Autoawards magasin 2016

Page 1


Årets nominerede

Vinderen i kategorien “Årets NyvognsAutohuset Vestergaard forhandler”Nielsen vil være en succesfuld og Bjarne rentabel nyvognsforhandler med et godt Ejner Hessel forretningskoncept og hvor der ikke kun Andersen & Martini er målt på omsætning & overskud, men også ledelse, værksted, enestående Brdr. Hosbond kundeservice, høj kundetilfredshed og kreativitet i henhold til promovering, der medfører trafik og mersalg.

Midtvest Bilsyn “Årets Synshal” Vinderen i kategorien vil være test en succesfuld og rentabel FDM og bilsyn synshal med et godt forretningskoncept Applus Bilsyn og høj service. Hvordan differentierer du Pava dig somBilsyn en synshal med et engageret Helsinge og rådgivendeBilsyn servicecenter, hvor der er fokus på kundernes behov med høj kvalitet, hurtig tid til syn, professionel vejledning, den bedste service, gode ydelser og fornuftige priser.

Vinderen i kategorien “Årets BrugtStarmark vognsforhandler” være en succesAllan HansenvilAutomobiler fuld og rentabel brugtvognsforhandler Lindholm Biler med et godt forretningskoncept og hvor Bilhuset der ikke kun Laursen er målt på omsætning & Andersen Martini overskud, men& også ledelse, værksted, enestående kundeservice, høj kundetilfredshed og kreativitet i henhold til promovering, der medfører trafik og mersalg.

PAVA –i kategorien LD1000“Årets Produkt” Vinderen istøjdæmpningsprodukt Bil- Autobranchen er f.eks. et nyt produkt, men det kan også være et produkt Bridgestone Danmark A/S som har fået ny emballage, indpakning, - DriveGuard ved punktering stil, image, tilgang til markedet. KateFTZ “Årets Produkt” er blevet stiftet gorien for at fremme af nye Brands - ny onlinetilgangen serviceplatform eller at etablere nye produkter. ABAS - IT Systemet E-Miljø AutoMester - Fordelskunde App

Velkommen til Auto Awards 2016” Sean Fitzgerald Coard, juryformand

2

Velkommen til Auto Awards 2016” Sean Fitzgerald Coard, juryformand

2

“Frihed, fremgang og fremtid” Ole Birk Olesen, transportminister

3

“Frihed, fremgang og fremtid” Ole Birk Olesen, transportminister

3

4 “Mellem fortid og fremtid” Vinderen kategorien “Årets Værksted” Vinderen i kategorien “Årets KarosseriTistrup Nøvling Autoværksted Hansi Autoservice Uffe Christensen, motor redaktør vil være et succesfuldt og rentabelt værksted” vil være et succesfuld og Skorstensgaard Crashpoint værksted med et godt forretningskonrentabelt karosseriværksted med et Andersen & Martini Autostreit cept & høj service. Hvordan differentiergodt forretningskoncept & høj service. Citroën Service Rødekro HN Autocenter er du dig, for eksempel har du fokus på Hvordan differentierer du dig som mod-6 Årets kategorier v/ OH-Automobiler NordVest Auto for eksempel servicerådgivningen, tilfredse kunder, erne karosseriværksted, mulighed for lånebiler, dækhotel, har du fokus på servicerådgivningen, Crashpoint gode priser, aktive kunder i kartoteket, Årets jury godt flow, omsætning, investeringer i ventelounge med aviser, gratis internet, aftenåbent, reservetilbehørsafdeling, workshops for medarbejdere etc. Med Bedømmelsen andre ord værkstedet har fokus på kunden, dækker alle kundens behov under sit tag, så de ikke behøver at gå andre stederlogo hen. Årets

tilfredse kunder, mulighed for lånebiler, gode priser, aktive kunder i kartoteket, 8 godt flow, omsætning, investeringer der tilgodeser kunderne, gratis internet, aftenåbent, workshops for medarbejdere 11 etc. Med andre ord et karosseriværksted, der har fokus på kunden!

samarbejde, såvel indvirkning på slutresultatet. Med andre ord en leverandør, du ikke lige udskifter, fordi du får et bedre tilbud. Her er tale om den foretrukne leverandør til markedet på den ene elle anden måde.

Vinderen i kategorien “Årets Tiltag” Din Bilpartner kan have skabt opmærksomhed, øget Autobutler kendskabsgrad, mersalg, såvel mer100% Autotjek værdi for branchen eller kunderne. FTZ Akademi Kategorien “Årets Tiltag” er en opforAu2parts dring til hele branchen om at skabe nogle tiltag, der kan gøre en forskel.

Audi Vinderen i kategorien “Årets Bilmærke” er det bilmærke med den nye bilmodel Renault der er innovativ, komfortabel, miljøbeAlfa Romeo vidst, har lækkert design, rummer god Volvo funktionalitet, gode materialer, gode BMW køreegenskaber, er økonomisk i drift, med sikkerheden i top, markedsprisen er god. Med andre ord den bil der i år samlet set giver mest value for money. ”Årets Bilmærke” appellerer til fremtiden.

Peugeot 3008 “Årets Familiebil” Vinderen i kategorien har godtAstra med plads til heleTourer familien. Der Opel Sports er tænktS-Max over komforten og designet til Ford Vignale stor glæde for hele familien. Det er en Renault Megane tryg og pålidelig bil. Funktionaliteten er Renault Talisman god, det er en økonomisk bil i drift, som har nogle gode køre- egenskaber & en miljøbevidst profil– Du får meget bil for pengene. Med andre ord ”Årets Familiebil” appellerer til den moderne & kvalitetsbevidste familie.

4 “Mellem fortid og fremtid” Ford GT Mini Cabriolet Vinderen “Årets Mandebil” Vinderen i kategorien “Årets Kvindebil” Hansi kategorien Uffe Christensen, motor redaktør gives til bilen, hvor designet er i højhar gjortQ2 en aktiv indsats for at imødeBMW M2 Coupé Audi sæde, komforten & funktionaliteten er i komme kvinden på hendes behov. Alfa Giulia VW Up! (facelift) top. Der er blevet brugt tid på at være Her får hun gennemtænkt design. Audi R8 Spyder Fiat 124 Spider innovativ, der appelleres til det Funktionaliteten er til UG, en brænd- 6 Åretshvor kategorier Audi RS Sportsback Fiat 500S (facelift) mandlige køn7med bl.a. teknik og udstyr stoføkonomisk bil, der er økonomisk i for øje. Det er en bil, der har gode køreegenskaber, sikker på vejen, økonÅrets jury omisk i drift og miljøbevidst. Køberen får virkelig en god bil til en god pris. Ej at forglemme, at der er tale om en tidssvarende bil med en kompetent motor, Bedømmelsen hvor fartpiloten gør underværker.

drift. Tidssvarende bil, der er tryg og pålidelig. Bilen er miljøbevidst. Prisen er mere end fornuftig. Denne bil fanger 8 opmærksomheden hos nutidens kvinde - BIG TIME.

11

12

Årets logo

12

Årets statuette

13

Årets statuette

13

“Fagre nye leasingverden” Interview med Christian Brandt, direktør, Finans og Leasing

14

“Fagre nye leasingverden” Interview med Christian Brandt, direktør, Finans og Leasing

14

VW - Virtual reality AutoPartner Vinderen i kategorien “Åretsaktivitet MarkedsVinderen i kategorien “Årets Åbent Hus” “Online-bilhandel vil på eksplodere” føringskampagne” aktør der er en aktør, der på en kreativ måde har16 Ford Danmarker -enGo Creative Leo Rasmussen Automoen kreativ måde har skabt en positiv med Claus Walstedskabt Nyboe, et opsigtsvækkende åbent hus, omInterview børnedrømme og biler biler udvikling eller opmærksomhed for et hvor f.eks. idé og formål er gået op i en direktør Biltorvet A/S Opel Danmark Nordania Bildage produkt eller en virksomhed og herved højere enhed til stor fornøjelse for de og dentilnye Astra Sports Tourer tilstedeværende HN Autocenter bidraget kendskabsgrad, en salgsgæster. eller på KIAkundetilstrømnings - Kvinder har succes forstand Tectyl Center Anelyst 18 skal&i eff højsædet” markedet. Her hyldes ekpå“Teknologien at købe bil kreative tiveInterview reklamekampagner tiltag. med og Thomas Møller Sørensen, AutoMester branchedirektør, DI Bilbranchen - Imagekampagne

“Ny teknologi udfordrer de frie værksteder” Interview med Erik S. Rasmussen, direktør Dansk Bilbrancheråd

Vinderen i kategorien “Årets LeveranJens Linde dør” vurderes der f.eks. på kvalitet, inWürth Danmark novation, økonomi, service og budgetFTZ håndtering, levering, support, tilgængeAu2Parts lighed, fornyelse af produkter, produktAu2Parts Frederikshavn sortiment, serviceydelser, kreativitet,

indholD

indholD

Vinderen i kategorien “Årets ForsikringsAlm. Brand selskab” for skadesudbedringer Topdanmark vurderes ud fra forskellige parameter Tryg som f.eks. samarbejde, behandling, If taksering, kommunikation, service, Aros Forsikring betalingsfrister o.l.

20

Vinderen i kategorien “Årets Firmabil” Renault Talisman omfatter S90 lav beskatning og en bil, der Volvo henvender sig til den karriereorientereAudi A4 S4 Limousine de personlighed. Det er en økonomisk Mercedes-Benz E-klasse bil at køre i, der gerne sender et stationcar miljøbevidst signal til omverdenen, god teknikOptima & udstyr tilSW personen, der er på Kia

farten. Der er virkelig tænkt over design og komfort. En kompetent motor der ikke står af efter lang tid på landevejen, samtidig med at den er pålidelig og tryg at køre i. Bilen er helt klart innovativ og prestigefyldt at køre i og du får en god Return On Investment.

