__MAIN_TEXT__

Page 1

Sommermat på Lygna! Stor middagsmeny

FORDELSKORT UTVALGTE SPISESTEDER Hver 10. middag GRATIS!

Barnemeny med overraskelse

2711 Gran - Tlf.: 613 28 613 - www.lygna.no

KUNDEAVIS FOR GRAN HANDELSSENTER • NR 4 - UKE 24 - 2017 • ÅRGANG 29

n a r G i r e g a d Gla’ i n u j . 7 1 . 15

Program

under Gla’ dager Side 5

Aktiviter for barna Side 6

Akevitt

til sommermaten Side 14

t

e n u t s n a r G å p Motevisning

- 2.etg. 8 1 l. k 6 / 5 1 Torsdag Overraskelser!

ranstunet

- De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland

Følg oss på Facebook!


GRAN HANDELSSENTER

Nr. 4 Juni 2017

GRANTOPPEN

Velkommen til årets Gla’dager!

1887-2017

I morgen starter ett av årets 3 store arrangementer i Gran sentrum. Da braker det løs med våre tradisjonsrike GLA’DAGER. Årets dager er som vanlig over 3 dager, og vi håper vi har satt sammen program som kan være av interesse for noen og enhver. For de yngste kan vi nevne at Trollgutten og Trollmor fra Hunderfossen kommer til Gran fredag. Lørdag arrangeres Barnas sentrumsløp for tredje gang. I fjor deltok over 90 barn i løpet og det blir spennende i år å se om vi kan få enda større deltagelse. På lørdag vil det også bli barneunderholdning på torget med Mathildes magiske matpakke. For våre litt eldre besøkende kan vi nevne skatepark på torget i regi av UngHadeland. BUA åpner sine dører og mer om dette kan du lese inni avisen. For alle kan vi friste med flerbrukstorget, konserter, moteoppvisninger og arrangementer med gratis servering.

BRILLEDAG

med vår dyktige brillestylist Nina Asak fredag 16. juni. Stort utvalg og mange gode tilbud!

TIMEBESTILLING: 61 33 01 30

“For alle kan vi friste med flerbrukstorget, konserter, moteoppvisninger og arrangementer med gratis servering.” Våre butikker har selvfølgelig gode Gla’dagstilbud gjennom alle 3 dagene. Det er slik det pleier å være i Gran. I Storgata vil du finne ulike boder som selger mat, varer og tjenester. Selv om Storgata er stengt for biltrafikk kan vi nevne at Gran sentrum har ca. 2000 parkeringsplasser, selv om alle naturlig nok ikke er rett utenfor en butikkdør. Juni er også en spennende måned for andre ting i Gran. Da skal nemlig Oppland Fylkeskommune fordele ekstra midler til prosjekter i vårt fylke. Gran kommune bør roses for sin innsats for å sikre fullfinansiering av den planlagte miljøgata gjennom regionsenteret vårt. Dette er viktig da mange prosjekter ellers kan bli stående i stampe. Vi har vært så heldige å få et ekstra arrangement i Gran i år. Tirsdag 25.juli kommer årets Sommertoget med NRK til Gran stasjon. Det blir aktiviteter rundt stasjonsområdet hele dagen og direktesendt TV-sending med Sommeråpent på kvelden. Mer om dette kan dere lese i en egen utgave av Grantoppen som utkommer fredag 21. juli. Som tidligere kan avisen leses elektronisk på vår hjemmeside www.ghh.no eller på vår facebookside. Velkommen til Regionsenteret på Hadeland!

Nettsky løsninger for små og mellomstore bedrifter. Økt fleksibilitet og kostnadseffektivitet.

Vennlig hilsen Kari Framstad Lokrheim Daglig leder Gran Handel og Håndverk

WWW.JOHNET.NO

Nr. 4 • Juni 2017 • Årg. 29 UTGIVER: Gran Handel og Håndverk, Postboks 13, 2711 GRAN Telefon: 98 21 11 33 E-post: post@ghh.no DESIGN OG LAYOUT: Thure Trykk AS www.thure-trykk.no

DISTRIBUSJONER: Innstikk i avisene Oppland, Hadeland og Varingen. Sendes også som selv­ stendig avis til øvrige som ikke har reservert seg mot reklame i Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad og Nittedal.

÷40%

OPPLAG 45 000 TRYKK: Nr1 Trykk Lillestrøm Telefon: 63 80 50 80

FORSIDEFOTO: Fotograf BT Stokke As

DISTRIBUTØR: Amedia

MODELLER: Fra venstre: Anne ­Ingeborg Gamkinn, Mikkel Nordnes Gamme, Julie Wilhelmsen Woxen. Bak: Jakob Gamkinn Kristiansen.

Optiker MSc Jarle Bang - Telefon 61 33 19 10 2


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

VI BYGGER GRAN TORG

PÅ TIDE Å LEGGE UTEFLISER ?

Kampanje

NÅ!

* Stort utvalg ! * Utefliser fra 169,Hadeland flis og interiør Storgata 39 - 2750 Gran - Tel : 61 33 42 26 Man-Fre 07.00-16.30 Tors. 07.00-18.00 Lør. 10.00-14.00

Alt innen kontorog datarekvisita Kontormøbler og multifunksjonsmaskiner. Våre produkter fritt levert på Hadeland. www.kontorleverandoren.no

Lokale representanter Cato Bang, tlf. 906 84 420 Anders Bang, tlf. 415 47 979

Hva kan vi prøve ut på veien til et funksjonelt byrom på Gran torg?

Regionkontoret i samarbeid med GHH og kulturkontoret bygger midlertidig byrom på torget i Gran. Torget er til for bruk og aktivitet slik at regionens innbyggere kan prøve ut torget som møteplass i sommer. Flere og flere steder ser verdien av midlertidige prosjekter på veien til funksjonelle byrom. Vi skal ikke være noe dårligere på Gran. Tekst: Janka Stensvold Henriksen – Regionrådet for Hadeland Foto: Link Landskap Under årets Gla’dager tas også hele parkeringsplassen med i torget og planen er å skape hyggelige rom og soner for ulike aldersgrupper. Det blir bygget sittebenker, scene og sandkasse for de minste. Vi får låne en ebenk, skatepark, bulldrevegg, elsykler, bocciamatte m.m.

Vi vil også gjerne lage en liten park med trær i traktordekk, en liten gressflekk og blomster i kasser. Det blir konserter, aktiviteter og kakeservering på programmet, men det viktigste er at torget blir et hyggelig sted å være - selv når det ikke skjer noe. Torsdag 15.juni 18.00 inviterer vi til foredrag på Hadelandshagen. Da får vi besøk fra Helene Gallis i Nabolagshager som jobber med samskaping og utvikling av nye møteplasser, gode byrom og smarte løsninger. Vi har gode samarbeidspartnere i Sparebankstiftelsen, Link Landskap, Ny bolig Hadeland, Lupro, Maxbo Gran Allmenning, Gran IL, Gran Idrettsparks venner, Brandbu og Gran skatepark, Kolab og Sport 1. Sammen inviterer vi hele Hadeland til å teste torget i regionsenteret under gla’dagene i Gran og håper at torget blir ett hyggelig sed å være gjennom hele sommeren.

GJØVIK-HAMAR-LILLEHAMMER

Amsrudveien 2-4, 2827 Hunndalen. Tlf. 61 13 89 00

• REGNSKAP • LØNN • ÅRSOPPGJØR • ØKONOMISK RÅDGIVNING • FAKTURERING • BISTAND VED NYETABLERINGER

Storgata 41 - 2750 Gran - Tlf. 61 33 76 70 - Fax 61 33 76 79 e-post: post@haugen-regnskap.no www.haugen-regnskap.no

Velkommen til Gran torg!

KARRIERE OPPLAND Hadeland

«JØTT GODT FRA HADELAND» BLIR OGSÅ Å TREFFE UNDER ÅRETS GLA’DAGER!

Karriereveiledning og opplæring for voksne Du finner oss på Hadeland videregående skole: Skolelia 3, 2750 Gran, tlf. 61 31 77 40. www.karriereoppland.no

Tekst og foto: Gran Handel og Håndtverk Du har helt sikkert sett denne positive gjengen før, får både under tidligere Potetfestivaler og nå sist under NM på Lygna deltok bakstegjengen med lefser, lomper og flatbrød. I år deltar de også under Gla’dagene med eget telt i Storgata. Det er fullt mulig å prøvesmake de lokale fristelsene i tillegg til å kjøpe ferske varer med hjem.

Karosseriskade • Lakkering • Alt i bilpleie Sørvangsbakken 27, 2770 Jaren • Tlf: 61 33 89 00 bilskaden@bilskadenhadeland.no • www.bilskadenhadeland.no

3


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

Portrettet: Gudbrand Johannessen

VASSENDGUTT I BUSSERULL Gudbrand Johannessen så dagens lys på Jevnaker fødestue i 1950. Hvor lang tid det tok før han iførte seg sin første busserull, vet vi ikke sikkert. Han har imidlertid vært en trofast bærer av plagget som voksen, slik det sømmer seg en kar med sterke bindinger til Hadeland og til landbruket. Fra nå av satser han mest på den såkalte “livørsbusserullen”!

fylte femti, da et kranglete kne stoppet old-boyskarrièren!

Familieliv og studier på Ås Etter artium begynte Gudbrand på Norges Landbrukshøgskole på Ås, linje for jordbrukets plantedyrking. Da hadde han truffet Anne Torgunn fra Lunner og giftet seg. Etter hvert kom også to avleggere, Gro og Torkil, mens far var student. Den første jobben etter avsluttende eksamen på Ås var som Den avtroppende vitenskapelig - En god latter fungerer landbrukssjefen assistent på har stor tro på et godt i alle settinger... Apelsvoll. aktivt landbruk på Men fire Hadeland også de måneder seinere fikk han et neste tiårene. Det er mindre avgang vikariat som herredsagronom på av bønder her enn i andre bygder. Og Gran, og familien satte kursen mot de som blir igjen, satser desto mer, på Hadeland igjen. Gudbrand var større melkekvoter og et godt husdyr­ tilknyttet Landbrukskontoret i fire år, miljø, har Gudbrand registrert. til han i 1980 ble ansatt som bestyrer ved Hadeland Kornsilo. Samme år 1. juni ble Gudbrand pensjonist, og han kjøpte han og kona gården Håken­ håper da det blir bedre tid til familien, stad i Søndre Oppdalen, som nå er i særdeleshet tre barnebarn som bor på overdratt til neste generasjon. gården. Hytta i Hallingdal, der frilufts­ mennesket Gudbrand liker seg veldig - Jeg har fått være med på mye godt, vil også bli oftere besøkt. Dessuten interessant nybrottsarbeid i jobbsam­ tror han at som livørsmann vil han få menheng, sier Gudbrand, og minnes god tid til rydding i uthus og annet utviklingen på kornsiloen, der gamle forefallende arbeid på gården. Gartnerhallen ble ervervet og Hade­ landspakkeriet etablert. Da bygdemøl­ Vi håper at den busserullkledte livørs­ lene i Øst- og Midt-Norge etablerte karen på Håkenstad vil beholde helsa Norgesfòr-kjeden, ble Gudbrand og den smittende latteren i mange år første styreformann. framover!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf BT Stokke As Hvordan en gutt med oppvekst i Gran sentrum, på den tida kalt Vassend’, kunne ende opp med landbruks­ høgskole, landbruksrelaterte jobber og bondeliv i Søndre Oppdalen, får vi flere svar på.

- Dessuten hadde jeg tanter og onkler på begge sider som var bønder, og vi gutta var ofte hos våre besteforeldre. Min store sorg var at mor ikke var odelsjente, for jeg ville så gjerne ta over gården! forteller Gudbrand.

Mange i familien var bønder Mor Olaug var bondedatter fra Tingelstad og tok Gudbrand og broren med på sæterliv på Øståsen i mange år. Hun var budeie, og gutta hjalp til. Da sæterlivet opphørte, fikk Gudbrand og flere jevnaldrende være med i den daglige gårdsdrifta hos Sigmund og Randi Wøien, som på 50-tallet drev med produksjon av grønnsaker og poteter. Der slapp ungene til, både når vekstene skulle plantes, lukes og høstes inn. Hest fikk de også lov å kjøre, og det vanket endog betaling for innsatsen!

Friidrett og fotball En spennende og trygg barndom med lekekamerater i nærheten og med den gamle utstillingsplassen i Vassend som aktivitetsarena, har gitt Gudbrand gode minner. Han drev også med friidrett under kyndig veiledning av Oddvar Ringdal og gjorde det bra i både løp og ikke minst høydehopping. Etter hvert ble det også fotball, og Gudbrand husker turer på lasteplanet til Arne Aas, der gutta satt på krakker med bare lave lemmer som sikring! Fotballen holdt han på med til etter

En humoristisk lederstil Men det stoppet ikke der. I 2002 var han tilbake på Landbrukskontoret, da som leder av etaten. En leder som har gitt ansvar og vist de ansatte tillit, og som har vært tilhenger av åpne dører og mye humor. - En god latter fungerer godt i alle settinger, mener Gudbrand, som også har vært aktiv på fritida med verv i Bondelaget , kommunestyret og i Landbrukets Fagråd, for å nevne noe.

4


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

PROGRAM GLA’DAGER 2017 Alle dage r

• Flerbrukstorget er åpent hele dagen med egne områder for sitte/scene, bocca, skateing, lek for små barn, grønt/blomster og e-benk • Stands, demonstrasjoner, Gla’dagstilbud og aktiviteter i Storgata, på Granstunet og Smietorget • “Jøtt godt” og andre boder byr på smaksopplevelser i Storg ata • Gran Jente og Guttekorps har kafe i Meieritråkketmed bl.a. RØMMEGRØT • Popup-utstilling i Gran Senter, Storgata (gamle Rema 1000 lokaler) • Demonstrasjon og tilbud på el-sykkel på torget med Sport 1 Hadeland • Vår egen gatemusikant Magnus Hopland synger i Storgata, på torget og ved Granstunet fredag og lørdag

Torsdag 15. juni

- Storgata og stands åpen kl. 09 til kl. 19, senterne til kl. 20 09:00 - 11:00 10:00 17:45 18:00 18:00

Smietorget inviterer til gratis frokost i Bakeriet Kakefest på Granstunet. Velkommen til BUDDY! Bokseoppvisning ved Gran Bokseklubb 2. etg. Granstunet Moteoppvisning i 2. etg. på Granstunet Foredrag i Hadelandshagen med Helene Gallis fra Nabolagshager om torg som møteplass.

