Page 1

Pssst..zašto djeca trebaju priče? Jer priče otvaraju umove, potiču maštu, razvijaju pažnju, upoznaju dijete s raznovrsnošću osjećaja, razvijaju suosjećanje, potiču interes, socijalizaciju i moralni razvoj, razvijaju pamćenje, govor, jezik, izražavanje, kreativne sposobnosti. Jer rana iskustva sa slikovnicama razvijaju ljubav prema knjizi i pričama, pa knjiga neće biti strano tijelo u rukama djeteta kad krene u školu!

Pssst...više Pssst...priči:

od priče u knjižničnoj

Priča je važna, priča je zabavna. No ona je i povod da odemo korak dalje - uz pomoć stručne literature iz područja razvoja uma, govora, jezika, komunikologije i kreativnih sposobnosti, vježbat ćemo: um, pažnju, govor, jezik, izražavanje, pamćenje, komunikacijske vještine, finu motoriku, kreativno razmišljanje i sposobnosti. Jer um treba vježbu, kao i tijelo. A to se često zaboravlja!

Pssst...zašto želimo i vas u našoj priči za predškolce? Jer zajedničkim aktivnostima s vašim djetetom razvijate osjećaj meñusobnog povjerenja i sigurnosti. Čitanje je jedna od takvih aktivnosti. Ujedno najjednostavniji, najprikladniji i najpristupačniji način poticanja govornog i čitačkog razvoja, te razvijanja kulture čitanja. Roditelj je izuzetno važan kotačić toga razvoja. A sat vremena priče tjedno djetetu nije dovoljno. Mi ćemo vam dati mnoštvo primjera i podsjetiti vas što sve možete činiti s djetetovim umom i izvan knjižnice!

Svakodnevno: − − −

budite primjer čitanja – dopustite svom djetetu da vas vidi kako čitate neka priča bude put u nove spoznaje – čitajte s djetetom slikovnice objašnjavajući pritom stvorite svoje "prigrljene rituale" – dijete u vašem krilu ili pored vas s glavicom prislonjenom na vaše tijelo bit će izvrstan provodnik topline – one tjelesne i one topline duše

Činite to kad god vam se pruži prilika ili uvijek u isto vrijeme. Prije spavanja ili u trenucima opuštanja...Nek se dijete navikne na ritual i nek njegova očekivanja ne budu iznevjerena. Priče čine čuda. Čak i u brzini u kojoj živimo (barem) pola sata priče dnevno stvorit će neraskidivu nit povjerenja i odanosti izmeñu vas i vašeg djeteta. Ne propustite upotrijebiti taj jednostavan recept za ljubav!

Pssst..zašto djeca trebaju priče  
Pssst..zašto djeca trebaju priče