Gestrikemagasinet september 18

Page 1

50. Lägst 000 a p exe ris = mp lar !

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang September 2018 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Nu på Näringen

Mindfullness

Skördemarknad

Vem blir Lucia?

Succé för STARS Gävle i framkant när det gäller samverkan

Di Leva kommer

Varmt välkomna att boka er fest i Gävles trevligaste samlingslokal

Nu allt på samma plan!

Telefon 026-511 000,126 126 www.mediatemplet.se

Bröllop & fest


F

Vill du eller någon du känner vara med i årets Luciatåg? Lördag 13 oktober kl. 11.00-15.00 Välkomna! Gavle Central Konferens Centralstationen, Gävle 026-18 98 58 www.gavlecentralkonferens.se

Boka julbord hos oss! Se våra erbjudanden: www.forsbackawardshus.se

40-år

Välkommen till Julen!

med oss på värdshuset Kom och fira med julbord på luncher, kvällar & helger

Lunchjulbord fr: 250:-

Forsbacka Wärdshus

026-351 70 • info@forsbackawardshus.se • www.forsbackawardshus.se

Skördemarknad med lokal mat och dryck! 13 oktober 10:00-15:00 på Laxön, Älvkarleby

Här finner du spännande grödor, ost, rökt lax, kött och mycket annat gott från lokala gårdsbutiker och kvarnar. Smaka av lokala ölsorter och ekologiska viner. Passa också på att besöka Laxöns hantverkare. Restaurang Kungsådran serverar sopplunch och erbjuder middag med lokala produkter från gårdsbutikerna klockan 16:00-20:00. Laxöboden med lokalt rökt lax, goda smörgåsar och annat gott håller öppet hela dagen. För bordsbeställning ring: 026-822 22 För god, ren och rättvis mat och dryck!

Många drömmer om en musikkarriär eller åtminstone att få möjligheten att utveckla sin förmåga. Att vara med i Gävle Lucia är en möjlighet att få både sångutbildning och att lära sig uppträda. Vi på Gestrike Magasinet är mycket stolta över att få vara med att stödja denna fina tradition. Vill du eller någon du känner kanske också vara med i årets Luciatåg? I så fall så skall du anmäla dig så fort det bara går. Det första steget är en audition där sångförmågan är det viktigaste kriteriet för att få vara med. Det är i slutänden kandidaten själv som avgör om hon vill vara med. Även den som varit med i Gävle Lucia tidigare är välkommen. Av de flickor i åldern 15-22 år som har anmält sig väljs 12 kandidater ut efter audition, som sker den 29 och 30 september i Gävle. – Det är roligt att sjunga i ensemble och att få lära sig om sin egen stämma, hur man kan anpassa sig för att få en bra samklang både i ensemble och när man sjunger med ackompanjemang, säger Stellan Alneberg, en erkänt duktig sånglärare som ansvarar för utbildning i både ensembler och körer och är musikaliskt ansvarig för Gävle Lucia. Just att lära sig hur man lyssnar in och får fram sin egen stämma och klang har man nytta av i alla musiksammanhang. De som kommer med i Gävle Lucia kommer under oktober och november att få utbildning i körsång under min ledning. Malin Engvall från Hedesunda fick bära luciakronan när hon var med i Gävle Lucia 2016. – Det var mycket bättre att vara med i Gävle Lucia än jag hade trott, säger Malin Engvall. Man kände att de från Lions verkligen brydde sig om oss när de hämtade oss och sen skjutsade runt på de olika framträdandena. Man fick lära sig flera stämmor och dessutom lära sig nya sätt att framträda på scenen, säger Malin. Jag kan verkligen rekommendera alla musikintresserade tjejer att vara med i Gävle Lucia. Lions i Gävle har i flera år anordnat Gävle Lucia till många kommuninvånares stora glädje. Man kan verkligen tala om att Gävle Lucia är ett ljus i mörkret, men på mer än ett sätt. De pengar som man får in från sponsorer och på uppträdanden på arbetsplatser, föreningar m.m. använder Lions i olika välgörenhetsprojekt, såväl lokalt som nationellt och internationellt men med fokus på barn och unga lokalt. Anmälan till Gävle Lucia 2018 görs direkt på vår hemsida www.gestrikemagasinet.se Läs mer om Lucia: gestrikemagasinet.se, sök: lucia Joe Formgren med kollegor Gestrike Magasinet PS. Luciatåget hälsar traditionenligt på hos oss på redaktionen i Templet torsdag den 13 december.

2

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Innehåll september 2018

Gestrike Magasinet

Annonstidning som distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 50.000 ex.

Lokala nyheter

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor.

Ledare: Vill du vara med i årets Luciatåg?

2

Succé för STARS på Hits For You

4

Gestrikekalendern

7

Sjunde Gluggen öppnat på Näringen

8

• Upplaga 50.000 exemplar - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka extremt förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen!

Gävle Lucia ger ljus och hopp

9

Skördemarknad på Laxön

10

Oktobernumret utkommer 24/6. Manusstopp 4/10. Boka på telefon 026-126 126

Thomas Di Leva förlänger turnén

10

Mindfulness på Fyshuset

11

Effect+ kryssningen

12

Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn. Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se Omslaget: Johan Ståhlberg, Wetterlings Axes och Mackmyradagen.

Er plats i Magasinet - varje månad - till bästa pris!

Mediasäljare sökes

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet… ... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år!

