Grantoppen nr 6, desember 2022

Page 1

KUNDEAVIS FOR GRAN HANDELSSENTER • NR 6 - UKE 49 - 2022 • ÅRGANG 34 JUL I GRAN Årets program Side 3 PORTRETT Møt selveste Julenissen fra Coca-Cola Side 4 SKØYTEBANEN Adventsaktiviteter på Gran torg Side 5 SPENNENDE BYGGEPLANER Vassenden Park Side 6-7 God jul og godt nytt år! Vi vil takke alle våre gode kunder og samarbeidspartnere for i år. Våre åpningstider i romjulen er 0900-1500 Ring oss på 613 27 250 eller kom innom oss på Gran SØNDAGSÅPENT I GRAN 11. desember kl. 14-18 18. desember kl. 14-18 Førjulehygge i Gran!

ADVENTSTID OG SNART JUL

Vi er inne i adventstiden, og året 2022 går mot slutten. Det har vært et år med oppturer og nedturer. For vi har fått flere ting å bekymre oss over i år. Det er krig i Europa, høye strømpriser, høye drivstoffpriser og ikke minst en rente på lån som har steget flere ganger. Kort sagt har vi fått høyere leve kostnader det siste året! For de fleste av oss kan det være lurt å se over våre vaner og forbruksmønster, og for mange har nå kostnader blitt for høye i forhold til inntekt, og det er aldri morsomt.

Etter pandemien har mange barn og unge falt fra i organiserte aktiviteter. Kor, korps og idrettslag forteller at barn og voksne har fått nye vaner, og nå med høye levekostnader i tillegg må også noe velges bort. Endringer som i verste fall fører til utenforskap og ikke minst ensomhet!

Økte kostnader, særlig på strøm og drivstoff gjør at næringslivet i Norge også sliter. Mange næringsdrivere lokalt sier at de har større utfordring enn under pandemien. Og viktigheten av lokalt næringsliv er stort. Det fører til skattekroner for kommunene, for tilgang til produkter, for levende bygder, for lønninger til innbyggere og ikke minst for mulighet til arbeid for ung dom. Kort sagt det er navet i lokalsamfunnet som er i fare.

med de tradisjoner dere måtte ha for adventstiden og julen, og husk å ikke stresse for mye. Det blir nok jul i år også.” Armbåndsur, kikkert, veggklokke eller kanskje et gavekort på synstest?

I tøffere tider er det dog viktig å fokusere på de store og små lyspunkt og oppturer. Adventstiden og påfølgende julefeiring er viktig for mange. Det er en tid for hyggelig samvær med venner og kjente. For litt god mat og tradisjoner. Selv om det er mørkt og vått ute, og mange sikkert ønsker seg snø og kuldegrader, er det jo faktisk også en fordel for strømregninga at det tross alt har vært en rimelig mild oktober og november. Det kunne ha vært 20 minus i to måneder allerede. Vi har da opplevd det.

Hyggelig blir det også i Gran før jul, med besøk fra Coca-Cola traileren, med aktiviteter hverdager og helgedager på skøytebanen, med julemarked og ikke minst med nissebesøk lørdager og søndager.

JULEGAVETIPS? Etbl. 1887 - Vis á vis Gran st. Tlf: 61 33 01 30 www.optikerbang.no

dere Prøv oss GRATIS!

Kos dere med de tradisjoner dere måtte ha for adventstiden og julen, og husk å ikke stresse for mye. Det blir nok jul i år også.

Med vennlig hilsen

“ Vi gir kroppen din den livgivende bevegelsen som den trenger, slik at du kan ha en god livskvalitet!

UTGIVER: Gran Handel og Håndverk, Postboks 13, 2711 GRAN Telefon: 98 21 11 33 E-post: post@ghh.no

DESIGN OG LAYOUT: Thure Trykk AS www.thure-trykk.no

TRYKK: Amedia Trykk Lillestrøm AS Telefon: 63 80 50 80

DISTRIBUTØR: Amedia

Nr. 6 • Desember 2022

DISTRIBUSJONER:

Innstikk i avisene Oppland, Hadeland og Varingen. Sendes også som selv stendig avis til øvrige som ikke har reser vert seg mot reklame i Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad og Nittedal.

OPPLAG 35 000

FORSIDEFOTO: Fotograf BT Stokke AS MODELL: Marianne W. Stokke i klær fra Linstad.

Ikke mye som er mer elegant enn et hvitt perlesmykke. Julegavene finner du hos oss!

Vi ønsker alle våre kunder og forretnings forbindelser en god jul Diamanter, årets julegave! Velkommen inn for en hyggelig handel! Storgt. 15, 2750 Gran – Tlf. 924 53 683

2 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
• Årg. 34
Kos
Kari Framstad Lokrheim Daglig leder Gran Handel og Håndverk Kontakt 906 36 114 Hjemmeside www.feelgood.eu Adresse Storgata 37, 2750 Gran

Jul i Gran!

• Julemarked på Smietorget kl. 11-17

LØRDAG 10. DESEMBER

• Julemarked på Smietorget kl. 11-17

• Nissen er innom sentrum med poser til barna fra kl. 12

SØNDAG 11. DESEMBER - SØNDAGSÅPENT KL. 14-18

• Nissen er innom sentrum med poser til barna fra kl. 14

• Julemarked på Smietorget kl. 14-18

MANDAG 12. DESEMBER

• Elevbedrifter fra Brandbu Ungdomsskole selger egenproduserte varer på Granstunet kl. 15-19

TIRSDAG 13. DESEMBER

• Luciaopptog med barn fra Fagerlund Barnehage kl. 11:30 på Smietorget og Granstunet

• Elevbedrifter fra Brandbu Ungdomsskole selger egenproduserte varer på Granstunet kl. 15-19

TORSDAG 15. DESEMBER

• Vigga Brass spiller på Granstunet kl. 17 og på Smietorget kl. 18

FREDAG 16. DESEMBER

• Coca-Cola Christmas Caravan besøker Gran torg kl. 13-18

LØRDAG 17. DESEMBER

• Nissen er innom sentrum med poser til barna fra kl. 12

SØNDAG 18. DESEMBER - SØNDAGSÅPENT KL. 14-18

• Nissen er innom sentrum med poser til barna fra kl. 14

• Good Vibe danser på Smietorget kl. 14:30 og på Granstunet kl. 14:45

MANDAG 19.DESEMBER

• Gran Jente og Guttekorps mellomkorps spiller på Smietorget kl. 17:15 og på Granstunet kl. 17:30

Vi

kunder og

3 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Storgata 41 - 2750 Gran - Tlf. 61 33 76 70 - Fax 61 33 76 79 e-post: post@haugen-regnskap.no www.haugen-regnskap.no • REG NS KAP • LØNN • ÅRSOPPGJØR • ØKONOMIS K RÅDGIVNI NG • FAKTU RE RI NG • BI STAND VED NYETABLER INGE R Du finner oss på Hadeland videregående skole. Skolelia 3, 2750 Gran, telefon 61 31 77 40. www.karriereinnlandet.no Karriereveiledning og opplæring for voksne hans.morten@ vestlandshus.no Telefon: 913 81 671 - endelig hjemme Ønsker du å vite mer om hva vi kan hjelpe deg med? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. 61 32 49 60 grete@lupro.no Tilbyr følgende for bedrifter, lag/organisasjoner og enkeltpersoner: // Trykksaker, profilering/logo, skilt ute og inne,
ønsker våre
forretningsforbindelser en riktig
reklameartikler, rollups og storformat print i tillegg til gravering og fresing. Vi bistår deg gjennom hele prosessen fra idé og design til ferdig produkt. ÅRETS NISSEPOSER ER SPONSET AV:
god jul og et godt nyttår www.ghh.no Følg oss på Facebook og Instagram
FREDAG 9. DESEMBER

Portrettet: Julenissen Tor Dale

JULENISSE AV BESTE KVALITET

Tor Dale blir åttito år i januar, men er i full førjulsjobb som julenisse på Coca Colas juletrailer. Det kan høres enkelt ut å prate med folk og være blid, men Tor har blitt grundig testet i nisseferdigheter, og ble kåret til Norges beste julenisse i hard konkurranse med andre nissekandidater

- Dette er en fornøyelig jobb, sier Tor. Han forteller at barn fortsatt tror på nissen, og det må tas på alvor. Som regel går praten lett, men noen barn er engstelige og da gjelder det å kunne noen knep så barnet blir venn med nissen.

Tor forteller at han er impo nert over barna. De er både ivrige og kreative. Noen «ju ger ærlig» om at de har vært bare snille hele året, mens andre vil ha råd om hvordan de skal lure rampenissen som herjer hjemme. Han opple ver at julenissen er for alle, uansett alder og bakgrunn; mødre med hijab kommer med barna sine for å hilse på nissen, barske ungdommer tar nissen i hånda og ønsker god jul, og noen vil ha klem og bilde.

- Jeg treffer veldig mange hyggelige mennesker, sier Tor, men han forteller at det også er utfordringer i jobben. Det er ikke helt enkelt for en gammel nisse å følge med i tiden. Før ønsket barna seg barbiedukker og lego, men nå er det ofte høyteknologiske duppedipper som står på ønskelista. Dagens barn forventer rett og slett at en oppgående nisse spiller Fortnite!

- Og jeg må løfte opp både unger og bikkjer, så folk får tatt et bilde, ler han.

KOMMER TIL GRAN 16. DESEMBER GRAN

Juletraileren starter reiseruta i Tromsø 24. november, og skal besøke de største byene og tettstedene i Norge. Den kom mer til Gran 16. desember, før turneen avsluttes den 20.

- De passer veldig godt på meg, forsikrer Tor. Han har hviledager underveis og mener at han har det veldig komfortabelt. Det er et stort team som sørger for det hele; to-tre stykker fra Coca-Cola, sju-åtte fra et eventbyrå, og to-tre varebiler i tillegg til selve trai leren. Alle er veldig flinke folk.

- Vi bygger nesten en halv landsby på hvert sted, med juletre, bålpanner og boder Det blir aktiviteter for hele familien, med konkurranser og smaksprøver, og folk kan som vanlig vente seg en impone rende amerikansk truck, lys i mørket og god julestemning. Nissen selv skal rusle rundt, prate med folk.

JULENISSE MED KVALITETSSTEMPEL

Da Coca-Cola i 2009 søkte etter ny nisse var Tors egne barn ivrige og mente at dette var en jobb som kunne passe for far. Han var pensjonist, hadde skjegg og var ikke helt sylslank. Sønnen søkte på farens vegne og Tor kom til finalen.

Den forgikk på Frognersete ren, med nissekandidater fra hele landet. Der måtte alle igjennom et personlighets

- Vi hadde mye moro på Randselva, forteller han. Den gangen gikk det tømmer i elva, og ungene løp på tømmer stokkene, tross advarsler fra de voksne. Han har en lang og allsidig jobbkarriere bak seg: Han har arbeidet på Color Line, vært selvstendig nærings drivende, vært ved flyvåpenet på Gardermoen, og jobbet i forsikring, før han altså til slutt r ykket opp til julenisse.

I dag bor han i Lier utenfor Drammen, med kona han har vært sammen med i sekstifem år. De har tre barn og fem barnebarn.

- VI MÅ TA VARE PÅ

TRADISJONENE

inter vju, og ble testet i nisse ferdigheter. Det hele ble avsluttet i et firspann med fjordinger, der nissen skulle kaste gaver ned i piper, i fart. Tor vant det hele, og ble kåret til Norges beste julenisse!

VOKSTE OPP PÅ VIUL

Tor har vokst opp på Viul. Han forteller om en god og litt uvø ren oppvekst på Ringerike.

Når juleturneen er unnagjort reiser Tor hjem for å hvile ut og feire jul med egen familie. Han mener vi skal være glade for at vi i Norge tar vare på gamle tradisjoner, og opplever at barna han møter er veldig opptatt av nissen.

- Ungene gleder seg, de tror på nissen, og lever seg inn i det. Det betyr så mye, sier Tor til slutt.

4 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Tekst: Kari Isingrud Foto: David Jensen, @jensenmedia
“ - Ungene gleder seg, de tror på nissen, og lever seg inn i det. Det betyr så mye...

VELKOMMEN TIL SKØYTEADVENT I GRAN!

MJØLBUA HÅPER FOTBALLQUIZ BLIR EN FULLTREFFER

Du trenger verken å kunne offsideregelen eller vite hvem som er topplaget i bulgarsk eliteserie for å delta på fotballquizen hos Mjølbua fredag 16. desember.

Tekst: GHH Foto: Mjølbua

- Det blir 30 varierte spørsmål med akkurat passe vanskelighetsgrad, forteller quizmaster Håvard Krågsrud. Det er maks seks personer pr. lag, og arrangementet har 18-års aldersgrense på grunn av alkoholservering.

- Her er alle velkommen. Kanskje til og

med noen lokale fotballag kan benytte anledningen til å tromme sammen et quizlag, sier daglig leder hos Mjølbua, Birgitt Stene.

Påmelding gjøres til Mjølbua via Facebook eller ved å komme innom spisestedet.

Skøytebanen i Gran har åpent hver dag kl. 09-21 med musikk og lys. Pingvinene er på plass, husk hjelm! Gjennom hele adventstiden blir det gratis aktiviteter på banen både hverdager og helger. Elever fra Idrettslinja organiserer aktivitetene, og vi har 10 skøytepar og hjelmer til gratis utlån disse dager.

