Page 1

Veenkade 7 Waddinxveen

Vraagprijs:

€ 450.000,00 k.k.

Makelaar Mobiel E-mail Internet

: Léon Wallaart : 06-100 52 043 : leonwallaart@gouwestadmakelaardij.nl : www.gouwestadmakelaardij.nl

Bezoekadres: Gouwestad Makelaardij Zuidplaslaan 198 2743 CP Waddinxveen

BackOffice: Gouwestad Makelaardij Noordkade 64 C 2741 EZ Waddinxveen

Contact: 0182 636 021 info@gouwestadmakelaardij www.gouwestadmakelaardij.nl


Kenmerken: Object

Veenkade 7, 2742 AM Waddinxveen

Kadastrale gegevens

Gemeente Waddinxveen, sectie C nummer 4439

Bouwjaar

2001

Gebruiksoppervlakte

185 m²

Inhoud

625 m³

Perceel

244 m²

Aanvaarding

In overleg

Vraagprijs

€ 450.000,00 k.k.

Algemeen Als u een prachtig huis zoekt op een unieke locatie aan de rand van Waddinxveen, dan is deze zeer ruime en uitgebouwde twee onder één kap woning wellicht iets voor u! Deze luxe en riante woning met aangebouwde stenen garage is gelegen in een plezierige en rustige woonomgeving nabij het oude centrum van Waddinxveen. Naast de ruimte en de mooie ligging heeft de woning nog een aantal andere opvallende kenmerken, zoals een woonkamer met een uitgebouwde keuken en bijkeuken van totaal bijna 60 m², luxe badkamer met ligbad en aparte douche en de zeer riante slaapkamer (master bedroom, voorheen 2 slaapkamers) van ruim 26 m². Op de zolderverdieping is zoveel ruimte dat hier eventueel twee slaapkamers gerealiseerd kunnen worden en ook bestaat de mogelijkheid voor een extra topverdieping met nog een extra slaapkamers. Daarnaast mogen de verwarmde garage en de mooi aangelegde tuin natuurlijk niet onbenoemd blijven. De oprit naast de voortuin biedt nog een extra parkeerplaats voor een tweede auto. Deze woning is opgeleverd in 2001 op 244 m² eigen grond en heeft een inhoud van circa 625 m³. Het gebruiksoppervlak bedraagt circa 185 m². De sterke punten van deze twee onder één kap woning op een rij: + Fraai gebouwd herenhuis met jaren 30 uitstraling + Gesitueerd tussen het oude centrum van Waddinxveen en Achterofse polder + De inhoud van het huis is 625 m³ + Ruime huiskamer met erker en uitgebouwde keuken van bijna 60 m² in totaal + Prachtige plavuizenvloer in de huiskamer, hal en keuken en vloerverwarming in de huiskamer, keuken en badkamer + Spachtelputz wanden in woonkamer, keuken, trappenhuis en de twee grote slaapkamers + Badkamer met ligbad, dubbele wasbak en ruime douche + Ruime garage van bijna 20 m², met elektrische sectional deur en veel bergruimte + Een zeer ruime zolder plus voorzolder, met puntdakhoogte van 5 meter + Deze 2e verdieping biedt gelegenheid tot meerdere (slaap)kamers + Bouwkundig is er reeds rekening gehouden met topverdieping mogelijkheid + Fraai aangelegde tuin met goede zon mogelijkheden vanwege de twee terrassen Indeling Begane grond: Via de oprit en de voortuin komt u bij de entree van de woning, die in de zijgevel van het huis is gesitueerd. De entree / hal is riant en biedt toegang tot de garage, het toilet, de woonkamer en via de trap naar de 1e verdieping. Onder de trapopgang is een open ruimte die momenteel in gebruik is als garderobe. De meterkast is ingericht met 8 groepen en een dubbele aardlekschakelaar. De hal is afgewerkt met een lichte tegelvloer en spachtelputz wandafwerking. (2007), cooker (kokend waterkraan, 2007), Oven, Koelkast, close in boiler(Hot-fill) en een 4 pits gascomfort van het merk Smeg. Daarnaast ontbreekt een dubbele spoelbak natuurlijk niet.


