__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Stenene i denne søljen kan fås i forskjellige farger som passer til din bunad! Facebook “f ” Logo

bunadsølv til de øvrige bunader!

CMYK / .ai

Storgt. 15, 2750 Gran – Tlf. 924 53 683 KUNDEAVIS FOR GRAN HANDELSSENTER • NR 2 - UKE 15 - 2021 • ÅRGANG 33

NYT VÅREN! VIGGALØPET

Årets moter og trender

Folkefest i april Side 3

PORTRETT

Silje Sletta Strand Side 14

ALFA SKO

Lanserer nye tursko Side 19

KULTURKRAFT HADELAND Program for hele året Side 26

HE LE UK EN

÷ 25% PÅ ALLE VARER

SUPERUKE! KUNNSKAP

K VA L I T E T

SERVICE

Storgata 15 - 61 33 17 40


GRAN HANDELSSENTER

Nr. 2 April 2021

GRANTOPPEN

Ny vår med nye muligheter!

1887-2021

I mars ble samfunnet vårt igjen endret grunnet smitte og nedstenginger. ­Butikker og bedrifter ble stengt og vi som privatpersoner fikk regler og anbefalinger som begrenset vårt daglige virke.

S O L B RIL L ENYHET ER F RA

For mange kontorbedrifter ble ikke forskjellen så stor, for de har hatt hjemmekontor som hverdag et år. For treningssentre, restauranter og hoteller ble reglene dramatiske og førte til total stenging og nye permitteringer. For butikker innen klær, sko, blomster og sport ble vedtakene drastiske. Stengingen kom nettopp når vårvarene var i hus og omsetningen i butikk var på tur opp.

STORT UTVALG! OAKLEY SUTRO TOUR DE FRANCE COLLECTION

Men jammen har vi flinke og positive butikkansatte på Hadeland som ser muligheter når andre går i lås. For stengte gitter og dører hindret ikke butikkene til å tilby deg og meg som kunder varer og tjenester. Det var «take-away», «klikk og hent», «ring og hent» og «vi kjører varene helt hjem til deg». Og kunder var flinke til å benytte seg av muligheten og ikke minst handle lokalt. For lokalt næringsliv slikter økonomisk, og det eneste som kan hjelpe dem er at du og jeg handler lokalt.

TIMEBESTILLING: 61 33 01 30

“Dersom vi vil ha det samme gode tilbudet når verden normaliseres, må vi også bruke dem når det er som vanskeligst. Så støtt din lokale butikk og bedrift i dag!” For virkeligheten er så drastisk: Dersom vi vil ha det samme gode tilbudet når verden normaliseres, må vi også bruke dem når det er som vanskeligst. Så støtt din lokale butikk og bedrift i dag!

Tlf. 61 33 88 40

Tema i vår avis er årets moter og trender, og jeg håper du blir inspirert til å fornye garderoben din eller det du omgir deg med. For vi trenger noe nytt i våre omgivelser nå. Noe som gir oss glede og en dytt i positiv retning.

no

BEHOV FOR Å JOBBE SAMMEN FRA DISTANSE? - VI GJØR DET ENKLERE

Kos deg med våren! Vennlig hilsen Kari Framstad Lokrheim Daglig leder Gran Handel og Håndverk

#SmartArbeid VÅRENS NYHETER ER PÅ VEI INN! Vi hjelper deg gjerne med både briller og solbriller.

Nr. 2 • April 2021 • Årg. 33 UTGIVER: Gran Handel og Håndverk, Postboks 13, 2711 GRAN Telefon: 98 21 11 33 E-post: post@ghh.no DESIGN OG LAYOUT: Thure Trykk AS www.thure-trykk.no TRYKK: Nr1 Trykk Lillestrøm Telefon: 63 80 50 80 DISTRIBUTØR: Amedia

DISTRIBUSJONER: Innstikk i avisene Oppland, Hadeland og Varingen. Sendes også som selv­stendig avis til øvrige som ikke har reservert seg mot reklame i Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad og Nittedal.

Vi følger retningslinjer for smittevern og hygienetiltak. Velkommen til synsundersøkelse og handel i trygge rammer.

OPPLAG 38 000 FOTOMONTASJE VED: Fotograf BT Stokke AS MODELLER: Jan Skoglund Rasmusssen i klær fra Dressmann, og Rikke Helene Berger i klær fra Floyd.

Optiker MSc Jarle Bang - Telefon 61 33 19 10 2


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

FLISER

BADEROM

KJØKKEN

GARDEROBER

BELYSNING

Velkommen til Hadelands store interiørsenter på 700 kvm med utstillinger og god parkering. Vi hjelper deg også gjerne med formidling av håndverkstjenester og interiørdesigner.

Storgata 39, 2750 Gran www.hadelandflis.no 61 33 42 26 / 97 06 14 00

Viggaløpet – folkefesten i april Viggaløpet går vanligvis langs elva Vigga mellom Gran og Brandbu. Det 9 km lange løpet er et samarbeid mellom Gran IL, Brandbu IF, Gran Handelssenter og Brandbu Handelssenter. Viggaløpet arrangeres hvert år den siste lørdagen i april og innleder løpssesongen for mange.

• REGNSKAP • LØNN • ÅRSOPPGJØR • ØKONOMISK RÅDGIVNING • FAKTURERING • BISTAND VED NYETABLERINGER

Storgata 41 - 2750 Gran - Tlf. 61 33 76 70 - Fax 61 33 76 79 e-post: post@haugen-regnskap.no www.haugen-regnskap.no

Tekst og foto: Anita Skogheim VIGGALØPET VIRTUELL Årets Viggaløp, som vi tradisjonelt kjenner det, er dessverre avlyst. Årsaken er selvfølgelig den krevende smittesituasjonen vi står i nå. Viggaløpskomiteen har derfor valgt å arrangere årets Viggaløp virtuelt ved hjelp av appen «JustMove» som du laster ned på din smarttelefon. Det geniale med appen, er at den sekunderer deg opp mot alle som har løpt løpet før deg (ev. samtidig med deg), slik at du får beskjed på øret om hvordan du ligger an. Og om hvor langt det er igjen til mål. Vi oppfordrer derfor alle til å finne fram løpeskoa og bli med! EN FOLKEFEST FOR ALLE – ET LØP HVOR ALLE KAN DELTA Med Viggaløpet Virtuell kan du løpe eller gå 9

km hvor som helst i Norge/Verden i perioden frem til 23. mai. Familier kan ta med minstemann i vogn og seksåringen på sykkel. Du kan løpe mot en bestemt tid, eller målet kan være å vinne eller slå kollegaene dine. Mulighetene er mange – det er opp til deg å finne den motivasjonsfaktoren som er best for deg - som kan inspirere deg til å komme i litt bedre form, ut fra dine forutsetninger. Målet vårt er at alle skal ha en positiv opplevelse sammen med venner, familie og kollegaer på trygg avstad!

Karriereveiledning og opplæring for voksne Du finner oss på Hadeland videregående skole. Skolelia 3, 2750 Gran, telefon 61 31 77 40. www.karriereinnlandet.no

Handelsstanden i Gran og Brandbu har gitt gavekort og vi trekker en vinner hver uke som annonseres på sosiale medier. Det er gratis å delta, men vi håper du ønsker å støtte oss og bli med i trekningen av ukentlige gavekort ved å vippse 50 kroner. Se mer info på vår nettside viggaløpet.no

Virtuell 2021 hans.morten@ vestlandshus.no

- endelig hjemme

I perioden 15.3-23.5 → Løp hvor du vil → Løp når du vil Påmelding: Viggaløpet.no

Telefon: 913 81 671

KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK VÅRENS NYHETER I BUTIKK NÅ! Storgata 28 • 2750 Gran • Tlf 61 33 70 20 Offentlig godkjent optiker Christian Holter Torp post@granoptikk.no • www.coptikk.no Vi er en del av C-Optikk, Norges største optiker-kjede.

3


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

VÅRENS MOTER OG TRENDER

Bildene er tatt av Fotograf B.T.Stokke

Nr. 2 April 2021

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Velkommen innom oss for en hyggelig handel!

Velkommen til vårens moter og trender!

Kasper, Leander og Ole Magnus i vårens nyheter fra Lyle & Scott, Morris, Ball, Replay og Lee.

Følg oss på: Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

HAN Smietorget

Smietorget - Gran

han_smietorget

Vi i Mester Grønn skaper glede i alle hjem!

Foto: Fotograf BT Stokke AS

4


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

VÅRENS MOTER OG TRENDER

NÅ KAN FØTTENE GLEDE SEG! Tekst og foto: Kari Isingrud

Hos Garant Sko på Smietorget er butikken full av lette og komfortable vårsko. - Det er utrolig deilig å slippe ullsokker og tunge vintersko. Våren er endelig her for fullt, så det synes jeg man skal feire med et par nye vårsko. Vi har mange sporty og komfortable sko i butikken nå, sier Gry Nordnes Gamme, daglig leder hos Garant Sko på Smietorget. Hun forteller at sneakersmoten holder stand. Skoene er både lette og gode å gå i. Sesongens modeller kommer i feminine farger og har kraftige hvite såler. Disse sporty skoene finnes også med mer moderate såler for dem som ønsker det. - Sneakers kan brukes til både hverdag og fest, og er nå like populære som de typiske skoene med hæl, forteller Gry. Dameskoene kan for eksempel ha fine gulldetaljer og passer fint til både kjole og bukse, mener hun.

Gry kan også fortelle at den tradisjonsrike mokasinen er tilbake, gjerne i fargene svart, blått eller beige. Hun frem­ hever skomerket Ara, som har mokasiner i klassisk stil, med god komfort og vidde. Garant har også merket Skechers som har blitt veldig populært i Norge de senere årene. De har modeller innenfor både mote, trening og fritid. Skoene er kjent for å ha god demping med god komfort. De er samtidig flotte å se på. - Vi har også et godt utvalg i herresko, opplyser Gry, og forklarer at lette, sporty stoffsko er populære, gjerne blå eller hvite. Gutta følger også med på trendene, og sneakers har også slått an hos dem. VET HVA KUNDENE VIL HA - Garant sko Smietorget er en uavhengig skobutikk, og vi velger fritt hvilke varer vi kjøper inn, sier Gry. Hun understreker at når hun gjør innkjøp er det en stor fordel å kjenne kundene sine. Vi har alltid

kunden i fokus og vil gjerne at de skal føle seg velkomne og verdsatt hos oss. - Det er forresten ikke bare hadelendinger som stikker innom butikken. Vi har også fått mange nye kunder. Hyttefolket fra Lygna og Mylla handler en del hos oss, og mange sier at de kommer innom fordi vi har en spennende butikk, og sånt liker vi jo å høre, sier Gry. Garant sko har også andre varer som vesker, bager, lommebøker og hansker. Siste nytt nå er PC-vesker. Gry fremhever merket Dixie, som har kommet med en klassisk dameveske som også er en funksjonell PC-veske. - Vi har vesker som passer for alle anledninger. Det kan være røffe vesker, men også vesker tilpasset elegante antrekk. Vi har akkurat mottatt nye leveranser, så alle er hjertelig velkomne innom for en titt, avslutter Gry, som jo også har masse nye, fine sko som hun vil vise fram.

