Page 1


PATRONAT Maurici Blancafort Planas, President Francesc Patricio Domínguez, Vicepresident Josep Vicedo Borrell, Secretari Mercè Guardiola Amat, Mercè Mas Quintana, Ignasi Torrent i Portabella, Alejandro Jiménez Marconi, Antoni Salvà Casanovas, Sergio Vila-Sanjuán EQUIP TÈCNIC Oriol Alsina, director gerent Mònica Lucena, coordinadora departament social Gemma Mas, tècnica social Eva Martínez, tècnica social Sandra Alanzor, tècnica social Magda Civit, tècnica social (Cambrils) Antonia Tamayo, tècnica social (Vilanova i la Geltrú) Raül Vilar, tècnic social (Badalona i Santa Coloma de Gramenet) Albert Quiles, coordinador departament de Voluntariat i RRHH Núria Serrano, tècnica de Voluntariat Jaume Granja, director departament de Comunicació i Captació Anna Martínez, tècnica de Comunicació (actes) Àlex Gutiérrez, tècnic de Comunicació Mark Frantz, coordinador departament de Captació de Fons (fins agost 2012) Laura Pourtier, tècnica de captació de fons (a partir de novembre 2012) Isabel López, tècnica de Captació de Fons (fins febrer de 2012) Aina Gutiérrez, tècnica de Captació de Fons (a partir de març 2012) Xavier Pascual, tècnic de Captació de Socis i Donants Mònica Maté, coordinadora departament d’Administració Antònia Vergara, recepció Loli Jurado, neteja


Any rere any la gran família Amics de la Gent Gran creix, fent que cada cop més persones grans deixin de patir les descoratjadores conseqüències de la soledat, que de ben segur vius o has sentit en algun moment de la teva vida. Durant l’any 2012 hem acompanyat a 856 persones grans amb l’ajuda de 910 voluntaris i voluntàries, gràcies a les aportacions econòmiques de més de 1.500 socis i donants, empreses, fundacions i institucions públiques. Tots ells coordinats per un equip tècnic format per 21 professionals, qui dediquen la major part del seu temps a millorar el teu benestar i el de moltes més persones grans. A més, al 2012, any del 25è aniversari de l’entitat, va tenir lloc la celebració de la Gala Solidària No Esteu Sols! on els 1.725 assistents van poder gaudir d’un acte inoblidable en què es van recaptar fons per poder portar companyia a més persones grans de noves poblacions de Catalunya.

Año tras año la gran familia de Amics de la Gent Gran crece haciendo que cada vez más personas mayores dejen de sufrir las desalentadoras consecuencias de la soledad, que, seguramente vives o has vivido en algún momento de tu vida. Durante el 2012 hemos acompañado a más de 856 personas mayores con la inestimable ayuda de 910 voluntarios, gracias a las aportaciones económicas de más de 1.500 socios y donantes, empresas, fundaciones e instituciones públicas. Todos ellos coordinados por un equipo técnico formado por 21 profesionales que dedican la mayor parte de su tiempo a mejorar tu bienestar y el de muchísimas personas mayores. Además, en 2012, año del 25º aniversario de la entidad, tuvo lugar la celebración de la Gala Solidaria No Esteu Sols! donde los 1.725 asistentes gozaron de un acto inolvidable en el que se recaudaron fondos para poder llevar compañía a más personas mayores de nuevas poblaciones de Catalunya.


Carta de l’Albert Quiles, Director del departament d’Acció Social d’Amics de la Gent Gran. Carta de Albert Quiles, Director del departamento de Acción Social de Amics de la Gent Gran.

