AALBORG EVENTS

Page 1

Aalborg forord

Mindeværdige oplevelser Unikt Samarbejde Knudepunkt nordkraft

DGI Landsstævne 2017 i

Åbning/afslutning ceremoni

Ansøgning om

Kom let omkring KORTindhold · Forord af borgmester Henning G. Jensen · Aalborg skaber mindeværdige oplevelser · En åbnings- og afslutningscere moni ud over det sædvanlige

· Stævnets knudepunkt - Nordkraft

· Sov godt og spis godt

· KORT - Kom let omkring

· Underholdning

· Efterskoleelever Skytter - Seniorlejr

· Verden skal vide, at det er i Aalborg det sker

· Idrætsfaciliteter af høj standard

· Organisering

· Vi er på forkant med udviklingenAalborg forord

Forord

af borgmester Henning G. Jensen Som borgmester er jeg stolt af, at alle Aalborgs 31 byrådspolitikere står bag denne ansøgning og er enige om, at værtskabet for DGI Landsstævne 2017 vil være et scoop for vores by – og for vores landsdel. Denne ansøgning er nemlig et godt eksempel på, at hvis man i en by og i et byråd – uanset politisk standpunkt - har en drøm, en vilje og en tro, ja, så kan det også lykkes.

Det er vores evne og vilje til at samarbejde, der gør os unikke, og som er årsagen til, at vi i flere tilfælde succesfuldt har været værter for store arrangementer. Både erhvervsliv, fritids-, kultur- og uddannelsesinstitutioner og det offentlige er vant til at samarbejde, og der hersker ingen tvivl om, at denne ansøgning har opbakning fra hele Aalborg by.

Aalborg er en by i forandring, og igennem flere år og i udviklingens ånd har byggekraner præget havnefronten. Vi er næsten nået i mål, og i 2017 vil vi derfor kunne fremvise en færdiggjort Aalborg Havnefront. Med Nordkraft, Utzon, Musikkens Hus, ungdomsboligerne, havnebadet, Jomfru Ane Parken og alt det andet på havnefronten har vi fået skabt et fantastisk område, som på bedste vis appellerer til mange forskellige målgrupper. Området er et samlingspunkt for byen med noget for enhver – uansat alder og interesseområde. Vores ambition for DGI Landsstævne 2017 er at inddrage byens mange nye byrum og invitere de mange stævnedeltagere ud i bybilledet – og derved gøre dem og deres sportsgren meget synlige for borgerne. Aalborg har tip-top idrætsfaciliteter og rigeligt med indkvarteringsmuligheder for enhver smag og centralt i byen, så det er,

når det drejer sig om fællesskab og nærhed, vi skiller os ud. Vi vil for første gang i Aalborgs historie gøre Aalborg midtby bil- og busfri i fem hele dage og skabe det største landsstævnecentrum, stævnet nogensinde har set, med sport, musik og aktiviteter både for stævnedeltagerne og byens borgere. På gensyn i Aalborg i 2017!

Henning G. Jensen borgmester, Aalborg Kommune

Vild med sportAalborg som event by havde Aalborg 750.000 besøgende, der var arrangeret 80 koncerter fordelt på fem scener, og solen bragede ned over en stemningsfyldt havnefront. Aalborg er blevet tildelt værtskabet igen i 2015.

European Company Sports Games 2007 Aalborg Firmaidræt, Dansk Firmaidrætsforbund og Aalborg Kommune var i fællesskab tildelt værtskabet for European Company Sports Games i 2007. Byen tog varmt imod 6.000 deltagere fra hele Europa, der i fem dage konkurrerede i 21 forskellige sportsgrene. Samtidig var der underholdning i Aalborg Kongres & Kultur Center hver aften.

Europamesterskabet i fodbold for U/21 landshold 2011 Fra den 11. til den 25. juni 2011 var Aalborg sammen med Herning, Viborg og Århus vært for EM i fodbold for U/21-landshold. Planlægningen foregik i tæt samarbejde mellem de fire danske værtsbyer, DBU og UEFA.

Ungdomslegene Ungdomslegene er et internationalt tilbagevendende arrangement for ca. 1.500 unge fra Aalborgs 33 venskabsbyer og fra Aalborg i alderen fra 13 - 15 år. Ungdomslegene er blevet holdt i Aalborg hvert fjerde år siden 1975. Udover det sportslige er der også et kulturelt program. Ungdomslegene afholdes igen i 2015. The Tall Ships Races Aalborg var vært for The Tall Ships Races i 1999, 2004 og igen i 2010, hvor 86 skibe lagde til i Aalborg havn. I løbet af fire dage

På trods af slutrundens status som en ungdomsturnering for spillere under 21 år var der tale om det næststørste mesterskab i UEFA regi med deltagelse af topprofessionelle spillere fra de største europæiske klubber. U/21 slutrunden var den største fodboldbegivenhed i Europa i 2011.

Bliver skåret af

Firmaidrætsfestival 2005 Festivalen dannede rammen om mange spændende idrætsgrene og aktiviteter, der gjorde dagene fra den 2. – 4. september 2005 til en uforglemmelig idrætsoplevelse for 4.000 deltagere og en fest for borgerne i Aalborg.

