Page 1

vadshus. e

upp Läne lag ts s a, 5 tör 2.0 st a 00 ex !

ilzon07 -7 16302 altevadshus. e

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang Oktober 2015 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Bomässan

Motor

Ledare Skötsel

Trädgård- och parkskötsel 9 / 1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å R !

Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se

Höstens inredningstrender

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

• Ljusinställning - Alla bilmärken! Din dator är inte trasig, den är inte reparerad ännu. Nygatan 26, Gävle 026 – 12 12 20

9,3/10

Hösterbjudande: Ljusinställning, kontroll av fryspunkt för kylarvätska 350:-

4,6/5 026-14 26 26 • Sätravägen 14, Gävle • esbilservice.com


Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Ändrade öppettider

Från och med idag kan du besöka oss på följande tider: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag

10.00–15.00 10.00–15.00 10.00–15.00 10.00–18.00 10.00–15.00

Tidsbokad rådgivning varje dag kl 8.00-18.00. Välkommen att boka tid på telefon 0771-22 44 88

Gävle Norra Kungsgatan 5 0771-22 44 88 nordea.se

Gluggen nu även vid GDG-macken Färdiga matlådor för 55:-

Öppet måndag till fredag + catering

”De kostar lite mindre - men smakar desto mer!” Alltid 3 husmansrätter GDG öppet till 18.00. Fredagar till 14.00.

026-61 55 55. Brunnsg. 44 + GDG, Gävle • husmansgluggen.se

Nordea Bank AB (publ)

F

Gävle är fantastiskt Vi som bor i eller nära Gävle har all anledning att vara glada och stolta över stad. Nästa år kommer vi att passera 100.000 invånare, Gävlebocken fyller 50 år och Melodifestivalen kommer till stan. Får vi sedan bra säsonger för våra elitföreningar inom idrott och mängder av trevliga och konstruktiva möten inom både näringsliv och kultur så finns det ju inga begränsningar för hur vår stad och region kan utvecklas och blomstra i framtiden. Nu är ju ingenting så bra att det inte kan göras bättre. I mitt arbete inom kommunikation träffar jag massor med människor inom olika nätverk; företagare, privatpersoner, tjänstemän och politiker. Gemensamt är att alla vill vara med att utveckla Gävle till att bli ännu bättre. Vi kan ha olika uppfattningar eller se saker och ting ur olika perspektiv. Men om vi verkligen vill förändra och utveckla något i positiv riktning så gäller det att vi gör det tillsammans. Det är ingen stadshemlighet att det gnisslar en del i samarbetet mellan politikerna av olika kulörer i kommunkorridorerna. Men med en ny politisk spelplan så krävs det klokt, konstruktivt ledarskap och samarbete även där. Om nu ett antal undersökningar visar att näringslivsklimatet kan förbättras, är det väl bättre att kavla upp ärmarna och ta tag i det som uppfattas som problem i stället för att för att anse mätningarna som felaktiga eller att de som redovisar dem som problematiska?

Ännu bättre Gävle

Välkomna att boka er fest, bröllop eller konferens

Välkomna att boka julfest, oktoberfest och er bröllopsfest i god tid!

Privatpersoner och företag, 15-150 stycken, välkomna att hyra och må bra i unika lokaler. Alla tillbehör finns på plats. Vi tipsar er om catering, festfixning och allt annat praktiskt.

Att bygga varumärke är samma sak som att bygga förtroende. Det tar tid. Sedan skall man vara medveten om att det kan raseras blixtsnabbt. För att bygga varumärket Gävle så måste inte alla vara ”storytellers”, däremot hellre ”storydoers”. Gör bra saker och var inte rädd för att berätta det! Var och en gör helt enkelt så gott den kan för att förbättra det som går genom sina handlingar och agerande. Om alla vi 100.000 (ja, smaka på den siffran) blir ambassadörer och kan berätta våra konkreta och positiva historier till de vi känner (100 stycken var i alla fall). Ja, då når vi bara genom det 10 miljoner människor (hela Sveriges befolkning) med en gemensam berättelse som får ännu fler att vilja besöka oss, kanske bosätta sig och etablera fler verksamheter här. Snart är det dags för julhandeln och tid för en av Sveriges största kändisar, Gävlebocken att åter inta Slottstorget. Som en av Sveriges vackraste och stoltaste julstäder kan vi se fram emot en glödhet framtid för både besöksnäring, handel och bostadsmarknad. Visst blir det spännande? Joe Formgren Gestrike Magasinet

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 För mer information se: www.mediatemplet.se

2

PS. Har ni något bra att berätta så publicera det direkt på www.gestrikemagasinet.se Det mesta av det bästa blir med i nästa nummer som utkommer den 22/11.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Innehåll oktober 2015

Gestrike Magasinet

Distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 52.000 ex.

Turism, Kultur & Fritid

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor. Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial.

Ledare: Gävle är fantastiskt

2

Ny hantverksbutik på Berggrenska Gården

4

Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn.

Gestrikekalendern

Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se

Världsartisten Salif Keita kommer

8

Hälsa

Boka er plats i Magasinet - varje månad • Länets största upplaga - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen! Novembernumret utkommer 22/11. Manusstopp 5 november. Boka på telefon 026-126 126 Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team behöver utökas. Ersättning enlig överenskommelse, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

6-7

Nöje

Omslagsbild: Höstbord på Hedvigs Trädgård. Foto: Hedvigs Trädgård

Sökes: Mediasäljare - en bra till!

F

Älska dig som den du är!

9

Minskad skaderisk hos barn som styrketränar 10

Handel Rekordstor Bomässa i Gävle Höstens trender

12 14-17

Naturfärger och läder

18

Löpare, mattor och höstens färger

18

Höstmys på Hedvigs Trädgård

19

Motor Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet… 318 kurvor med Camaro

20-21

... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! h ytterligare 30 miljoner trycksaker varje Samhälle år!

www.sdr.se

10 ungdomar fick vara ledare för en dag

22

Vårda minnena

22

Ännu en stor kongress väljer Gävle 2016

23

Vem skrev egentligen historien?

23

Vill ni få er text publicerad i Gestrike Magasinet? Har ni en nyhet som ni vill berätta om? Publicera er text och bild på SvenskPress. Finns det ett nyhetsvärde och plats i tidningen kan just er text bli nästa som publiceras i Gestrike Magasinet.

www.svenskpress.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Ny hantverksbutik på Berggrenska Gården

intresserad av att jobba i hantverksbutiken, kändes lite skrämmande först då jag aldrig gjort något liknande, men kände samtidigt att detta kunde vara något för mig. Kerstin har arbetat som vårdbiträde och sjuksköterska men arbetet blev alldeles för stressigt och hon drabbades av utbrändhet och blev sjukskriven. Då Kerstin gärna ville jobba med människor utbildade hon sig till behandlingsassistent, fick en anställning, men efter några år blev hon uppsagd på grund av arbetsbrist. Efter en tid hamnade även hon i FAS 3.

Invigning av Tove Elvelid tillsammans med Helen och Kerstin.

En hantverksbutik med allt från vackra smycken och keramik till ljus och servetter öppnade i början av sommaren på Berggrenska Gården i Gävle. Butiken Saker & Ting är en butik fylld med fint hantverk från lokala leverantörer som ägs av det socialt arbetsintegrerade företaget Adventure Gävle och den dagliga verksamheten drivs av Helén Möller och Kerstin Normann. Båda kvinnorna har varit ifrån arbetsmarknaden under en lång tid, hela 20 år, och började misströsta om att få känna sig behövda igen och att hitta en meningsfull sysselsättning. Helén började som undersköterska men lyfte sönder sig, fick en skada i ryggen och kunde inte jobba kvar. Sedan dess har hon kämpat för att komma tillbaka till ett fast jobb, gått utbildningar och sökt en mängd jobb, men har bara haft kortare anställningar. Sedan några år tillbaka har hon ingått i det arbetsmarknadspolitiska programmet FAS 3.