Gry Nordnes Gamme hos Garant Sko anbefaler gjerne sneakers eller mokasiner til dem som vil møte våren i lette, fine sko.

Roberto Rosso 999,-

Skechers 1499,-

Tamaris 999,-

Ara 1499,-

Skechers 1199,-

Rieker 799,-

Marco Tozzi 799,-

Jean Paul 799,(herre)

Tamaris 1299,-

Skechers 999,(herre)

Tamaris 999,-

Garant Sko Copenhagen Shoes 1499,-

5


GRAN HANDELSSENTER

VÅRENS MOTER OG TRENDER

GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

SMYKKER MED SYMBOLIKK ER DET NYESTE Det mest populære på smykkefronten akkurat nå er smykker med symbolikk. Det kan være anheng på kjeder eller øreringer, som symboliserer noe som er viktig for deg. Tekst og foto: Marit B. Skoglund Symbolene kan være alt fra Livets tre til slanger, Månen eller en Hamsahånd. En søt liten bie, som symboliserer at man ønsker å ta vare på miljøet og det biologiske mangfoldet i verden er også populært. Innehaver av Lille Gullkorn Tone Krist­ iansen forteller også at noe av det som kommer framover av smykkemote er tykke kjeder eller lenker i gull, gullforgylling eller gullfarga stål. Smykker med fargede stener og da gjerne med flere stener med ulike farger i samme smykke, er også virkelig aktuelt nå. Smykker skal gjerne være lag på lag, med flere kjeder i ulik lengde, rundt halsen. Både to og tre øredobber i hvert øre, samt en earcuff øverst på ørekanten, er også en trend nå. Ringer kan man ha flere av på hver finger, og man skal ha flere armbånd rundt armen. Alt er lov. For gutter og menn er det tøffe stålsmykker som er det siste på motefronten akkurat nå. Og gjerne armbånd med steiner også for gutta. Store klokker er også et kult tilbehør og absolutt fortsatt høyaktuelt for både kvinner og menn. Hos Lille Gullkorn finner man kule armbåndsur fra merket Nixon.

Vårens must have, fra Maanesten Earcuff 350,Studs 500,Øreringer 700,Ørepynt heng 1200,Ring 700,- og 1000,Stål kjede 549,-

Gullsmed Tone Kristiansen viser smykker lag på lag.

Lille Gullkorn har også fått inn et nytt merke, som heter Charlotte Strømmen Trend Jewellery. Dette er et norsk merke, og her kan du rett og slett bygge din egen ørepynt. Man kan boltre seg med å sette sammen farger og former på ulike studs og charms. Et artig konsept som gjør at man kan velge sin personlige vri på sin egen ørepynt. Smykkemoten har stor bredde. Tone og de andre bak disken hos Lille Gullkorn hjelper deg gjerne med å finne akkurat det du er ute etter til deg selv, eller som gave.

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Storgata 10, 2750 Gran • Tlf: 454 10 954 • www.lillegullkorn.no

Både komfortabelt og stilig hos Dressmann Dressmann har alltid noe for enhver smak. Hele dresser, dress­ jakker og dressbukser finner man selvsagt her, det ligger i n ­ avnet. Dressmann har også et stort og godt utvalg i tøy til daglig bruk. Her kan man kle seg opp fra innerst til ytterst, med alt fra ­undertøy til ytterjakke.

Lin jakke 999,Jeans stretch 499,Bomulls strikk 399,Skjorte 199,-

Tekst og foto: Marit B. Skoglund Vikarierende butikksjef Jan Rasmussen forteller at det mot våren skal være korte ytterjakker, gjerne i bomberstilen. Lette dunjakker i ulike farger finner man også. En dunjakke puster godt og kan være god å ha en kald vår eller sommerkveld. Vi er jo ikke akkurat bortskjemt med bare varme her på Hadeland. Moten fremover er komfortabel. Man ser mye store skjorter og plaggene skal gjerne være i lag på lag. Gjerne en t-skjorte innerst, så en genser og utenpå der igjen en stor skjorte. Og man kan gjerne fremheve hvert lag med ulike farger på de forskjellige plaggene. - Det er litt sånn at alt er lov, sier Jan. Han forteller også at lin er et stoff man kommer til å se mye av i vår og sommer. Som tidligere nevnt skal moten nå føles komfortabel. Det er derfor mange plagg som kommer i stretchstoff. Du får både skjorter, chinos og jeans i stretch. Dette er plagg som er komfortable å gå med og ser freshe ut hele dagen.

Dun jakke 799,Bomullsbukse 299,Bomulls strikk 299,Skjorte 299,Foto: Fotograf BT Stokke AS

Noen av fargene vi ser mye av i vår er lys blå, ulike sandfarger og grønn­ toner. - Vi har mange fine modeller av

6

strikkegensere i bomull. Blant annet i disse fargene, skyter butikkmedarbeider Mari Gamkinn Sveum inn. Strikkegensere går aldri av moten og du får dem både i glatt strikk, men også med ulike mønstre i kabelstrikk. Mari og Jan ser frem til en lys og fin vår hos Dressmann. - Velkommen til oss, sier de.

Jan Rasmussen og Mari Gamkinn Sveum ønsker velkommen hos Dressmann.


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

VÅRENS MOTER OG TRENDER

GRAN HANDELSSENTER

Klær til hverdag og fest Match Gran satser på at vi snart kan samles til konfirmasjon, bryllup og ­jubileer igjen. I butikken i Storgata henger dresser og andre finklær klare til fest. Her finner du også et stort utvalg av klær til hverdagsbruk. Tekst og foto: Kari Isingrud Mikal Linstad, eier og daglig leder hos Match Gran forventer et voldsomt oppsving på salg av klær til festlige anledninger. - Vi gleder vi oss veldig til folk kan pynte seg igjen, og det gjør sikkert folk også, sier han. Han forventer også økt etterspørsel i dameavdelingen og har satset på gode merker som

Match har klær for de store anledningene! Foto: Match

han vet kundene vil like. Han framhever Part Two som er et kjent dansk merke med kvalitetsklær for damer, mens Bessie er italienske jeans i god kvalitet. - Kundene våre vil ha komfortable og funksjonelle klær, sier han, og forklarer at mange er opptatte av at klær skal kunne brukes i flere anledninger. Han mener at lin kommer til å bli kjempestort i vår og sommer, og kan tilby klær i god linkvalitet i sin butikk. FARGERIKT OG UFORMELT Mikal kan fortelle om en sporty og fargerik trend i vår og sommer. - Fargekartet er stort både for damer og herrer, sier han, og forteller at menn gjerne velger spreke farger som oransje, grønt eller rødt. Match selger mer blazere enn før, og kundene vil ha klær i en avslappet og uformell stil.

LOJALE KUNDER Mikal vil takke flinke ansatte og lojale kunder som har gjort at 2020 ble et bra år for Match. Han opplever at Hadelandsfolk er opptatte av å handle lokalt, og Match har veldig mange faste kunder. - Det er sikkert mer enn hundre kunder vi kjenner så godt at vi har størrelsen deres i hue, ler han. Han vil også fremheve de positive ringvirkningene av hyttebyggingen på Lygna, og forteller at butikken har fått nye, faste kunder derfra. Selv er han nøye på å anbefale andre lokale virksomheter til hytteturistene. - Hyttefolket er også bevisste på å handle lokalt når de er her. Noen har til og med lagt igjen klærne sine hjemme og kjøpt seg helt ny hyttegarderobe hos oss, sier Mikal til slutt.

Mikal Linstad i Match Gran anbefaler bukser fra Bessie til damene. Foto: Kari Isingrud

Følg oss på Facebook “f ” Logo

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Se også vår nettbutikk: www.litenogunik.no

Tlf: 61 33 12 02 7

CMYK / .ai


GRANTOPPEN

VÅRENS MOTER OG TRENDER

Henriette Jakke........ 1599,T-skjorte...... 349,Tights ......... 999,Sko........... 1799,-

Joonas Genser.... 1399,Bukse...... 1999,Sko......... 2199,Briller...... 2000,-

Henriette Jakke.....4999,Genser...1399,Bukse.....2199,Sko........2199,Briller.....2000,-

Sport1Hadeland

Utstyr Strikk......... 299,Hjul............ 299,-

Sport1Hadeland

Joonas T-skjorte.......... 299,Bukse.............. 599,Sko............... 1299,-

Ball...............649,Sort sekk.....1899,Blå sekk.......1699,-

HADELAND HADELAND

SPORT 1 HADELAND 2 etg. Smietorget, Gran Tlf: 404 37 773 2 etg. Smietorget, Gran Tlf: 404 37 773 SPORT 1 HADELAND

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Smietorget 8

Nr. 2 April 2021

Foto: Fotograf BT Stokke AS

GRAN HANDELSSENTER

Sport1Hadeland

SPORT 1 HADELAND

2 etg


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

VÅRENS MOTER OG TRENDER

Vårtrender 2021

Tekst: Floyd Foto: Fotograf BT Stokke AS

2021 faktisk kommer til å se ganske så annerledes ut. I fraværet av moteuker - i alle fall fysiske - har det skjedd en ekte endring i moteverdenen. Årets trend er komfort klær, utvilsomt har vi fått øynene opp for komfortable klær stylet på nye måter. Sweats og høye hæler er plutselig lov, og det er gøy! Vi ser også at det blir en herlig blanding av underdressed og overdressed, for vi aldri har vært mer klare for å pynte oss enn nå! For første gang på lenge ser vi klær som faktisk er ment å brukes med et helt spesielt fokus på komfortable materialer, overflater og finisher - rett og slett sånn vi vil kle oss nå. Jeansen får en langt løsere og mer komfortabel silhuett. Buksetrenden er altomfattende, med smale, vidde, lange og korte bein. Mye av skjortene og gensere har puffermer, vest er forsatt med som et viktig plagg. Viktigste av alt – farger som gjør oss glad! Spesielt rosa, lyseblå, grønt, og oransje, utover sommeren kommer det mer knallfarger. Beige er også høyaktuell utover våren, og som du kan kombinere med alle farger. Kom innom for å se vårt rikholdige utvalg, velkommen! Floyd jentene Gran

Mari i kjole fra Floyd og skinnjakke fra BTP.

Skoene er fra Garant Sko.

Lave i kjole fra Freequent.

Rikke i bluse fra 2B og bukse Kine flare fra Floyd.

Mari i kjole fra Floyd.