Perquè escoltar-te ens ajuda a entendre el món des de la perspectiva dels anys d’experiència que tens. Perquè ajudant-te ens ajudes tu a nosaltres, ens ajudes a no oblidar els valors més fonamentals, a recordar el que veritablement és important: compartir, estimar i ser estimat. Caminem junts perquè tothom tingui la companyia que es mereix. Volem saber de tu, que et sentis bé al nostre costat, al costat de tots els voluntaris i voluntàries, de l’equip tècnic de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils, que gaudeixis amb cada activitat i cada acompanyament. Gràcies per formar part d’aquesta gran família de persones que creiem que l’amistat és un dels millors tresors que existeixen. Sabem que un amic o amiga és difícil de trobar, però quan el trobes no hi ha paraules que puguin definir la joia i satisfacció que se sent, oi? La teva mirada tenyeix de comprensió, respecte, admiració i afecte els moments compartits amb els voluntaris i voluntàries. Ets important. Tant tu com cadascun dels altres grans amics i amigues que acompanyem. Tots sou fills d’una generació que ha obert camins difícils, de grans canvis, en un moment que les coses tenien un altre ritme, una altra velocitat. Ens has obert camí, i t’ho agraïm de tot cor. A les noves generacions ens cal saber del passat, perquè fins i tot avisant-nos de les pedres amb què heu ensopegat, possiblement tornarem a ensopegar-hi, però segur que amb els teus consells, n’evitarem unes quantes. Amics de la Gent Gran tenim la responsabilitat de ser al costat de les persones com tu, perquè estimar-te és estimar-nos, perquè gaudim de cada somriure, de cada abraçada, de cada mirada còmplice. L’amistat no té edat, l’amistat és amor, i l’amor és essencial. Albert (en nom de tots els companys i companyes que t’estimem).


Porque escucharte nos ayuda a entender el mundo desde la perspectiva de los años de experiencia que tienes. Porque ayudándote nos ayudas tú a nosotros, nos ayudas a no olvidar los valores más fundamentales, a recordar lo que verdaderamente es importante: compartir, amar y ser amado. Caminamos juntos para que todos y todas tengan la compañía que se merecen. Queremos saber de ti, que te sientas bien a nuestro lado, junto a todos los voluntarios y voluntarias, del equipo técnico de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú y Cambrils, que disfrutes con cada actividad y cada acompañamiento. Gracias por formar parte de esta gran familia de personas que creemos que la amistad es uno de los mejores tesoros que existen. Sabemos que un amigo es difícil de encontrar, pero cuando lo encuentras no hay palabras que puedan definir el gozo y satisfacción que se siente, ¿verdad? Tu mirada tiñe de comprensión, respeto, admiración y afecto los momentos compartidos con los voluntarios y voluntarias. Eres importante. Tanto tú como cada uno de los otros grandes hombres y mujeres que acompañamos. Todos y todas sois hijos de una generación que ha abierto caminos difíciles, de grandes cambios, en un momento en que las cosas tenían otro ritmo, otra velocidad. Nos has abierto camino, y te lo agradecemos de todo corazón. Las nuevas generaciones necesitamos saber del pasado, porque incluso avisando de las piedras con las que habéis tropezado, posiblemente volveremos a tropezar, pero seguro que con tus consejos, evitaremos unas cuantas. Amics de la Gent Gran tenemos la responsabilidad de estar al lado de las personas como tú, porque amarte es amarnos, para que disfrutemos de cada sonrisa, de cada abrazo, de cada mirada cómplice. La amistad no tiene edad, la amistad es amor, y el amor es esencial. Albert (en nombre de todos los compañeros y compañeras que te queremos).


Amb la companyia d’un voluntari a casa, les penes són menys penes. Con la compañía de un voluntario en casa, las penas son menos penas.

La Concepció i la Núria passen molt bones estones juntes.


La Mercè i la seva amiga voluntària, la Ximena.

El Sr. Miquel y Àngel son grandes amigos.

La Paquita i el Gabriel van a passejar molt sovint.

Paquita y Carme gozan de una gran amistad.


Fer companyia quan apareix una malaltia terminal o crònica. Hacer compañía cuando aparece una enfermedad terminal o crónica.

