Page 1

2011 СВОБОДНОСТОЯЩИ УРЕДИ


ВЪВЕДЕНИЕ

КОМФОРТЪТ НА КРАСОТАТА, КРАСОТАТА НА ТЕХНОЛОГИЯТА, ДИЗАЙНЪТ Е И ДВЕТЕ. Смятаме, че качеството и функционалността могат дa си позволят да бъдат постигнати заедно. Дизайнът трябва да е атрактивен, тъй като той прави впечатление. В сътрудничество с велики имена на дизайнери от цял свят постигнахме несъвместимото: удоволствие по всяко време, лесни за употреба уреди и достъпна цена.


ВЪВЕДЕНИЕ

Красотата е водещото. Превъзходството може да се постигне. Предимството на Gorenje е, че разбира всичко това. Отворени сме към нови идеи и превръщаме всекидневните уреди в исканите уреди. Разбираме нуждите на модерните хора. Стратегията ни е изградена върху дизайна, очертаваме нови перспективи в начина на живот. Gorenje е познато име сред прагматиците, които ценят красотата. Докато търсят красотата, те не забравят и практичните аспекти. Те намират време сред заетото си ежедневие да потърсят малки, но важни неща. Те са отворени към нови идеи, когато става въпрос за удобството на дома им. Изграждат бъдещето си по свой собствен начин, както и дома си. Разчитат на дизайнерите. По отношение на технологията са безсилни, но са настроени приятелски. Това е марката, която не познава граници и вдъхновява с нов начин на живот.

03


ВЪВЕДЕНИЕ

ПЛАНЕТАТА Е НАШ ДОМ Околната среда е основата на бъдещето – ние сме длъжни да я запазим за бъдещите поколения. През последният век, светът се сблъска с нарастващо население и индустриален бум, водещ до съществен натиск върху ограничените ресурси. Днес, четиридесет процента от емисията на въглероден диоксид се генерира от домакинствата, същевременно в Европа има 188 милиона елeктроуреда, които са в употреба повече от десет години и консумират голямо количество вода и електроенергия. Стар електроуред може да консумира от два до три пъти повече ресурси, в сравнение с най-новите модели електроуреди. Покупката на уред от най-висок енергиен клас е заслужаваща си във времето инвестиция, която ще ви спести средства и ще запази природата. Един 15 годишен хладилник, който работи 24 часа, 7 дни в седмицата консумира три пъти повече електричество, в сравнение с нов модел. Готварските печки и фурни на Gorenje не само пестят време, но и спестяват 25 процента от разходите за електроенергия, в сравнение със старите електроуреди. Пералните машини и съдомиялните, използват почти наполовина вода и енергия в сравнение с това, което са консумирали преди десетилетия. Променяйки начина си на живот, отдавайки значение на продължителността на живота и внасяйки в дома си уреди с ниска консумация на вода и електричество, не само осигуряваме дълготрайни икономии на средства, но и подкрепяме усилията за намаляване на консумацията на земните ресурси. Днес, нашият стандарт на живот е тясно свързан с грижата за околната среда. Придържайки се към най-строгите стандарти за защита на околната среда, като например 140001 и EMAS, Gorenje развива щадящи околната среда технологии и процеси, които наймалко рефлектират върху природата. За Gorenje опазването на околната среда е не само задължение, но и отговорност, налагаща се и от самия бизнес. Ние от Gorenje се гордеем, че почти всички наши уреди са от найвисок енергиен клас, използваме екологични материали и развиваме технологии, които осигуряват икономии на световните ресурси през целият живот на уреда, всичко това в усилията ни да запазим планетата ни за бъдещите поколения.


ВЪВЕДЕНИЕ

УРЕДИ, ОПАЗВАЩИ ОКОЛНАТА СРЕДА Днес, в заводите на Gorenje, енергията консумирана за производтвото на електроуреди е десет пъти по-малко отколкото през 2000 г., въпреки факта, че уредите са много повече напреднали технологично. В днешното потребителски насочено общество, домакинските електроуреди се избират преди всчико по дизайн и цена, а не в зависимост от влиянието им върху околната среда, консумацията на енергия и от факта как ще се рециклира уреда, след като излезе извън употреба. Ниската консумация на енергия и постоянните по-малки сметки за битова консумация, говорят за икономия на средства всяка година. Така всеки един от нас подпомага редуцирането на емисията на въглероден диоксид в атмосферата и по този начин за опазването на околната среда. Свържете се с представителите на Gorenje за да получите информация относно екологичността на електроуредите и показателите им за консумация на електроенергия и вода.

05


ВЪВЕДЕНИЕ

ДОКАЗАНА ПЕРФЕКТНОСТ Водещото е качеството. Гарантираме го. Повече от половин век традиция в производството на бяла техника, модерната технология, отделяне на внимание към нуждите и предпочитанията на клиентите са свидетелство за качеството спечелено от милиони клиенти по цял свят. В допълнение са гаранционния сервиз, използването на качествено управление и стандартите ISO 9001, които гарантират качеството на уредите.

Простотата е комфортност. Ние го постигаме. Когато създаваме нови продукти, винаги взимаме решения, които да улесняват домакинската работа и клиентите да прекарват повече от свободното си време заобиколени от качествени уреди. Интелигентната технология „UseLogic®” използва сензори, които наблюдават процесите и статуса на операциите. Предимствата на принципа „Лесно за употреба” свидетелстват за функционалност, постигайки отлични резултати и най-високо ниво на безопасност.

Функционалното е красиво. Световният дизайн най-често се асоциира с привлекателни форми. Gorenje също. Когато обмисляме нововъведения нашето мото е „Формите следват функционалността”. Комбинация от ергономичност, автентични материали и привлекателност са дизайнът, който среща международно признание и печели няколко престижни награди за дизайн.

Заобикалящата ни среда е основата на бъдещето. Днес, качеството на живот е свързано с грижата ни за околната среда. Съобразявайки се със стриктните стандарти за защита (ISO 14001 and EMAS), нашата компания развива технологии и процеси, които не вредят на околната среда. С предлагането на продукти направени от материали, съобразени с околната среда, продукти, които спестяват енергия и вода през целия живот на уреда, ние се приобщаваме във всеобщите усилия за запазване на природата и за следващото поколение.


07

ВЪВЕДЕНИЕ

Перални и сушилни машини Перални машини Перални машини - плитки Комбинирани перални със сушилни Сушилни машини

Cъдомиялни машини Cъдомиялни машини

Хладилници и фризери Комбинирани хладилници Вертикални фризери Колекцията „Ретро“

08 14 22 24 26

34 34

38 42 51 52

Печки 58 Стъклокерамични печки Електрически печки Комбинирани печки Газови печки

Микровълнови печки Микровълнови печки

63 66 68 71

72 72


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

С И Л Н О З А Ц А П А Н О П Р А Н Е – НЯМА ПРОБЛЕМ ЗА ПЕРАЛНЯТА.


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

Отлична ефективност, значително спестяване

Повечето перални машини на Gorenje използват технологията UseLogic®, която осигурява А клас на енергоконсумация, пране и центрофугиране. Продължителното развитието на технологиите в посока на нашата грижа към околната среда се доказава в най-добрите модели перални машини на Gorenje, които консумират енегрия с 30% по-малко в сравнение с енергиен клас А.

Технология UseLogic®

UseLogic® технологията е базирана на революционни решения, които автоматично оптимизират процеса на изпиране, спестява вода, енергия и време. Сензор непрекъснато съблюдава чистотата на водата и количеството на пяната и автоматично се грижи за допълнително почистване ако е необходимо. При всеки цикъл нивото на водата автоматично се регулира според това колко дрехи сме поставили. По този начин Вашите дрехи са внимателно изпрани, като се постигат оптимални резултати всеки път.

Отложен старт и настройки за край на прането

Функцията за отложен старт Ви позволява да настроите пералнята да започне работа в удобно за Вас време (отложен старт до 24 часа). При настройката за край на прането, според програмата, която сте избрали пералнята автоматично ще изчисли време, в което трябва да се стартира. Можете да се възползвате от това улеснение и да настроите пералнята да пере по време на нощната тарифа за електроенергия, която е по-евтина. Друго преимущество е, че можете да извадите прането в удобно за Вас време и да го оставите да изсъхне.

8кг XXL зареждане

Големият капацитет на барабана може да събере до 8 кг пране, позволявайки ви да оптимизирате процеса на пране, като същевременно гарантира перфектни резултати. Супер голямият отвор на вратата прави още по-лесно зареждането и ваденето на вече изпраните дрехи, особено когато перете голямо спално бельо, одеала, завивки.

33 cm

SterilTub - Чиста машина за перфектно чисто пране

Отделение за препарати

Пералните машини на Gorenje Premium Touch са с автоматично отделение за препарат, което само с едно докосване на контролния панел се отваря. Отделението е лесно за почистване с 3-те си прегради, при които може правилно да се определи необходимото количество препарат.

Прането при ниски температури и използването на щадящи препарати без фосфати е в основата на грижата за околната среда, но в същото време има и своите негативи. Най-забележим е факта, че остатъци от препарат и нечистотии остават по повърхността на барабана, като се превръщат в идеална среда за развитие на бактерии. Като резултат прането, което е нормално изпрано, може да придобие неприятна миризма дори и при кратък контакт с влага. За да предотвратят това, експертите на Gorenje развиват специална самопочистваща програма наречена SterilTub, чието използване препоръчваме веднъж месечно. Програмата отнема час и половина, без пране в барабана, при температура 80° C. Голямото количество гореща вода в комбинация с двойни обороти на центрофуга от най-често използваните, ще достигнат и найотдалечните части на барабана, като ефикасно ще отстранят отлаганията и бактериите развити там, оставяйки барабана свеж, почистен и стерилизиран.

09


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

Галванизиран корпус за по-ефективна защита Всички модели перални машини на Gorenje са произведени от материали, чието производство щади околната среда. Дългогодишната устойчвост на уреда и защитата от ръжда са гарантирани.

Пълен аква стоп

Пералните машини на Gorenje имат специална защитна система, която ефективно предотвратява изтичането на вода в случай на повреда. Премиум моделите разполагат със специален сензор, който е монтиран на дъното на пералната машина. Електронният сензор незабвано засича теча, независимо каква е причината, спира притока на вода и включва помпата за изпомване, като по този осигурява абсолютна защита от наводнения.

Частичен аква стоп

Системата на частичен аква стоп се състои от двойна тръба за входна вода и механична клапа. В случай на повреда на тръбата за входна вода, поради разликата в налягането, вътрешната част на двойната тръба се свива и защитното устройство механично затваря клапата като по този начин спира притока и предотвратява допълнително изтичане на вода.

Ефективна 4D система за навлажняване

Интензивната 4D система едновременно набавя вода, миксира я с препарат. Това намалява времето за накисване, с което се намалява и общото време за изпиране. Специален барабан перфориран на хиляди тънки дупки осигурява деликатно изпиране. Иновативната 3D перка дава сигурност независимо от вариациите на пералнята и винаги е в центъра на барабана. Интензивното накисване дава отлични резултати при намалено използване на вода и електроенергия.

Сензор за чиста вода

Повечето перални машини на Gorenje разполагат със сензор за чиста вода, който подсигурява перфектно изпиране на прането без излишно плакнене. По време на вторият цикъл на плакнене, сензорът проверява чистотата на водата. Ако резултатът не е задоволителен, пералната машина включва допълнително до три цикъла на плакнене. Когато водата е чиста, което означава и прането ви – плакненето спира. По този начин винаги се постига оптимално изплакване на дрехите, пести се време, енергия и вода.

Допълнителни настройки

В зависимост от модела, пералните на Gorenje разполагат с широка гама допълнителни функции. Две от най-популярните са високо ниво на водата, която е подходяща за силно замърсени дрехи и специалната настройка на оборотите, която се препоръчва при пране на деликатни тъкани.

Ефективно премахване на петна Ензимите играят ключова роля за премахване на петната, като са най-ефективни при температура 40 °C. Ето защо първите 15 мин. от всяка програма за пране са на 40 °C. След като петната са премахнати, програмата продължава на избраната температура.

Система за спестяване на препарат (DSS) - 20 %

Пералните машини на Gorenje предлагат специална еко система, която предотвратява загубата на препарат когато се изтегля водата. Това спестява до 20% от разходите за препарат и ефикасно предпазва природата.


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

Потребителски програми за Вашите нужди

Към стандартните програми пералните машини Gorenje предлагат и множество полезни функции за специални нужди:

Превключете от 40 на 30 °C, пазете околната среда

По-ефективните препарати и съвременните програми за пране постигат отлични резултати и при по-ниски температури. Изберете програма работеща на 30 °C, вместо на 40°C и спестете 40% електрическа енергия. Леко замърсените дрехи ще бъдат освежени, като ще запазите качеството на тъканите за по-дълго време. Може да спестите още повече енргия, като изберете кратката 17-минутна програма.

Микс

Различни по състав и цвят дрехи, които преди са се разделяли, сега могат да бъдат изпрани наведнъж при температура 30 °C.

Джогинг

Програма за бързо пране на малки количества, леко замърсени дрехи, които имат нужда от освежаване при температура 40 °C.

Ръчно пране

Сега можете да изперете деликатни дрехи чрез тази програма, която работи на 30 °C.

Лесно за гладене

С по-голямо количество вода и по-ниски обороти на средна и финална центрофуга, тази програма предпазва дрехите от намачкване и ги прави лесни за гладене.

Интензивно пране

интензивното пране Ви дава възможност да намалите времето за изпиране за разлика от другите програми. Тази програма е подходяща за по-малко замърсени дрехи, като допълнително спестява време и консумация на вода.

Пране със студена вода

Програмата работеща при 15 °C температура на водата, подходяща за пране на слабо замърсени дрехи, пести значитело консумацията на електроенергия, както и вашето време. Нагрявателят работи само ако входящата вода е с температура по-ниска от 15 °C. Съчетана с използване на подходящи препарати за пране при ниски температури, прането с тази програма дава отлични резултати.

Повече вода за алергичните

Избирането на допълнително плакнене или повече вода предотвратява оставане на препарат по дрехите и няма да тормози алергичните към такива субстанции. Сензорът за чиста вода непрекъснато съблюдава за чистотата на водата. Опцията за изплакване до 3 пъти предотвратява възможности за останали нечистотии. Сензорът за пяна наблюдава, ако има прекалена употреба на препарат и го намалява до необходимото ниво.

11


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

Централно разположен контролен панел

Добре разположената позиция, вида и размера на иконите на контролния панел на пералната машина предоставят отлична яснота и понятност, отразяващи се на лесната употреба и перфектният контрол над прането ви.

