Page 1

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ФРИЖИДЕРИ ОД GORENJE

201 3


ЗДРАВЈЕТО Е ВО ВОЗДУХОТ

ВОЗХУХОТ е најголемото богатство на нашата планета, тој е моторната сила на животот. Кога воздухот е чист и свеж, тој ги стимулира и буди нашите сетила. Го знаете она неверојатно чувство кое го имаме после бура, кога природата навистина ОЖИВУВА, а исто така и луѓето. Тогаш воздухот е мек, здрав и полн со кислород. Ова е резултат на процесот на јонизација, во кој негативно наелектризираните јони – анјони имаат позитивен ефект.

2

Тие се моќно оружје на природата. Малечки воздушни прочистувачи, дел од одбранбениот механизам на природата. Позитивно наелектризираните јони ги има во чадот, смогот и прашината и тие ја загадуваат животната средина. Сепак, тие ја губат битката кога се судираат со анјоните. Анјоните се носители на животот бидејќи тие го носат кислородот во човековото тело. Во природата, негативното е всушност позитивно.


ESSENTIAL

A D VA N C E D

ЈОНИЗАТОРСКАТА генерација на

целиот апарат и да се обезбеди кислород во

комбинираните фрижидери дефинитивно

секоја негова пора, користевме усовршени

го позиционира Gorenje помеѓу најдобрите

системи на вентилација – MultiFlow 360˚

брендови на пазарот. Квалитетот и вредноста

во понапредните модели и DynamicCooling

се усовршени преку материјалите, дискретно

во основните модели на новата генерација.

дизајнираните линии, полиците со врвен

Адаптибилната технологија која ја користевме

квалитет и бројните други функционални

е комплетно иновативна и уникатна на

подобрувања. Кога го развивавме

пазарот. Тоа е високо интелигентен сензорски

асортиманот, бевме особено посветени

систем кој ги следи навиките на корисникот и

на создавање најдобра можна клима во

одржува и константна температура и идеална

внатрешноста на апаратот. Суштината

клима истовремено.

SUPERIOR

на сите наши напредни решенија е IonAir технологијата, која целосно го имитира

Добредојдовте во светот на ЈОНИЗАТОРСКАТА

природниот процес на јонизација и го

генерација на фрижидери од Gorenje,

освежува воздухот во фрижидерот. Со цел да

направени во совршена хармонија со

се обезбеди совршен проток на тој воздух низ

природата.

3


KEEP IT FRESH Со задоволство ви ги претставуваме карактеристиките за зачувување на свежината на ЈОНИЗАТОРСКАТА генерација.

Единствениот начин да бидете здрави е да се храните здраво. Здравата

порано или подоцна, ја фрламе. Според тоа, не е зачудувачки дека едно

храна го обезбедува телото со витамини, минерали и хранливи влакна

просечно домаќинство фрла околу 180 kg храна годишно. Експертите

кои се неопходни за балансирана исхрана. Би било совршено да

од Gorenje го зеле во предвид секој детаљ со цел да создадат идеална

можете да ја земате храната директно од вашата градина, а оние кои ја

микроклима за зачувување на свежината на храната и сите нејзини

имаат таа можност се навистина среќни.

природни сокови.

Како и да е, луѓето обично ја купуваат храната неколку дена порано. Без

Еве ги основните карактеристики за постигнување на свежа и природна

правилно чување, таа многу брзо ја губи својата нутритивна вредност и

клима во внатрешноста на фрижидерот.

станува главниот извор на бактерии и микроорганизми. Таквата храна, 4


Стаклени полици

IonAir

MULTIFLOW 360°

Стаклени полици (делумно извлекување) CrispZone

со регулација на влажноста

ZeroZone

CrispZone

со контрола на влажност

XtremeFreeze CrispZone

со регулација на влажноста

SUPERIOR model

ZeroZone

ВИСТИНСКАТА ТЕМПЕРАТУРА НА ВИСТИНСКО МЕСТО Начинот на којшто ја чувате храната во фрижидерот е екстремно важен. Не постои идеална температура за сите намирници. На секоја е потребна уникатна средина.

