Page 1

upp Läne lag ts s a, 8 tör 5.0 st a 00 ex !

Din guide till massor av smarta affärer och trevliga evenemang Sommar 2014 • gestrikemagasinet.se

Din guide: Nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Furuvik Storvik

Brolle kommer

Hälsa

Steps for the Future Ny dinnershow

Mera Motor

Allt fler väljer

Ny hemsida?

Låt oss bygga ert drömhus redan i höst.

Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se

Datorhjälp! Datorreparationer Försäkringsärenden På-platsen service Dataräddning Virusrensning Smartphone-reparation

Nygatan 26

026 – 12 12 20

Tidigare

-förmånliga villkor!

precisreklam.se


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Välkommen till sommarens hetaste marknad

Länge leve valfriheten Vad skall du göra i sommar? Visst är det härligt med kanske flera veckors ledighet och att få välja fritt vad du vill göra de finaste dagarna på året..

Fredag 27 juni - söndag 29 juni

Välkommen att smaka på Ockelboandan i en av Sveriges största och växande sommarmarknader. Mer än 500 knallar med varierat utbud. Björkmans tivoliunderhållning. Mer info om artister och program se:

www.ockelbomarknad.se

GÄVLE 30 Juli - 2 augusti

I det här välfyllda numret av Gestrike Magasinet finner du massor av tips och idéer om vad du kan göra i vår härliga del av Sverige under de bästa veckorna på året. Dessutom får du mängder av fina erbjudanden från våra annonsörer som du kan välja att ta del av. Ja, bara att du kommit så här långt i texten är ett bevis på att du gjort ett aktivt val genom att ta del av den här artikeln. Att jag återkommer till det här med val och den frihet det innebär är att jag råkat reta upp mig ganska rejält på en sak detta så kallade ”supervalår”. Ordet Valfrihet verkar ha försvunnit helt och håller ur den politiska debatten och även i de medier som bevakar den. Det jag efterlyser är politiker som vågar stå upp för valfriheten och allas rätt att var och en få välja vilken service vi vill ha i vårt samhälle. Att vi har politiker och tjänstemän som slarvar bort och spenderar 100-tals miljoner på att stänga av gator, ödelägga torg samt sponsrar ishockey och skickar notan på oss skattebetalare verkar de flesta acceptera även om inte alla tycker det är toppen. Men när man vill börja inskränka valfriheten då går i alla fall jag igång rejält. Vi som växte upp med en enda kanal på tv och gladde oss åt en till borde väl inse vikten av att få välja vad vi vill ha när vi ser vad utvecklingen gett oss. Självklart skall vi då i framtiden ha rätt att välja dagis och skola åt våra barn, vård-, omsorg- och hemtjänst där vi anser oss få den service som passar oss bäst liksom var och hur vi vill bo på ålderns höst. Är man inte nöjd så är det bara att byta leverantör - direkt! Det anser jag vara välfärd, motsatsen benämns väl bäst som rent överförmynderi. De som inte ställer upp på det får i alla fall inte min röst. Hur använder du din valfrihet? Joe Formgren, Gestrike Magasinet PS. Ha nu en fantastisk semester med både marknader och stadsfester så syns vi runt valstugorna på sensommaren.

- mötesplatsen för gemenskap och samhörighet

Gävles ekologiska restaurang – med uteservering! Boka bord: 026-61 38 00

Mat - Nöjen - Gemenskap Varmt välkomna www.stadsfestengavle.se 2

Spännande evenemang i sommar! Kolla hemsidan för evenemang & meny: www.soderskalla.se Ring om info och evenemang.

www. soderskalla.se, Telefon: 026-51 88 00

Söders

Källa

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet

Stora sommarnumret distribueras till ALLA hushåll i Gästrikland samt alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 85.000 exemplar.

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: Ruter, Taberg Media Group Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor. Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­ aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. m Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn. Eftertryck av text eller bild utan särskilt tillstånd beivras.

Gestrike Media AB Adress: Muréngatan 14, 802 50 Gävle Telefon: 026-126 126 Telefax: 026-126 127 E-post: info@gestrikemagasinet.se Omslagsbild: UF-företaget Släck törsten Foto: Joe Formgren

Boka förmånliga kampanjer i tryck och på nätet Marknadsplanera med oss på Gestrike Media AB. Kontakta oss för mer information om kostnadseffektiv annonsering i tryck och på nätet samt nya IT-paketet.

Boka er plats i Magasinet - varje månad • Länets största upplaga - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang direkt på nätet. • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen!

Vi önskar er en riktigt skön sommar

Innehåll Sommar 2014 Sommar i Gästrikland Inledaren 2 Steps for the future

4

Gestrike Kalendern

5

Gestrike Kalendern

6-7

Gestrike Kalendern

8

Bluegrassfestivalen 30 år

10

Ny dinnershow på HC

12

Storvik - närmast i Gästrikland

14-15

Storvik - närmast i Gästrikland

16-17

Let’s Go Gävle höjer pulsen

19

Happy Homes nysatsar

20

Subaru WRX STI

24

Hissen upp för Mustang

26

Låstjänst växer

30

Gestrike Magasinet

Lägsta annonspriser - Störst upplaga Nästa nummer 31 augusti Manusstopp 14 augusti Mediasäljare sökes

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Välkommen med din intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet…

... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! h ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! LUNCH • CATERING • FEST

www.sdr.se

026-459 20 02 • www.restaurangteknikparken.se


Steps for the future - för en bättre framtid Moderna djurparker drivs mot helt andra mål och visioner än för 200 år sedan då den första djurparken öppnade. Vi har idag mycket större kunskap om djuren och deras beteende samtidigt som hotet mot arterna aldrig varit större. Tiden innan schimpansen är utrotad i det vilda beräknas till kortare än tio år, för orangutangen ser det ännu dystrare ut, det beräknas bara vara ett fåtal år kvar innan sista orangutangen svingat sig i Sumatras och Borneos trädkronor. Steps for the future är Furuviks organisation för att bidra till att hotade arter lever vidare. Kärnan i ”Steps” är ett 30-tal företag som genom sitt engagemang och medlemskap i Steps for the future stödjer följande viktiga verksamhetsområden för att rädda hotade arter.

Bevarandearbete Det internationella bevarandearbetet av utrotningshotade djur bedrivs i The World Zoo Conservation Strategy. I denna är vår roll som djurpark mycket tydligt beskriven. Nu vill vi genom Apornas Värld ta ett steg till och utveckla vårt sätt att sprida information och kunskap om hur man som enskild faktiskt kan påverka hotet mot våra människoapor.

Forskning I Furuvik finns idag en av världens fem primatforskningsstationer, Lunds Universitets primatforskningsstation Furuvik. Den drivs i ett samarbete mellan Lunds Universitet och Furuviksparken. Här söker forskare ökad kunskap om våra nära släktingar, de stora människoaporna. För våra besökare innebär detta en unik möjlighet att ta del av forskningen på nära håll, något vi vill bli bland de främsta i världen på.

Utbildning Information och kunskap är grunden för vårt bevarandearbete och vår forskning. Genom att bredda vårt utbildningskoncept med flera resurser skapar vi ytterligare möjligheter till att förbättra situationen för våra hotade vänner, aporna. Idag är våra zooskolor både populära och fulltecknade. Med ditt stöd kan vi nå ännu fler barn och intresserade vuxna. I Furuvik är man mycket glad och tacksam över medlemsföretagen och att viljan att hjälpa och verka för en bättre värld för djuren bara tycks öka år från år. Text och foto: Furuviksparken

Tävlingsdagar V5, 26 jun V5, 14 aug V64, 31 aug

Övrigt se Kalendern Tel. 026-66 22 00 www.gavletravet.se 4

V64, 8 aug Lunchtrav, 26 aug

“Gävles godaste ribs”

Paintball

På Måsberget Micke Byström 0707-36 11 61 www.bibest.se

• Livemusik • Pubmeny • Á la carte www.ccpuben.se 026-12 09 40 Centralplan 3 Gävle

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

JULI

Gestrikekalendern

JUNI

26 Trav V5, Gävletravet. 26 Blåsmusik i Regementsparken. Norrsundets Brukssextett. Paviljongen i Regementsparken, Gävle kl 19-20.30. 27-29 Ockelbo Marknad. Knallar, tivoli, showliftning, musik, mat& öltält. 27-29 Bangen Jazz & Blues. Söndag blir en barn-och familjedag. Stadsparken, Sandviken. 28 Miss Li, Furuviks Stora Scen kl 20. 28 Pecka and the Peckers. CCPuben, Gävle kl 22-01. 28 Premiär Sviskon och hulahula. Oslättfors Dramatörer. Biljett 150kr. Barn under 13 år gratis. Vretas Hembygdsgård, Valbo kl 15. 28 Voize, Tors Loge, Hofors. 29 Ångtågstrafik i Jädraås. Trafikdag på museijärnvägen i Jädraås. Ångtåg avgår kl 11.00, 11.50, 12.40, 13.33 och 14.25. Jädraås kl 11-14.25. 29 Schimpansens och orangutangens dag, Furuviksparken.

