__MAIN_TEXT__

Page 1

JOURNAL

LENNY KRAVITZ SPILLER PÅ ALLE TANGENTER KUNST · KULTUR · MODE · REJSER · BOLIG · BILER


EDITION

SEAMASTER DIVER 300M MASTER CHRONOMETER

JA M E S B O N D ’ S CHOICE

Trusted by the world’s favourite spy, the newest 007 timepiece is built from lightweight titanium to give you freedom and strength on the wrist. It’s no secret that the Master Chronometer certification guarantees the highest standard of precision and magnetic resistance, while the 5-year warranty offers plenty of time for some missions of your own.

FORHANDLES HOS:

KLITGAARD • BISPENSGADE 13 • 9000 AALBORG • TELEFON 9812 2828


4 IMPACT /

Drive defines us. Med Panamera er vi konsekvent gået vores egne veje, og vi har altid været tro mod vores rødder – således er bilen født med typisk Porsche DNA i segmentet for luksuslimousiner. Og med den nye Panamera følger vi samme spor med lige så stor beslutsomhed. De nye opdateringer gælder naturligvis alle tre versioner – Panamera, Panamera Sport Turismo og Panamera Executive – og byder blandt andet på et revideret motorprogram med flere kræfter og lavere forbrug samt en plug-in-hybrid-variant med endnu længere elektrisk rækkevidde. Desuden har Panamera fået et optisk facelift, der giver modellen et endnu mere dynamisk udtryk.

Se mere om de nye Panamera modeller på porsche.dk

Panamera Sport Turismo: Forbrug, kombineret: 8,7-9,3 km/l; CO2-udledning, kombineret: 260-242 g/km. Panamera Turbo S Sport Turismo: Forbrug, kombineret: 7,5-7,7 km/l; CO2-udledning, kombineret: 302-295 g/km. ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

F G


5 IMPACT /

Porsche Center Aarhus Grenåvej 347, 8240 Risskov Tel. +45 96 911 911

Porsche Center København Banevingen 6, 2200 København N Tel. +45 46 911 911 ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


6 IMPACT / INDHOLD

IMPACT N⁰ 16 Feature editorial

Lenny Kravitz Ikoniske ure & smykker

Familien og de små, tætte sociale enheder har fået forstærket deres betydning i coronaens skær. Men også kunstnerisk ligger der mange muligheder i det intime teamwork. Og det er noget af det, Impact dykker dybt og koncentreret ned i.

Supercar Blondie

Først og fremmest er der kommet en herlig ny Anders Thomas Jensen komedie, som har familien og det tæt sammensvejsede team som omdrejningspunkt i en yderst bizar og rørende fortælling med Mads Mikkelsen og Andrea Heick Gadebjerg i hovedrollerne. I vores store interview går de bag om deres roller og fortæller om det indbyrdes samspil, filmens temaer samt samarbejdet med instruktøren. Familien er også særdeles relevant i vores store artikel om Lenny Kravitz, der nu går i datteren Zoes fodspor som ambassadør for YSL og desuden designer et Limited Edition-klaver for selveste Steinway. Et andet bemærkelsesværdigt og yderst aktuelt team er Hugorm, der netop har udsendt deres første fuldlængde album, som de turnerer med. Desuden kan du glæde dig til interviews og artikler med Pernille Blume og hendes specialiserede managementrådgivere fra Le Management Society samt Supercar Blondie og komikeren Brian Lykke. Herudover byder Impact selvfølgelig også på vores sædvanlige tour de force i topaktuelle trends og historier fra modens, underholdningens og det moderne menneskes liv.

Interview Interview - Del 1

Simon Kvamm Felix Smith

God læselyst!

Feature Interview

Mads Mikkelsen & Andrea Gadeberg Interiør, Design & Arkitektur

Interview

Brian Lykke

Creative Director Gitte Guldager Tlf. 6053 0980

Kunst & kultur

Journalister Jesper Elm larsen, Sultan Sahin Projektleder salg Søren Jensen Tlf. 3242 2927 Forside 1/2: Talent: Lenny Kravitz / Foto: Steinway Forside 2/2: Talent: Mads Mikkelsen og Andrea Gadeberg / Foto: Thomas Skyum

IMPACT UDKOMMER 2020: NO. 14 · MARTS / NO. 15 · SEPTEMBER / NO. 16 · NOVEMBER SE MERE PÅ: IMPACTMAGASIN.DK / IMPACT-JOURNAL.COM

Interview Pernille Blume og Le Management Society

theimpact_journal

Published by ISA Publishing - Kontakt: Gitte Guldager - gigl@isa-adv.dk - www.isapublishing.dk

PUBLISHING

@isapublishing

ISA Publishing påtager sig intet ansvar for eventuelle trykfejl i artikler og annoncer. Artikler, billeder, og annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse fra ISA Publishing. Annoncer og artikler indrykket i Impact udtrykker ikke nødvendigvis den kommercielle afdelings holding - Alt indhold er inspiration. Sider med 'sponseret indhold', indikerer at den pågældende forretning har betalt for tekst.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


7 IMPACT /

grand-seiko.com

Poul Halse

Søndergade 33, 8700 Horsens

BONELLs

Fields, butik 201, Arne Jacobsens Allé 12, 2300 København S

Klitgaard

Bispensgade 13, 9000 Aalborg


8 IMPACT / SMYKKER

PERSONLIGE SMYKKER UNDER JULETRÆET

Smykker er nogle af de absolut mest populære pakker at lægge under træet juleaften - og med god grund! Du kan gøre gaven endnu mere speciel ved at sætte dit unikke præg på det og gravere din egen ønskede tekst, som for eksempel navne, datoer, symboler eller citater. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Smykker vil bringe et smil frem på manges læber, for der følger noget dybere, mere personligt med, når vi får dem i gave fra en, vi har kær. Smykkerne bliver til et evigt minde om personen, der har foræret det. Hvad er mere unikt end et smykke, som lige netop er tiltænkt dig og ovenikøbet med en personlig hilsen? Det helt rigtige smykke er oftest noget, som bringer mere end et flot design og et dyrt prismærke. Det skal nemlig være noget, der skaber personlig værdi.

U

nspoiled Jewels - Dette

smykkebrand, der er grundlagt af tre barndomsvenner, har specialiseret sig i at indgravere et land eller kontinent og med mulighed for at placere en diamant et helt specielt sted, som står dig nær. ”Da alle vores smykker har en geografisk indgravering efter eget valg, med muligheden for at placere en eller flere diamanter på lokationer som står dig nær, kan du skabe et smykke, som fanger og afspejler et sted, som du gerne vil holde fast i. Et minde om da du blev forlovet, dit første barn, den by du voksede op i, eller et andet minde, som du gerne vil forevige,” skriver brødrene Philip, Patrick og deres barndomsven Nick Philip, der står bag Unspoiled Jewels.

Handcraftedcph

Enamel Copenhagen

Anders Forup har grundlagt dette smykkebrand, hvor hvert enkelt smykke, der kommer ud fra hans værksted, er meget populært og fås til gode priser. Her kan du selv designe dit eget smykke, hvorefter hans flotte håndværk fører din idé til virkelighed. Mere personligt bliver dit smykke ikke.

Et andet dansk smykkebrand, der er værd at nævne, er Enamel Copenhagen. Her finder du nemlig utallige kombinationsmuligheder og flotte farver iblandt smykkerne. Hos Enamel Copenhagen kan du vælge et bogstav som vedhæng, eller du kan sammensætte din helt egen halskæde i en medaljon. Medaljonen kan indeholde små symboler som et bogstav, et stjernetegn eller noget helt tredje.

”Jeg grundlagde Handcraftedcph tilbage i 2013, efter at jeg havde lavet nogle enkle smykker til min kone. Disse stykker skabte interesse fra venner og folk på gaden. Tegningerne til dem havde rodet rundt i mit hoved i lang tid, og min kone blev ved med at bede mig om at realisere nogle af designene,” fortæller Anders Forup.

Tekst Sultan Sahin

Hvad enten det er en ring, halskæde eller et armbånd, kan du vælge frit mellem materialer, indgraveringer og diamanter. Alle smykkerne er håndlavede på bestilling, og der er derfor ikke to, der ser ens ud.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


9 IMPACT /

GULDSMED

Vicki Buerholt

Bubbles Collection

Clusters Collection

UNIKKE OG HÅNDLAVET SMYKKER Brug dit arveguld og gør det både personligt, fint og specielt med fortællingen bag guldet Holmbladsgade 5 · 2300 kbh · tlf. 21 21 21 09 · vbuerholt@gmail.com · www.buerholt.dk


10 IMPACT / URE

PERFECT TIMING ON-COURT

D

a Richard Mille første gang mødte Nadal i 2008 og foreslog et partnerskab, var han næppe klar over, at han havde indledt noget i retning af ”mission impossible”. For Nadal havde altid nægtet at bære et ur, og det var aldrig faldet ham ind at have et på til træning eller kamp. Men selv om Nadal var yderst tilbageholdende, tog Richard Mille udfordringen op og indledte en større kampagne for at overbevise ham. Det udviklede sig til et tæt venskab, og sammen udviklede de den letteste tourbillon i verden på det tidspunkt. ”Da Richard kom til mit hus og viste mig modellen, sagde han:’ Det er det ur, vi lavede til dig ’. Uret var i platin og derfor meget tungt, så jeg blev meget forvirret og var ikke klar over, at han spøgte,” fortæller Rafael Nadal. ”Men så snart jeg prøvede det rigtige ur, elskede jeg det. Vi var på samme bølgelængde. Uret er nu en helt naturlig del af mig.”

Kronen på 10 års partnerskab I dag er vi nået frem til den seneste model fra Nadal og Richard Mille, RM 27-03 Tourbillon, der afspejler de spanske farver fra ’Toro of Manacor’. Der er tale om en limited edition på kun 50 ure, der kendetegnes ved det sædvanlige skeletterede look og den manuelle tourbillon-gang, der regulerer timer og minutter. Det kan køre cirka 38 timer (± 10%) inden det skal trækkes op igen, og bundpladen og broerne er fremstillet af klasse 5 titanium - en biokompatibel og meget korrosionsbestandig legering, der garanterer, at tandstangen fungerer perfekt. Kombineret med en sort PVD-behandling opnås en perfekt stivhed samt præcis, glat overflade, der optimerer de mekaniske egenskaber.

Richard Mille RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal

19 gram inklusiv velcro til 3,8 mio. At Nadal trives med det specialudviklede ur ses tydeligt på hans spil. Richard Mille uret sidder på samme hånd, som han kaster bolden op med, og siden 2010 har han spillet samtlige turneringer med det. Der er dog kommet en række nye modeller, siden Nadal og Richard Mille begyndte at udvikle ure sammen. I 2013 vandt Nadal fx turneringen i Sao Paulo med sit Richard Mille Tourbillon RM 27-01 på håndleddet. Det vejede 19 gram inkl. velcrolukning og kostede helt præcist 3.862.413 danske kroner. Til gengæld var risikoen for at smadre uret minimal, idet det kunne tåle en belastning på hele 5.000 G.

Tekst Jesper Elm Larsen

Det tætte forhold mellem tennisstjernen Rafael Nadal og urmageren Richard Mille har siden 2008 ført til udviklingen af en række elegante og superlette ure. Men begyndelsen var svær, for Nadal havde altid nægtet at bære ur. Foto: Richard Mille

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


Vi tager forbehold for trykfejl og prisændringer.

Ametyst i 8 karat guld Ørehænger kr. 1.550, - / Vedhæng kr. 5.700, - / Collier pind kr. 5.800, Ring kr. 2.775, - / Ørestik kr. 1.225, -


12 IMPACT / DB DESIGN

IMPACT INTERVIEW

Mads Mikkelsen & Andrea Gadeberg

Tekst Jesper Elm Larsen

i intenst far & datter samspil i ny dansk komedie


13 IMPACT / IMPACT INTERVIEW

Anders Thomas Jensens “Retfærdighedens ryttere”

STÆRKT SAMSPIL I VILD KOMEDIE

Lars Brygmann, Andrea Gadeberg, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro i ”Retfærdighedens ryttere”

Foto: Nordisk Film

At der er en god kemi mellem Mads Mikkelsen og det unge stortalent Andrea Heick Gadeberg ses tydeligt i Anders Thomas Jensens nye film ”Retfærdighedens ryttere”. Men det mærkedes endnu mere direkte i deres veloplagte ping-pong under vores pre premiere interview, hvor de to skuespillere afdækker deres roller og filmens temaer for Impact.

Filmen viser tydeligt, at I er faldet rigtig godt i hak med hinanden, så der opstår en stor intensitet i spillet. Men det må have været svært at få et så nøgent og tragisk forhold til at fungere i en dybt grotesk komedie.

og samtidig har han ikke skruet ned for noget vanvid. Så vi var lidt nervøse for det, men jeg tror godt, at man kunne tage denne historie ud og putte den ind i en almindelig film, men alligevel er de lidt ekstreme de to mennesker her, hvis man kigger på det med lidt andre briller.

Hvordan greb i den modsætning an? Andrea: Ja, det er rigtigt – godt formuleret.

Tekst Jesper Elm Larsen

Andrea: Min rolle er jo meget i dramaet og i den seriøse del, så det der med at veksle mellem komedie og tragedie har ikke været så svært for mig, men vel nok sværere for dig, Mads, at skulle være i to verdener. Mads: Ja, men Anders Thomas har altid i hans film bevæget sig med en form for straight-guy karakter omgivet af en hel masse vanvid. Det her er bare ekstremt. Denne gang er der flere, som er ovre i en helt almindelig verden. Så vi snakkede rigtig meget, om hvilken bro, vi skulle bygge, for at de to universer blev til en film. Jeg plejer at være totalt retorisk vanvittig i hans film, og det er helt væk denne gang. Men jeg tror, at de handlinger, jeg foretager mig, er vanvittige nok til, at lige pludselig bliver de der to verdener smeltet sammen. Man kan sige, at han har skruet op for noget realisme,

I filmen var det mest faren, der havde noget at lære af datteren. Hvordan var det på settet? Andrea (grinende): Sådan var det også på sættet, ikke?

(Mads: Ja, der var det gode ord!) – og det har jeg jo ikke været, så det var genialt at kunne følge med på sidelinjen og lære så meget af, hvad de ”gamle” mennesker har lavet. Mads: Men det går jo begge veje. Der findes faktisk folk, der er ældre end mig, og dem kan man godt lære en del af, men man kan lige så godt lære noget af en, der er meget yngre end en selv. Og det hænger sammen med, at vi finder nogle former eller mekanismer, som vi ved, vi kan bruge, og så bliver det lidt en sovepude, og så er det meget skønt at se, at der kommer en, som ikke har de nøkker, men bare gør noget, som sidder meget skarpt – og det kan man blive meget inspireret af.

Mads: Det må man sige ja til! Andrea: Neej, jeg synes jo, at det var kanon fedt, at få lov til at være sammen med Mads og alle mulige andre dygtige mennesker både foran og bag kameraet. Det var jo nogle, hvad skal man sige, ikke gamle mennesker, men… Mads (i stort grin): Helt ok, du må godt sige det! Andrea: Nej, hvad er det nu det hedder – erfarne!

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Fortsættes på side 14


14 IMPACT / INTERVIEW

Fortsat fra side 13

Nu er det også et ret fast og etableret team, du har med Anders Thomas Jensen, men hvordan føles det at komme udefra? Andrea: Det føles som at starte i en ny klasse på en ny skole. Det er nogle mennesker, som kender hinanden sindssygt godt, og jeg kendte INGEN. Men de har bare været rigtig gode til at få mig ind i varmen, også selv om jeg er yngre og ny, så det var bare rigtig dejligt. Anders Thomas har også en fantastisk evne til at få alle til at føle sig godt tilpas på settet, og det var en rigtig fed arbejdsplads. Mads: Nu er Andrea jo også meget fremme i skoene, så hun passede bare godt ind i den der meget satiriske og ironiske jargon, som der er på et Anders Thomas set. Så det var en meget glidende overgang for hende.

Hvad var de største udfordringer i at få samspillet og kemien mellem jer til at fungere?

Andrea: Ja, jeg synes også, vi var meget enige om, hvor vi syntes, at den skulle lande. Jeg synes også, at vi skabte et rigtig godt arbejdsrum mellem os, hvor der var plads til at vi kunne lave bommerter – især mig. Der var en enorm ro i, at man godt kunne træde ved siden af, uden at det var: EJ, kom nu. Det var bare så fint: Du tager den bare igen. Det var helt vildt rart at arbejde i, når det nu var så stor en opgave, jeg skulle ind og levere.

Mads Mikkelsen, Andrea Gadeberg, Lars Brygmann, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro i ”Retfærdighedens ryttere”

Foto: ISA Publishing / Thomas Skyum

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Tekst Jesper Elm Larsen

Mads: Der lå ingen problemer i, at det var os to, men der er altid en udfordring i at få en scene til at fungere. Det er der med alle. Man skal på en eller anden måde være enige om, hvad det her går ud på og hvad, vi vil frem til – og her var vi helt på bølgelængde.