- Dette vet til og med jeg hvem er, sier Birgitt Stene og inviterer til fotballquiz.

- I god sportsånd blir det premiering av både beste og dårligste lag, forteller Birgitt. Quizmaster Håvard benytter anledningen til å avsløre kveldens første spørsmål allerede nå.

- Hva er det fulle navnet til den tidligere fotball treneren som de fleste kjenner under kallenavnet Drillo? Svaret kan avgis hos Mjølbua fredag 16. desember

i Hapro, og daglig leder Åge Skinstad

Dag Dato Klokkeslett Aktivitet

Onsdag 7. kl. 17-18 Hockey på isen. Vi har køller og ball til utlån Fredag 9. kl. 17-18 Aktiviteter på isen.

Lørdag 10. kl. 11-12 Leker på isen. kl. 12-13 Kunstløpoppvisning og kunstløpskole v/ Gjøvik Kunstløpklubb kl. 13-14 Curlingoppvisning v/Jevnaker Curlingklubb. Værforbehold. Søndag 11. kl. 13-14 Lær å gå på skøyter. kl. 14-15 Leker på isen.

Tirsdag 13. kl. 17-18 Aktiviteter på isen.

Torsdag 15. kl. 17-18 Hockey på isen. Vi har køller og ball til utlån

Lørdag 17. kl. 11-12 Lær å gå på skøyter. kl. 12-13 Leker på isen.

Søndag 18. kl. 13-14 Lær å gå på skøyter. kl. 14-15 Leker på isen.

Mandag 19. kl. 17-18 Aktiviteter på isen.

Tirsdag 20. kl. 17-18 Leker på isen.

Onsdag 21. kl. 17-18 Hockey på isen. Vi har køller og ball til utlån

Torsdag 22. kl. 17-18 Aktiviteter på isen.

NORGESMESTER I ARBEIDSINKLUDERING!

Hapro Jobb og Karriere er kåret til Årets service- og handelsbedrift blant drøyt 7000 medlemsbedrifter i NHO Service og Handel. Blant kriteriene for prisen er innovativt arbeid og særlig god leveransekvalitet.

Tekst: Kari Isingrud Foto: Hapro Jobb og Karriere

- Dette er en anerkjennelse til de ansatte og fagmiljøet vårt, sier daglig leder Åge Skinstad i Hapro Jobb og Karriere. Han har mange eksempler på innovative tjenester og effektive arbeidsmetoder, men mener nysatsingen JobMatch bidro sterkt til at de fikk prisen.

I oktober innledet de et samarbeid med JobMatch Sverige, og ble eksklusiv distributør i Norge, til et testsystem for treffsikker rekruttering og medarbeiderutvikling.

- JobMatch er et system for å matche riktige folk med riktige jobber, forklarer Åge. Han understreker at de som har litt nedsatt arbeidsevne er en stor ressurs, som kan dekke opp mange av de cirka hundre tusen arbeidsplassene som nå er ledige.

Hapro kan også vise til gode økonomiske resultater, men viktigst av alt mener han det er at folk hjelpes ut av ledighet: Hele 700 personer kom i jobb eller utdanning i fjor etter litt drahjelp fra Hapro.

5 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Foto: Fotograf BT Stokke AS Foto: Fotograf BT Stokke AS Foto: Fotograf BT Stokke AS
NB!
- Ingen forhåndspåmelding
Lena Nynes, leder JobMatch Norge,

STORE PLANER FOR VASSENDEN PARK

Edvall Martin Stenberg

i Vassenden Park AS, og hans nye kompanjon ger, klør i fingrene etter å komme i gang med videre utbygging på den femten mål store tomta nord i Gran sentrum. Her skal det bli nye boli ger og næringslokaler.

- Vi ser at det er potensial på Hadeland, og denne tomta har sentral og fin beliggenhet nær både tog og vei, sier Valter Chr. Jensen i Oslo-firmaet Valter Jensen Eiendom AS, som nå har kjøpt seg inn i Vassenden Park AS og i Entreprenør selskapet Stenberg Co AS.

Tide arkitekter er engasjert for å lage områdeplan for hele kvartalet mellom Storgata, Skole gata, Jarenstranda og Oslolinna. Tomta er eid av Vassenden Park AS, og i første byggetrinn skal det bygges i Skolegata.

NYE EIERE MED AMBISJONER

Vassende Park AS sine tidligere eiere, Per Godli, Paul Gamme og Gunnar Schulz har solgt seg ut, og Valter Jensen Eiendom har kjøpt seg inn og eier 66 % av aksjene. Valter Jensen har også kjøpt 50% av aksjene

i Stenberg & Co, som eier de siste 33% av Vassenden Park AS

Valter er annen generasjons eiendomsutvikler og forteller at faren startet firmaet med sine tre brødre. De begynte med å grave ut sin egen tomt med hakke og spade for mer

enn sytti år siden. I dag eier og for valter Valter Jensen Eiendom cirka 240 leiligheter og cirka 14.000 kvadratmeter næringseiendommer sentralt i Oslo.

Det nye samarbeidet med Sten berg kom til ved en tilfeldighet.

- Edvall og jeg er begge «motorheads» og kom tilfeldig i prat under et billøp, forteller Valter. Det viste seg etter hvert at Edvalls far, som var tømmer mester, hadde vært ansatt hos Valters far tidlig på 1970-tallet. Edvall og Valter kom i snakk om eiendomsutvikling og fant

grunnlag for samarbeid. De mener at utbyggingen nord i Vassenden vil være bra for Gran sentrum: Det blir et nytt og trivelig knutepunkt som vil kunne «strekke» handel og folkeliv nordover i Storgata. Edvall understreker også at de vil bruke

6 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Tekst: Det skal bli moderne og grønt i Vassenden Park – her blir det trivelig å jobbe og bo. Området skal utvikles med detaljhandel, serveringsteder, og annen aktivitet. Illustrasjonsfoto, endringer kan forekomme. Edvall Martin Stenberg, Tommy Benum og Valter Chr. Jensen foran Vismabygget som sto ferdig i 2017. Nå vil de videreutvikle kvartalet nord i Vassenden og skape et nytt og trivelig knutepunkt.

lokale entreprenører, og mener det er viktig å skape lokale arbeidsplasser

- Vi synes det er moro å bygge, og se at det blir til noe der folk kan bo og trives, sier Valter.

LEILIGHETER MED SALGS START VÅREN 2023

Edvall forteller at om alt går etter planen skal de dårlige og utdaterte byggene i Skolegata rives allerede i vinter. Her skal det bygges 25-30 leiligheter og noe kontor- og næringslokaler. Bygging starter medio 2023, med planlagt ferdigstilling våren 2024. Salget starter alle rede til våren.

- Det blir leiligheter til for

nuftige priser, fra cirka femti til hundre kvadratmeter, sier Tommy Benum, daglig leder i Valter Jensen Eiendom. Boligene blir lyse og trivelige, og byggene får heis, innendørs parkering, og ikke minst –gode og fremtidsrettede ener giløsninger. Hver leilighet får egen veranda, i tillegg til felles uterom.

- Vi vil skape et torg som skal være et samlingspunkt for folk, og vi har tanker om både ser ve ringssteder og handel, supplerer Edvall. Tommy opplevaer at interessen for moderne kon torlokaler også er god, både i eksisterende lokaler, men også i de som nå planlegges.

- Bygg av den kvaliteten vi planlegger vil være attraktive, og potensielle leietakere har allerede tatt kontakt, sier han. Så tidlig i prosessen vil det være muligheter for skreddersøm. De ser et stort potensial, og har god tro på å kunne utvikle et område med detaljhandel, serveringsteder, og annen akti vitet som naturlig vil bli en del av et moderne kvartal i Gran sentrum. Tommy oppfordrer aktører som har planer eller ønsker om å etablere seg, eller flytte på seg i Gran, til å ta kontakt.

- Kanskje det også vil blåse mer liv i hele Storgata gjennom Gran, sier han.

7 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Det skal oppføres to nye bygg i Skolegata, med boliger og forretningslokaler. Illustrasjonsfoto, endringer kan forekomme. De gamle og utdaterte bygningene i Skolegata skal etter planen rives. Illustrasjonsfoto, endringer kan forekomme.

Smånissekos

Vi inviterer alle smånisser til førjulskos. Vi setter fram bålpanner nede på Søstrene Stene sitt uteområde og det vil være mulig å kjøpe spyd med marshmallows. Det serveres gratis kakao og pepperkaker.

Datoer det arrangeres er: Søndag 11.12.22 kl. 14-17 Fredag 16.12.22 kl. 16-18 Søndag 18.12.22 kl. 14-17

8 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER ra ns t un et Følg oss på Storgata, 2750 Gran www.granstunet.no - De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland Velkommen til en hyggelig julehandel i våre butikker! MANDAG 12. DESEMBER KL. 15-19 • Vi får besøk av elevbedrifter av Brandbu Ungdomsskole TIRSDAG 13. DESEMBER
• Luciatog med Fagelund barnehage på senterne TIRSDAG 13. DESEMBER KL.
• Vi får besøk av elevbedrifter av Brandbu Ungdomsskole TORSDAG 15. DESEMBER KL. 17 • Vigga Brass spiller i 2. etg FREDAG 16. DESEMBER (Se fellesprogram) • Gran får besøk av Coca Cola Christmas Caravan SØNDAG 18. DESEMBER KL. 14:45 • Good Vibe danser på senteret Program
KL. 11:30
15-19
Vi på Granstunet ønsker å takke alle våre kunder som har besøkt oss og handlet hos oss i 2022. Vi håper å se dere igjen også i 2023 www. eu ro sk o.co m Granstunet • tlf: 47 77 12 38 2760 Brandbu • tlf: 61 33 Skin Tonic Gran • Tlf.: 61 33 00 18 Granstunet Tlf: 61 31 32 60 Granstunet www.blomsterhandleren.no //Telefon 61 33 14 10 Granstunet www.blomsterhandleren.no //Telefon 61 33 14 10 TRENINGSSENTER

Selv er hun foreløpig optimist. Senterets samlede omsetning har økt sammenlignet med samme periode i fjor, og

statistikken viser at butikker på kjøpesentre har hatt omset ningsøkning i hele landet. På Granstunet er alle butikklo

kaler utleid, med unntak av lokalene i andre etasje der Kaffehjørnet holdt til.

- Det er gledelig å se at næ ringsdrivende ønsker å etablere seg på senteret. Vi har vært heldige og fått inn Gjensidige tidligere i år, sier Birgitt, og hun mener deres tilstedeværel se på senteret har gjort forsikring mer tilgjengelig. I tillegg har to nye klesbutikker åpnet i løpet av året. Zavannah som kanskje har mest for de voksne damene, og Comeback som retter seg mer mot de yngre.

- Zavannah var savnet og har truffet markedet godt, sier Birgitt. Hun mener alle tre ny kommerne bidrar til den fine mixen av spisesteder, butikker og tilbud på senteret. Vi har noe for alle aldersgrupper og i ulike prisklasser, mener hun.

JULEKOS OG AKTIVITETER PÅ SENTERET

i full sving med julegavesalget og det bugner av julevarer. Hun lover en koselig førjulstid på senteret med en passe blan ding av aktiviteter, musikk og underholdning, og ikke minst ro, så folk kan handle i fred uten for mye støy og mas. Julegata åpnet fredag 18. november og dermed gikk det offisielle startskuddet for julehandelen.

- Vi skal ha søndagsåpent de to siste helgene før jul, og langåpent fra mandag 19. til torsdag 22. desember. Da har

vi åpent helt til kl. 20, opplyser Silje. Det blir luciatog med lokale barnehagebarn, tirsdag 13. desember, og den 12. og 13 vil elevbedrifter fra Brandbu ungdomsskole ha stands på senteret.

- Og så gleder vi oss til cola-trai leren kommer. Da kommer det mye folk, sier hun. Både Birgitt og Silje håper folk dropper netthandelen om de kan, og støtter det lokale næringslivet. Det er ekstra viktig i år med økte kostnader og bekymring for nyåret mener de.

9 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
VELKOMMEN
ØNSKER
TIL LOKAL JULEHANDEL
Markedskoordinator Silje Nordli og senterleder Birgitt Stene og ønsker velkommen til julehandel på Granstunet. På Granstunet er alt gjort klart for en hyggelig julehandel. På Granstunet er tjueto forretninger julepyntet og klare for julehandel, men senterleder Birgitt Stene innrømmer at mange er spente på hvordan folks strammere privatøkonomi vil slå ut på årets juleomsetning.
GI BORT EN FESTIVALOPPLEVELSE TIL JUL Man får aldri nok av gode opplevelser, og for mange er en musikkopplevelse den perfekte julegaven! Programmet vårt er variert og i flere prisklasser. Velg mellom alt fra Opera Gourmet og Operagalla til nyheten Soloppgangskonsert eller Røykenvik Spesial som er NRKs sommerkonsert i 2023. Du finner billetter på ticketco.no eller hjemmesiden vår, operafest.no. Foto: Yann Bougaran
Tekst: Kari Isingrud Foto: Granstunet

Sjefen på Spar Gran, Roy Morten Lereng, er i stor form nå i julestria. Butikken han leder er fylt med alskens delikatesser og kulinariske opplevelser, og som før er det mest tradisjonell julemat kundene spør etter. - Vi regner med at et halvt tonn med ribbe er solgt innen vi skriver desember, for allerede nå går det om lag 100 kg ribbe i uka ut til kundene. Men så er også Spar Gran svinaktig gode på både stekt og fersk ribbe! sier butikksjefen med glimt i øyet.

