Page 1

50. Lägst 000 a p exe ris = mp lar !

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang Mars 2018 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Däckakuten

Ockelbo glänste på båtmässan Gefle IF upptakt

Smyckesnytt

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

,

Behandling med akupunktur

Tobias dansar

Varmt välkomna att boka er fest i Gävles trevligaste samlingslokal

Nu allt på samma plan!

Telefon 026-511 000,126 126 www.mediatemplet.se

Bröllop & fest


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se Välkommen till musiken!

Vad Googlar alla på? Ett mycket spännande verktyg för att förstå vad som intresserar den stora allmänheten är ett fantastiskt verktyg som heter Google Trends. Där får man aktuell information om vilka varumärken som helst och hur olika verksamheter har lyckats bygga upp intresset runt sitt varumärke.

MONEYBROTHER

Tors 29 mars 19:30. 330 kr.

KOZHUKHIN SPELAR BRAHMS Fredag 6 april, 19.00. 285/245/20 kr

Ny teknik möter gamla instrument

AIDA NADEEM BAND Onsdag 11 april 19.30. 150 kr.

KLARINETTMAGI

Här ser man nämligen exakt vad som intresserar gemene man och vad de söker efter på Google. Att man ligger i topp betyder definitivt inte att man är bäst på något. Däremot att varumärket eller söktermen intresserar flest personer. Man kan här ta fram och studera vilka tidsperioder som helst från några timmar till det senaste året eller statistik ända från 2004!

Bocken vinner över Brynäs

Jag roade mig med att ta fram ett par grafer för 12 månader, det vill säga det senaste året. Jag gjorde en graf med tre av Gävleregionens starka lokala varumärken: Brynäs IF, Gefle IF och Gävlebocken sedan en politisk graf med Alliansen, SD och Socialdemokraterna. När det gäller våra lokala varumärken är det kul att konstatera att Gefle IF matchar Brynäs ganska bra under året, undantaget slutspelet i mars som sticker ut för Brynäs. Men se på resultatet för Gävlebocken under början av december och man förstår att vår stora bock är en världskändis. När det gäller politiken så är ser intresset för Alliansen nästan pinsamt lågt ut i jämförelse med SD som sammantaget har dubbelt så många sökningar som Alliansen och Socialdemokraterna tillsammans. Notera att detta visar alltså enbart vad gemene man söker på och är intresserad av. Det har således ingenting att göra med vad man sympatiserar med men kan onekligen vara intressant för inte minst valarbetarna i respektive partier.

Torsdag 12 april 19:00. 285/245/20 kr

KAKSB

Sön 15 april 14.00. 100 kr.

Tors 19 april 19.30. 150 kr.

PANN

GORAN KAJFES SUBTROPIC ARKESTRA

LOS LOBOS

FÉ UF

K O N E RT KOMPISS PATRULLEN

Lördag 1 september 19.30. 420 kr.

För mer information och biljettbokning: gavlekonserthus.se

Så vad kan då du som läsare eller företagare göra för att du eller er verksamhet skall komma högre upp på sökmotorerna och intressera fler läsare? Jo, publicera mera. Inte bara på er hemsida eller i sociala medier utan kanske direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se Många tycker dock att det är lite svårt att skriva och berätta om sig själva. Då vill jag varmt rekommendera vår nya presstjänst www.presstjanst.se Där hjälper vi till att skriva nyheter åt företag och verksamheter och publicerar dem på nyhetstjänsten www.svenskpress.se så att de blir sökbara för alla som letar efter - just det - era nyheter! Dessutom kan era nyheter bli med i redan i nästa nummer av Gestrike Magasinet - som grädde på moset! Glad påsk på er och trevlig läsning Joe Formgren med kollegor Gestrike Magasinet

2

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Innehåll mars 2018

Gestrike Magasinet

Annonstidning som distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 50.000 ex.

Lokala nyheter

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor.

Ledare: Vad Googlar alla på?

2

Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn.

Årets första nätverksträff

4

Gefle IF varvade upp inför premiären

4

Stora Vall – en tidlös oas

5

Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se

Gestrikekalendern 6-7

Omslaget: Peter Forsberg i Ockelbo B18, foto: Joe Formgren.

Mattes Bröd expanderar

Er plats i Magasinet - varje månad - till bästa pris!

Oslättfors Dramatörer laddar inför sommaren 8

• Upplaga 50.000 exemplar - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka extremt förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen! Aprilnumret utkommer 22/4. Manusstopp 5 april. Boka på telefon 026-126 126

Mediasäljare sökes

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

8

SeniorPorten invigde Restaurang Kungsådran 8 Ny hotellchef på Furuvik Havshotell

8

Påsktåg Gävle-Storvik

8

Behandling med akupunktur

9

Effectfull dag om innovation i framtiden

10

Säkerhet på Interlandagen

11

Ockelbo glänste på båtmässan

12

Dags för Villaägarnas årsmöte

13

Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet… ... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år!

Svalbard- Ett ”hett” resmål

13

Hyundai Motorsport vann Rally Sweden

14

Däckakuten växlar upp

15

h ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! Gestrike Magasinet: Den lilla tidningen med den stora upplagan - och de låga priserna! Aprilnumret 22/4 Manusstopp 5 april www.sdr.se

L U N C H • C AT E R I N G • F E S T E R Succén fortsätter: Seniorlunch

Utkörning matlådor för 60:-

Mån-fre kl. 12.30-14.00

i centrala Gävle

Buffé inkl. dryck & kaffe

Endast 60:-

Smaklig måltid

Lunchbuffé på vardagarna. Prisvärd catering av hög kvalité för festen. Nattklubb med stans hetaste dansgolv. QuizNight på torsdagar.

ÖPPETTIDER Torsdag: 21.00-Sent Fredag: 23.00-03.00 Lördag: 23.00-03.00 LUNCH 10.30-14.00 026-18 30 22 • N. Strandg. 15-17 kitchen@slickcity.se • slickcity.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


Årets första nätverksträff Trots höggradig vinter var det finbesök i Gävle den 25 februari för match i Svenska Cupen, Malmö FF mot Gefle IF. GIF:s Företagarcenter passade på och bjöd in partners till årets första nätverksträff för information och försnack med klubbens tränare Johan Mjällby. Att spela fotboll i februari är lite hasard med vädergudarna och det besannades med ett snöfall hela förmiddagen, vilket gjorde att matchstarten 15.00 var i farozonen. Men nätverksträffen genomfördes med ett 20-tal partners närvarande. Nye klubbdirektören David Norell-Hussein hälsade välkommen till ett nytt spännande år med Gefle IF Fotboll. – Jag började jobbet för två veckor sedan och det är full fart direkt från start, sa David Norell-Hussein. David började sin fotbollsbana som pojklagsspelare och hängde med till A-truppen när GIF gick upp i allsvenskan. Men idrotten har också präglat Davids yrkesliv, som bl.a. inneburit jobb som marknadsansvarig på svenska basketbollförbundet. – När jag presenterades som klubbdirektör för Gefle IF Fotboll kändes som att jag kommit hem, sa David. Gefle IF har ju alltid varit min klubb! Förra året i Superettan blev tufft för Sveriges äldsta idrottsförening och det var nära att klubben rasat rakt ner i division ett, men lyckosamma värvningar av både spelare och ny tränare räddade klubben kvar.

