922 99 716

21

Storgata 36, 2750 Gran

bt@btstokke.no

btstokke.no


HANDELSSENTER GRANGRAN HANDELSSENTER

Nr. 6 Oktober Nr. 6 Oktober 2018 2018 GRANTOPPEN GRANTOPPEN

Finn din nærmeste

HJERTESTARTER!

- Nærmest der du bor? - Nærmest arbeidsplassen?

Let på kartet!

DNT Hadeland Barnas Turlag skal has med på turer

NRF Oppland Fylkeslag Margrete Grundvigsveg 6, 2609 Lillehammer GRAN

Apotek 1 Brandbu, Granstunet, Smietorget Bilskaden Hadeland AS

Brandbu Idrettsforening kajakkgruppa Ulsnestangen badeplass Brandbu kino i inngangspartiet Brandbu legegruppe

Bruktbutikken Ting og Tøy Rådhusvegen 47, Jaren Fagerlund Barnehage Røysumlinna 2, Jaren Fagerlund ungdomslag Folkvang, Jaren Fredheim skole

GIL parken, Gran IL garderobeinngangen

Gjensidige Hadeland på utsiden i varmeskap Gran brannvesen nødetaten Gran

Velmunden

Gran frivillighetssentral trivselshuset i Brua, Brandbu

Gran frivillighetssentral Vassenden aktivitetshuset Lidskjalv, Gran Gran kirkelige fellesråd Moen kirke, Jaren

Gran kirkelige fellesråd Nes kirke, Brandbu

Gran kirkelige fellesråd Søsterkirkene, Nicolaikirken, Granavollen

Fjorda

Gran kirkelige fellesråd Tingelstad kirke, Brandbu Gran legesenter

Sortungen

Granshallen nede i idrettshallen

Brandbu

Gran Jente- og Guttekorps Gran ungdomsskole (korpsrommet) Gran sport

R4

Gran Taxi skysstasjon, Brandbu Gran Taxi plassert i to taxier

Rands fjorde n

Hadeland Orienteringslag Lushaughytta Hadeland treningssenter avd Brandbu Hadeland treningssenter avd Gran

Hadeland videregående skole kantina og idrettshallen Hapro Mohagen og Brandbu Jaren legesenter

Legevakta Lunner og Gran akuttrommet på nødetaten Lygna skistadion

Jaren Jarenvatnet

Gran

Marienlyst forsamlingshus på Jaren i yttergangen Rema 1000 Gran Røysumtunet Habilitetssenter for epilepsi Skytterhuset på Lygna

Lunner

Trox Auranor nordre Brandbu

Venner av gammeldans Vestre Tingelstad /Tingelstad IF Skytterhuset (utendørs) Vestre Gran idrettslag Grendehuset Fjordvang, Brandbu

Sk

Roa

Vestre Gran idrettslag VGIL, aktivitetshuset idrettsplassen Øståsen Skiløyper Servicebygg Lygna Camp LUNNER

Bergosenterets Venneforening Hadelandsvegen 2177 K, 2740 Roa (utendørs) Gran og Lunner Voksenopplæring Sandsvegen 1, Roa Grua kirke Hadelandsvegen 1617

Grua

Jevnaker

Harestua Idrettslag Klubbhuset Harestua legesenter

Mylla

Hadeland Bergverksmuseum for å ha med i gruvene

Svea

Hadeland svingklubb Oppdalslinna 401, 2740 Roa (inngang oppe) Kiwi Grua

Lunner fotballklubb Klubbhuset Frøystad Lunner kirke Lunner omsorgssenter

E16

Nordre Oppdalen IL Oppdalslinna 401, 2740 Roa (på utsiden mot banen) Randsfjordmuseet Hadelandsvegen 1568, Grua Roa legefellesskap Skogglimt Grindvoll JEVNAKER

Hønefoss

Gjerdingen Katnosa

Buttentjern Jaktskytesenter Fuglesanghytta, storstua (utendørs) Bøndernes Hus Glassverkvegen 145 Hadeland Glassverk

Jevnaker Frivillighetssentral Storgata 24, 2. etasje Randsfjord seilklubb Strandveien (Nøklebytangen) Sløvika Camping (utendørs)

22

Skillinge


Nr. 6 Oktober 2018 GRAN HANDELSSENTER GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER Nr. 6 Oktober 2018 GRANTOPPEN

Varig Hadeland Forsikrings (tidligere Hadeland Gjensidige Brannkasses) gavefond Varigfondet (tidligere Brannkassefondet) har de siste to år gitt ut 36 hjertestartere for utplassering ute og inne på steder med mye trafikk rundt om på Hadeland. Ingen vil klare å huske dette kartet, men hvis alle lærer seg hvor nærmeste hjertestarter er når man er på jobb og når man er hjemme, så har vi kommet langt ved at alle vet om to steder. Alle hjertestarterne er registrerte og ved 113-anrop vil man kunne bli veiledet til nærmeste starter mens man venter på ambulansen som også har hjertestarter. Det er livsviktig å begynne livredning straks en situasjon oppstår for å øke overlevelse. Derfor bør man ikke vente på ambulanse, men gjøre alt man kan mens man venter. Varig Hadeland Forsikring, eid av deg som kunde, håper at disse hjertestarterne gjør Hadeland til et litt tryggere sted å bo!

HJERTESTARTERE

Lillehammer

utplassert på Hadeland Hjertestartere redder liv!

Mange liv kan reddes så fremt de første minuttene brukes på riktig måte. • Ring 113 • Påbegynn hjerte-lungeredning og hent deretter en hjertestarter

R4

Vassbråa

an

Langen

Våja

Skjerva

Grøa

VARIGFONDET

Avalsjøen

rua

E16

Varigfondet har hatt hjertestarterkampanje i to år og delt ut 36 hjertestartere. Vi har bidratt til at det nå er 59 hjertestartere totalt. Med dette mener vi at Hadeland er blitt et litt tryggere sted å bo.

R4

Harestua Skillingen

Råsjøen tintkom.no | 2018

ea

Øyangen

Det som vanligvis skjer e at de elektriske singalene i hjertet forstyrres, og dette fører til at hjertet b­egynner­å­flimre,­som­deretter­påvirker­hjertets­evne­til­å­pumpe­blod­og­forsyne­kroppen­med­ oksygen. Et elektrisk støt med en hjertestarter kan ofte få hjertet til å slå igjen, men tid er avgjørende. For­hvert­minutt­som­går­minskes­sjansen­for­vellykket­hertestart­med­10­prosent.