IonAir со MultiFlow360°: Неверојатна комбинација на два напредни системи кои создаваат совршена и природна микроклима за чување на храната. Оваа комбинација е инсталирана во понапредните модели. Стаклени полици: Благодарение на нашите неверојатни системи на ладење, стандардните полици се обиколени со кислород и обезбедуваат совршена средина за храната. Можете да чувате различна храна, како торти, печива, сендвичи, овошје итн. без никакви грижи. XtremeFreeze

ZeroZone: Фиока со температура од 0˚C, совршена за чување на овошје и зеленчук, а особено за месо и риба. CrispZone со регулација на влажноста: Фиока со температура од малку повеќе од 0˚C, идеална за овошје и зеленчук. Овозможува уште подобра свежина преку дополнителниот систем за контрола на влажноста. XtremeFreeze: И замрзнатата храна може да биде свежа, но само доколку се замрзне на вистинскиот начин. XtremeFreeze фиоката се користи за зачувување на нутритивната вредност на храната. Зеленчукот, месото и рибата професионално се замрзнуваат во неа.

5


KEEP IT FRESH

СÈ ШТО НЕ ЗНАЕВТЕ ЗА ЈОНИЗАЦИЈА Јонот е позитивно или негативно наелектризирана молекула. Позитивно наелектризираните јони ги има во чадот, смогот и прашината и тие предизвикуваат загадување на воздухот. Често имаме непријатно чувство пред бура – тоа е времето кога воздухот е полн со јони. Но, за среќа, после дождот атмосферата се полни со анјони. Тие обезбедуваат кислород за нашето тело, го освежуваат и придонесуваат за нашата психичка и физичка благосостојба. Дали и вие се чувствувате добро после дождот? Сега знаете и зошто.

ION AIR ТЕХНОЛОГИЈА Природна микроклима во фрижидерот

Во затворен простор, како што е фрижидерот, храната е изложена

притоа обезбедувајќи најдобра заштита за храната и нејзината

на бактерии и вируси. Со цел да ја зачуваме храната здрава,

свежина. Процесот на јонизација елиминира до 95% од штетните

температурата внатре во фрижидерот мора константно да се одржува

микроорганизми, како и од непријатните миризби на храната со силен

малку над 0˚C. Напредната IonAir технологија создава идеална

мирис (како кромидот). Благодарение на IonAir, фрижидерот станува

микроклима во новите фрижидери од Gorenje. Работи на принципот

совршена средина за зеленчукот од градината, сирењето, јајцата, за

како природен процес на јонизација. Нејзиниот производ е озонот, кој

парче торта или за салата од домати.

природно ги елиминира бактериите, мувлата и непријатните мириси,

MULTIFLOW 3600 Интензивен систем на вентилација

Нашиот интензивен регулативен систем MultiFlow 360° активно ги балансира воздухот, влажноста и температурата во внатрешноста на фрижидерот, со што го прави идеална средина за свежата храна. Благодарение на 14-те доводи на вентилација, се одржува рамномерна температура на секоја полица, така што нема ризик од замрзнување на храната каде било во фрижидерот. Константната и рамномерна температура на секоја полица е најдоброто нешто што можете да го овозможите на храната, со што ја заштитувате од сушење и го одржувате нејзиниот квалитет. Неверојатниот регулативен систем го прочистува воздухот и заштедува енергија. Неверојатна комбинација на два напредни системи: IonAir и MultiFlow 360° MultiFlow 360° интензивниот систем на вентилација овозможува одлично ладење. Во комбинација со IonAir, ладењето е подигнато на уште повисоко ниво. MultiFlow го внесува воздухот преку доводите и го шири низ апаратот, додека пак IonAir ги внесува анјоните – малите воздушни прочистувачи, со што се обезбедува чист воздух полн со кислород. Процесот на јонизација обезбедува влажност, со што се спречува сушење на воздухот. Оваа неверојатна комбинација е присутна во сите NoFrost модели од новата ЈОНИЗАТОРСКА генерација на фрижидери.

6


KEEP IT FRESH

ADAPT COOL ТЕХНОЛОГИЈА Првиот адаптибилен фрижидер во светот

Ви ја претставуваме нашата уникатна и напредна сензорска технологија, што придонесува за создавање на идеална средина во внатрешноста на фрижидерот. Тоа е мемориска програма која ја регистрира зачестеноста на отворањето на вратата во текот на една недела. Константно ги собира и ги меморизира податоците и истите ги прилагодува на корисникот. Врз основа на добиените податоци, фрижидерот ја прилагодува неговата работа со цел да одржи константна температура во внатрешноста. Кога фрижидерот „знае“ дека вратата ќе биде отворана почесто, тој автоматски го зголемува ладењето. Ова е корисно поради две причини: топлата температура за време на отворањето на вратата негативно влијае на храната во фрижидерот; температурата во фрижидерот е ниска и константна.