Ambitioner till förbättring – GIF har flera områden som kan förbättras, sa David. När det gäller ekonomin har vi klarat oss tack vare inkomstbringande spelarförsäljningar, men driften har visat minus i 10 år på totalt 30 miljoner, och det måste vi vända på. Klubben kommer att fortsätta utveckla spelare och förhoppningsvis kunna fortsätta att göra bra spelaraffärer. – Men spelaraffärerna får inte bli ett självändamål utan vi måste kunna se dem som en bonus, sa David. Ambitionen är att bygga vidare på de relationer man har men även skapa nya relationer med både partners, fans och publik. – Vi har en verksamhet som omfattar över 1,000 barn och ungdomar och den vill vi också fortsätta att utveckla, sa David. Sen var det dags för Johan Mjällby, som förtjänstfullt intervjuades av Hasse Carstensen, Geflepodden. – Vi ligger efter med matchträning på grund av att vi tvingats träna en hel del i Fotbollshallen på Sörby IP, sa Johan Mjällby. Det är en bra hall men planen är för liten för att kunna träna matchmomenten och det har gjort att det hittills blivit för många enkla misstag i de första träningsmatcherna. Men Mjällby är väldigt nöjd med spelarnas inställning och även försvarsarbetet. – Det är ju vi mot världen och det ska vi använda som motivation, sa Johan Mjällby. Cupmatcherna är viktigare för prestation och disciplin än för resultatet.

Förstärker mentaliteten – Men för spelarna gäller det att sluta tänka på det som hände på vårsäsongen förra året, sa Johan Mjällby. Vi har tagit in en mental coach som hjälper oss att bli både kaxigare och starkare till psyket. Mjällby jobbar mycket enskilt med spelarna för att kunna formera gruppen på bästa sätt. Han hoppas också att nyförvärven ska kunna bidra till lagets utveckling. När det gäller nyförvärv ser Mjällby hellre värvningar än lån från allsvenska klubbar. Med egna spelare har klubben bättre möjligheter att få ekonomisk fördel av den utveckling som spelarna kan få hos Gefle IF Fotboll. Så småningom beslutades det att matchen skulle spelas på Gavlevallen kl. 19 i stället för 15. Malmö FF vann med 3-0 efter 2-0 i halvlek. Men det är ett helt OK resultat mellan svenska mästarna och ett topplag i Superettan. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: gefle if Gefle IF • SvenskPress.se

Gefle IF varvade upp inför premiären Efter ett bra test mot bra motstånd i Svenska Cupen fortsätter uppladdningen för Gefle IF med vanliga träningsmatcher. Lördagen den 9 mars svarade Syrianska FC för motståndet inför cirka 250 åskådare. Laget från Södertälje spelade förra året i Superettan, men ramlade i år till division 1. – Hur ska Gefle kunna träna anfallsspel med reserver i laget, sa Johan Norrström när laget presenterades. Det visade sig att farhågorna inte besannades eftersom Gefle skapade mängder av målchanser med skott i stolpe och ribba. Daniel Ytterbom var under många år en viktig kugge i GIFs anfallspel i Superettan 2001-2004 och Allsvenskan 2005-2007. – Vi måste ha lägre förväntningar i år eftersom Gefle har tappat flera spelare som svarade för många poäng förra året, sa Daniel Ytterbom. Daniel var inte så bekymrad över de första matcherna. – De har tränat hårt under vintern och mest fysik så spelet kommer att bli bättre ju fler matcher och mer bollträning de får i kroppen, sa Daniel Ytterbom. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: gefle if Gefle IF • SvenskPress.se

4

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Stora Vall – en tidlös oas Många har besökt restaurangen Stora Vall för lunch eller vid andra tillfällen som bröllop, minnesstunder m.m. Marie Berg nyöppnade restaurangen 2017 och det har varit uppskattat av mångas. – Jag hoppas att fler ska hitta hit för en god lunch i avspänd miljö, säger Marie Berg. Vi bygger också ut konferensdelen en trappa upp så att vi kan erbjuda fler möjligheter till en konferens i mysig miljö. Många som går Hälsans Stig stannar också till för en fikapaus eller lunch. Det blir också temadagar som när Stora Vall överraskade med Rocka Sockornas dag där alla gäster med olika strumpor fick 50% rabatt eller Mazarinens Dag när alla lunchgäster bjöds på mazarin till kaffet. – Håll ögonen öppna på vår hemsida så kan du överraska både dig själv och dina kompisar med en trevlig lunch, säger Marie Berg. Den 29 mars är det Skärtorsdag och då dukas dagens lunch upp med Påsktema. Det nuvarande huset byggdes 1859, som då var en lantbruksskola. 1909 tog Hälsinge Regemente över och studentkåren 1998. Efter några år byggdes det om till värdshus och konferensanläggning. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: stora vall

Vill ni också bli medlem i effect plus+? Tack alla för er medverkan på effect+dagen!

Stora Vall - Fest & Event • SvenskPress.se

Nätverksdag, kryssning och medlemsevenemang på G = mycket kontakter, kunskap och kul!

Nyfiken på vad effect plus+ skulle innebära för er verksamhet? Kontakta Nalle Rydstrand på telefon 070-510 50 50 eller e-post: nalle@effectplus.se

Tillsammans gör vi effect plus+ Välkomna ni också!

Muréngatan 14, 802 50 Gävle info@effectplus.se, www.effectplus.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

5


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se 8 The Simon & Garfunkel story. Gävle Konserthus, kl 18. 10 Ont blod - En heavymetal - musikal, Gävle Teater, kl 18. 10 Villaägarna - årsmöte och info för husägare. Info & anmälan:

Gestrikekalendern Mars 26 Kommunfullmäktige Gävle sammanträder. Stadshuset, kl 9. 27 Karsten Torebjer – Psychic medium är äntligen tillbaka! (från den andra sidan eller Kumlaanstalten är dock oklart.) Gävle Konserthus, Gävle, kl 19.30.