3 Musik i Smedsbostaden. Entré: 100:- Smedsbostaden, Lövstabruk kl 19.

3 Blåsmusik i Regementsparken. Sigtuna Messingssextett. Paviljongen i Regementsparken, Gävle kl 19 - 20.30. 4 Brolle på turné. Folkparkskväll Högbo, Sandviken kl 19-01. Se separat annons.

4-6 Torsåkers Bluegrassfestival firar 30! Amerikanska folkmusik. Torsåker.

5 Barnens Parkdag, Högbo, Sandviken kl 13-18. 5 Gefle IF - BK Häcken Strömvallen, Gävle kl 16. 5 Electric Banana Band, Furuviks Stora Scen kl 18. 5 Cirkus Prütz. CC-Puben, Gävle kl 22-01. 6 Lövstadagen. Familjedag med Tornerspel, Celeres Nordica. Öppet Hus i hela bruket. Lövstabruk kl 11-17. 8 Stadsvandring: Kolerans Öster, Gävle. Samling kl 18 vid kanalens norra ände. Ciceroner: Arbetarteatern Pegasus. 8 Sommarparty på Ön. Arvingarna, Date, Perssons Pack. Öl- & matservering. Öns festplats, Hedesunda, kl 20-02. 10 Barnens Dag Koversta Gammelby >>

Företag - Publicera era nyheter, erbjudanden och evenemang på gestrikemagasinet.se

5


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

>> 10 Musik i Smedsbostaden. Musik i Stugan! Hasse Svedberg, fiol och Bernt Gahn, dragspel. Entré:100:- Lövstabruk kl 19. 10-13 Rosdagar, Wij Trädgårdar, Ockelbo. 11 Blåsmusik i Regementsparken. Arméns Musikkår. Paviljongen i Regementsparken, Gävle kl 15-16.30. 11 I Hate School. CC-Puben, Gävle kl 21-01. 12 Bilutställning, Hagaparken, Hofors. 12 Bo Kaspers Orkester, Furuviks Stora Scen kl 20. 12 Expanders, Tors Loge, Hofors. 13 Stan Skibby. CC-Puben, Gävle Experience Hendrix.. 15 Stadsvandring Dramatiserad familjevandring. Samling kl 18 Kulturhus Lättings (gamla fängelset) Från 4 år. Lättings teatergrupp inspirerade av boken ”Majken och Melker besöker Amir i Gävle”. Även 6/8 augusti. 15 Dans på Ön. Lasse Stefanz. Öl- & matservering. Hedesunda. 16 Skrattkorven och Surstruten. För barn. Högbo Bruk kl 16. 17 Musik i Smedsbostaden. Leif Alpsjö spelar fina låtar och berättar. Entré: 100:- Lövstabruk kl 19. 17 Tyla Gang. CC-Puben, Gävle kl 20-22.

Ön Hedesunda Presenterar sommaren 2014 Tis 8/7 kl 20-02

ommarparty med S Arvingarna, Date, Perssons Pack

Tis 15/7 kl 21-01

Lasse Stefanz

Tis 22/7 kl 20-02 Å rets nonstop med Larz Kristerz & Elisas

19 Gefle IF - Halmstads BK, Strömvallen kl 16. 19 Eldkvarn, Furuviks Stora Scen kl 20. 20 Annika Fehling. CC-Puben, Gävle kl 20-22. 22 Dans på Ön. Årets non-stop med Larz Kristerz & Streaplers. Öl- & matservering. Hedesunda kl 20-02. 24 Musik i Smedsbostaden. Trubadurafton med Björn Karlsson. Entre: 100:- Lövstabruk kl 19. 25 Overtune Orchestra. CC-Puben, Gävle kl 22-01. 26 The Refreshments & John Lindberg Trio, Furuviks Stora Scen kl 20. 26 SvartAnatt, CC-Puben, Gävle, kl 22-01. 26 Zlips, Tors Loge, Hofors.

26-27 Stora Tåghelgen i Jädraås. Tät trafik med många lok och vagnar. Se www.jtj.org. Jädraås station kl 11-14.25. 29 Dans på Ön. Sommargala med Streaplers, Black Jack & Svenne Rubins. Öl- & matservering. Hedesunda, kl 20-02. 30-31 Gävle Stadsfest. Även 1-2/8. 31 Musik i Smedsbostaden. Lövstas egna spelmän underhåller! Entré: 100:- Lövstabruk, kl 19.

• Utflyktsmål • Lövstabruk-1700-talsmiljö Cirka 30 minuter från Gävle

Barnens bruk – lekmiljö av Sven Nordqvist och Leif Högström Hantverksbutiker, gallerier, konserter, badplats, café & värdshus.

lovstabruk.nu

Tis 29/7 kl 20-02 S ommargala med Streaplers, Black Jack & Svenne Rubins

Öl- och matservering Info: 070-658 23 11 www.gavlenojeskonsult.se

6

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

AUGUSTI

1-2 Gävle Stadsfest. 2 Agnes, Furuviks Stora Scen kl 20. 2 Umbrella, Tors Loge, Hofors. 4 Gefle IF - Mjällby AIF, Strömvallen kl 19. 6 Ghost, Furuviks Stora Scen kl 20. 7-9 Getaway Rock Festival. Gasklockorna, Gävle. 8 Trav V64, nattrav. Gävletravet. 9 Dé vá bättre förr! Bl.a Top Cats, The Playtones och Hank T. Morris. Högbo Bruk, Sandviken. 9 Ulf Lundell, Furuviks Stora Scen kl 20. 9 Dreams, Tors Loge, Hofors. 10 Björn Skifs, Högbo Bruk kl 19.30. 14 Trav V5, Gävletravet. 16 Timbuktu och Damn! Furuviks Stora Scen kl 20. 16 Jannez, Tors Loge, Hofors. 23 STF Cykeltur mål Lunds fäbod och Skålbackssjön, Lund, Gävle. 23 Beredskapsnostalgi och kvällstrafik med ångtåg. Jädraås station kl 11.50 - 21.50. 23 Takida, Furuviks Stora Scen kl 20. 24 Högbodagen 2014. Matmarknad och aktiviteter. kl 10-16. 24 Beredskapsnostalgi och ångtågstrafik i Jädraås. Gästrike Militärhistoriska Förening. Jädraås station kl 11-14.25. 26 Lunchtrav, Gävletravet. 31 Trav V64, Gävletravet. >>

Åk ångtåg i Jädraås i sommar!

Museijärnvägen i nordvästra Gästrikland trafikeras söndagar 15 juni-31 augusti samt lördagarna 26 juli och 23 augusti.

Tider, priser m.m. finns på: www.jtj.org

Dags för fest? ol, Tält, Bord & St n Ståbord, Bar, Sce m.m. Porslin, Värme AB AA Tält & Fest Box 6015 800 06 Gävle Sverige 64 05 Tel +46 (0)26-51 19 20 Fax +46 (0)26-14 post@taltofest.se

AB AA Tält & Fest Box 6015 rige Sve le Gäv 06 800 64 05 - mera än tält Tel +46 (0)26-51 20 st.se 19 ofe 6-14 alt (0)2 w.t Fax +46 ww post@taltofest.se

- Hör av er till oss!

Sista säsongen på Strömvallen, 1923-2014

Gefle Häcken Gefle IF IF vs vs BK Kalmar FF Lördag 28/4 5/7 kl. Måndag kl.16.00 19.00

Gefle BK Gefle IF vs Halmstads IFK Göteborg Torsdag19/7 8/5 kl. 19.00 Lördag 16.00

GIFIF vsvs IFMjällby ElfsborgAIF Gefle Söndag 11/5 kl. 19.00 17.30 Måndag 4/8 kl.