15 IMPACT / INTERVIEW

IMPACT har talt med Mads Mikkelsen & Andrea Gadeberg, der er aktuelle i filmen ‘Retfærdighedens ryttere’

Kunne I genkende noget af jer selv i jeres roller? I er trods alt de mest normale individer i et persongalleri befolket med utroligt bizarre karakterer. Andrea: Når jeg skal lave en rolle, tager jeg altid meget fra mit privatliv og prøver at gøre det så personligt, som jeg nu kan. Nu er jeg 21, og ikke 16 som karakteren, men jeg har brugt rigtig meget af mig selv i min rolle. Og så har jeg også de her problemer med forældrene, hvor jeg har taget mine egne erfaringer og bare har ganget mange gange op. Så jeg kan helt klart se Mathilde, men der er også ting, som jeg heldigvis aldrig selv har prøvet før, fx at være i så dyb sorg. Så der skulle jeg virkelig finde frem til noget sorg, som ikke faldt mig helt naturligt. Mads: Der sagde du faktisk noget rigtig klogt, synes jeg. Det her med at gange noget op. Jeg er også sådan en type skuespiller, der prøver at genkende noget i alle mine roller – og det er lige meget, om det er ham her eller Svend Sved (’De grønne slagtere’, red.). Så smider jeg en masse væk af mig selv – jeg ville have gjort noget andet end ham her – men der er et eller andet, jeg genkender, og så sætter jeg volumen på højtryk på det punkt. På et tidspunkt bliver der så pillet så meget af, at det bliver en stringent karakter. Og det er ikke det samme som bare at gå ind og være sig selv, men blot at have nogle genkendelsesmomenter i karakteren.

Retfærdighedens ryttere boltrer sig respektløs i alverdens store temaer: religion, universets tilfældigheder, selvtægt, vold, incest, fællesskab/gruppeterapi osv. Hvilket tema syntes I selv var mest interessant at arbejde med?

Andrea: I min rolle ligger der meget med gud, og hvad sker der efter døden, er der en sjæl etc. Det drejede sig meget om religion, på en fin måde, og jeg tror, at din og min reaktion på tragedien er meget typisk. Nogle søger det rigtig meget, hvad er gud, hvad er livet, mens andre skubber det væk. Og der er min rolle meget søgende og hungrende efter en mening med livet. Mads: Der er mange temaer i filmen, og et overordnet, som du ikke lige havde med, er familie, der er en gennemgående ting i alle Anders Thomas’ film. Og der er helt tydeligt nogen her, som mangler et nært tilknytningsforhold. Og så handler det også meget om skæbne. Der er nogen i filmen, som mener, at der er en logisk forklaring på det, der er sket: Det kan du gøre noget ved. De anerkender ikke skæbnen.

Synes I filmen giver svar på det religiøse kontra skæbne og logiske livsformler? Mads: For de enkelte vil der vel være et svar, men nu er jeg ikke stor tilhænger af, at en film skal fortælle os, hvad den vil. Det betyder ikke, at man ikke har en vision med sin film, men at have en overordnet løftet pegefinger kan godt tage noget magisk ud af fortællingen. De er, hver især, kommet et sted hen, når filmen er slut, og det er de svar, som de har fået. Vi har set masser af politiske film, hvor du fra starten af kunne mærke, hvor den ville hen, og det var også der, den sluttede. Og det har jeg ikke stor interesse i at kigge på.

Fortsættes på side 16

Foto: Nordisk Film / Zentropa

Foto: ISA Publishing / Thomas Skyum

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


16 IMPACT / IMPACT INTERVIEW

Foto: Nordisk Film / Zentropa

IMPACT interview

Fortsat fra side 15

Mads, Retfærdighedens ryttere må være 5. eller 6. film, du indspiller med Anders Thomas Jensen. Hvordan fungerer jeres samarbejde? Udvikler i karakteren sammen, eller er alt nøje planlagt af instruktøren på forhånd? Mads: Det er faktisk begge dele. Anders Thomas er en meget stringent forfatter. Han har en eventyrformel, som er løftet ud af en virkelighed, og karaktererne har han også lagt pænt skarpt op. Og så er det, jer går i gang med at sige: har jeg nogle gode idéer til at forstærke dem, gøre dem mere urimelige eller – hvilket er betydeligt mere sjældent – sympatiske. Vi tager dem som regel ud i noget ekstremt og ser, om man stadig kan holde ud at være sammen med dem. Fordi det er karaktertræk, som mange mennesker har. Men der er meget plads, når du arbejder med Anders Thomas. Retorisk var han dog denne gang ikke så langt ude som ved mange af mine andre karakterer, fx Svend Sved, som ikke kunne sige en eneste replik, som er almindelig. Han skal lyde som et offer hele tiden. Det har der ikke været så meget af denne gang, hvor Markus mere er en handlingens mand. Det store spørgsmål var, hvor meget cuttede han datteren af fra sit liv, hvor meget kunne vi holde ud, at han gjorde det.

Mads Mikkelsen & Andrea Gadeberg - ‘Retfærdighedens ryttere’

Andrea, du er både skuespiller, sangerinde, trompetist og pianist. Hvad føler du dig mest som i dag? Andrea: Jeg er faktisk ikke pianist. Jeg ved ikke, hvorfor det står inde på min wikipedia, men det er jeg virkelig ikke. Mads: Der står også, at jeg snakker flydende fransk. Andrea: Ok, så lader jeg det stå. Men jeg har ikke lyst til at se mig selv som enten det ene eller det andet. Lige nu dyrker jeg rigtig meget at stå på scenen eller foran et kamera og synes, at det er totalt spændende. Men jeg tror ikke, at jeg nogen sinde kommer til at tage et valg om, at nu er jeg sanger eller skuespiller, for jeg synes, at det er to ting, som jeg holder rigtig meget af, og jeg vil ikke putte mig selv i en boks. Nu vil jeg blot nyde det, jeg er midt i, fuldt ud.

”Retfærdighedens ryttere” har premiere 19. november over hele landet.

Foto: ISA Publishing / Thomas Skyum

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


Anti-magnetic. 5-day power reserve. 10-year warranty. The new Aquis Date is powered by Oris Calibre 400. A new movement. The new standard

Aquis Date Calibre 400

KØBENHAVN K: Bucherer Illum KØBENHAVN S: Bonell’s BALLERUP: Ballerup Ure, Guld & Sølv HILLERØD: Jan Ehlers ROSKILDE: Svend’s Ure NÆSTVED: Borup Design ODENSE C: Ragnar Ure & Juveler VEJLE: Sct. Nicolai Ure STRUER: Profil Optik SKIVE: Guldsmed Østergaard AARHUS C: Knud Pedersen • Sct. Mathias Ure & Guld SKANDERBORG: Hugo Mortensen HORSENS: Poul Halse VIBORG: Sct. Mathias Ure & Guld AALBORG: Klitgaard Ure • Henrik Ørsnes HJØRRING: Byens Ure & Smykker Distributor Denmark, Norway and Sweden: Stæhr A/S +45 45269100 • info@staehr.as • www.oris.ch

01301331 Impact november.indd 1

14.10.2020 08.43


18 IMPACT / BILER

SUPERBLOGGER MED OVER 45 MIO. BILGALE FØLGERE Kender du ikke Supercar Blondie, er det nok fordi du bor på den forkerte side af kloden. I 2019 nominerede Arabian Business influenceren og bilbloggeren som en af ​​de 30 mest indflydelsesrige kvinder i den arabiske verden.

I’m Alex, that girl with the cars. I create car entertainment.” Sådan præsenterer Alexandra Mary Hirschi, også kendt som Supercar Blondie, sig på sin Facebook-side, der har ca. 32 mio. følgere. Alex blev født i Brisbane (Australien) i 1985 og havde lige fra barnsben en dyb passion for biler. Den første bil, hun ejede, var en Mitsubishi Lancer, men efter en kanonkarriere er hun nu gået videre fra en BMW i8 til helt andre superdrømme: ”Jeg ville elske at have en Koenigsegg Agera RS. Det ville være min drømmehypercar, og jeg ville elske at have den i min garage,” siger Alex. ”Det er bare den mest spændende køretur, jeg nogensinde har haft i mit liv. Den lyder så forskelligt fra enhver anden bil, du har dette tordnende brag, der kommer ud af motoren, og alene motorens rå kraft overgår alt i denne verden.” EGET TALKSHOW I DUBAI Alex studerede journalistik og business ved Queensland University of Technology, og de

Alexandra Mary Hirschi alias Supercar Blondie Født 21. september 1985 (35 år) i Brisbane, Australien Ægtefælle: Nik Hirschi Samlet antal visninger 312 millioner

første år som uddannet journalist tilbragte hun på beskedne radio- og TV-medier i de Australske landdistrikter. I 2008 valgte hun at flytte til Dubai, De Forenede Arabiske Emirater, hvor hun brugte ni år på Dubai Eye 103.8. Her interviewede hun en lang række berømtheder som John Travolta, Jake Gyllenhaal og Liam Neeson i sit eget talkshow. I 2017 forlod hun imidlertid radioprogrammet for at blive fuldtidsinfluencer på de sociale medier, primært med anmeldelse af luksus superbiler på Instagram og Facebook. Og så røg karrieren lige pludselig op i højeste gear. VERDENS MEST SUCCESRIGE ’CARFLUENCER’ I dag er Supercar Blondie den mest succesrige ’carfluencer’ i verden med en anslået indkomst på 2 millioner dollars om året. Det var derfor heller ikke overraskende, at Alex i februar 2019 blev udnævnt af Arabian Business som en af ​​de top 30 mest indflydelsesrige kvinder i den arabiske

Kanaler: Facebook (31,9 millioner) Instagram (7,1 millioner) YouTube (4,75 millioner)

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

verden. Hun blev desuden tildelt Årets Influencer pris af Esquire Middle East, årets Vlogger af Cosmopolitan Magazine ME og årets livsstilsinfluencer af Monaco Influencer Awards. I august 2019 blev hendes første tv-show, kaldet Car Crews with Supercar Blondie, lanceret på Insight TV, og maj 2020 vandt hun Årets Breakout YouTuber ved Shorty Awards. SJOVE OG SKÆVE BILVIDEOER Supercar Blondies brand er primært bygget på den fantastiske serie af bilvideoer, som hun regelmæssigt udsender via Facebook, Instagram og YouTube. Ifølge Socialbakers var hendes Facebook-side globalt den hurtigst voksende bilside i 2018. Hun er allerede nået over 11 milliarder minutters indhold set på sine sociale medieplatforme siden 2018, og alle er genereret organisk. Og de indlagte produktplaceringer har resulteret i millioner af visninger for de heldige virksomheder.


19 IMPACT /

ANNONCETILLÆG · SEPTEMBER 2020


20 IMPACT / URE

LEGENDARISKE URE PÅ SOTHERBY’S AUKTION

Vi har bedt Mikael Wallhagen, Head of Sotheby’s Watch Department, Geneve, om at give en status på urmarkedet, og udpege nogle af de mest fantastiske ure, der har været udbudt på Sotherby’s auktioner: ”Det har været et fantastisk år for vores urauktioner, hvor det globale salg allerede ligger over 60 millioner dollars og adskillige rekorder er brudt. Vi er begejstrede for at have fået overdraget kollektionen ”Masterworks of Time”, en af de vigtigste private samlinger af ure nogensinde, som vil blive tilbudt over fem salg på fire lokationer i år og frem til næste oktober. Det globale marked for ure er blomstrende - med mere end 82 lande, der deltager i vores salg - og det er en meget spændende tid at source ejendele og bringe sjældne og interessante varer til vores auktioner. Fra vores gode kolleger i København, Oslo og Stockholm fik vi for eksempel for et par år siden sendt den fantastiske Heuer Carrera lavet specielt til racerlegenden Ronnie Peterson.”

IWC Big Pilot’s armbåndsur båret af Bradley Cooper ved dette års Oscars ceremoni (solgt online i 2019) Skuespiller og instruktør Bradley Cooper blev brandambassadør for IWC i 2018, og hans unikke IWC Big Pilot’s, båret ved den 91. Academy Awards-ceremoni den 24. februar på Dolby Theatre i Hollywood, blev solgt på en eksklusiv Sotheby’s velgørenhedsauktion sammen med et personligt brev fra ejeren. Uret har et citat på bagsiden fra ’Den Lille Prins’, og indtægterne på $ 75.000 fra online-auktionen kom Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation til gode.

Foto: IWC Foto: IWC

The Patek Philippe 5970 tidligere ejet af Eric Clapton Et enestående veldesignet Patek Philippe5970 armbåndsur i hvidguld med en usædvanligt sjælden urskive med Breguetnumre (bekræftet af dets oprindelsescertifikat), perpetual kalender, kronograf, månefaser, 24 juveler, forsølvet urskive, ydre minutspor osv. Solgt for $ 630.000.

(solgt i Hong Kong 2018)

Foto: PR

Ronnie Peterson’s Heuer Carrera (solgt i Geneve 2016) Formel 1 racerkøreren Ronnie Petersons Heuer Carrera satte en overraskende verdensauktionsrekord for et Heuer-ur med en salgspris på $ 226.663 – ikke mindre end 20 gange det estimerede beløb. Seks lidenskabelige samlere sloges bravt om uret i en ti minutters budkamp. Denne reference 1158 blev præsenteret for Ronnie Peterson af Jack W. Heuer i 1972 i anledning af underskrivelsen af et sponsorat.

Henry Graves - Patek Philippe Supercomplication (solgt i Geneve i 2014)

Tekst Jesper Elm Larsen

11. november 2014 genetablerede Henry Graves Superkomplikation sin status som det mest værdifulde ur i auktionshistorien med en pris på $ 24 millioner. Uret havde også den tidligere rekord på $ 11 millioner fra 1991. Fem budgivere konkurrerede om dette mesterværk af horologi, der gik til en anonym køber i rummet efter 15 minutters spænding. Henry Graves, en fremtrædende bankmand i New York, bestilte i 1925 Patek Philippe til at fremstille det mest komplicerede ur i verden. Efter tre års forskning og fem års indsats fra verdens dygtigste teknikere blev uret leveret i 1932. Med bl.a. 24 horologiske komplikationer var Graves uret verdens mest komplicerede ur gennem 56 år og selv da kun overgået af teknikere med hjælp af computerstøttede maskiner. Foto: PR

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


21 IMPACT /

Hos KUBIK Indretning har vi arbejdet som indretningsarkitekter af private hjem samt erhvervslokaler igennem to årtier, og de mange års erfaring har givet os de fornødne redskaber til at kunne varetage indretningen af din drømmebolig. Vi er passionerede omkring indretning med god kvalitet og godt design, og rigtig mange af vores kunder mener, vi er en smule nørdede. Betegnelsen ”nørder” er nok ikke helt ved siden af, da vi går op i detaljer, som andre slet ikke lægger mærke til. Vi er perfektionister til fingerspidserne, og stræber efter det unikke og individuelle frem for det ordinære. Det gør vi fordi, vores kunder dagligt skal glædes over funktioner og detaljer, der retfærdiggør deres investering. Vores niche er indretning af køkken, bad og garderobe og vi prioriterer luksus, samt stilfulde og unikke løsninger. Vi har 700m3 showroom med bla. Multiform, Boform, Poliform, Gaggenau og OneA. Velkommen til vores indretningsunivers!

KUBIK INDRETNING . Poulsgade 14 . 7400 Herning . T: 97124800 . info@kubikindretning.dk . www.kubikindretning.dk ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


22 IMPACT /

Interview: Simon Kvamm Hugorm har netop udsendt deres første fuldlængde album og pakket turbussen til en kæmpe Danmarksturne, som varer frem til december. Lige før udgivelsen af ‘KOM VI FLYGTER’ og turnestarten fangede vi Simon Kvamm til en snak om bandets udvikling og ambitioner.

Del 1 Foto: Hugorm / Warner Music Denmark

HUGORM

PÅ HÅBEFULD FLUGT Simon: For det første giver det mig en mindre enhed. Vi er jo tre, og vi er på en måde et band, hvor der er en, der spiller trommer, en der spiller guitar og en, der synger. Og samtidig er vi en producertrio, hvor alle laver musik på computeren og hele tiden sender det rundt til de andre. Så vi er lidt en anden form for kollektiv end et klassisk band-setup, og vi har nogle musikalske referencer, som er lidt anderledes med lyst til at lave musik, der måske larmer lidt mere og er noget gakket på nogle områder. Det var ligesom der, det startede med EP’en, men nu kommer der så en ny plade, som er

tvangsmodnet med coronaen, hvor vi er blevet tvunget til kun at arbejde i studiet gennem længere tid og eksperimentere der. Det har gjort, at den kommer mere ud i nogle hjørner, også nogle mere nøgne og følsomme, end hvor vi startede. Så den nye plade ”Kom, vi flygter” er både i øst og vest - på en god måde, synes jeg. Grundtonen er nærmest lidt dyster, men ikke uden håb. Det ligger også lidt i titlen, hvor det jo ikke som sådan er en positiv ting at flygte, men der er noget opbyggeligt i at gøre det sammen.

Betyder det, at I er tre producere, at der bliver fiflet mere med lyden og musikken i studiet, så den måske er sværere at transformere til scenen? Simon: På en måde kan det jo godt være et meget produceret udtryk, men vi går efter

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

noget, som passer godt til at spille live. Det vi nogle gange jagter, når vi producerer vores musik, er, at det får en live følelse. Så jeg føler egentlig ikke, at der er nogen modsætning der. Vi er jo også så tilpas ligeglade med det, at vi til koncerter kører en båndmaskine med en masse backtracks, som vi så står og spiller oven i. Det er meget åbenlyst for alle. Vi prøver ikke at snyde og sige, at det her lydbillede er skabt af os tre live. Tekst Jesper Elm Larsen

Efter både en EP og en række singler udgiver I nu et helt album, så Hugorm ser ud til at bide sig fast. Men hvad giver Hugorm dig, som du ikke har kunnet opnå med dine tidligere projekter?