Управление на пералните машини: Управление с LED дисплей • обороти на центрофуга • отложен старт

Управление с двуредов LCD дисплей • предпране • обороти на центрофугата • ниво на водата • настройка на изплакване • задържане на изплакването • накисване • звуков сигнал • избор на език

Управление с двуредов LCD дисплей • предпране • обороти на центрофугата • ниво на водата • настройка на изплакване • задържане на изплакването • край на пране • накисване • звуков сигнал • избор на език

Управление с двуредов LCD дисплей • предпране • обороти на центрофугата • ниво на водата • настройка на изплакване • задържане на изплакването • накисване • отложен старт • край на прането • звуков сигнал • избор на език

Сензорно управление • избор на основни програми • избор на допълнителни функции • “помощник при пране“ • запазване на лични програми

Допълнителни характеристики на Премиум моделите: • Иноксов казан • Аква стоп • Инверторен мотор • Джет система за наксиване • Осветен барабан • Копче за отваряне на вратата


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

Специални характеристики на моделите

Premium Сензорен дисплей

Premium Син LCD

Капацитет

7 кг

7 кг

7 кг / 8 кг

7 кг

Сензорен дисплей/LCD/ LED/няма диплей

•/-/-/-

- /•/-/-

- /•/-/-

Характеристики

Отложен старт Настойка на край на прането Показване на оставащото време на дисплея Индикатор за етап на прането Сензор за количество пране

Exclusive Exclusive Exclusive Бял LCD Зелен LCD LED

Simplicity LED

Exclusive LED

Basic LED

Basic

8 кг

6 кг

7 кг / 6 кг

6 кг

5,5 кг

- /•/-/-

-/-/•/-

-/-/•/-

-/-/•/-

-/-/•/-

-/-/-/•

LED

LED

LED

LED

LED

на дисплея на дисплея на дисплея на дисплея •

Сензор за чиста вода

Сензор за ниво на водата

А-10%

А-10%

А-30%

А-10%

А-10%

А-10%

А-10%

А-10%

А

Енергиен клас Програма Микс Кратка програма 17‘

Еко програма

Джогинг

Лесно за гладене

Интензивна програма/ Предпране

4-D

4-D

душово

душово

душово

Карботех

Карботех

Карботех

Пране със студена вода Система на накисване

4-D / Джет 4-D / Джет система система

Осветен барабан

UCD (Супер студена врата)

Аква стоп

пълен

частичен

частичен

Материал на казана

Инокс

Инокс

Карботех

Тип на мотора

• 4-D

душово

частичен Карботех

Карботех

Карботех

Инверторен Инверторен Стандартен Стандартен Стандартен Стандартен Стандартен Стандартен Стандартен

Общи характеристики •U seLogic технология • ПЛИТКИ модели: 5,5 кг; 44 см дълбочина • Голяма врата 33 см • Ъгъл на отваряне 183° • 3-D лопатка и специални отвори на барабана • Система за контрол на стабилността (SCS)

• Електронен програматор • Контрол на пяната • Eко систама (за оптимална употреба на препарат) • Ензимна фаза • Защита от преливане със сензор за нивото на водата • Самопочистващ се филтър

13


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

ТОП МОДЕЛ WA 75185 Сензорен ДИСПЛЕЙ

Gorenje Premium Touch е първата перална машина с лесен за управление сензорен LCD дисплей. Софтуера, разработен от инженерите на Gorenje, Ви ръководи през логическите стъпки на настройките, като ви осигурява лесно управление според езика, който сте избрали.

Пране

Моделите Premium Touch в значителна степен улесняват процеса на изпиране като свежда настройката му до 3 стъпки. Когато използвате тази програма трябва да изберете вида пране, нивото на замърсеност и да натиснете старт. Пералната автоматично избира и стартира оптималната програма.

ПОМОЩНИК

Лични ПРОГРАМИ

Сензор за

ТЕГЛО

Иноксов КАЗАН Слайдер ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ПРЕПАРАТ

Моделите Premium Touch Ви дават възможност лесно да създавате и запазите собствени програми. Това е много полезно, когато използвате едни и същи процедури за различните видове тъкани, които често перете. Програмата може да бъде запазена така, че при следваща употреба на пералната машина да бъде избрана от менюто само с едно докосване. Сензорът за тегло определя теглото на прането поставено в барабана. В зависимост от теглото се определя подходящото количество препарат за избраната програма. Количеството вода също се определя оптимално в зависимост от теглото на прането. По този начин сензорът за тегло осигурява фактическата ефективна употреба на консумативи. Топ моделите перални машини имат казан изработен от висококачествена стомана, чиито предимства са дългогодишната употреба и изключителната устойчивост на висока температура. Ако търсите дългогодишна надеждност и отлични резултати, изберете топ моделите на Gorenje. Пералните машини Gorenje Premium Touch са с автоматично отделение за препарат, което се отваря само с едно докосване на специален бутон. Функционалното отделение е с три прегради, в които може правилно да дозирате количеството препарат и е изключително лесно за почистване.

WA 75185

Перална машина свободностояща клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

A

Дизайн • Бял цвят

• • • • • • • • • • • • •

Капацитет до 7 кг Сензор за количество пране Инверторен мотор Ширина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата 180° Казан от инокс Барабан от инокс Осветен барабан Максимални обороти на центрофуга: 1800 обр./мин.; Регулация на оборотите Консумация на енергия kWh/цикъл: 1,19 кВт/ч Консумация на електрическа енергия kWh/год: 238 кВт/ч Консумация на вода: 45 л Годишна консумация на вода: 9000 л Време за пране: 136 мин.

• С ензорно управление с Touch дисплей • Отложен старт (24 ч) • Индикация за етап на програмата на LCD дисплея

Резултат от центрофугата

•И ндикация за оставащо време на LCD дисплея

• 2 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика • • • • • • • • • • • • • •

/ Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода Д опълнителни програми: Смесено пране / Програма джогинг / Кратка програма Е нзимна фаза 4 -D накисване С ензор за чиста вода К онтрол на пяната С ензор за нивото на водата Д опълнително изплакване П ълен аква стоп З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността С упер безшумна+ З аключване на челния панел С ервизна диагностика В ръзка за студена вода

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см EAN код: 3838942327377


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WA 74163

WA 83149

Перална машина свободностояща клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

A

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-30% Енергиен

A

Резултат от прането

A

Резултат от центрофугата

Дизайн • Б ял цвят

Дизайн • Б ял цвят

• К апацитет до 7 кг •И нверторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К апацитет до 8 кг • С тандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К азан от инокс • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1600 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин.;

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,06 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 212 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 134 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,92 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 184 кВт/ч • К онсумация на вода: 49 л • Г одишна консумация на вода: 9800 л • В реме за пране: 150 мин.

• Е лектронно управление с LCD дисплей

• Е лектронно управление с LCD дисплей

•О тложен старт (24 ч) •И ндикация за етап на програмата на LCD дисплея

•О тложен старт (24 ч) •И ндикация за етап на програмата на LCD дисплея •И ндикация за оставащо време на LCD дисплея • 1 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

180°

Регулация на оборотите

•И ндикация за оставащо време на LCD дисплея • 1 9 програми О • сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

180°

Променливи обороти

коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода

коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода • Д опълнителни програми: Смесено пране / Програма джогинг / Интензивна програма / Кратка програма / Програма Еко • С амопочистваща програма SterilTub • Е нзимна фаза, Контрол на пяната • 4 -D накисване • С ензор за чиста вода • С ензор за нивото на водата • Д опълнително изплакване • Ч астичен аква стоп, Защита от преливане • S CS система за контрол на стабилността • С упер безшумна+ • З аключване на челния панел • С ервизна диагностика • В ръзка за студена вода

•П ране със студена вода 15°C • Д опълнителни програми: Програма джогинг / Интензивна

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942656613

EAN код: 3838942716225

програма / Кратка програма / Програма Еко

• С амопочистваща програма SterilTub • Е нзимна фаза, Контрол на пяната • 4 -D накисване • С ензор за нивото на водата • Д опълнително изплакване • Ч астичен аква стоп, Защита от преливане • S CS система за контрол на стабилността • С упер безшумна+ • З аключване на челния панел • С ервизна диагностика •О тделение за препарат с 3 прегради • В ръзка за студена вода

15


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WA 73149

WA 73127

Перална машина свободностояща клас A-30% Енергиен

A

Резултат от прането

A

WA 73120

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-20% Енергиен

A

Резултат от прането

A

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

B

Резултат от центрофугата

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Бял цвят

• Капацитет до 7 кг • Стандартен колекторен мотор • Ширина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 7 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К апацитет до 7 кг • С тандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К азан от карботех • Барабан от инокс • Максимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин.;

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,75 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 150 кВт/ч • Консумация на вода: 49 л • Годишна консумация на вода: 9800 л • В реме за пране: 150 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,87 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 174 кВт/ч • К онсумация на вода: 49 л • Г одишна консумация на вода: 9800 л • В реме за пране: 166 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,19 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 238 кВт/ч • К онсумация на вода: 49 л • Г одишна консумация на вода: 9800 л • В реме за пране: 147 мин.

• Електронно управление с LCD дисплей

• Е лектронно управление с LCD дисплей

• Е лектронно управление с LCD

• Отложен старт (24 ч) •И ндикация за етап на програмата на LCD дисплея • Индикация за оставащо време на LCD дисплея • 19 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

•О тложен старт (24 ч) •И ндикация за етап на програмата на LCD дисплея •И ндикация за оставащо време на LCD дисплея • 1 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

•О тложен старт (24 ч) •И ндикация за етап на програмата на LCD дисплея •И ндикация за оставащо време на LCD дисплея • 1 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

• Пране със студена вода 15°C • Допълнителни програми: Програма джогинг / Интензивна

•П ране със студена вода 15°C • Д опълнителни програми: Програма джогинг / Интензивна

• Д опълнителни програми: Смесено пране / Програма

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • •

180°

Регулация на оборотите

коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода програма / Кратка програма / Програма Еко Самопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза, Контрол на пяната 4-D накисване Сензор за нивото на водата Допълнително изплакване Ч астичен аква стоп, З ащита от преливане SCS система за контрол на стабилността Супер безшумна+ Заключване на челния панел Сервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради Връзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода програма / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза, Контрол на пяната С ензор за нивото на водата Д опълнително изплакване Ч астичен аква стоп З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността С упер безшумна + З аключване на челния панел С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода джогинг / Интензивна програма / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза К онтрол на пяната Д опълнително изплакване З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността Б езшумна работа З аключване на челния панел С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942689826

EAN код: 3838942704680

EAN код: 3838942420566


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WA 82145

WA 72145 BK

Перална машина свободностояща клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

B

WA 72125

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

A

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

B

Резултат от центрофугата

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Черен цвят

Дизайн • Бял цвят

• Капацитет до 8 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 7 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 7 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин.;

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,36 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 272 кВт/ч • К онсумация на вода: 69 л • Г одишна консумация на вода: 13800 л • В реме за пране: 155 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,19 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 238 кВт/ч • К онсумация на вода: 49 л • Г одишна консумация на вода: 9800 л • В реме за пране: 147 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,19 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 238 кВт/ч • К онсумация на вода: 49 л • Г одишна консумация на вода: 9800 л • В реме за пране: 147 мин.

•Ц ифров дисплей

•Ц ифров дисплей

•Ц ифров дисплей

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LЕD дисплея • 1 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LЕD дисплея • 1 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

• Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене

• Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене

• • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

180°

Регулация на оборотите

коприна / Вълна / Ръчно пране/ Пране със студена вода 15°C • Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Интензивна програма / Кратка програма / Програма Еко • С амопочистваща програма SterilTub • Е нзимна фаза • 4 -D накисване • К онтрол на пяната • З ащита от преливане • S CS система за контрол на стабилността • С упер безшумна+ • З аключване на челния панел • С ервизна диагностика •О тделение за препарат с 3 прегради • В ръзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

коприна / Вълна / Ръчно пране

/ Интензивна програма / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза 4 -D накисване К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността С упер безшумна+ З аключване на челния панел С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

коприна / Вълна / Ръчно пране

/ Интензивна програма / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността С упер безшумна+ З аключване на челния панел С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942650871

EAN код: 3838942422478

EAN код: 3838942411397

17


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WA 614 SYA

WA 614 SYB

Перална машина свободностояща клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

A

WA 614 SYW

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

A

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

A

Резултат от центрофугата

Дизайн • Цвят алуминий

Дизайн • Черен цвят

Дизайн • Бял цвят

• Капацитет до 6 кг • Стандартен колекторен мотор • Ширина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 6 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 6 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К азан от карботех • Барабан от инокс • Максимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин.;

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,02 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 204 кВт/ч • Консумация на вода: 45 л • Годишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 145 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,02 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 204 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 145 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,02 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 204 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 145 мин.

• Цифров дисплей

•Ц ифров дисплей

•Ц ифров дисплей

• Отложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата • Индикация за оставащо време на LED дисплея • 15 програми • Основни програми: Предпране 95 oC / Памук / Синтети-

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 5 програми •О сновни програми: Предпране 95 oC / Памук / Синтети-

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 5 програми •О сновни програми: Предпране 95 oC / Памук / Синтети-

180°

Регулация на оборотите

• • • • • • • • •

ка / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода Допълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма / Програма Еко Самопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза Контрол на пяната Частичен аква стоп Защита от преливане S CS система за контрол на стабилността Безшумна работа Сервизна диагностика Връзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

• • • • • • • • •

ка / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза К онтрол на пяната Ч астичен аква стоп З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността Б езшумна работа С ервизна диагностика В ръзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

• • • • • • • • •

ка / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза К онтрол на пяната Ч астичен аква стоп З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността Б езшумна работа С ервизна диагностика В ръзка за студена вода

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942655395

EAN код: 3838942611339

EAN код: 3838942610639


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WA 62125

WA 62105

Перална машина свободностояща клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

B

WA 60129

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

C

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

B

Резултат от центрофугата

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Бял цвят

• Капацитет до 6 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К апацитет до 6 кг • С тандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 6 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин.;

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,02 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 204 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 150 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,02 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 204 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 150 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,98 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 196 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 167 мин.

•Ц ифров дисплей

•Ц ифров дисплей

•Ц ифров дисплей

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 9 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 5 програми •О сновни програми: Предпране 95 oC / Памук / Синте-

• Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене

• Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

180°

Регулация на оборотите

коприна / Вълна / Ръчно пране

/ Интензивна програма / Кратка програма / Програма Еко Е нзимна фаза К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността С упер безшумна+ З аключване на челния панел С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

коприна / Вълна / Ръчно пране

/ Интензивна програма / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността С упер безшумна+ З аключване на челния панел С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

• • • • • • • • •

тика / Деликатно и коприна / Вълна / Пране със студена вода Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма Е нзимна фаза К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността Б езшумна работа С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942408816

EAN код: 3838942412493

EAN код: 3838942592430

19


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WA 60109

WA 50109

Перална машина свободностояща клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

C

WA 50105

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

C

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

C

Резултат от центрофугата

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Бял цвят

• Капацитет до 6 кг • Стандартен колекторен мотор • Ширина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 5,5 кг • С тандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 5,5 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К азан от карботех • Барабан от инокс • Максимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин.;

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,98 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 196 кВт/ч • Консумация на вода: 45 л • Годишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 167 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 1,04 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 208 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 145 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,93 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 186 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 167 мин.

• Цифров дисплей

•Ц ифров дисплей

• Отложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата • Индикация за оставащо време на LED дисплея • 15 програми • Основни програми: Предпране 95 oC / Памук / Синте-

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 5 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

• L ED индикатор за етап на програмата • 1 5 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

180°

Регулация на оборотите

• • • • • • • • •

тика / Деликатно и коприна / Вълна / Пране със студена вода Допълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма Ензимна фаза К онтрол на пяната Защита от преливане SCS система за контрол на стабилността Безшумна работа С ервизна диагностика Отделение за препарат с 3 прегради Връзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

• • • • • • • • •

коприна / Вълна Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма Е нзимна фаза К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността Б езшумна работа С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

180°

Намаление на броя обороти с бутон

коприна / Вълна

• Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма

• Е нзимна фаза • К онтрол на пяната • З ащита от преливане • S CS система за контрол на стабилността • Б езшумна работа • С ервизна диагностика •О тделение за препарат с 3 прегради • В ръзка за студена вода

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942592447

EAN код: 3838942424687

EAN код: 3838942424748


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WA 50089

WA 50085

Перална машина свободностояща клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

C

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

C

Резултат от центрофугата

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Бял цвят

• Капацитет до 5,5 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 5,5 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 800 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 800 обр./мин.;

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,93 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 186 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 167 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,93 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 186 кВт/ч • К онсумация на вода: 45 л • Г одишна консумация на вода: 9000 л • В реме за пране: 167 мин.