Tesla Model X “Årets Miljøbil” Vinderen i kategorien er miljøvenlig BMW i3 i sin approach til omverdenen. Designet er skønt & innovaVW e-Golf tivt, god funktionalitet & komfort, såvel Toyota CH-R teknik og udstyr er iHybrid top. Der er evt. Toyota Prius brugt genanvendelige og/eller miljøbevidste materialer i forbindelse med bilens look indvendig og/eller udvendig. Der er virkelig tale om bæredygtighed. Bilen er økonomisk i drift og appellerer virkelig til den miljøbevidste person.

Toyotai Proace Ford Focus - 2011/2014 Vinderen kategorien “Årets Varevogn” Vinderen i kategorien “Årets Brugtvogn” “Online-bilhandel vilbl.a. eksplodere” er virkelig praktisk designet med sættes fokus på de parametre, der16 Citröen Space Tourer BMWder 320 Touring godInterview rummelighedmed (sikkerClaus indretning Walstedgør Nyboe, en brugt bil til et godt og sikkert Peugeot Traveller 2008/2012 af lastrum el.lign.). Det er et A/S trygt og køb. Pris og bil går hånd i hånd, og direktør Biltorvet Hyundai H350 Nissan Qashqai - 2013/2014 pålideligt køretøj. Der er her tale om du får som køber virkelig noget for Nissan Navarader helt klart gør Toyota Du Avensis 2009/2012 et ”arbejdsredskab”, pengene. bliver ejer- af en tryg og dagligdagen lettere for føreren, hvor pålidelig designet er godt og Kia Riobil,- hvor 2011/2012 “Teknologien skal teknik i højsædet” design, funktionalitet, komfort, & har en god gensalgsværdi. Holdbar- 18 udstyr, såvel køreegenskaber går op iMøller heden er god. I et land hvor der handles Interview med Thomas Sørensen, en højere enhed. Sidst menDI ikkeBilbranchen mindst næsten en halv million brugtbiler, er her branchedirektør, god til prisen. Robusthed? tale om bilen, hvor der er tænkt over detaljerne, bilen er brændstoføkonomisk og indeholder god teknik og “Ny teknologi udfordrer deudstyr. frie værksteder” Med andre ord, der er tale om 20 et rigtig godt køb! Interview med Erik S. Rasmussen, direktør Dansk Bilbrancheråd

Vinderen i kategorien “Årets Nyhed” Carbuddii gives til en virksomhed, leverandør, 100% Autotjek grossist, kæde, bilforhandler, værkT. Hansen Gruppen A/S sted, synshal, forening etc. som er – AD Danmark A/S nyskabende, som har nyhedsværdi FTZ Online Service og særlige egenskaber. Med Platform andre ord nyhed der har givet genklang i DinenBilpartner branchen.

Du kan efter autoawards se alle nominerede + vindere på www.autoawards.dk


indholD Velkommen til Auto Awards 2016” Sean Fitzgerald Coard, juryformand

2 6

“Frihed, fremgang og fremtid” Ole Birk Olesen, transportminister

7 3

“Mellem fortid og fremtid” Hans Uffe Christensen, motor redaktør

8 4

Årets kategorier

6 10

Årets jury

12 8

Bedømmelsen

11 15

Årets logo

16 12

Årets statuette

13 17

“Fagre nye leasingverden” Interview med Christian Brandt, direktør, Finans og Leasing

14 18

“Online-bilhandel vil eksplodere” Interview med Claus Walsted Nyboe, direktør Biltorvet A/S

21 16

“Teknologien skal i højsædet” Interview med Thomas Møller Sørensen, branchedirektør, DI Bilbranchen

18 22

“Ny teknologi udfordrer de frie værksteder” Interview med Erik S. Rasmussen, direktør Dansk Bilbrancheråd

20 24


Velkommen til auto awards 2016 v. juryformand sean fitzgerald coard

Frihed, fremgang og fremtid Af Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister (LA)

Det er med stolthed, at vi kan byde velkommen til endnu et spændende Auto Awards, hvor interessen har været massiv i forbindelse med indstillinger, såvel afstemning og engagement fra branchen. Vi kan se tilbage på et år, hvor der har været kamp på heden, mange frø sået og flere der har gjort sig særdeles bemærket – Alle nominerede kan med god smag i munden klappe sig selv på skulderen for at frøene er begyndt at spire eller knopperne er sprunget ud. Siden sidste Auto Awards er det bemærkelsesværdigt hvor mange virksomheder, der har opgraderet eller tunet deres virksomhed i form af f.eks. nye produkt lanceringer, bedre service, opsigtsvækkende tiltag, nye måder at tiltrække kunder på, marketingsmixet, kommunikationen til omverdenen, oplevelsesrige og værdiskabende events etc. Det er samtidigt dejligt at se, at de nominerede benytter deres nominering aktivt med henblik på at få kunder i forretningen ved f.eks. at gøre opmærksom på deres udnævnelse og professionelle virke via nomineringslogo i e-mail signatur, på deres hjemmeside og på de sociale medier, medarbejder beklædning, på facade, nyhedsbreve, P.O.S materiale, PR, annoncer i lokale, såvel nationale aviser og TV reklamer etc. Det er også virkelig skønt at se, at flere af de nominerede får god synlighed og spalteplads i deres lokalområder efter offentliggørelsen, der medfører stigning i omsætning ud af deres flid og indsats i dagligdagen. Jeres indsats er der blevet lagt mærke til og høsten kan påbegyndes, tillykke med nomineringen! Jeg håber, at alle i denne branche uden undtagelse kan se hvilket benarbejde, der er blevet gjort for at skabe de bedste rammer for et professionelt og seriøst award show, hvor der hele tiden optimeres, justeres og tilføjes til at blive bedre og bedre og bedre…Sammen skaber vi de bedste rammer for dette resultat! Samtidig vil jeg gerne takke branchen, juryen, de medvirkende hovedsponsorer, sponsorer og mediepartnere.

Sean underskrift til magasinet

Auto Awards er en begivenhed til branchen, for branchen, af branchen – velkommen!

Sean Fitzgerald Coard

Jeg vil arbejde for mere frihed i Danmark til at gøre, som man vil, så længe man ikke skader andre. Vi skal have fremgang i form af mere økonomisk vækst, bedre kvalitet og større tilfredshed blandt borgere og virksomheder. Endvidere vil jeg arbejde for at skabe en moderne infrastruktur til fremtidens Danmark, hvor vi udnytter ny teknologi og nye forretningsmodeller langt mere end i dag. Det nytter ikke noget, at vi slæber rundt på regler og faciliteter, som passede til virkeligheden for 30 år siden, men hæmmer vores hverdag og samfundets udviklingsmuligheder i dag. For at komme fremtiden i møde har jeg eksempelvis fremsat et lovforslag, der åbner for kontrollerede forsøg med selvkørende biler. Med lovforslaget kobles det altafgørende hensyn til trafiksikkerhed med muligheden for innovation via automatisering af biler. Jeg er nemlig sikker på, at mange andre - ligesom jeg – kan se store fordele i at kunne udnytte transporttiden bedre på vejene. Ligesom vi i den offentlige transport har mulighed for at arbejde, læse avisen eller tale i telefon, vil selvkørende biler med tiden også gøre det muligt for os at udnytte transporttiden i bil bedre. Ligesom den selvkørende teknologi fører spændende tidsbesparende perspektiver med sig for den enkelte bilist, vil teknologien kunne give os et helt nyt syn på bilen, som i fremtiden muligvis vil være kollektivt ejet gennem delebilsordninger. Generelt ville jeg gerne investere mere i trafikal infrastruktur, især på vejområdet, som har været underprioriteret i en del år. Her har vi en lang liste af gode projekter, som kan gøre samfundet rigere ved at lette hverdagen for erhvervslivet og borgerne – ikke mindst de tusindvis af pendlere, som hver dag lever med frustrerende trængsel. Desværre kræver investeringerne et større råderum, så det arbejder vi på i regeringen i forbindelse med de politiske forhandlinger om en løsning af investeringsudfordringerne frem til 2025. For mig er det altafgørende, at vi politikere arbejder for at gøre Danmark til et friere, rigere og bedre samfund.

Foto: Niels Hougaard

” generelt vil jeg gerne investere mere i trafikal infrastruktur, især på vejområdet, som har været underprioriteret i en del år


mellem fortid og fremtid kommentar af motor redaktør Hans Uffe Christensen

Vi lever i en tid, hvor tingene skifter hurtigere, end mange bryder sig om. Ikke mindst i bilbranchen, hvor paradokserne står i kø. På den ene side er vi tæt på en helt ny teknologisk fremtid, hvor bilerne kører selv, hvor brændstoffet i højere grad vil være el og brint, og hvor digitaliseringen af det private bilhold for alvor vil slå igennem. På den anden side efterspørger forbrugerne de gode gamle biltyper med forbrændingsmotor og manuel betjening. Nogle små - og i de fleste husholdningsbudgetter umærkelige nye afgifter på elbiler - har sat salget på vågeblus herhjemme. Mens markedet for traditionelle biler med forbrændingsmotor vokser til nye rekorder. Som det har gjort de sidste mange år.

” En ting er sikkert: Hvis din bil som følge af afgiftsændringer falder i pris, bliver den også mindre værd som brugt.

“ Den store uvished om bilafgifterne, lægger ikke en dæmper på salget. Skal hele systemet ændres? Eller kan politikerne nøjes med at justere taksterne. Der er nok at tænke over, når man står hos forhandleren med kuglepennen i hånden. En ting er sikkert: Hvis din bil som følge af afgiftsændringer falder i pris, bliver den også mindre værd som brugt.

