Page 1

Efterår 2018

LOF GRIBSKOV

viden i bevægelse

INDSIGT SPROG MOTION FOREDRAG/DEBAT OPLEVELSER IT MUSIK KREATIVITET MAD


FOREDRAG INDHOLD Foredrag ........................................... 2, 7, 9, 10, 13 Onsdagsgæsten .....................................................3 Onsdagstræf........................................................4-5 LOF Universitetet ...................................................6 Kulturklubben.........................................................7 Oplevelser ....................................... 8-9, 12-13, 32 Workshops ............................................................ 11 Madlavning.....................................................14-15 Sprog......................................................... 15, 16, 17 Kreativitet ........................................................18-19 Musik, kor, sang.............................................20-21 Hundetræning ..................................................... 22 Film, foto, inspiration ........................................ 23 IT, slægtsforskning, livshistorie ..................... 24 IT, iPad, iPhone .................................................... 25 Pilates Reformer FysioNord ......................26-27 Bevægelse ........................................28, 29, 30, 31 Generelle betingelser ....................................... 30

Skoleleder Anette Mikkelsen Tlf. 48 30 16 21

Formand Inge Lise Dyrekær Larsen ingelise.dyrekaer@gmail.com LOF GRIBSKOV Østre Allé 39 B, 3250 Gilleleje Tlf. 48 30 16 21 gribskov@lof.dk /lof.dk/gribskov Information Her finder du vores generelle information om tilmelding, betaling m.m. Deltagere Alle er velkomne hos LOF uanset alder og adresse. Tilmelding på 3 måder 1) På hjemmesiden lof.dk/gribskov 2) Mail til gribskov@lof.dk 3) Ring til LOF Gribskov på tlf. 48 30 16 21 Undervisningstid / lektionslængde En undervisningslektion er på 45 minutter + pauser, der aftales på de enkelte hold. Kursusstart Kurserne starter som anført i programmet. Se mødetid, sted og startdato på LOF's hjemmeside, under hvert enkelt hold kan du se mødegange og ændringer i forhold til planlagt forløb. Mødeinformation vil fremgå ved tilmelding på nettet, hvor du kan printe indbetalingskort ud til brug for netbank. Ønsker du girokort tilsendt, pålægges 20 kr. oveni kursusgebyr. Betalingsfristen fremgår af indbetalingskortet. Sker der ændringer vedrørende holdet, får du besked. Undervisningsgange og ferier Folkeskolernes ferieplan følges. På enkelte hold er der undervisning i folkeskolernes ferie. Se mere info på side 30.

Jødernes flugt til Sverige I oktober 2018 er det 75 år siden, at danske jøder måtte flygte over hals og hoved til Sverige, fordi den tyske besættelsesmagt truede dem på livet. Herbert Pundik var 15 år på dette tidspunkt og er et af de få overlevende vidner. Foredraget handler dels om flugten og dels om de politiske intriger på tysk side, der gjorde, at flugten blev en succes. Af de ca. 7.000 danske jøder reddede næsten alle livet, takket være en enestående hjælpeaktion fra befolkningens side. Den tyske statholder i Danmark, Dr. Werner Best begik forræderi mod Hitler. Hvorfor vovede han det? Arrangeret i samarbejde med Gilleleje Museumsforening og LOF.

82402 Onsdag 3/10 2018 kl. 19.00-21.00 Kulturhavnen, Store biograf, Peter Fjelstrups Vej, Gilleleje Herbert Pundik Kr. 80 – Tilmelding nødvendig

3/10

Julekoncert hos Mogens Dalsgaard Klaverkoncert med julestemningsgaranti. Kom med til fortættet og romantisk julestemning hjemme hos Anni og Mogens Dalsgaard i Virum tæt på Furesøen. For mange mennesker er det allerede blevet en uundværlig optakt til julen – en tradition – at være med til disse julekoncerter, der finder sted i hyggelige omgivelser, i et fornemt hjem, smukt julepyntet – naturligvis. Vi kommer til at høre den musik, der hører julen til, smukt tolket af en af vore bedste sopraner, den unge Nickie Johansson, akkompagneret af Mogens Dalsgaard på det store Steinway flygel. Men vi kommer også til at høre musik der er stemningsgivende for den kommende højtid. Mogens Dalsgaard vil spille musik af bl.a. Chopin. Selvom du ikke rigtigt er til klassisk musik, får du her en musikalsk oplevelse af de helt store. Det er muligt at købe et glas vin i pausen for kr. 20.

82504 Lørdag 1/12 2018 kl. 15.00-17.00 Mogens Dalsgaards private hjem – Malmmosevej 79, Virum Kr. 225

1/12


ONSDAGSGÆSTEN

Onsdags

Uge 46– Onsdag 14/11 2018

Uge 5 – Onsdag 30/1 2019

GÆSTEN

Suzan Daoud

Erik Norman Svendsen

Fra opvækst i en flygtningelejr til lokalpolitiker

Fra Nørrebro til Nørregade

Uge 38 – Onsdag 19/9 2018 Heda Narvaèz

Chile Kom med på en rejse til Sydamerika til det smukke langstrakte land med alle klimazoner -Chile – og helt uden at forlade Danmark. Hør et malerisk foredrag med fakta, geografiske beskrivelser, små film, musikinput, billeder, anekdoter og smagsprøver på typiske empanadas og vino fra en chilensk kvinde, der har været bosat i Danmark i mange år.

Da Suzan Daoud var en lille pige, troede hun ikke på, at det vil lykkes hende en dag at få et godt og tilfredsstillende liv, en uddannelse, et arbejde, en mand, børn og endda muligheden for at være lokalpolitiker. Netop derfor er den 11. november 1992 en mærkedag i Suzan Daouds liv. Det var dagen, hvor hun og hendes familie landede i Danmark efter et liv som palæstinensiske flygtninge i en libanesisk flygtningelejr i Baalbeck.

Uge 9 – Onsdag 27/2 2019 Uge 48 – Onsdag 28/11 2018 Kristian Bech

Fra strømer til TV

Uge 40 – Onsdag 3/10 2018 Gert Rune

Tak for udfordringen I dette foredrag motiverer Gert Rune sine deltagere til at gribe tidens og hverdagens udfordring. Via sin unikke historie inspirerer han til at turde møde forandringer med oprejst pande, frem for at søge flugten fra disse. Gert tager udgangspunkt i de valg, der har hjulpet ham siden han som 16-årig fik amputeret sit ene ben, og frem til i dag hvor han er blevet Danmarks første Ironman med kun ét ben.

Kom og hør alle de sjove, og de hjerteskærende episoder fra Kristian Bechs tid som politibetjent. Et liv fyldt med udfordringer, sammenhold, underretninger og tvivl. Kristian fortæller, hvordan og hvorfor han tog sit job op til overvejelse, og i en alder af 38 år besluttede at vende op og ned på sit arbejdsliv. På blot et år gik han fra at være politiassistent til at stå som vært på et af TV2s hæderkronede programmer. Det handler om at være sig selv, uanset hvilken opgave, man måtte stå med.

Uge 3 – Onsdag 16/1 2019

Uge 44– Onsdag 31/10 2018

Mellem orkaner og klimaændringer

Anders Wejrup

Klimaændringerne er ifølge FN’s klimapanel på vej. Jesper Theilgaard har fulgt udviklingen nøje, og giver os et indblik i, hvad der egentlig kan ske, når temperaturen stiger. Bliver Danmark oversvømmet? Får vi nogensinde en hvid jul igen? Kan vi forvente flere storme, som den vi så i 1999? Hvad sker der udenfor Danmark, når temperaturen stiger? Kan vi forvente flere naturkatastrofer som følge af klimaændringerne? Og hvad sker der på den politiske front? Samtidig løftes sløret for, hvordan klimaet generelt har udviklet sig, og hvad vi ved om klimaændringer over de sidste tusinder af år.

For 26 år siden gik Anders Weirup til Unibank med mistanke om, at en udenlandsk kapitaloverførsel på 500 mio. kr. til Nordisk Fjer var opspind. Hans henvendelse førte til afdækning af milliardsvindel i Nordisk Fjer. Få et enestående og unikt indblik bag facaden i Nordisk Fjer, og hør om de rystende og meget dramatiske begivenheder der førte til Nordisk Fjer koncernens sammenbrud i 1990 og bestyrelsesformandens selvmord.

Jan Tvernøe

X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten Lyder Transdniestrien, Gagausien, NagornoKarabakh, Karalkalpakstan og Gorno-Badakshan bekendt og som kandidater til dit næste rejsemål? Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler og Gucci-ure. Samtidig skildres også nogle smukke nationer med dybe traditioner og gæstfrie befolkninger.

Uge 11 – Onsdag 13/3 2019 Carsten Egø Nielsen

Jesper Theilgaard

Nordisk Fjer – Danmarks største erhvervsskandale

I 1941 kom en lille purk til verden på Nørrebro. Med en omsorgsfuld far og en tungsindig mor blev livet fra begyndelsen spændt ud mellem de lyse og de mørke toner. Men det er lyset, kongehusets præst Erik Norman Svendsen har taget med. Han fortæller om hele sit liv fra opvæksten under krigen til oplevelserne og slagsmålene med kirkeministre, politikere og præster igennem 17 år som biskop i Nørregade i København.

Pigerne på Sprogø Christian Keller, overlæge ved de Keller'ske anstalter, oprettede i 1923 internatet på Sprogø for åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder. Internatet eksisterede til 1961. Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Foredragsholder og historiker Carsten Egø Nielsen fortæller om kvindehjemmet på Sprogø, om skæbnerne og om hverdagen for beboerne.

82403 Onsdag kl. 14.00-16.00. Start 19/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Kr. 720 – 9 foredrag Kaffe/the og kage kr. 20 (betales hver gang)

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

3


ONSDAGSTRÆF

ONSDAGSTRÆF Uge 39 – Onsdag 26/9 2018

Uge 47 – Onsdag 21/11 2018

Uge 43 – Onsdag 24/10 2018

Rasmus Rohde

På slæderejse med Sirius Rasmus Krath

Cuba Rasmus Krath rejser Cuba tyndt og tager publikum med rundt i det både dragende smukke og hårdtprøvede land, som cubanerne kalder Caribiens perle. Med sig selv som indsats opsøger Rasmus det cubanske folk, lytter til deres historier om livet i den kommunistiske nation, der næsten i trods emmer af liv, salsa og løssluppenhed. I foredraget samler Rasmus trådene og præsenterer det nutidige Cuba, mens han trækker tråde tilbage til landets kontroversielle historie, hvor Fidel Castro formåede at vinde over USA ved det berømte slag i Svinebugten i 1961 – en sejr der gav Castro den opbakning fra cubanerne, som banede vej for Castro familiens næsten 60 års lange jerngreb om landet. Et greb der nu med indsættelsen af en ny præsident i 2018 er afsluttet. Rasmus spørger cubanerne: Hvordan er det at leve i Cuba uden Castro?

Jan Larsen

Kineserne kommer ….!? Dette foredrag er den bedste introduktion til at forstå, hvordan kineserne tænker og har indrettet det moderne samfund. Med en blanding af personlige oplevelser og brug af lyd, billeder og TV-klip kommer Jan Larsen ind bag facaden af dagens Kina. Både hos den nye stærke leder – og de snart 1,4 milliarder kinesere, der arbejder på verdens fabrik eller på anden måde påvirker os i Danmark.

I 1931 besatte norske pelsjægere dele af Nordøstgrønland, og denne del af kongeriget blev for alvor et varmt emne. Ti år senere forsøgte den tyske krigsmarine at oprette vejrstationer langs kysten, dette blev dog forpurret af den Nordøstgrønlandske Slædepatrulje. I dag patruljerer Slædepatruljen Sirius langs områdets kyster. Hør de utrolige historier om baggrunden for oprettelsen af patruljen og den arktiske hverdag i Nordøstgrønland. Det hele krydret med små anekdoter, smukke billeder og korte spændende filmsekvenser.

Uge 49 – Onsdag 5/12 2018

Uge 45 – Onsdag 7/11 2018

Uge 41 – Onsdag 10/10 2018 Jens Arentsen

Matador – det du ikke så!

Det ensomme hjerte

Glæd jer til et kærligt, underholdende og inspirerende foredrag, hvor Jens Arentzen forklarer den menneskelige eksistens og dennes udfordringer, set igennem tvserien Matadors briller. Jens Arentzen der i Matador spillede den voksne Ulrik Varnæs, fortæller om dét, han oplever er det unikke ved “nationalklenodiet”. I foredraget fortæller Jens, hvorfor Erik Balling har fået den anerkendte plads i danske film og tv-serier, som han har fået. Du vil opdage, hvilke metoder, der blev brugt til at skabe indlevelse i seriens personer. Du vil få en rundtur i den teknik, der blev benyttet, og som er det afgørende, når vi sidder og ser serien. Teknikken er blandt andet en af grundene til at vi ser den igen og igen.

Tag med på en dramatisk rejse igennem Det Tredje Rige og hør fortællingen om den unge tysker Hans Horn, der voksede op i mellemkrigsårene og under 2. Verdenskrig blev hvirvlet ind i Tysklands vanvittige krig, og som – da rædslerne endelig var ovre – emigrerede til Danmark, hvor han blev praktiserende læge til sin død i 1989. Først i en sen alder blev han i stand til at omsætte sine oplevelser til ord og billeder, og han efterlod sig et kolossalt, gennemillustreret erindringsværk på over 5.000 sider. Det er dette enestående dokumentariske materiale, der via Hans Horns børn har fundet vej til Tom Buk-Swienty.

4

LOF Gribskov

Foto: Morten Holtum

Tom Buk-Swienty

Mere info på lof.dk/gribskov

Christian Bøving

Et lægeliv på kanten I dette ærlige og humoristiske foredrag “lægeliv på kanten" fortæller Christian Bøving om sin vej gennem systemerne og frem til hvor han er i dag. Fra opvæksten i et voldelig hjem og konsekvenserne heraf, til beslutningen om at finde sin egen vej til en karriere som læge og officer.

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


ONSDAGSTRÆF

BLIV INSPIRERET 11 ONSDAGE I 2018/2019 Uge 2 – Onsdag 9/1 2019

Uge 6 – Onsdag 6/2 2019

Uge 8 – Onsdag 20/2 2019 Lykke Friis

Europa – hvad nu?

Jens Veggerby

Blind tillid Hør Jens Veggerby fortælle den gribende, meget bevægende og nærmest uvirkelige beretning om hans tid med Stein Bagger. Om alle de meget personlige oplevelser, om et venskab, der var baseret på blind tillid fra Jens Veggerby og om tiden efter afsløringen af Bagger. For ligesom alle andre blev den forhenværende cykelrytter snydt og ført bag lyset af Bagger, som hele tiden havde en anden dagsorden end den omverden oplevede.

Uge 4 – Onsdag 23/1 2019

Camilla Kornerup

Rwanda – Afrikas hjerte Rwanda er Afrikas reneste land pga. den nationale rengøringsdag "umuganda" hver fjerde lørdag, hvor butikker og restauranter er lukkede, og trafikken står stille. I stedet deltager alle inkl. præsidenten i oprydning af gader og stræder. Nogle klipper hæk og slår græs i parker og langs veje, mens andre renser vandløb og grøfter eller svinger malerkosten på skoler. Overalt stimler folk sammen om denne borgertjeneste, som er en ældgammel tradition, der med stor succes blev genindført i 1990’erne.