27 It is like a large animal deep in sleep - Skånes Dansteater. Gävle Teater, kl 19.

28 Sandviken Big Band med Meta Roos. Gävle JazzClub. Gävle Konserthus, kl 19. 29 Moneybrother. Gävle Konserthus, kl 19.30. 29 Skärtorsdagslunch på Stora Vall. Dagens lunch med Påsktema, kl 11-14. 30 Bay City Seven. Efter 40 år gör Bay City Seven sin sista spelning. Silvanum, kl 14.30. 31/3-2/4 Karlssons Galleri. Annelie Karlsson visar Kvinnligt Måleri i akryl med inslag av tyg/ spets. Välkommen. Timmermansgatan 18, Gävle, kl 12-15.

April 1-2 Påsktåget Gävle - Storvik ToR. Gävle Centralstation, kl 10-16.35. Läs mer på www.jarnvagsmuseet.se 2 Gefle IF FF - IFK Värnamo, Gavlevallen, kl 15. 6 Kozhukhin spelar Brahms. Gävle Konserthus, kl 19. 7 Glenn Miller Orchestra. Gävle Konserthus, kl 19.30.

073-820 00 85, kansli.vnd@villaand.se Silvanum, kl 18.30. 12 Föreläsning med Daniel Mendoza. Daniels ledord är optimism och framtidstro. Söders Källa, kl 18.30. 12 Gästriklands Idrottsgala. En kväll där vi hyllar våra egna utövare och eldsjälar inom idrotten. Göransson Arena. 12 Klarinettmagi. Klarinettisten Emil Jonasson. Gävle Konserthus, kl 19. 12 ”What Happened in California 1965 to 1975?” En visuell berättarkonsert om en intressant och spännande musikepok. Presenteras av Stig Jäderberg, Vera Trolleberg och Tomas Vallin. CC-Puben, Gävle, kl 20. 14 Gefle IF FF - Degerfors IF, Gavlevallen, kl 16. 14 Kikki Danielsson. Gävle Konserthus, kl 19. 15 Kompispatrullen. En musikföreställning som vill förmedla att ingen är bättre än du, på att vara JUST DU! För barn 3-9 år. Gävle Konserthus, kl 14-14.35. 17 Interlandagen 2018 med tema: Säkerhet. För mer info och anmälan se www.interlan.se/interlandagen-2018. Clarion Hotell Winn Citykonferens, kl 09.30-16. 17 Tony Irving. Vi får följa hans nakna berättelse om livet innan han blev den TV-profil vi känner igen idag. Centralteatern, Folkets Hus, Gävle, kl 18.30. 18 Nya Norrland - Serietecknaren Mats Jonsson. En

Asiatisk

Ett gott val!

• Lunchbuffé • Kvällsbuffé • Weekendbuffé Välkommen!

Tel: 0290-311 20 www.granliden.nu

S. Kungsgatan 8, Tel. 026-61 52 62. lilla-saigon.se

Landsv. 39, STORVIK NYHETER I BUTIK FRÅN

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Svalbard

GÄSTRIKERINGEN Originalringen Silver 450:Guld fr. 3495:-

Kryssning i Ishavet 5 juli 2018 Kan bli ditt livs fantastiska resa! Se programmet på vår hemsida

www.vietnamabc.se Telefon 0732- 41 51 30 (Gävle) E-post: info@vietnamabc.se

6

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

annorlunda kväll med storbildsserie - högläsning med 29 Ormsafari. Vi letar våra vanliga kräl- och serierutor på storbild. Gävle Teater, kl 19. groddjur tillsammans med herpetologen Mats Wiklund. Info och föranmälan 20 Tobias Persson - Man på prov. ägen till att lyckas få barn till naturum senast 27/4, 010-225 15 16. Ur en pappas perspektiv. Gävle Teater, kl 19.30. Färnebofjärdens nationalpark, Sevedskvarn, 21 A Tribute to Dire Straits. Gävle Konserthus, kl 19.30. kl 10.30-14. 22 Kommissarie Gordon. Ett nattligt nötmysterium Gävle Tips! Påsktåget Gävle - Storvik ToR. Påsktåget tar er GävleTeater, kl 15. Barnteater från 4 år. Sandviken-Storvik tur och retur två gånger per dag. . 23 Kommunfullmäktige Gävle sammanträder. Stadshuset, kl 9. 30/3-8/4 Påsklovskul i naturum. Gratis påskpyssel och 25 Mariano Valle Blues Band. Gävle JazzClub. Gävle aktiviteter. Besök även Gästrik Konst i Gysinge 30/3 - 2/4. Konserthus, kl 19. Varmt välkomna! Naturum Färnebofjärden, Gysinge, kl 26 Babsan - Ett liv i rosa. Gävle Konserthus, kl 19.30. 11 - 16. 28 Fågelmorgon vid Färnebofjärden. Info och föranmälan till naturum senast 26/4, 010-225 15 16. Färnebofjärdens Vill ni också vara med i Kalendern? nationalpark, Gysinge, kl 05.30- 09.30. Gratis för privatpersoner, föreningar 29 Smooth Fox & Smooth Jive. Tobias Wallin känd från Let´s Dance, kommer till Gävle och annonsörer att publicera och undervisar. Passar nybörjare och dig på Gestrikemagasinet.se Lokala som tidigare deltagit i smooth fox + smooth nyheter Information Erbjud anden jive samt andra Fox-kurser. Mer info och Kalendern Aprilnumret utkommer anmälan: www.dansvanner.se/kurser. Ockelbo glänste på båtmä 22/4, manusstopp 5/4 ssan Muréngatan 14, Gävle, kl 10-16. Tel. 026-126 126 29 Dansvänners Foxkväll. Dansvänner bjuder in till en Foxkväll efter dagens kurs med Tobias Wallin(Lets Tält, Bord & Mer info och Dance), Målgrupp är enbart socialdansare och du behöver St Behandling med akup ol, Ståbor unktur inte gå kurs hos oss för att vara med. Mer info och anmälan: d, Hela Kalendern se: B ar, Porslin www.dansvanner.se/kurser. Templet, Muréng 14, Gävle, kl Gestrikemagasinet.se , 18-22. Vär

50 Lägs .00 ta 0 e pri xem s = pla r!

Annonstidning med massor

av erbjudanden och evenemang

Mars 2018 • gestrikem

agasinet.se

Däckakuten

Gefle IF upptakt

Smyckesnytt

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Varmt välkomna

Tobias dansar

att boka er fest i

Nu allt på samma plan!

me, Scen med mera ...