Set i det lys er den enorme købelyst måske slet ikke så svær at forstå. Intet tyder på, at de små biler bliver billigere. De er faktisk allerede så billige og afgiftslette, at tilsvarende modeller koster mere i flere af vore nabolande. Hvis ny, samfundsvenlig teknologi skal begunstiges med salgsfremmende fradrag, må pengene hentes et andet sted, og det kan det kun blive hos de små biler. Det er dem der fylder i salget. Forbrugerne er ikke dumme. De kan regne. Også regne ud, at ny teknologi koster mange penge. Derfor er det altafgørende, at sikkerhedsudstyr og moderne brændstofminimerende teknologi begunstiges med fradrag. Det er ikke nok at kigge på, hvad bilerne koster ab fabrik. Store biler er alt andet lige sikrere end små biler. Og det uforholdsmæssigt store salg af små biler i Danmark sammenlignet med de lande, vi normalt sammenligner os med, kan ikke tilskrives, at forbrugerne elsker disse biler. De køber dem, fordi de er billige. Jeg har ofte hørt folk påstå, at der er så godt gang i bilsalget, fordi den offentlige trafik fungerer elendigt. Jeg tror det er en simplificering, selv om det selvfølgelig ikke kan nægtes, at de offentlige transporttilbud er både støvede og dyre. Det er svært at få øje på nytænkningen hos DSB og Co. På den anden side er bilens enorme fremmarch hverken et nyere eller et vestligt fænomen. Hvad gjorde østtyskerne som de første, da muren faldt? De skiftede deres osende Trabanter, Wartburger og andre planøkonomiske totaktskonstruktioner ud med bedre konstruktioner fra “den frie” verden. Og hvad gør de store menneskemasser i lande som Kina og Indien i takt med at mellemklassen vokser? De køber biler. I enorme mængder. Kina er for længst blevet

verdens største bilmarked. Godt 20 millioner styks blev der solgt i 2015. En stigning på 9 pct. i forhold til 2014. Verdens næststørste bilmarked er USA med 17,5 millioner solgte biler i 2015. Her steg salget dog “kun” med 6 pct. Mens verdens tredjestørste bilmarked, Japan oplevede et fald i bilsalget på 10 pct. Japan lider under deflation. Folk gemmer deres penge under hovedpuden eller i køleskabets frostbox. De ved, at deres Yen kan købe mere for hvert år de venter med at bruge dem. Bilens enorme tiltrækningskraft i lande som Kina og Indien er ikke uden problemer. De fem mest solgte bilmodeller i Kina er Wuling Honguan, New Lavida, Haval H6, Sylphy og Wuling Baojun. Jeg kender ikke disse bilmodeller, men jeg tør vædde en billet til næste års

Auto Awards Show (med ledsager) på, at de ikke hører til blandt de mindst forurenende. Globalt set er salget af nye biler steget fra 50 millioner styks i 2003 til knap 80 mill. i 2015. Hvis denne udvikling fortsætter - og det tyder alt på, at den gør - vil bilindustrien med et berømt citat fra LO-bossen Thomas Nielsen “sejre ad Helvede til.” Og hvad skal vi så gøre ved det. Mit svar er “jeg ved det ikke.”


årets Kategorier årets Kategorier

Vinderen i kategorien “Årets Nyvognsforhandler” vil være en succesfuld og rentabel nyvognsforhandler med et godt forretningskoncept og hvor der ikke kun er målt på omsætning & overskud, men Vinderen i kategorien “Årets Nyvognsogså ledelse, værksted, enestående forhandler” vil være en succesfuld og kundeservice, høj kundetilfredshed og rentabel nyvognsforhandler med et godt kreativitet i henhold til promovering, der forretningskoncept og hvor der ikke kun medfører trafik og mersalg. er målt på omsætning & overskud, men også ledelse, værksted, enestående kundeservice, høj kundetilfredshed og kreativitet i henhold til promovering, der medfører trafik og mersalg.

Vinderen i kategorien “Årets Synshal” vil være en succesfuld og rentabel synshal med et godt forretningskoncept og høj service. Hvordan differentierer du dig som en synshal med et engageret Vinderen i kategorien “Årets Synshal” og rådgivende servicecenter, hvor der vil være en rentabel er fokus på succesfuld kundernes og behov med høj synshal godt forretningskoncept kvalitet, med hurtigettid til syn, professionel og høj service. differentierer vejledning, denHvordan bedste service, gode du dig somog enfornuftige synshal med et engageret ydelser priser. og rådgivende servicecenter, hvor der er fokus på kundernes behov med høj kvalitet, hurtig tid til syn, professionel vejledning, den bedste service, gode ydelser og fornuftige priser.

Vinderen i kategorien “Årets Brugtvognsforhandler” vil være en succesfuld og rentabel brugtvognsforhandler med et godt forretningskoncept og hvor der ikke kun er målt på omsætning & Vinderen kategorien “Årets Brugtoverskud,i men også ledelse, værksted, vognsforhandler” vil være en enestående kundeservice, højsucceskundefuld og rentabel brugtvognsforhandler tilfredshed og kreativitet i henhold til med et godt forretningskoncept promovering, der medfører trafikog oghvor der ikke kun er målt på omsætning & mersalg. overskud, men også ledelse, værksted, enestående kundeservice, høj kundetilfredshed og kreativitet i henhold til promovering, der medfører trafik og mersalg.

Vinderen i kategorien “Årets Produkt” i Bil- Autobranchen er f.eks. et nyt produkt, men det kan også være et produkt som har fået ny emballage, indpakning, stil, image, tilgang til markedet. KateVinderen i kategorien Produkt” gorien “Årets Produkt”“Årets er blevet stiftet ifor Biler f.eks. et Brands nyt proatAutobranchen fremme tilgangen af nye dukt, det kan være et produkt eller atmen etablere nyeogså produkter. som har fået ny emballage, indpakning, stil, image, tilgang til markedet. Kategorien “Årets Produkt” er blevet stiftet for at fremme tilgangen af nye Brands eller at etablere nye produkter.

indholD Velkommen til Auto Awards 2016” Sean Fitzgerald Coard, juryformand

2

“Frihed, fremgang og fremtid”

3

Vinderen i kategorien “Åretstransportminister Værksted” Vinderen i kategorien “Årets KarosseriOle Birk Olesen, vil være et succesfuldt og rentabelt værksted” vil være et succesfuld og værksted med et godt forretningskonrentabelt karosseriværksted med et cept & høj service. Hvordan differentiergodt forretningskoncept & høj service. 4 “Mellem fortidharog er du dig, for eksempel du fremtid” fokus på Hvordan differentierer du dig som modVinderen “Årets Værksted” Vinderen i kategorien “Årets Karosseriservicerådgivningen, tilfredse kunder, motor erne karosseriværksted, for eksempel Hansi kategorien Uffe Christensen, redaktør vil være etfor succesfuldt og rentabelt værksted” vil på være et succesfuld og mulighed lånebiler, dækhotel, har du fokus servicerådgivningen, værksted med et godt forretningskonrentabeltkunder, karosseriværksted et gode priser, aktive kunder i kartoteket, tilfredse mulighed formed lånebiler, cept høj omsætning, service. Hvordan differentiergodt forretningskoncept service. godt & flow, investeringer i gode priser, aktive kunder& ihøj kartoteket, er du dig, forkategorier eksempel du fokus på Hvordan erentierer du dig som modÅrets ventelounge med aviser,har gratis internet, godt flow,diff omsætning, investeringer der6 servicerådgivningen, tilfredse kunder, erne karosseriværksted, for internet, eksempel aftenåbent, reservetilbehørsafdeling, tilgodeser kunderne, gratis afmulighed forforlånebiler, dækhotel, har du fokus på servicerådgivningen, workshops medarbejdere etc. Med tenåbent, workshops for medarbejdere gode aktive kunder i kartoteket, tilfredse mulighed for lånebiler, andrepriser, ord værkstedet har fokus på etc. Medkunder, andre ord et karosseriværkstÅrets juryalle kundens godt flow, omsætning, investeringer gode priser, aktivepå kunder i kartoteket, 8 kunden, dækker behov i ed, der har fokus kunden! ventelounge aviser, gratis internet, godt flow, omsætning, investeringer der under sit tag,med så de ikke behøver at gå aftenåbent, tilgodeser kunderne, gratis internet, afandre stederreservetilbehørsafdeling, hen. workshops for medarbejdere etc. Med tenåbent, workshops for medarbejdere 11 Bedømmelsen andre ord værkstedet har fokus på etc. Med andre ord et karosseriværkstkunden, dækker alle kundens behov ed, der har fokus på kunden! under sit tag, så de ikke behøver at gå andre stederlogo hen. 12 Årets

Årets statuette

13

“Fagre nye leasingverden”

14

Vinderen i kategorien “Årets MarkedsVinderen i kategorien “Årets Åbent Hus” Interview med Christian Brandt, føringskampagne” er en aktør der på er en aktør, der på en kreativ måde har direktør, Leasing skabt et opsigtsvækkende åbent hus, en kreativ mådeFinans har skabt og en positiv udvikling eller opmærksomhed for et hvor f.eks. idé og formål er gået op i en produkt eller en virksomhed og herved højere enhed til stor fornøjelse for de Vinderen til i kategorien “Åretsen MarkedsVinderen i kategorien “Årets Åbent Hus” bidraget kendskabsgrad, salgstilstedeværende gæster. “Online-bilhandel vil eksplodere” føringskampagne” er en succes aktør der er en aktør, der på en kreativ måde har16 eller kundetilstrømnings påpå en kreativ måde har skabt en positiv Interview med Claus Walsted Nyboe, skabt et opsigtsvækkende åbent hus, markedet. Her hyldes kreative & eff ekudvikling eller opmærksomhed for et hvor f.eks. idé og formål er gået op i en direktør Biltorvet A/S tive reklamekampagner og tiltag. produkt eller en virksomhed og herved højere enhed til stor fornøjelse for de bidraget til kendskabsgrad, en salgstilstedeværende gæster. eller kundetilstrømnings succes på 18 “Teknologien skal&i eff højsædet” markedet. Her hyldes kreative ektiveInterview reklamekampagner tiltag. med og Thomas Møller Sørensen,

branchedirektør, DI Bilbranchen

“Ny teknologi udfordrer de frie værksteder” Interview med Erik S. Rasmussen, direktør Dansk Bilbrancheråd