La compañía y el calor humano ayudan a mejorar el estado de ánimo de estas personas.

Quan estem malalts s’agraeixen les estones d’amistat i companyia.


La malaltia fa encara més vulnerables a les persones grans que se senten soles.

És en els moments delicats en que apareix una malaltia terminal o crònica quan la companyia d’un voluntari o voluntària requereix de gran sensibilitat i preparació. Acompanyem aquestes persones per fer gests tan càlids com donar-los la mà i escoltar-les, per així millorar el seu estat d’ànim. Aquesta tasca voluntària dóna lloc a vincles afectius tan forts que ajuden a aquestes persones grans i els seus cuidadors a viure aquesta etapa de la vida amb serenor i harmonia. Es en los momentos delicados en los que aparece una enfermedad terminal o crónica cuando la compañía de un voluntario o voluntaria requiere de gran sensibilidad y preparación. Acompañamos a estas personas para hacer gestos tan cálidos como darles la mano y escucharles, para así mejorar su estado de ánimo. Esta labor voluntaria genera vínculos afectivos tan fuertes que ayudan a estas personas mayores y a sus cuidadores a vivir esta etapa de la vida con serenidad y harmonía.


Que bé quan la casa s’omple de converses, somriures i rialles. Qué bien cuando la casa se llena de conversaciones, sonrisas y carcajadas.

Para Pilar, las tardes son muy diferentes cuando vienen las voluntarias Marina y Concepció.

La Marina, la Concepció, l’Elizabet i la Priscila gaudeixen d’una tarda de conversa amb la Maria.


Elizabet comparte merienda y sonrisas con Bàrbara y su hija, Olga.

Que bé que es posa un bon berenar en companyia: en donen fe la Jacinta i les voluntàries Marta i Olga.

A ca la Rosario es respira bon ambient, quan hi són la seva gran amiga Isabel i les voluntàries Concepció, Marina i Meritxell.

Maria, con sus amigas de tertulia, las voluntarias Concepció y Meritxell.


Descobrim l’arteràpia, una forma d’expressar-nos per millorar la salut.

L’experiència d’aprendre coses noves i ensenyar les de tota la vida. La experiencia de aprender cosas nuevas y enseñar las de toda la vida.


Mercedes y Paquita nos muestran su pequeĂąa gran obra de arte hecha a mano.

Amb una mica de traça podem aconseguir una decoració floral impactant.

Concentrarte por un instante en el aroma de una planta te puede llevar a otros lugares.


Sortir de casa, anar a indrets que fa temps que no visitaves. Salir de casa, ir a sitios que hace tiempo que no visitabas.

La Sagrada Familia, un edificio emblemĂĄtico de Barcelona que siempre tiene un gran ĂŠxito de convocatoria.


Foto de grupo después de recorrer el Zoo de Barcelona.

Gaudint d’una visita al Zoo de Barcelona.

Qué bien que nos lo pasamos en el Aquarama con los delfines.


Un llibre, la rosa i companyia en una jornada molt especial. Un libro, la rosa y compañía en una jornada muy especial.

La Maria i l’Albert Om gaudeixen d’un Sant Jordi en companyia.

Alfonso celebra el día de la rosa y el libro, con Luís, su voluntario, Oriol Alsina, director gerente de Amics de la Gent Gran y la modelo y presentadora Judit Mascó.


Dos alumnas de la escuela Lestonnac de Badalona conversan con una de las residentes de la residencia Roca i Pi de esta ciudad.

El Pere, amb les voluntàries Anna Maria i Meri, i els voluntaris Josep i Jorge, a l’estand de Roses Contra l’Oblit a Barcelona.

Una de las personas mayores que viven en la residencia SAR Quavitae La Salut Josep Servat, con la rosa de Sant Jordi.


La Montserrat i la M. Carmen, dues grans amigues en el ball del fanalet.