Gävles trevligaste

Telefon 026-511 000,126 126 www.mediatemplet.se

samlingslokal

Bröllop & fest

HETASTE SHOWEN NÅGONSIN! FÖDELSEDAGAR, JUBILEUM OCH FIRMAFESTER M.M.

EN HELA VÅR R E T T Ä S T R ! HOWEN FO PLATSER A R E A • SUCCÉS K O NA ATT B • VÄLKOM 4,8

• Bröllop • Privatfest • Barnkalas

”Helt galet vilken fantastisk kväll! Showen var så proffsig, både humoristisk och musikaliskt fulländad!” ”En fantastisk kväll med god mat och underhållning i världsklass.”

SHOWRESTAURANG DISKOTEK

Bokning: 0702-92 87 38 • www.diskodans.se

(595) Facebook

KARAOKEBAR

Info och biljettbokning: www.hitsforyou.se • Tel. 026-101 202

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Mattes Bröd expanderar Det traditionsrika Ockelbobageriet Mattes Bröd köper Bull-Olles bageri i Bollnäs i en expansiv satsning för framtiden. Tillsammans blir de regionens största bageri med målsättning att utveckla samarbetet tillsammans på flera punkter för att ytterligare stärka positionen som en ledande aktör av lokalproducerat bröd. Daniel Rosén som blir vd för de bägge företagen är mycket entusiastisk över de fördelar och möjligheter som den nya konstellationen innebär.

Oslättfors Dramatörer laddar inför sommaren I sommar blir det full fart på Lunds Gammelgård när Oslättfors Dramatörer sätter upp farsen ”Där fick du!” - av Krister Claesson Premiär går av stapeln den 21 juli och det blir 10 spelningar på en vecka. Det kan ju vara läge att redan nu kunna känna att snart är det sommar och man kan få uppleva den härliga känslan av att låta sig roas på en utomhusteater mitt i den svenska sommaren.

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

SeniorPorten invigde Restaurang Kungsådran Fredagen den 23 februari var det nyinvigning av Restaurang Kungsådran på Laxön då entreprenören och mästerkocken Marie Hedlund öppnade upp portarna. Marie driver även den riksomfattande portalen SeniorPorten.se och kommer att koppla ihop verksamheten för att skapa en riktig resort för pensionärer med boende och en fantastisk miljö på Laxön. För mer information besök: kungsadran.se och seniorporten.se

Ny hotellchef på Furuvik Havshotell Den 19 maj öppnar Furuvik Havshotell för sina första gäster och nu är det klart vem som kommer att bli hotellchef under uppstarten för nysatsningen. Valet föll på Göran von Arbin Havshotell, som har gedigen erfarenhet av hotellverksamhet, bland annat som vd för Vildmarkshotellet på Kolmården. Göran kommer att drifta hotellet under hela sommarsäsongen 2018.

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

8

Påsktåg Gävle-Storvik Påskdagen och annandag påsk, det vill säga 1 och 2 april, blir det Påsktåg som anordnas av Sveriges Järnvägsmuseum på rutten Gävle-Sandviken-Storvik med ett alldeles äkta ånglok som drar tåget. Clowner och trollkarlar underhåller och roar på tåget. Man kan också få se hur man vänder ett lok i Storvik på den gamla manuella vändskivan samt fika i Storviks klassiska stationshus. Hur går det med planeringen? – Vi har redan förhandsbokningar på hälften av platserna, säger Frida Holmkvist, som tar emot bokningarna hos Järnvägsmuseet. Jag hoppas att fler passar på att uppleva en tågresa med ånglok och tidstypiska vagnar. Påsktåget utgörs av ånglok S1 1923, resgodsvagn Giu 37448, personvagn AB0bc 2971, Co8cs 3200 och Co13 2832, med reservation för ändring. På Stationshuset i Storvik planerar man för fullt för att kunna erbjuda fika till alla som kommer ångande till den gamla järnvägsknuten. – Det blir självklart te och kaffe och läsk med fikabröd, säger Marit Lundgren Snar, som är arrangerar på Stationshuset. Priser för resan är vuxna 100 kr och barn 50 kr. Men det gäller att snabba på att förhandsboka resan, antingen genom att ringa eller gå in på Järnvägsmuseets hemsida. – Vi har inte planerat för att man ska kunna köpa biljett på tåget, säger Frida Holmkvist. Om blir aktuellt kommer vi att gå ut och informera om det på vår hemsida och på sociala medier så håll ögonen på det.Tidtabell, info och förbokning: jarnvagsmuseet.se Storviks Stationshus • SvenskPress.se

Mindfulness- och Mental träning Behandling med KBT & ACT. Konsultativt stöd till organisationer

terapicentruM Fyshuset, S. Skeppsbron 28, Gävle För mer info kontakta:

Bo Kåresjö bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.terapicentrumgavle.nu

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Behandling med akupunktur av stressutlösta symtom Information från Leg. sjukgymnast Lotta Lundborg

Maria som är sköterska,har tillåtit att vi delar hennes berättelse. Hon kom till mig förra sommaren med en lång historia av besvär, som slutade med sjukskrivning hösten 2015. Flera händelser som ställde ökade krav på henne inträffade både på arbetet och i hemmet under tre år innan dess. Att hon blev sjukskriven var nödvändigt då hon inte kunde sova, och hon led också av stark oro. Hon såg min annons i Gestrike Magasinet för ett år sedan och nappade på den, så efter midsommar förra året träffades vi första gången. (Jag tog ny rad eftersom jag bytertempus) Det första besöket innebär mest en kartläggning av problemen, och patienten får tala om vad hon har för förväntningar och får fylla i ett formulär med frågor om symtom och gradera hur starka/svåra de upplever att de är. Sedan kan man ta uppgraderingen vid ett senare tillfälle samt förstås vid avslutning och se hur symtomen förändras. Detta formulär har utarbetats vid Karolinska Sjukhuset. Graderingen i formuläret går från 0 till 6, där 0 var inga besvär och 6 var mycket svåra besvär. Initialt väljer Maria 5 gällande sömn, 4 gällande uthållighet, 3 gällande känslighet för ljud och ljus och även 3 för irritation.

