Page 1

50. Lägs 000 t a exe pris, mp lar !

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang Oktober 2017 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Nypremiär för julbordet Succé för Hits

Rösta på Lucia

Supererbjudande

25-årig optiker Motor Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Har startat insamling för utsatta barn i världen

Omogna killar Varmt välkomna att boka er nästa fest!

DEN KREATIVA MÖTESPLATSEN

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 www.mediatemplet.se


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se Välkommen till musiken!

Blind Boy Paxton Torsdag 26 oktober 19.30 Mat & Musik 300 kr. Honungglaserad långbakad grissida med stuvad majs & sötpotatispuré.

Medborgarjournalistik i Gestrike Magasinet Är allt som sägs och skrivs i media sant? Naturligtvis inte, även om det mesta i stort sett överensstämmer med vad som har hänt i verkligheten. Problemet för oss konsumenter av olika medier är ju att traditionella journalister i de allra flesta fall vill beskriva saker ur ett perspektiv som är mest gynnsamt för tillfället och därmed oftast vinklad utifrån detta. Det betyder att vi med all säkerhet kommer att få läsa mängder av artiklar där politisk korrekta journalister försvarar kilometerskatt på elbilar och att allting blir så mycket bättre ju fler skatter man höjer och andra direkta stolligheter.

Frank - Romano - Gibbs - 28 okt Oskar Linnros Fredag 3 november 19.30 275 kr

Parry Elegy for Brahms Bartòk Pianokonsert nr 2 Brahms Pianokvartett nr 1 g-moll op. 25 (Arr: A Schönberg) 285/245/20 kr

Pöntinen spelar Bartok

Fredag 10 november Gevaliasalen 19.00 Chefdirigent Jaime Martin Roland Pöntinen, piano

Mattias Alkberg Lördag 11 november 21.00 180 kr

För mer information och biljettbokning: gavlekonserthus.se

2

Medborgarjournalistik är alltså motsatsen till professionella yrkesjournalister. Där kan du, med hjälp av den nya tekniken, när som helst vara med och bidra med nyheter, stora som små. Det kan gälla dig, din förening eller vad som helst som intresserar dig och det du vill berätta om. De olika nya mediekanalerna och webbplatserna är egentligen alla sociala medier. Designen kan variera men principen är densamma oavsett om du skriver ett inlägg på Facebook, Wikipedia eller Gestrike Magasinet.

Hela Gästrikland eller världen Snabbt, enkelt och effektivt kan din nyhet nå alla vänner, hela Gästrikland och finnas bevarad kanske för all framtid över hela världen. Hisnande och fantastiskt, inte sant? Men finns det då inga nackdelar? En del journalister av den gamla stammen kritiserar naturligtvis detta men faktum är att yttrandefriheten och åsiktsfriheten är en unik möjlighet. Men finns det då inte en risk med s.k. ”fake news” då? Jag dristar mig till att svara - faktiskt inte. Så länge det finns en tydlig avsändare som sätter sitt personliga varumärke på spel så är det ju dennes egna kunskaper eller helt subjektiva åsikter man får ta del av. Med andra ord en tydligt angiven källa. Sedan måste du som läsare naturligtvis alltid försöka skilja på vad som är tro, sanning och kunskap. Så har du något att berätta som kan intressera Gestrike Magasinets 100.000 läsare, var inte blyg utan ta chansen och logga in på www.gestrikemagasinet.se - och berätta om era nyheter. Allt syns direkt på hemsidan och sedan kan ni dela det vidare i flera sociala medier. Det mesta av det bästa publiceras, helt eller delvis, i nästa nummer av Gestrike Magasinet. Ordet är fritt och ditt - publicera mera! Joe Formgren Gestrike Magasinet PS. Det är förstås kostnadsfritt att publicera artiklar, evenemang och erbjudanden i Gestrike Magasinet för privatpersoner, föreningar samt våra annonsörer. Kontakta mig gärna för mer information om detta.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se Gestrike Magasinet

Annonstidning som distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 50.000 ex.

F

Innehåll oktober 2017

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor. Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn. Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Inledare: Medborgarjournalistik

2

Hockeydomaren som klev ut från rinken

4

Omogna killar kommer till stan

5

Gestrikekalendern

6-7

Omslagsbilder: Grillos julbord och Direkt Optik 25 år, foto: Joe Formgren.

Nypremiär för julbordet på Berggrenska

8

Er plats i Magasinet - varje månad - till bästa pris!

Succé för nya showen på Hits For You

10

Tränar du i matchtempo?

13

Direkt Optik firar 25 år

14

• Upplaga 50.000 exemplar - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka extremt förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen!

Inbjudan till effects hösträff

15

Novembernumret utkommer 19/11. Manusstopp 2 november. Boka på telefon 026-126 126

Hur du får bort nagelsvamp

15

Mediasäljare sökes

Rösta på Lucia

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

17-19

Klövenäs bygger för framtiden

20

Lars Beckman vann moderaternas provval

20

Utställning: Atreyus värld

20

Oktoberfest hos Dahlboms Bil

23

Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet… ... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år!

h ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! Gestrike Magasinet: Den lilla tidningen med den stora upplagan - och de låga priserna! Novembernumret 19 november www.sdr.se Manusstopp 2 november SI S TA C H A N SE N !

Vi firar 20 år med 20%

Ett fantastiskt jubileumsår går mot sitt slut, så passa på att ta del av vår succékampanj. Till och med 10 december 2017 ger vi dig 20% rabatt på alla fönster, dörrar, tillbehör och allt material. Läs mer på www.mockfjards.se BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK AV EN FÖNSTERMÄSTARE

020-43 00 00

www.mockfjards.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


Hockeydomaren som klev ut från rinken och in hos Bilmetro Efter en lång karriär i rampljuset som Sveriges kanske bästa hockeydomare genom tiderna bytte Thomas ”Kuben” Andersson till ett liv som säljare. För en målinriktad människa som Kuben var det ett naturligt steg eftersom han där får nytta av sin förmåga att skapa förtroende som han tränat upp i mötena med Sveriges bästa hockeyspelare och ledare. Att skapa förtroende hos kunderna är viktigt särskilt när det gäller investeringar som bilar. – Jag har i minst 20 år tänkt mig att få jobba som bilförsäljare eftersom jag alltid gillat bilar, säger Thomas. Jag har alltid tänkt mig att det ska vara riktigt bra bilar och det har ju Bilmetro. Bilintresset är välkänt i bekantskapskretsen och kommenteras av Göran ”Flygis” Sjöberg en kompis från GGIKs juniorlag. – Han passar bra som bilförsäljare för han vet vad det handlar om, säger Göran Sjöberg. Han har ju bytt bilar lika ofta som vi andra byter skjortor. Hockeykarriären började som spelare i GGIK men avslutades när Thomas var 22 år. Han hade samtidigt dömt hockey sedan 10-12 års åldern. – När jag insåg att jag inte skulle kunna bli så bra spelare som jag själv önskade, satsade jag som domare i stället, säger Thomas. Han jobbade som brandman i 18 år samtidigt som domarkarriären ledde till uppdrag i OS, VM och junior-VM. – 2006 var jag beredd att lägga av som hockeydomare eftersom jag uppnått alla mina mål med både OS och VM, berättar Thomas. Men då fick jag förfrågan om jag ville bli professionell domare, och sånt kan man ju inte tacka nej till. En annan av Thomas kompisar från Godis juniorlag är Anders ”Masken” Carlsson, numer sportchef i Rögle. – Jag har enorm respekt för det Thomas gjort som domare,

4

säger Anders. Han är Sveriges bästa domare genom tiderna, det skrev jag också i min bok. Anders fortsätter med att berätta om Thomas förmåga att hantera situationer. – Ett minne från Thomas var när han visade ut mig i sista minuten i en bortamatch mot Djurgården och jag blev helt tokig och skällde och gormade på honom, men han lät mig skälla, berättar Anders. Efter matchen var han kolugn och log och frågade mig ”har du lugnat ner dig nu” med glimten i ögat så han fick mig att skratta. 2014 tog domarkarriären slut när förbundet ville föryngra domarkåren. En ny karriär började när Thomas fick jobb som säljare hos Städtjänst. Det gav mersmak så när han sökte och fick ”drömjobbet” som säljare hos Bilmetro var det ingen tvekan.

