Gestrikemagasinet juni 18

Page 1

52. Lägst 000 a p exe ris = mp lar !

3 FÖR 1

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang Juni 2018 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Glasögon för varje tillfälle

Storsatsning på Köpis

Mixa fritt bland alla bågar i butiken

Emma är lärare, spelar golf och gillar att läsa. Hon valde ett par slipade solglasögon, ett par läsglasögon och ett par med en elegant designbåge.

0:-

Vilka tre par väljer du?

Dramatörerna

JUST NU! JUST UPP NU! TILL UPP TILL

:– :– 25.000 25.000 EXTRA EXTRA

0:-

FÖR DIN FÖR INBYTESBIL DIN INBYTESBIL

DESSUTOM DESSUTOM FRI FÖRSÄKRING FRI FÖRSÄKRING i 6 MÅNADER i 6 MÅNADER Lasse Stefanz 3 för 1 Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

,

Ord. pris

Bordsservering på McDonald´s

Subaru Outback

FORESTER FORESTER OUTBACK OUTBACK med fyrhjulsdrift som med standard fyrhjulsdrift som standard med fyrhjulsdrift som med standard fyrhjulsdrift som standard

Välkommen till 264.900:– Östkustens pärla 264.900:– 329.900:–329.900:– fr.

fr.

Öppet från kl. 12.00 varje dag.

fr.

fr.

Tre Tre valfria valfria glasögon glasögon –– till priset till priset av av ett ett

par extra helt kostnadsfritt ••FåFåtvå två extravårt heltordinarie kostnadsfritt frittpar ur hela sortiment ••Välj Välj fritt urslipningar hela vårt ordinarie sortiment Axmar Brygga Havskrog Gäller alla och • Gäller alla slipningar ochbehandlingar ERBJUDANDENA GÄLLER ERBJUDANDENA VID KÖP AV GÄLLER VID KÖP AV behandlingar • Kvalitetsglas i alla par • Varmt välkomna! EN NY FORESTER, OUTBACK EN NY FORESTER, ELLER LEVORG. OUTBACK ELLER LEVORG. • Kvalitetsglas i alla par 0297-320 00 Behåll alla själv eller dela med en kompis.

Erbjudandena gäller t o m 2018-06-30 Erbjudandena och kan ej kombineras gäller t o m 2018-06-30 med andra erbjudanden, och kan ej kombineras med andra erbjudanden, rabatter eller avtal. Bränsleförbrukning rabatter bl. körn. eller 5,7–8,5 avtal. Bränsleförbrukning l/100 km. CO2-utsläpp: bl. körn. 5,7–8,5 l/100 km. CO2-utsläpp: 148–197 g/km. Bilarna på bilden är148–197 g/km. extrautrustade.Bilarna *Eller vid på bilden 1500, 3000 är extrautrustade. och 4500 mil. *Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil.

SVERIGES MEST

SVERIGES MEST

Behåll alla själv dela med en kompis. BILÄGARE 2018 NÖJDA BILÄGARE 2 Välkommen in! ellerNÖJDA Mer info på axmarbrygga.se Välkommen in!

Vi är alltid intresserade av duktiga optiker som vill


Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Foto: Daniel Bernstål

F

K

I SOMMAR FLYTTAR

GÄVLE TURISTCENTER TILL GÄVLE GÄSTHAMN Vi finns på plats 1 juni-30 september VÄLKOMNA!

GÄVLE TURISTCENTER turist@gavle.se 026-17 71 17

N 60.677563 E 17.163033

visitgävle.se

Lasse Stefanz spelar på Ön för 30:e gången Förra året firade danserna på Ön i Hedesunda och i år firar Roger Vestblom och hans medarbetare 30 år med, Sveriges kanske mest ikoniska dansband – Lasse Stefanz! Det blir i vanlig ordning fyra tisdagsdanser med många populära artister. Olle Jönsson är sångare i bandet och tycker att Ön är ett av favoritställena. – Det är ju Roger Vestblom som gör det till ett så bra och unikt ställe, säger Olle Jönsson.

Premiär för Oslättfors nya fars Oslättfors Dramatörer har i många år förgyllt tillvaron för alla som gilla farser och bygdespel. Efter ett års uppehåll är det dags igen för skrattfest på Gammelgården i Lund, Valbo. Farsen heter ”Där fick du!” och är skriven av ett av Falkenbergs starkaste kort i branschen, Krister Classon. – Vi har legat i och tränat och det har gått så bra som vi hade hoppats, säger Mirjam Halenius, ordförande och producent.

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

Mac

kmyra

Frigg in

FRIGGIN SOMMAR I WHISKYBYN Förra sommarens succé är tillbaka även i år! Varje fredag mellan 29 juni och 24 augusti tänder de svenska mästarna Friggin BBQ grillarna och kör grillkväll i Whiskybyn med livemusik och skönt häng. Boka bord via www.mackmyra.se/whiskybyn eller ring 026-541880

2

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Innehåll juni 2018

Gestrike Magasinet

Annonstidning som distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 52.000 ex.

Lokala nyheter

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor. Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn.

Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se

Lasse Stefanz spelar på Ön för 30:e gången

2

Premiär för Oslättfors nya fars

2

Nu lanseras bordsservering på McDonald’s

4

Kick-Off för nytt Näringslivsprogram

6

Kommunen satsar på näringslivsorganisation

6

Valbo Köpcentrum storsatsar

7

Gestrikekalendern

8-10

Omslaget: Valbo Köpcentrum och McDonald´s Hemlingby, foto: Joe Formgren.

Ny klassiker i Löfstabruk

Er plats i Magasinet - varje månad - till bästa pris!

Stanley Cup vinnare

12

• Upplaga 52.000 exemplar - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka extremt förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen!

Håll reda på hunden med mobilen

14

Stärkt småföretagskonjunktur i länet

14

Lyckat med laddbox för att ladda elbilen

14

Stenmästarna öppnade sin butik i Gävle

15

Småföretag kan inte hantera långtidssjuka

15

Augustinumret utkommer 26/8. Manusstopp 9 augusti. Boka på telefon 026-126 126

Augustinumret utkommer 26 augusti Manusstopp 9 augusti

Mediasäljare sökes

12

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se Info: www.friluftsteater.se 076-826 97 37

Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet…

... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! h ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år!

www.sdr.se

L U N C H • C AT E R I N G • F E S T E R Seniorlunch mån-fre kl. 11.00-13.30 Vi kör ut matlådor Obs! Sommartider! i centrala Gävle

Buffé inkl. dryck & kaffe

Endast 60:-

Lunchöppet hela sommaren!