Kåre Johannesen

Verdenshistorien – Tåbelighedernes kavalkade Når man ser på verdenshistorien kan det ind imellem se ud, som om menneskeheden er en flok lallende fjolser. Det er der naturligvis en forklaring på… vi ER en flok fjolser! Det er på én gang interessant og foruroligende at høre, hvilke vanvittige udtalelser denne verdens store ledere gennem tiderne har gjort sig skyldige i. I dette muntre foredrag fremlægges en mængde eksempler på, hvilke snæversynede, indskrænkede og rent ud idiotiske udtalelser, magthavere og meningsdannere op gennem historien har gjort sig selv til grin med. Hør f.eks. guldkorn fra Winston Churchill, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Mahatma Ghandi, Martin Luther, og en lang række andre kendte og mindre kendte kloge hoveder!

Alt imens Europa skal håndtere sine interne udfordringer, som Brexit og flygtningekrisen, så flytter væksten og indflydelsen til nye stærke økonomier i Asien. Det bliver yderligere kompliceret af, at mange lande må fokusere på sin egen indenrigspolitiske situation. Valget i Tyskland i september 2017 gør også, at Tyskland nu må begynde at se mod egen organisation. I dette højst aktuelle foredrag vender Lykke Friis sit stærke blik mod EU’s mange udfordringer, og stiller skarpt på kansler Angela Merkel, der kommer til at være den mest afgørende spiller. Lykke Friis tager afsæt i sin egen konkrete og praktiske erfaring med EU-systemet som forsker og ikke mindst tidligere minister.

Uge 10 – Onsdag 6/3 2019

FOREDRAGSRÆKKE Charlotte Emmery og Elsebeth Iversen

82400 Onsdag kl. 15.00-17.00. Start 26/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Kr. 890 – 11 foredrag Kaffe/the og kage kr. 20 (betales hver gang)

”Den lille forskel” med pianist Sidste forår kom Charlotte Emmery forbi og underholdt os. Denne gang har hun taget sin veninde Elsebeth Iversen med. Et forrygende show med lattergaranti.

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

5


LOF UNIVERSITETET

2 lørdage med 4 foredrag i november 2018

VIDENSKAB ELLER VIRKELIGHED? Fysikkens store spørgsmål og dens smukke svar Mennesket har altid stillet sig undrende overfor tilværelsens og livets store spørgsmål, som ofte ikke lader sig besvare: Hvem er du egentlig? Hvad er det for en fantastisk virkelighed, du befinder dig i? Hvad er sandheden?

Svarene forekommer ikke altid troværdige, men kan vi finde indsigt og inspiration i lyset af de forskningsmæssige fremskridt? Tilrettelagt af videnskabshistoriker, mag.art. Bent Raymond Jørgensen.

Lørdag 10/11 2018 kl. 10.00-12.00

Lørdag 10/11 2018 kl. 13.00-15.00

Hvad er sandheden?

Skabte singularitet stoffet?

Bent Raymond Jørgensen, mag.art.

Tina Ibsen, astrofysiker og formidlingschef ved Tycho Brahe Planetariet

Det er blevet sagt, at hvis man har de rigtige spørgsmål, så er svaret givet på forhånd, men er det så enkelt? Hvad ved vi om stoffets skjulte strukturer – og dets egentlige substans? Hvor tæt eller dybt kan vi gå ned i naturens godt skjulte hemmeligheder? Siden Aristoteles har princippet om årsag og virkning været hovedhjørnestenen i den klassiske forskning: Der sker intet tilfældigt! Men er naturprocesserne resultatet af tvangs-mekanismer, eller havde Kant ret, når han skrev, at vi ikke fremleder love fra naturen, men påtvinger naturen dem? Har forskerne de rette redskaber til at skelne mellem virkelighed og vildfarelse? Vi ser på de fundamentale videnskabsteoretiske og metodiske forudsætninger for videnskabelig indsigt og virkeliggørelsen af videnskabens visioner. Der er fokus på udviklingen fra den klassiske sandhed via det sandsynlige og det kontroversielle til det komplementære sandhedsbegreb.

Men skal vi virkelig tro på, at universet begyndte med en singularitet, hvori alt stof, rummet, tiden og naturlovene havde deres udspring? Siden Brahes opdagelse af det stedse foranderlige univers er der sket meget i astronomien. I dag leder man systematisk og ikke uden succes efter planeter med mulighed for liv uden for vort eget solsystem. Men regner man med at finde liv i form af høj civilisation og teknologi?

Lørdag 24/11 2018 kl. 13.00-15.00

Findes der skjulte lyduniverser? Birgit Løkke, komponist og forsker

Lørdag 24/11 2018 kl. 10.00-12.00

Stoffets substans og systemer Erland R. Andersen, formand for DFKF København/Sjælland Standardmodellen og Grundstoffernes Periodiske System skaber forståelse for principperne bag stoffets egenskaber og processer, men hvad fortæller de os mere konkret? Er der blot tale om modeller, som vi opstiller for at forstå noget, der ellers ikke kan fattes, eller siger de noget om den virkelige verden, der er dybere end det, der kan erkendes ved sanserne? Er det stoffet som selv skaber sin substans, struktur og systemer? Hvad siger forskerne om disse spørgsmål?

2 spændende dage 4 interessante foredrag Glæd dig... 6

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Både Bohr og Einstein anvendte det bløde skrivekridt. Det udvindes fra Stevns Klint, og fra det nederste lag, kokkolit-laget. Hvordan lyder kokkolitterne, eller rettere deres kalkskeletter, der udgør kokkolit-laget? Kan man skrive et korværk ud fra lydene, med kokkolit-laget som første sats og med jordens egen-svingning i 426 Hz? Og hvilke kakofoniske symfonier bærer vi selv rundt på i form af vores kæmpe fællesskab af en krop, der består af ca. 37 mia. celler? Dette og meget mere vil blive belyst i ord, billeder, svingninger og musik. Birgit Løkke har samarbejdet med GEUS, NOVOZYMES og DTU i jagten på de skjulte lyd-universer og forsket i, hvordan kræftceller og raske celler lyder i et samarbejde med Pasteur Instituttet i Paris.

82401 – Tilmelding nødvendig Lørdag 10/11 og 24/11 2018 kl. 10.00-12.00 og 13.00-15.00 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Kr. 495 – 4 foredrag Der er mulighed for at spise medbragt mad. Enkelte foredrag kr. 150 – se hjemmesiden

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


FOREDRAG / DEBAT – KULTURKLUBBEN Kulturklubben v/ Inger Lundbak Vi kører i bus til og fra teatret – der er opsamlingssted i Gilleleje, Græsted og Helsinge. Ved tilmelding oplys da, hvor du vil stige på. The Phantom Of The Opera - Det Ny Teater

Forførende forfattere og klassiske kunstnere Klassiske værker inden for billedkunst, litteratur og musik må opfylde visse kriterier i form af substans, struktur og skønhed. Men kan de bidrage til at forstå og inspirere det moderne menneske? Ved Bent Raymond Jørgensen, mag.art.

Shakespeares sande og Blixens blændende beskrivelser

24/9

Hvordan gik det til, at filmatiseringen af en Blixen-fortælling om Babette fik en Oscar for den bedste udenlandske film i USA? Hvad er forholdet mellem fakta og fiktion, når forfattere som Blixen og Shakespeare forfører os ind i deres virkelighedsnære beretninger?

H.C. Andersens eventyrlige visioner og virkeligheden

1/10

Er eventyr kun for børn - eller er det snarere omvendt? Var Andersens kreativitet udtryk for en virkelighedsflugt kombineret med vildfarende ønsketænkning? Eller kan det voksne menneske heri finde kimen til at erkende og forstå virkeligheden med alle dens potentielle muligheder på en konstruktiv måde til skabelse af en bedre verden for mange?

Oplev eller gense den vidunderlige historie om det skønne og det grimme med Andrew Lloyd Webbers forførende musik. Medvirkende bl.a. Louise Fribo og Tomas Ambt Kofod. Dansk teaterhistories største publikumssucces og mest bekostelige og ekstravagante musical vender nu, på utallige opfordringer, tilbage til Det Ny Teater. Opsætningen er den originale fra London.

82600 Torsdag 18/10 2018 – Forestilling kl. 19.30 Kr. 660 – inkl. A-billet og bus Tilmeldingsfrist mandag 3/9 2018

18/10

Pelle Erobreren – Østre Gasværk

Grundtvigs himmelstræbende salmer

8/10

Danskerne kendes ikke som de store sangere, men Danmark har en fantastisk salmeskat, som kan måles med det bedste, og Grundtvig har bidraget med sit. Hvori bestod hans genialitet som menneske og som kunstner? Og hvori adskilte han sig fra andre danske salmedigtere?

Kirkegaards klassiske kirkesyn – og kant

22/10

Næsten paradoksalt så levede Grundtvig og Kierkegaard på samme tid. De var begge kritiske mod det kirkelige establisment, som de kom til at præge, men hvori bestod forskellene? Hvordan kan Kierkegaards karakteriseres som klassisk i sit kirkesyn? I hvilket omfang fik han inspiration fra Kant - og fra Luther?

Blochs bibelske billeder og Rembrandts dybe realisme

29/10

Carl Blochs verdensberømte malerier hænger i det kongelige bedekammer i Frederiksborgs Slot. De skal ses i lyset af Rembrandts klassiske malerier for derigennem at røbe, om det kan fortælle noget, som syntes skjult ved første øjekast.

Efter gennemgribende modernisering genåbner Københavns mest særegne teater. Den første forestilling bliver dramatisering af Martin Andersen Nexøs roman "Pelle Erobreren" om en far og hans søn, der i 1877 kommer til København. Kasper Holten er iscenesætter af forestillingen med Thomas Bo Larsen i hovedrollen som Pelles far.

82601 Torsdag 15/11 2018 – Forestilling kl. 20.00 Kr. 685 – inkl. billet til række 7, 8 og 9 samt bus Tilmeldingsfrist fredag 14/9 2018

15/11

82404 – Tilmelding nødvendig Mandage 19.00-21.00. Start 24/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Kr. 595 – 5 foredrag

Hold øje med lof.dk/gribskov for nye arrangementer i Kulturklubben Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

7


OPLEVELSER Det Kgl. Teater på Kgs. Nytorv og Hviids Vinstue Rundvisning på Gl. Scene og frokost på Danmarks nok ældste værtshus fra 1723 Tag med på opdagelse på Det Kongelige Teaters Gamle Scene og oplev den helt særlige stemning i huset. Se de historiske loftsmalerier, de forgyldte engle og den kæmpe store prismelysekrone midt i teatersalen. Kom med bag scenen, hvor sceneteknikken arbejder og besøg den store skræddersal, hvor de eventyrlige kostumer til alle teaterets forestillinger bliver til. Vi får også et kig ind i Dronning Margrethes private salon. Efter rundvisningen spiser vi – som mange af teatrets folk – håndmadder med en øl/vand på den legendariske Hviids Vinstue. NB: Prøver der trækker ud eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke, at den planlagte rute ændres. Inkl. guide, rundvisning og 3 stk. håndmadder med en øl/vand.

82507 Torsdag 22/11 2018 kl. 09.45-13.00 Mødested: Det Kongelige Teater, foran Gl. Scene Kgs. Nytorv, København K Kr. 350

22/11

Af sikkerhedsmæssige årsager skal alle deltageres navn og adresse oplyses til politiet forud for rundvisningen. Alle deltagere skal have adresse i Danmark. Det er vigtigt at skrive sig på venteliste ved fyldt hold, da vi opretter nye rundvisninger i takt med, at ventelisten er stor nok. OBS: Ved tilmelding af flere personer på samme tid, skal der opgives navn, adresse, telefonnummer, email-adresse, samt fødselsdag på samtlige personer. NB. Det ikke er muligt at ændre i navne på deltagere, senere end en uge før rundvisningen. HUSK at medbringe billede-id, da det skal fremvises ved indgangen til Politigården.

Rundvisning på Københavns Politigård En rundvisning på Københavns Politigård indeholder både arkitektoniske og historiske fortællinger. Rundvisningen indeholder bl.a. den ikoniske runde gård, som slet ikke skulle have været rund og den firkantede gård, der i dag er mest kendt som mindegården. Alle rundvisningerne bliver varetaget af nuværende eller tidligere politifolk. Københavns Politigård er hovedsæde for Politiet og derfor kan der opstå situationer, hvor aflysning finder sted med kort varsel.Vi henstiller til, at man som deltager i rundvisning på Københavns Politigård respekterer Politigården som en arbejdsplads og udviser passende adfærd. Det er IKKE tilladt at medbringe store tasker på rundvisningen og at parkere langs Politigården.

82505 - Tilmeldingsfrist 6/9 2018 Torsdag 13/9 2018 kl. 17.00-19.00 Københavns Politigård, Indgangen, Politigården, Polititorvet 1, København V Kr. 175

13/9

82506 - Tilmeldingsfrist 27/9 2018 Torsdag 4/10 2018 kl. 17.00-19.00 Københavns Politigård, Indgangen, Politigården, Polititorvet 1, København V Kr. 175

4/10

Foto: Lærke Gade Bjerregaard

Mærsk Tårnet - sundhed og sygdom bag facaden Sundhedsvidenskabelig forskning og undervisning i verdensklasse Bag Mærsk Tower facadens 3300 iøjnefaldende kobberskodder bydes vi indenfor i en af Københavns ny markante og spændende bygninger. Den stemningsfyldte og prisvindende arkitektur rummer både hele etager med forskningslaboratorier, store auditorier og små studiekroge. Undervejs på rundvisningen hører vi om visionen for Mærsk Tårnet som ”fyrtårn” indenfor sundhedsvidenskabelig forskning på Københavns Universitet. Parken kan byde på Københavns længste gangbro og udsigten fra bygningens øverste etage er blandt byens flotteste. Praktisk info: Mødestedet er receptionen i Mærsk Tårnets Foyer. Gå ind gennem hovedindgangen fra Blegdamsvej (svingdøren) og til højre. Rundvisningen starter præcis kl. 16.45

8

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

82513 Onsdag 3/10 2018 kl. 16.35-18.00 Mødested: MærskTårnet, Receptionen Blegdamsvej 3B, København N Kr. 175

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

3/10


OPLEVELSER – FOREDRAG Rådhuset danner ramme om Københavns politiske liv, men det er også fra gammel tid borgernes slot, smukt dekoreret, rigt på historie og seværdigheder. Vi ser på denne rundvisning mange af husets rum – også de som normalt ikke er åbne for offentligheden. Vi kommer omkring borgertrappen, borgersalen, præsidenttrappen, rådhushallen, festsalen og andre af rådhusets mange rum. Og så skal vi selvfølgelig også høre om de berømte rådhusduer, som stadig holder til i tårnet. Undervejs serveres en rådhuspandekage og et forfriskende glas vin i et af husets mange ”hemmelige rum”. NB: Besøget er ikke egnet for gangbesværede, selvom vi ved denne lejlighed formentlig ikke kommer op i tårnet.

Hold 82512 Torsdag 4/10 2018 kl. 16.45-19.00 Mødested: Københavns Rådhus, Hovedporten, Rådhuspladsen, København V Kr. 225 - inkl. rundvisning, pandekage og 1 glas vin.

Københavns Rådhus

Hold 82515

Arkitektur og Københavnerhistorie Martin Nyrops fine gamle rådhusbygning på Rådhuspladsen blev indviet i 1905 og er bestemt et besøg værd. Oplev den smukke arkitektur og det fine håndværk på denne rundvisning ”fra kælder til kvist”.