Mindeværdige oplevelser

Aalborg skaber mindeværdige oplevelser


Nye muligheder Den spændende byudvikling i Aalborg har i høj grad bevirket, at Aalborg nu er kendetegnet ved en lang række spændende aktivitetsområder, der giver plads til at flytte idrætten ud i byens rum.

Bliver skåret af

Havnefronten består af flere publikumsorienterede opholdsområder såsom Jomfru Ane Parken, Toldbod Plads, Slotspladsen, Honnørkajen, Havnebassinet, Utzon Parken, Musikkens Hus, Nordkraft, Teglgårds Plads, det tidligere Karolinelund og selve havnepromenaden. Nordkraft, i samspil med Musikkens Hus, er et af byens nye kulturelle midtpunkter, idet en stor koncentration af byens oplevelsesorienterede steder har til huse her. Overfor Nordkraft ligger det forhenværende Tivoli Karolinelund, som i de kommende år indrettes som en folkepark. Tilstødende Nordkraft finder man Teglgårds Plads på

5.375 m2. Pladsen er indrettet som en fleksibel og multianvendelig plads, hvorfor dens inventar er flytbart. Pladsen rummer bl.a. en scene med mulighed for optræden med musik, teater og idræt. Når Musikkens Hus står færdigt i 2013, vil der være rig mulighed for at benytte husets omkringliggende pladser til forskellige formål. Jomfru Ane Parken rummer bl.a. et grønt opholdsrum, hvor der er mulighed for at koble af og rekreation. Her kan deltagerne ligge i græsset, mens de lytter til arrangementets musik. I den anden del af Jomfru Ane Parken, der udgør boldbanen, inviteres til boldspil af forskellig karakter. Byens centrale gader langs havnefronten; Nytorv, Østeraagade, Nyhavnsgade og Strandvejen gøres bil- og busfri under landsstævnet. Dette er aldrig før sket i forbindelse med arrangementer i Aalborg, og dermed udvides arrangementsområdet betydeligt. Vi er meget stolte af at være en stor by, hvor alt er tæt på. Den centrale placering

af idrætsfaciliteter og indkvartering vil helt sikkert bidrage til stævnets kendetegnende fællesskabsånd. Samtidig vil vores talrige muligheder for at flytte idrætten ud i byen gøre DGI landsstævne i 2017 til en sand folkefest for stævnedeltagere og byens borgere.


En åbnings- og afslutningsceremoni ud over det sædvanlige

Åbningsceremonien centreres omkring Honnørkajen, hvor vi opbygger et ”landsstævnestadion” med publikumstribuner og scener til de traditionelle åbningstaler etc. Samtidig fylder vi alle havnefrontens pladser med aktiviteter, idrætsudøvere og borgere, og alt deles via transmission på storskærme. Lige meget hvor du befinder dig, og selvom du er i bevægelse, så vil du være midt i begivenheden såvel borger som landsstævnedeltager.

Åbning/afslutning ceremoni

Havnefronten Honnørkajen på Aalborg Havnefront, er et fantastisk rum for en åbningsceremoni, hvor indhold og udformning kan tilpasses Landsstævnets behov. Dette gør en utraditionel åbningsceremoni mulig, som ikke før er set i Landsstævnets historie.


Aalborg Stadion Når stævnedeltagerne skal sige farvel for denne gang efter fire oplevelsesrige dage, bliver det på Aalborg Stadion. Her vil venner, familier og interesserede fra nær og fjern have mulighed for at overvære landsstævnedeltagernes opvisninger.

Aalborg Stadion ligger centralt i Aalborg. Selve Aalborg Stadion har kapacitet til 20.000 stående tilskuere, en opvisningshal med plads til 1.800 tilskuere samt en træningshal uden tilskuerkapacitet. Aalborg Stadion indeholder også fire sponsorlounger, der kan rumme op til 1.800 gæster. Desuden hører en hal til idrætsgymnastik til faciliteterne.

Et stort område mellem Aalborg Stadion og svømmehallen Haraldslund og de nærtliggende Aalborg Frejas baner vil blive benyttet til diverse aktiviteter under afslutningen både for borgere og stævnedeltagere.


Landsstævne 2017 i Centrum d d

d

3

d d

d

2

4 d

1

5

d

d

6

d

d

7 d

S ignaturforklaring

1 C. W. Obels Plads

d Storskærm opstillet

2 Gammeltorv

d Aktivitetsarena

3 Honnørkajen,

Bilfrit område

Landsstævnestadion, tribuner 4 Utzon Parken 5 Musikhusets Plads 6 Nordkraft 7 KarolinelundStævnets knudepunkt - Nordkraft

Det er et imponerende byggeri, hvis industrielle ar, rå fremtoning og charme har vakt opmærksomhed ud over regionens og landets grænser.

Nordkraft rummer DGI, AAU Idræt, SIFA, Visit Aalborg og en række store kulturinstitutioner, bl.a. Skråen, Biffen, Nordkraft Teater, Kunsthal Nord og Café KUL. Dertil huser bygningen en række mindre erhverv, caféer, spisesteder og butikker.