23 IMPACT / SIMON KVAMM INTERVIEW

Hvilke perspektiver ligger der for Hugorm efter udgivelsen af jeres nye album? Tror du, at I kan gennemføre den store ”corona-turne” her i oktober, november og december – og hvad skal der ske derefter? Simon: Jamen, det håber jeg da, at den kan. Nu er der så lige en på det tekniske hold, der har fået corona, hvilket giver en rigtig god reminder om problemet. Vi fortsætter, men det havde vi jo ikke kunnet, hvis det var en af os tre. Så jeg ved ikke helt, hvordan det bliver at komme ud, men det bliver i hvert fald bedre end ikke at komme ud – sådan vil jeg sige det. For vores forår og sommer blev revet væk, og det var sateme en hård én, synes jeg. Vi havde mange shows, der var vigtige, ikke blot for Hugorms opbygning, men også, vores humør, og det fik et ordentligt blow, da vi fik at vide, at vi hverken kunne komme på Roskilde, Smukfest, Northside og alle de festivaler, vi skulle have været på.

Det skal være rigtig live? Simon: Ja, det skal det. Og så kan folk godt sidde ned, selv om det ikke var det, Hugorm var tænkt til. Vi har kun spillet én fuldlængde koncert og en masse tests op til marts, hvor vores live virke for alvor skulle være startet. Derfor tog vi på en diskotekstur om natten i en stationcar rundt på en masse mærkelige steder, hvor folk var temmelig ligeglade med os, fordi vi er alt for gamle til det. Og det gav lige præcis de der knubs, som var ambitionen med det. Nu føler vi os godt rustet til at spille fuldlængde koncerter, men det har vi bare ikke fået lov til. Men én spillede vi dog i løbet af sommeren, og det var på Gæstgiveren på Bornholm. Det var vi lidt spændte på, for vores musik var som nævnt

tænkt til at være kropslig, noget man kan bevæge sig til – gerne med en halvstor kæp i øret – men det viste sig så, at det kunne noget andet. Det virkede som en slags teaterforestilling med mere fokus på de ting, jeg gerne vil gøre live i Hugorm, som er inspireret af teater, David Byrne og den slags. Ligesom at lege med, at det er ved at gå galt for denne her koncert. Tekniske ting, hvor publikum bliver i tvivl, om det egentlig var meningen. Stopper det lige om lidt? Er sangeren ved at blive vanvittig? Den slags ting kunne jeg konstatere, at der var mere opmærksomhed omkring, da folk sad ned og holdt deres kæft i stedet for at vælte halvfulde rundt nede foran scenen. Der var mere fokus på det dramaturgiske og handlingen i koncerten, og det glæder jeg mig meget til at skulle ud med nu.

Læs med til foråret i IMPACT, når vi følger op på udviklingen af HUGORM med Simon Kvamm.

Der mangler vel også det der umiddelbare feedback? Simon: Præcis, og jeg ser også mig selv som en, der hovedsagelig beskæftiger sig med at stå på en livescene. Det, som udgivelser i bred forstand er til for, er for mig at se et visitkort for folk til at komme og opleve musikken live. Og derfor er det sindssygt frustrerede, når der bare bliver lukket ned for den del af ens virke. Altså, det er meget forståeligt. Jeg sidder ikke og klager over forkerte beslutninger, men det er voldsomt at få lukket for sit hovedvirke – både identitetsmæssigt, men selvfølgelig også økonomisk.

Har I planlagt alternative events - fx live-shows på internettet – for at komme mere ud til folk? Simon: Neej, det har vi egentlig ikke. Vi burde nok gøre den slags, jeg har tit tænkt på det selv, men jeg må bare sige, at det gør mig sateme så træt, alt det der streaming. Altså, jeg synes virkelig ikke, at det kan særlig meget, for at sige det lige ud.

begyndte som et lystdrevet producerprojekt for Simon Kvamm, Árni Bergmann Jóhannsson og Morten Gorm i en garage i Klitmøller. I januar 2020 udgav de EP’en ‘FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT’ og d. 23. okt. udkom deres første fuldlængde album ”KOM VI FLYGTER”.

Foto: Simon Kvamm / Fotograf Thomas Skyum

HUGORM


24 IMPACT / BOB DYLAN’S HIMMELSKE WHISKEY

BOB DYLAN

‘The spirits they are a changin’ Mens du læser denne artikel er den 159 år gamle Elm Street Methodist Church i hjertet af Nashville ved at blive forvandlet ​​til et sted med helt nye spirituelle kvaliteter: Bob Dylans whiskey-destilleri og kulturcenter Heaven’s Door Spirits og Center for the Arts. Heaven’s Door Spirits er et samarbejde mellem legenden Bob Dylan og Spirits Investment Partnership (”SIP”). Heaven’s Door Spirits er Bob Dylans første og eneste partnerskab inden for forbrugsprodukter i hans snart 60-årige karriere som musiker, sangskriver, forfatter og billedkunstner. Kombinationen af et destilleri og et kunstcenter understreger, at der er tale om et ægte samspil mellem kunst, håndværk og handel. Med adresse på 614 Fifth Ave. S. vil det nye center foruden whiskey-håndværket også byde på guidede ture, et whiskeybibliotek, en restaurant og et 360-sæders live performance-sted. I et galleri vises også udvalgte eksempler på Dylans malerier og metalværksskulpturer.

Heaven’s Door-porteføljen Heaven’s Doors kom i 2019 med de første flasker i deres Bootleg serie, og det drejede sig om intet mindre end en 26 år gammel Whiskey efterlagret på japanske Mizunara egetræsfade. Desuden har de udgivet en 10 år gammel Tennessee Straight Bourbon i et begrænset oplag, men pt. omfatter Dylans serie af håndlavede whiskeyer tre varianter:

Læs mere på heavensdoor.com og bestil evt. et par flasker på whisky.dk

For de uindviede bør vi nok starte med at forklare, at i Dylan-sammenhænge hentyder ”Heaven’s Door” til hans megahit ”Knockin’ on Heaven’s Door” fra soundtracket til filmen ”Pat Garrett and Billy the Kid”. Sangen er siden fødslen i 1973 blevet indspillet af et utal af verdens største musikstjerner fra Eric Clapton til Guns N’ Roses. Whiskeymærket Heaven’s Door blev dog først introduceret i 2018 og har siden høstet stor anerkendelse for kvaliteten i de håndlavede whiskyer. Hver flaske er tilmed udsmykket med jernporte skabt af Dylan. Designet er udtænkt i Dylans Black Buffalo Ironworks Studio, hvor han arbejder med metalgenstande, som han har fundet overalt i USA, fx bestik, kæder og antikke skydevåben.

Heaven’s Door Double Barrel Whiskey 70 cl 50% (ca. 895,00 kr.), der er et blend af tre forskellige whiskeyer aftappet ved 50% for mere karakter og smag. Whiskeyen får et ekstra års lagring på nye håndtoastede amerikanske egetræsfade, som giver smagsnoter af vanilje, karamel, eg, citrus og krydderier.

Heaven’s Door Straight Rye Whiskey 70 cl 43% (ca. 749,00 kr.), der lagrer i minimum seks år på amerikanske egetræsfade og desuden får et finish på toastede, cigarformede fade af lufttørret eg fra de franske Vosges-bjerge. Straight Rye whiskeyen får derved smagsnoter af appelsinskal, koriander og krydderier.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Heaven’s Door Straight Tennessee Bourbon Whiskey 70 cl 42% (ca. 749,00 kr.) er lagret i syv år i ristede fade af amerikansk hvideg (som reglerne foreskriver). Smagen er blød og vedhængende med noter af vanilje, toasted egetræ og nybagt brød.

Tekst Jesper Elm Larsen

Himlens dør åbnede i 2018


25 IMPACT /

KIND OF MAGIC „SWING“ WITH MOVING DIAMOND

Pure Magic! The diamond in the center of the SWING ring becomes vibrant with life. It seemingly floats in all directions following even the slightest movement of its wearer. When not in motion the stone always returns to its sparkling center.

JOERGHEINZ

Discover what moves you! Discover the magic!

Hørsholm Midtpunkt · T 45 57 10 34 www.klaus-rygaard.dk

Sønder Allé 5, Aarhus · T 86 12 82 99 www.guldsmedbent.dk ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Skomagergade 9, Roskilde · T 46 35 36 50 www.guldsmedene.dk


26 IMPACT / LENNY KRAVITZ

Foto: YSL / Lenny Kravitz / Fotograf: David Sims

Selv om vi selvfølgelig gerne vil høre noget mere musik fra den stilbevidste kunstner, kan vi bestemt ikke være skuffet over output’et fra Kravitz. Foruden fotografi, film- og tv-roller samt designprojekter har han nu også indledt en modelkarriere – senest som ambassadør for Yves Saint Laurent, hvor Zoë Kravitz længe har været et kendt ansigt.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Tekst Jesper Elm Larsen

LENNY KRAVITZ I YSL


27 IMPACT / LENNY KRAVITZ

D

a Lenny Kravitz blev opfordret til at fremstille en kampagne for den ikoniske Yves Saint Laurents duft Y, blev han meget glad. Og han er et helt igennem naturligt og oplagt valg som ny global ambassadør for brandet. Allerede som barn legede han med morens garderobe, som indeholdt en del farverige YSL designs. ”Jeg har altid været fan af Yves Saint Laurent. Af hans arbejde, hans æstetik, hans livsstil, hans dristighed,” siger Kravitz. ”Han var supereklektisk og trak fra så mange steder. Jeg har tilfældigvis allerede båret en masse Saint Laurent. Det er som om, dette tøj er lavet til mig - det passer virkelig til min æstetik, min skikkelse, min livsstil, så da mærket henvendte sig til mig for at udføre dette samarbejde, var jeg straks ombord.”

Far og datter samles om YSL Beauté

Langvarigt samarbejde med Anton Corbijn

Det sker ofte, at børn følger i deres forældres fodspor, men det omvendte ses sjældent. Her bryder Lenny Kravitz dog også med konventionerne, idet han nu slutter sig til sin datter, Zoe Kravtiz, som en del af YSL Beautés ambassadørfamilie. Zoe Kravitz blev ansat af L’Oréal-ejede brand i 2017. Hendes første opgave var for Tatouage Couture-serien, hvor hun dukkede op i Black Opium-kampagnen i 2018. Og nu får farmand sin debut hos YSL Beauté i en kampagnefilm, der reflekterer over hans livsrejse.

Mens David Sims fotograferede printkampagnen, er filmen lagt i hænderne på den tyske instruktør Anton Corbijn, der har arbejdet med alle rockikonerne fra U2 til Nirvana og Nick Cave . ”Jeg var heldig at arbejde sammen med Corbijn, som jeg har kendt siden meget tidligt i 90’erne,” siger Kravitz. ”Vi filmede sammen efter mit andet album og lavede magasinomslag og forskellige ting, og jeg fotograferede til den bog, som han udsendte dengang. Jeg er en stor beundrer af hans arbejde, især hans sort/hvide fotografering”.

”Det handler om at drømme og følge dine drømme og fuldføre dine drømme og være autentisk, være den, du er, at tage udfordringer op, hvilket jeg elsker,” forklarer Kravitz.

Lenny husker også, hvor voksen han følte sig, da han første gang begyndte at bære duft på ungdomsskolen. ”Når gutterne begynder at bære Köln. Det er et af tegnene på, at du vokser op, ikke? Du barberer dig og bærer cologne .” Perfekt fit til Vaccarellos parisiske stil I årenes løb har Saint Laurent været associeret med en perlerække af musikere – også inden for rockens kongerække – men med Lenny Kravitz som anker i den nye David Sims-styrede kampagne for efterårs/vinterkollektion har brandet i den grad ramt plet. Det er svært at tænke på andre superstjerner, der som Kravitz matcher den nuværende kreative direktørs, Anthony Vaccarellos, louche, parisiske stil. Trods en alder på nu 56 år bærer Kravitz stadig de tynde, sorte jeans og trykte silkeskjorter med naturlig elegance. Vaccarellos nye mandekollektion indkapsler perfekt det mørke, sexede, retro-agtige look, som han er mester i.

LENNY KRAVITZ GÅR I DATTERENS FODSPOR…

Kampagnevideoen skildrer en teenage Kravitz, der spiller guitar alene på sit værelse, hvorefter der klippes til nutidens Kravitz, der påfører Y-duften, inden han går fra backstage til scenen for at optræde. Det personlige tema passede Kravitz rigtig fint, da han også i det virkelige liv ofte bruger dufte til at komme tættere på sin kreative side og træde i karakter. Fortsættes på side 28

Foto: YSL / Lenny Kravitz / Fotograf: David Sims


28 IMPACT / LENNY KRAVITZ

Forsat fra side 27

… OG SPILLER PÅ

10 eksemplarer til $ 500.000 per styk ”Kravitz Grand” produceres i en yderst limited edition på blot 10 eksemplarer, og med en stykpris på over 3 mio. kr. er der tale om et ægte samlerobjekt. For at skabe konceptet til de 10 Model B-klaverer har Kravitz og hans designteam da også dissekeret alle aspekter af klaverets konstruktion ned til mindste skrue for at skabe et helt nyt look, der er ulig noget, Steinway – eller andre – tidligere har produceret. ”Det første instrument, jeg nogensinde har spillet, var en Steinway,” fortæller Lenny Kravitz. ”Jeg har været fan af deres klaverer i hele min 30-årige karriere, og jeg føler mig heldig at få muligheden for at designe mit drømmeklaver. Jeg lægger mit hjerte og sjæl i hvert designelement, og jeg er taknemmelig for at arbejde med en partner, der giver mig mulighed for at have den kreative kontrol og skabe noget, der var så personligt for mig. Vi gik virkelig til grænserne for, hvad man kan gøre med et klassisk klaver.”

og stofdesign i 1920’ernes Paris, men indpasser desuden meget elegant stilelementer fra Art Deco og Art Moderne. ”Han er en ægte renæssancemand,” siger Steinways præsident og administrerende direktør Ron Losby om Kravitz, hvis store vifte af talenter gjorde ham til et oplagt valg som samarbejdspartner. ”Han er musiker, fotograf, designer - med en fantastisk sans for stil i alt, hvad han gør – og han havde stort set carte blanche. Men fordi han er en ægte musiker, var han yderst følsom over for det, der var praktisk.”

Foto: Steinway

Håndbygget kunstværk Foto: Lenny Kravitz / Steinway

Opgaven Kravitz påtog sig, havde da også et betydeligt omfang. Det udvendige del af klaveret består af 15 lag hård ahorn accentueret med to lag Macassar-ibenholtsfiner, der er personligt udvalgt af Lenny Kravitz. Låget og klaversiderne er udsmykket med håndskårne motiver – et imponerende stykke kunsthåndværk, som for hvert klaver har krævet over 200 timers udskæring. De håndskårne klaverben i sort ibenholt danner med deres massive blokstil og markante indhak en spændende kontrast til den mere polerede overdel. Andre fantastiske designelementer inkluderer en funklende metallisk finish på støbejernspladen samt pind og pedallyre i solid bronzestøbning. Alene pedallyren vejer mere end 40 pund og er støbt af Modern Art Foundry på Kravitz’ anvisninger. Klavertangenterne er i ibenholt og matcreme, og den gepard-polstrede klaverbænk er af samme Macassar-ibenholt udskæring som klaveret. Som prikken over i’et er Steinway og Spirio logoerne indlagt i faux skildpadde af Pearl Works.

Afrikansk inspiration Kravitz har længe været optaget af vestafrikansk kultur og stamme motiver. Hans grand piano design er tydeligvis også inspireret af de afrikanske temaer, der bl.a. prægede malerier, skulpturer

Foto: Lenny Kravitz / Steinway

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

LENNY KRAVITZ

S

iden 1853 har Steinway-klaverer sat en kompromisløs standard for eksklusiv lyd på verdens største koncertscener. Tangenternes Stradivarius er stadig det foretrukne valg for 9 ud af 10 koncertkunstnere, og selv de bedste er stolte af at være i det selskab. Steinway har da også været i stand til hele tiden at forny sig og matche de klassiske dyder med moderne livsstil. Kravitz er således blot den seneste kreative partner i en række af visionære kollaborationer omkring Steinway Limited Edition-klaverer med bl.a. Lang Lang, Dakota Jackson, Karl Lagerfeld og Dale Chihuly. Men som altid, når han træder ind i rampelyset, forstår Lenny at skinne igennem med sin stærke personlighed og anslå helt nye toner.


29 IMPACT / LENNY KRAVITZ

ALLE TANGENTER Selv om superstjernen først og fremmest er kendt for de legendariske guitarriffs i numre som ”Are You Gonna Go My Way” og ”American Woman”, var hans første instrument et klaver. Og nu genopliver han sin første kærlighed ved at kombinere musik- og designtalentet i et helt igennem ekstraordinært klaver for Steinway & Sons.