Vinderen i kategorien “Årets Leverandør” vurderes der f.eks. på kvalitet, innovation, økonomi, service og budgethåndtering, levering, support, tilgængelighed, fornyelse af produkter, produktVinderen i kategorien “Årets Leveransortiment, serviceydelser, kreativitet, dør” vurderessåvel der f.eks. på kvalitet, insamarbejde, indvirkning på slutnovation, service budgetresultatet.økonomi, Med andre ord enogleverandør, håndtering, levering, support, tilgængedu ikke lige udskifter, fordi du får et belighed, fornyelse produkter, produktdre tilbud. Her er af tale om den foretrukne sortiment, leverandør serviceydelser, til markedet påkreativitet, den ene elle samarbejde, anden måde.såvel indvirkning på slutresultatet. Med andre ord en leverandør, du ikke lige udskifter, fordi du får et bedre tilbud. Her er tale om den foretrukne leverandør til markedet på den ene elle anden måde. Autoawards_2016_program_V02.indd 10-11

Vinderen i kategorien “Årets Tiltag” kan have skabt opmærksomhed, øget kendskabsgrad, mersalg, såvel merværdi for branchen eller kunderne. Kategorien “Årets Tiltag” er en opforVinderen i kategorien dring til hele branchen“Årets om atTiltag” skabe kan have skabt øget nogle tiltag, deropmærksomhed, kan gøre en forskel. kendskabsgrad, mersalg, såvel merværdi for branchen eller kunderne. Kategorien “Årets Tiltag” er en opfordring til hele branchen om at skabe nogle tiltag, der kan gøre en forskel.

Vinderen i kategorien “Årets Forsikringsselskab” for skadesudbedringer vurderes ud fra forskellige parameter som f.eks. samarbejde, behandling, taksering, kommunikation, service, Vinderen i kategorien betalingsfrister o.l. “Årets Forsikringsselskab” for skadesudbedringer vurderes ud fra forskellige parameter som f.eks. samarbejde, behandling, taksering, kommunikation, service, betalingsfrister o.l.

Vinderen i kategorien “Årets Nyhed” gives til en virksomhed, leverandør, grossist, kæde, bilforhandler, værksted, synshal, forening etc. som er nyskabende, som har nyhedsværdi Vinderen “Årets og særligei kategorien egenskaber. MedNyhed” andre gives en virksomhed, leverandør, ord entilnyhed der har givet genklang i grossist, kæde, bilforhandler, værkbranchen. sted, synshal, forening etc. som er nyskabende, som har nyhedsværdi og særlige egenskaber. Med andre ord en nyhed der har givet genklang i branchen.

20

indholD

Vinderen i kategorien “Årets Bilmærke” er det bilmærke med den nye bilmodel der er innovativ, komfortabel, miljøbevidst, har lækkert design, rummer god funktionalitet, gode materialer, gode Vinderen i kategorien “Årets Bilmærke” køreegenskaber, er økonomisk i drift, er detsikkerheden bilmærke med den nye bilmodel med i top, markedsprisen dergod. er innovativ, komfortabel, er Med andre ord den bilmiljøbeder vidst, har lækkert design, rummer i år samlet set giver mest value forgod funktionalitet, materialer, gode til money. ”Åretsgode Bilmærke” appellerer køreegenskaber, er økonomisk i drift, fremtiden. med sikkerheden i top, markedsprisen er god. Med andre ord den bil der i år samlet set giver mest value for money. ”Årets Bilmærke” appellerer til fremtiden.

Vinderen i kategorien “Årets Firmabil” omfatter lav beskatning og en bil, der henvender sig til den karriereorienterede personlighed. Det er en økonomisk bil at køre i, der gerne sender et Vinderen i kategorien “Årets Firmabil” miljøbevidst signal til omverdenen, god omfatter lav beskatning og en bil,erder teknik & udstyr til personen, der på henvender sigvirkelig til den tænkt karriereorienterefarten. Der er over design de personlighed. Det er en motor økonomisk og komfort. En kompetent der bil atstår køreafi,efter der gerne sender et ikke lang tid på landevejen, miljøbevidst til er omverdenen, samtidig medsignal at den pålidelig oggod tryg teknik til helt personen, der er på at køre&i.udstyr Bilen er klart innovativ og farten. Der eratvirkelig prestigefyldt køre i tænkt og du over får endesign god og komfort. En kompetent motor der Return On Investment. ikke står af efter lang tid på landevejen, samtidig med at den er pålidelig og tryg at køre i. Bilen er helt klart innovativ og prestigefyldt at køre i og du får en god Return On Investment.

Vinderen i kategorien “Årets Familiebil” har godt med plads til hele familien. Der er tænkt over komforten og designet til stor glæde for hele familien. Det er en tryg og pålidelig bil. Funktionaliteten er Vinderen i kategorien “Årets god, det er en økonomisk bilFamiliebil” i drift, som har nogle godt med hele familien. Der har godeplads køre-tilegenskaber & en er tænkt overprofi komforten designet miljøbevidst l– Du fårog meget bil til stor glæde forMed heleandre familien. er en for pengene. ord Det ”Årets tryg og pålidelig bil. Funktionaliteten Familiebil” appellerer til den moderneer god, det er en økonomisk & kvalitetsbevidste familie.bil i drift, som har nogle gode køre- egenskaber & en miljøbevidst profil– Du får meget bil for pengene. Med andre ord ”Årets Familiebil” appellerer til den moderne & kvalitetsbevidste familie.

Vinderen i kategorien “Årets Miljøbil” er miljøvenlig i sin approach til omverdenen. Designet er skønt & innovativt, god funktionalitet & komfort, såvel teknik og udstyr er i top. Der er evt. Vinderen i kategorien “Årets Miljøbil” brugt genanvendelige og/eller miljøbever miljøvenlig i sin approach til om-bilens idste materialer i forbindelse med verdenen. Designet er skønt & innovalook indvendig og/eller udvendig. Der er tivt, godtale funktionalitet & komfort,Bilen såveler virkelig om bæredygtighed. teknik og udstyr Der ervirkelig evt. til økonomisk i drifter ogi top. appellerer brugt genanvendelige og/eller miljøbevden miljøbevidste person. idste materialer i forbindelse med bilens look indvendig og/eller udvendig. Der er virkelig tale om bæredygtighed. Bilen er økonomisk i drift og appellerer virkelig til den miljøbevidste person.

Velkommen til Auto Awards 2016” Sean Fitzgerald Coard, juryformand

2

“Frihed, fremgang og fremtid”

3

Vinderen i kategorien “Åretstransportminister Mandebil” Vinderen i kategorien “Årets Kvindebil” Ole Birk Olesen, gives til bilen, hvor designet er i højhar gjort en aktiv indsats for at imødesæde, komforten & funktionaliteten er i komme kvinden på hendes behov. 4 top. Der er blevet brugt tid på at være Her får hun gennemtænkt design. “Mellem fortid ogtilfremtid” innovativ, hvor der appelleres det Funktionaliteten er til UG, en brændVinderen kategorien “Årets Mandebil” Vinderen i kategorien Kvindebil” mandlige med bl.a. teknik og udstyr stoføkonomisk bil, der“Årets er økonomisk i Hansikøn Uff e Christensen, motor redaktør gives tilDet bilen, designet i højhar en aktiv indsats imødefor øje. er hvor en bil, der har er gode drift.gjort Tidssvarende bil, derforerattryg og sæde, komfortensikker & funktionaliteten er i komme hendes behov. køreegenskaber, på vejen, økonpålidelig.kvinden Bilen erpå miljøbevidst. Prisen top. Der er blevet brugt tid påKøberen at være Her får hun design. omisk i drift og miljøbevidst. er mere endgennemtænkt fornuftig. Denne bil fanger innovativ, der bil appelleres det Ej Funktionaliteten er til UG, en brændÅretshvor får virkelig enkategorier god til en godtilpris. opmærksomheden hos nutidens kvinde6 mandlige køn med teknik at forglemme, at derbl.a. er tale omog enudstyr tidss- stoføkonomisk - BIG TIME. bil, der er økonomisk i for øje. Det er enen bil,kompetent der har gode drift. Tidssvarende bil, der er tryg og varende bil med motor, køreegenskaber, sikker på vejen, økonpålidelig. Bilen er miljøbevidst. Prisen hvor fartpiloten gør underværker. Årets jury omisk i drift og miljøbevidst. Køberen er mere end fornuftig. Denne bil fanger 8 får virkelig en god bil til en god pris. Ej opmærksomheden hos nutidens kvinde at forglemme, at der er tale om en tidss- - BIG TIME. varende bil med en kompetent motor, 11 Bedømmelsen hvor fartpiloten gør underværker.