Landsstævnekontor og pressecenter Nordkrafts faciliteter og placering i forhold til landsstævnets centrale aktivitetspladser er medvirkende til, at landsstævnekontoret og pressecenter placeres her.

Springmekka Det er kun naturligt, at et indendørs springmekka for springgymnaster etableres i DGIs flotte faciliteter i Nordkraft. Med 5.000 m2 og Nordjyllands største springanlæg er her god plads til dobbeltsaltoer og skruer på trampoliner, springgrave og store gulvarealer.

Knudepunkt nordkraft

Nordkraft er et tidligere kraftværk på havnen i Aalborg, der er blevet ombygget til idræt, musik, kunstgalleri, teater, biograf og undervisning.Kom let omkring Aalborg er en lettilgængelig by. Både når det drejer sig om at komme til byen og rundt i byen.

Vi har et godt samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab, og vi vil derfor benytte os af deres ekspertise, hvad angår planlægning og udarbejdelse af busplaner.

Fra lufthavnen til Aalborg centrum er der mindre en 15 minutters kørsel i bil. Vælger du bus eller tog i stedet for fly, kan du stå af på busstationen eller banegården i byens absolutte centrum. Og uanset hvor du kommer fra i Danmark, fører motorvejsnettet dig lige til Aalborg.

Vi har før haft stor succes med at benytte NTs eksisterende og yderst velfungerende bybusnetværk, hvor deltagerne gratis mod forevisning af armbånd kommer med bybus rundt i byen. Bybusnetværket vil blive suppleret med ekstra kørsler, minibusser, etc. Endvidere stilles der krav til NT om, at alle buschauffører har lokalkendskab.

Det er yderst vigtigt for et vellykket arrangement at deltagerne let og overskueligt kan komme fra indkvartering til idrætsfaciliteterne. Vi ved, at det er en stor opgave at flytte mellem 15.000 – 20.000 deltagere.

Ved tidligere arrangementer, bl.a. The Tall Ships Races, hvor 750.000 besøgende gæster byen, har vi allieret os med Aalborg Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning og benyttet os af deres kompetencer i henhold til skiltning, afspærringer, en generel

vurdering af trafikforholdene og definition af midlertidige p-arealer, hvorfra der er shuttlebus kørsel til og fra centrum.

Kom let omkring KORT

Der er mere end 40 daglige flyforbindelser mellem København og Aalborg og ofte til en rimelig billetpris.

Efterskoleelever Efterskoledeltagerne får helt ideelle betingelse under DGI Landsstævne 2017. Samtlige 4.000 deltagere vil kunne overnatte, træne og socialisere under samme tag i Kultur- og Idrætscentret GIGANTIUM. Udover storhallen, der i størrelse svarer til fire store idrætshaller, så byder GIGANTIUM også på en træningshal, to isarenaer, hvorpå der kan lægges gulv, en moderne svømmehal med wellness og udspringsbassin og endelig en indendørs atletikhal. De 25.000 m2 og faciliteterne gør det muligt at arrangere aktiviteter af forskellig art som bidrager til hyggen og fællesskabet. Til den udendørs efterskoleturnering kan man med fordel bruge B52s baner, som ligger 500 meter fra GIGANTIUM. B52s anlæg er på ca. 60.000 m2.

Skytter Kimbrer Skytterne råder over et udendørs anlæg med en 50 m bane til salonskydning samt 200 m og 300 m baner med moderne markeringsanlæg til riffelskydning. Indendørs råder man over 15 m bane til salonskydning.

Efterskoleelever Skytter/Seniorlejr

Aalborg Skyttekreds rummer alle anerkendte skydediscipliner, som omfatter riffel og pistol, og klubben har fine lokaler og terræn faciliteter. Derudover råder Aalborg Kaserner over både udendørs- og indendørs skydeterræn, som vi har fået tilladelse til at benytte under stævnet.


Seniorlejr Der skal opleves, der skal lyttes, der skal synges, der skal motioneres, og der skal oplyses, når Aalborg inviterer aktive og nysgerrige voksne og ældre til samvær og fællesskab under DGIs landsstævne. Midt i Aalborg by finder vi Kildeparken. I disse naturskønne omgivelser placeres en aktivitetsarena for seniorer. Med placeringen er seniorerne meget tæt på centrum og overnatningsmuligheder på eksempelvis hoteller som Helnan Hotel Hvide Hus, First Hotel Europa og Helnan Phønix Hotel. Derudover åbner området op for et bredt udvalg af kulturelle tiltag, udflugter og aktiviteter, der involverer kunst, musik og idræt. Der vil samtidig være fokus på oplevelser i det aalborgensiske, og stævnedeltagere vil bl.a. kunne opleve:

• Forestillinger i Aalborg Kongres & Kultur Center

• Et stort udvalg af koncerter i Musikkens Hus

• Foredrag med lokale personligheder

• Aktiviteter i sundhedsparken

• Gudstjeneste i Budolfi Kirke

• Rundvisning på Kunsten

• Besøg på Utzon Centret

• Teaterforestillinger • Byvandringer


Idrætsfaciliteter af høj standard

Idrætsfaciliteter af høj standard Aalborgs forslag til placering af aktiviteter under DGI Landsstævne 2017 er baseret på de pladskrav, som DGI har stillet Esbjerg forud for Landsstævne 2013. Forslagene er ikke bindende, og de skal læses som synliggørelse af arenamulighederne i Aalborg midtby.