Tekst Jesper Elm Larsen

Foto: Lenny Kravitz / Steinway

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


Interview: Brian Lykke

Elsker Cartier og vintageure Brian Lykkes interesse for ure har skiftet med tiden, og han skal da også granske sjælen dybt, når man spørger ham om, hvilken type ure han nu er mest interesseret i: - Hmmm.... Det bliver nok et temmelig uoverskueligt svar, nemlig alle typer... Med det mener jeg, at det kommer helt an på, hvad jeg lige kigger efter på det givne tidspunkt. Det ændrer sig mange gange på et år. Jeg har flest sportsure i min samling, men for tiden kigger jeg mest på klassiske ure. Altså time only, eller højst med dato. Simple skiver og ikke for mange komplikationer. Et ur jeg er meget forelsket i, er Cartier Santos Dumont på 35 X 41 mm introduceret i 2018 (ref. nr. WSSA0029). Hvid skive, blåanløbne visere og romertal. Børstet og poleret firkantet kasse og med det fedeste system, hvor man selv kan skifte mellem læderrem og stållænke på 3 sekunder. Cartier ramte et unikt design i 1904, og det holder endnu. Man kan altid kende et Cartier. Det er

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

K L A S S E. I øvrigt er historien, at Louis Cartier designede netop et Santos Dumont til sin gode ven af samme navn. Han var pilot og en pioner inden for sit fag. Han brokkede sig over, at han ikke kunne sidde og bøvle med et lommeur, når han var i luften. Derfor lavede Cartier et ur til ham, som han kunne have om håndleddet. Og således hedder det sig, at Cartier Santos er verdens første armbåndsur (og i øvrigt et pilotur i sagens natur, selvom det absolut ikke ligner, hvad vi i dag kalder piloture).

Jeg elsker vintageure, men må erkende, at jeg mest kigger efter nye eller nyere ure, når jeg skal ud og bruge penge. Og så alligevel. Mit seneste indkøb er et Rolex Datejust Oysterquartz fra 80´erne. Igen klassisk design med blå skive. Simpelt og smukt. Men næste ur i kikkerten er altså et Cartier Santos.

Tekst Jesper Elm Larsen

D

en første kærlighed Brian Lykkes interesse for armbåndsure startede for alvor i 2013, hvor han delte garderobe med Thomas Warberg i forbindelse med showet ”Live fra Bremen”. En dag giver Thomas sig selv en 1 års gave, fordi det er lykkedes ham ikke at drikke i et år. Men gaven er ikke helt almindelig, der er nemlig tale om et Jaeger LeCoultre Master Control til 50.000 kr. Sådan en gestus kan nok vække opmærksomheden, men der går alligevel et par år, før Thomas for alvor får tændt Brians passion for ure. Det sker på et 5-ugers impro comedy-kursus i Chicago hen over sommeren, hvor Thomas skal arrangere en oplevelsesdag og tager Brian med ind til en fancy urmager på den ekstravagante shoppinggade Magnificent Mile. Her har Thomas i sin research fundet et vintage IWC Pilot Chronograph, og han siger: “Dét skal du købe til dig selv”. Efter at have kigget og tænkt lidt, finder Brian ud af, at det faktisk er meget fedt - og så er han solgt (og uret købt).


31 IMPACT / BRIAN LYKKE INTERVIEW

Bruger mest et Glashütte Original SeaQ 1969 Nogle ure passer bedst bag glas og ramme og andre udmærker sig ved deres ekstreme anvendelighed i dagligdagen. Derfor ville vi også gerne vide, hvilket ur Brian Lykke går mest med - og hvad han lægger vægt på i valget af det ”daglige ur”: - Jeg går mest med mit Glashütte Original SeaQ 1969 (Q´et står for Quality). Et dykkerur med topfinish og retro look. Med flabede, forskelligt farvede visere og timeindeks. Keramisk drejekrans og den lækreste gummirem. Det sidder helt fantastisk komfortabelt på håndleddet og kan bruges til alt (måske lige undtagen jakkesættet). Det er en re-edition af deres dykkerur af samme navn fra 1969 med det såkaldte Spezimatic værk, da alle urmærkerne i DDR tiden i byen Glashütte var samlet under navnet GUB (Glashütte Uhren Betriebe). Det jeg har fået fat, i er den limiterede udgave, produceret i kun 69 stk. Glashütte Original er et utroligt interessant brand med meget kvalitet for pengene. Alt er lavet in-house i meget høj kvalitet. Jeg har selv besøgt deres domicil, og det gjorde ikke min begejstring mindre. Glashütte er en rigtig ur-by. En lille bjerglandsby med 5.000 indbyggere og 11 (!) ur-brands. De fleste i topklasse.

Watch Me – dog uden billede 3. april 2018 var der premiere på (vist nok) den første podcast om ure i Danmark. Watch Me er Brian Lykkes podcast for urnørder og andre ur-interesserede, og her snakkes der om alt fra luksusure over vintageure til billige ure fra lande, som du aldrig har hørt om. Desuden fortælles der masser af spændende og sjove anekdoter om ure, der næsten alle er korrekt gengivet fra virkeligheden. Seneste podcast handlede fx om et af verdens ældste og meget interessante urbrands, Blancpain. De forskellige podcasts varer hver omkring en time, og indslagene rækker lige fra high end med trilogien om ”De Tre Store”, nemlig Vacheron Constantin, Audemars Piguet og Patek Philippe, til low end ure med en rigtig god historie.

I haven bruger Brian Lykke desuden et Hamilton Field Watch 33 mm – en re-edition af et ur fra 1972. Herudover bruger han mest et Rolex Submariner og et vintage Heuer Camaro. Han er dog også gradvist begyndt at bevæge sig over imod nye ure, hvor han i højere grad selv kan bidrage til at skabe historien om det. Brian drømmer fx om et spritnyt Vacheron Constantin Overseas, der efter hans mening er state of the art, og han har et godt øje til Grand Seiko med den vanvittigt flotte, blå skive (ref. SBGK005G).

URKOMISK NØRD Kendt og elsket af børnene som Brille i Onkel Rejes Heavy Show og af de voksne, bl.a. som Miklos Raboszki fra Trio van Gogh samt utallige figurer i Krysters Kartel. Nu også anerkendt blandt urentusiaster som en seriøs samler og podcaster. Ved dåben blev han dog bare kaldt Brian Lykke.

Du kan lytte til Brian Lykkes Watch Me Podcast på watchme.libsyn.com


32 IMPACT /

PERFEKTE GAVER

fra Guldsmed Boye

Gå ind på vores webshop www.guldsmedboye.dk og lad dig inspirere af de mange flotte smykkekollektioner eller besøg os i vores butikker på gågaden i Aarhus eller i Silkeborg.

Tennis collier i 14 kt hvidguld med diamanter. Fra 61.775,-

Embrace. 14 kt. ring med diamant. Fra 11.075,-

JEWELRY

DESIGN

Halo solitaire ring. 18 kt. guld med diamanter 25.000,-

Halo ørestikker. 18 kt. guld med diamanter 17.500,-

Thera øreringe. 18 kt. guld. Fra 9.900,-

Aura ring. Stor, med 13 diamanter. 18 kt. guld. 27.500,-

SØNDERGADE 36 • AARHUS • VESTERGADE 6 • SILKEBORG LANDSDÆKKENDE BYTTESERVICE • EGET GULDSMEDEVÆRKSTED

WWW.GULDSMEDBOYE.DK ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


33 IMPACT /

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


34 IMPACT / SMYKKER

GULD, PERLER OG DIAMANTER Guldsmed og designer Sophie Bille Brahe har skabt et smykke-univers, der emmer af elegance tilført et skandinavisk, avantgarde twist. Lige nu er hun aktuel med den nye smykkekollektion Wild Beauty, der er inspireret af den amerikanske kunstner Georgia O’Keeffe.

I en tidlig alder blev det tydeligt, at jeg var god til at bruge mine hænder. Der var en særlig lærer på Bernadotteskolen, som havde et lerværksted. Her formåede hun at skabe et sted for mig, hvor jeg kunne få lov til at arbejde med glas, ild og metal. Jeg har altid følt, at håndværket valgte mig.

Hvordan vil du beskrive dine smykker? Jeg tror, at den måde jeg designer smykker på, handler meget mere om at fjerne ting end at tilføje. Jeg tænker altid, hvor simpelt kan du vise en perle? Hvor rent kan du vise en diamant? Jeg føler ikke, at designet nogensinde skal tage fokus fra materialet, medmindre designet er en del af historien, som jeg vil fortælle. Det ses på mit klassiske tennisarmbånd ’Bracelet de Tennis’, hvor diamanterne er i forløb og låsen inkorporeret i

selve designet. Mine designs er klassiske, moderne og underspillet luksus, og jeg stræber efter at gøre meget klassisk design mere moderne.

Hvilken historie fortæller du med dine smykker? Mine smykker er min måde at udtrykke mig på, og de er en naturlig del af, hvordan jeg tænker. Mine kollektioner tager altid udgangspunkt i det sted, jeg er i livet. For tiden er jeg meget inspireret af den amerikanske kunstner Georgia O’Keeffe, især de portrætter som hendes mand, Alfred Stieglitz, har taget af hende. Det har været inspirationen til ’Georgia Grande’ øreringen fra min nyeste kollektion.

Hvor finder du inspiration? Jeg bliver inspirereret af mine omgivelser, der betyder noget for mig, og det kan være alt fra en

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

smuk solnedgang til et værk i Venedig. Jeg er også især inspireret af himlen og havet. Specielt værket af kunstneren Georgia O’Keeffe “Sun Water Maine”, der illustrerer de rene toner og den fredelige enkelthed i morgensolopgangen over et åbent hav, hvor jeg ser på den diskrete skønhed i denne daglige bevægelse. Jeg er bevæget af roen, rytmen og stabiliteten ved solopgang og solnedgang; et naturfænomen, der ikke kan ændres.

Hvilket smykke ejer du, som betyder allermest for dig? Min Grand Ocean Ensemble ring med TW.VVS diamanter, som jeg forærede mig selv, da min datter kom til verden i december 2019.

Tekst Sultan Sahin

Har du altid vidst, at du skulle være smykkedesigner?


Siden 1926

GULDSMED GRAM

Torvegade 38 - Vejle - 75622016 www.guldsmedgram.dk / LandsdĂŚkkende bytteservice


36 IMPACT /

I HJERTET AF AARHUS

PÅ DEN SMUKKE SKT. PAULS KIRKEPLADS, FINDER DU ALRØ. I Alrø har vi kvalitet og dig i fokus. Hos os finder du tøj, sko og accessoires fra eksklusive danske og udenlandske brands såsom Alberto Fasciani, Britt Sisseck, Elise Gug, Aiayu, Forte_Forte, Dondup, Jerome Dreyfuss og mange flere. Vi udvælger nøje butikkens sortiment til den stilbevidste og moderne kvinde, derfor er det essentielt for os at butikkens designs er tidløse og at kvaliteten er i top.

BRANDS

Skt. Pauls Kirkeplads 2, 8000 Aarhus C, +45 8612 2333 www.alroshop.dk ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Instagram: @alroshop


THERA ØRERINGE PRISER FRA 1.900 DKK I SØLV & 9.900 DKK I 18 K GULD

THERA ØRERINGE PRISER FRA 1.900 DKK I SØLV & 9.900 DKK I 18 K GULD

NY FL AG SHI P STO RE: NY ØSTERG A DE 10, 1011 KØ BENHAV N LYNG 1, ST. 50, NY F L AG SHBY I P STO ST ORCENTER R E : N Y ØST E RG A D2E800 1 0 , KG 1 0 S. 1 1 LYNG KØ B EBY N H AV N

LY N G B Y ST O RC E N T E R 1 , ST. 5 0 , 2 8 0 0 KG S. LY N G B Y FO RHA NDL ER I NFO RM ATI O NER: DULO NG FI NEJ EWEL RY.CO M

FO R H A N D LE R I N FO R MAT I O N E R : D ULO N G F I N E J E W E LR Y.C O M ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


38 IMPACT /

MAGI OG POESI I LUFTEN Mobiler - håndlavet dansk design til dit hjem

En bevægende designgave til dit hjem eller til en du holder af... ...Du kan blive yderligere inspireret på flensted-mobiles.com

Ole Flensted og Fatamorgana

Drifting Clouds, natur

Airflow

#flenstedmobiles #movementandbalance

113

Kontrapunkt, natur

154

158

Niels Bohr

441

Skytsengle 5

155

161

Englekor 16

085

Symfoni, natur

062

Siden 1953 har vi hos Flensted Mobiler formgivet, fremstillet og solgt vores mobiler til hele verden. Bevægelse, balance, inspiration, liv, ro, magi, humor, harmoni, poesi, charme og varme er nogle af de ord vores kunder har knyttet til mobilerne. Made in Denmark og samlet på Fyn af vores næsten 50 hjemmearbejdere. Flensted Mobiler forhandles hos førende design- og museumsforretninger verden over, eller kig ind på vores webshop flensted-mobiles.com og læs mere om vores mobile univers. ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


Limited Edition PH 2/1 Ravfarvet Glas Bord 1. oktober - 31. december 2020 Design by Poul Henningsen Vejl. udsalgspris kr. 7.495

INTERIØR INTERIOR A/S | HØJMARKSVEJ 34 | KRAGELUND | 8723 LØSNING | TLF. 75 89 33 95 | INFO@INTERIORSHOP.DK ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG KL. 10.00 - 17.30 | LØRDAG KL. 10.00 - 14.00 INDRETNINGSARKITEKT PIA MORTENSEN HJÆLPER GERNE MED INDRETNINGSPROJEKTER TIL BÅDE PRIVATE instagram: @interiorshop.dk Shop online på Interiorshop.dk


40 IMPACT / BELYSNING

DANSK DESIGNSTUDIO LYSER OP PÅ SCENEN Design By Us er et tværfagligt designstudie, der i den grad skiller sig ud fra mængden ved at udfordre koncepterne for belysning og møbler. Med masser af farver, passion og humor bevæger de sig væk fra den traditionelle nordiske stil og åbner for en ny og større verden.

D

esign By Us blev etableret i 1999 som en kreativ platform af den nyuddannede designer Rasmus Larsson. Det eksperimentelle miljø skabte masser af plads til nye ideer og samlede en række unge designere, som var fælles om en moderne, humoristisk og provokerende stil. Selvom Design By Us i dag har udvidet sig til et full service designfirma, er det stadig de grundlæggende værdier fra start-up perioden, der definerer virksomheden. Design By Us trives bedst med at være dristige og provokerende og skubbe de æstetiske og kreative grænser for design. TOTALKONCEPTER BYGGET FRA BUNDEN En del af forklaringen på, at Design By Us’ projekter er så anderledes og helstøbte er, at de både skaber idéerne, former designet, får tingene produceret og står for indretningen. De kreative designs gennemstrømmes af tidens trends, farver og modefluktuationer og transformeres via den skabende proces til dybt personlige statements inden for alt fra belysning over møbler til nye, skæve påfund med masser af kant, som navnene også antyder: Table Porn, Bowl Jobs, Ego Mirrors, Wallhookers osv.

NÅR BELYSNING BLIVER TIL KUNST Inden for belysning er Design By Us også kendt for et design, der uundgåeligt tiltrækker sig opmærksomhed i rummet. Uanset om du er til vintage eller moderne skandinavisk stil, forstår de at flette stilarterne sammen til perfekte kunstværker. Det er den form for belysning, der inspirerer og beriger omgivelserne med velvalgte portioner af elegance, humor og/eller mystik. Design By Us-belysning appellerer til bevidste valg og er lige velegnet i private hjem som i forretningsmiljøer. Blandt de designs, vi er faldet for, kan fx nævnes den flotte Ballroom lampe i mundblæst glas, fire fede farver og masser af smukke detaljer, hvor kronen på værket er en håndmalet kant i henholdsvis sølv og messing. Lampen fås desuden i utallige variationer som pendel, vægog gulvlampe osv. Et andet inspirerende højdepunkt i kollektionen er de utroligt frække og smukke Carnival pendler, hvor lyset reflekteres gennem det farvede glas på den mest elegante og forførende facon.

Hotel Flora

Restaurant Smör

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Tekst Jesper Elm Larsen

Blandt Design By Us’ interiørprojekter kan bl.a. nævnes indretningen af kontorhotellet B!NGS, belysning på restaurant SMØR (på Danmarks Nationalmuseum) og totaldesign af Hotel Flora i Göteborg, hvor de startede med at designe de offentlige rum og afsluttede med at indrette korridorer, lounge/bibliotek og værelser.


41 IMPACT /

Secto Designs lamper spredtderes deresvarme, varme, harmoniske harmoniske Secto Designs lamper harhar spredt i mange hjem offentlige bygningergennem gennem mere mere end lys i lys mange hjem og og offentlige bygninger end 20De år. er Dekendt er kendt deres kvalitetog ogfor forderes deres evne evne til 20 år. forfor deres kvalitet til at at indgå i forskellige stilarter. Det enkle, tidløse skandinaviske indgå i forskellige stilarter. Det enkle, tidløse skandinaviske designsprog har gjort Secto Designs lamper til en moderne designsprog har gjort Secto Designs lamper til en moderne klassiker. Alle modeller er håndlavet og fremstilles af finsk klassiker. Alle modeller er håndlavet og fremstilles af finsk birk i en bæredygtig produktion i Finland. birk i en bæredygtig produktion i Finland. Kontakt: Designhuset Aarup, tel. +45 40100793, www.designhuset-aarup.dk

Kontakt: Designhuset Aarup, tel. +45 40100793, www.designhuset-aarup.dk

www.sectodesign.fi

www.sectodesign.fi


42 IMPACT / LE MANAGEMENT SOCIETY INTERVIEW

STÆRKE PROFILER SKABER STORE KAMPAGNER

Impact har taget et kig ind bag kulissen i de store kampagner for at se, hvordan der arbejdes med den personlige branding af profilerne. En disciplin, som Michelle Hatchwell, CEO i Le Management Society, og Linda A.C. Gaisie, Talent Director, begge er danmarksmestre i. I samtalen med de to erfarne kvinder søgte vi at finde frem til kernen i deres arbejde med profilerne. Michelle: Alle vores profiler har et særligt område, som de brænder for, og hvor de shiner. Deri ligger der en kommerciel værdi. Det er deres brand, og det er det, vi udforsker og bruger i et meget tæt samarbejde med dem. Linda: Ja, der er jo to dimensioner i vores arbejde: relationen til vores profiler og relationen til vores kunder. Det, vi er rigtig gode til, er at få integreret profilens DNA og brand ind i kundens DNA. Vi skal hele tiden være autentiske og troværdige over for profilens fans og følgere og samtidig sikre, at kunderne kan se deres brand afspejlet i vores profiler. Det er kernen i, hvordan vi får skabt de gode historier og kampagner. Og det kan sagtens tage et halvt til et helt år at skabe grundlaget for en kampagne. Samtidig skal vi passe rigtig godt på vores profiler, så de fx ikke får for mange samarbejdspartnere og bliver overeksponeret. Så vi siger tit ti gange nej, og en gange ja.