Thomas Andersson trivs med jobbet på Bilmetro. – Det här är ett fantastiskt roligt jobb, säger Thomas. Inom Volkswagenkoncernen finns ytterligare en gammal bekant från hockeyn, nämligen Rolf Ridderwall, regionchef inom Volkswagen i Sverige. – Det är alltid kul att träffa Rolf och nu även som kollega, säger Thomas. – Han var ju en av Sveriges bästa domare, väldigt noggrann och glad men bestämd, säger Rolf. Han är också serviceminded och det är en bra egenskap om man ska jobba som säljare. Hockeydomare i ett OS, 5 VM och tre junior-VM samt framröstad av spelarna själva som bästa domare 4 år i rad (2004-2007) så nog har Thomas ”Kuben” Andersson visat att han kan tackla ett och annat. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: bilmetro Bilmetro • SvenskPress.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Omogna killar kommer till stan Kompisarna och tre av Sveriges roligaste komiker, Özz Nûjen, Patrik Larsson och Måns Möller är återförenade och tillbaka med humorshowen: ”Omogna killar - kommer till stan!”. Efter en utsåld turné och på allmän begäran förlängs turnèplanen med flera extra shower och nya städer runt om i landet! Det bjuds på humor i högsta klass med deras roligaste standup varvat med skrattframkallande och tramsiga sketcher. Tillsammans är dessa komiker en oslagbar kombination som bjuder på underhållning där publiken står i centrum. De älskar att få sin publik att skratta åt både smått och stort och nu är de återigen samlade och aktuella med en ny show; Omogna killar – kommer till stan! Fredagen den 10:e november landar turnèn i Gävle teater för dubbla föreställningar som spelas kl 19.00 och 21.30 Biljetter och info hittar ni på omognakillar.se Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: omogna killar Damar Produktion • SvenskPress.se

PATRIK

MÅNS

ÖZZ

LARSSON

MÖLLER

NÛJEN

DAMAR PRODUKTION PRESENTERAR

Gävle TeaTer 10 NOveMBer 19.00 & 21.30

Biljetter & info: www.omognakillar.se Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

5


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se 28 That’s All Right! En mäktig hyllning till 50

Gestrikekalendern Oktober 24 Halvan - 40 år som pressfotograf. Föredrag med Lasse Halvarsson. Kommunarkivet, Kyrkogatan 22, sal: Amsterdam. Fri entré. Kl 15. OBS! begränsat antal platser. 24 Bengan Janson Trio. Dragspelsjazz på internationell nivå. Gävle Konserthus, kl 19. 25 David Batra ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Gävle Konserthus, kl 19.30. 25 Fiskevård och fiskvandring i nedre Dalälven. Länsfiskekonsulent Kalle Gullberg berättar. Naturum Färnebofjärdens hörsal vid Café Udden, Gysinge, kl 18.30. 26 Brynäs - Färjestad, Gavlerinken Arena. 26 Blind Boy Paxton. Gävle Konserthus 27 Bondens egen Marknad, Stortorget, kl 8-17. 28 KAKEL - Daniel Romano. Gävle Konserthus. 28 Auktion, lotterier och kaffeservering. Auktion på stickat, virkat, sytt, hemvävt, bröd m.m. Strömsbro församlingshus, Magasinsgatan 34, kl 14. 28 Halloween shopping, Gävle City, kl 10-17.

28 The Armed Man - A Mass For Peace. Fredskonsert med Gävle Symfoniorkester, Malena Ernman, Chokri Mensi samt körer fr. regionen. Fri entré. Gavlehovshallen, kl 18.

& 60-talet med Torgny ”Kingen” Karlsson och Beat Us! Gävle Teater, kl 18. 28 Köttgrottorna. Punk sedan 1983. Entré 50 kr från kl 19. Rack’n’Roll, Staketgatan 32 29 Gefle IF FF - Degerfors IF Gavlevallen, kl 15. 30 Kommunfullmäktige Gävle sammanträder. Stadshusets festsal, kl 9. Sammanträdet är öppet för allmänheten och sänds även i Radio Gävle 102,7 MHz. Du kan även följa sammanträdet via webb-tv. 30-5/11 Höstlovsskoj i naturum. Öppet måndag-söndag kl. 1115. Spindel- och fladdermuspyssel samt aktiviteter. Fri entré och gratis aktiviteter! Naturum Färnebofjärden, Gysinge. 31 Khamlane Halsackda – Ursäkta oss. En skruvad berättelse från ett SFI-klassrum! Gävle Teater, kl 19. Även 1/11.

November 2 The Legends - World Class Heroes. Porträtt av Elvis Presley, Roy Orbison & Jerry Lee Lewis. Europas främsta Elvis-tolkare Paul Larcombe. Gävle Konserthus, kl 19. 3 Oskar Linnros. Gävle Konserthus, kl 19.30. 4 Sandvikens IF - Västerås SK FK. Arena Jernvallen, kl 14. 4 Soldat Fabian Bom Succégänget från Vallarna åker på turné! Jojje Jönsson ikläder sig rollen som Nils Poppes kultförklarade figur Fabian Bom. Gävle Konserthus, kl 16 och kl 19.30.

2 pizzor för 99:Lunchbuffé 95:Asiatisk- & Sushibuffé friterad banan & glass Mån-fre 11-15

Barn under 10 år 65 kr avhämtning 75 kr S. Kungsgatan 8, Tel. 026-61 52 62.

Bli medlem hos oss så får du råd!

Måndag-Torsdag (Klass 1-2, värde 160:-) Avhämtning eller äta på hos oss!

Ett gott val!

Gäller t.o.m 2017-11-30 mot uppvisande av check. Dryck, sallad och sås ingår ej.

Öppet: Måndag-söndag 11:00-22:00

Bergsgatan 106, Gävle Telefon: 026-61 47 03 www.basilikapizzeria.se

Tel: 0290-311 20 www.granliden.nu

Landsv. 39, STORVIK

All mat & dryck till halva priset

Fredag & Lördag Kl 16.00 - 21.00

Utmarksvägen 3, Gävle 026-19 81 71 www.villaand.se kansli.vnd@villaand.se

6

Staketgatan 32 info@racknroll.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

4 Brynäs - Mora, Gavlerinken Arena.

17 Lill Lindfors & Claes Crona Trio. Gävle

8 183 År Tillsammans! - Lill-Babs, Anne-

Konserthus, kl 19.30. 18 Brynäs - Malmö, Gavlerinken Arena. 21 Uje Brandelius - Spring, Uje, spring. Gävle Teater, kl 19. 22 Eric Bibb - Tales From a Bluesbrother. Gävle Konserthus, kl 19.30.

Louise Hansson & Siw Malmqvist. Gävle Konserthus, kl 19.

8 Öppen repetition. Gävle Symfoniorkesters arbete inför kommande konsert. Chefdirigent Jaime Martin. Fri entré. Gävle Konserthus, kl 11.

10-12 Retromaran - en dansfest för alla! Bl.a Blender, Boogart och Shake. Göransson Arena, kl 18-01.

10 Pöntinen spelar Bartòk.

Medverka i Kalendern ni också:

Gävle Konserthus, kl 19. Nûjen, Patrik Larsson & Måns Möller. Gävle Teater, kl 19 & kl 21.30.

Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer www.gestrikemagasinet.se

11 KAKEL - Mattias Alkberg. Gävle Konserthus, kl 21.

Boka plats i nästa Magasin!

10 Omogna killar - kommer till stan! Özz

Novembernumret utkommer Nypremiär för julbordet 19/11 Medverka ni också! Manusstopp 2/11 11 Martin Stenmarck - Syskonkärlek - räkna med bråk. Gävle Teater, kl 19.30. Tel. 026-126 126 25-årig optiker 12 Bay City Seven 40-årsjubilerar på Mer info och Silvanum. Kl 14.30. 14 Brynäs - HV71, Gavlerinken Arena. Hela Kalendern se: T ält , Bo rd & 16 Merit Hemmingson. Gävle Konserthus, www.gestrikemagasinet.se S t o l, Ståbord kl 19.30. , Bar, Porsli n, Värme, Sc en m e d m Månadens eerbjudanden! ra... 11 Mitt lliv som naturfilmare. Naturfilmaren Ingemar Lind visar och kåserar kring sin senaste film. Entré 50 kr. Naturums hörsal vid Café Udden, Gysinge, kl 14.