Gestrikemagasinet biljettkupong 50 kr rabatt på valfri biljett (ej familjeläktare) i mån av plats. Inlöses på Gefle IF kansli eller Biljettkontoret Strömvallen matchdag. www.gefleiffotboll.se

Företag - Publicera era nyheter, erbjudanden och evenemang på gestrikemagasinet.se

7

www.ta


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

SOMMARTIPS

Svenningsson. 17/7 The Refreshments. 24/7 Sarah Dawn Finer. 31/7 Nordman. 7/8 Östen med resten. Sveriges Järnvägsmuseum. Sommarvisningar; 16/6-17/8 alla dgr kl 11 Familjevisning banvaktstugan Hosäter. Fordonsmagasinet, mån-sön. 11.30-16.30.

>> Bakluckeloppis i Gävle City varje söndag hela sommaren på p-däcket Åhlénshuset, kl. 10-14. 29/6 fram till och med 21/9. Arrangör: Gävle Centrumsamverkan. Visning av Vagnshuset 23/6-11/8. Vagnsamling från 1700-talet visas För information om respektive evenemang, måndagar kl. 14-15. Vagnshuset, biljettköp - kontakta er närmaste turistbyrå. Lövstabruk. Med reservation för ev. ändringar och tryckfel. Årsunda Viking. Levande vikingargård ons-sön 2-20/7 kl 11-16. Publicera era evenemnag i Kalendern Guidade turer mån-fre 23/7-15/8 www.gestrikemagasinet.se kl 11, 13 & 15. Kalendern - Gratis för privatpersoner och föreningar Sviskon och hulahula. Dags för nya skrattattacker med Oslättfors Dramatörer! Biljettpris 150kr. Barn under 13 år gratis. Vretas samt för Gestrike Magasinets annonsörer förstås! Hembygdsgård, Valbo. 28, 29/6 kl 15-17.30. 1, 2 & 3/7 kl 1921.30. 4/7 kl 19-20.30. 5/7, 6/7 13-15.30, 17-19.30. Sommarkvällar på Wij Herrgård. Musikunderhållning och Utkommer 31/8, Manusstopp 14/8 grillbuffé, torsdagar i juli kl 19-22. Tel. 026-126 126 • gestrikemagasinet.se Hantverkshelgerna, Gävle Slöjdare. Lör-sön 21/6-10/8 kl 11-15 (inställt vid regn), Tolvfors, Gävle. Ångtågstrafik i Jädraås 6, 13 & 20/7. 3, 10, 17 & 31/8. I samarbete med Trafikdag på museijärnvägen i Jädraås. Ångtåg avgår kl 11.00, I samarbete med På P-huset Konvaljen vid Åhléns varje 11.50, 12.40, 13.33 och 14.25. Jädraås station kl 11-14.25. På P-huset Konvaljen vidt.o.m. Åhléns söndag kl. 10–14. Start 30/6 29/9.varje Bilbingo på Lemstanäs. Lemstanäs flygfält, 30/6, 7, 14, 21 & kl. 10–14. Start06.00. 29/6 t.o.m. 21/9. På P-huset Konvaljensöndag vid Åhléns varje Grindarna i P-huset öppnar P-huset Konvaljen vid Åhléns 28/7, 2/8. Kungsgården kl 19. Grindarna i t.o.m. P-huset öppnarvarje 06.00. söndag kl. 10–14.På Start 30/6 29/9. söndag kl. 10–14. Start 30/6 t.o.m. 29/9. Sommarkväll. Stortorget, Gävle 2, 9, 16 & 23/7. i P-huset öppnar 06.00. Grindarna i P-husetGrindarna öppnar 06.00. www.gavlecentrum.se Allsång på Trebo, Sandviken. 3/7 Tomas Di Leva. 10/7 Uno

Boka plats i nästa Magasin

Bakluckeloppis Bakluckeloppis Bakluckeloppis

Testa vår Testebo 9-hålsbana! Stressa av med drivern på golfbanan! På två timmar går du vår 9-håls pay & playbana, inga förkunskaper krävs. Info & paketbokning: 026-12 03 38 - fråga även efter paketerbjudande för företag, kompisgäng mm!

Gävle Golfklubb Gröna vägen 10 Tel: 026-12 03 38 www.gavlegolf.com

I samarbete med

Rundresor till Vietnam och Sri Lanka Asiatisk och Mongolisk BBQbuffé alla dagar

Resor från Gävle med svensk reseledning.

Friterad banan med glass ingår S. Kungsgatan 8, Tel. 026-61 52 62.

www.vietnamabc.se Telefon 0732- 41 51 30 (Gävle) E-post: info@vietnamabc.se

S O M M A R E N S H E TA S T E PA R T Y K VÄ L L A R LU N C H Ö P P E T • L I V E O N S TAG E • S E H E M S I DA N

RESTAURANG NATTKLUBB SPORTBAR 8

www.heartbreak.se

VÄLKOMNA

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

F

H C DI N N E R S H OW & 2 02 E N T E R TA I N M E N T P R E S E N T E R A R

R PREMIÄept S LÖR 27 2014

NU äNNU HETARE

JENNY HOLMGREN • HENRIK SUNDSTRÖM • MARIA DOVERUD

BOKA DINA BILJETTER VIA E-POST PÅ:

RESTAURANT@HOTELCITY.NU

WWW.HOTELCITY.NU

Företag - Publicera era nyheter, erbjudanden och evenemang på gestrikemagasinet.se

9

precisreklam.se

HELA HÖSTEN & VINTERN MED JULBORD


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Nu har vi öppnat uteserveringen! NY SOMMARMENY Temakvällar BBQ buffé, vi grillar ute. Fisk & skaldjursbuffé. Trubadur/ party/80-90 talskvällar m.m Se hemsidan för mer information

Restaurang och bar med nordiska och klassiska maträtter i skön miljö.

Classik Restaurang & Bar classik.se • 026-12 20 01 • Norra Köpmang. 12

Oslättfors Dramatörer Dags för nya skrattattacker! I sommar spelar vi på Vretas Hembygdsgård, Valbo.

Bluegrassfestivalen firar 30 år Sveriges största Bluegrassfestival finns i Torsåker. 4-6:e juli firar festivalen nu hela 30 år i branschen. Det hela började när några grabbar från byn fick upp ögonen, eller snarare öronen för den amerikanska folkmusiken. Sommaren 1984 gick Torsåkers första bluegrassfestival av stapeln. På Tors Loge kommer årets festival att starta upp redan på fredagen, för att nå sin kulm under lördagen, då 18 band uppträder från två scener. Söndagen avslutar vi med en bluegrassgudstjänst i Torsåkers kyrka, ett mycket populärt inslag och avrundande av helgen. Under de senaste 30 år har, förutom den svenska eliten inom bluegrassmusik, gäster och artister från runt om i världen besökt Torsåker och spelat på dess festival. Så blir det även detta år. Inte mindre än sex internationella akter bjuds för publiken. Bluegrassmusiker från Storbritannien, Belgien, USA, Tyskland, Finland och Danmark kommer under lördagen att turas om och éntra scenen, medan de självfallet får dela med sig av rampljuset till riktigt skickliga svenska band. Läs hela: gestrikemagasinet.se, Sök: Bluegrass Text och foto: Torsåker Bluegrassfestival

Premiär den 28 juni kl 15 • 29/6 kl 15 1/7, 2/7, 3/7, 4/7 kl 19 • 5/7, 6/7 kl 13 & 17

Sviskon och hulahula Manus: Dennis Wennberg Regi & manusbearbetare Eeva Andersen Medverkar: Mari Edefors, Mirjam Halenius, Joachim Hägglund, Thomas Ek, Ebba & Elin Edefors. Boka biljetter redan nu! Tel 026-19 74 79 Biljettpris:150kr. Barn under 13 år gratis!