Endast 60:-

inkl. sallad Fritt vid betällning av minst 5 lådor

Lunchbuffé på vardagarna. Prisvärd Catering av hög kvalité för festen. Nattklubb med stans hetaste dansgolv. QuizNight har sommaruppehåll.

SOMMARÖPPET: Fredag: 23.00-03.00 Lördag: 23.00-03.00 LUNCH 11.00-13.30 026-18 30 22 • N. Strandg. 15-17 kitchen@slickcity.se • slickcity.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


Nu lanseras bordsservering på McDonald’s Restaurangchef Ludvig Persson med delmarknadschefen Johan Nordin erbjuder bordsservering på bl.a. McDonald’s Hemlingby i Gävle.

Information från McDonald´s

Som marknadsledande leverantör av snabbmat har McDonald’s nu tagit ett steg som kanske förvånar de flesta. I alla fall de som vant sig vid att köa vid disken i väntan på att få beställa just sitt favoritmeal. Man har som första kedja i landet nämligen börjat med bordsservering. På restaurangerna i Gästrikland och Söderhamn introducerades detta i mitten av maj. – Vi har fått en väldigt positiv respons, berättar Johan Nordin, delmarknadschef med ansvar för restaurangerna. Det här har blivit möjligt då vi installerat ett nytt system där kunderna själva får göra sin beställning på stora displayer i kiosker när man kommit in i restaurangen. Där slår kunden in sin egen beställning och får då frågan i kiosken om maten skall serveras vid bordet eller om man vill vänta vid kassan. Det är både skönt och praktiskt när man kommer med barn eller som sällskap och kan slå sig ned vid bord direkt och invänta maten efter sin beställning. Kunden kan välja att sitta var de vill i restaurangen och tar med sig ett s.k. tält (bordsryttare) med ett nummer som gör att personalen sedan ser i vilken zon denne befinner sig i när maten skall serveras. Systemet fungerar oavsett om kunden sitter inom- eller utomhus. – Det här ger mängder av fördelar, berättar Johan. Dels får kunderna alltid nylagad mat då den tillagas direkt på beställning. Dessutom adderar det här massor med positiva gästkontakter då personalen kommer ut med maten istället för att kontakten enbart sker vid kassan. Det blir helt enkelt roligare att arbeta. Eventuella missförstånd eller kompletteringar reder man enkelt ut vid serveringen. Vi ser det här som en bra investering för våra medarbetare. Genom att servera och träffa gästerna på det här sättet får de en positiv feedback som aldrig funnits tidigare vilket är väldigt uppskattat.

Lanseringen har gått över förväntan Restaurangerna i Hemlingby i Gävle, Sandviken, Valbo och Söderhamn är alla utrustade med den senaste tekniken vilket möjliggör bordsserveringen och lanseringen har gått över förväntan. – Vår resa är att möta vad gästerna vill ha, förklarar Johan. Så det är verkligen kul att vi är så långt framme i utvecklingen. Visst är det en del träning men redan från

4

början har det varit ett mycket positivt utfall att satsa på den personlig servicen. Vi möter upp de kunder som har funderingar och hjälper till och berättar hur det fungerar. De som känner sig osäkra kan naturligtvis fortfarande beställa i kassan men systemet att beställa själv i lugn och ro innan man sätter sig till bords ger ju en helt annan upplevelse.

Sveriges största flexitarianska restaurangkedja Traditionellt innehåller McDonald’s hamburgare 100 procent nötkött men allt fler kunder väljer också andra alternativ. – Systemet utvecklas så att det går mot en allt mer flexibel meny. Man kommer dock alltid att kunna beställa en Big Mac eller andra av våra klassiska burgare medan andra vill ha kyckling eller veganskt protein. Det här ger ju många möjligheter men det gäller att inte gå för fort fram. Det skall vara enkelt för våra kunder oavsett om man beställer av basutbudet eller komponerar sin egen burgare och meny. McDonald’s lanserar sig nu som Sveriges största flexitarianska restaurangkedja och målsättningen på sikt är att kunna erbjuda den utökade servicen på alla restauranger. – Med det här produktionssystemet så känns det verkligen som vi är framtidens restaurang, säger Roland Edin som idag driver 17 av Sveriges cirka 210 restauranger. Det är ju fantastiskt att kunna erbjuda bästa möjliga service på ett smart och effektivt sätt. Tidigare fick vi ju gissa oss till vad våra kunder skulle beställa och fick därför kasta en hel del. På det här sättet får alla kunder garanterat nylagad mat samtidigt som det innebär stora miljömässiga fördelar. Att det sedan blir mer trivsel i lokalerna med servering vid borden är ju ytterligare ett stort plus på menyn!

Mcdonald´s www.mcdonalds.com

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Välkommen till musiken! Endast tre spelningar i Sverige – passa på och se dem live!

LOS LOBOS

Lördag 1 september 19.30. 420 kr.

Ted Gärdestad signerat Peter Nordahl Lördag 8 september Gevaliasalen 18.00

Dirigent : Peter Nordahl 350 kr (ung. till 18 år 180 kr)

Mullova!

På väg till Amsterdam

Chefdirigent Jaime Martin Fredag 14 september Viktoria Mullova, violin Gevaliasalen 19.00 295/255/20 kr

Chefdirigent Jaime Martin Javier Perianes, piano Torsdag 20 september 295/255/20 kr Gevaliasalen 19.00

vill du ha den lilla , stora eller totala upplevelsen ?

KÖP ABONNEMANG NU! Du sparar

Du sparar

Du sparar

Du sparar

Du sparar

300 kr

710 kr

300 kr

710 kr

1920 kr

LILLA FREDAGSSERIEN

STORA FREDAGSSERIEN

Ett smakfullt urval ur Stora Fredagsserien

För dig som vill ha allt!

Abonnemangspris 1 175 kr

För dig som vill bli bortskämd och som gärna unnar dig det lilla extra – med en paus i mitten. Abonnemangspris 1 650 kr

14 september Mullova!