Foto: Fotograf BT Stokke AS

GRAN • SMIETORGET

GRAN • SMIETORGET • TLF: 940 84 822 9 Tlf: 940 84 822


En av Lindex sine bestselgere er t-skjorter. Disse er produsert i stoffet Lyocell og er meget behagelige å ha på seg. Lyocell er et materiale laget av trefiber, som er en VÅRENS MOTER OG TRENDER fornybar kilde og bra for miljøet.

GRAN HANDELSSENTER

Kjolen med blomster fra Resume 1500,-

mye av i årets mote hos Lindex. Mari og gjengen på Lindex ønsker alle velkommen GRANTOPPEN innom.

Nr. 2 April 2021

Vår hos #gate8.

Rosa bluse fra Resume 1100,-

Nyt den!

Bukse fra Rue de femme 1099,-

VÅR nyheter

Stikk innom oss!

Sko fra Viavai

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Granstunet • Tlf: 61 33 81 88

NÅ ER VÅRENS NYHETER I BUTIKK!

Følg oss gjerne på Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Tlf. 61 33 12 02 Granstunet

Nyheter hver uke!

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Følg oss på sosiale medier! 10


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

VÅRENS MOTER OG TRENDER

Jeans, høyt liv og mønster På våren og sommeren i år skal vi kle oss i Jeans. Det er jeansstoff i alle typer plagg, som gjelder akkurat nå. Skjorter, skjørt, bukser og kjoler. Gjerne i lyse og lette farger.

Elvis viser frem halsbånd, sele og leiebånd i grønn fra Dog Copenhagen.

Tekst: Marit B. Skoglund Foto: Lindex Butikksjef Mari Lysen, hos Lindex på Granstunet forteller at vår og sommermoten ruller inn i butikken hver uke. - Den største trenden i vår er definitivt jeans, sier Mari. Hun forteller også at det er mye blomster og ulike mønster på plaggene vi skal kle oss med. Blonder er også noe man ser en del av. Moten har også et hint av det klassiske og man kan se igjen glimt fra tidligere tiår i stilen. Fargene i vår er både den lyse varianten, men også de mer fargesterke som cerissrosa og mørkeblått. Buksene i år skal ha høyt liv. Det er like aktuelt om man velger å putte overdelen ned i buksa, eller ha overdelen utenpå. Buksene har også et litt videre snitt enn før. Bena er rette og det skal gjerne være litt vidde nederst.

Kvalitetssengen fra Fantail, er en favoritt hos begge. Sofakvalitet på stoffet, vaskbart og memoryfoam.

På kjolefronten er det omslagskjolene som er det store kan Mari fortelle. Både ensfarget og mønster er like aktuelt i årets kjolemote.

Foto: Fotograf BT Stokke AS

En av Lindex sine bestselgere er t-skjorter. Disse er produsert i stoffet Lyocell og er meget behagelige å ha på seg. Lyocell er et materiale laget av trefiber, som er en fornybar kilde og bra for miljøet.

Granstunet • Tlf: 913 35 349

Våren er i rute hos Cubus Man ser at det våres i butikken til Cubus på Granstunet. - Det fylles stadig på med nytt tøy fremover, så det er bare å glede seg. De fleste er lei den comfy joggedressen, og vi ser at det fremover kommer litt mer pynta og delikate plagg. Disse er selvfølgelig også komfortable, men i tillegg ser de freshere ut, sier Daglig leder Lisbeth Mikkelsen. Tekst og foto: Marit B. Skoglund Butikkmedarbeider Jenny Mikkelsen forteller at det i vår vil dukke opp mange plagg i Jeans. Ikke bare som bukser, men man vil se Jeansskjorter, skjørt, shortser og jakker i tillegg til den alltid aktuelle jeansen.

Både Lisbeth og Jenny gleder seg til våren og ønsker velkommen innom Cubus på Granstunet.

Øverst: Fila kr 1099,- Okaki vantett kr 999,- Nike kr 649,Nederst: Puma kr 1199,- Okaki kr 899,- Okaki kr 799,-

VÅR nyheter

Øverst og mot høyre: Stockholm kr 1699,Tamaris kr 999,Black kr 599,Roots kr 1299,Stockholm kr 1199,-

GJELDER ALLE VARER - du får det rimeligste paret på kjøpet

- Det skal være Jeans på Jeans både i over og underdeler. Og jeansplaggene kommer ikke bare i blå farge. Du får jeansplagg også i hvitt og andre lysere farger. I vår får vi se lange kjoler i lyse farger. Stoffene kan være både ensfargede og blomstrete. Gjerne med litt puffermer og en søt blonde på. Plaggene skal være lette og litt blafrende, og det brukes mye lin og bomull som er meget behagelig å ha på seg. Hos Cubus finner man massevis av tilbehør til antrekket. Store hårklyper, spenner og hårstrikker er et must i vår. Det finnes også mange fine belter å velge i.

T-skjortene er ensfarget og dermed lette å matche med hva annet man enn ønsker å kombinere med. De er også slitesterke og tåler vask etter vask. Økobomull er også et stoff man ser mye av i årets mote hos Lindex. Mari og gjengen på Lindex ønsker alle velkommen innom.

Gjelder torsdag, fredag lørdag under Potetfestivalen!

Granstunet • tlf: 47 77 12 38

www.eurosko.com

Vårnyhetene begynner å strømme inn hos Cubus.

11

2760 Brandbu • tlf: 61 33 97 50

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Hugo har på seg andre design i oransje, også fra Dog Copenhagen.


GRAN HANDELSSENTER

VÅRENS MOTER OG TRENDER

GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GIR GODE RÅD OM HUDPLEIE OG VÅRENS TRENDER Helle Bakkelund er nyansatt hos Vita Exclusive. Hun har vært interessert i sminke siden hun som tolvåring øvde seg på familie og venner. Nå er hun tjue, nyutdannet hudpleier, og trives med å hjelpe kunder i butikken på Smietorget. Tekst og foto: Kari Isingrud

Det er en investering mener hun, og sier at gode produkter kan forebygge aldringstegn og problemhud. Hun opplever at stadig flere er opptatt av å ta vare på huden, det gjelder også kara. Helle påpeker hvor viktig det er å rense huden før man sminker seg. - Hvis du ikke renser først blir det litt som å kline ny maling på en møkkete vegg, ler hun. TRIVES I NY JOBB Helle er fra Toten, er utdannet fra hudpleielinja på Gjøvik

videregående skole, har jobbet i skjønnhetssalong og har til og med egen salong hjemme. Hun startet hos Vita i januar, og opplever at hun har blitt veldig godt tatt imot av både kolleger og kunder. Helle hjelper gjerne med å finne frem til riktige produkter, og vil gjerne gjøre folk kjent med hvorfor hudpleie er så viktig. Hanne Schjerverud, daglig leder hos Vita supplerer: - Alle hos oss er glade i å dele vår kunnskap. Hos oss er det ingen dumme spørsmål, og alle er velkomne, sier hun. Hanne kan fortelle at på tross av pandemi og restriksjoner har det gått veldig bra hos Vita. - Tusen takk til alle som har handlet hos oss, og tusen takk til dere som velger å handle lokalt, avslutter hun.

Helle Bakkelund ønsker alle velkomne til Vita Exclusive på Smietorget, for en prat om sminke og hudpleie.

Nå er endelig våren her og nå er øynene i fokus. Eyelinere i forskjellige farger og fargerike øyenskygger er i vinden. Til kontrast er også det naturlige fortsatt trendy med duse farger og masse nydelig glød. Vi må heller ikke glemme at “alt er lov”. Det er et stort fokus på det å utrykke seg selv og hvem man er. For liste over produkter, kom innom butikken eller se vår Instagram: vitaexclusivegran.

Facebook “f ” Logo

Smietorget - Tlf: 61 33 00 18

12

CMYK / .ai

Foto: Fotograf BT Stokke AS

- God hudpleie gjør at folk føler seg freshere, og det gir en liten selvtillitsboost. Nå er mange opptatt av mye glød, men man skal se naturlig ut, sier Helle. Men hun understreker at hudpleie først og fremst handler om å ta godt vare på huden sin.


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

VÅRENS MOTER OG TRENDER

NATURLIG LOOK, GARDINLUGG BRILLEMOTE HOS GRAN OPTIKK

Briller er også mote, og det ser man helt tydelig når man kommer inn til Gran Optikk. Her finner man veggene fylt med stilige, sporty, tidløse, elegante og kule brilleinnfatninger i smakfulle og eksklusive materialer.

OG INSPIRASJON FRA 1970-TALLET

Innehaver av TRÅKKET frisør, Linda Laursen forteller at hår­ moten for tiden er inspirert av blant annet 1970-tallet. En gardin­ lugg kledelig drapert i bølger til hver side og hår farget i naturlige nyanser er noen av stikkordene hun nevner.

Tekst og foto: Marit B. Skoglund Anne Berit Torp er brillekonsulent og tar imot deg i den stilige butikken. Hun hjelper deg gjerne med å finne en brille som passer til deg. - Og det er akkurat det, det handler om når man skal ha en

Tekst: Marit B. Skoglund Foto: Lånt av Frisør Marita hos TRÅKKET Fargene skal være naturlige og det skal gjerne være ulike sjatteringer og liv og dimensjon til håret. Balayage er en fargeteknikk som gir akkurat denne effekten. Fargen påføres med kost og det gir naturlige overganger mellom din egen hårfarge og de innfargede stripene eller feltene. Noe som gjør at man ikke må vedlikeholde fargen like ofte som ved tradisjonell farge. Krøller og bølger er også noe man ser er på veg tilbake i hårmoten. Så per-

manentbehandling er på veg inn igjen, for deg som ikke kan skilte med egne krøller. Bruk av egne krøller også flott. Selvsagt skal også et permanentbehandlet hår se naturlig ut. Og krøller er inn, både for kvinner og menn. For kvinnene kan man også gå for en frisyre som kalles Lob, eller lang Bob. Dette er hele lengder på håret som er klippet rett av ved skulderhøyde. Luggen kan gjerne også være lang slik at den kan krølles med en bølgetang eller lignende. Mullet er også en frisyre både kvinner og menn kan ses med. Det er en litt fornyet variant av Hockeysveisen fra 1980-tallet.

En gjenganger i all mote for tiden er komfort. En brille er intet unntak og den skal være god å ha på, den skal ikke merkes. Materialene er lette og eksklusive, slik som Titan, Karbon og Tre. – VI er litt tilbake til 80 og 90 tallet hva stilen angår, sier Anne Berit. Det kan være slik som at innfatningen har doble broer over nesen, dyreprint, cat-eyes fasong, eller at brillen har et transparent materiale. Den alltid like aktuelle Pilotbrillen er også fortsatt helt på høyden. Merker Gran Optikk fører er blant annet de tre danske Fleye, ProDesign, Ørgreen og amerikanske Tom Ford. Folk er opptatt av å kjøpe ting som varer og er av god kvalitet. Alle disse merkene har akkurat det.

Hårmoten for herrene går fortsatt mye mot at skjegg er flott. Krøller, tung lugg, som kan være både kort og lang er også veldig riktig på herrene nå.