Praktiska och trendiga bänkskivor

14

Gävle i framkant

15

h ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! Gestrike Magasinet: Den lilla tidningen med den stora upplagan - och de låga priserna! Oktobernumret utkommer 21 oktober www.sdr.se Manusstopp 4 oktober

C AT E R I N G • FE S T E R • J U L B O R D Vi kör ut matlådor i centrala Gävle. 60:- inkl. sallad

Seniorlunch 12.30-14.00 60:- varmt välkomna!

Låt er väl smaka av vårt goda julbord. Premiär 30/11.

Serveras fredagar och lördagar. Välkomna!

Obs! Seniorjulbord 12/12

Varmt välkomna att boka stans mest prisvärda Julbord i god tid, 349:-. Lunchbuffé på vardagarna. Prisvärd catering av hög kvalité för festen.

ÖPPETTIDER Torsdag: 21.00-Sent... Fredag: 23.00-03.00 Lördag: 23.00-03.00 LUNCH 10.30-14.00 026-18 30 22 • N. Strandg. 15-17 kitchen@slickcity.se • slickcity.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


F Välkommen till musiken!

Foto: Adam Lundberg Ericson

Jenny Wilson - 29 september Alltid 21.00! Alltid Live! Alltid stående publik!

Biljettpris: 250 kr

Succé för STARS på Hits For You Den nya dinnershowen STARS på showrestaurangen Hits For You i centrala Gävle har blivit mycket uppskattad och verkar redan bli en stor publik framgång. Vi kontaktar centralfiguren, producent och artisten Henrik ”Henke” Sundström för att höra efter hur läget är inför hösten och julborden.

Konsert: 60 kr/Konsert + picknick: 100 kr

KO

T

Söndag 30 september 14.00 Barn fr. 3 år

NI CK C

K

PI

Wedins Vartité

NSE R

F R E DAG S 5 O K TOS ER IEN BER

FR ÅN ME POLITAN TROGÄVLETILL C h E FD IR IG E NT LU T h A N

JA D O QAV Im E m A R TíN E , B A RY TO N D EB U SS Y PR

ÉLU D E Á L’AP RÉ MONNAK S- M ID I D ’U N FA UN GOTL SCHUMAN A UN CLIN D’O EIL N SYMFO NI NR 3

LÖ R DAG

13 O K TO

BE

R SJUNTGAEUBE R TAUBE D IR IG E N T P S V E N -B E TE R N O R DA h E R TIL T AU B E L

För mer information och biljettbokning: gavlekonserthus.se

Hur känns det efter premiären? – Det känns helt fantastiskt bra! Jag är så nöjd med alla lovord och positiva kommentarer om den här nya showen. Det är så kul att många reagerar så positivt på lokalen i sin helhet i och med vår renovering och förnyelse av teknik. Gästerna som hittills sett den nya showen överöser den med positiv feedback och säger att den är absolut i särklass snyggaste, proffsigaste och bästa showen. Ja, jag känner mig mäkta stolt och glad över detta! Vad skiljer den här showen från de tidigare? – Det här är absolut den största satsningen vi gjort någonsin. Inte bara till själva showproduktionen utan även på den tekniska biten som fått sig ett rejält lyft, vilket märks väldigt mycket på de gensvar publiken ger! Kommer ni att köra show med julbord även i år? – Jajamen, vi kör julbord med show. I skrivande stund har vi över 1200 förbokade gäster till Julbordet. Det formligen haglar in bokningar så fortsätter det så här så kanske vi till och med måste bygga ut! Vi startar Julbordet den 23:e november och kör sedan till den 22:a december. Vi kommer att köra måndag-lördag med dubbla sittningar på fredagar och lördagar. De tidigare sittningarna passar både familjen, skiftlaget och privatpersoner men även större företag som vill gå på dagen istället. Händer det något mer än dinnershow och julbord? – Utöver showerna på Hits For You så kommer vi att åka till Spanien i oktober och köra showen på ett stort hotell. Dessutom gör vi några externa shower i Gästrikland under hösten på dagar i veckan. Bland annat på Läkerol Arena då vår matleverantör har en stor mässa. Det kommer redan nu förfrågningar på showen tills nästa år, både i Hits For You:s lokaler men även andra ställen som vill uppleva showen. Så det här ser ut att bli den mest spännande säsongen någonsin! Joe Formgren • SvenskPress.se

4

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


IT´S SHOWTIME

Mer info och biljettbokning: www.hitsforyou.se • Tel. 026-101 202


VÄLKOMMEN TILL EN HELKVÄLL I STJÄRNORNAS TECKEN

BOKA FESTEN OCH JULBORDET I GOD TID Har du något att fira så är Hits For You det perfekta stället. Möhippa, svensexa, födelsedagsfest, kick-off eller varför inte bara en helkväll med kollegorna, vännerna, sambon eller grannen.

ÖPPEttIdER Torsdagar: 18:00-24:00 Fredagar: 18:00-03:00 Lördagar: 18:00-03:00

dISKotEK Fredag-Lördag: 23:00-03:00 KaRaoKE Fredag-Lördag: 23:00-03:00 JUlBoRd MEd SHow 23:e Nov-22:a Dec: 18:00-23:00

KonFEREnSMÖJlIGHEtER Tillbringa en kreativ eftermiddag i centrala lokaler. Mer än 100 personer i biosittning. Varför inte avsluta med en dinnershow? För sällskap större än 50 personer öppnar vi gladeligen upp restaurangen även övriga dagar. Det går även bra att abonnera lokalen eller skräddarsy ditt eget evenemang för större såväl mindre sällskap.