Torsdag 8/11 2018 kl. 16.45-19.00 Mødested: Københavns Rådhus, Hovedporten, Rådhuspladsen, København V Kr. 225 - inkl. rundvisning, pandekage og 1 glas vin.

d Britt Lyndgaar

Penge og selvkærlighed

4/10

8/11

n Hanne Anderse

Shopper du for at komme i bedre humør med økonomiske tømmermænd til følge? Har du følelsen af at pengene forsvinder mellem hænderne på dig? Giver netbanken dig ondt i maven jo længere hen du kommer på måneden? Svarer du ja til et eller flere af ovenstående spørgsmål, så tag med til foredrag om, hvordan du tager følelserne ud af din økonomi og får flere penge på bankkontoen. Mange kvinder har negative følelser omkring penge. Sådan behøver det ikke være! Kom og lær, hvordan du tager dine følelser ud af din økonomi Hør om koblingen mellem penge og følelser, og hvordan du skruer op for selvkærligheden og får gode pengevaner.

Hvad er fibromyalgi? Sygeplejerske Marianne Uggen Rasmussen • Hvordan påvirker diagnosen patienten • Hvad består behandlingen af • At leve med den kroniske sygdom • Hvad viser den seneste forskning • Rig mulighed for at stille spørgsmål

Marianne Rasmussen en gg U

82411 82405 Tirsdag 23/10 2018 kl. 19.00-21.00 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Hanne Andersen og Britt Lyndgaard Kr. 100 – Tilmelding nødvendig

23/10

Torsdag 20/9 2018 kl. 19.00-21.00 Frivilligcenter Græsted, Holtvej 8, Græsted Marianne Uggen Rasmussen Kr. 45 inkl. kaffe og kage Arrangeret i samarbejde med Frivilligcenter Græsted og LOF

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

9


FOREDRAG Flere penge på kontoen – tak! Ved du, hvad du bruger dine penge på? Ved du hvor meget du har tilbage på kontoen, når de faste udgifter er betalt? Er sommerferien, julegaverne eller næste fest i familien uforudsete udgifter? Hvis ikke, så tag med til foredrag om, hvordan du sætter dig i førersædet af din økonomi og få flere penge på kontoen. I dette foredrag arbejder vi helt konkret med din økonomi og udgifter. Vi ser på, hvordan du nemmest kan danne dig et overblik ved hjælp af fx apps og netbank. Vi ser på dit rådighedsbeløb og præsenterer et nyt koncept for, hvordan du kan budgettere med de variable udgifter. Vi skal snakke sparetips, pengefælder og hvordan du kanaliserer pengene derhen, hvor de skaber mest glæde.

d Britt Lyndgaar

82415 Tirsdag 6/11 2018 kl. 19.00-21.00 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Hanne Andersen og Britt Lyndgaard Kr. 100 – Tilmelding nødvendig

n Hanne Anderse

6/11

FOREDRAG Kunst når livet gør ondt

Mød en hjertevarm fortæller og visefortolker Bodil Jørgensen fortæller om sit righoldige liv og sin karriere. Om kærlighed og smertelige tab, om at blive mor i en sen alder og om dramatiske begivenheder, som den store togulykke ved Sorø i 1988 hun var med i og om ulykken, der i forbindelse med en filmoptagelse nær havde kostet hende livet. Højdepunkter fra scenen på Det Kongelige Teater, i store film og TV-roller er naturligvis også en del af fortællingen. Glæd dig til en både spændende og hjertevarm fortælling med masser af humor, leveret af en af tidens største kvindelige skuespillere, som ved denne lejlighed også vil give smagsprøver på sit talent som visefortolker, akkompagneret af pianisten Bjarne Sahl.

Fotokunstner Henriette Lykke Hvordan kan kunst bruges i svære livssituationer? Kunsten, som en mulighed for at udvikle sig selv er tilgængelig for alle. Ord kan være begrænsende til at beskrive følelser, krise og sorg. Her kan kunsten via det nonverbale hjælpe til at kommunikere det svære for både den enkelte, men også i en gruppe. Hvad er kunstterapi og hvad er expressive arts? Indholdet i foredraget vil komme omkring Den fænomenologiske tilgang i expressive arts, enkelte kreative praktiske øvelser med expressive arts metoder, og et indblik i det kunstterapeutiske landskab i Danmark og udlandet. Henriette Lykke er certificeret Art Spirit Coach fra The Danish Institute of Art, Spirituality and Communication. Medlem af bestyrelsen i EXA Foreningen Danmark (www.exaforeningen.dk) , Expressive Arts Association Denmark på Facebook. Derudover har Henriette været repræsentant for det danske institut ved to internationale Spring Symposier i henholdsvis Irland og Sverige.

82408

82412

Mandag 3/12 2018 kl. 19.30-21.30 Store Scene, Kulturværftet, Allégade 2, Helsingør Bodil Jørgensen Kr. 200

Lørdag 15/9 2018 kl. 19.00-21.00 Esbønderupvej 79B, 3230 Græsted Henriette Lykke Kr. 145

I selskab med Bodil Jørgensen

10

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

3/12

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

15/9


WORKSHOPS

WORKSHOPS Interkulturel kommunikation Hvordan bliver vi klogere på det? En aktiv, lærerig og tankevækkende workshop om forskellige kulturer og hvorfor vi er som vi er. Hvorfor er de andre så ”mærkelige”? Og hvorfor går vi nogle gange galt i byen når vi kommunikerer med andre kulturer? Kunne du tænke dig at få viden og indsigt i forskellige kulturteorier og samtidig blive godt underholdt med historier fra det virkelige liv. Workshoppen er en indføring i kulturforståelse og alle kan deltage.

82413 Mandag 29/10 2018 kl. 19.00-21.30 Det Gamle Posthus, Stationsvej, Gilleleje Lektor Charlotte Emmery Kr. 175

29/10

Intuitivt maleri & improviseret live musik Træd ind i dit kreative rum i samklang med musikken Har du brug for at fordybe dig i kreativitet over to dage? Blive løftet af musikken til maleriske strøg? To dygtige musikere vil understøtte din kreative proces og vi vil gøre brug af musikken, som indgang til dit kunstneriske univers. Her er der mulighed for en fordybende kreativ proces, hvor vi arbejder med maleri som udgangspunkt. Vi undersøger forskellige materialer: akrylmaling, kul, akvarel og tusch både på lærred og rullepapir. Musikken vil variere i instrumenter og genre, som vil være mangfoldig lige fra meditativ til behagelig rytmisk musik. To billedkunstnere, Jewel Pickard og Henriette Lykke, faciliterer de kreative udtryk og Daniel Sedona og Søren Hammerlund står for det musikalske lydlandskab. Jewel er autodidakt billedkunstner, arbejder bl.a. med tegning, maleri og lyskunst. Henriette er uddannet fotokunstner fra FAMU akademiet i Prag og arbejder med fotokunst, mixed media og expressive arts. Daniel er erfaren udøvende musiker med speciale i musikalsk flow og bl.a. hang instrumentet. Søren spiller i to bands ’Urdyb’ og ’Virelei’ og har speciale i middelalder instrumenter. Der er mulighed for at købe kaffe, the og snacks. (Hvis du har lyst til at male på større lærreder end 30 x 40 cm kan du selv medbringe disse). Kurset er for alle, du behøver intet forkundskab til hverken kunst eller musik.

82126 Weekend 3/11 og 4/11 2018 – begge dage kl. 11-16 Esbønderupvej 79B, Græsted Jewel Pickard og Henriette Lykke Daniel Sedona og Søren Hammerlund Kr. 1.050

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

3/114/11

LOF Gribskov

11


OPLEVELSER

PÅ BESØG I KUNSTENS VERDEN Fem udfordrende udstillingsbesøg med cand.mag. Peter Kær NB: Vi mødes på udstillingstederne. Alle besøg er fredage kl. 13.00.

Vincent van Gogh

14/9

Arkens store udstilling om Vincent van Gogh bliver en af årets interessante begivenheder herhjemme. Få har som Vincent van Gogh sat sit præg på kunsthistorien. Vincent van Goghs kunst udviklede sig mod en stadig mere ekspressiv og symbolsk betydningsladet stil og han skabte en række enestående intense billeder, oftest malet i en ruslignende eksalteret sindstilstand. Udstillingsperiode: Primo september

Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, Ishøj

9/11

Dahn Vo er en af de markante kunstnere på den internationale scene her og nu. Udstillingen har lige været vist på Guggenheim Museum i New York og giver os et overblik over kunstnerens værker gennem de sidste 15 år. Vo’s installationer dissekerer magtstrukturer, kulturelle forskelle og private erfaringer, der er med til at skabe vores opfattelse af verdenen. Den dansk-vietnamesiske kunstner Vo er i stand til, via en personlig tilgang, at bringe temaer, der kredser om religion, kolonisme, forbrugersamfund i spil. Udstillingsperiode: 30. august - 2. december

Michael Ancher og kvinderne fra Skagen

Joakim Koester

28/9 Skagensmaleren Michael Ancher er en markant figur i dansk kunsthistorie. Han er især kendt for sine skildringer af fiskernes vilkår og havets voldsomhed, men han havde også blik for kvinderne i sin nærhed: fiskerkonerne, de unge piger, svigerfamiliens matriark, Ane Hedvig Brøndum, og ikke mindst hustruen Anna. Med Michael Ancher og kvinderne fra Skagen udstiller Den Hirschsprungske Samling skitser og færdige værker, der belyser centrale temaer i Anchers arbejde med kvindeskikkelsen fra intime karakterskildringer til patosfyldte portrætter. Udstillingen bliver til i samarbejde med Skagens Kunstmuseer og Ribe Kunstmuseum, og viser hovedværker fra de tre museers samlinger. Udstillingsperiode: 08.09.2018 - 13.01.2019

Statens Museum for Kunst byder på en lille særudstilling af Joakim Koester, som er en af 90’er-generationens mest betydningsfylde kunstnere. Han har siden de tidlige 90’ere en lang række af udstillinger og værker bag sig, der allerede nu har ikonisk status. Udstillingsperiode: 10. oktober 2018 – 2. februar 2019

Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, Kbh. Ø

Nina Sten-Knudsen "Love, fear and evil"

26/10

Nina Sten-Knudsen (f. 1957) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1982 og udsprunget af det ”unge vilde” maleris indtog i Danmark. Men i modsætning til sine kolleger dyrkede hun ikke værdisammenbruddet. Hun tog i stedet udgangspunkt i menneskehedens og kunsthistoriens store fortællinger. Således har hun holdt fast i, at hun ville tage livtag med menneskets grundvilkår i sine værker. Hun har altid arbejdet figurativt, med mange billedlag og historier i hvert enkelt maleri. Men i denne udstilling har fortællingen fået en ny form og dimension. I billedernes kronologi binder hun alle sine berøringsflader sammen i en moderne, poetisk, men også skræmmende myte. Der er noget at glæde sig til. Udstillingsperiode: 8. september – 4. november

Sophienholm, Nybrovej 401, Kgs. Lyngby

12

Danh Vo – Take my breath away

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København

Odilon Redon

23/11

Redon interesserede sig for fantasiens virkelighed i protest mod den synlige virkelighed som impressionismen beskæftigede sig med. Han viste sig som en stor kolorist, og i 1890'erne fik han betydning for symbolismen og senere for bl.a. surrealisterne. Odilon Redon er en af de store inspirationskilder for mange kunstnere og står også som en ener med sit udtryk. Udstillingsperiode: 11. oktober - 20. januar

Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, København V

82508 – Tilmelding nødvendig Fredage 13.00-14.00. Start 14/9 2018 Se sted under hver dato Kr. 850 – 5 foredrag Entre til museerne er ikke inkl. gruppe- og pensionistrabat, hvor det er muligt. Hvis der er plads, er det muligt at tilmelde sig besøgene, selvom besøgsrækken er startet. Prisen nedregnes derefter – kontakt LOF Gribskov.

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


OPLEVELSER – FOREDRAG – LIVSFORTÆLLING Kunst i Folketinget – med Meyers store nordiske aftenbuffet Vi skal på kunstrundvisning på Christiansborg, som er noget af et kunstmuseum. Gange og værelser rummer værker udført af landets ypperste kunstnere, fra P.S. Krøyer og Johannes Larsen til Richard Mortensen og Per Kirkeby. Et væld af malerier, keramiske værker, vægtæpper og fresker....... De folkevalgte på Christiansborg er således omgivet af kunst, som de som parti selv vælger fra Statens Kulturarv hver gang, der er valg og rotation i partiernes mødelokaler. Til de store fælles mødelokaler bliver der gennem tiden indkøbt ny kunst. Med folketingets guide kommer vi rundt i gruppelokaler, på gangarealer og i et mindre antal af Borgens 1500 værelser. Før rundvisningen spiser vi i Snapstinget – Meyers store aftenbuffet. Den efterfølgende kunstrundvisning starter kl. 19 og varer ca. 90 min. NB: Besøget er ikke egnet for gangbesværede – der er trapper og lange gange. Har du brug for hjælp til at benytte elevator skal dette meddeles LOF i god tid før besøget. Praktisk info Vi mødes i god tid indenfor via Folketingets besøgsindgang. Vær forberedt på sikkerhedstjek.

Naturlovene og standardmodellen Professor emeritus Holger Bech Nielsen forklarer

Rundvisning og aftenbuffet er inkl. Buffeten består af to lune retter, to salater samt to slags lagret ost med sprødt og sylt, hertil hjemmelavet økologisk brød med økologisk smør. Drikkevarer er ikke inkl. i prisen.

82511 Torsdag 1/11 2018 kl. 17.30-20.30 Christiansborg, Besøgsindgang (til højre for hovedindgangen) Rigsdagsgården, København K Kr. 375

1/11

Holger Bech Nielsen er utvivlsomt en af Danmarks mest kendte og afholdte videnskabsfolk, der med stort engagement beskriver sin forskning for tilhørerne. Det drejer sig om, hvordan man indenfor den teoretiske fysik arbejder med at finde en model, der kan forklare alle fysikkens love på een og samme gang. Her kommer vi bl.a. ind på Strengeteorien, Bohrs standardmodel og fundet af Higgs partikel - Guds partikel - som Holger Bech Nielsen forudsagde eksistensen af allerede i 90erne. Partiklens eksistens er nødvendig for teorien, for at andre partikler kan få masser, der ikke er nul. Higgs er den sidste manglende brik for den indtil nu bedste model til beskrivelse af fysikkens love - en standardmodel. Der er i forbindelse med foredraget mulighed for efterfølgende debat, hvor vi diskuterer standardmodellen, og hvor langt den mon vil gælde.

82410 Mandag 29/10 2018 kl. 19.00-21.00 Kulturværftet - Lille scene - Allégade 2, 3000 Helsingør Holger Bech Nielsen Kr. 175

29/10

Livsfortællinger hver 2. uge Vi bringer minder fra vores liv til live ved at skrive, fortælle og snakke sammen. Når et tema er valgt, mødes vi 14 dage efter med vores historier. Vi inspirerer hinanden og husker bedre i hyggeligt samvær. Ingen undervisning i uge 42.

82127 Torsdag kl. 14.00-15.50. Start 4/10 2018 Det Gamle Posthus, Stationsvej, Gilleleje Lene Jensen, tlf. 30 28 30 85, mail psyk.lene.j@gmail.com Kr. 638 – 12 lektioner – 6 gange

Lene Jensen

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

13


MADLAVNING

Mad & vin fra Italien med Hanne Birgitte og Anders Grøndahl Tre aftener for Rom-gale livsnydere. Hver gang tilbereder vi en serie lækkerier fra det ægte romerske køkken, præcis sådan som Hanne Birgitte og Anders' kokkevenner i Rom selv foretrækker dem. Undervejs kommer der også specialiteter fra andre dele af det spændende land. Efter madlavningen går vi til bords og nyder resultatet af de fælles anstrengelser.