Fredag 16. juni

- Storgata og stands åpen kl. 09 til kl. 19, senterne til kl. 20 11:00 12:00 12:00 13:00 - 15:00 16:00 - 19:00 17:00/18:00/19:00 17:00

SPAR griller ute ved inng. til Smietorget mot Storgata Otto og Karl Iver synger på torget Servering av gratis kake og kaffe Champagne-lunch 1. etg. v/ Cosmetique Parfymeriet Granstunet Hesteskokasting i storgata utenfor Gran Kiosk Gratis is til barna og aktivitet på Smietorget Danseshow med GoodVibe Dansestudio kl. 17 på Smietorget, kl. 18 på torget og kl. 19 på Granstunet Trollgutt og Trollmor fra Hunderfossen familiepark underholder på torget

Lørdag 17. juni

- Storgata og stands åpen kl. 09 til kl. 16, senterne til kl. 18 10:00 - 15:00 11:00 11:00 11:00 11:45 12:00 - 15:00 12:30 13:00 - 15:00 13:00 13:15 21:00 - 24:00

Rundflyving med helikopter over Gran, fra Morstadjordet syd for Coop Aktiviteter for barna på Granstunet og Smietorget. Se egne progr am! Barnas Sentrumsløp, Start Haugen Regnskap i Storgata Granstunet byr på Bondens fristelser sammen med bygdekvinn ene Konsert med Gran Jente og Guttekorps og Moen Musikkfore ning på Meieritråkket Grillfest v/POWER og Toten Kjøtt, Granstunet sør Barneforestillingen Mathildes magiske matpakke på torget Hesteskokasting i Storgata utenfor Gran Kiosk Ballongslipp i Storgata ved Ny Bolig Hadeland - flotte premier i ballongene, totalverdi kr 30 000,-. Se eget program! Harestukoret synger på torget Hadelandsbandet BULLDOG spiller hos Mamma Mia, gratis innga ng!

Se også egne program i avisen!

5


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

MATHILDES MAGISKE MATPAKKE - Barneforestilling på torget lørdag 17/6 kl. 12.30 Mathilde har sett på nyhetene at det finnes millioner av sultne barn i verden. Det er jo urettferdig, det er jo alltid rester etter middagen? Tekst: Maria Petronella Muri Nygren Mathilde vil hjelpe. Hun bestemmer seg for å pakke all maten fra kjøleskapet, ned i en pappeske og sende til de sultne barna. Men i kjøleskapet finner hun ikke bare mat, men også den magiske feen Fez. Og Fez har et bedre forslag: En magisk matpakke!

Velkommen til lørdag 17. juni kl. 11.00 i Storgata, Gran. START OG MÅL VED HAUGEN REGNSKAP

Mathilde må ut på en spennende reise for å finne ingrediensene hun trenger. Det blir en spennende reise med sang og magi, hvor hun blant annet møter en sandselger i Zahara og den adopterte hvalen Valborg. Blir matpakka magisk, eller har Fez lurt alle sammen?

År:

Løpslengde:

Under skolealder ca. 200 meter Skolealder Gratis deltagelse!

ca. 400 meter

Forhåndspåmelding via hjemmeside ghh.no eller https://goo.gl/forms/SxxYAcOWS3VSNeG23 fra kl. 10.00 til kl. 10.45 ved start/mål løpsdag. Deltakerpremie til alle samt trekning av premier på startnummer. Vinnere må være tilstede under premieseremonien. Velkommen!

Passer best for barn i alderen 3 - 12 år. Varighet ca 20 min.

Norges råeste digitale markedsføring!

Tlf. 61 32 70 20 | www.eiendomsmegler1.no 6

HADELAND


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

B y o N l i a g r f H s a s d y e r l d a e n v d a G gslipp. n o ll a b d e m d STOR stan 0.000,3 r e v o r fo r ie - Vinn pem rer! ø d n a r e v le r e d fra våre un

PREMIELISTE:

10 34 91 82 - Mob.: 91 82 10 34 Jaren 0 Jaren - Mob.: 2770

– fagkunnskap gir trygghet. BLIKK OG VENTILASJON BLIKK OG VENTILASJON

.000,r Jaren.......... 10 té n o M a fr rt ko land - Gave e, Ny Bolig Hade dørlås med kod n a rm o o d le Ya ice – ,Alarm og Serv ................4.500 ... ... ... ... ... ... ... d n ntert på Hadela ...4.500,levert ferdig mo ........................... ... ... n Fu e p ty tiv Lekesta 3.000,Monter Jaren – ........................... ... ... ... ... ... ... ... . ll. Dewalt dri Monter Jaren Myhrbakken 0,Tømrer Glenn ...................2.80 ... ... ... ... ... ... ... ... . til valgfritt bruk. – 5 tømrertimer ..............2.200,... ... ... ... ... ... . . e p am SG Circulus takl 1.300,Ainstall – 1 stk ntbatteri.............. a rv se rt a sm ro ester – Eu .300,GB Rørleggerm tbatteri..............1 n a rv se rt a sm ester – Euro 0,GB Rørleggerm ....................1.50 ... . ). e p m a kl a (t SG Con skinne ,Ainstall – 1 stk et.............1.000 rt o sk d n la e d a H land - Gavekort 1.000,Ny Bolig Hade ........................... ... ... ... ... ... ... ... ... varer........... 500,Gofit – Valgfrie ......................... t.. e rt o sk d n la e d Gavekort Ha Tero Anlegg – – fagkunnskap gir trygghet. – fagkunnskap gir trygghet.

Farger: Pantone 300 - C:100-M:50-Y:0-K:0 (R:0-G:92-B:161) og Pantone 123 - C:0-M:25-Y:100-K:0 (R:246-G:184-B:0)

Alt i blikkenslagerarbeid og ventilasjon PARTNERE: • Takrenner • Takplater • Beslag Almenningsbutikken • Sentralavtrekk • Varmegjenvinner • Kjøling BLIKK OG VENTILASJON 2770•Jaren - Mob.: 91 82 10 34 Sentralstøvsugere • Ventilasjonsfiltre BLIKK OG VENTILASJON

Logoene nedenfor er vektoriserte, med korrekte størrelsesforhold

ed firmanavn.

okumenter, onser etc.

ed firmanavn og slagord.

sielt i forbindelse med f.eks & Bad skal være sponsor.

Din elektriker på Hadeland

Din gir elektriker – fagkunnskap trygghet.på Hadeland

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34

Mohagasvingen. 1, 2770 Jaren Tel. 40 47 72 00 Mohagasvingen. 1, 2770 Jaren Tel. 40 47 72 00

www.ainstall.no www.ainstall.no

ainstall_40x70mm.indd 1 ainstall_40x70mm.indd 1

30.05.2017 13.17.39 30.05.2017 13.17.39

BLIKK OG VENTILASJON

2770 Jaren - Mob.: 91 82 BLIKK 10 34OG VENTILASJON

Sjekk våre priser! – fagkunnskap gir trygghet.

BLIKK OG VENTILASJON

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34 – fagkunnskap gir trygghet.

- endelig hjemme 7 BLIKK OG– fagkunnskap VENTILASJON gir trygghet.

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34

– fagkunnskap gir trygghet.

– fagkunnskap gir trygghet.

Alt i blikk slagerarb og ventilas

s Takrenner s Takplater s Beslag s Sentralavtrek s Varmegjenvin s Kjøling s Sentralstøvsu s Ventilasjonsfi


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

ANNES GARN HAR FLYTTET SØROVER Etter snart 8 år på Meieritråkket har Annes garn nå flyttet til det som på folkemunne kalles Skoglund-gården i Gran Handelssenter. - Større plass til å eksponere varene er hovedårsaken, forteller innehaver Anne K. Prestmarken, som 29. mai åpnet dørene til en butikk med ny logo og nytt “uttrykk”. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Garnbutikken på Meieritråk­ ket har eksistert i 32 år, så det er ingen døgnflue vi snakker om. Det var Synøve Linstad som startet garnbutikken i august 1985, og etter tolv år tok Liv Husø Grime over. Neste innehaver var Annes

mor, Inger, som drev butikken i ni år. Etter åtte års drift har Anne nå endret navnet på butikken til Annes Garn, “Litt av hvert” er borte. Anne er glødende opptatt av å skape noe av garn og stoff og synes fortsatt det er kjempemoro å holde på i en butikk som i forbindelse med

nyåpningen har utvidet vare­ utvalget med nye og spennen­ de garntyper. Hun nevner spe­ sielt Fairtrade-­garnet Alegria fra Uruguay som en kuriositet, hun fører også Kauni-garn fra Estland og Lopi -garn fra ­Island. I tillegg har hun selv­ følgelig beholdt alle de tradi­ sjonelle norske leverandørene av garn og garntilbehør. Anne selger fortsatt Bernina Bernette symaskiner, og butikken er også innleverings­ sted for alle typer symaskiner som trenger service. Nereng Symaskinservice henter både gamle og nye symaskiner hos Annes garn og leverer dem nyoverhalt tilbake. Garn­ butikken er også eneste butikk i regionen som fører det ­lokale busserull-serviset. I Skoglund-gården har hun fått plass til et langbord der kundene innbys til strikke­ aktiviteter og hyggelig ­s amvær. Fortsatt blir det åpen strikkekafè hver o ­ nsdag fra kl. 12 - 15, samt den siste mandagen i m ­ åneden fra kl. 18 - 21.

På åpningsdagen traff vi to av de trofaste kundene, Gerd Helmenbakken (t.v.) og Marit Helmen, begge fra Gran. - Det er kjempefint å ha en slik forretning i nærområdet, og vi kommer fortsatt til å støtte opp om denne koselige butikken! sier de to.

- Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til min nye butikk, Annes garn, sier Anne Prest­ marken til vår avis.

Anne K. Prestmarken er kjempefornøyd over å ha kommet inn i lyse og romslige lokaler i Skoglund-gården.

• SVAMPVASK • INNVENDIG RENS • POLERING • LAKKRENS • LAKKFORSEGLING Besøk vår stand under Gladagene

Sørvangsbakken 27, 2770 JAREN • Telefon: 61 33 89 00 • bilskaden@bilskadenhadeland.no • www.bilskadenhadeland.no 8


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

Nå er hagemøblene her!

7990,Stiga robotklipperAutoclip 221, 2,5Ah

999,RKC sideseil 300 x 140 cm, grå Valencia sofahjørne med bord

9.999,-

Gassgrill Grill chef 4.1

2990,-

Sardinia buesalong med bord

15.995,-

Genova 2 seter m/2 stoler og 1 bord

du kan!

2750 Gran Man. - fre. 10-18 9

11.995,-

HADELAND

Tlf. 61 33 61 70 Lør. 10-15


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

JYSK-BUTIKK NR. 89 ER ÅPNET! Det var hektisk aktivitet i Coop-bygget i Gran i ukene før åpningen av den 89. Jysk-butikken på landsbasis. Seks travle ansatte og mange andre hjelpere sørget for at alt var klappet og klart da snora ble klippet og kundene kunne ta den nye butikken i øyesyn. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Det var mange som hadde møtt fram på åpningsdagen, for Jysk-konseptet er godt kjent for mange, da det er butikker både på Gjøvik og i Hønefoss. Nå behøver ikke hadelendingene dra ut av bygda for å handle de rimelige og gode varene som Jysk er kjent for. Det er ikke gjort i en fei å nevne hva Jysk har i sitt varesortiment, men i butikken vil du finne mange hyllemetre

med delikate dyner, puter og madrasser. I tillegg er det baderomstilbehør, interiørartikler, gardiner, persienner og annet vindusutstyr for enhver smak og lommebok. De 1400 kvadratmetrene rommer også både inne- og utemøbler, oppbevaringsartikler, pynteputer og tepper. Den som har fått jobben med å lede den store butikken er Bente Briskelund fra Gran. Etter mange år i butikker på Gran, Bente Briskelund fikk ikke mye tid til å sitte i sofaen på åpningsdagen for Jysk-butikken. Men noen dager senere klarte vi å få tatt et bilde av henne i sittende stilling. Hun er overveldet over den enorme responsen fra kundene under åpningen.

begynte hun i fjor på Jysk på Gjøvik. Da kjeden så bestemte seg for å satse på Gran, fikk Bente tilbud om å være såkalt “store manager”, og siden hun er hadelending og er bosatt her, var hun ikke vond å be! - At Jysk åpner butikk på Gran betyr at kjeden har tro på at konseptet vil slå an i området. Jeg håper at alle hadelendingene jeg traff i butikken på Gjøvik

nå vil finne veien hit, sier Bente, som er optimistisk i forhold til oppsatte budsjetter. - Vi satser først og fremst på hadelandsdistriktet og området sørover mot Nittedal, men selvsagt er alle kunder velkomne. Vi vet at vi har et godt konsept, og vi satser på god service og en butikk som det skal være lett å orientere seg i, sier Bente. Det så i hvertfall ut til at mange

ønsket å bli kjent med den nye Jysk-butikken etter kundetilstrømningen på åpningsdagen å dømme, og Bente ønsker å takke alle kundene for den utrolig positive responsen butikken opplevde. Vi på vår ide ønsker Bente og hennes medarbeidere lykke til med den nye tilveksten i Gran Handelssenter!

Vurderer du å selge bolig?

