Page 1

КОМБИНИРАНИ и ПЛИНСКИ ШПОРЕТИ ОД GORENJE K6110WG

K6121SG

HomeMade иновативен облик на рерната/ Конвенционална рерна со 4 програми: 68 л. / 1 стандарден плински горач 1.9 kW + 1 голем плински горач 3 kW + 1 експрес рингла 2 kW + 1 стандардна рингла 1 kW / Термоелектричен осигурувач со автоматско исклучување во случај на гасење / Чистење со водена пареа (AquaClean функција) / Длабока емајлирана тава за печење / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

HomeMade иновативен облик на рерната / Конвенционална рерна со 6 програми: 68 л. / 1 стандарден плински горач 1.9 kW + 1 голем плински горач 3 kW + 1 експрес рингла 2 kW + 1 стандардна рингла 1 kW / Термоелектричен осигурувач со автоматско исклучување во случај на гасење / Инфра грејач / Мал инфра грејач / Еднорачно електронско палење / Чистење со водена пареа (AquaClean функција)/ Длабока емајлирана тава за печење / Декоративен стаклен капак / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

Комбиниран шпорет

Комбиниран шпорет

15.990 ден.

18.990 ден.

G6110WJ

KC6355XT

HomeMade иновативен облик на рерната / Плинска рерна: 70 л. / 1 мал плински горач 1 kW + 1 голем плински горач 3 kW + 2 стандардни плински горачи 1.9 kW / Термоелектричен осигурувач со автоматско исклучување во случај на гасење / Дворачно електрично палење на плочата и рерната / Чистење со водена пареа (AquaClean функција) / Длабока и плитка емајлирана тава за печење / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

HomeMade иновативен облик на рерната / TouchFree инокс / GentleClose / Мултифункционална рерна (BigSpace) со 11 програми: 67 л. / Комбинирана стаклокерамичка плоча / IconLED дисплеј / Термоелектричен осигурувач со автоматско исклучување во случај на гасење / Телескопски водилки на едно ниво со делумно извлекување / Истовремено печење на повеќе нивоа / Инфра грејач / Инфра грејач со вентилатор / Вентилатор / Одржување на топлина на веќе приготвено јадење (StayWarm) / Oдмрзнување (Defrost) / Брзо загревање (FastPreheat) / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

Плински шпорет

Комбиниран шпорет

18.990 ден.

35.990 ден.

K6351WC / K6351XC Комбиниран шпорет

ПРОИЗВОДИТЕ ПОБАРАЈТЕ ГИ ВО: Продажен салон Горење – Карпош Бул. Партизански одреди бр. 99 Скопје, Македонија Т: +389 2 3062 199 E gorenjesalon@gorenje.com.mk Горење Студио – Аеродром Бул. Видое Смилевски Бато бр. 2б Скопје, Македонија Т: +389 2 2448 880 E: gorenjestudio@gorenje.com.mk или во сите лиценцирани продавници за продажба на производите од Gorenje

Горење Сервис Бул. Партизански одреди бр. 72а Скопје, Македонија Т: +389 2 3299 111 E: gorenjeservis@gorenje.com.mk

www.gorenje.com.mk

HomeMade иновативен облик на рерната / Меко затворање на вратата (GentleClose) / Мултифункционална рерна (BigSpace) со 11 програми: 67л. / 1 мал плински горач 1 kW + 1 стандарден плински горач 1.9 kW + 1 голем плински горач 3 kW + 1 експрес рингла 2 kW / IconLED дисплеј / Термоелектричен осигурувач со автоматско исклучување во случај на гасење / Истовремено печење на повеќе нивоа / Инфра грејач / Инфра грејач со вентилатор / Вентилатор / Одржување на топлина на веќе приготвено јадење (StayWarm) / Oдмрзнување (Defrost) / Брзо загревање (FastPreheat) / Длабока и плитка емајлирана тава за печење / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

22.990 ден. * Боја: Бела

24.990 ден. * Боја: TouchFree Inox

НИЕ ГИ ПРАВИМЕ ЕДНОСТАВНИ. ВИЕ ГИ ПРАВИТЕ СОВРШЕНИ. САМОСТОЈНИ ШПОРЕТИ ОД GORENJE

Сликите во летокот може да се разликуваат од апаратите во продажба. Го задржуваме правото на можни грешки и однапред се извинуваме.

gorenje.com.mk


НИЕ ГИ ПРАВИМЕ ЕДНОСТАВНИ. ВИЕ ГИ ПРАВИТЕ СОВРШЕНИ.