ПРЕДНОСТИТЕ НА ADAPT COOL ТЕХНОЛОГИЈАТА • Одржува константна температура • Ја заштитува храната од загревање и „термален шок“ • Го продолжува животниот век на храната • Заштедува енергија • Се прилагодува на секој корисник поединечно

Температура [˚C] 9˚C

Слика од предностите на AdaptCool технологија

8˚C 7˚C 6˚C

Поради честото отворање на вратата, внатрешната

5˚C 4˚C

температура расте. Сликата од десно го покажува соодносот

3˚C

на температурните осцилации во регуларен фрижидер и во

2˚C

фрижидер на Gorenje со AdaptCool технологија.

Фреквенција на отворање на вратата

1˚C

Време [h] 14h

15h

16h

17h

18h

19h

20h

21h

22h

23h

Линија на температурни осцилации во регуларен фрижидер Линија на температурни осцилации во фрижидер со AdaptCool технологија

7


KEEP IT FRESH

NoFrost Plus технологија Го елиминира мразот, ја одржува свежината NoFrost системот е идеален за замрзнувачите. Вентилаторот внатре во апаратот дува студен воздух на принципот на кондензација – без влага. Тоа што нема влага значи и дека нема мраз. Храната која е спакувана во замрзнувачот е заштитена од сушење. Со подобрена NoFrost Plus технологија, ги задржавме сите предности на класичниот NoFrost систем и ги елиминиравме недостатоците – сушењето на храната во делови од фрижидерот (кога храната не е спакувана и замрзната). Благодарение на иновативната комбинација на двата системи (IonAir со MultiFlow 360°), се создава доволно влажност за да се одржи храната свежа и здрава долго време.

ZeroZone фиока Совршена за месо и риба Ова е многу корисна фиока со најниска температура од околу 0°C. Ваквата средина е идеална за чување свежо месо или риба, при што тие ги задржуваат своите природни сокови и нутритиенти. Храната во ZeroZone

CrispZone со регулација на влажноста

FrostLess технологија

фиоката останува свежа до 3 пати подолго од вообичаеното и е заштитена од бактерии. Достапна е во понапредните модели од

Совршена за овошје и зеленчук Оваа голема фиока е лоцирана во долниот дел

Помалку мраз, поголема заштеда на енергија

на фрижидерот. Нејзиното име потврдува дека

Оваа интелигентна технологија значително го

таа е за свежа храна, наменета за чување на

намалува формирањето на мраз во апаратот

овошје и зеленчук. Дополнително подобрување

и го прави мануелното одмрзнување ретко

е системот за регулација на влажноста, којшто

и едноставно. Скриениот систем во ѕидот на

лесно го регулира нивото на влага. Поради

апаратот ја намалува акумулацијата на мраз

влажната средина се спречува сушење на

внатре во замрзнувачот. Покрај тоа што го

овошјето и зеленчукот, така што тие остануваат

намалува мануелното одмрзнување, FrostLess

Ја продолжува свежината на храната на околу 3°C

свежи и полни со витамини долго време.

технологијата придонесува и за целокупната

FreshZone фиоката е лоцирана во долниот дел

CrispZone е една од најголемите фиоки на

енергетска ефикасност.

на фрижидерот, кој е и најстудената зона. Ја

пазарот, со капацитет од 36 l.

ЈОНИЗАТОРСКАТА генерација на фрижидери.

FreshZone фиока

има и во основните модели. Вентилаторот ја одржува температурата на околу 3°C. Храната овде добро се чувствува бидејќи се зачувува нејзината свежина, мирис и боја до два пати подолго од нормалното.

8


KEEP IT FRESH

XtremeFreeze функција

FastFreeze функција

Професионално замрзнување

Побрзо замрзнување

Замрзнатата храна може да биде здрава

Функцијата за побрзо замрзнување е

исто така. Со цел да се зачува нејзината

совршена после големи набавки на храна.

нутритивна вредност, таа мора да биде

Одлична е при замрзнување на големи

замрзната на правилен начин. За тоа се грижи

количини. Откако ќе се активира трае 50 часа

XtreemeFreeze фиоката кај најдобрите модели

и ја одржува температурата на -24°C.