Anne Berit Torp hjelper deg å finne brillestilen hos Gran Optikk.

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Langt hår med naturlig krøll og fargenyanser utført av frisør Marita hos Tråkket.

ny billeinnfatning sier Anne Berit, man må finne sin stil.

Anne Berit forteller også at de trives veldig godt i sine nye lyse og flotte lokaler i Storgata i Gran. Her har de funnet seg godt til rette og de ønsker både gamle og nye kunder hjertelig velkommen innom til en grundig synsundersøkelse med de nyeste instrumentene i markedet . De følger også selvsagt optikerbransjens strenge smittevernregler slik at kundene kan være helt trygge.

• Bambussteamer 249,• Kahler Omaggio Nuovo vase 299,• Forkle HOME DENIM vintage skinn nå 1199,-

CrushGrind Stockholm Salt/pepper gavesett 799kr

Magnor Rocks Topaz, telykt 120 mm 469,Stormlykt 220 mm 819,-

• Rosendahl Termokanne Oliven grønn 599,• Rosendahl RÅ Krydderbakke ask 599,• Rosendahl RÅ Skjærebrett ask 499,-

• Trend Design Serviett bomull 49,• Lind DNA Bordbrikke 199,-

IN THE FOREST: • Brød og fruktkurv 299,• Fat Leaf grønn 399,- Fat Leaf oransje 299,-

Tenderflame Holly 90 Eik Svart 1999,-

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget facebook.com/traktorensmietorget

13

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget

Traktorensmietorget

Traktorensmietorget Traktorensmietorget

Traktorensmietorget

Traktorensmietorget


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

Portrettet: Silje Sletta Strand

MED SANS FOR SØM I et hvitt, koselig hus i Movegen på Jaren har kreativiteten gode vilkår. Og er man glad i å lage ting sjøl, gir det seg mange utslag. Selvsnekrede blomsterkasser utendørs og hjemme­ lagede lysekroner innendørs vitner om stor skaperglede. Men det er først og fremst symaskinen som summer og går i den trivelige heimen, der Silje Sletta Strand og samboer Chrisstoffer har slått seg ned med sine hunder, kaniner og katter! Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf BT Stokke AS Silje kan nesten ikke huske når skapergleden ble vekket. Men hun tror at besøkene hos besteforeldrene var en medvirkende årsak, for der hadde hun

fri tilgang til «mor» Anne Lises syrom og «far» Helges snekkerprosjekter. Interessen for søm har med årene blitt enda større, og Silje jobber nå mot

drømmen om å gjøre sømmen til et levebrød. Hun er på god vei! Hun vokste opp på Gran med en eldre bror, og hjemme var det mange dyr å ta hånd om og kose med. Derfor er Silje glad for at også samboeren er glad i dyr. I tillegg er han en ivrig jeger. FIKK ME-DIAGNOSE Etter ungdomsskolen valgte 22-åringen å gå et år på linje for Design og Håndverk, før hun tok fagbrev innen barne- og ungdomsarbeid. Men dessverre ble helsa dårlig, hun fikk etter hvert en ME-diagnose, som gjorde at det ble vanskelig å klare en vanlig jobb. Da kom tanken om at hun

kunne lage sin egen arbeidsplass, der hun selv kunne tilpasse arbeidstida etter dagsformen. Hun lot idéen modnes litt, men i november i fjor ble tanken til handling: Hun startet nettbutikken siljestrand.no innenfor sitt store interessefelt. Responsen har vært over all forventning.

Responsen har vært over all forventning...

- Det var mye arbeid i forkant av lanseringen, for kvalitetsplagg tar sin tid å lage. Derfor er det gledelig at både kjoler, tekstiler, sytilbehør og mønstre har skiftet eier etter at jeg startet opp. Faktisk har jeg fått bestillinger fra hele landet, forteller den unge gründeren, som bobler over av nye idéer som hun ønsker å realisere. - Det som gjør at dette «går hjem» hos folk er nok at det kun er én eller noen få eksemplarer av hvert plagg, tror Silje, som mener at folk er blitt mer kvalitetsbevisste og heller kjøper noen få solide plagg enn mange av de som er masseprodusert. Det er også grunnen til at hun har satset kun på leverandører av kvalitetsstoffer. Det har hun funnet i Danmark og i Tyskland. For hun håper denne trenden vil vare, da den handler om å ta vare på miljøet og kloden vår. HJEMMESØM - EN NY TREND Sying er blitt mer populært de siste årene, og nå under pandemien har flere trengt en hobby, slik at hjemmesøm har fått en ny «boost». Stadig nye syere kommer til, noe Silje synes er gøy. - Det er jo også en stor tilfredsstillelse å kunne bruke noe som du har laget selv, mener Silje, som særlig designer kjoler i sin systue. På Instagram-kontoen sin, «hverdags_inspirasjon», deler hun bilder av hva hun lager, og følgeskaren er økende. Ved å gå inn der kan du få inspirasjon til egne plagg, og èn av mange ideer er å sy festdrakter av gamle gardiner! Mange av følgerne handler også i nettbutikken hennes. Silje understreker at bedriften hennes er i startfasen, men hun håper at hun etter hvert kan leve av dette, da det er hennes måte å bidra til samfunnet på. - Jeg koser meg både i planleggingsfasen og når plagget er under arbeid, og selv om helseplagene er der hele tiden, kan man glede seg over å gjøre noe meningsfylt, sykdommen til tross! sier den unge klesdesigneren, som antakelig også vil starte opp med å sy baby- og barneklær til en ny verdensborger som har meldt sin ankomst litt senere på året!

14


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

- De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland

ranstunet

Følg oss på

Storgata, 275 0 Gran www.granstunet. no

Velkommen til en hyggelig handel i våre butikker!

Granstunet - Tlf: 61 33 10 41 HUDPLEIE FOR “UNGE” OG “VOKSNE”

Følg oss på våre sosiale medier: @sostrenestene Søstrene Stene

CLARINS VALUEPACK Fra kr. 295,Følg oss på: Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Granstunet

Parfymeriet Skin Tonic Gran-•Tlf: Tlf.:616101 33 00 00 64 18 15


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

- De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland

ranstunet

Nr. 2 April 2021

Følg oss på

Storgata, 275 0 Gran www.granstunet. no

Velkommen til en hyggelig handel i våre butikker! HENGEKØYE Nå kun kr. SYKKEL Nå kun kr.

200,600,-

Vi lanserer kaffehjørnets egen burger Trippelmeat-cheese med pommes bistro.

T! NYHE

(veil 699,-)

(veil 1999,-)

Velkommen!

Kaffehjørnet Granstunet Tlf: 911 49 864

Granstunet - Tlf: 815 48 100

Bunadsølv

÷20%

Ved kjøp av komplett sett søljer eller bunadsbelte

Se også våre mange gode tilbud i butikken! Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Storgata 10, 2750 Gran • Tlf: 454 10 954 • www.lillegullkorn.no 16


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

Nyheter og trender

Krepp sengesett * 50%

Nuxe Super Serum antialdrings-serum

Gjør huden glattere, jevnere og mer utfylt med fornyet glød!

Age Delay

*Gjelder Niva stripe, Novel, Noora og Norma, f.o.m. 4/4 t.o.m. 15/5.

Sommerdundyne fra

299,-

GRANSTUNET, Smiegata 2, tlf. 940 26 133. Apotek 1 Gran Tlf. 61 31 32 60 Åpningstider: Mandag-fredag 09-19, lørdag 09-16

3 FOR 2

Praktisk gave til enhver anledning!

på utvalgt tilbehør

For kjøp og informasjon se www.hadelandskortet.no

NB! Forbehold om utsolgte varer.

Kontaktinformasjon:

post@hadelandskortet.no - tlf. 98 21 11 33

Gran 17


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

Vigga Bygg AS og Varig Hadeland Forsikring fortsetter samarbeidet Vigga Bygg AS og Varig Hadeland forsikring, to lokale aktører med lange tradisjoner har inngått avtale om toveis kundeforhold. Forsikringene er i Varig Hadeland Forsikring og Vigga Bygg vil gjenoppføre og reparere bygninger etter skader. Tekst: Gran Handel og Håndverk Foto: Varig Hadeland Forsikring «Vigga Bygg er en lokal og veldig solid aktør som vi er stolte av å fortelle at vi viderefører samarbeidet med. Her blir man møtt av en veldig dyktig og trivelig gjeng, og de innehar de samme verdiene som vi har. For oss er det helt avgjørende å ha samarbeidspartnere som

vi vet at leverer kvalitet. Vi lever av fornøyde kunder og her er vi trygge på at våre kunder er i veldig gode hender ved en eventuell skade.» sier Jakob Ruud. De to selskapene har mange likheter til tross for ulike bransjer. Begge selskapene jobber for å ha

langvarige relasjoner til kundene sine, og for å ha en arbeidsplass som de ansatte er stolte av. «Det er de ansatte som skaper relasjonene til kundene, og derfor er det viktig med en stabil arbeidskraft med ansatte som trives i jobben sin. Fornøyde kunder er vår markedsføring, og våre kunder skal ha tillit til oss og vite at vi holder det vi lover» sier daglig leder i Vigga Bygg AS, Ingvald Løvbrøtte.

På spørsmål om hvorfor Vigga Bygg har valgt Varig Hadeland Forsikring som forsikringsleverandør sier Ingvald at valget var enkelt. «Når vi velger forsikringsselskap er det viktigste for oss å føle oss trygge. Vi har hatt mange års samarbeid til nå og vi har vært veldig fornøyde. Hos Varig Hadeland Forsikring vet vi hva vi får: trygghet i både betingelser og vilkår. Vår kunderådgiver, Martine

Sønsteby stiller oss de riktige spørsmålene og sørger for at vi hverken er over- eller underforsikret. Det er også viktig å ha et forsikrings­ selskap som er tilgjengelig, i Varig Hadeland Forsikring kan vi reise innom og snakke med noen om det er behov for det.» Begge selskaper er opptatt av å handle lokalt og skape arbeidsplasser på bygda.

FAKTA VIGGA BYGG

VARIG HADELAND FORSIKRING

• 30 ansatte • Lokalt entreprenørfirma på Hadeland i 25 år • Kontorer på Jaren • Tar på seg de fleste typer byggeprosjekter

• 14 ansatte • Tidligere Hadeland Brannkasse • Kontor i Gran • Tilbyr privat, landbruk og bedriftsforsikringer • Lokalt forsikringsselskap gjennom 166 år

Jakob Ruud, Ingvald Løvbrøtte og Rønnoug Tvindesæter Øverli.

Tlf: 61 32 72 50 • varighadeland.no 18


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

Alfa lanserer nye tursko Ny avdelingsleder hos

Eiendomsmegler1 Hadeland

Alfa Sko har inngått et langsiktig samarbeid med eventyrer og fjellklatrer Cecile Skog. Cecilie er også glad i nærturer, og nå har hun utviklet tursko sammen med Alfa.