Mens vi laver mad under Hanne Birgittes kyndige vejledning, skænker Anders spændende italienske vine i glassene og fortæller historier fra det herlige land. Også til selve måltidet er der vinsmagning, og du får opskrifterne med hjem hver gang. Kursusprisen inkluderer udgifter til maden og vinene. Velkommen i det romerske trattoria.

82062 – Holdet er udsolgt

91063

Mandag kl. 18.00-21.45. Start 29/10 2018 Datoer: 29/10, 12/11 og 26/11 2018

Torsdag kl. 18.00-21.45. Start 24/1 2019 Datoer: 24/1, 31/1 og 21/2 2019 Gilleleje skole, Rostgårdsvej 5, Gilleleje Kr. 1.095 inkl. mad og vine 3 aftener

91062 – Holdet er udsolgt

Romersk vellevned Tre aftener for Rom-gale livsnydere

Mandag kl. 18.00-21.45. Start 21/1 2019 Datoer: 21/1, 4/2 og 18/2 2019

Lav dine egne fyldte chokolader

Mad til hverdag og fest

Med få hjælpemidler lærer du at lave fyldte chokolader. Den tidligere Danmarksmester Nicolaj Wium vil fortælle og vise, hvordan du tempererer den mørke chokolade, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du støber selv chokoladen i forme, kommer fyld i og overtrækker med chokolade. Der laves flere typer fyld, som bruges forskelligt. Du får de lækre chokolader og opskrifter med hjem. Råvareomkostninger 100 kr, der afregnes kontant med underviseren. Medbring opbevaringsbokse, viskestykke samt forklæde.

Der tilberedes retter med udgangspunkt i årstidens råvarer og efter ønsker fra holdets deltagere vil vi tilberede traditionelle og utraditionelle retter fra alverdens køkkener. Det omfatter bl.a. supper, grønsagsretter, fiske- og kødretter, desserter og bagning af brød og kager. Medbring egne drikkevarer, forklæde og egne knive. Råvareudgiften betales hver gang til læreren og den påregnes til kr. 100 pr. gang. Første gang betales kr. 200.

82061 – Holdet er fuldtegnet 82064 Mandag 3/12 2018 kl. 17.30-20.45 Uddannelsescentret, Hjemkundskab Ridebanevej 1, 3200 Helsinge Nicolaj Wium Kr. 220 – 1 gang

14

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

3/12

Mandag kl. 18.00-21.40. Start 8/10 2018 Datoer: 8/10, 22/10, 19/11, 3/12 2018 og 14/1, 28/1, 25/2, 4/3, lørdag 16/3, 25/3 2019 Gilleleje skole Rostgårdsvej 5, Gilleleje Morten Lund Christensen, tlf.: 49 70 89 89 Kr. 1.260 – 9 mandage og 1 lørdag

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


LIVSNYDERAFTEN – SPROG

En Livsnyderaften i Italien med Anders og Hanne Birgitte Grøndahl Savner du Italien? Eller har du lyst til at lære det spændende land og dets køkken at kende? Så glæd dig til en ny Livsnyderaften med Anders og Hanne Birgitte Grøndahl. Det er et arrangement, som altid trækker fulde huse og derfor indleder vi med et godt råd: Bestil plads i god tid og lad være med at spise aftensmad hjemmefra. Endnu engang fylder vi i salen med italiensk stemning, underholdning og Hanne Birgittes store buffet, som er et orgie i farver, aroma og velsmag med tilhørende vinsmagning. Anders vil som altid holde et stimulerende, og måske endda tankevækkende, foredrag om

glæderne i det skønne land, hvor man lever "alla giornata", hvilket vil sige, at man tager en dag ad gangen- og aldrig sorgerne på forskud. Opskrifter, restauranttips, vinnyheder, verdenshistorie og Anders spontane glæde ved Italien og den italienske livsstil vil fylde rummet. I får de sidste nyheder, torvetips og stemninger fra livsnyder-ruterne igennem de skønne vindistrikter og middelalderbyer i Nord- og Midtitalien. Amalfi-kysten i syd og ikke mindst i Rom og omegn. Her kender Hanne Birgitte og Anders hvert et hjørne og har romersk familie på hvert andet. Glæd jer til endnu en inspirerende livsnyderaften i Italien.

82406

91406

Torsdag 25/10 2018 kl. 18.00-21.45 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Kr. 435

Torsdag 17/1 2019 kl. 18.00-22.00 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Kr. 435

Engelsk let konversation e Baasch Marianne Lykk

Engelsk begynder Du er begynder eller har måske lært engelsk for mange år siden uden at bruge det. Her får du mulighed for at opbygge og udvide dit ordforråd. Grammatikken kommer på plads via samtaler og øvelser. Du får større sproglig sikkerhed i samtale og hverdagssituationer, så du fx kan klare dig bedre på rejser. Nye hold starter i februar.

Vi læser læs-let bøger og artikler, laver lege og små historier. Der skabes en stemning, hvor det er sjovt at tale, også selvom man ikke taler helt korrekt. Ingen undervisning i december. Nye hold starter i februar.

LÆR ET SPROG Engelsk konversation II

Onsdag kl. 12.30-14.20. Start 5/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Marianne Lykke Baasch, tl. 60 67 27 46 Kr. 1.050 – 24 lektioner – 12 gange

Vi læser en roman og artikler fra aviser o.lign og vi øver os i at tale på engelsk hele tiden. At komme ud over hurdlen af generthed og bare tale og kommunikere bliver fokus, men på en sjov og underholdende måde. Nye hold starter i februar.

82036

82038

82039

Fredag kl. 10.00-12.30. Start 7/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Marianne Lykke Baasch, tl. 60 67 27 46 Kr. 1.050 – 24 lektioner – 12 gange

Onsdag kl. 16.00-17.50. Start 5/9 2018 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Marianne Lykke Baasch, tl. 60 67 27 46 Kr. 1.050 – 24 lektioner – 12 gange

Torsdag kl. 9.30-11.20. Start 6/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Marianne Lykke Baasch, tl. 60 67 27 46 Kr. 1.050 – 24 lektioner – 12 gange

82037

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

15


SPROG

Find det sprogkursus, som passer til dine kompetencer og erfaringer en Kirsten Peders

Fransk begynder

lsen Stine Maria Nie

Italiensk A1/A2 Kan du noget italiensk og vil gerne genopfriske og/eller bygge videre, på det du har lært? Holdet har gået til undervisning i 3 sæsoner og har afsluttet lærebogen Passaparola 1. Efter en sæson hvor vi har læst en letlæsningsbog og repeteret grammatik, går vi i gang med Passaparola 2 i den nye sæson. Vi vil have fokus på samtale, så vi kan forbedre både talefærdighed og forståelse. Der vil desuden være små skriftlige opgaver og mundtlige oplæg. Passaparola 2 købes efter 1 undervisningsgang. Kopier udleveret i løbet af sæsonen betales direkte til underviseren.

82043 Torsdag kl. 17.00-18.50. Start 13/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Stine Maria Nielsen, tlf. 40 73 02 71 Kr. 1.880 – 40 lektioner – 20 gange

Italiensk B1/B2 Dette hold har været igennem lærebøgerne Passaparola 1 og Passaparola 2. Vi fortsætter med at læse forskellige tekster og artikler og repetere grammatikken. Vi vil have fokus på samtale, så vi kan forbedre både talefærdighed og forståelse. Der vil desuden være små skriftlige opgaver og mundtlige oplæg. Der vil være udgifter til køb af tekster, artikler og øvelsesbøger. Kopier udleveret i løbet af sæsonen betales direkte til underviseren.

Fransk på begynderniveau for deltagere, der enten er helt på bar bund i fransk eller har et sporadisk kendskab til sproget, og som gerne vil kunne udtrykke sig i enkle vendinger og anvende dagligdags udtryk. Kurset vil tilbyde en gennemgang af den nødvendige basisgrammatik, træning i korrekt udtale og øvelser med udgangspunkt i små overskuelige samtaler om hverdagslivets emner.

82040 Torsdag kl. 15.00-16.30. Start 4/10 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Kirsten Pedersen, tlf. 29 91 69 26 Kr. 960 – 20 lektioner – 10 gange

Fransk fortsætter Fransk med fokus på konversation for deltagere, som har gået nogle sæsoner til franskundervisning, og som kan anvende et brugbart ordforråd i samtaler i forbindelse med dagligdags situationer. Der arbejdes fortsat med den grundlæggende grammatik, hvor udgangspunktet er det behov for gennemgang og bearbejdning af grammatiske problemstillinger, der opstår i forbindelse med arbejdet med at udvikle evnen til at kommunikere på fransk. Der vil ikke blive anvendt nogen egentlig lærebog, men andet materiale af forskellig art i forhold til deltagernes ønsker. Materialet kan lægges ud på Internettet.

82041 Torsdag kl. 16.40-18.10. Start 4/10 2018 Uddannelsescentret, Ridebanevej 1, Helsinge Kirsten Pedersen, tlf. 29 91 69 26 Kr. 960 – 20 lektioner – 10 gange

82042 Torsdag kl. 15.00-16.50. Start 13/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Stine Maria Nielsen, tlf. 40 73 02 71 Kr. 1.880 – 40 lektioner – 20 gange

Tysk begynder At lære tysk er meget sjovt og virkelig nemt! Med enkle og enkle øvelser lærer vi de første få sætninger og gør rigtig enkle øvelser. Du vil se fremskridt meget hurtigt. Kommer du? Jeg ser frem til at møde dig! Tschuess!

16

Lizethe Alvarez Söderlind

Italiensk A1

Henrik Bjørslev Andersen

Salve amici miei! Parli l’italiano? Måske gør du ikke, men her på holdet vil du lære italiensk fra begyndelsen, så du kan begå dig i Italien. Med udgangspunkt i de situationer du typisk kommer ud for under besøg i Italien, vil du blive rustet til så småt at begynde at kommunikere på italiensk. At kunne bare lidt af sproget åbner mange døre, og kommer du først i gang med at bruge sproget aktivt, går det stærkt med at udvikle dine kundskaber. Vi kommer også ind på kultur og samfundsforhold i dette fascinerende land, der siden oldtiden har været toneangivende på mange områder. Kurset er nyetableret og for nybegyndere.

82055 Tirsdag kl. 19.00-20.50. Start 18/9 2018 Uddannelsescentret, Ridebanevej 1, Helsinge Henrik Bjørslev Andersen Kr. 1.720 – 40 lektioner – 20 gange

Spansk begyndere Her lærer du spansk helt fra bunden. Du vil lære de mest almindelige dagligdagsudtryk, så du kan klare dig i hverdags- og rejsesituationer. Du lærer at introducere dig selv, stille og besvare simple spørgsmål og grundlæggende grammatik. Vi arbejder med opbygning af ordforråd, udtale. Du lærer de mest almindelige vendinger på restauranten, i butikken, farverne, tallene, klokken og at skrive en e-mail. Du vil kunne læse lettere spanske tekster og forstå almindelige spanske udtryk. Vi taler også om kultur og samfund i de spansktalende lande. Vi bruger bøgerne: Tapas (grundbog + spansk grammatik) og jeg mailer jævnligt opgaver til jer. Musik, videoklip, artikler og lytte- og skriveøvelser indgår i undervisningen. Lizethe Alvarez, har spanske og latinamerikanske rødder. Undervisningen er tilrettelagt på en interaktiv, sjov og dynamisk måde og stemningen er positiv.

82054

82059

Onsdag kl. 16.00-17.40. Start 26/9 2018 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Anura Thamardt, tlf. 53 78 25 10 Kr. 1.320 – 30 lektioner – 15 gange

Onsdag kl. 17.00-18.40. Start 26/9 2018 Gilbjergskolen, Rostgårdsvej 5, Gilleleje Lizethe Alvarez Söderlind Kr. 1.720 – 40 lektioner – 20 gange

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

dt Anura Thamar

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


SPROG

Find det sprogkursus, som passer til dine kompetencer og erfaringer Heda Narvaéz

Spansk til rejsebrug For dig uden eller med et mindre kendskab til sproget. På disse hold er der fokus på at opbygge et ordforråd, så du kan bestille mad, spørge om vej og klare dig gennem de mest almindelige situationer på en rejse i et spansktalende land.

82056 Mandag kl. 11.00-12.50. Start 24/9 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Heda Narvaéz , tlf. 48 71 80 15 Kr. 1.720 – 40 lektioner – 20 gange

Spansk begynder Maria Cervera

Intensive lørdagskurser Små hold Spansk begynder 3 lørdage Dette hold er for dig som vil starte med det grundlæggende: Udtalen, den lettere grammatik og lære de basale sætninger: at præsentere sig, bestille mad/drikkelse på cafe/restaurant, betale, gøre sig forståelig på rejsen, spørge om vej. Vi spiser tapas sammen og lader frokostsituationen indgå i undervisningen. Påregn tid til at læse på materialet i den mellemliggende tid.

Dette hold er for dig, som vil starte med det grundlæggende: udtalen, den lettere grammatik og de basale sætninger: At præsentere sig, bestille mad/drikkelse på cafe/restauranten, betale, gøre sig forståelig på rejsen, spørge om vej... Vi spiser tapas sammen, som et led i læreprocessen omkring madsituationen. Alle deltager og er medskaber af et socialt fællesskab med trygge rammer. Vi bruger lærerbøgerne: Buena Idea 1, Libro de textos og Libro de trabajo.

82053 Onsdag kl. 17.00-18.45. Start 24/10 2018 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Maria Cervera, tlf. 29256452, www.spansk.nu Kr. 1.720 – 40 lektioner – 20 gange

Spansk lettere øvet 82049

Spansk for øvede På dette hold skal vi repetere alt det, du har lært tidligere. Vi har fokus på at udvide det aktive ordforråd og det at kunne udtrykke sig på spansk. Vi arbejder med bogen Mañana, som er tilegnet voksne. Fokus på kommunikation, stimulation og aktiv deltagelse. Læreren kan skaffe bogen, og prisen er ca. 170 kr.

82057 Tirsdag kl.17.00-18.50. Start 25/9 2018 Uddannelsescentret, Ridebanevej 1, Helsinge Heda Narvaéz , tlf. 48 71 80 15 Kr. 1.720 – 40 lektioner – 20 gange

Spansk litteraturhold/ konversation Her på holdet får du et effektivt ”sprogløft”. Dette er et kursus for dig, som har et grundlæggende kendskab til spansk, men mangler at praktisere det regelmæssigt. Vi kommer bl.a. til at arbejde med bogen: Requiem por un campesino español og andre temaer, som eleverne har interesse i.

Lørdag kl. 10.00-15.00. Start 29/9 2018 Datoer: 29/9, 6/10 og 27/10 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Maria Cervera, tlf. 29256452, www.spansk.nu Kr. 1.049 – 18 lektioner – 3 mødegange

Spansk lettere øvet 3 lørdage Dette hold er for lettere øvede, der har lært det basale, eventuelt på begynderholdet eller som ønsker at genopfriske sproget. Vi samler op og øver videre på det indlærte og fylder nyt på. Vi vil spise tapas sammen og lader frokostsituationen indgå i undervisningen. Påregn tid til at læse på lektierne i den mellemliggende tid.

