Grantoppen nr 3 - Gla'dager i juni 2021

Page 1

Vi oppfordrer alle til å overholde følgende regler under dagene: Husk 1 meter avstand og vask hendene ofte Bruk munnbind i gågata og i våre butikker Er du smittet av Covid-19, eller føler deg syk eller har vært i nærheten av noen som er smittet eller mistenkt smittet, hold deg hjemme! KUNDEAVIS FOR GRAN HANDELSSENTER • NR 3 - UKE 23 - 2021 • ÅRGANG 33

n a r G i r e g a Gla’d i n u j . 2 1 . 10

PORTRETT

Stian Lyberg Side 4

GLA’DAGER Program Side 5

AKTIV SOMMER

Gratis sommeraktiviteter for barn og unge Side 24-25

FESTIVALSOMMER På Hadeland Side 30-31

! r e m m o s God Vi har åpent alle dager!

Stor middagsmeny

JØ BRUK NÆRMIL

heter - Flotte turmulig - Lekeapparater - Badebrygge - Kanoutleie - Fiske

2711 Gran - Tlf.: 613 28 613 www.lygna.no

Barnemeny med overraskelse Følg oss på Facebook!


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Carpe Diem. Grip dagen!

Nr. 3 Juni 2021

1887-2021

Det har vært en lang vinter med mer eller mindre strenge smittevernstiltak og mye hjemmetilværelse, hvor alt av sosiale sammenkomster har vært avlyst og hjemmekontor har blitt vanlig hverdag. Fritidsaktiviteter har vært nedskalert og det meste har vært utsatt på ubestemt tid. Da er det kanskje på plass å minne oss selv på at, på tross av alt dette, er det viktig å leve allikevel. «Alle dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet» Dette er vel et kjent svensk uttrykk, først ført i pennen av Stig Johansson, man bør ta med seg i denne sammenhengen.

S O MM E R E N E R H E R ! - OG SOLBRILLENE FINNER DU HOS OSS!

Oakley Sutro

Northug PN5022

Ray Ban 3647N

Jean Paul JPS043

Men nå er vi altså på tur til bedre tider! Med vaksinasjoner og lav smitte er det igjen mulig å gjøre ting. Og aldri har vel det å kunne ta tilbake sin hverdag vært mer etterlengtet. Plutselig er de små gledene blitt store øyeblikk, og det som vi tok som en selvfølge tidligere blitt noe vi gleder oss til. For er det noe denne pandemien har vist oss er det nettopp det å leve i dag som er viktig. Vi skal ikke utsette alt til senere. Og vi skal sette større pris på den friheten vi har!

TIMEBESTILLING: 61 33 01 30

“For er det noe denne pandemien har vist oss er det nettopp det å leve i dag som er viktig. Vi skal ikke utsette alt til senere. Og vi skal sette større pris på den friheten vi har!” På Hadeland er det vanligvis utrolig mye vi kan gjøre gjennom hele året. Nå står vi altså ved starten av sommeren og ferietid. For mange den aller beste tiden av året. Pass på å lev livet på tross av de regler og restriksjoner vi fortsatt har. Det er fortsatt mulig å gjøre de fleste ting som er hyggelig. Det er like hyggelig å ha sosialt samvær med noen få som med mange. Et av særpregene med den norske sommeren er hvor fantastisk grønt det er i naturen. Og årets sommeren er like grønn nå som ellers. De fleste ting kan fortsatt oppleves, kun ved litt egeninnsats og helt uten kostnad. Det er også viktig å fortsette å gjøre noe for å glede andre. Siden å glede andre gleder en selv er det jo en vinn / vinn situasjon. GLA’DAGER Det er derfor veldig hyggelig at vi som tidligere år kan arrangerer Gla’dager i Gran torsdag til lørdag denne uka. Det blir stand i gata, hyggelig underholdning på dagtid og ikke minst gode tilbud i våre butikker. Når vi alle overholder smittevernreglene er det trygt å handel og omgås. Program for dagene finner du i avisen. Som tidligere kan avisen også leses elektronisk på vår hjemmeside www.ghh.no eller på vår facebookside. Velkommen til hyggelige dager i Gran! Vennlig hilsen Kari Framstad Lokrheim Daglig leder Gran Handel og Håndverk

SOMMERENS NYHETER ER PÅ VEI INN! Vi hjelper deg gjerne med både briller og solbriller.

Nr. 3 • Juni 2021 • Årg. 33 UTGIVER: Gran Handel og Håndverk, Postboks 13, 2711 GRAN Telefon: 98 21 11 33 E-post: post@ghh.no DESIGN OG LAYOUT: Thure Trykk AS www.thure-trykk.no TRYKK: Nr1 Trykk Lillestrøm Telefon: 63 80 50 80 DISTRIBUTØR: Amedia

DISTRIBUSJONER: Innstikk i avisene Oppland, Hadeland og Varingen. Sendes også som selv­stendig avis til øvrige som ikke har reservert seg mot reklame i Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad og Nittedal.

Vi følger retningslinjer for smittevern og hygienetiltak. Velkommen til synsundersøkelse og handel i trygge rammer.

OPPLAG 40 000 FORSIDEFOTO: Fotograf BT Stokke AS MODELLER: Ingeborg Moe Ellefsrud (forran), Markus Skogstad Skaug(bakerst), Nanna Marie Enger(høyre midt i ) og Robin Jansen Nysveen (venstre midt i).

Optiker MSc Jarle Bang - Telefon 61 33 19 10 2


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Aktiv sommer i Gran sentrum

FLISER

BADEROM

KJØKKEN

GARDEROBER

Velkommen til Hadelands store interiørsenter på 700 kvm med utstillinger og god parkering.

I sommer kan barn og unge i Gran og Lunner kommune delta på over 50 gratis arrangement i ferien. I avisen vår finner du en egen sak om selve tilbudet og hvordan man melder seg på. Aktivt Regionsenter AS står som arrangør av 5 av disse arrangementene i Gran sentrum i sommer, og vi vil derfor nevne disse litt spesielt.

Vi hjelper deg også gjerne med formidling av håndverkstjenester og interiørdesigner.

Tekst og foto: Gran Handel og Håndverk

Bokstavjakt – 9. juni til 15. august

Storgata 39, 2750 Gran www.hadelandflis.no 61 33 42 26 / 97 06 14 00

Vi har gjemt 9 bokstaver langs Kjærlighetsstien til elva Vigga i Gran. Disse bokstavene blir 2 ord som passer godt inn i tiden vi er inne i! Stien starter ved Grans­ tunet eller ved elva nær Sagatangen. Send setningen innen 16. august til post@ghh.no Vi trekker 2 fine turpremier blant deltagerne.

• REGNSKAP • LØNN • ÅRSOPPGJØR • ØKONOMISK RÅDGIVNING • FAKTURERING • BISTAND VED NYETABLERINGER

Vitenshow og besøk av energihengeren – 3. juli Her skal det eksperimenteres! På menyen står blant annet helium, flytende nitrogen og flammer, ballonger, natrium og øks. Vi blander og mikser og håper at ingen vil gjøre dette hjemme. Etter at dere har fått bakoversveis går turen til Energihengeren. Energihengeren er fylt med artige og spennende eksperimenter som krever

BELYSNING

Storgata 41 - 2750 Gran - Tlf. 61 33 76 70 - Fax 61 33 76 79 e-post: post@haugen-regnskap.no www.haugen-regnskap.no

bruk av energi. Gjør deg klar for en dag med positivt samarbeid og godt læringsutbytte!

Påmelding fra 12. juni på www.kulturhadeland.no/aktiv-sommer

Karriereveiledning og opplæring for voksne

Klatreskole – 10. juli

Du finner oss på Hadeland videregående skole. Skolelia 3, 2750 Gran, telefon 61 31 77 40.

Lær å klatre på en knalltøff klatrevegg med overheng på ca 8 meter. Kurset holdes av 2 erfarne instruktører, med mange års klatreerfaring og rett kompetanse. Instruktørene har brattkort (sikringsbevis) og 100% fokus på sikkerhet. Veggen har 3 vanskelighetsgrader, og alt sikkerhetsutstyr er inkludert. Det blir 2 kurs; kurs 1 kl. 10 – 12 og kurs 2 er kl. 13-15. Anbefalt alder fra 10 – 16 år.

www.karriereinnlandet.no

Påmelding fra 12. juni på www.kulturhadeland.no/aktiv-sommer

Barnas Bruktmarked – 13. august Rydd i leker, klær og utstyr og bli med på barnas eget bruktmarked. For barn mellom 5 -15 år Ta med klær, leker og utstyr som er pent brukt, og pris varen etter hva du tror kunden vil betale. Vi har plass til 20 ”butikker”. Oppmøte på Gran torg kl. 10.30, vi ordner bord men må ta værforbehold. Dette blir gøy, håper vi ser deg:-) Påmelding fra 12. juni på www.kulturhadeland.no/aktiv-sommer hans.morten@ vestlandshus.no

Skateskole – 13. og 14. august

- endelig hjemme

Henning Braaten Skateboardskole skal igjen ut og lære unge skatere nye triks. I flere år har skolen nå besøkt en rekke kommuner og skateparker rundt om i landet med suksess. Gi de lokale skaterne en inspirasjon og motivasjon med landets meste profilerte skater. Henning Braaten (4x Norgesmester) har med sin assistent, og sammen lærer de opp nye skatere i Norge. Elevene må også ha med seg eget brett og beskyttelse. Det er påkrevd med hjelm.

Telefon: 913 81 671

SE OPP!

SPAR OPPTIL 4500,NÅR DU KJØPER DEG TO PROGRESSIVE BRILLER

Fredag 13. august for 10-13 år, Gran torg kl. 15.00-18.00 Lørdag 14. august for 13-16 år, Gran torg kl. 12.00-15.00

Storgata 28 • 2750 Gran • Tlf 61 33 70 20 Offentlig godkjent optiker Christian Holter Torp post@granoptikk.no • www.coptikk.no Vi er en del av C-Optikk, Norges største optiker-kjede.

Påmelding fra 12. juni på www.kulturhadeland.no/aktiv-sommer

3


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

Portrettet: Stian Lyberg

KREATIV BALLSPILLER MED AMBISJONER Det var flyver han skulle bli. I ungdomsåra satt Stian Lyberg ofte med nesa i bøker om aerodynamikk og annen litteratur relatert til yrket. Var det noe han ikke skulle gjøre, var det å følge i farens journalistfotspor. I dag må sønnen bare konstatere at begge befinner seg i kommunikasjonsbransjen. Og der trives han utmerket, mannen som liker å tenke stort og etter 25 år i Oslo kjøpte gård i Bjoneroa nærmest på impuls! Nå har han også tatt på seg jobben som styreleder i Gran Handel og Håndverk.

«bonden» Lyberg i dag, som liker å se muligheter fremfor problemer. Noen av de 1200 målene på bruket er solgt til en juletreproduserende nabo-bonde, og arealene som er igjen er det konkrete planer for, må vite!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf BT Stokke AS De første par åra av livet befant Stian Lyberg seg i Vardø, der han ble født. Men med en far som stadig ble hentet inn for å «redde» aviser som gikk dårlig, ble det mye flytting. Derfor påvirket han innbyggertallet både i Fredrikstad, Sarpsborg og Kongsvinger, før han i 1992 ankom Oslo. I oppveksten var han opptatt av å lese, skrive og ikke minst leve friluftslivet. Særlig brukte han enhver anledning til å fiske. Det ble også tid til idrettslige aktiviteter, der håndballen var favorittsporten i flere år. STUDIER ETTERFULGT AV VARIERT JOBBERFARING I Oslo begynte han på markedsøkonomistudiet ved det som den gang het Norges Markedshøyskole, nå BI. Etterpå utdannet han seg til tekstforfatter ved Westerdals Reklameskole. - Noen vil vel kalle meg en «halvstudert røver», sier den kreative karen, som legger mer vekt på reell kompetanse enn formell utdannelse. Og reell kompetanse er det flust av på CV-en, noe som har gitt ham trygghet og mestringsfølelse. Han har bl.a. vært innom TV-bransjen som manusforfatter og hatt jobben som reklame- og PR-ansvarlig i IKEA. Han ble også hentet inn som markedssjef for Expert (nå Power) for en periode og har sittet i lederstolen i mediebyrået Vizeum.

i Bjoneroa. Enden på visa ble at de kjøpte eiendommen, og i dag er de i full gang med å bygge opp en reiselivsbedrift på stedet. Planen er å starte et «bed and breakfast»-tilbud i hovedbygningen, og selv om det innebærer mye jobbing, synes begge at livet er godt å leve på vestsida av fjorden! - Hvis noen for 10 år siden hadde sagt at jeg skulle bli selveiende bonde på en gård på Hadeland, hadde jeg vel protestert kraftig. Men ikke så mye for 5 år siden, for da hadde drømmen om et liv på landet allerede sneket seg inn, sier

Kommunikasjonsrådgiveren har også startet sitt eget selskap, Pluss Lyberg, og har hjemmekontor på gården. - Jeg har de fleste kundene mine i Oslo, men ett av mine mål er å bistå virksomheter i regionen med råd, slik at de kan lykkes utenfor hjemmemarkedet sitt, sier den joviale gründeren, som er opptatt av å bidra i lokalsamfunnet. Og han er allerede i gang, i og med at han har tatt på seg styreledervervet i Gran Handelssenter.

vi gjør i foreningen skal bidra til å øke den kollektive verdiskapingen, og ikke minst at Gran skal bli et enda bedre sted å bo og drive næring. Det må også pekes ut en tydelig retning i arbeidet som gjøres, og settes opp mål som flest mulig av medlemmene kan føle et eierskap til. Skal vi lykkes med å oppnå vekst i Gran, må alle bidra, og styret må være en pådriver for å nå målene, sier den nye styrelederen, som innrømmer at han trives bra i rampelyset. - Det er utrolig mye framtidsrettet arbeid som har blitt lagt ned i Gran, og vi må bli enda flinkere til å synliggjøre mer av alt det gode arbeidet foreningen står bak. Jeg er redd at mye av innsatsen tas for gitt! sier kommunikasjonsrådgiveren Lyberg.

VIL ØKE DEN KOLLEKTIVE VERDISKAPNINGEN OG SKAPE ET STERKERE «VI» Den nye styrelederen har selvsagt flere planer for handelsstanden i Gran. Han mener at basis for en mulig framgang er å øke fellesskapsfølelsen, at de ulike kjøpmennene klapper hverandre oftere på skuldra og er stolte over det de får til i senteret. – Jeg er opptatt av at det

Han gleder seg til å kaste kreative baller opp i lufta som styreleder, og med foreningens dyktige ledelse og hardtarbeidende medlemsmasse med på laget, er han ganske trygg på at de blir tatt godt hånd om når de lander! Men det kommer godt med i mange av livets perioder å ha klokkertro på at alt ordner seg og alt er mulig. Det har den selverklærte opportunisten på Nordre Jønnes!

Skal vi lykkes med å oppnå vekst i Gran, må alle bidra, og styret må være en pådriver for å nå målene...