Den personliga resan – I december 2014 blev jag anställd i Adventure Gävle och började då min personliga resa, berättar Helén. En tuff resa men oerhört lärorik. Fick frågan i januari om jag var

Modiga och driftiga företgarae – Jag fick höra talas om Adventure i februari, säger Kerstin. Jag hade länge velat jobba med den personliga utvecklingen, så detta kändes helt rätt för mig. När Leena efter några veckor föreslog att jag skulle jobba med Helén i butiken, tackade jag ja. Det har varit mycket nytt att lära då jag aldrig stått i butik och aldrig sålt tidigare. Så efter månader av förberedelser öppnade den nya hantverksbutiken så i slutet av sommaren var det äntligen dags för en officiell invigning. Tove Elvelid, förvaltningschef, Näringsliv & arbetsmarknad, Gävle kommun, höll i invigningen, som lockade många nyfikna gävlebor. – Gävle behöver ännu fler modiga och driftiga företagare. Jag är stolt över Helén och Kerstin som tar steget och önskar dem varmt lycka till med Saker & Ting, sa Tove efter att ha klippt bandet och invigt den nya butiken. Text: Marknadsskaparna • SvenskPress.se

FÖRETAGSFES TER OC H C ATERING QUIZ TORSDAGAR • JULBORDSPREMIÄR FREDAG 27 NOVEMBER • 295:-

RESTAURANG NATTKLUBB BAR x 3 4

Tel. 026-18 30 21 www.heartbreak.se

VÄLKOMNA

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Varmt välkomna till den musikaliska mötesplatsen Välkomna att uppleva god mat, Julmiddag samt en miljö utöver det vanliga Julmiddagen • Lunch serveras • A la carte fr.o.m 27/11. • Konferenser Förbest. • Festvåning • Julmiddag Valbovägen 179, Valbo • www.hotellramudden.se • 026-678 52 38

nch Nu även affärslurd vid bokning av bo

Daniel Norgren - 30/10

h minikonferens Boka gruppmöte oc lunch/middag i anslutning till

Nord10 91 01 strvlo Bin, Gä e. Tel. 026-

Centralpla .se se www.bistronord Info@bistronord.

Louise Hoffsten &

Wentus Blues Band - 28/10

Gävle Symfoniorkester - Bruchs violinkonsert 5 november Sopplunchkonsert After work 9 november

Salif Keita - 6/11 Dungen 14 november Be bop a luba christmas 15 november

Furuviks Brygga Julbordspremiär 20 november 026-980 03 furuviksbrygga.se Upplev Axmar och Furuviks Bryggas maritima

hemlagade skärgårdsjulbord i fantastisk miljö med utsikt över frostiga Bottenhavet. Ni är varmt välkomna!

Från

399:Zillah & Totte - 8/11

Duo NaranjoWeurlander - 19/11

För mer information och biljettbokning: gavlekonserthus.se

Axmar Brygga Havskrog Julbordspremiär 20 november 0297-320 00 axmarbrygga.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

5


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Gestrikekalendern OKTOBER 26 Kommunfullmäktige i Gävle sammanträder. Stadshusets festsal kl 9. Sammanträdet är öppet för allmänheten och sänds även i Radio Gävle 102,7 MHz. 27 Lunchtrav, Gävletravet. 27 Brynäs IF - Växjö Lakers, Gavlerinken Arena, kl 19. 27 Ulf Lundell. Gävle konserthus, kl 19.30. 27-28-29 Höstlovskul i Studion. Skaparverkstad och visning för höstlovslediga barn (och vuxna). Länsmuseet,kl 13–16. 28 Matakuten. Lasse Wennman om sina möten med Gävles migranter. Länsmuseet kl 18. 28 Älska din kropp. Föredrag av Katarina Angermund, socionom och leg.psykoterapeut. Söders Källa, kl 18.30. 28 Louise Hoffsten med Wentus Blues Band. Gävle Konserthus, kl 19.30. 29 Lunchmusik. Per Ahlman, orgel. Musik i allhegonatid. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 12.30. 29 Halloween shopping i Gävle City. En kuslig tillställning... Utklädda barn kan samla godis på spökstationer. Kl 16-19. 29 Brynäs IF - MODO Hockey, Gavlerinken Arena, kl 19. 29 Nashville Country Night. Caroline Larsson & Music City Band. Gävle Konserthus, kl 19.30. 30 Femtio, frånskild och förvånad! En humorföreställning om livet i medelåldern. Martin Svensson, komiker, och Arja Jantunen, musiker. Biljetter: 210 kr. Söders Källa, kl 19. 30 Daniel Norgren. Gävle konserthus, kl 19.30. 30-31 The Sound of Music. Gasklockorna, fre kl 19.30, lör kl 18. 30-31 Ett Gävla Liv I Gävle. Peter Englund, Lili & Susie, Anna Book, Monica Törnell, Cecillia Ehrling m.fl. Gävle Teater klockan 19.30. 31 Minnesgudstjänst. Allhelgonamusik, Trefaldighetsskören, Per Ahlman, orgel. Dirigent: Per Ahlberg. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 18. 31 Gefle IF - Åtvidabergs FF, Gavlevallen kl 13.

6

NOVEMBER 5 Gävle Symfoniorkester - Bruchs violinkonsert. Dirigent: Natalie Stutzmann. Alexandra Soumm, violin. Gävle Konserthus, kl 19. 6 Salif Keita. Gävle Konserthus, kl 19.30. 6-7-8 Bomässa i Gävle. GTK-hallen (vid Gavlerinken) kl 1218. 7 & 8/11, kl 10-17. 7 Auktion. Stickat, virkat, sytt, hemvävt, bröd m.m. Visning rån kl 13. Strömsbro församlingshus, kl 14-17. 8 Blåbärsklubben - Zillah & Totte. Pannkaksbuffé-konsert från 12. Konsert kl 14. Gävle Konserthus. 8 Pelle och världsarvet - boktips för barn. Länsmuseet, kl 14. 9 Sopplunchkonsert med Stenhammar Quartett - Sibelius Jubileum. Gävle Konserthus, från kl 11.30. 9 Soppkonsert After Work m Stenhammar Quartet - Sibelius Jubileum. Gävle Konserthus, kl 18. 10 Gävle Miljögala 2015. Vi korar vi Gävles miljöhjältar och grönaste företag! Information och anmälan: www.gavle.se/miljo Välkomna! Gävle Konserthus, kl 18. 11 Onsdagsföredrag: Ola Larsmo. Om bilden av invandrarna i 1800-talets Minnesota, Swede Hollow - den svenska slummen. Länsmuseet, kl 18. 11 Lyckan att hitta sig själv. Föredrag av Annica Dahlin, yogainstruktör, coach och samtalsterapeut. Pris: 150 kr. Anmälan: 026-60 50 80. Söders Källa, kl 18.30. 11 Kari Sjöstrands Hot Six. Gävle Konserthus, kl 19. 12 Hasse Andersson. Med Kvinnaböske band och violinisten Jannike Stenlund. Gävle Konserthus, kl 19.30. 12 PUMPEN firar 50 år. En frågetävling som passar alla. NBV Gävleborgs lokaler, Styrmansgatan 4, kl 19-21.30. 13 MIM. Lasse Nilsen är Asiatisk buffé med Sveriges tystaste komiker. friterad banan och glass Ibland. Söders Källa, kl 19. Mån-fre 11-15 14 Arkivens dag i Rådhuset. Årets tema är ”Gränslöst” då Barn under 10 år 65 kr Gävles arkiv, bibliotek och avhämtning 75 kr S. Kungsgatan 8, museer ger prov på vad man Tel. 026-61 52 62. kan hitta i arkiven. Varmt

Lunchbuffé 95:-

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å R ! Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se välkomna till Rådhuset i Gävle kl 10.00. 14 KAKEL - Dungen. Gävle Konserthus, kl 21. 15 Gävle GIK - Växjö IBK, Träffen kl 17. 15 Be Bop A luba – Classic Christmas. Julshow med Peter Jezewski, tidigare The Boppers. Gävle Konserthus, kl 19.30. 15 Körkonsert. Ansgarskören m.fl. Dirigent Per Ahlberg. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 16-17. 18 Amanda Sedgwick Quintet. Gävle Konserthus, kl 19. 19 Brynäs IF - HV71, Gavlerinken kl 19. 19 Duo Naranjo-Weurlander. Gävle Konserthus, kl 19.30.

20 Gävle Symfoniorkester - Bachs violinkonsert. Dirigent och solist: Thomas Zehetmair, violin. Gävle Konserthus, kl 19. 21 Queenie – Remember. Gävle Konserthus, kl 19.30. 22 Blåbärsklubben - Kotte & Vera. Picknick-konsert. Gävle Konserthus, kl 14. 22 Orgelkonsert. Per Ahlman. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 16. 22 Gävle GIK - Storvreta IBK, Träffen kl 17. 22 Invigning: Broderier från 50- och 60-talen. Länsmuseet, kl 14. Guidad visning: 24/11 kl 17. 23 Kommunfullmäktige i Gävle sammanträder. Stadshusets festsal kl 9. Sammanträdet är öppet för allmänheten och sänds även i Radio Gävle 102,7 MHz. 25 Brynäs IF - Färjestad BK, Gavlerinken kl 19.

INTRODUCERAR

BLUES JAM

FÖRSTA ONSDAGEN VARJE MÅNAD Varmt välkommen! VÄRD: PATRIK JANSSON MED BAND

F

26 The Refreshments – Rock n´ Roll X-Mas Gävle Konserthus.

27 Brynäs IF - Skellefteå AIK, Gavlerinken kl 19. 28 Julbasar. Valbo Folkdanslag har försäljning av hemslöjd, hembakat bröd, granar mm. Valbovägen, IOGT/NTOLogen bakom Bidalite, Valbo, kl 10.30-15.