14 september Mullova!

STORA TORSDAGSSERIEN + STORA FREDAGSSERIEN

18 oktober Beethoven och Bavouzet

26 oktober Brassfestival - SIGNAL 2018

Fredag 5 oktober Från Metropolitan till Gävle

6 december Stenhammar och Sjostakovitj

8 november Nemanja spelar Mozart

25 januari Koranyi och Pathetique

26 oktober Brassfestival - SIGNAL 2018

7 februari Världspremiär, Sverigepremiär och Schubert

6 december Stenhammar och Sjostakovitj

22 mars Martín dirigerar Mahler

Fredag 30 november Ein Deutsches Requiem

7 februari Världspremiär, Sverigepremiär och Schubert

26 april Mozart med van Keulen

25 januari Koranyi och Pathetique

LILLA TORSDAGSSERIEN

STORA TORSDAGSSERIEN

Abonnemangspris 1 175 kr

Abonnemangspris 1 650 kr

20 september På väg till Amsterdam

20 september På väg till Amsterdam

8 november Nemanja spelar Mozart

Ett urval av tidlösa klassiker ur Stora Torsdagsserien

4 april Schumann, Beethoven och Zacharias

DET SKA LÖNA SIG ATT

För dig som tycker om tidlösa klassiker och en kortare konsert, utan paus

14 mars Brahms violinkonsert

ABONNERA

4 april Schumann, Beethoven och Zacharias 20-40% rabatt mot lösbiljettköp 16 maj Alltid samma plats i Gevaliasalen En midsommarnattsdröm Garanterad plats på populära konserter 15% rabatt på konserter som inte ingår i din serie Inga serviceavgifter på abonnemangspriset En gåva i form av vår populära anteckningsbok 15% rabatt på à la cartemenyn hos Gourmet BLÅ 10% rabatt på alla resor hos Taxi Stor & Liten Abonnemanget är inte personligt. Har du förhinder kan du låna ut ditt abonnemangskort till en vän WWW.GAVLESYMFONIORKESTER.SE/ABO

För mer information och biljettbokning: gavlekonserthus.se

this is premier league playing!

The Arts Desk

TOTALABONNEMANG Abonnemangspris 2 800 kr

16 KONSERTER

22 februari Romantisk pianokonsert 22 mars Martín dirigerar Mahler 26 april Mozart med van Keulen

Alla abonnenter får vår populära anteckningsbok


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

precisreklam.se

Sommaröppet i Hemsta Välfyllda lådor medkl. vällagad V. 29-32 10.30-14.00 varm eller kall husmanskost Semesterstängt: • Brunnsgatan • GDG • Winn • Valbo • Skutskär Vecka 29-32

Nylagade matlådor från endast 57:-

Vi erbjuder goda matlådor för endast 57:- (ord. 63 kr) med Gluggenkortet.

Gluggen.se

Gluggenkortet är ett erbjudande med 10 % rabatt på hela sortimentet (Går ej att kombinera med andra erbjudanden).

ensk Mat

Smart Sv

dor

Snabbkost

ma matlå la och var i både kal gen.se www.Glug

026-61 55 55 • Gluggen.se

Kick-Off för nytt Näringslivsprogram

Gävle kommun satsar på näringslivsorganisation

Äntligen är Gävle kommuns nya Näringslivsprogrammet godkänt och fastställt. Det är framtaget i samverkan mellan Gävles näringsliv, myndigheter, utbildningssamordnare och Gävle kommun i syfte att stärka det lokala näringslivet. Den 12 juni bjöds företagen in till en KickOff på Gasklockorna för att få både information om och möjlighet att diskutera programmet.

Alliansens Gävle satsar på att förbättra företagsklimatet i kommunen och som ett led i den satsningen beslutade Kommunfullmäktige den 28 maj att näringslivsavdelningen placeras direkt under kommunstyrelsen. I och med det flyttas det strategiska ansvaret för näringslivsfrågor över från Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden till kommunstyrelsen, vilket även gäller frågor om strategiskt samarbete med universitet och högskolor.

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

Dags att boka plats på effect+kryssningen 2018 Plats: Viking Line Cinderella, Östersjön. Årets tema: Utvecklas med Digitalisering Datum: 12-13 september. Intressanta föreläsare och utställare samt beslutsfattare från Gävleborgs län ombord. 2 dagar fulla av inspiration, kunskap, kontakter och nöje!

Karin Winther Digital strateg

Peter Siljerud Din guide till framtiden

Dan Erhard Olsson Grundare av Clear Vision

Cinderella Välkommen ombord!

Erbjudande: Bli medlem och få utställarplats och en extra biljett t.o.m 1/9.

I samarbete med:

Varmt välkomna till Gävleborgs mest effect+fulla nätverk. Ni följer väl med? Tillsammans gör vi effect. Boka era platser direkt på www.effectplus.se Ring för bokning, medlemsskap och mer info Nalle Rydstrand 070-51 05 050 info@effectplus.se • www.effectplus.se

6

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Välkommen

till en unik butik på Berggrenska gården Kyrkogatan 14, Gävle

Ett gott val!

Öppet: mån-fre 11-18 lördag 11-14 Telefon: 026-10 29 10

Valbo Köpcentrum storsatsar Som ett led i satsningen har en välkänd profil inom handeln i området rekryterats som centrumchef. Anette Lättman, 43, skall leda Valbo Köpcentrum in i framtiden. – Potentialen är enorm här. De nya ägarna, Eurocommercial, satsar stort och långsiktigt. För mig var det en avgörande faktor när jag tog det här uppdraget, berättar Anette Lättman. Med en bakgrund inom Lindex under tjugo år - som butikschef på flera orter i landet och på regionkontor - har hon styrt in karriären mot att leda gallerior. Och nu alltså klassiska Valbo Köpcentrum, som en gång var Sveriges första köpcentrum som byggdes efter det som då kallades amerikansk modell. Till sin hjälp får hon en annan känd profil inom handeln i området: Maria Sörling, idag med en tjänst som Floor & Marketing Manager i Gallerian Nian i Gävle, blir ny marknadskoordinator i Valbo. – Det är viktigt att Valbo Köpcentrum blir en ännu starkare mötesplats, inte bara en plats där man handlar. Mitt och Marias mål är att man möts och upplever saker hos oss. Varje månad, varje vecka, varje dag. Vi har lyssnat på besökarna och tittar nu bland annat på hur vi ska kunna stärka matutbudet, säger Anette Lättman. – Det är så roligt och spännande. Under 2019-20 tas ett helhetsgrepp om Valbo Köpcentrum då vi byter golv, väggar, tak, toaletter, ja, det mesta faktiskt. I den vevan kommer vi att rotera vissa hyresgäster och välkomna några nya för att skapa bra flöde. Allt handlar om att Valbo Köpcentrum ska bli bättre för alla besökare och, förstås, även för de som jobbar där. – Om vi som jobbar här tycker om platsen så tycker kunderna om den också. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: valbo köpcentrum

Ekologiskt, lokalt och rättvisemärkt!