Harestuvannet

23


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

NY EIER, MEN SAMME

KONSEPT OG BETJENING Den 5. juni i år fikk Maxbo på Gran ny eier. De ble overtatt av Løvenskiold AS, en ledende aktør innen bl.a. handel, eiendom og skogbruk og med røtter tilbake til 1690-tallet. – Vi opplever Løvenskiold som en forutsigbar og solid eier, og vi føler oss like trygge nå som da vi var en del av Gran Almenning, sier varehussjef Terje Martinsen i butikken på Almenningstråkket. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

ØISTAD ELEKTRO I SITT 35. DRIFTSÅR

Noen omprofileringer har skjedd som følge av eierskiftet, men det er ikke store forandringer innen vareutvalget. De ansatte er også de samme som før.

Øistad Elektro ble etablert i 1984 av Terje Øistad. Siden har omsetningen og staben økt jevnt og trutt, og i dag har ti personer sitt virke i bedriften. Av disse er det èn lærling og èn utplassert skoleelev, forteller Tor Erik Øistad, Terje Øistads sønn, som ble med i bedriften for 13 år siden.

- Vi er best på granitt og store innen maling, og i sommer har vi også fått nytt kassasystem, som etter innkjøringsperioden har fungert veldig bra. Vi takker våre kunder for utvist tålmodighet i startfasen! sier Martinsen.

skoler, omsorgsboliger og andre kommunale bygg, forteller Tor Erik. De erfarne elektrikerne anbefaler el-kontroll i boliger hvert femte år; i landbruksbygg helst hvert tredje år. Firmaet er i tillegg til å være sertifisert for el-kontroll av bolig, også sertifisert av Nemko for el-kontroll av næringsbygg og for termografering av elektriske anlegg. De oppfordrer folk til å skifte ut gamle sikringsbokser.

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Firmaet flyttet inn i eget bygg i 1997. På eiersiden i dag finner vi i tillegg til far og sønn Øistad tre av de ansatte: Kim Åserud, Per Morten Aasheim og Erik Brokerud.

- Maxbo på Gran ønsker å framstå som et fullsortiments byggevarehus som har de varene kundene etterspør. Vi vil spisse den lokale markedsføringa i større grad enn før, men kundene vil fortsatt kunne gjøre gode kjøp når vi kjører våre kampanjer, sier Terje Martinsen til Gran=Toppen.

Elektrofirmaet betjener hele Hadeland og omegn, men har også oppdrag i Oslo for faste kunder. Det jobbes mye i næringsbygg, men elektrikerne har òg mange oppdrag i private eneboliger. - Vi tar både små og store jobber, og de siste åra har vi hatt rammeavtaler med de tre hadelandskommunene når det gjelder el-service og -vedlikehold på

Arne Kristian Nilsen (t.v.) og Terje Martinsen i Maxbo Gran jobber i et fullsortiments byggevarehus, der et stort utvalg av maling er en del av tilbudet til kundene.

- Det ligger mye god nattesøvn i å gjennomføre dette, siden du da har fjernet de vanligste årsakene til brann, sier Tor Erik (bildet) og de andre elektrikerne hos Øistad Elektro.

Gavekort for hele Hadeland Gavekortet kan du bruke følgende steder: ANDFOSSEN: • Elkjøp Hadeland, Storlinna • Montér Jaren, Storlinna • Bohus Hadeland, Storlinna BRANDBU: • AA leker, kontor og utstyr, Storlinna • A.Hellum, Torgvegen • Apotek 1 Brandbu, Parkvegen • Bjarne H. Pedersen, Storlinna • Intersport Brandbu, Storlinna • Brua Klær og Interiør, Augedalstorget • Europris Brandbu, Storlinna • Hos Sarah, Storlinna • Landbruk og Verktøy, Storlinna • Malia Brandbu, Augedalstorget • Mr. Macho, Storlinna • Nille Brandbu, Storlinna • Spar Brandbu, Augedalstorget GRAN: • Anne Garn og litt av hvert, Storgata • Anitas Noa, Storgata • Apotek 1 Granstunet • Apotek 1 Smietorget

• Bakeriet, Smietorget • Bergersen Flis, Storgata • Brillehjørnet, Hovsgutua • Buddy, Granstunet • Carisma dame og herrefrisør, Granstunet • Cebrina Hårstudio, Smietorget • Coop Extra Gran, Smiegata • Cubus, Granstunet • Dressmann, Granstunet • Dyrlegene på Hadeland, Storgata • Europris Gran, Morstadvegen • Eurosko Gran, Granstunet • Floyd, Smietorget • Fotograf B. T. Stokke, Storgata • Garant Sko, Smietorget • Gate 8, Granstunet • Gavekortautomater på Granstunet og Smietorget • Gran Hudpleieklinikk, Storgata • Gran Jern og Hage, Storgata • Gran Optikk, Granstunet • Granavolden Gjæstgiveri, Granavollen • Granstunet Kaffebar, Granstunet • Gullsmed Fagerholt, Storgata • Hadeland Landhandel, Storgata

• Hadeland Treningssenter, Smiegata • Hadelandsbakeriet Conditori Gran, Storgata • Hotell Hadeland, Granavollen • Hidem, Storgata • Intersport Gran Sport, Storgata • Johnet Datasystemer, Hovsgutua • Kaffehjørnet, Granstunet • KappAhl, Smietorget • Kid Interiør, Granstunet • Klosterkjelleren, Granavollen • Klær og Interiørhuset, Storgata • Lille Gullkorn, Granstunet • Lindex, Granstunet • Liten og Unik, Granstunet • Lygnasæter Hotell, Lygna • Malia Gran, Vassenden Park • Match Gran, Storgata • Maxbo Gran Almenning, Almenningstråkket • Mitz, Granstunet Almenningstråkket • Nille Gran, Smietorget • Norli Libris Hadeland, Smietorget • Notabene, Granstunet

• Power Gran, Granstunet • S. O. Bang Ur og Optikk, Storgata • Sanner Hotell, Granavollen • Skeidar Gran, Almenningstråkket • Skin Tonic, Granstunet • Spar Gran, Smietorget • Sport 1 Hadeland, Smietorget • Stonefly, Storgata • Telenor Gran, Granstunet • Traktøren, Smietorget • Tråkket Frisør, Meieritråkket • Tråkk-Inn, Meieritråkket • Vita Exclusive, Smietorget • Øistad Elektro, Hovsgutua HARESTUA • Fagmøbler Hadeland, Elvefaret JEVNAKER: • Hadeland Glassverk, Glassverkveien ROA: • Den Kreative Spire, Hadelandsvegen * Utsalgssteder er merket rødt

www.hadelandskortet.no post@hadelandskortet.no • Tlf.: 98 21 11 33 24


GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

GRAN HANDELSSENTER

- Her er det skarpskodde lønnsteamet til Vekstra Hadeland Regnskap i Coop-bygget på Gran.

