Grantoppen nr 3, april 2018

Page 1

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Storgt. 15, 2750 Gran – Tlf. 924 53 683

Velkommen inn for å se på vårt utvalg i bunadssølv og tilbehør. Vi skaffer også bunadssølv til de fleste av landets bunader!

KUNDEAVIS FOR GRAN HANDELSSENTER • NR 3 - UKE 15 - 2018 • ÅRGANG 30

PORTRETT

Amalie Driveklepp Side 4

MOTESPESIAL

Les om vårens moter Side 5-25

HADELAND KULTURSAL Vårens program Side 29

SUPERUKE PÅ ALLE VARER!

÷25% GJELDER UKE 15

KUNNSKAP

K VA L I T E T

SERVICE

Storgata 15 - 61 33 17 40


GRAN HANDELSSENTER

Nr. 3 April 2018

GRANTOPPEN

Lysere tider

1887-2018

Vi er midt i april og våren er her. Det er deilig å pakke bort ski og vinterutstyr og finne igjen lettere plagg og sko. Og kanskje er du som meg, som finner ut at nå er det på tide med en liten fornying i skuffer og skap. Og det er akkurat det avisen du har i hånda nå handler om: Vårens mote og trender. I vår er det pastellfarger som gjelder, men det er også lov med andre friske, sterke farger. Vide og trange bukser og ikke minst overdeler med blomster, striper eller grafisk trykk. Og det er vel det som er så befriende i dag; det meste er lov. Vi har også et portrett av en ung, dyktig 14-åring som allerede har satt sitt navn på kartet når det gjelder søm og redesign, nemlig Amalie Driveklepp fra Harestua.

OAKLEY sportsbriller kjøper du hos oss!

“Det er bare å sette av torsdag 7. juni til søndag 10. juni allerede nå, for da blir det Operafeber på hele Hadeland. ” I avisen denne gang kan du også lese om aktiviteter og arrangementer i vår umiddelbare nærhet de kommende ukene. Viggaløpet arrangeres i år lørdag 28. april. Løpet starter i Gran og går til Brandbu. Årets store festivalnyhet, Operafest i Røykenvik er også i god rute. Det er bare å sette av torsdag 7. juni til søndag 10. juni allerede nå, for da blir det Operafeber på hele Hadeland. Hovedarrangementet er dog i Røykenvik og billettene selges faktisk fra i morgen. Helgen etter er det Gla’dager i Gran som tidligere år. Torsdag 14. juni til lørdag 16.juni blir det Internasjonalt matmarked, gågate med stands, gode tilbud i butikkene og ikke minst underholdning på dagtid. Nytt av året er også at Hadeland Kultursal setter opp Våryr på kveldene som en del av dagene. Mer om dette kan du lese om i juniavisen av GranTOppen som utkommer onsdag 13/6-18.

Ditt IT kompetanse senter Ditt IT kompetanse senter Ditt Ditt Ditt ITIT kompetanse IT kompetanse kompetanse senter senter senter

GranToppen legges også ut elektronisk på facebookkontoen til Gran Handel og Håndverk og på hjemmesiden vår.

Ditt IT kompetanse senter

Kos deg i vårsola!

Driftstjenester - løsninger

IT infrastruktur

Driftstjenester - løsninger

IT infrastruktur

Programvareløsninger www.johnet.no IT infrastruktur IT infrastruktur IT infrastruktur Programvareløsninger Konsulenttjenester - service www.johnet.no Kvalitet Kompetanse Service Driftstjenester - løsninger IT infrastruktur Kvalitet Kompetanse Service Programvareløsninger Programvareløsninger Programvareløsninger Konsulenttjenester Konsulenttjenester Konsulenttjenester - service - service - service Konsulenttjenester - service

Driftstjenester Driftstjenester Driftstjenester - løsninger - løsninger - løsninger

www.johnet.no www.johnet.no www.johnet.no

www.johnet.no Kvalitet Kvalitet Kvalitet Kompetanse Kompetanse Kompetanse Service Service Service

Programvareløsninger

Konsulenttjenester - service

Vennlig hilsen Kari Framstad Lokrheim Daglig leder Gran Handel og Håndverk

Kvalitet

Kompetanse

Service

VI HAR NYHETER FRA Nr. 3 • April 2018 • Årg. 30 UTGIVER: Gran Handel og Håndverk, Postboks 13, 2711 GRAN Telefon: 98 21 11 33 E-post: post@ghh.no DESIGN OG LAYOUT: Thure Trykk AS www.thure-trykk.no

DISTRIBUSJONER: Innstikk i avisene Oppland, Hadeland og Varingen. Sendes også som selv­ stendig avis til øvrige som ikke har reservert seg mot reklame i Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad og Nittedal. OPPLAG 37 000

TRYKK: Nr1 Trykk Lillestrøm Telefon: 63 80 50 80 DISTRIBUTØR: Amedia

FORSIDEFOTO OG MODELLBILDER SIDE 5-15: Fotograf BT Stokke As MODELL: Kaja Knoph Østlie Vang

Optiker MSc Jarle Bang - Telefon 61 33 19 10 2


Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

NORGESHUS HADELAND SATSER I DISTRIKTET

Din lokale leverandør av

KJØKKEN & BAD

kjøkke

Storgata 39, 2750 Gran T: 61 33 42 26 post@hadelandflis.no Man. ons. fre.: 7–16.30 Tors.: 7–18 Lør.: 10–14

Martin Tallerud har hatt forskjellige roller innen byggebransjen siden 1990, og kan dermed skilte med bred erfaring. For ca. ett år siden dannet han sitt eget firma, Norgeshus Hadeland, og ble forhandler av Norgeshus sine boliger, med hjemmekontor på Grua. Firmaet jobber tett sammen med Norgeshus Raufoss, som har et velfungerende driftsapparat med driftssjef, egne byggeledere og tømrere til disposisjon for forhandlerne. Det satses i første omgang på området Jevnaker, Lunner og Gran, derav navnet Norgeshus Hadeland. Nå er det engang slik at mange er innom Gran Handelssenter i løpet av året, derfor har det forholdsvis nystartede firmaet fra i vår leid lokaler midt i sentrum, og håper at potensielle husbyggere finner veien til gården med mye historie i veggene. Lokalene er på ca. 100 kvm og har god plass til eventuelle nye medarbeidere. - Norgeshus har mange forhandlere rundt om i landet og kan i år feire 30-årsjubileum i boligbransjen, kan Martin fortelle. - I disse årene har de bygd mer enn 18.500 boliger fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. De er en komplett leverandør av hus, leiligheter, hytter, fritidsboliger, næringsbygg og offentlige bygg. Firmaet er også nylig kåret til Norges 4. beste arbeids­plass, noe det er grunn til å være stolt av.

- Vi tilbyr et profesjonelt og gjennomarbeidet konsept og en sterk merkevare, noe som vi forhandlere er en garantist

Vi har kunnskap og de rette løsninger for den nye kassaloven!

Lokale representanter Cato Bang tlf. 906 84 420 Anders Bang tlf. 415 47 979

kontorleverandøren GJØVIK-HAMAR-LILLEHAMMER

Amsrudveien 2-4, 2827 Hunndalen. Tlf. 61 13 89 00

• REGNSKAP • LØNN • ÅRSOPPGJØR • ØKONOMISK RÅDGIVNING • FAKTURERING • BISTAND VED NYETABLERINGER

Storgata 41 - 2750 Gran - Tlf. 61 33 76 70 - Fax 61 33 76 79 e-post: post@haugen-regnskap.no www.haugen-regnskap.no

KARRIERE OPPLAND Hadeland

Studér der du bor fra høsten 2018       

Videregående opplæring for voksne (inntak etter 1. juni) Videreutdanning i helsefag (Fagskolen Innlandet) Grunnskolelærer 1.–7. trinn/5.–10. trinn (Høgskolen i Sørøst-Norge) Bedriftsøkonomi, deltid 60 stp. (Høgskolen i Innlandet) Organisasjon og ledelse, deltid 60 stp. (Høgskolen i Innlandet) Sykepleier, deltid (NTNU i Gjøvik) Andre studier: www.studiesenteret.no

Søknadsfrist Fag- og høgskolestudier: 1. mars eller 15. april, se hvert studium.

Daglig leder Martin Tallerud ønsker velkommen til Norgeshus Hadeland i den tidligere Ensrud-kafèen, beliggende midt i Storgata i Gran.

Mer informasjon Se www.karriereoppland.no eller kontakt oss på tlf. 61 31 77 40. www.karriereoppland.no

for. Her på Hadeland vil jeg gjøre alt jeg kan for at du skal få eksperthjelp og gode råd gjennom hele byggeprosessen

om du velger å satse på oss! avslutter daglig leder og eier Martin Tallerud i Norgeshus Hadeland.

ØNSKER DU PLASS HER? KONTAKT OSS PÅ: tlf. 98 21 11 33 eller e-post: post@ghh.no

Norgeshus Odel.

n

Hadeland Flis og Interiør

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker / Norgeshus

I løpet av året vil mellom fem og ti byggeprosjekter være i gang, og Martin Tallerud ønsker å formidle at alle som har tomter til disposisjon for nye bygg, gjerne må ta kontakt med ham på kontoret i Gran eller pr. telefon.

T!

NYHE

På den tidligere Ensrud-kafèen midt i Storgata er det igjen blitt aktivitet. At kaffen fortsatt er varm, er kanskje det eneste likhetspunktet med tidligere tiders kafèdrift. For daglig leder Martin Tallerud serverer kaffe, men det er stort sett til kunder som ønsker seg nytt og solid hus til seg selv og familien!

bergersenflis.no

ndl er a v

For

ha

tintkom.no

GRANTOPPEN

Norgeshus Gods.

3


GRAN HANDELSSENTER – MOTER OG TRENDER

GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

Portrettet: Amalie Driveklepp

SYPIKEN FRA HARESTUA Tross sin unge alder har vårt intervjuobjekt vært med på mye. - Men det siste halvåret har det tatt litt av, forteller fjorten år gamle Amalie Driveklepp, som i januar var å se i TV-programmet God Morgen Norge sammen med Jenny Skavlan. Og det ser ikke ut til at historien vil slutte der.