Eiendomsmegler1 Hadeland fikk fra 1. mars i år ny avdelings­ leder. Det er Sindre Backe som har tatt steget inn i denne rollen.

Tekst: Kari Isingrud - Dette prosjektet har vært utrolig gøy og jeg føler virkelig jeg har laget tidenes fritidssko til kvinner! De funker uansett terreng, og jeg synes de er så fine at jeg like gjerne bruker dem i byen som i skogen, sier Cecilie Skog.

Tekst: Marit B. Skoglund Foto: Eiendomsmegler1 Hadeland

ALFA FYLLER NITTI ÅR Alfa Sko AS er blant de eldste skoprodusentene i Norge, etablert på Hadeland, og med røtter tilbake til 1931. - Det har vært en fantastisk reise for bedriften. I krigens dager laget vi sko av fiskeskinn, og nå i jubileringsåret kan vi lansere toppmoderne tursko som selveste Cecilie Skog har satt sitt kvalitetsstempel på, sier Thor Øyvind

Eiendomsmarkedet er bra om dagen. Det er selgers marked for tiden, kan Sindre fortelle. Det kommer av at det er mange kjøpere i markedet, både når det gjelder eneboliger og leiligheter. Hyttemarkedet er også veldig bra om dagen. Spesielt hytter og hyttetomter på Lygna har solgt godt etter jul, forteller Sindre. Han har tro på at markedet holder seg slik også fremover.

Turskoene vil være tilgjengelige i markedet fra 15. april. Foto: Alfa Sko

Alfas nye modeller møter alle kravene jeg har til en tursko, sier Cecilie Skog. Foto: Fotograf BT Stokke AS

Sindre Backe er ny avdelingsleder hos Eiendomsmegler1 Hadeland.

Boligsalg med god magefølelse

Skal du selge bolig? Fordeler for deg: 1. Erfarne og lokalkjente meglere 2. Effekt – kanskje Norges råeste markedsføring på nett 3. Vi legger ut for alle kostnader (takst, markedsføring osv.) – ingen kostnader før sluttoppgjør

Ta kontakt, så hjelper vi deg med en uforpliktende verdivurdering og et godt tilbud!

s Ring os

Sindre Backe

Helle Winger

Marius Rundhaug

Terje Heggen

Gunn Laila Runden

Anne Idun D. Straume

Gudbrand Ruud

Lars B. Karlsen

Hilde Christine Ellefsrud

på tlf

20 61 32 70

eiendomsmegler1.no

19

HADELAND

Tint kommunikasjon

- Vi satser nå sterkere på sko for nærturer, skog og mark, forteller Thor Øyvind Hagen, salgs- og markedssjef hos Alfa. Han opplyser at fokuset for de nye modellene har vært komfort, funksjon, godt grep og et moderne design.

Det at Backe nå blir avdelingsleder hos Eiendomsmegler1 Hadeland, ser han på som en spennende oppgave. Han liker utfordringer og dette ser han på som en mulighet til å skaffe seg enda mer erfaring. Han har ingen ledererfaring fra før, men kjenner kollegene på kontoret godt og har stor tro på at de skal få til et godt samarbeide også framover, med han ved roret. De har allerede noen planer klare. Sindre fortsetter som eiendomsmegler ved siden av at han tar over avdelingslederansvaret. På Gran er de tre meglere inkludert Sindre, de har også en sekretær og en visningsansvarlig i tillegg. - Vi er et stødig og bra team og utfyller hverandre godt, sier Sindre.

Han har jobbet i Eiendomsmegler1 Hadeland på Smietorget siden 2018, og har før det jobbet for DnB Eiendom siden 2015. Fram til 1. april kan Sindre fortsatt hente kunnskap og coaching fra Terje Heggen som har innehatt rollen fra før. De har også hatt muligheten til å overlappe litt med hverandre fra før, noe Sindre setter pris på.


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

Sandødegården II Borettslag

Boligprosjekt med god standard

Salgsstart 15. april

Hovsvegen, 2750 Gran 2 innganger | 2 heiser | Garasjeplass

Boligene i Sandødegården II tilbys i et moderne og trygt borettslag. Du kan kjøpe din bolig med svært gunstig og fleksibel finansiering. Påmelding til informasjons­ møte 15. april til Sindre Backe: tlf. 911 62 040 / sindre@em1hadeland.no

Sted blir opplyst senere.

Ta kontakt så kan vi skreddersy en løsning tilpasset deg.

Tint kommunikasjon

Sandødegården II Borettslag er et boligprosjekt med god arkitektonisk-, bygnings- og håndverksmessig standard. Leilighetsblokken får 2 innganger, 2 heiser og garasjeplasser. Selve leilighetene får store vindusflater, fra to til tre soverom, romslige balkonger og biloppstillingsplass i garasjekjeller med heis.

Ringbo med sin langsiktighet sørger for at du som kjøper får bistand til kontroll når boligen skal overtas, og støtter opp om driften av borettslaget med tjenester der trygghet for beboerne er et helt avgjørende mål. Leil.

Areal BRA

Prom

Antall rom

Balkong

Innskudd

Fellesgjeld

Totalpris

Månedlige driftskostn.

Månedlige renter

01

81,7

78,6

4

11+27

2 050 000

2 050 000

4 100 000

3 856

2 545

11

105,5

101,1

4

11+27

3 050 000

3 050 000

6 100 000

4 656

3 787

12

83,4

79,3

3

12

2 250 000

2 250 000

4 500 000

3 913

2 794 2 608

Ved interesse, kontakt EiendomsMegler 1

Sindre Backe 911 62 040

Lars Balstad Karlsen 478 96 777

Forretningsfører Utbygger

Eiendomsmegler

13

79,7

72,8

3

13+8

2 100 000

2 100 000

4 200 000

3 789

21

105,5

101,1

4

27

3 150 000

3 150 000

6 300 000

4 656

3 911

22

83,4

79,3

3

12

2 275 000

2 275 000

4 550 000

3 913

2 825

23

75,0

71,2

3

13+9

2 050 000

2 050 000

4 100 000

3 631

2 545

24

77,0

73,1

3

14+9

2 125 000

2 125 000

4 250 000

3 698

2 639

31

118,3

115,1

4

34+12

3 700 000

3 700 000

7 400 000

5 086

4 594

32

107,7

104,2

4

9+13

3 250 000

3 250 000

6 500 000

4 730

4 035

33

91,8

86,2

4

14+9

2 750 000

2 750 000

5 500 000

4 195

3 415

* **

HADELAND

***

Tabellen er basert på 50 % innskudd og 50 % fellesgjeld. Månedlige renter per mnd. (p.t. 1,49 %) vil variere etter hvilken fordeling kjøper ønsker mellom innskudd og fellesgjeld (maks. 50 % fellesgjeld). Se budsjett i salgsoppgave.

Vi heier på lokal handel

20


Topputstyrt Instyle+ LADBAR HYBRID MED S-AWC 4WD

Nå fra kun kr

2.990,LANDER PHEV

* 2021 Nr. 2 April GRANTOPPEN tstyrt Instyle+ RID MED S-AWC 4WD per mnd.

GRAN HANDELSSENTER

vinterhjul og metallic lakk kun kr Inkl.4WD Då fra S-AWC

ECLIPSE 990 ,-* CROSS PHEV per mnd. DCLIPSE S-AWC CROSS 4WD PHEV

RENAULT ZOE NORGES BESTE MITSUBISHI OUTLANDER PHEV ELBILKJØP? NYE MITSUBISHI ECLIPSE CROSS PHEV

Vi har biler klare for rask levering

4WD GS-AWC VINTERTILBUD ISHI OUTLANDER PHEV

hjul og metallic lakk

klare for rask levering

ILBUD LANDER PHEV

LADBAR HYBRID MED S-AWC 4WD

NYE MITSUBISHI ECLIPSE LADBAR HYBRID MED S-AWC CROSS 4WD PHEV

Meget godt utstyrt Instyle

LADBAR HYBRID MED S-AWC 4WD Toppmodellen Instyle+

Nå fra kr

3.290,-

med adaptiv cruise control,

head up display, m.m. Toppmodellen Instyle+

*

dert

ng

per mnd. VÅRKAMPANJE! Inkl. vinterhjul og metallic lakk

med adaptiv cruise control, head up display, m.m.

Kun kr

2.995,-** 2.995,Kun kr

KR 45 000,Rask levering!

per mnd. Inkl. vinterhjul og metallic lakk per mnd.

Inkl. vinterhjul og metallic lakk I butikk nå

I butikk nå

I PRISAVSLAG – BEGRENSET ANTALL! Kampanjepris fra kr 239 900,-*

tilfeldig. Du kan kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, eikke på suksessen Outlander PHEV – Norges mest solgte plug-in hybrid. Betydelige påfrontrute suksessen Outlander PHEV – Norges mest solgte plug-in hybrid. PHEV et sporty(nedre og elegant utseende. velkjente twin-motor S-AWC Betydelige 4WD-systemet ar del), varme i Det rattet, elektrisk bakluke, EV et sportyog ogoverlegen elegant utseende. Det velkjente twin-motor S-AWC 4WD-systemet egenskaper fremkommelighet – uansett vær og forhold. tstyrte Instyle. enskaper og overlegen fremkommelighet – uansett vær og forhold.