Årets logo

12

Årets statuette

13

“Fagre nye leasingverden”

14

Vinderen i kategorien “Årets Varevogn” Vinderen i kategorien “Årets Brugtvogn” Interview med Christian Brandt, er virkelig praktisk designet med bl.a. sættes der fokus på de parametre, der Finans og Leasing gør en brugt bil til et godt og sikkert goddirektør, rummelighed (sikker indretning af lastrum el.lign.). Det er et trygt og køb. Pris og bil går hånd i hånd, og pålideligt køretøj. Der er her tale om du får som køber virkelig noget for Vinderen i kategoriender “Årets Vinderen kategorien “Årets et ”arbejdsredskab”, heltVarevogn” klart gør pengene.i Du bliver ejer af enBrugtvogn” tryg og “Online-bilhandel vil eksplodere” er virkelig praktisk med bl.a. sættes de parametre, der16 dagligdagen letteredesignet for føreren, hvor pålideligder bil,fokus hvor på designet er godt og god rummelighed (sikker indretning Interview med Claus Walsted gør en god brugtgensalgsværdi. bil til et godt og sikkert design, funktionalitet, komfort, teknik & harNyboe, en Holdbaraf lastrum el.lign.). Det er et A/S trygt køb. Pris bilI går håndhvor i hånd, og direktør Biltorvet udstyr, såvel køreegenskaber går og op i heden er og god. et land der handles pålideligt Der ermen her ikke tale om du får som køber virkelig noget forer her en højere køretøj. enhed. Sidst mindst næsten en halv million brugtbiler, et ”arbejdsredskab”, der helt klart gør pengene. Du bliver ejerer aftænkt en tryg og god til prisen. Robusthed? tale om bilen, hvor der over dagligdagen lettere for føreren, hvor pålidelig bil,bilen hvorerdesignet er godt og detaljerne, brændstoføkon18 “Teknologien skal teknik i højsædet” design, funktionalitet, komfort, & har en og godindeholder gensalgsværdi. Holdbaromisk god teknik og udstyr, såvel køreegenskaber går op iMøller heden er god. I et land handles Interview med Thomas Sørensen, udstyr. Med andre ord, hvor der erder tale om et en højere enhed. Sidst menDI ikkeBilbranchen mindst næsten en køb! halv million brugtbiler, er her rigtig godt branchedirektør, god til prisen. Robusthed? tale om bilen, hvor der er tænkt over detaljerne, bilen er brændstoføkonomisk og indeholder god teknik og “Ny teknologi udfordrer deudstyr. frie værksteder” Med andre ord, der er tale om 20 et rigtig godt køb! Interview med Erik S. Rasmussen,

direktør Dansk Bilbrancheråd

Du kan efter autoawards se alle vindere på www.autoawards.dk

Du kan efter autoawards se alle vindere på www.autoawards.dk 03/03/17 15:22


årets Jury

årets Jury

Sean Fitzgerald Coard juryformand, Arrangør, autoawards

Hans Uffe Christensen redaktør, Motorerhvervsjournalist

Claus Walsted Nyboe Direktør, Biltorvet A/S

Christian Levesen Indehaver, Levesenbilraad.dk

Niels Skak Direktør, au2parts

Adam Pade Ansvarshavende redaktør, fagbladet AUTObranchen

Gitte Mægbæk Søby CRM Manager

Christian Poder Formand, ERFAgruppen-bilsyn

Sean Fitzgerald Coard er stifter & arrangør af autoawards. Til dagligt driver han det kreative event & marketingsbureau Goodwill Media og har en bred erfaring indenfor kreative & oplevelsesbaserede marketingskampagner. Endvidere har han stiftet hele bil- autobranchens TV Kanal AU2NEWS, der i dag har over 19.000 i branchen, der ugentligt modtager en nyhedsreminder. I den forbindelse har han fingeren på pulsen og bred indsigt i bil- autobranchen.

Motor- erhvervsjournalist Hans Uffe Christensen har beskæftiget sig med erhvervs- og bilstof siden 1990. Dels som skrivende på BT og Berlingske Tidende. Dels som motorredaktør på BT. Siden 2015 selvstændig freelancejournalist med speciale i forbrug- og motorjournalistik.

Claus Walsted Nyboe er direktør hos Biltorvet, en af Danmarks største markedspladser for biler fra bilforhandlere! Ejerkredsen i Biltorvet A/S tæller ca. 400 selskaber, der repræsenterer omkring 800 af de største bilforretninger i hele landet. Biltorvets ejerkreds står selv for ca. 2/3 af al professionel handel med nye og brugte biler i Danmark. Resten ligger fortrinsvis hos de bilforhandlere, der annoncerer på Biltorvet. dk uden at være en del af ejerkredsen.

Christian Levesen driver Levesenbilraad.dk og er bilekspert & din personlige bilshopper, hvor han finder, forhandler & leverer bilen ved forbrugerens hoveddør. Han har beskæftiget sig med bilsalg siden 1989, hvor han startede som juniorsælger. Derefter seniorsælger, afdelingschef. Han har været nyvognssælger af mærker som VW, Volvo/Renault, Mercedes-Benz, Ford, Porsche, Fiat. Endvidere har han også haft ansættelse hos større brugtvognsforhandlere. Christian Levesen har medvirket i utallige TV udsendelser på national TV og er i øjeblikket i gang med at skrive en E-bog – rettet til forbrugeren som selv ønsker at kaste sig ud i at handle en bil selv.

Niels Skak er direktør hos den danske grossistkæde au2parts, der med mere end 40 afdelinger er en af de største leverandører til den frie del af autobranchen. Niels Skak har i sin nuværende stilling medvirket til at føre den landsækkende grossist til en kæde med fuldt koncept via værkstedskæderne AutoPartner, Teknicar, Rudecenter, Diesel/hybrid center og et såkaldt Noname koncept.

Adam Pade er redaktør af fagbladet AUTObranchen, der på 13. år bliver udgivet af en række branche- og arbejdsgiverforeninger i autobranchens eftermarked. Adam Pade har fulgt branchen siden 1980’erne, da han var ansat som journalist på Motormagasinet. Som fagbladsredaktør koncentrerer han sig helst om små mellemstore virksomheder inden for håndværket. Biler – og de mennesker og den kultur, der omgiver dem – har dog en særlig stjerne, arbejdsmæssigt såvel som privat.

Gitte har bred erfaring inden for autobranchen og har arbejdet som marketingchef for Castrol Danmark såvel som presse- samt CRM ansvarlig på Porsche, Lamborghini, Bentley og Lotus. Senest har hun været CRM Manager hos Semler Retail og haft ansvaret for projekter, der relaterer sig til digital udvikling og Customer Experience Management. I dag sidder hun som CRM Manager hos Scandic Hotels og har dermed mulighed for at benchmarke autobranchen op mod servicebranchen.

I april 2009 blev der nedsat en dialoggruppe på initiativ af Trafikministeren. Gruppen bestod af repræsentanter fra det daværende Færdselsstyrelsen, de tekniske ansvarlige/ tekniske chefer fra de store synsvirksomheder, samt repræsentanter fra de to brancheforeninger. Dialoggruppens opgave bestod i at kommentere på nogle konkrete emner og i et omfang komme med løsningsforslag til disse. Den 11. august 2009 nedsattes en tværfaglig erfagruppe mellem de landsdækkende bilsynskæder og de to anerkendte brancheforeninger på bilsynsområdet. erfagruppen bestod af Applus Bilsyn, A-Inspektion, FDM Bilsyn, Pava Bilsyn, Danske Synsvirksomheder og Dansk Lokal Syn. Herudover deltog bilinspektør/konsulent Anders Damgaard Andersen på foreningernes foranledning. Formålet med gruppen var samlet at repræsentere bilsynsbranchen på dialogmøderne med Trafikstyrelsen (tidl.

Mads Iversen Operations Director LeasePlan Danmark A/S

Erik S. Rasmussen Direktør, Dansk Bilbrancheråd

Jens N. Andersen vicedirektør salg- marketing, FTZ Autodele & Værktøj

Kim Lesanner Redaktionschef Motor-Magasinet

Jesper Rasmussen Salgschef, vare- og lastvogne, Europcar

Benedicte Engel Medstifter & ejer, Kvindernes Bilmagasin

Jonas Machholm Direktør og teknisk ansvarlig i virksomheden QuickImport ApS

Mads Iversen har tilbragt hele sit arbejdsliv i og omkring bilbranchen. I dag er han Operations Director for LeasePlan Danmark A/S. LeasePlan er verdens største rådgiver og administrator af biler til virksomheder og kommuner. I Danmark administrerer de en bilpark på 30.000 biler, og er specialister i personbiler, indretning af varebiler og lastbiler, serviceaftaler, forsikring, flådeadministration og meget andet. Til den lille virksomhed og til den store organisation. Fra små el-biler til lastbiler med 16 hjul.

Erik S. Rasmussen er direktør i brancheorganisationen Dansk Bilbrancheråd (tidligere CAD) og ansvarlig for den daglige drift i brancheorganisationen Dansk Bilbrancheråd og DBR Arbejdsgiverforening, samt Interne forsikringer. Det er medlemmerne, der ejer Dansk Bilbrancheråd og foreningen tilbyder det, som autoværkstederne har brug for i dagligdagen og varetager mekanikermestrenes interesser. Dansk Bilbrancheråd har eksisteret og præget branchen siden år 1939. Dansk Bilbrancheråd består af 33 lokalforeninger med mere end 1800

Jens Nordestgaard Andersen er vicedirektør med ansvar for salg og marketing hos autogrossisten FTZ Autodele & Værktøj A/S, der har 50 afdelinger i Danmark og 2 på Færøerne. FTZ har en række koncepter i sin palette, herunder værkstedskoncepterne AutoMester, Din Bilpartner, Hella Service Partner og Car People. Jens Nordestgaard Andersen har mangeårig erfaring fra autobranchen, hvor han bl.a. i mere end 10 år har varetaget forskellige poster i Bridgestone - senest som salgs- & marketingchef.

Kim Lesanner er uddannet journalist i 1989 ved Danmarks Journalisthøjskole og har i 16 år været redaktionschef på Motor-magasinet, autobranchens uafhængige fagblad gennem 47 år med 52.000 ugentlige læsere. Del af Nordiske Mediers fagbladsdivision under Nordjyske koncernen. Tidligere redaktionschef på FDM Motor. ”Vi er på Motor-magasinet konstant meget tæt på den danske autobranches mange grene inden for bilsalg, reparation, reservedele, værktøj, maskiner med mere”. ”AutoAwards er en herlig nyskabelse i autobranchen, der på festlig og seriøs vis allerede har nydt stor bevågenhed i og udenfor branchen – det er en ære at få mulighed for at

Jesper var i mange år sælger hos Europcar og sidenhen blevet salgschef for vare- og lastvogne. Europcar/Østergaard’s direktion tog sidst i 90’erne en beslutning om, at vare/lastvognsudlejningen skulle ekspanderes yderligere og der fik han ansvaret for, at bygge det op fra en flåde på godt 550 vare/ lastvogne, til hvor firmaet står i dag i 2015 med godt 1800 enheder til udlejning og leasing. Udover ansvaret for erhvervsaftaler omkring udlejning af disse enheder til små, mellem og store erhvervskunder, så har han de sidste 10år været med til sammen med deres flådechef, at vælge, forhandle og købe deres vare og lastvogne samt minibusser.