Når vi spør om hvordan en drømmedag - Det er veldig mye tasting på digitafor Amalie ser ut, sier hun at det er en le duppedingser, så det er viktig at dag med god tid til å sy, lage mat og foreldre får ledet ungene inn på andre turne! Dessuaktiviteter. Unger bør få testet ut ten har hun en sine ferdigheter drøm om en Jeg er ikke redd for å og ikke minst gang å få “desiggjøre noe utenfor det som interesser i et ne” sitt eget hus, oppfattes som “normalt”... bredere felt, slik at gjerne fra ytterst de blir kjent med til innerst. - Det seg selv og hva de kunne vært står for, sier Amalie, som tror at økende kjempeartig, sier hun. psykiske lidelser blant ungdom kan ha Hun ser også fram til å opprette en sin bakgrunn i at det blir mye overflanettbutikk i nær framtid, slik at det blir lettere for folk å bestille produktene tisk aktivitet og lite mestringsfølelse hun lager. blant ungdommer. - Det er viktig å ha meningsfylte oppVi registrerer under samtalen en mogaver i hverdagen. “Det perfekte liv på nettet” er sjelden noe godt liv, tror den den fjortenåring, som mener at hennes kreative ungjenta Amalie Driveklepp fra barndom ikke kan sammenlignes med Harestua. ungers barndom i dag.

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf BT Stokke AS Årsaken til at det er blitt stor blest rundt Amalie er hennes store interesse for søm og redesign. Selv husker hun ikke akkurat når det hele begynte, men i barnehagen var hun mer interessert i å være inne og holde på med håndarbeidssysler enn å leke ute, forteller hun. Brodering, veving og søm har alltid vært en del av livet hennes, og for 3 år siden kjøpte moren Katja ny symaskin, noe som satte fart i Amalies sømproduksjon. Utallige bærenett, pennal og sminkepunger har funnet veien fra Amalies systue til venner og bekjente, og stort sett har hun klart å holde tritt med bestillingene. Da hun begynte å legge ut bilder på Instagram for et år siden, under brukernavnet “made_by_amalie”, økte etterspørselen, og i etterkant av God Morgen Norge må hun bare erkjenne at ca. 30 bestillinger ligger og venter på ordreblokka hjemme på Harestua.

men etter videregående er det allikevel noe innenfor kunst, design og arkitektur som blir førstevalget. Da er grunnlaget lagt, i tilfelle det skulle vise seg å være liv laga å satse på hobbyen som levevei. IKKE REDD FOR Å GÅ EGNE VEIER - Jeg er ikke redd for å gjøre noe utenfor det som oppfattes som “normalt”, sier Amalie, noe Ikea-kjolen er et godt bevis på.

TURNUTØVER OG -TRENER For Amalie har mange andre oppgaver å ivareta i hverdagen. Først og fremst prioriterer hun skolen, og som 9.klassing ved Harestua Ungdomsskole går mye tid med til dette. Turn har også vært en viktig del av hennes liv siden 2. klasse, og nå turner hun på Gran to ganger i uka. I tillegg har hun tatt på seg treneransvar for yngre aldersgrupper hjemme på Harestua. Denne jenta virker strukturert og arbeidssom, noe mamma Katja kan bekrefte! Amalie er storesøster til Martin, Lukas og Isak, og hun setter stor pris på brødrene sine. Det er tydelig at hun tar ansvar også hjemme, og er rimelig glad i å lage mat, særlig desserter! DESIGNET BALLKJOLE AV IKEAPOSER At Amalie kom på TV hadde sitt utspring i at hun vakte stor oppmerksomhet med sin selvdesignede kjole til skoleballet i januar. Den kreative jenta laget en unik kreasjon basert på Ikea-poser, - bedre eksempel på redesign skal du lete lenge etter! Plutselig fikk hun forespørsler fra hele landet om å stille opp på eventer, og til og med TV-teamet i God Morgen Norge ville ha besøk av henne. - Jenny Skavlan var ei veldig hyggelig dame, forteller Amalie, som egentlig ikke grudde seg til å stille opp i direkte-TV. Hun er rolig og avbalansert og tar tingene som de kommer. Når vi spør om planer for framtida, er hun fornuftig nok til å mene at hun bør satse på noe annet enn søm som hovedgeskjeft,

4


MOTER OG TRENDER

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

Foto: Fotograf BT Stokke AS

GRANTOPPEN

Gabor 1199.- Roots 999.Stockholm Design Group 999.Stockholm Design Group 1499.-

Hvit platå Puma 699.- Hvit Puma 899.Rosa Puma 899.- Rosa platå Puma 699.-

Clarks 1099.- Jana 999.Softwalk 699.- Edit 699.Rosa veske fra Stockholm Design Group 1199.-

Frida har på seg sko fra Stockholm Design Group til 1599.-

Privè 1299.- Privè 1299.Privè 1299.- Stella 1149 Rosa veske fra Stockholm Design Group 1199.-

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Granstunet • tlf: 47 77 12 38

Vårens lekreste smykker fra Dyrberg/-Kern, priser fra 399,-

Bokstav krus 159,-

Hals sølje 805,- / Stor sølje 2610,Ørepynt: 386,- / Mansjettknapper: 630,Sølvbelte: fra 6500,Bokstav drikkeflaske 199,-

Storgata 10, 2750 Gran • Tlf: 454 10 954 • www.lillegullkorn.no 5

Egenproduserte Hømann søljer Hadelandsrose: 1299,- / Stor sølje 8499,Kjede fra 1199,- / Ørepynt 499,Mansjettknapper doble : 1199,-


MOTER OG TRENDER

GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Selma: Pannebånd fra Gullkorn Design kr 129,Heldress fra Gullkorn Design kr 499,-

Rebekka: Rosa genser fra Name it kr 249,95,Skjørt fra Garcia Jeans kr 399,Sekk fra Gullkorn Design kr 399,-

Nr. 3 April 2018

Philip: Cardigan fra Gullkorn Design kr 479,T-skjorte fra Gullkorn Design kr 299,Selebukse fra Gullkorn Design kr 499,-

Nikolai: Heldress fra Gullkorn Design kr 499,Johanna: Kjole fra Name it kr 249,95,Strømpebukse fra Name it kr 99,95,-

Selma: Hvit body med krage fra Hust & Claire kr 249,Bukse fra Hust & Claire kr 249,Nikolai: Body fra Hust & Claire kr 199,Bukse fra Hust & Claire kr 349,-

Johanna: Overdel fra Name it kr 229,95,Gul ankelbukse fra Name it kr 249,95

Ole Magnus: Gabba bukse kr. 999,Gabba t-shirt kr. 499,Jack & Jones sko kr. 599,95

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Rebekka: Hettejakke fra Name it kr 249,95,T-skjorte fra Name it kr 149,95,Bukse fra Name it kr 279,95,-

Tlf: 61 33 12 02 Leander: Garcia shorts kr. 399,Garcia hood kr. 399,Vans sko kr. 1099,-

Ole Magnus: Lee jeans kr. 999,Selected skjorte kr. 399,95 Jack & Jones sko kr. 799,95

Leander: Garcia shorts kr. 399,Garcia t-shirt kr. 249,Vans sko kr. 1099,New Era caps kr. 299,-

Gabba bukse kr. 999,Gabba t-shirt kr. 499,Premium by Jack & Jones jakke kr. 599,95 Jack & Jones sko kr. 599,95

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Premium by Jack & Jones Blazer kr. 1299,95 Bukse kr. 699,95 Skjorte kr. 399,95

Tlf. 61 33 12 02 Granstunet 6


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

MOTER OG TRENDER

Chinos 399,Belte 199,Skjorte 599,Blazer 999,Hankie 149,Sko: Okaki 699,-

GRAN HANDELSSENTER

Florida jeans 399,Belte 199,Pique 199,Bomber jakke 699,Sko: Okaki 699,-

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Chinos 399,Belte 199,Lin blazer 799,Skjorte 299,Hankie 149,Sko: John Westbury 999,-

Premium jeans 599,Belte 199,Olajakke 399,Skjorte 299,Sko: John Westbury 999,Wool stretch dress 2.499,Egyptisk bomull skjorte 599,Slips 199,Hankie 149,Sko: Topman 1.699,-

Wool stretch dress 2.499,Vest 499,Belte 299,Egyptisk bomulls skjorte 599,Silke slips 299,Hankie 149,Sko fra Eurosko Hellum

Sko: Stockholm design group 999,-

7


GRAN HANDELSSENTER

MOTER OG TRENDER

GRANTOPPEN

Jente: Kjole 149,Hårbøyle 59,Tights 99,-

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Dame: Kjole 249,Veske 249,-

Nr. 3 April 2018

Gutt: Skjorte 199,Genser 199,Olabukse 199,-

T-skjorte 99,Joggebukse 199,Olajakke 299,Caps 99,-

Jente: Kjole 199,Olabukse 199,Caps 129,Gutt: Genser 199,Olabukse 249,Caps 99,Dame: Topp 179,Olabukse 299,-

Dame: Trench Coat 399,Topp 179,Olabukse 299,-

Jente: T-skjorte 169,Collage jakke 149,Collage bukse 149,-

8


MOTER OG TRENDER

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

Foto: Fotograf BT Stokke AS

GRANTOPPEN

Haust kjole 1699,Olajakke fra Haust kr.1499,Støvletter fra Unisa kr.1299,Tom Ford, solbrille 2890,-

Kjole fra Rue de femme kr.1399,Tom Ford, solbrille 3450,-

Bukse fra Stella Nova 1299,Topp fra Stella Nova 1299,Sko fra Unisa begge antrekk 1199,Tom Ford, solbrille 4680,-

Genser fra Rue de femme 1099,Bukse Lee, Scarlett 1099,-. Jakke, Soaked in luxury 1349,Støvletter fra Unisa 1299,Tom Ford, solbrille 3190,-

Off. godkj. optiker Christian H. Torp Telefon: 61 33 70 20

Granstunet • Tlf: 61 33 81 88 9


MOTER OG TRENDER

GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

Blomster fra 60,Krukker fra 180,-

TILBUD Lykter fra 220,Vaser fra 250,Grener fra 100,-

Narciss

30,-

Foto: Fotograf BT Stokke AS

50,-

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Tilbudet gjelder Smietorget uke 11, så langt beholdningen rekker.