Tel: 0290-311 20 www.granliden.nu

Landsv. 39, STORVIK

Alla annonser syns i Gestrike Magasinet Även små pluggar i den här storleken som till och med du läser just nu! Medverka i nästa nummer ni också till regionens lägsta kontaktkostnad. Ute 26/8. Dessutom publicerar ni fritt era nyheter, evenemang, videos och erbjudanden på www.gestrikemagasinet.se

Asiatisk • Lunchbuffé • Kvällsbuffé • Weekendbuffé Välkommen! S. Kungsgatan 8, Tel. 026-61 52 62. lilla-saigon.se

Presstjänst • SvenskPress.se

Ön Hedesunda sommaren 2018 Tis 10/7 kl 20-02 Tis 17/7 kl 21-02

Sommarparty, Småstadsliv Martinez, Looking Back Band Jubileumskvällen, Lasse Stefanz 30 år på Ön

Kvällens jubileumsvärd, radio- & Tv-profilen Thomas Deutgen, även paus-DJ med härliga danshits

Tis 24/7 kl 20-02 Tis 31/7 kl 20-02

Hela Ön gungar, Brolle Larz Kristerz, Black Jack Grand Finale Smokie, Streaplers, Flamingokvintetten

Öl- & matservering • 070-658 23 11 • gavlenojeskonsult.se • Vi finns på

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Gestrikekalendern Juni 25-28 Buggkurs på Ön, Hedesunda Nybörjarkurs. Anmälan: irene-pettersson@spray.se eller tel. 073-810 36 65. 19 - 21.30.

28 Sommarkväll på Vall. SoulSensation & Svenska Tapas. DJ Peter ”Tele”Andersson & Magnus Borger spelar skön Soul, RnB, Funk & Motown. Kom i håg att boka bord: 026-497 96 90 Varmt välkomna! Regementsvägen 21, Gävle, kl 16-22. 30 Hitta Vilse. Vi lär oss vad man kan göra om man gått vilse för att klara sig bättre och snabbare bli hittad. Aktiviteten är lämplig för barn 4-12 år tillsammans med förälder eller varför inte mor- och farförälder! Plats: Färnebofjärdens nationalpark. 30 Dans på Ön - Drifters. Festplatsen Ön, Hedesunda, kl 20 - 24. 30 Gefle IF - Varbergs BoIS FC. Gavlevallen, kl 18. 30 Hov1. Stora Scen, Furuvik, kl 20.

Juli 2-5 Buggkurs på Ön, Hedesunda. Fortsättningskurs. Anmälan på mejl: irene-pettersson@spray.se eller tel. 073-810 36 65. Hedesunda Dansförening. 3 Arch Enemy, Gasklockorna, kl 19.30. 6 Melissa Horn. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 7 Daniel Adams-Ray x Human. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 7-8 Gävle Triathlon 2018. Klasser och distanser finns för både nybörjare och erfarna, både för vuxna och barn. Sista

8

anmälningsdag är 28 juni. anmälan: gavletriathlon@gmail.com.

10 Sommarparty med Småstadsliv, Martinez & Looking Back Band. Band Matservering med vin & öl. Biljetter säljs i bussen & vid entrén, swish eller kontant. Barn under 15 år gratis i målsmans sällskap, ID-handling styrker barnets ålder! Boka buss via wallnersbuss.se senast kl 12 den 9/7, tur & retur från Gävle & Sandviken. tur & retur från Gävle & Sandviken. Entré och resa betalas på bussen. Festplatsen, Ön, Hedesunda. 11 Stiftelsen & Nordman, Gasklockorna, kl 18.30. 13 Magnus Carlson. Stora Scen, Furuvik.

13-14 Gefle Metal Festival 2018, Gasklockorna.

14 Darin. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 17 Jubileumskvällen - Lasse Stefanz firar 30 år på Ön. Kvällens jubileumsvärd, radio- & Tv-profilen Thomas Deutgen, även paus-DJ med härliga danshits. Info. se 10/7. 20 Sabina Ddumba. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 21 Premiär - Där fick du! Fartfylld fars på Lunds Gammelgård med Oslättfors Dramatörer. Boka biljetter: 026-19 74 79 Gammelgården i Lund, Lundgrens väg 12, Valbo, kl 15-16.30. 21 Kul i juli. Stor barn- och familjeaktivitet mitt i City, Stortorget. Prova sandlek, vattenbollar och hoppborg. Välkommen på Kul i juli, Gävle City. Stortorget, kl 11-16. 21 Molly Sandén. Stora Scen, Furuvik, kl 20.

24 Hela Ön gungar med Brolle, Larz Kristerz

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se & Black Jack. Info, se 10/7. Boka buss via www.wallnersbuss.se senast kl 12 den 23/7. Festplatsen, Ön, Hedesunda, kl 20-02. 25 Billy idol. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 27 Timbuktu & Damn! Stora Scen, Furuvik kl 20. 28 Lokal Dryckesfest på Vall! Lokala tillverkare på dryck. Provsmaka, samtala med experterna. Mat och underhållning på plats.se. Varmt Välkomna! Arrangörer: Geflebockens Bryggeri, Hopsie Daisy, Jädraöl, Stora Vall, Svensk Cater,Event-Partner, Regementsv.21, Gävle. 28 Kul i juli Stor barn- och familjeaktivitet mitt i City, Stortorget. Prova sandlek, vattenbollar och hoppborg. Välkommen på Kul i juli, Gävle City. Stortorget, Gävle City, Gävle, kl 11 - 16. 28 Sator, Stora Scen, Furuvik kl 20.