10

För ett lyckat evenemang www.rentatoilet.se 026-120 150

www.rentatoilet.se • 026 -120 150

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


VARMT VÄLKOMNA TILL FURUVIK I SOMMAR! fira midsommar med oss

fira midsommar med oss

köp säsongskort – gå gratis på alla furuviks och gröna lunds konserter! Kortet ger dig även: Fri entré till Gröna Lund med 60-talet konserter Fri entré till Aquaria 30 % entrérabatt på Kolmården 30% entrérabatt på Skara sommarland Köp ditt säsongskort på www.furuvik.se, ICA Maxi och Gävle Turistbyrå.

furuvik.se

åre nyhe ts ter! furu havsc vik a & gäs mping tham n


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Ny dinnershow på HC Välkommen till Forsmark

- en upplevelse för hela familjen

Kostnadsfria aktivitete r

Det blir en ny dinnershow på Hotel City i Gävle i höst. Den nya showen heter ”Hits for You II” och får premiär den 27 september. Som namnet anger så är det här en vidareutveckling av den framgångsrika succéshowen ”Hits for You”. – Nu satsar vi ännu mer på allt det som varit bra, säger Henrik Sundström, artist och den som producerat showen. Vi utökar med fler ballader och rock men även mer komik och interaktion med publiken så att det blir ännu mer ”drag”. Ett par av de populäraste numren får dock vara kvar. Till den här showen förstärker man med musikalartisten Jenny Holmgren som bland annat medverkat i musikalerna ”Crazy for you”, ”Familjen Addams” och ”Side Show”. Läs hela: gestrikemagasinet.se, Sök: dinnershow BEST WESTERN Hotel City • SvenskPress.se Boka redan nu din plats på Mässan under hösten stora träningsevent.

Sommarklipp! Köp den stora för 135 kr och få den mindre på köpet.

Läs mer

19-21 september Gasklockorna

visitforsmark.se S. Kungsgatan 11 026-68 90 21

www.letsgogavle.se

ÖPPETTIDER 16 juni-10 augusti, öppet dagligen Mån–fre, kl. 10:45–17. Lör-sön, kl. 11–16. Stängt under midsommarhelgen. 11 augusti-7 september Mån–fre öppet endast inför busstur kl. 13 Lör–sön, kl.11–16.

Ernst symaskinsval MC 8900 Nu 15.995:ord. pris 18.000:Miljö och kvalitetscertifierade 5 års Garanti Följ Ernst TV-projekt i sommar!

En unik miljö i Gamla Gefle

en

Sybutik

Gamla

12

Gefle

Glasmästargränd 5, Gävle 026-518505 • pastellen.se Öppet: Vard 10-18 lör 10-14

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Dags att prova något nytt? du sparar

26 %

Torsdags – s e r i e n 7 konserter | Abonnemangspris 1245 kr

Personlighet | Ge mig de klassiska pärlorna! Krydda dem med musik som väcker min nyfikenhet. Jag vill luta mig tillbaka och njuta av toner jag känner igen. En lite kortare konser t – utan paus – mitt i veckan känns rätt för mig. Den ger mig mersmak att botanisera mer i den klassiska musiken.

du sparar

31 %

Fredags – s e r i e n 10 konserter | Abonnemangspris 1790 kr

Personlighet | Utmana mig gärna! Ge mig mycket musik, storslagen och fantasieggande. Jag vill ha helkvällar med fullt fokus på solister, dirigenter och de stora verken. Överskölj mig med odödlig flerhundraårig musik blandad med urpremiärer och samtida mästerverk. Fredagskonser ten är en av veckans höjdpunkter.

du sparar

25 %

Lördags – s e r i e n 4 konserter | Abonnemangspris 995 kr

Personlighet | Fest & uppsluppen stämning! Blanda en cocktail av spännande musikaliska ingredienser. Låt det gnistra och glimma från scenen och i foajén. Jag vill möta populära ar tister uppbackade av stor orkester och häftiga arrangemang. Oväntade möten, som ger lördagskvällarna en alldeles särskild inramning.

DET LÖNAr SIG ATT ABONNEr A!

L ä s mer och lyssna på www.gavlesymfoniorkester.se


F

Storvik - Värt ett besök - www.storvik.se

Storvik

– närmast i Gästrikland Om man försöker lokalisera mittpunkten i Gästrikland hamnar man väldigt nära Storvik. Den observationen stämmer också med hur de som bor där upplever det. Den gamla järnvägsknuten har länge varit en centralort för bygden med det mesta av den service man behöver – och lite till. Där finns nämligen en hel del saker som man inte visste om att man verkligen behöver uppleva. Storvik byggdes upp kring järnvägen och det ståtliga Stationshuset invigdes 1875. Orten utvecklades till en knutpunkt för bygden med många affärer och serviceinrättningar. Sen kom Wilhelmina Skogh och vände upp och ner på alla begrepp, byggde Järnvägshotellet och utökade i Bollnäs, Lingbo och Rättvik. Med Sveriges första stora turistsatsning lockade hon besökare ända från England, Tyskland och Frankrike. Hon är en stark symbol för det företagsamma Storvik och har lånat

380 m2 badrumsutställning!

Storviks Stationshus. Foto: Fredrik Nilsson • www.storvik.se

namnet till föreningen som driver Stationshuset med kafé, antikvariat och vandrarhem.

Historiska Storvik Den som är intresserad av historia ska naturligtvis besöka Kvarnbackens museum med gamla tekniska prylar och man kan följa den utveckling som skett. Där finns också gamla butiksmiljöer, kläder, leksaker med mera. Café Merkurius är inrymt i ett gammalt köpmanshus och har också en hel del gamla föremål att visa upp. Men brödet är färskt och hembakat. ”Stenbacksskolan” är en spännande byggnad från 1914 med trappstegsgavlar. Skolan byggdes

Museum för bruksföremål, teknikutveckling & nostalgi

Välkommen!

0290-310 87, 070-439 78 81 Kvarnvägen 11, Storvik

14

Allt inom Byggnadsplåtslageri

0290-100 00 Landsv. 54, Storvik yttermyrsplåtslageri.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Storvik - Värt ett besök - www.storvik.se

Kjell Byman hälsar välkommen till Café Merkurius.

ALMAB, kontroll av sågverkstrimmer.

om till bostäder i början av 90-talet. Kyrkan i Storvik från 1960 har en fantastisk takmålning av Uno Wallman. Det finns också fornlämningar i trakten, bland annat vikingagravar i Näs, myrmalmsugnar i Lem med mera.

Företagsamma Storvik I Storvik finns Sveriges förmodligen äldsta yxfabrik, Wetterlings, som flyttade tillverkningen till Storvik 1885. Ett besök i fabriksbutiken kanske? ABB serviceverkstad har anor i Storvik från 1903 och är ortens största arbetsplats med cirka 90 medarbetare som sysslar med service av motorer, generatorer, styr- och drivsystem mm. ALMAB är ett annat klassiskt Storviksföretag och startade 1928. Företaget tillverkar

ABB serviceverkstad: Marika Haarahiltunen inspekterar statorlindning.

Jenny Eklöf, Purple Dreams.

hanteringsutrustning för industrin och har egen konstruktionsavdelning. Tyngdpunkten ligger på svetsade konstruktioner till sågverk och hyvlerier men även annan mekanisk tillverkning till närliggande industri i verkstaden som har både CNC-styrda och manuella bearbetningsmaskiner.

Sportiga Storvik Bröderna Hansson drev ett litet bilimperium i Storvik, men de var också duktiga idrottsmän med SM-medaljer på skidor. Barnbarnsbarnen har ärvt ådran som landslagsmännen Petter Hansson, fotboll, och Jens Hansson, innebandy. Vintertid är det mycket skidåkning med eget skidstadion. Roland Hedström blev trea två gånger i Vasaloppet på sextiotalet. >

Fika i klassisk miljö • Boka för möten eller minnesstund • Smörgåsar för avhämtning

Landsvägen 39, Storvik • Tel 0290-311 20

• Lunchservering varje dag

0290-109 91 • 070-377 04 63 Handelsgatan 1, Storvik

Öppet må-fr: 11-18 lö: 11-16

La Rosa & Maria-praktiken - skönhet från naturen

• Massage & hudvård alla behandlingar 350:-

• á la carte, pizza mm - kvällar & helger • Terrassen - grillbuffé & trubadur fredag-lördag kl 18.00-21.00 • Karaoke, livemusik mm fredag-lördag från ca kl 22.00

Hammarbyvägen 2 (vid ABB), Storvik Tel. 0290-107 50

• Öppet vardagar kl 8.30-14.30 (semesterstängt 7/7-15/8)

• Butik må-fr 12-17 med ekologisk hudvård

• Kaffe & smörgåsar

facebook.com/salonglarosa Tingsg. 14, Storvik • 0290-233 57 • 070-260 35 54

www.granliden.nu

• Lunchservering kl 10.00-14.00

Företag - Publicera era nyheter, erbjudanden och evenemang på gestrikemagasinet.se

15


F

Storvik - Värt ett besök - www.storvik.se

Mat i Storvik

Bosse Byman putsar mässing i Kvarnbackens museum.