Modell: Maren fra Vita Exclusive Øyne: Dior, 5 couleurs glow addict nr 667 - flirt ­kr. 570,Lepper: Estee Lauder, pure color love lipstick nr 430-crazy beautiful kr. 240,Dior, rouge dior liquid lipstick i nr 601-hologlam ­kr. 350,Ansikt: Dior, Diorskin nude air luminizer nr 001­kr. 515,Dior, Diorskin nude air glow powder i nr 001 ­kr. 515,Bare Minerals Gen Nude Blush i «Call my Blush» kr. 399,-

Smiegata 17, 2750 Gran • Tlf: 613 30018

10

vitaexclusivegran


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

MOTER OG TRENDER

GRAN HANDELSSENTER

Floyd Bukse kr 700,Denim Hunter jakke kr 2000,Vila skinnjakke kr 1200,Floyd bukse kr 800,-

Sko fra Garant Sko

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Mapp blomstrete bukse kr 800,-, Vila jeansjakke kr 550,Sisters Point singlet kr 150,Sko fra Garant sko

Sisters Point kjole: kr 650,-

Alle tre jentene har Denim Hunter Jeans kr 800,- /1099,B-Young dressjakke kr 800,- / Floyd jakke (gul) kr 1000,-, Floyd lyseblå bluse kr 600,- / Sko fra Garant sko

Sko fra Garant Sko

Vila kjole kr 550,Sandal fra Garant Sko

GRAN • SMIETORGET Tlf: 61 33 08 84 11

Floyd bluse kr 600,Floyd jumpsuit kr 800,Denim Hunter bukse kr 700,-


MOTER OG TRENDER

GRAN HANDELSSENTER

Maren Newbie kjole 229,Leggings 129,-

GRANTOPPEN

Linn Jakke 799,Stripete skjorte299,Slacks slim fit 399,-

Nr. 3 April 2018

Linn Blondetopp 299,Strikkejakke 399,Culottebukse 399,-

Marius Jakke 299,Skjorte 179,Bukse 199,Simone Veske199,Genser 299,Chinos straight fit 399,-

Maren Topp 99,- Sneakers 199,Bukse349,- Bamse 199,Maren Topp 99,Bukse 349,Sneakers 199,Bamse 179,-

Simone Veske 199,Sko 179,Topp 299,Blomstrete slacks 399,-

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Marius Bukse 199,College genser 149,Caps 99,-

Smietorget

Vagabond 999,-

Gabor 1399,-

S.Oliver 799,-

Veske 699,Lycke sekk 499,-

Albertville 1399,-

Skechers fra 899,-

Linea 1299,Garant S ko

Mjus 1399,-

Superga 999,-

Jakke fra Floyd

Nude 1999,New Balance fra 799,-

Veske 599,-

Veske 699,KMB 1299,Marco Tozzi fra 899,Superga 799,-

Garant Sko

Veske 899,-

Kanna 999,12


MOTER OG TRENDER

Nr. 3 April 2018

Nils Arne Fjellreven keb jakke 3199,Fjellreven keb bukse 2199,Fjellreven fleece hoodie 1999,Salomon speedcross 1799,-

GRAN HANDELSSENTER

Foto: Fotograf BT Stokke AS

GRANTOPPEN

Henriette Fjellreven keb jakke 3199,Fjellreven keb bukse 2199,Fjellreven fleece hoodie 1999,Salomon speedcross 1799,-

Henriette Norrøna bitihorn dri jakke 2499,Norrøna fjørå bukse 1899,Salomon speedcross 1799,Nils Arne Norrøna fjørå jakke 2799,Norrøna fjørå bukse 1899,Salomon speedcross 1799,-

Nils Arne Jotunheim sauhø ullgenser 59,Jotunheim fossberg bukse 899,Jotunheim caps 199,Salomon speedcross 1799,-

Sykkel Merida eone-twenty 46 999,-

Henriette Jotunheim sauhø ullgenser 59,Jotunheim fossberg bukse 899,Jotunheim caps 199,Salomon speedcross 1799,-

HADELAND

Sport1Hadeland

SPORT 1 HADELAND

2 etg. Smietorget, Gran Tlf: 404 37 773 13


MOTER OG TRENDER

GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

Vårens trender finner du hos oss!

Produkter utstilt fra Hammershøi. Blomster fra Mester Grønn.

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Røffe fjøler med skinndetaljer fra Stuff Design.

Makronene er levert av Tonje’s Makroner. tonjesmakroner@gmail.com https://tonjesmakroner.wordpress.com

Spisebrikker fra kr 199.-

Mummi. Årets sommermotiv «På ferie» kommer 16. april!

Urban To Go temokopp kr 299.My Flavour drikkeflaske kr 299.-

Hammershøi Coffee and Cake Collection.

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget

14

Traktorensmietorget


Nr. 3 April 2018

MOTER OG TRENDER

GRAN HANDELSSENTER

Foto: Fotograf BT Stokke AS

GRANTOPPEN

Facebook “f ” Logo

tlf: 61 33 01 90

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Kjole fra Cathrine Hammel kr 2199,Sko fra Laura Bellariva kr 2599,Veske fra Decadent kr 2499,-

Hvit skjorte fra Co´couture kr 799,Cardigan fra Masai kr 1949,Bukse fra Gestuz kr 2199,Sko fra Laura Bellariva kr 2599,Veske fra Becksöndergaard kr 1499,-

CMYK / .ai

Følg oss på Instagram, Facebook og tråkkinn.no

«Konfirmanten – den unge, men litt voksne med en spennende verden foran seg»

Bestill konfirmasjonsfotografering i dag!

Storgata 36, 2750 Gran

bt@btstokke.no

61 33 05 78 / 922 99 716

btstokke.no

15


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Dette ønsker jeg meg!

Nr. 3 April 2018

Butikkene er fulle av vårnyheter. Det er ingen tvil om at det er mye å ønske seg blant nyhetene, men hva skal jeg velge? De ansatte i Gran Handelssenter røper hvilke godbiter de ønsker seg mest i vår innen interiør, velvære, klær, solbriller og tilbehør.

Nina, Dressmann på Granstunet

Joakim, Telenorbutikken Gran på Granstunet I vår ønsker jeg meg en trådløs ladeplate fra Key. Dette koster opprinnelig kr. 499,-, men ved å kjøpe kompatibel smarttelefon (Samsung Galaxy S8, S8+, Note 8, S9, S9+ eller iPhone 8, 8+, X) får du den helt gratis.

Lyse og lekende farger. Mye farger med forskjellige mønster. Gutta liker å pynte seg, være velkledd men også avslappet sommer look til grillparty. Blått er den farge som går igjen i alt, det er den nye svarte! Nytt for 2018 er FAIRTRADE: Vi tilbyr nå undertøy, t- skjorter og sokker hvor bomullen er fairtrade ­sertifisert. Fairtrade bomullen er kjøpt fra bønder som har mer rettferdig handelsbetingelser og dermed muligheten til å investere i produksjon, lokale samfunn og en bærekraftig fremtid. #WECARE

Hege, Gate 8 på Granstunet

Torun, Hadeland Landhandel i Storgata Jeg ønsker meg handlenettet som tar vare på miljøet - og dialekta! Jeg nyter alltid medbragt når jeg handler. Det vil si at jeg bruker tøynett i stedet for plastposer. Etter at jeg har begynt å bruke bærenett, er det nesten blitt utenkelig å la være. I serien «Jøtt annvennli» fra Hadeland Landhandel, er det utviklet et bærenett med dialektord fra Hadeland. For den som bor utabygds, eller er litt rusten i dialekta, følger det med en liten «oversettelse».

I vår ønsker jeg meg 3 ting: Unisa sko. Nydelig å ha på foten og i en farge som passer det meste. Pris 1299,-, Ruedefemme bukse i en vårgrønn farge. Like fin til hverdags som pyntet. Trendy med striper i siden. Her med bronse/gullstripe! Pris:999,-. Haust Blomstret, florlett bluse er et “must” i vår. Her i en fantastisk kvalitet fra Haust Collection, Norway. Pris 999,-

Jeg er overbevist om at hvis vi alle bidrar litt, utgjør dette til slutt en forskjell. Så bruk “nettvett”.

Jarle, Brillehjørnet Gran

Annie, Traktøren på Smietorget I år ønsker jeg meg spisebrikker i resirkulert skinn fra Lind DNA. De er tøffe, røffe og ikke minst kjempefine. Priser fra 199.Chilly’s drikkeflaske. Disse flaskene holder opptil 24 timer på kald og 12 timer å på varm drikke. Fin design og passer i de fleste koppholdere i bilen. Den kondenserer ikke og er 100% tett. Hammershøi lanserer i år både kakefat, stettefat, bolle med stett, termokanne og espressokopper. Jeg har middagsservise selv fra Hammerhøi og er så fornøyd med det at flere av nyhetene står høyt på ønskelisten. Også de nye sparedyrene og glasurtoppene som kommer. Ellers elsker jeg å få og gi bort spiselige gaver. Vi har fått inn masse krydder og diverse pesto og chutney. Godt utvalg med kaffe har vi også som vi selger i hele bønner, men som vi selvsagt kan male opp for deg akkurat slik du ønsker den.

I år ønsker vi oss solbrillene fra Roundten. Disse er lette å ha på, samtidig som de er holdbare.

16


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

Tone, Lille Gullkorn på Granstunet

Gry, Garant Sko på Smietorget

Jeg ønsker meg Dyrberg/Kern stål klokke, sesongens armcandy med vårens kule farger, priser fra 399,-

Jeg har virkelig gledet meg lenge til denne våren! De rosa Superga skoene i velur frister absolutt, og jeg har forelsket meg helt i en rød pumps fra Nude of Scandinavia. Sammen med en utrolig fin veske i den riktige rødfargen fra ReDesigned by Dixie, er jeg klar for det meste denne våren og sommeren. Når tærne etterhvert kan vises frem, skal jeg lakke tåneglene rosa og ha på meg et par nye komfortable Birkenstock sandaler. I år går jeg nok for modellen i rosa semsket skinn, eller den nye modellen med litt større spenner. Sneakers-trenden har jeg også sans for - i vår velger jeg en komfortabel modell fra Skechers i hvitt eller kanskje en lys blå farge. En annen skoglede denne våren er alle de fine slip-in modellene. De passer fint til sommerbrune ben og man føler seg straks hakket mer pyntet med litt heler på skoene. Med andre ord, det er masse fine sko og vesker denne våren også.

Mona, Apotek 1 på Granstunet

Mona, Floyd på Smietorget

Jeg ønsker å ta vare på huden min fremover, derfor bruker jeg solkrem med høy faktor. Denne våren ønsker jeg meg, rød bukse gjerne med vidde i beina, bluse med blonde eller volanger og dressjakke i en av vårens mange farger. Dette er bare noe jeg ønsker meg av alle de vårnyheter som har kommet i butikk!

Der pigmentflekkene allerede har dukket opp, bruker jeg Nuxe Expert Anti-dark Spot serum og dagkrem, som reduserer og forebygger. Jeg glemmer heller ikke hendene, Nuxe nuxuriance Ultra som mykgjør hendene og reduserer mørke flekker.

Frode, Hadeland Flis og Interiør i Storgata

Line Marie, Kid på Granstunet

Denne våren ønsker jeg meg nytt kjøkken. Vår nye kjøkkenutstilling fra Nybo er klar og vi ønsker våre kunder velkommen. Alle våre kjøkken har materialer og tilbehør av beste kvalitet. Hengsler, skinner og innredning kommer fra de ledende leverandørene på markedet. Vi har et godt og variert utvalg av modeller å velge blant. Benytt også våre flotte utstillinger av fliser og baderomsmøbler til å bli inspirert om du skal fornye ditt bad.