од ЈОНИЗАТОРСКАТА генерација. Замрзнува два пати побрзо од регуларните фиоки. На овој начин се зачувуваат сите нутритивни вредности на храната. Оваа карактеристика ќе ја најдете кај моделите Superior.

SuperCool функција Совршена при надополнување Константната температура е најважната карактеристика на фрижидерот. Кога имате голема количина на нова храна, температурата во фрижидерот се покачува. Токму поради тоа оваа функција е идеална кога го надополнувате фрижидерот после обемното пазарување. Откако ќе се активира трае 6 часа и ја одржува температурата за 3°C пониско од вообичаената.

9


KEEP IT SMART Ви ги претставуваме карактеристиките на кориснички-ориентираната ЈОНИЗАТОРСКА технологија

Сите сакаат да имаат фрижидер како оние кои ги гледаат во списанијата. Уредни, лесни за употреба и добро организирани. Знаеме дека ова не е едноставно. Според тоа, се обидовме да го направиме ова возможно со новата генерација на комбинирани фрижидери од Gorenje. Ајде да видиме што има внатре!

PullOut Полици кои лесно се извлекуваат

SimpleSlide карактеристика Лесно подвижни полици на вратата

SpaceBox XXL фиока За замрзнување на големи парчиња храна

SlotIn карактеристика Лесно отворање на вратата под прав агол

10

MultiBox 3во1 кутија за јајца, лед и осетлива храна


SimpleSlide карактеристика Доволно место и за највисоките шишиња Полиците во новите фрижидери на Gorenje се лесно прилагодливи. Благодарение на SimpleSlide карактеристиката, многу е лесно полиците да се придвижуваат нагоре и надолу, согласно вашите потреби. Полиците се прилагодливи на повеќе нивоа и имаат носивост до 5 kg.

PullOut полици Едноставен пристап до храната Со полиците на извлекување, пристапот до храната во целиот фрижидер е лесен и едноставен. Повеќе нема да има потреба да се напрегнувате за да земете храна од задниот дел, бидејќи сите полици се на извлекување. Полиците се изработени од калено стакло и можат да издржат притисок и до 22 kg храна.

XXL SpaceBox фиока

MultiBox повеќенаменски сад 3 во 1

SlotIn SlotIn функција

За најголемите парчиња храна во замрзнувачот

Паметен дизајн

Лесно отворање на вратата

Овој супер практичен сад е повеќенаменски.

Доколку сакате фрижидерот да го сместите

Исклучително голема фиока во замрзнувачот,

Тој овозможува чување на храна со посилен

до ѕид, вертикален замрзнувач или до друг

каде можете лесно да ги складирате

мирис, како специјални сирења, колбаси

апарат, SlotIn функцијата е совршена за вас.

најголемите парчиња храна.

или лук. Цврстиот непропустлив капак го

Шарките на вратата се така дизајнирани за

спречува ширењето на непријатните мириси

да овозможат лесно отворање на вратата под

во фрижидерот. Силиконскиот капак има

прав агол, дури и кога фрижидерот е поставен

интелигентен дизајн, така што може да се

во таа позиција. Исто така ќе бидете во

користи како сад за јајца или за лед.

можност и лесно да ги извлечете полиците.

11


KEEP IT GREEN Ви ги претставуваме карактеристиките на ЈОНИЗАТОРСКАТА технологија која штеди енергија и пари

Фрижидерот е единствениот апарат кој работи 24/7. Бидејќи работи постојано, тој и троши многу енергија. Новата генерација комбинирани фрижидери од Gorenje нуди комбинација на високи енергетски класи и други параметри кои придонесуваат за заштеда на пари и енергија.

Фрижидерите на Gorenje со највисока

ИНВЕРТЕРСКИ КОМПРЕСОР Компресор со високи перформанси и електронска контрола

енергетска класа се контролирани од паметна технологија и инвертерски компресори. Електронската контрола прецизно ја следи температурата во внатрешноста на фрижидерот и според тоа ја прилагодува работата на компресорот. Кога температурата во внатрешноста расте поради отворањето на вратата или складирањето храна, ладењето автоматски се зголемува. Инвертерскиот компресор достигнува висока моќност за краток временски период, правејќи го ладењето значително поефикасно во споредба со конвенционалниот компресор. Покрај тоа, инвертерскиот компресор овозможува и долготрајна и стабилна работа.