Aktivitet Placering kapacitet Agility Rugbystadion, Johannesmindevej 37.000 m2

Alternativ Mølleparken, Travbanen, Chang

Atletik Skovdalen

Komplet atletikstadion

Badminton

KFUM-hallerne, Hasseris Gymnasium, Vester Mariendal, Aalborghus Gymnasium

5 haller 27 baner

Basketball

Havnefronten - eks. ved Musikkens Hus

Hasseris Gymnasium

Bordtennis

Filstedvejens Skolehal

Stadionhallerne

Dans & Musik

Havnefronten – landsstævnestadion, Nytorv, Gammeltorv, C.W. Obels Plads, Nordkraft, Karolinelund og Aalborg Stadion

Gymnastik & Fitness

Havnefronten – landsstævnestadion, Nytorv, Gammeltorv, C.W. Obels Plads, Nordkraft, Karolinelund og Aalborg Stadion

Fodbold

Aalborg Freja, Firmasport og KFUM

240.000 m2

Efterskolecamp

Gigantium

36.000 m2 + atletikhal

Efterskoleturnering

B52

60.000 m2

LBK Gistrup

Håndbold

Changs baner mod Ny Kærvej

115.000 m2

Friluftsbadet

Kampidræt

Nordkraft + eventuelle pladser i byen

Sale i alt 500 m2

Løb Model som Fjordmarathon fra Nytorv Crossløb og baneløb I Skovdalen

20 * 40 m. hal

Løvvanghallen Gug Skolehal, Nordkraft

AaB

5 og 10 km., 1/2 Marathon, 1/1 Marathon

Friluftsliv Mølleparken Kajak Havnefronten, Friluftsbadet Mountainbike (MTB) Bynære ruter omkring Aalborg Kroket/ Kildeparken Petanque

Ralvej, Skudehavnsvej i Vestbyen og Svenstrup

Skydning

Kimbrer Skytterne, Aalborg Skyttekreds, Vadum, Militærområdet.

Lokaler og terræn til alt i riffel og pistol.

Skytteanlæg i Aabybro

Svømning

Havnefronten, Friluftsbadet, Haraldslund, Nørresundby Svømmeland

2 * 25 m. 1 * 50 m.

Udspring i Gigantium

Tennis Aalborg Tennis Klub, Østre Tennis Klub, Aalborg KFUM Volleyball

15 grusbaner 1 kunststofbane

Havnefronten

Friluftsbadet

Alternative arenaer: Travbanen, Fjordmarken, græsareal ved Garnisionsmuseet, Strandparken Nørresundby, Golfparken, Gug Skolehal, Vejgaard Østre Skolehal, Løvvanghallen og Stadionhallerne.Beskrivelse af de enkelte aktivitetssteder: Basketball afvikles på Havnefronten eksempelvis ved Musikkens Hus. På Havnefronten vil der til landsstævnet blive skabt et meget livligt og publikumsvenligt miljø med plads til både basketball, beachvolley og forskellige opvisninger.

Agility afvikles på Aalborg Rugbystadion, der ligger i naturskønne omgivelser i Aalborgs vestby. Området har et græsareal på 37.000 m2. Atletik afvikles på Skovdalen Atletikstadion, der har en helt unik placering i det naturskønne Skovdalen og samtidig placeret lige midt i Aalborg centrum. Badminton afvikles i KFUMhallerne, Hasseris Gymnasium, Vester Mariendal og Aalborghus. De fem haller råder over i alt 27 badmintonbaner og ligger i umiddelbar forlængelse af hinanden på samme vejstrækning indenfor få kilometer.

Bordtennis afvikles i Filstedvejens Skolehal, der ligger nær centrum og er hjemmebane for byens førende bordtennisklub, Tateni, som er vant til at huse større bordtennisevents. Dans & Musik afvikles centralt på Havnefronten, byens pladser; Nytorv, Gammeltorv, C.W. Obels Plads, Nordkraft, Karolinelund og Aalborg Stadion. Indenfor det bus- og bilfri område helt inde i det centrale Aalborg vil byens åbne pladser udgøre stemningsfulde og publikumsvenlige arenaer for al dans, musik og gymnastik.

Gymnastik & Fitness afvikles centralt på Havnefronten, byens pladser; Nytorv, Gammeltorv, C.W. Obels Plads, Nordkraft, Karolinelund og Aalborg Stadion. Indenfor det bus- og bilfri område helt inde i det centrale Aalborg vil byens åbne pladser udgøre stemningsfulde og publikumsvenlige arenaer for al dans, musik og gymnastik.


efterskoleturnering vil man med fordel kunne bruge B52s baner, som ligger 500 meter fra GIGANTIUM. B52s anlæg er på ca. 60.000 m2.