Danmarks første bilsite for kvinder i samarbejde med FDM. Kvindernes Bilmagasin er den kvindelige bilist personlige guide til bilbranchen. Benedicte Engel har flere års erfaring som bilsælger hos Mercedes-Benz og har solgt biler til familien, til pensionisten, til den unge studerende og til erhvervsfolket.. og så til masser af kvinder! I Kvindernes Bilmagasin kan man bl.a. finde råd og vejledning om bilkøb og bilsalg, diverse guidelines til service og vedligeholdelse, inspiration til udsmykning af bilen og alt inden for tidens hotte trends.

Jonas Machholm er direktør og teknisk ansvarlig i virksomheden QuickImport ApS, som er Danmarks største private aktør indenfor beregning af registreringsafgift og afgiftsberigtigelse af køretøjer. Han har skabt og drevet flere virksomheder i bilbranchen herunder synskæden Quick Bilsyn ApS, som i 2015 blev solgt til Applus Bilsyn samt Autodo.dk, som beskæftiger sig med rustbeskyttelse af biler. Jonas har haft en lang karriere i bilbranchen, og han har igennem karrieren kontrolleret, synet og repareret tusindvis af biler i alle prisklasser, og senest været fast indslag med ”Ka’ den synes?” i bilprogrammet ”Vi Elsker Biler” på TV2.


årets Jury

bedømmelsen Der uddeles 20 prestigefyldte statuetter til de bedste af de bedste til Auto Awards

Gitte Mølbak Indehaver Bilsystem.dk

Niels Rask Larsen Formand Dansk Lokal Syn

Dorte Hartoft Bil repræsentant Politikens Lokalaviser

Poul Heiberg-Thomsen Key Account CheF Würth Danmarks Autodivision

Gitte Mølbak har i mange år været ansat i marketingfunktioner hos forskellige bilimportører bl.a. Nissan, Mitsubishi og Peugeot. Idag er hun selvstændig og bl.a. indehaver af firmaet Bilsystem.dk, der tilbyder mobilvenlige hjemmesideløsninger til forhandlere.

Dansk Lokal Syn er en frivillig forening, der har til formål, at samle de små lokale privatejede synsvirksomheder. Gennem konstruktivt fagligt samarbejde arbejder Dansk Lokal Syn for at styrke virksomhederne i konkurrencen mod de større landsdækkende kæder, hvoraf de største er udenlandsk ejede. Dansk Lokal Syn har aftaler om teknisk bistand og arrangerer fælles efteruddannelse af medarbejdere. Alle medarbejdere er løbende på kursus for at sikre en ensartet og for kunden reel og ligeværdig bedømmelse af køretøjet. Der er i Dansk Lokal Syn mere end 40 lokale virksomheder med over 70 afdelinger fordelt over det meste af Danmark.

Dorte er stort set vokset op i bilbranchen og arbejder idag hos Politikens Lokalaviser, hvor hun arbejder massivt med motor markedet. Hendes farfar havde sammen med en kompagnon Grue og Co. som forhandlede Ford. Hun har igennem hele sin opvækst interesseret sig for biler, hvilket hun finder spændende og fascinerende og sidenhen er interessen for biler kun vokset. Endvidere har hendes far også haft eget firma, som bl.a. forhandlede bilvarmere, hvilket gør at man igennem årene har været på utallige af biludstillinger, som dengang var i Danmark og mange i Europa. Hendes bror arbejder også i bilbranchen så der bliver talt meget bil, når de alle sammen mødes.

Poul Heiberg-Thomsen er Key Account Chef og tilknyttet Würth Danmarks Autodivision. Poul har ansvaret for et KAM team, der dagligt besøger større kunder, importører og indkøbsforeninger. Derudover er Poul også en af de drivende kræfter i at udvikle Würth Danmarks internationale samarbejde i Norden i tæt samarbejde med koncernen. Poul har siden 2001 i samarbejde med ledelsen arbejdet med at videreudvikle Autodivisionen hos Würth Danmark.

Juryen der består af et repræsentativt udsnit af folk fra branchen har hver for sig online vurderet de forskellige indstillede og ud fra dette har de sammen afgivet deres stemmer og herefter er de nominerede offentliggjort. Udvælgelsen af de endelige vindere er herefter foretaget blandt de nominerede på baggrund af juryens stemmer, bil- & autobranchens stemmer, samt offentlighedens stemmer afgivet på autoawards.dk. De tre parters stemmer vægter hver 1/3. I følgende kategorier vil det kun være jury, samt Bil- & Autobrancherelaterede stemmer, der giver udfaldet af vinderne: • • • •

ÅRETS ÅRETS ÅRETS ÅRETS

PRODUKT LEVERANDØR FORSIKRINGSSELSKAB NYHED

juryens vurdering

I beskrivelsen af kategorierne har vi forsøgt at give så mange oplysninger som muligt, men juryen vil tage flere aspekter med i deres bedømmelser, end det er muligt at belyse. Hvert jury medlem vil vurdere hvert enkelte nomineringsmulighed. Det vil bl.a. blive vurderet, om der leves op til de anprisninger, som følger brandet, hvorvidt det er innovativt og nyskabende, og om det kan danne præcedens i bil- autobranchen. Der vil blive set på kvalitet og æstetik, og om brandet giver et positivt helhedsindtryk. Juryen skal give alle indsendte karakterer i forskellige vurderingskriterier tilpasset kategorien samt eventuelt anføre sine personlige bemærkninger. Denne gennemgang danner således udgangspunkt for valg af de udvalgte nominerede. Juryens vurdering er ikke en videnskabeligt baseret gennemgang, men en subjektiv vurdering, der tager højde for en lang række aspekter ved det enkelte brand / virksomhed etc.

revision af afstemning

I hele afstemningsperioden overvåger det statsautoriseret revisionsaktieselskab Christensen Kjærulff forløbet v/ Kenneth Iversen, statsautoriseret revisor & partner der er valgt som statsautoriseret revisionsaktieselskab for Auto Awards 2016. Inden prisuddelingen tæller Christensen Kjærulff alle stemmer op, hvor juryens stemmer vægter med 1/3, bilautobranchen med 1/3 del og offentligheden med 1/3 for at finde vinderne af Auto Awards 2016 i de forskellige kategorier og finder vinderne af Auto Awards 2016.

Jurymedlemmerne repræsenterer et bredt udsnit af Bilog Autobranchen. Bedømmelsen er en lukket votering, hvor de enkelte medlemmer i juryen med deres egen indgangsvinkel har givet hver af indsendelserne points fra 0 – 5. Det er blevet gjort ud fra de bedømmelseskriterier, som er nævnt under hver kategori.

I hver kategori har jurymedlemmerne valgt hver især 3-5 nominerede blandt de indstillede. Herefter er alle jury-listerne blevet indsamlet og overdraget til det statsautoriseret revisionsselskab Christensen & Kjærulff, der er udvalgt som dette års revisionsselskab.


Årets logo

Design- og kommunikationsbureauet Liquidminds.dk har designet årets logo. Auto Awards 2016 logoet har siden sidste år udviklet sig - netop som som Bil- Autobranchen er i konstant udvikling. Logoets basisform er en globe og tager dermed udgangspunkt i tanken om en bæredygtig udvikling. Et snit gennem globen afslører en ren cirkulær flade. Cirklen symboliserer dynamik og bevægelse, men vigtigst afsløres en overflade af guld på samme måde som Auto Awards ønsker at bringe det bedste fra branchen frem i lyset.

Årets statuette er produceret i samarbejde med Michael Busch-Petersen & Kim Nisted fra Skilte & Printhuset, der i deres grafiske tegnestue har udviklet den opsigtsvækkende statuette.

Årets statuette


Fagre nye leasingverden Interview med Christian Brandt, direktør for Finans og Leasing Af Motor redaktør Hans Uffe Christensen

I leasingbranchen har man svært ved at få hænderne ned. Ikke bare fordi leasing i traditionel forstand stormer frem også på privatområdet, hvor ca. hver fjerde ny bil i dag kommer hjem til forbrugeren via en leasingkontrakt. Men måske endnu mere, fordi leasing er et finansielt produkt, der kan skræddersys på et væld af forskellige måder, hvilket gør fænomenet suverænt, når det gælder fremtidens digitalt styrede bilhold. Direktør for Finans og Leasing, Christian Brandt peger på, at der allerede nu er mange forskellige måder at være leasingkunde på. “Du kan lave en kontrakt, der giver dig forskellige biler på forskellige tidspunkter af året, alt efter dit behov. Til hverdage, hvor du mest pendler rundt i byen fra møde til møde er der ikke meget fornuft i at betale ekstra for en stor SUV. Her er en kompakt- eller mindre bilmodel mere velegnet for flertallet.

” en skønne dag – og jeg tror ikke den ligger så langt ude i fremtiden – vil du via smartphonen kunne bestille en førerløs leasingbil til hoveddøren på et hvilket som helst tidspunkt.