12


DynamicCooling

Подобрен вентилациски систем Подобрениот AirPower вентилациски систем функционира по принципот на динамичко ладење, одржувајќи еднаква температура во целиот фрижидер. Поради овој систем на работа, DynamicCooling придонесува за заштеда на енергија и влегува во категоријата на „зелени” карактеристики. Се наоѓа кај основните модели, додека напредните модели работат на dual IonAir MultiFlow 360° систем.

A+++ енергетска класа Највисоко ниво на заштеда на енергија Сите модели на фрижидери од Gorenje се енергетски високо ефикасни. Најдобрите модели имаат супериорна А+++ енергетска класа. Ова го позиционира Gorenje меѓу најдобрите брендови на пазарот. Инвертерските компресори и вакуумските панели се дел од технолошките решенија на

ECOMode Програма

LedLight

иновативната технологија фокусирана на заштеда на енергија. А+++ енергетската класа

Штеди додека не сте дома

Дијамантско осветлување

заштедува до 60% енергија споредбено со

Кога сте отсутни подолг временски период

Led сијаличките во облик на лента даваат

регуларната А енергетска класа.

или сте на одмор, EcoMode ќе се погрижи

комплетно нов впечаток кога го отворате

за заштедата на енергија. Кога вратата од

фрижидерот. Покрај фактот што траат 30 пати

фрижидерот поретко се отвора, EcoMode

подолго од регуларните сијалички и штедат 10

програмата ќе одржува оптимална

пати повеќе енергија, исто така се и естетски

температура, притоа штедејќи енергија.

супериорни. Храната изгледа подобро и е поставена под дијамантско осветлување.

13


ESSENTIAL

SUPERIOR

A D VA N C E D

„Доброто сака да биде подобро и подоброто сака да биде најдобро”. Експертите од Gorenje беа инспирирани од оваа поговорка за време на развојот на новата генерација фрижидери. Ова резултираше со три слични, но истовремено и три различни линии – Essential, Advanced и Superior. Стартуваме со базични модели, продолжуваме со едноставни и елегантни и завршуваме со технолошки напредни решенија. Тие го прават животот поубав. Одвнатре и однадвор.

14


Гордите застапници на ЈОНИЗАТОРСКАТА генерација на комбинирани фрижидери нудат софистициран дизајн, иновативни перформанси и врвен квалитет. За оние кои го бараат најдоброто.

SUPERIOR линија УПРАВУВАЊЕ

NoFrost ладење

Механичко Електронско Електронски LED дисплеј позади вратите Електрноски LED дисплеј на вратите AdaptCool IonAir Динамичко Ладење IonAIr Multiflow 360˚ ECO mode SlotIn

ОПРЕМА Simple Slide PullOut полици Crisp Zone со регулација на влажноста FreshZone ZeroZone MultiBox XXL SpaceBox Држач за шишиња LED осветлување ALU профил на полиците ALU профил на фиоките ALU профил на фиоките

РАЧКА Пластична Метална, кратка Метална, долга

ЗАМРЗНУВАЧКИ СИСТЕМ Fast Freeze

ЕЛЕГАНТНИОТ ЦРН ДИСПЛЕЈ со бели лед диоди придонесува за софистициран дизајн и овозможува многу лесно ракување, на фрижидерот и на замрзнувачот поединечно.

Xtreme Freeze

15


Advanced моделите од ЈОНИЗАТОРСКАТА генерација ќе ги задоволат сите ваши потреби во однос на технологијата и естетиката. Тие ви овозможуваат да ја складирате и чувате храната на здрав начин. Advanced линијата се карактеризира со одличен сооднос меѓу квалитетот и цената.

A D VA N C E D л и н и ј а УПРАВУВАЊЕ Механичко Електронско Електронски LED дисплеј позади вратите Електрноски LED дисплеј на вратите AdaptCool IonAir Динамичко Ладење IonAIr Multiflow 360˚ ECO mode SlotIn

ОПРЕМА Simple Slide PullOut полици Crisp Zone со регулација на влажноста FreshZone ZeroZone MultiBox XXL SpaceBox Држач за шишиња LED осветлување ALU профил на полиците ALU профил на фиоките ALU профил на фиоките

РАЧКА Пластична Метална, кратка Метална, долга

ЗАМРЗНУВАЧКИ СИСТЕМ Fast Freeze Xtreme Freeze

16

FrostLess ладење

NoFrost ладење


Основна линија која ги содржи повеќето предности на ЈОНИЗАТОРСКАТА генерација. Едноставна, практична и достапна, ќе донесе големо освежување во вашиот живот.

