__MAIN_TEXT__

Page 1

÷50%

på smykker fra

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Storgt. 15, 2750 Gran – Tlf. 924 53 683 KUNDEAVIS FOR GRAN HANDELSSENTER • NR 1 - UKE 7 - 2021 • ÅRGANG 33

BUA

Lån gratis utstyr til vinteraktiviteter Side 3

DEN FINE, KALDE TIDA !

PORTRETTET

Rådmann Torbjørn Hansen Side 6

VARIG HADELAND FORSIKRING Blir sterkere og mer lokal Side 8

Vinteraktiviteter i helga FREDAG 19/2

Bli med og lyssett Gran Sentrum! Vi inviterer alle til å delta med is og snø skulpturer / lyslykter. Se påmelding under. • Kl. 16.00 Lyktene tennes

LØRDAG 20/2

• Kl. 10:30 Isfiskekonkurranse på Jarenvannet ved Stonefly Sportsfiske • Kl. 12-14 Skøytedisco på Gran Torg med MacMyrdal Utlånsportalen BUA låner ut gratis skøyter og hjelmer på skøytebanen. Se egne arrangementsinfo på facebook!


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Vi feirer vinteren!

Nr. 1 Februar 2021

1887-2021

Vinteren er rundt oss på alle kanter, og endelig ser det nå ut som de verste minusgradene slipper litt tak nede i bygda. Heldige er vi allikevel som har ordentlig vinter med store muligheter for vinteraktiviteter. Skøytebaner på Hadeland ligger blanke og klare, og milevis av ski­løyper er kjørt opp til fri benyttelse både her og oppe i høyden. Og snart er det vinterferie!

TILBUD!

solbriller med styrke Enstyrke 1795,- / Progressive 2195,-

“Heldige er vi allikevel som har ordentlig vinter med store muligheter for vinteraktiviteter.”

TIMEBESTILLING: 61 33 01 30

Men hva slags klær og utstyr trenger du til en dag med vinteraktiviteter? I avisen denne gang forsøker vi å gi deg noen svar på det, og ikke minst si noe om hvilke vintermuligheter som ligger rundt oss. For vi er jo fortsatt i en spesiell tid, men hjemmekontor, fjernundervisning og ­karantene for mange. Men noe kan vi allikevel gjøre, og derfor FEIRER VI VINTEREN i Gran denne helga. Det blir lyssetting i Gran sentrum fredag og lørdag med is og snølykter /skulpturer. Familier og grupper inviteres til å delta. ­Lørdag blir det isfiskekonkurranse på Jarenvannet og skøytedisco på Gran Torg. Da finner du også Utlånsportalen BUA ved banen som ­låner ut gratis skøyter og hjelmer.

Tlf. 61 33 88 40

På vår hjemmeside www.ghh.no vil du alltid finne informasjon om det som skjer i Gran. Neste avis kommer ut onsdag 7.april. Da er det vår og mote som er hovedfokus.

no

BEHOV FOR Å JOBBE SAMMEN FRA DISTANSE? - VI GJØR DET ENKLERE

Avisen legges også ut elektronisk på facebooksiden til Gran Handel og Håndverk og ikke minst på vår hjemmeside. Nyt vinteren så lenge!

Vennlig hilsen Kari Framstad Lokrheim Daglig leder Gran Handel og Håndverk

#SmartArbeid VÅRENS NYHETER ER PÅ VEI INN! Vi hjelper deg gjerne med både briller og solbriller.

Nr. 1 • Februar 2021 • Årg. 33 UTGIVER: Gran Handel og Håndverk, Postboks 13, 2711 GRAN Telefon: 98 21 11 33 E-post: post@ghh.no DESIGN OG LAYOUT: Thure Trykk AS www.thure-trykk.no

DISTRIBUSJONER: Innstikk i avisene Oppland, Hadeland og Varingen. Sendes også som selv­ stendig avis til øvrige som ikke har reservert seg mot reklame i Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran, Lunner, Jevnaker, Hurdal, Nannestad og Nittedal.

Vi følger retningslinjer for smittevern og hygienetiltak. Velkommen til synsundersøkelse og handel i trygge rammer.

OPPLAG 35 000 TRYKK: Nr1 Trykk Lillestrøm Telefon: 63 80 50 80 DISTRIBUTØR: Amedia

FORSIDEFOTO: Fotograf BT Stokke AS MODELLER: Karoline Bråten og Pål Bang med barna Even og Ivar.

Optiker MSc Jarle Bang - Telefon 61 33 19 10 2


GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

GRAN HANDELSSENTER

• BAD • KJØKKEN • BELYSNING Mye kult utstyr for vinteraktivitet å finne hos BUA Skiutstyr finnes det mye av hos BUA.

Storgata 39, 2750 Gran

BUA låner ut utstyr til vintersport og friluftsliv gratis BUA driver med utlån av utstyr, til blant annet vintersportaktiviteter og friluftsliv. BUA står for barn, unge og aktivitet. Til BUA kan alle komme for å låne seg utstyr. Det er et gratis tilbud og det er Ung Hadeland som drifter utlånstjenesten. Selve tjenesten er lokalisert på Sagatangen i Vassenden. Tekst: Marit B. Skoglund Foto: Lånt av BUA Leder for Ung Hadeland Inger Reidun Fleisher kan fortelle at tjenesten har blitt populær og at det stadig dukker opp nye lånere hos BUA. Folk har ulike grunner til å låne seg utstyr, det kan være at man har lyst til å prøve ut en aktivitet og utstyret som trengs. Da er dette smart for å finne ut om dette er noe man vil gjøre mer, for senere kanskje å investere i utstyr selv. Eller det kan være at det er utstyr til en aktivitet man sjelden gjør, og derfor ikke har utstyr til. Det er ingen som spør etter grunnen til at du låner utstyr her. Dette er en tjeneste for alle i bygda, selv om det er mest rettet mot barn og ungdom. Fleisher kan også fortelle at de akkurat har fått en gladnyhet fra regjeringen. Det er at de har

bevilget 20 millioner kroner ekstra i 2021, til nytt utstyr fordelt på alle landets BUA utlånssteder. Det vil si at det kommer flere penger til hvert BUA i alle kommuner. Noe som igjen resulterer i mer kult utstyr innbyggerne kan benytte seg av. - BUA har nytt og kult utstyr som er tidsriktig, det er viktig å få fram, forteller også Inger Reidun. - Man kan låne utstyret for en uke om gangen. Er det behov for å låne utstyret lenger kan man få forlenget utlånet, hvis det ikke er utstyr det er spesielt rift om. Trenger du utstyr til vinter eller friluftsaktiviteter kan det være lurt å høre med oss i BUA om vi har det du trenger for en hyggelig dag ute. Her finnes alt fra fjellstøvler, til alpinutstyr og skøyter. Velkommen til oss sier Inger Reidun.

Isfiskekonkurranse på Jarenvatnet

61 33 42 26

• REGNSKAP • LØNN • ÅRSOPPGJØR • ØKONOMISK RÅDGIVNING • FAKTURERING • BISTAND VED NYETABLERINGER

Storgata 41 - 2750 Gran - Tlf. 61 33 76 70 - Fax 61 33 76 79 e-post: post@haugen-regnskap.no www.haugen-regnskap.no

Karriereveiledning og opplæring for voksne Du finner oss på Hadeland videregående skole. Skolelia 3, 2750 Gran, telefon 61 31 77 40. www.karriereinnlandet.no

Lørdag 20. februar inviterer Stonefly til den årlige isfiske­konkurransen på Jarenvatnet. Arrangøren lover mye fisk i vannet og mange fine premier. Tekst: Kari Isingrud Foto: Stonefly - Isfiske er en aktivitet som passer for alle, sier Vidar Fjellhammer, daglig leder og eier i Stonefly AS på Gran. Han u ­ nderstreker at dette er en fin familieaktivitet som ikke krever forkunnskaper, men lover også at det vil være råd og tips å få om man trenger det. Med på laget har han selveste Cato Røenbakken, tidligere norgesmester i isfiske og nå nyansatt i Stonefly. Vidar mener at isfiske er en morsom aktivitet som ikke krever mye utstyr. hans.morten@ vestlandshus.no

- Man trenger et isbor og pilkeutstyr. For 1500 kroner har du utstyr til hele familien som kan brukes i mange år. Det er rimelig, mener han, og forteller at det blir muligheter for kjøp av agn og utstyr både i butikken i Storgata, og under selve arrangementet.

- endelig hjemme

- Vi passer på at det blir et trygt og hyggelig arrangement, sier Vidar. Vi overholder selvfølgelig alle smittevernregler og har god dialog med kommuneoverlegen. Det er rikelig med plass slik at man kan holde god avstand til andre.

Storgata 28 • 2750 Gr Offentlig godkjent optiker C post@granoptikk.n

Noen lurer kanskje på om isfiske kan være litt kjedelig, men det benekter Vidar: - Det pleier å skje noe når du får fisk, ler han Les mer på: www.facebook.com/StoneflyAS

Telefon: 913 81 671

Vi er en del av C-Optikk, Norge

Storgata 28 • 2750 Gran • Tlf 61 33 70 20 Offentlig godkjent optiker Christian Holter Torp post@granoptikk.no • www.coptikk.no

Norgesmester og isfiskeekspert Cato Røenbakken gir gjerne tips og råd.

3

Vi er en del av C-Optikk, Norges største optiker-kjede.


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

NYE EIERE – SAMME BUTIKK I desember i fjor ble Sport 1 Hadeland overtatt av Husumgruppen fra ­Lillehammer, men i sportsbutikken på Smietorget vil kundene oppleve at vareutvalg og service er like bra som før. Tekst og foto: Kari Isingrud - De nye eierne er rutinerte og vet hva de driver med, sier Henriette Rise Herfindal, nyansatt butikksjef i Sport 1 Hadeland.

søkte på jobben som butikksjef og tiltrådte i midten av januar. - Det har alltid vært hektisk her, men nå er det ikke noe som heter at arbeidsdagen er slutt klokka fire, ler hun, og forteller at hun har fått mer administrativt arbeid, og personalansvar, men at hun fortsatt er ute i butikken også.

Husumgruppen er eid av ­Lillehamringen Geir Ove ­Husum, og eier 17 sportsbutikker i Innlandet. Konsernregnskapet viser en omsetning på nesten 260 millioner kroner i 2019. Henriette mener det er solide eiere med god bransjekunnskap, og de har et stort støtteapparat som er godt å ha i ryggen om man trenger bistand.

- Jeg liker veldig godt det skjer noe og at hverdagen er variert, sier hun Lokaltilpasset vareutvalg Henriette understreker at eierskiftet og ny butikksjef ikke betyr så mye for kundene.

Selv har hun vært ansatt i butikken på Smietorget i ni år, men

et mål om å bli enda mer lokaltilpasset nå. Det vil si at varesortiment vil passe livsstil og aktiviteter vi driver med på Hadeland. Vi må heller ikke glemme hyttefolket på Lygna, sier hun. Henriette er fornøyd med resultatet så langt. Januar i år er mye bedre kontra fjoråret, sier hun og mener det er på grunn av ordentlig snø og kulde samt at folk er flinkere til å komme seg ut på grunn av tiden vi er i. - Vi har solgt ekstremt mye ski og langrennsbekledning, avslutter hun.

- Vi er her som før, men har

Henriette Rise Herfindal, butikksjef i Sport 1 Hadeland, har solgt mye langrennsski denne sesongen.

ANE ER NY LÆRLING HOS OSS

ÅRETS STØRSTE BOKSALG ER I GANG!

KUN

79,-

Kun hos Norli!

OPPSTARTSTILBUD: Vask/klipp/føn����������������350,Klipp tupper langt hår���250,Herreklipp����������������������270,-

KUN

149,Kun hos Norli!

Farge kort hår����������������500,Minicolor langt hår��������520,-

KUN

79,-

Foliestriper �������������� fra 500,-

Kun hos Norli!

RA780 TITLER + MANGE EKST TILBUD KUN HOS NORLI

Åpningstider:09 09 -- 20 20 (18) 9696 4040 Åpningstider: (18) Tlf: Tlf:61613333

Norli Hadeland

4


GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

GRAN HANDELSSENTER

Ny lærling hos Cebrina Hårstudio

SISTE INNSPURT PÅ SALGET

Ane Lindgaard gikk frisørlinja i Hønefoss i 2005. Etter å ha blitt coronapermittert har hun nå skaffet seg lærlingplass på Gran, og vil fullføre frisørutdanningen. Tekst: Kari Isingrud Foto: Kari Isingrud / Cebrina

HALV

- Jeg har alltid likt å holde på med hår, sier Ane, og legger til at hun er kreativ og liker å jobbe med mennesker. Det aller viktigste er at kundene blir fine og fornøyde, mener hun. Daglig leder Lillan Skjølås forteller at det er for få som utdanner seg til frisør, og at det er vanskelig å få tak i lærlinger. Hun mener flere unge jenter og gutter burde velge frisøryrket, og understreker at det er et variert og interessant yrke: - Lærlingen skal lære veien til å få en fornøyd kunde, fra kunden tas imot i

PRIS AV RØD PRIS

Ane Lindgaard gleder seg til lærlingtiden, og til å gjøre sine kunder fine på håret!

salongen til sluttresultatet. Det er svært mange disipliner i frisørfaget som skal læres i løpet av de to årene praksisperioden varer, sier hun.

Tilbudet gjelder 18. - 20. februar

Ane begynte hos Cebrina 6. januar, og kan allerede slå fast at hun trives veldig godt i yrket. Hun røper også at hennes favoritt er dameklipp - langt hår. - Ja, det sier du nå, svarer Lillan, når du er ferdig vil du også elske å ta permanent på voksne damer, ler hun.

÷20% PÅ ALT I BAKEAVDELINGEN TORSDAG-FREDAG-LØRDAG

OSTERUTER

- 50g smør - 5dl melk - 50g gjær - 1ts salt - 1ss sukker - ca 13dl hvetemel - 1 egg til pensling revet ost

Suveren kvalitet fra Le Creuset

Stekes midt i ovnen 225 grader i ca 15 minutter.

*Gjelder ikke allerede nedsatte varer. Med forbehold om trykkfeil og utsolgte varer.

Tlf: 98 28 89 91 / E-post: traktoren@smietorget.no facebook.com/traktorensmietorget

5

Traktorensmietorget

Smør og melk varmes til ca 37 grader. Resten av ingrediensene has i og eltes godt. Forheves i 30 minutter. Kjevles ut og legges i en langpanne. Pensles med egg og legg på osten. Etterheves i 30 minutter.


NR. X xxxxxx 2021 GRANTOPPEN GRAN HANDELSSENTER

GRAN HANDELSSENTER Nr. 1 Februar 2021 GRANTOPPEN

Portrettet: Rådmann Torbjørn Hansen

Ny rådmann med sterk tro på samarbeid Torbjørn Hansen, den nye rådmannen i Gran kommune, liker å få til ting sammen med andre. Den fjerde januar var han på plass i et nærmest folketomt rådhus.

Jeg liker å jobbe sammen med andre mot felles mål...

Tekst: Kari Isingrud Foto: Fotograf BT Stokke AS - Jeg liker å jobbe sammen med andre mot felles mål, sier han, og legger til at han gjerne gir ansatte stor frihet til hvordan de løser oppgavene sine. Men han innrømmer også at det kan være krevende å være nyansatt under en pandemi med strenge restriksjoner. - Så langt har jeg bare truffet noen få av de ansatte, sier han. De som kan, jobber fra hjemmekontor, og ledergruppa deler på å være til stede, for å ivareta godt smittevern. Det er ekstra utfordrende å bli godt kjent med organisasjonen og de ansatte når vi ikke er fysisk til stede på arbeidsplassen, påpeker han. Men rådmann Torbjørn er optimist. Han understreker at det også fungerer bra å jobbe digitalt, og at situasjonen har vist at det finnes nye måter å samarbeide på. Dette vil legge føringer for arbeidsmåter i fremtiden, mener han. FRA VAKTMESTER TIL RÅDMANN «Hansens tunge økonomi- og analysebakgrunn, ved siden av erfaringene fra Ullensaker med innovasjon og utvikling er kompetanse vi mener er viktig i rådmannsjobben», skriver Gran kommune på sine nettsider, og beskriver han som en trygg, sindig og jordnær person. Den nye rådmannen er utdannet innen økonomi og administrasjon, revisjon, og han har en master i prosjektledelse. Han har vært økonomisjef i Nittedal kommune, økonomisjef i Ringerike kommune, og rådmann i Nes i Hallingdal, og sist, men ikke minst; kommunaldirektør for organisasjon og utvikling i Ullensaker kommune. Men Torbjørn har også opplevd at man ikke alltid får akkurat den jobben man vil ha. Etter en bankfusjon på midten av 2000-tallet tok han imot et tilbud om sluttpakke, og sluttet i jobben. Etterpå opplevde han at det ikke var helt enkelt å få ny jobb. - Etter hvert fikk jeg jobb som maler og fikk et maleoppdrag på Hønefoss videregående skole, forteller han. Der fikk han tilbud om å bli vaktmester, og etter nesten ett år fikk han jobb som finansrådgiver i Buskerud fylkeskommune. - Det var første gangen de ansatte en vakt-

mester i en slik jobb, ler han, og føyer til at historien forteller at man ikke bare skal sette seg ned og gi opp, om man ikke får den jobben man vil ha med en gang.

bosatt seg i nærheten. I desember ble han bestefar for første gang, da sønnen fikk en datter! Torbjørn innrømmer at han iblant savner havet, lukta av sjø, og lyset i nord. Men han trives svært godt på Hadeland også. Han er glad i naturen, går tur på lokale topper, skryter av Fjorda og drar gjerne på tur med kajakken, ryggsekken og kameraet ei helg eller ei uke. - Jeg er stort sett en fornøyd fyr som trives over alt, sier han.

FRA SVOLVÆR TIL JEVNAKER Torbjørn er født i Svolvær i Lofoten, og har vokst opp i fjæresteinan i Bodø. Han var bare ti-tolv år gammel da han fikk lov til å dra ut i båt alene. - Vi lekte i fjæra fra vi var bittesmå, forteller han. Og legger til at når ungene var ute kunne ikke ho mamma følge med på hva de holdt på med. Ganske forskjellig fra hvordan barn vokser opp i dag, fastslår han.

ET VERDIVALG - Å jobbe i kommunal sektor er et verdivalg, mener Torbjørn, og sier at han liker å jobbe i grensefeltet mellom politikk og administrasjon. Han er opptatt av at innbyggerne i kommunen skal ha det bra. De skal få de tjenestene de har

Nå bor han på Jevnaker med samboer Anne Gro. Der har han bodd siden 1992, og nå har også de voksne barna

x 6

behov for, fra starten til slutten av livet. Han påpeker at knappe ressurser gjør det utfordrende for kommunene å innfri befolkningens behov for tjenester, men mener at det skjer mye positivt i Gran. Han er særlig opptatt av at kommunen må legge til rette for nye arbeidsplasser, fordi det skaper grunnlaget for tilflytting og vekst. Og så synes han Gran er et trivelig sted, med et fantastisk kulturlandskap, flott natur, et rikt kultur- og foreningsliv, og ikke minst et godt og trygt oppvekstmiljø for barn og unge. Han røper at han og Anne Gro heller reiser til Gran enn til Hønefoss på handletur. - Gran er mindre og triveligere, slår han fast.


GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

GRAN HANDELSSENTER

Gran Handelssenter arrangerte kurs med 495 deltagere før jul! Corona-situasjonen har skapt mange utfordringer. Så også for Gran Handel og Håndverk sine medlemsbedrifter og deres ansatte. Foreningen søkte derfor Innlandet Fylkeskommune om støtte til 5 elektroniske kurs til Bedriftsintern opplæring i 2020. Søknaden ble innvilget og foreningen fikk kr. 125 000,-. Tekst og foto: Gran Handel og Håndverk Kursene ble produsert i samarbeid med selskapet Talerlisten og hver kursmodul var på 45 minutter tilpasset medlemmenes behov og ønsker. De fem kursene som ble tilbudt var: • Hvordan bruke sosiale medier til å skape salg? • Hvordan skape engasjement på Instagram? • Visuell historiefortelling – hvordan bruke bilder og video i markedsføringen? • Hvordan lykkes med annonsering på Facebook? • Hvordan skape begeistrede kunder? Handelsstandens medlemsbedrifter og deres ansatte fikk gratis kurs som ble tilgjengeliggjort i perioden oktober til desember. Deltagerne logget seg selv inn på kursene når det passet den enkelte. Kursserien ble svært godt mottatt og foreningen har hatt 495 deltagere på kursene. 2 av deltakerne kommenterer kursene på følgende måte:

Mona Blom, Floyd på Smietorget: Nye kurs er viktig for å følge med på utviklingen. Kursene var ålreite og det er veldig bra at vi som GHH-medlemmer fikk kursene gratis i en ellers vanskelig periode!

Som det framgår av bildet, er det mange aktiviteter du kan være med på hvis du tar turen til Lygna.

LYGNASÆTER LEVERER ÅRET RUNDT! Den som ikke har fått seg en skitur på Lygna i løpet av denne vinteren, vet ikke hva han har gått glipp av! Flotte, nypreparerte løyper i et vinterlig eventyrlandskap, sol fra blå himmel og snøkrystaller i lufta, - bedre blir det ikke! Lygnasæter Hotell ligger midt i dette ski-eldorado­ et, og du vil garantert ikke bli skuffet om du tar turen innom! Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Lygnasæter Hotell Vertinnen, Elisabeth Seigerud Øverlier, poengterer at stedet er blitt en helårs­ destinasjon. Du kan bade, fiske, gå tur eller plukke bær i sommerhalvåret. Dessuten bruker mange rulleskiløypa på den flotte skistadion. På vinterstid er det i tillegg til fristende skiløyper en ny akebakke i nærheten, og i normale tider et utall arrangement på Lygna Skisenter.

Mona Hvinden, Apotek 1 Granstunet: Kursene var informative og lette å skjønne. Vi ser hvordan resultatet nå bedres og har allerede effekt på Facebook.

En familie kan lett finne aktiviteter som passer hver enkelt, for så å samles til hyggelig familiemiddag på kroa på Lygnasæter. God mat står nemlig i høy-

setet, hjemmelaget og basert på lokale råvarer. Matglade gjester setter pris på «Hadelandskost» og «Utabygds-retter». Det er mange som har hatt sine beste kulinariske opplevelser på Lygna! - Vi tror vi tør si at vi tar godt vare på våre gjester og gjør vi alt for at de skal være helt trygge når de stikker innom oss. I kroa er det romslig mellom bordene, så prøv gjerne vår rikholdige meny etter en dag ute i flott ­hadelandsnatur,­ avslutter alltid gjestfrie Elisabeth S ­ eige­­­­rud Øverlier på Lygnasæter ­Hotell.

Vil du ha koronavaksine? Nå kan du som er 18 år eller eldre, registrere deg i køen for å få koronavaksine. Registrer deg på www.gran.kommune.no/koronavaksine

7


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

Varig Hadeland Forsikring blir sterkere og mer lokal - Den lokale brannkassa, tidligere Hadeland Brannkasse, satser videre og vil i det nye samarbeidet med Frende bli et tydeligere og større forsikringsselskap lokalt, sier administrerende direktør Jakob Ruud. Tekst: Gran Handel og Håndverk Foto: Fotograf BT Stokke AS

- Vi hadde mange grunner til dette og her er de viktigste: • Vi ønsker å bestå som lokalt forsikringsselskap med lokale rådgivere og høy servicegrad. • Vi ønsker å fortsette med aktiv skadeforebygging for våre kunder og alle som bor på Hadeland.

VI HANDLER LOKALT – OG HELST AV VÅRE EGNE KUNDER - Å være en del av lokalsamfunnet handler også om å bidra til vekst og utvikling. Vår støtte til næringsutvikling i Hadelandshagen og medlemskap i Gran Handel – og Håndverk, er en naturlig del av vår tilstedeværelse. Vi gjør alle våre innkjøp lokalt og helst av egne kunder» smiler Ruud. NYTT BIDRAG TIL VÅRT LOKALE BRANNVESEN - Vi ser nytten av vårt skadefore-

byggende arbeid på Hadeland. Lunner- Gran brann og redning fikk i 2015 et skumslukkesystem til sin nye brannbil. Vi vet at dette bidraget har reddet verdier for flere titalls millioner de siste 5 årene. Da brannsjefen søkte om nytt system til sin neste brannbil var det enkelt for styret å vedta dette. Den nye brannbilen vil trygge Hadelendinger fra 2022. LOKAL SERVICE, RÅDGIVNING OG TILGJENGELIGHET - Som kunde hos oss har du alle forsikringer på ett sted. All kundeservice får du hos oss i Varig Hadeland Forsikring. Hos rådgivere du kjenner, som kjenner behovet ditt og historien din. Vi er tilgjengelige på kontoret og på telefon fra 8-16 hver dag og satser på å være enkle å få tak i. - Når de fleste i vår bransje styrer kundene mot nettløsninger og sentrale kundesentre blir vår posisjon som det mest tilgjengelige lokale selskapet enklere å ivareta, avslutter Jakob Ruud.

Administrerende direktør Jakob Ruud i Varig Hadeland Forsikring.

!

Hvem er din rådgiver hos oss?

Næringsliv Øyvind Løvaas 97 69 58 50 Privat Nora Linset 97 07 30 73

Privat Knut Olav Strømsæther 92 06 93 30

Privat Trond Myrvang 48 24 06 02

Næringsliv Martine Sønsteby 99 50 95 32

Privat Kjetil Skaufel 92 40 84 48

Privat Anne Berit Svartaas 46 80 51 84

Adm. dir. Jakob Ruud 93 01 88 99

Landbruk Knut M. Lund 91 75 30 09

Landbruk Inger K. Tingelstad 95 99 47 16

Legg oss inn på din mobil NÅ!

Privat Jane Johnsen 48 26 57 95

Privat Hanne Thoen 90 97 37 84

Privat Kim Daniel Larsen 97 17 69 33

Privat Marte Risendal 93 06 05 44

Vi er tilstede i vårt nærmiljø, og er eid av våre kunder. Varig Hadeland Forsikring selger forsikringer fra Frende. Kom gjerne innom vårt kontor i Gran for en kopp kaffe og en uforpliktende prat. varighadeland.no

Vi gjør Hadeland tryggere!

8

Foto: B.T. Stokke

Hvorfor valgte Varig ­Hadeland Forsikring Frende som ny samarbeids­partner?

• Vi ønsker å være en støtte i vårt lokalsamfunn gjennom Varigfondet og sponsor­ avtaler. • Vi er eiere i Frende og har helt annen innflytelse i dette samarbeidet enn hva vi hadde tidligere. Frende eies av solide brannkasser og sparebanker med samme lokale strategi som oss. • Vi har valgt Frende også fordi de er kåret til det beste selskapet innen skadeoppgjør de siste tre årene.

tintkom.no

- Vi fortsetter vårt arbeid med å kontakte våre kunder i forbindelse med endringen. Vi ønsker å understreke at kundene er like godt forsikret i perioden frem til vi tar kontakt. Vi er glade for responsen vi har hatt hittil i år med svært mange kunder som ønsker å være med oss videre. Blant tilbakemeld­ ingene vi får er det noen som går igjen – folk ønsker å ha en fast kontaktperson, setter pris på det vi bidrar med lokalt og setter pris på å ha et kontor de kan komme innom ved behov, sier Ruud.


GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

GRAN HANDELSSENTER

AFTERNOON TEA I EN KORONATID! I 2017 startet Sanner Hotell med et tilbud som har blitt veldig populært, nemlig Afternoon Tea. Inspirasjon til konseptet fikk vertinnen, Kari Veierød Næss, etter en tur til London. Selv om hotelldriften har gått på lavbluss det siste året, har det vært fullbooket til teselskapene i Flygelsalongen, forteller Kari. - Begrenset åpningstid og antall plasser, samt stort fokus på smittevern, har ført til godt besøk 1 – 2 helger i måneden det siste året.

WORKATION - NY VRI PÅ HJEMMEKONTORET Koronaepedemien har stilt krav om utstrakt kreativitet innenfor reiselivsbransjen. Hoteller og andre overnattingssteder har slitt med sviktende bestillinger og tomme gjestesenger. De ansvarlige innen næringen har hatt sine våkenetter med tanker om hvordan de best skal kunne utnytte den ledige kapasiteten under den pågående krisen. Nytilsatt daglig leder ved Granavolden Gjæstgiveri, Arne Ivar Johnsrud, kan fortelle om et nært samarbeid med Visit Innlandet i denne vanskelige tiden.

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Sanner Hotell Arrangementene er fra ca. kl. 14 til 17 på lørdager og fra ca. kl. 12 – 15 på søndager, forteller den dyktige ­vertinnen på Sanner. -Engelsk te i mange varianter hører selvsagt med, i tillegg er sandwiches (smørbrød), ferske scones og såkalte petits fours (små konfektkaker) fast tilbehør.

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Granavolden Gjæstgiveri - Gjennom dette samarbeidet har vi blitt kjent med en ny trend i tiden, Workation, også kalt «bortekontor», sier Arne Ivar Johnsrud. – I en tid da mange har hatt hjemmekontor med de ulike erfaringene det har gitt, er dette et tilbud for alle som føler at de kunne trenge en mer variert arbeidshverdag, gjerne med innslag av fritidsaktiviteter. Det viser seg at gevinsten er effektivitet og trivsel.

- Det sosiale ved dette er antakelig vel så viktig som hva vi kan friste med for ganen, og vi ser at folk trives i rolige og trygge omgivelser, sier Kari, som også kan friste med middag på hotellet på mandager, tirsdager og onsdager. Dette er det flere som benytter seg av. Klosterkjelleren, hotellets særpregede restaurant i underetasjen, tar imot gjester annenhver fredag og lørdag, og her er det 3 – 4 retters middager på menyen. -Så langt det er mulig lager vi maten fra bunnen av, med kortreiste råvarer, og det gir gjestene uttrykk for at de setter stor pris på, sier Kari Veierød Næss, som ellers henviser til

På Granavolden Gjæstgiveri er det mange ledige rom nå om dagen. Derfor tilbys både private og bedrifter å benytte rommene og stedets kurs- og konferansefasiliteter til arbeid, samtidig som deltakerne kan ta en skitur, en spasertur eller kanskje en tur med hest og slede i

hotellets og Klosterkjellerens hjemme­ side, www.sanner-hotell.no og www.klosterkjelleren.no

lunsjpausen. Granavollen har dessuten mange severdigheter som kan besøkes, samtidig som området er et stille og rolig sted for effektiv jobbing. Bedrifter kan f.eks. tilby sine ansatte en helg med overnatting og full oppvartning, samtidig som de gruppevis, i henhold til koronarestriksjonene, kan jobbe sammen om ulike prosjekter relatert til bransjen de tilhører. - Prisen for tilbudet er overkommelig, og vi kommer til å gå ut med dette til både private og bedrifter på Hadeland og omegn. Vi har allerede fått forespørsler fra lokalt næringsliv, og vi oppfordrer interesserte til å ta kontakt med oss, avslutter en optimistisk Arne Ivar Johnsrud ved Granavolden Gjæstgiveri.

10 SOLGTE!

Ta kontakt med megler for en gjennomgang av prosjektet!

Nye tomannsboliger for salg

Bjerke Boligfelt

Boligene vil bli liggende i et solrikt og barnevennlig boligområde på Jaren med flotte utsiktsforhold utover Viggadalen og bygdene omkring. Alle boliger får en praktisk og arealeffektiv planløsning med alle fasiliteter på en flate. Boligene blir ellers oppført etter TEK 17. Valgfri planløsning hvor du kan velge 2 eller 3 soverom. Boligene har ellers andre tilpasningsmuligheter på standard og andre løsninger. Stort kjøkken med mye oppbevaringsplass og integrerte hvitevarer. Delikat og flislagt baderom. Egen bod til hver bolig. Vi skal nå i gang med to nye tomannsboliger - en over to plan og en med alt på en flate.

Kontakt Sindre Backe, Avdelingsleder og Eiendomsmegler MNEF Telefon 911 62 040 Visning Ta kontakt med megler for å avtale visning!

9

Prisant. Omkostn. Totalpris BRA/P-rom Etasje Ant. sov. Byggeår Eierform Boligtype

Prisant. kr. 3 150 000,kr 3 150 000,kr 13 900 kr 3 163 900 ca. 86 m2/ca. 80m2 1 2 eller 3 2021 Eierseksjon 1/2-part


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

NYTILSATT IT-RÅDGIVER HOS JOHNET AS

VINTERKLARE BRUKTBILER

4. januar i år begynte Christina R. Ødegård som IT-rådgiver hos Johnet på Gran. Med dette er firmaet et skritt videre i prosessen med å dreie sin kompetanse mot såkalt funksjonell IT. - Vi har i 30 år lagt vekt på teknisk IT og dermed kompetanse innen oppsett og funksjoner som nettverk, serverteknologi og annen maskinvare og gi riktig verktøy til kundene. Dagens samfunn krever at brukerne av systemene bør ha full effekt av, og forståelse for, verktøyet de har, sier daglig leder Oscar Engeli, som er meget fornøyd med nyansettelsen. Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

2016 BMW X5 M50d 4WD Automat Bang & Olufsen stereo, soltak, DAB+, Navi, m.m. km 72.000...... kr 829.000,-

2016 BMW 520D XDRIVE DAT M-sport Automat, 4WD, skinn, navigasjon, DAB+, m.m. km 86.500.... kr 369.000,-

2019 Mitsubishi Outlander Intense+ PHEV, delskinn, automat, ratt­varme 4WD m.m. km 44.600...... kr 399.000,-

2020 Audi e-tron 55 Exclusive Elbil, B&O Night vision hengerfeste, , 426 hk m.m. km 17.800... kr 749.000,-

2013 Ford Focus ST 2,0 250HK Recaro skinnseter, hekkspoiler, Dab+, m.m. km 51.500.... kr 239.000,-

2014 VW Golf Highline 150hk 4Motion 4WD, deslkinn, panoramasoltak, Dab+, m.m. km 93.000.... kr 185.000,-

Nr. 1 Februar 2021

- Jeg har bakgrunn i regnskap og salg og har tatt fagbrev innen kontorfaget. Da denne jobben ble utlyst, følte jeg at den var som skreddersydd for meg, forteller tobarnsmoren fra Brandbu, som allerede har funnet seg godt til rette på sin nye arbeidsplass. Hun er glad for å slippe pendlingen til Oslo, særlig nå under epidemien, og hun gleder seg til å serve kunder fra hele Østlandet.

- Jeg skal jobbe med Teams, som er mye mer enn møter via PC-skjermen. Vi er opptatt av at våre kunder skal jobbe smart, og vi tilbyr opplæring og kurs for at alle skal være oppdatert på hvilke nyttige funksjoner de har tilgjengelig og dermed være bedre rustet for fremtiden, sier Christina R. Ødegård.

Til tross for koronarestriksjoner har hun vært med på flere kundemøter allerede. Det viser seg at selv om vi som privatpersoner er langt framme i bruken av datateknologi sammenlignet med mange vestlige land, henger mange bedrifter langt etter i Daglig leder på Johnet AS, Oscar Engeli, er fornøyd med at firmaet har digitaliseringa. fått en ny og dyktig IT-rådgiver, Christina R. Ødegård fra Brandbu.

C’IMPERIAL - DEN HYGGELIGE KINESISKE RESTAURANTEN I COOP-BYGGET Et hyggelig spisested finner man i Coop-bygget, langt syd i Gran. Her ligger nemlig den asiatiske restauranten C’imperial. Her kan du få både klassisk kinesisk mat, sushi og en god biff. Tekst og foto: Marit B. Skoglund

2014 Land Rover Range Rover Sport 3,0 TDV6, webasto, el. hengefeste, m.m. km 129.500............. kr 559.000,-

2020 Mitsubishi Outlander Instyle+ PHEV, aut., 4WD, skinn, rattvarme, Dab+m.m. km 26.500...... kr 449.000,-

Daglig leder Yunxiang Cuo forteller at du nå kan spise inne i restauranten, men at de også leverer take away om du ønsker det. Han sier at det faktisk er flest kunder som ringer inn en bestilling og kommer og henter maten selv i ­restauranten. Dette har tatt seg merkbart opp siden sommeren 2020.

2018 Tesla Model X 100D 524 hk, 4WD elbil, , rattvarme, Spotify, Navi, m.m. km 68.500...... kr 699.000,-

Noe av det som har blitt veldig populært å hente som take away, er sushi, forteller han. Sushien de serverer lages etter oppskrifter fra Japan, og de ansatte hos C’imperial har fått opplæring i sushi kunsten hos en japansk kokk i Oslo. Det er tre år siden de startet å servere sushi. Og det blir stadig mer etterspørsel etter dette.

2013 Audi R8 V10 Plus, 550hk aut. S-Tronic, Bang & Olufsen stereo, navi, m.m. km 73.000...kr 1 099.000,-

Cuo ønsker å takke alle kunder som enten har spist i restauranten eller har bestilt mat og hentet hos dem. - Det er tydelig at folk har blitt mer bevisste på å handle lokalt og bruker tilbudet restauranter som C’imperial tilbyr, sier han.

Hadelandsveien 1469, 2742 Grua Tlf: 61 32 49 00 •E-post: post@grua-auto.no www.grua-auto.no

- Året 2020 har vært et merkelig år, hvor smittevernregler har blitt en del av hverdagen. Hos C’imperial kan du være trygg på at alle lover og regler følges og

10

- Velkommen inn til oss, sier daglig leder Yunxiang Cuo hos C’imperial.

at dette er en trygg restaurant å spise på. - Vi desinfiserer bord og stoler mellom hver kunde og registrerer hvem som er innenfor dørene her og vi har selvsagt håndsprit stående rett innenfor døra, sier Cuo. Med dette håper han og de andre ansatte å se både kjente og nye fjes i restauranten. - Vi har mye godt på menyen, så her finnes noe for enhver smak. Velkommen til et godt måltid hos C’imperial.


GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

GRAN HANDELSSENTER

ALT DU TRENGER TIL VINTERENS UTEAKTIVITETER Hos Intersport Gran Sport bugner butikken av vinterklær og utstyr. Her kan både utstyrsfreaken og vanlige folk finne det de trenger for aktive dager ute.

Tekst og foto: Kari Isingrud - Vi tar oss god tid og gir personlig hjelp til å finne riktige klær og utstyr, sier Lene Kjexrud Linstad i Gran Sport. - Vi jobber ut fra trelagsprinsippet, forteller Lene, og forklarer at innerst mot kroppen bør man velge ull- eller superundertøy. Mellomlaget kan være en fleece, ullgenser eller en tynn dunjakke. En skalljakke ytterst skal beskytte mot vann og vind. Hun anbefaler både bh og boxer i ull, og lover plagg som ikke klør.

av kundene velger ull, mens bare ti prosent velger super­ undertøy. Selv aktive skiløpere foretrekker oftest ull. Han minner også om at det er viktig med store nok sko, og anbefaler å gå opp en skostørrelse. Da blir det plass til både sokker og luft i skoene. Det er det viktigste for å holde føttene varme.

Trond Aksel Morstad hos Gran Sport understreker at vinterklærne skal passe både personen og aktiviteten.

STORT VAREUTVALG Gran Sport har flere tusen artikler i varesortimentet. Hvis det likevel er noe de mangler kan det bestilles. Lene nevner tjenesten «klikk og hent». Da bestiller kunden på intersport.no, og kan deretter raskt og enkelt hente varen som er plukket og ligger klar i den lokale butikken.

- Mange er ikke flinke til å kle av og på seg etter hvor varme de er, sier han. Det samme gjelder barna. Når de er aktive trenger de mindre klær enn når det er pause.

Til slutt påpeker hun at butikken har både rimelige og dyrere produkter, og at vanlige, norske familier kan få godt turutstyr til gode priser.

ULL OG LUFT - Alle tekstiler som binder mye luft, som ull, holder godt på varmen, sier Trond Aksel. Han kan fortelle at nitti prosent

- Det behøver ikke bli dyrt å være aktiv ute. Mange hadelendinger foretrekker å gå tur i skog og mark og da trenger man ikke masse dyrt utstyr, påpeker hun.

Lene Kjexrud Linstad i Intersport Gran Sport gir gjerne råd om påkledning og utstyr for vinterens aktiviteter.

Bank og Eiendom Hadeland

Eiend o

m

nk a B

Erling Levang

Kari Ingeborg Brokerud

Trine Skattum Rikoll

Audun Ødegård

Banksjef

Finansrådgiver

Eiendomsmegler

Daglig leder /eiendomsmegler

erling.levang@dnb.no • 915 04800

kariingeborg.brokerud@dnb.no • 915 04800

trine.skattum@dnbeiendom.no • 400 74 612

audun.odegard@dnbeiendom.no • 993 58 609

Lene Aaserud Larsen

Cecilie Bjøralt

Edvin Eikland

Finansrådgiver

Finansrådgiver

lene.aaserud.larsen@dnb.no • 915 04800

cecilie.bjoralt@dnb.no • 915 04800

Eiendomsmeglerfullmektig edvin.eikland@dnbeiendom.no • 416 78 869

Martin Høgberget Fagansvarlig /eiendomsmegler martin.hogberget@dnbeiendom.no • 906 98 335

Vi er her. For at du skal være i forkant. Storgata 21, 2750 Gran 11


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

Vi tilbyr demonstrasjon hjemme hos deg.

KLAR FOR EN TRAKTORPRAT? Vi har leveringsklare CLAAS traktorer fra 140-200 HK til svært konkurransedyktige priser – ta kontakt for et godt tilbud! Stein Tore Nygaard Selger Lena Maskin avd. Hadeland E: stein.tore.nygaard@lma.no T: 971 28 616

Lekenhet og glimt i øyet – å fange det typiske ved akkurat ditt barn: blikket, smilet. Et godt bilde kan nesten gjøre at du hører latteren ...

Bestill fotografering i dag!

Storgata 36, 2750 Gran

bt@btstokke.no

61 33 05 78 / 922 99 716

btstokke.no

12


GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

GRAN HANDELSSENTER

Hadelandsbakeriet i drift igjen

Belysning er en viktig del av interiøret Belysning er den siste prikken over i’en når det gjelder interiør. Og akkurat det vet de godt hos Hadeland Flis og Interiør. Der finner man et godt utvalg i både trendy og mer klassiske lamper av alle slag. De har flotte utstillinger i alle vinduene rundt butikken.

Endelig har Hadelandsbakeriet igjen åpnet dørene. Både kundene og de tre innehaverne Karolina Weisbrodt, Artur Kabat og Adam Sjøberg er glade for dette. Det har vært godt besøk i bakeriet siden åpningsdagen 23. Januar, både av stamkunder fra tidligere, og nye kunder. Eiertrioen synes de har blitt tatt fantastisk godt imot. Tekst og foto: Marit B. Skoglund Hadelandsbakeriet vil først og fremst bake tradisjonelle norske bakverk, men kanskje vil de gi noe en liten Polsk vri. I kakedisken kan du allerede finne noen nydelige varianter av bakverk, som de har tatt med oppskrifter til fra hjemlandet.

Tekst og foto: Marit B. Skoglund Daglig leder Anne Mette Sangnæs forteller at de hos Hadeland Flis og Interiør siden i fjor har merket en økt interesse for belysning. Hun tror det kan ha å gjøre med at folk generelt har vært mer hjemme dette året og har oppdaget at de savner en lampe eller to i huset. Samt at lyspunkter skaper lunhet og trivsel i interiøret.

Ellers er det surdeigsbrød de ønsker å satse mye på. Dette er noe de vil gjøre til sin spesialitet. Det er brød som er bakt uten noen kunstige tilsetninger. Et rent, sunt, godt og enkelt brød, som passer like godt til matpakka, som til tilbehør ved en suppetallerken. Kaker til ulike anledninger kan igjen bestilles fra Hadelandsbakeriet. Dette kan enten gjøres ved å stikke innom bakeriet og bestille over disk, eller man kan ringe telefonnummer 925 27 859 for å bestille der. Du kan bestille de tradisjonelle norske kakene som Marsipankake og Kringle, eller du kan be om å få en spesialitet, og de anbefaler gjerne noe til deg.

Hadeland Flis og Interiør selger lamper fra det nederlandske merket Light and Living. Dette er kvalitetslamper, og Anne Mette forteller at lampeskjermene er håndsydde. -Du finner ikke disse lampene andre steder på Hadeland, sier hun. Dessuten kan man bestille de skjermene man ønsker til en lampe, slik at man kan tilpasse lampa til sitt personlige miljø eller interiør.

De tre eierne ønsker å ha en dialog med kundene om hva som faller i smak og om hva kundene eventuelt ønsker at de skal ta inn i sortimentet sitt. De setter med andre ord pris på tilbakemeldinger.

Karolina Weisbrodt serverer godbiter i Hadelandsbakeriet.

Anne Mette presiserer også at de har lamper i ulike stilarter og materialer. Her spenner det fra hønsenetting til glass og beiset treverk. På denne måten kan alle finne noe som passer til sitt hjem, hytte eller arbeidsplass. Du finner både stålamper, taklamper, lampetter, bordlamper, leselamper og mer til, hos Hadeland Flis og Interiør. - Du kan også få låne med deg den aktuelle lampa

Karolina koser seg på jobb med å servere godbiter og brød til Hadelendingene og ønsker alle velkommen innom Hadelandsbakeriet i Storgata.

Daglig leder Anne Mette Sangnæs med flotte lamper hos Hadeland Flis og Interiør.

hjem for å prøve om den passer. Vi er opptatt av fornøyde kunder og dette er et tilbud vi kan gi her på bygda, legger Anne Mette til. Ellers har Hadeland Flis og Interiør et meget godt utvalg i fliser, armatur og tilbehør, samt at de også selger kjøkken­ inredning og skyvedørsgarderober. Interiørdesigner Sigrid Hohle Bjønness er også tilknyttet butikken, hvor hun hjelper folk med farger, interiør og stil til boligen, for de som ønsker litt ­profesjonell bistand på dette området.

Pensjon kan være vanskelig å forstå - men nå er den hvertfall samlet på ett sted :) På egen pensjonskonto får du samlet all innskuddspensjon fra du startet å jobbe. Det er flere gode grunner til å ha pensjonen din hos oss.

Vil du vite mer? Besøk oss på: rhbank.no/epk

172x242-GT-feb2020-epk.indd 1

13

03.02.2021 16:27:33


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

ranstunet

Nr. 1 Februar 2021

Storgata, 2750 Gran www.granstunet. no

Spis deg god og mett på Granstunet På Granstunet kan man spise seg mett eller ta en god kopp kaffe både i og utenfor senterets åpningstider. Her finner man tre ulike spisesteder som utfyller hverandre godt. Det er Kaffehjørnet oppe i andre etasje, Søstrene Stene og Mamma Mia, finner man nede i første etasje. Tekst: Marit B. Skoglund Foto: Lånt fra de tre spisestedene

Kaffehjørnet

Søstrene Stene

Mamma Mia

Oppe på Kaffehjørnet kan du få servert alt fra en god lunsj, til kake og kaffe eller en skikkelig god tradisjonsrik middagstallerken. En av de tre innehaverne, Heidi Højfeldt forteller at de har god norsk tradisjonsmat på menyen. De steker medisterkakene selv og den brune sausen og kålstuingen er laget fra bunnen av, slik man gjør det hjemme. Heidi sier også at flesk og duppe er en populær middagsrett, som det går mye av.

Dette er senterets kaffe og lunsjbar. Her finner du et godt utvalg av varmt og kaldt drikke, samt påsmurt brødmat i forskjellige varianter.

Dette er restauranten med alle rettigheter, på Granstunet. Med åpningstider som også går utenom senterets vanlige åpningstider. Kjøkkensjef Yunus Gunes kan fortelle at de har en meny med både lunsj og middagsretter. Menyen er basert på smaker fra det tyrkiske kjøkkenet, men kundene bestemmer selv hvor sterk maten skal være. Av lunsjrettene er det kyllingsalat og pasta som er det mest populære. Når det gjelder middag er det plankestek og mix grill som er virkelig i vinden. Yunus kan fortelle at de har en spesiell meny for pensjonister, med egne priser. Dette vet mange å sette pris på. Lokalene er nylig oppusset, så det er lunt og trivelig å sitte her å innta et smakelig måltid. Velkommen til oss også på søndager fra 12 til 22, sier Yunus.

- Men for all del vi har også hamburgere og pommes frites, sier hun. Her har vi noe for alle smaker og aldersgrupper. Du kan faktisk også bestille kaker her til ulike anledning­er, da vi har et samarbeid på det området med Bakehuset.

- Men også det litt uforutsigbare som grøt kan snike seg inn på menyen, forteller en av innehaverne Birgit Stene. Den hjemmelagede pastasalaten er veldig populær og påsmurt focaccia BLT med aioli er også noe folk gjerne kjøper igjen og igjen. (BLT står for bacon, salat og tomat.) Birgit forteller også at de straks feirer 1 års jubileum. De åpnet akkurat på den litt spesielle datoen 12. mars i fjor. De gleder seg nå til tiden fremover hvor de starter opp igjen med salg av softis og ulike is-teer, og kanskje litt mer uteliv.

Med dette kan Granstunet si at de har et godt og bredt tilbud av spisesteder for folk i alle aldre, og at man kan finne et sted å ta seg en matbit for enhver anledning og smak. Velkommen til oss, du vil garantert finne noe godt.

- TILBUDENE GJELDER 19.-20. FEBRUAR 2021 -

Lasagne m/ salat & brød

Biffsnadder / kyllingsnadder

Vaffel

20,-

89

Pizzastykke

199,-

Vaffel med is

59

50,-

Kaffehjørnet Granstunet

Åpent 10-22 • Fre. og lør. 10-23 • Søndag 12-22 Take-away: 61 33 11 00 • Alle rettigheter

Tlf: 911 49 864

- De unike forretningene - midt i hjertet av Hadeland 14

Følg oss på


ebrina Hårstudio

SISTE INNSPURT PÅ SALGET

Hønefoss i 2005. Etter å ha blitt ffet seg lærlingplass på Gran, og GRANTOPPEN

Cebrina

Nr. 1 Februar 2021

GRAN HANDELSSENTER

KRYSSORD Nr. 1-2021

HALV

Innsent av: Navn:.......................................................................................... Nr. 1 Februar 2021 GRANTOPPEN Adr.:............................................................................................

GRAN HANDELSSENTER

Gran Handelssenter arrangerte kurs med 495 deltagere før jul!

Postnr./sted:..............................................................................

PRIS

Nr. 1 Februar 2021 GRANTOPPEN Vi inviterer GranToppens lesere til kryssordløsing.

GRAN H

Corona-situasjonen har skapt mange utfordringer. Så også for Gran Handel og Håndverk sine medlemsbedrifter og deres ansatte. Foreningen søkte derfor Innlandet Fylkeskommune om støtte til 5 elektroniske kurs til Bedriftsintern opplæring i 2020. Søknaden ble innvilget fikk kr. 125 000,-. trofaste annonsører vil og foreningen Merk svarkonvolutten med

Hadelandsbakeriet i drift igjen

Våre bidra med premie til den GT-kryssord nr. 1 2021. Mona Blom, Tekst og foto: Gran Handel og Håndverk Som det framgår av bildet, er det mange aktiviteter du kan være med på hvis du tar turen til Lygna. Floyd på heldige vinneren. Premien er Svarene må være oss i hende Kursene ble produsert i samarbeid med Smietorget: et gavekortselskapet i Gran innen onsdag 3. mars 2021. LYGNASÆTER ÅRET RUNDT! Nye kurs er har Hadelandsbakeriet Talerlisten og hver kursmodul Endelig igjenLEVERER åpnet dørene. Både kundene viktig for å var på 45 minutter tilpasset medlemme- Løsningen kan også sendesDen påsom ikke har fått seg en skitur på Lygna i løpet av denne vinteHandelssenter på kr 300,-. følge med på nes behov og ønsker. ren, vet ikke hva han har gått glipp av! Flotte, nypreparerte oge-post de tre innehaverne Karolina Weisbrodt, Artur Kabatløyper og i Adam til: kryssord@ghh.no utviklingen. et vinterlig eventyrlandskap, sol fra blå himmel og snøkrystaller i lufta, Kursene var fem kursene somog ble til tilbudt var: Ane Lindgaard gleder seg til De lærlingtiden, Løsningen sendes til: Løsningen får du i neste ålreite og er glade for dette. • Hvordan bruke sosiale medier til å Sjøberg - bedre blir det ikke! Hotell ligger midt i dette ski-eldorado- siden Det harLygnasæter vært godt besøk i bakeriet å gjøre sine kunder fineHandel på håret! det er veldig skapeog salg?Håndverk Gran utgave av GranToppen. et, og du vil garantert ikke bli skuffet om du tar turen innom! bra at vi som • Hvordan skape engasjement på åpningsdagen 23. Januar, både av stamkunder fra tidligere, og nye P.b. 13, 2711 Gran. GHH-medlemInstagram? Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Lygnasæter Hotell

AV RØD PRIS

Diamanter, årets julegave!

• Visuell historiefortelling – hvordan mer fikk kursene gratis i en salongen til sluttresultatet. Det er svært ellers vanskelig periode! bruke bilder og video i markedsføringen? Vertinnen, setet, hjemmelaget oggodt basert på lokale kunder. Eiertrioen synes deElisabeth harSeigerud blittØverlier, tatt fantastisk imot. • Hvordan lykkes annonsering på poengterer at stedet er blitt en helårsMatglade gjester setter pris på mange disipliner i frisørfaget sommed skal Tilbudet gjelder 18. - 20.råvarer. februar Mona Hvinden, Facebook? «Hadelandskost» og «Utabygds-retter». destinasjon. Du kan bade, fiske, gå tur læres i løpet av de to årene praksisperi• Hvordan skape begeistrede kunder? Apotek 1 eller plukke bær i sommerhalvåret. Det er mange som har hatt sine beste Ellers erkulinariske det surdeigsbrød Granstunet: opplevelser på Lygna!de ønsker å Dessuten bruker mange rulleskiløypa og foto: Marit B. Skoglund oden varer, sier hun. Handelsstandens medlemsbedrifter ogTekst Kursene var på den flotte skistadion. På vinterstid er satse mye på. Dette noe informative og det i tillegg til fristende skiløyper en ny deres ansatte fikk gratis kurs som ble - Vi tror vi tør si at vi er tar godt varede på vil gjøre lette å skjønne. akebakke i nærheten, og i normale tider tilgjengeliggjort i perioden oktober til våre gjester og gjør vi alt for at de skal til sin spesialitet. Det er brød som er Hadelandsbakeriet vil først og fremst ser hvordan et utall arrangement på Lygna Skisenter. være helt trygge når de stikker innom desember. Deltagerne logget Ane begynte hos Cebrina 6. januar, og seg selv inn Vi resultatet nå på kursene når det passet den enkelte.bake oss.noen I kroa er det romslig mellom bordebakt uten kunstige tilsetninger. tradisjonelle norske bakverk, men bedres og har Kursserien ble svært godt mottatt og En familie kan lett finne aktiviteter GRANTOPPEN ne, så prøv gjerne vår rikholdige kan allerede slå fast at hun trives veldig GRAN HANDELSSENTER Nr. 1 Februar 2021 meny alleredevil effekt foreningen har hatt 495 deltagere på kanskje passervri. hver enkelt, etter en dag ute i flott rent, sunt, godt oghadelandsnatur, enkelt brød, som de gi noe en liten som Polsk I for såEtå samles godt i yrket. Hun røper kursene. også2at hennes på Facebook. av deltakerne kommenterer til hyggelig familiemiddag på kroa på avslutter alltid gjestfrie Elisabeth Seigepasser godtpåtilLygnasæter matpakka, som til kakedisken kan du allerede finne noen kursene på følgende måte: Lygnasæter. God mat står nemlig i høy- like rud Øverlier Hotell. favoritt er dameklipp - langt hår. nydelige varianter av bakverk, som de har tilbehør ved en suppetallerken. Nr. 1til Februar GRANTOPPEN tatt med oppskrifter fra 2021 hjemlandet. - Ja, det sier du nå, svarer Lillan, når du Storgata, 2750 G ranKaker til ulike anledninger kan igjen er ferdig vil du også elske å ta permawww.granstunet.no bestilles fra Hadelandsbakeriet. Dette nent på voksne damer, ler hun. kan enten gjøres ved å stikke innom bakeriet og bestille over disk, eller man kan ringe telefonnummer 925 27 859 for å bestille der. Du kan bestille de tradisjonelle kakene som MarsipanNå kan du som er 18norske år eller På Granstunet kan man spise seg mett eller ta en god kopp kaffekake både iog ogKringle, eller du kan be om å NYTILSATT IT-RÅDGIVEReldre, HOS JOHNET registrere AS deg i køen for å utenfor senterets åpningstider.4. Her finner man tre ulike spisesteder som utfyller godt. januar i år begynte Christina R. Ødegård som IT-rådgiver hos få enhverandre spesialitet, og de anbefaler gjerne VINTERKLARE Johnet på Gran. Med dette er firmaet et skritt videre i prosessen Det er Kaffehjørnet oppe i andre etasje, Søstrene og Mamma Mia, finner man nede i første etasje. med å dreie sin kompetanse motStene såkalt funksjonell IT. - Vi har i noe til deg. BRUKTBILER 30 år lagt vekt på teknisk IT og dermed kompetanse innen opp-få koronavaksine.

ranstunet

Diamanter, årets julegave! Vil du ha koronavaksine?

Spis deg god og mett på Granstunet

Å ALT I BAKEAVDELINGEN GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

SDAG-FREDAG-LØRDAG sett og funksjoner som nettverk, serverteknologi og annen mas-

Tekst: Marit Skoglund Foto: Lånt frasamfunn de trekrever spisestedene kinvare og gi B. riktig verktøy til kundene. Dagens at brukerne av systemene bør ha full effekt av, og forståelse for, verktøyet de har, sier daglig leder Oscar Engeli, som er meget fornøyd med nyansettelsen.

GRATIS!

- Jeg har bakgrunn i regnskap og salg og har tatt fagbrev innen kontorfaget. Da denne jobben ble utlyst, følte jeg at den var som skreddersydd for meg, forteller tobarnsmoren fra Brandbu, som allerede har funnet seg godt til rette på sin nye arbeidsplass. Hun er glad for å slippe pendlingen til Oslo, særlig nå under epidemien, og hun gleder seg til å serve kunder fra hele Østlandet.

OSTERUTER

Dette er restauranten med alle rettigheter, på

ogMed om hva kundene eventuelt ønsker www.gran.kommune.no/koronavaksine Granstunet. åpningstider som også går utenom at de skal ta inn i sortimentet sitt. De setter- med andre ord pris på tilbake50g smør Smør og melk meldinger.

senterets vanlige åpningstider. Kjøkkensjef Yunus Gunes kan fortelle at de har en meny med både lunsj og middagsretter. Menyen er basert på smaker - Men også det litt fra det tyrkiske kjøkkenet, men kundene bestemmer uforutsigbare som selv hvor sterk maten skal være. Av lunsjrettene er grøt kan snike seg på smykker fra det kyllingsalat og pasta som er det mest populære. inn på menyen, Til tross for koronarestrikNår det gjelder middag er det plankestek og mix forteller enmed avpå sjoner har hun vært flere kundemøter allerede. 4WD m.m. km 44.600 ..... kr 399.000,- 426 hk m.m. km 17.800 .. kr 749.000,grill som er virkelig i vinden. Yunus kan fortelle at innehaverne Det viser seg at selv om viBirgit som privatpersoner de har en spesiell meny for pensjonister, med egne Stene.er - Men for all del vi langt framme i bruken av priser. Dette vet mange å sette pris på. Lokalene er Den hjemmehar også hamburdatateknologi sammenlignet med mange vestlige nylig–oppusset, det683 er lunt og trivelig å sitte her å lagede pastasagere og pommes Storgt. 15, 2750 Gran Tlf. 924så53 land, henger mange bedrifter etter i Daglig leder serverer på Johnet AS, Oscar Engeli, er fornøyd med at firmaet har innta et smakelig måltid. Velkommen til oss også på frites, sier hun. Karolina latenlangt erWeisbrodt veldig godbiter i digitaliseringa. fått en ny og dyktig IT-rådgiver, Christina R. Ødegård fra Brandbu. søndager fra 12 til 22, sier populær og påHer har vi noe KUNDEAVIS FOR GRAN HANDELSSENTER • NR 1 UKE 7 2021 • ÅRGANG 33 Yunus. Hadelandsbakeriet. smurt focaccia- BLT alle smaker 2013 Ford Focus ST 2,0 250HK 2014for VW Golf Highline 150hk 4Motion C’IMPERIAL DEN HYGGELIGE KINESISKE 7 Recaro skinnseter, hekkspoiler, 4WD, deslkinn, panoramasoltak, og aldersgrupper. med aioli er også noe Dab+, m.m. km 51.500 ... kr 239.000,- Dab+, m.m. km 93.000 ... kr 185.000,RESTAURANTEN I COOP-BYGGET gjerne kjøper igjen Du kan faktisk Etfolk hyggelig spisested finner man i Coop-bygget, langt syd i Gran. Her nemlig denstår asiatiske C’imperial. Her kan og ligger igjen. (BLT for restauranten bacon, salat og tomat.) Birgit også bestille Passer både du få både klassisk kinesisk mat, sushi og en god biff. kaker her til ulike forteller også at de straks feirer 1 års jubileum. De kvinner og menn Tekst og foto: Marit B. Skoglund åpnet akkurat på den litt spesielle datoen 12. mars anledninger, da vi utstyr til vinteraktiviteter Daglig lederDe Yunxiang Cuo forteller i fjor. gleder seg nå til tiden fremover hvor de har et samarbeid at du nå kan spise inne i restauranten, på det området starter opp igjen med men at de også leverer take away om salg av softis og ulike is-teer, 2014 Land Rover Range Rover Sport 2018 Tesla Model X 100D du ønsker det. Han sier at det faktisk er 524med hk, 4WD Bakehuset. elbil, , rattvarme, Spotify, 3,0 TDV6, webasto, el. hengefeste, og kanskje litt mer uteliv. flest kunder som ringer inn en bestil-

2 3 A 1 ÷50% n n o DEN FI6NE, 4 5 n KALDE TIDA ! s e Biffsnadder / vinteren! kyllingsnadder 20,sVi feirer 89 7 8 9 199,p 50,59 ø k

- 5dl melk varmes til ca - 50g gjær 37 gr ader Karolina koser seg på jobb med å .ser- 1ts salt Re sten av vere- 1s godbiter og brød til Hadelendins sukker ingrediensen gene og ønsker innom Hjemmeside e - ca 13dl alle velkommen ha s i og Hadelandsbakeriet i Storgata. el www.feelgood.eu te s Finnes på side... Finnes på Finnes på side... hvside... etemel godt. Forheves - 1 egg til i 30 minutter. Adresse Ingen for svak pensling Kjevles ut og BUA eller for gammel Storgata 37, 2750 Gran revet ost Lån gratis legges i en Side 3 langpanne. Pensles med Med dette kan Granstunet si at de har et godt og bredt tilbud av spisesteder for folk i St alleek aldre, es mogidatt man i kanegg og legg finne et sted å ta seg en matbit for enhver anledning og smak. Velkommen til oss, du vil garantert finne noe godt. ovnen 22 5 på osten. PORTRETTET - TILBUDENE GJELDER 19.-20. FEBRUAR 2021 gr - ader i ca 15 Etterh Rådmann Torbjørn Hansen eves i 30 minutte GRAN HANDELSSENTER Februar 2021 GRANTOPPEN Side 6 minutNr.te1 r. Finnes på side...r. Finnes på side... VaffelFinnes på side... Lasagne 1887-2021 m/ salat & brød Vinteren er rundt oss på alle kanter, og endelig ser det nå ut som de VARIG HADELAND FORSIKRING verste minusgradene slipper litt tak nede i bygda. Heldige er vi allikeVaffel TILBUD! som har ordentlig vinter med store muligheter for vinteraktiviteter. Blir sterkere og vel mer lokal Skøytebaner på Hadeland ligger blanke og klare, og milevis av skiløyper solbriller med styrke med is Vi tilbyr er kjørt opp til fri benyttelse både her og oppe i høyden. Og snart er Side 8 Pizzastykke Kontakt 906 36 114

livgivende bevegelsen som kan ha en god livskvalitet!

Facebook “f ” Logo

m.m. km 129.500 ............ kr 559.000,-

2020 Mitsubishi Outlander Instyle+ PHEV, aut., 4WD, skinn, rattvarme, GRANkmHANDELSSENTER Dab+m.m. 26.500 ..... kr 449.000,-

Navi, m.m. km 68.500 ..... kr 699.000,-

CMYK / .ai

Tekst og foto: Marit B. Skoglund Daglig leder Anne Mette Sangnæs forteller at de hos Hadeland Flis og Interiør siden i fjor har merket en økt interesse for belysning. Hun tror det kan ha å gjøre med at folk generelt har vært mer hjemme dette året og har oppdaget at de savner en lampe eller to i huset. Samt at lyspunkter skaper lunhet og trivsel i interiøret. Hadeland Flis og Interiør selger lamper fra det nederlandske merket Light and Living. Dette er kvalitetslamper, og Anne Mette forteller at lampeskjermene er håndsydde. -Du finner ikke disse lampene andre steder på Hadeland, sier hun. Dessuten kan man bestille de skjermene man ønsker til en lampe, slik at man kan tilpasse lampa til sitt personlige miljø eller interiør. Anne Mette presiserer også at de har lamper i ulike stilarter og materialer. Her spenner det fra hønsenetting til glass og beiset treverk. På denne måten kan alle finne noe som passer til sitt hjem, hytte eller arbeidsplass. Du finner både stålamper, taklamper, lampetter, bordlamper, leselamper og mer til, hos Hadeland Flis og Interiør. - Du kan også få låne med deg den aktuelle lampa

Daglig leder Anne Mette Sa lamper hos Hadeland Flis o

hjem for å prøve om d opptatt av fornøyde ku et tilbud vi kan gi her Anne Mette til.

Ellers har Hadeland F meget godt utvalg i fli tilbehør, samt at de og inredning og skyvedør Interiørdesigner Sigrid er også tilknyttet butik hjelper folk med farge stil til boligen, for de s profesjonell bistand på

ling og kommer og henter maten selv i restauranten. Dette har tatt seg merkbart opp siden sommeren 2020.

Noe av det som har blitt veldig populært å hente som take away, er sushi, forteller han. Sushien de serverer lages etter oppskrifter fra Japan, og de ansatte hos C’imperial har fått opplæring i sushi kunsten hos en japansk kokk i Oslo. Det er tre år siden de startet å servere sushi. Og det blir stadig mer etterspørsel etter dette.

2013 Audi R8 V10 Plus, 550hk aut. S-Tronic, Bang & Olufsen stereo, navi, m.m. km 73.000 ..kr 1 099.000,-

- Velkommen inn til oss, sier daglig leder Yunxiang Cuo hos C’imperial.

at dette er en trygg restaurant å spise på.

Cuo ønsker å takke alle kunder som enten har spist i restauranten eller har bestilt mat og hentet hos dem. - Det er tydelig at folk har blitt mer bevisste på å handle lokalt og bruker tilbudet restauranter som C’imperial tilbyr, sier han.

Hadelandsveien 1469, 2742 Grua Tlf: 61 32 49 00 •E-post: post@grua-auto.no www.grua-auto.no

- Året 2020 har vært et merkelig år, hvor smittevernregler har blitt en del av hverdagen. Hos C’imperial kan du være trygg på at alle lover og regler følges og

GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

- Vi desinfiserer bord og stoler mellom hver kunde og registrerer hvem som er innenfor dørene her og vi har selvsagt håndsprit stående rett innenfor døra, sier Cuo.

Med dette håper han og de andre ansatte å se både kjente og nye fjes i restauranten. - Vi har mye godt på menyen, så her finnes noe for enhver smak. Velkommen til et godt måltid hos C’imperial.

10

det vinterferie!

Enstyrke 1795,- / Progressive 2195,-

demonstrasjon hjemme hos deg.

“Heldige er vi allikevel som har ordentlig vinter med store muligheter for vinteraktiviteter.”

Men hva slags klær og utstyr trenger du til en dag med vinteraktiviteter? I avisen denne gang forsøker vi å gi deg noen svar på det, og ikke minst si noe om hvilke vintermuligheter som ligger rundt oss. For vi er jo fortsatt i en spesiell tid, men hjemmekontor, fjernundervisning og karantene for mange.

TIMEBESTILLING: 61 33 01 30

Finnes på side... Finnes på side... Kaffehjørnet Granstunet Tlf: 98 28Tlf: 89911 9149/ 864 E-post: traktoren@smietorget.no Men noe kan vi allikevel gjøre, og derfor FEIRER VI VINTEREN i Gran denne helga. Det blir lyssetting i Gran sentrum fredag og lørdag med

is og snølykter /skulpturer. Familier og grupper inviteres til å delta. facebook.com/traktorensmietorget Traktorensmietorget

no

- De unike forretningene - midt i hjertet KLAR FORav Hadeland EN TRAKTORPRAT?

Lørdag blir det isfiskekonkurranse på Jarenvannet og skøytedisco på

Følg oss på Gran Torg. Da du også Utlånsportalen BUA ved banen som Annonsespøk nr.finner 1............................................................./2021 låner ut gratis skøyter og hjelmer. Vinnere av kryssord Navn:............................................................................................. Tlf. 61 33 88 40 På vår hjemmeside www.ghh.no vil du alltid om det 5 finneViinformasjon 14 traktorer fra 140-200 HK til svært konkurransedyktige priser har leveringsklare CLAAS som skjer i Gran. Neste avis kommer ut onsdag 7.april. Da er det vår og Adr.:............................................................................................... nr. 7 2020: – ta kontakt for et godt tilbud! mote som er hovedfokus. Postnr./sted:................................................................................. Nils Julius Olsen, Avisen legges også ut elektronisk på facebooksiden til Gran Handel og FOR Å Vi trekker énogvinner får et gavekort på krBEHOV 500,- fra Gran Håndverk ikke minst påsom vår hjemmeside. Stein Tore Nygaard Hønefoss Nyt vinteren så lenge! Selger Lena Maskin avd. Hadeland Handelssenter. Løsningen sendes: Gran Handelssenter, JOBBE SAMMEN E: stein.tore.nygaard@lma.no Vi gratulerer! Boks 13,Vennlig 2711 Gran innen onsdag 3. mars 2021 T: 971 28 616 hilsen FRA DISTANSE? Premie kommer i posten. Merk konvolutten: «Annonsespøk» eller bruk postkort. 16Kari Framstad Lokrheim - VI GJØR DET Daglig leder ­Løsningen kan også sendes på e-post til annonsespok@ghh.no Gran Handel og Håndverk

ENKLERE

#SmartArbeid

Vinteraktiviteter i helga

Pensjon kan være vanskelig å forstå

- men nå er den hvertfall samle ett sted :)

Finnes på side... Åpent 10-22 • Fre. og lør. 10-23 • Søndag 12-22 Løsning GT 7 - 2020: Take-away: 61 33 11 00 • Alle rettigheter 1 = 6, 2 = 17, 3 =2, 4 = 24, 5 = 18, 6 = 11, 7 = 26, 8 = 5, 9 = 16

VINNERE

!

- Jeg skal jobbe med Teams, som er mye mer enn møter via PC-skjermen. Vi er opptatt av at våre kunder skal jobbe smart, og vi tilbyr opplæring og kurs for at alle skal være oppdatert på hvilke nyttige funksjoner de har tilgjengelig og dermed være bedre rustet for fremtiden, sier Christina R. Ødegård.

Dette er senterets kaffe og lunsjbar. Her finner du et godt utvalg av varmt og kaldt drikke, samt påsmurt brødmat i forskjellige varianter.

Oppe på Kaffehjørnet kan du få servert alt fra en 2016 BMW X5 M50d 4WD Automat 2016 BMW 520D XDRIVE DAT M-sport god lunsj,Bang til &kake kaffe eller en skikkelig Olufsen og stereo, soltak, DAB+, Automat, 4WD, skinn,god navigasjon, Navi, m.m. km 72.000 ..... kr 829.000,- DAB+, m.m. km 86.500 ... kr 369.000,tradisjonsrik middagstallerken. En av de tre innehaverne, Heidi Højfeldt forteller at de har god norsk tradisjonsmat på menyen. De steker medisterkakene selv og den brune sausen og kålstuingen er laget fra bunnen av, slik man gjør det hjemme. Heidi sier også at flesk og duppe er en populær middagsrett, 2019 Mitsubishi Audi e-tron 55 Exclusive som det går mye av.Outlander Intense+ 2020 PHEV, delskinn, automat, rattvarme Elbil, B&O Night vision hengerfeste, ,

Belysning er den siste prikken over i’en når det gjel Og akkurat det vet de godt hos Hadeland Flis og Inter man et godt utvalg i både trendy og mer klassiske la slag. De har flotte utstillinger i alle vinduene rundt

De tre eierne ønsker å ha en dialog

Kaffehjørnet Prøv oss Søstrene Stene Registrer Mamma deg påMia med kundene om hva som faller i smak Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Belysning er en viktig del av in

VÅRENS NYHETER ER PÅ VEI INN! Vi hjelper deg gjerne med både briller og solbriller.

Vinnere av Annonsespøk nr. 7 2020:På egen pensjonskonto får du samlet Halvard Waterud, Lunner innskuddspensjon fra du startet å job Det er flere gode grunner til å ha pen Vi gratulerer! Premie kommer i din posten. hos oss.

15

Vil du vite mer? Besøk oss på:


GRAN HANDELSSENTER

GRANTOPPEN

Nr. 1 Februar 2021

Prøv oss GRATIS! Vi gir kroppen din den livgivende bevegelsen som den trenger, slik at du kan ha en god livskvalitet!

Kontakt 906 36 114 Hjemmeside www.feelgood.eu

Tren hele kroppen på 40 minutter

Her trener man for å ha det bra!

Ingen for svak eller for gammel

Passer både kvinner og menn

16

Adresse Storgata 37, 2750 Gran

Profile for Gran Handelssenter

Grantoppen nr 1, februar 2021  

Den fine, kalde tida er rundt oss! I avisen denne gang finner du nyheter fra vårt handelssenter. Du kan lese om vinteraktiviteter, vinteruts...

Grantoppen nr 1, februar 2021  

Den fine, kalde tida er rundt oss! I avisen denne gang finner du nyheter fra vårt handelssenter. Du kan lese om vinteraktiviteter, vinteruts...

Profile for granhh