Aalborg og Nørresundby. Der vil også være mulighed for crossløb og baneløb ved det smukke atletikstadion i Skovdalen.

Fodbold afvikles i Aalborgs vestby på Aalborg Freja og Aalborg Firmaidræts anlæg, der ligger side om side og udgør tilsammen et område på 140.542 m2. Her har vi samlet 10 stk. 11-mands-, fire stk. 7-mands og tre stk. 5-mandsbaner. Få kilometer derfra ligger Aalborg KFUM med 100.000 m2 fordelt på fire stk. 11-mands og to stk. 5-mandsbaner. Både Aalborg Freja og Aalborg KFUM har klub- og omklædningsfaciliteter af en meget høj standard. Efterskolecamp og Efterskoleturnering afvikles og etableres i GIGANTIUM og på B52s baner. I GIGANTIUM vil samtlige efterskoleelever både kunne træne og overnatte. Udover storhallen, der svarer til fire store idrætshaller, så rummer GIGANTIUM en træningshal, to isarenaer, hvorpå der kan lægges gulv, en moderne svømmehal med wellness og udspringsbassin og endelig en indendørs atletikhal. Til den udendørs

Håndbold afvikles på Aalborg Changs baner i gåafstand fra centrum. Aalborg Chang har tre store arealer, der tilsammen er på 115.000 m2, og svarer til tre stk. 11 mands, tre stk. 7-mands, og fem stk. 5-mandsbaner. Kampidræt afvikles i Nordkraft og på byens åbne pladser. Aalborgs kultur- og fritidsmekka, Nordkraft, har ideelle betingelser for kampsport. Sportskarate.dk og Aalborg Kickboxing Klub har store og fine lokaler, og derudover rummer Nordkraft også over en række tilstødende bevægelsessale. I forhold til kampsportsopvisninger benyttes scenerne på de mange åbne pladser i byen. Løb afvikles med start og mål på Nytorv. Aalborg Fjordmarathon har gennem tre år været afviklet med start og mål på Nytorv i Aalborg. Her er der mulighed for ruter på 5 km., 10 km., ½ marathon og marathon gennem

Friluftsliv afvikles i Mølleparken, som er et naturskønt område i centrum af byen med flot udsigt over fjorden. De store græsarealer og mindre skovområder giver gode muligheder for friluftsliv. Kajak Fjorden og havnefronten er et perfekt afsæt til mange naturskønne kajakture, eks. Rundt om Egholm og gennem Ryå. Derudover vil der i friluftsbadet være god mulighed for både kajakpolo og rullekursus.


Mountainbike (MTB) Aalborg er et sandt mekka for MTB. Fra midtbyen er der meget kort afstand til mange flotte MTB-spor, der med deres varierende sværhedsgrader giver udfordringer for alle. Der vil også kunne laves et udfordrende ”ByMTB-løb” med et stort publikumspotentiale. Kroket og Petanque afvikles i Kildeparken, hvor spillere får gode betingelser for at gå til køller og kugler med stor entusiasme.

Skydning afvikles på skytteforeningerne Kimbrer Skytterne og Aalborg Skyttekreds’ anlæg. Kimbrer Skytterne råder over et udendørs anlæg med en 50 m bane til salonskydning samt 200 m og 300 m baner med moderne markeringsanlæg til riffelskydning. Indendørs råder man over 15 m bane til salonskydning. Aalborg Skyttekreds rummer alle anerkendte skydediscipliner, som omfatter riffel og pistol, og klubben har fine lokaler og terræn faciliteter.

Tennis afvikles i Aalborg Tennis Klub, Østre Tennis Klub og Aalborg KFUM. Tæt på centrum byder Aalborg Tennis Klub og Aalborg Østre Tennisklub på i alt 11 grusbaner. Det antal kan suppleres med Aalborg KFUMs fire baner.

Svømning afvikles i Havnefrontens havnebad, Friluftsbadet, Haraldslund Svømmehal og Nørresundby Svømmeland. Her er der mulighed for at svømme udendørs Open Water-svømning i både fjord og friluftsbad, og indendørs byder centralt beliggende svømmehaller på både 25 m og 50 m. bassiner og udspringsmuligheder.

Volleyball afvikles på Havnefronten. Til afviklingen af f.eks. beachvolley har vi planer om at etablere et kunstigt strandområde på Havnefronten, som udover at give idrætsudøverne optimale forhold centralt i Aalborg også vil tiltrække mange tilskuere.   Open Water I havnebadet vil der arrangeres forskellige discipliner som f.eks. watersplash, vandpolo, udspring og synkronsvømning.Vi er på forkant med udviklingen Vi er gået i tænkeboks og leger lidt med nedenstående ideer.

Urban Rat Race På tværs af forskellige aktiviteter laves et adventurerace for alle i midtbyen. Løbet gennemføres i teams og indeholder aktiviteter som løb, svømning, MTB, rappelling, osv. Triatlon Vores lokale triatlonklub har stor erfaring med at arrangere større triatlonevents, og med den stigende interesse for denne idrætsgren, vil det være naturligt at have det på programmet ved DGI Landsstævne 2017. Vandaktiviteter kan foregå ved havnefronten/fjordområdet, og samtidig er der i Aalborg mulighed for at variere cykel og løb med ruter i både by, skov og land.

På forkant med udviklingen

Sportens verden er under konstant udvikling, og vi lever i en tid, hvor der hele tiden dukker nye og spændende aktiviteter op til de sportsglade danskere. Det handler derfor også om at være på forkant med udviklingen og præsentere sidste nye tendenser.Sov godt og spis godt Overnatning Målsætningen er, at stævnedeltagernes indkvartering skal foregå så centralt som muligt i byen, således at overnatning forankres i bymidten.

Den traditionelle tilgang til indkvartering under stævnet er Aalborg Kommunes skoler. Vi har valgt at kombinere byskoler med alternative løsninger såsom universitets lokaler i centrum, Tech College, handelsskoler, gymnasier, osv. Vi vil samtidig tilbyde deltagerne indkvartering på hotel, officielle campingpladser og vandrehjem. Vi har et rigtig godt samarbejde med vores forskellige indkvarteringssteder, som gør det muligt at skræddersy overnatningspakker til forskellige typer arrangementer. Der vil være mulighed for at bo i eget telt/ campingvogn på primitive campingpladser, som overvejende vil være placeret ved skolerne.

I løbet af dagen vil der være salg på aktivitetssteder med fokus på en sund profil, idet deltagerne her kan købe sunde og lækre retter, sunde snacks og meget andet. Hvad angår aftensmåltidet får deltagerne flere muligheder. I Aalborg finder man ikke noget, der er mere centralt end Aalborg Kongres og Kultur Center, hvad enten man er på gåben eller med bus. Men ikke nok med, at det er let at komme til, huset rummer samtidig alle de faciliteter, som er nødvendige for at bespise et stort antal mennesker uden at gå på kompromis med hverken service eller standard. Kongrescenterets mange m2 består bl.a. af Aalborghallen, Europahallen, foyer og forhal, som giver rig mulighed for opdækning og cirkulation af gæster. Vi er ikke i tvivl om, at Aalborg Kongres og Kultur Center og Restaurant Papegøjehaven kan løfte opgaven. Vi kan bl.a. fremhæve European Company Sports Games 2007, hvor Restaurant Papegøjehaven med stor succes bespiste over 5.000 idrætsudøvere i tidsrummet 18.00 – 21.00 fire dage i træk.

Alternativt kan deltagerne vælge en løsning, hvor man mod forevisning af sit landsstævne deltagerID kan spise en speciel DGI menu på udvalgte restauranter i byen. Vi har et godt samarbejde med byens restaurationsbranche, der altid er villig til at indgå i byens arrangementer. På denne måde sikrer vi yderligere, at DGI Landsstævne 2017 kommer ud i byen, og deltagerne bliver synlige i bybilledet.

Aalborg og gastronomien Skulle stævnedeltagerne ønske at opleve en aften helt på egen hånd, finder man 300 restauranter for enhver smag og i ethvert prisleje centralt i Aalborg. Alt fra et lille rigtig lækkert måltid på en af byens mange caféer til en hel unik madoplevelse på en lækker restaurant. Mest kendetegnende for Aalborgs restaurationsliv er, at man overalt vil opleve den unikke nordjyske venlighed og gæstfrihed. Det skinner meget klart igennem og bunder i en stolthed for lokal gastronomi og den Nordjyske kultur. Selvfølgelig skal man også lige gå en tur ned gennem Jomfru Ane Gade, når man er i Aalborg. Gaden har en hyggelig og sjov atmosfære, idet alle aldre mødes for enten at nyde et godt måltid mad, drikke cocktails, danse hele natten eller bare nyde en forfriskning, når sommeren byder på udendørsservering i solen.

Sov godt og Spis godt

Aalborg kan uden problemer indkvartere 12.000 personer under fast tag og 10.000 på primitiv camping inden for en radius af 10 km.

bespisning - af stævnedeltagere Dagens første måltid, morgenmaden, vil blive serveret på eller i nærheden af deltagerens indkvarteringssted.Underholdning Aalborg skal emme af alle former for motion, bevægelse og livsglæde under DGI Landsstævne 2017. Byens pladser vil være spækket med spændende sportsaktiviteter, der samtidig er særdeles velegnet til en bred vifte af aktivi-teter for både stævnedeltagere, deres familier og byens borgere.

Sjov og gøgl for børn og barnlige sjæle Sjov og musik inspirerer til idræt, bevægelse og leg. Derfor indrettes et helt område på Gammel Torv med aktiviteter, hvor børn og barnlige sjæle også aktiveres. • Cirkusartister • Stand-up • Akrobatik • Teknologi for både børn og voksne • Børneramasjang • DGI karavanen • Idrætsexperimentariet Go street! Aktivitetsområdet ved boldbanen på havnefronten vil byde på parkour, skateboarding, BMX, street soccer, street basket, street håndbold og ropeskipping. Alt i mens en lokal DJ vender plader, slagtøjsspillere for-

Underholding

Musikalsk underholdning På den store koncertplads ved Slotspladsen og Honnørkajen opstilles en stor scene, hvor der under hele arrangementet vil være livekoncerter. Derudover forestiller vi os, at hver af byens pladser rubriceres efter genrerne: Jazz, blues, pop, rock, reggae, hip hop, eller 60’erne, 70’erne, 80’erne, 90’erne, 00’erne og nu.

vandler hverdagsting som skraldespande, etc. til musikinstrumenter, og fritidsklubben Fristedet underholder med deres egne numre i genren pop og rap.

sundhedstjek, konditest, sundhedsinformation, forslag til sund kost, etc.