KontaKt 026 - 101 202 bokning@hitsforyou.se Onlinebokning på www.hitsforyou.se Showen kan abonneras för mindre och större sällskap.

PRISER • Show med trerättersmiddag: 695:• Barplatser med Show, på anvisad plats: 195:• Barplatser med Show, inkl plocktallrik: 365:• Julbord med Show Mån-tis: 695:• Julbord med Show Ons-Tor: 795:• Julbord med Show Fre-Lör: 845:• Julbord med Show tidig sittning Fre-Lör 13.00-17.00: 695:• Nyårsafton med Show, nyårssupé: 1095:-

HotEllPaKEt Från 1095:- /pp inkl. frukostbuffé, del i dubbelrum på stans bästa och mest centrala hotell, samt trerättersmiddag och show. Alla priser ovan inkluderar garderob, entré till diskotek och karaoke.

Hits For You AB Nygatan 18, 803 20 Gävle Tel: 026-101 202 www.hitsforyou.se precisreklam.se

dInnERSHow Torsdag-Lördag: 18:00-23:00


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Gestrikekalendern September 23 Höstmarknad. Gävle Slöjadare. Föreningens medlemmar ställer ut sina alster. Saft & sylt mm till försäljning. Café med hembakat. Tolvfors, Gävle kl 11-15 (inställt vid regn). 27 Brynäs - Växjö, Gavlerinken Arena, kl 19. 29 Klädförsäljning. Köp begagnade barnkläder stl. 44-XL, skor, leksaker, sportutrustning m.m. Polhemsskolan, kl 10-13. 29 Bondens egen Marknad på Stortorget i Gävle, kl 10-14. 29 Veteranbilsmarknad. En marknad och utställning för veteranbilsälskaren! Högbo Bruk, start kl 10. 30 Wedins varité. Gävle Konserthus, kl 14.

Oktober 2-5 Buggkurs på Ön, Hedesunda. 4 Brynäs - Timrå, Gavlerinken Arena, kl 19. 5 Från Metropolitan till Gävle. Sydafrikanske barytonsångaren Luthando Qave. Gävle Konserthus, Gävle, kl 19. 6 Bondens egen Marknad på Stortorget i Gävle, kl 10-14. 6 Innebandy Strömsbro IF damlag - Sundsvall. Gavlehov, kl 16. 6 Brynäs - Skellefteå, Gavlerinken Arena, kl 18. 6 Från Broadway till Duvemåla. Gävle Konserthus, kl 19.30. 7 Sharon Dyall & Gävle Big Band med Sven-Eric Eriksson. Söders Källa, kl 17. 7 Innebandy Strömsbro IF damlag - Hudik/Björkberg IBK. Gavlehov, kl 17. 8 Gefle IF FF - GAIS, Gavlevallen, kl 19. 11-14 World Cup i bandy. Världens sexton bästa bandylag gör upp i VM för klubblag. Göranssons Arena. 13 Hälsomässan. Kunniga utställare, intressanta föreläsningar. Gavle Central Konferens, Centralstationen, kl 11-15. 13 Bondens egen Marknad på Stortorget i Gävle, kl 10-14. 13 Taube sjunger Taube. Gävle Symfoniorkester och Sven-Bertil Taube. Gävle Konserthus, kl 19. 14 Innebandy Strömsbro IF herrar - IBK Östhammar. Testebo arena, kl 16. 17 Hits of the 60’s. Svenne Hedlund, Clabbe af Geijerstam, Lennart Grahn & Janne Önnerud. Gävle Konserthus, kl 19.30.

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

F

18 Beethoven och Bavouzet. Jean-Efflam Bavouzet är en av vår tids mest firade pianister. Gävle Konserthus, kl 19. 19 Raw Comedy Club på turné. Gävle Konserthus, kl 21. 20 Björn Skifs - Bitar ur mitt liv. Göransson Arena, kl 19.30. 20 Brynäs - Örebro, Gavlerinken Arena, kl 18. 20 Benjamin Ingrosso x Felix Sandman. Gävle Konserthus, kl 19.30. 21 Inspiration och hälsa för alla. Hälsans tecken som innefattar både föreläsning, lunch och ett medley av gruppträning. Göransson Arena, Sandviken, kl 11-16. 23 Stacey Kent. Gävle Konserthus, kl 19.30. 26 Brassfestival - Signal 2018. Gävle Konserthus, kl 19. 27 Sarah Klang. Gävle Konserthus, kl 21. 27 Innebandy Strömsbro damlag - Tullinge. Testebo arena, kl 14. 27 Brynäs - Färjestad, Gavlerinken Arena, kl 18. 28 I Mumindalen. Gävle Konserthus, kl 14. 29 Lunchkonsert - Mozart & Sjögren. Gävle Konserthus, kl 12. 29 Gefle IF FF - Norrby IF, Gavlevallen, kl 19. 31 The Legends - Greatest Hits Tour. Möt några av världens mest träffsäkra tolkare av Elvis Presley, Roy Orbison & Jerry Lee Lewis Gävle Konserthus, Gävle, kl 19 - 21.45.

Vill ni också vara med i Kalendern? Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer att publicera på Gestrikemagasinet.se

50 Lägs .00 ta 0 e pri xem s = pla r!

Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Oktobernumret utkommer 21/10, manusstopp 4/10 Tel. 026-126 126 Mer info och Hela Kalendern se: Gestrikemagasinet.se

erbjudanden och evenemang

September 2018 • gestrikem

agasinet.se

Nu på Näringen

Mindfullness

Succé för STARS Vem blir Lucia?