VEKSTRA HADELAND REGNSKAP HAR FOKUS PÅ LØNN

FÅ ET FORSPRANG MED DNB EIENDOM Eiendomsmeglerne Trine Skattum Rikoll og Simen Lokrheim i DNB Eiendom Hadeland, vil presentere sitt spennende tilbud, «Forspranget». Det går i korthet ut på å gjøre alt klart for salg av din gamle bolig i god tid før du finner den nye drømmeboligen! Tekst og foto: Anne Lise Skjaker - Mange skyver bildetaking og verdivurdering foran seg i prosessen, og plutselig er sommeren gått. Når snøen ligger dyp, er det ikke lenger så aktuelt å ta gode bilder fra utemiljøet. Starter du salgsforberedelsene tidlig, blir det mindre stress når du har funnet din nye bolig og er klar for salg, sier meglerne, og bedyrer at tilbudet er kostnadsfritt. Trekker du deg fra avtalen før salget, betaler du ikke noe vederlag verken til megler, fotograf eller interiørveileder.

Vekstra Hadeland Regnskap satser nå ekstra på lønn og lønnssystemer, kan daglig leder Edvard Alm og lønnsansvarlig Berit Sunnset i firmaet fortelle. En egen lønnsavdeling er etablert, der fire ansatte utgjør et spesialteam med kompetanse og erfaring innenfor lønn og HR-systemer. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Vekstra Hadeland Regnskap

- Vi har Norges største boligkjøperregister og gir relevante kjøpere en sniktitt allerede før boligen din legges ut for salg. Dette øker sannsynligheten for større deltakelse på visningen. Vi gir deg også en verdivurdering, slik at du vet hva du har å rutte med når du plutselig finner boligen du har ønsket deg.

Edvard Alm og Berit Sunnset i firmaet forteller at målet er å være den viktigste sparringpartner på lønn for kundene. En slik gruppe fører også til kompetanseheving innen området. - Vi tror konseptet gir trygghet for kundene, da det alltid vil være minst èn som kan være behjelpelig, om din kontaktperson hos oss skulle bli syk en dag. Dersom andre firmaers lønnsansvarlige blir syk, kan vi også gå inn og kjøre lønninger, uansett om vi har firmaets regnskap eller ikke, sier Alm og

- Vår jobb er å bistå deg både i salgsog kjøpsprosesser, og vi håper du vil benytte deg av det og teste ut vårt tilbud «Forspranget»! sier Trine Skattum Rikoll og Simen Lokrheim i DNB ­Eiendom (bildet).

Sunnset, som forteller at deres ansatte har erfaring med lønnssystemene HL5 og Duett. - Det er viktig å tenke på lønn som noe mer enn penger inn på konto og en lønnsslipp. Det sendes hver måned en såkalt a-melding med lønnsopplysninger til Altinn, som bl.a. vil være grunnlaget for feriepenger, skatt, sykepenger og permisjonspenger, sier Berit Sunnset og Edvard Alm i Vekstra Hadeland Regnskap, og ønsker velkommen til en uforpliktende samtale i kontorlokalene på Gran.

Trenger du en lønnspartner? For alle ansatte er det viktig med riktig lønn til riktig tid. Hos oss møter du kompetente og trivelige medarbeidere med bred erfaring innen lønnsarbeid.

Lønnsavdelingen hos Vekstra Hadeland Regnskap AS tilbyr:

Lønn fra A til Å

- Lønnskjøring - A-melding - Sykepengeoppfølging - HR og personal Kontakt oss for en uforpliktende samtale Epost: hadeland@vekstra.no Telefon: 61 31 30 30

Din økonomipartner 25


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

PRAKTISKE BOENHETER I GRANUMSVEGEN Prosjektselger i BoligPartner på Gjøvik, Martin Szabo Evensen, forteller til vår avis at de nå er godt i gang med byggingen av byggetrinn 2 i Granums­ vegen. Byggetrinn 2 er delt inn i flere delfelt, og nå mangler kun ett av delfeltene før hele byggetrinnet er igangsatt. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: BoligPartner - Det som nå er igangsatt er to rekkehus over to plan lengst sør på feltet. Her er to av fire boliger solgt. To firemannsboliger er også påbegynt, og her er totalt fem av åtte boliger solgt, forteller Evensen, som sier at dette er praktiske leiligheter på ett plan, der man

slipper trapp uansett hvilken etasje man velger å bo i. Det blir en kombinasjon av leiligheter med to og tre soverom og rekkehus med tre og fire soverom på hele dette feltet. Arealet på boenhetene er fra 75 – 115 kvm. - Nå som spaden er satt i jorda også på dette feltet, merker vi i BoligPartner at interessen for boligene tar seg opp, forteller Martin S. Evensen. Boligene blir moderne og lettstelte og har en god planløsning. Kjøkken/stueløsningen er romslig, og både carport og utvendig sportsbod hører med til rekkehusene. Selv om byggefeltet har kort vei til Gran sentrum, er området landlig med grønne omgivelser og utsikt til Jarenvatnet.

«Prosjektselger i BoligPartner, Martin Szabo Evensen.»