Ambisiøs som han er, kom lysten til å starte noe selv, og kommunikasjonsbyrået PR-operatørene så dagens lys i 2004. Dette gikk veldig bra, og antall personer på lønningslista økte raskt fra 5 til 20. Parallelt med denne jobben, høstet Stian Lyberg også erfaring ved å ta på seg ulike styreverv. KJØPTE GÅRD I BJONEROA OG STARTET EGET RÅDGIVNINGSFIRMA I 2017 tok livet en uventet vending for familien Lyberg. Sammen med kona Mette hadde han vært på den nybygde hytta i Valdres og valgte å kjøre på vestsida av Randsfjorden hjem til Oslo. Ekteparet hadde flere ganger snakket om å bosette seg på en bondegård, og tilfeldighetene ville at de så et «Til salgs»-skilt ved Nordre Jønnes gård

4


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

PROGRAM UNDER GLA’DAGENE 2021

-

TORSDAG 10. JUNI - Storgata åpent til kl. 19 - Senterne til kl. 20 Hele dagen

Gla’dagstilbud i butikkene

FREDAG 11. JUNI - Storgata åpent til kl. 19 - Senterne til kl. 20 11:00 12:30 13:00 14:00 16:00

Stands i Storgata og kafè på Meieritråkket Traktorkjøring for barn nord i Storgata Linedance med Gran Seniordans på torget Otto og Karl Iver underholder på torget Aktiv sommer - gratis sommerferie - aktiviteter på Meieritråkket Elisabeth Linstad Tangen og Øystein Hagen underholder på Meieritråkket

LØRDAG 12. JUNI - Storgata og stands åpent til kl. 16, senterne til kl. 18 10:00 10:00 - 14:00 10:00 - 16:00 10:00 - 16:00 11:00 11:00 11:00 - 15:00 11:00 - 15:00 11:00 - 15:00 11:30 12:00 12:15 12:30 12:30

Stands i Storgata og kafè på Meieritråkket Amalie Driveklepp inviterer til symesterskap i 2.etg. på Smietorget i samarbeid med Husflidslagene og UngHusflid. Deltakere med alder 10-14 år syr penal, 15-30 år syr handlenett. Egen påmelding på facebook. Kåring av vinnere kl. 14:30 på torget Traktorkjøring for barn nord i Storgata Aktiv sommer - gratis sommerferie - aktiviteter på Meieritråkket. Kom innom hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til påmelding Bare 1 synger på torget Gran Jente og Guttekorps mellomkorps spiller på Meieritråkket Ballongartist lager ballongfigurer til barna i sentrum Hadeland Hundeklubb inviterer til hundedag i stasjonsparken sammen med dyrebutikken Lassie & Garfield SJAKK MATT med levende konger på torget. Spill sjakk med 2 konger som hjelper deg underveis! Gran Jente og Guttekorps hovedkorps spiller på Meieritråkket “Kick og to-takt” - Veteran mopeder/motorsykler kjører gjennom Storgata. Utstilling nord i Storgata. Bli med og stem! Vi kårer 2 vinnere kl. 15. Strikkekonkurranse hos Annes Garn i anledning Verdens strikkedag. Strikk så langt du kan på 15 minutter. 1.premie er Garn til genser, verdi kr. 1000,- Moen Musikkforening spiller på Meieritråkket Matilde Solstad Eide (12 år) synger sine favorittsanger på torget

12:30

Smietorget og Ringobamsen deler ut GRATIS IS for alle barn på torget

13:00 13:30 14:30 15:00 20:00

Elever fra Videregående underholder på torget Hadeland Trekkspillklubb spiller på torget Kåring av vinnere av Symeterskapet 2021 på torget Kåring av dagens vinnere av Veteran mopeder og motorsykler nord i Storgata Kai «Texafire» Marthinsen spiller på Mamma Mia. Husk bordbestilling.

VI OPPFORDRER ALLE TIL Å OVERHOLDE FØLGENDE REGLER UNDER DAGENE: • Husk 1 meter avstand • Bruk munnbind i gågata og i våre butikker • Vask hendene ofte • Er du smittet av Covid-19, eller føler deg syk eller har vært i nærheten av noen som er smittet eller mistenkt smittet, hold deg hjemme!

5


GRAN HANDELSSENTER

Nr. 3 Juni 2021

GRANTOPPEN

ENDELIG ÅPNER KULTURSALEN IGJEN! 19. juni

Klubbkveld #1: Hjerterknekt, Johanna Demker, Anton Ruud

6. aug. 26. aug.

Knut Marius Djupvik - vinner av Stjernekamp

12. sept.

Nos Alter synger Beatles

17.-18. sept.

Potetfestivalen i kultursalen

21. sept.

Hadeland jazzforum: Mike Stern og Jan Gunnar Hoff Group

26. sept.

Nordic Tenors

23. okt.

Klubbkveld #2: Lewi Bergrud, Barske karer, Eystein Hagen med band

Rita Eriksen. Hermundstadfestivalen

27. nov.

Hæljeswingen Storband med Leif Anders Wentzel

3.-5. des.

Juleshow

8. des.

Bjarte Hjelmeland

Trøste & Bære - siste sjanse under Hermundstadfestivalen

Hjerterknekt

Knut Marius Djupvik: - vinner av stjernekamp

R

HAD

EL

HAD

Billetter: KulturHadeland.no Vil du selge eBillett til ditt arrangement? Kontakt post@kulturhadeland.no

AND

6

R

EL

AND

K U LT U

Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Group

K U LT U

Nordic Tenors


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Åpningstid Gla´dager: Torsdag: Kl 10.00-20.00 Fredag: Kl 10.00-20.00 Lørdag kl 10.00-18.00 Hva skjer? - Bokstavjakt for barna - Gjett hvor mange Granstunet

Granstunet

Vi ønsker dere velkommen til et sommerpyntet Granstunet. I år er det skikkelig sommervibber på senteret med masse fine sommervarer. Under Gla´dager arrangerer vi bokstavjakt for barna, hvor vi har gjemt 11 bokstaver rundt på senteret som skal danne et ord. I monteret v/ inngang nord kan dere gjette hvor mange lekeballer vi har fylt opp i bassenget, her kan alle delta. Vi kan friste med mange fine premier. Følg med på våre sosiale medier for mer informasjon om Gla`dager, vi ses!

ranstunet PLEIE AV SOMMERHUDEN

GODE TIPS TIL ÅRETS SOMMERFERIE FRA APOTEK1 GRAN PÅ GRANSTUNET

Sommerhuden krever pleie og det som er viktigst for å ta vare på den er, fuktighet og solbeskyttelse. Dagkrem eller foundation med solfaktor gir daglig beskyttelse og er en god start, forteller Anne Grethe S. Olsen, eier av Skin Tonic Granstunet.

Det er snart sommerferie og Apotek1 Gran på Granstunet har noen gode tips og råd å komme med for de som skal ut på tur. Det ligger an til nok et år med Norgesferie for de fleste, men det er mye vi bør huske på uansett.

Tekst og foto: Marit B. Skoglund

Tekst og foto: Marit B. Skoglund

Skal man være ute i sola er det solkrem med minimum solfaktor 30 som gjelder. - Og husk å bruke nok solkrem. De fleste bruker alt for lite, sier Anne Grethe. Til et voksent menneske skal du bruke en god håndfull, forklarer hun. Noe som også er viktig, er å huske å beskytte ører, lepper og nese. - På disse stedene kan du gjerne bruke en solstift med solfaktor 50, sier Anne Grethe.

Hånddesinfeksjon er fortsatt viktig. Her kan du velge mellom gel, spray og praktiske våtservietter, som er lette å putte ned i veska. Solbeskyttelse Selv i Norge skinner sola sterkt, og UV-strålene fra sola er noe både barn og voksne må beskytte seg mot. Velg en solkrem med faktor 30 eller mer. Bruk en stift med høy faktor også på ører, lepper og nesetippen. For en god boost med fuktighet til huden etter en dag i solen anbefales det at du bruker en god Aftersun krem. Barn under 1 år bør ikke oppholde seg i direkte sollys og barn over 1 år bør bruke solklær, solhatt og solbriller for å beskytte dem mot UV-strålene. Noe som gjelder for alle, er at man skal smøre på nok solkrem. Til en voksen person trenger man en god håndfull. Husk også at solkremen bør påføres ca 30 miutter før du går ut. FOREBYGGING MOT INSEKTER Mygg og flått er to skapninger mange kommer borti i løpet av sommeren. Myggspray kan brukes fra alder 3 år og

Anne Grethe Knarud fra venstre og Torill Kveldsvik viser mange nyttige produkter

oppover, mens myggrollon kan brukes fra 2 år og oppover. De minste bør få dette på klærne, ikke rett på huden. Det anbefales langermede klær og langbukser i områder med mye mygg og flått. De fleste myggmidler beskytter også mot Flått. Sjekk deg og barna, etter en dag ute der flåtten trives. REISEPOTEKET Ting man ellers bør ha for hånden er plaster, sårdesinfeksjon, gnagsårplaster, febernedsettende medikamenter, en pinsett, reisesyketabletter og en lett kløstillende krem. Så er man klar til å reise på tur. De ansatte hos Apotek1 Gran på Granstunet hjelper deg gjerne med alt dette. God sommer!

7

Etter en dag i sola, vil Anne Grethe anbefale å ta en god ansiktsmaske som gir fuktighet til huden. Og smøre seg med Aftersunkrem både til ansikt og kropp. Denne gir fuktighet til huden, men avkjøler og lindrer også den brennende følelsen man kan ha, etter en dag i skikkelig solskinn. Man kan også gjerne skjemme bort seg selv litt med et godt serum til huden og en god nattkrem, anbefaler Anne Grethe.

også være tilbud på dufter hele sommeren hos henne. Anne Grethe trekker spesielt frem de sommerlige duftene fra Guerlain.

Hun forteller også at det er 30 % avslag på Sol og Aftersunprodukter gjennom hele sommersesongen, hos Skin Tonic Granstunet. Hun frister også med sommermarked i butikken i hele sommer. Her vil det være mye forskjellige produkter å gjøre gode kjøp på. Det vil

Og kundene setter hun og de andre i parfymeriet pris på. -De er trofaste og bevisste på å handle lokalt, det er vi umåtelig glade for, understreker Anne Grethe. Hun ønsker gamle og nye kunder velkommen innom for å se og prøve produkter.

Anne Grethe S. Olsen viser solprodukter og sommerdufter.


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

Gla’dager på Granstunet Hele Norge gleder seg til sol og ferie. Vi hjelper deg å velge riktig solkrem!

Softis 25kr

10.–12. JUNI

All solpleie

50%

Kom innom og se vårt store utvalg i iskrem

Apotek 1 Gran. Smiegata 3. Tlf. 61 31 32 60. Åpningstid: mandag-fredag 09-19, lørdag 09-16. Tilbudene gjelder f.o.m. 10.06. t.o.m. 12.06.2021, så langt beholdningen rekker.

Vi er her for deg!

Smokin’ hot

Butikken bugner av sommervarer, i tillegg får du en mengde varer til sterkt reduserte priser.*

Hos oss koster det ikke mye å kjøles ned! Reserver vifter og aricondition på power.no f så finner vi frem varene før du kommer.

* Gjelder torsdag, fredag og lørdag.

Granstunet // Telefon 61 33 14 10 www.blomsterhandleren.no

Granstunet // Telefon 61 33 14 10

-25%PÅ www.blomsterhandleren.no

Frityrmix

STORT SOMMERMARKED TIL UTROLIGE PRISER!

89,-

Produkter fra blant annet:

OktoberFest kr

element collection

OG EN MENGDE DUFTER!

PØLSESPISEKONKURANSE!

VELKOMMEN TIL EN TRYGG LOKAL HANDEL HOS SKINTONIC!

Gode tilbud og salg i butikk! Følg oss på for program under Gla´dager

Følg oss på: Facebook “f ” Logo

SOMMERVIBBER

CMYK / .ai

Kaffehjørnet Granstunet

Skin Tonic Gran- •Tlf: Tlf.:61 6101 33 00 Parfymeriet 001864

Tlf: 913 00 579

-20%

www.litenogunik.no

Tlf: 61 33 12 02

Gummistøvler

Voksen m/vernetupp

Strl 40-45

Kr 200,-

på hele butikken 10.-12. juni 2021 Gummistøvler Barn, str. 19-34

Kr 100,-

nom Kom in e ll og se a åre ev n e d u tilb under gene! Gla’ da

Duen klær og fritid Butikken ligger vis-á-vis Power

- De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland

ranstunet

Storgata, 2750 Gran www.granstunet. no

8

Følg oss på


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Gla’dager på Granstunet Sommervibber

Fusion

Spennende nyheter og gode tilbud!

-40% Alle produkter

Følg oss på

-40% Granstunet - Tlf: 61 33 10 41

KOM OG SE VÅRE MANGE GODE TILBUD!

Kom innom å se våre gode tilbud! Følg oss på

Følg oss på

Granstunet • Tlf: 61 33 81 88

Et utvalg gull/diamantsmykker

÷50%

Se også våre mange gode tilbud i butikken!

Utvalgte sølvsmykker

÷50-70%

Nyt maten inne eller ute hos oss i sommer

Ole Lynggaard smykker

÷20% Følg oss på: Facebook “f ” Logo

SOMMERVIBBER Gode tilbud i butikk! Følg oss på for program under Gla´dager

Vi har også take-away: Telefon 61 33 11 00

CMYK / .ai

Storgata 10, 2750 Gran • Tlf: 454 10 954 • www.lillegullkorn.no

Tlf. 61 33 12 02 • Granstunet

3FOR2 PÅ A L L E VA R E R T I L O R D I N Æ R PR I S !

DU FÅR DET RIMELIGSTE PARET PÅ KJØPET

- De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland

ranstunet

9

Storgata, 2750 Gran www.granstunet. no

Følg oss på


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

FRISTER KUNDENE MED LUFTIG OG LEKKER BUTIKK Butikken til Sport 1 Hadeland på Smietorget er nyoppusset og full av sesongens varer. Tekst: Kari Isingrud - Butikken har fått ny glassfasade og inngang, og alt interiør er byttet ut eller pusset opp. Det er lagt vekt på at varene skal være lette å finne og vises godt. Kundene kommer med tilbakemeldinger om at det er luftig og oversiktlig – og det er vi helt enige i sier, butikksjef Henriette Rise Herfindal. Siden vi rev en vegg i lokalet ble det mindre kriker og kroker – det er lettere for oss å se kundene i hele butikken nå. Kassapunktet er flyttet og vi opplever at det er enklere å gi kunden oppmerksomhet når man kommer inn, selv om vi

er opptatt med andre i kassa. Vi har fått nytt stort verksted, hvor vi også holder på med trykking av klubbklær til de lokale idrettslagene på bygda. Vi har også investert i overvåkningskamera og alarmer. Henriette kan fortelle at vareutvalget er tilpasset nærmiljøet og de aktivitetene det har å by på. Vi må også rette oss mot alle hyttekunder på Lygna. Hun vil også fremheve sine ansatte. De har god kompetanse og solid erfaring både fra sportsbransjen og fra idrett. Vi får god informasjon fra leverandørene om produktene vi selger, samt at vi har en egen «Sport 1 skole» hvor det ligger kurs og masse informasjon om produktene. Henriette har akkurat ansatt en ny mann i 70% stilling og 2 ekstrahjelper. Til sammen er de 10 ansatte

inkludert Henriette. - Det skal være folk med god kompetanse på jobb hele tiden, men man blir aldri utlært i dette yrket da det hele tiden kommer nye ting på markedet og behovene endrer seg. Nettopp derfor er sport moro å jobbe med! Folk skal være sikre på at de får den hjelpen de trenger. Det er kundene vi lever av, og vi er opptatt av å yte god service, sier hun. BEVISSTE OG VELINFORMERTE KUNDER Henriette har merket seg endringer i kundenes handlemønster. De har ofte orientert seg om produkter og priser på nett, og kommer godt forberedt til butikken. - Det er så lett å skaffe informasjon i dag, og desto viktigere er det at vi, som står i den lokale butikken, vet hva vi snakker

Velkommen til nyoppusset butikk, ønsker Henriette Rise Herfindal, Raymond Nilsen, Trond Brunsæl og Karoline Kjensberg i Sport 1 Hadeland.

om og kan yte det lille ekstra. Vi merker at kunden stiller nye krav til oss, men det gjør det også enklere å få i gang en produktprat samt dele egne erfaringer fra forskjellige produkter. Vi er oppriktig interessert i kundene våre og vi liker å holde en lett tone med dem som ønsker det. Det er viktig

å by på seg selv og strebe etter å gjøre kunden fornøyd. Vil man ha nærbutikkene må disse benyttes, sier hun. - Vi vil ønske gamle og nye kunder velkommen til vår nyoppussede butikk! Vi håper dere liker den like godt som oss, avslutter butikksjef Henriette.

R E G A D ’ A L G L I T N E M M O K VEL g a d r ø L / g a d e r F / g Torsda Kari Traa tee

Kari Traa capri HER ER NOEN AV VÅRE TILBUD!

199,SPORT 1 HADELAND

Smiegata 17, 2750 Gran Tlf: 404 37 773

499,- 199,-

Hoka Recovery slippers ÅPNINGSTIDER Man-fre 9 - 20 Lør 9 - 18

Følg oss på: Facebook “f ” Logo

1999,Dame og herre

Lundhags makke pant

HADELAND

CMYK / .ai

10


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Velkommen til Gla´dager

25% PÅ ALT I BUTIKKEN Tilbudet gjelder 10. - 12. juni • Gjelder ordinære varer

50%

på alle sneakers fra KMB

30% på alle varer hele uke 23!

Facebook “f ” Logo

Gran • Smietorget • Tlf: 940 84 822 11

CMYK / .ai


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

HER ER CEBRINAS NYE FRISØRTEAM Cebrina Hårstudio på Smietorget vil være en frisørsalong for alle. Det nye teamet er en god blanding av nye fjes og kjente ansikter, og alle frisørene er blide, flinke og klare til å ønske kundene velkommen.

- Vi er en kreativ gjeng med høy kompetanse, sier daglig leder Lillan Skjølås. Hun forteller at salongen nå har seks ansatte. Alle er dyktige frisører, men hver og en har sin spesialitet innen

faget, som de er ekstra flinke til. - Og så er vi vidt forskjellige personligheter. Her er det latter og godt humør, sier hun. Det skaper godt arbeidsmiljø, og hun tror kundene legger merke til at det er god stemning i salongen.

Til slutt røper Lillan at Cebrina har spennende planer som skal gjennomføres før året er omme, men hun er hemmelighetsfull og vil ikke si hva det er. - Folk får følge med, så vil det bli avslørt etter hvert, ler hun.

Hege er 31 år, og fra Kløfta. Hun har elleve års erfaring i frisørfaget, og er en allsidig og dyktig frisør. Hennes spesialiteter er klipp og farge, og hun elsker å finne den helt rette frisyren og fargen for kunden. Hege er salongens blide ­humørspreder!

Ilkay er 46 år. Hun er oppvokst i Tyskland, men bor nå på Jevnaker. Hun har hele sytten års erfaring og er flink til det meste. Ilkay trives i jobben, og blir ekstra glad om hun kan hjelpe kundene med å finne en frisyre som uttrykker deres personlighet.

Lisa er 20 år og fra Hønefoss. Hun har tre år i bransjen, og har spesialkompetanse innen folieteknikker, som gir spennende fargeeffekter. Lisa er vår yngste og ferskeste frisør, men hun er både flink, utadvendt og kreativ – og populær hos kundene.

Tekst: Kari Isingrud

Lillan er 45 år, fra Jaren, og er Cebrinas daglige leder. Hun er likevel å finne i salongen der hun svinger saksa og fikser fine frisyrer. Lillan har tjuefem års erfaring i faget, og er en utadvendt, energisk dame, med høy kompetanse. Lillan setter sin ære i å gi kunden en god frisøropplevelse.

Jonny er 28 år fra Sørum, bosatt på Brandbu. Han har elleve års erfaring som frisør. Han har spesialkompetanse innen herreklipp og skjegg, men han er en allsidig og flink damefrisør også. Jonny er rolig og skaper god stemning i salongen.

Lene er 35 år, fra Tingelstad. Hun har jobbet som frisør i sju år. Lene er ekstra kreativ og flink med hårfarging, og ellers flink til det meste. Hun er både blid og omtenksom. Lene er en energibunt som gjerne hjelper både kunder og kolleger når det trengs.

GLA’ DAGER 3 FOR 2* PÅ KÉRASTASE

Alltid

20%

studentrabatt* hos Cebrina Hårstudio på all behandling! *gjelder fra tra torsdag-lørdag

*(Studentkort må fremvises)

C1 - Internal use

Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40

Åpningstider: 09 - 20 (18) Tlf: 61 33 96 40 12

Følg oss på


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

VELKOMMEN TIL SYMESTERSKAP LØRDAG 12. JUNI En spennende nyhet under årets Gla’dager er arrangeringen av Symesterskapet 2021 på Hadeland. Tekst: GHH Foto: Amalie Driveklepp Mange kjenner nok Amalie Driveklepp fra Harestua fra tidligere. Amalie har alltid vært opptatt av søm og gjenbruk, og oppmerksomheten rundt henne tok av når hun sydde en ballkjole av IKEA-poser til juleballet i 9.klasse. Siden den gang har hun blant annet deltatt i Det store Symesterskapet på TV i 2019. Amalie er aktiv i UngHusflid på Lunner, og vi er så heldige som har fått henne som mentor og hjelper under Symesterskapet Hadeland 2021.

Mesterskapet arrangeres i 2.etg. på Smietorget lørdag 12.juni fra kl. 10 til kl. 14. Det er 2 inndelinger i alder; gruppen 10 - 14 år skal sy et penal og 15 - 30 år skal sy et handlenett. Sy-tiden er 1,5 timer, og deltagerne får en tid de skal møte opp for å delta. Amalie vil lage mønster som skal benyttes og har med materiale som kan benyttes. Det er også tilgjengelig symaskiner for de som ikke har egen. Ønsker du å benytte egen maskin eller har noe eget materiale som du vil benytte er dette helt greit. Inger Mette Lillestøl Nymoen fra Hadeland Husflidslag og Jim Grimnes fra Lunner Husflidslag vil være dommere. Begge er til vanlig bunadstilvirkere på Hadeland. Påmelding skje via facebookarrangementet «Symesterskapet 2021 Hadeland»

Foto: NRK - Skjalg Bøhmer Vold

Premiene til de 2 beste er flotte utstyrspakker, verdi kr. 1000,- Og kåringen av årets vinnere av Symesterskapet 2021 på Hadeland skjer lørdag kl. 14:30 på Gran torg!

Velkommen til gla’ dager hos

GLA’ DAGER TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

på Smietorget

Alle overdeler fra

÷

÷25%

25% *

PÅ HELE BUTIKKEN! * Gjelder ikke allerede nedsatte varer

OVERRASK DEG SELV ELLER ANDRE MED EN

LYKKEPOSE! MANGE FINE OVERRASKELSER...

Utvalgte sommer­ varer

÷30% Facebook “f ” Logo

Smietorget - Tlf: 61 33 00 18 Åpningstider:10 – 20 (18)

13

CMYK / .ai


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GLA’DAGSTILBUD! TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

Kyllingmix

6

90

Ingen skal behøve å drikke lunkne drikkevarer på Hadeland i sommer!

Produserer is til tørste kunder Spar på Smietorget produserer is til sin egen fiskedisk, men oppdaget at også kundene trengte is på varme sommerdager. Nå har butikken investert i ny stor ismaskin, og lager nok til både seg selv og kundene. Tekst og foto: Kari Isingrud - I fjor oppdaget vi at kunder kjøpte små­-poser med isterninger for å kjøle ned drikkevarer på varme dager, forteller Roy Morten Lereng, daglig leder hos Spar på Smietorget. Han medgir at det var både dyrt og upraktisk for kundene. Nå tilbyr han tyvekilos iskasser til 150 kroner kassa. Det er nok til å holde brus og andre drikkevarer kalde en hel kveld. Dette er altså ikke isbiter til å ha i glasset forklarer han.

- Når folk skal ha gjester eller bare kose seg litt ekstra på verandaen en sommerkveld, er gjerne kjøleskapet fullt, og det blir ikke plass til drikkevarene, sier Roy Morten. Det problemet har han selv hatt, og da har han tatt med ei kasse is hjem fra butikken. Slik oppsto idéen om å produsere kasser med is for salg. Nå er han spent på etterspørselen. Den nye maskinen har stor kapasitet, men hvis tilbudet blir veldig populært kan det være lurt å bestille på forhånd.

Pr. hg.

Tlf. 61 33 16 94

GLA’ DAGER

TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

÷30%

BAKERIET

GLA’ DAGER TORSDAG – FREDAG - LØRDAG

SOMMERTALLERKEN

FOR

3 2

Spekemat, roastbiff, laks, egg, potetsalat, grønn salat

r Vi spandere

!

den billigste

Alt engangsservise

Alle strandmadrasser, piknikpledd & kjølebager

Nå kr

129,-

Velkommen innom!

BAKERIET CAFÉ - MØTER - CATERING

Smietorget

Smietorget • Tlf: 46 42 99 13 14


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

GLA’ DAGER

TORSDAG – FREDAG – LØRDAG

IGLO stormlykt/vase Cognac

÷25% PÅ HELE BUTIKKEN*

IGLO stormlykt/vase Askesort

RÅ Collection

*Gjelder ikke allerede nedsatte varer.

Med forbehold om trykkfeil og utsolgte varer.

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget

POCKET FRA

Traktorensmietorget

ALLE LEKER

FOR

69,-

Norli Hadeland 15


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

Hele Norge gleder seg til sol og ferie. Vi hjelper deg å velge riktig solkrem Ivana Ivanovic (til høyre) og Harpreet Kaur Jassal hos Apotek1 på Smietorget gir gjerne råd og hjelp til pollenallergikere.

10.–12. JUNI

All solpleie

50%

Gode råd for pollensesongen Kunnskapsrike medarbeidere på Apotek 1 på Smietorget i Gran gir gjerne hjelp og råd til alle som snufser, nyser og klør. Tekst og foto: Kari Isingrud - Mer enn tyve prosent av den norske befolkningen er plaget av pollenallergi, forteller Ivana Ivanovic, apoteker hos Apotek 1 på Smietorget. Hun sier at plagene varierer mye. Noen har kun lette plager, mens andre må endre livsstil. Hun anbefaler å begynne med allergimidler så tidlig som mulig, helst en til to uker før pollensesongen starter, og man bør fortsette til sesongen er over. Apotek 1 har pollenvarsel på sin nettside som det kan være nyttig å følge med på. SKYLL, VASK, SPRAY OG SKIFT Pollen setter seg i håret, på klærne, og i slimhinner i øyne, nese og svelg. Ivana

anbefaler å skylle nese og øyne jevnlig med sterilt saltvann i pollensesongen, og å vaske håret og skifte klær når man kommer hjem. - Det er viktig å åpne vinduer kun på kvelden, sier Ivana, men hun legger til at med pollennett kan man lufte når som helst. Et slikt nett filtrerer vekk over åtti prosent av pollenstøvet. Nå i coronatiden har plagede pollen­ allergikere fått enda en bekymring, og det er sinte blikk fra fremmede som reagerer ved det minste host eller snufs. - Vi gir ut gratis buttons fra Astma- og allergiforbundet med teksten «Jeg har pollenallergi», forteller Ivana.

Apotek 1 Smietorget. Tlf. 61 31 38 90. Åpningstid: mandag-fredag 09-20, lørdag 09-18. Tilbudene gjelder f.o.m. 10.06. t.o.m. 12.06.2021, så langt beholdningen rekker.

SUMMER SALE Up to 50% [ Georginer ] 130,-

70,-

Tilbudet gjelder tom. 12/6, så langt beholdningen rekker.

16


Nr. 3 Juni 2021

GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER

NYTT BYGGEPROSJEKT PÅ JAREN - ALMSGJERDINGEN Bygging påbegynt - ferdigstilles før jul!

BRA 74,0m2 + 5,4 m2 bod = 79,4 m2 P-Rom 72,4 m2

BRA 74,0m2 + 5,4 m2 bod = 79,4 m2 P-Rom 72,4 m2

5F BRA 74,2m2 + 5,0 m2 bod = 79,2 m2 P-Rom 72,5 m2

5E

5G BRA 74,2m2 + 5,0 m2 bod = 79,2 m2 P-Rom 72,5 m2

Balkong

Balkong

15,0 m2

2

15,0 m

Balkong

Balkong

22,2 m2

22,2 m2

5H

76m til 80m i Kvernerudsvegen, Jaren Leiligheter fra kr. 2 840 000,2

2

Soverom

Soverom

7,5 m2

7,5 m2

Soverom

Soverom

8,2 m2

8,2 m2

Bad

Bad

5,2 m2

5,2 m2

Bad

Bad

Bod

1,6 m2

Bod

Stue/kjøkken

41,2 m2

41,2 m2

5,2 m2

Bod

1,6 m2

Stue/kjøkken

Stue/kjøkken

40,4 m2

40,4 m2

3,6 m2

DW

Entre Soverom

DW

KF

1,7 m2

Stue/kjøkken

3,6 m2

Soverom

DW

KF

KF

11,1 m2

DW

3,9 m2

1,7 m2

Entre

11,1 m2

Entre Soverom

Bod

KF

5,2 m

2

Entre 3,9 m2

11,4 m2

Soverom 11,4 m2

2. Etasje Sport

Sport

8,2 m

Bad

Bad

Bad

5,2 m2

5,2 m2

5,2 m2

Stue/kjøkken

41,2 m2

41,2 m2

Bod

Stue/kjøkken

2

1

3

5

4

7

6

8

10

9

11

13

12

15

14

Bad

Bod

Bod

1,7 m2

1,7 m2

KF 2

1

3

5

4

7

6

8

10

9

11

13

12

15

14

16

17

2

1

3

5

4

17

16

15

14

9

8

13

5,4 m

7

5,4 m

2

6

Sport

2

11

Sport

2

12

6

Soverom

5,0 m2

5,0 m2 5

8

3,9 m2

Sport

Sport 10

7

Entre 11,4 m2

4

10

11,1 m2

3

9

1,7 m2

Soverom

2

11

3,6 m2

DW

11,4 m2

3,9 m2

1

13

DW

KF

11,4 m2

17

16

15

9

8

14

13

7

6

11

12

5

10

4

3

2

12

3,6 m2

KF

Soverom

Bod

Entre

1. Etasje 1

14

1,9 m2

DW

DW

KF

KF

Entre Soverom

Sport

BRA 74,0m2 + 5,4 m2 bod = 79,4 m2 P-Rom 72,1 m2

5,2 m2

Bod

40,4 m2

11,1 m2

3,9 m2

5,0 m2 16

41,2 m2

Stue/kjøkken

Soverom Entre

Sport 15

Stue/kjøkken

41,2 m2

40,4 m2

11,1 m2

5,0 m2 17

Stue/kjøkken

Stue/kjøkken

2. Etasje

Sport 5,4 m2

BRA 74,0m2 + 5,4 m2 bod = 79,4 m2 P-Rom 72,1 m2

5B 5A

5,2 m2

Bod

Soverom

Sport

BRA 74,2m2 + 5,0 m2 bod = 79,2 m2 P-Rom 72,5m2

Bad

5,2 m2

DW

3,6 m2

11,4 m2

5,4 m

Bad

Entre

DW

3,9 m2

8,2 m2

Entre

11,1 m2

Entre Soverom

7,5 m2

KF

DW

3,6 m2

Soverom

DW

KF

40,4 m2

Entre

Soverom

7,5 m2

1,9 m2

40,4 m2

1,7 m2

Soverom

5D

Soverom

1,6 m2

Stue/kjøkken

Bod

BRA 74,2m2 + 5,0 m2 bod = 79,2 m2 P-Rom 72,5m2

KF

Stue/kjøkken

17

8,2 m

1,6 m2

16

2

5,2 m2

15

Soverom

Bad

15,0 m2

22,2 m2

2

5,2 m2

Balkong

15,0 m2

Balkong

Soverom

Bad

5C

Balkong

22,2 m2

2

Bod

BRA 74,0m2 + 5,4 m2 bod = 79,4 m2 P-Rom 72,1 m2

Balkong

Soverom 8,2 m

14

7,5 m2

13

Soverom

7,5 m2

5A

11

Soverom

BRA 74,2m2 + 5,0 m2 bod = 79,2 m2 P-Rom 72,5m2

5H

12

22,2 m2

10

22,2 m2

9

Balkong

8

Balkong

7

5,4 m2

BRA 74,0m2 + 5,4 m2 bod = 79,4 m2 P-Rom 72,1 m2

BRA 74,2m2 + 5,0 m2 bod = 79,2 m2 P-Rom 72,5 m2

6

15,0 m2

5

Balkong

4

5,4 m2

5B

15,0 m2

3

5E

Sport

5G

Balkong

2

BRA 74,2m2 + 5,0 m2 bod = 79,2 m2 P-Rom 72,5 m2

Sport

BRA 74,0m2 + 5,4 m2 bod = 79,4 m2 P-Rom 72,4 m2

5F

1

BRA 74,0m2 + 5,4 m2 bod = 79,4 m2 P-Rom 72,4 m2

16

5,0 m2 17

5,0 m2

5C

Balkong

Balkong

15,0 m2

15,0 m2

BRA 74,2m2 + 5,0 m2 bod = 79,2 m2 P-Rom 72,5m2

Balkong

Balkong

22,2 m2

22,2 m2

For mer informasjon - kontakt: Soverom

Soverom

7,5 m2

7,5 m2

5D

Arne Gillebo • Tlf: 47 33 86 16 • Epost: arne@hadelandbolig.no / Tore Solberg • Tlf: 90 88 90 88 • Epost: tore@hadelandbolig.no Soverom

Soverom

8,2 m2

8,2 m2

Bad

Bad

5,2 m2

5,2 m2

Bad Bod 1,9 m2

Stue/kjøkken

Stue/kjøkken

41,2 m2

41,2 m2

5,2 m2

Bod 1,9 m2

Stue/kjøkken

Stue/kjøkken

1,7 m2

Entre 3,6 m2

Soverom 11,1 m2 KF

3,6 m2

DW

KF DW

KF

11,1 m2

3,9 m2

DW

Soverom Entre Soverom

Bod

40,4 m2

Entre

KF

40,4 m2

1,7 m2

DW

Bod

17

Bad

5,2 m2

Entre 3,9 m2

Soverom


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GAVETIPS 2020

HUNDEDAG I STASJONSPARKEN

JØTT GODT FRA HADELAND

Hadeland Hundeklubb arrangerer, i samarbeid med dyrebutikken Lassie & Garfield, hundedag i stasjonsparken i Gran lørdag 12. juni.