Gjør et kupp på elbilen som gir deg lengst rekkevidde for pengene! Vi har VÅRKAMPANJE på et begrenset antall biler! 3.900,– 3.900** Norges mest solgte ladbare hybrid – med 7 års garanti I SALG NÅ 3.900** Renault ZOE har stilig design, plass til fem personer og hele 395 I SALG NÅ Mitsubishi Outlander PHEV er favoritten når nordmenn kjøper ladbar hybrid, og det er ikke tilfeldig. Du kan kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og dra på langtur uten å tenke på lading. S-AWC firehjulstrekk, elektrisk oppvarmbar frontrute (nedre del), varme i rattet, elektrisk bakluke, Gjelder bil levert forhandler i Oslo. Tilbudet er gyldig til 31.10.2020. Veil. km rekkevidde. I ** tillegg kan den hurtiglades. rua sveien 1469 ryggekameramonitor, blindsonevarsler utorisert Mitsubishi-forhandler. 2.0L/100 km variert kjøring. CO2- og mye mer er standard på den meget godt utstyrte Instyle. hybrid 6 år på rad Forbruk: kkfeil. A 49til00 *Kampanjen inneholder kr 45 000,- i rabatt. Bilen leveres med Invite Ucase ladesett. Gjelder kun lagerbiler i Norge. Så langt lageret rekker, enkelte utstyrsnivåer/farger kan være utsolgt. Renault ZOE har 2 Cross PHEV fra kr 453.900,– 453.900 plass passasjerer og utstyr,Grua og med det klasseledende Eclipse firehjulsdriftsystemet S-AWC **fra 2742 Hadelandsveien 1469 Eclipse Crosskjøring: PHEVfra Invite kr (WLTP). 453.900 Outlander PHEV Instyle fra krblandet 499.900 en rekkevidde på 395 km (WLTP). Forbruk ved 1,72 kWh/mil Pris inkludert frakt og levering Oslo. Lokale tillegg kan tilkomme. Ta kontakt med nærmeste Renault-forhandler eller ret00 fremkommelighet selv under vanskelige kjøreforhold. Kjør på ren elektrisitet i 49 Norges mestbesøk solgte ladbarefor hybrid – med 7 årsForbehold garanti om trykkfeil. renault.no mer informasjon. GRUA tenke på lading. Det 2742 er bra61 for 32 både49 lommeboken og miljøet. Ikke rart Outlander PHEV Tlf. 00 renault.no 2742 Grua 1469 Hadelandsveien Mitsubishi Outlander PHEV er favoritten når nordmenn kjøper ladbar hybrid, og det er ikke tilfeldig. Du kan kjøre på ren

13. Totalpris kr 201.433 (varierer med rentenivå). Pris gjelder bil levert til forhandler i Oslo. Kostnad for frakt til lokal Mitsubishi Eclipse Cross ladbar hybrid bygger videre på suksessen Outlander PHEV – Norges mest solgte plug-in hybrid. Betydelige lokal forhandler. Forbruk:med 2.0L/100 km variert kjøring. 46g/km. El-rekkevidde: km til (WLTP). Med 2-utslipp: .vert Totalpris kr 201.433 (varierer rentenivå). Pris gjelder bilCo levert til forhandler i Oslo. Kostnad for45 frakt lokal Mitsubishi Eclipse Cross ladbar hybrid bygger Cross viderePHEV på suksessen – Norges mest solgte plug-in hybrid. forbedringer og oppgradert design gir Eclipse et sporty Outlander og elegantPHEV utseende. Det velkjente twin-motor S-AWC Betydelige 4WD-systemet rt lokal forhandler. Forbruk: 2.0L/100 km variert kjøring. Co2-utslipp: 46g/km. El-rekkevidde: 45 km (WLTP). Med

forbedringer og oppgradert design Eclipse Cross PHEV et sportyog ogoverlegen elegant utseende. Det velkjente twin-motor S-AWC 4WD-systemet og optimal vektfordeling sørger forgirsvært gode kjøreegenskaper fremkommelighet – uansett vær og forhold. og optimal vektfordeling sørger for svært gode kjøreegenskaper og overlegen fremkommelighet – uansett vær og forhold. ** **

*Leasingavtale 36 mnd/30.000 km. Startleie kr 88.000. Etablering kr. 5.613. Totalpris kr 201.433 (varierer med rentenivå). Pris gjelder bil levert til forhandler i Oslo. Kostnad for frakt til lokal forhandler tilkommer. Gyldig til 31.03.2021. pris pr. 25.02.2021 levert lokal forhandler. Forbruk:med 2.0L/100 km variert kjøring. 46g/km. El-rekkevidde: km til (WLTP). 2-utslipp: *Leasingavtale 36 mnd/30.000 km. Startleie kr**Veil. 88.000. Etablering kr. 5.613. Totalpris kr 201.433 (varierer rentenivå). Pris gjelder bilCo levert til forhandler i Oslo. Kostnad for45 frakt lokal Med

hele 6 år

forbehold om evt. trykkfeil. forhandler Gyldig til 31.03.2021. **Veil. prismed pr. 25.02.2021 levert lokal forhandler. Forbruk: 2.0L/100 km variert kjøring. Co2-utslipp: 46g/km. El-rekkevidde: *Leasingavtale 36 mnd/45.000 km. Startleie/etablering krtilkommer. 84.363. Totalpris 202.803 (varierer rentenivå). Gjelder bil levert forhandler i Oslo. Tilbudet er gyldig til 31.10.2020. ** Veil. 45 km (WLTP). Med forbeholdkm om evt. trykkfeil. pris pr. 01.10.2020 levert lokal forhandler. 7år/140.000 gjelder kun for biler som kjøpes fra norsk autorisert Mitsubishi-forhandler. Forbruk: 2.0L/100 km variert kjøring. CO2på rad og er kåret til grønne familiebil 2020» avgaranti Green Car Journal. elektrisitet i hverdagen, og dra «Årets på46g/km. langtur El-rekkevidde uten å tenke påkm lading. Firehjulstrekk, adaptiv cruise kontroll, oppvarmbar frontrute, utslipp: 45 (WLTP). Avbildet modell kan ha ekstrautstyr. Med forbehold om evt. trykkfeil.

Tlf. 61 32 49 00

2742 GRUA Tlf. 61 32 49 00 Tlf. 61 32 49 00 Velg mellom vårt gunstige leasingtilbud eller kjøp bilen, og få med utstyr til en verdi av kr 53.000 for kun 5.000. Utstyrspakke:

2742 Grua 1469 Hadelandsveien 2742 GRUA Tlf. 61 32 49 00 Tlf. 61 32 49 00 Hadelandsveien

varme i rattet, 360 graders kamera, skinnseter og mye mer er standard på bestselgeren Instyle+. God tur i sommer!

AUTORISERT MERKEFORHANDLER 3 års klasseledende service*, hengerfeste, vinterhjul ogdin metallic lakk. Du sparer hele kr 48.000! r, og med det firehjulsdriftsystemet S-AWC – Vår kompetanse, trygghet. gsomkostninger.

under vanskelige kjøreforhold. Kjør på Instyle+ ren elektrisitet i fra kr 531.200 or både ogtilkommer. miljøet.Leasingavtale Ikke rart 36 Outlander d for frakt lommeboken til lokal forhandler mnd/45.000PHEV km. Startleie/etablering kr31.08.2020. 83.613.3 Totalpris ien 1469 *Leasingavtale 36 mnd/45.000 km. Startleie/etablering kr 89.013. Totalpris 196.653 (varierer med rentenivå). Gyldig til1469 års service/60.000 km avh. 2742 Grua Hadelandsveien Vkjøp, er favoritten når nordmenn kjøper ladbar hybrid, og det er ikke tilfeldig. Du kan kjøre på ren unntatt utstyrsnivå km unik Norgesgaranti. Gjelder Frakt kun og forleveringskostnader biler som kjøpes norskkommer autorisert av hva som Invite. inntreffer 7år/140.000 først. Veil. pris pr. 01.04.2020 levert forhandler i Drammen. til lokalfra forhandler i tillegg. 7år/140.000 til «Årets grønne familiebil 2020» av Green Car Journal. drakjøring. på langtur å tenke på lading. Firehjulstrekk, adaptiv cruise oppvarmbar frontrute, km garanti gjelder kun forForbruk biler som kjøpes fra norsk autorisert Mitsubishi-forhandler. Forbruk: 2.0L/100 km variert kjøring. kjørestil CO2-utslipp:og 46g/km. rt COuten -utslipp: 46g/km. vil være avhengig avkontroll, temperatur, topografi, utkjørt lengde, brukEl-rekkevidde 45

Outlander PHEV Invite fra kr 429.00O te ladbare hybrid – med 7 års garanti

a 49 00

2742 GRUA Tlf. 61 32 49 00

2 km (WLTP). Avbildet modell kan ha ekstrautstyr. Med forbehold om evt. trykkfeil. og myekan meravvike er standard på bestselgeren Instyle+. God tur i sommer! mkamera, (WLTP).skinnseter Utstyrsdetaljer fra avbildet modell. Med forbehold om evt. trykkfeil.

Tlf. 61 32 49 00 00 easingtilbud eller kjøp bilen, og få med utstyr til en verdi av kr 53.000 for kun 5.000. Utstyrspakke: vinterhjul og metallic lakk. Du sparer hele kr

48.000!

EFORHANDLER 429.00O Instyle+ fra kr 531.200 din trygghet. er. Leasingavtale 36 mnd/45.000 km. Startleie/etablering kr 83.613. Totalpris m. Startleie/etablering kr 89.013. Totalpris 196.653 (varierer med rentenivå). Gyldig til 31.08.2020. 3 års service/60.000 km avh.

kr

000 km unik Norgesgaranti. Gjelder Frakt kun og forleveringskostnader biler som kjøpes norskkommer autorisert pris pr. 01.04.2020 levert forhandler i Drammen. til lokalfra forhandler i tillegg. 7år/140.000 m kjøpes fra norsk autorisert Mitsubishi-forhandler. 2.0L/100 km variert kjøring. kjørestil CO2-utslipp:og 46g/km. uk vil være avhengig av temperatur, Forbruk: topografi, utkjørt lengde, brukEl-rekkevidde 45 ha ekstrautstyr. Med forbehold om evt. trykkfeil. avbildet modell. Med forbehold om evt. trykkfeil.

1469, 2742 GRUA • Tlf. 61 32 49 00

AUTORISERT MERKEFORHANDLER – Vår kompetanse, din trygghet.

2742 Grua 1469 Hadelandsveien 2742 GRUA Tlf. 61 32 49 00 Tlf. 61 32 49 00

2742 Grua 1469 Hadelandsveien AUTORISERT 2742 GRUA Tlf. 61 32 49 00MERKEFORHANDLER – Vår kompetanse, din trygghet. Tlf. 61 32 49 00

Case IH Vestrum 110 CVX – fra kr 817.000 eks mva

2742 Grua 1469 Hadelandsveien 2742 GRUA Tlf. 61 32 49 00 Tlf. 61 32 49 00

Case IH Vestrum kommer nå på kampanje med en godt utstyrt modell med trinnløs transmisjon, topp komfort i romslig førerhus, stor lyspakke, 8 LED arbeidslys, elektronisk lasterbetjening med mer. • Vestrum CVXDrive passer inn i Case IH-serien mellom Luxxum og Maxxum

• Trinnløs akselerasjon fra 0 til 40 km/t som kan nås på bare 1700 o/min.

• Motoren i serien er en helt ny type 4,5-liters firesylindret FPT-motor godkjent etter Stage V regulativet.

• Vestrum CVXDrive traktorer har et luksuriøst, komfortabelt firestolpers førerhus med fjæring for utmerket sikt og kjørekomfort.

Kontakt oss for mer informasjon og et godt tilbud!

HØNEFOSS • KLØFTA HØNEFOSS • Soknedalsveien 23 • 3517 Hønefoss • 32 14 01 90 • honefoss@a-k.no KLØFTA • Dyrskueveien 10 • 2040 Kløfta • 63 94 06 93 • klofta@a-k.no

21


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

DNB INFORMERER OM PENSJONSKONTO Det er utrolig mange yrkesaktive som ikke vet hvordan pensjonen deres blir beregnet eller hva de vil få utbetalt når de går av med pensjon. Mange har heller ingen formening om når de skal starte pensjonistlivet. Men 2 av 3 tror de vil trenge like mye penger som pensjonister. - Årets innføring av egen pensjonskonto, som gir oversikt og kontroll, er en god nyhet for mange nordmenn, uansett hvor mye de har satt seg inn i pensjonistøkonomien sin, sier Erling Levang, banksjef i DnB markedsområde Vestoppland. Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: DnB med den er at pengene kan forvaltes på en bedre måte og gi deg bedre oversikt over hva du har å rutte med når du bestemmer deg for å bli pensjonist, sier Levang.