Annonstidning med massor

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

av erbjudanden och evenemang

Oktober 2017 • gestrikem

50 Läg .00 sta 0e p xem ris, pla r!

agasinet.se

Succé för Hits

Rösta på Lucia

Motor

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Har startat insamling

för utsatta barn i världen

Supererbjudande

Omogna killar

Varmt välkomna att boka er nästa fest!

DEN KREATIVA MÖTESPLATSEN

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 www.mediatem plet.se

Välkommen till Gävles mysigaste hembageri • Matbröd • Kaffebröd • Tårtor • Smörgåstårtor • Smörgåsar • Konditori -delikatesser Gårdsförsäljning måndag-fredag kl. 06.30-14.00 Erbjudandena gäller t.o.m. 2017-11-10 mot uppvisande av denna annons/värdecheck. Med reservation för slutförsäljning.

Minibiskvi 12:-

(ord. 16:-/st). Max 10 st/köp, annars förbeställning enl. ök.

Valfri vetelängd 39:(ord. 52:-/st).

Kryddstigen 35, Gävle • Tel. 026-10 10 05 Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7

MEDIA

M

MEDIA • MÖTE MEDIA • MÖTE

MEDIA I MÖTE


Höga ambitioner

Nypremiär för julbordet på Berggrenska gården Krögarkvartetten Jonas Levin, Viktor Nygren, Mannie Ersgård och köksmästare Robert Roos skapade en riktig dundersuccé när de öppnade restaurang Grillo på anrika Berggrenska gården i somras. Nu höjs ribban rejält med en helrenovering av restauranglokalerna och satsning på ett genuint och traditionellt julbord kompletterat med en modern touch. Restaurangen är rejält urblåst när undertecknad hälsar på. En ny bar är planerad liksom flyttad entré för en optimal och funktionell lokallösning. – Det här är en stor satsning och investering för oss, berättar Jonas Levin, som även driver nöjeskrogen Slick City. Vi har haft en bra sommar så nu vill vi verkligen göra en framtidssatsning i den här unika miljön. Det är en rejäl restaurering där vi gör allt för att bevara det gamla kulturarvet men samtidigt ge den ett modern lyft. Dessutom blir det en både större och smartare planlösning som gör det bekvämare och bättre för både gäster och personal. Julbordet kommer att hålla öppet tisdag till lördag och premiär blir det fredag den 24 november.

– Jerker som drev restaurangen tidigare har gjort ett mycket bra jobb, säger Viktor Nygren. Det är många tidigare gäster som ringer och hör av sig och vi lovar att inte göra någon besviken. Ambitionen är att erbjuda ett minst lika bra traditionellt julbord som grund. Våra gäster skall kunna få allt det som de förväntar sig av det svenska julbordet samt att vi kommer att lägga till en del av Grillos alldeles egna specialare. Vi kommer att erbjuda dubbla sittningar och kan öppna upp både söndag och måndag om vi får förfrågan om större beställningar. Det gäller ju att vara både lyhörd, ödmjuk och på tå i den här branschen. Att ambitionen med julbordet är mycket hög råder det ingen som helst tvekan om. – Vi sticker inte under stol med att målsättningen är att erbjuda stans bästa julbord upplevelsemässigt, både vad det gäller mat och miljö, poängterar Jonas. Vi hälsar både gamla och nya gäster varmt välkomna till den här härliga miljön. Det gäller både företag, kompisgäng och privatpersoner. Vi önskar alla en riktigt god jul, men kom gärna hit innan när ni vill ha god mat, trivsel och kul. Sommaren 2017 startade restaurang Grillo på gården. Konceptet med att erbjuda en helhetslösning av högsta klass både vad det gäller mat, dryck, musik och den unika miljön blev en omedelbar succé. Restauranglokalerna rustas under hösten för att öppnas upp inför julbordet den första adventshelgen 2017. Joe Formgren • SvenskPress.se

Är ni intresserade av effect plus+?

Varmt välkomna på Höstträff på Winn City Konferens den 9 november Vi berättar om effect plus+, Employer Branding och bjuder I medlemskapet ingår: • Tillgång till medlemsmatrikeln för en kontinuerlig dialog • Kampanjer och erbjudanden • Föreläsningar • Fri publicering i effect+magasinet • Medlemsaktiviteter • Mötesplatser med bl.a. effect+dagen, effect+kryssningen, nätverksdagen och exklusiva mötesplatser för medlemmar. • Chansen att ha kul!

på Afterwork där du får träffa flera effectare.

effect+erbjudande

inför Höstträffen 9 november kl. 15.00 Om ni blir medlemmar innan 30/11 får ni:

• 1 Utställarplats värde 5.000:på effect+dagen i mars samt • 1 extrabiljett till dagen värde 995:-

Events + kryssning + erbjudanden + luncher + after works m.m. = Kontakter, kunskaper och kul Välkommen med er förfrågan så berättar vi mer om vad effect plus+ kan göra för ert företag?

8

- Regionens ledande affärsnätverk! Ring Nalle Rydstrand 070-51 05 050 info@effectplus.se • www.effectplus.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Upplev Axmar Bryggas maritima hemlagade skärgårdsjulbord i fantastisk miljö med utsikt över frostiga Bottenhavet. Ni är varmt välkomna!

Från

399:-

F

Boka julbord hos oss! Se våra erbjudanden: www.forsbackawardshus.se Julbord Luncher, Kvällar, Helger

Välkommen till Julen!

Lunchjulbord fr: 250:-

Premiär 18 november

Forsbacka Wärdshus

026-351 70 • info@forsbackawardshus.se • www.forsbackawardshus.se

Klassiskt Julbord från 225:Fira in julen med vänner, familj eller medarbetare. Vi lämnar inget åt slumpen när det kommer till god traditionell julmat. Från 1/12 Julbord i restaurangen 360:(minst 30 personer) Julbord på catering 225:-

Axmar Brygga Havskrog Julbordspremiär 18 november 0297-320 00 axmarbrygga.se

Nedre Åkarg. 67A, Gävle • Tel. 026-60 60 60 • www.tvakockar.se

29 oktober 15:00 a mm e h n e h c t a m ie r e s a t Sis

s r o f r e g e d gefle Kom och upplev Gefle IF! Biljetter köper du på gefleiffotboll.se eller i biljettkassan före match. Vi ses på Gavlevallen! Varmt välkomna!

heter

#geflermöjlig

vs

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


Information från: Hits For You

Succé för nya showen på Hits For You Den nya dinnershowen Nostalgia på showrestaurangen Hits For You i centrala Gävle har blivit en riktigt publik framgång. Vi kontaktar centralfiguren, producent och artisten Henke” Sundström för att känna på temperaturen inför hösten och julborden.

Hur är läget efter premiären? – Tack, det känns väldigt bra. Den nya showen blev som vi trodde och hoppades, om inte ännu bättre. Vi har fått en enorm respons från gäster, massor av lovord och det är den absolut roligaste showen hittills att få göra som artist. Jag känner mig mycket nöjd över mina kollegor som gör ett fantastiskt bra jobb, återigen! Det bokas på som aldrig förr vilket känns så upplyftande efter alla månader av slit och förberedelser. Det känns verkligen som om vi går mot en rekordhöst.

Vad är på gång inför julborden? – Julbordet med show startar onsdagen den 22:a november. Vi har vid dagens datum redan över 2100 stycken förbokade julbord. Känslan är nästan lite overkligt, eftersom vi inte ens gått ut med reklam inför det ännu. Det känns som att julbordet i år kommer att bli rekord ”all time high”. Det känns riktigt kul och jag känner mig väldigt stolt över det vi tillsammans gör. Nytt för i år på julbordet är att vi kommer att ha två stycken stationer för att hämta buffén. Det minskar väntetiderna och det kommer bli ännu bättre ruljans och logistik kring detta. Vi har knappt en enda ledig plats kvar på de sena sittningarna fredagar och lördagar - Yihaaa!

lördag under november och december. Det blev väldigt lyckat så det kommer vi att köra vidare på även i år. Matinéföreställningen lämpar sig ju för både företag, privatpersoner, skiftlag, familjer med barn men även gruppboenden och föreningar. Det är som en vanlig Showkväll bara att den ligger tidigare på dagen. Man kan då köra halvdag på jobbet, ta med sina anställda till oss, avnjuta både show och julbordsbuffé. Alla som går på våra tidiga sittningar och är över 18 år får dessutom stämpel till Diskoteket och Karaoken senare på kvällen. Den tidiga sittningen är dessutom billigare (695:-) än kvällssittningen!