Foto: Arda Sarper Eken

Michelle: Præcis, også fordi alle kampagner har et eftermæle. Kommer 2020 til at klæde 2021 osv. Det er en strategisk overvejelse hver eneste gang: Hvis vi siger ja til det her, er det så noget, der upgrader eller degrader profilens brand – og kan andre brands fx se en joint venture i det. Der må ikke være et eneste budskab, der stikker af eller virker utroværdigt og kan blive en varm kartoffel. Lad os bare tage Pernille Blume som eksempel. Hun svømmer sine 50 meter på 24,07 sekunder og bliver med ét på fornavn med hele Danmark. Lige pludselig er der enorm bevågenhed på alt, hvad hun gør og siger. Det medfører en masse overvejelser, som hun aldrig havde drømt om at skulle tage stilling til. Og det kan være utroligt svært at sidde alene med. Når man er topatlet og skal træne 2 x træningspas om dagen, er der ikke tid til at sætte sig ned og besvare dagens 200 e-mails: Vil du medvirke i dette program, give interview til dette magasin osv. Så det er her, vi kommer ind som professionelle rådgivere og sparringspartnere. Linda: Profilerne stoler på, at de kan lægge deres liv i vores hænder, fordi vi har en solid erfaring fra rigtig mange andre atleter og kunstnere i samme situation. Vi sørger også for at få et dybt kendskab til deres personlighed og drømme, før vi begynder at matche dem med kunder og kampagner.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Hvor vil de gerne hen, og hvad skal være deres eftermæle? Michelle: Og vi bliver spurgt om alt: Kender du en god revisor, advokat, frisør osv. Hvilket billede skal jeg lægge op på Instagram? Der er ingen telefoner, der ikke bliver taget kl. 2 om natten eller tidlig søndag morgen. Det er et job, der kræver, at du går all in for at støtte dine profiler. Le Management Society blev skabt i 2018, som en del af det internationale modelbureau Le Management, under ledelse af Michelle Hatchwell, booker og tidligere bureauejer (2PM) med en Certificate in Business Administrations. I 2019 fusionerede Le Management Society med 50FIFTY, ejet af Linda C.A. Gaisie, der har en MBA i Sports Marketing og en fortid i bl.a. Kunde & Co.

Fortsættes på side 44

Tekst Jesper Elm Larsen

Den tid er forbi, hvor det var nok bare at være kendt. I dag kræves der også en god personlig historie, som tilfører flere dimensioner. Når det drejer sig om de bedste brands og fortællinger inden for sport, musik og film, findes profilen oftest hos Le Management Society, der bl.a. repræsenterer Helena Christensen, Pernille Blume, Pernille Rosendahl og Erik Sviatchenko.


Vedhæng 0,70 ct, kr. 59.500 eks. kæde

Ring Bobbels 0,10 ct, kr. 9.300

Ring Twister 0,12 ct, kr. 6.800

Håndlavede smykker Unikke smykker – også i samarbejde med dig . Design af vielsesringe i samarbejde med dig Upcycling af gamle smykker i samarbejde med dig . Isætning af sten Smykker i mange prisklasser . Stort udvalg af spændende ædelsten . Reparationer af smykker

Resenlund . Strandvejen 9 . 7800 Skive . Tel. 2133 3545 . guldsmedoe.dk


44 IMPACT / PERNILLE BLUME INTERVIEW

SPØRGSMÅL TIL PERNILLE BLUME Hvorfor valgte du at få et management team?

Hvordan får du tid til det?

Efter jeg vandt min OL medalje i Rio 2016, så eksploderede min e-mail og jeg fik henvendelser fra både kommercielle kunder, pressen, TV produktioner og privatpersoner, som alle ville mig noget. Jeg kunne ikke overskue det og vidste på ingen måde, hvordan jeg skulle gribe det an. Ved en fotoskydning med et magasin jeg havde sagt ja til, fik jeg to agenter/managers rekommanderet. Der var også agenter, som havde kontaktet mig selv, men jeg var bevidst om at valget skulle være mit eget. Efter et par møder, så faldt valget på Michelle Hatchwell. Så som svar på spørgsmålet, så var det ikke et bevidst valg om at få en manager, men mere en kendsgerning af, at andre ville have noget fra mig, og jeg havde brug for professionel hjælp og vejledning med, hvad der var rigtigt at sige ja tak og nej tak til.

Det ærlige svar er, at jeg ind i mellem må tage mig tid til det. Heldigvis er mine managere gode til at ’pakke’ mine engagementer, så det ikke ligger for spredt ud over min kalender og min sparsomme fritid. Ydermere træner jeg i Tyrkiet nu, som betyder jeg kun er hjemme 4-5 dage hver 2.-3. uge. Michelle og Linda ved også at jeg ikke kan aflyse træning en hel dag, så som regel sørger de for jeg at kan få min morgentræning overstået, inden jeg evt. skal på en skydning, interviewes el. andet. Hvad synes du personligt har været det sværeste ved at lave kommercielt arbejde? At det faktisk er ’modelarbejde’. Det er super svært at posere, at være på og præstere indenfor noget som er helt uden for min comfort zone. Men jeg er efterhånden (efter snart 5 år) ved at vænne mig til det, og begynder også at nyde det og have det sjovt med det.

Foto: ID:Fine Fotograf: Jo Andersson

Foto: Danish Endurance x Blume Fotograf: Jo Andersson

Og hvad har været de største og sjoveste oplevelser som model? Der har været mange pudsige og anderledes oplevelser. Jeg kan godt lide, når jeg er personligt involveret i et projekt. F.eks har jeg fornyelig lanceret et samarbejde med danske ‘Danish Endurance’, hvor vi i samarbejde har designet en lingeri kollektion i mit navn ’By Blume’. Jeg nyder at jeg ikke ‘kun’ er profilen i kampagnen, men også er engageret bagom projektet ved design, valg af materiale, kampagnens udtryk osv. Det er virkelig skønt. Jeg har også haft en tur til San Fransisco med Michelle, hvor jeg skulle lave en stor international kampagne for VISA. Det var en vild oplevelse med et kæmpe setup. Hvad betyder samarbejdet med Le Management Society for dig og din karriere?

Tekst Jesper Elm Larsen

Det betyder, jeg ikke behøver stresse unødigt over mængden af henvendelser til mig. At der altid er nogen, der varetager interessen i mig, og som stiller alle de rigtige spørgsmål inden jeg behøver tage stilling. At jeg har nogen at spare med, så vi sammen kan vurdere, om det er noget, jeg føler mig naturlig og troværdig i. Det kan både være kommercielt og ikke-kommercielt. Det betyder jeg altid har nogen at række ud efter, når der er noget, jeg går og tænker på, er i tvivl om, er ked af eller bare trænger til at grine.


45 IMPACT /

Økologisk dansk hudpleje Økologisk dansk hudpleje EKSKLUSIV · INNOVATIV · CERTIFICERET

EKSKLUSIV · INNOVATIV · CERTIFICERET

Køb dine julegaver eller forkæl dig selv hos

Køb dine julegaver eller forkæl dig selv hos shop.LYKKEGAARDcare.dk

shop.LYKKEGAARDcare.dk ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

LYKKEGAARD_ANN_IMPACT_266x380MM+5MM.indd 1

29/10/2020 11.14


46 IMPACT / OPLEVELSER

Foto: Robbie Williams

Foto: Michael Jackson

Foto: Bruce Springsteen

TJEK IND MED VERDENSELITEN Når superstjerner som Springsteen, Rolling Stones, Bono, Oprah Winfrey, Pink og Madonna overnatter i København, har de fast adresse på hotel D’Angleterre ved Kongens Nytorv. Selv om Robbie Williams påstår, at det spøger i de store suiter, tiltrækker den fascinerende bygning fra 1755 hvert år stadig flere kendisser.

Spøg og skæmt med Robbie Williams

Springsteen satte sig på samtlige suiter

Den engelske gavflab elsker at underholde – også selv om han ikke får betaling for det. Er du så heldig at tjekke ind på d’Angleterre samtidig med Robbie, kan du derfor være heldig at opleve popstjernen give en intimkoncert i hotelbaren. Da Robbie Williams for nogle år siden gæstede hotellet, var han imidlertid mere optaget af, at det spøgte i hans suite. Han mente, at dørene begyndte at åbne og lukke midt om natten.

D’Angleterre gennemgik en omfattende renovering i 2012, og da Bruce Springsteen året efter skulle spille en fuldstændig udsolgt koncert i Parken, tjekkede han endnu en gang ind på hotellet. Denne gang lejede the Boss samtlige 35 suiter til sig selv og sit crew. Selv satte han sig på suiten med den store altan lige ud til Kongens Nytorv, hvorfra Michael Jackson havde åbenbaret sig for sine fans.

Justin Timberlake Justin Timberlake kan være lidt af en diva. Allerede før corona-pandemien forlangte han konsekvent, at alle dørhåndtag på hotellet blev desinficeret hver anden time. Desuden må hotelpersonalet ikke tale til ham. Hvilke krav den ekstremt reserverede og hygiejniske stjerne stiller næste gang, han besøger D’Angleterre, afventer vi med spænding.

Michael Jackson ville købe hotellet Med store stjerner følger der uundgåeligt også sejlivede myter. Og en del af dem knytter sig selvfølgelig også til D’Angleterre. Det gælder fx, da Michael Jackson, The King of Pop, boede på D›Angleterre i 1992 og forelskede sig i en rustning, der stod til pynt på en af hotellets gange. Han ville straks vide, hvad den kostede, og da han fik afslag på at købe den, bad han i stedet om en pris på hele hotellet. Selv om han ikke fik nogen af delene, var han dog ikke mere sur, end at han havde overskud til at vinke til folket fra balkonen. Fotos: Hotel D’Angleterre

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Tekst Jesper Elm Larsen

D

et smukke gamle hotel i hjertet af hovedstaden har huset både præsidenter og kongelige, siden det åbnede for 265 år siden, og den fashionable adresse har stadig bred appel til alt fra finansfyrster til verdensstjerner. Om det er den overdådige champagnebrunch inklusiv østersbuffet og desserttårn med flødeboller og Sarah Bernhardtkager, de luksuriøse suiter eller den centrale beliggenhed, der gør udslaget, skal være usagt, men under alle omstændigheder skal du huske at bestille bord/værelse i god tid.


I T ’S A S T A T E O F M I N D. A S I M P L E F E E L I N G.

R O C O P E N H A G E N. D K

Unavngivet 5 1

09.10.2020 12.46


48 IMPACT / INTERIØR

”MIT ARBEJDE Sara Houborg, der er indretningskonsulent, fik sit liv vendt på hovedet, da hun midt i Coronakrisen fik en fyreseddel i hånden. Men det skulle vise sig at være starten på et nyt eventyr, hun længe havde gået og tænkt over. Iværksætterdrømmen fik endelig luft under vingerne, og for tre måneder siden åbnede Sara sin egen butik i Espergærde. Du kan læse med her om, hvordan det er gået hende siden da.

Interview: SARA HOUBORG

E

n drøm er gået i opfyldelse -

”Først ridder man højt på adrenalinsuset over endelig, efter mange års drømmerier, at have turde tage springet. Måske skubbet af uheldige hændelser som Corona og en fyring, men alligevel med begge arme i vejret og den største ja-hat, der findes,” fortæller Sara Houborg med begejstring i stemmen. Men det har ikke været let at være selvstændig, og det kan til tider stadig være hårdt, indrømmer hun – også selvom hun arbejder med det, hun allerhelst gerne vil. ”I starten var jeg høj på adrenalin over, at jeg endelig havde taget springet og åbnet min egen butik med møbler og interiør. Jeg skulle nive mig selv i armen flere gange for at tro på, at jeg havde gjort det, altså ført min drøm ud i livet, fordi det føltes så surrealistisk. Men nu da rusen har lagt sig, er jeg blevet klar over, hvor sårbart det egentlig også er, fordi man blotter sig selv og skal være på hele tiden, men det er uden tvivl det bedste, jeg har gjort.”

Hun ville sælge butikkens interiør og lukke den for at vende tilbage til det, som hun ved, hun er god til, men hun måtte prøve lykken først. Hun ville ikke sidde om ti år og stadig tænke på, om det ville briste eller bære.

Sara du Nord Showroom

Color & Co. bambus lampe

Tekst Sultan Sahin

Sara Houborg og hendes mand havde lige købt et hus i Espergærde og kørte forbi det inden flytningen, da de fik øje på den tomme butik med de nedrullede mørklægningsgardiner lige

overfor. Manden slog bremserne hårdt i for at tage et nærmere kig på det håndskrevet til leje skilt i vinduet. Da han kom tilbage til bilen, var hans besked til Sara helt tydelig: ”Ring til nummeret og udlev din drøm om at have butik, som du har haft i 100 år.” Sara var blæst bagover af tanken, for hun mente ikke, at det var et godt tidspunkt at åbne en ny butik eller i det hele taget springe ud i noget nyt med den usikkerhed, der fulgte i kølvandet på corona-pandemien. Men hun tog alligevel chancen og ringede til udlejer, hvorefter det hele tog fart. I baghovedet havde hun allerede lagt en plan for, hvad hun skulle gøre, hvis det ikke gik, som det skulle.

Sara du Nord Showroom


49 IMPACT / INTERIØR

ER MIN HOBBY” Succes med danske brands i fokus Heldigvis blev Sara Houborgs bange anelser gjort til skamme, og i dag er der flere og flere kunder, som kommer ind i butikken, der går under navnet Sara du Nord. ”Jeg har åbent fra onsdag til lørdag, fordi de andre dage er jeg på besøg hos kunder, der gerne vil have hjælp til indretning af boligen. Mit arbejde er blevet min hobby og min hobby til mit arbejde. Det hele går op i en højere enhed nu, fordi jeg laver det, jeg bedst kan lide. Nu har jeg kun haft butik i tre måneder, men det går rigtig godt,” fortæller hun. Da hendes gamle arbejdsplads, designbrandet Skagerak, bankede på hendes dør for at genansætte den dygtige indretningskonsulent, gengældte Sara Houborg tilbuddet.

”Det kan godt være, at en stol ikke er lavet af bæredygtige materialer, men hvis den er så holdbar, at kunden kan have den i mange, mange år, er det også bæredygtigt i sig selv,” siger hun. Hvis man gerne vil opleve et møbel eller andet produkt i hjemlige omgivelser, er dette også muligt. Sara Houborg har nemlig indrettet sit personlige hjem med mange af de ting, hun sælger i butikken, og derfor kan hun invitere kunden med hjem for at give den fulde oplevelse af et møbel eller interiør. Hendes hjem fungerer altså som showroom, og selvom der nogle gange er rodet, eller der står en opvask nede i håndvasken, oplever hun, at kunderne sætter stor pris på, at hun åbner sit hjem op for dem.

The Luxuriate

Sara du Nord Showroom

”Jeg sagde til dem, at i stedet for de skulle ansætte mig, så ville jeg gerne ansætte dem. Jeg ville meget gerne have forhandling på deres fantastiske produkter, og det gik de heldigvis med til.”

Sara du Nord Showroom

Udover Skagerak er brands som Hay, Ferm Living & Tradition og Birgitte P blot nogle af de mærker, der er til at finde i butikken. Alle har det tilfælles, at Sara Houborg kender dem fra tidligere samarbejder, da hun arbejdede i møbelbranchen, og hun er glad for at samarbejde med dem på ny. Det er brands, der producerer på en ordentlig måde, forsikrer hun om. Og det er vigtigt for Sara Houborg, der tænker bæredygtighed ind i sin butik. Adresse: Sara du Nord Gefionsbakken 11B, 3060 Espergærde.