ESSENTIAL линија УПРАВУВАЊЕ

FrostLess ладење

NoFrost ладење

Механичко Електронско Електронски LED дисплеј позади вратите Електрноски LED дисплеј на вратите AdaptCool IonAir Динамичко Ладење IonAIr Multiflow 360˚ ECO mode SlotIn

ОПРЕМА Simple Slide PullOut полици Crisp Zone со регулација на влажноста FreshZone ZeroZone MultiBox XXL SpaceBox Држач за шишиња LED осветлување ALU профил на полиците ALU профил на фиоките ALU профил на фиоките

РАЧКА Пластична Метална, кратка Метална, долга

ЗАМРЗНУВАЧКИ СИСТЕМ Fast Freeze Xtreme Freeze

17


SUPERIOR

NRK 6193 TX

Самостоен комбиниран фрижидер

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: SN, ST, N, T Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 329 / 307 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето 231 / 222 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 98 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 8 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h //

NRK 6193 TX

ОБРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА СЛЕДНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ: A+++ енергетска класа

NoFrost Plus

SensoTech

AdaptCool

Висока енергетска класа

електронско управување со LED дисплеј

IonAir MultiFlow 360˚

Перфектен вентилациски систем кој креира идеална микроклима за зачувување на храната и елиминира 95% од бактериите и вирусите

18

Подобрениот систем на ладење го елиминира мразот и ја одржува влажноста Прв адаптибилен фрижидер во светот. Сензорската технологија ги следи навиките на корисниците и кон нив ја прилагодува работата на фрижидерот.

ZeroZone фиока

Идеална фиока за складирање на месо и риба на 0˚C

Управување • Електронско управување // ЛЕД дисплеј // Звучен и светлосен сигнал при превисока температура во разладниот дел: Црвен сигнал // Аларм за отворена врата // Предупредувачки звучен сигнал(превисока температура во делот за замрзнување) // Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • AdaptCool: Интелигентен систем на прилагодување • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста • Брзо ладење • Економична програма за заштеда Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • MultiBox сад за путер и сирење • XtremeFreeze: интензивно замрзнување во горната фиока на замрзнувачот • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • Zero zone Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

XtremeFreeze фиока

Екстремно брзо замрзнување кое ги зачувува хранливите вредности на храната

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,427 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 156 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923548


SUPERIOR

NRK 6191 TX

Самостоен комбиниран фрижидер

SUPERIOR

NRK 6191 TW

Самостоен комбиниран фрижидер

A D VA N C E D

NRK 6191 JX

Самостоен комбиниран фрижидер

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: SN, ST, N, T

• Дизајн: Бела • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: SN, ST, N, T

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 329 / 307 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 231 / 222 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 98 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 8 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 329 / 307 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето 231 / 222 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 98 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 8 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 329 / 306 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 231 / 221 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 98 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h

Управување • Електронско управување // ЛЕД дисплеј // Звучен и светлосен сигнал при превисока температура во разладниот дел: Црвен сигнал // Аларм за отворена врата // Предупредувачки звучен сигнал(превисока температура во делот за замрзнување) // Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура

Управување • Електронско управување // ЛЕД дисплеј // Звучен и светлосен сигнал при превисока температура во разладниот дел: Црвен сигнал // Аларм за отворена врата // Предупредувачки звучен сигнал(превисока температура во делот за замрзнување) // Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура

Управување • Електронско управување

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • AdaptCool: Интелигентен систем на прилагодување • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста • Брзо ладење • Економична програма за заштеда

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • AdaptCool: Интелигентен систем на прилагодување • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста • Брзо ладење • Економична програма за заштеда

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • AdaptCool: Интелигентен систем на прилагодување • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • MultiBox сад за путер и сирење • XtremeFreeze: интензивно замрзнување во горната фиока на замрзнувачот • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • Zero zone

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • MultiBox сад за путер и сирење • XtremeFreeze: интензивно замрзнување во горната фиока на замрзнувачот • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • Zero zone