Velkommen til vår stand i Storgata!

Tekst: Anne-Eva Frøiland Ødegård

lokalene i Molinna 2, 2750 Gran. Mer ­ adeland Hundeklubb kan du lese om H på klubbens hjemmeside ­ www.hadelandhundeklubb.no. Velkommen innom oss i stasjonsparken lørdag 12. juni!

Vi byr på lefse, tjukklefse, lompe og flatbrød. Velkommen!

Det blir enkle aktiviteter tilpasset gjeldende koronareglement. Maskothunden Lassie fra Lassie & Garfield kommer på besøk. Ta en tur innom for en hundeprat og finn ut mer om hva vi driver med.

VELKOMMEN TIL STRIKKEGLADE GLA’ DAGER! • Vi har 25% på ALT garn i butikken! • 50% på en mengde nydelig garn ute i teltet! • Bomullsgarn helt ned til 12,- pr nøste!

Hadeland Hundeklubb er en klubb for alle hundeinteresserte, uansett ambisjoner. Du er like velkommen om du har familiehund, jakthund eller konkurrerer i hundesport, og enten du har blandingshund eller rasehund. Gjennom året holder vi ulike kurs og har fellestreninger som passer for alle som vil gjøre noe gøy sammen med hunden sin. Vi arrangerer også konkurranser i flere grener av hundesport. Vi har innendørs treningshall med kunstgress i de tidligere Swedoor-­

STRIKKEKONKURRANSE PÅ LØRDAG • Strikk så langt du kommer på 15 minutter - vinn garn til en genser! NYHET!

Facebook “f ” Logo

Følg oss på Storgata 19, 2750 Gran Tlf. 48 00 80 70 www.littavhvert.net

Foto: Malene Jensen.

Gla’dager torsdag - fredag - lørdag Brink GTX sko

Herre

Kun

1499,-

Vareprøver fra ALFA i str 38 / 42 / 43 Lave sko

700,-

SKOAVDELINGEN

Et utvalg klær

Et utvalg sko/støvler

÷50% ÷20%

Mid/lette fjellsko Fjell/jaktstøvler

1000,-

UTEBUTIKKEN

÷20%

Grip A/R/G

Dame

TRENINGSTØY

Friluftsklær jakker og bukser

1500,-

GRAN SPORT GRAN SPORT

Følg oss på Instagram: gransport_as

ÅPENT MAN - ONS 09-17, TOR - FRE 09-19 (09-15) | STORGATA 15, 2750 GRAN | TLF 61 31 32 50 | post.gran@intersport.no | WWW.INTERSPORT.NO ÅPENT MAN - ONS 09-17, TOR - FRE 09-19 (09-15) | STORGATA 15, 2750 GRAN | TLF 61 31 32 50 | post.gran@intersport.no | WWW.INTERSPORT.NO

18

CMYK / .ai


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

RB FYSIO FLYTTER TIL

Fleksibel bruk av briller og kontaktlinser Optiker og innehaver av Brillehjørnet Jarle Bang forteller at det i det siste har blitt mer vanlig at folk bruker både briller og kontaktlinser, men til forskjellige aktiviteter. På jobb ved datamaskinen trenger man kanskje en tilpasset databrille, mens man på fritiden heller velger kontaktlinser som førstevalg. Kontaktlinser kommer nå også med UV beskyttelse, slik som briller har gjort i mange år.

NYE LOKALER I TRÅKKET! Ronnie Brenden og Svein Håvard Steinli har siden 2018 drevet sammen på helsesenteret i Hovsvegen. Opprinnelig var disse lokalene ment for bare en terapeut så nå er tiden moden for nye lokaler.

Tekst og foto: Marit B. Skoglund Med mye hjemmekontor det siste halvannet året har flere fått endrete synsbetingelser i form av en mindre tilrettelagt arbeidsstasjon i hjemmet. Dette har ført til at man kanskje trenger en spesialtilpasset databrille. Mange arbeidsgivere dekker utgiftene til dette. Tegn eller symptomer på at du kan ha behov for en databrille er: tørre og såre øyne, vondt i hodet, vansker med å fokusere om, etter å ha sett lenge på skjermen og du kan få dobbeltsyn. Man kan oppleve en eller flere av disse symptomene. Da kan det være lurt å oppsøke en optiker for en sjekk. Et godt råd fra Jarle er at det er lurt å ta korte hyppige pauser, ved langvarig skjermarbeid. Jarle oppfordrer også kundene til å bestille seg en sjekk av øynene, ikke bare når de trenger nye briller, men også fordi øyehelse er viktig. Optikeren kan oppdage tilstander i øyet som krever behandling. Bruk av solbriller er også viktig å minne om, både for barn og voksne. Jarle oppfordrer foreldre til å lære barna å

Tekst og foto: Gran Handel og Håndverk - Vi føler det har vært mod­ent for dette lenge, og vi gleder oss til å kunne utvide tilbudet med helsetrimmen. Det blir et fysikalsk institutt med moderne preg, med klassisk medlemskap på trening, samt behandling og helsetrim. Vi ønsker et tilbud for alle, og det skal være lav terskel for å komme til oss.

Solbriller kan du få i mange ulike varianter.

De kan også røpe at samarbeidet som hovedsponsor for Bernard Torres er forlenget og ønsker å støtte han helt til han har beltet rundt livet. I forbindelse med dette så vil Bernard også få en mindre rolle på det nye senteret som personlig trener, for de som virkelig ønsker å teste formen sin!

bruke solbriller fra de er små, slik at det blir en vane på lik linje med å pusse tennene. Å bruke solbriller er nemlig med på å forebygge øyelidelser som for eksempel grå stær. Solbriller kommer i mange varianter og du får dem både med og uten styrke eller tilpassninger til ditt syn. Utvalget er godt og Jarle og de andre ansatte hos Brillehjørnet ønsker deg velkommen innom for en synstest, eller brille/kontaktlinseprat når som helst.

÷25%

Gla’ dager

TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

÷20%

PÅ ALLE VARER HELE UKA

på alt fra

STORT SALGSTELT I GATA

÷50/80%

PÅ EN MENGDE VARER! KUNNSKAP

K VA L I T E T

SERVICE

Se kolleksjonen hos oss!

Storgata 15 - 61 33 17 40

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Storgt. 15, 2750 Gran – Tlf. 924 53 683 19


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

SAMMEN OM Å TRYGGE KUNDENE PÅ HADELAND Både brannalarm, innbruddsalarm og forsikring er noe de fleste håper de ikke får brukt for. Likevel er det viktig for å sikre liv og verdier. Varig Hadeland Forsikring og Alarm & Service AS viderefører og utvider samarbeidet om å trygge kundene på Hadeland. Tekst: Gran Handel og Håndverk Foto: Varig Hadeland Forsikring Begge selskapene har sikring av liv og verdier som fokus. - Det å bidra til trygghet og å forebygge skader går igjen i alt vi gjør. Vårt mål er å gjøre Hadeland tryggere og det er viktig for oss å ha gode samarbeidspartnere som vi vet at leverer kvalitet. At Alarm & Service i tillegg er lokale er helt i tråd med vår strategi, forteller Jakob Ruud i Varig Hadeland Forsikring. Som kunde i Varig Hadeland Forsikring får du tilskudd til ulike skadeforebyggende tiltak, blant annet alarm. Kundene får for eksempel inntil 2.000 kroner ved installasjon av nytt FG-godkjent anlegg med brannvarsling. VINN-VINN Kunder med alarm får rabatt

på forsikring og tilskudd fra Varig Hadeland Forsikring, og kunder med forsikring i Varig Hadeland Forsikring får eksklusiv rabatt på inntil 7500 kroner ved installasjon av alarm. - Alarm er mye mer enn bare en sirene som går. Alarmen kan både se, føle, snakke og høre. Dette gjør at man får en veldig rask verifikasjon og avklaring ved utløst alarm og at riktig aksjonering iverksettes omgående. I tillegg har man smarthjem-funksjoner der man kan styre strøm, varme, sjekke temperaturer, låse opp og igjen døra og følge aktiviteten på eiendommen. De største fordelene med alarm er at det er forebyggende mot innbrudd og at det gir tidlig varsling ved brann, sier Nils Harald Martinsen i Alarm & Service AS.

På bildet fra venstre: Jakob Ruud, Marte Risendal, Kim Daniel Larsen, Nils Harald Martinsen, Tommy Nilsen, Atle Thorsbakken

ALARM OG SERVICE AS

VARIG HADELAND FORSIKRING

• En av Norges største Verisure partner • Betjener ca. 20.000 kunder • 20 ansatte • Kontor på Roa • Tilbyr alarm til både privat og næring

• Tidligere Hadeland Brannkasse • Lokalt forsikringsselskap gjennom 165 år • 14 ansatte • Kontor i Gran • Tilbyr privat, landbruk og bedriftsforsikringer

Vi gjør Hadeland tryggere

TILBUD TIL VARIG HADELAND KUNDER!

Ta kontakt med oss for råd om å sikre det viktigste du har BOLIGALARM

61 32 72 50 post@varighadeland.no

SPAR INNTIL 7500 kr*

Tlf: 97499000 post@alarmogservice.no Roalinna 30A, 2740 Roa Vi sees på Gla`dagene i Gran!

*Forutsetter ny installasjon

20


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Fricamping har blitt veldig populært

VIKEN FIBER BRINGER RASKT NETT TIL FOLKET

Bobilboomen fortsetter

Det er kostbart å bygge ut fibernettet på flatbygdene, der det er grisgrendt og avstandene er store. Men arbeidet går framover, ikke minst takket være godt samarbeid med forståelsesfulle beboere. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Viken Fiber Administrerende direktør i Viken Fiber, Anne Berit Rørlien, forteller at mange er ivrige etter å bidra i denne dugnaden som utbyggingen av fibernett på bygda er. - Vi møter mye forståelse og ikke minst velvillighet, og vi opplever at de fleste gjør det de kan for at arbeidet skal ha god framdrift. Grunneierne gir tillatelse til at vi kommer og graver på jordene deres, og noen kommer også med traktorer og deltar i gravinga! Når så kommunene følger opp med nødvendige tillatelser og rask saksbehandling, blir dette et skoleeksempel på godt samarbeid, sier Anne Berit Rørlien. Gjennom bygdefiber bidrar Viken Fiber

Mohagen Bil opplever fortsatt stor interesse for bobiler og campingvogner, men i år har folk vært tidligere ute. I fjor eksploderte etterspørselen litt utpå sommeren, i år kom trykket allerede i april.

med utbygging av fiber i områder det ellers ikke ville vært økonomisk forsvarlig å bygge i. Det sier seg selv at utbygging av fibernettet ikke er noen billig affære, men de strekker seg langt, og tålmodige eiere er opptatt av å tenke langsiktig.

Tekst: Kari Isingrud - Folk er fortsatt entusiastiske for norgesferie, sier Mari Marthe Rækstad hos Mohagen Bil AS. Hun forteller at fjorårets nye bobilkunder melder tilbake at de elsker ferielivet i bobil. Fricamping har blitt spesielt populært, og det gjenspeiles i verkstedoppdragene. Kundene vil ha ettermontert solceller, større batteripakker, hurtigladere og forbrenningstoalett – alt det som gjør dem uavhengig av strømkabel og campingplasser.

- Når fiberkablene er lagt i bakken kan Viken Fiber forsyne kundene med Altibox sine anerkjente tjenester for internett, tv og telefon til husholdninger og bedrifter. Altibox har i mange år på rad skåret høyest på kundetilfredshet for tv- og bredbåndstjenestene til begge kategorier. (Kilde: EPSI Rating Norge). - En slik bragd forteller at det ikke bare er fibernettet som holder høy kvalitet, men også tjenestene som leveres gjennom det, sier Anne Berit Rørlien i Viken Fiber.

OMSETNINGEN GÅR I VÆRET - I april økte omsetningen med 30 %

i forhold til april 2020, forteller Mari Marthe. Kundene kjøper gjerne bruktbil, og Mohagen Bil selger omtrent 30 % nye biler og 70 % brukte. Hun opplyser at de har et stort lager med bobiler, men om pågangen fortsetter er det en liten risiko for at lageret går tomt. Etterspørselen er stor i flere land, og det kan bli en utfordring å skaffe nok bobiler til å dekke behovet. Nå jobbes det på høygir både i salgs­avdelingen og på verkstedet for å sikre folk den planlagte norgesferien med bobil. - Vi håper på en god og varm sommer så alle får en god ferieopplevelse, avslutter Mari Marthe.

Begge modeller stilles ut på «Gla`dager» i Gran sentrum 11.–12. juni.

Case IH Vestrum 130 CVX

New Holland T6.180 DC

Case IH Vestrum kommer nå på kampanje med en godt utstyrt modell med trinnløs transmisjon, topp komfort i romslig førerhus, stor lyspakke, 8 LED arbeidslys, elektronisk lasterbetjening med mer.

Kampanjen inkluderer lasterarm! Kampanjemodellene er godkjent etter EUs Tier 4b avgasskrav. Motoren fra FTP har selvfølgelig samme høye spesifikasjoner som øvrige motorer fra New Holland.

– fra kr 817.000 eks mva

• Vestrum CVXDrive passer inn i Case IH-serien mellom Luxxum og Maxxum

• Trinnløs akselerasjon fra 0 til 40 km/t som kan nås på bare 1700 o/min.

• Motoren i serien er en helt ny type 4,5-liters firesylindret FPT-motor godkjent etter Stage V regulativet.

• Vestrum CVXDrive traktorer har et luksuriøst, komfortabelt firestolpers førerhus med fjæring for utmerket sikt og kjørekomfort.

– fra kr 1.170.000 eks mva

• Dynamic command gearkasse sikrer god drivstofføkonomi

• 50 km/h • Fjæring i hytte og fremaksel

Kontakt oss for mer informasjon og et godt tilbud!

HØNEFOSS • KLØFTA HØNEFOSS • Soknedalsveien 23 • 3517 Hønefoss • 32 14 01 90 • honefoss@a-k.no KLØFTA • Dyrskueveien 10 • 2040 Kløfta • 63 94 06 93 • klofta@a-k.no

21


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

Azets er på flyttefot Azets har vokst seg ut av tidligere lokaler og er derfor på flyttefot. Men de flytter ikke langt, bare et par hundre meter. De nye lokalene ligger i Storgata i Gran sentrum. - Vi flytter til nye ­moderne, lyse og flotte lokaler på bakkeplan i Hidemgården, ­forteller ­avdelingsleder Kari Mette Raknerud Erstad. Tekst og foto: Marit B. Skoglund Azets er et regnskapsfirma som har lang fartstid i Gran. Det startet allerede på slutten av 1980 tallet og har skiftet navn noen ganger under vegs. Vi har fortsatt ansatte som har vært med helt siden da, forteller Kari Mette. - Noe som betyr at vi har lang erfaring og bred kompetanse på alt innen regnskap, sier hun. De ansatte i Azets vil nå få et helt nytt åpent kontorlandskap i moderne lokaler. Det blir en ny måte å jobbe på for oss, men med møterom og telefonavlukker for lengre samtaler tror Kari Mette at det kommer til å gå fint. - Og ikke minst blir vi synlige, nå som vi flytter til Storgata, sier hun. Lokalene er totalrenovert fra klesbutikk, til kontorlandskap av huseier. Vi har fått ny tilpasset ventilasjon og varme i gulv. Det er lagt inn toaletter og et lite kjøkken. Lys og arbeidsstasjoner er nye og farger og overflater er samstemte og flotte. Det er 14 ansatte i Azets på Gran. -Vi har et utrolig godt arbeidsmiljø, og

ID.4 GTX selger svært godt på Hadeland.

Sporty elbil med firehjulstrekk Volkswagens ID.4 ble i april kåret til årets bil i verden. Dette er en romslig SUV som nå har kommet i GTX-versjon med firehjulstrekk, og hadelendinger har stått i kø for å handle akkurat denne bilen. Tekst: Kari Isingrud Foto: Volkswagen

det fellesskapet gleder vi oss veldig til å komme tilbake til når vi kan flytte inn i nye lokaler, og endelig møtes igjen etter en veldig lang periode med hjemmekontor. Man savner det sosiale med matpauser og det faglige fellesskapet vi har sammen, bedyrer avdelingslederen, som også forteller at hun har en meget selvgående og kunnskapsrik stab.

- Vi har solgt over all forventning, forteller Glenn Ringheim Westlien, salgskonsulent hos Møller Bil på Jaren. Han opplyser at salgsstart og verdenspremiere for ID.4 GTX var 29. april, men mange hadelendinger hadde forhåndsbestilt bilen. - Dette er en sporty og prisgunstig SUV som passer alle som har en aktiv livsstil og trenger god plass, sier han, og mener denne elbilen har slått spesielt godt an på Hadeland på grunn av firehjulstrekk og stor rekkevidde.

- Hvis alt går etter planen håper vi å kunne invitere nye og eksisterende kunder innom på en kaffekopp i nye lokaler i løpet av August. Vi gleder oss enormt, hilser Kari Mette.

PRISVINNER OG TOPPSKÅR Bilen er sikkerhetstestet av anerkjente Euro NCAP, og fikk toppskår og fem stjerner. I tillegg ble den altså kåret til årets bil i verden i 2021, av World Car Awards. Dette er kanskje bilverdenens aller gjeveste utmerkelse. Juryen består av biljournalister fra hele verden, og de la vekt på at ID.4 er en elektrisk familiebil med god plass, god rekkevidde, avansert teknologi og høyt sikkerhetsnivå. Glenn understreker at også ID.4 er spesialkonstruert for el-bilteknologi på Volkswagens egenutviklede MEB-plattform, som resten av bilene i ID-serien.

Bank og Eiendom Hadeland

Eiend o

m

nk a B

Erling Levang

Kari Ingeborg Brokerud

Trine Skattum Rikoll

Audun Ødegård

Banksjef

Finansrådgiver

Eiendomsmegler

Daglig leder /eiendomsmegler

erling.levang@dnb.no • 915 04800

kariingeborg.brokerud@dnb.no • 915 04800

trine.skattum@dnbeiendom.no • 400 74 612

audun.odegard@dnbeiendom.no • 993 58 609

Lene Aaserud Larsen

Cecilie Bjøralt

Edvin Eikland

Finansrådgiver

Finansrådgiver

lene.aaserud.larsen@dnb.no • 915 04800

cecilie.bjoralt@dnb.no • 915 04800

Eiendomsmeglerfullmektig edvin.eikland@dnbeiendom.no • 416 78 869

Martin Høgberget Fagansvarlig /eiendomsmegler martin.hogberget@dnbeiendom.no • 906 98 335

Vi er her. For at du skal være i forkant. Storgata 21, 2750 Gran 22


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Lupro, lokal bedrift med mange bein å stå på Lupro er en tiltaksbedrift som dekker behovet for varig tilrettelagt arbeid i kommunene Gran og Lunner. Det er totalt 35 tiltaksplasser ved bedriften. Dette er en bedrift som eies av Lunner Kommune. Det står i vedtektene at eventuelt overskudd, skal føres tilbake inn i driften. - Så slik sett viser folk samfunnsansvar ved å handle av oss, sier Terje Gundersen, daglig leder i Lupro.

Hei! Kom og besøk oss på Gla’dager i Gran 11. og 12. juni 2021

Tekst og foto: Marit B. Skoglund Per i dag er det syv ulike produksjons­ avdelinger i Lupro: Snekkeravdelingen, som lager flotte håndfaste snekkerpro­ dukter, som bord, taburetter, utemøbler, barnemøbler etc. Dette har blitt svært etterspurt den siste tiden. Bokbinderiet, som er et av få som binder bøker på gamlemåten. Det vil si at de kan binde inn en bok uansett format på arkene. Grafisk avdeling, her trykkes og utformes trykksaker, som visittkort, bannere, målsegl, det trykkes logo på klær og mye mer. Gjenbruksbutikken, her selges brukte ting, som møbler, klær, husge­ råd og mye annet. Tingene som selges er rene og hele og kundene kommer gjerne tilbake. Folk kan også levere gjenstander til butikken. Vaskeriet mottar tøy til vask og rulling. Samt at de i vaskeriet også vasker alt av kopper og kar, pluss klær som skal selges i Gjenbruksbutikken. Cafè Lu, er et spisested, som også driver med catering og utleie av lokaler. Gjenvinningsstasjonen, hvor folk kan levere sortert avfall i anviste containere. Daglig leder Terje Gundersen oppfor­ drer folk til å ta en tur innom standen

BARNESTOLER OG BORD

Lupro AS

FUGLEMATER

ØL- OG BRUSKASSER

Roalinna 28 2740 Roa firmapost@lupro.no lupro.no

til Lupro på årets Glad Dager. - Vi kom­ mer til å ha med oss mange av produk­ tene fra snekkeravdelingen, som virkelig har fått et oppsving den siste tiden, sier han. Terje ønsker også å fortelle at Lupro har tillatelse til å utføre sikker­ hetsmakulering. Det er noe man fra tid til annen kan ha bruk for. - Ikke sot ned pipa di med å brenne papirer i ovnen, lever dem heller til oss, så makulerer vi dem for deg, oppfordrer Terje.

UTEGRUPPER

For spørsmål om våre andre treprodukter kontakt: Arne på 408 00 601 eller arne@lupro.no FLOTTE BORD

Bedriften er stolte av alle produktene de produserer, og tjenestene de leverer. - Kikk gjerne innom hjemmesiden vår www.lupro.no eller besøk oss på Roa, oppfordrer Terje.

AVFALLSKASSEHUS

Ring oss på 61 32 49 60

HELELEKTRISKE MUSTANG MACH-E

KLAR FOR PRØVEKJØRING NÅ! Vi sees under GLA’ DAGENE på Gran!

Autovision

Hønefoss 3511, Gigstads vei 24 Tel. 977 78 500, www.autov.no 23


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

Gran og Lunner kommune har delt ut én million kroner:

GJØR NOE EKSTRA FOR BARN OG UNGE I SOMMER! Vi er ikke ferdig med koronapandemien, og fortsatt er anbefalingen fra høyeste hold å reise minst mulig i ferien. Derfor håper både kommunene og kulturkontoret at mange vil være med å arrangere tidenes aktivitetssommer for de unge, selvsagt innenfor gjeldende smittevernregler. Allerede nå kan du velge og vrake blant mer enn 50 aktiviteter i hele skoleferien. Og uansett hva du velger er deltakelsen gratis! Dette hadde ikke latt seg gjøre uten et rundhåndet tilskudd fra Utdanningsdirektoratet til kommunene. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Kulturkontoret Inger Reidun Fleischer i Ung Hadeland forteller at det ved tildelingen ble stilt krav om at aktivitetene må ha et kulturelt, sosialt eller faglig innhold. Aktiv sommer er for ungdom fra grunnskoletrinnet, spesielt beregnet på aldersgruppen 5. til 10. trinn. - Det har blitt jobbet på spreng i kommunene for å realisere et bredt aktivitetstilbud til sommerferien i år, forteller Inger Reidun. - I tillegg til kommunenes egne aktiviteter, har det kommet inn mange gode forslag fra andre, og vi tror at alle vil finne noe blant aktivitetene som vekker interesse og som de har lyst til å delta på, sier hun. - Er du ung på Hadeland, kan du være med å sykle Rallarve-

gen, delta på Kompani Lauritzen i Sølvsberget, på vannaction-camp på Hauerstranda eller hyttetur på Åstjern. Sistnevnte aktivitet er et samarbeid med Randsfjordmuseene og Glass­ låven. Og vi må heller ikke glemme UKM-uka, som starter 2. august. Se egen faktaboks med utdrag av programmet! Alt er nå klappet og klart, og kick-off er 12. juni, altså f.k. lørdag. Da blir det mye info om de forskjellige aktivitetene på Meieritråkket i Gran, og det åpnes for påmelding. Aktivitetene bekjentgjøres fortløpende i kulturkontorets aktivitetskalender, også tilbudene som kommunene står bak. Alle aktiviteter har et begrenset antall plasser for å ivareta smittevern, så på lørdag vil det være «først

til mølla» på www.kulturhadeland.no/aktiv-sommer! Det kan være tøft å få satt livet på pause som ganske ung, og koronapandemien rammer barn og unge mye hardere enn mange er klar over. Har du lyst til å gjøre noe ekstra for barn og unge denne sommeren, ta gjerne kontakt for å bidra med alt fra transport til matlaging. Ung Hadeland søker også ungdom som vil lære bort noe de brenner for og som kan bistå under de forskjellige aktivitetene i sommer. Derfor oppfordres foreldre til å be ungdom over 15 år å ta kontakt, og noen av søkerne vil så få tilbud om sommerjobb, sier Inger Reidun Fleisher i Ung Hadeland ved Kulturkontoret for Lunner og Gran kommuner.

UTDRAG FRA PROGRAM AKTIV SOMMER Du har mulighet til å være med på mer enn 50 aktiviteter hele sommeren! Alt er gratis! Påmelding åpner 12. juni kl. 10.00 på KulturHadeland.no/aktiv-sommer. Begrenset antall plasser! Ung Hadeland – HELE SOMMEREN Chili-summer, cross & speedway, graffiti, gaming/ eSport, 1000fryd, vannaction, Kompani Lauritzen og mye mer.

Idrett – HELE SOMMEREN Fotball, turn, klatring, kajakk, sykkel, skateboard, rulleski, rulleskøyter, racketsport, pil & bue, hopp, orientering og mye mer.

UKM 2. – 6. AUGUST: Musikk, dans, teater og tekst.

Hytteturer: Åstjern 20.-22. juni eller 23.-25. juni. Friluftsliv, kunstnerliv og Mord på museet.

24

Sjoa 5.-6. juli: Rafting, juving og lavvo Rallarvegen & Finse: 2.-3. august: Store naturopplevelser med tog og sykkel.


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Aktiv

Sommer GRATIS sommerferie! Program og påmelding: KulturHadeland.no/aktiv-sommer

KUNST

ARENA LUNNER BADE

SOMMER

HAD

R

HAD

EL

Fritid for alle AND

AND

K U LT U

R

EL

K U LT U

HYTTETUR GØY FOTBALL MUSIKK SAMMEN #UngHadeland Telt GAME ACTIONCAMP Kano TUSENFRYD DRIFTING VOLLEY Fiske VENNER CHILL Sol BADEPARK UKM RALLARVEGEN Teater

25


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

KJØLIG PÅ SOVEROMMET Noen liker det kanskje hett på soverommet, men skal du sove godt er frisk og kjølig luft det beste. Varmepumper til kjøling har blitt veldig populært. Tekst: Kari Isingrud klarer det gode salget med tette hus og høye sommertemperaturer. Varmepumpe &Service tilbyr gratis befaring, og inviterer gjerne til en prat under Gla’dagene. Da er bedriften som vanlig på plass på stand i Gran.

NYT SVALE NETTER PÅ VARME DAGER

- Folk vil sove om natta, fastslår Nils Harald Martinsen, daglig leder i Varme­ pumpe & Service AS på Roa. Han forteller at salget av små varmepumper for soverom virkelig tok av i fjor. Dette er en relativt ny trend og han forventer at etterspørselen blir stor også i år. - Det koster lite å kjøre en varmepumpe om sommeren, sier Nils Harald. Og det er ikke bare kjøleeffekten som hjelper på nattesøvnen. Han understreker at pumper med luftrensing bidrar til et sunt inneklima, og at dette er spesielt viktig på soverommet. Dette er fint for alle, men har aller størst betydning for folk med astma eller allergi, mener han. HAR STAND PÅ GLA’DAGENE - Vi solgte sikkert over femti pumper i juni fjor, forteller Nils Harald og for-

Kom innom vår stand i helgen - Vi svarer på dine spørsmål om oppvarming og kjøling!

Nils Harald Martinsen i Varmepumpe & Service har kjente merker, og tilbyr varmepumper til et hvert behov. Foto: Kari Isingrud.

«Konfirmanten – den unge, men litt voksne med en spennende verden foran seg.»

Bestill konfirmasjonsfotografering i dag!

Storgata 36, 2750 Gran

bt@btstokke.no

61 33 05 78 / 922 99 716

btstokke.no

26


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Eksperthjelp til bedrifter

Med lang fartstid på Hadeland Opsahl Begravelsesbyrå rundet 30 år i fjor og har med det en solid fartstid her på Hadeland. En av grunnleggerene, Anne Be­ ate Wien Opsahl er fortsatt med i firmaets daglige drift. Firmaet startet opp i 1990, da med to ansatte i små stillinger. Nå sysselset­ ter de 4 medarbeidere på full tid. De er profesjonelle gravferds­ konsulenter alle sammen, og alle kan gjøre alle jobber i firmaet. – Sånn må det nesten være i en bedrift som vår, sier Anne Beate.

Det er godt kjent at Hapro Jobb og Karriere hjelper arbeids­ søkere med å komme i arbeid. Tilbudet om bistand til bedrifter er langt mindre kjent. Disse tjenestene er gratis og skal bidra til å holde ansatte i den jobben de allerede har. Tekst og foto: Kari Isingrud - Jeg vil særlig trekke fram tjenestene Kompetansepluss og Ekspertbistand, sier administrerende direktør Åge Skinstad.

Tekst og foto: Marit B. Skoglund

Han forklarer at Kompetansepluss er en ordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter som de ansatte trenger i jobben sin. Dette kan være for eksempel digital kompetanse, norsk eller regning. Vi samarbeider med Kompetanse Norge, og tilbyr gratis kurs forteller Åge.

Firmaet leverer komplette løsninger i forhold til gravferd. Det betyr også at de leverer nye gravsteiner og tar på seg oppussing, oppretting, vask og navnepåføring på gamle steiner. - Det er slik at kundene har høye forventninger til den jobben vi skal gjøre, det er en jobb hvor det ikke er rom for feil. Alle har en forventning om hvordan for eksempel begravelsesseremonien i kirka skal være, forteller Andris Melaas. Paul Arne Opsahl drar fram at de har en unik arbeidsplass i alle de flotte tradisjonsrike kirkebyggene som finnes her på Hadeland. - VI er tett på kulturhistorien hver dag, sier han. I Opsahl Begravelsebyrå har de vakt 24 timer i døgnet, alle ukedager. Det vil si at en eller to av de 4 ansatte til enhver tid bemanner telefonen og er klare til å reise ut når noen har gått bort. - Det er en service som er nødvendig, sier Terje

Fra venstre Paul Arne Opsahl, Terje Heggen, Andris Melaas og Anne Beate Wien Opsahl.

Heggen som er den sist ansatte, og som også er inne på eiersiden i byrået. Begravelsesbyrået har hovedkontor på Gran, men de har også et avdelingskontor på Harestua. Både på Gran og Harestua samarbeider de tett med Blomsterhandleren som også har butikker begge steder.

Han vil også trekke fram Ekspertbistand som skal bidra til å løse vanskelige sykefraværssituasjoner. Da er Hapro en kompetent og nøytral tredjepart som hjelper til med å finne gode løsninger for både arbeidstaker og arbeidsgiver. Tjenesten er finansiert via Nav. Jobbkonsulent Robert Langseth understreker at Hapro allerede har et svært godt samarbeid med næringslivet i regionen, men at det alltid trengs flere utprøvingsplasser for arbeidssøkere. - Målet er at de skal komme ut i lønnet arbeid, og at det blir en god jobbmatch både for arbeidsgiver og for deltaker, sier han.

Det siste halvannet året har det kommet opp nye digitale løsninger i forhold til dødsannonser, minnesider og så videre. De tilbyr også strømming av seremonien i kirkerommet dersom kunden ønsker det. Gå gjerne inn på nettsiden www.opsahlbegravelsesbyra.no og se hva de tilbyr der.

Administrerende direktør Åge Skinstad i Hapro Jobb og Karriere.

Utprøvingsperioden er kostnadsfri, og jobbspesialistene fra Hapro deler gjerne sin kompetanse om arbeidsinkludering. Om utprøvingen senere fører til ansettelse er erfaringen at arbeidsgiver får dyktig og stabil arbeidskraft.

VELKOMMEN TIL FINT-UTEMILJØ!

Alt innen transport og avfallshåndtering!

Vi formidler og selger hagerelaterte produkter til deg og din hage. Trenger du rekkverk, hagestue, bålpanne eller blomsterkasser så ta kontakt med oss. Vi har det meste i aluminium, glass og cortenstål. Vi hjelper deg å realisere din hagedrøm.

Mohagasvingen 2, 2770 Jaren Tlf: 909 16 920 www.csh.no

Praktisk gave til enhver anledning!

Fint-utemiljø

For kjøp og informasjon se www.hadelandskortet.no

Kongsli 3 2270 Jaren Tlf: 99 43 12 23

Kontaktinformasjon:

www.fint-utemiljo.no

post@hadelandskortet.no - tlf. 98 21 11 33 27


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

LOKALT OPPDRAG FOR

GULBRANDSEN & OLIMB Med en fartstid på 24 år i markedet, har elektroinstallasjons­ firmaet i Mohagen bred erfaring innen sitt fag. De ca. 50 ansatte har i alle disse åra tatt på seg serviceoppdrag på hele Hadeland og ikke minst i Oslo-området. De har, takket være sin kvalitets­ bevissthet, fått et solid fotfeste i et stadig mer presset marked. Firmaets hovedkontor ligger i Oslo.

Mette Gjerdingen jobber som bookingmedarbeider ved Hadeland Taxi i Storgata i Gran.

HADELAND TAXI ER SERTIFISERT SOM MILJØFYRTÅRN

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Gulbrandsen & Olimb

Hadeland Taxi har siden 2006 vært et interkommunalt samarbeid innenfor drosjenæringen på Hadeland. - Bookingsentralen tar seg av transporttjenester for biler på hele Hadeland, forteller Erik Pettersvold, som er fungerende daglig leder i bedriften. Hadeland Taxi eies av de tre gode, gamle hovedsentralene på Hadeland, nemlig Gran Taxi, Lunner Taxi og Jevnaker Taxi, og de kan rose seg av å være en av de største aktørene innen næringa i området som før het Oppland Fylke.

Nå om dagen er det ferdigstillelsen av nye Jaren stasjon som har hovedfokus. Der skal det bygges ny driftsbygning og en helt ny overgangsbru for passasjerer. Det er Bane Nor som står bak prosjektet, og Gulbrandsen & Olimb er med som underentreprenør. Både driftsbygning og bru skal være ferdig i løpet av høsten. Det legges hele tiden vekt på å være et konkurransedyktig, faglig, teknisk og miljømessig selskap på et høyt nivå. Prosjektleder Arild Gulbrandsen i firmaet har allikevel merket en viss stillstand i markedet nå i koronatiden. Han håper at samfunnet snart er tilbake i sitt gamle gjenge, og minner om at de ansatte tar på seg både små og store oppdrag, alt fra én stikk-kontakt til store prosjekter. Du behøver heller ikke vente lenge for å få oppdraget utført.

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Hadeland Taxi Sommeren 2020 ble Hadeland Taxi godkjent som miljøfyrtårn-bedrift. Det er ikke bare sentralbordet i Storgata i Gran som er med i sertifiseringen, men også alle bilene som kjøres på Hadeland. - Koronapandemien har satt sitt preg på oss, akkurat som for mange andre bedrifter. Oppdragene er blitt vesentlig mindre, og det hele er blitt mer uforutsigbart enn før mars i fjor, forteller Pettersvold. - Det har i hele perioden vært biler tilgjengelig og på

-Vårt mål er å ha fornøyde kunder og vinne ytterligere andeler i et konkurransepreget marked, sier Arild Gulbrandsen i Gulbrandsen & Olimb.

vakt over hele Hadeland, døgnet rundt. Vi har hatt gode smittevernsrutiner, og det er derfor trygt å kjøre taxi selv om pandemien herjer. - Hvis vi har fått oppdrag fra smittede personer eller noen som er usikre på om de er smittet, har vi overlatt transporten til andre, legger han til. - Vi i Hadeland Taxi ønsker alle en riktig god sommer og høst, og trenger du trygg transport, er det bare å kontakte oss! sier Erik Pettersvold.

Alt innen sterkstrøm og svakstrøm Gulbrandsen & Olimb AS Elektro Installasjon har i dag 9 servicebiler med det vanligste materiellet som benyttes til serviceoppdrag. Da blir arbeidene utført raskt og effektivt. Vi er pålitelige og har konkurransedyktige priser. For oss er det viktig å finne den rette løsningen som kunden vil ha. Vi kommer på befaring uten forpliktelser. Se også vår nettside: www.gulbrandsen-olimb.no

5

års garanti

Elfag-elektrikeren garanterer kvaliteten av sine arbeider, materialer og utstyr i 5 år.

Varmepumper Vi monterer varmepumper fra Mitsubishi. Varmepumpeanleggene blir montert og idriftsatt samt tilkoblet spenning.

Elsjekk Vi utfører elsjekk og internkontroll av bolighus og leiligheter. Vi er godkjent fra Det Norske Veritas for brannforebyggende el-kontroll i bolig og internkontroll av landbrukseiendommer.

Bedrift Vi installerer alle typer anlegg innen vårt fagområde, samt alt innenfor sterk- og svakstrømsrelaterte arbeider. Vi har siden oppstarten i 1997 installert større anlegg som deler av sykehus, store kontorbygg, skole og hotellbygg.

2770 Jaren. Tlf: 61 33 55 51 / 41 03 00 80 Mail: arild@g-o.no

28


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

GARASJEPORTER SOM LIVSSTIL

CRAWFORD GARASJEPORTSPESIALISTEN Innlandet

Per Arne Monsrud har drevet med montering av garasjeporter i over 34 år nå. Han driver bedriften sammen med kona Lisbeth, som er styreleder. - Så du kan si at Østlandet Portcenter as, er en familibedrift ja, nikker Per Arne.

Ta kontakt i dag for CRAWFORD GARASJEPORTER! De som bestiller port innen utgangen av juni får GRATIS TRÅDLØS KODELÅS! Tlf. 957 80 619.

Tekst og foto: Marit B. Skoglund Han reiser rundt på store deler av Østlandet og monterer garasjeporter til privatpersoner. -Vi leverer kvalitetsporter fra Crawford, og kvalitet lønner seg, sier Per Arne. Han er 70 år, men han ser ingen grunn til å gi seg i arbeidslivet så lenge helsa holder. Han er glad for at hobbyen som han kaller dette, også er jobben hans. - Så lenge jeg har arbeidsiveren og helsa i behold driver jeg på, sier han.

e-post: per-arne@p-o.no www.p-o.no

AIRCONDITION

Per Arne monterer garasjeporten din når det passer for deg. - Jeg må jo være fleksibel og stille opp når kunden har mulighet. Portcenteret Østlandet as, ble startet i 2014, men han dreiv også med montering av garasjeporter i mange år før dette. En endring han ser er at det nå for tiden går mest i doble garasjeporter, og alle skal selvsagt ha garasjeportåpner. - Men vi leverer også enkle porter. Og de fleste ønsker jo å få garasjeport og åpner ferdig montert, og klart til bruk, sier han.

Teknologi man føler.

Kontakt oss for gode tilbud på GLA’DAGENE

Gratis befaring: Tlf/SMS: 481 11 781

Distriktet Per Arne betjener er stort. Han monterer i hele gamle Oppland fylke, samt fra Elverum og ned til Kongsvinger i gamle Hedemark. Han monterer også i distriktet fra Hønefoss og opp til Geilo. - Så det blir noen kjørerturer i løpet av året, sier den blide garasjeportmontøren. Portcenteret Østlandet as, skreddersyr garasjeportløsningen for deg og kommer gjerne på gratis befaring. Ta kontakt på telefon 957 80 619 eller besøk vår hjemmeside på www.p-o.no, sier Per Arne samtidig som han ønsker alle en riktig god sommer.

Per Arne Monsrud i Østlandet Portcenter as.

Kampanjeperiode 31. mai - 30. juni

Kupp! Broil King GASSGRILL GEM 310/320

Gem 310/320 er en solid gassgrill med 3 brennere og en effekt på 8,8 kW. Grillrister i støpejern, termometer og frontpanel i rustfritt stål.

3 490,-

Gardena ROBOTKLIPPER MINIMO 500

Gardena Silenio er egnet for små gressplener på opptil 500 kvadratmeter og styres fra telefonen via bluetooth.

7 490,-

Ooni PIZZAOVN KODA GASSDREVET

Ovnen drives med gass som til vanlig gassgrill. Stekeflate 30cm, og langsgående gassbrenner i bakkant av ovnen.

3 990,-

MORSTADVEGEN 1, 2750 GRAN. TLF. 22 51 01 91 29


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

FESTIVALSOMMER En sommerdag på Hadeland En Sommerdag på Hadeland er en ny tradisjon som starter i 7. august i år. Et samarbeid mellom Asle Beck, Rebels Music og ToiToiWien skaper en rolig dag utenfor Brovoll Skistue, et stort område med god plass. Her blir det konserter fra kl 15:00 og utover kvelden med Asle Beck og et

knippe musikervenner han har. En ujålete konsert med norske artister som synger norske låter. Nærhet til naturen og lave skuldre er oppskriften på denne nye tradisjonen som skal vare i mange år. Billetter finner du på Kulturhadeland.no

Kultur mot kreft Kultur mot kreft settes opp for 4. gang og denne gangen i Størenslunden Park i Brandbu. I år satser vi stort på et show som publikum sent vil glemme. Det vil bli lokale artister som Eli Kristin Hanssveen, GoodVibe Showteam, Musikklinja på Hadeland VGS og hele Norges Wenche Myhre m/Band! Det kommer også en familie som

Nå blir det fest igjen! FESTAFTEN Festivalen avsluttes på vanlig måte med festaften for voksne – og det loves skikkelig trøkk. De gamle rockerne i CC Cowboys skal dele scenen med fyrverkeriet Ida Maria, før kvelden rundes av med Norges beste liveband, Loveshack - som vil gi deg 80-tallet tilbake. Ruben

Den 13. og 14. august er det klart for Randsfjordfestivalen på Jevnaker. - Vi har bestemt oss, vi vil arrangere. Folk fortjener en fest nå, derfor satser vi selv om det er usikkerhet rundt hvilke retningslinjer som vil gjelde i august. Vi føler oss uansett sikre på at vi skal kunne klare å gjennomføre, men med noen forbehold i programmet, sier Espen Hagen som er festivalansvarlig i Stiftelsen Randsfjordfestivalen. På fredagen og dagtid lørdag vil det være aktiviteter, show og konserter for hele familien. De største forbeholdene vil nok gjelde aktiviteter på land, men badepark blir det garantert.

- For å avslutte fredagskvelden blir det familiekonsert med artisten Ruben. Det gleder vi oss veldig til. Vi har fortsatt P3 Gull øyeblikket hans i 2019 fra The Twist på Kistefos Museum friskt i minne. Vi måtte bare få han tilbake til Jevnaker, smiler Hagen. Et annet kjent trekkplaster er showet til Vennebyen. Karakterene fra den kjente barne-TV serien vil stå på scenen lørdag, etterfulgt av show med Randsfjordfestivalens egen maskot, Tømmer-Truls, og tømmerløp på Randsfjorden. Det jobbes også med å få på plass en markedsplass med boder på lørdagen, forhåpentligvis med lokale matprodusenter.

- Kvelden vil også krydres med et par artister til. En av dem er Thorleif Bratval fra Jevnaker. Han kommer med ny musikk og nytt band. Vi fikk en smakebit på frivilligfesten etter forrige festival og det var veldig bra, røper festivalansvarlig og legger til at siste artist avsløres i løpet av sommeren. Store deler av programmet er dermed klart for Randsfjordfestivalen, men den frivillige stiftelsen jobber ikke bare med festival. I hele sommer drifter de Randsfjord badepark – en svær lekeplass med mange ulike sklier, madrasser, trampoliner og leker, som alle flyter på vannet. Vel verdt et besøk – både festivalen og badeparken.

30

CC Cowboys

Foto: Geir Hansen

skal fortelle sin historie om det å miste et barn til kreft. Lisa Tønne er konferansier. Sceneshowet er blitt oppgradert til noe av det største vi har sett på Hadeland til nå. Dette vil du ikke gå glipp av! Billetter slippes 20. mai og vi regner med billettene forsvinner fort. Gjeldene smittevernregler blir selvsagt overholdt.


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

PÅ HADELAND Pønk, rock & harde kår Tre år, to barn, et hus på landet og en pandemi etter forrige plate er omsider Oslo Ess sitt sjette album ute og utendørskonsert på Harestua booket lørdag 26. juni.Kulturbruket Gamleskolen står bak sommerfesten hvor også Adam Douglas spiller med fullt band. OSLO ESS Tekstmessig slår Oslo Ess fortsatt fra fabrikkgulvet og

oppover, og jakten på den store meningen og lykken fortsetter. Fortellerevnen til

Oslo Ess

denne gjengen har fortryllet rockepublikum i over ti år nå, og på «Pønk, rock & harde kår» fortsetter bandet å skrive på sin karakteristiske personlige måte med låter om ekteskap, venner som mister foreldre, barn, ja rett og slett voksenlivet som banker på døren. ADAM DOUGLAS Adam Douglas har lagt bak seg to studioalbum, ett livealbum og en lang rekke konserter land og strand rundt. 5. mars var det endelig tid for hans tredje fullengder, en midtlivsanalyse som har fått navnet «Better Angels». Og i den anledning blir det selvsagt også turné, og hva er vel mer naturlig enn å spille i hjembygda Harestua? Billetter til begge konsertene lørdag 26. juni finner du på KulturHadeland.no

Adam Douglas

Gjentar suksessen Stein Torleif Bjella og Hedvig Mollestad Trio er årets navn på Gigg i Gokk – en helt unik festivalopplevelse langt til skogs. Hvis du gikk du glipp av legendarisk Gigg i Gokk for to år siden, da Raga Rockers og Ida Maria skapte magi i skogen, får du en ny mulighet lørdag 21. august. Stein Torleif Bjella er en av våre aller største visekunstnere, og vil passe perfekt i skogen på Åstjern. Han leverer melodier og historier med en spesiell formidlingsevne. Hedvig Mollestad Trio er ute med et nytt kritikerrost album som har høstet en rekke 6-ere. De blander

rock, prog og jazz – et skikkelig fett live-band. Anton Ruud fra Harestua, med trio, spiller melodisk viserock med norske tekster – rått og sårbart. Arrangør for festivalen, Åstjern og Aleksandersen Lyd & Lys, lover en eksklusiv og velprodusert festival i trygge rammer. Festivalen går over én dag og med begrenset antall billetter. Det blir mulighet for parkering, telting eller overnatting i hytter.

Kulturkraft Hadeland presenterer en aktiv og kulturell sommer og høst på Hadeland 10.-12. juni: 26. juni: 26. juni: 7. august:

Gla’dager i Gran Sagstokk - Sommerfest Gamleskolens sommerfest En sommerdag på Hadeland

13.-14. august: 21. august: 28. august: 12-18. september: 31

Randsfjordsfestivalen Gigg i Gokk Kultur Mot Kreft i Størenslund Den Norske Potetfestivalen


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

NYE KONSEPTER I KULTURSALEN Selveste Arild Andersen til Brandbu

Hadeland kultursal rigger om til klubbkveld med lokale artister av nyere dato, men som også har markert seg utenfor regionen. Maks 200 billetter. Hvis været og smitteverntiltakene holder, så flytter konsertene ut på Kulturterrassen. Serveringen gjør at det blir 18 års aldersgrense.

Etter mange avlyste konserter ser det nå lysere ut. Fredag 11. juni blir det igjen konsert på Huset i Brandbu. Tekst: Øystein Gjertsen, bookingansvarlig Hadeland Jazzforum - Vi gleder oss til å åpne dørene for første konsert i år. Med avlyste konserter store deler av 2020 og våren 2021 har vi stort håp om at første konsert vil gå av stabelen 11. juni. Vi er svært glade for det, og at det blir Arild Andersen group synes vi er ekstra stas, sier Kari Andersson, leder i Hadeland Jazzforum.

Tekst og foto: Hadeland Kultursal Hadelandsrock har lange tradisjoner og fostra artister som Kåre and the Cavemen, Hjerterknekt, Trøste & Bære og mange flere. Lørdag 19. juni er det nettopp Hjerterknekt som leder an sammen med Anton Ruud og Johanna Demker. Sistnevnte har solgt millioner i americana-sjangeren men kommer med nytt band og nytt album, mens Anton Ruud er en norsk rocks store poeter. Til høsten blir det klubbkveld den 23. ­oktober. Eystein Hagen har store overraskelser på gang, og får med seg Barske karer og Lewi Bergrud. Et annet, nytt konsept, er Hermundstadfestivalen. «Norges Ultimate Entertainer» - Rita Eriksen - fremfører sangene til avdøde Bjørn Anders Hermundstad. Hun får god hjelp av Trond Amlie fra Trøste & Bære og en lang rekke andre musikere og artister, og vi kan garantere at det blir siste sjansen til et live gjenhør med musikken som tok nasjonen med storm i over 20 år.

Andersen (75) har besøkt oss en rekke ganger i klubbens snart 40-årige historie, og det har vært en like stor suksess hver gang. Hans karriere går tilbake til midten av sekstitallet. Ett av hans kjennetegn er at han i alle år har samarbeidet med yngre musikere som senere har gjort karriere på egen hånd. Nils Petter Molvær og Tore Brunborg var 23 år da Andersen startet Masqualero i 1983. Vi har gode minner med gruppa på Pers Mat- og Vinhus midt på 80-tallet.

OVERSIKT: 19.06 Klubbkveld #1: Hjerterknekt, Johanna Demker, Anton Ruud 06.08 UKM - Aktiv sommer show 21.08 Bjarte Tjøstheim: Det går betre no 26.08 Knut Marius Djupvik - vinner av Stjernekamp 12.09 Nos Alter synger Beatles 17.-18.09 Potetfestivalen i kultursalen 21.09 Hadeland jazzforum: Mike Stern og Jan Gunnar Hoff Group 26.09 Nordic Tenors 23.10 Klubbkveld #2: Lewi Bergrud, Barske karer og Eystein Hagen med band 27.11 Hæljeswingen Storband med Leif Anders Wentzel 03.-05.12 Juleshow 08. 12 Bjarte Hjelmeland

Kari Anderson kan fortelle at han i år turnerer med disse flotte musikerne som alle er vesentlig yngre enn sjefen sjøl: Marius Neset på saksofoner. Han har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Philharmonic og KORK. Helge Lien på tangenter. Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i

Arild Andersen på Huset i Brandbu. Foto: Tore Pedersen /AllbinFoto

Bill Evans lyrikk og Keith Jarretts oppfinnsomhet, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han har gitt ut ti album med sin egen trio. Håkon Mjåset Johansen på trommer, har spilt mye med Trondheim Jazzorkester, men også med mange andre, for eksempel Jan Garbarek, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, og også med selveste Chick Corea! - Alt skal derfor ligge til rette for en stor aften på Huset denne kvelden, og vi håper at restriksjonene på det tidspunktet er såpass myket opp at alle som ønsker det får komme inn og oppleve legenden Andersen sammen med sine flotte musikere, avslutter Kari Andersson.

HANDLE LOKALT HOS VÅRE MEDLEMSBEDRIFTER! Navn

Telefon

Lokalisering

BANK - FORSIKRING - EIENDOMSMEGLING DNB 915 04 800 DNB Eiendomsmegling 48 29 40 00 Eiendomsmegler1 61 32 70 20 Gjensidige Forsikring 91 50 31 00 Nordea 48 10 09 95 Sparebank1 Gran 02130 Varig Hadeland Forsikring 61 32 72 50

Storgata Storgata Smietorget Granstunet Granstunet Smietorget Storgata

BIL Mohagen Bil Møller Bil Gran

Mohagen Mohagen

61 39 50 00 24 03 37 50

BOKHANDEL OG LEKER Norli Bokhandel

61 33 25 05

Smietorget

DAGLIGVARER OG KIOSK Coop Extra Hadeland Landhandel Spar

61 33 82 30 91 19 16 52 61 33 16 94

Gran Handelspark Storgata Smietorget

ENTREPRENØRER, BOLIGBYGGERE OG HÅNDVERKERE BoligPartner 47 80 17 00 Gjøvik Gulbrandsen & Olimb 61 33 55 51 Mohagen Hbolig / Vestlandshus 91 38 16 71 Jaren Mjønvald Snekkerverksted 99 26 31 66 Nordbohus 61 13 92 50 Gjøvik Norgeshus Hadeland 97 66 86 24 Storgata Sørbråten Blikk og Ventilasjon 91 82 10 34 Jaren FRISØR, HELSE, VELVÆRE OG TRENING Anitas Noa 61 33 43 00 Apotek 1 Granstunet 61 31 32 60 Apotek 1 Smietorget 61 31 38 90 Cebrina Hårstudio 61 33 96 40 Feelgood Gran 90 63 61 14 Gran Hudpleieklinikk 61 33 20 33 Hadeland Treningssenter 61 31 36 50 Jacobsen Holding 90 03 42 50 Helsekosten 96 00 86 00 Parfymeriet Skin Tonic 61 01 00 64 RB Fysio 46 65 14 94 Tråkket Frisør 61 33 09 30 Vita Exclusive 61 33 00 18

Storgata Granstunet Smietorget Smietorget Storgata Storgata Gran Handelspark Storgata Granstunet Gran Gran Sentrum Gran

Navn

Telefon

Lokalisering

GÅRDEIERE Arja Eiendomsutvikling Gran Almenning Eiendom Gran Handelspark Gran Senter Hadeland Eiendomsdrift Linstad Eiendom TEKplan Hofsbro Eiendom AS TG Eiendom Vassenden Park

41 03 00 80 61 31 30 50 47 07 00 40 90 57 97 17 90 88 90 88 90 89 98 27 40 06 19 61 41 03 00 80 61 31 96 30

Gran / Oslo Almenningstråkket Gran Handelspark Gran / Hønefoss Smietorget Gran Gran sentrum Gran Gran Sentrum

INTERIØR, TEKSTIL OG UTSTYR Annes Garn KID Interiør Gjenbruksbutikken Lupro Hadeland Flis & Interiør Traktøren Smietorget

48 00 80 70 94 02 61 33 61 32 49 60 61 33 42 26 98 28 89 91

Storgata Granstunet Roa Storgata Smietorget

KLÆR OG SKO Cubus Dressmann Eurosko Gran Floyd Garant Sko Lindex Match Gran

23 21 89 09 23 21 89 45 47 77 12 38 61 33 0884 46 42 99 04 61 33 19 06 61 33 17 40

Granstunet Granstunet Granstunet Smietorget Smietorget Granstunet Storgata

KONTORBEDRIFTER Accountor Hadeland Azets Insight AS Deloitte Hadeland AS Haugen Regnskap Johnet AS Revisjon & Rådgivning Øst Vekstra Hadeland Regnskap Viken Fiber Visma Software AS

61 31 99 20 46 40 40 00 40 03 41 00 61 31 31 31 61 33 76 70 61 33 88 40 97 07 48 22 61 31 30 30 31 00 40 00 09101

Storgata Gran Sentrum Gran Sentrum Storgata Storgata Gran Øst Storgata Granstunet Gran / Hønefoss Vassenden Park

61 33 77 00 61 33 02 25 61 32 86 13

Granavollen Granavollen Lygna

OVERNATTING OG SELSKAPER Granavolden Gjæstgiveri Hotell Hadeland Lygnasæter Hotell

32

Navn

Telefon

Lokalisering

OVERNATTING OG SELSKAPER Prestmarken Pensjonat Sanner Hotell AS

61 33 12 22 61 33 33 00

Gran Granavollen

SPISESTEDER Bakeriet Smietorget Cafè Lu (Lupro) C’imperial Asian Restaurant & Bar & Nattklubb Lygnasæter Kro Søstrene Stene

46 42 99 13 47 70 86 97 61 33 07 90 61 32 86 13 98 61 63 67

Smietorget Roa Gran Handelspark Lygna Granstunet

SPORT OG FRITID Intersport Gran Sport Sport 1 Hadeland Stonefly

61 31 32 50 40 43 77 73 91 54 83 79

Storgata Smietorget Sagatangen

UR, GULL OG OPTIKK Brillehjørnet Gran Optikk AS Gullsmed Fagerholt Lille Gullkorn S. O. Bang Ur & Optikk

61 33 19 10 61 33 70 20 92 45 36 83 45 41 09 54 61 33 01 30

Gran Øst Storgata Storgata Granstunet Storgata

ANDRE Alfa Sko Buddy Gran Containerservice Hadeland Fotograf BT Stokke Glasslåven Kunstsenter Granstunet Hadeland Eiendomsdrift Hadeland Varmepumpeservice Hadeland Taxisentral Hapro Jobb og Karriere Lavvoutleie.no Lupro Opsahl Begravelsesbyrå Ortopediteknikk Portcenteret Østlandet AS SecPro Securitas Hadeland Smietorget Varmepumpe & Service AS

61 33 69 00 91 33 53 49 90 91 69 20 61 33 05 78 91 34 66 33 47 87 17 21 90 88 90 88 47 71 63 23 61 33 30 00 61 33 95 00 95 72 58 74 61 32 49 60 61 33 27 00 95 25 16 75 95 78 06 19 40 00 79 39 02452 90 11 75 40 97 49 90 00

Vassenden Park Granstunet Mohagen Storgata Granavollen Granstunet Smietorget Brandbu Storgata Brandbu og Gran Jaren Roa Jernbanegata Gran Sentrum Vestre Gran Jaren Hønefoss Smietorget Roa


GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Glasslåven: Etter katastrofen 5. juni 2021 presenterer Glasslåven kunstsenter en spektakulær utstilling med Norges mest betydningsfulle glasskunstner: ­ Ulla-Mari Brantenberg. Utstillingen varer frem til 5. september. Tekst: Glasslåven «Etter katastrofen» er Brantenbergs til nå største utstilling. På sitt særegne vis undersøker hun sosiale forhold og menneskelige irrganger. Hun spør hva som skjer etterpå. Har etterpå en form? Hvordan ser nytt ut etter katastrofen? Svarene kan romme både avmakt, håp og skjønnhet. - Jeg druknet da jeg var tre år. Katastrofen var et faktum. Mamma fant meg og fikk liv i den lille kroppen igjen. Men skaden var skjedd, og den har jeg båret med meg hele livet. Jeg får fysisk vondt når noe uventet og smertelig rammer et menneske eller et samfunn. I en alder av 74 år er det ikke med et retrospektivt blikk hun sikter; alle verkene og installasjonene er laget spesielt til utstillingen, eller satt inn i en ny sammenheng, som vil overraske, forskrekke og fascinere. Brantenberg har selv studio på Glasslåven og nå fyller hun hele kunstsenteret i en utstilling som vil gi publikum en opplevelse av å tre inn i en helt egen verden. - Det mørke i mørket ligger som spirer i frossen jord og venter på varmen i lyset. Det gir håp om noe nytt, lover hun. Kurator: Sølvi Edvardsen Lyddesign: Kim Sølve med Swarms Utstillingen er støttet av Kulturrådet

KAMPKLARE: Aktørene er klare til innsats i Bronsebukkene på Hadeland Folkemuseum i august.

Bronsebukkene klare til kamp Fortid møter nåtid på Hadeland folkemuseum 11. -15. august, når friluftsteateret Bronsebukkene kvesser spyd og sverd i en for­r ykende kamp om liv og framtid.

Ulla-Mari Brantenberg har et langt liv som kunstner bak seg. “Etter Katastrofen” er hennes største separat­ utstilling til nå. Foto: Ingvil Skeie Ljones

Tekst: Jan Reidem Foto: Kathrine Granaasen Spillet om bronsealder-funnet på Grindvoll har gjennomgått mange endringer, både i innhold og scenisk uttrykk. Komponist Tor Ingar Jakobsens musikk og Hanne Brinckers regi gjør årets tallrike aktører og medhjelpere klare til innsats når spillet blåses i gang 11. august.

Plutselig ble det for mye. - Glasset har et eget temperament. Det har også jeg, sier Brantenberg. Foto: Elin Osjord

- Vi skal sørge for at publikum og aktører er trygge, forsikrer produksjons-

leder Kristin Friborg. - Avstandsreglene gjør at tribuneanlegget blir utvidet, samtidig som vi legger ut færre billetter enn vanlig, så folk må være raske med å sikre seg plass, understreker hun. Det er god plass og praktfull natur på museet, noe som utvilsomt vil forsterke en etterlengtet teateropplevelse. Så ingen grunn til å nøle med å skaffe billetter på Hoopla til Bronsebukkene på Hadeland Folkemuseum 11.-15. august.

HADELAND TEATERLAG PRESENTERER FRILUFTSTEATERET

BRONSEBUKKENE på Hadeland Folkemuseum Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

11. august 12. august 13. august 14. august 15. august

kl. 18.30 kl. 18.30 kl. 18.30 kl. 16.00 kl. 16.00

Billetter på www.hoopla.no

Design: Frode Taraldsen

Teaterstykket om Norges mest spennende Bronsealderfunn er endelig tilbake på Hadeland Folkemuseum. Meget begrenset antall sitteplasser pga avstandsregler som er i år. Billetter refunderes om stykket må avlyses.

33


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Velkommen til Gran Regionsenteret på Hadeland

I G R A N 1 6 . T I L 18 . S E P T E M B E R 2021.

• STANDS • GÅGATE • UTSTILLING • BONDENS MARKED • FESTIVALTILBUD • UNDERHOLDNING • AKTIVITETER • KONKURRANSER • FESTIVALAKEVITT

www.potetfestivalen.ghh.no

Glitre SmartBox

⚡ ⚡

Plugges direkte i strømmåleren Gir deg data om ditt forbruk og strømpriser i sanntid

Ta kloke strømvalg basert på strømpriser og smarte analyser. Bli en smartere strømforbruker! Bestill Glitre SmartBox på

glitreenergi.no/strom/glitre-smartbox

34

Nr. 3 Juni 2021


Nr. 3 Juni 2021

GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER

KRYSSORD Nr. 3-2021

Innsent av: Navn:.......................................................................................... Adr.:............................................................................................ Postnr./sted:..............................................................................

Vi inviterer GranToppens lesere til kryssordløsing. Våre trofaste annonsører vil bidra med premie til den heldige vinneren. Premien er et gavekort i Gran Handelssenter på kr 300,-.

Merk svarkonvolutten med GT-kryssord nr. 3 2021. Svarene må være oss i hende innen mandag 31. mai 2021. Løsningen kan også sendes på e-post til: kryssord@ghh.no Løsningen får du i neste utgaveGRANTOPPEN av GranToppen. Nr. 3 Juni 2021

Løsningen sendes til: Gran Handel og Håndverk P.b. 13, 2711 Gran. GRANTOPPEN

GRANTOPPEN

GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER

GAVETIPS 2020

Nr. 3 Juni 2021

GLA’DAGSTILBUD! Med lang fartstid på Hadeland

Nr. 3 Juni 2021

GRAN HANDELSSENTER

Nr. 3 Juni 2021

Eksperthjelp til bedrifter

TORSDAG - FREDAG -harLØRDAG Opsahl Begravelsesbyrå rundet 30 år i fjor og medGlasslåven: det en Etter katastrofen Det er godt kjent at Hapro Jobb og Karriere hjelper arbeids­

solid fartstid her på Hadeland. En av grunnleggerene, Anne Be­ søkere med å kommekunstsenter i arbeid. Tilbudet om bistand til bedrifter 5. juni 2021 presenterer Glasslåven en spektakulær ate Wien Opsahl er fortsatt med i firmaets daglige drift. Firmaet er langt VIKEN FIBER BRINGER RASKT mindre kjent. Disse tjenestene er gratisNETT og skalTIL bidraFOLKET til utstilling med Norges mest betydningsfulle glasskunstner: startet opp i 1990, da med to ansatte i små stillinger. Nå sysselset­ å holde ansatte i den jobben de allerede har. Det er kostbart åvarer byggefrem ut fibernettet på flatbygdene, der det er Ulla-Mari Brantenberg. Utstillingen til 5. september. ter de 4 medarbeidere på full tid. De er profesjonelle gravferds­ grisgrendt og avstandene er store. Men arbeidet går framover, ikke konsulenter alle sammen, og alle kan gjøre alle jobber Tekst: i firmaet. Glasslåven Tekst og foto: Kari Isingrud minst takket være godt samarbeid med forståelsesfulle beboere. – Sånn må det nesten være i en bedrift som vår, sier Anne Beate. - Jeg vil særlig trekke fram tjenestene

Kyllingmix

e kunder

6

Lupro, lokal bedrift med mange bein å stå på GRANTOPPEN

isk, men oppdaget Nå har butikken g selv og kundene.

gjester eller bare a på verandaen en GRANTOPPEN gjerne kjøleskapet kke plass til drikkevarten. Det problemet og da har han tatt em fra butikken. Slik HANDELSSENTER å produsere kasser

T

90

Nr. 3 Juni 2021

Bobilboomen fortsetter Mohagen Bil opplever fortsatt stor interesse for bobiler og campingvogner, men i år har folk vært tidligere ute. I fjor eksploderte etterspørselen litt utpå sommeren, i år kom trykket allerede i april.

Pr. hg. Hei!

Gla’dager torsdag - fredag - lørdag

Sommer

Vi heierApå lokalt n AltGRATIS engasjement! innen 1

råd og mye annet. Tingene som selges er rene og hele og kundene kommer gjerne tilbake. Folk kan også levere gjenstander til butikken. Vaskeriet mottar tøy til vask og rulling. Samt at de i vaskeriet også vasker alt av kopper og kar, pluss klær som skal selges i Gjenbruksbutikken. Cafè Lu, er et spisested, som også driver med catering og utleie av lokaler. Gjenvinningsstasjonen, hvor folk kan levere sortert avfall i anviste containere. Daglig leder Terje Gundersen oppfor­ drer folk til å ta en tur innom standen

Bronsebukkene klare til kamp

Nr. 3 Juni 2021

Aktiv

å etterspørselen. Den stor kapasitet, men eldig populært kan stille på forhånd.