-All erfaring tilsier at etter hvert som gravinga og byggeaktiviteten på feltet øker, vil

Granumsfeltet ligger fint til i hellinga ned til Jarenvatnet. Byggetrinn 2 på feltet er nå igangsatt, og noen er allerede solgt.

også salget skyte fart. Samtidig blir muligheten til å gjøre endringer og sette sitt eget preg på boligen mindre. Selvsagt blir det kortere ventetid fra kjøp til innflytting etter hvert som byggingen går sin

gang, noe som kjøperne vil sette pris på, sier prosjektselger Evensen. Martin Evensen nevner avslutningsvis at det er to leiligheter som er innflyttingsklare i det

første byggefeltet. Evensen har stor tro på at både disse og boenhetene på de nye feltene vil finne sine eiere i løpet av kort tid.

LEILIGHETER TIL SALGS

Dette er en illustrasjon og vil dermed avvike fra virkelig miljø og omgivelser

Dette er en illustrasjon og vil dermed avvike fra virkelig miljø og omgivelser

GRAN – GRANUMSVEGEN

JAREN – SÆTERGUTUA

Areal 75–115 m2 | Soverom 2–4 | Rekkehus, to- og firemannbolig Moderne og lettstelte boliger med sentrumsnær beliggenhet på Gran. Alle boligene byr på gode planløsninger med romslig kjøkken/stueløsning, i tillegg til carport og utvendig sportsbod. Boligene vil ligge sentrumsnært, men samtidig landlig i grønne omgivelser. Pris kr 2 890 000–4 100 000,– FINN-kode: Søk etter Granumsvegen

Areal 82 m2 | Soverom 2 | Tomannbolig På Solbergtunet har BoligPartner planlagt tomannsboligen Lera, der du får 2 soverom og alt du trenger på ett plan. Solbergtunet ligger sentralt i Sætergutua, et rolig og etablert boligområde på Jaren. Herfra har du kort avstand til togstasjon og dagligvarebutikk. Pris kr 2 890 000,– FINN-kode: 105718885

KONTAKT MEG! Martin Szabo Evensen martin.evensen@boligpartner.no 908 00 376

BoligPartner Gjøvik Telefon: 47 80 17 00 E-post: gjovik@boligpartner.no Strandgata 38, 2821 Gjøvik

26


Nr. 6 Oktober 2018

GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER

KRYSSORD Nr. 6-2018

Innsent av: Navn:.......................................................................................... Adr.:............................................................................................ Postnr./sted:..............................................................................

Vi inviterer GranToppens lesere til kryssordløsing. Våre trofaste annonsører vil bidra med premie til den heldige vinneren. Premien er et gavekort i Gran Handelssenter på kr 300,-.

Merk svarkonvolutten med GT-kryssord nr. 6 2018. Svarene må være oss i hende innen mandag 22 .10 - 2018. LøsningenGRAN kanHANDELSSENTER også sendes på Nr. 6 Oktober 2018 GRANTOPPEN e-post til: kryssord@ghh.no Løsningen får du i neste utgave av GranToppen.

Løsningen sendes til: Gran Handel og Håndverk P.b. 13, 2711 Gran.

MATCH HAR HØSTENS MOTER PÅ PLASS Mikal Linstad hos Match i Storgata er tilfreds med at Matchkjeden også i år er nominert til årets butikkjede og markedsledende innen klesbransjen i Norge. Men dette forplikter, og gode resultater kommer ikke av seg selv. Derfor er det gledelig at Gransavdelingen har merket et lite oppsving innenGRANTOPPEN for konfeksjonsbiten.

e retter.

n ❤ N hos MEDoss OSS!

GRAN HANDELSSENTER

nske og tyrkiske retter. GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

3 • Søndag 12-22 e rettigheter

GRAN HANDELSSENTER

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Hei igjen!

1887-2018

GRAN HANDELSSENTER

De to ansatte på Nordeas avdeling på Gran, Anette Bunes-Roa til venstre og Grete Ruden Prestkvern. Alle stativer og hyller i butikI midten bedriftsrådgiver Ola Holmstad.

fortsatt et hestehode foran når det gjelder å tilpasse seg motene, forteller butikklederen i Match.

ken er nå fylt til randen av

høstens moter for dame, herre Apple Pay er her: og ung voksen. Linstad fortelFor noen utrolig flotte dager vi hadde under Den Norske ler at dePotetfestihar satset litt ekstra på

valen 2018 i september. JUBILEUMSPRISER Jeg er stolt over å se så mange besøkende i AG VANVITTIGE 13/10 GJØR MOBILEN DIN TILog Gran og ikke minst over å få så mye skryt av festivalen, programmet

er

ell

Nr. 6 Oktober 2018

å møte ungdommens krav til bekledning. - Unge menn er GRAN HANDELSSENTER blitt mer klesbevisste arrangementene. Vi har aldri tidligere hatt så mange besøkende un- og trives i pentøy, men jentene ligger der festivaldagene som i år. Det nærmest kokte i gatene og butikkene.

Nå om dagen er det stor etterspørsel etter antrekk til høstens selskapelighet og til forestående juleball, i tillegg

EN DIGITAL LOMMEBOK! TORSDAG - FREDAG - LØRDAG • Synsundersøkelser ÷30% • Briller / Kontaktlinser

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

Med aktiviteter spredt utover 4 dager fra tidlig til sent, og ikke minst

Det sier Grete Ruden Prestkvern Nordea Bankerpå med tanke på at det skulle være noei for alle aldre, jegGranstunet. utrolig glad for mottakelsen. Så TUSEN FOR iAT DU KOM! – Som kunde i Nordea kanTAKK du betale butikken med iPhone og Apple Watch. Det er enkelt, raskt og sikkert i alle kontaktløse Uten våre over unikehele sponsorer hadde ikke Den Norske Potetfestivalen terminaler verden, sier Ruden Prestkvern.

rnebøker

÷30%*

Høsten og vinterens jakker er ankommet Match, og her viser Mikal Linstad fram noe av det kara kan glede seg til å prøve.

STOL

• Solbriller med ogEuten F ØLE LS N styrke

vært mulig. Men jeg må også få lov til å takke våre samarbeidspartnere

TIMEBESTILLING: 61 33 01 30

- Apple Pay sammen med mobilTekst foto: Anne Lisejobbet Skjakerfor at vi alle skulle få best mulig opplevelse. somogunder dagene bank-appen til Nordea gir deg full Så; Haugen Småbruk, UngHadeland,kontroll Bakerne i Jøtt Østre Graner over din Godt, økonomi! Appen Du kan også betale i apper på iPhonen Bygdekvinnelag, Brandbu Bygdekvinnelag, Jaren Sanitetsforening, din, og tillegg på nett med iPad og Mac. gratis og du kan f.eks. sende APP via SMS til 06001 og få tilsendt link Bontil din Gran IL kunde Turn, i Gran JenteHadelandskirkene, - Er du ikke Nordea, men og har Guttekorps, telefon, sier Grete Ruden Prestkvern i dens Marked Norge, Hemlaga Festivalbandet, Aleksandersen BankID fra en annen bank, kan du på Næs, Nordea Bank til vår avis. enkelt registrere deg som kunde ved

r ikke bøker utgitt i 2018

er det tid for å fornye høst- og vintergarderoben. Også her er damene først ute, men det er mye lekkert å velge i for begge kjønn. Det går mye i varme farger, som okergult, brent orange og rødt, men også de som sverger til dusere farger og pasteller finner det de leter etter. Sko fra Jean Paul har fått mer hylleplass i butikken, og dette er gode kvalitetssko som kun-

Lyd & Lys og ikke minst Rebels Music - dere er gull verdt!

Granstunet

klikke deg inn på www.nordea.no og ta i bruk Apple Pay i morgen!

er viktig, og hos Match er utvalget på topp når det gjelder skjerf, hansk“Nå til helgen er det Smietorget somTilbehør slår på storer, vanter og vesker! tromma og inviterer til feiring i 3 dager til ende.”

dene etterspør. Og kundene kommer ikke bare fra Hadeland med også fra Eidsvoll, Gjøvik, Hønefoss, Toten og Jessheim, for å nevne noen områder som Gran Handelssenter drar kunder fra. Linstad er opptatt av at alle butikkene i Gran fortsatt må jobbe for å gi alle kunder en god handleopplevelse, som gjør at de kommer igjen og igjen! Match-butikken prøver derfor

å vektlegge personlig oppfølging og service, og tror at det er viktig i den harde konkurransesituasjonen klesbransjen står i for tida. Avslutningsvis vil Mikal Linstad nevne at butikken har et godt utvalg av tilbehør som skjerf, vanter og vesker, for å nevne noe. - Det er tilbehøret som gjør prikken over i-en på et flott antrekk! sier butikksjefen i Match Gran, Mikal Linstad.

Ditt IT kompetansesenter Ditt IT kompetanse senter Ditt Ditt IT kompetanse kompetanse senter senter Ditt ITIT kompetansesenter

KJØPvårtIPHONE Regionsenteret skjer det stadig noe. Nå til helgen er det Smietornterjakka get som slår på stortromma og inviterer til feiring 1 2 i 3 dager til ende. 3 DetXS/XS er nemlig 30MAX år sidenIdeDAG! åpnet som Hadelands første kjøpesenter deg selv og PRAKTISKE BOENHETER I GRANUMSVEGEN og ikke minst med Hadelands første rulletrapp. Senteret har den siste Ditt IT kompetanse senter Dette skjer på nå til rette for gode tiden blitt fornyet og oppgradert inni, så alt ligger rna kjøper Granavollen DATASYSTEMER AS kundeopplevelser også i fremtiden. Vi ønsker lykke til med feiringen ! av alle de gode mendeg m ko el ! og ikke minst håper at du som besøkende benytter 529,V T N! E E K H hos oss! NYdu kan se inni avisen. LE BUTIK tilbudene KEN! PÅ HE

A 0 n 0 DATASYSTEMER AS n o 5 6 n 4 70 s TORS-FRE-LØR e Deres dag – deres historie. LEILIGHETER TIL SALGS s Vi foreviger de vakreste øyeblikkene. 8 9 p 7 ø k Men vi kan jo ikke henge oss opp i bare gammel moro heller. I

GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

N HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

Nr. 6 Oktober 2018

Prosjektselger i BoligPartner på Nr. Gjøvik, Martin 2018 6 Oktober GRANTOPPEN Fra kr Szabo Evensen, forteller til vår avis at de nå er godt i gang med byggingen av byggetrinn 2 i Granums­ vegen. Byggetrinn 2 er delt inn i flere delfelt, og nå Glasslåven Kunstsenter: mangler kun ett av delfeltene før hele byggetrinnet • Utstilling: Malerier og grafikk avpr Annette er igangsatt. mnd.Hveem Narum

GRAN HANDELSSENTER

% 0 3 ÷ % 0 3 ÷ % 0 3 IK

LE BUT KEN! PÅ HE

• Innvielse av nytt konsertpiano 13. okt. kl. 20:

BUTIK EN! PÅ HELE K IK T U B LE E

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: BoligPartnerKonsert med jazzpianist Tord Gustavsen: bestillingsverket

«Ferdaminni» av A.O. Vinje. Med vennlig hilsenpå side... Finnes

- Det som nå er igangsatt er to slipper trapp uansett hvilkenog søndager kl. 11-16. • Åpent lørdager Forbehold omman utsolgte rekkehus over to plan NB! lengst etasje velgervarer. å bo i. sør på feltet. Her er to av fire Det blir en kombinasjon av leiSteinhuset: ligheter med to og tre soverom boliger solgt. To firemanns• Torsdag kl. 19.00. Foredrag med boliger er også påbegynt, og rekkehus med tre18. og oktober fire Lokrheim og her er totalt fem av Kari åtte Framstad soverom på heleBørg detteAkerø, feltet. “Mitt liv i TV-mediets historie”. Dan boliger solgt, forteller Daglig Evensen, leder Arealet •påTirsdag boenhetene er fra 6. november kl. 19.00. Foredrag med som sier at dette er praktiske 75 – 115 kvm. Odd Karsten Tveit, “Trygve Lie - Israels Gudfar”. leiligheter på ett plan, Gran der manHandel og Håndverk - Nå som spaden er satt i jorda også på dette feltet, merker vi i BoligPartner at interessen for o Bang i firmaet forteller at det nå er stort fokus på kassa­ boligene tar seg opp, forteller inger ute hos kundene. En ny lov trer i kraft 1. januar 2019, Martin S. Evensen. Les mer:

PÅ H

÷

Finnes på side...

Finnes påjoltNETsky side...

Driftstjenester - løsninger

IT infrastruktur

Driftstjenester - løsninger

IT infrastruktur

www.johnet.no

Konsulenttjenester - service

joltNETsky www.johnet.no

Programvareløsninger

Driftstjenester løsninger Driftstjenester Driftstjenester løsninger -! løsninger IT. infrastruktur IT infrastruktur ITEinfrastruktur N Y -C R--V DEN MAKSIMALE KJØREOPPLEVELS N KO M M E R I O KT O B E R .

ONTORLEVERANDØREN GJØR NOE

Kvalitet UTIKKEN!Kompetanse Service PÅ HELE BKvalitet N! Konsulenttjenester E K Kompetanse Service IK T U B - service www.johnet.no www.johnet.no Programvareløsninger www.johnet.no ! PÅ HELE UTIKKENAksjesparekonto en stiller nye krav til kassene. Datautskrifter skal kunne tas P ut Å HELE B -en skattegave til folk flest ! N E K Auto AS om skattemyndighetene kreverB det, ogTslikt IKblir det økt salg av! www.johnet.no Kvalitet Kvalitet Kompetanse Kompetanse Service Service Kvalitet Kompetanse Service JUBILEUMSÅPNING TORSDAG KLHarestua 18.00 PÅ HELE U

MED ARBEIDSPLASSEN DIN!

Konsulenttjenester - service

Gran

Driftstjenester - løsninger

Konsulenttjenester Konsulenttjenester - service - service

rhbank.no/ask

t og foto: Anne Lise Skjaker

ks ansatte, som opererer innenfor ands fylkesgrense og har hovedbaGjøvik, har mer enn nok å henge ene i. Service står i høysetet, og kje er det årsaken til at kundene tadig flere og omsetningen øker. igger nå på rundt 19 millioner, av utgjør møbelsalget ca. 7 millioner.

Boligene blir moderne og lettstelte og har en god planløsprivatkunder fra Harestua til Beitostølen ning. Kjøkken/stueløsningen betjenes med like stor flid. Ingen kunderer romslig, og både carport og utvendig sportsbod hører er for små og ingen for store, fastslår Bang, som gjerne kommer innom med kontor- med til rekkehusene. Selv om rekvisita, kontormøbler, vaskeprodukter, byggefeltet har kort vei til Gran sentrum, er området landlig AV-utstyr, multifunksjons-maskiner og med grønne omgivelser og gulvvaskemaskiner, for å nevne noe. utsikt til Jarenvatnet. – Det har gått mye kaffemaskiner den seinere tida, og kanskje er det jungel- -All erfaring tilsier at etter «Prosjektselger i BoligPartner, Martin hvert som gravinga og byggetelegrafen som har meddelt at også Szabo kaffen vi Evensen.» leverer er av beste kvalitet! sieraktiviteten på feltet øker, vil Cato Bang (bildet), som merker stor interesse for firmaets produktkatalog.

GRAN HANDELSSENTER

Kvalitet

VIFå inntil DELER 4500,- i rabattUT GOODIEBAGS TIL DE Aksjesparekonto innen

også salget skyte fart. Samtidig gang, noe som kjøperne vil 1.ved desember 2018briller for å utnytte kjøp av flere blir mulighetenfordelen tili vårt å gjøre sette pris på, sier prosjektselger med skatteutsettelse. fordelsprogram endringer og sette sitt eget Evensen. preg på boligen mindre. Selvsagt blir det kortere ventetid Martin Evensen nevner avslutfra kjøp til innflytting etter ningsvis at det er to leiligheter hvert som byggingen går sin som er innflyttingsklare i det

Kompetanse

FØRSTE

første byggefeltet. Evensen har stor tro på at både disse og boenhetene på de nye feltene vil finne sine eiere i løpet av kort tid. // DRIVESAFE LENSES

– gir deg KUNDENE. valgmuligheter HANDLENDE EN GOODIEBAG PR.KUNDE

­ FORSIKRING ­ EIENDOMSMEGLING 03000 Eiendomsmegling 48 29 40 00 omsmegler1 61 32 70 20 and Gjensidig Brannkasse 61 32 72 50 ea 48 10 09 95 bank1 Gran 02130

Lokalisering

Storgata Storgata Smietorget Storgata Granstunet Smietorget

ISNING iet Smietorget tunet Kaffe- og lunsjbar andsbakeriet

46 42 99 13 92 68 17 39 61 33 18 70

Smietorget Granstunet Storgata

den Hadeland gen Bil r Bil Gran

61 33 89 00 61 39 50 00 24 03 37 50

Jaren Mohagen Mohagen

Navn Carisma Cebrina Hårstudio Gran Hudpleie Hadeland Treningssenter Parfymeriet Skin Tonic Tråkket Frisør Vita Exclusive

Telefon 61 33 10 41 61 33 96 40 61 33 20 33 61 31 36 50 61 01 00 64 61 33 09 30 61 33 00 18

Lokalisering Granstunet Smietorget Storgata Gran Handelspark Granstunet Gran Sentrum Gran

INTERIØR, TEKSTIL OG UTSTYR Annes Garn og Litt av hvert Gran Jern og Hage KID Interiør Malia Traktøren Smietorget

61 33 14 50 61 33 27 77 94 02 61 33 61 32 72 00 98 28 89 91

Storgata Storgata Granstunet Vassenden Park Smietorget

Navn OVERNATTING OG SELSKAPER Lygnasæter Hotell Prestmarken Pensjonat Sanner Hotell AS

Telefon

Lokalisering

61 32 86 13 61 33 12 22 61 33 33 00

Lygna Gran Granavollen

MADE BY ZEISS

Stonefly

91 54 83 79

UR, GULL OG OPTIKK Brillehjørnet Gran Optikk AS Gullsmed Fagerholt Lille Gullkorn S. O. Bang Ur & Optikk

61 33 19 10 61 33 70 20 61 33 02 39 45 41 09 54 61 33 01 30

GRAN – GRANUMSVEGEN

Nr. 6 Oktober 2018

Øyeblikket når reaksjonene dine er like skarpe

pålitelig bilkjøring.

ZEISS DriveSafe Lenses for sikker hverdagsbrilleglass som er optimalisert til alle brilleogEtbrukere pålitelig bilkjøring. som kjører bil. ■

Bedre syn under forhold med svakt lys gjør det sikrere og

Et hverdagsbrilleglass mer behagelig å kjøre som bil. er optimalisert til alle brillebrukere som kjører bil.

Redusert blending om natten fra møtende biler og veibelysning.

Skarpt syn når blikket ditt skifter mellom veien og instru-

mentpanelet, bak- og sidespeilene. Bedre syn undereller forhold med svakt lys gjør det sikrere og mer behagelig å kjøre bil.

Redusert blending om natten fra møtende biler og www.zeiss.no/vision veibelysning.

Kun hos dinnår ZEISS-optiker: Skarpt syn blikket ditt skifter mellom veien og instrumentpanelet, eller bak- og sidespeilene.

Sagatangen

Gran Øst Granstunet Storgata Granstunet Storgata

KLÆR OG SKO Cubus 23 21 89 09 Granstunet Dressmann 23 21 89 45 Granstunet ANDRE Eurosko Gran 47 77 12 38 Granstunet Alarm og Service AS 97 49 90 00 Smietorget HANDEL OG LEKER Floyd 61 33 0884 Smietorget Alfa Sko 61 33 69 00 Vassenden Park Dette er en illustrasjon og vil dermed avvike fra virkelig miljø og omgivelser Dette er en illustrasjon og vil dermed avvike fra virkelig miljø og omgivelser Bokhandel 61 33 25 05 Smietorget Garant Sko 46 42 99 04 Smietorget Bergersen Flis 61 33 42 26 Storgata ene Granstunet 61 33 03 50 Granstunet Gate 8 61 33 81 88 Granstunet Buddy Gran 91 33 53 49 Granstunet Hidem 61 33 08 20 Storgata Containerservice Hadeland 90 91 69 20 Mohagen LIGVARER OG KIOSK Lindex 61 33 19 06 Granstunet Dyrlegene på Hadeland 61 33 40 00 Gran Sentrum Areal 75–115 m2 | Soverom 2–4 | Rekkehus, toog firemannbolig Areal 82 m2 | Soverom 2 | Tomannbolig Extra 61 33 82 30 Gran Handelspark Liten og Unik / Mitz 61 33 12 02 Granstunet Fotograf BT Stokke 61 33 05 78 Storgata Moderne Match og lettstelte boliger med sentrumsnær beliggenhet på Gran.Glasslåven Alle Kunstsenter På Solbergtunet BoligPartner planlagt tomannsboligen Lera, der du får 2 61 33 16 94 Smietorget Gran 61 33 17 40 Storgata 91 34 66 33 har Granavollen boligene byr kjøkken/stueløsning, i tillegg til soverom47og du Granstunet trenger på ett plan. Solbergtunet ligger sentralt i Sætergutua, Tråkkpå Inngode planløsninger med 61 33romslig 01 90 Storgata Granstunet 87 alt 17 21 REPRENØRER, BOLIGBYGGERE OG HÅNDVERKERE carport og utvendig sportsbod. Boligene vil ligge sentrumsnært, menHadeland samtidig et rolig og etablert boligområde på Jaren. Herfra har du kort avstand til togstaEiendomsdrift 90 88 90 88 Smietorget Partner 47 80 17 00 Gjøvik landlig i grønne omgivelser. sjon og dagligvarebutikk. KONTORBEDRIFTER Hadeland Landhandel 93 20 21 81 Storgata andsen & Olimb 61 33 55 51 Mohagen Hadeland 61 31 99 20 StorgataSøk etter Granumsvegen Hadeland Taxisentral 33 30 000,– 00 Storgata Pris kr 2Accountor 890 000–4 100 000,– FINN-kode: Pris kr 261890 FINN-kode: 105718885 bohus 61 13 92 50 Gjøvik Azets Insight AS 46 40 40 00 Gran Sentrum Hapro Jobb og Karriere 61 33 95 00 Brandbu og Gran shus Hadeland 97 66 86 24 Storgata BDO 61 13 64 40 Gjøvik Lavvoutleie.no 95 72 58 74 Jaren lig / Vestlandshus 91 38 16 71 Gran Sentrum Deloitte 40 03 41 00 Gran Sentrum Lunner Produkter 61 32 49 60 Lunner åten Blikk og Ventilasjon 91 82 10 34 Jaren Maxbo Gran Almenning 61 31 30 60 Almenningstråkket Hadeland AS 61 31 31 31 Storgata d Elektro 61 33 03 48 Gran Øst Opsahl Begravelsesbyrå 61 33 27 00 Jernbanegata Haugen Regnskap 61 33 76 70 Storgata BoligPartner Gjøvik Ortopediteknikk 95 25 16 75 Gran Sentrum JohNET Datasystemer 61 33 88 40 Gran Øst ØR, HELSE, VELVÆRE OG TRENING 47 80AS17 00 46 52 70 00 Gran Sentrum Kontorleverandøren Gjøvik 61 13 89 00 Hundalen/GranTelefon: Otrera Noa 61 33 43 00 Storgata Martin Szabo Evensen Portcenteret Østlandet AS 95 78 06 19 Vestre Gran Vekstra Hadeland Regnskap 61 31 30 30 Granstunet k 1 Granstunet 61 31 32 60 Granstunet Power Gran 61 33 97 00 Granstunet Visma Software AS 09101 Vassenden Park E-post: gjovik@boligpartner.no martin.evensen@boligpartner.no k 1 Smietorget 61 31 38 90 Smietorget Securitas Hadeland 02452 Hønefoss 908 00 376 Strandgata 38, 2821 Gjøvik Smietorget 90 11 75 40 Smietorget OVERNATTING OG SELSKAPER Telenorbutikken 61 33 80 20 Granstunet Granavolden Gjæstgiveri 61 33 77 00 Granavollen TG Eiendom 41 03 00 80 Gran Sentrum Hotell Hadeland 61 33 02 25 Granavollen Vassenden Park 61 31 96 30 Gran Sentrum

GRANTOPPEN

Øyeblikket når reaksjonene dine er som synet ditt. like skarpe som synet ditt.for sikker og ZEISS DriveSafe Lenses

SPORT OG FRITID

Gran Sport Innstikk 61 31 32 Storgata Gran Handel og Håndverk, Intersport i 50avisene Oppland, Hadeland Sport 1 Hadeland 40 43 77 73 Smietorget

modeller. Kom og prøv Off. godkj.og optiker Christian H. også Torp som selvPostboks 13, 2711 GRAN Skechers Varingen. Sendes 2. etg - stendig 2750 Gran Telefon: 33 har 70 20 Telefon: 98 21 11Granstunet 33 avis til- øvrige som61 ikke denne dagen og bli med *Gjelder ikke i kombinasjon med E-post: post@ghh.no reservert seg mot reklame i Østre Toten, andre rabatter / tilbud /allerede Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Bestill bryllupsfotografering i dag! nedsatte varer. i 7trekningen av et par DESIGN OG LAYOUT: Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad Thure Trykk AS sko. og Nittedal. komfy Skechers www.thure-trykk.no Finnes på side... OPPLAG 36 000 Finnes på side... Finnes på side... VELKOMMEN!