Sara du Nord Showroom

Birgitte P, stor skål i raku

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


S   mukke trægulve med r  espekt for miljøet Ønsker du dig et trægulv, som giver dit hjem varme og karakter, og som du kan nyde med god samvittighed? Tarkett giver dig 129 trægulve at vælge imellem, så du kan finde et, der passer til din stil. Uanset om du er til lys eg eller mørk valnød, får du et gulv med et unikt udseende, som er varmt og behageligt at gå på, og som holder i mange år. Med et trægulv fra Tarkett har du også taget et godt valg for miljøet. Råvarerne til vores trægulve er nøje udvalgt fra certificeret og bæredygtigt skovbrug, og en del af gulvene er PEFC-certificerede, så de kan spores hele vejen fra skoven til dig som forbruger. Du finder også Dansk Indeklima Mærkning på gulvene, som sikrer dig et bedre indeklima i hjemmet. Mulighederne er mange, og valget er dit. Oplev alle vores trægulve på

Tarkett Shade Oak Satin White Plank

tarkett.dk


55

1

1

4

4

2

2

3

3 6

6 1. FAY PENDEL med indbygget LED. Sort og messing. H 80 x L 80 cm. 1.899.- 2. FAY GULVLAMPE med indbygget LED. Sort og messing. H 150 cm. 2.499.3. CALE VÆGLAMPE. Fås også i hvid. Dia. 15,5 cm. 449.- 4. FLOWING PENDEL. Fås også i sort. Ekskl. pære. Dia. 90 cm. 1.299.5. MYNTE PENDEL i røgfarvet glas. Ekskl. pære. Dia. 30 cm. FUND 499.- 6. PABLO GULVLAMPE med sort marmor-fod. H 154 cm. 1.299.-

1. FAY PENDEL med indbygget LED. Sort og messing. H 80 x L 80 cm. 1.899.- 2. FAY GULVLAMPE med indbygget LED. Sort og messing. H 150 cm. 2.499.3. CALE VÆGLAMPE. Fås også i hvid. Dia. 15,5 cm. 449.- 4. FLOWING PENDEL. Fås også i sort. Ekskl. pære. Dia. 90 cm. 1.299.5. MYNTE PENDEL i røgfarvet glas. Ekskl. pære. Dia. 30 cm. FUND 499.- 6. PABLO GULVLAMPE med sort marmor-fod. H 154 cm. 1.299.-


52 IMPACT /

BÆREDYGTIGT DESIGN

www.moccamaster.com ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


53 IMPACT /

FRA FØR DET BLEV MODERNE

www.moccamaster.com ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


54 IMPACT / KØKKEN DESIGN

Er du på udkig efter et helt nyt køkken, eller vil du gerne opgradere dit køkken lidt, skal du helt klart læse med her og lade dig inspirere. Vi har spurgt nogle af de største aktører i køkkenbranchen, hvilke trends og tendenser de tror på i 20’erne. Det har affødt en række nyttige informationer, som du kan få gavn af.

Svane

N

aturen flytter ind i vores hjem - Den nordiske designtradition har en forkærlighed for træ og natur, hvilket følger os med ind i køkkenet, hvor der fortsat vil være fokus på varme, værdi og autencitet, som der har været de sidste seks til syv år. Stilen sigter mod at søge tilbage til vores rødder, naturen, mener Rolf Birk, der er Svane Køkkenets designog konceptansvarlige samt arkitekt. ”Det ligger dybt i os, at vi elsker at bygge og indrette os med træ, der samtidig er en bæredygtig råvare,” siger han. Tendensen forstærkes yderligere af forbrugernes øgede hensyn til miljø og bæredygtighed. Lars Vesbo Christiansen, Brand Manager hos Invita Køkkener, er enig. ”Vi danskere er vilde med natur og det naturlige look, derfor kommer træet selvsagt endnu mere i

fokus i 2021. Vi er desuden begejstret for at mikse forskellige overflader i vores køkken og på den måde lade de forskellige sektioner i køkkenet få plads til at træde frem hver for sig. Populære materialer er træ, fenix laminat og malede fronter,” udtaler han.

Flere farver i køkkenet Hvid har uden tvivl længe været det foretrukne valg for den skandinaviske forbruger og det sikre valg, som man med enkelte virkemidler kan sætte et personligt præg på. Det forklarer designchef hos køkkenbrandet Designa, Brigitte Kürzel, der ser forandringer på den kant: ”Det er helt tydeligt, at farver bliver mere og mere populære. Det er især de grønne og blå nuancer, der er efterspurgte, eventuel i kombination med træ for at tilføje varme til køkkenet. Også de mørkere farver vokser i popularitet og tegner sig til at blive

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

en køkkentrend. Det kunne for eksempel være sort og linoleum eller mørke træ nuancer, gerne i kombination,” siger Brigitte Kürzel. Lars Vesbo Christiansen taler ligeledes for, at farverne kommer til at præge vores køkkenindretning. Om det siger han: ”Vi har i en årrække været glade for de hvide og sorte køkkener, og vores hjem har været stringente og stramme. Men nu får farverne igen lov at fylde i vores måde at indrette os på, og det skinner igennem på vores valg af køkken. Vi oplever en markant efterspørgsel på vores smukke oliven farve, men de grå nuancer samt jordfarve er også særdeles populære valg.”

Fortsættes på side 56

Tekst Sultan Sahin

KØKKENTRENDS DER HITTER


55 IMPACT /

Hvor gærdet er højest Hvorfor vælge en snedkerløsning fra Hanstholm Køkken? Skal vi sige det i ét ord, så er ordet oprigtighed. At træ der fx ligner træ, er træ. Hos Hanstholm har vi lavet snedkerkøkkener siden 1968. På vores eget snedkeri i Thy. Håndlavet. Med omhu. Tilpasset netop dit hjem. Det er en beslutning om aldrig at springe over, hvor gærdet er lavest. Det koster måske lidt mere i tid. Lidt mere flid. Men ikke meget mere i pris. Det er en kvalitetsforskel, man ikke kan se på billeder. Men den er til at tage og føle på. Læg vejen forbi en af vores 16 butikker. Og mærk forskellen.

Dansk snedkerhåndværk siden 1968 hanstholm.com

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


56 IMPACT / KØKKEN DESIGN Fortsat fra side 54

Nyfortolket minimalisme

Bæredygtighed

Mens nullerne var præget af renhed og enkelhed, som var renset for overflødige detaljer, byder 20’erne på en ny bevægelse, som Rolf Birk gør opmærksom på. ”Den gentænkte minimalisme baserer sig på gennemtænkte løsninger, som forener praktik og æstetik. Fokus rettes mod den brugervenlige funktionalitet – nye smarte materialer vinder frem, som for eksempel laminat med praktiske, rengøringsvenlige overflader og materialer, der bidrager positivt til indeklima, akustik og boligsundhed,” siger Svane Køkkenets design- og konceptansvarlige.

Bæredygtighed og ansvarlighed spiller en større og mere afgørende rolle i forbrugernes valg fremover, og de danske køkkenbrands, som vi har spurgt til råds, taler direkte ind i det. ”Det kan for eksempel nævnes, at de materialer, som vores skabs korpus er lavet af, er genbrugstræ og produceret i Danmark for at mindske transporttiden. Vi ser løbende på vores produktion for at mindske unødvendige spild af ressourcer,” siger Brigitte Kürzel, fra Designa.

Praktisk og tidssparende Forbrugeren ser efter løsninger, der gør hverdagen både nemmere og sjovere. Det betyder også, at de hælder mod tendenser, der kan spare dem for tid i en travl hverdag. Det kan designchef Brigitte Kürzel fra Designa fortælle mere om: ”Alt, der kan hjælpe os i hverdagen til at frigøre tid til det, vi allerhelst vil, er i stærk udvikling. Det kan for eksempel være hjælpefunktioner på hvidevarer, hvor der kan være kamera i køleskabet, så vi kan tjekke skabets indhold, mens vi er på indkøb. Eller madprogrammer i ovnen, der selv styrer temperaturer og tilberedning.” Udover tidsfaktoren bliver praktiske indretningsmuligheder også en større del af vores krav til et optimalt køkken. Et eksempel er Invita Køkkeners elevatorskab, der er et supplement til et klassisk hjørneskab, som er blevet taget rigtig godt imod af kunderne, fortæller Lars Vesbo Christiansen, Invita Køkkener. Skabet er velegnet til at gemme køkkenmaskiner eller krydderier og kommer frem med en let betjening af en knap.

Lars Vesbo Christiansen fra Invita Køkkener påpeger i tråd med Brigitte Kürzel vigtigheden af bæredygtighed i produktudvikling. ”Vi vokser på den bæredygtige del år for år, hvor vi i videst muligt omfang arbejder med FSC certificeringer, Svanemærkning og Indeklima,” siger han.

Designa

Designa

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Interview: Rolf Birk, der er Svane Køkkenets design- og konceptansvarlige samt arkitekt Lars Vesbo Christiansen, Brand Manager hos Invita Køkkener Brigitte Kürzel Designchef hos Designa


57 IMPACT /

Siesta Trio by Ingmar Relling Modern attitude and playful design. Made in Norway. Aabenraa: Jacobsen Møbler Aabybro: Svanekjær Møbler Aarhus: Rosborg møbler Birkerød: Olsson Møbler Brenderup: Werenberg Møbler Brønshøj: Brdr. Friis Frederiksberg C: Aisen Glumsø: WM-Læderbo Haarby Fyn: Haarby Boligmontering Hadsten: Rosborg Møbler Hillerød: Bo Bedst Holbæk: Vestergaard Møbler Hurup Thy: Ydes Boligmontering Kolding: JOBO Møbler, Indbo Lemvig: Kallesøe’s Bolighus Løsning: Interiør Nakskov: Ullerslev Snedkerforretning Nykøbing Falster: Boligcentret Jarvig Odense: Central Møbler Roskilde: Læderland Ry: Bolighuset Ry Silkeborg: Møbelhuset Silkeborg Smørum: Buehøjgård Møbler Sønderborg: Juhls Bolighus Terndrup: Max Design Thisted: Hvass Design Møbler Tønder: Møbelhuset 2 Vejle: Ingvard Christensen Viborg: Selta Vodskov: Vodskov Bolighus Ålborg Ø: Ulf Bolighus Danish agent: Jan Therkelsen, jt@furniture4ever.dk

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


58 IMPACT / GASTRONOMI

Domestic kort fortalt: Restaurant Domestic åbnede i Mejlgade i Aarhus i oktober 2015 med Christoffer Norton og Morten Frølich Rastad som køkkenchefer samt Christian Neve og Ditte Susgaard som restaurantchefer. Ved åbningen havde kvartetten samlet 32 års erfaring i branchen. Siden februar 2017 har restauranten hvert år fået én stjerne i Michelinguiden.

Fotos: Restaurant Domestic

Midt i Aarhus’ charmerende latinerkvarter, inde i en hyggelig baggård, gemt bag en stor rød dør, finder du et at Danmarks bedste, hyggeligste og mest bæredygtige spisesteder – med Michelinstjerne og det hele.

N

aturlige benspænd - Hos Domestic elsker de naturen så højt, at de lader årstiden bestemme menuens indhold, og alle råvarer indhentes hos lokale, økologiske producenter. Det lokale er imidlertid ikke alene et spørgsmål om den kortest mulige vej fra jord til bord, men også en understregning af det vigtige i at fremme det nære miljø og give mulighed for indbyrdes læring og prægning af råvarerne. Det lokale samarbejde er kernen i køkkenets kultur, og man er altid ude og se på gården og vurdere produktionen og råvarerne, inden de ender på din tallerken i restauranten. Restaurant Domestic er faktisk også kun den tredje Michelin-restaurant i landet, der har opnået det økologiske spisemærke i sølv. Det betyder,

at 60-90 procent af restaurantens mad og vine er økologiske. De to andre danske Michelinrestauranter med økologisk sølvspisemærke er Aarhus-kollegaen Restaurant Substans samt Restaurant Relæ i København.

Sikker Michelinstjerne siden 2017 Restaurant Domestic har i både 2017, 2018, 2019 og 2020 fået tildelt en prestigefyldt stjerne i Guide Michelin, og er dermed en af de sikre kort blandt de fire Michelinrestauranter i Aarhus. Guiden lægger i bedømmelsen vægt på, at Domestic løser udfordringen med kun at bruge lokale, danske ingredienser ved at anvende masser af teknikker, kreativitet og fantasi i deres menuer. Du kan vælge mellem en 4 retters og en 8 retters menu, og retterne udskiftes løbende i takt med sæsonen.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Inspirationen fra bl.a. Noma og Kadeau skinner klart igennem, men Domestic har også sat deres egen signatur på det moderne nordiske køkkens sylte- og sankeunivers. Et statement, som også giver masser af kolorit til de enkle og smukke lokaler takket være de store krukker med syltede frugter og grøntsager på hylderne. Uanset om du vælger den lille eller store menu, indledes måltidet altid med en sværm af lækre, sæsonbestemte snacks, som efterfølges af retter, der udstråler en række naturlige smagsoplevelser, som gradvist bliver mere udtalt. Det hele serveres med engagerede fortællinger om stedets leverandører, tilberedninger og vine, hvoraf langt størstedelen er naturvin, biodynamisk eller økologisk vin.

Tekst Jesper Elm Larsen

GRØN GASTRONOMI MED STJERNEDRYS HOS DOMESTIC


59 IMPACT /

Japansk håndværk i verdensklasse Japansk håndværk i verdensklasse

Siden 1932 har Yaxell Japan været toneangivende producent af køkkenknive, der anvendes i dag af topkokke i hele verden, der i blandt Danmark. Siden 1932 har Yaxell Japan været toneangivende producent af køkkenknive, der anvendes i dag af topkokke i hele verden, der i blandt Danmark.

Yaxell har i den grad været med til at højne kvaliteten på køkkenknive I restauranter verden over. Yaxell har i den grad været med til at højne kvaliteten på køkkenknive I restauranter verden over.

Yaxell er en af de få producenter som i dag formår at producere knive i pulverstål som går helt op til 63 rockwell. Yaxell er en af de få producenter som i dag formår at producere knive i pulverstål som går helt op til 63 rockwell.

YAXELL DANMARK APS SKOVVEJ 60 2920 CHARLOTTENLUND

YAXELL DANMARK APS

TEL. 2264 3963 – 2625 5695 www.yaxell.dk SKOVVEJ – e-mail:yaxell@yaxell.dk 60

2920 CHARLOTTENLUND

TEL. 2264 3963 – 2625 5695 Vi henviser til nærmeste forhandler samt www.facebook.com/yaxelldanmark/ www.yaxell.dk – e-mail:yaxell@yaxell.dk

Vi henviser til nærmeste forhandler samt www.facebook.com/yaxelldanmark/ ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


INDFRI DIN MØBELDRØM MED WOODENDAY

WOODENDAY OVERDÅDIG KVALITET, OPRIGTIG PERSONLIG SERVICE OG SAMVITTIGHED Det unikke spisebord i valnød har fået kobberbelagte X-ben, og i samlingen af plankerne er der indlagt kobber.

woodenday.dk

Woodenday producerer borde, hylder, tilbehør og meget andet interiør efter dine ønsker, og kun fantasien sætter grænser. Har du derfor et ønske om at eje et særligt møbel, du kan være med til at have en indflydelse på i sammenspil med mig, Andreas, skal du ikke tøve med at kontakte Woodenday. Træ er et levende og særligt materiale. Ikke én åre i træet er ens. Hos Woodenday er hvert et møbel lige så særligt og unikt. Jeg sætter en stor ære i at producere netop det møbel, du drømmer om at pryde dit hjem med, og du vil være ind over processen fra start til slut. SHOWROOM EFTER AFTALE: WoodenDay, Falkevej 30B, 4600 Køge

Kontakt Andreas tlf. 2054 5830 · woodenday.dk

oodenDay Handcrafted Smiles


61 IMPACT /

EN GAVE TIL JULEMIDDAGEN.

morsoe.com

ANNONCETILLÆG · SEPTEMBER 2020

since 1853


SPONSERET INDHOLD

TRÆD IND I DIN EGEN WELLNESS-OASE Wellness er blevet en del af danskernes hverdag, og ofte har wellness en fast plads i hjemmet. Wellness-oasen giver dig spa-oplevelser på hjemmebane, hvor du ikke skal forholde dig til andre og blot fokusere på følelsen af velvære. Vi har i mange år dyrket wellness med spa-ophold, sauna i svømmehallen og ikke mindst vinterbadning. Men hvor meget wellness hidtil er foregået uden for hjemmet, er vi i stigende grad begyndt at tænke velvære ind som en del af dagligdagen – og helt ind bag hjemmets fire vægge. Hos Bad & Wellness, der står bag en række spændende projekter hos bl.a. Hotel d’Angleterre, Hotel Kokkedal Slot Copenhagen, Skodsborg Kurcenter, Skovshoved Vinterbadere og Det Kolde Gys på Helgoland, ser man en klar tendens til, at folk ønsker wellnessoplevelser af mere privat karakter i deres eget hjem. ”I Sydfrankrig ser vi, at folk, der bor lige ved Middelhavet, alligevel har egen pool. På samme måde ønsker mange danskere også at have deres egen wellness-oase. Et sted hvor de kan stresse af og trække stikket – uden at dele oplevelsen med andre,” siger Ernst Nielsen, indehaver af Bad & Wellness.

Rene linjer, gedigent håndværk og en stemningsfuld belysning bidrager til et elegant eksempel på en finsk sauna.

Privat saunaløsning, hvor optimal pladsudnyttelse går hånd i hånd med et luksuriøst udtryk og sans for detaljen.

3D-visualisering af en privat wellness-oase med finsk sauna, dampbad, spa og infrarød sauna.

3D-visualisering af wellness-oase med sauna og dampbad. Stemningen understreges af de marokkanske fliser. Wellnessrummet tages i brug primo 2021.