DNB Eiendom Hadeland er klare for hjelpe deg! Vi er engasjerte, energiske meglere som er oppvokst på Hadeland og som kjenner nærområdet. Som kunde i DNB Eiendom kan du også glede deg over

Norges største boligkjøperregister Vi legger ut for markedsføringen til boligen er solgt Markedets beste digitale markedsføringspakke Smart Solgt treffer opptil 40 % flere relevante boligkjøpere på nett.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende verdivurdering og et godt tilbud i dag! Sindre Backe M: 911 62 040

Tina Ulseth Myrvang M: 979 51 331

Trine Skattum Rikoll M: 400 74 612

DNB Eiendom Hadeland | dnbeiendom.no

Simen Lokrheim M: 902 57 392

| Tlf: 48 29 40 00 10


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

e g a H g o n r e Gran J

d u b l i t s g a d Gla’ . juni 15. – 17

på Brandbu også i vår butikk Tilbudet gjelder

Representant for Honda er g, tilstede freda og lørdag!

IZY HRG 466 SK veil. kr 7.490,–

Tilbudspris kr 5.990,Honda trimmere

HRX 476 VK veil. kr 11.300,–

Tilbudspriser fra kr 3.990,-

Tilbudspris kr 10.490,-

att b a r t n e s o r p ÷10 , r e s i r p s d u b l i på Hondas t ere p p i l k s s e r g g o e r e m m i r t s s e gr

Kom og se vår per nye robotklip mo HRM3000Mii

HRM 520

kr 17.990,-

Gla’dag pris HRM 310

kr 15.995,-

www.allprofil.no

Gla’dag pris

Importør: Berema AS, www.berema.no

Landbruk og Verktøy A/S Avd.

Eget serviceverksted på

Gran Jern og Hage

Landbruk og Verktøy A/S

Storgata 23, 2750 Gran

Storlinna 71, 2760 Brandbu

Tlf. 61 33 27 77 • Faks: 61 33 27 80 • www.landbrukogverktoy.no

Tlf. 61 31 30 20 • Faks: 61 31 30 21 • www.landbrukogverktoy.no

For mer info – se våre nettsider – www.landbrukogverktoy.no 11

Du treffer oss også på facebook


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

Torsdag 15. juni kl 17.00

ÅPNING AV BUAGRAN Bli med når BuaHadeland åpner sin andre BUA-avdeling i kjelleren på Granvang.

Til BuaGran kan du komme å låne sports- og fritidsutstyr helt gratis. Om du er ung eller gammel, erfaren eller nybegynner, om du har vært aktiv i idrett i mange år eller du bare har lyst til å prøve fordi du syntes det ser spennende ut så er BUA stedet for deg! BuaGran har sykler, fatbike, BMXsykler, hjelmer og beskyttelsesutstyr, skateboard, scooter/sparkesykler, fiskeutstyr og turutstyr. Vi har redningsvester

og flytevester, oppblåsbart paddleboard, utstyr til tennis og mye, mye mer! Kom innom og ta en titt på hva vi har å tilby, du kan teste utstyret ute på plassen eller låne med deg utstyret hjem! BuaGran blir å finne med sportsutstyr til utlån på Gran Torg under Gla’dagene!

Optiker MSc Jarle Bang - Telefon 61 33 19 10

Mer info på www.BUAHADELAND.no

Diamanter, årets julegave! n e l l o Dette skjer på Granav Nikolaikirken og Mariakirken: 11.juni til 20.august – Sommeråpne kirker, hver dag kl. 10.00-15.00. Omvisning i Søsterkirkene mandag til fredag kl. 14.00. Kr. 60,Middagsbønn hver onsdag kl. 12.00. - Maleriutstilling «Fordypning» ved ekspresjonisten Kari Nordheim i Mariakirken

Alt i

Glasslåven Kunstsenter:

÷50%

10. juni til 27. august – Sommerutstilling består av to utstillinger: Utstillingen «Forbindelse» av keramiker Eva von Krogh og billedkunstner Tore Aarholt i vår store sal og konseptkunst med tema «Samhold» i Stallgalleriet. - Glasslåvens egne kunstnere i stallbåsene. - Sommeråpent tirsdag til søndag kl. 11.00-16.00.

Torsdag - Fredag - Lørdag

Velkommen! 12


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

Velkommen til

GLA’DAGER hos G-Sport Gran! Et parti joggesko til GLADE PRISER!

÷30% ÷50% ÷70% Et utvalg vårjakker til dame og herre

Sommerbutikk både ute og inne med et utvalg treningsklær til dame og herre

÷30% ÷50%

÷30% ÷50% Med forbehold om utsolgte varer og prisendringer. Gjelder så lenge beholdningen rekker.

Storgata 15, 2750 Gran • Tlf 61 31 32 50 Åpningstider Gla’dager: torsdag 9-19, fredag 9-19, lørdag 9-16 13


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

HADELAND AQUAVIT OGSÅ SOMMERSTID!

Nr. 4 Juni 2017

DAMEAVDELINGEN: Alle varer 25%

At vår lokale bestselger, Hadelandsakevitten, er godt til ribbe og annen julemat, tror vi de fleste har fått med seg. Men kanskje ikke alle like kjapt tenker akevitt i glasset når grillen er varm og temperaturen utendørs har steget noen hakk?

HERREAVDELINGEN: Alle ytterjakker og blazere 30%

Tekst: Anne Lise Skjaker Men i følge de som har greie på slikt, er Hadelandsakevitten en selvskreven vinner også til grillmaten. De fleste har gjerne pølser av forskjellige slag eller rene kjøttstykker på grillen. Av svinekjøtt er nakkekoteletter, såkalte sommerkoteletter, kanskje den mest populære grillmaten for mange nordmenn.

STORT SALGSTELT i gata med 50-70% på en mengde varer

Ellers kan man se at spareribs er en gjenganger i folks handlevogner, og det ligger jo i ordet at det er kjøtt fra siden på grisen vi snakker om. Derfor er det ikke vanskelig å forestille seg at her kommer akevitten til sin rett, også på sommerstid! For “grillere i særklasse” kan også lammekjøtt anbefales, eksklusivt og velsmakende kjøtt du kan servere med stolthet til venner en sommerkveld på terrassen. Vi vil også slå et slag for distriktets lokale burger-variant, Angus-burgeren, som tilberedes fra rent storfekjøtt basert på kjøttfèrasen Angus. Husk også at grønnsaker kan deles opp og grilles som tilbehør.

KUNNSKAP

K VA L I T E T

SERVICE

Storgata 15 - 61 33 17 40

Og når en eller annen av ovennevnte kulinariske lekkerbiskener er grillet og lagt på fat, anbefaler vi altså et besøk i kjelleren for å hente en flaske Hadeland aquavit!

Mandag - Onsdag 09.00-17.00

Torsdag - Fredag 09.00-18.00

Lørdag 10.00 - 15.00

GLA’ DAGER Priseksempler: Singelett, ensfarget........ kr 7995 Langt jersey skjørt.......... kr 9995 Lang jersey kjole...........kr 10995 Ensfarget t-shirt............kr 14995 Topp striper og prikker...kr 13995 Topp 3/4 erm..................kr 17995 Strikkegenser.................kr 19995

Gran jente- og guttekorps rekrutterer! Gran jente- og guttekorps har i mange år vært et korps i medvind, både musikalsk og i antall musikanter. Tekst: Lars Erik Sundmark Foto: Petter Sveenmark

Kjole

49995 Facebook “f ” Logo

Følg oss på facebook

Gjennom året holder korpset flere konserter, deltar på konkurranser, og bidrar selvsagt til at 17. juni blir en festdag for hele bygda. I tillegg er det sosiale tiltak som bowlingkveld og turer. Gran jenteog guttekorps tilbyr individuell undervisning, med profesjonelle lærekrefter for alle barn opp til og med 7. trinn. Det er fantastisk moro å se – og høre, små musikanter med noen få uker og måneder spilleerfaring presentere både «Elektrisk» og andre kule låter! CMYK / .ai

Forleden hadde Gran jente- og guttekorps sin årlige rektrutteringskonsert. Dette er blant de aller viktigste konsert­

Storgata 35 - tlf: 61 33 08 20 14

ene korpset gjør i løpet av sesongen. I slutten av august, når skolen så vidt har startet igjen, tar korpset inn nye musikanter. Dersom du kjenner noen som har lyst til å begynne i korpset, har de en hjemmeside, www.granjenteogguttekorps.no, der ytterligere informasjon finnes. Korpset finnes også på facebook. Der kan man følge korpsets aktiviteter gjennom året. Korpset blir å høre i Vassenden lørdag 16. juni, her får vi presentert smakebiter fra konkurranseprogrammet som skal presenteres i NM for skolekorps i Larvik lørdag 24. juni.


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

STONEFLY MED PROFF FLUEFISKEGUIDE Sportsfiskesenteret Stonefly på Sagatangen i Gran er stolte over å ha en av Norges fire sertifiserte fluefiskeguider, Bjørnar Berg, ansatt i butikken. Berg er sertifisert av EFFA, European Fly Fishing Assosiation, og har bred erfaring fra sportsfisking både på sommer- og vinterstid.

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Stonefly

Berg har vært guide for havfiskere i Lofoten, har erfaring fra egen guidebedrift og har også fagutdannelse å slå i bordet med: En bachelor i utmarksforvaltning med fordypning i fisketurisme borger for at kundene får de beste rådene og kyndig hjelp når Bjørnar er bak disken. Og det er han stort sett hver dag, siden han er fulltidsansatt. Rundt det tidligere administrasjonsbygget til Gran Almenning er det nemlig god plass til kastedam for fluefiskere, til kurs, demonstrasjoner og generell opplæring av fiskeinteresserte.

- Vi er en spesialistforretning innenfor sportsfiske, og som faghandel er vi opptatt av å yte den beste service, sier Bjørnar. Stonefly begynte som en internettbutikk, men åpnet butikk nord i Gran Handelssenter i 2015. Forretningen har siden utviklet seg til å bli et senter for fiskeinteresserte i alle aldre, der både nybegynnere og proffe kan komme og teste utstyr.

Bjørnar og innehaver Vidar Fjellhammer kan fortelle at under Gla’dagene vil Stonefly invitere folk til å stikke innom og prøve nyheter innenfor

fiskesporten, eller få tips og veiledning. Det legges også opp til at Stoneflys leverandører vil være til stede og vise fram sportsfiskeutstyr, og unger kan også få være med og prøve seg. Selvsagt blir det gode kampanjepriser på en del utstyr, så du som har fisking som hobby bør passe på under årets Gla’dager!

VINN GAVEKORT

Sportsfiskedager på Hadeland Torsdag, fredag og lørdag er det Sportsfiskedager hos Stonefly på Gran på Handeland. Det blir mange aktiviteter for både barn og voksne. Butikken er også fylt før sesongen og vi har mange gode tilbud.

Hver gang du handler hos oss torsdag til lørdag under Gla’dagene så får du ett lodd og er med i trekningen av ett gavekort på kr 10.000,-

Fiskesluker

fra kr 20,-

fiskesett

Pr. stk Vision vadepakke, bukse og sko

Komplett fluefiskesett

Kun kr 599,Fiskevest

Tilbudspris kr

2.495,-

Fra kr

1.499,-

Kun kr 399,Vi har egen avdeling med tusenvis av produkter til fluebinding

Alle dager vil det være leverandører tilstede slik at du kan prøve mange forskjellige fluestenger i vår kastedam! Vi har nå fått inn masse nye varer fra blant annet disse leverandørene:

÷50% Kinetic fiskejakke

Nå kun kr 599,Vi har alltid fersk meitemark!

799,-

fra Nybegynnersett

Facebook “f ” Logo

Du finner oss på Sagatangen ved Jarenvannet (Gamle Maxbo tomta) Stonefly.no • Jarenstranda 11, 2750 Gran. Tlf 915 48 379 15

Følg oss på

CMYK / .ai


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

VELKOMMEN TIL SALGSUTSTILLING AV MALERIER OG «MALE-WORKSHOP» I STORGATA Hadeland Billedkunstnere holder salgsutstilling i de tidligere REMA-lokalene i Gran. Utstillingen foregår fredag 16. juni kl 12-18 og lørdag 17. juni kl 10-16. Utstillingen er et samarbeid mellom kunstnerne og Hadeland Landhandel. Har du lyst til å prøve å male selv, er du velkommen til å delta på workshop. Her kan voksne få lov å leke seg med form og farge, dette er i regi av kunstrekvisita.no. Du kan selvfølgelig sikre deg utstyret du har behov for på workshopen, samtidig som du kommer i kontakt med andre som har holdt på med maling en stund.

ld!

Værforbeho

SUPRE TILBUD UNDER GLA’ DAGENE!

Gla´dager i Gran

÷50%

Rundflyving med helikopter. Lørdag 17. juni fra kl. 10.00

på alle skåler i tre, sommerens drikkeglass med sugerør, øl- og drammeglass. All te i løs vekt.

Vi flyr fra Morstadjordet, rett syd for Coop 500,- pr. person

Kampanjepris på presskanner før kr 349,- nå kr 259,-

HADELAND LANDHANDEL Storgata 28a (Meieritråkket), 2750 Gran

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Kontaktperson: Espen, 90 18 30 11

hallo@hadeland-landhandel.no | hadeland-landhandel.no |

Vita Biosa

Norsk økologisk fermentert drikke for magen med melkesyrebakterier. (Økt velvære og overskudd) Før 342,-

299,-

Alle Sko –25%

318,-

Mageproblemer? Løs mage, treg mage, luft i mage. Før 398,

Bio-CraneX

Plaget med urinveisproblemer? Tranebær med D-Mannose, løvetall og persille Før 284,

219,-

Active Liver

Gran Helskost Storgata 43, Gran Tlf: 61 33 09 59

16

Støtter din daglige lever/gallefunksjon

Lectinect MAGE

20%


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

Den enkleste veien �l

et moderne kjøkken

Enten du bare trenger en liten oppgradering av ditt eksisterende kjøkken, eller ønsker deg et helt nytt kjøkken, kan vi hjelpe deg hos Smart kjøkken på Gran stasjon

Kampanjetilbud!