MikaelNilzon07 -7 16302 hjaltevadshus. e

Saknar ni Gestrike Magasinet?

Finns även på turistbyråer och bibliotek och på 80 distributionsställen i regionen.

Saknas era evenemang i Kalendern? 9 / 1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å R ! Publicera direkt på Gestrike Magasinets hemsida

www.gestrikemagasinet.se Notera att att alla evenemang som publiceras här i Gestrike Kalendern hämtas från hemsidan. Fler arrangemang och mer information finner ni där.

Kalendern är gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer. Boka plats i nästa Magasin! Utkommer 22 november Manusstopp 5/11. Tel. 026-126 126 Mer informatiom se: www.gestrikemagasinet.se

MikaelNilzon07 -7 16302 hjaltevadshus. e

Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

erbjudanden och evenemang

Oktober 2015 • gestrikema

gasinet.se

Bomässan

Motor Ledare Skötsel

9 / 1 0 H E LT F ELFRIA HUS I ÅR!

Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se

Höstens inredningstrend er Din dator är inte trasig, den är inte reparerad ännu. Nygatan 26, Gävle 026 – 12 12 20

9,3/10

Trädgård- och parkskötsel

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

• Ljusinställning

- Alla bilmärken ! Gratis lånebil

Hösterbjudande

: Ljusinställning, kontroll

4,6/5

av fryspunkt för kylarvätska

350:-

026-14 26 26 • Sätravägen 14, Gävle • esbilservice. com

Som sviten på hotellet, fast bättre!

Berggrenska Bistro & Bar

kom och trivs

Klassiskt julbord i anrik herrgårdsmiljö www.restaurangberggrenska.se • 026-182808

FRI ENTRÉ!

Linnévägen 8, 802 67 Gävle villastadens-bb.se, 072-350 78 00

Boka julfesten hos oss! Vi ordnar festen exakt som ni vill ha den.

Boka julbord hos oss! Se våra erbjudanden: www.forsbackawardshus.se Välkommen till Julen!

Följ oss på

Välkommen! Bokning: 026-51 88 00 S Kansligatan 22, Gävle www.soderskalla.se

up Län pla ets ga stö , 5 rs 2.0 ta 00 ex !

Söders

Källa

Forsbacka Wärdshus

026-351 70 • info@forsbackawardshus.se • www.forsbackawardshus.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7


N

Ta hand om din hälsa hos oss! Vår föreläsningsserie om ett hälsosammare liv fortsätter: 28/10 kl 18.30 Att älska sin kropp, Katarina Angermund 11/11 kl 18.30 Lyckan att hitta sig själv, Annika Dahlin Entré 150:- per/föredrag, förköp i restaurangen eller på plats. DESSUTOM: 30/10 Femtio, frånskild & förvånad, Martin Svensson Biljetter hos Billetto.se eller gastacomedy.se Fika finns att köpa i paus.

www. soderskalla.se Telefon: 026-51 88 00

Söders

Källa

Hemsideserbjudande Behöver ni en modern responsiv och sökmotoroptimerad hemsida? Vi erbjuder Sveriges enklaste och mest lättanvända CMS (Content Management System). Hemsidorna är responsiva och optimerade för både läsplattor och smartphones. Nyhetsfunktion med direktlänkar till sociala medier ingår. Vi hjälper er att skapa funktion och design baserat på befintlig text, bild och grafisk profil.

Världsartisten Salif Keita kommer till Gävle Salif Keita från Mali, är en av afropopens pionjärer. Han omnämns som ”Afrikas gyllene röst”. Keitas musik mixar traditionell Griot-musik med andra Västafrikanska influenser, musik från Kuba, Spanien och Portugal och rock/ funk/jazz. 2003 gjorde Salif Keita succé i Gävle Konserthus. Vi är glada att hälsa denne internationella superstjärna från Mali välkommen igen när han intar scenen i Gävle den 6 november med sitt grymt svängande 7-mannaband. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: salif keita Gävle Konsertus • GestrikeMagasinet.se

9900:- (ord. pris 12500:-) Gäller t.o.m. 2015-11-15 Pris exklusive moms.

– Har ni bara underlagen klara så kan ni ha en ny modern hemsida på en vecka. Publiceringssystemet Yodo är lika enkelt som att göra en uppdatering på Facebook. En timmes utbildning ingår och då hinner ni lägga upp ett par nyheter också. Joe Formgren, medutvecklare Precis Reklam

www.precisreklam.se

Telefon 026-511 000

Utmana varandra i en 3/5-Kamp

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Micke Byström 0707-36 11 61 www.bibest.se

Vill ni också bli medlemmar i affärsnätverket effect plus+ Välkommen på informationsträff! 24/11, kl. 16.00 Stora Vall. Presentation och mingelbuffé.

Kontakta mig för anmälan och mer info. O.S.A 18/11. Nalle Rydstrand 070-51 05 050 info@effectplus.se • www.effectplus.se

8

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


H

Rundresor till Vietnam, Sri Lanka & Island

Älska dig som den du är! Många vill förändra sin kropp och sitt utseende för att man inte är nöjd och för att man tror att det påverkar hur man lyckas i livet. Men det finns andra vägar att gå, vägar som egentligen är mycket enklare! Om man i stället kunde ompröva sin uppfattning om kroppen och utseendet och komma till insikt att man duger bra som man är, då skulle väl det vara en rejäl vinst att få slippa oändliga dieter, överdriven träning, pulver och skalpell! Söders Källa har engagerat Katarina Angermund för att hålla föredrag den 28 oktober klockan 18 för att ge tips för den som känner igen sig i beskrivningen men också deras anhöriga och vänner. Katarina är Socionom och Leg. Psykoterapeut med KBT-inriktning (Kognitivt Beteende Terapi). Hon arbetar också som kurator på Länsenheten för ätstörningar med behandling för personer med ätstörningar. - Det är ofta unga tjejer med höga krav på sig själv som är missnöjda med sin kropp och sitt utseende vilket leder till dåligt självförtroende, säger Katarina Angermund. Hela ens identitet blir beroende av att man ska ha en perfekt kropp och utseende och det gör att man känner sig värdelös och inte vet vem man egentligen är. Händelser som har stark påverkan på ens känslor kan utlösa sådana här reaktioner, exempelvis en separation eller att bästa kompisen slutar i klassen eller flyttar eller att någon kommer med en klumpig anmärkning om ens utseende, att man är för tjock, för kort, för stor mage, utstående öron osv. – Den som är missnöjd med den egna kroppen och utseendet lägger ofta alldeles för mycket kraft och energi på det, säger Katarina Angermund. Det handlar om att man överdriver sina mål och sen får sämre livskvalitet för att man lägger fokus på saker som ofta bara är en fix idé i stället för att fokusera på saker vi är bra på. För att komma tillrätta med problemet behövs också stöttning av familj och kompisar. Katarina Angermund har många års erfarenhet av att hjälpa människor att ändra livsstil och även att hjälpa dem som drabbas av ätstörningar - Det ger absolut bättre självförtroende att älska sig själv som den man är, säger Katarina Angermund. - Den som känner igen sig själv, eller en nära släkting, i den här beskrivningen måste komma till oss på Söders Källa den 28 oktober, säger Anette Svedinger, vd på Söders Källa. Inträdet är bara 150 kronor men föreläsningen kan vara början till ett nytt liv! Text: Söders Källa • SvenskPress

Bli NikotinFRi

Resor från Gävle med svensk reseledning.

www.vietnamabc.se

Telefon 0732- 41 51 30 (Gävle) E-post: info@vietnamabc.se

med hjälp av modern laserterapi och din motivation

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

Behandling med KBT och ACT Kognitiv Beteende Terapi och Acceptance Commitment Therapy.

TERAPICENTRUM Fyshuset Södra Skeppsbron 28, Gävle För mer information kontakta:

Bo Kåresjö bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.terapicentrumgavle.nu

GÄSTRIKERINGEN Originalringen Silver 350:Guld fr. 2950:-

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


H

Nyanläggning

Serviceföretaget med städ- och hygienartiklar! Brett utbud • Lagerhållning Fri utkörning • Städmaskiner Uthyrning • Städutbildningar Samarbetsavtal • Välkomna!

Marksten, murar, planteringar m.m.

Södra Skeppsbron 17, Gävle Göran 0700-52 02 10, Imeli 0700-52 02 11

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

stadohygienbutiken.se

15% rabatt på *

*Rabatten gäller mot denna kupong dock längst t.o.m. 14 nov. 2015

Nya symaskinsmodeller Från

finns nu i butiken.