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • MultiBox сад за путер и сирење • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • FreshZone

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,859 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 314 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923852

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,859 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 314 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923883

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,857 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 313 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923876

19


A D VA N C E D

NRK 6191 JW

Самостоен комбиниран фрижидер

ESSENTIAL

NRK 6191 GX

Самостоен комбиниран фрижидер

ESSENTIAL

NRK 6191 GW

Самостоен комбиниран фрижидер

• Дизајн: Бела • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

• Дизајн: Бела • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 329 / 306 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 231 / 221 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 98 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 325 / 307 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 230 / 222 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 95 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 325 / 307 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 230 / 222 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 95 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h

Управување • Електронско управување

Управување • Електронско управување

Управување • Електронско управување

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • AdaptCool: Интелигентен систем на прилагодување • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • MultiBox сад за путер и сирење • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • FreshZone

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • FreshZone

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • FreshZone

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,857 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 313 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923845

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,859 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 314 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923838

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,859 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 314 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923821

20


ESSENTIAL

NRK 6191 CX

Самостоен комбиниран фрижидер

ESSENTIAL

NRK 6191 CW

Самостоен комбиниран фрижидер

A D VA N C E D

RK 6193 KX

Самостоен комбиниран фрижидер

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

• Дизајн: Бела • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: SN, ST, N, T

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 325 / 307 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 230 / 222 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 95 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 325 / 307 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 230 / 222 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 95 / 85 Литри // Капацитет на замрзнување: 5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 321 / 317 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 225 / 223 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 96 / 94 Литри // Капацитет на замрзнување: 4,5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 30 h

Управување • Електронско управување

Управување • Електронско управување

Управување • Електронско управување

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • MultiFlow 360°C: Мулти 3D распрскување на воздухот • Total NoFrost • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • AdaptCool: Интелигентен систем на прилагодување • FrostLess: Помало собирање на мраз во замрзнувачот • Ладење со помош на вентилатор • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 3 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 3 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • MultiBox сад за путер и сирење • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • FreshZone

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 3

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 1

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,859 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 314 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923814

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,859 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 314 kWh • Бучност: 42 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942923807

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,419 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 153 kWh • Бучност: 40 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942924460

21


A D VA N C E D

RK 6191 KX

Самостоен комбиниран фрижидер

ESSENTIAL

RK 6191 EX

Самостоен комбиниран фрижидер

ESSENTIAL

RK 6191 EW

Самостоен комбиниран фрижидер

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

• Дизајн: Бела • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 321 / 319 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 225 / 223 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 96 / 96 Литри // Капацитет на замрзнување: 4,5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 30 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 321 / 321 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 225 / 225 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 96 / 96 Литри // Капацитет на замрзнување: 4,5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 30 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 321 / 321 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 225 / 225 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 96 / 96 Литри // Капацитет на замрзнување: 4,5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 30 h

Управување • Електронско управување

Управување • Електронско управување

Управување • Електронско управување

Карактеристики • IonAir: Воздушен јонизатор во фрижидерот • AdaptCool: Интелигентен систем на прилагодување • FrostLess: Помало собирање на мраз во замрзнувачот • Ладење со помош на вентилатор • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Карактеристики • FrostLess: Помало собирање на мраз во замрзнувачот • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Карактеристики • FrostLess: Помало собирање на мраз во замрзнувачот • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • MultiBox сад за путер и сирење • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • FreshZone

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • FreshZone

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 2 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 • FreshZone

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 1

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 1

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 1

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,845 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 308 kWh • Бучност: 40 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942924354

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,846 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 309 kWh • Бучност: 40 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942924330

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,846 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 309 kWh • Бучност: 40 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942924323

22


ESSENTIAL

RK 6192 AX

Самостоен комбиниран фрижидер

ESSENTIAL

RK 6191 AX

Самостоен комбиниран фрижидер

ESSENTIAL

RK 6191 AW

Самостоен комбиниран фрижидер

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: SN, ST, N, T

• Дизајн: Метализирано сива • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

• Дизајн: Бела • Отварање на врата: Лево/десно • Slot-in: Можност за поставување на апаратот во кујнски простор од 60 cm • Климатска класа: ST, N, T

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 321 / 319 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 225 / 225 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 96 / 94 Литри // Капацитет на замрзнување: 4,5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 30 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 321 / 321 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 225 / 225 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 96 / 96 Литри // Капацитет на замрзнување: 4,5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 30 h

