Page 1


A KÖZÉP-KELET-EURÓPAI REKREÁCIÓS TÁRSASÁG

2. oldal

A Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság (KERT) alapvető célja: a rekreáció területén dolgozó szakembereknek és hallgatóknak közösségi helyet nyújtani, szakmai érdekképviseletet és lehetőséget közös, határokon átnyúló projektek, tudományos kutatások és szakmai ismeretbővítések megvalósítására. A KERT-nek négy fő szolgáltatása van, melyekkel arra törekszik, hogy népszerűsítse a rekreációt és ösztönözze annak fejlődését. Ezek a következők: * REKREÁCIÓ címmel megjelentet egy tudományos igényű szaklapot, mely a rekreációs területeken folyó kutatási eredményekről számol be. * A Rekreációs Műhely keretében workshopokat, tudományos üléseket és konferenciákat szervez. * Pályázati Irodát működtet, mely a kidolgozott kutatási tervekhez és projektekhez biztosít pályázati tanácsadást illetve menedzseli azok megvalósítását. * A Koordinációs Központ menedzseli a hazai és nemzetközi szervezetekkel, egyetemekkel, szolgáltatási központokkal való kapcsolattartást.


HETEDHÉT REKREÁCIÓ 3. oldal

Ismertetőnkben a napjainkra Európa- és világszerte elterjedt ösztönző rendszert, az úgynevezett „incentív” turizmust szeretnénk Önnek bemutatni, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság fiatalos és formabontó ötlete nyomán. A KERT olyan, Magyarországon egyedülállónak számító programsorozatot dolgozott ki, mely mind a helyszín adta lehetőségekben, mind a programok révén képes közelebb vinni egymáshoz a résztvevőket, olyan élményt garantálva, amit aligha kaphat meg a munkavállaló például üdülési csekk formájában. A Hetedhét Rekreáció egy háromnapos, népies jellegű, mégis a modern igényeknek megfelelően összeállított, korszerű és egyben inspiráló csapatépítő program, melynek során a résztvevők játékos vetélkedők által ismerhetik meg egymást. A Hetedhét Rekreációnak Sarlóspuszta Club Hotel ad helyet, mely hazánk egyik legszebb táján a Kiskunsági Nemzeti Park kapujában, Pest megye déli részén található. Természeti adottságainak és szállodai szolgáltatásainak köszönhetően ideális környezetet nyújt a programjainkon résztvevőknek a felhőtlen kikapcsolódáshoz.


SARLÓSPUSZTA 4. oldal


A PROGRAM 5. oldal

A résztvevők a program kezdetén egy csapatépítő blokkon vesznek részt, melynek célja, hogy elvonatkoztassanak a hétköznapi munkakörnyezettől, ezáltal pedig felszabaduljanak a stressz és a monotónia alól. A következő blokkban hagyományőrző játékos vetélkedők formájában mérhetik össze tudásukat, rátermettségüket, kitartásukat és leleményességüket. Végül, de nem utolsó sorban ízelítőt kaphatnak és saját bőrükön megtapasztalhatják meg, hogyan is mulat egy igazi „magyar betyár”. A program célja, hogy segítségével a résztvevők igazi csapattá váljanak. Egy jól működő csapat pedig nemcsak a hétvégi csapatépítő tréningen, de a hétköznapok során, a munkában is jobban teljesít, a hatékony együttműködés, a jó munkahelyi légkör ugyanis jelentős többleterőt hordoz magában. A program úgy lett kialakítva, hogy igazodjon a beütemezett heti munkaidőhöz, így a hétfői munkanapon már újult erővel, élményekkel gazdagon térhet vissza feladataihoz a munkavállaló.


JÁTÉKOK AZ ÓPERENCIÁN TÚLRÓL Ízelítő a programkínálatból - 6. oldal

„Egy jó betyár mindég barátokra talál” Csapatépítés felsőfokon „Jó betyár útrakél a napi falatért” Lovaskocsizással egybekötött piknikvacsora „Ki korán kel, harmatra lel” Reggeli meglepetés program „Árkon-bokron át begyűjti a jussát” Népi hagyományokon alapuló játékos vetélkedők „Itt a remek alkalom, cifrázhatsz a sarkadon” Néptánc tanítás játékos feladatokkal „Betyár lakoma, királyi módra” Főző vetélkedő kezdőknek és profiknak egyaránt


A TANULSÁG 9. oldal

Bemutatkozó kiadványunk lezárásaképpen engedje meg, hogy megosszunk Önnel egy rövidke, népmesét, tanulságképpen: Egy mutatványos mutogatja Mátyás királynak, mit tud: kulcslyukon egy szakajtó borsót áthajigált anélkül, hogy csak egyszer is megütötte volna a kulcsluk oldalát. Mikor vége volt a mutatványnak, majdnem a földig hajtotta meg magát, gondolván, most nagy ajándékot kap a királytól. Azt mondja Mátyás király: - Ha maga minden hajításkor ennyi borsót elhajigál, sok borsra van szüksége, ugye? - Sokra, felséges uram! – mondta a mutatványos. - Adjatok neki tíz zsák borsot – parancsolta Mátyás király a szolgáinak -, hadd legyen mit elhajigálni!


„Az élmény önmagát írja; az ötletet te írod.” - Márai Sándor


@ KÖZÉP-Kelet-európai rekreációs társaság

7HR Bemutatkozó anyag  

Hetedhét Rekreáció Csapatépítő program