Via de hardhouten schuifpui heeft u toegang tot de achtertuin, welke heerlijk beschut ligt en mooi aangelegd is. Er zijn in de tuin twee terrassen aanwezig, zodat u altijd van de zon kunt genieten, de beplanting bestaat vooral uit prachtige vaste planten in verschillende perken welke gescheiden worden door een pad met straatwerk. Een elektrisch zonnescherm en terrasverlichting ontbreken niet en de tuin is ook toegankelijk vanuit de garage. Eerste verdieping: Op de eerste verdieping vindt u een ruime hal met een dubbel zijgevelraam, een moderne badkamer en twee zeer riante slaapkamers. Oorspronkelijk waren er drie slaapkamers, van circa 16.0 m², 17.0 m² en 9.0 m², en deze indeling is eenvoudig terug te brengen in de woning. De twee kamers zijn voorzien van spachtelputz wanden en de ouderslaapkamer heeft een extra zijgevelraam. De luxe badkamer is tot bovenaan betegeld en beschikt over een ruime douche met een deur, ligbad, dubbele wastafel, vloerverwarming en een tweede toilet. Tweede verdieping: De open zolder, met wasgelegenheid inclusief warm en koud stromend water, is ingericht met twee Veluxdakvensters en een dakkapel aan de voorzijde van het huis. Daarnaast is op zolder de opstelplaats voor de CV - combiketel (AGPO HR) met zonneboiler en mechanische ventilatie unit geplaatst. Er is veel bergruimte aanwezig achter de bergschotten. De zolder heeft een oppervlakte van ruim 45 m² waardoor een indeling met een voorzolder en één slaapkamer van circa 27 m² of een voorzolder met twee slaapkamer van circa 13 tot 14 m² eenvoudig te realiseren zijn. Maar wat dacht u van een extra verdieping? De zolder heeft een hoogte van ruim 5 meter en een extra verdieping is dus mogelijk (in de bouw is hier al rekening mee gehouden, o.a. door een dubbel zijraam). Ruimte en mogelijkheden zijn er voldoende dus. Bijzonderheden De moderne woning is gebouwd onder GIW garantie en is volledig geïsoleerd, inclusief ankerloze spouwmuren. De garage is voorzien van een elektrische bedienbare sectional deur en een uitstortgootsteen met stromend water. Verder is de woning voorzien van degelijke horsystemen voor de diverse draai-kiep ramen en voor de schuifpui in de keuken, imposante dakoverstekken, grote raampartijen en zonnecollectoren. Deze luxe twee onder één kap woning is een uitgebreide bezichtiging zeker waard! De oplevering is in overleg.


Afmetingen: Woonkamer (ca)

540/250 x 750 cm

35.00 m²

Keuken Bijkeuken

540/250 x 560 cm 124 x 170 cm

23.00 m² 02.13 m²

Garage

302 x 640 cm

19.33 m²

Slaapkamer 1 Slaapkamer 2 Slaapkamer 3

313 x 524 cm 313 x 528 cm 220 x 420 cm

16.40 m² 16.50 m² 09.24 m²

Zolder

535 x 923 cm

49.38 m²

Gebruiksoppervlak volgens NEN 2580:

Gebruiksoppervlak wonen

166.00 m²

Gebruiksoppervlak interne bergruimten

19.00 m²

Gebruiksoppervlak externe bergruimten

6.00 m²

Gebruiksoppervlak gebouwgebonden buitenruimten

0.00 m²

Totaal gebruiksoppervlak

185.00 m²


Veenkade 7 te Waddinxveen

Riant herenhuis met 625 m³ inhoud

Entrée/hal met toegang tot de garage

Modern toilet met closet en fonteintje

Woonkamer met erker, circa 35 m² groot

Spachtelputz wanden en prachtige tegelvloer


Doorloop naar de 2 meter uitgebouwde keuken

Mooie keukenopstelling en toegang tot de tuin

Links de toegang tot de bijkeuken

Doormiddel van de schuifpui toegang tot de tuin

Voorheen 2 slaapkamer, nu ca 26 m² groot

Veel licht en ruimte voor een kastenwand


Hardhouten trappen door het huis

Slaapkamer 2 (16.4 m²)

Luxe badkamer met bad, douche en 2e toilet

Geheel betegeld en vv vloerverwarming

De zolder heeft veel mogelijkheden qua indeling

Voorzolder met één of twee kamers? Het kan!


Een heerlijke tuin, met zon, schaduw en privacy

Links de aangebouwde garage

Groen in de wintermaanden en...