Sundhedsparken og workshops Sundhed kommer til at være højt på dagsordnen under DGI-Landsstævne 2017.

I Nordkraft afvikles workshops, hvor man kan få inspiration til et sundere liv. Mulige temaer kan være kostråd, børn og overvægt, fysisk aktivitet og inaktivitet, stress, livsstil og livskvalitet og indre sundhed.

Omkring Nordkraft, i Karolinelund, etableres en sundhedpark, hvor der vil være mulighed for forskellige former for behandlinger,

Aalborg Kommunes sundhedsbus indtænkes i arrangementet. Den kan bl.a. køre rundt mellem aktivitetsstederne, men vil


også have en fast placering ved sundhedsparken, hvor både borgere og deltagere kan få et tjek på sundheden ved hjælp af måling af blodtryk, lungefunktion, blodsukker, fedtprocent og kostvejledning. Aalborg Havnebad Aalborg Havnebad vil være åbent for stævnedeltagerne i perioder, hvor der ikke afvikles anden idræt. Havnebadet ligger på Aalborg Havnefront i centrum af Aalborg tæt på byens nye aktivitetssteder Nordkraft, Utzon Centeret og Jomfru Ane Parken. Se stævnet fra vandet og fra luften Der indgås aftale med en række træskibe om at sejle havnerundfart, som giver stævnedeltagere og borgere mulighed for

gratis at se stævnets aktiviteter langs kajen fra vandet. Derudover kan de mere modige købe sig til en flyvetur med helikopter og se stævnet og byen fra luften. Open Water Den ultimative udfordring for vandhunde vil være at krydse Limfjorden ad vandvejen. Denne disciplin stiller store krav til deltagernes fysik, idet strømforholdene er meget kraftige i fjorden. Børnenes Univers I Slotsparken skabes et oppusteligt paradis for børn og barnlige sjæle med hoppeborge, hoppepuder, bungé run, gladiatorkamp, boksering, kæmpe rutsjebaner, water balls, og mange mange flere gratis attraktioner.

Familieparken Der er mulighed for fællesspisning i Utzon Parken. Vi sørger for opstilling af borde og grill. De omkringliggende restauratører får mulighed for at byde ind med menuer, som kan købes og tilberedes på stedet. Der indrettes samtidig en familiescene med bl.a. underholdning af aktuelle børnefigurer og anden børneunderholdning f.eks: • Lav din egen maske • Byg dit eget musikinstrument • Stomp-værksted • Byg din egen drage


Verden skal vide, at det er i Aalborg det sker Vi vil forholde os til følgende målgrupper: • deltagere • borgere i Nordjylland • presse

Deltagere Det vil være nødvendigt at kommunikere med deltagerne i en lang periode før, under og efter stævnet om en lang række emner. Det kræver en kommunikationsplatform, der er dynamisk, fleksibel og brugervenlig. Med den hastige udbredelse af smart phones in mente vil vi foreslå en mobilbaseret løsning, der gør det muligt for deltagerne at få den nødvendige information

Borgere i Nordjylland Vi er interesseret i at udbrede kendskabet til stævnet i videst muligt omfang i Nordjylland. Samtidig vil vi gerne engagere og aktivere borgerne i Aalborg Kommune og i de øvrige kommuner i Nordjylland. En forudsætning for at opnå ovenstående er en stærk lokal synlighed. Den kan sikres ved, at der bliver indgået en medieaftale med en lokal mediepartner, der har den nødvendige dækning i vort område. Via en flerkanalsstrategi, der breder budskabet ud på en lang række medieplatforme (outdoor, konkurrencer, pre-events, tv- og radiospots, web og sociale medier, annoncer og en indstiksavis), vil vi sikre et meget højt kendskab til stævnet, og at en stor andel af borgerne i Nordjylland også får en god oplevelse i forbindelse med stævnet.

Presse Det er vigtigt, at den overordnede pressestrategi har et lokalt ben i forhold til at understøtte formidlingen af begivenheden til borgerne i Nordjylland. Aalborg Events har et omfangsrigt netværk på de lokale redaktioner, der kan være med til at sikre, at op til og under stævnet kommer stor lokal eksponering af begivenheden. Samtidig har vi erfaring med at servicere pressen og betjene og få udsendte pressemedarbejdere til at føles sig hjemme i Aalborg.