61 33 05 78 / 922 99 716

www.zeiss.no/vision

JAREN – SÆTERGUTUA

TRYKK: Nr1 Trykk Lillestrøm Fotograf BT Stokke As Tlf: 98 28 89 91 / E-post:FORSIDEFOTO: traktoren@smietorget.no Telefon: 63 80 50 80

FOTOGRAF B.T

Storgata 36, 2750 Gran

bt@btstokke.no

21

Traktorensmietorget

MODELLER: Smietorget feirer 30 år til

Vinnere av kryssord Vinnere av Annonsespøk nr. 5 2018: nr. 5 2018: Marit Hegli, Malin Fagerli, Tilbudet gjelder 11-13 oktober Hakadal Råholt Vi gratulerer! Vi gratulerer! Premie kommer i posten. Premie kommer i posten.

Optiker MSc Jarle Bang - Telefon 61 33 19 10

1 PAR TorsdagSKO = 10% på alle 2 30% PAR SKO = 20% varer 3 PAR SKO = 30% 8

26

Fredag Gensere

Potetkviss: Anne Beri Rolid Fikerud, Jevnaker FREDAG 12/10: RIEKER DAG! 27 Kom og prøv Rieker sko denne dagen og bli med i trekningen av en veske

FØLG OSS HER:

btstokke.no

Løsning GT 5 - 2018: 1 = 45, 2 = 12, 3 =27, 4 = 18, 5 = 40, 6 = 7, 7 = 29, 8 = 43, 9 = 8

JUBILEUMSTILBUD! facebook.com/traktorensmietorget

DISTRIBUTØR:

Annonsespøk nr. 6............................................................./2018 KONTAKTAmedia MEG! helgen og inviterer til feiring i 3 dager! 13 Navn:............................................................................................. 2 Adr.:............................................................................................... Postnr./sted:................................................................................. Vi trekker én vinner som får et gavekort på kr 500,- fra Gran Handelssenter. Løsningen sendes: Gran Handelssenter, Boks 13, 2711 Gran innen mandag 22.10 2018 Merk konvolutten: «Annonsespøk» eller bruk postkort. ­Løsningen kan også sendes på e-post til annonsespok@ghh.no

VINNERE

Telefon

Service

BILEN PÅ BILDET ER EN CR-V 1.5 VTEC TURBO 4WD LIFESTYLE I FARGEN PREMIUM CRYSTAL RED METALLIC. FORBRUK BL. KJØRING FOR CR-V (5 SETER) I BENSINUTGAVEN: 6,3-7,1 L/100 KM. CO -UTSLIPP: 143-162 G/KM–, (NEDC). TALLENE ER HENTET FRA EU-REGULERTE STANDARDTESTER. DE ER KUN TIL SAMMENLIGNING OG KAN VARIERE. IMPORTØR: HONDA NORGE LTD. (NORGE)

2 Granumsfeltet ligger fint tilDa i hellinga nedflytte til Jarenvatnet. Byggetrinn 2 på feltet er nå igangsatt, og noen er allerede solgt. bør du til UTSTYR OG FARGE KAN AVVIKE FRA AVBILDET MODELL.

i rabatt TREKKER Finnes på side... Få inntil 4500,Finnes på side... Finnes på side... ved kjøpFREDAG: av flere briller TORSDAG: LØRDAG: VI EN HELDIG TORSDAG 11/10: i vårt fordelsprogram BLANT VÅRE RANVINNER HANDEL OG HÅNDVERK –BAKEPAKKE BRANSJEOVERSIKT HARDANGER BLAFRE BARNESEKK SKECHERS DAG! er finner du oversikt over våre medlemmer HANDLEDE KUNDER. TIL VERDI BESTIKK RAMONA MED MATBOKS Nr. 6 • Oktober 2018 • Årg. 30 Hege fra Skechers er på besøk SMAKSPRØVER AV 569,24 DELERS BESTIKK OG TERMOS info og råd om høstens DISTRIBUSJONER: ALLE DAGENE!og girUTGIVER: VERDI 2.699,VERDI 729.-

har med seg sønnen Anders i selgeret, og de registrer at det blir stadig Hadelandskunder, men firmaer og

Programvareløsninger Programvareløsninger

Programvareløsninger

Kvernhusveien 13 • 2743 Harestua • Tlf: 61 32 68 00 salg@harestua-auto.no • www.harestua-auto.no

Har du aksjefond eller aksjer med gevinst?

IT infrastruktur

se mer på honda.no

Konsulenttjenester - service

– gir deg valgmuligheter

Programvareløsninger


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 6 Oktober 2018

S TO L PÅ F Ø L E L S E N

N Y C R -V ! D E N M A K S I M A L E K J Ø R E O P P L E V E L S E N . KO M M E R I O KT O B E R .

se mer på honda.no

Harestua Auto AS Kvernhusveien 13 • 2743 Harestua • Tlf: 61 32 68 00 salg@harestua-auto.no • www.harestua-auto.no BILEN PÅ BILDET ER EN CR-V 1.5 VTEC TURBO 4WD LIFESTYLE I FARGEN PREMIUM CRYSTAL RED METALLIC. FORBRUK BL. KJØRING FOR CR-V (5 SETER) I BENSINUTGAVEN: 6,3-7,1 L/100 KM. CO 2 -UTSLIPP: 143-162 G/KM–, (NEDC). TALLENE ER HENTET FRA EU-REGULERTE STANDARDTESTER. DE ER KUN TIL SAMMENLIGNING OG KAN VARIERE. IMPORTØR: HONDA NORGE LTD. (NORGE) UTSTYR OG FARGE KAN AVVIKE FRA AVBILDET MODELL.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.