•Ц ифров дисплей

• L ED индикатор за етап на програмата • 1 5 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и

180°

Регулация на оборотите

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 5 програми •О сновни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и • • • • • • • • •

коприна / Вълна Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма Е нзимна фаза К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността Б езшумна работа С ервизна диагностика О тделение за препарат с 3 прегради В ръзка за студена вода

180°

Намаление на броя обороти с бутон

коприна / Вълна

• Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма

• Е нзимна фаза • К онтрол на пяната • З ащита от преливане • S CS система за контрол на стабилността • Б езшумна работа • С ервизна диагностика •О тделение за препарат с 3 прегради • В ръзка за студена вода

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942424694

EAN код: 3838942424755

21


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

П Е Р Ф Е К Т Н И Р Е З У Л Т А Т И , КОМПАКТНИ В ПРОСТРАНСТВОТО


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WS 512 SYB

WS 512 SYW

Перална машина свободностояща клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

B

Перална машина свободностояща Резултат от центрофугата

клас A-10% Енергиен

A

Резултат от прането

B

Резултат от центрофугата

Дизайн • Черен цвят

Дизайн • Бял цвят

• Капацитет до 5 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Капацитет до 5 кг • Стандартен колекторен мотор •Ш ирина на вратата 33 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин.;

• К азан от карботех • Б арабан от инокс •М аксимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин.;

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,95 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 190 кВт/ч • К онсумация на вода: 42 л • Г одишна консумация на вода: 8400 л • В реме за пране: 141 мин.

• К онсумация на енергия kWh/цикъл: 0,95 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 190 кВт/ч • К онсумация на вода: 42 л • Г одишна консумация на вода: 8400 л • В реме за пране: 141 мин.

•Ц ифров дисплей

•Ц ифров дисплей

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 5 програми •О сновни програми: Предпране 95 oC / Памук / Синтети-

•О тложен старт (24 ч) • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 5 програми •О сновни програми: Предпране 95 oC / Памук / Синтети-

180°

Регулация на оборотите

• • • • • • • •

ка / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността Б езшумна работа С ервизна диагностика В ръзка за студена вода

180°

Регулация на оборотите

• • • • • • • •

ка / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Пране със студена вода Д опълнителни програми: Смесено пране / Лесно гладене / Кратка програма / Програма Еко С амопочистваща програма SterilTub Е нзимна фаза К онтрол на пяната З ащита от преливане S CS система за контрол на стабилността Б езшумна работа С ервизна диагностика В ръзка за студена вода

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 44 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 44 см

EAN код: 3838942611520

EAN код: 3838942610660

23


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

Б Е З У П Р Е Ч Н О П Р А Н Е , О Т Л И Ч Н О И З С У Ш А В А Н Е


ПЕРАЛНИ МАШИНИ

WD 95140

Комбинирана перална със сушилна

A

Енергиен клас

A

Резултат от прането

A

Резултат от центрофугата

WD 63110

Комбинирана перална със сушилна

B

Енергиен клас

A

Резултат от прането

C

Резултат от центрофугата

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Б ял цвят

на пране до 9 кг, на сушене до 7 кг • Капацитет на вратата 33,6 см; Ъгъл на отваряне на вратата • Ширина 

на парне до 6 кг, на сушене до 4 кг • Капацитет на вратата 32 см; Ъгъл на отваряне на вратата • Ширина 

от карботех • Казан от инокс • Барабан обороти на центрофуга: 1400 обр./мин.; • Максимални 

от карботех • Казан от инокс • Барабан обороти на центрофуга: 1100 обр./мин.; • Максимални 

на енергия kWh/цикъл: 1,4 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 280 кВт/ч • Консумация на вода: 57 л • Консумация консумация на вода: 11400 л • Годишна за пране: 100 мин. • Време за сушене: 90 мин. • Време 

на енергия kWh/цикъл: 1,14 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 228 кВт/ч • Консумация консумация на вода: 9800 л • Годишна за пране: 130 мин. • Време за сушене: 120 мин. • Време 

180°

Регулация на оборотите

дисплей • Цифров старт до 12 ч • Отложен за етап на програмата на LCD дисплея • Индикация за оставащо време на LCD дисплея • Индикация • 14 програми – 9 за пране; 5 за сушене програми за пране: Памук / Синтетика /Дели• Основни катно- Ръчно / Интензивно / Джогинг / Предпране

програми: Кратка програма • Допълнителни за сушене: Сушене за време / Интензивно/ • Програми Готови за съхранение/Готови за гладене/Деликатно

Ниска температура на сушене / Против • Функции: намачкване

160°

Намаление на броя обороти

дисплей • Цифров 

• LED индикатор за етап на програмата • 15 програми (13 за пране и 2 за сушене) Основни програми за пране: Памук / Синтетика / Дели• катно и коприна / Вълна / Ръчно пране

програми: Кратка програма • Допълнителни за сушене: Нормално / Деликатно • Програми Функции: Ниска температура на сушене / Против • намачкване

за контрол на пяната • Сензор изплакване • Допълнително • SCS система за контрол на стабилността Връзка за студена вода • 

за контрол на пяната • Сензор изплакване • Допълнително Защита от преливане • • SCS система за контрол на стабилността на челния панел • Заключване за студена вода • Връзка Рамери (ШхВхД): 60 x 85 x 64

Рамери (ШхВхД): 59 x 85 x 55

EAN код: 3838942664304

EAN код: 3838942401268

25


СУШИЛНИ МАШИНИ

П О - Л Е С Н О Г Л А Д Е Н Е , П О В Е Ч Е С В О Б О Д Н О В Р Е М Е


СУШИЛНИ МАШИНИ

Сушилни чрез метода на конденза

Сушилните Gorenje работят на принципа на кондензиране на водата. Предимството на сушилните чрез конденз е, че те нямат нужда от отвор за изпарение и можете да ги поставите на всяко място във Вашия дом. Парата, която се образува по време на сушенето се превръща във вода и се събира в отделение, което трябва да се изпразни, когато програмата завърши. Събраната вода може да се използва при гладене (при ютия с пара) или да се оттича чрез тръба директно в тръбопровода, което ще спести време, ако трябва да изсипвате събраната в отделението вода по време на сушене.

SteamTech – перфектност без гладене

Новите технологии за грижа за прането използват пара за да изгладят всички гънки. Гладенето на памучните или синтетичните тъкани вече е изключително лесно – или дори ненужно! Програмата за освежаване е изключително полезна, за дрехи които сте носили, но все още не са достатъчно замърсени, за да перете. Парата ще премахне неприятната миризма и ще омекоти дрехите, без пране. Самостоятелната програма за сушене на ризи с пара, ще зарадва много от вас, особено тези, които не обичат да гладят. Сложете до пет чисти ризи в сушилната, програмата ще ги подсуши и ще изглади всички гънки с помощта на парата, като вие трябва само да ги поставите в гардероба без да е нужно да ги гладите. Отлично решение!

Система против намачкване

Сушилните машини на Gorenje разполагат със система, която предпазва дрехите от намачкване. Процесът на въртене и специално 3D приложение предпазва дрехите от оплитане, което помага да се постигнат по-добри резултати при изсушаването. Ако не можете да извадите дрехите си от сушилната машина веднага след приключване на програмата, в следващия 1 час барабанът започва да се върти на определени интервали, за да предпази дрехите от намачкване. По време на сушенето барабанът сменя посоката си на въртене непрекъснато. Намачкването на дрехите се избягва и чрез охлаждане през последните 10 минути от програмата.

Отложен старт до 24 часа

Моделите Premium и Exclusive на сушилните Gorenje, които се управляват чрез панел с LCD диспей Ви дават възможност за отложен старт. С помощта на отложения старт можете да планирате кога дрехите да бъдат готови за гладене или прибиране.

Лесно почистващ се филтър

Чистият филтър е предпоставка за добри резултати от сушенето. Ето защо е изобретен специален филтър на вратата на сушилната, който може да се изважда много лесно, както и лесно да се почиства.

Без прегряване

Сушилните на Gorenje са снабдени със специален сензор, който предпазва от прегряване. Ако сензора долови прегряване, сушилната автоматично спира работа. Сушенето ще продължи веднага след като мотора се охлади.

Без теч

Ако нивото на водата е твърде високо, помпа премества водата в горното отделение на кондензационният контейнер. Когато той се напълни, сушилната машина спира работа, давайки ви възможнот да излеете водата.

27


СУШИЛНИ МАШИНИ

Централно разположен контролен панел

Добре разположната позиция, вида и размера на иконите на контролния панел на пералната машина предоставят отлична яснота и понятност, отразяващи се на лесната употреба и перфектният контрол над прането ви.

Управление на сушилните машини:

Управление с LED дисплей • визуализиация на оставащо време • отложен старт • сервизна диагностика

Управление с двуредов LCD дисплей • управление чрез дисплея • ниво на сушене • индикатор за влага • отложен старт • заключване • избор на език

Управление с двуредов LCD дисплей • управление чрез дисплея • ниво на сушене • индикатор за влага • отложен старт • заключване • избор на език

Сензорно управление • избор на език • основни програми на сушене • запазване на лични програми • настойки на влажността • отложен старт • допълнителни настройки • заключване

Енергиен клас В

Сушилните машини на Gorenje са сред найикономичните на пазара. Техническите подобрения в оптимизацията на водния поток и отличния конденз са резултат за класифицирането към енергиен клас В. Благодарение на този клас енергия ние постигаме 13% по-малко използване на енергия в сравнение със съществуващия енергиен клас С.


СУШИЛНИ МАШИНИ

Специални характеристики на моделите

Характеристики

Premium touch

Premium blue LCD

Exclusive green LCD

Exclusive LED

Exclusive LED

Simplicity

Basic

Принцип на работа

Конденз

Конденз

Конденз

Конденз

Конденз

Конденз

Конденз

Капацитет

7

7

7

8

7

6

6

Енергиен клас

B

B

B

B

B

B

B

•/-/-/-

- /•/-/-

- /•/-/-

-/-/•/-

-/-/•/-

-/-/-/•

-/-/-/•

• • *стъпково

Сензорен дисплей/LCD/LED/ няма дисплей Кошница за сушене Сушене с пара

Отложен старт

Показване на оставащо време

Сензор за влага

Програма Деликатно

Програма Вълна

Освежаване

Осветен барабан

Лесно за галене

Иноксов барабан

Заключване на конторлния модул

Голяма врата 35 см

Прането не е завършено, докато дрехите ви не са напълно сухи. Със сушилните машини на Gorenje вие сте сигурни, че дрехите ви ще бъдат изсушени бързо и деликатно, точно както желаете – готови за съхранение в гардероба. Сушилните машини от всеки клас напълно съответстват на дизайна на перланите машини и лесно могат да се поставят до тях – или една до друга, или една върху друга. Оптимално използване на пространството и идеално съчетание на дизайна.

Подобрена UseLogic® технология

Интелигентните сензори непрекъснато наблюдават степента на влажност на прането и автоматично нагласят времето за изсушаване. Когато нивото на изсушаване е достигнато, сушилната автоматично прекъсва програмата и предотвратява пресушаване. Според избраната опция прането може да излиза леко влажно, готово за гладене или сухо. Влажността на прането може да бъде наблюдавана на диспея по време на цикъла.

29


СУШИЛНИ МАШИНИ

ТОП МОДЕЛ D 75325 Сензорен ДИСПЛЕЙ

Лични ПРОГРАМИ

117-литров БАРАБАН

Специална кошница Осветен барабан

Сушилните Gorenje Premium Touch са снабдени с лесен за управление сензорен LCD дисплей, който ви помага да изберете оптимална програма, както и допълнителни функции на сушене като „ниска температура“ или „против намачкване“, всичко това на езика, който предпочитате. Моделите Premium Touch Ви дават възможност лесно да създавате и запазите собствени програми. Това е много полезно, когато използвате едни и същи процедури за различните видове тъкани, които често сушите. Програмата може да бъде запазена така, че при следваща употреба да бъде избрана от менюто само с едно докосване. Барабаните на 7-килограмовите сушилни машини на Gorenje са едни от най-големите на пазара. Със своя капацитет от 117 литра ви дават възможност да сушите голямо количество пране. 34-сантиметровата врата прави лесно зареждането на сушилната с пране като одеала, завеси, завивки и възглавници. Специалната кошница предназначена за деликатни вълнени тъкани се поставя директно в барабана. Нужно е само да разтелете пуловерите си в кошницата и вълната ще остане мека и пухкава. Кошницата е особено подходяща за сушене на спортни обувки. Сушилните на Gorenje разполагат с 34-сантиметрова врата, която се отваря при ъгъл 189°. Тази ширина на отваряне в комбинация с осветлението във вътрешната част на барабана правят зареждането и ваденето на вече сухите дрехи по-лесно отколкото можете да си представите.

D 75325

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

Дизайн • Бял цвят

• Капацитет до 7 кг • Ширина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата 180° • Барабан от инокс • Осветен барабан • Обем на барабана: 117 л • Консумация на енергия: 3,92 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч • Време за сушене: 110 мин. • Сензорно управление с Touch Screen • Отложен старт (24 ч) • Начин на сушене: Сензорно и за време • Индикация за етап на програмата на LCD дисплея • 17 програми •П рограми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна / Кратка програма / XL програма / Освежаване

• Функции: Ниска температура на сушене / Против намачкване / Охлаждане • Памук: 5 нива • С ензор за влага • Заключване на челния панел • Сервизна диагностика • Контейнер за вода (4,2 л) • Лесно почистване на филтъра • А втоматично изключване при отворена врата • Звуков сигнал: Звуков сигнал за край на програма / Сигнал за „пълен контейнер“ • Кошница за сушене Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см EAN код: 3838942432729


СУШИЛНИ МАШИНИ

D 74325

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

D 73325

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

D 82426

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

Дизайн • Б ял цвят

Дизайн • Б ял цвят

Дизайн • Б ял цвят

• К апацитет до 7 кг • Ш ирина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Л акиран корпус • К апацитет до 7 кг • Ш ирина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Л акиран корпус • К апацитет до 8 кг • Ш ирина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• Б арабан от инокс • О светен барабан • О бем на барабана: 117 л • К онсумация на енергия: 3,92 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч • В реме за сушене: 110 мин.

• Б арабан от инокс • О светен барабан • О бем на барабана: 117 л • К онсумация на енергия: 4,48 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год:

180° • Б арабан от инокс • О светен барабан • О бем на барабана: 117 л • К онсумация на енергия: 3,92 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч • В реме за сушене: 110 мин.