Framgångsrik behandling Maria fick ett par behandlingar i veckan under ett par veckor, därefter spred vi det lite mer så att hon fick totalt 10 akupunkturbehandlingar och serien pågick under två och en halv månad. En sak som gynnade behandlingen var att patienten hade en långledighet samtidigt under en viss del av behandlingsserien.Resultatet då hon fyllde i formuläret i mitten av september gav följande: sömnen graderades till 1 (från 5), uthållighet till 2 (från 4), känslighet för ljud och ljus stod kvar på 3 (tinnitusen förändrades dock från pip till ett fräsande ljud), irritation graderades till 1 (från 3). Och jag kunde konstatera att humöret förbättrats, en glimt i ögat och frekventa leenden var bevis på det. En behandlingsserie på 10 behandlingar är en vanlig modell när det gäller akupunktur. Ibland kan det dock räcka med någonstans mellan 5 och 10 gånger. Det beror på hur länge man har haft symtomen och hur många symtom, tycks det. Oftast tar det dock runt 5 gånger innan man känner förbättring. Det händer att patienten blir symtomfri efter en enda behandling, till exempel vid sömnproblem, men då har sömnen varit enda problemet, och patienten

har haft det kortare tid, kring ett år. Men jag har också haft patienter med problem, som blivit bättre efter 10 gånger, men inte tillräckligt bra. Då kan man göra ett uppehåll och ge en ny serie efter en tid. Då får patienten 25 procent rabatt på arvodet. Fördelen med akupunktur är att den inte har några farliga biverkningar utan den använder kroppens egna system och kemi för att komma ur det alarmtillstånd den har försatts i av stress. Akupunkturen frisätter så kallade neuropeptider i kroppen, och dessa påverkar körtlar som utsöndrar hormoner, och dessa i sin tur börjar ”varva” ner alarmtillståndet. En snäll men kraftfull metod, som också lämpar sig att samverka med andra metoder som t.ex. samtal och träning.

Kontakt Mobil: 070-438 25 25 • lotta.lundborg@hotmail.com Examen i Ortopedisk Manuell Terapi • Certifikat i Laserbehandling Akupunkturutbildning Urbergsterrassen 26, 802 62 Gävle Tel: 026-60 98 98 www.lottalundborg.se

BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP? Ny behandlingsteknik mot svampnagel för händer & fötter från Lunula Laser! BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP? Ny behandlingsteknik mot svampnagel för händer och fötter från Lunula Laser!

0297-400 55

Måndag - Fredag: 9.00-17.00 Torggatan 5, 816 30 Ockelbo www.sofieskroppsvard.se

BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP?

Tel 026-22 22 796

behandlingsteknik Öppet mån-freNy10.00-17.00 mot svampnagel för händer och Nybo Handelsgård Valbo fötter från iLunula Laser! www.sofieskroppsvard.se 0297-400 55

Carina Städ Carina Städ

C

Carina Städ FLYTTHJÄLP Carina Städ •• FLYTTHJÄLP

FLYTTSTÄDNING • FLYTTHJÄLP ••FLYTTSTÄDNING • FLYTTHJÄLP

Läs mer på • FLYTTSTÄDNING Läs mer på • FLYTTSTÄDNING www.carinastad.info Läs mer på www.carinastad.info Läs mer på www.carinastad.info Ring www.carinastad.info Ring98 99 073-722 Ring Ring98 99 073-722

073-722 98 99 073-722 98 99

Måndag - Fredag: 9.00-17.00 Torggatan 5, 816 30 Ockelbo www.sofieskroppsvard.se

NikotinFRi på 90 min Trött på att vara beroende? Boka tid redan i dag!

Vi hjälper dig att minimera den fysiska abstinensen

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Effectfull dag om innovation i framtiden Onsdagen den 7 mars hölls effect+dagen på Högskolan i Gävle. Cirka 300 företagare, beslutsfattare och studenter medverkade under dagen. Besökarna träffade 30 utställande företag, minglade, diskuterade och lyssnade på inspirerande föredragshållare. Arrangör var affärsnätverket effect plus+ som årligen arrangerar mötesplatser för regionen. Temat den här dagen var Innovation i Framtiden. Under förmiddagen berättade alumner (tidigare elever) om sin studieresa till sin arbetssituation idag och därefter diskuterade Sandvik, PEPAB , Randstad, Movexum, Grant Thornton morgondagens kompetenskrav för framtidens medarbetare. Sveriges bästa föreläsare var utlovades och både Sofie Lindblom och Gustaf Josefsson Tadaa levde upp till högt ställda förväntningar. Sofie berättade och visade på konkret hur man kan eller snarare bör arbeta med innovation kopplat till entreprenörskap, kreativitet och mångfald. Gustaf konstaterade med sitt anförande att vi har aldrig vetat så lite som vi gör idag och åhörarna växlade mellan skratt och förjusning till stunder av total tystnad och fullständig eftertanke.

Några röster från besökarna: – Vi är glada att fått genomföra dagen med effect plus+. Det är verkligen fin energi bland medlemmarna. Nalle och Joe håller ihop allt på ett personligt och proffsigt sätt som engagerar och alla känner sig hemma och inkluderande. effect plus+ är ett jättefint nätverk! Glad att jag får vara en del av den. Lili André, Högskolan i Gävle – Viktigt att jobba med Innovation samt att man tar ansvar för sin egen utveckling. Spännande föreläsare. Göran Asplin, Gävle Energi AB – Varmt affärsklimat, hjärtligt liksom. Sofie var fantastiskt kunnig och där blev det en direkt kompetenshöjning. Det var så bra planerat med god tid för både mingel och föreläsningar. Bra föredragshållare med Gustaf som favorit. Toppbetyg! Nina Barzey, Bonde Barzey Advokatbyrå AB – Mångfalden på deltagandet gjorde ett stort intryck på mig. Jag lärde mig om hur Innovation påverkar vår vardag och framtiden och dess vikt. Hur vi som människor fungerar och reagerar inför ”allt” nytt och hur vi påverkas. Det bästa med dagen var föreläsningen med Gustaf. Har inte smält alla intryck ännu... Tack för en givande dag, god mat och dryck, trevligt bemötande och fint arrangemang! Susanne Brehlin, Forex Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: effect Joe Formgren • SvenskPress.se

10

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Nyhet 2018

Säkerhet på Interlandagen Den 17 april arrangerar Interlan för andra året Interlandagen och i år är det Säkerhet som är det bärande temat. Det utlovas precis som förra året talare i världsklass. Digitalisering är svaret – men vad var frågan? Bland talarna märks bland annat Anne-Marie Eklund Löwinder som kommer att kommentera regeringens mål Digitalisering först och om det verkligen ska ske till vilket pris som helst och Peter Forsman är Sveriges i särklass största bovjägare på Internet. – Interlandagen är en dag fokuserad på säkerhet men med olika ämnen och talare, berättar Torbjörn Eklöv. Säkerhet är ett väldigt brett område och i år behandlar vi stabilitet, digitalisering, Internetbedrägerier, säkerhetstrender, bitcoin och det kommer så klart att bli en liten del IPv6 också. Vilka målgrupper vänder ni er till med den här dagen? – Målet förra året var alla från tekniker till chefer och det lyckades så bra då så det blir samma i år. Vad kan besökarna förvänta sig av dagen? – Talare och presentationer av världsklass och experter inom sina områden. En del talare är välkända genom tv-soffor där säkerhet har diskuterats.