Men når ferien står for døren, er en stor rummelig rejsevogn klar til familien. Et ungt par med trang til romantiske bilture, vil måske foretrække en cabriolet. Eller noget helt andet. Bl.a. Audi har allerede taget hul på leasing-ordninger, hvor man kan vælge mellem forskellige bilmodeller hen over året, “ siger Christian Brandt. Om senest tre - fire år ventes de første selvkørende (autonome) bilmodeller at være parat til forbrugerne. I sin mest rendyrkede form, kan disse biler køre fra en adresse til en anden helt uden førerens hjælp. “Grin bare, men allerede nu har man i Dubai indført transport med droner. Førerløse fly, som dem vi kender fra legetøjs- og hobbyforretninger. Men naturligvis i meget større format. En skønne dag - og jeg tror ikke, at den ligger så langt ude i fremtiden - vil du via smartphonen kunne bestille en førerløs leasingbil til hoveddøren på et hvilket som helst tidspunkt. Og efterfølgende lade den klare dit transportbehov, indtil den atter ruller afsted mod flådeejerens garage. Befolkningstallet i byerne vokser over hele verden, og det er dyrt at have en garage i byen. Denne udgift kan spares, når du kun har bilen, når der er brug for den. Og hvem siger i øvrigt, at du kun har rådighed over en bil den enkelte dag. Ordningerne kan sagtens skræddersys

således, at bilerne tilpasser sig f.eks. vejrliget. I solskin behøver du ikke køre ungerne i skole. De vil gerne cykle. Altså kommer der ingen bil, med mindre du beder om det, siger Christian Brandt. Den voksende andel af leasingbiler i markedet, er pudsigt nok ikke gået ud over medlemmerne hos Finans og Leasing, der yder finansiering med pant i bilerne. De såkaldt sikrede lån. Med andre ord er markedet vokset. Det skyldes dels det voksende bilsalg. 2016 var endnu et rekordår. Men også, at det tilsyneladende bliver mindre almindeligt at finansiere bilen på anden vis. F.eks. med kontanter, banklån eller via husets friværdi. Forklaringen er efter Christian Brandts fornemmelse, at mange store bilfirmaer i dag kan anvise så billige lån, at det ikke længere er attraktivt at gå i banken eller til kreditforeningen. Samtidigt med, at han glæder sig over den store vækst i mængden af privatleasede nye biler, ærgrer han sig lidt over, at brugtmarkedet fortsat med meget få undtagelser fungerer på den gode gammeldags måde. “På den baggrund anser jeg det for væsentligt, at flere af vore medlemmer har taget hul på såkaldt genleasing. Dvs. leasing af biler, der ikke er helt nye. Dertil kommer en hel masse andre leasingformer, som uden tvivl vil bidrage yderligere til at denne form for bilhold vinder stærkt frem,” siger direktøren.

Han peger bl.a. på delebilsleasing, hvor GoMore og SnapCar er blandt de første til at afprøve nye veje. Ved delebilsleasing kan det blive meget billigt eller måske endda gratis at have adgang til en bil. Nogle kunder, der bruger bilen i beskedent omfang og som derfor deler den med andre i betydeligt omfang, har ligefrem overskud på deres bilhold. En anden form for leasing, som Brandt spår en betydelig fremtid, er “grænseløse” leasingordninger. “Hvem gider køre hele vejen gennem trafikkøerne i Europa for at komme til sydens sol. Ikke mig. Jeg vil meget hellere have en leasingordning, der rækker ud over Danmarks grænser, således at der står en leasingbil klar, når jeg lander i lufthavnen,” siger Brandt. Hvorom alt er, så viser tallene, at det især er den private leasing, der er vokset enormt i de seneste seks - syv år. De erhvervsleasede biler er stykmæssig lidt mindre end fordoblet fra 2008 til 2016. I samme periode er antallet af privatleasede biler pr. år mere end tidoblet (se skemaet). Christian Brandt er ikke i tvivl om, at denne udvikling fortsætter, indtil vi er på linje med en række af vore nabolande, hvor mere end hver anden privatbil er skaffet hjem i garagen via en leasingkontrakt.

Nytegnede leasingkontrakter til private og erhverv siden 2008

privat

totalt

2008 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3.231. . . . . . . . . . . . . . 32.880

2009 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5.375. . . . . . . . . . . . . . 24.167

2010 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6.286. . . . . . . . . . . . . . 38.075

2011 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8.493. . . . . . . . . . . . . . 48.473

2012 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4.526. . . . . . . . . . . . . . 42.679

2013 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5.136. . . . . . . . . . . . . . 43.960

2014 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

13.807. . . . . . . . . . . . . . 54.159

2015 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

22.675. . . . . . . . . . . . . . 64.914

2016 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

34.956. . . . . . . . . . . . . . 73.840


Online-bilhandel vil eksplodere interview med direktør laus walsted nybor A/S Interview med Claus Walsted Nyboe dir.biltorvet Biltorvet.dk Af Motor redaktør Hans Uffe Christensen

” biler er i høj grad blevet stangvarer, og salgsarbejdet kan sagtens foretages via nettet. Fremover vil også en stor del af handlerne bliver afsluttet online

“ Som direktør for en stor dansk bilportal, der er i færd med at betale aktionærerne 2,7 millioner kroner tilbage, kan det være svært at fastholde pessimismen. Og direktør for Biltorvet A/S, Claus Walsted Nyboe, er da også godt tilfreds med at kunne lægge det rekordstore beløb i lommen på ejerkredsen, der p.t udgøres af godt 400 forhandlere med pil opad. For ejerkredsen er under udvidelse. Men direktøren mener samtidigt, at det vil være en kæmpefejl at hvile på laurbærrene, og se passivt på, at bilmarkedet er under total forandring. “Vore tilbagemeldinger tyder på, at forbrugerne i den grad er parate til at gennemføre hele bilhandelen online. Som det jo også er tilfældet for en lang række andre forbrugsgoder. I dag finder man bilerne på nettet, tager måske ud og kigger på nogle af dem, og bestemmer sig derefter for køb. Men vi må se i øjnene, at denne forbrugeradfærd er under forandring. Biler er i højere grad blevet stangvarer, og salgsarbejdet kan sagtens foretages via nettet. Fremover vil også en stor del af handlerne blive afsluttet online. Simpelthen, fordi det sparer tid og omkostninger. De forhandlere, der er omstillingsparate, bliver vindere i fremtidens bilmarked,” siger Claus Walsted Nyboe. I øjeblikket er nyere brugte biler fra både forhandlere og

private kernen i Biltorvets virksomhed. Direktøren mener, at helt nye biler fremover vil blive en voksende del af onlinemarkedet, som det jo allerede er tilfældet for firmabiler og leasing. Ved at betragte f.eks. ALD Automotives online bilsalg Qigo.dk eller Nellemanns online bilsalg, kan man få en ide om, hvordan det kan lade sig gøre, at lægge salget 100 pct. ud online. Hos Qigo.dk kan køberne få bilen leveret gratis på bopælen i hele Danmark. Køberen har fuld returret i 14 dage, og der behøver for så vidt ikke at være andet i vejen med bilen, end at køberen ikke kan lide den. De første 100 km. er gratis. Herefter sker der fradrag i prisen for hver kørt kilometer. Dertil seks måneders garanti uanset bilens alder og p.t. 10.000 kr. i introduktionsrabat. Det pudsige er, at antallet af returneringer er meget beskedent. Det bunder i, at bilen allerede på nettet er meget minutiøst beskrevet med udstyr, evt. småskader osv. Det siger sig selv, at denne salgsform er noget billigere end at have et stort bilhus kørende med mange ansatte. Besparelsen kan evt. omsættes til billige serviceordninger eller andre fordele, som de sparede omkostninger giver plads til.

“En meget væsentlig forudsætning for, at et bilfirma kan agere med ren onlinesalg er tillid og troværdighed. Forbrugeren skal være sikker på, at bilen kommer som beskrevet, og at firmaets økonomi i øvrigt er sund. Denne tillid kan opdyrkes via tilbagemelding fra kunderne. En utilfreds kunde skal simpelthen bare have lov at levere bilen tilbage uden vrøvl. Ellers kan vedkommende skade firmaet alvorligt gennem negativ omtale,” siger Walsted Nyboe. Det er også vigtigt at bilfirmaet har en effektiv og velfungerende software, så kunderne inden købet kan få svar på stort set alle relevante spørgsmål om den bil de er interesseret i. En god hjemmeside er guld værd. “Selvfølgelig er der en vis skepsis blandt forhandlerne over for online bilsalg. De vil jo gerne have masser af beskæftigelse til deres ansatte, og den direkte kontakt med forbrugerne er jo også værdifuld - ja vel nærmest hyggelig. Omvendt er forbrugernes parathed til at gennemføre online bilhandler stor. Jeg tror der vil ske en såkaldt ketchup-effekt. Når nogen for alvor tager fat, vil de øvrige være nødt til at følge efter. Det bliver en bølge,” siger direktøren for den automotive IT-virksomhed.


Teknologien skal i højsædet interwiev med brachedirektør Thomas MøllerDI Sørensen, di bilbranchen Af Branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen Af Motor redaktør Hans Uffe Christensen

Som bilbranchens førstemand i erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri ser Thomas Møller Sørensen tilbage på 2016 som et godt, men også problematisk år. Godt fordi der blev taget hul på en stærkt tiltrængt revision af bilafgifterne. Problematisk fordi ændringerne ikke fjernede de grundlæggende problemer med afgiftssystemet. “Selvfølgelig er det positivt, at afgiften i den høje ende blev sat ned fra 180 til 150 pct. og at det såkaldte skalaknæk, hvor den høje afgift træder i kraft, blev hævet fra 84.600 kr. til 106.600 kr. Men grundlæggende er der ikke gjort noget ved det problem, at biler med ny miljøvenlig og sikkerhedsfremmende teknologi straffes. Det er på høje tid, at vi bevæger os væk fra et forældet, værdibaserede afgiftssystem med udgangspunkt i bilernes pris. Vi skal til samfundets fordel belønne nyttige, moderne teknologier. Ikke straffe dem, “ siger branchedirektøren.