Besök oss på Bomässan i GTK hallen Gävle den 6-8 november

En unik miljö i Gamla Gefle

en

Sybutik

fle

Ge Gamla

Glasmästargränd 5, Gävle 026-518505 • pastellen.se Öppet: Vard 10-18 lör 10-14

www.carinastad.info

Minskad skaderisk hos barn som styrketränar Att träna styrketräning som ung gör att kroppen på ett tidigt stadie lär sej att tåla de belastningar som uppstår under träning och tävling. Över 60.000 barn skadar sej av sport varje år. Styrketräning anses vara det mest effektiva sättet att förebygga skador hos barn och ungdomar. Barn och ungdomar kan på kort tid bli mycket starkare av styrketräning. Redan i 6-10 års ålder ska träningen inriktas mot styrka med övningar som ger kroppen balans och bra teknik. I 9-12 års ålder är det dags att skola in rörelser som efterliknar olympiska lyft med skivstång. Skivstångsträning sker bäst med käpp eller klubbskaft och kan användas som både uppvärmning och träning. Övningarna upprepas långsamt och ofta för att programmera kroppen att kunna utföra olika typer av basövningar som knäböj, marklyft och frivändningar. Styrkeökningen är störst bland dom yngsta utövarna och kommer förmodligen från den neuromuskulära anpassningen som sker mellan hjärna, nerver och muskler under teknik och belastningsträning. En viss volymökning kan ske hos yngre personer men den riktiga muskeltillväxten kommer efter puberteten. Skadefrekvensen vid styrketräning ligger på 0,0037 skador per 100 träningstimmar styrketräning för barn och ungdomar. När det gäller tyngre styrketräning är skadefrekvensen bara 0.0015 skador medan bollsport hamnar på nästan 7 skador per varje 100-timmarsperiod. Det gör att den unga fotbollsspelaren löper 1500-4500 gånger större chans att råka ut för en skada än den som tränar styrketräning eller tung styrketräning. Text: Niclas Carlson • SvenskPress

N

ER

S

- Så här vill jag bo! E

GÅ MED I VÅR E-CLUB! Få förmåner för 1370:-

GI

EFFEKTIVA

HU

GåErbjudandet in på: sandviken.happyhomes.se gäller t o m Lucia 2014 Husmodell: Blåsippan 105

HAPPY HOMES SANDVIKEN Industrivägen 18, Sandviken Telefon: 026-27 51 08 Öppet: Mån-Fre 7-18, Lör 9-13

10

Villor & Fritidshus 070-313 75 80

Borohus anpassar alla hus efter behov och önskemål. Hjärtligt välkomna att kontakta oss. Tillsammans tar vi fram det optimala boendet för just dig och din familj. Hur vill du bo och leva?

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

H

Nu en mottagning inom Vi vårdar leenden • Allmäntandvård • Implantat - hela behandlingen • Tand-/käkkirurgi • Estetisk tandvård med keramik • Tandblekning • Digital röntgen, OPG • Bettskenor- Antisnarkskenor • Beh. Tandvårdsrädsla • Tandhygienistbehandling Telefon: 026 - 12 20 08, 026-12 15 36 N. Rådmansgatan 8C, 803 11 Gävle

www.gavleimplantatklinik.se

bomässa

bomässa.se

gtk-hallen gävle 6-8 november Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

11


Rekordstor Bomässa i Gävle Så är det dags igen för den populära Bomässan i GTK-hallen, i år den 6-8 november! Det första höstmässan i Gävle eftersom Bomässan flyttat sin vårmässa till Sandviken. Olyckskorparna menad att vi inte orkar med två Bomässor i Gävleregionen, men så fel de hade! Årets Bomässa, den sjunde i ordningen, blir den största någonsin - åtminstone när det gäller antal utställare. Det är ju glädjande att regionen kan erbjuda villa- och fritidshusägare, bostadsrättsinnehavare, och alla andra som också är intresserade av hem och trädgård, två utmärkta tillfällen för att få information om byggande, boende, trädgård, och interiör samt en del trevliga matprodukter! Det blir som vanligt seminarier och workshops och utställarna bjuder dessutom på massor med tips för gördet-självaren. Det blir som vanligt en hel del kul för barnen med massor av roliga aktiviteter för de mindre besökarna. Maskoten Fixit tar emot i leklandet, som är öppet hela helgen. Vi får också träffa Matte & Willy från TV4:s program Bygglov. De bjuder på massor av underhållande och bra tips som man har nytta av där hemma. Dessutom leder de den populära tävlingen ”Handy Girl” Paulina Draganja kommer att visa bra förvaringslösningar. Sedan några år tillbaka driver hon Sveriges största förvaringsblogg, Förvaringsdrottningen, som ger tips och råd om hur man kan skapa ordning och reda hemma med smarta förvaringslösningar.

Vilka nyheter kan vi få se? Rönngren Mark & Trädgård har ställt ut på Bomässan sen den kom till Gävle. - Vi kommer att visa upp ett helt nytt produktsortiment som jag tror att många kommer att uppskatta, säger Anders Rönngren. Villaägarna Nedre Dalälven är också med. – Självklart vill vi värva nya medlemmar men vi ställer också upp med råd och dåd för alla som har villa, radhus eller fritidshus, säger Stig Wahlbäck, ordförande. Gefleborgs Flyttservice erbjuder både flyttning och förvaring. - Vi vill visa fördelarna med att anlita seriösa flyttföretag, säger Henrik Wigren. Det kan bli kostsamt för kunden om flyttföretaget saknar rätt tillstånd och försäkringar. Anebyhusgruppen är med på Bomässan i Gävle för första gången med nye säljaren Jörgen Lundborg. - Jag besökte Bomässan i Sandviken och med det intresse jag upplevde där så är det självklart för mig att vara med i GTK-hallen, säger Jörgen Lundborg. Dessutom hoppas jag kunna erbjuda besökarna byggklara tomter! Tips för den som besöker Bomässan: ta buss 2 från Centrum och kliv av vid hållplats Moränvägen.

Prisexempel: EKONOMEN 145 5750 kr/mån*

Text: Compass Fairs • Gestrike Magasinet

Nybogård

naturskönt boende i vackra Älvkarleby Nu påbörjar vi försäljningen av etapp 1 med 5 tomter i området Nybogård i Älvkarleby. Här bygger du valfritt hus ur Anebyhusgruppens populära husserie Ekonomen. Med Ekonomen får du ett smart och prisvärt boende med låga driftskostnader. Kontakta Jörgen Lundborg, 070-510 08 00 för mer information!

*Totalt pris 2 699 000.- inkl Nybogårdserbjudandet, byggt på tomt Östanån 13:107, 1 480 kvm. Månadskostnad är netto, inkl. driftskostnader, beräknat på 15% kontantinsats, ränta 1.56% bottenlån, 3.91% topplån, exkl amortering och pantbrev.

12

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


n07 -7 16302 hjaltevadshus. e 9 / 1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å R !

Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se SPARA VÄRMEN I HUSET!

Besök oss på Bomässan!

Vi isolerar med Termoträ träfiberisolering!

MikaelNilzon07 -7 16302 hjaltevadshus. e

Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

erbjudanden och evenemang

070-636 00 15 Rose-Marie 070-636 11 14 Tony Besök oss på Bomässan

Bli medlem hos oss så får du råd!

asinet.se

Ta linje 2 till Bomässan!

Bomässan

Ledare Skötsel

9 / 1 0 H E LT F ELFRIA HUS I ÅR!

Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se

Boka gratis hembesök med en av våra rådgivare! Monter 230 Tel 026-18 40 40 www.gefleflytt.se

Träffa Villaägarna på Bomässan! Fråga våra experter om:

Utmarksvägen 3, Gävle 026-19 81 71 www.villaand.se kansli.vnd@villaand.se

Oktober 2015 • gestrikemag

Motor

• Info om medlemskap med rabattförmåner • Kostnadsfri rådgivning husägande • Tips om byggvaror, trädgård, inredning, larm mm.

Väl mött!

Byt till underhållsfria kompositfönster! Besök oss på Bomässan

Nygatan 26, Gävle 026 – 12 12 20 9,3/10

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

• Ljusinställning

- Alla bilmärken! Gratis lånebil

Hösterbjudande

: Ljusinställning, kontroll

4,6/5

Trädgård- och parkskötsel

Höstens inredningstrender Din dator är inte trasig, den är inte reparerad ännu.

Berga Allservice

up Län pla ets ga st , 5 ör 2.0 sta 00 ex !

H

av fryspunkt för kylarvätska

350:-

026-14 26 26 • Sätravägen 14, Gävle • esbilservice.c

om

Nästa nummer 22/11 Manusstopp 5/11 Ring 026-126 126

nu går vi in… • Köksbänkar i natursten • Golv- och väggplattor Granit - skiffer - marmor BesöK oss på Bomässan!

www.ronngrens.se

Kryddstigen 9, Gävle • Tel: 026-18 36 30

Besök oss på Bomässan

Kontakta oss för kostnadsfri offert. 026-12 12 23 • 072-717 12 23 Kryddstigen 14, Gävle

Allt inom designglas!