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Også annen julemat frister hadelendingene, og de Sparansatte registrerer at mattra disjonene har endret seg en del med årene. Noen helgar derer med både ribbe, lutefisk og pinnekjøtt, slik at alle i familien skal få sin favorittmid dag på julaften. Atter andre sverger til lettere alternativ som juletorsk eller kveite. Fersk varesjef Monica Rusvik Grina forteller at mange er flinke til å forhåndsbestille i god tid, og da er det særlig ribbe og torsk som står først på lista.

- Vi er den eneste butikken i området som har fiskedisk, og det vet mange å sette pris på. Lu tefisken vår er utrolig bra, og vi selger rakfisk i butt, noe som er viktig for mange rakfiskelskere, sier Grina, som også ber oss nev ne at Bjørnstad-sylta er tilbake!

Og dersom noen skulle være i tvil: Du kan ta med hele handlelista di til Spar Gran, og du vil finne det aller, aller meste. Ikke bare det: Butikksjefen tror at du kommer godt ut av det prismessig også, dersom du passer på å få med deg alle de gode tilbudene! Det er jo mye medieomtale av økende matvarepriser om dagen. - Det henger jo ikke helt sammen med at vi nordmenn kaster mye mat, for dyre ting pleier vi da ikke å kaste? sier Roy Mor ten underfundig.

COCA-COLATRAILEREN

KOMMER I ÅR OGSÅ

Den 16. desember får Gran igjen besøk av den amerikanskinspirerte «Christmas Caravan» fra Coca-Cola. Det er ikke noen selvfølge, da mange Spar-bu tikker ønsker å få besøk av den

blinkende traileren i advents tida. For andre år på rad kommer den rullende og vil ta oppstilling utenfor Smietorget, der det blir mange stemnings skapende aktiviteter for publikum. Bålpanne, juletrær, musikk og konkurranser kan nevnes, og selveste julenissen, med rød drakt og ekte skjegg, kommer selvfølgelig. I anled ning jula er også lokalene etter Cebrina Frisør gjort om til et juleinspirert Coca-Colatorg, der du bl.a. kan legge dine juleønsker i nissens postkasse!

I fjor var rundt 4500 personer innom, pandemien til tross. Nå er det ingen restriksjoner, derfor regner Spar med at det blir flere i år. - Traileren er her fra kl. 13 – 18, og vi ønsker alle,

store som små, velkommen til koselig julestemning og en god handel den 16. desember! ønsker butikksjef Roy Morten Lereng.

10 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
COCA-COLA CHRISTMAS CARAVAN STOPPER HOS OSS! Bli med på en dag full av julestemning og moro for hele familien! hilse på nissen se juletraileren bli med på julelotteri knalltilbud på Coca-Cola Vi gleder oss til å se deg! Hilsen alle oss i SPAR Gran FREDAG 16. DESEMBER KL. 13-18 - Du kan ta med hele handlelista di for jula til oss på Spar, for jeg tror vi har det meste av det du trenger for høytidsdagene! sier butikksjefen på Spar. Nå om dagen er det tut og kjør hos oss! sier Roy Morten Lereng, der han sitter med postkassa
SPAR HAR ALT DU TRENGER TIL JUL!
til julenissen bakpå mopeden.

FREDAG 9. DESEMBER – ÅPENT FRA 09:00 TIL 20:00

Kl.11:00 - 17:00 Stort julemarked i 1.etg. på Smietorget Kl.17:00 - 18:00 Aktiviteter på isen med Hadeland VGS

LØRDAG 10. DESEMBER – ÅPENT FRA KL. 09:00 TIL KL.18:00

Kl. 11:00 - 17:00 Stort julemarked i 1.etg. på Smietorget

Kl. 11:00 - 14:00 Aktiviteter og nissekos i 1. etg. på Smietorget Kl. 11:00 - 12:00 Leker på isen med HVS Kl. 12:00 - 13:00 Kunstløpoppvisning på torget Nissen kommer til Gran med poser til barna

SØNDAG 11. DESEMBER – ÅPENT FRA KL. 14:00 TIL 18:00 Kl. 10:00 Bakeriet åpner Kl. 13:00 - 14:00 Lær å gå på skøyter med Hadeland VGS Kl. 14:00 - 18:00 Stort julemarked i 1. etg. på Smietorget Kl. 14:00 - 15:00 Leker på isen med HVS

Nissen kommer til Gran med poser til barna.

TIRSDAG 13. DESEMBER – ÅPENT FRA KL. 09:00 TIL 20:00 Kl. 11:30 Luciatog med Fagelund barnehage

TORSDAG 15. DESEMBER Kl. 18:00 Vigga Brass spiller i 1. etg. på Smietorget

FREDAG 16. DESEMBER – ÅPENT FRA 09:00 TIL 20:00 Kl. 13:00 til 18:00 Coca-Cola Christmas Caravan besøker Spar Gran. Se egen annonse!

LØRDAG 17. DESEMBER- ÅPENT FRA 09:00 TIL 18:00 Kl. 11:00 - 14:00 Aktiviteter og nissekos i 1.etg,. på Smietorget Kl. 11:00 - 12:00 Lær å gå på skøyter Kl. 11:00 - 14:00 Leker på isen Nissen kommer til Gran med poser til barna

SØNDAG 18. DESEMBER - ÅPENT FRA 14:00 TIL 18:00 Kl. 10:00 Bakeriet åpner Kl. 13:00 - 14:00 Lær å gå på skøyter Kl. 14:00 - 15:00 Leker på isen Kl. 14:30 GoodVibe danser på Smietorget Nissen kommer til Gran med poser til barna

MANDAG 19. DESEMBER – ÅPENT FRA 09:00 TIL 20:00 Gran Jente og Guttekorps mellomkorps spiller

11 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Jul på Smietorget For oppdaterte tider og mer informasjon, følg oss på Facebook! Velkommen til oss! ÅPNINGSTIDER I DESEMBER Senteret Bakeriet Spar Søndag 11. 14:00til18:0010:00til18:0014:00til18:00 Søndag18.14:00til18:0010:00til18:0014:00til18:00 Julaften 09:00 til 13:0009:00 til 13:0008:00 til 14:00 1. dag jul STENGT STENGT STENGT 2. dag jul STENGT 10:00 til 16:00 STENGT 3. - 6. dag jul10:00 til 18:0009:00 til 18:0009:00 til 20:00 Nyttårsaften10:00 til 15:0009:00 til 15:0008:00 til 16:00 Bakeriet har gratis kaffe og pepperkaker julaften. Det vil ikke bli annen servering den dagen. VINMONOPOLET Uke 51 Mandag til fredag 10:00 til 18:00 Julaften STENGT Romjulen 3. og 4. dag jul 10:00 til 17:00 5.
og 6. dag jul 10:00 til 18:00 Nyttårsaften 10:00 til 15:00
POPUP BUTIKK I 1. ETG. på Smietorget med Line Biago og Linn Werner ( mer_enn_spisbart) FREDAG 9.12 TIL SØNDAG 11.12 FREDAG 16.12 TIL SØNDAG 18.12 BERGANS BISMO DUNJAKKE Varm og god dunjakke som gjør deg godt rustet til kald norsk vinter. Vindtett og vannavvisende ytterstoff. Barn/Junior/Dame/Herre DEVOLD MULTI SPORT TRØYE / LONGS Ullundertøy til allsidige aktivitet, passer til friluftsliv gjennom hele året. Flate sømmer. God fukttransport. Barn/Junior/Dame/Herre SPORT 1 HADELAND Smiegata 17, 2750 Gran Tlf: 404 37 773 ÅPNINGSTIDER: Man - Fre 09 - 20 Lørdag 09 - 18 Hadeland Følg oss på: Julegavetips! BARN MEDLEMSPRIS! 999; Ikke medlem: 1600,JUNIOR MEDLEMSPRIS! 1199; Ikke medlem: 2000,JUNIOR 599; SETTPRIS! SENIOR MEDLEMSPRIS! 1999; Ikke medlem: 3200,SENIOR 699; SETTPRIS!
12 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Vi har et stort utvalg vesker og
til
Gaver som gleder Våre beste UNDER 500 KR gavetips Smietorget - Gran RIX Grytesett, 1,3-3,2-4,7L Rocks Karen Blixen Holmegaard Jul Kähler Urbania Ostesett 2 deler EvaTrio Stekepanne, 28/30cmTermokanner, div. farger Carina Biffbestikk Med forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. SE VÅRE JULEGAVETIPS: JULEKAMPANJE facebook.com/traktorensmietorget Traktorensmietorget Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no Fra 399,Før 2399,- Nå 1199,- Før 1799,- Nå 899,- Før 649,- Nå 389,- Før 1399/1549 NÅ 699,-/799,Forsølvet 169,- Forgylt 199,- Fra 209,- Fra 249,- Kr 549,-
lommebøker
både dame og herre!
13 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER ALLE SPILL OG PUSLESPILL 40% JULEGAVENE DE BESTE ALT GAVEPAPIR Vi spanderer det billigste. FOR [ Julestjerne] 100,70,- pr stk 2 FOR #hadelandskortet Jill Wellington Pexels Handle lokalt! Årets smarteste julegave kan benyttes i over 70 butikker på Hadeland. Vi hjelper deg gjerne. post@hadelandskortet.no - tlf. 98 21 11 33

Årets julegavetips!

Her får du de beste julegavetipsene for julen 2022. Kjøp julegaver til venner, pappa, mamma, bestemor, bestefar, søster, bror og resten av familien på Smietorget!

BAKERIET

En av sesongens store trender er snowboots. De er et must i skogarderoben denne vinteren hvis du vil kle deg både varmt og moteriktig. Disse skoene er lette, har gode såler og ikke minst, de er enkle og kjappe å ta på seg. Vi bor jo et sted hvor været er skiftende på denne tida, og da er det smart å velge en modell med tex-membran. Vi har snowboot både med tøffe kontrastfarger og mere nøytrale ton-i-ton. To av mine favoritter er disse fra Tamaris og så liker jeg veldig godt den mere sporty looken fra Kastel. Med et par snowboot har du både en funksjonell og stilig vintersko. En smart, hyggelig og praktisk gave til deg selv eller noen du er glad i, som man har glede av i flere år.

Vi ønsker velkommen til en koselig førjulstid på Bakeriet. Det er lov å ta en pust i bakken, kose seg og nyte adventstiden. Vi skal gjøre vårt for at disken skal være velfylt og fristende. Godt julepålegg vil være en del av det gode utvalget vi har i desember. Lyst på varm mat eller salat, så har vi fått en meny som kan friste alle. Julegavetips fra Bakeriet til de som har alt er gavekort i Gran Handelsstand som kan brukes hos oss i 2023. GOD JUL ønsker vi alle våre kjære kunder fra jentene i Bakeriet!

Morris streber etter å designe klær som er både nyttige og vakre. Med dype røtter i den svenske tekstilindustrien søker Morris hele tiden etter de beste materialene og konstruerer plagg som varer og eldes godt. Det viktigste enkeltbidraget til bærekraft i mote er å velge plagg som varer - og ta vare på dem. Det er derfor kvalitet teller og tidløs stil alltid råder.

14 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Aurora Kolstad hos HAN forteller at mange ønsker seg klær fra Morris Stockholm til jul.
Smietorget - Gran Følg oss på: HAN Smietorget han_smietorget

Vi ønsker å gi tips til tidløse og klassiske gaver, samt bruksting som vil være til glede og nytte i lang tid. Den populære og klassiske ROCKS serien designet av Halvor Bakke har nå blitt utvidet. ROCKS Add-On består av lekre boller i tre anvendelige størrelser, samt en minivase som også passer perfekt som en liten telykt. Stekepanne er alltid en kjærkommen og super gave å få! EvaTrio Honeycomb base er en ny type stålpanne hvor overflaten har fått en vaffelmønstret utforming for å oppnå et naturlig non-stick belegg. Sist men ikke minst så har vi EasyCheese som kommer til å bli godt mottatt og er den perfekte julegave til «de som har alt». Osteklokken har en justerbar bunn som lar deg presse osten oppover i beholderen etter hvert som du høvler av den. Ingen knoting med plastposer og ingen klåing på osten når man forsyner seg.

- Vårt sikreste tips denne julen er bokhandler prisvinneren Zeshan Shakar. Dette er hans tredje bok, og mange kjenner han fra ”Tante Ulrikkes vei” og ”Gul bok”. Zeshan Shakars nye roman er en sår historie om å gi alt og likevel ende tomhendt på utsida, sier Maren Mørk hos Norli.

15 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Hos Kappahl finner du fine pysjer i forskjellig mønster og farger. Både til store og små, dame og herre. Vi har også lik pysj til hele familien. Gi et gavekort til noen du er glad i! - Disse fine og deilige Comfy-genserne fra Bjørn Dæhlie er en sikker vinner under juletreet! Vi har de i flere farger, både til junior og senior. Vi har selvsagt også en mengde andre fine julegavetips! Det er alltid populært med strikk, ull, treningstøy og ikke minst ullsokker! Butikken er full av nyheter, så hos oss finnes det noe for enhver smak, smiler Henriette Rise hos Sport 1.
Sport1Hadeland HADELAND SPORT 1 HADELAND 2 etg. Smietorget, Gran Tlf: 404 37 773 GRAN • SMIETORGET Tlf : 940 84 822 facebook.com/traktorensmietorget Traktorensmietorget Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no
Phalaenopsis i glassfat 495,-

Kari forteller at perler er med i motebildet i år, og at butikken har fått inn et eksklusivt merke fra Italia som bærer navnet Le Lune. Det finnes både armbånd, ringer og kjeder innenfor dette merket.

