Page 1

VGRADNI APARATI

Plusi leta 2011. Na voljo samo pri specializiranih partnerjih, v izbranih kuhinjskih studiih.


3

PLUS. PULZ. Kuhinja je koncept, ki temelji na jasnih načelih boljšega. Kuhinjski aparati so njen plus. Gorenje+. PLUS je znamenje ekskluzivnih novosti, ki jih izbirate po svojih najzahtevnejših načelih. Privoščite si koncept plusov, ki bodo dali vašemu življenju dober pulz. Pričakujte več. Zahtevajte PLUS.


Gorenje+ aparati so na voljo tudi v Ä?rni barvi


6 8 24 36 52 64 78 90

KONCEPT PLUSOV PEČICE KOMPAKTNI APARATI KUHALIŠČA NAPE HLADILNO-ZAMRZOVALNI APARATI POMIVALNI STROJI O GORENJU


KONCEPT PLUSOV, KI DAJEJO ŽIVLJENJU DOBER PULZ PLUS IZBIRA

Zaradi bogate izbire ter popolne usklajenosti aparatov Ekskluzivni kuhinjski aparati Gorenje+ temeljijo na celovitem konceptualnem, uporabniškem in oblikovnem povezovanju širokega nabora odličnih aparatov za kuhanje, peko, hlajenje in pomivanje. Vaš izbor je vedno individualen, a v vaši kuhinji hkrati vsakič deluje kot celota.

PLUS TEHNOLOGIJA

Boljši kuharski rezultati zaradi najsodobnejših inovacij Aparate Gorenje+ odlikujejo številne napredne tehnične lastnosti, celo svetovne inovacije. Gorenje+ ponuja prve pečice z edinstvenim elektronskim programskim modulom iChef+ z velikim barvnim zaslonom, na katerem funkcije izbirate preprosto z drsenjem prsta. Indukcijska kuhališča Gorenje+ odlikujejo kuhalna območja, ki jih je mogoče med seboj povezovati v večje grelne površine;

Multizone+ se s povezljivimi kuhalnimi območji prilagaja posodam posebnih oblik in velikosti. Varčne svetleče diode LED+ v hladilnozamrzovalnih aparatih niso le stvar odnosa do okolja, temveč osvetljujejo številne priročne prednosti. XL model pomivalnega stroja Gorenje+ s presenetljivo prostorno notranjostjo Settings+ prvi na svetu omogoča pomivanje kar 17 pogrinjkov hkrati! Zaradi vrhunske tehnologije v aparatih Gorenje+ lahko pričakujete boljše rezultate kuhanja, peke, hlajenja in pomivanja.

PLUS DIZAJN

Dizajn za danes in jutri za različne pohištvene stile Za vsako kuhinjo se najdejo pravi aparati. A popolnoma usklajeni aparati Gorenje+ se skladajo z najraznovrstnejšimi izbirami! Tako ljubitelj sodobnega minimalizma kot tudi iskalec nostalgičnih oblik bosta navdušena nad enakimi aparati. To je moč premišljenega sodobnega di-

zajna, katerega cilj ni, da vse preglasi, ampak da z izbranimi pristnimi materiali in s premišljenimi linijami elegantno poudari značaj vaše izbrane kuhinje.

PLUS PREPROSTOST

Zaradi preproste uporabe, dosegljive cene in preproste montaže Morda je vsak nakup lahko enako zapleten ali enako preprost. A kako preprost je v resnici, ugotovite ob dostavi in montaži aparata ter pri njegovi dejanski uporabi. Aparati Gorenje+ so zasnovani z mislijo na prijazno uporabnost: od nakupa prek montaže do vsakdanje rabe. Vgradnja je preprosta – brez zapletenih posegov. Dostava je zanesljiva. Preprosto upravljanje in dolgotrajno delovanje aparatov sta zagotovljena!


KONCEPT PLUSOV

PLUS ODGOVORNOST Zaradi odgovornosti do okolja

Da aparati Gorenje+ presegajo najzahtevnejša okoljska pričakovanja in standarde, boste opazili pri nizki porabi energije in vode. Da skrbijo za bolj kakovostno in dolgotrajnejše hranjenje vaših živil, boste okusili. Skrb za okolje je v samem vrhu prioritet razvojne strategije Skupine Gorenje. Politika varstva okolja zajema celoten ciklus izdelka: od faze načrtovanja prek izdelave in uporabe do ravnanja po izteku življenjske dobe.

PLUS EKSKLUZIVNOST Ekskluzivna ponudba za prave poznavalce

Novi kuhinjski aparati Gorenje , namenjeni pravim poznavalcem, so na voljo samo pri izbranih kuhinjskih specialistih, ki znajo v skladu z vašim življenjskim slogom najti pravo kombinacijo in prostoru dodati pečat odličnosti. +

PLUS ŽIVLJENJE

Za obvladovanje dinamičnega vsakdanjika Kuhinjski aparati Gorenje+ so nastali po konceptu poglobljenega razumevanja zahtev sodobnega življenja. Namenjeni so ambicioznim ljudem, ki želijo svoje življenje zares živeti – tako v službi kot doma - in zahtevajo vse, kar jim pripada. V pospešenem ritmu urbanosti Gorenje+ ustvarja zavetje domače zanesljivosti – z uporabo najboljšega, kar pozna sedanjost, in z izborom tistega, kar bo ohranilo svoj čar tudi v prihodnosti!

PLUS GARANCIJA

Dokaz zanesljivo vrhunske kakovosti Vsi dobri aparati imajo garancijo. Ekskluzivne kuhinjske aparate Gorenje+ odlikuje nadstandardna garancija! Ker vemo, kako so zasnovani in izdelani, prisegamo na njihovo dolgotrajno zanesljivost.

PLUS SERVIS

Potrditev trdnega zaupanja Razvejana mreža poprodajnih storitev in strokovno usposobljenih ter hitro odzivnih serviserjev zagotavlja, da bodo v najkrajšem času resnično izpolnjene vse garancijske obljube.

PLUS POREKLO Ustvarjeni v Gorenju

Aparati Gorenje+ so rezultat sodelovanja razvejane mreže izkušenih strokovnjakov iz Gorenja, ki poznajo tehnološke trende in jih uporabljajo pri razvoju uporabniku prijaznih rešitev. Prisegajo na oblikovanje z jasnim namenom. Poznajo smernice spreminjanja vsakdanjega življenja. So srce razvoja Skupine Gorenje. Gorenje že več kot šestdeset let v svojih aparatih združuje pametno tehnologijo, vrhunski dizajn, skrb za okolje in visoko vrednost za uporabnika ter tako med vodilnimi evropskimi proizvajalci aparatov za dom neprestano postavlja nove standarde kakovosti in pričakovanj potrošnikov.

7


PEČICE

PEČICE iChef+

Svetovna revolucija edinstvenega upravljanja na dotik, nagrajena z mednarodno oblikovalsko nagrado Red Dot Design Award 2011 v kategoriji produktnega oblikovanja Plus za več užitkov ob vselej profesionalnih učinkih – z logičnimi dotiki barvnih slik! Gorenje+ ponuja prve pečice z edinstvenim elektronskim programskim modulom z velikim barvnim zaslonom, na katerem funkcije izbirate preprosto z drsenjem prsta. Kompleksna inovacija je prevedena v preprosto uporabo in privlačno obliko. Upravljanje postane čisti užitek - podoben najboljšim izkušnjam zabavne elektronike. To je revolucija, ki z doslej najbolj zmogljivim računalniškim krmiljenjem zagotavlja izjemne rezultate peke tako začetnikom kot profesionalnim mojstrom. Preprosto, logično, inovativno. Plus za kuharske in gurmanske užitke!

9


Glavni meni

Dotik za dotikom. Z drsenjem po meniju. Plus za hitre dostope do želenih vsebin! Na ekranu vas pričaka prikaz časa in datuma. Ob dotiku ekrana, ki je varno za steklom, se pojavi glavni meni, v katerem lahko tako čas kot datum preprosto nastavite – tako kot nastavite tudi jezik. Izbirate lahko kar med 30 jezikovnimi različicami! Iz glavnega menija dostopate tudi do osnovnega menija z različnimi programi priprave jedi: SIMPLEbake, AUTObake, PRObake, STEPbake, MYbake in EXTRA.


PEČICE

11

SIMPLEbake

AUTObake

Ko v glavnem meniju izberete opcijo SIMPLEbake, se na interaktivnem barvnem zaslonu pojavi 9 fotografij (kategorij) jedi, ki jih najpogosteje pripravljamo v pečici. Izberete tisto, ki jo želite pripraviti. Prednastavljeni program že ve, katera grelna telesa bo uporabil, na kateri nivo naj vstavite pekač, kako dolgo bo program trajal glede na srednjo standardno količino. Program se samodejno prilagodi vašemu vnosu ocenjene teže pečene hrane, izbiri stopnje zapečenosti ter morda nastavitvi časa, kdaj želite, da je hrana pripravljena. iChef+ vas opozori na vsak preprost korak, ki ga morate narediti in na koncu, ko sam poskrbi za odličen končni rezultat, vam zaželi le še dober tek!

iChef+ ima že shranjene optimalne nastavitve za 65 jedi v različnih kategorijah. Nastavitve prilagodi količini, želeni stopnji zapečenosti in morebitni nastavitvi želenega zaključka peke. Izberete skupino jedi (npr. meso, zelenjavo, pecivo, …), v skupini izberete želeno jed in pritisnete ukaz START. Program povpraša po približni količini, želeni stopnji zapečenosti in morebitnem času zaključka peke. Glede na to prilagodi svoje nastavitve in poskrbi, da je jed zanesljivo in okusno pripravljena ob želenem času.

Plus za najbolj preprosto pot do želene jedi v želenem času!

Plus za razkošno izbiro 65 prednastavljenih jedi!


PRObake

STEPbake

Izbire PRObake puščajo kuharju vso ustvarjalno svobodo, a hkrati povečajo zanesljivost in natančnost vseh želenih postopkov. Bi radi uporabili samo določene grelce, natančno vašo izbrano temperaturo in podobno? Brez težav! Če želite, lahko pečete na klasičen način, ki ste ga vajeni. Inovativni prikazovalnik pa omogoča še več! Pecite v korakih: z revolucionarnim novim podprogramom STEPbake, ki je edinstven na trgu in tudi patentiran, lahko pri vsaki izbiri nastavite do 3 korake sprememb med procesom pečenja po lastni želji! To je prava revolucija preprostega prednastavljanja.

Nastavitve, ki jih uporabite v kombinaciji z lastnimi izbirami PRObake, zagotavljajo, da vam jih med peko ni treba več spreminjati: vse lahko določite že vnaprej! Naj bo najprej temperatura npr. nizka, potem visoka, potem srednja. Naj najprej delujejo npr. vsi grelci, potem samo zgornji. Naj se nastavitve spreminjajo v želenih časovnih intervalih. Kakor vi želite! Inovativen, patentno zaščiten sistem omogoča izbiro do 3 zaporednih izbir sistemov gretja, temperature in trajanja postopka. Na izjemno pregleden način! Nastavitve, ki jih pečica uporablja, so ves čas peke pred vašimi očmi.

Plus za mojstre, ki želijo popoln nadzor!

Plus za pripravo jedi v natančno določenih korakih!


PEČICE

13

MYbake

EXTRA

Program MYbake omogoča, da z izborom prednastavljenih receptur in s shranjevanjem lastnih kombinacij urejate kuharsko knjižnico z nastavitvami za do kar 120 jedi. Spominski program ponuja 10 kategorij hrane (kot npr. meso, ribe in školjke, zelenjava, kruh itn.), v vsaki kategoriji pa lahko shranite do 12 jedi in kombinacij za njihovo pripravo. Shranjujete lahko najljubše jedi iz programa AUTObake ali poljubne jedi, za katere ste s funkcijama PRObake in STEPbake sami ustvarili najboljše postopke. Tako je zanesljiva samodejna ponovitev postopka vselej na voljo s preprostim dotikom!

Izbire EXTRA omogočajo samodejno prilagajanje temperature za želena opravila, kot so pospešeno pregrevanje pečice Preheat+, ohranjanje ravno prave toplote že pripravljenih jedi Warming+, segrevanje krožnikov pred postrežbo Serving+ in podobno. Priročna temperaturna izbira je na primer že nastavljena tudi za odtajanje zamrznjenih živil Defrost+. Med izbirami EXTRA so tudi nastavitve za uporabo mesne sonde pri peki Probe+ ter funkcija preprostega čiščenja samo z vodo Cleaning+.

Plus za ponovitev najuspešnejših kombinacij!

Plus za vedno pravo pomoč – s pravo temperaturo!


Shape+

Oblikovano za najbolj enakomerno peko Plus za izjemno enakomerno peko! Pečice Gorenje+ imajo inovativno obliko notranjosti: strop je obokan, stranice pa so zaobljene. Takšna oblika skupaj z natančno nameščenimi greli zagotavlja najučinkovitejše usmerjanje vročega zraka po celotni pečici. Zrak kroži podobno kot v starodavnih krušnih pečeh, zato so jedi sočne in hrustljave hkrati. Kruh ima zapečeno skorjo, njegova sredica pa ostane mehka. Mnoge jedi so preprosto bolj okusne kot v drugih vrstah pečic!


PEČICE

Space+

Size+

Plus tudi za največje dobrote! Konstrukcijska zasnova notranjosti zagotavlja, da so pečice Gorenje+ po prostornini med največjimi na trgu. V pečico brez težav spravite tudi 7-kilogramskega purana ali druge večje specialitete. Kljub takšni prostornini pa se pečice Gorenje+ po porabi energije uvrščajo med najvarčnejše na trgu! Ker se oblika vselej druži z izjemnimi tehnološkimi rešitvami.

Plus za več pekačev in več dobrot hkrati! Pečice Gorenje omogočajo večje peke ne samo zaradi enakomernega kroženja zraka po vseh nivojih, temveč tudi zato, ker ob širini 46 cm ponujajo kar 15 odstotkov več površin za peko, kot jih imajo standardne različice. Širina pečice je bolje izkoriščena z inovativnimi rešitvami v notranjem prostoru in z vgrajeno vrhunsko tehniko. Zato lahko v pečici Gorenje spečete na enem pekaču več, hkrati pa se lahko zanesete na zanesljivo peko na več pekačih na različnih nivojih hkrati.

Zares prostorna notranjost

15

Grill+

Občutno večja površina za peko

Učinkovita namestitev grel na različnih višinah +

Plus za ravno pravo zapečenost in varnost hkrati! Veliko in manjše infrardeče grelo sta vstavljeni v poglobljen strop pečice. Ker sta tu varno skriti pred dotiki, je večja tudi varnost; ob seganju v pečico ste varnejši pred opeklinami. Različna višinska postavitev grel zagotavlja želeno enakomerno ogrevanost pečice. Zato so rezultati peke odlični! Nekateri modeli pečic omogočajo preprosto spuščanje zgornjega grela, ki je tako dostopnejše tudi za morebitno čiščenje.


Pečice: dodatni plusi Defrost+ Plus za odmrzovanje brez neželenih kapljic vode ali maščobe! Zmrznjeno živilo položite na pečniško rešetko na sredino pečice. Odtekajoče tekočine bo prestregel pekač, nameščen v spodnje vodilo.

Cleaning+ Plus za preprosto čiščenje samo z vodo! Vsi modeli Gorenje+ pečic ponujajo funkcijo preprostega čiščenja Cleaning+. V pekač vlijete pol litra vode in jo pol ure segrevate na 70 °C. Vlaga, ki nastane pri segrevanju, samodejno zmehča umazanijo na stenah pečic. Po končanem postopku jo preprosto obrišete z mehko krpo. Učinek čiščenja je odličen! Brez uporabe čistil ste prijazni do okolja.

Elektronske programske ure z upravljanjem na dotik Plus za preglednost postopka pečenja! Ko z upravljanjem na dotik določite čas trajanja peke in izberete pravo temperaturo, lahko ves čas postopka spremljate nastavitve in njihov potek na sodobnih elektronskih urah s senzorji. Ko je peka končana, se ura oglasi z zvočnim signalom. Površina inovativne elektronske ure je popolnoma gladka in zato preprosta za čiščenje.

Preheat+ Plus za izjemno hitro segreto pečico! V samo 6 minutah do 200 °C! Ko se odločite za peko, ne boste več čakali na pravo temperaturo. Pečica Gorenje+ jo doseže v samo nekaj minutah. To je mogoče zaradi posebne obokane oblike notranjosti in hkratnega delovanja premišljeno nameščenih

grel. Vsaj 30 odstotkov hitrejše predgretje zagotavlja učinkovitejšo pripravo pic, biskvitnega testa in drugih jedi, ki jih pečete v že ogreti pečici. Na doseženo pravo temperaturo opozorita zvočni in svetlobni signal.

Probe+ Plus za ravno prav pečeno meso! Izbrani modeli Gorenje+ pečic imajo temperaturno sondo - posebno tipalo za preverjanje stopnje zapečenosti mesa. Sondo potisnete v meso in nastavite želeno temperaturo. Pokazatelj na upravljalniku pečice vas bo opozoril, ko bo meso doseglo pravo stopnjo. Pečenka bo odslej vedno zapečena tako, kot imate najraje!

Level+ Plus za več drobnega peciva z eno peko! V pečicah Gorenje+ lahko hkrati uporabljate kar 3 nivoje. Brez strahu pred različno stopnjo zapečenosti! Za enakomerno in hitro razporeditev toplote poskrbi ventilator na zadnji steni pečice. Učinkovitejše kroženje toplega zraka zagotavlja odlične rezultate peke, hkrati pa varčuje s časom in energijo.

Teleskopska vodila s popolnim ali 3/4 izvlekom Plus za varnost in preglednost! Pečice Gorenje+ so opremljene s popolnoma izvlečnimi ali do 3/4 izvlečnimi teleskopskimi vodili, ki zagotavljajo preprosto vlaganje pekačev v pečico. Izvlek pekačev teh vodil je varnejši in omogoča izjemen pregled med peko in po njej. Nevarnost opeklin je občutno manjša. Vodila so del standardne opreme večine modelov, pri nekaterih pa jih lahko vgradite tudi naknadno.

Tray+ Plus za ljubitelje bogatih jedi! Poglobljen pekač, čigar stranice so visoke kar 5 cm, je odličen pripomoček za peko kruha, lazanje, musake in podobnih dobrot. Višje stranice preprečujejo uhajanje maščobe na stene pečice in s tem preprečujejo neprijetno zapekanje. Pekač je prevlečen s kakovostnim emajlom za preprosto čiščenje.

Warming+ Plus za ohranjanje ravno prav toplih jedi v pečici! Temperaturo lahko nastavite na 30 do 95 °C in tako preprosto poskrbite za tudi do dvourno ohranjanje prave temperature hrane. Že pripravljene jedi ohranijo svoj okus in ostanejo tople za kasnejšo postrežbo. Nastavitev je zelo priročna pri pogostitvah z več jedmi hkrati, saj ni potrebno več vsega natančno časovno načrtovati!

Serving+ Plus za postrežbo jedi na profesionalno ogretih krožnikih! Z izbiro funkcije Serving+ lahko krožnike v pečici segrejete na temperaturi med 30 in 80 °C. Domače jedi lahko postrežete kot v najboljši restavraciji; vroči krožniki bodo ohranili vročo juho, ravno prav topli krožniki bodo ohranili pravi okus zelenjavne ali mesne jedi.

Cooling+ Plus za hladne stranice pečice! Sistem učinkovitega hlajenja poskrbi za občutno nižje temperature na zunanjih stenah pečice – tako med samim procesom pečenja kot po njem. Poseben ventilator v ohišju poskrbi, da se hladen zrak iz okolja premeša z vročim zrakom iz pečice. Primerno ohlajen

zrak kroži tik pod zunanjimi stenami aparata. Ko je peka končana, se zunanjost pečice samodejno ohlaja tako dolgo, dokler se temperatura ne zniža na 60 °C, kar zazna poseben toplotni senzor. Sistem Cooling+ z ohlajanjem stranic pečice in pečniških vrat zagotavlja več varnosti!

Thermodoor+ Plus za varnost in energijsko učinkovitost! Pečice Gorenje+ se ponašajo z odlično izoliranimi vrati. Izbrani modeli imajo dodatno trislojno temperaturno odbojno zasteklitev, na pečicah s funkcijo pirolize pa so vrata opremljena s kar štirislojno tovrstno zasteklitvijo. Izbrani izolativni materiali skupaj s posebnimi odbojnimi sloji na steklu povečujejo zmogljivost pečice ob precej manjši porabi energije. Vrata imajo na zunanji strani vselej nizko temperaturo, ki je varna za dotike.

View+ Plus za dober razgled po prostorni notranjosti! Ker imajo pečice Gorenje+ večji in bolje izkoriščen notranji prostor, je poskrbljeno tudi za ustrezno osvetlitev. Izbrani modeli imajo dvojno osvetlitev, ki s pametnim razporedom svetilnih elementov omogoča vpogled tudi v skrite kotičke. Nadzor nad dogajanjem v pečici je zagotovljen.

Gladka pečniška vrata Plus za preprosto čiščenje! Pečniška vrata, ki so lahko snemljiva, so brez zarez in brez robov, v katerih bi se lahko nabirale nečistoče. S takšno zasnovo omogočajo, da jih že s preprostim brisanjem ohranjate brezhibno čiste.


PEČICE: DODATNI PLUSI

Visokokakovostni emajl v pečicah in na pekačih Plus za okolje in za odlične rezultate peke! Notranjost pečic Gorenje+ je prevlečena s posebnim visokokakovostnim emajlom, ki prispeva k manjši rabi energije, k boljšemu razporejanju toplote v pečici, notranjost pečice pa je tudi laže očistiti. Ker ne prepušča toplote, se ta od površin, prevlečenih s tem emajlom, odbija nazaj v središče pečice. Zato je poraba energije manjša, rezultati peke pa odlični. Površine z emajlom so izjemno gladke, kar preprečuje oprijemanje in zapekanje maščobe na stene pečic.

Snemljivi čistilni vložki Plus za preprosto in zares učinkovito čiščenje! Na levi in desni strani pečice so vgrajeni vložki, prevlečeni z visokokakovostnim emajlom. Skupaj z zadnjo steno pečice, ki je katalitična, omogočajo preprosto vzdrževanje čistosti. Vložki so preprosto snemljivi. Ko jih snamete, jih lahko operete v pomivalnem stroju. Ker so prevlečeni s posebej gladkim emajlom, je manj možnosti za neprijetno zapekanje maščob na te vložke.

Pyrolyse+ Plus za popolnost samodejnega čiščenja! Funkcija pirolitičnega čiščenja, ki jo imajo najboljši modeli pečic Gorenje+, je izjemno učinkovita, varna in priročna. Ker so notranjost pečice, pekači in žična vodila prevlečeni s posebnim, visoko temperaturno odpornim pirolitičnim emajlom, jih za čas čiščenja ni potrebno odstranjevati. Vrata pečice imajo kar štirislojno temperaturno odbojno zasteklitev, ki skupaj z vrhunsko izolacijo preprečuje neželeno segrevanje na zunanji strani. Med procesom pirolitičnega čiščenja se pečica segreje na okoli 500 °C. Ko

Switch+

temperatura doseže 250 °C, se vrata zaradi vaše varnosti samodejno zaklenejo. Visoka temperatura skupaj z inovativnim delovanjem grel in pametnim sistemom ventilatorskega kroženja zraka nečistoče na poseben in varen način sežiga. Poseben katalizator v zgornjem delu pečice med procesom čiščenja samodejno odstranjuje neprijetne vonjave in dim. Ostanki nečistoč so po končanem procesu upepeljeni. Ko se vrata pečice 30 minut po zaključku čistilnega programa samodejno odklenejo, ostanke v obliki prahu preprosto obrišete z vlažno krpo. To je vse! Pečica je popolnoma čista.

Plus za varno odpiranje pečice – tudi ko je vključeno ventilatorsko gretje! Pri običajnih pečicah ste ob odpiranju lahko izpostavljeni pišu vročega zraka. Pečice Gorenje+ pa v primeru odpiranja pečniških vrat med peko nemudoma samodejno izklopijo delovanje ventilatorja in grelcev. Ko vrata zaprete, se vse nastavitve obnovijo – ventilator in grelci delujejo tako kot so pred odpiranjem. To omogoča pametno stikalo, ki je nameščeno na sama vrata pečice. Za še več varnosti!

Energijska učinkovitost

Touch+

Plus za prihranke! Pečice Gorenje+ sodijo v najvišje energetske razrede. Nova generacija pečic v primerjavi s prejšnjimi standardnimi modeli porabi kar 25 odstotkov manj energije. Tako pečice kot drugi aparati Gorenje+ so izdelani iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati; kar 90 odstotkov delov pečice je iz okolju prijaznih materialov!

Plus za elektronsko upravljanje prek ekrana na dotik, samo v treh korakih! Po vklopu pečice s preprostim dotikom simbola izberete želeno jed ter izbiro potrdite z dotikom simbola »Start«. Prednastavljeni programi samodejno poskrbijo za ustrezno kombinacijo grel, temperaturo ter čas pečenja. Jasni simboli zagotavljajo pregledno in preprosto uporabo. Če želite, lahko pečico še vedno uporabljate tudi na klasičen način: z lastnimi nastavitvami temperatur, trajanja peke, uporabe mesne sonde in izbire delujočih grel. Lastne nastavitve lahko shranite in jih naslednjič prikličete s preprostim dotikom. Patentiran elektronski modul ima tudi otroško zaščito, ki preprečuje nenadzirano uporabo pečice in varuje pred poškodbami.

Ergo+ Plus za preprosto in prijazno uporabo! Ergonomsko zasnovani ročaji in gumbi pečic Gorenje+ dopolnjujejo popolno ujemanje oblike in funkcionalnosti. Robusten videz detajlov dopolnjujejo odlična preglednost na gumbih in jasni, logični simboli na čelni ploskvi. Dotik je prijeten, ukaz pa vselej preprost in tam, kjer ga pričakujete.

Načini ogrevanja pečice Osvetlitev

Zgornje in spodnje grelo

Spodnje grelo (AquaClean)

Okroglo grelo

Odtaljevanje

Spodnje grelo, okroglo grelo in ventilator

Zgornje in spodnje grelo in ventilator

Spodnje grelo in ventilator

Malo infra grelo

Infra grelo

Infra grelo in ventilator

Zgornje grelo

Funkcija profesionalne postrežbe Serving+

Funkcija hitrega segrevanja Preheat+

Funkcija ohranjanja toplih jedi Warming+

17


Produktna gama: pečice

GO 896 X

GP 872 X

GP 852 X

GO 876 X

Vgradna pečica

Vgradna pirolitična pečica

Vgradna pirolitična pečica

Vgradna pečica

GO 896 B

GP 872 B

GP 852 B

GO 876 B

Vgradna pečica

Vgradna pirolitična pečica

Vgradna pirolitična pečica

Vgradna pečica


PEČICE

GO 854 X Vgradna pečica

GO 854 B Vgradna pečica

19


GO 896 X

GO 896 B

Vgradna pečica

Vgradna pečica

+ Material čelne plošče: Steklo in

nerjavno jeklo + Material vrat: Steklo in nerjavno jeklo + Ergonomski ročaj Ergo+

+ Elektronsko upravljanje temperature + Večsistemska pečica Space+, 65 l + Poraba energije: 0,79 kWh (večsistemska) 0,87 kWh (konvencionalna)

+ Ekstra hladna vrata, 3 stekla + Gladka pečniška vrata + Visokokvalitetni emajl (pečice, pekači)

+ Stikalo za izklop grel Switch+ Standardna oprema + Globok pekač + Plitek pekač + Mrežna rešetka + Temperaturna sonda Probe+

+ Vodila pekača + Večnivojsko pečenje Level+ + Čiščenje z vodo Cleaning+ + Funkcija hitrega segrevanja Preheat+ + Funkcija ohranjanja toplih jedi Warming+

+ Priključna moč: 3,3 kW Mere vgradne odprtine min-max (š×v×g): 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

+ Material čelne plošče: Steklo in lakirana pločevina + Material vrat: Steklo in lakirana pločevina + Ergonomski ročaj Ergo+

+ Elektronsko upravljanje temperature + Večsistemska pečica Space , 65 l + Poraba energije: +

0,79 kWh (večsistemska) 0,87 kWh (konvencionalna)

+ Funkcija hitrega segrevanja Preheat+ + Funkcija ohranjanja toplih jedi Warming+

+ Ekstra hladna vrata, 3 stekla + Gladka pečniška vrata + Visokokvalitetni emajl (pečice, pekači)

+ Stikalo za izklop grel Switch+ Standardna oprema + Globok pekač + Plitek pekač + Mrežna rešetka + Temperaturna sonda Probe+

+ Vodila pekača + Večnivojsko pečenje Level+ + Čiščenje z vodo Cleaning+ + Priključna moč: 3,3 kW Mere vgradne odprtine min-max (š×v×g): 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

GO 896 X/B


PEČICE

GP 872 X

GP 872 B

Vgradna pirolitična pečica

Vgradna pirolitična pečica

+ Material čelne plošče: Steklo in

nerjavno jeklo + Material vrat: Steklo in nerjavno jeklo + Ergonomski ročaj Ergo+

+ Elektronsko upravljanje temperature + Večsistemska pečica, 60 l + Poraba energije:

0,79 kWh (večsistemska) 0,87 kWh (konvencionalna)

+ Funkcija hitrega segrevanja Preheat+ + Funkcija ohranjanja toplih jedi Warming+

+ Izjemno hladna vrata, 4 slojna + Gladka pečniška vrata + Stikalo za izklop grel Switch+

Standardna oprema + Globok pekač + Plitek pekač + Mrežna rešetka + Temperaturna sonda Probe+

+ Material čelne plošče: Steklo in

Standardna oprema + Globok pekač + Plitek pekač + Mrežna rešetka + Temperaturna sonda Probe+

+ Vodila pekača + Večnivojsko pečenje Level+

+ Elektronsko upravljanje temperature

+ Vodila pekača + Večnivojsko pečenje Level+

+ Priključna moč: 3,3 kW Mere vgradne odprtine min-max (š×v×g): 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

lakirana pločevina + Material vrat: Steklo in lakirana pločevina + Ergonomski ročaj Ergo+

+ Večsistemska pečica, 60 l + Poraba energije:

0,79 kWh (večsistemska) 0,87 kWh (konvencionalna)

+ Priključna moč: 3,3 kW Mere vgradne odprtine min-max (š×v×g): 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

+ Funkcija hitrega segrevanja Preheat+ + Funkcija ohranjanja toplih jedi Warming+

+ Izjemno hladna vrata, 4 slojna + Gladka pečniška vrata + Stikalo za izklop grel Switch+

GP 872 X/B

21


GP 852 X

GP 852 B

Vgradna pirolitična pečica

Vgradna pirolitična pečica

+ Material čelne plošče: Steklo in

Standardna oprema + Globok pekač + Plitek pekač + Mrežna rešetka + Temperaturna sonda Probe+

+ Elektronsko upravljanje temperature

+ Vodila pekača + Večnivojsko pečenje Level+

nerjavno jeklo + Material vrat: Steklo in nerjavno jeklo + Ergonomski gumb + Ergonomski ročaj Ergo+

+ Večsistemska pečica, 60 l + Poraba energije:

0,79 kWh (večsistemska) 0,87 kWh (konvencionalna)

+ Funkcija hitrega segrevanja Preheat+ + Izjemno hladna vrata, 4 slojna + Gladka pečniška vrata + Stikalo za izklop grel Switch+

+ Priključna moč: 3,3 kW Mere vgradne odprtine min-max (š×v×g): 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

+ Material čelne plošče: Steklo in lakirana pločevina + Material vrat: Steklo in lakirana pločevina + Ergonomski gumb + Ergonomski ročaj Ergo+

+ Elektronsko upravljanje temperature + Večsistemska pečica, 60 l + Poraba energije:

0,79 kWh (večsistemska) 0,87 kWh (konvencionalna)

Standardna oprema + Globok pekač + Plitek pekač + Mrežna rešetka + Temperaturna sonda Probe+

+ Vodila pekača + Večnivojsko pečenje Level+ + Priključna moč: 3,3 kW Mere vgradne odprtine min-max (š×v×g): 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

+ Funkcija hitrega segrevanja Preheat+ + Izjemno hladna vrata, 4 slojna + Gladka pečniška vrata + Stikalo za izklop grel Switch+

GP 852 X/B


PEČICE

Opcija v črni barvi GO 876 B

Opcija v črni barvi GO 854 B

GO 876 X

GO 854 X

Vgradna pečica

Vgradna pečica

+ Material čelne plošče: Steklo in

nerjavno jeklo + Material vrat: Steklo in nerjavno jeklo + Ergonomski ročaj Ergo+

+ Elektronsko upravljanje temperature + Večsistemska pečica Space , 65 l + Poraba energije: +

0,79 kWh (večsistemska) 0,87 kWh (konvencionalna)

+ Funkcija hitrega segrevanja Preheat+ + Funkcija ohranjanja toplih jedi Warming+

+ Ekstra hladna vrata, 3 stekla + Gladka pečniška vrata + Visokokvalitetni emajl (pečice, pekači)

+ Odstranljivi lahko čistilni vložki + Stikalo za izklop grel Switch+ Standardna oprema + Globok pekač + Plitek pekač + Mrežna rešetka + Temperaturna sonda Probe+

+ Material čelne plošče: Steklo in

nerjavno jeklo + Material vrat: Steklo in nerjavno jeklo + Ergonomski gumb + Ergonomski ročaj Ergo+

+ Elektronsko upravljanje temperature + Večsistemska pečica Space+, 65 l + Poraba energije: 0,79 kWh (večsistemska) 0,87 kWh (konvencionalna)

Standardna oprema + Globok pekač + Plitek pekač + Mrežna rešetka

+ Vodila pekača + Večnivojsko pečenje Level+ + Čiščenje z vodo Cleaning+ + Priključna moč: 3,3 kW Mere vgradne odprtine min-max (š×v×g): 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

+ Vodila pekača + Večnivojsko pečenje Level+ + Čiščenje z vodo Cleaning+ + Priključna moč: 3,3 kW

+ Funkcija hitrega segrevanja Preheat+

Mere vgradne odprtine min-max (š×v×g): 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

+ Ekstra hladna vrata, 3 stekla + Gladka pečniška vrata + Visokokvalitetni emajl (pečice, pekači)

+ Stikalo za izklop grel Switch+

GO 876 X/B / GO 854 X/B

23


KOMPAKTNI APARATI

KOMPAKTNI APARATI Compact+

Več skladnosti, več priročnosti

Plus za majhne in velike užitke! Parna pečica, izbrane mikrovalovne pečice in kavni avtomat Gorenje+ obogatijo kuhinjo tako z možnostmi za hitro pripravo želenih jedi in kavnih napitkov kot z nadihom prestiža. Kompaktne vgradne aparate Gorenje+ odlikujejo kakovostni sodobni materiali in oblike ter premišljene funkcije, ki poenostavijo mnoga opravila. Inteligentne rešitve, prikazovalniki in prednastavljeni programi zagotavljajo preprosto uporabnost. Navdušujejo z opaznostjo, ki ne preglasi stila vaše kuhinje!

25


Parna pečica

Zdrava priprava hrane Plus za več ohranjenih vitaminov in drugih hranil v živilih! Parna pečica Gorenje+ je še ena priročna popestritev vaše kuhinje. Njena uporaba je preprosta, s svojimi lastnostmi pa omogoča izbiro in kombinacijo takšnih postopkov priprave hrane, ki resnično prispevajo k zdravemu prehranjevanju. Parno kuhanje prispeva k vsakodnevni kakovostni in uravnoteženi prehrani. Hrana ohrani poln okus, barve in mineralne snovi.


KOMPAKTNI APARATI

27

Vgradni kavni avtomat

Kombinirane mikrovalovne pečice

Plus za kavo po meri – v trenutku, ki ga vi določite! Aparat z linijami, značilnimi za vse aparate Gorenje+, z inteligentnimi rešitvami omogoča preprosto uporabo z učinki profesionalnosti. Aparat upravljate s pomočjo prikazovalnika LED, pri katerem izbirate med 5 različnimi okusi kave: od zelo blagega do zelo močnega. Možna je uporaba mlete kave ali kavnih zrn, pri čemer lahko finost mletja nastavljate v kar 7 stopnjah. Najljubšo izbiro lahko shranite v spomin aparata – naslednjič bo na voljo s preprostim pritiskom na gumb. Poznavalcem in ljubiteljem fines aparat omogoča tudi nastavljanje temperature za poparjanje kave in izdelavo mlečne pene za pripravo cappuccina. Aparat ima poseben program za samodejno sprotno čiščenje, napredne funkcije pa zagotavljajo preprosto vzdrževanje.

Plus za več načinov priprave jedi v enem samem kompaktnem aparatu! Kombinirane mikrovalovne pečice, ki se že na prvi pogled skladajo z vsemi aparati Gorenje+, omogočajo tako klasično peko kot ustrezne postopke z mikrovalovi. Kombinacija standardnih načinov ogrevanja in mikrovalov omogoča še hitrejšo pripravo izbranih in okusnih dobrot. Plus za tempo sodobnega življenjskega stila!

Deluje popolnoma avtomatsko

Nepogrešljive za hiter življenjski ritem


Kompaktni aparati: dodatni plusi PARNA PEČICA Energijski razred A Plus za varčno porabo energije! Parna pečica Gorenje+ se po energetski učinkovitosti uvršča v razred A, kamor sodijo le aparati, ki v celoti izpolnjujejo stroge evropske smernice za varčno rabo energije in s tem tudi za čim manjši vpliv na okolje.

Elektronska programska ura PPlus za preprosto upravljanje! Z gumbi nastavite čas in temperaturo priprave hrane. Izbirajte med številnimi prednastavljenimi programi ali pa sami po svojih željah in izkušnjah določite temperaturo in trajanje. Ob zaključku kuhanja oz. pečenja vas na to opozori zvočni signal.

Kuhanje Steam+ Plus za zdravo prehranjevanje! Kuhanje v pari v živilih ohranja hranljive snovi, vitamine in beljakovine. Hrana ni nikoli razkuhana, ohranja barvo, sokove in okus. Para, ki prihaja v pečico iz posebnega grelnika vode, se zaradi inovativnih dovodov enakomerno razprši po vsej pečici. Tok pare je samodejno kontroliran glede na izbrani prednastavljeni program priprave hrane. Če želite, lahko količino pare za posamezno jed nadzirate in določate tudi sami.

Funkcije in lastnosti 8 plusov za še mnogo več izbir! Osem načinov ogrevanja je primernih za pripravo raznoterih jedi, ne samo tistih, ki so že označene v samem programu. Za prave učinke skrbijo dodatne funkcije. Izbirajte: •K uhanje Steam - klasično parno kuhanje ohranja hranljive snovi in vitamine. +

• Fish+ - način ogrevanja za zanesljivo pripravo ribjih specialitet.

•F ragile+ - kuhanje, prilagojeno pripravi občutljivih živil; dodatna opcija tudi za pripravo jedi iz sadja in zelenjave. •D efrost - počasno odtajanje zamrznjenih živil brez kuhanja; dva načina ogrevanja se prilagajata občutljivejšim živilom (ribe, sadje, zelenjava) in običajnim živilom. +

•M elt+ - nadzorovano pogrevanje ali topljenje občutljive hrane za nadaljnjo uporabo (čokolada, maslo) ali za takojšno postrežbo (sadje).

Osvetlitev Plus za preglednost! S pomočjo premišljeno nameščene osvetlitve lahko ves čas nadzirate dogajanje v pečici.

Notranjost iz nerjavnega jekla Plus za daljšo življenjsko dobo! Tako kot pekači in mrežna rešetka je tudi vsa notranjost parne pečice Gorenje+ izdelana iz kakovostnega nerjavnega jekla, ki ga odlikuje dolgotrajna trpežnost.

Pekači in rešetka Plus dobre opreme! Parna pečica že vključuje standardne pripomočke: dva ustrezna pekača, mrežno rešetko in dodatno posodo za vodo. Globok pekač ima perforirano dno, dodaten pekač in mrežna rešetka sta iz kakovostnega nerjavnega jekla. Z njimi lahko jedi pripravljate istočasno – na več nivojih in brez dodajanja vode. Vse pripomočke lahko pomivate v pomivalnem stroju.

Lock+ Plus za varnost in nadzorovano delovanje! Pri parni pečici Gorenje+ lahko nastavitve preprosto zaklenete in preprečite neželene spremembe ali nenadzorovano delovanje. Parna pečica je varna pred otroško radovednostjo.

KAVNI AVTOMAT Choice+ Izbira pravega okusa in prave dolžine kave je zelo preprosta! Po izboru mlete kave ali kavnih zrn, za katera lahko nastavite stopnjo finosti mletja, lahko aparat za vas pripravi zelo blago, blago, normalno, močno ali zelo močno kavo. Kar pet različnih okusov temelji na samodejni količini zajete kave, ki jo aparat opravi po vašem pritisku na gumb. Izbirate lahko tudi med kratko, srednjo ali dolgo kavo. Sočasno lahko pripravite dve skodelici kave. Za plus užitek - v dvoje!

Sveže mleto Plus za vselej ravno pravo dozo kave v kar 7 stopnjah finosti mletja! Sveže mleta kava zagotavlja ohranjanje popolne arome. Glede na izbrano moč in velikost napitka bo aparat samodejno zmlel ravno pravo količino kavnih zrn in tako poskrbel za res najboljši napitek. Če želite, lahko uporabite tudi že zmleto kavo, ki jo sami dozirate. Kavo shranjujete v lahko dostopni posodi, ki jo s pomočjo teleskopskih vodil preprosto izvlečete iz aparata. Ostanki kave se v obliki strnjenih tabletk zbirajo v posebni posodici. Ko je posodica polna, vas na to opozori izpis na prikazovalniku. Ta vas pravočasno opozori tudi na to, da je kave zmanjkalo. Zbiralnik odvečne vode vas na potrebo po praznjenju opomni z rdečim plovcem.

S prilagojeno količino Plus za želeni okus kave! Aparat že ima prednastavljene količine napitkov, ki pa jih lahko preprosto prilagodite. Nastavite svoj želeni način priprave kratkega, srednjega ali dolgega kavnega napitka. Iz ponujenega nabora okusov kave pred pripravo izberite vam najljubši okus, količino dozirane kave pa shranite v spomin aparata. Naslednjič vam bo na voljo le s pritiskom na gumb! Seveda lahko želeni okus kadarkoli spremenite.

Profesionalno Plus za poznavalce! Če sami poznate podrobnosti priprave najboljše kave, lahko svoje želje zaupate tudi avtomatu. Aparat popari kavo tako, da iz nje posrka vso aromo in s tem ohrani pristen okus. Temperaturo poparjenja lahko nastavljate s pomočjo menija. Izbirate lahko med poparjenjem kave na visokem (high), srednjem (medium) ali nizkem (low) temperaturnem območju. S to izbiro lahko dosežete želeni okus kave!

Cream+ Plus za spenjeno mleko, za belo kavo, za odličen kapučino! Aparat ima že nameščen tulec za paro, namenjen penjenju mleka. Če želite, lahko namestite še drugi, dodatni tulec za postrežbo vroče vode. S penjenjem mleka in dovodom ravno prav temperirane vode za čaj in druge napitke imate tudi doma vrhunsko postrežbo.

Anticalc+ Plus za vselej čist in brezhibno delujoč kavni avtomat! Samodejno sprotno čiščenje ob vsakem vklopu in izklopu aparata izpere ostanke kave iz dozirnih šob. Aparata ni treba dodatno čistiti! Šobe se ne bodo zamašile. Glede na trdoto vode se v aparatu lahko nabira vodni kamen, katerega pravočasno odstranjevanje pa je prav tako avtomatizirano. Po določenem številu pripravljenih napitkov vas na to opozori izpis na prikazovalniku. S preprostim pritiskom na gumb aktivirate program čiščenja vodnega kamna. S takšnimi funkcijami je vzdrževanje aparata res preprosto! Vse snemljive dele lahko pomijete v pomivalnem stroju.


KOMPAKTNI APARATI

KOMPAKTNE IN KOMBINIRANE MIKROVALOVNE PEČICE Elektronsko upravljanje Plus za zanesljivost in samodejne programe! Preprosto elektronsko upravljanje pri vseh kompaktnih pečicah Gorenje+ zagotavlja resnično natančne nastavitve časa in načinov segrevanja. Avtomatski programi za peko pic, piščančjega mesa, pogrevanje napitkov in podobno so zasnovani tako, da na osnovi preprosto vtipkane ocenjene teže živila pečica sama določi najprimernejše nastavitve. Posebna prednost vrhunskih modelov so samodejni programi s senzorskim zaznavanjem. Na nadzorni plošči so vse izbire pregledne in preprosto digitalno nastavljive.

Lock+ Plus za ohranjene nastavitve! Pri kompaktnih kombiniranih mikrovalovnih pečicah posebna funkcija Lock+ varuje nastavitve in preprečuje neželeno ali nenadzorovano delovanje pečic. Njihova uporaba bo tako varna pred morebitnimi posegi otrok.

Auto+ Plus za preprosto pripravo priljubljenih jedi! Mnogi modeli imajo samodejne prednastavljene programe za zanesljivo učinkovito pripravo izbranih dobrot. Izberete vrsto živila in vnesete njegovo težo, pečica pa glede na to sama prilagodi moč in čas celotnega programa kuhanja.

Display+ Plus za popoln nadzor dogajanja v pečici! Prikazovalnik navduši z estetskim videzom, hkrati pa je izjemno učinkovit za zagotavljanje popolne preglednosti. Na njem lahko ves čas spremljate, kaj se glede na izbra-

no funkcijo v pečici dogaja, s pomočjo odštevalnika časa pa vsak hip veste, koliko je še do konca izbranega postopka.

gih jedi. Konvekcijo lahko uporabite tudi brez mikrovalov – za običajno kuhanje, a z vročim zrakom.

Defrost+

Grill+

•P izza+ - dva prednastavljena programa zagotavljata samodejno pripravo priljubljene jedi: s kombinacijo mikrovalov in žara je rezultat vrhunski tako pri peki zamrznjene pizze kot pri pripravi sveže pizze.

Plus za enakomerno in pospešeno odtajanje! Pulziranje mikrovalovne energije v naključnih zaporedjih zagotavlja, da so živila odtaljena hitreje in da proces odtajanja enakomerno poteka tudi v sredini kakšnega večjega kosa živila. Takšno delovanje mikrovalov zagotavlja tudi enakomernejšo peko.

Plus za hrustljave in zlato zapečene jedi! Zdaj boste zlahka dosegli doslej skoraj nemogoče učinke: funkcija Grill+ omogoča pravo kombinacijo konvekcijskega segrevanja z vročim zrakom in sočasnega doseganja učinkov žara.

•P reheat+ - funkcija predgretja zagotavlja hitro doseganje želene temperature v pečici. Funkcija omogoča maksimalno 10-minutno segrevanje s fiksno temperaturo 200 °C; čas delovanja je mogoče tudi skrajšati.

Konvekcija

•C irculating+ - pečenje s kroženjem vročega zraka, ki zagotovi resnično enakomerno pečenje hrane sočasno na eni, dveh, ali celo treh ravneh!

Steel

+

Plus za boljše rezultate peke in daljšo življenjsko dobo! Notranjost kompaktne mikrovalovne pečice Gorenje+ je iz visokokakovostnega nerjavnega jekla, ki omogoča še boljše kroženje mikrovalov po pečici. Zasnova notranjosti s svojo trpežnostjo in s svojimi lastnostmi zagotavlja, da bodo rezultati peke odlični vrsto let.

KOMBINIRANA VEČSISTEMSKA MIKROVALOVNA PEČICA Mikrovalovi v družbi konvekcije in žara Vgradne kombinirane mikrovalovne pečice zagotavljajo vse prednosti mikrovalov, konvekcije in žara. Njihova inovativnost se še posebej izkaže pri kombinirani uporabi vseh plusov! S 5-stopenjsko nastavitvijo moči mikrovalov pospešite kuhanje; konvekcijsko delovanje vročega zraka omogoča, da je jed pečena do konca. Kombinirana funkcija sočasnega delovanja žara in konvekcije navdušuje pri pripravi večjih kosov belega mesa, kombinirana funkcija žara in mikrovalov pa pri hitrejši peki manjših kosov mesa, pic in mnogih dru-

Plus za klasično kuhanje – a z vročim zrakom! Pečico je mogoče segreti na enak način kot običajne električne pečice. Senzorji omogočajo segrevanje do želene ravni v območju od 50 do 200 °C, ventilator za grelcem pa poskrbi za pomikanje vročega zraka v notranjost pečice. Kuhajte s konvekcijo, v kombinaciji z Grill+ pa hitreje in laže pripravite tudi zahtevne pečene jedi.

Samodejne funkcije in programi Plus za optimalno premišljene postopke! Glede na lastnosti živila, ki ga želite spremeniti v odlično jed, izberite prednastavljeni program, določite vrsto in težo živila in prepustite izbiro postopka pečici. Rezultati so odlični in zanesljivi. Izbirajte med: •D efrost+ - funkcija za samodejno odtajanje zamrznjenih živil, ki deluje glede na vrsto in težo živila. Določite, ali odmrzujete zelenjavo, ribe, perutnino, meso, kruh, pripravljene jedi, odtipkajte okvirno težo in program sam določi najbolj optimalni čas odmrzovanja. •H eating+ - funkcija avtomatskega pogrevanja že pripravljene hrane z mikrovalovi; zelo priročno za pogrevanje lazanje, gratiniranega krompirja, pit in drugih jed iz hladilnika.

•B ottom+ - pečenje s spodnjim grelcem je še posebej uporabno pri pripravi sočnih pit, biskvita in jedi iz testa, ki pri peki naraste. •P ulse+ - funkcija pulziranja mikrovalov omogoča klasično pripravo hrane na želeni temperaturi od 50 °C do 250 °C; temperaturo lahko nastavljate poljubno v 10-stopinjskih korakih. •H old+ - priročna funkcija za ohranjanje temperature hrane v pečici tudi po zaključenem izbranem postopku; funkcija se avtomatsko vklopi dve minuti po koncu postopka za pripravo jedi in deluje 15 minut. Dva daljša piska opozorita na začetek delovanja, trije piski označujejo konec funkcije.

29


Produktna gama: kompaktni aparati

GCC 134 X

GCS 131 X

GCM 832 X

GCM 334 X

Avtomatski vgradni kavni avtomat

Parna pečica

Vgradna kombinirana mikrovalovna pečica

Vgradna kombinirana mikrovalovna pečica

GCC 134 B

GCS 131 B

GCM 832 B

GCM 334 B

Avtomatski vgradni kavni avtomat

Parna pečica

Vgradna kombinirana mikrovalovna pečica

Vgradna kombinirana mikrovalovna pečica


KOMPAKTNI APARATI

GCM 131 X Vgradna mikrovalovna pečica

31


GCC 134 X

GCC 134 B

Avtomatski vgradni kavni avtomat

Avtomatski vgradni kavni avtomat

+ Material upravljalne plošče: Nerjavno

+ Material upravljalne plošče: Lakirana

jeklo + Ergonomski ročaj in gumbi

+ Upravljanje preko gumbov + LED prikazovalnik + Programska ura + Prikaz časa + Funkcija Standby + Število različnih dolžin kave: 3 + Število različnih okusov glede na jakost kave Choice+: 5

+ Nastavljiva stopnja finosti mletja + Možnost doziranja dveh skodelic kave istočasno

+ Notranja posoda za kavo v zrnu + Notranja posoda za mleto kavo

+ Možnost izdelave mlečne pene

Cream+ + Lastna nastavitev kave po receptu + Razpršilec vode + Nastavitev temperature kave, pare in vode

+ Program za odstranjevanje vodnega kamna Anticalc+

+ Priključna moč: 1350 W max Mere vgradne odprtine (vxšxg): 56 × 45 × 55 cm

pločevina + Ergonomski ročaj in gumbi

+ Upravljanje preko gumbov + LED prikazovalnik + Programska ura + Prikaz časa + Funkcija Standby + Število različnih dolžin kave: 3 + Število različnih okusov glede na jakost kave Choice+: 5

+ Nastavljiva stopnja finosti mletja + Možnost doziranja dveh skodelic kave

+ Možnost izdelave mlečne pene Cream+

+ Lastna nastavitev kave po receptu + Razpršilec vode + Nastavitev temperature kave, pare in vode

+ Program za odstranjevanje vodnega kamna Anticalc+

+ Priključna moč: 1350 W max Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56 × 45 × 55 cm

istočasno

+ Notranja posoda za kavo v zrnu + Notranja posoda za mleto kavo

GCC 134 X/B


KOMPAKTNI APARATI

GCS 131 X

GCS 131 B

Parna pečica

Parna pečica

+ Material upravljalne plošče: Nerjavno

Standardna oprema + Posoda za vodo + Mrežna rešetka iz nerjavnega jekla + Globok pekač iz nerjavnega jekla + Perforiran pekač

+ Material upravljalne plošče: Nerjavno

Standardna oprema + Posoda za vodo + Mrežna rešetka iz nerjavnega jekla + Globok pekač iz nerjavnega jekla + Perforiran pekač

+ Elektronsko upravljanje + Dvovstični LED prikazovalnik + Elektronska programska ura

+ Priključna moč: 1770 W max

+ Elektronsko upravljanje + Dvovstični LED prikazovalnik + Elektronska programska ura

+ Priključna moč: 1770 W max

jeklo + Ergonomski ročaj in gumbi + Material notranjosti pečice: Nerjavno jeklo

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 45 × 55 cm

jeklo + Ergonomski ročaj in gumbi + Material notranjosti pečice: Nerjavno jeklo

+ Klasično parno kuhanje Steam+ + Kuhanje prilagojeno pripravi rib Fish+ + Nadzorovano pregrevanje ali

+ Klasično parno kuhanje Steam+ + Kuhanje prilagojeno pripravi rib Fish+ + Nadzorovano pregrevanje ali

+ Kuhanje prilagojeno pripravi

+ Kuhanje prilagojeno pripravi

+ Odtaljevanje Defrost+

+ Odtaljevanje Defrost+

+ Otroška zaščita Lock+

+ Otroška zaščita Lock+

topljenje Melt+

občutljivih živil Fragile+

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 45 × 55 cm

topljenje Melt+

občutljivih živil Fragile+

GCS 131 X/B

33


GCM 832 X

GCM 832 B

Vgradna kombinirana mikrovalovna pečica

Vgradna kombinirana mikrovalovna pečica

+ Material upravljalne plošče: Nerjavno

+ Material upravljalne plošče: Lakirana

jeklo + Ergonomski ročaj in gumbi + Material notranjosti pečice: Emajl

+ Število stopenj moči mikrovalov: 10 Moč + Mikrovalovi: 1000 W max + Žar: 1750 W max + Vroč zrak: 1750 W max

+ Elektronsko upravljanje + Dvovstični LED prikazovalnik + Elektronska programska ura + Število prednastavljenih programov: 10

+ Ohranjanje temperature Hold+ + Predgretje Preheat+ + Prednastavljeni programi Auto+ + Funkcija Pizza+ + Avtomatsko pogrevanja Heating+ + Otroška zaščita Lock+ + Priključna moč: 3400 W max Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 45 × 55 cm

pločevina + Ergonomski ročaj in gumbi + Material notranjosti pečice: Emajl

+ Število stopenj moči mikrovalov: 10 Moč + Mikrovalovi: 1000 W max + Žar: 1750 W max + Vroč zrak: 1750 W max

+ Elektronsko upravljanje + Dvovstični LED prikazovalnik + Elektronska programska ura + Število prednastavljenih programov:

+ Ohranjanje temperature Hold+ + Predgretje Preheat+ + Prednastavljeni programi Auto+ + Funkcija Pizza+ + Avtomatsko pogrevanja Heating+ + Otroška zaščita Lock+ + Priključna moč: 3400 W max Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 45 × 55 cm

10

GCM 832 X/B


KOMPAKTNI APARATI

Opcija v črni barvi GCM 334 B

GCM 334 X

GCM 131 X

Vgradna kombinirana mikrovalovna pečica

Vgradna mikrovalovna pečica

+ Material upravljalne plošče: Nerjavno jeklo + Ergonomski ročaj in gumbi + Material notranjosti pečice: Emajl

+ Ohranjanje temperature Hold+ + Prednastavljeni programi Auto+ + Funkcija Pizza+ + Avtomatsko pogrevanja Heating+

+ Material upravljalne plošče: Nerjavno

+ Število stopenj moči mikrovalov: 10

+ Otroška zaščita Lock+

+ Število stopenj moči mikrovalov: 10

Moč + Mikrovalovi: 1000 W max + Žar: 1750 W max + Vroč zrak: 1750 W max

Oprema + Vrtljiv steklen krožnik + Premer vrtljivega krožnika: 36 cm

Moč + Mikrovalovi: 1000 W max

+ Elektronsko upravljanje + Dvovstični LED prikazovalnik + Elektronska programska ura + Število prednastavljenih programov:

+ Priključna moč: 3400 W max Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 45 × 55 cm

jeklo + Ergonomski ročaj in gumbi + Material notranjosti pečice: Steel+

Oprema + Vrtljiv steklen krožnik + Premer vrtljivega krožnika: 36 cm

+ Priključna moč: 1650 W max Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 45 × 55 cm

+ Elektronsko upravljanje + Dvovstični LED prikazovalnik + Elektronska programska ura + Število prednastavljenih programov: 4

10

+ Otroška zaščita Lock+

GCM 334 X/B / GCM 131 X

35


KUHALIŠČA

KUHALIŠČA Multizone+ Indukcijska kuhališča Gorenje+ odlikujejo kuhalna območja, ki jih je mogoče med seboj povezovati v večje grelne površine! S povezljivimi kuhalnimi območji se kuhališče prilagaja posodam posebnih oblik in velikosti! Združena, povečana grelna površina omogoča popoln izkoristek indukcije tudi pri pripravi jedi v ovalnih posodah. Prostor na kuhališču je optimalno izkoriščen, vsa grela pa lahko s funkcijo Powerboost+ delujejo tudi pospešeno! Izberite kuhališče s štirimi greli ali dvema greloma Multizone+. Štiri posebna grela s povezovanjem omogočajo izrabo dveh velikih kuhalnih površin, z dvema greloma s temi izvrstnimi lastnostmi pa ustvarite eno veliko kuhalno površino. Z lastnostmi plus!

37


A+ plinski gorilnik Varčna poraba plina

Plus za učinkovitost! Gorilniki plinskih kuhališč Gorenje+ s svojo inovativno zasnovo zagotavljajo optimalen plamen za hitrejše kuhanje in najboljši izkoristek plina. Konstrukcija omogoča, da se plin pomeša z zrakom, še preden pride do gorilnika. Mešanica zraka in plina je optimalnejša kot pri doslej običajnih gorilnikih, izraba plina in nadzor plamena sta občutno izboljšana. Gorilniki niso sestavljeni iz več delov, temveč so v izvirni enoviti konstrukciji, zato jih je tudi čistiti resnično preprosto.


KUHALIŠČA

Wok+

Slider+

Plus za hitro in zdravo pripravo hrane! Izbrana kuhališča plina imajo posebne, zmogljivejše gorilnike Wok+. Primerni so za hitro in učinkovito segrevanje posod, kot je npr. azijski vok. Hitrejše in učinkovitejše segrevanje pri izbranih postopkih priprave hrane izboljša rezultate kuhanja. Gorilniki Wok+ so na voljo tako na steklokeramičnih kuhališčih kot tudi na plinskih kuhališčih iz nerjavnega jekla z enim, štirimi ali petimi plinskimi gorilniki.

Plus za odličen nadzor moči in časa kuhanja! Posebno drsno polje omogoča inovativno in do potankosti nadzorovano nastavljanje stopnje moči za vsako kuhalno polje posebej. Za vsako polje lahko nastavite tudi časovno funkcijo. Slider+ je namenjen tudi preprostemu upravljanju posebnih funkcij, kot so zaščita pred prevretjem, Heating+ in Lock+.

Nova zmogljivost segrevanja

Prilagodljivo upravljanje vsakega kuhalnega polja

39


Kuhališča: dodatni plusi Indukcija s hipnim delovanjem

Programska ura

Plus za profesionalne učinke! Indukcijsko kuhališče deluje dvakrat hitreje kot plinsko, hkrati pa je tudi bolj ekonomično in varno. Segreva se samo dno posode, preostala površina kuhališča pa ostaja hladna in varna. Upravljanje temperature, vklop in izklop delujejo v hipu! Kuhališče se izjemno hitro ohladi. Ker se temperatura s preprostim dotikom takoj prilagodi vašim željam, je nevarnost prevretja manjša, lažja so tudi občutljiva kuharska opravila, kot npr. topljenje čokolade, priprava zahtevnih omak in drugih temperaturno občutljivih mojstrovin.

Plus za ravno prav dolgo kuhanje! Če iz izkušenj veste, da je kakšna jed najboljša po natančno določenem številu minut, lahko nastavite odštevalnik časa, in sicer do 99 minut. S pomočjo programske ure se bo kuhališče po nastavljenem številu minut samodejno izklopilo. Na izklop bo opozoril zvočni signal.

Posoda za indukcijsko kuhališče Plus za večino posode, ki jo že imate! Ob odločitvi za indukcijsko kuhališče ni treba takoj zamenjati tudi zaloge posode. Na indukcijskem kuhališču lahko uporabite vso posodo, ki ima feromagnetno dno. Ali je posoda primerna za indukcijsko segrevanje, preverite z magnetom. Če se magnet oprime dna posode, bo indukcija zagotovo delovala!

Preprosto čista površina Plus za lahko vzdrževanje čistega kuhališča! Ker se indukcijsko kuhališče segreva le pod posodo in ker je upravljanje temperature hipno, so nevarnosti prevretij in razlitij minimalne. Nič se ne prismodi, na kuhališče se nič ne prilepi! V primeru nezgod površino le obrišete. Za čiščenje zadošča navadna voda.

Powerboost+ Plus za kuhanje s posebnim pospeškom! S preprostim vklopom dodatne funkcije še povečate zmogljivost že tako izjemno učinkovitega indukcijskega kuhališča.

Prikazovalnik preostale toplote (H) Plus za varnost! Dokler so kuhalna polja še topla, vas na to opozarjajo svetlobni signali. Dokler svetijo, se kuhalnih polj ne dotikajte. Dokler signal kaže, da je polje še toplo, pa lahko to učinkovito uporabite za ohranjanje temperature jedi ali za počasno taljenje. Brez porabe energije!

Varnostni izklop HiLight kuhališča Plus za zanesljivo delovanje! Zmogljiva HiLight kuhališča so opremljena s posebnim varovanjem pred neželenim prekomernim delovanjem. Za razliko od drugih kuhalnih polj so lastnosti teh grel povezane s časovno omejitvijo neprekinjenega maksimalnega žarenja. Zato se po določenem času ta grela samodejno izključijo. Za večjo varnost in za še daljšo življenjsko dobo grel!

Varovalo pred pregrevanjem Plus za zaščito vgrajene elektronike! Poseben večstopenjski varovalni sistem preprečuje pregrevanje in tako varuje elektronsko tehnologijo indukcijskega kuhališča pred neželenimi poškodbami. Ob izrazitem povišanju temperature kuhalnega polja se avtomatično vklopi dvostopenjski ventilator. Če ta ne zadošča, se samodejno izklopijo nastavitve dodatnih moči segrevanja. V

primeru še vedno nevarnih stopenj temperatur se zniža moč delovanja nekaterih kuhalnih polj, v skrajnih primerih pa sistem kuhalna polja povsem izklopi. Po ustrezni ohladitvi je kuhališče znova pripravljeno za delovanje na vseh, tudi najvišjih stopnjah moči.

Prepoznavanje posode Plus za prilagajanje moči posamezni posodi! Indukcijsko kuhališče samo prepozna posodo, ki jo postavite na kuhalno polje. Ob vklopu izbranega polja se prižge oznaka »U«. Polje začne delovati v skladu z nastavitvami – a šele tedaj, ko nanj postavite posodo! To lahko storite v 10 minutah po vklopu. Če na kuhališče postavite posodo, ki je manjša od vklopljenega kuhalnega polja, bo kuhališče samodejno prilagodilo delovanje velikosti posode. Porabilo bo le toliko moči, kot je je potrebne za ogrevanje natanko te posode!

Preglednost centralnega upravljanja Plus za še boljši nadzor pri kuharskih opravilih! Ravno prav velike upravljalne ikone so na steklokeramičnih kuhališčih na ravno pravem mestu: na sredini in na desni strani kuhališča. Dobro premišljena pozicija upravljalnih ikon še poveča preglednost in nadzor nad delujočimi funkcijami, hkrati pa poenostavi upravljanje.

Večkrožna in ovalna grela Plus za raznotere velikosti posode! Grela z dvojno ali trojno krožno površino ter grela posebne ovalne oblike omogočajo popolno prilagajanje različnim velikostim posode. Zdaj lahko v velikih posodah kar na kuhališču pečete meso in ribe! S preprostim vklopom dodatne površine kuhalno polje po želji povečate!

Lock+ Plus za varnost otrok! Zaklenite kuhališče v celoti ali zaklenite nastavitve. Otroci bodo varni pred neželenim, nenadzorovanim delovanjem, kuhališče pa bo varno pred njihovimi morebitnimi posegi.

Več inovativnih oblik Plus za več izbire in za novo privlačnost v kuhinji! Med kuhališči Gorenje+ boste našli številna različna kuhališča s premišljeno postavitvijo štirih ali petih kuhalnih polj. Gorenje+ ponuja vrsto indukcijskih kuhališč, HiLight kuhališč, plinskih kuhališč ter posebnosti, kot je električna plošča Teppanyaki. Na voljo so v različnih širinah in opremljena z raznoterimi načini upravljanja kot so ergonomsko oblikovanimi gumbi, upravljanje na dotik ali najbolj inovativna rešitev Slider+. Izbirajte po svoje!

Restzone+ Plus za največji odlagalni prostor na kuhališču! Inovativno razporejena kuhalna polja omogočajo, da je med njimi dovolj prostora tudi za umikanje in odlaganje dodatnega posodja – kar na kuhališču. Priročna rešitev je pomembna v manjših kuhinjah, kjer je delovnih površin in odlagališč vselej premalo, hkrati pa mojstrom pri kuharskih opravilih zagotavlja popolno osredotočenost!

Kar 26-centimetrsko grelo Plus za posebej veliko posodo! Indukcijsko kuhališče s posebnim grelom, ki v premeru meri kar 26 cm, spremeni razsežnosti kuhanja. Omogoča namreč zares učinkovito uporabo namenskih posod za različne jedi (npr. posoda za paello), velikih parnih loncev ali preprosto večje posode za pripravo jedi na zalogo ali za posebne družabnosti.


KUHALIŠČA

Alublack robovi

Domino kombinacije

Control+

Plus za elegantne podrobnosti! Vsa kuhališča Gorenje+ imajo aluminijaste robove. Črne! Robovi ščitijo steklokeramiko, vrhunska kakovost črnega aluminija pa se sklada s podobo inovativno oblikovanih kuhališč.

Plus za individualne sestavljanke! Manjša indukcijska in plinska steklokeramična kuhališča s po dvema greloma lahko sestavite v poljubno serijo. Med sestavljivimi kuhališči je tudi steklokeramično kuhališče s posebnim plinskim gorilnikom za vok!

Preprosto upravljanje

Vgradnja brez motečih robov Plus za popolnoma gladko delovno površino! Pozabite na robove pri prehodih med kuhališčem in delovnim pultom. Izbrana indukcijska kuhališča, HiLight kuhališča in kuhališča s plinom na steklokeramiki so zasnovana tako, da omogočajo izjemno natančno vgradnjo v nivoju okoliške površine. Na poseben način obdelani robovi steklokeramične plošče, ki je osnova teh kuhališč, zagotavljajo, da je prehod neopazen. Vgradnja je preprosta, končni učinek pa je izjemno privlačen videz celotnega kotička za kuhanje.

Večja moč gorilnikov Plus za uporabo plina! Novi, izjemno močni plinski gorilniki posodo segrejejo hitreje in zato so tudi jedi lahko pripravljene v krajšem času. Kratek čas priprave na visoki temperaturi je prednost pri mnogih jedeh: zelenjava je v kratkem času ravno prav kuhana in še vedno hrustljava.

Termično varovalo za samodejni izklop Plus za več varnosti pri uporabi plinskega kuhališča! Če med samim delovanjem gorilnika plamen ugasne, posebno varovalo poskrbi za takojšnjo ustavitev dovoda plina. Ker je dovod izklopljen, nevarnosti za neželeno uhajanje plina ni.

Teppanyaki+ Plus za pripravo jedi z manjšo količino maščob! Vgradna električna plošča iz nerjavnega jekla je nastala po vzoru japonske kuhinje. Ime plošče, ki omogoča griliranje kar v kuhinji, izvira iz japonskih besed teppan (jeklena plošča) ter yaki (pečeno na žaru). Namenjena je pečenju z uporabo manjše količine maščob in je zato odličen pripomoček za pripravo bolj zdrave hrane – zlasti mesa in zelenjave. Gladka površina omogoča preprosto čiščenje. Običajno zadošča, da ohlajeno ploščo po uporabi le obrišete s krpo. Ploščo lahko zaradi enovitih Alublack robov kombinirate z vsemi drugimi kuhališči Gorenje+.

Plus za vsako kuhalno območje! Ker ima vsako kuhalno polje lastni modul, lastno programsko uro in lastno upravljanje na dotik, lahko za vsako posebej nastavite čas kuhanja. Po preteku nastavljenega časa se kuhalna površina samodejno izključi in na izklop opozori z zvočnim signalom. Potek kuhanja lahko natančno nastavite s kar 9 stopnjami moči. Vse funkcije so prikazane z razumljivimi simboli. Imejte popoln nadzor nad kuhanjem – brez zapletenosti!

Silent+ Izjemno tiho delovanje Plus za občutno manj šumov tudi pri največji moči delovanja! Inteligentni preklopi med induktorji in najkakovostnejše komponente sistema dajejo novi generaciji indukcijskih kuhališč pomembno prednost pred doslej znanimi kuhališči te vrste. Tudi če boste uporabili vse kuhalne površine pri najvišji moči delovanja, boste za indukcijo značilne šume komajda slišali.

Power+ Povečana moč delovanja

Zaščita pred prevretjem

Plus za uporabo najvišjih stopenj moči na vseh kuhalnih površinah hkrati! Power+ je nova generacija indukcijskih kuhališč, ki s funkcijo pospešenega segrevanja Powerboost+ z novimi izjemno zmogljivimi induktorji in s podvojenimi močmi hladilnih ventilatorjev zagotavljajo še več odličnih lastnosti indukcije. Moč se med vgrajenimi induktorji razporeja s pametnimi elektronskimi preklopi. Ker se tako samodejno razporejajo moči med kuhalnimi polji, lahko končno uporabljate vsa kuhalna polja sočasno na najvišji stopnji. Zelo varno. Zelo učinkovito!

Plus za takojšnjo povečano moč in za avtomatsko zmanjšanje moči na želeno temperaturo! Kuhalna avtomatika ob začetku delovanja samodejno poskrbi za povečanje moči gretja. Po začetnem delovanju na največji moči kuhališče avtomatsko zmanjša moč na izbrano temperaturno stopnjo in jo na tej stopnji tudi ohranja. Inteligentna funkcija, ki jo lahko kadarkoli vklopite ali izklopite, preprečuje prevretje ali dolgotrajnejše neželeno vretje hrane.

Heating+ Melting+ Preprostejše kuhanje Plus za nadzorovano nižje temperature in za varčne kuharske postopke! Z vklopom funkcije Melting+ kuhalno polje deluje s konstantno temperaturo 42 °C. Enakomerno delovanje je odlična prednost za preprosto in varno topljenje medu, masla, čokolade. Brez nevarnosti pregretja! Funkcija je odlična pomoč tudi za odtajanje zamrznjenih živil. Z vklopom funkcije Heating+ najlaže ohranjate želeno toploto jedi, primerno za postrežbo! Že kuhano jed s to funkcijo ohranjate na optimalni temperaturi 70 °C. Pri tej temperaturi bo hrana ohranila ne le primerno temperaturo, temveč tudi svoj okus!

Space+ Premišljen razpored kuhalnih polj Plus za lažje rokovanje s posodo in za boljši nadzor! Pri kuhanju na indukcijskih kuhališčih Power+ ne boste imeli težav s prostorom ob posodah. Tudi ob uporabi vseh kuhalnih polj hkrati bo med njimi še vedno prostor. To zagotavlja premišljena razporeditev polj na vseh širinah teh kuhališč – 66, 77 in 90 cm!

Pause+ Premor po potrebi Plus za varno kuhanje – tudi če zapustite kuhinjo! Z enim samim dotikom v trenutku ustavite delovanje vseh kuhalnih površin. Če morate s kuhanjem nenadoma prenehati, bo vse pod nadzorom tudi brez vaše prisotnosti. Ko se vrnete, s preprostim pritiskom znova sprožite delovanje. Vse nastavitve se ohranijo!

41


Produktna gama: kuhališča

GIT 95 B

GIT 73 B

GIT 67 B

GIT 66 B

Indukcijsko kuhališče

Indukcijsko kuhališče

Indukcijsko kuhališče

Indukcijsko kuhališče

GIT 63 B

GHT 74 B

GHT 64 B

GGC 64 CB

Indukcijsko kuhališče

Steklokeramično kuhališče

Steklokeramično kuhališče

Plinsko kuhališče


KUHALIŠČA

GGS 75 WCX

GGS 75 WCB

GGS 64 WCX

Plinsko kuhališče

Plinsko kuhališče

Plinsko kuhališče

GIK 32 B

GGC 31 WCB

GGC 32 CB

GTN 31 X

Indukcijsko kuhališče

Plinsko kuhališče

Plinsko kuhališče

Električno kuhališče

43


GIT 95 B

GIT 73 B

Indukcijsko kuhališče

Indukcijsko kuhališče

+ Alublack robovi kuhališča + Control+ upravljanje + Programska ura + Funkcija pospešenega delovanja Powerboost

+

+ Zaščita pred prevretjem + Funkcija ohranjanja toplote

pripravljenih jedi Heating+ + Funkcija topljenja in odtaljevanja Melting+

+ Varovalo pred pregretjem + Pokazatelj preostale toplote + Otroška zaščita Lock+

+ 5 indukcijskih kuhalnih površin + levo spredaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + sredina spredaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + levo zadaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + sredina zadaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + desno: Ø 26 cm, 2,6/3,7 kW

+ Alublack robovi kuhališča

+ Priključna moč: 11,1 kW

+ Zaščita pred prevretjem + Funkcija ohranjanja toplote

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 86 × 4,8 × 49 cm

+ Control+ upravljanje + Programska ura + Funkcija pospešenega delovanja Powerboost+

pripravljenih jedi Heating+ + Funkcija topljenja in odtaljevanja Melting+

GIT 95 B

+ 4 indukcijske kuhalne površine + levo spredaj: Ø 21 cm, 2,3/3,7 kW + desno spredaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + levo zadaj: Ø 14,5 cm, 1,4/2,2 kW + desno zadaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + Priključna moč: 7,4 kW Mere vgradne odprtine (š×v×g): 75 × 4,8 × 49 cm

+ Varovalo pred pregretjem + Pokazatelj preostale toplote + Otroška zaščita Lock+

GIT 73 B


KUHALIŠČA

GIT 67 B

GIT 66 B

Indukcijsko kuhališče

Indukcijsko kuhališče

+ Alublack robovi kuhališča + Control+ upravljanje + Programska ura + Funkcija pospešenega delovanja

+ 4 indukcijske kuhalne površine + levo spredaj: 19×22 cm, 2,3/3,7 kW + desno spredaj: 19×22 cm, 2,3/3,7 kW + levo zadaj: 19×22 cm, 2,3/3,7 kW + desno zadaj: 19×22 cm, 2,3/3,7 kW

Powerboost

+ Priključna moč: 7,4 kW

pripravljenih jedi Heating+

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 4,8 × 49 cm

+

+ Zaščita pred prevretjem + Funkcija ohranjanja toplote + Varovalo pred pregretjem + Pokazatelj preostale toplote + Otroška zaščita Lock+

+ Alublack robovi kuhališča + Control+ upravljanje + Programska ura + Funkcija pospešenega delovanja

+ 4 indukcijske kuhalne površine + levo spredaj: 19×22 cm, 2,3/3,7 kW + desno spredaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + levo zadaj: 19×22 cm, 2,3/3,7 kW + desno zadaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW

Powerboost+

+ Priključna moč: 7,4 kW

pripravljenih jedi Heating+

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 4,8 × 49 cm

+ Zaščita pred prevretjem + Funkcija ohranjanja toplote + Varovalo pred pregretjem + Pokazatelj preostale toplote + Otroška zaščita Lock+

GIT 67 B / GIT 66 B

45


GIT 63 B

GHT 74 B

Indukcijsko kuhališče

Steklokeramično kuhališče

+ Alublack robovi kuhališča + Control+ upravljanje + Programska ura + Funkcija pospešenega delovanja Powerboost

+

+ Zaščita pred prevretjem + Funkcija ohranjanja toplote

pripravljenih jedi Heating+ + Funkcija topljenja in odtaljevanja Melting+

+ 4 indukcijske kuhalne površine + levo spredaj: Ø 21 cm, 2,3/3,7 kW + desno spredaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + levo zadaj: Ø 14,5 cm, 1,4/2,2 kW + desno zadaj: Ø 18 cm, 1,85/3 kW + Priključna moč: 7,4 kW Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 4,8 × 49 cm

+ Alublack robovi kuhališča + Senzorsko upravljanje na dotik + Programska ura + Zaščita pred prevretjem + Funkcija ohranjanja toplote pripravljenih jedi Heating+

+ Varovalo pred pregretjem + Pokazatelj preostale toplote + Otroška zaščita Lock+

GIT 63 B

+ 4 HiLight kuhalne površine + levo spredaj: Trokrožna kuhalna

površina Ø 23/18/12 cm, 2,5 kW

+ desno spredaj: Ø 16 cm, 1,5 kW + levo zadaj: Ø 14,5 cm, 1,2 kW + desno zadaj: Razširjena kuhalna površina Ø 26,5×17 cm, 2,4 kW

+ Priključna moč: 7,6 kW Mere vgradne odprtine (š×v×g): 75 × 4,8 × 49 cm

+ Varovalo pred pregretjem + Pokazatelj preostale toplote + Otroška zaščita Lock+

GHT 74 B


KUHALIŠČA

GHT 64 B

GGC 64 CB

Steklokeramično kuhališče

Plinsko kuhališče

+ Alublack robovi kuhališča + Senzorsko upravljanje na dotik + Programska ura + Zaščita pred prevretjem + Funkcija ohranjanja toplote pripravljenih jedi Heating

+ 4 HiLight kuhalne površine + levo spredaj: Trokrožna kuhalna

+ Alublack robovi kuhališča

+ 1 pomožni gorilnik, 2 pol hitra

+ Upravljanje z gumbi + Enoročni električni vžig plinskih

+ levo spredaj: Ø 5,5 cm, 2 kW + desno spredaj: Ø 7 cm, 3 kW + levo zadaj: Ø 5,5 cm, 2 kW + desno zadaj: Ø 4,5 cm, 1 kW

+ Priključna moč: 7,1 kW

+ Nosilec za posodo + Material nosilca: Litoželezni

+ Priključna moč: 8 kW

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 4,8 × 49 cm

+ A+ plinski gorilniki + Termično varovalo za izklop plina

površina Ø 21/17,5/12 cm, 2,3 kW + desno spredaj: Ø 14,5 cm, 1,2 kW + levo zadaj: Ø 14,5 cm, 1,2 kW + desno zadaj: Razširjena kuhalna površina 26,5×17 cm, 2,4 kW

+

+ Varovalo pred pregretjem + Pokazatelj preostale toplote + Otroška zaščita Lock+

GHT 64 B

gorilnikov

gorilnika, 1 velik gorilnik

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 4,8 × 49 cm

GGC 64 BB

47


GGS 75 WCX

GGS 75 WCB

Plinsko kuhališče

Plinsko kuhališče

+ Upravljanje z gumbi + Enoročni električni vžig plinskih gorilnikov

+ Nosilec za posodo + Material nosilca: Litoželezni + A+ plinski gorilniki + Termično varovalo za izklop plina

+ 1 pomožni gorilnik, 2 pol hitra

gorilnika, 1 velik gorilnik, 1 trojni gorilnik + levo: WOK+: Ø 11,5 cm, 4,5 kW + sredina spredaj: Ø 5,5 cm, 2 kW + sredina zadaj: Ø 5,5 cm, 2 kW + desno spredaj: Ø 7 cm, 3 kW + desno zadaj: Ø 4,5 cm, 1 kW

+ Priključna moč: 12,5 kW Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 4,8 × 49 cm

+ Upravljanje z gumbi + Enoročni električni vžig plinskih gorilnikov

+ Nosilec za posodo + Material nosilca: Litoželezni + A+ plinski gorilniki + Termično varovalo za izklop plina

GGS 75 WCX

+ 1 pomožni gorilnik, 2 pol hitra

gorilnika, 1 velik gorilnik, 1 trojni gorilnik + levo: WOK+: Ø 11,5 cm, 4,5 kW + sredina spredaj: Ø 5,5 cm, 2 kW + sredina zadaj: Ø 5,5 cm, 2 kW + desno spredaj: Ø 7 cm, 3 kW + desno zadaj: Ø 4,5 cm, 1 kW

+ Priključna moč: 12,5 kW Mere vgradne odprtine (š×v×g): 69 × 4,8 × 49 cm

GGS 75 WCB


KUHALIŠČA

GGS 64 WCX Plinsko kuhališče

+ Upravljanje z gumbi

+ 1 pomožni gorilnik + 2 polhitra

+ Enoročni električni vžig plinskih gorilnikov

+ levo spredaj: Wok+: Ø 11,5 cm, 4,5 kW + desno spredaj: Ø 4,5 cm, 1 kW + levo zadaj: Ø 5,5 cm, 2 kW + desno zadaj: Ø 5,5 cm, 2 kW

+ Nosilec za posodo + Material nosilca: Litoželezni + A+ plinski gorilniki + Termično varovalo za izklop plina

gorilnika + 1 trojni gorilnik

+ Priključna moč: 9,5 kW Mere vgradne odprtine (š×v×g): 56 × 4,8 × 49 cm

GGC 64 WBX

49


GIK 32 B

GGC 31 WCB

Indukcijsko kuhališče

Plinsko kuhališče

+ Alublack robovi kuhališča

GIK 32 B

+ Alublack robovi kuhališča

+ Wok+: Ø 11,5 cm, 4,5 kW

+ Upravljanje z gumbi

+ 2 indukcijski kuhalni površini + spredaj: Ø 20 cm, 2,3 kW + zadaj: Ø 16 cm, 1,4 kW

+ Upravljanje z gumbi

+ Priključna moč: 4,5 kW

+ Zaščita pred prevretjem

+ Priključna moč: 3,7 kW

+ Enoročni električni vžig plinskih

+ Varovalo pred pregretjem + Pokazatelj preostale toplote

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 29 × 5,1 × 49 cm

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 29 × 4,8 × 49 cm

gorilnikov

+ Nosilec za posodo + Material nosilca: litoželezni + A+ plinski gorilnik + Termično varovalo za izklop plina

GGC 31 WBB


KUHALIŠČA

GGC 32 CB

GTN 31 X

Plinsko kuhališče

Električno kuhališče

+ Alublack robovi kuhališča + Upravljanje z gumbi

+ 1 polhitri gorilnik + 1 velik gorilnik + spredaj: Ø 7 cm, 3 kW + zadaj: Ø 5,5 cm, 2 kW

+ Enoročni električni vžig plinskih

+ Priključna moč: 5 kW

gorilnikov

+ Nosilec za posodo + Material nosilca: litoželezni

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 29 × 4,8 × 49 cm

GGC 32 BB

+ Upravljanje z gumbi + 1 električna plošča + spredaj: 2,5 kW + Priključna moč: 2,5 kW Mere vgradne odprtine (š×v×g): 29 × 8 × 49 cm

+ A+ plinska gorilnika + Termično varovalo za izklop plina

GTN 31 X

51


NAPE

NAPE Respire+ Nape Gorenje+ so s svojo sodobno tehnologijo prezračevanja, s svojimi zmogljivostmi, s tihim delovanjem in mnogimi premišljenimi prednostmi kot novo okno v vaši kuhinji! Zagotavljajo svež občutek domačnosti, ki ga lahko vsakič vdihnete brez neželenih vonjav. Delujejo lahko 24 ur na dan. Delujejo lahko v prednastavljenih časih. Delujejo! S plus učinki!

53


Boost+

Zares močno odzračevanje Plus za takojšnje odvajanje prekomerne pare, ki se morda dviga iz loncev! Izberite funkcijo Boost+ in vaša napa bo nekaj minut delovala s posebno močjo. Intenzivno vsesavanje zraka se bo po nekaj minutah samodejno izklopilo, napa pa bo naprej delovala tako, kot ste jo nastavili že prej. Pri funkciji Boost+ ni izklapljanja! Ko opravi z intenzivnim odzračevanjem, se napa sama povrne v predhodno delovanje.


NAPE

55

Led+

P.A.S.+

Refresh+

Plus za varčno rabo energije in za odlično preglednost na kuhališču! Izbrane nape Gorenje+ imajo vgrajene diode LED, ki jih odlikuje posebna ekonomičnost. V primerjavi z drugimi viri zagotavljajo svetlejšo osvetlitev z minimalno porabo energije, hkrati pa imajo tudi do trikrat daljšo življenjsko dobo od drugih svetilnih teles. Premišljena razporeditev diod LED je namenjena tudi pravi osvetljenosti kuhališča – kot dodaten ali kot optimalen samostojen vir.

Plus za pametno usmerjeno prezračevanje z manj hrupa! Nape Gorenje+ imajo revolucionaren nov sistem P.A.S.+, ki zraka ne odsesava več le v centralnem delu, temveč je odsesavanje usmerjeno na zunanje robove. Tak pristop zniža porabo energije, zmanjša slišnost delovanja in prispeva k učinkovitosti prezračevanja.

Plus za ohranjanje svežega zraka tudi takrat, ko vas ni doma! Napa se lahko vsako uro samodejno vklopi in deluje 5 minut. Preprosto vklopite funkcijo Refresh+. Skrbela bo za ohranjanje svežega zraka 24 ur na dan oz. tako dolgo, dokler te funkcije ne boste izklopili.

Osvetlitev kuhališča

Tehnologija sodobnega odsesavanja

Konstantno prezračevanje


Nape: dodatni plusi Oblike z namenom

Odzračevalne in obtočne nape

Plus za obliko s pravimi funkcionalnimi lastnostmi! Privlačno oblikovana napa polepša prostor, a zares odlična je le napa, ki s svojimi zmogljivostmi in tehničnimi rešitvami ustreza potrebam po prezračevanju prostora z določeno velikostjo, s svojimi svetlobnimi telesi za osvetljenost kuhališč, s svojim tihim delovanjem ter drugimi lastnostmi, prilagojenimi vašemu življenjskemu slogu. V široki ponudbi nap Gorenje+ izberite obliko glede na namen! Poenoteni detajli zagotavljajo, da se bo napa skladala z drugimi aparati Gorenje+.

Plus za prostore z možnostjo odvajanja zraka na prosto in za prostore brez takšne možnosti! Odzračevalne nape vonjave odvajajo na prosto skozi zračnik, obtočne nape pa zrak po prečiščenju v ustreznih filtrih vračajo nazaj v prostor. Kadar je to mogoče, izberite odzračevalno napo, ki s sistemom za dovajanje zraka iz nape in sistemom za odsesavanje zraka iz kuhinje zagotavlja intenzivno izrabo vseh sesalnih moči. Obtočne nape prek sistema za odsesavanje iz kuhinje zrak vodijo prek oglenega filtra, ki iz zraka vsrka vonjave. Zrak se po prečiščenju vrača nazaj v prostor. Prednost obtočnih map je preprosta montaža – kjerkoli! Vse vrste nap, odzračevalnih in obtočnih, imajo maščobni filter, ki prestreza maščobne delce, hkrati pa tako ščiti motor nape pred poškodbami.

Prezračenost prostora Plus za dotok svežega zraka – v pravem trenutku in v pravih intervalih! Kuhinjska napa učinkovito preprečuje neželeno širjenje vonjav in pare po prostoru. Filter v napi prestreže maščobne delce, ohlajeni zrak pa se odvaja na prosto. Vse nape Gorenje+ imajo protipovratno loputo, ki se ob izklopu nape samodejno zapre in prepreči dotok zraka od zunaj. Zato ni nevarnosti, da bi npr. pozimi v prostor dotekal hladen zrak. Napa deluje optimalno, kadar v prostor prihaja toliko zraka, kot ga napa s svojim delovanjem odvede. Zaradi izenačevanja pritiska je priporočljivo, da je v času delovanja nape omogočen dotok svežega zraka.

Prava zmogljivost Plus za ustrezno izmenjavo zraka glede na velikost prostora! Napa, ki jo izberete, naj bi v eni uri 10-krat zamenjala zrak v prostoru, v katerega jo namestite. V kuhinji, veliki 16 m2, s stropom višine 2,5 m, bi morala v eni uri prečistiti nekje 400 m3 zraka. Priporočeno moč nape izračunate tako, da prostornino kuhinje (pomnožite širino, višino in globino prostora) pomnožite z 10. Za optimalne učinke delovanja nape je zaželeno, da je napa enake širine kot kuhališče, namestite pa jo običajno od 65 do 75 cm nad kuhalno površino (odvisno

od vrste kuhališča – pri nekaterih je dovolj že 45 cm). Da preprečite neželene izgube pritiska, upoštevajte tudi priporočila glede premera odvodne cevi, ki naj bo po možnosti gladka, napeljava pa naj bo čim krajša in s kar se da malo zavoji, pri katerih se izogibajte ostrim spremembam smeri. Delovanje med pripravo jedi nastavite glede na predvidene količine pare in vonjav. Po zaključku kuhanja pustite napo delovati vsaj še 10 minut.

Manj hrupa Plus za prijetno druženje tudi v bližini kuhališča! Kuhinja je pogosto osrednji bivalni prostor, ki ni namenjen le pripravi jedi. Naj prijetnih trenutkov ne motijo neželeni preglasni šumi! Izberite napo Gorenje+, ki ima vgrajene kakovostne materiale za zvočno izolacijo. Tišje delovanje nape dosežete tudi z uporabo gladkih in ne rebrastih cevi, z upoštevanjem njihovega zadostnega premera ter po potrebi še z dodatno izolacijo cevi.

Več čistosti Plus za daljšo življenjsko dobo filtrov! Najboljše nape Gorenje+ imajo vgrajen senzor, ki zazna, kdaj je filter tako nasičen z maščobnimi delci, da zmanjšuje optimalno delovanje nape. Osvetlitev ustrezne oznake na upravljalnem delu opozori, da je čas za čiščenje oz. zamenjavo (pri napah z oglenim filtrom). Ob običajni uporabi je priporočeno čiščenje

filtrov po dveh mesecih. Očistite jih preprosto - z vodo in detergentom za pomivanje posode, lahko pa jih pomijete tudi v pomivalnem stroju pri 65 °C. Takšno čiščenje bo morda vplivalo na barvo filtrov, nikakor pa ne bo zmanjšalo njihove učinkovitosti! Nasprotno: čisti filtri povečajo učinkovitost delovanja in prispevajo k daljši življenjski dobi nape. Zunanji deli nap so iz kakovostnega nerjavnega jekla ali iz stekla. Namenska čistila za jeklo na površini ustvarijo zaščitno plast, ki preprečuje tudi mastne odtise, čistila za steklo pa so preprosta za uporabo.

Timer+ funkcija Plus za nadzor nad časom delovanja nape! Že pred ali med kuhanjem lahko s pomočjo nastavljanja 9 stopenj delovanja preprosto določite, da napa deluje od 10 minut (časovna stopnja 1) do 90 minut (časovna stopnja 9). Ko čas delovanja poteče, se napa samodejno izklopi. Funkcija nastavljanja časa je zelo priročna tudi po končanem kuhanju. Glede na ostanek pare in vonjav v prostoru nastavite čas želenega delovanja in nato prostor brez skrbi zapustite. Napa bo sama opravila, kar želite in se nato izklopila.


NAPE

57


Produktna gama: nape

GHI 9 X

GHT 9 X

GHT 6 X

GHV 8 B

Samostojna otočna kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa

GHI 9 B

GHT 9 B

GHT 6 B

GHV 6 B

Samostojna otočna kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa


NAPE

GHV 8 X

GHL 6 X

Samostojna stenska kuhinjska napa

Medvgradna kuhinjska napa

GHF 6 X Medvgradna kuhinjska napa

59


Opcija v črni barvi GHI 9 B

Opcija v črni barvi GHT 9 B

GHI 9 X

GHT 9 X

Samostojna otočna kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa

+ Material ohišja aparata: Nerjavno

+ Material ohišja aparata: Nerjavno

jeklo + Material dekorativnega dimnika: Nerjavno jeklo + Elektronsko upravljanje + Nastavitev upravljanja: Gumb za upravljanje + Funkcija timer, časovna prednastavitev delovanja nape + Pokazatelj delovanja

+ Način delovanja: Obtočna ali

odzračevalna + Premer odvodne cevi: 15 cm + Maksimalni pretok zraka pri odzračevalnem načinu delovanja: 670 m3/h + Maksimalni pretok zraka pri obtočnem delovanju: 516 m3/h + Število stopenj hitrosti delovanja: 4

+ LED+ osvetlitev: 4 × 1 W max + Material filtra: Aluminij + Število filtrov: 3 + Število motorjev: 1 + Priključna moč: 214 W max Višina nape brez dimnika: 8 cm Višina dekorativnega dimnika (min/ max): 47,5 / 107 cm Perimentrični način vsesavanja P.A.S.+

jeklo + Material dekorativnega dimnika: Nerjavno jeklo + Elektronsko upravljanje + Nastavitev upravljanja: Gumb za upravljanje + Funkcija timer, časovna prednastavitev delovanja nape + Pokazatelj delovanja

+ Način delovanja: Obtočna ali

GHI 9 X/B

+ LED+ osvetlitev: 2 × 1 W max + Material filtra: Aluminij + Število filtrov: 3 + Število motorjev: 1 + Priključna moč: 212 W max Višina nape brez dimnika: 8 cm Višina dekorativnega dimnika (min/ max): 66,5 / 107 cm Perimentrični način vsesavanja P.A.S.+

odzračevalna

+ Premer odvodne cevi: 15 cm + Maksimalni pretok zraka pri

odzračevalnem načinu delovanja: 617 m3/h + Maksimalni pretok zraka pri obtočnem delovanju: 432 m3/h + Število stopenj hitrosti delovanja: 4

GHT 9 X/B


NAPE

Opcija v črni barvi GHT 6 B

GHT 6 X

GHV 8 B

Samostojna stenska kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa

+ Material ohišja aparata: Nerjavno

+ Material ohišja aparata: Nerjavno

jeklo + Material dekorativnega dimnika: Nerjavno jeklo + Elektronsko upravljanje + Nastavitev upravljanja: Gumb za upravljanje + Funkcija timer, časovna prednastavitev delovanja nape + Pokazatelj delovanja

+ Način delovanja: Obtočna ali odzračevalna

+ Premer odvodne cevi: 15 cm + Maksimalni pretok zraka pri

odzračevalnem načinu delovanja: 680 m3/h + Maksimalni pretok zraka pri obtočnem delovanju: 543 m3/h + Število stopenj hitrosti delovanja: 4

+ LED+ osvetlitev: 2 × 1 W max + Material filtra: Aluminij + Število filtrov: 2 + Število motorjev: 1 + Priključna moč: 212 W max Višina nape brez dimnika: 8 cm Višina dekorativnega dimnika (min/ max): 65 / 104 cm Perimentrični način vsesavanja P.A.S.+

jeklo in steklo + Material dekorativnega dimnika: Nerjavno jeklo + Elektronsko upravljanje + Nastavitev upravljanja: Touch + Funkcija timer, časovna prednastavitev delovanja nape + Pokazatelj delovanja

+ Način delovanja: Obtočna ali odzračevalna + Premer odvodne cevi: 15 cm + Maksimalni pretok zraka pri odzračevalnem načinu delovanja: 650 m3/h + Maksimalni pretok zraka pri obtočnem delovanju: 493 m3/h + Število stopenj hitrosti delovanja: 4

GHT 6 X/B

+ LED+ osvetlitev: 4 × 1 W max + Material filtra: Aluminij + Število filtrov: 1 + Pokazatelj čistosti filtra + Število motorjev: 1 + Priključna moč: 210 W max Višina nape brez dimnika: 52,3 cm Višina dekorativnega dimnika (min/ max): 48 / 95 cm Perimentrični način vsesavanja P.A.S.+

GHV 8 B

61


GHV 6 B

GHV 8 X

Samostojna stenska kuhinjska napa

Samostojna stenska kuhinjska napa

+ Material ohišja aparata: Nerjavno

+ Material ohišja aparata: Nerjavno

jeklo in steklo + Material dekorativnega dimnika: Nerjavno jeklo + Elektronsko upravljanje + Nastavitev upravljanja: Touch + Funkcija timer, časovna prednastavitev delovanja nape + Pokazatelj delovanja

+ Način delovanja: Obtočna ali odzračevalna + Premer odvodne cevi: 15 cm + Maksimalni pretok zraka pri odzračevalnem načinu delovanja: 650 m3/h + Maksimalni pretok zraka pri obtočnem delovanju: 493 m3/h + Število stopenj hitrosti delovanja: 4

+ LED+ osvetlitev: 4 × 1 W max + Material filtra: Aluminij + Število filtrov: 1 + Pokazatelj čistosti filtra + Število motorjev: 1 + Priključna moč: 210 W max Višina nape brez dimnika: 52,3 cm Višina dekorativnega dimnika (min/ max): 48 / 95 cm Perimentrični način vsesavanja P.A.S.+

jeklo + Material dekorativnega dimnika: Nerjavno jeklo + Elektronsko upravljanje + Nastavitev upravljanja: Gumb za upravljanje + Funkcija timer, časovna prednastavitev delovanja nape + Pokazatelj delovanja

+ Način delovanja: Obtočna ali

GHV 6 B

+ LED+ osvetlitev: 2 × 3 W max + Material filtra: Aluminij + Število filtrov: 1 + Pokazatelj čistosti filtra + Število motorjev: 1 + Priključna moč: 240 W max Višina nape brez dimnika: 53,5 cm Višina dekorativnega dimnika (min/ max): 106,5 / 138 cm Perimentrični način vsesavanja P.A.S.+

odzračevalna

+ Premer odvodne cevi: 15 cm + Maksimalni pretok zraka pri

odzračevalnem načinu delovanja: 657 m3/h + Število stopenj hitrosti delovanja: 4

GHV 8 X


NAPE

GHF 6 X

GHL 6 X

Medvgradna kuhinjska napa

Medvgradna kuhinjska napa

+ Material ohišja aparata: Nerjavno jeklo + Elektronsko upravljanje + Nastavitev upravljanja: Gumb za upravljanje + Funkcija timer, časovna prednastavitev delovanja nape + Pokazatelj delovanja

+ Način delovanja: Obtočna ali odzračevalna + Premer odvodne cevi: 15 cm + Maksimalni pretok zraka pri odzračevalnem načinu delovanja: 654 m3/h + Število stopenj hitrosti delovanja: 4

GHF 6 X

+ Halogenska osvetlitev: 2 × 20 W max + Material filtra: Nerjavno jeklo + Število filtrov: 2 + Pokazatelj čistosti filtra + Število motorjev: 1

+ Material ohišja aparata: Nerjavno jeklo + Mehansko upravljanje + Nastavitev upravljanja: stikala

+ Halogenska osvetlitev: 2 × 20 W max + Material filtra: Aluminij + Število filtrov: 2 + Število motorjev: 1

+ Priključna moč: 240 W max

+ Način delovanja: obtočna ali

odzračevalna + Premer odvodne cevi: 15 cm + Maksimalni pretok zraka pri odzračevalnem načinu delovanja: 422 m3/h + Število stopenj hitrosti delovanja: 3

+ Priključna moč: 270 W max

Višina nape brez dimnika: 26,4 cm

Višina nape brez dimnika: 34,7 cm

GHL 6 X

63


HLADILNO-ZAMRZOVALNI APARATI

HLADILNOZAMRZOVALNI APARATI Total+ Hladilno-zamrzovalni aparati Gorenje+ so s svojimi izboljšavami na poti k popolnosti. Njihova podoba se sklada z drugimi ekskluzivnimi aparati Gorenje+, ki dajejo kuhinji tisto končno izbrano podobo. Njihova notranjost navduši s sijajnimi detajli. Robovi iz odličnega nerjavnega jekla odsevajo svetlobo za popolno preglednost. Posebni predali, police in poličke so s svojimi oblikovnimi in funkcionalnimi rešitvami najboljši prostor za shranjevanje vseh vrst živil: za daljšo obstojnost svežih, za priročno dostopnost majhnih, za stabilno shranjevanje velikih. Najsodobnejša tehnologija kroženja zraka, natančno upravljanje temperaturnih območij in vlage, preprečevanje nastanka kondenza, sreža, ali ledu so pri aparatih tega razreda samoumevni. Vse je premišljeno. S plus premisleki!

65


Led+

Popoln pregled notranjosti Plus za dostop do shranjenih živil – tudi tistih v zadnjem kotičku hladilnika! Večina hladilno-zamrzovalnih aparatov Gorenje+ ima premišljeno osvetlitev LED+, zasnovano z varčnimi diodami LED. Izbočena namestitev diod na ravno pravih mestih zagotavlja optimalno osvetlitev notranjosti aparata. Vgrajene diode LED odlikujeta izjemno dolga življenjska doba in varčna poraba energije. V nekaterih modeli pa pregled nad notranjostjo omogoča posebna bela halogenska osvetlitev z učinkom dnevne svetlobe!


HLADILNO-ZAMRZOVALNI APARATI

Zero+

Airflow+

A++

Plus za ohranjene vitamine in arome v sadju, zelenjavi in drugih svežih živilih! Shranite jih v poseben predal Zero+, ki s senzorskim uravnavanjem in ohranjanjem temperature okoli 0 °C ustvarja idealne razmere za sveža živila. Njihova obstojnost je tudi do trikrat daljša, lastnosti svežih živil pa so ohranjene. Predal je primeren za shranjevanje mnogih vrst sadja in zelenjave ter za hrambo svežega mesa, rib, morskih sadežev, svežega testa in podobno. Priročen pregled nad vsebino predala zagotavljajo odlična izvlečna vodila.

Plus za vedno prave, idealne temperature v notranjosti aparata! Gorenjev lastni sistem kroženja zraka Airflow+ nenehno vzdržuje želeno stalno temperaturo, obenem pa deluje še sočasni sistem po principu hladne prhe, ki v predalih z vpihi hladnega zraka ohranja temperaturo med 0 in 3 °C. Princip hladne prhe je povezan s pametno razporejenimi odprtinami nad predalom Zero+, ki hladen zrak usmerjajo neposredno na živila, ki jih želimo hraniti v tem temperaturnem območju. Sinhrono delovanje obeh sistemov je hitrejše in učinkovitejše od klasičnega sistema hlajenja.

Plus za okolje in za bančni račun! Izbrani modeli hladilno-zamrzovalnih aparatov Gorenje+ so v elitni družbi aparatov z največjim energetskim izkoristkom doslej. Sodijo v energijski razred A++, kar pomeni, da je njihova varčnost kar za 40 % večja od aparatov energijskega razreda A. To je mogoče zaradi izboljšanih lastnosti izolacije, tesnjenja vrat in najsodobnejših komponent hladilnega sistema.

Trikrat dlje sveža živila

Stalno kroženje hladnega zraka

40 % več prihranjene energije

67


Hladilno-zamrzovalni aparati: dodatni plusi Volume+

Fresh+

Globoka vratna polica

Fan+

Plus za več shranjevalnega prostora pri enakih zunanjih dimenzijah! Med hladilno-zamrzovalnimi aparati Gorenje+ lahko izberete integrirani aparat z neto prostornino 268 litrov in z najučinkovitejšo izrabo notranjosti! Police, predali in druge shranjevalne površine so zasnovane upoštevajoč izjemen tempo sodobnega življenjskega stila! Posamezni modeli imajo kar dva ločena predala s temperaturnim območjem okoli 0 °C. Takšna funkcionalnost zagotavlja shranjevanje večje količine svežih živil za dalj časa!

Plus za ravno prav ohlajena sveža živila! Inovativna zasnova omogoča dotok hladnega zraka neposredno v poseben namenski predal. V predalu, ki ima zato najnižjo temperaturo v hladilnem delu aparata, sadje, zelenjava in meso ohranijo svežino občutno dalj časa.

Plus tudi za največje steklenice in 2,5-litrske plastenke! Oblika varovala zagotavlja odličen oprijem, zato se steklenice in plastenke pri odpiranju in zapiranju vrat ne premikajo sem in tja. Vselej so lahko dostopne in vselej na svojem mestu.

Plus za enakomerno temperaturo v hladilnem delu aparata! Ventilator na zadnji steni hladilnega dela aparata skrbi za nenehno kroženje zraka. Zato je celoten hladilni del ves čas enakomerno hlajen, na zadnji steni in pod policami pa se ne nabira kondenzirana vlaga.

Upravljanje preko LED zaslona Plus za popoln nadzor nad temperaturnimi območji v aparatu! Omogoča ga elektronsko upravljanje s pomočjo zaslona LED. Vrhunski modeli Gorenje+ imajo dva zaslona za ločeno reguliranje temperature v hladilnem in zamrzovalnem delu! Zanesete se lahko tudi na dodatne funkcije, kot sta Freeze+, ki s preprostim pritiskom na tipko sproži intenzivno zamrzovanje, in More+, ki je namenjena ohlajevanju večje količine svežih živil naenkrat. Če se temperatura v aparatu zviša, vas na to opozorita posebna signalna lučka in zvočni signal.

No frost+ Plus za zamrznjena živila, ki se med seboj ne sprimejo! Tehnologija No frost+ ne preprečuje le nastajanje sreža na živilih in neželenega ledu v zamrzovalnem delu aparata, ampak tudi ohranja živila v obliki, kot ste jih shranili. Preglednost nad njimi je boljša, živila ohranjajo kakovost, barvo in aromo, izkoriščenost prostora je popolna. Kombinacija intenzivnega kroženja zraka in odstranjevanja vlage skrbi tudi za to, da aparata ni treba nikoli odtajati in čistiti neželenih ledenih oblog.

Crisp+ Plus za čvrsto in hrustljavo zelenjavo! Nekatere vrste zelenjave ohranjajo svojo čvrstost in hrustljavost le v ustrezno vlažnem okolju. Vlago v predalu za zelenjavo lahko preprosto uravnavate z nastavitvami odprtin na posebnem priročnem drsniku. Kot vsi predali s posebnim namenom, ima tudi ta predal popoln izvlek, kar zagotavlja pregled nad vsebino predala.

Snack+ Plus za postrežbo najljubših prigrizkov! Posodica s posebnim zapiranjem je idealna za shranjevanje živil, kot so siri, salame, namazi, paštete, sendviči, maslo, različni prigrizki. Živila se v tej posodici ne bodo izsušila, hkrati pa jih lahko kar v posodici postavite tudi na mizo. Posodica je nameščena na spodnji strani steklene police, s premikanjem levo in desno po zanesljivem drsniku pa lahko preostanek prostora pod polico prilagajate svojim željam.

Plitve vratne poličke Plus za drobne priročnosti! V vratih integriranega hladilnika so nameščene poličke, ki zagotavljajo stabilno shranjevanje majhnih stekleničk in tub, ki jih želite imeti takoj pred očmi in pri roki. Malenkosti so takoj dostopne, prostor pa je odlično izkoriščen.

Sijajna zaščita Plus za vtis prestiža in za dodatno zaščito pomembnih delov aparata! V vseh hladilnozamrzovalnih aparatih Gorenje+ so police, posodice na protivratih in predali zaščiteni z obrobo iz kakovostnega nerjavnega jekla. Zato je videz notranjosti lepši, oprijemljivi deli pa so tako dodatno ojačani in zaščiteni.

A++ energijska varčnost Plus za varčnost! Odlične rešitve toplotne izolacije in tesnjenja vrat ter najsodobnejše hladilne komponente skupaj z elektronsko regulacijo temperature znižujejo porabo energije. Tudi po prostornini veliki aparati se lahko pohvalijo z energijsko učinkovitostjo razreda A++ ali A+. Porabite do 25 % električne energije manj! Če z novim aparatom Gorenje+ nadomestite svoj aparat, ki je starejši od 15 let, lahko računate tudi na do trikrat manjšo porabo energije!

115° mehkega odpiranja Plus za udobno odpiranje in samodejno zapiranje vrat! Vrata integriranih hladilnozamrzovalnih aparatov Gorenje+ imajo poseben škarjasti tečaj, ki kljub vgradnji v pohištveni element zagotavlja odpiranje kar do kota 115 °. Tak kot odpiranja poveča preglednost in dostop do živil. Tečaj prenese velike obremenitve, skrbi za mehko odpiranje in hkrati zagotavlja samodejno zapiranje vrat, če ostanejo odprta do kota 45 °. Samodejno mehko zapiranje je udobno, hkrati pa preprečuje neželen vdor toplega zraka v aparat in tako prispeva k varčni rabi energije.

Nosilec za steklenice Plus za odlično shranjevanje vina in drugih pijač! Nosilec lahko varno namestite na katerokoli polico v hladilniku, uporabite ga lahko tudi kje drugje - kot priročni nosilec za ustekleničene pijače, ki jih želite hraniti na sobni temperaturi. V hladilniku nosilec še poudari skladnost detajlov in celotnega videza aparata. Tako kot izbrani detajli aparatov Gorenje+, je tudi ta nosilec izdelan iz visokokakovostnega nerjavnega jekla.


HLADILNO-ZAMRZOVALNI APARATI

69


GDC 67178 FN

GDC 67178 F

GSR 27178 B

GDR 66122 BZ

Vgradni kombiniran hladilno zamrzovalni aparat

Vgradni kombiniran hladilno zamrzovalni aparat

Vgradni hladilnik z zamrzovalnim predalom

Vgradni hladilnik z zamrzovalnim predalom

GDR 66122 Z

GSR 27122 F

GDR 67102 FB

GDR 67102 F

Vgradni hladilnik

Vgradni hladilnik

Vgradni hladilnik z zamrzovalnim predalom

Vgradni hladilnik


HLADILNO-ZAMRZOVALNI APARATI

GDR 67088 B

GDR 67088

Vgradni hladilnik z zamrzovalnim predalom

Vgradni hladilnik

GDF 67088 Vgradni zamrzovalnik

71


GDC 67178 FN

GDC 67178 FN

GDC 67178 F

Vgradni kombiniran hladilno zamrzovalni aparat

Vgradni kombiniran hladilno zamrzovalni aparat

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah:

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah:

0,848 kWh

+ Letna poraba električne energije: 310 kWh

+ Klimatski razredi: SN, ST, N, T + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + 1 kompresor z ventilom + Možnost izklopa zamrzovalnega dela + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 200 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + Funkcija hitrega ohlajevanja živil + 2 posodi za zelenjavo + Polica za maslo in sir + 6 plitvih vratnih poličk + Polica za steklenice z varovalom Zamrzovalni del

+ Neto prostornina zamrzovalnika: 62 l + Zamrzovalna zmogljivost v 24 urah: 7,5 kg

0,63 kWh

+ Letna poraba električne energije: 230 kWh

+ Klimatski razredi: SN, ST, N + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 221 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + Funkcija hitrega ohlajevanja živil + 2 posodi za zelenjavo + Polica za maslo in sir + 6 plitvih vratnih poličk + Polica za steklenice z varovalom Zamrzovalni del

+ Neto prostornina zamrzovalnika: 61 l + Zamrzovalna zmogljivost v 24 urah: 9 kg

+ Shranjevalni čas ob motnjah: 13 h + Funkcija hitrega zamrzovanja + Predal za zmrznjeno hrano

+ Shranjevalni čas ob motnjah: 15 h + Funkcija hitrega zamrzovanja + Predal za zmrznjeno hrano

Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 177,5-178 × 56 cm

Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 177,5-178 × 56 cm

GDC 67178 F


HLADILNO-ZAMRZOVALNI APARATI

GSR 27178 B

GSR 27178 B

GDR 66122 BZ

Vgradni hladilnik z zamrzovalnim predalom

Vgradni hladilnik z zamrzovalnim predalom

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: drsni tečaj + Poraba električne energije v 24 urah:

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah:

0,612 kWh

+ Letna poraba električne energije: 223 kWh

+ Klimatski razredi: ST, N, T + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 253 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + Funkcija hitrega ohlajevanja živil + 2 posodi za zelenjavo + Posoda za maslo in sir + 7 plitvih vratnih poličk + Polica za steklenice z varovalom Zamrzovalni del

+ Neto prostornina zamrzovalnika: 39 l + Zamrzovalna zmogljivost v 24 urah: 2 kg + Shranjevalni čas ob motnjah: 16 h + Funkcija hitrega zamrzovanja Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 177,5-178 × 56 cm

0,691 kWh

+ Letna poraba električne energije: 252 kWh

+ Klimatski razredi: SN, ST, N + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 164 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + Funkcija hitrega ohlajevanja živil + Predal s senzorskim uravnavanjem in ohranjanjem temperature Zero+ + Polica za maslo in sir + 4 plitve vratne poličke + Polica za steklenice z varovalom Zamrzovalni del

+ Neto prostornina zamrzovalnika: 17 l + Zamrzovalna zmogljivost v 24 urah: 2 kg

+ Shranjevalni čas ob motnjah: 12 h + Funkcija hitrega zamrzovanja Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 122,5-123 × 56 cm

GDR 66122 BZ

73


GDR 66122 Z

GSR 27122 F

Vgradni hladilnik

Vgradni hladilnik

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah: 0,44 kWh

+ Letna poraba električne energije: 161 kWh

+ Klimatski razredi: SN, ST, N, T + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 196 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + Funkcija hitrega ohlajevanja živil + Predal s senzorskim uravnavanjem in ohranjanjem temperature Zero+ + Polica za maslo in sir + 4 plitve vratne poličke + Polica za steklenice z varovalom Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 122,5-123 × 56 cm

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: drsni tečaj + Poraba električne energije v 24 urah: 0,286 kWh

+ Letna poraba električne energije: 104 kWh

+ Klimatski razredi: SN, ST, N, T + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

GDR 66122 Z

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 217 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + Funkcija hitrega ohlajevanja živil + Posoda za zelenjavo + Polica za maslo in sir + 5 plitvih vratnih poličk + Polica za steklenice Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 122,5-123 × 56 cm

GSR 27122 F


HLADILNO-ZAMRZOVALNI APARATI

GDR 67102 FB

GDR 67102 F

Vgradni hladilnik z zamrzovalnim predalom

Vgradni hladilnik

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah:

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah:

0,442 kWh

+ Letna poraba električne energije: 161 kWh

+ Klimatski razredi: ST, N + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 146 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + 2 posodi za zelenjavo + Polica za maslo in sir + 5 plitvih vratnih poličk + Polica za steklenice z varovalom Zamrzovalni del + Neto prostornina zamrzovalnika: 17 l + Zamrzovalna zmogljivost v 24 urah: 2 kg + Funkcija hitrega zamrzovanja

0,276 kWh

+ Letna poraba električne energije: 101 kWh

+ Klimatski razredi: SN, ST, N, T + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

GDR 67102 FB

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 180 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + Funkcija hitrega ohlajevanja živil + 2 posodi za zelenjavo + Polica za maslo in sir + 5 plitvih vratnih poličk + Polica za steklenice z varovalom Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 102,5-103 × 56 cm

 ere vgradne odprtine (šxvxg): M 56-57 102,5-103 × × 56 cm

GDR 67102 F

75


GDR 67088 B

GDR 67088

Vgradni hladilnik z zamrzovalnim predalom

Vgradni hladilnik

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah:

+ Odpiranje vrat: levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah:

0,414 kWh

+ Letna poraba električne energije: 151 kWh

+ Klimatski razredi: ST, N + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 115 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + 2 posodi za zelenjavo + Polica za maslo in sir + 4 plitve vratne poličke + Polica za steklenice z varovalom Zamrzovalni del + Neto prostornina zamrzovalnika: 17 l + Zamrzovalna zmogljivost v 24 urah: 2 kg + Funkcija hitrega zamrzovanja

0,267 kWh

+ Letna poraba električne energije: 97 kWh

+ Klimatski razredi: SN, ST, N, T + Elektronsko upravljanje + Upravljanje preko LED zaslona + Varčevalni program Eco + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

GDR 67088 B

Hladilni del + Neto prostornina hladilnega dela: 150 l + Odtaljevanje hladilnega dela + Osvetlitev notranjosti LED+ + Funkcija hitrega ohlajevanja živil + 2 posodi za zelenjavo + Polica za maslo in sir + 4 plitve vratne poličke + Polica za steklenice z varovalom Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 87,5-88 × 56 cm

Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 87,5-88 × 56 cm

GDR 67088


HLADILNO-ZAMRZOVALNI APARATI

GDF 67088 Vgradni zamrzovalnik

+ Odpiranje vrat: Levo/desno + Tečaj vrat: škarjasti tečaj + Poraba električne energije v 24 urah: 0,429 kWh

+ Letna poraba električne energije: 157 kWh

+ Klimatski razredi: SN, ST, N, T

Zamrzovalni del + Neto prostornina zamrzovalnika : 96 l + Shranjevalni čas ob motnjah: 17 h + Predal za zamrznjeno hrano Mere vgradne odprtine (šxvxg): 56-57 × 87,5-88 × 56 cm

+ Mehanska upravljalna enota + 1 kompresor z ventilom + Obrobe iz pravega nerjavnega jekla + 4 nastavljive nogice

GDF 67088

77


POMIVALNI STROJI

POMIVALNI STROJI Settings+

Prvi na svetu s 17 pogrinjki

Plus za kar 17 pogrinjkov! Gorenje+ ponuja XL model pomivalnega stroja s presenetljivo prostorno notranjostjo. Kar 3 košare omogočajo pomivanje 17 pogrinjkov hkrati! Stroj z novo ureditvijo notranjosti ter s premišljeno razporejenimi brizgalnimi ročicami je visok 86 cm. Tudi stroj standardnih dimenzij s svojim razporedom pomije neverjetnih 16 pogrinjkov! Pomivalne stroje Gorenje+ odlikujejo odlični učinki pomivanja in temeljito izpiranje posode.

79


Steel+

Vitalni deli iz jekla Plus za življenjsko dobo! Pomivalni stroji Gorenje+ imajo kar 8 ključnih delov iz visokokakovostnega nerjavnega jekla. Skrbno izbran material ni uporabljen le na ohišju in pri košaricah, temveč so iz nerjavnega jekla izdelani tudi grelec, brizgalne ročice, kad, filtri, cev za dovod vode v zgornjo košaro in celo nogice stroja. Kakovost jekla vpliva na podaljšano življenjsko dobo! Tudi zato imajo stroji Gorenje+ tako dolgo garancijo.


POMIVALNI STROJI

81

Power+

Led+

Plus za dostop moči vode v vsak kotiček in za pomivanje zelo umazane posode! Pomivalni stroji Gorenje+ imajo kar 9 nivojev brizganja! Z usmerjanjem in razprševanjem vodnih curkov poskrbijo, da je moč pomivanja optimalna na vseh nivojih, v vseh košarah. Ljubitelji pečenja bodo navdušeni nad pomivanjem pekačev v posebej prilagojenem območju, ki je zasnovano prav za doseganje boljših učinkov pri odpravljanju trdovratnejših ostankov na posodi. S tako razporejenimi ročicami voda doseže prav vse kotičke stroja, kar je zagotovilo za odlično pomivanje in izpiranje posode.

Plus za popoln pregled nad delovanjem stroja! Posebna svetlobna luč LED na spodnjem delu vrat ves čas delovanja stroja oznanja, v kateri fazi je pomivanje posode. Modra luč signalizira začetek delovanja programa in pomeni tudi, da lahko brez škode za končne učinke še dodate posodo v stroj. Rdeča luč sveti po tem, ko je detergent že aktiviran. V tej fazi dodajanje posode ali kakšno drugo poseganje v delovanje programa ni več zaželeno. Ko se pojavi zelena luč, je pomivanje končano. Na zaključek programa opozori tudi časovno krajši zvočni signal, medtem ko zelena luč sveti še nadaljnji dve uri. Svetilo LED je izjemno varčno in ima dolgo življenjsko dobo. Poleg priročnega nadzora faz pomivanja zagotavlja tudi opozarjanje na morebitne napake. Utripajoča rdeča luč signalizira okvaro pri dovodu ali odvodu vode ter pri uhajanju vode.

Izjemna moč dveh šob

Preglednost v modri, rdeči in zeleni


Pomivalni stroji: dodatni plusi

Auto+

Speed+

Senzor kakovosti vode

Košare po meri

Plus za zanesljive rezultate pomivanja! Inovativna senzorska tehnologija UseLogic+ omogoča, da stroj samodejno zazna stopnjo umazanosti posode, zato programov sploh ni treba nastavljati. Izbrani modeli Gorenje+ omogočajo tudi uporabo avtomatskega programa, ki glede na vrsto posode poskrbi za ustrezno temperaturno območje. Zato bo fino posodje iz stekla in porcelana odlično pomito pri nižjih in neobčutljiva posoda pri višjih temperaturah. Senzorska tehnologija s stalnim preverjanjem čistosti vode skrbi tudi za optimalno porabo vode, električne energije in časa.

Plus za skrajšan postopek pri manj umazani posodi! Kadar naložite v stroj takšno posodo, lahko s pritiskom na gumb dosežete pospešeno pomivanje s samodejno prilagojeno temperaturo in količino vode. Posoda bo odlično pomita in posušena v najkrajšem možnem času!

Plus za varčno in optimalno porabo vode! Poseben senzor samodejno zaznava, kako bistra je voda v stroju. Glede na stopnjo čistosti vode, ki je odvisna od tega, kako umazano posodo pomivamo, se uravnava poraba. Pri manj umazani posodi je poraba vode zelo varčna, pri drugih stopnjah umazanosti posodja je poraba vode optimalna. Senzor zagotavlja tudi, da je voda vselej izplaknjena do popolne čistosti!

Plus za posamezne vrste posode! Poleg prilagajanja lege košar lahko spreminjate tudi ureditev v posamezni košari. V spodnji košari so nosilci za krožnike. Če jih zložite, pridobite dodaten prostor za druge vrste posode. Posebna prilagoditev v zgornji košari je namenjena pomivanju občutljivih, pecljatih kozarcev. V večji, spodnji košari je poskrbljeno tudi za jedilni pribor, ki ga lahko optimalno zložite v namensko košarico.

Flex+

Space+

Plus tudi za velike, večje, največje lonce! Resnično preprost 3-nivojski sistem prilagajanja košar omogoča, da v pomivalnem stroju Gorenje+ učinkovito pomivate tudi posodje manj običajnih dimenzij: velike lonce, največje krožnike, kozarce na visokih pecljih in podobno. Sistem, ki ga upravljate s preprostimi prestavljanji, je dostopen na obeh straneh košare, kar še olajša postopek. Notranjost stroja lahko hitro prilagodite svojim potrebam!

Plus za optimalno izrabo notranjosti stroja! Pomivalni stroji Gorenje+ imajo z inovativnimi rešitvami povečane zmogljivosti. Vanje lahko naložite do 14 pogrinjkov. To omogočajo premišljeno nameščena tretja košara, namenski predeli ter košarice za pribor, za kavne skodelice in podobno. Nova razporeditev zagotavlja tudi boljše pomivalne učinke! Uporaba je preprosta, izbrana prostora v stroju pa optimalna.

Nastavek za daljši pribor

Višina 86 cm

Plus za boljšo izrabo prostora v stroju! Daljši pribor, ki je doslej oviral nalaganje druge posode ali med pomivanjem zdrsnil na dno stroja, ima odslej lastni pomivalni prostor. Poseben nastavek v zgornji košari je namenjen prav takšnim kosom pribora. Zelo priročno!

Plus za kuhinje z ergonomsko višino delovnega pulta! Integrirani pomivalni stroj, ki je na voljo z višino 86 cm, je prava izbira za novo generacijo kuhinj, ki imajo delovno površino ergonomsko prilagojeno na novo višino. Stroj, ki po višini presega standardne modele za 4 centimetre, ima dodaten prostor za večji izkoristek prilagodljive notranjosti.

Short

+

Plus za prihranek časa! Kratek intenzivni program omogoča krajši čas pomivanja posode. Odlične rezultate doseže z optimiziranjem vseh faz pomivalnega ciklusa. Uporabite ga lahko tudi pri povsem napolnjenem stroju!

Hygiene+ Plus za uničenje bakterij! Poseben program po dodatnem ciklu hladnega izplakovanja poskrbi za podaljšan čas pomivanja posode z vročo vodo. Pomivanje na 70 °C ima sterilizacijski učinek. Uniči 99,9 % bakterij in tako zagotovi zares popolno higieno! Program je še posebej priročen za otroške steklenice in druge posode za otroško hrano.

Dry+ Povsem nov sistem sušenja Plus za odlične učinke tudi pri plastičnih posodah in pri manjših količinah posode v stroju! Pozabite na neželene kapljice in kondenzat. Aktivno sušenje s posebnim sistemom ventiliranja in odsesavanja vlage zagotavlja vrhunske učinke.


POMIVALNI STROJI

Pomivalna ročica Twist+

Silence+

AAA učinkovitost

Open+

Plus za boljše pomivalne učinke v pomivalnih strojih s širino 45 cm! Za razliko od običajnih strojev te širine, Gorenje+ zagotavlja enakomerno delovanje ročice v prednjem in zadnjem delu stroja. Inovativna izvedba pomivalne ročice temelji na tem, da se ročica ne vrti le okoli lastne osi, temveč se giblje tudi vzdolžno od sprednje proti zadnji steni in nazaj. Zato je voda po celotni notranjosti stroja optimalno razpršena! Takšna rešitev poleg boljših rezultatov pomivanja prispeva tudi k nizki porabi vode in energije.

Plus za prijetno atmosfero v kuhinji! Najtišji modeli pomivalnih strojev Gorenje+ delujejo z deklarirano vrednostjo 44 dB, kar je enakovredno šepetajočemu pogovoru dveh oseb. Tiho delovanje je doseženo s posebno zvočno izolacijo, učinkovitejšimi motorji, kakovostnimi materiali in inovativnimi rešitvami pomivalnega sistema.

Plus za tri najpomembnejše lastnosti pomivalnega stroja! Razred AAA zagotavlja optimalno energijsko učinkovitost ter učinkovitost pomivanja in sušenja v najvišjem razredu A. V ta razred sodijo le aparati, ki popolnoma izpolnjujejo stroge evropske smernice na področju varčevanja z energijo in ohranjanja okolja.

3v1

Nizka poraba vode

Plus za lažjo namestitev stroja – na poljubni višini! Pomivalni stroji Gorenje+ imajo poseben tečaj za odpiranje vrat. Ta se najprej odmaknejo rahlo navzven in nato do konca odprejo. Posebno odpiranje poenostavi vgradnjo stroja, saj ni več potrebno nobeno poseganje v cokel pohištvenega elementa! Zaradi variabilnega odpiranja vrat lahko stroj vgradite na višino, ki jo želite, priloženi nosilec cokla pa omogoča tudi poljubno globino vgradnje. Preprosto in zelo estetsko za celoten videz kuhinje!

Plus za samodejno pametno uporabo (in porabo) pomivalnih sredstev! V primeru uporabe multifunkcijske tabletke funkcija 3 v 1 prilagodi proces pomivanja in ne sproži nepotrebne dodatne uporabe sredstva za sijaj. Če zazna uporabo praška ali gela, sprosti tudi uporabo sredstva za sijaj in tako zagotovi najboljši pomivalni učinek in popoln sijaj posode.

Plus za varčnost pri najpomembnejši dobrini sveta – pri vodi! Pomivalni stroji Gorenje+ s svojimi tehnološkimi rešitvami zmanjšajo porabo vode za do kar 41 %. V primerjavi z ročnim pomivanjem posode je poraba vode lahko manjša tudi do štirikrat! Najboljši modeli pri uporabi varčnih programov porabijo le 9,9 litrov vode.

Dodatna ročica za izpiranje Orbital+ Plus za odlične pomivalne učinke v strojih s širino 60 cm! Dodatna ročica z delovanjem po inovativnem orbitalnem sistemu zagotovi hitrejše in boljše izpiranje. Zaradi vrtenja dodatne ročice, ki brizga vodo na posodo, je pomivanje bolj učinkovito, izpiranje pa v krajšem času bolj temeljito.

24h+ Plus za vaše načrtovanje opravil in za varčno rabo energije! Nekateri pomivalni stroji Gorenje+ imajo funkcijo prednastavitve pričetka pomivanja tudi do 24 ur vnaprej. Ta funkcija vam omogoča, da načrtujete pomivanje npr. v času, ko je električna energija cenejša.

AquaStop Plus za varnost v primeru izlitja vode! Tudi če pustite stroj delovati ponoči ali v času vaše odsotnosti, ste lahko brez skrbi! V primeru izlitja vode varnostni sitem AquaStop avtomatsko prepreči nadaljnji dovod vode, istočasno pa črpalka izčrpa preostalo vodo iz kadi pomivalnega stroja. AquaStop deluje ves čas življenjske dobe aparata.

Samočistilni filter Plus za učinkovito filtriranje ostankov hrane! Poseben samodejni sistem poskrbi za stalno prehodnost filtra. Poseben sistem izpiranja preprečuje nepravilnosti pri delovanju filtra.

83


Produktna gama: pomivalni stroji

GDV 651 XL

GDV 651 X

GDV 641 XL

GDV 641 X

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj


POMIVALNI STROJI

GDV 660 X

GDV 640 XL

GDI 640 X

GDV 530 X

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

Vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

85


GDV 651 XL

GDV 651 XL

GDV 651 X

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

+ Material čelne plošče: Umetna masa + Barva košare: Siva + Število košar za pomivanje: 3 + Košara z ročajem

+ Material čelne plošče: Umetna masa + Barva košare: Siva + Število košar za pomivanje: 3 + Košara z ročajem

+ Število pogrinjkov: 17, Settings+ + Število programov: 6 + Hitri program + Intenzivno pomivanje + Nežno pomivanje + Temperature pomivanja: 70, 65, 60, 55, 50, 40, 30 °C

+ Samodejno doziranje sredstva za

mehčanje vode + Zakasnitev začetka pomivanja 0 do 5 ur + Pokazatelj zaključka pomivanja + Sistem diagnosticiranja napak + Signalna lučka: izbrani program; nastavitev mehčanja vode; uravnavanje količine sredstva za izpiranje

+ Material kadi: Nerjavno jeklo + Polovično pomivanje + Skriti grelec + Senzor kakovosti vode Sensor+ + Samočistilni filter + Nastavek za daljši pribor + Nastavljiva zgornja košara po meri + Sistem košare: Flex+ + Zložljivi nosilci za krožnike v spodnji košari

+ Število brizgalnih ročic: 5 + Število nivojev brizganja: 9 + Poraba energije pri normalnem programu: 1,05 kWh

+ Poraba vode: 10 l

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 60 × 86,3 × 56 cm

+ Število pogrinjkov: 16 Settings+ + Število programov: 6 + Hitri program + Intenzivno pomivanje + Nežno pomivanje + Temperature pomivanja: 70, 65, 60, 55, 50, 40, 30 °C + Samodejno doziranje sredstva za mehčanje vode + Zakasnitev začetka pomivanja 0 do 5 ur + Pokazatelj zaključka pomivanja + Sistem diagnosticiranja napak + Signalna lučka: izbrani program; nastavitev mehčanja vode; uravnavanje količine sredstva za izpiranje

+ Material kadi: Nerjavno jeklo + Polovično pomivanje + Skriti grelec + Senzor kakovosti vode Sensor+ + Samočistilni filter + Nastavek za daljši pribor + Zložljivi nosilci za krožnike v spodnji košari

+ Število brizgalnih ročic: 5 + Število nivojev brizganja: 9 + Poraba energije pri normalnem programu: 1,05 kWh

+ Poraba vode: 10 l

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 60 × 82,3 × 56 cm

GDV 651 X


POMIVALNI STROJI

GDV 641 XL

GDV 641 XL

GDV 641 X

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

+ Material čelne plošče: Umetna masa + Barva košare: Siva + Število košar za pomivanje: 2 + Košara z ročajem

+ Material kadi: Nerjavno jeklo + Skriti grelec + Senzor kakovosti vode Sensor+ + Samočistilni filter

+ Material čelne plošče: Umetna masa + Barva košare: Siva + Število košar za pomivanje: 2 + Košara z ročajem

+ Material kadi: Nerjavno jeklo + Skriti grelec + Senzor kakovosti vode Sensor+ + Samočistilni filter

+ Število pogrinjkov: 14 Space+ + Število programov: 6 + Hitri program + Intenzivno pomivanje + Nežno pomivanje

+ Nastavek za daljši pribor + Zložljivi nosilci za krožnike v spodnji

+ Število pogrinjkov: 14 Space+ + Število programov: 6 + Hitri program + Intenzivno pomivanje + Nežno pomivanje

+ Nastavek za daljši pribor

+ Temperature pomivanja: 70, 65, 60, 55, 50, 40, 30 °C

+ Samodejno doziranje sredstva za

mehčanje vode + Zakasnitev začetka pomivanja 0 do 5 ur + Pokazatelj zaključka pomivanja + Sistem diagnosticiranja napak + Signalna lučka: izbrani program; nastavitev mehčanja vode; uravnavanje količine sredstva za izpiranje

košari

+ Število brizgalnih ročic: 3 + Število nivojev brizganja: 7 + Poraba energije pri normalnem programu: 1,05 kWh + Poraba vode: 11 l

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 60 × 86,3 × 56 cm

+ Zložljivi nosilci za krožnike v spodnji košari

+ Temperature pomivanja: 70, 65, 60,

+ Število brizgalnih ročic: 3 + Število nivojev brizganja: 7

+ Samodejno doziranje sredstva za

+ Poraba energije pri normalnem

55, 50, 40, 30 °C

mehčanje vode + Zakasnitev začetka pomivanja 0 do 5 ur + Pokazatelj zaključka pomivanja + Sistem diagnosticiranja napak + Signalna lučka: izbrani program; nastavitev mehčanja vode; uravnavanje količine sredstva za izpiranje

programu: 1,05 kWh

+ Poraba vode: 11 l

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 60 × 82,3 × 56 cm

GDV 641 X

87


GDV 660 X

GDV 660 X

GDV 640 XL

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

+ Material čelne plošče: Umetna masa + Barva košare: Siva + Število košar za pomivanje: 3 + Košara z ročajem

+ Material kadi: Nerjavno jeklo + Skriti grelec + Senzor kakovosti vode Sensor+ + Samočistilni filter

+ Material čelne plošče: Umetna masa + Barva košare: Siva + Število košar za pomivanje: 3 + Košara z ročajem

+ Število pogrinjkov: 14, Space+ + Število programov: 9 + Hitri program + Nežno pomivanje + Temperature pomivanja: 38, 45, 55,

+ Nastavljiva zgornja košara po višini + Nastavek za daljši pribor + Nastavljiva zgornja košara po višini + Sistem košare: Flex+ + Zložljivi nosilci za krožnike v spodnji

+ Število pogrinjkov: 14 Space+ + Število programov: 9 + Hitri program

65, 70 °C + Uporaba tablete 3 v 1 + Samodejno doziranje sredstva za mehčanje vode + Zakasnitev začetka pomivanja do 24 ur + Pokazatelj zaključka pomivanja + Sistem diagnosticiranja napak + Signalna lučka: izbrani program; nastavitev mehčanja vode; pokazatelj sredstva za sijaj

košari

+ Število brizgalnih ročic: 3

+ Nežno pomivanje + Temperature pomivanja: 38, 45, 55, 65, 70 °C

+ Poraba energije pri normalnem

+ Uporaba tablete 3 v 1 + Samodejno doziranje sredstva za

+ Poraba vode: 12 l

+ Zakasnitev začetka pomivanja do

programu: 0,95 kWh

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 60 × 82 × 57,5 cm

mehčanje vode

24 ur + Pokazatelj zaključka pomivanja + Sistem diagnosticiranja napak

+ Signalna lučka: izbrani program;

nastavitev mehčanja vode; uravnavanje količine sredstva za izpiranje + Material kadi: Nerjavno jeklo + Skriti grelec + Senzor kakovosti vode Sensor+ + Samočistilni filter

+ Nastavek za daljši pribor + Nastavljiva zgornja košara po višini + Sistem košare: Flex+ + Zložljivi nosilci za krožnike v spodnji košari

+ Število brizgalnih ročic: 3 + Število nivojev brizganja: 5 + Poraba energije pri normalnem programu: 1,05 kWh

+ Poraba vode: 12 l

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 60 × 86 × 57,5 cm

GDV 640 XL


POMIVALNI STROJI

GDI 640 X

GDI 640 X

GDV 530 X

Vgradni pomivalni stroj

Popolnoma vgradni pomivalni stroj

+ Material čelne plošče: Nerjavno jeklo + Barva košare: Siva + Število košar: 2 + Košara z ročajem

+ Material kadi: Nerjavno jeklo + Skriti grelec + Senzor kakovosti vode Sensor+ + Samočistilni filter

+ Število pogrinjkov: 14 Space+ + Število programov: 10 + Nežno pomivanje + Temperature pomivanja: 70, 65, 55,

+ Nastavljiva zgornja košara po višini + Sistem košare: Flex+ + Zložljivi nosilci za krožnike v spodnji

45, 38 °C + Uporaba tablete 3 v 1 + Samodejno doziranje sredstva za mehčanje vode + Zakasnitev začetka pomivanja do 12 ur + Pokazatelj zaključka pomivanja + Sistem diagnosticiranja napak + Signalna lučka: izbrani program; nastavitev mehčanja vode; uravnavanje količine sredstva za izpiranje

košari

+ Število brizgalnih ročic: 3 + Število nivojev brizganja: 5 + Poraba energije pri normalnem programu: 1,05 kWh + Poraba vode: 12 l

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 60 × 82 × 57,5 cm

+ Material čelne plošče: Umetna masa + Barva košare: Siva + Število košar: 2 + Število pogrinjkov: 10 + Število programov: 5 + Intenzivno pomivanje + Uporaba tablete 3 v 1 + Samodejno doziranje sredstva za

mehčanje vode + Zakasnitev začetka pomivanja do 24 ur + Pokazatelj zaključka pomivanja + Sistem diagnosticiranja napak + Signalna lučka: izbrani program; nastavitev mehčanja vode; uravnavanje količine sredstva za izpiranje

+ Material kadi: Nerjavno jeklo + Skriti grelec + Senzor kakovosti vode Sensor+ + Samočistilni filter + Nastavljiva zgornja košara po višini + Sistem košar: Flex+ + Zložljivi nosilci za krožnike v spodnji košari

+ Število brizgalnih ročic: 3 + Število nivojev brizganja: 5 + Poraba energije pri normalnem programu: 1,01 kWh

+ Poraba vode: 13 l

Mere vgradne odprtine (š×v×g): 45 × 82 × 57 cm

GDV 530 X

89


PLUS EKSKLUZIVNOST Iz Gorenja! Vgradni aparati Gorenje+ so plod sodelovanja razvejane mreže izkušenih strokovnjakov iz Gorenja, ki poznajo tehnološke trende in jih uporabljajo pri razvoju uporabniku prijaznih rešitev. Prisegajo na oblikovanje z jasnim namenom. Poznajo trende spreminjanja vsakdanjega življenja. So srce razvoja Skupine Gorenje. Gorenje že več kot šestdeset let v svojih aparatih združuje pametno tehnologijo, vrhunski dizajn, skrb za okolje in visoko vrednost za uporabnika ter tako med vodilnimi evropskimi proizvajalci aparatov za dom neprestano postavlja nove standarde kakovosti in pričakovanj potrošnikov. Svojo kakovost in ugled Gorenje krepi tudi s številni prestižnimi mednarodnimi nagradami, med drugimi tudi

Red Dot Design Award, Plus X AwardTM, Grüner Stecker, Get Connected Product of the Year Award, Product Innovation Award, Trusted Brand, Superbrands, Icograda Excellence Design Award, ICSID Excellence Design Award, Innovation of the year, če jih naštejemo le nekaj. Partnerstvo z izbranimi specialisti po vsej Evropi danes omogoča distribucijska mreža Skupine Gorenje, ki je prisotna v več kot 70 državah na vseh celinah sveta. Ključna divizija Skupine so prav Aparati za dom. Dosedanje izkušnje, dokazi inovativnosti in že priznana tehnološka naprednost so temelj koncepta Gorenje+. www.gorenje.si


PLUS. PULZ.

www.gorenjeplus.com/si

Gorenje Slovenija Gorenje GTI d.o.o. Brnčičeva 39, 1000 Ljubljana Slovenija Tel.: 01 366 85 00 Faks: 01 366 85 80

Pridružujemo si pravico do morebitnih napak v katalogu.

Realizirano: Gorenje, d. d.; Marketing, april 2011

Gorenje+ vgradni aparati  

Ekskluzivni kuhinjski aparati Gorenje+ temeljijo na celovitem konceptualnem, uporabniškem in oblikovnem povezovanju širokega nabora odličnih...