SPONSERET INDHOLD

SKRÆDDERSYEDE SAUNAOPLEVELSER Da det i 70’erne blev moderne med sauna i hjemmet, blev denne oftest forvist til et fjernt rum i kælderen. I dag integreres saunaen ofte i forældrebadeværelset, og vi inviterer således wellness ind i privatlivets kerne. ”Vi ser en tendens til, at vi skræddersyr vores hjem, og det samme gælder nu også wellness-oasen, der tilpasses den enkelte familie. Men også saunaen er særligt afstemt efter brugerens behov. I dag findes der mange typer af saunaer, herunder biosauna, aromasauna, infrarød sauna, dampsauna og lyssauna, og selv om disse har forskellige funktioner, kan flere af dem indpasses i én kabine,” forklarer Ernst Nielsen. Når det kommer til saunaer, er det bl.a. infrarøde lavtemperaturssaunaer, danskerne går efter. Det skyldes ikke mindst saunaens effekt på fysiske skavanker såvel som stress og anspændthed. ”Alle ønsker at leve længe – men ingen ønsker at blive gamle!” ”Dette er måske den væsentlige årsag til den wellnessbølge, vi oplever lige nu. Mange familier fra alle samfundslag investerer i et godt liv. Sauna, dampbad, spa og svømmebassin – og godt design og holdbare løsninger er næsten en selvfølge.

DIT HJEM - DIN OASE Bad & Wellness mestrer kunsten at skræddersy wellnessoasen til den enkelte familie, og her er det både muligt at integrere wellness-elementer i et eksisterende badeværelse, såvel som det er muligt at skabe separate wellness-oaser, man ellers kun tør drømme om. ”Vi arbejder løsningsorienteret ud fra dine ønsker, rammer og behov, så wellness bliver et helt naturligt element i hjemmet,” afslutter Ernst Nielsen. Læs mere på badogwellness.dk

Tid til ro og fordybelse i saunaen - her med havudsigt fra det nyligt opførte vinterbadehus i Brøndby.


64 IMPACT / BADEVÆRELSET

Et rigtig godt sted at møde superstjernerne på nogenlunde lige fod er toilettet. Men det gælder om at spotte de helt rigtige steder, hvor sandsynligheden for at møde sine idoler er størst. Et oplagt bud er Dolce & Gabbanas Gold Restaurant i Milano. Men du kan også gengive magien i dit eget badeværelse og drømme dig til resten.

Dolce & Gabbanas Gold Restaurant badeværelse i Milano

E

t godt sted at vurdere en boligs eller en attraktions ærlige kvalitet er på toilettet. Og leder du efter et sted, hvor niveauet på selv de mest beskedne faciliteter er tårnhøjt, kan vi varmt anbefale Dolce & Gabbanas Gold Restaurant på Via Carlo Poerio lige bag deres Metropol-showroom i Milano. På førstesalen finder du en gourmetrestaurant og i stueetagen en afslappet bistro samt en lille madbutik, der sælger varer fra Golds traditionelle middelhavsmenu. Herudover har du også mulighed for at hænge ud med alle de andre prominente gæster i D&G Golds Coffee Room og på deres Cocktail Bar.

GULD OG GLIMMER TIL GÆSTERNE Genskab den gyldne fornemmelse Får du lyst til at overføre det positive og glamourøse guld-look til dit eget hjem, kan vi varmt anbefale at kigge lidt nærmere på et par gyldne designerhits i nordisk stil. Det gælder fx Volas fantastisk smukke blandingsbatterier med matchende badtilbehør, som nu også fås i mørk og lys messing. Det enkle og rene Arne Jakobsen design kan med fordel matches med et Gubi F.A. 33 vægspejl i poleret messing, som fås i forskellige størrelser fra 54 x 80 til 70 x 146 cm. Det elegante spejl blev oprindeligt designet af den legendariske Gio Ponti i 1933, og den ikonisk kurvede form tilføjer et klassisk touch til din badeværelsesindretning.

Overalt er der lyst og lækkert takket være det gennemførte guldinteriør, og det gælder ikke mindst på toiletterne, hvor alt skinner i gyldne nuancer. Ifølge Dolce & Gabbana er guld en ”optimistisk, solrig farve”, der betyder ”smag for skønhed og sensuel fornøjelse.” Den følelse har indretningsarkitekterne i den grad kælet for med gylden bambusbeklædning på væggene, masser af skinnende glas, kæmpe guldspejle og luksuriøse marmorservanter. Altsammen badet i en utrolig smuk belysning, som fremhæver interiøret og giver dig lyst til at bruge lidt ekstra tid på dig selv og omgivelserne. Var der nogen, som sagde James Bond? Jo, helt klart. I samtlige toiletbåse spilles Goldfinger i en konstant løkke på plasmaskærme. Og ved håndvasken løber du måske ind i Gisele Bündchen, Kylie Minogue eller Paris Hilton, der er nogle af de verdensberømte mode-, film- og musikstjerner, som har deres gang på restauranten.

Vola HV1-19, Messing Natur Gubi F.A. 33 vægspejl i poleret messing

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Tekst Jesper Elm Larsen

A touch of Goldfinger


65 IMPACT /

The original

VOLA nu også i mathvid Den mathvide overflade leder tankerne hen på noget så fint og naturligt som en æggeskal og spiller flot op til naturmaterialer i rummet. Se mere på www.vola.com/ondesign 060A loftmonteret hovedbruser. T39EL indbygget håndklædevarmer. 520 bordmonteret et-grebsblander med vægmonteret udløb.

VOLA Showroom Aarhus Kystvejen 5 DK - 8000 Aarhus C Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk

VOLA Showroom København Pakhus 48 | Klubiensvej 22 DK - 2150 Nordhavn Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk

VOLA A/S Lunavej 2 DK - 8700 Horsens Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk

ANNONCETILLÆG · SEPTEMBER 2020

vola.dk


H ÅHNÅDNLDALVAEVTE TI D MM AA R RK K S SI D I A DN AN I DEENN 11999955

KVALITETOG OG KVALITET ENKELTHEDGENNEM GENNEM ENKELTHED 25 ÅR 25 ÅR KNAX er en prisvindende klassisk knagerække - håndlavet i KNAX er en prisvindende Danmark siden 1995. Den dansk klassisk knagerække - håndlavet i designede knage produceres hos Danmark siden 1995. Den dansk LoCa, hvor kvalitet, funktionalitet designede knage produceres hos og det gode håndværk er i LoCa, hvor kvalitet, funktionalitet højsædet. og det gode håndværk er i højsædet. En ny variant af den populære KNAX kom til i 2015. Den hedder

En ny variant denogpopulære KNAXaflite, er med sin størrelse KNAX kom i 2015. Denperfekt heddertil både og sittilmaterialevalg køkken bad. sin størrelse KNAX lite, og erogmed og sit materialevalg perfekt til både køkken og bad.

w w w. l o c a . d k

w w w. l o c a . d k


A A R H U S · K O L D I N G · K Ø B E N H AV N · L Y N G B Y kvanumkøkken.dk


68 IMPACT / GASTRONOMI

PERMAKULTUREL GRØNTSAGSGASTRONOMI I MOLS BJERGE Restaurant Moment kunne ikke have valgt en mere ærlig og relevant placering af deres bæredygtige koncept end Nationalpark Mols Bjerge. Med dybe rødder i det grøntsagsbaserede køkken ligger den helt naturligt som nabo til ”økolandsbyen” Friland – selvfølgelig med deres egen vilde skovhave.

Fotos: Restaurant Moment

Vegetariske eksperimenter Efter den korte rundvisning i den ”vilde skovhave”, der praktiserer permakulturel havedyrkning af frøægte planter, kan du glæde dig til snacks og en velkomstdrik efterfulgt af en af Danmarks absolut skarpeste og mest velsmagende menuer. Køkkenchef Eigil Christens koncept er biodynamisk, bæredygtigt og 100 procent vegetarisk. Indholdet skifter naturligvis konstant med årstidens tilgængelige råvarer og afspejler med andre ord ”momentet”, selv om sæsonen ”forlænges” helt naturligt ved at præservere og fermentere naturens overflod, når den er der. Stilen er eksperimenterende med vægten lagt på at ophøje og finde potentialet i lokale og vilde produkter. På tallerkenen kan du fx opleve fermenteret havre lagt som ’burgerbolle’ om græskarpuré, popcorn med løgpuré og ristet løg på toppen, strandkål over en creme af blåskimmelost med broken gel af rabarber og

chips af jordskok, bao med sauerkraut på glaskål og takkeklap-urt samt is på chili med sprøde mælkeskindsflager på toppen. Menuen indeholder et par forskellige valgmuligheder, men alle ved bordet skal bestille samme menu. 7 serveringer, ost, dessert og en tilhørende vin/saftmenu fås for 1.500 kr.

Vilde naturvine Moments vine er alle produceret med økologisk eller biodynamisk dyrkede druer, vildgæring, uden manipulation og svovl (eller blot minimal tilsætning). De øvrige drikke er selvproducerede, fermenterede safter fremstillet med forskellige gæringskulturer, der producerer lidt eller ingen alkohol. Juicemenuen er fx af uhørt høj kvalitet – skræddersyet til menuen og skabt med en dejlig vinøs balance uden den sødme, som man desværre alt for ofte bliver udsat for. Det er Moments ”søstervirksomhed”, Momentary Wine, der importerer de unikke vine, og i restaurantens lille naturvinbutik kan du købe dem med hjem.

OBS!:”Bag scenen” skal som udgangspunkt bookes senest dagen før på mail. Få mere information på restaurantmoment.dk

Tekst Jesper Elm Larsen

S

tart ”bag scenen” - I lighed med Operaen og andre seriøse oplevelsesgiganter kan du også starte med en lille intro til stedet og dagens ”forestilling” hos Restaurant Moment. Her møder du Moments ejere og hører om restaurantens historie og filosofi. Er du bare lidt biologisk interesseret, vil du med garanti blive fascineret af havens gamle sorter, de kultiverede vilde planter og nye planter, der normalt ikke hører hjemme i Danmark. Selve restauranten ligger også i en demonstrationsbygning for forskellige bæredygtige teknologier – fx er væggene halmelementer, spildevand genbruges i et hygiejnisk dyrkningssystem, en røgvasker fjerner skadelige partikler fra masseovnen osv.

ANNONCETILLÆG ANNONCETILLÆG ·· SEPTEMBER NOVEMBER 2020 2020


Blid brus i samme hane

Vandhanen, der kan det hele 100˚C kogende og afkølet vand med blid brus

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Quooker.dk

69 IMPACT /


70 IMPACT / TYSK WELLNESS

Fotos: Das James

Das James LUKSURIØSE OPLEVELSER FOR ALLE FEM SANSER Søger du eksklusiv atmosfære og ren luksus, får du det ikke meget bedre end på det nye Das James hotel ved Flensborg fjord. Deres spa-afdeling “Five Senses“ er det perfekte sted at finde fred, ro og forkælelse for krop og sjæl.

D

et nye, urbane feriehotel Das James byder på masser af britisk charme og en enestående fjordudsigt i Flensborgs nye havnekvarter i Sonvik. Her kan du nyde udsigten over lystbådehavnen og vandhusene fra din suite eller restauranten, mens du lader op til den helt store forkælelsesoplevelse i den mere end 2.000 m² store SPA på 3 etager med bl.a. saunaer og dampbad samt Rooftop-Pool og friskluft-terrrase med frit udsyn til Flensborg fjord, Store og Lille Okseø og den danske kyst på den anden side. Såvel pool- som saunaområderne kan bookes privat i forbindelse med et arrangement eller behandlinger.

kroppen med varme vandstråler. Du kan også få en massage med det fineste sæbeskum, der skaber en let og fin fornemmelse i huden, mens et stort udvalg af ædle olier sørger for den ægte, afsluttende følelse af velvære.

Kompetent behandling i luksuriøs atmosfære ”Five Senses” byder også på et stort udvalg af behandlinger i hyggelige enkelt- og dobbeltrum. De veludannede SPA-terapeuter tager sig gerne tid til en fortrolig og ærlig samtale om emner som kosmetik, massage- og wellnessbehandlinger, fysioterapi og personlig træning, og behandlingerne tilpasses dine ønsker og behov.

Hamam-oase i 1001 nats drømmeverden

Særligt hideaway kun for kvinder

En af ”Five Senses” store attraktioner er den skønne hamam-oase. På din rejse til orienten kan du fx opleve eventyrlige stunder centreret omkring den varme sten i midten af hamam’en. Og en behagelig helkropspeeling med råsilkehandsker samt efterfølgende afvaskning af

Saunaen for kvinder er et tilflugtssted, hvor alle piger over 14 år uforstyrret kan slappe af. I den hyggelige “Ladies Lounge” kommer man hurtigt i snak med hinanden, desuden er der mulighed for at snuppe frisk luft på kvindernes egen terrasse.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

”BALANCE SHALA” Foruden yoga-sessions på solterrassen kan du også deltage i kurser i pilates, yoga, aerial yoga og lignende for både begyndere og øvede. ”Five Senses” energifyldte yoga-rum udstråler harmoni og har en vidunderlig fri udsigt gennem vinduesfacaden, over de farvestrålende huse på molen. Ikke mindst danselektionerne i salsa og merengue sætter gang i kroppen. Har du børn og teenagers med, kan de på særlige kurser få oplevelser, der ud over sjov og bevægelse også bidrager til at styrke deres selvtillid enormt.

Chillout - Lounge med åben kamin Efter en hektisk dag er det tid til at nyde samværet og den idylliske udsigt over marinaen og fjorden. Det gør du bedst på Das James „Silence-Lounge“, der er et ægte refugium fjernt fra al støj, stress og sjælekvaler.


71 IMPACT /

Et magisk sted. Med utallige muligheder.

Forårstid i SCHLOSS Fleesensee. Book dit ophold nu: www.schlosshotel-fleesensee.com

ANNONCETILLÆG ANNONCETILLÆG ·· SEPTEMBER NOVEMBER 2020 2020


72 IMPACT / ARKITEKTUR

Fotos: MoPop

Fotos: MoPop

Er du til futuristiske finurligheder som Guggenheim Museum Bilbao (opført 1997), vil du også elske Museum of Pop Culture (MoPOP) - et nonprofit museum i Seattle, Washington, dedikeret til moderne musik for masserne. Begge bygninger er ikke overraskende signeret af den canadisk/amerikanske mesterarkitekt Frank Gehry (født 1929, døbt Frank Owen Goldberg) og fra samme periode. Intentionen med MoPOP arkitekturen var, at den skulle minde om en smadret guitar. En respektløs kritiker fra New York Times dristede sig dog til at beskrive den som “noget, der kravlede ud af havet, rullede over og døde ”. For mere åbne og fremadskuende arkitekturbuffer giver den usædvanligt kurvede bygning med sin metallisk, bølgede skal stærke associationer til science fiction universet. Og dette har da også hele tiden været en del af det oprindelige koncept. Siden starten som Experience Music Project (EMP) for 20 år siden har det haft flere forskellige inkarnationer som Science Fiction Museum og Hall of Fame (EMP | SFM) samt EMP Museum indtil november 2016, hvor MoPOP blev realiseret.

Popkultur- og sci-fi-siden står også stærkt med masser af muligheder for at udforske verdener af fantasi, rædsel, videospil, animation, kostumer og sport med roterende installationer. Blandt de aktuelle udstillinger kan fx nævnes: SCARED TO DEATH, THE JIM HENSON EXHIBITION, BOWIE BY MICK ROCK, STAR TREK: EXPLORING NEW WORLDS og INDIE GAME REVOLUTION.

Årlige kulturfestivaler og -konferencer MoPOP har siden etableringen i 2016 igangsat en række årlige events som ”Sound Off!”, hvor unge op til 21 år kan dyste i en battle-of-the-bands musikkonkurrence og ”Pop Conference”, der samler akademikere, kritikere, musikere og fans. I samarbejde med Seattle International Film Festival (SIFF) afholder MoPOP desuden “The Science Fiction and Fantasy Short Film Festival” hver vinter i Seattle Cinerama Theater. Se MoPOP’s aktuelle program på: mopop.org

Fold dig ud og spil med På MoPOP’s udstillinger får du rig lejlighed til at udforske musik, science fiction og populærkultur gennem avancerede, interaktive skærme og en omfattende samling af memorabilia. Sky Church huser fx en gigantisk LED-videoskærm, der konstant pulser med musikvideoer, korte film og forestillinger. I Guitar Gallery kan du følge udviklingen af rockens yndlingsinstrument i selskab med Jimi Hendrix og andre musikikoner, mens Sound Lab giver dig mulighed for at lave din egen musik ved hjælp af forskellige instrumenter og højteknologisk musikudstyr. Desuden kan du folde dig ud som rockstjerne On Stage over for en skare af skrigende virtuelle fans.

Kært barn har mange navne - og MoPOP er det femte og seneste til Frank Gehrys fabelagtige bygning i Seattle. Museet blev grundlagt af Microsoft medstifter Paul Allen i 2000 som Experience Music Project. Fotos: MoPop

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Tekst Jesper Elm Larsen

POPMUSIKKENS MEKKA


kunstudstilling 73 IMPACT /

Oplev 130 kunstneres værker fra ind- og udland

20% rabat på alle malerier

Åbent 11 - 17 alle dage Midtjyllands Kunst Center 130 kunstnere udstiller 2.580 m2 udstilling og depotrum 8.500 kunstværker Europas største galleri

Midtjyllands Kunst Center er etableret i 1996, og er et internationalt kunstcenter. Kunstcentret har tilknyttet 130 professionelle og anerkendte kunstnere, hvoraf 45 er fra udlandet. Vi råder over mere end 8.500 moderne kunstværker til en værdi af over 100 millioner.