Vi har også tatt inn gullsmykker fra danske Per Borup. Her snakker vi om varer som blir produsert på eget verksted, og smykkene klarer å forene vakker design, godt håndverk og høy kvalitet, sier Kari.

Nå før jul er gullsmedbutikkens hyller fulle av gode julegaveidèer, og du kan

TIDA GÅR, GULLSMEDGAVER BESTÅR

GAVER SOM GARANTERT FALLER I SMAK

velge i vakre smykker, tradisjonsrikt sølvbestikk og nydelige pyntegjenstander. Gavene du kjøper hos gullsmeden går i arv gjennom generasjoner, og mange velger derfor edelt metall under juletreet. Mange besteforeldre kjøper en del av et bestikk hvert år til barne barna, slik at de etter hvert har dusinet fullt. Gaver fra gullsmedbutikken høster som regel gledesutbrudd hos mottakeren!

Velkommen innom for å se på vårt gode utvalg nå i adventstida! sier Kari (bildet) hos Gullsmed Fagerholt i Storgata.

Folk kommer hit etter jul og forteller at de har fått en av våre gavepakker, og at de er veldig fornøyde med matga vene, forteller hun.

Den travle julesesongen er i gang, og de første bestillingene til firmagaver har kommet. Torun leverer også gavepakker til privatperso ner, konferanser og til lag og foreninger. Mange er flinke til å tenke lokalt, og det er nødvendig denne julen, mener Torun. Det er ikke enkelt å drive nisjebutikk når kostnadene stiger og mange må snu på krona.

Landhandlerinnen tenker alltid på mottakeren når hun setter sammen matpakker. Ofte ønsker kunden noe som passer til julematen eller noe som skiller seg ut, og Torun er nøye på å velge produkter som tåler oppbevaring, og som passer godt sammen.

Når jeg leverer ut en gave skal det være perfekt, sier hun.

16 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Gullsmedyrket er et fag med lange tradisjoner, og som de fleste andre håndverk har det endret seg i årenes løp. Hos Gullsmed Fagerholt har tospannet Kari og Per båret tradisjonene videre siden 1988, da de tok over familiebedriften og flyttet butikken fra Minisenteret til Linstadgården. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker En matkasse fra Hadeland Landhandel kan inneholde gløgg, sjokolade og kjeks, og gjerne lokale spekepølser og de prisvinnende ostene fra Thorbjørnrud Ysteri. Torun Sørli i Hadeland Landhandel mener en gavepakke med lokal mat og julens godsaker er den perfekte julegaven - både å gi, og å få.
En riktig god jul og et godt nytt år ønskes alle våre eiere, forretingspartnere og hytteeiere! Du finner oss på sørsiden av Granstunet Tlf: 92 42 69 12 – 91 53 93 74 Åpent alle dager fra kl. 10:00 SMULTRINGVOGNA I GRAN Kjøp et NATURLIG juletre og la plastikken stå. Juletresalg fra 9/12 utenfor Dekkgutta Gran. Sigurd Helmen • Tlf. 916 84 915 TENK PÅ MILJØET! Epost: arild@g-o.no Vi ønsker alle våre kunder og forretningsforbindelser en riktig god jul og et godt nytt år!
Tekst: Kari Isingrud Foto: Hadeland Landhandel

NY TEKNOLOGI FORYNGER HUDEN DIN

Lilleba Tomter i Gran Hudpleie har gode nyheter til den som vil forbedre og forynge huden sin til jul. En ny maskin med helt ny teknologi står klar til å gjøre huden din fastere og jevnere. Øn sker du å framstå med en mer ungdommelig glød til årets store høytid, er kanskje dette noe for deg?

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Prosessen kalles microneedling, og tilbudet har vært i salongen noen år. Men en ny maskin med helt ny tekno logi gjør nå behandlingen mer effektiv og mer tilpasset den enkeltes hudtype. Resultatet kan sees etter kun én be handling, likevel anbefaler fagfolkene å ta kuren fire ganger for å få full effekt.

- Mange ønsker å forminske eller redu sere store porer, arr, rynker og brune flekker, og microneedling hjelper på dette. Samtidig forbedres elastisiteten og vitaliteten, sier Lilleba, som forklarer litt om hva som skjer under behandlin gen: - Først blir huden din analysert, slik at behandleren vet hvilken hudtype du har. Så lages det bittesmå mikroka naler ned i ansiktshuden. En ampulle fylles med høyaktivt serum som er tilpasset din hud, bl.a. det fantastiske fuktmiddelet hyaluronsyre. Blandingen injiseres via en ampulle ned i alle de små kanalene og gir nesten umiddel bar effekt. Til slutt legges det på en spesiell gummimaske som virkelig gjør under verker! forteller Lilleba, som avslutningsvis nevner at de har startet samarbeid med nok en lege som utfø

rer filler- og botoxbehandling. Dermed er to leger tilknyttet salongen.

Nå om dagen er Gran Hudpleies lokaler fulle av julegaveidèer til ham og henne. Enten du kjøper gavekort eller produkter, vil mottakeren få en opplev else av velvære, og da er vel hensikten oppnådd?

17 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Husk å søke om midler fra Varigfondet Søknadsperiode 1. november - 15. januar Varigfondet støtter lag, organisasjoner og aktiviteter som bidrar til et trygt og godt lokalmiljø, og tiltak som er med på å sikre gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Les mer og søk her: www.varighadeland.no/varigfondet GI BORT ET GAVEKORT! Storgata 31, 2750 Gran • Tlf 61 33 20 33 • HUDPLEIE • FOTTERAPI • SHELLAC • MAKEUP TATOVERING • HOT STONE • THAIMASSASJE • AROMAMASSASJE • BROW HENNA • MAKE-UP • GREEN PEEL Følg oss på: Kjøp digitale gavekort på vår App Fixit eller www.granhudpleie.no JULEGAVEN FINNER DU
OSS! VI HAR FLOTTE GAVEKIT OG POPULÆRE GAVEKORT
HOS
Birgitte Warvik i Gran Hudpleie demonstrerer hvordan en microneedling-behandling foregår i salongen. På benken: Innehaver Lilleba Tomter.

NYINNREDET OG FLOTT BUTIKK

- Vi har fått mye ros for at butikken har blitt ryddig og oversiktlig, sier daglig leder Bjørn Linstad. Han opplever at mange kunder vil se på varene og plukke selv. Nå er butikken bedre tilrettelagt for det. Den er organisert etter logiske varekatego rier, med avdelinger for treningstøy, sko, fritidsklær, og hardvare, som for vinterse songen er skiutstyr og tilbehør.

Varetransport og leveringssituasjonen

er normalisert etter pandemien, og sesongens varer er på plass på stativer og i hyller. Bjørn forsikrer at han har de varene som trengs for julehandelen.

- Det kommer til å gå mye ull og skiklær. Det er typiske julegaver, sier han. De populære Db skole- og fritidsekkene er også tilbake i hyllene. Lene Linstad for teller at de var helt utsolgt til skolestart, men nå er det mulighet til å gi en kul r yggsekk i julepresang.

- Vi ønsker gamle og nye kunder velkom men til julehandel i vår nyoppussede butikk, avslutter Lene og Bjørn.

LAVVO- OG TELTUTLEIE BLIR STADIG MER POPULÆRT

Slikt gir seg utslag i gode omsetningstall for de som er i bransjen. Eirik Halvorsen i Lavvoutleie.no på Jaren er da også veldig fornøyd med utviklingen. I året 2019, før koronaen slo til, hadde firmaet en omsetning på 6.1 mill. kroner. I år ligger tallet an til å øke med 2.5 mill., til tross for at januar og februar ble rammet av pandemien.

Firmaet leier ut både lavvoer og ikke minst telt til bryllup, jubileer, seminarer og festivaler. De har enerett på seil dukstelt fra en tradisjonsrik seilmakerfabrikk i USA, og dette er telt av meget god kvalitet som har fått et godt r y over hele Norge. Noe av omsetningen kommer også fra salg av event-utstyr

Halvorsen er allerede fullbooket fra 27. mai til 3. september neste år, og vinte ren 2023 ser også bra ut, forteller han.

- Vi har rundt 15 personer med oss

i teamet, noen fast ansatte og noen på deltid, som leverer og rigger for komplette selskaper. Gulv, bord og stoler kan man også få med, til og med ferdigpyntede bord leveres til kunder. Lavvoutleie samarbeider tett med andre dyktige aktører i eventbransjen.

- Dersom du skulle trenge våre tjenester, kan du gå inn på vår instagramkonto @lavvoutleie, men vær rask om du vil bestille noe for neste år, avslutter Eirik Halvorsen. Se mer på lavvoutleie.no og naturmagasinet.no

TRENINGSTØY I TOPPKLASSE

Nå kan enhver skiløper se ut som en landslagsløper – i alle fall i klesveien. Sec Pro har den nye landslagskolleksjonen fra Craft til salgs i sin butikk på Jaren.

Tekst og foto: Kari Isingrud

- Vi har alt fra jakker, bukser og racingdresser til luer, hansker og undertøy, sier Tom Nyhuus, butikk ansvarlig hos Sec Pro. Han forteller at dette er klær som egner seg for tur, trening og konkurranse, og butikken har et variert utvalg til både dame, herre og junior.

Det svenske firmaet Craft Sportswear profilerer seg som verdensledende innen design og utvik ling av langrennsklær, og signerte tidligere i år en femårig avtale med Norges Skiforbund Langrenn. Landslagskolleksjonen er nyutviklede plagg i bære kraftige materialer.

Tom oppfordrer både bedrifter og privatpersoner til å stikke innom butikken for å gjøre julehandel: - Dette er sportstøy i god kvalitet til vettuge priser, sier han.

18 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Den nye butikken har fått mye frontheng, og kundene får lett oversikt over overdeler, underdeler og tilbehøret i treningsavdelingen. Db skole- og fritidsekker vil være en populær gave, kanskje særlig til de unge, mener Bjørn og Lene. Foto: Lene Linstad Lene Kjexrud Linstad i Intersport Gran Sport har mye av æren for den jobben som er gjort med innredning og omorganisering. Hun synes butikken har blitt lys og åpen. Intersport Gran Sport har frisket opp butikken med ny innredning og smart vareplassering. Nå blir det lett for kundene å få oversikt over vareutvalget. Tekst og foto: Kari Isingrud Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Lavvoutleie.no Tom Nyhuus, butikkansvarlig hos Sec Pro, ønsker velkommen til julehandel
19 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER GR AN SP ORT ÅPENT MAN - ONS 09-17, TOR - FRE 09 -19 (09-15) | STORG ATA 15, 2750 GRAN | TL F 61 31 32 50 | post.gran@intersport.no | WW W.I NT ERSPORT.NO JULEGAVEBUTIKKEN gransport_as Følg oss på Instagram: GR AN SP ORT ÅPENT MAN - ONS 09-17, TOR - FRE 09 -19 (09-15) | STORG ATA 15, 2750 GRAN | TL F 61 31 32 50 | post.gran@intersport.no | WW W.I NT ERSPORT.NO Gla’dager torsdag - fredag - lørdag ÷20% Infinity skidress herre Birkebeiner Intelligrip felleski med move binding Db 30 liter sekk, super til skole og fritid! Briller Sunsetter jr 499,Silver Performance 999,Sunsetter sr 799,Gold Performance 1499,Sprint barneski med binding Horizon skidress dame Jakke Kun Kr Kun Jakke Bukse Bukse 1500,3200,2099,999,2000,1200,- 1500,Vinst ullsokker Et utvalg slalombriller Hele barneavdelingen Før 199,Nå 129,÷30% til 50%

GODE GRUNNER TIL Å VELGE PLATETAK

Moderne platetak i stål har blitt veldig populært. Takene er både værbestandige, gir lite vedlikehold, og taket blir hele ti ganger lettere enn med takstein. I tillegg er det både pent og rimelig!

- Nå vil folk ha tak i noe annet enn svart eller hvitt, sier Terje Sørbråten, eier og daglig leder i Sørbråten Blikk og Venti lasjon AS. Han forteller at mange også velger noe annet enn den tradisjonelle taksteinen. De nye takplatene fra Planja kommer i mange farger, og han har solgt denne type tak til både hus og hytter. Takløsningen er dessuten svært miljø vennlig. Stål er et av få materialer som kan resirkuleres flere ganger. Fra våren

2023 kan takplatene leveres med inte grerte solceller.

Sørbråten Blikk og Ventilasjon leverer også alt av beslag og tilbehør, enten ferdigprodukter, eller spesiallaget etter kundens ønsker. - Vi har fått veldig mye skryt for pipene vi har tekket, sier Terje. Han forklarer at de kan dele standard plater opp i flere falser, og det er noe folk synes blir pent.

LANDHANDLERI OG KAFÈ PÅ GRANAVOLLEN

Når nabolaget består av myteomspunnede middelalderbygninger i Hadelands indrefilet av et kulturlandskap, er det kanskje lettere å få inspirasjon og bli kreativ? I hvert fall yngler idéene på Granavollen Gjæstgiveri, og den aller siste ideen vil bli satt ut i livet siste helga i november: Et landhandleri med egen kafé, i det som nå kalles Rødstua, tett inntil gjestgiveriet, kirkevangen og Glasslåven.

