Page 1

d a r g o r t Pe grad o r t Re www.go2travelling.net / Go2 Official Page


FAKULTATIVE Gvozdena Varšava / 20. april 10 Na ovoj turi prolazićemo ulicama nekadašnjeg Varšavskog geta, videćemo impozantnu zgradu muzeja Istorije Poljskih Jevreja, prelepu barkonu palatu Krasinski, spomenik čuvenom Varšavskiom ustanku koji je podignut tek nakon pada komunizma 1989. godine, zgradu Nacionalne opere, prelepi Saksonski park sa Grobnicom neznanom vojniku, Metropolitan biznis centar. Posetićemo i Palatu kulture i nauke najvišu zgradu u Poljskoj, koja je nekada nosila ime Jozefa Staljina, na čiju inicijativu je i podignuta. Danas se u njoj nalaze sedišta različitih kompanija i brojne kulturne institucije. Sa njenog vrha imaćete priliku da vidite Varšavu iz potpuno drugačijeg ugla. Trajanje ture 2 sata.

18

Carski Petrograd sa posetom crkvi Sv Petra i Pavla / 22. april Tokom panoramske ture uz lokalne vodiče na engleskom jeziku proći ćemo najbitnijim četvrtima grada vozeći se kroz široke bulevare nekadašnjeg Lenjingrada zvanim Prospekti. Imaćete priliku da vidite Egipatski most, pozorišni trg, Katedralu Sv. Isaka, , Zimsku palatu, Ermitaž (uz Luvr najveći i najpoznatiji muzej na svetu), Trocki most, Mermernu palatu, Marsova polja, Crkvu svete prolivene krvi kao i druge znamenitosti. Turu završavamo posetom Tvrđavi Sv. Petra i Pavla, koja se smatra kamenom temeljcem današnjeg Petrograda. Tura traje oko 4,5 sata.

Peterhof / 22. april 25 Inspirisan Versajem, ali i pobedom nad Karlom VII, imperator Petar Veliki sagradio je raskošnu rezidenciju Peterhof(Petrov dvorac). Njegova carska rezidencija, neponovljivo je arhitektonsko zdanje, živa je slika bogatstva i raskoši u kojoj su živeli ruski vladari. U luksuzu i izobilju gostila se evropska elita, dok su živopisnim pejzažima i bajkovitim parkovima hodali i stvarali svoja besmrtna dela Puškin, Dostojevski, Jesenjin, Turgenjev... Celo imanje je pretvoreno u muzej i pod zaštitom je UNESCO-a. U cenu je uračunat prevoz, usluge muzejskih vodiča, ulaznica u veliku Petrovu Palatu.

2x7

Žurke u Sankt Petersburgu / 22. i 23. april Vodimo vas u jedan od najboljih klubova u Sankt Petersburgu u samom centru grada. Osetićemo pravu atmosferu klubova Istočne Evrope. Igra, odlična muzika i dobra atmosfera nas čekaju dve prelepe noći koje ćemo tamo provesti. U cenu je uračunat prevoz i ulazak u klub. Obilazak muzeja Ermitaž / 24. april 15 Državni muzej Ermitaž u Petrogradu predstavlja jedan od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih i kulturno-istorijskih muzeja u ljudskoj istoriji i kulturi i pod zaštitom je UNESCO-a. Obilazak traje oko 3 sata. Obilazak muzeja je u pratnji profesionalnog vodiča na engleskom jeziku. U cenu je uključen prevoz do muzeja, usluga lokalnog vodiča, korišćenje audio guide-a kao i brzi ulaz u muzej (bez čekanja).


FAKULTATIVE Krstarenje Nevom / 23. april 15 Petrograd se najbolje može doživeti sa reke. Neponovljiv je ugođaj gledati palate i zgrade jedinstvene arhitekture na nasipima Neve, obasjane noćnim svetlima. Krstarićemo ograncima reke Neve (rekama Bolshaia i Malaja Nevka ) i ući u vodeni prostor Finskog zaliva. U prisustvu lokalnog vodiča na engleskom jeziku, uživaćemo u jedinstvenom doživljaju. Brod poseduje dve palube i bar koji nam je na raspolaganju Tura traje sat vremena. U cenu je uračunat prevoz do luke, krstarenje Nevom i usluge lokalnog vodiča na Engleskom jeziku.