F

underhållning och tivoli på Söder.

9 Kräftskiva med räkfrossa på Vall Hatt till alla gäster! DJ med Soulsensation spelar. Kom i håg att boka bord, sittning kl 16.00 & 19.00. Stora Vall, Regementsvägen 21, Gävle. 10 Goo Goo Dolls. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 11 Britney Spears - Piece of me. Info samt biljetter på goranssonarena.se. Göransson Arena, Sandviken, kl 19.30-24. 11 Dans på Ön till TITANIX. Hedesunda Dansförening. Festplatsen Ön, Hedesunda. 11 Lena Philipsson. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 11 NRJ in the park. På stortorget får vi njuta av stor scen med ett flertal artister. Stortorget, Gävle City. 18 Jill Johnson. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 20 Gefle IF FF - IK Brage, Gavlevallen, kl 19 25 Oskar Linnros. Stora Scen, Furuvik, kl 20.

31 Grand Finale 2018 på Ön med Smokie, Streaplers & Flamingokvintetten Info, se 10/7.

Hyr vattenskoter i Gävle

Augusti

15/6-15/8

3 Moneybrother & Markus Krunegård.

För info och all bokning ring 072-282 31 95

Stora Scen, Furuvik, kl 20. 4 The Hellacopters. Stora Scen, Furuvik, kl 20. 5 Gefle IF FF - IK Frej Täby, Gavlevallen, kl 15. 8-11 Gävle Stadsfest. Familjeaktivet med marknad, mat, musik,

Sommaröppet på Wetterlings

Se hur vi smider yxor - sedan 1880! • Skafta om eller slipa din yxa • Museum • Butik med både Prima & II-sort kvalitetsyxor Öppet: mån-fre 10-16, lunchstängt 12.20-13.00

0290-100 22 • Vallbyvägen 58, Storvik www.wetterlings.com

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Tips!

2/7-31/7 Gratis aktiviteter för hela famlijen Varje dag kl. 13.30

Sommarkväll på Vall. SoulSensation & Svenska Tapas Torsdagar

måndag-fredag i juli har vi en familjeaktivitet, då vi tillsammans utforskar naturen på olika sätt. Hur känns en björnpäls? Vilka kryp hittar vi i älven? Hur smakar klöver? Kan man pyssla med blad? Ingen föranmälan krävs och aktiviteterna är gratis. Samling vid naturum, aktiviteterna är 30-60 min långa. Mer information om de olika aktiviteterna kommer på vår hemsida, www.sverigesnationalparker.se/farnebofjarden. Varmt välkomna! Naturum Färnebofjärden, Gysinge, kl 13.30 - 14.30.

hela sommaren med start första torsdagen efter Midsommar fram tom 9 augusti! Njut av härliga Svenska Tapas och något gott & svalkande att dricka! På vår härliga altan så spelar DJ Peter ”Tele”Andersson & Magnus Borger skön Soul, RnB, Funk & Motown. Kom i håg att boka bord: 026-497 96 90 Varmt välkomna! Regementsvägen 21, Gävle, kl 16 - 22. 6-13 Ta det med en Klackspark! Musikaliskt lustspel som spelas upp på Gamla herrgården i Högbo, i samma anda som tidigare år. En handfull skådespelare, i olika åldrar, skildrar komiska och Vill ni också vara med i Kalendern? verkliga möten. Fre 6/7 kl 19, lörd 7/7 kl 16 och kl 19, sön 8/7 kl Gratis för privatpersoner, föreningar 16, tis 10/7 kl 19, ons 11/7 kl 19, tors 12/7 kl 19, fre 13/7 kl 19. och annonsörer att publicera Vi spelar i alla väder men håller självklart tummarna för solsken! Varmt Välkomna! Gamla Herrgården, Högbo, Sandviken. på Gestrikemagasinet.se Blåsmusik i Regementsparken. 28/6 Norrsundets Brukssextett. 2/8 Jemtlands Messingssextett. 16/8 Oktetten Ehnstedts Eft. 3 FÖR 1 Lokala Glasögon för varje tillfä Storsatsning lle nyheter på Köpis 30/8 Hemvärnets Musikkår, Gävleborg. Kl 19-21. Information Erbjudanden Kalendern 27/6-29/8 Argentinsk tango i Regementsparken Gefle Tangos JUST NU! JUSUPP T NU! TILL UPP TILL traditionsenliga milonga varje onsdag hela sommaren. 25.0 25 00:– .000:– Augustinumret utkommer EX TR EX A TR A I Gävles La Glorieta, den taktäckta musikpaviljongen i FÖR DIN FÖR INB DIN YTEINB SBIYTE L SBIL 26/8, manusstopp 9/8 Regementsparken, intill högskolan. Vi inleder med 45 minuters Tel. 026-126 126 prova på innan vi dansar loss på pistan i sommarkvällen. Musikpaviljongen i Regementsparken, Gävle, kl 18 - 21. Bordsservering på McDo nald´s Mer info och Välkommen till Östk ustens pärla Gävle Slöjdare - Hantverkshelgerna. Föreningens medlemmar BHela arKalendern se:slin ställer ut sina alster. Café med hembakat. Alla helger t.o.m , Por , 12/8. Tolvforstorpen, kl 11-15 (inställt vid regn). BilvaruhusetBilvaruhuset VGestrikemagasinet.se

52 Lägs .00 ta 0 e pri xem s = pla r!

Annonstidning med massor

av erbjudanden och evenemang

Juni 2018 • gestrikem

agasinet .se

Mixa fritt bland alla

bågar

i butiken Emma är lärare, spelar golf och gillar att läsa. Hon valde ett par slipade solglasögon, ett par läsglasögon och ett par med en elegant designbåge.

0:-

Vilka tre par väljer

Dramatörerna du?

0:-

Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Ord. pris

Subaru Outback

FORESTER FORESTER med fyrhjulsdr ift som OUTBACK med standard fyrhjulsdr ift som OUTBACK standard med fyrhjulsdr ift som med fr. standard fyrhjulsdr ift som standard fr. fr.