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Den omtalte helga er det julemarked på Granavollen, og daglig leder på det ær verdige gjestgiveriet, Arne Ivar Johnsrud, forteller at Rødstua innen åpningen skal fylles med kvalitetsvarer, ikke minst spiselige, som hører hjemme i et ekte landhandleri. Vi kan nevne kjøttmat fra Brandbu Pølsemakeri, oster fra ysteriet på Øvre Kjekshus, vevnader fra Grina kervev, konfekt, julete, julebakst og masse annet. Siden vi er inne i en førjulstid, vil vareutvalget naturlig nok bli farget av den forestående høytiden. Lokalet vil også tilby malerier og annen kunst fra utøvende kunstnere i nabobygget, Glass låven, så vi snakker om et utvidet galleri i det nye landhandleriet.

- Vi satser på kvalitet, og vi håper at alle som pleier å være på det årlige julemar kedet på Granavollen, vil benytte anledningen til å komme innom Rødstua og sikre seg spesielle julegaver, sier Arne Ivar Johnsrud. I tillegg kan du altså ta

en kaffekopp og et enkelt måltid og virkelig kose deg i førjulstida.

- Det nye landhandleriet vil være åpent fra kl. 11 – 16 hver helg framover. Skulle det bli stor pågang av kunder, vil åpningstidene kunne utvides, sier verten på det sagnomsuste gjestgiveriet.

20 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Terje Sørbråten i Sørbråten Blikk og Ventilasjon AS viser gjerne fram moderne takplater og beslag, i sin utstilling i Amundrudvegen 95. Tekst og foto: Kari Isingrud - Hjertelig velkommen til en hyggelig handel og en kaffekopp her i Rødstua, sier Gro Rustad på Granavolden Gjæstgiveri.
En riktig God Jul ønskes våre kunder og samarbeidspartnere. Tlf 404 77 200 post.ainstall@minel.no ECIT Harestua AS Tidligere Økonomi og Konsulentservice AS - Autorisert regnskapsførerselskap Kvernhusvegen 13, 2743 Harestua +47 61 31 99 30 • ecitharestua@ecit.no God Jul Godt nytt år og ønskes våre kunder og forretningsforbindelser 909 16 920 Viønskerallevåreforbindelser GodJulogGodtNyttÅr Takktilallederesomharkommetmed tingogtøytilossi2022.Detteharblitttilmange hjelpesendingerforvoksneogbarniøstsomhar enmegetvanskelighverdag. Se Google for åpningstider. Hadelands største bruktmarkeder JAREN OG ROA
21 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Landbruk og Verktøy A/S Avd. Gran Jern og Hage Storgata 23, 2750 Gran Tlf. 61 33 27 77 • Faks: 61 33 27 80 • www.landbrukogverktoy.no Eget serviceverksted på Landbruk og Verktøy A/S Storlinna 71, 2760 Brandbu Tlf. 61 31 30 20 • Faks: 61 31 30 21 • www.landbrukogverktoy.no Sparkstøttingen - en del av norsk historie Vinterkampanje Spark fra 1790,Stort utvalg i snøfresere fra Honda, Ariens og Husqvarna (35 forskjellige modeller) i vår butikk på Brandbu. Vi har etter 17 års butikkdrift i Storgata på Gran valgt å avvikle Gran Jern og Hage. Siste åpningsdag er julaften 24. desember 2022 kl. 09.00 - 12.00 Vi ønsker alle våre kunder velkommen til vår hovedbutikk på Brandbu Landbruk og Verktøy AS Kjære kunder, HAR VI NORGES STØRSTE UTSTILLING? VELKOMMEN TIL EN TRIVELIG BYGDEHANDEL! En riktig GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR ønskes fra oss i EiendomsMegler 1 Hadeland Artisti R ing o s s på 61 32 70 20 eiendomsmegler1.no HADELAND

INTENS JOBBING PÅ GJØVIKBANEN

KONTORLEVERANDØREN GJØVIK AS

VOKSER PÅ HADELAND

Cato Bang, kræmer hos Kontorleverandøren Gjøvik AS, mener at lokalkunnskap, tett oppfølging og personlig service gir lojale kunder og lønnsomhet for begge parter.

Tekst og foto: Kari Isingrud

- Ringer du til oss så treffer du folk, sier Cato. Han mener det er veldig viktig med personlig kontakt gjennom hele salgsprosessen, og forklarer at hos Kontorleverandøren har kunden faste kontaktpersoner, som både tar imot bestillinger og leverer varene personlig. Det betyr også at vi monterer møbler, legger kopipapiret på plass på kopi rommet, og kaffen ved kaffemaskinen, forklarer Cato.

- Jeg fikk en baby i voksen alder, og den skal jeg ta godt vare på, ler Erik Rydén, driftssjef på Gjøvikbanen. Han har ansvaret for stasjoner og stasjonsområder.

Nye Jaren Stasjon sto ferdig for ett år siden, og storjobben på Nittedal stasjon nærmer seg slutten.

- Der var det litt større utfordringer, sier Erik, men i desember skal alt være ferdig, med heiser, overgangsbro, plattform på begge sider og større kapasitet på parkering. Det nye signal

systemet som er under utprøving, er forsinket. Ny ambisjon er å ta det i bruk i november 2023. Det opplyser Bane Nor på sine nettsider. Da blir det også mulig med timesavganger, som planlagt.

Men Bane Nor har ikke bare prosjekter i mangemillionersklassen. I løpet av 2023 skal venterommene på tre-fire stasjoner på Gjøvikbanen gjøres triveligere. Erik mener dessuten at lokalsamfunnet rundt stasjonene er viktig. Han forteller at samarbeidet med Gran Handel og Håndverk er godt, og låner gjerne ut både parken og parkeringsplasser ved stasjonen, når det er større arrangementer i Gran.

- Vi kjenner bygget og vi kjenner folka som jobber der, om noe mangler så tar vi det med neste gang. Vi har biler mellom Gjøvik og Hadeland hver dag, så kundene skal få hjelp når de trenger det, sier Cato.

- Vi skjemmer dem bort, men da er de lojale mot oss også, ler han til slutt.

Kontorleverandøren Gjøvik AS Kontorleverandøren Gjøvik AS er totalleverandør av kontorløsninger: Møbler, kontormaskiner, AV-utstyr, kaffemaskiner og rekvisita. Hovedkontor og showrom ligger i Hunndalen. Nettside: https://kontorlev.no Telefon: 61 13 89 00

Epost: firmapost@kontorlev.no Adresse: Damvegen 8, 2827 Hunndalen

Bak det litt kjedelige begrepet «Små og mellomstore bedrifter» skjuler det seg alt fra gårder på Kesji, til teknologi-gründere i Gran. Sammen bidrar de til nesten halvparten av Norges verdiskapning og levende lokalsamfunn over hele Norge.

Gjennom Bedriftsløftet skal vi bidra til at flere bedrifter lykkes i hele Norge! Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg og din bedrift på rhbank.no/bedriftsløftet

22 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Bane NOR Eiendom skal utvikle attraktive og effektive kollektivknutepunkt. På Gjøvikbanen gjøres det både store og små oppgraderinger av stasjonene. Tekst og foto: Kari Isingrud Jaren stasjon etter oppgradering. Kontorleverandøren Gjøvik AS har levert resepsjon, kontormøbler, av-utstyr og rekvisita til Varig Forsikring, og kræmer Cato Bang forteller at de har mange gode kunder på Hadeland.
Skal vi
å bo i
... må vi ha arbeidsplasser i hele Norge. 242x172-GT-halvside-desember-2022.indd 1 21.11.2022 13:37:18
fortsette
hele Norge...

STADIG MER UTSPEKULERTE SVINDELMETODER

Gjennom økt bruk av apper på mobilen, dataspill og sosiale medier gjør vi oss mer tilgjengelig for svindelforsøk. Metodene som brukes blir stadig mer utspekulerte, og det er blitt vanlig at svindlerne benytter sosiale medier, meldingstjenester som Messenger og ulike kjøp- og salgssteder på nettet. De utgir seg ofte for å være noen du vanligvis kan stole på. Vi har tatt en prat med seniorrådgiver Thomas Løvbrøtte i SpareBank 1 Ringerike Hade land om hvordan svindlerne opererer og hvordan vi kan unngå svindel.

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

- Det som er målet for svindleren er å få kunden til å oppgi koder, passord eller kort- og kontoopplysninger, slik at de kan få tak i penger eller stjele vedkommendes identitet. Det er flere særtrekk ved de nyeste svindelmetodene. Bl.a. kan det se ut til at svindleren ringer fra bankens kundesenter, og at de ofte opererer med typisk nor ske navn, forteller han. Summene de trekker fra kundens konto ligger vanligvis mellom 100.000 og 250.000 kroner, og ofte oppdager kunden dette for seint. Da er pengene forsvunnet fra kontoen og overført direkte til utlandet, andre ganger via flere andre norske banker. Dette gjør det vanskeligere å spore pengene.

ID-TYVERI ER OGSÅ UT

BREDT

- Dersom målet for svindelen er å stjele din identitet, er det særlig din Bank-ID de forsøker å få tak i, forteller Thomas.

- Lykkes de med det, kan de gjennomføre ulike handlinger i ditt navn. Det kan være låne

søknader, endringer av info i Altinn, netthandel eller andre operasjoner der de utgir seg for å være deg. Husk der for at du aldri oppgir sensitive opplysninger, sier seniorråd giveren. - Banken eller politiet vil aldri be deg oppgi dette via telefon, og får du en slik forespørsel, er det sannsynligvis svindel, sier han.

Det er også oppdaget en ny type svindel på e-post. Det kan stå f.eks. «Siste varsel – Påminnel se fra Sparebanken» i emnefeltet.

Da er det kortopplysninger, fødselsnummer og aktive ringskoder til engangskodeappen de er ute etter. Oppgir du dette, kan svindlerne aktivere appen på sin egen telefon.

Du kan også få e-poster som sier at kortet ditt er blokkert og at du må bekrefte data, f.eks. telefonnummeret ditt. Dersom du trykker på den tilhørende lenken, får du beskjed om å oppgi kortnummer og utløps dato, og dermed har svindlerne kontroll over kortet ditt.

MISTENKELIG

- Det er viktig at du videresen der mistenkelige e-poster til vår tipsadresse: nettsvindel@ sparebank1.no, sier Thomas, som også forteller at svindlerne

ofte henvender seg til eldre personer. De går dessuten bevisst på folk de antar har en del penger på konto.

- Dersom du har en dårlig magefølelse, eller du oppdager at du er utsatt for svindel, ta

kontakt med vårt kundesenter på 91502130. Jo raskere vi får beskjed, jo raskere kan vi ta tak i saken og forsøke å stoppe transaksjonen, sier Thomas Løvbrøtte i SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

RÅD FOR Å AVVERGE SVINDELFORSØK

1. Oppgi aldri kortinformasjon, kontoinformasjon, BankID-koder eller passord via e-post eller telefon, ikke engang til de du kjenner. Vær oppmerksom på språk og innhold i meldinger. Vær ekstra varsom dersom avsenderen ringer fra utlandet. Ikke ring tilbake eller besvar tekstmeldingen.

2. Ha i bakhodet at banken aldri vi be deg om å oppgi koder eller passord via e-post eller telefon. Får du en slik forespørsel, er det sannsynligvis en svindler.

3. Har du en dårlig magefølelse eller oppdager at du er utsatt for svindel, ta kontakt med oss umiddelbart på 91502130! Jo kortere tid det tar før vi får beskjed, jo raskere kan vi sperre kontoen og stoppe transaksjonen.

4. Snakk med andre om metodene svindlerne bruker. En av de mest effektive måtene vi kan

bekjempe denne kriminaliteten på, er å spre informasjon.

5. Sjekk avsenders e-postadresse opp mot tidligere e-poster du har fått fra oss. Er du i tvil om den kommer fra oss, kontakt vårt kundesenter før du klikker på eventuelle lenker. Dersom du har mottatt en svindel-epost, send den gjerne viere til vårt svindelmottak: nettsvindel@sparebank1. no

6. Bruk nettbutikker som tilbyr kjente betalingsløsninger som Verified by Visa eller Mastercard SecureCode.

7. Dersom et tilbud virker for godt til å være sant, er det trolig det!

8. Gå inn på nettvett.no for å få andre gode råd om hvordan du kan oppdage svindel på nett.

23 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
MELD FRA MED EN GANG DU OPPDAGER NOE Seniorrådgiver Thomas Løvbrøtte i SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

NORDBOHUS MED NYTT PROSJEKT PÅ HADELAND

Etter Nordbohus Innlandets oppkjøp av Romeriksavdelingen i 2021, er det enklere å satse på den søndre delen av fylket. I fjor var det byggevirksomhet i Lynnebakka i Gran, nå kommer et nytt prosjekt som det er store forventninger til: Lensmannstunet på Roa!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Nordbohus

Daglig leder i Nordbohus Romerike, Camilla Solheim, forteller at det er snakk om eneboliger i rekke og en 4-mannsbolig i et rolig og barnevennlig område nær Roa sentrum. Boligene har alt du trenger på ett plan og ingen utvendige trapper eller unødvendige ganger.