En dag med fokus på säkerhet Interlan har över 20 års erfarenhet av säkerhet och driftlösningar av olika IT-miljöer och är idag över 40 tekniker/konsulter som har fokus på att skapa en ”Bättre arbetsdag” åt sina kunder. – Vi har med åren sett behovet av att skapa en dag där man fokuserar på säkerhet. Det florerar så mycket rykten gällande IT-säkerhet, vi såg ett behov av att hjälpa våra kunder med korrekt information av de bästa i branschen, säger Michael Angelryd, försäljningschef på Interlan. Evenemanget sker på Clarion Hotell Winn Citykonferens, Norra Slottsgatan 6, i Gävle. Interlan Gefle • SvenskPress.se

LB Optimal 141

2018 års huskollektion är här! Beställ våra kataloger på lbhus.se Jan Stark Säljare 0702 05 52 74 lbhus.se

VI BYGGER TIMMERHUS!

Robusta finska timmerhus direkt från tillverkaren!

FINNHAUS Timmerhus

www.finnhaus.fi

mail: tauno@finnhaus.fi • tel: +358 40 5656466 Torbjörn Eklöv ser fram emot Interlandagen 2018.

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

11


Ockelbo glänste på båtmässan Allt för sjön 2018 Överst till vänster: Mikael Olsson i nya Ockelbo B21 CAB. Peter Forsberg i klassiska Ockelbo B18, nu helt i aluminium.

Båtmässan Allt för sjön pågick 3-11 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. För 83:e gången i ordningen. mässan var som vanligt välfylld med de ledande båtfabrikanter och en hel del spännande nyheter av intresse för båtentusiaster från hela Sverige. I år satsades det stort på vattensport med en upplevelsedel kallad Water Park men naturligtvis var det båtar i olika storlekar, nischer och prisklasser som intresserade fantasterna mest. Sannolikt spelar det in att jag som är uppväxt i den lilla gästrikeidyllen Ockelbo blev särskilt varm i hjärtat redan utanför entrén samt i foajén när vi möts av glänsande aluminium i form av Ockelbo Boats nya modell Ockelbo B21 CAB. En hyttbåt som redan innan lanseringen har blivit en formidabel succé både när det gäller beställningar samt hyllad i tester av branschmedier. – Känslan inför säsongen är positiv. Vi lanserar bland annat Ockelbo B21 CAB som fått ett fantastiskt mottagande, både från båtjournalister och slutkonsumenter, säger David Stenlund, vd på Ockelbo Boats. Det känns fantastiskt kul. Redan under den här första helgen har flera kontrakt skrivits, så helt klart har mässan börjat bra!

Båtar med kultstatus Ockelbo Boats tillverkar båtar byggda helt i aluminium med de klassiska Ockelbobåtarna som gjordes i glasfiber som förebild. Modellbeteckningarna har kultstatus för den som kan sin sjöhistoria och den särskilda designen av skrovet borgar för mycket god gång och stabilitet oavsett sjö och väder. Ockelbo Boats är lillasyskon och tillverkas av premiumtillverkaren Anytec med målsättning att bygga världens bästa

aluminiumbåtar. Ägare är ingen mindre än Peter Forsberg, Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna, som själv var på plats under fredagens pressvisning och berättade om båtarna. – Otroligt kul att ett företag som Anytec kan förvalta Ockelbos varumärke och vår fina båttradition på det här sättet, säger Mikael Olsson, som med sitt företag Ockelbo Collection arbetar med just varumärket samt produkter och reservdelar till tidigare Ockelbo-båtar och gamla kultförklarade snöskotrar. Ett av de återkommande inslagen på Allt För Sjön, och som lockar många specialintresserade besökare, är Classic Boat Show. Det är Pierre Dunbar, ordförande i Museiföreningen Sveriges Fritidsbåtar, som håller i trådarna. – Vi visar upp ett tiotal fina veteranbåtar i både trä och plast, varav de flesta är till salu, berättar Pierre. Men man kan säga att de även representerar båttyper som finns att köpa på marknaden. Vi har även en sektion om ångbåtar, som ju är väldigt populära. Det kommer att finnas folk från olika ångbåtsföreningar på plats Förutom Ockelbos Ockelbo B21 CAB var det en rad olika världs- och Sverigepremiärer. Ett av de mest klassiska båtföretagen, Nimbus, firar 50 år och gör det med att bl.a. premiärvisa upp W9 och T9 på mässan. Intresset för dagsutflykter till sjöss och i skärgårdarna växer, vilket också märks på båttyperna som visas upp på mässan. Det ska vara båtar som är enkla och smidiga men samtidigt har kraft och fart att åka långa sträckor samt är anpassade för vattensporter. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: båtmässa Joe Formgren • SvenskPress.se

Ockelboambassadörer Mikael Olsson, Peter Forsberg och Joe Formgren.

12

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F Bli medlem hos oss så får du råd!

Dags för Villaägarnas årsmöte Villaägarnas Riksförbund har cirka 250 lokalföreningar. I Gästrikland finns 5 lokalföreningar och störst är Villaägarna Nedre Dalälven (VND). De har årsmöte den 10 april kl 18.30 i Furusalen på Silvanum. – Både medlemmar och icke medlemmar är välkomna säger Stig Wahlbäck. På årsmötet väljs naturligtvis styrelse med mera, men det blir också tillfälle att ta upp aktuella frågeställningar. Villaägarna är också på tårna när det gäller att påverka regelverket. De har också ett nätverk av olika experter som kan ge råd i både juridiska och byggtekniska frågor. – Vi hjälper medlemmarna med både stort och smått, från rådgivning till att bistå dem om de råkat ut för lurendrejare. Vi arbetar också för att medlemmarna ska ha justa villkor när det gäller skatter, avgifter mm. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: villaägarna Villaägarna Nedre Dalaälven • SvenskPress.se

Årsmöte 10 april kl 18:30 Furusalen Silvanum Gävle • Årsmötesförhandlingar • Föredrag om dagsaktuellt ämne • Vi bjuder på smörgåstårta & kaffe/ te • Lotteri med många priser Även icke medlemmar välkomnas - teckna medlemskap på plats!