Händer det något mer än dinnershowen och julbord? – Ja det gör det. Nytt för i år är även att vi kör Karaoke onsdagar och torsdagar under hela Julbordet. Då vi förra året märkte att det oftast kunde vara stora och glada sällskap som ville partaja vidare så kände vi nu att vi vill kunna ge en helkväll med show, mat och skönsjungande sång, där man själv får vara stjärnan i karaoken. På onsdagar och torsdagar har vi dessutom fri entré till karaoken efter showen, så att alla över 18 år är välkomna till oss för att hänga med i glädjen och musiken. Vi kommer att ha öppet till kl 01.00 dessa kvällar. En annan rolig nyhet är att vi har öppet till kl. 03.00 på helgerna, året ut. Det känns väldigt roligt och spännande! Sen blir det en efterlängtad semester. Nästa år... får ni hålla utkik...

Det verkar som ni överträffat era egna förväntningar? – Det kan man lugnt påstå. Vi har fått sätta in extra föreställningar, bland annat fyra stycken extra tisdagar där vi erbjuder julbord med show. Där har vi dessutom sänkt priset till 595:-/pp. Eftersom fjolårets julbord var en sådan succé så lade vi till Matinéjulbord med show kl. 13:00-16:30 varje fredag och

Joe Formgren • SvenskPress.se

Fakta Julbord med show pågår från 22:a november till 22:a december. Disko och Karaoke Julafton, Juldagen och Annandagen. På Nyårsafton är det Dinnershow, Diskotek och Karaoke till kl 03.00. För mer information se: www.hitsforyou.se

C AT E R I N G • FE S T E R • J U L B O R D Vi kör ut matlådor i centrala Gävle. 60:- inkl. sallad

Låt er väl smaka av vårt goda julbord. Premiär 1/12.

Serveras fredagar och lördagar. Välkomna!

Seniorlunch 12.30-14.00 60:- varmt välkomna! Boka stans mest prisvärda Julbord i god tid, 349:-. QuizNight torsdagar. Lunchbuffé på vardagarna. Prisvärd catering av hög kvalité för festen.

10

ÖPPETTIDER Torsdag: 21.00-Sent... Fredag: 23.00-03.00 Lördag: 23.00-03.00 LUNCH 10.30-14.00 026-18 30 22 • N. Strandg. 15-17 kitchen@slickcity.se • slickcity.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


I S N L L Ä T S E R Ö F É N I T MA

N Y S H O W & N Y M E N Y - H E TA R E Ä N N Å G O N S I N !

N Y S H O W & N Y M E N Y - H E TA R E Ä N N Å G O N S I N !

4,8

(408) Facebook

”Helt galet vilken fantastisk kväll! Showen var så proffsig, både humoristisk och musikaliskt fulländad!”

& R E W O H S A R T X E ! : É R C A C G U N I S N L L Ä T S E R Ö F É N I T MA ”En fantastisk kväll med god mat och underhållning i världsklass.”

4,8

(408) Facebook

”Helt galet vilken fantastisk kväll! Showen var så proffsig, både humoristisk och musikaliskt fulländad!” ”En fantastisk kväll med god mat och underhållning i världsklass.”

SHOWRESTAURANG DISKOTEK KARAOKEBAR

& R E W HO

S biljettbokning: www.hitsforyou.se • Tel. 026-101 202 Mer info och HOWRESTAURANG D ISKOTEK

KARAOKEBAR

Mer info och biljettbokning: www.hitsforyou.se • Tel. 026-101 202


Vi bygger om er gamla hemsida Vänd er till oss på Precis så bygger vi om er gamla hemsida till en modern responsiv och sökmotoroptimerad hemsida som är mycket enkel att administrera. Er nya hemsida blir då även optimerad för både läsplattor och smartphones. Nyhetsfunktion med direktlänkar till sociala medier ingår. Vi hjälper er med funktion och design sedan administrerar ni enkelt sidan själva.

– Har ni bara underlagen klara så kan ni ha en ny modern hemsida inom några dagar. Publiceringssystemet Yodo är lika enkelt som att göra en uppdatering på som Facebook. Miniutbildning ingår i tjänsten liksom hosting, utveckling, support och service. Joe Formgren, medutvecklare Precis Reklam

Muréngatan 14, Gävle www.precisreklam.se Telefon 026-511 000

Vi erbjuder Sveriges smartaste och mest lättanvända CMS

För mer information se www.yodo.se


F

NikotinFRi på 90 min Tränar du i matchtempo?

Trött på att vara nikotinist? boka tid redan idag!

Att förbereda sig inför en ny säsong innebär att träningen ska anpassas till matchtempo för att kroppen ska lära sig att tåla att arbeta under hög belastning i korta intervall. Under en kartläggning av amerikanska damlandslagspelare uppmättes skillnaden mellan träning och match. Med hjälp av pulsmätare registrerades pulsen var femte sekund under matcher och träningstillfällen under säsong. Arbetsinsatsen under match var högre än under träning och uppmättes till 90 % respektive 75 % av maxpulsen. Tidsintervallen för hårt arbete var dubbelt så lång under match än vid träning och motsvarade 10 % och 5 % av den totala match- eller träningstiden. Vilotiden och tid med låg eller måttlig arbetsinsats var lika lång vid träning som vid match och hela kartläggningen visar att de testade spelarna i den amerikanska damhockeyn inte tränar under matchlika former. Det gör att spelet och den inövade tekniken inte är anpassad för ett högre matchtempo och att den mismatch som uppstår när intensiteten på träning är för låg hindrar spelarna från att prestera fullt under match. Tränar ditt lag i ett tempo som påminner om match? Niclas Carlson • SvenskPress.se

Vill du ha hjälp att minimera den fysiska abstinensen? Ring oss!

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

Behandling med KBT och ACT Kognitiv Beteende Terapi och Acceptance Commitment Therapy.

TerApiCenTrum Fyshuset Södra Skeppsbron 28, Gävle För mer information kontakta:

Bo Kåresjö bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.mindfulnessgavle.nu

Prova på Träning för pensionärer med Pertti Mån-Ons-Fre kl. 08.00 till 10.30.

Första gången Gratis. Varmt Välkomna!

Mycket förmånliga priser för seniorer.

MINDFULNESSTRÄNING MENTAL TRÄNING STRESSHANTERING – för företag, organisationer och privatpersoner

TERAPICENTRUM GÄVLE | 0709 24 27 06 bo@karesjo.nu | mindfulnessgavle.nu

Utmarksvägen 33b , Sörby Urfjäll, Gävle Tel: 026-10 05 86 • Välkomna!

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

13


Information från: Direkt Optik snygga bågar och levererar bra glasögon till kunderna känns det bra. Utöver driften går mycket tid till att sköta företaget med fakturor, marknadsföring, personalarbete, möten med mera.

Vad är aktuellt just nu?

Direkt Optik firar 25 år I mitten av januari i år fick Direkt Optik på Norra Kungsgatan 1 i Gävle en ny butiksägare i form av Robert Grundell som även tog över butiken i Sundsvall. Då han sadlat om efter 18 år på McDonalds är vi naturligtvis intresserade av hur det nu är att vara en del av den jubileumsfirande optikerkedjan.

Hur har omställningen varit att sadla om från restaurangbranschen till optikerbranschen? – Jo tack, det har gått väldigt bra. Ibland kan jag sakna det höga tempot i restaurangbranschen. En stor skillnad är att jag nu har tid för kunderna och kan ge dem den servicen de vill ha. Det var ofta som jag inte hade möjlighet till det tidigare. Det har varit mycket nytt att lära sig men förutom synundersökningen som en legitimerad optiker gör handlar det om att lyssna på kunden och hitta bågar och glas som passar kundens behov. Jag tar med mig mycket från restaurangbranschen där det är otroligt viktigt med kvalitet och service för att få nöjda kunder som vill komma tillbaka.