Välkommen till vår monter och få mer information om hemstädning med RUT-avdrag!

• för kontoret

• för bostaden Besök oss på Bomässan! Telefon: 026-513690 info@brynasglas.se www. brynasglas.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

13


Så här sätter du din egen stil på

Höstens trender Nää all in är det få som går när trendexperter och butiker presenterar höstens inredningstrender. Istället plockar du uppdaterat russinen i kakan. Och skapar din egen stil hemma. – Ska du endast ha en enda trenddetalj hemma så välj en i trä, säger Jan Rundgren, stylist. Trärent trä. En möbel, en skål eller en skärbräda. För det är naturmaterialen som gäller i höst. Så klart eftersom den hållbara livsstilen helt dominerar alla strömningar som har med inredning och mat att göra. – Klarglas, ben, keramik, trä, skinn, koppar och mässing kommer vi att se ännu mer av i höst. Trenden har varat ett tag och den fortsätter.

Handgjort på nytt Sparsmakat Mat och möten är viktigaste trenden. Bordets dukning inspireras av nyanser av svart, natur och vitt. Och trärent. I höstens färgskala finns också blått med gråskalan som kombo. Skippa kantiga hörn och välj runt med organisk touch. Till det serveras mestadels ekogrönt och en mindre del men riktigt bra kött. Mat som dekoreras med blommor.

Skönare uteliv LADY balance

Y ce T

BES IN TEST

CLARITY

kningsinst

iska Fors

Tekn SP Sveriges

GOOD LIFE

Auson Ljus Tjärolja 3L

399:-

VÄGG: LADY BALANCE 7163 MINTY BREEZE

T

T IT U

IN S

SP

IG ER SV

ES

SK TEKNI A FORSK

NI

NG S

IN

SILENCE

GOOD LIFE

MINDFUL

VÄGG: LADY BALANCE 1624 LÄTTHET FONDVÄGG:LADY BALANCE 1434 ELEGANT

T

F

CLARITY T IT U

G E S T E K N IS K A

K

IN

ED

GS

ST

IN S

TE

B

Y

SP

RS

K

SV O E RI AF VÄGG: LADY BALANCE MINTY BREEZE G E S7163 T E K N IS K

169:-

SILENCE

GOOD LIFE

MINDFUL

CLARITY

Auson Ljus Tjärolja ger ett långvarigt skyddLADY och en VÄGG: LADY BALANCE 7163 MINTY BREEZE vacker silvergrå färg med tydligt trämönster.

399:-

Faluvapen Rödfärg 10L

Faluvapen Klassisk kokad Rödfärg 10L Rödfär lättarbetad Klassisk kokad Finns även i svart k lättarbetad Rödfärg. Finns även i svart kulör.

299:-

299:-

* Erbjudandet gäller tom 31/10-15 Nya LADY Balance förenar vackra matta väggar och bra inomFärgton Nya LADY Balance GÄVLE: Kryddstigen tel: 026-18 61 40husmiljö. Tillsammans med GÄVLE:förenar Kryddstigen 10, tel:10, 026-18 61 40 vackra harmoniska kulörnyanser Öppet: Vard 7–18, matta lör 9–14 Öppet: Vard 7–18, lör 9–14 skapas en unik atmosfär www.fargton.se väggar och bra inomwww.fargton.se som ger dig vackra rum husmiljö. Tillsammans med där det är härligt att vara.

God smak förtjänar det bästa

Färgton

Foto: Margaret M. de Lange

Nya LADY Balance förenar vackra matta väggar och bra inomhusmiljö. Tillsammans med harmoniska kulörnyanser skapas en unik atmosfär som ger dig vackra rum där det är härligt att vara.

Foto: Margaret M. de Lange

God smak förtjänar det bästa

Foto: Margaret M. de Lange

299:-

14

VÄGG: LADY BALANCE 1624 FONDVÄGG:LADY BALANCE 1434

Foto: Margaret M. de Lange

Nya LADY Balance förenar vackra matta STmatta förenar vackra Tinova Jape 1L TEUV väggar och bra inomväggar och bra inomSuper Terrace 2,5L LADY Grön-Fri/Prick-Fri husmiljö. Tillsammans med husmiljö. Tillsammans med Tinova UV Olja med UV-skydd Effektivt mot Jape alger,1L harmoniska kulörnyanser Super Terrace 2,5L Grön-Fri/Prick-Fri harmoniska kulörnyanser mot sprickbildning. lav och mögel. med UV-skydd Effektivt alger, skapas en unikmot atmosfär skapas en unikOlja atmosfär mot sprick bildning. lavvackra och mögel. rum vackra rum Nu som ger dig ord.pris 399:Nu som ger dig ord.pris 212:där det är härligt att vara. härligtord.pris att vara. Nu 299:ord.pris 399:- där det Nuär 169:212:TEST ED BY

B

LADY ST balance BEBalance Nya LADYIN

S OR

gäller t.o.m. 2015-05-09

balance

institut

Forsknings

NG S

N

SP

NI

es Tekniska

SP Sverig

T ITU ST

ED

e ta mans med yanser osfär rum tt vara.

E RI

Erbjudande

LADY

IN

ST

SV

LADY

T ITU ST

TE

SP

VÄGG: LADY BALANCE 7163 MINTY BREEZE

CLARITY

Auson Ljus Tjärolja ger ett BEST T Just nu har vi extra bra priser på utomhusprodukter! långvarigt skydd och en S E T IN SILENCE GOOD LIFE MINDFUL CLARITY vacker silvergrå färg med Auson Ljus Tjärolja 3L tydligt trämönster.

BEST IN TEST Y

gäller t.o.m 2015-05-0

GOOD LIFE MINDFUL CLARITY VÄGG: LADY BALANCE 1624 LÄTTHET FONDVÄGG:LADY BALANCE 1434 ELEGANT

IN

TEST ED BY

SK TEKNI A FORSK

MINDFUL

VÄGG: LADY BALANCE 7163 MINTY BREEZE

Tested by

ES

Erbjudand

VÄGG: LADY BALANCE 1624 LÄTTHET FONDVÄGG:LADY BALANCE 1434 ELEGANT

LADY 25 % Skönare uteliv LADY balance rabatt*

SILENCE

itut

LADY

IG ER SV

SILENCE

VÄGG: LADY BALANCE 1624 LÄTTHET FONDVÄGG:LADY BALANCE 1434 ELEGANT

N

d by NTYTeste BREEZE

LADY balance Just nu har vi extra bra priser på utomhusprodukter!

GS

L

– Hantverksyrken finns numera i hipsterkvarteren, säger Jan Rundgren, stylist. Och kockarna är inte längre män med stora magar. Precis som odlingstrenden gör. Trenden som började på 80-talet och som bara vuxit sedan dess.

God smak förtjänar det bästa

harmoniska kulörnyanser skapas en unik Privatpersoner - Publicera era nyheter och atmosfär evenemang gratis på gestrikemagasinet.se God smak förtjänar det bästa som ger dig vackra rum


Trädgårdstrenden är större än någonsin. Liksom maten. Mötet och maten är kanske säsongens största trend. – Urvalet av råvarorna blir viktigare. Ekologisk mat och mathantverk utvecklas. Snabbmat förfinas. Och människor får mötas.

Vi odlar överallt idag. Oavsett hur vi bor.

Välj dina russin bland trendsignalerna • Skörda det du själv har odlat och bli din egen ekologiska grönsaksbonde. • Duka bordet med keramik. Gärna hantverksmässig eller 70-talsinspirerad. • Addera industrikänsla till ditt lantliga kök. Eller vice versa. Mixa och blanda. • Skippa vita kaklet i köket och välj det skogsgröna istället. • Se till att ha någon pryl gjord av spån. Kommer superstort som material. • Fynda caféstolar från 70-talet och placera olikfärgade runt köksbordet. • Ta mönstrade kakelplattan, sätt möbeltassar under och använd som grytunderlägg. • Prioritera frukosten med ett alldeles eget frukostporslin.

Foto: House doctor.

Tre trendiga detaljer • Karaffen i klarglas med detaljer av naturskinn. • Snyggaste, svartaste pepparkvarnen. • Naturinspirerade grytan i keramik.

Gröna fingrar Inred med växter. Men se till att inte plantera i likadana krukor. Använd ytterkrukor i naturmaterial eller retrokrukor med patina. >>

Försäsongsklipp!sat antal n

Begrä

NU

8.900:-

NU

Rek. pris 11.995:-

McCulloch Snöslunga PM55 är en gedigen och lättarbetat tvåstegsslunga med 4-takts bensinmotor med snörstart arbetsbredden är på 61 cm. Priserna gäller så långt lagret räcker !

14.900:-

Rek. pris 19.495:-

McCulloch Snöslunga PM105 är en gedigen och lättarbetat tvåstegsslunga med 4-takts bensinmotor med elstart (220v) arbetsbredden är på 76 cm. Power steering och belysning.