Fasanvej 2 - 4 | 8654 Bryrup | www.habsoe.dk | 7575 7774


74 IMPACT / GADGETS

Biomega OKO Biomega er et luksuscykelmærke fra Silkeborg, der tilfører cykelverdenen social innovation, designtænkning og urban livsstil. Samarbejdet med berømte cykeldesignere som Marc Newson og KiBiSi har bl.a. ført til den stilfulde og strømlinede OKO elcykel med specialdesignet, ultralet kulfiberramme med integreret batteri - en af de letteste e-cykler i verden. Rækkevidde på op til 85 km. 26.499,00 kr.

VINTERENS HOTTE GADGETS Amazon Echo Show 10 (3. generation) Smart skærm med motoriseret base, der automatisk sørger for, at du altid får den bedste synsvinkel, fx mens du går rundt i køkkenet og kokkererer efter en opskrift. På den flotte 10-tommer HD-skærm kan du også se videoer i høj kvalitet, og med Alexa-assistenten følger en række avancerede Amazon Echos funktioner. Det mest imponerende ved Amazon Echo Show 10 er dog, at den panorerer rummet og registrerer mistænkelig tilstedeværelse, når du ikke er hjemme. Fanger den noget, får du straks besked på din mobil. $249.99 (forventet vejl. pris ved lancering)

I de kommende kolde måneder gælder det om at komme hurtigt og sikkert frem og tilbage fra arbejde og ellers nyde livet indendørs. God lyd hæver humøret – såvel på farten som i sofaen.

Klipsch Heritage HP-3 Luksuriøse hovedtelefoner med high-end lydkvalitet. Klipsch bringer med HP-3 den legendariske Heritage lyd fra deres højttalere ned i et enormt lækkert og klassisk hovedtelefondesign, som bl.a. udmærker sig ved anvendelse af frie kantmembraner som i ægte hi-fi-højttalere. Hertil kommer lækkert håndværk med en perfekt kombination af træ, læder og metal. Du kan vælge mellem eg, træ eller ibenholt. 10.999,00 kr.

HRDL Vinyl Table Opgrader dit vinyl-univers med HRDL Vinyl Table Record Player Cabinet. Det super lækre vinylbord rummer omkring to hundrede plader og har desuden masser af plads til udstyr, forstærkere og kabler. Skydeskabet er lavet af træ og Valchromat og leveres med en smuk tamburdør. $1,790

Linn Series 3 Wireless Speaker Ifølge What Hi-Fi? ikke alene den bedste wireless højttaler, de har testet, men også den dyreste. Linn Series 3 udmærker sig både ved sin sublime Exact-teknologi og ved det lækre design, som minder om toppen af et tulipanformet vinglas. Du kan stille højttalerne, hvor du ønsker i hjemmet, og streame al din musik via Bluetooth, Wi-Fi, Apple AirPlay osv. Pr. stk. 26.100,00 kr.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020

Tekst Jesper Elm Larsen

JBL Boombox 2 Skru op for lyden og fest igennem. Deltagerne bliver med garanti trætte, før JBL’s nye og forbedrede bærbare højtaler løber tør for batteri. Med den vandtætte Boombox 2 kan du nemlig nyde hele 24 timer af JBL’s højeste signaturlyd nogensinde med uovertruffen bas. Samtidig får du solid trådløs Bluetooth streaming og opladning af din telefon via den indbyggede powerbank. 3.999,00 kr.


AROS.DK/JK

GLÆD DIG! Åbner 21. november

Udstillingen JORN / KIRKEBY er et malerisk møde mellem to af Danmarks mest betydningsfulde kunstnere, Asger Jorn og Per Kirkeby. På hver sin måde har de præget den danske kunstscene, og udstillingen fokuserer på de to kunstneres slægtskab og forskelligheder i deres tilgang til maleriet og til dét at være maler.

Åbningstider Tirsdag - fredag kl. 10-21 Weekend kl. 10-17

Per Kirkeby, Grün Frühling, 1988. Olie på lærred. 200x170 cm, Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk, © Per Kirkeby Estate. (Udsnit)

Asger Jorn, Femelle interplanetaire, 1953. Olie på lærred. 100,8x81,5 cm. Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, © Donation Jorn, Silkeborg / VISDA 2020. (Udsnit)

21. november 2020 – 05. april 2021


76 IMPACT / KUNST & KULTUR

MUSISK STENTEMPEL MED HØJT TIL

LOFTET

D

anmark er på vej til at få sit helt eget Stonehenge - tilmed med indbygget musik. Dodekalitten, der på græsk betyder ”Tolvsten”, består af 12 stenstøtter med en højde på 7-9 meter og en vægt på mellem 25- 45 tons hver. De øverste to meter på stenene er udhugget som hoveder, og de vender alle mod centrum i den kolossale stencirkel på 40 meter i diameter. Under en kreds af siddesten indbygges et 12 kanal lydanlæg, så den specialkomponerede, rumlige elektroakustiske musik kan klinge inde i cirklen året rundt i alle døgnets lyse timer.

Omkring en sten om året Arbejdet med Dodekalitten blev påbegyndt i 2010, hvor den danske billedhugger Thomas Chr. Birch Kadziola sammen med Gunner Møller Pedersen og komponisten Wayne Siegel startede det mangeårige projekt, der først forventes at være komplet i 2024. Her i efteråret 2020 står der seks færdiggjorte skulpturer i cirklen, som indtil videre også rummer fem ubearbejdede stenstøtter.

Permanent lydinstallation styret af tidevandet Musikken til Dodekalitten kaldes ”Solkreds” og er komponeret af Wayne Siegel, der også tidligere har skabt en permanent lydinstallation til Ejer Bavnehøj. Hans idé var at skabe en gradvist skiftende lydkulisse i forhold til skulpturerne. Den computerstyrede musik består af 12 elektroniske stemmer (én i hver højttaler), der har hver deres forløb, men samtidig forholder sig til hinanden og danner skiftende harmonier. Tidevandet i Kragenæs Havn er med til at påvirke værkets aktivitet, og computersystemet benytter data som solopgang, solnedgang og tidevand til at styre de musikalske processer. Hele området ved Dodekalitten er blevet landskabsfredet af to omgange i 1968 og 1974, og der vil dermed ikke ske ændringer i det smukke landskab omkring værket og de nærliggende historiske mindesmærker.

Foto: Dodekalitten

For omkring 5200 år siden blev der bygget en Jættestue. I 1906 lettede Ellehammer herfra i en flyvemaskine (som den første i Europa). Og nu opføres et monumentalt kunstværk i stensøjler med indlagt musik på selvsamme lollandske mark med udsigt over Smålandsfarvandet.

Foto: Dodekalitten

Om processen og de kunstneriske ambitioner siger Thomas:

Tekst Jesper Elm Larsen

”Figurer på op til ni meter ville virke groteske, hvis de fik tydelige ansigtsudtryk som f.eks. et smil. Samtidig er de nødt til at have et intimt udtryk for ikke at fremstå fascistoide. Desto større hovedet bliver, desto mindre virkemidler og omvendt. Når alle 12 figurer er færdige, vil de forhåbentlig spejle levet liv, andre vil kunne genkende sig selv i. Mit håb er, at den færdige Dodekalit vil stå som en slags livets zodiak. Livets tolv indsigter.”

ANNONCETILLÆG ANNONCETILLÆG ·· SEPTEMBER NOVEMBER 2020 2020


www.alument.dk

tk@alument.dk

+45 2888 8824

EKSKLUSIVT UDERUM Alument leverer og monterer unikke glas- og terrasseløsninger, hvor design og funktionalitet er i højsædet. Produkterne er i bedste kvalitet, og stilen er i et enkelt og minimalistisk design. Alt tilpasses individuelt på mål og farve, og vi er med hele vejen – fra den kreative sparring i starten – til løsningen er færdigmonteret. Kontakt Thomas Kronberg på tk@alument.dk eller telefon 2588 8824 for en snak om mulighederne.


Vi er med fra start til slut

1

Book Bolighjælp

2

Dine boligønsker

3

Bolig gennemgang

4

Personligt tilbud

5

Kvalitetssikret løsning

Vores inspirationspakker Energi

Komfort

Modernisering

Energirenovering, en langsigtet investering der mindsker det samlede energiforbrug. Investere i din bolig nu, spar på energien, reducerer CO2, forbedrer boligens energimærke og ikke mindst spar penge.

En grundig energirenovering og et markant forbedret indeklima giver dig en grøn og sundere bolig. Samtidig arbejder vi med skybrudssikring af boligen. Alt i alt øges ejendommens værdi.

En gennemgribende energirenovering, forbedring af indeklimaet og skybrudssikring, får din bolig til at fremstå som ny – boligen vil leve op til de nyeste bygningsstandarder.


Vi støtter flg. af FN’s Verdensmål:

Få gratis hjælp til en grøn og sund bolig Vi er med til at realisere dine bolig drømme – med et lavere energiforbrug, bedre indeklima og skybrudssikring. Vi hjælper dig med at renovere din bolig. Det gør vi ved en grundig telefonisk samtale. Vi lytter til dine ønsker og drømme. Vi kommer med sparring til projektet samt formidler kontakten til en af vores professionelle håndværkspartnere. Løbende følger vi projektet ved opfølgninger med dig. BetterHome er grundlagt og finansieres af Danfoss, Grundfos og ROCKWOOL, som har godt 300 års erfaring med levering af kvalitetsprodukter til danske boliger. Vi lægger vægt på den kvalitet og tryghed, der følger med et godt produkt. Men selv det bedste produkt er afhængigt af godt håndværk. BetterHome’s håndværkspartnere er derfor eksperter i brugen af vores produkter, så der er grundlag for kvalitet hele vejen igennem. BetterHome er tryghed for dig hele vejen – fra idé til færdig løsning. Læs mere på www.BetterHome.Today

By

BetterHome er et samarbejde mellem Danfoss, Grundfos og ROCKWOOL. Vi gør det nemmere for dig at forbedre dit hjem.


mor mor butik butik Inger ØSter Inger ØSter

& &

datter datter Webshop Webshop www.SoeShopS.dk www.SoeShopS.dk

Unikt samarbejde mellem mor og datter, fanger det bedste fra begge universer. Fokus lægges på eksklusivt tøj til stilbevidste kvinder. Samme udsøgte sortiment forhandles i butik og på www.SoeShops.dk Unikt samarbejde mellem mor og datter, fanger det bedste fra begge universer. Fokus lægges på eksklusivt tøj til stilbevidste kvinder. Samme udsøgte sortiment forhandles i butik og på www.SoeShops.dk

Marc Cain Marc Cain

Arovescio Marc Cain Vendbar fake fur frakke Marc Cain Vendbar fake fur frakke

Arovescio Marc Cain Marc Cain

Gavazzeni Gavazzeni

Mala Alisha Mala Alisha

Gavazzeni Gavazzeni

Marc Cain Marc Cain

Klodsborgvej 1 • 7130 Juelsminde • Tlf. 75 68 20 88 M a r c C a i n • L u1i s• a7130 C e r aJuelsminde n o • C a m b i•oTlf. • O75 s c 68 a l i t20 o • 88 Fa b i a n a F i l i p p i Klodsborgvej

Antonelli • Arovescio • Rosso35 • Stenströms • Mala Alisha M a r c C a i n • L u i s a C e r a n o • C a m b i o • O s c a l i t o • Fa b i a n a F i l i p p i Antonelli • Arovescio • Rosso35 • Stenströms • Mala Alisha

Mala Alisha Mala Alisha


Kvalitet siden 1895

Søndergade 1

8000 Aarhus C

86121055

info@harder.dk

www.harder.dk

/harderaarhus


Men Men 1299, 1299, 1299, --

Men

Women Women

1299, -1299, 1299,-

Women

Women Women

1499, 1499, -1499,-

Women

Men

1299,1299, 1299,--

Men

Men

Men

1299,1299, - 1299,

Men

Women Women

Men

Men

1499,Women 1499,

Men

Women Women

Women Women

1699, 1699,-Women

1599, - 1599, Women

1699,-

1599,-

1499,-

1499,Men1499, 1499,-

Kontakt din lokale Paw Sko for det lokale udvalg.

KontaktPAWdin lokale Paw Sko for det lokale udvalg. SKO · SJÆLLAND: Ballerup Ballerup Centret, tlf. 44 65 40 50 · Glostrup Glostrup Storcenter, tlf. 43 96 01 73 · Holbæk Holbæk Mega Center, tlf. 59 44 80 41 Lyngby Strøghuset - Lyngby Storcenter, tlf. 45 88 66 54 · Rødovre Rødovre Centrum, tlf. 36 41 12 48 · Slagelse Kinavej 14, tlf. 58 50 01 00

PAW SKO ·JYLLAND: SJÆLLAND: Ballerup Ballerup 65 40 50 · Glostrup Glostrup tlf. 43Kolding 96 01 73 · Holbæktlf.Holbæk Grenå Østergade 3, tlf.Centret, 86 32 00tlf. 9044 · Herning Herningcentret, tlf. 97 22Storcenter, 03 75 · Kolding Storcenter, 75 50 93Mega 92 Center, tlf. 59 44 80 41 Lyngby Strøghuset - Lyngby12, Storcenter, 88 66 54Storcenter, · Rødovretlf.Rødovre tlf. Aalborg 36 41 12Storcenter, 48 · Slagelse tlf. 58Søndergade 50 01 00 53, tlf. 86 12 65 62 Randers Torvegade tlf. 86 42 08tlf.0045· Randers 86 44 87Centrum, 30 · Aalborg tlf. 98Kinavej 79 14 4414,· Århus FYNdin OGØstergade ØERNE: Nykøbing 21-23, tlf. 54 82udvalg. 25 20 · Odense 66 15 92 48 JYLLAND: 3,Paw tlf. 86F.Sko 32Jernbanegade 00 90 Herningcentret, tlf. 97 22Rosengårdcentret, 03 75 · Kolding tlf. Kolding Storcenter, tlf. 75 50 93 92 KontaktGrenå lokale for· Herning det lokale Randers Torvegade 12, tlf. 86 42 08 00 · Randers Storcenter, tlf. 86 44 87 30 · Aalborg Aalborg Storcenter, tlf. 98 79 14 44 · Århus Søndergade 53, tlf. 86 12 65 62 FYN OG ØERNE: Nykøbing F. Jernbanegade 21-23, tlf. 54 82 25 20 · Odense Rosengårdcentret, tlf. 66 15 92 48 PAW SKO · SJÆLLAND: Ballerup Ballerup Centret, tlf. 44 65 40 50 · Glostrup Glostrup Storcenter, tlf. 43 96 01 73 · Holbæk Holbæk Mega Center, tlf. 59 44 80 41 Lyngby Strøghuset - Lyngby Storcenter, tlf. 45 88 66 54 · Rødovre Rødovre Centrum, tlf. 36 41 12 48 · Slagelse Kinavej 14, tlf. 58 50 01 00 JYLLAND: Grenå Østergade 3, tlf. 86 32 00 90 · Herning Herningcentret, tlf. 97 22 03 75 · Kolding Kolding Storcenter, tlf. 75 50 93 92 Randers Torvegade 12, tlf. 86 42 08 00 · Randers Storcenter, tlf. 86 44 87 30 · Aalborg Aalborg Storcenter, tlf. 98 79 14 44 · Århus Søndergade 53, tlf. 86 12 65 62 FYN OG ØERNE: Nykøbing F. Jernbanegade 21-23, tlf. 54 82 25 20 · Odense Rosengårdcentret, tlf. 66 15 92 48

På god fod med dig

På god fod med dig På god fod med dig


efterårets

TER FAVO FA VORIT TT

“FÅ EN VARM VELKOMST I VORES BOLIGHUSE”

Sofaopstilling i design og størrelse, som passer til netop din stue

UCREATE BYGGESYSTEM

DANSK PRODUCERET

VI MATCHER

KIG IND OG OPLEV ALLE MULIGHEDERNE - VI HAR LØSNINGER TIL HELE DIN BOLIG

LAVESTE PRIS Både i butik og online

Vejlevej 79 · 8700 Horsens Tlf.: 75 64 36 66

Danmarksvej 8 · 8660 Skanderborg Tlf.: 87 93 00 20

Bredhøjvej 36-38 · 8600 Silkeborg Tlf.: 86 82 68 04

Marsvej 21 · 8960 Randers SØ Tlf.: 87 11 90 14

Køb lokalt døgnet rundt på møbler.dk IMPACT_266x380_SEP_Image_Horsens_Skanderborg_Silkeborg_Viborg.indd 2

23/10/2020 13.18


MARSELIS JEWELLERY MORE THAN FOREVER

HANDCRAFTED IN SCANDINAVIA Rainbow ring i 18kt. rosa guld. Safirer i alle regnbuens farver fordelt på 2,67ct. 20.500 kr.

SKT. CLEMENS TORV 6 · 8000 AARHUS C · 86 12 17 99 · KNUDPEDERSEN.DK

Profile for ISA Publishing

Impact #16 Lenny Kravitz Luksus livsstil magasin november 2020  

Impact #16 Lenny Kravitz Luksus livsstil magasin november 2020 - feature interviews and articles Mads Mikkelsen Andrea Gadeberg Lenny Kravit...

Impact #16 Lenny Kravitz Luksus livsstil magasin november 2020  

Impact #16 Lenny Kravitz Luksus livsstil magasin november 2020 - feature interviews and articles Mads Mikkelsen Andrea Gadeberg Lenny Kravit...

Profile for gitte9