- Eneboligene har alt av fasiliteter og gode egenskaper, samt carport og romslig bodplass både innvendig og utvendig. Det er åpen stue- og kjøkken løsning, og det slippes inn mye dagslys gjennom store vindusflater. Vi mener at planløsningen passer til både ny etablerte og godt voksne boligkjøpere, sier Solheim.

Leilighetene i 4-mannsboligen har også alt på ett plan, der romslig hoved soverom og barne/gjesterom (eller hjemmekontor) er med i planløsnin gen. Åpen kjøkken- og stueløsning er det også her

Solheim vil også vektlegge at disse bo-

enhetene er i et sentrumsnært område på Roa. Både barnehage og ungdoms skole er i nabolaget, og Lunner kommunes rådhus er i gåavstand. Kort vei til hovedstaden og Oslo Lufthavn er også noe folk setter pris på, og friluftsentusias ter vil nok vektlegge nærheten til et inn holdsrikt løypenett innover i Nordmarka, der fine skispor kjøres hele vinteren.

- Ta kontakt hvis du er av dem som kan være interessert i denne perlen av en boplass, sier daglig leder Camilla Solheim i Nordbohus Romerike.

Silje er ny kontor- og økonomiansvarlig, med ansvar både for regnskap og resepsjon.

- Det er Silje folk treffer først om de ringer eller kommer innom, sier Harald Kvam, allmenningsbestyrer Gran Almenning. Han forteller at han headhuntet henne hos et lokalt regnskapsbyrå, da allmenningen trengte ny regnskapsansvarlig.

- Først sa jeg kontant nei, ler Silje, men hun lot seg overtale til et uformelt møte, og det var nok til å skifte mening. Nå stortrives hun i sin nye jobb. Silje har en bachelorgrad i økonomi med spesialisering i regnskap, og fire års praksis fra regnskapsbyrå. Hun fikk sin autorisasjon som regnskapsfører i 2020.

Tom Arne Grini ble ansatt i august i fjor. Han har en bachelorgrad i utmarksforvaltning og en bachelorgrad i friluftsliv. Han var først skogsarbeider på midlertidig kontrakt med allmenningen, men er nå fast ansatt med ansvar for alt det praktiske med skogsdrift, jakt og hytteutleie.

Allmenningen har totalt sju ansatte; tre på kontoret og fire skogarbeidere.

24 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
YNGRE KREFTER I FULL SVING
GRAN ALMENNING
HOS
Silje Henriksen Kristiansen og Tom Arne Grini gikk inn i nye stillinger i allmenningen da trofaste medarbeidere ønsket å gå av med pensjon.
Vi ønsker alle våre kunder og forretningsforbindelser en riktig god jul og et godt nytt år! 3 Vi ønsker alle våre kunder og forretningsforbindelser god jul og godt nytt år! Mobil: 911 18 815 Lena – tlf. 61 16 04 10 Granstunet Gran/Hadeland Tlf. 232 06001 nordea.no
Tekst: Kari Isingrud Foto: Gran Almenning

FOR ØKT SIKKERHET

Den viktigste oppgaven til Securitas Hadeland er å opprettholde sikkerheten til de ulike bedrifter, borettslag og privatpersoner som de har i sin kundeportefølje. Firmaets hovedkontor ligger i Hønefoss, men de har mange biler som patruljerer på Hadeland.

-Vi har 10 ansatte som gjennom natta sjekker at dører og vinduer er forsvarlig låst og lukket. Sprinkler- og ventilasjons rom blir også inspisert for å utelukke bl.a. lekkasjer, forteller avdelingssjef i Buskerud, Espen Larsen, opprinnelig fra Roa.

Securitas kan se tilbake på flere års drift og samarbeider tett med Verisure, som selger boligalarmer. Securitas har de siste årene vært utrykningspartner for Verisure på hele Hadeland.

-Vi har planer om å tilby sikkerhetskurs for butikker i Gran over nyttår. Ofte er det små, enkle steg som fører til bedre sikkerhet i hverdagen. Særlig nyansatte er usikre på hvordan de skal agere ved innbrudd og ran, sier Larsen.

- Flere kunder har installert en tilkal lingsknapp som er lett tilgjengelig. Blir denne utløst, går beskjeden via vår vaktsentral til politiet i løpet av kort tid. Vi har også montert kameraer hos

flere. Blir disse utløst, «snakker» en stemme med personen som er inne på forbudt område. Dette virker som regel avskrekkende på inntrengerne, som vet at de da er avslørt, sier Espen Larsen (bildet) og legger til at bruk av droner i over våkingsøyemed nå er helt i start fasen i selskapet.

25 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
OG
ønsker å forebygge uønskede hendelser, å øke sikkerheten som kommer i trangere økonomiske tider i samfunnet. For mer informasjon, kontakt: Espen Larsen • Tlf: 900 73 664 E-post: espen.larsen@securitas.no www.securitas.no
SECURITAS HAR SOM MÅL
ØKE SYNLIGHETEN I NÆROMRÅDET Securitas
SECURITAS MED NYE METODER
Gran Senter AS Kartverksveien 11, 3511 Hønefoss Tlf: 32 17 92 60 Vi ønsker alle våre leietakere, kunder og forbindelser en riktig god jul og et godt nytt år!
Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

ACCOUNTOR – ØKONOMIHUS MED FOKUS PÅ REGNSKAP OG LØNN

Den nye sjefen for Accountor Gjøvik, Sondre Holte, forteller at Accountor nå er inne i en veldig hektisk periode med forberedelser til årsoppgjør og aksjonærregisteroppgaver. - I tillegg er det de daglige oppgaver som skal skjøttes, så det blir intense dager fram mot årsskiftet, sier Holte.

- Gjøvikkontoret bistår våre kunder i Hadelandsområdet, og vi samarbeider på tvers av lokasjoner, sier Holte. Accountor fortsetter satsingen på landbruk og henvender seg ellers til alle bedrifter som trenger hjelp til regnskap og lønn.

- Høsten er også tiden for lovpålagt kva litetsarbeid og hvitvaskingskontroll. Vi er opptatt av kvalitet, og vi har nettopp gjennomført to av flere «kvalitetsda ger», hvor alle ansatte i hele landet har jobbet med en ting, nettopp kvalitet i arbeidet. Kursdeltakerne har lært om kundesjekk.no, hvitvaskingskontroll og lovpålagt autorisasjonskontroll.

- Fordelen ved å velge Accountor er at du vet jobben blir gjort rett og til riktig tid og i henhold til lover og regler. Vi ønsker dessuten å være nær våre kun der. Våre eksperter følger med på alle endringer, slik at du slipper å bekym re deg om nye regler som er relatert til regnskap, lønn eller HR, avslutter Sondre Holte i Accountor Gjøvik.

MODERNE KJØKKEN MED SMARTE LØSNINGER

Møbelsnekker Cato Sørbråten hos Mjønvald snekkerverksted har stor pågang av kunder som vil ha kvalitetskjøkken tilpasset egen smak og bruk.

Tekst og foto: Kari Isingrud

- Nå vil folk vil ha farger i hjemmet, sier Cato. Han forteller at mange velger kjøkken i grønt eller jordfarger. Stilen skal ofte være klassisk og enkel, gjerne med glatte fronter for enklere renhold.

Et kjøkken fra Mjønvald skal være både pent og praktisk, og Cato lager det kunden ønsker seg. Det kan være skap for kaffemaskin og tilbehør for den kaffeglade, eller bakeskap tilpasset bakeentusiasten. Det siste nye for

kjøkkenet er Dekton benkeplater som tåler «alt».

- Det er fantastisk gode plater, som du ikke får slitt ut. De er veldig fine å bake på, og du kan sette den varme steikepanna rett på benken, sier Cato. Platene er naturprodukter, laget av oppmalte mineraler som er presset sammen under høyt trykk og høy varme. Cato forteller om fornøyde kunder: - Noen kommer tilbake for å bestille sitt kjøkken nummer to – til hytta eller til ny bolig, sier han.

GRAN IL OG GRAN IDRETTSPARK

EN VIKTIG SAMFUNNSAKTØR, MASSE FRIVILLIG ARBEID

Gran IL har over 700 medlemmer. Aktivitet i 8 undergrupper, fotball, turn, ski, allidrett, tennis, klatring, svømming og badminton. Mange frivillige trener og tillitsvalgte gjør en svært god innsats. Gran idrettspark er et samlingspunkt med mye aktivitet – hver eneste dag.

Tekst: Anita Skogheim Foto: Gran IL og Glitre Energi

Med på laget er «Parkens venner», som både stiller opp med god hjelp og ikke minst hyg gelig samvær. Parkens Venner består av to grupper: en med yngre pensjonister og en eldre gruppe. Den yngre gruppen gjør en kjempejobb med å hol de parken vedlike med grasslått, plenklipping, maling og ryd ding. Den eldre gruppen møtes fast hver mandag for hyggelige treff og petanque spill.

Aktivitet er grunnpilaren i idrettslagets arbeid og vår vi sjon er nettopp å skape idrettsglede og muligheter for alle! Vi er svært glade for at vi i løpet av året også får jentefotball inn i klubben da Hadeland Kvinne fotballklubb nylig har valgt å gå inn i Gran IL. Vi ønsker oss flere nye medlemmer, sjekk

ut websiden www.granil.no for mer informasjon om våre ulike aktivitetstilbud.

Gran idrettspark eies og driftes av Gran IL. Idrettsparken ble en realitet i 2010 og har vist seg å bli nettopp det vi ønsket oss; et samlingssted med mye aktivitet - hver eneste dag!

Idrettsparken har et tilbud til de fleste, med fotballbaner, friidrettsbane, sandhåndball bane, tennisbaner, lavvo, kla treområde, ballbinge, lekepark og den ligger rett ved siden av en skatepark og en Tuftepark.

Klubbhuset er et flott idretts bygg i 3 etg. med garderober, møterom, kontorer og et stort selskapslokale for utleie. I til legg til Idrettsparken, har Gran IL også fått på plass en flott turnhall med trampoline og

turngrop på Hadeland Videre gående Skole i samarbeid med Oppland Fylkeskommune.

Det viktigste for Gran IL er å jobbe aktivt for å etablere ny aktivitet, videreutvikle den eksisterende og lage gode møteplasser der både organi sert og uorganisert aktivitet kan utøves. Frivilligheten og Idretten i særdeleshet er en veldig viktig samfunnsaktør, og den aktivitet og de møteplasse ne som Gran IL tilfører betyr svært mye for mange! Bli med da vel!

26 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Sonde Holte, ny sjef for Accountor Gjøvik. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Accountor Cato Sørbråten oppfordrer folk til å være tidlig ute med kjøkkenbestillingen. Han inviterer til en kjøkkenprat på nytt showrom, og lover konkurransedyktige priser.
OG ALLSIDIG AKTIVITET

HADELAND TAXISENTRAL – UNNFANGET VED ET KAFÈBORD

Over en kaffekopp i Gran sentrum i 2005, kom idéen til en felles bookingsentral for drosjene på Hadeland. Granasokningen Jørn Aas var en av initiativtakerne. Inntil da hadde Gran og Lunner sine egne «drosjebuer», mens Jevnakers drosjesjåfører praktiserte direktebooking til bilene. Det interkommunale samarbeidet kom som en følge av at både skolebarntransport og syketransport ble satt ut på anbud, og da sto drosjene sterkere som en samlet enhet.

Wenche Moen og Trude Korsmo er to som har vært med siden den spede begynnelse. De første årene var de stasjonert i Brand bu. I 2010 ble det imidlertid etablering i 2. etasje i det såkalte «meieribygget» i Gran. Siden da har de to damene delt sin travle hverdag i disse lokalene. I tillegg til kjøring av skolebarn og pasienter på Hadeland, har sentralen også vært bookingsentral for 10 drosjer i Nordre Land siden 2012. Staben har i løpet av årene økt til 7 ansatte, og fortsatt er det behov for folk, forteller Wenche. Taxisentralen har nylig ansatt Henriette Oppen i en ny helgestilling, og totalt er det fire personer som jobber natt lørdag og søndag. En ny ide om å ha åpent også på dagtid i helgene, kan resultere i flere ansettelser.

Hadeland Taxisentral ble godkjent som miljøfyrtårn bedrift i 2020, noe som er nødvendig for å kunne være med i anbudsrunder. Sertifiseringen gjelder også alle de 41 drosjene som dekker Hadelandsområdet. Ny uniformering

av drosjene innebærer at alle nye biler skal være hvite og grå, og fellesnummeret til alle drosjene i Innlandet Fylke, 03650, skal også være synlig på bilene, avslutter Wenche Moen i Hadeland Taxisentral.

FLEKSIBLE ARBEIDSFORHOLD I VISMA SOFTWARE

Prosjektleder Vegard Øfstaas i Visma Software er stadig på jakt etter nye faglig dyktige medarbeidere innen både support og utvikling av programvare. - Vi er den største avdelingen innen Visma-systemet og har mye å tilby de rette personene, forteller han.

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Visma Software

Øfstaas sier at koronaepedemien utløste en hybrid arbeidshverdag og at hjemmekontor viste seg å være et godt alternativ til vanlig kontor. Derfor tilbys nyansatte å jobbe 1 2 dager hjemme og tilbringe resten av arbeidsuka på en valgfri Visma avdeling. Og dem er det mange av i Norge!