Gävle i framkant när

Varmt välkomna

att boka er fest i

Nu allt på samma plan!

det gäller samverkan Gävles trevligaste

Telefon 026-511 000,126 126 www.mediatemplet.se

Skördemarknad

Di Leva kommer

samlingslokal

Bröllop & fest

Ett gott val!

Tel: 0290-311 20 www.granliden.nu

Landsv. 39, STORVIK

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7


F

Gävle Lucia 2018

Sjunde Gluggen öppnat på Näringen Etableringen av Gluggens snabbmatsrestauranger i Gävle som levererar hemlagad husmanskost har blivit en formidabel succé. Måndagen den 3 september öppnades det sjunde serveringsstället för Gluggens hemlagade husmanskost på Näringen intill Ahlsell. Boka ett besök med underhållning av Gävle Lucia Till personalfesten, företaget eller organisationen. Kontakta Lennart Löf 070-216 61 16 i samarbete med Vill du också vara med och stödja Gävle Lucia? Kontakta Torbjörn Edlund 070-525 84 50 Gävle Lucia stöds av:

GÄVLE

– Det här känns riktigt kul, berättar Johan Björklund, grundare och delägare av det framgångsrika konceptet. Vi startade för fem år sedan genom att servera hemlagad husmanskost i matlådor från en ombyggd husvagn på Erikshjälpens parkering vid Gasklockorna. Det var då vi kom på namnet i och med att det kändes som att vi serverade lådorna genom just en glugg. Den första dagen såldes det fjorton lådor och idag klarar de av toppar på närmare tusen lådor om dagen. – Det har gått fort och har varit en fantastisk utveckling, berättar Johan. Vi har ökat år från år och när vi 2016 flyttade kontoret och köket till tidigare Farfars lokaler i Hemsta fick vi ännu större kapacitet och stabilitet som gett oss förutsättningar att utveckla verksamheten ytterligare. Läs hela: svenskpress.se, sök: Gluggen Joe Formgren • SvenskPress.se

Välkomna att boka in er fest i Gävles trevligaste samlingslokal

Nu ny Salladsmeny Grönsallader

1: Laxsallad, hackat ägg & bulgur 2: Vitlöksmarinerad kycklingfilé, bacon, parmesan 3: Falafel, oliver, fetaost, frön (Vegetariskt)

Nu med allt på samma plan .

Pastasallader

4: Pulled Pork, majs & syrad lök 5: Chilikryddade räkor, sesamnudlar, fetaost Salladerna serveras med surdegsbröd, smör & dressing.

Ny Glugg på Näringen vid Ahlsell - Välkomna!

Festvåningen eller Källarvalvet?

För företag och privatpersoner, 15-150 personer. Alla tillbehör finns på plats. Ni får hjälp och råd med catering, festfixning och annat praktiskt.

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 För mer information se: www.mediatemplet.se

8

Gluggenkortet är ett erbjudande med 10 % rabatt på hela sortimentet (Går ej att kombinera med ev. andra rabatter eller erbjudanden).

ensk Mat

Smart Sv

r

ma matlådo a och var i både kall Snabbkost en.se www.Glugg

Hemsta • Brunnsgatan • GDG • Winn • Näringen • Valbo • Skutskär

026-61 55 55 • Gluggen.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F stämningsfull förmiddag. Luciakandidaterna presenteras av en sponsor i Gestrike Magasinets oktobernummer, som delas ut till Gävleborna den 21 oktober. Gävle Lucia behöver också transportmedel för att ta sig till de olika framträdandena och där har Lions i många år fått hjälp av Bilmetro, som lånat ut Volkswagen transportbilar. ICA Maxi Stormarknad i Gävle med Johan Karlsson som ny ägare går i år in som sponsor till Gävle Lucia. – Det är viktigt för oss att vara med och bidra till ett bättre samhälle och Lions är en bra partner i det sammanhanget, säger Johan Karlsson.

Gävle Lucia ger ljus och hopp Lions Club Gävle har i flera år anordnat Gävle Lucia till många Gävlebors stora glädje. Gävle Lucia är verkligen ett ljus i mörkret på flera sätt. De pengar som Lions får in från sponsorer och när Lucia uppträder på arbetsplatser, hos föreningar m.m. använder Lions i olika välgörenhetsprojekt, lokalt, nationellt och internationellt.

Hur väljer man ut kandidaterna?

– Det är många som får en extra guldkant på tillvaron tack vare Gävle Lucia, säger Lennart Löf, ordförande i Luciakommittén. Det känns bra att vi kan fortsätta traditionen tack vare att Gestrike Magasinet och alla andra sponsorer som ställer upp. Gestrike Magasinet samordnar arbetet med kandidaternas sponsorer och är själva en av dem. – Det var självklart för oss att ställa upp för Lions när det gäller en så betydelsefull och behjärtansvärd sak som Gävle Lucia, säger Joe Formgren, ansvarig utgivare för Gestrike Magasinet. Vi har också varje år besök av Gävle Lucia på Templet den 13 december dit våra kunder bjuds in för en

– När flickorna, 15 till 22 år gamla, väljs ut är det främsta kriteriet för vara med som kandidat att man är duktig på att sjunga, säger Kerstin Johansson, medlem i Luciakommittén. Sen får de utbildning i körsång hos oss under ledning av Stellan Alneberg, som är en erfaren sångpedagog. Sista datum för anmälan är den 25 september. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: Lucia Lions • gestrikemagasinet.se

Kontakta Gävle Lucia Är du intresserad av att sponsra Gävle Lucia? Ring Torbjörn Edlund 070-525 84 50. Är du intresserad av att boka ett besök från Gävle Lucia? Ring Lennart Löf 070-216 61 16

Boka Julbordet på Östkustens pärla

Pris fr. 399:-. Julbordspremiär 17/11 Helgöppet hela hösten!