Birgitta Skoglund hälsar välkommen till Margits Manufaktur Eftr.

När det är kosläpp i Gästrikland är det Karlsro Gård i Näs strax söder om Storvik som gäller. Då kan man också passa på att beställa en köttlåda. Gården är ekologiskt certifierad enligt KRAV:s regler.

Bygg i Storvik

Nöje i Storvik Klassiska Parkhallen var ett verkligt inneställe på 40-, 50- och 60-talen, till och med Duke Ellington spelade där. Idag går det lite lugnare till. Vill man ha mer ös så är det Granliden som gäller. På dagarna goda luncher och på helgerna trerätters och underhållning.

För gör-det-själv åker man till Wallqvist Byggmaterial som håller till i gamla byskolan i Näs. Roger Wallqvist och kompanjonen Mikael Mohlén ser till att det finns allt som byggare behöver. Yttermyrs Plåtslageri ordnar plåt till huset.

Shopping och skönhet i Storvik

För den som är intresserad av natur finns det många ställen att besöka, till exempel Hohällan, som är ett naturskönt område och är ett välbesökt utflyktsmål. Det finns en hel del att uppleva i Storvik, både stort och smått. Glöm inte heller Gustafsängs Trädgård i Övermyra, öster om Storvik. Läs hela artikeln på: www.gestrikemagasinet.se, Sökord: Storvik.

Purple Dreams säljer trendiga kläder, skor och accessoarer för alla åldrar med märken som Ofelia, Sara Louise, Trofé, Jacett, Rock Demon med mera. I grannhuset finns skönhetssalongen La Rosa och Mariapraktiken med massage och hudvård med fokus på ekologiska produkter. Margits Manufaktur är precis som det låter, tradition. Tyger, sybehör och hjälp med lagning och dragkedjor, vad mer behöver man?

Natur i Storvik

Din kompletta leverantör av hanteringsutrustning.

Text: Storvik • GestrikeMagasinet.se Tyger, sybehör, ändringsarbeten mm

• Liten boutique • Stort sortiment • Prisvärd kvalitet Välkommen!

Tingsg. 16 • Storvik 0290-102 18 Öppet: Må-Fr 11-18 Lö, se facebook.com/ purple.dreams.se

www.almab.se Tel. 0290-33400

Öppet Må-fr 12-17 (el ök) Kontakt 0290-318 88 070-204 91 97

Tingsgatan 12, Storvik

Storviks Stationshus • Väntsal & Café • Vandrarhem

• Antikvariat • Bussgods

Lediga kontorslokaler Telefon: 0290-100 25 Öppet: må-to: 8-16, fr: 8-14 (semesterstängt 7/7-1/8) Wilhelminas Café, Vandrarhem & Antikvariat i Storviks Stationshus

16

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Storvik - Värt ett besök - www.storvik.se

F

Tis-fre: 10.00-18.00 • Lör: 10.00-14.00 Info: 070-748 12 22 • www.gustafsang.se Skolmästarv. 22, Storvik

• Slangar • Ventiler • Lager • Kopplingar • Pumpar • Tätningar

Hydraulic center Fiskängsvägen 10 • sandviken • Tel 026-25 09 10

BESTÄLL EXKLUSIVA KRAVEKOLOGISKA NÖTKÖTTLÅDOR Vakuumförpackade stekar & köttfärs ca 20 kg 139:- kr/kg • Hemleverans i Gästrikland. Ingemar Sundberg & Anne Eriksson 070-641 33 03 • karlsrogard@telia.com www.karlsrogard.se

Alltid nära ett smart underhåll? Absolut. Underhåll ska vara enkelt och säkert. Vi erbjuder support, service och reservdelar dygnet runt, alla dagar i veckan. Vi håller koll och du får minskade driftstopp, säkrad tillgänglighet, sänkta kostnader och framför allt – ökad produktivitet. www.abb.se/service

Företag - Publicera era nyheter, erbjudanden och evenemang på gestrikemagasinet.se

17


F

Storvik - Värt ett besök - www.storvik.se

NYHET!

are Minigräv g in n r y för uth

MARKSTEN

0290 -104 30 www.eqvi.se

Flera storlekar i lager! Prisex. Grå 210x140x40

99:-

VÄLKOMMEN: Mån-Fre 7-17 • Lördag 9-13

BYGG

W WALLQVIST

BYGGMATERIAL

Näsbyvägen 60 0290-104 40

    

812 00, Storvik www.wbygg.se     

Gävle Drottninggatan 19 026-65 33 65 Välkommen att boka tid på specsavers.se

  

  

18

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Let’s Go Gävle höjer pulsen Älskar du att röra på dig? Kanske du tänkt köra klassikern eller tycker du mest om att lufsa i skogen i din egen takt?

F

Behandling med KBT och ACT Kognitiv Beteende Terapi och Acceptance Commitment Therapy.

TerApiCenTrum

Den 19-21 september fylls hela Gasklockeområdet i Gävle med glada motionärer, yogisar, zumbafans, CrossFitfantaster, triathlonälskare och nyfikna nybörjare. Under de tre dagarna erbjuds drygt 100 olika träningspass, föreläsningar och workshops med en härlig mix av Gävles suveräna egna aktörer och Nordens absoluta toppskikt av instruktörer, coacher och föreläsare. Några exempel är Norberto Lacort, Susanne Ljungskog, Mathias Fredriksson, Musse Hasselwall, Johanna Andersson, ZumbaTwins och Tobias Karlsson. Let’s Go Gävle siktar på att bli en endorfinfestival för alla och ytterligare profilera Gävle som sportstad. Läs hela: gestrikemagasinet.se, Sök: let’s Go Marknadsskaparna AB • SvenskPress.se

Södra Kungsgatan 42, 1 tr. För mer information kontakta:

Bo Kåresjö bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.terapicentrumgavle.nu

Sommarerbjudande

på utvalda behandlingar

• Ansiktsbehandling Nu: 395 kr

• Ögonfransförlängning Nu: 790 kr

(Gäller tom 31/7 2014) Läs mer om övriga behandlingar & BOKA TID direkt på

angelicasnagelstudio.se

070-414 60 67 • Solstigen 22 Bomhus

Vi önskar er ett glatt leende i sommar!

Tips och råd!

Delta i utlottningar!

Besök och gilla vår sida på Facebook: facebook.com/borrotang

Matchbiljetter

Välkommen! – Boka tid på mottagningen eller besök oss på vår Hemoch Facebooksida

Team Mats Englund: 026-12 55 05, Team Håkan & Ellen Järperyd: 026-12 28 18, Team Anna Zetterqvist: 026-51 90 57, Käkkirurg Lars Zetterqvist: 026-65 41 10.

Nygatan 26, Gävle • www.borrotang.se Företag - Publicera era nyheter, erbjudanden och evenemang på gestrikemagasinet.se

19


F

Fri Tandvård 2014! Happy Homes nysatsar Happy Homes är nu en fullt ut handlarägd butikskedja. Kedjans handlare har nu köpt Tikkurila´s (AlcroBeckers) aktier i Happy Homes Sverige AB.

Från 1 januari 2014 höjs åldern för kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 20 i Gävleborgs län. Man väljer själv vilken tandläkare man vill gå hos. Ring och teckna dig redan idag så har du fri tandvård hela 2014, även som 20-åring.

Besök oss gärna på www.gavleimplantatklinik.se

– Att vi butiksägare tillsammans helt och hållet äger verksamheten, innebär en bättre anpassning till lokala förhållanden och kortare och snabbare beslutsvägar förklarar Per Lindholm på Happy Homes i Sandviken. Det är ju vi, som finns i butiken, som snabbast får veta av kunden vad kunden behöver. Under året genomförs en av kedjans största nysatsningar, då kedjan utökas med nya butiker, samtidigt som flera befintliga butiker expanderar. Läs hela artikeln på: www.gestrikemagasinet.se, Sökord: Happy Homes Happy Homes Sandviken • SvenskPress.se

Köp nästa golv hos oss!

Tel 026-51 58 20 Förrådsgatan 5, Gävle www.byggogolv.se

VI VÅRDAR LEENDEN!

Har du någon Smärta el. värk? Ögonsjukdom?

Prova Acunova En effektiv behandlingsmetod mot bl.a smärtor och värk som t.ex idrottsskador, tennisarmbåge, nackspärr, länd och ryggvärk m.m. Även mot en mängd ögonsjukdomar.

För mer info ring

076-229 82 00 eller läs mer på

www.tftpunkten.se

Här är alla dammråttor utrotningshotade Storstädning, fönsterputs eller abonnemang med städning – vi löser det mesta. Just som du vill ha det hemma. Rent magiskt, faktiskt.

Lars Dahlberg tel: 026-12 20 08 Kerstin Rosengren tel: 026-12 24 24 Staffan Sjöö tel: 026-12 15 36

20

Kontakta oss idag, så berättar vi mer. 026-12 57 60 | gavle@homemaid.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


ärg på huset! Självrenande

SjälvrenandeF Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se fasadfärg!

Bild till oot?o? F t o F D I D I l l i Drop-in, Bild t

Serviceföretaget med städ- och hygienartiklar!

fasadfärg!

One Super Tech – BGA nande fasadfärg mt bra täckSätt färg på huset! One håller glans i upp till 16 år. Sätt färg på huset! en in till oss! klart på 5 min!

Drop-in klart på 5 min! S. Kungsg. 9, Gävle 93 93 Södra Kungsg. 9,026-66 Gävle

Brett utbud • Lagerhållning Fri utkörning • Städmaskiner Uthyrning • Städutbildningar Samarbetsavtal • Välkomna!

026-66 93 93 bgafotocenter.se

Södra Skeppsbron 17, Gävle Göran 0700-52 02 10, Imeli 0700-52 02 11 www.stadohygienbutiken.se

Sedan 1993

bgafotocenter.se

Byt till underhållsfria kompositfönster! Kontakta oss för kostnadsfri offert. 026-12 12 23 • 072-717 12 23 Kryddstigen 14, Gävle

Aroma Essential 120 min Presenttips: Presentkort

Ansiktsbehandling som ger en strålande hud Ingår: ryggmassage, dubbelrengöring, peeling, ånga, portömning, avslappnande ansiktsmassage, närande och naturlig mask, arm- och handmassage. Behandlingen avlutas med ögon- och dagkräm. Du behandlas av en Auktoriserad Hudterapeut.

750:-:-

Pris inkl. moms (Ord. pris: 950:-) Erbjudandet gäller mot uppvisande av denna annons t.o.m 2014-08-15. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Kyrkogatan 5 ,Tel: 026-18 27 33, 0703-54 00 82, www.tillstudio5.se

Upptäck One Super Tech – en självrenande fasadfärg med extremt bra täckförmåga. One håller glans Upptäck One Super Techen självrenande och kulörOne iextremt upp till 16Tech år. – Upptäck Super fasadfärg med bra täckförmåga. One självrenande håller glans och i upp till 16 år. Välkommen in kulör tillfasadfärg oss! en Välkommen in till oss! med extremt bra täckförmåga. One håller glans och kulör i upp till 16 år. Välkommen in till oss!

Färgton GÄVLE: Kryddstigen 10. Tel: 026-18 61 40. Öppet: Vard 7–18. Lör 9–14. www.fargton.se

Färgton

Företag - Publicera era nyheter, erbjudanden och evenemang gestrikemagasinet.se GÄVLE:påKryddstigen 10.

21

Tel: 026-18 61 40. Öppet: Vard 7–18.


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Kakel för alla tillfällen

HYR EN PENSIONÄR i Gävleborg AB VI utfÖR: ROT- OCH RUT-ARBETE UTE ELLER INNE, HEMTJÄNST, TRÄDGÅRD, HANTVERK, VVS, EL MM

026-13 47 85

Alf HÄggluNdH 070-330 90 11 0771-899 000 www.HYRENPENSIONAR.NEt

Målning av plåt-, tegeltak eller takomläggning? Nu har vi 30% rabatt på takomläggningar (tegel, betong eller plåttak). Vi utför även målningar av plåt-, tegeltak samt fasader m.m. med garanti. Gratis kostnadsförslag.

Södra Kungsgatan 59, Gävle. Tel: 026-66 41 50. www.kakeldesign.se

VÄGEN TILL ETT PERFEKT RESULTAT!

15

ÅRS KUL ÖRG ARA HOS NTI H HOM APPY ES! DEMIDEKK ULTIMATE TÄCKFÄRG Suverän glans- och kulörhållbarhet. Ger en yta som är ännu mer motståndskraftig mot ytmögel.

Boston Carnon AB Telefon: 072-911 73 76

Nyproduktion Renoveringar Underhåll av fastigheter Stora & små uppdrag

Välkommen att kontakta mig för offert! Adam Lidén

026-65 38 48 • www.lidensbygg.com • info@lidensbygg.com

Vit 1995:- Valfri kulör 2095:- Ord. ca pris 9 liter från 2276:-

BECKERS PERFEKT AKRYLAT PLUS Förbättrad kulörhållning. Huset ser nymålat ut länge. Utevit 1995:- Valfri kulör 2095:- Ord. ca pris 10 liter från 2289:-

HAPPY HOMES + ORT ALT. BUTIKSNAMN Gatuadress | Stad Tel. 00-000 00 00 Mån-fre 00-00, lör-sön 00-00 www.happyhomes.se

INDUSTRIVÄGEN 18 Sandviken 026-27 51 08 Öppet: Mån-Fre 7-18, Lör 9-13

22

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Kampanj 4000:- rabatt under vecka 26 Vid köp av LT 154 o LTH 154 traktorer (begränsat antal)

Husqvarna LT 154 Ordinarie pris från: 18.900:-

14.900:-

Kampanjpris v 26 Trädgårdstraktor med sidoutkast, smart design och ergonomi. En komfortabel och pålitlig traktor med manuell växellåda. Uppsamlare och BioClip® finns som tillbehör. Briggs & Stratton, 8,6 kW @ 2600 v/min, Manuell, 97 cm

Husqvarna LTH 154 Ordinarie pris från: 20.900:-

16.900:-

Kampanjpris v 26 Trädgårdstraktor med sidoutkast, smart design och ergonomi. Kraftfull Kohlermotor med full trycksmörjning. En komfortabel och pålitlig traktor med hydrostatisk transmission. Uppsamlare och BioClip® finns som tillbehör. Kohler, 9,4 kW @ 2600 v/min, Hydrostatisk, 97 cm

Nu finns vi även i Gävle!

Sandvikens Trädgårdscentrum www.berno.nu

Bernö Trädgårdscentrum Högbovägen, Sandviken. 026-25 70 80, Må-fr 9-19, lö 9-16, sö 10-16 Gävle Utmarksvägen 3, Gävle 026-181210 Öppet Må-fr 8-16,30 Lunch 13-13,30


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Bröderna Norling Takplåt & plåtdetaljer

Vi lägger tak till fast pris! www.borohus.se Jörgen Larsson 070-313 75 80

Hästskovägen 2 HOFORS Tel: 0290-242 69 www.brodernanorling.se E-butik: plåtgrossisten.se

Markanläggning och utemiljöer

Nyanläggning - Skötsel - Trädarbeten Marksten, murar, planteringar m.m.

Trädgård- och Beskärning, fällning, stubbfräsning parkskötsel

Tel. 026-61 32 00 Ny grön hemsida: www.pirab.nu

Ingår kartläsare, Subaru? ”Det är bara en kartläsare som fattas” säger kollegan med ett brett leende. Men inte ens det är helt sant, för navigationssystem är standard i GT-modellen. Nya Subaru WRX STI är som traditionen bjuder en förklädd rallybil på 300 explosiva hästar, vilket lätt resulterar i en doft av bränt gummi. Det är kort sagt en helt outstanding mix mellan nyttig familjebil och körglad racer. Vad som utmärker alla WRX-modeller är att de är Dags för körmaskiner av stora fönsterputs! mått och med förra generationen satte japanerna varvrekord på Nürburgring. Ring oss på Qyrax: 073-715 52 60 070-730 58 77, cecilia_jader@hotmail.com

Text: Staffan Swedenborg • CNP

Snickeri, Byggtjänster och Hantverkskvalitet

CATCH A FALLING STAR

GÄSTRIKERINGEN Originalringen Silver 350:Guld fr. 2950:-

24

Plats för återförsäljarinfo 25% av den totala ytan

Säljer och monterar fönster

Telefon: 026-13 34 40 Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

FUKT I KRYPGRUNDEN? Ring eller maila så bokar vi ett besök för endast 395:-* VI BJUDER PÅ EN FUKTMÄTARE *Gäller inom Gästrikland och kampanjen pågår t.o.m. 31/8

026-519700 gavleborg@obm.se

NORIN FÖRETAGSSERVICE AB

Vänd er med förtroende till oss med era elproblem.

Byt Byt port port själv... själv... t y ttja ddit ...eller uutn ts it ja tt y rvdratngport lle .e .. os t lå h Byt oc ROT-avdrag och låt oss ROT-agöra jobbet! göra jobbet! själv... r från 7.900:Por ta n ja7.9d0it0t :fryått P...eorlletar rutn

Ring Urban Norin på telefon 070-659 36 25 Västervet 5, 805 97 Gävle Tel & Fax: 026-121610

s ROT-avdrag och låt os Tel: 026-14 64 10 bbet! Bollnäs göra jo Gävle Tel: 026-14 64 10 Gävle

Tel: 0278-751 050 Bollnäs Tel: 0278-751 050

Por tar från 7.900:-

Företag - Publicera era nyheter, erbjudanden och evenemang Gävle på gestrikemagasinet.se Tel: 026-14 64 10

25


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Hissen upp för Mustang Perfekt under sommar - I kombination med grillen - Spara mycket tid

1.695:-

Enkelt! Långkoka t.ex. tjocka eller tunna revben eller högrev under dagen, kom hem och sätta på grillen med lite glaze på i bara 2 minuter. Jättegott!

Inspiration

Formgiven i Sverige av Martin Järte

Se över 125 recept på NordicCooker.se

Almvägen 68, 802 69 Gävle • 026-12 70 00 Öppettider: Måndag-Fredag 08.00-17.00 Lördagar se vår hemsida • www.elon.se/gavle

Det blev en rivstart ingen kunde förutse för bilen med hästen i fronten när den visades upp 1964. Nu, ett halvsekel senare, är det dags att fira Ford Mustang som nått toppen och vad kan vara mer lämpligt än att placera den högst upp på en av världens mest kända byggnader - Empire State Building.

Med millimeterprecision kapades en Mustang i lagom bitar för att rymmas i expresshissarna till 86:e våningen. Samma exklusiva lansering fick den första Mustangen för 50 år sedan. Skillnaden är att ”hästbilen” liksom den amerikanska befolkningen sedan dess vuxit rejält på både längden och bredden, medan hissarna inte anpassats till moderna tidens bilar och amerikaner. Så med bara millimetrar tillgodo gick uppdraget i lås. Text: Carl-Ingemar Perstad • CNP

PVC-fönster & altandörrar Byte/nymontage Privat eller Entreprenör

Bengt: 0705 - 29 38 31 • fonsterbutiken.com

26

Prisexempel för hus med: • 15 fönster och 2 altandörrar ca 57.500:- inkl. moms • 7 fönster och 1 altandörr, ca. 29.500:- inkl. moms

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Santa Fe – finns i lager!

UTRUSTNING UPP TILL

Premiär för nya Hyundai Go! Edition

Fotbolls-VM är snart här! Hyundai firar med en lansering utöver det vanliga. i20 Go! Edition

från 124 900 kr eller 1 249 kr/mån

i30 Go! Edition

från 179 900 kr eller 1 799 kr/mån

30 000 kr PÅ KÖPET

ix35 Go! Edition från 249 900 kr eller 2 499 kr/mån

I sommar håller världen andan. Som huvudsponsor av Fotbolls-VM 2014 är vi på Hyundai minst sagt förväntansfulla. Så för att fira har vi laddat några av våra succémodeller med extrautrustning utöver det vanliga. Vi kallar dem för Go! Edition, och ser stolt fram emot att berätta mer om dem när du besöker oss. Välkommen in! 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka • 5 års Vägassistans 5 års Lackgaranti • 3 års Vagnskadegaranti • 12 års Rostskyddsgaranti Bränsleförbr. vid bl. körning: i20 Go! (1.2 Man) 4,9 I/100 km, C02 114 g/km. i30 Go! (1.6 CRDi 110/1.6 Man) 3,7-6,7 l/100 km, C02 97-157 g/km. ix35 Go! (1.7 CRDi 2WD) 5,3 l/100 km, C02 139 g/km. Bilarna på bild är extrautre. Finansieringsförslag via Hyundai Finans: 5,95 % ränta (per 2013-03-01), 36 mån, 30 % kontant eller inbytesbil, 45 % restvärde, eff. ränta 6,75-7,40 %

HY1404_Go_Lansering_14_8825_148x220.indd 1

Öppettider Mån-fre 9-18, lö 10-14 www.dahlbomsbil.se

2014-04-09 09:45

Christer VD/Sälj 026-100 403

Morgan säljare: 026-100 407

Niclas säljare: 026 100 408


F

Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Hemsidor som syns! Tillgängligt - Enkelt - Socialt

Släpvagnar & båttrailers

• Däck • Bilservice • Reparationer • Gratis lånebil - Alla bilmärken!

Dator - Mobil - Platta Länk till sociala medier Första konsultationstimmen kostnadsfri!

Kryddstigen 23 802 92 Gävle Kontor 026-51 61 71

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

En stark röst för företagsamhet! Läs mer: www.ockelbowebbdesign.se Maila: info@ockelbowebbdesign.se Ring: 072-545 73 11

Vi behöver fler jobb och fler företag i länet. Genom att stödja Nya Moderaterna och mig så bidrar du till det!

www.larsbeckman.se

FÖRETAGSCERTIFIERING Regler för återgivning Företagscertifieringsmärket får endast användas tillsammans med det certifierade företagets namn, märke eller logotype. Märket får inte ha en dominerande placering utan ska vara underordnat företagsnamnet. Märket får användas på reklam- och informationsmaterial som helt eller delvis refererar till den certifierade verksamheten. Ävenså på brevpapper och fordon som tillhör det certifierade företaget. Märket får inte användas på visitkort eller motsvarande. Märket får inte användas på ett sådant sätt att det ger sken av att Incert ansvarar för innehållet i det sammanhang märket förekommer. Märket skall alltid kopplas till företagsnamnet.

DEKAL ,TRANSP BAKGRUND ALT PRINT PÅ VIT BAKGRUND STANSAD ENL STANSLINJE CMYK

• Blästring

• Bilskador

• Pulverlack

• Bil- och MC-lack

• Industri lackering • Lastbils lackering

• Försäkrings skador

TRYCKORIGINAL BESTRUKET PAPPER FYRFÄRG, CMYK

TRYCKORIGINAL OBESTRUKET PAPPER FYRFÄRG, CMYK

TRYCKORIGINAL BESTRUKET PAPPER SVART TRYCK

TRYCKORIGINAL OBESTRUKET PAPPER SVART TRYCK

Utmarksvägen 7A, Gävle • Telefon: 026-14 29 01

www.varmepumpcenter.se

Värmande nyheter i vårt sortiment!

Nya och begagnade husbilar

Bli nöjd kund hos oss du också! Kontakta: Annika eller Lars-Erik Tel: 0290-378 86 Mail: info@platverkstan.se Adress: Norrbergsvägen 45 812 93 Kungsgården

www.platverkstan.se

28

Riavägen 5, Valbo Tel: 026-13 30 40 www.caravanmarine.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Opel Corsa active från

119 900 kr Ord.pris 152 800 kr

välj till pluspaket för endast

2 900 kr (Ord. pris 5 000 kr)

elektronisk klimatanläggning (eCC), farthållare & färddator, parkeringssensor bak, 6 högtalare, 15” lättmetallfälgar

Sppap rtiall u

Sparakr 0

0 kr

25 00

35 00

Opel astra active från

149 900 kr Ord.pris 174 900 kr

välj till pluspaket för endast

5 900 kr (Ord. pris 9 700 kr)

elektronisk klimatanläggning (eCC) mittarmstöd fram parkeringssensor bak

CORSA OCh ASTRA

tysk kvalitet till ett pris du har råd med. opel.se

Just nu är det extra förmånligt att köpa Opel. astra och Corsa är utrustade med smart teknik. vad sägs om en ratt som värmer dina händer? Och de tål att jämföras , inte minst med sina tyska konkurrenter. mycket utrustning, lägre pris och samma tyska kvalitet borde göra dem till ett enkelt val. kom in och provkör, de verkligt stora fördelarna upplever du bäst från förarsätet. välkommen!