GRATIS benkeplater eller fronter �l badet ved bes�lling av komple� kjøkken

25% raba�

på Cavaler skyvedørsgarderober Logg deg inn på vår hjemmeside og tegn di� eget kjøkken, hjemme hos deg selv i fred og ro eller

avtal hjemmebesøk med oppmåling og kostnadsoverslag

S�kk innom vår flo�e uts�lling på Gran stasjon, ring 4041 1488 eller send oss en epost �l merete@smartkjokken.no for avtale om tegne�me GJØR ET TRYGT KJØP!

Med 18 års erfaring kan vi �lby løsninger som kombinerer høy kvalitet og en konkurransedyk�g pris fra serviceinns�lte medarbeidere

17


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

johNET SATSER PÅ KASSESYSTEMER

Nr. 4 Juni 2017

NYHET! Smart bilforsikring Jo tryggere du kjører, jo bedre pris.

JohNET Datasystemer satser på kassesystemer, også kalt butikkdata­ systemer eller POS. De har systemer og utstyr for alle typer bedrifter og de fleste bransjer. Bl.a. er bedriften nå en landsdekkende partner for VisBook, et booking- og administrasjonssystem med mange for­ deler, forteller daglig leder Oscar Engeli i datafirmaet på Gran.

Les mer på rhbank.no

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker - Siden høsten 2016 har flere hoteller og overnattingssteder på Hadeland gått inn på systemet, forteller Engeli, som mener systemet er skreddersydd for restauranter, hoteller og campingplasser. Det gjør det enkelt å booke inn overnatting, kurs og konferanser, og det finnes løsninger for funksjonalitet tilpasset restaurant og bar.

CRAWFORD GARASJEPORTSPESIALISTEN Innlandet

Ta kontakt i dag for CRAWFORD GARASJEPORTER. De som bestiller port innen utgangen av juni får GRATIS MOTOR! Tlf. 957 80 619.

- VisBook er det raskest voksende booking- og administrasjonssystemet i Norden, dessuten er det enkelt og rimelig i bruk. Vi håper at også store ­hotellkjeder som Choice og Scandic vil bli VisBook-kunder på litt sikt. Vi har også mindre systemer som passer for mindre butikker og servicebedrifter med tilhørende betalingsløsninger, sier Engeli. - Selvom vi har holdt på med dette en stund, er ikke alle klar over at et enklere booking- , betalings- og administrasjonssystem for bedriften bare er en kjapp t­ elefon unna, sier Oscar Engeli i johNET Datasystemer.

e-post: per-arne@p-o.no www.p-o.no

Daglig leder Oscar Engeli i johNET Datasystemer forteller at bedriften satser på kassesystemer, også kalt butikkdatasystemer eller POS.

To langtidsmalinger får terningkast 6

HOS OSS FÅR DU BEGGE!

Spann 10 L

1749 ,-

Spann 9L

1095 ,-

Brandbu/Gran l Tlf. 61 32 72 00 www.bramal.no 18


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

Vant DRØMMEDAG i Gran! I Grantoppen nr. 3 i april fikk våre lesere mulighet til å nominere noen de kjente til å vinne en Drømmedag i Gran. Vi fikk inn mange nominasjoner og skulle gjerne gikk enda flere en dag som denne. Men her er altså de som vant. Tekst: Kari Framstad Lokrheim Alle foto: Fotograf B.T. Stokke

Hanne Hår

Hanne Brendengen fra Gran Hanne ble nominert av sin gode venninne Stine. I begrunnelsen sier Stine at Hanne fortjener en Drømmedag fordi hun har en kronisk sykdom og at hun nå virkelig trenger en opptur.

Sminke

32 for

Gina Arnø fra Vestre Gran

Kjole

Gina ble nominert av sin kjære mann Kjell. I begrunnelsen sier Kjell at Gina til tross for egne plager, alltid stiller opp for andre og setter seg selv alltid i bakre rekker.

PÅ ALT I BUTIKKEN tlf: 61 33 01 90

Sko

Produktet med lavest pris får du på kjøpet. Tilbudet gjelder 11. - 13. juni. FØLG OSS PÅ

Åsfrid Braathen fra Gran

Foto

Åsfrid ble nominert av sin omtenksomme datter Kari Helene. Kari sier i sin begrunnelse av Åsfrid er en person som alltid tenker på andre. Hun er veldig glad i unger og prioriterer nesten aldri seg selv.

FOTOGRAF B.T

Gina

Åsfrid

Hår

Hår

Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40

Sminke

Sminke

Granstunet - Tlf. 61 01 00 64

Topp og bukse

Bluse, jakke og bukse

GRAN • SMIETORGET

32 Tlf: 61 33 08 84

for

Jakke og veske

Sko

2760 Brandbu • tlf: 61 33 97 50

Granstunet • tlf: 47 77 12 38

PÅ ALT I BUTIKKEN Sko Produktet med lavest pris får du på kjøpet. Tilbudet gjelder 11. - 13. juni.

Foto FØLG OSS PÅ

FOTOGRAF B.T

Foto FOTOGRAF B.T

ranstunet 19


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

PASS PÅ DYRA!

Nr. 4 Juni 2017

Med reiseforsikring hos oss er du godt sikret både på dagsturer og på lengre reiser

Sommeren står for døra, og med den kommer som regel varme dager. Da er det viktig å tenke på våre firbeinte venner, som tåler overoppheting like dårlig som sine eiere. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Veterinær Randi Skøien Johannessen hos Dyrlegene på Hadeland gir oss råd om hvordan vi best kan ta vare på kjæledyra i sommervarmen. - Å ha dyr i bilen bør unngås når det er som varmest, sier hun. - Skjer det likevel, må vi sørge for nok drikke og gjerne et kjølende liggeunderlag, som finnes til hunder. Uansett må oppholdes gjøres kortest mulig. Et bedre alternativ er at de ligger i skyggen mens eieren utfører sine ærend. Skulle du oppleve at hunden er blitt overopp­ hetet, gir kalde, våte håndkle-omslag god lindring. Av andre utfordringer sommerstid kan nevnes hoggormbitt. En plutselig hevelse i et bein eller i ansiktet kan være en indikasjon på slikt. Hvis ulykken er ute, er det viktig å kontakte veterinær, som tilfører hunden væske intravenøst. Dette pleier som regel å holde, i hvertfall hvis hunden er stor. Du kan også få kjøpt kortisontabletter dersom du skal langt til skogs med din firbeinte venn. Uansett bør du kontakte veterinær når du kommer tilbake, dersom du har mistanke om at hunden er bitt av hoggorm.

Veterinær Randi Skøien Johannessen og de andre ansatte hos Dyrlegene på Hadeland tar godt vare på både små og store dyr som eierne kommer innom med. - Selv om vi skal avvikle ferie, kan ikke dyrene gå for lut og kaldt vann. Sørg for at de har det bra sommeren igjennom, og skulle du trenge råd om dyr og ferie, så ta kontakt med oss, sier veterinær Randi Skøien Johannessen.

Hadeland Gjensidige Brannkasse Kontortlf. 61 32 72 50 • Åpningstider mandag til fredag kl. 08.00-15.30

«Konfirmanten – den unge, men litt voksne med en spennende verden foran seg.»

FOTOGRAF B.T

Bestill konfirmasjonsfotografering i dag!

61 33 05 78 / 922 99 716

20

Storgata 36, 2750 Gran

bt@btstokke.no

btstokke.no


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

- et steinkast fra riksvei 4

YELLO MEDIA - www.yellomedia.no

Velkommen til vårt kjøpesenter på Jaren. Her holder fire av landets største kjeder til.

Åpn ingst gstid (16 10–19 (16) Åpningstider: ideerr:: 10–19 nin Åp (16)) Re a:: 07–22 1)) 07–22 (08 3 (08–21) Rema: (0 8––2 ma Rem 21

• Gratis parkering • Enkel adkomst • Aktiviteter

• Her får du det meste til hus og hytte, og til hverdag og ferie 21

Adresse: Storlinna 123, 2770 Jaren.


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

Tirsdag 20. juni kl 20:00

Bransjesamling og programslipp Vi ønsker med andre ord å samle alle arrangører og artister på Hadeland. Hensikten er å treffes, utveksle erfaringer og kanskje lære noe nytt. På programmet vil det stå faglige innslag, bevertning og lansering av programmet for 5-årsjubileet for Hadeland videregående skole, Gran bibliotek og Hadeland kultursal.

o: Lasse Kveum Fra VårYr 2017. Fot

Meld deg på til: post@hadelandkultursal.no

Meld deg på

Nyhetsbrev på e-post Da vil lanserte vårprogrammet i Hadeland kultursal ble flere av arrangementene utsolgt på rekordtid.

Fredag 20. til søndag 29. oktober

Det kan derfor være lurt å begynne allerede nå å tenke på høsten.

Fra 20.-29. oktober slår Hadeland videregående skole, Gran bibliotek og Hadeland kultursal seg sammen og markerer at det er fem år siden bygget vi holder til i åpnet. Det blir et variert program med lokale og nasjonale storheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post for å få invitasjon til forhåndssalg og gode tilbud på billetter før de fleste andre!

Jubileumsuka 2017

Programslipp og forhåndssalg av billetter fra 20. juni kl. 20:00. Meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post på: hadelandkultursal.no/nyhetsbrev for å få invitasjon til forhåndssalget!

Gå til: hadelandkultursal.no/ nyhetsbrev Fra VårYr 2017. Foto: Lass

e Kveum

For fullstendig og oppdatert program se www.hadelandkultursal.no

22

YELLO MEDIA | www.yellomedia.no

Hadeland kultursal inviterer til en bransjesamling for alle som står bak kulturarrangementer på Hadeland – uavhengig av hvor du arrangerer eller står på scenen!


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

foto :

Sommerutstilling 2017

FOLKEFEST

10. juni – 27. august FORBINDELSE Elisabeth von Krogh: keramiske arbeider Tore Aarholt: collager

GRAN 25. JULI

SAMHOLD foto :

Reza Navaie Roshandel: konseptkunst

Frederik Garshol • NSB

Tore Aarholt: Balanse (1 m x 75 cm)

NRK MINUTT FOR MINUTT & SOMMERÅPENT

Elisabeth von Krogh: Gul figur (h: 41 cm)

Direktesending fra Gran stasjon

Åpningstider: tirsd-sønd 11-16 Granavollen 26b, Gran www.glasslaven.no facebook.com/glasslaven

LEDENDE INNEN GARASJEPORTER

«NRK Sommertog»

- Nå bygges det både hus og garasjer hele året, derfor er garasjeport-salget fordelt over alle årstider, forteller daglig leder og eier Per Arne Monsrud i Portcenteret Østlandet AS. Monsrud har over 30 års erfaring som autorisert forhandler av Crawford-porter, og han står bak salg, montasje og service på slike porter over store deler av Østlandet.

Sommeren 2016 seilte hele Norge på Mjøsa gjennom NRKs Sommerbåt-sendinger om bord på Skibladner. Folket rundt innsjøen stilte opp i tusentall med flagg, musikk, dans og sprell som hilste Skibladner og TV-seerne på en slik måte at mange fikk lyst til å oppleve Mjøsa også

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

i levende live. Nå er det Hadeland sin tur.

Firmaet har de fleste kundene i Oppland fylke, men også Hedmark, Buskerud og Akershus/Oslo er viktige nedslagsfelt for Monsrud, som kan se tilbake på et meget bra fjorår, med 2.8 mill. kroner i omsetning.

PROGRAM FOR DAGEN: 12.00: Åpning av matmarked og aktiviteter. Det vil være masse aktivitet denne dagen med salg av mat og underholdning for små og store.

Hva er så hemmeligheten bak en slik suksess? Ifølge Monsrud er kvalitet alfa og omega, samt rask levering og god service. Crawford-portene er som andre garasje­ porter utstyrt med utvendig klemsikring, men er alene om å ha innvendig sikring, forteller Monsrud, som skaffer porter i alle størrelser, til private og til landbruket. Skulle du trenge en rulleport på 25 meters bredde, er det ingen umulighet, sier den hyggelige innehaveren av firmaet, som har lager i Molinna og hjemmekontor i Kverndalslinna i Vestre Gran. - Jeg stortrives fortsatt både med bilkjøringa og ikke minst med å besøke mine mange hyggelige kunder, forteller Monsrud, som varsler at han vil stå på stand under Gla`dagene i juni. Der

13.00–15.00: NRK P1 sender direkte fra stasjonen. 2 timer som blir fylt med intervjuer og lokale artister. 14.20: Toget ankommer stasjonen. Underholdning. 15.00: Minutt for minutt på NRK. 15.00–23.00: Underholdning og aktiviteter på stasjonen og i sentrum. 21.30: NRK Sommeråpent sendes direkte fra stasjonen. Vi kan love en sending som er full av lokale gjester og saker. Kanskje kommer noen vi kjenner på TV.

Per Arne Monsrud i Portcenteret Østlandet AS kommer til Gla`dagene for å promotere Crawford garasjeporter, som han har markedsført og solgt i over 30 år!

22.30: Program på stasjonen avsluttes.

vil han gjerne fortelle mer om hvorfor Crawford-porter er verdt å satse på. Han har demoport montert på bilen og ellers en del tilleggsutstyr som potensielle kunder kan få stifte bekjentskap med.

Les mer om arrangementet på www.hadelandsregionen.com/hvaskjer

23

Frederik Garshol

BLI MED PÅ

Glasslåven inviterer til


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

TORSDAG OG FREDAG ÅPENT TIL 20

ranstunet - De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland

Følg oss på

et n u st n ra G på i n ju . 17 .15 er g a Gla`-d ALLE DAGER:

GLA`-DAGS-PREMIE - VERDI 2.699,Vinn mobiltlf. verdi 2.000,- og høyttaler verdi 699,- fra Telenorbutikken Granstunet. Konkurransen er på:

Gjør sommer-kuppene hos oss! Gla’-dags-tilbud på hele Granstunet. Outlet ved Lindex 2. etg. Granstunet

Facebook “f ” Logo

Torsdag 15. juni 10-20

Fredag 16. juni 10-20

Lørdag 17. juni 10-18

Sprudlende velværedager!