Axmar Brygga Havskrog Varmt välkomna! 0297-320 00 Mer info på axmarbrygga.se Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


Skördemarknad på Laxön Lördagen den 13 oktober anordnas det Skördemarknad på Laxön. En av eldsjälarna och arrangör är Marie Hedlund som i januari tog över Restaurang Kungsådran på Laxön. Vad är skördemarknaden? – Skördemarknaden är en heldag här på Laxön i Älvkarleby där lokala gårdsbutiker, bryggerier och andra hantverkare verkligen bjuder till för att visa upp och servera det mesta av det bästa lokala utbudet som finns, berättar Marie Hedlund. Kan du ge några exempel på vad som kommer att hända? – Här kan alla besökare smaka och köpa lokala grödor, ost, rökt lax, kött och mycket annat gott från lokala gårdsbutiker och kvarnar. De kan även smaka av lokala ölsorter och ekologiska viner. Här på Restaurang Kungsådran serverar vi sopplunch och erbjuder middag på lokala produkter från gårdsbutikerna. Laxöboden med lokalt rökt lax och goda smörgåsar och annat gott håller öppet hela dagen. Dessutom så håller alla hantverkare som finns på Laxön öppet så att man kan besöka konstnär Johan Thunberg, krukmakeri, Hantverkshuset och Snickarboden. Vad har du för förväntningar på dagen? – Vi hoppas naturligtvis på att många besökare, från både nära men kanske även lite långväga som vill ta till vara möjligheten att på ett lättsamt sätt få smaka på och handla lokala råvaror och uppleva naturliga smaker i den här fantastiska miljön. Vår önskan är att Laxön ska bli en årlig mötesplats för lokala mat och dryckesproducenter samt hantverkare som arbetar traditionellt och samtidigt med ett med ett modernt miljötänk. Själva samarbetar vi med Slow food Gävleborg och Slow food Uppsala under marknaden och som medlem så vill jag naturligtvis verkligen utveckla restaurangen i deras anda. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: Skördemarknad Joe Formgren • SvenskPress.se

Höst-Rabatt 20 % • Ayurvedisk Massage • Klassisk Massage • Rygg/nacke/huvud/ansikte Massage

Thomas Di Leva förlänger turnén Thomas Di Leva förlänger succéturnén ”Hjärtat vinner alltid” runt om i landets kyrkor och gästar Stockholm, Gävle, Malmö, Linköping, Vingåker och Oxelösund hösten 2018. – Det kommer att bli en ljusfylld kärlekskonsertsturné där jag framför mina låtar med sagolika arrangemang och tillsammans med kyrkokörer. Det blir en kväll tillsammans i hjärtats möte. Han kommer till Gävle den 27 oktober och uppträder i Hille kyrka Thomas Di Leva, även kallad rymdblomman från Gävle, är en av svensk pophistorias mest kända artister och låtskrivare. Med flera klassiska svenska hits som ”Vem ska jag tro på?”, ”Vi har bara varandra”, ”Miraklet”. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara och hans kärleksfulla uppenbarelse inspirerar och fyller oss med kärlek, hopp, gemenskap och tro. Thomas Di Leva är med 22 album och hundratals TVframträdanden ständigt lika aktuell och alltid i rörelse. Efter över 30 års turnerande för fullsatta salonger och festivaler känns den en gång så ”udda fågeln” nu som en självklarhet. I höst aktuell på kärleksfull kyrkoturnén ”Hjärtat vinner alltid” och nya poplåten ”Jag behöver ingen ledare”. Foto: Peter Knutson, Text: Rickard Werecki • SvenskPress.se

Behandling med KBT & aCT mindfulness och mental träning Konsultativt stöd till organisationer

S. Skeppsbron 28, Gävle N. Skeppsbron 3, Gävle Tel. 070-22 22 547 www.anitasbalansochharmoni.se

10

Medlem i

För mer info kontakta:

Bo Kåresjö

bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.terapicentrumgavle.nu

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

3 FÖR 1 PÅ RIKTIGT

Säsongens nyheter I BUTIK NU!

Mindfulness på Fyshuset Med mindfulness på Fyshuset får du hjälp att öka din medvetenhet och närvaro samt träna strategier som kompletterar ditt levnadssätt. Mindfulness är ett sätt att förhålla sig till livet. – Man kan också beskriva mindfulness som en livsstil där man tränar sig att vara medvetet närvarande i livets olika händelser och skeenden. Vill man översätta Mindfulness till svenska blir det ”medveten närvaro i nuet”, berättar Bo Kåresjö som nyligen flyttat till Fyshuset i Gävle som drivs av Anders Bergström. De flesta lever ganska hektiska och stressade liv där livspusslet inte alltid är så lätt att få ihop. På en kurs i Mindfullnes på Fyshuset får du lära dig olika meditations-, andnings- och avslappningstekniker, kroppsmedvetenhet och lättare yoga. Alla är varmt välkomna! Läs hela: svenskpress.se, sök: Mindfulness Presstjänst • SvenskPress.se

BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP?