Kanalvägen 3, Gävle 026-19 81 71 www.villaand.se kansli.vnd@villaand.se

Anm. deltagande: 073-820 00 85 el. kansli.vnd@villaand.se Välkomna Styrelsen Villaägarna Nedre Dalälven

Hantverkshjälp ROT på fakturan! – Vi älskar allt vad snickeri, måleri, el och vvs heter. Särskilt hos dig!

026-10 14 10 www.veteranpoolen.se

Svalbard- Ett ”hett” resmål

WWW.POLARISSVERIGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN

Världens bredaste modellprogram Svalbard har blivit ett nytt resmål för både naturturister och de 800 EFI FOREST en annorlunda miljö. Trots att området är helt klippet! rivills-uppleva la o Psom unikt så är det ändå på ett ganska bekvämt avstånd.

69.900:-

Mekaniker sökes! Vi behöver förstärka vår

bilverkstad med ytterligare Det vanligaste sättet att ta sig till Svalbard är med flyg en skicklig mekaniker, gärna Val fria till Longyearbyen. Där finns flera till hotell och turistföretag med några års erfarenhet. Vi behör på köp som erbjuder dagsutflykter. Vill man uppleva naturen et* jobbar med kända varumärken Värde 12.000:som Subaru, Hyundai och inkl. moms några dagar på och djurlivet på nära håll rekommenderas Aixam, som alla har ett brett på! ett kryssningsfartyg. *Passaenda st produktprogram. Vi är också Gäller Polaris har världens bredaste utbud av fyrhjuliga fordon för arbete, jakt eller första 15 de Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: svalbard rekreation. Bland våra ATV hittar du modeller med motorer från 400 till Bilverkstad 850 cc. en Mekonomen 87.375:- inkl. moms kunderna! ex. moms

Polaris har dessutom allhjulsdrift på riktigt, även om du väljer vår unika 6-hjuling.

Begränsat antal. Ta med annonsen vid köp.

Vietnam ABC • SvenskPress.se

Ny-, Om- & Tillbyggnad

SCRAMBLER 850 XP H.O.

570 TOURING

400 H.O.

550 XP FOREST

Tak-, Grund- & Betongarbeten

850 XP FOREST

så vi servar alla bilmärken.

Kontakta Tobias Broberg, tel 026-100 471 eller mail till tobias@dahlbomsbil.se Bomhusvägen. 55, 804 29 niclas Tomas Juan • www.dahlbomsbil.se Gävle Service/reparation Säljare Säljare 026-10 04 09

026-10 04 08

026-10 04 76

ROT - Kontakta oss för offert 570 EFI EPS FOREST

800 EFI 6X6 FOREST

570 EFI FOREST

850 XP TOURING

550 X2 EPS

Bilvarhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru, Hyundai Aixam och Polaris. Komplett serviceverkstad.

Anders: 070-653 85 95, kontor 026-65 24 00 www.gsbbygg.se

Gör som Dahboms bil – Sök nya medarbetare bland alla invånare och kontor i Gävleregionen. Ny på jobbet? – i print och på nätet: www.gestrikemagasinet.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

13


Hyundai Motorsport vann Rally Sweden Hyundai Motorsport tog sin första seger någonsin på Rally Swedens snötäckta vägar när teamet med Thierry Neuville i spetsen placerade sig etta, trea och femma i säsongens andra WRC-rally i Värmlandsskogarna som hölls 15–18 februari 2018. Thierry Neuville med kartläsare Nicolas Gilsoul var i toppform under hela helgen och körde hem fem av teamets åtta etappvinster. De tog ledningen efter fredagens etapp i Svullrya (SS3) och körde sedan smart för att behålla försprånget ända in i mål. Citroënföraren Craig Been knep till slut andraplatsen, knappt 10 sekunder före Andreas Mikkelsen och Anders Jæger för Hyundai Shell Mobis World Rally Team. Mikkelsens tredjeplats innebar dubbla pallplatser för Hyundai. Det var också första gången som norrmannen hamnade på pallplats för Hyundai Motorsport i sitt femte WRC-rally för teamet. Söndagens avslutande sträckor blev både spännande och dramatiska. Två sträckor på den 21,19 km långa Likenäsarenan blev en nervkittlande prolog till rallyts Power Stage, en förhållandevis kort etapp på 9,56 km i Torsby. Mikkelsen säkrade tredjeplatsen på Power Stage och fick därmed tre extra förarpoäng, medan Neuville kunde lägga två extrapoäng till sin totalseger. Belgaren gick därmed upp i ledningen i förarmästerskapet samtidigt som Hyundai Motorsport tog över förstaplatsen i konstruktörsmästerskapet.

i Gävle och där följde man rallyt från start till mål. – Vi får ju lite insiderinformation från Hyundai så vi vet hur mycket arbete de lägger ner och hur skickliga teammedlemmarna är, säger Niclas Falkenström, försäljningschef på Dahlboms Bil. När sista etappen var klar och det stod klart att Thierry Neuville och kartläsare Nicolas Gilsoul hade vunnit så blev det en del firande! Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: hyundai Dahlboms Bil • SvenskPress.se

Säljer & monterar fönster i olika material. Kontakta oss för offert.

Ett otroligt resultat – Ett otroligt resultat! Säsongstarten i Monte Carlo var en besvikelse, men vi höll modet uppe, berättar Thierry Neuville. Vi behöll vårt fokus och siktade på ett starkt resultat här i Sverige. Vi visste att konkurrensen var stenhård, men vi kom hit med målet att ta revansch och det lyckades vi med perfekt. Vi förväntade oss inte att ta ledningen så tidigt under helgen, så vi var tvungna att vara smarta för att försvara försprånget och utöka det när det var möjligt. Jag tycker att vi förtjänade att vinna redan förra året, och kanske ännu mer i år. Jag gick inte för fullt på Power Stage för att minimera riskerna, så att få två extrapoäng där var väldigt bra. Nu leder vi mästerskapet och säsongen är på rätt spår igen. Jag vill tacka alla i teamet. Vi har många personer som jobbar oförtrutet bakom kulisserna varje dag för att ge oss en konkurrenskraftig bil. Den här segern tillägnar jag dem, det har varit en fantastisk helg för oss. Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai

14

Trä/alu-fönster

Aluminium-fönster

Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

PVC-fönster

Norra Åbyggebyvägen 39 805 98 Gävle

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Nya hjultvätten, Drester GP24 från Hedson.