Det sker i AALBORG

I arbejdet med de forskellige målgrupper er vi af den opfattelse, at forudsætningerne for en succes er: • at rollerne værtsby og DGI imellem tidligt . bliver defineret • at der i forhold til såvel PR som markeds føring sikres en stærk lokal forankring • at vi i fællesskab laver en kommunika tionsplan for, hvem der gør hvad – og hvornår, så vi sikrer en optimal markeds føring og pressedækning før, under og efter Landsstævnet. Herved kan stævnet få størst muligt udbytte af den erfaring, ekspertise og det netværk, Aalborg Events råder over.

og samtidig interagere med hinanden og stævneorganisationen. En sådan platform sikrer samtidig, at man under stævnet kan få vigtige budskaber ud her og nu, og at deltagerne kan have oplysningerne ved hånden, hvor end de er.


Et unikt samarbejde Det kendetegnende ved Aalborg er vores evne og vilje til at samarbejde. Både erhvervsliv, det offentlige, Nordjyllands Politi, Militær og Flyvevåben, Aalborg Beredskabscenter og kultur- og foreningslivet såsom Aalborg Kongres & Kultur Center, Skråen, Studenterhuset, Nordkraft, DGI og mange flere er vant til at samarbejde, hvilket gør tilrettelæggelsen og gennemførelsen af store events utrolig effektiv.

Karakteristisk for vores organisering ved afviklingen af events er, at ovennævnte aktører indgår i diverse arbejdsgrupper og bidrager til udvekslingen af viden og ressourcer. Derudover kommer samarbejdet også til udtryk i form af bl.a. overskuelige procedurer i forbindelse med myndighedsgodkendelser og en langt kortere beslutningsproces. Typisk vil Aalborg City forening også involvere sig i arrangementerne og holde deres forretning åbne, så der er liv i byen. Vort gode samarbejde er med tiden også blevet vores kvalitetsstempel, hvilket gør, at byens events nyder stor opbakning fra mange lokale sponsorer. I forbindelse med The Tall Ships Races i 2010 lykkedes

det os på egen hånd at indhente 6,5 millioner kr. i sponsorater. I samarbejde med DGI vil vi derfor meget gerne være behjælpelig med sponsorarbejdet lokalt. Vi har igennem årerne oparbejdet et godt netværk, som gør, at et stort antal frivillige fra byens forenings- og sportsliv og erfarne frivillige fra tidligere sportsarrangementer i byen står parat til at være med til afviklingen af arrangementer.

Vild med sport


Organisering Såfremt DGI/DDS træffer beslutning om at vælge Aalborg som værtsby i 2017, vil Landsstævnet i 2017 i den indledende fase være forankret i Borgmesterens Forvaltning, Aalborg Events, i tæt samarbejde med Skole- og Kulturforvaltningen, Fritidsområdet, hvor de ansvarlige er:

Eventchef Søren Thorst Tlf. 99311613 st@aalborg.dk Områdechef Erik Kristensen Tlf. 99314170 EBK-kultur@aalborg.dk

I efteråret 2012 vil ansvaret for DGI’s udvælgelsesudvalgsbesøg og en eventuel forberedelse af det endelig aftalegrundlag inden den politiske behandling være placeret i Borgmesterens Forvaltning, Aalborg Events. I forhold til den organisation, der skal forberede og gennemføre Landsstævnet 2017, forventer vi, at DGI’s erfaringer med organiseringen af Landsstævnet i Es-bjerg 2013 vil få stor effekt på den måde Landsstævnet i 2017 ønskes organiseret. Vi vil på baggrund af vores erfaringer med en række store arrangementer selvfølgelig have en idé om og forslag til, hvordan organisationen kan se ud.

Efter DGI Landsstævnet Når de mange landsstævnedeltagere og DGI har forladt Aalborg i sommeren 2017, vil Aalborg bestræbe sig på, at de åbenlyse gevinster, der vil være i forbindelse med Landsstævnet 2017, fastholdes og udbygges. Det gælder: • Samarbejdet og det etablerede netværk mellem DGI Nordjylland, foreninger/ klubber, frivillige og Aalborg Kommune, så man også efter Landsstævnet 2017 har mulighed for at trække på hinandens kompetencer og erfaringer, og derved fortsat kan udvikle idrætten i Aalborg og Nordjylland. Der kan oprettes et Landsstævne 2017 forum, hvor alle aktører fra Landsstævnet mødes 2-3 gange årligt og drøfter eksempelvis udviklingsmulighederne inden for idrætten, sundhedstiltag og kommende arrangementer i det nordjyske.

organisering

• Aalborgs borgere skal opleve, at der også sker noget i deres by efter Landsstævnet 2017. Derfor skal borgerne i Aalborg Kommune fortsat involveres i aktiviteter i foreninger/klubber og i byens rum. Aktivitetsniveauet i centrum af Aalborg skal løbende udvides, og der vil fortsat ske en markedsføring af Aalborg Kommunes mange tilbud inden for idræt og sundhed.


GRAFiness.dk

Søren Thorst Tlf. 9931 1613 st@aalborg.dk

Rikke Dahl Jensen Tlf. 9931 1601 rdj@aalborg.dk

Fotografer: Lars Horn/Baghuset, Ole Ugilt Larsen og Kenneth Christiansen


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.