Fricamping har blitt veldig populært

«Etter katastrofen»Kompetansepluss er Brantenbergsog til Ekspertbistand, sier Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Viken Fiber med utbygging av fiber i områder det nå største utstilling. På sitt særegne vis ellers ikke ville vært økonomisk forsvarlig administrerende direktør Åge Skinstad. undersøker hun sosiale forhold og i forhold til april 2020, forteller å bygge i. Det sier seg selv at utbygging Administrerende direktør i Viken Fiber, Tekst: Kari Isingrud menneskelige irrganger. Hun spør hva Mari Marthe. Kundene kjøper gjerne av fibernettet ikke er noen billig affære, Anne Berit Rørlien, forteller at mange forklarer Kompetansepluss er Firmaet leverer komplette løsninger i som skjer etterpå. Han Har etterpå enatform? bruktbil, og Mohagen Bil selger men de strekker seg langt, og tålmodige er ivrige etter å bidra i denne dugnaden Folk er fortsatt entusiastiske for en ordning for opplæring i grunnforhold til gravferd. Det betyr også at Hvordan ser nytt ut etter katastrofen? omtrent 30 % nye biler og 70 % brukte. eiere er opptatt av å tenke langsiktig. utbyggingen avde fibernett norgesferie, sier Mari Marthe Rækstad de leverer nye gravsteiner og tar på seg leggende ferdigheter ansattepå bygda Svarene kan romme bådesom avmakt, håp som Hun opplyser at de har et stort lager - Vi møter forståelse hos Mohagen Bil AS. Hun forteller og skjønnhet. oppussing, oppretting, vask og navnepåtrengerer. i jobben sin. mye Dette kan væreog ikke med bobiler, men om pågangen fortsetminst velvillighet, og vi opplever - Når fiberkablene er lagt i bakken at fjorårets nye bobilkunder melder for eksempel digital kompetanse, norskat de føring på gamle steiner. - Jeg druknet da jeg var tre år. Katastrofleste gjør det de kan for at arbeidet kan Viken Fiber forsyne kundene med tilbake at de elsker ferielivet i bobil. ter er det en liten risiko for at lageret går eller regning. Vi samarbeider med Nr. 3 Juni 2021 GRAN HANDELSSENTER GRANTOPPEN fen var et faktum. Kompetanse Mamma fant meg skal haNorge, god og framdrift. Grunneierne gir Altibox sine anerkjente tjenester for Fricamping har blitt spesielt populært, tomt. Etterspørselen er stor i flere land, og tilbyr gratis kurs - Det er slik at kundene har høye Fra venstre Paul Arne Opsahl, Terje KAMPKLARE: Aktørene er klare til innsats i Bronsebukkene på Hadeland Folkemuseum i august. fikk Heggen, liv i den lille kroppentillatelse igjen. Men internett, tv og telefon til husholdninger og det gjenspeiles i verkstedoppdraog det kan bli en utfordring å skaffe nok forteller Åge. til at vi kommer og graver på forventninger til den jobben vi skal Andris Melaas og Anne Beate Wien Opsahl. skaden var skjedd, og den har jeg båret og bedrifter. Altibox har i mange år på jordene deres, og noen kommer også bobiler til å dekke behovet. Nå jobbes gene. Kundene vil ha ettermontert gjøre, det er en jobb hvor det ikke er med meg hele livet. Jeg får fysisk vondt traktorer og deltar i gravinga! Når rad skåret høyest på kundetilfredshet det på høygir både i salgsavdelingen solceller, større batteripakker, hurtigladentilrettesist ansatte, oguventet som ogHan vilmed ogsårammer trekke fram rom for feil.er Alle en forventning når noe smertelig et Ekspertbistand Lupro en har tiltaksbedrift som dekkerHeggen behovetsom for er varig så kommunene følger opp med nødvenfor tvog bredbåndstjenestene til begge og på verkstedet for å sikre folk den dere og forbrenningstoalett – alt det også er inne på eiersiden imenneske byrået. eller etsom skal bidra til å løse vanskelige om hvordan for eksempel begravelsessamfunn. lagt arbeid i kommunene Gran og Lunner. Det er totalt 35 tiltaksmøter nåtid på Hadeland folkemuseum 11. -15. august, kategorier. (Kilde: Fortid EPSI Rating Norge). planlagte norgesferien med bobil. som gjør dem uavhengig av strømkabel dige tillatelser ogDa rask saksbehandling, Ulla-Mari Brantenberg har Begravelsesbyrået har hovedkontor på sykefraværssituasjoner. er Hapro en seremonien i kirka skal være, forteller plasser ved bedriften. Dette er en bedrift som eies av Lunner et langt livsom som kunstner og campingplasser.kvesser spyd og sverd i en - En slik bragd forteller at det ikke bare er Bronsebukkene blir dette et skoleeksempel på godt I en alder av 74 årkompetent er det ikke med Gran, men de har også og nøytral tredjepart Andris Melaas. Det står i vedtektene at eventuelt når friluftsteateret Kommune. overskudd, skalet avdelingsbak seg. “Etter Katastrofen” - Vi håper på en god og varm sommer sier Anne Rørlien. fibernettet som holder høy kvalitet, men blikk hunsamarbeid, sikter; hjelper til medalle å finne gode Berit løsninger på Harestua. Både et påretrospektivt Gran føres tilbake inn i driften. - Så slik settkontor viser folk samfunnsansvar for rykende kamp om liv og framtid. er hennes største separatOMSETNINGEN GÅR I VÆRET verkene og installasjonene er laget så alle får en god ferieopplevelse, også tjenestene som leveres gjennom det, for både arbeidstaker og arbeidsgiver. og Harestua samarbeider Paul ved Arneå Opsahl fram de har handle drar av oss, sieratTerje Gundersen, daglig leder i Lupro.de tett med utstilling til nå. spesielt til utstillingen, eller satt inn i avslutter Mari Marthe. I april økte omsetningen med 30 % sier Anne Berit Rørlien i Viken Fiber. Gjennom bygdefiber bidrar Viken Fiber Tjenesten er finansiert viaFoto: Nav. Blomsterhandleren som også har en unik arbeidsplass i alle de flotte Tekst: Jan Reidem Foto: Kathrine Granaasen Ingvil Skeie Ljones GRAN HANDELSSENTER Kom og besøk en ny sammenheng, som viloss overraske, Tekst og foto: Marit B. Skoglund butikker begge steder. tradisjonsrike kirkebyggene som forskrekke og fascinere. Brantenberg Spillet om bronsealder-funnet på leder Kristin Friborg. Avstandsreglene på Gla’dager i Gran 3 Juni 2021 GRAN HANDELSSENTER GRANTOPPEN BARNESTOLER OG BORD Administrerende direktør Åge Skinstad i Hapro Jobbkonsulent Robert Langseth underfinnes her på Hadeland. - VI erNr. tett på har selv11.studio på Glasslåven og nå fyller Grindvoll har gjennomgått mange gjør at tribuneanlegget blir utvidet, Per i dag er det syv ulike produksjons­ Jobb og Karriere. og 12. juni 2021 Det siste halvannet året har dethele kommet kulturhistorien hver dag, sier han. streker at Hapro allerede har et svært hun kunstsenteret i en utstilling avdelinger i Lupro: Snekkeravdelingen, endringer, både i innhold og scenisk samtidig som vi legger ut færre billetter opp nye digitale løsningersom i forhold til godt som lager flotte håndfaste snekkerpro­ vil gi publikum en samarbeid opplevelse med av å næringslivet i uttrykk. Komponist Tor Ingar Jakobsens enn vanlig, så folk må være raske med å dukter, som bord, taburetter, utemøbler, Utprøvingsperioden er kostnadsfri, dødsannonser, minnesidertre oginn så videre. I Opsahl Begravelsebyrå har de vakt 24 regionen, i en helt egen verden.men at det alltid trengs flere musikk og Hanne Brinckers regi gjør sikre seg plass, understreker hun. Det er barnemøbler etc. Dette har blitt svært Nr.utprøvingsplasser 3 Juni 2021som spirer GRANTOPPEN og jobbspesialistene fra Hapro deler De tilbyr også strømming av seremotimeretterspurt i døgnet, alle ukedager. Det vil si foriarbeidssøkere. Det mørke i mørket ligger den siste tiden. årets tallrike aktører og medhjelpere god plass og praktfull natur på museet, frossen jord og venter på er varmen lyset. gjerne sin kompetanse om arbeidsinkluat en eller to av de 4 ansatte til enhver - Målet at de iskal komme ut i lønnet nien i kirkerommet dersom kunden klare til innsats når spillet blåses i gang noe som utvilsomt vil forsterke en Bokbinderiet, som er et av få som gir håp om noe nytt, lover tid bemanner telefonen og er klare til å arbeid, og at hun. det blir en god jobbmatch ønsker det. Gå gjerne inn Det på nettsiden dering. Om utprøvingen senere fører til binder bøker på gamlemåten. 11. august. etterlengtet teateropplevelse. Så ingen reise Det ut når harbinde gåttinn bort. både for arbeidsgiver og for deltaker, www.opsahlbegravelsesbyra.no og se ansettelse er erfaringen at arbeidsgiver vil si noen at de kan en - Det er grunn til å nøle med å skaffe billetter på FUGLEMATER ØL- OG BRUSKASSER Kurator: Sølvi Edvardsen Lupro AS bok uansett på arkene. sier Terje Plutselig ble det for mye. eget temen service som format er nødvendig, sier han. hva de tilbyr der. får- Glasset dyktighar ogetstabil arbeidskraft. Hoopla til Bronsebukkene på Hadeland Vi skal sørge for at publikum og Lyddesign: Kim Sølve Grafisk avdeling, her trykkes og perament. Det har også jeg, sier Brantenberg. Roalinna 28 med Swarms utformes trykksaker, som visittkort, Folkemuseum 11.-15. august. aktører er trygge, forsikrer produksjonsUtstillingen er støttet av Kulturrådet Foto: Elin Osjord 2740 Roa bannere, målsegl, det trykkes logo på Grip A/R/G til Lupro på årets Glad Dager. ­ Vi kom­ klær og mye mer. firmapost@lupro.no mer til å ha med oss mange av produk­ Gjenbruksbutikken, her selges lupro.no tene fra snekkeravdelingen, som virkelig brukte ting, som møbler, klær, husge­

Tekst og foto: Marit B. Skoglund

d i sommer!

GRAN HANDELSSENTER

2

Brink GTX sko

Tlf. 61 33 16 94

har fått et oppsving den siste tiden, sier han. Terje ønsker også å fortelle at Lupro har tillatelse til å utføre sikker­ hetsmakulering. Det er noe man fra tid til annen kan ha bruk for. ­ Ikke sot ned pipa di med å brenne papirer i ovnen, lever dem heller til oss, så makulerer vi dem for deg, oppfordrer Terje.

Friluftsklær jakker og bukser

Velkommen til Gla´dager

3

TRENINGSTØY

VELKOMMEN TIL FINT-UTEMILJØ! UTEGRUPPER

÷20%

transport n Hadeland BRONSEBUKKENE iØRDAG ønsker alle påsommerferie! fine og avfallsla’dager o håndtering! 1499,på HadelandKun Folkemuseum NYT SVALE NETTER PÅ VARME DAGER 6 4 5 0% n Gla’ dager ÷50% ÷20% 700,1000,1500,s GLA’ DAGER TORSDAG – FREDAG - LØRDAG PÅ ALLE e Praktisk gave VARER HELE UKA GRAN SPORT til enhver GRAN SPORT s SOMMERTALLERKEN Billetter på www.hoopla.no Spekemat, roastbiff, 7anledning! 8 9 egg, potetsalat, p laks, grønn salat ÷50/80% ø Nå kr129,k Velkommen innom! deg og din Dame Herre Trenger du rekkverk, hagestue, bålpanne eller blomsterFLOTTE BORD side... AVFALLSKASSEHUS Finnes kasser så ta kontakt på med oss. Vi har det meste i aluminium, glass og cortenstål. Vi hjelper deg å realisere din hagedrøm. Ring oss på 61 32 49 60

Arne på 408 00 601 hage. eller arne@lupro.no

Finnes på side...

25%

Bedriften er stolte av alle produktene de produserer, og tjenestene de leverer. ­ Kikk gjerne innom hjemmesiden vår www.lupro.no eller besøk oss på Roa, oppfordrer Terje.

Program og påmelding:

m

KulturHadeland.no/aktiv-sommer

÷25%

Vareprøver fra ALFA i str 38 / 42 / 43 Onsdag Lave sko Mid/lette fjellsko Fjell/jaktstøvler Torsdag TORSDAG - FREDAG - LØRDAG Fredag ÷20% Lørdag på alt fra Finnes på side... Søndag

BAKERIET

Mohagasvingen 2, 2770 Jaren Tlf: 909 16 920 www.csh.no KUNST

ARENA LUNNER BADE

HYTTETUR GØY FOTBALL MUSIKK Finnes Finnes på side... SAMMEN #UngHadeland Telt GAME ACTIONCAMP Kano TUSENFRYD DRIFTING VOLLEY Fiske VENNER CHILL Sol BADEPARK UKM RALLARVEGEN Teater

SOMMER

K U LT U

AND

K U LT U

EL

AND

HAD

PÅ EN MENGDE VARER! 13

Kontaktinformasjon: K U N N S K A P K VA L I T E T S E R V I C E

Finnes på side... hos oss!

50% BAKERIET på alle sneakers fra KMB 15

Storgata 15 - 61 33 17 40 Annonsespøk nr. 3............................................................./2021 Kom innom vår stand i helgen Navn:.............................................................................................

GT-helside-Gladager-2021.indd 1

11. august 12. august 13. august 14. august 15. august

kl. 18.30 kl. 18.30 kl. 18.30 kl. 16.00 kl. 16.00

Se kolleksjonen www.fint-utemiljo.no

post@hadelandskortet.no 11 33 på side... Finnes på side... - tlf. 98 21 Finnes

Facebook “f ” Logo

21

Storgt. 15, 2750 Gran – Tlf. 924 53 683

- Vi svarer på dine spørsmål om oppvarming og kjøling! 11

CAFÉ - MØTER - CATERING Adr.:............................................................................................... Smietorget • Tlf: 46 42 99 13 Postnr./sted:................................................................................. Vi trekker én vinner som får et gavekort på kr 500,- fra Gran 30 Handelssenter. Løsningen sendes: Gran Handelssenter, Boks 13, 2711 Gran innen mandag 31. mai 2021. Merk konvolutten: «Annonsespøk» eller bruk postkort. ­Løsningen kan også sendes på e-post til annonsespok@ghh.no

Vinnere av kryssord nr. 2 2021: Sølvi Gulbrandsen, Reinsvoll Vi gratulerer! Premie kommer i posten. 35

36

Følg oss på Instagram: gransport_as

Løsning GT 2 - 2021: 1 = 20, 2 = 7, 3 =15, 4 = 11, 5 = 3, 6 = 17, 7 = 8, 8 = 2, 9 = 6

CMYK / .ai

VINNERE

ce

Et utvalg sko/støvler

ÅPENT MAN - ONS 09-17, TOR - FRE 09-19 (09-15) | STORGATA 15, 2750 GRAN | TLF 61 31 32 50 | post.gran@intersport.no | WWW.INTERSPORT.NO ÅPENT MAN - ONS 09-17, TOR - FRE 09-19 (09-15) | STORGATA 15, 2750 GRAN | TLF 61 31 32 50 | post.gran@intersport.no | WWW.INTERSPORT.NO

For kjøp og informasjon Fritid for alle se www.hadelandskortet.no R

Et utvalg klær

Teaterstykket om Norges mest spennende Bronsealderfunn er endelig tilbake på Fint-utemiljø 9 Hadeland Folkemuseum. Meget begrenset antall sitteplasser Kongsli pga 3 avstandsregler som er i år. 2270 Jarengjelder 10. - 12. juni • Gjelder ordinære varer Tilbudet Billetter refunderes om stykket må avlyses. Tlf: 99 43 12 23

HAD

EL

madrasser, pledd & bager

SKOAVDELINGEN

PÅ ALT I BUTIKKEN

på side...

STORT SALGSTELT I GATA

R

UTEBUTIKKEN

27.05.2021 16:13:26

Design: Frode Taraldsen

Finnes på side...

For spørsmål om våre HADELAND TEATERLAG PRESENTERER FRILUFTSTEATERET andre treprodukter kontakt: Vi formidler og selger hagerelaterte produkter til

Vinnere av Annonsespøk nr. 2 2021: Liv Marit Amundsen, Harestua Vi gratulerer! Premie kommer i posten.


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 Juni 2021

Vi heier på lokalt engasjement! Vi ønsker alle på Hadeland fine Gla’dager

348x242-GT-helside-Gladager-2021.indd 1

36

27.05.2021 16:13:26