Vi ønsker oss telt som vi kan sette opp i hagen til sommeren. Da kan vi be alle våre venner på hageparty.

17


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Henriette, Sport 1 Hadeland på Smietorget

Nr. 3 April 2018

Benedicte, Tråkk Inn på Meieritråkket

Til våren ønsker jeg meg den helt nye fjørå buksa fra Norrøna. Buksa har blitt lettere og litt smalere i beina. Jeg ønsker meg også en bitihorn warm hoodie fra Norrøna og den lette Falketind alpha60 jakka, også fra Norrøna. Sko er også viktig - og for å holde beina tørre i vår ønsker jeg meg Speedcross Goretex fra Salomon. Jakke 1999,Hoodie 1099,Bukse 1899,Sko 1799,-

Ønskelisten er lang! Det er så utrolig mange fine farger og print. Et lite utvalg er deilig t-skjorte fra Arnie Says med culotte i jeans fra Lois. Over dette ønsker jeg å bruke en kimono i silke fra Dea Kudibal. Den freshe sommerkjolen er fra Co´Couture. Tilbehøret til dette og alt annet er sko fra Laura Bellariva og veske fra Decadent.

Malin, Vita Exclusive på Smietorget Denne våren ønsker jeg meg de helt nye Dior Addict Lacquer Plump glossene, som gir et utsende med fyldigere glossy lepper og fargene sitter utrolig lenge på. Kommer i masse forskjellige farger og ulike varianter med og uten glitter, min favoritt er nr 327 - Glitteratti. Fra kr 350

Silje, Mester Grønn på Smietorget

Våren er stappet med nyhetet innenfor hudpleie og en av mine nye favoritter er Lancôme Renergie Multi Glow som gir tilbake gløden i huden og etter kort tid vil huden se friskere ut. Dette er det perfekte produktet nå, etter en lang og kald vinter. Fra kr 690

Vårens interiør trender er myke linjer, tekstiler, puter, pledd. «Calm country house» som man kaller det. Det er akkurat sånn jeg liker det. Hjemmekoselig. Store vaser med grener, kirsebær eller magnolia er det «hotteste» akkurat nå. Man kan ha blomster i alle rom både inne og ute. Det kan ikke bli for mye. Hvis jeg skulle ha pyntet et lekkert vårlig festbord til venninnekvelden hadde jeg valgt mange småvaser med vårens lekre avskårne blomster. Da kan man velge de fargene man selv ønsker og så mye eller så lite man vil. Jeg liker «more is more» Ranunkler f.eks er en av de mest populære blomstene akkurat nå. Sesongen for disse er fra februar til april, så det gjelder å nye de mens de er her. Man kan selvfølgelig bruke hvilke blomster som helst. Jeg bruker alltid mestergronn.no for inspirasjon hjemme. Der får jeg tips til hvordan du kombinerer alt det flotte du finner i butikken vår, samt stelletips på sesongens blomster og planter.

Mikal, Match i Storgata

Finn, Eurosko på Granstunet Merrell 1599,-

Softwalk 899,-

Jeg ønsker meg sko i friske farger fra Jean Paul. Bruk farger gutta! Skechers til kr 1099,Ecco 1099,-

Årets konfirmanter bør ønske seg en konfirmasjonsdress fra Giovani.

Denne våren ønsker jeg med disse skoene til forskjellig bruk!

18

Softwalk 899,-


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

Elisabeth, Parfymeriet på Granstunet

Anne Berit, Gran Optikk på Granstunet

Disse tre herlige sommerduftene fra Marc Jacobs ønsker jeg meg i vår. Disse er limited edition og er veldig populære som samleobjekt. Passer til jenter/kvinner i alle aldere.

I år så ønsker jeg meg disse rålekre solbrillene fra Tom Ford og Prada. Begge er feminine i designet og kommer i noen herlige farger. Tom Ford solbrillen kommer i en dempet grønnfarge med gulldetaljer og Prada solbrillen kommer bl.a. i denne fantastiske rødfargen. I år så går trendene innen solbriller mot gull, cat-eye, rundt med og uten speil i glasset. Men det viktigste er å finne en brille du er fin i. Vi hos Gran Optikk hjelper deg så gjerne.

Lisbeth, Cubus på Granstunet

Wenche. Notabene på Granstunet

I år ønsker jeg meg omslagskjole som kan brukes alene, eller med trange jeans og topp under. Gjerne med blomster.

I vår bør du ønske deg flott Barnehagesekk fra Beckmann kr. 349,- og The Princess PonyMyths kr. 99,90. Til dere som er glade i å strikke vil jeg anbefale den nye strikkeboka tiddelibomstrikk med myke plagg til de aller minste, kr. 349,-

Irene, KappAhl på Smietorget

Anne, Annes Garn i Storgata

Irene ønsker seg denne fantastisk fine jakka, med blomsterprint, 399,Base t-skjorte 99,- og deilig jeans med høyt liv til 399,Marius synes det var vanskelig å velge, men landet til slutt på oransje t-skjorte med print 149,Jeansskjorte til 249,og jeans til 299,-. Joggesko til 199,- ble med i posen, sammen med caps til 99,Nytt antrekk og veldig fornøyde begge to!

Om sommeren er det deilig å strikke med et lett garn! For eks. tynn silkemohair, bomull eller lin, - mange plagg er for tiden strikket av en blanding av ulike garn. Lin er noe av det mest miljøvennlige du kan strikke av. Sommerfargene varierer i fra kraftige toner som rødt, gult og oransje til sarte pasteller. Det finnes noe for enhver smak, og i alle prisklasser! Velkommen innom.

19


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Mona, Liten og Unik på Granstunet

Nr. 3 April 2018

Pål, S.O. Bang Ur & Optikk i Storgata Vårens nyhet: Jean Paul solbriller til dame/herre til kun kr 795! Leveres med enstyrkeglass komplett fra 1295,-, og progressive glass komplett fra 1795,-.

I vår ønsker jeg meg anorakk fra Gullkorn design (kr 899,-) og de populære Bomulls-Luene fra Kivat (fra kr 359,-) Det er også fristende med de fine nyhetene fra Hust and Claire, mange fine styles i bambus til de minste. Velkommen innom

Åse Randi, Mitz på Granstunet

Mari, Lindex på Granstunet

Vi gleder oss stort til levering av Holzweiler kolleksjonen i mai , kule hettegensere, t-shirts og mye annet fint. Vårlige pasteller til gutta, og de aller fineste shortsene.

For kaldt for kjole og skjørt? Style med denim!

Anne, Carisma på Granstunet

Stian, Power på Granstunet

Nyheten fra Kygo! Kygo sine trådløse hodetelefoner A6/500 sitter godt på øret og har aktiv støyreduksjon. Veldig gode å ha på i lengden. Gode å bruke til trening, og har hele 16 timers batteritid til å være så lette. pris på produktet: 1799,Sommerens høyttaler: Vi anbefaler JBL sin nye høyttaler JBL Pulse 3. Dette er en høyttaler som gjør om rommet til et diskotek. Veldig fin og god lyd, med mange forskjellige fargekombinasjoner som går i takt med musikken. IPX 7 vannavvisende som vil si at den fint kan brukes på stranden. pris på produkt: 2290,Samsungs nyhet: Samsung har kommet med et nytt flaggskip, samsung galaxy S9. Denne telefonen har et utrolig godt kamera. Det er et veldig lysfølsomt kamera som vil gi deg gode resultater selv om det er svakt lys der du er. Du har også muligheten til å filme i super slow motion med 960 bilder pr. sekund. Perfekt til bruk nå som sommeren nærmer seg.

Etter vinteren ønsker håret seg en god og pleiende hårkur, med tilsvarende shampoo og conditioner. Wella Fusion er en intense repair serie som styrker håret umiddelbart og over en lengre periode. Opptil 95 % med motstandsdyktig mot brukne hårstrå, v.s ikke pleiende shampo.

20


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

granstunet.no

ranstunet

10-19 (18) Følg oss på

- De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland

TA VARE PÅ SYNET DITT!

I Gran Optikks butikk på Granstunet har det nå kommet inn en ny optiker i tillegg til Christian Torp. Navnet er Thomas Sand Nordberg, og hvis noen synes navnet virker kjent, kan vi bekrefte slektskapet med Tore Nordberg, Thomas sin bestefar som hadde butikk i Brandbu. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Innehaverne, Christian og Anne Berit Torp er meget fornøyd med nykommeren, som foreløpig er i butikken to dager pr. uke. Nyansettelsen gjør at de har fått større kapasitet og kan ta i mot flere kunder til synsunder-

søkelser. Det samme gjør et nytt synsprøverom som har kommet til etter jul. De kan også tilby drop-in når det er mulig. - Vi har vært i senteret siden 2005, og gjennom årene har vi investert mye i moderne

instrumenter som kan avdekke øyesykdommer og følge opp pasienter som har dette. Vi kan henvise direkte til øyelege når dette er påkrevet. En optiker gjør mye mer enn å tilpasse briller, linser og solbriller, sier ekteparet. Når det er sagt, er særlig Anne Berit opptatt av at kundene skal få innfatninger som både er i takt med tiden og kler den enkelte. - Motene skifter også på brillefronten, og i år ser vi at retroinspirerte innfatninger i gull, transparente utgaver og “cat eye”-utgavene dominerer. Fargede glass er i vinden som aldri før, og runde innfatninger er fortsatt i motebildet, forteller Anne Berit. Butikken fører populære brillemerker som Marc Jacobs,

Optiker Thomas Sand Nordberg (f.v.) trives godt hos Gran Optikk på Granstunet. Han er nyutdannet og jobber der to dager i uka. Det er Anne Berit og Christian Torp veldig fornøyd med.

Prada, Ray-Ban og Tom Ford, for å nevne de største. Monkey Glasses er en produsent som satser på resirkulerte materialer. I det store og hele er danske og italienske leverandører ledende på markedet.

- Vi står til tjeneste med både synsundersøkelser og tilpasninger av innfatninger, og vi hjelper deg gjerne med å bli “brillefin” denne våren! sier Anne Berit og Christian Torp i Gran Optikk på Granstunet.