Bernö Trädgårdsmaskiner Utmarksvägen 3 Gävle. (Granne med Elda butiken) • www.berno.nu • Öppet: vard 8-16.30 lunch 13-13.30 • 026-18 12 10 OBS! Vi tar ej kontanter, endast kortbetalning i Gävlebutiken.

Bernö Trädgårdscentrum Högbovägen, Sandviken Öppet vard 9,30-18, lö 10-16, sö 11-16 • 026-25 70 80

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


H

Handel - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se För väggen Fjärilar har funnits ett tag och motivet är fortfarande aktuellt. Den riktigt trendiga – och modiga – dekorerar med fina skalbaggen.

Grafiskt Det skandinaviska grafiska formspråket finns med i inredningsdetaljer och textilier. Svart och vitt med tydligt mönster. Plus en accentfärg.

Försäsongserbjudande

Begränsat antal!

Husqvarna ST 261E

Husqvarna ST 268EP

61cm 2-stegsslunga stora 16“ hjul, elstart Briggs & Stratton 250cc

Vårt pris 13900:-

68cm 2-stegsslunga stora 16” hjul elstart powersteering motor Briggs & Stratton

ord. pris 16900:-

Vårt pris 15900:-

ord. pris 18500:-

Priset gäller först till kvarn så långt lagret räcker!

Bernö Trädgårdsmaskiner Utmarksvägen 3 Gävle. (Granne med Elda butiken) • www.berno.nu • Öppet: vard 8-16.30 lunch 13-13.30 • 026-18 12 10 OBS! Vi tar ej kontanter, endast kortbetalning i Gävlebutiken.

Bernö Trädgårdscentrum Högbovägen, Sandviken Öppet vard 9,30-18, lö 10-16, sö 11-16 • 026-25 70 80

16

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Kostnadsfri opartisk Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidningoch - gestrikemagasinet.se rådgivning i din kommun Kostnadsfri och opartisk

H

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

sk

rådgivning i din kommun

Energi- och klimatrådgivning Kostnadsfri och opartisk rådgivning Gävle kommuns energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatet, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat. Tel: Epost: Webb:

026-17 83 05 energiradgivning@gavle.se www.gavle.se/energi

Välkommen med dina frågor. Blått

Text och foto: Marie Pallhed

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

Kostnadsfri och opartisk kartisk rådgivning i din kommun adsfri och opartisk ning i din un

Kombinationen av blått med färger ur gråskalan gör att blå som trendfärg består också kommande säsong. Ofärgat trä är materialbubblare nummer 1.

Höstmys o Gravsmyckning Solrosfrö strimmigt!

198:129:-

20Kg:s säck Hink 22,6L (ca9kg)

Butiken fylld med inrednings & presentartiklar

Julenar

öjd ca 1m Elwoodi h

129:-

Stor vlykta a r g

129:-

Gravrationer o k e d

Bernö Trädgårdscentrum Högbovägen, Sandviken Öppet vard 9,30-18, lö 10-16, sö 11-16 • 026-25 70 80 Följ oss på facebook o instagram: @bernotradgardscentrum

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

17


H

Handel - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Naturfärger och läder

grönt, valnöt är på ingång. Hembelysning blir mer och mer inne, något vi på EM blivit väldigt duktiga på. Givetvis är koppar ,mässing och marmor fortfarande heta. Ytterligare en trend som kommer starkt är kvalitetsmöbler. Miljömedvetenheten är stor hos konsumenten idag och kvalitet lever så mycket längre. GestrikeMagasinet.se

Inredarna på å EM Möbler Valbo, Kaija Valtonen och Lina Jäderholm.

Löpare, mattor och höstens färger

Gestrike Magasinet frågar våra läsare om höstens inredningstrender. Här kommer några tips från Kaija Valtonen på EM Möbler Valbo. – Vi på EM Möbler Valbo ser att höstens och vinterns trend är natur, naturfärger och läder, berättar inredare Kaija Valtonen. Vi arbetar med en färgskalan som går i brända toner. Det finns många enkla tips att ta till för den trendkänsliga som att gå ut i naturen och ta in torkad vass, grässtrån eller grenar från tall eller lärk. De fungerar alldeles utmärkt i våra klara/läder Ernst Kirchsteiger vaser. Det vi ser vad gäller stoppade möbler är att gråa toner fortfarande ligger i toppen men att retrofärger orange, mint,

Sveriges vitvarukedja

5995:602/mån i 11 mån*

Kerstin Andersson på Sybutiken Pastellen.

– Sy dina egna kläder och inred hemma med höstens trendiga färger, hälsar Kerstin Andersson. Ni kan även sätta en skön prägel på ditt hem med Ekelunds löpare, dukar, handdukar och mattor. GestrikeMagasinet.se

Vårda era minnen! Vi sköter om era gravstenar

Ord pris 7.995:-

6995:-

Bosch tvättmaskin

693/mån i 11 mån*

Samsung torktumlare

WAK28298SN/105167 • Med funktionen VarioPerfect kan du spara 65 % tid eller 50 % energi

Electrolux strykjärn

EDB8045/106176 • Effekt: 2400 watt, ånga: 45 g/min, ångpuff: 130 g/min Ord pris 849:-

599:-

Kontakta oss för offert!

072-917 34 53 Strömsbrovägen 12, Gävle

• Vattenskador • Avfuktning krypgrund/vind • Besiktningar • Utredningar Välkomna att kontakta oss! gavleborg@obm.se Jour dygnet runt 026-51 97 00

Ord pris 6.995:-

5995:602/mån i 11 mån*

Indesit tvättmaskin

XWDE 861480X WS/105625 • Intelligent teknik som säkerställer att kläderna rengörs varsamt samtidigt som tiden och energiförbrukningen hålls nere.

Almvägen 68, 802 69 Gävle • 026-12 70 00 Öppettider: Måndag-Fredag 08.00-17.00 Lördagar se vår hemsida • www.elon.se/gavle

18

• Underhåller • Putsar och polerar • Säkrar infästningar m.m.

Gävle Väntjänst

DV90H8000HW/105515 Effektiv, energisnål, skonsam • Värmepumpsteknik som möjliggör effektiv, energisnål och skonsam torkning

Gestrike Magasinet frågar våra läsare om höstens inredningstrender. Här kommer ett par tips från Kerstin Andersson som driver Sybutiken Pastellen.

NORIN FÖRETAGSSERVICE AB

Vänd er med förtroende till oss med era elproblem.

Ring Urban Norin på tel: 070-659 36 25

Västervet 5, 805 97 Gävle Tel & Fax: 026-121610

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


H

Vi hittar energitjuvarna i er bostad Tryckprovning av byggnad + värmekamera.

Med Blower Door tekniken hittar vi snabbt värmeläckorna. Ring Bengt-Åke, certifierad energiexpert. 070-710 50 30 i Sandviken. www.lonnenergi.se

Utför även energideklaration - en investering du hämtar hem!

Trädarbeten

• Däckservice - Alla bilmärken!

Höststilleben med äpplen, mossa, nypon och blad.

Höstmys på Hedvigs Trädgård Härlig höst, kanske den allra bästa årstiden om jag själv får välja. Nu får vi varva ner, precis som naturen gör. Tända ljus och lyktor både inne och ute i massor. Vi boar in oss med mjuka filtar, fällar och vackra Marockanska lyktor, vackra i höstmörkret. kuddar - de kan man inte få för mycket av, jag bryr mig inte om vad min man säger om det, mysigt ska det vara. Naturen vill vi njuta av, fast vi stannar inte utomhus lika länge nu när dagarna blir kallare. Så det vi kan göra istället är att plocka in en bit natur. Några äpplen, vackra löv och nypon från trädgården, en liten klick mossa och några döda grenar från skogen kan man ta in och göra vackra stilleben och bordsdukningar med.

Vacker kandelaber till höstdukningen.

Beskärning, fällning, stubbfräsning

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

• Gratis lånebil

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

Snickeri, Byggtjänster och Hantverkskvalitet

Säljer och monterar fönster

Personal på Hedvigs Trädgård, Cecilia och Anna.

Våga ta ut svängarna med mycket färg, hösten inbjuder till det. Istället för vårens krispiga lime, grönt och gult skiftar vi nu liksom träden till rött, orange, rost och koppartoner. Låt ditt hem spraka!

Telefon: 026-13 34 40 Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

Carola Arnaryd • Hedvigs Trädgård

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

19


M

Motor - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

318 kurvor med Camaro entusiaster från både staterna och andra världsdelar för att testa kurvteknik och skryta med att man kört på den kurvigaste vägen i USA. En slösande sol gör dagen perfekt för att cabba ner och känna dofterna från skog, nyklippta ängar och tvåtaktsrök från motorcyklar.