” BILEN ER ET STÆRKT FORBRUGSGODE, DER KONSTANT UDVIKLER SIG. DERFOR TEGNER FREMTIDEN LYS FOR BILBRANCHEN. HVIS DEN VEL OG MÆRKE GRIBER MULIGHEDERNE I STEDET FOR AT HÆNGE FAST I DE GAMLE MØNSTRE

Han er ikke i tvivl om, at sammenhængen er ved at gå op for politikerne, og at det kun er et spørgsmål om tid, før fornuften vinder indpas. For i modsætning til, hvad mange tror og frygter, vil et teknologibaseret afgiftssystem ikke nødvendigvis give mindre provenu til statskassen. I dag er skatteprovenuet fra de mindste om mindst veludstyrede biler meget begrænset pr. solgt enhed. En stor del af bilerne nøjes med den såkaldte minimusafgift. “Et afgiftssystem baseret på bilernes teknik kan skrues sammen på mange måder. Man kan vælge at lade de mindste og dårligst udstyrede biler blive dyrere. Små biler er alt andet end lige mindre sikre end større biler. Og sjældent udstyret med de nyeste teknologier inden for sikkerhed og antiforurening. Jeg er overbevist om, at det ville være en stor fordel for både miljø og trafiksikkerhed, hvis vi fik bedre biler med nyere teknologi på vejene. Det ville vi få, hvis afgifterne blev teknologibaserede. De bedre biler ville blive mere konkurrencedygtige,” siger Thomas Møller Sørensen. Ud over afgifterne ser branchedirektøren digitaliseringen af bilbranchen som en af de store udfordringer.

“Vi så mange digitalt baserede spillere og salgsmodeller dukke op i 2016 og i årene kort forinden. Set med forbrugerøjne er det en fordel, at kampen om kunderne er spidset til. Nogle importører åbnede op for direkte salg via nettet. Men i stedet for at se de netbaserede salgsformer som et onde, skal forhandlerne fokusere på de fordele, et digitaliseret bilmarked åbner. Aldrig før har forhandlerne været i stand til at ramme potentielle kunder så præcist. Aldrig før har de kunnet skræddersy deres salgsløsninger og kampagner så omkostningseffektivt som nu. Men det kræver, at forhandlerne tænker nyt og er omstillingsparate, “ siger Thomas Møller Sørensen. Det tredje element i hans vurdering af de vigtigste begivenhed for bilbranchen i 2016 er noget der ligner et gennembrud for privatleasing. “Ganske vist er andelen af leasede biler i de private garager fortsat langt mindre i Danmark end i mange af de omkringliggende lande. Men tendensen er dog markant opadgående, og den vil fortsætte”. “Ikke nødvendigvis fordi det er billigere at lease en bil. Mere fordi forbrugernes bilvaner er under forandring fra det produktorienterede til det serviceorienterede. I dag er der rigtigt mange måder, hvorpå man kan skaffe sig adgang til en bil, f.eks. via deleløsninger, ved at korttidsleje, ved at lease og selvfølgelig også ved at købe. Det er samlet set til fordel for branchen, for det giver flere mennesker mulighed for at nyde godt af privatbilisme i en eller anden form. Bilen er et stærkt forbrugsgode, der konstant udvikler sig. Derfor tegner fremtiden lys for bilbranchen. Hvis den vel og mærke griber mulighederne i stedet for at hænge fast i de gamle mønstre,” siger bilbranchedirektøren.


Ny teknologi udfordrer de frie værksteder Interview med erik s. rasmussen, Dansk bilbrancheråd Af Motor redaktør Hans Uffe Christensen

” en gang afgjorde bilejer, værksted og forsikringsselskab i fællesskab, om det kunne betale sig at reparere en skadet bil. Nu spiller taksators afgørelse den afgørende rolle. Vel og mærke en opgørelse, der intet som helst har at gøre med virkeligheden

Hos Dansk Bilbrancheråd der er brancheorganisation for 1.857 danske værksteder, hersker der rygende travlhed for tiden. Komplekse problematikker omkring indirekte værkstedsmonopolisering i kølvandet på nye bilers dataopsamling presser på. Her og nu er hovedopgaven at få ændret de jobskadelige regler om, hvor meget trafikskadede biler må repareres, oplyser direktør Erik S. Rasmussen fra organisationen. “En gang afgjorde bilejer, værksted og forsikringsselskab i fællesskab, om det kunne betale sig at reparere en skadet bil. Nu spiller taksators afgørelse den afgørende rolle. Vel og mærke en opgørelse, der intet som helst har at gøre med virkeligheden” siger Erik S. Rasmussen, som vi fanger på vej mod Christiansborg, hvor han skal forsøge at overbevise nøglepolitikere om, at den nuværende reparationsgrænse på 65 pct. af bilens værdi er total ubrugelig. “Reparationen SKAL opgøres med anvendelse af nye dele. Alligevel er der intet som helst i vejen for, at forsikringsselskabet efterfølgende vælger at reparere bilen med brugte og derfor langt billigere dele. På alle andre områder i samfundet er genbrug og ressourceoptimering i høj kurs. Bare ikke når det gælder reparation

af biler. Her har politikerne øjnene stift rettet mod registreringsafgiften. De vil hellere sige nej tak til nye jobs i bilbranchen, automalerbranchen og en hel masse andre afledte brancher end at gå glip af den registreringsafgift en ny bil kaster af sig,” siger direktøren, der ikke mindst er harm over at reparationsgrænsen er sat ned fra før 75 pct. til nu 65 pct. I følge organisationens beregninger er 65 pct. grænsen en dårlig forretning for staten. Blot en forhøjelse til de tidligere 75 pct. vil ifølge Dansk Bilbrancheråds beregninger føre til 300 nye jobs blandt pladesmede, automekanikere, vognmalere osv. Sammenholdt med statens egne tal for, hvad det koster at have en person på kontanthjælp i forhold til i arbejde viser det provenuneutralitet. Hvortil kommer alle de ressourcemæssige og afledte fordele. “Vi ville selvfølgelig gerne tilbage til dengang værkstedet, bilejeren og forsikringsselskabet afgjorde, om bilen skulle repareres eller erklæres for totalskadet. Gerne sammen med en regel om at reparationer over 100 pct. af bilens værdi udløser ny registreringsafgift. Men en hvilket som helst forhøjelse af reparationsgrænsen vil blive modtaget med kyshånd, for værksteds-sejrene i de seneste år er svære at få øje på,” siger Erik S. Rasmussen, og tilføjer, at det selvfølgelig er bilejerne der reelt

betaler de skrappe regler for reparation gennem højere forsikringspræmier. Bemærkningen “de få sejre” skal ses i lyset af, at den nuværende regering også har fjernet tilskuddet til at tage lærlinge ind. Tilskuddet på 70.000 kr. for hele uddannelsesperioden, bliver i stedet til en ordning, hvor de virksomheder, der ikke tager lærlinge, selv om de skønnes egnede til det, skal straffes med en slags “dummebøde”. Provenuet fra disse dummebøder skal så gives til de virksomheder, der tager lærlinge ind. Detaljerne er endnu ikke på plads. “Selv om det lyder grotesk, er det dog bedre end intet. Men jeg gad nok se, hvordan ordningen skal administreres. Herunder hvordan man vil vurdere, i hvor høj grad virksomheden er egnet til at tage lærlinge. Men det skal nok skaffe nogle jurister i arbejde på statens regning,” siger værkstedernes førstemand. Den sidste, men også største udfordring i direktørens optik, er dataopsamling i bilerne. Tidligere var det kun de meget dyre biler, der korresponderede med fabrikken omkring køre stil, olieslidtage osv., men nu breder teknologien sig nedefter i prissegmenterne. Opel er foregangsmærke i denne udvikling med det såkaldte Opel OnStar program, der nu er i Mokka-modellen.

“Spørgsmålet er ikke mindst, hvem der har rettighederne til disse data. I USA er man vanen tro længst fremme i udviklingen, og her opsamler visse bilmærker f.eks. data via sædefølere. Hvis en kvindelig bruger f.eks. tager på svarende til en graviditet bombarderes hendes bilcomputer med reklamer for barnevogne, babytøj o.l. data kan også fastslå om, bilisten har kørt for stærkt eller forkert i forbindelse med et uheld. Sådanne oplysninger vil f.eks. forsikringsselskabet gerne betale for. Det værste er dog, at disse data kan bruges til indirekte at binde bilejeren til de autoriserede værksteder, der er en del af programmet. Hvem tør køre til et frit værksted, hvis computeren pludselig meddeler, at bilen skal fejlmåles hos et autoriseret værksted med en hel bestemt slags udstyr. På dette område er der virkelig brug for, at EU griber ind med lovgivning,” siger Erik S. Rasmussen. Han ser dog også lyspunkter gennem både bagruden og forruden. Sidste års store bilsalg slog alle rekorder, og antallet af biler på de danske veje steg fortsat. Disse biler skal også ad år på værksted og serviceres. På plussiden tæller også at prisen på nye og brugte biler falder, mens den offentlige trafik tilsyneladende gør alt for at ødelægge markedet for sig selv gennem takstforhøjelser og serviceforringelser.hovedsponsorer

sponsorer

VI SES TIL AUTO AWARDS 2017

mediepartnerE


HOS OS ER DU I ‘TRYKKE’ HÆNDER

Eksklusiv Auto Awards rabat

Bil-

1200,Fra

Spar 15%

dekoration

ekskl. moms

inkl. moms 1500 kr.

på din næste ordre Oplys rabatkoden ‘AutoAwards’ ved bestilling Sådan bestiller du: Ring til os på 72 60 60 40

Outdoor

Nedenfor har vi nævnt nogle af de ting vi også elsker at lave for vores kunder. BANNERE

FLYERS & LØSBLADE

FOLDERE

HÆFTER

PLAKATER

VISITKORT

Beachflag

999,-

Fra

ekskl. moms

inkl. moms 1248,75 kr.

Roll-up

Hos trykd’ er du i trykke hænder. Vi løser alle dine trykopgaver i høj kvalitet. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten og vi er altid klar til at vejlede og rådgive dig. Det vigtigste for os er at du får et godt resultat. Derfor anbefaler vi den bedste løsning – og det er ikke altid den dyreste. Om dine trykopgaver er store eller små, så løser vi dem med stor fornøjelse – og til tiden.

info@trykd.dk | tlf. 72 60 60 40 | trykd.dk |

Banner

495,Fra

ekskl. moms

inkl. moms 618, 75 kr.


tillykke til alle ĂĽrets Vindere og nominerede


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.