Däckakuten växlar upp När Tobias Sundell startade Däckakuten 2012 var det utryckningar till bilister med däckproblem det handlade om. Punktering som krävde omedelbar hjälp på plats, hjulbyte hos kunden osv. Jourverksamheten är fortfarande jätteviktig för den som behöver hjälp. Det finns personal som svarar i telefonen dygnet runt, 365 dagar om året. Företaget har växt både när det gäller bredd och storlek. Från en omsättning på 250.000 kr 2012 till 6 miljoner 2017 och när det gäller service handlar det idag också om däckhotell, däckförsäljning, mindre bilreparationer, oljebyte, biluthyrning m.m. – Även jourverksamheten har breddats så att vi idag kan erbjuda hjälp med alla möjliga akuta problem med bilen, inte minst när man råkat ut för feltankning, säger Tobias Sundell. Vi har även mobil däckverkstad och kan hjälpa kunder direkt på plats. Däckakuten har mellan 2012 till 2014 varit verksamma i 3 olika lokaler. De flyttade 2014 till de nuvarande lokalerna på 550 kvm och har redan utökat de lokalerna 4 gånger och det är även aktuellt med ytterligare en utbyggnad. – Ambitionen är att lokalerna ska fungera rationellt, vilket både vi själva och kunderna har nytta av, säger Tobias Sundell.

Ny hjultvätt Som ett led i att bli ännu mer effektiv har Tobias Sundell investerat i en automatisk hjultvätt, som kommer att vara på plats i slutet av mars, om allt fungerar som planerat. – Med den nya hjultvätten ökar vi kapaciteten och det blir en mer miljövänlig process som också är skonsammare för hjulet, säger Tobias Sundell. Dessutom innebär den här hjultvätten att vi får en bättre arbetsmiljö.

Däckakuten har idag tre tillsvidareanställda, en extra vid behov samt Tobias själv, som också deltar i det dagliga arbetet. Hjultvätten, Drester GP24 från Hedson, förbättrar arbetsflödet och ergonomin samtidigt som den är miljövänlig med tanke på rengöringsmetoden och avfallshanteringen. Däckakuten erbjuder idag all typ av service när det gäller däck och hjul, inklusive däckhotell. Dessutom mindre reparationer typ bromsar, styrleder och andra framvagnsdetaljer, oljebyte och service samt inte minst jourverksamhet dygnet runt. – Ringer en kund och har problem med något som gäller sin bil är vår målsättning att vi ska hjälpa kunden på det ena eller det andra viset, säger Tobias. Har du punktering på ett däck är jag nästan 99 % säker på att vi har ett däck i samma dimension. Däckakuten har 200 olika däckdimensioner på lager i Gävle, från 10” upp till 24”. Har man kört sönder en fälg har de även sådana, både nya och begagnade till väldigt många bilmärken. – Dessutom hyr vi också ut bilar och har idag tre stycken för uthyrning, säger Tobias Sundell. Så oavsett om du behöver en hyrbil för att det är något fel på din bil som inte går att åtgärda direkt eller om du behöver en hyrbil tillfälligt så kan vi ställa upp med det, dygnet runt. Verksamheten växer i takt med att Däckakutens kunder efterfrågar fler tjänster. – Det är inget självändamål att växa om man inte har som målsättning att anpassa sig efter kundens behov, säger Tobias. Hårt arbete med kundens bästa för ögonen är ett bra recept för alla företagare! Däckakuten • SvenskPress.se

Alla annonser syns i Gestrike Magasinet Köp nya däck & fälgar hos oss Boka hjulskifte online på www.dackakuten.nu Vi har prisgaranti på däck! Riggargatan 15, Brynäs www.dackakuten.nu 026-12 66 88

Även små pluggar i den här storleken som till och med du läser just nu! Medverka i nästa nummer ni också till regionens lägsta kontaktkostnad. Ute 22/4. Dessutom publicerar ni fritt era nyheter, evenemang, videos och erbjudanden på www.gestrikemagasinet.se

Allt inom husvagn & husbil!

Välkommen till oss!

Riav. 5 Valbo. Verkstan 026-13 25 40 Försäljning och butik 026-13 30 40

www.caravanmarine.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


just Nya Nya i30 nu – just i30 nu – j t bra till till otroligt pris! otroligt bra pris!

just NyaNya i30nu – justi30 nu – j t bra till till otroligt pris! otroligt bra pris! Försäljning

niclas 026-100 408

Spara Spara

Morgan 026-100 407

robert 026-100 406

Spara

Spara

50 35 000 35 000 kr 000 kr 50 000 kr kr

i30 i305d 5d ­ 1.4 ­turbo 1.6 i30 Man. Diesel 5d 6­vxl­Comfort 1.4 Comfort turbo Man. LaunchEdition i30 6­vxl 5d ­ 1.6 Diesel Comfort Comfort LaunchEdition

159 900 179 900 159kr900 179 900 kr Just nu från kr

kr från Just Just nu nu frånfrån Just nu

Ordinarie Ordinarie prisOrdinarie 194 pris 900 kr229 900 pris 194 kr 900 Ordinarie kr pris 229 900 kr

a design, Just nu Just kansmarta dunu sparakan hela teknik 50 du 000 kr!spara Med och sin tidlösa avancerade hela design, 50 smarta 000 teknik uppkopplings­ kr! och avancerade Med sin uppkopplings­ tidlösa d n moderna möjlig möjlig heter ärmänniskan. storfavoriten heteri30 är 5­dörrars storfavoriten Just bilen nu för den erbjuder moderna i30 människan. 5­dörrars vi dessutom Just nu erbjuder bilen vi dessutom våra för den våra m njpriser dieselmodeller dieselmodeller med på i30 start 5­dörrars från till otroligt på 179 i30 bra900 kampanjpriser 5­dörrars kr! med start till frånotroligt 179 900 kr! bra kampanjp Välkommen Välkommen in, vi berättar gärna in, mer.vi berättar gärna mer. Priserna gäller så långt lagret räcker.

ri körsträcka • 5 års Vägassistans 5 års Nybilsgaranti med • fri3 körsträcka års Vagnskadegaranti • 5 års 5 Vägassistans års Nybilsgaranti • 3 års Vagnskadegaranti med fri kö 2 : blandad 95–109 andad körning: 3,6–4,1 l/100km, Bränsleförbrukning COvid körning:g/km. 3,6–4,1Bränsleförbrukning l/100km, CO2: 95–109 g/km. vid bland gret räcker. Priserna gäller så långt lagret räcker. Priserna gäller så långt lagret

öppettider Mån-fre 9-18, lör 10-14 www.dahlbomsbil.se, 026-100 400

Gestrikemagasinet mars 18  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 50.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Gestrikemagasinet mars 18  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 50.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Advertisement