• Е лектронно управление с LCD • О тложен старт (24 ч) • Н ачин на сушене: Сензорно и за време И • ндикация за етап на програмата на LCD дисплея • 1 5 програми • П рограми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна

180°

• Е лектронно управление с LCD

/ Кратка програма / XL програма / Освежаване

• О тложен старт (24 ч) • Н ачин на сушене: Сензорно и за време • И ндикация за етап на програмата на LCD дисплея • 1 5 програми • П рограми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна

кване / Охлаждане

• Ф ункции: Ниска температура на сушене / Против намач-

Сигнал за „пълен контейнер“

• П амук: 5 нива • С ензор за влага З • аключване на челния панел • С ервизна диагностика • К онтейнер за вода (4,2 л) • Л есно почистване на филтъра • А втоматично изключване при отворена врата • З вуков сигнал: Звуков сигнал за край на програма /

• Ф ункции: Ниска температура на сушене / Против намач• П амук: 5 нива • С ензор за влага • З аключване на челния панел • С ервизна диагностика • К онтейнер за вода (4,2 л) • Л есно почистване на филтъра • А втоматично изключване при отворена врата • З вуков сигнал: Звуков сигнал за край на програма / • К ошница за сушене

/ Кратка програма / XL програма / Освежаване кване / Охлаждане

Сигнал за „пълен контейнер“

180°

282 кВт/ч

• В реме за сушене: 150 мин. • Ц ифров дисплей • S teamTech - сушене с пара • О тложен старт • Н ачин на сушене: Сензорно и за време • L ED индикатор за етап на програмата • И ндикация за оставащо време на LЕD дисплея • 1 9 програми • П рограми: Памук / Синтетика / Смесено / Вълна / XL програма

• Ф ункции: Ниска температура на сушене / Против намачкване / Охлаждане

• П амук: 5 нива • С ензор за влага • З аключване на челния панел • С ервизна диагностика • К онтейнер за вода (4,95 л) • Л есно почистване на филтъра • А втоматично изключване при отворена врата • З вуков сигнал: Звуков сигнал за край на програма / Сигнал за „пълен контейнер“

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942432781

EAN код: 3838942432651

EAN код: 3838942650215

31


СУШИЛНИ МАШИНИ

D 72326

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

Дизайн • Бял цвят

• Лакиран корпус • К апацитет до 7 кг • Ширина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата 180°

• Барабан от инокс • О светен барабан • Обем на барабана: 117 л • Консумация на енергия: 3,92 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч

• В реме за сушене: 115 мин. • Цифров дисплей • О тложен старт • Начин на сушене: Сензорно и за време • LED индикатор за етап на програмата • Индикация за оставащо време на LЕD дисплея • 15 програми • П рограми: Памук / Синтетика / Смесено / XL програма • • • • • • • • •

/ Освежаване Функции: Ниска температура на сушене / Против намачкване / Охлаждане П амук: 5 нива Сензор за влага Заключване на челния панел Сервизна диагностика К онтейнер за вода (4,2 л) Л есно почистване на филтъра Автоматично изключване при отворена врата Звуков сигнал: Сигнал за „пълен контейнер“

D 72326 BK

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

Дизайн • Черен цвят • Лакиран корпус

• Капацитет до 7 кг •Ш ирина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата 180°

• Б арабан от инокс •О светен барабан •О бем на барабана: 117 л • К онсумация на енергия: 3,92 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч • В реме за сушене: 115 мин. •Ц ифров дисплей •О тложен старт •Н ачин на сушене: Сензорно и за време • L ED индикатор за етап на програмата •И ндикация за оставащо време на LED дисплея • 1 5 програми •П рограми: Памук / Синтетика / Смесено / XL програма / Освежаване

•Ф ункции: Ниска температура на сушене / Против намачкване / Охлаждане

•П амук: 5 нива • С ензор за влага • С ервизна диагностика • К онтейнер за вода (4,2 л) • Л есно почистване на филтъра • А втоматично изключване при отворена врата • З вуков сигнал: Сигнал за „пълен контейнер“

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942677472

EAN код: 3838942677465


СУШИЛНИ МАШИНИ

D 6 SYW

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

D 6 SYB

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

Дизайн • Бял цвят

Дизайн • Черен цвят

• К апацитет до 6 кг •Ш ирина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата

• К апацитет до 6 кг •Ш ирина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата

180° • Б арабан от инокс •О светен барабан •О бем на барабана: 117 л • К онсумация на енергия: 3,36 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч • В реме за сушене: 100 мин.

180° • Б арабан от инокс •О светен барабан •О бем на барабана: 117 л • К онсумация на енергия: 3,36 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч • В реме за сушене: 100 мин.

•О тложен старт •Н ачин на сушене: Сензорно и за време • L ED индикатор за етап на програмата • 1 2 програми •П рограми: Памук / Синтетика / Смесено / XL програма

•О тложен старт •Н ачин на сушене: Сензорно и за време • L ED индикатор за етап на програмата • 1 2 програми •П рограми: Памук / Синтетика / Смесено / XL програма

• • • • • • •

/ Освежаване Ф ункции: Ниска температура на сушене / Против намачкване / Охлаждане П амук: 5 нива С ензор за влага С ервизна диагностика К онтейнер за вода (4,2 л) Л есно почистване на филтъра А втоматично изключване при отворена врата З вуков сигнал: Сигнал за „пълен контейнер“

• • • • • • •

/ Освежаване Ф ункции: Ниска температура на сушене / Против намачкване / Охлаждане П амук: 5 нива С ензор за влага С ервизна диагностика К онтейнер за вода (4,2 л) Л есно почистване на филтъра А втоматично изключване при отворена врата З вуков сигнал: Сигнал за „пълен контейнер“

D 50310

Сушилна на принципа на конденза

B

Енергиен клас

Дизайн • Бял цвят • Л акиран корпус

• К апацитет до 6 кг •Ш ирина на вратата 34 см; Ъгъл на отваряне на вратата 180°

• Б арабан от галванизирана стомана •О бем на барабана: 117 л • К онсумация на енергия: 3,36 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч • В реме за сушене: 100 мин. •Н ачин на сушене: за време • L ED индикатор за етап на програмата •П рограми: XL програма / Освежаване •Ф ункции: Ниска температура на сушене / Против намачкване / Охлаждане

• С ервизна диагностика • К онтейнер за вода (4,2 л) • Л есно почистване на филтъра • А втоматично изключване при отворена врата • З вуков сигнал: Сигнал за „пълен контейнер“

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 62 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 62 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 62 см

EAN код: 3838942614934

EAN код: 3838942614927

EAN код: 3838942439209

33


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

Е Ф И К А С Н И Я Т Н А Ч И Н Д А Б Л Е С Н А Т И В А Ш И Т Е С Ъ Д О В Е


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

Икономични с водата

Новото поколение съдомиялни машини консумират много по-малко вода. Използвайки до 41 процента по-малко вода, тези съдомиялни ви дават възможността активно да дадете своя принос към защитата на околната среда. Използвайки икономичните съдомиялни машини вие изразходвате в пъти помалко вода в сравнение с ръчното миене не съдове. Най-добрите модели използват впечатляващото количетсво от 12 л вода. * Важи за програма Еко

Отложен старт

3в1

Някои модели съдомиални машини позволяват програмиране на отложено стартиране на програмата до 24 часа. Можете да се съобразите с тарифата за електроенергия и да спестите допълнтелно средства.

Много тихи

Специалната изолация на съдомиялните на Gorenje осигурява много безшумна работа на машината. Шумът при работа на най-тихите миялни машини е едва 49 dB. Минималното ниво на шум, което може да се долови от човешкото ухо е 3 dB.

3 в 1 автоматично констатира вида на течността в машината: таблетки, пудра или гел. Съдомиялната осигурява максимална ефикасност и чистота, блестящи съдове. Сравняване на шумове: 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 120 dB

САМОЛЕТ УЛИЧНО ДВИЖЕНИЕ РАЗГОВОР СЪН ПРИРОДА

Аква стоп

Ако пуснете съдомиялната машина и излезете или заспите, допълнителната Аква Стоп система се грижи за сигурността. В случай на протичане или наводнение, системата автоматично спира притока на вода. Системата Аква Стоп е напълно функционална по време на целия живот на уреда.

ААА ефикасност

ААА осигурява оптимална ефикасност на енергията, измиване и изсушаване от най-висок клас А. Само уреди, определени от европейските енергийни стандарти съобразени с околната среда са от този клас.

Забележителният дизайн на долната кошница осигурява чудесна вместимост на съдомиалната машина. Държачите могат да бъдат свалени, за да се подредят лесно големи домакински съдове като тенджери и тигани с различни размери. Специалната форма на кошницата за прибори позволява да бъде преместена на различни места в долната кошница, за да се оптимизира допълнтелно пространството. Иновативното решение разширява капацитета на съдомиалната до 13 комплекта.

35


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

GS 610 SYB

GS 610 SYW

Свободностояща съдомиялна машина

A

Енергиен клас

A

Резултат от миене

A

Свободностояща съдомиялна машина Резултат от сушене

A

Енергиен клас

A

Резултат от миене

A

Резултат от сушене

Дизайн • Черен •Ц вят на кошницата: Сив

Дизайн • Б ял • Цвят на кошницата: Сив

• 12 комплекта • 6 програми: Деликатно; Програма за стъкло; Интензивна

• 12 комплекта • 6 програми: Деликатно; Програма за стъкло; Интензивна

• Т емператури: 70, 50, 40 °C • Функция 3 в 1 • Автоматично дозиране на средствата за омекотяване

• Т емператури: 70, 50, 40 °C •Ф ункция 3 в 1 • А втоматично дозиране на средствата за омекотяване

• З вуков и светлинен сигнал за край на програма • Сервизна диагностика • Сигнална лампа: Индикатор включено/изключено; Инди-

• З вуков и светлинен сигнал за край на програма • С ервизна диагностика • С игнална лампа: Индикатор включено/изключено; Инди-

програма; Еко програма; Изплакване и изсушаване

на водата

катор за сол; Индикатор за водата

• •

В ътрешност от инокс Скрит нагревател

програма; Еко програма; Изплакване и изсушаване

на водата

катор за сол; Индикатор за водата

• В ътрешност от инокс • С крит нагревател

• Подвижна горна кошница • Д олна сгъваема кошница за чинии

•П одвижна горна кошница • Д олна сгъваема кошница за чинии

• 2 перки за разпръскване • Частичен аква стоп

• 2 перки за разпръскване • Ч астичен аква стоп

Консумация на енергия - нормална програма: 1,05 кВт/ч Консумация на вода: 16 л

Консумация на енергия - нормална програма: 1,05 кВт/ч Консумация на вода: 16 л

Ниво на шума: 49 dB(A) Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 58 см

Ниво на шума: 49 dB(A) Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 58 см

EAN код: 3838942689765

EAN код: 3838942689758


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

GS 62110 BW

Свободностояща съдомиялна машина

A

Енергиен клас

A

Резултат от миене

B

Резултат от сушене

GS 52110 BW

Свободностояща съдомиялна машина

A

Енергиен клас

B

Резултат от миене

B

Резултат от сушене

Дизайн • Б ял •Ц вят на кошницата: Сив

Дизайн • Б ял •Ц вят на кошницата: Сив

• 1 2 комплекта • 5 програми: Деликатно; Програма за стъкло; Интензивна

• 8 комплекта • 5 програми: Деликатно; Програма за стъкло; Интензивна

• Т емператури: 60, 50, 45 °C • А втоматично дозиране на средствата за омекотяване

• Т емператури: 45, 50, 60 °C • А втоматично дозиране на средствата за омекотяване

• З вуков и светлинен сигнал за край на програма • С ервизна диагностика • С игнална лампа: Индикатор включено/изключено; Инди-

• З вуков и светлинен сигнал за край на програма • С ервизна диагностика • С игнална лампа: Индикатор включено/изключено; Инди-

програма; Еко програма; Изплакване и изсушаване на водата

катор за сол; Индикатор за водата

• •

В ътрешност от инокс С крит нагревател

•П одвижна горна кошница • Д олна сгъваема кошница за чинии • 2 перки за разпръскване • Ч астичен аква стоп

програма; Еко програма; Изплакване и изсушаване на водата

катор за сол; Индикатор за водата

• В ътрешност от инокс • С крит нагревател •П одвижна горна кошница • 2 перки за разпръскване • Ч астичен аква стоп

Консумация на енергия - нормална програма: 1,05 кВт/ч Консумация на вода: 16 л

Консумация на енергия - нормална програма: 0,74 кВт/ч Консумация на вода: 13 л

Ниво на шума: 52 dB(A) Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 58 см

Ниво на шума: 51 dB(A) Рамери (ШхВхД): 45 × 85 × 58 см

EAN код: 3838942486777

EAN код: 3838942486784

37


ХЛАДИЛНИЦИ

С В Е Ж Е С Т П О В С

Н А Я К

П Р О Д У К Т И Т Е О В Р Е М Е


ХЛАДИЛНИЦИ

Два компресора за по-добра енергийна ефективност

Комбинираните хладилници с два компресора осигуряват работа по отделно на фризера и на хладилника, като позволяват прецизна настройка на температурата в двете помещения, независимо от температурата в помещението. По този начин съхранявате храната при оптимални условия, като същевременно пестите енергия. Друго предимство е възможността да изключите всяко едно от отделенията независимо (например за да почистите) без това да се отрази на работата на другото отделение.

Компресор с реле

Моделите хладилници с един компресор с реле също имате значително предимство над тези само с един компресор, тъй като можете да изключите хладилното помещение, докато фризерната част продължава да работи. Това ще позволи да спестите средства, когато не сте в къщи за по-дълъг период от време, например на почивка.

А+ енергийна ефикасност

По-голям капацитет не означава непременно по-висока сметка за ток. Хладилниците и фризерите на Gorenje са отлична изолация на топлината, подобрено уплътнение на вратата, както и на електрониката, а всичко това минимизира консумацията на енергия. При избор на хладилник от висок клас А или А+ можете да спестите до 25% енергия.

А++ енергийна ефективност

Накои модели комбинирани хладилници се категоризизрат към най-висок енегриен клас към днешна дата. Моделите от А++ клас позволяват на потребителите да пестят до 40 процента от консумацията на енергия в сравнение с тези от А клас. Този икономичен начин на работа е постигнат с отлична изолация, подобрено уплътнение на вратата и охладителна система от най-ново поколение, чиито компоненти намалят консумацията на електричество до минимум. Предлагайки ви продукти с подобни показатели за ефективност, ние се присъединяваме към вас в грижата да запазим природата за следващите поколения.

Мултипоток охлаждане

При мултипоток охлаждането студеният въздух циркулира около местата за съхранение на продуктите, като поддържа температурата постоянна.

Отделение 0 ºC и свежо

Контролираната със сензори температура, която е около 0 ºC е подходящо за съхраняване на всички видове прясна храна, като на практика се удължава тяхната свежест. Температурата се поддържа от специална бариера на задната стена на хладилника, благодарение на която въздушния поток влиза директно в чекмеджето. По този начин храната не само се изстудява по-бързо, но и много по-ефикасно от конвенционалната изстудяваща система. В резултат ароматите и ценните вещества на зеленчуците и плодовете и месните продукти се запазват, което означава, че храната Ви остава до три пъти по-дълго време свежа. Чекмеджето има две допълнителни отделения за разделянето на видове храна, като е възможно да използвате по Ваше желание най-рационално пространството. Чекмеджето може да бъде извадено до край без опасност да падне, което от своя страна Ви позволява да виждате изцяло съдържанието му. *Прясно месо, риба, морски дарове, тестени изделия, различни видове плодове и зеленчуци (череши, аспержи, гъби и т.н.)

Чекмедже Cool‘n‘Fresh за свежо съхранение

Хладилниците от най-ново поколение имат чекмедже Cool‘n‘Fresh, което е предназначено да запази и задържи свежи краткотрайните хранителни продукти. Интериорната част на хладилника е проектирана така, че температурата в това чекмедже е около 0-5 ºC в зависимост от температурните настройки на хладилника. Като резултат, плодовете, зеленчуците и месото остават свежи за по-дълго време.

Система с вентилатор

За да осигурим развномерно разпределение на температурата в хладилника, поставихме вентилатор във вътрешността на хладилника. Вентилаторът стимулира циркулацията на въздуха, като подобрява охлаждащата функция на хладилника. По този начин ястията и продуктите ви остават свежи за по-дълго време независимо, на коя полица от хладилника са поставени. Още повече, вентилаторът предотвратява акумулирането на влагата и кондензирането и в капчици вода по повърхността на стъклените полици и по вътрешните стени на уреда.