ЕЛЕКТРИЧНИ ШПОРЕТИ ОД GORENJE

Дали сте подготвени да воведете вкусни моменти во вашата кујна? Со новите HomeMade шпорети од Gorenje, ова волшебно станува едноставно. Подгответе ја својата омилена храна исто како во традиционалната печка на дрва или импресионирајте го вашето семејство со голем број на вкусни искуства. Ги дизајниравме нашите шпорети со паметни и практични решенија, за да можете да се потпрете на нив и да го додадете вашиот финален допир.

E6110WB

E6121WD

E6141WB

HomeMade иновативен облик на рерната / Конвенционална рерна со 4 програми: 68 л. / 1 експрес рингла + 2 стандардни големи рингли + 1 стандардна мала рингла / Длабока емајлирана тава за печење / Силвермат-емајл (SilverMatte) Двојно застаклена врата на рерната со еден дефлектор (CompactDoor) / Чистење со AquaClean функција / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

HomeMade иновативен облик на рерната / Конвенционална рерна со 6 програми: 68 л. / 2 електрични експрес рингли + 1 електрична стандардна рингла + 1 електрична стандардна рингла со температурно ограничување / Длабока емајлирана тава за печење/ Силвермат-емајл (SilverMatte) / Двојно застаклена врата на рерната со еден дефлектор (CompactDoor) / Чистење со AquaClean функција / Инфра грејач / Мал инфра грејач / Енергетска класа: A Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

HomeMade иновативен облик на рерната / Мултифункционална рерна (BigSpace) со 9 програми: 67 л. / 1 експрес рингла + 2 стандардни големи рингли + 1 стандардна мала рингла / Длабока и плитка емајлирана тава за печење / Силвермат-емајл (SilverMatte) / Двојно застаклена врата на рерната со еден дефлектор (CompactDoor) / Чистење со AquaClean функција / Горен и долен грејач со вентилатор / Инфра грејач со вентилатор / Oдмрзнување (Defrost) / Одржување на топлина на веќе приготвено јадење (StayWarm) / Долен грејач со вентилатор / Инфра грејач / Мал инфра грејач / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

Електричен шпорет

Електричен шпорет

HomeMade облик

Искористете ги предностите од печењето на дрва Традиционалниот, заоблен облик на рерните Gorenje и понатаму е една од најголемите предности. Инспириран од обликот на традиционалните фурни на дрва, овозможува топлиот воздух да циркулира слободно. Бидејќи храната се загрева рамномерно и од сите страни, секогаш е совршено печена: крцкава однадвор и сочна внатре.

Готвење на повеќе нивоа Повеќе јадења истовремено Шпоретите овозможуваат печење на повеќе нивоа истовремено. Ефикасната циркулација на воздух води кон одлични резултати при печењето додека се заштедуваат време и енергија.

AquaClean

Едноставно секојдневно чистење

Благодарение на комплетно новиот емајл, функцијата AquaClean овозможува уште поефикасен и попрактичен начин на чистење на рерната. Резултатот е видлив на целата површина и тавите за само 30 минути. Дамките и маснотиите омекнуваат и можат да се избришат полесно отколку кога било досега.

Stay Warm

Го зачувува готвеното јадење во одлична состојба Функцијата StayWarm одржува константна температурата од 70˚ C во рерната. На тој начин храната ги задржува вкусот и топлината до сервирањето.

Одмрзнување Со цел да се задржи храната во совршена состојба дури и по одмрзнувањето, многу е важно брзо да се одмрзне и топлината да се пробие на јадрото рамномерно и истовремено. Безбедното одмрзнување е овозможено со програмата за одмрзнување. Ставете ја замрзната храна на решетката во средината на рерната. Тавата за капење ставете ја на долната водилка за да ја фати течноста што капе.

Загревање садови

Послужете професионални јадења во вашиот дом Загреаните садови ќе го спречат губењето на вкусот и ќе се погрижат вкусот на храната да биде како што треба: од супи до тестенини и зеленчук на пареа. WarmPlate ќе ви помогне да ги задржите садовите на вистинската температура од 60°C во рерната. Уживајте во професионалната услуга во приватноста на вашиот дом!

17.990 ден.

15.990 ден.

13.990 ден.

Електричен шпорет

EC6141WC / EC6141SC Електричен шпорет

HomeMade иновативен облик на рерната / Мултифункционална рерна (BigSpace) со 9 програми: 67 л. / 3 HiLight грејни зони + 1 HiLight двојна грејна зона / Длабока и плитка емајлирана тава за печење / Горен и долен грејач со вентилатор / Инфра грејач / Мал инфра грејач / Инфра грејач со вентилатор / Oдмрзнување (Defrost)/ Чистење со AquaClean функција / Одржување на топлина на веќе приготвено јадење (StayWarm) / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

22.490 ден. * Боја: Бела

TouchFree-слој

Сјајна површина без отпечатоци од прсти Сите површини, направени од не’рѓосувачки челик, се обложени со специјален TouchFree слој кој не дозволува да се познаваат отпечатоците од прстите, оставајќи ја површината секогаш сјајна и полесна за чистење.

DirectTouch

Перфектни резултати на врвот на прстите

Едноставна контрола на рерната преку допирање на екранот. Големите и разбирливи симболи ја носат забележливата технологија на друго ниво со јасноста и едноставноста на употребата.

GentleClose

Гатко и тивко во вашата кујна

Потребен е само мек допир да се затвори вратата на рерната непречено, без бучава.

ChlidLock

Сигурносно заклучување за потполна безбедност на вашите деца Функцијата ChildLock е одлична за оние кои имаат деца. Никогаш не било побезбедно за децата да ги оставите сами во кујната, бидејќи не можат да ги регулираат или да ги активираат апаратите благодарејќи на оваа функција.

PerfectGrill

Двоен грејач за рамномернo крцкава храна

Најдобар резултат при печење се постигнува благодарејќи на комбинацијата на големиот и малиот грејач, каде што малиот грејач е позициониран во внатрешноста на големиот. Паметното позиционирање на грејачите овозможува оптимална распределба на топлината и обезбедува врвни резултати за печење, па храната е крцкава однадвор и мека однатре.

23.490 ден. * Боја: Inox look

EC6351WC / EC6351XC

Силвермат-емајл

Електричен шпорет

Навистина отпорен, а ултра мазен Силвермат е високоотпорен материјал кој поднесува екстремни температури. Бидејќи материјалот нема микропори, им овозможува на рерната и на тавите да бидат потполно отпорни на највисоки температури. Трислојната внатрешност на рерната овозможува одлична рефлексија на топлината и дополнителна изолација. Ги елиминира микроорганизмите и остварува стерилна и безбедна средина во рерната.

HomeMade иновативен облик на рерната / Мултифункционална рерна (BigSpace) со 11 програми: 67 л. / 1 експрес рингла + 2 стандардни големи рингли + 1 стандардна мала рингла / Длабока и плитка емајлирана тава за печење / Силвермат--емајл (SilverMatte) / Двојно застаклена врата на рерната со еден дефлектор (CompactDoor) / Чистење со AquaClean функција / Горен и долен грејач со вентилатор / Инфра грејач со вентилатор / Oдмрзнување (Defrost) / Одржување на топлина на веќе приготвено јадење (StayWarm) / Долен грејач со вентилатор / Инфра грејач / Мал инфра грејач / Енергетска класа: A / Димензии (ШxВxД): 60х85х60 cm

24.490 ден. * Боја: Бела

25.990 ден. * Боја: TouchFree Inox

Gorenje shporeti MK  
Gorenje shporeti MK