FARGERIK OG BLOMSTRENDE VÅR PÅ GATE 8! - Denne våren vil jeg sammenfatte motetrenden slik: Det er “hett med sett”, glade farger og herlig print på klærne. Dette skaper til sammen en leken og ledig stil som ser ut til å slå godt an både hos de yngre og de godt voksne ­kundene, sier innehaver Hege Velsand i Gate 8 på Granstunet. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Gate 8 For de med sans for klær innenfor den røde fargeskalaen, er dette en drømmevår! Men det finnes også mange grønne innslag på klesstativene, fra de skarpe, grønne nyansene til de roligere sjatteringene, og grønt kler de fleste. - Vi på Gate 8 har fått inn en vårkolleksjon som vi tror mange vil like nå når sola titter fram og våren er like rundt hjørnet, sier Hege. - Fargespekteret gjør oss glade, og vi ser fram til lysere tider. - En kul skinnjakke eller kanskje en lekker blondekjole med en myk kashmirgenser utenpå gjør deg moteriktig, på samme måte som en prangende blomstermønstret kjole med

en olajakke utenpå. La deg inspirere av utvalget og mangfoldet, - og husk at vi gjerne hjelper deg med å finne det som passer deg aller best! På Gate 8 finner du også bukser fra #Pieszak. Denne jeansen har en kvalitet og passform som kundene har oppdaget og setter stor pris på. Derfor er den manges favoritt og gjør at kundene kommer tilbake for å kjøpe flere i andre “vaskede” utgaver og fasonger. - Det vil også komme inn mange flotte sko fra #Unisa utover våren, sko som er fantastisk gode på foten. Her snakker vi om god kvalitet til en god pris! sier Hege.

Hun kan ellers fortelle om andre merker som oppnår veldig god respons, som #Ruedefemme, #CosterCopenhagen og #LineofOslo, og disse har de ansatte stor tro på. Dette er sporty klær som er litt annerledes og kule! - Vi ønsker alle velkommen for å se på og prøve vårens nyheter, - vi digger denne våren! sier Hege Velsand og hennes ansatte i Gate 8 på Granstunet.

Hege Velsand i en antrekk som er representativt for våren 2018.

21


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

KLIKK OG HENT I DIN EUROSKO-BUTIKK! - Konseptet “Click & collect”, eller “klikk og hent”, som vi sier på norsk, er nå kommet til Eurosko-kjeden, forteller innehaver av Eurosko på Gran, Finn A. Hellum (bildet). - Vi håper at dette gjør det enda enklere for kunden å få tak i akkurat det skoparet han eller hun ønsker seg, sier han. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker Det jobbes kontinuerlig for at kundene skal kunne handle enklere og mer ­effektivt også innen skobransjen. Derfor er det nå tilrettelagt for at du kan gjøre skokjøpet online, som det heter. Konseptet “klikk og hent” er basert på at du kan velge din Eurosko-butikk, gå inn på forretningens nettside og få oversikt over vareutvalget. Når du har funnet det paret du ønsker å kjøpe, kan du ganske enkelt reservere skoene via nettet. - Dersom du ikke finner akkurat det paret du leter etter i vår butikk på Gran, kan du søke vår Brandbu-avdeling. Kanskje finner du de ønskede skoene der, sier Finn. - Innen to timer vil du da motta en sms med bekreftelse på at skoene er reservert og kan hentes. Når det passer deg, henter du skoene i butikken, og som før betaler du i kassa. - Dette er enkelt og effektivt og en ny måte å handle på. Velkommen innom oss i Eurosko! sier Finn A. Hellum i forretningen på Granstunet.

Storgata 10, 2750 Gran • Tlf: 454 10 954 • www.lillegullkorn.no

LITEN & UNIK STARTER NETTBUTIKK OKAKI MOD. 5031

I løpet av april 2018 starter Liten & Unik nettbutikk og «klikk og hent.» - I en hektisk hverdag ønsker vi å gjøre det enkelt og raskt for våre kunder! Slipp bomturer og spar tid ved å benytte nettbutikk og «klikk og hent» hos oss! sier Mona R. Myhre og Åse Randi Olerud.

699,-

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Liten og Unik

stunet • tlf: 47 77 Granstunet 12 38 • tlf: 47 77 12 38

Det er ikke alltid det passer for kundene å handle i åpningstiden, så formålet med nettbutikken er å nå flere og å gjøre det lettere for kundene å handle når det måtte passe. Ønsker du å handle i ro og fred og slippe å vente flere dager før61 varen ankommer? 2760 Brandbu • tlf: 61 2760 33 97 Brandbu 50 • tlf: 33 97 50 Handle varer via “klikk og hent”, og produktet er klart for henting i valgt butikk etter bare to timer.

Aktiv? Aktiv?

- Du reserverer varen på nett, butikken pakker og gjør det klart, hentemelding mottas etter kort tid, og deretter henter man varen og betaler i butikken, forteller damene.

Kontaktlinser følger øyebevegelsene. Kontaktlinser følger øyebevegelsene. Du ser godt og skarpt i hele synsfeltet, Du ser godt og skarpt i hele synsfeltet, uansett hvor du vender blikket. uansett hvor du vender blikket.

Spør oss om linser! Spør oss om linser!

- I oppstarten er det varer fra merker som Kivat, Reima, Gullkorn Design, Hust & Claire du vil finne i nettbutikOff. godkj. optiker Christian du H. Torp ken. På sikt kommer til å finne varer Granstunet 2. etg 2750 og Gran Telefon: 61 33 70 20 fra -Garcia Den- lille prikken over i-en også. Under moteuka i februar 2018 ble vi forhandlere av nye merker som Lillelam og Wheat. Disse vil bli å finne på nett og i butikken på sensommeren, Off. godkj. optiker Christian H. TorpH. Torp optiker Christian #optikerenmin Off. godkj. sier de to. Granstunet 2. etg - 2750 Gran - Telefon: 61 33 70 20 #optikerenmin Granstunet 2. etg - 2750 Gran - Telefon: 61 33 70 20

22

- Målet på sikt er å starte en blogg, hvor kundene oppdateres på nyheter, produkter og produkterfaringer, sier Anne Marthe Myhre Erlandsen og Andrea Lyngen Fossum, de to andre medeierne av butikken. I forbindelse med lanseringen av nettbutikken vil det bli en markering hos Liten & Unik på Granstunet med gode tilbud og enkel servering. Følg gjerne butikken på Instagram og Facebook.


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

KOM INNOM OG SE VÅRE FLOTTE REPTILER!

Vi tilbyr også catering!

Vår reptilavdeling er en av de største på Østlandet!

Trenger hunden din en vårklipp? Vi har dyktige hundefrisører.

Facebook “f ” Logo

Granstunet • Tlf: 913 35 349

5 0 % R A B AT T PÅ ALLE LOMMEBOKDEKSEL FRA KEY OG IDEAL OF SWEDEN! Italienske og tyrkiske retter.

Kos ❤ KOS dere DEREsammen SAMMEN hos MEDoss OSS!

Vi byr på deilige biff-retter, italienske og tyrkiske retter.

NB! Forbehold om utsolgte farger og modeller.

GRANSTUNET Åpent 10-22 • Fr. og lø. 10-23 • Søndag 12-22 Take-away: 61 33 11 00 • Alle rettigheter

Gran

Velkommen til Gran

GRANUMSTRANDA PLANLAGT BYGGESTART BYGGETRINN 2 – VÅREN 2018

4 SOLGT – 1 RESERVERT

Er du på jakt etter en moderne og lettstelt bolig med sentrumsnær beliggenhet på Gran? Kontakt meg i dag! Martin Szabo Evensen martin.evensen@boligpartner.no 908 00 376

BoligPartner Gjøvik Telefon: 47 80 17 00 E-post: gjovik@boligpartner.no Strandgata 38, 2821 Gjøvik

23

CMYK / .ai


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

MOTERIKTIGE KLÆR FOR ENHVER SMAK - Selvom våren kanskje virker å være et stykke unna, har det begynt å blomstre i butikkene, forteller Mona Blom på Floyd på Smietorget. Vårens viktigste trender viser nemlig fargerike og feminine gevanter, og de ansatte i butikken gleder seg til å vise fram utvalget til kundene som kommer innom!

“oversize”. Når det kommer til buksemoten, sier den vidde i både lange og litt kortere modeller. Den alltid tilbakevendende trenchcoaten er viktig i motebildet denne våren også. - Alle er ikke like opptatt av moter og moteplagg, men det er mange muligheter for at også disse får kjøpt vanlige og gode bruksplagg de blir fornøyd med, fortsetter Mona. - Det viktigste er å føle seg vel i det man har på seg, det beste er å skinne innenfra og ut!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Floyd Dersom du lurer på hva som er verdt å investere i på klesfronten denne våren og hvilke farger og mønstre som ­gjelder, har Mona følgende fasit: - Det blir en fargerik, feminin og leken vår, der de fleste plagg har en ny vri, selvom ikke alt er like revolusjonerende. Det er mye pasteller å se, men innimel-

lom er det klare farger som rødt, grønt, cerise og gult. Man ser også at rutemønstre er tilbake, og det gjelder for både bukser, skjørt og kjoler. Fortsatt er blomsterprint i vinden, og det er lov å kombinere det meste, sier Mona. Vi vil se flere dressjakker, i ulike lengder og med ruter. De kan gjerne være litt

- Vi på Floyd gleder oss til en fargeglad årstid, og vi tror dette blir en deilig vår også i klesveien! sier Mona Blom på Floyd.

MOTEN SPEILER SAMFUNNET Klær og mote handler om mye mer enn sesongens “it”-klær. I videste forstand speiler moten både kultur, politikk, normer og tradisjoner. Vi har fått nytilsatt vikar i KappAhl på Smietorget, Marianne Røste Fjeldstad, til å fortelle oss litt om klesmoten i butikken denne våren. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Kappahl - Vi ser at striper og grafisk trykk, både på overdeler og bukser, går igjen. Blomstermotiver, tildels også storblomstrede, er in for både barn og dame. Og er du av den vågale typen, er det lov å kombinere dette, med f.eks. blom-

stret overdel og stripet bukse, forteller Marianne. Vi finner både vide og trange bukser i stativene, det meste er lov. Dersom du kombinerer en kort bukse med en lang, vid skjorte er det både komfortabelt og

moderne. Og en klassisk “garderobehelt”, trenchcoaten, er tilbake nok en gang; du ser den i mange utstillingsvinduer denne våren. Såkalte “statement”-t-shirts, altså t-skjorter med uttalelser på, er populært denne våren. - Vi vil få inn masse kjoler og annet pentøy til 17. mai utover, både i klassisk stil og en vintage-serie. Det blir nok blomstermønster å se der også, sier Marianne,

24

som legger til at pasteller er med som aldri før. Likedan klassikere som sort og hvitt. Men fargeklatter i tomatrødt, grønt og andre friske farger finnes også, så det skal være noe for enhver smak. - Dresser til damer vil stå sterkt i motebildet denne våren, gjerne med striper. Utrolig fint og kult på de fleste damer. - Kom innom og prøv, det er nå utvalget er på sitt beste! oppfordrer Marianne Røste Fjeldstad i KappAhl på Smietorget.


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

MØT VÅREN I TØFFE SKO! Er det noen man husker helt fra barnsben av, er det nettopp det å kunne sette bort de tunge ­vinterskoa og finne fram lysere og lettere skotøy. - Nå er snart den tida her igjen, og vi håper du kommer innom for å fornye deg på skofronten! sier innehaver Gry Nordnes Gamme i Garant Sko på Smietorget. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Anne Lise Skjaker / Garant Sko - Loafers og ballerinasko representerer en avslappet stil, og denne våren finner vi gjerne detaljer som sløyfer, rysjer og perler på skoene, forteller Gry, og viser fram nykomlingene i skohyllene. De såkalte slip-in-skoene er kommet tilbake, både med lav og høy hæl. Komfortable og stødige klosshæler er i skuddet. Når det gjelder materialer, er semsket skinn og nubuck mye brukt både i loafers og i selskapssko. Disse materialene gir gode og varme farger til skoene.

Veske 499,--

Felles for de fleste skomodeller i dag er at de skal være komfortable og gode for føttene. Gabor, Rieker og Skechers med sin memoryfoam er toppen av komfort og finnes dessuten i mange flotte farger denne sesongen. Merker som Vagabond og det spanske KMB har i tillegg til god komfort også det lille ekstra når det gjelder detaljer. - Stefan, som står bak storselgeren Nude, er fantastisk flink til å skape nyheter som slår an og ligger alltid et hakk foran alle andre når det gjelder moter, sier Gry.

Innehaver Gry Nordnes Gamme (t.v.) og Karoline Vestland i Garant Sko kan ønske kundene velkommen til en butikk som er fylt til randen av vårens sko og reiseeffekter!

Når det gjelder farger denne våren, kommer vi ikke unna pastellene. Rolige og duse rosaog blåtoner, men også enkelte innslag av grønt, dominerer.

Dersom du trenger prikken over i-en til et antrekk, er rødt også med i motebildet. Som alltid finnes klassikerne hvitt og sort. Gry har stor tro på Birkenstock også dette året. I tillegg til at disse skoene er fantastiske med tanke på det helsemessige aspektet, kommer de også i freshe, fine farger i år. Italienske Mjus er et annet merke som markerer seg når det gjelder farger, skinnkvalitet og stil

Marco Tozzi 799,-

Gant 800,-

HUB 899,-

Tamaris 699,-

(41-45)

Duffy 399,-

Kanna 999,-

Nyheter

innenfor sandalsegmentet. Platformsåler holder stand, og her scorer det nye merket Supergo mange poeng hos både unge og voksne. - Vi har også tatt inn Vans, og det er særlig ungdom av begge kjønn som sverger til dette sneakersmerket, sier Gry, som avslutningsvis vil nevne at butikken også er full av lekre veskenyheter fra bl.a. Dixie, Gabor og Lycke. Sist, men ikke minst, har Garant et godt utvalg av kofferter for den reiselystne!

Rieker 599,-

Woden 999,Ecco GTX 1200,Str.36-46 Str.41-46

Primo Piano 499,-

Marc O´Polo 1199,Str.41-46

Ecco 1200,-

Vans 899,-

Tamaris 999,-

Str.41-46

25


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

DIALEKTORD FRA HADELAND I NY ANVENDELSE!

Kjenner du noen som har fortjent en

Innehaver av Hadeland Landhandel, Torun Sørli, er mer enn gjennomsnittet interessert i dialekta si. Hun brenner for å ta vare på den, og var nominert til årets dialektpris av Hadeland Dialektog Mållag. - En stor ære, sier Torun, som omsetter sin dialekt­ interesse til idèer i butikken sin. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

DRØMMEDAG? Vi i Gran gir bort en DRØMMEDAG hos oss til en som fortjener det. Er det noen du har lyst til å glede med en ekstra opplevelse?

Den kreative dama har nemlig utviklet en tekstilserie med trykte dialektord- og uttrykk som bare er å få i butikken på Meieritråkket. Serien omfatter bærenett og håndklær som også kan brukes som løpere, bakekleder eller puter. Og flere produkter med nye ord og temaer er på planleggingsstadiet.

Send forslag på mail: post@ghh.no innen 30. april og fortell oss hvorfor akkurat denne personen skal få en DRØMMEDAG. Vi trekker 2 heldige vinnere!

- Egentlig er det bare fantasien som ­setter grenser for anvendelsen, sier Torun, som har hørt at produktene ofte blir brukt som “gå-bort-gaver” og premier, og at ordene brukes der det er quiz på programmet. Skulle du lure på betydningen av dialektuttrykkene, kan Torun fortelle at det er festet en ­merkelapp med oversettelse til hvert produkt. -Det som er viktig er at uttrykkene blir holdt i hevd og at det gjerne blir diskusjoner om betydningen av ordene. Det holder dialekta vår levende! sier Torun Sørli i Hadeland Landhandel på Meieritråkket.

Nr. 3 April 2018

Torun Sørli brenner for at Hadelandsdialekta skal holdes levende, og hun har funnet en måte å markedsføre den på! Her med et produkt fra tekstilserien med dialektord som hun selger i Hadeland Landhandel på Meieritråkket.

ranstunet

Gavekort for hele Hadeland Gavekortet kan du bruke følgende steder: ANDFOSSEN: • Elkjøp Hadeland, Storlinna • Montér Jaren, Storlinna • Bohus Hadeland, Storlinna BRANDBU: • A.Hellum, Torgvegen • Apotek 1 Brandbu, Parkvegen • Bjarne H. Pedersen, Storlinna • Brandbu Bokhandel, Storlinna • Brua Klær og Interiør, Augedalstorget • Europris Brandbu, Storlinna • Hos Sarah, Augedalstorget • Intersport Brandbu, Storlinna • Landbruk og Verktøy, Storlinna • Malia Brandbu, Augedalstorget • Mr. Macho, Augedalstorget • Nille Brandbu, Storlinna • Spar Brandbu, Augedalstorget GRAN: • Anne Garn og litt av hvert, Storgata • Anitas Noa, Storgata • Apotek 1 Granstunet • Apotek 1 Smietorget • Bakeriet, Smietorget

• Bergersen Flis, Storgata • Brillehjørnet, Hovsgutua • Buddy, Granstunet • Carisma dame og herrefrisør, Granstunet • Cebrina Hårstudio, Smietorget • Coop Extra Gran, Smiegata • Cubus, Granstunet • Dressmann, Granstunet • Dyrlegene på Hadeland, Storgata • Europris Gran, Morstadvegen • Eurosko Gran, Granstunet • Floyd, Smietorget • Fotograf B. T. Stokke, Storgata • Garant Sko, Smietorget • Gate 8, Granstunet • Gavekortautomater på Granstunet og Smietorget • Gran Helsekost Råd for uråd, Storgata • Gran Hudpleieklinikk, Storgata • Gran Jern og Hage, Storgata • Gran Optikk, Granstunet • Granavolden Gjæstgiveri, Granavollen • Granstunet Kaffebar, Granstunet • Gullsmed Fagerholt, Storgata • Hadeland Landhandel, Storgata

• Hadeland Treningssenter, Smiegata • Hadelandsbakeriet Conditori Gran, Storgata • Hotell Hadeland, Granavollen • Hidem, Storgata • Intersport Gran Sport, Storgata • Johnet Datasystemer, Hovsgutua • KappAhl, Smietorget • Kid Interiør, Granstunet • Klosterkjelleren, Granavollen • Klær og Interiørhuset, Storgata • Lille Gullkorn, Granstunet • Lindex, Granstunet • Liten og Unik, Granstunet • Lygnasæter Hotell, Lygna • Malia Gran, Vassenden Park • Match Gran, Storgata • Maxbo Gran Almenning, Almenningstråkket • Mitz, Granstunet • Møbelringen Hadeland, Almenningstråkket • Nille Gran, Smietorget • Norli Libris Hadeland, Smietorget • Notabene, Granstunet • Parfymeriet, Granstunet

• Power Gran, Granstunet • S. O. Bang Ur og Optikk, Storgata • Sanner Hotell, Granavollen • Spar Gran, Smietorget • Sport 1 Hadeland, Smietorget • Sportskafeen, Granstunet • Stonefly, Sagatangen • Telenor Gran, Granstunet • Traktøren, Smietorget • Tråkket Frisør, Meieritråkket • Tråkk-Inn, Meieritråkket • Vita Exclusive, Smietorget • Øistad Elektro, Hovsgutua HARESTUA • Fagmøbler Hadeland, Elvefaret JEVNAKER: • Hadeland Glassverk, Glassverkveien ROA: • Den Kreative Spire, Hadelandsvegen * Utsalgssteder er merket rødt

www.hadelandskortet.no post@hadelandskortet.no • Tlf.: 98 21 11 33 26


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

Nå blir det Opera på Hadeland 7.-10. juni 2018

TROX AURANOR PÅ VEIEN Mandag 16. april ruller en fullastet messetrailer ut fra ventilasjonsbedriften TROX Auranors hovedkontor i Brandbu, klar for en lengre Skandinavia-turnè.

Det har vært kjent en liten stund at det kommer et nytt og friskt tilskudd på kulturfronten i bygda, og Operafest Røykenvik er godt i rute til sommeren store satsning. Med en stor scene på vann, tribuneplass, kortreise mat og drikke og det aller beste vokalkunsten har å by på er det duket for en fantastisk helg på Ulsnestangen. Eller, det blir ikke bare i Vika det blir fantastisk, hele Røykenvik, Tingelstad, Granavollen, ja hele Hadeland skal være med.

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker /TROX Auranor Foto: TROX Auranor

Tekst: GHH og Foto: Fotograf BT Stokke AS

Fredag 20. april er stoppestedet Gran sentrum. - Vi ønsker at lokalbefolk­ ningen også skal få mulighet til å bli bedre kjent med en av bygdas største bedrifter og tenker at dette er en meget god ­anledning til å vise oss fram, sier markedskoordinator i bedriften, Birgitt Stene.

avdelinger innen bedriften, og disse for­ teller gjerne litt om hva de jobber med.

Hun forteller at om bord i traileren er det mange flotte produkter og spen­ nende høyteknologiske systemløsnin­ ger, som er produsert og utviklet ved fabrikken i Brandbu. Det vil også bli anledning til å møte ansatte fra flere

- Vi håper at mange vil besøke oss når vi er i Gran, og vi oppfordrer folk til å komme innom traileren vår når vi stiller oss opp utenfor Smietorget mellom kl. 10.00 og 16.00 denne dagen, avslutter Birgitt Stene i TROX Auranor.

Det hele starter torsdag med Opera­ Gourmet, en spa-opplevelse for ører og gane i Næsgarda, hvorpå det fortsetter på fredag med konsert på Granavollen med koret Caldera og kvelden fortsetter med et fantastisk samspill mellom Eli Kristin Hanssveen og Knut Anders Sørum med bla tolkninger av Pink Floyd og Queen. Kvelden avsluttes med Opera-Afterparty for de som ikke vil hjem med en gang. Lørdagen starter i Glasslåven med utstillingsåpning, konsert i Søsterkirkene med Isa Katharina Gericke (sopran) og Christian Ihle Hadland (piano) og stykket Til Eva før turen går til Hadeland Folke­museum og konsert med Ruth

MED EKSKLUSIVT ROADSHOW

- Under vårt roadshow er det lagt inn hele 34 stopp og 43 utstillingsdager i Norge, Sverige og Danmark. Dette tilsier en lang og krevende turnè, men vi gleder oss veldig, sier markeds­koordinatoren.

Wilhelmine Meyer og Espen Leite. Lørdagen avsluttes med OperaGalla på scenen Halvdan Svarte ute på Randsfjor­ den, hvor Eli Kristin har med seg noen av de beste innen vokalkunst fra inn og utland til å fremføre det beste av hva opera har å by på. Søndagen er de unges dag, med den spennende barneoperaen Miriam og «Stjernedryss» - Avslutningskonsert med et knippe av de beste unge sangerne i Norge i dag, akkompagnert av Bjarne Sakshaug. Scene: Halvdan Svarte. Søndagen er det gratis inngang og en stor familiedag. I tillegg vil det komme operarelaterte aktiviteter i hele regionen denne helgen. Billettene slippes 12.04 kl 12:04 på www.operafest.no

Hadeland Gjensidige Brannkasse har forsikret landbruket på Hadeland siden 1855. Det er mange risikoer i landbruket og vi i Hadeland Gjensidige Brannkasse ønsker å bidra til å forebygge der vi kan. Vi vet at feil på elektrisk anlegg er årsaken til 70 % av alle branner i landbruket.

For 2018 gjelder fortsatt: Elkontroll med termografering. Redusert risiko gir økte rabatter + tilskudd kr. 5.000.– fra oss. Pulverapparat til innkjøpspris kr. 360.-. Gratis kontroll og etterfylling av pulverapparat. Inger til venstre, Dagros i midten og Knut til høyre.

Tenk forebygging og ta deg tid til en forsikringsgjennomgang! Kom innom eller ring oss direkte. Inger Knoph Tingelstad, Tlf: 959 94 716 / Knut M. Lund, Tlf: 917 53 009 27

hadeland@gjensidige.no Tlf: 61 32 72 50


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

Bli med på Gla’dager!! Stands i Storgata i Gran 14. - 15. - 16. juni

Foto: Bjørn Haslerud

VIGGALØPET 2018 - VÅRENS VAKRESTE EVENTYR PÅ HADELAND

Vi ønsker å invitere dere til å delta under Gla’dager i Gran med stands i Storgata. Fra tidligere erfaringer er det mye folk i Gran sentrum disse dagene og det er mulighet for å vise frem produkter og tjenester til en stor kundegruppe. Her er det åpent for alle, både små og store bedrifter.

Lørdag 28. april kl. 11.00 smeller startskuddet for årets Viggaløp. For 29 gang arrangerer Gran IL og Brandbu IF løpet som er blitt en massemønstring både for aktive og trimmere. I år går starten fra Storgata i Gran med målgang på Brandbu stadion. Arrangørene er svært fornøyd med at så mange bedrifter benytter Viggaløpet som en happening både for å trimme og for å dyrke det sosiale fellesskapet. For noen er konkurranseelementet viktig, for andre er det simpelthen deltagelsen som teller. Mange har erfart at turen mellom Gran og Brandbu ikke betinger månedsvis med trening, men arrangøren oppfordrer til å bruke den siste måneden til å forberede seg godt til løpet. Kanskje akkurat Viggaløpet kan bli målet for vårens treff i syklubben, trimgjengen, trilleklubben eller familiens felles trimtur! Gran og Lunner kommune fortsetter den skarpe deltagerkonkurransen og etter Lunners knepne seier i fjor, er arrangøren spent på om Gran klarer å komme sterkere tilbake i år! Arrangørene håper også at flere skole-

klasser hiver seg på konkurransen og har i år økt premien til kr. 2000,- for den skoleklassen med størst deltakerprosent. I fjor var det 8C på Gran ungdomsskole som gjennomførte med størst deltakelse. Antall aktive løpere har økt hvert år og det på tide at vi også får noen som utfordrer løyperekordene. Flotte vandrepokaler i både dame- og herreklassen bør inspirere. Som vanlig vanker det flotte premier for de aktive. I tillegg trekkes en rekke gavekort på startnr. gitt av butikkene i Gran og Brandbu. Premieutdelingen skjer rett etter løpets slutt på Brandbu Stadion.

Gran Handel og Håndverk ordner med underholdning, vakthold og elektrisitet. Utstillerne ordner selv med stand, plakater og tak over hodet. For ytterligere opplysninger, priser og påmelding, kontakt Kari på tlf. 98 21 11 33 eller post@ghh.no

Grantoppen ønsker alle lykke til med det tradisjonsrike Viggaløpet og viser til annonse i denne avisen når det gjelder påmelding.

ALT INNEN STERKSTRØM OG SVAKSTRØM

Elsjekk

Varmepumper

Bedrift

Gulbrandsen & Olimb AS utfører el sjekk/internkontroll av bolighus/leiligheter.

Gulbrandsen & Olimb AS monterer varmepumper fra Mitsubishi.

Vi er også godkjent fra Det Norske Veritas for Brannforebyggende El-kontroll Bolig.

Varmepumpe-anleggene blir montert og idriftsatt samt tilkoblet spenning.

Gulbrandsen & Olimb AS Elektro Installasjon utfører alle typer anlegg innen vårt fagområde, sterk- og svakstrømsrelaterte arbeider.

Godkjent for internkontroll av landbrukseiendommer.

Vi gir priser på anlegg etter forespørsel, kostnadsfritt for kunden.

Vi har siden oppstart i 1997 utført større anlegg som deler av sykehus, store kontorbygg, skole og hotellbygg. Landbruk • Service • Enebolig

Service • Gulbrandsen & Olimb AS har i dag 9 stk. servicebiler som er bestykket med det vanligste materiell som benyttes til serviceoppdrag. • Dette medfører at arbeidene utføres raskt og effektivt. • Vi skal oppfattes som en rask og pålitelig aktør i servicemarkedet, og med konkurransedyktige priser. • Vi skal være behjelpelig med løsninger for å få fram den rette løsningen som kunden vil ha. • Vi utfører service på alt innenfor sterk- og svakstrømsrelaterte arbeider. • Om ønskelig så kommer vi ut på befaring uten forpliktelser for kunden. • Se forøvrig arbeidsområder under www.gulbrandsen-olimb.no

2770 Jaren. Tlf: 61 33 55 51 / 41 03 00 80. Mail: arild@g-o.no

28


GRANTOPPEN

Nr. 3 April 2018

GRAN HANDELSSENTER

Film, teater, musikk, dans, humor og debatt - Våren byr på stor variasjon i Hadeland kultursal og på Brandbu kino. Vi satser på både film, teater, musikk, dans, humor og politisk debatt, forteller Torstein Nybø, som jobber ved Kulturkontoret for Lunner og Gran kommuner.

Hadeland kultursal Lørdag 14. april kl. 19:00 «Kaboom» er en forrykende energibombe av en forestilling med work­ shop for unge danseinteresserte i

forkant! Det blir hip hop, jazz, afro, moderne dans og klassisk ballett.

med panelsamtale med regissør Erik Poppe. Han står bak begge dagens filmer, nemlig «Utøya 22. juli» og «Per Fugelli - siste resept».

Søndag 15. april kl. 19:00 Vårkonsert med Moen Musikkforening

Lørdag 28. april «Emil i Lønneberget» Nittedal Teater

Tirsdag 17. april kl. 19:00 Hadeland - hva nå? Avisen Hadeland og Gran bibliotek inviterer til debattmøte.

Søndag 6. mai «Den utrolige historien om den kjempestore pæra» Onsdag 23. mai «Solo: A Star Wars Story»

Søndag 29. april Jubileumskonsert med vokalensemblet PUST

Søndag 22. april kl. 15:00 Brandbu skolekorps jubileums­festival Konsert og aktiviteter for hele familien.

Brandbu kino

Tirsdag 24. april hele dagen Filmsnakk #1: Regissør Erik Poppe Velkommen til stor filmdag i Hadeland kultursal. Vi setter opp film fra morgen til kveld, og avslutter

Søndag er fast kinodag på «Huset» i Brandbu. Det vises gjerne en barneog familiefilm tidlig ettermiddag og en typisk ungdoms- eller voksenfilm tidlig på kvelden. I tillegg kan det være at vi setter opp aktuelle premierer på andre tidspunkter. Av vårens storfilmer kan vi spesielt trekke frem: Onsdag 25. april «Avengers: Infinity War»

For fullstendig og oppdatert program se www.hadelandkultursal.no

KANONTILBUD MELD DEG INN NÅ OG DU FÅR: ●

Fri innmelding

Første treningsmåned gratis

Kroppsanalyse

Fleecejakke til de 30 første

Verdi kr.

2.500,-

Tilbudet gjelder til 15 april! Forutsetter tegning av ordinært medlemskap!

Velkommen til

Harestua Treningssenter

Yin Yogamed Jana starter fredag 6. april kl. 17.00 - 18.30

Mor og barn-kurs med Jana starter mandag 9. april. Barn fra 3-12 mnd. Påmelding.

Gran - Brandbu - Harestua:

61 31 36 50

Send SMS med kodeord “Vår” til 953 32 555

post@hadelandtreningssenter.no - www.hadelandtreningssenter.no

05 - 24 HVER DAG 29

HAD. ELAND Trenl ngssenter


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Rabatt på

store mosjonsløpet mellom mellom Gran på på 9 km DetDet store mosjonsløpet GranogogBrandbu Brandbu 9 km

= strømmetjenester

Lørdag 28. 28. april Lørdag april2018 2018 Start:

Start:

Påmelding/info:

Påmelding/info:

Startkontingent:

Startkontingent:

Nr. 3 April 2018

Fra Gran torg kl. 11.00

Fra Gran torg kl. 11.00 www.npnet.no/vigga Senest tirsdag 24. april 2018

les mer på rhbank.no

Etteranmelding og avhenting av startnummer fra 09.00 10.30 2018 løpsdagen og i www.npnet.no/vigga Senest tirsdag 24.tilapril

Gran Sport (Intersport) fredagav 27.startnummer april kl. 15-17. fra 09.00 til 10.30 løpsdagen og i Etteranmelding og avhenting Gran Sport (Intersport) fredag 27. april kl. 15-17. Aktive (15 år og eldre): kr. 200,(etteranmelding 300,-) Aktive med lisens: kr. 150,300,-) Aktive (15 år og eldre): kr. 200,- (etteranmelding (etteranmelding 300,-) Trim og bedrift kr. 100,Aktive med lisens: kr. 150,(etteranmelding 300,-) Skoleklasser (fra 5. kl) kr. 40 pr elev ved samlet forhåndspåmelding Trim og bedrift kr. 100,Sparebank 1 Ringerike Hadeland: 2020.08.04504 VIPPS: 107395

Eksempel: Eff.rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kost. 1.518 kr. Tot: 16.518 kr

Skoleklasser (fraeller 5. kl) 40 prmåelev ved samlet forhåndspåmelding (bankkvittering kvitteringkr. fra vipps fremvises for å hente startnr) Sparebank 1 Ringerike Hadeland: 2020.08.04504 VIPPS: 107395

Premiering aktive: av påmeldte. Premiering på Brandbu 12.30 (bankkvittering eller1/3 kvittering fra vipps må fremvises forStadion å hentekl.startnr) Skoleklasse: Kr. 2.000,- til klassekassen for høyest % deltakelse

Premiering aktive: 1/3 av påmeldte. Premiering på Brandbu Stadion kl. 12.30 Alle: Deltakermerke til alle som fullfører - ved målgang Skoleklasse: Kr. av 2.000,til klassekassen for- se høyest % ved deltakelse Trekning gavekort og gavepremier oppslag målgang Alle:

Mulighet for transport tilbake til Gran. Dusj i underetg. på Brandbu idr.hall

Deltakermerke til alle som fullfører - ved målgang Trekning av gavekort og gavepremier - se oppslag ved målgang Mulighet for transport tilbake til Gran. Dusj i underetg. på Brandbu idr.hall

n e l l o Dette skjer på Granav Sanner Hotell:

Velkommen!

• Afternoon Tea lørdag 28.april kl. 14-17.

GRAN HANDEL OG HÅNDVERK – BRANSJEOVERSIKT Her finner du oversikt over våre medlemmer Navn

Telefon

BANK - FORSIKRING - EIENDOMSMEGLING DNB 03000 DNB Eiendomsmegling 48 29 40 00 Eiendomsmegler1 61 32 70 20 Hadeland Gjensidig Brannkasse 61 32 72 50 Nordea 48 10 09 95 Sparebank1 Gran 02130 BESPISNING Bakeriet Smietorget Granstunet Kaffe- og lunsjbar Hadelandsbakeriet

46 42 99 13 92 68 17 39 61 33 18 70

Lokalisering

Storgata Storgata Smietorget Storgata Granstunet Smietorget

Smietorget Granstunet Storgata

BIL Bilskaden Hadeland Mohagen Bil Møller Bil Gran

61 33 89 00 61 39 50 00 24 03 37 50

Jaren Mohagen Mohagen

BOKHANDEL OG LEKER Norli Bokhandel Notabene Granstunet

61 33 25 05 61 33 03 50

Smietorget Granstunet

DAGLIGVARER OG KIOSK Coop Extra Spar

61 33 82 30 61 33 16 94

Gran Handelspark Smietorget

ENTREPRENØRER, BOLIGBYGGERE OG HÅNDVERKERE BoligPartner 47 80 17 00 Gjøvik Gulbrandsen & Olimb 61 33 55 51 Mohagen Nordbohus 61 13 92 50 Gjøvik Norgeshus Hadeland 97 66 86 24 Storgata Ny Bolig / Vestlandshus 91 38 16 71 Gran Sentrum Sørbråten Blikk og Ventilasjon 61 33 48 47 Jaren Øistad Elektro 61 33 03 48 Gran Øst FRISØR, HELSE, VELVÆRE OG TRENING Anitas Noa 61 33 43 00 Apotek 1 Granstunet 61 31 32 60 Apotek 1 Smietorget 61 31 38 90

Storgata Granstunet Smietorget

Navn Carisma Cebrina Hårstudio Gran Helsekost Gran Hudpleie Hadeland Treningssenter Parfymeriet Granstunet Tråkket Frisør Vita Exclusive

Telefon 61 33 10 41 61 33 96 40 61 33 09 59 61 33 20 33 61 31 36 50 61 01 00 64 61 33 09 30 61 33 00 18

Lokalisering Granstunet Smietorget Storgata Storgata Gran Handelspark Granstunet Gran Sentrum Gran

INTERIØR, TEKSTIL OG UTSTYR Annes Garn og Litt av hvert Gran Jern og Hage KID Interiør Malia Traktøren Smietorget

61 33 14 50 61 33 27 77 94 02 61 33 61 32 72 00 98 28 89 91

Storgata Storgata Granstunet Gran Sentrum Smietorget

KLÆR OG SKO Cubus Dressmann Eurosko Gran Floyd Garant Sko Gate 8 Hidem Lindex Liten og Unik / Mitz Match Gran Tråkk Inn

23 21 89 09 23 21 89 45 47 77 12 38 61 33 0884 46 42 99 04 61 33 81 88 61 33 08 20 61 33 19 06 61 33 12 02 61 33 17 40 61 33 01 90

Granstunet Granstunet Granstunet Smietorget Smietorget Granstunet Storgata Granstunet Granstunet Storgata Storgata

KONTORBEDRIFTER Accountor Hadeland Aditro AS Azets Insight AS BDO Deloitte Hadeland AS Haugen Regnskap JohNET Datasystemer Kontorleverandøren Gjøvik Vekstra Hadeland Regnskap Visma Software AS

61 31 99 20 09102 46 40 40 00 61 13 64 40 40 03 41 00 61 31 31 31 61 33 76 70 61 33 88 40 61 13 89 00 61 31 30 30 09101

Storgata Mohagen Gran Sentrum Granstunet Gran Sentrum Storgata Storgata Gran Øst Hundalen/Gran Granstunet Vassenden Park

30

Navn OVERNATTING OG SELSKAPER Granavolden Gjæstgiveri Hotell Hadeland Lygnasæter Hotell Prestmarken Pensjonat Sanner Hotell AS

Telefon

Lokalisering

61 33 77 00 61 33 02 25 61 32 86 13 61 33 12 22 61 33 33 00

Granavollen Granavollen Lygna Gran Granavollen

SPORT OG FRITID Intersport Gran Sport Sport 1 Hadeland Stonefly

61 31 32 50 40 43 77 73 91 54 83 79

Storgata Smietorget Sagatangen

UR, GULL OG OPTIKK Brillehjørnet Gran Optikk AS Gullsmed Fagerholt Lille Gullkorn S. O. Bang Ur & Optikk

61 33 19 10 61 33 70 20 61 33 02 39 45 41 09 54 61 33 01 30

Gran Øst Granstunet Storgata Granstunet Storgata

ANDRE Alarm og Service AS Bergersen Flis Buddy Gran Containerservice Hadeland Dyrlegene på Hadeland Fotograf BT Stokke Glasslåven Kunstsenter Granstunet Hadeland Eiendomsdrift Hadeland Landhandel Hadeland Taxisentral Hapro Jobb og Karriere Lavvoutleie.no Lunner Produkter Maxbo Gran Almenning Opsahl Begravelsesbyrå Ortopediteknikk Otrera AS Portcenteret Østlandet AS Power Gran Securitas Hadeland Smietorget Telenorbutikken TG Eiendom Vassenden Park

97 49 90 00 61 33 42 26 91 33 53 49 90 91 69 20 61 33 40 00 61 33 05 78 91 34 66 33 47 87 17 21 90 88 90 88 93 20 21 81 61 33 30 00 61 33 95 00 95 72 58 74 61 32 49 60 61 31 30 60 61 33 27 00 95 25 16 75 46 52 70 00 95 78 06 19 61 33 97 00 02452 90 11 75 40 61 33 80 20 41 03 00 80 61 31 96 30

Smietorget Storgata Granstunet Mohagen Gran Sentrum Storgata Granavollen Granstunet Smietorget Storgata Storgata Brandbu og Gran Jaren Lunner Almenningstråkket Jernbanegata Gran Sentrum Gran Sentrum Vestre Gran Granstunet Hønefoss Smietorget Granstunet Gran Sentrum Gran Sentrum


Nr. 3 April 2018

GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER

KRYSSORD Nr. 3-2018

Innsent av: Navn:.......................................................................................... Adr.:............................................................................................ Postnr./sted:..............................................................................

Vi inviterer GranToppens lesere til kryssordløsing.

Løsningen sendes til: Gran Handel og Håndverk P.b. 13, 2711 Gran.

A n n o n s e s p ø k

1

Finnes på side...

4

Finnes på side...

7

Finnes på side...

Merk svarkonvolutten med GT-kryssord nr. 2 2018. Svarene må være oss i hende innen søndag 29.04 - 2018. Løsningen kan også sendes på e-post til: kryssord@ghh.no Løsningen får du i neste utgave av GranToppen.

2

Finnes på side...

5

Finnes på side...

8

Finnes på side...

Annonsespøk nr. 3............................................................./2018 Navn:............................................................................................. Adr.:............................................................................................... Postnr./sted:................................................................................. Vi trekker én vinner som får et gavekort på kr 500,- fra Gran Handelssenter. Løsningen sendes: Gran Handelssenter, Boks 13, 2711 Gran innen søndag 29. april 2018 Merk konvolutten: «Annonsespøk» eller bruk postkort. ­Løsningen kan også sendes på e-post til annonsespok@ghh.no

3

Finnes på side...

6

Finnes på side...

9

Finnes på side...

VINNERE

Våre trofaste annonsører vil bidra med premie til den heldige vinneren. Premien er et gavekort i Gran Handelssenter på kr 300,-.

Løsning GT 2 - 2018: 1 = 7, 2 = 16, 3 =11, 4 = 9, 5 = 1, 6 = 5, 7 = 7, 8 = 13, 9 = 3

Vinnere av kryssord nr. 2 2018: Arnhild Ballangrud, Jevnaker Vi gratulerer! Premie kommer i posten. 31

Vinnere av Annonsespøk nr. 2 2018: Renate Olberg, Nittedal, Gerd Skau, Lunner. Vi gratulerer! Premie kommer i posten.


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Foto: Fotograf BT Stokke AS

7.-10. juni 2018

For billetter og program, se www.operafest.no 32

Nr. 3 April 2018


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.