82050 Lørdag kl. 10.00-15.00. Start 3/11 2018 Datoer: 3/11, 10/11 og 24/11 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Maria Cervera, tlf. 29256452, www.spansk.nu Kr. 1.049 – 18 lektioner – 3 mødegange

Er en fortsættelse af begynderholdet og for dig som allerede kan lidt i forvejen. Vi fortsætter med at læse og øve fra Buena Idea 1, Libro de textos og Libro de trabajo. Vi kan evt. dele os op i smågrupper, alt efter deltagernes færdigheder og ambitionsniveau og fremlægge grammatik, artikler fra aviser og ugeblade eller andet relevant spansk materiale. Vi fortsætter med at lade tapas indgå som en læreproces omkring madsituationer.

82051 Tirsdag kl. 17.00-18.45. Start 23/10 2018 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Maria Cervera, tlf. 29256452, www.spansk.nu Kr. 1.720 – 40 lektioner – 20 gange

Spansk konversation På dette hold satser vi på at tale mest muligt bl.a. ud fra en tekst, som holdet har vedtaget semesteret før. Vi læser bogen: Den Lille Prins af Antoine de Saint Exupery. Herudfra vil vi øve forskellige grammatiske emner. Vi kan også løbende arbejde med relevante artikler fra spanske aviser /magasiner. Dette vil kunne danne baggrund for referater og som diskussions oplæg. Vi har hver især lidt tapas/sødt med til pausen, hvor vi fortsætter med at kommunikere på spansk.

82058 Tirsdag kl. 19.00-20.50. Start 25/9 2018 Uddannelsescentret, Ridebanevej 1, Helsinge Heda Narvaéz , tlf. 48 71 80 15 Kr. 1.720 – 40 lektioner – 20 gange

82052 Torsdag kl. 17.30-19.15. Start 25/10 2018 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Maria Cervera, tlf. 29256452, www.spansk.nu Kr. 1.720 – 40 lektioner – 20 gange

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

17


BLOMSTERBINDING – PATCHWORK

Juleinspiration

Blomsterbinding

Henni Prühs

Vi lærer at binde buketter, kranse og dekorationer af efterårets blomster, bær og frugter, derefter fortsætter vi med advents- og juledekorationer. Der undervises hver 2. uge.

Julekursus Her skal laves adventskrans, lysdekoration, borddekoration, dørpynt og julebuket. Materialeliste bliver tilsendt inden start.

sen Ruth Christian

– i naturens tegn Gå på opdagelse i skoven, langs grøftekanten eller i din egen have. Det er nemlig her, du kan finde og indsamle masser af kogler, bark, frøkapsler og grønt til at lave julens naturlige dekorationer med. Vi skal lave adventskrans, lysdekoration, bord/dørpynt og meget mere jul. Materialeliste bliver tilsendt inden start.

25/11

82001 Onsdag kl. 19.00-21.45. Start 19/9 2018 Datoer: 19/9, 3/10, 31/10 14/11 og 28/11 Nordstjerneskolen, Boagervej 26, Helsinge Henni Prühs, mobil 50 78 54 36 Kr.650 – 15 lektioner – 5 gange

82002

82003

Søndag 25/11 2018 kl. 9.00-15.00 Nordstjerneskolen, Boagervej 26, Helsinge Henni Prühs, mobil 50 78 54 36 Kr. 380 – 7 lektioner – 1 gang

Søndag 25/11 kl. 10.00-16.25. Præstevejen 147, Mårum, 3230 Græsted Ruth Christiansen, tlf. 51 21 68 61 Kr. 380 – 7 lektioner – 1 gang

PATCHWORK & QUILTNING

Oplægning af stofprøver

Kreative weekender med patchwork og quiltning Mennesker over hele verden har altid fundet glæde i at arbejde med mønstre og farver, derfor kan inspiration til patchwork findes i både meget gamle kulturer og i den moderne billedverden. Kun fantasien sætter grænser. Er du glad for at sy i hånden eller på maskine og har du lyst til at arbejde med spændende stoffer, kan du på dette intensive, inspirerende og hyggelige kursus komme til at arbejde med traditionelle patchworkmønstre eller mønstre ud fra egen fantasi. Du kan skabe små eller store brugsting, udsmykning eller beklædning. Der arbejdes individuelt, men med kyndig vejledning fra start til det færdige resultat. Et usædvanligt hold med plads til både nybegyndere og erfarne. Et hold hvor deltagerne er med til at inspirere hinanden og hvor man får mulighed for at stifte bekendtskab med mange forskellige teknikker.

Mon symaskinen kan klare det?

Juletræstæppet er færdigt!

82004 Intro Lørdag 10/11 2018 + undervisning i 3 weekender 17/11-18/11 2018, 26/1-27/1 2019 og 23/2-24/2 2019 Alle dage kl. 10.30-16.00 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Designer Mana Torne, tlf. 48 30 00 95 Kr. 1.845 - 42 lektioner – 7 gange

18

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


BILLEDSKOLEN – PORTRÆTTEGNING WORKSHOPS

BILLEDSKOLEN Portrættegning for begyndere Har du altid ønsket at lære at tegne et portræt som Jawlensky eller Picasso? Intet lettere end det! Vi vil starte med enkle eksempler fra berømte kunstnere og så viser jeg dig, hvordan man gør det trin for trin selv. Det næste skridt vil være at tegne andre studerende, der også deltager i denne workshop... Jeg ser frem til at møde dig! Materialer, der kræves til værkstedet: Oliepastel, papir i forskellige størrelser og farver, blyanter, viskelæder, linial, trekant, et lille billede af dig selv.

82104

Oliemalingskursus

e Baasch Marianne Lykk

Weekend: 6/10 og 7/10 2018 – Kl. 10.00-16.00 begge dage Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Anura Thamardt, tlf. 53 78 25 10 Kr. 698 – 14 lektioner – 2 gange

Lær at få dine indre visioner ud på lærredet. Dette er en intuitiv maleteknik, som ikke kræver forudsætninger som f. eks at kunne tegne eller farvelære osv. Alle kan lære at male på denne måde. Det er sjovt og åbner for iboende evner. Materialer: Medbring lærred (ca. 60 x 60), pensler og oliefarver. Marianne Lykke har udstillet og undervist i denne teknik i 20 år i både Danmark, England og Australien. Ingen undervisning i december og januar.

I denne workshop går vi mere ind i detaljerne i portrætterne, det vil sige i proportioner, forskellige perspektiver, skygger. Igen tager jeg eksempler på berømte kunstnere på hånden og igen vil vi lave en lille præ- og postpræsentation for bedre at forstå vores fremskridt. Materiale der kræves til værkstedet: Oliepastel, papir i forskellige størrelser og farver, lærred, akrylmaling, blyanter og viskelæder.

82102

82105

Mandag kl. 16.00-19.30. Start 3/9 2018 Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Marianne Lykke, tlf. 60 67 27 46 Kr. 1.720 – 40 lektioner – 10 gange

Weekend: 17/11 og 18/11 2018 – Kl. 10.00-16.00 begge dage Gribskolen, Græsted Stationsvej 10, Græsted Anura Thamardt, tlf. 53 78 25 10 Kr. 698 – 14 lektioner – 2 gange

Portrættegning – fortsætter

dt Anura Thamar

Eksperimentel akrylmaleri På dette kursus lærer vi forskellige teknikker med akrylmaling. Akrylmaling virker hurtigt, så vi kan nemt arbejde lag for lag. Det er endda muligt at male akryl i en slags akvarel. Lad overraskelsen overraske... Medbring akrylmaling, forskellige børster, vandglas, klud, køkkenrulle og lærred i størrelse 30 x 40 cm og 50 x 60 cm. Jeg ser frem til at møde dig!

82103 Onsdag kl. 18.00-19.40. Start 26/9 2018 Gribskolen, Stationsvej 10, Græsted Anura Thamardt, tlf. 53 78 25 10 Kr. 1.495 – 30 lektioner – 15 gange

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

19


MUSIK

Henrik Bjørslev Andersen

Saxofon Blæseinstrumenter

Konservatorieuddannet musiklærer tilbyder undervisning i saxofon. I undervisningen kan vi arbejde med instrumentkendskab, nodelæsning, udtryk, fortolkning, klang, teknik, blæsning/flow plus hvad du ellers måtte ønske! Jeg har bred erfaring med såvel strukturerede forløb som decideret problemløsning. Såvel færdigkøbt som eget undervisningsmateriale, play-a-longs osv. Ring til Jacob Sørensen og aftal tidspunkt. Ring derefter til LOF for tilmelding tlf. 48 30 16 21 eller mail: gribskov@lof.dk

Forfølg drømmen om at lære at spille et instrument. Det er aldrig for sent! Eller vil du genopfriske dine tidligere færdigheder på et blæseinstrument. LOF tilbyder undervisning ved konservatorieuddannede lærere på saxofon, fløjte, klarinet, trombone, trompet og horn for voksne over 18 år. 1 undervisningslektion er 22,5 min. Ring til Jacob Sørensen og aftal tidspunkt. Ring derefter til LOF for tilmelding tlf. 48 30 16 21 eller mail: gribskov@lof.dk

82113

82112

Torsdag kl. 16.00-21.30. Start 6/9 2018 Gilbjergskolen, Rostgårdsvej 5, Gilleleje Jacob Sørensen, tlf. 51 55 72 94 Kr. 1.680 – 14 gange (ingen undervisning uge 42)

Tirsdag kl. 16.00-21.30. Start 4/9 2018 Gilbjergskolen, Rostgårdsvej 5, Gilleleje Jacob Sørensen, tlf. 51 55 72 94 Kr. 1.680 – 14 gange (ingen undervisning uge 42)

Tværfløjte eller Tin Whistle Lær at spille tværfløjte eller den nemmere og prismæssigt mere overkommelige tin whistle. Eller find fløjten frem igen og få opfrisket gammel lærdom. Tværfløjtens skønne klang passer ind i de fleste stilarter, tin whistlen er som skabt til bl.a. irsk folkemusik. Du vil kunne lære både folkemusik og klassisk, eller hvad du nu brænder for. Undervejs lærer du også rytmer, noder og blæseteknik. Undervisningen tilrettelægges ud fra dine ønsker i samråd med læreren. Undervisningen tilrettelægges på små hold med 5 deltagere eller individuelt 10 gange á 25 minutter. Ring til Henrik Bjørslev Andersen, tlf. 38 86 89 14 og aftal dag og tidspunkt. Ring derefter til LOF for tilmelding tlf. 48 30 16 21 eller mail: gribskov@lof.dk

82109 Torsdag kl. 19.00-21.00. Start 6/9 2018 Nordstjerneskolen, Boagervej 26, Helsinge Henrik Bjørslev Andersen, tlf. 38 86 89 14 Kr. 1.200 – 10 gange

Gilleleje Juniororkester I Gilleleje Juniororkester, Gilleleje Byorkesters ungdomsafdeling, har børn mulighed for at lære at spille på et blæseinstrument, såsom fløjte, klarinet, saxofon, trompet, althorn eller trækbasun ved konservatorieuddannede lærere. Orkesteret øver på Gilbjergskolen, Rostgårdsvej 5, tirsdage fra kl. 16 med individuel undervisning og sammenspil. Individuel mødetid aftales ved undervisningens start. Instrumenter kan lejes af Juniororkestret.

20

Gilleleje Byorkester Har du tidligere spillet eller spiller du et messing - eller træblæseinstrument, og har du kendskab til noder, så kom og spil med i harmoniorkesteret Gilleleje Byorkester, hvor der en god stemning og fælles glæde ved musikken og dens udfordringer. Orkesterleder er Jacob Sørensen, konservatorieuddannet på saxofon. Tirsdage kl. 19.00-21.30 Gilbjergskolen, Rostgårdsvej 5, 3250 Gilleleje

Yderligere oplysninger om orkesteret: www.gillelejebyorkester.dk eller Leder af Juniororkesteret Trine Schou-Jensen, tlf. 2960 7726 / trineschoujensen@hotmail.com

Yderligere oplysninger om orkesteret: www.gillelejebyorkester.dk eller Formand Pia Jarvad, tlf. 29 27 10 05 eller pia@jarvad.dk

Gilleleje Juniororkester holder Åbent Hus tirsdag 21. august 2018 kl. 18.00-19.00 for interesserede børn og forældre.

Gilleleje Byorkester holder Åbent Hus tirsdag 21. august 2018 kl. 19.00-21.30.

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


MUSIK – SANG – KOR Sangundervisning v/ operasanger Ove Mynderup Drømmer du om at gå til sangundervisning professionel sanglærer, uddannet på konversatoriet med mange år som underviser og operasanger på Det Kgl. Teater? Du kan forvente: • Højtuddannet sangundervisning • Soloundervisning med fokus på eleven • Videreudvikling af dit sangtalent • Effektiv sangteknik • Undervisningen kan tilpasses dit behov • I undervisningen kan indgå scenisk fremførelse • Node- og rytmeøvelser efter behov

Ring til Ove Mynderup tlf. 40 25 17 90 og aftal dag og tidspunkt. Ring derefter til LOF for tilmelding tlf. 48 30 16 21 eller mail: gribskov@lof.dk 1 undervisningslektion er 22,5 min. for den enkelte deltager.

82106 Sangundervisningen giver dig: • En bedre forståelse af din stemme • Forståelse for støtte og vejrtrækning • Udvikling af dine evner til at fortolke sange • Hjælp til at finde din personlige klang

Torsdag kl. 13.00-20.00. Start 6/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Operasanger Ove Mynderup, tlf. 40 25 17 90 Kr. 1.200 – 10 gange

Klassisk solosang

p Ove Mynderu

Vibeke Højlund

Vi træner stille og roligt vores stemmer op med små øvelser, gode fællessange og lette korsatser. Repertoiret er bredt, men omfatter bl.a. viser, film-evergreens, fædrelandssange og klassisk. Kom og syng med og mærk glæden ved at møde andre ligesindede i musikkens store fællesskabsfølelse.

Klassisk solosang inkl. træning i nodelæsning og elementær musikteori. Vibeke Højlund er sangpædagog og docent i klassisk sang ved musikkonservatoriet i Odense med mange års erfaring i undervisning på alle niveauer fra top-professionelle til begyndere. 1 undervisningslektion er 25 min. for den enkelte deltager. Ring til Vibeke Højlund, 21 26 81 64 for mere information og aftal dag og tidspunkt. Ring derefter til LOF for tilmelding tlf. 48 30 16 21 eller mail: gribskov@lof.dk

Undervisningen foregår Kristine Thorup på alle niveauer, alt fra begyndere til videregående niveau. Genren vil være alt fra klassisk til musicals/ filmmusik og populære stykker. Der undervises bl.a. i nodelære, becifring, spil fra bladet, klaverteknik og musikteori. (Børn fra 5-6 år og opefter).

82114

82111

82107 - Holdet er fuldtegnet

Torsdag kl. 16.00-17.50. Start 27/9 2018 Bakkebo, Østre Alle 30, Gilleleje Organist Arne Beck-Larsen, tlf. 36 75 20 15 Kr. 775 – 48 lektioner – 24 gange

Onsdag – tidspunkt aftales. Start 19/9 2018 Hejrevej 38, Ramløse Vibeke Højlund, tlf. 21 26 81 64 Kr. 1.200 – 10 gange

Tirsdag kl. 9.00-13.00, start 11/9 2018 Vesterbrogade 46, Gilleleje Kristine Thorup Kr. 1.320 – 11 gange

Gilbjergkoret – seniorkor

Klaver for alle

Nordsjællands Kammerkor Nordsjællands Kammerkor er et ca. 5 år gammelt velsyngende kor med fortrinsvis 4-st. klassiske korværker på repertoiret. Koret søger nye medlemmer i alle stemmegrupper. Korlederen Vibeke Højlund er uddannet sangpædagog og har arbejdet i mange år som docent i klassisk sang ved konservatoriet i Odense. Koristerne modtager professionel sangundervisning på højt niveau. Du skal ha’ en rimelig god stemme og synge rent, og du må meget gerne ha’ lidt kor-

erfaring, men det er ikke en betingelse. Vi har et dejligt og positivt miljø i koret samtidig med, at vi er seriøse og vil nå gode musikalske resultater. Vi giver således koncerter eller medvirker med musikindslag til events.

82117 Torsdag kl. 19.30-21.30. Start 16/8 2018 Helsinge: Sted oplyses senere Korleder Vibeke Højlund, tlf. 2126 8164 Kr. 475 – 17 gange

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

21


HUNDETRÆNING

Helsinge

Gilleleje Elin Bjartmarz

Inger Møller

Kurset er et lydigheds- og socialiseringskursus for alle hunderacer. Du er ansvarlig for både socialisering og opdragelse af din hund, så den ikke bliver til gene for andre og får et godt hundeliv. Instruktionerne på kurset bygger på den nyeste viden om hundens måde at lære og huske på, social adfærd og samarbejde med hunden i et empatisk og positiv læringsmiljø med godbidder. Børn må gerne træne med hunde ifølge med en voksen. Børn over 12 år må træne med hunden uden voksne. Det er dit ansvar som ejer, at din hund er vaccineret, meldt til Hunderegisteret og har hundetegn på inden den fylder 4 mdr. Du skal tegne en hundeansvarsforsikring, som dækker deltagelse i hundetræning. Din hund må ikke have spist de sidste fire timer før træningen, da en fyldt mave kan føre til mavevending (død) og en mæt hund kan ikke trænes. Du skal lufte din hund før træningen og langt fra træningsstedet. Hvis din hund er i løbetid, må den ikke deltage – men det må du gerne selv.

Det er vigtigt at gå til hvalpemotivation, da det betyder meget, at hvalpen kommer ud og møder andre venlige mennesker og hunde. Det er også i den første periode, at hvalpen er meget modtagelig for nye indtryk.

Se mere om træningen på www.ElinB.dk

8/10 På kurset lærer du – Socialt samvær – Fornuftig omgang med fremmede hunde og mennesker – Indkald og håndteringsøvelser, hvor hvalpen lærer at komme, at sidde, at stå og ligge roligt – Gå i line, hvor hvalpen motiveres til at følge ejer i løs line – Føreren får instruktion i aktiveringsøvelser m.m. – Søgeudvikling, hvor hvalpens interesse for at bruge næsen til at søge udvikles på en sjov og spændende måde. Alle hunde skal møde i snor til træningen. Vaccinationsattest og hundeansvarsforsikring skal forevises. Husk godbidder og ikke mindst plasticposer. For at undgå unødig uro på kurserne udelukkes tæver i løbetid fra træningen i 3 uger.

82044 - Hvalpe 2-8 mdr.

82046 - Hvalpemotion – hvalpe 2-5 mdr.

Tirsdag kl. 17.00-17.50. Start 21/8 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Elin Bjartmarz Kr. 816 – 12 lektioner – 8 mødegange i marken + 1 teoriaften 4/9 2018 uden hund

Lørdag kl. 10.00-10.50. Start 18/8 2018 Stenlandsgården, Østergade 107, Helsinge Inger Møller, tlf. 30 28 12 95, inger.pagter.moeller@gmail.com Kr. 952 – 14 gange

82047 - Videregående hvalpe fra 5 mdr. 82045 - Unghunde fra 9 mdr. Tirsdag kl. 18.00-18.50. Start 21/8 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Elin Bjartmarz Kr. 816 – 12 lektioner – 8 mødegange i marken + 1 teoriaften 4/9 2018 uden hund

Lørdag kl. 11.00-11.50. Start 18/8 2018 Stenlandsgården, Østergade 107, Helsinge Inger Møller, tlf. 30 28 12 95, inger.pagter.moeller@gmail.com Kr. 952 – 14 gange

82048 - Videregående voksne hunde Onsdag kl. 16.00-16.50. Start 22/8 2018 Stenlandsgården, Østergade 107, Helsinge Inger Møller, tlf. 30 28 12 95, inger.pagter.moeller@gmail.com Kr. 680 – 10 gange

22

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


FILM – FOTO – INSPIRATION

Kim Hansen

Grundkursus i digital foto

Digital foto trin 2 – Fortsættere

Bliv en bedre fotograf, og få styr på det moderne digitalkameras mange muligheder. Kurset giver en grundlæggende forståelse for teknikken, og hvordan den udnyttes til at skabe billeder, du med glæde viser frem. Der arbejdes med både kamerateknik og billedforståelse gennem praktiske øvelser, hjemmeopgaver og billedgennemgang. Niveau: Begyndere og let øvede. Medbring dit eget kamera (kompakt eller DSLR)

Du kender de grundlæggende funktioner på digitalkameraet og knapperne ligger naturligt i hånden. Dette kursus dykker dybere i menuerne og du lærer de forskellige indstillingers bedste brug og opsætning af kameraet til netop dit behov. På billedsiden kommer der øget fokus på fotografiets primære virkemidler, lys og komposition, som vil forstærke budskabet i dine foretrukne motiver. Niveau: Øvede. Medbring dit eget kamera (Kompakt eller DSLR), dog skal kameraet kunne åbne for manuel indstilling og menu kontrol.

82023

82024

Torsdag kl. 18.00-20.40. Start 20/9 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Kim Hansen, tlf. 30 38 58 40 Kr. 990 – 24 lektioner – 8 gange

Torsdag kl. 18.00-20.40. Start 8/11 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Kim Hansen, tlf. 30 38 58 40 Kr. 990 – 24 lektioner – 8 gange

Kursus i film (analogt) fotografi og mørkekammerarbejde

Kursus i kunstnerisk inspiration, passion og fastholdelse

Har du allerede viden om film/analogt fotografi, men savner sparring og et mørkekammer, eller er du helt ny og gerne vil snuse til det analoge fotografiske univers, er dette kursus måske noget for dig. Vi arbejder i mit værksted, hvor der er mørkekammer til rådighed. Vi taler om film/analogt fotografi, laver praktiske opgaver og afprøver teknikker i mørkekammeret. Har du allerede et film/analogt kamera liggende, kan du tage det med, ellers er der mulighed for at låne udstyr af mig. Lær de oprindelige fotografiske teknikker at kende fra før verden blev digital. Materialepris: 50 kr./film, 20 kr./fremkaldelse. Efter forbrug ved inkjet print. Der afregnes direkte til underviser. Deltagere: 6 personer.

Dette kursus henvender sig til den udøvende kunstner (maleri og foto), som savner sparring og inspiration. Dette er ikke et begynder eller teknikkursus, men i højere grad et fokus på at videreudvikle dine teknikker samt at finde eller genfinde din kunstneriske passion. Gennem dette kursus lærer du dermed at arbejde mere konkret og målrettet med din egen kunstneriske form og retning. Kursusformen er en blanding af individuel coaching, inspiration og feedback gennem samtaler i gruppen samt konkret arbejde med din egen kunst i mit atelier eller mørkekammer. Kom med et åbent sind og vær klar på at udvikle dig samt indgå i samtaler om din og andres kunst. Materialepris: Lærred, maling (akryl), film, fotopapir (inkjet og mørkekammer papir) m.v. kan købes af underviser efter prisliste. Deltagere: 8 personer.

82007

82008

Tirsdag kl. 19.00-21.45. Start 25/9 2018 Tisvilde, Lundebjergvej 59, Tisvildeleje Ole Jauch – www.jauch.dk Kr. 1.180 – 24 lektioner – 8 gange

Torsdag kl. 19.00-21.45. Start 27/9 2018 Tisvilde, Lundebjergvej 59, Tisvildeleje Ole Jauch – www.creative-life.dk, www.jauch.dk Kr. 990 – 24 lektioner – 8 gange

Ole Jauch

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

23


IT – SLÆGTSFORSKNING – LIVSHISTORIE Begynder IT / Digital borger – Små hold

Foto- og billedbehandling, grundlæggende

Dette it-kursus henvender sig primært til nybegyndere - eller til dig, der ønsker at få genopfrisket din viden. Vi gennemgår de mest nødvendige dele af styresystemet Windows 10. Tillige arbejder vi med internettet, hvor vi blandt andet opretter en Google e-mail-adresse. Tillige får du mulighed for at arbejde med Borger.dk, Netbank og Skat mm. Har du ikke i forvejen et nøglekort, der er nødvendigt for at logge på disse tjenester, skal du på første kursusdag medbringe dit kørekort eller pas. Vi afholder kurset i et roligt tempo, hvor alle kan være med.

Lær at efterbehandle dine digitale billeder. Lær også, hvordan du opretter en Cewe Fotobog.

82118

82123

Mandag kl. 12.30-15.15. Start 10/9 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 18 lektioner – 6 gange Kr. 876 /*Folkepensionist i Gribskov kommune kr. 438

Mandag kl. 15.30-18.15. Start 29/10 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 Kr. 875 – 18 lektioner – 6 gange

82119 Mandag kl. 15.30-18.15. Start 10/9 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 Kr. 875 – 18 lektioner – 6 gange

82121 Torsdag kl. 9.00-11.45. Start 13/9 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 18 lektioner – 6 gange Kr. 876 /*Folkepensionist i Gribskov kommune kr. 438

82122 Mandag kl. 12.30-15.15. Start 29/10 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 18 lektioner – 6 gange Kr. 876 /*Folkepensionist i Gribskov kommune kr. 438

Slægtsforskning, grundlæggende kursus Birthe Nygaard

Find din slægt ved opslag i de digitale kirkebøger, folketællinger og lægdsruller.

82120 Mandag kl. 18.30-21.15. Start 10/9 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 Kr. 875 – 18 lektioner – 6 gange

82125 Torsdag kl. 9.00-11.45. Start 1/11 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 18 lektioner – 6 gange Kr. 876 /*Folkepensionist i Gribskov kommune kr. 438

82124 Mandag kl. 18.30-21.15. Start 29/10 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Birthe Nygaard, tlf. 33 74 52 12 Kr. 875 – 18 lektioner – 6 gange

Læs mere om kurserne på hjemmesiden lof.dk/gribskov Fotocollage og livshistorie Det at arbejde med sin egen livshistorie kan give nye perspektiver og åbne op for nye veje i livet. De gamle fotoalbums rummer fortællinger, de nyere fotografier mindeværdige øjeblikke. Her på kurset vil vi arbejde med både fortid, nutid, og gerne fremtid, gennem fotografiet. Bruge bl.a. fotokopier af vigtige fotografier fra vores liv og skabe kreative fotocollager suppleret af fortællinger. Der vil være både introduktion til hvordan fotografiet kan indgå, som et kreativt værktøj i billedkunstnerisk arbejde og skriveøvelser, der kan bidrage til beskrivelser med ordenes fantastiske kraft. Der vil være mulighed for at tage nye fotografier på kurset med enkle fotografiske øvelser. Du behøver intet forkundskab til fotografiet eller skrivning, alle kan være med. Tag fotografier med, der beskriver dit livs rejse samt din telefon eller dit kamera. Henriette Lykke er Bachelor of Performing Arts i fotografi fra FAMU akademiet i Prag og har arbejdet med fotografiet i over 20 år med udstillinger i ind- og udland. Underviser i fotografi i København på Fountain House.

24

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

82128 Mandag kl. 19.00-21.00. Start 24/9 2018 Esbønderupvej 79B, 3230 Græsted Fotokunstner Henriette Lykke Kr. 1.060 – 16 lektioner – 8 gange

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

24/9


IT – iPAD – iPHONE iPad/iPhone – Begyndere Dette kursus er for kursister, der netop har anskaffet en iPad/iPhone eller kursister, som har begrænset kendskab til brugen af iPad/ iPhone. På kurserne bliver emnerne gennemgået fra bunden, blandt andet: • Hvordan bruger jeg min iPad/iPhone? • Hvordan indstiller jeg min iPad/iPhone, herunder iCloud?? • Hvad er iCloud? • Hvordan søger jeg på Internettet? • Hvordan bruger jeg Kontakter, Mail, Beskeder, Kalender, Noter. • Hvilke apps har jeg brug for? • Sikkerhed og backup • NemID og Borger.dk Da du medbringer din egen iPad/iPhone, kan du få svar på spørgsmål og hjælp til at løse eventuelle problemer. Der skal påregnes tid til hjemmeopgaver. Det er en forudsætning, at du selv medbringer: • En iPad/iPhone, der er opdateret til minimum IOS 11 • AppleID og kodeord dertil • Adgangskode til din mail

Sociale medier for seniorer på iPad/iPhone

iPad/iPhone – Øvede Dette kursus er kurset for kursister med et rimeligt kendskab til iPad/iPhone. Mange emner fra begynderkurset gennemgås som en slags repetition. Derudover vil der blive undervist i iBooks, Foto, Video, Facetime, Siri, Navigation samt forskellige tips og tricks med mere. Da du medbringer din egen iPad/iPhone, kan du få svar på spørgsmål og hjælp til at løse eventuelle problemer. Der skal påregnes tid til hjemmeopgaver. Det er en forudsætning, at du selv medbringer: • En iPad/iPhone, der er opdateret til minimum IOS 11 • AppleID og kodeord dertil • Adgangskode til din mail

82009

82013

Tirsdag kl. 09.00-10.40. Start 18/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Per Vindis, tlf. 22 13 14 00 Kr. 848 – *kr. 424 – 12 lektioner – 6 gange *Folkepensionist i Gribskov kommune

Onsdag kl. 09.00-10.40. Start 19/9 2018 Kulturhuset, 1. sal, Skolegade 43, Helsinge Per Vindis, tlf. 22 13 14 00 Kr. 720 – 12 lektioner – 6 gange

Er du nysgerrig på hvordan de forskellige sociale medier fungerer? Har du hørt om facebook, instagram, snapchat og youtube, men har du brug for råd og vejledning i hvordan du kommer i gang, er dette kursus noget for dig. Kurset omhandler, hvordan får man adgang til de sociale medier, hvad bør man dele, hvad kan andre se og hvordan sikrer man sig imod misbrug af ens materiale. Der er ingen dumme spørgsmål og du vil få en kyndig vejledning i, hvordan du også kommer med på de sociale medier.

82011 Tirsdag kl. 10.50-12.30. Start 18/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Per Vindis, tlf. 22 13 14 00 Kr. 848 – 12 lektioner – 6 gange

82012 Onsdag kl. 10.50-12.30. Start 19/9 2018 Kulturhuset, 1. sal, Skolegade 43, Helsinge Per Vindis, tlf. 22 13 14 00 Kr. 720 – 12 lektioner – 6 gange

82014 82010 Onsdag kl. 09.00-10.40. Start 7/11 2018 Kulturhuset, 1. sal, Skolegade 43, Helsinge Per Vindis, tlf. 22 13 14 00 Kr. 720 – *kr. 360 – 12 lektioner – 6 gange *Folkepensionist i Gribskov kommune

Tirsdag kl. 9.00-10.40. Start 6/11 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Per Vindis, tlf. 22 13 14 00 Kr. 848 – 12 lektioner – 6 gange

82016 Onsdag kl. 10.50-12.30. Start 7/11 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Per Vindis, tlf. 22 13 14 00 Kr. 720 – 12 lektioner – 6 gange

Lav din egen film på iPad/iPhone Per Vindis

Underviseren Per Vindis har en solid baggrund fra it-verdenen. Han lægger vægt på, at holdene er små, så der er tid til hjælp til den enkelte kursist. LOF's kurser i iPad/iPhone er tilrettelagt for alle, der vil i gang med eller genopfriske, hvordan en iPad/iPhone kan bruges i dagligdagen.