Vad gör du då på dina arbetsdagar? – Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande. Jag har en butik i Sundsvall också så en del av min tid går till pendling och då försöker jag att åka tåg så ofta det går. Dels för att det är bra för miljön och för att jag kan använda min tid till att arbeta i stället för att köra bil. Eftersom jag är ny i branschen är det viktigt att jag förstår driften så jag började med en veckas utbildning i Kristianstad där jag lärde mig grunderna. Sedan har jag varit mycket i butikerna och hjälpt kunderna att välja bågar och glas innan de beställer glasögonen och justerat dem när de hämtat ut dem. Det är mycket hantverk när det gäller glasögon. Vi monterar glasen för hand och justerar alla bågar individuellt till alla kunder. I dag känner jag mig trygg i butiken men jag lär mig fortfarande nya saker varje dag. Just kontakten med kunderna älskar jag och målet är alltid att ge kunderna den servicen de förtjänar. När man hittar riktigt

– Just nu firar vi 25 år som kedja i Sverige. Det firas med att vi erbjuder en valfri båge för endast 25 kronor vid köp av ett par glasögon oavsett vad det ordinarie priset är. Som mest kan man faktiskt spara hela 3275 kronor! Utöver det har vi vårt unika erbjudande 3 för 1 som också kan delas på 2 personer. Man betalar bara för det paret med högst pris.

Vad är då historiken om just dina butiker? – Butiken i Gävle öppnade 1996 och har legat i samma lokal sedan dess. Den har tidigare drivits både som franchise och i egen regi. Lokalen ligger bra till på hörnet bredvid Slick City, på Norra Kungsgatan 1. I Sundsvall har Direkt Optik funnits sedan -97 och i oktober förra året bytte vi till en helt ny och fräsch lokal på Torggatan 2. Den har drivits både som franchise och av Direkt Optik AB. Vi är ganska små i båda städerna om man jämför med de stora kedjorna som har betydligt större marknadsföringsbudget. Därför är det otroligt viktigt för oss att vi har nöjda kunder så att de vill fortsätta att komma till oss och inte lockas av andras erbjudanden, för det är hård konkurrens i både Gävle och Sundsvall. Jag anser att vi har ett av marknadens starkaste erbjudanden med 3 för 1 där våra kunder får 3 par kompletta glasögon till priset av 1. Dessutom kan man dela på ett 3 för 1 paket och det är allt fler som upptäcker hur bra det är. Många av våra nya kunder har ofta blivit rekommenderade av släktingar och vänner och det ser vi som vårt bästa betyg.

Firar ni jubileet på något särskilt sätt? – Ja, vi erbjuder en valfri båge för 25 kronor vid köp av ett par glasögon. Man kan spara ända upp upp till 3275 kronor. Vi vill visa att vi har snygga bågar och bra glas även för dem som inte är intresserade av 3 för 1. Vi kommer dessutom att bjuda in till en jubileumskväll den 8 november då vi har öppet längre och bjuder på bubbel och tilltugg samtidigt som vi visar bågar och har jubileumspriser i butiken. Så vi ser verkligen framtiden an. Det hoppas vi både gamla och nya kunder gör också då alla är varmt välkomna på synundersökning! Joe Formgren • SvenskPress.se

Tack alla annonsörer ERBJUDANDE!

10 kr

KÄLLARFRANSKA 6 st (ord. 19:95 kr, gäller 29/10)

Brynäs, Styrmansgatan 49 • 026-12 15 50 • tempobrynas.se

14

Det är ni som gör det möjligt att ge ut Gestrike Magasinet en gång i månaden i anslutning till lön med en upplaga på 50.000 ex. Gestrike Magasinet utges av Gestrike Media AB som är ett privat oberoende mediaföretag utan presstöd eller partipolitisk tillhörighet. Det redaktionella materialet är i huvudsak producerat av läsarna själva genom magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se eller via presstjänsten SvenskPress.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


DIREKT OPTIK 25 ÅR

JUBILEUMSKAMPANJ

25:- FÖR BÅGEN 25 år med Direkt Optik, vilken härlig resa! Jubileet firar vi genom att låta dig välja en valfri båge för endast 25:- vid köp av ett par kompletta glasögon. Vi har massor av märkesbågar och fyller på hyllorna med nya bågar varje vecka.

Välkommen in och fira med oss!

J UB I LE UM

JUBILEUMSKUPONG Ta med kupongen så får du välja en valfri båge för 25:- vid köp av ett par kompletta glasögon.

Erbjudandet gäller ej solglasögon och går ej att kombinera med 3 för 1 eller andra erbjudanden. Giltigt t o m 18/11 2017. Namn

Datum

25:VALFRI BÅGE

Gävle, Norra Kungsgatan 1, tel 026-12 82 20, Vardagar 9.30-18, lördagar 10-15

direktoptik.se


Hur du får bort nagelsvamp

Inbjudan till effects hösträff Är ni intresserad av affärsnätverket effect plus+ och undrar vad ett medlemskap betyder för er verksamhet? Då är ni välkomna till en trevlig informationsträff i Clarion Hotel Winns nya konferenslokaler Stortorget i samband med effects höstträff den 9 november. – Vi är efter sju år övertygade om att det här konceptet passar bra för både större och mindre företag och organisationer, berättar verksamhetsansvarige Nalle Rydstrand. Det är ett både utvecklande och underhållande sätt att få nya kontakter och kunskaper som ni har nytta av både privat och affärsmässigt. Höstträffen följer temat på årets kryssning - Employer Branding. Träffen inleds med möte för de som är intresserade av nätverket innan man får träffa de andra effectarna under resten av dagen och den efterföljande Afterworken. – Dessutom har vi ett riktigt bra erbjudande om ni väljer att bli nya medlemmar nu - ni får en utställarplats samt en extrabiljett till effect+dagen som arrangeras i mars, hälsar Nalle. Varmt välkomna till Clarion Hotel Winn, 9 november kl. 15.30. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: effect plus+ effect plus+ • SvenskPress.se

Spelberoende

- med livet som insats Fotograf: Anna Thernfrid

Christer Thernfrid, läkare och specialist i klinisk neurofysiologi, har själv varit spelmissbrukare. Efter 15 år av spelande hamnade han i fängelse för att avtjäna ett straff på grund av ekonomisk brottslighet. Christer berättar öppenhjärtigt om sin egen resa som spelberoende, spelandets bakomliggande mekanismer samt hur spelberoendet startade, eskalerade och hur han kom ur det.

Gävle Stadsbibliotek, Kafé Edbom Torsdagen den 26 oktober klockan 19.00 Gratis föreläsning

Nagelsvamp är troligen den största orsaken till att många skäms och går omkring och gömmer sina fötter i strumpor och sandaler samt avstår från bad under sommarhalvåret. Vi frågade en auktoritet på området, Sofie Almkvist som driver salongerna Sofies Kroppsvård i Valbo och Ockelbo om vad nagelsvamp är och hur man kan bli av med det. – Nagelsvamp är smittsamt och många är drabbad i flera år. Ofta börjar det med fukt mellan tårna och hudsvamp som sedan sprider sig till naglarna, berättar Sofie. Det finns många olika svampinfektioner men alla är väldigt svåra att behandla. Först är det klokt att kontakta en medicinsk fotterapeut som ger en första bedömning om det troligen är svamp. Det finns många olika anledningar till att en nagel är tjock, gul och skivar sig. Jag tror f.ö. att ingen annan kroppsdel får prova sig fram så extremt mycket som fötterna. Vårtmedel, svampmedel, liktornsplåster, listan kan göras lång. Rätt bedömning sparar in både pengar och miljö. Efter 25 år i yrket trodde jag aldrig att jag någonsin skulle kunna finna en metod mot nagelsvamp men nu har mina bägge salonger jobbat med laserbehandling mot svamp i snart ett år och ser ett otroligt resultat. Vi börjar med 4-6 behandlingar där patienten varken känner smärta eller får biverkningar. Laserljuset går ner i nagelbädden och behandlar djup ned i vävnaden där läkemedel inte kommer åt. Svampsporerna dör och smittan upphör. Då kan den friska nageln komma fram hela vägen. Kunderna får tips och råd om skötsel och det är viktigt att alla familjemedlemmar behandlas samtidigt för att utrota det i hemmet. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: nagelsvamp SvenskPress.se

Hemtjänst Hemtjänst på dina villkor på dina villkor – Hos oss möter du en liten trygg personalgrupp som lär möter känna.duVien harliten lång erfarenhet & jobbar – Hosduoss trygg personalgrupp utan stress. Och vi älskar vårt jobb! Vi hjälper dig som du lär känna. Vi har lång erfarenhet & jobbar gärna med det du behöver, när du behöver det. utan stress. Och vi älskar vårt jobb! Vi hjälper dig Hör avmed dig så vi mer... gärna detberättar du behöver, när du behöver det. Hör av dig så berättar vi mer...