Sprudlende velværedager!

Familiedag!

- Outlet ved Lindex 2. etg.

- Outlet ved Lindex 2. etg.

- Outlet ved Lindex 2. etg.

Kl 10 Kakefest på Granstunet! Velkommen til BUDDY! Kl 11 Hudpleie- og velværedemo vedmake-up-stylist Lisbeth fra Clarins hos Cosmetique Parfymeriet Granstunet Kl 11-15 Cliniderm og Cosmica-demo ved Apotek 1 Gran Kl 17:45 Bokseoppvisning ved Gran Bokseklubb 2. etg. Kl 18 Motevisning i 2. etg. for hele familien. Overraskelser! Kl 18-20 Prøv boksing, ved Gran bokseklubb. 2. etg.

Kl 10- 16 Ilona vil lære oss alt om duftgarderoben som gjelder nå, hos Cosmetique Parfymeriet Kl 12 Champagne-lunsj 1. etg. v/Cosmetique Parfymeriet Kl 12- 18 Sommermarked med elleville priser, Cubus (ute, mot Vigga) Kl 17-20 Lær viktig førstehjelp ved Norsk Folkehjelp Hadeland Kl 19 Danseshow med GoodVibe Dansestudio 2. etg.

GØY PÅ LANDET! Fra kl 11 Bondens fristelser! Granstunet byr på lokale smaksprøver i samarbeid med bygdekvinnene Bitten og Ragnhild. Lær om «mat»-kultur og tradisjoner Kl 11-13 Lær viktig førstehjelp ved Røde Kors Kl 11-15 Ansiktsmaling, lykkehjul, sukkerspinn, ringspill m.m. Kl 11 Barnas Sentrumsløp i gata. Fra kl 11 Make-up-stylist Gro fra Shiseido gir deg sommerens personlige make-up-trender, hos Cosmetique Parfymeriet Kl 12-15 GRILLFEST v/POWER og Toten Kjøtt, ute, sør. Kl 12-16 Sommermarked med elleville priser, Cubus (ute, mot Vigga) Kl 12:30 Barneteater ute på torget. Kl 21-24 Hadelandsbandet BULLDOG spiller hos Mamma Mia, gratis inngang!

Hjertelig velkommen til Granstunet! 24

granstunet.no

CMYK / .ai


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

Kos dere hos oss i sommer TORSDAG 15. JUNI CLARINS demo. Kjøp to produkter og få 1/2 pris på det rimeligste. NÅ Clarins Deo KUN kr. 130,-. Gaver til handlende kunder. FREDAG 16. JUNI Ilona hjelper deg med å bygge din personlige duft-garderobe! ÷30% på ALLE dufter. Dr. Brandt veiledning med gode tilbud. Gaver til handlende kunder.

HUSK SØNDAGSÅPENT 12-16 I JUNI, JULI OG AUGUST!

LØRDAG 17. JUNI SHISEIDO kjøp 2 produkter, 1/2 pris på det rimeligste. Gaver til handlende kunder. VELKOMMEN til Gla` dager med STORT SOMMERMARKED og UTROLIGE priser!

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Granstunet - Tlf. 61 01 00 64

Alle bukser fra

÷30% Cardiganjakker fra Minus Før 500,- Nå 299,Følg oss på: Facebook “f ” Logo

Granstunet • Tlf: 61 33 81 88 25

CMYK / .ai


GRAN HANDELSSENTER

Ta vare på HUDEN i sommer

Plukk og miks blant all vår solpleie

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

l l u g l e d n E r e k k y m s v l ø s og

Kjøp 2, få

30% 50%

Kjøp 3 eller flere, få

-50%

STORT 100,- MARKED

Betal gjerne med byttegull, 150,- per gram

Tilbudene gjelder alle Apotek 1 f.o.m. 14.06. t.o.m. 08.08.2017, så langt beholdningen rekker.

Apotek 1 Gran. Granstunet. Åpningstid: mandag-fredag 09-19, lørdag 09-16

Storgata 10, 2750 Gran • Tlf: 454 10 954 • www.lillegullkorn.no

alle 50%

Sval sommer-

DUNDYNE

299,-

fra

SENGESETT- til voksne

140 x 200 cm 299,- 140 x 220 cm 349,200 x 220 cm 549,-

Gjelder f.o.m. 4/6 t.o.m. 17/6, ikke Nara og allerede nedsatte varer. Tilbudet på utgående modeller gjelder så langt beholdningen rekker.

GRANSTUNET, Smiegata 2, tlf. 940 26 133.

KID_133Gran_allesengesett50%_1406_242x172.indd 1

26

29/05/17 09:06


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

BULLDOG spiller lørdag 17. juni kl 21-24. Gratis inngang!

Italienske og tyrkiske retter.

Italienske og tyrkiskehos retter. Kos dere sammen oss ❤

Kos deretilsammen hos oss ❤ Velkommen hyggelige sommerdager!

GRANSTUNET Vi byr på deilige biff-retter, italienske og tyrkiske retter. Åpent 10-22 • Fr. ogUtvidet lø. 10-23 • Søndag åpningstid 17/612-22 til 24.00 GRANSTUNET Take-away: 61 33 11 00 • Alle rettigheter

Mehmet Gunes har litt av hvert på menyen under Gla’dagene, både når det gjelder mat og underholdning.

Åpent 10-22 • Fr. og lø. 10-23 • Søndag 12-22 Take-away: 61 33 11 00 • Alle rettigheter

MAMMA MIA MED SOMMERPLANER Mehmet Gunes, innehaver av Mamma Mia på Granstunet, er en blid og positiv fyr, som alltid har nye planer for sitt velrenomerte spisested. Under Gla’dagene vil det bli musikalske innslag i tillegg til en flunkende ny sommermeny! Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Mehmet har drevet Mamma Mia i 6 år, og hele tiden forsøker han å fornye konseptet med nye og populære retter. Fast er det at menyen skifter i takt med årstiden. Nå er vintermenyen byttet ut med en spennende og sommerlig variant, men enkelte populære retter er med hele tiden. Den såkalte “Mehmetsuppen” er mulig å få hele året, siden alle spør etter den. Det er en type tomatsuppe som Mehmet har satt sitt preg på, og kunden kan få den både mild og “hot”. Ellers er hjemmelaget hamburger et populært innslag.

TILBUD GLA’DAGER

Mehmet gir 10% på hele menyen til studenter og pensjonister, forøvrig et helårlig tilbud. Han har også inngått samarbeid med Hadeland Kultursal om at alle som har billetter til en forestilling samme kveld, får 10% på middag hos Mamma Mia mot visning av billett.

Headsett

÷20%

Kun

Lørdag under Gla’dagene har Mamma Mia engasjert hadelandsbandet BULLDOG til å underholde gjestene fra kl. 21 - 24, og det er gratis inngang. Den hyggelige innehaveren har også planer om innvendig oppussing av spisestedet i sommer. Men først er det Gla’dager med spennende retter og nogo attåt!

1299,-

Geneva DAB+ Radio med BT Veil 2.199,Kun

1699,-

Gran

GJELDER ALLE VARER - du får det rimeligste paret på kjøpet

En fleksibel betalingsløsning. 399,- i måneden.

Betal 399,- i måneden og få det du vil ha. gir deg et fast, lavt minimum månedsbeløp. Du får frihet til å handle hos oss for inntil 20 000,- og full fleksibilitet med tanke på nedbetaling. Kom innom for mer informasjon.

Gjelder torsdag, fredag lørdag under gla´dagene

Granstunet • tlf: 47 77 12 38

www.eurosko.com

Ved kjøp av tlf. med SWAP eller kontant får du full tilbehørspakke Veil 2.399,-

Off. godkj. optiker Christian H. Torp Granstunet 2. etg - 2750 Gran - Telefon: 61 33 70 20

2760 Brandbu • tlf: 61 33 97 50 27


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

BUDDY ETABLERT PÅ GRANSTUNET Dyrebutikken Buddy har nå flyttet til Granstunet. Innehaver Ryno du Toit startet butikken i Vassenden Park i juni 2016. I vår ble en leieavtale med ­Granstunet undertegnet, og 6. juni var både ansatte og kjæledyr på plass i lokalene som Jernia disponerte tidligere.

lige kveleslanger, eksempelvis kongeboa og kongepyton, etterhvert vil bli å finne i butikken. Tre skilpaddetyper, bl.a. gresk landskilpadde og noen få øgletyper, eksempelvis leopardgekko, vil også være en del Buddys dyresortiment.

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det vil bli mulig å bivåne fôring av disse dyrene i butikken på spesielle fôringskvelder. Det blir også et eget hjørne i butikken for eksotiske dyr, kalt “Creepy Corner”, hvor det er fuktig og mørkt, altså et miljø som passer eksotiske dyrearter, forteller Catharina.

Catharina Engebretsen i firmaet forteller de har fått 380 kvm til disposisjon, og det har de god bruk for. De har nemlig både fôr og utstyr til de fleste kjæledyr og er store på eksotiske dyr som edderkopper og skorpioner.

Siden det fra august i år er lov å importere og omsette visse reptiler i Norge, er det innehaverens plan å ta inn mange slike dyr. Mattilsynets regler for salg fra butikk av slike dyr er foreløpig ikke helt klare, men Catharina forteller at forskjel-

Buddy på Gran har mye kunnskap om hunder, og Catharina har drevet med oppdrett, trening og utstillinger av hund i 25 år. Hun er hundefrisør, og dette er et populært tilbud som ikke bare hadelendinger benytter seg av. Hun har besøk av hundeeiere fra områder langt utenfor Hadelands grenser, ja, til og med folk fra Trondheim er faste kunder! Felles for de ansatte er at de er opptatt av dyrenes velferd, og de er glade for å ha kommet noenlunde i orden i sine nye lokaler på Granstunet! I Buddy-butikken trives både fisker og små kaninbarn i tillegg til en hel del eksotiske dyr.

Catharina Engebretsen (bildet) og innehaver Ryno du Toit er svært fornøyde over å ha fått til en avtale med eierne av Granstunet om leie av lokaler på senteret.

UTESALG MOT VIGGA FREDAG: KL 12-18 / LØRDAG: KL 12-16

20 / 30 / 50 / 70 / 100 ! p p u k t e re jø g g li e k ir v u Her kan d

GRANSTUNET 28

kr


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

GLA’DAGS-PROGRAM PÅ GRANSTUNET Gla’dagene er årets høydepunkt i Gran Handels­ senter, og på Granstunet vet alle de unike for­ retningene at dette er tida for de store sommer­ kuppene og hyggelige aktiviteter. Torsdag 15. juni vil framstå som en velværedag, med kakefest i anledning den nye leietakeren Buddy. Selvsagt blir det demonstrasjoner av hudpleieog velværeprodukter hos Cosmetique, og Apotek1 viser spesielle produkter fra sitt vareutvalg. Gran Bokseklubb har oppvisning i 2. etasje. kl 17.45, og det er mulighe-

ter for å teste boksesporten fram til kl 20. Aftenens høydepunkt er MOTEVISNINGEN kl. 18.00, der elever fra Jaren skole og Gran U-skole inntar den røde løperen sammen med butikkenes egne modeller. Dette foregår i 2. etasje, og det vil bli overraskelser og mye, mye mer. Fredag 16. juni er også velværedag, og dagens “høydare” er en champagne-lunch ved Cosmetique. Der vil det også bli duft-demoer. Norsk Folkehjelp Hadeland lærer deg viktig førstehjelp både fredag og lørdag. Sommermarkedet ute på vestsiden har elleville priser, og dagen avsluttes med danseshow v/ GoodVibe Dansestudio i 2. etasje.

Markedsgruppa står bak arrangementene på Granstunet, og de er en fantastisk engasert gjeng, roser senterleder Bjørg Lomsdalen Næss. Gruppa består av Mari Kvåle Lysen (Lindex), Milad Heward (Telenorbutikken), Anne Grethe Olsen (Cosmetique), Wenche Hansen (Notabene) og Bjørg Lomsdalen Næss, senterleder. Ikke tilstede: Ann Kristin Werner og Lisbeth Mikkelsen (Cubus) og Charlotte Toft (Power).

Lørdag 17. juni står i hele familiens tegn, og alle inviteres til GØY PÅ LANDET, med grillfest, lokal bygdemat og trivelige aktiviteter for ungene, der vi kan nevne bl.a. gateløp,ansiktsmaling,

lykkehjul og ringspill. Ute vil det være grillfest ved Toten Kjøtt og Power, samtidig som sommermarkedet fortsetter. Det blir også barneteater ute på torget.Hadelandsbandet BULLDOG avslut-

ter dagen med konsert på Mamma Mia. Alle dager: Vinn mobiltelefon med utstyr til en verdi av kr 2.699.- på Granstunets Facebook-side! Se ellers detaljert program for klokkeslett og mer info.

Den beste burgeren på Hadeland kommer selvsagt fra Hadeland!

Brandbuøpolsemakeris

Angusburger

SNART sommer

Prøv den på Gla’-Dagene!

HELE SERIEN - 40% Telefon: 61 33 07 50

29


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

Outlet Åpen: Torsdag 12 – 20 Fredag 12 – 19 Lørdag 10 – 16

GRAN IL, SVØMMEGRUPPA Etter oppstarten av svømmegruppa i 2016, har vi opplevd en god utvikling. Vi har denne våren hatt omtrent 50 barn og unge på svømming hver uke!