Ефикасност • 1 компресор // Вкупен бруто/нето капацитет: 321 / 321 Литри // Волумен на разладниот дел бруто/ нето: 225 / 225 Литри // Волумен на замрзнувачкиот дел бруто/нето: 96 / 96 Литри // Капацитет на замрзнување: 4,5 kg/24h // Издржливост при прекин на електрична енергија: 30 h

Управување • Механичко управување

Управување • Механичко управување

Управување • Механичко управување

Карактеристики • FrostLess: Помало собирање на мраз во замрзнувачот • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Карактеристики • FrostLess: Помало собирање на мраз во замрзнувачот • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Карактеристики • FrostLess: Помало собирање на мраз во замрзнувачот • CrispZone голема фиока за зеленчук со регулација на влажноста

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 3 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 3 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 полици на врата

Опрема во фрижидерскиот дел • Сад за јајца/лед: 1 x 7 • SimpleSlide полици на вратата подесиви по висина: 2 • Внатрешно осветлување • Број на полици: 4 • Број на стаклени полици: 3 • 1 метален држач за шишиња • 1 фиока за зеленчук • Полици на врата: 3 полици на врата

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 1

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 1

Опрема во замрзнувачкиот дел • Пластична фиока за замрзнување храна: 1

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,632 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 231 kWh • Бучност: 40 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942925023

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,846 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 309 kWh • Бучност: 40 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942924316

Технички податоци • Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,846 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година: 309 kWh • Бучност: 40 dB(A) • Димензии (ВхШхД): 185 × 60 × 64 cm • EAN Код: 3838942924309

23


IonAir with MultiFlow 360˚

Перфектен вентилациски систем кој креира идеална микроклима за зачувување на храната и елиминира 95% од бактериите и вирусите

ZeroZone фиока

Идеална фиока за складирање на месо и риба на 0˚C

FreshZone фиока AdaptCool

Прв адаптибилен фрижидер во светот. Сензорската технологија ги следи навиките на корисниците и кон нив ја прилагодува работата на фрижидерот.

CrispZone со регулација на влажноста

Идеална фиока за складирање на овошје и зеленчук со HumidityControl систем за регулација на влажноста

FrostLess технологија

Напредна технологија која го намалува таложењето на мраз и потребата од одмзрнување на фрижидерот за 50%.

Ја продолжува свежината на храната на околу 3˚C

XtremeFreeze фиока

Екстремно брзо замрзнување кое ги зачувува хранливите вредности на храната

FastFreeze функција

За побрзо замрзнување на -24˚C

SuperCool функција

Идеална за ладење поголеми набавки на храна

NoFrost Plus

Подобрениот систем на ладење го елиминира мразот и ја одржува влажноста

KEEP IT FRESH

24


SimpleSlide карактеристика

A+++ енергетска класа

PullOut полици

ECOMode програма

Лесно подвижни полици

Лизгачки полици кои можат да издржат 22 kg храна, за лесен пристап до храната

Висока енергетска класа

Штеди енергија додека сте отсутни

DynamicCooling SpaceBox XXL фиока

Пространа фиока во замрзнувачот за големи парчиња на храна

Вентилациски систем за еднаква температура кај основните модели

LED Осветлување MultiBox сад

Повеќенаменски сад за храна со силен мирис, лед и јајца

SlotIn функција

Јако и енергетски-ефикасно осветлување

Инвертерски компресор со електронски варијабилно брзо управување

Вратите се отвораат под прав агол дури и кога фрижидерот е поставен до ѕид или до друг апарат

BottleMat

Подлога која спречува лизгање на шишињата

KEEP IT SMART

KEEP IT GREEN

25


26


27


Gorenje GA DOOEL Партизански одреди бр.99 | 1000 Скопје | Македонија T + 389 2 3062 199, 2 3088 150 | F + 389 2 3064 177 E-mail: gorenje@gorenje.com.mk www.gorenjegroup.com

Iongeneration mk  

ВОЗХУХОТ е најголемото богатство на нашата планета, тој е моторната сила на животот. Кога воздухот е чист и свеж, тој ги стимулира и буди на...

Iongeneration mk  

ВОЗХУХОТ е најголемото богатство на нашата планета, тој е моторната сила на животот. Кога воздухот е чист и свеж, тој ги стимулира и буди на...