Per Sant Joan donem la benvinguda a l’estiu, tot ballant i passant una bona estona entre amics. Por San Juan, damos la bienvenida al verano, bailando y pasando un buen rato entre amigos.

Una gran paella per als grans amics, la millor forma de viure el Sant Joan.

Dos Lauras bailando y riendo sin parar.


La Laura i l’Eugènia passen una bona estona. Ana y Cándido, también pasaron una gran verbena de San Juan.

Dani y su amiga Rosario se funden en un abrazo antes de terminar la verbena de San Juan.


Foto de família: el grup de voluntaris i persones grans que van gaudir les vacances a Calaf. Inoblidable!

A les vacances de Calaf, la Rocío es converteix en mestra de gimnàs cada matí.

A l’estiu trenquem la rutina. En verano rompemos la rutina.


El grup que va anar a Lleida prenent la fresca a l’ombra.

La Mercè i la seva amiga voluntària, la Ximena Después de comer, o hacemos siesta o jugamos una partida.

Els del grup de Vic s’han fet grans Amics.

De visita cultural por Lleida.


Voluntarias de los centros cívicos de Granollers participan activamente con el bufanding.

Teixint amb tot l’amor del món. Tejiendo con todo el amor del mundo.

Primera trobada: fem bufanding a Plaça Catalunya. Grans i joves per una causa.


Voluntarias y voluntarios de La Bufanda de la Iaia después de forrar la nueva furgoneta de Amics de la Gent Gran (donación de Volkswagen-Audi España).

Una abuelita hecha con la técnica amigurumi.

Qui més sap teixir, ensenya als qui en volen aprendre.


Un Nadal en companyia dóna vida. Una Navidad en compañía da vida.

La Pepita i la Clavelina, voluntària, en el dinar de Nadal que es va celebrar a Cambrils.

La Mercè i la seva amiga voluntària, la Ximena

Más de 600 personas celebramos la Navidad en la sala Marqués de Comillas de Barcelona.

El Maurici i la Carme a la celebració del Nadal a Vilanova i la Geltrú.


La Teresa envoltada d’amics celebrant els seus 100 anys! Taules ben guarnides pels millors convidats del món.

La Marquesa de Comillas recibió a los invitados.


Alguns representants d’Amics de la Gent Gran durant el Dia Internacional de la Gent Gran.

La Mònica i l’Oriol reben el donatiu cedit per la Cursa de la Mercè.

Voluntarias dando rosas a las personas mayores durante el Día Internacional de los Mayores.

Premis, reconeixements i celebracions. Premios, reconocimientos y celebraciones.


Xerrada al Col·legi de Notaris de Catalunya per a usuaris i voluntaris d’Amics de la Gent Gran.

El 31 de setembre més de 1.700 persones es van unir contra la soledat de les persones grans tot cridant: No esteu sols!

Un grupo de representantes de Amics de la Gent Gran recoge la Creu de Sant Jordi otorgada por la Generalitat de Catalunya.


Vacances Amigues 1991 als Hostalets de Balenyà.

Vacaciones Amigas 1989 en Hostalets de Balenyà.

Les primeres amistats, els primers actes, les primeres vacances… desitgem estar al vostre costat 25 anys més! Las primeras amistades, los primeros actos, las primeras vacaciones… ¡deseamos estar a vuestro lado 25 años más!


Vacaciones Amigas 1989, visita a Vic.

Vacances Amigues 1991 als Hostalets de BalenyĂ .

Gran comida de Navidad 1989.

Vacances Amigues 1989 als Hostalets de BalenyĂ .