Dette kursus for kursister, der har en iPad/ iPhone, og som ønsker at blive bedre til at fotografere, optage video og til slut lave en film. Der undervises i: • Optageteknikker • Redigering af fotos i Foto-appen • Redigering i SnapSeed • Introduktion til Google Foto • Redigering i Google Foto • Forskel på iCloud og Google Drev • Redigering samt fremstilling af egen film ved hjælp af programmet iMovie

• Deling af den færdige film på de sociale medier Der skal påregnes tid til hjemmeopgaver. Det er en forudsætning, at du selv medbringer: • En iPad/iPhone, der er opdateret til minimum IOS 11 • AppleID og kodeord dertil • iMovie skal være installeret

82015 Tirsdag kl. 10.50-12.30. Start 6/11 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Per Vindis, tlf. 22 13 14 00 Kr. 848 – 12 lektioner – 6 gange

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

25


FYSIONORD//PILATESNORD

MOTION v/ Christel Press og Rikke Bjerregaard Vesterbrogade 42B, Gilleleje www.fysionord.dk Telefon: 70 500 777 mail: info@fysionord.dk Hos FysioNord//PilatesNord er der mulighed for træning i vores Pilates maskiner eller generel træning med forskellige redskaber. Træningen varetages af kvalificerede fysioterapeuter, med mange års træningserfaring. Der trænes på små hold med max 6 deltagere, der er fokus på den enkelte og der tages hensyn til eventuelle skader. Træn hele kroppen i vores pilatesmaskiner uanset niveau eller udfordring. Reformeren benyttes til alt fra genoptræning til sportsspecifik træning og den kan noget, som intet andet redskab kan. For at optimere træningen og have endnu flere muligheder har vi også Tower på vores maskiner.

26

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov


HOLDENE

FYSIONORD//PILATESNORD Mandag 08.00-09.00 09.00-10.00 12.00-13.00 17.15-18.15 18.15-19.15 19.15-20.15

Start 20/8 – 17 gange Pilates basis Pilates avanceret Efterfødselreformer Pilates medium Pilates medium Puls og styrke

Underviser Katrine Thejll-Møller Larsen Christel Press Christel Press Katrine Thejll-Møller Larsen Katrine Thejll-Møller Larsen Katrine Thejll-Møller Larsen

Pris 1.615 1.615 1.615 1.615 1.615 1.615

Hold 82065 82066 82067 82069 82070 82071

Tirsdag 09.00-10.00

Start 21/8 – 17 gange Pilates basis

Underviser Christel Press

Pris 1.615

Hold 82072

Tirsdag 10.00-11.00 11.00-12.00

Start 4/9 – 15 gange Slidgigts hold Pilates basis

Underviser Rikke Bjerregaard Rikke Bjerregaard

Pris 1.425 1.425

Hold 82073 82074

Onsdag 09.00-10.00 15.00-16.00 17.00-18.00 18.00-19.00

Start 22/8 – 17 gange Pilates avanceret Pilates bækkenbund Pilates medium Pilates avanceret

Underviser Christel Press Christel Press Christel Press Christel Press

Pris 1.615 1.615 1.615 1.615

Hold 82075 82076 82077 82078

Torsdag 09.00-10.00 10.00-11.00 16.00-17.00

Start 23/8 – 17 gange Pilates medium Slidgigts hold Pilates medium

Underviser Katrine Thejll-Møller Larsen Katrine Thejll-Møller Larsen Katrine Thejll-Møller Larsen

Pris 1.615 1.615 1.615

Hold 82079 82080 82081

Torsdag 19.00-20.00

Start 6/9 – 15 gange Puls og styrke

Underviser Rikke Bjerregaard

Pris 1.425

Hold 82082

Fredag 09.00-10.00

Start 24/8 – 17 gange Pilates basis

Underviser Christel Press

Pris 1.615

Hold 82083

Fredag 10.00-11.00 11.00-12.00

Start 7/9 – 15 gange Pilates medium Slidgigt

Underviser Rikke Bjerregaard Rikke Bjerregaard

Pris 1.425 1.425

Hold 82084 82085

Alle tilmeldinger skal sendes pr. mail til info@fysionord.dk – OBS: Betaling til FysioNord første mødegang. Tilmelding er kun gyldig til pågældende hold. Afbud kan ikke ombyttes til andet hold.

Beskrivelser Der er fokus på styrke, stabilitet, flexibilitet, balance og koordination på alle holdene. Basis – For alle, begynderen eller den der kan lide de mere rolige øvelser, eller gerne vil fordybe sig mere i teknikken. Medium – Mellemniveau. Avanceret – Her blandes alle niveauerne og tilføjes særligt svære og krævende øvelser. Puls og styrke – Her benyttes pilates reformer maskinerne til at få mere puls og styrketræning end i det klassiske pilates. Efterfødselspilates – Kom i form efter fødslen, sammen med andre mødre. Dit barn kan

hygge sig med de andre små, eller sove lige udenfor døren, På denne time er moderen i fokus. Bækkenbund – På dette hold fokuseres der på at genoptræne en svag bækkenbundsmuskulatur. Træningsniveauet varierer mellem basis og medium. Slidgigt – Er en kronisk gigtsygdom – dvs. der findes ingen behandling der kan fjerne sygdommen. Men du kan selv gøre meget med rigtig vejledning fra din fysioterapeut, så symptomerne mindskes. For de fleste med let til moderat slidgigt er effekten af træning og information ligeså god som effekten af smertestillende midler, og du slipper for bivirkninger (kilde:www.gigtforeningen.dk)

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

27


BEVÆGELSE

BEVÆGELSE Iyengar Yoga Qi Gong

Britta Koch

Qi Gong er en 5000 år gammel gymnastikform. Milde øvelser der er afslappende, og på samme tid energigivende. Hver bevægelse har til formål at aktivere og rense kroppens brønde og akupunktur-punkter på meridianerne. Meridianerne som er et fintmasket net fordelt over hele menneskekroppen. Medicinsk Qi Gong er givet videre fra generation til generation. Qi står for energi, Gong for bevægelse. I Kina udføres øvelserne i parker og hospitaler, som daglig Qi. Skab sundhed til din krop gennem åndedræt, bevægelse og bevisthed, lær at meditere og være i nuet, en bedre koncentration og vital energi. Langsomme flydende bevægelser, og korrekt vejrtrækning afslapper og skaber indre organ harmoni. Qi Gong skaber et sundt fundament for kroppen.

Yoga

Hold 82099 - Iyengar yoga er for alle. Du bliver stærk og smidig og du forbedrer din vejrtrækning. Gennem præcision og omhyggelighed skabes fysisk stabilitet i stillingerne og du vil opleve, at fysisk og mental stabilitet hænger nøje sammen.

Onsdag kl. 10.00-11.50. Start 24/10 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Instruktør Britta Koch. Qigong@outlook.dk Kr. 1.655 – 40 lektioner – 20 gange

Ryg, nakke, skuldre - Medical/Restorative YOGA – Hensyntagende For dig, der ønsker en aktiv yogapraksis i en mere rolig og afstressende atmosfære, fordi du har fysiske skavanker, ryg, nakke og skulderproblemer, piskesmæld eller lignende. Lær Genopbyggende Yoga (Medical/ Restorative yoga). Er god mod stress, søvnproblemer, manglende energi, åndedrætsproblemer og generelt for at styrke din yogapraksis. Der korrigeres undervejs, træner åndedrættet med åndedrætsøvelser og vi slutter hver praksis med en lang afspænding, så du føler dig nulstillet og med din egen indre ro og harmoni. Der er max. 8 kursister på holdet, da jeg vil lægge vægt på at kunne guide dig og give en personlig vejledning i din egen praksis. Vi gennemarbejder hele kroppen, men har specielt fokus på at styrke, strække og smidiggøre ryg, nakke og skuldre samt åndedrættet - eller hvor du har dit problemområde. Der er tid og ro til at tage individuelle hensyn. Øvelserne er blide og udføres i et langsomt tempo, hvorved krop og sind får mulighed for at løse op for spændinger. Jeg starter undervisningen med almindelige yogaøvelser som opvarmning og derefter Genopbyggende Yoga øvelser i liggende, siddende eller stående stillinger. Der anvendes forskellige hjælpemidler; Bolster, klodser, ringe, bånd, stole, væggen og tæpper.

82029

82086

82089 - Hensyntagende

Onsdag kl. 12.00-13.50. Start 24/10 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Instruktør Britta Koch. Qigong@outlook.dk Kr. 1.655 – 40 lektioner – 20 gange

Torsdag kl. 16.00-17.30. Start 6 /9 2018 Gribskolen, Tingbakken 10, Esbønderup Susanne Thorup, tlf. 27 28 02 91 Kr. 1.265 – 30 lektioner – 15 gange

Onsdag 09.30-11.00. Start 5/9 2018 Gribskovhallen, Larsensvej, Græsted Elsebeth Erichsen Kr. 1.895 – 50 lektioner – 25 gange

82026 Mandag kl. 15.00-16.50. Start 22/10 2018 Gilleleje Sejlklub, Havnevej 23, Gilleleje Instruktør Britta Koch. Qigong@outlook.dk Kr. 1.655 – 40 lektioner – 20 gange

82027 Mandag kl. 17.00-18.50. Start 22/10 2018 Gilleleje Sejlklub, Havnevej 23, Gilleleje Instruktør Britta Koch. Qigong@outlook.dk Kr. 1.655 – 40 lektioner – 20 gange

82028

28

up Susanne Thor

Anna Jonsson

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

82099 Fredag kl. 08.45-10.15. Start 7/9 2018 Det Gamle Posthus, Stationsvej, Gilleleje Anna Jonsson, tlf. 42 50 69 71 Kr. 1.025 – 24 lektioner – 14 gange

Dansk Yoga

en Elsebeth Erichs

Ved hjælp af yogaøvelserne, vil du opnå større velvære såvel fysisk som psykisk. Du vil mærke den afstressende virkning på muskler og led, organer og kirtler. Vi arbejder med åndedrætstræning samt smidiggørende og styrkende øvelser for hele kroppen. Når kroppen er åben og blød og sindet roligt, bliver du vejledt til fuldstændig afslapning under dybdeafspændingen. Der suppleres af og til med små oplæg omkring sindet og bevidstheden.

82087 Tirsdag 18.00-19.30. Start 4/9 2018 Søborg Forsamlingshus, Bygaden 7 Elsebeth Erichsen Kr. 1.895 – 50 lektioner – 25 gange

82088 Torsdag 10.00-11.30. Start 6/9 2018 Gilleleje Boldklub Elsebeth Erichsen Kr. 2.160 – 60 lektioner – 30 gange


BEVÆGELSE

n Pipaluk Hanse

Workshops foregår i Dansesalen på Urdybgård, Esbønderupvej 79 B, og når vejret tillader, udendørs. Medbring praktisk træningstøj til inde og ude samt lidt mad til fælles frokost. Pipaluk Hansen er koreograf og danser, uddannet indenfor dans og teater i Frankrig og USA. www.pipaluk.net

Dans med naturen, bevægelse og meditation

WORK SHOPS Release Technique, bevægelse og meditation Med udgangspunkt i åndedræt og opmærksomhed i kroppen, arbejder vi med at udforske bevægelse, tilstedeværelse, dans og improvisation, en leg med tyngdekraften og relation til omgivelserne.

Vi arbejder både i naturen, Gribskov og i dansesalen på Urdybgård, fordyber os i stilhed og meditativ forbindelse til åndedræt og krop, og naturens puls. Dans og bevægelse er både et kreativt redskab, og redskab til fordybelse.

Hold 82129

82131

Hold 82130

Søndag 9/9 2018 kl. 10.00-16.00 Urdybgård, Esbønderupvej 79 B, Græsted Pipaluk Hansen, tlf. 40 82 30 33 Kr. 395

Søndag 14/10 2018 kl. 10.00-16.00 Urdybgård, Esbønderupvej 79 B, Græsted Pipaluk Hansen, tlf. 40 82 30 33 Kr. 395

Søndag 30/9 2018 kl. 10.00-16.00 Urdybgård, Esbønderupvej 79 B, Græsted Pipaluk Hansen, tlf. 40 82 30 33 Kr. 395

Yoga INmotion©

Sørensen Mia Sylvester

For begyndere og øvede YogaINmotion er et fysisk-psykisk træningssystem, der forebygger stress og sygdom, styrker svage rygge og strækker spændte muskler, stimulerer og styrker din vitalenergi og immunforsvar, træner din koncentration, træner balancesansen, afspænder i stedet for at anspænde, samler tanke og krop samt skaber stilhed, ro og velvære. Ved at træne yoga vil du, både som begynder og øvet, opnå større velvære såvel fysisk som psykisk. Du vil få et indgående kendskab til yogaen og dens gavnlige, afstressende virkning på muskler og led, organer og kirtler. På holdet arbejder vi i en afslappet atmosfære med dynamisk åndedrætstræning samt smidiggørende og styrkende øvelser for hele kroppen. Når kroppen er åben og blød og sindet roligt, bliver du vejledt til fuldstændig afslapning under dybdeafspændingen. Ydermere suppleres den fysisk-psykiske træning af og til med små gode tips omkring din "helhed" - kroppen, sindet og bevidstheden.

82100

Vinyasa yoga

Bente Steen

Tirsdag kl. 18.00-19.30 Start 18/9 2018 Gribskolen,Tingbakken10, Esbønderup Mia Sylvester Sørensen Kr. 1.025 – 24 lektioner – 12 gange

Blid hensyntagende yoga

På dette hold vil du opleve dynamisk sammensatte yogaøvelser, hvor du bevæger dig fra stilling til stilling med fokus på samspillet mellem åndedræt og bevægelse. Du vil opleve mere statiske øvelser, hvor du udvikler opmærksomhed på kroppens fundament og stabilitet. Og du vil opleve længerevarende stræk, der skaber plads i krop og sind og modvirker eventuelle gener fra arbejdsstillinger. Tilsammen en oplevelse af glæden ved at være fuldt tilstede i det, du gør. Der vil af og til indgå mindfulness-øvelser, hvor vi træner evnen at have den fulde opmærksomhed på det, der er lige nu og her, så du vil kunne opleve en større ro og balance i din hverdag. Klassen starter med en intuning og sluttes med en afspænding.

Har du gigtsmerter eller andre udfordringer så er yoga en god træningsmulighed, Niveauet sættes efter den enkeltes formåen. Små hold med tid til dig.

Vi arbejder langsomt og indadvendt, med pauser og åndedrætsøvelser samt styrkende og udspændende stillinger. Det vil føles udfordrende, og du vil kunne mærke forandringen i dig selv.

Dyrker du en aktiv sportsgren som løb, Spinning eller crossfit er yin yoga et rigtig godt supplement. Du arbejder med at åbne og udspænde dit bindevæv, sener og led. Du skal holde dig i ro i 3-5 minutter som kan være grænseoverskridende, men skønt.