2. etg på Granstunet vis á vis Lindex

Tekst og foto: Cathrine Lehre Tønnesen Vi har vanntilvenning/svømmekurs for barn fra 5 år og 2 svømmeteknikkurs for de som allerede kan svømme, men som ønsker å bedre svømmeferdighetene sine. Vi har også et samarbeid med «Fritid for alle». Dette er et svømmetilbud for barn og ungdom med minoritetsbakgrunn. Instruktører er elever fra Hadeland videregående skole i tillegg til en instruktør fra svømmegruppa. Vi fortsetter med de samme kursene til

høsten, i tillegg til at vi ønsker å utvide med både ekstra vanntilvenning/svømmekurs for de minste og svømming for voksne med minoritetsbakgrunn. Det er stor etterspørsel og interesse for de forskjellige svømmekursene våre, og vi trenger derfor også flere instruktører/voksne som kan være med som badevakter (sammen med en instruktør). Ønsker du å bidra, eller vet du om noen som kan tenke seg å hjelpe til, ta gjerne kontakt med svømmegruppa! Tlf: 977 49 982 E-post: tonnesencathrine@gmail.com

ALLE bukser/jeans

­­÷30%

! n ke ik ut b i ud b til s g a d ’la g e d o g Vi har

30


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

ENDELIG KOMMER..!!

ADVENTURE DINO WORLD

«Vinn VIP-Billetter»

Lag en tegning av Dinosaurene som dere finner på facebook eller på www.Dinoworldnorge.com. Levér tegningen i postkassen til Gran Handelssenter eller på mail post@ghh.no innen mandag 17.juli, så blir dere med i trekningen av VIP-billetter til Dino World. Entre.!!

V/GRAN HANDELSSENTER I DAGENE 18. OG 19.JULI HER FÅR DERE HVER HELE TIME OPPLEVE DINOSAUR «LIVE SHOW».! Åpningstider: Hverdager fra kl. 14.00 til 18.00

GRAN HANDEL OG HÅNDVERK – BRANSJEOVERSIKT Her finner du oversikt over våre medlemmer Navn

Telefon

BANK - FORSIKRING - EIENDOMSMEGLING DNB 03000 DNB Eiendomsmegling 48 29 40 00 Eiendomsmegler1 61 32 70 20 Hadeland Gjensidig Brannkasse 61 32 72 50 Nordea 48 10 09 95 Sparebank1 Gran 02130

Lokalisering

Storgata Storgata Smietorget Storgata Granstunet Smietorget

BESPISNING Bakeriet Smietorget Granstunet Kaffe- og lunsjbar Hadelandsbakeriet Sportskafèn

46 42 99 13 92 68 17 39 61 33 18 70 61 33 07 50

Smietorget Granstunet Storgata Granstunet

BIL Bilskaden Hadeland Mohagen Bil Møller Bil Gran

61 33 89 00 61 39 50 00 24 03 37 50

Jaren Mohagen Mohagen

BOKHANDEL OG LEKER Norli Bokhandel Notabene Granstunet Smietorget leker og hobby

61 33 25 05 61 33 03 50 93 25 02 20

Smietorget Granstunet Smietorget

DAGLIGVARER OG KIOSK Coop Extra Spar

61 33 82 30 61 33 16 94

Gran Handelspark Smietorget

ENTREPRENØRER, BOLIGBYGGERE OG HÅNDVERKERE BoligPartner 47 80 17 00 Gjøvik Gulbrandsen & Olimb 61 33 55 51 Mohagen Hadeland Mur og Skifer 92 22 71 74 Moen Entrepenørselskapet Stenberg Schulz 61 31 96 30 Gran Sentrum Nordbohus 61 13 92 50 Gjøvik Ny Bolig / Vestlandshus 91 38 16 71 Gran Sentrum Sørbråten Blikk og Ventilasjon 61 33 48 47 Jaren Øistad Elektro 61 33 03 48 Gran Øst FRISØR, HELSE, VELVÆRE OG TRENING Anitas Noa 61 33 43 00 Apotek 1 Granstunet 61 31 32 60

Navn Apotek 1 Smietorget Carisma Cebrina Hårstudio Gran Helsekost Gran Hudpleie Hadeland Treningssenter Tråkket Frisør Vita Exclusive

Telefon 61 31 38 90 61 33 10 41 61 33 96 40 61 33 09 59 61 33 20 33 61 31 36 50 61 33 09 30 61 33 00 18

Lokalisering Smietorget Granstunet Smietorget Storgata Storgata Gran Handelspark Gran Sentrum Gran

INTERIØR, TEKSTIL OG UTSTYR Annes Garn og Litt av hvert Gran Jern og Hage KID Interiør Malia Traktøren Smietorget

61 33 14 50 61 33 27 77 94 02 61 33 61 32 72 00 98 28 89 91

Storgata Storgata Granstunet Gran Sentrum Smietorget

KLÆR OG SKO Cubus Dressmann Eurosko Gran Floyd Garant Sko Gate 8 Hidem Lindex Liten og Unik / Mitz Match Gran Tråkk Inn

23 21 89 09 23 21 89 45 47 77 12 38 61 33 0884 46 42 99 04 61 33 81 88 61 33 08 20 61 33 19 06 61 33 12 02 61 33 17 40 61 33 01 90

Granstunet Granstunet Granstunet Smietorget Smietorget Granstunet Storgata Granstunet Granstunet Storgata Storgata

KONTORBEDRIFTER Accountor Hadeland Aditro AS Azets Insight AS BDO Deloitte Hadeland AS Haugen Regnskap JohNET Datasystemer Kontorleverandøren Gjøvik Vekstra Hadeland Regnskap

61 31 99 20 09102 46 40 40 00 61 13 64 40 40 03 41 00 61 31 31 31 61 33 76 70 61 33 88 40 61 13 89 00 61 31 30 30

Storgata Mohagen Gran Sentrum Granstunet Gran Sentrum Storgata Storgata Gran Øst Hundalen/Gran Granstunet

Storgata Granstunet

31

Navn OVERNATTING OG SELSKAPER Granavolden Gjæstgiveri Hotell Hadeland Lygnasæter Hotell Prestmarken Pensjonat Sanner Hotell AS

Telefon

Lokalisering

61 33 77 00 61 33 02 25 61 32 86 13 61 33 12 22 61 33 33 00

Granavollen Granavollen Lygna Gran Granavollen

SPORT OG FRITID Gran Sport Sport 1 Hadeland Stonefly

61 31 32 50 40 43 77 73 91 54 83 79

Storgata Smietorget Sagatangen

UR, GULL OG OPTIKK Brillehjørnet Gran Optikk AS Gullsmed Fagerholt Lille Gullkorn S. O. Bang Ur & Optikk

61 33 19 10 61 33 70 20 61 33 02 39 45 41 09 54 61 33 01 30

Gran Øst Granstunet Storgata Granstunet Storgata

ANDRE Alarm og Service AS Bergersen Flis Containerservice Hadeland Dyrlegene på Hadeland Fotograf BT Stokke Glasslåven Kunstsenter Granstunet Hadeland Eiendomsdrift Hadeland Landhandel Hadeland Taxisentral Lavvoutleie.no Lunner Produkter Maxbo Gran Almenning Opsahl Begravelsesbyrå Ortopediteknikk Otrera AS Portcenteret Østlandet AS Securitas Hadeland Smartkjøkken Smietorget Telenorbutikken TG Eiendom

97 49 90 00 61 33 42 26 90 91 69 20 61 33 40 00 61 33 05 78 91 34 66 33 47 87 17 21 90 88 90 88 93 20 21 81 61 33 30 00 95 72 58 74 61 32 49 60 61 31 30 60 61 33 27 00 95 25 16 75 46 52 70 00 95 78 06 19 02452 93 40 29 75 90 11 75 40 61 33 80 20 41 03 00 80

Smietorget Storgata Mohagen Gran Sentrum Storgata Granavollen Granstunet Smietorget Storgata Storgata Jaren Lunner Almenningstråkket Jernbanegata Gran Sentrum Gran Sentrum Vestre Gran Hønefoss Gran Stasjon Smietorget Granstunet Gran Sentrum


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

ISSALGET NÅR NYE HØYDER PÅ BAKERIET Driftsansvarlig i Bakeriet, Lave Salam, kan fortelle om økt salg av is i Bakeriet og at nye varmretter er kommet til på menyen. Spisestedet har også installert “brain cooler” med seks forskjellige smaker, og den har slått godt an. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Kundene kan velge mellom mange forskjellige smaksopplevelser, forteller Lave, som også har registrert at salget av softis, kuleis, milkshake og frappè har hatt en oppadgående kurve. Hadelendingene liker kalde og leskende godsaker hele året, og på Bakeriet er det mye å velge i. Hele tolv forskjellige slags kuleis er å oppdrive, for å nevne litt om utvalget - Slush, som er produktet fra den nevnte brain cooleren, har slått veldig godt an blant barn og unge, sier Lave. Det ser ut til at Bakeriet har funnet sin plass som en ufor-

mell og populær møteplass, og de ansatte kan med tilfredshet registrere faste kunder som kommer igjen og igjen. En flott uteplass gjør dessuten at kapasiteten er betydelig utvidet i sommerhalvåret, og i finvær er det alltid fullt på den overbygde terrassen. Nå i vår har det kommet nye retter på menyen, nemlig hamburger med søtpotet-fries og tagliatelle med kylling. Begge rettene har slått godt an, og sammen med andre velsmakende meny-innslag, gjør dette sitt til at Bakeriet er et populært spisested for både fastboende og folk på gjenn-

To av de ansatte, Lave Salam (t.h.) og Mona Johansen, er tilfreds med at en såkalt “brain cooler” er installert på Bakeriet på Smietorget. Det gir flere smaksvarianter av slush å velge mellom, og i det hele tatt ser det ut til at kundene setter pris på det gode utvalget av slike kjølende og leskende varer.

omreise. - Vi har mange lunsjkunder mellom kl. 11 og 14, og vi registrerer at folk ser ut til å

trives her og føler seg hjemme. Dette håper vi vil fortsette, og siden vi går mot en varmere årstid, regner vi med at det

økende salget av is og kjølende godsaker bare vil fortsette, sier Lave Salam i Bakeriet på Smietorget.

Lavendel Hidcote

Krysantemum i kurv

100,150,-

TILBUD

Tilbudet gjelder Smietorget ut uke 24, så langt beholdningen rekker. 32

70,100,-

TILBUD


GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

PROGRAM

Gla’-dager på Smietorget TORSDAG / FREDAG / LØRDAG ALLE DAGER: BLI MED PÅ SOMMERQUIZ MED SMIETORGET

Smietorget er fullt av gode Gla’- dagstilbud!

( Vi trekker ut 10 vinnere som får GRATIS billetter for en voksen og ett barn til Hunderfossen)

TORSDAG 15. JUNI

LØRDAG 17. JUNI

11:00 til 17:00 BareMinerals demo med makeup og hudpleie Vita Exclusive

11:00 til 15:00

09:00 til 11:00 Vi inviterer til GRATIS frokost i Bakeriet

Prøv Traktørens mange grønnsakskuttere og skap det lille ekstra på fatet

11:00 til 16:00 Demonstrasjon og tilbud på el-sykkel på torget med Sport 1 Hadeland

11:00 til 16:00 Demonstrasjon og tilbud på el-sykkel på torget med Sport 1 Hadeland

AKTIVITETER FOR BARNA m/Gran U-skole 8 c i fellesarealet utenfor Norli SPINNER konkurranser – Vinnerne får GAVEKORT til Hunderfossen Familiepark( gjelder for en voksen og ett barn) Bowlingkonkurranse - Alle får GRATIS is Ansiktsmaling m.m

FREDAG 16. JUNI 11:00

Spar griller ute ved inng. mot Storgata. GRATIS smaksprøver av hamburger og pølser

11:00 til 16:00 Demonstrasjon og tilbud på el-sykkel på torget med Sport 1 Hadeland 16:00 til 19:00

AKTIVITETER FOR BARNA m/Gran U-skole 8 c i fellesarealet utenfor Norli SPINNER konkurranser – Vinnerne får GAVEKORT til Hunderfossen Familiepark( gjelder for en voksen og ett barn) Bowlingkonkurranse - Alle får GRATIS is Ansiktsmaling. Møt Trollgutt og Trollmor fra Hunderfossen Familiepark på Smietorget. De har med overraskelser til barna m.m

17:00

Møt Trollgutt og Trollmor Fra Hunderfossen Familiepark på torget. De elsker å danse og bli tatt bilde av sammen med barna. Trollgutt har med overraskelser.

17:00 til 20:00 Pokemonbyttedag på Norli 18:00

!

For oppdaterte tider og mer informasjon, følg oss på Facebook!

GoodVibe viser et forrykende danseshow i fellesarealet .

Smietorget: Hva er dette? Spinner Mobiltelefon Massasjepute

Hvilke to butikker på Smietorget har blitt til en? Vinmonopolet og Spar Kosmoz og Norli Sport 1 og Nille

Smietorgetquiz Hunderfossen Familiepark: Hvor ligger Hunderfossen Familiepark? Lillehammer Fredrikstad Gjøvik Er Smietorget en av hovedsponsorene for: Manchester United Vålerenga Gran IL

Hva er nytt på Hunderfossen Familiepark? Batmanamfiet Donald Duck amfiet Kongsgårdamfiet

33

Hva heter oppsetningen på Hunderfossen Familiepark? Trollnatt Musenatt Kattenatt

Send ditt svar til post@smietorget.no eller lever i postkassa ved Norli

Navn: Adresse: Mobil: E-post:

TIPP & VINN! Send ditt svar til post@smietorget.no eller lever i postkassa ved NORLI. Du er med i trekningen av 10 stk gavekort til Hunderfossen Familiepark. Du finner flere quizkuponger på Smietorget. Trekning 20. juni.


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

NYHETER FRA SPORT 1 HADELAND Innehaver Nils Arne Morka i Sport 1 Hadeland har flere nyheter å komme med til vår avis. Butikken har nå fått egen nettside, der hele grunnsortimentet til Sport 1-kjeden ligger tilgjengelig for kundene. Den andre nyheten er at Sport 1 har inngått avtale med Gran IL om levering av klær til alle lagets grupper. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Gran Handel og Håndverk Sport 1-butikken på Smietorget åpnet høsten 2010, og den har opparbeidet seg en god kundekrets. Morka sier at de derfor har kunnet registrere en fin omsetningsøkning hvert år siden starten. I mai var avdelingen på Hadeland endelig på nett, og dermed er det blitt enda lettere for kundene å få tak i kjedens varer. Du kan gå

inn og reservere det du måtte ønske hos din nærmeste Sport 1-butikk, og du ser også om butikken har varen på lager. Når varen er reservert, kan du enten hente varen i butikken, på postkontoret eller få den sendt hjem til deg. Du finner den nye nettsiden på www.sport1.no - Vi tror dette vil medføre økt trafikk i butikken og har trua

på at vi har etablert en god markedskanal, sier Morka, som sammen med 8 - 10 ansatte i butikken, vil gjøre sitt til at kundene er fornøyd med ordningen. SPONSORAVTALE MED GRAN IL Morka kan også slippe nyheten om at Sport 1 Hadeland har undertegnet avtale med Gran IL (GIL) om leveranse av sportstøy og øvrig utstyr til alle lagets undergrupper, ialt 10 i tallet. Adidas er med på teamet, og sammen med Smietorget Senterforening vil Sport 1 nå bli en av GIL’s viktigste støttespillere. Nils Arne Morka er svært fornøyd med at de har fått til denne avtalen med GIL, og han ser fram til et godt samarbeid med idrettslaget og dets medlem-

mer. Det vil bli klare medlemsfordeler for alle i laget, og dersom du handler på Sport 1, støtter du samtidig GIL. Mikal Linstad, formann i Gran ILs fotballgruppe, sier at han er glad for at avtalen med Sport 1

og Adidas nå er i orden. Avtalen gjelder for de neste tre årene, opplyser han. For en aktør som GIL er det positivt at lokalt næringsliv ser betydningen av å sponse breddeidretten i hjembygda, der mange gjør en betydelig innsats.

SMIETORGET

OGSÅ MED PÅ LAGET Senterleder Kari Morka kan fortelle at også Smietorget har blitt med som sponsor på lik linje med Sport 1. Smietorget har sett hva som er blitt gjort i regi av Gran IL de siste årene og at en stor og flott idrettsarena står disponibel for bygdas oppvoksende slekt, takket være ildsjeler som har drevet dette fram. Slikt bør næringslivet støtte opp om, og det er det som nå skjer, sier Morka, som i likhet med Gran IL og Sport 1 ser for seg at dette blir en avtale som gagner alle parter.

34


GLA´ DAGER! GLA GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

´ DAGER!

! R E G A D ´ A L G R E VI FEIR I N U J . 7 1 G A D R Ø L .5 1 G TORSDA

N E K K I T U B HELE

-25%

SE EGEN RABATT PÅ EL-SYKKEL

EL-SYKKEL DEMO UTE PÅ TORGET AG RD LØ G O G A ED FR , G A D S R O T 16 11 FRA KL.

-20%

R E L K Y S EL

MULIGHET FOR TEST AV TERRENG , HYBRID- OG BYSYKLER MED EL-MOTOR!

STORT UTVALG!

Sport 1 Hadeland Smiegata 17, 2750 Gran Tlf: 404 37 773

Åpningstider: Hverdager Lørdag

09:00-20:00 09:00-18:00

! P Ø J K I T R PA

50-

70%

HADELAND

GLA´ DAGER! GLA´ DAGER ! GLA´ DAGHADELA ER! 35


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

32 for

PÅ ALT I BUTIKKEN Produktet med lavest pris får du på kjøpet. Tilbudet gjelder 15. - 17. juni. FØLG OSS PÅ

Kos deg hos oss!

30% Gjelder ikke allerede rabatterte varer. Gjelder kun på følgende serier.

Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40 Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40

Gjelder ikke allerede rabatterte varer. Gjelder kun på følgende serier.

Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40

36


Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

GAMME MEDIEDESIGN

GRANTOPPEN

Velkommen til gla´dager 40% på hele butikken Tilbudet gjelder 15.-17.juni

FØLG OSS PÅ @floydgran

GRAN • SMIETORGET Tlf: 61 33 08 84 37

LIK OSS PÅ

Facebook


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

Hardangerbestikk biffsett Carina Sautépanne

Før 1.649,Nå Før 1.199,Nå

649,-

799,-

Stekepanne 28 cm Før 999,Nå

549,-

PÅ HELE BUTIKKEN!

÷25%

GJELDER TORSDAG - FREDAG - LØRDAG UNDER GLA’DAGENE Alle handlende kunder hos oss under Gla¹dagene er med i trekningen av «Lovebirds» fra Kay Bojesen! Verdi 949,-

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget

38

Traktorensmietorget

Med forbehold om trykkfeil og utsolgte varer.


Nr. 4 Juni 2017

GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER

KRYSSORD Nr. 4 -2017

Innsent av: Navn:.......................................................................................... Adr.:............................................................................................ Postnr./sted:..............................................................................

Vi inviterer GranToppens lesere til kryssordløsing. Våre trofaste annonsører vil bidra med premie til den heldige vinneren. Premien er et gavekort i Gran Handelssenter på kr 300,-.

Merk svarkonvolutten med GT-kryssord nr. 4 2017. Svarene må være oss i hende innen mandag 26. juni 2017 Løsningen kan også sendes på e-post til: kryssord@ghh.no Løsningen får du i neste utgave av GranToppen.

Løsningen sendes til: Gran Handel og Håndverk P.b. 13, 2711 Gran.

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

GRAN HANDELSSENTER

GLA’DAGS-PROGRAM PÅ GRANSTUNET Gla’dagene er årets høydepunkt i Gran Handels­ senter, og på Granstunet vet alle de unike for­ retningene at dette er tida for de store sommer­ kuppene og hyggelige aktiviteter.

Nr. 4 Juni 2017

foto :

ter for å teste boksesporten fram til kl 20. Aftenens høydepunkt er MOTEVISNINGEN kl. 18.00, der elever fra Jaren GRAN HANDELSSENTER skole og Gran U-skole inntar den røde løperen sammen med butikkenes egne modelGRAN HANDELSSENTER ler. Dette foregår i 2. etasje, Nr. 4 Juni 2017 GRANTOPPEN og det vil bli overraskelser og mye, mye mer.

TIDE Å LEGGE GRAN TORG PÅ FOLKEFEST UTEFLISER e ? n Jern og Hag Sommerutstilling 2017 GRANTOPPEN

10. juni – 27. august FORBINDELSE

STONEFLY MED PROFF FLUEFISKEGUIDE

Fredag 16. juni er også velværedag, og dagens GRAN “høydare”Sportsfiskesenteret er en chamMarkedsgruppa står bak HANDELSSENTER arrangementene Granstunet, Stonefly på Sagatangen i Gran erpå stolte over og de er en fantastisk engasert gjeng, roser senterleder Bjørg pagne-lunch CosmeNæss.fluefiskeguider, Gruppa består av Mari Kvåle Lysen å haved en av Norges fireLomsdalen sertifiserte Bjørnar Berg,(Lindex), Milad Heward (Telenorbutikken), Anne Grethe tique. Deransatt vil deti butikken. også Olsen (Cosmetique), Wenche Hansen (Notabene) og Bjørg Lomsdalen Næss, senterleder. Ikke tilstede: Ann Kristin Berg er sertifisert av EFFA, European Fly FishKampanje bli duft-demoer. Norsk og har Werner Lisbeth Mikkelsen (Cubus) og Charlotte ing Assosiation, bredogerfaring fra sportsfisking bådeToft på (Power). og vinterstid. FolkehjelpsommerHadeland læter dagen med konsert på rer deg viktig førstehjelp Lørdag 17. juni i guide forlykkehjul Bergstår har vært havfiskere og ringspill. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Stonefly i Lofoten, fra egen vil det være grillfest Mamma Mia. både fredag og lørdag. hele familiens tegn, har og erfaringUte guidebedrift og har også fagutdanved Toten Kjøtt og Power, Alle dager: Vinn mobilteleSommermarkedet ute alle inviteresnelse til GØY PÅ å slå i bordet med: En bachelor samtidig som sommermarfon med utstyr til en verdi på vestsiden har elleville LANDET, med grillfest, i utmarksforvaltning med fordypning i fisketurisme borger for at kundene GRAN HANDELSSENTER av kr 2.699.- på Granstukedet fortsetter. priser, og dagen avsluttes lokal bygdemat og trivelifår de beste rådene og kyndig hjelp nets Facebook-side! Det blir også barneteater med danseshow v/ Goodge aktiviteternår forBjørnar ungene, er bak disken. Og det er torget.HadelandsSe ellers detaljert program Vibe Dansestudio i der vi kan nevne bl.a. han stort sett hver dag,ute sidenpå han er fulltidsansatt. bandet BULLDOG avslut- for klokkeslett og mer info. 2. etasje. gateløp,ansiktsmaling,

Nr. 4 Juni 2017

NÅ!

JULI ud b l i t s g a d ’ Gla ni

Elisabeth von Krogh: keramiske arbeider Tore Aarholt: collager SAMHOLD

GRAN HANDELSSENTER

Frederik Garshol

BLI MED PÅ

Glasslåven inviterer til

Gra

foto :

Nr. 4 Juni 2017 GRANTOPPEN Reza Navaie Roshandel: konseptkunst

Frederik Garshol • NSB

* StortGRAN utvalg ! 25. * Utefliser fra 169,-

ju 15. – 2 17.

3 Den beste burgeren på Hadeland A 1 kommer selvsagt fra Hadeland! n Brandbuøpolsemakeris n rgerVINN GAVEKORT bu us ng SNART A sommer o for Alt innen kontor-Sportsfiskedager på Hadeland 6 og datarekvisita n 4 PÅ ALT I5 0 pKontormøbler tt rosent rabaog ÷1 20,ser, BUTIKKEN omultifunksjonsmaskiner. s das tilbudspri n H å p LEDENDE INNEN GARASJEPORTER ressklippere g g o «NRK Sommertog» re e m im gresstr e ÷50% 599,s HELE SERIEN - 40% Kos deg hos oss! 8 9 p 7 399,599,2.495,1.499,ø 25% k 30% IZY HRG 466 SK GRANTOPPEN veil. kr 7.490,–

GRAN HANDELSSENTER

Tilbudspris kr 5.990,-

Tore Aarholt: Balanse (1 m x 75 cm)

FinnesHonda på trimmere side...

Elisabeth von Krogh: Gul figur (h: 41 cm)

Tilbudspriser fra kr 3.990,-

for sportsfiske, og som faghandel er vi opptatt av å yte den beste service, sier Bjørnar. Stonefly begynte som en internettbutikk, men åpnet butikk nord Handelssenter i 2015. ForretStorgata 39 - 2750 Gran - Teliningen :Gran 61 33 42 26 har siden utviklet seg til å bli et senter for fiskeinteresserte i alle aldre, Man-Fre 07.00-16.30 der både nybegynnere og proffe kan Tors. 07.00-18.00 komme og teste utstyr.

ntant rese HadelandRflis interiør epog for Honda er g, tilstede freda Lør. 10.00-14.00 og lørdag!

Nr. 4 Juni 2017

NRK MINUTT Finnes på side... FOR MINUTT & SOMMERÅPENT

32

Rundt det tidligere administrasjonsbygget til Gran Almenning er det nemlig god plass til kastedam for fluefiskere, til kurs, demonstrasjoner og generell opplæring av fiskeinteresserte. Bjørnar og innehaver Vidar Fjellhammer kan fortelle at under Gla’dagene vil Stonefly invitere folk til å stikke innom og prøve nyheter innenfor

Tilbudspris kr 10.490,-

GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 4 Juni 2017

VELKOMMEN TIL SALGSUTSTILLING AV MALERIER OG «MALE-WORKSHOP» I STORGATA

Lokale representanter

Hadeland Billedkunstnere holder salgsutstilling i de tidligere REMA-lokalene i Gran. Utstillingen foregår fredag 16. juni

Torsdag, ogjunilørdag kl 12-18 fredag og lørdag 17. kl 10-16. er det Sportsfiskedager hos Stonefly på Gran på Handeland. Det blir mange Utstillingen er for et samarbeid aktiviteter bådemellom barn og voksne. Butikken er også fylt før sesongen og vi har mange gode tilbud. kunstnerne og Hadeland Landhandel. Har du lyst til å prøve å male selv, er du velkommen til å delta på workshop. Her kan voksne få lov å leke seg med form og farge, dette er i regi av kunstrekvisita.no. Du kan selvfølgelig sikre deg utstyret du har behov for på workshopen, samtidig som du kommer i kontakt med andre som har holdt på med maling GRAN HANDELSSENTER en stund.

Nr. 4 Juni 2017

Hver gang du handler hos oss torsdag til lørdag under Gla’dagene så får du ett lodd og er med i trekningen av ett gavekort på kr 10.000,-

Fiskesluker

Cato Bang, fra kr 906 84 420Pr. stk Produktet med lavest pris får du på kjøpet. SUPRE TILBUD UNDER tlf. GLA’ DAGENE! Tilbudet gjelder 15. - 17. juni. Gla´dager i Gran vadepakke, ÷50% FØLG OSS PÅ både hus og garasjer hele året, derfor er garasjes fra Ny Bolig Ha Vision - Nå bygges det Rundflyving med helikopter. elbukse Våre aprodukter and og sko Anders Bang,Komplett edrys fritt levert pådHadeland. v Lørdag 17. juni fra kl. 10.00 port-salget fordelt over alle årstider, fortellerpå daglig leder og eier Finnes side... Finnes Gpå side... Finnes på side... tlf. 415 47 979 fluefiskesett HRM 520 www.kontorleverandoren.no r Vi fra Morstadjordet, Prøv denflyrpå Gla’-Dagene! og se vå Per Arne Monsrud i Portcenteret Østlandet AS. Monsrud har over GRANTOPPEN

fiskesporten, eller få tips og veiledning. Det legges også opp til at Stoneflys leverandører vil være til stede og vise fram sportsfiskeutstyr, og unger kan også få være med og prøve seg. Selvsagt blir det gode kampanjepriser på en del utstyr, så du som har fisking som hobby bør passe på under årets Gla’dager!