7

Žurka Krakov - klub Prozak /26. april Oproštajna žurka u Krakovu u klubu Prozak koji se nalazi na nekoliko koraka od glavnog gradskog trga Rineka. Na nekoliko nivoa u Prozaku nas očekuje zabava. Prozak će vas sigurno privući dobrom muzikom i odličnom atmosferom. U cenu je uračunat prevoz i ulazak u klub.

Jevrejska četvrt / 27. april 8 Nekada brojna jevrejska zajednica je ostavila niz prelepih palata, sinagoga, ali i priča i legendi tokom svog viševekovnog postojanja u Krakovu. Prošetaćemo ulicama nekadašnjeg Krakovskog geta, čuvenog I po industrijalcu Šindleru koji je spasao živote mnogih Jevreja, videćemo I Jevrejski trg nekadašnji centar života Jevrejske četvrti, Staru sinagogu, novi pešački most, Remuh sinagogu…

7

Majica Petrograd-Retrograd

22

Aušvic / 27. april Poslednji dan je rezervisan za najznačajniji muzej u Poljskoj, mesto hodočašća i saosećanja svih koji ga posete, logor Aušvic. Upoznaćemo se sa načinom funkcionisanja nekadašnje fabrike smrti. Velika istorijska lekcija koju ne smete da propustite. U cenu je uračunat prevoz, ulaz u kompleks, kao i usluge vodiča na Engleskom jeziku.


Gvozdena zavesa

Gvozdena Varšava..............................10€ Žurka u Krakovu - Klub Prozak......7€ Jevrejska četvrt.................................... 8€ Aušvic.....................................................22€

40€

Petro grad .Retro grad .

Carski Petrograd..................................................18€ Peterhof ..................................................................25€ 2 x Žurke u St. Petersburgu ............................14€ Obilazak muzeja Ermitaž..................................15€ Krstarenje Nevom............................................... 15€ Majica Petrograd-Retrograd.............................7€

47€

94€

80€

r a l u p o P Mo st

...............10€ .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..18€ ........ Varšava.... ........................................ ..14€ a n e d z o v G .................... rograd........ Carski Pet St. Petersburgu ............................. 15€ 2 x Žurke u Nevom........................ .......................7€ Krstarenje akovu - Klub Prozak......................22€ Žurka u Kr ................................................................. 7€ Aušvic........rograd-Retrograd.... Majica Pet

93€

80€

Isto čni b lo k

...........................10€ Gvozdena Varšava.................... ...........................18€ Carski Petrograd....................... ..........................25€ Peterhof ....................................................................14€ 2 x Žurke u St. Petersburgu ..........................15€ Obilazak muzeja Ermitaž.................................. 15€ Krstarenje Nevom.....................zak.......................7€ Žurka u Krakovu - Klub Pro.............................. 8€ Jevrejska četvrt....................... ............................22€ Aušvic.......................................... ..........................7€ d... Majica Petrograd-Retrogra

141€

115€

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTNIKE

Moguća su odstupanja u satnicama, obavezno slušajte Vašeg vodiča i pratite obaveštenja na info tablama u smeštajima. Agencija zadržava pravo promene rasporeda izleta, eventualnog otkazivanja izleta (usled neplaniranih promena rasporeda i satnica rada objekata, vremenskih neprilika, neplaniranih okolnosti koje remete plan i program kao i nedovoljnog broja prijavljenih...) Nakon uplate i rezervacije fakultativnih izleta, iste nije moguće promeniti ili otkazati jer se nakon evidentiranja vrši definitivna potvrda i uplata fakultativnih izleta.

Petrograd-Retrograd  
Petrograd-Retrograd  
Advertisement