‌. fleurig in het voorjaar en de zomer

Foto’s gemaakt in de zomer

Heeft u er al zin in?


Riante tuin met 2 terrassen

Vanuit de garage is er ook toegang tot de tuin

Genieten, ook voor de kinderen

De Achterof polder ligt om de hoek!


Begane grond

Eerste verdieping

Tweede verdieping

Plattegrond woning


Kadastrale kaart

Plattegrond / luchtfoto


Lijst roerende zaken


Uw 10 vragen over bezichtigingen, onderhandelingen, koopovereenkomsten en meer. 1 Wanneer ben ik in onderhandeling? U kunt niet afdwingen dat u in onderhandeling bent. U bent pas in onderhandeling als de verkoper reageert op uw bod. Dus: als de verkoper een tegenbod doet. Ook kan de verkopende makelaar uitdrukkelijk aangeven dat hij met u in onderhandeling is. U bent niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal overleggen. 2 Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt? Dat mag. Een onderhandeling hoeft nog niet tot een verkoop te leiden. De verkoper kan daarnaast wellicht graag willen weten of er meer belangstelling is. De eerste bieder hoeft nog niet de beste te zijn. Daarom gaan de bezichtigingen door. Vaak zal de verkopende makelaar aan belangstellenden vertellen dat hij, zoals dat heet, 'onder bod' is. Een belangstellende mag dan wel een bod uitbrengen, maar krijgt daar geen antwoord op tot de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De makelaar zal geen mededelingen doen over de hoogte van biedingen. Dit zou het overbieden kunnen uitlokken. 3 Kan verkoper de vraagprijs van een woning tijdens onderhandeling verhogen? Het antwoord is ja. Als de vraagprijs alleen een uitnodiging is tot het doen van een bod (zoals beschreven onder 'Word ik koper als ik de vraagprijs bied?'), dan kan de verkoper ook besluiten de vraagprijs te verlagen of te verhogen. Tijdens een onderhandeling doen partijen vaak over en weer biedingen. Als de verkopende partij een bod aanvaardt, dan is er sprake van een koop. Als de verkoper een tegenbod doet, kan de koper door dit te aanvaarden de koop tot stand brengen. Andersom kan dat ook. Als de potentiële koper een tegenbod doet dat afwijkt van het bod dat de verkopende partij eerder heeft gedaan, dan vervalt het eerdere bod van de verkopende partij. Dus ook als de partijen 'naar elkaar toekomen' in het biedingproces kan de verkoper ineens besluiten om toch zijn tegenbod weer te verhogen en de koper om zijn bod weer te verlagen. 4 Wanneer komt de koop tot stand? Als verkoper en koper het mondeling eens worden over de voor hen belangrijkste zaken bij de koop (dat zijn meestal de prijs, de opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), dan is er een koop. De verkopende makelaar legt deze koop schriftelijk vast in een koopakte. Daarin moet staan wat de partijen mondeling hebben afgesproken. Meestal wordt er nog een aantal afspraken vastgelegd in de koopakte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de boeteclausule. Dergelijke aanvullende afspraken gelden pas zodra de koopakte door beide partijen is getekend of van tevoren mondeling akkoord is bevonden. Een ontbindende voorwaarde is overigens een belangrijk onderwerp. Hierover moeten de partijen het eens zijn vóór de mondelinge koop. Let op: u krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde voor de financiering. Bij uw bod moet u melden dat dit 'onder voorbehoud financiering' is. 5 Word ik koper als ik de vraagprijs bied? Over deze vraag bestaan veel misverstanden. Het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft namelijk in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot het doen van een bod. Als u de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, dan doet u een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen. 6 Mag een makelaar tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen? Dat mag. Eén van de partijen mag de onderhandeling beëindigen. Soms zijn er zoveel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk is te bepalen wie de beste koper is. In dat geval kan de verkopende makelaar - natuurlijk in overleg met de verkoper - besluiten de lopende onderhandeling af te breken en de biedprocedure te wijzigen. Uiteraard dient hij eerst de eventuele gedane toezeggingen na te komen (zie ook vraag acht en negen). De makelaar kiest vervolgens bijvoorbeeld voor een inschrijvingsprocedure. Alle bieders hebben dan een gelijke kans om een hoogste bod uit te brengen. 7 De makelaar vraagt een 'belachelijke' hoge prijs voor een woning. Mag dat? De verkoper bepaalt waarvoor hij zijn woning verkoopt in overleg met zijn makelaar. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist. Dat geldt voor alle zaken die de verkoper belangrijk vindt om over te beslissen of hij zijn woning aan deze koper wil verkopen. Als verkoper en koper het over deze zaken eens zijn, is er een koop. Soms besluiten verkoper en koper over een aantal minder belangrijke zaken - roerende zaken bijvoorbeeld - pas te onderhandelen als ze het over de hoofdzaken eens zijn. In een dergelijk geval kan een rechter wel bepalen dat de partijen, nu ze het over de door hen zelf aangegeven hoofdzaken eens zijn, moeten doorgaan met onderhandelen tot er een redelijk resultaat is bereikt.