Fjäder i hatten

Vi tog cabbversionen av sprillans nya Chevrolet Camaro på en roadtrip i Smoky Mountains på bilens hemmaplan i USA. Muskelknutten har hårdbantats, slimmats och trimmats för att matcha värsta konkurrenten Ford Mustang, som i sin tur vässats för att locka en yngre generation kunder. Vår superdesignade glidare får avundsjuka blickar och tummen upp från mc-gängen vi möter på de slingrande bergsvägarna. ”Tail of the Dragon” heter den mest extrema biten med 318 kurvor på bara 17 km. Hit vallfärdar bil- och mc-

En vägskylt berättar att nästa lilla stad heter Cherokee. Första tanken är att namnet anspelar sig på alla Jeep Cherokee som klättrar på de hundratals stigarna som genomkorsar bergsmassivet. Det visar sig vara helt fel. Staden befolkas av ättlingar till de stolta Cherokeerna som till slut fick se sig besegrade av den vite mannen. På parkeringen träffar vi

• Fullservice

• Bromsservice

• Gratis lånebil

• Gratis lånebil

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

- Alla bilmärken!

sVeriges mesT sålda fyrHjulingar köper du Hos oss!

- Alla bilmärken!

Välkommen att se våra Husvagnar & Husbilar!

Verkstad med serVice, tillbehör, reserVdelar & utbildning hos oss är det kValitet som räknas! bli nöjd kund du också! Vi finns Vid Bernö TrädgårdscenTrum, HögBoVägen i sandViken 026-25 23 23 - www.bilofritid.com

20

Massvis med nya och begagnade husvagnar och husbilar i lager. Dessutom en av Sveriges största Kama Fritid tillbehörsbutiker!

Riavägen 5, Valbo • 026-13 30 40 www.caravanmarine.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

H

Joe eller Big Rock som är hans indiannamn. Han bär stolt Cherokeernas gula festdräkt med fjäderutsmyckning och är mer intresserad av vår Camaro än att berätta om sin vardag som indian i det amerikanska samhället. Själv kör Joe en tio år gammal Toyota Corolla och vi pratar hästkrafter och bildesign. ”En Camaro skulle man ha” konstaterar han med längtansfull blick och det är bara den enorma fjäderskruden som hindrar honom från att provsitta förarsätet. den ljudkuliss man förväntar sig av en muskelbil. Sonen ringer och låter klart avundsjuk när jag berättar att vi kör den senaste Cheva Camaron i Blue Ridge Mountains. ”Du kan väl göra en burnout så jag får höra i telefonen” ber han så snällt att det är omöjligt att neka. Jag kopplar ur antispinnsystemet, lägger i driveläget, trampar gasen i botten och släpper bromsen. Bilen rullar bara snällt framåt utan minsta antydan till att spinna loss - kraften räcker inte. Lite fånigt förklarar jag för sonen att med den här jänkaren ska man bara glida och njuta av den häftiga designen. Tja, en ny bil för en ny generation…

JAG KÖR FÖR LIVET. Skenet bedrar

Efter en bisonburgare och en nyinköpt CD med indianmusik rullar vi ut på skogsvägarna. Fast vi kan snabbtNär konstatera det år inte blirjag till skelettcancer. att lyssna på någon jag varattnio fick Jag tvingades indianflöjt då Camaron saknar CD-spelare. Däremot är under ett år. amputera ett ben, och så fick jag cellgifter jänkaren utrustad med trådlös laddning av mobiltelefonen. Tja, enJag ny bil en för ny generation… varför när varförlite liten för attMen riktigt insemusik hur allvarligt det var. man kan en mullrande harutan värst var Attlyssna bli avtillmed ett ben V8? tog Fel jagigen! inteChevan så hårt, inte åtta intetappa ens sex.håret. Under den jättelånga huven attcylindrar, jag skulle sitter en liten motor med fyra burkar och det ger knappast

Men jag överlevde skelettcancern.

Och nu är jag här, mitt i livet, barnsjuksköterska och mamma till två underbara små pojkar. Så jag vet verkligen hur mycket forskningen om barncancer betyder, och att den behöver alla resurser den kan få. Därför kör jag för livet.

Text: Carl-Ingemar Perstad • CNP AB

Provkörning som gör skillnad. Provkörning som gör skillnad.

www.bmw.se www.bmw.se

När du älskar att köra När du älskar att köra

Jag hoppas att du gör det också.

KÖR FÖR LIVET. KÖR FÖR LIVET. I HELT NYA BMW X1. Stina Bergqvist

I HELT NYA BMW X1.

Den 24 oktober är detköra premiär nya BMW DenFram kraftfullatill ochoch sportiga karaktären gör nya BMW X1 till den följeslagaren Välkommen att förförlivet hosX1. oss. med den 15 november gerperfekta BMW 100 kr för alla dina Den flexibla innerutrymmen, förhöjd sittposition och nya motorer som gerBMW mer kraft och mindre utsläpp. Till och med Den aktiviteter. 24 oktober ärhar detrymliga premiär för nya BMW X1. Den kraftfulla och sportiga karaktären gör nya X1 till den perfekta följeslagaren för alla till Barncancerfonden för innerutrymmen, varje upp till 25 000 provkörningar. Duköra ger din tid, 15 provkörnings-upplevelsen extra provkörning, mycket förhöjd värd – den ger 100 och kr tillnya Barncancerfonden. förav livet hos oss dinanovember aktiviteter.ärDen har rymliga flexibla sittposition motorer som ger Välkommen mer kraft och att mindre utsläpp. Till och med eller boka på provkor.bmw.se 15 november är provkörnings-upplevelsen extraprovkörningen mycket värd – den ger 100 till Barncancerfonden. Välkommen att köra för livet hos oss BMW skänker pengarna. Boka på krprovkor.bmw.se eller boka på provkor.bmw.se

Alltid med BMW Fri Service i 3 år/8.000 mil. Helt nya BMW X1. Pris från 317.000 kr. Effekt 150-231 hk. Bränsleförbrukning vid blandad körning enl EU-norm från 4,1-6,4 l/100 km. Koldioxidvärde från 109-149 g/km. Miljöklass: EU6. Alla priser i annonsen är endast rekommenderade priser från BMW Sverige AB och varje enskild återförsäljare äger rätt att sätta egna priser, varför avvikelser från ovan priser kan förekomma. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Alltid med BMW Fri Service i 3 år/8.000 mil. Helt nya BMW X1. Pris från 317.000 kr. Effekt 150-231 hk. Bränsleförbrukning vid blandad körning enl EU-norm från 4,1-6,4 l/100 km. Koldioxidvärde från 109-149 g/km. Miljöklass: EU6. Alla priser i annonsen är endast rekommenderade priser från BMW Sverige AB och varje enskild återförsäljare äger rätt att sätta egna priser, varför avvikelser från ovan priser kan förekomma. Bilen på bilden kan vara extrautrustad.

Kör för livet genomförs från 14 september till och med 15 november, upp till 25.000 provkörningar. Kör för livet genomförs från 14 september till och med 15 november, upp till 25.000 provkörningar.

I samarbete med:

Eriksson Bilteam Skolgången 1 i Gävle Tel: 026-12 95 70

I samarbete med:

Öppet: mån-fre 9-18, lör 11-14 www.erikssonbilteam.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

21


10 ungdomar fick vara ledare för en dag Under två dagar har tio driva ungdomar i Gävleborg fått testa på livet som ledare för en dag. Kontakter har knutits, praktikplatser erbjudits och framförallt har det varit massvis av erfarenhetsutbyte och skratt.

Vårda minnena Enligt kulturminneslagen måste begravningsplatser vårdas, både gravplatsen och särskilt gravstenen. För äldre gravstenar gäller särskilda regler och de bör hanteras med stor omsorg och försiktighet då de utgör viktiga minnen från sin tidsperiod. Regelbunden rengöring, minst årligen, behövs för att bevara stenens ursprungliga utseende och karaktär. Man måste också anpassa rengöringen för olika typer av stenmaterial, som kan vara känsliga för vissa rengöringsmedel och metoder.