Tilsvarende firmaer kjemper også om de flinke folkene, og fleksibilitet med hensyn til arbeidssted er et fortrinn vi tilbyr for å trekke til oss ekspertene, sier Øfstaas. Han nevner at Visma, som forøvrig er et av Europas største soft wareselskaper, arrangerte en heldigital konferanse i november

Der var 1600 personer påmeldt, og alt ble styrt av hovedkontoret i Oslo. Dette betyr reiseutgifter spart for mange bedrifter og kloden spart for mye COutslipp. Det er vel slikt som kan kalles en bærekraftig utvikling?

Velkommen som søker til utlyste stillinger hos oss i Visma Software! sier Vegard Øfstaas på Vismakontoret i Gran.

Bank

Eiendom

27 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Bank og Eiendom Hadeland Vi er her. For at du skal være i forkant. Storgata 21, 2750 Gran Erling Levang Banksjef erling.levang@dnb.no • 915 04 800 Marthine Hagen Eiendomsmeglerfullmektig marthine.hagen@dnbeiendom.no • 900 65 902 Kari Ingeborg Brokerud Finansrådgiver kariingeborg.brokerud@dnb.no • 915 04 800 Monica Hoff Eiendomsmegler monica.hoff@dnbeiendom.no • 928 06 278 Katrine Sørli Hvaleby Medhjelper katrine.sorli.hvaleby@dnbeiendom.no • 911 55 335 Audun Ødegård Daglig leder /eiendomsmegler audun.odegard@dnbeiendom.no • 993 58 609 Cecilie Bjøralt Finansrådgiver cecilie.bjoralt@dnb.no • 915 04 800 Desirèe Strømsodd Finansrådgiver desiree.stromsodd@dnb.no • 915 04 800 Trine-Line Sæther Finansrådgiver Trine-Line.Sather@dnb.no • 915 04800
Wenche Moen (t.h.) og Trude Korsmo har vært bærende krefter i Hadeland Taxisentral siden starten. Tekst

Vi ønsker alle en riktig god jul, og et godt nytt år!

Vi ønsker alle en riktig god jul, og et godt nytt år!

Vi ønsker alle en riktig god jul, og et godt nytt år!

Deloitte er et ledende revisjons- og rådgivningsmiljø i Norge. Vi yter tjenester innen revisjon, konsulentvirksomhet, advokattjenester samt Corporate Finance og transaksjonsrådgivning.

- SAMMEN ER VI STERKERE!

I høst ble det klart at Gran Regnskapskontor ønsket å avvikle sin virksomhet etter mange år på Meieritråkket. Hva var vel da mer naturlig enn å søke seg til en samarbeidspartner innenfor samme bransje? Nå er de tre gjenværende regnskapsførerne ansatt i Vekstra, og alle ser ut til å trives sammen i Coop-byggets 2. etasje.

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

- Vi er kjempeglade for å få i hus tre dedikerte medarbeidere som er dyktige på landbruksregnskap. Til sammen er vi blitt faglig og kollegialt mer slagkraf tige, sier daglig leder Olga Ulset. En av de nyansatte, Ole Klæstad, er helt enig: - Den rivende utviklingen innen tek nologi og digitalisering i vår bransje fortsetter, og vi er glade for å ha blitt en del av et større team med mye eksper tise, sier Klæstad. De to tallknuserne er enige om at kundene er på ulike nivåer i digitaliseringa, men alle blir møtt og tatt vare på der de befinner seg i pro

sessen. Noen sverger fortsatt til bilagspermer, men de fleste blir etter hvert tr yggere på digitale løsninger som gir større effektivitet og mindre papirhånd tering for den enkelte.

- Vi er nå 22 personer som arbeider med regnskap her, og det betyr at alle kontorplasser er besatt. Og selv om vi nylig har markert at det er ti år siden Hadeland Regnskap AS ble dannet, ser vi med optimisme fram til flere jubileer med et forsterket og skarpskodd team her hos oss i Vekstra, sier Olga Ulset.

28 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Janna Ballangrud Hans Fredrik Heier Stine Guro Brandstad Eirin Kløvstad Rune Olsen Ole Stastad Tone Trondsen Vilde Nikoma Ole Kristian Bleken
Vi
www.deloitte.no
Revisorer, advokater og konsulenter Deloitte er et ledende revisjons- og rådgivningsmiljø i Norge
yter tjenester innen revisjon, konsulentvirksomhet, advokattjenester samt Corporate Finance og transaksjonsrådgivning
Vi
www.deloitte.no
Revisorer, advokater og konsulenter
Deloitte er et ledende revisjons- og rådgivningsmiljø i Norge
yter tjenester innen revisjon, konsulentvirksomhet, advokattjenester samt Corporate Finance og transaksjonsrådgivning
www.deloitte.no
REVISORER, ADVOKATER OG KONSULENTER
gjeng som trives sammen! Her er 14 av de 22 ansatte samlet i Vekstras resepsjon
Vi ønsker alle våre kunde- og forretningsforbindelser en riktig god jul og et godt nytt år! Vi takker våre kunder og forretningsforbindelser for samarbeidet i år og ønsker dere alle en riktig God Jul! Hovsgutua 4, 2750 Gran • Tlf: 61 33 03 48
En livat
i Coopbygget.

HADELANDSHAGEN BLIR STØRRE

Thor-Erik Linstad i Linstad Eiendom er godt i gang med å renovere flere kontorer i 2. etasje i Linstadbygget i Storgata. Fra før er Hadelandshagen en stor leietaker, som har knyttet til seg 13 virksomheter innenfor sine fire vegger i 3. etasje. Nå er 200 kvm i 2. etasje snart klare for utleie til flere interessenter. Oppussinga er et samarbeid mellom huseier og Hadelandshagen.

- Vi regner med å ha kontorene klare ved nyttårsskiftet, med åtte celle kontorer samt to kontorer i et åpent kontorlandskap, forteller Linstad.

Leietakere kan glede seg over et raskt nett, disponi ble møterom og en moderne kjøkken løsning i tilknytning til arbeidsplassen. I tillegg har huseier gått til innkjøp av tre varmepumper, to i de nye lokalene og en stor i 3. etasje. Disse vil spare strøm og sørge for raskere oppvarming. Om sommeren vil kjøling av lokalene være aktuelt, og dette er også mer økonomisk med varmepumper.

- Her blir det moderne, tøffe farger på veggene og kontorer som kan tilpasses den enkelte leietaker, sier Dagfinn Edvardsen (t.v.) i Hadelandshagen og Thor-Erik Linstad i Lindstad Eiendom.

bransjer er representert og du kan sparre med flinke folk som kanskje har andre meninger og synspunkter. Med andre ord er det både hjelp og inspira sjon å hente, og det beste av alt: Det er et hyggelig miljø i Hadelandshagen!

Vi ønsker alle våre leietakere, kunder og forbindelser en riktig god jul og et godt nytt år!

- Noe av det beste med å være en del av Hadelandshagen er likevel at du blir innlemmet i et fellesskap, der forskjellige

- Vi håper at de nyoppussede lokalene raskt blir fylt opp, og vi oppfordrer de som er interessert til å ta kontakt! sier Thor-Erik Linstad i Linstad Eiendom.

29 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER bt@btstokke.no 61 33 05 78 / 922 99 716 Storgata 36, 2750 Gran btstokke.no Kjøp gavekort i dag! ET PORTRETT – den aller beste julegaven Linstad Eiendom AS Storgata 15, 2750 Gran • TLf. 908 99 827
Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Gjensidige ønsker alle en riktig god jul

Vi har sikret liv, helse og verdier i over 200 år. Gjennom generasjoner har vi vært til stede i folks liv.

Vi har bidratt til å forebygge uhell og skader, løst problemer og strukket ut en hjelpende hånd når det blåser som verst. Raske og gode skadeoppgjør har vært, og er, noe av det vi legger sjela vår i. Verden er i utvikling, og vi utvikler oss med den. Nye problemstillinger krever at vi hiver oss rundt og tenker nytt, for fremtidige generasjoner og verden vi lever i. Med Gjensidige på laget kan du føle deg trygg på at du har et forsikringsselskap som kan folk, og som tar utvikling, lokale forhold og samfunnsansvaret på alvor.  gjensidige.no/bli-hos-oss

30 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER

KRYSSORD Nr. 6-2022

Innsent av:

Navn:

Adr.:

Postnr./sted:

Vi inviterer GranToppens lesere til kryssordløsing.

Våre trofaste annonsører vil bidra med premie til den heldige vinneren. Premien er et gavekort i Gran Handelssenter på kr 300,-.

Løsningen sendes til: Gran Handel og Håndverk P.b. 13, 2711 Gran.

Merk svarkonvolutten med GT-kryssord nr. 6 2022. Svarene må være oss i hende innen tirsdag 27. desember 2022. Løsningen kan også sendes på e-post til: kryssord@ghh.no

Løsningen får du i neste utgave av GranToppen.

Gjensidige ønsker alle en riktig god jul

må også noe velges bort. Endringer som i verste fall fører til utenforskap og ikke minst ensomhet! Økte kostnader, særlig på strøm og drivstoff gjør at næringslivet Norge også sliter. Mange næringsdrivere lokalt sier at de har større utfordring enn under pandemien. Og viktigheten av lokalt næringsliv er stort. Det fører til skattekroner for kommunene, for tilgang til produkter, for levende bygder, for lønninger til innbyggere og ikke minst for mulighet til arbeid for ung dom. Kort sagt det er navet lokalsamfunnet som er fare.

tøffere tider er det dog viktig å fokusere på de store og små lyspunkt og oppturer. Adventstiden og påfølgende julefeiring er viktig for mange. Det er en tid for hyggelig samvær med venner og kjente. For litt god mat og tradisjoner. Selv om det er mørkt og vått ute, og mange sikkert ønsker seg snø og kuldegrader, er det jo faktisk også en fordel for strømregninga at det tross alt har vært en rimelig mild oktober og november. Det kunne ha vært 20 minus to måneder allerede. Vi har da opplevd det.

tenker nytt, for fremtidige generasjoner og verden vi lever i.

Hyggelig blir det også Gran før jul, med besøk fra Coca-Cola traileren, med aktiviteter hverdager og helgedager på skøytebanen, med julemarked og ikke minst med nissebesøk lørdager og søndager.

Kos dere med de tradisjoner

Med Gjensidige på laget kan du føle deg trygg på at du har et forsikringsselskap som kan folk, og som tar utvikling, lokale forhold og samfunnsansvaret på alvor.  gjensidige.no/bli-hos-oss

Vi alle en riktig god jul, et godt nytt år!

Vi ønsker alle en riktig god jul, og et godt nytt år!

og rådgivningsmiljø

Vi yter tjenester nnen rev sjon, konsulentvirksomhet advokattjenester samt Corporate Finance og transaksjonsrådg vning www.deloitte.no

Kjære kunder,

En livat gjeng som trives sammen! Her er 14 av de 22 ansatte samlet Vekstras resepsjon i Coopbygget.

- SAMMEN ER VI STERKERE!

I høst ble det klart at Gran Regnskapskontor ønsket å avvikle sin virksomhet etter mange år på Meieritråkket. Hva var vel da mer naturlig enn å søke seg til en samarbeidspartner innenfor samme bransje? Nå er de tre gjenværende regnskapsførerne ansatt i Vekstra, og alle ser ut til å trives sammen i Coop-byggets 2. etasje.

Landbruk og Verktøy AS

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

REVISORER, ADVOKATER OG KONSULENTER

Deloitte er et ledende revisjons- og rådgivningsmiljø i Norge. Vi yter tjenester innen revisjon, konsulentvirksomhet, advokattjenester samt Corporate Finance og transaksjonsrådgivning.

www.deloitte.no

Vi er kjempeglade for å få i hus tre dedikerte medarbeidere som er dyktige på landbruksregnskap. Til sammen er vi blitt faglig og kollegialt mer slagkraf tige, sier daglig leder Olga Ulset. En av de nyansatte, Ole Klæstad, er helt enig: Den rivende utviklingen innen tek nologi og digitalisering vår bransje fortsetter, og vi er glade for å ha blitt en del av et større team med mye eksper tise, sier Klæstad. De to tallknuserne er enige om at kundene er på ulike nivåer i digitaliseringa, men alle blir møtt og tatt vare på der de befinner seg i pro

VELKOMMEN TIL EN TRIVELIG BYGDEHANDEL!

sessen. Noen sverger fortsatt til bilagspermer, men de fleste blir etter hvert tryggere på digitale løsninger som gir større effektivitet og mindre papirhånd tering for den enkelte.

- Vi er nå 22 personer som arbeider med regnskap her, og det betyr at alle kontorplasser er besatt. Og selv om vi nylig har markert at det er ti år siden Hadeland Regnskap AS ble dannet, ser vi med optimisme fram til flere jubileer med et forsterket og skarpskodd team her hos oss i Vekstra, sier Olga Ulset.

1 2

SPAR HAR ALT DU TRENGER TIL JUL!