I samarbete med Konsument Gästrikland och Europa Direkt Gävle

16

Medfinansierat av Europeiska Unionen

Ring: 026-10

14 Ring: 026-10 14

EN KONTAKT – ALL KOMPETENS www.veteranpoolen.se – ALL KOMPETENS 10EN KONTAKT gavle@veteranpoolen.se www.veteranpoolen.se 10 gavle@veteranpoolen.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Gävle Lucia 2017

Boka ett besök med underhållning av Gävle Lucia Till personalfesten, företaget eller organisationen. Kontakta Lennart Löf 070-216 61 16

Rösta på Lucia Årets Luciakandidater presenteras här i Gestrike Magasinet. Efter audition valdes kandidaterna ut, för det är sångrösten som avgör vilka som får chansen. Sången har stor betydelse för Gävle Lucia eftersom många vill ha besök av ljusets drottning på jobbet, hos föreningen, i köpcentret m.m. för att få njuta av fin sång och den magi som de sprider i mörkret. Gävle Lucia har ju under årens lopp utvecklats till en av Gävles mest välljudande körer under ledning av Stellan Alneberg. Luciakandidaterna nummer 1 till 8 presenteras i både ord och bild i detta nummer. För att rösta på en av kandidaterna finns det två sätt att göra det. Skicka din röst senast den 30 november!

Rösta på din kandidat Hos Gävle Lucia betraktas alla kandidater som Lucia, ljusets drottning, men det är ju bara en av dem som får det ärorika uppdraget att bära ljuskronan! 1. Rösta med mail. På gestrikemagasinet.se finns beskrivet hur man röstar med mail till gavlelucia@lions.se 2. Rösta med vykort eller brev. Skriv ett vykort eller ett brev och adressera det till: ”Gävle Lucia 2017”, Lions Club Gävle, Vågskrivargatan 4, 803 20 Gävle. Skriv kandidatens nummer samt ditt eget namn och adress eller telefonnummer. Ofullständiga röstsedlar räknas inte. Det blir en ”mello-omröstning” där Luciakommitténs röster vägs samman med inskickade röster för att utse vilken av kandidaterna som ska bära ljuskronan.

i samarbete med Vill du också vara med och stödja Gävle Lucia? Kontakta Torbjörn Edlund 070-525 84 50

BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP? Ny behandlingsteknik mot svampnagel för händer & fötter från Lunula Laser! BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP? Ny behandlingsteknik mot svampnagel för händer och fötter från Lunula Laser!

Carina Städ • STÄDABONNEMANG • FLYTTSTÄDNING

Läs mer på www.carinastad.se

0297-400 55

Måndag - Fredag: 9.00-17.00 Torggatan 5, 816 30 Ockelbo www.sofieskroppsvard.se

BESVÄRAS DU AV NAGELSVAMP?

Tel 026-22 22 796

behandlingsteknik Öppet mån-freNy10.00-17.00 mot svampnagel för händer och Nybo Handelsgård Valbo fötter från iLunula Laser! www.sofieskroppsvard.se 0297-400 55

Ring 073-722 98 99

Måndag - Fredag: 9.00-17.00 Torggatan 5, 816 30 Ockelbo www.sofieskroppsvard.se

Gävle Lucia 2017 Adventskonsert på Söders Källa

Gävle Lucia 2017, officiella framtradanden Den 3 december på årets Adventskonsert presenteras vem av kandidaterna som ska bära Luciakronan. Konserten anordnas av Lions på Söders Källa kl 18. Det blir mycket sång och musik! Biljetter kan förköpas hos Söders Källa, Gävle Turistcenter i Stadshuset, och Depeschen Flanör. Den 9 december blir det Luciakonsert på Gävle slott kl 15. Förköp hos Gävle Turistcenter, begränsat antal platser. Den 13 december blir det Kröning av den kandidat som ska bära Luciakronan i Heliga Trefaldighetskyrkan. Det blir två föreställningar, kl 17.30 och kl 19.30. Förköp hos Gävle Turistcenter och Depeschen Flanör. Om man vill ha besök av Gävle Lucia med ett cirka 20 minuters sångframträdande finns det fortfarande möjlighet att boka ett besök. Kontakta Lennart Löf på 070-216 61 16. Priset är 3.500-5.000 kr beroende på bl.a. tidpunkt och önskemål.

Söndag 3/12, kl. 18.00-20.00 På årets Adventskonsert presenteras vem av kandidaterna som ska bära Luciakronan. Det blir mycket sång och musik! • Gävle Lucia • Tomas Nordlund, sång, ack Stellan Alneberg • Lyriska kören • Coffee Beans • Dansskolan Step by Step med Hanna Alneberg • Sång- och instrumentalelever från Solängsskolan Servering. Entré: vuxen 100 kr, ungdom upp till 16 år fri entré. Förköp hos Söders Källa, Gävle Turistcenter i Stadshuset, och Depeschen i Flanör. Välkommen till Söders Källa, Södermalmstorg, Gävle

Lions • SvenskPress.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

17


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Luciakandidat nr 1 & 2

Luciakandidat nr 3 & 4

presenteras av

presenteras av

Din bästa bilaffär www.bilmetro.se Kandidat 1: Passara Granbäck

Jag är 21 år, bor i Stigslund Gävle, och har gått på Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet. På fritiden umgås jag med familj och vänner. Mitt drömyrke handlar om att kunna hjälpa människor i utsatta situationer. Jag ställer upp i Gävle Lucia för att få kombinera mitt intresse för sång och samtidigt få bidra till Lions välgörenhetsarbete, som är helt fantastiskt. Lucia är en av de mysigaste högtiderna på året, fylld med ljus och värme i denna annars så mörka och kalla årstid.

Kandidat 2: Hilda Edström

Jag är 19 år, bor i Bomhus Gävle, och gick vård- och omsorgsprogrammet på Polhemsskolan. Jag tog studenten i år och jobbar just nu som undersköterska på Gävle sjukhus, avdelning 11. På fritiden är jag med kompisar och familj, tränar och sjunger mycket hemma, men har alltid hållit på med musik som är ett stort intresse. Jag har både sjungit i kör och på senare år uppträtt mycket med studio 56. Min yrkesdröm är att bli socionom. Jag blev anmäld av min kusin och jag ser framemot Gävle Lucia för att det ska bli en rolig upplevelse och det är en mysig tradition.

www.colorama.se

www.nordiskakvalitetspooler.se

Kandidat 3: Tilde Harrysson

Jag är 15 år, från Gävle och går i nian på Stigslund skola. Drömlinjen på gymnasiet är Ekonomi på Borgarskolan. På fritiden umgås jag mycket med kompisar och familj. Jag extrajobbar även på Clarion Hotel Winn. Jag tycker väldigt mycket om att hitta på nya roliga saker med nära och kära. – Jag är väldigt tacksam för att få vara med på Gävle Lucia i år eftersom jag egentligen inte har åldern inne, jag tror att det verkligen kommer att bli ett minne för livet. Att få bidra till en sån vacker tradition som funnits i genom alla tider, det gör mig glad samtidigt som jag känner mig betydelsefull. Att få samarbeta med Lions blir ett stort uppdrag som känns väldigt spännande för det är verkligen fint att bidra med välgörenhet för den nuvarande dystra världen som dem gör. Därför känner jag att jag vill engagera mig och medverka i Gävles Lucia.