82101

82097

82098

Tirsdag kl. 17.00-18.30 Start 4/9 2018 Nordstjerneskolen, Boagervej 26, Helsinge Bente Steen Kr. 1.195 – 28 lektioner – 14 gange

Mandag kl. 15.00-16.30. Start 3/9 2018 Det Gamle.Posthus, Stationsvej, Gilleleje Rona Kjær, tlf. 81 71 08 71 Kr. 1.195 – 28 lektioner – 14 gange

Tirsdag kl. 18.30-20.00. Start 4/9 2018 Det Gamle.Posthus, Stationsvej, Gilleleje Rona Kjær, tlf. 81 71 08 71 Kr. 1.195 – 28 lektioner – 14 gange

82096 Mandag kl. 13.00-14.30. Start 3/9 2018 Det Gamle.Posthus, Stationsvej, Gilleleje Rona Kjær, tlf. 81 71 08 71 Kr. 1.195 – 28 lektioner – 14 gange

Yoga mod stress

Rona Kjær

Yin som supplement til din sport

Tilmelding på lof.dk/gribskov

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

29


BEVÆGELSE – GENERELLE BETINGELSER Yoga 60+

Yoga ryghold, hensyntagende

Blid yoga – Hensyntagende

Bliv fri for spændinger, forøg din bevægelighed og tilfør din krop ny energi gennem klassiske yoga-øvelser i et roligt tempo. De fleste øvelser foregår i små bevægelses-sekvenser. Yoga renser, styrker og smidiggør kroppen og skaber ro i sindet. Alle sessioner afsluttes med dybdeafspænding, Yoga Nidra. Ingen undervisning i uge 42 og 43.

Specialhold med max. 6 deltagere og plads til individuelle hensyn. Særligt tilrettelagte yogaøvelser, der skaber eller genopretter styrke, smidighed og bevægelighed i og omkring rygsøjlen. Hver session afsluttes med længerevarende dybdeafspænding. Ingen undervisning i uge 42 og 43.

Yogaøvelser, der styrker, åbner og smidiggør i et meget roligt tempo. For dig der gerne vil opleve yogaens gavnlige virkning selv om du har skavanker eller nedsat bevægelighed. Velegnet til afstresning. Afsluttes med længerevarende dybdeafspænding, Yoga Nidra. Ingen undervisning i uge 42 og 43.

82030

82091

Tirsdag kl. 10.00-11.30. Start 4/9 2018 Det Gl. Posthus, Stationsvej, Gilleleje Marie Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00 Kr. 1.195 – 28 lektioner – 14 gange

Torsdag kl. 9.30-11.00. Start 13/9 2018 Fysiocenter Helsinge, Vestergade 7F Marie Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00 Kr. 1.515 – 28 lektioner – 14 gange

82031 Tirsdag kl. 11.30-13.00. Start 4/9 2018 Det Gl. Posthus, Stationsvej, Gilleleje Marie Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00 Kr. 1.195 – 28 lektioner – 14 gange

82090

Yoga - Slow flow*

Yoga-Energi*

Blide dynamiske bevægelser i et roligt tempo. Der er fokus på at holde rygsøjlen smidig, styrke korsetmuskler og blødgør bindevævet omkring især bækken, hofter og lænd. De fleste øvelser laves i et bevægelses-flow. Hver session afsluttes med dybdeafspænding.

Dynamisk vinyasa-yoga. Oplev kroppens eget energi-flow gennem forening af bevægelse og åndedræt. For dig der gerne vil have pulsen op, men ønsker at bevare fokus på sammenhæng og balance mellem krop og sind. Afsluttes med dybdeafspænding.

82092

82094

Mandag kl. 16.00-17.30. Start 3/9 2018 Fysiocenter Helsinge, Vestergade 7F Marie Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00 Kr. 1.515 – 28 lektioner – 14 gange

Mandag kl. 17.30-19.00. Start 3/9 2018 Fysiocenter Helsinge, Vestergade 7F Marie Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00 Kr. 1.515 - 28 lektioner – 14 gange

82093

82095

Onsdag kl. 18.30-20.00. Start 5/9 2018 Fysiocenter Helsinge, Vestergade 7F Marie Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00 Kr. 1.515 – 28 lektioner – 14 gange

Onsdag kl. 17.00-18.30. Start 5/9 2018 Fysiocenter Helsinge, Vestergade 7F Marie Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00 Kr. 1.515 – 28 lektioner – 14 gange

Generelle betingelser

Du kan kontakte underviseren, hvis du ønsker at få oplysning om beløbsstørrelse og undervisningsmateriale.

Tirsdag kl. 13.30-13.00. Start 4/9 2018 Blistrup Gl. skole, Helsingevej 64 Marie Louise Qvist, tlf. 22 17 90 00 Kr. 1.195 – 28 lektioner – 14 gange

vist Marie Louise Q

*Yoga Flexhold

Betalingsbetingelser Betaling skal finde sted inden start. Der kan indgås aftale om ratebetaling ved tilmelding – ring venligst. Ved ratebetaling hæfter man for den fulde pris. Framelding Framelding af kurser kan ikke ske senere end 14 dage før kursusstart. Ved tilbagebetaling fratrækkes kr. 100 i administrationsgebyr. Tilbagebetaling er ikke mulig for ture og oplevelser eller arrangementer med 3 mødegange eller mindre. Du har mulighed for at flytte fra et hold til et andet inden for samme faggruppe og samme sæson. Hvis et hold ikke oprettes, betales det fulde kursusgebyr tilbage. Ser du dig nødsaget til at stoppe i en undervisningsperiode, kan vi ikke refundere indbetalingen uanset årsag, idet tilmeldingen er bindende. Kursusmaterialer Udgifter og kursusmateriale i forbindelse med undervisning/foredrag, afholdes af kursisten. Materialer købt af underviser afregnes direkte med underviseren.

30

LOF Gribskov

Mere info på lof.dk/gribskov

Oplysningspligt Aftenskolen modtager kommunalt tilskud, og det er et krav fra kommunen, at deltagerne foruden navn og adresse også oplyser fødselsdato. Deltager man i undervisning uden for hjemkommunen, skal man oplyse hele sit CPR-nr. (ved foredrag skal CPR-nr. dog ikke oplyses). Undervisning på små hold Hold oprettes for deltagere, der af hensyn til det faglige udbytte, har behov for at blive undervist på små hold. Alle deltagere skal underskrive deres berettigelse til at deltage på hensyntagende hold. Er du besværet af en ryglidelse, gigt eller lignende – eller er du bevægelseshæmmet er du velkommen på små hold med individuel undervisning. Forbehold LOF tager forbehold for fejl og mangler i programmet, lærerskift, kommunale lokalers standard og udstyr samt ændring af undervisningssted og forløb.

Følg os på facebook.com/LOFgribskov

På flexhold er du tilmeldt et stamhold, men har mulighed for at deltage på et andet hold efter aftale med underviseren, hvis du enkelte gange skulle være forhindret.

Personoplysninger Behandling af personoplysninger er underlagt Persondataloven. LOF Gribskov opbevarer dine afgivne transaktionsoplysninger i 5 år, til udløb af et helt år, da det er et lovkrav i bogføringsloven. Du kan til hver en tid få oplyst hvilke oplysninger LOF Gribskov har registreret om dig ved at kontakte os. Skulle du ønske at få slettet eller ændret visse oplysninger, så kontakt os på gribskov@lof.dk eller telefon 48 30 16 21. Som registreret hos LOF har du altid mulighed for indsigt, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven. Når du tilmelder dig et kursus hos LOF vil du opleve, at du skal aflevere oplysninger såsom navn, adresse, e-mailadresse, telefonnumre, fødselsdato. Folkeoplysningsloven kræver desuden at du skal oplyse dit fulde cpr.nr. hvis du tilmelder dig kurser uden for din hjemkommune. LOF sælger eller videregiver ikke dine oplysninger til tredjemand medmindre det kræves af lovgivningen, eller hvis der foreligger en retskendelse. Dine oplysninger vil kun blive brugt til markedsføring overfor dig, såfremt du udtrykkeligt har accepteret det. Du kan når som helst blive slettet fra kundekartoteket ved at kontakte os. Dataansvarlig er LOF Gribskov.


BEVÆGELSE – MOTION I VAND

alle Franck Majken Feldb

Pilates med harmoni og balance

ansson Anne Renée H

Pilates Blød motion Afspænding 50+ Zumba gold er specielt tilpasset ældre, begyndere, eller dem der ikke er vant til at træne. Zumba forener dans, fitness og god musik. Det er for alle, og det er så sjovt, at du glemmer du motionerer, får pulsen op og sved på panden. En effektiv krops-motion, en konditionsgivende og fedtforbrændende danseoplevelse, der giver masser af energi. Alle kan være med.

82035 Fredag kl. 10.30-11.40. Start 7/9 2018 Helsinge Fitness Frederiksborggade 6, Helsinge Majken Feldballe Franck, tlf. 22 57 80 20 Kr. 1.050 – 21 lektioner á 70 min. 14 gange

Pilates øvelserne fokuserer på optimal træning af muskulaturen, der støtter rygsøjlen, dvs. musklerne i ryg og mave, ”muskelkorsettet”. Formålet med øvelserne er at genopbygge den naturlige stilling af rygsøjlen, nedsætte unødige spændinger i kroppen, sammen med vejrtrækning og bækkenbunds træning øges kropsbevidstheden. Øvelserne der udføres i et roligt tempo siddende eller liggende er ret teknisk betonede. Vi starter med at varme kroppen op. Derefter er vi på måtten og går dybere ind i musklerne med Pilates-øvelser. Afslutter med udspænding og afspænding.

Anne Otar

Vi arbejder med øvelser, som styrker, strækker, afspænder og afbalancerer samtlige muskler og led i hele kroppen. Gennem den særlige vejrtrækningsteknik sendes opmærksomheden ned i kroppen. Herved opnår vi, at krop og sind samarbejder, og efterlader en behagelig fornemmelse af ro og velvære. Undervisningen bliver tilrettelagt i forhold til deltagernes behov. Der er musik til undervisningen. Er du i tvivl om holdet er noget for dig, er du velkommen til at ringe på tlf. 28 86 71 01.

82033 Fredag kl. 10.00-11.30. Start 7/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Anne Otar, mobil 28 86 71 01 Kr. 1.075 – 26 lektioner – 13 gange

82032

82034

Torsdag kl. 12.30-14.00. Start 23/8 2018 Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge Anne-Renèe Hansson, tlf. 25 77 23 01 Kr. 1.125 – 30 lektioner – 15 gange

Fredag kl. 13.00-14.30. Start 7/9 2018 Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, Gilleleje Anne Otar, mobil 28 86 71 01 Kr. 1.075 – 26 lektioner – 13 gange

MOTION I VAND Kursisterne skal underskrive en handicaperklæring for berettigelse til at deltage på hold, hvor der tages særligt hensyn til deltagernes bevægehandicap.

Varmtvandsbassinet i Gribskov Svømmehal er 34 grader varmt. Bassindybden er 120 cm.

Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende

Hold 82020, 82021 og 82022 - Kom og få hele din krop rørt godt igennem og få styrket alle muskler uden at belaste dine led. Opdriften i vandet giver dig større bevægelighed, modstanden fra vandet giver belastning – eventuelt forøget med sjove redskaber - og turbulensen i vandet øger din balance. Vandgymnastikken foregår på lavt vand, hvor du har kontakt med bunden. Undervisningen foregår i en let og glad atmosfære, og er tilpasset deltagernes forudsætninger, så alle kan være med. Det er bevægelse, der bringer dig i højt humør – hop i badetøjet og vær med!

Hold 82017, 82018 og 82019 - Vi laver øvelser, der træner din stabilitet, balance og kropsbevidsthed. Styrker og smidiggør kroppens muskler og øger bevægeligheden i leddene. Vi afslutter altid med strækøvelser.

Holdnr. 82017 82018 82019 82020 82021 82022

Hold Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende Varmtvandsbassin, hensyntagende

By Helsinge Helsinge Helsinge Helsinge Helsinge Helsinge

Dag Mandag Mandag Mandag Onsdag Torsdag Torsdag

Start 20/8 20/8 20/8 15/8 16/8 16/8

Tid 12.00-12.55 13.00-13.55 14.00-14.55 14.45-15.40 14.15-15.10 15.20-16.15

Underviser Anne-Renèe Hansson Anne-Renèe Hansson Anne-Renèe Hansson Marianne Søndergaard Marianne Søndergaard Marianne Søndergaard

Tilmelding på lof.dk/gribskov

Antal Pris 16 gange á 55 min. 990 16 gange á 55 min. 990 16 gange á 55 min. 990 17 gange á 55 min. 1.052 17 gange á 55 min. 1.052 17 gange á 55 min. 1.052

eller ring 48 30 16 21

LOF Gribskov

31


OPLEVELSER – TURE

Evt.tekst tekst Evt.

Bliv klogere på din by, din kultur, din historie – og bliv godt underholdt… Oplev lektor, syngepige og autoriseret turistfører Charlotte Emmery i humørfyldte byvandringer til hjerne, hjerte og fødder!

Assistens kirkegård Nu går våren gennem Nyhavn

5/9

– om liv og lyst fra Andersen til Rasmussen Gennem årene har Nyhavn været kendt for dens underholdningsværdi for københavnere og turister. Men hvad skete der egentlig bag husfacaderne, hvor folk boede og levede og skrev historie? Oplev Nyhavns mange facetter og gå hjem med smil på læben og toner af Sigfred Pedersen.

– kulturhistoriens højborg Kom med på en filosofisk og livsbekræftende slentretur , hvor vi besøger de kendte og ukendte danskere, der alle har præget vores kultur med litteratur, skuespil og kunst. Hør om menneskeskæbner på godt og ondt, bliv introduceret til kunstneren, der har ladet sig begrave selvom han ikke er død endnu og oplev finuligheder og pudsigheder på en kirkegård der er mere levende end død.

82503

82500

Onsdag 5/9 2018 kl. 11.00-12.30 Mødested: Magasin, ved Metroopgangen Kongens Nytorv 13, 1095 København K Aut. turistfører Charlotte Emmery Kr. 175

Tirsdag 11/9 2018 kl. 11.00-12.30 Mødested: Assistens Kirkegaard, Hovedindgangen Kapelvej 4, 2200 København N Aut. turistfører Charlotte Emmery Kr. 175

11/9

ery Charlotte Emm

Indre København – vores fælles skatkiste

Dragør – beretninger fra en gås

Samtlige sanser er i brug, når vi går på opdagelse i vores gamle hovedstad med hemmelige stræder, passager og baggårde. Hør byens fantastiske historier og blive fanget af stemningen, synet, lydene og smagen af såvel det gamle som det nutidige København.

Skønne Dragør byder på landsbyidyl med stråtækte huse, stokroser, gæs og brostensbelagte stier. Men mennesker, skæbnehistorier og de skiftende erhverv gennem tiden er værd at give en del opmærksomhed når vi går langs havnen og gennem den gamle by for at pejle os ind på livet dengang og nu.

82501 Mandag 17/9 2018 kl. 11.00-12.30 Mødested: Indre København – Højbro Plads, Absalon Statuen – ved den gamle ATP bygning på hjørnet Højbro Plads 8, 1200 København K 17/9 Aut. turistfører Charlotte Emmery Kr. 175

82502 Tirsdag 2/10 2018 kl. 11.00-12.30 Mødested: Dragør (Turistkontoret) – lokale foran, Strandlinjen 2, Dragør Aut. turistfører Charlotte Emmery Kr. 175

2/10

LOF GRIBSKOV / Østre Allé 39B / 3250 Gilleleje / Tlf. 48 30 16 21 / gribskov@lof.dk / lof.dk/gribskov

LOF Gribskov Katalog 2018-2019  

LOF Gribskov Katalog 2018-2019

LOF Gribskov Katalog 2018-2019  

LOF Gribskov Katalog 2018-2019