264.900:–

• Fåtvå par extra helt kostnadsfrit två extra helt kostnadsfritt ••Välj frittpar hela t vårt Välj frittur sortiment urslipningar hela vårtordinarie ••Gäller ordinarie sortiment och behandlinga • Gälleralla alla

ERBJUDAN DENA Axmar GÄLLER ERBJUDAN Brygga VID KÖP DENAAV GÄLLERHavskrog EN NY FORESTER KÖP AV , OUTBACK EN NY FORESTER Varmt välkomnaVID !

ELLER LEVORG. Erbjudandena gäller , OUTBACK ELLER t Erbjudandena LEVORG. rabatter eller avtal. o m 2018-06-30 och kan ej kombineras gäller t o m 2018-06-30 Bränsleförbruknin med andra erbjudanden, rabatter 148–197 g/km. och kan g bl. körn. eller 5,7–8,5 avtal. Bränsleförbruknin Bilarna på bilden l/100 km. CO -utsläpp: ej kombineras med andra erbjudanden, är148–197 g/km. extrautrustade.Bilarna g bl. körn. 5,7–8,5 2 *Eller vid l/100 km. CO -utsläpp: på bilden 1500, 3000 är extrautrustade. och 4500 mil. *Eller 2 vid 1500, 3000 och 4500 mil.

r • Kvalitetsglaslipningar paroch behandlingar 0297-320 00 • Kvalitetsglassiialla par Behåll alla självalla Mer info på axmarbry eller dela med enMEST SVERIGES kompis. Behåll alla gga.se Välkommen

själv SVERIGES MEST in! ellerNÖJDA dela med BILÄGARE en kompis. 2018 NÖJDA Välkommen

Bomhusvägen 55

BILÄGARE 2018 in! Vi är alltid intresserade arbeta för oss. Kontaktaav duktiga optiker som vill gärna 3 oss ÅRS förFRI * vidare SERVICE diskussion. Försäljning 3 ÅRS FRI SERVICE*

• 026-10 Bomhusvä 04 00en Bomhusväg gen (vx) 10 •04 026-10 55,55 VÄRDEC 78 Bilförsäljn. Gävle 04 00en Bomhusväg HECK Måndag-fr (vx) 026-10 04edag SYNUND 04 55, 10 78 Bilförsäljn. Gävle 78, www.dahlbo 9-18,Måndag-fr ERSÖKN Ta med lördag värdechecken 026-10 10-14 msbil.se edag 04 så bjuder vi på en synundersökn ING 78, 9-18, lördag www.dahlbo Mån-fre 9-18, Lör 10-14 msbil.se vid köp av kompletta niclas ing 10-14Mån-fre glasögon 9-18, Lör 10-14 026-100

Gäller ej med andra checkar eller kuponger. Endast en check per köptillfälle. Gäller t o m 18/8 2018.

408

Namn

Morgan i erbjudandet robert 3 för 1. 026-100 407

400:-

026-100 406

Datum

Gävle, Norra Kungsgatan

1, tel 026-12 82 20,

vard. 9.30-18, lörd.

Oslättfors Dramatörer

Fartfylld fars på Lunds Gammelgård, Valbo Premiär 21 juli kl 15 • 22/7 kl 15 24/7, 25/7, 26/7, 27/7 kl 19 28/7 & 29/7 kl 13 och kl 17

Där fick du!

Manus: Krister Classon, Falkenberg Regi: Linda Berving

Medverkar: Joachim Hägglund, Thomas Ek, Jonas Halenius, Mikael Lundgren, Johan Ringberg, Marlene Holmqvist och Mirjam Halenius. Boka biljetter! Tel: 026-19 74 79

Biljettpris: 150 kr • Grupper min 10 pers 130 kr/st Barn under 13 år gratis! GÄSTRIKERINGEN Originalringen Silver 450:Guld fr. 3495:-

Betala med swish, kort el. kontanter • Hörslinga Handikappramp • Läktare med tak Servering i pausen. Vi erbjuder världens bästa medicin – en rejäl skrattsalva! www.oslattforsdramatorer.se

10

direktoptik.se

ärme, Scen med mera ...

329.900:–329.900:–

Tre Tre valfria valfria glasögo glasögonn –– till till priset priset av av ett ett Få

Optiker

Öppet från kl. 12.00 fr. 264.9 00:– varje dag.

Av Socialstyrelsen Leg.

Tält, Bord & Stol, Ståb ord,

DESSUTOM DESS FRIUTOM FÖRSÄKRI Lasse Stefanz FRI FÖRS NG i ÄKRI 6 MÅN NG ADER i 6 MÅNADER 3 för 1 Tält, Bord &

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se

10-15


DETTA HÄNDER HOS JÄRNVÄGSMUSEET

MÖT OSS PÅ ANDRA PLATSER! FÖLJ MED PÅ

VI ARRANGERAR RESOR I HELA LANDET UNDER TIDEN SOM JÄRNVÄGSMUSEET RENOVERAS!

HISTORISKA TÅGRESOR UPPLEV DET HÄFTIGA MAGASINET MED VÅRA SAMLINGAR AV LOK OCH VAGNAR!

BILJETTPRIS 60 KR FRI ENTRÉ T.O.M. 19 ÅR

TÅGHALLEN

BILJETTBOKNING 070-724 64 79 Classic Car Week 2 aug Axmar bruk 4 aug Avesta Art & Oljeön 25 aug Ångbåten 200 år 26 aug Årgångståget special 8 sept Kulturnatt Norrköping 29 sept Getå 1918 30 sept

7– 8 JULI: BARNSPECIAL 12.00 –16.00 4 – 5 AUGUSTI 12.00 –16.00 1– 2 SEPTEMBER 12.00 –16.00 Museitåg från Gävle C: 12.00, 13.00, 14.00, 15.00

STÄNGT FÖR RENOVERING, MEN ... Välkommen att besöka Tåghallen i Gävle vid några exklusiva tillfällen. Boka plats och följ med på våra resor i hela landet! Tåghallen, Karlsborgsgatan 1, Gävle Telefon 026-455 1460

JARNVAGSMUSEET.SE


F

Carina Städ Carina Städ

Cari Cari

Carina Städ FLYTTHJÄLP Carina Städ •• FLYTTHJÄLP

Ny klassiker i Löfstabruk

FLYTTSTÄDNING • FLYTTHJÄLP ••FLYTTSTÄDNING • FLYTTHJÄLP

Läs mer på • FLYTTSTÄDNING Läs mer på • FLYTTSTÄDNING www.carinastad.info Läs mer på www.carinastad.info Läs mer på www.carinastad.info Ring www.carinastad.info Ring98 99 073-722 Ring Ring98 99 073-722

För tredje året i rad håller Lövstabruks Orangerieteater sommarteater i den vackra omgivningen av Lövstabruks slottsträdgård. Efter fjolårets fullsatta succéföreställningar med Strindbergs Fröken Julie ger sig nu gruppen i kast med Hasse Alfredsons ”Idiotens berättelse”. En moralitet om ondska och godhet och om en längtan efter att bli sedd för den man är.