8 Wat is een optie? Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij te sluiten. Partijen zijn het dan al wel eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo'n optie nog wel gebruikelijk. Bij het aankopen van een al bestaande woning wordt vaak ten onrechte het begrip 'optie' gebruikt. Dan heeft het de betekenis van bepaalde toezeggingen die een verkopende makelaar kan doen aan een belangstellende koper tijdens het onderhandelingsproces. Zo'n toezegging kan bijvoorbeeld inhouden dat een belangstellende koper een paar dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. De makelaar zal in de tussentijd proberen niet met een andere partij in onderhandeling te gaan. De belangstellende koper kan deze tijd gebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de gebruiksmogelijkheden van de woning. Een optie kunt u niet eisen; de verkoper en verkopende makelaar beslissen zelf of er in een onderhandelingsproces bepaalde toezeggingen worden gedaan. 9 Als ik de eerste ben die belt voor een bezichtiging, als ik de eerste ben die de woning bezichtigt of als ik de eerste ben die een bod uitbrengt, moet de makelaar in deze gevallen ook het eerste met mij in onderhandeling gaan? Op deze drie vragen is het antwoord nee. De verkopende makelaar bepaalt samen met de verkoper de verkoopprocedure. De verkopende makelaar heeft wel de verplichting u daarover te informeren. Het is verstandig als u serieus belangstelling heeft de makelaar te vragen wat uw positie is. Dat kan veel teleurstelling voorkomen. Doet de makelaar u een toezegging, dan dient hij deze na te komen. 10 Zit de makelaarscourtage in de ‘kosten koper’? Neen. Voor rekening van de koper komen de kosten die de overheid ‘hangt’ aan de overdracht van een woning. Dat is de overdrachtsbelasting (6%) en de kosten van de notaris voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven daarvan in de registers. Als de verkoper een makelaar inschakelt om zijn woning te verkopen, dan moet hij ook zelf met de makelaar afrekenen voor deze dienst (makelaarscourtage). De makelaar dient bij de verkoop vooral het belang van de verkoper, dus niet dat van de koper. Het kan daarom eveneens voor de koper van belang zijn eigen makelaar in te schakelen. Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen of wilt u een toelichting? Loop dan eens binnen bij ons. Wij nemen graag de tijd voor u. Aanvullende informatie: Schriftelijke koopovereenkomst De koop van een woning of appartement moet door een consument schriftelijk worden aangegaan. Onder een consument wordt een persoon verstaan die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf. Een mondelinge overeenkomst is niet meer rechtsgelding. Dit geldt ook voor de koop – aannemingsovereenkomst van een nieuwbouwwoning. Drie dagen bedenktijd Als de schriftelijke koopovereenkomst eenmaal is getekend, dan heeft de koper het recht om binnen drie dagen nadat de koopovereenkomst aan hem ter hand is gesteld, van de koop af te zien. De koper hoeft hiervoor geen redenen op te geven. De gedachte achter deze bedenktijd is dat de koper nog de gelegenheid heeft om deskundigen te raadplegen. De termijn van drie dagen is zodanig, dat daarin in ieder geval twee werkdagen moeten vallen. De verkoper heeft geen bedenktijd. Naast deze bedenktijd van drie dagen kunnen uiteraard nog steeds de gebruikelijke ontbindende voorwaarden worden opgenomen. Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een hypothecaire geldlening of een woonvergunning. De drie dagen bedenktijd kan niet worden uitgesloten. Bedenktijd en termijnwet De bedenktijd is minimaal drie dagen en begint te lopen op de dag na de dag waarop de koper de koopakte heeft ontvangen. Vanwege het opmaken en ondertekenen van de koopakte zullen er al enkel dagen zin verstreken voordat de bedenktijd ingaat. Op de bedenktijd is de Algemene Termijnwet van toepassing, waarin staat dat ten minste twee van de drie zaterdagen geen zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdagen mogen zijn. Als een bedenktijd eindigt op z’n dag, wordt zij verlengd tot de eerstvolgende dag die geen zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is. Koopakte inschrijven bij het kadaster Behalve de bedenktijd wordt de consument ook beter beschermd doordat de koopovereenkomst ingeschreven kan worden in de openbare registers voor registergoederen. Deze registers worden gehouden door het kadaster. Vanaf de inschrijving is de koper beter beschermd tegen bijvoorbeeld levering van de woning door de verkoper aan een hogere bieder, faillissement van de verkoper en beslag op de woning. De werking van de inschrijving is beperkt tot zes maanden. Nadat deze zes maanden zijn verstreken kan gedurende zes maanden geen koop van hetzelfde onroerende goed tussen dezelfde koper en verkoper worden ingeschreven.