39


ХЛАДИЛНИЦИ

LED дисплей на контролния панел

Електронното управление с LED дисплей Ви дава сигурен начин за управление на температурните настройки на хладилника. Хладилниците от по-висок клас имат два отделни дисплея за визуализиране на температурата в хладилната и във фризерната част. В допълнение, тези модели имат и функция „Бързо замразяване” във фризерната част и „Бързо охлаждане” в хладилната част, които бързо намаляват температурата след като сте заредили хладилника с нови покупки. Сигнална лампа и звуков сигнал уповестяват намалението на температурата в отделните части на хладилника.

NoFrost

Системата от последно поколение NoFrost от Gorenje циркулира охладеният въздух около съхранената храна, намалява нивото на влажност във фризерната част и предпазва от образуване на лед по храната и по вътрешните стени на фризера. Замразените пакети с храна не залепват за друг, което осигурява по-добра видимост. Същевременният температурен контрол спомага за запазване качеството, цвета и аромата на замразената храна. Невъзможността да се натрупа лед по интериорната част на фризера оптимизира използваемостта на пространството, като напълно елиминира необходимостта от размразяване на фризерното помещение. Предимство на комбинираните хладиници от Gorenje с NoFrost е системата, която ефективно елиминира влагата само във фризерното отделение, докато в хладилната част поддържа оптималното и ниво, за да осигури дълготрайно свежо съхранение на плодовете и зеленчуците, без да изсъхват. Така салатата ви ще остане свежа и хрупкава за по-дълго време, в сравнение със съхранението в хладилници с NoFrost система и в двете помещения на комбинирания хладилник.

Идеалната температура за съхраняване на продуктите

Различните видове храни изискват различни условия за съхранение. Комбинираните хладилници осигуряват 5 температурни зони, които да спомогнат за по-продължителното съхраняване на пресни продукти и да се предотврати загубата на ценните съставки. 8 °C: хляб, сладкиши, масло, мармалад, готвени меса, консервирани храни и екзотични плодове. 5 °C: млечни продукти, сокове, готвени храни, десерти, сирене, пудинг, яйца, кисели млека и различни видове плодове (например пъпеши и дини). 0 °C (0 °C и свежо): специално чекмедже е пригодено за съхраняване на прясно месо, риба и морски продукти, тесто (напр. за пици) и някои видове плодове и зеленчуци (малки безкостилкови плодове, череши, аспержи, салати, марули, гъби и др.). Благодарение на ниската температура в това чекмедже можете да запазите провизиите си за по-дълго време свежи! - 12 °C: идеалната температура за съхраняване на малки пакети (напр. зеленчуци), лед, сладолед. - 18 °C: oптимална температура в чекмеджетата на фризера за съхраняване на замразени продукти.

+8°C

+8°C

+5°C

+5°C

+5°C

+5°C +0°C

Еко: икономичен режим

Когато не ползвате често хладилника, а именно не го отваряте, можете да спестите допълнително енергия като активирате Еко режима на работа. Режима осигурява оптимални темпаратурни условия за съхранение на храната: в хладилното помещение 5°C, а във фризерното -18°C.

-18°C -12°C


ХЛАДИЛНИЦИ

Изваждащи се полици готови за сервиране

Три местещи се отделения в хладилната част, в които може да се съхраняват храни готови за консумация от трите вида (сладки, солени, кисели). Полиците трябва само да се извадят и могат така да се сервират на масата. Едното е предназначено специално за съхранение на сирене и други деликатеси и има дървена част на капака, която може да бъде използвана за рязане.

Полица за бутилки

Тази полица Ви дава възможност да съхранявате даже двулитрови бутилки и на тетрапак опаковки на задната полица. Полицата е разположена така, че имате идеален поглед върху поставените продукти и е лесно достъпно дори и за деца.

Оптимално място

Хладилниците и фризерите на Gorenje са направени по такъв начин, че да се използва максимално пространството. Нашите иновативни решения Ви дават възможност да съхранявате храната по такъв начин, че да имате лесен достъп до нея и да имате бърз поглед върху съдържанието на хладилната част.

Предимствата на стъклените полици

Стъклените полици в хладилника са изработени от безопасно стъкло. Те са силно устойчиви и могат да издържат до 40 кг тегло. Благодарение на предпазителите, в случай, че напитка или течна храна потече, течността няма да прелее от полицата. Полиците също така са изключително лесни за почистване.

Издърпващи се навън и навътре полици

Благодарение на телескопичните страници имате лесен достъп до всички храни без да е необходимо да местите останалите. Когато извадите напълно рафта, можете да го използвате като поднос и да сервирате директно на масата заедно със съдържанието му.

Голям съд за зеленчуци

Хладилниците на Gorenje осигуряват оптимални условия за съхраняването на плодове и зеленчуци. Те се нуждаят от определена температура, влажност и достатъчно място. Някои от хладилниците има големи чекмеджета за плодове и зеленчуци, където могат да се запазят ценните им съставки, удължава се свежестта им, което е добро решение, ако пазарувате за цялата седмица.

Бързо изстудяващи и замразяващи опции за голямо количество храна

При избор на тази функция можете много бързо да намалите температурата за замразяване. След 6 часа функцията автоматично се изключва и достига до настройките, които са били направени. Изборът на тази опция води до спадане на температурата до –32 °C. Замразяването по този начин запазва храната за по-дълго време отколкото конвенционалното замразяване. Когато храната замръзне фризерът автоматично спира функцията и чрез термостат връща температурата, която е избрана. Функцията за бързо замразяване може да бъде спряна и ръчно.

41


ХЛАДИЛНИЦИ

ТОП МОДЕЛ

RK 65365 DE Чекмедже 0 ГРАДУСА

Система МУЛТИПОТОК

2 компресора

Халогенно осветление

Контролираната със сензори температура в чекмеджето, която е около 0 ºC е подходящо за съхраняване на всички видове прясна храна, като на практика се удължава тяхната свежест. Температурата се поддържа от специална бариера на задната стена на хладилника, благодарение на която въздушния поток влиза директно в чекмеджето. По този начин храната не само се изстудява по-бързо, но и много поефикасно от конвенционалната изстудяваща система. В резултат ароматите и ценните вещества на зеленчуците и плодовете и месните продукти се запазват до три пъти по-дълго време свежи. При мултипоток охлаждането студеният въздух циркулира около местата за съхранение на продуктите, като поддържа температурата постоянна в диапазона от 0 °C до +3 °. Различните видове храни изискват различни условия за съхранение. Мултипотока осигурява отлична температура за съхранение в температурните зони, които да спомогнат за по-продължителното съхраняване на пресни продукти и да се предотврати загубата на ценните съставки. Двата компресора осигуряват работа по отделно на фризера и на хладилника, като позволяват прецизна настройка на температурата в двете помещения. Друго предимство е възможността да изключите всяко едно от отделенията независимо (например за да почистите) без това да се отрази на работата на другото отделение. Халогенната лампа осветява отлично вътрешността на хладилника, така че да имате идеален поглед върху съхраняваните продукти. Най-голямото й предимство е местоположението й, което й позволява да освети всичко, независимо от количеството продукти поставени на полиците. По този начин може максимално да се използва мястото на полицата.

RK 65365 DE Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

Цвят • Инокс

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата

• Бруто/нето обем: 366 / 331 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,911 кВт/ч

• Консумация на електрическа енергия kWh/год: 333 кВт/ч

•Н иво на шума: 40 dB(A) • Електронен контрол • Дисплей: Електронно управление с LCD • С амостоятелно управление на хладилника и фризера

• 2 компресора • Панта на вратата: Самозатваряща се панта

• З вуков сигнал в случай на проблем • Еко програма: Излезте и Пестете / Еко програма

• Интериорен цвят: Прозрачен, светло син

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 245 л •М ултипоток охлаждане - хладилник • А втоматично размразяване Б • ързо охлаждане • Ч екмедже с два подвижни контейнера Нула градуса и свежо (33 л) • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Р афтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) •П оставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части • 1 поставка за тубички • А ларма при отворена врата Фризерна част • К апацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 10 кг • К опче за бързо замразяване •И зтеглящо се чекмедже „Голямо и замразява“ • Ч екмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 2 рафта във фризерното отделение • С ъд за лед: 2 съда за лед

Рамери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см EAN код: 3838942454547


ХЛАДИЛНИЦИ

NRS 85557 E Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

RK 63391 DE Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

RK 61398 DE Хладилник&фризер

A+

Енергиен клас

Цвят • Инокс

Цвят • Инокс

Цвят • Инокс

• Бруто/нето обем: 550 / 521 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,47 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 537 кВт/ч •Н иво на шума: 50 dB(A)

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

• Е лектронен контрол • Д игитален температурен индикатор • 1 компресор •Ф илтър за вода Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 341 л • 4 стъклени полици • 3 стъклени свалящи се полици • 2 съда за зеленчуци • Р афтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца • Д испенсър за вода • А ларма при отворена врата Фризерна част •О светление: Стандартно на задната стена • К апацитет на фризера: 180 л •О бем на замразяване: 10 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 3 ч •N o frost: В отделението за охлаждане и замразяване • А втомат за лед • К опче за бързо замразяване • 2 чекмеджета за бързо замразяване

на вратата • Б руто/нето обем: 391 / 364 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,099 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 401 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

• Е лектронен контрол • Д исплей: Електронно управление с LCD • Д игитален температурен индикатор • 1 компресор •И зключване на фризера: Възможно е изключване на • • • •

фризера П анта на вратата: Самозатваряща се панта З вуков сигнал в случай на проблем Е ко програма: Излезте и Пестете / Еко програма И нтериорен цвят: Прозрачен, светло син

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 278 л • А втоматично размразяване Б • ързо охлаждане • 5 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части • А ларма при отворена врата

на вратата

• Бруто/нето обем: 391 / 364 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,836 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 305 кВт/ч •Н иво на шума: 40 dB(A) •М еханично управление • 1 компресор •И нтериорен цвят: Прозрачен, светло син Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 278 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 5 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Р афтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) •П оставка за бутилки Фризерна част • К апацитет на фризера: 86 л •О бем на замразяване: 4 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 2 рафта във фризерното отделение

Фризерна част • К апацитет на фризера: 86 л •О бем на замразяване: 15 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч К • опче за бързо замразяване • Ч екмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 2 рафта във фризерното отделение • С ъд за лед: 1 съд за лед

Рамери (ШхВхД): 89 × 176,8 × 70,5 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см

EAN код: 3838942518713

EAN код: 3838942455551

EAN код: 3838942512087

43


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 61398 DW Хладилник&фризер

A+

Енергиен клас

RK 60395 DW Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

Цвят • Бял

Цвят • Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

на вратата • Бруто/нето обем: 391 / 364 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,836 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 305 кВт/ч • Ниво на шума: 40 dB(A)

на вратата

• Б руто/нето обем: 391 / 365 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,047 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 382 кВт/ч •Н иво на шума: 40 dB(A)

• Механично управление • 1 компресор • Интериорен цвят: Прозрачен, светло син

•М еханично управление • 1 компресор •И нтериорен цвят: Прозрачен, светло син

Хладилна част • Вътрешна лампа •Н ето обем: 278 л • Автоматично размразяване • Бързо охлаждане • 5 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 279 л • А втоматично размразяване • 5 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Р афтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×)

Фризерна част • Капацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 4 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 2 рафта във фризерното отделение

Фризерна част • К апацитет на фризера: 86 л •О бем на замразяване: 4 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт

Рамери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см

EAN код: 3838942512070

EAN код: 3838942468261


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 62345 DE Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

NRK 60322 DE Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

RK 61821 X

Хладилник&фризер клас A++ Енергиен

Цвят • Инокс

Цвят • Инокс

Цвят • Сив цвят

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

на вратата • Бруто/нето обем: 342 / 315 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,983 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 359 кВт/ч • Ниво на шума: 41 dB(A)

• Електронен контрол • Дисплей: Цифров дисплей • Дигитален температурен индикатор • 1 компресор с реле • Изключване на фризера: Възможно е изключване на фризера

• Звукова аларма и лампичка за индикация за висока • •

температура във фризера Еко програма: Еко програма Интериорен цвят: Прозрачен, светло сив

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 229 л • Автоматично размразяване • Бързо охлаждане • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки Фризерна част • Капацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • Копче за бързо замразяване • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 рафт • Съд за лед: 1 съд за лед

на вратата • Б руто/нето обем: 328 / 305 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 365 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

• Е лектронен контрол • 1 компресор • Е ко програма: Еко програма •И нтериорен цвят: Прозрачен, светло син Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 230 л • А втоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Р афтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) Фризерна част • К апацитет на фризера: 75 л •О бем на замразяване: 4 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч N • o frost: във фризерната част • К опче за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • С ъд за лед: 1 съд за лед

на вратата

• Б руто/нето обем: 342 / 322 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,602 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 220 кВт/ч •Н иво на шума: 40 dB(A) •М еханично управление • 1 компресор Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 230 л • А втоматично размразяване • Ч екмедже Cool‘n‘Fresh • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Р афтове на вратата: 3 рафта на вратата •П оставка за бутилки Фризерна част • К апацитет на фризера: 92 л •О бем на замразяване: 4 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата

Рамери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

EAN код: 3838942536618

EAN код: 3838942456725

EAN код: 3838942720352

45


ХЛАДИЛНИЦИ

NRK 68 SYA

Хладилник&фризер

A+

Енергиен клас

NRK 68 SYB Хладилник&фризер

A+

Енергиен клас

NRK 65 SYW Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

Цвят • Алуминий

Цвят • Черен

Цвят • Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

на вратата • Бруто/нето обем: 328 / 305 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,799 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч • Ниво на шума: 41 dB(A)

на вратата • Б руто/нето обем: 328 / 305 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,799 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

на вратата

• Бруто/нето обем: 328 / 305 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 365 кВт/ч • Ниво на шума: 41 dB(A)

• Електронен контрол • 1 компресор • Еко програма: Еко програма • Интериорен цвят: Прозрачен, светло сив

• Е лектронен контрол • 1 компресор • Е ко програма: Еко програма •И нтериорен цвят: Прозрачен, светло сив

• Електронен контрол • 1 компресор • Еко програма: Еко програма • Интериорен цвят: Прозрачен, светло сив

Хладилна част • В ътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже Cool‘n‘Fresh • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 230 л • А втоматично размразяване • Ч екмедже Cool‘n‘Fresh • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Р афтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (12×) •П оставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже Cool‘n‘Fresh • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Дълбока врата с рафт за бутилки от две части

Фризерна част • Капацитет на фризера: 75 л •О бем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • No frost: във фризерната част • Копче за бързо замразяване • Ч екмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна

Фризерна част • К апацитет на фризера: 75 л •О бем на замразяване: 4 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч •N o frost: във фризерната част • К опче за бързо замразяване Ч • екмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна

Фризерна част • Капацитет на фризера: 75 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • No frost: във фризерната част • Копче за бързо замразяване • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна

Рамери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

EAN код: 3838942614859

EAN код: 3838942608803

EAN код: 3838942608681


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 6336 W

Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

RK 6335 W

Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

RK 61811 W

Хладилник&фризер

A+

Енергиен клас

Цвят • Бял

Цвят • Бял

Цвят • Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

на вратата • Бруто/нето обем: 330 / 308 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,053 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 384 кВт/ч • Ниво на шума: 42 dB(A)

• Електронен контрол • Дигитален температурен индикатор • Самостоятелно управление на хладилника и фризера • 2 компресора • Звукова аларма и лампичка за индикация за висока температура във фризера

• Интериорен цвят: Прозрачен, светло син Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 205 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×) • Аларма при отворена врата Фризерна част • Капацитет на фризера: 103 л • Обем на замразяване: 15 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 20 ч • Копче за бързо замразяване • 2 чекмеджета • 1 чекмедже • Съд за лед: 1 съд за лед

на вратата • Бруто/нето обем: 330 / 308 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,053 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 384 кВт/ч • Ниво на шума: 42 dB(A)

• Механично управление • Самостоятелно управление на хладилника и фризера • 2 компресора • Звукова аларма и лампичка за индикация за висока •

температура във фризера Интериорен цвят: Прозрачен, светло син

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 205 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×) Фризерна част • Капацитет на фризера: 103 л • Обем на замразяване: 15 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 20 ч • Копче за бързо замразяване • 2 чекмеджета • 1 чекмедже • Съд за лед: 1 съд за лед

на вратата

• Бруто/нето обем: 342 / 322 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,804 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 293 кВт/ч • Ниво на шума: 40 dB(A) • Механично управление • 1 компресор Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже Cool‘n‘Fresh • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата Фризерна част • Капацитет на фризера: 92 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата

Рамери (ШхВхД): 60 × 177 × 62,5 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 177 × 62,5 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

EAN код: 3838942305030

EAN код: 3838942305023

EAN код: 3838942720321

47


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 6335 W/1 Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

RK 6284 W

Хладилник&фризер

A

Енергиен клас

Цвят • Бял

Цвят • Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

на вратата • Бруто/нето обем: 330 / 303 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,99 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 361 кВт/ч • Ниво на шума: 39 dB(A)

• Механично управление • 1 компресор • Интериорен цвят: Прозрачен Хладилна част • Вътрешна лампа •Н ето обем: 205 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Р афтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×) Фризерна част • К апацитет на фризера: 98 л • Обем на замразяване: 5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 20 ч • Копче за бързо замразяване • 2 чекмеджета • 1 чекмедже • 1 съд за лед

на вратата

• Бруто/нето обем: 284 / 264 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,844 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 308 кВт/ч • Ниво на шума: 39 dB(A) • 1 компресор • Интериорен цвят: Прозрачен, светло син Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 205 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×) Фризерна част • Капацитет на фризера: 59 л • Обем на замразяване: 3 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 16 ч • Копче за бързо замразяване • 1 отделение • 1 чекмедже • Съд за лед: 1 съд за лед

Рамери (ШхВхД): 60 × 177 × 62,5 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 155,5 × 62,5 см

EAN код: 3838942716881

EAN код: 3838942334030


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 41298 E

Хладилник&фризер

A+

Енергиен клас

RK 41298 W Хладилник&фризер

A+

Енергиен клас

Цвят • Инокс

Цвят • Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

на вратата • Бруто/нето обем: 293 / 284 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,728 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 266 кВт/ч • Ниво на шума: 40 dB(A)

на вратата

• Бруто/нето обем: 293 / 284 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,728 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 266 кВт/ч • Ниво на шума: 40 dB(A)

• Механично управление • 1 компресор • Интериорен цвят: Прозрачен, светло сив

• Механично управление • 1 компресор • Интериорен цвят: Прозрачен, светло син

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 223 л • Автоматично размразяване • 1 стъклена полица • Сваляща се стъклена полица: 2 бр. • Плъзгащи се стъклени полици: 1 бр. • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×)

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 223 л • Автоматично размразяване • 1 стъклена полица • Сваляща се стъклена полица: 2 бр. • Плъзгащи се стъклени полици: 1 бр. • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×)

Фризерна част • Капацитет на фризера: 61 л • Обем на замразяване: 5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 15 ч • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • Съд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 61 л • Обем на замразяване: 5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 15 ч • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • Съд за лед: 1 съд за лед

Рамери (ШхВхД): 54 × 179,5 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 54 × 179,5 × 60 см

EAN код: 3838942434235

EAN код: 3838942420917

49


ХЛАДИЛНИЦИ

RF 6324 W

Свободностоящ хладилник с горна камера

A

Енергиен клас

RF 6275 W

Свободностоящ хладилник с горна камера

A

Енергиен клас

RB 6288 W

Свободностоящ хладилник

A+

Енергиен клас

Цвят • Бял

Цвят • Б ял

Цвят • Б ял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

•О тваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне

на вратата • Бруто/нето обем: 312 / 310 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,954 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 348 кВт/ч • Ниво на шума: 42 dB(A)

на вратата • Б руто/нето обем: 259 / 258 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,888 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 324 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

на вратата

• Б руто/нето обем: 271 / 268 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,664 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 242 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

• Механично управление • 1 компресор • Интериорен цвят: Прозрачен, светло син

•М еханично управление • 1 компресор •И нтериорен цвят: Прозрачен, светло син

•М еханично управление • 1 компресор •И нтериорен цвят: Прозрачен, светло син

Хладилна част • Вътрешна лампа •Н ето обем: 242 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (6×)

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 190 л • А втоматично размразяване • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×)

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 247 л • А втоматично размразяване • 5 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 6 полици на вратата • 2 полици за масло/сирене • 2 съда за яйца (8×)

Фризерна част • К апацитет на фризера: 68 л • Обем на замразяване: 3,5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 16 ч • Копче за бързо замразяване • 1 мрежеста полица • 1 отделение с врата • Съд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • К апацитет на фризера: 68 л •О бем на замразяване: 3,5 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 16 ч • 1 мрежеста полица • 1 отделение с врата • С ъд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • К апацитет на фризера: 21 л •О бем на замразяване: 2 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 12 ч • 1 отделение с врата • С ъд за лед: 1 съд за лед

Рамери (ШхВхД): 60 × 165,5 × 62,5 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 143,5 × 62,5 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 143,5 × 62,5 см

EAN код: 3838942334054

EAN код: 3838942305016

EAN код: 3838942304781


ФРИЗЕРИ

F 60305 HW Вертикален фризер

A

Енергиен клас

F 6243 W

Вертикален фризер

A

Енергиен клас

•О бем на замразяване: 25 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 28 ч К • онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,019 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 372 кВт/ч • Б руто/нето обем: 309 / 261 л •Н иво на шума: 42 dB(A)

•О бем на замразяване: 15 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 20 ч К • онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,872 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 318 кВт/ч • Б руто/нето обем: 238 / 208 л •Н иво на шума: 42 dB(A)

•М еханично управление • Т емпературен регулатор

•М еханично управление • А налогов температурен индикатор • Т емпературен регулатор • Р ъчно размразяване на фризера • 4 кошници за съхранение • 2 кошници за замразяване • К опче за бързо замразяване • В ътрешна лампа • З вукова аларма и лампичка за индикация за висока

• Р ъчно размразяване на фризера • 6 чекмеджета за съхранение • 2 отделения с врата за замразяване • С ъд за лед: 1 съд за лед • К опче за бързо замразяване • В ътрешна лампа • Л ампичка за индикация за висока температура във •

фризера 2 фиксирани и 2 регулируеми крачета

температура във фризера

• З вукова аларма за отворена врата • 2 фиксирани и 2 регулируеми крачета

Рамери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 143,5 × 62,5 см

EAN код: 3838942577260

EAN код: 3838942323607

51


колекция „Ретро“

НЕ ПРОСТО ХЛАДИЛНИК, А ИСТИНСКО БИЖУ

www.gorenje.com/retro


колекция „Ретро“

Колекцията „Ретро“ хладилници от Gorenje ще развълнува със своята елегантна, романтична и дръзка цветова гама. Технология от най-високо ниво, в най-нов имидж, чаровно докосната от носталгията. Заобленият дизайн на вратата е това, което прави колекцията отличителна с перфектния си дизайн, икономичност и грижа за околната среда. Цветовата гама отлично подхожда на всяка индивидуалност. Вие преценете, кой цвят ви подхожда най-много!

Колекция Gorenje Retro “Chic” – бордо и черно – е адресирана към ценителите на модерната класика и минимализма с акцент на елегантните мебели. Колекцията Gorenje Retro „Vintage“ – шампанско, капучино и тъмен шоколад –ще заинтригува отдадените на класическото изкуство в нов характер с носталгична и романтична гама от натурални цветове. Колекцията Gorenje Retro „Funky“ – лайм, малиново розово и портокалово оранжево – е създадена за безкрайни оптимисти и авантюристи със свободен дух и безграничен вкус, които обичат да са свободни.

Chic

Vintage

Funky

53


колекция „Ретро“

А++ енергийна ефективност

По-големият обем не означава задължително по-голяма сметка за електричество. Като допълнение към отличната топлоизолация, хладилниците разполагат с подобрено уплътнение на врата, охлаждаща система от последно поколение и електронни компоненти, които свеждат консумацията на енергия до минимум. Изберете енергоспестяващите хладилници от серията ретро и се насладете не само на прекрасния дизайн, но и на икономия до 25% от месечните ви сметки, като същевременно дадете своя принос към опазването на околната среда.

Охлаждаща система с вентилатор

За да осигурим развномерно разпределение на температурата в хладилника, поставихме вентилатор във вътрешността на хладилника. Вентилаторът стимулира циркулацията на въздуха, като подобрява охлаждащата функция на хладилника. По този начин ястията и продуктите ви остават свежи за по-дълго време независимо, на коя полица от хладилника са поставени. Още повече, вентилаторът предотвратява акумулирането на влагата и кондензирането и в капчици вода по повърхността на стъклените полици и по вътрешните стени на уреда.

Предимствата на стъклените полици

Стъклените полици в хладилника са изработени от безопасно стъкло. Те са силно устойчиви и могат да издържат до 40 кг тегло. Благодарение на предпазителите, в случай, че напитка или течна храна потече, течността няма да прелее от полицата. Полиците също така са изключително лесни за почистване.

Халогенно осветление

Моделите от серията имат халогенно осветление, което ви дава отлична видимост над съдържанието на хладилника. Благодарение на внимателно подбраната позиция, лампите успяват да осветят всеки ъгъл на хладилника, независимо колко е запълнено пространството му. По този начин се оптимизира максимално и употребата на най-горната полица.

Дълбок рафт за бутилки на вратата

Практичният рафт за бутилки на вратата дава възможност за съхранение на продуктите и бутилките, които ползвате често – тетрапак опаковки и двулитрови бутилки могат да бъдат поставени в задната преграда на рафта, докато предната остава свободна за по-малки бутилки. Рафтът прави съхранението оптимално и е лесно достъпен дори и за деца.


колекция „Ретро“

Предлага се и в:

RK 60359 OCO

RK 60359 OC

RK 60359 OBK Хладилник&фризер клас A++ Енергиен

RK 60359 OR Хладилник&фризер клас A++ Енергиен

RK 60359 OCH Хладилник&фризер клас A++ Енергиен

Цвят • Ч ерен цвят

Цвят • Б ордо

Цвят • Шоколад

•О тваряне на вратата: Дясно • Б руто/нето обем: 342 / 321 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,628 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 229 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

•О тваряне на вратата: Дясно • Б руто/нето обем: 342 / 321 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,628 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 229 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

•О тваряне на вратата: Дясно • Б руто/нето обем: 342 / 321 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,628 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 229 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

•М еханично управление • 1 компресор П • анта на вратата: Самозатваряща се панта •И нтериорен цвят: Прозрачен

•М еханично управление • 1 компресор П • анта на вратата: Самозатваряща се панта •И нтериорен цвят: Прозрачен

•М еханично управление • 1 компресор П • анта на вратата: Самозатваряща се панта •И нтериорен цвят: Прозрачен

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 229 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) •П оставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 229 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) •П оставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 229 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) •П оставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части

Фризерна част • К апацитет на фризера: 92 л •О бем на замразяване: 4,5 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч • Ч екмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 2 рафта във фризерното отделение • С ъд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • К апацитет на фризера: 92 л •О бем на замразяване: 4,5 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч • Ч екмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 2 рафта във фризерното отделение • С ъд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • К апацитет на фризера: 92 л •О бем на замразяване: 4,5 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 18 ч • Ч екмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 2 рафта във фризерното отделение • С ъд за лед: 1 съд за лед

Рамери (ШхВхД): 60 × 188,7 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 188,7 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 188,7 × 64 см

EAN код: 3838942616020

EAN код: 3 838942616044

EAN код: 3838942616075 (RK 60359 OCH) 3838942616068 (RK 60359 OCO) 3838942616037 (RK 60359 OC)

Забележка: Няма опция за смяна посоката на отваряне на вратата. Модели с обратна посока на отваряне на вратата се предлагат по поръчка: RK 60359…-L Поради дизайна на дръжката препоръчваме минимално отстояние от стена 90 мм.

55


колекция „Ретро“

RF 60309 OCH

Свободностоящ хладилник с горна камера клас A++ Енергиен

Предлага се и в:

Предлага се и в:

RF 60309 OBK

RF 60309 OR

RF 60309 OCO

Свободностоящ хладилник с горна камера клас A++ Енергиен

RF 60309 OC

Свободностоящ хладилник с горна камера клас A++ Енергиен

Цвят • Шоколад

Цвят • К апучино

Цвят •Ш ампанско

• Отваряне на вратата: Дясно • Бруто/нето обем: 296 / 294 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,583 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 213 кВт/ч •Н иво на шума: 39 dB(A)

• Отваряне на вратата: Дясно • Бруто/нето обем: 296 / 294 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,583 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 213 кВт/ч •Н иво на шума: 39 dB(A)

• Отваряне на вратата: Дясно • Бруто/нето обем: 296 / 294 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,583 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 213 кВт/ч •Н иво на шума: 39 dB(A)

• Механично управление • 1 компресор •П анта на вратата: Самозатваряща се панта • Интериорен цвят: Прозрачен

•М еханично управление • 1 компресор П • анта на вратата: Самозатваряща се панта •И нтериорен цвят: Прозрачен

•М еханично управление • 1 компресор П • анта на вратата: Самозатваряща се панта •И нтериорен цвят: Прозрачен

Хладилна част • Вътрешна лампа •Н ето обем: 229 л • Автоматично размразяване • Бързо охлаждане • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Рафтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 229 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) •П оставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 229 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 1 поставка за яйца (12×) •П оставка за бутилки • Д ълбока врата с рафт за бутилки от две части

Фризерна част • Капацитет на фризера: 65 л •О бем на замразяване: 4,5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 22 ч • Копче за бързо замразяване • 1 мрежеста полица • 1 отделение с врата • 1 рафт • Съд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • К апацитет на фризера: 65 л •О бем на замразяване: 4,5 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 22 ч • К опче за бързо замразяване • 1 мрежеста полица • 1 отделение с врата • 1 рафт • С ъд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • К апацитет на фризера: 65 л •О бем на замразяване: 4,5 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 22 ч • К опче за бързо замразяване • 1 мрежеста полица • 1 отделение с врата • 1 рафт • С ъд за лед: 1 съд за лед

Рамери (ШхВхД): 60 × 173,7 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 173,7 × 64 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 173,7 × 64 см

EAN код: 3838942615351 (RF 60309 OCH)

EAN код: 3 838942615368 (RF 60309 OCO) 3838942615108 (RF 60309 OBK)

EAN код: 3838942615153 (RF 60309 OC) 3838942615146 (RF 60309 OR)

Забележка: Няма опция за смяна посоката на отваряне на вратата. Модели с обратна посока на отваряне на вратата се предлагат по поръчка: RF 60309…-L Поради дизайна на дръжката препоръчваме минимално отстояние от стена 90 мм.


колекция „Ретро“

RB 60299 OP Хладилник&фризер клас A++ Енергиен

RB 60299 OGR Хладилник&фризер клас A++ Енергиен

RB 60299 OO Хладилник&фризер клас A++ Енергиен

Цвят • Р озов

Цвят • З елен лайм

Цвят •О ранжев

•О тваряне на вратата: Дясно • Б руто/нето обем: 271 / 268 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,664 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 242 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

•О тваряне на вратата: Дясно • Б руто/нето обем: 271 / 268 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,664 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 242 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

•О тваряне на вратата: Дясно • Б руто/нето обем: 271 / 268 л • К онсумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,664 кВт/ч • К онсумация на електрическа енергия kWh/год: 242 кВт/ч •Н иво на шума: 41 dB(A)

•М еханично управление • 1 компресор И • нтериорен цвят: Прозрачен

•М еханично управление • 1 компресор И • нтериорен цвят: Прозрачен

•М еханично управление • 1 компресор И • нтериорен цвят: Прозрачен

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 247 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 5 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 6 полици на вратата • 2 полици за масло/сирене • 2 съда за яйца (8×) •П оставка за бутилки

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 247 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 5 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 6 полици на вратата • 2 полици за масло/сирене • 2 съда за яйца (8×) •П оставка за бутилки

Хладилна част • В ътрешна лампа •Н ето обем: 247 л • А втоматично размразяване • Б ързо охлаждане • 5 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Р афтове на вратата: 6 полици на вратата • 2 полици за масло/сирене • 2 съда за яйца (8×) •П оставка за бутилки

Фризерна част • К апацитет на фризера: 21 л •О бем на замразяване: 2 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 12 ч К • опче за бързо замразяване • 1 отделение с врата • С ъд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • К апацитет на фризера: 21 л •О бем на замразяване: 2 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 12 ч К • опче за бързо замразяване • 1 отделение с врата • С ъд за лед: 1 съд за лед

Фризерна част • К апацитет на фризера: 21 л •О бем на замразяване: 2 кг • В реме на съхранение при спиране на тока: 12 ч К • опче за бързо замразяване • 1 отделение с врата • С ъд за лед: 1 съд за лед

Рамери (ШхВхД): 60 × 146,5 × 63,5 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 146,5 × 63,5 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 146,5 × 63,5 см

EAN код: 3838942705342

EAN код: 3838942705359

EAN код: 3838942705366

Забележка: Няма опция за смяна посоката на отваряне на вратата. Модели с обратна посока на отваряне на вратата се предлагат по поръчка: RB 60299...-L Поради дизайна на дръжката препоръчваме минимално отстояние от стена 90 мм.

57


ПЕЧКИ

К У Л И Н А Р И И

З А

В С Е К И


ПЕЧКИ HomeMADE

Фурна с HomeMADE технология. Уникална технология на конструкцията на фурната, моделирана като традиционните каменни пещи

Вътрешният дизайн на фурната е конструиран в асоциация с традиционните каменни пещи за печене на хляб! Иновативната технология се изразява в прецизно поставяне на нагревателните елементи за постигане на перфектни резултати при печене. Гладките, заоблени ръбове на задния панел и сводестата форма осигуряват по-ефективна циркулация на въздуха, както и равномерно разпределение на топлината във вътрешността на фурната. А резултатът е...? Равномерно изпечени, сочни и хрупкави ястия, мек хляб с апетитна коричка, множество любими ястия приготвени по най-правилната технология – технология, за която досега само мечтаехме. Оригиналното и впечатляващо постижение на Gorenje изразява признание към традицията и готварския опит, както и съчетание със съвременни технологии. Уникална технология, в комбинация с древна мъдрост!

Голям обем на фурната

Със своите 65 литра полезен обем, фурните Gorenje са сред най-големите на пазара и лесно могат да поберат 7 килограмова пуйка. Въпреки супер големия си обем, фурните постигат консумация на енергия клас А и са едни от най-енергоспестяващите фурни на пазара, което се дължи единствено на дизайна от висш клас. Перфектни са за приготвяне на няколко ястия едновременно, когато организирате семейни срещи или партита в къщи!

65 l Голям обем

A-20% клас

Енергиен

Супер голяма повърхност за печене

46 сантиметровата фурна предлага 15% повече повърхност за печене, което е резултат от иновативния вътрешен дизайн на фурната. Разширената повърхност за печене, Ви дава възможност да приготвите повече храна само в един съд, както докато готвите на едно ниво, така и когато използвате повече нива на страницата. Високо ефективната конструкция на горните нагревателни елементи осигуряват равномерно разпределение на топлината по цялата повърхност на съда, което Ви помага да постигнете перфекти резултати при печене. Голяма повърхност

46 cm

59


ПЕЧКИ

ФУНКЦИИ НА ФУРНИТЕ:

StayWarm

Функция StayWarm, поддържаща точна температура на ястията

Настройката на температурата в диапазон от 30 и 95°C Ви позволява да поддържате ястията достатъчно топли за период до два часа. Предварително приготвените ястия ще останат топли и вкусни до момента на сервирането им. С тази нова функция може да планирате точно Вашите събития и никога няма да се тревожите, че гостите Ви могат да закъснеят. Новите фурни на Gorenje – перфектен начин да изградите репутация на перфектен кулинар!

Осветена фурна

Инфра нагревател - грил

Стандартно печене с горен и долен нагревател

Кръгъл нагреватал и вентилатор

Размразяване

Долен нагревател с вентилатор

Долен нагревател, кръгъл нагревател и вентилатор

Грил и вентилатор

Малък Грил

Режим пица

Поддържане на топлината

Стандартно печене на газ

Газов инфра нагревател

Перфектен Грил

Перфектен грил за перфектно запичане

Големият горен нагревател и малкият по-мощен нагревател са скрити във вдлъбнатини на стените на фурната. Разликата във височината на по-мощния нагревател, в комбинация със сводестата форма на фурната, осигурява винаги равномерно и ефективно изпичане на ястието. Малкият грил може да работи самостоятелно при пълна мощност, за допълнителна икономия на енергия, когато печете малко количество храна. При някои модели, горният нагревател може да се сваля за по-лесно почистване.

Електронен програматор със сензорно управление

Печките с таймер на Gorenje притежават иновативна характеристика, електронни програматори със сензорно управление. Сензорното управление Ви позволява да задавате продължителност на готвенето, отложен старт и край на готвенето само с едно докосване на дисплея. Повърхността на електронния програматор е идеално гладка, което го прави изключително лесен за почистване. Новите електронни програматори – иновация от Gorenje, за по-лесно управление на фурната!

Електронен таймер

Някои модели разполагат с дигиталният дисплей, който дава възможност да стартирате или да приключите печенето със закъснение. Аларма сигнализира кога е приключило готвенето, а фурната се изключва автоматично. Електронният таймер не само показва времето, но и оставащите минути до края на готвенето.


ПЕЧКИ

Фурна с динамично охлаждане

Високо ефективната система за изстудяване на външните стени на фурната по време на готвене (DC), последвана от (DC+), осигурява охлаждане на външните панели на фурната. Специален вентилатор спомага за изстудяването на топлия въздух във фурната като вкарва студен въздух отвън. След приключване на печенето с помощта на сензор за топлина се намалява температурата на фурната като достига до 60°C (DC+). По този начин системата осигурява напълно безопасен начин на готвене.

Ниска температура на вратата на фурната

Фурните на Gorenje имат безопасни и енергоспестяващи студени врати (CD). При топ моделите на Gorenje вратите имат тройно стъкло и по този начин вратите са студени (UCD). Няма никаква опасност да изгорите пръстите си, като едновременно пестите енергия, тъй като топлината остава вътре във фурната. Супер студена врата

Динамично охлаждане

Цяло вътрешно стъкло на вратата на фурната

По вратата на фурната няма дупки за винтове или гумени уплътнения, които могат да събират остатъци от храна. Това прави почистването много по-лесно. При някои модели вътрешното стъкло заема цялата повърхност на вратата, което го прави изключително лесно за почистване и поддръжка.

Подобрен EcoClean емайл покриващ фурната

При EcoClean емайла, мазнините и хранителните замърсявания не загарят толкова лесно и не се абсорбират в панелите на вътрешните стени. Това иновативно решение отразява топлината вместо да я поглъща. Топлината се разпределя равномерно във фурната, което довежда до отлични резултати при печенето и спестява енергия.

Моделите имат допълненителна функция за водно почистване. Налейте половин литър обикновена вода в дълбока тава, включете функцията и я оставете за около половин час. Парата, която се образува омекотява хранителните остатъци по стените на фурната и ги прави лесни за почистване само с влажна кърпа. Без да използвате никакви почистващи препарати резултатите са забележителни и природосъобразни.

61


ПЕЧКИ

Електрически или на газ?

Печки направени според нуждите на потребителите Широкият асортимент на Gorenje от печки Ви предлага множество функции за отлични резултати в готвенето. Дали да са електрически, газови или комбинирани новите печки са на 50см и на 60 см. Копчетата на печките са ергономични, а таймера е лесен за употреба. Някои от моделите печки са снабдени с таймер със сензорно управление, което улеснява готвенето и печенето.

Печки със стъклокерамичен плот Широката гама печки със стъклокерамичен плот предлага удобство и пълен контрол над готвенето. Разширените зони идеално пасват на различни по размер съдове, а стъклокерамичната повърхност не само дава максимални резултати при готвене, но и е изключително лесна за почистване.

Комбинация от газ и стъклокерамика В широката гама от печки на Gorenje можете да намерите и елегантната комбинация от газови котлони върху стъклокерамичен плот с 2 HiLight нагреватлени зони. Възползвайте се от мощността на газовата горелка и лесната за поддръжка стъклокерамична повърхност.

Готвене на газ Печките на газ на Gorenje се характеризират с максимално използване на пламъка, което означава добри резултати при нагряване и приготвяне на храната. Храната се сгъстява по-бързо, като задържа повечето течности и запазва естествения вкус. Дюзите са направени от три компонента, които лесно могат да бъдат разглобени и почистени.

Индикатор за остатъчна топлина

За осигуряване на Вашата безопасност, индикатора за остатъчна топлина ще свети за всяка зона, която все още е топла. Докато индикатора свети, не докосвайте зоната за да не се нараните. Остатъчната топлина може да използвате за размразяване или поддържане на ястията топли.

Автоматична защита

За да осигурим пълна безопасност във Вашата кухня, газовите плотове са снабдени с автомачина защита, която ще затвори притока на газ, ако докато готвите неочаквано се възпламени огън.

Две или три разширени зони и овална нагревателна зона

Разширените зони Ви дават възможност да използвате най-подходящата зона в зависимост от разнообразието на домакински съдове, с които разполагате. Овалната зона е особено подходяща за приготвяне на месо или риба. Само с едно докосване може да изберете подходящият размер на нагревателната зона, което Ви помага да пестите енергия.


ПЕЧКИ

ТОП МОДЕЛ

EC 67328 BX BoilControl

Разширена ЗОНА

Системата на работа на плота предпазва от преливане на ястията, като автоматично контролира температурата на нагревателните зони. След първоначална работа на максимална мощност, плота регулира загряването на зоната и поддържа температурата на ниво според зададената настройка. Разширената зона Ви дава възможност да използвате най-подходящия размер нагревателна зона в зависимост от размера на съда, който използвате.

печка HomeMADE

65 л

Голям Обем

Голяма повърхност

Перфектен Грил

Сензорен ТАЙМЕР

Автентична патентована форма на фурната, конструирана в асоциация с традиционна каменна пещ, осигурява прецизно поставяне на нагревателите и равномерно разпределение на топлият въздух. Със своите 65 литра полезен обем на фурните печките на Gorenje са сред най-големите на пазара и лесно могат да поберат 7 килограмова пуйка. Перфектни са за приготвяне на няколко ястия едновременно, когато организирате семейни срещи или партита в къщи! Фурните с форма на пещ и голям обем са с 46-сантиметровата ширина. Така получавате с 15% по-голяма повърхност за печене, която Ви дава възможност за приготвяне на повече храна само в един съд, когато готвите на едно или на няколко нива. HomeMade фурните разполагат с иновативен усилен грил. Той се състои отдве части - голям и малък нагревател, които са скрити във вдлъбнатината на горната стена, като са поствени на различна височина. Малкият нагреватал може да работи самостоятелно, когато искате да запечете ястие в по-малък съд. Електронният таймер със сензорно управление позволява да задавате продължителност на готвене, отложен старт и край на готвене само с едно докосване на дисплея. Повърхността на таймера е стъклена, което го прави изключително лесен за почистване.

EC 67328 BX

Стъклокерамична печка клас A-20% Енергиен

Дизайн •П реден панел от стъкло и инокс • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Push-Pull копчета • Форма на пещ • С валяща се врата • EcoClean емайл Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони предна лява: Разширена зона 21/12 см, 2,2 kW предна дясна: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна лява: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна дясна: Кръгла 18 см, 1,8 kW

• Механично управление на режимите Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Г оляма повърхност за печене • Таймер със сензорно управлние • К омпактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване Оборудване • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне Обща мощност: 9,7 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална) Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см EAN код: 3838942536274

63


ПЕЧКИ

EC 67320 BW

Стъклокерамична печка клас A-20% Енергиен

Дизайн • Цвят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета • Push-Pull копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони предна лява: Разширена зона 21/12 см, 2,2 kW предна дясна: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна лява: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна дясна: Кръгла 18 см, 1,8 kW

•М еханично управление на режимите Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене • Таймер със сензорно управлние • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл •П очистване: Функция водно почистване Оборудване • Дълбока емайлирана тава •П литка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

EC 65101 AW

Стъклокерамична печка

A

Енергиен клас

Дизайн •Ц вят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони предна лява: Кръгла 21 см, 2,3 kW предна дясна: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна лява: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна дясна: Кръгла 18 см, 1,8 kW

• Механично управление Вентилаторна фурна + голям обем -60 л • Голяма повърхност за печене • Студена врата • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване Оборудване • Плитка емайлирана тава • Решетка • Вградени водачи

Обща мощност: 9,7 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 9,2 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942661877

EAN код: 3838942575488


ПЕЧКИ

KC 67130 BW

Комбинирана стъклокерамична печка клас A-20% Енергиен

Дизайн •Ц вят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета •Ф орма на пещ • С валяща се врата • E coClean емайл Стъклокерамичен комбиниран плот • У стройство за запалване: Електрическо запалване на газовите котлони •И ндикатор за остатъчна топлина • 1 голяма горелка + 1 малка горелка + 2 HiLight нагревателни зони предна лява: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW предна дясна: Ø 5 см, 1 kW задна лява: Кръгла 18 см, 1,8 kW задна дясна: Ø 9 см, 3 kW

•М еханично управление Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л Г • оляма повърхност за печене • К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл •П очистване: Функция водно почистване Оборудване • Д ълбока емайлирана тава •П литка емайлирана тава • Р ешетка •Ф илтър за мазнини •М етални водачи с възможност за сваляне

EC 772 W

Стъклокерамична печка

A

Енергиен клас

Дизайн • Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони предна лява: Разширена зона 18/12 см, 1,7 kW предна дясна: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна лява: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна дясна: Елипса 14×25 см, 2 kW

• Механично управление Мултифункционална фурна - 53 л • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване Оборудване • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Филтър за мазнини • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

Обща мощност: 6,3 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 9,5 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,9 кВт/ч (конвенционална)

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942603150

EAN код: 3838942306358

65


ПЕЧКИ

EC 56320 AX

Стъклокерамична печка

A

Енергиен клас

EC 56320 AW

Стъклокерамична печка

A

Енергиен клас

EC 55101 AW

Стъклокерамична печка

A

Енергиен клас

Дизайн • Сив металик • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

Дизайн • Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

Дизайн •Ц вят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета • С валяща се врата • E coClean емайл

Стъклокерамичен плот •И ндикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони предна лява: Кръгла 18 см, 1,7 kW предна дясна: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна лява: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна дясна: Кръгла 18 см, 1,7 kW

Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони предна лява: Кръгла 18 см, 1,7 kW предна дясна: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна лява: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна дясна: Кръгла 18 см, 1,7 kW

Стъклокерамичен плот •И ндикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони предна лява: Кръгла 18 см, 1,7 kW предна дясна: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна лява: Кръгла 14,5 см, 1,2 kW задна дясна: Кръгла 18 см, 1,7 kW

• Механично управление Мултифункционална фурна - 48 л

• Механично управление Мултифункционална фурна - 48 л

•М еханично управление Вентилаторна фурна - 46 л

• Електронен часовник • К омпактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Електронен часовник • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл •П очистване: Функция водно почистване

• К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл •П очистване: Функция водно почистване

Оборудване • Д ълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

Оборудване • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

Обща мощност: 7,9 kW Консумация на енергия: 0,78 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 7,9 kW Консумация на енергия: 0,78 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 7,8 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

EAN код: 3838942629259

EAN код: 3838942487316

EAN код: 3838942604065

Оборудване •П литка емайлирана тава • Р ешетка • В градени водачи


ПЕЧКИ

E 67120 BW

Електрическа печка клас A-20% Енергиен

Дизайн •Ц вят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета •Ф орма на пещ • С валяща се врата • E coClean емайл Електрически плот • 4 бързонагряващи котлона предна лява: Ø 18 см, 2 kW предна дясна: Ø 14,5 см, 1,5 kW задна лява: Ø 14,5 см, 1,5 kW задна дясна: Ø 18 см, 2 kW

•М еханично управление Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л Г • оляма повърхност за печене • К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл •П очистване: Функция водно почистване

E 775 W

Електрическа печка

A

Енергиен клас

Дизайн • Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл Електрически плот • 1 бързонагряващ + 2 стандартни + 1 стандартен с лимит на температурата предна лява: Ø 18 см, 2 kW предна дясна: Ø 14,5 см, 1 kW задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW задна дясна: Ø 18 см, 1,5 kW

• Механично управление Мултифункционална фурна - 53 л • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

Оборудване • Д ълбока емайлирана тава •П литка емайлирана тава • Р ешетка •М етални водачи с възможност за сваляне

Оборудване • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Филтър за мазнини • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

Обща мощност: 10,3 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 8,9 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,9 кВт/ч (конвенционална)

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942623707

EAN код: 3838942306020

67


ПЕЧКИ

E 56120 AW

Електрическа печка

A

Енергиен клас

E 55102 AW

Електрическа печка

A

Енергиен клас

Дизайн • Цвят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

Дизайн • Цвят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета • С валяща се врата • E coClean емайл

Електрически плот • 2 бързонагряващи + 1 стандартен + 1 стандартен с лимит на температурата предна лява: Ø 18 см, 2 kW предна дясна: Ø 14,5 см, 1,5 kW задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW задна дясна: Ø 18 см, 1,5 kW

Електрически плот • 1 бързонагряващ + 2 стандартни + 1 стандартен с лимит на температурата предна лява: Ø 18 см, 2 kW предна дясна: Ø 14,5 см, 1 kW задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW задна дясна: Ø 18 см, 1,5 kW

• Механично управление Мултифункционална фурна - 48 л

•М еханично управление Вентилаторна фурна - 46 л

• Компактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл •П очистване: Функция водно почистване

Оборудване • Дълбока емайлирана тава •П литка емайлирана тава • Решетка Метални водачи с възможност за сваляне

Оборудване •П литка емайлирана тава • Р ешетка • В градени водачи

Обща мощност: 8,1 kW Консумация на енергия: 0,78 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 7,5 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

EAN код: 3838942712401

EAN код: 3838942712647


ПЕЧКИ

K 67320 BW

K 67120 BW

клас A-20% Енергиен

клас A-20% Енергиен

Дизайн •Ц вят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

Дизайн • Цвят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета •Ф орма на пещ • С валяща се врата • E coClean емайл

Дизайн • Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

Комбиниран плот • У стройство за запалване: Електрическо запалване на газовите котлони • 1 горелка + 1 голяма горелка + 2 бързонагряващи котлона предна лява: Ø 14,5 см, 1,5 kW предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW задна лява: Ø 18 см, 2 kW задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

Комбиниран плот • У стройство за запалване: Електрическо запалване на газовите котлони • 1 горелка + 1 голяма горелка + 2 бързонагряващи котлона предна лява: Ø 14,5 см, 1,5 kW предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW задна лява: Ø 18 см, 2 kW задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

Комбиниран плот • У стройство за запалване: Електрическо запалване на газовите котлони • 1 горелка + 1 голяма горелка + 2 бързонагряващи котлона предна лява: Ø 14,5 см, 1,5 kW предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW задна лява: Ø 18 см, 2 kW задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

• Механично управление Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

•М еханично управление Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Г оляма повърхност за печене

Механично управление Мултифункционална фурна + голям обем - 60 л • Г оляма повърхност за печене

• Таймер със сензорно управлние • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл •П очистване: Функция водно почистване

• К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл • Почистване: Функция водно почистване

Оборудване • Д ълбока емайлирана тава •П литка емайлирана тава • Р ешетка •М етални водачи с възможност за сваляне

Оборудване • Д ълбока емайлирана тава • Р ешетка • В градени водачи

Обща мощност: 6,3 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 6,3 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 5,7 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

EAN код: 3838942623714

EAN код: 3838942623721

EAN код: 3838942600982

Комбинирана печка

Оборудване • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

Комбинирана печка

K 66102 AW

Комбинирана печка

A

Енергиен клас

69


ПЕЧКИ

K 772 WD

Комбинирана печка

A

Енергиен клас

K 56120 AW2 Комбинирана печка

A

Енергиен клас

K 55101 AW2

Комбинирана печка

A

Енергиен клас

Дизайн • Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

Дизайн •Ц вят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета • С валяща се врата • E coClean емайл

Дизайн •Ц вят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета • С валяща се врата • E coClean емайл

Комбиниран плот • У стройство за запалване: Електрическо запалване на газовите котлони • 1 разширена горелка + 1 голяма горелка + 1 бързонагряващ електрически котлон + 1 електрически нормален котлон предна лява: Ø 14,5 см, 1 kW предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW задна лява: Ø 18 см, 2 kW задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

Комбиниран плот • У стройство за запалване: Електрическо запалване на газовите котлони • 1 голям и 1 стандартен газов котлон; 1 стандартен и 1 бързонагряващ електрически предна лява: Ø 18 см, 2 kW предна дясна: Ø 7,5 см, 1,75 kW задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW задна дясна: Ø 10 см, 2,7 kW

Комбиниран • У стройство за запалване: Електрическо запалване на газовите котлони • 1 голям и 1 стандартен газов котлон; 1 стандартен и 1 бързонагряващ електрически предна лява: Ø 18 см, 2 kW предна дясна: Ø 7,5 см, 1,75 kW задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW задна дясна: Ø 10 см, 2,7 kW

•М еханично управление Мултифункционална фурна - 48 л

•М еханично управление Вентилаторна фурна- 46 л

• К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл •П очистване: Функция водно почистване

Оборудване • Д ълбока емайлирана тава •П литка емайлирана тава • Р ешетка М • етални водачи с възможност за сваляне

Оборудване • Д ълбока емайлирана тава • Р ешетка • В градени водачи

Обща мощност: 6,4 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,9 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 5,1 kW Консумация на енергия: 0,78 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

Обща мощност: 5 kW Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60 см

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

EAN код: 3838942362972

EAN код: 3838942712630

EAN код: 3838942712654

• Механично управление

Мултифункционална фурна - 53 л

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване Оборудване • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава •Ф илтър за мазнини • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне


ПЕЧКИ

GI 52290 AW

Газова печка с газова фурна

Дизайн •Ц вят: Бял • Е ргономичен дизайн на дръжката и копчета • С валяща се врата • E coClean емайл Газов плот • У стройство за запалване: Електрическо запалване на газовите котлони • 1 малък газов, 1 голям газов, 2 стандартни газови предна лява: Ø 5,5 см, 1 kW предна дясна: Ø 7,5 см, 1,75 kW задна лява: Ø 7,5 см, 1,75 kW задна дясна: Ø 10 см, 2,7 kW

•М еханично управление Газова фурна - 46 л •М еханичен таймер за напомняне • К омпактна врата с двойно стъкло • Е со Емайл Оборудване •П литка емайлирана тава • Р ешетка • В градени водачи • В ъртящ се шиш за грил

Обща мощност: 0,031 kW Рамери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см EAN код: 3838942708084

71


МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ – СВОБОДНОСТОЯЩИ

З А К У Л И Н А Р Н И И Д Е И, С М И Н И М А Л Н И У С И Л И Я


МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ – СВОБОДНОСТОЯЩИ

Автоматично меню / Предварително запаметени програми за по-лесен избор

Много от моделите микровълнови печки на Gorenje разполагат с предварително запаметени програми за още по-лесно приготвяне на определени ястия. Избирате вида на храната и теглото и фурната автоматично определя мощността и времето необходимо за приготвянето и. За тези от Вас, които използват често едни и същи програми за приготвяне на любимите си ястия, опцията за запаметяване на програми ще бъде от голяма полза. Тя ви позволява да запаметите любимите си режими и лесно да ги използвате по-късно с натискане само на един бутон.

Иноксова повърхност

Интериорната част на някои модели е произведена от чист инокс, за да постигате отлични резултати. Чистата стомана подобрява циркулацията на микровълните във фурната, в сравнение с другите повърхности.

Дисплей

Дигиталният дисплей придава стилен вид на микровълновата печка, като същевременно осигурява добро наблюдение на процеса на готвене в зависимост от избраната функция. Още повече, часовника с обратно броене Ви информира за оставащото време на готвене.

Грил нагревател

Използвайте грил наргевателя за бързо запичане на златиста коричка. В комбинация с микровълни, може да използвате грила за печене. По средата на процеса на печене, фурната ще ви предупреди със звуков сигнал, че е необходимо да обърнете ястието, за да се запече равномерно от двете страни.

73


МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ – СВОБОДНОСТОЯЩИ

GMO 23 ORAITO

GMO 23 ORA-W

Дизайн • Стъклен контролен панел • В ътрешна част от инокс • Стъклена врата

Дизайн • С тъклен контролен панел • В ътрешна част от инокс • С тъклена врата

• Обем: 23 л • Мощност: 900 W max Микровълни

•О бем: 23 л • Мощност: 900 W max Микровълни

•Н ива на мощност: 5 степени на мощност

Микровълнова печка с грил, свободностояща

1200 W max Грил ((Кварц)) Н ива на мощност: 5 степени на мощност

Микровълнова печка с грил, свободностояща

1200 W max Грил ((Кварц))

• Сензорно управление •Ц ифров дисплей • Микровълни + грил

• С ензорно управление •Ц ифров дисплей •М икровълни + грил

• Б ързо загряване • Автоматично меню • Размразяване според теглото

• Б ързо загряване • А втоматично меню • Р азмразяване според теглото

Безопасност • Заключване • Механично блокиране на вратата

Безопасност • З аключване •М еханично блокиране на вратата

• Сваляща се стъклена чиния • Д иаметър на въртящата чиния: 27 см

• С валяща се стъклена чиния • Д иаметър на въртящата чиния: 27 см

Ниво на шума: 58 dB(A) Рамери (ШхВхД): 51 × 30,3 × 41 см Тегло нето: 14,5 кг

Ниво на шума: 58 dB(A) Рамери (ШхВхД): 51 × 30,3 × 41 см Тегло нето: 14,5 кг

EAN код: 3838942522444

EAN код: 3838942700095


МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ – СВОБОДНОСТОЯЩИ

SMO 20 DGB

SMO 20 DGW

Дизайн • С тъклен контролен панел • Лакирана интериорна част • Стъклена врата

Дизайн • С тъклен контролен панел • Лакирана интериорна част • Стъклена врата

• Обем: 20 л • Мощност: 700 W max Микровълни

• Обем: 20 л • Мощност: 7 00 W max Микровълни

• Нива на мощност: 4

Микровълнова печка с грил, свободностояща

900 W max Грил ((Кварц)) Нива на мощност: 4

Микровълнова печка с грил, свободностояща

900 W max Грил ((Кварц))

• Сензорно управление • Цифров дисплей • Микровълни + грил

• Сензорно управление • Цифров дисплей • Микровълни + грил

• Бързо загряване • Автоматично меню • Размразяване според теглото

• Бързо загряване • Автоматично меню • Размразяване според теглото

Безопасност • Заключване • Механично блокиране на вратата

Безопасност • Заключване • Механично блокиране на вратата

• Сваляща се стъклена чиния • Диаметър на въртящата чиния: 24,5 см

• Сваляща се стъклена чиния • Диаметър на въртящата чиния: 24,5 см

Ниво на шума: 58 dB(A) Рамери (ШхВхД): 45 × 26,2 × 36,4 см Тегло нето: 11,3 кг

Ниво на шума: 58 dB(A) Рамери (ШхВхД): 45,2 × 26,2 × 36,4 см Тегло нето: 11,3 кг

EAN код: 3838942671289

EAN код: 3838942671272

75


МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ – СВОБОДНОСТОЯЩИ

GMO 20 DGB

GMO 20 DGE

Дизайн • Лакиран корпус • В ътрешна част от инокс • Стъклена врата

Дизайн • Корпус от инокс • Вътрешна част от инокс • Стъклена врата

• Обем: 20 л • Мощност: 800 W max Микровълни

• Обем: 20 л • Мощност: 8 00 W max Микровълни

• Нива на мощност: 5 степени на мощност

Микровълнова печка с грил, свободностояща

1100 W max Грил Н ива на мощност: 5 степени на мощност

Микровълнова печка с грил, свободностояща

1100 W max Грил

• Електронно управление •Ц ифров дисплей • Микровълни + грил

• Електронно управление • Цифров дисплей • Микровълни + грил

• Б ързо загряване • Автоматично размразяване

• Бързо загряване • Автоматично размразяване

Безопасност • З аключване • Механично блокиране на вратата

Безопасност • Заключване • Механично блокиране на вратата

• Сваляща се стъклена чиния • Диаметър на въртящата чиния: 24,5 см

• Сваляща се стъклена чиния • Диаметър на въртящата чиния: 24,5 см

Ниво на шума: 58 dB(A) Рамери (ШхВхД): 47 × 28 × 36,7 см Тегло нето: 12,2 кг

Ниво на шума: 58 dB(A) Рамери (ШхВхД): 47 × 28 × 36,7 см Тегло нето: 12,2 кг

EAN код: 3838942437359

EAN код: 3838942378904


МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ – СВОБОДНОСТОЯЩИ

MO 17 DE

Микровълнова печка

Дизайн • Лакиран корпус • Лакирана интериорна част • Стъклена врата

• Обем: 17 л • Мощност: 700 W max Микровълни • Нива на мощност: 5 степени на мощност • Електронно управление • Цифров дисплей • Бързо загряване • Автоматично меню • Размразяване според теглото • Автоматично размразяване Безопасност • Заключване • Механично блокиране на вратата

• Сваляща се стъклена чиния • Диаметър на въртящата чиния: 24,5 см Ниво на шума: 58 dB(A) Рамери (ШхВхД): 45,2 × 26,2 × 35,8 см Тегло нето: 10,5 кг EAN код: 3838942535895

77


ГоренеБългария ЕООД София 1346, улБелкамък 6 Tел.: 934 77 77 , 892 41 50 Факс.: 892 41 68 info.bulgaria@gorenje.com www.gorenje.bg

Със закупуването на хладилник марка Gorenje Вие давате своя принос за съхраняване на изчезващи видове тюлени. Снимките от каталога могат да се различават от моделите, които се предлагат.

04/2011

Gorenje catalogue freestanding appliances 2011  

Gorenje freestanding appliances 2011

Gorenje catalogue freestanding appliances 2011  

Gorenje freestanding appliances 2011

Advertisement