Ola Dahlberg Laserterapeut Leg. sjuksköt. Univ. Adjunkt. Hamiltongatan 16, Gävle oladahlberg01@gmail.com x-tattoo.se | 072-281 53 10

Ny behandlingsteknik mot svampnagel för händer & fötter från Lunula Laser! BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP?

Ny behandlingsteknik mot svampnagel för händer och fötter från Lunula Laser!

0297-400 55

Måndag - Fredag: 9.00-17.00 Torggatan 5, 816 30 Ockelbo www.sofieskroppsvard.se

BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP?

Tel 026-22 22 796

behandlingsteknik Öppet mån-freNy10.00-17.00 mot svampnagel för händer och Nybo Handelsgård Valbo fötter från iLunula Laser! www.sofieskroppsvard.se 0297-400 55 Måndag - Fredag: 9.00-17.00 Torggatan 5, 816 30 Ockelbo www.sofieskroppsvard.se

NikotinFRi på 90 min Trött på att vara beroende? Boka tid redan i dag!

Vi hjälper dig att minimera den fysiska abstinensen

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

Bara hos Direkt Optik

Av Socialstyrelsen Leg. Optiker

Vi tar bort tatueringar

• Köp ett par glasögon och få två par extra helt kostnadsfritt • Behåll alla själv eller dela med en kompis • Välj fritt ur hela vårt ordinarie sortiment • Gäller alla slipningar och behandlingar • Kvalitetsglas i alla par

VÄRDECHECK SYNUNDERSÖKNING Ta med värdechecken så bjuder vi på en synundersökning vid köp av kompletta glasögon i erbjudandet 3 för 1.

400:-

Gäller ej med andra checkar eller kuponger. Endast en check per köptillfälle. Gäller t o m 20/10 2018

Gävle, Norra Kungsgatan 1, tel 026-12 82 20 Vard. 9.30-18, lörd. 10-15. Direktoptik.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

11


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Gävle Lucia 2018 Kryssning om digitalisering Den 12-13 september for affärsnätverket effect plus+ från Gävleregionen ut på sin årliga kryssning. Det var åttonde året i rad som man samlades på Viking Cinderella för att under ett par intensiva dagar hinna med effektivt nätverkande, diskutera samt lyssna på inspirerande föreläsare och ha trevligt tillsammans. I år var det ett mycket aktuellt ämne Digitalisering. Första steget till en sångkarriär? Gävle Lucia är varje år en mycket uppskattad och efterlängtad tradition. Vi söker kandidater som kommer att ställas inför en del utmaningar på vägen fram till finalen. I förberedelserna ingår bland annat träning i körsång under ledning av Stellan Alneberg, vilket kan vara första steget till en sångkarriär eller kanske bara en kul erfarenhet. Även du som tidigare varit med i Gävle Lucia är välkommen. De kandidater som vi väljer ut kommer att få göra en audition där de ska genomföra ett sångprov. Audition kommer att genomföras lördag 29/9 och söndag 30/9. Skicka ev. frågor till: gavlelucia@gmail.com Kvalifikationer för att bli luciakandidat: ålder 15-22 år, tycker om att sjunga och gärna med annan musikalisk erfarenhet av musik som körsång, instrument etc.

Anmälan

Anmäl dig själv eller någon du känner, redan idag! Anmäl dig senast den 25 september via: www.gestrikemagasinet.se och länken ”Gävle Lucia 2018”. Kopiera formuläret och klistra in i ett mail, fyll i de önskade uppgifterna, bifoga ett nytaget foto och skicka till: gavlelucia@gmail.com

Arrangören Nalle Rydstrand hade även denna gång garanterat två dagar full av inspiration, kunskap, kontakter och nöje och målsättningen var att genomföra intressantaste och mest lärorika kryssningen någonsin. Deltagarna verkade onekligen nöjda då bussarna åter rullade tillbaka till Gävle på torsdagseftermiddagen med massor av nya kunskaper och insikter i konsten att digitalisera den egna verksamheten. – Känslan är mycket positiv och det känns riktigt bra, berättar Nalle. Vi skall nu utvärderar deltagarnas synpunkter och det skall bli mycket intressant att få ta del av feedbacken. Grupparbeten I de grupparbeten som inleddes redan i bussresan var det lagindelning där man i grupper diskuterade fram förslag på en ny app för digitalisering av ett företags verksamhet. Väl framme på Viking Cinderella så inleddes dagen med att deltagarna fick lyssna på Karin Winther som är producent, digital strateg, skribent och tv-profil som delade med sig över tio års erfarenhet av mediebranschen och en rejäl dos digital spetskompetens. Därefter visade Joe Formgren upp den nya tekniska plattformen för effectplus.se och berättade om de möjligheter det kommer att innebära för ännu bättre kommunikation medlemmarna i nätverket emellan. Läs hela artikeln i kommande Företagsbladet, ute 9/10.

Mer information, se www.gestrikemagasinet.se Gilla Gävle Lucia 2018 på

Arrangör: Lions Club Gävle i samarbete med Gestrike Magasinet.

Boka ett Luciatåg till personalfesten, företaget eller organisationen. Kontakta Lennart Löf 070-216 61 16

SvenskPress.se

Varmt välkommen till näringslivets digitala mötesplats Kostnadsfritt deltagande av innehåll och näringsrika diskussioner.