TIDA GÅR, GULLSMEDGAVER BESTÅR

Gullsmedyrket er et fag med lange tradisjoner, og som de fleste andre håndverk har det endret seg årenes løp. Hos Gullsmed Fagerholt har tospannet Kari og Per båret tradisjonene videre siden 1988, da de tok over familiebedriften og flyttet butikken fra Minisenteret til Linstadgården. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Kari forteller at perler er med motebildet år, og at butikken har fått inn et eksklusivt merke fra Italia som bærer navnet Le Lune. Det finnes både armbånd, ringer og kjeder innenfor Vi har også tatt inn gullsmykker fra danske Per Borup. Her snakker vi om varer som blir produsert på eget verksted, og smykkene klarer forene vakker design, godt håndverk og høy Nå før jul er gullsmedbutikkens hyller fulle av gode julegaveidèer, og du kan

A n n o n s e s p ø

Folk kommer hit etter jul og forteller at de har fått en av våre

velge vakre smykker, tradisjonsrikt sølvbestikk og nydelige pyntegjenstander. Gavene du kjøper hos gullsmeden går arv gjennom generasjoner, og mange velger derfor edelt metall under juletreet. Mange besteforeldre kjøper barna, slik at de etter hvert har dusinet fullt. Gaver fra gullsmedbutikken høster som regel gledesutbrudd hos mottakeren! Velkommen innom for se på vårt gode utvalg nå adventstida! sier Kari (bildet) hos Gullsmed Fagerholt Storgata.

Annonsespøk nr. 6

Navn: Adr.:

i området som har fiskedisk, og det vet mange å sette pris på. Lu tefisken vår er utrolig bra, og vi selger rakfisk i butt, noe som er viktig for mange rakfiskelskere, sier Grina, som også ber oss nev ne at Bjørnstad-sylta er tilbake! Og dersom noen skulle være i tvil: Du kan ta med hele handlelista di til Spar Gran, og du vil finne det aller, aller meste. Ikke bare det: Butikksjefen tror at du kommer godt ut av det prismessig også, dersom du passer på å få med deg alle de gode tilbudene! Det er jo mye medieomtale av økende matvarepriser om dagen. - Det henger jo ikke helt sammen med at vi nordmenn kaster mye mat, for dyre ting pleier vi da ikke å kaste? sier Roy Mor ten underfundig.

Nå om dagen er det tut og kjør hos oss! sier Roy Morten Lereng, der han sitter med postkassa til julenissen bakpå mopeden.

KOMMER ÅR OGSÅ Den 16. desember får Gran igjen besøk av den amerikanskinspirerte «Christmas Caravan» fra Coca-Cola. Det er ikke noen selvfølge, da mange Spar-bu tikker ønsker å få besøk av den store som små, velkommen til koselig julestemning og en god handel den 16. desember! ønsker butikksjef Roy Morten Lereng.

Postnr./sted: Vi trekker én vinner som får et gavekort på kr 500,- fra Gran Handelssenter. Løsningen sendes: Gran Handelssenter, Boks 13, 2711 Gran innen tirsdag 27. desember 2022. Merk konvolutten: «Annonsespøk» eller bruk postkort. Løsningen kan også sendes på e-post til annonsespok@ghh.no

blinkende traileren adventstida. Sjefen på Spar Gran, Roy Morten Lereng, er i stor form nå i julestria. Butikken han leder er fylt med alskens delikatesser og kulinariske opplevelser, og som før er det mest tradisjonell julemat kundene spør etter. - Vi regner med at et halvt tonn med ribbe er solgt innen vi skriver desember, for allerede nå går det om lag 100 kg ribbe i uka ut til kundene. Men så er også Spar Gran svinaktig gode på både stekt og fersk ribbe! sier butikksjefen med glimt i øyet. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker COCA-COLA CHRISTMAS CARAVAN STOPPER HOS OSS! Bli med på en dag full av julestemning og moro for hele familien! hilse på nissen se juletraileren bli med på julelotteri knalltilbud på Coca-Cola Vi gleder oss til å se deg! Hilsen alle oss SPAR Gran

FREDAG 16. DESEMBER KL. 13-18 Du kan ta med hele handlelista di for jula til oss på Spar, for jeg tror vi har det meste av det du trenger for høytidsdagene! sier butikksjefen på Spar.

Finnes på side...

VINNERE

Løsning GT 5 - 2022: 1 = 7, 2 = 18, 3 =10, 4 = 15, 5 = 2, 6 = 1, 7 = 6, 8 = 11, 9 = 20

Vinnere av kryssord nr. 5 2022: Halvard Waterud, Lunner Vi gratulerer! Premie kommer i posten.

Vinnere av Annonsespøk nr. 5 2022: Gerd Hvidsten Engeli, Bøverbru Vi gratulerer! Premie kommer i posten.

31 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
Vi har sikret liv, helse og verdier over 200 år. Gjennom generasjoner har vi vært til stede i folks liv. Vi har bidratt til å forebygge uhell og skader, løst problemer og strukket ut en hjelpende hånd når det blåser som verst. Raske og gode skadeoppgjør har vært, og er, noe av det vi legger sjela vår i. Verden er i utvikling, og vi utvikler oss med den. Nye problemstillinger krever at vi hiver oss rundt og
GRAN HANDELSSENTER GRAN HANDELSSENTER
gavepakker, og at de er veldig fornøyde med matga vene, forteller hun. Den travle julesesongen er gang, og de første bestillingene til firmagaver har kommet. Torun leverer også gavepakker til privatperso ner, konferanser og til lag og foreninger. Mange er flinke til tenke lokalt, og det er nødvendig denne julen, enkelt å drive nisjebutikk når kostnadene stiger og mange må snu på krona. Landhandlerinnen tenker alltid på mottakeren når hun setter sammen matpakker. Ofte ønsker kunden noe som passer til julematen eller noe som skiller seg ut, og Torun er nøye på å velge produkter som tåler oppbevaring, og som passer godt sammen. Når jeg leverer ut en gave skal det være perfekt, sier hun. GAVER SOM GARANTERT FALLER I SMAK Torun Sørli Hadeland Landhandel mener en gavepakke med lokal mat og julens godsaker er den perfekte julegaven både å gi, og å få. En riktig god jul og et godt nytt år ønskes alle våre eiere, forretingspartnere og hytteeiere! GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 ORT ÅPENT MAN - ONS 09-17, TOR - FRE 09 NTERSPORT.NO JULEGAVEBUTIKKEN gransport_as Følg oss på Instagram: ORT ÅPENT MAN - ONS 09-17, TOR - FRE 09 NTERSPORT.NO Gla’dager torsdag - fredag - lørdag ÷20% Infinity skidress herre Birkebeiner Intelligrip felleski med move binding Db 30 liter sekk, super til skole og fritid! Sunsetter jr 499,Sunsetter sr 799,Gold Performance 1499,Jakke Kun Kr Bukse 1500,3200,2099,1200,Vinst ullsokker Hele barneavdelingen Før 199,Nå 129,2 GRAN HANDELSSENTER UTGIVER: Gran Handel og Håndverk, Postboks 13, 2711 GRAN Telefon: 98 21 11 33 E-post: post@ghh.no DESIGN OG LAYOUT: Thure Trykk AS www.thure-trykk.no TRYKK: Amedia Trykk Lillestrøm AS Telefon: 63 80 50 80 DISTRIBUTØR: Amedia DISTRIBUSJONER: Innstikk avisene Oppland, Hadeland og Varingen. Sendes også som selvstendig avis til øvrige som ikke har reservert seg mot reklame i Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad og Nittedal. OPPLAG 35 000 FORSIDEFOTO: Fotograf BT Stokke AS MODELL: Marianne W. Stokke klær fra Linstad. Nr. 6 Desember 2022 • Årg. 34 ADVENTSTID OG SNART JUL Vi er inne adventstiden, og året 2022 går mot slutten. Det har vært et år med oppturer og nedturer. For vi har fått flere ting å bekymre oss over år. Det er krig i Europa, høye strømpriser, høye drivstoffpriser og ikke minst en rente på lån som har steget flere ganger. Kort sagt har vi fått høyere leve kostnader det siste året! For de fleste av oss kan det være lurt å se over våre vaner og forbruksmønster, og for mange har nå kostnader blitt for høye i forhold til inntekt, og det er aldri morsomt. Etter pandemien har mange barn og unge falt fra organiserte aktiviteter. Kor, korps og idrettslag forteller at barn og voksne har fått nye vaner, og nå med høye levekostnader i tillegg
dere måtte ha for adventstiden og julen, og husk å ikke stresse for mye. Det blir nok jul år også. Med vennlig hilsen Kari Framstad Lokrheim Daglig leder Gran Handel og Håndverk Kos dere med de tradisjoner dere måtte ha for adventstiden og julen, og husk å ikke stresse for mye. Det blir nok jul i år også. Kontakt 906 36 114 Vi gir kroppen din den livgivende bev den trenger, slik at du kan ha en god livskvalitet! Prøv oss GRATIS! Armbåndsur, kikkert, veggklokke eller kanskje et gavekort på synstest? JULEGAVETIPS? Etbl. 1887 - Vis á vis Gran st. Tlf: 61 33 01 30 www.optikerbang.no Vi ønsker alle våre kunder og forretningsforbindelser en god jul og et godt nytt år! Diamanter, årets julegave! Storgt. 15, 2750 Gran – Tlf. 924 53 683 Ikke mye som er mer elegant enn et hvitt perlesmykke. Julegavene finner du hos oss! GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Landbruk og Verktøy A/S Avd. Gran Jern og Hage Tlf. 61 33 27 77 • Faks: 61 33 27 80 • www.landbrukogverktoy.no Eget serviceverksted på Landbruk og Verktøy A/S Storlinna 71, 2760 Brandbu Tlf. 61 31 30 20 • Faks: 61 31 30 21 • www.landbrukogverktoy.no
- en del av norsk historie Vinterkampanje Spark fra 1790,Stort utvalg i snøfresere fra Honda, Ariens og Husqvarna (35 forskjellige modeller) i vår butikk på Brandbu. Vi har etter 17 års butikkdrift i Storgata på Gran valgt å avvikle Gran Jern og Hage. Siste åpningsdag er julaften 24. desember 2022 kl. 09.00 - 12.00 Vi ønsker alle våre kunder velkommen til vår hovedbutikk på Brandbu
Sparkstøttingen
HAR VI NORGES STØRSTE UTSTILLING?
En riktig GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR ønskes fra oss i EiendomsMegler 1 Hadeland Artisti R ing o s s på 61 32 70 20 eiendomsmegler1.no HADELAND GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 ALLE SPILL OG PUSLESPILL 40% JULEGAVENE ALT GAVEPAPIR FOR [ Julestjerne] Jill Wellington Pexels Handle lokalt! Årets smarteste julegave kan benyttes i over 70 butikker på Hadeland. 28 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Janna Ballangrud Hans Fredrik Heier Stine Guro Brandstad Eirin Kløvstad Rune Olsen Ole Stastad Tone Trondsen Vilde Nikoma Ole Kristian Bleken Revisorer, advokater og konsulenter Deloitte er et ledende revisjons- og rådgivningsmiljø i Norge Vi yter tjenester nnen rev sjon, konsulentvirksomhet advokattjenester samt Corporate Finance og transaksjonsrådgivning www.deloitte.no Vi ønsker alle en riktig god jul, og et godt nytt år! Revisorer, advokater og Deloitte et ledende
Vi ønsker alle våre kunde- og forretningsforbindelser en riktig god jul og et godt nytt år! Vi takker våre kunder og forretningsforbindelser for samarbeidet i år og ønsker dere alle en riktig God Jul! Hovsgutua 4, 2750 Gran • Tlf: 61 33 03 48 12 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Vi har et stort utvalg vesker og lommebøker til både dame og herre! Gaver som gleder Våre beste UNDER 500 KR gavetips Smietorget - Gran RIX Grytesett, 1,3-3,2-4,7L Rocks Karen Blixen Holmegaard Jul Kähler Urbania Ostesett 2 deler EvaTrio Stekepanne, 28/30cmTermokanner, div. farger Carina Biffbestikk Med forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. SE VÅRE JULEGAVETIPS: JULEKAMPANJE facebook.com/traktorensmietorget Traktorensmietorget Tlf 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no Fra 399,Før 2399,- Nå 1199,- Før 1799,- Nå 899,- Før 649,- Nå 389,- Før 1399/1549 NÅ 699,-/799,Forsølvet 169,- Forgylt 199,- Fra 209,- Fra 249,- Kr 549,10 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER Også annen julemat frister hadelendingene, og de Sparansatte registrerer at mattra disjonene har endret seg en del med årene. Noen helgarderer med både ribbe, lutefisk og pinnekjøtt, slik at alle i familien skal få sin favorittmid dag på julaften. Atter andre sverger til lettere alternativ som juletorsk eller kveite. Fersk varesjef Monica Rusvik Grina forteller at mange er flinke til å forhåndsbestille god tid, og da er det særlig ribbe og torsk som står først på lista. - Vi er den eneste butikken
COCA-COLATRAILEREN For andre år på rad kommer den rullende og vil ta oppstilling utenfor Smietorget, der det blir mange stemningsskapende aktiviteter for publikum. Bålpanne, juletrær, musikk og konkurranser kan nevnes, og selveste julenissen, med rød drakt og ekte skjegg, kommer selvfølgelig. I anled ning jula er også lokalene etter Cebrina Frisør gjort om til et juleinspirert Coca-Colatorg, der du bl.a. kan legge dine juleønsker i nissens postkasse! I fjor var rundt 4500 personer innom, pandemien til tross. Nå er det ingen restriksjoner, derfor regner Spar med at det blir flere år. - Traileren er her fra kl. 13 – 18, og vi ønsker alle,

Med Altibox TV kan du samle underholdningen - og sjonglere mellom Netflix, HBO Max, V Sport og mye mer! Vår dekoder fungerer trådløst, og kan tas med hvor som helst.

Les mer på altibox.no/tv.

32 GRANTOPPEN Nr. 6 Desember 2022 GRAN HANDELSSENTER
På nett. For gode opplevelser.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.