AMB EL SUPORT DE / CON EL APOYO DE: Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, Generalitat / Departament Benestar Social i Família, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Cambrils, Ajuntament de Vilanova, Ajuntament de Santa Coloma, Obra Social La Caixa, Unnim, Fundació La Marató, Fundació Jaume Espona, Fundación Privada Carmen y María José Godo, Fundació Josep Palau Francàs, Fundació Felix Llobet, Fundació Roca i Pi, Fundació Antoni Serra Santamans, Fundació Privada Mendez Mateu, Fundació Cottet Mor, Fundación Telefónica, Associació de Jubilats i Pensionistes Ca n’Amiguet (Barberà del Vallès), Fundació Jesús Serra, Galenicum, DKV Seguros, Volkswagen-Audi España, Abacus, Consum, SAR Quavitae, Unilever, Mutua Universal, Melià Barcelona, Esteve. AMB LA COL·LABORACIÓ DE / CON LA COLABORACIÓN DE: Fundacions i entitats / Fundaciones y entidades: Fundació Agrupació, Fundació Adolfo Montañá, Fundació Mutuam, Fundació María Francisca de Roviralta, Esade, Fundació Col·legi de Notaris de Catalunya, Fundació Santa Teresa del Vendrell, Seminari Conciliar Barcelona, Fundació Claror, Fundació Banc dels Aliments, Banc de Recursos – Fundació pel Tercer i Quart Món, Escola d'Hostaleria Sant Ignasi dels Jesuïtes de Sarria, Mercabarna Flor (Jaume Mateu i Jaume Esteve), Museu Marítim de Barcelona, Creu Roja, Gran Teatre del Liceu. Empreses / Empresas: Media Planning, Optica 2000, Port de Barcelona, Fitman, Cebado, Levis, Europraxis, Aon, Arbora Ausonia, Caprabo-Eroski, Danone, Dasler, Forn providència, Arròs Montsià, Ferrero, Sumarroca, Dress Art, Coco – Servei de càtering, Damaret, Vània Produccions (Mercè Puy i Carles Roca), Ferrero Ibérica, Peixos Agustí, Escola d’Art Floral (Rosa Valls), Floristeria Mayflowers. Mitjans / Medios: Artyplan, Promedios, JC Decaux, Cemusa, TV3, BTV, Catalunya Ràdio, FGC, TMB. Persones / Personas: Carme Ruscalleda – Restaurant Sant Pau, Orquestra Parfills, Jordi Serra, Nezvanova, Carlos Suárez, Carolina Bergés, Meritxell Mas, Michelle Soares, Nolvenn Le Goff, Paco Guirao, Pedro Mata, Rodrigo Griffon, Sylvia Gutierrez, Xavier Urrea, Ana de la Viuda, Cecilia dos Santos, Mireia Bisquert, Alícia Pérez, Aquilino Lahiguera, Montserrat Colomer, Maite Parellada, Jordi Serra, Albert Om, Montserrat Carulla, Vicky Peña, Miranda Gas, Tricicle, Lídia Pujol, Dani Espasa, Gerard Quintana, Jordi Batiste, Andreu Buenafuente, Peret, Gertrudis, Miguel Ríos, Virgínia vidal, T de Teatre, José Alberto Medina, Àngels Margarit, Neus Català.

Memòria impresa en paper ecològic EFC


AMICS DE LA GENT GRAN C/ Grassot 3, 1r. 08025 Barcelona www.amicsdelagentgran.org facebook.com/amicsdelagentgran Twitter: @Amicsgentgran

Membre de la Fede ració Amigos de los May ores Catalunya, Madrid i València DELEGACIONS Barcelona Tel. 93 207 67 73 info@amicsdelagentgran.org Badalona Tel. 93 460 61 59 badalona@amicsdelagentgran.org Cambrils Tels. 977 79 52 95 / 977 79 51 92 cambrils@amicsdelagentgran.org Santa Coloma de Gramenet Tel. 93 460 61 59 santacoloma@amicsdelagentgran.org Vilanova i la Geltrú Tel. 659 70 58 80 atamayo@amicsdelagentgran.org

Membre de la Fede ració Internacional les petits frères des Pauvres Alemanya, Canadà, Es panya, Estats Units, França, Irlanda, Polòn ia i Suïssa


AGG memòria àlbum fotogràfic 2012  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you