Kandidat 4: Agnes Blomqvist

Jag är 18 år, från Hillevik norr om Gävle och läser Samhällsprogrammet med internationell profil på Vasaskolan, sista året. Mina drömyrken är journalist, statsvetare eller bergsguide i Alperna. Drömutbildningen är freds- och utvecklingsstudier. På fritiden sjunger jag och åker slalom, helst utanför pisten. Jag är en sportig tjej som älskar att resa och prova på olika spännande aktiviteter, som canyoning, downhillcykling och dykning. – Jag ställer upp i Gävle Lucia för att jag vill vara med och sprida värme och kärlek i decemberkylan. Lucia lyser upp en av årets annars mörkaste dagar och hjälper människor att enas och komma samman i en allt mer splittrad värld. December är och har alltid varit min favoritmånad, på grund av julen, den första snön - och nu också Gävle Lucia.

Rösta på din kandidat: gå in på gestrikemagasinet.se eller skicka vykort till: Lucia Lions, Vågskrivargatan 4, 803 20 Gävle. Skriv: Gävle Lucia, vilken kandidat du valt samt ditt namn och adress eller telefon

Rösta på din kandidat: gå in på gestrikemagasinet.se eller skicka vykort till: Lucia Lions, Vågskrivargatan 4, 803 20 Gävle. Skriv: Gävle Lucia, vilken kandidat du valt samt ditt namn och adress eller telefon

Arrangör: Lions Club Gävle Boka Luciatåget: personalfest, företaget eller organisationen. Kontakta Lennart Löf 070-216 61 16 i samarbete med

Arrangör: Lions Club Gävle Boka Luciatåget: personalfest, företaget eller organisationen. Kontakta Lennart Löf 070-216 61 16 i samarbete med

18

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Luciakandidat nr 5 & 6

Luciakandidat nr 7 & 8

presenteras av

presenteras av

Alltid nära till en bra affär www.galleriannian.se Kandidat 5: Emilia Jensen

Jag är 18 år, från Sandviken och studerar bild och form på Vasaskolan. Mina fritidsintressen är att umgås med vänner och så tecknar jag. Mitt drömyrke är att bli animatör, det skulle verkligen vara en dröm som går i uppfyllelse! Jag ställer upp i Gävle Lucia för att jag älskar känslan när man försöker lysa upp andra människors dag och jag älskar verkligen att sjunga tillsammans med andra.

Kandidat 6: Clara Holmvall

Jag är 16 år, bor på Gävle strand och läser samhällsvetenskapsprogrammet på Vasaskolan. På fritiden så är jag ofta tillsammans med vänner och pratar eller fikar. Mitt drömyrke: när jag tagit studenten vill jag plugga vidare på högskola för att bli psykolog för att jag vill jobba med att hjälpa människor. Jag ställer upp i Gävle Lucia för att jag har ett stort intresse för sång och vill kunna utveckla det intresset tillsammans med andra. Jag ställer även upp för att jag hoppas få en upplevelse som jag kommer att minnas länge.

www.smurfitkappa.se

Kandidat 7: Vera Helin

Jag är 16 år, från Järvsta Gävle och går första året på tekniklinjen på Polhemskolan. På fritiden jobbar jag som fransstylist, är tillsammans med mina vänner eller sjunger. Jag har alltid tyckt att det är roligt att utrycka sig genom sång och musik. Mitt drömyrke är arkitekt eller produktutvecklare. Jag älskar att sjunga och tycker det kommer bli jättekul att få delta i Gävle Lucia och hjälpa Lions och deras verksamhet. Lucia är en så fin tradition som verkligen sprider känsla av kärlek i mörkret.

Kandidat 8: Majken Hallbygård

Jag är 15 år, bor i Bönan Gävle och går i 9:an på Stigslunds skola. Jag har sjungit i måndag år, bland annat på Studio 56, Helges och Kulturskolan. Nästa år börjar jag gymnasiet. Som det ser ut nu ska jag söka det estetiska programmet med inrikting musik. I framtiden har jag som mål att jobba med musik. Sång är min starkaste sida, men jag skulle lika gärna kunna tänka mig att skriva musik. Som liten var alltid jag och min morfar och tittade på Gävle Lucia och därför känns det lite extra kul att få delta i Luciatåget i år.

Rösta på din kandidat: gå in på gestrikemagasinet.se eller skicka vykort till: Lucia Lions, Vågskrivargatan 4, 803 20 Gävle. Skriv: Gävle Lucia, vilken kandidat du valt samt ditt namn och adress eller telefon

Rösta på din kandidat: gå in på gestrikemagasinet.se eller skicka vykort till: Lucia Lions, Vågskrivargatan 4, 803 20 Gävle. Skriv: Gävle Lucia, vilken kandidat du valt samt ditt namn och adress eller telefon

Arrangör: Lions Club Gävle Boka Luciatåget: personalfest, företaget eller organisationen. Kontakta Lennart Löf 070-216 61 16 i samarbete med

Arrangör: Lions Club Gävle Boka Luciatåget: personalfest, företaget eller organisationen. Kontakta Lennart Löf 070-216 61 16 i samarbete med

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

19


Klövenäs bygger för framtiden Brottnings-VM i Gävle -98 blev en stor framgång för arrangerande brottningsklubben Loke och dåvarande klubbchefen och tidigare elitbrottaren Tommi Klövenäs. Efter VM började Tommi en ny framgångsrik bana när han startade ett företag som sålde profilkläder med mera, nuvarande Klövenäs Profil. – Jag upptäckte att det var en intressant bransch, men jag ville göra det på mitt sätt och därför startade jag eget, säger Tommi Klövenäs. Han har fortsatt att gå sin egen väg och idag har det blivit en ”Klövenäskoncern” med 4 bolag i Sverige och ett i Kina. Den 26 oktober flyttar verksamheten till en ny fastighet på Katrineborgsgatan 1 i Ersbo industriområde. Samtidigt som man flyttar in i nya lokalerna är det också dags för en ny fas i koncernen när sönerna gradvis tar över. Vi kommer få väldigt rationella lokaler som kommer att göra oss ännu mer effektiva för våra kunder. Den 26 och 27 oktober är det invigning av de nya lokalerna. – Alla är hjärtligt välkomna och vi hoppas få se både bekanta och nya ansikten på invigningen, säger Markus Klövenäs. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: klövenäs Torbjörn Edlund • SvenskPress.se

Hantverkshjälp ROT på fakturan! –– Vi älskar allt vad snickeri, Vi älskar allt vad snickeri,måleri, måleriel&&elvvs heter. heter. Särskilt hos dig. Boka 026-10 Särskilt hos dig. Boka 026-10 14 1014 10

EN KONTAKT –– ALL ALL KOMPETENS KOMPETENS EN KONTAKT www.veteranpoolen.se

KOMPETENSFÖRETAGET INOM ÅTERVINNING OCH MILJÖ

Oljeavskiljare • Container • Farligt Avfall • Byggavfall • Metall Recycling • Jour Oa-besiktning • Stamrensning • Stopp i avloppet • Återvinning • Torrsug Obs! Nya kontaktuppgifter Tel. 010-723 20 00 kundtjanst2@ragnsells.com Bönavägen 75, Gävle

20

Öppettider: Vardagar 07.00-16.00 www.ragnsells.se

Lars Beckman vann moderaternas provval Moderaterna Gävleborg har i vanlig ordning genomfört ett provval där medlemmarna har röstat på vilka som ska placeras högst upp på deras valsedlar. Klar etta på riksdagslistan blev riksdagsledamot Lars Beckman, från Gävle. – Jag är mycket glad och tacksam för det starka stödet som medlemmarna hos Moderaterna Gävleborg har visat mig i provvalet, säger Lars Beckman.

Utställning: Atreyus värld Atreyu Wozny Löfgren är 15 år. Namnet Atreyu är ett indianskt namn som betyder ”pojken från prärien som jagade bufflar”. Atreyu har autism och kommunicerar genom sina bilder. Den 28 oktober ställer han ut på Länsmuseet Gävleborg. Atreyu använder bilderna som språk. Han har ett begränsat ordförråd och pratar inte. Han kan viska fram sitt namn och språket börjar komma mer och mer, berättar hans lärare.