Skolgången 1 • Hemlingby Gävle • Tel 026-12 95 70 Öppet: Mån-Fre 09-18 www.erikssonbilteam.se

Corsa: Bränsleförbrukning blandad körning 3,3-6,3 l/100 km, CO2utsläpp blandad körning 88-147 g/km. astra: Bränsleförbrukning blandad körning 3,7-6,8 l/100 km, CO2utsläpp blandad körning 99-159 g/km. Bilarna på bilden kan vara extrautrustade. 5 års nybilsgaranti består av 2 års fabriksgaranti plus 3 års förlängd garanti (den förlängda garantin gäller upp till 100 000 km).


nadsfri och opartisk ivning iFdin Gestrike Magasinet - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se mun ostnadsfri och opartisk Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

Energi- och klimatrådgivning Telefontid måndagar och tisdagar: 10-12 Tel: Epost: Webb:

026-17 83 05 energiradgivning@gavle.se www.gavle.se/energi

Besökstid tisdagar (se hemsida): 15-17 Plats: Stadsbiblioteket. Boka gärna tid!

Välkommen med dina frågor.

Låstjänst utökar i regionen

Låstjänst Alarm AB har köpt Sandvikenföretaget Gästrike Lås AB i Erik Pettersson, Anders Sandviken och Låstjänst Holmgren & Anders Ekman, Mitt AB i Bollnäs, och är nu ett av Södra Norrlands delägarna i Låstjänst Alarm. mest kompletta säkerhetsföretag. Nyligen höll Låstjänst Alarm AB öppet hus i Sandviken för att fira förvärvet av Gästrike Lås AB på Sveavägen i Sandviken. Nu finns företaget på plats i Gävle, Sandviken och Bollnäs med butiker, rådgivning samt installations- och servicepersonal. – Vi skapar tillväxt på en snabbt växande säkerhetsmarknad i Gävleborg, så att fler arbetstillfällen kan skapas i regionen och för att vi skall kunna serva våra kunder ännu bättre, berättar delägarna Anders Ekman, Anders Holmgren och Erik Pettersson. Läs hela artikeln på: www.gestrikemagasinet.se, Sökord: Låstjänst SvenskPress.se

Kostnadsfri och opartisk Kostnadsfri och opartisk Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din rådgivning i din i din rådgivning kommun Kostnadsfri och opartisk kommun kommun rådgivning i din kommun

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

dgivning i din mmun

Välkommen till kyrkorna i sommar! Du hittar allt som händer i sommarbroschyren som finns i kyrkorna, hos turistbyrån och på www.svenskakyrkan.se/gavle

026-17 04 00 30

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


EBOOK.COM/POLARISSWEDEN

lprogram Världens bredaste eodellprogram modellprogram ns bredaste modellprogra modellprogram

ARISSVERIGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN IGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN WWW.POLARISSVERIGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISS

!

800 EFI FOREST Polaris har världens bredaste utbud av fyrhjuliga fordon för arbete, jakt eller

Nu erbjuder vi vår populära 570 0:-SNÖ 69.900:med servostyrning som Limited Edition

rekreation. Bland ATV hittar du modeller med motorer från 400 till 850 cc. HUR KUL EN våra Polaris harÄR dessutom allhjulsdrift på riktigt, om du väljer vårFÖr unika 6-hjuling. aväven FyrhJuLiGa FordoN arbete, PoLariS har vÄrLdeNS bredaSte utbud

A PÅ PASS

Jakt eLLer rekreatioN. bLaNd våra atv hittar du modeLLer med motorer FråN 400 tiLL 850 cc. PoLariS har deSSutom aLLhJuLSdriFt På riktiGt, ÄveN om du vÄLJer vår uNika 6-hJuLiNG.

ex. moms

SLUNGA

BLANK SVART KAMPANJPRIS Valfr•iaSLYSKYDD a 570 EFI FOREST 570 EFI EPS FOREST 550 XP FOREST 570 TOURING 850 XP FOREST 850 XP TOURING HANDTAGSSKYDD OCH til lb eh ör ör INKL PÅ SOMMAREN? hjuliga fordon för arbete, jaktpå ellerköpe Kom in och låt oss räkna MOMS BAGAGERÄCKEN et Å t* * P A 400 till 850 cc. ller med motorer från

Världens bredaste 88 625:modellprogram Nu vi vår populära Värdeerbjuder 12.000:ASS 00:på en bra affär! 570 P t,s även om du väljer vår unika 6-hjuling. ink POLARIS HAR ETT STORT l. mo ms VÄLKOMMEN TILL OSS FÖR MER INFORMATION, med servostyrning UTBUD AV MASKINER som Limited Edition

Polaris har världens bredaste utbud av fyrhjuliga fordon för arbete, jakt eller rekreation. Bland våra ATV hittar du modeller med motorer från 400 till 850 cc. Polaris har dessutom allhjulsdrift på riktigt, även om du väljer vår unika 6-hjuling.

EN ÖVERTYGANDE PROVKÖRNING OCH EN BRA AFFÄR! BLANK SVART • SLYSKYDD KAMPANJPRIS HANDTAGSSKYDD OCH BAGAGERÄCKEN r dessutom allhjulsdrift påPolaris riktigt, även om väljer vår unika 6-hjuling. allhjulsdrift på riktigt, även om du har väljer dessutom vårdu unika allhjulsdrift 6-hjuling. på riktigt, även om du väljer vår unik

FÖR ÅRETRUNTBRUK ! FOREST SCRAMBLER 800på EFI 550 X2 EPS 400 H.O. 800 EFI 6X6 FOREST *Passa 850 XP H.O. MED FLERA ast end r lle Gä rredaste världens bredaste utbudPolaris avfordon fyrhjuliga fordonjakt för arbete, jakt eller utbud av fyrhjuliga har för världens arbete, bredaste eller utbud av fyrhjuliga fordon för arbete, jak PRAKTISKA första de 15 INKL . ATV Bland våra ATV hittar du modeller fråncc. 400 till cc. hittar du modeller med rekreation. motorermed Bland frånmotorer 400 våra tillATV 850 hittar du850 modeller med motorer från 400 till TILLBEHÖR. kunderna! MOMS

T

570 EFI FOREST

88 625:-

570 EFI EPS FOREST

800 EFI FOREST

570 TOURING

550 X2 EPS

850 XP FOREST

400 H.O.

550 XP FOREST

SCRAMBLER 850 XP H.O.

850 XP TOURING

800 EFI 6X6 FOREST

VÄLKOMMEN TILL OSS FÖR MER INFORMATION, niclas Tomas Juan Service FÖrSÄLJNiNG Säljare Säljare PROVKÖRNING OCH EN BRA AFFÄR! EN ÖVERTYGANDE 026-10 04 09 026-10 04 08 026-10 04 76

Service/reparation

WWW.POLARISSVERIGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN

WWW.POLARISSVERIGE.COM •• FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN WWW.POLARISSVERIGE.COM

WWW.POLARISSVERIGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN

Juan

niclas Juan Niclas

niclas Tomas Tomas

Service/reparationService/reparation Säljare Säljare Säljare Butiksansvarig

XP FOREST TOURING T 550 XP FOREST 850 XP FOREST 400850 H.O. FOREST 09 026-10 04550 09 XP026-100 026-10 04 08 408

Tomas morgaN Säljare Säljare

850 XP 08 FOREST 026-10 04407 76 026-10 04476 76 026-100 026-100

Juan JuaN

Service/reparation Sevice/reparation

026-10 04407 09 026-100

WWW.POLARISSVERIGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN

niclas Säljare

026-10 04


Jubileumserbjudanden!

120 år 1894-2014

25 % rabatt på all färg & alla tapeter

SPECIAL NETTOPRISER

Elit Träolja 2,7-L 189:-

Jotun Träolja 2.7-L 189:-

(endast i Gävlebutiken)

Demidekk Terrasslasyr 3-L 399:(endast i Gävlebutiken)

Falu Rödfärg 10 –L 499:-

Lago Racing

Kanonerbjudande

1 st 99:-, 5 st 250:-

Köp

0,75 l Vit/röd/grön

Fynda Mängder av färg och penslar för inomhus- och utomhusbruk.

50 % rabatt

Reatapeter

10 rl 10

% extra 20 rl 20 % extra 30 rl 30 % extra

Fler erbjudande i butiken!

www.lindbergsfarg.se Lötängsgatan 2 • Gävle • 026-12 97 40 Linggatan 23 • Sandviken (Bakom ICA Maxi) • 026-25 00 60 ÖPPET: mån-fre 7-18, Gävle: lör 10-15 Sandviken: lör 9-14

Gestrike Magasinet Sommar 2014  
Gestrike Magasinet Sommar 2014  

Gävleborgs största gratistidning. Delas ut till alla hushåll.

Advertisement