073-722 98 99 073-722 98 99

Bli medlem hos oss så får du råd!

Av företagare - för företagare

Tag steget till eget!

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

Utmarksvägen 3, Gävle 026-19 81 71 www.villaand.se kansli.vnd@villaand.se

026-51 00 00

nyforetagarcentrum.se

Manuset är baserat på texten från boken ”En ond man” som också lade grunden till filmen ”Den enfaldige mördaren”. I år är det alltså dags för Hasse Alfredsons folkkära karaktär Idioten att åter komma till liv, i två fängslande akter, genom skådespelaren Anders Axelsson. Anders är bypojken från Vessigebro i Halland som kom till Stockholm för att få arbeta med sin stora dröm. Nu har den drömmen för tredje året i rad tagit honom till Lövstabruk. Han har medverkat i Kanal 5´s humorprogram Partaj, spelat Strindbergs, Dödsdansen, på Strindbergs Intima Teater och till hösten är han aktuell i Anna Odells nya långfilm. På Lövstabruks Orangerieteater har han tidigare spelat i HC Andersens ”Min Hustru” och stått för regin för ”Fröken Julie”. Och nu är det alltså dags att ikläda sig rollen som Idioten.

Presstjänst • SvenskPress.se

Hantverkshjälp

Stanley Cup-mästare

ROT på fakturan!

– Vi älskar allt vad snickeri, måleri, el och vvs heter. Särskilt hos dig!

026-10 14 10 www.veteranpoolen.se

Vi säljer spårningsutrustning Ultracom R10 för jakthundar Vi utför snabba reparationer på mobiltelefoner och läsplattor. Service av mobiltelefoner sedan 1998 Öppettider: Mån-Fre 08.00-17.00 Lunchstängt: 11.45-12.45 Telefon: 026-18 80 15 www.telecomservice.se

12

N Strandgatan 29, Gävle

Nicklas Bäckström och Christian Djoos är Stanley Cup vinnare.

Den 8 juni avgjordes Stanley Cup finalspelet i USA och Brynäsarna Christian Djoos och Nicklas Bäckström fick lyfta hockeyvärldens mest ärofyllda buckla mot taket i arenan. Stort grattis önskar ett stolt Brynäs IF liksom vi på Gestrike Magasinet förstås!

• FL

– Jag är otroligt glad och känner en enorm glädje för killarna. Jag har följt matcherna och för en som följt killarna sedan de var små är det en obeskrivlig känsla av eufori som infinner sig, stort grattis! Jag förstår vilken enorm lycka grabbarna känner och hur de kämpat för att lyckas vinna och lyfta denna buckla! Ni har gjort oss stolta och vi ser fram mot att välkomna er hem till Gavlerinken, säger Tomas Thelin talang och utvecklingsansvarig Brynäs IF. Morgondagens Brynäsare är Brynäs IF:s egna utvecklings och utbildningsprogram för ungdomar som vill satsa på en karriär som hockeyspelare på elit nivå. Både Nicklas Bäckström och Christian Djoos har gått utbildningen och spelat med Brynäs IF juniorlag, i Brynäs IF SHL-lag och har sedan tagit klivet till NHL.

Källa: Brynäs IF

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

3 FÖR 1

Lördag 13 oktober kl. 11.00-15.00 Välkomna! Gavle Central Konferens Centralstationen, Gävle 026-18 98 58 www.gavlecentralkonferens.se

Glasögon för varje tillfälle Mixa fritt bland alla bågar i butiken Emma är lärare, spelar golf och gillar att läsa. Hon valde ett par slipade solglasögon, ett par läsglasögon och ett par med en elegant designbåge.

0:-

Vilka tre par väljer du?

Sommaröppet Rygg-, Led- och Stressproblem

0:-

Examen i Ortopedisk Manuell Terapi Certifikat i Laserbehandling

Ord. pris

Urbergsterrassen 26, 802 62 Gävle • Tel: 026-60 98 98 Email: lotta.lundborg@hotmail.com • Webb: www.lottalundborg.se

Behandling med KBT & aCT mindfulness och mental träning

S. Skeppsbron 28, Gävle

Tre Tre valfria valfria glasögon glasögon –– till till priset priset av av ett ett

För mer info kontakta:

Bo Kåresjö

par extra helt kostnadsfritt ••FåFåtvå två extravårt heltordinarie kostnadsfritt frittpar ur hela sortiment ••Välj Välj fritt hela vårt ordinarie sortiment allaurslipningar och behandlingar • Gäller Gäller alla slipningar och behandlingar i alla par ••Kvalitetsglas • Kvalitetsglas i alla par Behåll alla själv eller dela med en kompis.

bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.terapicentrumgavle.nu

Behåll alla själv Välkommen in! eller dela med en kompis. Välkommen in! Vi är alltid intresserade av duktiga optiker som vill

NikotinFRi på 90 min

arbeta för oss. Kontakta gärna oss för vidare diskussion.

 VÄRDECHECK SYNUNDERSÖKNING Ta med värdechecken så bjuder vi på en synundersökning vid köp av kompletta glasögon i erbjudandet 3 för 1. Gäller ej med andra checkar eller kuponger. Endast en check per köptillfälle. Gäller t o m 18/8 2018.

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

Namn

direktoptik.se

Trött på att vara beroende? Boka tid redan i dag!