Gävle Lucia stöds av:

GÄVLE

Vill du också vara med och stödja Gävle Lucia? Kontakta Torbjörn Edlund 070-525 84 50

12

nya effectplus.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Ny hemsida - med Intranät? Bygga om er gamla hemsida till en modern responsiv och sökmotoroptimerad hemsida som är enkel att administrera? Eller kanske bara ett smart Intranät? Er nya kommunikationsplattform optimeras för både läsplattor och smartphones. Nyhetsfunktion med länkar till sociala medier ingår. Vi hjälper er med funktion och design - sedan administrerar ni enkelt sidan själva!

e

Vi sök

lja

rsä ö f r e t rå

– Har ni bara underlagen klara så kan ni ha en ny modern hemsida inom några dagar. Publiceringssystemet Yodo är lika enkelt som att göra en uppdatering på som Facebook. Miniutbildning ingår i tjänsten liksom hosting, utveckling, support och service. Joe Formgren, medutvecklare Precis Reklam

Muréngatan 14, Gävle www.precisreklam.se Telefon 026-511 000

arb

sam h c o re

rs!

rtne a p s t e

Vi erbjuder Sveriges smartaste och mest lättanvända CMS

För mer information se www.yodo.se


F VARFÖR BETALA MER?

NY STENBUTIK I GÄVLE Besök vår webbshop www.stenmastarna.se

Montera t och kla rt!

MARKSTENMARKSTEN - PLATTOR - DEKORSTEN - BÄNKSKIVOR - DISKHOAR - PLATTOR - DEKORSTEN - BÄNKSKIVOR - DISKHOAR

STRÖMSBROVÄGEN 12, 803 09 GÄVLE

026-18 3612, 30 - WWW.STENMASTARNA.SE STRÖMSBROVÄGEN 803 09 GÄVLE - 026-18 36 30

Ny-, Om- & Tillbyggnad Tak-, Grund- & Betongarbeten ROT - Kontakta oss för offert

Anders: 070-653 85 95, kontor 026-65 24 00 www.gsbbygg.se

Tel: 026-10 14 10 • gavle@veteranpoolen.se

VI HJÄLPER DIG MED RUT-TJÄNSTER I HEMMET! • Städ, tvätt & strykning • Ledsagning & matlagning • Hjälp vid läkarbesök •...och mycket mer!

Praktiska och trendiga bänkskivor Säg bara Perstorpsskiva och många får associationer till gamla kök och köksbord. Idag får plastlaminatskivor (som det egentligen heter) stark konkurrens av bänkskivor i sten. Något som förr nästan var en omöjlighet för många på grund av kostnad och svårigheter att måttanpassa. Men med dagens teknik kan man måttanpassa och göra hål i stenskivor med millimeterprecision. Hos Stenmästarna på Strömsbrovägen i Gävle har man mångårig erfarenhet av sten. – Bänkskivor av stenmaterial blir allt mer populärt men många tvekar för att de tror att det är både dyrt och svårt att bearbeta, säger Anders Rönngren, Stenmästarna. Vi levererar måttanpassade bänkar med håltagningar för diskho, kranar och spishäll. Stenmästarna erbjuder digital måttagning till självkostnadspris och man mäter med en precision på en-två millimeter. Det innebär även att antalet reklamationer i princip är noll vilket sparar tid, besvär och pengar för både kund och leverantör. – Jag har för egen del jobbat med olika slags stenprodukter i över 20 år och vår partner VE-sten har gjort det i 80 år, så vi tycker att vi börjar kunna det här med sten, säger Ander Rönngren med ett leende. Priset på en stenskiva är högre jämfört med skivor av laminat och trä, men man måste ha koll på alla fördelar och även ”livskostnaden”. I butiken på Strömsbrovägen visar Stenmästarna upp ett imponerande sortiment av stenprodukter. – Vi har nyligen startat upp webbutik på vår hemsida så att kunden både kan beställa och göra prisförfrågningar – Vi erbjuder både inmätning och installation vilket gör det enkelt för kunden, säger Anders. Vi har specialredskap och monterar på plats om så önskas, det brukar vara populärt då det är tungt att bära, dessutom blir det tryggare för kunden. Stenmästarnas kunder kan känna sig stensäkra, så att säga! Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: Stenmästarna Stenmästarna i Sverige • SvenskPress.se

Bänkskivor i sten tål mycket.

Måttanpassa med hög precision.

14

Anders Rönngren, Stenmästare.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Carina Städ Carina Städ

Ca Ca

Carina Städ FLYTTHJÄLP Carina Städ •• FLYTTHJÄLP

Gävle i framkant En av skolans viktigaste uppgifter är att förbereda elever inför arbetslivet. Tyvärr visar forskning att dagens elever ofta har dålig kunskap om vad arbetslivet innebär. Prao ska ge eleven kunskaper om arbetslivet men är även ett stöd för elevens studie- och yrkesval samt personutveckling. 1994 började flera kommuner tyvärr avskaffa eller begränsa Prao eftersom det inte längre var obligatoriskt. Det ledde till kritik som resulterade i att Prao efter 24 år blev obligatorisk igen. Ett besked som välkomnas av näringslivet.