Bedankt! Namens de verkoper bedank ik u voor de getoonde belangstelling voor zijn/haar woning. Ook voor de verkoper is deze periode zeer spannend en hij/zij is uiteraard zeer benieuwd naar uw reactie. Ik verzoek u, mij uw mening (positief of negatief) te laten weten, zodat ik de verkoper daarover kan inlichten. Voorts stelt de verkoper dat het te koop aanbieden van zijn/haar woning, evenals alle documentatie, vrijblijvend is en een uitnodiging is tot het doen van een bod. De verkoop/koop komt niet eerder tot stand, dan nadat over alle hoofdzaken en details overeenstemming is bereikt.

Is dit de woning die u zoekt, of gaat u verder kijken?

De zoekopdracht Mocht deze woning niet precies aan uw verwachtingen hebben voldaan, dan bied ik graag mijn diensten aan om u te helpen zoeken naar een geschikte woning. Via mijn mailservice houd ik u dan dagelijks op de hoogte van het nieuwste woningaanbod, aangepast aan uw zoekcriteria. Ook kunt u zich opgeven voor onze openhuis-agenda. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden. Op onze website www.gouwestadmakelaardij.nl kunt u natuurlijk ons gehele woningaanbod bekijken.

Hypotheken en verzekeringen Wanneer u meer wilt weten over uw financiĂŤle mogelijkheden, nodig ik u van harte uit voor een (vrijblijvend) gesprek met onze financieel adviseur van Gouwestad Financiele Diensten. Laat het mij even weten en ik zorg dat onze adviseur op korte termijn met u een afspraak maakt. Onze financieel specialist kan u uitstekend adviseren op het gebied van hypotheken en verzekeringen.

Verkoop van uw huidige woning Uw droomwoning gevonden? Indien u op dit moment al een eigen woning bezit en deze wilt verkopen, dan ben ik u daar graag bij van dienst. In een persoonlijk gesprek licht ik dan toe, wat ik bij de verkoop van uw woning voor u kan betekenen. Tevens bied ik u daarbij een vrijblijvende waardebepaling aan. U bereikt mij het gemakkelijkst en direct op telefoonnummer 06-100 52 043 of via mijn rechtstreeks mailadres leonwallaart@gouwestadmakelaardij.nl.

Met vriendelijke groet, LĂŠon Wallaart Gouwestad Makelaardij

Bezoekadres: Gouwestad Makelaardij Zuidplaslaan 198 2743 CP Waddinxveen

BackOffice: Gouwestad Makelaardij Noordkade 64 C 2741 EZ Waddinxveen

Contact: 0182 636 021 info@gouwestadmakelaardij www.gouwestadmakelaardij.nl

Deze informatie is met zorg samen gesteld. Mochten er toch onvolkomenheden in voorkomen dan kunnen daar geen rechten aan ontleend worden. Indien er meerdere kandidaten tegelijkertijd belangstelling tonen voor dit object kan de verkoper overgaan tot een schriftelijk biedsysteem met meerdere kandidaten. Alle rechten voorbehouden.

Veenkade 7 Waddinxveen  

Woningbrochure Veenkade 7 te Waddinxveen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you