Den 7-8 oktober arrangerade Ung Företagsamhet och UFalumni i Gävleborg eventet Ledare för en dag i samarbete med Brynäs IF och projektet En bra start. Ledare för en dag är ett koncept som Ung Företagsamhet tillhandahåller. Konceptet testades under dagarna för första gången i Gävleborg och blev en stor succé. Deltagande ungdomar kom från Ung Företagsamhets nätverk UF-alumni som är ett nätverk för de som drivit UF-företag på gymnasiet. Ungdomarna från nätverket kom ifrån hela Gävleborg och är alla engagerade och drivna ungdomar inom sina respektive områden. Som UF-alumn fick de under en dag följa med en ledare en dag på jobbet för att få en inblick i ledaryrket och vilka olika slags ledarroller det finns. – Vi vill visa på vilken kraft det finns hos våra ungdomar och att fler skall se dem som en resurs för framtiden. Många arbetar idag i slutna nätverk och Ledare för en dag är ett steg i att öppna upp sitt nätverk för nya individer, i det här fallet vår regions drivna ungdomar, säger Hanna Engström, Löwenborg Regionchef Ung Företagsamhet. Under den första dagen stod mötet i fokus. Under dag två följde ungdomarna sina ledare och dagen avslutades med presentationer där de berättade om sina lärdomar kring dagen. Sedan såg alla hockeymatchen mellan Brynäs - Luleå. En av UF-alumnerna var Sabina Söderberg som under sitt UF-år drev UF-företaget Modlybox UF, där hon sålde en box med skönhetsprodukter. – En livsförändrande dag var på agendan idag kan jag säga såhär i efterhand, energin var på 110% och jag blir mer och mer säker på vilken väg jag vill gå i livet! Tack Calle på Länsförsäkringar Gävleborg för en otroligt bra dag och Ung Företagsamhet i Gävleborg för ett klockrent engagemang dessa två dagar, säger Sabina Söderberg en av UF-alumnerna. Ung Företagsamhets förhoppning är nu att ta nästa steg när det kommer till skapandet av ett nätverk för gruppen som deltagit under dagarna. Fortsättning följer... Läs hela: GestrikeMagasinet.se, sök: ledare för en dag

Men det är många som inte kan eller har tid att vårda anhörigas gravstenar. Anhöriga kan sköta gräs- och markytorna vid gravplatserna själva eller anlita Svenska Kyrkans Kyrkogårdsenhet att göra det. - En del sköter inte alls vilket gör att det växer ingen, säger Anders Winroth, stf kyrkogårdschef. Gravplatsen kan då bedömas som vanvårdad och efter en procedur på minst 3 år återtas gravrätten av kyrkorådet. Mehrdad Nesaei, Glasakuten, har uppmärksammat problemet med ovårdade gravstenar och har startat en ny tjänst, Gävle Väntjänst, som erbjuder rengöring, iläggning av bladguld och allt annat som behövs för att gravstenen ska bli fin och presentabel. - Jag besöker ofta kyrkogårdar eftersom jag vill visa min respekt för döda vänner och då känner man också det är en fridfull plats, säger Merhdad Nesaei. Men jag blir också ledsen när jag ser att en del gravstenar är smutsiga och dåligt skick, kanske för att de anhöriga är gamla och inte orkar sköta om dem eller bara inte vet hur man gör. Glasakuten har uppdrag med fönsterputsning så den nya tjänsten ligger ju nära till. Det har ju också varit en del uppmärksamhet kring att gravstenar läggs omkull på grund av att de inte är säkert förankrade. Gävle Väntjänst erbjuder också möjlighet att ordna säkra fundament för gravstenar genom samarbete med ett byggföretag. - När det gäller förankring så är alla gravstenar besiktigade och de som inte klarat kraven nedlagda, säger Anders Winroth. Det är Centrala gravvårdskommitténs riktlinjer som gäller oh i Gävle godkänns nymontage endast med så kallad Gro-sockel. Merhdad har muslimsk bakgrund men är öppen för alla trosinriktningar. - Jag har haft flera glasjobb inom kyrkan och det känns bra att kunna hjälpa dem eftersom kyrkan var ett stort stöd för mig när jag kom till Sverige, berättar Merhdad. Behovet av uppsnyggning av gravstenar finns där men nu finns det alltså hjälp att få!

Text: Karl Löf • Ung Företagsamhet

Text: Gävle Väntjänst • gestrikemagasinet.se

22

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

S

Ännu en stor kongress väljer Vem skrev egentligen historien? De flesta medeltida handskrivna Gävle 2016 handlingar är anonyma, och det finns ett stort behov av att kunna sätta in dem i ett sammanhang, säger Lasse Mårtensson, forskare och lektor vid Högskolan i Gävle.

Stiftelsen för utbildning och utveckling i svensk sjukvård väljer Gävle för 2016 års Läkarsekreterar- och Undersköterskedagar. Kongressen, som samlar cirka 400 deltagare, kommer att pågå under två dagar i september på Gävle Konserthus. Deltagarna kommer från hela landet och arbetar inom sjukvården både på sjukhus och i primärvård. – Vi ser fram emot att komma till Gävle 2016, säger Kerstin Hertzman på Stiftelsen för utbildning och utveckling i svensk sjukvård. Gävle ligger nära till, har bra kommunikationer och erbjuder en fin konferensanläggning. Det tillsammans med ett härligt bemötande från Gävles Convention Bureau och övriga aktörer fick oss att välja Gävle som mötesstad. – 2016 blir ett fantastiskt bra kongressår för Gävle, säger Zandra Lewerentz på Gävle Convention Bureau. Vi har under den senaste månaden fått positivt besked på flera stora kongressansökningar. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: gävle convention

Våra nya ögon - Ett projekt som fått 13,46 miljoner från Riksbankens jubileumsfond, handlar om att få kontakt med och tolka de handskrivna källorna till vår historia. – Min specialitet är språk och skrift. Det nya projektet heter ”Nya ögon på Sveriges medeltida skrivare”, och huvudpoängen med det är att digitala bildanalytiska metoder kommer att användas på de medeltida skrivna källorna, säger Lasse Mårtensson. – Datorerna kan se och mäta former som vi ofta inte kan se med blotta ögat, och de kan göra det med en fullständig exakthet, med nya ögon. Det nya forskningsprojektet faller inom ramen för vad som i dag ofta kallas för digital humaniora. Det innebär att man använder digitala redskap i humanioras tjänst, vilket t.ex. kan innebära att stora mängder text kan analyseras med datorers hjälp. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: högskolan

Text: Gävle Convention Bureau • SvenskPress.se

Text: Douglas Öhrbom • Foto: Ove Wall

Lasse Mårtensson.

Välkommen vinter! Elektrisk enstegsslunga/ snöskyffel

Snow Fox

pris Vårt 995:1-95:s1

ord pri

ST 1131 E har en motoreffekt på 1100 W, teleskopiskt handtag och justerbart grepp. Lätt att starta, använda och förvara. Priserna gäller så långt lagret räcker !

pris Snow Blizzard Vårt 00:10 9 pris 0:s 13 00 Vårt ord pri 0:12 9s0 15 900:ord pri

Effektiv tvåstegsslunga med 56 cm arbetsbredd som ger god framkomlighet på medelstora ytor. Elstart 220V. Cylindervolym: 212 cc

Effektiv tvåstegsslunga med 69 cm arbetsbredd som ger god framkomlighet på medelstora ytor. Belysning o elstart 220V. Cylindervolym: 249 cc

Bernö Trädgårdsmaskiner Utmarksvägen 3 Gävle. (Granne med Elda butiken) • www.berno.nu • Öppet: vard 8-16.30 lunch 13-13.30 • 026-18 12 10 OBS! Vi tar ej kontanter, endast kortbetalning i Gävlebutiken.

Bernö Trädgårdscentrum Högbovägen, Sandviken Öppet vard 9,30-18, lö 10-16, sö 11-16 • 026-25 70 80

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

23


NYA SUBARU

LEVORG

HELT FEL BIL OM DU VILL PASSA IN

Standardutrustning • Alltid 4-hjulsdrift • Automatlåda, Lineartronic • 2-zons klimatanläggning • Farthållare • Helljusautomatik • Regnsensor

LE VORG

fr.

Försäljning • Nyckelkort och startknapp • Bluetooth • 7 airbags och whiplashskydd • VDC (antisladd, antispinn) • Max. dragvikt 1500 kg Boxermotor • Boxer 4:a med turbo, 170 hk (250 Nm)

PRIVATLE A SING

269.900:–

fr.

Bilvaruhuset

3.595:–/mån**

Christer niclas Morgan 026-100 403 026-100 408 026 100 407

AVBE TALNING fr.

2.435:–/mån***

3 ÅRS FRI SERVICE*

GÄVLE, Bomhusvägen 55 026-10 04 00, www.dahlbomsbil.se Mån–Fre 9–18, Lör 10–14

usvägen 55 • 026-10 04 00 (vx) 10 04 78 Bilförsäljn. Måndag-fredag 9-18, lördag 10-14 Bränsleförbr bl. körn. 6,9–7,1 l/100 km. CO -utsläpp bl. körn. 159–164 g/km. Bilen på bilden är extrautrustad. *Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil. 2

** 36 mån, körsträcka 1500 mil/år, inkl. service, uppl.avg. 595 kr, aviavg 55 kr/mån. *** 36 mån, ränta 3,95 %, 25 % kontantinsats, restvärde 50 %, uppl.avg. 595 kr, aviavg 55 kr/mån.

Gestrike Magasinet oktober 2015  
Gestrike Magasinet oktober 2015  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 52.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Advertisement