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

Nyhet 2017

LB Optimal 178

Nya huskollektionen är här! Nu med Smarta hem som standard. Jan Stark Säljare 0702 05 52 74 lbhus.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Stolta och glada. Stolta och glada. Men inte klara. Men inte klara. SKI:s undersökning 2017 visar att vi har Sveriges mest nöjda kunder*. Men braundersökning kan alltid bli bättre och vi ännu nöjdare kunder nästa år. SKI:s 2017 visar attsiktar vi harpåSveriges mest nöjda kunder*. Fram till dess – stort tack för förtroendet! Men bra kan alltid bli bättre och vi siktar på ännu nöjdare kunder nästa år. Fram till dess – stort tack för förtroendet!

Läs mer på vår webbplats LFgavleborg.se

* Som namngiven bank.

* Som namngiven bank.


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Markanläggning och utemiljöer

NORIN FÖRETAGSSERVICE AB

Vänd er med förtroende till oss med era elproblem.

Nyanläggning - Skötsel - Trädarbeten

Ring Urban Norin på tel: 070-659 36 25 Marksten, murar, planteringar m.m.

Västervet 5, 805 97 Gävle Tel & Fax: 026-121610

Ny-, Om- & Tillbyggnad

Trädgård- och parkskötsel

Tak-, Grund- & Betongarbeten ROT - Kontakta oss för offert

Beskärning, fällning, stubbfräsning

Nyhet Nu även grindar, villa- och industristängsel.

Gävle • Tel. 026-61 32 00 • pirab.nu

Anders: 070-653 85 95, kontor 026-65 24 00 www.gsbbygg.se

Säljer & monterar fönster i olika material. Kontakta oss för offert.

Trä/alu-fönster

Aluminium-fönster

Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

22

PVC-fönster

Norra Åbyggebyvägen 39 805 98 Gävle

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Hamburgare och grillad korv bjöds besökarna på Oktoberfesten.

Oktoberfest hos Bilvaruhuset Dahlboms Bil Det börjar bli tradition med festliga arrangemang hos Bilvaruhuset Dahlboms Bil, kombinerat med fina rabatter på nya bilar. Hösten lystes upp av Dahlboms Oktoberfest lördag 7 och söndag 8 oktober. Grillarna var laddade, precis som bilhallen och rabatterna. Det kom som vanligt mycket folk, en del funderade på att köpa ny bil, en del bara för att kolla eller för att utnyttja ”Oktoberfestrabatt” på 10 procent genom att boka verkstadsbesök eller köpa fyra nya däck och betala bara två. Man kunde naturligtvis fynda både Subaru och Hyundai med väldigt bra rabatter. Bland annat lockade Dahlboms med några riktigt svettiga erbjudanden, bland annat en Hyundai ix20 Active Turbo M6 med 120 hästar under huven, läderklädsel med mera och som såldes med 25.000 kronor i rabatt för 179.900. Under Oktoberfesten finns också personal på plats för att visa upp Polaris fyrhjulingar och snöskotrar samt Aixams mopedbilar. Oktoberfesten leddes av Ralph Bohlin, som är en van konferencier och som dessutom har sina rötter i Gästrikland. Han hade också engagerat en duktig sångerska, Ida Berg, som sjöng både nya och lite äldre schlagers. Det var också musikgissning på det Ida sjöng, ”vem var artisten” eller ”vem skrev låten”. De som först gissade rätt vann en kryssning med Viking Line, värde 600 kronor. Bilvaruhuset Dahlboms Bil visade också sina nyrenoverade lokaler, där man bland annat ökat tillgängligheten. – Det blev väldigt lyckat med mycket folk och trevliga möten, säger Niclas Falkenström, försäljningschef på Dahlboms Bil. Vi hade nära 200 besökare och sålde många bilar.

Bland Besökarna Bland besökarna hittade vi bland annat Annette och Lars Eriksson som funderade på att byta sin Hyundai i20 till något nyare. För Britt-Inger och Sven Persson hägrade drömbilen Hyundai Tucson i stället för den nuvarande Santa Fe. Gun och Göran Nordén var intresserade av på eldrift eller hybrid. Lasse ”Halvan” Halvarsson pratade med Morgan Lindberg, säljare hos Dahlboms, om att byta sin i20 mot någon annan Hyundai-modell. Ingrid Berglöf och Olle Eriksson passade på att bli bjudna på en hamburgare innan de skulle prata nya däck. Bjarne Östlund pratade med Tobias Boberg om nya däck. Monica och Mats Grönqvist från Hållnäs köpte en ny bil av Niclas Falkenström, en Hyundai Tucson, som har större utrymmen än den Subaru Forrester som Monica bytte in. Plats behövs om man har två hundar, även om det handlar om två dvärgtaxar. Sammantaget var det en lyckad helg, både för besökarna och för Bilvarhuhuset Dahlboms Bil. Dahlboms Bil • SvenskPress.se

ALLT INOMHUSVAGN HUSVAGN&&HUSBIL HUSBIL ALLT INOM ALLT INOM HUSVAGN & HUSBIL

Gö dittfyn Gö fyndd r rdit blandt vå ra bla nd våra de mofor do demo Gör fo ditrd ondn t fyn

Av företagare - för företagare

Tag steget till eget!

UPPLEV NYA KABE, ADRIA

UPPLEVUPPLEV NYA KABE, ADRIA Kontakta oss för kostnadsfri NYA KABE, ADRIA & SUN LIVING 2018! rådgivning! & SUN LIVING 2018! & SUN LIVING 2018! 026-51 00 00 nyforetagarcentrum.se

NSTOR

EGAG

UT

NAT

B GNAT BEGAG BEGA

www.caravanmarine.se www.caravanmarine.se

www.caravanmarine.se

på däck & fälgar

vi bjuder på fika!

AV TBUD V RT U AV STOB ATT UTBUD A UD

T STOR

Prisgaranti

bland vår mdeddemofor a fylld don k lld moech Butify ehröor ch Butitikllb örvdelar.ed h e llb ti reseikdfy lldr.m Välkommen in! la e rv ut B rese ör och n fika! in! vi bjuder på tillbeh delar.Välkomme reserv vi bjuder på fika! Välkommen in!

Riavägen 5.Mån-Tors Valbo, tel. 026-13 30 40 Öppettider: 10-18, Riavägen 5.Mån-Tors Valbo, tel. 026-13 30 40 Öppettider: 10-18, FreFre 10-17, Lör 11-14 10-17, Lör 11-14 Riavägen 5.Mån-Tors Valbo, tel. 026-13 30 40 Öppettider: 10-18, Riavägen Riavägen5, 5,Valbo, Valbo, FreFörsäljning/Butik 10-17, Lör 11-14Tel Tel026-133040 026-133040 Försäljning/Butik Verkstad Tel026-132540 026-132540 Verkstad Riavägen 5,Tel Valbo,

Riggargatan 15, Brynäs www.dackakuten.nu 026-12 66 88

Försäljning/Butik Tel 026-133040 Verkstad Tel 026-132540

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

23


199:-

199:-

Fårskinns toffla Storlek 36-45

199:Storlek 36-41 Ord. pris 499:-

Allväders stövel varmfodrad Storlek 25-34

Nu finns vi även på webben! www.skohus.se

399:Vattentät känga Storlek 36-45

399:Varmfodrad känga Finns även i svart Storlek 36-41 Ord. pris 499:-

Följ oss på Facebook och Instagram. 5% rabatt när du visar telefonen i kassan.

www.skohus.se Valbo | Vardagar 10-19 | Lördagar 10-17 | Söndagar 11-17 SKOHUSET Borlänge Kupolen | SKOHUSET MORA Kyrkogatan 20 | SKOHUSET VALBO Valbovägen 360 SKOHUSET UMEÅ Formvägen 6B | SKOHUSET UPPSALA Bolandcity | SKOHUSET VÄSTERÅS Punkhuset

Gestrike Magasinet oktober 2017  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 50.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Gestrike Magasinet oktober 2017  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 50.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Advertisement