För att informera om samspelet och samverkan mellan skola och näringsliv bjöd Brynäs Företagarförening in Kalle Wahlström, Utbildning Gävle och Gävle kommuns samordnare för att berätta om utvecklingen på Strand restaurang. – Gävle kommun har fortsatt med Prao i princip oförändrad omfattning, som förhoppningsvis har gett våra elever ett försprång, sa Kalle Wahlström. Det är viktigt att ungdomarna får så mycket kännedom om arbetsmarknaden som möjligt när de ska välja program på gymnasiet. Totalt är det ca 1 600 arbetsplatser som ställer upp med PRAO-platser för grundskolan och APL-platser (Arbetsplatsförlagt lärande) för gymnasieskolan i Gävle. – Näringslivet och skolan är överens om värdet av att våra skolungdomar får chansen att bekanta sig med arbetslivet, sa Kalle Wahlström. – Många företag efterfrågar en bättre matchning av utbildningarna och arbetsmarknadens behov. Det märks särskilt i många hantverksyrken, där det utbildas alldeles för få personer och kunskapsnivån bland dem som söker jobb inte är tillfredsställande sa Günther Mårder, VD, Företagarna. – Samverkan mellan skola och arbetslivet ger ungdomarna bättre förutsättningar för fortsatta utbildningar och arbetslivet, sa Kalle Wahlström. Man ska inte vara rädd för att pröva flera olika yrken innan man bestämmer sig! Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: prao

FLYTTSTÄDNING • FLYTTHJÄLP ••FLYTTSTÄDNING • FLYTTHJÄLP

Läs mer på • FLYTTSTÄDNING Läs mer på • FLYTTSTÄDNING www.carinastad.info Läs mer på www.carinastad.info Läs mer på www.carinastad.info Ring www.carinastad.info Ring98 99 073-722 Ring Ring98 99 073-722

073-722 98 99 073-722 98 99

Välkommen till oss!

Dessutom publicerar ni fritt era nyheter, evenemang, videos och erbjudanden på www.gestrikemagasinet.se

• Dygnetruntservice • Alltid nya och fräscha bilar Riggargatan 15, Brynäs www.dackakuten.nu 026-12 66 88

Riav. 5 Valbo. Verkstan 026-13 25 40 Försäljning och butik 026-13 30 40

www.caravanmarine.se

Säljer & monterar fönster i olika material. Kontakta oss för offert.

Alla annonser syns i Gestrike Magasinet

Medverka i nästa nummer ni också till regionens lägsta kontaktkostnad. Ute 21/10.

Vi erbjuder även hyrbilar

Allt inom husvagn & husbil!

Brynäs Företagarförening • SvenskPress.se

Även små pluggar i den här storleken som till och med du läser just nu!

Köp dina vinterdäck & fälgar hos oss!

Av företagare - för företagare

Tag steget till eget! Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

026-51 00 00 nyforetagarcentrum.se

Trä/alu-fönster

Aluminium-fönster

Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

PVC-fönster

Norra Åbyggebyvägen 39 805 98 Gävle

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


22.50T0T : RABA

ERBJUDANDE!

*

BLI SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE FÖRM

ÅNLIG

PRIVAT LEASIN - ** G f r.

2.674:– /m å n

JUST NU U PP TI LL

22.50T0T :– RABA

*

SUBARU XV

fr.

244.900:– SVERIGES NÖJDASTE BILÄGARE 2018 *

3 ÅRS FRI SERVICE**

SUBARU X V

fr.

244.900:–

Bilvaruhuset Bilvaruhuset

IMPREZA

fr.

Försäljning

Bomhusvägen 55, Gävle niclas Morgan 026-10 04robert 78 026-100 408 026-100 407 026-100 406 www.dahlbomsbil.se Mån-fre 9-18, Lör Bomhusvägen 55, 10-14 Gävle

55 • 026-10 04 00 (vx) 10 04 78 Bilförsäljn. 214.900:–BomhusvägenMåndag-fredag 9-18, lördag 10-14 IMPRE Z A

026-10 04 78 www.dahlbomsbil.se Mån-fre 9-18, Lör 10-14

SVERIGES NÖJDASTE BILÄGARE 2018 *

3 ÅRS FRI SERVICE**

Bomhusvägen 55 • 026-10 00 Bilarna (vx) 10på04 78 Bilförsäljn. Bränsleförbr bl. körn. 6,5–6,9 l/100 km. CO2-utsläpp: 148–15704 g/km. bilderna är extrautrustad. *Erbjudandet gäller t o m 2018-10-31 vid köp av en ny fr. 214.900:– Måndag-fredag 9-18, lördag 10-14 Subaru XV eller Impreza. Kampanjen gäller ej utrustningsnivå Base. Erbjudandet går ej att kombinera med andra erbjudande, rabatter eller avtal. **Privatleasing Bränsleförbr bl. körn. 6,5–6,9 l/100 km. CO -utsläpp: 148–157 g/km. Bilarna på bilderna är extrautrustad. *Erbjudandet gäller t o m 2018-10-31 vid köp av en ny Subaru XV Finans, eller Impreza. Kampanjen gäller ej utrustningsnivå Base.ingår, Erbjudandet går595 ej att kombinera andra rabatterför eller avtal. **Privatleasing via Subaru avtalstid 36 mån, körsträcka 1500 mil/år, service uppl.avg. kr, aviavgift 55med kr och rörligerbjudande, ränta, reservation sedvanlig kreditprövning. via Subaru Finans, avtalstid 36 mån, körsträcka 1500 mil/år, service ingår, uppl.avg. 595 kr, aviavgift 55 kr och rörlig ränta, reservation för sedvanlig kreditprövning. ***Eller vid vid 1500, 1500, 3000 3000 och och 4500 4500 mil. mil. ***Eller 2


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.