Vi hjälper dig att minimera den fysiska abstinensen

Av Socialstyrelsen Leg. Optiker

Konsultativt stöd till organisationer

400:Datum

Gävle, Norra Kungsgatan 1, tel 026-12 82 20, vard. 9.30-18, lörd. 10-15

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

13


Håll reda på hunden med mobilen Ute i naturen finns alltid risken att gå vilse, samma sak om du är jägare och vill veta var din jakthund befinner sig och vad den sysslar med. Idag finns det avancerad hjälp att få med Ultracom R10, en fullständigt ny spårningsutrustning för jakthundar. Men du kan även hålla reda på dig själv, din familj och dina kompisar. I Gävle är Telecom Service återförsäljare och serviceverkstad för Ultracoms produkter. – Telecom Service började med försäljning och service av telefonsystem, både mobiler och fast telefoni, säger Håkan Persson, vd på Telecom Service. Ultracom R10 är fäst på ett hundhalsband som med GPSteknik ger information om var hunden befinner sig. Via en app i mobiltelefonen kan man följa hunden - hur snabbt den rör sig, om den står stilla, skäller med mer. Användaren kan med Ultracoms app också logga in till webbapplikationer så att man kan se utrustningens rörelser och även göra markeringar på kartan, t.ex. läget för alla passen. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: ultracom Telecomservice • Gestrikemagasinet.se

Stärkt småföretagskonjunktur i länet

Lyckat med laddbox för att ladda elbilen hemma

Efter förra årets avmattning i uppfattning om konjunkturen i Gävleborgs län har den i år förbättrats och ligger strax över riksgenomsnittet och fjolårets förväntningar infriades med en liten marginal. Det visar årets Småföretagsbarometer, som presenteras av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna. – Företagen i länet ser positivt på framtiden, säger Eva Cooper, regionchef Företagarna Gävleborg.

Anders W Jonsson är riksdagsledamot och barnläkare. Han bor i Vinnersjö, långt bort från närmaste laddstolpe. Tack vare en smart box kan han ändå köra miljövänligt. Vintern 2017 söktes det pilotkunder för Gävle Energis laddboxar, Anders nappade direkt. Nu har han testat boxen i ett halvår och är helnöjd. Försäkringsbolagen gillar inte laddning i eluttagen så Anders blev glad när han upptäckte erbjudandet.

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

Nyhet 2018 Säljer & monterar fönster i olika material. Kontakta oss för offert. LB Optimal 141

2018 års huskollektion är här! Beställ våra kataloger på lbhus.se

Trä/alu-fönster

Aluminium-fönster

Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

14

PVC-fönster

Norra Åbyggebyvägen 39 805 98 Gävle

Jan Stark Säljare 0702 05 52 74 lbhus.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Allt inom husvagn & husbil! Stenmästarna öppnade sin butik i Gävle

Småföretag kan inte hantera långtidssjuka

Den 31 maj öppnade Stenmästarna sin butik på Strömsbrovägen 12, inte så mycket pompa och ståt utan mer ”här är vi, kom och titta!” Stenmästarna säljer och marknadsför stenprodukter som bänkskivor, marksten, sten för väggar och golv m.m. – Målsättningen på kort sikt är att etablera konceptet här i Gävle för att sedan expandera i Sverige, säger Anders Rönngren, platschef på Stenmästarna.

Den 1 juli skärptes kraven på företagens insatser för långtidsarbetslösa. Samtidigt är det fortfarande 20 % av småföretagarna som inte vet hur de ska hantera en långtidssjukskriven anställd. Det visar en undersökning som Länsförsäkringar tagit fram. – I vår undersökning 2015 var det hela 50 % av småföretagarna som inte visste, säger Kristina Ström Olsson, hälsostrateg på Länsförsäkringar.

Välkommen till oss!

Riav. 5 Valbo. Verkstan 026-13 25 40 Försäljning och butik 026-13 30 40

www.caravanmarine.se

Ny-, Om- & Tillbyggnad Tak-, Grund- & Betongarbeten ROT - Kontakta oss för offert

Anders: 070-653 85 95, kontor 026-65 24 00 www.gsbbygg.se

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

NY STENBUTIK I GÄVLE

MARKSTEN - PLATTOR - DEKORSTEN - BÄNKSKIVOR - DISKHOAR

STRÖMSBROVÄGEN 12, 803 09 GÄVLE 026-18 36 30 - WWW.STENMASTARNA.SE

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


T NU! JUST UPP NU! TILL UPP TILL

:– :– 5.000 25.000 EXTRA EXTRA

ÖR DIN FÖR INBYTESBIL DIN INBYTESBIL

TOM DESSUTOM FRI FÖRSÄKRING FRI FÖRSÄKRING i 6 MÅNADER i 6 MÅNADER

ORESTER FORESTER OUTBACK OUTBACK sdrift som med standard fyrhjulsdrift som standard med fyrhjulsdrift som med standard fyrhjulsdrift som standard fr. 264.900:– fr. 329.900:– fr. 329.900:– 4.900:–

GÄLLER ERBJUDANDENA VID KÖP AV GÄLLER VID KÖP AV R, OUTBACK EN NY FORESTER, ELLER LEVORG. OUTBACK ELLER LEVORG.

8-06-30 Erbjudandena och kan ej kombineras gäller t o m 2018-06-30 med andra erbjudanden, och kan ej kombineras med andra erbjudanden, brukning rabatter bl. körn. eller 5,7–8,5 avtal. Bränsleförbrukning l/100 km. CO2-utsläpp: bl. körn. 5,7–8,5 l/100 km. CO2-utsläpp: en är148–197 g/km. extrautrustade.Bilarna *Eller vid på bilden 1500, 3000 är extrautrustade. och 4500 mil. *Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil.

BilvaruhusetBilvaruhuset

Försäljning

SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE 2018

SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE 2018

3 ÅRS FRI SERVICE*

3 ÅRS FRI SERVICE*

ägen 55 • 026-10 Bomhusvägen 04 00 (vx) 10 •04 026-10 78 Bilförsäljn. 04 00 (vx) 04 78 Bilförsäljn. Bomhusvägen 55,55 Gävle Bomhusvägen 55,10 Gävle Måndag-fredag 9-18,Måndag-fredag lördag 9-18,niclas lördag 10-14 026-10 04 78, www.dahlbomsbil.se 026-1010-14 04 78, www.dahlbomsbil.se Morgan robert

Mån-fre 9-18, Lör 10-14Mån-fre 9-18, Lör 10-14 026-100 408 026-100 407 026-100 406