HRX 476 VK Finnes på side... veil. kr 11.300,–

Direktesending fra Gran stasjon

Åpningstider: tirsd-sønd 11-16 Granavollen 26b, Gran www.glasslaven.no facebook.com/glasslaven

u butikk på Brandb - Vi er en spesialistforretning innen-

også i vår Tilbudet gjelder

GAMME MEDIEDESIGN

GRANTOPPEN

Torsdag 15. juni vil framstå som en velværedag, med kakefest i anledning den nye leietakeren Buddy. Selvsagt blir det demonstrasjoner av hudpleieog velværeprodukter hos Cosmetique, og Apotek1 viser spesielle produkter fra sitt vareutvalg. Gran Bokseklubb har oppvisning i 2. etasje. kl 17.45, og det er mulighe-

fiskesett

ld!

Værforbeho

på alle skåler i tre, sommerens drikkeglass med sugerør, øl- og drammeglass. All te i løs vekt.

2016 seilte hele Norge på Mjøsa gjennom Kom kr 17.990,- Sommeren ballongslipp. STOR stand med 00,-

Kampanjepris på presskanner før kr 349,- nå kr 259,-

lipper E: IST PREMIEL 00Miimo HRMpå3en0slik og sprell som hilste Skibladner og TV-seerne

- Vinn ris ndører! g? han står bak salg, montasje og service på slike porter overG nye robotk våre underlevera la’dag p store rundt innsjøenfrastilte opp i tusentall med flagg, musikk, dans

30 års erfaring som autorisert forhandler av Crawford-porter, og

rett syd for Coop 500,- pr. person

r 30.0 NRKs Sommerbåt-sendinger Skibladner.LANDHANDEL Folket HADELAND pemier for ove om bord på Storgata 28a (Meieritråkket), 2750 Gran

Facebook “f ” Logo

hallo@hadeland-landhandel.no | hadeland-landhandel.no |

deler av Østlandet.

......... 10.000,fra Montér Jaren land - Gavekort Ny Bolig Hade kode, an dørlås med e – Yale doorm ......4.500,Alarm og Servic .............................. rt på Hadeland levert ferdig monte ...............4.500,.......... .......... Fun Lekestativ type .........3.000,Monter Jaren – .............................. Dewalt drill .......... Monter Jaren Myhrbakken ....2.800,Tømrer Glenn .............................. til valgfritt bruk .......... ...2.200,– 5 tømrertimer pe.............................. SG Circulus taklam 0,Ainstall – 1 stk tbatteri .............1.30 – Eurosmart servan ster germe 0,GB Rørleg tbatteri .............1.30 – Eurosmart servan ster germe GB Rørleg ..............1.500,(taklampe) .......... skinne Con SG Ainstall – 1 stk ............1.000,Hadelandskortet ort Gavek land Ny Bolig Hade ...........1.000,.............................. varer .................... Gofit – Valgfrie ................ 500,andskortet .......... Gavekort Hadel Tero Anlegg –

310 trær Vi vil også gjerne lage en liten park HRM med Tekst og foto: Anne en Lise liten Skjaker gressflekk ogkr 15.995,i traktordekk, blomster i kasser. Firmaet har de fleste kundene i Gla’dag pris

Kontaktperson: Espen, 90 18 30 11

Fiskevest

Vita Biosa måte at mange fikk lyst til å oppleve Mjøsa også Tilbudspris kr fermentert drikke Norsk økologisk

GJØVIK-HAMAR-LILLEHAMMER for magen med melkesyrebakterier.

(Økt velvære og overskudd) i levende live. Nå er det Hadeland sin tur. Før 342,-

Fra kr

Kun kr

Amsrudveien 2-4, 2827 Hunndalen. Tlf. 61 13 89 00 NÅ 299,Alle dager vil det være

Oppland fylke, men også Hedmark, Buskerud og Akershus/Oslo er viktige nedslagsfelt for Monsrud, som kan se tilbake på et meget bra fjorår, med 2.8 mill. kroner i omsetning.

PROGRAM FOR DAGEN: leverandører tilstede

Kun kr

CMYK / .ai

Telefon:Vi 61har 33 07 50 egen

avdeling med tusenLectinect MAGE vis av produkter til fluebinding

Alle Sko 29 –

Kinetic fiskejakke

Nå kun kr

Vi har alltid fersk

NÅ 318,meitemark! Det blir konserter, aktiviteter og kakeservering på slik atogduaktiviteter. kan prøve 12.00: Åpning av matmarked programmet, men det viktigste er at torget blir et Det vil være masse aktivitetmange denneforskjellige dagen med hyggelig sted å være - selv når det ikke salg av mat og underholdningfluestenger for små ogi vår store. Hva er så hemmeligheten bak en slik Finnes på skjer side...noe. Finnes på side... Finnes på side... Alt i blikkenslagerarbeid og ventilasjon Løsning GT 3 - 2017: kastedam! suksess? Ifølge Monsrud er kvalitet alfa Torsdag 15.juni 18.00 inviterer vi til foredrag på 13.00–15.00: NRK P1 sender direkte fra stasjonen. og omega, samt rask levering og god 1 = 20, 2 = 13, 3 =1, 4 = 17, 5 = 2, 6 = 9, 7 = 14, 8 = 16, 9 = 7 2 timer som blir fylt med intervjuer og lokale artister. Hadelandshagen. Da får vi besøk fra Helene Gallis Vi har nå fått inn masse nye varer fra blant annet disse leverandørene: service. fra 14.20: Toget ankommer stasjonen. Underholdning. i Nabolagshager som jobber medImportør: samskaping og • REGNSKAP Berema AS, www.berema.no Crawford-portene er som andre garasjeNybegynnersett 15.00: Minutt for minutt på NRK. • LØNN NÅ 219,utvikling nye møteplasser, byrom og smarAnnonsespøk nr.gode 4............................................................./2017 NÅ 20% porter utstyrtav med utvendig klemsikmen er alene om å ha innvendig 15.00–23.00: •Underholdning og aktiviteter Duav finner oss på Sagatangen Vinnere ved Jarenvannet Maxbo tomta) Vinnere kryssord av(Gamle Annonsespøk ÅRSOPPGJØR tering, løsninger. Landbruk og Verktøy A/S Eget serviceverksted på Navn:. . ........................................................................................... Følg oss på sikring, forteller Monsrud, som skaffer på stasjonen og i sentrum. Stonefly.no • Jarenstranda 11, 2750 Gran. Tlf 915 48 379 • ØKONOMISK RÅDGIVNING porter i alle størrelser, til private og til Adr.:............................................................................................... nr. 3 2017: nr. 3 2017: 21.30: NRK Sommeråpent sendes direkte fra stasjonen. landbruket. Skulle du trenge en rulleAvd.i Portcenteret Østlandet AS • FAKTURERING 15 Viport har gode SparebankstifPostnr./sted:................................................................................. Vi kan love en sending som er full av lokale gjester Per Arnei Monsrud på 25 meterssamarbeidspartnere bredde, er det ingen kommer til Gla`dagene for å promotere Crawford BISTAND VED NYETABLERINGER umulighet, sier den hyggelige innehaveStorgata 23, 2750 Gran Storlinna 71,på 2760 og saker. Kanskje•kommer noen vi kjenner TV. Brandbu telsen, Link Landskap, Ny bolig Hadeland, Lupro, Inger Andersen, Kjell Hagen, Vi trekker én vinner som får et gavekort på kr 500,fra Gran garasjeporter, som han har markedsført og solgt i ren av firmaet, som har lager i Molinna Tlf. 61 33 27 77 • Faks: 61 33 27 80 • www.landbrukogverktoy.no Tlf. 61 31 30 20 • Faks: 61 31 30 21 • www.landbrukogverktoy.no på stasjonen avsluttes. over 30IL, år! Gran Maxbo GranHandelssenter. Idretts-Gran Handelssenter, 22.30: Program og hjemmekontor iAllmenning, Kverndalslinna i Gran Løsningen sendes: Jaren Lena Vestre Gran. parks venner,Boks Brandbu og Gran skatepark, Kolab 13, 2711 Gran innen mandag 26. juni 2017 Du treffer oss vil han gjerne fortelle mer om hvorfor For mer infoå satse –til se også på facebook Crawford-porter er verdt på. våre nettsider – www.landbrukogverktoy.noVi gratulerer! Vi gratulerer! - Jeg stortrives både konvolutten: med bilog Sport 1.fortsatt Sammen inviterer vi «Annonsespøk» hele Hadeland Merk eller bruk postkort. Les mer om arrangementet på Han har demoport montert på bilen og kjøringa og ikke minst med å besøke å mine teste torget regionsenteret under i til annonsespok@ghh.no ellers ensendes del gla’dagene tilleggsutstyr som potenPremie posten. Premie kommer i posten. Storgata 41 - 2750 Gran -www.hadelandsregionen.com/hvaskjer Tlf. 61 33 76 70kommer - Fax 61 33i 76 79 ­Liøsningen kan også på e-post mange hyggelige kunder, forteller 11 sielle kunder kan få stifte bekjentskap Monsrud, varsler at at han vil stå på e-post: post@haugen-regnskap.no www.haugen-regnskap.no Gran ogsom håper torget blir ett hyggelig sed å være med. stand under Gla`dagene i juni. Der gjennom hele sommeren. 39 Mageproblemer? Løs mage, treg mage, luft i mage. Før 398,-

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34 BLIKK OG VENTILASJON

10 34 91 82 - Mob.: 91 82 10 34 Jaren 2770 2770 Jaren - Mob.:

– fagkunnskap gir trygghet. BLIKK OG VENTILASJON BLIKK OG VENTILASJON

– fagkunnskap gir trygghet. – fagkunnskap gir trygghet.

Farger: Pantone 300 - C:100-M:50-Y:0-K:0 (R:0-G:92-B:161) og Pantone 123 - C:0-M:25-Y:100-K:0 (R:246-G:184-B:0)

PARTNERE:

• • • •

Logo med firmanavn. Til bruk i dokumenter, lokale annonser etc.

Bio-CraneX

• Takrenner • Takplater

Beslag Sentralavtrekk Varmegjenvinner Kjøling

Almenningsbutikken

BLIKK OG VENTILASJON

Logo med firmanavn og slagord. Brukes spesielt i forbindelse med f.eks der Varme & Bad skal være sponsor.

Din gir elektriker – fagkunnskap trygghet.på Hadeland

Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40 Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40

Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40

36

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34

Mohagasvingen. 1, 2770 Jaren Tel. 40 47 72 00 Mohagasvingen. 1, 2770 Jaren Tel. 40 47 72 00

www.ainstall.no www.ainstall.no

Gjelder ikke allerede rabatterte varer. Gjelder kun på følgende serier.

Gjelder ikke allerede rabatterte varer. Gjelder kun på følgende serier.

• Ventilasjonsfiltre BLIKK OG VENTILASJON

Din elektriker på Hadeland

BLIKK OG VENTILASJON

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34

Gran Jern og Hage ainstall_40x70mm.indd 1 ainstall_40x70mm.indd 1

30.05.2017 13.17.39 30.05.2017 13.17.39

BLIKK OG VENTILASJON

2770 Jaren - Mob.: 91 82 BLIKK 10 34OG VENTILASJON 2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34

- endelig hjemme

– fagkunnskap gir trygghet.

BLIKK OG VENTILASJON

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34

VINNERE

2770•Jaren - Mob.: 91 82 10 34 Sentralstøvsugere

Plaget med urinveisproblemer? Tranebær med D-Mannose, Sjekk våre priser! løvetall og persille Før 284,-

Alt i blikkenslagerarbeid og ventilasjon

– fagkunnskap gir trygghet.

s Takrenner s Takplater s Beslag s Sentralavtrekk s Varmegjenvinner s Kjøling s Sentralstøvsugere s Ventilasjonsfiltre

www.allprofil.no

Logoene nedenfor er vektoriserte, med korrekte størrelsesforhold

– fagkunnskap gir trygghet.

– fagkunnskap gir trygghet.

– fagkunnskap gir trygghet.

Sjekk våre priser!

Støtter din daglige lever/gallefunksjon

799,-

Gran Helskost Storgata 43, Gran Tlf: 61 33 09 59

Landbruk og Verktøy A/S 7

BLIKK OG– fagkunnskap VENTILASJON gir trygghet.

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34

Active Liver

16

Velkommen til gla´dager BLIKK OG VENTILASJON

2770 Jaren - Mob.: 91 82 10 34 – fagkunnskap gir trygghet.

23

Velkommen til Gran torg!

KARRIERE OPPLAND

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Årets festival er utvidet, så sett av dagene 9.-17. september allerede nå!

Nr. 4 Juni 2017

Velkommen til Gran Regionsente ret på Hadeland .

Gufrid

Team Røysumtunet

Viggo Sandvik

UngHadeland

Eldar Vågan

Tix

The Late Night Knights

Torkjell Berulsen

Alphabeat

Billetter kan kjøpes på Ticketmaster/Billettservice og hos Hadeland Landhandel Billetter til Rusfritt Ungdomsarrangement torsdag 14/9 kan kjøpes på UNGHADELAND.no 100 early bird-billetter til 100,- (i salg fra 12.juni) Ordinær pris 200,- + avgift. 40

Profile for Gran Handelssenter

Grantoppen nr 4, Gla'dager 2017  

I denne utgaven av Grantoppen finner du program for Gla'dagene som er 15 - 17.juni og alle de gode tilbudene butikkene har i den anledning,...

Grantoppen nr 4, Gla'dager 2017  

I denne utgaven av Grantoppen finner du program for Gla'dagene som er 15 - 17.juni og alle de gode tilbudene butikkene har i den anledning,...

Profile for granhh