Erling Levang.

- Dette gjelder 1,4 mill. nord­ menn som har ­­­jobbet/ jobber i privat sektor og har innskuddspensjon. Pensjonskontoen opprettet automatisk, og målet

De fleste har mange pensjons­ kapitalbevis fra jobber der de har hatt innskuddspensjon. Dette er en av de viktigste spareavtalene vi har, selv om mange ikke tenker så mye over det. Ved at disse pensjonskapitalbevisene samles i én avtale sammen med innskuddspensjonen din, forenkler det hele. - Hos oss i DNB vil du finne denne oversikten i nettbanken eller Spare-appen, men avtal et møte med en av våre rådgivere om du trenger hjelp, sier Erling Levang.

- Du bør ta et aktivt valg om hvordan pengene investeres. Hos oss i DnB kan du velge mellom tre ulike pensjonsprofiler, alt etter hvor lenge det er til du går av med pensjon. Selv om myndighetene samler all kapital fra innskuddspensjonsopptjen­ ing i den nye pensjonskontoen din, er det ditt ansvar at den spares på best mulig måte. Er du usikker på hva du skal velge, håper vi du tar kontakt med oss i banken, sier banksjef i DnB ­markedsområde Vestoppland, Erling Levang, avslutningsvis.

DETTE ER EGEN PENSJONSKONTO: Innskuddspensjon er det arbeidsgiveren din setter av til pensjonen din hver måned. Dette er norske arbeidsgivere pålagt av myndighetene. For ansatte i privat sektor betaler de en viss prosent av lønna di til pensjonssparing. Innbetalingene fra arbeidsgiver og avkastningen du får av pengene som spares, utgjør til sammen pensjon fra arbeidsgiver. Hvis du slutter, får du et pensjonskapitalbevis med oppspart pensjon. Fra 2021 vil alle som har innskuddspensjon få en pensjonskonto. Da samles innskuddspensjon og alle pensjonskapitalbevis på ett sted. Dette skjer helt automatisk. Du får pensjonskontoen din der du har innskuddspensjon i dag, men du har full frihet til å velge en annen pensjons­ leverandør enn den arbeidsgiveren din har valgt. Du bestemmer hvor pengene skal plasseres for at du skal få best mulig utbytte av pengene dine.

Bank og Eiendom Hadeland

Eiend o

m

nk a B

Erling Levang

Kari Ingeborg Brokerud

Trine Skattum Rikoll

Audun Ødegård

Banksjef

Finansrådgiver

Eiendomsmegler

Daglig leder /eiendomsmegler

erling.levang@dnb.no • 915 04800

kariingeborg.brokerud@dnb.no • 915 04800

trine.skattum@dnbeiendom.no • 400 74 612

audun.odegard@dnbeiendom.no • 993 58 609

Lene Aaserud Larsen

Cecilie Bjøralt

Edvin Eikland

Finansrådgiver

Finansrådgiver

lene.aaserud.larsen@dnb.no • 915 04800

cecilie.bjoralt@dnb.no • 915 04800

Eiendomsmeglerfullmektig edvin.eikland@dnbeiendom.no • 416 78 869

Martin Høgberget Fagansvarlig /eiendomsmegler martin.hogberget@dnbeiendom.no • 906 98 335

Vi er her. For at du skal være i forkant. Storgata 21, 2750 Gran 22


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

BREDERE TILBUD I TEKPLAN-SYSTEMET

HONDA CB500X 2021

TEKplan er en gruppe selskaper på Hadeland relatert til bygg, byggevarer, anlegg, eiendom, håndverk og service. Brødrene Magnus og Hallvar Dehli i TEKplan forteller at de foreløpig har selskaper som jobber innenfor grunn- og gravearbeid, betong­ arbeid og gulvstøp, rørlegging, eiendomsdrift- og utvikling, samt utleie og drift av maskiner og utstyr. Omsetningen i 2020 ble på ca. 20 mill. kroner til sammen.

Eventyrmodellen lever opp til X-en i navnet Kan sees i vår butikk! Kontakt oss for info og pris.

Tekst: Anne Lise Skjaker/ TEKplan Foto: TEKplan - Vi får stadig flere kunder og har nylig ansatt 3 nye medarbeidere. Vi er nå totalt 10 personer, noe som gjør at vi, i tillegg til delte entrepriser innen våre fag, også kan tilby totalentrepriser på grunnarbeid. Dette omfatter alt fra tidligkonsept på tomter, utgraving, betongarbeider med ringmur og støpte gulv og vegger, samt inn- og utvendig VVS. Det utføres også opparbeidelse av uteområder med ferdigplen, asfalt, belegningsstein o.l., i tillegg til murer i granitt og betong, sier Magnus Dehli, som også nevner at det leies inn underentreprenører innen f.eks. sprenging og boring. TEKplan har ingeniører ansatt i alle utførende firmaer, og de har også bred dekning av lovpålagte sertifiseringer som: ADK (anlegg, drift og kontroll), bygging/prosjektering av avløpsanlegg, asbestsanering samt kurs i arbeidsvarsling 1 og 2. - Vårt geografiske nedslagsfelt er aksene

Ringerike (tom Hønefoss), Romerike, Oslo og Raufoss i nord. Vi er stadig på søk etter nye samarbeidspartnere, og vi oppfordrer alle ulike interessenter til å ta kontakt med oss, avslutter Hallvar og Magnus Dehli.

Tlf. 61 33 19 46 www.hadelandmc.no

DU FINNER OSS VED ANDFOSSEN BAK ELKJØP

Kalk nå! Vi utfører kalking i samarbeid med Gausdal Kalk. Ta kontakt for tilbud Fridthjof Berntsen (t.h.) og Iver Morstad, begge ingeniører innen sine fag, og daglige ledere hhv. i TEKplan Rør AS og TEKplan Grunn AS.

“Det er så fint å få jobbe med så mye trivelige folk, og fantastiske gründere i alle bransjer.” Laila Prytz er bedriftskunderådgiver på kontoret på Granstunet kjøpesenter. Kom gjerne innom for en forsikringsprat med henne eller en av oss andre, når koronasituasjonen tillater det. Du kan også gå inn på gjensidige.no/bli-hos-oss for å bli oppringt av en lokalkjent rådgiver fra kontoret nærmest deg.

23


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

Gjensidige satser på Hadeland Forsikringsselskapet satser på lokal tilstedeværelse, utvider med flere ansatte og er nå på jakt etter større lokaler på Gran. Tekst: GHH/Pressemelding Foto: Gjensidige Siden det nye Gjensidige-­ kontoret åpnet på Granstunet kjøpesenter tidligere i år, har mange kunder funnet veien til kunderådgiverne Laila Prytz, Günes Pedersen og Glenn Hagmansen. Gjensidige-kollegaene har også selskap av 3 rådgivere fra Nordea på kontoret. - Både privat-, næringsliv- og landbrukskunder er velkommen til oss for gode råd og veiledning innen forsikring. I

tillegg har vi et godt samarbeid med Nordea slik at kundene også kan få rådgivning på banktjenester på ett og samme sted, sier forsikringsrådgiver i Gjensidige, Günes Pedersen. Satser på lokal tilstedeværelse Leder for Gjensidige-kontoret, Jeanett Paulsen, er snart i mål med å ansette ytterligere en medarbeider. Samtidig er forsikringsselskapet på jakt etter et større lokale sentralt i Gran sentrum.

Laila Prytz.

- Vi er her for å bli, og det er veldig hyggelig å oppleve at vi har så mange gode og lojale kunder. På grunn av dette er vi nå i gang med å ansette enda en kunderådgiver, sier Jeanett Pedersen. Og, skulle det bli behov for flere medarbeidere er Jeanett klar til å utvide enda mer. Hun synes det er fint at Gjensidige kan være med å skape arbeidsplasser lokalt på Hadeland. GLEDER SEG PÅ GJEN­ ÅPNING AV SAMFUNNET På grunn av pandemien har det ikke vært mulig å markere åpningen av det nye kontoret, men Gjensidige-gjengen ser

Jeanett Paulsen.

frem til at de igjen kan ta imot nye og gamle kunder for en forsikringsprat. - Så snart situasjonen tillater det, håper vi å kunne be inn til en skikkelig åpningsfest og møtes ansikt til ansikt igjen, sier Günes Pedersen. Inntil det er mulig når kundene oss på telefon, epost eller en kan bruke selvbetjeningsløsningene på gjensidige.no når som helst forteller hun. KUNDEUTBYTTE OG ­STØTTE TIL SAMFUNNS­ NYTTIGE FORMÅL Siden 2008 har Gjensidiges kunder hvert år, med unntak

Günes Pedersen.

«Konfirmanten – den unge, men litt voksne med en spennende verden foran seg.»

Bestill konfirmasjonsfotografering i dag!

Storgata 36, 2750 Gran

bt@btstokke.no

61 33 05 78 / 922 99 716

btstokke.no

24

av ett, mottatt en andel av overskuddet som kundeutbytte. Paulsen sier det ser lyst ut med tanke på kundeutbytte også i år. - Vi tror og håper på det. Endelig vedtak om det blir kundeutbytte i år blir tatt på Gjensidigestiftelsens generalforsamling 29. april, og i så fall vil utbetal­ ingen til kundene skje fra slutten av mai, sier Paulsen. BAKGRUNNEN FOR KUNDEUTBYTTE Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidige­ stiftelsen. Stiftelsen videreformidler hele sitt ordinære aksje­utbytte fra Gjensidige til selskapets skadeforsikringskunder. Gjensidigestiftelsen deler også ut store midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler. Gavevirksomheten spenner vidt, fra lokalt dugnadsarbeid til større landsomfattende prosjekter som går over flere år. Målet er at flest mulig skal få leve gode liv i et trygt samfunn. Neste søknadsfrist til Gjensidigestiftelsen er 15. september.


GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

GRAN HANDELSSENTER

NYTT BYGGEPROSJEKT PÅ JAREN - ALMSGJERDINGEN Bygging påbegynt - ferdigstilles før jul!

76m2 til 80m2 i Kvernerudsvegen, Jaren Leiligheter fra kr. 2 840 000,-

For mer informasjon - kontakt:

Arne Gillebo • Tlf: 47 33 86 16 • Epost: arne@hadelandbolig.no / Tore Solberg • Tlf: 90 88 90 88 • Epost: tore@hadelandbolig.no

GRAN HANDEL OG HÅNDVERK – BRANSJEOVERSIKT Her finner du oversikt over våre medlemmer Lokalisering

Navn

BANK - FORSIKRING - EIENDOMSMEGLING DNB 03000 DNB Eiendomsmegling 48 29 40 00 Eiendomsmegler1 61 32 70 20 Nordea 48 10 09 95 Sparebank1 Gran 02130 Varig Hadeland Forsikring 61 32 72 50

Storgata Storgata Smietorget Granstunet Smietorget Storgata

GÅRDEIERE Arja Eiendomsutvikling Gran Almenning Eiendom Gran Handelspark Gran Senter Linstad Eiendom TEKplan Hofsbro Eiendom AS Vassenden Park

41 03 00 80 61 31 30 50 47 07 00 40 90 57 97 17 90 89 98 27 40 06 19 61 61 31 96 30

Gran / Oslo Almenningstråkket Gran Handelspark Gran / Hønefoss Gran Gran sentrum Gran Sentrum

BIL Mohagen Bil Møller Bil Gran

61 39 50 00 24 03 37 50

Mohagen Mohagen

BOKHANDEL OG LEKER Norli Bokhandel

61 33 25 05

Smietorget

INTERIØR, TEKSTIL OG UTSTYR Annes Garn KID Interiør Gjenbruksbutikken Lupro Hadeland Flis & Interiør Traktøren Smietorget

48 00 80 70 94 02 61 33 61 32 49 60 61 33 42 26 98 28 89 91

Storgata Granstunet Roa Storgata Smietorget

Navn

DAGLIGVARER OG KIOSK Coop Extra Hadeland Landhandel Spar

Telefon

61 33 82 30 91 19 16 52 61 33 16 94

Gran Handelspark Storgata Smietorget

ENTREPRENØRER, BOLIGBYGGERE OG HÅNDVERKERE BoligPartner 47 80 17 00 Gjøvik Gulbrandsen & Olimb 61 33 55 51 Mohagen Hbolig / Vestlandshus 91 38 16 71 Jaren Mjønvald Snekkerverksted 99 26 31 66 Nordbohus 61 13 92 50 Gjøvik Norgeshus Hadeland 97 66 86 24 Storgata Sørbråten Blikk og Ventilasjon 91 82 10 34 Jaren FRISØR, HELSE, VELVÆRE OG TRENING Anitas Noa 61 33 43 00 Apotek 1 Granstunet 61 31 32 60 Apotek 1 Smietorget 61 31 38 90 Cebrina Hårstudio 61 33 96 40 Feelgood Gran 90 63 61 14 Gran Hudpleieklinikk 61 33 20 33 Hadeland Treningssenter 61 31 36 50 Jacobsen Holding 90 03 42 50 Helsekosten 96 00 86 00 Parfymeriet Skin Tonic 61 01 00 64 Tråkket Frisør 61 33 09 30 Vita Exclusive 61 33 00 18

Storgata Granstunet Smietorget Smietorget Storgata Storgata Gran Handelspark Storgata Granstunet Gran Sentrum Gran

Telefon

Lokalisering

KLÆR OG SKO Cubus Dressmann Eurosko Gran Floyd Garant Sko Lindex Match Gran

23 21 89 09 23 21 89 45 47 77 12 38 61 33 0884 46 42 99 04 61 33 19 06 61 33 17 40

Granstunet Granstunet Granstunet Smietorget Smietorget Granstunet Storgata

KONTORBEDRIFTER Accountor Hadeland Azets Insight AS Deloitte Hadeland AS Haugen Regnskap Johnet AS Vekstra Hadeland Regnskap Viken Fiber Visma Software AS

61 31 99 20 46 40 40 00 40 03 41 00 61 31 31 31 61 33 76 70 61 33 88 40 61 31 30 30 31 00 40 00 09101

Storgata Gran Sentrum Gran Sentrum Storgata Storgata Gran Øst Granstunet Gran / Hønefoss Vassenden Park

61 33 77 00 61 33 02 25 61 32 86 13 61 33 12 22

Granavollen Granavollen Lygna Gran

OVERNATTING OG SELSKAPER Granavolden Gjæstgiveri Hotell Hadeland Lygnasæter Hotell Prestmarken Pensjonat

25

Navn

Telefon

Lokalisering

OVERNATTING OG SELSKAPER Sanner Hotell AS

61 33 33 00

Granavollen

SPISESTEDER Bakeriet Smietorget Cafè Lu (Lupro) C’imperial Asian Restaurant & Bar & Nattklubb Søstrene Stene

46 42 99 13 47 70 86 97 61 33 07 90 98 61 63 67

Smietorget Roa Gran Handelspark Granstunet

SPORT OG FRITID Intersport Gran Sport Sport 1 Hadeland Stonefly

61 31 32 50 40 43 77 73 91 54 83 79

Storgata Smietorget Sagatangen

UR, GULL OG OPTIKK Brillehjørnet Gran Optikk AS Gullsmed Fagerholt Lille Gullkorn S. O. Bang Ur & Optikk

61 33 19 10 61 33 70 20 92 45 36 83 45 41 09 54 61 33 01 30

Gran Øst Storgata Storgata Granstunet Storgata

ANDRE Alfa Sko Buddy Gran Containerservice Hadeland Fotograf BT Stokke Glasslåven Kunstsenter Granstunet Hadeland Eiendomsdrift Hadeland Varmepumpeservice Hadeland Taxisentral Hapro Jobb og Karriere Lavvoutleie.no Lupro Opsahl Begravelsesbyrå Ortopediteknikk Portcenteret Østlandet AS SecPro Securitas Hadeland Smietorget Varmepumpe & Service AS

61 33 69 00 91 33 53 49 90 91 69 20 61 33 05 78 91 34 66 33 47 87 17 21 90 88 90 88 47 71 63 23 61 33 30 00 61 33 95 00 95 72 58 74 61 32 49 60 61 33 27 00 95 25 16 75 95 78 06 19 40 00 79 39 02452 90 11 75 40 97 49 90 00

Vassenden Park Granstunet Mohagen Storgata Granavollen Granstunet Smietorget Brandbu Storgata Brandbu og Gran Jaren Roa Jernbanegata Gran Sentrum Vestre Gran Jaren Hønefoss Smietorget Roa


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 2 April 2021

Foto: Fotograf BT Stokke AS

Operafest Røykenvik 2021 Pandemien som har påvirket oss alle siste året har gått ekstra hardt utover de som lever av å samle folk. Operafest Røykenvik er en av disse aktørene og har brukt det siste året på å lage mange planer. Daglig leder, Morten Wien, kan fortelle at selv om det er vært helt nedstengt samfunn de siste ukene, så har han og de andre i Operafest Røykenvik stor tro på at de skal gjennomføre årets

festival første helgen i juni. Vi har laget en plan hvor vi har delt festivalplassen i 3 deler, hvor hver del har en tribune, toaletter, servering osv. Dette for

å holde de 3 gruppene adskilt. Dette var gjeldene regler fra juni 2020 til rett før påske i år, og vi håper og tror at det åpnes opp for disse reglene i mai. Programmessig er det et veldig spennende program som blir satt opp, og det blir hvis plan A kan gjennomføres 2 forestillinger på fredag og lørdag, samt 1 forestilling på torsdag og noe

veldig spennende på søndag. Det planlegges også for en liten gratiskonsert på torget utenfor Smietorget lørdag formiddag. Kunstnerisk leder Eli Kristin Hanssveen kan fortelle at det å lage et program i år er svært krevende med konstant skiftende forutsetninger, men at de nå er i mål med det meste, og lover spektakulære show i Røykenvik.

Billetter blir lagt ut tidlig i mai, når de vet med større sikkerhet hva som blir gjeldende regler for arrangement av denne størrelse og type. Eli Kristin og Morten gleder seg sammen med resten av Operafest Røykenvik til å ta imot publikum i vakre ­Røykenvik tidlig juni.

Kulturkraft Hadeland presenterer en aktiv og kulturell sommer og høst på Hadeland 2.-6. juni: 4.-5. juni: 10.-12. juni: 26. juni: 7. august:

Operafest Røykenvik Litteraturfestival Hadeland Dialekt og Mållag Gla’dager i Gran Sagstokk - Sommerfest En sommerdag på Hadeland

13.-14. august: 21. august: 28. august: 12-18. september: 30. sept. - 2. okt.: 26

Randsfjordsfestivalen Gigg i Gokk Kultur Mot Kreft i Størenslund Den Norske Potetfestivalen Oktober festivalen


Nr. 2 April 2021

GRANTOPPEN

GRAN HANDELSSENTER

KRYSSORD Nr. 2-2021

Innsent av: Navn:.......................................................................................... Adr.:............................................................................................ Postnr./sted:..............................................................................

Vi inviterer GranToppens lesere til kryssordløsing.

Løsningen sendes til: Gran Handel og Håndverk P.b. 13, 2711 Gran.

A n n o n s e s p ø k

1

Finnes på side...

4

Finnes på side...

7

Finnes på side...

Merk svarkonvolutten med GT-kryssord nr. 2 2021. Svarene må være oss i hende innen mandag 3. mai 2021. Løsningen kan også sendes på e-post til: kryssord@ghh.no Løsningen får du i neste utgave av GranToppen.

2

Finnes på side...

5

Finnes på side...

8

Finnes på side...

Annonsespøk nr. 2............................................................./2021 Navn:............................................................................................. Adr.:............................................................................................... Postnr./sted:................................................................................. Vi trekker én vinner som får et gavekort på kr 500,- fra Gran Handelssenter. Løsningen sendes: Gran Handelssenter, Boks 13, 2711 Gran innen mandag 3. mai 2021. Merk konvolutten: «Annonsespøk» eller bruk postkort. ­Løsningen kan også sendes på e-post til annonsespok@ghh.no

3

Finnes på side...

6

Finnes på side...

9

Finnes på side...

VINNERE

Våre trofaste annonsører vil bidra med premie til den heldige vinneren. Premien er et gavekort i Gran Handelssenter på kr 300,-.

Løsning GT 1 - 2021: 1 = 7, 2 = 14, 3 =1, 4 = 10, 5 = 5, 6 = 13, 7 = 16, 8 = 2, 9 = 12

Vinnere av kryssord nr. 1 2021: Inger H. Aarvold, Lunner Vi gratulerer! Premie kommer i posten.

27

Vinnere av Annonsespøk nr. 1 2021: Helene Jacobsen, Brandbu Vi gratulerer! Premie kommer i posten.


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

28

Nr. 2 April 2021

Profile for Gran Handelssenter

Grantoppen nr 2, Moter og trender april 2021  

Årets moter og trender er tema i avis denne gang, og jeg håper du blir inspirert til å fornye garderoben din eller det du omgir deg med. For...

Grantoppen nr 2, Moter og trender april 2021  

Årets moter og trender er tema i avis denne gang, og jeg håper du blir inspirert til å fornye garderoben din eller det du omgir deg med. For...

Profile for granhh

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded